oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. december 15. 06:50,  Miért utálják a bevándorlókat? 373 komment

2012. december 15. 06:50 Határátkelő

Miért utálják a bevándorlókat?

Elveszik a munkát. Biztosan bűnözők. Cionista összeesküvés áll mögöttük. Ismerős? Pedig ezek nem valamelyik kommentcunamiból vett idézetek, hanem az angolok egy része reagál így az országukat elöntő külföldiekre. Érdekes gondolatok Lászlótól. (Az írás alapjául szolgáló YouTube-videókat megnézhetitek a posztban.)

UK határ.jpg

„Magyarországon sokan úgy gondolják, hogy bármelyik uniós szuperhatalom valamiféle földi mennyország, és a mi országunk úgy el van rontva, hogy csak a külföld jöhet szóba, ha élni szeretnénk.

Én Angliába mentem dolgozni nem olyan rég, hogy tapasztalatot gyűjtsek, és nyelvet tanuljak.

Itt sajnos azt látom, hogy az emberek, beleértve az őslakos briteket, hasonló problémákkal küzdenek, mint mi otthon. Stressz, munkanélküliség, alkoholizmus, drog, bűnözés elégedetlenség a politikusokkal, ezek a legfőbb gondok.

Miért a külföldiek?

De van egy olyan problémájuk, amit mi nem ismerünk: a migráció. Rengetegen vélik úgy, hogy a bevándorlók elveszik a munkahelyeket, és gazdasági károkat okoznak, nemcsak a munkával, hanem az iskolában való tanulással is.

A munkaadók szívesebben foglalkoztatják a külföldieket, mivel szorgalmasabbak, mint a britek, és sokszor tanultabbak, tehetségesebbek is. Mellesleg olcsóbbak, és olyan munkákat is elvégeznek, amit egy brit nem fog.

Egyszer a saját fülemmel hallottam, hogy néhány angol arról beszél, hogy „egyre kevesebb a munka, és egyre több a bevándorló" Megnéztem a YouTube-on néhány dokumentumfilmet ezzel kapcsolatban, hogy tájékozottabb legyek, elolvastam a kapcsolódó kommenteket, és meg kellett lepődnöm az emberek véleményét olvasva.

Összeesküvés-elméletek

Sokan összeesküvéssel vádolják az Uniót, a szeretnének kilépni belőle, az UKIP nevű radikális pártra szavaznak majd, mert az véget szeretne vetni a bevándorlási hullámnak.

Egyesek erőszakkal űznék ki a bevándorlókat, olyanokat írnak, hogy "mikor fogunk fegyvert" avagy " mindenki öljön meg egy bevándorlót".

Félnek attól, hogy mi lesz az országból 30 év múlva. "Angliából lassan egy harmadik világbeli ország lesz." Felvetődik bennük az a kérdés is, hogy "meddig tűrjük még?" „Másodrendű állampolgárnak érzem magam a saját hazámban."

Egyesek cionista, szabadkőműves összeesküvést vélnek felfedezni a migrációs hullám mögött. Valaki valótlan dolgokkal vádolja a bevándorlókat, hogy a munka csak álca részmunkaidőben, a fő tevékenység illegális, mint például drog, prostitúció, lopás. A bevándorlók pedig csakis segélyből akarnak később élni.

Aztán ott vannak a bekötött szemű „libsi" kommentelők, akik rózsaszínben látják a világot, és minden külföldit rendesnek tartanak, akik megérdemelten jönnek ide a gonosz országuk elől menekülve. Olykor csak az igazságot kimondó hozzászólókat vádolják meg rasszizmussal.

Ugye milyen ismerős? Mintha egy cigány és zsidókérdéssel foglalkozó magyar YouTube videó hozzászólásait olvasnánk angolul.

Kik a hibásak?

Vannak persze olyan félelmek is, amik nem jellemzőek ránk, pl. amikor arra gondolnak, mi lesz, ha Törökország és Horvátország is belép az EU-ba. Még több bevándorló, ugye.

Egyesek az angolokat hibáztatják, mert sokan közülük segélyből élnek, és bűnöznek, rontják az angol munkás reputációját. Ez sem jellemző ránk, nálunk a segély nem elég a megélhetéshez. Lehet, hogy valamelyik olvasó most mondaná, hogy a fehérbőrű magyar ember megélhetéséhez nem elég a magyarországi segély...

Miután elgondolkodtunk ezeken nézzük meg, kinek jó a féktelen bevándorlás; Az építőiparnak, a közlekedésnek, és a főbérlőknek, lakástulajdonosoknak. Rengeteg új ház, új út, vasútvonal, szükséges a néptömegek elszállásolásához, és szállításához. A bevándorlókat pedig be lehet zsúfolni egy négyszobás lakásba, és így akár havi 1500 fontot is jövedelmezhetnek, ha nem többet.

A munkavállalást pedig nem is nehezíti semmi, akár nyelvtudás nélkül is lehet dolgozni.

Gazdasági károk

Én is nagyon könnyen ki tudtam jönni, és munkához fogni, az ügynökség tálcán kínálta a lehetőségeket, nem kellett kauciót sem fizetnem a lakásért, talán még bűnözői múlttal is kijöhettem volna.

Már vannak új állásajánlataim, másodállásba is szívesen fölvennének. Néhány angol pedig hónapokig nem talál munkát, a job centerek rendszerint tömve vannak, a saját szememmel látom.

A féktelen bevándorlás komoly gazdasági károkat okoz. Nem is szólva az adó-visszaigénylésről, a national insuranceról, és a working taxról.

Én is valamikor hajlamos vagyok összeesküvést érezni. A kelet-európai országok gazdasága tönkrement, nagy nehézségek árán lehet csak megélni, mindenkit csábítanak, hogy jöjjenek a túlzsúfolt Angliába. A néptömegeket adó országok hazai propagandája is kivándorlásra buzdít. Mindenki az UK-ról beszél, lengyelek, litvánok, lettek, magyarok, szlovákok, a horvátok már tervezik a kivándorlást.

A lengyelek jogosultnak érzik magukat az itteni munkára, mivel a II. világháború idején megvédték a briteket a náciktól. A britek pedig fordítva gondolják mindezt, szóval ez megint egy ellentét. Lengyelországban már munkaerő-hiány van, már ott is kínai és ukrán bevándorlókat alkalmaznak.

A megoldás

A probléma megoldása viszonylag egyszerű a közvélemény szerint. Lezárni a határokat, hazaküldeni a nemkívánatos egyéneket, átdolgozni a segélyezési rendszert, megszigorítani a munkavállalással kapcsolatos feltételeket, jobb oktatást biztosítani az őslakosoknak, csakis kvalifikált munkát végző bevándorlókat alkalmazni, kizárólag abban az esetben foglalkoztatni külföldieket, ha az állások nagy részét britek töltötték be, a legdrasztikusabb megoldás az Unióból való kilépés lenne.

Ezek voltak az első észrevételeim. Néhány magyar ismerősöm szerint nincs igazuk a kommentelőknek, csak szimplán panaszkodnak."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: bevándorlás Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr644964678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NIKI LAURA 2012.12.15. 07:31:05

Érdekes egyébként,hogy mig pl: Kanada /Ausztrália nem csak az erkölcsit,de "kivonat a büntettesek nyilvántartásból"c ékes dokumentumot is kéri a munkavállaláshoz!!

Az országba belépéshez turistaként -elvileg-még egy tilos parkolás IS TILTÓ OK LEHET,ÉS EZ NEM VICC!!!

A másik véglet UK,ahol köztudottan nem csak körözött,de korábban erőszakos büncselekményeket elkövetők(tehát már nem körözött,de szerepelnek a büntettesek nyilvántartásában,azaz nincs tiszta erkölcsi,de előfordul 8-10 éves börtön letöltése) magyarok/Lengyelek,stb dolgoznak szabadon,azaz -legalább is-az alja melóhoz nem kérnek erkölcsit!!

Elég a magyar ID/Pass,nem kérdeznek semmit.

Aztán amég ennél is lazább Thailand,Dél-Afrika...

interpreter 2012.12.15. 07:37:01

Ne általánositsunk!

A legtöbb magyar jobb megélhetésért,esetleg a nyelv tanulásáért megy külföldre.
Ha meg valaki letöltötte a börtönt a bűneiért,hát kapjon egy második esélyt az élettől,miért ne dolgozhatna Angliában szabadon?!
Aki meg kint is folytatja bűnöző életét,előbb utobb úgy is elkapja a yard.Nem?

2012.12.15. 07:37:30

Huh, na ez egy érdekes téma. Pont a napokban gondolkoztam azon, hogy lehet, hogy célszerű lenne Angliát jó messzire elkerülni pont amiatt, amit írtál. Rengeteg a bevándorló (és csak több lesz), és ezt szerintem előbb-utóbb tényleg megelégelik az őslakosok, és hát a britekben én látok annyi öntudatot (agressziót), hogy esetleg utcára menjenek rendet bontani, esetleg tényleg megszavazzák a nacionalista pártot, ami komoly következményekkel járna.

2012.12.15. 07:41:49

@NIKI LAURA: Védik magukat a kétes elemektől, ez szerintem emiatt van. És meg is lehet nézni, hogy milyen az országuk és a gazdaságuk. :) A parkolási vétség talán azért már túlzás egy kicsit.

fhdgy 2012.12.15. 08:01:28

Nem vitatom a cikkben leírtakat, mert Angliáról nincs tapasztalatom, soha nem voltam ott, igazából nem is kívánkozom. Tehát vitatkozni nem tudok, de alaposan meglepődtem a leírtakon. Ha feltételezem ( miért ne ), hogy igazak a leírtak, akkor azt kell mondanom, hogy Németország ehhez képest paradicsom egy másik európai országból valónak. Szeretném, ha olyan hozzászólók leírnák a véleményüket, akiknek konkrét és személyes összehasonlítási alapjuk van Anglia kontra másik európai országot illetően.

interpreter 2012.12.15. 08:09:04

@Philosoraptor: Nekem volt egy Miskolci (nem roma)ismerősöm,akitől megkérdeztek a Torontoi reptéren belépéskór,hogy volt-e már ügye a rendőrséggel.

A hülyélye csak annyit mondott,hogy kb 10 éve volt,mert elszállitották az autóját,de jogtanúl,és ő pereskedett a rendőrséggel...bla,bla..bla...az officer betessékelte egy szobába,aztán 2 óra múlva felültették egy visszafelé tartó gépre.

Aztán hónapokig levelezett a létező minden érintettel(határőrség,rendőrség,követség)de a végén azt a választ kapta,hogy minden ország belügye az,hogy eldöntse hogy kit enged be.Nem kell megindokolni,illetve azt a választ kapta még:"tekintettel arra,hogy rendőrségi ügybe keveredett,potenciális veszélyt jelent a kanadai társadalomra"
Pont.

2012.12.15. 08:12:58

@fhdgy: Németországba is áramlik folyamatosan a bevándorlók tömege és fog is, ha lehet hinni a híreknek. Több millió új lakosa is lehet majd. Elképzelhető, hogy előbb-utóbb Németországban is lesznek ehhez hasonló megnyilvánulások, mint amit a bejegyzésben lehet olvasni.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2012.12.15. 08:35:47

Ez egy nagyon érdekes téma.
Svájcban is felmerült már az a kérdés, hogy szükség van-e még bevándorlóra. Az egyik párt népszavazást akar erről kiírni, de az legkorábban csak 2015-ben lehet. Ugyanakkor megszólalt a másik oldal, miszerint a gazdaság mozgatórugója a bevándorlók.
Igaz, a bevándorlás sem egyszerű (tekintsünk el a menekültektől), mert munka nélkül nem jár a segély. Persze itt is vannak sokan akik a munka könnyebbik végét fognák meg (yugo utódállamból), de ezeket is igyekszik az állam korlátozni. Pl. nagyon könnyen ment régen a rokkanttá nyilvánítás, ezt sokan kihasználták, ami miatt a kassza igencsak megcsappant. Ezért aztán bekeményítettek. Most a munkanélküli segély megszigorítása lesz a következő.

fhdgy 2012.12.15. 08:46:01

@Philosoraptor: Jó, persze, hogy Németországban sok külföldi van és egyre több lesz, az nyilvánvaló. Az alatt a majdnem hét év alatt, amíg ott éltem, csak a török ellenességből láttam valamit. Én is külföldi voltam ( természetesen ), de ez ügyben a legkisebb panaszra sem lenne okom, ami a saját személyemet illeti. Sőt, az ismeretségi körömben sem tudok ilyen esetről. Ami nekem feltűnik, itt a Határátkelőn az az, hogy az angliai társadalmat meglehetősen deklasszálódottnak festik le. Németországban is vannak deklasszált elemek, nyilván több a kelleténél, ennek ellenére azt a társadalmat én egy egészséges, normális társadalomnak tartom. Ezt nem mondhatom el rólunk és a leírások alapján az angolról sem. Kíváncsian várom mások idevágó véleményét!

interpreter 2012.12.15. 08:51:58

@Philosoraptor: Nos,hogy mennyire nem foglalkoznak az angolok a külföldi előélettel!!!Egy konkrét példa:

Én forditottam anno:
Egy Bács Megyei fószernek-nevezzük "XX"ellopták az autóját.Ez 2001-ben volt.
Meg is fogták a Kecskeméti zsernyákok a főkolompost,aki olyan hülye volt,hogy az emésztőbe dobta vagy 30 autó rendszámát-köztük XX autóját,illetve csak egy darabját..-kivágott alvázszámát,útleveleket,stb,stb

A looser,az autóbontót -mert az volt-nevezzük "XY"-nak.

Szóval,XY lecsukták,majd kapott 2 év börit.Jó magaviselet,stb idő elött szabadúlt Soltról,ahol disznókat nevelt.

Kiderült-amit XX akkor még nem tudott-hogy XY volt még vagy 10 hasonló ügye,autós büncselekmények,orgazdaság,lopás,söt még kábitószeres ügy is.
Ez akkor derült ki,mikor-mint sértett-belenézhetett XY birósági aktáiba,le is másoltatta az előélettel kapcsolatos papirt a kellő illetékbélyek lenyalása után.

A börtön után,a frissen szabadult XY Angliába ment,és autószerelőként helyezkedett el.

Itt keresett meg engem XX-a korábbi egyik károsult-hogy polgári peren semmit sem tudott behajtani XY-tól,viszont az új info szerint van itt egy Londoni munkahely,hátha be lehetne hajtani az ellopott autójuk utáni polgári igényt!

A birósági papirok,illetve a korábbi itéletek,ügyek forditott másolatát elküldtük az angol Követségnek,a Brit Belbiztonsági szerveknek,a Határőrizeti-Immigration hivatalnak is..

Semmi sem történt,XY azóta háboritatlanúl dolozik Angliában.

Hagyma,téged kérdezlek:az USA-ban vajon rámozdultak volna egy ilyen személyre?

2012.12.15. 08:58:43

@NIKI LAURA:

Hogy lenne már lazább Thaiföld? Thaiföld semennyire sem laza.

váj mí 2012.12.15. 09:12:13

Nos, én nem éltem túl sokat Angliában, de a rendszeres kommentelők között azért akadnak régóta az országban élők, majd ők jobban megmondják. Amit én tapasztaltam, elsősorban Londonban, hogy az alsó-középosztály/munkásosztály bennszülött fehérjeinek meglehetősen büdös a munka, és általában ők azok, akik az állami támogatásokra, segélyekre alapozzák az életüket, vagy jó pár évet belőle. Gyanítom, hogy ugyancsak ők azok, akik a youtube videók alatti kommenteket gyártják.

Keppi · http://keppi.blog.hu/ 2012.12.15. 09:19:20

Bár Angliából személyes tapasztalatom nincs, én is hallottam már a problémáról.

Kíváncsiságból megnéztem, hogy a cikkben sugalltak szerint mennyire vezet az UKIP nevű radikális párt, és azt tapasztaltam, hogy egy 10-15 % körüli rétegpártról van szó. Kicsit azért félrevezető az írás.
news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/8280050.stm

Vittore. 2012.12.15. 09:20:04

A blogon írta egyszer valaki, hogy Angliában az őslakosok vagy férjhez mennek és abból élnek, vagy segélyből. Persze könnyebb volt régebben, amikor a földrészek rabszolgamunkájából éltek jól, de most már más világ van.

Mondjuk én személy szerint nem mennék az Egyesült Királyságba, max. valamelyik vidéki részére, mert nem érezném jól magam törökökkel, algériaiakkal, stb. Ráadásul ott vannak a Skandináv államok, ami szerintem bőven veri Angliát.

tableno 2012.12.15. 09:20:24

Hát szerintem ez a poszt hatalmas csúsztatás, és tipikusan hangulatkeltésre játszik. Persze, nyilván van ilyen IS, de meg vagyok róla győződve, hogy az egyszeri magyar immigrant életét nem keserítik meg naponta bevándorlóellenes szélsőségesek. Attól, hogy belinkelünk pár extrém véleményt, még nem lesz Anglia robbanásra váró puskaporos hordó. Ilyen alapon belinkelhetünk találomra pár cikket a kurucinfo-ról, és bebizonyíthatjuk, hogy Magyarország náci állam...

think different 2012.12.15. 09:24:12

"A munkaadók szívesebben foglalkoztatják a külföldieket, mivel szorgalmasabbak, mint a britek, és sokszor tanultabbak, tehetségesebbek is. Mellesleg olcsóbbak, és olyan munkákat is elvégeznek, amit egy brit nem fog."

Azt hiszem ez a lényeg. Szebben én sem tudnám leírni így, a hatodik évet taposva Londonban, hogy miért omlana össze ez az ország a bevándorlók nélkül.

nigara 2012.12.15. 09:44:43

A migráció helytelen kifejezés, itt immigrációról (bevándorlás) van szó.

Amúgy szerintem is túlzott mértékű lett a bevándorlás pl. UK-ban. Valóban ki lehetne takarítani a bevándorlók felét simán.
Más kérdés, hogy ez kivitelezhetetlen.
Meg kellett volna előzni értelmes korlátok felállításával.

Ronnie_27 2012.12.15. 09:46:38

"Rengetegen vélik úgy, hogy a bevándorlók elveszik a munkahelyeket"

Talán azért, mert így van. Ez nem meglepő.

Ronnie_27 2012.12.15. 09:47:43

"A bevándorlókat pedig be lehet zsúfolni egy négyszobás lakásba"

Ez tény. A határátkelők kisebb része tud csak elérni egy olcsó magyarországi panelhez hasonlítható lakhatási körülményeket külföldön.

hogyne,persze,igazad van! 2012.12.15. 09:48:09

@tableno: Egyetertek.Arrol miert nem irtok, hogy mannyien vandorolnak ki ezekbol az orszagokbol?Angliabol, nemetorszagbol evente tobb 100.000 ember vandorol ki.Skandinav orszagokbol is, tobbek kozott magyarorszagra.Csakerrol nem esik szo.
Valaki felhozta Svajcot.Ok mar korlatoztak is a bevandorlast, az EU -hoz ujonan csatlakozo 8orszag munkavallaloit korlatozza 2 evig.

think different 2012.12.15. 09:48:32

Szerintem kommentelés közben hallgassátok ezt. Témába vág:)

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3aYX_SsSD8Q

Ronnie_27 2012.12.15. 09:49:04

@interpreter:

2002-ben (9/11 után pár hónappal) mentem ki az USA-ba dolgozni. Sajnálatos módon elhagytam minden iratot, amit a repülőgépen kellett kitölteni. Szerencsére a kihallgatás után úgy döntöttek, hogy nem küldenek haza. Necces volt.

2012.12.15. 09:55:59

@Ronnie_27: Ahogy az is, hogy az őslakosoknak derogál elvállalni bizonyos munkaköröket. :)

SECI 2012.12.15. 09:59:50

Egy apro eszrevetelem volna, amit en szoktam mondani az ismeroseimnek/kollegaimnak: a problema nem a szakkepzet, nyelvet beszelo kelet-europaiakkal van. A problema azokkal van, akiket beengedtek a 60-as evektol kezdve, megkaptak alanyi jogon az allampolgarsagot (ex-Brit birodalom), nyelvet nem beszelnek, szakmat nem tanultak. No ezeket kellene elso sorban kitenni, de ezeket mar nem lehet.
Masreszt meg a nagyfoku munkanelkuliseg itt is helyhez kotott, delen az nem talal maganak munkat, aki nem is keres es/vagy irrealisak az elvarasai.

nigara 2012.12.15. 10:07:53

@SECI: igen. És ezt ott is így látják - nem az európaiakkal van bajuk.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.15. 10:09:32

@SECI:

Ez a nacionalizmus csapdája. Méginkább érezhető a franciáknál.

A nacionalizmus eleve egy betegség. Ugyanis mit akar a francia nacionalista?
- Ki az idegenekkel, de legalábbis az összes idegen váljon franciává.
- Megtartani a francia gyarmati területeket.

Na most, ha a nacionalizmus mindig győzött volna, akkor ma Franciaország arab ország lenne, hiszen pl. az algériai függetlenség ügye elbukott volna, s Algéria ma is Franciaország része lenne. Érdekes, nem?

Mert a gyarmatbirodalomból megmaradt területek (Franciarszág Európán kívüli részei) ma már nem jelentenek gondot, kevés terület nem sok emberrel, s az ottaniak ma már francia identitásúak, de ez nem mindig volt így!

vallatas 2012.12.15. 10:10:11

Érdekes a megoldási javaslat, azaz másolni akarják az USA rendszerét.
:-))))

Ha így belegondolunk az EU föderáció lehet a megoldás mert akkor csak a bent lévő tagok vándorolhatnak, ukránok, szerbek, albánok, montenegroiak.... nem, tehát egy fix mennyiségből lehetne csak dolgozni. Agysebészek, atomkutatók jöhetnének csak a határokon kívülről.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.15. 10:11:12

Anglia sehol nem lenne a bevándorlók nélkül

Azzal együtt hiába áltatják magukat egyesek pld. Németország, ott sem szeretik a bevándorlókat az auslander kb. úgy hangzik ott mint itt a román vendégmunkás, a döntő többség azt a munkát végzi, amit más nem nagyon vállal el.

A bevándorlás pedig jó dolog, mert kész, gyakorlattal rendelkező képzett munkaerőt jelent, kivéve persze, ha nem segélyekre utazó cigány, vagy túlságosan eltérő kultúrájú a bevándorló. Nem véletlen éltek vele annak idején okos királyaink.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 10:11:22

Ez a posztoló valami egészen másik Angliát (ha Angliát) ismer, mint amelyikben én 34 éve élek. Szerintem komoly hülyeségeket beszél. Például miért lenne a UKIP radikális párt? Azért mert valaki annak a híve, hogy az EU nem célravezető (ha t.i. az ember demokráciát, önrendelkezést, gazdasági fejlődést szeretne) még minden csak nem radikális. És amiket mint jellemző álláspontokat állít be, azok végtelenül kivétesek, ha valóban előfordulnak. Én még iyeneket ígí nem hallottam, pl cionista összesküvést a bevándorlás kapcsán egészen biztosan nem. Azt kell gondolnom, egyetlen hülyétől kaphatta az információit, ha nem maga talaélta ki őket. A kép amit kínál nagyon nagy részben hamis, félrevezető. Saját elképzeléseit mondhatja el, vagy interpretélja egy más nyelvezetre mint amit hallott. Fölháborítóan nem igaz.

vallatas 2012.12.15. 10:11:52

ja, a pakisztáni, kinai, indiait akik már gond nélkül mehetnek Angliában. róluk nem ejtettem szót :)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 10:13:50

Tipikus példája annak,amikor a helyi proletariátus összeütközik a bevándorlók által képzett proletariátussal.
A helyi prol. ,piacképes ismeretek hijján, nem tud odébb állni egy országgal. Ezen kívül mind a kettö csoport ugyanazon a szociális rendszeren élösködik.

Normális és érthetö reakció, hogy a helyi hatóságok bekeméneyítenek. Mondjuk az egészben az a rossz, amikor ennek -kollaterális veszteségként- a képzett bevándorlók is megisszák a levét. (P.l. megnehezített honosítás a képzett bevándorló és a családtagjai részére)

A lényeg a piacképes ismerethalmaz szintentartása, az alkalmazhatóságot megkönnyítendö.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 10:14:31

@Philosoraptor:

Miféle nacionalista pártot? A nulla egész valamennyin álló BNP- re gondolsz? Mire jó ostobaságokat beírkálni ide? Hogy ne csak a saját országod tűnjön annak a tébolydának amivé tették, hanem más is, ami nem olyan? Az megnyugtatóbb?

think different 2012.12.15. 10:15:45

@vallatas: Oroszok, izraeliek, arabok, Kozep- es Tavol-Keletiek iszonyat penzeket visznek es forgatnak meg UK-ben.
Ellenuk soha nem fognak fellepni.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 10:15:50

@fhdgy:

Hazugság az egész. Teljesen félrevezető, nem tudom milyen indíttatásból.

SziszkAnya (törölt) 2012.12.15. 10:17:50

hát ezt tisztességesen elcseszték az Egyesült Királyságban, most már nincs visszaút, max. megakadályozhatnák a további rohamot. Amúgy ezen már én is gondolkoztam, hogy mennyire örülnék neki, ha Magyarországot ellepnék a rosszabb körülmények között élő külföldiek; hát semennyire. Nem lennék boldog az tuti.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 10:19:42

@tableno:

Jó nyomon jársz. És meg ahhoz képest is vágtelen túlzás ez. Nincs itt semmi olyasmi azzal a sűrűséggel, mint otthon, márhogy kuruc infó meg ilyenek. Ami nálunk eszelősségben 20%, az itt valahol a nulla és az egy között mozog, de a nullához közeéebb. Lényegileg ez a poszt egy végtelenül kiakasztó hazugság. Nem értem mi szükség volt rá.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.15. 10:19:54

Egyébként a dolog mindigis létezett.

Ha valahová idegenek mennek, a helyiek mindig gyanakodni kezdenek. S mindig valamilyen konfliktus alakul ki.

Több eset lehetséges:
1. az idegenek nem integrálódnak és szegények maradnak,
2. az idegenek nem integrálódnak és meggazdagodnak,
3. az idegenek integrálódnak és szegények maradnak,
4. az idegenek integrálódnak és meggazdagodnak.

Az 1. esetben jön a cigánykérdés. Bejöttek, nem dolgoznak, lopnak!

A 2. esetben jön a zsidókérdés. Bejöttek, s a mi nyakunkon gazdagodnak!

A 4. eset a zsidókérdés emelt foka. A rohadékok látszólag persze integrálódtak, de bezzeg titokban összefognak és a vérünket, a mi vérünket, az eredeti lakosok vérét szívják.

Vicces, de a 3. eset jár a legkisebb konfliktussal, ilyen az idegen szegények lassan beépülnek a helyi szegények közé. Lásd magyar falvak szegény negyede, ahol cigányok és magyarok vegyesen vannak, s kívülállók nem tesznek különbséget köztük, de facto mindenkit cigánynak mondanak, azt is, aki nem is az.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 10:20:53

@ByA:
Nézd, az EU támogatja az országok közti migrációt. Lehetöséget ad a tehetségesebb embereknek, hogy kezdejen valamit magukkal a status quo(k) ellenére.

Ez a brit párt meg ( különbségtétel nélkül ) fékezni próbálja.
Namármost nekem, aki kénytelen a migrációból élni ( mert pechemre mind a két szakmámban a mobilitás alapvetö elvárás ), a brit párt által hangoztatott nézet káros.

Ha különbséget tesznek képzett és képzetlen bevándorló között, az más. De a EU alapjában véve jó, mindenezetre jobb, mint ha a nemzetállamok kiskirályozdit játszanak - és mindezt annak vezzélye nélkül, hogy a képzett, adót fizetö középosztály dezertálna.

EU nélkül valszeg még mindíg M.o-n élnék - esetleg egy infarktus vagy gyomorfekély után.

2012.12.15. 10:22:01

en zoldfulu vagyok, egy honapja elek Londonban, s ezalatt csak 20-30 helyivel ismerkedtem meg, de ha ennyire utalnak minket, nagyon jo szineszek lehetnek. az adott esetben tobb eve bevandorlo ismeroseim kozul se hallottam olyat senkitol, hogy barmikor hatranyos megkulonboztetes erte volna oket, pedig a szoras eleg nagy, nem csak multis irodai munkasokrol beszelunk.

VíziLó 2012.12.15. 10:22:35

Az angliai bevándorlás komoly kihívásokat okoz már csak számarányainál fogva is. Az angolok ennek ellenére szerintem nagyon toleránsan állnak a kérdéshez. Képzeljük el, mi lenne Magyarországon, ha Budapest lakosságának a fele külföldi lenne, miközben az ország többi részén is megjelenne 1 millió albán bevándorló.

Persze a fórumokon panaszkodnak az angolok is, de igazán komoly, különösen erőszakos fellépésre nem igazán került sor. Az English Defense League is elsősorban csak a muszlim terrorveszély miatt jött létre, s a UKIP egyáltalán nem rasszista.

A lengyel bevándorlók sikerének titka, hogy készek keményen dolgozni, s erőfeszítést tenni, s nem várnak mindent az államtól. Az angol alsóosztály annyira iskolázatlan és a nagy lazaság, tolerancia és jóléti álla következtében annyira nélkülöz minden készséget és önfegyelmet, hogy még akkor sem találna munkát, ha az összes bevándorló hazamenne.

Nem minden bevándorló réteg sikeres azonban. A muszlimok és a négerek nagy része nem dolgozik, hanem segélyből meg ki tudja miből él. Mindez nem annyira rasszizmus mint inkább kultúra kérdése. A muszlim pakisztániak a társadalom aljára szorulnak, míg a velük gyakorlatilag etnikailag azonos hindu indiaiak rendkívül iskolázottak és sikeresek.

tucano 2012.12.15. 10:22:36

@Philosoraptor: ezzel kb. 20 évet késtél, gondolj a törökökre.

@nigara: "Meg kellett volna előzni értelmes korlátok felállításával."
Ilyen nincs és történelmi gazdasági okokból kivitelezhetetlen is. Pl. az egykori gyarmatokon az angoloknak dolgozó hivatalnok réteget, illetve a gyarmati háborúk katonáit be kellett engedni, mégiscsak az vérüket adták Angliáért, ez nem kevés ember. Ráadásul a társadalom öregszik, kell a friss hús, tetszik vagy nem.

2012.12.15. 10:25:10

@ByA: Nem tudom miről beszélsz. (?)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 10:27:16

@Scaramella va alla guerra:

Teljesen rendben van amit mondsz, normális, korrekt álláspont, de ebből nem következik, hogy a UKIP radikális párt. Nem is a bevándorlás az ami a leginkább érdekli őket. Ami az EU-t illeti, lehetnek előnyei, mint mindennek, konkrétan a mi számunkra lehet, hogy több az előnye még, mint a kára, de alapvetően Európa egészére káros. Birodalmi mánia. Ez hosszabb kifejtést igényelne, csak utalok rá. De ez a lényeg.

2012.12.15. 10:27:33

amugy, epp a minap olvastam valami ujsagban, hogy leepitett 20.000 koruli munkahelyet a kozszfera, a munkanelkuliseg megis 60.000-el csokkent hosszu ido ota eloszor, a porgo vallalkozasoknak es zusammen a privat szektornak koszonhetoen.

Almandin 2012.12.15. 10:28:48

A bevándorlókkal szemben minden országban vannak előítéletek. Pl. nálunk is a kínaiakkal, sőt, az erdélyi magyarokkal szemben is.

2012.12.15. 10:29:01

@tucano: Váó, nem mondod. De esetleg el kellene olvasni, amit írtam. Továbbra is népszerű célállomás Németország a statisztikák szerint, ezért írtam, hogy valószínűleg további tömegek fognak menni oda. És lehet, hogy ezzel arányosan nőni fog az idegen ellenesség is. De az is lehet, hogy az őslakosoknak csak azzal van problémájuk, hogy a szociális háló segítségével szeretnének fent maradni ezek az léhűtő senkiházi emberek. Mondjuk ehhez nem kell külföldre menni, itthon is van rá példa.

nigara 2012.12.15. 10:29:45

@tucano: persze, nem azt mondom, hogy nem kellett a bevándorlás. Csak nem volt elég szűrő, így alakult ki az a nagy réteg, aki megfelelő integrálódás (munka, életvitel, stb) hiánya miatt nem nagyon kívánatos.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 10:30:55

@Philosoraptor:

Arról, hogy annak veszélyét említetted, hogy (ha jól értem az angolokra utalva), hogy megválaszthatnak valamiféle nacionalista pártot. Olyat pedig csak egyet ismerek, a jelentéktelen BNP-t. Szóval semmi ilyen veszély.

justStevee 2012.12.15. 10:31:53

Jókora nagy baromságnak érzem ezt az egészet és ferdítésnek... pedig nem túl rég óta élek/dolgozom Angliában. Tény, hogy minden ország bevándorlói között vannak olyanok akik a munka könnyebbik végét akarják megfogni/élősködni a rendszeren.

A saját példámból kiindulva: ha rendesen dolgozol, normális vagy és amennyire itt az angoloknál lehet, mindenkivel közvetlen, akkor nincs semmi probléma. Jelenleg egy iskolában helyettesítek egy gondnokot és az első 2 hét után "megszerettek". Teljesen más érzés úgy dolgozni, mikor éreztetik veled, hogy a csapat tagja vagy és nem egy büdös bevándorló. Amikor őszintén megkérdezik hogyan telt a hétvégéd, beszélgetnek vele, stb.
Az angolok nagy része ténylegesen nem szeret dolgozni.. én néha 1 nap alatt több mindent megcsinálok, mint az ottani gondnok 1 hét alatt megcsinál. És ezek mellett nem szakadok meg, mert a 7 órás munkaidőmből max 3-4 óra aktív munka.

Változások biztos lesznek, mert a raklap szám beengedett külföldi jó része az "idefújta a szél" effekt, csak a létszámot gyarapítja, de produktívan nem tesz semmit hozzá az országhoz.
Az is tény, hogy így nem nagy kunszt munkát vállalni... NINo számom meglett 2 hét alatt, bankszámla még előbb, munkahelyem is 3 hét alatt (jó az is igaz, hogy volt kint némi segítségem, de a jelenlegi helyzetem magamnak tapostam ki).

De majd meglátjuk... én azért abban bízok, hogy odáig sosem fog fajulni a helyzet, hogy aki már kint él, tett le az asztalra és nem élősködik, azt is elküldik... de az én véleményem nem annyira releváns, mint említettem nem rég óta élvezem az ország dolgait! :D

globglob 2012.12.15. 10:31:54

"A féktelen bevándorlás komoly gazdasági károkat okoz."

Nem ártott volna részletesebben kifejteni, hogy pontosan milyen károkat.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.15. 10:34:19

@VíziLó:

"Képzeljük el, mi lenne Magyarországon, ha Budapest lakosságának a fele külföldi lenne, miközben az ország többi részén is megjelenne 1 millió albán bevándorló."

Történelmileg ez pontosan így volt. Magyarországon ugyanaz a folyamat zajlott, mint a mai Nyugat-Európában, csak éppen fordítva. Ott az egynemzetiségű államokból mára többnemzetiségű lett. Magyarországon pedig a többnemzetiségű államból lett egynemzetiségű. 200 éve Magyarország lakosságának kb. 35-40 %-a volt magyar, ma meg 95 %. Ráadásul Budán és Pesten a lakosság 10 %-a volt csak magyar.

pappito · http://pappito.com 2012.12.15. 10:35:48

@tableno: "Hát szerintem ez a poszt hatalmas csúsztatás, és tipikusan hangulatkeltésre játszik. Persze, nyilván van ilyen IS, de meg vagyok róla győződve, hogy az egyszeri magyar immigrant életét nem keserítik meg naponta bevándorlóellenes szélsőségesek. Attól, hogy belinkelünk pár extrém véleményt, még nem lesz Anglia robbanásra váró puskaporos hordó. Ilyen alapon belinkelhetünk találomra pár cikket a kurucinfo-ról, és bebizonyíthatjuk, hogy Magyarország náci állam..."

pontosan.

Hozzátéve még azt, hogy az egyszeri bevándorlónak fingja nincs a tbbszáz éves gyarmattartásról és annak társadalmi következményeiről, csomó mindent nem is ért, bár gyanítom ma már sok brit sem. Szélsőséges véleményekre alapozva feldemhedni és mintegy számonkérni valamit - vendégként valahol... Hát érdekes.

Mrs. Clayton 2012.12.15. 10:38:24

Nekem is az a véleményem, hogy a cikk általánosságban nem igaz. Az iskolában, ahol dolgozom van olyan takarító, aki elmondta, hogy nem igazán kedveli a lengyeleket. Mondjuk nem tudom hányat ismerhet személyesen, de nálunk egy sem dolgozik. És azért nem szereti őket, mert nem integrálódnak, hanem lengyel boltba járnak, csak lengyelekkel barátkoznak. A másik meg az indiaiakat nem szereti, mert büdösek, nagyon eltérő a kulturális beállítottságuk. Ellenben sem a tanárok, sem az iskolaigazgató és egy adminisztratív dolgozó sem mondott hasonlókat. Persze emögött nyilván a műveltség is szerepet játszhat meg az is, hogy a tanárok, irodai dolgozók állásaira bevándorlók nem pályáznak annyira, mint takarítónak. Bár nálunk még ők is britek és fehérek.

VíziLó 2012.12.15. 10:38:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ez igaz, de az egy egészen más világ volt. A magyar paraszt, meg a szlovák paraszt is leélte az életét a saját kis falujában, legfeljebb évente néhányszor ment be a legközelebbi kisvárosba vásárra. A lakosság nagy része nemzetiségtől függetlenül önellátó volt, munkaerőpiac, állásvadászat gyakorlatilag nem létezett. Nem volt közoktatás, társadalombiztosítás, nyugdíj.

2012.12.15. 10:39:12

@globglob: Nem értek hozzá, de az nyilvánvaló, hogy szűkül az őslakosok azon részének a lehetőségei munkavállalásra, akik esetleg nem rendelkeznek kiemelkedő és/vagy keresett tudással.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 10:41:06

Nem igaz az, hogy az Egyesült Királyságban különösebb problémát jelentene a bevándorlás, vagy a bevándoroltak nagy száma. Ami ennek szálán valóban jelent problémát, az az úgynevezett multikulturalizmus ostobasága. Ez nem azt jelenti, ahogyan azt Magyarorszégon érteni szokták. Nem azt jelenti, hogy sokfélék élnek együtt. Hanem azt, hogy nem élnek együtt, csak egymnés mellett, úgy éljenek együtt, hogy mindegyik őrízze meg a saját arculatát, ne integrálódjanak, éljék saját tiszteletben tartandó külön életüket, tartsák meg szokásaikat (amiket „ünnepelni” kell másoknak), ne is tanuljanak meg ha nincs kedvük angolul. Nahát ez az állatság okozott ezen a téren károkat .Már a balos fő képviselőinek is leesőben van a tantusz. Minderről nem bevándorlók tehettek, hanem eszetlen balos/liberális maguknak tetszelgő felelőtlen hülyék. Ők a probléma.

VíziLó 2012.12.15. 10:43:37

@Scaramella va alla guerra: A UKIP egyáltalán nem radikális, s abszolút nem rasszista. Népszavazást szeretne az EU tagságról, melyet a brit közvélemény túlnyomó része ellenez, csak a politikai elit nem engedi őket szavazni róla.

A UKIP lényegében megtestesíti a hagyományos Konzervatív Párt értékeit, mely az utóbbi időben, különösen Cameron alatt nagyon liberális irányba mozdult. Én ugyan nem osztom teljes egészében a UKIP EU-val szembeni kritikáját, de a európai parlamenti és önkormányzati választáson rájuk szavazok, mert a Konzervatív Párt számomra, s a született brit toryk nagy része számára sem konzervatív többé.

Mrs. Clayton 2012.12.15. 10:44:41

@pappito: a gyarmatosítással kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy a britek rájöttek valamikor arra, hogy nem kell elmenni másik országba és ott gyöngyöket adni aranyért, hanem elég befogadni ezeknek az országnak a munkásait és némi gyöngynél többért foglalkoztatni őket
a migráció a modern kori gyarmatosítás

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 10:46:23

@Jess G:

Ez kb. igaz. De ne gondold, hogy a nem szeretés mögöt a munakájuk fenyegettsége a fő kérdés. Ami meg a, mondjuk így műveltebb foglakozásúakat illeti, nekik is bőven lehetnek hasonló véleményei de ők inkább tartják magukat ahhoz, hogy csak azt mondják ami nem illetlenség. Biztosan fültűnt, hogy itt egszen más rugókra járnak az emberek, főként a műveltebbek, mint nálunk.

pappito · http://pappito.com 2012.12.15. 10:48:12

@Jess G: hát azért a gyarmatosítás ennél talán kissé összetettebb folyamatsor volt :)

az biztos, hogy most fizetni kell (segélyt meg eüt meg miazmást) mert jönnek a gyarmatokról. Ez nem tipikusan brit probléma, Fr-ban is súlyos problémák vannak hasonló okokból. Nagyon sokrétű probléma ez és csak egy része gazdasági, a nagyobb (hosszabb távú hatással járó) az a szociális oldal

Frizuravarjú 2012.12.15. 10:49:13

Ez csak újszülötteknek új. Minden gondolkodó ember tudja, aki minimálisan is rálát az összefüggésekre, hogy cionista összeesküvés áldozata a fehér kultúra és nemzeti identitás (kivéve a sajátjukat, mert azt mindennél erősebben védik).
Ezért fognak össze ellenük időnként a népek, ha már túlfeszítik a húrt és tűrhetetlen morális, erkölcsi és gazdasági válságba sodorták környezetüket. Sajnos nem tanul a hibáiból a gyűlölet népe.

Faszerkezet 2012.12.15. 10:50:07

Érdekes téma.

Egyszer Ausztriába dolgoztam 3 hónapot. Az anyacégünknél voltam kinn betanuláson, Mo-ról kaptam fizetést stbstb, tehát nem valósítottam meg a bevándorlást, mondhatni vendég voltam, vagy tanuló.

Amikor megérkeztem, feltűnt, hogy az iroda olyan mint egy kis "hollandia". Török, arab, nyíltan meleg fiú stb. (Ez tényleg nyíltan buzi volt, illegett-billeget, csípőnadrág, szűkített ing)
És gyönyörűen folyt a munka. A félreértések elkerülése végett, az irodában dolgozók 90%-a statikus és építészmérnök volt, tehát az un. értelmiség.

Egyik nap jött a fő-fő főnök, hogy este szívesen látnak, mert a dolgozók elmennek kuglizni és lenyomnak pár sört. Persze, miért is ne. Mikor odaértem a szórakozóhelyre, rögtön feltűnt, hogy a barnább kollégák nincsenek ott, és a "kislány" sincs jelen. Jópár sör után, aztán rákérdeztem.

Nemes egyszerűséggel annyi volt a kollektív válasz, hogy a hátukon feláll a szőr ezektől, és ok, elviselik őket a munkahelyen, mert "kötelező" illetve olyan törvények vannak, amikkel súlyosan büntethetnék őket, de a magánéletükben iszonyat nem kíváncsiak ezekre.

Tényleg érdekes kérdés, hogy vajon jó e az, ha törvényekkel erőszakoljuk ki a toleranciát, miközben az természetesen úton nincs meg az emberekbe.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.15. 10:50:26

Egy érdekes párhuzam jutott az eszembe.

A XIX. sz. végén és a XX. sz. elején nagyon sok bolgár kött Mo-ra. A 90 %-uk kertész (gyümölcs-zöldség termelő) volt Veliko Tarnovo környékéről. Mo-n elsősorban Budapest, Pécs és Miskolc környékén telepedtek le.

A magyar termelők kezdtek tönkremenni, ugyanis a bolgárok hatékonyabban termeltek, olyan módszereket alkalmazva, melyek ismeretlenek voltak a magyarok számára. Hamarosan a zöldségkereskedelem nagy része bolgár kézbe került. (A XX. sz. elején a budapesti nagycsarnokban a zöldségesek harmada-fele bolgár volt!) Ez egy óriási teljesítmény egy 15-20 ezres bevándorló népességtől.

Na most, mi lett a válasz? A magyarok megtanulták a bolgár módszereket és elkezdték azokat használva szinte sikeresek lenni? Nem. E helyett elterjedt, hogy a bolgárok összefognak és valamiféle rejtélyes módon a magyar érdekek ellen aknamunkát végeznek. A magyar termelők követelni kezdték, hogy a hatóságok lépjenek fel a gonosz bolgár kertészek ellen, aki képesek jobb árut olcsóbban a piacra vinni, ami miatt a magyar vásárlók inkább tőlük vásárolnak. Megjelent a "bolgárkérdés". aztán jött az első világháború, s az egész lassan elfelejtődött, mert sokkal nagyobb problémák jöttek, de bizony létezett ez a probléma a háború előtt. Sőt a probléma folytatódott kisebb mértékben a 2 háború között is, de akkor a magyar állami politikia és a közhangulat alapvetően bolgárpárti lett külpolitikai okokból, így a bolgárellenes magyar termelőket senki sem vette már komolyan.

Nekem mindez családi történet is. A magyarországi bolgár kertészek leszármazottja vagyok.

r222 2012.12.15. 10:50:58

Most mondom azt,hogy igazuk van.Takarodó mindenkinek!Húzzatok haza.Törvényekkel kell ellehetetleníteni a bevándorlást.Minden egyes népcsoport a saját sírját ássa meg ezzel a lehetetlen bevándorló politikával.Mindenki takarodjon haza,majd turistaként látogatjuk egymást,sőt,szeretjük is...

pappito · http://pappito.com 2012.12.15. 10:52:00

@VíziLó: "Népszavazást szeretne az EU tagságról, melyet a brit közvélemény túlnyomó része ellenez, "

ezt amúgy a te állításodon kívül honnan lehet tudni? Csak mert én nem ismerem a brit közvéleményt (mi is az?) szóval nem bánnám, ha valami forrással is alátámasztanád a dolgot.

M. Péter 2012.12.15. 10:53:15

@interpreter: Az EU-n belüli szabad mozgás joga a bűnözőkre is vonatkozik (sajnos). Ha XX úgy véli, hogy XY tartozik neki pénzzel, akkor ezt polgári perben érvényesítheti, de ezzel nem fog foglalkozni a brit rendőrség vagy belügyminisztérium.

LittleG (uk) 2012.12.15. 10:54:21

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Tényleg? Erről hol lehet mé olvasni? (nem kekeckedek, csak érdekel)

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2012.12.15. 10:55:47

Szerintem is erős a poszt. Délangliai kisvárosi tény - egy kicsike szocotthonban a 28 munkahelyen 9 bevándorló dolgozik, (bár megjegyzem az angol munkatásaim is legalább annyira keményen melóznak). A helyi kórház szakképzett állományának - megkockáztatom a kijelentést - 40 százaléka nem született angol. Ha egyszer csak mind eltűnnének, az otthon is pácban lenne, a kórház is - és ezt az angolok is tudják, mert ennyire nem hülyék.
Más kérdés, hogy itt délen az ingyenélő bevándorlókból (akikről én nem is tudok nyilatkozni, hogy pakisztáni vagy sem) nem nagyon akadnak.
A segélyekről támogatásokról meg annyit, hogy fogalmam nincsen milyen segélyből és támogatásból lehetne élni - a bevándorlók két évig semmi segélyt nem kérhetnek (legalábbis én így tudom), adóvisszaigénylés ugye csak akkor ha van melód, családi pótlék ha van gyereked - de ez az egész EU-ban igy van. Arról nem is beszélve, hogy még a seggünket is nagyítóval nézték meg az igénylésnél.
Tehát nem tudom hogy lehet segélyből élni, de ha valaki tudja, tájékoztasson :D

Faszerkezet 2012.12.15. 11:01:09

Mellesleg ha kicsit tovagondoljuk a kérdést, akkor kiviláglik, hogy arról van szó amit mi is szeretnénk, csak jelenleg nem tehetjük meg, illetve mi betartunk egymásnak.

Adott egy munkahely ahova az angol elmenne dolgozni mondjuk 1500 fontért. (Most csak hasamra csaptam) A főnökség meg úgy gondolja, hogy minek alkalmazzon akkor angolt, ha a lengyel elmegy 1000 fontért is.

És itt jön az amit hangoztatunk Mo-on, hogy ha senki nem vállalná el ennyiért meg annyiért a munkát (Mondjuk gyárban minimálbérért) akkor ezzel rá lehetne kényszeríteni a munkaadót, hogy emeljen a béren. Namost ez nálunk kútba esik, mert úgyis megy valamelyik magyar aki még-olcsóbban elvállalja, a Briteknél, meg ott a bevándorló aki elvállalja. Mi haragszunk a másik magyarra, míg ők haragszanak a bevándorlókra.

r222 2012.12.15. 11:02:13

A probléma ráadásul "kulturális" is egyben.Nem csak arról van szó,hogy elveszik a munkát,hanem a kontroll,a társadalmi kontroll az,ami teljesen másképp működik.Angliában fejbebasznak egy fiatal lányt és ezen a majomcsürhe nevet,az angolok másik fele szörnyülködik.Az kúrva Isten,hogy itt előbb,vagy utóbb egy globális nemtetszés lesz a meghatározó hangulat.Értem én,hogy miért csinálják a zsidók(most lehet röhögni,az összeesküvésesesen),mire észbe kapunk,már késő lesz.Persze otthon,a legrettenetesebb diszkrimináció és rasszizmus fogadja a bevándorolni vágyó embereket.Brutális szigor és vasfegyelem jellemzi a genetikailag selejtesek országát.Például lúdtalpasok nem is tehetik be lábukat az országba...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.15. 11:02:53

@LittleG.:

Régi lapokat kell nézegetni. Volt cikk a Haemus nevű lapban is, de nem tudom melyik számban, talán az a szám nincs is fent a neten: www.bolgarok.hu/index.php?id=24

váj mí 2012.12.15. 11:03:19

@Philosoraptor: Németországban és Ausztriában is elsősorban a nem dolgozó, segélyekre támaszkodó másod-, harmadgenerációs "jugókkal" van problémája az átlagembernek. És hát a muszlimokkal is.

pappito · http://pappito.com 2012.12.15. 11:05:30

@r222: ezeket a marhaságokat honnan szeded? a zsidók tehetnek a sok pakiról angliában is, fakkje

pappito · http://pappito.com 2012.12.15. 11:07:54

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: de emlékeztet bennünket a bolgárkertész utca :)

XIV-XV. kerületekben hatalmas kertészeteik voltak a bolgároknak, ha nem jön a háború akkor fasza bolgárgyűlölet lenne Mo-n mai napig.

2012.12.15. 11:08:19

@Ronnie_27:" Ez tény. A határátkelők kisebb része tud csak elérni egy olcsó magyarországi panelhez hasonlítható lakhatási körülményeket külföldön. "

Téves. Anglia, vidék. Londontól 20 mérföldre.
Egy szoba bérlete 300-350 font.
Egy kétszobás lakás 500-550 font.
Szóval? Igaz, erre még rájön a helyi adó, és a költségek, mondjuk 200 font.

kemény keleti kommentelő 2012.12.15. 11:08:39

Anglia válságban van
Talán Orbán még megmentheti őket

Mrs. Clayton 2012.12.15. 11:09:07

@Mammaroza: ezt már egyszer írtam valakinek, kibérelsz egy sok szobás házat, telerakod mondjuk 20 magyar munkanélkülivel, papíron foglalkoztatod őket, de gyakorlatilag bezárva tartod őket a házban, néha ilyen-olyan rabszolgamunkára azért elküldöd őket, aztán igényeled a nevükben az adójóváírást, mert csak napi 2 órára jelented be őket, a nevükben nyitsz bankszámlát de a postájukkal együtt a kártyát is te veszed át, aztán amikor eltelt fél év, akkor igényelsz egy kis hitelt is számlához, az önkoritól kérsz lakbértámogatást a házra, mert hivatalosan ők rokonok, de csak 1 dolgozik a hivatalosan ott lakó 4-ből
de pl múltkor egy gazdag brit nőt vont a bíróság felelősségre, amiért bejelentve egy szakadt albérletbe volt, de valójában egy vidéki villában lakott és a tax creditet meg a housing benefitet arab lovak meg különlegesen drága perzsa macskák etetésére költötte, összesen több tízezer fontot

2012.12.15. 11:13:04

@Faszerkezet: "Adott egy munkahely ahova az angol elmenne dolgozni mondjuk 1500 fontért. (Most csak hasamra csaptam) A főnökség meg úgy gondolja, hogy minek alkalmazzon akkor angolt, ha a lengyel elmegy 1000 fontért is."

Ez így nem igaz.
Az angol java része nem akar dolgozni, nem rendelkezik megfelelő szakképzettséggel, és rendszerint ezek hőbörögnek.
Tudod, ha gyerekcsinálásból összeszedsz 1200-1800 fontot, meg kapsz önkormányzati lakást, minek járnál dolgozni? Hogy csökkentsék a segélyt?
Konkrét példa:
két cég, mindkettő azonos tevékenységet folytat
A cég fizet 7,5 fontot az első három évben, majd 10,75-öt. Csak angolt vesz fel
B cég fizet 9,25-öt. , egyharmad az angol.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 11:13:52

@VíziLó: @ByA:

Lehet hogy nem fogalmaztam világosan : (sajnos) nem ismerem az UIKP-t, így nem is tudok róla itélkezni.
Ezzel szemben ismerek más NyEu államban hasonló jobboldali pártokat, és ezek nem igazán szimpatikusakk nekem.
Ehhez hozzá kell tenni, hogy elismerem ( és el is fogadom ), hogy az az álláspont, amit ezek a pártok képviselnek, igenis elfogadható az ottani, bennszülött (alsó) középoszt'lynak.

[ P.l. a PVV Hollandiában egy olyan, a holland állampolgársággal kapcsolatos álláspontot képviselt, amely igaz, hogy eredetileg a törökök és a marokkóiak ellen irányult, de a külföldön élö holland expatokat is érintette volna. Nyilván az alsó középoszt'lybeli Henket és Ingridet nem fogja a Shell évekre vezetöi poziba Szaud-Arábiába kiküldeni, így öket ez nem érinti. Az álláspont logikáját azonban értem, és azt is, hogy miért fogalmazta meg ezt a PVV]

Azzal azonban egyetértek, hogy kár, hogy nem szelektívebb bevándor'las valósult meg. Idáig 3 országban éltem hosszasabban, és mindháromban könnyü volt piros pontokat szerezni azzal, hogy legalább megpróbáltam a helyiek nyelvét megtanulni (nem angol - és több-kevesebb sikerrel ).

Hollandiában p.l. 35 év után jönnek rá, hogy a 2. generációs holland-marokkói tizenévesek egyszerüen nem türik a (fehér, holland) autoritást, és nem vevök a társadalmi együttélés azon formáira, ami a hollandok között bevett szokás ( p.l. egy marokkóira nem lehet "érvelöen rászóni" - hollandul aanspreken - hogy nem helyes, amit csinál. Azért nem, mert megkésel(het), összever(het), etc ).

Na, ez az ami elfogadhatatlan. Csak attól félek, hogy ennek a lenyesegetésének én is az áldozata leszek.

pappito · http://pappito.com 2012.12.15. 11:15:27

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Az angol java része nem akar dolgozni, nem rendelkezik megfelelő szakképzettséggel, és rendszerint ezek hőbörögnek."

word

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 11:15:46

@r222:
és kifizeted "otthon" azt a fizetést, amit "itt" kapok ?
Egyáltalán : mi az "otthon" ?

Ugye, nem tudományos vagy pénzügyi pályán dolgozol ?

Mrs. Clayton 2012.12.15. 11:15:46

@Faszerkezet: ez így azért hülyeség, mert a főnökség az angolnak is meg a ghánainak is meg a magyarnak is ugyanannyit fizet
a barátnőm Mo-n az egyik kamaránál dolgozik, és ő szokta feltenni a kérdést a magyar vállalkozóknak, hogy mégis mi a legfőbb problémájuk, a válasz az, hogy nincs elég megrendelése, vevője, erre vissza szokott kérdezni, hogy és mégis mennyit fizet a munkásainak, erre általában a válasz, hogy minimálbér körül, mert nem tud többet
nem vagyok közgazdász, de azért az látszik, hogy a vállalkozások többet fizetni sehol sem akarnak, viszont nyígnak, mert nincs elég fogyasztás, megrendelés

2012.12.15. 11:19:14

@r222: ."Minden egyes népcsoport a saját sírját ássa meg ezzel a lehetetlen bevándorló politikával."

Jó ötlet! Akkor Angliában nem volna orvos, taxis, buszvezető, ápoló, takarító, de még rendőrből is kevesebb lenne, boltokat bezárnának, kocsmák bezárnának, nem lenne takarítva az utca, ja, és nem lenne határátkelés.
Egyébként hányadik generációtól zavarnád haza, és miért?
Akinek a gyereke itt született, az maradhat, aki most jött az nem?
Aki itt született, és segélyből él, mert van 4 gyereke, az maradhat, aki itt dolgozik, de nincs gyereke, az takarodjon?

orient 2012.12.15. 11:20:11

Érdekes poszt nagyon! Én Párizsban és Londonban is turistaként voltam csak. Mindkettő érdekes és gyönyörű város! De a büdös életbe be nem tenném oda a lábam. Mindenhol tömeg, zsúfoltság, mocsok (többnyire külföldiek lakta körzetekben). Párizsban a Montmartre környékén béreltünk szobát aranyárban. Pár utcát sétáltunk el onnan és egy indiai negyedben találtuk magunkat, vagy nem negyed de csak indiaiak voltak mindenütt. Nekem nincsenek előítéleteim és semmi bajom az indiaikkal, tegyük fel csak a szegénység tehet róla, de méteres patkányok szaladgáltak az utcán, mindenhol ehygeknben áll a mocsok és szemét mintha Delhiben lettem volna. Ez jellemző most pl. Párizs nagy részére. A régi történelmi gyönyörű Párizsból semmit sem látni mert az egészből csak a tömeg és mocsok maradt meg és nem a szép épületek. Fekete negyedben jobb a helyzet, ők már jobban élnek és igényesebbek, tisztábbak, rendezettebbek. Biztos én is kikészülnék ha a gyönyörű városommal ezt tenné a sok bevándorló. Sajnos én teljesen megértem őket annak ellenére hogy nem vagyok angol vagy francia, amit a külföldiek ott művelnek (ha csak a tömeget és mocskot veszem alapul nem is a munkák elhappolását előlük) már én magyarként is undorodom a bevándorlóktól az Ő országukban, csak turistaként.

Nem mellesleg a tapasztalatom sem valami túl jó velük, de ez egyéni dolog. Párizsban bementünk egy étterembe vacsorázni. Természetesen indiai pincér , Notre Dame közelében. Leültet az ajtóba(szó szerint az ajtóban ültünk nem 20 CM-re az ajtótól) ahol állandóan nyitogatják ránk az ajtót, hideg van lökdösnek folyamatosan a ki -be menők, vagyis szar hely. Még kajára várva szólok neki, hogy szeretnénk átülni beljebb akárhova csak ne az ajtóban kelljen ülni ahol eléggé kényelmetlen a ki-be mászkálók miatt. Hozzátenném az étterem 80% üres volt éppen, tehát volak bőven üres asztalok. Erre Ő rámordít, mit gondolok én magamról, ne válogassak maradjak a seggemen ha nem tetszik el lehet menni. Hát mondom ezek után jobb is elmenni, mert biztos szól a szakácsnak köpjön a kajánkba csak mert másik asztalhoz szerettem volna ülni egy szinte üres étteremben. Felálltunk elmentünk. Azért nem hiszem egy francia pincér így reagálta volna le a dolgot. Ez egy csak a 100 szörnyű tapasztalatból. Tehát valóban úgy látom van mit tanulnia még a bevándorlóknak és teljesen megértem az őslakosokat ezekben a városokban.

2012.12.15. 11:20:47

@pappito: Azért kínában nem.

Faszerkezet 2012.12.15. 11:21:55

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Az angol java része nem akar dolgozni, nem rendelkezik megfelelő szakképzettséggel, és rendszerint ezek hőbörögnek.
Tudod, ha gyerekcsinálásból összeszedsz 1200-1800 fontot, meg kapsz önkormányzati lakást, minek járnál dolgozni? Hogy csökkentsék a segélyt?"

Hmmmm. Emlékeztetnek ezek a Britek engem egy másik népre.:)

Nade félre a tréfát. Itt előjön egy másik probléma. Ahogy állítod tulajdonképpen megél azon a szinten munka nélkül is, mintha elmenne valami kuli munkát végezni. Így tulajdonképpen adja magát a kérdés, hogy miért menne el dolgozni? A munka öröméért? Viszont a bevándorlók miatt ezen munkafolyamatok bére nem is fog emelkedni, így az őslakosság tanulatlan, szakképzetlenebb része nem is lesz érdekelt benne, hogy elmenjen. Hacsak ki nem hajigálják a bevándorlókat, vagy drasztikusan nem csökkentik a szociális juttatásokat.

VíziLó 2012.12.15. 11:23:00

@pappito: Több felmérést is végeztek az utóbbi hónapokban mindenütt az jött ki, hogy többségben vannak az EU-ból kilépni szándékozók a maradni akarókkal szemben.

www.independent.co.uk/news/uk/politics/majority-of-british-public-wants-to-leave-eu-8352904.html

www.dailymail.co.uk/news/article-2220778/Most-voters-want-Britain-leave-EU-Support-pulling-highest-level-30-years.html

Faszerkezet 2012.12.15. 11:25:02

@Jess G:

"ez így azért hülyeség, mert a főnökség az angolnak is meg a ghánainak is meg a magyarnak is ugyanannyit fizet"

Ez így igaz, csak míg az angol nem nagyon megy el ennyiért addig a ghánai repesve vagy épp egy magyar. És pont ezért csökken az angolok száma ezeken a munkahelyeken és nő fel a ghánai meg a magyar.

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2012.12.15. 11:25:26

@Jess G: Oké, hát így.
....azért nyugtass meg, ez nem az átlag bevándolró...
(legalábbis nem tudok róla, hogy a férjem rejtegetne a pincében valakit.)

2012.12.15. 11:26:08

@Faszerkezet: Jól látod. Viszont ha kihajítják a bevándorlókat, akkor először összeomlik a gazdaság. Ugyanis aki arra szocializálódott,h ogy segélyből éljen, nem lesz képes minden nap munkába állni, és tisztességesen dolgozni, viszont a pub-ot csukott szemmel is megtalálja.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 11:26:11

@Scaramella va alla guerra:

Bocs, nem érdemes olyan alapon beszélgetni egy pártról, hogy „biztos, olyan, mint egy másik, amiről máshol tudok”.

Ettől függetlenül, de tényleg csak úgy, lehet nagyon érdekes amit mondsz, amint igaz is, csak éppen alapvetően nem ahhoz tartozó amiről szó volt.

És attól is függetlenül, hogy az UKIP egyáltalán nem valami szélsőség, még csak annak sincs a legkisebb esélye sem, hogy kormányra kerüljön.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 11:26:34

@VíziLó:
Kellemetlen lenne, mert akkor GB-be se mehetnék dolgozni ( mert elveszne az útlevelem ;) ).

Mindazonáltal remélem, hogy az elitnek több esze lesz. A plebs kap segélyt, ennyi legyen nekik elég ;)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.15. 11:26:37

@pappito:

Rákosi és Kádár ezt megoldották nekünk... :-)))

Egy kép a múlt század elejéről wp.me/a2oZYa-1gs bolgár gyűlés Miskolcon. A kép jobboldalán, az ablak baloldali ívénél a fehérbajszos bácsi és az egyenruhaszerű valamit viselő ember között a nagyapám van.

Faszerkezet 2012.12.15. 11:29:04

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Igen. ennek a megoldása nem egyszerű és mivel ott is szavazgatás van, meg különböző pártok, így nem is fogják meglépni ezt a lépést addig, amíg ez életbevágóvá nem válik. Pont azért amit te írsz.

Rittyentett Hőzönbőzön 2012.12.15. 11:30:02

Nem feszeget új problémákat ez a poszt.
Sőt Magyarországon is ugyanez volt 20 évvel ezelőtt, amikor bejöttek a román vendégmunkások és minden munkát lenyúltak tizedannyiért.

Azért miért nem panaszkodnak mert mindent Kínában meg Vietnamban gyártanak? Azzal ugyanúgy elvesztik a munkájukat az olcsóbb munkaerő miatt, csak annyi a különbség, hogy a gyűlölt külföldiek nem a szomszéd utcában élnek.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 11:30:10

@orient:

Mondanék egyet, kettőt, de mondják inkább a párizsi magyarok. Én csak annyit mondok, hogy elég sokszor jártam ott, de nagyon nem ismerem föl az általad festett képet.

lamb79 2012.12.15. 11:31:11

Véleményem szerint a bevándorlók NEM okoznak szignifikáns anyagi károkat Nagy-Britanniában. Az itteni szociális rendszer már évtizedek óta tobb millió bevándorlóval számol- gondolgjunk csak a 70-es évek beli indiai/pakisztáni hullámra. Tudják hogy a novekvo gazdasági teljesítmény egy jó részét a novekvo belso fogyasztás képzi. Ha most hirtelen kivennék azt a kb 16 százaléknyi bevándorlót akik itt vannak (nem itteni szuletésuekre értem) akkor az mindenhol kiesést okozna, arról nem is beszélve hogy az olyan szakmák mint orvosok, novérek vagy IT igencsak megszenvedné ezt. Az egészségugyi képzéseknek java része igencsak drága, akkor inkább menedzsment-kurzusra megy a diák ugyanennyi pénzért ahol nem kell betegséget és halált látnia... az átlag brit valóban úgy gondolkozik mint mi, azzal a kolunbséggel hogy nekik a saját életvitelukhez egyszeruen nem elég a havi 1000 font, amit pl. a gondozó keres. Kell az autó, a drága telefon, a gyerek fentartása is sokkal tobbe kerul mint M.o.-n mert minden gizmót meg kell nekik venni.
Ez a társadalom is lassan olyasmi lesz lesz mint az USA, ott is a bevándorló végzi el a piszkos munkát. A kulonbség a bevándorlók minosége- a brit még mindíg szívesebben alkalmazza a lengyelt, litvánt, magyart stb. mint az afrikaiakat mert mi kozelebb állunk a nyugat-európai mentalitáshoz.
Magunk (magyarok) miatt pedig nem aggódnék. Kb 40.000 NI-számot (társadalombiztosítás) adtak ki magyar állampolgároknak 2004-11 kozott, osszehaspnlítva a lengyelek tobb mint 700.000-ével mi egyáltalán nem vagyunk feketelistásak. Az inteligensebb angol/skót/walesi pedig már rég rájott arra hogy hogyan mukodik a rendszer és hol tud hasznot húzni belole- az o kényelmunket mi biztosítjuk egy olyan rendszerben, ahol a fizetésunk a legalább a kétszeresét éri mint otthon. Lehet választani, hozzáállás kérdése. Pár év takarítás/gondozás után az ember elobb-utóbb szakmát tanul, lehetoleg olyat amibol itt hiány van (egy villanyszerelo is havi 2 ezer korul tesz zsebre).

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.15. 11:34:39

@Faszerkezet:

A helyzet valóban más, de kevesen merik ezt kimondani.

A gazdag nyugati államokban a fizetések szintje indokolatlanul magas, s ma már ez tarthatatlan. A fizetések csökkenni fognak ezekben az országokban. A jóleti szociális állam becsődült ugyanúgy, ahogy korábban a marxista állam is.

A világ globalizálódik, s a nagy cégek kiviszik a munkákat külföldre. Ott ez sokat segít, növeli a gazdaságot, megélhetést ad.

A szegénység világméretekben csökken. De ennek a másik oldala, hogy a túl kényelmes élethez szokott nyugatiaknak lejebb kell adniuk eddigi szintjükből.

lamb79 2012.12.15. 11:35:54

@VíziLó:
Az Independent-et már hosszú évek óta csak egy kis százalék veszi komolyan. A Daily Mail pedig évek óta arra szakosodott hogy mindennek kizárólag a negatív oldalát nagyitsa fel (ahogy skót ismerosom mondta, a "szomorú emberek újságja").

Bicepsz Elek 2012.12.15. 11:36:26

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Na ez igaz. Amugy ket szelsoseg van. Szerintem a legtobb problema azzal van, hogy az angoloknak segedmunkasok kellenek nem irodistak. Az mar nem tetszik nekik, hogy egy klasszikust idezzek(Torrente):
"Idejon azt egy ev alatt o akar lenni a spanyol(angol/nemet stb.) miniszter".
A masik, hogy minden bevandorlocsoport (a magyart kiveve )egybol maffiakent vislekedik: egymasnak segitve egesz halozatokat epitenek ki (indiaiak ugyfelszolgalatosok egy rakas helyen Londonban, a feketek a segelyezesnel, a lengyeleknek kulon bolt-, munkaero kozvetito stb. halozatuk van.
A nyelv: valaki a megtanulasara se veszi a faradsagot

Amugy meg kevesebb a lengyel es egyre tobb a magyar.
Annak az angolnak, aki nem hulye, van eselye elmenni az USA-ba, Kanadaba, Ausztraliaba stb. A masik, hogy a volt gyarmataikon millionyi feher angol dolgozik. Csak Szlovakiaban dolgozik 5-10 000 angol ceges megbizassal.

orient 2012.12.15. 11:36:39

@ByA: tehát szerinted egy rendezett francia városka? Voltál valaha kisebb francia vidéken ahol szinte nincs bevándorló, vagy nagyon kevés és hasonlítsd össze Párizzsal, Ég és föld. van pár francia barátom Provence-ban. Mind utálja Párizst és csak végszükség esetén mennek oda, vajon miért? Én nem éltem ott, de voltam 3-szor eddig, de többször biztos nem megyek, minden alkalommal ez volt a tapasztalatom. Még Róma is tisztább mint Párizs ami azért nagy szó szerintem.

r222 2012.12.15. 11:38:09

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nagyon is jól tudod,hogy miről beszélek!Természetesen lehet hülyének nézni mindenkit,de szerintem felesleges!Ott is találtak már egy zsidó köcsögöt?Szerencsétlen angolok,most akkor ők következnek,no meg a történelmük!:) A kibaszott Rómaiak,fasznak húzkodták ezeket végig mindenhol...

VíziLó 2012.12.15. 11:38:18

@Scaramella va alla guerra: Minderről elsősorban az EU tehet, pontosabban a mindenbe beavatkozó, mindent túlszabályozni akaró, s elvont emberi jogokat erőltető eurokrácia. A brit egy nagyon praktikus gondolkodású nép, s elsősorban azt nézi, hogy valami működik-e vagy sem, s ha működik, akkor nem kell belemaszatolni. Az EU-ban azonban főleg francia kulturális és politikai nyomásra az állami beavatkozás, a gyakorlati szempontokat nélkülöző ideológiai alapú túlszabályozás egyre általánosabbá válik.

Mindennek következtében nem lehet deportálni terroristákat, sőt még állami segélyt is kell nekik adni, meg önkormányzati lakást, mert különben az EU emberi jogi chartája alapján beperel diszkriminációért. Munkáltatók és munkavállalók nem állapodhatnak meg szabadon bérről, munkaidőről, ahogy nekik tetszik, mert az EU munkajogi előírásai ebbe is beleavatkoznak. S még lehetne sorolni mindezt a végtelenségig.

lamb79 2012.12.15. 11:41:59

@Faszerkezet:
"az őslakosság tanulatlan, szakképzetlenebb része nem is lesz érdekelt benne, hogy elmenjen. Hacsak ki nem hajigálják a bevándorlókat, vagy drasztikusan nem csökkentik a szociális juttatásokat"

Valakinek adó is kell fizetni hogy a szociális renszerert fent tudják tartani, abból pedig arányában pont annyit fizetunk mint a britek.

A képzések ott vannak, rengeteg ingyenes is van- ismét, hiányszakmára elsosorban. Az egyszeru, szurkemelegítos brit viszont nem fog elmenni mert nem érdeke a kitorés amikor otthon ulhet és vakarhatja a seggét a segélybol, plusz a szakma se nagyon vonzó (pl. gondozás). De ez nem a nagy tobbség, ez kb a teljes népesség kb 7-8 százaléka, szinte pontosan annyi mint a munkanélkuliség.

VíziLó 2012.12.15. 11:42:12

@lamb79: Nincs értelme itt erről vitatkozni, most épp ezt a 2 linket találtam egy gyors guglizás során, de lehetne még másik tucatnyit idézni. Ha bárki hoz egy reprezentatív felmérést az utóbbi 6 hónapból, ahol az EU-ba maradni akarók többen vannak a kilépni akarókkal szemben, annak fizetek 1000 angol fontot.

orient 2012.12.15. 11:42:56

@VíziLó: ebben igazad van de akkor mi a megoldás? Régi EUrópa ahol mindenki próbál maga próbálkozni egyedül? Ez olyan kb. mintha van a nagybirtokos aki több száz hektáron termel , hatékonyan nagy megrendelőknek és vannak a kis gazdág a kis földjükön . Én is jobban örülnék annak ha mindenki magának csinálná a dolgot, de szerinted mennyire versenyképes a kicsi a nagyokhoz képest? (USA, Kína dominanciájával szemben?)

6EQUJ5 2012.12.15. 11:43:12

Azért látni,hogy a Náci Magyarország-nál nincs is rasszistább,idegengyűlölőbb nemzet. Itt a médiát is korlátozzák,elveszik a bankok pénzét,diktatúrát építenek ki,ki akarják irtani a zsidókat,cigányokat,napi szinten félkatonai alakulatok masíroznak az utcákon,a libákat úgy tépik,tömik,hogy szegény állatok majd bele pusztulnak.
Bezzeg a toleráns angolok!
Meddig tűrjük,hogy ezek a liberálfasiszták lejárassák az országot,csak azért hogy utána kirabolhassák ismételten?

val 2012.12.15. 11:43:28

"Én is nagyon könnyen ki tudtam jönni, és munkához fogni, az ügynökség tálcán kínálta a lehetőségeket, nem kellett kauciót sem fizetnem a lakásért, talán még bűnözői múlttal is kijöhettem volna.

Már vannak új állásajánlataim, másodállásba is szívesen fölvennének."

Szorgos cigányaink miért nem állnak kígyózó sorokban a jól fizető, tálcán kínált angliai munkákért?

Ez egy nicknév 2012.12.15. 11:43:38

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Azért nagy különbség van. Nem mindegy, hogy egy szaktudással rendelkező európai nép vándorol be egy másik európai országba ami ezáltal csak gyarapszik, vagy Afrikákból illetve más elbaszott helyről gyakorlatilag törzsi kultúrával rendelkező, analfabéta erőszakos népség. Akik megjegyzem alig várják, hogy kitörjön valami balhé, hogy mehessenek fosztogatni ahogy történt az másfél éve.

Mrs. Clayton 2012.12.15. 11:46:16

@Mammaroza: nem, szerintem sem átlagos módja, bár ezt is mondtam, hogy szinte hetente olvasok olyan hírt, ami arról szól, hogy a brit középosztály egy oszlopos tagja miként lopja meg az államot

2012.12.15. 11:47:24

elsősorban azokat a bevándorlókat utálják akik rombolnak, cigányok, feketék, muszlimok és ehhez hasonlók

egyébként ha európa nem akar teljesen tönkremenni, akkor az európán kívül élő embereket maximum turistaként szabadna csak beengednie, a letelepedést maximum európán belül született, fehér europid fajtájú embernek szabadna csak megengedni

r222 2012.12.15. 11:48:42

@Ez egy nicknév:

Pontosan erről van szó...

Rászabadítunk egy ősemberi szinten leledző kultúrát egy európai kultúrára.Nem tudnak szimbiózisban élni.Az nem működik,hiába erőltetik,hogy barlanglakó népeket beengedünk a belvárosba.Náci vagyok vagy sem,de ez így nem működik.Ők kővel fognak fejbebaszni,mikor egy tányér levest kínálok nekik.Nem ők a hibásak és nem én... Rossz a rendszer...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.12.15. 11:50:03

És még mi vagyunk a kirekesztők ,rasszisták,antiszemiták.
Bár mondjuk ott azért sok és sokféle bevándorló van.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 11:50:43

@orient:

Nem, szerintem nem rendezett francia városka. Ez hogy jön ide? Semmi köze ahhoz amit írtál.

Mire jó azt tettetni mintha valami másról lenne szó, mint amiről szó van? Párizs nem az aminek lefestetted. Egyáltalán az a sok indiai Párizsban? Miről beszélsz? Londonban vannak, ott sok minden mások, pont indiai alig. Talán ott sem voltál, csak összeolvastál ezt-azt és ábrándozol, na meg főleg írsz. Valótlanságokat. És mellébeszéléssel, relativizálással takaróznál.

De mondom, majd remélhetőleg erről mond neked valamit egy párizsi magyar Nekem ennyi elég.

fourgee 2012.12.15. 11:51:05

@tableno: "Hát szerintem ez a poszt hatalmas csúsztatás, és tipikusan hangulatkeltésre játszik. Persze, nyilván van ilyen IS, de meg vagyok róla győződve, hogy az egyszeri magyar immigrant életét nem keserítik meg naponta bevándorlóellenes szélsőségesek."

Na igen. Az a "vicces", hogy minden angol jófej, segítőkész, rendes volt velem eddig. Viszont sok problémám volt már lengyelekkel, afrikaiakkal, karibi feketékkel, litvánokkal, románokkal, stb.
Vagyis nem nekem volt problémám velük, hanem ők generáltak problémákat. Az a durva hogy mindegyik jobban itthon érzi magát itt, mint az angolok...

"Attól, hogy belinkelünk pár extrém véleményt, még nem lesz Anglia robbanásra váró puskaporos hordó. Ilyen alapon belinkelhetünk találomra pár cikket a kurucinfo-ról, és bebizonyíthatjuk, hogy Magyarország náci állam..."

Pont ezt csinálják elég sokan, akik le akarják járatni Magyarországot.

VíziLó 2012.12.15. 11:51:54

@orient: Én alapvetően EU-párti vagyok, de azt szeretném, ha a francia mintájú dirigizmus helyett inkább gyakorlatias brit értékek alapján működne. Ideológiák és utópiák alapján nem lehet felépíteni egy versenyképes EU-t, abból csak új Szovjetunió lesz.

Nyilván rengeteg olyan dolog van, amelyet szükséges összeurópai szinten szabályozni, de minden egyéb területen a szubszidiaritás elvének kellene érvényesülni. Ne brüsszeli bürokraták döntsék el, hogy eladhatom-e a 40 fokos dőlésszögű uborkámat a szomszédomnak, ha az meg akarja venni. Ha én dolgozni akarok heti 50 órát, akkor ne akadályozzanak meg ebben EU-s előírások.

2012.12.15. 11:53:04

@lamb79: Erről tudsz valami infót adni? Mármint a képzésekről. Erről eddig nem is hallottam.

Faszerkezet 2012.12.15. 11:54:04

@lamb79:

"A képzések ott vannak, rengeteg ingyenes is van- ismét, hiányszakmára elsosorban. Az egyszeru, szurkemelegítos brit viszont nem fog elmenni mert nem érdeke a kitorés amikor otthon ulhet és vakarhatja a seggét a segélybol, plusz a szakma se nagyon vonzó"

Pont erről beszéltem. Nem érdeke, hogy kitörjön ebből, hiszen a szociális háló olyan szinten eltartja, hogy egyszerűen nincs "értelme" elmennie.

Mellesleg én is most tervezek kimenni Angliába.:) Lehet pár hónap múlva okosabb leszek. Emeddig csak turistaként jártam ott.

fourgee 2012.12.15. 11:54:44

@Barát Csaba: "egyébként ha európa nem akar teljesen tönkremenni, akkor az európán kívül élő embereket maximum turistaként szabadna csak beengednie, a letelepedést maximum európán belül született, fehér europid fajtájú embernek szabadna csak megengedni"

Nem a bőrszínnel van a gond, hanem azzal hogy rengeteg olyan embert idehoznak, akik tanulatlanok, a törzsi szokásaikat nem engedik el, nem akarnak dolgozni, segélyen tartják őket, ingyen kapnak lakást (míg sok angol is arra kényszerül, hogy szobát béreljen európai bevándorlókkal közös házban), és a gyerekeik bandákba verődve próbálják eltölteni az időt.
Ha Szomáliából ilyen dolgozni nem akaró, tanulatlan, segélyen élő fehéreket hoznának, akkor azokkal is ugyanez a gond lenne. Csak hát Szomáliában elég kevés a fehér :))))

fehso2 2012.12.15. 11:55:03

Örülök, hogy ezeket leírta valaki.
A valóság az, hogy mi nem vagyunk annyira rosszak, mint gondoljuk, és a nyugat sem annyira tökéletes, mint azt sokan hiszik.
Nyilván vannak különbségek, a nyugat jóval gazdagabb, de a problémák ott is megvannak.

orient 2012.12.15. 11:55:12

@ByA: Küldjek képeket? Saját fotók. Nem azt írtam indiai a többség, miért olvasol te mást mint amit írtam. A többség fekete és arab (észak afrikai), de azért elég sok az ázsiai is (indiai, bangladesi, fülp szigeteki...) ha ezt nem láttad ott akkor te nem voltál arra, vagyis régen. Feketék ,afrikaikat én rendezettnek és normálisnak láttam ott. talán mert régebb óta vannak ott sé jobban beilleszkedtek már, vagy csak azért mert alapvetően normálisabbak nem tudom. De egy biztos, bőven van ott bevéndorló és szeméthegyek és nem csak külvárosban hanem közel a turistanegyedekhez is.

orient 2012.12.15. 11:57:47

@VíziLó: ez megint részben igaz és nyilván jobb lenne, de ez sem működik. Látod mi lett a laza nagy európából ahol mindenki azt csinál amit akar: Görögök a nyugat számlájára dorbézoltak és most a nyugat fizeti a számlájukat. Egy centralizált EU-ban ilyen nem fordulna elő. Mondjuk az uborka méretét és a libatömését tényleg nem kéne meghatározni mert ez azért már túlzás.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 11:58:44

@orient:

Megoldás? Megoldás, mire? Merthogy rossz kérdésre nincs jó válasz. Egész jól mentek a dolgok Európában, amíg el nem ekzdték erőltetni a birodlami tébolyt. A közös piac nem, volt rossz. Votak téedsei, de még működtt. A birodalmaz hajszoló francia-német mánia pusztulást fog hozni.

A hasonlataid a nagybirtokkal értelmetlenek. Ez is mellébeszélés. Valóságról beszéjünk, ne hasonlatokról. A hagyományos nemzet államok nagyon jól tudják irnányítani a saját gazdaságukat. Az erő az együttműködésben van, nem az összeolvadásban, központosításban.

sterimar 2012.12.15. 12:00:26

Rövid ideig én is étem Angliában a kétezres évek közepén, de nem nagyon tapasztaltam idegen ellenességet. Igaz, én olyan egyetemi városban éltem ahol sok volt a külföldi, a munkehelyen is több mint a fele a dolgozóknak nem brit volt. (érdekes, hogy viszont középvezetői szinten és attól felfele se volt viszont nem bennszülött brit pozícióban..)

Egyszer tapasztaltam csak, hogy az utca emberét zavarta, hogy nem angol vagyok. Egy nyilvános helyen beszélgetett két (akcentusukból ítélve nem értelmiségi) fiatalabb fickó. Mivel közel ültünk, én is fél füllel hallgattam hozzám is fordult az egyik srác, hogy bevonjon a beszélgetésbe. Mikor válaszoltam és lejött neki, hogy nem bennszülött vagyok, teljesen megváltozott, az eredeti, egyébként barátságos hozzáállás után, gyakorlatilag ignorált, egy szót sem beszélt többet velem. Nem volt semmi agresszivitás vagy konfrontáció, egyszerűen lezárt a srác.

Nem tudom ez mennyire jellemző a plebs körében, én nagyjából csak értelmiségiekkel voltam kapcsolatban, ott nem volt ilyen, de ott teljesen természetes volt, hogy sok a külföldi. De biztos, hogy függ a helytől is.

Van egy barátom viszont, aki szakorvosként dolgozott szerződéssel egy kinti magánkorházban. Anyagilag nagyon megbecsülték, évi >100.000 GBP pénz, de mondta, hogy előfordult párszor, hogy a páciensek szóvá tették, a kelet európaiságát, és hogy nem beszélt bennszülött angolt. Úgyhogy biztosan létező jelenség a bevándorló ellenesség (hol nem?), de nem hiszem, hogy (egyelőre) súlyos méreteket öltene.

Ez egy nicknév 2012.12.15. 12:00:38

@orient: Egy centralizált Európa ami mögött nincs megfelelően erős szándék (a polgárok részéről), csupán politikai és hatalmi érdek kb. annyira lenne időtálló mint Csehszlovákia vagy Jugoszlávia.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 12:02:15

@orient:

Akkora képtelenségeket írsz, mint egy ház. Vagy mint a patkányaid amiket láttál. A görög probléma PONTOSAN az EU, iletve az euró következménye, nem fodítva!

Taxomükke (UK) 2012.12.15. 12:02:24

@fhdgy: A te írásodra reagálok, de igazából az egész témára. Szerintem nagyon sokan mendemondákból, vagy a Londonban látottakból szűrnek le részben téves következtetéseket. Igen, sok itt (Nagy-Britannia) a bevándorló, a minap nyilvánosságra hozott 2011-es népszámlálási adatok szerint most először Londonban kevesebb a fehér bőrű brit, mint a többi népcsoport, valamint jellemzően a nagyvárosokban nagy a bevándorlók (nem brit útlevéllel rendelkezők, ill. nem itt születettek) aránya. Ugyanakkor vidéken sok helyen 10%, sőt 5% alatt van a bevándorlók aránya. Sokan csak Londont ismerik, azt is csak úgy-ahogy, de már sokszor leírták ezen a blogon is: az Egyesült Királyság vagy akár Anglia nem csak Londonból áll, mint ahogy Magyarország sem csak a rothadó (bocs, de ez látszik) Budapestből áll.

lamb79 2012.12.15. 12:04:34

@Philosoraptor:
www.hotcourses.com/study-guide/free-courses-and-free-taster-courses/16180339/0/studyguide.htm például. Van egy pár nevetséges is koztuk, de pl. konyvelés és IT nem tunik rossznak.

átlátó 2012.12.15. 12:05:46

Anglia egy gyarmatosító ország. Ha nem a legnagyobb. Faszom a mértékegységeikbe, szögesdrótot köréjük, vagy cápákat.

zachary 2012.12.15. 12:06:12

A mocskos mohamedän bevandorlokat nem kellene Europaba egyaltalan beengedni. Drezdaban egy oriasi mecset all, kozvetlenul a fopalyaudvar mellett. Kerdem en, mikor lesz Quatarban ekkora Kereszteny templom... A nemetorszagi arabok, torokok meg a tobbi szines hulladek csak lop, rabol, a lanyokat vegzalja az utcan.. Soha nem kellett volna semmilyen teveb.. t beengedni Europaba. Csak tonkreteszik azt, amit mi felepitunk. Nezzuk csak meg a kozel keletet. Izrael:rend es fegyelem. Minden olajallam: csak a kulfoldiek miatt van rend (Emirates 70%-a immigrant). Oszinten remelem, hogy Izrael egynap kitakaritja a sivatagot es a feher ember szamara is elhetove teszi. A tobbit meg itt Europaban el lehetne intezni. Persze most vinnyogni fogtok, hogy hogy lehet ilyet mondani stb. Nade oszinten: melyiktek lakna szivesen egy paki negyedben, vagy 5 db Harz IV-es mohamedannal egyutt?? Melyiktek engedne el a baratnojet sotetedes utan Weddingben egyedul? Kerdezzek meg??:D:D:

KundK 2012.12.15. 12:06:35

Pont a múlt héten jöttek ki a legfrissebb eredmények a tavalyi népszámlálásról. Angliában és Wales-ben (Észak Írországot és Skóciát külön számolják) kb a lakosok nyolcada (7,5 millió ember) nem itt született. Ez csak az utóbbi tíz évben 3 millióval nőtt.
Londonban most először kisebbségbe kerültek a fehér britek (45%). És ez átlag, vannak kerületek ahol alig 17% az őslakos.
Természetesen ez azt is jelenti, hogy vidéken sokkal ritkábbak a bevándorlók.
Valóban sokat cikkeznek a bevándorlás megszigorításról. A konzervatív párt még a választási programján is szerepeltette. Aztán kiderült, hogy nem olyan egyszerű a helyzet. A bevándorlók jó része EU országokból jön amit egyelőre nem lehet korlátozni. A többi bevándorlás már most is elég nehéz. Amit szigorítani tudtak az a diákok bevándorlása. Ami pedig sok kárt okoz az országnak (ezek fizetős diákok voltak).

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.15. 12:08:00

Azért azt csak megkérdezném, melyik ügynökséggel járt ilyen mesebelien jól a posztoló; se depozit, se közvetítési díj, se semmi és még tálcán kínált, futószalagszerűen felkínált álláshalom is. Konkrét terület most sincs megjelölve.. Nem tudom, itt senkit nem érdekel MIRŐL olvas? Elég a nagyjából? A bődületes migrációt kétféleképpen lehet nevezni: nagyfokú diverzitásnak, illetőleg korcsosulásnak. Világkép, igényszint és tolerancia kérdése csak, melyik jelenik meg a retinánkon. Az meg, hogy az övékén (angolokén) mi, az hadd ne érdekeljen addig, amíg lusták, buták, kövérek, fehérek (jó, ez nem felróható), igénytelenek (milyen szerencse, hogy ott is divat rinyálni, nem kell hiányolnia a magyar kivándorlónak). Meg azt nem tudom hogyan képzelik el a Great Gazdaságukat, ha mindenkit kiebrudalnának? Egyik okostojásnak sem jut eszébe, hogy igencsak megzuhannának a többi nemzet nélkül?Persze ez, hogy ott vannak nekik, csak mégtovább tunyítja őket, ördögi kör ez.

orient 2012.12.15. 12:08:18

@ByA: Folyamatosan személyeskedsz és az érveid ebben ki is merültek.

EU országok jól irányítják a gazdaságuka egyénenként valóban és ez működött is 100 éve, de azóta volt egy aprócska változás amit globalizációnak hívnak. Lehet szeretni, utálni, de ez történik jelenleg. Lehet kis országonként egyedül próbálkozni de nem versenyképes mikor óriási birodalmak alakulnak ki szerte a világban addig EU próbálkozhat külön-külön országonként és meglátjuk mire megy.

lamb79 2012.12.15. 12:10:08

@Philosoraptor:
De amúgy van más lehetoség is. 1 év munkaviszony után pl itt, Skóciában az ember igényelhet 250 fontot továbbtanulásra, ami egy rovidebb de szakmát adó kurzus kb felét teszi ki. Én így tettem le az elso NVQ-mat (akkoriban még lehetett skót támogatással angol végzettséget szerezni). HNC/HND (alacsony fokú foiskolai végzettség) esetében az ember évente 500 fontot igényelhet, mondjuk nem vagyok benne biztos hogy ez még létezik.

Én ezt ajánlanám kezdésnek, itt elég segítokészek voltak velem www.homelearningcollege.com/

sterimar 2012.12.15. 12:11:40

@lamb79: " 40.000 NI-számot (társadalombiztosítás) adtak ki magyar állampolgároknak 2004-11 kozott"

Ezt honnan lehet tudni?

pappito · http://pappito.com 2012.12.15. 12:12:01

@VíziLó: "Ne brüsszeli bürokraták döntsék el, hogy eladhatom-e a 40 fokos dőlésszögű uborkámat a szomszédomnak, ha az meg akarja venni. Ha én dolgozni akarok heti 50 órát, akkor ne akadályozzanak meg ebben EU-s előírások."

Jó, az uborka hülye példa, viszont a másik meg nem. Illetve az is, mert te dolgozhatsz annyi órát amennyit akarsz, csak nem dolgoztathatsz másokat annyi órában amennyiben akarsz. Ez viszont normális.

lamb79 2012.12.15. 12:17:35

@Kellemes Zérókomponista:
Nekem az elso munkahelyemet egy magyar kozvetítési iroda szerezte, még 2005 kornyékén. Akkor ha jó volt a nyelvtudás, még meg is kérdezték hogy hová akarok menni- Birmingham, Exeter, York és Aberdeen voltak a lehetoségek ennél a cégnél (idosgondozás, Westminster Healthcare) és amikor megérkeztem, még 3 hónapig az albérletemet is fizették plusz ingyen kaja, még bútorokat is hoztak! Akkoriban ennyire emberhiány volt a szakmában.

Taxomükke (UK) 2012.12.15. 12:18:00

@r222: Hát ha ez nem irónia volt (nem annak tűnik), akkor hadd válaszoljak egy understatementtel: nem vagy kifejezetten intelligens.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.15. 12:20:45

A lett-litván-lengyel-magyar halmazban "mindenki" Angliáról beszél, nézzük meg akkor a német nyelvterületre emigrálók számát. Értelmes ember nem használja ilyen kontextusban a >mindenki< szót, már bocs. Abból a világból ki nem tekintve biztos mindenki, de ne használjunk már ilyen kifejezéseket. Annyira fals és annyira nem való. Miért jó így beállítani, hogy csak Anglia van? Nemes egyszerűséggel nem igaz ez.

2012.12.15. 12:20:57

@lamb79: Köszi a felsőt és ezt az infót is, átfogom nyálazni.

DieNanny CH 2012.12.15. 12:21:28

@6EQUJ5:
Az angol királynő egyik kedvenc étele a magyar tömött liba mája.

lamb79 2012.12.15. 12:21:33

@sterimar:

en.wikipedia.org/wiki/Foreign-born_population_of_the_United_Kingdom#Countries_of_origin

A 2011-es adatokat beleértve idáig 42.000 a kivándorlók száma, osszehasonlítva a 2001-es 14.000 korulivel.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.15. 12:23:51

@lamb79: na igen, sok - mai szemmel - hihetetlen dolgot hallani azokból az évekből - időgép meg nincs! Végsősoron is mennyi pénzből indítottad be a folyamatot?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 12:24:31

@orient:

Elnézésedet kérem, ha személyeskedtem volna, de erről nem tudok.

Az, hogy esetenkélnt megmondom, hogy marhaságokat beszélsz és ezek miben llnak, nem személyeskedés. Te takaróznál mindig valami oda nem tartozóval, most éppen ezzel.

Ne haragudj az „érvelésed” a birodalmak mellett, közhely, illetve körben járás. Ez nem a válasz, ez maga a probléma. Elmondjék sokan, akik ugyanúgy nem értik az összefüggéseket, nem is akarják, mint te, csak beállnak egy jelszó mögé. Aztán folyhat a vér. Pontosan ez az alapprobléma az EU-val,. pontosan erre hívom föl annak a figyelmét aki kibírja a melléütéseimet.

Megkérlek ne válaszolj erre, ha kibírod, egyszerűen mert unom. Nem visz előre ez a társalgás.

2012.12.15. 12:28:15

@fourgee: a genetika nagymértékben kihat az ember gondolkodására és a viselkedésére

lamb79 2012.12.15. 12:31:27

@Kellemes Zérókomponista:
Ha egészen pontos akarok lenni akkor: 2 db retúr vonatjegy (egy interjúra, mégegy utólagos beszélgetésre), pár telefonhívás, hivatalos fordítások a papírokról (érettségi, szuletési a. kivonat stb) cakk-pakk anno 10-12 ezer ft korul lehetett. A repjegyemet is a cég állta.

Callidus 2012.12.15. 12:36:12

Ezt a postot olyan ember irta aki vagy soha nem volt angliaban vagy nehany hetet toltott el valami nagyon lepukkant council estate kornyeken. Es az is bizonyos, hogy a kozelmultig otthon elt, mert a bujtatott ciganyozos agitproptol kezdve a hanyatlo nyugatozo kormanyzati varazslasig mindent magaba szivott.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.15. 12:44:55

Megkerdeztem munkatarsaim , mit gondolnak, leven multikulti itt is megvan. 2 ausztral, 2 magyar, 1 bangladeshi, 1 pakisztani, 1 olasz (3 volt) . Nos, en ugy vettem eszre, es a brit munkatarsaim is ezt mondtak, hogy azokkal van itt a problema, akik idejonnek, es kihasznaljak az itteni benefit rendszert.
Munkatarsaimat sosem hallottam arra panaszkodni, hogy igy-vagy ugy ennyi bevandorlo.

( ellenben alulfizetett, vagy nem kvalifikalt munkasokat mar igen)

A benefithuszarokatnem szereti itt legtobb ember. Mondjuk nem is szep dolog idejonni, es egy vadidegen allam csocsere felkapaszkodni. Szerintem ahhoz le is kell tenni valamit az asztalra, hogy ilyen vagy olyan allami tamogatast kapjon az ember. Pl. valamennyi munkaviszonyt. Tehat ilyen szempontbol megertem oket, hogy nem orulnek neki, hogy idejon egy vadidegen, meg egy napot sem dolgozott, de mar megy segelyert....

Faszerkezet 2012.12.15. 12:46:23

@tildy:):

Megmondta VV Fecó is..... anglia sokkal jobb.....jóval magasabb a segély....:)

r222 2012.12.15. 12:47:48

Nézz oda...a szaros területfoglalókat.Anglia kivágja őket és ezt én támogatom?Nézz oda,már pofátlankodnak oda is?Az anyátok kibaszott mindenit...Mint a huzat!Takarodó gyerekek.Lehet pestisként feltenni a kérdést,meg relativizálni angolszász genetikai hovatartozásunkat(apropó,itthon is lehetne egy génmarker vizsgálatot tartani).Tessék elkotródni!Ezért nem szeretnétek firtatni a dolgot,mert akkor mindenkinek haza kellene menni!Pedig milyen kibaszott szép világ lenne itt.:) D:)

Callidus 2012.12.15. 12:48:06

Hogy a bevandorlas (a helyesen szabalyozott) mennyire okoz karokat azt pontosan a mostani Magyar es Angol helyzet peldazza a legjobban.

Szerinted mi a kar? Amikor beleteszel 20 evnyi tamogatast a polgarba (oktatas, egeszsegugy etc..) amig felno hogy aztan 21 evesen munkaba allva egy masik orszagban kezdje meg az adofizetest, vagy forditva?

Az ide erkezo bevandorlo adoja azonnali profit az allam reszere. Befektetes nelkul. Amibe invesztalni kell most es a kozeljovoben az az infrastruktura fejlesztese hogy ezeket ki tudja szolgalni, de mivel az is itt marad ezert az sem elveszett penz.

Callidus 2012.12.15. 12:53:10

@Ez egy nicknév: Termeszetesen problemanak latja a megnovekedett nepessegszamot. De egy angol sosem azt latja problemanak hogy te idejossz, hanem azt ha nem vagy kepes beilleszkedni. Ez az orszag evszazadok ota atjarohaz. Az egesz kultura alapja a tobb kontinensben gondolkozas.
Amikor bevandorlok elleni hangulatrol hallasz, elsosorban a kamuvizummal meg menekultkent erkezo 3. vilagbeli csibeszekrol beszelnek. Nekik sokkal nehezebb az integracio.

sterimar 2012.12.15. 12:54:32

@lamb79: Csak mert én olvastam 200.000 magyar kivándoroltról akik állítólag za UK-ban vannak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2012.12.15. 12:54:43

@Vittore.:
"Ráadásul ott vannak a Skandináv államok, ami szerintem bőven veri Angliát. "

Nem is kicsit!
Élnek Angliában főiskolai csoporttársaim és a beszámolóóik alapján nagyságrendekkel lélktelenebb az angol környezet, mint a svéd.
Jópár éve mi is próbálkoztunk arrafelé, de nem igazán győzött meg.

Callidus 2012.12.15. 12:55:17

Amikor angol cikkeket idezunk akkor erdemes eszben tartani hogy itt sincs maskent mint otthon. Bizonyos cikkekre bizonyos szubkulturak ugranak. Erdemes egy csipet soval kezelni ezeket, nem mindegy hogy a kurucinfon vagy az atv weblapjan olvasod a kommenteket :)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.15. 12:56:09

Arra reagálva, hogy a munkaadk szívesebben alkalmaznak külföldieket: ez igaz, de csak a kétkezi munkákban nyilván, de már ott is szelektálnak. Ha tényleg csak kétfázisú robotmunka, felveszik a nyelvet abszolút nem tudó pakisztánit, K-európait, mert az sok-sok évet le fog ott húzni, mert ki van szolgltatva.

Az olyanoknak mint nekem, már összetettebb (angol nyelvtanár vagyok, meg van IT-s megj némi újságírói múltam). Tipikusan az a heyzet, hogy kétkezi munkához már nem engednek oda, mert úgyis lépek, ahol meg toll, papír, billentyűzet, telefon kerül elő bármilyen formában, oda meg még nem engednek, nagyon bizalmatlanok.

Az egyik ilyen csúcs-negatív élményem az volt, amikor bementem egy ügynökséghez, hogy ajánljanak valamit. Nézi a nő az önéletrajzomat, látja, hogy dolgoztam egy IT-s cégnél még Magyarországon, azt mondja az IT-s helpdeskes lehet jó nekem. Mondom szuper, van angol nyelvtanári diplomám is, ergo - csúsztatással élve - tudok kommunikálni az emberekkel, legalábbis papírom van róla (magamban meg gondolom, hogy egy 10 éves gyereket is oda lehetne ültetni az is el tudná végezni a munkát mindenféle képzettség nékül). No, hát meséljek az IT-s munkámról. Mondom miket csináltam, a csaj bőszen jegyzetel, majd megszólal , hogy "nos, őszintén szólva a felét nem értettem ezeknek, de tanácskozom a kollégákkal és meglátjuk mit lehet tenni ezügyben". Elment hátra, jön vissza, azt mondja "sajnos az a probléma áll fenn, hogy önnek ez az IT-s munkája már egy évvel ezelőtt volt, így nem gondoljuk, hogy ön képzett lenne erre a pozícióra" - és ezzel kinyitotta nekem az ajtót.

Köpni-nyelni nem tudtam, úgyhogy csak kiszédelegtem az ajtón, és csak azt mondogattam: "ezt nem hiszem el, b--meg".

Ehhez képest amikor múltkor ki kellett cserélni a modememet, felhívtam a Virgint, ésvagy 10 fontot lebeszéltem, mert mindenre 15-ször vissza kellett kérdeznem, mert egy rohadt szót nem értettem abból, amit az indiai/pakisztáni helpdeskes nő mondott.

És tök ugyanez van bármilyen irodai munkával, akár adminisztrátor akár csak lóti-futi fénymásoló-kávéfőző-ügyeletes ugribugri személyzetről van szó, mindenhonnan azt kapom, hogy nem vagyok elég képzett...

...és most már olyan helyekről sem jeleznek vissza, mint a "napi két óra takarítás".

Szóval itt is elég szar a munkahelyzet, aki Angliába kívánkozik, azt javaslom, ne a nagyobb városokat célozza meg, hanem valamelyik kisebb települést a közelben, ahol van valami gyár. Az olyan helyeken mindig munkaerőhiány van.

2012.12.15. 12:57:06

@Callidus: Talán esetleg olyan országnak kellene lennie Mo.-nak, ahol nem a létbizonytalanság az uralkodó elem az élet minden területén. Nem elég, hogy pénze sincsen a legtöbb embernek, de féltenie kell a munkahelyét is, hiszen ha kirúgják, ki tudja, hogy mikorra fog újra munkába állni. Ez vidéken hatványozottan igaz.

r222 2012.12.15. 13:01:04

@Callidus:

Másfél millió roma,illetve cigány él az országban!Ezeknek a mocskosoknak legalább a nyolcvan százaléka nem akar beilleszkedni,mert megtanították arra,hogy beilleszkedni rossz(ala TASZ)!Nyilván arra már nem tanították meg őket,hogy gyilkolászni sem szép dolog,de azért alkalmazzunk kettős mércét.Na most figyelj... Lakoltassuk ki a nem cigány lakosokat,ugyanakkor fizessük a segélyt úgy,hogy kilakoltatjuk a nem fizető cigány családokat.Paradoxon...ugye?Proton a neutronnal soha nem találkozik...Érdekes,vicces,szánalmas... Majd milyen jó lesz az,ha a Tasz kegyelméből ismét cigány kölkök fogják agyonverni a srácaimat és milyen fantasztikus lesz,ha a Nirvánában élők fogják megmondani,mi legyen a valóságban.Éljen

Bélabáttya (törölt) 2012.12.15. 13:05:39

@Mammaroza: Tavaly vagy tavalyelőtt rendes hiszti volt az angol eperből. Ugyanis ezek a galád lengyel bevándorlók nem szedték le, hanem hazamentek, mondván ennél otthon is töbet kereshetnek eperszedéssel, de még láblógázással is. Így viszont a jó angol eper ott rohad meg a földeken, és szegény angoloknak külföldről kell epret vásárolniuk a lekvárjukhoz...

2012.12.15. 13:05:40

@Gábor (Gee Halen): Érdekes, mindenhol azt lehet olvasni, hogy pont hogy kerülni kell a kisebb településeket, mert alig van munka, ellenben a nagyvárosokkal, ahol sokkal több a munkalehetőség. Az meg megint más, hogy felvesznek-e valahova, vagy esetleg valami kamu indokkal elküldenek, mint téged is.

Mrs. Clayton 2012.12.15. 13:05:52

@tildy:): ez nálunk úgy működik, mivel sok a részmunkaidőben foglalkoztatott, hogy ha belépnek akkor az első paysleppel kapnak egy tájékoztatót arról, hogy jogukban áll tax creditet igényelni épp azért, mert csak részmunkaidőben vannak foglalkoztatva, magyarul dolgoztak 10 napot és már tölthetik is ki az igénylőlapot, sőt a HR segít is nekik az igénylésben
és nem győzöm hangsúlyozni, hogy az újságok nem a lengyel, meg pakisztáni csalókkal vannak tele, hanem a kifejezetten gazdag, jómódú brit benefit csalókkal
én nem érzem egyáltalán problémának, ha a 2. héten igényel valaki bármit, amit az állam biztosít, főleg úgy, hogy mekkora kirohanást intéztek azok a britek, akik évi 100k-nál többet kerestek, mert megvonták a heti pár 10 fontos családi pótlékukat

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.15. 13:07:55

A poszt nem szándékos ferdítés, sokkal inkább a most felnövekvő generáció betegsége ez: youtube-on nevelkedett, nem tudja helyén kezelni, megfelelően árnyalni az információkat, főleg nem távolságokat, fajsúlyosságokat belőni. Láthatóan a komment, a net adta manna a minden, ő ebből megkomponált magának egy 100%-os képet. Így született ez az írás. A jelenség kiterjedt. Majd még cseperedik, aztán rájön, hogy a világ is van, finomodik az érzékelője, tapasztal. Vagynem.

sterimar 2012.12.15. 13:12:16

@Callidus: Így van, a képzett, dolgozni akaró és tudó ember, aki elhagyja Magyarországot, nagy kár az országnak és haszon a befogadó országnak.
Ugye az agyelszívás nevű jelenségről sem úgy emlékeznek meg, mint ami káros a befogadó országnak.

Callidus 2012.12.15. 13:14:42

@r222: Ez a gondolkozas amit itt leirtal az egyik oka amiert sokan elhagyjak az orszagot. Amilyen vilagot felepitettek a fejedben azt rasszizmusnak hivjak itt, es szegyelnivalo. Te buszken belekiabalod a vilagba, mert ahol elsz ott szamodra ugy tunik hogy lehet.
Nem fogok 100adjara nekiallni elmagyarazni miert ostobasag ciganyozni, mert ugysem erted meg, de kerlek torold meg a nicknevem is a kommentedbol mert semmilyen formaban nem tudok kozosseget vallalni az elkepzeleseiddel. Szamomra jo ember van meg rossz ember. A szinet leszarom, mert tapasztalatbol tudom hogy nincs jelentosege. Kivanom hogy tapasztald meg te is, ha sikerult az azt jelenti hogy van mirol beszelgetnunk mert nem csak az otthoni propagandat hallom ujra visszabofogve valakitol.

Gaius Plinius Secundus 2012.12.15. 13:15:43

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Tipikus pleb gondolkozásmód, t.i. ha "nincsenek bevándorlók, akkor nem lenne ki elvégezze a munkát".

Alap közgazdaságtan: ha egy munkára nem találunk megfelelő embert, a bér elindul felfelé

Ha nem lennének bevándorlók, akkor a szemetes megint brit lenne, csak a szemetesnek hirtelen 4szer annyi lenne a fizetése.

Igen, ez kihatna a szegény rétegekre rendesen, de többek között ezért is van az, hogy az állam, a "nanny state" eltartja ezt a sok pleb/proli tudatlan barmot, és fizeti nekik az új iPhone-t minden 2. évben, a council house-t és minden szart.

A klasszikus vadkapitalizmusban, avagy a szabad piacon a szegény kurva szegény volt (mert nem tudott mit felkínálni a piacon), a gazdag meg gazdag, ahogy ezt láthattuk a 19. századi Angliában is.

Mai megfelelője Kína, Bangladesh, stb.

Nevetséges hogy egy angol "szegény" milyen szinten képes élni manapság.

r222 2012.12.15. 13:17:23

@r222:

Mondok jobbat!

Akinek egy csöppnyi esze van,az már régen tudomásul vette a bajt.Maximum megpróbálja figyelmen kívül helyezni a zűrzavart,hiszen gyermekei élete múlik rajta. Esetleg van egy háza és megpróbál nem felébredni.Mi lesz itt húsz év múlva?

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.15. 13:17:51

@Philosoraptor: Pontosan így van. Mindenki a nagyvárosokba költözik, és sokkal nagyobb a verseny. Persze, alkalmi, részmunkát könnyebb találni, de ott is kirakhatnak bármikor.

Én közel egy évig Bristolból a 40km-re levő Lacock nevű faluba jártam dolgozni egy gyárba minden nap, ott folyamatosan emberhiánnyal küszködtek, pl., és nem ez volt az egyetlen ilyen.

Ezzel szemben Bristolban dolgoztam három hónapot egy konyhán, mosogattam. Volt ott is olya, hogy heti 75 órát dolgoztam, olyan munkakörülmények között, hogy ugye a 60-80 fokos gőz egész nap a pofámban volt, pici, zárt, ablak nélküli, levegőtlen, hely, olyan alacsony plafonnal, hogy nem tudtam lábujjhegyre állni, a füstriasztóba mindig bevertem a fejem, és be kellett roggyasztanom atérdem, ha az üdítős flakon aljáról ki akartam inni a nedűt. Egyetlen pici légbeömlő volt, az elé meg odaszereltek egy polcot később, azon volt a mikró. Szóval amikor 12 órát dolgozol minden nap úgy, hogy lesem tudsz ülni egy másodpercres em, és levegőt sem kapsz, elég szar. Én egyszer konkrétan elájultam a nagy gőzben, hazaküldtek. Pár héttel később jön a főnök, azt mondja, holnap már ne menjek be. attól tartnak, mi lesz karácsonykor, hiszen a múltkor is elájultam.

Mert persze találtak mást. Egyszerűbb volt felvenni valakit, mint mondjuk megoldani a szellőzést.

De amikor engem felvettek, akkor is többszáz jelentkezőből válogattak be.

Hát ilyen.

r222 2012.12.15. 13:21:41

@Callidus:

Semmi probléma!

Mindenki úgy döglik meg,ahogy akar(persze ez nem igaz)!A Te liberális faszjancsiságod vezet oda,hogy megtorlás nélkül kell hagynom azt,hogy megverik a fiamat és terror alatt tartják a cigányok!Na köcsög,szólj,ha dumcsizni akarsz...

Gaius Plinius Secundus 2012.12.15. 13:23:01

@Kellemes Zérókomponista:

Te olvastad a cikket is cimbora? Ő angliából írt, nem a kényelmes hetedik kerületi romkocsmából.

Tudod hogy bizonyos londoni negyedekben a Shari's törvénykezés már elfogadott, méghozzá a brit állam beleegyezésével? Még nem köveznek, de az lesz a következő. Esetleg te és a családod.

Tudod kik tették lehetővé ezt a bevándorlási politikát? A Labour Party-ban üldögélő tudjukkik, és ez nem is igazán titok arrafelé. De nem csak ott, hanem Svédországban is pl.

Olvasgass ha érdekel hogyan néz ki a valóság:

www.mosaisk.com/Torben-Lund/Bonnier-Hjorne-Klein-Jewish-Media-Scandinavia.php

Bírom hogy egyesek milyen álomvilágban élnek.

01234567 2012.12.15. 13:24:09

Szerintem, sajnos, a rasszizmus még mindig élő ösztön, az emberek nagy részénél. Ami még nagyobb baj, ezt a politikusok is jól tudják.
Ami viszont a vendégmunkás kérdést illeti, én osztrák példákat láttam. Ott ha dübörög egy vállalkozás, megy, szezon van egyszerűen a munkaadó nem kap elég belföldi munkavállalót. Fizethet akármennyit (ez pl. az építőipar különböző ágazataira nagyon igaz volt). Kell a vendégmunkás. Bizonyos munkákat pedig a belföldi, egyszerűen a munkából adódó sajátosságok miatt, nem hajlandó csinálni. (pl. folyamatos munkarendű, bányász). Mivel az országa ad választási lehetőséget. Kell a vendégmunkás.
Eleve a fejlett nyugati országok nem olyan antiszociálisak mint Magyarország, ez egyfelől ott normális igény a társadalom részéről, másfelől, még a kétpólusú világrend hozadéka. Ausztriában, 4-5 éves adat, akkor volt az egy gyerekre kapható havi juttatás minimuma 300 euró, a minimális havi segély és járulékok összege sem lehetett 800 euró alatt.
Tehát a nő maradhatott sima háztartásbeli nyugodtan.
Akik meg itt a németeknél-osztrákoknál lévő török-arab áradatról hörögnek, meg a brit, francia színes-muszlim stb...-ről, azok tájékozódjanak, hogyan, miért alakult ez így. Egyet elárulok, a befogadó országok igénye volt, csak mint sok minden, ez is addig, amíg nekik megfelelt.

r222 2012.12.15. 13:25:12

@Callidus:

De mondok jobbat!
Te oda mész,ahova akarsz(vagy befogadnak,vagy nem),a többieket pedig békénhagyod és nem pofázol bele a dolgaikba?Na?Jó ötlet?Minden országot támogatok,amelyik nacionalista eszméket vall... Na puff...

an hero please 2012.12.15. 13:28:03

@Callidus: Igen, egyének szintjén van jó ember meg rossz ember. De jelen esetben mi kultúrákról beszélgetünk ezek pedig bizonyos pontokon összeütközésben állnak egymással. Persze szép összemosás, hogy ha valaki kritizál egy adott kulturális szokást akkor ex cathedra le lehet rasszistázni és előhúzni a jól bevált zoknibáb érvelést miszerint én sok jó embert ismerek az adott csoportból etc.

Callidus 2012.12.15. 13:28:18

@r222: Koszonom. Kihagyom. Sokat egyikunk se tanulna. Sok szerencset egy olyan elethez ahol a liberalis szitokszo. Nehany ev es visszaterunk ra, hatha akkor okosabbak leszunk mindketten.

Callidus 2012.12.15. 13:32:33

@an hero please: Ha csak egyetlen egy jo embert is ismersz a "csoportbol" mar tudnod kellene hogy miert butasag butasag a "kulturak osszeutkozese". Ha meg esetleg eltel mas orszagokban ahol ezek a kulturak egesz jol mukodtek egymassal akkor tudod hogy a jovo nem a nemzetallamoke hanem az emberisege.

M. Péter 2012.12.15. 13:33:07

@Gábor (Gee Halen): Az ilyet fel kell jelenteni a Health&Safety Executive, utána meg jogtalan elbocsájtásért beperelni, nem pedig itt panaszkodni.

r222 2012.12.15. 13:38:13

Miért kell ezt erőltetni?Én nem értem gyerekek?!Ennyire hülye vagyok,vagy mákos Frodót ettem kolompérral?Minek ez?Mindenki élvezze otthon a faszát,vagy nuniját.Nem kell ide csokis maki,ha nőstény,ha hím.Aki egy kibaszott épített dildóbó(müezzin)l akar énekelni hajnali hat órakor(,az elmehet nyugodtan a francba és az is,aki kiválasztottnak tartja magát,majd lebólint egy falat(Istenem,micsoda hülye emberek vannak).Mindenki menjen szépen haza és béke lesz.. Az Arabok még hajlandóak is lennének,de a genetikailag csökevények?Kizárt..

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.15. 13:38:19

@Gábor (Gee Halen):

Legnagyobb költség a bérköltség. S itt lehet igazán spórolni. A többi költség azonos a konkurrensek között.

A Nokia Ügyfélszolgálat története röviden, eléggé tipikus:
- a Nokia szakemberei látják, csak pár nyelven (pl. magyar nyelven sincs),
- a Nokia kiszervezi az egész ügyfélszolgálatot, betanított ügyfélszolgálatosok látják el, megint csak pár nyelven,
- a kiszervezett ügyfélszolgálatokat áthelyezik Kelet-Európába, sok nyelven immár (már magyar is van),
- lecsökkentik a nyelvek számát (2013. január 1-től megszűnik a magyar is).

an hero please 2012.12.15. 13:38:46

@Callidus: Egy utópiában igazad lenne ahol az emberek nem nyelvi/etnikai/kulturális alapon szerveződnek és nem a saját érdekeik vezérlik őket hanem egyfajta magasabb jó. Ez a világ viszont nem ilyen.

Similis simili gaudet.

Gaius Plinius Secundus 2012.12.15. 13:40:51

@Callidus:

Melyik országokról is van szó? Ahol "más kultúrák békében élnek egymás mellett"?

Ha esetleg megnézed majd a nagy vallási határokat, és megnézed, hogy hol vannak éppen aktuális konfliktusok, láthatod, hogy a kettő egy az egyben megegyezik.

Pl. India-Pakisztán (muszlimok és hinduk)
Izrael-arabok (muszlimok és zsidók)
Szomália/ Afrika szarva (muszlimok-keresztények és törzsek)
Indonézia, Franciaország külvárosai, a Kaukázis, stb.

Az olyan konfliktusok, ahol nem a kulturális különbségek játszanak szerepet, ott a faji vagy törzsi kérdések merülnek fel, mint Dél Amerikában, Dél Afrikában.

Létezik olyan ország ahol a feketék és fehérek békésen élnek egymás mellett?

Vagy a muszlimok és keresztények?

Egyáltalán milyen példa van arra, hogy gyökeresen eltérő kultúrák békésen élnek egymás mellett?

Mert ha még LÉTEZŐ vagy a múltban létező eseteket tudok is mondani, az mindig is az elkülönült de egymás mellett elkülönült esete.

Lásd Kelet (zsidó) és Nyugat Jeruzsálem (arab), vagy New York etnikai negyedei anno, vagy az amerikai gettók.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 13:44:51

@interpreter: ez erosen elmeleti kerdes
egyreszt ugye egy autoszerelonek hivatalos munkat talalni itt, az szinte remenytelen, ha buntetett eloeletu, akkor teljesen remenytelen
onnantol kezdve, ha megis kijon es melozik autoszerelokent, akkor csak feketen teheti es ha otthonrol vallaki tudja a munkehelyet es penzt akar levonatni, akkor kiderul , hogy illegalis es deportalni fogjak
de az illeto attol nem lat penzt

amugy igen, szerintem is problema lesz ez elobb utobb europaban, legalabbis innen ugy tuniaz oslakosok megunjak a sok idegent
nehez ugy
es egyre inkabb kirajzolodni latszik egy nemet erofoleny is
hat nem tudom
nem nagyon hiszek a most sokat emlegetett europai egyesult allamokban sem
igen hat ha mindenki magaba nez es felteszi a kerdest, hogy pakiszranbol meg afrikabol, indiabol erekezne magyarorszagra evente 10000 ember lenne -e boldogsag, meg ha feltesszuk, hogy dolgoznanak is?
hat nem
emlekszem mar egy fekete fogorvosnal meghokkent egy egesz varos, nem is olyan nagyon regen

itt is csak probaljak kezelni, pedig alapvetoen ez egy befogado orszag lenne,, de meg nem tudtak kitalalni, mi lenne a helyes ut
mondjuk eleve 15 eve azon vitatkoznak, hogy mi legyen az itt elo 12-15 millios illegalissal, addig meg eleg nehez uj immigracios politikat es torvenyeket kialakitani

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.15. 13:49:14

@M. Péter: Nem sok értelme van, mert attól nem lez munkám, másrészt annyi szabálytalanság van ott, hogy azt tanítani kellene, hiáb razziázik ott a rendőrség havonta, mindig csak valami apróságot találnak amibe beleköthetnek.

Korábban feljelentettem az előző főbérlőnket, mert hazudott, átvert, olyan szobátadott ki, amit törvényileg nem is adhatott volna ki (ilyen apróságok, mint fűtés hiánya, penészszag mindenütt, 1957 óta hozzá sem nyúltak a ház azon részéhez, mindehhez annyi pénzt kért el tőlünk, amennyiért most egy házat bérlünk Bristol belvárosában), meglázott, de nagyon durván, aztán a pénzüket is lenyúlta és rendőrséggel fenyegetőzött. Részletesen jelentettem az ügyet a small claims court-on, ráadásul a nőnek már volt precedense, ügyvédként elsikkasztott egy valag pénzt, és mindössze azt a reakciót kaptam, hogy ez inkább tűnik személyes ügynek...

Úgyhogy részemről ennyit a jelentgetésekről a továbbiakban.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.15. 13:52:53

Elnézést mindenkitől az elgépeléseimért, ilyen kakaóbiztos magyar billentyűzetem van, nehezebb rajta pötyögni.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 13:55:54

@ByA:

Egy érvem van az EU mellett : a méretgazdaságosság és az ebböl származó versenyk'pesség.

Jó lenne ezt a nemzetállamosdit végre elfelejteni. A multik úgy arbitrálják le a különbözö adórendszereket hogy öröm nézni. És ez csak 1 példa.

Sunder 2012.12.15. 13:57:11

Az UKIP-t azért nem szereti a jelenlegi brit kormány (valamint a magyar liberálisok és eukrácia-pártiak többsége), mert nagyon-nagyon csúnyán odamondogatnak úgy, hogy érveket és tényeket használnak (a mocskok).
Nagyjából úgy, mintha nálunk a Jobbik kőkemény gazdasági skill-ekkel rendelkezne, és erre alapozva mondogatna oda Matolcsy-nak a Parlamentben.

Én szoktam nézni az EU parlament fejleményiet, azon belül is kiemelten az UKIP-ot és Farrage-t, és egyre erősödik bennem a gondolat, hogy ha már demagógia és populista beszédek, az inkább ilyen legyen, mint a nálunk megszokott.

Az ürge nagykutyus volt az üzleti életben, politikusként pedig van egy olyan modora, hogy ha lenne ilyen kaliber a magyar ellenzékben, újra nézném a parlamenti közvetítést.

Ráadásul ezeket a közvetítéseket hallgatva az az érzésem, hogy az EU parlamentben pont ugyanaz a kommunikáció-alapú szarkavarás megy, mint nálunk, csak pepitában.

r222 2012.12.15. 13:57:20

@Gábor (Gee Halen):

Szerintem semmi probléma...

r222 2012.12.15. 13:59:39

@Sunder:

Magyar liberálisok?Van ilyen jelenleg?A Jobbik fülönhúzott oldala esetleg... Olifántok jönnek,olifántok jönnek... Csatt,olifántok nem jönnek!

VíziLó 2012.12.15. 14:00:42

@pappito: A briteknek speciális opt-out-juk van az EU által előírt maximális heti 48 óra alól. Ez egy privilégium, amit persze el akarnak venni a britektől, mert így versenyképesebbek. Az Eu legtöbb tagállamában bizonyos kivételektől eltekintve nem dolgozhatsz többet heti 48 óránál legálisan, hiába szeretnél. Vannak persze trükkök, meg visszaélések, de nevetséges, hogy az embereknek ilyesmihez kell folyamodni.

Én úgy vélem az államnak vagy az EU-nak nincs beleszólása abba, hogy szabad emberek miként rendezik önkéntesen az életviszonyaikat. Természetesen egy keretszabályozásnak helye van, de attól mindenki szabadon eltérhessen, ha meg tudnak másképp egyezni. Itt Angliában pl. nagyon sok egyetemista dolgozik, ami Franciaországban elképzelhetetlen lenne a rendkívül merev munkajogi szabályozás miatt.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 14:01:41

@Jess G: " mekkora kirohanást intéztek azok a britek, akik évi 100k-nál többet kerestek, mert megvonták a heti pár 10 fontos családi pótlékukat"

mennyi adót is fizetnek ezek a britek ?
és nem örülnek neki, hogy még pár %ponttal növetlék az effektív adójukat ?

Randa rasszista zsebtömök. Fúj.

Sunder 2012.12.15. 14:02:49

@r222: nem a parlamentben található "liberális" emberkékről beszéltem, hanem magáról a szemléletmódról. A polgárok között meg azért van néhány klasszikusabb liberális, csak rendszerint brown-noser szerepben. Lehet ezért nem komálják a fentieket... :)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 14:07:23

@Callidus:
" miert butasag butasag a "kulturak osszeutkozese"."

Akkor míért van az hogy még a baloldali Volkskrant is azt írja hogy Hollandiában a fiatal marokkóiak nem hajlandók elfogadni a fehér holland kultúrát illetve a fehér hollandok autoritását ?

Egyszerüen mások a normáik, mint a hollandokéi. És a 2 normarendszer összeütközik, ha sokan laknak kis helyen, pl NLben.

Almandin 2012.12.15. 14:09:47

@Gaius Plinius Secundus: Nálunk is vadkapitalizmus van, itt is lehet látni, hogy sok magyar nagyon elszegényedik. Sokan pont emiatt mennek ki Angliába kulimunkára.
Ha eltűnnének a bevándorlók, az angol állam nem tudná a lumpenprolijait segélyezni, vagy csak annyira, hogy éhen ne haljanak. Akkor szerintem azok is elmennének dolgozni.
Felháborító, hogy míg kineveltek egy ingyenélő generációt, addig Kelet-Európa diplomásait, vagy jó szakmunkásait elszívják, hogy segédmunkát végeztessenek velük. Természetesen tömegszálláson lakva. Komolyabb előremeneteli lehetőség nélkül. Ez egy modern kori rabszolgatartás. Mégis, sok magyarnak még mindig jobb, mint itthon rabszolgáskodni éhbérért, vagy tartós munkanélkülinek lenni.

lamb79 2012.12.15. 14:12:19

@sterimar: Esetleg van errol valami linked?

A szám erosen túlzónak tunik, foleg ha az itt élo lengyelek mennyiségével vetjuk ossze. Egy skóciai magyar találkozón se nagyon szokott osszejonni 40-50 embernél tobb. És habár tobben jonnek ide mint mennek tovább (vagy esetleg vissza) még így is rengeteg emberrol beszélhetnénk.

lamb79 2012.12.15. 14:15:58

@Gábor (Gee Halen):
Ha ilyenkor azt mondod a fobérlodnek hogy nem a court-ra, hanem ugyvéd haverodhoz mész aki ingyen felveszi az ugyedet, egybol meghunyászkodik, legalábbis jóbarátommal ez tortént Londonban. A small claim csak akkor hasznos ha családon beluli eroszakot jelentesz, a tobbivel nem igazán foglalkoznak foleg ha anyagi jellegu a dolog.

Bicepsz Elek 2012.12.15. 14:22:26

Vizilo:
A briteknel is divat lett kevesebb embert foglalkoztatni es oket tuloraztatni. Tavaly meg vettek fel plusz embereket a bevasarlokozpontok (Tesco, Asda, Sainsburys stb.) karacsonyra, iden mar sokuk a meglevo embereit tuloraztatja.
A heti 48 ora (6 nap) esszeru par szakmat leszamitva. Tul sokat se erdemes legalisan dolgozni az adok miatt.

123strawberry 2012.12.15. 14:25:54

@Barát Csaba: és ugyan mivel különb egy európai a nem európainál? egyébként meg nem mindegy hogy egy lengyel veszi el előled a munkát vagy egy kínai?

Brix 2012.12.15. 14:41:34

"A féktelen bevándorlás komoly gazdasági károkat okoz." Ez nem igaz szerintem! Sőt Nagy-Britannia nagyon sokat profitált és profitál ma is a bevándorlásból. Maga az EU tagság is fontosíthatóan kiszámítható többletet jelent a brit gazdaságnak
A bevándorlók, akik Ázsiából jönnek , végleg letelepednek Angliában nem is olyan csórók: ingatlant vásárolnak és vállalkoznak. Ma már a kelet-európai bevándorlók többsége sem szalad haza ,néhány hónap vendégmunka miatt hanem ott költi el a pénzét. Több ember ,nagyobb GDP jelent, és több pénz az országnak! Az EGYETLEN probléma a munkáspárti kormányok szociális rendszere! Az csinál léhűtőket a bevándorlók egy részéből ( főleg a régiekből meg a helyi angolokból)
Ahol nem nagyon van szociális segély, mint az USA ott sincs probléma a bevándorlókkal. MIndenkinek dolgozni kell. DE hangsúlyozom a munkanélküliséget nem a több ember okozza, hanem a versenyképtelen szociális piacgazdaságok, amelyek nem képesek a Világgazdaság kihívásaira válaszolni

2012.12.15. 14:46:17

@123strawberry: az európai faj intelligensebb és kevésbé agresszívabb, mint mondjuk az afrikaiak és egyéb fajták

Callidus 2012.12.15. 14:49:58

@Scaramella va alla guerra: Az irany az adott. Az emberiseg egyesul hiszen egy is. A kultura nem veled szuletik. Megtanulod.

Igen, vannak integracios problemak sok helyen, de ezeknek a megoldasa nem az elkulonules, elkulonites, falak etc... Marpedig ha az nem alternativa, akkor nem tudom hogy az egesz megkulonboztetes mennyire relevans. Pontosan ahogy valaki leirta elottem, nezheted korcsosulasnak, vagy nezheted a sokszinuseg diadalanak. Felhetsz a szomszedodtol mert nem olyan mint te, vagy tanulhattok egymastol.
Az evezredes keveredes miatt teljesen ertelmet vesztettek ezek a hatarok. Ki a cigany? Ki a magyar? Ki a holland? Akinek csak az apja holland? Vagy akinek az anyja? Vagy egeszen nagyszulokig, vagy meg messzebb? Senkinek nem tunik fel a torok kultura otthon? (meg a tobbi) A lecso, meg a sutemeny? A hejde huszar fekete haja honnan van?
Eleg volt 50 ev orosz megszallas hogy a turo rudi nemzeti etel legyen. Amikor sokat utazol csodasan latszik ahogy az osszes kultura keveredik mar evszadok evezredek ota. Az hogy ez most felgyorsult az interkontinentalis utazas olcsosaga/elerhetosege miatt, az ellen lehet agalni, de megallitani csak egyfelekeppen lehet, es az Eszak Korea nak hivjak.

123strawberry 2012.12.15. 14:54:10

@Barát Csaba: én erre rácáfolnék. mivel a férjem afrikai, elég sok afrikait ismerek. egytől egyig diplomás, több nyelvet beszélő intelligens, kedves, barátságos emberek. nem értem mi bajod van velük...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 14:59:29

@123strawberry: szerintem az, hogy ez a jelentos kisebbseg

Zabaalint (törölt) 2012.12.15. 15:01:35

@Keppi:
10-15%? Ha ez igaz, akkor nagyon erősek, mert olyan 35%-al már 2/3-ot lehet szerezni abban a választási rendszerben.

Zabaalint (törölt) 2012.12.15. 15:05:20

@Callidus:
Ez azért nem olyan egyszerű, ha hosszútávon nézzük. Ugyanis eleve a bevándorlók egy része ideiglenesen költözik oda, és utána hazahozza a pénzét, más része véglegesen, de a családja otthon marad, és küldi haza a pénzt. Ez gyakorlatilag a gazdaságban olyan hatással bír, mint ha Magyarország exportálna Angliába, csak itt a munkaerőről van szó. Származhat ebből hosszútávon kára az angoloknak, de leginkább azoknak a szélsőségeseknek, akiknek egy magyar bevándorló 2 generációval később is csak idegen lesz.

gravesend 2012.12.15. 15:11:06

Mekkora egy csúsztatás ez blog.Elsőnek is egy bevàndorló minimàl bérél is simàn elmegy dolgozni.Mig egy brit nek ez nem fekszik a brit lanyok koran szulnek es nem ritka a 3 gyerek mar 20 eveseb persze azert mert jar nekik az igyen lakas es elatas!!!A Ceg amelynel mar szerzodesem van csak a olcso bevandorlok munkaberen tudod terjeszkedni .Aki nem el kint mar 3 eve annak fingja sincs hogy hogy mi a helyzet itt.A masik a munka moral a kelett europaiak rendesen kitesznek magukert a munka helyeken ,mig az őslakosok mar peteken leteszik a munkat es csak kedden ternek vissza a munkahoz!!Szoval a szart a kaki melott a kelet europaiak vegzik!!Vajon miert nyitot nagybritania elsonek?Mert kellet az olcso munka erő igy porgetek fel a gazdasagukat.Igaz szobat mar tudsz berelni minden kotelezetseg nekul.De egy lakashoz credit chek es crb chek is kell es nem eleg ha agencynel dolgozol.A masik tax creditet sen egybol kapsz egy egy hatar ahol nem jar hm revenue minden elbiral ami tobb honap is lehet amire meg kapot.Nem egy kannan es mar megkovetelik az angol nyelvtudast meg egy gyumolcs valogatoba is!!!SZOVAL MIERT IS UTALJAK A BRITEK A KELET EUROPAIAKAT???

123strawberry 2012.12.15. 15:11:17

@hagyma: az lehet, de ha megnézed, Magyarországon is ugyanez a helyzet. Vagy akár Angliában. Főleg hogy ott segélyen tengődő töküket vakaró, iskolázatlan prolik lehetnek többségben.

gravesend 2012.12.15. 15:17:02

@Almandin: Nagyon adom a hozza szolasodat!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 15:19:43

@123strawberry: nemm gondolnam angliat, vagy magyarorszagot osszehasonlitani afrikaval
egyelore meg jelentos elmaradasban vannak, akar tetszik akar nem
a Te ferjed biztos mar idomult europahoz, de a tobbseg nem es nem is akar
az afrikai helyzetrol ne is beszeljunk, legalabbis jo nehany orszagot a vallasi es torzsi meszarlasok jellemzik
van hova fejlodniuk
es ez nem borszin kerdese

gravesend 2012.12.15. 15:24:54

olvasal utana nem 100k hanem 30k

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 15:27:21

eleg nehez pl egy olyan etiop novel mit kezdeni, aki eljon a hotelbe pincernek, majd kozli, hogy csak kendoben h ajlando felszolgalni
mikor szolnak neki hogy az uniform policy ezt nem teszi lehetove
akkor inkabb hazamegy...
es ez a szemem elott jatszodott le
amerikaban

gravesend 2012.12.15. 15:27:36

@NIKI LAURA: Ha mondjuk sima biztonsagi or akarsz lenni akkor CRB chek kell mind itteni min magyarorszagi a nejem egy katolikus iskolaban takarit part time ban es oda is kelet mind a CRB chek

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 15:32:39

@Barát Csaba:

Volt egy nagyon komoly amerikai intelligencia vizsgálat, aminek az eredményét szeretik a divatos nézetek képviselői leszólni, elhallgatni. Azt hozta ki, hogy az átlag fehér 15%-kal intelligensebb az átlag négernél (vagyis lehet egy néger intelliegsebb egy fehrénél, ez csak az átlagra igaz, nem minden egyesre.) Ugyanakkor az átlag kelet ázsiai, vagyis ún. sárga, 3%.kal intellgensebb az átlag fehérnél.

gabcigirl 2012.12.15. 15:32:45

Nem rosszak ezek a realista írások, mert néha már unalmasak ezek a "kitettem a lábamat ebből a banánköztársaságból és máris milliomos vagyok" életérzésű posztok:))))

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 15:38:49

@123strawberry:

Ha a munkanélküliség öszesen közel 8%, akiknek a jelentős része ráadásul biztosan nem olyan, nem valószínű, hogy azok vannak többségben.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 15:39:55

@gabcigirl:

Nem realista. Félrevezető. Biztos, hogy vannak nehézségek, de nem így.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.12.15. 15:57:04

@Gaius Plinius Secundus: vehemenciád okát nem teljesen értem, linket köszi, érdeklődéssel olvasom, cikket olvastam, végig. Tudom, hogy kintről írta, ez senkit nem akadályoz meg abban, hogy ne legyen képe a környezetéről, lsd. párt említése. Fiatal a srác, a szókincse senkit ne tévesszen meg (bár nem tudom milyen mértékben és mélységig van átdolgozva bloggazda által a kikerülő írás). Valószínű nem egyről beszélünk mi ketten.
@Callidus: your welcome.:)

nigara 2012.12.15. 16:01:44

@lamb79: @sterimar: nem igaz az a 40 ezer, nemrég 100 ezerről beszéltek, hivatalosan.

tsík 2012.12.15. 16:02:05

Ma milyen sok kommentelő van, aki képtelen a pont meg a vessző után megnyomni azt a nyomorult szóköz-billentyűt. *just saying*

r222 2012.12.15. 16:03:20

@Sunder:

Most ebben a pillanatban fogod halálra nevetni magad.Szerintem az igazi liberálisok magyar honban a jobbikosok(akiket néhányan csürhének neveznek és náciknak).Ez számomra tény!Most nem a kopasz focihuligánokról beszélek,hanem azokról,akik nem hagynak kilakoltatni embereket,Kanadába költöztetnek családokat a cigány terror elől és felemelik hangjukat,ha igazságtalanságról van szó... Nyilván,ezeket az embereket csürhének is nevezhetnénk,én viszont azt mondom...a sava,borsa..

r222 2012.12.15. 16:04:28

@r222:

Van belőlük,hála Isten jó sok...

Mrs. Clayton 2012.12.15. 16:12:10

@Scaramella va alla guerra: hát nem tudom, ha én 100k-t vinnék haza a férjemmel együtt baromira nem érdekelne, h kapok e havi 40 font családi pótlékot
egyébként a normálisabbja mind Mo-n mind UK-ban nem is törődik/ne vele ha elveszik tőle ezt a szociális juttatást, hiszen nincs rászorulva, ne üljünk már fordítva a lovon

lamb79 2012.12.15. 16:12:29

@nigara:
Ugyanaz az uzenet mint Steinernek... Van errol valami link? Ha hivatalosan beszéltek róla, akkor kell hogy legyen valami nyoma.

2012.12.15. 16:12:44

@gravesend: Itt már leírták párszor (igen, ebben a posztban is), hogy nem jár azonnal lakás és örök élet+ingyen sör, csak azért, mert szül valaki odakint x számú gyereket. Másrészt, ha jól tudom, Londonban pl. keresleti az ingatlanpiac.

tinu 2012.12.15. 16:15:43

@ByA: És azt is tudod, hogy milyen intelligencia-tesztet használtak? Tudod, hogy milyen feladatok vannak egy intelligencia-tesztben, vagyis abban a tesztben, amit ebben a vizsgálatban használtak?

DieNanny CH 2012.12.15. 16:20:33

@gravesend:
Már ne is haragudj, de ilyen helyesírással hogyan tudtál külföldön elhelyezkedni??? ...és most nem az ékezetek hiányáról beszélek.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 16:22:38

@tinu:
Nem tudom. Évekkel ezelőtt volt, talán hússzal is korábban. Nem volt okom nyilvántartani a részleteket. De ez még nem ok arra, ha az a szándékod, hogy ettől érvénytelennek tekintsd. Biztos vagyok benne, hogy némi utánanézéssel kideríthető. Természetes, hogy támadták. Ez sem ellenbizonyíték. Komolynak és széleskörűnek tűnt. Ami nem bizonyíték. Ha érdekel, nézz utána!

tinu 2012.12.15. 16:27:01

@ByA: pedig az ördög a részletekben rejlik. :) Én nem vonom kétségbe az eredményt, csak más kérdés az interpretáció. Egy kutatási eredményt sokféleképpen lehet magyarázni. Pl. kérdés az is, hogy vajon figyelme vették-e a SES-beli különbségeket (vagyis hogy a feketék között nagyobb a szegénység, aluliskolázottság, már pedig te úgy interpretáltad az eredményt, hogy ez egy rasszbeli jellemző, nem úgy, mint egy iskolázottsági kérdés).

r222 2012.12.15. 16:27:14

Kérdezzenek meg..

Érdekes,az utca emberével még soha nem találkozott a szonda klüklopsz.Persze véleménye mindenkinek van.Nekem ez az antiszemita ellenes megmozdulás tetszett a legjobban ebben az évben.Néhány ezer ember(akik érintettek voltak),majd ezer hitgyülis és kész...kész baszod... Senki nem ment el... A magyar társadalom bizonyította,mennyire nem érdekli az egész hacuka.Oltári volt,marha nagy blama...

váj mí 2012.12.15. 16:28:25

@Gaius Plinius Secundus: Ezt az utcaseprő/szemetes érvet már nagyon régóta hallom, mint degradáló jelzőt.
Nos, baszomalássan, az utcaseprő/szemetes többet keres mint egy átlag irodai melós, mondjuk egy adminisztrátor, titkárnő, ügyintéző, hasonlók.

váj mí 2012.12.15. 16:30:36

@r222: Te, lehet jelentkezni a szonda küklopsznál kérdezőbiztosnak. Ha majd ilyen minőségedben kimész az utcára, megtapasztalod majd azt a vehemenciát, amivel az utca embere elküld a vérbe (a blogokban meg sír a szája, hogy őt sosem kérdezik...).

2012.12.15. 16:33:43

@váj mí: Itteni információk alapján, megbecsült tagjai a társadalomnak és nehéz bekerülni hozzájuk.

Hogy miért dívik nálunk ez a kivagyiság, azt sosem fogom megérteni. Biztos a rossz nevelés az oka. :)

r222 2012.12.15. 16:34:08

@váj mí:

Szólj,ha kérdezlek... Az utca embere tényleg elküld a vérbe,azt hiszem,hogy a korrekt álláspont az....,hogy mind a ketten kapnánk,sőt... Csak említenéd a politikát,már levesbe valók lennénk.Semmi gond,ezt egyszer még lejátszuk köcsögök!;)

Mrs. Clayton 2012.12.15. 16:35:49

@váj mí: olyannyira, hogy amikor egy angolul nem beszélő magyart kirúgtak az egyik cégtől egy ismerősömet kérte meg az illető, hogy kérdezze már meg a helyi kukásokat felvennék-e, nos a beszélgetésből az derült ki, h hatalmas túljelentkezés van, a bérezést tekintve pedig valami szégyenpénz félét is kapnak, de a lényeg, h nem lehet könnyen bekerülni

M. Péter 2012.12.15. 16:40:07

@sterimar: A Department for Work and Pensions nyilvánosságra hozza az ilyen statisztikákat.

reccs 2012.12.15. 16:42:48

@r222: Azért te ne szidd a barlanglakó népeket, akkora suttyó vagy, hogy örülj, ha a barlangba beengednek.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 16:48:35

@tinu:

Ezt teljesen értelmetlen és fölöslges volt, hogy mondtad. Különösen azután, amit előtte én. A görcsös kétségbevonás kényszer, vagyis előítéletesség érződik belőle. Ezek magától értetődő kérdések, mi értelme úgy tenni , mintha a kutatók számára újdonság lenne?

Ha érdekel, mondtam, keresd meg. Semmiképp se vitatkozz velem amikor nyilvánvalóan nincs mit várni tőle.

Úgy látom a fő átlag magyar érvelés az asztal verése. (Tudománytalan hipotézis.)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 16:51:23

@tinu: Ez is olysmi, mint a holokauszt tagadás.

Megkérlek, hagyjuk.

váj mí 2012.12.15. 16:53:39

@Philosoraptor: @Jess G: Amikor Bécsben dolgoztam, lett volna esélyem bekerülni a metró-takarítók közé, kizárólag nemzetiségi alapon, ugyanis nagyon erős arrafelé a román lobbi. De mondták, hogy a köztisztaság egyéb ágát felejtsem el sürgősen, mert ők ebben tudnak segíteni, a magyarok sehol sincsenek ezen a téren, a többi meg, főleg a több pluszpénzes ("szégyenpénz, vagy amit akartok...) már rég le van osztva.

@r222: Ja, hogy troll vagy. Takarodj a faszomba!

M. Péter 2012.12.15. 16:58:13

@Gábor (Gee Halen): Munkaügyi dolgokban az Employment Tribunal illetékes, amely igenis meg tud ítélni kártérítést. A HSE is meg tudja keseríteni a munkáltató életét, és legalább a következő ember jobb körülmények között fog dolgozni.

@lamb79: "Small claims court" nincs, hanem a County Court-on belül van a "small claims track", ahol általában az 5000 font alatti ügyeket tárgyalják. Ez polgári bíróság, családon belüli erőszak nem tudom, hogy jön ide.

tinu 2012.12.15. 17:00:44

@ByA: asszem nekem is IQ-problémáim vannak, egy árva szót nem értek abból, amit írtál. Különösen azt nem, hogy jön ide a holokauszt tagadás. ???

mrZ (törölt) 2012.12.15. 17:04:28

Szerintem szelektíven utálják őket.
A zsidó "összeesküvésről" az olvasni nem tudóknak a dispatches egyik adása:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0E70BwA7xgU
A magyarokat kifejezetten szeretik, 10 év alatt sohasem tapasztaltam negatívumot tőlük.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 17:07:05

@tinu:

Úgy, hogy bár tartalmilag másról szól, hasonló lelki impulzusból jön. (Nem akarni elfogadni az elfogadhatatlannak érzett valamit.)

Mrs. Clayton 2012.12.15. 17:08:57

@váj mí: egyébként ez szerintem hasonló Mo-n is, amikor annyira megraktuk a kukát, hogy több már nem fért bele, de még mindig voltak szemetes zsákjaink, akkor csak úgy vitték el, ha ezt-azt pluszban adtam a kukásnak, különben elmondta, h hogy hangzik az odavágó rendelet, ráadásul nekem volt egy cigány asszonyom, akinek mindig raktam félre ruhát, játékot, édességet, amit egyébként kidobtam volna, de biztos vagyok abban, hogy más szemetéből egy csomó minden hasznosítható, és a szemetesek meg is szokták nézni mielőtt beleöntik a kukát az autóba

tinu 2012.12.15. 17:09:04

@ByA: úgy érted (bocsánat, ha túlmagyarázom, de valóban nehezen vágom, mit is akarsz mondani), hogy az eredményt, miszerint a fehér embernek nagyobb az IQ-ja, nem akarom elfogadni? Ezért kitalálok valami magyarázatot, hogy is lehetne semmibe venni az eredményt? Így érted?

2012.12.15. 17:11:22

@Gaius Plinius Secundus: szerintem nem a plebs akar olcsó munkaeröt. Amùgy azon gondolkoztál, hogy a drágább munkaerö megnöveli a termék árát, és a cég versenyképtelen less?

interpreter 2012.12.15. 17:11:50

@M. Péter: Igy igaz,ez a biróságra tartozik!

Mi azért kerestük meg az összes angol hatóságot,hogy választ kapjunk arra,hogy helyezkedhet el egy "bizalmi" állásban kb 3- oldalas bűnlajstrommal,több éves börtönbüntetéssel egy magyar állampolgár Angliában?!

Ez valóban elképzelhetetlen lenne az Usa-ban,vagy a mások által emlitett Canada,vagy Australiaban..

Persze,hiába kérik le a Uk.nyilvántartást,ha ott(még)nem követett el semmit,vagy nem jöttek rá.

Életszerű lenne az,hogy itthon folyamatos autós büncselekményeket követ el(lopás,orgazdaság,egyedi azonosito megváltoztatása,stb)aztán kimenekül Angliába,és autószerelőként jogkövető lesz,ahol sokkal több a "védtelen,riasztó nélküli"gk?!

Mrs. Clayton 2012.12.15. 17:15:21

@interpreter: így viszont nektek pont jól jön, hogy van munkája, csak egy európai végrehajtást kell kezdeményeznetek a vh okirat alapján, kicsit sokáig tart, de legalább pénzhez fogtok jutni
miért lenne nektek az jó, ha az illető nem dolgozhatna, akkor honnét hajtanád végre rajta a tartozást?

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 17:18:11

@tinu:

Esetleg, de még inkább gondoltam ebben az értelemben arra a nagyon tudományos valamire amit linkeltél.

Különben én nem tudom, az a tanulmány föltétlenül helyes eredményre jutott-e vagy nem. Fogalmam sincs. Azt védem, hogy ne az legyen az első gondolat, á biztosan ilyen meg amolyan szakmai hiba van vele. Ilyet akkor mondjon valaki, ha látta és talált.

Alapvetően meg egészen más okból írtam ide ezt. Azért, hogy szálljon le a mindenki mással szemben fehér szupremációzó beíró társunk a magas lováról, hogy ugyanis a fehérek mindenki fölött állnak. Ha esetleg ér valamit ez a kutatás, a keletázsiaiak még följebb.

váj mí 2012.12.15. 17:24:07

@Jess G: Magyarországon sem egyszerű szemetesnek lenni, ahogy hallottam, úgyhogy ezzel kár ijesztgetni a kölyköket, hogy ha nem tanulnak, akkor ... Alkalmi hómunkásnak, mondjuk könnyebb. (Bécsben érdekes volt, hogy még nyáron is kint álltak a homokos ládák, oldalukon a felhívással, hogy hómunkásokat keresnek).
Errefelé a kukákat tuti nem túrják át, mert a háztartási szemetet a népek bezacskózva dobják ki, a szelektívet szelektíven, esetleg lomtalanításkor (ami nem csak kampányszerűen van, mint otthon) bukkanhatnak értékesíthető cuccokra. Viszonylag ritkán fordul elő, hogy szét legyenek túrva a ház konténerei, igaz, a gondnokság heti 4 alkalommal való szemétszállításra szerződött. Magasabb is a szemétdíj valamivel, mint a szomszéd háztömbbé, ahol hetente kétszer viszik csak el a szemetet, de nincs is szemetes zsákokkal körbebástyázva a tároló.

tinu 2012.12.15. 18:06:18

@ByA: aham, értem. Akkor félreértetted, amit írtam. Szóval eszembe sincs az eredményben kételkedni, hiszen az egy egzakt adat. A fehérek IQ pontszáma az adott tesztben magasabb, mint a feketéké, az ázsiaiéké pedig a legmagasabb. Simán így van. Csak az a kérdés, hogy mi okozza ezt az eredményt. Erre többféle magyarázat adódik. Hogy melyik magyarázat a helyes, úgy tudjuk eldönteni, ha minél pontosabban tudjuk, hogy hogyan történt az adatgyűjtés, a statisztikai elemzés, milyen volt a minta tulajdonsága, mi volt a mérőeszköz stb. Amit belinkeltem, azt mondta, hogy mivel a verbális próbákban volt a legnagyobb befolyása annak, hogy milyen rasszhoz tartozott valaki, és mivel a verbális próbákat befolyásolja leginkább a SES, a műveltség, az adott kultúrához tartozás, ezért valószínű, hogy ez lehet az oka a különbségnek. Vagyis ez a hatás a környezeti hatásokból adódik és nem genetikai különbségből. Attól még az összefüggés igaz, csak tudni kell, hogy miből adódik. Amúgy pedig nagyon is ül a feltételezés a műveltségi és a kulturális hatásokról, hiszen az Amerikában élő ázsiaiak esetében köztudott, hogy nagy érték a tudás, a minél magasabb iskolai végzettség elérése és az ezen keresztüli érvényesülés. Így nem is meglepő, ha jobb pontértéket érnek egy IQ-tesztben.

mrZ (törölt) 2012.12.15. 18:26:01

@tinu:
>>Csak az a kérdés, hogy mi okozza ezt az eredményt.<<
A hetvenes években már tudták hogy a kínaiaknak magasabb az átlag íq-juk. A korai réz-ón-ólomműves technikák által kijuttatott szelénnek, a folyópartok melletti anyagos talaj rétegvizeiben felhalmozódását tartották az egyik oknak.

tinu 2012.12.15. 18:46:13

@mrZ: na erről még nem hallottam. Habár én őszintén szólva igazán nagy jelentőséget nem tulajdonítok az IQ pontszámnak. :))) Kínában járva meg nem igazán tapasztaltam a hatalmas IQ jeleit.;)

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 19:02:06

@tinu:

Nem, nem értettem félre. Pontosan erre az erőlködésre mondtam, láthattad, nem a tiédre, az ilyenekre, hogy holokausztagadás. Újból javaslom: hagyjuk abba.

interpreter 2012.12.15. 19:03:06

@Jess G: túl vagyunk rajta,kértük a magyar itélet elfogadását és végrehajtását.
Befizettünk egy rakás plusz költséget,mire a kinti munkáltatóval összejátszott,és a kinti birósági papir megérkezése után egy nappal megszünt a munkahelye ..majd feketén alkalmazta,és zsebbe fizet neki!
Jelenleg Angliában sokkal könnyebb elbujni egy bűnözőnek,mint pl Arikában,vagy Thaiföldön,mert az Eu-s papirokat nem ellenőrzik..

padlas 2012.12.15. 19:05:17

Sok érdekes komment van megint, de egyelőre olyat még nem láttam, amelyik objektív módon, számokkal alátámasztaná, hogy a bevándorlás gazdasági kárt okoz. Esetleg valaki tudna segíteni?

padlas 2012.12.15. 19:13:11

Cserébe itt egy írás arról, hogy ahhoz, hogy érdemben növelni lehessen a foglalkoztatottságot, támogatni kellene a bevándorlást:

"Érdemes megnézni, hogy ahol hosszabb idő alatt sikerült nagyobb növekedést elérni a foglalkoztatásban, az milyen szerkezetben zajlott. Egy nemrég befejezett összehasonlító kutatásunk szerint, melyben a magyar mellett a finn, a holland, az ír, a spanyol, az olasz és a bolgár foglalkoztatásnövekedést vizsgáltuk, azt állapítottuk meg, hogy a hosszabb távú növekedésnek három fontos forrása volt. (...)

A harmadik a bevándorlás: Olaszországban 66, Írországban 57, Spanyolországban 47 százalékban, sőt még Finnországban is közel 20 százalékban a migrációnak köszönhetően nőtt a foglalkoztatás 1998 és 2008 között. Ezekben az országokban a bevándorlók száma is nőtt és az iskolázottsági és aktivitási összetételük is javult."

Forrás: hvg.hu/gazdasag/20120918_Merenylet_egy_egesz_generacio_ellen

Mrs. Clayton 2012.12.15. 19:31:53

@interpreter: sztem egy idő után eléggé fárasztó minden vagyont elrejteni, más nevére íratni, az eset független az UK-tól, Mo-n is épp így meg lehet csinálni, de azért egy kocsija csak van az illetőnek, illetve bankszámlájának is lennie kell, amire valami pénzt rak, szóval előbb utóbb be lehet rajta hajtani

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 19:31:54

@Callidus: ezt hogy erted , hogy egyszer az emberiseg egyesul?
mindenki amerikai lesz?

M. Péter 2012.12.15. 19:34:16

@interpreter: Autószerelő nem bizalmi állás, semmi törvény nem tiltja, hogy büntettet előéletű végezze, semmiféle hatóságot nem fog érdekelni, hogy az illetőnek Magyarországon priusza van.

kuvaszjoki 2012.12.15. 20:06:26

@hagyma: azért nem kellene az összes afrikai országot egy kalap alá venni. Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy Svájc meg Románia tök egyforma mivel mindkettő európai...

váj mí 2012.12.15. 20:09:22

@mrZ: Na most IQ .... Azóta röhögök rajta, amióta egyszer félrészegen kitöltöttem a Mensa-ét, és az eredmény alapján tag lehetnék. Muhahahaaahaaaa! Én, akinek korlátozott térlátása van (az a paca az paca b+, akárhogy és akármennyit hunyorítok, nem lesz belőle lepkét kergető kutyus 3D-ben), matematikai ismeretei középszerűek... egyedül a logika ami megy. Na de IQ, baszod ....

kuvaszjoki 2012.12.15. 20:13:07

@Jess G: szégyenpénz ez mekkora! :D jót röhögtem :D :D

2012.12.15. 20:15:59

@ByA:

Figyelj, én nem teljesen értem, hogy jutott eszedbe a holokauszttagadás arról, amit tinu belinkelt.

Ami viszont az iq-t meg a mérését illeti, szuperközhely és közismert mára, hogy valami baj van vele, és nem feltétlenül azt méri, amit mi gondolni szoktunk és amire szánták.

Talán hallottál már a flynn-effektusról, ha nem keress rá. Ez annak a jelensége, hogy az újabb generációk egyre nagyobb iq-pontszámokat érnek el.

És nem, senki nem tagadja, hogy fekete bőrű barátaink ~15 ponttal vannak a fehér átlag alatt. Épp csak a mai feketék több pontot érnek el, mint az 50 évvel ezelőtti fehérek (ez a flynn-effektus). És többet, mint a 70 évvel ezelőtti ázsiaiak. Na most akkor mi van a genetikával, ugye.

Az, meg hogy azt írod embereknek, akik nem értenek egyet veled, hogy ne is folytassátok, mert nem visz előre... hát, ne haragudj...

2012.12.15. 20:22:20

@tableno: +1

Tobb mint tiz ev alatt semmilyen hatranyat nem ereztem annak hogy bevandorlo vagyok Angliaban. Nekem nagyon mesterkeltnek tunik a poszt, nyilvan ha valaki elhatarozza hogy direkt ir valamit arrol a temarol hogy az angolok mennyire utaljak a bevandorlokat, akkor fel tud ra hozni bizonyitekot, mint ahogy az ellenkezojere is. Azt meg csak nagyon naiv vagy tajekozatlan emberek gondolhatjak hogy semmilyen idegengyulolet nincs Angliaban; minden orszagban van ilyen jelenseg, az idegengyulolet altalanos emberi vonas ami minden tarsadalomban megjelenik valamilyen formaban.

Arra kivancsi lennek hogy a posztolo milyen munkat talalt gond nelkul, es mire gondol mikor azt irja, lehet munkat talalni angol nyelvtudas nelkul? Regen nem kerestem munkat, foleg nem kepzettseg es nyelvtudas nelkul, de nehezen tudom elkepzelni hogy igy a vilaggazdasagi valsag kozepen olyan konnyen lehetne allast talalni, illetve hogy angol nyelvtudas nelkul el lehetne helyezkedni. Az egesz poszt klisek halmazanak tunik nekem ami nem valos angliai tapasztalatokon alapul.

kuvaszjoki 2012.12.15. 20:27:28

ez az r222 vagy kifene kezd már elég idegesítő lenni, tuti hogy ennek se kutyája se macskája de még gyerekszobája sem volt...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 20:28:17

@kuvaszjoki: nem is veszem, bar kiugroan elterot nem tudok kapasbol mondani
meg regebben pl Algeria volt, azutan ott is kaosz lett
naluk ott valahol mindig tortenik valami
emellett tudom, hogy vannak fejlett totalisan civilizalt nagyvarosok
mindenesetre egyelore meg nem az europaik emigralnak afrikaba..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 20:30:33

@váj mí: nekem is kisebb szalonspiccben lett a legjobb eredmenyem, de mar vagy 15 eve nem foglalkozok ilyen marhasaggal
valamit mutat, de semmi koze a muveltseghez, az intelligenciahoz, a munkabirashoz, a targyi tudashoz stb.
de azert akkoriban erdekes volt
mondjuk tok soteteknek biztos nem megy magasra meg reszegen sem

2012.12.15. 20:31:36

@ByA: Igy van, a UKIP szerintem sem nevezheto radikalis partnak, vagy mihez kepest radikalis, a Jobbikhoz kepest? Azon latszik mennyire tajekozatlan a posztolo hogy meg sem emlitette a BNP-t, amely sokkal inkabb radikalisnak es idegengyulolonek szamit mint a UKIP.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 20:32:19

@Th's child:

Nem haragszok. Van, hogy az ember belátja, hogy valami nem visz előre, Körbenforgás, makacs ismételgetés. Mire jó? Te még nem voltál ezzel így?

Elmondtam elég pontosan, mi az összefüggés a holokauszttagadással, Láttad?

A többivel az a baj, amire többször utaltam, de úgy látszik szájbarágásra van szükség. Az, hogy ez egy mindenáron erőlködés a hiteltelenítésre, Hogyenem is úgy van az ám, mert ez csak kultőra meg efféle függő, És honnan tudod, hogy a kérdéses vizsgálatok eleve olyan primitív kretén sem gondolkodni, még ilyen közelhelyeket ismerni sem képes tudósok kezéből kerültek ki, akik számára ugyanez nem világos és nem építették bele? Na honnna? Mert az olyan szörnyű lenne, igaz? Itt a holkauszttagadás szerűség. Légyszíves nézd meg jobban, gondold mélyebben át, mileőtt nekemugrasz azon aza lapon, hogy a másik ember nyilván csak hülye lehet.

Én nem tudom mi ebben az ügyben az igazsáég, de azt igen, hogy nagyon olcsó dolog azzal leszerelni, hogy biztosan nem is tudták mit és hogyan mérnek – mert nem illik bele a fönnálló jószándékú világképébe annak aki ezt kijelenti.

Búcsúzok.

váj mí 2012.12.15. 20:36:17

@hagyma: Szerintem maximum a logikus gondolkozás mértékének felméréséhez adhat némi támpontot. De azt kijelenteni, egy random IQ teszt alapján, hogy valaki "okos" avagy még se nem ... hááááát, ilyen alapon a tarot-kártyát is ki lehetne rakni.

tinu 2012.12.15. 20:37:03

@ByA: á, tényleg hagyjuk. Azt hittem, értem, de újra nem értem. Vagy te nem érted, hogy működik a tudomány. Ha van egy eredmény, az még nem jelenti azt, hogy mindent megtudtunk a világról. Csak annyit, hogy van valami mérhető, amit el tudunk rendezni valami elmélet mentén. Te is elrendezed azt az eredményt, amit itt említesz (bár nem teljesen világos, hogy mi az elméleted, de felteszem az, hogy az eredményeknek genetikai magyarázata van, vagyis a rasszok különböznek a gondolkodási képességek tekintetében), csak talán észre sem veszed. Mindegy, lépjünk tovább.

@váj mí: hehe, hát a Mensa tesztje elég egyoldalúan méri az IQ-t, amennyire én tudom. Legalábbis a tesóm is kitöltötte, és az ő elmesélése alapján valóban inkább a logikai gondolkodást mérhetik. Az az IQ-teszt, amit én használok a munkám során, sokkal több aspektusát méri az IQ-nak.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 20:38:09

@Mirjam2:

Igen. Néhányat már megnéztem ebből a sorozatból, de ilyen gyöngét (ez eufemizmus volt) még nem láttam. Egy részét a legfölszínesebb szórvány információra alapítja, máshol hozzáképzel ezt-azt. Itt mindent kitesznek amit valaki beküld? Mert ha nem mindent, ezt nagy tévedés volt.

mrZ (törölt) 2012.12.15. 20:50:44

@váj mí:
Az egyedi és egyszeri IQ teszt nem sokat ér.
A webes felületű teszt valószínűleg az átlaglooser figyelmének felkeltésére szolgál, pozitív ráhatással(+50pont).
>>Én, akinek korlátozott térlátása van....
Elnézted. A Vision Expressz tesztje volt.

váj mí 2012.12.15. 20:54:19

@tinu: Akkor azért voltam olyan fasza belőle ;).
Ok, a logika megy, de a matematikai meg térlátási cuccok nagyon nem. Ezért lehet nekem egyszer 130, másszor 90, egyéb esetben meg 160-as IQ-m ... mondom én, tarot-kártya.

tinu 2012.12.15. 20:55:15

@ByA: az a baj, hogy te magad sem emlékszel arra, hogy mik voltak a vizsgálat körülményei. Akkor miről beszélünk? Miért kéne azt feltételezni, hogy azok a kutatók, akik a vizsgálatot vezették, minden tényezőt kézben tartottak? És egyáltalán honnan tudjam, hogy a te interpretációd azonos volt-e az övékkel?

váj mí 2012.12.15. 20:56:58

@mrZ: Még az is meglehet, bár annyira részeg nem voltam ... ;)
Különben, a látásommal minden rendben, a térlátásom korlátozott, baszodalássan, az meg nem függ össze a látás minőségével.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 20:57:13

@tinu:

Mintha megegyeztünk volna, hogy hagyjuk. Bocs, de fárasztó ugyanazt ötször elmondani.

tinu 2012.12.15. 20:59:14

@váj mí: hát nincs is olyan nagy jelentősége az IQ-nak. Szerintem.

tinu 2012.12.15. 21:03:21

@ByA: ez a baj, igen. Hogy bármit is mondok, neked az ugyanazt jelenti. : (

váj mí 2012.12.15. 21:12:23

@tinu: Ja, akkora nincs, mint amekkorát tulajdonítani szoktak neki. Persze, ad egyfajta támpontot az illető logikus gondolkozását illetően. De ez csak egy támpont. Persze, azért van egy minimális szint, ami alatt kiütközik a, nem pc-n mondva, retardáltság, vagy enyhe szellemi visszamaradottság, de messzemenő következtetéseket levonni akár több tesztből is ... hm, nem szerencsés.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 21:27:31

@Callidus:
" Ki a holland? Akinek csak az apja holland? Vagy akinek az anyja? Vagy egeszen nagyszulokig, vagy meg messzebb?"

Ó, igen. Vannak az autochton hollandok, akiknek a szülei is hollandok. És vannak az allochton hollandok, akik bevándoroltak vagy a szülei vandoroltak be.
És az utóbbiak között is vannak "nyugati" és "nem nyugati" allochton hollandok.
És mindezt nyilván is tartják az emberröl a belügyi nyilvántartó rendszerben.

A többiröl amit irtál a következö a véleményem.
A tudomány vagy a kultura p.l. nemzetközi. Tehát mindenki hozzáteszi a kis kövecskéjét és a munkája a mások munkájának alapjául szolgálhat.
Viszont az, ha a szomáliai és a marokkói bevándorol NL-be, és ott p.l. késsel agyonszúrja azt, aki Mohammedet ú.m. bírálja, az nem O.K.

Igenis meg kell húzni a határt, ami felett a bevándorlás kívánatos ( söt : bátorítandó ) illetve tüzzel vassal irtani kell. Nyilván a tehets'gek és a tanult emberek bevándolását támogatni kell. Habár azzal is lehetnek gondok : p.l. a 2005ös londoni metrórobbantók mind egyetemet végzett embeerek voltak.
És nyilván a tanulatlan, a nyugati kultúrával nem kompatibilis helyekröl jövö emberek bevándorlását fékezni kell - túl kockázatos, és emiatt a belöle várható haszon negatív.

@Jess G: nézd, ez az Ö PÉNZÜK. Nem az államé, nem a közösségé, stb. Az övék. Ök dologoztak érte, ök kockáztattak, stb.
Ha ö segélyre, támogatásra ( mármint mások támogatására ) akarja költeni, akkor meg fogja tenni. Ha viszont nem, akkor az állam csak ne vegye el a mások pénzét.

Értsétek már meg, hogy nem ezek az emberek az igazán gazdagok. Az igazán gazdagokat nem lehet csak úgy megadóztatni - már csak azért sem, mert van pénzük tax havenben élni. Le kellene állni az irigykedéssel és a mások pénztárcájában való turkálással.

2012.12.15. 21:28:22

@ByA:

"Elmondtam elég pontosan, mi az összefüggés a holokauszttagadással, Láttad?"

Olvastam, igen.

"És honnan tudod, hogy a kérdéses vizsgálatok eleve olyan primitív kretén sem gondolkodni, még ilyen közelhelyeket ismerni sem képes tudósok kezéből kerültek ki, akik számára ugyanez nem világos és nem építették bele?"

Na erre mondtam, hogy ez közismert. A témával foglalkozó tudósok számára triviális ez a problémakör -- a közvélemény számára nem az.

Nem építették bele, mert nem ismert egyelőre, mit és hogyan kellene pontosan beleépíteni, pont ez a lényeg -- és ezért nem hallani tudósoktól a rasszista fröcsögést, nem a holokauszttagadás miatt.

Az én személyes véleményem egyébként az, hogy az iq egy huszadrangú dolog. Ha ki is derülne, hogy az afrikai származásúaknak alacsonyabb, az ázsiaiaknak meg nagyobb, annyit kérdeznék: hova sz.rjak?
Szóval bennem biztos nem működnek holokauszttagadó reflexek, csak mondom.

Taxomükke (UK) 2012.12.15. 21:32:28

@Gábor (Gee Halen): Nna, félig-meddig kollégák vagyunk, és hasonlókat tapasztaltam... én végül bentlakásos ápolóként helyezkedtem el (bár a jelenlegi helyen inkább komornyik vagyok), ugródeszkának jó, tűrhető pénz, nullához közelítő költség, és közben küldözgetem az önéletrajzokat. Ugyanakkor tudom, hogy rengeteg helyen nálam gyengébb képességűek ülnek jobb pozícióban, de el tudom fogadni, hogy újra "alulról" kell kezdenem.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 21:40:33

@ByA:
nézd, ha nem az mno írná, akkor még el is lehetne rajta vitatkozni.

teljesen egyértelmü, hogy orbánéknak ez az egész csak egy bizonyos pontig érdekük. Ugyanis egy igazi EU esetén a helyi elitek szerepe lecsökken, hacsak nem kerülnek a központi elitbe. Erre azonban kicsi az esély.

És tudod mit ? Pont azért is akarom, hogy az EU nemzetek fölötti legyen, hogy a helyi elitek szerepe lecsökkenjen. 22 év alatt M.o-n megláttuk, hogy mire képesek. Hát ennél még a központosított elit is jobb lenne. ( Nem lopná ilyen pofátlanul a pénzt és nem merne ilyen pofátlanul hazudni. )

Természetesen ezért nagy az ellenállás : a helyi elitek bujtogatják a helyi alsó középosztályokat és a helyi proletariátusokat az EU ellen. ( Ugyanis az emlitett osztályok a helyi elitek ;altal üzemeltetett redisztribúció nettó haszonélvezöi. )

És hogy boldog is legyél : pont emiatt nem fog sajnos az EU megvalósulni az optimális formájában. És pont emiatt fog Európa leszakadni. Túl sok szociális elem, túl kevés versenyképesség meg az '"onállóság bátorítása.

Mrs. Clayton 2012.12.15. 21:45:37

@Scaramella va alla guerra: te biztos velem beszélgetsz?
én azt írtam, h felháborodtak az évi 100k fölött keresők, h nem kapnak többet családi pótlékot
ugyan miért kellene olyan embereknek "segélyt" adni, akik nyilvánvalóan nem szorulnak rá? de hagyjuk...

Mrs. Clayton 2012.12.15. 21:47:48

@kuvaszjoki: nem tudom tényleg kapnak-e és ha igen tényleg ez-e a neve, de így hallottam, mondjuk nem olyan munka, ami nagy erkölcsi megbecsülés övez

Taxomükke (UK) 2012.12.15. 21:51:47

@váj mí: "Takarodj a faszomba" - rosszul emlékszem, nem nőnemű vagy? :)
Ezt a kretén barmot én már szűröm egy ideje...

Eino81 2012.12.15. 21:53:36

Szó volt itt párszor a brit alsó-osztály és egyes bevándorlók segélyen éléséről. Valaki felvilágosítana már, milyen alapon és MEDDIG jogosultak ezek (legyen az született vagy régóta ott élő) az emberek segélyt kapni, és kb. mekkorát? Egy normális államban segély csak egy bizonyos ideig járna, nem? Mondjuk, én odahaza nem részesülhettem semmilyen segélyben, pedig előtte dolgoztam, vonták is a vonnivalót. Akkor ezeknek hogy a fenébe sikerül, akár korábbi munka nélkül is, megélni a segélyekből????

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 21:57:51

@Scaramella va alla guerra:

Hogy mi? Hogy olvasol valamit, amit érdekesnek találsz, de nem találod érdekesnek, azért, mert hol jelent meg? Ilyen nincs. Márminthogy fogom a fejem, úgy mondom. Hihetetlen.

Ez olyan, hogy Einstein egész okos lehetett volna, de hülye, mert zsidó.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 21:58:35

@Jess G:

Veled beszélgetek.
Azt próbálom veled megéertetni, hogy amit ezek az emberek kapnak,az NEM segély, hanem az adókulcsuk pár százalékos csökkentése ( gyerekpénz ürügyén ).

Ergo : ha ezt a "segélyt" nem kapják, az effekyíve adóemelésnek fogható fel.
Mindezt egy olyaan csoportnál, amelik már így is több adót fizet, mint amennyi a legtöbb ember bruttó bére.

Így már érted ?

(És mindezek után az az igazi pofátlanság, hogy ha ezeket az embereket kirúgják, akkor munkanélküli segélyt nem igazán kapnak. Vagy ha igen, akkor úgy kell több helyröl összevadászni. Az lenne az igazi, ha mindenki fizetne 10% flat taxot, és ha kirúgják, vagy más gondja van, akkor úgy oldja meg ahogy tudja.)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.15. 22:02:01

@ByA:

Nézd, én azt is nézem, hogy ki mondja, nem csak azt hogy mit mond.
Ugyanis jelenleg fennáll a gyanu, hogy a tanulmány nem elfogulatlan, és nem vesz tekintetbe olyan tényeket az elemzés során, amelyek az érvrendszerét gyengítenék. (P.l. arról nem ír, hogy milyen fejtettségi szint után jön a "hanyatlás", ezt hogy mérjük, hogy hasonlitjuk össze a jelenlegi EU-val. Satöbbi.)

váj mí 2012.12.15. 22:08:13

@Taxomükke: Tökmindegy, ha hatásos volt ;). Tudok ennél cifrábbat is ám, ez csak enyhe figyelmeztetés volt.
Ezzel még nem futottam össze, van már pár, akire nem is reagálok, akkor sem, ha általam akarja kiverni magának a billentyűzetre.....

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.15. 22:18:21

@Scaramella va alla guerra:

A hozzáállásod minden ok/alap nélkül rosszhiszemű. Nem áll fönn gyanú. Sremmi ilyen nincs. Te rágalmazol látatlanban. Hiszen arról, amivel szemben konok rosszakarattal vádaskodsz, nem tudsz semmit. Föltételezed róla, eleve axiomatikusan, az elképzelhető legrosszabbat. Gondolom ez nemzetiség függő. Ide züllött a magyar.

És most már hagyjál.

interpreter 2012.12.15. 22:31:24

@M. Péter: ne b..sz már meg,az autószerelő nem bizalmi?...hát a kulcsmásolások,nem beszélve az életedről...fék,kormány,stb
Bárkire rábiznád a kocsidat,vagy az asszonyodat egy sittes nőgyógyászra...ne má..

2012.12.15. 22:43:05

@Eino81: Tessék: ha a család bruttó jövedelme neméri el a 15500 fontot évente, segélyre jogosult. tax benefit, child tax benefit, tax credit, child tax credit. Ingyenes orvosi és gyógyszer kiváltó kártya, szem- és fogorvosi ellátást támogatja. Az nem teljesen ingyenes.
Lakás: önkormányzati, az 5-7 éves korú gyermek nem lakhat a szülőkkel azonos szobában, különnemű testvérrel sem.
A sok gyerek, sok felnőtt együtt, kevés jövedelemmel ttársulva elegendő ok, hogy a bérleti díj csökkentését, vagy elengedését igényeljék.
Tehát: bejön apu a UK-ba, munkát talál, mondjuk kebabos, majd jön anyu, a négy gyerek, a nagyszülők, és kapják az 5 szobás kertes házat, az ingyen ellátást, a segélyt, miközben költségük minimális.

Saját példám: mikor kijöttünk, az adóbevallásban a magyarországi jövedelmünk szerepelt(hisz előző adóév az alap).
Négy jogcímen kaptunk támogatást, cca 550 fontot havonta. Egy gyerek esetén!

2012.12.15. 22:45:32

@interpreter: Az autószerelő nem bizalmi abból a szempontból, hogy nem kell erkölcsi bizonyítványt lekérni. A javítás folyamán te a szervízzel vagy jogviszonyban, nem a szerelőjével. Hibás teljesítéskor a szervíz áll jót.

2012.12.15. 22:46:59

@interpreter: Egyébként simán rábíznám, ha mondjuk adót csalt.
A pénzemet már nem biztos.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 22:51:18

@Taxomükke: hahahaa
amerika az egyik legelhetobb orszag
bar ironikusan arra iranyultam, hogy amerika fuggetlen lesz meg vilag a vileg
de ha valaki akar jelentkezni 51-ik allamnak/ mondjuk europa/, akkor megvizsgaljuk a kerdest:)

2012.12.15. 23:00:18

@Eino81: Ja, és nem tesznek különbséget angol és bevándorló között az elbírálásnál.

váj mí 2012.12.15. 23:37:27

@hagyma: Akarna a tököm, Ki is vándorolnék, ha az USA-ban kellene élnem. Csontvázában Szovjetunió. Mondom, csontvázában (a szólás-, gyülekezési és egyéb szabadságok az inak és a hús)

mrZ (törölt) 2012.12.15. 23:37:48

@Eino81:

Nemcsak a lower class él segélyből hanem még az upper is. Nem minden kategória van jövedelemhez kötve, a magas jövedelműek adókedvezményt vesznek igénybe.
Az upper/ royal class a földek és épületek után járó milliós támogatást kap. pl. ezek a klánok szinte mindegyike adómentes family charity:
www.electricscotland.com/webclans/clanmenu.htm

Volt egyszer egy segítségem, családja 5 fő, ebből 4 segélyen, ő is visszament pedig még szeretett is bejárni(nem dolgozni!!!). Echte brit family, 3 szintes detached rent 1.500 per/hó(rent allowance), a nagypapa és az apuka(fitt) disabled benefiten, a nővér mental deficites(semmi baja), az anyu a fizetett!!! ápoló a háromra, és a kölyök állandóan valami learning programon. Jóval 4.000font/hó felett voltak, számlára érkezett a szabadfelhasználású pénz.

A cigók-pakik: nagycsaládosan tucatnyi címszó alatt lehet részesülni, 2-3ezerig lehet pénzben is hozzájutni. Közben minden ingyen(házhoz hozzák a charitik), csak a cigire-sörre-benzinre kell költeni. A segélymaximalizálás nem működik, nincs összevont rendszer.

2012.12.15. 23:54:45

@Eino81: Nem igazan ertem milyen alapon vagy felhaborodva, mikor lathatolag nem vagy angliai lakos. Szerintem, meg nagyon sok mas itt elo brit szerint, ez a 'normalis' orszag. Itt a tarsadalom tobbsege ugy gondolkodik hogy mindenkinek joga van emberhez melto eletet elni, ennek megfeleloen nincsenek hajlektalanok az utcan (kiveve nehany drogost) es senkinek nem kell eheznie azert mert munkanelkuli, szerintem ez a normalis. Nem az ami Magyarorszagon van, hogy ha bizonyos idon belul nem talalsz munkat (pl 3 honap), akkor semmilyen tamogatasra nem vagy jogosult, hanem szo szerint mehetsz koldulni az utcara. Szerencsere Angliaban nincsen ilyen, es remelem nem is lesz. Sokkal inkabb elek egy ilyen tarsadalomban, meg ha egyesek ki is hasznaljak, mint egy olyanban ahol sokan eheznek, hajlektalanok, onhibajukon kivul.

2012.12.15. 23:58:23

@ByA: Azt irtad regota Angliaban elsz, nincs kedved posztot irni? Erdekes lenne olyan emberek tortenetet olvasni akik nem csak par honapja hagytak el Magyarorszagot, hanem valoban beilleszkedtek egy masik orszag tarsadalmaba.

mommmmo 2012.12.16. 00:00:57

En is csak annyiban lattam a megkulonboztetest a UK~ben, hogy mikozben a parkban kocogtam bringaztam, ott allt nehany angol csoves, egy halom pia tarsasagaban, es semmit nem csinaltak, csak orditoztak az emberek utan, pl utannam azt, hogy fucking polish.
Gondolom ezek lennenek az idegengyulolok. Bar megjegyzem, az ilyen figurak kozott mindig volt minimum egy indiai~paki kulseju, aki tok nagy egyetertesben pialt es orditozott a tobbiekkel.
Ha az ember ennel egy fokkal szinvonalasabb tarsasagba keru, pl egy kepzettebb melohelyre, akkor nincs ilyen.
Kiveve persze a tok jogos panaszokat a bunozo elemek jelenleterol. Megjegyzem, hogy egy rakas muslim brotherhood-os, meg egyeb szelsoseges figura, akiknek kitettek a szuret arab orszagokbol, a szelsoseges nezeteik miatt, a UK-ben el "menekultkent", segelyen. Es orditoznak a mecseteikben a nyugat romlasarol, mikozben kapjak a szocialis tamogatasokat. Hogy mire fel, azt fel nem foghatom.
Na szerintem ezekkel van a baj, es nem a 60-as evekben erkezett bevandorlokkal, azok mar beintegralodtak. (azok gyerekei orditoznak az angolokkal egyutt, hogy fucking polish)

váj mí 2012.12.16. 00:05:13

@mommmmo: Csak azt nem értem, miből gondolták, hogy lengyel vagy. Esetleg azt, hogy nem angol?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 00:09:15

@váj mí: semmi eselyed
eleve aloapbol tiltott a kupi es a madame szakma
csaxolok

váj mí 2012.12.16. 00:13:47

@hagyma: Ahhoz képest tele van kurvával ...

mommmmo 2012.12.16. 00:24:08

@váj mí: nagyon szlavos a kulsom... A holland baratom meg is jegyezte viccesen, hogy hitler idejen tuti kinyirnak mint alsobb rendu fajt, az arcberendezesem alapjan.
Es altalaban mindenki belovi hogy kelet europai, ezek a sracok meg 50 meterrol is megtettek, ami tenyleg figyelemremelto.
De szerintem inkabb mondjak hogy fucking polish, minthogy ugy nezzek ki mint egy atlag angol.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 00:39:37

@váj mí: enyhe tulzas, de legalabb nem intezmenyisitik

váj mí 2012.12.16. 00:44:52

@mommmmo: Északi szláv vagy déli szláv? ;)

mommmmo 2012.12.16. 00:49:07

Hm.... Szerintem leginkabb ugy nezek ki, mint egy szlovak. Biztos van is bennem tot ver eszak magyarorszagikent:) persze azert annyira nem agyasok az angol csovesek hogy ezt igy belojek, a szlav az csak marad fuckingpolish:)

váj mí 2012.12.16. 00:54:22

@hagyma: Ó, nem csak éppen félrenéznek. Mennyivel egyszerűbb, mint ellenőrizni. Ja, meg gyártják a gagyi prettywomaneket....
Mondd, te teljesen hülye vagy? Ja, igen. Mennyivel faszább, ha a lányok egy része az utcán melózik, más része a hotelekben próbál meg úgy tenni, mintha vendég lenne. De a személyzet kiszúrja, mindig kiszúrja. Lehet, hogy te éppen nem.

váj mí 2012.12.16. 00:55:21

@mommmmo: Hát, abból van a legtöbb ;)

2012.12.16. 01:19:21

@hagyma: Miért nem indítasz egy olyan blogot, ahol összegyűlhetnétek és együtt imádnátok az Egyesült Államokat?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 02:10:20

@Callidus: Azt a 20 evnyi tamogatast a szulei es a csaladja is rakta bele. Fel kellene fogni, hogy olyan, mint allami tamogatas, valojaban nincs. Azt az adofizetok tamogatjak, tobbek kozt a gyerekek szulei is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 03:13:41

@váj mí: itt nem dolgozik senki az utcan
a nyugati partot nem ismerem
de itt utcan???
muhhaha
senkmi nem nez felre
5 perc es sitten van
sot szoktak azert- pl floridaban lattam- neha esetleg kitenni megis lanyokat, nem ugy mint otthon, tehat rovidnadragban es csizmaban, de azert erezheto szandekkal, azutan ha leszolitod, akkor kattan a bilincs:), mert eppen rendor
nem, koszonjuk jol elvagyunk bordelyok nelkul, mag akkoris ha termeszetesen itt is vannak kurvak
ami mukodik, az az internet, ott barki kereshet "baratot..".
az nem tilos
@Philosoraptor:
miert is kellene? nem ertem
az hogy nekem megfelel es szeretek itt elni, azert rajongo blogot egy orszagnak nem nyitok
legalabb ennyire szeretem magyarorszagot is amugy
csak itt nekem jobb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 03:25:00

@tildy:): Te mindig a munkatarsaidat kerdezed meg / lasd Nju York/
nincsenek sajat tapasztalataid
pont egy bangladesi velemenye erdekel?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 03:26:45

@váj mí: amugy meg nincs is tokod
csaxolok
allitolag ugye, mert ki tudja

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.16. 10:38:02

@ByA:
Nem "rágalmazok", csak egyes tényekböl extrapolálok.
Egyébként hagylak.

Eino81 2012.12.16. 11:02:18

@Mirjam2: A felháborodásom részben a magyar helyzet miatt, részben az "elveszik a munkánk"-féle brit hozzáállás miatt van. Élnék én is szívesen ilyen társadalomban, nem vitás, de ha tehetem, dolgoznék inkább. Szeretem Angliát, pontosabban Nagy-Britanniát, és csalódnom kell néha, amikor ilyenfokú lustaságot látok.

Nescafé 2012.12.16. 11:07:31

Nagyon jó a post, a videók szuperek, tökéletesen mérlegre teszik a dolgokat. A Margaret nevű hölgynek van igaza, hogy beszélni kell a bevándorlásról, mert a britek egy része nyilván nem látja a különbséget a dolgozni akaró kelet-európai és a segélyen élni akaró egyéb bevándorlók között. A másik hölgy a presszóban szintén jól látja, hogy a briteknek is el kell gondolkodniuk azon, hogy amíg nekik a McDonalds a lecsúszás jele, addig nekünk ugródeszka. A probléma valós, kérdés, hogy hogy oldják meg, főleg ami a tényleges politikai menekülteket illeti, akiknek nem nagyon van más választásuk, mint a UK, akármi legyen is ott (lsd. az egyik videót). Nagyon szeretném látni az utolsó videó második részét. Honnan lehetne megszerezni?

padlas 2012.12.16. 11:09:02

@Könnyen elkaptuk, uram!: én ezt nem értem. Azt írod, hogy tax benefit, meg tax credit, akkor ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy megkapd, adózni kell, nem? Magyarul az illető nem a szociális ellátórendszeren lóg, hanem a saját fizetéséből él, csak éppen kevesebbet adózik le belőle, mint a többet keresők, nem? Magyarán nekem úgy tűnik, hogy egyszerűen egy progresszív adórendszer elemeit sorolod fel, rosszul látom?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 11:22:48

@hagyma: bocs nem fogok odamenni az utcan vadidegenekhez, megkerdezni bevandorlokent, hogy mit gondol a bevandorlokrol.

A masik meg, hogy reggel 9-kor elindulok itthonrol este 7 utan hazaesek, szerinted kit kerdezzek meg?
Hallom amit hallok ( az utcan es a teveben) kerdezem akit kerdezek.

padlas 2012.12.16. 11:25:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: ja és ezzel kapcsolatosan, akkor ezek a kedvezmények gondolom csak azokra vonatkoznak, akik kapnak munkavállalási engedélyt. Magyarul az EU állampolgár bevándorlókra, meg azokra, a nem-EU állampolgár bevándorlókra, akik teljesítik az egyéb követelményeket, nem? Tehát pl egy marokkóinak először át kell jutni a letelepedési engedély, munkavállalási engedély szűrőn, aztán találnia kell munkát, és aztán lesz jogosult minderre. Jól értem?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 11:27:21

@tildy:): Sajat tapasztalatnak ennyi epp megteszi. Illetve egyszer, pont egy ilyen temaval kapcsolatban forumoztam angol oldalon, ott kifejtettem , hogy nem ertem, miert baj az orszagnak, ha ntanult , okos, rendes adofizeto emberek jonnek ide, vegulis felvetelinel a nem anyanyelvi tudas miatt hatranyban is vagyok, de egyebkent szerintem jo dolog, hogy alapbol a szaktudast nezik... Kaptam ilyet is olyat is. Egy haromgyerekes munkanelkuli mernok irt ram, hogy "orul" hogy elveszem a munkajat. Tehat erzem en, hogy van itt bevandorloellenesseg, sot mitobb, valamennyire en is az vagyok, ha azt latom, nem veszik fel az itteni kulturat, nagyon kirinak a britek kozul. Romaban mint a romaiak, igy kellene ugye...De ha nekem nem lehet a bankba teljes fejet fedo bukosisakkal bemenni, akkor szvsz o se tehesse meg, hogy nindzsalanykent csak ugy bemehessen. Vallas ide vagy oda.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 11:30:57

@padlas: EU-bol jovok emlekeim szerint alapbol jogosultak benefitekre. Itt egy korabbi kritikus daily mail cikk: www.dailymail.co.uk/news/article-1380204/Bar-benefits-lifted-East-European-migrants-able-claim-250-week.html

Eu-n kivuliek nem.

padlas 2012.12.16. 11:32:21

@váj mí: itt Hollandiában is azt tapasztalom, hogy a kelet-európai bevándorlókat elsősorban a lengyelekkel azonosítják, gondolom azért, mert ők vannak a legtöbben. A spanyoloknál vagy olaszoknál lehet, hogy előbb gondolnák románnak mint lengyelnek, mert ott meg az jellemzőbb, ha jól tudom.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 11:35:28

@padlas: council tax credit : kedvezmenyt kapsz a council taxbol, council taxot akkor is fizetned kell, ha nincs munkad.
Van meg JSA ( jobseeker Allowance) , a housing benefit , van a working tax credit ( ezt akkor kapod, ha keveset keresel ) , child benefit, stb...

Ha akkor megigenylem nekunk a benefitet, amikor 3 hetig nem volt munkam, akkor JSA lett volna kb 270 fejenkent, a Housing kb 600, es a council taxra kaptunk volna 100 font kedvezmenyt kb... Magyaran ketten 1200 fontot kaptunk volna az allamtol.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.12.16. 11:38:51

@Mirjam2:

Érdekes, ez tegnap, pont az itt (a blogon) tapasztaltak kapcsán át is villant rajtam, de nagyon időhiánnyal küszködök. És eleve afféle bűnözés magammal szemben az ilyen beírásozás is, mert úgy szokott lenni, hogy elcsábulok egy gondolatra, aztán soha nincs vége. Igyekszek általában aki megszólít válaszolni, de egyre idegesebbé tesz, egyrészt, hogy mást kellene csinálnom, másrészt a nem ritka, esetenként szándékos fafejűság is, azután már nincs türelmem a mellütéseimet sem rendesen javítani. Ez eléggé látható volt. Úgyhogy ha szerintem éerdekeset is tudnék írni, més megközelítésben mint a legtöbb itteni, jobb, ha lemondok róla. Túl sok időmbe idegeskedésbe kerülne. Semmi kedvem elmondani a tapasztalataimat a normális beírók mellett egy jó adag eleve beteg lelkületűnek, aki csak egyre vár, hogy bármi áron bárkibe beleakaszkodhasson. Nem, jobban járok ha dolgozok, de még akkor is ha olvasok, vagy éppen csak tünődök a levegőbe. Komolyan ha volna egy mód, hogy úgy kilépjek az Inda-hu-ból, hogy soha többé nem tudok újra regisztrálni, megtenném, hogy pillanatnyi gyöngeség esetén amire sajnos túl sok nálam a példa (jellem hiba?), hagyjam magam elcsábítani és az esetek elsöprő többségében komoly frusztráció közepette bánjam meg. De kösz a jószándékú gondolatért.

2012.12.16. 11:41:12

@padlas: Azt hiszem, Tildy válaszolt neked. A szakmája.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 11:56:55

@váj mí: errol jut eszembe, hogy a a wetminsteri council be akarja tiltania veres, nem atsult burgereket , mert veszelyes korokozok lehetnek benne.
Elolvastam ezzel kapcsolatban a cikket, mivel alapbol en is amellett voltam, hogy jobb az atsutve, biztonsagosabb is meg minden, hogy mennyire szabad ez az orszag, mjdnem az osszes ember velemenye az volt, hogy felnottek, el tudjak donteni, hogy bevallaljak-e ezt a kockazatot , es hadd ok donthessenek, ne a council.

USA-ban meg mi lenne, atmesz gyalog az uton, mar akkor gyanus elem vagy. Ez nem szabadsag.

padlas 2012.12.16. 12:01:24

@tildy:): köszi a sok infót! Akkor ha jól értem, két dolog van: adókedvezmények, amiknek ugye feltétele, hogy adózz, tehát nem lehet csak a szociális ellátórendszeren lógni. Ezek a tax benefit, child tax benefit, tax credit, child tax credit, council tax credit, work tax credit (ezeket most az alapján írom, hogy ti milyen tételeket soroltatok fel, lehet hogy van ami dupla vagy nem pontos). És van pár másik amit mondtatok, a housing benefit és a munkanélküli segély. A munkanélküli segélynek gondolom az a feltétele, hogy EU állampolgár legyél, és előtte EU tagállamban legyen munkaviszonyod, legalábbis nekem ez tűnik logikusnak. Az is meglepne, ha a mértéke nem a korábbi fizetésedhez lenne kötve, tehát ha valaki alacsony bért kapott előtte máshol, akkor itt alacsony segélyt fog kapni gondolom. Tildy, ha te ezzel foglalkozol, mondhatnál erről valamit, elég kíváncsivá tettél. Meg a housing benefit is érdekelne, hogy működik, pl tutira kapsz lakást? Nincs hiány? Mert itt Hollandiában a lakáshelyzet nagyon faramuci, érdekelne, máshol hogy oldják meg. Jó, mondjuk én az amszterdami szitut látom, lehet, hogy kisvárosban más, de itt nagyon nehezen lehet lakáshoz jutni, és mire bevándorlóként hozzájutsz, nem valószínű, hogy jogosult leszel a lakástámogatásra, mert a küszöb felett vagy már - szóval itt inkább az "őslakosok" profitálnak a rendszerből.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 12:04:16

@Eino81: Jobseeker allowance 25 ev alatt emlekeim szerint 6 honap, amugy 18 , ha paroddal vagy es kevesebbet keres 16 ezer fontnal/ev, de inkabb nezd meg ezt:

www.gov.uk/jobseekers-allowance/overview
www.dialdoncaster.co.uk/information/benefit-sheets/2328-job-seekers-allowance

A tobbi :
child benefit olyan , mint otthon a csaladi potlek
housing benefit : erre emlekeim szerint nincs idobeli limit
working tax credit : penzbeli limit van idobeli nincs
council tax benefit: penzbeli limit, idobeli nincs.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 12:19:05

@padlas: rosszul erted. a fentiek kozul a work tax credithez kell , hogy mindenkepp legyen melod.

a sima tax creditet siman huzd ki, az a gyujtoneve a child es a working tax creditnek.

amugy: Working Tax Credit

Working Tax Credit is based on the hours you work and get paid for, or expect to be paid for. You can claim whether you're an employee or a self-employed person. But unpaid work doesn't count for Working Tax Credit.

What counts as work for Working Tax Credit?
Child Tax Credit

Child Tax Credit is paid to you if you are responsible for at least one child or young person who normally lives with you. You don't have to be working to claim Child Tax Credit.

Programozo vagyok, nem tudok ezekrol a dolgokrol tobbet mondani, nem tudom miert aggatta itt ram valaki, hogy ezzel foglalkozom.

Ellenben nyitott vagyoka vilagra, es szeretem ha van b-terv, ergo szeretek tisztaban lenni azzal, ha nagyon beutne az a bizonyos, lenne-e lehetosegunk maradni, vagy menni kene haza. Ezert amikor olyan helyzetben voltam, hogy majd egy honapig nem volt bevetelem, utanajartam a dolgoknak. Nem vettem fel semennyi benefitet, de szetneztem.

Housing benefit eleg egyszeruen mukodik: ha alberletben laksz, akkor a lakber bizonyos reszet ( van ahol egeszet) kifizetik neked. Par napja volt bbc-n talan egy kisfilm arrol, amikor a bank vitte a lakast. Hat itt nem sz.roznak, zarcsere, idore ki kell koltozni, aztan vagy kap az ember szallast valahola counciltol, vagy nem. Volt egy olyan csalad, ahol vagy 3-4 gyerek mellett csinaltak meg ezt a csaladdal, megkeresem a videot, hatha meglelem valahol. Szomoru de erdekes is volt egyben.

Jahm a housing benefitre is van keresetbeli limit.

Ami meg itt nagyon megy : council lakasok. kb 300 -400 fontert 3 szobas lakast kapnak. Igaz varolista van, meg elegge behataroltak a lehetosegek ( gyerekkel/gyerek nelkul, hany szoba lehet) Na most ilyen aron max szobat kapsz, vagy meg azt sem Londonban.

Aztan van a housing association, ez kb a magyar fecskehaz rendszernek felel meg: meg van adva, mekkora keresetednek ( nalunk ehhez a lakashoz min. 27900 kellett) kell minimum lennie , akkor kaphatod meg. A felso hatar az osszbevetelre £60,000. Ilyen lakasban lakunk mi is, a piaci arnal kb 20%-al olcsobban bereljuk a lakast. Tehat ez a lakas 1000 font lenne, neunk 800at kell fizetni. Ezzel a rendszerrel egyreszt a public sectorban dolgozokat, masreszt a fiatal, adofizeto reteget tamogatjak, hogy azokbola ketszaz fontokbol tudjon felrerakni, es kesobb onerokent lerakni vasarlashoz.

@Könnyen elkaptuk, uram!: szakmam? Programozo vagyok. Hobbibol probalok embereknek segiteni, de nem foglalkozom benefitekkel.

nigara 2012.12.16. 13:55:50

@tildy:): "Aztan van a housing association, ez kb a magyar fecskehaz rendszernek felel meg... Ilyen lakasban lakunk mi is, a piaci arnal kb 20%-al olcsobban bereljuk a lakast...Ezzel a rendszerrel egyreszt a public sectorban dolgozokat, masreszt a fiatal, adofizeto reteget tamogatjak"

Akkor ez azt jelenti, hogy az adott lakásokba pályázol (?), ami erre van kijelölve?
vagy bérelsz valamit, és arra megigényled a kedvezményt?

Ezek a feltételek: public sector, fiatalok? Erre akkor van valami feltételrendszer, amiből kiderül, hogy kinek járhat?

Amúgy tényleg nagyon tájékozott vagy :)

padlas 2012.12.16. 15:05:26

@tildy:): értem, köszi, engem a neve tévesztett meg a gyerektámogatásnak (hogy benne volt a tax szó), de ezek szerint akkor ez úgy működik, mint otthon a családi pótlék, nem úgy, mint a családi adókedvezmény.

Amúgy tényleg nagyon tájékozott vagy, sok érdekes dolgot írtál, nekem eszembe se jutott például, hogy a munkanélküli segély járhat EU állampolgárnak akkor is, ha frissen érkezett az országba. Majd lehet, utánanézek ennek, hogy megy Hollandiában, talán itt is lehet akkor. Mondjuk nekem mindegy mert én már itt dolgozom egy ideje, de nem árt tudni, mi vonatkozik az esetleges újonnan érkezőkre.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 15:24:03

@nigara: ezek housing association cegek, amelyeknek vannak lakasaik, arra palyaznak az emberek. ( Tobben is.) Elso korben public sectorban dolgozoknak van fenntartva, tehat ok kvazi prioritast elveznek, de ezenkivul barki ( aki brit, vagy eu-s allampolgar, vagy ILR-je van) lehet, de a feltetel, hogy az osszbevetel ne erje el a £60,000 fontot, es NE LEGYEN SAJAT LAKASOD. Sehol. Se Magyarorszagon, se itt, se mashol.
Illetve most mar emeltek,1-2 szobas lakas eseten 64,300-ra, 3 szobas eseten £77,200-ra a limitet, nekunk meg 60 volt, mikor jelentkeztunk, es megkaptuk a lakast.

Tudni kell, hogy ezek tobbnyire uj epitesu lakasok, jo hoszigetelessel ( pl. dec kozepe van, es nem kell futeni!)
Bovebben a londoni housing associationrol itt: www.firststepslondon.org/eligibility.asp

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.16. 15:26:09

@nigara: azert fiatalokat mondtam - persze idosebbek is igenyelhetik- mert kvazi az elso lakashoz jutast tamogatjak. BErlesi vagy veteli lehetoseg is van. Nekunk berlet van. Egyelore.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.16. 19:40:43

@padlas:

Hollandiában jogosult vagy segélyre, ha
a. az elmúlt asszem 4 évböl 3-at dolgoztál
b. a magyarországi ( és egyéb EU-s ) munkaviszony beleszámít, még akkor is, ha M.o a munkaviszont pillanataban nem volt az EU tagja

A segély idötartama : (2012 - 1998) db hónap jár azon évek után, amikor volt munkaviszonyod

c. Egy év munkkaviszonyban eltöltott évnek számít, ha legalább 54 napot dolgoztál
d. A segély maximuma nettó kb 1800 EUR. A legutoljára keresett munkjabéred 70%-a, EUR166/nap -ban maximálva

2014töl változni fog : a segélyt max 2 évig kaphatod, az elsö évben az említett 70%, a második évben a minimálbér ( jelenleg kb 1300 eur ) 70%-a.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.12.16. 19:43:05

@tildy:):
a 77kgbp, az fejenkénti vagy átlagos keresetet jelent ? Bónusz (nem garantált) beleszámít ?

xylon 2012.12.16. 22:28:13

@Scaramella va alla guerra: ketten egyutt, bonusz beleszamit. es brutto

Taxomükke (UK) 2012.12.16. 22:46:59

@tildy:): Igen, housing benefitre pont ezért nem pályáztunk mi sem, mert otthon van házunk... A tax creditet megkaptuk, nem keveset kellett rá várni, viszont visszamenőlegesen kifizették. A child benefitet rettenetesen el tudják húzni, legalábbis én ezt tapasztalom.

mommmmo 2012.12.16. 23:54:13

Amugy nekem a youtube~os videokbol sem igazan jott le, hogy utalnak a bevandorlokat... Mondjuk az utolso elotti az a menekultekre vonatkozott foleg, es az szamomra is nonszensz, ahogy a menekulteket kezelik..

Az meg teny, hogy a szigetek tulzsufoltak, tagadhatatlan. Ezek az allitasok osszehasonlithatatlanok azzal az "idegenekkel" szembeni irracionalis negativitassal, ami kis hazankra jellemzo. Nem tudom, a posztiro hol tudott itt parhuzamot vonni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.17. 00:57:51

@Scaramella va alla guerra: par eseten ket ember, egyedulallonal egy ember. ( mert egyedulallo is berelhet/vehet igy) .Es bonusz beleszamit, brutto, ahogy xylon irta.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.17. 02:30:09

micsoda barom, egymásnak ellentmondó szövegek a posztban. egyfelől leírja, hogy egyesek szerint káros a gazdaságnak a sok bevándorló, másfelől, hogy azonnal kapni munkát és tömve a job centerek. plusz hogy a britek nem vállalnak el akármit. akkor meg is oldottuk a problémát

2012.12.17. 08:52:03

@tildy:): Bocs, kevertelek valakivel.

2012.12.17. 08:57:07

@padlas: Angliában is lakáshiány van, bár gondolom, ez a helyi önkormányzattól is függ. Mostanában valamiért kevesebbet építenek.
Sorbanállás van, pontokat kapsz, mindenféle szempont alapján. Aztán "bid"-elhetsz, és vagy nyersz, vagy nem. Ez csupán attól függ, neked volt-e több pontszámod.

nigara 2012.12.17. 09:09:22

@tildy:): köszi :)
Azt hogyan bizonyítottad, hogy nincs lakásod? :)
mert ez elég kacifántosnak tűnik...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.17. 13:57:28

@nigara: jo kerdes. Nekunk tenyleg nem volt, meg amugy sem hazudnek ilyenben.

nigara 2012.12.17. 13:59:21

@tildy:): nem úgy értem :) hanem milyen papírral kellett bizonyítani? vagy bemondásra? :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.17. 14:08:02

@nigara: erre irtam, jo kerdes. Tolunk nem kertek semmilyen otthoni/itteni papirt, elhittek bemondasra. MArmint neten jelentkeztunk, lehet utananeztek Magyarorszagon, fene tudja. Nem hinnem.

dennisthemenace 2012.12.18. 08:13:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hat, nem tudom, merre jarkalsz, en gombamodra szaporodo uj hazakat latok mindenutt...

go diamond 2012.12.18. 14:40:54

dehogy utálják a bevándorlókat :)) vagy mégis?
a recept:
megtanulsz korrektul angol nyelvet :)
leveszed a turbánt..
alkalmazkodsz az új befogadó országod kultúrájához
nem segélyen élsz,ha nem te is leteszed az asztalra amit a brittek ( ne gyere nekem azzal, hogy ők se dolgoznak, megteheti az ő országa)
nem siránkozol, h milyen szar ..lehet haza húzni...

PannonBoy 2012.12.27. 19:58:32

Kétfajta bevándorló van:
Az egyik, akik általában alacsony képzettségűek, ilyen munkát is vállalnak, a többi kultúrától elszigetelődnek, szegregálódnak, csak a saját népcsoportjukkal érintkeznek. Nekik ez így jó, nem akarnak változtatni, nem akarnak beilleszkedni sem, és a jobb anyagi körülmények sem motiválóak számukra.
A másik csoport a magasan kvalifikáltak csoportja, akik ebben is dolgoznak, könnyebben adaptálják az új ismereteket, motiváltak, és előbb-utóbb a kultúrát is a magukévá teszik, vagyis az asszimiláció tökéletesen lezajlik.
Míg az első csoportot kifejezetten utálja minden társadalom, a második csoport kimondottan kívánatos és értékteremtő.

Frizuravarjú 2012.12.28. 09:51:43

@PannonBoy: Utálni lehet. Meg elvégezni helyettük az alja munkát.
Ja?!

szerpiko 2013.01.11. 11:08:45

Ha valaki tervekkel, céllal megy ki, teljesen mindegy, hogy beszól neki valaki vagy sem. Már többször voltam a UK-ben. Vissza fogok menni megint, mert ott van egy bizonyos dolognak olyan oktatása, ami nekem megéri a migrációt! (nyilván dolgozni is kell majd mellette)

Nagyon-nagyon nem érdekel, hogy mit szólnak ehhez a brittek! Tudatosan kell élni, minél jobban megalapozni az önbecsülésed, fogat pedig összeszorítani ha nehézzé válik az élet...

de ez mindenhol így van a világban.

Akik fennakadnak a begyógyult, lúzer és LUSTA brittek (nagy tisztelet az angolok másik felének) sírásán, azok sztem neki se induljanak!

filo3333 2013.01.12. 13:12:09

Viszonylagosan utannaolvastam a temaban:

Europaiak, de nem angolok:
Sztem abban igazuk van a gorogoknek spanyoloknak, magyaroknak stb., hogy az EU vezeto orszagai tonkretettek ezeket az orszagokat, viszonylag keves erdemi eredmenyt erve el.
A novekedes hitelbol volt joreszt allva, foleg gazdasagi spekulacio allt a hatterben es sorolhatnam.

Az angolok az 50-es evekben, a vilaghaboru utanni evekben munkaerobevandorlast osztonoztek, de nem europabol, hanem minden honnan, hogy minel olcsobb legyen. Ha Europabol potoltak volna a hianyt, akkor nem kellene baby boomtol tartani,
meg tulnepesedestol. Viszont akik mar 50 eve az orszagban vannak, azok egy uj EU nyitassal szemben sokkal elorebb vannak.

Igy alapvetoen azt latom, hogy eloszor mindenkeppen az azsiai bevandorlast kellene csokkenteni, mert egy keleteuropai valljuk be azert nem megy le akarhova, csak ideig oraig, egy szinte menekult meg ugye barmire kepes. Van egy szint, ahol en nem maradnek Angliaban, es meg se fordult volna a fejemben, hogy kijojjek ezt latni kell. Anglia ott rontotta el 2004-ben, hogy masok elott nyitotta meg az EU-s hatarokat, igy EU-bol is a neptomegeknek nem sok valasztasuk maradt. Nemetorszag pl. nem tudta kicsit sem tehermentesiteni a piacot, most mar fogja, a legujabb szamok szerint visszaesett az europai bevandorlas, persze meg nem erzekelheto modon.

Ne felejtsuk el, hogy csak az utolso evben tobben erkeztek EU-n kivulrol, mint EU-n belulrol. Horvatorszag nevetseges, de Torokorszagtol igenis tarthatnak az Angolok.

Sztem Angliaban jogos a felelem, hogy egy ido utan a rendszer nagyjabol ugy fog osszedolni, mint nallunk ahogy a devizahitelek bedoltek. (nem akarok hasonlatot mondani, de nagyjabol ugyanaz jatszodott le az evek alatt, es van egy kis osztonzo, hogy Mo-rol elmennek az emberek ilyen teren)

Anglia sztem hasonlit egy olyan dologra, ahogy a bekat fozik.

Ha gazdasagi oldalrol nezzuk a dolgot, akkor azt hozza kell tenni, hogy ez az egesz a nagyon gazdagoknak kedvez. Nagyon olcso boseges munkaero, lehet valogatni, mint tul jo buzatermesnel a szemek kozott.

Az, ahogy szerintem megkozelitik az egeszet ebben a blogban, eleg szentimentalis. Meg mindig nem igazan ertik, hogy mik is a fo okozok, csak keresgelnek.

Azt nem merik beismerni, hogy igenis a nemetek, angolok, franciak kiszipolyoztak a tobbieket, es az az elony, amit anno mi lattunk az EU-ban, azt mar mindenki kezdene megtiltani. (Svajc is) Szerencsere hetkoznapi teren kevesse latszik, hogy egy angol elutasito lenne velem.

Ez nem feltetlenul Anglia valsaga, hanem az EU valsaga.
Az nem megoldas, hogy Anglia bezarja a kapuit, es csak addig voltunk jok, amig ki nem szipolyoztak a cegeik, jogi kiskapukat keresve a foglalkoztatasban.

Egyebbkent nekem egy pont ilyen tipusu problemam volt otthon, ami a vegso loketet megadta. Egy befejezetlen per utan ugy gondoltam, hogy most izeljek el 2-3 evet pereskedesre, ahol a kimenetel a korrupt ugyvedek miatt nem feltetlenul evidens. (talalkoztam egyel, amikor gyanut fogtam, nem oltem tobb penzt a dologba, viszonylag olcson megusztam), vagy 3-4 ev alatt olyan megtakaritast erjek el, hogy az egesz hatralevo eletembol ezeket az elemeket kizarhatom. (nekem pontos grafikonjaim vannak, mint akartam elerni Londonban)

Persze egy olyan vilagban, ahol a "referenciak" fontosak, sajat hibamon kivul kezdhetek mindent elorol, bemocskoltak a nevemet. Pont egy angol cegnel, ugy hogy 13 evet mar beleoltem elotte a szakmaba. Arrol persze hallgatnak, hogy nem fizettek ki megfeleloen (tobb millio), es az utobbi evek karait is irhatom a szamlara. (elotte voltam munkanelkuli, valamit el kellett vallalni, ezt hoztam mint koloncot otthonrol) Es, ha mar egyik helyen ez megvolt, a masik helyen hiaba probalnal egy kicsit is elorelepni,
mar az elso alapjan itelnek, igy eveket kell varni, mig a godorbol kikerulsz.

Hogy kerulhet ki Anglia a godorbol ki olcsobban, ha tamogatja azon EU-s orszagok munkaeropiaci fellenduleset, vagy egyszeruen csak "raszol" a cegeire, hogy kicsit nagyobb megbecsulest ezekben az orszagokban!

A magyar piac azert szanalmas jelenleg, mert bar versenykepesek vagyunk. (Export/import kulonseg eleg eros aktivumban), de az idejovo kulfoldi cegek csak azt latjak, hogy fele/harmad akkora fizetest adnak, ami az egesz atlagberre kihat. (minek fizessen tobbet egy magyar munkaltato)

Amikor ki akarjak zarni vagy korlatozni az EU-bol jovo munkavallalok szamat, ebben is kemeny erdekek huzodnak:

Azok a cegek, akik Mo-n es angliaban is foglalkoztatok, termeszetesen azt szeretnek, hogy a berbeli kulonbsegek megmaradjanak, igy Mo-n sokkal olcsobban tudjanak foglalkoztatni embereket. Az termeszetesen mar nem tettszik nekik, ha a munkaero elvandorol, es a CV az angliai irodaba pottyan.

Ha az EU-ban a vezeto hatalmak ezt nem oldjak meg surgosen, akkor igenis Anglia siman osszedolhet. Nem 77millios orszagot valoszinusitenek 2050-re, ha legalabb az azsiaiakat, afrikaiakat nem allitjak meg, hanem ugy 100-ast, de akkor mar az Europaiak is ki lennenek szoritva a munkaeropiacrol, mar nekik sem erne meg, nemhogy a briteknek.

Ki a nativ brit? Sztem a britek megszivjak azt, hogy tobb szaz even keresztul fosztogattak a vilagban. A migracioban a nyelv meghatarozo, es azert az angol a vilagnyelv.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.01.12. 14:17:56

Van mar bevandorlasi limit. Eu-n kivul erkezokre 21000 fo, vagy legalabb 35 ezer font /ev bevetel. Emlekeim szerint mar bevezettek.

proprorporporpo 2013.03.26. 12:27:36

Nekem Brüsszel sokkal megdöbbentőbb volt, ahol a lakosság negyede muszlim. Európa fővárosa? :D

"Muslim background account for 25.5% of Brussels' population"

forrás: wikipédia + megdöbbentő rácsodálkozás amikor voltam egy ideig

Edentol Nyugatra 2013.04.19. 14:41:06

@váj mí: igazad van. En 7 eve elek Angliaban, es en is ugy latom, hogy az also-kozep feher angol reteg nem szeret, nem akar dolgozni, veluk vannak tele a Jobcenter-ek es a segelyoszto irodak. A masik nagy nem dolgozo reteg a sotet boruek: ide a frissen bevandorolt/menekult afrikaiak es a bar itt szuletett masodik vagy tobb generacios afrikaiak tartoznak.
Es sajnos harmadikkent elkezdtek felzarkozni a segely osztashoz a kelet europaiak is.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása