oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. április 18. 06:41,  A magyar mérleg két oldala 944 komment

2014. április 18. 06:41 Határátkelő

A magyar mérleg két oldala

Nemrégiben két egymással „feleselő” poszt okozott meglehetős vihart itt, a blogon. Most ezekre érkezett egy, a kettőt némileg szintetizáló, összegző írás Gyöngyi tollából.

magyar és uniós zászló.jpg

„Elolvastam a Magyarországról szóló két cikket, azaz a „Magyarország egy élhetetlen hely lett” és az „Amerikai álom Magyarországon”. Hát mit mondjak, mindkettőben találtam olyat, amivel egyet tudok érteni és olyat is, amit én nem így gondolok.

Szerintem soha nem lehet ennyire fehéren- feketén meghatározni, megfogalmazni valamit. Mindig az adott helyzettől függ, hogyan érzel, és hogyan cselekszel.

Az első cikk írója a Magyarországról külföldre költözött oldalt, a második a boldogan Magyarországon élő oldalt képviseli, én pedig szeretném egy harmadik oldalról megvilágítani a témát, mégpedig a Magyarországra jött magyar oldaláról.

25 évvel ezelőtt, a „89-es nagy áttelepülések idején” jöttem Magyarországra a családommal. Ez az alaphelyzet is sokakat megoszt, de ezt most nem részletezem.

Valóban sok a rosszkedvű, depressziós, rosszindulatú, egymást lehúzó ember ma Magyarországon, de kérdem én, hol nincs ilyen ember. Jó, lehet, hogy nem ennyi.

Ez viszont nem feltétlenül a szegénységből fakad, hanem inkább a kilátástalan helyzetből, amibe úgy kerülnek emberek, hogy elveszítik a munkahelyüket egyik napról a másikra, és ha találnak is egy új munkát, akkor sem vehetik biztosra, hogy ha jól dolgoznak, akkor ez évekig a munkahelyük lehet. És ha munka nincs, akkor minden borul.

Visszahúz a környezet

Nincs az embereknek terve - van, akinek van, lenne, csak visszahúzza a környezete, ha ki akar törni vagy a hónapról hónapra való élet felemészti az energiáit. Az is igaz, hogy a mai fiatalok is sokszor csak lógnak a levegőben, tisztelet a kivételnek. Addig járnak iskolába, ameddig lehet (ha a szüleik ki tudják gazdálkodni a családi kasszából), aztán majd lesz valami.

Romániában, Erdélyben, Székelyföldön a magyar sokkal jobban egymásra van utalva, ezért jobban összetart. Az erkölcsi minták még mindig jobban élnek a köztudatban, a nevelésben, mint itt Magyarországon, mert a modern rohanó világ egy kicsit később tört be oda, mint ide.

Én szeretem az új dolgokat, csodálom a feltalálókat, az új vállalkozást létrehozókat, de nagyon felgyorsult a világ és ez nem mindig hoz jót. Az emberi kapcsolatok szétesnek, közönybe fulladnak és a kilátástalanság rosszindulatúvá teszi az embereket.

Mikor átjöttünk, nagyon sok ember segített nekünk, persze az ellentábor se volt kicsi, de mostanában azt veszem észre, hogy nem figyelnek az emberek egymásra fizikailag úgy, mint régen. A neten viszont fizikai kontaktus nélkül elszabadul a ló minden irányban. Itt aztán tudják szapulni egymást minden következmény nélkül. Azért szerencsére én itt is találkozok olyan csoportokkal, akik értékelik egymás különbözőségét, segítik egymást, a szépet és szeretetet közvetítik egymásnak. Van még remény!

A magyar embernek nincs igénye arra, hogy fejlődjön, tanuljon? Akkor hogyhogy annyi tanult magyar ember, minőségi magyar szakember dolgozik kint külföldön Magyarországról, akikért kapkod a külföld? Ez hogy is van akkor? Ők a kivétel? Attól azért nagyobb létszámot képviselnek, hogy kivételnek számítsanak!

Biztos munkahely, saját lakás = biztonság

Az emberek megszokták, ha dolgozni akarnak, akkor van is munkahelyük. Abba most ne menjünk bele, hogy milyen alibi munkahelyek voltak a szocializmusban, és vannak most is.

Biztos munkahelyed volt, ezért be tudtál ruházni egy hitelbe, hogy saját lakásod, házad legyen. Persze ezt nem kell ész nélkül csinálni. Nem kell ötször akkora házat venni, vagy építeni, mint amire szükséged lenne. Nem kell mindent megvenni, ha nincs is rá pénzed (a karácsonyi áruvásárlásra gondolok) pláne nem deviza hitelből.

Miért van szükség a saját lakás illúziójára? Oké, hogy ez egy illúzió, de mégis erősíti a biztonságérzetedet. A magyar így érzi biztonságban magát, és általában szeret röghöz ragadt lenni, mert így érzi hova tartozik. Történelmünk során a vándorlás után, így égett bele a genetikánkba. Ki tudja?

Azért azt is említsük meg, hogy nincs is olyan kedvező áru lakásbérlés, mint Amerikában. Amíg Magyarországon egy lakás bérleti díja annyi, mint a lakáshitel részlete, nyilván azt akarod, hogy a végén akkor a tiéd legyen az ingatlan, ha már annyit költesz rá.

Mi is mikor 1989 tavaszán átjöttünk, ősszel már hitelt vettek fel a szüleim és vettek egy házat falun. Romániában is saját lakást hagytunk ott. Ennyit a röghöz kötésről. Aki nagyon menni akar, azt ez nem tartja vissza.

Visszatérve a szüleimhez, volt munkahelyük már néhány napon belül, TSZ-ben, varrodában, én is elmentem dolgozni még 17 éves korom előtt és levelezőn folytattam az iskolát.

Emellett mindenféle munkát elvállaltunk a szüleim munka mellett, a húgom tanulás, én pedig tanulás és munka mellett: kapálás, takarítás, gyümölcsszedés, mindenféle napszám, sőt még élő csigát is szedtünk (nagyon utáltam) leadásra. Nem csak a mosogatást lehet megalázónak tartani.

Hívtak is bennünket mindenhova, mert tudták, hogy rendesen, becsülettel elvégezzük, amit bevállalunk. Pozitív sztereotípia: az erdélyi magyar jobban és becsületesebben dolgozik, mint az itteni magyar. Amivel én nem értek egyet, mert mindenhol van jó és rossz ember, bárhol született, bármilyen nemzetiségű. Az egyén jelleme határozza meg a cselekedeteit, bár a környezet és a nevelés sokat számít.

Egy új élet

Mindent elvállaltunk, hogy újra egyenesbe kerüljünk. Újrakezdtük az életünket. Minden tiszteletem a szüleimé, hogy életük derekán bele mertek ebbe vágni, újra indítani az életüket a nulláról. Ezt szó szerint kell érteni.

Sokan kérdezték, és kérdezik miért? Azért, mert azt akarták, hogy a gyerekeik azt tanulhassák, amit szeretnének. Romániában ez nekem nem sikerült abban az időben, pedig tanultam rendesen, különórákra is jártam a felvételi előtt románul tanulni a matematikát és a gazdaságpolitikát, mert magyar iskolába jártam, a felvételi pedig románul volt.

Pedig nem akartam én professzor vagy mérnök lenni, csak a kereskedelmi iskolába akartam beiratkozni. Nem sikerült. Ennek is megvan a története, de ez most nem tartozik ide.

Itt, Magyarországon viszont elvégeztem a kereskedelmi iskolát, először a szakmunkást, aztán a kereskedelmi érettségit, végül a főiskolát. Mindezt munka, később család és építkezés mellett. A húgom is főiskolát végzett, amit ő választott, nem úgy, hogy csak ez van, ebből válassz. És nekünk sem volt magas beosztású rokon vagy ismerős.

Én is azt tapasztaltam, hogy a „Segíts magadon, Isten is megsegít” mondás valóban igaz. Persze az is kell, hogy nyiss az emberek felé, hogy ők is kedvesek és segítőkészek legyenek. Kiegészítve azzal is, hogy „a türelem rózsát terem”, mert igenis mindennek kell egy kis idő, mire kiforrja magát.

A környezet formál

Az, hogy ki hol érzi jól magát, az attól is függ, kinek milyen igényei vannak. Kinek mi az elég, illetve kinek mi a prioritása. Súlyos gondok vannak Magyarországon is, de a térkép felett feldobott kő esetét magam előtt látom.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jó helyre születtem, mert igenis jó helyre születtem. Így lett belőlem az, aki vagyok, az a személyiség, aki miatt nem kell szégyenkeznem. De azt sem ítélem el, aki a szülőhelyéről tovább áll, akár külföldre, ha neki az hozza el a lehetőségeket.

Attól, hogy külföldre költözik valaki, vagy külföldön dolgozik, nem szűnik meg a szülőhelye iránti szeretete, nem törlődnek az ott átélt emlékei, hacsak nem nyomja el szándékosan őket. A környezet, amibe születtünk, formálja az alap jellemünket.

Később mindenki változik, alakul az új környezethez, hatásokhoz. Ez természetes folyamat, a gyerekből felnőtt lesz, nem kell már neki a játékautó, rendes autót akar, a felnőttből szülő lesz, nem fog minden kockázatos dologba belefogni, mert félti a biztonságát, a családjáért felelősséget érez.

Sokakat épp ez hajt külföldre, hogy aztán mindent, vagyis többet meg tudjon adni a családjának, és magának. Ezzel miért van baj? Viszont aki nem akar ilyesmit bevállalni, az keresse meg itt a szépet, jót maga körül, és ne rontsa folyamatosan a panaszkodással mások életét is.

El kell mondani a negatívumokat is természetesen, mert ne dugjuk homokba a fejünket, de keressük rá a megoldást, ne adjuk fel, hogy egyedül én úgysem tudok semmit tenni. Meg kell hozzá a többieket keresni, és mindjárt nem vagy egyedül. És vegyük észre a jót, még ha az apró dolog is. Tudjunk felszabadultan nevetni, vagy legalább mosolyogni egy kicsit.

A folyton rosszkedvű depressziós embernek soha nem lesz egy építő gondolata sem. Nem fogja egy percig sem jól érezni magát sem itthon, sem külföldön, mert külföldön is előbb utóbb talál majd olyat, ami nem tetszik neki. Én ezt nem így gondoltam, ez nem elég mégsem, ne nézzenek rám így, stb…

Ha van valamid, mindig többet akarsz, ilyen az emberi természet. Aki olyan helyre született, hogy mindene volt első perctől fogva, az természetesnek veszi a dolgokat, aki pedig megküzdött érte, az jobban értékeli. Ez így igaz, még ha közhely, akkor is.

Lemaradási lánc

Ha azt mondjuk, hogy Magyarország le van maradva a nyugattól 50 évvel, akkor Románia, Erdély, Székelyföld meg Magyarországtól van lemaradva jó néhány évvel. De a kérdés, hogy miben? Technikában, közművesítésben igen. De gondolkodásmódban is?

Az Uniós tagságról nem vitatkozom. A főiskolán mi is tanultunk sok mindent róla, mindenhol kint vannak az uniós pályázatot nyert befektetéseknél az óriástáblák. Valóban lehet sok ilyet látni.

Elvileg ez valóban segítséget jelentene, de sokszor olyan feltételek teljesülése árán, hogy nem tudom végül is segítség lesz-e vagy ez is csak adósságba kever. Az átlag dolgozó ember ezt nem látja át, nincs elég információja hozzá, illetve ha rákeresne, biztos találna róla leírást, de nem érdekli, amíg közvetlenül őt nem érinti. Azt viszont, hogy az országot az Unió tartja el, most komolyan… Ne legyünk naivak!

A mérlegnek két oldala van. Támogatnak, de nem érdektelenül. Kérnek is cserébe. Nem jön rosszul nekik a magyar piac, azt gondolom.

A nyugat nem haldoklik, az biztos. Velünk, magyarokkal az a baj, hogy ragaszkodunk ahhoz is, ami nem működik. A nyugat egyszerűen kidobja, legyen az fizikai tárgy vagy technológia, ami nem működik, mehet. A keleti országok meg átveszik, pedig nekik sem jó.

A piac mindent és mindenkit tökéletesen beáraz. Ez sajnos igaz. Nem lehet, hogy ez is gátolja a magyar és a többi keleti ország fejlődését? A piac beárazza az országot, a munkaerőt, stb…

Nem véletlen, hogy a multi cégek mind keletebbre viszik a gyártósoraikat, mert ott kevesebbe kerül az előállítás, a munkaerő. Ez egy spirálban tartja a gazdaságot. Kénytelen alacsony áron munkaerőt kínálni, hogy megkapja a munkát. Ezért mit tesz az Unió, hogy megszűnjön ez a helyzet? Ez nem diszkrimináció? Nem emberi jogom, hogy a tisztességesen elvégzett munkámért, tisztességes bért kapjak, amiből meg tudok élni?

Nem ennyit ér a munkám, csak ENNYIT AD ÉRTE A PIAC! Ez is az ellehetetlenedést, kiszolgáltatottságot, kilátástalanságot generálja tovább. Az én munkám is ér annyit, mint amit a nyugati országban kapnak érte. Miért kell nekem oda menni, hogy megkapjam ugyanazt? Ja, egyébként meg ha odamegyek sem biztos, hogy ugyanazt megkapom, mert akkor is figyelembe veszik, melyik országból jöttem.

Nem akartam jönni, de ma már örülök neki

Magyarország a gazdag országok közé tartozik, írja a második cikk írója. Csak az a baj, hogy a dolgozó ember ezt nem érzi. - Jó az egészségügy, az infrastuktúra. Akkor miért kell 8-9 hónapot várni egy vizsgálatra, miért van ennyi rossz út Magyarországon?

Ennek ellenére szerintem is jó Magyarországon élni. 1989-ben én nem akartam jönni, de már örülök, hogy így történt. Örülök, hogy a szüleim így döntöttek. Egyetértek azzal, hogy kivételes és szép a magyar nyelv. Óriási szókincs áll a rendelkezésünkre, hogy ha valamit ki akarunk fejezni, azt nagyon árnyaltan és sok-sok érzelemmel telten tudjuk kifejezni.

Még egyszer: ha nem is Kánaán, nem is „amerikai álom” de mégis jó Magyarországon élni! Ha többen lesznek, akik figyelnek a másikra fizikailag is, és többen veszik észre a szépet is, nemcsak a magyar hányattatott sorsot emlegetik, akkor még jobb lesz itt élni.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Osszuk meg egymással kedvenc ételeink receptjét - írjátok meg, mi a kedvencetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel a hataratkeloKUKAChotmail.com címre.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr126048986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NIKI LAURA 2014.04.18. 07:03:05

Kulfoldon is jol ismernek bennunket.
Erdekes ez a nep...meghogy a nemet egy zsugori nemzet:)

Csak egy apro pelda,de minden teren visszakoszon:autot arulok.Evekkel ezelott leterdeltek a vevok,es hajlongtak az eg fele,ha volt elektromos ablak,esetleg klima.
Most a magyar tipikus autovasarlo: olcson,fiatalt,minden extraval,de nagyon keves km-rel,serulesmentest!

Itthon olcsobbak magyar rendszammal,mint a nemet/ osztrak oldalakon,ami meg kint van!Ez kell a birca
nepnek,visszatekert,kikalapalt,lefestett rom,ezt szeretik,mert occso,es el a remeny: orvose volt,pape volt,hatul nem is ultek sose!!

Tipikus magyar birca: ha 1 mllio,akkor azt hiszi,500 e a vege'az"alja":)))
Ha ingyen arulom,elviszi...de en fizessek valamit.
A madzsar beg....sza az anyukajat 50 ft-ert.
Mindig visszakoszon,ez a nep megerdemli az evszazados szivast,megalaztatast,mert birca.Az volt,most is az,es meg evezredekig az lesz.Genetika vszeg,es ezen nem is akar valtoztatni.

2014.04.18. 07:12:08

"Valóban sok a rosszkedvű, depressziós, rosszindulatú, egymást lehúzó ember ma Magyarországon, de kérdem én, hol nincs ilyen ember. Jó, lehet, hogy nem ennyi.

Ez viszont nem feltétlenül a szegénységből fakad, hanem inkább a kilátástalan helyzetből, amibe úgy kerülnek emberek, hogy elveszítik a munkahelyüket egyik napról a másikra, és ha találnak is egy új munkát, akkor sem vehetik biztosra, hogy ha jól dolgoznak, akkor ez évekig a munkahelyük lehet. És ha munka nincs, akkor minden borul."

Szeretem, amikor megmagyarázzák, hogy xy ember miért olyan, amilyen. Lehet, hogy én vagyok túl naiv, de nálam fel sem merülhet, hogyha nekem kevesebb van a másiknak, akkor ott próbálom fúrni, ahol csak tudom. Undorító emberi vonásnak tartom.

A depresszióra meg csak annyit tudok mondani, hogy sok, sokkal szegényebb országban sokkal többet mosolyognak az emberek. Nyilván közrejátszik nálunk a létbizonytalanság, de sajnos a pesszimizmus nálunk megszokott.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 08:20:47

Na, most ezzel mit kezdjek? A két cikk után itt egy harmadik.
:(
Privát vélemény. Komment, Pont.

Itt a 4 napos hétvége, és szar az idő.
:(

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.18. 08:38:21

uncsi

@svájci sapka (ch): +1
végre süt a nap, és elállt a szél.
a hajam még mindig tart

IP gyűjtögető 2014.04.18. 08:38:43

Nagyon jó volt olvasni, egy élménnyel lettem gazdagabb.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 08:54:15

@NIKI LAURA: Nem, itt csak egyetlen egy ember van, aki birca... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 09:00:45

Lehet már offolni?
Éljen soká a 4 napos húsvét!Sőt legyen akár 5 vagy 6 napos is.Hovatovább érjen össze a két 7vge, és akkor 9 nap szünet... :D

Sőt, istenigazából be kéne vezetni ezt a hosszú 7vgét minden egyes hónapban.Ha már ezt a kurva pénzt kell hajtani az egész élet folyamán, amiből így sincs elég akkor legyen már legalább egy kis szabadidő.Hiszen tegye fel a kezét az, aki nem tudna háromszor ekkora fizetést is elkölteni...Nem nagyon látok kezeket.Persze lehet, hogy még reggel van.

Szóval éljen soká minden munkaszüneti nap...! :-)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 09:04:09

@NIKI LAURA: Amúgy meg a sztenderd válaszok a hülye kérdésekre:

Mi a vége?
Nem tudom, nem próbáltam, de 180-at biztos megy...
Nem úgy értem, hanem mi az alja?
Olyan 18 centi a földtől.De lehet még ültetni kicsit...
:-))))

klappol 2014.04.18. 09:04:16

Szebb jó reggelt :))))))))))

Bolondos április,

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 09:09:43

Valaki tudja hogy mi tortenik az osszefogdosott elo csigakkal?
Exportaljak oket Franciaorszagba? :)

klappol 2014.04.18. 09:10:15

@NIKI LAURA: Megkérdezném, hogy tanultál reklám marketinget? Gondolom igen?!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 09:17:32

Érdekes cikk, bár pár pontban nem értek egyet vele.

Abszurd az ÖSSZES magyar politikai irányzat kényszeres próbálkozása az ország nyugatosítására. Mert ez van, csak a módszerek mások. A nyugati modell nyugaton is megy le, megy a szakadékba, ezt átvenni öngyilkosság, kb. mint 1989 végén belépni az MSZMP-be.

A világ nagyon dinamikus, s nem szabad dogmák súlya alatt raboskodni.

klappol 2014.04.18. 09:19:22

Off: Az esős idő beköszöntével elkezdődik az éticsiga gyűjtés Nógrád megyében is. Aki él és mozog, az csigát gyűjt. jelenleg 60 Ft/kg egységáron veszik át a felvásárlók az ép csigát. Ez egy 2011-ben írt cikk.

klappol 2014.04.18. 09:24:32

@svájci sapka (ch): Ez ugye a tavalyi képed???:))))))))))))))))))))

klappol 2014.04.18. 09:25:31

Csinálok még1 kávét, még nem ébredtem fel :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 09:25:54

@svájci sapka (ch): @Babette_:
Most kivetelesen szerintem is. Sokat nem lehet ezzel kezdeni, de legalabb volt benne hataratkeles is.

Morsels baratom ma tobzodni fog: "ugye megmondtam, hogy nem olyan egyszeru ez?" :)

Az ido meg nem dontotte el, hogy milyen lesz ma. Egyelore felhos, de delutanra is ilyen marad, viszont lesz 13 fok is talan.

@klappol:
Es utana? Kirantjak?
Elkuldik a franciaknak?

klappol 2014.04.18. 09:31:46

@Kövérmadár [swe]: Ezt googliztam:

A mé­ret alat­tia­kat a gyűj­tők kö­te­le­sek vissza­vin­ni a sze­dés he­lyé­re. A csi­gák in­nen a na­gyobb fel­vá­sár­ló te­lep­re ke­rül­nek, ahon­nan az út a fel­dol­go­zó­ba, vagy kül­föld­re ve­zet. A fel­dol­go­zó­ban a csi­gá­kat ala­po­san mos­sák, tisz­tít­ják, majd for­ráz­zák, ki­sze­dik a há­zak­ból. A húst fű­sze­res-bo­ros lé­ben meg­fő­zik, rész­ben vissza­töl­tik a há­zak­ba, rész­ben „tömb­hús”-t ké­szí­te­nek. In­nen kü­lön­fé­le for­má­ban men­nek to­vább a kül­föl­di fo­gyasz­tók­hoz

2014.04.18. 09:32:19

@svájci sapka (ch): Na, most muszáj volt ezt, így kora reggel? Hát bántottalak én téged????

adg 2014.04.18. 09:35:14

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Franciákkal feletetik.
Már nem megy a bolt, annyit összeszedtek, hogy védetté kellett nyílvánítani.

----------------------
Hirdetés: Autó van eladó, megkímélt, keveset futott, jó áron. És kettőt is választhat ezekből.

klappol 2014.04.18. 09:37:28

@svájci sapka (ch): Nem vagytok keresztények? :D:D:D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.18. 09:37:32

Hááááááááááát, őszinte leszek! Nekem egyszerűen tetszik ez a cikk! És tetszik a posztoló személyisége is ami átjön az íráson! Egyszerűen, letisztulva írja le, ő hogy érez és ezáltal látom, hogy ő egy alapból jó ember....Na persze könnyű neki, hisz Erdélyből ment magyarba"...:-D Ismerek rengeteg erdélyi, székelyföldi embert / nekem ez a hely jelentette és jelenti még most is a drogot.../ , és elmondhatom, mind ilyenek, tiszták, jó emberek, nyitottak, befogadóak, alkalmazkodóak, és elképesztő nagy a tűrés-és tolerancia küszöbük!!!!
Elképedtem, amikor először láttam egy 90 éves nénit az út szélén gyalogolva, a vállán egy fagereblyével, fején szalmakalappal, ment a szérűre.....és eszembe jutott anyukám, aki 75 éves, kisebb- nagyobb nyiffnyaffokat leszámítva állandóan halni készül, és csak panaszkodni tud.......
Igen!! Emberfüggő!!! Személyiségfüggő!! És kell Ész, Értelem, Intelligencia, Jól Sikerült Szocializáció, Remek Családi Háttér !!!! .-DDDDDDDDDDDD
További sok sikert Gyöngyi! Remek ember vagy!! :-)

Off
Részemről lófasz húsvét, dolgozunk persze, miért is ne, de legalább vasárnap szakadni fog az eső, másnak se legyen, jobb ha nekem szar!!!!!!! :-)))))) / Egyem is meg azt a jóindulatú fejemet!!! / :-P

adg 2014.04.18. 09:38:10

@klappol: Hoppá. még gyűjtik? Úgy tudtam, már csak tenyésztés van, nem ér összeszedni őket vadon.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 09:38:12

@Pink Petsch: :)

Megint off: Múltkor egy másik blogon merült fel, hogy miért lehet egész évben festett tojást kapni a boltokban (Németo., Svájc)
Valaki esetleg tudja?

2014.04.18. 09:39:32

@svájci sapka (ch): Gondolom, hülyén nézne ki festetlenül, meg összekevernék a nyerssel, mert egymás hegyén hátán vannak.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 09:40:49

@klappol: Ez egy bonyolult kérdés.
Otthon is csak papíron voltunk.
Itt meg azon sem (ki a franc akar egy valag egyházadót fizetni?).

Másrészről a sonka és a tojászabálás nálunk nincs összefüggésben az ünneppel.
:)

klappol 2014.04.18. 09:41:17

@adg [Au, Darwin]: Csak a méreten aluliakat tilos. Már nem megy az üzlet jól.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 09:41:48

@Pink Petsch: Ok, ilyenkor. De augusztusban vagy novemberben minek a festett tojás?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 09:42:09

@klappol:
Es mar ehes sem vagyok... :)
Csigaszalami, csigaloncshus, csigaparizsi (majonezzel).

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.04.18. 09:42:19

@geegee: de jó is a négy napos ünnep!! Sajnos én pénteken, szombaton és hétfőn is dolgozom.....:-(
Kereskedelem, Anglia én így szeretlek!!!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 09:45:49

@adg [Au, Darwin]: @klappol: Pedig en csak viccnek szantam hogy exportaljak oket Franciaorszagba. :)
Azt hittem kerteszetekben es mezogazdasagban hasznaljak oket modszeresen valamire. Kostolta mar valaki a csigat innen? Mihez hasonlit az ize?

2014.04.18. 09:46:30

@svájci sapka (ch): Hát, mert a főtt tojás szerves része a mindennapoknak, és továbbra is hülyén néz ki festetlenül ;)
Te, honnan a fenéből tudjam? Ők sem tudják, szerintem, van és passz, az üzletekben, a péknél, a hentesnél, mindenhol ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 09:46:51

@klappol:
Mit jelent keresztenynek lenni?
En meg vagyok keresztelve, bar nem kertem. De meg nem mondom, hogy melyik banda altal.
Nori nincs megkeresztelve sem.

A munkaszuneti napot tartjuk, sonka-tojas-sajt lesz es meg kirandulni is elmegyunk. Ez Muffin unnepe nalunk :)

Egyikunk sem hivo.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 09:49:03

@Pink Petsch: Jóvanna.
De miért lehet kapni főtt tojást????
:D
Befejeztem, fedezékbe vonultam, mielőtt pofán dobsz egy záptojással.
:D :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 09:50:30

@Kövérmadár [swe]: @klappol: Mondjuk ez a csigagyujtes eleg egyszeru dolognak tunik. Nem olyan mint mondjuk vadnyulakat befogni az erdoben. :)
Gondolom csigas korokben muszak utan a kocsmaban nem porognek az ilyen hagyomanyos vadasztortenetek: "Uhhh, nem hiszed el, megyek fele laposkuszasban a bokorban, tudod szelirannyal szemben, nehogy megerezze a szagom. Hat nem eszrevett? Ugy nekiiramodott, uztem a csigat vagy 40 percen at hegyen-volgyon keresztul mire utolertem. Teljesen kifarasztott a dog. Alig tudtam leteriteni." :)

2014.04.18. 09:52:52

@svájci sapka (ch): Mert amikor megveszed a leberkase brötchent uzsira, és rámozdulnál 1-2 tojásra is mellé, nagy hirtelen az utcán nem lenne hol megfőznöd. Na, azért. Ééééércsüüük?????? ;)))))
Záptojás nincs, de van vagy 9 három színűre festett, készen vett főtt tojásom. Mnaa, azokat megkaphatod :PPPP

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 09:55:14

@Philosoraptor: "A depresszióra meg csak annyit tudok mondani, hogy sok, sokkal szegényebb országban sokkal többet mosolyognak az emberek. Nyilván közrejátszik nálunk a létbizonytalanság, de sajnos a pesszimizmus nálunk megszokott."

Hát ez is egy olyan általánosítás, amely nagyon jól hangzik, de senki nem néz az állítás mélyére. Szerintem viszont az, hogy mondjuk egy brazil nyomornegyedben fülig érő szájjal élik le az életüket az emberek, míg mondjuk itt, MO-on citromba harapott arccal mászkálunk, nem azt jelenti, hogy a pesszimizmus népbetegség lenne. Arra nem gondoltál - gondoltatok - hogy a rosszkedv oka az is lehet, hogy mi többre törekednénk, törekszünk és ezt vagy siker koronázza, vagy sem...nem érjük be annyival, hogy elvegetálgatunk és a gyerekeinknek is jut egy kis lyuk majd a bádogvárosban? Mert persze lehetne mindenki hepi, ha beéri ennyivel is...ha nem zavarja, hogy a nyomor folyamatosan újraszüli önmagát, hiszen meleg van és úgyis leesik valami, meg majd lesz valahogy...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 09:57:10

@sodalisO [eng]: Na most cáfolnálak, de nem akarom a lelkesedésedet letörni.

2014.04.18. 09:58:29

@zöldeketbeszélek: Én is tudnám cáfolni, de most minek összetörni az álmait? ;)

nyuszigonosz 2014.04.18. 09:59:32

Itt a szabadnap és esik az esö.

klappol 2014.04.18. 09:59:57

@Kövérmadár [swe]: Még én se kóstoltam és ki is hagyom.
@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nem tudom az ízét megmondani, de nem is fogom :D
@Kövérmadár [swe]:A kereszténységet tudom definiálni, de én se sokat foglalkozok vele, de a sonkát, tojást máskor is szoktunk enni. Mi is mennénk valahova, de ez a bolondos április beleszól.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 10:00:43

@Kövérmadár [swe]:

Egy dolog hívőnek lenni, más dolog kereszténynek lenni.

Kereszténynek lenni azt jelenti megkereszteltek és ezáltal egyháztag van. Mivel kilépni nem lehet, így örökre az maradsz.

Persze ettől még ateista lehetsz.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 10:00:54

"A nyugat nem haldoklik, az biztos. Velünk, magyarokkal az a baj, hogy ragaszkodunk ahhoz is, ami nem működik. A nyugat egyszerűen kidobja, legyen az fizikai tárgy vagy technológia, ami nem működik, mehet. A keleti országok meg átveszik, pedig nekik sem jó."

Gratulálok, két ilyen dolgot - fizikai tárgy és elavult technológia kidobása - egy lébe keverni és pozitívumnak kikiáltani, szép teljesítmény. Ne aggódj, posztoló, a pazarlás már nálunk is szépen terjed, még a technológia kihajigálásán dolgozni kell egy kicsit.

nyuszigonosz 2014.04.18. 10:03:16

@svájci sapka (ch): Évek óta lehet kapni különbözö csomagolsában fött tojást. Szép színekben.
Ezévben a szivárnyszín- metallic fött tojások a menök.

És hogy miért lehet kapni? Hát azért, hogy aki nem akar, ezzel se kelljen bajlódnia, mármint megfözni, festeni, így a szép színes húsvéti tojásokat csak megveszi.

2014.04.18. 10:04:59

@zöldeketbeszélek: Én is ... és ez hatalmas áldozat részemről ;)

2014.04.18. 10:06:53

@maxval a gondolkodó birca: Ahham, olyasmi. Én szeretem a csigát, de a békacombot még inkább. Gyerekkoromban jártunk békászni a hegyi patakokban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 10:07:29

@nyuszigonosz(D)
": a szép színes húsvéti tojásokat csak megveszi."
Tőled is azt kérdezem: novemberben?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 10:08:02

Amerikai ortodox karikatúra az Egyház és a húsvéti nyúl viszonyáról: home.comcast.net/~acbfp/KickingOutTheRiffRabbit.jpg

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.18. 10:09:17

@zöldeketbeszélek: cáfolhatsz, biztos tudsz, nekem ezek voltak a személyes tapasztalataim.......gondolom én szerencsés vagyok, mert vonzóm a jó embereket.....:-)))) Valahogy zsigerből megérzem ha valaki szar ember és nagy ívben messze elkerülöm azonnal....., az esetek többségében sikerült is !! :-DDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 10:10:35

@maxval a gondolkodó birca:
Akkor igy jartam :)
Valamire majdcsak jo lesz.

Ha mar szobajott: ugye kereszteledkor kapja az ember a masodik keresztnevet?
En ezt nem hasznalom, csak az irataimban szerepel. Tervem, hogy amikor csaladnevet valtoztatok, ezt az "utanfutot" is leakasztom, mert hivatalos helyeken csak gondot okoz.
De akkir ezzel elveszitek valamit a megkereszteltsegembol is, nem?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 10:13:34

@sodalisO [eng]: Ne provokálj, nem akarom magam felhúzni ;)!
Egyébként én a mo-i magyarokról szoktam ezt írni, amikor a kommentelők - vagy posztolók - elkezdik a negatív sztereotípiákat sorolni...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 10:14:21

@Kövérmadár [swe]:

Ez szokás kérdése. Vallásilag nem kötelező. Ha eleve keresztény neved van, nem is kell új név. Legfeljebb ajánlott, ha nagyon nem keresztény neved van.

Névváltoztatás nem hat ki a keresztségre.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.18. 10:14:58

@Pink Petsch: @zöldeketbeszélek: Isten őrizzen, ne fogjátok vissza magatokat, imádok vitatkozni!!!! Meg különben is, sosem lesz meg a napi szokásos, menetrendszerű anyázás, bááár, most , hogy így nézem még rohadt korán van......de nyugodtan toljátok azért, az alacsony vérnyomásomra tök jó lesz, a sok kávé úgyis csak "basztassa" a gyomrom!! :-DDDDDDDDDDDDDDDD

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 10:15:29

@Kövérmadár [swe]: Nem feltétlenül, lehet két keresztneved alapból is és ha egyik sem keresztény gyökerű, kaphatsz egy harmadikat a keresztségben. Mondjuk Kovács Farkas Lehel vagy, akkor a keresztségben egy 'rendes' keresztnevet is kapsz, mondjuk Benedek...

nyuszigonosz 2014.04.18. 10:16:08

@svájci sapka (ch): Valamikor tényleg csak Húsvét környékén volt az üzletben fött színes tojás.
Aztán pár éve szinte állandóan van.
Ezek szerint van rá kereslet akár novemberben is.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.18. 10:18:47

@Kövérmadár [swe]: Jellemtelen, becstelen, hátbaszúrós, gonosz, primitív és emiatt állatias,hazug,örök kötekedő, áskálódó és csaló,álnok, megveszekedett!!! Kb, most ennyi jut eszembe, de van még bőven.....:-P

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 10:19:13

@zöldeketbeszélek:

Sok esetben ez helyfüggő.

Egy ismerösöm lányát nem volt hajlandó a pap megkeresztelni, mert a gyerek neve Judit volt. A pap azt mondta "ilyen neve kereszténynek nem lehet". Így aztán a gyerek lett Judit Mária. Egy másik templomban meg semmi gond nem lenne a Judit névvel.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 10:20:05

@nyuszigonosz(D): :(
Bevallom, bíztam benne, hogy nem a kereslet miatt, hanem valami általam nem ismert hagyomány miatt van így.
No, mindegy.
:)

2014.04.18. 10:20:27

@sodalisO [eng]: Igyál Red Bullt :))))))))))
Áh, nem lenne fair, partiumi vagyok (nem székely, az csak félig ;) ), így helyzeti előnyöm van a turistákkal szemben ;).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 10:22:10

@maxval a gondolkodó birca: Hát ez elég furcsa, hiszen ószövetségi név...bár lehet, hogy éppen ez a gond vele, hiszen így nem lehet keresztény.

2014.04.18. 10:25:01

@maxval a gondolkodó birca: Anno a pap engem sem akart megkeresztelni a polgári nevemen, mert az pogány névnek számított akkoriban. Így nagybátyám akkori szerelmének neve lett a keresztnevem, mert az keresztény név volt. De ez semmilyen iratomban nem szerepel, csak az egyháznál.

tanato 2014.04.18. 10:25:05

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ettem többször is csigát,nekem ízlik,a tengeri halhoz hasonló az íze.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 10:29:42

"Én is azt tapasztaltam, hogy a „Segíts magadon, Isten is megsegít” mondás valóban igaz. Persze az is kell, hogy nyiss az emberek felé, hogy ők is kedvesek és segítőkészek legyenek. Kiegészítve azzal is, hogy „a türelem rózsát terem”, mert igenis mindennek kell egy kis idő, mire kiforrja magát."

Ja, csakhogy rózsa helyett összeaszott csipkebogyót terem, ami olyan száraz, hogy már teának sem jó...

2014.04.18. 10:32:11

@tanato: Hm, engem csirkére emlékeztet az íze, de lehet, hogy csak a fűszeres vaj miatt ;)

2014.04.18. 10:32:48

@zöldeketbeszélek: A csipkebogyóból lekvárt kell készíteni, te! :DDD

tanato 2014.04.18. 10:33:34

@Pink Petsch: A lényeg az hogy sokan szeretik FR.-ben népélelmezési cikk,dobozokban árulják fűszeres vajjal töltve.

adg 2014.04.18. 10:35:47

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hát, kertészetekben inkább védekeznek ellene. Max a konkurens kertészetben volna értelme bevetni, eléggé lerágja a friss hajtásokat.

Vannak persze vadócabb csigák is, itt felénk pl lakik kúpcsiga a tengerben. Az halat eszik, és előtte leszúrja, és mérget ereszt bele. Olyan erős mérge van, hogy jó eséllyel kinyír egy búvárt ha piszkálja. Gondolom, nem akar sokat szaladgálni a megszúrt hal után, annak ott rögtön meg kell halnia.

Muscari 2014.04.18. 10:36:05

Hat ez olyan hosszu volt, hogy alig volt urelmem vegigolvasni. Ugyanaz a gumicsont megint.

Londonban ragyogo napsutes van de csak 7 fok.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.18. 10:37:05

Nekem a csigabigatoldkiszarvadat egy édibédi kis jószág, meg nem enném, ráadásul rohadt nyálkás, amiről nem tudok sosem elfelejtkezni, nekem egy házas lény, most zabáljam ki a házából oszt ott marad a kecó lakatlan???
De hiszek annak azt mondja, fincsi, gondolom nem véletlenül szeretik sokan....:-))
Nálam nincs az ehető listán..:-))

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 10:39:26

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Magyarorszàg Euròpa egyik legnagyobb csigaexportőre.
Franciaorszàgban a csiga (szőlőskerti csiga) 80%-ban Magyarorszàgròl szàrmazik.
Ezenkìvül mèg csùcsminősègű a bàràny, hùsmarha (magyar tarka), hàzinyùl, mangalica, libamàj.Ha kitűnő, csùcsszinvonalù magyar àrut akarsz, Ausztriàban, Nèmetorszàgban, Svàjcban, Japànban, Angliàban keresd.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 10:41:05

@Pink Petsch: De azt csak a puhából tudsz, nem az ágra aszalódott tavalyiból ;)!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 10:42:11

@Muscari: Budapest, ragyogó napsütés, délutánra 20 fok ;)! Virágoznak az orgonák, és a bazsarózsák (lásd az avataromat :))

2014.04.18. 10:42:34

@tanato: Énisis szeretem, persze nem mindennapi ebédnek .. ;) Viszont a békacombot hetente többször is meg tudnám enni. Azt lehetett nálunk kapni fagyasztva anno, annak, aki lusta volt felmenni a hegyekbe vadászni ;).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 10:46:52

@Sexual Harassment Panda: A magyar tarka kettős hasznú, nem a szürkemarhára gondoltál? Az tényleg csak húshasznú.

tanato 2014.04.18. 10:47:05

@maxval a gondolkodó birca: Nyugat hanyatlása,Kelet felemelkedése.Lehet hogy igazad van,lehet hogy nagyon jók az időbeli távolbalátási képességed/pl.Verne vagy Petőfi/.De,én akkor fogok erről meggyőződni, ha nem az orosz és /egyéb keleti/gazdag emberek fognak pl. Párizsban,Londonban lakást venni meg a franci a Riviérán,spanyol Naposparton nyaralót vásárolni,hanem az angol,francia,német stb. gazdagok Moszkva mellett dácsát,meg a Krímben üdülőt.
Ugyanígy ha nem a keleti gazdag emberek fogják a gyermekeiket nyugat-európai és USA beli egyetemekre járatni,hanem a nyugati kőgazdag családok orosz és kínai egyetemekre íratják majd be a kölyköket./Most azt nem veszem tekintetbe hogy a kevésbé gazdag nyugatiak pl. Magyarországra íratják be sokszor pl. az orvosira a gyerkőcöket,financiális szempontból./
Amíg ezt nem látom addig számomra a nyugat süllyed kelet emelkedik szöveg üres szócséplés, hypothézis.
Nyilván így vannak vele a fent felsorolt pl. orosz gazdagok is,még ha Putyinnak egy baráti vacsora közben a szamovár mellett szintén a nyugati lecsúszásról és az orosz és kínai emelkedésről is beszélnek dicsérve a cár politikáját.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 10:47:15

@zöldeketbeszélek: A pálinka mindenből jó. :D
Csak legyen jó sok..
:D

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 10:47:32

@Pink Petsch: ès hogyan etted?
Ràntva, vagy nem?

tanato 2014.04.18. 10:47:51

@Pink Petsch: Békacomb időnként MO.-on is fellelhető nagyáruházakban fagyasztva.

2014.04.18. 10:48:10

@zöldeketbeszélek: De még milyen! Anno nagyapám is főzte. Azt képzeld el, egy tömbház 9.-ik emeletén, a saját maga által barkácsolt házi lepárlóval, a saját maga által szedett csipkebogyóból, amit a szekrények tetején szárított újságpapírokon. Szegény nagyim. :DDDD

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 10:50:09

@zöldeketbeszélek: nem!
A magyar szürke nem hùsmarha.
Pintosan ràtapintottàl a lényegre: a magyar tarka egy igazi kuriòzum, jò minősègű tej mellett elsőrangù a hùsa is!
Csak sajnos nàlunk nem kapni.

2014.04.18. 10:50:24

@Sexual Harassment Panda: Igen, rántva, mikor megérkeztünk a zsákmánnyal, a nagyim nekiállt, és azokkal a mini combokkal pepecselt órákig ;)

@tanato: Kár, hogy csak időnként, és kár, hogy itt nem. Bár itt az is nagy truváj, hogy a Reweben lehet zúzát kapni ...

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 10:52:01

@tanato: Hàt, nekem több ismerősöm dolgozik Szingapùrban, ill. Malajziàban, ès elmondàsa sserint pl Szingapùrhoz képest Svàjc egy nyomortelep..

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 10:53:26

@Pink Petsch: komolyan èlő bèkàkat nyùzott a nagyi?
Èn egyszer csinàltam, de iszonyat melò.
Le a kalappal a mama előtt!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 10:55:05

@Sexual Harassment Panda: Akkor a magyar szürkét nem a húsáért hajtották a ny-európai nagyvárosok vásáraira több száz éven keresztül? Nehogy azt mondd, hogy a szép, hajlott szarváért ;)! A klasszikus húsmarha mindig is a magyar szürke volt, de nem való istállózott tartásra és a növekedési erélye is kisebb, mint a modernebbeknek, pld. mint a modern magyar tarkáénak (amit, ha jól tudom, Holstein-frízzel 'javítottak').

Muscari 2014.04.18. 10:55:59

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: en Kretan ettem csigat, az kisebb es csikos. Nagyon finom volt, rozmaringos szosszal elkeszitve. Speci villaval kellett enni, kipiszkalni a hazabol.

2014.04.18. 10:56:25

@Sexual Harassment Panda: Nem, nem, a nagyi már csak a combokat kapta meg. No de, 7 emberre annyi mini combot bepanírozni és kisütni sem semmi ;). A békanyúzással és fogással mi foglalkoztunk, illetve leginkább a szüleim és a nagybátyámék ;)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 10:56:58

@svájci sapka (ch): Ízlés kérdése, nekem pld. a törkölypálinka nem jön be, a tiszta barack és meggy igen. A muskotályos körtéből főzött meg nagyon erőszakos zamatú, illatú (szerintem). Csipkebogyó-pálinkát még sosem ittam, de lehet, hogy kipróbálom :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 10:58:33

@Pink Petsch: Nekem az ilyen béka-csiga-kagyló témával az a bajom, hogy állatok tucatjait kell kinyírni ahhoz, hogy 'ínyenckedjünk'. (az más, ha gyűjtögetésből tartod fenn magadat...)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 10:59:35

@zöldeketbeszélek: Persze, jogos.
Én olyan vagyok pálinkában, mint Gombóc Artúr csokiban.
:D

2014.04.18. 11:00:15

@svájci sapka (ch): Huhh, én nem tudom, a papa anno miből barkácsolta össze, emlékszem rá, hogyan nézett ki, de hogy miből????

2014.04.18. 11:02:05

@zöldeketbeszélek: Bevallom töredelmesen, mi vadon vadásztuk, anno ... de milyen fasza buli volt! Pláne, amikor a breki lábak nélkül nekiindult a nagyvilágnak ;))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 11:02:08

@Pink Petsch: Nálunk apu a garázsban főzte valami nagyobb ketyerében. Az udvaron nem lehetett megmaradni, el tudom képzelni, hogy mi volt a lakásban.
:D

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:02:59

@svájci sapka (ch): èletszìnvonal, gazdasàg.
Nyìlvàn egy tùlzò vicc volt, de azt gondolni hogy a nyugat mibdenhatò, ès a leggazdagabb az eu, baromsàg.
Egyes àzsiai orszàgok gdp-je ès èletszìnvonala messze meghaladja nyugateuròpàèt.
Èn 100x előbb mennèk pl.
Dubaiba, katarba, Japànba, Szingapùrba, Malajziàba èlni, mint Svàjcba vagy Svèdorszàgba.
Sajnos èrdekes mòdon, itt a blogon Angliàhoz, Svàjchoz, Svèdorszàghoz hasonlìtgatjàk mindìg Magyarorszàgot ami nem egy sùlycsoport.
Mièrt nincs egy Svàjc vs Qatar?
Vagy pl. Szingapùr vs Svèdorszàg? Esetleg Dubai vs Anglia?
Èrdekes..

2014.04.18. 11:03:39

@svájci sapka (ch): Hm, érdekes, én nem emlékszem átható cefreszagra. Igaz, az egy kicsi lepárló volt, ami elfért a gáztűzhely rózsáin. Szóval, lehet azért ...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.18. 11:05:36

@zöldeketbeszélek: a törköly nekem sem, meg a mézes pálinka sem, túl émelyítő, viszont bármilyen, tiszta cukor és víz nélküli gyümölcs párlat jöhet a pálinka címszó alatt!! A jóisten egyetlen tökéletes alkotása ! :-)))

klappol 2014.04.18. 11:07:05

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Kedvelem a vicces történeteid :))))))))))))))))99

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:09:15

@zöldeketbeszélek: Neked sok mindenben igazad van!
A magyar szürke hùsa egyesek szerint nem jò.Ehető termèszetesen, de nem jò a hùsa.Èn nem tudom sem càfolni, sem erősìteni.A tarka, ahogy mondtad is, fantasztikus hùsa mellett jò tejet is ad.
Szèp, màrvànyozott, kivàlò a hùsa.
A holstein-frìz hùsa ehetetlen.Az a tipikus komcsi időket eszembe juttatò borzalom, amit napokig ipari olaj/mustàr kombòval kell szètmaratni hogy emèszthető legyen..

klappol 2014.04.18. 11:11:37

A mai nap jól alakul, van itt Húsvét, Csigázás, szarvasmarha, pálinkafőzés, időjárás jelentés és egy kevés a posztról. Ez sokat elárul :D:D:D

De teccik,:D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 11:12:26

@Sexual Harassment Panda: Kezdek éhes lenni ;)...
Azért ne bántsuk szegény HF-et, nem tehetnek róla, hogy a leselejtezett teheneket adták el nálunk 'marhahús' néven.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:12:35

@Pink Petsch: ès az igaz, hogy a bèkànak egyszerűen letèpik a làbait, ès utàna mèg èl??
Egyèbként az nagyon jò, hogy ennyire ìnyenc vagy, ès nem ragadtàl le a gulyàs/ràntotthùs kombònàl.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:15:24

@zöldeketbeszélek: Ès a gond ott volt, hogy a holstein-bélszìnt horror àron adtàk.Lehet mèg kapni?
Nem tudom hogy vagy vele, de a gasztronòmia a vilàg egyik legjobb dolga!
A főzès, ètelek, alapanyagok .
Ez az egyik olyan tèma ami mindenkit èrint, mert mindenki eszik/iszik..

2014.04.18. 11:15:55

@Sexual Harassment Panda: Jaja, igaz. Jobb agyoncsapni őket, mert élnek ugyan, de már nem sokáig. Csak hát malőrök fordulnak elő, így fordult elő párszor, hogy a breki lábak nélkül indult neki a világnak.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:17:36

@klappol: te el szoktad olvasni a posztokat????!!! Ugyan minek?
Aki egyet olvasott, olvasta mindet.
Mind arròl szòl hogy:
Magyarorszàg qvaxar, külföld sokkal jobb.

Hari Seldon 2 2014.04.18. 11:18:58

„Nincs az embereknek terve - van, akinek van, lenne, csak visszahúzza a környezete, ha ki akar törni vagy a hónapról hónapra való élet felemészti az energiáit. Az is igaz, hogy a mai fiatalok is sokszor csak lógnak a levegőben, tisztelet a kivételnek. Addig járnak iskolába, ameddig lehet (ha a szüleik ki tudják gazdálkodni a családi kasszából), aztán majd lesz valami.”

Ezek a „mai fiatalok” semmivel sem rosszabbak mint a 20 évvel ezelőtti vagy az 50 évvel ezelőttiek. Csak más hatások érik, és másképp reagálnak rá. Változik az élet, változnak a rá adott válaszok is.

„Az erkölcsi minták még mindig jobban élnek a köztudatban, a nevelésben, mint itt Magyarországon, mert a modern rohanó világ egy kicsit később tört be oda, mint ide.”

Az erkölcsi minták FOLYAMATOSAN változnak. Ha van egy irány, akkor meg lehet neki keresztbe feküdni, mint mondjuk Max, de nem érdemes, mert csak nevetség tárgya lesz előbb utóbb. (ha máskor nem, majd 20 évvel később nevetnek a nagypapi „marhaságain”)
Azt gondolom, hogy az állandó változás leginkább egyfajta „kulturális evolúció”. És Max ne aggódjon, csak arra fog változni, ami a társadalom többségének növekvő elégedettséget okoz. Ha valami „zavarja” az embereket attól előbb utóbb leszoknak.

'Én szeretem az új dolgokat, csodálom a feltalálókat, az új vállalkozást létrehozókat, de nagyon felgyorsult a világ és ez nem mindig hoz jót. Az emberi kapcsolatok szétesnek, közönybe fulladnak és a kilátástalanság rosszindulatúvá teszi az embereket."

Szerintem nincs feltétlenül így, biztos vagyok benne, hogy régen is voltak kilátástalan házasságok, családon belüli erőszak, stb… Csak akkor nem beszéltek róla annyit. A nő azért mert szégyellte, és nem vált el. Ráadásul a média sem volt ennyire „fogékony” az ilyen témákra.

„A mérlegnek két oldala van. Támogatnak, de nem érdektelenül. Kérnek is cserébe. Nem jön rosszul nekik a magyar piac, azt gondolom.”

Magyar piac? Biztos érdekük bent maradni. De amíg itt 20-30 ezres város tart el akkora bevásárlóközpontot, mint Magyarországon Debrecen. Úgy gondolom, ez jelzi a vásárlóerő különbséget. Szóval, kicsit túl van „misztifikálva a magyar piac jelentősége”.

„Nem ennyit ér a munkám, csak ENNYIT AD ÉRTE A PIAC! Ez is az ellehetetlenedést, kiszolgáltatottságot, kilátástalanságot generálja tovább. Az én munkám is ér annyit, mint amit a nyugati országban kapnak érte. Miért kell nekem oda menni, hogy megkapjam ugyanazt? Ja, egyébként meg ha odamegyek sem biztos, hogy ugyanazt megkapom, mert akkor is figyelembe veszik, melyik országból jöttem.”

Meg lehet köszönni a magyar kormányoknak (nem csak a PC kedvéért: 90 óta), hogy módszeresen alákavartak mindenféle szakszervezetnek, és „kiszolgálták a multikat” a rövid távú érdekek mentén. Ha erősek maradtak volna, talán hosszabb távon jobbak lettek volna a bérek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 11:19:16

@Sexual Harassment Panda: Az biztos, hogy a világ egyik legjobb dolga, de azért, mert mindenki eszik-iszik, még nem mindenkit érint ;).

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:19:28

@Pink Petsch: de csonttal együtt panírozta ugye?
Zsìrban sütötte a vaslàbasàban?
Mit ettetek hozzà?
Egy ember mennyit tud befalni belőle?

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:21:12

@zöldeketbeszélek: szerintem az emberek 90%-àt èrinti.Nekem egyszer egy skòt taxisofőr azt mondta, hogy őt csak az èrdekli mi volt az ebèd, ès mi lesz a vacsira!:)

2014.04.18. 11:21:28

@Sexual Harassment Panda: Perszehogy csonttal együtt, a csont melletti hús a legfinomabb ;)
Ahham, úgy :)
Rengeteget :DDDD

tanato 2014.04.18. 11:22:50

@Sexual Harassment Panda: Kérdezz meg egy svájci építőmunkást meg egy szingapúrit.Vagy egy Svájcban dolgozó pl./magyar/ bejárónőt és egy Szingapúrban dolgozó pl./filipina/bentlakós cselédet és hasonlíts.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 11:24:24

@Sexual Harassment Panda: Félreértesz, az evés-ivás még nem gasztronómia, ezért írtam, hogy nem mindenkit érint...mint a bogár-rovar összevetés...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.18. 11:26:38

@Sexual Harassment Panda: Na akkor csak hogy tudd! Én bizony lazán beragadtam, a gulyás*rántott hús combóba! Bele bizony , rendesen! De kur@ára nem bánom! És imádok zabálni, enni, jókat, jó zsíros, kövér cafrangos húsokat, nehéz, emészthetetlen cumókat, mindegy mi, csak jó cuccos legyen! Egyszer élünk!!!! Én voltám már a pokol tornácán, azóta szarok mindenre, eszek, iszok", fiákerozok* a fene az @ ott egye meg!!! .-DDDDDDDDDDD Nem fogok füvet legelni, csak mert egészséges, a nagybátyám világbajnok volt betegségmegelőzésben, egészséges életmódban, állandóan azt hallgattuk:-" JajjjGyurkaneigyálnecigizzmertmegfogszhalni!!-mondta mindig apukámnak, aztán szépen, jól meghalt 52 évesen!!! :-)

2014.04.18. 11:26:46

@zöldeketbeszélek: Hm, hát nem, ez tényleg ilyen. De milyen finom! :))))

klappol 2014.04.18. 11:28:41

@Sexual Harassment Panda: Meg kell mondanom, hogy igen olvasom mindet. Érdekel az emberek története, és én is határátlépő vagyok, sokat láttam, tapasztaltam, de még nem eleget.
Azt is látom, hogy sokan csak trollkodni járnak ide, meg még ki tudja hova járnak. Ez is benne van a pakliban, ez intelligencia kérdése. Én a barátságos időtöltés híve vagyok. :))))))))))))))

2014.04.18. 11:28:48

@sodalisO [eng]: Én is szeretem a gulyást meg a pörköltet, de jó mást is enni. Nem az egészséges életmód, hanem a változatosság miatt ;).

Hari Seldon 2 2014.04.18. 11:29:37

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ettem, de még régebben. Olyasmi állaga volt mint a tyúkbelsőség, mondjuk zúza, vagy szív. (Gyerekkoromban a tyúkhúslevesben volt ilyesmi, aztán persze később már mi sem ettük meg.)
Ízre meg szerintem olyan amilyen a fűszerezése, mert nem éreztem semmi különös ízt.

Nézd, az én szememmel ugyanolyan "undorító" megenni mint a "tenger gyümölcseit". Azok is csak ocsmány "puhatestűek", szóval ha belegondolunk a kiinduló élőlény, egyik esetben sem egy bizalomgerjesztő valami.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:29:50

@tanato: most nem erről volt szò.
Svàjcban lehet hogy egy epìtőmunkàs keres 5000chf-et, de az àtlagfizetès 10.000.Àtlagon aluli fizetèse van a bejàrònőnek, ès az èpìtòmunkàs is .
De ne feltètlenūl òket hasonlìtsuk össze.
Szingapùrban is van olyan èletszìnvonal mint Svàjcban, a gdp/fő is magasabb.Van 2 baràtom Qatarban szakàcsok, előtte Svàjcban voltak.Azt mondtàk hogy a genfi tò egy elmaradott cigànytelep Qatarhiz kèpest.egyszerű fizubòl nagyon jòl elvannak, alap dolgokèrt fillèreket fizetnek, a helyiek meg semmit. (Tömegközlekedès, üzemanyag, telefon, stb)

Aye aye 2014.04.18. 11:30:00

Nohát ezt odáig olvastam, hogy "Romániában, Erdélyben, Székelyföldön a magyar sokkal jobban egymásra van utalva, ezért jobban összetart. .."
Akkor biztos ők ott tökéletesek, és csak itt Magyarországon marják egymást halálba a határon túlról áttelepültek. Elképesztő, hogy mit látok egyes munkahelyekan, ahol pl sok székely dolgozik együtt.
Hagyjuk már ezt a szentbeszédet, ebben a tekintetben totálisan egyformák a magyarok bárhol a világon..

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.18. 11:32:10

@Pink Petsch: Tudom!!! :-D De miután az én anyum szakács volt a javából, úgy nőttünk fel, hogy megtapasztalhattuk a magyar konyha is éppen eléggé változatos tud lenni ahhoz, hogy jókat együnk. Nekem elég is. Nyitott vagyok új dolgokra, ki is próbáltam már egy csomó dolgot, de azért a cipőm orra kanyarodik vissza gyönyörűségesen a jól ismert , finom ízekhez. Nekem a gyomrom nem tudja lekezelni a kurkumát:: Még 3 nap múlva is kurkuma íze van még a tejbegríznek is ! :-DDDDD

2014.04.18. 11:34:21

@Aye aye: Khm, a székelyek külön "állatfaj", ne tessék egybemosni velük az erdélyieket, partiumakat, bánságiakat ;)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:36:00

@sodalisO [eng]: fèlreèrtesz! Ha hedonista vagy az nem problèma!
(Remèlem ìgy kell ìrni, hehe)
Èn is szeretem a ràntotthùst, a gulyàst, stb, de szeretek màs dolgot us kipròbàlni.Minèl jobb minősègű alapanyagbòl, hàzilag kèszìtve.
Sokkal előrèbb tartom a mama àltal, piros làbasban kiràntott bèkacombokat, krumplipürèvel, ès a kertből szedett salàtàkkal, mint a tescòs ipari ràntott pulykàt.

klappol 2014.04.18. 11:38:15

@Pink Petsch: Látom szeretsz okos dolgokat magyarázni, de az mindig okos dolog???

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 11:38:26

@Sexual Harassment Panda:
"Azt mondtàk hogy a genfi tò egy elmaradott cigànytelep Qatarhiz kèpest"
És hol az életminőség?
Ez csak számszaki megközelítés?
:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.18. 11:39:36

Ezt most találtam meg!!!!
Volt egy EU által támogatott program Pesten 2 éve, 40 feletti nőknek, Európából bárhonnan lehetett pályázni erre a 10 napos programra, a címe " Still Important" volt, én is részt vehettem rajta. 25-en, 40 feletti nők, különböző országokból, a feladat a tapasztalat csere, a lehetőségek feltárása internet, okostelefon segítségével, hogyan tudjuk magunkévá tenni a modern informatikát, hogy az életünk, a lehetőségeink szélesebb spektrumban is működjenek.
Nagyon klassz volt, sok érdekes programban vehettünk részt, megtanultunk rövidfilmet készíteni, ehhez kellett a 10 nap alatt anyagot gyűjteni és a végén leadni az elkészült saját kis rövidfilmet, amit utána az EU e-területen működő csoportjai szabadon felhasználhatnak.
Most találtam meg, ha érdekel benneteket nézzétek meg!

www.youtube.com/channel/UCoanyUDz0lNs8hVp1Fu-JUg

2014.04.18. 11:39:40

@sodalisO [eng]: No persze, az otthon ízei :). És ha egy fűszert nem bírsz, akkor nem kell erőltetni. Én például az oregánóval vagyok így, szóval, ha olaszos kajára vágyok, azt magamnak kell elkészíteni, mert egyébként minden olaszos éttermi kajában benne van. Az ázsai kajákból meg külön ki kell piszkálnom azt a méregzöld ceruzababot meg a kaliforniai paprikát, mert minden zöldséges cuccba beleteszik, én meg nem szeretem. Viszont egyébként meg szeretem az ázsiai konyhát. Szóval, lehet variálni nah ;)

Aye aye 2014.04.18. 11:40:06

Kivéve persze az itt kommentelőket és posztolókat. Na ők tökéletesek! :)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:40:15

@svájci sapka (ch): neked igazad van.
viccből mondtàk.Tùloztak.

enrobag 2014.04.18. 11:41:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Leginkább a tintahalra hasonlít. Sokat számít a fűszerezése, hiszen "önálló íze" szinte nincs is. Van a családunknak francia ága, ők szoktak készíteni.
@svájci sapka (ch):
Pusztán azért festik színesre a főtt tojásokat, mert úgy tetszetősebb. A gyerekek például színes tojásokat visznek tízóraira az iskolába. Semmi köze nincs ilyen szempontból a húsvéthoz.
@Kövérmadár [swe]:
nem a keresztelőn kaptad a második nevedet, hanem születéskor. Így anyakönyveztek.

enrobag 2014.04.18. 11:41:00

@zöldeketbeszélek: már miért ne lehetne keresztény????

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.18. 11:41:00

Magyarországon tényleg érdekes az emberek általános hangulata. Harmadikvilágbeli országokban jobban érzik magukat az emberek. Hogy ennek mi az oka arról fogalmam sincs, szerintem csak hülyék az emberek és tényleg azt hiszik hogy mindenhol jó csak itt nem. Közben meg az alap problémái egy nyugati embernek is hasonlóak. Nem vehet szép házat mert nincs pénze rá, nem vehet igazából semmit aminek reálértéke lenne. Viszont elmehet évente nyaralni és ezért irigyeljünk őt mert neki álomszerű élete van. A magyar kilátástalanság ugyanaz mint a nyugati kilátástalanság, csak ezt nem szeretik összefüggésbe hozni.

A lelki elmélkedést nem teljesen értem. Ki figyel oda bárkire is? Az emberek a világ minden szegletében leszarják egymást és csak az érdekli őket hogy az ő lovuk fusson. Talán egy mikroméretű ősközösségben figyelnek egymásra az emberek, nagyobb méretekben ez nem működik.A jó világ az átlagembernek annyi hogy Nyugaton több pínz marad ezért a nyugat a király. Ennek alapján, nem, nem lesz jó világ. Elmennek hogy több pénzt keressenek, hogy tudjanak hajókázni, és ennyi. A többi csak halandzsa. Az emberi problémák viszont Nyugaton is éppen ugyanazok. Erre majd szépen rájön minden kivándorló egyszer. Vagy nem jön rá. Számolgatja a pénzét és azt hiszi ez az élet.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.18. 11:41:00

@Sexual Harassment Panda: ezen hangosan felnevettem. Ha szerinted azért jobb katarban élni mert ott több a gdp akkor menjé oda. A világon jelenleg nyugat-európában a legmagasabb az életszínvonal. pont.

PAPÓ38 2014.04.18. 11:41:00

@zöldeketbeszélek: A magyar depresszió a gulyás-kommunizmus utórezgése. Az átkosban egy munkahelyen ha dolgoztál, ha nem a havi béredet megkaptad. Munkahely, havibér mindig volt. Lakás, kaja, sör szintén. Dolgozgattunk és relatív jól éltünk. Aztán nagyot fordult a világ. Minden az ellenkezőjére: megszűnt a munkahely, ha van k.rva sokat kell dolgozni, a bérből már nem lehet olyan nyugisan megélni mint a szocializmusban.
Kell még magyarázat?

PAPÓ38 2014.04.18. 11:41:00

Érdekesek a hozzászólások. Kevesen reagálnak a cikk mondanivalójára. A csigaszedés, az izgat itt mindenkit. Dumálni a f.aszságról, csak komoly dologban ne kelljen állást foglalni, mert az felelősség, tudást, intelligenciát kíván.
Pedig érdekes dolgokat feszeget az író: Magyarország, közösség, munka, külföld, jól érzem itt magam stb. Talán erre kellene reagálni, a csigákat meg hagyni későbbre.

Ronnie_27 2014.04.18. 11:41:00

"Miért van szükség a saját lakás illúziójára? Oké, hogy ez egy illúzió, de mégis erősíti a biztonságérzetedet. A magyar így érzi biztonságban magát, és általában szeret röghöz ragadt lenni, mert így érzi hova tartozik. Történelmünk során a vándorlás után, így égett bele a genetikánkba. Ki tudja?"

Szomorú, hogy az emberek többsége az élete talán legfontosabb pénzügyi döntését érzelmi alapon hozza meg. Ez a pénzügyi kultúra totális hiánya.

2014.04.18. 11:41:43

@klappol: Hát, kezdem kissé unni, hogy minden romániai magyar automatikusan székely Magyarországon, pedig ... Lehet, nem okos, de ha páran megértik, hogy nem, akkor már oké.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.18. 11:41:49

@PAPÓ38: Hehe!!! és milyen igaz!!! De ez már csak ilyen blog itten!!! .-)))

2014.04.18. 11:43:34

@PAPÓ38: Volt tt már jó pár poszt a témában, már gumicsonttá silányult. Azon kívül, szerintem senki sem akarja nagyon baxtatni a posztolót ...
Szóval, te szereted a békacombot?

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:45:02

@házelőtthinta: nem ezt mondtam.Èrtelmezd.
Szìvesebben èlnèk pl. Brazìliàban, vagy Thaiföldön, mint pl Hollandiàban.
Mellesleg Amerikàban jòval magasabb az èletszìnvonal mint ny.euròpában.

2014.04.18. 11:45:10

@Sexual Harassment Panda:
Egy erdekes cikk a legfrissebb Economistbol:
www.economist.com/news/international/21599041-countries-where-politically-connected-businessmen-are-most-likely-prosper-planet
1. Hong Kong
2. Oroszorszag
3. Ukrajna
4. Szingapur
Erdekes, Magyarorszagot ott sem jegyzik:(

@maxval a gondolkodó birca:
" Egy ismerösöm lányát nem volt hajlandó a pap megkeresztelni, mert a gyerek neve Judit volt. "
Ebbol a szempontbol kedvencem a Pogany Attila nev:)

@zöldeketbeszélek:
A "nyugati" pazarlast sajat szememmel latom itt. Meg 30 ev utan is felhaborit, de elfogadom, mint a gazdasag egyik hajtomotorjat:(

Off: par oraja erkeztem haza veseko operaciobol, eddig tuleltem. Tegnap reggel hoesesben bementem az ugyeletre, veseko gorcsokkel, ahol belemnyomtak embertelen mennyisegu morfiumot. CT utan dontottek, atvisznek a varos masik vegeben levo korhazba. Ejfelkor jott ertem a mento es akkor olyat lattam, amilyet meg soha: a korhaz fedett parkolojaban kb. 20 mentobol kitett surgossegi eset vart, benn nem volt hely es doctor. Rendorok vigyaztak rajuk. Aterunk a masik korhazba, ott du. "ureteroscopy" modszerrel, vagas nelkul "megoperaltak", 2 ora mulva hazakuldtek. Egy jo dolog van az egeszben: egy hetre eltiltottak a munkatol:) Ja, tappenz nincs, de nem is erdekel:) Vasarnap mehetek a haverokkal Radium Hot Springsre, gyogyhatasu furdobe.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 11:45:55

@Sexual Harassment Panda: Nem biztos. :)
Csak több szem, többet lát. Másként látja ezt egy családos és másként egy szingli. Attól függ milyen összefüggésben nézzük.
Abban igazad van teljesen, hogy Mo. vs. Svájc összehasonlítás marhaság.
:)
@enrobag: Köszi
@PAPÓ38:
Ezt a csontot már ezerszer lerágtuk, olvass vissza.
Nem fogjuk 1001 x.
:) Sorry.

2014.04.18. 11:47:13

@sodalisO [eng]: Barátkozom, nah! ;))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 11:47:45

@Pink Petsch: Ne kérj paracsomos kaját és nem lesz benne oregánó. Én pld. Nápolyban ettem olyan diós-gorgonzolás gnocchit, hogy csak, na, abban sem volt egy fia oregánó sem :).

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:48:54

@PAPÓ38: a csigaszedès nem faszsàg.
Èn azòta nem olvasom el a blogokat itt, miòta azt olvastam, magyarorszàgon sajàt lakàsban lakott, de xar volt, viszont londonban 5-en lakni egy lakàsban minimàlbèrèrt milyen jo!

2014.04.18. 11:50:48

@zöldeketbeszélek: Igaz :). És azt hűűű, de szeretem, a diós-sajtos önteteket, meg a körtés-sajtos töltelékeket, fúúúú! :).
No de, ha valami paradicsomosat szeretnék, mert a levesen kívül imádom a paradicsom minden formáját, abba tuti belepakolják a szurokfüvet.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 11:50:54

@PAPÓ38: Nekem eddig sem kellett magyarázni. Azért azt viszont ne felejtsük el, hogy a relatív jólét idején is szépen vezettük az öngyilkossági és alkoholbeteg statisztikákat, ha még jól emlékszem. A kortárs írók regényeiből is süt a nihilizmus...hirtelen Szilvási jut eszembe, neki is a Karácsony című regénye...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 11:52:13

@Pink Petsch: Na most már tényleg kilyukad a gyomrom és még kenyér sincs itthon...csak azt ne mondd, hogy süssek gyorsan :))!

2014.04.18. 11:53:40

@sodalisO [eng]: Hát igyekszik az ember, ugye ...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 11:54:16

@Cascabel: Atyavilág, neked aztán vannak 'élményeid'!

- A pazarlás biztos hogy a gazdaság hajtómotorja? Mert akkor lehet, hogy ez a motor éppolyan elavult, mint sokak szerint a belső égésű motor...

2014.04.18. 11:54:31

@zöldeketbeszélek: Jó, akkor nem mondom ... ;) Van nyitva valami arrafelé?

klappol 2014.04.18. 11:55:10

@PAPÓ38: Akkor olvasd sokszor és szórakozz a poszton. Ha pedig zavar a társaság akkor menj máshova.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:55:48

@zöldeketbeszélek: az öngyilkossàg nincs feltètlen összefūggèsben az èletszìnvonallal.A ràdiòban volt erről műsor, ès egy kutatò mondta, hogy azt gondolnànk, hogy pl a szegènz afrikai orszàgokban több az öngyilkossàg mint pl a hìresen gazdad skandinàv orszàgokban, holott a valòsàgban ez fordìtva van.

morsels (törölt) 2014.04.18. 11:56:27

@tanato:
Hat, azt hiszem szegeny Kartasch ossze lesz zavarva... van, aki szerint a csirkemellre hasonlit, szerinted a halra...

Szerintem meg a csirke zuzara :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 11:57:00

@adg [Au, Darwin]: @Sexual Harassment Panda: Ahh, ma is tanultam valamit. Kosz az infot! :)

@Muscari: @enrobag: Egyszer megkostolom mar majd en is. :)

@Hari Seldon 2: Igen, ez amugy igy van. Onmagaban a garnelanak es a raknak (legalabbis amit en kostoltam) sincs tul sok ize. Eleg semlegesek. Mondjuk en a garnelat ennek ellenere nagyon szeretem. Majonezzel, jo kis vajas piritoson. :)

A rak is jo, csak a pucolasba fektett energia nem eri meg szerintem. A garnelat sokkal konnyebb kiszedni a panceljabol es annyival nem finomabb a rak, amennyivel bonyolultabb lehamozni rola a kitint. :)

Tudom hogy mindkettot lehet venni megpucolva is, de bennem meg mindig az a romantikus kep el a tenger gyumolcseirol, amikor a norveg kisvarosban kozvetlenul a halasztol vettem meg ezeket pentek reggel a hajojan. :)

@klappol: Pedig meg vissza is fogom magam. Majd vard csak ki ha kicsit feloldodok. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 11:57:20

@Ronnie_27: Szóval te a poszter magánvéleményét sőt találgatását egy az egyben elfogadod, mint igazságot? Csak kérdem...

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:57:27

@klappol: +1.
Kb ezt akartam mondani , csak nem tudtam megfogalmazni.
Milyen jò làtni, amikor egyvalaki meggyőzi a többieket hogy ők mind hülyèk..

adg 2014.04.18. 11:57:43

@sodalisO [eng]: Ez jó, egy öreg kollégám, majdnem 80 éves, mondja folyton, hogy füvet meg müzlit ő biztosan nem fog enni soha, eddig sem evett, csak ropogós kacsát, meg rántott húst, meg szalonnát fehér kenyérrel. Azért ő nem kínozza magát, hogy 2 évvel kevesebbet legyen halott. :)

klappol 2014.04.18. 11:57:58

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ne fogd magad vissza :D :)))))))))))))))))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 11:58:10

@Pink Petsch: Minden nyitva van, csak nincs kedvem vásárolni :)))!

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 11:59:16

@Pink Petsch: baszki, èhes lettem.Veszek is egy kis rokfortsajtot, (nem kèksajtot) ès betolom bagettel.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:01:38

@klappol: teljesen igazad van!
Gtakorlatilag mindenki hülye, csak ő a gumikesztyű!
Èn is kiszaladok az utcàra, ès elkezdek üvöltözni a szembejövőkkel, hogy minek mennek arra, onnan jövök, nincs ott semmi.DDD..

klappol 2014.04.18. 12:03:33

@Sexual Harassment Panda: Nem bántom, de nem csak gumikesztyű, ha érted :D:D

klappol 2014.04.18. 12:04:37

Jó étvágyat mindenkinek aki most fog ebédelni. Este benézek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 12:04:39

@Sexual Harassment Panda: Ezzel laza kapcsolatban írtam fentebb, hogy ha az ember szépen beéri azzal, ami van - egy kis bádogbódé a favellában, 6-8 gyerek, akik között 1-2 biztos megtanul olvasni, csak a jelenben létezni stb. - akkor nem zavarják a törekvéseit hátráltató vagy meghiúsító kudarcok...
Amennyire én tudom, az előző rendszer egyik hibája az volt, hogy az egyéni törekvések csak kevés esetben valósulhattak meg abban a formában, amiben ma. Sőt, az összefonódások, a merev hierarchia még most is visszafogják a fejlődést, különösen az állami szektorban, a felsőoktatásban.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 12:06:00

@Pink Petsch: Áh, körülnézek a konyhában és összeütök valami olaszosat...mondjuk egy jó kis oregánós-paradicsomos tésztát ;).

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:06:38

@zöldeketbeszélek: mindenkinek màs a boldogsàg.
Nekem pl. A marhapofa krumplipürèvel..

Latcho Rom 2014.04.18. 12:07:48

@Pink Petsch: mert nagy a te....

szíved :))

2014.04.18. 12:07:48

@Sexual Harassment Panda: Vegyél hozzá körtét is, nagyon passzol ;)

@zöldeketbeszélek: :PPPP

2014.04.18. 12:08:38

@shakti_rom: Nyald meg a ...

szívem :PPPPPP

morsels (törölt) 2014.04.18. 12:10:36

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
A rakot is viszonylag konnyu megpucolni (persze a crab meg a lobster mas), csak megfelelo technikat igenyel. Ha elsajatitod, akkor nem lesz hideg, mire vegzel :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 12:14:55

@morsels: Ízeltlábúak! Ezzel az erővel csótányt is pucolgathatsz ;)!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.18. 12:15:03

@adg [Au, Darwin]:
"Azért ő nem kínozza magát, hogy 2 évvel kevesebbet legyen halott. :)..." Hahahaaaaaaaaaaa !!! Hogy te mekkora egy .....:-)))))))))))))))) Ku@va jó!! Ezt megtanulom esküszöm!!!! :-DDDDD Most besírtam!!!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.04.18. 12:17:35

@morsels: Hát én egyyszer ettem rákot ! Az egész horváth étterem rajtam röhögött, nem volt kicsi de én úgy láttam nem lesz elég a jóllakáshoz, meg hát a rákevési tudástáram is elég alaposan hiányos volt , így megettem szőröstől, ollóstól mindenestől. A páncélon kicsit többet kellett dolgozni, de az én tányéromon nem maradtak üres ollók vagy ilyen fasz@ságok!!! :-))))) De nagyon melós volt, haladósabb egy jó csirke pöri galussal! :-DDD

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 12:23:28

@házelőtthinta: "Magyarországon tényleg érdekes az emberek általános hangulata. Harmadikvilágbeli országokban jobban érzik magukat az emberek. Hogy ennek mi az oka arról fogalmam sincs, szerintem csak hülyék az emberek és tényleg azt hiszik hogy mindenhol jó csak itt nem."

Szerintem meg az is kozrejatszik a dologban hogy ugyebar amirol nem tudsz az nem faj.

Az etiop kiskrapek mit erzekel a vilagbol? Hogy korulotte mindenki ugyanugy el. Rongyokban, a porban jatszva. Amilyen messze csak eleteben eljutott (50km-es sugaru kor), ott mindenhol viz- es elelmiszerhiany volt. Ennyit lat a vilagbol oktatas hijan. Elkonyveli hogy a vilag ilyen. Annak orul ami van.

Ezzel szemben a magyar kiskrapeknek ott az internet, felmegy a burzsuj blogra.blog.hu-ra, deluxe.hu-ra es latja hogy az a sportauto, ami neki kinn van a falan poszter formajaban es amirol 7 eves kora ota almodozik hogy egyszer majd vezetni fogja, abbol valami hulye turbanos arab figuranak van 14 a garazsaban a vilag masik vegen es meg csak nem is hasznalja oket csak ott allnak es porosodnak a garazsban. Es ezen finoman szolva felbassza picit az agyat. De azt mondja OK, az egy gazdag orszag, masik a jatekszabalyok arrafele biztosan.
Aztan bekapcsolja a TV-t es azt latja hogy valamelyik debil valosagshowban a foszereplo vesz maganak egy 10 millas orat mert ep olyanja van. Egy magyar ferfi. Holott nem tudott felmutatni cserebe semmit. Egyszeruen csak benne van a TV-ben. Nah, ez mar zavaro mert ez az o orszagaban tortenik. Ahol (ugy gondolja) ismeri a szabalyokat.

Ugyanakkor az az arab foszer sem tett semmit a penzert. Csak beleszuletett.

Szegeny kissrac meg hiaba hozza haza az 5-osoket sorban az ellenorzoben, anyuek igy sem akarjak neki megvenni azt a taviranyitos autot, amit kinizett (nem szemetek a szulok csak epp nem fer bele a budzsebe). Es a kiskrapek igaszsagerzetet ez nem hagyja nyugodni, megharagszik az egesz vilagra amiert ilyen marha igaszsagtalan. Szerintem valahonnan innen indulhat el az egesz dolog.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:24:32

@zöldeketbeszélek: duma.Fènykèpet!!
Bàr egy +hìvàs jobb lenne..

2014.04.18. 12:24:34

@sodalisO [eng]: A csiripöriből is kieszed a csontot? ;))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 12:25:29

@Cascabel:
Jobbulást és legközelebb igyál többet (de ne kávét ;) )!

@PAPÓ38:
Mit szeretnél, mire reagáljak? Kérdezz és válaszolok...

@enrobag:
Akkor ma is tanultam valamit, amit kétségtelenül logikus :) Köszönöm!
Bármikor is kaptam, így pont egyel van több, mint kellene.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:26:16

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: azèrt nem kell ùgy tenni mintha magyarorszàgon senki sem èlne jòl.Nagyok a különbsègek.
Nyugat Mo, ill. Budapest fejlett, a többi nem.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 12:27:44

@morsels: "A rakot is viszonylag konnyu megpucolni (persze a crab meg a lobster mas), csak megfelelo technikat igenyel. Ha elsajatitod, akkor nem lesz hideg, mire vegzel :-)"

Teny hogy meg nem gyakoroltam eleget (crab-rol es king crab-rol van szo), de neha az volt az erzesem mintha berugva probalnek meg diot torni egy szar diotorovel. :) Ugy repkedtek a darabok mindenfele minden egyes alkalommal, hogy mar azon voltam keresek egy buvarszemuveget hozza, de minimum egy hegeszto pajzzsal csinalom a kovetkezo ollot. :)

2014.04.18. 12:28:52

@Hari Seldon 2:
Tudod, mi a legjobb az egeszben: eddig 2 vesekovet tuleltem - igaz, embertelen kinok kozepette, 3 honapig tartott mindketto - orvos nelkul, de azt hiszem, ezt nem elem tul:(
@zöldeketbeszélek:
A pazarlas miatt tobbet kell gyartani:) Az epitkezeseken eszmeletlen a pazarlas, legalabb 15-20 % -os, hanyagsag, nemtorodomseg, hozza nem ertes miatt. Legtobb kanadai azt a fogalmat, hogy ujrahasznositas, pocseklas nem is ismeri (marmint az epitoiparban) Bezzeg a haztartasi szelektiv hulladekgyujtes az igen! Arra buszke, ha egy 5 centes muanyag flakont beledob az arra kijelolt ladaba, ellenben egy 20 dollaros iparifa latvanya a szemetben termeszetes neki:(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 12:28:59

A rutinos repülőkhöz lenne kérdésem.
Most láttam, hogy nyáron 747-essel repülünk NYC-be. Gyerekkori vágyam ilyen repülőn utazni és bár sima repülőjegyet vettünk (economy class), de úgy tudom, hogy a reptéren néha fel lehet "tuningolni" a már meglévő jegyet magasabb osztályúra.
Vajon mennyibe kerülne a két jegyet "emeleten utazósra" váltani?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 12:29:24

@Sexual Harassment Panda: Nem is csinalok ugy csak kiragadtam egy szerintem eletszeru kepet, ami magyarazatot ad arra (szerintem) hogy az emberek EGY RESZE miert szomorkasabb, mint egy brazil, akinek a segge is ki van.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:29:41

A ràk, garnèla, kiràlyràk, homàr nagyon finom.a crab az mi magyarul?
Talàn tarisznyaràk?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 12:29:50

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Gondolom csigas korokben muszak utan a kocsmaban nem porognek az ilyen hagyomanyos vadasztortenetek: "Uhhh, nem hiszed el, megyek fele laposkuszasban a bokorban, tudod szelirannyal szemben, nehogy megerezze a szagom. Ésakkor megláttam.
Kapitális példány volt, minden francia álma.
Hirtelen mozdulattal mintha legyet fognék elkaptam.
Egy probléma volt csak. Egy alvó medve orrnyergén sétált. Úgy nekiiramodtam, Űzött vagy 40 percen at hegyen-volgyon keresztul mire utolért. Teljesen kifarasztott a dög. Alig tudtam megmenekülni. Igen, a gátrepedésem már összevarrták a kórházban" :)))))))))))))))

Mrs. Clayton 2014.04.18. 12:30:19

@morsels: ó, már megint kaja a téma? :-) egy jó kis tarisznyarákot grilleznék is, de helyette egészben sült belly lesz, az is majdnem olyan jó ;-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 12:32:10

@maxval a gondolkodó birca:
Közel sem.
Bazmeg te mekkora hülyeségeket tudsz mondani.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:32:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ja, olyan ismerrősöm nekem is van.Gyetekkori baràtom, 35 èves.Programtervező matematikus, felesège ügyvèd.Mind a kettő otthon dolgozik, sajàt lakàs 100nm-es zuglòban, havi 1m.jövedelem.mind a kettőnek 8m-autò, de nagyon el vannak keseredve.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 12:33:02

@nyuszigonosz(D):
Itt Angliában tojásbefőttet is lehet kapni.

nyuszigonosz 2014.04.18. 12:33:07

@Cascabel: Gyors felépülést, és minden jót!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 12:34:03

@Sexual Harassment Panda: "A ràk, garnèla, kiràlyràk, homàr nagyon finom.a crab az mi magyarul?
Talàn tarisznyaràk?"

Rak = Crab
Garnela = Shrimp/Prawn
Kiralyrak = King Crab
Homar = Lobster

Jah, leggyakrabban tarisznyarak a crab.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:34:08

@diggerdriver: te hüle àllat.Nem bìrom abbahagyni a röhögèst..::)))
Kb mint a Monthy Pythonban a mosqito hunting...

nyuszigonosz 2014.04.18. 12:34:20

@diggerdriver: Azt itt is. Mármint ha azt gondolod, hogy fött tojások vannak olyan nagy beföttes üvegben valamilyen átlátszó lében.

2014.04.18. 12:34:51

@Jess G: A belly az állat melyik része pontosan? Hasalja, dió?

2014.04.18. 12:35:27

@diggerdriver: Azt itt is, ecetes lében eltett főtt tojások.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:36:29

@Pink Petsch: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]: azt a tarisznyarakot otthon megfőzni, utàna megpucolni, ès vègül àtvàlogatni a hùst a csontdaraboktòl, az kemèny melò.Ott angliàban màr eleve pucolt àllapotban is àruljàk, frissen nem?

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:37:17

@Pink Petsch: hasaalja.
Pl porkbelly, malac hasaalja.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 12:39:01

@zöldeketbeszélek:
A szürkemarhának a közhiedelemmel ellentétben rendkívül nehezen elkészíthető húsa van.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:39:21

@Jess G: milyen belly lesz?
Ès hogy sütöd?
ÈS mivel eszed?

2014.04.18. 12:40:02

@Sexual Harassment Panda: Angliában nem tudom, de itt Németországban, fagyasztva, ja.

Köszi. Erre tippeltem én is, bauchbraten ...

nyuszigonosz 2014.04.18. 12:42:44

@Sexual Harassment Panda: Szintén pucolt állapotban kapható.

2014.04.18. 12:42:45

@Sexual Harassment Panda: A sváboknál, közelebbről Stuttgartban ...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 12:43:25

@zöldeketbeszélek:
A szürkemarha lábon ment a piacra.
A magyartarka nem tudott volna annyit menni.
Hűtőkocsi nem volt.
A kiváló ilyen olyan húsú szürkemarha legenda csak.

2014.04.18. 12:43:58

@Sexual Harassment Panda: Mert "hungarikum"nak lett kikiáltva, és most hypeolják ;)))

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:44:45

@nyuszigonosz(D): na az màr jobb.mi ètteremben pucolni szoktuk, de otthon neki nem àllnèk.enni viszont annàl inkàbb!

2014.04.18. 12:46:27

@Sexual Harassment Panda: Miért, te hol? A bajoroknál?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 12:47:02

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Két fajta ember létezik (tetszik ez a bevezetés :) ):
- aki kiskrapekként eldönti, hogy neki ennél több kell és nem fog a világra haragudni, hanem tanul, tanul, tanul, majd elköltözik egy olyan helyre, ahol neki is jó autója vagy szép háza.

- és aki inkább azt választja, hogy haragszik a világra, a bankokra, a zsidókra, a nagytőkésekre, a multikra és úgy általában mindenkire; csak tennie ne kelljen azért, hogy megvalósíthassa az álmait.

Ami pedig a legrosszabb az egészben (és nem magyar sajátosság, hanem szerintem mindhol jellemző), hogy nem csak olyan dolgokon nem akarunk változtatni, ami jellemzően anyagi természetű, hanem olyasmiken sem, amik kvázi ingyen vannak.
Pl. miért vannak kövér emberek? Én is az vagyok (voltam) és évtizedekig nem tettem semmit ellene.
"90kg vagyok, soha nem fogok tudni lefogyni!" - aztán kb. minimális energiabefektetéssel eljutottam odáig, hogy "már csak" 76,5kg vagyok, még úgy 1,5-2 hónap és elérem azt a szintet, amivel elégedett leszek és jöhet a következő megvalósítandó cél.
Nem került semmibe (leszámítva pár bogyót, amik vagy placebók vagy nem, teljesen mindegy) csak egy kis odafigyelésre (aki szerint munka mellett nem lehet mozogni, az nem is akar).

És az emberek mégsem tesznek meg semmit sem a külsejükért, sem az egészségükért, csak sóvárognak a tengerparton/strandon/TV előtt, hogy "hú, ez a fickó de jól néz ki, én is szeretnék így kinézni". Aztán hazamennek és betolják a 12 sajtburit a pacal mellé, köretnek.

Teljesen felesleges másokat hibáztatni a saját hülyeségünk, lustaságunk, nemtörődömségünk miatt. Akarunk valamit? Vannak vágyaink? Céljaink? Akkor csináljuk, adjunk bele mindent és lehet, hogy nem a 16. születésnapunkra kapunk aputól egy Ferrarit a Maserati mellé, hanem 35 éves korunkra veszünk egy alsó-felső kategóriás autót (vagy amit akarunk, teljesen mindegy). De abból még soha, semmi nem lett, hogy nyöszörgünk a kocsmában a haverokkal és szidunk mindenkit.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:47:22

@Pink Petsch: Pfinztal-Söllingen.
Karlsruhe

Villa-hammerschmiede.de
Itt dolgozom

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:49:01

@Kövérmadár [swe]: na neked most qrvara igazad van.Ha nem teszel èrte, esèlyed sincs hogy jobb legyen.
Mindegy hogy hol.

2014.04.18. 12:51:22

@Sexual Harassment Panda: Húúúú, akkor tényleg nagyon közel. Kb 1 órányira saccolom ;) Karlsruhe környéke, ugye?
No de, legalább már hárman vagyunk a régióból ;)))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 12:51:23

@Pink Petsch: Nem is vagy olyan messze, szoktunk oda menni a rokonyokhoz. :)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:52:52

@Pink Petsch: szerintem sokkal többen mint hàrman, baràtom!
:)

2014.04.18. 12:53:03

@svájci sapka (ch): Mikor jösztök legközelebb? ;)

2014.04.18. 12:53:50

@Sexual Harassment Panda: Én Géza úrról tudok még, aki a sváboknál van ... Ki más még?

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:54:33

@Pink Petsch: igen, Karlsruhe környèke.
Kb 1 òra.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 12:55:00

@diggerdriver: Életemben nem ettem még szürkemarhát. Tőlem lehet legenda, de tény, hogy volt rá kereslet. Ha annyira szar lett volna, akkor a helyi felhozatalt eszik inkább, nem importálják. Persze lehet, hogy csak nagyon olcsó volt...ja, azt hallottam valamikor, hogy nagyon jó szalámit lehet belőle csinálni.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:55:27

@Pink Petsch: szerintem rengeteg magyar van.
Sajnos nàlunk a szàllodàban nincsenek.

tanato 2014.04.18. 12:55:47

@Sexual Harassment Panda: Szingapúrban óriási a különbség az egyes osztályokban élők életszínvonala között.A felsőben lévők jobban élnek mint a svájciak,az alsókban lévők meg sokkal rosszabbul mint egy kelet -európai.

2014.04.18. 12:56:52

@Sexual Harassment Panda: Jaaa, persze ... úgy értettem, hogy itt a blogon ;)

Mrs. Clayton 2014.04.18. 12:57:03

@Sexual Harassment Panda: pork belly lesz, mint mondtam egészben és alacsony hő mellett, kint a kertben a grillen sütöm, mivel baromi jó az idő, a mivel eszemre azt hiszem tejben sült saláta burgonyával és vörös káposztával
@Pink Petsch:gyakorlatilag húsos szalonna, oldalas csak csont nélkül kb.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 12:58:16

@Pink Petsch: nem tudom.de talàlkozhatunk.
Egyenlőre betegen fexem itthon.
Nàtha/hasmenès hànyinger.
Majdnem Stuttgartba mentem dolgozni, de aztàn itt jobb volt.
Az is furcsa volt, hogy a leendő munjahelyem környèkèn nem hallotam nèmet szòt. (Fellbach)

2014.04.18. 12:59:07

@Jess G: Ahham, közben sikerült beazonosítani :) Itt is nagy kedvenc, tormával, a natúr fajtával, imádom. Persze, jó kis zsíros falat :))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 12:59:40

@Pink Petsch: Majd szólok... ;)
Múltkor hívtam Géza urat, hogy ugorjon be, amikor itt járt, de nem jött. :(

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:00:03

@Jess G: hűha! Le a kalappal!
MI az a tejben sült salàta?

Mrs. Clayton 2014.04.18. 13:00:20

@Pink Petsch: ez mire elkészül nem lesz rajta semmi zsír, isteni omlós, puha, olvadós husi marad csak

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 13:01:05

@Sexual Harassment Panda: Kifogytam a paradicsomból, úgyhogy amerikai palacsintát sütök házi (forró), fahéjas szilvalekvárral...Tudom, hogy reggeli kaja, de szeretem :).

2014.04.18. 13:01:33

@Sexual Harassment Panda: Beszoptál egy jó kis vírust? Te szegény :(
Huhh, hát Fellbach nem éppen az echte Stuttgart ;) Én a központban lakom.
Mikorra szeded össze magad? Május második hetéig tuti Stuttgartban leszek.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:01:54

@Jess G: ha kihűtöd, hidegen is lehet enni, a megkocsonyàsodott szaftral, vàgòdeszkàròl, friss kenyèrrel, ùjhagymàval, tengeri sòval, tejòistendeèheslettem..

2014.04.18. 13:02:33

@svájci sapka (ch): Szólj csak bátran! Ha éppen Stutgartban leszek, összehozzuk! :)))

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:02:49

@Pink Petsch: addig összehozzuk.utàna szabadsàgàg?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 13:03:10

@Sexual Harassment Panda:
Sznobok divatja. Mint a mangalica sonka meg pulibélszín.
Az a lényeg hogy minél régebbi fajta legyen.
Az igazi sznobok a szibériai fagyasztott mamutot esznek.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:03:36

@Jess G: vàlts tèmàt, ne kìnozz minket!

Mrs. Clayton 2014.04.18. 13:03:55

@Sexual Harassment Panda: lepirítod a charlotte burgonyát kis vajon, majd felöntöd tejjel, adsz hozzá kis fűszert só, babérlevél majd megfőzöd, állítod a tejben míg felszívja, leszűröd és kész
jó végül is csak először sütöd utána főzöd, szóval pontatlanul hívom, de ez m1

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:04:23

@diggerdriver: "pulibèlszìn" DDD..
Kèsz ez az ember..

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:05:10

@Pink Petsch: mi? Ès most nem melòzol? Mi a fenèt csinàlsz?

Mrs. Clayton 2014.04.18. 13:05:24

@Pink Petsch: @Sexual Harassment Panda: ok, megyek boltba szénért, szóval ez már csak vacsira lesz meg, de sebaj

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 13:05:37

@Kövérmadár [swe]: Majdnem teljeen igazad van, de az nem igaz, hogy lefogyni nem kerül semmibe...Már eleve az egészséges étkezés is drágább, mint az olcsó, laktató szénhidrátokkal betömni az éhes farkas száját :).

2014.04.18. 13:05:46

@sodalisO [eng]:

Azért kell egészségesen élni, és sportolni, hogy szép izmos halottak legyünk.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:06:35

@Jess G: uramatyàm.szìvesen lennèk vendèg nàlatok.vsak gratulàlni tudok.
Ìgy kell èlni.
Mit iszol hozzà?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 13:07:22

@Sexual Harassment Panda: Hogy a túróba tudsz te hasfájósan-émelyegve kajákról cseverészni???

2014.04.18. 13:07:52

@Sexual Harassment Panda: De éppen most is, meg még jövő héten is pár napot, aztán jön csak a Hawaii, de május 11-től megint meló.
Istápolom a lányokat ;)

2014.04.18. 13:08:24

@Jess G: Nekem akkor is megfelel ;))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 13:08:49

@zöldeketbeszélek:
Abban a korban az volt a csúcs.
Volt amikor a mangalica volt a csúcs.
A 20centis hátaszalonnával.
Mert kellett a zsír a nyári aratásra meg nem tudták fagyasztóba tenni a húst.
Aztán ahogy az ember könnyebb munkát kezdett végezni megnőtt a húsigény.
A mangalicát felváltotta a húsdisznó.
Persze a menők most is mangalicát esznek.
Mert jó drága meg kell a kalória napi 30hektár lekaszálásához.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:09:32

@zöldeketbeszélek: ilyenek utàn, amiket itt ìrtok??
Porkbelly, meg paradicsomos tèszta?
A gasztronòmia igazi gyöngyszem.A kultùra rèsze!
Nagyon fontos!

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:10:42

@Pink Petsch: mi a fenèt dolgozol?
Fűtő vagy a napnál?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 13:11:09

Nálam már rotyog a pásztortarhonya, meg a pacal.
:D

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:11:35

@diggerdriver: szerintem a mangalica tènyleg finom.
A spanyolok abbòl csinàljàk a hìres sonkàjukat!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 13:12:18

@diggerdriver: Akkor én menő vagyok! Ez a nap jó híre :)))! (mangalicaszalámi...nyamm)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:12:32

@svájci sapka (ch): kèrlek hagyjàtok abba..könyörgöm.
Nekem meg jut a főttkrumpli + tea..

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:13:16

@Pink Petsch: tènyleg?? Ugye nem viccelsz?
Az hatalmas!!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 13:13:40

@Sexual Harassment Panda: Akkor, hogy még jobban érezd magad: Húsvét vasárnapi menünk tokaji borleves lesz és rozmaringos báránysült...és mézeskalácsot is sütünk ;).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 13:14:18

Tegnap Madár írt nekem egy kommentet és betett egy linket a veresegyházi uszodáról ami Makovecz stílusban készült.
Makovecz tegnap többször szóba került.
Írtam egy szösszenetet a fáról.
Íme:

A fa.
Szinte egész életemben gépek,vasak vettek körül.
Kezeltem, szereltem mikor hogy.
Viszont nekem a fa valami csodálatos anyag.
Egy olyan anyag ami holtában is él.
A fa erezete a színei melegsége a sokfélesége és az emberhez való viszonya ami lenyűgöz.
A fa az az anyag ami valóban végigkíséri az ember életét.
A bölcsőtől a koporsóig.
Imádom a fát megmunkálni beszívni az illatát ahogy röpködnek a forgácsok és a végén lesz belőle valami.
Lehet hogy csak egy madáretető de mégis jó vele dolgozni.
Amikor építkeztem egy régi parasztház stílusú házat képzeltem el fagerendás mennyezettel.
Sokat dolgoztam rajta de megérte.
15X20cm-es fagerendák 7méter hosszúak és a nappaliban keresztbe mestergerenda.
Kézzel gyalulva.
A deszkaborítás átfedéses az alsó deszkákba egy régi minta marva.
Amíg otthon laktam minden nap megcsodáltam a repedéseket a gerendákon a csomókat a fában a fa erezetének futását.
A kertembe minden fa bútort én csináltam.
A szőlőállványt, a hintaágyat, az asztalt a székekkel, a virágtartós padot, a madárodúkat, etetőket, mindent.
Az építészetben a fában rejlő lehetőségek kihasználásának művésze mindenképpen Makovecz Imre volt.
Nála a fa egyet jelentett Isten dicséretével.
Minden általa tervezett épület az égbe tör. A fa szerkezet szinte felnyúl az égbe mint az ember könyörgésre nyújtott keze.
Aki látja annak megvezeti a tekintetét felfele „nézz az ég felé ember és imádd Istent”.
Ez az üzenete.
A fa míg él sok ezer élőlénynek ad otthont, árnyékot vet a hűsölőnek lombjával táplálja a talajt, lemetszett ágából kiváló szerszámnyelek készülnek.
Élő állapotában is egy csoda viszont feldolgozva sem hal meg.
Megmunkálva is élő anyag marad, ha az ember ránéz vagy megfogja melegséget sugároz, mindegy hogy mennyezetként a fejünk fölött van vagy padlóként a lábunk alatt.
Vannak akik másképp látják de én a parkettát a fa megerőszakolásának tartom.
A parketta az bele van kényszerítve egy struktúrába ami nem természetes lételeme a fának.
A hajópadló ami igazán a fához illik.
A hajópadló él. Recseg mozog tágul összehúzódik HANGULATOT ad.
A fa halála is hozzá méltó.
Ha eltüzelik akkor meleget ad a fázóknak vagy ehető ételt az éheseknek.
Régen még a hamuját is felhasználták, még az is az embert SEGÍTETTE.
Ha pedig az erdőn hal meg akkor a korhadása sok milliárd mikroorganizmusnak, gombának és egyéb élőlényeknek nyújt táplálékot míg végül teljesen megsemmisül.

Ez volt a fa dicsérete.
Talán írok egyszer a kovácsolt vasról is.

Most elmegyek bevásárolni megy eszek egy sirloint aztán jövök vissza.

2014.04.18. 13:14:36

@svájci sapka (ch): Honnan a fenéből szereztél te tarhonyát, he????

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 13:15:00

@Sexual Harassment Panda: Tegyél a főzővizébe egy kis szál friss rozmaringot és egy babérlevelet, máris ínyenc főtt krumplid lesz :).

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:15:04

@zöldeketbeszélek: diggernek igaza van abban, hogy soxor csak a sznobkodàs megy, de a mangalica valòban vilàghìrű.
Melyik sonkàt is csinàljàk belőle, serrano?

2014.04.18. 13:15:18

@Sexual Harassment Panda: Persze. Hát jah, hatalmas ;) Pláne pasiszemmel ;)))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.18. 13:15:21

@PAPÓ38: errol a témáról akkor beszélünk,amikor a poszt masrll szol. Ez van nézz be kesobb.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 13:15:56

@Pink Petsch: A Coop-ból. :D
Jól eldugják a köcsögök, a legalsó polcon volt. :D

2014.04.18. 13:17:22

@svájci sapka (ch): Van Coop felétek??? Egyáltalán van még Coop??? ;))))

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:17:53

@zöldeketbeszélek: mindìg hèjàban főzöm, imàdom a krumpli hèjàt.
Ès èn is szoktam rozmaringit, ill. Kömènyt tenni bele.
Mùlt héten waldmeistert (erdőmester?)szedtünk ès abbòl meg szörpöt csinàltunk.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.18. 13:18:30

@sodalisO [eng]: hogy te milyen hülye vagy,anyam:D:D:D:D:D

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:19:35

@Pink Petsch: szòval te egy hölgyemèny vagy.
Szerintem ez egy poènos szakma!
Kifejezetten tetszik!
Sokat kell dolgozni?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 13:19:40

Ja, egyébként, hogy mi egészséges vagy mi nem?
Ugye évtizedek óta azt nyomták, hogy fujjj disznóhús, az egészségtelen, meg különben is a koleszterin meg a zsírok, meg mi a tököm.
Erre minap a közszolgálatin egy élelmezés szakértő tótum-faktum arról papol, hogy ez egy helytelem megközelítés, és igenis egészséges. Na, kérem...változnak az érdekek...
:D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 13:19:48

@Sexual Harassment Panda: én úgy tudom, hogy ez csak legenda. Eleve egy speckó disznó kell a serrano sonkához, de legalábbis speciális étrenden él (makk). Ráadásul nem füstölt, csak szárított sonka. A magyar, nagyon zsíros mangalica vajon alkalmas lenne erre a feldolgozási módra? Lehet, hogy igen, nem tudom.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 13:20:58

@Sexual Harassment Panda: Azzal vigyázni kell, magas a kumarintartalma, nem mindenki bírja.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 13:21:18

@Pink Petsch: Van itt minden, mint a búcsúba, csak keresni kell.
:D

morsels (törölt) 2014.04.18. 13:22:15

@Jess G:
Nem en kezdtem...
Tolem beszelgethetunk masrol is :-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 13:22:43

@zöldeketbeszélek: Otthonról viszik ki vagonszám a sonkának valót. Egyik ismerősöm évek óta oda szállít, oszt készen hozzák vissza a sonkát. :)

2014.04.18. 13:22:56

@Sexual Harassment Panda: Hölgyeméééény???? ;)))
Khm, úgy is lehet fogalmazni ;). Hm, eléggé megterhelő bír lenni idegileg egy idő után. Azért van, hogy 3 hét intenzív meló után 1-2 hét szabi meg lazulás van. Ha már én s elkezdek ordítani a lányokkal, akkor ideje szabira menni ;))).

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:23:18

@zöldeketbeszélek: biztos hogy egy hìres spanyol sonkàt mangalicàbòl csinàlnak.csak nem tudom melyiket.
A mangalica nem csak legenda, valòban vilàghìrű.
Vannak magyar alapanyagok amik kiemelkedőek, ès az orszàgnak nagyon jò adottsàgai vannak mezőgazdasàgban, amiket jobban ki kellene hasznàlni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 13:24:05

@svájci sapka (ch): Ha bevallod, hogy valamilyen egyházista vagy, akkor adót vetnek ki rád??Asztaqrva... :-o

És van olyan hülye, aki bevallja? :D
Vagy kap érte az ember valamit cserébe?Nem kell adakozni mihály után a hosszúnyelű lepkefogóba? Őrület ez azért...

2014.04.18. 13:25:04

@svájci sapka (ch): Egy szót mondok: margarin ...

Na jó, de tarhonya? Az az eredeti, magyar? Gépi vagy kézi?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 13:25:14

@svájci sapka (ch): Hát ez remek. Annyiban jó hír, hogy legalább biztosak lehetünk benne, a mangalica tényleg világhírű, csak álnéven futtatják :).

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:28:19

@Pink Petsch: biztos hogy nő vagy!
Fèrfi nem mond olyat hogy "pasi".
Na de mi az az intenzìv melò?
Èn egyszer 2012ben a repülőtèren megismerkedtem egy lànnyal Svàjcban a genfi reptèren aki szintèn recis volt kupiban.Èpp svàjcbòl ment haza, majd onnan nèmetorszàgba.Azt mondta hggy horror melò.Sok munka, unalmas, sok bunkò àllò f.sszal.
Szèp làny volt, kedves.
Tènyleg sokat dolgozol?

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:29:26

@Babette_: hol van màr guernsey?
Màr Németorszàg van!
De jòl vagyok!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 13:30:43

@zöldeketbeszélek:
Valóban, a fehérjedús étkezés drágább, mint a fehérkenyér. Ugyanakkor a mennyiség sem elhanyagolható kérdés.

Szerintem érdekes lenne összeírni, hogy egy átlagosan elhízott ember vajon mennyit eszik egy nap (kcal, protein, ch és zsír). Majd megnézni, hogy mennyit költ el ennivalóra.

Aztán megnézni, hogy mennyibe kerülne a fogyáshoz szükséges 1400-1600 kcal-os étrend kialakítása. A nagy mennyiségű szemét helyett kevesebb, de minőségibb étel (alapanyag) lehet, hogy nem kerülne annyival többe. A különbözet pedig az ára a "végre jól nézek ki"-nek.

Mondok egy-két példát:
Korábban simán lecsúszott két szendvics vacsorára, 4 szelet fehérkenyérből. Ilyesmit vittem munkába is (vagy zsömléket). Ez heti kb. 28 szelet fehérkenyér.
Most napi 2 szelet rozskenyeret eszem meg. Sem többet, sem kevesebbet. Ez 14 szelet kenyér.
A rozskenyér drágább (az ára a csomagnak kb. azonos, de csak fele annyi van a zacskóban). A mennyiség csökkent, az egészségesség nőtt, az ételre költött összeg nem változott.

Tej: korábban 1,5%-ost vettem és heti 1,5 liter simán elfogyott (ez 11,5kr / doboz, 1.5l-es a doboz). Most 0,5%-ost iszom, abból sem annyit, mint korábban, az 1l-es 0,5%-os ára 9,5kr. Ezzel csökkent a zsírfogyasztásom és picit olcsóbb is.

Sajt: van 24 és 17%-os (jellemzően). Az íze a 24%-osnak jobb, de 100g sajt esetén ez +7g zsírt jelent (napi maximumon 35g zsír - nem mindegy). Az árukat nem tudom, sajnos :(

Majdnem minden ételből van lätt (zsírszegény) és sokszor nem kerülnek többet (vagy csak picit).

Tészta helyett rizs (lehetőleg barna) vagy kuszkusz. Jelentős árkülönbség itt sincs.

Disznó helyett csirke vagy pulyka. Comb helyett mell. Szalámi helyett sonka (itt a téliszalámi 10dkg-ja 27kr, a 110g-os csirkesonka pedig 32).

Üdítő/fanta/gumiarábikum helyett citromos víz (lehetőleg facsart citromból).

Azt nem tudom, hogy Magyarországon mi mennyibe kerül, biztosan van olyan, ahol az arányok mások (pl. ott a pulya sokkal olcsóbb, mint itt).

Persze ez nem szentírás, nekem működik, van, aki szerint rosszul csinálom, de ameddig a zsír szinte olvad lefelé rólam, nem nagyon érdekel :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 13:32:14

@geegee: Nem is kevés, valami 6-8 %. Hát nem hülyeség kérdése, de amikor felmerül a kérdés, még gyanútlanul sokan bevallják. :) A kérdés csak ennyi: Vallása? Nekem is egy ismerős szólt, hogy még véletlenül se mondjam, ha van, akkor sem.
@Pink Petsch: Korona csipet 4 tojásos tarhonya. :)
Olcsóbban vettem, mint otthon.
:)
@zöldeketbeszélek: :( Na, igen. Csak sajna az már sehol sem látszik.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 13:32:36

@petrasp: Részvétem...És igen, itt jön fel egy érdekes téma.Ugye, ha jól tudom, Magyarországon az ünnepek alatt az ilyen Tecsó/Madaras Tecsó és többek zárva kell tartsanak egy ideje.Mert hogy az állam jó fejnek próbál látszani és tudja, hogy ezek a gaz multik halálra dolgoztatják a munkavállalókat.És valszeg igaza is van, télleg jól kiszipolyozzák szerencsétlen ott dolgozókat.Viszont idekint nincs semmi ilyesmi, itt is az élelmiszerhiper simán nyitva van egész 7vg-n 8-21 ig, talán húsvét hétfőn van annyi könnyítés, hogy csak délelőtt 11-től .De valszeg meg is fizetik az embereket.Bár nem vagyok biztos benne, az ilyen állások eléggé az alja kategória szokott lenni.

Na most akkor melyik a korrekt hozzáállás, vetődik fel a kérdés?

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:32:45

@Kövérmadár [swe]: a disznò is fehèrhùs, ès van sovàny rèsze nem?
Egyèbkènt èrdekes amit ìrsz.

2014.04.18. 13:32:53

@Sexual Harassment Panda: Perszehogy az ;))).
Ha horror, akkor hagyja abba, mert tényleg megerőltető, és ha nincs türelme hozzá, akkor csak kikészíti magát. Gyakorlatilag egész napos meló, leszámítva az alvási időszakokat. Ha nem a vendégek, akkor a lányok, de valami mindig van. És nem lehetsz paraszt, akkor sem, ha a vendég az. Bár ez ritkán fordul elő, mert itt is érvényesül a mondás, hogy amilyen az aggyonisten ...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 13:33:31

@Kövérmadár [swe]: Igazából a friss zöldség és gyümölcs drága relatíve, főként a főszezon előtt. Márpedig anélkül elég nehéz a megfelelő arányokat betartani...

2014.04.18. 13:33:40

@svájci sapka (ch): Te mázlista, te! És most irigy pofát vágok! ;)))

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:33:46

@geegee: szerintem otthon is nyitva vannak.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 13:35:19

@svájci sapka (ch): De kiba..tt durva... :-o (már elnézést...)
És mit kapsz érte?Vagy csak simán azt mondják, hogy ez is egy adó és kuss?Hatalmas pofátlanság, még egy ok, hogy ne legyek vallásos...

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:35:45

@Pink Petsch: de akkor pontosìtsunk egy kicsit..
Mondjuk heti 5 nap, 12 òràban?
Milyen egy àtlagos èves fizetès?
Ès a recepciòs nem azonos a lànyokkal ugye?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 13:37:04

@Sexual Harassment Panda: Az utolsó pár hazalátogatásunkkor eddig a vallási és állami ünnepeken be voltak zárva.De persze nem zárom ki, hogy mondjuk nemrég óta megint kavartak...többiek, otthon élők?

2014.04.18. 13:37:58

@Sexual Harassment Panda: Nem, heti 7 nap, napi 16-18 órában. Napi fizetés van, fix, plusz az extrák után, amit el tudok adni 5 euró.
És nem, nem azonos ;)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 13:38:14

@nyuszigonosz(D): Erre gondolsz?
szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blogspot.hu/2013/07/kocsmatojas.html

Az egyik J.Oliver sorozatban (azt hiszem, a Pucér szakácsban) csinált a barátainak fish and chipset és ezt a tojást is mellépakolta. Érdekesnek tűnik!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 13:38:56

@geegee: Mi kapsz ? Egy nagy büdös ló...t. (szintén bocs).
Ha tényleg vallásos vagy, akkor a misén még dobhatsz is a perselybe.
Komolyra fordítva, ha ott, abban a pillanatban naivan bevallod, hogy egyszer x éve valaki a keresztvíz alá tartott, bukta... és már csengethetsz is.
:D
Nagyon nehéz kijönni belőle.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 13:39:04

@Sexual Harassment Panda: Ja, Panda, ha már itt vagy... :-)
Nem hiányzik neked a nikkedből egy olyan kis idióta, fingó hangot utánzó "pty" szócska? :-)))))
Nem személyeskedni akarok, csak így lenne autentikus az ostoba South Park epizód óta, ugye... :D

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:39:08

@geegee: most ùjat mondtàl.tènyleg.hmm..

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:40:05

@geegee: de igen, de màr nem tudom megvàltoztatni.Azt meg hogy "idiòta" meg sem hallottam!:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 13:41:26

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Bróhaha. :-))

Mint a viccben az öreg bácsi: Mire lehajoltam, huss, elszaladt...

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:41:39

@Pink Petsch: ne hülyèskedj màr .mi az hogy heti 7 nap?
Sosincs szabadnap? Mennyi egy àtlagos fizetès?
Mi a fenèt kell csinàlni?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 13:44:32

@svájci sapka (ch): Hehh, döbbenet.
Köszi hogy leírtad, bár nem tervezünk arrafelé költözni, de ugye, sose lehet tudni.
És ha letagadom, képesek utánanézni?Ha vastagon káromkodok előttük, akkor is? :-)))

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:44:43

@geegee: pessze.nekem az a fontos hogy a szakmàmban jò helyen legyek.mindegy hol van.
Ahol most vagyok az egy ikonikus hely a nèmeteknèl.
www.villa-hammerschmiede.de

Hari Seldon 2 2014.04.18. 13:46:18

@Sexual Harassment Panda:
Attól függ, hogy mi számít közelnek?
Mi kb olyan 2 órára vagyunk onnan.
Ez Magyarországon baromi messze, itt csak egy kis kiruccanás.
Párizs 4 óra, na onnan kezdődik a messze.

Hari Seldon 2 2014.04.18. 13:49:54

@Sexual Harassment Panda:
Saarbrücken mellett, már a francia oldalon.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 13:51:09

@geegee: Nem, az nem divat itt. Elhiszik, amit mondasz. A múltkor vicces volt, mert jelentettem be a kollégákat a hivatalban, és persze egyik sem volt vallásos (minő véletlen). Megkérdezte az ügyintéző, hogy is van ez. Mondtuk, hogy Magyarországon nem vallásosak az emberek: Mosolygott rajta, de elfogadta, :)

2014.04.18. 13:51:36

@Sexual Harassment Panda: Nem, nincs, hétközbeni szabadnap nincs. Egy recepciós általában 2-3 hetet van együtt a lányokkal, gyakorlatilag velük él, aztán jön 1-2 heti teljes szabadság.
Helytől, háztól függ, de 80-100 euró között van egy recis napi díja, plusz ugye az extrák utáni jövedelem.
Az elsőrendű meló ugye a munka megszervezése a hirdetések kezelése, a telefonhívások megválaszolása, terminek egyeztetése, vendégek fogadása, a lányok bemutatása, az üzlet lebeszélése. Aztán, a bajba jutott lányok segítése, a ház vezetése, a közös helyiségek takarítása ( a szobáikat a lányok takarítják, ennek ellenőrzése), fogyóeszközök pótlása, mosás, a cicaharcok elsimítása .. és még egy csomó apróság, ami csak felmerülhet egy baszott nagy háztartásban ;))).

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:51:50

@Hari Seldon 2: hù az szèp környék.Ott aztàn tudnak valamit a gasztronòmiàròl..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 13:52:19

@adg [Au, Darwin]: Az igen...és vannak olyan lassú, kómás, delíriumos halak, amiket csak úgy le tud szúrni? :D

morsels (törölt) 2014.04.18. 13:52:49

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Nalatod, ez a baj. A diotoro nem jo semmire. A parolas miatt a pancel is puhul, nem lehet a diotorovel torni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 13:53:40

@Sexual Harassment Panda: Aham, na majd megnézem a linkedet.
Most megint megyek vissza a lista elejére, a két végét egyszerre olvasom, tiszta hülye vagyok... :-))

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:54:11

@Pink Petsch: vàrjàl.Szal dolgozol 3 hetet, aztàn egy hèt szünet.
ÈS egy àtlagos recis hazavisz havi mondjuk 2000 euròt.
Az nem rossz nem?

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 13:55:34

@Pink Petsch: ès ennek a bruttòjàval bejelentve ugye?

Hari Seldon 2 2014.04.18. 13:57:49

@Sexual Harassment Panda:
Írtam is róla korábban egy posztot.
És tényleg nagyon kell figyelni arra, hogy nehogy túl későn essünk neki a baguette-nak... :-)
Baromi könnyen rászokik az ember, aztán nevet cserélhetek Kövérmadárral... :-)

2014.04.18. 13:58:57

@Sexual Harassment Panda: Nem, nem rossz, de ez nem egy szokványos munkahely, most eltekintve attól, hogy kupiban dolgozik az ember. Arra értettem a nem szokványost, hogy itt gyakorlatilag nincs vége a munkaidőnek, nincs hova "hazamenni" a meló után, a lányokkal kell élned. És ha ezt valaki nem bírja idegekkel, ha ez valakinek horror, mint a reptéri ismerősödnek, az jobb, ha hagyja a fenébe, és elmegy egy hotelbe recepciósnak, még ha kevesebbért is.

morsels (törölt) 2014.04.18. 13:59:28

@Sexual Harassment Panda:
Hat azt hiszem, hogy pinki nem tartozik az atlagos recis kategoriaba :-)

2014.04.18. 14:00:32

@Sexual Harassment Panda: Igen, egy kupiban egyedül a recepciósok vannak normálisan bejelentve. A lányok után a ház adózik valamennyit, de ez megint más kérdés.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:02:54

@morsels: honnan tudod, ismered?@Pink Petsch: a fèrjed/baràtod/gyetekeid hogy bìrja?

morsels (törölt) 2014.04.18. 14:04:10

@Sexual Harassment Panda:
Dehogyis. Csak irta, hogy prostitualtak recepciosa...
Az meg szerintem nem tartozik az atlagos 'recibe'.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 14:04:27

@svájci sapka (ch): Nálunk is főzte fater a lakásban a páleszt.Mikor épp milyen gyümölcs volt soron.Nem emléxem, hogy büdös lett volna...

2014.04.18. 14:05:24

@svájci sapka (ch): Hát kell hozzá egy lelki alkat, az biztos ;)))).
Különben kurva nehéz jó recepcióst találni. Olyat, aki ezt az életformát bírja, tud 2-3 kelet-európai nyelvet a németen és az angolul kívül, kellemes a hangja a telefonban ... és a többi ;)))))

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:05:28

@Hari Seldon 2: el tudom kèpzelni.mindenki a zabàlàssal lehet elfoglalva, gyakorlarltilag mindenki tud főzni, kivàlò alapanyagok..

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:06:34

@morsels: ja ùgy! Èrtem .igaz.na, ha te is a közelben vagy, majd megismerkedünk vele.

2014.04.18. 14:07:08

@Sexual Harassment Panda: Nincs se férjem, se gyerekem, se családom.
Pár éve, mármint csinálom ... ;))))

Mrs. Clayton 2014.04.18. 14:08:29

@Sexual Harassment Panda: ez még nem eldöntött, ugyanis vettem egy Pinot grigio blusht, meg vettem egy ale-t és van sör is,
lehet kb ebben sorrendben ezeket :-D

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:08:55

@Pink Petsch: mennyi idős vagy?
20-30, 30-40?
Mik a cèlok?
Meddìg akarod ezt csinàlni?
Szereted ezt csinàlni?
Ott is lax?

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:10:05

@Jess G: te tudsz èlni.Ìnyenc vagy!
Csak gratulàlni tudok! Ìgy tovàbb.

2014.04.18. 14:10:29

@Sexual Harassment Panda: Nah, ez már kezd állásinterjúra hasonlítani, így inkább lezárom :PPP

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:10:46

@morsels: sajnos akkor csak èn fogom őt megismerni, ha èppen lesz szabadnapja..

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 14:11:29

@Pink Petsch: Tudom. Ismerek itt valakit, aki szintén recis.
:)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:13:01

@Pink Petsch: ugyan màr! Ez nem èr! Gyerünk halljuk!
Bent is lax? Nem kell kküln lakàst bèrelni?
Mennyi idős vagy?
Légyszìves válaszolj, tènyleg èrdekel .
Cserèbe èn is elàrulom hogy utàlom a lecsòt.

2014.04.18. 14:14:06

@svájci sapka (ch): Nekik s vannak személyzeti problémáik? Mármint recepciós terén? ;)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:14:20

@svájci sapka (ch): na de recis ès recis között is van különbsèg.
EGy szàllodai recis max 8òràt dolgozik.

2014.04.18. 14:15:38

@Sexual Harassment Panda: Hm, kezdesz egy olyan vendégre hasonlítani, akit inkább finoman elhajtok telefonon, mert túl rámenős, és az ilyen inkább ne jöjjön, mert csak a probléma van vele ....

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 14:17:04

@Pink Petsch: Igen, állandóan. Nem sokan bírják.
@Sexual Harassment Panda: Ok, kupis recis ismerősöm van. A lányokkal kell lakni, nincs külön lakás. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 14:17:17

@zöldeketbeszélek:
Ez így nem teljesen igaz.
Zöldséget sokat eszem, bár nem mindig frisset (mirelit brokkoli nagy kedvenc :) ), de gyümölcsöt jellemzően nem. Sokban sok a frutkóz.

@Sexual Harassment Panda:
Sovány disznóhús 100g-ja: 121 kcal (21.1 prot, 0.2 ch és 4 zsír)
Csirkemell filé 100g-ja: 114 kcal (21.2 prot, 0 ch és 2.6 zsír)

Valóban nagyon hasonlóak. Az 1.4g-nyi zsírkülönbség nekem azért fontos, mert ugye a napi limiten 35g, egy étkezéssel megeszem kb. 250g csirkemellet, így a különbség már 3.5g, ami pont 10%.

Eltérő célok esetén persze belefér, gond nem lehet belőle.
Biológiai értéke a testépítésben játszik szerepet, ott a disznó egy picikét jobb is (82 helyett 84), de a tojással (100) vagy a tejsavó fehérjével (100+) nem veszi fel a versenyt; bár ennek talán csak a hardcore tesépítésben van akkora szerepe, hobby-jólakarokkinézni esetén nem biztos, hogy életbevágó.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:17:57

@Pink Petsch: ok.nem kèrdezek többet, hozzàd sem szòlok, megìgèrem.
Tovàbbi sok sikert.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:19:10

@svájci sapka (ch): Vàrj.Szòval gyakorlatilag 0-24 ott lax ahol dolgozol????!!! Ugye ez wicc?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 14:19:28

@Pink Petsch:
A "baszottat" most szó szerint kell érteni, igaz? :)

2014.04.18. 14:19:35

@svájci sapka (ch): Hát jah, ismerős ...Gondolom, ők is a kolleginen próbálkoznak új erők becserkészésével ;)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 14:20:48

@Sexual Harassment Panda: Nem, nem vicc. Nem vagyok bennfentes, de szerintem mindenhol így működik. :)
A lányokat felügyelni kell valakinek.

2014.04.18. 14:21:11

@Sexual Harassment Panda: Ne idegesíts már...! De nem fogok egy fórumon a magánéletemről beszámolni, nem gondolod?
Ha majd összefutunk Stuttgartban, dumálhatunk.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:22:22

@svájci sapka (ch): aazta.na, ezt nem csinálnàm semmi pènzèrt.
A sok hülye pitsàval egèsz nap..
Meg a sok kèjenccel.
Atyagatya.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 14:22:25

@Pink Petsch: Volt már minden. Volt, hogy lányból lett recis, volt teljesen privát (szegény, nem tudta mire vállalkozik, egy hét múlva elmenekült). :) Voltak vicces eseteik.
Egyre nehezebb a pálya.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:24:10

@Pink Petsch: nem akarlak idegesìteni.mondtam hogy semmi gond.
Nem foglak többet megszòlìtani, ìgérem.
Nem akartam tolakodni.ez volt az uccsò.
Szia

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:26:24

@svájci sapka (ch): nekem az hihetetlen, hogy ott lax ahol dolgozol.gyakorlatilag ki vagy szolgàltatva a munkàltatònak.
Egy rövid ideig ok, de azonnal bérelnèk egy helyet, egy bàzist, ahol èn vagyok az ùr, ha megunom, elegem van akkor ott maradhatok, nèzhetek àllàst, stb.

2014.04.18. 14:28:35

@svájci sapka (ch): Hűűűh, lányból recis a legrosszabb! Egy idegesítően főnökösködő picsa bír lenni az ilyenből. Volt szerencsém hozzá. Nálunk az egyik lány megunta, meg ki is költözött, és úgy gondolta, recis lesz. Állandó az emberhiány, ő meg már ismerte a helyzetet, így a főnökök belementek. Már az első túrája után panaszáradat fogadott a lányoktól. Még 2 túrát élt meg, aztán kitört a parasztlázadás ;).
A legjobb a kívülről jött, aki mégis fel tudja ezt a helyzetet dolgozni. Persze, ez a nehéz, ilyen embert találni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 14:28:41

@Kövérmadár [swe]: Emeletes repülőgép?Na, ilyet se hallottam még... :-o Igaz, én 35 évesen repültem először... :-/

2014.04.18. 14:30:26

@Sexual Harassment Panda: Ne légy majom. De nyilvános fórumon azért ne kérdezz bele az emberek magánéletébe se.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 14:30:44

@Sexual Harassment Panda: Szerintem félreérted. Ez nem opció. Így szól az egyezség. Amíg ott dolgozol, ott laksz. Van egy szobád, ahova a munkaidő végén visszavonulsz. De! Kvázi a konkrét munkaidőn kívül is van feladat. Fogadni kell az újakat pl. Ez itt rendszerint hajnalban történik (munkaidő után). Most képzeld el, ha nem ott laksz. Mekkora macera bemenni... :(
Megjegyzem, ez nem egy nyugdíjas állás. :)
Innen is lehet mást keresni.
Ennyi.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 14:31:36

@sodalisO [eng]: " Az egész horváth étterem rajtam röhögött"
HorvátH???
Igazán nem akarom eddie-nemtomhány kenyerét elvenni, de ez szíven ütött... :-)))

Vagy így hívták a tulajt?Mer' akkor mindent vissza...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 14:32:55

@Pink Petsch: Szerintem is nehéz megfelelő embert találni. Én megemelem a kalapom, aki ezt hosszabb időn keresztül csinálja.
Szellemileg mindenképp megterhelő.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:33:00

@svájci sapka (ch): na, ezt is tudom.nem leszek recis kupiban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 14:35:15

@Sexual Harassment Panda: Na, szépen vagyunk... Jártatom a szám, egyik lemond a vallásosságról, a másik meg a reciről...
:D
;)

adg 2014.04.18. 14:35:46

@geegee: Ez egy nagy csiga, 15-20 centisre is megnő, és van egy elég hosszú szigonya, amit nagyon gyorsan ki tud tolni. Annak a hégén van a méregtüske. Azt belevágja a mellette elhaladó halba. Tehát csak türelem kell, kivárni a kellően közel lévő halat, ez korallzátonyoknál nem olyan nehéz, sok hal van.
Ha megszúrta, akkor a hal nagyon hamar megbénul, nem jut messzire, így a csiga ha elég gyorsan rohan, hamarabb odaér, mint a konkurencia. De ha piszkálják, akkor védekezik is. Sajnos elég szép, ezért szokták a búvárok megnézni alaposan, még utoljára az életben. De nem minden faj ilyen kis brutális. Találtunk már pár üres házat, tényleg szép.

en.wikipedia.org/wiki/Conus

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:38:00

@Pink Petsch: persze.màr gyakorlatilag minden kiderült, màr csak az a kèrdès hogy kb mennyi idős vagy .ez ekkora top secret?
Èn pl 30-35 közötti (szemtelenül jòkèpű) ffi.
Havi 168 òràt dolgozom bruttò 300-èrt.nabumm.
Szìvesen megismernèlek szemèlyesen.hogy a jövő hèten mikor vok szabad mèg nem tom.
Ha akarod adok szàmot, mondd meg hogy adjam +.

2014.04.18. 14:39:20

@svájci sapka (ch): Kezdem magam szentté avatni... ;))))))))))))

2014.04.18. 14:40:33

@Sexual Harassment Panda: Jah, szemérmetlenül, he??? :P Ha tudnád, hány ilyen szöveget hallok, legutóbb, kb. 5 perce ;)
Írhatsz privát üzenetet a nickemre kattintva.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 14:41:19

@Pink Petsch: Voltam benn néhányszor, tudom miről beszélek. Inkább 30 kiscsoportos óvodás, mint 6-8 lány... :D

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:41:32

@svájci sapka (ch): ne èrtdd fèlre, nem lebecsülni akarom. Sőt, egyszer voltam egy àllàsinterjùn, ahol az igazgatònő közölte, hogy itt a szàllodàban mindenki egyformàn fontos, az igazgatòtòl a mosogatòig.Èn azt mondtam, hogy ez nem igaz, a mosogatò sokkal fontosabb..
szòval a recepciòs munka nagyon kemèny lehet.

2014.04.18. 14:42:10

@svájci sapka (ch): Nálunk max. 6 van. És az az igazán buli, amikor különböző nemzetiségűek ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 14:42:58

@diggerdriver: Igen, igen, ez szuper volt.
Egyszer voltunk egy kis ausztriai hotelben, a szoba teljes burkolata és az összes bútor, csiszolt de lakkozatlan fából volt készítve (ha jól sejtem fenyő lehetett) Hogy annak micsoda illata volt, aztabetyár.
Szerintem még ugyanilyen klassz anyag a kerámia (hadd ne mondjam, hogy köcsög... :-))) ) illetve az üveg.De írjál a vasról is, ha tudsz.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 14:43:30

@Sexual Harassment Panda: Nem értettem félre, csak aki még nem látott ilyent el sem tudja képzelni, és azt hiszi, hogy csupa móka és kacagás... közben meg tiszta szellemi, meg mentális leépülés ( ha valaki nem figyel).
:(
Ehhez képest nem sok a pénz.
:(

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:43:39

@Pink Petsch: nyilvàn vicceltem!
Egyèbkènt nem akarok tolakodni.
Nem olyan fontos az a talàlkozò.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 14:43:58

@Sexual Harassment Panda:
Azokat nem tudom megenni, így nem igazán foglalkoztam velük.
Halolaj van bennük, ez mindenképpen pozitív, mert nekem tablettából kell ezeket beszereznem :(

@geegee:
8)
Boeing 747: hu.wikipedia.org/wiki/Boeing_747
Airbus A380: hu.wikipedia.org/wiki/Airbus_A380

Van élet a BryanAir-em, GrizzlyAir-en és az easyJeti-n túl is :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 14:44:35

@Pink Petsch: Itt 6-8. Általában magyar (90 %), elvétve ukrán, orosz, vagy román.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:45:14

@svájci sapka (ch): hàt igen, de ezt kìvülről nem làtni.Nekem eszembe sem jutott volna, hogy ilyen lehet belülről.

2014.04.18. 14:45:59

@Sexual Harassment Panda: Tudom, hogy vicceltél ;))))
Fontosnak nem fontos, csak érdekes .. már lenne :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 14:46:39

@Sexual Harassment Panda: Ez csak a hab... :D
Ennél ilyenebb.. :D
De az már egy másik írás témája.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 14:46:50

@svájci sapka (ch): Ááá, ne is mondd.Eddig már mindenről kiderült a javasoltsága is, meg az ellenkezője is; annyiféle kimutatás, vizsgálat van, ami hótt egymásnak ellentmondó végeredményt ad, hogy az fantasztikus.A koleszterin, a tojás, a mobiltelefon meg még lehetne hosszasan sorolni...Én már meg se hallok, el se olvasok ilyeneket...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.18. 14:49:47

@Chang Yai: Egyszer voltam csak Londonban, de nem tűnt szürkének...

Hari Seldon 2 2014.04.18. 14:50:19

@Kövérmadár [swe]:
Csokival hogy állsz? Én amikor egyedül őrzöm a csemetéket napi egy tábla simán elfogy.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 14:50:35

@Pink Petsch: a gond az, hogy most nem tudom mikor leszek szabadnapos jövő hèten.Ha jòl èrtettem, te mèg 2 hètig ràèrsz?
Hol talàlkoznànk?
Mondjuk Stuttgart Hbf?
Hogyan ismerlek meg? Mondjuk ènekelhetnèd a süss fel napot?
Te is elküldheted a szàmod, vagy vmi L-èrhetősèget.

2014.04.18. 14:52:06

@svájci sapka (ch): Ez 5 lányos ház ideálisan nézve, azaz 5 teljesen, full-extrásan felszerelt szoba van. Van egy kisebb szoba is, ami végszükség esetén használható melóra is. De azt max. alvóhelynek adjuk oda egy lánynak. Dolgozni nem éppen fasza. Akkor vannak 6-an, ha barátnők érkeznek, és egy dolgozós szobán hajlandóak megosztozni.
Itt finom-vegyes... általában figyelünk arra, hogy olyan recis legyen éppen, aki tud a lányok nyelvén. Mondhatni, az alap a magyar, de én ugye még románul is, a másik váltótársam lengyelül még, a harmadik meg szlovákul. Megpróbálunk odafigyelni arra, hogy olyan recis legyen, aki szót tud érteni a lányokkal, de ha bekeveredik mondjuk 2 magyar és 2 román lány közé egy lengyel, hááááát, akkor ez van ...Vele németül vagy angolul, ami jobban megy neki.

Ronnie_27 2014.04.18. 14:52:34

@zöldeketbeszélek:

A találgatás ebben az esetben igaz a magyar emberek többségére.

2014.04.18. 14:52:34

Poszter! En az elmondottakhoz annyit fuznek hozza,hogy nyilvan a piacaink megnyitasaval jarhattak jol egyes erdekcsoportok,akar itt nyugaton is,de azt elfelejted,hogy mi is szabadabban adhatjuk el aruinkat ide nyugatra.edesanyam kozel 70 eves es gazdalkodik,volt mar,hogy Hollandianak tudta eladni,amit megtermelt es bizony nem olyan nyomott aron,ami gyerekkoromban volt,hogy jol ertsd,mert te 89. - tol tudod a sztorit,en meg tudom elotte,az EU elott,amikor a gazdalkodok megtermeltek valamit es eljott az aratas ideje a media ontottta a tultermelesi valsagrol szolo hireket,hogy levihessek az arat meltanytalanul,vagy kestek a fizetessel fel evet, egy evet!!! Es addig is hasznaltak a termelok penzet az allami vagy irhatnam kereskedelmi szferaban :)) ilyen kizsakmanyolas volt!!! Nem volt mai ertelemben vett piac,hanem tervutasitas volt! En megeltem,ott voltam, tudom! most viszont a piac szabadabb,jol irtad es mindent bearaz,tehat ,ha Edesanyammal nem annyira lehet mar kitolni,mert eladja itt nyugaton munkaja gyumolcset, ha ott nem talal megfelelo atveteli arat,szoval nem kell az EU ellen lazitgatni,osszeskuves elmeleteket szove. az gondolom meg nem zavar,hogy a gazdalkodoknak szant Eu- s tamogatasokbol ellop a mindenkori kormany vagy kesve fizeti ki megkurtitva holmifele jogcimeken

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 15:02:45

@Pink Petsch: Itt is hallottam vicces szitut. Az ukrán lány behazudta, hogy beszél angolul. Ez nagyjából a hello-ban ki is merült. :)
A recis meg pont ukránul nem beszélt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.18. 15:05:27

Pinki,necsinald,vegre megnézheted a csávót,hogy igazie,a multkor ugyis olyan titokzatos volt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 15:10:59

@adg [Au, Darwin]: Ejjha, ez egy jól kiképzett és jól felszerelt csiga... :D Le a kalappal előtte.
Ha egyszer eljutok ilyen helyre ahol lehet kicsit búvárkodni (szigorúan csak a felszínen, pipával) akkor se fogok semmihez se hozzányúlni, ezt megígérem... :-))

M. Péter 2014.04.18. 15:12:56

@Sexual Harassment Panda: Malajziában lehet, hogy csalódnál, Magyarország körüli szinten van.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 15:13:28

@Hari Seldon 2:
3 hónapja nem találkoztunk és még csak fel sem hívott, az a mocsok! :)

Viccet félretéve: magas proteintartalmú "csokit" nagyon ritkán szoktam enni. Ebben jellemzően 20g prot, 20g ch és 6g zsír van. Arra jó, hogy ha nincs meg a napi minimális fehérjemennyiségem, akkor javít a helyzeten. De már lecseréltem sima tejsavófehérje porra (ebben alig van ch és zsír, 75% protein).

A fehérjét azért eszem ilyen lelkesen, hogy a fogyás sokkal kevesebb izomvesztéssel járjon (valamennyi így is megy a levesbe sajnos).

@Mmj Drtmmj:
Arról nem is beszélve, hogy a beárazásnak is nyilván kell, hogy legyen oka. Ennyit ér a magyar munkás bére.
Miért? Nincs szakképesítése, nincs nyelvtudása, nem elég motivált... akiknek ezek megvannak és olyan szakmát tanultak, amire van fizetőképes kereslet is, akkor tudnak nem csak alamizsnáért dolgozni.
Egy gyártósoron, betanított munkásként ugyan milyen értéke van (jobban mondva az elvégzett munkájának)? Milyen hozzáadott értékkel bír az ő munkája? És vajon a nyugati multi által kifizetett pénzből mennyit nyúl le a főnök?

Utóbbi kérdésről sosem esik szó, pedig szerintem ez is fontos része az egésznek. Ismerjük mind a magyar munkaadókat és vállalkozókat, nem? Mondok egy légből kapott példát: jön a multi és kiadja a csomagolást valakinek (légó). Ad érte darabonként ondjuk 100Ftot. Ebből fixköltségként elmegy mondjuk 35Ft. A munkásnak kifizet a vállalkozó darabonként 10Ftot, bruttó vagy okosban 8-at. A maradékból pedig kinő egy 7-es BMW és egy három szintes villa.
Mit lát a paraszt? Az a rohadt multi éhbérért dolgoztat. Mit mond a vállalkozó: saaaaaajnos ennyit tudok adni, de ha nem tetszik, van a helyedre 10 másik. Mit lát a multi? Kifizette a darabonként 100-at, mert odahaza ez 175 lenne. Ő is jól járt, a vállalkozó is jól járt, a munkás meg sosem jár jól. De ez nem a nyugat és nem a multi hibája.

2014.04.18. 15:15:04

@svájci sapka (ch): Huhh, az érdekes lehetett, a recis csajnak gondolom összejött még pár ősz hajszál a végére ;)))
Itt a főnökök nem foglalkoznak EU-tagországon kívül lányokkal, túl sok a macera velük. Szóval, ukrán, moldáv, szerb, orosz és a többi alapból kizárva.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 15:15:09

@Kövérmadár [swe]: Meg fogom nézni a linkeket.
Érdekes, én is brájenernek mondom, pedig nem hallottam senkitől... : D
A többi céget se ismerem, eddig csak a norvégokkal meg a viccerrel repültünk lulujó-stoki-pest között...jó lenne már másfelé is repülgetni... :-/

M. Péter 2014.04.18. 15:15:26

@adg [Au, Darwin]: Akik meg nem érték meg a 80 évet a szalonnadiétán, már nem mondanak semmit.

2014.04.18. 15:15:54

@Babette_: Hát majd elválik ... ;))))

Hari Seldon 2 2014.04.18. 15:17:23

@Kövérmadár [swe]:
Nagyon jópofa, de a 20-as kép kicsit torz, mert az ívet nyugaton lejjebb kellett volna húzni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 15:18:43

@geegee:
Nosza!
Szerintem nem nyomorogtok :)
A mrjet.se-n találsz olcsó repülőjegyeket a világ minden tájára. Szállást a booking.com-on.

Milyen sűrűn mentek Magyarországra egyébként?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 15:19:13

@zöldeketbeszélek:

Alapvetően ha van ugyanazzal a névvel keresztény szent, akkor a név oké. Azaz mindegy a név eredete.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 15:20:07

@geegee:
Az :)

@Hari Seldon 2:
Lehet... szerintem ott a lengyel karika volt a lényeg.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 15:21:17

@tanato:

A dolgok nem ilyen egyszerűek. Itt természetes folyamatokról beszélünk, hanem kataklizmusszerű hirtelen változásokról.

2014.04.18. 15:26:22

@svájci sapka (ch): Hát, ha valahol érvényes a "csak magyarral ne!" sztereotípia, akkor ez a terület az.
A meló ugyebár legális, de azért az ellenőrzés fokozottabb , mint egy pékség esetében. Hát ki a tökömnek hiányzik az állandó gyomorgörcs? Amikor Bécsben dolgoztam, egy magyar liba volt a főnök az egyik helyen. Az is minden nációt összeszedett. Persze, az oroszoknak meg az ukránoknak nemhogy zöldkártyájuk nem volt (Ausztriában kötelező egészségügyi kártya), hanem nem is igazán tartózkodhattak volna már az EU területén. Mnaaaa, nein, danke nochmals! :PPP
Itt a főnökök németek, és mindent betű szerint. Illetve majdnem mindent, mert a lányok után adót, amennyire lehet elsinkófálják ...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 15:27:47

@maxval a gondolkodó birca:
Ne is mondd!
Épp most vágtatott el az apokalipszis 3 lovasa az ablak előtt... a negyedik társuk (a viszály) a 17.30-as vonattal érkezik Norvégiából (andalúzkutyánál volt anger managementen).

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.04.18. 15:31:22

@Pink Petsch: Na, hát itt sem hazudtolják meg magukat honfitársaink. Pláne, akiket otthon sem zavart a zavarosban halászás... :( Maximalizálni próbálják az adóoptimalizálást. :(

2014.04.18. 15:31:44

@maxval a gondolkodó birca: Te, az az egyetlen szerencse, hogy nincs egy cseppnyi hatalmad sem, mert képes lennél kirobbantani akár a harmadik világháborút is, csak, hogy igazold az elmebajos téziseidet.
Kataklizma, mi, baszod????!!!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 15:33:18

@Kövérmadár [swe]: "Épp most vágtatott el az apokalipszis 3 lovasa az ablak előtt... a negyedik társuk (a viszály) a 17.30-as vonattal érkezik Norvégiából (andalúzkutyánál volt anger managementen)."

Lovas es vonattal kozlekedik? Nem tudom, fel lehet vinni akkora allatot egy gyorsvonatra? Vagy a 4. apokalipszis lovasanak ilyen felfujhato csillamponija van, ami leeresztve elfer egy Enpiciponim-os hatizsakba? Nem tudom az ugy mennyire lesz hiteles...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 15:33:43

@Pink Petsch:

Ezek természetes folyamatok. Nem lehet se megállítani, se gyorsítani őket.

2014.04.18. 15:37:14

@svájci sapka (ch): Azt én élénken el tudom képzelni, és egyben javasolnám a recis ismerősödnek, hogy ugyan nézzen már utána, valóban be van jelentve, mint munkavállaló?
Itt a főnökök max, a lányok számával játszanak adó szempontjából, azaz nem a maximális 5-öt jelentik be, hanem átlagolnak 3-ra. Ez a lányokat nem érinti semmilyen szempontból, és miután itt bevezették a hasznos négyzetméter utáni 10 eurós kötelező adózást, nem is csodálkozom.

2014.04.18. 15:38:36

@maxval a gondolkodó birca: Az előbb azt mondtad, hogy nem természetesek, hanem kataklizma-szerűek. El kellene már döntened Neo, hogy a piros vagy a kék bigyó? :PPPPP

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 15:38:54

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
A lovat nem engedták át a határon, mert nem voltak papírjai. Volt ugyan egy igazolása, amit egy bizonyos Johan Zebedeusson állított ki, de azt nem fogadták el).
Itt kellett hagynia az állomáson.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 15:39:42

@Pink Petsch:
Az orvos már felírta neki a pirosat, de néha nem veszi be és akkor ilyenné válik.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 15:40:46

@Pink Petsch:

Akkor elírás volt. Olyan sokrétűek a feladataim, hogy nincs időm ellenőrizni a leírtakat.

2014.04.18. 15:42:15

@maxval a gondolkodó birca: Óh, baszódj meg!
Erre a bullshitre már csak ezt lehet érdemben reagálni ...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 15:49:44

@Pink Petsch:

Mindegy. A struccpolitika nem megoldás, bár megnyugtató hatású időnként.

2014.04.18. 15:51:26

@maxval a gondolkodó birca: Az őrült elméletekre alapozó pánikkeltés viszont fasza, mi? Elvégre az összes vallás így keletkezett :P

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 15:52:15

@Kövérmadár [swe]: De szomoru! :( Elvalasztani azt az aldott jo apokalipszis lovasat a leghusegesebb fegyverhordozojatol. Oszinten sajnalom. Olyan jo fiu volt pedig, mar kicsi gyerekora ota ismerem. Olyan kedves kisfui volt, mindig segitett anyamnak felasni a hatsokertet. Aztan kesobb emlekszem meg a helyi iskolaba jart a moslekert a disznoinak, mielott olyan marhara felvitte az isten a dolg... ize, akarom mondani az ordog... szoval hogy beallt apokalipszis lovasai koze.
Dehat meg lehet erteni, jol fizeto biztos szakma megbecsulessel, komoly hatterrel...
Egy szo mint szaz, oszinten sajnalom hogy elszakitottak a lovatol. :( Nem csoda hallod hogy anger management-re kell jarnia ha egyszer ilyesmik tortennek vele...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 15:53:01

@Pink Petsch:
- A pokol tüzén fog égni!!!
- Majd elmúlik...
- Nem fog, az az örökkévalóságig tart!!!
- Akkor majd megszokom...

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.18. 15:53:56

Ebben a "piac beárazza" - kérdésben azért nem igaz az, hogy kizárólag a külföldi pénzek döntnökei kezében van a gyeplő.

Nem az EU /az államkassza költségvetési hiányának korlátozója/, vagy az IMF /eseti kölcsönök esetén feltételeket fogalmaz meg/ ...az egyedüli keretalkotó a hazai jóléti társadalom modell azaz a minimálbér és a foglalkoztatási szint tekintetében.

Minden egyes cég, minden egyes család döntése ott van ebben az öszeteljesítményben. A közélet szerepe azonban, elképesztően erősebben felelős a hazai keretek minőségért mint az EU vagy az életvilág!

Amikor erről való vitákat betesznek mondjuk TV műsorokba, akkor eltorzul ez a kép. A politikusok mossák a kezeiket, mert félnek attól, hogy egyszer majd valaki kérdéseket intéz hozzájuk.

A magyarok olyanok, hogy észre sem veszik, hogy a közgazdász szakmának kellene elsősorban beszélni az infláció / reálbér / foglalkoztatás kérdésekről.

Szakmai szervezeteknek és az érintettek társadalmi önszerveződéseinek, pl. a szakszervezeteknek.

Ehelyett laikusok kapnak szót és főként arról folyik a vita, hogy el akarja-e a pusztítani a magyarokat ez a nyomás!

Az elpusztítástól mindenki fél, így akár olyan mutatványokra is hajlandó a prototipe magyar személyiség, hogy az elfojtókáját átengedi Bogár László féle ideológus érdekcsoport kontrollja alá. Ők mondják meg, hogy mit szabad olvasni és mit nem. Ők mondják meg, hogy milyen legyen a közérzet azügyben, hogy prosperitásnak éljük meg az országunkat vagy épp összeomlásnak.

Ma már ott tartunk, hogy annyira használják az emberek az elfojtókájukat, hogy a tények, a gazdasági adatok se váltanak ki olyan hatást, hogy ... nahát! Tényleg!

Teljesen értelmetlen beszélni arról, hogy mi a helyzet, a potenciális beszélő partnerünkek megvannak a jól bevált trükkjei arra, hogy milyen ideológiával hárítsa el akár a tényeket!

A cikk író egy ritka kivétel! Elképesztően előítéletmentesen viszonyul a dolgozkhoz! Nem hatja meg semmilyen hiszti.

Az átlag magyar menthetetlenül elkötelezett! Csak egy nézőpontból hajlnadó nézni a világot!

Ő nem!

Gratulálok az írásához!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 15:55:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ugye!?
Minden gonosz teremtmény mögött ott egy szívszorító történet egy kedves háziállatról, egy elszakított kedvesről, egy almáról...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 15:58:34

@Saman:
"A magyarok olyanok, hogy észre sem veszik, hogy a közgazdász szakmának kellene elsősorban beszélni az infláció / reálbér / foglalkoztatás kérdésekről. "

Akkor én miért pofázom azt már hosszú évek óta, hogy az ország irányításását közgazdászokra én nem tökömöccse jogászokra kell bízni?

2014.04.18. 15:59:06

@Saman: Milyen az élet mostanában a KFC-ben? Van valami érdekes promó?

2014.04.18. 16:00:31

@Kövérmadár [swe]: És ezt te most tényleg Sámánnal akarod megvitatni? ;)))))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 16:03:12

@Pink Petsch:

Ez nem vallási kérdés, hanem közéleti-történelmi.

2014.04.18. 16:04:07

@maxval a gondolkodó birca: Jah, hirtelen az lett ... ahogy neked tetszik, na persze :P

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 16:05:07

@Pink Petsch:

Mindig az volt.

Mi más lehetne a világ gazdasági átrendeződése?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 16:05:12

@Kövérmadár [swe]: "- A pokol tüzén fog égni!!!
- Majd elmúlik...
- Nem fog, az az örökkévalóságig tart!!!
- Akkor majd megszokom..."

Amugy en mar lebeszeltem asszonnyal hogy ha alulrol szagolom az ibolyat akkor egy hettel kesobb bejelentkezik a Facebook-omon (ha lesz meg akkor) es kiposztolja hogy "Fuuu, gyerekek, nagyon kiraly, ingyenes Wi-Fi hotspot van a pokolban!!!" :)

Kar hogy mar nem fogom latni a meglepett reakciokat. :DDD

Hari Seldon 2 2014.04.18. 16:06:02

@Kövérmadár [swe]:
Igaz, valószínű, hogy arra volt kihegyezve.

2014.04.18. 16:06:15

Mna, ezt csak úgy :D Most fedeztem fel újból. A szomorú az az idő, ami eltelt, meg az aktualitás, ami most is megvan. De azért röhögni lehet ;).
www.youtube.com/watch?v=CkeVEdyEi-c

2014.04.18. 16:06:47

@maxval a gondolkodó birca: Ne kábíts max, ne kábíts ...

Hari Seldon 2 2014.04.18. 16:15:25

@Pink Petsch:
Mit akarsz? Most voltam életemben először KFC-ben és elég jó.

(semmi gyorsétterem-ellenesség miatt, csak eddig valahogy nem volt a környéken amikor éhes voltam)

Legalábbis, nagyon jó kiszerelésű adagjaik vannak, ha hosszú autóúton megyünk.

2014.04.18. 16:17:03

@Hari Seldon 2: Létezik, hogy te nem emlékszel a korábbi munkásságára errefele? ;))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 16:21:26

@Kövérmadár [swe]: Valamelyik linkedről jött, még sosem olvastam:

hu.wikipedia.org/wiki/Lockerbie-i_katasztr%C3%B3fa

Egyszerűen kiba.. durva.És már megint az arabok csinálták,
n+1.-edjére. :-((
Istenuccse, igyexem nem rasszistának lenni általában (nem mindig sikerül, általában okkal...) de ezeket a kokerókat sose fogom megkedvelni, vagy hinni nekik...
Ezért is igyexünk lépni innen Sóderbányából.És ezért is aggasztó a svéd bevándorláspolitika.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 16:25:49

@Kövérmadár [swe]: "Van Facebookod és csak most mondod? :D"

Van. Merthogy? Josz es szet-trollkodod a falam Muffin-os kepekkel? :DDD

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 16:29:45

@Kövérmadár [swe]: Jó, nem mondtam, hogy nyomorgunk, de különösebben gazdagok se vagyunk, nem is igen vágyunk rá.Pl épp néztem Panda melóhelyét, 3-4-500 euró egy szoba egy éjszakára.Szerintem akármekkora vagyon esetében se fizetném ki, mert egy őrült összegnek tartom.Egy magyar havi fizetést egy szobáért, kb soha.Lehet, hogy csak smutsig vagyok (figyeled, újabb magyar szó :-)) ), vagy földhözragadt, begyepesedett, vállalom.
És elhiszem, hogy az egy luxushotel, de akkor is.Egyszerűen nincs rá különösebb igényem.Illetve egyszer, talán, egyszeri alkalomra. De az nem mostanában lesz.

A mrjetet még nem próbáltam, de a bookingot már igen.Egész jó.

Olyan negyedévente járunk, többnyire repülővel, évente max egyszer kocsival.Akkor viszont cuccolunk rendesen... :D Meg akkor van nyaralás is valahol útközben, azért is kell a kocsi.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.18. 16:31:21

@Pink Petsch: Szakács vagyok. Utoljára két és fél éve dolgoztam KFC-ben.

Bár arra jó volt hogy a csirkebontás politikai szocializációs vetületéről írjak egy cikket.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 16:31:57

@geegee: És ami a legelgondolkodtatóbb, jó eséllyel a lányom, ha felnő, lehet egy ilyen cigót választ magának párnak...Akkor leszek q nagy gondban...de ez már az én keresztem lesz.

2014.04.18. 16:33:39

@Saman: Jaja, az mélyen megmaradt mindannyiunkban, így ne is várd, hogy komolyan vegyünk
Node. Milyen sulit végeztél? Mármint szakácssulit? Ez viszont komolyan érdekel.

Hari Seldon 2 2014.04.18. 16:36:34

@Pink Petsch:
Dehogynem. Nekem is elrettentő példa, sajnos időnként azon kapom magam, hogy időnként kezdem pótolni... :-(

2014.04.18. 16:38:39

@geegee: Nem, nem választ. Mármint a lányod arabot, ha normálisan nevelitek. Már úgy, hogy egy nő önmagában is teljesen életrevaló, nem kell neki egy pasi támasznak.
Nu, mert engem úgy neveltek. Nem volt benne semmilyen rasszista mellékzönge, merthogy arab sem volt nagyon arrafelé minálunk. És mégis, el nem tudnám képzelni, hogy én egy arabbal. Kurva hamar vágnám képen.

**mimi** 2014.04.18. 16:39:53

@zöldeketbeszélek:
az finom:)))
tegnap csináltam chilis bazsalikomos fokhagymás tésztát....hát....nem azért, de nagyon jó lett! :))

Hari Seldon 2 2014.04.18. 16:40:14

@Hari Seldon 2:
Sámánra is igaz az,
amit Puccini (azt hiszem) mondott Wágnerről:
"Gyönyörű pillanatai vannak...

(majd hozzátette:)
... és borzalmas negyedórái..."

2014.04.18. 16:43:07

@Hari Seldon 2: Na látod ... Ha már ezt felismerted, ne parázz. hogy olyan leszel, mint ő. Neki ilyesmi meg sem fordul a fejében ;))))

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.18. 16:45:28

@Pink Petsch:

Most küldtem be egy cikket! Meglátom komolyan vesszük-e.

Én nem várom el hogy konkrétan Te komolyan vegyél. Általában fergeteges hisztit szoktam itt kiváltani. Legközelebb azt fogom csinálni, hogy az első ilyesminél kilépek a bájcsevejből és csak két hét késéssel olvasom el a kommenteket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 16:52:51

Na megjöttem.
Hol tartunk?
A sirloin kiváló volt.
Véresen.

2014.04.18. 16:56:09

@Saman: Ha ennyire frusztrál itt a banda, akkor minek jársz vissza? De most tök komolyan... A neten rengeteg közösség van. Olyan is biztos, ahol hajráznak neked.
No de, milyen szakácssulit végeztél? Ez komolyan érdekel.

tanato 2014.04.18. 16:58:38

@maxval a gondolkodó birca: Elfogadom,lehet hogy tényleg sámánisztikus jövendölési képességekkel rendelkezel.Per pillanat azért ha milliárdos lennék én is inkább a Riviérán vagy Floridában vennék házat hasonlóan az orosz /egyebekben valószínűleg Putyin barát/nagytőkésekhez a moszkvai dácsa vagy a krími nyaraló helyett.De tényleg 1982-ben/még Brezsnyev életében/ha elkezdtem volna terjeszteni,hogy a SZovjetunió felbomlik és Magyarországról kivonulnak a csapataik 10 év múlva,azután röviddel meg belépünk a NATO-ba és később a Közös Piacba valószínűleg börtönbe vagy bolondokházába zártak volna.Úgyhogy bármi megtörténhet,még igazad is lehet évek múlva.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 16:59:54

@tanato:

Nem jövendölök, hanem a folyamatokat gondolom tovább.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 17:01:01

@zöldeketbeszélek:
Aki ezt megeszi egyéb gazemberségekre is képes:)))))))))))))))))))))
Én sokáig szemeztem vele aztán egyszer rászántam magam és vettem.
Kétszer. Először és utoljára.
Kuka.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.04.18. 17:09:10

@Pink Petsch: Engem nem frusztrál az itteni ellen állásotok. Inkább amolyan perverz kíváncsiság van bennem, mint amikor egy tudós rátalál a zöldhasú bogárkájára. Felemeli és nézegeti....

Mint közösségfejlesztő találkoztam ellenállással személyesen is. Nem új ez!

Úgy kerültem ide, hogy egy kommentem kapcsán rám szólt a blog szerkesztője, hogy ezt nem lehetne-e hogy megírjam posztként.

Egy cikkemet nem rakta ki, a többinél azért vastagon van benne interkulturális tanulás is, tehát ide valónak találta.

Aztán sokan próbáltak engem meggyőzni, hogy ez nem ide való. Meg őt is sokan próbáltátátok.

Eleddig ez nem annyira sikerült.

Ennek biztos van valami oka.

**mimi** 2014.04.18. 17:11:17

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
:)))))))
pedig én ma fényképeztem neki nyuszikat...az Árkádban van simogató..

klappol 2014.04.18. 17:13:58

@Kövérmadár [swe]: Hát ezt hol lelted? SZENT JÁNOS TEOLÓGIÁJA? ez meg inkább így: Zebedeus son, nem?

2014.04.18. 17:14:28

@Saman: Ja, a mi Maxunk kezd már unalmas lenni, kell egy új bohóc a blogra. Na, te pont megfelelsz ... (bár Max utálni fog, ezzel számolj ;) ).

Hari Seldon 2 2014.04.18. 17:15:08

@maxval a gondolkodó birca:
A nyugatot már 100 éve biztos hogy temetik, de inkább félezer éve, valahogy folyamatosan nem válnak be ezek a jövendölések. Megnyugodhatsz most sem fognak. Például, mint tegnap írtam itt is erősen konvergál az őslakosok gyerekszáma a bevándorlókéhoz. Sőt úgy számolják, hogy jelenleg a francia újszülöttek kb 5%-a szüleik mohamedán családokba. (nehéz megmondani, mert Franciaországban tilos a vallások számontartása, ezért csak becsülnek)
Márpedig ha a lakosság aránya is ennyi körül van, akkor nem nagyon térhet el az egy szülőképes korú nőre jutó gyerekek száma. Ráadásul a tendencia az, hogy az őslakosoknál növekszik a bevándorlóknál csökken. És ez a számítás nem egyenes arányú, hanem exponenciális változás, tehát még inkább így van.
Szóval ne aggódj nem vagyunk veszve! (így Te sem ott a távoli Bulgáriában)

tanato 2014.04.18. 17:15:51

@maxval a gondolkodó birca: Majd meglátjuk,persze van amit nem lehet előre látni még akár néhány év távlatában sem. Jelenleg inkább keletről nyugatra húznak a népek,arra viszi az ösztönük meg a gazdasági érdekük.
De mondom ,pl. egy nagyváradi polgár sem gondolta volna 1912 ben pl. hogy 10 év múlva román személyi igazolványa lesz.
Vagy pl. 1939-ben sem gondolta volna egy nagytőkés magyar ,vagy földbirtokos sem hogy 10 év múlva földönfutó ,ellenséges személy lesz otthonában és a munkásai vagy a parasztjai lesznek fölötte mint uralkodó osztályok.

**mimi** 2014.04.18. 17:16:15

@klappol:
darab????
egy darab???
vagy több darab??
:)))))))))))))))
esetleg darabolt?

klappol 2014.04.18. 17:17:09

@**mimi**: mennyit meg tudsz enni ebből a hús szeletből :D:D

Hari Seldon 2 2014.04.18. 17:17:26

@Hari Seldon 2:
Na, ez már kezd Sámános lenni, de Max sokszor kihozza belőlem a legrosszabbat...
Je suis désolé.

klappol 2014.04.18. 17:19:25

@**mimi**: Azt hiszem a marha háta a seggétől kicsit visszábbi részen van

Hari Seldon 2 2014.04.18. 17:20:07

@Hari Seldon 2:
Most én egyből nekimentem Sámánnak meg Max-nak.
Ilyen az, ha egyedül vagyok itthon három gyerekkel.

Egyszer egyik gyerek, aztán a másik, meg a harmadik, majd nem veszem észre és a negyediknek is magyarázok...

Hari Seldon 2 2014.04.18. 17:21:09

Na most már tényleg abba hagyom, mert mennem kell. Majd este még visszanézek.

2014.04.18. 17:21:54

@Hari Seldon 2: El ne foglald a helyét, hé!!! Épp most jelentkezett vissza bohócnak ;))))

**mimi** 2014.04.18. 17:28:21

@Pink Petsch:
Pinki, te mikor is mész szabira?
Úgy néz ki május végén Karlsruhe-ban leszek...

2014.04.18. 17:35:07

@**mimi**: Május végén pontosan mikor?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 17:38:07

@Hari Seldon 2:
Nekem a kedvenc. Itt van a sarkon száz méterre.
Vödörszámra vesszük:)))))))))))))))))))

**mimi** 2014.04.18. 17:39:15

@Pink Petsch:
utolsó hetében, pontosabbat még nem tudok...

2014.04.18. 17:40:46

@**mimi**: Május 26-júnus 1 között? Mert akkor biztos Stuttgartban leszek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 17:42:03

@geegee:
Én beleneveltem a lányomba a kőkemény rasszizmust.
Szó se lehet dzsipsziről.
Érdekes hogy a fiam meg a barnákat szereti.
Volt már neki félvér magyar-madagaszkári csaja is.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 17:43:51

@Pink Petsch: @geegee: "Nem, nem választ. Mármint a lányod arabot, ha normálisan nevelitek."

Hujujujjjjjj. :D Nah en elkezdtem bedeszkazni az ablakokat, ajtokat mert ha ezt meglatja Mirjam, akkor itt ver fog folyni az biztos. :D

2014.04.18. 17:43:57

@diggerdriver: Hm, most őszintén, ha már gyorséttermi kaja, akkor inkább a KFC, mint a többi. De ha kifejezetten rántott csirkét akarok, akkor azt inkább magam ...
Vödörszámra amúgy is kurva drága a KFC.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 17:44:42

@Saman:
Jó vagy Sami.
Írjál minél többet ide. Akár minden másnap is szívesen olvasunk téged.
:)))))))))))))))))))))))))))))

2014.04.18. 17:45:48

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Az lehet, de ritka olyan parasztokkal találkoztam még nőügyileg, mint az arabok. És tök mindegy melyik országból jöttek...

**mimi** 2014.04.18. 17:48:28

@Pink Petsch:
Valszeg akkor...a fönökömön múlik, ha végzünk a munkával akkor elindulunk...
Jó lenne inni egy KV-t:))))
felmérném a terepet :)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 17:49:51

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Nem nem... még a végén lebuknék, hogy kurucinfós cikkeket osztok meg :)

@geegee:
Évi 4 Magyarország mellett nem csoda, hogy Miami kimarad :)

Simán kifizetnék annyit egy szobáért, kérdés, hogy hol van és mit kapok érte. Nem tudom, hogy hol dolgozik Panda...

2014.04.18. 17:49:51

@**mimi**: És hol képzeled azt a kávét? Karlsruhéban vagy Stuttgartban?

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 17:51:02

@Pink Petsch: na, akkor talàlkozunk 3-asba, aztàn meghìvtok egy currywurstra!

2014.04.18. 17:51:35

@Kövérmadár [swe]: Karlsruhe mellett, provincia ...;))))

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 17:52:04

@Pink Petsch: Karlsruhe Hbf.
VAn ott egg àzsiai èttefem, nudeln mit ente a kedvenc

2014.04.18. 17:52:34

@Sexual Harassment Panda: Hármasban? Kivel hármasban? A currywurst jöhet ...

**mimi** 2014.04.18. 17:53:27

@diggerdriver:
köszi, ez igazán szemléletes :)))

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 17:53:50

@**mimi**: szìvesen.lehet magas, vagy laposhàtszìn, màjus 26.-án megbeszèljük Karlsruheban..3 masban. (Ti fizettek persze..hehe)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 17:54:11

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ez tény. Alátettem a monitornak egy régi rossz törölközőt hogy felitassa a vért:)))))))))))))))))))))))))

**mimi** 2014.04.18. 17:54:14

@Pink Petsch:
öreg vagyok én már a hármashoz:))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 17:55:36

@Pink Petsch:
Mé', 16 fontért két napig eszünk egy Family Bucket Menu-t.

2014.04.18. 17:56:56

@**mimi**: Oké, Stuttgart áll :DDD Vendégem leszel ;)

@Sexual Harassment Panda: Hát látod, a Mimi Stuttgartot választotta, nem mondhatok ellent neki ;)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 17:57:23

@**mimi**: nem baj.èn meg Karlsruheban vàrok ràtok.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 17:58:03

@Pink Petsch: jò kis kibùvò.Na mind 1.Majd legközelebb.

Furos 2014.04.18. 17:58:18

@diggerdriver: Jah, karacsony masnap meg husvet masnap :)

Mrs. Clayton 2014.04.18. 17:59:07

@Pink Petsch: ami gyorsétterem és annyira nem gáz az a wagamama vagy nálam a nandos

2014.04.18. 18:00:29

@diggerdriver: 16 fontért, vagy annak megfelelő euróért én 3 napra készítek sokkal változatosabb, húsos kajákat, levessel főétellel. Ezért mondtam, hogy önmagában a 2 napos KFC kaja annyi pénzért kurva drága.

2014.04.18. 18:01:22

@Sexual Harassment Panda: Nem kibúvó, veled május elejére szólt a megbeszélés, oder?

2014.04.18. 18:02:51

@Jess G: Mna, és itt ütközik ki a paraszt mivoltom, mert gőzöm sincs ezekről ;)))))))

Mrs. Clayton 2014.04.18. 18:07:16

@Pink Petsch: www.wagamama.com/ ez "japán", ázsiai, a másik portugál, csirke vonalon mozog www.nandos.co.uk/
érdemes megnézni a reklámjukat a youtubon mert vicces

2014.04.18. 18:13:23

@Jess G: Sajna, egyik lánccal sem találkoztam itt :(

2014.04.18. 18:14:58

@zöldeketbeszélek: Ha abból indulunk ki, hogy minden általánosításnak van alapja, már akkor meg is dőlt az elméleted. De elég, ha kimész az utcára, és meglátod, miről beszélünk. Szóval ez a búval baszott hozzáállás mindenhez baromira nem légből kapott dolog. Persze a másik véglet sem jó, amikor valaki álomvilágban él, és nem veszi észre a negatívumokat, csak azt, ami neki tetszik.

"Arra nem gondoltál - gondoltatok - hogy a rosszkedv oka az is lehet, hogy mi többre törekednénk, törekszünk és ezt vagy siker koronázza, vagy sem...nem érjük be annyival, hogy elvegetálgatunk és a gyerekeinknek is jut egy kis lyuk majd a bádogvárosban? Mert persze lehetne mindenki hepi, ha beéri ennyivel is...ha nem zavarja, hogy a nyomor folyamatosan újraszüli önmagát, hiszen meleg van és úgyis leesik valami, meg majd lesz valahogy..."

Érdekes, én minden nap pont ezt a "majd lesz valahogy" mentalitást tapasztalom a környezetemben.

Mrs. Clayton 2014.04.18. 18:15:23

@Pink Petsch: azt nem mondom h sokat vesztettél, ezek is csak gyorskajáldák, de a videó az jó
www.youtube.com/watch?v=aB3f2ElRoPI

2014.04.18. 18:17:56

@Jess G: Jaja, ezt a videót már ismertem :DDDDDDDDDDDDDD

Mrs. Clayton 2014.04.18. 18:19:32

@Pink Petsch: és nandos van berlinben, wagamama nincs

2014.04.18. 18:20:39

@Jess G: Ki a tököm jár abba a patkányfészekbe? ;)))))

klappol 2014.04.18. 18:21:44

@Jess G: Ez a mai nap itt a kajáról, ivásról, qrvákról, találkozásokról szól. Aztán néha a majd mindennapos nyomorgásról.

Pár ember szófosásban szenved :D:D:D

Nem baj, nemsoká itt a Húsvét.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 18:24:33

@klappol: ès mèg nincs vasàrnap! Pedig elvileg a vasàrnapi poszt szòl a "kajàròl"..

**mimi** 2014.04.18. 18:24:48

@Pink Petsch: @Sexual Harassment Panda: jól van még úgysem biztos, de remélem összejön:)))

Mrs. Clayton 2014.04.18. 18:26:16

@Pink Petsch: én nem tom, csak rákerestem neked, ha nandosos gyorscsirkére vágynál :-) nekem elég elmenni a főtérre
@klappol: nézd, én megittam a pino griggiot, megsüttem a bellyt, épp azon gondolkodom, h aludjak-e vagy nekiálljak az ostoros kalácsnak, a húsvétot letojom, bár vettem némi parmai sonkát meg egy kis bresaolat a sajttálért sztem visszamegyek, mert a lányom lebeszélt, hiába szar nekem

2014.04.18. 18:26:53

@**mimi**: Írtam neked privát, nézd meg a nickedhez rendelt mail-fiókodat ;)

2014.04.18. 18:28:16

@Jess G: Köszcsíííííkeeee ;)))) Annyira nem izgat, hogy Berlinbe vonatozzak érte ;)

klappol 2014.04.18. 18:28:42

@Pink Petsch: Szófosó :D:D:D

@Sexual Harassment Panda: Ja a vasárnap :)))))))

@Jess G: Aludj kicsit, nem vesztesz vele semmit, csak időt amíg alszol. :D:D

**mimi** 2014.04.18. 18:28:48

@Pink Petsch: oks...nézem..

Mrs. Clayton 2014.04.18. 18:29:28

@Pink Petsch: nem ezért kell berlinbe vonatozni, én a barátnőmmel talizom ott, kajálunk, jövünk-megyünk azt ennyi, berlin nem gáz

Mrs. Clayton 2014.04.18. 18:30:27

@klappol: előbb a kádat választom, mert a grilltől kicsit, hm, hogy is mondjam, bukét kaptam, na

klappol 2014.04.18. 18:32:00

@Jess G: az jó, olyan cigányszagod lett (füsti) :D:D

Mrs. Clayton 2014.04.18. 18:32:56

@klappol: hát, kinek mi jön be ugye ;-)

2014.04.18. 18:34:50

@klappol: Ahham ... :PPPP

@Jess G: Jah, az egykori Nyugat-Berlin okés ... de a keleti rész, még mindig eléggé szomorú ...
Én nagyon nem szeretnék ott élni, egyik részen sem. Persze, csak úgy elmenni, turistának fasza :).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 18:35:05

@klappol:
A húsvéti vacsoránk:
- kaszinótojás
- füstölt csirkesonka
- füstölt sajt

:)

klappol 2014.04.18. 18:36:19

@Jess G: Nekem is bejön a grill. Lehet kapni nagy gombafejeket, azt hagyma krémmel kikenem, meg cukkinit és és. Aztán fürdök én is. :))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2014.04.18. 18:38:25

@Pink Petsch: akkor egyetértünk
@klappol: vegákkal nem tárgyalok :-D, a grillemet be nem piszkolnám ződségel, még ha a gomba nem is az, akkor se

klappol 2014.04.18. 18:41:54

@Jess G: de nem csak azt szoktam, dehogy vagyok vega, a böjtöt is csak hallásból ismerem :D:D:D

klappol 2014.04.18. 18:43:40

@Kövérmadár [swe]: Remek összeállítás. Én mini töltöttkáposztát fogok enni, sokat. De van sonka is tojás is.

Mrs. Clayton 2014.04.18. 18:45:27

@klappol: az más, akkor emberszámba veszlek ;-)

Mrs. Clayton 2014.04.18. 18:47:09

@klappol: a tőtőtt káposzta karácsonyi kaja, te le vagy maradva, vagy mi? a fád még áll? szaloncukrod is lesz?

klappol 2014.04.18. 18:48:17

@Jess G: Az ital viszont nem jön be nállam, de cigizek, Ez most nagyon személyes volt? Ezekmellett rengeteg cefrét főztem Apámmal anno, abból vette az első autóját (Skoda 100).

**mimi** 2014.04.18. 18:48:50

@klappol:
én meg sonkát...és sokat :))))
már alig várom...

**mimi** 2014.04.18. 18:49:32

@klappol:
az volt...de nem baj :)
én is cigizek...de nem iszom, és nem is káromkodok...

Mrs. Clayton 2014.04.18. 18:51:28

@klappol: hát istenem, vannak akik nem élvezik az életet ;-) a jó pálinka jöhet, na nem az ilyen a hátamon is feláll a szőr típus, apád a rohadt szilvát/barackot bele dobálta? ha igen fogalma nem volt a pálinkáról

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 18:52:06

@Babette_: @Furos:
Azért mertem leírni mert messze vagytok.
Ha itt lennétek röpült volna a tockos...
:)))))))))))))))))))))))))))))))

klappol 2014.04.18. 18:58:34

@Jess G: Ugyan már, rohadt gyümölcs, magvazott, átmosott, válogatott. A törköly meg adott ugye, az sem rohadt. Nem lőrét írtam, hanem páleszt. :D:D:D Persze rézüstben és nem kuktában :D

@**mimi**: Így van jól. :D

@Kövérmadár [swe]: Kicsi:)))))))))) 6 centis átlagban.

Mrs. Clayton 2014.04.18. 19:00:43

@klappol: várj, a lőre az a szar bor, azt se szeretem, csak a finomat, bár neked nem jön be az alkoholizálás, így m1

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 19:05:30

@Kövérmadár [swe]:
Olyan amit én soha nem tudok csinálni.
Nálam öklömnyiek a gombócok.
Tirpákiában az asszonyok tudnak kicsit csinálni.
Az a finom egyébként.

klappol 2014.04.18. 19:07:27

@Jess G: De látom azért vetted mit akartam a lőre szóval jelezni, igen az sz@r bor.

2014.04.18. 19:17:29

@diggerdriver: Hádde annyi (és nem túl sok) melót csak megér a változatosság, oder? ;)))) 16 fontból, vagy vegyünk inkább eurót, tálalom neked a menüt, 2 személyre, feltételezve, hogy liszt, gríz, olaj, vaj, tej és fűszerek vannak otthon (mint általában egy háztartásban szokás egyébként is)
Szóval.
Marhahúsleves:
leveshús: kb 3 euró
leveszöldségek: 2 euró
grízgaluska: 1, 20 euró (a 10 darabos tojás)
Ez két napra elegendő leves.
Főtt marhahús krumplival és gyümölcsmártással.
Krumpli 2 euró (2,5 kg)
Tetszőleges gyümölcsök: 3 euró
A marhahús ugye az, ami a levesben főtt.
Ez második fogásként csak egy napra okés. De még mindig maradt 5 eurónk. No meg krumplink is, mert a 2,5 kilóból csak egyet használtunk el köretnek.
Másnap tehát a marhahúsleves, plusz rakott krumpli, amihez veszünk 1 euróért fél liter tejfölt. Minden más már megvan. A tojás is, mert a grízgaluskához max. 2 kell.
Harmadnapra maradt fél kiló krumplink és 4 eurónk. Nos, a krumpliból tárkonyos krumplileves lesz, amihez kell megint egy negyedkiló tejföl pluszban (50 cent), mellé második fogásként a legkedvencebb főzelék, aminek az alapanyaga nem lesz 1,50 eurónál több, akkor sem, ha bio cukkinit veszünk (például), az tuti. Feltétnek meg fasírt, amihez a negyedkilós darált hús szintén kb. 1,50 euróba fog fájni.
És ennek a menünek minden egyes részében volt hús, de ha spenótfőzeléket csinálsz tükörtojással, vagy még inkább bundáskenyérrel akkor még olcsóbb. Hát ezért átbaszás hosszútávon a KFC meg az összes többi. Persze, néha belefér.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 19:45:55

@diggerdriver:
A múlt hét végén ettem töltöttkáposztát, közepes méretű gombócokból. Isteni volt, igaz, már nagyon ki voltam éhezve rá :)

Utána 2 napig dolgoztam le a kalóriákat, de megérte 8)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 19:59:38

OFF

Legutolso Red Bull Rampage-rol... teriszonyosok keruljek ki a linket. :)

www.youtube.com/watch?v=0Bt-NqV4Gq8

ON

Aye aye 2014.04.18. 20:02:03

No nálunk is tőtöttkáposzta lesz majd május elsején. Szatmári tehát nem székely. (ugye??) Nem is akar engem megenni, tudja, hol a helye (a gyomromban).. :)

Aye aye 2014.04.18. 20:04:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nagyon vagány!!! Csak fájlalom, hogy a térből kevés látszik. De amúgy király.

firg_firg 2014.04.18. 20:07:03

Nem olvasom vegig a 600+ kommentet szal csk belekotyokog:

@posztolo: Akinek ilyen youcandoit-selfmade-diy-lassukapozitivat-cselekednikellnemsirankozni mentalitasa van az elhagyja a Mo, pont a szemelyisege miatt (posztolonak konkretan javasolom az USAba telepulest, lehet "Istvan a kiraly"-t eloadni a tobbi magyarral). Masreszt meg azert, mert realizalja hogy az egyen szempontjabol kisebb befektetes orszagot valtani, es egy olyan orszagba menni ahol vevok az ilyen hozzaallasu emberekre, mint sem megvaltoztatni magat Hobbitland-ot, annak 10 milla (boccs, 9) lakosaval (fidesz valasztojaval) es begyoposodott kulurajaval (regen igy van ez mar, ez van "genbe kodolva", lasd a multknori Hunky Blues-os belinkelt videot). Ez utobbi kb szelmalomharc. Nem ertelmetlen ugyan (es nemes es becsulendo meg minden), de jo esellyel felemeszti a harc a probalkozokat es valszeg nem lesz eredmenye a hösies probalkozok életében. Martirnak meg kevesen valallkoznak, az atlag meg beeri egy uj kocsival es tisztes nyugdijjal. Magyarnak lenni es magyarnak maradni meg nem csak Mo-n lehet, lasd Romania, USA.

@Hataratkelo: Tobb ilyen poszt kene, es nem kene eroltetni a ki-mit-fozott-evett-kulfoldon vonalat. Szerintem. Engem ez jobban erdekelne...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 20:07:19

@Aye aye: Igen, kicsit szarul allitottak be a GoPro-t.

Ez a 2013-as, talan egy picit jobb a kep. :)

www.youtube.com/watch?v=x76VEPXYaI0

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 20:26:47

@Pink Petsch: :D
Na ja, ez lesz pont a legnehezebb, normálisan nevelni.Illetve felkészülni, felkészíteni az itteni helyzetre.Nyilván nem fogom semmilyen náció ellen nevelni, de valahogy adni kell neki egy egészséges irányultságot.Én se bírnék tartósan más nővel lenni, mint a saját rasszom, vagyis a fehér.Maximum esetleg a kíváncsiság erejéig... :D :P

2014.04.18. 20:35:29

@geegee: Ne parázz.... ;). Egy szülő csak bizonyos életkorig képes befolyásolni a csemetéjét, nemtől függetlenül. Persze, lányos apáknak, mindig nagyobb a para még saját kultúrkörön belül is. Nekem a nevelőapám mesélte el jó 20+ éves koromban, hogy anno, mennyit parázott miattam, pedig "csak" a nevelőapám volt, és nem is látszott rajta ;))))
Az egészséges irányultságot megadhatod neki egy olyan életszemlélettel, amely önállóságra nevel, nemtől és rassztól függetlenül. Ha ez az életszemlélet beleivódott, egyet se féltsd egyetlen kőkorszaki faszitól sem. Nem fog bedőlni nekik. Legalábbis hosszútávon nem ;)

Aye aye 2014.04.18. 20:40:43

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hú hát ez igen, ez jobb (legalábbis nézni :)

szuperkrumpli 2014.04.18. 20:40:57

Amúgy kurvajó érzés magyarnak lenni. Büszkén lehet vállalni! Csak ha ezt a tudatállapotot 30 liter adómentes házipálinka elfogyasztása nélkül akarjuk elérni akkor nyugatabbra kell költözni, úgy 1-2 ezer km-rel! Inkább hanyatlok ezekkel az erkölcstelen buta liberális szabadkőművesekkel, mintsem, hogy otthon dolgozzak bohócfizetésért aminek a felét fekába kapom meg borítékba!

Aye aye 2014.04.18. 20:43:07

@geegee: Én nőként vonzódom az ázsiai pasikhoz kicsit. bár még sosem próbáltam. de szerintem jet lee cuki. meg még van egy pár. De már elköteleződtem, szal már mindegy.. :(
:)))))

2014.04.18. 20:44:25

@Aye aye: Meglátnád a férfiasságuknak nevezett szervüket, rögtön lelohadnál ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 20:47:09

Na szóval...

kepkezelo.com/images/37vfczbkvoed9dsb3wfk.jpg

A poszt nekem nem tetszett. Nem kötötte le a figyelmemet egy szófolyam volt.
Olvastam és azt vettem észre hogy máshol járnak a gondolataim nem tudom mit olvastam. Lehet hogy jó a mondanivalója de nem olvasmányosan van megírva.
Sajnálom.

Mangalica.
Na akkor nézzük meg mi köze a legendának a valósághoz.
Minden kornak megvan az a fő tápláléka ami az adott kor igényeihez igazodik.
A Magyarországon a földművelésre és helyben való állattartásra áttért ember nehéz fizikai munkát végzett így kalóriadús és eltartható élelemre volt szüksége.
Melyik ez az étel?
A zsír és a szalonna.
A mangalica fajtát erre tenyésztették ki.
Régen disznóvágás után az ismerősök két kérdést tettek fel. Hány ujjnyi volt a szalonnája és hány vendő zsírja lett.
Ez volt a lényeg.
A vidéki ember életét két termény határozta meg. A búza(kenyér) és a kukorica mint takarmány az állatoknak.
A mangalica zsírdisznó mint a mellékelt képek is mutatják.
Lassan növő fajta általában két év kell hogy vágásérett legyen.
Sokan azt hiszik hogy a mangalica hús az húde egészséges meg a zsírja is.
Ez messze nincs így.
A húsa is rendkívül zsíros.
Mégis hogy van az hogy csodálatos zsírmentes mangalicahúsokat látunk és a híres Serrano Sonka is szinte zsírmentes?
Kérem szépen, mi a hús?
A hús izom.
Mivel lehet előállítani?
Például fizikai tornagyakorlatokkal.
Na most belátható hogy a mangalicát nehéz rávenni hogy gyakoroljon a haspadon vagy hogy a fekvenyomásban jeleskedjen.
A másik út a táplálkozás.
Igen, tudom hogy most egy világ dől össze a mangalica hívőkben de a csodálatos zsírmentes mangalicahús bizony tápból van.
A Serranó Sonka eredeti gazdája is kétpofára falta a tápot.
Pontosan úgy ahogy a testépítők felépítik izomzatukat a tápszerekkel.
A képek és a belinkelt írás magukért beszélnek.

Hány ujjnyi szalonna?
kepkezelo.com/images/gehkch0z1burhbco32w.jpg

Az eredeti mangalica sonka.
Ugye nem hasonlít a Serranohoz?
kepkezelo.com/images/4yd3yi0zd8k6dlnvcly3.jpg

A mangalica húsa.
Telis tele zsírral, mire megsütöd nem sok marad belőle.
kepkezelo.com/images/mbm8hgfih3vhqwh6xtj7.jpg

kepkezelo.com/images/o2yh4hmvuj6n0zyr9h49.jpg

Néhány mangalica húsáru.
Zsír zsír és zsír.
kepkezelo.com/images/2a50w81fsaq4794yoyxn.jpg

kepkezelo.com/images/jmg8dztdqkky51rnq3cn.jpg

A tápon hízlalt mangalica.
Ugye mindjárt más a kása Mása?
Gyönyörű színhús szépen márványozott de alig észrevehető zsírszövettel.
A Serrano is ilyenből készül.
Viszont ez tápból van.
Mert csodák nincsenek.
kepkezelo.com/images/x2v6ptw5q1nwq96ank3v.jpg

www.deluxe.hu/serrano-sonka-tortenete/20100317

klappol 2014.04.18. 20:48:44

Délben olyan lángost ettünk, hogy nincs még most se étvágyam.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 20:50:38

@diggerdriver: :D Hát na, sejtem, hogy nem lesz eccerű.Most még csak három és fél, szóval van egy olyan 9-10 évünk.Remélem meg fogunk bírkózni a dologgal...

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: :D

@Kövérmadár [swe]: Ááá, azért 4 út nem szokott lenni, inkább csak 3.De volt/van, hogy 2-re jön ki.Jó, tudom, az már nem negyedévente.Inkább úgy mondom, hogy A-S szabvány szerint...
(Ahogy sikerül...)

Panda linkelte korábban, asszem nekem is, meg másnak is, ha rákeresel, megtalálod.Nagyon szép az épület, meg biztos faca minden, de valahogy nem a mi világunk az ilyen...

2014.04.18. 20:51:51

Más. Rég voltam otthon, de aki esetleg mégis arrafelé lenne. Tényleg annyira nagy truváj most otthon a Penny? Már értem ez alatt az itteni minimál-választékú, kényszer-üzletláncot, piros-sárgában. Csak, mert egyre több otthoni Pennys reklámbanner jön fel nekem a melóban (itt nem tudom letiltani őket).

Papagály (törölt) 2014.04.18. 20:53:13

@maxval a gondolkodó birca: ez nagyon jó, ez a dogmaellenes duma, pont tőled. :)
elég ha tőled megtudjuk a leplezetlen igazságot, nem igaz? kukába a dogmákkal (melyek definíció szerint a te nézeteiddel nem egyező nézetek), ugye?

mernok-ur 2014.04.18. 20:53:13

Hol van a régi határátkelő?

Papagály (törölt) 2014.04.18. 20:53:13

@szuperkrumpli: felismerte ezt a kormány is, ezért küzd a magyar szabadságharc keretei között az adómentes pálinkafőzésért az eu ellen.

Shanarey 2014.04.18. 20:54:45

A poszt meglehetősen korrekt, persze apróbb tévedések vannak benne, de ez a poszt írójának nem róható fel, mert nem Magyarországon született, hanem csak oda költözött.

@PAPÓ38:
+1
Ez az amiről a poszt írójának nincsen tapasztalata.

Cascabel:
Jobbulást.

klappol 2014.04.18. 20:55:38

@diggerdriver: Azért volt még termény bőven, nem csak "A vidéki ember életét két termény határozta meg. A búza(kenyér) és a kukorica mint takarmány az állatoknak." ennyi. ezt kicsit kevésnek tartom. A többi az majdnem klappol :)))))))))))))))))))))))

Vagy te időben vissza mentél 1600-ba? :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 20:55:45

@Pink Petsch: Értem, köszi...mexívlelem... :-))

@Aye aye: Na, nekem meg pont az ázsiai, kis 140 centi "magas" nők lennének kizárva először.

Talán még a félfeka, tejcsoki, tejeskávé csajok esetleg.
Én is elköteleződtem már, szóval valszeg csak egy következő életben... :-) De szerintem még ott se...

2014.04.18. 20:56:20

@klappol: Múlt héten olyan lángost ettem Ulmban echte magyaroktól, hogy fél napig ... hát, mint a lakodalmas kutya :(((((
Pedig a felét sem ettem meg, mert éreztem, hogy ez azért még a Vásárcsarnok, turistákra kifejlesztett szintjét sem üti meg ...

klappol 2014.04.18. 20:56:46

@mernok-ur: Az emberek változnak, a HÁ is.:)))))))

morsels (törölt) 2014.04.18. 20:57:49

Megint lesz Saman poszt?

Szolni kell charlie-nak, nehogy kihagyja.

klappol 2014.04.18. 20:58:29

@Pink Petsch: Akkor nem volt szerencséd, én debrecenben vagyok és itt még Embertelenfinom. Sajnálom, pedig biztos ismersz qrvajó lángosost.

2014.04.18. 20:59:13

@geegee: No, ez csak a józan paraszti eszem. Nem vagyok szülő ... és nem is nagyon leszek, ahogy elnézem magam ;)
Szóval, így fogadd a véleményemet ;)

2014.04.18. 21:03:13

@klappol: Általában tartózkodni szoktam az ilyen "magyarosch" cuccoktól itt. Múlt héten mégis engedtem a csábításnak, mert kurvarég ettem lángost, és megkívántam. Kár volt. Mert a negyedéig sem jutottam, amikor megéreztem az állott olaj ízét ... de akkor már késő volt. Hiába na, a magyar "gasztronómia" nem tagadja meg magát, még olyan kurvamessze sem a Balatontól, mint Ulm. :(
Dögöljenek meg!

klappol 2014.04.18. 21:05:53

@diggerdriver: A mangalica se olyan, mint írod, nem kötekedem veled, mert nehézgéppel agyonversz, csak a rend kedvéért.

"A kutatók eredményei nem támasztják alá azokat a közléseket, melyek szerint a mangalica zsírja kevesebb koleszterint tartalmazna az általánosan elterjedt hízósertés típusokénál. A mangalicáról az a hír járja, hogy húsa egészségesebb, könnyebben emészthető, kevesebb benne a koleszterin, és az ember számára létfontosságú telítetlen zsírsavat tartalmaz. A mangalica zsírjának koleszterintartalma megegyezik bármilyen más sertésével. Az állat zsírsavösszetétele csak abban az esetben tartalmaz telítetlen zsírsavakat, ha az eredeti, makkoltató rideg tartásban nevelik, és hagyják az állatot a saját ütemében növekedni. Ilyenkor a jószág zsírja alacsonyabb hőfokon olvad, mint a többi sertésé. Ennek a kritériumnak nem minden tenyészet felel meg.”

2014.04.18. 21:06:33

@mernok-ur:

4-5 ember több száz kommentet összehoz, azt már úgy hívják: művészet.

Papagály (törölt) 2014.04.18. 21:07:21

@maxval a gondolkodó birca: nem így van, és ha nem vigyázol, exkommunikállak! :)

klappol 2014.04.18. 21:07:58

@lexrex: Akkor ma kevesen vagyunk, ha többen lennénk akkor hogy hívnák?? :))))))))))))))

Aye aye 2014.04.18. 21:11:05

@Pink Petsch: Pedig azt már teszteltem, és igaz, hogy "kis ember nagy bottal jár". Bár az is igaz, hogy nagy embert is teszteltem, aki meg még nagyobbal (majdnem ki is fogott rajtam..) :)))))
De mivel én elég magas vagyok, ez az egy kitérő a kispasival elég volt, és az ázsiaiaknk csak a fejét nézem :)))

@geegee: noigen, tejeskávé, ott is találni jókat, hmm

2014.04.18. 21:13:26

@klappol: Mnaaa, annyira vicces nem volt, mert még az 5 nappal azelőtti ebédem is visszaköszönt a nehéz órákban. De hogy az ükunokáik szépunokáinak is megátkoztam a hetedízegleni leszármazottjait, az biztos. Szóval, az a banda évszázadokra avas olajbűzben fog élni! Mert az én átkom fog! Különösen, ha tiszta szívemből kívánom ... ;)

2014.04.18. 21:15:53

@Aye aye: Khm, nos nem is tudom hogy mondjam, de számomra az az átlag 10 centi valahogy nem túl meggyőző ;))))

2014.04.18. 21:17:26

@QUERCUS(a favágó):

Ma neked való kérdéseket fejteget a poszt. Vártam, hogy hozzászólsz.

morsels (törölt) 2014.04.18. 21:17:44

@Pink Petsch:
Vegulis mindent el lehet baszni, ez nem a magyar gasztronomia sajatja :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 21:18:36

@klappol:
Tudod mi volt régen a búza neve?
ÉLET.
Persze hogy volt még sokféle termény de az életet meghatározó elsősorban a búza.
Meg a kukorica az állatoknak.
Ma már beállt a sorba harmadiknak a napraforgó.
Most ez a három a favorit mert ezek igénylik a legkevesebb munkát.
Kapásnövényeket szinte már nem is látni.

klappol 2014.04.18. 21:18:56

@lexrex: Remek szó, ez teccik :D

@Pink Petsch: Megnézetném a bélműködésed, ha az napja evett kaja még benned volt. Amúgy én nem találtam viccesnek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 21:20:52

@klappol:
Most ezt nem értem.
Mennyiben mond ez ellent a leírtaknak?

2014.04.18. 21:21:25

@morsels: Az lehet, viszont a lángos sütéséhez használt több hetes avas olaj kifejezetten magyar találmány! Hogy dögölnének meg!
Vagy ezt már említettem?
Különben másnap visszamentem és ékes magyar nyelven küldtem el őket a kurva anyjukba!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 21:22:21

@Papagály:
Görbebögre Ürgebőrbe Kötve
:))))))))))))))))))))))))))))))))))
Echte svéd

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 21:24:25

@Pink Petsch: ès mielőtt megetted, nem tűnt fel hogy xar?

2014.04.18. 21:24:39

@klappol: Passz, lehet, hogy 3 napja, mit tudom én, mit tárol és meddig a szervezetem. De hogy a végén már epét ... na, az biztos ... Kurva szarul voltam, nah ...

2014.04.18. 21:27:01

@Sexual Harassment Panda: Nem, mert ez egy ilyen kirakodóvásár féleség volt. Azt akarom ezzel mondani, hogy rengeteg szag és illat keveredett a levegőben, így elsőre nem tűnt fel. A harmadik falat után lett gyanús, utána kivágtam a kukába, de már késő volt ...

2014.04.18. 21:27:36

@morsels: Hát, nem győzöm hangsúlyozni ;)

klappol 2014.04.18. 21:30:05

@diggerdriver: A jó régi Magyar szavak, itt van pár, lehet nem sokan tudnának ma mit kezdeni velük:

Acélparipa= Vonat
Ágens=Képviselő, ügynök
Alajt=Gondol
Banga=Bogyó
Cirkuláré=Körlevél
na meg még annyi van, hogy ma nem tudnám ide írni. Ezeket Kiss Gábor szedte nagy könyvbe.

morsels (törölt) 2014.04.18. 21:30:07

@Pink Petsch:
Hat, az mar feltunt, hogy ha hangsulyozni akarsz valamit, akkor abban nem ismersz hatarokat :-)

2014.04.18. 21:31:21

@morsels: Abban nem vagyok biztos, de borsó tuti, pedig azt vagy 2 hónapja nem ettem .. nah mindegy ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 21:33:17

@klappol:
Nyaktekerészeti mellfekvenc?
Egyenbillengészeti körduplány?
Gőzpöfögészeti tovalököde?
Nyakorján?
Légeny?

klappol 2014.04.18. 21:33:21

@Pink Petsch: Nem lehet hogy nagyon nagyon beb@sztál valami rossz cuccból?? :D:D:D azért okádtál?

morsels (törölt) 2014.04.18. 21:33:25

@Pink Petsch:
Nem ismered a viccet?
Hogy minden hanyasban van repa.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 21:33:32

@Pink Petsch: hm..nem kötözködni akarok, de nem kaptam semmilyen "levelet", ha èrted a cèlzàst..kmh..

2014.04.18. 21:33:35

@morsels: Szeretem, ha a mondanivalóm, jó mélyen beleég a tudatokba .. mélyebben, mint egy tetoválás. Ezt a lángososok is megtapasztalhatták, mert rájuk hívtam az itteni "köjált".

2014.04.18. 21:34:29

@klappol: Nem ittam semmit, b+! Még vizet sem...

2014.04.18. 21:35:11

@morsels: Dehogynem ;) Továbbfejlesztettem borsóra ;)

Papagály (törölt) 2014.04.18. 21:36:36

@maxval a gondolkodó birca: a hír igaz, csak nem new yorkban, hanem moszkvában:
"Idén elmarad a Húsvét. Megalálták a testet. "

2014.04.18. 21:37:09

@Sexual Harassment Panda: Ja, ez még pont hiányzott volna az ételmérgezés mellé ...
Különben csekkold le azt az e-mailcímedet, amit a nickneved regisztrálásakor adtál meg. Na, ott lesz az üzenetem.

klappol 2014.04.18. 21:37:44

@diggerdriver:
Légeny= agglegény,(mint te :D:D)
Nyakorján=Zsiráf?? nem biztos
Gőzpöfögészeti tovalököde= ez már más, de ez is a vonat.
Egyenbillengészeti körduplány= Bicigli
Nyaktekerészeti mellfekvenc=Nyakkendő

:D:D:D

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 21:38:49

@Pink Petsch: nincs levèl.pedig fizetned kell mostmàr valamit.

2014.04.18. 21:40:34

@Sexual Harassment Panda: Lófaszt nincs .. mindenkinek átmegy, csak pont neked nem, he?
De tudod mit? Írj akkor te rám ...

Shanarey 2014.04.18. 21:45:20

@Pink Petsch:

Jól tetted.

Kaja ügyben nem de egyéb ügyben már én is ráküldtem egy bizonyos intézményre az ANTSZ-t,(volt Köjál)

Nem is voltam utána népszerű, de ez zavart.

Shanarey 2014.04.18. 21:46:06

@Sexual Harassment Panda:

Mert gyanúsan sokat kérdezősködtél.

:-)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 21:47:56

@Pink Petsch: nem, nem jött.Azt sem tudom hogyan tudok bàrkinek ūzenetet kūldeni.
Na mind1 kiszàlltam.

klappol 2014.04.18. 21:47:59

@diggerdriver: Ezt is jelenti, meg azt amit én írtam. De tovább megyek, még akkor azt is:nitrogén,

2014.04.18. 21:49:53

@Cascabel: Jobbulast, most legalabb lesz idod megtervezni a mexikoi utat! El tudom kepzelni milyen fajdalmas lehetett, de legalabb tul vagy rajta....

morsels (törölt) 2014.04.18. 21:50:11

@Sexual Harassment Panda:
Akkor ird be ide a telefonszamodat es pinki majd felhiv :-)

klappol 2014.04.18. 21:51:53

@morsels: Ne zsidózz :D:D:D :)))))))

2014.04.18. 21:51:57

@Shanarey(SCO): Te, én először megpróbáltam szép szóval. Nem úgy mentem másnap vissza, hogy "A franc essen belétek meg a kurvaanyátok.... és a többi" Normálisan szóltam, hogy "Elnézést, de ..." Erre a faszi olyan pofátlanul válaszolt, hogy szó szerint: "Most mit ugrálsz itt? Ki a faszt érdekel? Megesznek ezek mindent!" De tényleg szó szerint. Na, ekkor kúrtam fel az agyam, de nagyon. Fél órán belül be volt zárva standjuk, és azt mondták az ellenőrök, hogy BW-ben nem kapnak engedélyt egy jó ideig.

morsels (törölt) 2014.04.18. 21:53:20

@Sexual Harassment Panda:
Hat hogy neked semmilyen megoldas nem jo :-)

morsels (törölt) 2014.04.18. 21:54:30

@Pink Petsch:
Ohh... ezt eddig nem emlitetted :-)

klappol 2014.04.18. 21:54:53

@morsels: Nem vagyok Kazinczy :D:D ő volt nyelvújító asszem.

2014.04.18. 21:54:54

@Sexual Harassment Panda: Rákattintasz a nicknevemre, meglátod a profilom, aztán ott van egy olyan opció, hogy üzenetküldés. Na, és akkor küldesz nekem üzenetet.
So simple ;)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 21:55:45

@morsels: hàt ja, bocs hogy nem ìrom le a telszàmomat egy nyilvànos blogon

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.18. 21:56:32

@diggerdriver: rossebeket. Itt nyugaton alig termelnek búzát. Legtobb a repce, maaodik a kukorica, harmadik vagy a búza vagy a napra.
csak az ár szamit, msg a hektaronketi hozaam.
oszt viszik mknd Olaszországba.
az ottani szart msg hozzak ide.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 21:56:40

@Pink Petsch: igen dràgàm.laptopròl, pcről, de nem telefonròl.
DDD

2014.04.18. 21:56:57

@morsels: Te mégis mit gondolsz rólam, he? Mi vagyok én? Egy kekec-lady, heeeee???? :PPPP

morsels (törölt) 2014.04.18. 21:57:27

@Sexual Harassment Panda:
Hat, csak mivel a privat uzenet kuldese problemat okoz, gondoltam javaslok egyszerubb megoldast.

De ha nem, hat nem :-)

2014.04.18. 21:58:06

@Sexual Harassment Panda: Hát drágám, akkor majd notebookodról megnézed ;)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 21:58:45

@morsels: mondom hogy okosfonròl nem tudsz ràklikkelni a nickre .

morsels (törölt) 2014.04.18. 21:59:13

@Pink Petsch:
Igen, pontosan ezt gondolom.
A ladyt kiveve :-)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 21:59:41

@Pink Petsch: akkor ezt egy időre altassuk.ugye nem baj ha ezèrt nem veszek egy notit ugye?

klappol 2014.04.18. 22:00:42

@morsels: nem tudom:D szerintem az elején én kevertem meg, ö sokat tet a zsidósulikért.

2014.04.18. 22:01:16

@morsels: Nu, akkor kapd be a mogyoróimat, és passz! :PPPP

2014.04.18. 22:01:52

@Sexual Harassment Panda: Felőlem ... nem én fogom törni magam, ha neked nem fontos.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:02:04

@morsels: hàt, ha egy galaxy s5 nem kèpes rà; akkor nem tudom milyen telefon kène.
Talàn nem kellene azt mondani hogy küldtem üzenetet ha közben nem:)

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:02:28

@Pink Petsch:
Azt hittem csak borsod van :-)
(elotte meg hogy repad, de ugy latszik az teves volt)

2014.04.18. 22:03:39

@Pink Petsch: Na ládd, milyen zöldségfejű vagy! :DDDDDDDDD

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.18. 22:03:49

@morsels: ja közben beugrott amikor diggie írta, hogy oxige

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:04:12

@Pink Petsch: èn mindent megtettem amit lehet.
Szìvesen talàlkoznèk veled, vagy màs honfitàrsammal a környèkről.de csak ezèrt nem fogok egy notit venni hogy ràklikkelhessek valaki nicknevère.az a valaki könnyen küldhet üzenetet nekem ha akar.

2014.04.18. 22:04:40

@Sexual Harassment Panda: Talán kapd be a faszom, ha meghazudtolsz, te majom!

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:05:21

@Sexual Harassment Panda:
Az fel sem merult bennem, hogy pinki nem kuldott uzenetet, amikor azt irta, hogy igen.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:05:34

@Babette_: most ezèrt had ne cserèljem le.amùgy szerintem az indexes felületet nem kezeli az okostelefon.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 22:05:37

@morsels:
Haggyad má'
Ma kaptam egy kedves levelet a blogomba hogy " Érdekes párosítás a gépkezelés és blogírás világa."
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

klappol 2014.04.18. 22:06:01

@Babette_: Van igen, az a neve Nokia Lumia :D:D

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:06:57

@Babette_:
éleny – oxigén

Nem legeny. De nem kotozkodni akarok, nem magamtol vagyok ilyen okos, a linket hasznalom :-)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:07:20

@Pink Petsch: ò, ez nagyon kedves! Èbből hàzassàg lesz!:)))))
Ha te küldtèl , èn meg nem kaptam akkor miafax?

2014.04.18. 22:07:37

@Sexual Harassment Panda: Talán én már veled nem, miután egy harmadik nickkel heherészel, hogy hazudtam neked. Mi a kurvaistennek tettem volna, he?

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:07:52

@diggerdriver:
Hat baszod, a celebeknek ilyen dolgokkal meg kell tudniuk kuzdeni. Majd amikor elkezdesz drogozni, legalabb lesz mire hivatkoznod :-)

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:08:42

@Sexual Harassment Panda:
En is kuldtem neked, tesztnek. Ugy latszik, azt sem kaptad meg.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 22:09:12

@Babette_:
Igen, már megváltozott a fő csapásirány mert EU előírásoknak megfelelően bizonyos százaléka az üzemanyagoknak etanol kell hogy legyen.
Az állam ezért jó áron felvásárolja a kukoricát meg a repcét.

2014.04.18. 22:10:25

@Sexual Harassment Panda: Talán állíts az e-mailkliensed beállításain. Nem biztos, hogy te vagy a helikopter ...

klappol 2014.04.18. 22:10:28

@Sexual Harassment Panda: az enyém megkaptad? én is toltam.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 22:12:49

@Babette_:
Ja meg a ragozás is megváltozott.
Régen azt mondták hogy legénnyel leánnyal mostmeg már azt hogy legénnyal leánnyel.
:)))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:13:09

@Pink Petsch:
A panda biztos, hogy nem helikopter :-)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:14:49

@Pink Petsch: kedvesem.màstòl megkaptam.talàn te nem küldted L.
Nem azt mondom hogy durekt hazucc, mielőtt qvaisteneznèl, hanem vèletlenül.
Sajnos èn nem tudok neked vagy màsnak, ha tudnèk megtennèm.
Pedig szìvesen talàlkoznèk a blogròl magyarokkal, màssal is, veled is

2014.04.18. 22:15:24

@klappol: Ha a polgár neveden van az e-mailcímed. Ha nem, akkor berakhatja a szűrő a spamek közé....

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:15:26

@Sexual Harassment Panda:
Tolem is megkaptad? Mert nem valaszoltal.

2014.04.18. 22:16:25

@Sexual Harassment Panda: A spam foldered nem néznéd meg véletlenül??? Csak úgy kíváncsiságból?

klappol 2014.04.18. 22:17:09

@Pink Petsch: én megkaptam a Sexual Harassment Panda emiljét, nekem máshogy van.

Papagály (törölt) 2014.04.18. 22:17:47

@diggerdriver:
én olvastam is olyan könyvet, amiben ilyen élenyek meg szénenyek voltak.

Meg nem honosodott nyelvújításkori szavak
éleny oxigén, köneny hidrogén, széneny szén, légeny nitrogén, kéneny kén, jegőc kristály, szénéleg széndioxid, körlég levegő, csucsag piramis, hignyugtan hidrosztatika, higmoztan hidrodinamika, forgony elektromotor, bemeneny anód, kimeneny katód
hu.wikipedia.org/wiki/Nyelv%C3%BAj%C3%ADt%C3%A1s

mernok-ur 2014.04.18. 22:17:47

@lexrex: Inkább ilyeneket olvasnék amik körülbelül így épülnek fel tartalmilag ( sorrendváltozás szabadon) :

- rövid bemutatkozás ( munka, érdeklődés, előélet)
-miért döntöttem úgy, hogy elhagyom az országot
-miért választottam az adott országot
-munka és albérlet keresési procedúra kifejtve (tippek, tanácsok)
-kiköltözési procedúra ( tippek tanácsok)
-beilleszkedés, munkakultúra, hiányosságok (tanácsok, tippek)
-család hogyan alkalmazkodott, gyerekekről pár sor ( iskola, óvoda stb.)
-kinti élet költségei alaposan számokkal a hétköznapok, nem csak a felhőbe beszélni. (Mi, milyen minőségben mennyibe kerül, olcsóbb jobb otthonhoz képest stb. )
-lakhely bemutatása képekkel, emberek bemutatása, kultúra ismertetése, közlekedés, stb.
-megérte-e kiköltözni, távlati tervek

Körülbelül ilyenek a posztok, de teljes mértékben így kellene kinéznie egy rendes határátkelős posztnak. Akár az 50-edik Londonos akár a 30-adik Németországos. A számok érdeklik az embereket meg a lehetőségek( mert minél több szám van z élet költségéről annál jobb, mert egy mintavétel nem mintavétel mivel torzítva adhat meg képet) , nem a nyávogás, hogy itthon jobb mint egy elmaradottabb országban. Ami igaz, de az emberek elégedetlenek és jobbat akarnak. Van lehetőségük választani, hogy kipróbáljanak új lehetőségeket és nem kíváncsiak az ilyen " de jó azért itthon " mert tudjuk, hogy NEM !

2014.04.18. 22:18:41

@klappol: Az e-mail kliens beállításaitól függ, hogy mit enged át a beérkező levelek közé, és mit rak spambe ...

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:19:20

@Pink Petsch:
Na. Kuldjem el neki az email cimedet? :-)

2014.04.18. 22:20:56

@morsels: Küldjed baszod, mert magától nem jön rá! :DDDDD

klappol 2014.04.18. 22:22:36

Azt nem értem, hogy a német Aldiban a cuccok miért olcsóbbak, mint idehaza, de a Lidli detto. Kint olcsóbbak a cuccok????

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:22:53

@Pink Petsch: borzasztò mocskos szàd van! Kurvaisten, meg kabbejafaszom...
Kezdetnek nem rossz!

2014.04.18. 22:23:02

@Pink Petsch:
"Hiába na, a magyar "gasztronómia" nem tagadja meg magát,"
Lehet, hogy "urban legend", de E-Amerikaban jobb helyeken evente, kevesbe jobb helyeken 2 evente cserelik az olajat a suteshez. Gyorsettermek ebben is elenjarok, azert nem is jarok olyan helyekre. Maskulonben is husfele csak zsirban kisutve jo, legalabb is nekem:)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:24:27

@klappol: nekem az az èrzèsem hogyva nèmeteknèl minden olcsòbb.komolyan.
Vettem egy cipőt, birkenstock màrkàjù, otthon 12.000huf, itt 20 euròèrt rendeltem.

2014.04.18. 22:24:47

@Sexual Harassment Panda: A spam foldered megnézted azért a stilisztikai kiselőadásod közben?

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:24:58

@Sexual Harassment Panda:
Na, elkuldtem pinki email cimet. Jelezd, hogy megkaptad :-)

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:26:14

@Cascabel:
Szinte biztos, hogy urban legend.

2014.04.18. 22:26:40

@Cascabel: Hát tiszta fogyókúra az egyszer biztos, mert egy ilyen hasmenéses-sugárban hányós menet után, mindent akar az ember, csak kaját látni nem ....

klappol 2014.04.18. 22:26:59

@Sexual Harassment Panda: Biztos idehaza fizetjük a szállítás kőccségét, meg ki tudja még mit?!!!!!!

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:27:27

@Pink Petsch:
Na, most mar nem allhat kozetek egy okosfon.

2014.04.18. 22:29:12

@morsels: kezdek kételkedni ...

Shanarey 2014.04.18. 22:29:16

@Sexual Harassment Panda:

Nem miről, kitől, ám a címzett is írta hogy ő nem az.

:-)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:29:31

@klappol:faxtuggya.de az biztos hogy a fasisztàknàl sokminden òccsòbb

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:30:16

@Pink Petsch:
Hat... tevedtem mar nagyobbat is :-)

2014.04.18. 22:30:27

A mai nap kérdése. Van ennél lejjebb?
Jó éjszakát.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:31:25

@Pink Petsch: most mit hisztizel? Nem kaptam tőled levelet.a freemailben nincs olyan hogy spam.az okostelefonròl nem tudok a nickedre klikkelni.
Egyèb kèrdès?

2014.04.18. 22:34:19

@Sexual Harassment Panda: Freemail, baszod??? 3 nap alatt sem ér oda egy e-mail ha nem egyértelmű a név (pl. Kiss József). És az enyém nem az.
Csináljak neked egy gmail fiókot? Esküszöm, 20 másodperc.

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:34:46

@lexrex:
Mire gondolsz?

Tudod, elvileg lehetne egyfolytaban hajtani azt a kereket, miszerint a bal meg a jobb oldal, meg az oldalon allok, meg akik csak ugy beleszolnak, de szerinted az mit old meg?

De tenyleg? Azon kivul, hogy idovel ugyis zsidozas lesz belole, meg kulonbozo elmeletek szuletnek, konspiracios, meg katasztrofa kategoriaban.

Mert azert azt te sem hiszed, hogy a megoldas mindenre csak elhatarozas kerdese.

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:37:39

@Sexual Harassment Panda:
Tenyleg nem kotozkodesnek szanom, de ki hasznal freemailt manapasag?

2 perc a gmail, az jobban mukodik a Samsungon is :-)
(meg ugy altalaban, mig a freemail mukodese alapvetoen kerdojeles)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 22:38:02

@klappol:
Ma vettem egy másfél kilós komplett bárány lapockát 7fontért.
Az Új Zélandi bárány ugyanannyiba kerül mint az Angol.
Szállítás?

Shanarey 2014.04.18. 22:39:15

@Pink Petsch:

Igen ezt kell és így.

Én is illetve a feleségem is ezzel kezdte, de zéró reakció volt az óvoda részéről.
Egy héttel később, egy reggel amikor már 26 órája talpon voltam, a gyermekem anyja sírva hívott fel, és akkor én beültem a kocsiba és telefonáltam kb fél órán keresztül. Utána nem voltam népszerű az óvoda környékén legalábbis az óvónémberek, és az őket vezető idióta körében.

Egyszer szólok normálisan, ha nem működik, akkor átmegyek gonoszba, mert jól esik. Az utóbbi 25 évben így működök.
:-)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:39:58

@Pink Petsch: èrtem.Nagyon kedves vagy kedvesem, ès nekem is van gmail fiòkom, de a szarszemèt indexes szemeteknek nem a privàt cìmemet adom +.Ha tudnàd mennyi kevelet kapok hogy "segìccs àllàst talàlni, nem èrtek semmihez, nem beszèlek semmilyen nyelvet, de bàrmit megteszek".
A freemail meg egy fos., ès persze az első dolgom hogy megadom neked a normàl elèrhetősègemet, vagy màsnak akinek kell, de a vilàgnak nem fogom kikūrtölni, kedves pinki.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:40:53

@morsels: az indexes szemètnek pont jò.
Az èrtelmes embereknek meg megadom a frankòt.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 22:41:06

@Cascabel: "Lehet, hogy "urban legend", de E-Amerikaban jobb helyeken evente, kevesbe jobb helyeken 2 evente cserelik az olajat a suteshez. Gyorsettermek ebben is elenjarok, azert nem is jarok olyan helyekre."

En olyan 2005 kornyeken dolgoztam a McDonaldsban. Emlekeim szerint kb. 1-2 hetente csereltuk az olajat.

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:43:46

@Sexual Harassment Panda:
Ohh... szoval tenyleg nem panda vagy, hanem helikopter :-)

Egyebkent meg haver... nagy szavak ezek egy szakacstol :-)

2014.04.18. 22:44:05

@Shanarey(SCO): Gondolom, nem népszerűségi versenyt akartál nyerni? ;)))

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:44:44

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ez komoly? Tenyleg dolgoztal McDonaldsban? :-)

2014.04.18. 22:46:32

@Sexual Harassment Panda: Hát, baszod, és mi a tök akadályoz meg benne, hogy a gmail-en létrehozz egy olyan klienst, amit fórumokra meg blogokra használsz, és nem a polgári neveden van. Félsz, hogy egyből megkapnád a privát maileket, nem csak 4 nap múlva? :PPP

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 22:48:16

@morsels: Persze. kozepiskolas voltam meg, 11-edikes vagy 10-edikes. Egy teljes nyariszunetet lehuztam naluk diakmunka gyanant. :)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:49:54

@Pink Petsch: nyugalom hölgyem.küldtem levelet.senki ès semmi nem àllhat közènk ès a currywurst közè!
Most màr ìrhacc nyugodtan.

Shanarey 2014.04.18. 22:50:07

@Pink Petsch:

Nem hajhászom az ilyesmit, na meg nem vagyok az a "handsome guy" sem.

Ám a gyerekeimért ölni is képes vagyok, nem hogy telefonálni.
Ahogy az ex feleségem mondja azon kevés pozitívumaim egyike ez.

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:50:32

@morsels: főleg hogy cukràsz vok..
Te is jössz stuttgartba?

Papagály (törölt) 2014.04.18. 22:51:42

@Pink Petsch:
hát, az 5-6 euros oradijjal nem vagytok tulfizetve...
ráadásul, ha jól értem, lényegében ti viszitek a hátatokon az üzletet, egyedül a tőkét nem ti hozzátok, meg persze a nyereséget is más viszi haza.
milyen érzés mások testének árulása, ill. az ebben való aktív közreműködés?
milyen motívumokkal rendelkeznek a kolléganőid? szerinted "oké" a szexmunka?

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.18. 22:51:42

@Sexual Harassment Panda: ülj már be egy kocsmába lécci a németeknél. és igyál. na, ennyire olcsó. mozduljatok már ki szórakozni egyet. na ennyire olcsó. 20 euróból bemegyek egy helyre és iszom kb két sört. otthon ennyiből megvan egy éjszaka. vegyetek már húst. most vettem bélszínt 35 eur/kg áron. és így is akciós volt. otthon simán olcsóbban is kapsz. hagyjuk ezt a baromságot hogy németországban olcsóbbak a dolgok az aldiban meg hasonló butaságokat. igen, akadnak dolgok amik valóban olcsóbbak, de peremtermékek. ne magyarázzátok már meg hogy olcsóbb az élet nyugat európában. bár úgyis megmagyarázzátok.hárman négyen laktok együtt, így pont kijön annyira az albi mintha egyedül élnél pesten :lol: a másik kedvencem hogy olcsóbbak a műszaki dolgok. és??? műszaki dolgokat ebédelünk vagy mi? a leglényegesebb centrum dolgok drágábbak és ez a lényeg.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 22:52:29

@Papagály:
Nagyon jó kérdés, nem tudom még.
Eleinte svéd nevet szerettem volna, de rájöttem, hogy annak semmi értelme nincsen, mert hülyén érezném magam svéd névvel, bevándorlóként.

Próbálok játszani a nagyapám nevével (Barna Pál), de a probléma az, hogy az én keresztnevem már eleve Barna, így nem jöhet szóba az övé (a Barna Barna elég sután hangzik és kicsit hajaz a barnbarn-ra, az pedig unoka, svédül :) ).

Ami még szóba jöhetne, olyan név, ami valamilyen módon köthető a Pál valamelyik külföldi változatához.

Magyar névhez nem ragaszkodom, olyat, amiben ékezet vagy kettős hangzó van, esetleg horror a kiejtése egy külföldi számára, semmiképpen sem szeretnék. Univerzális, semleges, praktikus név kell :)

Shanarey 2014.04.18. 22:52:52

@morsels:

A freemail, jól működik, persze néha nem de az nagyon ritka az utóbbi 5 évben. legalábbis én nem tapasztaltam pár óránál nagyobb kiesést.

persze nekem is van Gmail, de anno erre az oldalra freemail címmel regisztráltam.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 22:53:45

@morsels: A fizu nem volt eppen "versenykepes" (vagy 350 Ft/ora - Borsod megye ugyebar), de azert a teljes nyari melo utan megvettem belole eletem elso komoly bringajat (a freeride bringazas volt a mindenem azidotajt). :)

Nomeg azota csak shake-et es pitet vagyok hajlando enni a McDonaldsban. :D Pedig birom a gyorskajat. Szeretem a KFC-t, Burger King-et is... valoszinuleg azert mert naluk meg nem lattam bele mi folyik a konyhan. :)

Sexual Harassment Panda 2014.04.18. 22:55:38

@házelőtthinta: sok mindenben igazad van.de a fizetèsemből megèlek, fèlreteszek, ès egy 2szobàs lakàst bèrelek egyedül..

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 22:56:10

@Kövérmadár [swe]: Mit szolsz peldaul az Emma-hoz? Vagy esetleg Krisztina? Varj megvan! A te szemelyisegedhez szerintem a Dora passzolna a legjobban! ;)

morsels (törölt) 2014.04.18. 22:56:26

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Najo, nagyot nottel a szememben.. nem mintha ez hianyzott volna neked :-)

2014.04.18. 22:59:45

@Shanarey(SCO): Azt mindjárt gondoltam :)
Hm, ha valaha gyerekem lenne, nem is tudom, ... hát jobb, ha nem lesz, mert átmennék Terminátorba, tuti!!! ;))))

2014.04.18. 23:00:44

@Papagály: Édesapa, ezzel a lelkizős szöveggel nálam uszkve 4 évet késtél. Egyéb?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 23:01:40

@házelőtthinta: "...hárman négyen laktok együtt..."

Mar nem kotekedesbol hinta, de meg tudsz nevezni valakit itt a blogon, aki nem egyedul vagy a parjaval lakik egyutt?
Eroteljesen gondolkozom es egyedul az ugrott csak be, hogy mintha tildy-eknel kinn lakna a baratjanak az occse vagy valamilyen rokona. Dehat o sem idegen.
Nem azt mondom hogy magyarok nem elnek masokkal egyutt kulfoldon, csak azt mondom hogy azert nem 10-bol 10-el pakisztani tomegszallason...

Korkerdes: tegye fel a kezet aki tarsberletben lakik masokkal (barat/baratno/rokon nem szamit).

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 23:05:08

@morsels: Nagyot nottem? Hat ez tenyleg nem hianyzott mert amugyis 198cm vagyok. :D En mar nem akarok noni. :)

De ha erdekel voltam malnasban idenymunkas (Harsany mellett szedtuk, Nemetorszagba ment egybol fagyasztva), arufeltolto a Lidlben, raktaros egy ujsag kiadonal es meg jopar hasonlo dolog.
16 eves korom ota alap volt mindig a nyarimunka. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 23:07:16

@Kövérmadár [swe]: Jogos a kerdes. Igazabol a nyul nem egyszeru eset mert o meg a rezsibe sem szall be plusz ugye nem takarit maga utan. Csak dezsmalja a keszleteket. :)

Shanarey 2014.04.18. 23:08:12

@Kövérmadár [swe]:

A Maddarson, vagy Madarsson se rossz.

Vagy legyél mesehős:
Nils Holgerson vagy a fordítottja: Hors Nilgerson.

Ha minden igaz az első az eredeti a másodikat pedig én kreáltam amikor a fiamnál ez volt a sláger.
Hű de rég is volt.
:-)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 23:11:10

@házelőtthinta:
Ma vettem két liter 4%-os tejet 78penny-ért.
Mennyibe kerül Magyarországon 1liter 3,8%-os tej?
Egy órai minimálbérből itt veszek 14liter 4%-os tejet.
Magyarországon mennyit?
A tej eléggé nem peremtermék ugye?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 23:12:54

@Shanarey(SCO):
A -sson végződést csak akkor használhatom, ha egyik szülőm nevét rakom elé előtagnak. Apám nevétől még a hátam is borsódzik, ő is az egyik oka a névváltoztatási ingernek.

A mesehősben két "s" van, mint az összes svéd névben :)

A Nilgersson egy kicsit rasszista benyomást kelt :D

Shanarey 2014.04.18. 23:12:57

@Pink Petsch:

Nincs azzal semmi gond csak jó indokból és megfelelő erővel kell üzemelni.
Saját tapasztalat, kiválóan működik Illetve működött.
Már nem nagyon van rá szükség.
Illetve ha majd a lányom bepasizik, akkor az anyukája megmutatja a fotómat a "reménybeli" lovagnak hogy ki az aki majd fejbe veri ha nem viselkedik rendesen.

2014.04.18. 23:13:01

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Amikor melózom, akkor én a lányokkal egy házban. Az ér? Vagy tegyem le a kezem? ;))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 23:14:06

@diggerdriver:
De az albérlet!!!! És a pakisztáni szobatársak!!!

2014.04.18. 23:15:32

@Shanarey(SCO): Mna, ezt elképzeltem, hogy elbeszélgetsz az ifjúval, miközben körbevezeted a kertben, ahova az előző lovagok hulláit ástad ;))))

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.18. 23:17:22

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Dolgoztam egy Nyugat-Európai mekiben. 4-5 naponta cseréltek olajat nagyjából. persze. 2 évente cserélnek. ti minden butaságot elhisztek amit olvastok? volt oylan hogy majd 2 hétig nálunk se volt cserélve az olaj de tiszta fekete volt már, abban normálisat sütni nem lehetett.

Papagály (törölt) 2014.04.18. 23:17:22

@Kövérmadár [swe]: így most már az merül fel, hogy miért fontos a régi megváltoztatása? személyes okokból akarsz tőle megszabadulni?

Papagály (törölt) 2014.04.18. 23:17:22

@Pink Petsch: minek kérdezzek, ha úgysem válaszolsz értelmesen? nem lelkizős szöveg, hanem komoly, prekoncepció nélküli kérdés volt, amire valódi választ vártam.

Papagály (törölt) 2014.04.18. 23:17:22

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: jelen! :) igaz, nem elsősorban (sőt, nem is főként) anyagi okokból.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 23:17:41

@Kövérmadár [swe]:
Várom a válaszát de ilyenkor kúrva nagy a csend.

morsels (törölt) 2014.04.18. 23:19:11

@Kövérmadár [swe]:
Nezd, dolgozott. Nem csak a pocset verte az internetre :-)

morsels (törölt) 2014.04.18. 23:20:47

@Sexual Harassment Panda:
Naigen, viszont kurva jo :-)
Meg ha fizetned is a repjegyet, akkor sem lenne olyan egyszeru (most madar ugy erzi, mintha ragyujtott volna egy jointra :))

2014.04.18. 23:21:00

@Papagály: De most tényleg, milyen objektív választ vársz egy olyan kérdésre, ami azzal kezdődik, hogy "milyen érzés ..." - Hát baszod, azt te sosem tudod meg -. Vagy mi mást vársz egy ilyenre?

Shanarey 2014.04.18. 23:23:03

@Pink Petsch:

De jó is lenne. de ezt évente átlag kétszer tehetem majd meg ha haza keveredek, mert a távolság az 2700 Km.

morsels (törölt) 2014.04.18. 23:24:43

@diggerdriver:
Nalunk 30 dollar felett van a baranycomb.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 23:25:24

@Papagály:
Igen, többek között.
Egyrészt az apám iránt érzett mérhetetlen megvetésem miatt nem akarom az ő nevét viselni.
Másrészt a vezetéknevem Magyarországon kívül enyén fogalmazva is használhatatlan (Szűcs). Jobb esetben nem próbálják elsütni a "Hmmm... it sucks, bro!" poént. Rosszabb esetben simán elneveznek 'szuksz'-nak aztán küszködhetek, mire közös nevezőre jutunk vagy bedobom a "Just call me Whatever, please"-t.
Jó lesz nekem egy John Doe típusú név is :)

@morsels:
Én is dolgoztam :)
Volt építkezés két nyáron, utána az egyetem mellett tanítottam, volt egy év lyuk, akkor diákmunka... kapok én is piros pontot? :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.18. 23:26:19

@házelőtthinta: Nah most en nem ugyanezt irtam? Olvass vissza. :)
Irtuk mi is Cascabelnek, hogy a 2 ev az eroteljesen varosi legenda szagu.

@Pink Petsch: Hat tekintve hogy nalad az munkahelyi kovetelmeny. Katonak sem mehetnek csak ugy haza a laktanyabol. :)

@Papagály: Ohhh, megvan az elso nyertesunk! :) OK, egy strigulat behuzhatunk.

Shanarey 2014.04.18. 23:26:32

@Kövérmadár [swe]:
Na akkor elcsesztem a mesehős nevét.
Mint mondtam rég volt, amikor ezt bámulta a gyerkőc.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 23:27:06

@diggerdriver:
Mert még várja a választ a ...@gyerehaza.org-os címről...

Shanarey 2014.04.18. 23:30:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Én.
Ketten vagyunk a barátommal, plusz a lakótársam párja.
Amikor idejöttem, a barátom még egyedül élt.
Ennek örömére majd költözés lesz hamarosan.

morsels (törölt) 2014.04.18. 23:31:00

@Kövérmadár [swe]:
Igen madar, te is nagyot nottel a szememben :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 23:32:54

@morsels:
Akkor most már egy kib@szott nagy tüske vagyooook? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 23:34:36

@Shanarey(SCO):
Meglépsz a csajjal, mi? :)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ha így haladunk, lassan ök lesznek többségben :)

Felteheted azt a kérdést is a végén, hogy a jelenlévők közül hányan laknak a szüleikkel? 8)

2014.04.18. 23:35:18

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ok, akkor kénytelen vagyok jelentkezni ... Ne feledd, te kérted ;)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 23:36:11

@morsels:
Figyelj haver, én is dolgoztam nyáron 14évesen a traktoros iskola előtt.
Kőművesek mellett culágerként.
Csaxólok.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 23:38:40

@diggerdriver:
A culáger az a nehezen elrágható alkatrésze az állatoknak?

morsels (törölt) 2014.04.18. 23:39:35

@diggerdriver:
Najo, most mar kezdem hulyen erezni magam :-)

morsels (törölt) 2014.04.18. 23:40:36

@diggerdriver:
En meg langossutonel dolgoztam 14 evesen.
Es meg zsir volt, nem olaj :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 23:42:13

@Kövérmadár [swe]:
Igen. a kőműves segédmunkás meg a cupák.
:))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.18. 23:43:28

@morsels:
Na hát akkor semmi probléma mindenki megtapasztalta a proletariátus keserű kenyerét.
:))))))))))))))))))

2014.04.18. 23:44:49

@morsels: Ja, és egy mocsár közepén laktatok, és hideg iszap volt ebédre ... ;))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 23:46:16

@morsels:
Az zsír!
Úgy látszik, itt mindenki dolgozott korábban... lehet ezért vagyunk mi külföldön és nem azok, akik az internetre izzasztják a répát vagy CoD-ot játszanak egész nap ;)

@diggerdriver:
Sejtettem.

33621 2014.04.18. 23:47:55

@klappol: Pont ma este ettem a feleségemmel, a Tesco mellett újra nyílt ,,Kalácsoda" lángosos és kürtöskalácsosnál a Kishegyesin nagyon fínom sajtos tejfölöst. Ott még sült kolbit meg talán hurkát is kapsz.

firg_firg 2014.04.18. 23:50:08

@svájci sapka (ch): Svajcban vannak dolgok amik egyszeruen csak ugy vannak, azert mert, es ennyi.
Megprobaltam kideriteni miert van annyi ...ikon-ra vegzodo telepules, de a helyiek sem tudjak, pedig megkerdeztem parat. Az is erdekelt miert van ket Appenzell kanton, mire a helyiek annyit mondtak hogy mar a nagyapjuk idejen is igy volt. Kerdem hogy, osszevesztek es szetszakadtak? Nem, mindig is igy volt.

Ez tojas dolog is ilyen lehet. Meg gondolom van ra fizetokepes kereslet.

33621 2014.04.18. 23:52:56

@diggerdriver: Most Magyarországon a Lidl-ben 219Ft egy liter 3,5% os tej, ez szorozva 14-el nekem is jó lenne órabérnek! Az durván 3000Ft. Most jelenleg Bruttó 1200 Kb.

morsels (törölt) 2014.04.18. 23:54:16

@Pink Petsch:
Nem egeszen, de tenyleg a munkasosztaly egyszeru retegebol szarmazom, nem volt fenszi kepzes, meg polgari hatter :-)

2014.04.18. 23:55:07

@morsels: Vasököl, mi? ;)))))

morsels (törölt) 2014.04.18. 23:55:15

@diggerdriver:
Tudod, annak tobb ertelme van, mint a katonasagnak :-)

morsels (törölt) 2014.04.18. 23:57:08

@Pink Petsch:
A lofaszt :-)

De azert tenyleg kell dolgozni akkor, amikor egesz nap a betonkeverot eteted.
Vagy megkapalni a szolot.

A fizikai munka jot tesz a leleknek is. Pluszban nem kell a gymbe venni berletet :-)

morsels (törölt) 2014.04.19. 00:02:39

@Kövérmadár [swe]:
Te madar, fogadott fiam lehetsz, ha akarod. Csak ne legyel feltekeny Kartachra :-)

2014.04.19. 00:03:37

@morsels: Ez egy nagy faszság! Mármnt hogy jót tesz a léleknek. Lófasztot, azt belefásulsz a gigádig :P
Én akkor határoztam el véglegesen, hogy a büdös életben nem fogok fizikai munkát végezni, amikor 14-15 évesen kellett nekem nagyon egy kazettás magnó, ami felvesz, töröl, másol meg mindet tud (igen, ilyen kurva vén vagyok... :P )
Erre, jóanyám és jóapám ahelyett, hogy simán megvette volna (mert megtehették volna, a majmok ;) ), azt mondták, hogy keressem meg rá a pénzt. Hát én megkerestem egy nyár alatt, mezőgazdasági munkával. Az a nyár elmúlt, de azóta én még a kaktuszokat sem viselem el a környezetemben.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.19. 00:08:12

@diggerdriver: Erre csak annyit tudok írni : És? Vettél olcsón tejet. És? Ő írta : Németországban minden olcsóbb. Én meg visszaírtam hogy nem. Aztán felsoroltam pár dolgot. Menj le inni egy kocsmába 5-6 sört. Aztán meséld el egy otthoni barátodnak hogy mennyiért söröztél. Aztán hadd kuncogjon.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: miért ne számítana a barátnő meg a rokon? oszlik a költség és ennyi a lényeg. konkrétan én nem is nagyon ismerek olyat aki full egyedül él magában. pedig jó pár embert ismerek csak pl ebben a városban. mindenki tömbökben egymáson él. 2-3-4 ember együtt. ok, barátok, és? attól még többen laknak együtt, nem javít a tényen.

@Sexual Harassment Panda: Mennyiből élsz? Amikor Magyarországgal jönnek, mindenki a legalja fizetésekkel számol, aztán elfelejtik hozzátenni hogy nyugaton nem is minimálért dolgoznak és úgy hasonlítják össze a kettőt....Pl itt ahol élek minimálbérből luxus lenne 2 szobás kecót bérelni. lehetne, csak éppen nem maradna nagyon megélni. 1 szobás kis takaros olcsó lakással (magyarul : patkánylyukkal) meg tud élni az ember. Múltkor levezettem, jó indulattal kijött valami 100-150 eur megtakarítás/hó. És ez nyugat európa egyik leggazdagabb országa. Azon belül is egy olcsóbb keleti város. Én értem hogy Pesten ezt nem lehet mekivel megcsinálni, csak ne nyomassuk már a habzsi dőzsi dumát, mert egyszerűen nem igaz. Jobb a megélhetés nyugaton, de ne nyomassuk már hogy ég és föld hozzánk képest mert nem igaz.

Alick 2014.04.19. 00:08:12

Tudnátok antiszociális embernek országot ajánlani..?
:)

Papagály (törölt) 2014.04.19. 00:08:13

@diggerdriver: persze, mert ő sört szeret inni!
kit érdekel a tej ára? a szopós csecsemő szüleit talán. :)

Papagály (törölt) 2014.04.19. 00:08:13

@Pink Petsch:
oké, visszaolvastam a kérdésem, elismerem, sejthető belőle, hogy nekem nem menne ez a meló.
nem objektív választ várok, hanem szubjektívet, hogy ti. te hogy küzdöttél meg vele. mert az első, tipikusan hárító válaszod is arra utal, hogy négy éve még nem az volt a véleményed, mint most.
ha nem árulod el, akkor tényleg jó eséllyel nem fogom megtudni, finoman szólva is kevés ismerősöm ismeri belülről ezt az (ősi) iparágat.

szerintem lehet erről értelmesen beszélni. elfogadom, ha szerinted oké a szexmunka, meg azt is, ha szerinted nem az.

morsels (törölt) 2014.04.19. 00:09:50

@Alick:
Itt mindenki antiszocialis. Melyik orszagot valasztod? :-)

Shanarey 2014.04.19. 00:12:36

@Kövérmadár [swe]:

Ne komolytalankodj, ha látnád, növelnéd a fogyókúra célodat még 10 kilóval.
175 cm magas és kb 120-130 kiló.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:15:00

@házelőtthinta: 2000nettò.sajnos a lexarabb adòsàvban, mer 35 alatti, ès nem csináltam fel senkit sem:(
A lakàs 500eurò.
A munkahelyemen eszem, haza is lehet vinni ételt, ès ha valami extra cucc kellebe, hùs, hal, sajt, ott meg tudom rendelni, olyan àron amihez földi halandò sosem .

2014.04.19. 00:20:46

@Papagály: Sehogy. Nekem nem kellett úgymond megküzdenem vele. Semmilyen lelki skrupulust nem okoz, hogy munkaköri kötelességként segítek a lányoknak eladniuk magukat. Ezért is tudom csinálni már évek óta. Ha minden hétvégén paphoz vagy pszichiáterhez kellene járnom emiatt, akkor már rég nem ezt a melót végezném.
Tudod, a piac beáraz, vagy így, vagy úgy ;)

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:20:58

@házelőtthinta: aki otthon kap pl 300nettòt, az abbòl kiràlykènt èl.Ugyanolyan szìnvonalon mint bàrhol nyeuròpában.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:21:45

@Pink Petsch: jajjmàmennyèszakàcsnakinjàbbte..

Shanarey 2014.04.19. 00:25:09

@Alick:

Olaszország és annak is egy szigete amely lakatlan mert állítólag tele van kísértetekkel, mert valamikor régen ott volt a pestises betegek karanténja, és egyben a temetője.
Na meg volt egy bolondok háza féleség is ott amelynek igazgatójáról kiderült hogy idiótább mint az összes ápolt együttvéve.

www.hir24.hu/elet-stilus/2014/04/18/elado-a-vilag-leghatborzongatobb-szigete/

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:28:34

@Shanarey(SCO): kìsèrtetek, persze.leg hàtborzongatòbb..hogyne.jàrtàl màr ùjpesten? Na az hàtborzongatò!

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:29:47

@Pink Petsch: na majd kihàzasìtalak èn möglàsd.
Csak főznöd kell nekem valamit.az alapanyagokat megveszem hozzà

Mrs. Clayton 2014.04.19. 00:32:10

@Sexual Harassment Panda: ugyan, nekem 400-ból se jött össze, amikor 200-at még hozzákerestem mert napi 10 órát melóztam hétfőtől vasárnapig, akkor már kb elfogadható volt
most dolgozom évi 38 hetet, de 52-t fizetnek, ez napi fizetett 7 órát jelent, de nagyjából van amikor egyet sem és van amikor 8-at dolgozom és kb azon a szinten vagyok mint amikor Mo-n hülyére dolgoztam magam, itt is simán megkereshetném a mostani fizetésem hát ha nem is a dupláját, de sokkal többet annál, ha vállalnám a napi fix 8 órát, de akkor ennyi erővel vissza is költözhetnék, és ez a nem m1, a pénz kit érdekel...

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:35:01

@Jess G: mèmostholvagy?
Szakàcs ugye?
En cukràsz..

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:35:37

@Pink Petsch: ne jajgassàl..a làbamat fogod csòkolgatni meglàsd, te nèmber.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:36:39

@Jess G: ha 400bòl nem tudsz megèlni akkor le kell àllni a heroinbsl napi 15ezerèrt..:)

Shanarey 2014.04.19. 00:37:10

@Sexual Harassment Panda:

Jártam, de a kísértetek ügyében sajnos nincs tapasztalatom, persze lehet hogy nem vagyok megfelelő alany.
:-)
Én ijesztőbb vagyok mint ők.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:37:46

@Pink Petsch: mennèaludni.szòljalànyoknak na màr ne b.sszanak.

2014.04.19. 00:38:01

@Sexual Harassment Panda: Na-menccc-te-ja-piccsbe! ;))))))

Mrs. Clayton 2014.04.19. 00:38:09

@Sexual Harassment Panda: Anglia, ja, szakács vagyok a konyhámban, meg holnap cukrász is leszek, de pár napja még kertész is voltam, mert lenyírtam a füvet :-)

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:38:47

@Shanarey(SCO): hidd el, ùjpestnèl semmi sem borzasztòbb.talàn egy kövèr felesèg.de mèg az se.

morsels (törölt) 2014.04.19. 00:39:32

@Jess G:
Na, valami ilyesmit szeretne a hintaahazelott is :-)

Mrs. Clayton 2014.04.19. 00:40:53

@Sexual Harassment Panda: azt nem mondtam h van két gyerek is, egyedül annyira vígan nem, de még csak-csak, de nem vagyok hajlandó senkinek napi 8 órát heti 5 nap dolgozni, ez a lényeg, senkinek, soha
jó, lenne az a pénz, de hamar megunnám, mondom, hogy nem a pénz számít, hanem az életminőség

morsels (törölt) 2014.04.19. 00:42:55

@Jess G:
"szakács vagyok a konyhámban"

Ennek van folytatasa is, nem? :-)

Mrs. Clayton 2014.04.19. 00:44:30

@morsels: nem lehetetlen keríteni egy ilyen melót, csak hát azért mögöttem volt egy igen erős 18 év, amire ilyen sőt valójában még ennél is jobb ajánlatot kaptam, de a részletek feltárása már erős dicsekvés lenne
és nem, nem kellett senkit sem orálisan kielégítenem, mielőtt még ez szóba kerülne

Shanarey 2014.04.19. 00:44:31

@morsels:

Én 14 évesen egy hétig egy ABC-ben dolgoztam, ám miután kitakaríttatták velem a nagy hűtőt amit egy éve nem takarított ki rendesen senki, utána leléptem. A hűtőkamra alján egy raklap volt, és a raklap szintjéig ért az a régen megrohadt tejtermék egyveleg amit nekem el kellett tüntetni. Na most én nem vagyok az a nebáncs virág kategória, és maga a látvány nem zavart, de ha valami iszonyú büdös akkor nekem menekülnöm kell onnan, és így is lett.

Utána a Kertészeti Kutatóintézetben dolgoztam három hétig mint minta előkészítő.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:44:40

@Pink Petsch: mondom segìtek amit tudok! Szerezz egy okj-s papìrt otthon azt kèsz.de nem kell papìr.
Csomò olyan hìrdetès van" hogy főzni tudò"

@Jess G: egy sajàt helyet ne hasonlìts màr egy mjnkahelyhez, köszi

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:46:28

@Jess G: ja hogy neked heti 5x 8òra màr nem pàlya.ez ok, de ne add màr elő magad hogy ez az àtlag..

morsels (törölt) 2014.04.19. 00:46:35

@Jess G:
Ohh.. dicsekedj nyugodtan :-)

Mrs. Clayton 2014.04.19. 00:46:55

@Sexual Harassment Panda: úgy értem, főzök a gyerekemre meg magamra, másra nem, hivatásszerűen meg pláne, most mondom, hogy utálok dolgozni, mert lusta, elkényeztetett kis luvnya vagyok, meg egyesek szt sznob is

morsels (törölt) 2014.04.19. 00:47:14

@Shanarey(SCO):
Ne haragudj, te nem utod meg a szintet :-)

Mrs. Clayton 2014.04.19. 00:47:23

@morsels: tudom, hogy ezért is szeretsz ;-)

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:47:39

@Pink Petsch: inkább azon agyalj, hova hìvsz + Stuttgartban....

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:48:25

@Jess G: ja ùgy ! Te nem a nővèrem vagy?

Mrs. Clayton 2014.04.19. 00:49:56

@Sexual Harassment Panda: ki mondta, h mi az átlag, én azt mondtam h saját tapasztalatom szt nem lehet havi 300-ból királyul élni, max nincs komoly gondod, feltéve ha egyedül vagy a 300-ra van lakásod, és nincs hiteled kocsid annyira ne legyen mert, akkor már gondolkodni kell hogy mit vegyél meg és mit ne
viszont kevés királyt láttam a BKV-n, szóval valszeg igazam van az összeget illetően

Shanarey 2014.04.19. 00:50:11

@morsels:

Ugyan miért haragudnék, én már régen leszoktam az efféle "óvodás" kinek nagyobb kategóriáról.
:-)

Mrs. Clayton 2014.04.19. 00:50:39

@Sexual Harassment Panda: hát abból kiindulva, hogy a tesóm nem cukrász, valószínűleg nem vagyunk közeli rokonok

Shanarey 2014.04.19. 00:51:16

@Jess G:

Magadnak és a neked fontos személyeknek kell megfelelned, a többiek nem számítanak.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:51:47

@Jess G: ja, az nekem alap hogy van sajàt lakàs, 0hitel.kocsi simàn kijön belőle.az igaz hogy attòl függ ki milyen szìnvonalon èl.

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:52:29

@Jess G: az mèg hagyjàn, de nekem meg nincs nővèrem..

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 00:56:21

@Jess G: òvatosan a bkv-s dumaval.Amikor svàjcban dolgoztam, a szàlloda tulajdonosa villamossal jàrt, pòlòban ès farmerban, nem tudtàl előre köszönni mert mindìg megelőzött, pedig volt 7db szàllodàja.
Angliàban dettò, a tulaj egy rensult 21-essel jàrt, azzal parkolt ve a ferrarik ès rollsok közè.
Persze lehet nem volt akkora kiràly mint te...

Mrs. Clayton 2014.04.19. 00:57:57

@morsels: tudtam :-)
@Shanarey(SCO): magammal egész jól elvagyok, néha egyetértek a külvilággal, aztán ennyi
@Sexual Harassment Panda: hát ha neked ez az alap, akkor miért kifogásoltad, h az én helyzetem nem alap, Mo-n egész keveseknek jut saját lakás, kocsi, hitel nélkül és 300 ropi
és abban sem vagyok biztos, hogy a kocsi csak úgy kijön

Mrs. Clayton 2014.04.19. 01:00:15

@Sexual Harassment Panda: jó, megadom magam, az átlag BKV-zó mind zsír király, menő alak, és van hitelmentes házuk kocsijuk, és 300 ropival a zsebükben vígan élnek

morsels (törölt) 2014.04.19. 01:00:30

@Jess G:
En egy nyitott konyv vagyok :-)

Sexual Harassment Panda 2014.04.19. 01:02:45

@Jess G: tipikus vadbarom hozzààllàs, hogy akinek nincs autòja az csòrò.
sok ismerősòm van akinek nincs autòja de nem a pènz miatt..

Mrs. Clayton 2014.04.19. 01:04:35

@morsels: miután annyi mindent megbeszéltünk, azóta igen, ez nem kérdés, egy jó csülökkel még le is vennélek a lábadról :-)
ami pont holnap lesz egyébként, nem az a bajor típus, mert most újítok

Mrs. Clayton 2014.04.19. 01:06:02

@Sexual Harassment Panda: ki mondta, h akinek nincs kocsija az csak szegény lehet, mondjuk az átlag nyilván nem hobbiból nem vesz ugye kocsit, hanem mert bazi drága fenntartani

morsels (törölt) 2014.04.19. 01:07:54

@Jess G:
Nem erdemes csulkot pazarolni ram :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 01:08:34

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Mi alapvetoen a parommal vagyunk csak, most egy jo honapja kinn van unokatesom, de amint allast talal , koltozik majd el.
Parom occse mar regen nem velunk el. Ez nem tomegszallas. Az meg hogy segitunk rokonnak, szerintem alapveto.

Mrs. Clayton 2014.04.19. 01:09:33

@morsels: ó dehogy nem, én csak olyannak főzök, aki értékeli a belefeccölt munkámat, és nem finnyog a kaján

Mrs. Clayton 2014.04.19. 01:11:39

@Shanarey(SCO): én tudom, de elég sokan vannak úgy, hogy ha nem állsz be a sorba és nem felelsz meg mindenkinek, akkor te különc vagy az átlag szemében, csak mert ők benn állnak a sorban@tildy[UK]: na mi lett a jogsival, megtudtál valamit?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 01:12:22

@házelőtthinta: jo draga sor lehet, itt buliban is tudok 5 sort inni 20 fontbol.

Csak szolnek, hogy a norvegoknal rendszeresen ettem garnelat ( 20 NOK/kilo , azaz 600 ft per kilo aron ), itt lazacot, de meg a 4 pintes tej is olcsobb a maga 1 fontos araval, mintha otthon vennem. Nem csak a peremtermekek olcsobbak. Nomeg azt is figyelembe kell venni, hogy aranyaban mennyi a fizuhoz kepest. Mert lehet ha forintba szamoljuk, itt dragabb, oke, de nem is forintban kapod a fizetest.

Shanarey 2014.04.19. 01:14:28

@Jess G:

A rossznyelvek szerint, én különc vagyok.

Mrs. Clayton 2014.04.19. 01:21:28

@tildy[UK]: ne is mondd, én május 1 utánra akartam a héten időpontot foglalni Ni-ra, mondta a nő, hogy majd április végén telefonáljak, mert ilyen sokára nem tud adni, na mondom, kíváncsi leszek, hogy mikorra lesz és abból mikorra lesz szám
@Shanarey(SCO): nem baj, sőt :-)

nyuszigonosz 2014.04.19. 01:23:46

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: A kutyát hogy kell számolni?
Az lakótárs vagy nem? :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 01:25:16

@házelőtthinta: egyreszt nem szimplan barat vagy baratno, hanem mar majdnem ferj. Mar ha Don Kartaschnak velem kapcsolatban beszelsz.

Ketto: rokontol, aki rengeteget segit be a haztartasban, nem fogom elkerni a penzt a rezsire, lakhatasra. Foleg, hogy ideiglenesen van itt. "vendegkent" ha ugy tetszik, max 2-3 honapig.

Szoval nem szamit.

Herr Géza 2014.04.19. 02:07:31

@házelőtthinta: Drága barátom, már megint csak szórod a hülyeséget. Jártál már N.o.-ban ? Tudod, Salzburg után tovább kell menni nyugat felé....
1. Kocsma, 20 €, két sör: eszed tokja, az Oktoberfesten sincs még 10 € egy sör, és az 1 liter.....
2. Aldi árak: tessék, néhány alapcikk aktuális ára az itteni és otthoni Aldiban: 250 g vaj 0,99 €, 379 HUF; 400 g csirkemellfilé-szelet 2,59 €, 799 HUF; étolaj 1 l 1,09 €, 499 HUF; szeletelt bacon 200 g 0,89 €, 449 HUF; 1,5 l ásványvíz 0,19 €, 85 HUF
Alapcikkek ? Igen. Hol olcsóbb? Na??
És akkor már ne is beszéljünk olyan kreténségekröl, hogy a PICK téliszalámi itt nem diszkontban olcsóbb, mint otthon az ALDI-ban akciósan....
Persze, vannak cuccok, amik itt drágábbak, de egyre kevesebb, és egyre kisebb a különbség. A málnalekváros tejbegrízzel etetett dél-szudáni marha bélszínjét (sic !) meg otthon sem fogod megkapni 35 €-ért... Mellesleg jóval olcsóbban kapsz bélszínt itt is, az argentín bélszín ára meg M.o.-n is felülröl üti a 10.000 Ft-ot (per kg).

skye8 2014.04.19. 05:27:45

szep cikk volt Gyongyi, koszonet erte.
szerintem is sok mulik az egyeni hozzaallason, te egy optimista szemelynek tunsz, aki a rosszban is meglatja a jot. nekem ez az eleterzes kifejezetten szimpatikus, kulfoldon pedig meg inkabb a javadra valna :)

skye8 2014.04.19. 05:27:45

szep cikk volt Gyongyi, koszonet erte.
szerintem is sok mulik az egyeni hozzaallason, te egy optimista szemelynek tunsz, aki a rosszban is meglatja a jot. nekem ez az eleterzes kifejezetten szimpatikus, kulfoldon pedig meg inkabb a javadra valna :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.19. 05:59:37

@Sexual Harassment Panda: én csak a rendesen vagyok, a mobills ritkán mukodik. Igy meg minden uvyanaz

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.19. 06:05:47

@diggerdriver: jut eszembe, a bioetanolt hogyan használhatom a kocsiba? Az van kiirva,hogy 85%,15%benzhin,es 105 oktanos

Papagály (törölt) 2014.04.19. 06:06:57

@Pink Petsch: és "lányként" is tudnál dolgozni? vagy az nem menne?
egyáltalán nem ítélem el a kurvákat.

a legtöbb ember szerintem prostituálódik, amikor eladja a munkaerejét, képességeit egy cégnek, aminek a céljaival nem ért egyet. elvileg nem tartom lényegi különbségnek, hogy valaki szellemileg vagy fizikailag prostituálódik, bár nekem az utóbbi még rosszabbul menne (bár lehet, hogy jobban keresnék vele :) ).

valójában kissé mégiscsak helytelenítem mindegyikfajta prostitúciót (ami némi meghasonláshoz is vezet, mert magam is árucikk vagyok) - de talán csak azért, mert ódivatú vagyok, egy kihalásra ítélt állatfaj egyik utolsó mohikánja.

sőt a szellemi fajtáját még jobban helytelenítem, mint a testit. a testiben legalább van valami emberi (pontosabban: állati, ami az emberben az egyetlen tisztelendő vonás).

lehet, hogy mégis kurvának kéne állnom?
van nálatok felvétel? ;) igény lenne rá...

a lányok motivációjáról még nem írtál. illetve, hogy milyen karrierutakat futnak be. mindenki fiatal, mindenki csak pár évig nyomja (pontosabban nyomattatik)? vagy vannak éltesb korú aggszüzek is a kollégák között?

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.19. 06:06:57

@tildy[UK]: nahát..a norvégoknál olcsó a halféle..ki gondolta volna... normális szórakozóhelyre 10 eur alatt be se mehetek. ezért írtam a huszat.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 08:46:46

Egy ilyen nudli poszt után eljutunk majdnem 1000 kommentig??Dzsízösz...vagy pont ezért? :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 08:52:49

@Pink Petsch: Ok. :-)

@morsels: fågelsson lenne originálban... :D (bár lehet, hogy már beírta...nem tartok még ott)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 08:55:52

@házelőtthinta:
Na figyelj ide barátom.
Kezdem elveszíteni a türelmem de még kitartok.
Valami periférián lévő termékekről beszéltél én pedig hoztam példát egy nem periférikus hanem mindennapos fogyasztási cikkről.
Erre te vissza vágsz egy periférikus dologgal a kocsmai sörözéssel.
Az szerintem nem tartozik hozzá a mindennapos élethez. A tej igen.
Na most akkor döntsük már el hogy honnan merítünk mintát.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.19. 09:29:43

@morsels:
Enyem a megtiszteltetes! :)

@Shanarey(SCO):
:)
Akkor mar a zsirmentes testtomegem ala mennek, ami nem biztos, hogy egeszseges ;)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 09:46:35

@Babette_: " rossebeket. Itt nyugaton alig termelnek búzát."
Te kintről írsz?Valamiért úgy tudtam, hogy Magyarországon élsz...

nyuszigonosz 2014.04.19. 09:51:05

@diggerdriver: Nem kell a Hinta miatt a türelmedet elveszteni, ö már csak ilyen.
Bedob valamit és akkor örül, hogy körülötte forog a világ.

Jazo 2014.04.19. 10:23:04

Annak önmagában nincs értelme hogy Magyarország hogy áll a nyugathoz képest. Az országon belül akkorák a különbségek, hogy egy magyar ember egy másikkal feleslegesen áll le vitázni azon, hogy hogy élünk, mert mindkettő szinte "másik országban" él, mást tapasztal, más valóságot lát a másikhoz képest. A legutolsó Eurostat jelentés még csak 2011-es állapotokat mutatja és az alapján a legjobb és a legrosszabb magyarországi régió között majdnem háromszoros különbség van GDP-ben (per fő, vásárlóerőben). A munkanélküliségben meg kb. nyolcszoros, de erről sehol sincs rendes kimutatás, mert a kormányaink ezt mindig agyonkozmetikázzák.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.19. 10:45:09

@Papagály: LOL, éltesebb korú axxűzzel ki a franc menne el egy órácskára...? :D

ad1: olyan van ingyen is, ha mégis az kell.
ad2: ha már fizetni kell érte, akkor legyen a lexebb, leggyönyörűbb, legfeszesebb mellű, stb...
ad3: az idősebb manuszok is fiatal csajt akarnak...

szóval nem sok esélye lenne egy vén qrvának... :D

tucano 2014.04.19. 10:47:51

mi az, hogy 930 komment? Felejtsétek el, kizárt hogy végigolvassam :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 11:11:36

@házelőtthinta: Ja hogy te a sor araba a belepot is beleszamitod? Atyaeg. Tudod, ha valaki szorakozni megy, altalaban nem igy szamol, az nem tartozik bele a pia araba.

De lenyegtelen is, altalanossagban veve NY-Europaban a bolti elelmiszer altalaban nem dragabb mint otthon, vagy kicsia kulonbseg.

A kedvenc Icelandes pizzam + tortam otthon elerheto volt a Coraban, mikor meg volt cora: Jol valtottaka fontot, otthonra a £3 -s torta volt 1900 Ft, a £1.5 -es pizza meg 700?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.19. 11:14:04

@tildy[UK]: Es a nem dragabbat ertheted ugy is, hogy forintbeli arhoz viszonyitva, de ugy is, hogy fizeteshez aranyaban viszonyitva.

♔batyu♔ 2014.04.19. 11:17:58

Teljesen korrekt írás, mellőzi a balliberális közhelyeket.

A lényeg is benne van, nem minden jó nekünk, ami nyugati igény. Pontosan így van. Létezik Kelet-európai és ezen belül magyar érték ami másoknak, pld. a nyugatiaknak is értékes.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.19. 12:17:58

@diggerdriver: Annyit akartam érzékeltetni hogy drágább az élet Nyugaton. Nem csak a kocsmázással lehetne. Bármilyen szolgáltatás ára többszöröse a hazaiaknak. Vagy szerinted hogy termelik ki az álomszerű 10 fontos béreket? Az alap élelmiszerek is drágábbak. Nézd meg a csirkemellet vagy mondjuk a krumplit. Bár mindegy is, ti úgyis elhiszitek hogy olcsóbb.Mert vettél olcsón tejet meg olcsón csokit.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.19. 15:45:00

@házelőtthinta:
Ha drágább az élet nyugaton akkor miért vagyunk itt?

Papagály (törölt) 2014.04.19. 16:50:44

@diggerdriver:
mert olyan egyszerűek vagyunk?
vagy csak azért, hogy borsot törjünk hinta orra alá, mi másért?

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.19. 19:44:42

@geegee: nyugatmagyadorszagon.bocs mobilról. Nem szeretek hosszan irni.

2014.04.20. 09:09:29

@Kövérmadár [swe]: biztos,hogy nekem akartad kuldeni a valaszt?

onewayticket 2014.04.21. 23:37:03

Nem találom azt a hozzászólást, amiben egy fórumtársunk azt írta, hogy bár nincsenek megélhetési gondjai, mégis el akar menni, mert ő nem 50+ akarja élvezni munkája gyümölcsét, hanem néhány éven belül.

Erre reagálnék most, hogy bizony, ebben van valami.
Itt Mo-n a fásultság, a belekeseredés oka az, hogy robotol az ember, mint egy igavonó barom, de a többség csak a puszta megélhetésért küzd, egy szűkebb rétegnek már jut pl. kultúrára, üdülésre, szórakozásra, de úgy igazán "kényelmesen" (s nem feltétlenül luxusban) még a magasabb jövedelműek is csak idősebb korukra élhetnek. Már akkor, ha addig nem lesznek pl. betegek, nem csökken le drasztikusan a fizikai/szellemi teljesítőképességük.
Ha viszont annyit dolgozol, hogy belerokkansz, mire lesz annyi pénzed, hogy a sok befektetést megtérülni érezd, akkor mi értelme van az egésznek?

Az oké, hogy aki a sült galambot várja, az ne nyivákoljon. Az se, akinek irreálisak a vágyai. De itt nem erről van szó. Arról van szó, hogy képzett életerős emberek (pl. egy házaspár) legjobb tudása szerint, nagy erőbefektetéssel dolgozik, (magyar viszonylatban) az átlagnál magasabb jövedelmet képesek elérni, de azért annyit messze nem, hogy a sok ráfordítás még kb. 5 éven belül megtérüljön.

Mo. egyik legnagyobb problémájának azt látom, hogy az alacsony fizetések mellett még az is szerencsésnek mondhatja magát, akinek egyáltalán van munkája. De ez a "szerencse" itt véget is ér, mert 1 dolgozónak minimum 2 emberre eső munkamennyiséget kell elvégeznie, rendszeresen. Az elvárások, a teljesítménykényszer egyre magasabbak és hol marad itt az Ember?! A család, az emberi kapcsolatok, a pihenés (rekreáció)?!

Ezért csak részben lehet a politikusokat okolni. Valamiért ez itt társadalmi normává szilárdult, hogy aki dolgozik, az hajszolja agyon magát, dolgozzon azok helyett is, akik nem hajlandók dolgozni. Mert a rendszer működése szempontjából mindegy, hogy ugyanannyi munkát (amennyire gazdaságilag szükség van) hányan végeznek el, sőt, még örülnek is, ha spórolhatnak a bérköltségen és az államnak is mindegy, hogy ugyanannyi adót (amennyi előre be van tervezve) hány embertől szed be.

Szóval engem is kb. az motivál, hogy ne igavonó baromként kelljen dolgoznom addig, míg meg nem halok, hanem a sok energiát, amit belefeccölök, azt kapjam is vissza valamilyen formában. És itt még messze nem a nyugdíjra gondolok (az külön téma!), hanem az aktív években élvezhető javakra.

Badeni_lakos 2014.04.22. 04:42:32

Kedves Szerző!

Van itt egy kis félre-informálás (!!!) a sorai között:

""Az én munkám is ér annyit, mint amit a nyugati országban kapnak érte. Miért kell nekem oda menni, hogy megkapjam ugyanazt? Ja, egyébként meg ha odamegyek sem biztos, hogy ugyanazt megkapom, mert akkor is figyelembe veszik, melyik országból jöttem.""

A korrekt nyugati országokban NEM fogják figyelembe venni, hogy melyik országból jött Kedves Szerző, csupán egyetlen dolgot fognak figyelembe venni: MENNYIT HOZ ÖN A CÉGNEK.

Milyen hozzáadott értékű munkát tud elvégezni. ENNYI.
Ja, és a piac bizony nem véletlenül fizet eltérően a különféle munkákért ( a mosogatástól a programozásig ) mivel mást érünk el vele előállított termék / szolgáltatás szempontjából...
És ezért bizony jól ítéli meg egy munka értékét a piac, vagyis, hogy mennyit tetszik kapni azért ami dolgozni tetszik.

Tetszik, nem tetszik a Tudás egy Érték. A tudás hatalom. És aki többet tud, (a különféle tudományterületeken) az többet is fog keresni.

Magyarországon is, az EU ban is, és az USA ban is. Mindenhol!

onewayticket 2014.04.22. 13:18:32

Ellentmondást érzékelek a "piac árazza be az országokat" és Badeni lakos legutóbbi hozzászólásában leírtak között.

Ha azt mondjuk, hogy a Tudás az, amely a (hozzáadott) értéket teremti (ezzel egyetértek!), akkor mégis hogyan engedhető meg az, hogy a magyar mérnök tudása nem ér annyit (ld. bérkülönbségek), mint osztrák kollégájáé?

Honnan tudjuk, hogy a Mo-n dolgozó magyar mérnök tudása, szorgalma, értékteremtő képessége "kevesebb", mint bármelyik külföldi társáé?! Különösen akkor, ha ez a mérnök egy (vagy több) fejlett gazdaságú ország nemzetközi hírű cégének dolgozik! Ugyanezt el lehet játszani orvossal, betegápolóval, pedagógussal, informatikussal, fodrásszal...

Ne abból induljunk ki, hogy rengeteg hanyag és lusta ember van, és azok örüljenek, hogy valahol "ellavírozgathatnak" egyáltalán, mert ilyenek minden országban és minden szakmában vannak!
Ez ugyanúgy hiba, mint a magyar nép életrevalóságát a magyar származású Nobel-díjas tudósokkal és feltalálókkal bizonygatni.

Az alacsony hozzáadott értéket termelő munkáknak is van haszna. Az, hogy ha ezeket nem végezné el senki, pl. mindenkit ellepne a szemét, járványok lennének, stb.
Ha a boltokban nem lennének raktárosok, árufeltöltők, pénztárosok, ki szolgálná ki a vevőket?
Szigorúan piaci, gazdasági szemszögből kérdezem ezt.

Azért nem ésszerű egyik munkavállalói kört sem alulfizetni, mert az, aki alul van fizetve, nem vásárol. Nem fogyasztja el azt a sok értéket, amit mások előállítanak, megtermelnek. Ha nincs elég vásárló, fogyasztó, akkor ugyanúgy hiába termel rengeteget a kapitalista gazdaság, mint a közgazdasági összefüggésektől elrugaszkodottan működő szocialista modell.

Sütemény1975 2014.04.22. 19:42:56

@Babette_: azt kellett volna irnia, hogy szar itthon, mindjart erdekesebb lenne..

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása