oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. november 19. 06:53,  Megtapasztalni az élet minden oldalát 274 komment

2012. november 19. 06:53 Határátkelő

Megtapasztalni az élet minden oldalát

Egy nyughatatlan, állandóan kereső ember írta a mai posztot, aki élt már Londonban, Madridban, aztán hazahúzta a szíve Magyarországra, de kis idő múltán megint felkerekedett. P.A. történetét igazán jól talán a következő mondata foglalja össze: „próbálok a jelenben élni, és amikor csak tudok, hazamegyek, hogy tápláljam a lelkemet is, nem csak a zsebemet".

reptér check in_2.jpg

„Magyar vagyok, 26 éves, egyedülálló lány. Mondhatnám, hogy nő, de nem látom a határvonalat, ami ezt a kettőt elválasztja. Ember vagyok és nőnemű. fehér, Magyarországon születtem, az apukám felmenőit Szlovákiából deportálták kb. 100 évvel ezelőtt.

Vidéken nőttem fel Pesttől nem messze, egy nagyon szép kis városban. Nagyon jó nevelést kaptam, eleinte szegények voltunk, később édesapám cégének köszönhetően jobb életünk lett. Soha nem volt milliós kocsink vagy nagy tévénk és nem jártunk külföldre nyaralni, pedig megtehettük volna. Két testérem van, mindketten lányok és épp boldog életüket élik Magyarországon.

Én 19 évesen eljöttem otthonról, Londonba költöztem, amikor befejeztem a gimnáziumot. Ennek már hét éve. Nincs végzettségem, de már nagyon sokféle munkám volt.

Mindig hazahúzott a szívem

Többször hazaköltöztem, éltem Madridban, körbeutaztam a világot, minden pénzemet erre költöttem. Szerencsém volt mindig, valószínűleg azért is, mert soha nem félelemmel indultam el sehova, inkább bizakodással. Nem a pénz vezérelt, csak látni akartam a világot. Sokat segítettek a szüleim, ezért is tudtam ennyi helyre elmenni.

De akárhol voltam, bármit csináltam, mindig hazahúzott a szívem. Körülbelül négyszer költöztem úgy haza, hogy maradok és elkezdek egy új életet otthon. Főleg a családom hiányzott és a természet.

London elég nehéz város, még így is, hogy már ismerem minden szegletét. Mindenhol ahova mentem sikerült beilleszkednem, kaptam jó munkát és élhettem volna boldogan. Sajnos ez nem volt elég.

Az életet szeretem

Nem az az ember vagyok, aki el tudja képzelni, hogy 50 évig ugyanabban az országban éljen. Én csak nem vagyok ilyen. Főleg egyedül utaztam, voltam Indiában kétszer, második alkalommal 3 hónapot töltöttem el ott, szintén egyedül. Az az érdekes, hogy belül tudom, bárhova elmehetnék és bármit csinálhatnék. Szeretnek az emberek, én meg az életet szeretem.

Amikor Madridba költöztem angolt tanítottam egy nagy cégnek és 22 eurót kerestem óránként. Mégis, 4 hónap után menekültem haza, mert úgy éreztem lehet bármennyi pénzem az nem fog boldoggá tenni, mert a családom nélkül semmi nem vagyok. Csak sodródom az árral egyedül és nem tudom megosztani azt a sok szépet, amit látok, érzek.

Úgy éreztem, be vagyok zárva

Rengeteg barátom van mindenhol a világban, a legjobb helyeken ettem, ittam, buliztam, a legszebb tengerpartokon jártam, aludtam 5 csillagos hotelban és a híd alatt is, volt, amikor 3 milliós kocsim volt, de sokszor volt, hogy nem volt mit ennem. Kérhettem volna bármikor, de nem akartam. Meg akartam tapasztalni minden oldalát az életnek.

Két éve hazaköltöztem, vettem egy lakást Pesten, kaptam egy munkát, ami jól fizetett, volt kocsim és elkezdtem egyetemre járni. Három hónapig tartott. Úgy éreztem, elköteleztem magam egy olyan dolognak, ami igazán nem tesz boldoggá.

Ott ültem a gyönyörű lakásomban és úgy éreztem be vagyok zárva. Budapestre, Magyarországra, hogy ha most ezt végigcsinálom, már nem fordulhatok meg. Visszajöttem Londonba, azóta is itt vagyok.

Nem érzem magam teljesnek

Nem azért mert annyira szeretem, inkább azért mert itt mindenki utazó, itt megértenek az emberek. De itt sem érzem magam teljesnek. Nincs, akiről gondoskodhatok, akinek segíthetnék, ha rászorul. Soha nem akartam itt letelepedni, sokkal inkább vagyok természetjáró, mintsem városlakó.

Megértem azt, hogy az emberek elmennek otthonról, én is megtettem, nem is egyszer, de szerintem ez jó dolog, ha megtanulod, hogy mi mennyit ér. Soha nem fogok lemondani a hazámról, szeretem a magyar embereket, a gyönyörű vidékeket, a nyelvet.

Mindenki elkezdett mozogni az egész világban, felfedezni azt, amit csak a tévében láthatunk. Visszatérünk az igazi gyökereinkhez, a nomád élethez. Ahhoz hogy megismerjük magunkat, meg kell ismernünk a világot, ami körülvesz, ki kell próbálnunk mindent, hogy utána eldönthessük, mi az, ami a legjobbat hozza ki belőlünk.

Ne keseredjenek el

Én sem tudom mi lesz, hol fogok élni, lesz-e családom, és hol lesz, ha lesz. De próbálok a jelenben élni, és amikor csak tudok, hazamegyek, hogy tápláljam a lelkemet is, nem csak a zsebemet.

Nem vagyok gazdag, biciklivel járok dolgozni, minimálbért keresek, nem járok el inni, nem költök semmire. Inkább belső életet élek. Ez segített abban is, hogy megnyugodjak. Amíg van hova hazamenned, addig nincs semmi baj.

Kívánom mindenkinek, hogy találják meg a belső nyugalmukat, ébredjenek fel a világ szépségeire és ne keseredjenek el. Bárhol lehetünk is, az egyetlen dolog, ami életben tart minket, az a hozzátartozóink szeretete irántunk. Anélkül bárhova megyünk és bármit csinálunk, elveszettnek fogjuk érezni magunkat a világban."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország London Anglia Spanyolország Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr934913853

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kert születik, I. felvonás vége 2012.11.19. 12:32:23

Nem vesztünk el, csak egy kicsit leragadtunk a kertben. Megfogadtam, teljesítettem: a kert megásva, hogy szerénytelenkedjem egy kicsit, "Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen." . 2012. november 18. 13 óra 58 perc. Tapaszt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venator 2012.11.19. 07:18:53

Eat Pray Love? ;-)

Jo kis trollmagnes poszt.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2012.11.19. 07:34:57

A posztoló mindenhol jól érzi magát de leginkább útközben. Rácsodálkozik mind a külföldi mind az itthon hagyott értékekre. Talán egy világcégnél, aminek mindenhol van fiókja; kaphatna ezzel a képesítéssel állást; feltéve persze ha ez hiányzik neki és nem egy stabil kapcsolat és/vagy családalapítás.

Mindenesetre érdekes volt gondolatait olvasni még ha fanyalgó kommentek is várhatóak teszem azt a konkrétumok hiánya miatt.

GolyofogoToni 2012.11.19. 08:21:49

Irj P.A valahol, mint ha magamra ismertem az irasban, en gyalog akarom bejarni a Földet. Semmi elkötelezettseg, felfedezni a vilagot! ;)

legszebbferfi 2012.11.19. 08:39:27

Egy saját családban majd megtalálod a helyed és elmúlik ez az örök továbbállási kényszer is talán

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2012.11.19. 08:39:42

Ezzel a tipusú beálitottsággal eddig csak pasikat ismertem. :-) Érdekes volt most egy nőtől olvasni ezt az örökös kereső, kutató, mehetnékem-van de nem találom a sehol a helyem életformát. Kivánom a posztirónak hogy idővel hazataláljon, bárhol is legyen ez a haza.

Shebelle 2012.11.19. 08:52:32

Én is magamra ismertem egy kicsit a posztban. Így lett volna jó élni fiatalon, de akkor még nem lehetett...
Szerintem az eféle életet szinte minden fiatalnak kikéne próbálnia. Igen van akinek később nő be a feje lágya s van akinek sohasem :)
Kívánom h. a cikk írója találja meg azt, amit keres, mert addig nyughatatlan lesz, s állandóan mehetnékje is.Ami nem baj, amíg nincs család! Ismerek olyan embereket,akik a család rovására teszik ezt.
P.A. még fiatalka vagy s van még időd a "komolyabb" dolgokra. S az is meglehet, hogy örökifjú maradsz. Ha ez vagy te, hát legyen.
Boldog vagyok, hogy születnek ilyen posztok is a fórumon! Mert van aki gyáva az ilyen élethez, de talán lesznek akik bátorságot merítenek a szavaidból, s felvállalják! Nem vagyunk ugye egyformák, s így is szép lehet az fránya élet nem csak a un. megszokott tendenciát követve.

Shebelle 2012.11.19. 09:00:52

@ChristineK:
Én viszont sok ilyen hölgyet ismerek, de sajnos kevesen merik ezt felvállalni, mert a nő helye a világban ugye...., s a nem megszokott életstílus szemet szúrhat, s mit gondolnak majd az emberek....
egy ideig tűr, hűséges feleség, jó anya, aztán történik valami (depresszió, elmenekülés ne adj isten öngyilkosság stb.)és mindenki megdöbben. Pedig ha annak idején felmerte volna vállalni és nem élni úgy ahogy nem szeretne, akkor sokkal könnyebb lenne kevesebb könnyel, megbánással, fájdalommal, megbotránkozással, itéletttel stb. ,

GolyofogoToni 2012.11.19. 09:08:31

Ugyanugy fogalmazott ez a leany, mint ha en irtam volna, azokat a gondolatokat, erzelmeket irta le :)
Szerintem meg fiatalon kell atelni ezeket. En legalabbis meg csalad es komolyabb kapcsolat elött akarom körbejarni a Földet-gyalog. Ne utana, 30 fölött jusson eszembe, de jo lenne menni, latni, szabadon, kötöttsegek, stressz nelkül, amikor mar esetleg a gyerekekkel meg a feleseggel kellene foglalkozni ;)
Most kell megtapasztalni a vilagot, most akarok puceran szaladgalni Mexikoban Esmeraldat kergetve a tengerparton, az öserdöben boaval a seggemben futni makakokkal a nyakamban, megmaszni a Mount Everest-t, a Himalajat, Saolin papokkal kung-fuzni, Bora Boran merülni es függöagyon lazulni... Mikor, ha nem MOST? :))

01234567 2012.11.19. 09:29:04

Nőt még nem ismertem, aki ilyen. Egy kollégám mondása jut az eszembe: "Olyan vagy, mint a postai küldemény, amit feladtak, de nem érkezett meg..."

Frau Holle 2012.11.19. 09:33:13

Biztos hogy kívül van amit keresel, kedves posztoló? Nem lehet, hogy inkább belül?
Az utolsó bekezdés igazán tetszett.

Frau Holle 2012.11.19. 09:34:17

@GolyofogoToni: No, ha ez meglesz, kérek róla posztot! Fényképekkel, ha lehet. :-)

nigara 2012.11.19. 09:44:35

Igen, a kötöttségek tudnak fájni...

Van, akinek a keretek és a szabályok kellenek ahhoz, hogy jól érezze magát, mások meg világgá futnak ezek elől.
Nincs ezzel semmi baj, és nem korfüggő.
Ott és abban a helyzetben érzi jól magát a posztoló, amikor bármikor dönthet szabadon bármiről, nem függve semmitől.
Hasonlóan vagyok én is...

SilentDreams 2012.11.19. 09:56:05

Szeretem a függetlenséget és a változatosságot, de a posztoló úgy érzem 100x túltesz rajtam :)

Gimnázium után nekivágni rögtön, képzéttség nelkül.... Na én ezt nem mertem volna anno meglépni, de úgy tünik, hogy a posztolót "keményebb fából vágták", és simán megállta mindenütt a helyét így is, s csak rajta múlt, hogy mindig továbbállt.
Az írásból úgy érzem, hogy a posztoló igazából társat, saját családot keres, s erre egyre jobban rá is jön. Az ide vezetö út nála az egész világon át vezet(ett), s még lehet, hogy megtesz pár kört, mielött valahol valakivel meg tud "állni", de az is lehet, hogy örökké felfedezö marad. Talán egy társsal együtt is.

Ördögfajzat 2012.11.19. 09:58:21

Én abszolút megértem a posztolót. A mindennapi életben furcsán néznek az emberek a nőkre egy bizonyos kor után, hogy miért nincs még férj, család... hisz ezek a társadalmi elvárások. Ez egy idő után iszonyúan fárasztó.... hogy beskatulyáznak, csak mert pont nőnek születik az ember. Sokan igyekeznek is megfelelni, aztán csodálkoznak, ha öngyilkos akar lenni.
Hajrá kedves posztoló, valósítsd meg magad, keresd a helyed! Nem minden nőnek kötelessége férjhez menni és gyereket szülni...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 10:04:07

Én is így vagyok ezzel: addig nem leszek igazán boldog, míg nem kezdenek milliók hullani rám munka nélkül!

:-)

GrandMasterB 2012.11.19. 10:11:30

Regen olvastam ennyi jelzot egy posztban..."a legjobb helyeken ettem, ittam, buliztam, a legszebb tengerpartokon jártam", "gyönyörű lakásomban", "3 milliós kocsim". Mindezt 26 evesen, vegzettseg nelkul. Azt hiszem sokan kivancsiak lennenek a receptre...

karburator (törölt) 2012.11.19. 10:15:23

@GrandMasterB: bizony

26 évesen képzettség nélkül a legtöbbször csak kiszolgáló személyzet lehet valaki, amiből nemigen telik kocsira meg lakásra

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 10:20:56

@Jess G:

Próbáltam, de eddig csak ezreket nyertem, milliók helyett.

attilagaal 2012.11.19. 10:25:39

Szólj ha kell egy útitárs legközelebb! ;)

SilentDreams 2012.11.19. 10:26:49

@GrandMasterB: Ezek nekem is feltüntek persze :)

Lakásbérlés elképzelhetö vétel helyett, és kocsit is lehet akár bérelni, vagy használtan venni jóval olcsóbban olyat, ami anno 3 millió volt.. :)))
Bár akkor ezek a szövegek kicsit félreérthetök ("lakásom", "kocsim"). Ilyen sürü lakhely változtatás mellett nem is nagyon éri meg pl. lakást venni, hacsak nem milliárdos az illetö és befektet... :)

váj mí 2012.11.19. 10:27:24

Hm, háááát én is jobban szeretek utazni, mint megérkezni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 10:32:03

@GolyofogoToni:

"Nagyon szeretnék egy sötétbarna szárnyú pillangót kék csíkokkal. De nem jó mégse, mert sötétbarna kék csíkokkal, jobban szeretnék egy kék szárnyút sötétbarna csíkokkal,melynek szárnyait lemetélve és kifodrozva ruhakefém szőrére ragaszthatom, és az nagyon jó lesz.Mindig is olyan férfira vágytam, aki minden parancsomat teljesíti, erőset és zsarnokot, aki asszonyát megkorbácsolja, ha nem engedelmeskedik.S olyan szivárványt szeretnék látni, aminek lent az íve és fent a lába,és nem értem, mire való a technika, ha még ezt se tudják megcsinálni. S jó volna kitárt karral forró havon szaladni, hogy jó volna mindent-mindent egy lélegzetre kibeszélni, de hangok nélkül, mert az az igazi beszéd!"

(deleted) (törölt) 2012.11.19. 10:32:57

Érdekes, hogy mitől kezd az olvasóknak szimpatikussá válni egy írás. Most nem kiabál senki Norbit. Biztos mert elég romantikus húrokat penget a poszt .)

váj mí 2012.11.19. 10:37:14

@szerengeti: Romantikus? Hol? Bár lehet, én nem nagyon értek a romantikához.
Különben az lehet, hogy sokan szeretnének vagy szerettek volna valami hasonlót, ha csak rövidebb időre is, csak hát a társadalmi konvekcióknak való megfelelés igen ritkán teszi ezt lehetővé.

(deleted) (törölt) 2012.11.19. 10:40:04

@váj mí: Lehet, hogy tényleg nem értesz a romantikához. De amúgy is érdekes, hogy most senkit nem zavar, hogy "nem illik ide a poszt" és nincsenek hasonló förmedések.

Frau Holle 2012.11.19. 10:56:30

@szerengeti: Ebben a posztban minden szubjektív.

(deleted) (törölt) 2012.11.19. 11:07:10

@Frau Holle: és? volt már ilyen, majdnem minden posztba beleírják a szerzők, hogy szubjektív, és mégis. Sőt most felelőtlent sem kiált senki, pedig a szerző úgy tűnik, semmit nem tud végigcsinálni - máskor az ilyentől mindenkinek megmondhatnékja van, hogy "az iskolát be kell fejezni", "nem szabad ennyire lealacsonyítani magad", "ugyan miből" ésatöbbi. Engem nem zavar, ahogy igazán Norbi sem zavart, mert ezek nekem olvasmányok.

váj mí 2012.11.19. 11:14:56

@szerengeti: Esélyes, hogy nem.
Különben meg megérkeztek már az ez-mi meg miből-minderre kommentek is. Ha címlapos lesz, jön majd több is, ne félj.

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 11:18:05

na már várom hagymát "akarok videót, hogy van lakásod, névvel címmel" :)

egyébként szerintem a megoldás valahol itt lehet:

"Nagyon jó nevelést kaptam, eleinte szegények voltunk, később édesapám cégének köszönhetően jobb életünk lett. "

radikalisviccek 2012.11.19. 11:24:11

Ő legalább nem köpköd a hazájára, ennyiben máris több mint pl. a dáblini ájtís csaj.:) Mert az elég gusztustalan egy dolog.

OFF: olyan, hogy Szlovákia, 19 éve létezik. ON.

Neon Fu 2012.11.19. 11:25:23

@GrandMasterB:
"Azt hiszem sokan kivancsiak lennenek a receptre..."

Én meg azt hiszem, hogy mind ismerjük a receptet, nagyon csúnya szó...

Eiknarf 2012.11.19. 11:35:19

Levél kutyámnak :)

venator 2012.11.19. 11:37:49

@szerengeti: Engem személy szerint már nem érdekel, hogy kamu vagy nem. A lényeg, hogy kiírta magából a szerző.

Irodalmi műfajként kezelem, mint a leveleket. :)

GolyofogoToni 2012.11.19. 11:38:31

Nem tudom mit kell kritizalni. Nem mindenki begubozott, gyorsanbelevagunkhazassagbagyerekbe, elkötelezve, mindennapi gondokkal küzködve, ezekre eretlenül, elettapasztalat, "kieles" nelkül, aztan meg valas, rajöves, hogy nem tettem meg es nyomorusag. A penz nem minden...

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 11:39:53

@GolyofogoToni: a posztoló élete meg aközött amit felsoroltál van kb. végtelen árnyalat

a pénz tényleg nem minden, ha apu ad eleget

GolyofogoToni 2012.11.19. 11:43:06

Nem tudom, mi a törtenete a leanyzonak, de ha kap penzt, ha nem, akkor be meri vallalni es vallani is, hogy nem az elvart normak szerint akar egyelöre elni, mert azok nem teszik boldogga...

kozmopolita 2012.11.19. 11:45:40

@Neon Fu: De kocka vagy. Szerinted tényleg csak úgy jöhet mindez össze egy lánynak?

Frau Holle 2012.11.19. 11:49:29

@szerengeti: De ez annyira szubjektív, hogy szinte nem is lehet belekapaszkodni. Annyira nem érdekel hogy akarjam is, de most az jutott eszembe, hogy valamelyik humorista egyszer azt mondta, hogy abból lehet paródiát írni, amiben van mit parodizálni.
Mindenesetre

Frau Holle 2012.11.19. 11:51:12

@Frau Holle: ejj, folytatom: mindenesetre nekem furcsa, ha valaki ennyire arra repül, amerre a szél fújja. Lehet élni, meg élményeket gyűjteni, na de a mérték.... Bár ha neki jó...
Ennyi...

váj mí 2012.11.19. 11:51:42

@Neon Fu: Bérgyilkos?

Na, szerengeti kartárs, itt vannak neked, akiket hiányoltál.

Frau Holle 2012.11.19. 11:52:57

@GolyofogoToni: Az sem éppen törvényszerű, amit írtál. Éppen azt sem muszáj kritizálni. :)

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 11:54:29

@GolyofogoToni: "nem az elvart normak szerint akar egyelöre elni, mert azok nem teszik boldogga..."

azzal semmi baj nincs. Viszont ez SEM teszi boldoggá, fogalma sincs mit szeretne, az egyedüli biztos pont, hogy a családja közelében akar lenni. Ami persze tökéletesen valid álláspont, semmi baj sincs vele, csak akkor hol itt a határátlépés?

"Bárhol lehetünk is, az egyetlen dolog, ami életben tart minket, az a hozzátartozóink szeretete irántunk. Anélkül bárhova megyünk és bármit csinálunk, elveszettnek fogjuk érezni magunkat a világban.""

btw a szeretet nem földrajzi hely vagy távolság függvénye szerintem

na mindegy, reméljük megtalálja a lelki békéjét vagy amit keres

GolyofogoToni 2012.11.19. 11:55:33

Van akinel van egy sorrend (nalam is): megpedig elöbb elni, tapasztalni es aztan belevagni abba, amit pl. csaladalapitasnak neveznek, feleseg, gyerek, lakas, tehat elkötelezni magunk... :)

váj mí 2012.11.19. 11:55:40

@Frau Holle: Mna, ha neki jó, akkor valóban ennyi. Ha majd megunja, akkor letelepszik valahol. Ha meg nem, nem. Előírás, hogy mindenki köteles azzal tölteni az életét, hogy 10-12 órákat gályázzon naponta két marék rizsért, amire otthon ráfogják, hogy versenyképes jövedelem?

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 11:59:05

@GolyofogoToni: hány éves vagy?

egyébként én is kipróbáltam szinte mindent amit akartam, aztán véget ért a bulizás és amikor lett családom, akkor kezdődött el az igazi élet. Nem vagyunk egyformák.

(deleted) (törölt) 2012.11.19. 11:59:43

@Frau Holle: hát ha a végén nem lett volna az, ami, akkor lehet én is felhördültem volna, hogy ez minek ide. Így azt gondolom annyi értelme lehet a posztnak az adott kontextusban (HÁ), hogy ezt a külföldre menős dolgot nem kell feltétlenül örök, végleges, meg nem változtatható, tragikus emigrációként felfogni. Hogy látni és megtapasztalni természetes, és nem hazaárulás. De ez viszonylag szerény vonal a posztban a sodródás leírása mellett.

Frau Holle 2012.11.19. 11:59:43

@GolyofogoToni: Világos, de ez nem jelenti azt, hogy a többi begubózott. Szerintem ez csak azon múlik, mikor akad össze az ember azzal, akivel élni és tapasztalni is jobb, mint nélküle. Annyiféleképpen lehet csinálni! :)

GolyofogoToni 2012.11.19. 12:00:00

@pappito: Amennyi a szerzö...
Valoban. Nem vagyunk egyformak. ;)

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 12:07:05

@szerengeti: az egész blog arról szól, hogy lépjük át a határt és olyan történeteket ad amik erről szólnak. Igen, kevés az olyan aki ma Mo-ra költözik, de ha jól emlékszem, ilyen is volt, sőt van egykét törzskommentelő aki éppen ezt tervezi.

"ezt a külföldre menős dolgot nem kell feltétlenül örök, végleges, meg nem változtatható, tragikus emigrációként felfogni"

eddig nekem nem tűnt úgy, hogy ez lenne a blog kicsengése

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 12:08:08

@GolyofogoToni: 26 vagy és máris a kötöttségektől rettegsz?

feleség, gyerek, lakás? ugyan már...

Frau Holle 2012.11.19. 12:09:07

@váj mí: Nem előírás, de nem értem, hogy jön ez ide. Annyiféle célt kitűzhet maga elé az ember, nekem mondjuk elsőre ez éppen nem jutott volna eszembe. De talán dobogóra se került volna, azt hiszem. Szerintem mondjuk a jövedelem sem cél, csak eszköz.

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 12:13:50

@Frau Holle: na ezt most melyik hsz-emre irtad? ::)

kicsit követhetetlen ez a kommentfolyam

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 12:16:35

"
„Nagyon össze voltam zavarodva és törve, és tudtam, hogy valamit tennem kell, változtatnom kell, hogy újra magamra találjak, felálljak és megerősödjek. Ausztráliában éltem kicsit több mint másfél évig, majd tavaly nyáron Londonba költöztem. Ausztráliában sok mindent csináltam: iskolába jártam, mellette pedig bar tender voltam és modellkedtem is. Londonban a Selfridgesben dolgoztam egy luxus cégnél (Jimmy Choo), mint eladó. Most pedig itt vagyok” – magyarázta az énekesnő, és hozzátette: végig nagyon hiányzott neki a zene, de nem érezte elég erősnek magát az újrakezdéshez."

tessék, a NOX énekesnője is visszament, pedig még bolti eladó is volt! :)

Frau Holle 2012.11.19. 12:21:15

@pappito: Szerintem a határátlépés nem kell feltétlenül örök, végleges, meg nem változtatható, tragikus emigráció.

Nekem sem volt az.

kozmopolita 2012.11.19. 12:22:20

@pappito: Ezt honnan idézted? Dobsz egy linket? Köszi.

Frau Holle 2012.11.19. 12:22:38

@Frau Holle: vááá, kell nélül, ofkórsz....

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 12:23:57

@Frau Holle: szerintem pont ugyanazt mondjuk :)

Frau Holle 2012.11.19. 12:25:58

@pappito: Persze. Ezt mondom én is! :)

(deleted) (törölt) 2012.11.19. 12:34:54

@pappito: nem is a blog kicsengéseként írtam, de sokan így élik meg/értelmezik, akár posztírók, akár kommentelők.

váj mí 2012.11.19. 12:41:30

@Frau Holle: Á, bocs, csak elfogott a harctéri idegesség, amikor elkezdődött az össznépi turkálás, hogy miből-telik-neki, meg miért-sodródik, meg hasonló baromságok.
Mi a tökömnek kell állandóan mások zsebében turkálni, és az életmódjukat elemezgetni?

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 12:44:39

@szerengeti: ugyan már, azért csak nem von le senki messzemenő következtetéseket a blogból vagy a kommentekből...

volt itt már olyan aki 6 ét után hazaszaladt, volt aki három hét után már az eszet osztotta a helyről ahova érkezett...

Vannak itt tanulságos történetek, szó se róla, de ha valaki ezek alapján gondolkozik az örökkétig kivándorláson, ott más baj is lesz :)

Az emberek szimplán csak hajlamosak tervezgetni és álmodozni, nekem fingom sincs hol leszek 6-8 év múlva, (azt tudom hol szeretnék lenni) és ha 6-8 éve valaki azt mondja nekem, hogy innen Új-Zélandról fogok a HÁ-ra kommentelgetni, hát kiröhögtem volna. :)

think different 2012.11.19. 12:45:01

@váj mí: Ez a magyaros virtus - odadugni az orrodat, ahova nem valo...

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 12:46:58

@váj mí: hát aki kiirja magára az számítson reakciókra is.

(egyébként szerintem szimplán csak annyi törétnik, hogy az olvasók nagy része egyszerűen nem engedhet meg magának ilyen sodródást és amikor kényszerűségből a villanyszámla kifizetésére kell fókuszálni, akkor nem tűnik túl komolynak az az affektálás, hogy "csak ültem a kifizetett lakásomban és éreztem, hogy nekem ez igy nem jó"
persze, lehet, hogy tévedek)

Sanyi9 2012.11.19. 12:48:13

@pappito: Engem a neve meg a cime annyira nem erdekel, de azert egy kepet felrakhatna magarol. Teljes alakosat. Amin nincs tuloltozve. =))

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 12:51:33

@Sanyi9: akkor legalább nem mondhatná senki, hogy a zsebében akarsz turkálni :)

think different 2012.11.19. 12:52:31

@pappito: nem tudom, hogy nehanyan miert akadnak fel ilyen aprosagokon: Londonban jobb helyen pincerkedsz (mondjuk ahol amerikai es ausztral vendegek vannak, akik rendszeres es magas borravalot adnak), akkor havi £2000-bol single room berlese mellett 3-4 ev alatt megvan egy egyszobas vagy studio lakas Budapesten. Videken pedig ennel nagyobb lakas is.
Van ezer mas melo, amivel nagyot lehet szakitani, mint forditas, modellkedes, forgatasokra jarni... Melyikhez kell felsofoku vegzettseg?
El kellene mar szakadni az IT/bankar/pincer/mosogatofiu sztereotipiaktol.

Frau Holle 2012.11.19. 12:55:51

@think different: Ó, ez a panel ma még nem is volt. De nem is hiányzott.

váj mí 2012.11.19. 12:56:17

@think different: És én ezt hogy utálom!

@pappito: Ahham, szóval, akinek nem az a központi kérdés az életében, hogy miből fizesse ki a számláját, az vagy pénzes-apuka-kedvence vagy kurva vagy bérgyilkos, vagy bármi más, csak tisztességes ember nem, mert nem áll be a mókuskerékbe. Ahham.
Nemrég voltam szabin LA-ben a barátommal. Visszatérve esetemben is megkezdődött az ugatókórus, hogy biztos-a-barátodod-fizetett-mindent-megengedheti-magának. Közben meg lófaszt, de még ha úgy is lett volna.
Tudod mit? Kösse fel magát az ilyen mentalitású ember, mert úgysem lesz soha boldog, de még elégedett sem.

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 12:57:56

@think different: nem nekem vannak sztereotípiáim, például én le sem írtam a felsőfokú végzettség szóösszetételt itt (na jó most igen :)

sőt, nekem azzal sincs bajom,hogy valaki pincnök, vagy sofőr vagy futár, de ezt már leírtam egyszer részletesen és mégegyszer nem fogom mert lusta vagyok

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 12:59:30

@váj mí: "Ahham, szóval, akinek nem az a központi kérdés az életében, hogy miből fizesse ki a számláját, az vagy pénzes-apuka-kedvence vagy kurva vagy bérgyilkos, vagy bármi más, csak tisztességes ember nem, mert nem áll be a mókuskerékbe. Ahham."

hol írtam én ilyesmit???

s.s.zsuzsa 2012.11.19. 13:04:34

@GrandMasterB:

Ott a pont. Erre én is kíváncsi lennék. Még ha nem jár szórakozni, és egyedül keveset költ rezsire, kajára, stb. akkor is, hogy lehet ált. minimálbérböl. pl. Londonban ennyit félretenni.

A recept jól jönne. :-)

GolyofogoToni 2012.11.19. 13:07:39

Nem hiszem hogy rettegnék... De kesöbb nem akarom banni, hogy miert nem tettem meg. Ennyi...

váj mí 2012.11.19. 13:07:53

@pappito: A pénzes apukát speciel te pendítetted meg, a többi meg olvasd végig a kommenteket, Ötből négy a posztoló zsebében turkál. Visszataszító.

think different 2012.11.19. 13:09:49

@s.s.zsuzsa: Felhivnam szives figyelmedet az idoben valo elorehaladasra:

- Madrid, Budapest, jo fizetes
- Pesti lakas
- Londoni minimalber

;)

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 13:12:34

@váj mí: nekem a pénzes apukával sincs gondom, jelzem.

Nekem ez jött le a posztból (vagy ez állt össze abból amit olvastam benne) de én nem írtam, hogy ez baj, sőt, azt is írtam, hogy tévedhetek is. (úgysincs jelentősége)

az, hogy a többi kommentelő micsinál az meg az ő dolguk.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 13:15:03

@pappito:

Igen, ez így van.

Van 2 "kedvenc" figurám.

Egyik a fotómodell külsejű szépségkirálynő, aki kijelenti, hogy neki az igazi szépség az, ami belülről jön, mert a külsőségek nem számítanak.

A másik a multimilliomos apa fia, aki utazgat a világban, partravetődött bálnákat és hajléktalan pandákat ment, az elitegyerem elvégzése után szociális munkásként dolgozik minimálbéren vagy ingyen, s közben azt hangoztatja, hogy neki a pénz nem számít.

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 13:15:15

egyébként a szerző maga ezt írja pont:

"Nem a pénz vezérelt, csak látni akartam a világot. Sokat segítettek a szüleim, ezért is tudtam ennyi helyre elmenni."

(és újra, nem, nem zavar, hogy a szülei segítették, remélem énis fogom tudni így támogatni az enyéimet ha eljön az ideje)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 13:16:17

@radikalisviccek:

"olyan, hogy Szlovákia, 19 éve létezik"

1938-ban lett Szlovákia először.

váj mí 2012.11.19. 13:21:33

@pappito: De egyáltalán, miért kell ezzel foglalkozni? Neked vagy a többi kommentelőnek? Mi közöd van hozzá akár említés szintjén is, hogy ő ezt az életmódot miből finanszírozza? A poszt nem ennek a bemutatásáról szólt, hanem egy életstílus leírásáról. Mi a halál véreres nemiszervének kell rögtön azt boncolgatni, hogy miből?
Van egy gyerekkori barátnőm, aki három évig járta a világot különböző segélyszervezetek égisze alatt, önkéntesként. Nagyon sok országba jutott el. Ha ő is írna egy posztot ide, kihagyva az anyagiakat meg a munkáját (mint a posztoló), csak az életstílust bemutatva, esetében is rögtön beindulna a zsebben-turka. És lehet, hogy panel, de ilyen mértékű gusztustalan pénztárca-nézegetést csak magyaroknál tapasztaltam eddig.

xylon 2012.11.19. 13:22:47

London minimalberen szornyen rossz lehet, ugyhogy nem kell a kamu a belso eletrol. Persze ha otthon az ehezes az alternativa...
Nade itt nem errol beszelunk ugye?

Amugy micsoda szemelytelen ez az egesz tortenet? Szinte semmi konkretum nincs benne, csak egy nagy blabla az onmegvalositasrol. Ezert nincs kotekedes a kommentekben, meg ugye azert mert nincs cimlap.

Frau Holle 2012.11.19. 13:29:24

@váj mí: Vannak dolgok, amik annak ellenére léteznek, hogy te nem tapasztaltad meg.
Ma egy kicsit nyűgösnek tűnsz.

váj mí 2012.11.19. 13:35:48

@Frau Holle: Persze, hogy vannak, soha nem mondtam, hogy nincsenek. De én soha senki zsebében nem turkáltam, soha nem érdekelt ki miből, mit finanszíroz, és ennek kapcsán nagyon idegesít, amikor az én vagy a mások zsebében próbálnak meg turkálni (Ez természetesen nem vonatkozik a közpénzekre ;) ).
Ja, kissé, biztos megjön hamarosan ;).

(deleted) (törölt) 2012.11.19. 13:43:35

@pappito: "volt itt már olyan aki 6 ét után hazaszaladt, volt aki három hét után már az eszet osztotta a helyről ahova érkezett..."

érdekes, hogy ennyire mellément, vagy nem fogalmaztam elég érthetően. Aki 6 hét után hazaszaladt, vagy aki néhány hét múlva osztja az észt, és mondjuk németebb a németnél az ugyanaz a kategória, aki az első esetben tragikus emigrációnak, második esetben ugyancsak tragikus emigrációnak fogja fel a külföldre utazást, csak az előbbi hazarohanással, utóbbi hazafelé fikázással oldja fel a feszültséget.

GolyofogoToni 2012.11.19. 13:46:46

@váj mí: Te csak ne idegeskedj, tudod, hogy az asszonynak a konyhaban a helye, es napjaban többször is a ferfi kedvere kelle tennie... :DDDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 13:47:48

ma csak ket apro megjegyzes
mi a francnak akar mindenki indiaba menni?
es hogy lehet angolt tanitani egy cegnek?

andaluzkutya 2012.11.19. 13:49:42

@váj mí: engem szokott érdekelni, hogy mások zsebében mennyi van (meg a munkám miatt meg is kell kérdeznem), meg hogy ki mit, miből hogyan tud finanszírozni, de nem azért, hogy aztán irigykedhessek, vagy megjegyzéseket tegyek, egyszerűen azért, mert érdekel, hogy míg egyes emberek egy vagyont is képesek pillanatok alatt minden látható eredmény nélkül eltüntetni, mások fillérekből is csodákra képesek. De persze az információszolgáltatás önkéntes, ha valaki nem akar beszélni róla, nem kell:) (és az utóbbi természetesen nem vonatkozik a közpénzre)
Engem amúgy egyáltalán nem zavar, ha a fizetésemről kérdeznek, Mo.-n se zavart. Az csak egy adat, olyan, mintha a súlyomról, magasságomról kérdeznének:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 13:52:06

@pappito: hat par aprosagot elbirt volna az iras, foleg, hogy mit es hol dolgozott
egyedul berelte a lakasait?
bizony ennyi utazashoz "hopp elugrok indiaba" eleg sok penz is kell ha nem hid alatt alszik + lakhatas + kocsi
es legjobb orabere 22 EU volt, ami nem rossz, de nem is lehet egy vagyont osszerakni belole
amugy a csavargasi vagy szinte minden egeszseges fiatalban meg van
nekem csak magyaroerszag es a szoc tabor jutott
tisztesseggel vegig is stoppoltam par ezer kilomtert

SilentDreams 2012.11.19. 13:55:27

@váj mí: Ennyire azért most (eddig) nem gáz a helyzet szerintem... :)

Szerintem jogos lehet a kiváncsiság zsebben túrkálás nélkül, hogy ilyen életmóddal hogyan lehet 3 milliós kocsi, meg gyönyörü lakás, legszebb tengerpartok, legjobb éttermek, stb, amit a szerzö MAGA emleget. De ha kicsit figyelmesen átolvassuk az írást, akkor látható, hogy szülei is támogatták, ezenkívül olykor akár a szegénységet is megtapasztalta külföldön (nem volt mit enni).

Ezek alapján nekem az bontakozik ki, hogy egyrészt volt támogatása otthonról, másrészt pedig jól fizetö állásokat is talált, és ha volt pénze, akkor nem fukarkodott vele, hanem el is költötte. Igy juthatott el sokfelé, ill. lakást sem Londonban vett, hanem Magyarországon. Igy már összeáll a dolog: élt a lehetöséggel, amikor volt neki pénze jól élt, amikor nem volt, akkor kicsit "nyomorgott", majd újra jobban élt.

Nincs ezzel semmi baj, mindenki maga dönti el, hogy hogyan él: akar-e gyüjteni, mennyit akar gyüjteni vagy absz. nem tud (akar) iylesmivel foglalkozni és inkább csak a mának él. Ezen meg akár valtoztathat is az ember, ha akar.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 13:56:01

@váj mí: en nem turkalok a zsebeben, de latod mennyien szeretnenek utazgatni es csavarogni,de nem fussa es hatha adott volna jo otleteket nekik...

Ugyandehogy (törölt) 2012.11.19. 13:58:00

@pappito: nyilván.

nekem azért eszembe jutott, hogy egy cégnél azért mondtam fel, mert jósok pénzért csak heti egynapi munkám volt, és nem éreztem, hogy ez így korrekt. még ha szívesen adták is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 14:00:47

@pappito: ja, amugy par fotot valoban szivesen neztem volna indiarol, madridrol, londonrol
a kocsirol valami csillagos etteremrol, belulrol persze
/en ha megyunk valahova, mindenhol fotozok, van vagy 10 ezer fotom/
ez ketsegtelen jot tett volna a beirasnak:)

cukorhal 2012.11.19. 14:04:36

Noha nekem is eleg zagyva ez az egesz bejegyzes, valahol megertem a dolgot. Valahogy egy ido utan en is mindig elvagyodom onnan, ahol eppen vagyok, nem tehetek rola. (Rem idegesito tud lenni egyebkent.) Par honap utan mar azon agyalok,h hova tovabb, pedig nekem is volt (van) jo melo, ceges auto, mittomen.... a kulonbseg annyi, hogy en huzom magammal a paromat is, de szerencsere tudja tartani a tempot. :)) Mi egyutt keressuk a helyunket.

Mrs. Clayton 2012.11.19. 14:05:13

@hagyma: mit tudom én pl, nem látott még szarrá soványodott szent tehenet az utcán kóborolni, ki akarja próbálni, h milyen ha a Sheraton tisztotott vizével mos fogat három hétig, tényleg besárgul-e a foga, érdekli, h a húspiacon mi az a fekete kupac, amiből a helyiek pénzért vesznek valamit, ja h leölt csirke, rajta meg a döglegyek, vagy ha több hétig kizárólag 5*-os helyen eszik kaphat-e tényleg gyomorfertőzést
gondolom ezek is közte vannak
én nem megyek többet, mondjuk engem vittek :-)

váj mí 2012.11.19. 14:13:46

@Frau Holle: Hm, nem hiszem, hogy különösebben szép lenne, csak úgy vélem, semmi közöm hozzá.

@GolyofogoToni: Úbazz! Ezt el is felejtettem ... ;)

@andaluzkutya: Ha befektetési tanácsadó vagy, akkor naná, de az üzleti érdeklődés.
Hm, engem meg mindig is zavart, ha arról kérdezgettek, hogy mennyit keresek éppen. Azt szoktam válaszolni, hogy eleget. Aztán ilyenkor meg szokott lódulni az illető fantáziája. Mondjuk, azt az illetőt, aki ennyire pofátlan kurvagyorsan leépítem az ismerőseim közül. Más meg, ha elmondja, elmondja, ha nem, nem, nem érdekel. Egyáltalán.

@SilentDreams: Ezeket nagyjából én is leszűrtem, de a poszt nem erről szólt. Ennek ellenére minden harmadik komment a "miből" meg "hogyhogy" kérdés körül forog.

@hagyma: Én már adtam egy tippet. Nemzetközi segélyszervezethez is lehet elmenni annak, akita világlátás mozgat. Az egyik központjuk pont Londonban van, ahol 3 hónapos felkészítő tréning zajlik. Az anyagi befektetés minimális. Ha valaki nagyon akar világot látni, az kevés pénzből is megoldja. A többi meg a gép előtt sóvárog ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 14:24:43

@váj mí: najo,, persze hogy meg lehet oldani
de az nem meno ettermekben eszik stb.
de nincs azzal baj, hogy a szulei fizettek, csak nem art elmondani:)
tudo furan hangzik, hogy valaki 19 evesen elindul, kepesites nelkul azutan 5 ev utan hazamegy es kozli " vettem egy lakast Pesten"
nem nem a zsebeben turkalok
a lenyeg amugyis az utazasi vagy es az mukodik mindenkiben
bennem mar egyre kevesbe, ez korral jar
amerikan belul nekem doszt eleg...

ja es nem ketelkedem a poszt igazsagaban, nem boncolgatom tovabb, mert a pszichologusaim megint megallapitjak, hogy megkeseredett szegeny sikertelen seggfej vagyok:)

Globetrotter2014 2012.11.19. 14:35:54

Ismerős a szitu. Ha az ember nem hagyja el az önéletrajz gondozását sem, akkor előbb utóbb megtalálja egy olyan ajánlat amivel már nem az a gond hogy a kalandvágáyát csillapítandó mit tud csinálni külföldön ami perspektivikus, hanem az hogy miként tud esetleg majd ebből jól kijőve hazatérni.

Mert előbb utóbb erősebb lesz a honvágy...

váj mí 2012.11.19. 14:36:20

@hagyma: Amit említettem, az csak egy lehetőség volt, a nagyon sok közül.
Én is bejártam már pár országot úgy, hogy 8-9 hónapot dolgoztam egy évben, aztán irányba állítottam magam, mert mehetnékem volt. Annyi pénzt szórtam el azok alatt a 3-4 hónapok alatt, amiből otthon egy átlagos család 1 évig simán megél. Na és?

Elijah_Baley 2012.11.19. 14:37:08

nem vagyunk egyformák, én már az oviban céltudatosabb voltam...

monddazigazatmar 2012.11.19. 14:39:36

Szlovákiából deportálták kb. 100 évvel ezelőtt- na, azt el ne mondd Ficónak, hogy száz éve volt már szlovákia, mert ráharap

Neon Fu 2012.11.19. 14:51:31

@kozmopolita:
Szakma, diploma, szülői segítség nélkül, 18 évesen külföldön? Mindig máshol utazgatva? Igen. Érdekes, hogy férfiaknak sosincs ilyen sztorijuk.

mojoking77 2012.11.19. 14:51:42

@váj mí: "Ötből négy a posztoló zsebében turkál. Visszataszító. "
:))))
Nem, csak magyar. Nagyon tipikus otthoni nepbetegseg, amit nem nagyon tud a legtobb honfitarsunk levetkozni. Eletemben egyszer voltam magyar buliban Londonban, kb egy orat birtam, es ebben benne volt fel ora Doglegy koncert is (a vegere ertunk oda). Minden csaj harmadik kerdese ez volt (vagy valami kozel ugyanez):
-Es mennyi a fizetesed?
Eleg lehangolo volt. Foleg, ha meg be is vallom, az egyeb juttatasokkal (auto, lakas, biztositas)egyutt. Ugyhogy gyorsan otthagytuk a bagazst cimboraimmal. Dublinban mikor voltunk, inkabb nem is haverkodtunk senkivel, hanem egesz este Guinnes-t vedeltunk egy finn cimborammal.
Igy megy ez..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 14:51:51

@váj mí: majd hazamentel , india erintesevel,es vettel pesten egy lakast

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 14:54:48

@mojoking77: hat en magyar vagyok, de meg senkitol nem kerdeztem meg mennyit csinal
mindenestre barkit "rAnezesre be tudok arazni:)/

think different 2012.11.19. 14:55:51

Azert van itt par veteran kommentelo, akik miatt en nem irnam le megsem a tortenetemet.
Francnak hianyzik, hogy egyszer a sapka otthonhagyasat, masszor a viseleset kerjek szamon.

Pelda: nem irja le posz-toloja, hogy mi szamara a legszebb tengerpart vagy legjobb etterem, de egybol mindenki Balit es Michelin csillagokat lat.

Johetne, hogy legyen konkret reszlet. Majd konkret lesz a sok elmenybeszamolo, ha a kommentelok is. En sem teregetnem ki arctalan embereknek addig az eletem, amig nem tudom, hogy kivel osztottam meg. Legyen facebook-hoz kotve a kommenteles, akinek meg fake accountja van, annak jegy a BANhamkra.

GolyofogoToni 2012.11.19. 14:59:10

@mojoking77: Ugy kell azt. Nincs is jobb egy jo Guiness-nel :D

think different 2012.11.19. 15:00:01

@hagyma: ...es rohadt nagyot koppansz, ha egy Steve Jobs-szeru anti-fashionista-val talalkozol?

mojoking77 2012.11.19. 15:00:18

@hagyma: "mi a francnak akar mindenki indiaba menni?"
Latom baratom, nagyon reg otthagytad Magyarorszagot. Hala a jo egnek a mocskos indiai horda, amelyik epp tobbe kevesbe szetterjed a vilagon, beken hagyta eddig kis hazankat. A legtobb, magat kulturlenynek vallo, a vilagot csak a Travel channel-en keresztul ismero kis entellktuel szamara, az valami lelekemelo csoda, es a Taj Mahal, es Goa es a jogik es a es a...
Es hiaba magyarazzuk nekik, hogy a koldusok hullai addig fekszenek az utcan, mig a lakokat nem zavarja annyira a szag, hogy kenytelenek osszedobni a halottszallitot, hogy mocskosak, hogy a konyhajuk 10 magyarbol legalabb 5-nel sulyos gyomorfrtozest okoz, hogy (idezve felesegemet), ha az ANTSZ kimenne, meg aznap bezaratna az egesz orszagot, nem, nem, mi csak kishitu szelsojoboldali hazugok vagyunk akik a fotelbol terjesztik a remhireket.
Mindegy, menjenek csak. Mit zavar az engem, vagy akar teged.

think different 2012.11.19. 15:03:49

@mojoking77: En sem voltam meg, de ekkora baromsagot sem irok le.
Az egesz kontinensnyi orszagot csak hullak es tehenszar lepik el, nem?
El sem lehet kepzelni, hogy tobb arca van... Szemellenzot honnan rendelted?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 15:04:17

@think different: hat a legjobb helyeken ettem kifejezes nem eppen nancsi neni vendeglojere szoktak mondani, pedig allitolag ott is jol foznek
az 5 csillagos hotelrol nem is beszelve, bar mondjuk indiaban lehet nem draga
nem kell ir nevvel es arccal, aki nem akarja, de nem jobb lenne
azutan 3 honapig robiztam egy mekdonaldszba, olyan olajszagom volt, hogy kirugott a foberlom, de kaptam egy jo melot madridban AS cimu sportlapnal, ahol angolra tanitottam 22 euroert equadori menekulteket, ebbol vettem egy repjegyet indiaban gandhi tartomanyban, ahol 3 honapot toltottem el egy tehemeszetben es felvettem a buddhista vallast, de hianyzott a csaladom ezert hazamentem es vettem a karpat utcaban egy lakast, de ezt is untam, vettem egy bringat, kikoltoztem londonba es most biciklis futar vagyok minimalberert

váj mí 2012.11.19. 15:07:21

@mojoking77: Hm, akkor a magyar visszataszító? ;) (huhhh, na most lesz még, ami nem volt ...)

@hagyma: Öööö, nem, kösz. Ha harmadik világbeli országot akarok látni, akkor majd elmegyek segélyszervezethez önkéntesnek.

mojoking77 2012.11.19. 15:07:49

@think different: Delhiben vettem :)
Az a szrnyu, hogy meg a vilag altal sokkal kevesbe elismert kistestveruknel/orok ellenseguknel (meda fuggo) Pakiszannal is sokkal mocskosabbak. Egy hetet voltam Delhiben, es valamivel tobb mint ket honapot Lahore-ban. Semmi gond, en is utalom a radikalisokat, de ha majd eljutsz kicsit messzebbre (bar mar Anglia is eleg ez ugyben), fogod latni, mirol irtam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 15:08:27

@think different: miert koppannek
a "ranezesre" idezojelben volt
nem veletlenul, bar benne van az oltozet es az apoltsag, de benne van, hogy milyen kocsija van, milyen kornyeken lakik es mi a foglalkozasa
ez a "ranezesre"
es akkor tudom kb mennyit csinal evente
na nem mintha ezzel szorakoznek, arra mondtam, hogy HA nagyon erdekelne eleg gyorsan be tudnek arazni barkit
de qrwara nem erdekel
az erdekel mi mennyit csinalunk:)

váj mí 2012.11.19. 15:09:44

@Neon Fu: Te beteg vagy, b+! Szerezz már magadnak egy lyukat valahol.

think different 2012.11.19. 15:10:50

@hagyma:
A budapesti Nobu-ban annyiert kajalhatsz, mint Londonban egy Cafe Rogue-ban. Minden viszonyitas kerdese, de valojaban a kerdes, hogy mekkor kaka nott ki a csomo kozepebol, nem?
5 csillag nem feltetlenul a hotel arat jelenti. A torok tengerpart is szep es megfiztehtoek a hotelek.
A tobbi pedig ram is igaz lehetne, csak masik junk food store-ral, masik mediaval, felhasznloi szoftver tanitasaval.
Valami nem fer bele az eddig ismert mintadba, akkor az nem is letezhet?
Karpat utcaban meg van lakas 15M-ert es 100+M felett, raadasul egymas melletti epuletekben.

Van meg kerdes?:)

mojoking77 2012.11.19. 15:12:15

@váj mí: Termeszetesen nem. De egy ket magyar szokas (magyarkodas) mindenkep. Gondolok itt a merhetetlen irigysegre, a "dogoljon meg a szomszed tehene is" altalanos hozzaallasra, a csalas elfogadasara, a minden esetben a kiskpuk keresesere, es a szethuzasra. Ezek mind mind olyan magyar betegsegek, melyek szornyen visszataszitoak. Es ha krhetnem, ne adj a szamba olyan mondatokat, amelyeket nem en mondtam. Csunya szokas

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 15:17:32

@think different: ne haragudj toled eddig sem kerdeztem semmit:)
amugy 15 millert minden fiatal osszedob 5 ev alatt utazgatassal egyutt
ez nagyonn szep es ertekelem

ha meg nem jott volna le az altalad felallitott mintadba, szertem a valos torteneteket es azok jo ha tartalmaznak nemi konkretumot
mint ahogy ez pl. nem tartalmaz semmit
ettol meg OK, a story meghato, kalandos, regen voltak a pottyos konyvek, ez a modernkori valtozata
nekem voszem

váj mí 2012.11.19. 15:18:07

@mojoking77: Nyugi már, mert egyetértek. Mi a franc itt az iróniajel? Nem tudod véletlenül?

mojoking77 2012.11.19. 15:22:22

@váj mí: Bocs :)
Reggel negykor keltem, vittem ki felesegem a CDG-re, fel nyolc ota meg bent ulok. Igy aztan melyrepulesben szaguld az ingerkuszobom. Ezt nagyon imadom Parizsban, hogy egy ket elvetemult allatot kiveve senki sem jar be fel tiz elott. A nyolc oras keleshez pedig nagyon konnyu hozzaszokni. Bocs meg egyszer..

nincs1itt 2012.11.19. 15:44:59

A lényeg megint elkerülte a figyelmet, 19 évesen kiköltözik Londonba, végzettsége nincs(gondolom ez szakmát akar jelenteni), majd Madridban tanít angolt egy nagy cégnél... Aha, ja, persze, hát hogyne...Nekem meg csupa inuit a felmenőm. Szóval, kicsi lány, legalább az ellentmondásokat kotord ki az irományból, akkor talán hihető is lesz...

think different 2012.11.19. 15:46:42

@nincs_itt:

Semmilyen szakiranyu vegzettsegem nincs es Londonban tanitok olyat, amiben jobb vagyok, mint a szakmaban resztvevok 90%-a.

So what?

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.11.19. 15:47:10

Tipikus mai fiatal, megértem, hogy mindent ki akar próbálni. Csak arra kell figyelni, hogy akkor is maradjanak lehetőségei, amikor 30 felett úgy dönt, valahol megállapodik.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.11.19. 15:49:17

@nincs_itt: Van olyan ismerősöm, aki az egyik ázsiai országban anyanyelvi tanárként dolgozik, pedig angolul alapszinten tudott, amikor kiköltözött. Az a lényeg, hogy legalább egy nappal előrébb járjon, mint a csoportja :)

nincs1itt 2012.11.19. 15:51:40

@think different: Gratulálok! Annak is örülök, hogy Te tudod, hogy a szakembereknél is jobb vagy, nem szakemberként... Tudod, nem vagyok végzettség és diploma függő, de azért jobb szeretem, ha nem autodidakta agysebész operál(ez most poén volt). Szóval, minden bizonnyal létezik ilyesmi, csak szerénytelenségem még nem tapasztalta meg, hogy WIG hegesztőt alkalmaztak volna, minősítés és próba munka nélkül... Biztosan csak figyelmetlen voltam...

nincs1itt 2012.11.19. 15:55:21

@Étteremkritikus: Stimmt! Ja és arra is ügyeljen, hogy nehogy olyasvalakivel kerüljenek kapcsolatba a tanítványok, aki tényleg tud angolul...

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.11.19. 15:56:12

@mojoking77: Magyarországon csak a multinál dolgozók találkoznak az indiai helpdesk csapattal, akiknél általában egy értelmes óvodás is jobb munkát végez... Olvastam egyszer egy posztot, abban írták, hogy India gyermek ország és a gyermektelen nők szeretnék megismerni :)

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.11.19. 15:59:14

@nincs_itt: Elég arra ügyelnie, hogy tényleg csak kezdő csoportokat vállaljon el és maximum néhány hónapra :)
Azóta egyébként már elég jó lett az angolja, mert szabadidejében írekkel és kanadaiakkal lógott.

think different 2012.11.19. 16:00:07

@nincs_itt: kreativ teruleten azzal bizonyitasz, amit leteszel az 'asztalra', ha tetszik nekik az eredmeny es meg szeretnek ismerni az utat, ami odavezet, akkor fizetnek. Ez nem atomfizika. Nem agysebeszet. Nem statika.
A nyelv ugyanilyen. Ha a cegnel van/volt egy-ket nativ angolt beszelo, akik szerint a holgy megfelelt a celra, akkor nem fognak papirt kerni. Sok helyen kapsz egy feladatot, megoldod, akkor felvesznek vagy kovetkezo kor. Ha minden akadalyt atugrasz, akkor kezfogas, Dupla X a lap aljara es senkit nem erdekel, hogy van-e papirod. A lenyed a tudas.
Sok esetben a papir hianya egyfajta alap az alacsonyabb berhez vezeto alkuhoz.
Az elmult evekben nem egy hir volt olyan sracokrol, akik meg a gimnaziumot sem vegeztek el, megis a vilag legnagyobb IT cegei kerestek fel oket allasajanlattal.
Neha hatra kell egy-kettot lepni es latni a 'big picture'-t, mert sokkal tobb dolgot lathatunk, mintha csak a megszokottat keresne a szemunk.

Alice in Wonderland 888 2012.11.19. 16:00:47

Nekem tetszik, hogy minden írás, ami megjelenik ennyi mindent kivált a kommentelőkből...:) Érdekes olvasni a posztokat és a kommenteket...néhány kommentelő (élet)történetére viszont baromi kíváncsi lennék...:)

Ahogyan nekem lejön, alig tud itt valaki megfelelni az igényeknek, tehát jövendő posztot írók figyelem: minimum egy Frei Tamás szintű beszámoló kéretik , ha nagyon muszáj és nem tudjátok kihagyni, akkor egy kis byroni beütéssel...:)))))))))))

céerem 2012.11.19. 16:02:29

Szerintem itt csak azért lehet fontos, hogy a posztíró miből fizette az életvitelét, mert ez a poszt arról szól, hogy valaki hogy is kezd új életet külföldön. Milyenek az új ország jellegzetességei, kezdve az okmányügyintézéstől, és a munkahely keresésétől egészen az albérletig és az iskolaredszerig. Na ehhez képest ez a poszt egy világra nyitott, kalandvágyó, de itthonról támogatott lánykáról szól, aki jön-megy, mert még fiatal és keresi önmagát. Ez nem elítélendő dolog, nincs vele semmi baj, csak nem hiszem, hogy ez bárkit érdekel, mert sem tanulság, sem tanács, sem semmi nincs benne. Érdektelen.

nincs1itt 2012.11.19. 16:10:21

@think different: Ha nem haragszol, akkor egyet is érthetnék Veled, de nem teszem! Számomra nem jelent semmit a "kreatív terület", sajna én már csak ilyen földhözragadt vagyok... Értelek is meg nem is, nem akarok vitát generálni, de a munka az munka, amit megfelelő képzettséggel és a gyakorlattal lehet elvégezni megfelelően. Természetesen vannak "született tehetségek", remélem Te is ezek közé tartozol...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 16:14:54

@think different:

"Legyen facebook-hoz kotve a kommenteles"

A legtöbb kommentelő munkaidő alatt kommentel. S nagyon sok munkahelyen le van tiltva a FB.

hystherix (törölt) 2012.11.19. 16:16:07

A zsebben turkálás itt azért releváns, mert az ide-oda utazgatás teszi ki a poszt nagy részét, az pedig nem olcsó.
Szakma, szaktudás nélkül ilyen jól megy valakinek külföldön?
Ez nem zsebben turkálás, hanem a poszt lényegéhez tartozik, hiszen a posztoló is állandóan arra utal, milyen jól élt.

Gazdag szülők? Szerencséje volt? Valójában ért valamihez, csak titkolja? Ezek nélkül az információk nélkül csak féllábon biceg minden ilyen "sikeres vagyok, de nem árulom el, hogy miben és hogyan" poszt.
Enélkül csak az 5 csillag meg az utazás jön át, de semmi információ, kézzel fogható tény nincs benne.

nincs1itt 2012.11.19. 16:19:02

@think different: Hűűűű, b+!! Mekkora kreatív vagy!!! Arckönyvhöz kötött kommentelés!!! Te figyu, most meg fogsz döbbenni, hogy a cromagnoni még nem halt ki: pisztollyal sem tudnának arra kényszeríteni, hogy regisztráljak a Fészbúkon! Tudod, én személyesen tartom a kapcsolatot, akivel csak lehet, akivel meg nem, azzal telefonon, szkálypon... Lassan tényleg oltás kellene a Fészbúk ellen!!

mojoking77 2012.11.19. 16:22:05

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Legyen facebook-hoz kotve a kommenteles"
Nanana... Szeretnek elni a veto jogaval. X eve, miota kitort a Facebook laz szerte a vilagban, sikeresen ellen tudtam allni neki. Hadd ne kelljen most csak azert regisztralnom, egy, altalam minimalisra tartott szolgaltatasra, hogy tudjam elvezni egy masik szolgaltatas elerhetoseget.. Elore is koszonom.

nincs1itt 2012.11.19. 16:25:59

@mojoking77: Tökéletesen egyet értek!! A Facebook-ra tökéletesen igaz a következő graffity: Együnk lóxart!! Több milliárd légy nem tévedhet... Ja, még annyit, USA-ban ha nem vagy fenn a Facebookon, már lassan nemzetbiztonsági kockázatot jelentesz, mert pszichopata, rejtőzködő, skizofrén állat vagy! Na köszönöm, ebből nem kérek!

think different 2012.11.19. 16:36:41

@nincs_itt: Nem erted.

Vannak emberek, akiknek az sem egyszeru, hogy ennyit leirjanak, pont az olyanok miatt, akik a Duplo LEGO-t es szethajtogatjak.
Persze, hogy nem fogjak leirni, hogy hol elnek, mit es hol dolgoznak. Sajnos az interneten nem csak maltai szeretetlovagok vannak, igy joggal feltetelezik, hogy aki ilyen altalanos dolgokba belekot, attol nem varhatnak kevesebbet, ha a privat eletuk kozelebe engedik.

váj mí 2012.11.19. 16:37:43

@mojoking77: Hajnali 4 órakor való ébredés minden, btk-ba nem ütköző cselekmény esetén bármikor felhasználható joker-lap ;).

think different 2012.11.19. 16:41:19

@nincs_itt: Miert varod el mastol, hogy megosszon reszleteket egy arctalan kommentelovel? Elegedj meg azzal, amit leirt vagy a legcivilizaltabb megoldas, hogy nem olvasod el, de leginkabb nem kommentalod, amirol halvany lila gozod sincs.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 16:43:27

@mojoking77:

A FB hasznos találmány, de szerintem is abszurdak az olyan blogok, ahol csak FB-profillal lehet hozzászólni.

mojoking77 2012.11.19. 16:45:03

@váj mí: Koszonom :) Akkor most fel is asznalnam, ha lehet. Raadasul egy komplett allatkerten kell keresztulvezetnem hazafele, ugyhogy erossen gondolkodok, hogy a cegnel hagyom a kocsit, es megyek inkab RER-rel.
@think different: ", de leginkabb nem kommentalod, amirol halvany lila gozod sincs.". Khmmm, oooo, ize.
Na.
Ongol?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 16:45:23

@nincs_itt:

Nálunk a HR fel sem vesz olyan embert, akiről nem találnak FB-profilt.

Egyébként a FB tényleg igen hasznos találmány, ezt kár tagadni.

kriosz 2012.11.19. 16:49:27

Na, megint egy ilyen nesze semmi fogd meg jól poszt.

Globetrotter2014 2012.11.19. 16:50:12

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Csak nem a hírszerzésnél dolgozol? :))))

Ha bevzeteitek a FB ellenőrzést a kommentek eltűnnek.

Nem csak a trollok de mindenki más.

Senki sem akar úgy kommentelni hogfy egyúttal minden ismerősének elküldik egy példányban.

Pont ez a blogfórumok nagy előnye. Nyiévn senki sem névtelen a blog hu loginnel sem, de ettól még nem akarja minden FB sinmerőét untatni politikai meggyőződésével vagy világlátásával.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 16:56:52

@ZF2:

Ellenzem a FB-os kommentelést a FB-on kívül.

Még úgy is, hogy én nem vagyok névtelen.

Nekem egyébként eleve van egynél több FB-regisztrációm. Az egyik személyes. A másik kettő meg két honlapomhoz kötődő. A blogbejegyzéseim nem is jelennek meg a személyes profilon, bár a blog is be van linkelve a profilba, azaz nem titkos semmi.

Nekem az egyik ok erre az is, hogy FB-ismerőseim 40 %-a magyar, 50 %-a bolgár, s 10 %-a egyéb. Na most, eléggé idegesítő lenne, ha magyarul nem tudók folyamatosan élvezhetnék magyar bejegyzéseimet...

Egyébként nekem gyakorlatilag minden adatom nyilvános.

váj mí 2012.11.19. 16:56:54

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Biztos hasznos, de én nem vagyok fenn FB-on még kamu profillal sem, nem iwiwen sem. Azért gondolom, a céged a FB-fetisizmusát nem nagyon hangoztatja...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 17:02:22

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: az enyem is
sokan nem is ertik, hogy hogy es miert?
de miert ne
az meg nem a maganszferam, hogy az FB-n ott van a fotom, a munkehelyem meg akar a lakcimem is/legalabb a varos/
nincs mitol tartanom
emellet sehova nem kommentelek ami FB fuggo, isten menmts

ja es a sok FB ellenes fele siman kikeresheto a telefonkonyvben, kiirja a nevet a postaladara
na en meg pl oda nem irom ki:)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:08:24

@váj mí:

Hivatalosan egy cég sem mondja el az alkalmazottak kiválasztásának elveit, mert esetleg törvénysértő lenne. De mindenhol valahogy kiválasztják az embereket. Nálunk az egyik feltétel a FB-profil, mert a tapasztalat az, hogy akinek nincs, az:
- számítógép- és internet-analfabéta,
- rejtőzködő, antiszociális alak,
- hacker.
Mind a 3 nemkívánatos.

váj mí 2012.11.19. 17:09:43

@hagyma: Én, mondjuk nem szerepelek semmilyen telefonkönyvben, mert nincs vezetékes telefonom, a mobilom meg regisztrálatlan feltöltő-kártyás. A postaládán nincs név, csak lakás-szám. A FB meg nagyon nem érdekel.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:13:14

@hagyma:

Ez a FB-ellenesség amolyan sznob divat, semmi más. Komolytalan.

Erről írtam:

"Manapság a menő figura az, aki éjjel-nappal hangoztatja, hogy nem használ FB-ot, sem más hasonló hálózatot. Nem pazarolja az idejét primitívségekre, ő a netet csakis művelődésre és tanulásra használja.

10 éve a menő figura az volt aki éjjel-nappal hangoztatta, hogy nem használ internetet, nincs is számítógépe. Nem pazarolja az idejét primitívségekre, mert az internetet elöntötte a pornó.

20 éve a menő figura az volt aki éjjel-nappal hangoztatta, hogy nem néz soha tévét, sőt nincs is készüléke. Nem pazarolja az idejét primitívségekre, mert a tévében csak moslék van.

30 éve a menő figura a vidéki egyedülálló tanárnő volt, aki éjjel-nappal hangoztatta, hogy sosem olvas krimit vagy sci-fit, mert ő csak értékes szépirodalmat olvas, s nem pazarolja az idejét primitívségekre, aljas érzékekre ható alantas ponyvára.

100 éve meg a menő figura valószínűleg az volt, aki éjjel-nappal hangoztatta, hogy a telefon hülyeség, ő sosem telefonál, mert inkább az igazi emberi kapcsolatokban hisz."

kriosz 2012.11.19. 17:14:04

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Na, ez egy nagy hülyeség.Egyik sem vagyok és a fészen sem vagyok fent ;)

váj mí 2012.11.19. 17:14:35

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: És, akit csak simán nem érdekel? De komolyan. Attól lenne antiszociális alak vagy rejtőzködő, mert nem a világhálón akarja élni a magánéletét? És ezt te így is gondolod? Esetleg kötelezővé tenni?
A hackert meg nem féltsd, olyan csili-vili profilt csinál magának, ha éppen arról van szó, hogy könnybe lábad a hülye HR-s szeme.

2012.11.19. 17:15:13

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nalunk meg FB-vel nem vesznek fel senkit, mert mindegyikunk "ethical hacker"

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:15:29

@kriosz:

Akkor te vagy a kivétel, mely erősíti a szabályt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:17:39

@váj mí:

Én sem élem az életemet a FB-on. Sőt a legtöbb FB-tag sem ezt teszi.

Viszont nálunk alap a jó számítógépes-internetes készség.

kriosz 2012.11.19. 17:18:12

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Akkor nem ismerek sok menő figurát mert mindenki fent van a fészen :)
De én menő vagyok? Jihiiiii:)
Nem , engem valahogy nem érdekel. Az elején fent voltam az iwiwen , jó ötletnek tartottam, tényleg megtaláltam régi ismerősöket de szép lassan ott is rájöttem addig vagy érdekes míg kiderül hogy hogy né zel ki húsz év után, van e család, mit dolgzol, mennyi pénzed van, stb. Aki eddig sem érdeklődött utánam, a szokásos körök után ezután sem érdeklődött.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:21:06

@váj mí:

Nem egyedülálló dolog ez egyébként. Lásd a wp.me/p2rYjP-h írást, egy barátnőm írta. (Egyébként soha nem találkoztam a neten kívül e barátnőmmel. de sokszor hasonlókat írt, mint én a NolBlog-on, így ismerkedtünk meg és lettünk barátok.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 17:21:44

@váj mí: a te melodnal nem meglepo:)
amugy milyen csilivilirol beszelunk?
fent vagyok
ott e nevemm a melohelyem, a fotom, a varosom
es neha milyen jo ha valaki megtalal
es bnem, nem helyettesiti az emberi kapcsolataimat, hanem
KIEGESZITI
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: 25 eve bunkofonnak hivta a mobilt, ma meg 3 okostelefonja van GPS-el

nem, ma sem nez tv-t,, mert ninc s is, ki az a hulye aki tv-t vesz de ha megis talal egyet a szoba sarkaban, akkor csak termeszetfilmet, ha megis mast akkor csak muveszfilmet eredeti nyelven, maximum feilrattal!!

kriosz 2012.11.19. 17:21:51

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Hát, most őszintén ha a fészbuk adja a jó számítógépes-internetes készséget akkor az már régen rossz.
Ezek szerint a kis tinik tömkelege akik az életük 90%-át ott töltik netzsenik? De ha megkérdezem hogy tetülassú a gépem , vajon mitől lehet még azt sem tudja hogy hol keresse ;)

váj mí 2012.11.19. 17:24:46

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ahham, és azt akarod mondani, hogy ezt azon mérik le, hogy van-e valakinek FB regisztrációja vagy se nem? Ahham, baszott profi nálatok a HR.

Ami meg a magánéletet illeti, ha megosztod, posztolsz, lájkolsz meg amit még szoktak arrafelé, máris ott éled a magánéleted egy jelentős részét. Ha meg nem teszed mindezeket, akkor minek regisztrálsz? A barátaidnak, ismerőseidnek telefonszámuk és e-mailcímük feltehetően van, hogy tudjátok tartani a kapcsolatot.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 17:25:21

ja es indiaba jar nyaralni, meg egyiptomba a piramisok vegett

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:25:24

@kriosz:

Igen, pont erre jó a FB is. Ez az egyik fő funkciója: kapcsolattartás távolibb ismerősökkel.

Egyik régebbi hobbim volt a családfakutatás. Nos, a FB segítségével ma már egt csomó olyan rokonomat is felleltem, akiről a nevén és születési évén kívül semmit sem tudtam.

Aztán számomrta a FB másik fő haszna, hogy fel lehet iratkozni hírforrásokra. Pl. nem lenne időm minden nap háromszáz médiát végignézni, de így megjelennek a hírfolyamban e médiák főbb hírei.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:27:26

@kriosz:

"Ezek szerint a kis tinik tömkelege akik az életük 90%-át ott töltik netzsenik?"

Logikai hiba.

Abból, hogy minden kutya emlős, nem következik, hogy minden emlős kutya.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:29:22

@váj mí:

Mint vázoltam, számomra 2 fő funkciója van:
- távoli ismerőkkel kapcsolattartás,
- hírforrások, különféle médiák követése.

Mindez SOKKAL bonyolultabb lenne FB nélkül.

váj mí 2012.11.19. 17:29:41

@hagyma: Te, leszakadhatnál már a melómról, Megnyugtatásodra közlöm, a családom, a barátom, a barátaim, ismerőseim tudják mit dolgozom. Nem azért nem vagyok fenn iwiwen vagy facebookon, mert lányokkal dolgozom, hanem mert nem érdekel. Sosem érdekelt.
Nem szerepelek telefonkönyvemben, mert az albérletben nincs vezetékes telefon. Feltöltő-kártyám van, mindig is az volt, akkor is, amikor más volt a munkám. A társasház meg olyan, hogy nem nevek vannak a postaládákon, hanem lakás-számok. Mna.

Globetrotter2014 2012.11.19. 17:30:33

Egy éléggé IT orientált cégnél dolgozom. Az emberek többségének nincs FB porfilja. Akinek van az sem a munkatzársakkal osztja meg.

Az FB privát.

Amit @maxval, a gondolkodni próbáló birca: ír arra kulútűltakk körökben ott van a Linkedin.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 17:30:50

@váj mí: hetente egyszer felnezek?
ha meg akarok osztani mindenkivel egy videot
akar magamrol is vagy ahol jartam?
nehany fotot ha voltam valahol, vagy csak erdekes?
ha mastol is szivesen megnezem?
ha a focicsapatomnak van rajongotabora, es megbeszeljuk, hogy nyert tegnap a buccaneers?
/nagy makkal, de nyertunk:)/
stb stb stb
attol hogy valaki az FB-n van nem ott eli az eletet
en sokat vagyok a net-en mert ha nem melozok irom a konyvemet es ilyenkor nezegetem az amcsi ujsagok mellett az indexet is
de kb hetente megyek az FB-ra
a nejem minden nap felnez
a csaladja kentuckyban, Kansasban stb.
nem biztos hogy ejjel 10-kor hazaer es felhivja a lanyat, hogy vagy?
igy meg ott a foto az unokajarol, par sor, hogy mi tortent
3 gyerek 3 unoka 9 testver a baratokon kivul
nem egyszerubb ezt atnezni melo utan, mint m
felhivni minden nap mindenkit?

váj mí 2012.11.19. 17:32:02

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ez rendben is van, csak ne jelentsünk már ki hülyeségeket, hogy aki nincs fenn egy ilyen közösségi izén az antiszoc, pszichopata hacker, aki ráadásul a számítógéphez, nethez sem ért.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:32:45

@váj mí:

"Ami meg a magánéletet illeti, ha megosztod, posztolsz, lájkolsz meg amit még szoktak arrafelé, máris ott éled a magánéleted egy jelentős részét."

Átlag hetente 2-3 alkalommal szoktam megosztani és lájkolni.

A cikkeim a blogprofilomon jellenek meg, nem a személyesen. Ha rámész a honlapomra, ott a FB-blogprofilom látható. Van aki feliratkoztak FB-vel, bár a többség inkább az emailes követésre iratkozott fel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 17:32:49

@váj mí: en ra se szakadtam
ironia jel hol van a gepen?:)
en fenn vagyok az FB-n
blogom van, bar haldoklik
van vezetekes telefonom, mert nekem fontos
es itt is csak szam van az ajton es a postaladan
oda nem irom ki a nevem, mert minek?

váj mí 2012.11.19. 17:35:16

@hagyma: Te, ezzel nincs baj, de bizony a magánéletetek jó része fenn van a neten, nyilvános felületen. Ennyi. Én nem szeretném megosztani ezeket a dolgokat az összes ismerősömmel, és kíváncsi sem vagyok a nyaralási képeikre. Akiére igen, az elküldi mailben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 17:35:42

@ZF2: az IT orientalt cegeknel fejletteb organizmusok dolgoznak
mi hetkoznapi emberek vagyunjk:)
nekunk van FB-nk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 17:41:13

@váj mí: najio de mit nevezunk maganeletnek?
amaganeleted zajlik az utcan, amelohelyeden, a boltban es mindenhol
az FB-n is folyhat
megosztok egy videot, feteszek egy jol sikerult fotot maryrol egy jo kirandulas utan
mi a baj
ez a magnelet kozelet is
aki az intimm szferajaba beenged , az mas kerdes,
/amugy rolad egesz sokat tudni FB nelkul is:)/
nade ez is mindenkinek a sajat dontese
van aki a faszat rakja fel, vagy fegyverekkel pozol
de ez nem azt jelenti, hogy mindenki erre hasznalja
az egeszseges tavolsagtartast meg lehet orizni FB-n is es el lehet jatszani, csak ha reszegen tantorogsz az utcan, maximum nem 2000=en lajkoljak, csak a kocsmabol hazavivo uton a lakossag, meg a szomszedok lajkoljak, hogy utod az asszonyt palacsintasutovel
ilyen erobvel oneletrajzi regenyt sem szabad irni, mert kiteregeted a privatot
pedig de sok jo ilyen regenyt olvastam
ebben a mufajban Kassak a kedvencem
de a modern irodalomban is van par

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 17:43:34

ja ugye Esterhazy a Harmoniaval
nem tudom fent van e az FB-n de tuti tobbet megtudtam rola a konyvei utjan, mintha fent lenne
arccal, nevvel, cimmel

kriosz 2012.11.19. 17:43:37

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Na és nincs is ezzel semmi baj:) te sem vagy fészbuk függő:)
Ne húzzunk már egymásra hülye kliséket. Biztos van olyan oldala is a fészbuknak ami hasznos, megint csak arról van szó mint az egész internetről hogy ki mire használja. De attól mert még fent vagy v. nem vagy fent nem vagy ilyen vagy olyan.
DE én bevallom amit a fiatalok nagy többségénél látok hogy hogyan használja mondjuk a fészbukot na az fura. Hogy az az első reggel hogy ki és hányan és lájk meg mittudomén mi amit két perccel előtte kiraktam és ha senki sem lájkolt akkor?( és mennyi barátom van és stb. amúgy meg a "barátokkal" élőben alig tartja a kapcsolatot na az az antiszochi és még csak nem is tud róla.

Na, mindegy ez is ilyen dohányzós téma :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:44:32

@váj mí:

Nyilván ez nem egy örök isteni törvény, hanem csak statisztikai valószínűség. Dehát a HR ez alapján dolgozik.

Korábban történt. A régebbi cégnél, ahol dolgoztam Szeredőcön, állás hirdettek és az egyik feltétel a magyar nyelv anyanyelvi szintű vagy ahhoz közeli tudása volt. Én találtam is egy román-magyar gyereket. Gyerek akart is dolgozni. Átment minden teszten. Aztán jött egy végső interjú a fő-HR-essel. Soha nem hívták vissza a gyereket, majd a végén 1 hónap múlva emailt küldtek neki "sajnos nem Önt választottuk". Ez nem volt igaz, mert ő volt az egyetlen megfelelő jelentkező. Inkább hagyták a pozíciót betöltetlenül! Megkérdeztem a HR-es barátnőmet miért történt ez. Azt válaszolta "instabil egyéniség, nem maradt volna úgyse sokáig, felmondott volna, valószínűleg el is költözött volna más országba". A vicc: a gyerek tényleg más országba költözött 4 hónap múlva! Azóta elhiszem, hogy a HR az egy szakma.

váj mí 2012.11.19. 17:46:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Értem én, nem is mondtam, hogy ez baj lenne, de az ellenkezője (ha valakit nem érdekelnek a közösségi oldalak), miért lenne az?

@hagyma: Például nekem az már magánélet, ha kidöglöm valahol a tengerpartra egy szál semmiben napozni. Azt legfeljebb a barátom lájkolja, ha lehetséges.
Ja, rólam sok mindent lehet tudni, csak azt nem, ki vagyok valójában.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:47:32

@kriosz:

A jelenség ismerős. A saját kisebbik fiamat kell csak néznem (16 éves). Nála napi szinten száz körüli a lájkolás és a megosztás, 95 %-ban totális ostobaságok. Eleve nála a FB mindig be van kapcsolva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 17:49:55

@váj mí: meg fogsz lepodni
nem posztolunk ki Maryvel meztelen kepeket egymasrol
ez nem az FB-re valo
vagy azt hitted az egy erotikus oldal?

Globetrotter2014 2012.11.19. 17:49:57

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: FB-n csak exkolégák vannak, akikkel már nem dolgozom. És ők is korlátozott hozzáéférssel.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:52:10

@váj mí:

Nálam ez fordítva működik. Mint hihetetlenül népszerű internetes egyéniség, valódi adatokat használok a neten. (Több mint 20 éve foglalkozom a nettel!) Viszont mivel kénytelen vagyok bérmunkásként is robotolni a neten, így ez konfliktust okozhatna, ezért a munkaadó nekem engedélyezte, hogy álnévvel dolgozzak.

Pont fordítva mint mások. akik a munkahelyen használják valódi nevüket, a neten meg anoním nickek.

kriosz 2012.11.19. 17:52:23

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Engem bevallom elszomorít, ott látom görnyedni a szobában a gép fölött és igen jó dolog az internet meg a gép de ha visszaemlékszem saját magamra, nem görnyedés volt hanem rihegés röhögés és jó kis dumálgatások élőben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 17:52:42

@váj mí: ezt mondom, es a magneleted jelentos resz kint zajlik az utcan es a melohelyeden stb.
a maganelet nem egyenlo a privat szferaval
es nyugodj meg, nem teszem ki a nyaralasunk fotoit
de egy jol elkapott kep lehet klassz
most eppen 3 honapja folyamatosan viragzik a hibiszkuszom es le kellett fotoznom, hogy megosszam
meg a multkor a rakottkrumplimat mert qrwa jo lett:)

váj mí 2012.11.19. 17:53:13

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Hm, én alapvetően nem vagyok egy nagy HR rajongó, összesen eddig három olyan HR-ssel találkoztam, akikről el is hittem, hogy értik is, amit éppen csinálnak, és nem az egyetemi tanulmányaikat próbálják kétségbeesetten felidézni.

kriosz 2012.11.19. 17:53:46

Na, én is elkezdtem ezt a bezzem az én időmben :)))
Lehet hogy néha anyámnak igaza is volt? :))))

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:55:07

@ZF2:

Nekem 80 %:
- exkollégák és jelenlegi kollégák,
- volt iskolatársak,
- közeli és távoli családtagok, rokonok.

A maradék 20 % pedig olyan, akivel a neten kívül sosem találkoztam, jellemzően egyes blogtársak, kommentelő társak, egyéb rajongók...

váj mí 2012.11.19. 17:56:44

@hagyma: Ez csak egy példa volt. A bikinis képemet sem szánnám közösségi oldalra, de persze én konzervatív vagyok. Sem az ebédemet, sem a lakásomat, sem semmilyen hasonló dolgot, mert nekem az már privát szférám. De mondom, én konzervatív vagyok.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 17:57:56

@kriosz:

Változnak az idők. Annak idején nekünk is azt mondták, hogy "bezzeg, a mi időnkben". Ennek a "bezzeg a mi időnkben, nahát ezek a mai fiatalok, romlásba rohan a világ" szövegnek az első írásos nyoma az i. e. II. századból származik, Rómából.

váj mí 2012.11.19. 17:58:19

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Hm, nem rossz Virtuália, de nekem a valódi világ jobban bejön.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 18:00:24

az volt mar, hogy a poszt kamu?

kriosz 2012.11.19. 18:02:08

@váj mí: akkor ezt most lájkolom :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 18:03:43

@váj mí: konzervativ no nem dolgozik kupiban, foleg nem napozik meztelen a tengerparton
ez ellentmondas
furdoruhas kepeket sem osztunk meg, bar azt a starandokon eleg gyakran latni eloben
nem ertem a gondot
en sem az ebedemet osztottam meg, a rakottkrumpli vacsora volt
a lakasomat meg szeretem
aki akarja megnezheti videon, de anyamon kivul senkit nem erdekelt, ezert is neki keszitettem:)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 18:05:22

@kriosz:

Szüleim 70-éves korosztálybeliek, Mindkét szülőmnek van FB-profilja. Sőt apám kifejezetten aktív, politikai cikkeket szokott megosztani.

Persze nyilván érződik a korosztályok "harca".

A két fiamnak az összes iskolatársa, haverja fent van a FB-on. Oké, nem az összes, de 95 %, csak az "elvből nem kell FB" csoport hiányzik.

Az én korosztályomban más a helyzet. Iskolatársaim, ismerőseim csak kb. 60 %-a van fenn.

Szüleimnél meg 15-20 % körüli az arány. Anyám szervezte tavalyelőtt saját 50-éves érettségi találkozóját. A telefonkönyv hasznosabbnak bizonyult, mert alig az osztálytársak 20 %-ának volt FB- vagy IWIW-profilja.

váj mí 2012.11.19. 18:07:08

@kriosz: oszd és ezerrel ;)

@hagyma: Ládd, én ilyen ellentmondásos személyiség vagyok.
A lakásod meg majd csak érdekelni fog valakit anyudon kívül is, ha sokat osztod. Annyi időre, amíg kipakolja, biztosan.

váj mí 2012.11.19. 18:08:02

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Azt nem, de ha te fordítva csinálod ... ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 18:12:33

@váj mí: ah nincsenek nagy ertekek otthon
az is biztositva...
kp-re, festmenyekre senki ne szamitson:)
butor se nagyon van, de akinek az a'gyunk kell , meg a beepitett szekreny...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 18:13:35

@váj mí: ja es ez OK is, csak ne tartsa magat konzervativnak
mert akkor en mi vagyok?

váj mí 2012.11.19. 18:18:10

@hagyma: Ultrakonzervatív exhibicionista beütéssel ;)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 18:30:30

@hagyma:

Én is konzervatív vagyok, de szeretem az erotikus fényképeket.

kriosz 2012.11.19. 18:30:35

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Gyerekeimtől tudom hogy az itteni összes szülő fent van a fészen, én csodabogárnak számítok de gondolom ezt betudják hogy külföldi :)
Elvből?? Á egy fenét, nem is tudom mi az amit elvből csinálok v. nem :) Tényleg nem érdekel.Amit akarok az így is megtalálom, aki érdekel azzal próbálom tartani akapcsolatot de hogy az akivel talán öt éve egy szót sem beszéltem merre nyaralt, v. milyen ügyesen rajzol a gyereke abszolut nem érdekel.
Viszont mekkora egy biznisz lett, ügyes!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 18:34:51

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: en nem kifejezetten szeretem, tehat nem vadaszok arajuk, de gondom sincs veluk
de hogy jott ez ide?
en arrol beszeltem, en mint konzervativ nem szeretnem ha a felesegem kupiban dolgozna es a tengerparton meztelenul napozna:)
ja es egyik dolgot sem nezem le
mindenki a maga erkolcseinek a kovacsa:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 18:36:41

vagyis kicsit azert lenezem:)

Globetrotter2014 2012.11.19. 18:56:05

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: akkor a FB előbb utóbb ki fog nyírni, mert megsérted a ÁSZFüket.
@hagyma: nem, a Linkedin pont nem az IT kockák gyűjtőhelye.

Ugyandehogy (törölt) 2012.11.19. 19:00:47

@hagyma:
én megnéztem, és tetszett. és mára ígértél újat.
:)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 19:08:53

@ZF2:

"akkor a FB előbb utóbb ki fog nyírni, mert megsérted a ÁSZFüket"

Tévedsz. Teljesen legálisan csináltam mindent a FB-on. Nézd meg, van lehetőség blogprofilok létrehozására.

(deleted) (törölt) 2012.11.19. 19:14:34

Hát, volt tévénk, de már 10 éve nincs. Jó helyette az internet. Amikor lett iwiw, regisztráltam, aztán ahogy megtalálták az amúgy informatikai analfabéta ismerősök és ismerősök ismerősei, és mindenki mindenkit körbejelölt és ömlött a szutyok az üzenőfalra, vagy minek hívták, akkor töröltem magam, és nem hiányzott egy percig sem. Volt már facebook ugyanis, és akkoriban 30-40 igazán barátom volt ott. Ez ment nagyjából két évig, majd egyszercsak elkezdtek az iwiwről ide átözönleni az informatikai analfabéta ismerősök, és újból - sértődős levelek terhe mellett - körbejelöltek mindenkit. Most már majdnem mindenkiről "le vagyok iratkozva", vagyis nem látom a bejegyzéseiket, de akkor minek? Van néhány hírfolyam és ennyi. Ráadásul ha valamit megosztok, akkor egyszerűen nem lehet úgy beállítani, ahogy én szeretném, hogy kik lássák (mint körök google pluson), és hiába törlök valamit, nos a törlés szinte lehetetlen. Nem tetszik. Úgyhogy hajlok afelé, hogy megmarad a már meglévő linkedin, ezt is kezdik felfedezni az emberek, de talán ebből nem lesz olyan roham, mert ez nem a cuki/vicces képek megosztásának helye, illetve van google plus, ami még nem teljesen az igazi, de legalább vannak körök, és tényleg működik.

Mindezt leírni csak azért, mert szerintem létezik a közösségi oldalak "evolúciója", és nekem úgy tűnik, hogy egyre több ember mozdul a "szakosodott" oldalak irányába.

Ja és Facebook regisztrációt a kommenteléshez légyszi ne :)

Globetrotter2014 2012.11.19. 19:27:03

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ennyire nem akartam részletezni. De akkor képben vagy :)

2012.11.19. 19:30:58

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Akkor jópár profi szakembert bukhattok így, ugyanis sokan nincsenek fent (én sem). De persze ez minden cégnek a maga döntése. Mindenesetre nekem a komolyabb beosztásban dolgozó ismerőseim túlnyomó része nincs a FB-on, csak a LinkedIn-en és/vagy a Xing-en.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 19:45:14

@Nyulz of the World: miert a linkendin a komolyabb beosztasuak facebookja:)
muhahaha

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 19:53:40

@Babette_: najo de ha en megigerek avalamit, az nem biztos hogy ugy is lesz
viszom ha megeskuszom ra...
akkor se
jut eszembe eskudni kellett a jo multkor az FNI-nal es veletlenul a bal karomat tettem fel
majdnem elzavartak:)
\/irok egyet keppel videoval, ahogy meg lesz az utolso papirom:)/
erre szavamat adom:)

NIKI LAURA 2012.11.19. 20:58:15

Bammeg hagyma,évek óta olvaslak ,szinte minden bloghoz hozzászólsz.
Felmerül a kérés:magyar oldalon vagy állandóan,magyar Tv nézel neten,magyar hireket olvasol szabad idődben!
Vajon hogy szocializálódtál az Usa-ban?
Ott kellene a hireket ovasni,ottani emberekkel beszélgetni,ott kellene részt venni a mindennapi ÉLETBEN!
Ha igaz is amit korábban irtál-tak,hogy évekig menekültél az Usa-ban,illegálisan tartozkodtál,majd egy névházassággal maradhattál!!..Hát becsüld meg magad HAGYMA koma,és ne frankozd magad,mert ez ennyi év után is visszaüthet,hidd el!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 21:04:42

@NIKI LAURA: sorolnad a minden blogot?
segitek
homar/ oshomaros vagyok/
a sajatom
meg meg nem szunt a malackaraj, de mar reg megszunt
es a par honapja a hataratkelo, mert en is emigrans vagyok, igy erdekel
anyad maradt itt nevhazassaggal, es finom voltam...
mi uthet vissza idiota?
esetleg en neked, de hat nem vagyokl eroszakos tipus
ugyhogy pszt..
teket izi
/ ps. ha beszelsz angolul szivesen elkormanyozlak amerikai blogokra, ahol elek netes eletet/

niki laura koma:)....

NIKI LAURA 2012.11.19. 21:10:13

@hagyma: Te irtad a hataratkelon,hogy illegalisan voltal egy darabig.
Erre irtak a "Thai"posztban,hogy valami öreglányt vettél el a statuszért.
Ne aggodj,sokan vannak igy,ez nem ciki.
Ehez senkinek semmi köze,de ne add elő itt "nem tudni magyar,en elni itt 15 ev"féle stilust.
Kanadaban ha kiderül,hogy anno illegális volt a statuszod,elveszik a késöbbi allampolgarsagot is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 21:17:55

@NIKI LAURA: most tenyleg ki akarod harcolni a q.anyad minositest?
az en oreglanyom egy csodalatos no, Mary, eletem szerelme
es nem statuszert vettem el
de nem is tudom, mirt pazarlom idomet egy idiotara
ha felmesz a blogomra lathatod
csovestol enned a kukoricad ha ilyen nod lenne es nem otthon rejszolnal niki lauda fotoja elott

itt mar kiderult, mikor beadtam a papirjaimat be kellett vallani 6 evet illegalisan meloztam, az FBI-sok elismeroen csdettintettek:)

engem basztathatsz, de a felesegemet meg egyszer a szadra ne vedd
erre most csak kerlek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 21:19:40

ja es sejtem ki vagy a 29-es hozzaszolasoddal
vigyazz el ne szakadjona z a bizonyos cerna:)
kiskoma

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.11.19. 21:21:26

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Kérdezem én : milyen elönnyel jár egy facebook profil ?
Ugyanis én kiadok másoknak információt ( ergo : ADOK valamit ), de ezért semmit nem KAPOK.

LinkedIn profilom az van, de csak azért, mert ott fejvadászokkal meg volt ( és jelenlegi ) kollegákkal tarthatom a kapcsolatot, aminek monetáris elönyei vannak.

Egyébként az igazán jó kollegáimnak egyiknek sincs facebook profilja, csak linkedin.

A másik dolog meg : nem tudom, miért baj ha valaki "rejtözködö". Én azt inkább bölcsnek mondanám, hiszen tudja, hogy az információ érték. ( Rólam p.l. nincs fenn fénykép, telefonomat meg titkosítottam, linkedin-ben a jelenlegi munkahelyem pedig "virágnyelven" szerepel. )

Semmire sem tartom azokat, akik a magánéletüket stb a nagy nyilvánosság elé tárják. Ostobák.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 21:21:51

tipikus fake nick 2009-es regisztralassal
hehehe:)
mindig imadtam a frusztralt idiotakat, de hogy miert mindeig engem talal meg egy barom?
tessek, fotot, cimet Ip-t prezentalni
ja attol felsz?
idiota

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 21:25:34

@Scaramella va alla guerra:
de az mitol maganelet, hogy felteszem a fotomat
a varosomat a melohelyemet?
mi tortenik?
Te bezarkozva elsz?
igen ez en vagyok Hagymasi Tivadar 50 eves
Asheville NC banquet server, egy csodalatos no ferje, egy remek figyermek apja
szep lakast berelunk egy to partjan, van 2 kocsink
mit kene ezekbol titkolnom?
ettol vagyok ostoba?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 21:29:19

es ezek a csodalatos fustolo hegyek
3 unoka
/csak felesegi agon, a fiam, meg toketlenkedik/
a kedvenc csapatom a tanmpa bay buccaneeres
szeretm a sort
es a jo steaket
hu most nagyon kiteregettem a maganeletemet:)
holnap paprikaskrumplit fogok fozni
januarban megyek allampolgari vizsgara
csutortokon thanksgiving
ua szta micsoda szemlyes infok:)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.11.19. 21:29:49

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ja tényleg : TV-m sincs, mert minek.
Az internetet pedig nagy részben (amúgy méregdrága) szakkönyvek és szakcikkek letöltögetésére használom. Amiböl természetesen hasznom van.

majd ha a facebookból is hasznom lesz, majd akkor ...

Nálunk egyébként a felvételi szakmai : nincsenek bullshit HR kérde'sek ( hogy hol látja a jelölt magát 5 év múlva, meg miért akar nálunk dolgozni - nyilván kirúgták vagy nem keres eleget ). Vannak viszont matematikai és programozási tesztek. Meg a jelölteket a PhD-jükböl vett anyagokkal vallatják. Semmi HR nonszensz, semmi szöke P&O nonszensz, stb. Ha a jelölt szakmai tudással rendelkezik, tud velünk együtt dolgozni (ez az interjú alatt kiderül) és jól bírja a stresszt, akkor felveszik.

Ja igen : az sem hátrány ha a jelöltnek van ( absztrakt ) humorérzéke, és ha a középkori pesitsjárványok tanulmányozása a hobbija ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 21:33:48

@Scaramella va alla guerra: es ha esetleg valakinek mas az erdeklodesi kore?
akar nezni ameikai footballt?
x faktort
voicet?
atyauristen!!!!!!!!!
pedig a felesegem szereti
akkor ne legyen tv
ne nezze meg naponta az unokait az FB-n?
komolyan nem ertem
ne nezzem meg a hiradot reggel a tv 4-en
hogy hany fok lesz es mi tortent tegnap ejjel es mi fog ma?
erre a tv van kitalalva

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.11.19. 21:35:12

@hagyma:

Nézd, soha nem lehet tudni, hogy ki hogy és milyen célból aggregálja az infót.

és az neked hasznos-e vagy sem.

Szeretem ha az interneten csak olyan anyag van rólam, amiböl a nekem megfelelö képet lehet rólam kialakítani. ( Természetesen a cikkeimen ott van a nevem, a szakmai konferenciákon is ott van a nevem, valamint az is hasznos, ha jó szakemberekkel együtt említik a nevemet. Satöbbi )

Akkor vagy ostoba, ha nem látod be, hogy a sok infóból sok kombinációs lehetöség van, ami neked nem biztos hogy kedvezö. Minél kevesebb ( lehetöleg szürt ) info, annál jobban tudod az image-det ápolni. Ami igen hasznos.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 21:36:59

nem nem mi egyszeruek vagyunk
meregdraga szakcikkeket toltunk le reggel hatkor zuhanyzas es kv-zas kozben
nem tv-t nezunk, nem
bullshit
ma reggel is mondtam 6-kor Marynek, hogy hagyd mar azt a kurva tv-t mikor itt mezopotamiaban talaltak egy kettospattanasos seggu makit, es tuti attol szarmazunk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 21:38:59

@Scaramella va alla guerra: en tuti ostoba vagyok
de ezt nem is tagadtam
en nem irok szakcikkeket
en kefelek, eszek, iszok, dolgozom, apolom a csaladi kapcsolatokat, a haverokat
leszarom az imagomat
ennyi

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 21:40:42

@Scaramella va alla guerra:

Számomra ez:
- távoli ismerőkkel kapcsolattartás,
- hírforrások, különféle médiák követése.

"Semmire sem tartom azokat, akik a magánéletüket stb a nagy nyilvánosság elé tárják."

A FB-profiloddal azt tárod fel, amit akarsz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.19. 21:43:12

na majd holnap jovok hatha lesz egy olyan bejegyzes ami arrol szol ami a blog celja, gondolom en
apu penzen turitaskodunk az mas kerdes
meg hozzakoltunk ezt-azt

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 21:45:41

@Scaramella va alla guerra:

"TV-m sincs, mert minek."

Nekem van és használom is. Szeretek filmekt és műsorokat nézni,

Persze nézhetném számítógépképernyőn is, de az kényelmetlen lenne. S a filmekkel nem lenne gond, mert le lehet tölteni őket, de sok műsor nincs fenn a neten.

Így szükséges a tévé.

interpreter 2012.11.19. 21:46:59

@hagyma: Ne haragudj,én nem bántani akarlak.
6 év illegális U.S.A tartozkodással te nem fogsz állampolgársági vizsgára menni.
Bizonyára ismered az U.S.A törvényeit,illetve az Alkotmányt.
Ezt az országot te becsaptad,törvényeit kijátszottad.
Na mind1,nem rám tartozik...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 21:47:27

@Scaramella va alla guerra:

"majd ha a facebookból is hasznom lesz, majd akkor ..."

A legtöbb dolog, amit csinálok nem hoz nekem SEMMILYEN ANYAGI hasznot.

Ha viszont nem csak anyagi haszonról beszélünk, akkor a FB sok hasznot hoz nekem.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 21:52:29

@Scaramella va alla guerra:

Ha adatokat akarnak rólad komolyan gyűjteni, úgyis összegyűjtik, ezt te is tudod.

Én igyekszem semmit sem titkolni, ez tűnik a legbiztosabb módszernek.

Az meg, hogy a FB, a Google vagy bárki más valamilyen módon hasznosít rólam valamit nemigen érdekel. Semmi károm nem származik belőle.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.19. 21:56:56

@hagyma:

Nem töltesz le hajnalban szakcikkeket a netről és tévét nézel???
S ezek után arra számítasz, hogy állampolgárságot kapsz??? Örülj, ha nem deportálnak ilyen múlttal!!!
:-)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.11.19. 21:59:09

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ó persze hogy összegyüjtik.

Én is összegyüjtöttem a volt kollegám új fönökéröl ( pedig neki sincs se facebook se linkedin profilja ).

Nade az azért mégiscsak ostobaság, hogy te saját magad szolgáltatod tálcán az adatokat saját magadról, nem ? Haverokkal lehet skypeolni ( természetesen a regisztrációs nevemnek semmi köze sincs a valódi nevemhez, stb, stb )

Filmnézés meg unalmas. Akkor már inkább könyvolvasgatás. Na mindegy, de gustibus non ...

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2012.11.19. 22:01:42

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Mondjuk tényleg csodálkozom, hogy a jenkik ilyen liberálisak, hogy egy illegálisnak elismerik az illegalitásban töltött éveit. Föleg 9-11 meg a nagy talibánozás és arab-para óta. Nade mindegy, nem rám tartozik.
Mint ahogy az sem, hogy emberünk még fennhangon hirdeti is mindezt magáról.

Én biztos nem tenném, de ez is az én dolgom.

think different 2012.11.19. 22:02:33

@hagyma: 'a feleslegesen trollkodok engem nem erdeklo blogposztok alatt' kimaradt a felsorolasbol :D

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 22:13:32

@váj mí: "De egyáltalán, miért kell ezzel foglalkozni? Neked vagy a többi kommentelőnek? Mi közöd van hozzá akár említés szintjén is, hogy ő ezt az életmódot miből finanszírozza? A poszt nem ennek a bemutatásáról szólt, hanem egy életstílus leírásáról. Mi a halál véreres nemiszervének kell rögtön azt boncolgatni, hogy miből? "

Én nem a zsebében turkáltam, már leírtam tegnap. Csak egyszerűen ez nem az a határátkelés amiről a blog szól. Nyaralgat, utazgat, hol itt, hol ott. Aztán hazamegy. És újra mondom, nekem ez nem okoz lelki problémákat, csak nem értem mit keres itt, ez a blog a külföldön boldogulásról szól leginkább. A poszt meg nem.

nem szoktam más zsebében turkálni

pappito · http://pappito.com 2012.11.19. 23:12:22

hú, most értem a végére, mára FB bashing lett a dolgoból :)

(btw itt a komoly HR-es csekkolja a Linkedin-t és ránéz az FB profilra, hogy van-e megosztva fekvehányós kép. de ez csak töredéke annak amit csinál)

PANGEE 2012.11.20. 00:15:26

Üdvözlet!
Nagyon érdekes gondolatokat kaptam vissza erről a postról, köszönöm a jókat is és rosszakat is, rávilágítanak a lényegre, amit én nem tudtam kifejezni. Persze hogy az ember elábrándozik és elgondolkodik hogy hogy is lehetett, mi hogyan történt, de csak annyit tudok mondani hogy szerencsém volt. A szüleimtől kaptam a lakást, akik megdolgoztak érte, a kocsimat is tőlük kaptam, sőt az egész életemet. A pénzemért 19 éves korom óta megdolgozom, amiért nem, az az ég ajándéka. Hiszek abban hogy amit adsz azt egyszer visszakapod. Lehet külföldön dolgozni képesítés nélkül, folyékonyan beszélek angolul és el tudom adni magam. Az angol tanítás munka Madridban volt, a Telefonica nevű cégnek ahol egy barátom dolgozott és ő ajánlott be. Ezért nem kellett a papír. Mivel Londonban éltem sok barátom lett akik visszaköltöztek a hazájukba és sokszor mentem őket meglátogatni. Így olcsó volt és körbejártam a világot. Mivel nyitott ember vagyok, engem is befogadnak. Jöttek többen is hozzám Magyarországra. Azért írtam be mert nagyon megtetszettek a levelek, és inspiráló volt amiket olvastam. Leírhatnám a tapasztalataimat minden egyes országból, de minek, az emberek úgyis oda mennek ahova az élet sodorja őket. De ha már a pénznél tartunk, Londonban 1300 fontot keresek havonta, kemény fizikai munkával nőként, 50 órát dolgozokl egy héten, biciklivel járok dolgozni, bent eszek a munkahelyemen, így kb. heti 50 fontot költök. Nincs tv-m 7 éve, sem mikróm. 4-en lakunk egy 3 szobás lakásban, ami otthon panel minőségűnek mondható. 400 fontba kerül a szobám számlákkal együtt. Eddig 600 fontnál járunk, mondjuk hogy csak 500 at minden hónapban el tudok rakni. Voltam Thaiföldön 2 hetet tavaly, ez 1000 fontomba került mindennel együtt. Nem hotelban szálltam meg, hanem egy banán kunyhóban. Ázsiában sokkal kevesebből élsz meg mint Európában. Indiában a legolcsóbb jegyet vettem a vonatra, és a helyiekkel utaztam. A megállókban például kis feles műanyag poharakban árulták a chai-teát. Kaptam egyet a mellettem ülő úrtól, aki nem hagyta hogy kifizessem. Amikor elindult a vonat mindenki elkezdte kidobálni a pohárkákat az ablakon..bámulatos látvány volt, ahogy repül a sok száz pohár, a gyerekek meg gyűjtik össze őket a peronon. Na ezek azok a pillanatok amiért nem a Tv ben kell a travel channelt bámulni, hanem értékelni a világunkat. Ezért nem tudok egy olyan multi cégnek dolgozni ami állatokat öl, tönkretszi a mezőgazdaságunkat vagy elad nekünk valamit ami nem is tesz jót. Inkább pincérkedem tovább és megnézem azt a csodát amit kaptunk ebben az életben, nem a tvben hanem élőben. Érezni a jázmin illatát, a tengeri levegőt, Bangkok piacain a különböző halak ízét, mind mind egy új élmény amit minden érzékszervünkkel meg kell tapasztalnunk. Én nem azért utazom mert le akarok telepedni valahol..én csak utazom és közben élek valahol ahol meg tudom teremteni az ehhez szükséges dolgokat.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.11.20. 00:20:13

@pappito: Szerintem a leirasabol itelve, nincs igazad. PErsze nem ugy el, hogy fixen, egy helyen, es tenyleg szerencses, hogy van hova hazamennie, van kikbol erot meriteni. Irigylem is kicsit, hogy ennyire lazan veszi a dolgokat:)

De azert ez a dolgozunk valahol, majd bejarjuk a vilagot nem feltetlen azt jelenti , amit te irsz, hogy csak nyaralgat. Nagyon nem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.11.20. 00:26:18

@NIKI LAURA: Ezt sosem fogom megerteni. Elvileg senkinek semmi koze ahhoz, ki hova , es milyen nyelven kommentel.

Az, hogy az ember idegen nyelven kommunikal napkozben, vagy olvas ujsagot, vagy nez tevet, netan angolul vitazik a redditen, nem zarja ki azt, hogy magyar blogra akar magyarul is kommenteljen.

Miert zavar ez valakit?

encore 2012.11.20. 03:05:16

Szerintem kellett ide ez az írás is.
Jól megvilágítja azt a helyzetet ha valaki egyedül van vagy csak egyedül érzi magát, sőt már megszokottá válik ez a helyzet, de nem az a terve hogy egyedül is maradjon.
Ilyenkor még a világjárás ha lehet így fogalmazni sem elég hogy kitöltse az életét, akár hol is jár.
Én is hasonló helyzetben vagyok, egyedül indulok külföldre dolgozni, de a hozzámtartozók itthon élnek. (Még szerencse hogy nincs saját családom)
Szerintem ezt az állapotot csak párosan lehet igazán felszabadultan megélni, egyedül hiányérzete lesz mindenkinek egy idő után, 6 év így alakult single után már nekem is kezd hiányozni valaki. Én magánéletileg a partnercserés (esetleg kiégett) bagzónyulakat nem sokra tartom.
Ennek ellenére az egyedüllét számomra egy állapot amit meg kell szüntetni. Elég érdekes lesz külföldre menni hosszútávra dolgozni egyedül.

eddieblog 2012.11.20. 03:45:01

A nicknevekrol es a trollokrol ugy altalaban...
eddieblog.blog.com/2012/11/20/1984/

pappito · http://pappito.com 2012.11.20. 05:07:34

@tildy:): " Szerintem a leirasabol itelve, nincs igazad"

a szerző kommentjéből meg az derül ki, hgoy részben mégis :)

a "nyaralgat" az tényleg túlzás volt, azt visszavonom, nem jól fogalmaztam

nincs1itt 2012.11.20. 06:58:26

@think different: Látom, ha érv nincs, akkor jön a személyeskedés... Évek óta külföldön dolgozom és élek(vannak tapasztalataim a kezdésről és a folytatásról is, a legkevésbé sem vágnak egybe a posztolóéval). Nem "kreatív területen" dolgozom, hanem a való világban, műszaki kivitelezésben. Szóval, ha valaki meg akar etetni azzal, hogy "elég a személyes varázs és a kreatív szövegelés" a nyugati munkaerő piacon, attól csak azt kérdezem meg, hogy melyik áruházban vagy árufeltöltő??? Az ASDA esetleg a TESCO, vagy szállodai éjszakai recepciós? Ez nem azt jelenti, hogy ezek nem munkák, csak azt, hogy a tapasztalataim szerint, az ilyen nagy dumás kreatívok általában ezt érték el...
A Facebookról pedig annyit, hogy aki azt gondolja, hogy attól lesz informatikai szakember, hogy felismeri a FB funkcióit az tényleg nem vehető komolyan. Az HR-es pedig aki nem hívja be a FB profillal nem rendelkező jelentkezőt, az meg adja vissza az OKJ-s vizsgáját...

olahzsolti 2012.11.20. 07:17:14

@Scaramella va alla guerra: Nem ismerik el,én sem hangoztatnám előző életem,ha gázos.
Én 1.5 évet voltam hasonlóan mint Hagyma,Amerikai feleség ide vagy oda,deportáltak mint a sicc.
Elég ha egy rosszindulatú elküldi angolul pár helyre az itt elhangzott dolgokat,lesz rá szabad kapacitás az ellenőrzésre.
Tuti kiutasitás!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.20. 07:27:35

@Scaramella va alla guerra:

"Filmnézés meg unalmas. Akkor már inkább könyvolvasgatás."

A kettő nem ellentéte egymásnak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.20. 07:28:08

@Scaramella va alla guerra:

"az azért mégiscsak ostobaság, hogy te saját magad szolgáltatod tálcán az adatokat saját magadról"

Azt szolgáltatom, amit én akarok. Hol a gond?

eyebug05 2012.11.20. 16:57:16

@PANGEE: Mindenhez csak gratulálni tudok!! (:

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.11.21. 00:08:15

Jó olvasni egy olyan posztert, akinél működik az alapprogram. Az, amire az ember hivatott, ő azt be tudja teljesíteni. Önmaga minél teljesebb megismerését. Felemelő. Komolyan. Annyira jó, hogy ösztönszinten működik ez nála, lásd: az élet sóját maximálisan meg akarta és meg akarja tapasztalni. Legjobb. Ilyen egy egészséges ember!!

wowerman 2012.11.21. 12:15:16

"aztán hazahúzta a szíve Magyarországra" Az utóbbi pár évben egyre furcsábban olvasom az ilyen mondatokat. A barátain, családtagjain, esetleg kedvenc éttermén/kocsmáján/horgásztóján/stb KÍVÜL mi az ami visszahúzhatja az embert ide? Csak azt ne mondja senki hogy a hazaszeretet, vagy hogy "magyar vagyok", mert egyrészt ezek tök elvont dolgok; másrészt magyarnak lenni annyira nem fasza, van itt pár millió tapló, meg egy kormány ami olyan amilyen; harmadrészt az hogy hova tett le a gólya pont olyan esetleges mint a szemünk színe. És ugye szemszín alapján sem nagyon alapít az ember klubot vagy pártot. De lehet hogy csak én vagyok ilyen. És szerintem nemcsak magyarok vagyunk, de emberek is, és európaiak is, nyílt határokkal és nyelvismerettel

spangola 2012.11.22. 21:18:31

@váj mí: Én sem vagyok fenn semmilyen közösségi oldalon, töröltem magam. Hogy miért? Mert senkinek semmi köze hozzá, hogy mi van velem!

spangola 2012.11.22. 21:22:02

@hagyma:
"most eppen 3 honapja folyamatosan viragzik a hibiszkuszom es le kellett fotoznom, hogy megosszam
meg a multkor a rakottkrumplimat mert qrwa jo lett:) "

Na, az ilyen hozzászólások miatt hittem, hogy nő vagy.
Rakottkrumpli, hibiszkusz... (???)

mkuk 2012.11.23. 10:36:09

"Két éve hazaköltöztem, vettem egy lakást Pesten, kaptam egy munkát, ami jól fizetett, volt kocsim és elkezdtem egyetemre járni."

Ez tetszett, főleg h minden pénzedet az utazásra költötted, plusz érettségivel buliztad végig a fél filágot. Kíváncsi vagyok ezt hogyan sikerült véghezvinned. Mégis hogyan?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása