oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. december 15. 06:50,  Miért utálják a bevándorlókat? 373 komment

2012. december 15. 06:50 Határátkelő

Miért utálják a bevándorlókat?

Elveszik a munkát. Biztosan bűnözők. Cionista összeesküvés áll mögöttük. Ismerős? Pedig ezek nem valamelyik kommentcunamiból vett idézetek, hanem az angolok egy része reagál így az országukat elöntő külföldiekre. Érdekes gondolatok Lászlótól. (Az írás alapjául szolgáló YouTube-videókat megnézhetitek a posztban.)

UK határ.jpg

„Magyarországon sokan úgy gondolják, hogy bármelyik uniós szuperhatalom valamiféle földi mennyország, és a mi országunk úgy el van rontva, hogy csak a külföld jöhet szóba, ha élni szeretnénk.

Én Angliába mentem dolgozni nem olyan rég, hogy tapasztalatot gyűjtsek, és nyelvet tanuljak.

Itt sajnos azt látom, hogy az emberek, beleértve az őslakos briteket, hasonló problémákkal küzdenek, mint mi otthon. Stressz, munkanélküliség, alkoholizmus, drog, bűnözés elégedetlenség a politikusokkal, ezek a legfőbb gondok.

Miért a külföldiek?

De van egy olyan problémájuk, amit mi nem ismerünk: a migráció. Rengetegen vélik úgy, hogy a bevándorlók elveszik a munkahelyeket, és gazdasági károkat okoznak, nemcsak a munkával, hanem az iskolában való tanulással is.

A munkaadók szívesebben foglalkoztatják a külföldieket, mivel szorgalmasabbak, mint a britek, és sokszor tanultabbak, tehetségesebbek is. Mellesleg olcsóbbak, és olyan munkákat is elvégeznek, amit egy brit nem fog.

Egyszer a saját fülemmel hallottam, hogy néhány angol arról beszél, hogy „egyre kevesebb a munka, és egyre több a bevándorló" Megnéztem a YouTube-on néhány dokumentumfilmet ezzel kapcsolatban, hogy tájékozottabb legyek, elolvastam a kapcsolódó kommenteket, és meg kellett lepődnöm az emberek véleményét olvasva.

Összeesküvés-elméletek

Sokan összeesküvéssel vádolják az Uniót, a szeretnének kilépni belőle, az UKIP nevű radikális pártra szavaznak majd, mert az véget szeretne vetni a bevándorlási hullámnak.

Egyesek erőszakkal űznék ki a bevándorlókat, olyanokat írnak, hogy "mikor fogunk fegyvert" avagy " mindenki öljön meg egy bevándorlót".

Félnek attól, hogy mi lesz az országból 30 év múlva. "Angliából lassan egy harmadik világbeli ország lesz." Felvetődik bennük az a kérdés is, hogy "meddig tűrjük még?" „Másodrendű állampolgárnak érzem magam a saját hazámban."

Egyesek cionista, szabadkőműves összeesküvést vélnek felfedezni a migrációs hullám mögött. Valaki valótlan dolgokkal vádolja a bevándorlókat, hogy a munka csak álca részmunkaidőben, a fő tevékenység illegális, mint például drog, prostitúció, lopás. A bevándorlók pedig csakis segélyből akarnak később élni.

Aztán ott vannak a bekötött szemű „libsi" kommentelők, akik rózsaszínben látják a világot, és minden külföldit rendesnek tartanak, akik megérdemelten jönnek ide a gonosz országuk elől menekülve. Olykor csak az igazságot kimondó hozzászólókat vádolják meg rasszizmussal.

Ugye milyen ismerős? Mintha egy cigány és zsidókérdéssel foglalkozó magyar YouTube videó hozzászólásait olvasnánk angolul.

Kik a hibásak?

Vannak persze olyan félelmek is, amik nem jellemzőek ránk, pl. amikor arra gondolnak, mi lesz, ha Törökország és Horvátország is belép az EU-ba. Még több bevándorló, ugye.

Egyesek az angolokat hibáztatják, mert sokan közülük segélyből élnek, és bűnöznek, rontják az angol munkás reputációját. Ez sem jellemző ránk, nálunk a segély nem elég a megélhetéshez. Lehet, hogy valamelyik olvasó most mondaná, hogy a fehérbőrű magyar ember megélhetéséhez nem elég a magyarországi segély...

Miután elgondolkodtunk ezeken nézzük meg, kinek jó a féktelen bevándorlás; Az építőiparnak, a közlekedésnek, és a főbérlőknek, lakástulajdonosoknak. Rengeteg új ház, új út, vasútvonal, szükséges a néptömegek elszállásolásához, és szállításához. A bevándorlókat pedig be lehet zsúfolni egy négyszobás lakásba, és így akár havi 1500 fontot is jövedelmezhetnek, ha nem többet.

A munkavállalást pedig nem is nehezíti semmi, akár nyelvtudás nélkül is lehet dolgozni.

Gazdasági károk

Én is nagyon könnyen ki tudtam jönni, és munkához fogni, az ügynökség tálcán kínálta a lehetőségeket, nem kellett kauciót sem fizetnem a lakásért, talán még bűnözői múlttal is kijöhettem volna.

Már vannak új állásajánlataim, másodállásba is szívesen fölvennének. Néhány angol pedig hónapokig nem talál munkát, a job centerek rendszerint tömve vannak, a saját szememmel látom.

A féktelen bevándorlás komoly gazdasági károkat okoz. Nem is szólva az adó-visszaigénylésről, a national insuranceról, és a working taxról.

Én is valamikor hajlamos vagyok összeesküvést érezni. A kelet-európai országok gazdasága tönkrement, nagy nehézségek árán lehet csak megélni, mindenkit csábítanak, hogy jöjjenek a túlzsúfolt Angliába. A néptömegeket adó országok hazai propagandája is kivándorlásra buzdít. Mindenki az UK-ról beszél, lengyelek, litvánok, lettek, magyarok, szlovákok, a horvátok már tervezik a kivándorlást.

A lengyelek jogosultnak érzik magukat az itteni munkára, mivel a II. világháború idején megvédték a briteket a náciktól. A britek pedig fordítva gondolják mindezt, szóval ez megint egy ellentét. Lengyelországban már munkaerő-hiány van, már ott is kínai és ukrán bevándorlókat alkalmaznak.

A megoldás

A probléma megoldása viszonylag egyszerű a közvélemény szerint. Lezárni a határokat, hazaküldeni a nemkívánatos egyéneket, átdolgozni a segélyezési rendszert, megszigorítani a munkavállalással kapcsolatos feltételeket, jobb oktatást biztosítani az őslakosoknak, csakis kvalifikált munkát végző bevándorlókat alkalmazni, kizárólag abban az esetben foglalkoztatni külföldieket, ha az állások nagy részét britek töltötték be, a legdrasztikusabb megoldás az Unióból való kilépés lenne.

Ezek voltak az első észrevételeim. Néhány magyar ismerősöm szerint nincs igazuk a kommentelőknek, csak szimplán panaszkodnak."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: bevándorlás Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1004964678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.12.15. 20:22:20

@tableno: +1

Tobb mint tiz ev alatt semmilyen hatranyat nem ereztem annak hogy bevandorlo vagyok Angliaban. Nekem nagyon mesterkeltnek tunik a poszt, nyilvan ha valaki elhatarozza hogy direkt ir valamit arrol a temarol hogy az angolok mennyire utaljak a bevandorlokat, akkor fel tud ra hozni bizonyitekot, mint ahogy az ellenkezojere is. Azt meg csak nagyon naiv vagy tajekozatlan emberek gondolhatjak hogy semmilyen idegengyulolet nincs Angliaban; minden orszagban van ilyen jelenseg, az idegengyulolet altalanos emberi vonas ami minden tarsadalomban megjelenik valamilyen formaban.

Arra kivancsi lennek hogy a posztolo milyen munkat talalt gond nelkul, es mire gondol mikor azt irja, lehet munkat talalni angol nyelvtudas nelkul? Regen nem kerestem munkat, foleg nem kepzettseg es nyelvtudas nelkul, de nehezen tudom elkepzelni hogy igy a vilaggazdasagi valsag kozepen olyan konnyen lehetne allast talalni, illetve hogy angol nyelvtudas nelkul el lehetne helyezkedni. Az egesz poszt klisek halmazanak tunik nekem ami nem valos angliai tapasztalatokon alapul.

kuvaszjoki 2012.12.15. 20:27:28

ez az r222 vagy kifene kezd már elég idegesítő lenni, tuti hogy ennek se kutyája se macskája de még gyerekszobája sem volt...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 20:28:17

@kuvaszjoki: nem is veszem, bar kiugroan elterot nem tudok kapasbol mondani
meg regebben pl Algeria volt, azutan ott is kaosz lett
naluk ott valahol mindig tortenik valami
emellett tudom, hogy vannak fejlett totalisan civilizalt nagyvarosok
mindenesetre egyelore meg nem az europaik emigralnak afrikaba..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 20:30:33

@váj mí: nekem is kisebb szalonspiccben lett a legjobb eredmenyem, de mar vagy 15 eve nem foglalkozok ilyen marhasaggal
valamit mutat, de semmi koze a muveltseghez, az intelligenciahoz, a munkabirashoz, a targyi tudashoz stb.
de azert akkoriban erdekes volt
mondjuk tok soteteknek biztos nem megy magasra meg reszegen sem

2012.12.15. 20:31:36

@ByA: Igy van, a UKIP szerintem sem nevezheto radikalis partnak, vagy mihez kepest radikalis, a Jobbikhoz kepest? Azon latszik mennyire tajekozatlan a posztolo hogy meg sem emlitette a BNP-t, amely sokkal inkabb radikalisnak es idegengyulolonek szamit mint a UKIP.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 20:32:19

@Th's child:

Nem haragszok. Van, hogy az ember belátja, hogy valami nem visz előre, Körbenforgás, makacs ismételgetés. Mire jó? Te még nem voltál ezzel így?

Elmondtam elég pontosan, mi az összefüggés a holokauszttagadással, Láttad?

A többivel az a baj, amire többször utaltam, de úgy látszik szájbarágásra van szükség. Az, hogy ez egy mindenáron erőlködés a hiteltelenítésre, Hogyenem is úgy van az ám, mert ez csak kultőra meg efféle függő, És honnan tudod, hogy a kérdéses vizsgálatok eleve olyan primitív kretén sem gondolkodni, még ilyen közelhelyeket ismerni sem képes tudósok kezéből kerültek ki, akik számára ugyanez nem világos és nem építették bele? Na honnna? Mert az olyan szörnyű lenne, igaz? Itt a holkauszttagadás szerűség. Légyszíves nézd meg jobban, gondold mélyebben át, mileőtt nekemugrasz azon aza lapon, hogy a másik ember nyilván csak hülye lehet.

Én nem tudom mi ebben az ügyben az igazsáég, de azt igen, hogy nagyon olcsó dolog azzal leszerelni, hogy biztosan nem is tudták mit és hogyan mérnek – mert nem illik bele a fönnálló jószándékú világképébe annak aki ezt kijelenti.

Búcsúzok.

váj mí 2012.12.15. 20:36:17

@hagyma: Szerintem maximum a logikus gondolkozás mértékének felméréséhez adhat némi támpontot. De azt kijelenteni, egy random IQ teszt alapján, hogy valaki "okos" avagy még se nem ... hááááát, ilyen alapon a tarot-kártyát is ki lehetne rakni.

tinu 2012.12.15. 20:37:03

@ByA: á, tényleg hagyjuk. Azt hittem, értem, de újra nem értem. Vagy te nem érted, hogy működik a tudomány. Ha van egy eredmény, az még nem jelenti azt, hogy mindent megtudtunk a világról. Csak annyit, hogy van valami mérhető, amit el tudunk rendezni valami elmélet mentén. Te is elrendezed azt az eredményt, amit itt említesz (bár nem teljesen világos, hogy mi az elméleted, de felteszem az, hogy az eredményeknek genetikai magyarázata van, vagyis a rasszok különböznek a gondolkodási képességek tekintetében), csak talán észre sem veszed. Mindegy, lépjünk tovább.

@váj mí: hehe, hát a Mensa tesztje elég egyoldalúan méri az IQ-t, amennyire én tudom. Legalábbis a tesóm is kitöltötte, és az ő elmesélése alapján valóban inkább a logikai gondolkodást mérhetik. Az az IQ-teszt, amit én használok a munkám során, sokkal több aspektusát méri az IQ-nak.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 20:38:09

@Mirjam2:

Igen. Néhányat már megnéztem ebből a sorozatból, de ilyen gyöngét (ez eufemizmus volt) még nem láttam. Egy részét a legfölszínesebb szórvány információra alapítja, máshol hozzáképzel ezt-azt. Itt mindent kitesznek amit valaki beküld? Mert ha nem mindent, ezt nagy tévedés volt.

mrZ (törölt) 2012.12.15. 20:50:44

@váj mí:
Az egyedi és egyszeri IQ teszt nem sokat ér.
A webes felületű teszt valószínűleg az átlaglooser figyelmének felkeltésére szolgál, pozitív ráhatással(+50pont).
>>Én, akinek korlátozott térlátása van....
Elnézted. A Vision Expressz tesztje volt.

váj mí 2012.12.15. 20:54:19

@tinu: Akkor azért voltam olyan fasza belőle ;).
Ok, a logika megy, de a matematikai meg térlátási cuccok nagyon nem. Ezért lehet nekem egyszer 130, másszor 90, egyéb esetben meg 160-as IQ-m ... mondom én, tarot-kártya.

tinu 2012.12.15. 20:55:15

@ByA: az a baj, hogy te magad sem emlékszel arra, hogy mik voltak a vizsgálat körülményei. Akkor miről beszélünk? Miért kéne azt feltételezni, hogy azok a kutatók, akik a vizsgálatot vezették, minden tényezőt kézben tartottak? És egyáltalán honnan tudjam, hogy a te interpretációd azonos volt-e az övékkel?

váj mí 2012.12.15. 20:56:58

@mrZ: Még az is meglehet, bár annyira részeg nem voltam ... ;)
Különben, a látásommal minden rendben, a térlátásom korlátozott, baszodalássan, az meg nem függ össze a látás minőségével.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 20:57:13

@tinu:

Mintha megegyeztünk volna, hogy hagyjuk. Bocs, de fárasztó ugyanazt ötször elmondani.

tinu 2012.12.15. 20:59:14

@váj mí: hát nincs is olyan nagy jelentősége az IQ-nak. Szerintem.

tinu 2012.12.15. 21:03:21

@ByA: ez a baj, igen. Hogy bármit is mondok, neked az ugyanazt jelenti. : (

váj mí 2012.12.15. 21:12:23

@tinu: Ja, akkora nincs, mint amekkorát tulajdonítani szoktak neki. Persze, ad egyfajta támpontot az illető logikus gondolkozását illetően. De ez csak egy támpont. Persze, azért van egy minimális szint, ami alatt kiütközik a, nem pc-n mondva, retardáltság, vagy enyhe szellemi visszamaradottság, de messzemenő következtetéseket levonni akár több tesztből is ... hm, nem szerencsés.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 21:27:31

@Callidus:
" Ki a holland? Akinek csak az apja holland? Vagy akinek az anyja? Vagy egeszen nagyszulokig, vagy meg messzebb?"

Ó, igen. Vannak az autochton hollandok, akiknek a szülei is hollandok. És vannak az allochton hollandok, akik bevándoroltak vagy a szülei vandoroltak be.
És az utóbbiak között is vannak "nyugati" és "nem nyugati" allochton hollandok.
És mindezt nyilván is tartják az emberröl a belügyi nyilvántartó rendszerben.

A többiröl amit irtál a következö a véleményem.
A tudomány vagy a kultura p.l. nemzetközi. Tehát mindenki hozzáteszi a kis kövecskéjét és a munkája a mások munkájának alapjául szolgálhat.
Viszont az, ha a szomáliai és a marokkói bevándorol NL-be, és ott p.l. késsel agyonszúrja azt, aki Mohammedet ú.m. bírálja, az nem O.K.

Igenis meg kell húzni a határt, ami felett a bevándorlás kívánatos ( söt : bátorítandó ) illetve tüzzel vassal irtani kell. Nyilván a tehets'gek és a tanult emberek bevándolását támogatni kell. Habár azzal is lehetnek gondok : p.l. a 2005ös londoni metrórobbantók mind egyetemet végzett embeerek voltak.
És nyilván a tanulatlan, a nyugati kultúrával nem kompatibilis helyekröl jövö emberek bevándorlását fékezni kell - túl kockázatos, és emiatt a belöle várható haszon negatív.

@Jess G: nézd, ez az Ö PÉNZÜK. Nem az államé, nem a közösségé, stb. Az övék. Ök dologoztak érte, ök kockáztattak, stb.
Ha ö segélyre, támogatásra ( mármint mások támogatására ) akarja költeni, akkor meg fogja tenni. Ha viszont nem, akkor az állam csak ne vegye el a mások pénzét.

Értsétek már meg, hogy nem ezek az emberek az igazán gazdagok. Az igazán gazdagokat nem lehet csak úgy megadóztatni - már csak azért sem, mert van pénzük tax havenben élni. Le kellene állni az irigykedéssel és a mások pénztárcájában való turkálással.

2012.12.15. 21:28:22

@ByA:

"Elmondtam elég pontosan, mi az összefüggés a holokauszttagadással, Láttad?"

Olvastam, igen.

"És honnan tudod, hogy a kérdéses vizsgálatok eleve olyan primitív kretén sem gondolkodni, még ilyen közelhelyeket ismerni sem képes tudósok kezéből kerültek ki, akik számára ugyanez nem világos és nem építették bele?"

Na erre mondtam, hogy ez közismert. A témával foglalkozó tudósok számára triviális ez a problémakör -- a közvélemény számára nem az.

Nem építették bele, mert nem ismert egyelőre, mit és hogyan kellene pontosan beleépíteni, pont ez a lényeg -- és ezért nem hallani tudósoktól a rasszista fröcsögést, nem a holokauszttagadás miatt.

Az én személyes véleményem egyébként az, hogy az iq egy huszadrangú dolog. Ha ki is derülne, hogy az afrikai származásúaknak alacsonyabb, az ázsiaiaknak meg nagyobb, annyit kérdeznék: hova sz.rjak?
Szóval bennem biztos nem működnek holokauszttagadó reflexek, csak mondom.

Taxomükke (UK) 2012.12.15. 21:32:28

@Gábor (Gee Halen): Nna, félig-meddig kollégák vagyunk, és hasonlókat tapasztaltam... én végül bentlakásos ápolóként helyezkedtem el (bár a jelenlegi helyen inkább komornyik vagyok), ugródeszkának jó, tűrhető pénz, nullához közelítő költség, és közben küldözgetem az önéletrajzokat. Ugyanakkor tudom, hogy rengeteg helyen nálam gyengébb képességűek ülnek jobb pozícióban, de el tudom fogadni, hogy újra "alulról" kell kezdenem.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 21:40:33

@ByA:
nézd, ha nem az mno írná, akkor még el is lehetne rajta vitatkozni.

teljesen egyértelmü, hogy orbánéknak ez az egész csak egy bizonyos pontig érdekük. Ugyanis egy igazi EU esetén a helyi elitek szerepe lecsökken, hacsak nem kerülnek a központi elitbe. Erre azonban kicsi az esély.

És tudod mit ? Pont azért is akarom, hogy az EU nemzetek fölötti legyen, hogy a helyi elitek szerepe lecsökkenjen. 22 év alatt M.o-n megláttuk, hogy mire képesek. Hát ennél még a központosított elit is jobb lenne. ( Nem lopná ilyen pofátlanul a pénzt és nem merne ilyen pofátlanul hazudni. )

Természetesen ezért nagy az ellenállás : a helyi elitek bujtogatják a helyi alsó középosztályokat és a helyi proletariátusokat az EU ellen. ( Ugyanis az emlitett osztályok a helyi elitek ;altal üzemeltetett redisztribúció nettó haszonélvezöi. )

És hogy boldog is legyél : pont emiatt nem fog sajnos az EU megvalósulni az optimális formájában. És pont emiatt fog Európa leszakadni. Túl sok szociális elem, túl kevés versenyképesség meg az '"onállóság bátorítása.

Mrs. Clayton 2012.12.15. 21:45:37

@Scaramella va alla guerra: te biztos velem beszélgetsz?
én azt írtam, h felháborodtak az évi 100k fölött keresők, h nem kapnak többet családi pótlékot
ugyan miért kellene olyan embereknek "segélyt" adni, akik nyilvánvalóan nem szorulnak rá? de hagyjuk...

Mrs. Clayton 2012.12.15. 21:47:48

@kuvaszjoki: nem tudom tényleg kapnak-e és ha igen tényleg ez-e a neve, de így hallottam, mondjuk nem olyan munka, ami nagy erkölcsi megbecsülés övez

Taxomükke (UK) 2012.12.15. 21:51:47

@váj mí: "Takarodj a faszomba" - rosszul emlékszem, nem nőnemű vagy? :)
Ezt a kretén barmot én már szűröm egy ideje...

Eino81 2012.12.15. 21:53:36

Szó volt itt párszor a brit alsó-osztály és egyes bevándorlók segélyen éléséről. Valaki felvilágosítana már, milyen alapon és MEDDIG jogosultak ezek (legyen az született vagy régóta ott élő) az emberek segélyt kapni, és kb. mekkorát? Egy normális államban segély csak egy bizonyos ideig járna, nem? Mondjuk, én odahaza nem részesülhettem semmilyen segélyben, pedig előtte dolgoztam, vonták is a vonnivalót. Akkor ezeknek hogy a fenébe sikerül, akár korábbi munka nélkül is, megélni a segélyekből????

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 21:57:51

@Scaramella va alla guerra:

Hogy mi? Hogy olvasol valamit, amit érdekesnek találsz, de nem találod érdekesnek, azért, mert hol jelent meg? Ilyen nincs. Márminthogy fogom a fejem, úgy mondom. Hihetetlen.

Ez olyan, hogy Einstein egész okos lehetett volna, de hülye, mert zsidó.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 21:58:35

@Jess G:

Veled beszélgetek.
Azt próbálom veled megéertetni, hogy amit ezek az emberek kapnak,az NEM segély, hanem az adókulcsuk pár százalékos csökkentése ( gyerekpénz ürügyén ).

Ergo : ha ezt a "segélyt" nem kapják, az effekyíve adóemelésnek fogható fel.
Mindezt egy olyaan csoportnál, amelik már így is több adót fizet, mint amennyi a legtöbb ember bruttó bére.

Így már érted ?

(És mindezek után az az igazi pofátlanság, hogy ha ezeket az embereket kirúgják, akkor munkanélküli segélyt nem igazán kapnak. Vagy ha igen, akkor úgy kell több helyröl összevadászni. Az lenne az igazi, ha mindenki fizetne 10% flat taxot, és ha kirúgják, vagy más gondja van, akkor úgy oldja meg ahogy tudja.)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 22:02:01

@ByA:

Nézd, én azt is nézem, hogy ki mondja, nem csak azt hogy mit mond.
Ugyanis jelenleg fennáll a gyanu, hogy a tanulmány nem elfogulatlan, és nem vesz tekintetbe olyan tényeket az elemzés során, amelyek az érvrendszerét gyengítenék. (P.l. arról nem ír, hogy milyen fejtettségi szint után jön a "hanyatlás", ezt hogy mérjük, hogy hasonlitjuk össze a jelenlegi EU-val. Satöbbi.)

váj mí 2012.12.15. 22:08:13

@Taxomükke: Tökmindegy, ha hatásos volt ;). Tudok ennél cifrábbat is ám, ez csak enyhe figyelmeztetés volt.
Ezzel még nem futottam össze, van már pár, akire nem is reagálok, akkor sem, ha általam akarja kiverni magának a billentyűzetre.....

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 22:18:21

@Scaramella va alla guerra:

A hozzáállásod minden ok/alap nélkül rosszhiszemű. Nem áll fönn gyanú. Sremmi ilyen nincs. Te rágalmazol látatlanban. Hiszen arról, amivel szemben konok rosszakarattal vádaskodsz, nem tudsz semmit. Föltételezed róla, eleve axiomatikusan, az elképzelhető legrosszabbat. Gondolom ez nemzetiség függő. Ide züllött a magyar.

És most már hagyjál.

interpreter 2012.12.15. 22:31:24

@M. Péter: ne b..sz már meg,az autószerelő nem bizalmi?...hát a kulcsmásolások,nem beszélve az életedről...fék,kormány,stb
Bárkire rábiznád a kocsidat,vagy az asszonyodat egy sittes nőgyógyászra...ne má..

2012.12.15. 22:43:05

@Eino81: Tessék: ha a család bruttó jövedelme neméri el a 15500 fontot évente, segélyre jogosult. tax benefit, child tax benefit, tax credit, child tax credit. Ingyenes orvosi és gyógyszer kiváltó kártya, szem- és fogorvosi ellátást támogatja. Az nem teljesen ingyenes.
Lakás: önkormányzati, az 5-7 éves korú gyermek nem lakhat a szülőkkel azonos szobában, különnemű testvérrel sem.
A sok gyerek, sok felnőtt együtt, kevés jövedelemmel ttársulva elegendő ok, hogy a bérleti díj csökkentését, vagy elengedését igényeljék.
Tehát: bejön apu a UK-ba, munkát talál, mondjuk kebabos, majd jön anyu, a négy gyerek, a nagyszülők, és kapják az 5 szobás kertes házat, az ingyen ellátást, a segélyt, miközben költségük minimális.

Saját példám: mikor kijöttünk, az adóbevallásban a magyarországi jövedelmünk szerepelt(hisz előző adóév az alap).
Négy jogcímen kaptunk támogatást, cca 550 fontot havonta. Egy gyerek esetén!

2012.12.15. 22:45:32

@interpreter: Az autószerelő nem bizalmi abból a szempontból, hogy nem kell erkölcsi bizonyítványt lekérni. A javítás folyamán te a szervízzel vagy jogviszonyban, nem a szerelőjével. Hibás teljesítéskor a szervíz áll jót.

2012.12.15. 22:46:59

@interpreter: Egyébként simán rábíznám, ha mondjuk adót csalt.
A pénzemet már nem biztos.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 22:51:18

@Taxomükke: hahahaa
amerika az egyik legelhetobb orszag
bar ironikusan arra iranyultam, hogy amerika fuggetlen lesz meg vilag a vileg
de ha valaki akar jelentkezni 51-ik allamnak/ mondjuk europa/, akkor megvizsgaljuk a kerdest:)

2012.12.15. 23:00:18

@Eino81: Ja, és nem tesznek különbséget angol és bevándorló között az elbírálásnál.

váj mí 2012.12.15. 23:37:27

@hagyma: Akarna a tököm, Ki is vándorolnék, ha az USA-ban kellene élnem. Csontvázában Szovjetunió. Mondom, csontvázában (a szólás-, gyülekezési és egyéb szabadságok az inak és a hús)

mrZ (törölt) 2012.12.15. 23:37:48

@Eino81:

Nemcsak a lower class él segélyből hanem még az upper is. Nem minden kategória van jövedelemhez kötve, a magas jövedelműek adókedvezményt vesznek igénybe.
Az upper/ royal class a földek és épületek után járó milliós támogatást kap. pl. ezek a klánok szinte mindegyike adómentes family charity:
www.electricscotland.com/webclans/clanmenu.htm

Volt egyszer egy segítségem, családja 5 fő, ebből 4 segélyen, ő is visszament pedig még szeretett is bejárni(nem dolgozni!!!). Echte brit family, 3 szintes detached rent 1.500 per/hó(rent allowance), a nagypapa és az apuka(fitt) disabled benefiten, a nővér mental deficites(semmi baja), az anyu a fizetett!!! ápoló a háromra, és a kölyök állandóan valami learning programon. Jóval 4.000font/hó felett voltak, számlára érkezett a szabadfelhasználású pénz.

A cigók-pakik: nagycsaládosan tucatnyi címszó alatt lehet részesülni, 2-3ezerig lehet pénzben is hozzájutni. Közben minden ingyen(házhoz hozzák a charitik), csak a cigire-sörre-benzinre kell költeni. A segélymaximalizálás nem működik, nincs összevont rendszer.

2012.12.15. 23:54:45

@Eino81: Nem igazan ertem milyen alapon vagy felhaborodva, mikor lathatolag nem vagy angliai lakos. Szerintem, meg nagyon sok mas itt elo brit szerint, ez a 'normalis' orszag. Itt a tarsadalom tobbsege ugy gondolkodik hogy mindenkinek joga van emberhez melto eletet elni, ennek megfeleloen nincsenek hajlektalanok az utcan (kiveve nehany drogost) es senkinek nem kell eheznie azert mert munkanelkuli, szerintem ez a normalis. Nem az ami Magyarorszagon van, hogy ha bizonyos idon belul nem talalsz munkat (pl 3 honap), akkor semmilyen tamogatasra nem vagy jogosult, hanem szo szerint mehetsz koldulni az utcara. Szerencsere Angliaban nincsen ilyen, es remelem nem is lesz. Sokkal inkabb elek egy ilyen tarsadalomban, meg ha egyesek ki is hasznaljak, mint egy olyanban ahol sokan eheznek, hajlektalanok, onhibajukon kivul.

2012.12.15. 23:58:23

@ByA: Azt irtad regota Angliaban elsz, nincs kedved posztot irni? Erdekes lenne olyan emberek tortenetet olvasni akik nem csak par honapja hagytak el Magyarorszagot, hanem valoban beilleszkedtek egy masik orszag tarsadalmaba.

mommmmo 2012.12.16. 00:00:57

En is csak annyiban lattam a megkulonboztetest a UK~ben, hogy mikozben a parkban kocogtam bringaztam, ott allt nehany angol csoves, egy halom pia tarsasagaban, es semmit nem csinaltak, csak orditoztak az emberek utan, pl utannam azt, hogy fucking polish.
Gondolom ezek lennenek az idegengyulolok. Bar megjegyzem, az ilyen figurak kozott mindig volt minimum egy indiai~paki kulseju, aki tok nagy egyetertesben pialt es orditozott a tobbiekkel.
Ha az ember ennel egy fokkal szinvonalasabb tarsasagba keru, pl egy kepzettebb melohelyre, akkor nincs ilyen.
Kiveve persze a tok jogos panaszokat a bunozo elemek jelenleterol. Megjegyzem, hogy egy rakas muslim brotherhood-os, meg egyeb szelsoseges figura, akiknek kitettek a szuret arab orszagokbol, a szelsoseges nezeteik miatt, a UK-ben el "menekultkent", segelyen. Es orditoznak a mecseteikben a nyugat romlasarol, mikozben kapjak a szocialis tamogatasokat. Hogy mire fel, azt fel nem foghatom.
Na szerintem ezekkel van a baj, es nem a 60-as evekben erkezett bevandorlokkal, azok mar beintegralodtak. (azok gyerekei orditoznak az angolokkal egyutt, hogy fucking polish)

váj mí 2012.12.16. 00:05:13

@mommmmo: Csak azt nem értem, miből gondolták, hogy lengyel vagy. Esetleg azt, hogy nem angol?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 00:09:15

@váj mí: semmi eselyed
eleve aloapbol tiltott a kupi es a madame szakma
csaxolok

váj mí 2012.12.16. 00:13:47

@hagyma: Ahhoz képest tele van kurvával ...

mommmmo 2012.12.16. 00:24:08

@váj mí: nagyon szlavos a kulsom... A holland baratom meg is jegyezte viccesen, hogy hitler idejen tuti kinyirnak mint alsobb rendu fajt, az arcberendezesem alapjan.
Es altalaban mindenki belovi hogy kelet europai, ezek a sracok meg 50 meterrol is megtettek, ami tenyleg figyelemremelto.
De szerintem inkabb mondjak hogy fucking polish, minthogy ugy nezzek ki mint egy atlag angol.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 00:39:37

@váj mí: enyhe tulzas, de legalabb nem intezmenyisitik

váj mí 2012.12.16. 00:44:52

@mommmmo: Északi szláv vagy déli szláv? ;)

mommmmo 2012.12.16. 00:49:07

Hm.... Szerintem leginkabb ugy nezek ki, mint egy szlovak. Biztos van is bennem tot ver eszak magyarorszagikent:) persze azert annyira nem agyasok az angol csovesek hogy ezt igy belojek, a szlav az csak marad fuckingpolish:)

váj mí 2012.12.16. 00:54:22

@hagyma: Ó, nem csak éppen félrenéznek. Mennyivel egyszerűbb, mint ellenőrizni. Ja, meg gyártják a gagyi prettywomaneket....
Mondd, te teljesen hülye vagy? Ja, igen. Mennyivel faszább, ha a lányok egy része az utcán melózik, más része a hotelekben próbál meg úgy tenni, mintha vendég lenne. De a személyzet kiszúrja, mindig kiszúrja. Lehet, hogy te éppen nem.

váj mí 2012.12.16. 00:55:21

@mommmmo: Hát, abból van a legtöbb ;)

2012.12.16. 01:19:21

@hagyma: Miért nem indítasz egy olyan blogot, ahol összegyűlhetnétek és együtt imádnátok az Egyesült Államokat?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 02:10:20

@Callidus: Azt a 20 evnyi tamogatast a szulei es a csaladja is rakta bele. Fel kellene fogni, hogy olyan, mint allami tamogatas, valojaban nincs. Azt az adofizetok tamogatjak, tobbek kozt a gyerekek szulei is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 03:13:41

@váj mí: itt nem dolgozik senki az utcan
a nyugati partot nem ismerem
de itt utcan???
muhhaha
senkmi nem nez felre
5 perc es sitten van
sot szoktak azert- pl floridaban lattam- neha esetleg kitenni megis lanyokat, nem ugy mint otthon, tehat rovidnadragban es csizmaban, de azert erezheto szandekkal, azutan ha leszolitod, akkor kattan a bilincs:), mert eppen rendor
nem, koszonjuk jol elvagyunk bordelyok nelkul, mag akkoris ha termeszetesen itt is vannak kurvak
ami mukodik, az az internet, ott barki kereshet "baratot..".
az nem tilos
@Philosoraptor:
miert is kellene? nem ertem
az hogy nekem megfelel es szeretek itt elni, azert rajongo blogot egy orszagnak nem nyitok
legalabb ennyire szeretem magyarorszagot is amugy
csak itt nekem jobb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 03:25:00

@tildy:): Te mindig a munkatarsaidat kerdezed meg / lasd Nju York/
nincsenek sajat tapasztalataid
pont egy bangladesi velemenye erdekel?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 03:26:45

@váj mí: amugy meg nincs is tokod
csaxolok
allitolag ugye, mert ki tudja

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.16. 10:38:02

@ByA:
Nem "rágalmazok", csak egyes tényekböl extrapolálok.
Egyébként hagylak.

Eino81 2012.12.16. 11:02:18

@Mirjam2: A felháborodásom részben a magyar helyzet miatt, részben az "elveszik a munkánk"-féle brit hozzáállás miatt van. Élnék én is szívesen ilyen társadalomban, nem vitás, de ha tehetem, dolgoznék inkább. Szeretem Angliát, pontosabban Nagy-Britanniát, és csalódnom kell néha, amikor ilyenfokú lustaságot látok.

Nescafé 2012.12.16. 11:07:31

Nagyon jó a post, a videók szuperek, tökéletesen mérlegre teszik a dolgokat. A Margaret nevű hölgynek van igaza, hogy beszélni kell a bevándorlásról, mert a britek egy része nyilván nem látja a különbséget a dolgozni akaró kelet-európai és a segélyen élni akaró egyéb bevándorlók között. A másik hölgy a presszóban szintén jól látja, hogy a briteknek is el kell gondolkodniuk azon, hogy amíg nekik a McDonalds a lecsúszás jele, addig nekünk ugródeszka. A probléma valós, kérdés, hogy hogy oldják meg, főleg ami a tényleges politikai menekülteket illeti, akiknek nem nagyon van más választásuk, mint a UK, akármi legyen is ott (lsd. az egyik videót). Nagyon szeretném látni az utolsó videó második részét. Honnan lehetne megszerezni?

padlas 2012.12.16. 11:09:02

@Könnyen elkaptuk, uram!: én ezt nem értem. Azt írod, hogy tax benefit, meg tax credit, akkor ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy megkapd, adózni kell, nem? Magyarul az illető nem a szociális ellátórendszeren lóg, hanem a saját fizetéséből él, csak éppen kevesebbet adózik le belőle, mint a többet keresők, nem? Magyarán nekem úgy tűnik, hogy egyszerűen egy progresszív adórendszer elemeit sorolod fel, rosszul látom?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 11:22:48

@hagyma: bocs nem fogok odamenni az utcan vadidegenekhez, megkerdezni bevandorlokent, hogy mit gondol a bevandorlokrol.

A masik meg, hogy reggel 9-kor elindulok itthonrol este 7 utan hazaesek, szerinted kit kerdezzek meg?
Hallom amit hallok ( az utcan es a teveben) kerdezem akit kerdezek.

padlas 2012.12.16. 11:25:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: ja és ezzel kapcsolatosan, akkor ezek a kedvezmények gondolom csak azokra vonatkoznak, akik kapnak munkavállalási engedélyt. Magyarul az EU állampolgár bevándorlókra, meg azokra, a nem-EU állampolgár bevándorlókra, akik teljesítik az egyéb követelményeket, nem? Tehát pl egy marokkóinak először át kell jutni a letelepedési engedély, munkavállalási engedély szűrőn, aztán találnia kell munkát, és aztán lesz jogosult minderre. Jól értem?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 11:27:21

@tildy:): Sajat tapasztalatnak ennyi epp megteszi. Illetve egyszer, pont egy ilyen temaval kapcsolatban forumoztam angol oldalon, ott kifejtettem , hogy nem ertem, miert baj az orszagnak, ha ntanult , okos, rendes adofizeto emberek jonnek ide, vegulis felvetelinel a nem anyanyelvi tudas miatt hatranyban is vagyok, de egyebkent szerintem jo dolog, hogy alapbol a szaktudast nezik... Kaptam ilyet is olyat is. Egy haromgyerekes munkanelkuli mernok irt ram, hogy "orul" hogy elveszem a munkajat. Tehat erzem en, hogy van itt bevandorloellenesseg, sot mitobb, valamennyire en is az vagyok, ha azt latom, nem veszik fel az itteni kulturat, nagyon kirinak a britek kozul. Romaban mint a romaiak, igy kellene ugye...De ha nekem nem lehet a bankba teljes fejet fedo bukosisakkal bemenni, akkor szvsz o se tehesse meg, hogy nindzsalanykent csak ugy bemehessen. Vallas ide vagy oda.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 11:30:57

@padlas: EU-bol jovok emlekeim szerint alapbol jogosultak benefitekre. Itt egy korabbi kritikus daily mail cikk: www.dailymail.co.uk/news/article-1380204/Bar-benefits-lifted-East-European-migrants-able-claim-250-week.html

Eu-n kivuliek nem.

padlas 2012.12.16. 11:32:21

@váj mí: itt Hollandiában is azt tapasztalom, hogy a kelet-európai bevándorlókat elsősorban a lengyelekkel azonosítják, gondolom azért, mert ők vannak a legtöbben. A spanyoloknál vagy olaszoknál lehet, hogy előbb gondolnák románnak mint lengyelnek, mert ott meg az jellemzőbb, ha jól tudom.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 11:35:28

@padlas: council tax credit : kedvezmenyt kapsz a council taxbol, council taxot akkor is fizetned kell, ha nincs munkad.
Van meg JSA ( jobseeker Allowance) , a housing benefit , van a working tax credit ( ezt akkor kapod, ha keveset keresel ) , child benefit, stb...

Ha akkor megigenylem nekunk a benefitet, amikor 3 hetig nem volt munkam, akkor JSA lett volna kb 270 fejenkent, a Housing kb 600, es a council taxra kaptunk volna 100 font kedvezmenyt kb... Magyaran ketten 1200 fontot kaptunk volna az allamtol.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.16. 11:38:51

@Mirjam2:

Érdekes, ez tegnap, pont az itt (a blogon) tapasztaltak kapcsán át is villant rajtam, de nagyon időhiánnyal küszködök. És eleve afféle bűnözés magammal szemben az ilyen beírásozás is, mert úgy szokott lenni, hogy elcsábulok egy gondolatra, aztán soha nincs vége. Igyekszek általában aki megszólít válaszolni, de egyre idegesebbé tesz, egyrészt, hogy mást kellene csinálnom, másrészt a nem ritka, esetenként szándékos fafejűság is, azután már nincs türelmem a mellütéseimet sem rendesen javítani. Ez eléggé látható volt. Úgyhogy ha szerintem éerdekeset is tudnék írni, més megközelítésben mint a legtöbb itteni, jobb, ha lemondok róla. Túl sok időmbe idegeskedésbe kerülne. Semmi kedvem elmondani a tapasztalataimat a normális beírók mellett egy jó adag eleve beteg lelkületűnek, aki csak egyre vár, hogy bármi áron bárkibe beleakaszkodhasson. Nem, jobban járok ha dolgozok, de még akkor is ha olvasok, vagy éppen csak tünődök a levegőbe. Komolyan ha volna egy mód, hogy úgy kilépjek az Inda-hu-ból, hogy soha többé nem tudok újra regisztrálni, megtenném, hogy pillanatnyi gyöngeség esetén amire sajnos túl sok nálam a példa (jellem hiba?), hagyjam magam elcsábítani és az esetek elsöprő többségében komoly frusztráció közepette bánjam meg. De kösz a jószándékú gondolatért.

2012.12.16. 11:41:12

@padlas: Azt hiszem, Tildy válaszolt neked. A szakmája.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 11:56:55

@váj mí: errol jut eszembe, hogy a a wetminsteri council be akarja tiltania veres, nem atsult burgereket , mert veszelyes korokozok lehetnek benne.
Elolvastam ezzel kapcsolatban a cikket, mivel alapbol en is amellett voltam, hogy jobb az atsutve, biztonsagosabb is meg minden, hogy mennyire szabad ez az orszag, mjdnem az osszes ember velemenye az volt, hogy felnottek, el tudjak donteni, hogy bevallaljak-e ezt a kockazatot , es hadd ok donthessenek, ne a council.

USA-ban meg mi lenne, atmesz gyalog az uton, mar akkor gyanus elem vagy. Ez nem szabadsag.

padlas 2012.12.16. 12:01:24

@tildy:): köszi a sok infót! Akkor ha jól értem, két dolog van: adókedvezmények, amiknek ugye feltétele, hogy adózz, tehát nem lehet csak a szociális ellátórendszeren lógni. Ezek a tax benefit, child tax benefit, tax credit, child tax credit, council tax credit, work tax credit (ezeket most az alapján írom, hogy ti milyen tételeket soroltatok fel, lehet hogy van ami dupla vagy nem pontos). És van pár másik amit mondtatok, a housing benefit és a munkanélküli segély. A munkanélküli segélynek gondolom az a feltétele, hogy EU állampolgár legyél, és előtte EU tagállamban legyen munkaviszonyod, legalábbis nekem ez tűnik logikusnak. Az is meglepne, ha a mértéke nem a korábbi fizetésedhez lenne kötve, tehát ha valaki alacsony bért kapott előtte máshol, akkor itt alacsony segélyt fog kapni gondolom. Tildy, ha te ezzel foglalkozol, mondhatnál erről valamit, elég kíváncsivá tettél. Meg a housing benefit is érdekelne, hogy működik, pl tutira kapsz lakást? Nincs hiány? Mert itt Hollandiában a lakáshelyzet nagyon faramuci, érdekelne, máshol hogy oldják meg. Jó, mondjuk én az amszterdami szitut látom, lehet, hogy kisvárosban más, de itt nagyon nehezen lehet lakáshoz jutni, és mire bevándorlóként hozzájutsz, nem valószínű, hogy jogosult leszel a lakástámogatásra, mert a küszöb felett vagy már - szóval itt inkább az "őslakosok" profitálnak a rendszerből.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 12:04:16

@Eino81: Jobseeker allowance 25 ev alatt emlekeim szerint 6 honap, amugy 18 , ha paroddal vagy es kevesebbet keres 16 ezer fontnal/ev, de inkabb nezd meg ezt:

www.gov.uk/jobseekers-allowance/overview
www.dialdoncaster.co.uk/information/benefit-sheets/2328-job-seekers-allowance

A tobbi :
child benefit olyan , mint otthon a csaladi potlek
housing benefit : erre emlekeim szerint nincs idobeli limit
working tax credit : penzbeli limit van idobeli nincs
council tax benefit: penzbeli limit, idobeli nincs.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 12:19:05

@padlas: rosszul erted. a fentiek kozul a work tax credithez kell , hogy mindenkepp legyen melod.

a sima tax creditet siman huzd ki, az a gyujtoneve a child es a working tax creditnek.

amugy: Working Tax Credit

Working Tax Credit is based on the hours you work and get paid for, or expect to be paid for. You can claim whether you're an employee or a self-employed person. But unpaid work doesn't count for Working Tax Credit.

What counts as work for Working Tax Credit?
Child Tax Credit

Child Tax Credit is paid to you if you are responsible for at least one child or young person who normally lives with you. You don't have to be working to claim Child Tax Credit.

Programozo vagyok, nem tudok ezekrol a dolgokrol tobbet mondani, nem tudom miert aggatta itt ram valaki, hogy ezzel foglalkozom.

Ellenben nyitott vagyoka vilagra, es szeretem ha van b-terv, ergo szeretek tisztaban lenni azzal, ha nagyon beutne az a bizonyos, lenne-e lehetosegunk maradni, vagy menni kene haza. Ezert amikor olyan helyzetben voltam, hogy majd egy honapig nem volt bevetelem, utanajartam a dolgoknak. Nem vettem fel semennyi benefitet, de szetneztem.

Housing benefit eleg egyszeruen mukodik: ha alberletben laksz, akkor a lakber bizonyos reszet ( van ahol egeszet) kifizetik neked. Par napja volt bbc-n talan egy kisfilm arrol, amikor a bank vitte a lakast. Hat itt nem sz.roznak, zarcsere, idore ki kell koltozni, aztan vagy kap az ember szallast valahola counciltol, vagy nem. Volt egy olyan csalad, ahol vagy 3-4 gyerek mellett csinaltak meg ezt a csaladdal, megkeresem a videot, hatha meglelem valahol. Szomoru de erdekes is volt egyben.

Jahm a housing benefitre is van keresetbeli limit.

Ami meg itt nagyon megy : council lakasok. kb 300 -400 fontert 3 szobas lakast kapnak. Igaz varolista van, meg elegge behataroltak a lehetosegek ( gyerekkel/gyerek nelkul, hany szoba lehet) Na most ilyen aron max szobat kapsz, vagy meg azt sem Londonban.

Aztan van a housing association, ez kb a magyar fecskehaz rendszernek felel meg: meg van adva, mekkora keresetednek ( nalunk ehhez a lakashoz min. 27900 kellett) kell minimum lennie , akkor kaphatod meg. A felso hatar az osszbevetelre £60,000. Ilyen lakasban lakunk mi is, a piaci arnal kb 20%-al olcsobban bereljuk a lakast. Tehat ez a lakas 1000 font lenne, neunk 800at kell fizetni. Ezzel a rendszerrel egyreszt a public sectorban dolgozokat, masreszt a fiatal, adofizeto reteget tamogatjak, hogy azokbola ketszaz fontokbol tudjon felrerakni, es kesobb onerokent lerakni vasarlashoz.

@Könnyen elkaptuk, uram!: szakmam? Programozo vagyok. Hobbibol probalok embereknek segiteni, de nem foglalkozom benefitekkel.

nigara 2012.12.16. 13:55:50

@tildy:): "Aztan van a housing association, ez kb a magyar fecskehaz rendszernek felel meg... Ilyen lakasban lakunk mi is, a piaci arnal kb 20%-al olcsobban bereljuk a lakast...Ezzel a rendszerrel egyreszt a public sectorban dolgozokat, masreszt a fiatal, adofizeto reteget tamogatjak"

Akkor ez azt jelenti, hogy az adott lakásokba pályázol (?), ami erre van kijelölve?
vagy bérelsz valamit, és arra megigényled a kedvezményt?

Ezek a feltételek: public sector, fiatalok? Erre akkor van valami feltételrendszer, amiből kiderül, hogy kinek járhat?

Amúgy tényleg nagyon tájékozott vagy :)

padlas 2012.12.16. 15:05:26

@tildy:): értem, köszi, engem a neve tévesztett meg a gyerektámogatásnak (hogy benne volt a tax szó), de ezek szerint akkor ez úgy működik, mint otthon a családi pótlék, nem úgy, mint a családi adókedvezmény.

Amúgy tényleg nagyon tájékozott vagy, sok érdekes dolgot írtál, nekem eszembe se jutott például, hogy a munkanélküli segély járhat EU állampolgárnak akkor is, ha frissen érkezett az országba. Majd lehet, utánanézek ennek, hogy megy Hollandiában, talán itt is lehet akkor. Mondjuk nekem mindegy mert én már itt dolgozom egy ideje, de nem árt tudni, mi vonatkozik az esetleges újonnan érkezőkre.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 15:24:03

@nigara: ezek housing association cegek, amelyeknek vannak lakasaik, arra palyaznak az emberek. ( Tobben is.) Elso korben public sectorban dolgozoknak van fenntartva, tehat ok kvazi prioritast elveznek, de ezenkivul barki ( aki brit, vagy eu-s allampolgar, vagy ILR-je van) lehet, de a feltetel, hogy az osszbevetel ne erje el a £60,000 fontot, es NE LEGYEN SAJAT LAKASOD. Sehol. Se Magyarorszagon, se itt, se mashol.
Illetve most mar emeltek,1-2 szobas lakas eseten 64,300-ra, 3 szobas eseten £77,200-ra a limitet, nekunk meg 60 volt, mikor jelentkeztunk, es megkaptuk a lakast.

Tudni kell, hogy ezek tobbnyire uj epitesu lakasok, jo hoszigetelessel ( pl. dec kozepe van, es nem kell futeni!)
Bovebben a londoni housing associationrol itt: www.firststepslondon.org/eligibility.asp

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 15:26:09

@nigara: azert fiatalokat mondtam - persze idosebbek is igenyelhetik- mert kvazi az elso lakashoz jutast tamogatjak. BErlesi vagy veteli lehetoseg is van. Nekunk berlet van. Egyelore.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.16. 19:40:43

@padlas:

Hollandiában jogosult vagy segélyre, ha
a. az elmúlt asszem 4 évböl 3-at dolgoztál
b. a magyarországi ( és egyéb EU-s ) munkaviszony beleszámít, még akkor is, ha M.o a munkaviszont pillanataban nem volt az EU tagja

A segély idötartama : (2012 - 1998) db hónap jár azon évek után, amikor volt munkaviszonyod

c. Egy év munkkaviszonyban eltöltott évnek számít, ha legalább 54 napot dolgoztál
d. A segély maximuma nettó kb 1800 EUR. A legutoljára keresett munkjabéred 70%-a, EUR166/nap -ban maximálva

2014töl változni fog : a segélyt max 2 évig kaphatod, az elsö évben az említett 70%, a második évben a minimálbér ( jelenleg kb 1300 eur ) 70%-a.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.16. 19:43:05

@tildy:):
a 77kgbp, az fejenkénti vagy átlagos keresetet jelent ? Bónusz (nem garantált) beleszámít ?

xylon 2012.12.16. 22:28:13

@Scaramella va alla guerra: ketten egyutt, bonusz beleszamit. es brutto

Taxomükke (UK) 2012.12.16. 22:46:59

@tildy:): Igen, housing benefitre pont ezért nem pályáztunk mi sem, mert otthon van házunk... A tax creditet megkaptuk, nem keveset kellett rá várni, viszont visszamenőlegesen kifizették. A child benefitet rettenetesen el tudják húzni, legalábbis én ezt tapasztalom.

mommmmo 2012.12.16. 23:54:13

Amugy nekem a youtube~os videokbol sem igazan jott le, hogy utalnak a bevandorlokat... Mondjuk az utolso elotti az a menekultekre vonatkozott foleg, es az szamomra is nonszensz, ahogy a menekulteket kezelik..

Az meg teny, hogy a szigetek tulzsufoltak, tagadhatatlan. Ezek az allitasok osszehasonlithatatlanok azzal az "idegenekkel" szembeni irracionalis negativitassal, ami kis hazankra jellemzo. Nem tudom, a posztiro hol tudott itt parhuzamot vonni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.17. 00:57:51

@Scaramella va alla guerra: par eseten ket ember, egyedulallonal egy ember. ( mert egyedulallo is berelhet/vehet igy) .Es bonusz beleszamit, brutto, ahogy xylon irta.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.17. 02:30:09

micsoda barom, egymásnak ellentmondó szövegek a posztban. egyfelől leírja, hogy egyesek szerint káros a gazdaságnak a sok bevándorló, másfelől, hogy azonnal kapni munkát és tömve a job centerek. plusz hogy a britek nem vállalnak el akármit. akkor meg is oldottuk a problémát

2012.12.17. 08:52:03

@tildy:): Bocs, kevertelek valakivel.

2012.12.17. 08:57:07

@padlas: Angliában is lakáshiány van, bár gondolom, ez a helyi önkormányzattól is függ. Mostanában valamiért kevesebbet építenek.
Sorbanállás van, pontokat kapsz, mindenféle szempont alapján. Aztán "bid"-elhetsz, és vagy nyersz, vagy nem. Ez csupán attól függ, neked volt-e több pontszámod.

nigara 2012.12.17. 09:09:22

@tildy:): köszi :)
Azt hogyan bizonyítottad, hogy nincs lakásod? :)
mert ez elég kacifántosnak tűnik...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.17. 13:57:28

@nigara: jo kerdes. Nekunk tenyleg nem volt, meg amugy sem hazudnek ilyenben.

nigara 2012.12.17. 13:59:21

@tildy:): nem úgy értem :) hanem milyen papírral kellett bizonyítani? vagy bemondásra? :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.17. 14:08:02

@nigara: erre irtam, jo kerdes. Tolunk nem kertek semmilyen otthoni/itteni papirt, elhittek bemondasra. MArmint neten jelentkeztunk, lehet utananeztek Magyarorszagon, fene tudja. Nem hinnem.

dennisthemenace 2012.12.18. 08:13:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hat, nem tudom, merre jarkalsz, en gombamodra szaporodo uj hazakat latok mindenutt...

go diamond 2012.12.18. 14:40:54

dehogy utálják a bevándorlókat :)) vagy mégis?
a recept:
megtanulsz korrektul angol nyelvet :)
leveszed a turbánt..
alkalmazkodsz az új befogadó országod kultúrájához
nem segélyen élsz,ha nem te is leteszed az asztalra amit a brittek ( ne gyere nekem azzal, hogy ők se dolgoznak, megteheti az ő országa)
nem siránkozol, h milyen szar ..lehet haza húzni...

PannonBoy 2012.12.27. 19:58:32

Kétfajta bevándorló van:
Az egyik, akik általában alacsony képzettségűek, ilyen munkát is vállalnak, a többi kultúrától elszigetelődnek, szegregálódnak, csak a saját népcsoportjukkal érintkeznek. Nekik ez így jó, nem akarnak változtatni, nem akarnak beilleszkedni sem, és a jobb anyagi körülmények sem motiválóak számukra.
A másik csoport a magasan kvalifikáltak csoportja, akik ebben is dolgoznak, könnyebben adaptálják az új ismereteket, motiváltak, és előbb-utóbb a kultúrát is a magukévá teszik, vagyis az asszimiláció tökéletesen lezajlik.
Míg az első csoportot kifejezetten utálja minden társadalom, a második csoport kimondottan kívánatos és értékteremtő.

Frizuravarjú 2012.12.28. 09:51:43

@PannonBoy: Utálni lehet. Meg elvégezni helyettük az alja munkát.
Ja?!

szerpiko 2013.01.11. 11:08:45

Ha valaki tervekkel, céllal megy ki, teljesen mindegy, hogy beszól neki valaki vagy sem. Már többször voltam a UK-ben. Vissza fogok menni megint, mert ott van egy bizonyos dolognak olyan oktatása, ami nekem megéri a migrációt! (nyilván dolgozni is kell majd mellette)

Nagyon-nagyon nem érdekel, hogy mit szólnak ehhez a brittek! Tudatosan kell élni, minél jobban megalapozni az önbecsülésed, fogat pedig összeszorítani ha nehézzé válik az élet...

de ez mindenhol így van a világban.

Akik fennakadnak a begyógyult, lúzer és LUSTA brittek (nagy tisztelet az angolok másik felének) sírásán, azok sztem neki se induljanak!

filo3333 2013.01.12. 13:12:09

Viszonylagosan utannaolvastam a temaban:

Europaiak, de nem angolok:
Sztem abban igazuk van a gorogoknek spanyoloknak, magyaroknak stb., hogy az EU vezeto orszagai tonkretettek ezeket az orszagokat, viszonylag keves erdemi eredmenyt erve el.
A novekedes hitelbol volt joreszt allva, foleg gazdasagi spekulacio allt a hatterben es sorolhatnam.

Az angolok az 50-es evekben, a vilaghaboru utanni evekben munkaerobevandorlast osztonoztek, de nem europabol, hanem minden honnan, hogy minel olcsobb legyen. Ha Europabol potoltak volna a hianyt, akkor nem kellene baby boomtol tartani,
meg tulnepesedestol. Viszont akik mar 50 eve az orszagban vannak, azok egy uj EU nyitassal szemben sokkal elorebb vannak.

Igy alapvetoen azt latom, hogy eloszor mindenkeppen az azsiai bevandorlast kellene csokkenteni, mert egy keleteuropai valljuk be azert nem megy le akarhova, csak ideig oraig, egy szinte menekult meg ugye barmire kepes. Van egy szint, ahol en nem maradnek Angliaban, es meg se fordult volna a fejemben, hogy kijojjek ezt latni kell. Anglia ott rontotta el 2004-ben, hogy masok elott nyitotta meg az EU-s hatarokat, igy EU-bol is a neptomegeknek nem sok valasztasuk maradt. Nemetorszag pl. nem tudta kicsit sem tehermentesiteni a piacot, most mar fogja, a legujabb szamok szerint visszaesett az europai bevandorlas, persze meg nem erzekelheto modon.

Ne felejtsuk el, hogy csak az utolso evben tobben erkeztek EU-n kivulrol, mint EU-n belulrol. Horvatorszag nevetseges, de Torokorszagtol igenis tarthatnak az Angolok.

Sztem Angliaban jogos a felelem, hogy egy ido utan a rendszer nagyjabol ugy fog osszedolni, mint nallunk ahogy a devizahitelek bedoltek. (nem akarok hasonlatot mondani, de nagyjabol ugyanaz jatszodott le az evek alatt, es van egy kis osztonzo, hogy Mo-rol elmennek az emberek ilyen teren)

Anglia sztem hasonlit egy olyan dologra, ahogy a bekat fozik.

Ha gazdasagi oldalrol nezzuk a dolgot, akkor azt hozza kell tenni, hogy ez az egesz a nagyon gazdagoknak kedvez. Nagyon olcso boseges munkaero, lehet valogatni, mint tul jo buzatermesnel a szemek kozott.

Az, ahogy szerintem megkozelitik az egeszet ebben a blogban, eleg szentimentalis. Meg mindig nem igazan ertik, hogy mik is a fo okozok, csak keresgelnek.

Azt nem merik beismerni, hogy igenis a nemetek, angolok, franciak kiszipolyoztak a tobbieket, es az az elony, amit anno mi lattunk az EU-ban, azt mar mindenki kezdene megtiltani. (Svajc is) Szerencsere hetkoznapi teren kevesse latszik, hogy egy angol elutasito lenne velem.

Ez nem feltetlenul Anglia valsaga, hanem az EU valsaga.
Az nem megoldas, hogy Anglia bezarja a kapuit, es csak addig voltunk jok, amig ki nem szipolyoztak a cegeik, jogi kiskapukat keresve a foglalkoztatasban.

Egyebbkent nekem egy pont ilyen tipusu problemam volt otthon, ami a vegso loketet megadta. Egy befejezetlen per utan ugy gondoltam, hogy most izeljek el 2-3 evet pereskedesre, ahol a kimenetel a korrupt ugyvedek miatt nem feltetlenul evidens. (talalkoztam egyel, amikor gyanut fogtam, nem oltem tobb penzt a dologba, viszonylag olcson megusztam), vagy 3-4 ev alatt olyan megtakaritast erjek el, hogy az egesz hatralevo eletembol ezeket az elemeket kizarhatom. (nekem pontos grafikonjaim vannak, mint akartam elerni Londonban)

Persze egy olyan vilagban, ahol a "referenciak" fontosak, sajat hibamon kivul kezdhetek mindent elorol, bemocskoltak a nevemet. Pont egy angol cegnel, ugy hogy 13 evet mar beleoltem elotte a szakmaba. Arrol persze hallgatnak, hogy nem fizettek ki megfeleloen (tobb millio), es az utobbi evek karait is irhatom a szamlara. (elotte voltam munkanelkuli, valamit el kellett vallalni, ezt hoztam mint koloncot otthonrol) Es, ha mar egyik helyen ez megvolt, a masik helyen hiaba probalnal egy kicsit is elorelepni,
mar az elso alapjan itelnek, igy eveket kell varni, mig a godorbol kikerulsz.

Hogy kerulhet ki Anglia a godorbol ki olcsobban, ha tamogatja azon EU-s orszagok munkaeropiaci fellenduleset, vagy egyszeruen csak "raszol" a cegeire, hogy kicsit nagyobb megbecsulest ezekben az orszagokban!

A magyar piac azert szanalmas jelenleg, mert bar versenykepesek vagyunk. (Export/import kulonseg eleg eros aktivumban), de az idejovo kulfoldi cegek csak azt latjak, hogy fele/harmad akkora fizetest adnak, ami az egesz atlagberre kihat. (minek fizessen tobbet egy magyar munkaltato)

Amikor ki akarjak zarni vagy korlatozni az EU-bol jovo munkavallalok szamat, ebben is kemeny erdekek huzodnak:

Azok a cegek, akik Mo-n es angliaban is foglalkoztatok, termeszetesen azt szeretnek, hogy a berbeli kulonbsegek megmaradjanak, igy Mo-n sokkal olcsobban tudjanak foglalkoztatni embereket. Az termeszetesen mar nem tettszik nekik, ha a munkaero elvandorol, es a CV az angliai irodaba pottyan.

Ha az EU-ban a vezeto hatalmak ezt nem oldjak meg surgosen, akkor igenis Anglia siman osszedolhet. Nem 77millios orszagot valoszinusitenek 2050-re, ha legalabb az azsiaiakat, afrikaiakat nem allitjak meg, hanem ugy 100-ast, de akkor mar az Europaiak is ki lennenek szoritva a munkaeropiacrol, mar nekik sem erne meg, nemhogy a briteknek.

Ki a nativ brit? Sztem a britek megszivjak azt, hogy tobb szaz even keresztul fosztogattak a vilagban. A migracioban a nyelv meghatarozo, es azert az angol a vilagnyelv.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.01.12. 14:17:56

Van mar bevandorlasi limit. Eu-n kivul erkezokre 21000 fo, vagy legalabb 35 ezer font /ev bevetel. Emlekeim szerint mar bevezettek.

proprorporporpo 2013.03.26. 12:27:36

Nekem Brüsszel sokkal megdöbbentőbb volt, ahol a lakosság negyede muszlim. Európa fővárosa? :D

"Muslim background account for 25.5% of Brussels' population"

forrás: wikipédia + megdöbbentő rácsodálkozás amikor voltam egy ideig

Edentol Nyugatra 2013.04.19. 14:41:06

@váj mí: igazad van. En 7 eve elek Angliaban, es en is ugy latom, hogy az also-kozep feher angol reteg nem szeret, nem akar dolgozni, veluk vannak tele a Jobcenter-ek es a segelyoszto irodak. A masik nagy nem dolgozo reteg a sotet boruek: ide a frissen bevandorolt/menekult afrikaiak es a bar itt szuletett masodik vagy tobb generacios afrikaiak tartoznak.
Es sajnos harmadikkent elkezdtek felzarkozni a segely osztashoz a kelet europaiak is.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása