oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. július 24. 06:42,  Tényleg visszatér a fiatalok fele? 531 komment

2013. július 24. 06:42 Határátkelő

Tényleg visszatér a fiatalok fele?

Néha egészen furcsa dolgokba fut bele az ember, szembe jönnek vele olyan mondatok, amelyekkel nehéz mit kezdeni. Legutóbb például a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár mondott egy érdekeset, kíváncsi vagyok, mit gondoltok róla, hogyan látjátok ti (akár otthon, akár külföldön) a helyzetet.

egyetemisták 2_1.jpg

A minap a Nemzetgazdasági Minisztérium volt az InfoRádió vendége, és azt mondta, hogy Magyarországon a munkaképes lakosság nagyjából két százaléka dolgozik külföldön. Ugyanez az arány Romániában (Czomba Sándor szerint) 7, Lengyelországban pedig 9 százalék.

Ezen azért első körben hümmögnék egy sort, főleg, ha eszembe jut az a nem is olyan régi két adat, amelyről itt a blogon is írtam anno.

Csak emlékeztetőként másolom ide: a GKI Gazdaságkutató Zrt. júniusban végzett egy ezer fős reprezentatív felmérést a témában, melynek az lett az eredménye, hogy adott pillanatban 250 ezer ember dolgozott legalább fél éve külföldön, ami a teljes munkakorú népesség valamivel több mint 4 százaléka.

Ami a KSH-t illeti, a hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének minden eddiginél pontosabb kutatása szerint az állandó magyar lakhellyel rendelkező 18-49 éves magyar állampolgárok 7,4 százaléka tartózkodott 2012 és 2013 fordulóján tartósan külföldön, ami 335 ezer főt jelent.

Azért ez a két adat (és ebből az egyik az abszolút hivatalos, állami Központi Statisztikai Hivatalé...) kicsit mást mutat, mint amit az államtitkár mond, de lehet, hogy a minisztérium másként számol. Persze nem lenne rossz tudni, miként... Tervezem, hogy meg is kérdezem tőlük.

Minden második fiatal visszatér?

De Czomba Sándor erősebbet is mondott, jelesül azt, hogy „a kivándorló fiatalok nagyjából fele egy éven belül visszatér". Speciel azt, hogy ezt honnan veszi, nem mondta (pontosabban: az InfoRádió oldalán megtalálható cikkből nem derül ki, hogy mondta volna).

Eltöprengtem rajta, hogy egyfelől milyen adatok mutatják ezt (amikor még az is évekbe telt, hogy nagyjából meg tudják mondani, egyáltalán hányan vannak külföldön és az életkori bontásról tulajdonképpen érdemben szó sem volt), másfelől hogyan jöhet ki ilyen arány.

Számít-e az Erasmus-ösztöndíj?

Lehet, hogy nektek lesz jobb ötletetek, de én egyelőre nem tudok másra gondolni, mint hogy a kormány ide számítja az Erasmus-ösztöndíjjal külföldön tanuló egyetemistákat is (végül is nem munkavállaló, hanem kivándorló fiatalokat említett), amivel azért akad némi probléma.

Például rögtön az, hogy az Erasmus-program keretében minimum egy, maximum két szemesztert lehet külföldi egyetemen tölteni, így a hallgató (avagy államtitkári interpretációban „a kivándorló fiatal") nem is nagyon tehet mást, mint hogy egy éven belül hazatér. Kivéve, ha sikerül kint valahogyan megoldania a további tartózkodást, esetleg munkát talál, stb., de valami azt súgja, hogy ez nem nagyon jellemző.

A másik gond ennél talán még nagyobb, mert ha az első változat nem működik, akkor azt kell feltételeznünk, hogy az államtitkár egyszerűen csak bedobott egy jól hangzó számot. Én nem találtam erre utaló konkrét adatot, tanulmányt, felmérést, de a közös gondolkodás mindig előbbre visz, szóval ha közületek látott valaki ilyet, az ne habozzon megosztani velünk.

A miniszter és a riasztó kép

Még valami: tavaly decemberben jött ki a Magyar Ifjúság 2012 reprezentatív kutatás gyorsjelentése, amely szerint a fiatalok fele vállalna munkát külföldön, igaz, tízből kilencen azt mondták, hosszú távon (ami azért nem biztos, hogy egy évet jelent) vissza is térne.

A híradások szerint Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter „riasztónak mondta, hogy a fiatalok milyen nagy arányban képzelik el a „közeljövőjüket" külföldön, ugyanakkor pozitív visszajelzésnek nevezte azt, hogy a középtávoli és távoli jövőjüket mégis Magyarországon szeretnék leélni."

Akkor most már csak az érdekelne, hogy mi is a helyzet, és hogy azok, akik közületek külföldön élnek, hogyan látják: valóban minden második fiatal egy éven belül visszatér Magyarországra?

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vitaindító Magyarország Nemzetgazdasági Minisztérium Czomba Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr475422247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 06:55:53

Egy nagy túróst az államtitkár fülébe...
Ekkora marhaságot.

Persze, van aki hazamegy. Jórészt azok, akik kimennek habisztire, vagy épp átvágják őket.
Régen rossz lenne, ha a kivándorlók fele így járna.

Ha az Erasmust ide számolja, akkor saját értelmi szintjét minősíti.
Ma már rendben lesz a vérnyomásom.
Uff...

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.24. 07:14:54

dobálóznak megalapozatlan számokkal.
nem újdonság.

fannie · http://elet-uton.blog.hu/ 2013.07.24. 07:29:23

Nekem az jutott eszembe, mikor egyszer éppen otthon voltam (akkor Olaszországban éltem, 2007, 2008 lehetett), és egy gyengébb pillanatomban bekapcsoltam a TV-t, valószinűleg még túl korán volt, nem voltam magamnál. Éppen akkori miniszterelnökünk ecsetelte, milyen jó is, hogy a fiatalok elmennek külföldre, hogy ez mennyire jó az országnak. Aha. Hamar magamhoz tértem.
Elég gyakran van olyan érzésem, hogy fogalmuk sincs, miről beszélnek.
@tilmir: Nekem alapból jó a vérnyomásom, úgyhogy inkább igyekszem kerülni az ilyen megnyilvánulásokat.

Pitya21 2013.07.24. 07:30:19

Az egész csak kamuzás. Légböl kapott számokkal, hasraütéssel tippelve. Három volt kollégám van külföldön, ketten több éve. Nem akarnak hazajönni. Ráadásul kettejüknek már nincs állandó lakcíme Mo.-on. , ez a statisztika is hamis képet ad.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.24. 07:33:46

Szerintem itt főleg a fiatalokról beszél, ők pedig csak tanulmányi útra, ösztöndíjra... mennek ki, valóban rövid időre. Ha mondjuk a 25 felettieket nézné, biztos nem ez lenne az arány...! Másrészt van aki kimegy, visszajön, kimegy visszajön... és mondjuk csak harmadszorra marad kint végleg. Akkor az 2 visszatérő és egy kivándorló???

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 07:38:04

Ha már statisztika...
Évekkel ezelőtt a cégünk kapott egy felhívást, miszerint köteleztek bennünket állandó adatszolgáltatásra. Építőipari adatokat kellett megadni. Már nem emlékszem pontosan, de 6-8 oldalas kérdőív volt, amit negyedévente kellett fejvesztés terhe mellett beküldeni.
Az elején még nagyin szorgalmas voltam, és mindenhova pontos adat került. Az évek múlásával és a törvény tanulmányozásával (miszerint köteles vagyok kitölteni, de a hibázásról nem rendelkezett a tv), rájöttem, hogy sokkal egyszerűbb és gyorsabb, ha ex-has beírok valami adatot. A kutyás sem érdekli.
Na, valószínű ezzel mások is így vannak.
Így készül a KSH adat.
:D

mommmmo 2013.07.24. 07:41:26

@zebralany: szerintem is igy johet ki ez a szam.
Es szerintem rohadt sokan vannak, foleg a szakkepzettseg es nyelvtudas nelkuliek kozott, akiket atvernek es akik ezert visszajonnek, aztan persze megint rajonnek, hogy itthon sem megy, megint problkoznak stb.
Bar nem hiszem, hogy valos statisztikakon alapult volna ez a nyilatkozat.

fannie · http://elet-uton.blog.hu/ 2013.07.24. 07:42:14

@zebralany: Az attól még mindig csak egy ember... Tehát egy kivándorló.

mommmmo 2013.07.24. 07:46:00

@mommmmo: mondjuk azt sem hiszem, hogy Magyarorszagon leteznek valos kimuttasok es statisztikak, allandoan valtoztatjak a koltsegvetesi szervek felepiteset, meg a szabalyozast, szoval kontrollerkent azt mondom, ilyen korulmenyek kozott valoszinuleg nem is nagyon leteznek hasznalhato kimutatasok legtobb temakorben.
De nem baja annal kevesbe ciki kamuzni.

tableno 2013.07.24. 07:49:30

A baj az, hogy igazából még a "kivándorló" fogalmát sem nagyon tudják definiálni, lévén hogy a legtöbben nem jelentik be, ha végleg kiköltöznek. Így simán elképzelhető, hogy mindenkit belevesznek, aki mondjuk fél évnél több időt tölt kint. Tehát a külföldi ösztöndíjasokat is. De az is lehet, hogy náluk az is "hazatérőnek" számít, aki otthon nyaral évente pár hetet... :)

2013.07.24. 07:55:12

@tableno: papiron az utobbi 21 evet Budapesten tartozkodtam. Maxvel tanacsat megfogadva siha nem jelentettem be semmit.
Minta allampolgar vagyok, 1 darab speeding ticketem sincs Magyarorszagon (sajnos mashol igen, de mar evulnek!)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 08:14:04

Nincs jelentősége hányan vannak kint.
A politika rövid távon gondolkodik.
Következő választást megnyerni.
Ennyi.
Ahányan elmennek annál jobb kevesebb ellenzékre szavazó.
Régóta mondom az az ország menthetetlen.

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 08:15:45

az ilyen nagyívű állításokban szimplán keveredik a kormányzati wishful thinking, a propaganda és a hasraütéssel (alhasi becsléssel) kieszelt számokkal való dobálózás.

Egyrészt, önmagában az, hogy a fiatalok elmennek máshova, az még nem baj. Az sem, ha visszamennek később.

Viszont mind tudjuk, hogy csak kevesen papírozzák le az elmenetelt, de akár azt is, ha szereznek másik állampolgárságot vagy letelepedési engedélyt. AKinek van Mo-i lakcíme azt minden statisztika ott élőnek fogja tekinteni, itt már borulnak a számok.

Az, hogy a kormány (állam) saját kritikájaként érzi az egyre gyorsuló elvándorlást - hát ez tán nem az elvándorlók hibája. Minden a könnyebb ellenállás irányába megy, (ráadásul a kivándorlás öngerjesztő folyamat egy határig) Szerintem még messze nem tart ott a helyzet, hogy érzékelhető legyen a gazdaságban az elvándorlók által meg nem termelt pénz, sőt, egyelőre az elvándorlás nem adódik a munkanélküliséghez, szóval a számok - ha úgy nézzük - még klasszak is, vagy klasszul kommunikálhatóak.

Majd akkor jönnek a retorziók, ha már láthatóak lesznek az elvándorlók által meg nem termelt forintok és valahogy a kormány majd erőből megpróbálja fosztogatni a lelépőket vagy családjaikat. Ez még jó egy-két év, ha közben nem történik valami komoly gazdasági malőr.

Link elek 2013.07.24. 08:23:41

>Azért ez a két adat (és ebből az egyik az abszolút hivatalos, állami Központi Statisztikai Hivatalé...) kicsit mást mutat, mint amit az államtitkár mond, de lehet, hogy a minisztérium másként számol.

mivel ez Mo, ezert sokkal valoszinubb, hogy az allamtitkar egyszeruen hazudik

fannie · http://elet-uton.blog.hu/ 2013.07.24. 08:25:34

@diggerdriver: Mélyen egyetértek: a politika sajnos rövid távon gondolkozik. Ezt csak rontja, hogy ha kormányváltás van, mindig mindenki előről akar kezdeni mindent. Nincs egymásra épülő politika, az előző kormány értelemszerűen mindent rosszul csinált... és elindulunk az ellenkező irányba. Csoda, hogy soha nem érkezünk meg?
Ahogy Hofi mondta, már azon sem csodálkoznék, ha jönnénk magunkkal szembe.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 08:36:49

@fannie:
Persze.
Ezek percemberek.
Senki nem fog rájuk emlékezni 20 év múlva és ezt tudják is.
Harácsolni ami belefér úgy hogy az unokáknak se legyen gondja.
Nincs egyetlen enber az országban aki mögé oda lehetne állni.
Langyos víz az egész.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.07.24. 08:47:09

@tilmir: olyan opció fel se merül benned hogy hiányzik a hazája? Nem mindenkit lehet megvenni kilóra mint minket.

Zka77 2013.07.24. 08:48:34

Ne legyetek már egybitesek. A tiáltalatok ismert max pártucat kivándorló minden, csak nem reprezentatív felmérés alapja. Szóval az állam lehet hogy kamuzik, de ti se tudtok jobbat :)

Mighty Duck 2013.07.24. 08:52:54

Én el tudom képzelni az 50%-ot, még ha nem is 1 éves távlatban. Annyi au pair van, hogy lassan elképzelni sem tudom, hogyan születik ennyi jómódú gyerek a világon. Szerintem ők nem fognak tudni/akarnak életük végéig au pair-ek maradni, elvégre nem azért kezdték el ezt, mert atomfizikusok, orvosok, hegesztők, vagy IT-sok.

nyuszigonosz 2013.07.24. 08:53:35

Szerintem a világ egyetlen országában sincs naprakész és pontos kimutatás arról, mennyien és hová mindenhová mentek, vagy jöttek be az adott országba.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 08:54:06

@házelőtthinta: Nem.
1. Ha valakivel felelősen gondolkodik, akkor számba veszi a kinti lét nehézségeit is.
2. Ha van is ilyen, szerintem kis számban, szerintem nem éri el az 1 százalékot sem, tehát nem releváns adat.

Shanarey 2013.07.24. 09:00:12

Valaki sokat drogozik ott a KSH környékén, mert sikerült neki rosszul értelmeznie, Máté Péter régi nótáját.

" Egyszer visszatér a lázas ifjuság" ????????????

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 09:07:02

@Link elek: "mivel ez Mo, ezert sokkal valoszinubb, hogy az allamtitkar egyszeruen hazudik"

ejj, erős szavak, az államtitkár úr legfeljebb "saját javára téved" :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.24. 09:08:17

Ismerosi korben, kb 10-bol 1 , aki visszamegy.

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 09:09:08

@Zka77: hát azért tudunk. ha reprezentatívat nem is, de én bárkit megkérdezek a közelemben vagy már itt élő magyar vagy rokona/barátja küffődön van. kapom a leveleket az idevándorlással kapcsolatban és ismerek itteni és au bev. ügynököt is. és ez csak egy nem túl népszerű régió, nem olyan hogy felszállsz a fapadosra és két óra múlva a munkahelyeden vagy...

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 09:10:28

@házelőtthinta: elvándorlás nem egyenlő kilóra megvevéssel, csak jelzem

Zka77 2013.07.24. 09:20:29

@pappito: na jó, te ÚjZélandon vagy, ami biztos, hogy a világ top3 legjobb helye között van :) Ki az a hülye, aki onnan bárhova visszamegy? :)

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 09:25:04

@Zka77: innen Ausztráliába szoktak vágyni, onnan az usába, mások az UK-ból Singapore-ba, csak Mo-ra nem akar menni senki, már a huszonhárommillió román se akart :)

Zka77 2013.07.24. 09:27:06

@pappito: Ausztráliai magyar ismerősöm van, aki hazavágyik. Bár anyagi okokból valszeg maradnak.
Egyébként az előbb ettem meg egy újzélandi almát (Braeburn a MrAppletől). Kb a legjobb alma ever. Még egy indok, hogy valaki ne akarjon onnan hazajönni :D

Stacey 2013.07.24. 09:31:53

1 fo fiatal erejeig megerositem - eszemben sincs visszaterni 1 even belul... De hosszu tavon sem biztos... Egyszer mar hazakoltoztem honvagybol... Most mar ott van az otthonom ahol en vagyok, es az nem Magyarorszag... Szeretem a hazamat, de elborzaszt hogy mit csinaltak az orszagbol...

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 09:35:00

@Zka77: a braeburn a leghitványabb almánk :) annál csak jobb van...

Zka77 2013.07.24. 09:35:35

@pappito: valahogy sejtettem :D

M. Úr 2013.07.24. 09:37:05

Amíg nem kötelez senki és semmi, hogy a magyarországi (fő)lakcímemről kijelentkezzek, addig én is "visszatérő fiatal" leszek?
A büdös életbe' nem fogok visszaköltözni Magyarországra. De még a pénzem se ott költöm, leszámítva mondjuk az évi 1 balatoni hosszú hétvégét.
Nem baj, legalább Magyarország a helyére kerül, ismét agrárország leszünk. Ahhoz nem kell a sok szakképzett informatikus, közgazdász, orvos, mérnök. Úgyis külföldieké lesz az összes termőföld, majd a nagyhasú agrármérnök Günther csattogtatja az ostort, amíg az otthon maradott magyarok szedik a paprikát.
(Günther nem egyenlő Nikilaurával.)

eyebug05 2013.07.24. 09:39:25

Érdekes számok...
Szerintem biztosan az ösztöndíjasokról beszélt! - akiknek a táborát most én is erősítem, de nagyon remélem, hogy a fél év letelte után csak egy kis "látogatásra" megyek haza, aztán sipirc vissza ide (:

Pernilla 2013.07.24. 09:41:18

És akkor még a külföldi egyetemen tanuló magyar diákok szóba se kerültek, pedig a számuk évről-évre nő. Ők a legritkább esetben papírozzák le ezt itthon. Majd miután euróezreket ölnek évente a külföldi tanulásba, tök valószínű, hogy hazajönnek az egyetem elvégzése után harmad- negyedannyi fizetésért...

M. Úr 2013.07.24. 09:41:54

@Zka77: Túrórudi? Tejfölös lángos? A barátok, a család? Vagy hogy ne kelljen egy jó kolbászért megbontani a kerítést? Balaton? Paprikás krumpli bográcsban? Igazi túró / tejföl, mert az olyan ám nincsen ám sehol máshol? Meg jó paprika se?
Ki hiszi azt el, hogy egyik se hiányzik?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 09:42:52

Sosem értem, miért tartja valaki rossznak az emigrációt, a külföldi munkavállalást. Abszolút pozitív jelenség ez.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 09:43:29

Én már napi gyakorlatot csinálok belöle hogy a munkatársaimtól megkérdezem akarnak visszamenni a hazájukba vagy nem.
Mindenki azt mondja igen.
A magyarok válaszai megegyeznek Tildy tapasztalataival.
10böl 1 akar visszamenni.

a hazájukba vagy nem.
A

tableno 2013.07.24. 09:44:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: szerintem is, csak hát ez némileg ütközik a hivatalos állásponttal, miszerint "Magyarország jobban teljesít" :)

tableno 2013.07.24. 09:46:58

Amúgy én eredetileg csak pár évre akartam külföldre menni, tanulni meg némi kinti tapasztalatot szerezni, majd hazamenni, hogy én lehessek otthon a jani. Aztán fokozatosan rájöttem, hogy otthon a kutyának sem kellek, kint meg nagyon is, úgyhogy maradtam. Szerintem vannak még egy páran így rajtam kívül. Ők sem "kivándorlóként" vannak nyilvántartva szerintem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 09:49:59

@charlieharper:

:-)

Én is statisztikailag Mo-n élek, sosem éltem máshol.

A bolgár statisztika szerint pedig csak Bulgáriában éltem eddig.

Vicces eset. A múltkori bolgár önkormányzati választásokta hoztak egy idióta szabályt: csak az szavazhat. aki életvitelszerűen Bulgáriában él. A Belügyminisztérium készített egy félmilliós listát azokról, akiknek nincs választójoguk. A listakészítés módszere valószínűleg a hasraütés volt, mert más nincs. Na, szóval feleséggel megyünk szavazni. Megyek a bizottsághoz, mutatom az igazolványt, mire bizottság megtalálja nevemet a szavazói listában, s átadja a szavazólapot. Aztán jön a feleségem, de őt a bizottság a választójog nélküliek listájában találja meg. Szóval ő nem szavazhatott. Pedig az utóbbi 27 évben mindig együtt éltünk...

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2013.07.24. 09:50:04

Az állami lakcím nyilvántartóban való "kijelentkezés" egyáltalán nem tipikus azok körében, akik hosszabb-rövidebb, vagy akár véglegesen külföldre költöznek. Ennek megfelelően a hazatéréskori bejelentkezés még kevésbé az. Sőt az is tudható, hogy a lakcímnyilvántartás és más országos jelentőségű rendszer, mint például az adóhatóság, társadalombiztosítás, stb NEM cserél automatikusan adatokat, azaz fogalma sincs az egyiknek arról, hogy a másik szerint az adott személy itthon, vagy külföldön él-e. Ennek fényében nyugodtan kijelenthetjük, hogy a magyar államnak PONTOSAN gőze sincs arról, hogy ki hol van, legfeljebb a KSH pontosnak nem, legfeljebb nagyjából jó közelítésnek tekinthető kutatásai állnak rendelkezésre.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 09:51:29

@tableno:

Kivándorló az, aki bejelentette ezt. Ez kb. évente 1-2 ezer ember.

Énbagoly 2013.07.24. 09:51:52

Ha már a fiatalok...
A lányom jövőre fog érettségizni. Utána külföldre akar menni, mert egyszerűen Magyarországon olyan képzés nincs is, ami őt igazán érdekli. Nem vagyunk gazdagok, tehát először mindenképpen dolgoznia kell kimenni. Ja, és jól tanul, már előrehozott érettségije is van.
A barátai hasonló korúak mint ő. Egy kint tanul Dániában egyetemen. Két másik jövőre szintén Dániába akar menni tanulni.
Egy jelenleg kint dolgozik Angliában, ma derül ki, hogy felvették-e az egyetemre, de mivel kitűnő lett az érettségije, van rá esélye. Kint akar maradni akkor is, ha felvették.
Ketten tudják, hogy magyar egyetemre akarnak menni, ha felveszik őket.
A többiek nem tudják még, hogy mi lesz velük az érettségi után.
Ja, és akik kimennek, vagy kint vannak, nem fognak egy éven belül hazajönni.

A politikusok szokás szerint hülyeségeket beszélnek.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2013.07.24. 09:52:28

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: kérlek ne adj ötleteket a választási eredmények befolyásolásához ;-)

Zka77 2013.07.24. 09:53:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: wow, ott még szarabbul mennek a dolgok, mint itt :D Hogy viseled?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 09:56:17

@Zig Zag:

Valószínűleg ezek csupán reprezentatív felmérések.

A magyar állam nem vezet statisztikát magyar állampolgárok külföldre utazásáról 1990 óta! Akkor szűnt meg a magyar útlevelek regisztrálása a határátkelőhelyeken. Aztán 2004-től az EU-s útlevelek regisztrálása is megszűnt. Ha pl. én beutazom a szerb-magyar határon a bolgár útlevelemmel. a magyar határőr csak belenéz, hogy én vagyok-e, de nem regisztrálja és nem pecsétel. (Eleve elég a bolgár személyi, abban eleve nincs hová pecsételni.)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 10:00:52

@Zig Zag:

Bulgáriában az egész rendelkezés oka a szélsőjobb volt. A kormánynak éppen szüksége volt a szélsőjobb támogatására, ezért a kormány elfogadta a szélsőjobb egyik mániákus ötletét, hogy csak "helyben lakó" szavazhasson az önkormányzati választásokon. A széljőjobb így akarta csökkenteni a török etnikumú szavazók arányát olyan vidékeken, ahol sok a bulgáriai török, ugyanis egy komoly részük Törökországban is él.

Persze jogászok előre megmondták: ez ostobaság, mert nem lehet listát készíteni a helyben lakókról, lévén a bolgár állam nem tudja ki mikor megy külföldre, így egy ilyen lista abszurd lesz, tele hibákkal. Így is lett.

Judit Angeli 2013.07.24. 10:01:10

En magam tobb mint 5 eve elek kulfoldon, a noverem 7. A 6 foiskolas baratom kozul akikkel tartom a kapcsolatot 5 evek ota kulfoldon el. Nem Tudom honnan vesznek ilyen adatokat..

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 10:01:54

@Zka77:

Én nem anyagi megfontolásokból mentem ki, s ismertem a helyzetet, szóval eleve nem számítottam semmi jóra. Így sok kellemes meglepetés ért.

chocco channel 2013.07.24. 10:03:10

Egyre tobb ismerosom megy haza honvagy,illetve nekik nem sikerult elhelyezkedni a szakmajukban.En soha nem mennek vissza,habar en a szakmamban dolgozom egy multinal:-)))

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.07.24. 10:09:22

@pappito: miért mentek külföldre? több lé, könnyebb megélni. nem kell magyarázkodni, elméleteket gyártani. ha otthon is nyugati bérek lennének akkor senki se akarna külföldre menni takarítani, orvosnak vagy bárminek. úgyhogy ne gyertek a süket dumával hogy fertőz a hangulat meg ilyesmik.

"figyelembe kell venni a nehézségeket is " 1 %? jól érzed magad? nyugat éppen összeomlóban van csak szólok. demográfiailag elsősorban, de morálisan is, a gazdaságit nem mondom, azt úgyse hiszitek el. Látom sok itt még az álomvilágban élő, akik azt hiszik minden működik a végtelenségig. Ez nem.

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 10:16:15

Propaganda,sok ilyen leaz meg.
Par eve voltam magyarorszagon ,tomegkozlekedesi eszkozokon a fiatalok kozott mas temat nem is hallottam,csak azt,hogy merre mennek el az orszagbol...aztan igenybevettem par szolgaltatast,pl fodrasz es miegyebek,ahol idosebb holgyek mast se duruzsoltak a fulembe,csak azt,hogy a gyerekeiket arra buzditjak nap,mint nap,hogy menjenek el az orszagnol....

négyzet 2013.07.24. 10:19:55

Rég volt már hazatelepülős poszt..

fannie · http://elet-uton.blog.hu/ 2013.07.24. 10:29:34

@házelőtthinta: Ezt már annyiszor lejátszottuk.
1. Nem mindenki megy ki takaritani, ez egy olyan sztereotipia, amit valamiért nagyon nehéz megdönteni. Sokan el tudnak helyezkedni a saját szakmájukban. Szintén szempont, hogy szakmailag sokszor sokkal jobban fejlődsz más országokban, jobbak a lehetőségek. Nem anyagiakról beszélek most.
2. Azonos feltételekkel sem maradnék feltétlenül otthon, most az anyagiakról beszélek. Nem, nem az otthoni hangulat zavar. Egyszerűen csak kiváncsi vagyok más kultúrákra. Ezt is nagyon nehéz valamiért felfogni.
Nem akarok hazudni, az anyagiak sem utolsó szempont. Sokaknak az otthoni hangulat sem, mondjuk én nem ebbe a csoportba tartozom, de attól még el tudom fogadni, hogy léteznek ilyenek, nem is kevesen.

lyken 2013.07.24. 10:31:39

"A híradások szerint Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter „riasztónak mondta, hogy a fiatalok milyen nagy arányban képzelik el a „közeljövőjüket" külföldön, ugyanakkor pozitív visszajelzésnek nevezte azt, hogy a középtávoli és távoli jövőjüket mégis Magyarországon szeretnék leélni."

Khm... " ugyanakkor pozitív visszajelzésnek nevezte azt, hogy a középtávoli és távoli jövőjüket mégis Magyarországon szeretnék leélni."
Szóval akkor, ha az eddigi populista parlamenttöltelékek(lásd elmúlt 23 évet) elkotródak?

tableno 2013.07.24. 10:34:40

@házelőtthinta: Te is beszoptad a "nyugat alkonya" propagandát? :)

Nem tudom mennyi idős vagy, de én már a 80-as években hallottam ezt a szöveget a "rothadó kapitalizmusról". Azt hiszem Hofi szövege: "A kapitalizmus a szakadék szélén áll! Mi pedig mindig egy lépéssel a kapitalizmus előtt!" Komolyra fordítva: szerinted ha például az EU tényleg összeomlana, hol lehetne jobb eséllyel túlélni: Németországban vagy Magyarországon?

szuperkrumpli 2013.07.24. 10:36:32

Senki sem tudja pontosan hány magyar dolgozik külföldön! 250-500 ezerig volt mindenféle szám. Sokan 6-700k-t saccol a nem bejelentettekkel együtt!
A gazdasági pangás és a kiszámíthatatlanság miatt biztos növekedni fog a kivándorlók száma. Az új generáció már sokkal rugalmasabb és jobban beszéli az idegen nyelvet - már az egyetemhez is eleve kell egy középfokú nyelvvizsga.
Lehet sokan visszajönnek, de akik kint dolgoztak 3-5 évet azok könnyen gyors vissza is mehetnek ha pofán veri őket a hazai bürokrácia, korrupció és bérszínvonal!
Összességében véve sztem a kivándorlás pozitív dolog. Aki kimegy nem hal éhen és egy új, jobb környezetet, társadalmat ismer meg. Kevesebb lesz a munkanélküli. Ha meg munkaerő hiány lépne fel akkor felemeli a béreket. Amíg egy tyúkszaros szemétdombon élünk, addig nem is hőböröghetünk agyelszívásról!

Balázs Kiss 2013.07.24. 10:37:56

Vissza térnek-e a fiatalok? Attól eltekintve ,hogy szerintem ez csak a hivatalos agymosás és semmi valós adat nincs benne... megkérdezném ,hogy mi a helyzet az öregekkel? Én már biztosan nem a fiatalok csapatában játszom. Ja, rájuk nincs szükség?
Szerintem időről időre felteszi mindenki a kérdést magának : Itt jobb vagy otthon? Amíg a válasz az ,hogy : Itt ,addig senki nem fog hazamenni. Bár a bölcs vezető merészen állítja ,hogy Magyarország jobban teljesít... az igazságot minden épeszű, gondolkodó ember tudja.
Végtelenül elkeserít az a tudat ,hogy mit művelnek az egykori otthonommal.

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 10:38:43

@házelőtthinta: "miért mentek külföldre? több lé, könnyebb megélni. nem kell magyarázkodni, elméleteket gyártani. ha otthon is nyugati bérek lennének akkor senki se akarna külföldre menni takarítani, orvosnak vagy bárminek. úgyhogy ne gyertek a süket dumával hogy fertőz a hangulat meg ilyesmik."

hát te Mo-n csücsülve biztos kurvára jobban tudod cimbora :)

Nem én vagyok az egyetlen csak itt a HÁ-n akinek ott is megvolt az egzisztenciája, (tehermentes lakás, autók, bejelentett állások szakmáinkban, stb.) mégis elmentünk máshova.

Ne okoskodj, ma se fog menni, ahogy eddig se ment.

HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.24. 10:39:57

az elso dolog ami eszembe jutott a bejegyzes elolvasasa utan, hogy: HA! HAHA. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
olyan vicceseket tudnak ezek neha mondani, hogy meg meg is konnyeztem. :D

Zka77 2013.07.24. 10:42:14

@házelőtthinta: ne haragudj, de Magyarország épp úgy demográfiai összeomlásban van, mint a nyugat. Csak egy aprócska különbség van: oda milliószám vándorolnak ki a fiatalok, méghozzá innen. Segítsek, vagy magadtól is sikerül felfogni, miért beszélsz félre?
A gazdasági összeomlást meg hiszem ha látom, már a 80as években is ezzel etettek minket. Lehet kevesebb Orbánt vagy világméretű banki összeesküvés zagyvaságot kéne hallgatnod.

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 10:45:25

juteszembe egyet ismerek aki nem érezte jól magát és inkáb hazament és Mo-n is a szakmájában dolgozik és jól keres és sikeres. (és okos mint a ménkű)

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 10:47:46

@házelőtthinta: "nyugat éppen összeomlóban van csak szólok."

sure, mate. Ezért vagyok keleten :) De azért óvatosan ezekkel a divatos dumákkal, te vagy a legjobb példa, hogy mennyire beszűkülve látják Mo-n a világot. Tanulj nyelveket.

Etilcsoport 2013.07.24. 10:58:33

Legyen egy ellenpelda is: mi tervezzuk a hazakoltozest 1-1,5 even belul es el is kezdtunk tenni az erdekeben.

2,5 eve elek kulfoldon, szakmamban dolgozom egy multinal, megbecsulnek, megfizetnek, nagyon szeretek kulfoldon lenni. Szakmailag rengeteget tanultam.

Nincsenek illuzioim, mire megyek haza. Tudom, hogy szarabb lesz, feleannyit fogok keresni bruttoban mint a mostani nettom, es arcba kapom majd a frusztraciot es a politikusok f.szsagait minden nap. Az elejen en is vertem a mellem friss kikoltozokent, hogy itt meg a sz.r is illatosabb mint a putri kis Magyarorszagon. Valoban osszehasonlithatatlanul jobb itt, de ezt unalmas bizonygatni. Mind tudjuk. A csalad otthon maradt resze viszont hianyzik.

Akkor megis, miert mennek haza?
1. Mert magyar vagyok es azt akarom, hogy a gyerekeim is azok legyenek. Ennyi. Ebben semmilyen felcsuti zsebdiktator es mas demagog idiota nem fog megakadalyozni. Epp eleg elrettento peldat ismerek.

2. Vannak terveim, legyen eleg ennyi.

3. Szeretem a kihivast :) Viccen kivul, szerintem az orszagot es a csuti taho populizmusat csak vilaglatassal lehet tartosan legyozni.

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.24. 11:09:42

@Etilcsoport: hát lehet, hogy te leszel a kivétel.
meg az is lehet, hogy úgy szaladsz majd vissza, mint akit égetnek.
ki tudja.

Balázs Kiss 2013.07.24. 11:13:09

@Etilcsoport: A különbség az ,hogy az államtitkár azt sugallja ,hogy tejjel mézzel folyó kánaán van és azért jönnek majd haza tömegével. Te ellenben pontosan tudod ,hogy a szarba mész vissza.. Minden tiszteletem a tiéd barátom. Szarkazmus nélkül. Tényleg.

afazekas 2013.07.24. 11:20:20

Miután megunják a pincérkedést, babysitterkedést biztosan...
Jó hanem üres zsebbel!

Ez a blog mélyen hallgat arról h a kimenők nagy része nem értelmiségi melóra (programozónak, mérnöknek) megy ki, hanem kulimunkára.

Ugye azok már 10 évvel ezelőtt is kimentek maguktól programozni, nem kellett propagálni...

tableno 2013.07.24. 11:22:43

@afazekas: Mélyen hallgat? Hiszen a posztok igen jelentős része éppen hogy pincérekről, takarítókról és bébiszitterekről szól! Hazudni csak nem kéne...

afazekas 2013.07.24. 11:24:45

@tableno:
Akkor talán emeljük ki gyakrabban h nem kánaán van odakint hanem csak egyetemi végzettség nélküli melók!

afazekas 2013.07.24. 11:34:44

@pappito:
Akkor szeretnék gyakrabban olvasni arról h hová lehet menni mérnösködni!
A takarítás nem érdekel...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 11:35:33

@tableno:
Én is pont erre gondoltam.

De üsse kő, mi már 1 éve nem voltunk, a következő 1-2-3 évben nem is megyünk (valószínű utána sem).

Vajon, majd ha leadom az állampolgárságomat, akkor örülni fognak-e, hogy most már 1-el kevesebb magyar állampolgár dolgozik (él) külföldön? :)

@M. Úr:
Pl. én :) Van helyi tejföl, helyi túró, helyi kolbász. Csak a kenyér hiányzik, de SEMMI sem ér annyit, hogy visszamenjek érte, akár még turistaként sem :)

@házelőtthinta:
Majd ha összeomlott a nyugat (hehehe) viszamegyünk Magyarországra. Ott már rutinnal kezelik a nem működő gazdaságot és helyzeti előnyben lesznek nyugathoz képest :)

@Etilcsoport:
Egészségedre! Mi is csak drukkolni tudunk!

@charlieharper:
Most már valaki mondja el nekem, egyszerűen, hogy a szűk agyamba is beleférjen, hogy ha nem élünk Mo-n, akkor mi a fenének legyünk ott bejelentve?

Ha gyűjtöd (és szeretnéd), akkor segítek, hogy hozzánk is bejelentkezhess. ;)

@Balázs Kiss:
Az öregekre sosem volt szükség! :)
Ezzel kapcsolatban van releváns infóm is az itteni ismerősök köréből:
a) 80-ban jött házaspár, akkori két pici gyerekkel. Ők nek akarnak egyáltalán visszamenni, 15 éve nem is voltak. A gyerekek már inkább svédek, mint magyarok (pár évesen jöttek kis).
b) 89-ben kijött házaspár, gyerekkel. A szülők a nyugdíj után visszamennének talán, most intézik, hogy kapják Mo-ról is a nyugdíjat (ott is lehúztak vagy 20 évet). Gyerek nem akar visszamenni, ő is inkább svéd, mint magyar (ő is pici volt, mikor kijöttek).
c) apósom, aki idén 6 éve van itt, most 53 éves. Ő határozottan vissza szeretne menni. Illetve eleinte így volt, ma már inkább csak valahová máshová, ahol többet ér majd az itt kapott pici nugdíja. Mo-t nem zárja ki, de Görögországot vagy Spanyolországot sem.
d) anyósom, aki 4 éve van itt, 51 éves. Ökörrel sem lehetne visszavontatni. Neki is kevés lesz a nyugdíja, de imád itt lenni. :)
e) 39 éves srác, 15 éve él itt. Svéd felesége van, 4 gyereke, akik mind itt születtek, valamit értenek magyarul. Esze ágáben nincs visszamenni.
f) mi... ezt nem árulom el :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 11:36:24

Csak egyetlen kérdésre válaszoljál nekem Barátom.
Nem bonyolítom tùl.
MIÉRT menjünk vissza???
A választ lózungok nélkül kérem.

afazekas 2013.07.24. 11:39:46

@pappito:

Nem a guglin szeretnék ilyesmiről olvasni hanem egy magát külföldi munkavégzést támogató blogon...

A kérdés amúgy is költői volt!
A blog hibája h nem ilyenekről beszél... A populista témák amiről meg beszél, unalmasak és nem használhatóak!

afazekas 2013.07.24. 11:40:31

@diggerdriver:

Miért tőlem kérdezed?
A mondandóm másra vonatkozik!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 11:41:28

@afazekas:
Bárhová :D

@Zka77:
Ugye? A posványos nyugat, ami 45 és 89 között folyamatosan összeomlott. Legalábbis így mondták :)

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 11:44:46

@afazekas: vajon miért gondolod, hogy ennek a blognak téged kéne edukálnia és/vagy szórakoztatnia? Nem akarom gorombábban megfogalmazni a kérdést, hogy ki nem szarja le, hogy te miről is _akarsz_ olvasni?

afazekas 2013.07.24. 11:48:09

@pappito:

Amilyen stílusban írsz gondolom te is max csak takarítani mész ki külföldre!

HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.24. 11:51:47

@Énbagoly: harom dolog.

1. Sikersztori: en egy multinal dolgozom, Dublin, Irorszag a helyszin. volt a cegnel egy romaniai takarito lany, nagyon kedves, mindenki szerette, egyutt ebedelt velunk stb, sosem ereztettek vele, hogy te csak egy takarito vagy. mikozben dolgozott napi 8 orat o nagyon szorgosan jart foiskolara majd amikor meghirdettek egy asszisztensi allast akkor a fonokseg megkerdezte, ha mar ugyis mindenki ismeri, mindenki tudja, hogy jar suliba, nem hulye stb, elvallalna-e ezt. azota eltelt fel ev, a lanyzo tovabbra is vegzi a sulijat es kozben aktakat tologat a konyveloknek. kezdo allasnak nem rossz es persze innen meg mindig valthat kesobb. csak mondom, hogy ilyen van.

2. az enyem: en is bebisinterkedessel kezdtem itt. azota eltelt par ev es mar megjartam nehany szoftverfejleszto ceget. :)

3. a parom most vegzi az egyik itteni sulit (melo mellett mondjuk nem nappalin). o probalkozott otthon is de valahogy sosem jott ossze neki. most BA level8-at csinal accounting and finance. 4 targya van 1 felevben. nagyon elvezi. rengeteg a csoportos feladatuk, nagyon arra megy ra az oktatas, hogy az ember gyereke megertse, hogy mirol beszel a tanar nem a tomegek ertelmetlen oktatasarol a penzrol es a diakok mihamarabbi kiszorasarol. peldanak okaert pont az o csoportjaban volt 1 srac akinek nemannyira ment a szamviteles resz es a tanar kulon behivta egy beszelgetesre, hogy miert nem, hogyan tud segiteni illetve hogy lehet erdemes elgondolkoznia egy masik agon folytatni. itt is lehet mindenfele osztondijakat szerezni, vannak diakszallasok es rengeteg diakmunka is. teljesen termeszetes es elfogadott az ha valaki 20 orat dolgozik sot a diakoknak ennyi a megengedett munkaido. ezzel minimalberen kb 800 eurt tud havonta keresni netto. a parom igy, hogy estin es fizetoson csinalja az eves tandija 2200 EUR. utana kell nezni az osztondijaknak es az allamilag tamogatott lehetosegeknek.
mas orszagokrol nem tudok nyilatkozni, de ezt a rendszert en embersegesnek erzem. remelem tudtam valamit segiteni nektek. :) sok sikert a lanynak!

afazekas 2013.07.24. 11:54:24

@pappito:
Hát ha itt nem tudok konkrétumokról olvasni,
akkor húzzuk alá h a blog annyit ér mint halottnak a lábíjcsók ha ki akar menni az ember külföldre...

afazekas 2013.07.24. 11:56:40

@diggerdriver:
Az én véleményemre? Csak te tudhatod h miért maradsz kint vagy sem? Én mondjam meg?

A magam részét el tudom mondani, de az csak az h az egy éves tartózkodásomon kívül már csak akkor mennék ki ha egy elég jól fizetős melót kapnék. Hidd el ha nem is takarításban, de más melóban itthon is vannak jobb melók ha bedolgozod magad vhová!

2013.07.24. 11:57:21

@Kovermadar: szakmai artalom. Contingency planning

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 12:00:16

@afazekas: próbáltad már elolvasni a posztokat?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 12:01:09

@pappito:
Nagyonkemény :)

Ő lesz a mai, ügyeletes népnemzeti trollunk :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 12:03:02

@Kovermadar: Pont ezt akartam írni... :D
Már hiányzott a reggeli csend óta...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 12:03:19

@afazekas:
Azt kérdeztem miért menjünk haza?
Mit kínál az ország hosszú távon?
Mi az hogy vannak jobb melók?
Mi az hogyha bedolgoztad magad?
Én szakmunkás vagyok.
Egy dologhoz értek.
Milyen lehetöségeim vannak otthon?

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 12:04:06

@Kovermadar: mifelénk az ilyesmit úgy mondták, hogy "házhoz jön a lófaszér'" de hát ha neki ez a móka, én ugyan nem fogom meggátolni abban, hogy továbbra is hülyét csináljon magából :)

2013.07.24. 12:04:29

@Kovermadar: kell a magyar utlevel is ado optimalizalashoz. Svajc nem jelent Magyarorszagnak.

afazekas 2013.07.24. 12:06:39

@diggerdriver: Miért engem kérdezel? Én nem írok blogot a munkavállalásról!
A szakmunkás témához meg amúgy sem értek.

2013.07.24. 12:12:23

@HaHáromLábonGyábokorsz: Svájc nem az olcsóságáról híres. Mégis a kanton a 35ezer frankos 3 éves tandíjat (Ez itt elég olcsónak számít) 20ezer frankkal dotálja. Mert, csak. Kevés a gyerek és itt kell őket tartani.

nincs1itt 2013.07.24. 12:14:07

@afazekas: na megjött az ügyeletes "okos", figyu, ha az ájrópúnóba' akaródzik, akkor eures.eu.
meg multikok honlapjai, adott országban, meglátod, már ha érted, mert gyanakszom, hogy 2 nyelvet beszélsz: 1. magyar, 2. trágár
a többit rád bízom!
ja, takarító,meg babacsősz. há' persze!! mer' azok az összemló nyuggatiakok, csak otthon ülő szülőkből állnak. kijafaxom rakgya össze az ódit, meg nótbúkot, aztat már nem lehessen tunni...

afazekas 2013.07.24. 12:14:17

@diggerdriver:
Rappelünk?

Ha nem tudod magadtól jobb is ha kint maradsz...

afazekas 2013.07.24. 12:16:01

@afazekas:
Egyébként azt hallottam h szakmunkás nagyon keresett Ausztriában. Tehát
ha átköltözöl Sopronba vagy a nyugati határhoz és néha átjársz dolgozni Ausztriába abból úri módon megélhetsz.

Szerintem ebbe a posztba több KONKRÉTUMOT mondtam mint a blog egy hét alatt...

nincs1itt 2013.07.24. 12:16:20

@afazekas: esetleg, konkrét állásajánlatokat adjunk, szállással, bérelt kocsival, céges mobillal??
tényleg, mint Tarzan talpa, annyira kemény vagy!

afazekas 2013.07.24. 12:17:24

@nincs_itt:

Te már 10 éve kint vagy és magyarul sem tudsz?

Mert komolyan nem értem amit írsz...!

nincs1itt 2013.07.24. 12:17:58

@afazekas: a zelőbb meg aszontad, hogy nem értesz a szakmunkás kérdéshez... kicsit megzavarodtál,mint kezdő buzi a gőzben!

afazekas 2013.07.24. 12:18:44

@nincs_itt:
Igen! Konkrétumot!

Érzelmi újságírás van annyi h leszakad az internet! Minek még egyel több...?

nincs1itt 2013.07.24. 12:20:02

@afazekas: na a bajok itt vannak, hogy nem érted amit mások írnak! ez meg az elemi alsóbb osztályaiban már megoldott kérdés...
Na csak NEked, kicsi imbecil, az eures.eu egy honlap, ahol EU-s állásokra tudsz jelentkezni. Eddig mertél követni???
Ha meg nem akarsz elmenni, akkor miért itt fárasztod a nagyérdeműt??

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 12:20:03

@afazekas: Ne viccelj már!
Elolvastad mind a 700 posztot?
Ha igen, és szerinted szar, akkor minden vagy itt?

nincs1itt 2013.07.24. 12:21:27

@afazekas: Olvasd már el, könyörgom, amit írtam, az konkrétum!
ennyire nem unatkozhatsz...

afazekas 2013.07.24. 12:21:36

@tilmir: Mert van 1-2 értelmes hozzászóló.
No nem az utolsó 15,,,

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 12:22:45

@charlieharper:
Értem, értem.
Én ugye kicsi hal vagyok, nincs eldugni való jövedelmem (csak hivatalos munkabérem).

@pappito:
Nálatok biztosan nem mondanak ilyet... ott maximum a kiwifaszért mehet házhoz :)

@afazekas:
Te vagy a tökfőzelés is? :) Ha nem, akkor bőséges gyermekáldást kívánok nektek ;)

@diggerdriver:
- Azt kérdeztem miért menjünk haza?
Mert magyar vagy és ott kell megdöglened és nyomorognad, ha tetszik, ha nem!

- Mit kínál az ország hosszú távon?
"Mit kínál a magyar nemzet? Agyvérzést!!!"

- Mi az hogy vannak jobb melók?
Vannak. Pl. lehetsz politikus.

- Mi az hogyha bedolgoztad magad?
Lenyelte már, amit le kell :)

- Én szakmunkás vagyok.
Rossz lehet! Én is, nekem is nagyon rossz! :)

- Egy dologhoz értek.
Szerintem van az kettő is, elvégre van egy lányod is ;)

- Milyen lehetöségeim vannak otthon?
Éhenhalhatsz. Ha szerencséd van, előbb elvisz az egyérgörcs :)

Remélem mindenre válaszoltam drága barátuszom!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 12:23:04

@afazekas:
Akkor konkrétan válaszolj a kérdésemre.

afazekas 2013.07.24. 12:23:24

@nincs_itt:
Nézd! Nem tudom miről beszélünk. Az előbbi posztodon a google translate is csak hibát dob...

afazekas 2013.07.24. 12:24:10

@diggerdriver: Válaszoltam. Költözz a nyugati határhoz és jól megélsz az osztrákokból!

tucano 2013.07.24. 12:24:31

@házelőtthinta: "nyugat éppen összeomlóban van csak szólok."
Köszi, legalább nem ér majd meglepetés.

Egon Krenz 2013.07.24. 12:24:58

@pappito: Tényleg ha nem az egzisztencia miatt akkor miért? Ez engem is érdekelne. Mint, ahogy az is, hogy, hogy tud egy 4 milliós népességű Új-Zéland több GDP-t termelni mint Magyaro. Ha tudod a választ ezt is írd meg kérlek. :)

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 12:26:39

@Kovermadar: ezért írtam, hogy mifelénk úgy mondTák :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 12:27:26

@Kovermadar:
Kösz.
Egy kis hazaffyas propagandát próbáltam kicsiholni de nem sikerült.

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 12:27:45

@afazekas: mi az az érzelmi újságírás? miről vakerálsz ?

2013.07.24. 12:27:58

@tilmir: ez éppen turizmus és höchere fachschule. 3 év amiből a középső min 10 hónap egy szakmailag releváns helyen eltöltött gyakorlat, amire a kötelező diákbér jár (min 2000bruttó)

nincs1itt 2013.07.24. 12:29:51

@afazekas: Nehéz gyerekkorod lehetett... a franciás nevelésnek k9sz9nhetően, francia kulccsal ütöttek... meg is látszik rajtad.
Azt akarod, hogy leírja valaki, mennyit keres, hol dolgozik, miként él? Esetleg azt mondja el, hogyan jutott el odáig??
Kérdezz bátran, értelmesen.
Ne kötekedj, mert megcsaplak, mint hiénát a dögszag!
Ha nem megy normálisan, akkor takarodj vissza dolgozni!

mommmmo 2013.07.24. 12:30:18

@afazekas: ne haragudj, de ez nevetseges. Eloszor az a bajod, hogy a blog ugy allitja be, hogy mindenki mernoknek meg ertelmiseginek megy ki, utanna meg az a bajod, hogy csak a kulikrol van szo.
Tipikus esete vagy annal a jelensegnek, hogy "csak bizonyitsuk mar be, hogy kint is rossz." Valahogy.

Ugyanugy lehet kint is akarmilyen munkat talalni a csucsertemiseg~kulimunka skalan, a kulonbseg csupan abban van, hogy itthon szaktudas nelkul is jobban el lehet lebecolni egy kis darabig, amig az embernek specialis szerencseje van.

tableno 2013.07.24. 12:30:35

@tucano: Az a legszebb, hogy ezek azt hiszik, ha véletlenül igazuk lesz, és a Nyugat esetleg tényleg összeomlik, akkor Magyarországot nem temeti maga alá a törmelék... Persze lehet, hogy majd a szíriuszi ufók mindenkit kimentenek a Kárpát-medencéből! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 12:30:42

@afazekas:
És ha nem akarok Magyarországon élni? Miért is akarna bárki, ha nem muszáj?

Ha az osztrákoknál dolgoznék, akkor inkább költöznék egy osztrák faluba (vagy városba), mint ingázzak Sopronból. Miért akarnám az ott megkeresett EUR-t Magyarországon elkölteni?
(ahogy a svéd koronámat sem költöm el Mo-n, még akkor sem, ha néha olcsóbb lenne. Inkább támogatom a hazai (svéd) ipart, mint a külföldit (magyart).
Azért sírva ne fakadj ;)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 12:31:46

@zseketto88: Ok, értem. Világos, már megijedtem, hogy rosszul tudok valamit. :)

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 12:32:32

@Egon Krenz: hogy más miért én azt nem tudhatom.

Én, nagyon leegyszerűsítve, ugyanazt csinálom itt, mint amit ott csináltam, nejem is, ott is megéltünk belőle, meg itt is. Csak nekünk itt jobb élni, mint ott.

Egyébként NZ négy és FÉL milliós, jó? :) Több GDP-t meg úgy csinál, hogy kapitalizmus van és nem is akarnak szocializmust.
Az emberek dolgoznak, mindenféle olyasmit termelnek amit valódi pénzért tudnak exportálni (élelmiszertől a hajókon át a diplomákig, pl.) Ennyi. De lehet, hogy van valami szörnyű, sötét titok, amit nem tudok és csak akkor súgják a fülembe, ha megkapom az állampolgárságot :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 12:33:32

@pappito:
Jól van na, értő olvasás 1-es :)

@diggerdriver:
"Hazaffy", ez nagyon tetszik! :)

tableno 2013.07.24. 12:34:04

@pappito: Persze, hogy van sötét titok. Mordor is arrafelé van, vagy nem?

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 12:35:17

@tableno: sajnos a mindenféle kitettségnek és a harcos ostobizmusnak hála Mo már akkor maga alá lesz temetve, amikor még csak az eresztékek kezdenek recsegni "nyugaton"

Zka77 2013.07.24. 12:35:31

@afazekas: erre mondhatnám, hogy a te stílusod meg arra ad választ, hogy miért nem kapsz itthon jó állást mérnökként :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 12:39:13

@tableno:
Mi ez a Sirius dolog?
Lehet ezért van 3 lábam? :)

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 12:39:37

@tableno: de, itten van a végzet hegye, Ngauruhoe-nak hívják :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 12:39:56

Költői körkérdés: észrevettétek már, hogy a trollok sem a régiek?
:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 12:42:32

@tilmir:
Milyenek voltak a régi trollok?

A "troll általi megszűrettetés" plussz pontot jelent? :)

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2013.07.24. 12:46:31

Az egyik barátnőm 5 éve Németországban él, szeptemberben születik meg a kislánya, németként szeretné bejegyeztetni, esze ágában sincs hazamenni.
Egy másik barátnőm épp Lononban készül lakást venni a pasijával, jelenleg a hitelre várnak. Ő 4 éve van kint.
Én 3 éve lakom Angliában (a férjemmel) és köszönöm szépen az évi 2-3 hetes magyarországi nyaralásokkal, ami enyhíti a honvágyam, elég jól vagyok.
Egy másik barátnőm rövid távra szeretett volna kijönni, max 2 év, de öszsejött egy olasz sráccal, élete nagy szerelme, így ő is marad.

5 külföldön élő magyarból 5 nem ment haza egy éven belül és rövid távon nem is tervezi. Szerintem ez azért elég sokat elmond a minisztérium statisztikájának megbízhatóságáról.

HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.24. 12:47:09

@zseketto88: teljesen jo. szimpi az az orszag is. :) az ilyen infok szerintem sokat segitenek azoknak a szuloknek akik magyarhonban aggodva szamolgatjak, hogy hogyan tudjak fizetni a gyerek iskolaztatasat. koszi!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 12:47:21

@Kovermadar: Kemények voltak, mint vídia.
:D
Kezd hiányozni pl. Fürge Diák.

Zka77 2013.07.24. 12:48:01

@afazekas: miért, azt ki mondta, hogy pappito takarítani ment ki külföldre? :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 12:48:27

@HaHáromLábonGyábokorsz: Az alapiskola teljesen ingyenes !! Még egy ceruzát sem kell venni....

2013.07.24. 12:48:30

ON:

nem akarok trollkodni, de a kormány nem velük számolt, mint hazatérő fiatalok? :))))

www.origo.hu/itthon/20130717-a-zurichben-dolgozo-magyar-prostitualtak-elete.html#comments

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 13:00:26

@zseketto88: Míg otthon éltünk nem szerettem volna, ha a gyereknek kisebbségi osztálytársa van. Sikerült elkerülni, el kellett jönni 1000 km-t, hogy legyen.
:(
Anyuka kijött táncolni (!), összeszedett és svájci palit, elvetette magát, csináltatott magának még egy gyereket és van mint marcihevesen.

tucano 2013.07.24. 13:10:25

@tableno: Persze, ez a dögöljön meg a szomszéd tehene is életérzés. Nekünk szar (nekik), akkor az lesz mindenkinek, majd meglátjátok. Nem is szólva arról, hogy mindig Óceánia volt az ellenség és még folytathatnám.
Az érdekes az. hogy régebben el voltak zárva az emberek az infótól és úgy fújták a hülyeségeket. Most meg elég bekapcsolni egy webkamerát és rögtön látszik élőben a nagy összeomlás, mindjárt kezdődik.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 13:13:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Igen, egyelőre. :)
Ha azonban nem változtatnak a bevándorlási politikán, akkor a kisebbség lesz a többség.
:)

Énbagoly 2013.07.24. 13:16:21

@HaHáromLábonGyábokorsz: köszönöm. :)
Félteni kellene a külföldtől, de lehet, hogy inkább én is vele megyek majd.
Szeretném, ha a gyerekem a lehetőségeket látná az életben, és nem a korlátokat.

mommmmo 2013.07.24. 13:18:45

@tilmir: es miert nem akartad, hogy a gyerekednek kissebbsegi osztalytarsa legyen?
Nekem volt egy jopar, semmi bajom nem lett tole, viszont segitett abban, hogy megertsek masokat.

Ami azert nem haszontalan dolog manapsag. Kifejezetten orulnek, ha a kislanyom olyan kornyezetben none fel, ahol mindenfele emberek toleraljak egymast.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.24. 13:22:51

@jEnci: gondolom mindegyiknek külföldi pasija van, ugye?

"5 külföldön élő magyarból 5 nem ment haza egy éven belül és rövid távon nem is tervezi. Szerintem ez azért elég sokat elmond a minisztérium statisztikájának megbízhatóságáról. "

Ez nem mond semmit a teljes sokaságról.

@tilmir: nahát, már megint
bezzeg amikor én fújok a beházasodott/magukat eltartató nők ellen, akkor le vagyok szólva, erre kiderül, hogy neked sem tetszenek az ilyenek

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 13:26:40

@Tökfőzelék1: na mi van, elfelejtettél nicket váltani és megégett afazekas nicked is? :)

konzisztencia! :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 13:28:03

@HaHáromLábonGyábokorsz:

"Sikersztori: en egy multinal dolgozom, Dublin, Irorszag a helyszin. volt a cegnel egy romaniai takarito lany, nagyon kedves, mindenki szerette, egyutt ebedelt velunk stb, sosem ereztettek vele, hogy te csak egy takarito vagy. mikozben dolgozott napi 8 orat o nagyon szorgosan jart foiskolara majd amikor meghirdettek egy asszisztensi allast akkor a fonokseg megkerdezte, ha mar ugyis mindenki ismeri, mindenki tudja, hogy jar suliba, nem hulye stb, elvallalna-e ezt. azota eltelt fel ev, a lanyzo tovabbra is vegzi a sulijat es kozben aktakat tologat a konyveloknek. kezdo allasnak nem rossz es persze innen meg mindig valthat kesobb. csak mondom, hogy ilyen van."

Egy haverommal, bév szerint Bunkó Barnabással, is ez történt. Londonban pucolt vécéket és mosogatott egy ötcsillagos étteremben. Ebédidőben meg verseket írt angol, magyar és a walesi nyelven, ugyanis autodidakta módon anyanyelvi szinten megtanulta a 2 idegen nyelvet. Egyszer Barni elejtette az egyik lapot, rajta egy walesi nyelvű ódával. Éppen akkor ott ebédelt a walesi herceg és észrevette a papírt. Elolvasta, s elsírta magát a csodás versen. Hívatta a tulajt és megkérdezte kié a vers. A végén megtalálták a költőt, a walesi herceg maga elé hívatta. Barni csak úgy szerényen, munkaruhában, kezeslábásban, bézbólsapkában, gumikesztyűben, egy vécékefével a kezében jelent meg a herceg színe előtt. A herceg ott helyben lovaggá ütötte és felajánlotta neki a helyettes udvarmesteri állást. Azóta Barni - pontosabban Sir Barnaby - a herceg East Sheepshireben lévő birtokának a főintendendánsa, millios fizetéssel.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 13:28:11

@mommmmo: Hm... nekem volt. És senkinek sem kívánom.
:(
A kisebbségnek vannak olyan velejárói, amit nem biztos, hogy szeretnél a gyerekednek. :(
@Tökfőzelék1: félreértesz. Bár hiába magyarázom, mert szerinted minden nő kurva, aki nem dolgozik. Jelen esetben én a szakma szerint gondolok rájuk.

2013.07.24. 13:29:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
nem tudom definialni, hogy mi az hogy eletvitelszeruen elni valahol. Ha tobb orszagban fizetsz adot (befektetesek, ceges bejegyezve Delaware, bankszamla Hong Kongban) es van pl ingatlanod tobb orszagban, (pl a UK tax residence fogalmaban is van ilyen, hogy hol van hazad, persze foggalmuk nincs, ha van UK-n kivul is), akkor hova szamitasz? Maradok Tucano definicional: lakhelyem a Fold.

2013.07.24. 13:31:32

@Tökfőzelék1: tegnap a felesegem Singapore nemzeti sportjaban indult es szerintem kupa gyoztes lett. Vasarlas. Na, ehhez mit szolsz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 13:34:23

@charlieharper:
Ebben a sportágban itt a Feleségem a világbajnok.
Londonban szánkót vesz a gyereknek.
Na?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 13:34:29

@charlieharper:

A nemrég elhunyt Mark Rich írt 20 éve álnéven egy könyvet, Perpetual Traveller címen. (Szinte biztos, hogy Rich a szerző, bár sosem fedte ezt fel.) Abban azt vázolta, hogy ő élete jelentős részében SEHOL sem élt életvitelszerűen. Ügyelt, hogy mindenhol ideiglenes ott tartózkodónak minősüljön.

2013.07.24. 13:38:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: adozas szempontjabol ez a legjobb. Legtobb (altalam preferalt) orszagnak van arrol szabalya, hogy hany nap ottlet utan minosulsz "tax resident"-nek. Legjobb mindenhol ez alat lenni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 13:39:09

@charlieharper:
Ha az ember szeretne befektetni egy minimális összeget, de ő maga nem igazán ért hozzá, akkor jobb elfelejteni a dolgot vagy létezik olyan szolgáltató, akinek érdemes odaadni a pénzt, mert hosszabb távon azért plusszosan hozza ki (nyilván kevés pénzből nem lesz az ember milliomos, vagy nem hirtelen :), nem is ez a cél)?

2013.07.24. 13:40:52

@diggerdriver: majd szolj, ha sikerult neki 1 nap alatt S$1000 (kb GBP500) elkolteni arckremekre meg szemkremekre. Addig a feleseged versenyben sincs.

2013.07.24. 13:43:54

@Kovermadar: definiald mi a minimal. Biztos befektetes nem letezik. Risk mindig van.
Klasszikusoknal van a legbagyobb return: fegyver, drog, prostitucio.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 13:45:13

@charlieharper:
Ha adnék Neki annyit akkor megoldaná problémát:))))))))

tucano 2013.07.24. 13:45:19

@charlieharper: vagy fordítva, ha sehol sem fizetsz adót, sehol sem laksz állandóan, akkor vajon hová tartozik az ember?

Egy Washington-féle Egyesült Államok zsoldjában álló francia kalózhajón szolgáló magyar vajon Habsburg alattvaló volt-e?
Egy belizei offshorecég svájci szervereken tárolt infóit feltöltő Seychelle-szigeteken élő melósa vajon kinek fizet, ha 186 naponként átugrik a Maldívra pár hónapra?

Szerintem ma már lehet szabad az ember és nagy kiszúrásnak tartom, hogy azok, akik helyhez kötöttek, nem részesülhetnek a szabadságból, mert úgy bánnak velük, mint a túszokkal. És még védik is a rácsot, mert az tutira az övék :D

afazekas 2013.07.24. 13:45:33

@jEnci:
"Egy másik barátnőm rövid távra szeretett volna kijönni, max 2 év, de öszsejött egy olasz sráccal, élete nagy szerelme, így ő is marad."

Höhöhöhö! Ez nagyon magas labda...

mommmmo 2013.07.24. 13:47:12

@tilmir: az nem azert volt mert kissebbsegi volt. Gyerekkorban meg nem az a meghatarozo, 10 eves kor alatt meg a legtobb gyerek jol elvan borszinttol es kulturalis hattertol fuggetlenul, ha a felnottek nem uszitjak oket egymasra. Ezert jo ez a kor a toleranciara valo nevelesre. En pl sokkal jobban el voltam a ciganygyerekek nemelyikevel, mint a magyarok nemelyikevel.

Amugy a legtobb ember kissebbsegi valamilyen szempontbol. Van aki az etnikuma miatt, van aki a szexualitasa miatt, van aki aspergeres, van aki hyperaktiv, van akinek csak epp izzad a tenyere es azt kell toleralni.

Es az intolerans kornyezetben ez a sokfele ember mind lapit, kiveve azokat akik olyan atlagosak, hogy 3 perc utan mar a fejed vered a falba toluk. Kinek kell ez?
Nekem epp ilyen volt a kozepsulim, eletem legpokolibb 4 eve. Nem is az zavart, hogy engem is weirdonak tartanak,sokkal inkabb az unalom amibe kis hijjan beleorultem.

tucano 2013.07.24. 13:48:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A híres 5 zászló elv. Az sem jó, próbáltam. A rutin az, hogy legyen állandó címed, mégpedig olyan helyen, ahol nem adóztatják a külföldön szerzett jövedelmet és máris ott élsz, ahol akarsz. A nemzeti adóhatóságok meg bokszolják le egymás között, hogy van-e DTA-juk vagy mi legyen.

2013.07.24. 13:49:12

@tucano: "ha sehol sem fizetsz adót, sehol sem laksz állandóan, akkor vajon hová tartozik az ember", ez lenne az alom.

mommmmo 2013.07.24. 13:50:08

Bocs, kisebbsegi 1 s~sel.

olvaso_sg 2013.07.24. 13:52:00

@charlieharper: haha ezen felrohogtem.
amugy a legdurvabbak a wannabe singaporean kinaiak meg az indiaiak.
egyik fiatal kolleganom anyukaja volt itt latogatoba mucsarocsoge provinciabol kinabol es nem tudta hogy mennyi koltopenz kell ide ugyhogy hozott 30ezer sgdt 2 hetre.kozben a lanya berelt sszobajaban lakott..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.24. 13:53:54

@charlieharper: @diggerdriver: amerikai felesegnek vasarlas ugyben minden nacio jelnthet

Mrs. Clayton 2013.07.24. 13:54:26

szerintem meg még igaz is lehet az 50%-os visszatérés, ha abból indulunk ki h minden 100 külföldön munkát vállaló közül akad 50 olyan, akit a különböző közvetítők átejtenek, s így kénytelenek hazamenni, mert nyelvet nem beszélnek, s képtelenek önállóan létezni külföldön
a minap épp talán tableno linkelt egy cikket ilyen emberekről
az egy másik kérdés, h az ilyen visszatelepülők kellenek-e Mo-nak

2013.07.24. 13:54:32

@olvaso_sg: en meg ennyi shopaholicot, mint itt nem lattam.
Amig dolgozom, a felesegem szabadon maszkal a varosban (vagy orszagban?) a kartyammal es a gyerekekkel. Felek visszamenni a szallodaba minden este, hogy vajon hany uj zacsko fogad.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 13:57:11

@mommmmo: Nézd, én másképp látom.
Nem tudom, te hova és mikor jártál iskolába, és putris cigányokkal jártam egy osztályba. Nem egyszer vertek meg, szedték el a pénzem a nálam 4-5 évvel idősebbek, akik egyébként osztálytársaim voltak. Ha te ezt kívánod a gyerekednek, hát hajrá.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.24. 13:57:25

@charlieharper: @diggerdriver: ne kuzdjetek
nekem egyszer mar le kellett tiltatnom a debit kartyat a banknal, mondvan hogy elhagytam, mikor elment reggel 10-kor vasarolni es meg nem volt hirem rola delutan 5-kor

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2013.07.24. 13:57:34

@Tökfőzelék1: azt írták, hogy minden második hazamegy. 5-ből egy sem ment haza, az indok mindegy, a végeredmény az, hogy maradnak. januárban egy egész család költözött a szomszédságunkba (a mi segítségünkkel találtak lakást), anya, apa és 3 gyerek. ők sem azt tervezik, hogy csupán családi nyaralásra jöttek. Ez már 10-ből 10 ember az, hogy marad. Elvileg 5-nek haza kéne mennie a statisztika szerint, nem?

olvaso_sg 2013.07.24. 14:00:30

@charlieharper: jaja amugy nem tudom hogy van errol statisztika de a terulethez kepest valoszinu itt van a legtobb bevasarlo kozpont. itt az utca elejen 3van kozvetlenul egymas mellett az orchard rd meg vegig az, ezen kivul minden mrt megallo egy shopping mall vagy epul

Mrs. Clayton 2013.07.24. 14:00:40

@charlieharper: @hagyma: már bocs fijúk, de ha ez igaz, akkor loserek vagytok, nem csak szerelmesek :-P

tableno 2013.07.24. 14:00:58

@tilmir: Én is jártam magyar vidéki iskolába, ahol 14 éves túlkoros ötödikesek terrorizáltak minket kisebbeket. A vicc az volt, hogy egyikük sem volt cigány. Amúgy sok cigány osztálytársam volt, de ők pont nem bántottak senkit.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.24. 14:02:51

amugy ahogy senki sem tudja itt sem - ezek nem felmeresek, hogy tildynek van 10 ismerose es meg mindenki ott el egymas hegyen-hatan - ugy valoszinuleg a miniszteriumok es a KSH sem rendelkezik pontos szamokkal, de az en tapasztalataim, amik szinten nem relevansak azt mutatjak, hogy eleg nagy a fluktuacio
jonnek mennek, maradnak, jonnek mennek cserelodnek
tenyleg sokan csak es kizarolag a penzert mennek
legyen alaptoke vallalkozashoz, penz hazra, kocsira es huznak haza
az 1 ev az hulyeseg az semmire sem eleg
en ugy 3-4 evben huznam meg a hatart, aki azon tul marad kulfoldon, az valoszinu marad vegleg, de legalabb nyugdijas koraig

2013.07.24. 14:03:07

@olvaso_sg: az arckrem az orchard rd-inal tortent. Remelem, hogy ma visszavitte.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 14:06:01

@tableno: Készséggel elhiszem.
A probléma azonban valós, nem hiszem, hogy az esetem egyedi. Sajnos a kisebbséget nagyobb százalékban érinti az alul szocializáltság. Szerintem...

2013.07.24. 14:06:25

@Jess G: azt mondod te nem koltesz arckremre?

Mrs. Clayton 2013.07.24. 14:07:30

@hagyma: sztem meg inkább az 5.év a vízválasztó, legalábbis akikről én tudom h hazamentek azok mind az 5. évben tették ezt meg

olvaso_sg 2013.07.24. 14:07:36

sosem leptem meg be a hataratkelore a bongeszon, elegge meglepodtem a dizajnon :)

mommmmo 2013.07.24. 14:08:37

@tilmir: sajnalom, hogy ilyen elmenyeid voltak.
Nalunk is putris ciganyok voltak, de megsem ok voltak az iskola remei, hanem masok. Sot az egyik legszerencsetlenebb putris ciganylany az egyik legkedveltebb celpontjuk is volt. Ossze vissza lehetett verni, meg fogdosni, mert a tanarok tulnyomo tobbsege tojt a panaszaira.
Szoval ne hidd, ha nincs cigany a gyereked osztalytarsai kozott, akkor nem tortenik ilyesmi. Tobb fugg a tanari hozzaallastol.

tableno 2013.07.24. 14:09:12

@tilmir: Ez eddig OK, biztosan igazad van. Az már kevésbé OK, ha a rossz tapasztalataid miatt eleve előítéletesnek neveled a gyerekedet. Van különbség aközött, hogy "ne barátkozz huligánokkal", és "ne barátkozz sötétebb bőrűekkel"...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.24. 14:11:49

vagyis hat az egy ev sem hulyeseg eppen, mert aki takarit, vagy mosogat 1 evig az konnyen besokall es inkabb hazamegy
es igen vannak az atveresek, jobb melot, jobb szallast, jobb penzt igernek a valosagosnal
es akkor az ember marad, hogy hatha valtozik, meg legalabb a befektetett penz visszajojjon
ilyenkor realis az 1 ev

amugy bircaval ertek egyet, foleg, hogy en mar sokkal korabban mondtam mint O
mi a gond?
az EU tobbek kozott a szabad munkavallalas miatt jott letre
az meg erdekes kerdes lenne, hogy esetlehg lehetne egysegesiteni a nyugdijrendszert is pl
ne azon kelljen lomolni, hogy miinden aktiv elmegy es a nyugdijasok meg maradnak
en europesszimista vagyok
EU parlament ide vagy oda, a nagyok diktalnak

Mrs. Clayton 2013.07.24. 14:13:32

@charlieharper: de, egyszer vettem Mo-n egy Erno Laszlo krémet, egy tégely 30e ft volt, azóta is lelkiismeret furdalásom van, főleg mert a krém nem tudott semmi extrát, az árán kívül
meg egyszer vettem egy Gucci táskát is, azt nem bántam meg
de mint tudod, mint a kocsi emblémákkal az ilyen cuccokkal is úgy vagyok, h csak egy elfogadható átlagárat vagyok hajlandó fizetni, mert a többi csak lehúzás
egyedül az ékszerrel vagyok úgy h az megéri
ezért majd megint megköveznek tudom, de az 1k-os brill gyűrűmet úgy vágtam falhoz, amikor épp válófélben voltam h a kő elveszett, azóta ékszert se vettem, így nem éri meg az se

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.24. 14:13:38

@Jess G: hat ezen nem veszunk ossze, hogy 3-4 vagy 5
en 1 honap utan tuti voltam, hogy maradok, de valobann a vegkeges beilleszkedes igy valahogy 3-5 ev korulre teheto
es kb 10 mire tokeletesen otthon vagy

mommmmo 2013.07.24. 14:15:32

@tilmir: nekem pl van asperges csaladtagom, eleg gaz, nem olyan hobbi aspergeres mint itt Birca:)))

Na o peldaul rettento sokat szenvedett a total intolerans bugris idiota melohelyen, ahol o volt a kedvelt celpont. Na es o mondta, hogy a ciganyokkal jott ki a legjobban, mert azok valahogy jobban "elfogadtak a massagot".

tucano 2013.07.24. 14:16:04

@hagyma: "az meg erdekes kerdes lenne, hogy esetlehg lehetne egysegesiteni a nyugdijrendszert is"

Sztem ez lesz a következő nagy problem. vagy szolidarítunk vagy egoizmus. De ahhoz viszont nem szívesen adnám a pénzem, hogy elköltsék mindenféle baromságokra és ne azok kapják meg, akiknek szívesen adóznék, mondjuk magamnak és azok számára, akik teljesítették a feltételeit vagy rászorulnak.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 14:17:18

@charlieharper: egyébiránt csak szólok,ha a feleséged meg merte venni azt a krémet, a büdös életbe nem fogja visszavinni
különben is hogyan hozhatod ilyen megalázó helyzetbe, h visszavigye, ugyan már, korábban kellett volna résen lenni, ha nem tetszik h 500 dolláros krémet vesz ;-)
bár sztem téged nem is zavar, h megvette és ezt a feleséged is tudja, azért merte megvenni

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 14:19:48

@mommmmo: @tableno: Ettől függetlenül, direkt nem neveltem annak, természetesen.
De! A saját előítéleteim megmaradtak.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 14:20:56

@hagyma: amikor mi egyik megyéből átköltöztünk egy másikba Mo-n 7 év után nem éreztem magamat az új helyen otthon, pedig tudtam, h mit és hogyan kell ügyintézni, sztem Mo-n ez a legnagyobb probléma, h mindig mindenhez kell találj egy kiskaput, különben belehalsz az intézni valóba
ezt pl Angliában nem érzem, ezért már most sokkal jobban otthon érzem itt magam, mint a magyar városomban

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.24. 14:21:01

@jEnci: túl kicsi a mintavételi sokaságod, 10 emberből nem lehet szignifikáns statisztikát készíteni
lehet, hogy csak a kint maradó 10 emberrel beszéltél, aki hazament, azokkal nem
de matematikában @charlieharper a tudós

@charlieharper: gratulálok neki, biztos jó élete lehet melletted

@diggerdriver: ez is fontos, meg az is, hogy ki mennyit hoz ki az ún. szimbiózisból

2013.07.24. 14:21:15

@Jess G: ki az az Erno Laszlo? kocsikrol tudod, hogy mi a velemenyem.
Miert lenne megalazo visszavinni egy nyavalyas kremet.

tucano 2013.07.24. 14:22:45

@tilmir: sztem ez kb. megoldhatatlan, de természetesen mindenki arra törekedik, hogy a lehető legjobbat nyújtsa a gyerekének. Pl. egy svájci magániskola igen meggyőző. Viszont bármilyen hülyén és igazságtalanul hangzik, a fiam sokat tanult igencsak bully-s környezetben. De persze, amint lehetett, rögtön elvittem onnan. Viszont amikor odakerült képtelen volt megvédeni magát mindenféle értelemben, most meg nem esik kétségbe, ha problémája akad. Ami persze nem egyenlő azzal, ha egy gyereket évekig megaláznak, félelemben tartanak, lehúzzák egy borzasztó színvonaltalan életre.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.24. 14:23:19

@tucano: a modjat nem tudom
de az EU az egyszegesites fele halad, viszont a fiztesek-jivedelmek es nyugdijak oriasi kulonbseget mutatnak
mivel mindig /sokszor/ az egyesult europarol olvasok igy akaratlanul is hasonlitom az USA-hoz
itt is vannak teruletenkent is kulonbsegek de kozel sem akkorak mint europban
/az mas kerdes, hogy jovedelemben oriasi kulonbsegek vannak itt is de nem feltetlen teruleti alapuak/

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.24. 14:24:00

@charlieharper: @hagyma: ha lesz egyszer egy jómódú pasim, akkor én is csonkig levásárolom majd a hitelkártyáját!

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.24. 14:25:12

most viszont megyek, mert a kommentelésért (még) nem fizetnek

tucano 2013.07.24. 14:27:34

@Zka: @maxval, a gondolkodni igyekvő birca: írtam erről egy könyvet:) Tavaly jött ki ebooknak, de annyit változott a helyzet a kiadást követő pár hónapban, hogy visszahúztam és továbbírom, egyszerűen túl sok új ország jelentkezett be, ez volt sztem 2012-13 globálisan legjobban fejlődő iparága, a pénzügyi jellegű letelepedés.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 14:27:36

@tucano: Persze. Én sem vittem el a gyereket, de azért "első harapásra" nem hullattam örömkönnyeket. Később kiderült, hogy legalább tiszták, és anyukának volt annyi esze, hogy a gyerekeknek megmondta, hogy itt nem lehet lopni.
(ezt elmesélték az enyémnek.... vicces volt)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.24. 14:29:03

@Tökfőzelék1: debit kartya volt es nem az enyem,
hanem a MIENK:)
/amugy amellett, hogy nagyon szeret vasarolni - ha felre tesszuk a humort - igen figyeli az arakat, ar-ertekaranyt, de a vasarlas a vereben van, rendszeresen kimegy garage salera is:)
hat neha kicsit jobban megcsuszik az osszeg:)
de tudja jol meddig er a takaronk:)

Mrs. Clayton 2013.07.24. 14:29:16

@Tökfőzelék1: szar melód lehet, mert engem pl fizetnek akkor is, ha csak itt kommentelek, kutyát se zavarja

tucano 2013.07.24. 14:29:31

@hagyma: Ott van az angol QROPS, az elég becsületes rendszer expateknek.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 14:31:25

@charlieharper: nem tudod ki erno laszlo, sztem feleséged tudja, nagyon híres magyar származású fickó, akinek a krémeit k.szott drágán árulják világszerte
higgy nekem, megalázó

2013.07.24. 14:32:54

@Jess G: egyebkent nem szokott ilyeneket csinalni. Ritkan csinalja, de akkor nagy osszeg megy el egyszerre.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.24. 14:34:57

@tucano: en europai tavlatokban gondolkodom
es azon belul a seglyezesi rendszer
a nyugdijrendszer egyszegesitese
a munkaberre is lehetne "sapkat" alkalmazni de az ellenkezik a mostani felfogassal
sot lehetne egyseges kozlekedes is
europaban minden helyi jaratu busz jegyara 1 euro
kesz

Mrs. Clayton 2013.07.24. 14:36:05

@charlieharper: a harrodsban is tiszta ingyen van az általam említett krém :-D
luxury.harrods.com/search?w=erno%20laslo

2013.07.24. 14:38:28

@Jess G: miert nem jo neked a Nivea? Megkapod a sarki Bootsban

Mrs. Clayton 2013.07.24. 14:39:25

@charlieharper: gondolom, ha megindulok, akkor sokszor engem is magával ragad a láz, de már tudom, h az utána jövő lelkiismeret furdalás mindennél rosszabb
kb mint a kokainista, aki jön le a szerről, nekem nagyon gáz,
így már nagyon ritkán fordul velem elő, most inkább a ló másik oldalán vagyok, minden fillért félreteszek és attól vagyok rosszul, h el kell költsek 1 ft-t otthon, mert be kell fejeznem az udvart, komolyan szenvedek a gondolattól is, pedig nem hülyeségre költöm

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.07.24. 14:40:01

"3-6 milliós vissza nem térítendő támogatást kaphat 1500-2000 vállalkozást indító fiatal"

Ilyen jogszabályi környezetben kevés lesz az a támogatás, hogy visszatérjen a kivándorolt fiatalok fele.

Egyáltalán, ki számít szerintük fiatalnak, és honnan számolják az egy évet?

Mrs. Clayton 2013.07.24. 14:42:03

@charlieharper: de nagyon is jó, de abból is csak az egyik fajta, egyébként azt is használom
de egyszer úgy gondoltam, h muszáj kipróbálnom vmi szupi és drága krémet
kár volt
ugyanakkor idén vettem észre, h már nem engedhetem meg magamnak, h smink nélkül kimenjek az utcára, ilyenkor az ember hajlamos túlzásokba is esni
én mondjuk már nem, de lehet 40 fölött meggondolom magamat

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 14:44:41

@mommmmo:

Az aspisnál a gond az, hogy alapvetően hiperbékés alak, szinte képtelenség dühbe gurítani, de ha egyszer ritkán dühbe gurul, akkor nincs menekvés előle. Mivel az aspis alapvetően képtelen átérezni más ember érzéseit, így nem is gondolja, hogy rosszat tesz másnak, amikor pedig tényleg rosszat tesz másnak. A gyilkos aspis pl. nem érzi magát hibásnak, hiszen ő csak reagált mások gonoszságára. Olyan helyzetben, amikor más ember gyilkolás helyett csak esetleg káromkodott volna.

Én mindezt jól tudom, s általában tudom kezelni magamat, sőt észreveszem, hogy MOST kell odafigyelni, mert baj van, de bizony van eset, hogy direkt nem csinálok semmit.

Tudom magamról, hogy bizonyos helyzetekbe nem szabad kerülnöm, mert baj lehet.

De ezek extrém esetek. A gyilkos aspis azért ritka dolog. Az átlag aspis a környezet szempontjából a totál passzív alakzatból a hirtelen hiperaktívvá változás mintapéldája. Jellemzően egy árva hangot nem szól társaságban, magányosan eszik/iszik, de amikor felmerül az ő egyik témája, akkor feláll, s elkezd órákig beszélni.

Anyám mondta rólam egy rokonnak "nehogy megkérdezt tőle, mert a végén még tényleg elmagyarázza, s az minimum fél óra lesz".

S gyerekként folyamatosan terrorizáltak engem a hasonló korúak, különösen általános iskolai alsó tagozatban. A 4. osztályra menekültem meg ettől, mert adigra el lettem könyvelve amolyan "mókamester" alaknak. Márpedig az udvari bohócot a gonosz király sem bünteti meg. A mókamestert a kemény srácok nem is bántják, hiszen szégyen lenne ez számukra, a többi kemény srác kiröhögné őket, hogy a bohócot bántják, így még védik is őt másokkal szemben.

Jól emlékszem, 6. osztályos koromban jött egy új gyerek az osztályba. Amolyan kemény mácsógyerek. Persze igyekezett kiharcolni a pozícióját az új környezetben. Én meg szokásos módon valami hülyeséget mondtam neki. Ezt az új gyerek úgy értékelte, hogy ezzel próbálom őt kihívni, provokálni. S persze ütéssel válaszolt. Amikor ezt meglátta több osztálybeli keménylegény, elkapták és alaposan elverték "te szemét, bántod azt, akiről tudod, hogy nem fog visszaütni?".

Mindez miatt utáltam gyerek lenni, egész gyerekkoromban azt számolgattam, hogy mikor leszek végre 20-22 éves, mert úgy tűnt. ez az a kor, amikor az embert már nem zaklatják folyton.

2013.07.24. 14:46:00

@Jess G: miert? Niveabol tobb fajta is van? Na, lepek. Vacsorazni

@olvaso_sg: din tai fung lesz. Ismered?

mommmmo 2013.07.24. 14:46:38

@tilmir: Ja, az Aspergeres peldat amugy a szocializacios szintjukre mondtam, amit emlitettel. Nezopont kerdese ugyanis, szerintem eleg fontos osszetevoje a kulturaltsagnak, hogy ki hogy reagal serult embertarsara, es ilyen teren ez volt a tapasztalat...
Olyan is volt amugy, hogy 6 honapos terhesen felszaltam a metrora, es az egesz kocsiban csak egy ciganyasszony szurta ki, hogy terhes vagyok, (ezt teszi a tapasztalat:) es felallitotta a ferjet, hogy adja at a helyet.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 14:49:06

@charlieharper: hú, te aztán tájékozott vagy :-) nem, azok csak 1 féle krémet gyártanak, még abban a lapos kicsi kék dobozban, azt is csak egyféle kiszerelésben :-D
jó étvágyat

olvaso_sg 2013.07.24. 14:52:24

@charlieharper: asszem tudom hol van, innen kb 10 perc gyalog.
sosem jartam az etteremben, pekingben viszont ettem olyan taiwani baot es nagyon bejott:)

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 14:54:28

Sokkal erdekesebb lenne egy olyan felmeres,hogy a tavozo magyar fiatalok helyere kik jonnek es ok meddig maradnak

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.24. 14:56:08

@mommmmo: Ok, értelek.
A sérültet akkor sem szabad összekeverni azzal, aki nem megfelelően szocializálódott. Sok esetben ők nem is akarnak. A nem tudás, illetve nem akarás között nagy a különbség.
Mindegy, én örülök, hogy neked jobbak a tapasztalataid. Sajnos, nekem azóta sem változtak. :(

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 14:57:51

@mommmmo:

Az átlagember nem tudja észrevenni más baját, ha az nem nagyon látványos. Az asperger olyan, hogy még a legtöbb aspergeres se veszi észre saját magán. Pl. azt, hogy nehezen tud kapcsolatokat teremteni, nem betegségnek tudja be, hanem szimpla ügyetlenségnek.

mommmmo 2013.07.24. 14:58:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Tudom ezeket, erintett vagyok csaladilag. Meg is csinaltam egy tesztet, hogy nem orokoltem~e valamit, de a teszt szerint az atlagnal is kisebb az autista hajlamom.

Ugyanakkor az is jellemzo, hogyha egy Aspie azt csinalhatja munkakent ami a maniaja, akkor szuper sikeres is lehet, ha viszont nem, akkor kabe a tarsadalom szamkivetettje. Szoval az utcaseprot es a nobel dijas tudost egy hajszal valasztja el az Aspiknal.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 15:00:58

@charlieharper:
Akkor már csak be kell törni a fegyverkereskedelembe :)

@hagyma:
És akkor vajon jobb lesz az egyénnek, ha összeszed külföldön egy kis pénz, hazaviszi, jóllakatja belőle az államot, majd 5 év múlva rájön, hogy basszus, tönkremenem.
Ha meg int marad, akkor lenne 5* annyi megtakarítása, amiből még elég jól elszórakoztatja magát és nincs meg a hazai stressz sem.

De lehet rosszul gondolom :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 15:02:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mondjál nekem jellemzőket, hogy mi alapján lehet valaki aspergeres...

mommmmo 2013.07.24. 15:02:56

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: de a rokonom sokkal sulyosabb eset nalad, ezt igy latatlanban megmondom. Vagyis lehet, hogy az autizmus sulyossagat illetoen nem, csak ahogy feldolgozza az egeszet lelkileg. Budapesten van Aspie klub is, de oda sem tudom elvonszolni:)

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 15:05:53

Ez mar elcsepelt,hogy mindenki el akar menni
Azok maradnak,akiknek a szulei osszeloptak annyit a kõzõsbôl,ami generaciokra munka nelkul biztositja a megelhetesuket

Gondolok itt az uj foldtorvenyre,amely emelte a maximalisan birtokolhato foldmennyiseget,gondolok akar az ujabb patikatamogatasi alapra is

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 15:06:49

Inkabb azt kene vizsgalni,hogy a tavozo magyar fiatalok helyere kik jonnek es ok meddig maradnak

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 15:08:10

@hagyma:
Csodálkoztam volna ha ebben is nem Ti lennétek a jobbak.
Azért egy dolog megnyugtat.
Ha valaki azt állítaná hogy a legostobább emberek Európában élnek arra is kapásból válaszolnál hogy nem, mert a leghülyébbek Amerikában vannak.
Ez megnyugtat.
:)))))))))))))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 15:08:39

@mommmmo:

Az a baj, hogy engem csupa olyan dolog érdekel, amivel nem lehet pénzt keresni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 15:11:04

@Kovermadar:

Nézegess teszteket a neten, elég jók vannak.

Pl. alapvető sajátosság, ha a gyerek minden társaságban outsider lesz. Ez már gyanús. S ha ehhez kapcsolódik más is, akkor lehet hogy aspis.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 15:13:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ez nálam stimmel és mindig is stimmelt :)

Találtam egy tesztet, ott 33 pontom lett és 32-től van esély az aspergerre. De ez lehet váletlen is vagy csak az aszociálisságom :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.24. 15:16:45

@diggerdriver: orulok hogy nyugodt vagy
az aert ketsegtelen teny, hogy itt a legnagyobb a fogyasztas
ez nem feltetlen pozitivum, de ez van
egyebSt a bejegyzes valosagtartalommal biro humor volt es Maryre vonatkozott
tovabbi jo nyugodtsagot es sok sok uj szankot

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.24. 15:17:37

@afazekas: és nem tök mindegy, milyen munka?
legalább munka, és munkabér.

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.24. 15:20:13

@afazekas:
te, hol ígérte neked ez a blog, hogy segít külföldre menni és munkát találni?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.24. 15:21:17

@Kovermadar: en nem tudom kinek mi a jo, de igenis nagyon sokan mennek csak a penzert es tervezik az otthoni eletet utana
sokan meg eleve kivandorolni akarnak
uj hazat, uj eletteret keresve koltoznek
es mindket oldal menetkozben valtoztathatja a terveit
most en is johetnek az ismeroseimmel, dehat ezek nevetseges peldak
kicsi a merites
de igen, volt aki hosszutavra , orokre, tervezett es volt aki allandoan azt mondta maradna itt a turo, es itt van 20 eve es azota amerikai....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.24. 15:23:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hat en nem tudom, Te aspis vagy-e vagy nem, de hogy az akarsz lenni az tisztan lathato

mommmmo 2013.07.24. 15:25:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Teged a nyelvek erdekelnek, es az meg mindig jobb, mint az en rokonom, akit a tortenelem es tud minden letezo evszamot.
A nyelvekkel lehet penzt keresni! De mi abban a jo, hogy valaki eltarolt az agyaban minden letezo evszamot, (honapot is napot is) ebbol senki nem fog meggazdagodni.

A legjobb azoknak, akik IT maniasok, mondjuk a csaladunk autista vonalan van egy ilyen is, szerintem az is lehet minimum 30-as a skalan, es Magyarorszagon 1 millio korul keres.
Na az igen.

Vagy Eistein, na o a leirasok alapjan nagyon nagyon gazos autista volt, es valami talalmanyi hivatalban tologatta az aktakat (kepzelem, milyen remek munkat vegezhetett ott) amig megalkotta a modern fizikat.

De az emberek akkor meg nem ismertek ezt az Asperger dolgot, szoval majdhogynem allamfove akartak valasztani Izraelben, mert hogy annyira okos, na ez lett volna vicc.

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 15:26:22

En magyarokat nem ismerek itt,de mas nemzetekbol jellemzoen vissza akarnak menni,mert a nyugdijukbol kiralykent elhetnek otthon majd

En ott szeretnek majd elni,ahol a gyerekeim fognak

2013.07.24. 15:27:09

@tucano:

"Szerintem ma már lehet szabad az ember és nagy kiszúrásnak tartom, hogy azok, akik helyhez kötöttek, nem részesülhetnek a szabadságból, mert úgy bánnak velük, mint a túszokkal. És még védik is a rácsot, mert az tutira az övék :D"

+1
Ezért rühellem például az euroszkeptikusokat. Az nem zavar, hogy vissza akarják magukra zárni a ketrecet, az viszont annál inkább, hogy rám is.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Mindez miatt utáltam gyerek lenni, egész gyerekkoromban azt számolgattam, hogy mikor leszek végre 20-22 éves, mert úgy tűnt. ez az a kor, amikor az embert már nem zaklatják folyton."

És bejött? Felnőttként már nem zaklatják az embert?

afazekas 2013.07.24. 15:29:50

@Babette_:
Ja hogy ez egy semmire se jó blog!
Ok csak tisztázzuk...!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 15:29:51

@hagyma:

Én nem akarok lenni semmi, de ez része személyiségemnek. Ez ellen harcolni olyan, mintha a szemem színe ellen harcolnék.

afazekas 2013.07.24. 15:30:57

@Babette_: " és nem tök mindegy, milyen munka?"

Ilyen alapon minek végzi el az ember egyetemet ha úgyis kimegy pincérkedni! Valóban...

afazekas 2013.07.24. 15:32:25

@mommmmo:
IT maniasok, Einstein = autisták ?!?
Atyaég!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.24. 15:32:39

@Th's child: azert a hatarok atjarhatosaga es az egyseges europa kozott van meg par lehetoseg

mommmmo 2013.07.24. 15:32:54

@hagyma: Eleg jol produkalja a tuneteket tarsalgas kozben is, szoval vagy az, vagy nagyon jol tudja, hogy mi az, es kovetkezetesen ugy tesz.

Amugy gyanitom, van itt meg egy par Aspie, ha tud rola, ha nem, a netes kommunikacio preferalasa tipikus aspie dolog.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 15:35:39

@afazekas: de itt nagyon jókat lehet beszélgetni, pl megtudhatja aki épp singapurban van jelenleg, h egy másik magyar 10 perc sétára dolgozik éppen most tőle
meg azt is, h a sainsburyben van zacskós tej, ha épp ilyet szeretne venni, meg még sok hasonló érdekes dolgot
mi többek közt ilyenek miatt is járunk ide
meg azért is mert havi rendszerességgel feltűnik egy hozzád hasonló alak, akit szarrá lehet égetni, mert hagyja magát

2013.07.24. 15:36:51

Mint már mondottam, a ksh mögött a fidesz áll, innentől kezdve mindent úgy kozmetikáznak, ahogyan fentről azt megrendelik. Magyarul nem kell adni a "kutatásaikra".

A másik probléma, hogy szerintem lehetetlen megmondani, hogy aktuálisan hány ember él külföldön. Nem az a baj, hogy elmennek a fiatalok (hiszen más országokban is bevett gyakorlat ez), hanem, hogy nem jönnek vissza, és meg is tudom érteni őket. Nincsen jövőkép itthon.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 15:37:36

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: @nezzazegfele:
Az RAADS-R teszten 144 pontom lett. Ezen belül a "social relatedness" kategóriában 86, amiből az ADS-es férfiak legmagasabb átlaga 75,4.

Nem mondom, hogy értem, de OK :)

afazekas 2013.07.24. 15:38:06

@mommmmo: " Einstein,...es valami talalmanyi hivatalban tologatta az aktakat (kepzelem, milyen remek munkat vegezhetett ott) "

Az lehet de a kvantummechanikához többet tett hozzá mint a te, az összes barátod, rokonod és utódod hetediziglen...

"majdhogynem allamfove akartak valasztani Izraelben, mert hogy annyira okos, na ez lett volna vicc. "

Ez csak egy reprezentatív poszt lett volna. Különben bizonyos emberek államfői posztja után tudjuk h bárki lehet az, míg olyan kaliberű fizikus nagyon kevesen...

mommmmo 2013.07.24. 15:38:29

@afazekas: Ja, annyira hulye vagyok, hogy ilyeneket mondok, tenyleg.
Legyszi guglizd ki, mielott sapitozol.

tableno 2013.07.24. 15:38:30

@afazekas: Igen, jól látod. Ez egy semmire sem jó blog. Most már elmehetsz.

afazekas 2013.07.24. 15:39:37

@Jess G: Én égek? :-)
Egy mondatomat nem tudták megcáfolni a megmondóemberek...

mommmmo 2013.07.24. 15:41:49

@afazekas: szerintem gozod nincs, hogy mirol beszelek.
Epp azert hoztam fel a talalmanyi hivatalt, mert a normal iskolarendszerben nem tudott valami jol teljesiteni az autizmusa miatt, es ezert nem volt epp egyenes az utja. Eszem agaban sincs kissebbiteni az eletmuvet, sot.

Egy Aspergeres akkor sem alkalmas allamfonek, ha az egy reprezentativ poszt, sot akkor a legkevesbe, mert mi sem all tavolabb egy Aspergerestol mint a diplomacia meg a tapintat.

tableno 2013.07.24. 15:41:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Én nem akarok lenni semmi, de ez része személyiségemnek. Ez ellen harcolni olyan, mintha a szemem színe ellen harcolnék." - látod, látod! A homokosok is pont így vannak vele! :)

mommmmo 2013.07.24. 15:43:34

Ja, en meg mar megint trollt etetek, azt hiszem....
Mellesleg meg annyit, hogy mar nem tudom hanyadik hacker hivatkozott az Aspergerere amikor lebukott, a birosagon. Mintha az Asperger erintene a moralis itelokepesseget.

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 15:45:12

@afazekas: ne torodj vele,mommo,alias charlieharpwr,alias domiozellealias viktoria sl nagy butasagokat hord itt ossze rendszeresen es,ha nem bologatsz ra, otrombaskodni fog

O maga egy elmekortani eset,nem kell vele foglalkozni

Egy felmuvelt agressziv apolono Londonbol,aki kiment dubajozni is

2013.07.24. 15:47:00

@pappito: "Majd akkor jönnek a retorziók, ha már láthatóak lesznek az elvándorlók által meg nem termelt forintok és valahogy a kormány majd erőből megpróbálja fosztogatni a lelépőket vagy családjaikat. Ez még jó egy-két év, ha közben nem történik valami komoly gazdasági malőr."

Nem tudom, hogyan oldanák meg, de inkább ne fesd a falra az ördögöt. Komoly gazdasági malőr nem hiszem, hogy lesz, tegnap kaptuk meg Orbán Viktor levelét, amiben gratulált, hogy sikeresen megszüntették ellenünk a túlzott deficit eljárást, és ez a közös munkának köszönhető. Innentől kezdve már csak jobb lehet minden...... :)))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 15:48:46

@mommmmo:

Engem is nagyon érdekel a történelem, de az évszámokban átlagos vagyok. Viszont első levelemet a Kartográfiai Intézetnek a világatlasz hibáiról 9 éves koromban küldtem el. Persze, eszükbe se jutott, hogy 9 éves vagyok, így "Tisztelt Uram!" kezdetű választ kaptam személyesen a vezérigazgató aláírásával.

Időnként bajom lett ebből, de azért inkább hasznos volt. Emlékszem, 10 éves koromban apám ismerőse mesélte, hogy mi volt Dar-es-Salamban. Hallgattam én is érdeklődve, de egyszer csak hozzátette "a tanzániai főváros". Na, az aspis ember ilyet nem bír ki beleszólás nélkül, hát én is halkan megszólaltam "az nem a főváros". Az ember meglepődött,hisz már többször járt ott. De a végén megnézte: tényleg nem Dar-es-Salam a főváros!

Egyébként az évszámos embernél van rosszabb is. Én ismertem két embert, egy magyart és egy spanyolt. A magyar tudta a világ összes vasútvonalat, sőt Európán belül a menetrendeket is. Valami menetrendtudó-versenyen is díjat nyert már. A spanyol meg fociszakértő volt, de valami hihetetlen módon. Egyszer találkozott egy magyar focirangóval, s annak a lélegzete is elállt tőle: a spanyolnak semmi köze nem volt Mo-hoz, magyarul nem tudott egy szót se, de még a magyar NB III-as csapatok meccseit is ismerte.

De már gyógyulok... tegnap megkérdezte a feleségem, hogy mi Kamerun fővárosa, s csak 5 mp gondolkodás után jutott eszembe. Tizenévesen ez fél mp alatt megvolt még.

afazekas 2013.07.24. 15:49:21

@mommmmo:
Egy államfő elmondja, amit egy papírról mondanak neki, a tanácsadói meg elmondják mit kell csinálni.

Az olyan emberekből, mint Schwarzenegger, Gyurcsány ugyan, hogy csináltak államfőt?

Einstein nem közvetlenül fizikai témában is több előadást tartott és több olyan dolgot is elért mint egy tucat államfő csak álmodhat...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 15:49:38

@tableno:

Az is betegség, ez is. Mármint nem szemszín, hanem az asperger.

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 15:50:07

@afazekas: ne huzd fel magad,mit varsz egy felmuvelt notol,aki informacioit a google - rol szedi

Ha ellentmondasz neki,trollnak fog kikialtani

En jartam Einstein szobajaban Svajcban,nem google alapjan tajekozodom a vilagrol,ki voltak teve a bizonyitvanyai,csupa jeles:)

Kevesen tudjak,hogy elmeleteihez a szamitasokat elettarsa, egy szerb szarmazasu holgy vegezte

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.24. 15:50:26

@hagyma: Hat meg a KSH is pontosabb adatokkal rendelkezik, mint egy miniszter, aki a hasara csap. Persze lehet jatszani az adatokkal, pl. persze hogy gy erasmusos egy even belul visszameny, ( csak ezt nem fogjak nagydobra verni a miniszteriumi dolgozok, hogy ja , hat o eleve ugy ment ki, mert ez vana szerzodesben, azt boszen elhallgatjak) , igy lehet frankon adatot masitani .
PErszenem relevans , hogy 10-bol 1 megy vissza, csak mert nekem ez a tapasztalatom. A valosag viszont inkabb az en mondandomhoz van kozelebb, mitn a kedves allamtitkar urehoz.

@mommmmo: igy van, egy arpergeres sokszor nem erzi , hol kell inkabb befogni az ember szajat , vagy mikor nem erdemes kinyitni. :) Szoval egyetertek.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 15:51:08

@afazekas:

"Egy államfő elmondja, amit egy papírról mondanak neki, a tanácsadói meg elmondják mit kell csinálni."

Attól függ melyik országban. A brit királynő vagy Áder János esetében igaz, hiszen az ő államfőségük hatalommentes szinte teljesen, de más országban ez nem feltétlenül van így.

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.24. 15:51:24

@afazekas: ezt a félmondatot milyen logikával kapcsoltad a mondatomhoz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 15:52:18

@tableno:
Én mindig csodálkozok Bircanak a homofóbiáján.
Nem is értem.
Szerintem felvett szerep ami ráégett.

mommmmo 2013.07.24. 15:52:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

A foci ugy meg nem biztos, hogy Asperger.
Amikor a holland baratom eloszor jart Budapesten, az ejszakai repules utan felalomban magyaraztam neki: es ez itt a Puskas Ferenc stadion.
Mire o: Nem, ez a Ferencvaros Stadion!!!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 15:53:03

@afazekas:
Gyurcsány kormányfő volt és nem államfő. Az államfő az a jólsikerült vívópalánta volt, meg a rém gusztusos Mádl Ferenc.

Schwarzenegger pedig kormányzó volt, Amerikában nincsen államfő...

2013.07.24. 15:53:46

@házelőtthinta: Akkor értelemszerűen itthon kell éhen dögleni, ha a nyugat úgyis összeomlik. Mondd, te a saját magad ellensége vagy?

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 15:54:24

@afazekas: hagyd ra a hülyesègèt,mert oldalakon keresztül ujabb accountokon kötözködni fog veled,majd onmagaval elbeszelgetve bizonygatni a sajat hulyeseget:))

Jo neki einstein autista ,hagyd ra,ez egy apolono ,aki dubajozasbol el jelenleg,iq nuku,lathattad

Mrs. Clayton 2013.07.24. 15:55:06

@afazekas: akkor bocs, jnnek ide néha nálunk sokkal tájékozottabbak és mi égünk, csak nem vesszük észre, így jobb?

mommmmo 2013.07.24. 15:56:42

@tableno: Ja, Birca nem sertegette a homoszexualisokat, csak fennen hangoztatja az egyhaznak azt az oskovulet velemenyet, hogy ez egy betegseg ami gyogyithato.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.24. 15:56:55

@Philosoraptor: Gondolom ezert szunt meg az ideiglenes kulfoldon tartozkodas bejelentese is. Igy most minket, magyar lakcimmel rendelkezoket siman hazainak szamitanak. Lol.

@Kovermadar: Mindig kilogsza sorbol, ugy erzed nem ertenek meg, es nehezen tudsz beilleszkedni. Gyerekkent rtobb esetben elofordul beszedproblema, ambar a logikus, matematikai problemamegoldas sokszor erosseg.

A figyelem hajlamos egy dologra iranyitodni, es abba kapaszkodni. Sok esetben kulonfele gyujtoknel ( barmilyen gyujtemeny) megfigyeltek aspergert.

Nem tudod , tulmesz e egy " lelektani" hataron, mikor valamirol beszelsz, neha nagyon visszahuzodo, neha nagyon tolakodo tudsz lenni. Altalaban 130 feletti az IQ-d, hajlamos vagy depressziora, hajlamos vagy lenyegtelen dolgokat kiragadni egy kommunikaciobol, es arra akaszkodni, nehezen is engeded el ( lasd hagymaval valo vitaim)
Eleg sok mozzanata van, van par teszt, ami alapjan gyanithato. Nalam valami 85%-ot adott arra, hogy igen, aspergeres lehetek.

2013.07.24. 15:57:26

@afazekas: Bezzeg ha itthon végezne kulimunkát, nem érné szó a ház elejét.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 16:04:02

Rájöttem mi zavar ebben a cikkben. A képen a szőke csaj ingujján van 2 gomb. Nem tudtam eldönteni mi irritál ennyire, de most szerencsére rájöttem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 16:06:05

@mommmmo:

Oké, hát nyilván egy sportrajongó ismeri a fontos adatokat. De az, hogy egy spanyol ember ismeri a büdösparasztfalvai Haladás FC amatőr focistáit név szerint az már beteges.

tableno 2013.07.24. 16:06:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: mondjuk, ha ez így van, az is tény, hogy mindkettő gyógyíthatatlan. Ekkor viszont a legjobb amit tehetünk az érintettekért, ha elfogadjuk hogy olyanok, amilyenek, és hagyjuk, hogy a maguk módján teljes életet éljenek, nem?

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 16:07:15

@afazekas: olvasdel a cikkeit,nem csak accountokat gyart,hanem elttortenetenek kulonbozo verzioit,stilusbol raismerni,meg a sztori folytatolagos
Eyszer leirja,hogy gimiben matekbol segg volt,angliai allomashelyen elkezdte a konyvelest tanulni
Aztan a mosani archiv valogatasban fenn a cikke ,hogy idosek otthonaban dolgozik es konyvelest tanulna,mert szeinte eleg elkezdeni a kepzest egy konyveloi allashoz:))
Aztan arrol gyozkod engem istobbek kozott,hogy az arabok kulturaja magasabbrendu,mint a mienk es,hogy o. Szivesen szulne gazdag arabnak:))

Mommo,charileharper,mirjam 1 w ,viktoriasl es domiozelle egy szemelyben,ez utobbit o maga vallotta be:))

Rendszerint magaval szokott elbeszelgetni kulonbozo nickeken :))

tableno 2013.07.24. 16:09:28

@vöribaba: ne erőlködj ennyire, mert büdös lesz! :P

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 16:12:49

@Kovermadar:

"Amerikában nincsen államfő"

Ne provokálj...

Az USÁ-ban VAN államfő, sőt náluk kormányfő nincs. Ill. tekinthető úgy, hogy a kettő ugyanaz.

Az USA tipikus elnöki köztársaság: ami azt jelenti, hogy az államfő a végrehajtó hatalom feje és közvetlenül a nép választja.

Ezzel áll szmeben a parlamentáris köztársaság (pl. a legtöbb európai ország), ahol az államfő NEM a végrehajtó hatalom feje, s vagy a parlament választja vagy közvetlenül a nép.

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 16:12:56

@afazekas: mommo valszeg rajott,hogy dubajozni kifizetodobb,mint idosek otthonaban pisit feltakaritani es ettol a felismerestol es a google- tol a keze alatt neki mar einstein iscsak egy autista

Ne torodj vele egypercig sem,ha tudni akarod ki ez olvasd el azarchivbol az eyik cikket,aztan rajossz nem erdemes valaszolni sem nagyon dubajozo apolasi alkalmazottnak( megcsak nover sem lehet)

Ha o kiguglizta,hogy einstein autista volt,ezt mar maga szegeny einstein se tudna cafolni:))

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 16:13:42

@tableno: mommo baj,ha röh,ögünk rajtad:))?
Ciki vagy ,ez van:))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 16:14:22

@tableno:

Igen, azonban hiba lenne egészségesnek elismerni valamit csak azért, mert nem gyógyítható. Vannak aspergeres terápiák, különösen jók, ha gyerekkorban fedezik fel.

tableno 2013.07.24. 16:19:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Milyen kár, hogy a homoszexualitást a természeténél fogva nem lehet gyerekkorban diagnosztizálni! Amikor meg lehet, akkor már sajnos késő... :))

tableno 2013.07.24. 16:21:07

@vöribaba: hűha, itt már mindenki mommo? Jááááj segítség, mindenkit megszállnak a mommo-k! A zombiapokalipszis ehhez képest lópikula... :))

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 16:21:33

@tildy:):

:)))

Afelmuvelt ,ostoba embernek a nala kulonb,mindig alabvalo

Szeintem erot merit einstein eletutjabol:) gondolja magaban,ha kiguglizta,hogy einstein autisa volt es megalkotta a modern fizikat , o, mint segghulye a matekhoz fokonyvelo lesz Dubajban:))

Mrs. Clayton 2013.07.24. 16:21:44

@vöribaba: egyébként mennyire zavar, h nagyon senki se reagálja le h momo-t kb 70x-er dubajoztad le?

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 16:23:04

@tableno: nem tisztem ellenorizni
De bevallott mar par nicket,a tobbi meg egyertelmu

Neked miert is szimpi valaki ,akinek einstein egy autista volt?

Mrs. Clayton 2013.07.24. 16:23:13

@tableno: sztem itt gyakorlatilag egy ember beszélget afazekassal meg vöribabával, ne aggódj nem te vagy többen

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.07.24. 16:26:18

@afazekas: Ezt a blogot én hónapok óta olvasgatom, még a postr-es időkben kezdtem. Időnként, és egyre sűrűbben felolvasok a családnak is belőle.

Az egyes élettörténetekből, sorsfordulatokból, ha van rá szemed, nagyon sokat tanulhatsz.

Többeknek elolvastam a külön blogját is.

Két kedvencem @hagyma és @Rozamami oldala.
Előbbi poszter azért, mert vagány, a másik poszter azért, mert a történetünk nagyon hasonlít.

@Kövérmadár oldalát is végigolvastam, és sokszor nagyon jókat szórakoztam, kikapcsolt a humorával a napiszarhangulatosmégnemdöntöttükelmilegyen-libikókából.

A hozzászólások közül voltak, amiket kijegyzeteltem - és bár csak ma szóltam először, lélekben már rég itt vagyok. :)

Szerintem ess neki a 700 fölötti bejegyzésszámnak, előbb a célországod-célnyelved szerint, és olvasd végig a kommenteket is.

:)

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 16:26:59

@Jess G: semennyire:))
Dubajozzon csak kedvere
Aldasom ra
Remelem talal majd sok olyan gazdag arabot,akinek szulhet, miutan nekem nagy buszken fellebbentette ebbeli vagyait,nyugtazva,hogy o milyen okos kislany:))
Drukkolok neki:))
Remelem a csavo osztani fogja einsteinnel kapcsolatos nezeteit is:))

afazekas 2013.07.24. 16:28:39

@vöribaba: :) Szép!
Gazdag arabnak mellesleg sok hazai celeb szülne. :)
Na mind1! Ismerős a sztori. Lehet h Facebookon is fent van 5 nicken. :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.07.24. 16:31:17

@Kovermadar: Ha sárgult teszted, akkor jó eséllyel csücslsz Te is a spektrumon. Különösen, ha mind. :)

afazekas 2013.07.24. 16:32:09

@nezzazegfele:
Nehéz kiszelektálni a nettó hasznos információt a mostanában divatos "hagyjukelmagyarországotmertgázhelyéspincérkedjünkközbentovábbraisszidjunkmindenmagyardolgotaneten" agitációtól.
Ez a része nem érdekel.
De majd igyekszem szortírozni.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.07.24. 16:34:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Kár, hogy a rendszer maga 4-5 év ráhagyással dolgozik a felismerésen... :/

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 16:37:55

@afazekas: elmebeli allapota nem szaz szazalek
Csak mondom,hogy ne kapd fel a vizet,annyit nem er
Van itt sok tiszteletremelto ember is,o epp nem az
Ezer nicken visszajon,most is valszeg az ujabb nicket gyartja
Nem kell vele foglalkozni
Neki mindenki troll, aki nala magasabb nivon all
Nagyon agressziv
Az o posztja ez a miert nem sikerult otthon,ebbol megtudhatod,hogy neki az idos ,elesett ember a tarsDalom legalja:))

Mommo nekem az egiptomi poszt alatt irta a hulyesegeit arrol,hoy az arabok kulturaja magasabbrendu
Nem tudom,hogy csupan azert,mert ott keresi a penzet jelenleg,hogy dobhatja el valaki az identitasat,meggyozodeset is,nem vall valami jellemoriasra az effele mentalitast:))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 16:42:08

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Az európi rendszerhez hasonló államfője nincsen. Elnöke van. Más kérdés, hogy Ő a főnök, de a mi értelmezésünk szerint az államfő egy hatalomfosztott báb (mint pl. a közt. elnök, vagy a svéd király).

@nezzazegfele:
Sárgult :)

@tildy:):
Csak netes IQ-teszteket töltögettem, azok 125-135-ös tartományban szórtak. De elég régen volt (jó pár éve).

A többi zömében stimmel. Leszámítva a depressziót, arra szerintem képtelen vagyok :) A dolgokon lovaglás is ilyen, mert jellemzőbb rám a "nem érdekel" mentalitás. Ezért aztán vitatkozni is ritkán szoktam, igaz, ha kell, akkor a végére akár öjröngeni is tudok (üvölteni :) ), de ilyen nagyon-nagyon ritkán van, van hogy évekig semmi.

Ellenben (ahogy birca is utalt rá) a magam nyugalmát és biztonságát mindenek főle helyezem (ezt már egyszer kiveséztük itt, ki is váltottam vele jó adag szimpátiát :) ).

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 16:42:45

@afazekas: egyebkent eleve nem kell adni az olyan poszterekre,akiknek nem sikerult otthon
Azert hazai palyan illik gyozni
Az mas,ha elege lett ebbol ,abbol vagy ki akarja probalni magat
Mashol is
De az ilyen mommo fele hibazassuk magyarorszagot,mert semmi nem megy poszterinakra nem kell adni es a felet sem kell elhinni

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.07.24. 16:53:48

@afazekas: Majd megtanulod a szelektív olvasást. Kevéssel különbözik a szelektív hallástól. :)

@Kövérmadár: Üdv a klubban :)
Mondjuk nekem a nyugalmat külön tanulni kellett. Anno úgy magamba zuhantam, hogy majdnem mellé is estem. (17 évesen, mikor anyám meghalt.)

Na, de innen szép nyerni. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.24. 17:11:17

@vöribaba: nem sok valasztja el az autistat az aspergertol, vannak atfedesek. Egyebkent aspois oldalak emlegetni szoktak Einsteint, mint olyan embert, aki valoszinuelg aspergeres volt.

mommmmo 2013.07.24. 17:22:53

Mondjuk jo, hogy egy rakas ellentmondas van a sztorimban es az eletutamban, amikor vorike kabe 5 kulonbozo eletutbol probalja osszerakni:))) mondjuk az sem en voltam, aki hulye voltam matekbol, megjegyzem. Meg az sem, aki miniben maszkalt az arabok kozott, meg az sem, aki unatkozo venlany. Ezeket nem tudom, honnan ollozta be, de mindegy is.

tableno 2013.07.24. 17:31:55

@mommmmo: ne izgasd magad miatta. Szerintem az olvasók 99%-a tisztában van vele, hogy vörike gyakorló elmebeteg... ;-)

mommmmo 2013.07.24. 17:35:27

@tildy:): az autizmus spektrumbetegseg, es folytonos a skala az atlagos szocialis erzekkel biro emberektol kezdve az aspergereseken es a magasan funkcionalo autistakon at (akik nem ertelmi fogyatekosok) az affele esoemberekig.
Eistein idejeben meg ilyen finomsagokkal nem nagyon foglalkoztak, de amit olvastam rola, plusz ahogy viselkedik a filmfelveteleken, hat szerintem is eros a gyanu, hogy alaposan benne volt a spektrumban. De nem csak szerintem.
Es azota is szamtalan aspergeres szerzett Nobel dijat, szoval ez nem csoda. Rettenetesen ra tudnak allni egy temakorre agyilag, es ezert fantasztikus teljesitmenyekre is kepesek.
Igazabol enelkul a "betegseg" nelkul sokkal szegenyebb lenne a vilag.

tableno 2013.07.24. 17:42:00

@mommmmo: Igen, pont ezért is hasonlítottam a homoszexualitáshoz. Homokosok nélkül a művészetek fele annyit nem produkáltak volna, hogy csak Michelangelo-t említsem példának. Azért az mond valamit, hogy a Pietát és a Sixtusi kápolnát egy "szodomita" alkotta... :)

mommmmo 2013.07.24. 17:42:15

@tableno: persze, majd epp ilyen hulyeseg miatt fogom magam izgatni gondolod?

Bonjour 2013.07.24. 17:45:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: egyetèrtek. Rossz beidegződés, hogy az valami rossz, hogy elhagyjuk a határt, bűnös élvezet felszabadulni, hogy átléptük a határt. Tenyleg sokan visszamennek ma hazájukba egyszer, ha ezt pozitívan fognák fel. E volt sokáig, a 40 év csak megszakítás volt.

Merjünk már európaiak lenni és/vagy kozmopoliták. Magyar gyökerekkel.

Tudom, megköveztek érte, de amikor nem otthon vagyok (és ugye ez meglehetősen gyakori :) ) mindig védem Mo-t, a magyar embereket. Nem direktbe, hanem csak szép es izgalmas dolgokat mesélek. Ezt a franciák el is várják, le is néznénk, ha nem így tennék. Hozzáteszem, mert fontos: politikáról sosem beszélek, ha éppen muszáj, akkor szűkszavú diplomatikus módon semmit se mondok. És értik, sosem kérdeznek tovább. Jobb ez így, tisztelnek azért, hogy nem köpök haza.

Követezzetek meg, de én szeretem Mo-t, éppen ezért fájdalom nézni, hogy tehetetlenül döcög a társadalom valamifelé, ami sok évtized, talán évszázad termése.

Én büszke akarok lenni arra, hogy magyar vagyok, vagy a vaskos magyar epizódot családfánkban, ahogy az Amerikában élő, magyarul már nem beszélő rokonunk büszke erre (imádtam emiatt USA-ban lenni, ott menő magyarnak lenni).

És azt se akarom, hogy az egyéb gyökereim le kelljen tagadni és ősmagyarnak kelljen lennem. Mert nem vagyok szín magyar, ahogy ti sem. Nemrég olvastam, hogy legközelebbi nyelvrokonaink, hanti, manysi (Azsiából ugye) genetikailag már messze van. Csak a nyelv.

Szóval én egy európai vagyok, aki büszke Mo-i neveltetésére, gyökereire is, meg a tobbi gyokeremre is, hogy beszélek egy bonyolult nyelvet (szerintem a magyar igenis az), bárhol is legyek e sárgolyóbison.

Imádom Budapestet, a Balatont, de történetesen még imádok vagy több tucat helyet Európában, azokat ugyanúgy otthon oknak érzem.

Mi ez görcsölés az elvándorlással kapcsolatban? Idióta berögzülés csak.

Múltkor egyzser a nagy szélben 1h20m alatt itthon volt a gépem Párizsból (2h20m helyett). Ennyi idő alatt Siófokra se jutok le... Értem, hogy az autó, na de jár oda repülő Bp-ről? Na ugye.

Ez uj sokaknak, de ismétlem, az európaiság a II VH előtt teljesen normális volt Mo-n is.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 17:48:34

@Kovermadar:

Az elnök államfő.

Az államfő meghatározása: egy állam legmagasabb rangú tisztviselője, képviselője. Azaz nincs állam államfő nélkül. Egy anarchista állam lehetne csak államfő nélkül.

Az meg egész más kérdés, hogy egy adott országban mi az államfő konkrét szerepe.

Alapvetően lehet:
- a törvényhozó és végrehajtó hatalom (pl. Szaúd-Arábia),
- a végrehajtó hatalom (pl. USA),
- a végrehajtó hatalom feje, de nem egyedüli részese (pl. Franciaország),
- sem a törvényhozó, sem végrehajtó hatalom birtokosa, de nagyobb vagy kisebb hatalommal rendelkezik (nagyobb: pl. Ausztria, kisebb: Magyarország, még kisebb, szinte nulla: UK).

Bonjour 2013.07.24. 17:49:24

@nezzazegfele: hagyma es rozamamit en is szeretem. De sok jó van még.

tableno 2013.07.24. 17:49:46

@Bonjour: Minden szavaddal egyetértek!

Mrs. Clayton 2013.07.24. 17:49:50

@Bonjour: miért ne járna kb 20 perc-es út

mommmmo 2013.07.24. 17:50:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: figyelj, szerintem a kerdest a kovetkezofelekeppen lehetne inkabb feltenni: mi lenne, ha teged elzarnanak minden terkeptol, azon a cimen, hogy betegesen kotodsz hozzajuk?
Amikor amugy senkinek nem artassz a maniaddal azon tui hogy nehanyakat idegesit?

Na ugyanez van a homoszexualitassal is, senkinek nem artanak, csak nehanyakat idegesit.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 17:51:18

@Kovermadar:

Lehet még:

- a törvényhozó és a végrehajtó hatalom feje, de nem egyedüli részese is (pl. Marokkó).

2013.07.24. 17:57:10

@Jess G: krem megnezve. Barna dobozok. eletben nem hallottam marka(nem Nivea). Doboz 5* akkora, mint a krem. Allig van benne valami. Az S$1000-ert cserebe adtak meg egy rakas miniatur hasznalhatatlan gagyi samplet.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 17:57:58

@mommmmo:

Tudod milyen jól tudok térképet magam elé képzelni? :-)

Fiatalon még tökéletesen tudtam térképet vizualizálni, ma már jobban vagyok, s vannak fehér foltok az elképzelt térképen. Pl. Afrika térképén simán elhelyezem a partmenti országokat, s persze az összes többit is, de egyes belső országok pontos határait már nem tudom biztosan elhelyezni.

Európa, Amerika, Óceánia és Ázsia térképem viszont most is 99 %-os. Fene érti, de valamiért Afrika térképem romlott csak el.

Bonjour 2013.07.24. 17:58:52

@Bonjour: az egyik kedvencem maxval egyik írása a blogján, hogyan tartsuk magunkat távol a kollégáktól... Csapkodtam a térden a röhögéstől, mert a párom is aspi, és emlékszem, hogy viselkedett anno a munkahelyen.

Mióta felfedeztük, hogy aspi, azóta se én se akarok megőrülni tőle (szerelem ide vagy oda) meg ő se saját magától, meg hogy meg kell szólalnia. Azota úgymond szuper a házasságuk.

Birca tegnapi hozzászólása is aspi volt, hogy köszönőviszonyban sem volt a mondanivalómmal, csak valami az ő fejében született meg. De elfelejtettem, hogy ő is aspi, es vitába merultem :). Bocs Birca.

Bonjour 2013.07.24. 17:59:57

@Jess G: Ööö... Honnan indul repülő Siófokról? Valamiről lemaradtam?

Bonjour 2013.07.24. 18:01:17

Házasságuk=házasságunk

Bonjour 2013.07.24. 18:02:00

@tableno: köszi, ez jó érzés, h nem vagyok ezzel egyedül.

mommmmo 2013.07.24. 18:02:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "jobban vagy", alias kezd eltunni a terkep?
Szoval a homosexualisoknak is azt ajanlod, hogy kepzelegjenek?:))

J.László 2013.07.24. 18:04:59

Eddig sem tetszett, hogy a pénzemen termelik London városának tányérmosóit. Legalább hazajönnek és adót fizetnek.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.07.24. 18:05:26

@Bonjour: Igen :) Egy hete próbálom magam átrágni Maxval blogján, de valahogy a gyerekem mindig ráérez, hogy koncentrálok, és megáll mellettem a végnélküli beszédével. Tegnap épp a szitakötőkről tartott kiselőadást... :D
Úgyhogy a hozzászólásaiban élem ki informálódási vágyamat. Jegyzem, a tegnapin én is szétröhögtem magamat. :)

Mrs. Clayton 2013.07.24. 18:09:22

@Bonjour: ja, lehet lehagytam de mintha bp-siófok járatot hiányoltál volna, jó járat nincs, de repülővel lehet menni, az út max 20 perc v még annyi se és sztem kb 30e ft+ reptéri illeték, de ezt csak saccolom

Mrs. Clayton 2013.07.24. 18:11:28

@charlieharper: ne viccelj már, a sok kis használhatatlan izé, az pont arra jó h a feleséged ki tudja találni, h melyikre költ legközelebb 1000 dodot, én mindig is azokat imádtam a legjobban
és naná, h a csomagolás 3x akkora, mint ami benne van
de mi a neve????????
már érdekel igazán

2013.07.24. 18:17:04

@Jess G: tableno kioktatott mar, hogy a dodo az usd. Ez nem usd volt, hanem sing dollar, de hasonlo az arfolyam.
Adore van a dobozra irva. Kis izek akkor mennek a szemetbe.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 18:22:42

@charlieharper: ok, nem tudtam, h ott is dollár van, azt hittem csak elfogadják
te, biztos h ma egy ágyban szeretnél aludni a feleségeddel? ha kidobod, és nem lakosztályod van, foglalhatsz máris 1 ágyas szobát magadnak :-D

2013.07.24. 18:26:15

@Jess G: kevered. Az Zimbabweben van, hogy tudsz a kozertben USD-vel fizetni :)
Nyilvan itt is lehet az usd alapu kartyaddal.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 18:32:08

@charlieharper: nem keverem, egyszerűen úgy képzeletem, h ott simán elfogadják az usd-t, úgy képzelem, h azt mindenhol elfogadják
mondjuk soha sehol nem fizetek kp-vel, szóval innét a naivitásom

épp tegnap éjjel jutott eszembe, h Mo-n 95-6 körül, ha dombornyomott kártyát akartál, akkor 100e ft-ot zároltatni kellett a számládon, h miért ne kérdezd mert csak egy debit kártya volt
ellenben emlékszem, amikor külföldön azokat még ilyen vasalóval másolták le és rettegtek a kereskedők, h vajon van-e rajta fedezet
épp most találtunk otthon egy ilyen fecnit :-)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 18:40:53

@mommmmo:

Nem foglalkoztam a kérdéssel ilyen mélységben, mivel nem volt ilyen gondom eddig: sosem éreztem még szexuális vonzalmat férfiak iránt. Sőt kifejezettem undort érzek pl. urológusnál. De vannak mindenféle ex-homokos szervezetek, akik sikeres terápiákról számolnak be. Nézegesd a neten honlapjaikat. Sok van, ez www.couragerc.net/ pl. a hivatalos katolikus misszió, melyet ex-homokos katolikus hívős csinálják papi segítséggel. Ez meg www.ha-fs.org/ protestáns szervezet. Ezt meg www.jonahweb.org/ zsidó ex-homokosok csinálják.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 18:45:00

@charlieharper:

USD alapú kártyával csak Kubában nem lehet fizetni. De minden más kártya jó. Elvileg készpénzben sem fogadnak el USD-t, de a valóságban igen, azaz a boltban nem lehet fizetni vele, de a bank beváltja, csak van rá 10 % "forradalmi adó". Euróra meg kanadai dollárra nincs forradalmi adó. Ezért okos amerikai turista kanadai dollárt vált ki utazás előtt.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 18:48:01

@Jess G:

Sőt, a szingapúri dollár a csempészek egyik nagy kedvence, mivel nagy címletek is vannak a forgalomban. Bezzeg az USÁ-ban a bankok kötelesek leadni a Fednek, ha valaki 100 dollárosnál nagyobb címletet fizet be, így manapság a nagy dollárcímletek szinte csak gyűjtőknél vannak.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 18:53:16

@Jess G:

Nekem az első bankkártyám 1990-ben lett, amikor szinte senkinek nem volt még Mo-n. Annak is hatalmas és nevetséges feltételei voltak akkoriban. Nekem is csak azért lett, mert apám bankos volt, rá nem vonatkoztak így a szabályok, s nekem is elintézte.

Egyébként elég komolyak voltak ezek a bankos privilégiumok:
- nulla számlavezetési és kártya fenttartási díj,
- a valutát a bank devizaközépárfolyamon adta, s jutalék nélkül,
- minimális összegű betétre is kedvezményes kamat, melyet normál esetben az ember csak magas összeg felett kapna meg,
- hitel esetében nulla hitelbírálati költség, s a lehető legkisebb kamat.

DieNanny CH 2013.07.24. 18:57:06

@Etilcsoport:

Remélem az a terved, hogy valahogy kiebrudalod az országházból a hozzá nem értő politikusokat! Mert másképp egy év alatt meggondolod magad...

Mrs. Clayton 2013.07.24. 19:04:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: nekem nem adtak semmilyen kedvezményt, de soha nem volt electron kártyám
nem tudom vajon még ez a vasalós technika valahol használatban lehet? már biztos nem, pedig fizetnék úgy megint, hátramenni a főnökkel a kis irodába, elővenni a fiókból azt az izét, majd 2x 3x átvasalni a papírlapra a dombornyomást, vicces volna

Mrs. Clayton 2013.07.24. 19:05:56

www.origo.hu/itthon/20130717-a-zurichben-dolgozo-magyar-prostitualtak-elete.html
ez a 3. része a riportsorozatnak
azt hiszem ez a kemény élet, nem a londoni fekete mosogatás

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 19:12:26

@Jess G:

Nekem 3 aktív kártyám, de 2 közülük csipes verzió, s az egyik electron, de mivel csipes, nem lehúzni kell, hanem bedugni.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 19:17:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: jó, de én nem ilyenről beszélek, amit én mondok az ilyen mechanikus leolvasó, amikor még nem voltak ilyen terminálok, amelyek telefonról működtek
ebbe betettek egy indigós papírt arra rá a dombornyomott kártyát s a dombornyomást a papírra másolták, kb mint amikor gyerekként a 2 ft-os érmét cerkával átcirkáltad a lapra
aztán a kereskedő az adatokat leadta a banknak, aztán v kapott pénzt v nem mert azt nem láthatta, h van-e fedezeted
nem fizettél ilyennel? pedig 90-es években így ment külföldön
egyszer Krétán nyaraltunk, a férjem átadta az electon kártyáját, majd a pincér jött vissza az üres papírlappal, amin csak a vasaló ejtette hosszanti csíkok vannak, h itt bizony vmi baj van, jót röhögtünk, majd adtunk egy dombornyomott kártyát

Igényes 2013.07.24. 19:25:18

Jóreggelt. Hallom sárdobálás van. Nekem miért nem szóltatok? Én is dobálni akarok!

Igényes 2013.07.24. 19:27:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: @Jess G: Ti vagytok itt a legaktívabbak. Kit kell dobálni?

Mrs. Clayton 2013.07.24. 19:35:01

@Igényes: én nem tudom, sztem találomra bárkit, köss bele akárkibe, mondj vmi nagy parasztságot, aztán majd vki erre ráharap, passz egyébként

Sir Galahad 2013.07.24. 19:37:58

Jó. Akkor tehát Romániában 7, Lengyelországban 9, nálunk meg ugyancsak 7 százalék van külföldön, a miniszter meg, mint a politikusok általában mindenütt a világon, kicsit szépített a dolgokon. És? Nem egy öröm, hogy a fiatalok külföldre mennek, de mint látjuk, egész Kelet-Európában jóval alacsonyabbak a bérek, mint Nyugat-Európába. Ez aligha fog változni belátható időn belül, úgyhogy meg kell barátkoznunk a jelenséggel.

Igényes 2013.07.24. 19:40:24

@Kovermadar: Elmentek fél óra múlva. Csak kicsit elhavazódtam.

@Jess G: Én olyat nem tudok. De lehülyézhetném hagymást. Az mindig működik.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 19:42:11

@Igényes: miért tennéd, itt sincs
ja, h ez már kötözködés ;-)

mommmmo 2013.07.24. 19:44:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Es te ebben komolyan hiszel???

szerintem ez a szex halala, hogy egy pasi evekig imadkozik Istenhez azert, hogy vonzonak talaljon egy not.
akkor mar inkabb csinaljak mesterseges inszeminacioval, az egyenesebb ut szerintem.

Igényes 2013.07.24. 19:53:23

@Jess G: Szerintem előkerülne rá. ;)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A Brünoban van erről egy nagyon jó párbeszéd. Valami olyasmi, hogy "A maga szája szopásra termett." "Nem, ez arra, hogy jézust dicsőítse." "Ez nem igaz, csak maga arra használja."

Mrs. Clayton 2013.07.24. 19:53:56

@Babette_: nem emlékszem, mivel foglalkozik a srác civilben, te tudod? nagy arc sztem

DieNanny CH 2013.07.24. 19:55:16

@mommmmo:

Jól bírod! Szorítok! Talán, ha nem etetjük, éhen hal!
:-)

Igényes 2013.07.24. 19:56:12

@Babette_: Ez most panaszkodik, vagy dicsekszik? Nem tudom eldönteni. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 19:57:13

@mommmmo:

Itt eleve a szexuális életről van szó, mely - legalábbis bizonyos életkorban - alapvető fontosságú. Ezért kellene ezek a leszoktató terápiák. A homokbeteg férfiakat és nőket az ex-homokos gyógyultak igyekeznek ráébreszteni az ellenkező nem szépségére. Mint egy antialkoholista leszoktató kurzus.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 19:58:26

@Babette_:
Ez olyan zavaros volt mint a romlott sör.

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.24. 19:59:22

@diggerdriver: mert talán nem olvastad az útleírását az útról...

Mrs. Clayton 2013.07.24. 20:00:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: de baszki, ha nem izgul fel rá, akkor hiába tetszik neki, a kutyám speciel nekem tetszik, mert gyönyörű, ne de dugni vele, az azért kemény lenne
nem hinném h bárki belém tudná nevelni, h felizgasson, bárhogy is kellesse magát, broáááááf

Mrs. Clayton 2013.07.24. 20:01:50

@Babette_: pedig érdekelne, én mindkét blogját olvastam anno, eszméletlenek a leírásai,meg az útjai is

thoma24 2013.07.24. 20:02:55

3 éve jöttem el Magyarországról. Eszem ágában sincs abba az elfekvőbe visszamenni. Munka alig van, ami van, az is nevetséges bérért. Megbecsülés, jövőkép nulla. Az emberi jogokat és a demokráciát lábbal tiporják Magyarországon. Ki az a h*lye, aki visszavágyik oda? Tizedannyi fizetésért a koszba? Soha!

Igényes 2013.07.24. 20:04:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ennek szerintem sincs értelme.

@thoma24: Nagyon helyes, szerintem se menj vissza soha többé. Jobb neked ott, ahol vagy. :)

Igényes 2013.07.24. 20:10:08

@Jess G: Volt az az urbanlegend, hogy egyszer meglepetéspartit rendeztek egy csaj lakásán. Namost lányzó hazament, a rejtőzködő vendégsereg csak annyit hallott, hogy fifike, fikie, gyere ide anyucihoz, és fifike ment.
Aztán nem sokkal később, amikor a vendégek előugrottak, és elordították magukat, hogy MEGLEPETÉÉÉÉÉS, akkor ült a menyecske egy szál harántterpeszben a konyhakövön, a lábaköze bekenve mogyoróvajjal, és fifike éppen nyalogatta róla lefelé.

thoma24 2013.07.24. 20:10:43

@Igényes: örülök neki, hogy osztod a véleményem! :)

Igényes 2013.07.24. 20:11:33

@thoma24: "Nekünk mindenki örömet okoz. Egyesek azzal, hogy bejönnek, mások azzal, hogy kimennek."

Mrs. Clayton 2013.07.24. 20:12:45

@Igényes: ismerem, de attól még fújjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
mint tegnap megtudtuk a zéladniak meg a birkákhoz vonzódnak, nem áll messze ez a dolog az emberiségtől, tőlem mondjuk igen, sokkal inkább szexelek egy nővel, mint bármilyen más élőlénnyel

Igényes 2013.07.24. 20:15:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ugye ahhoz azért kell valami perverzió, hogy ilyeneket önszántadból olvasgass? :))

Igényes 2013.07.24. 20:16:57

@Jess G: Az emberiségtől messze áll. Csak az emberiség nagyobb része nem áll az "emberiségnek" még a közelében sem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 20:17:33

@Igényes:

Tegnap olvastam egy homokos viccet.

A bíróságon a bíró kérdezi a feleséget:
- De hát alig egy hónapja házasodtak, s már válni is akar?
- Megkértem a férjemet, hogy hagy lehessek én felül az ágyban.
- Na és?
- Erre ő hasra feküdt és széttárta a lábait.

thoma24 2013.07.24. 20:18:00

@Igényes: csak ne felejtsd el, mit veszít az ország minden egyes potenciális adófizetővel! Elárulom: nem keveset!
A legnagyobb hiba pedig az, hogy a mai politika elűzi a fiatalokat, ahelyett, hogy vonzóvá tenné az országot. Egész Európa egy romlott áruként tekint Mo-ra. Márpedig látjuk, mire megy Mo egyedül, külföldi befektetők nélkül: vegetál a létminimumom.
Minden egyes honfitársam, aki elhagyja az országot, Magyarország szegénységi bizonyítványát gyarapítja.
A tényeket és a számokat nem kell magyarázni.... ;) Még ha utóbbit meg is próbálják elferdíteni. Nagyobb a veszteség, mint 56-ban! Bravó, magyar kormány! Csak így tovább!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 20:18:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Figyelj Max, Te el tudsz képzelni olyan terápiát ami téged átszoktatna a fiúkra?

Igényes 2013.07.24. 20:18:48

@Babette_: Kicsit beleolvasgattam a blogjába... szerinte az ismerősei nyitott, művelt, képzett emberek, és mégis annyit jegyeznek meg az országból, hogy hol lehet bebaszni.
Ennek alapján el nem tudom képzelni, milyen a nemnyitott nemképzett átlagos külföldi. De a blogból az a benyomásom, hogy hülye mint a segg.

thoma24 2013.07.24. 20:19:39

Mellesleg az egész társadalom buta, romlott és korrupt. Azért lehet ilyen kormánya az országnak!

Igényes 2013.07.24. 20:20:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: LOL. Nem ismertem, de jó. :) Nekem egyébként vannak heterósító ötleteim, de sajnos egy csomó törvény tiltja őket. Szóval maradnak a buzik.

@thoma24: Ezt fejezd be. Most.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 20:21:18

@Igényes:

Tanulmányozni kell az eseményeket.

Van egy hasonló oldal ex-pedóknak is, nagyon élvezetes, most hirtelen nem találom. De ezekről is vannak anyagok a neten, pl.www.intothelight.org/married-to-pedophile-response.asp

Mrs. Clayton 2013.07.24. 20:21:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: félre ne érts, én abszolut el tudom azt hinni, h van olyan homokos, aki úgy érzi jól magát, ha átszoktatja magát normálisnak, miért ne
pl akiket személyesen ismerek ők azt mondták, ha választhatnának soha nem választanák, h homok legyenek
persze nekik nem a szexualitásuk a frusztráló, hanem a környezet, ahogy erre reagál
de elhiszem, h van akit maga a homoszexuális aktus frusztrálja, mert mittomén a vallása ugye nem engedi
én nem tudnék és nem is akarnék hetero lenni ha éppen leszbikus lennék
ugyanakkor egy csomó kutatás szt eléggé kevesen vannak csak 100% hetero v homoszexuálisok illetve a biszexualitásnak is vannak árnyalatai ki inkább ki kevésbé

Bonjour 2013.07.24. 20:21:28

@Babette_: ez tényleg jó bejegyzés. Köszi, nem ismertem ezt a blogot.

thoma24 2013.07.24. 20:23:02

@Igényes: világos. Fájóak a tények és a számok.

Igényes 2013.07.24. 20:24:55

@thoma24: Csak mára valami intelligensebb hülyét szerettem volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 20:25:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mit szólná ha valaki azt mondaná hogy Te beteg vagy és menj el átszoktató terápiára?

Mrs. Clayton 2013.07.24. 20:25:28

@Bonjour: olvasd el a d-k ázsai blogját oda nem egyedül, hanem a bnőjével ment, nagyon jó az is, akkor én is be akartam pakolni egy hátizsákot és túracipőben megindulni
de a bnőm kiröhögött, h Jess, te meg az ázsia bogarak, meg a hátizsák, ne röhögtess, így nem mentem

Bonjour 2013.07.24. 20:27:40

@Jess G: köszi, miket megtudhat az ember. Azt tudod, honnan indul? Gondolom csak kisgép, a nagy Siófoknál csak az utazómagasságot éri el. Honnan is indul? Meg hol száll le?

thoma24 2013.07.24. 20:27:56

@Igényes: Sajnálom, hogy vitatkozás helyett a hülyézés szintjére süllyedsz. Ilyen az, amikor az ember tudja, hogy a másiknak van igaza, és nem tud már érvelni: átmegy személyeskedésbe.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 20:28:27

@diggerdriver:

Beteg vagyok, s voltam kezelésen. Az, hogy konkrétan nem homokbeteg vagy pedó vagyok, az nem lényeges.

Bonjour 2013.07.24. 20:28:51

@Jess G: kár, hogy nem mentél. Köszi a tippet.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 20:31:26

@Bonjour: hm, nem tudom, ez a srác mondta, h van/volt arra egy kalapos brit faszi, aki eszméletlen arc, mindenki ismeri, aki nekivág egy ilyen túrának, v ott találkozik vele, jellemzően egy piros bottal, ernyővel járkál azt hiszem
h melyik országban azt már elfelejtettem
minden esetre nagy élmény lenne az biztos

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 20:31:52

@Igényes:

Én pedig mindent megnézek, legfeljebb gyorsan undorral abbahagyom a nézést. Amikor pl. tanulmányoztam a szexuális fetisizmusokat, egyes extrémebb verziók tanulmányozására 1 percet szántam csak, s ügyeltem, hogy ne legyen a gyomrom tele.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 20:33:24

@Bonjour: hát az attól függ, de Bp környéke tele van kisgépes repterekkel meg cégekkel, de gyakorlatilag egész Mo-n is rengetegen foglalkoznak ilyesmivel, h légi személyszállításra hánynak van engedélye azt nem tudom, de ettől még elvisznek pénzért is :-)
a fiam is szokott ilyen köröket csinálni, amikor otthon van

Igényes 2013.07.24. 20:33:28

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Én is sokáig úgy gondoltam, hogy akármit meg bírok nézni, aztán egy ismerősöm ajánlotta a Sodoma 120 napját. Na az nem ment. :)

thoma24 2013.07.24. 20:34:08

Emberek, Ti komolyan homók átszoktatásáról dumáltok itt?
Kár, hogy az ember szexuális orientációja nem betegség, hanem veleszületett adottság, mely nem csak az emberi, hanem az állatvilágban is jelen van. Mivel mindkettő jelen van a természetben, mindkettő normálisnak tekintendő. Így ezen vitátok témája okafogyottá vált.
Komolyan itt tart még ez az ország, hogy embereket szexualitásuk alapján ítélnek meg?! Több, mint elszomorító....

mommmmo 2013.07.24. 20:35:20

@DieNanny: igazabol nem nagy teljesitmeny nem valaszolni, mert mar tenyleg unom:)

Igényes 2013.07.24. 20:38:31

vöri mit bomlasztott már megint erre?

Mrs. Clayton 2013.07.24. 20:39:04

Álmos vezér lesz a Solyom első gépe, beszarok...

DieNanny CH 2013.07.24. 20:41:46

@thoma24:

Te, figyelj, ez Bircának magas labda, úgyhogy ilyen kérdéseket inkább ne tegyél fel... :-)

DieNanny CH 2013.07.24. 20:42:45

@Igényes:

Már nem számít! Valszeg éhenhalt...

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2013.07.24. 20:43:02

Kitalált statisztika, persze.

De nem is azoknak szól, akik elmentek, hanem akik itt maradtak.

DieNanny CH 2013.07.24. 20:44:57

@Jess G:

A légi utat meg Csaba királyfiról fogják elnevezni?

Azért már tényleg fura: ez az ország sem Vidámparkot, sem légitársaságot nem bír fent tartani... :-(

regress 2013.07.24. 20:47:59

minden fiatal visszatér.. látogatóba a rokonokhz

Mrs. Clayton 2013.07.24. 20:49:14

@DieNanny: nem csak ez, a csehek még időben átpasszolták a magukét a kínaiaknak
de a nyugati nagyok is szenvednek
sztem a sólyom továbbra is egy nagy faszság, hacsak nem vmi kormányzati megrendelést kapnak, de abból nem hinném, h megélnek

mommmmo 2013.07.24. 20:56:32

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: a baj ezzel az egesszel az, hogy ezek az emberek egesz hatralevo eletukben kuzdenek a "homoszexualitas demonaval"
es a nagy kereszteny akarmi csak annyit er el, hogy mivel az illeto a hajlamai ellenere hetero eletmodot folytat, ez az egesz mar nem egy egyen, hanem egy egesz csalad problemaja lesz.

Tehat nem igazan lehet az alkoholizmussal osszehasonlitani, ugyanis az alkoholizmus addig egy csalad problemaja, amig meg nem szunik, ez viszont akkor lesz egy csalad problemaja, amikor "kezeltek", szoval az illeto elkezd hetero szerepben kuzdeni a homoszexualitas demonaval.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.07.24. 20:57:23

Én arra tudok gondolni, ha kizárnak minket az EU-ból, vagy mi magunk lépünk ki, akkor féléven belül mindenkinek haza kell jönnie, aki nem kap munkavállalói vízumot!

Igényes 2013.07.24. 20:57:31

@Jess G: Egy álmos repülőgép? Na jól nézünk ki. És ha elalszik?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 20:59:24

@Igényes:

Én eleve nem nézek végig rossz dolgokat. Ezt a szokást 15 éve alakítottam ki.

Egyébként ebben a kategóriában a The Human Centipede a csúcs. Az első részt megnéztem, a másodikat már nem. Konkrétan az a történet, hogy az őrült tudós embereket egymáshoz varr.

tableno 2013.07.24. 21:02:02

@mommmmo: Én ugyan nem vagyok meleg, de balkezes igen. Nem is olyan rég még a balkezeseket próbálták erőszakkal "átszoktatni", mert "nem normálisak". A dolog mindenféle fejlődési rendellenességeket okozott az átszoktatott gyerekeknél, diszlexiát, dadogást, viselkedési zavarokat, stb. A balkezesség, ugyanúgy mint a homoszexualitás egyszerűen azt jelenti, hogy az agy másképp van "huzalozva". Ezt mesterségesen megváltoztatni nem lehet, csak mindenféle komoly problémákat okoz. A "gyógyult" homoszexuálisok között például kiugróan magas az öngyilkosok száma. Az egyik ilyen szekta vezetője nemrég coming out-olt és kért bocsánatot a sok kárért, amit okozott.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 21:02:16

@Igényes:
Én csak Kövérmadárral szoktam.
Olyan ánuszgyűrűje van hogy a szárazkolbászt felszeleteli:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:02:23

@thoma24:

Ki mondta, hogy embereket betegségük alapján ítél meg bárki is? Egy cukorbeteg lehet pl. buszvezető, egy süket varrónő, egy homokos mérnök, egy pedó meg jogász. Semmi gond.

Az állatvilágban rák is van, attól még a rák betegség.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:03:37

@tableno:

A homokos beteg megkínzása nem betegség, hanem bűncselekmény.

tableno 2013.07.24. 21:04:27

@Con Storm: Ez nem ilyen egyzerű. Akik már kint vannak, és van munkájuk, azok jó eséllyel simán kapnának munkavállalási engedélyt. Azok szívnák meg igazán, akik még otthon vannak, de mennének.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:05:22

@mommmmo:

A megoldás a szextől való tartózkodás is lehet. Nekem van homokos pap ismerősöm. Szerzetesi fogadalmat tett, de nem ment szerzetesrendbe, világi pap maradt.

tableno 2013.07.24. 21:06:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: De betegség. Szadizmus, vagyis szexuális perverzió. Persze emellett bűncselekmény is.

tableno 2013.07.24. 21:09:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Tehát "betegnek" minősített emberek ne lehessenek boldogok. Szép. És ha valaki kitalálja, hogy mondjuk aspisoknak ne lehessen gyerekük, mert azok érzelmileg sérülhetnek (bizonyíték ugyanúgy nem kell, mint a homokosok esetében)? Önként és dalolva lemondanál a tieidről?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:09:48

@tableno:

A szexuális szadizmus lehet betegség, d eitt nem látok szexuális motívumot.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:12:28

@tableno:

Ez nem úgy megy, hogy "valaki kitalálja".

A boldogság pedig nem mindnet felülíró érték. Mert ugye egy pedótól megvonod te is a boldogságot, pedig jól tudod, hogy csak serdületlen gyerekkel való szex számára igazi boldogság?

tableno 2013.07.24. 21:12:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Semmi szexuális motívum? Az, hogy sörösüvegeket dugott fel az áldozat seggébe, az szerinted micsoda?

tableno 2013.07.24. 21:15:36

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A pedókkal légyszi ne gyere. Értelmes ember belátja, hogy két felnőtt ember konszenzuális kapcsolata nem hasonlítható össze kiskorúak megrontásával. Ilyen alapon az ajándékozás is ugyanaz mint a fegyveres rablás, hisz mindkét esetben ellenszolgáltatás nélküli tulajdonátruházás történik.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.24. 21:17:22

Szerintem Birca ne bántsd már kérlek a melegeket.
Nálunk is van egy melegnek látszó pasi, de senki nem piszkálja amiatt, amilyen. Lehet, hogy nem is meleg, csak nagyon finom lelkű, én kifejezetten kedvelem is, mert ért a másik nem nyelvén is.

Igényes 2013.07.24. 21:18:03

@tableno: Ennyire nagyon szomjas volt?... Tényleg tab, már régen meg akartam kérdezni egy hozzáértőtől. Ha egy buzi seggébe beletörik a sörösüveg, hogy szedik ki a szilánkokat? Nem nagyon lehet ugye hozzáférni, ha szétvágják sem...

tableno 2013.07.24. 21:18:08

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Ez nem úgy megy, hogy "valaki kitalálja"." - de, pontosan úgy megy. Az az egyetlen különbség, hogy a homoszexualitás esetén a kitalálók ezt beleírták egy Biblia című könyvbe.

Parajpuding 2013.07.24. 21:18:38

A fideszmaffia 2010 óta folyamatosan hazudik és vízionál. Ez is éppen illik ebbe az irányvonalba. Nem fognak visszajönni, sőt még többen mennek el. És jól teszik.

tableno 2013.07.24. 21:18:59

@Igényes: Sehogy. Belehalt az illető. Ja, és nem önként vállalta a dolgot.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 21:21:05

@tableno: az hagyján, a saját haverjai ölték meg ilyen brutálisan, azért ez is kedves

thoma24 2013.07.24. 21:21:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: már eleve az, amire alapozod az okfejtéseid és az érvelésed, helytelen. Ezért dől össze az egész "kártyavár", amit a hozzászólásaidban megpróbálsz - sikertelenül - felépíteni. Még egyszer elmondom, hogy megértsd: a heteroszexualitás nem betegség (bár ez még nem bizonyított ;-) ). Szóval megnyugodhatsz, ebben a tekintetben nem vagy beteg.

Igényes 2013.07.24. 21:22:02

@tableno: Nem arra a konkrét esetre voltam kíváncsi, hanem általánosságban. Ha mondjuk véletlenül történik, és mindenki túléli. (Szigorúan az orvosi vonatkozásai érdekelnek.)

Igényes 2013.07.24. 21:23:04

@tableno: Jah bocs, tanato az orvos, nem Te. Folyton keverlek vele.

thoma24 2013.07.24. 21:24:15

@Parajpuding: egyébként miért jönnének vissza? Mire számít a kormány? A fiatalok, akik elmentek, nagy valószínűség szerint külföldön találják meg a szerelmet, ott maradnak a párjukkal, ott alapítanak családot. Látván, mennyivel stabilabb és jobb életük lehet ott, soha nem akarnak visszajönni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:28:02

@tableno:

Kizárólag társadalmi konvenció kérdése, hogy rossznak mondjuk a 14 éven aluliak szexét.

De vehetsz bármilyen más példát is. Pl. az exhibicionistát vagy a nekrofilt.

Mrs. Clayton 2013.07.24. 21:28:05

@thoma24: tudtommal az számít betegségnek, ami szerepel a who listáján és van bno kódja
szintén tudtommal a homoszexualitás nem ilyen
de lehet tévedek

urijimi 2013.07.24. 21:29:11

Ha igaz lenne, hogy minden második ember visszajön, akkor még nagyobb lenne a baj, mint most. Bevallottan 500ezer ember van kint. Ez azt jelentené, hogy az 500ezer kinn lévőhöz 1millió embernek kellett volna kimenni. A teljes népesség 10%-ának tevőlegesen el kellett volna hagyni az országot.

Igényes 2013.07.24. 21:32:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Pár száz éve 14 évesen már szültek a lányok. Az azt jelenti, hogy 13 évesen már megmászták őket, szóval....

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:32:48

@Jess G:

A homoklobbi ösztönzésére lett levéve a listáról, politikai és nem tudományos okokból. Még 10 év és leveszik a pedofiliát is.

KrisztinaKrisztina 2013.07.24. 21:33:36

@urijimi: Jujj, de jó meglátás!!!

Amúgy, ahogy Churchill mondotta volt: "...akkor hiszek majd a statisztikának, amikor magam hamisítottam..."

Mrs. Clayton 2013.07.24. 21:34:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: nem hinném, mert a társadalmi közmegegyezés a homoszexualitást többé-kevésbé elfogadja, míg a pedofíliát nem

thoma24 2013.07.24. 21:35:03

@tableno: ezek a tények támasztják alá igazán, hogy a homofóbok látens homokosok. Már bocs, de annál homokosabb dolog nincs, mint másik ember bizonyos testnyílásába sörösüveget feldugdosni...
ezek alapján képzelem mi mehet egy jobbikos vagy egy gárda gyűlésen :))))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:36:48

@Igényes:

A pedofilt az ilyen lány nem érdekli, őt csak serdületlen érdekli. Ha képes szülni, akkor már nem serdületlen.

Sokan keverik a pedofiliát és a fiatal csajok kedvelését, pedig a 2 nagyon más. Akinek tetszik egy 13 éves, már mestruáló, melles lány, az NEM pedofil. Példa: Polanskit mindig lepedofilezik, pedig nem az - szexelt tényleg egy 13 évessel, de egy eleve 17-nek kinéző 13 évessel.

tableno 2013.07.24. 21:38:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A 14 év valóban konvenció, viszont a pedofilt nem a hivatalos korhatár érdekli. A pedofil kifejezetten ivaréretlen gyerekekkel akar szexelni, az pedig nem konvenció, hanem orvosi-biológiai tény, hogy ezzel súlyos testi-lelki szenvedést, gyakran helyrehozhatatlan károkat okoznak. Akárhogy csűröd-csavarod, az érvelésed hamis marad.

tableno 2013.07.24. 21:40:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: na látod, még te magad is elismered, hogy hülyeségeket beszélsz! :)

Igényes 2013.07.24. 21:41:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Hát itt a 17 évesért is megbaszantanák, ha pedo, ha nempedo. Persze azért dugják őket, de leginkább a saját korosztályuk.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:43:30

@Jess G:

30 éve az is elképzelhetetlennek tűnt, hogy homokosok "házasodni" fognak, s aki nem ért egyet, az gonosz rasszista vallási fanatikus nácinak lesz minősítve, meg a demokrácia esküdt ellenségének.

Szóval erősödik majd a pedólobbi - Hollandiában és az USÁ-ban már szervezkednek erősen -, s lesz harc, "felvilágosító" kampány. Aztán majd jönnek a "jogvédők", az Amnesty, meg még tucatnyi hasonszörő szervezet. Majd lesznek "kutatók", akik majd kimutatják, hogy a szexualitás 3 éves kortól indul, s az emberi jogok sértése, hogy a szülő korlátozza kiskorú gyereke szexelését. Aztán egymás után fogják az egyes "haladó" országok csökkenteni a beleegyezási korhatárt. S az EU meg belírja új chartájába, hogy a pedó identitás diszkriminálása súlyos bűn.

S hirtelen az emberevő intoleráns nácik között találod magadat te is pedófób nézeteiddel.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:44:26

@Igényes:

Mo-n 14 év a korhatár. 14 évessel akár 60 éves is szexelhet szabadon.

Igényes 2013.07.24. 21:44:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Jó, de ezeket minden értelmes ember jószándékú bolondoknak tartja. Ami persze nem igaz. Egyáltalán nem bolondok.

afazekas 2013.07.24. 21:45:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Gondolom majd a lányoddal sietsz élen járni...

Mrs. Clayton 2013.07.24. 21:46:20

@tableno: és valószínűleg a szexuális izgalom csak pozitív mellékhatás, tekintettel arra, h maga az erőszak az igazi élvezet számukra
érdemes megnézni az X polgártártárs című filmet
egy orosz sorozatgyilkosról szól, aki végső soron pedofillá is vált
pedig csak az impotenciája miatti feszültséget vezette le gyerekek/nők fojtogatásával és hasonló formában , majd rájött, h ez szexuális kielégülést is okoz számára

Igényes 2013.07.24. 21:47:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Tényleg? Nohát. Mondjuk most hogy mondod, 16 rémlett. De az sem 14.

@Kovermadar: Bántja ezt az élet eleget, nézd meg a hozzászólásait. Tiszta neurotikus.

Btw, lassan hirdethetnénk a blogon egy "Találjuk ki, kinek milyen elmebaja van" játékot. Úgy látom, úgyis elkezdődött magától.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:47:42

@Igényes:

Én nem tartok elvből kapcsolatot se büszke homokossal, se büszke pedóval. Természetesem a jószándékú homokosokkal és pedókkal semmi bajom, s ilyeneket ismerek is: homokost többet, pedót csak egyet.

Igényes 2013.07.24. 21:48:29

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ha így folytatod, a végén kiderül, hogy egészen liberális vagy. :))

Mrs. Clayton 2013.07.24. 21:51:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ez hülyeség, soha senki sehol nem fog velük egyetérteni, erre semmilyen jel nem mutat, általános megvetés tárgya az, aki gyerekeket erőszakol meg, még a bűnözök sem kedvelik az ilyen embereket
pontosan azért, mert mint mondtam őket nem a szex mozgatja, hanem az h gyengébbet kényszerít valamire ocsmányra, a kiszolgáltatott helyzetet használja ki, szó nincs szexuális vágyról az esetükben
pl ha vki szadista és van, aki hajlandó vele ily módon szexelni senkit sem zavar, csinálják
de kiszolgáltatott személyt kényszeríteni soha, semmilyen körülmények között nem lesz megengedhető

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 21:52:55

@tableno: tamogasd mar meg magad a masik nickeden is,szeretjuk,amikor sajat magad gyozkodod elmehaborodott:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:53:44

@Igényes:

Nem, sok ideje 14. De egy ideig úgy volt, hogy heteroszexben 14, homoszexben meg 18. De a homoklobbi kiharcolta a megkülönböztetés eltörlését.

Az, hogy az USÁ-ban egyes államokban bűncselekmény 17 évessel is szexelni, egyszerűen nevetséges. A kedvenc esetem, amikor börtönbe kerül a 18 éves srác a 17 és fél éves barátnője miatt.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.24. 21:55:41

@Igényes:

Alapvetően az vagyok. A liberalizmus lényege az emberi jogok, a demokrácia és a kapitalizmus támogatása. Én mind3at erősen támogatom. Az, hogy Mo-n a liberalizmus szó szitokszó lett, az nem releváns - persze ebben egyes liberálisok is hibásak.

Mr. Waszabi 2013.07.24. 21:57:09

Seggagyú kormánypropaganda próbűlkozik a tények félremagyarázásával. Naná, hogy nem minden 8 általánossal emigráló számára sikerül a külhoni meggyökeresedés. De nem az számít,hogy az egyszerű szabolcsi munkanélküli erre adja a fejét, hanem az, hogy a diplomások, illetve a gimnáziumban tanulók jelentős része is. Mindezt nem előítéletként mondom a kevéssé képzettek tekintetében, de az is valóság, hogy aki nem ért semmihez, annak bárhol a világon csak az alja munka jut. Legkevesebb kell egy szakma, amiben gyakorlata is van az illetőnek, meg legalább egy nyelven habogni, hogy ne emberkereskedők áldozata legyen odakint. Ezen csak az segít, ha az illető legalább nyelvet tanul, meg megérti, hogy muszáj az adott ország jogrendszerét megismernie a bevándorlók, vendégmunkások tekintetében ahhoz, hogy érvényesüljön kint, anélkül nem megy.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 22:00:01

@Igényes:
Nekem a barátuszalapi mirigyem van néha felfogkozott állapotba...

Nálad mi a gond? :)

Igényes 2013.07.24. 22:03:47

@Kovermadar: Néha késztetést érzek mindenféle nemű és korú emberi lények teáskanállal való agyonverésére. Az súlyos?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 22:06:06

@Igényes:
Egyáltalán nem.
Akkor lenne gond, ha sosem éreznéd...

Igényes 2013.07.24. 22:14:56

@diggerdriver: Digger képzeld, egy segg lett az avatárod helyén.

Vadalmaaaaa 2013.07.24. 22:20:32

@tildy:):megse autista volt szegeny einstein? 5 percenkent uj hipotezis?:)) varjunk,amig dr mommo megalkotja a pontos diagnozist:))
Majd kiguglizza nekunk a tutit:))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 22:20:51

@Igényes:
...de micsoda segg. Ráülne a számra azt hinném az Isten nyúlt le értem:))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 22:21:59

@Kovermadar:
Hát ha még tudnám hogy ki az említett úr...

Igényes 2013.07.24. 22:32:58

@diggerdriver: Előtte azért szerintem éheztesd pár napig. ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 22:50:30

@Igényes:
El tudod Te képzelni azt a szimbiózist 69-es pozítúrában?

Kacorlakk 2013.07.24. 23:17:55

Na, mindent elolvastam.
Ma kár volt.
Egyrészt: az államtitkárok nyilatkozatait már önmaguk sem veszik komolyan.
Másrészt: úgy látom, megint a heti rendes kimenőjüket töltik az elmeintézet ápoltjai, s vannak, akik még nem ismerik őket.

Kacorlakk 2013.07.24. 23:24:17

@Bonjour: Ez a hozzászólásod nagyon tetszett.

Kacorlakk 2013.07.24. 23:29:40

@Igényes:
"@diggerdriver: Digger képzeld, egy segg lett az avatárod helyén. "
Az a baj, lassan a szája helyén is, kár, egy hónapja még nagyon vártam a hozzászólásait, ma már nem nagyon van mit.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.24. 23:35:23

@Kacorlakk:
Miről maradtam le? Te vagy a többedik, aki ezt mondja, de nekem semmi egetrengető agymenés nem tűnt fel. Aztán lehet pont akkor maradtam ki a beszélgetésből :)

Vagy már olyan hülye vagyok, hogy az sem tűnik fel, hogy én vagyok a hülye? :)

Wasquez 2013.07.24. 23:41:00

Igen, vissza. Az itt hagyott cuccaiért, amit elsőre nem tudott magával vinni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.24. 23:41:53

@Kovermadar:
Na, hol a kiwi?
Igaz, kettőtöknek is volt avatarnak.
Azt tudtad hogy a testméretéhez képest a kiwinek van a legnagyobb tojása?
Egyet tojik de az brutálnagy.

Kacorlakk 2013.07.24. 23:46:08

@Kovermadar: Nem történt semmi különös. A trollok bepróbálkoztak, volt, ki komolyan vettő őket, de mommmmo? állta a sarat.
Aztán a szokásos, de hiba volt erre áldoznom az estémet. Az én bűnöm, választhattam volna értelmesebben is programot.
Néha nagyon jó végéigolvasni. Emberi jellemek kobontakozása, információáradat, humor, minden együtt van. Ma nekem nem jött be, lehet az én hibám is...

pappito · http://pappito.com 2013.07.24. 23:47:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Jellemzően egy árva hangot nem szól társaságban, magányosan eszik/iszik, de amikor felmerül az ő egyik témája, akkor feláll, s elkezd órákig beszélni."

hehe, ez hagyma :)

lpt1 2013.07.24. 23:47:24

@tilmir: Svejcióra pontossággal.

Nzoltan 2013.07.24. 23:54:13

@tilmir: Azt itthon sem. Aláírsz, hogy HHH-s vagy és egyáltalán nem kell költened a sulira. Sõt az étkezésre ës a ruházkodásra sem.

Nzoltan 2013.07.25. 00:10:39

@mommmmo: Ott a probléma, hogy míg a magyarok többsége álló faszt rajzol az órán,addig a kisebbség egyes tagjai demonstrálják is azt a lányoknak. Megtörtént eset.

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 00:15:25

@Jess G: "mint tegnap megtudtuk a zéladniak meg a birkákhoz vonzódnak"

ez sajnos nem helyi sajátosság, hanem a birkatartás velejárója, a jelenség igen jól ismert Mo-n is, a balkánon, a brit szigeteken és ausztráliában is. Mindenhol ugyanaz a vonatkozó vicc a csizmaszárról és a "bár főzni is tudnál" viccnek is megvan mindenütt a helyi megfelelője. Rideg környezet, magányos birkász, csinos, puha, méretben pont stimmelő állatok, akik nem tudnak panaszkodni... :)

Nzoltan 2013.07.25. 00:16:39

@thoma24: Nem értem a problémát, hiszen mindenhol így van a világon.

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 00:19:15

@Jess G: a Khivától keletre valóban nagyon jó volt, színes és érdekes, a délamerikai útját pár poszt után meguntam. Egyébként Uj Péter 444 nevű webes izéjében dolgozik, khm, újságíróként, korábban indexes volt.

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 00:29:31

@diggerdriver: "Azt tudtad hogy a testméretéhez képest a kiwinek van a legnagyobb tojása?"

és azt tudod, hogy neki van a legrövidebb csőre?

2013.07.25. 00:43:38

Ma látens pedo és homofób mánia nap volt (többek között). Ilyesztően mélyre süllyedt a szinvonal. :(

2013.07.25. 00:48:48

Na, találtam egy vedret, megyek, hányok egyet....

2013.07.25. 01:53:25

@cougarcat: ezek Maxval kedvenc temai. Amikor ilyen van, jobb, ha atugrod azt a 100 bejegyzest.

2013.07.25. 02:03:24

@Bonjour: akartam neked irni tegnap, de tul faradt voltam. Jo, hogy ennyire letisztult es eros az identitasod. Sajnos, nekem nincs ilyen, de mindig irigylem, akinek van.

2013.07.25. 02:04:34

@charlieharper: marmint, a magyar identitasod

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 02:11:26

Látom tökkencs ma megint elszólta magát :)

2013.07.25. 02:17:57

@pappito: ma konszolidalt volt.

Bonjour 2013.07.25. 03:26:11

@charlieharper: szia, Ööö...köszi, de kicsit elgondolkodtam. Nekem nincs magyar identitásom azt hiszem, hiszen írtam már, hogy vagyok én több nemzet fia is. Pont itt feljebb írtam valami szerelmesregényt, hogy tkp. szeretem Mo-t, de ne legyen mar ciki átlépni a határt. Ha megtagadnám a múltam, nem lennék összhangban magammal. Néha panaszkodik az ember, de most őszintén: ha megöregszik, nem az van, hogy a legrosszabb sorsú ember is elsírja magát a ház előtt, ahol felnőtt, ha évekig, évtizedekig nem látta. Nosztalgiát, szeretet érez, mert ez ő maga, nem tagadhatja meg. Erről szól a Sorstalanság is, én még a hájp előtt olvastam, és ledöbbentem hányan félreértik, amikor divatba jött a díj miatt.

Sajnos a rokonaim egy jelentős része elment a II VH előtt, után, pedig korábban bevándoroltak. Jellemzően anyagi okokból mentek el, illetve egy ágamon kicsit B listásak voltak a nemesi gyökerek és viszonylagos jólét miatt (pedig ez volt az észak-olasz ágam).. El is vettek mindent, akkor egy részük ex-Jugóba mentek, vállalkoztak, de nincs kapcsolat, nagyanyám itt maradt, bele is rokkant.

Joccaka

dennisthemenace 2013.07.25. 07:05:28

Térjen vissza a jó kurva anyjuk arra a szeméttelepre.

dennisthemenace 2013.07.25. 07:07:40

@Mr. Waszabi: Csak az a kulonség, hogy az alja munkaból is meg tud elni és minden lehetosege megvan, hogy fejlodjon, elobbre lepjen.

kifordított nagyanyó 2013.07.25. 07:32:30

Maximum egy kis időre térnek haza,aztán már mennek is vissza.

betütészta 2013.07.25. 07:41:53

Igen vissza fogunk jönni !!!
Mert az orbánckormánynak minden szava igaz!
- "nem lesz tandíj!"
- "megvédjük a nyugdíjakat, a pénztárakat!"
- "véget vetünk az oligarchák uralmának!"
- bankadó, csekkadó, közműadó, tranzakciós adó, cafeteria adó, chips adó, jövedéki adó, áfa emelés stb. (sum=36)
Igen, ezt akarjuk! Ezért fogunk visszajönni!!!

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.25. 07:43:20

@pappito: hm, az újságírás ilyen jól fizet?

Void Bunkoid 2013.07.25. 08:03:24

@nincs_itt: elzést a kései válaszért, habár én is vigyorogtam az afazekas felhasználón, de a két példád nemjó, mert az audikat speciel itthon, Győrben rakják össze, notebookot meg Tiszaújvárosban, meg még több vidéki városban is (de lehet már Mo-n nincs foxconn gyár, mert mind elment csájnába) :)

Mrs. Clayton 2013.07.25. 10:00:03

@pappito: koszi, erre tippeltem volna marmint h ujsagiro, a hatter reven ertem h h engedhette meg maganak, nem anyagilag persze, 3 m annyira nem nagy penz

Kacorlakk 2013.07.25. 10:56:41

@tilmir: HHH = halmozottan hátrányos helyzetű

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 11:16:20

@diggerdriver: ez amolyan ornitológiai vicc, a csőrt a hegyétől az orrlukig mérik (csőrhossz) de a kiwinek a csőre hegyén vannak az orrnyílásai, hogy amikor turkál a földön, akkor jobban érezze a kukacszagot :) Úhgyogy annak ellenére, hogy milyen hosszú a csőr, mégis egyike a legrövidebbeknek :)

marosy 2013.07.25. 12:09:14

@Határátkelő
Bármennyire veritek a nyálatokat és a picsátok Romániát nem fogja meghaladni a külföldön dolgozók létszámában Magyarország.
2 millió román dolgozik nyugaton. Ti meg veritek a picsátokat az 500 ezerrel. Ennél job liberálbolsevik és judeonáci propagandát kellene felhozzatok 2014-ben, ha nyerni akartok, seggfejkéim.

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:57:42

@Bonjour: az lenne az erdekes cikk am,ugye?
Jo lenne,ha valaki megirna kik jonnek a helyunkre,meddig maradnak,hova tavoznak,mit gondolnak az orszagrol
Remelem valaki megirja azt is

afazekas 2013.07.25. 16:49:14

@diggerdriver: Sztem nem vagyunk mi haverok...

PannonBoy 2013.07.25. 23:02:51

@mommmmo: Maxval állandóan a melegeken lovagol...azaz nem tud leszakadni a témáról.
Emiatt van már hányingerem a magyaroktól...

PannonBoy 2013.07.25. 23:07:14

Szerintem igencsak ferdítenek mind a kormány, de még a KSH részéről is. Bizonyára többen vannak kint, és ne felejtsük el a gazdaságilag inaktívakat is (pl. gyermekek, tanulók).
Ugyanakkor abban tényleg igaza van, hogy van oda-vissza mozgás.
Valószínűleg nem lenne ennyi elvándorló ha végre rend lenne ebben az országban.

dennisthemenace 2013.07.26. 08:06:58

@marosy: A huszonhárommilliós Románia meg a kilenc és fél milliós Magyarország kozott van kulonbség, kis matekzseni.

marosy 2013.07.26. 17:17:30

@dennisthemenace: Az utolsó népszámláláskor 19 millió volt a román lakosok száma, okoska. Kivándoroltak száma:
Magyarország 5.2 %
Románia 9.5 %

Tanulj meg számolni, "matekzseni".

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása