oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. május 02. 06:53,  London egy piros busz volánja mögül 325 komment

2013. május 02. 06:53 Határátkelő

London egy piros busz volánja mögül

Nagyvárosban buszvezetőnek lenni a világon sehol sem leányálom. Szidja őket az utas, szinte állandó az ellenőrzés, miközben naponta sok órát kell eltölteni a forgalomban, lehetőleg mindenkire vigyázva. Persze sok kritika is éri őket, gyakran nem is teljesen jogtalanul. Ugyanakkor nagyon érdekes belelátni az életükbe és a munkájukba. Ma egy ilyen írás következik László tollából.

London double decker cím.jpg

„2009 óta vezetek buszt Angliában, 2011 óta Londonban. Nyelvtudás nélkül vágtam neki Angliának, végigjártam a szamárlétrát, majd egy piros emeletes busz volánja mögött kötöttem ki.

Egy távoli ismerőshöz érkeztünk, aki szállást intézett, a munkára pedig azt mondta, az lesz, nem kell izgulni, persze mi azért izgultunk rendesen. Mivel az angol nyelvvel gondjaink voltak, ez az ismerősünk (azóta már barát) segített elintézni a papírmunkát, bankszámla ügyintézést, meg ilyesmit, majd néhány héten belül kaptunk munkát egy McDonald's-ban.

Na, ez 30+ éves fejjel nem túl kellemes, 20 év alatti munkatársak, szendvicskészítés nagy tempóban, a nyelvet csak makogja az ember, és a többi. Szerencsére rövid időn belül találtunk munkát egy Tescóban éjszakai árufeltöltő munkakörben.

Ez emberesebb munka, felnőttek között, viszont nyelvtanulásra kevésbé jó, mint a Meki, ugyanis míg az első munkahelyünkön folyamatos kapcsolatban voltunk a kollégákkal, ha időnk engedte, próbáltunk beszélgetni, a Tescóban ez nem ment.

Ott mindenki egy sort vagy részleget csinált egymaga, a legközelebbi munkatársa egy sorral arrébb volt, szóval a kommunikáció nagyon minimális volt. Mivel az előbbiek igen sz*r melók, ráadásul a fizetés sem csúcs, az egyszerű jó munkásember erős késztetést érez a továbblépésre.

Ez serkenti a nyelvtanulás sebességét, mi például még magántanárhoz is jártunk, igaz nem túl gyakran, drága volt, ráadásul nem is értettünk teljesen egyet a tanár munkamenetével.

Végre láttam napfényt

Nagyjából kétévnyi kemény éjszakai árufeltöltő munka után éreztem úgy, hogy meg kell próbálnom találni egy buszos állást. Elsőre egy farmra jelentkeztem ahol a vendégmunkásokat kellett volna kivinni a földekre dolgozni. Ide fel is vettek volna miután levizsgáztattak újra vezetésből.

Ez abból állt, hogy hívtak egy vizsgabiztost, akivel vezetgettem, illetve különböző mókás tolatásokat kellett végrehajtanom, szerencsére ezek a vizsgák sikerültek.

Végül is nem itt helyezkedtem el, mert a rossz idő miatt késett a szezonmunka kezdése, közben pedig találtam egy kisebb magán cégnél munkát ahol egy 20 perces tesztvezetés után iskolabuszon illetve a 403-as Newquey-Truro Expressz vonalon dolgoztam egy lerúgott Mercedesszel 8 font körüli órabérért.

Ez a pénz még vidéken sem mondható túl soknak, de örültem, hogy a Tescót ott tudtam hagyni és végre vége lett az éjszakázásnak láttam a napfényt, meg ami ezzel jár, például pótoltam a 2 éves D vitamin elmaradásom.

Eközben a feleségem is talált nappalos munkát idősápoló munkakörben, ami keresett munka és így jobban is fizetett, mint a Tesco, szóval jó irányba haladt az életünk. Családi házat béreltünk, ami nem megszokott itt a bevándorlók között, a legtöbben szobát bérelnek, leginkább anyagi okok miatt. Így azonban nem tudtuk a tervezett pénzt félre tenni, azaz nem úgy alakult a dolog, ahogy terveztük.

A londoni lehetőség

Aztán egy szép napon olvasgattam az újságot és 11-18 fontos órabért kínáltak londoni buszvezetőknek. Jelentkeztem, mint később kiderült egy közvetítő céghez, ami szerencsére nem a munkásoktól húzza le a pénzt, hanem egyszeri juttatást kap minden kiközvetített sofőr után.

Rövid egyeztetés után kaptam időpontot az első interjúra, amit figyelembe véve a 300 kilométeres távolságot, úgy oldottunk meg, hogy egy barátomnál aludtunk előző éjszaka Londonban, reggel irány be a cég központjába, majd délután busszal vissza vidékre.

Az első interjú után jött a második, ahol már tesztek is voltak, orvosi vizsgálat ilyesmik. Azóta a feleségem is lerakta a jogsit aminek a költségeit a vállalat állta neki, így már egy helyen dolgozunk.

Jól vagyunk fizetve

A mai írásom egy decemberi bejegyzésre reakcióként született, amiben erős kritika érte a londoni buszvezetőket. Lévén magam is egyikük, ezért megpróbálok válaszolni az abban az írásban felvetettekre.

Tény, hogy jól vagyunk fizetve, ahol én dolgozom, ott 13-19 font között mozog az órabér, nyilván a sima hétköznap a 13, a hétvégi túlóra pedig a 19, és igen nem nagyon iparkodunk a reggeli illetve a délutáni csúcsforgalomban, később leírom miért.

Azonban az esti órákban van olyan útvonal, ami 36 buszmegállót érint és 25 percet kapunk rá. Persze nem kell megállni minden megállóban, de ezekben az órákban kihasználjuk a buszaink határait, természetesen a KRESZ szabályait betartva, esetleg minimálisan megszegve.

Szóval padlógáz a két megálló között, majd olyan fékezés, aminél az utasok még épp nem esnek el. Pont a Határátkelő egy régebbi posztjában írta valaki, hogy a londoni buszosok nagyon agresszívan vezetnek, de ezt az emberek megszokták, ez ugye éles ellentétben áll a te tapasztalataiddal. Ez pedig azért van, mert teljesen helyzetfüggő, hogy a sofőr menyire iparkodik, első a biztonság.

Ez a három tonna a fejünk felett semmin nem változtat, buszos tempót alapul véve ugyanolyan gyorsan lehet vele kanyarodni, mint a single deckerrel, nyilván extrém körülmények között, mondjuk egy versenypályán előbb borulna az emeletes mint az egyszintes busz.

Kész állatkert

Otthoni kollégáknak (akik közül többen gondoltak arra, hogy kijönnének ide dolgozni) mutattam pár videót az itteni busz fedélzeti kamerájáról. Szinte mindannyian meghátráltak. Nem mintha nem tudnák megoldani, de ha otthon is elvannak, van munkájuk, nem kockáztatnak, nem jönnek egy állatkertbe.

Tény, hogy én 10 év balesetmentes vezetés után érkeztem meg ide és az első napokban megizzadtam rendesen, úgy éreztem magam, mint valami kezdő úrvezető.

A londoni buszvezetők képzése a világ élvonalába tartozik, nem sok városban fordul elő az, hogy a padka és a busz közé befurakodik egy biciklis, a másik oldalon egy másik megy a busz mellé, tehát bármelyik irányba mozdulsz, simén elütheted valamelyiket.

Amiért azonnal kirúgnak

Ha a telefont előveszed a fülkében, azonnal kirúgnak. Bármikor felszállhat három különböző szervezet (DSA/DVLA, TFL, és a Vállalat) egy-egy ellenőre civilben, azzal a feladattal, hogy hibát találjon a munkánkban.

Ezenkívül a sofőrt minimum két kamera figyeli, az egyik úgy, hogy a műszerfal is látszik, bár ez nem is lenne fontos, mert a buszokban amúgy is mentik az adatokat, emellett pedig van egy Driving Assist nevű, a gyorsulási erőket mérő mókás kis szerkezet is.

Ezeken kívül persze ott van még a kedves utas is. Anglia a feljelentők országa, szerintem itt durvább a helyzet ebből a szempontból, mint anno a III/3-mas korszakban otthon.

Teljesen normálisan vezetsz, az utas egyik kezében három szatyor, a másikkal a telefont tartja a füléhez, közben megpróbál lejönni a nem kicsit meredek emeleti lépcsőről a mozgásban lévő buszon. Természetesen elég hamar „leér" majd, feljelenti a céget kártérítést követelve, a sofőrt pedig felfüggesztik az ügy kivizsgálása időtartamára, pedig nem is csinált semmi rosszat.

Vagy amikor az iskolás gyerek nem akar iskolába menni, a busznak kell egy erősebbet fékezni, a sofőr megkérdezi az utasoktól, hogy mindenki jól van-e, amire mindenki azt válaszolja, hogy persze, semmi gond, mehetünk tovább, majd az iskolában a gyerek azt hazudja, hogy beütötte a fejét, aminek semmi látható nyoma sincs, de legalább hazamehet Playstation-özni. A sofőrt ismét felfüggesztik, plusz írásbeli figyelmeztetést kap, amiből három elég a kirúgáshoz.

Botrányos sávok

A már említett posztban felmerült a „2500 mm-es busz a 2510 mm-es sávban" kérdése. Ez a legmókásabb. Angliában a sávok felfestése botrányos, szerintem itt nem létezik szabvány a minimum szélességre.

Csak egy példa (tudok jó sokat): két párhuzamos, egy irányban haladó sáv megy, majd jön egy gyalogátkelőhely. Ezeknél középen van egy pici járdasziget, ahol hirtelen csak másfél sáv lesz, itt már nem fér el két teherautó vagy busz egymás mellett, de sokszor még egy busz és egy személyautó sem.

Mindez úgy, hogy semmiféle előzetes felfestés vagy tábla nem jelzi ezt a mókás kis sáv összeszűkülést azon kívül, hogy a járdasziget előtt 2 méterrel megszűnik a szaggatott vonal.

Természetesen a személyautós nem fog lassítani, főleg ha turista, nem is sejti, hogy ekkora baromság létezik a földön. Ha úgy alakul, neked megy oldalról, amiért a KRESZ szerint téged is meghurcolnak, mert itt létezik a „mindkét fél hibás" jelenség. Szóval mi vigyázunk mindenkire...

A sebességről

Szóba került az is, hogy nem lehet minket kibillenteni a 20-30-as sebességből. Nappal közepes vagy erős forgalomban főleg a belsőbb kerületekben biztos, hogy nem. Rengeteg oka van.

Például a biztonság. Naponta kettő(!) busz vs. gyalogos/biciklis ütközés történik Londonban. (Az alacsony sebesség ellenére.) Megállóból, lámpától elindulás előtt négy lépésben nézelődünk: bal-jobb tükör, magunk mellé jobbra le a holt térbe, majd ismét bal tükör.

Sajnos még ez sem mindig elég a fülhallgatóval a fülében a piros lámpán körülnézés nélkül alapból áthajtó biciklisek megvédésére. A gyalogosok sem a lámpát nézik, hanem hogy én a busszal állok-e, ha igen mennek, amikor kiengedem a féket és ezt meghallják, szaladnak, de minimum kettő még lelép. Ennek oka számomra felfoghatatlan.

London double decker bringással.jpg

Előírások, menetrend

Londonban kétfajta buszvonal van: a Low Frequent (ritka) és a High Frequent (gyakori). A High Frequent a 15 percnél sűrűbben közlekedő vonalak (8-12 perc), ebből van több, a Low pedig értelemszerűen a 15 percnél ritkábban járó járatok.

Minden buszban van helymeghatározó, ami a TFL-nek küldi, hogy a menetrendhez képest milyen időben mentünk, hol álltunk meg, stb... Minden buszban van iBus kijelző, ami a sofőrnek mutatja, a menetrendhez képest vagy az előtte haladóhoz képest a helyzetét. Low-nál időt mutat (plusz/mínusz), High-nál pedig követési távolságot egy helyes kis ábrán.

Az első dolog, amit megtanítanak, hogy bármennyit (!) késhetünk, de maximum négy és fél perccel mehetünk korábban. Ezt egyes cégek 2:30-ra csökkentenék, hogy még véletlenül se lépjük át a TFL-es határértéket, mert azért pénzlevonást kap a cég.

Ha a sofőr sietne is, a controller látja, hogy éppen hogy áll és azonnal rászól rádión, ekkor van az, hogy a busz áll a megállóban 2-3 percet, az utas ideges, a sofőr meg nem tud mit tenni, hisz ő csak követi az előírásokat, illetve az utasítást.

Talán mégsem vagyunk annyira megfizetve?"

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: tömegközlekedés London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr545258489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NIKI LAURA 2013.05.02. 07:05:44

Biztos az erdélyi buszsofőr is ír egy kolozsvári blogján,milyen klassz lehet a Mecsek Volánnál dolgozni...
Folyamatosan arra gondolok,vajon mi visz rá embereket,hogy cig...ny módra éljenek sok evet külföldön,egy picivel több fizetésért,amit persze el is költenek a sokkal nagyobb rezsire..

orange85 2013.05.02. 07:25:13

@NIKI LAURA: tudni kéne mennyit keres itthon egy buszsofőr, szvsz nem üti meg a nettó kilót.az a pici fizetés különbség nem is olyan pici.
a rezsi meg a lakbér nagyobb de több is marad a fizuból.kedves poszter:sikerül ebből a fizuból félrerakni?mellesleg fasza kis írás!

Eino81 2013.05.02. 07:40:08

Élvezetes írás, jó ilyen szemszögből is látni a dolgokat. Biztos zavaró elsőre, ha az ember a jobboldali közlekedésre áll be, és aztán a bal oldalon kell hajtania, időre, felelősséggel. Le a kalappal előtte!

Len.Mag 2013.05.02. 07:41:11

@NIKI LAURA: @orange85: Én úgy vettem ki, hogy amikor a családi házat kibérelték, akkor nem nagyon ment a megtakarítás, de utána mentek mindketten Londonba, jobb fizetésért.
Szerintem pár év átmeneti "cigány-élet", ahogy te hívod, megéri azt, hogy utána az azelőtti színvonal fölé tudsz lépni.

La Pantera 2013.05.02. 07:45:40

nagyon jó írás volt, további sok sikert kívánok a párnak. Én is utaztam double deckeren, hát az a kis lépcső életveszély...:)

tableno 2013.05.02. 07:51:35

Nagyon érdekes írás, az ilyenekért érdemes ezt a blogot olvasni! Ezek után nem vagyok biztos benne, hogy egy utasszállító repülőgép pilótájának lenni annyival nehezebb lenne, mint Londonban buszt vezetni, lehet hogy László arra léphetne tovább... :)

orange85 2013.05.02. 07:52:00

@Len.Mag: én úgy olvasom hogy nem a legolcsóbb bérlési formát választották azért nem ment a spórolás.
de hát a poszter nem ijedt meg semmitől és ez a lényeg mert most sokkal jobban élnek.kicsit pengeélen táncolós melónak tűnik,bármikor felfüggeszthetnek,én csak remélni tudom innen hogy a stressz nem öli meg az emberkénket

NIKI LAURA 2013.05.02. 08:00:32

@tableno: ..erre azért ne vegyél mérget:)

Buszozas,Tgk vezetés pár hónap tanulás,de amíg a eljutsz a zéró to hero,azaz. Vitorlázástól az airlines transport pilot licencet-íg sok evet tanulsz,és vagy 15 mill Ft.

Len.Mag 2013.05.02. 08:01:36

@tableno: Ott nincsenek vonalak, sem biciklisek! :D Illetve ha ilyesmit lát, akkor baj van

@orange85: Bizony, bizony, a stresszfaktor masszívan ott van. Egyik ismerősöm Olaszországban buszsofőr, vidéken (!), és tavaly szívrohama volt. (Bár ott egyéb probléma is szerepet játszott szerintem.) Pár hónap irodai papírtologatásra volt ítélve, de aztán visszaengedték a volán mögé. Aminek örül, mert így jobban keres.

tableno 2013.05.02. 08:29:04

@NIKI LAURA: fölösleges magyarázkodnod, én mindenhez értek, ugyanúgy, mint te! :P

vladx 2013.05.02. 08:32:25

a pirosban átmenésnek egyszerű az oka. a gyalogos abszolút nem kedvezményezett itt. megnyomod a gombot és vársz minimum 10 percet, de sokszor többet. nagyon logikátlanok a lámpaprogramozások, ezért ha nem jön semmi, az ember átmegy. persze ebből olykor adódik gond, de itt ez a módi

nyuszigonosz 2013.05.02. 08:34:26

Jó volt olvasni ezt az írást! Érdekes és olyan pozitív.

pappito · http://pappito.com 2013.05.02. 08:34:40

@NIKI LAURA: cigány élet? buszt vezet ecsém, nem a trágyaszórót húzgálja, felelősség, emberéletek meg minden... szóval kicsit vegyél vissza

pappito · http://pappito.com 2013.05.02. 08:35:27

amúgy meg tetszett a poszt, tárgyilagos és magyarul van. big riszpekt.

Peter_73 2013.05.02. 08:36:10

Tetszik az írás!
Érdekes látni, hogy nincs új a nap alatt.
Amit itt olvastam az "szinte" centire ugyanaz mint itthon egy átlagos napom a 86; 20E; 30; 196 vagy bármelyik csuklós vonalon.

Köszi az első kézből való hiteles infókért; ezzel is megerősítve, hogy jó döntést hoztam hogy néhány hónap és átülök a piros buszra én is.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.02. 08:40:25

Végre valaki, aki be tudja mutatni az életetét. A többiekből sem a szándék, a képesség hiányzik.
@NIKI LAURA: te érted amit írsz? Fektethetnél nagyobb hangsúlyt az empátiára: kommented mások fogják elolvasni, nem elég, ha te tudod mit akartál közölni.

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 08:41:42

@Peter_73:
Hu, az csak döntés kérdése?
Felvettek mar?
Volt assessment?

tucano 2013.05.02. 08:44:37

@NIKI LAURA: mi a baj a "cigány élettel"?
Ha jól értem akkor te a szegénységet nevezed így?

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 08:55:19

@NIKI LAURA:

13 fontért buszt vezetni elég "kiralysag".
A 13 font kétszerese a minimálbérnek
13 fontot nem nagyon keres senki, ideértve a managereket is.
A buszosok mondjak egyébként mindig hogy a legnagyobb probléma az előállat szállítmánnyal van mindig.

Peter_73 2013.05.02. 09:00:05

@dirtyfreebird:
Igen. Első lépésben(!!!) döntés kérdése szerintem.
Ez a döntés már megszületett és most a kivitelezési időszak tart.
De a kérdésedre is válaszolva; nem, még nem vettek fel. És most hurrá optimizmus jön: TUDOM, HOGY SIKERÜL!
Miért? Mert AKAROM.
Most ott tartunk hogy nyeltanulás, előkészületek, infók gyüjtése minden csatornán és az itthoni dolgok lezárása.

váj mí 2013.05.02. 09:01:39

Huhh azok a lépcsők az emeletes buszokon! Szűk is, meredek is .. kéz- és lábtörést!
Mna, buszsofőr, az nem lennék. Van egy BKV-s ismerősöm, a =-es vonalon járt évekig, aztán átkérte magát egy kevésbé stresszes vonalra.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.02. 09:03:37

@Len.Mag: akiket en lattam, azoknak kb 1 even belul sikerult elorebb lepni. Ertsd elso egy evben tarsberlet, majd sajat albi.

Amugy jo poszt:)

Seang Lee 2013.05.02. 09:03:45

Jo reggelt, kedves kommentelo, remelem nem te voltal a Fulham Palac Road-on az a kedves buszsofor aki a leszukolo ut ellenere vagy 60km\hr-val elhuzott mellettem es felkent a magas padkara csak azert hogy utana 5 m-rel elottem satufekezzen a megalloban... vagy aki a Chiswick High Street-re kikanyarodva a buszsavban (busz kikanyarodaskor meg sehol) de erdekes modon 5 mp-el kesobb mar a seggemben, szinten rohamtempoban beeloz hogy az elottem levo buszmegalloban satufekezzen es egyuttal ugy megalljon hogy ne tudjak mellette elmenni es meg kelljen allnom, le kelljen szallnom a biciklirol. 9 honapja biciklizek Londonban, elvetve talalkozni rendes soforokkel is, de sajnos nagyon sok a szenya, ebbol csak 2 pelda fentebb. es nem, nem hallgatok zenet biciklizes kozben es igen, sisakot es high vis dzsekit es high vis taska covert hasznalok. amikor ilyen buszos kalandokba keveredek azon tunodom hogy ez megeri a buszsofornek? elut engem, pl a fulham palac road-on tok egyenesen megyek, nyilvan az o hibaja ha felken a padkara... nem vesziti el az allasat ha az o hibajabol balesetet okoz? gondolom van biztositas de legyszi nyugtass meg hogy van retorzio!! (pl veszitse el az allasat aki rohadt bunko a biciklisekkel) nem altalanositok mert en is szoktam vezetni is es tudom milyen nemely biciklis es gyalogos, mint ahogyy nem ehet mondani hogy minden buszsofo egy angyal lenne. es nem vagyok rasszista de -tapasztalatok alapjan- az indiai busz es cab driverektol mentsen meg az isten...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.02. 09:05:06

@vladx: amikor kijottunk nekem is ez tunt fel. Azt hittem Nyugat_Europa, szepen mindenki betartja a zoldet. Aztan a lopikulat. Nagyon sokkolo volt.

Seang Lee 2013.05.02. 09:06:27

eh, nem sikerult a fogalmazas: natehat: kikanyarodok a forgalmas utra a busz savba ahol meg messze a busz, de par mp mulva megis mar mogottem van (biztos lassan jott....) es leeloz es besatufekez elottem. lovely.

orange85 2013.05.02. 09:07:41

@Peter_73: nem biztos hogy kell ekkora direkt optimizmus, még a végén begörcsöl valamid :-).gyakorlott buszvezető vagy,tanulod a nyelvet,a buszvezető meg mindig kell.egyenes utad van,relax!

TilosazA (UK) 2013.05.02. 09:11:57

Apukám Bp-en buszsofőr, ő minimálbért kap érte, plusz juttatások. Annyira nem buli, de ő szereti, mert szeret vezetni. Vannak sztorijai.
A budapesti közlekedési viszonyokat ismerjük ugye...mi februárban voltunk otthon, és az angliai nyugis vezetési stílussal az első két napban majdnem megőszültünk. Annyira hozzá lehet szokni, hogy itt Manchesterben nyugodtabban vezetnek, figyelmesebben, és nem erőből.

váj mí 2013.05.02. 09:12:57

@tildy:): Németországban kellett volna jönnötök, ha ilyesmikre vágysz ;). Tényleg figyelni kell, hogy gyalogosként hol ácsorogsz a járdán. Ha egy zebra közelében bambulsz, arra ébredhetsz fel, hogy hosszú kocsisor áll, és vár, hogy mikor mész már át a fenébe a túloldalra.

Hm, van egy olyan érzésem, hogy ez a külföldi BKV-figyelő napja lesz.

Seang Lee 2013.05.02. 09:13:33

retorziora otlet: pl a kormanytol tuntetesekkel kizsarolt beremeles elvetele (pl olimpia elott, de lehet azok akkor epp csak a metrovezetok voltak) par honapra es visszaredukalasa minimalberre :) ambar kutyagoltam en mar orakat a meloba mert a buszsoforok tuntettek a nagyobb berert... mit ad isten pont a Battersea buszgarazs mellett,, ahol ott volt a sok sofor a tablaikkal, eszegettek a snack-et , iszogattak a kavet es en kurvara el voltam kesve melobol miattuk (akkor meg nem volt biciklim) es valahogy nem tudtam veluk/tek egyutt erezni, na.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.02. 09:25:18

@váj mí: Svedorszag volt tervben. :) Illetve hat meg most is ott van, meglatjuk mi hogyan alakul. Szeretem a Kiralysagot, de vannak dolgok , amiktola falra megyek itt.
Bar tulsulyban egyelore a jo dolgok vannak:D

Peter_73 2013.05.02. 09:26:47

@orange85:
köszi a biztatást!
nem volt szándékos hogy ennyire "kiabáltam" :)))

váj mí 2013.05.02. 09:31:05

@tildy:): Brrr, az hideg! Igaz, a Királyság meg esős....
Vannak jó dolgok, az kétségtelen, összességében én is szerettem, mondjuk inkább Londont, mint Manchestert. Nade az időjárás! Naaa, az nem. Az megszokhatatlan, már azon gondolkoztam, hogy rizst fogok termeszteni a hátsó kertben.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.02. 09:39:05

@váj mí: Norvegiaban eltem, ott is riogattak, hogy hideg, az pont jo volt.

Amugy pont az idojara a legjobb mindket orszagban! Ki nem allhatom a hoseget. Egyebkent London nem esos:)

aberdon 2013.05.02. 09:39:44

Szerintem sem rossz pénz, bár nem nekem való munka. A UK-ben a másik álom meló a vonatvezető. A fizetáések olyan 40-45k font/év. Ez a kezdő investment banker/ law firm fizetés és jó pár év Big Fouros számviteles tapasztalattal egyenértékű. Van egy vicc hogy órabérben a vonatvezetők jobban keresnek mint a bankárok... :)

2013.05.02. 09:49:50

@Koós: ha bankar alatt a Best Bromwich Building Societyban dolgozomat es hasonlo nagysagrendu intezetek alkalmazottait erted, akkor ez tenyleg igaz

váj mí 2013.05.02. 09:50:55

@tildy:): Hja, ha jegesmedve vagy, az más ;)
Ok, nem esős, de hogy rizstermesztésre tökéletesen megfelel az is biztos.
Jó, a hőséget én sem szeressem, többek között ezért sem jönnek be a mediterrán országok, de az átlag 15 fok sem baba, különösen nyáron.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.02. 09:52:30

Bezzeg Kubában sokkal vidámabb a buszsofőrök élete. Ott eleve a sofőr dönti el, hogy mikor indul el. Aztán ha el is dönti, lehet, hogy a busz nem indul, mert már teljesen tönkrement. Meg lehet, hogy indulna, de nincs üzemagyag. Aztán ha elindult, ott áll meg, ahol akar. Sőt, időnként el is tér az útvonalától, ha valaki szépen megkéri. A pihenés sem gond, mert ha pl. éppen szomjas a sofőr, akkor letér útvonaláról, megáll egy kávézó előtt, kiszáll, majd leül szépen, komótosan kávét inni. Ez alig 10-15 perc. Olyan is van, hogy a busz a megállóban nem áll meg, mert a sofőr éppen rossz kedvében van és nem akar új utast látni. Maga a vezetés stresszmentes, a sofőr nem tart be semmilyen közlekedési szabályokat, nem használ indexet.

cubamaterial.com/wp-content/uploads/2012/06/ikarus280zk1.jpg

Tökfőzelék (törölt) 2013.05.02. 09:56:42

jó cikk, kezd újra élvezetessé válni a határátkelő

BTBTBT 2013.05.02. 10:12:33

@Seang Lee:
A helyenként túlnépesedett Londonban biciklizni? Meg a buszsofőröket szidni? Meg retorzióért kajabálni?
Nem semmi.

BTBTBT 2013.05.02. 10:19:24

Tetszik a stílusod, az életfelfogásod, és hogy elismered, ha hibáztál, kedves posztoló.

A "lerúgott Mercedes" meg a csomagokkal és mobilokkal az emeletről "leérő" utas vicces. (És tényleg frusztráló meg röhejes, amikor még neki áll feljebb, ha elesik.)

Néhány kérdés:
Akkor a feleséged is buszsofőr vagy csak a TFL-nél dolgozik?
Miért 2 év arufeltöltés után kezdtél sofőri állás után nézni?
A 25-ös buszt vezetted-e már?

De jó, hogy busszal alig kell utaznom, mert amikor iskolásokkal van tele, az horrorisztikus tud lenni.

M. Péter 2013.05.02. 10:35:43

@Barátusz: A kerékpár gyorsabb, mint az autó vagy a busz. Ha én szabályos vagyok, és a buszvezető szabálytalan, pl. mert bejön a kerékpársávba, vagy átmegy a piroson, mert a sárgánál rágyorsít, ahelyett, hogy fékezne, pedig nyilvánvaló, hogy pirosra fog váltani a lámpa, mielőtt odaérne, akkor jogosan szidom, nem?

traktoroslány 2013.05.02. 10:36:22

Egy ilyen kivizsgálás, amikor felfüggesztik a sofőrt, meddig szokott tartani? Általában kit találnak vétkesnek?

Jó írás, ügyesek vagytok és további sikereket kívánok.

BTBTBT 2013.05.02. 10:41:30

@váj mí:
A Királyság esős? A skóciai felföldre gondolsz? Mert Londonra a sok csapadék (se eső, se hó) nem igazán volt jellemző az elmúlt 6-7 évben.
Kivétel tavaly tavasszal, amikor áprilistól június közepéig szinte minden nap esett. Na, az egy idő után már tényleg nagyon unalmas volt.

Amúgy eléggé élvezzük itt a Golf-áramlat nyújtotta időjárási előnyöket. :)

BTBTBT 2013.05.02. 10:46:03

@M. Péter:
A válaszomban a biciklis posztoló rinyálását kifogásoltam, nem azt, hogy igaza volt-e.

A kerékpár valóban gyorsabb mind az autónál, mind a busznál, de a biciklis ismerőseim baleseteiből és majdnem-baleseteiből kiindulva egyáltalán nem mondható biztonságosnak.
Nyilvánvaló, hogy helytől, távolságtól és hozzáférhetőségtől is függ a választott utazási eszköz, de a saját épségem érdekében nem utaznák kerékpárral Londonban.

váj mí 2013.05.02. 10:54:47

@Barátusz: Júliust és augusztus elejét se felejtsd ki, egy héten több volt az esős nap, mint a nem esős, napos meg nem is igazán volt. Igaz, mondták, hogy ennyire sok eső nem sűrűn fordul elő, de ez engem akkor nem igazán vigasztalt ...

Amarante 2013.05.02. 10:54:48

En videki kisvarosban elek.Itt azert nyomat nem latom,erzem annak,amit a posztolo ir.tobb mint negy eve szinte ugyanazok a soforok vannak.az egyik nagy kedvenc,mert neha turavezetest tart,neha vicceket mesel,a sracokkal bohockodik a suli utani szallitaskor.En nagyon szeretem az itteni tomegkozlekedest.Neha ugyan kimarad egy jarat,dugo miatt kesnek de ez ritka.

Londonba nem eltem,de atutazaskor buszozni szoktam.Meg is lepodtem hogy mennyien bicikliznek a forgalomban:):)Mondjuk en rendes soforoket fogtam ki:):)Csupan egyszer volt feher a vezeto es pont o volt a legudvariatlanabb:):)

Azert meg annyit megjegyeznek halkan,hogy az a 13-19 font nem olyan rossz orankent.Mas ennyiert a beleset kidolgozza.Hja,hogy a stressz?!Istenem lehet 6-7 fontert stresszmentesen arufeltolteni ujra:):):)

Amarante 2013.05.02. 10:57:37

@váj mí: Dorsetben elek es most csodaszep,szikrazo napsuteses az ido:):)a tavalyi nyar itt is esosebb volt.de az osszes azelotti csodas!!!!Mindeg csodalkozom ha az angliai esot emlegetik.szerintem ezt az angolok terjesztik,hogy elriasszak a bevandorlokat:):):)

BTBTBT 2013.05.02. 11:02:44

@váj mí:
Tavaly júliusra és augusztusra célzol? A 2007-es, 2008-as és 2009-es után a legszárazabb nyárként éltem azt.

A 2010-es augusztus valóban hűvös volt, de nem esős, hiszen a 2. emeleti, déli fekvésű lakásomban mindössze 18 fok volt napközben.

Mivel London kiterjedése hatalmas, rengetegszer előfordul, hogy az egyik felében jobb, a másikban (vagy akár csak néhány mérfölddel odébb) meg rosszabb az idő ugyanabban az időpontban.

(deleted) (törölt) 2013.05.02. 11:05:38

Tök jó ez a poszt, én az ilyeneket szeretem. Meggyőzött róla, hogy nem akarok én sosem buszsofőr lenni :)

BTBTBT 2013.05.02. 11:05:57

@Amarante:
13-19 font a londoni fizetési viszonylatban azért nem olyan irtózatosan sok a stresszen felüli felelősségért, amit a buszodon utazókért elméletben (gyakorlatban is?) visel a vezető.

Dorset tényleg annyira szép, mint az utazási brosúrák fényképein?

váj mí 2013.05.02. 11:23:01

@Amarante: Hát nálam bejött a számításuk ;). Igaz, én nem is akartam bevándorolni, csak meló volt meghatározott időre.
Tulajdonképpen, nekem Németország nagyon is megfelel.... csak ez a nyelv... mna, ha az az angol lenne, akkor tökéletes lenne ;)

@Barátusz: Arra bizony. Hm, akkor átfogalmazom: Kelet-Londonban átkozottul sok eső esett. De tényleg átkozottul sok.

MágnásMiska 2013.05.02. 11:52:08

@NIKI LAURA:
No igen és vajon miért van állandóan tele minden újság, hogy buszsöfőrt keresünk???

A pénz viszonylagosan jó, de rengetegen nem bírják idegekkel, bármilyen országból való sofőrök legyenek.
Hatalmas a fluktuáció! Ha egy munkakörre folyamatosan keresnek embert annak oka van, hiszen egy jó fizetést miért hagynak ott csak úgy az emberek?

Egy esti járat pedig nem életbiztosítás a részeg, késsel járó fiatalok hatalmas rizikófaktort jelentenek a sofőrre és más békés utasokra is. Hiába van az upper deck is bekamerázva, nem érdekli őket....
Volt, hogy nyolcunkba kötöttek bele 16-25éves fiatalok hordája. Egyikünk se volt tápos testalkatú és a fele társaság profi szinten benne volt az mindenféle küzdősport világában, de egyikünk se akart hősi halotat játszani, vagy bíróságra járni évekig. így végül egyikünk felhívta a rendőrséget, akik gyorsan ottteremtek.

Aki buszsofőri állásra pályázik kizárólag távolsági buszvezető állásra jelentkezzen. A városi elég veszélyes és magas stresszfaktorú, amiben pár hónap alatt kiég az ember fia / lánya!!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.02. 11:53:50

De sokan elindultak asz asszimilacio utjan, ugy latom. Mindenki az idojarason vitatkozik. Angolhonban meg teljesen okes az idojaras.

ZOH 2013.05.02. 11:55:43

Jó írás, respect és sok sikert!

váj mí 2013.05.02. 12:05:13

@Mr. Long: Mondjuk, kifejthetnéd bővebben, milyen logikai vonal mentén jön össze nálad az időjárás és az asszimiláció?

mariann49 2013.05.02. 12:06:20

Negy even at minden nap utaztam buszon Londonban, nagyreszt az 1-2-es zonaban, hogy a metros meghatarozast hasznaljam.
Az egyetlen baleset, amit ateltem ezalatt, egy ablaktores volt, semmi szandekos, egyszercsak megpattant az uveg a mellettem levo ablakban, es szilankosra tort. Rogton megalltunk, es megvartuk a masik buszt, amire at kellett szallni.
Persze, neha engem is idegesitett, mikor a reggeli munkaba sieteskor a megalloban vesztegeltunk perceket, hogy bevarjuk a valtast, vagy a menetrendet utolerjuk, de hat ez van, meg kell szokni, es a munkahelyeken is tudjak, hogy az ilyesmit nem lehet elkerulni azzal, ha korabban indulunk.:)
Azt en is megkerdeznem, hogy volt ez, hogy a felesegednek a ceg fizette a jogositvany megszerzeset.
Felvettek jogsi nelkul is?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.02. 12:13:19

@váj mí: foleg az en logikam menten :) De segitett benne az is, hogy a sztereotipia szerint az angolok az idojarasrol beszelgetnek allandoan es itt is egybol az idojaras lett a tema az UK-ben elok kozt. Mennyi eso esett az elmult evekben, hany napsuteses nap volt, stb.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.02. 12:17:19

@váj mí: de nem kell melyen belemenni, mert meg a vegen leb@$zast kapok itt a forumon, hogy nem dolgozom, mint par napja tortent. Es azota felek.

váj mí 2013.05.02. 12:19:23

@Mr. Long: Mna, ez jutott volna a leges legutoljára eszembe. De tényleg.
Hm, miért is nem dolgozol, he? :D

aberdon 2013.05.02. 12:40:15

@charlieharper: igaz így visszaolvasva elég hülyén hangzik és nem is pontos. Azt akartam mondani, hogy a kezdő investment bankerek(40k/év, 60-80-100 óra hetente) rosszabb órabérben vannak mint a mozdonyvezetők (40k/év, 40óra hetente), de ez igazából ilyen félig vicceskedésként olvastam/hallottam miután megvágták a bónuszokat. Tipikus first world problems, meg ahogy írod bankár és bankár között is van különbség :)

Sanyi9 2013.05.02. 12:44:47

@M. Péter: ne az abszolut igazsag szempontjabol nezd a dolgot, hanem a te biztonsagodebol. Megeri az eletedet kockaztatni nap, mint nap? En nagyon szeretek biciklizni, itt Nemetorszagban a munkaba is biciklivel jarok es hetvegente kirandulni, de itt szepen a bicikliuton megy az ember, az autosav nincs mellette (vagy parkolo autok vannak kozte, vagy teljesen el van valasztva a ketto). Otthon Romaniaban eletveszelyes sport volt a biciklizes, ezert az egyetem 5 eve alatt sajnos nem is biciklizhettem (a szulovarosomban 19 evig eltem es ott jol lehet biciklizni, nincs akkora forgalom).

BTBTBT 2013.05.02. 13:06:07

@váj mí: Elhiszem. Nem kötözködni akartam.

Mondjuk most itt nagyszerű az idő, sétálásra való, ezerrel süt a nap, és most ettem egy kitűnő fagyit a parkban.
Ez gyökeres ellentétben áll azzal a szokatlan jelenséggel, hogy 1 hónapja (április elején!) még télikabátot hordtam, az errefelé is elhúzódó tél hidege miatt.
(Mondjuk a 80 feletti nagyapám sem emlékszik olyasmire, hogy Mo.-on március közepén-végén hó esett volna!)

2013.05.02. 13:07:37

@pappito: Muszáj volt fanyalogni. Ha meg tényleg 13 fontot keres óránként, az nagyon jó.

proprorporporpo 2013.05.02. 13:16:23

@NIKI LAURA: A családi ház vagy a buszsofőr állás a cigány élet?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.02. 13:45:45

@proprorporporpo: Az minek jon egy ilyen oldalra, aki nem lakik kulfoldon, nem is tervezi, mert otthon akar maradni? Vagyis jojjon, de ne magyarazza mar meg, hogy miert szar a kintlevoknek. En sem osztom a soska kedvelok oldalan, hogy hulyek vagytok, hogy soskat esztek.
Cigany elet alatt lehet, hogy a munkas eletet erti, hisz a heten mar kioktattak itt, hogy penzt nem munkaval kell keresni...

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 13:58:43

@Peter_73: Jol hangzik, jól hangzik.
Van nekem is buszos ismerősöm.
De nem kozeli.
Meg egy olyan aki az istenért sem akar újra buszt vezetni az előállat szállítmány miatt.... Mint mondja.

Ha meg nem jutottal volna el odáig akkor mondok mar dolgot.
A magyar jogsidat cseréld le UK-ra. A díja kb. 50 font.
Szerez valakit, mondjuk a blog irojat, akinek a cimere kerheted az uj jogsidat.
Neked ehhez nem is kell kimenned UK-ba. Minek?
Csak a penzed vesztegetned.
Ha megkaptad a jogsidat akkor bookolj egy időpontot az NI "interjura".
Es utazz ki csak az interjú kedvéért arra az egy napra.
Azutan menjel haza Mo.ra.
Majd ha megkaptad az NI szamodat levelben, na akkor utaz ki vegleg.
Ha mar voltal NI interjun akkor mar kuldheted a jelentkezesed a buszos cegekhez online.

De lehet a blog iro segít neked es beszel a főnökeivel.
Metroline, first direct, mind szokott keresni sofort.

Csige791 2013.05.02. 14:04:25

@orange85: Igen sikerül, így hogy ketten csináljuk a feleségemmel, az ő pénze bőven elég mindenre a nyaralást is beleértve, az enyém pedig teljesen megmarad. 1800 körül tudunk félre tenni havonta, de néha elcsábulunk és többet költünk.

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 14:07:31

@Amarante:
Tényleg nem esik sokat -általában- viszont az ég mindig borús.
Kivéve a most következő 4 hónapot.
Most is csodallatos ido van.
Szikrázó napsütés Essex-ben is. Ilyenkor nagyon szép ez az ország is.

váj mí 2013.05.02. 14:11:44

@Barátusz: Én se nem ;)

Itt most kissé borult, de pont jó a hőmérséklet. Ha sütne a nap is, akkor tökéletes lenne.
Huuuh, azt a márciusi telet ne is említsd. Akkor épp Frankfurtban voltam. Álltunk a Nagy Dugóban ... igaz, nem kellett a hidegben egy éjszakát a kocsiban töltenünk, mint otthon azoknak a szerencsétleneknek.

Csige791 2013.05.02. 14:16:05

@Peter_73:
Sok sikert, ha esetleg kell pár szakmaibb infó a poszt eleje felé van a Lászlo szó ami egy másik weboldalra visz. Ott megtalálsz

Egyébként ott ugyanez a poszt hosszabb verzióban ketté osztva fent van. Meg még más okosságok is.

telkoe 2013.05.02. 14:17:28

@Csige791: Jo kis iras, gratula hozza. Ezt a melot nem mindenki tudja ilyen jokedvvel csinalni mint ahogy te.

MágnásMiska 2013.05.02. 14:23:12

@Csige791:

Erőt és kitartást a terveitekhez!
Le a kalappal azért, hogy birod a idegekkel!

xylon 2013.05.02. 14:25:00

A biciklizo fonokom szerint valosagos haboru zajlik az utakon. Nem is a buszok a legnagyobb ellenseguk hanem a taxisok.

Mondjuk nem ertem ezt a nagy bicikli maniat, egy teljesen jelentektelen kozlekedesi forma. Meg lehet nezni a statisztikakat a TfL-en.

A masik meg az hogy a buszsavbol siman ki kellene tiltani oket, szamtalanszor fordul elo hogy hegynek fel beragad a busz otven utassal egy szenvedo kerekes moge. Vagy minden egyes buszmegalloban utoleri ugyanaz a biciklis es utana kulloghat/elozgetheti. Persze ezen sokat dobhatna ha ugy a felet a buszmegalloknak kiiratanak mert nehany vonalon nevetsegesen sok van. Igy aztan folyton osszetorlodnak a buszok egymas utan, novelve a varakozasi idot.

Azzal mondjuk nem sok mindent lehet tenni hogy a beallnak biciklivel egy teherauto melle, aztan amikor kanyarni akar az szepen elkeni a padkan. Bar hozzateszem ez egy tizmillios varos, ha csak anniy baleset van amit az Evening Standard lehoz akkor az nem tul sok.

Csige791 2013.05.02. 14:25:24

@Seang Lee:

Nem én voltam. Velem a 82, 263, 217, 234, W8, W9, 383, 384, 626, vonalakon találkozhatsz, ez mind Északon van, kivéve a 82 megy le a Victoria-ra. Rövid ideig dolgoztam a 24-esen.

Egyébként erről a Buszos vs Biciklis harcról az a véleményem, hogy azt kéne kötelezi napi 3-4 óra biciklizésre aki kitalálta, hogy megfelelő infrastruktúra nélkül promózzák, hogy "biciklizé me az jó". Igen jó lenne ha lennének bicikli utak/sávok azon a 4-5 Cyclist Highway-en kívül ami van, meg nem kapna az ember tüdőrákot attól a magas koncentrációjú szmogtól illetve az egészségügyi határértéket többszörösen meghaladó szálló por koncentrációtól ami London belsőbb utcáiban terjeng.

Szóval nem a buszosok/autósok a a hülyék, meg nem is a biciklisták, egyszerűen Londonban nincs hely ennyi és ekkora sebesség különbséggel haladó járműnek, ha a prómózás tovább folyik és kétszer ennyi bringás lesz, olyan dugók lesznek, hogy majd csak pislogunk, hogy ilyenkor mi van.

xylon 2013.05.02. 14:27:59

Mondjuk a stressz a varosi vezetesnel valami brutalis lehet, egyszer vitt egy taxis aki mar a hatvanas evek ota taxis es kb 20 eve kizarolag ejjel megy, azt mondta ha nem igy lenne mar 10-15 eve meghalt volna a stressz miatt.

Csige791 2013.05.02. 14:32:44

@Seang Lee:

Ha te is munkásosztálybeli ember vagy akkor szerintem ne "küzdj" a sztrájk illetve a sztrájkolók ellen. Ugyanis a mi egyetlen fegyverünk ez ami még békésnek számít.

Igen az Olimpia előtt mi (is) tüntettünk. Az ok pedig az volt, hogy a metrósok 1-2 ezer fontos bónuszt kaptak mi meg semmit az Olimpia miatt megnövekedett forgalom miatt. Végül megkaptuk az 500 fontot, de én pl pont nem, mert az Olimpián dolgoztam (sajtót vittem szállodából az Olimpiai helyszínekre), és mivel ott heti 7-800 fontot kerestünk, nem adtak már plusz bónuszt.

váj mí 2013.05.02. 14:34:28

@Csige791: Hm, mintha az egykori BKV-figyelő blog kommentjeit olvasnám, csak nem Pestre, hanem Londonra vetítve ;).
Különben, gratula az idegrendszeredhez. Én biztos nem lennék jó buszsofőrnek, max. valami kötöttpályáson.

MágnásMiska 2013.05.02. 14:37:51

Aki buszvezetőnek megy annak acélból kell az idegeinek lenni...

Ez egy viszonylag friss eset volt Birminghangban, de sajnos egyre több az ilyen hír a Brit médiában.

"Christina Edkins died from a single stab wound to the heart in an apparently motiveless attack seconds after sitting down on a double-decker..."

www.dailymail.co.uk/news/article-2297654/Christina-Edkins-funeral-800-turn-mourn-Birmingham-schoolgirl-knifed-death-bus.html

Itt meg egy buszsofőrt ér támadás (videóval):

www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/9695580/London-bus-driver-attacked-in-row-over-fare-CCTV.html

Coventryben történt eset 15 és 16 éves intézett el egy buszsofőrt:

"The driver, who had blood pouring from his face, is believed to have been assaulted by schoolchildren who had refused to pay for a ticket in The Burges at about midday on Monday."

www.coventrytelegraph.net/news/coventry-news/2013/01/29/photos-bus-driver-attacked-by-teenagers-92746-32701358/

Itt meg éppen a buszsofőr "támadott meg" egy bicajost:

"A bus driver who used his bus like a 'weapon' to knock a cyclist to the ground has been jailed"

www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/9695580/London-bus-driver-attacked-in-row-over-fare-CCTV.html

Brutal attack on bus driver at Barnet caught on CCTV

www.standard.co.uk/news/crime/brutal-attack-on-bus-driver-at-barnet-caught-on-cctv-8343065.html

NIKI LAURA 2013.05.02. 14:39:22

Bács megyében a két legutalatosabb ,kõzutàlatnak orvendő közlekedés résztvevője,a buszos/taxis duó.

Megvetik,szinte leköpködik őket.
Vajon miért?

Csige791 2013.05.02. 14:39:57

@Barátusz:

Igen a feleségem is buszsofőr, egy buszgarázsban dolgozunk, de neki sikerült elintézni, hogy "soronkívül" egy egyszerűbb vonalon dolgozhat. 84, 242, ezek nem TFL buszok, hanem Herts Cuncil. Barnet- St Albans illetve Potters Bar - Waltham Cross útvonalon közlekedik, szinte végig az M25-ön kívül.

Azért két év után, mert akkor éreztem úgy, hogy elég lehet az angol tudásom a buszozáshoz.

Az iskolások a legdurvábbak, aki járt már reggel 8 körül Edmonton Green Bus station felé, az láthatta, hogy 13-15 éves gyerekek felszállításához kettő(2) darab rendőr kell, mert senki másra nem hallgatnak. A buszvezető ha mond neki valamit örülhet ha a válasz csak a "ki vagy te?" a "fu*k you" helyett.

25-öst nem vezettem, feljebb írtam melyiken dolgozom.

MágnásMiska 2013.05.02. 14:40:44

Bocs a bicajos videót rosszul linkeltem be!

Bus driver jailed for attack on cyclist

www.guardian.co.uk/uk/video/2012/feb/17/bus-driver-cyclist-attack-video

xylon 2013.05.02. 14:40:57

@Csige791: En ugy tudom a buszosok foleg fenyegetozni szoktak, ha jol emlekszem amit olvastam az olimpia elott sztrajk kb 30-40 ev ota az elso munkabeszuntetes volt. Par evvel ezelott egy nagyobb havazaskor leallitottak a buszkozlekedest is es akkor azt irta az ujsag hogy a haboru ota ez volt az elso alkalom hogy nem jarnak a buszok. Szoval ez nem egy rossz rendelkezesre allasi rata, nem kellene ugy emlekezni hogy "ezek allandoan sztrajkolnak".

Azert se sztrajkolnak mert a legtobb londoni max 30 perc gyalog tavolsagban lakik egy vasut/metro allomastol. Az kibirhato ketszer egy nap egy rovid ideig amig kifogy a sztrajkalapbol az a 13-19fontos oraber :)

Tökfőzelék (törölt) 2013.05.02. 14:42:01

@dirtyfreebird: @Csige791:
"Tény, hogy jól vagyunk fizetve, ahol én dolgozom, ott 13-19 font között mozog az órabér"

13 font*napi 8 óra*havi 21 nap=2184 font bruttó
ez évi 26208 font

ez inkább egy átlag alatti bér Londonban, mert az átlag havi 2612 font
"Average weekly earnings were highest in the London region at £653 "

www.bbc.co.uk/news/business-20442666

ebben a táblázatban sem tűnik az óránkénti 13 font olyan soknak, igaz ezek a legjobb szakmák
www.thisismoney.co.uk/money/article-2269520/Best-paid-jobs-2012-Official-figures-national-average-UK-salaries-400-occupations.html

Csige791 2013.05.02. 14:44:00

@traktoroslány:

"Egy ilyen kivizsgálás, amikor felfüggesztik a sofőrt, meddig szokott tartani? Általában kit találnak vétkesnek?"

A kivizsgálás lehet 1 naptól szinte végtelen. De átlag párnap-egyhét. Szinte mindig a sofőr a hibás a cég szerint, mert ugye mi professionalok vagyunk és tudnunk kell vigyázni mindenkire. Ha az esetbe a rendőrság is bekapcsolódik akkor kicsit közelebb van az eredmény a fair-hez mert ugye ők a kreszt veszik alapul nem azt. hogy mi Pro-k vagyunk.

Csige791 2013.05.02. 14:50:06

@mariann49:

Szinte minden nagyobb cég felvesz B-s jogsival, de ez időpont függő, attól függ mennyire vannak megszorulva sofőrrel. Ilyenkor már a tanuló idő alatt is fizetnek minimálbér körüli összeget.

xylon 2013.05.02. 14:51:07

@Tökfőzelék: busz hatuljan 25k + tuloraval hirdetik, az nem tul rossz, a median fizetes Londonban 28k, es erre nem is kell tul sok adot fizetni.

Inkabb azzal van gond hogy ez ennyi is marad, szoval hogy fogsz nagyobb hazba koltozni ha gyereket akarsz? Vagy ingazol napi 2 orat Piripocsrol?

Csige791 2013.05.02. 14:59:16

@Tökfőzelék:

2012.ben 34253-at kerestem nagyon kevés túlórával. Ez 2854 havonta. - adó és járulékok.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.02. 15:07:03

@Csige791: B-vel? és akkor ott küldik tanfolyamra?

2013.05.02. 15:14:47

@Csige791: Erdekes poszt, teljesen egyetertunk a biciklisekkel kapcsolatban - a baratom biciklizik neha a belvarosban, mindig halalra parazom magam miatta. Ne idegesitsd magad azok miatt a kommentelok miatt akik szerint alacsony a fizetesed - szerintem orankent 13 font vagy tobb nagyon is jo penz meg Londonban is, sok helyi a felet sem keresi ennek. Tovabbi jo munkat kivanok es remelem sikerul elkerulni a tinedzsereket, en miattuk nem utazom buszon ha nem muszaj.

2013.05.02. 15:18:12

@xylon: Miert masoknak hogy van gyereke? Kepzeld, egy csomo ember nevel gyereket Angliaban aki joval kevesebbet keres mint a posztolo, es a gyerekek megsem faznak vagy eheznek. Nem csak nagy hazban elo milliomosoknak vannak gyerekei. Get real.

2013.05.02. 15:20:27

@Tökfőzelék: Jaaaj, atlag alatti ber Londonban... Te mennyit keresel? Tudod hanyan dolgoznak Londonban minimalberert, illetve hanyan munkanelkuliek? Miert kell mindig mindenkit leszolni?

BTBTBT 2013.05.02. 15:21:31

@xylon:
Az a nagy havazás, ami leállította a (busz)közlekedést is, 2009. februárjának legelején volt, amikor vasárnap délután nekiállt szakadni a hó, és nem állt el hétfő reggelig.
Errefelé hírből sem ismerik a népek a hólapátot, így a kisebb utcák járdáin nincs is elsöpörve a hó. Mondjuk, két kezeme meg tudom számolni, hogy az elmúlt 7 évben hányszor esett itt.

Tökfőzelék (törölt) 2013.05.02. 15:26:38

@Csige791: ez azért sokkal jobb, mintha 13 fontos órabérrel számolnánk, nem tudom hogyan jöhetett ki

@Mirjam2: te nagyon buta vagy
nem velem kell vitatkozni, beírja, hogy uk wage distribution és máris meglátja, hogy hogyan áll a többiekhez képest

worthwhile.typepad.com/.a/6a00d83451688169e2014e8bbe4786970d-pi

persze jobb lenne csak Londonra szűkíteni, mert ez országos átlag
különben meg szerintem a posztoló értelmesebb annál, hogy azon idiegesítse magát, hogy mit írt egy nick az ő fizetéséről

BTBTBT 2013.05.02. 15:27:32

@Csige791:
Köszi a válaszokért. Sok sikert és idegzetet a munkádhoz. A fizetésed nagyon szép, biztosan megdolgoztál érte, de eszembe nem jutna irigyelni tőled.

Egyre több női buszvezetőt látni, és szó szerint csak látom őket az utcán sétálva, mert szerencsére tényleg nagyon ritkán kell buszoznom.

A fentiekből következően nincs sok tapasztalatom az idióta és elvadult iskolásokkal kapcsolatban, bár az nagyon rossz. Azért egyszer fültanúja lehettem annak, amint egy csapat kiscsaj csüggött a "vezérük" ajkán, aki azt ecsetelte, hogyan fogja legközelebb megölni a neki nem tetsző osztálytársát. Nem kicsúfolni, megalázni vagy megverni - hanem megölni.

Az iskoláslány-gengek néha durvábbak a fiúknál.

Néha elgondolkodom azon, hogy milyen jövője lehet itt az ember gyerekének ilyen barom környezetben...

2013.05.02. 15:33:48

@MágnásMiska: Igy van, de hat hiaba, sok kommentelot annyira felvet a penz hogy nem tudjak milyen fizetesekert dolgozik az atlagember. A statisztikai 'atlag' fizetes ugy jon ki hogy mindenkinek a fizetese benne van, pl. orvosok, bankarok. Valojaban sok atlagember, kulonosen bevandorlok akik, mint jomagam, angolul sem beszeltek mikor Angliaba koltoztek, messze nem keres evi 26-28 ezer fontot ami a 'hivatalos' atlag. Egyszeru irodai, adminisztrativ munkaert is sokszor kevesebbet fizetnek mint evi 20 ezer font.

2013.05.02. 15:38:06

@Tökfőzelék: Persze, sokkal egyszerubb azt mondani hogy 'te nagyon buta vagy' mint megmondani hogy te mennyit keresel, meg leszolni valakit aki orankent 13 fontot keres. Ovodas szinvonal. Aruld mar el nekunk, te Nagyon Okos, mennyit keresel te? Statisztikakat lehet nezni, engem inkabb az erdekel, mint londoni lakost, hogy a - tobbnyire diplomas - ismeroseim mennyit keresnek. 13-19 fontos oraber jonak szamit. Persze te biztosan sokkal tobbet keresel.

SilentDreams 2013.05.02. 15:42:19

@Mirjam2: Ez a 13-19 fontos órabér, ami a cikkben is felmerült, meg többször emlititek is brutto vagy netto?

Nekem bruttoként is jónak tünik. Nem egy "hüde", de az igazán nagy pénzeket tényleg nem sürün osztogatják, ill. csak meghatározott munkakörökben.

2013.05.02. 15:44:46

@SilentDreams: En bruttora gondoltam es ugy is jonak tunik. Ahogy te is irod, persze lehet sokkal tobbet is keresni de nem 'atlag' embernek hanem pl. orvosoknak, bankaroknak, programozoknak, felsovezetoknek stb. (Mint tudjuk, tobbnyire az utobbiak kommentelnek itt tehat nekik erthetoen kevesnek tunik 13-19 brutto orankent :))).

xylon 2013.05.02. 15:45:08

@SilentDreams: Angliaban mindig minden brutto. Ezen a szinten kb a 10k folotti resz utan kell kb 20% adot fizetni. Ennek a nagyresze a posztolo zsebeben marad.

Hasznos link:

listentotaxman.com/

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.02. 15:45:12

nem tökmindegy, mi mennyi? egyikük fizetéséből meg tudnak élni, a másikat mind félre tudják tenni.
ennyi. innentől jó fizetésnek számít.

BTBTBT 2013.05.02. 15:45:16

@Tökfőzelék:
És megnézted, hogy ebben a listában, ami a "chief executives and senor officials" állással kezdődik, hol van a buszsofőr?

Nem az a lényeg, hogy az ember mennyiből jön ki (jól)? Azért ha ő is meg a felesége is jól keres, és tényleg félre tudnak tenni 1800-at havonta, akkor szerinted a londoni buszvezető van jobban eleresztve, vagy te meg én?

De azért arról mélyen hallgatsz, hogy neked mennyi a kereseted. Tudjuk, hogy miért, de mindegy. :)

MágnásMiska 2013.05.02. 15:47:04

@SilentDreams:

Bruttó

Ezt szorozd be kb. 0.76-tal vagy 0.77-tel és akkor az összes levonás (adó, NI) utáni nettó bért megkapod.

Az összes ismerősömnek ez a szorzószám nagyjábból bejött egy bizonyos kereseti szint alatt.

SilentDreams 2013.05.02. 15:48:22

@xylon: Egyéb levonásokkal együtt emlékeim szerint kb 74% maradt a zsebemben ilyesmi szinten :)

Németországban most kb csak 57%. De csak százalékilag kevesebb :))))

SilentDreams 2013.05.02. 15:51:42

@MágnásMiska: Igen, épp irtam, hogy 0.74-re emlékszem (2 éve). Lehet azóta valamiböl kevesbbet vonnak :))

@Mirjam2: Hahhh, igen, sok a felsövezetö itt a kommentelök között óriási keresettel :))))

Tökfőzelék (törölt) 2013.05.02. 15:56:25

@Mirjam2: @Barátusz: azt írta, hogy "Tény, hogy jól vagyunk fizetve"
a jó fizetést az átlaghoz és a mediánhoz nézik, mert azokhoz lehet viszonyítani, de ott vannak a percentilisek is, ha elégedetlenek vagytok

én is dolgozom, de hogy mennyiért, ahhoz semmi közötök
az iparág is más és nem is Londonban vagyok (és persze nem is Magyarországon)

"Nem az a lényeg, hogy az ember mennyiből jön ki (jól)?" Lakhat putriban 10 másik emberrel és palotában is, ez így nem objektív.

váj mí 2013.05.02. 15:59:55

Mi a jóég szerelmének, és az összes többi kevésbé szalonképes kifejezésnek kell mások zsebében turkálni? He??????
Mi a töknek? Minek?

Amarante 2013.05.02. 15:59:59

@Mirjam2: szerintem is jo ber,mert azert a nagyatlag megrekedt meg mindeg 6-7font kozott.es ennyiert van aki hulyere dolgozza magat.szar es sok a stressz,de manapsag hol nem az?Gondolom egy agysebesz tobbet keres,de a felelosege is sokkal tobb,mint egy buszsofornek:):)Meg nemely itt kommentelonek:):)

justStevee 2013.05.02. 16:00:38

Ez jó volt :D Végre értem miért állnak a buszok "minden indok" nélkül csak úgy egy üres megállóban :D Így már nem kell megkérdeznem, pedig a napokban terveztem megkérdezni a kedvenc buszsofőröm :D Amúgy minden tiszteletem a Londoni buszsofőröknek, napi szinten majd 2 órát buszozom és hihetetlen mi van az utakon...

SilentDreams 2013.05.02. 16:01:42

@váj mí: "Tulajdonképpen, nekem Németország nagyon is megfelel.... csak ez a nyelv... mna, ha az az angol lenne, akkor tökéletes lenne ;)"

Naaa, nem tetszik a német? Ezt még nem olvastam töled :)))
Az angol nekem is hiányzik, de átlagosan egyre kevésbé. A volt angol kollegáim elszörnyülködtek, mikor megtudták, hogy ezen a szerintük csúnya német nyelven kell majd beszélnem. Nekem bejön szerencsére, föleg mert ezt tanultam anno a legtöbbet és mindig is tetszett.

A poszthoz:
Tetszik a történet, a stílus, az elörehaladás, minden. Csak így tovább!!! A családi ház bérlése persze túl nagy falat volt, de az is kijött, csak nem lehetett mellette spórolni is. Egy olcsóbb lakással viszont a pénzgyüjtés is megoldható.
Londonban évek óta elég sokat buszoztam, jól ismerem azokat a dolgokat, amiket aposztoló említett. A vidéki buszozás sok tekintetben teljesen más, amiben szintén volt részem, de a 10-15 éves iskolás korosztály vidéken is borzalmas tud lenni....a buszon is.... Hangzavar, verekedés, beszólogatás,..... sok a neveletlen kölköt láttam. Vannak, akik direkt a buszvezetö piszkálásában találják meg a legnagyobb örömet. Elég durva dolgokat müvelnek. Na ök cseppet sem hiányoznak :))

Amarante 2013.05.02. 16:02:08

@váj mí: Meg foleg csak egyiranyuan:):):)

Tökfőzelék (törölt) 2013.05.02. 16:07:08

@Amarante:@SilentDreams: @Barátusz:
tudjátok nyugaton nem csak szart lehet lapátolni, nem csak nyelvtudás és szakma nélkül lehet kimenni, hogy majd csak lesz valami, csak erről elfeledkezik a posztot írók és kommentelők nagy része

ha van normális szakmája és tudja a nyelvet, akkor egy pontig legalábbis gond nélkül el lehet érni a magas fizetéseket is, csak tanulni kell és rendesen dolgozni

Amarante 2013.05.02. 16:10:42

@Barátusz: Dorset meg annal is szebb!Nekem legalabbis:):)csodaszep a part,kellemes az ido,szep a videk .szeretem a megbujo kis falvakat,az oreg templomokat,regi hazakat.dorset volt mindenben az elso:)Itt vannak a legregebbi ember altal lakot teruletek,itt jott a vikingek egy resze,a pestis,a nemetek is itt probalkoztak,itteniek voltak a puritan, amerikaba kivandorlok -Mayflower-innen indult a partraszallas-D-Day_ es itt keszult a Kasza,kapa,fakanal cimu sorozat,ami miatt itt kotottunk ki:):):)egyszoval:immar negy ev elteltevel is szerelmese vagyok.:):)

Amarante 2013.05.02. 16:13:33

@Tökfőzelék: es vajon mi lenne a sok hozzad hasonlo bolcs,nagykeresetu,emberileg talan nem oly nagy emberrel a sok szarlapatolo nelkul?....Nem tudom mi a foglalkozasod,de en nem cserelnek veled:):):)

SilentDreams 2013.05.02. 16:15:22

@Tökfőzelék: "ha van normális szakmája és tudja a nyelvet, akkor egy pontig legalábbis gond nélkül el lehet érni a magas fizetéseket is, csak tanulni kell és rendesen dolgozni"

Abszolut egyetértek. Igy csináltam én is (2,5 évig), és valamelyest természetesen nött is volna tovább a fizetésem, ha maradok és nem váltok Németországra, de nem az egekbe nött volna. Az egekbe is nöhet persze, egyes területeken, meghatározott munkakörökben. A brutto 13-19 fontot normális szakmával, nyelvtudással is jónak tartom továbbra is a szakmák nagy többségére. Fejlödni természetesen e fölé is lehet, de itt már elég eltéröek az egyes szakmák + hogy ki milyen rizikót ill. stresszfaktort hajlandó ezért cserében elvállalni.

váj mí 2013.05.02. 16:16:15

@SilentDreams: Befogadó országra értelmes ember nem panaszkodik .... ;).
Különben én pont fordítva voltam, mármint nyelvtanulásilag, nekem az angol volt a tizenannyi évig tanult nyelv. Németet csak 4 évig, és akkor sem voltak olyan tanáraim, akik megszerettették volna.
És azért valljuk be, nem egy szép hangzású nyelv. Persze, a szláv nyelvekhez képest egész dallamos... de csak a Ramstein szövegekben ;).

@Amarante: Ha most erre azt írom, hogy tipikus magyarországi magyar mentalitás, akkor el leszek küldve a ká-anyámba....

BTBTBT 2013.05.02. 16:19:42

@Tökfőzelék:
Azzal mindannyian egyetértünk, hogy nemcsak szart lapátolni lehet külföldön, (és valóban sok a béna posztoló is), de azt nem vágom, honnan veszed, hogy erről a kommentelők nagy része elfeledkezik?

A "csak" tanulás és rendesen dolgozás nem törvényszerűen és nem általánosságban juttat el mindenkit a zsíros állásokhoz.

Mit is értesz te "magas fizetés"-en? Konkrétumokat kérem, ne csak dobálózz a hangzatos frázisokkal. :)

Amarante 2013.05.02. 16:23:48

@Barátusz: Tokeletesen igazad van!En Mo-on 2009 elott(akkor jottunk ki)havi 200000ezret kerestem atlagban a takaritassal:):):)Na ehhez nem sok oskola kellett:):)

BTBTBT 2013.05.02. 16:28:46

@Tökfőzelék:

Ezt írtad: azt írta, hogy "Tény, hogy jól vagyunk fizetve"
a jó fizetést az átlaghoz és a mediánhoz nézik, mert azokhoz lehet viszonyítani, de ott vannak a percentilisek is, ha elégedetlenek vagytok.

A jó fizetést a zemberek nem az átlaghoz vagy a mediánhoz nézik, hanem ahhoz, hogy miként élnek meg belőle, a kiadásaikhoz meg az igényeikhez hasonlítva. Nem mi elégedetlenkedtünk az átlagbér meg a buszsofőr kapcsán. Még csak nem is mi butáztunk le téged. :)

Érdekli a hóhért, mennyit keresel. Ha idepötyögnél is egy összeget, már senki sem hinné el neked, hogy annyi után adózol.
Azért kérdeztük a fizetésedet, mert annyira leszóltad a buszsofőr jövedelmét. (Bezzeg ha a seggedet fuvarozza a csúcsforgalomban.)

Azt írtad (engem idézve): "Nem az a lényeg, hogy az ember mennyiből jön ki (jól)?" Lakhat putriban 10 másik emberrel és palotában is, ez így nem objektív.

Na, te is jól értesz a félmondat szövegből kiragadásához, hogy azzal érvényesítsd az álláspontodat - ugyanis a kommentem így szólt:
"Nem az a lényeg, hogy az ember mennyiből jön ki (jól)? Azért ha ő is meg a felesége is jól keres, és tényleg félre tudnak tenni 1800-at havonta, akkor szerinted a londoni buszvezető van jobban eleresztve, vagy te meg én?"

Ha pedig sem nem Londonban, sem nem Mo.-on élsz, akkor érthetetlen, hogy mit pörögsz azon, hogy mennyi az átlagbér Angliában meg ilyesmi? :)

BTBTBT 2013.05.02. 16:34:17

@Amarante:
Köszi a Dorset-es infókat. Annyi szép (nagy)városban voltam már. Egyszer el kéne már rándulnom oda is.

"havi 200000ezret kerestem atlagban a takaritassal" - akkor most mennyit is kerestél? :)))

xylon 2013.05.02. 16:34:41

@Barátusz: a tovabbtanulas eleg jol tervezheto (legalabbis Angliaban) de kb ez a helyzet Magyarorszagon is. 18evesen kb tudni fogod hogy mennyit fogsz keresni 35evesen (ha nem akarsz tudomast venni errol az a te dolgod). Mindenfelekeppen megeri "nehez" dolgot tanulni, ez eleg jol korrelal a magas fizetessel.

Persze ha nem volt lehetoseged tovabbtanulni akkor nincs mese meg kell ragadni azokat az allasokat amik vannak. Gyanitom a vonatvezetok lehetnek ennek a kategorianak a tetejen kb 50nel.
Ebben a kategoriaban a fent emlitett 34 egyaltalan nem rossz.

SilentDreams 2013.05.02. 16:37:57

@Barátusz: "A jó fizetést a zemberek nem az átlaghoz vagy a mediánhoz nézik, hanem ahhoz, hogy miként élnek meg belőle, a kiadásaikhoz meg az igényeikhez hasonlítva."

Ez a lényeg, magam sem tudtam volna szebben leírni.

Extra luxusigényekkel, London legdrágább részén lakva, a pénzt ész nélkül dobálva tipusú életmódhoz alig lehetne találni oylan magas fizetést, ami ezt lehetövé teszi.
Míg kisebb (de nem feltétlenül alacsony!) igényekkel, a kiadásokat jól átgondolva alacsonyabb fizetésekböl is jól meg lehet élni. Es ahogy látjuk, akár buszvezetöként is Lodnonban.

Amarante 2013.05.02. 16:38:42

@Barátusz: a videket jobban szeretem,mint a nagyvarost,de pl. pool regi varoskozpontja nagyon tetszik:)

azert irtam atlagot,mert volt,hogy csak 180e-et de -es ez volt a gyakoribb-220-230e-et.attol fuggott,hogy mennyi volt benne az ipari takaritas:)

váj mí 2013.05.02. 16:44:31

@Amarante: Szólj igazat, és ...... hm, hát igen ;)

Tökfőzelék (törölt) 2013.05.02. 16:46:56

@Barátusz:
"Mit is értesz te "magas fizetés"-en?"
nagyobb, mint a medián és az átlag, az már szubjektív, hogy mennyivel, de az átlag alatti fizetést ne nevezzük már nagynak csak azért, mert a sok szarlapátolóhoz hasonlítjuk magunkat

"akkor érthetetlen, hogy mit pörögsz azon, hogy mennyi az átlagbér Angliában meg ilyesmi?"
ezek elméleti dolgok, de az is fontos, hogy el tudjad magad helyezni a társadalmi ranglétrán fizetések tekintetében
nyilván nagy ugrás például egy BKV sofőrnek kimenni és ugyanazt kint Angliában csinálni 4-5x annyiért, de ha megnézi az átlag- és mediánbéreket, akkor egyből látja, hogy nem ő a ért el valamit, hanem az általános életszínvonal olyan magas, hogy még ott egy átlagos bérrel is nagyon jól lehet megélni a magyarországi átlagos bérhez képest

@Amarante: gondolom feketén, azaz loptad meg a magyar államot és a többi adófizetőt is, gratulálok!

BTBTBT 2013.05.02. 16:49:00

@xylon:

Lehet, hogy tévedek, de úgy érzem, hogy az itt kommentelők nagy része valamikor az elmúlt 10 évben hagyta el Mo.-ot, de a mai 18 évesekre igaz lehet, amit a továbbtanulás tervezhetőségéről említesz.

Viszont 18 és 35 éves korod között változnak annyit az adósávok, törvények, jöhet gazdasági mélyrepülés (netán "válság"), még EU-ból kilépés is, vagy állások értéktelenedhetnek el a technikai túlhaladottság miatt - úgyhogy azt kötve hiszem, hogy a nagy többség ki fogja tudni kalkulálni, hogy 19 év múltán mennyit keres egy állandóan változó világban, ahol (legalábbis Nyugat-Európában) egyre inkább az állandó tanulás és a "pályafutás során egynél több állás" elve mentén szerveződik az élet.

Diplomásokkal kapcsolatban - egyre több az olyan magasabb fizetési kategóriába tartozó álláshirdetés (és itt nem a busz- meg a DLR-sofőrökre gondolok), ahol nem elég 1 diploma. Kettő kell. És simán félredobják a pályázatodat, ha csak egy van plusz minden más felvételi követelménynek megfelelsz, mert az időnként lüke HR-esek állítják össze a JD-ket. :(

Abban egyetértünk, hogy az évi 34 ezer egyáltalán nem rossz fizetés. Bár inkább jónak nevezném. Nagyon jónak akkor hívnám, ha nem brutál stresszes munkával lehet megkeresni.

Amarante 2013.05.02. 16:51:56

@Tökfőzelék: Nem,nem!Csak visszavettem azt,amit az elozo 15 evben elvett tolem az allam es a halalbecsuletes polgarai!-reszben.a cegeknek szamla kellett,csakhogy en nem a port torolgettem holmi jolkereso bunkonal,ott kemenyen dolgoztam,de hogy mennyi oraberert azt most nem mondom meg neked:):):)
elmondanam,hogy sok hozzad hasonlo emberkenek nem kellett a szamla:):)

xylon 2013.05.02. 16:57:39

@Barátusz: 97ben mentem egyetemre, tavaly volt erettsegi osztalytalalkozo, gyakorlatilag mindenki a varhato ertek korul teljesitett pedig par dolog tortent Magyarorszagon az elmult 15 evben. Ja es meg a himi-humi penzugyes/gazdasagi foiskolakkal is jol boldogulnak az ex osztalytarsaim. TOVABBTANULNI MEGERI.

Az allando tanulas semmifelekeppen nem azt jelenti hogy valami tokmast kellene tanulnom hanem tovabbfejleszteni a meglevot es aktualizalni hogy ne avuljon el.

Ezt a ketdiplomas allast mondjuk egy peldaval konkretizalhatnad mert addig baromira log a levegoben.

telkoe 2013.05.02. 16:58:57

@Barátusz: Diplomásokkal kapcsolatban - egyre több az olyan magasabb fizetési kategóriába tartozó álláshirdetés (és itt nem a busz- meg a DLR-sofőrökre gondolok), ahol nem elég 1 diploma. Kettő kell.

Kb olyan 5 ev tapasztalat utan altalaban tobbet szamit a szakmai eloelet es a referencia mint az n+1 diploma. Nekem pl meg soha sehol senki nem kert papirt.

BTBTBT 2013.05.02. 16:59:01

@Tökfőzelék:
Téged egyszer le fognak még oltani ezért a "szarlapátolós" odamondogatásért. Persze nem én.

Látod, megint nem mondtál összeget, csak a "medián", "átlag" meg a "szubjektív" megy.
Nem hasonlítottam magamat "sok szarlapátolóhoz". De ha ők nem lennének, vajon mit kezdenél a kukádból kifolyó szeméttel, miből lenne meg a hipermarketben megvett szedvicsed meg a Primark-os ruházatod? Egy kis alázatot, ha kérhetném...

A múltbeli és a jelenlegi átlag feletti keresetemmel már egy ideje elhelyeztem magamat a társadalmi ranglétrán.

Viszont örülök, hogy személyedben végre valaki más is kihangsúlyozza az ár-bér viszonyok angliai fontosságát.

MágnásMiska 2013.05.02. 16:59:34

@Barátusz:

"Néha elgondolkodom azon, hogy milyen jövője lehet itt az ember gyerekének ilyen barom környezetben..."

Ezért van kiírva a vidéki eldugott falvakban is a parkokban, valamint a nagy üres parkolókban "NO BALL GAMES"!!!

A gyerekek családját pedig megbünteti a community officer féle rendőr, ha mégis labdázni mernek a házak mögotti parkolókban, vagy parkban. Anno érdekesmódon egy autót sem rongáltunk meg focilabdával és parkokban sem okoztunk gondott, ha labdáztunk, bicajoztunk netán ugróiskolát játszottunk...

Ha nem játszhatnak a gyerekek a parkokban, nem kerékpározhatnak, görkorizhatnak... akkor mit csináljanak?

Ezért kötnek ki sokan az erőszak és a kapucnis gang játékok mellett.
Van egy mondás, miszerint UK-ban péntektől hétfő hajnalig egy átlag család konhyakéskészlete önálló útra kél a kiskamaszok által.
Viszont sok mikimanó bármely életerős férfival elbánik. Sok ilyen késeléses hír dúlja a közvélemény hangolatát tizenéve folyamatosan hiába megy a szöveg, hogy tesznek ellene felső szinteken.

A fejekben és az extrémliberalizmust kéne helyretenni az iskolai nevelés szigorításával. Mert manapság már az is verbal abuse ha a tanár stupidnak mondja a gyereket és ki sem küldheti az óráról, mert a gyerekeknek jogai vannak a tanároknak meg csak kötelességei.

BTBTBT 2013.05.02. 17:04:06

@telkoe:
Egy alakuló tendenciát írtam le, de akkor a személyes példád - meg az, hogy az "általában"-t említetted - lehet a kivétel, és jó, hogy neked így sikerült.

Sokszor az intézmény presztizse miatt sem engednek a kettőből.

Mondjuk ez még mindig jobb helyzet (hiszen magas fizukról beszélünk), mint az, hogy otthon már 8 éve is angol nyelvismerettel vettek fel takarítókat Pesten, meg diplomát kértek titkárnői/irodai állásokra.

PannonBoy 2013.05.02. 17:05:24

Wow, ez egy nagyon jól megírt poszt, élvezet volt olvasni. Különösen az tetszett, hogy olyan infókat is megosztott az írója, amiről az ember általában nem tudhat.
Igaz, látszik, hogy a jónak mondható fizetés mellett egyáltalán nem könnyű a munka, de a technikai/műszaki feltételekben eléggé a toppon van a TfL. :)

BTBTBT 2013.05.02. 17:09:30

@xylon:
Ja, hogy te Mo.-ra értetted a kiszámítóságot? Oké, az lehet. Bár azért figyelmen kívül hagyni az eszméletlenül romló "fejlődési" tendenciát, ami abban az országban van, botorság lenne.
Nem vagyok benne biztos, hogy azok az emberek újabb 15 év múlva is hasonló helyzetben lesznek.

Egy szóval sem állítottam, hogy nem éri meg továbbtanulni. A nyugat-európai (vagy angliai) viszonylatok kiszámíthatóságát kérdőjeleztem meg.

Nem lóg az a levegőben, csak mindannyiunknak másféle tapasztalata van, és sokszor nem rendelkezünk a másik ismereteivel.
Kétdiplomás? Londoni egyetemi menedzsment jó lesz?

telkoe 2013.05.02. 17:17:37

@Barátusz: Intezmenyi munkahellyel nem sok tapasztalatom van de ipari munkahelyen nem nagyon lattam eddig hogy tapasztalt (5+) szakembereknel kulonosebben erdekelt volna barkit is a diplomak szama, az elozo munkak es referenciak annal inkabb. Az is igaz jopar eve nem kerestem munkat a szo klasszikus ertelmeben.

xylon 2013.05.02. 17:18:59

@Barátusz: es ez milyen szinten lesz altalanos. Mert te ugy fogalmaztal es kommentaltal telkoenak mintha ez most elkezdodott es hamarosan mindenkinek ket diploma kellene. Kozben meg idehozol egy rendkivul specifikus allast.

A helyzet az hogy a nehez diplomak nagyresze kenyelmes kozeposztalybeli allast biztosit ha figyelsz a karrieredre. Persze lesz egy plafon amit elersz de az szerencsere nem eleg. Ha ez nem eleg akkor jon be tipikusan a menedzsment masoddiploma amit te is emlitettel de ez a toredeke az osszes diplomas allasnak. Sot meg a nagyon jol fizeto allasok jelentos reszehez se kell MBA.

BTW eppen mostanaban irnak az MBA haszontalansagarol tobb helyen, a valsagbol rengetene bujtak el ilyen-olyan MBA kepzesekben es miutan frankon vegeztek mostanaban szepen elinflaljak a hasznat.

BTBTBT 2013.05.02. 17:26:53

@telkoe: Iparban biztosan így van. Nekem meg inkább az intézményi munkahelyekkel van tapasztalatom.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.05.02. 17:29:41

@váj mí: Velünk ilyen Flandriában fordult elő, megálttunk egy sarkon térképet nézni és csak egy perccel később kapcsoltunk, hogy az egész kereszteződést feltartjuk vele.

váj mí 2013.05.02. 17:32:51

@Tökfőzelék: Zárójelben jegyzem meg, hogy sok nyugat-európai országban és városban komoly protekció kell a "szarlapátoláshoz", értem ezalatt például a közterület-fenntartó munkatársait, köznapi nevükön, a kukásokat. Alig másfélszer keresnek többet, mint egy átlag irodai mucika. De, gondolom, az neked "alja meló". Bár nélkülük belefulladnál a saját szarodba. Szó szerint. Mna, ők valóban szarlapátolók, és a keresetük az általad likeolt medián felett van.
Jézusom, mekkora pöcs is vagy te ... de most komolyan.

@Kovermadar: Hm, most hogy mondod .... ;)

váj mí 2013.05.02. 17:34:10

@Barátusz: Hoppá! Oltás megvolt. Persze én... ;)

BTBTBT 2013.05.02. 17:35:35

@xylon:
Fogalmam sincs, mennyire lesz általános. Se jós nem vagyok, se döntéshozó. Egy tendenciát írtam le idekint, és említettem a mo.-it is (takarítónő angol tudással), aztán xylon kért egy specifikus példát.

Az a baj, hogy ha valami fontos intézmény elkezd ilyen követelményeket támasztani, akkor a szakágban lévő többi fontos vagy kevésbé fontos is követni szokta. Miért éppen ők adnák alább, ha látják, hogy a másiknak bejön?
Ráadásul Londonnal az a "gond", hogy rengeteg jól képzett és okos ember dől be a városba, és ha a cégek azt látják, hogy van bőven miből a krémet szelektálni, akkor ők sem fognak megelégedni mással, csak a legjobbal.

Ha esetleg most úgy is tűnik, hogy elértéktelenednek az MBA-k, nem lesz ez mindig így - amennyiben gyakorlatot is fel tud mutatni mellé a delikvens. Mert egy papírral, gyakorlat nélkül később sem rá esik majd a menedzselni akaró cég választása.
Vagy szakirányosan átképzi magát. Vagy szerencséje lesz.
Vagy nem.

váj mí 2013.05.02. 17:35:58

@Püspök utcai gombaszedő: Ahham, kínos tud lenni az ilyen szitu... tapasztalat :).

BTBTBT 2013.05.02. 17:37:20

@váj mí:
Ezt mire/kire értetted? Tökfőzelékre?

(Furcsa, mert valamelyik nap viszont igencsak egyetértettünk a "saját erejéből és tudásával boldoguló nő vs. beházasodott nő"-esetével kapcsolatban)

Amarante 2013.05.02. 17:38:41

@váj mí: Hehehe!En megeloztelek:):)Mindeg megdobbent,hogy mennyire el lehet telve vki a sajat fontossagaval:)Anno eppen az ilyeneknel mondtam fel,mert en szivesen takaritok ugyan csak amikor a pacienssel beszelek szeretek vele szembenezni.az en gyomrom nem veszi be,ha valakire lefele nezek,mert attol faj a nyakam:)Ezen az sem segit ha az illetonek 8 diploma log kifele a szajabol:):):)az emberseg es intelligencia nem diplomafuggo...szerintem:):)

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 17:39:32

@Tökfőzelék:
Ja, hogy te statisztikákban élsz....
En a való világban.
A 13 fontos oraber az egy KIEMELKEDO fizetesnek szamit.
Konyhai szemelyzet 6-7 pound
Tesco warehouse staff 9 pound
Nanny 10 pound
Class 1 driver 9-12 pound
Berszamfejto, controller 21 ezer font/ ev.

Mennyi a magagyar atlagber?
En nem tudom de ha megnezed dobsz egy hatast mert mindenki akit csak ismersz legalabb 1/3-al kevesebb penzt kap mint ami a statisztikaban van.
A statisztika nem mervado.
Ha van egy jo szakmad es te brutto 30 ezer fontot keresel evente akkor te nagyon jol keresel.
Atlag folott.
Az atlag az brutto 22 ezer korul van.

Mernokrol, orvosrol nem tudok nyilatkozni.
Garantalom hogy egy buszsofor tobbet vagy ugaynannyit keres mint a fonoke.

Ugyanis UK-ban nem feltetlenul keresel jobban a diplomaddal mint egy "fizikai" munkas.

PannonBoy 2013.05.02. 17:42:30

@Barátusz: @telkoe: @xylon: Ti beleírjátok (beleírnátok) a CV-tekbe a Magyarországon szerzett diplomát? Van egyáltalán jelentősége? (Mondjuk tegyük fel, hogy azon a területen akarnátok elhelyezkedni, amiről a diploma szól.)

BTBTBT 2013.05.02. 17:49:29

@dirtyfreebird:
Hiába ölted bele az energiádat az adatgyűjtésbe, úgy tűnik, hogy Tökfőzeléknek mindez tróger meló.

Orvosból/mérnökből is fontos, hogy miféle. GP vagy szak/magánorvos?
Egyis ismerősöm, egy Angliában felnőtt indiai csaj nem orvos, "csak" egy központi kórház röntgenosztályának vezetője, és valamivel 30 nettó fölött vallott be. A férje kevesebbet keres nála. :)

Az angliai átlag (aminek kalkulálásába az utcaseprőtől a bankárig mindenki beletartozik) egyébként már régen elhagyta a 22 ezret, és 28-29 felé tendál.

A kukások keresnek jól, és a ledolgozott munkaórák száma átlagon aluli. Igaz, hajnal 4-kor kelés van.

BTBTBT 2013.05.02. 17:50:54

@PannonBoy:
Amennyiben szakirányú az a diploma, beírnám. Kérdés, hogy kérnek-e diplomát a hirdetésben. Mert ha nem, akkor nem érdemes, hiszen a "túlképzett" fogalma itt is él.
De EU-ban vagy, ott szerezted, nagy gond nem lehet belőle.

váj mí 2013.05.02. 17:52:08

@Barátusz: Rá. Az arrogancia mindig felcseszi az agyam.

@Amarante: Diplomával általában nem szoktak jellemet is szerezni a népek. És hogy tudnak csodálkozni az ilyen nagypofájúak, fensőbbségesen kinyilatkoztatók, amikor pofára esnek. És előbb utóbb mindenki pofára esik. Ezért szoktam kaján vigyorral szemlélni a magas lovak utasait ;).

xylon 2013.05.02. 17:52:33

@PannonBoy: nana, a diploma az diploma, milyen alapon mondod hogy te pl gepeszmernok vagy ha nem irod bele a CVdbe hogy olyan szakon vegeztel.
Hogy milyen esellyel indulsz az Oxbridge/Imperialra kiirt melokert az mar mas kerdes. Bar ennek szerintem csak a penzugyben van jelentosege, interjukat kapni fogsz csak max nem annyit mintha itt vegeztel volna. Barhol mashol meg szerintem nem torodnek azzal hol vegeztel. Tesztelnek utana meg probaido es kesz.

Amarante 2013.05.02. 17:56:00

@váj mí: Mert,mint tudjuk az uborkafak nem nonek az egig:):):)

telkoe 2013.05.02. 18:00:33

@PannonBoy: Beirnam, mar abbol a szempontbol is hogy ne legyen luk hogy mit tortent 18-24 eves korodig (vagy amikor ott jartal).

xylon 2013.05.02. 18:01:11

@váj mí: Azert lassuk be a nemdiplomasokba is szorult eleg sok frusztracio, legalabbis barki megemliti hogy pl diplomaval milyen szepen lehet keresni rogton jon par kommentelo es elkezdi ezt a "diplomaval se fenekig tejfel az elet" es "lenezel minket" meg stb.
Mindig ketton all a vasar.

BTBTBT 2013.05.02. 18:02:29

@váj mí:
Te véletlenül nem székely vagy? Csak a kommentjeidet itt-ott olvasgatva ötlött fel bennem.

Amarante 2013.05.02. 18:04:35

@xylon: De azt is lassuk be,hogy gyakran azert van,mert egy diplomas kulfoldon elkezd fizikai munkat vegezni es irkal egy jo siros,onsajnalos posztot:):)azert itt nagyon sokan kommentelnek diplomasok,akik nem hordjak ilyen fent az orrukat.igazabol ez a tema mindeg egy ilyenfajta komment kapcsan jon elo:)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.02. 18:06:03

@váj mí: haggyad már. Ez itt kötelező. Hagyomány. Érted? És ez különben se az, aminek látszik. De nem ám. Csak ne görcsöltesd a népeket, haggyad őket szuverén-szabadon áramolni. Ezeregyszer megbeszéltük már, hogy miért kerül itt fel, magam is munkálkodtam a helyes lekommunikálásán. Te meg itt keresztbe teszel, rajtkőhöz visszacibálsz mindenkit. Ne már.

telkoe 2013.05.02. 18:06:24

@telkoe: A hany papir kell temarol az indiai fogorvosok jutnak eszembe amikor a nevuk meg felsorolnak ketszer annyi roviditest es cimet.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.02. 18:09:42

@xylon: azoknak az embereknek nem véletlen nincs diplomájuk. 3+1 ami van nekik: iskolázatlanságuk és önérzetük. Meg nagy szájuk. Köreikből a nagy átlag ez. Az ettől eltérő kivételeknek pedig őszintén tudok örülni.

BTBTBT 2013.05.02. 18:13:46

@Kellemes Zérókomponista:
Közbekotyognék kicsit.

"3+1 ami van nekik: iskolázatlanságuk és önérzetük. Meg nagy szájuk." Nem tudok számolni, vagy kimaradt a +1?

mojoking77 2013.05.02. 18:15:30

@telkoe: Nem csak a fogorvosok. Indiaban eszmeletlen modon megy a cimek, titulosok osszeharacsolasa. Mi is szoktunk mosolyogni a senior expert consultant-okon, akik meg eletukben nem lattak kozelrol kozpontot. A jo kepessegu ket eve, mikor Del Afrikaban dolgoztam, eljott Indiabol, az elso nap lecseszett mindenkit, (ertsd alatta az osszes Project Managert es az osszes mernokot), hogy nem a megfelelo procedurak szerint dolgozunk, es kulonben sem forditunk eleg figyelmet a cost saving-re (mindezt mernokkent), majd elment site-ot javitani Fokvarosba (1200km -repulo- szallas etc), pot alkatreszek es szerszamok nelkul.
Dublinban a masik curry-evo egesz ejszaka azt magyarazta, hogy neki az a legfontosabb, hogy meglegyen az MBA diplomaja evente 3000 Euroert, es reggelre, mire vegeztunk kiderult, hogy egy olyan node-on dolgozott egesz este, amit mar egy hete megcsinaltam.... Pffff...

váj mí 2013.05.02. 18:25:05

@xylon: Persze, a felsőfokú képzettség hiánya is generál frusztrációt, és nem mindenki tudja ezt kezelni.
Viszont én személy szerint arra nagyon allergiás vagyok, amikor valaki arroganciájában odáig merészkedik, hogy "szarlapátolásnak" nevezi más ember munkáját.
Mégis mekkora faszfejnek kell ehhez lenni?
(Ja, és nem, nem irigy vagyok a diplomájára, mert olyanom nekem is van. )

@Barátusz: Khm, félig. De ez most hogy-is? Van valami rovásírásszerű a kommentjeimben?

@Kellemes Zérókomponista: Állítólag nem árt elölről kezdeni a dolgokat, néha ...

telkoe 2013.05.02. 18:27:54

@mojoking77: jah igen ismeros. A fogorvost azert hoztam fol mert sok meg a cegtablara is kiirja. egy ablak folott van a nev, ket masik folott meg a roviditesek. Ez az MBA evi 3000 euroert azt jelenti hogy ennyivel kap tobbet erte vagy ennyibe kerul neki?

mojoking77 2013.05.02. 18:29:09

@váj mí: "nem irigy vagyok a diplomájára, " Akkor meg hagyd a fenebe. En inkabb hangosan rohogok, mikor nyig a fergese, hogy o akarmilyen munkat nem vallal am el, mert hogy o diplomas am.
Lathatoan szulei nem tanitottak meg neki, hogy nem letezik olyan, hogy szar munka, ha az ember munka nelkul van eppen.

mojoking77 2013.05.02. 18:30:32

@telkoe: Ennyibe fajt anno 2008-ban az Ireknel. Otthon anno 150 000 korul volt egy fel ev, most nem tudom mennyi (cimboram csinalta, mondjuk neki a cege szponzoralta)

BTBTBT 2013.05.02. 18:30:44

@váj mí:
Majd szólok, ha rovásírás-jelleget vélek felfedezni a hozzászólásaidban. :)

Van néhány székely ismerősöm (meg erdélyi rokonom is), és azt a vehemenciát éreztem ki a kommentjeidből. Olyan jó értelemben vett "mindenkit helyre teszek" jön át.

Illetve nemrég említetted a HÁ-n valakinek az erdélyi gyökereidet.

bobsys 2013.05.02. 18:32:41

@Csige791: 34K GBP az 51K USD, az eleg jonak szamit itt is

Amarante 2013.05.02. 18:34:18

@Kellemes Zérókomponista: aruld el nekem hogyan tudod egy ilyen helyen megallapitani,hogy kinek van es kinek nincs diplomaja?Arrogancia alapjan gondolom en:)Engem pl. egyaltalan nem erdekel,mert a diploma nem szukseges egy jo beszelgeteshez.az meg regen rossz ha csupan azert tudok tisztelni valakit mert van neki...

váj mí 2013.05.02. 18:35:29

@mojoking77: Hát, ha szabad akaratából éhen hal a diplomájával a kezében, mert nem vállal el más munkát, akkor csak elismerően bólintok, hogy még mindig működik az evolúció.
A fennhéjazó pökhendiséget, amivel másokat lekezel, mert más jellegű munkát végeznek, mint ő meg a haveri köre viszont nem tolerálom. Élőben sem.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.02. 18:36:04

@váj mí: "rovásírásszerű"

Vannak velős kommentjeid, amik a székelyek csavaros eszét idézik. Ez tény.

Egyik kedvencem, (még illik is a vitához)

Nemcsak a hülyeség szorgalommal párosulva veszélyes, de a félműveltség a pökhendiséggel is.

bobsys 2013.05.02. 18:40:08

Ellenben az atlag 26K GBP=39K USD ami meg kevesnek tunik. Igaz csak nyolc napot voltam az orszagban, de a mindennapi arak nagyajbol ugyanannyinak tuntek mint itt es 39K azert az karcos ha a feleseg nem dolgozik.

Tökfőzelék (törölt) 2013.05.02. 18:40:38

@Barátusz: ok, a szarlapátolás csak rövidítés
szarlapátolás=alacsony bérezésű, képzettséget és nyelvi tudást nem igénylő, betanított munkakörök

az állami cégek túlfizetett alkalmazottaival pedig nem kell villogni, a piac előbb-utóbb elintézi, hogy nekik is annyit fizessen az állam, amennyit ér a munkájuk
a krízisállamokban tömegével rúgják ki őket vagy pedig 20-30%-kal csökkentik a fizetésüket

nehogy már mindenkinek a kukás legyen a példaképe, úristen
ti betegek vagytok

"Hiába ölted bele az energiádat az adatgyűjtésbe, úgy tűnik, hogy Tökfőzeléknek mindez tróger meló."
Ki kellene lépni az említett szakmák bűvöletéből és nyelvtudással+szakmával normális fizetésért dolgozni, nem rabszolgaként alig minimálbér felett.

mojoking77 2013.05.02. 18:41:44

@váj mí: Ezek a kis buzeransok altalaban kompenzalni probalnak hianyossagokat, nagyon kemenyen es agrasszivan. Olvasd el a Modoros blog egyik legutolso postjat a designer ruhakrol. O pontosan leirja az altalad celkeresztbe allitott allatfajt

váj mí 2013.05.02. 18:42:00

@Barátusz: Khm, hát mindig is nagy volt a pofám kissé. Ez nem volt mindig előnyös, de ez van. Biztos genetikai izé .. ;).

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.02. 18:47:18

@Barátusz: valaki mesélte, hogy látott hirdetést, takarítónőt kerestek maithili nyelvtudással

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.02. 18:49:32

@Püspök utcai gombaszedő: ez semmi, az első években egyszer pesten nem figyeltem, és úgy sikerült leparkolnom, hogy megbénítottam a troliközlekedést. pótlót kellett beállítaniuk, mire megtaláltak:D

BTBTBT 2013.05.02. 18:52:52

@Tökfőzelék:
Na, akkor, kedves "kolléga(nő)"...

Tök mindegy, hogy most hogyan definiálod a szarlapátolást, ha szinte minden mai hozzászólásodból süt, hogy lenézed az ilyen munkákat végzőket.

Ki villogott az állami cégekkek meg az alkalmazottaikkal? Én biztosan nem.
Az állami cégeket pedig a nem krízisállamokban nem fogja elintézni a piac, mert az állam előteremti/beleöli a szükséges anyagiakat, hogy erre ne kerüljön sor.

Azért, mert a kukás jól keres, még nem lesz senki példaképe, tőlem sem olvastál ilyesmit, úgyhogy nem vágom, hogy miért csúsztatsz.

Mivel részben dirtyfreebird kommentjére is reagálsz, hadd frissítsem fel egy kicsit az emlékezetedet: A konyhai mosogató mellett DFB említette a következőket is - "Nanny,... Class 1 driver,...Berszamfejto, controller".
Most akkor meséld már el nekem, hogy ezek mióta olyan szakmák, amikhez nem kell nyelvtudás meg szakképzés?
És ne keverd össze a bébisintért a nanny-vel, jó?

Meg azért írj már végre egy összeget arra, hogy mit értesz "rendes" illetve "magas" fizetésre, mert a frázispuffogtatáson kívül mást sem csináltál, csak hanyagoltad a konkrétumokat.

Egyébként rossz napod van, vagy mi?

váj mí 2013.05.02. 18:53:15

@ctboy: Hűűű, te! Ha szállóige lesz belőlem, keresek egy márványtömböt, esküszöm! ;)

@mojoking77: Hát mindenesetre idegesítő tulajdonságaik vannak. És még jól nevelt voltam.

mojoking77 2013.05.02. 18:54:21

@Tökfőzelék: Meg ne zavarjam azert a beszelgeteseket, de elg fiatal lehetsz az irasod alapjan, nem biztos, hogy eleg tapasztalattal az iteletedhez. Majd amikor az egesz osztalyodat (rosszabb esetben az egesz cegedet)egy mozdulattal felszamolja a kulfoldi nagyfonok, csak, hogy orankent 3 Eurot sporolva, letrehozza ugyanazt Indiaban, vagy akar csak Romaniaban, akkor eleg erossen fogod hozzavagni az arcod a padlohoz. Akkor esetleg atgondolod, addig meg ugy is abban a biztos tudatban elsz, hogy mi a fenet dumal itt a sok kis senkihazi kulimunkat elteto....

BTBTBT 2013.05.02. 18:54:39

@Babette_:
Ha hinni lehet a netes forrásoknak, akkor ezt a nyelvjárást is beszéli vagy 34 millió, és lehet, hogy akadt közöttük egy milliomos, aki nem beszélt más nyelvet, de takarítani sem maga akarta a palotáját.

Amarante 2013.05.02. 18:54:58

@váj mí: figyu!A parom kofarago.Szolj ha meg van az a tomb:):):):)

BTBTBT 2013.05.02. 18:58:57

@bobsys:
Bár erről meg lehetne kérdezni hagymát, hiszen ő jó régóta él ott, de ha csak az USA és UK Apple meg Amazon árakat veszem alapul, akkor az Egybesült Államokban legalább harmadannyival olcsóbbak a termékek.

Ennek fényében a 39K USD nem olyan kevés. ÉS akkor a megélhetési költségeket nem is vetted figyelembe, csak pusztán egy statisztikai számadatot minősítettél.

Ugyanúgy hülyeség a GBP-t az USD-hez hasonlítani az egyes országok ár-bér viszonyaiban rejlő sajátosságok miatt, mint ahogy a GBP-t a HUF-hoz.

BTBTBT 2013.05.02. 19:00:12

@váj mí:
A nagy pofa nem garancia a székely eredetre. Nekem is az van, mégsem Csíkból való vagyok. :)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.02. 19:05:06

@Amarante: nem gondolom, hogy szándékosan, de sikerült félremagyaráznod most engem (inkább kérdésnek veszem és akkor nem). Nem diplomafüggő a tisztelet, az emberségfüggő (nálam). Ilyen helyen, bármilyen helyen, igen, jól írod, sokszor pont az arroganciában kidomborodó önérzet az, ami elárulja a hiányát. Lehet persze diplomával is gyermekien önérzetes valaki, az meg másra harap, amiből meg neki nincs. Szerencsésebb azért, ha ezt kinőttük. Ambivalens(nek tűnő) gondolatot tudok veled közölni: természetesen, lehet jót beszélgetni papírfüggetlenül, de sokmindent előrevetít, ha valakinek van. Megjárta azt a környezetet, ami az eléréséhez kell, ez már egy közös alap. A mindennapok a másik: az embert felszívja a környezete, nagyon nem mindegy milyen miliőben mozog, milyen attitűdjei alakulnak (merthogy azok is alakulnak ám). Valamiféle irányjelzőnek azért csak megteszi. Mindemellett igen gusztustalan szintű infantilisságok, jellemtelenségek is fellelhetők az elvben képzett körökben is, igen, ez sem garancia semmire. De ez át is lett beszélve itt sokszor. Túl van ez magyarázva. Nem kell félni.
@Barátusz: hát azt jól elírtam. De kitalálhatunk egy negyediket is. :)
@váj mí: rendben, te mennyit keresel?:) Havi, nettó.

BTBTBT 2013.05.02. 19:08:25

@Kellemes Zérókomponista:
Szerintem az a 3 dolog, amit felsoroltál, fedi a valóságot, csak tényleg azt hittem, hogy én néztem félre a 3+1-et. :)

mariann49 2013.05.02. 19:09:56

@Csige791: koszi, en ugy ertelmeztem, hogy egyaltalan nem volt jogsija a felesegednek.:)
Ezek szerint rosszul ertettem.
Kar, hogy nem talalkoztunk a 24-esen, a St. Dominic's Priory megallohoz kozel laktam.:)

váj mí 2013.05.02. 19:16:03

@Amarante: Ok, majd Dorsetben nézek szét ;)

@Barátusz: Mna Csíkból én sem. Bár mindegy, mert úgysem ott nőttem fel.

@Kellemes Zérókomponista: Amennyit nem szégyellek :P

aberdon 2013.05.02. 19:16:43

@Barátusz: Ez így van, a vicc az hogy napszemüveget akarok venni és mindenhol kb. ugyanannyiba kerül a helyi pénzben. Pl. UK amazon 100Ł, US Amazon 100 $, German Amazon 100euro Nevetséges. Ja és a poén hogy Magyarország 33000 ft.

Az Usa tényleg az egyik legolcsóbb fogyasztási cikekket tekintve, amit viszont kárpotól az ingatlanon, eü-n, szolgáltatásokon. :)

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 19:16:58

@Barátusz:
Nem oltem bele az energiam az adatgyujtesbe.
Maximum a leirasaba.
Ezeket mind tudtam ismerosok utjan.
A lenyeg az hogy a 13 font nagyon jo penz.

En nem a mernokok es orvosok szintjen mozgok.

Akkor mondjal valami konkretumot a kukasokrol.
De szerintem ok sem keresnek 13 fontos orabernel tobbet.
Nem mindegyik kukas ceg kezd egyebkent 4-kor.
Maximum Londonban.

De azt tudom,igen hogy ott el szoktak lenni az emberek.
A sofor viszi a csajat meg ismeroset oda.
Mivel noket is lattam mar helperkedni.
De elso kezbol szivesen hallanam hogy egy kukas ceg altal-es nem agency altal alkalmazott- emberke mennyit keres.

Ha olyan helyet fogsz ki permanenkent ahol van egy basic fizetesed es keves orabol kijosz akkor lehet aranyaiban magas orabered.
De ez sem jelenti feltetlenul azt hogy az eves kereseted 22 ezer font folott lesz.
En kitartok az mellett hogy a legtöbb ember 22 ezer fontnal nem keres tobbet eves szinten.
Maximum akkor ha olyan magas órabéres állasod van mint egy buszosnak(ami nem altalanos.) vagy ha nagyon sok orat csinalsz. Ha 10 fontnal tobb az oraber az mar egy jo allas.

Amarante 2013.05.02. 19:17:52

@váj mí: hat ha idoben ertesitesz szallas el van intezve:):):)

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 19:19:12

@váj mí:
A szekelyek egy kulonos allatfaj, meglátásom szerint.
Lehet az Csikbol vagy Gyergyobol.
Tok mindegy.
Lehetne hogy szekely oldalakon kommenteljetek es ne az altalatok "táposoknak" nevezettek kozott?
Bozgorok!

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 19:21:00

@Kellemes Zérókomponista:
A vendegei szamatol fugg a keresete.
Leven kurvakat futtat.

BTBTBT 2013.05.02. 19:30:19

@dirtyfreebird:

Ironizáltám a keresésbe beleölt energiáddal kapcsolatban. Hiába írtad le, mert Tökfőzelék nem foglalkozott vele.
13 font jó pénz, a kérdés mindig az, hogy mennyi és milyen munkát végez érte az ember.
Inkább 19-re mondanám azt, hogy nagyon jó, ráadásul úgy, hogy a kezdetekben 5,25-öt kerestem óránként.

Kukásokról - tavaly volt egy szakács haver, aki az erősen limitált angolja miatt inkább kukásnak ment, (főzni viszont kegyetlenül jól tudott, az szent), itt Londonban persze. A munkaideje hétfőtől csütörtökig reggel fél 7-től fél 12-ig, pénteken fél 11-ig tartott, és 1400 nettót kapott kézhez, mint tanácsi alkalmazott. (Ő is ügynökségtől kezdte.) Tehát az heti 23 munkaóra.
Aztán hazament, mert a csajának jó - szintén önkormányzati - melója van, és nem bírták egymás nélkül. Azt tervezte, hogy idén visszajön, de még nem hallottam felőle.

Oké, elbeszélünk egymás mellett. Te arról győzködsz, hogy átlagosan 22 ezret keres az emberek többsége, én meg a 28 ezres statisztikai átlagot említettem. Mindkettőnknek igaza lehet.

BTBTBT 2013.05.02. 19:33:54

@Koós:
A gond csak az, hogy sem az amcsi Apple, sem az Amazon nem szállít az 52 államon kívülre, tehát Londonból nem lehet USA-kütyüket sem rendelni. Pedig évekkel ezelőtt befizettem volna egy US MacBook-ra, mert Angliában irtózatos ára van. De más okokból is kifolyólag maradok inkább a PC-knél.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.02. 19:35:22

@Amarante: "@váj mí: figyu!A parom kofarago.Szolj ha meg van az a tomb:):):):)"

Lehet hogy előbb vájmi kemény fejét kellene megfaragnia,
de gyanitom abba is beletörne a bicskája.

váj mí 2013.05.02. 19:37:01

@Amarante: Hm, a szállóigévé való avanzsálástól számított két héten belül ;).

bobsys 2013.05.02. 19:37:53

@Barátusz: parszor beszelgettem tildyvel az arakkal kapcsolatban ugy jott at, hogy a napi koltsegek kozel vannak egymashoz, de pont te irod, hogy itt az USAban olcsobb az Amazon es Apple, tehat itt a 39Kbol meg jobban ki lehet jonni mint ott. Pedig a 39K az nem egetvero fizetes

BTBTBT 2013.05.02. 19:38:10

@Koós:
Magyarországon angliai Amazon és Apple árak forintba átszámolását + kis hasznot látok.

Nem hiszem, hogy az államilag szolgáltatott egészségügynek köze lenne a fogyasztási cikkeket árusító cégek árpolitikájához. A magánkézből ajánlott ü-biztosításoknak annál inkább.
Az ingatlanárak meg azért Angliában sem a legolcsóbbak.

Ahogy a pittsburg-i barátném tapasztalja, az USÁ-ban az alacsony bérekhez vannak igazítva a fogyasztási cikkek árai. Mo.-on meg nem. (De hagyma tán jobban tudja...)

váj mí 2013.05.02. 19:40:08

@ctboy: Kétlem, hogy bicskával menne neki a köveknek, de minden megtörténhet.
Egyébként meg mibajodvanhe a fejem keménységével? :P

BTBTBT 2013.05.02. 19:43:05

@bobsys:
Fogalmam sincs az USA megélhetési árakról, ami annyiban nyilván hasonló az európai országokhoz, hogy vidéken minden olcsóbb (a fizu is kevesebb), a nagyvárosban meg minden drágább.

Az online árak olcsóbbak az USÁ-ban. Vagy az UK-ban vannak felnyomva, merthogy ide nagyobb vásárlóerő özönlik be, tehát lehet kaszálni?
Meg az angolra mondják is, hogy "rip off nation". ÉS ez többnyire sajnos igaz.

Egyszer valaki le fog oltani azért, hogy ezt megint előhozom, de rendkívül fontos az adott ország ár-bér-viszonya, és az, hogy mire és hogyan költesz. Pl. alsó-, közép- vagy felsőkategóriás terméket választasz?

BTBTBT 2013.05.02. 19:44:21

@váj mí:
Szerintem ctboy a székelyek keményfejűségére, csökönyösségére célzott.

Amarante 2013.05.02. 19:46:13

@dirtyfreebird: te ismered a bozgor jelenteset?

váj mí 2013.05.02. 19:51:22

@Barátusz: Szerintem is, csak cukkolom ;)

Csige791 2013.05.02. 19:56:18

@Tökfőzelék:

"ez azért sokkal jobb, mintha 13 fontos órabérrel számolnánk, nem tudom hogyan jöhetett ki"

A 13 a hétköznap. 15-16 körül hétvége, a 18 pedig a hétvégi túlóra. Plusz Bank Holiday-ek, illetve szinte mindig 9 vagy több órát dolgozunk, mondjuk ez garázs függő is.

Csige791 2013.05.02. 19:57:55

@Babette_: "B-vel? és akkor ott küldik tanfolyamra?"

Igen minden cégnek van több tanuló busza, és oktatóik illetve vizsgabiztosaik, tehát az egészet lezavarják cégen belül. (Jóval könnyebb mint magánúton, na meg olcsóbb is, sőt fizetnek érte)

BTBTBT 2013.05.02. 19:59:22

@Csige791:
T. csak kötözködött itt egész nap meg lenézte a kétkezi munkásokat.

Egyébként bocs, hogy kicsit szétoff-oltuk a posztodat. Még egyszer sok sikert!

BTBTBT 2013.05.02. 20:01:28

@Csige791:
Most jutott eszembe valami.

2006 táján a főbérlőm férje is tanult buszvezetni, de egyrészt link is volt a pasi, másrészt a lakóhelyétől nagyon messzire akarták beosztani.

Ez - nagy távolság a szolgálati terület és a lakóhely között - mennyire jellemző manapság?

Csige791 2013.05.02. 20:07:44

@Barátusz: Londonban biztos, hogy nem nevelném a saját gyerekem. Inkább akkor nem lesz.

Ha beírjátok Google-be, hogy Teenager Stabbed London, elég sok találatot kiad, Ezek "egy matchbox-ért" leszúrják egymást.

Patrisha80's 2013.05.02. 20:12:34

Buszos sztori, de jo!!!! En Brasiliaban vagyok buszon kalauz, nagyon nagyon szeretem a munkam. A sofor, akivel egyutt dolgozom, irto jol vezet. A vallalattal is nagy szerencsem van, akiknek vagyok. Az utasokkal sem volt meg semmi baj, figyelek is nagyon , mit csinalok. Peldaul mi jelzunk a sofornek, mikor csukahatja az ajtot a megalloban, a forgalomban is segitunk, a busz jobb oldalan, elol ulunk es elozeskor, vagy dugoban, savvaltasnal tudunk jelezni, hogy besorolhat. Igy nagyban megkonnyitjuk a soforok dolgat. Persze a fo profil az jegyarak beszedese :) Regen a double deckereken is volt kalauz, ha jol tudom, mar nincs. Mas varosokban megvan meg ez a munkakor?
Sok sikert a tovabbiakban, jo volt nagyon a posztod!!!!

BTBTBT 2013.05.02. 20:16:30

@Csige791:
A mobiltelefonért volt nagy "divat" 2005-2008 táján, különösen Kelet-Londonban, amikor a sok kis ázsiai kölök késekkel mászkált. Aztán meg sírtak, hogy a rendőrök állandóan megállították őket motozás céljából, és pillanatok alatt hasonfekve találták magukat, hátrabilincselt kézzel, ha kekeckedni próbáltak.

Ne azért ne legyen gyereked, mert a londoni iskolások egy hányada hulladék, nevelés nélkül csellengő és az erejét mások megfélelmítésével próbálgatja.

Csige791 2013.05.02. 20:21:28

@mariann49:

"Kar, hogy nem talalkoztunk a 24-esen, a St. Dominic's Priory megallohoz kozel laktam.:)"

Ha még ott laksz örülhetsz, mert Július környékétől a 24-esen csak Borismaster buszok fognak közlekedni. (Gondolkozom is, hogy visszakéne mennem 24-re)

Erről a buszról beszélek:
dalje.com/slike/slike_3/r1/g2012/m03/ox281291521444866211.jpg

Csige791 2013.05.02. 20:26:27

@Barátusz:

Én 7 perc gyaloglásra lakom a melóhelytől :) Nyilván az embernek terveznie kell és mobilisnak lenni. Pl Sokan Lutonból járnak be mert ott fele annyi a lakás. Kinek mi a fontos, én a sok szabadidőben hiszek, minden elé ezt helyezem.

BTBTBT 2013.05.02. 20:28:26

@Csige791: Az tök jó!
Tényleg nem akarok rád licitálni, se nagyot mondani, de nekem még annyi sincs gyalog az enyém. :-)

Csige791 2013.05.02. 20:29:15

@Patrisha80's:

Én dolgoztam Cornwall-ban (DNY Anglia) és londonban, egyik helyen sincs kalauz, a többiről nem tudok nyilatkozni.

Ja igen, pár poszttal feljebb írtam, hogy a 24-esre Borismasterek lesznek rakva (később még több járatra) azokon lesz kalauz. Én is jelentkezhetnék de nem akarok.

Csige791 2013.05.02. 20:30:46

@Barátusz:

Most pályázok egy házra aminek az ablakából látszik a buszgarázs :) Ismerem aki bérli és ha elmegy átveszem :)

Patrisha80's 2013.05.02. 20:31:17

@Csige791: hehe, a garazs a masik utcaban van, 2 percet setalok, mert az utcank vegenel felvesz a sofor,ugyhogy nyertem :)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.02. 20:34:27

Na az ilyen Patrisha80's-szerű random bejelentkezésekért éri meg csinálni ezt a blogot.:) Nagyon aranyos volt.

BTBTBT 2013.05.02. 20:35:28

@Csige791:
Továbbra sem nagyotmondás címén, de nekem ez már megvalósult 2 éve: a nappalim ablakából látszik a munkahelyem épülete, szóval úgy nagyjából 150 métert kell sétálnom a bejáratig. :)

Persze csak egy véletlen folytán lehettem ilyen szerencsés, mivel már régen túlléptem az egyhónapos felmondási időmet az előző helyen, és az utolsó pillanatban szabadult fel ez a lakás. Ha nem költözöm, nem lett volna hol laknom.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.02. 20:37:25

@Patrisha80's: esetleg ha lathatnank egy postot toled is... szerintem sokakat erdekelne Brazilia.

mojoking77 2013.05.02. 20:43:00

@Csige791: Azt hiszem erre a versenyre en is benevezhetek. Bar most sem keves, de a csucs 2012 januartol aprilisig volt, amikor is "legvonalban" kb 16000 km-re dolgoztam a munkahelyemtol :)
Ez most egy baratsagosabb 7500 km

Csige791 2013.05.02. 20:43:29

Látom jól elbeszélgettetek amíg én dolgoztam. Az egészhez annyit fűznék, hogy egyikünk sem tudhatja ki honnan jött min ment keresztül.

Pl ha én egy nagyon gazdag és jó családból származom de mondjuk a sok zsebpénznek hála drogos lettem (mert az menő) és ezért apám kitagadott, majd az ügyvéd/orvos stb helyett lettem buszos, akkor elég szar a történetem, illetve az anyagi helyzetem. Ha viszont mondjuk egy árvaházból vagy valami alkesz fater miatt szétdarabolt családból jutottam el a Londoni buszvezetésig és a jelenlegi anyagi helyzetemig, (a szar család miatti drogos senki helyett) mindjárt más a jelenlegi helyzetemnek a csengése.

Szóval kinek kevés a 13 kinek sok.

Volt még szó a feljebb jutásról, én az alján vagyok ennek a mókának, a garázsomban mind a Garage Manager mind az Operation Support Manager buszsoförként kezdett. Ha kicsit csiszolok az angolomon egy kb egyéves tanfolyam után irodában dolgozhatok 20 font/óra környékéért. Nem célom irodában dolgozni, nem az én világom, csak arra akarok rávilágítani, hogy Angliában mindenkinek nyitva az út felfelé. Nemrég TFL fejesek vezettek nosztalgia buszokat a 24-es vonal 100 éves évfordulója alkalmából.

Sokan mondják, hogy Magyarország és Anglia között az az egyik legnagyobb különbség, hogy a főnököd bármikor eltudja végezni a munkádat.

A végére pedig még egy gondolat: Ez a poszt nem panaszkodásnak íródott, egyszerűen a posztban is linkelt decemberi kritikákra írtam pár választ, vagyis miért megyünk lassan és a többi. Én nagyon jól érzem magam, a legnagyobb gondom az Angol gyártmányú buszok alacsony minősége, de ennyit kibírok. :)

Patrisha80's 2013.05.02. 20:44:01

@Csige791: Tenyleg nem:?Pedig nagyon jo kis munka .

mojoking77 2013.05.02. 20:44:44

@mojoking77: Felreirtam, bocs, laktam es nem dolgoztam

2013.05.02. 20:46:31

@mojoking77: jo is a munkahelytol messze lakni. Jot tesz az egeszsegnek:) csak sajnos nem minden munkaban/pozicioban kivitelezheto

tanato 2013.05.02. 20:50:41

@Patrisha80's: Újra olvasod a Há-t?Tényleg ígérted már több mint egy éve a brazil posztodat is.

MágnásMiska 2013.05.02. 20:53:08

@Patrisha80's:

A Te történedted sem lehet érdektelen! :))))))))))))

Már csak "eszkimóknál baby-sintér vagyok, mellette másodállásban fókára és jegesmedvére vadászom" történet hiányzik innen! :)

MágnásMiska 2013.05.02. 20:56:10

@Csige791:

Mások véleménye nem kell, hogy számítson!!!!
A lényeg, hogy Te, ill. Ti jól érzitek magatokat!!!!

Meddig tervezitek itt létet, ha nem itt szeretnétek gyerkőcöt vállalni????

Patrisha80's 2013.05.02. 20:56:47

@tanato: Mindig beleolvasok, csak nem nagyon szolok hozza, delutanra mar eleg faradt vagyok, reggel 4kor kelek. De most muszaj volt, buszos a tema es erdekelt vagyok :)

Patrisha80's 2013.05.02. 20:57:49

@MágnásMiska: Az en sztorim love-story is egyben, annyira csopogos es hihetetlen, hogy sokan azt mondanak, Norbi, megint itt vagy?? :DDD

Patrisha80's 2013.05.02. 21:00:31

@Kovermadar: Osszeszedem magam es megirom a tortenetem. Csinalok egy vazlatot elotte, kulonben irto hosszura nyulna, bobeszedu vagyok. :)

MágnásMiska 2013.05.02. 21:00:56

@Patrisha80's:

Jahhh közben láttam, hogy szex-árdról való vagy! :)))))))))))))))

BTBTBT 2013.05.02. 21:01:01

@Csige791:
Ne foglalkozz azzal, mit gondolnak rólad a fanyalgók. Jól érzed magad? A posztod meg a hozzászólásaid alapján igen. A többi nem számít. :)

2013.05.02. 21:02:54

@Patrisha80's: ha a samanenal rovidebb a posztod, mar jo!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.02. 21:08:26

Na szóval...
Nem vagyok nagyon elájulva magyar honfitársaimról és el is mondom a véleményem ha a helyzet úgy hozza.
Mindettől függetlenül a magyar buszsofőrt csak dicsérni tudom.
Fényévekkel jobban vezetnek mint más nemzetiségű kollégáik.
Az én szakmámban 13font nagyon jó órabérnek számít. Amivel a buszosok többet keresnek azt megérdemlik. Állatcsordákat szállítanak. Mind az összes hihetetlenül profi. Szűk utcákban nagy forgalomban centizve manővereznek. Igaz a buszok is olyanok hogy úgy aláfordul a kerekük mint egy targoncának valami elképesztő szűk ívben tud fordulni. Olyan helyen is buszok járnak ahol egy sávban közlekedik a kétirányú forgalom.
Ennyit a pozitívumokról.
A magyar sofőrökön kívül egy rosszindulatú tetű féreg mind.
Ha egy ember áll a buszmegállóban akkor sem képesek ott megállni ahol az utas áll. Néhány méterrel előtte vagy utána de nem ott. Hajszálpontosan kiszámolják hogy a megállóban a hátsó ajtó pont a kukával legyen egyvonalban kínlódjon a babakocsis meg tolószékes meg bőröndöket cipelő. Vannak olyan megállók ahol érthetetlen módon a váró bodega hátoldala van az úttest felé és a sofőrök természetesen úgy állnak meg hogy felszállók élére vasalva tudjanak felkúszni a buszra.
Padlógázzal indulnak és satufékkel állnak meg be néha csak úgy kedvtelésből is belepöccintenek a fékbe hátha megborul valaki. Egyenletes fékezés gyakorlatilag nem létezik.
Ezeket Budapesten az első útjukon megnyúznák.
Mit szólna a BKV utazóközönsége ha rendszeresen előfordulna hogy a végállomástól 10-20 megállóra egyszercsak azt mondaná a vezető hogy eddig jöttem és kész. Mindenki szálljon le és várja meg a következő buszt. Volt olyan járat hogy 5munkanapomon hazafelé 3szor eljátszották. Olyan is volt hogy menet közben azt mondta nem oda megy ahova a menetrend szól hanem másfelé akinek arra jó az maradjon a többi szálljon le.
Nincs olyan nap hogy ne szidnám a kurva anyjukat.

MágnásMiska 2013.05.02. 21:09:38

@Patrisha80's:

Inkább jó nyomozó vagyok!!! :)))))))))

A neved had ne írjam már ki! ;) Patrícia C...............

mariann49 2013.05.02. 21:11:14

@Csige791: igen, ismerem oket
nem, mar videken lakom, de a ket fiam meg ott, viszont ok metroznak legtobbszor

tanato 2013.05.02. 21:12:50

@Patrisha80's: Jó hogy mint régi HÁ-s újra írsz is.Brazíliáról eddig tényleg alig volt poszt.

tanato 2013.05.02. 21:16:53

@Kellemes Zérókomponista: Patrisha sokat kommentelt még az Origós HÁ-n tavalyelőtt.

Csige791 2013.05.02. 21:26:45

@diggerdriver:

Igen érdekes helyen is járnak itt buszok. Amikor útvonalat tanultam egy-egy utcában azt hittem, hogy csak a tanulás végett valamilyen okból mentünk arra, de kiderült, hogy az tényleg az útvonal. Én mondjuk figyelek, hogy úgy álljak meg, hogy ne akadályozzák a tárgyak a fel/le szállást, hisz ezzel magamat is szívatom, mert lassul az embercsere.

Padlógáz/Padló fék: Sajnos vannak olyan vonalak ahol a TFL egyszerűen kevés időt ad és tolni kell neki mint az állat, este/kora reggel meg főleg. De a buszokban van Driving Assist ami méri a G erőket, amit érzel az Londonban megengedett, ugyanis ha valaki bizonyos pontszám alá esik mehet vissza tréningre, az meg olyan mintha újra kéne vizsgáznia.

Az egyenletes fékezés azért kivitelezhetetlen néhány busztípusnál, mert a retarder egyszerűen hirtelen bekapcsol/kikapcsol ami olyan érzés mintha rárugna a sofőr a fékre, nevetséges, de nem biztos , hogy a sofőr a hibás. De nem mondom, hogy nincsenek állatok.

Amikor azt mondja a sofőr vagyis bemondatja a női hanggal hogy "This bus Destination is changed, please listen the further announcement" azt nem a sofőr találja ki hanem a Controll. Ez általában úgy működik, hogy megy a busz, és mondjuk valami miatt (dugó, ilyesmi) sokat késik, a mögötte haladó meg szinte mögötte van akkor előre megtanított hivatalos fordító pontokon visszafordítják, hisz felesleges kettő busznak egymás mögött elmenni a végállomásig, ráadásul a késés miatt nem is tudna onnan időben elindulni. Tehát az elöl haladó átpaszolja a pár perc múlva mögötte érkezőnek az utasokat akiknek természetesen nem kell újra fizetniük, csak kérni kell az előző sofőrtől Extension Vouchert és odaadni a második sofőrnek.

Ez a máshova megy az fura, nem hallottam ilyet, szerintem ugyanaz lehet mint az előző, csak a sofőr rosszul tájékoztat, vagy valami félreértés van. Melyik vonalon van ilyen?

breathy-blip2.wav 2013.05.02. 21:31:54

Egy jo darabig utaztam a 38-as busszal Londonban, mit mondjak, utaltam mivel a menetido 45 perctol 1.5 oraig bmi lehetett a delutani csucsban. Ezert kerekparra valtottam es 35 perc alatt tettem meg ugyanazt az utat, altalaban csucsban 8-10 38-ast eloztem meg mig hazafele (11 utan) 3-5 buszt sikerult lehagynom piros lampak athagasa nelkul.

Minden tiszteletem az ottani soforoknek, nem cserelnek veluk.

Patrisha80's 2013.05.02. 21:31:57

@diggerdriver: Azert ne mondd, hogy a magyar soforokon kivul mind tetu, hogy lehet ilyet kijelenteni? Akkor az en kollegaim tetu fergek? Kozel sem. Vannak kevesbe jo fejek, de ez szerintem mindenhol igy van., minden helyen..

Patrisha80's 2013.05.02. 21:33:47

@MágnásMiska: Aha, a facebook koraban meg sem lepodom ;)

breathy-blip2.wav 2013.05.02. 21:34:06

Es igen, azok a jardaszigetek a zebraknal leteznek, kerekparral sem jo belemenni ha valaki melletted vagy mogotted van, mert nincs eleg hely.

Patrisha80's 2013.05.02. 21:36:58

@tanato: Kezdettol figyelemmel kovetem a blogot :) Van nehany poszt,amit nem olvastam el, de a tobbseget igen. Neha delutan is alszom, hogy kompenzaljam a korankelest. Igaz, delutan 1kor vegzek, ugyhogy annyira azert nem kemeny. Probalom osszehozni a posztot Braziliaraol, igaz, csak a DFrol es kornyekerol tudok nyilatkozni :)

MágnásMiska 2013.05.02. 21:42:09

@diggerdriver:

Ezt már korábban belinkeltem, de ez überel minden sofőrt! :)))

Bus driver jailed for attack on cyclist

Vide-jó:

www.guardian.co.uk/uk/video/2012/feb/17/bus-driver-cyclist-attack-video

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.02. 21:46:23

@Csige791: Ja. Leszállít a buszról és 5percet várok a másikra.
A 83-as busz ezt rendszeresen eljátsza. Ha közvetlen jönne a másik akkor is szidnám az anyját. Mikor még nem volt kocsink 30kiló cuccal másztunk fel az emeletre meg le mikor megszakította az útját.
Edmontonból jöttem Golders Green felé mikor a sofőr azt mondta hogy a végállomás megváltozott.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.02. 21:47:17

@Patrisha80's:
OK. Van kivétel. Csak én még nem találkoztam vele.

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 21:52:44

@diggerdriver:

"Vannak olyan megállók ahol érthetetlen módon a váró bodega hátoldala van az úttest felé "

Nem annyira érthetetlen az kérem szépen. Érdekes dolgokra képes ám a víz amikor a busz kereke es az úttest közé szorul.
Általában az a végkifejlet hogy a busz tömege kiszorítja a vizet és az a víz annyira szereti az embereket hogy ellenállhatatlanul vonzódik azok ruhájához.
Ez a fránya fizika, na.

@Amarante: Persze hogy ismerem a bozgor szo jelenteset.
A legnagyobb szitokszo a romanok kezeben.
Hazatlant jelent.
Szivesen használom, mert románnal meg gondom nem volt ellenben a székelyekkel.
Verekedni akartak állandóan, megloptak, hazudoztak, kikezdtek a masikat, leneztek a magyarokat.
Hala istennek egyen rajta hagytam a talpam nyomat.
Hi-hi.
Budos gyökerek. A legtöbb gyergyoi volt.
Nagy általánosságban ezt mondom róluk.

Mondjuk van kettő a facebookon is ismerős.
Egyénileg nincs bajom veluk, de eszben tartom a tapasztalataimat veluk kapcsolatban.
Szekelyben ne bizzon senki.
Csak a siras megy nekik állandóan.
Jol meg gyűlöltették magukat.

Amarante 2013.05.02. 21:53:19

@diggerdriver: Csak nehany szemelyes tapasztalat a csodas magyar buszsoforokrol:Villanyi ut,40-es busz.a sofor olyan iramba fordult be,hogy az oreg neni,aki a kulso ulesen ult mellettem egyszeruen kidolt a szekrol.Mas:allok a Blahan,jon a 7-es en felszalok sok massal ,az utolso fazon labat bezarta az ajto kozze es elindult.a pasi szo szerint fellabon ugralt.utasok orditottak aztan vegul kivancsi lett miert anyaznak...Mas:Wekwrle telep 148-as busz:terhes voltam a 3-ik gyerekkel,a masik babakocsiban volt velem.olyan sebesseggel kanyarodott,hogy a kocsi befordult a lepcso es az ajto kozti lyukba,en ra.na minden esetben volt nehany keresetlen szavam a soforhoz:):):)Van meg elmeny,de ma nem a magyar buszsoforokrol szol a tortenet:):)

Amarante 2013.05.02. 21:56:54

@dirtyfreebird: Ha csak a szekelyekre erted az okes,mert en Szilagymegyei vagyok:):):)Meg ram ugysem illik,nekem van hazam:):):)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.02. 22:01:57

@dirtyfreebird: Fizika vagy nem fizika akkor is úgy állnak meg hogy az ajtó meg a buszmegálló hátoldala között fél méter van. Szálljál fel ott bőröndökkel. Ha pedig az az indok amit írsz akkor miért nem az összes van háttal az útnak?

Amarante 2013.05.02. 22:03:56

@diggerdriver: Hat azert mert az osszes megallo elott nincs tocsa:):):):)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.02. 22:12:04

@Amarante: Értem.
Ha KELETKEZIK egy tócsa megfordítják a buszmegállót.
Bár még mindig nem derült ki hogy miért pont mögötte kell megállni a busznak.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.05.02. 22:12:58

@Csige791: Nagyon klassz poszt, köszi hogy megírtad! Szeretek vezetni, de buszsofőr tuti nem lennék, tisztelet!
Patrisha, a tiédet is szívesen elolvasnám.

Amarante 2013.05.02. 22:14:34

@diggerdriver: Ejnye,ejnye:hat hogy NE tudjal folszallni ra:):):)Amugy tenyleg:miert van ez?Meg itt nalunk is kulombozoek a megallok pedig itt aztan nincs sok kanyargos szuk utca,mint Londonban

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 22:24:32

@diggerdriver:
Biztos lehetsz benne hogy azért vannak így kialakítva buszmegállók.
Magyarországon is vannak mar ilyenek.
Meg kell mondjam egyébként hogy egy kicsit tipikusan viselkedsz és alkotsz véleményt olyan dolgokkal kapcsolatban amikbe nem látsz bele.
Értem ez alatt amit a buszosokra írtál.
A buszos posztoló jo néhány dologra választ is adott.
Erős fékezés, útvonal változás.
Igy egyből választ is kaphattál pár kérdésre.

Nem tudom miért úgy állnak meg ahogy.Nem valószínű hogy rosszindulatból.
Vagy mert annyira rossz a kezelőszervei a busznak hogy örült hogy ott meg tudott állni. Vagy nem fért be jobban. Vagy béna volt. Vagy van egy belső utasítás hogy úgy álljon meg.
Sok minden lehet.

De menj el buszosnak és megtapasztalhatod mi miért van úgy ahogy.
Tényleg kipróbálhatnád.
A cég fizeti a jogsidat.
Azt hiszem fel-egy evet kell lehúzni náluk.

@Csige791:
Engem az erdekelne hogy a Metroline-nak dolgozol-e?

Az is érdekelne hogy a busz kamerája veszi e azokat akik a buszsavban mennek. Ha igen ki ellenőrzi le a felvetélt?
Esetleg a buszsofőr rögzíti?

Egyszer egy buszos nem fert el mert a két külső sav buszsav volt mindkét oldalon. Középen volt egy-egy sav a pórnépnek.
Aztan pampogott nekem hogy miért nem húzódok át a másik buszsavba.
En rá nem teszem egy kerekemet sem oda, az biztos. Nekem 120 fontot nem ér.
Mondjuk nem értettem hova sietett, buszos. Az ráér. (-:

zobod 2013.05.02. 22:27:27

A szigorú, már-már b@szogatásnak tűnő ellenőrzés valahol érthető, elég nagy a felelősség minden tekintetben. Az ügyfélpanasz esetén azonnal a dolgozóban, és munkájában hibát vélelmezni, ok nélkül büntetni csak hogy az ügyfél elégedett legyen, az meg egy nyugati eredetű kórság, az ügyfél a király elv kiforgatása, félreértelmezése. Meg persze a vállalati image álszenteskedő fényezése, miszerint a céges folyamatok tökéletesek, az ügyfél nem kevésbé, így aztán csakis a hülye melós cseszhetett el valami. De hát ez van, van mikor ezt dobja a gép.

Csige791 2013.05.02. 22:31:30

@dirtyfreebird:

Igen, Metroline. A kamera veszi őket de senki nem ellenőrzi. Mi tudunk jelenteni ilyen dolgokat a Code Blue vagy ha teljesen nem tudunk haladni valaki valami miatt akkor a Code Red benyomásával. Én egyszer jelentettem egy mikróbuszost mert a buszmegálló közepén parkolt, ami ugye Londonban alap, csak nekem meg volt egy tolószékes utasom akit nem tudtam lerakni a megállóban mert ugye nem tudtam a patkához állni. Ilyenkor Code Blue, rádión aránylag hamar hívnak (Code Red-nál azonnal), hogy mi a gond, és akkor elmondom, plusz a garázsban papír munka és akkor megbüntetik őket. De ugye vannak a kihelyezett kamerák is, azok meg mindent vesznek és azokat figyelik is.

Ha például az utolsó körünkben vagyunk, vagy kaja szünet előtt, akkor nem érünk rá. :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.02. 22:33:41

@dirtyfreebird: Had legyen meg a véleményem arról ami körülvesz.
Otthon Magyarországon ha különösen udvariasan kiszolgáltak azt különleges egyedi esetként kezeltük. Itt ugyanúgy különleges egyedi esetként megjegyezzük néha hogy ez biztos a BKV emlőin nevelkedett mert alig vettük észre hogy gyorsított vagy megállt.

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 22:35:32

@MágnásMiska:
Meg kell mondjam magának köszönheti a kerékpáros.
Feltűnt hogy a biciklis kekeckedik a buszsofőrrel?
Direkt behúzódott meg jobban hogy a busz ne férjen el és ne tudja megelőzni.
Természetesen azért meg nem kellene elütni, de a biciklis is hibás volt.
Azt hitte sérthetetlen és érinthetetlen.
Rossz napon idegesítette a sofőrt.
Meg az is lehet hogy volt benne egy kis véletlen is hogy így alakult.
Az előzés kezdetekor a cyclist meg az út szélen volt utána mar a felező vonal mellett.

Mérges 1234 2013.05.02. 22:37:22

Aki fikzza a buszosokat, tényleg probálon meg egyet elvezetni, vagy csak egy frgont...

Én megszereztem egyszer egy nyergyes vontatót a cégnél, mentem vele két kört és reegve száltam ki, baszki többször ki kellett szálnpm megnézzem elférek-e, pedig személyautval már több, mint félmillió kilómétert letoltam balest nélkül.

Londonban meg tényleg eszetlenül megy mindenki, azt hinné az ember, hogy durva, ami pesten van de nem, kis egyirányú utcákból 70-80-nal száguldaank ki az autók, csak mert éppen elsőbbségük van. Pont leszarják, hogy esetleg elütnek valakit.

Athén is kemény, de ott szimplán hülyék de figyelnek egymásra csak a szabályokra nem, de London kemény hely. Párizsban is sok durvaságot láttam, de Londn tán keményebb...

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 22:43:06

@diggerdriver:
A véleményed meglehet bármiről.
Attól függetlenül nagyon magyaros az ilyen "mit csinál ez a hülye" beszolasok. Lehet hogy mindennek megvan az oka, csak te nem látsz bele.

De olyanért sivalkodni hogy egy busz fekez az nonszensz. Barki lelephetett ele, bevághatott elé.
De most komolyan, van olyan ember aki kapszkodas nelkul buszozik?
Lehet hogy van, de annak nem sok fogalma van a közlekedésről, fizikáról meg ilyenekről.
Ha valaki zsebre dugott kézzel, állva buszozok az ne lepődjön meg ha elesik .
Ha 30 kilos csomagod volt akkor miért mentél az emeletre vele?
Otthon is le kellet volna menni onnan, egyébként. Nem?

Semmi személyes, de hat nekem is lehet véleményem, igaz? (-:

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 22:47:43

@zobod:
Jol megfogalmaztad a rendszer lényegét.
Vagy ha nem is jól, de én is ezt gondolom.
Nem mintha számítana mit gondolok.
Csak úgy mondtam.

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 22:49:11

@Csige791:
Metroline-os kollégád mondta a 13 fontot , onnan gondoltam hogy ott vagy.
Talán ti kerestek a legjobban, nem?

micsoda? 2013.05.02. 22:52:14

A poszt alapján csodálom, hogy találnak embert a piros busz vezetésére:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.02. 22:54:34

@dirtyfreebird: A busznak vannak olyan jó nagy ablakai. Olyan nagyok hogy még én is kilátok belőle. Aztánmeg én is gyakorló sofőr vagyok jónéhány százezer kilómétert vezettem már talán meg tudok ítélni egy indokolatlan fékezést.
A probléma az hogy a kapaszkodás ellenére is dőlsz borulsz.
Például azért mászunk fel az emeletre a csomagokkal mert lent nincs ülőhely és a Wembley-i ASDA-tól egy órát megy a busz Golders Green-be.
A csomagokat meg ha odateszed a babakocsik vagy tolókocsik helyére akkor törvényszerűen felszáll egy. Akkor költözhetsz a tömegben.
Egyébként Te hol élsz?

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 22:56:39

@diggerdriver: East London-ban.

Egy kis parkolas Belfastban.
Par napja meg a radio is ezzel volt tele.

www.youtube.com/watch?v=5fdWy-T-wyA

mojoking77 2013.05.02. 22:58:44

@Mérges 1234: " Párizsban is sok durvaságot láttam, de Londn tán keményebb.."
No.
Azt az agymenest amit a parizsiak kozlekedesnek neveznek, talan Lahore-ban vagy Numbai-ban tudtak felulmulni (meg persze Marseilles-ben, de ott inkabb a sebesseg az, ami nelkul egy autos sem tud elni). London, de plane Budapest, udito feludules volt a sok agyatlan utan...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.02. 23:03:13

@dirtyfreebird: Örülök hogy meg vagy elégedve a Londoni közlekedéssel. Én annyira nem. Sőt egyáltalán nem.
Ha kérdik tőlem az angolok hogy mi az ami nem tetszik Londonban mindig azt mondom hogy Fantasztikus város élhető város nem akarok innen elmenni de két dolog egyszerűen kritikán aluli. Az egyik a londoni közlekedés a másik a szemét. Hogy ott esik ki minden az emberek kezéből ahol vannak akár egy méterre a kukától és ebben az angolok élenjárnak.

dirtyfreebird (törölt) 2013.05.02. 23:14:50

@diggerdriver:
Szemet kerdes teljesen jogos felvetes.
En sem ertem.
Tildy baratnod sem. Kerdezd csak meg tole.
En a kozlekedes autos reszet dicserem, tömegközlekedéssel nincs sok tapasztalatom.
En a draga es rossz minőségű hazakat meg a borus eget emlegetem.

Amarante 2013.05.02. 23:19:28

@diggerdriver: Lehet ezek specifikus londoni problemak.Itt,videken,pl. a buszos nem indul padlogazzal,ha idos szall fel akkor megvarja,hogy leuljon,udvariasak es tenyleg a megalloban allnak meg.Nekem nagyon tetszik az is,hogy ha tele van-ulohelyugyileg-akkor inti,hogy jon a masik mogotte es nem all meg,de a masik tenyleg mogotte jon.hangsulyozom ez videki varos es annak sem a legnagyobb:):)Kb. 100ezer lakos.
A tisztadsagra sem lehet nalunk panaszkodni,mert a hetvegi bulik"termese"hetfon kora reggel el van tuntetve:):)Picur jarganyokkal a jarda melle besodrodott leveleket,csikkeket rendszeresen takaritjak,a parton pl.egesz nap jar a zsakos emberekbol nehany es szedik a szemetet.
Persze azert egy london meretu varosban nem ilyen egyszeru minden foleg a forgalom altal reges-reg kinott utcakkal.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.02. 23:24:16

@PannonBoy: Miért ne írnád? Különben milyen diplomát mutatsz fel a munkádhoz?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.05.02. 23:28:43

@dirtyfreebird: Tapasztalataim szerint 10-ből 9-szer nem a buszsofőr hibája, ha hirtelen fékeznie kell, viszont előfordul, hogy ő is figyelmetlen.

Bolsi Buster 2013.05.02. 23:40:05

Micsoda fostos melók vannak, agyamat eldobom.

Jól fizetett? Röhej.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.02. 23:45:37

@vladx: inkább az az oka, hogy nem követsz el szabálysértést, ha átmész a piroson. az összes kollégám csodálkozik, hogy Magyarországon megbüntet a rendőr, ha átmész a zebrán, mikor piros a lámpa. itt le se szarják. a biciklisávot meg a buszsávba teszik, roppant okosan...

Nemzeti trafikos 2013.05.02. 23:53:07

Itthon is így van, korrekt, jól vezető, barátságos buszvezetők, idióta, ön- és közveszélyes, büszke biciglisek.

Szerencsére most már egyre jobban begyűrűzik "Európa" hozzánk, "mi" is csak a felét használjuk a mozgólépcsőnek, de ott egymás hegyén-hátán állunk, mint bezzegLondonban és bezzegMoszkvában. Aki meg siet, az letapos mindenkit, buszmegállóban jobbról előz, egyébként meg mindig a másik irányból, mint ahonnan várod.

PannonBoy 2013.05.03. 00:01:40

@Mr. Long: Igaz, közben rájöttem, hogy nem voltam elég specifikus.
Szeretnék egy UK diplomát is a magyar mellé. Mondjuk akkor is van értelme a magyart feltüntetni.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.03. 00:08:23

@M. Péter: itt egybe van nagyon sokszor a busz és a kerékpársáv. idióta ötlet.@PannonBoy: hát én beírom. már miért ne írnám? ráadásul, legalább egyértelmű, hogy tudok angolul, s nem valaki megírta helyettem a jelentkezést.@Barátusz: mndjuk, ez attól is függ, hogy hol vagyunk. könyvelési példa: (a könyvelő újságban volt): ami Londonban évi 26ezer font, itt nálunk 18ezer.. itt konkrétan a legkevesebb.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.03. 00:17:17

@Barátusz: jelentem, a bérszámfejtőhöz nem kellett végzettség, gyakorlatilag betanított, szellemi munka. amihez azért megszerezheted a végzettséget, mint én is tettem. valamint, ugyan nem kell hozzá különösebb végzettség, valahogy nálunk is a többség diplomás emberekből áll. szóval, nem kell a végzettség, de azért kell, hogy legyen némi intelligenciád, meg felfogóképességed, meg tudj számolni:)

A Tyne folyó déli partja 2013.05.03. 00:19:51

@Puskát kellett volna hozni: mert te mit csinálsz, és főleg, mennyit keresel,ha szerinted nem jó pénz 13-19 fontos órabér?

Bolsi Buster 2013.05.03. 00:28:13

@A Tyne folyó déli partja: Az Magyarországon sem jó pénz. Vagy az?

Úgy általában az órabér egy szar. Én eredményekért szeretek fizetni és fizetve lenni, nem órákért.

PannonBoy 2013.05.03. 01:34:55

@A Tyne folyó déli partja: Igen, igazad van.
Amúgy melyik ez a könyvelő újság? :)

BTBTBT 2013.05.03. 01:51:04

@A Tyne folyó déli partja:
Ha visszaolvasol, kiderül, hogy Tökfőzelék többek között a bérszámfejtést is "szarlapátolás"-nak titulálta, és onnan indult ki az egész.

Angliai vagy magyar viszonylatban írsz arról, hogy nem kell végzettség a bérszámfejtéshez? És milyen cégnél?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.03. 07:44:42

@bobsys: Muszaki ciic usaban olcsobb.

@dirtyfreebird: Igy van. Imadom Londont, de szemetes. a tomegkozlekedessel nincs bajom, evekig buszoztam kinn, mert metroval lassabb lett volna az atszallasok miatt.most epp egy nemet kisvarosban vagyok par napig, de egy nemet szot tudok ra mondani: tüchtig.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.03. 08:46:06

@Mérges 1234: most nem akarok vagizni,
de én ugyan ritkán vezetek furgont, mégsem okoz problémát sem a furgon, sem a platós.
mondjuk a múltkor meg is kaptam az emberemtől meg a kőművestől az elismerő pillantást érte.

2013.05.03. 09:27:18

@Puskát kellett volna hozni: Szerintem te jóval kevesebbet keresel. Ez látszik a műveltségeden: fogalmad nincs, mi az az órabér, miért alkalmazzák, mi az a teljesítménybér, és hol van értelme alkalmazni.

is 2013.05.03. 10:39:15

@poszt: a menetrend _elé_ menni az tipikus magyar parasztság a buszvezetőktől. pontosan az a helyes, hogy betartom a menetrendet, ha kell, várkozással.

M. Péter 2013.05.03. 11:06:58

@Csige791: Hogy lesz attól dugó, hogy több ember jár kerékpárral és kevesebb személygépkocsival, kevesebb helyet foglalva el az úton? Amit rendszeresen látok az az, hogy az autópályán du. 5 körül áll a forgalom, a feljárónál is sor áll, egy idő után elér a keresztező útig, valamelyik okos autós beáll a kereszteződésbe, nehogy a másik útról elébe kanyarodjon valaki, ettől bedugul a keresztező út is, és aztán az egész városnegyed forgalma lebénul.

kovacs55 2013.05.03. 12:06:43

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Tök igazad van, ezeket en is tapasztaltam Kubaban...

xylon 2013.05.03. 12:15:21

@PannonBoy: Ha az UKban akarsz tanulni akkor nagyon meg kell nezni hogy hova mesz, nehany munkakorben a keleteuropai diplomaknak eleg jo hire van (nem maganak az egyetemeknek csak maganak a tenynek hogy K-europai vagy) ezert ha ebben a korben van a diplomad az akar az elonyodre is valhat, mondjuk ahhoz kepest hogy egy huszadrangu angol egyetemen vegeztel.

Ez valoszinuleg nem vonatkozik a szoftabb gazdasagi diplomakra, ott mindenfelekeppen elony ha az UKbol szarmazik, de itt is inkabb az a baj hogy annyi embernek van hogy a huszadrangu angol gazdasagi diplomaval ugyanugy munkanelkuli leszel.

Ezt vegig kell ketszer gondolni, az angolok sokkal kevesbe papircentrikusok, ezert 3 evet elvesztegetni mondjuk 3 ev tapasztalat helyett eleg nagy penzkidobas.

hopptarisznya 2013.05.03. 13:20:45

@orange85: itthon sem tudsz félretenni, a munkád mégis tiszta stressz, és kit tudja, hogy itthon mennyire éltek "cigány módjára".

Csige791 2013.05.03. 14:23:58

@diggerdriver:

Ha nem fordítanák vissza a buszt, akkor a másik irányban, kimaradna egy azaz min. 20 percet várnál, akkor meg azért rinyálnál.

Londonban közel annyian laknak mint Magyarországon, ezt az egészet nem lehet jól csinálni egy ekkora és ilyen felépítésű városban, azok a szabályok nélkül amik ellen tüntetsz még ennél is szarabb lenne. Pl megtörténne az, hogy félóráig egy busz sem jönne majd egyszerre 5 érkezne a megállóba...

Csige791 2013.05.03. 14:32:53

@M. Péter:

Jelenleg ha egy bringás megy előttem az még gond nélkül megkerülöm és elérem a zöldhullámot. De pl ha a Park Lane-en már 3-4 megy egymás mögött ráadásul nagy követési távolsággal, már nem merek belevágni az előzésbe mert túl "hosszúak" úgy 4-en és kullogok mögöttük és persze nem érek át a zöldön.

Tehát ha sokkal többen lesztek akkor nem fogunk elférni együtt akkora helyen ami rendelkezésre áll, a zöldhullámok értelmüket vesztik jelentősen lelassúl a közlekedés.

Egy buszra 80-an felférnek, az kb 50 autó mínusz, ha hirtelen elém teremre 80 bringás másfélszeresre növekedne a menetidő.

Csak adalék, hogy továbbra is tartom ,hogy mind őrült aki ilyen szmogban bringázik, én a Bakers st-től lefelé még az ablakot is becsukom (igaz nem sokat ér) Nem eszélve az életveszélyről, ha halálra gázolnak bas******, hogy utána a vétkest megbüntetik.

Szóval építeni kéne a bringásoknak bicikli utakat és akkor mindenki boldog lenne, de így hogy beküldik őket a buszok, teherautók közzé az embertelen és hülyeség is.

Szerintem.

xylon 2013.05.03. 14:55:28

@Csige791: Igy is osszetorlodnak a buszok, szerintem egyszeruen tul sok buszmegallo van, van hogy 100 meteren belul 3. Ebbol nyugodtan lehetne ritkitani.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.03. 15:55:21

@Csige791:
Figyelj. Én fizetek egy szolgáltatásért. Nem keveset.Azért az senki nem állíthatja hogy olcsó a közlekedés Londonban.
Ha felülök egy buszra akkor elvárom hogy menetrend szerint közlekedjen. Addig menjen amíg a menetrendje szól. Nem kell most arra hivatkozni hogy egyébként is átszállok. Az azért van mert MENETREND szerint közlekedő buszokkal jutok el A-ból B-be.
Mivel én vagyok a VEVŐ talán megillet a morgás joga mert ezen kívül mást nem tehetek. Én mint gépkezelő jól végezhetem a munkám ugyanúgy mint Te mégis ha utcai munkálatok miatt terelés van vagy korlátozás engem vagy a munkát bonyolító céget szidják. Nincs ezzel baj. Ilyen szakmában dolgozunk.

PannonBoy 2013.05.03. 15:57:28

@xylon: Igen, alapvetően egyetértek veled, hogy a tapasztalat sok esetben többet ér, mint maga a papír. Ez különösen igaz a gazdasági területekre. Gondolom, hogy ezen a területen az UK-ban sem könnyű érvényesülni.

Sajnos azonban, itt Magyarországon is nehéz gazdasági diplomával elhelyezkedni, még az elittel is. Sikerült egy nagy mennyiségű gazdasági szakember "tömeget" (?) kiképezni, de a munkahelyek számát tekintve nem volt meg az ezzel arányos növekedés.
Sőt, sok multi és bank most várakozó helyzetben van, de nem tartom kizártnak, hogy ha tartósan marad a jelenlegi helyzet, akkor több bank és multi cég kivonul Magyarországról.

Taxomükke (UK) 2013.05.03. 17:14:46

@Barátusz: Nem jól emlékszik... 7-8 éve lehetett, hogy a névnapomon, április 14-én volt az első hómentes tavaszi nap...

FrankyLon 2013.05.03. 18:11:31

@dirtyfreebird: Londonban is csak a belvarosi kukasok kezdenek negykor. Kiljebb mar 7-re kell menni. Amennyire en tudom, nem egy top fizetes, kezdokent talan 8-9 fontos oraber, viszont H-P 7-15:30. Aki vezeti a kocsit az kicsit tobbet keres.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.03. 18:42:52

@Puskát kellett volna hozni: nem válaszoltál a kérdésre. és igen, Angliában bizony az elég jó pénz, tekintve, hogy a minimálbér 6.19, és a legtöbb ember 7-10 font között keres. és képzeld el, nem csak olyan munka van, ahol követhető az "eredmény'". egy eladónak pl. hogy fizetsz? vagy akár a buszsofőrnek? leginkább órában tudod számolni a munkáját.@PannonBoy: jó kérdés, amikor csináltam a payroll végzettséget, akkor szokott küldeni az, akinél volt az oktatás, AAT (ez az oktatócég). az ő újságjukban volt.@Barátusz: Angliai, és a helyi önkormányzat. szerintem otthon kell, itt csak úgymond betanított szellemi munka. Tökfőzelék meg biztos egy kamasz, aki azt hiszi, hogy majd neki lesz szuper munkahelye, szuper fizetéssel, mert ő a jani, és majd ő menő lesz. Meg a Puskát kellett volna hozni is:)@Könnyen elkaptuk, uram!: szerintem nem is dolgozik még:)

Csige791 2013.05.03. 19:54:46

@diggerdriver:

Dehogynem tehetsz. Minden buszban kivan ragasztva, hogy milyen csatornákon tudod elmondani a javaslataidat, panaszodat és a többi. Tehát ha van ötleted arra, hogy hogy lehetne jobban csinálni London tömegközlekedését akkor hajrá! Hidd el van aki meghallgat, és ha tényleg jó az ötleted még jó sok pénzt is kereshetsz vele!

Én csak annyit mondok ha holnap oda jönne hozzám valami TFL fejes és azt mondaná valami fura okból, hogy: Laci látjuk, hogy értesz ehhez az egészhez, vannak jó gondolataid, ezért kinevezünk valami magas pozícióba felelős munkatársnak, előre megörülnék, de kb 2 másodperc múlva le is mondanék, mert tudom, hogy ezt egy ilyen városban lehetetlen jól csinálni.

Leírom a mai történetet:
263-as voltam Barnet Hospital - Holloway Nag's Head. Normál esetben egész jól lehet tartani az időt, azonban kettő útépítés is zajlik az útvonalon ráadásul mindkettő elég csúnya helyen. Konkrétan egész High Barnet be van állva, a 4. megállóig (High Barnet Station) 12 perces késéssel értem pedig csak 1 percel később indultam. Azonban az előttem lévő 263 (leadernek nevezzük) már látótávolságban volt, mivel én elég erőszakosan mentem át a dugón ő meg nyilván nem. Megelőzni nem előzhetem, kivéve ha külön kérnek rá, sőt normál esetben viszza is kéne vennem hogy kb 6-8 percre kövessem, de mivel mindenki késésben volt hagyták hogy menjek mögötte. Mivel ő tele volt emberekkel, ezért a lasabb utas csere miatt igen belassult, így utolért minket még egy 263-as. Így mentünk Archway-ig hárman, közben én belesz*rtam és megelőztem így engem küldtek végig, a másik kettőt vissza fordították Archway-nél. Ha nem így tettek volna akkor visszafelé az utasok 30 percig nem láttak volna 263-ast, de így hogy vissza lettek fordítva akik le lettek szállítva vártak plusz max 5 percet. Ha telettél volna aki 30 percet vár ugyanúgy rinyálnál mintha 5 perces várakozásod lett volna a visszafordítás miatt.

Szóval aki nem érti meg, hogy London útjai túlterheltek az mindenképpen rinyálni fog, addig amíg nem találják fel a dugó felett átrepülő buszokat.

De tényleg ha van jobb ötleted ne tarsd vissza írd meg a TFL-nek.

Csige791 2013.05.03. 19:56:32

A másik kedvenceim meg azok az utasok, akik a várakozás alatt képtelenek arra, hogy előkészítsék a pénzüket vagy az Oyster kártyájukat, majd az ajtóban fél percig állva keresik a táskájukban, ha meg késik a busz ők rinyálnak a leghangosabban. :)

M. Péter 2013.05.03. 20:19:37

@A Tyne folyó déli partja: A medián fizetés kicsivel 13 és 14 font/óra között van, Londonban persze magasabb. (A medián azt jelenti, hogy a dolgozók fele keres ennél többet, fele pedig kevesebbet.)

BTBTBT 2013.05.03. 20:28:54

@Taxomükke: Magyarországon vagy Angliában?
(Nagyapáméra és a saját kristálytiszta memóriámra szivesen hagyatkozom.)

BTBTBT 2013.05.03. 20:34:02

@A Tyne folyó déli partja:
Kérdés, hogy mit dolgozik az emberfia az angol önkormányzatoknál, mert például ha "health & safety officer" vagy építésellenőr, akkor bizony a közelébe se mehet ilyen állásoknak megfelelő szakképzettség meg jó néhány rendszeres vizsga nélkül.

Csak annyit tudok, hogy Tökfőzelék nő, meg hogy sem Angliában, sem Mo.-on nem dolgozik, talán Nyugat-Európában lehet. Meg azt, hogy a kommentjei alapján időnként nagyon feketén-fehéren látja a dolgokat. (Néha azért egyet is szoktunk érteni.)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.03. 20:39:10

@Csige791: Ez teljesen igaz a rosseb enné meg őket.
Halálos nyugalommal vár 10percet a megállóban majd felszálláskor 10percig keresi a kártyáját. a buszsofőröknél csak az utasok rosszabbak az tény.

Ez miatt a visszafordítások miatt van az hogy 20percet várok a Wembley stationnál a 83-as buszra aztán öt megálló után utolérünk egyet?

Csige791 2013.05.03. 21:15:16

Ha 20 percet vártatok és 5 megálló után utolértetek egyet, akkor igen, valószínűleg akit utolértetek nagy késésben volt és visszafordították.

Valószínűleg pár megállóval az egyik fordító pont előtt vártatok. Tehát akit utolértetek késésben volt valami miatt, ezért vissza fordították és csak az őt követő ment végig majd ért oda ahol ti vártatok.

Na most ha nem fordították volna vissza akkor is 20 percet vártatok volna (esetleg 18-at) viszont akkor egyszerre két busz ért volna oda, ellenben előtettek minden megállóban az emberek ugyanúgy 20 percet várt volna, a visszafordítással azonban ők már kevesebbet vártak. Így csak "pár megállónyi" ember várt 20 percet a többi elvileg kevesebbet.

Ennél jobb megoldás nincs ebben a városban.

Csige791 2013.05.03. 21:16:26

Golders Green-nél találkozhatsz velem 82-esen Edmonton környékén meg 217, W8. (Ha még arra járkálsz). Bár kicsi az esély :)

Taxomükke (UK) 2013.05.03. 21:23:02

@Barátusz: Magyarországról volt szó, arról beszéltem én is, és teljesen biztos vagyok a dologban, már csak azért is, mert alig néhány évvel az építkezésünk után történt.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.03. 22:31:11

@Barátusz: konkrétan a payrollra értettem, hogy nem kellett hozzá végzettség alapban. elvileg elég a sima GCSE hozzá, valahogy mégis a legtöbb munkatársam egyetemet végzett, vagy legalábbis elkezdte. de mi pl. sima adatrögzítőnek vagyunk elkönyvelve, így úgy is fizetnek, pedig annál jóval összetettebb a feladatunk, tudni kell a különböző feltételeket a timesheetek feldolgozásánál, hogy kinek, milyen pótlék jár, mikor, stb, az adó, nyugdíj, meg tb számításokat, a törvényi előírásokat, hogy hogy kell kiszámolni a student loant, ügyfelekkel foglalkozni, stb. stb.

BTBTBT 2013.05.03. 23:25:40

@Taxomükke:
Értem, de akkor pontosan melyik év is? És melyik vidék?

Nekem csak Pest megyéből vannak megbízható adataim, és mint tudjuk, nem egyszer megesik, hogy bármelyik ország egyik régiójában ilyen, a másikban meg olyan idő van.

BTBTBT 2013.05.03. 23:28:30

@A Tyne folyó déli partja:
Ez az "alacsonyabb bérbesorolás mellett több dolgunk van"-játék ismerős Londonnal kapcsolatban. More with less.

Nem megy ez az adókód alapján? Értem úgy, mint azok az online adókalkulátorok, amik a megadott értékek alapján automatikusan számolnak?

A Tyne folyó déli partja 2013.05.04. 21:05:31

@Barátusz: de, a fizetés, meg egy csomó minden automatikusan megy. az, ami mindig ugyanannyi. de van milliónyi egyéb dolog, pl. túlóra, akkor timesheeteket küldenek be, ez van egy hónap alatt 4-5 ezer (már, régebben 7-8 is volt, mert már mindenféle csökkentések, meg megszorítások vannak, és nem engednek sok helyen túlórázni. pl. mi utoljára valami három évvel ezelőtt túlórázhattunk, rugalmasban vagyunk, szóval nálunk az a hozzáállás, hogy menj be előbb, maradj tovább majd a flexiben megoldod a munkádat. kivenni meg tök nehéz a csúszót, mert alig vagyunk már, és pl. a mi csapatunkban van az összes part timeos is.) meg vannak casualak is, azok is timesheetet küldenek be, ezeket mind fel kell dolgozni,tudni, hogy ki, mire jogosult, milyen pótlékra, meg gépre vinni. aztán, mivel ez a helyi önkormányzat, és nagy a terület, amit lefed, kb. 12-14ezer ember dolgait csináljuk, ott folyamatos változás van, új emberek jönnek, azokat rendszerbe kell vinni, a nyugdíjat beállítani (sávosan van nálunk, x. fizetéshez fizetsz y %-ot), vagy épp felmond, vagy kirúgják, akkor azt is fel kell dolgozni. vannak ilyen permanent allowanceok is, hogy pl. műszakpótlék, meg hogy valaki dolgozik hétvégeken is, azt is ki kell számolni, hogy kinek, mennyi jár egy hónapra. aztán, ha változik, akkor azt. aztán gyest számolunk, meg paternityt, meg sickpayt, meg holidayt, meg fizetetlen szabadságot, meg vannak ilyen törvényes levonások, hogy mondjuk valaki nem fizette ki a council taxet, és akkor jön a bírósági papír, hogy le kell vonni a fizetéséből. vagy a gyerektartást. van olyan is, hogy valaki lelép, és jár neki még szabadság, azt is fizetjük. ezeknek sok része csak bruttó, szóval csak azt kell kiszámolni, és rendszerbe vinni, és akkor a rendszer kiszámolja az adót, meg NIt, stb. de van egy csomó alkalom, mikor nettót kell számolni, pl. ha valaki lelépett, vagy csökkentette az óraszámát, és későn értesültünk róla, akkor túl lett fizetve, mert nálunk 19én van fizetés, de az a hónap első napjától az utolsóig tart, és már 9-10-e környékén zárás van. szóval addig tudnunk kell minden információt. az információ úgy működik,, hogy mondjuk valaki elment, vagy valami változás volt, akkor az ő részlege elküldi ezt a HR-nek, azok megcsinálják, amit kell, aztán tovább küldik nekünk. na, ez 12-14ezer embernél nem igazán megy olyan gyorsan, ezért lesznek túlfizetések, meg hátralékok. és mikor túlfizetés van, akkor ki kell küldeni egy számlát,és ott nekünk magunknak kell kiszámolni, hogy mennyi lesz a nettó (a bruttót is), hogy abból mennyi a nyugdíj, adó, NI, student loan. ugyanez fordítva, ha pl. valaki visszajön gyesről, vagy növeli az óraszámát, vagy akármiért kevesebbet kap, mint ami jár neki, akkor fizetésen kívül kell neki csinálni ilyen special paymentet, hogy a két fizetési időpont között, és ott is ki kell számolni a nettót.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.04. 21:08:58

@Barátusz: de egyébként pl. a barátnőm most kezdett el dolgozni casual receptionistként, ahol kemény minimálbért keres (az előzőről létszámleépítés áldozata lett), és ott is jóval többet várnak el, mint amennyit a minimálbér indokolna, tanulja meg a rendszert, számlázzon, vigye be az új vendégek adatait, vezesse őket körbe, ügyfelezzen (ja, azt is kell nekünk is), stb. stb, aztán minimálbér.

BTBTBT 2013.05.06. 14:56:01

@A Tyne folyó déli partja:
Némely részlet számomra is ismert volt a felsorolásodból, és értékelem a fáradtságot is, amivel begépelted ezt a töménységet (bár néhány bekezdés könnyebben fogyaszthatóvá tehette volna).

Ennek ellenére vissza kell térnem a kiindulóponthoz: a dirtyfreebird által felsorolt állások között volt a payroll/bérszámfejtő, és Tökfőzi az egészet azzal fikázta le, hogy "szarlapátolás".

A barátnőd - egyáltalán nem szokatlan - esetével kapcsolatban: a munkaköri leírásokban meg a szerződésekben is ott van egy így vagy nagyon hasonlóan megfogalmazott kitétel, többnyire a vége felé: "and any other duties that commensurate with the grade or can reasonably asked by the (Duty/Line) Manager to carry out".
De szerintem ezzel te is tisztában van.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása