oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. július 19. 03:09,  Hat ok, amiért maradni kell 16 komment

2012. július 19. 03:09 Határátkelő

Hat ok, amiért maradni kell

A blog indulásakor már említettem, hogy szívesen veszem vendégszerzők írásait is, mert a lényeg a beszélgetés, a vita és persze a saját tapasztalatok megosztása. Első vendégszerzőnk írását azért választottam, mert felsorakoztat hat olyan érvet, amelyek szerinte a maradás mellett szólnak. Nem feltétlenül és nem mindenben értek vele egyet, de fontosak az ellenvélemények is. Fogadjátok hát sok szeretettel FürgeDiák írását és ha van kedvetek álljatok mellé, vagy éppen vitatkozzatok vele!

Balaton lángossal.jpg

"Senki kedvét nem akarom elvenni, a negatív címet viselő cikkel, de a mítoszt, hogy haj külföldön minden milyen jó, itt meg nem, szeretném eloszlatni.

Tehát íme néhány ok, miért nem olyan jó ötlet külföldre települni:

6. Az ottani emberek nem szívesen látnak

Még a "toleránsabb" országokban, mint az Egyesült Királyságban is egyre gyakoribbak a bevándorlók elleni megnyilvánulások, ami nem is csoda, hiszen a szokásos "elveszik a munkát!" szöveggel és némi negatív propagandával máris úgy néznek a betelepülőkre, mint mi a romákra.

5. A kormányuk sem lát szívesen

Érthető, hogy egy kormány sem lehet arra büszke, hogy mennyi bevándorlót enged az országába.

Ez ellen úgy védekeznek sok országban, mint Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, hogy a bevándorlás "pontok" alapján működik, melyet a képességek alapján kap az ember. Listát vezetnek, hogy milyen szakmákra van szükség, milyen végzettség és mennyi tapasztalat után mennyi pont jár. A rendőrségi ügyeknek is utána néznek, valamint az egészségi állapotoknak is így figyelembe veszik, hogy mennyit kell majd a bevándorló orvosi ellátására költeni. Az EU országokban állítólag bizonyítanod kell, hogy te vagy a legjobb a munkára, bár gondolom az "alja munkánál" ez őket sem érdekli annyira.

4. Illegálisan bevándorolni nem érdemes

Azért jó tanácsként ezt is megemlíteném, mivel, hát maradjunk annyiban, hogy vannak esetek, amikor a szerencsétlen bevándorlóknak elhalálozni is sikerült a rendőri intézkedések miatt.

3. Amit utálsz az országban, azt máshol is meg fogod találni

Korrupció, rasszizmus és valóság show-k.

Nálunk rossz az igazságszolgáltatás? Akkor nézzük azt a francia börtönt, ahol patkánymérget ettek a rabok elkeseredésükben, és hetente kétszer zuhanyozhatnak (és ez egy olyan börtön, ahol csak a rabok fele volt elítélve), vagy Japánt, ahol 23 napig tarthatnak fogságban tárgyalás nélkül, persze közben vallatnak, megvonják az alvást és az élelmet.

Nézzük a rasszizmust! Szintén Franciaországban egy muszlim jelöltet két és félszer kevesebb eséllyel hívnak vissza munkaügyben interjúra, mint egy nem muszlimot. Mellesleg az Egyesült Királyságban megjelent már az a fajta rasszizmus, amely a "fehér" emberek ellen irányul, ez van ugyebár, amikor a ló túloldalára esnek az antirasszizmussal.

Az idióta "celebvilágot" és tévéműsorokat sem kell sokáig keresgélünk idegen földön sem.

2. Nehéz alkalmazkodni

Aki költözött már gyerekkorában új helyre, az tudja, milyen nehéz teljesen új környezetbe beilleszkedni. Akkor most vegyük ugyanezt felnőtt fejjel. Új boltot találni, új orvost találni, aki vesz fel új pácienseket.

Most gondoljuk el ugyanezeket egy más országban. Ahhoz, hogy ezzel megbirkózz, az a minimum, hogy beszéld a nyelvet, de mivel bármelyik országban is jársz, bármilyen jól is megtanultad a nyelvet, egyből észreveszik, hogy te csak egy idegen vagy az országban. Ez persze nem mindig jelent egyből negatív megkülönböztetést. Felvenni az ottani szokásokat sem könnyű. Meg szabad-e vesztegetni a rendőröket; ha lekövéreznek az most sértés, vagy egyszerűen errefelé megmondják az ilyesmit? Érdemes előre tájékozódni.

1. Valószínűleg úgyis csak a többi honfitársaddal lógsz majd együtt

Akik most külföldre akarnak települni véglegesen, valószínűleg rossz véleménnyel vannak az itteni dolgokról, mégis, ha elég időt töltesz távol, máris elkezded majd védeni. Hogy miért? Mert egy ország lakójának lenni, olyan mint egy család tagjának lenni, ha a testvérem lekövérezi az anyukámat, máshogy reagálok, mint ha egy vadidegen tenné ugyanezt. Mielőtt a mi kis ellenzékünk rászállt volna arra, hogy itt diktatúra épül ki, éppen a külföldi lapok kezdték magyarázni, hogy itt ez megy, dehát könyörgöm, ne ők onnan mondják már meg mi folyik országunkban. Tehát két lehetőség van, vagy ki fogsz majd állni hazádért, vagy elhiszed majd a kintiek véleményét.

Biztos mindenki ismer olyan embert, aki képes minden bajt áthárítani egy bizonyos csoportra, a liberálisokra vagy az utcai térítőkre. Az igazság az, hogy ha elvándorolsz és az elején szereted is az új otthonod, ha problémáid lesznek találsz majd más ilyen csoportokat, akikre rákenhetsz mindent, mentesítve magad a felelősség alól.

Megjegyzem az Egyesült Államokban is sokan/sokat foglalkoznak a külföldre településsel.

Az USA-ból például azért akar elmenni az emberek többsége, mert azt mondják, hogy az emberek ott nemtörődömek, arrogánsak és kulturálatlanok. (Valahonnan ismerős ez nekem.)

Szerény véleményem szerint nincsen baj azzal, ha valaki külföldön akar élni, de aki végleges kitelepülést tervez, azzal nem tudok egyetérteni. Nálunk nyilván kell még egy generációváltás, amíg eltűnnek a kommunista időket dicsőítők, valamint azok, akik már a szó hallatán félelembe esnek, de ehhez idő kell! Alig húsz év telt el, óhatatlan, hogy akik annak idején szerepet játszottak, azoknak még ma is van hatásuk a közéletre, de a dolgok változnak szépen lassan.

(Az eredeti poszt ide kattintva érhető el.)

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: maradás Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr34665501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsaKaDuma 2012.07.20. 00:32:57

6. Nem igaz. Egy szarházit idegenben nem látnak szívesen, de egy teljesen normális embert a legtöbb helyen nagyon is kedvesen fogadnak.

5. Nem mindenhol igaz. A fejlett nyugati államok pl kivétel nélkül rá vannak szorulva a bevándorlókra, mert a lakosság ugyanúgy öregszik és fogy, mint nálunk. Németországnak most pl kb 2 millió jómunkásemberre lenne szüksége, hogy tartani tudja a gazdasági növekedés ütemét.

"Az EU országokban állítólag bizonyítanod kell, hogy te vagy a legjobb a munkára" - LoL, hol nem? :)

4. Ezzel tökéletesen egyetértek.

3. Soha, sehol, senki nem állította, hogy külföldön kolbászból van a kerítés. De ez nem jelenti azt, hogy az ember nem juthat jobb megélhetésnez, több megbecsüléshez és ezáltal jobb élethez, boldogsághoz.

2. Részben igaz, attól függ, hogy a célország kultúrája mennyire eltérő. Egy muzulmánnak biztos nehéz beilleszkednie egy katolikus országban, de egy magyarnak az Unión belül kétlem, hogy gondot jelentene a beilleszkedés. Persze nyilván nem megy egyik napról a másikra.

1. Legkevésbé a honfitársaimmal akarok lógni, sokan pont az itthoni mentalitás elől menekülnek. Retardált emberek persze mindenhol vannak, nem az ő társaságuka kell keresni.

sokasebi · http://pacifictime.blog.hu/ 2012.07.20. 10:38:01

És aki falura születik, az se költözzön be a városba, mert nem látják szivesen, nehéz alkalmazkodni és úgyis csak a többi falusival fog lógni!

2012.07.20. 16:40:32

Kedves posztiro, mindenben teljesen igazad van! Nehogy valaha is megprobalj a faludon kivuli nagy, veszedelmes vilagba kimereszkedni! En is hallottam a szomszedoktol hogy a faluhataron tul mindenki utalni fog, ja meg persze ugyis csak a falubeliekkel lognal egyutt - nyilvan -, szoval semmi ertelme kockaztatni.

Finrod 2012.07.22. 14:09:30

Erről a cikkről az a vicc jut eszembe, mikor az egyik ördög magyarázza a másiknak, hogy a magyarokat nem kell őrizni, egymást húzzák vissza a fekáliás üstbe...

Gerry. 2012.07.24. 17:50:45

Mindig az a bajom az effele posztokkal, hogy teljes hazugsagokal, feligazsagokal operalnak, es a kedves olvaso vilagrol alkotott kepet es intellektualis szinvonalat egy kisiskolasara lovi be.

6. NB remek pelda, konkretan nem tartozik a kulonosebben tolerans orszagok koze – lasd felmeresek. “Bevandorlok ellen” – a mezei britnek a muszlimokkal es szinesboruekkel (afro-karib szarmazasuak) van problemaja, ha van egyaltalan, es kevesbe a kelet-europaiakkal.

5. Szezon es fazon, totalis ongol. A tanulatlan munkaerot nem latjak szivesen egyetlen kormany sem, de az emlitett pontrendszerek pontosan arra szolgalnak, hogy kiszurjek: kikre van szukseguk. Valoban, inkabb sebesz kell nekik mint pincer, de az elobbit akar allami programokal, kedvezmenyekkel is csabitjak, koltozzon csak oda.

4. Mivel a magyarok tobbsege az EU-ban pobal szerencset, es elenyeszo azoknak a szama kik feketemunkara pl. az USA-ban ragadnak, kiknek szol ez a pont? Moldavoknak, akik valoban sokat kockaztatnak EU-s feketemunkaval…?

3. Tenyleg kegyetlen peldak, az altlag kivandorlo rettegve gondola a napra, amikor francia bortonbe kerul. Ja nem, a tobbseget ez ertheto okokbol nem foglalkozatja. A japan borton se. Drogdilerek elonyben, avagy kiknek szolnak ezek a pontok? Netan a millioszam talalhato magyar muszlimoknak, akiket diszkriminalni fognak allaskereseskor Franciaorszagban? Venezuelai allasinterjun meg monduk nem szeretik az indianokat, ez szinten sulyos teher a magyarok szamara, LOL.
Es nem, a legtobb dolgot amit utal az ember Mo.-on, nem fogja mashol megtalalni. Lehet talal mast, de aranyok vannak. Mo.-on a legtobb dolgogtol agyverzest kap az ember, mashol pedig a legtobb dologtol nem kap agyverzest. Semmi sem fekete es feher, sehol sem tokletes minden, de aranyok vannak. Es igen, mashol aranyaiban sokkal kevesebb dologtol kapsz agyverzest.
„Mellesleg az Egyesült Királyságban megjelent már az a fajta rasszizmus, amely a "fehér" emberek ellen irányul”
Pozitiv diszkriminacio, kiscsillag. Ami nem Brit talalmany, es nem is ujdonsag. Ezt lehet szeretni vagy utalni, de ettol fuggetlenul az ertelmezo keziszotarat kezbevehetned, nem artana.

2. Nem, nem nehez alkalmazkodni. Kultura kerdese, de ujfent, magyarok nem Indiaba, Kinaba vagy Afrika koltoznek, hanem Europaba,netan Eszak-Amerikaba. A kultura kozos, foleg Europaban. Rengeteg kulonbseg van, de egyik sem akkora, hogy a Marson erezd magad, leven a kulturkor azonos.
Rengeteg szokast konnyu megtanulni, termeszetesen jon, nyelvnel az akcentusrol nem tehet senki, elsopro tobbsegnek, szintol fuggoen, de van,mindenesetre azert vannak paran, akik kvazi akcentus nelkul sajatitjak el az adott nyelvet.
A rendorok megvesztegeteset nem kommentalnam. Kezdo drogcsempesz kezikonyvben nincs benne, hol szabad es hol nem? ROLF

1. Nem. Nem. Nem. AKinek van ra igenye, az Magyar tarsasagba is fog jarni, akinek nincs, az meg nem. Egyebfuggo, a nagy altalanositasokat hagyjuk a Baratok Koztre.

Az USA-ban biztosan hatalmas tomegek tervezik az elkoltozest, csak errol elobb tajekoztasd mar az emlitett tomegeket, mert nem tudnak rola szegenyek…
Az utolso bekezdes hiven tukrozi a szellemiseget es eroteljes informaciohianyt amiben a posztiro szenved, de vegso soron igaza van. A dolgok valtoznak. A problema csak az, hogy a vilag is valtozik, es sokkal gyorsabban mint MO. Az nem ujdonsag, hogy Svajcban tobbet keresnek az emberek mint Mo.-on. Az viszont mar az, hogy Szlovakiaban is. Pedig ennek semmi koze a kommunista multhoz. A rendszervaltaskor sokan tenyleg elhittek nekik jobb lessz hamarosan. Aztan elhittek, hogy a gyerekeiknek job lessz. Aztan azzal vigasztalodtak, hogy talan az unokaiknak majd, bar ezt ok sem hiszik el igazan…

Az egesz posztbol csak ugy sut a totalis tajekoztatlansag, es az ebbol adodo roszindulat:mashol se jobb, meg ugyse fogadnak be, ugyis szar lesz. Es egyebkent is dogoljon meg a szomszed tehene is, mert csak.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2012.07.25. 01:56:46

némi világlátásból és tapasztalatból:
6. döntően nem igaz. sőt, a példaként hozott uk pont nem a toleráns országok közé tartozik.

5. ostobaság. a ner rendszerét leszámítva minden kormány örül minden bejelentett munkavállaló befizetett adójának. néhány ország kifejezetten ösztönzi hiányszakmáin belül a bevándorlást, pl adócsökkentéssel.

4. ferdítés: a schengeni egyezmény országain belül ez jogilag sem lehetséges (szabad munkaerő vándorlás)

3. viszont az arányok eltérőek. nem csak országonként, emberenként is. pl van, aki albániában találja meg számítását és van, aki norvégiában. és van, aki magyarországon.

2. a darwini elv alapján aki nem tud alkalmazkodni megfelelően, az nem él túl. spec én szeretek felfedezni más helyeket, kipróbálni, ott hogyan mennek a dolgok. ezen tapasztalataim szerint mo. beteg hely, semmi nem úgy működik, ahogy az egyszerű, logikus, átlátható vagy urambocsá' ellenőrizhető lenne.

1. általánosítás. azzal töltöm az időm, akikkel közös hangot találok, hasonló dolgokat szeretek, hasonlóképp gondolkozunk. igen, magyarok is. viszont messze nem minden magyar: van amikor inkább csöndben figyelek. csak azért, mert valaki magyar, még nem fogom szeretni szokását, viselkedését. sőt.

mindenesetre ha így gondolkodsz, akkor külső közegben nem maradsz talpon: hiszen másokhoz pozicionálod magad.

szelephézag 2012.07.27. 14:15:41

Ez egy elég komolytalan poszt... :) De ha már feldobta a labdát:

6. Ez lényegtelen... tényleg az, majd meglátod, ha egyszer tétmeccset kell játszanod úgy igazán.

5. Ez nettó marhaság, ellenben mutatja, hogy nagyon felkészült vagy "elméletből", de hogy sosem jártál sehol, maximum nyaralni, az nem lesz elég... az intelligencia csak akkor működik jól, ha vannak megalapozott, védhető adatok, amiből táplálkozik. Különben előbújik a "firkász"-attitűd ;) (Az "állítólag" szó használata különösen kerülendő, ha valaki orákulumként kíván megjelenni...)

4. Ez igaz.

3. Ha te a celebvilág mentén éled az életed, neked nemhogy bármelyik országban, hanem ezen a bolygón nem lesz soha nyugodalmad. Ha az énképed is ezek mentén határozod meg, akkor pedig még erősebb részvétre vagy jogosult.
Abban igazad van, hogy a korrupció, a rasszizmus olyan ismérvek, amiket mindenhol megtalálsz (hacsak nem Atlantiszra készülsz éppen). A különbség az, hogy téged nem feltétlen fog érinteni, hacsak te magad nem keresed a lehetőségét. Magyarhonban a korrupció a társadalom legalsóbb szintjéig rágta már szét a lelkeket, egyszerű utcaseprőként is rá vagy kényszerítve, hogy részt vegyél benne, ha máshogy nem, akkor a munkaviszonyod bejelentésével kapcsolatban, de ha ingatlanod van, akkor meg pláne. Elkerülhetetlen, embertelen és romboló. Külföldön van választási lehetőséged, és ha úgy döntesz, hogy becsületes életet élsz, nemhogy nem halsz bele, hanem még támogatják is (nem beszélve arról, hogy mások korrumpálódása nincs hatással az életedre).
A rasszizmussal kapcsolatban pedig mintha rossz helyen gúgülöztél volna - megkockáztatom, "diszkriminációt" akartál írni.

2. Természetesen a beilleszkedés igényel némi alázatot és érdeklődést, aminek az átlagmagyar, mint ultimate megmondóember, jócskán híjával van. De ha hozzád vendégek jönnek, biztosan szívesebben hívod őket vissza, ha ebédkor (amit te tálalsz fel) nem rohannak el az összes kajával és evőeszközzel, hogy elbarikádozzák magukat a lakásod egyik sarkában, mert ők otthon így szokták és tuti, hogy nekik van igazuk. Aki nem akar beilleszkedni, megismerni valami mást, amit máshogy nem is tud, az ne menjen sehova. Nem azért, mert kellemetlen, hanem mert úgy fogják kezelni, hogy azonnal nekiáll 6., 5., 4., 3. és 1. pontokat írogatni ilyen határátkelős blogokba.

1. Az eddigiekre visszatekintve szerintem már nem is kell nagyon magyaráznom, miért nem lógok a honfitársaimmal, illetve miért csak nagyon kivételes esetekben sikerül egymásra találnunk idekinn. Tudom, ez nem nemzeti hovatartozás kérdése, inkább karakterjellemző, de vállalom a felelősségét. Azt, hogy otthon mi folyik, eszem ágában sincs megmondani, főleg nem megítélést választani az általad vázolt két lehetőség közül. Ugyanis erre sokkal több lehetőség van, de amíg egy egész ország csak ezt a kettőt tudja elképzelni magának, addig hiába is mondanám, hogy léteznek színek (gyönyörűek :)) a fekete és fehér között. Nem is mondom. (Hogy anyukád kövér, azt nem tudtam, de ha te mondod, elhiszem. És továbbra sem érdekes ez számomra, remélem, utóbb neked is sikerül feldolgozni és magad függetlenné tenni ettől a ténytől.)

FürgeDiák, azt látom, hogy feszül benned egy rakás indulat, aminek a forrását és célját nagyrészt még nem látod vagy érted, de bemozgatsz jól bevált címkéket, hogy csökkenjen a feszültség. Mivel ez a feszültség nem csökken (sőt, ha végigolvasok a kommenteket, inkább nőni is fog), ez arra mutat, hogy ez így még nem megoldás. Ha van igényed a keresésre, és idővel megtalálod, ki/kik beszél(nek) belőled, amikor úgy tűnik, hogy te beszélsz, eljutsz egy nagyon fontos pontjára az életednek: ahonnan elkezdheted felépíteni a független önmagad. Ehhez persze a televízió, rádió, internet kikapcsolása elkerülhetetlen, anélkül mindig az áradó zajjal való ilyen vagy olyan irányú azonosulások foglya leszel.
Sok sikert kívánok, és hidd el: van neked saját szemed, amivel láthatsz, saját kezed, amivel tapinthatsz, saját nyelved, amivel ízlelhetsz. Használd. Bár az életed nem lesz tőle könnyebb, csak vállalhatóbb.
Állítólag ;)

Marrs101 2012.08.05. 14:00:48

Ez az egész egy óriási badarság, nem vesézem tovább, az eddigi hozzászólók megtették. Viszont van valami, ami mellett nem tudok elmenni:
"Tehát két lehetőség van, vagy ki fogsz majd állni hazádért, vagy elhiszed majd a kintiek véleményét."
1, meglepődnél (és általában az otthoniak meglepődnek ezen), hogy külföldön milyen szinten nem foglalkoznak Magyarországgal. Egyszerüen nincs súlyunk.
2, meg sem fordul a fejedben, hogy önálló gondolatokra vagyok képes? Felmérem és értelmezem az otthoni viszonyokat, és hozok egy önálló döntést, ami mellett elfogadhatóan ki tudok állni.

ederlezi 2012.08.10. 10:16:22

Ezt a cikket gondolom, amikor írtad, jól megdícsértek a fidesz propaganda osztályán..........tudod, ott ahol " a magyar valóságot" írják tündérországról, ahol egy nő, ha szül alig van esélye újra munkát kapni, ha valakinek hiányzik a ponckorog folyadék a lábából és járókerettel is alig bír járni, visszadobja az egészségügy a munkaerőpiacra, ahol káros margarinos kenyérrel és kutyának való felvágottat kapnak a gyerekek az óvodában, ahol 30on túl öregnek számítasz, 50hez közel meg jobban teszed, ha agyoncsapod magad, annyira nem kellesz......ahol csak a vállalkozóknak áll a zászló, a bérből és fizetésből élőket, pedig a végtelenségig kihasználják és bármikor kicserélik, mint az elemet a rádióból........szépen maradjál otthon és hallgasd a vezéredet.........
külföldre nem jó kedvükben mennek ki az emberek,hanem mert otthon nincs tovább út nekik......nincs munka, megélhetés.....
de ezt nem értheted, nem is tapsztaltad ...........mert nem is külföldön dolgozol...

patkányarcúáginéni 2012.08.10. 22:05:13

Az ide írogatóknak tényleg magas labda ez a cikkecske, mivel a ...khm színvonala nem túl magas. Lehet kötözködni a ténybeli tévedések miatt is, hogyne...

Azt azonban nem lehet vitatni, hogy aki végleg távozik és felszívódik az idegen közegben nem a hazájáért teszi ezt.

political ideology 2012.08.14. 14:03:16

Nem baj...majd az LMP Szoci paktum majd megmutassa a frankót....megint folyni fog a sőőőőőőőr meg a virsli.

ZOH 2012.08.14. 14:21:38

Marhasag az elejetol a vegeig.

> 6. Az ottani emberek nem szívesen látnak

Aztan ezt honnan tudod?! Azert, mert a Te faludban mindenki "gyuttment", akinek az ukapja nem a faluba' szuletett, attol meg a Fold boldogabb orszagaiban ez nem igy van.

> 5. A kormányuk sem lát szívesen

"A kormanyuk" anno meg osztondijat is adott, hogy kicsit megismerkedhessek az orszagukkal, hatha kedvet kapok hozza... Kellett hozza 15 ev no meg a Nemzti Egyuttmukodes Rendszere, de kedvet kaptam.

Tart karokkal varnak, papirmunkat seperc alatt inteztem, bediktaltam (!!!) az uj lakcimemet es 2 perc alatt kaptam a magyar rendszamos automra a helyi lakosoknak jaro parkolasi engedelyt stb... na ezt csinald utanam kulfoldikent mondjuk a VIII. keruleti onkormanyzatnal.

> 4. Illegálisan bevándorolni nem érdemes

Meg par ilyen jo tanacs?! Romlott kajat enni nem erdemes, kutba ugrani nem erdemes, reszelovel recskazni nem erdemes, stb.

> 3. Amit utálsz az országban, azt máshol is meg fogod találni
> Korrupció, rasszizmus és valóság show-k.

A korrupcio nagysagrenddel kisebb, nem akar pl. meg az utolso kibaszott BKV-ellenor is lehuzni valami uruggyel, mert kulfoldi vagy, stb... Rasszizmust es valosagshowkat meg nyilvan otthon is leszartam.

> 2. Nehéz alkalmazkodni

A magadfajta begyoposodott szerencsetlennek valoban.

> 1. Valószínűleg úgyis csak a többi honfitársaddal lógsz majd
> együtt.

Nem ment el az eszem, nem azert jottem ilyen meszire.

ZOH

Edi86 2012.09.27. 23:17:29

Mindíg elolvasom az "x" pont, hoggy miért jó magyarországon vagy miért maradj itthon, gyere haza, stb cikkeket, hátha találok érdemlegesebb pontokat is a túrórudinál (a kép alapján azt hittem most a lángos lesz a következő ütős pont, de szerencsére nem - bár így sem látok benne valós alapokat) Eddig sajnos nem találtam. azért én is leírnám a véleményemet a fönti pontokról:

6. - nincs valóság alapja - UK valóban nem nagyon szívleli a külföldieket, ennek ellenére kevésbé diszkriminatív mint Magyarország. Legfőképpen a Muszlimokat és a Lengyeleket nem szívlelik (bár a lengyelek sem szeretnek lengyelekkel dolgozni...). Még hozzátenném, hogy pl IT munkakörben szívesebben foglalkoztatnak Indiai embereket mert szavahihetőbbek és nem bunkóznak (nemrég volt egy felmérés erről a tévében). Érdekességképpen: Munkatársamat és engem le "lengyeleztek" egyszer (a vicc kedvéért egy román nő...), és a rendőr akart minket rábeszélni a feljelentsre. Csak hogy lásd itt ezt milyen komolyan veszik, nem úgy mint otthon

5. - nincs valóságalapja - Mivel az angol nem fog szobát takarítani, pincérkedni, mosogatni, ezért mindíg kelleni fog külföldi munkaerő (korábbi angol főnököm meg is mondta, ő lusta angolt nem alkalmaz...) egyetemet otthon nemtudtam elvégezni (még elkezdeni sem), mert olyan drága volt. Most ingyen tanulok (nem diákhitel!), és új számítógépre is kaptam hozzájárulást. Első évemben túlfizettem az adót, kiküldtek egy 600fontos csekket. Otthon addig nem szóltak volna míg én nem kérdőjelezem meg

4. No comment - A Föld gömbölyű...

3. Ez lehet hosszú lesz, de leírom:
Otthon depressziós voltam, kilátástalan volt a jövőm, ezért döntöttem a kiköltözés mellett. Mai naig emlékszem mik voltak az első pozitívumok amikkel itt találkoztam. A boltban az eladók kedvesek, segítőkézek voltak, még akkor is ha törtem az angolt, a buszon a sofőr köszönt, megköszönte hogy vele utaztam, beszélgetett az utasokkal, segítőkész volt. ezeken akkoriban nagyon ledöbbentem, hiszen nálunk ez nem szokás. Évente egyszer járok haza, addig telik el az az idő, hogy honvágyam van. ez a honvágy el is múlik rögtön ahogy leszáll a gép. Véletlenül megköszöntem otthon a BKV sofőrnek az utat (ahogy itt is szoktam), jóhogy nem köpött le. A tescóban majdnem megsiratott a néni a bunkóságával és még sorolhatnám. Elszoktam már ezektől és elég rosszul érintett.
Mellesleg szerintem is diszkriminációt akartál írni, nem rasszizmust, de ha véleményed szerint ez van Angliában, akkor otthon mit csinálnak a tegnap barnultak a magyarokkal? ezt egyik kormány sem tűrné, csak a mienk... (ezért is tessékelik most ki őket Kanadából)

2. Ez szubjektív, minden ember más. Én könnyen alkalmazkodtam annak idején, barátnőm akivel kijöttem, kevésbé (pedig ő akart inkább jönni). Ő haza is ment, de most ott tart, hogy nincs választása, ellehetetlenítette az állam az életét, nem látja a jövőt, visszajön. "meg lehet e vesztegetni a rendőröket"?? NEM. ez nem kérdés. Ehhez nincs is több hozzáfűzni valóm!

1. Barátaim köre vegyes nemzetiségű

4karika 2013.01.27. 15:20:58

Elolvastam a posztot, s gondolkodóba estem, hogy írjak, vagy ne írjak. Amit gondolok, annak javarészét már leírták az előttem szólók.
Mindenesetre azt hozzátenném, hogy az én ítéletem alapján elég halovány volt a poszt, mondhatni érdemi vitára sem alkalmas, az alábbiak miatt:
1. Csak és kizárólag az általánosítás szintjén mozog.
2. Nem derül ki (avagy csak én vagyok ma túl álmos), hogy a posztoló belepróbált-e valaha a külhoni létbe, avagy csak úgy otthonról osztja az igét.
3. Ha otthonról is osztja, nem próbál semmit felhozni a Magyarhonban maradás / megmaradás / életbenmaradás mellett.
4. Nem objektív, sőt attól nagyon messze esik.

Tény, hogy a más országba történő ki- / elköltözés döntően szubjektív okok miatt következik be (ez magánvélemény), de előfordulhtanak olyan okok is, amelyek az egyén akaratán, vagy szándékain kívül állnak, s ezek váltják ki a távozást - ez a része voltaképp mindegy is. Ellenben ha meg szeretne, netán meg akar győzni valakit arról, hogy maradjon, esetleg költözzék vissza az országba, akkor azt igyekezhetne objektív érvekkel alátámasztani. Nem demagóg politikai érvszerűségekre gondolok.

xm95 2013.07.15. 11:36:21

Eloszor csak siman le akartam hulyezni a posztirot, Aztan elolvastam a hozzaszolasokat, amik elmondjak az en velemenyem is. Ugyhogy mas megsem marad hatra: A posztiro hulye. Nem is, hanem huje.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása