oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. július 26. 06:30,  Ki mennyit ér? 390 komment

2017. július 26. 06:30 Határátkelő

Ki mennyit ér?

A címben megfogalmazott kérdés mindig is foglalkoztatta az embereket (Magyarországon az elmúlt évben egy kiszólás miatt kapott ráadásul kis mellékzöngét is), és ezen töprengett el mai posztjában Digger is. Vajon aki kijön külföldre, annak mi a kötelező elérés? Munka, lakás, egzisztencia? Kocsi, nyaralás, habostorta?

tengerpart_2_3.jpg

„Van egy barátom, aki mostanában elkezdett emlegetni egy régi közhelyet, amin elgondolkodtam és érdemesnek tartom szélesebb körű megbeszélésre. 

Illető barátom aszerint sorolja be az embereket, hogy ELÉRTEK VALAMIT vagy nem. Ez egy nagyon érdekes szófordulat. Ősidők óta létezik, mint amikor azt mondják a gyereknek, hogy tanulj, mert nem lesz belőled semmi. 

A fő kérdés itt az, hogy mi az ember értékmérője? Aztán meg mihez képest? Hagyományos értelmezés szerint nyilván anyagi javakban mérik az embert. Anyagi javainak nagysága alapján mondják rá, hogy elért valamit. Akinek meg nincsen semmije, az meg nyilván ANNYIT IS ÉR. Mintha ismerős lenne ez a kifejezés. 

A nővérem a férjével felépített egy házat, szült három szép gyereket, csodálatos unokái, dédunokái vannak de anyagi javakat soha nem gyűjtött és boldogan leélte úgy az életét, hogy 66 éves korára még nem látta a tengert. 

Van egy nagyon kedves hölgyismerősöm, aki a tenger szerelmese, csak a tengerparton tudják elképzelni a nyaralást és amikor csak tehetik, innen Londonból is mennek le a tengerpartra. Anyagi javakat nem gyűjtött, ő erre költi a pénzét. 

Melyikük az, aki elért valamit? A három gyerek az elérés vagy az emlékek? Vagy a bankbetét? Aki kijön külföldre, annak mi a kötelező elérés? Munka, lakás, egzisztencia? Kocsi, nyaralás, habostorta? 

Barátom szerint a hölgyismerősöm nem ért el semmit. Szerintem meg semmit nem KELL neki elérni. Boldog azzal, ami van neki és amit el TUD érni. 

Csak az anyagiak számítanak? 

Szinte mást sem hall az ember, mint hogy egy elembertelenedő anyagias világban élünk és még mindig vannak emberek, akik ott tartanak, hogy ELÉRT VALAMIT. 

Diogenész, a híres görög filozófus és bölcs egy hordóban élt és mikor Nagy Sándor azt mondta neki, hogy kérj bármit, megadom, akkor azt válaszolta, hogy állj arrébb, mert eltakarod a napot. Vajon Diogenész az „ELÉRT VALAMIT” emberek közé tartozott? 

Csak és kizárólag anyagi javakkal lehet mérni az embert? Az igazi kérdés nem ez. Az igazi kérdés az, hogy akinek ez számít, aki ezen keresztül mér, Ő milyen ember? 

Ő azt kérdezi, MIT ÉRTÉL EL? Én azt mondom, a kérdés a kérdezőt minősíti. Maga a kérdés a kérdezőről többet elárul, mint egy teljes körű pszichológiai vizsgálat. 

Miért? A kérdésben benne vagy egy komplett értékrend. Egy komplett személyiség. 

Ez egy végtelenül szomorú történet. 

Tiporj, küzdj, érj el valamit? 

A XXI. században az európai átlagember számára a legtöbb technikai vívmány elérhető és ezen kívül sok egyéb is. Megvehető a lapos TV, az okostelefon, a korszerű autó, olyan dolgok, amik még 30 évvel ezelőtt is álomnak számítottak. 

A politikai helyzetnek hála oda utazik valaki, ahová akar, sőt oda is költözhet. Mindezeknek a fényében végtelenül szomorú, hogy még mindig az élére rakott bankók számítanak nem az élet minősége. 

Barátom filozófiájának egy, jól kivehető üzenete van. Tiporj, küzdj, gyűjts, ÉRJ EL VALAMIT. 

Az EMBER nem számít. A bankóid számítanak. Hogy boldogan élsz? Hogy azt csinálod, amit szeretnél? Kit érdekel? 

Az élet nem egy számtanfeladat 

Magam részéről a Newbury Retrófesztivál meglátogatása többet ér kétheti tengerparti nyaralásnál. Na de ez ÉN vagyok. Ezek az ÉN preferenciáim. Másnak másmilyen dolgok a fontosak. 

Emberek vagyunk különböző életutakkal, miért kell, hogy egy életnek eredménye legyen? Az élet nem egy számtanfeladat hogy összead-kivon-oszt-szoroz és kijön egy pozitív vagy negatív végeredmény. 

Na de a probléma nem ez. Vajon különb az az ember, aki gazdag, mondjuk egy hajléktalannál? Diogenésznél? 

Lássuk, mit ér a vagyon a rang a pozíció. Az alábbi idézet a Népszava 1916. december 1. napján megjelent számából való és Ferenc József temetéséről tudósít. 

„Soha nagyobb pompa nagyobb urat nem kísért. De hiába arany, hiába drágakő, hiába minden egyházi és világi méltóságok tündöklése, végül mégis elérkezik az utolsó stáció - elérkezik a kripta. A spanyol etikett még itt is parancsol. 

Leemelik a gyászhintóról a hatalmas érckoporsót. Megáll a menet. A főszertartásmester kopog a kapun. Aranybottal kopog, de a kapu nem nyílik meg, csak belülről kérdezi a kapucinus barát: 

- Ki az?

- Ferenc József őfelsége - feleli a ceremóniák nagymestere.

- Ignosco, nem ismerem - felel a szerzetes és nem nyitja meg a kripta kapuját. 

Másodszor is kopognak és most még telibb gőggel jelentkezik a ceremónia: 

- Őfelsége Ferenc József, Ausztria császára és Magyarország apostoli királya.

- Ignosco. Nem ismerem. 

A kriptakapu nem nyílik meg és a ceremónia évszázados szavai most fejhajtó alázatosságot parancsolnak. A főszertartásmester újra kopog, a kapucinus barát újra kérdi: 

- Ki kér bebocsáttatást?

- Egy szegény, bűnös ember, Ferenc József testvérünk kér bebocsáttatást. 

Egy szegény, bűnös ember... íme itt az utolsó pillanatban a spanyol etikett is megengedi, de meg is parancsolja, hogy a királyról, a császárról is észrevegyük, hogy ember, nem több ő sem, csak szegény, bűnös ember. 

A halál nagy közösségében íme a spanyol ceremónia szerint is szegény, apró emberek vagyunk valamennyien, császárok és parasztok, princek és proletárok egyformán. 

(Népszava, 1916. december 1.)" 

Mások azt mondják, hogy én elértem valamit. Megálltam a helyem egy ismeretlen környezetben, megélhetést biztosítottam a családomnak, sikeres blogot vezetek, szerepelek magyar médiákban, színházban játsszák az életem. 

Számtalan barátom van, akikkel tartom a kapcsolatot. Nyilván álszent lennék, ha ezeket elbagatellizálnám. Természetesen büszke vagyok rá, hogy ezek történtek. 

Mégis. 

Mégis azt mondom, hogy ami igazán számít, az nem ez. Amire LEGbüszkébb vagyok, az nem ez. Az mindennél sokkal nagyobb dolog. 

Az viszont nem tartozik a nyilvánosságra. 

Köszönöm, hogy elolvastátok.”

Digger blogját itt találjátok.

HÍRMONDÓ 

Angolos melók Kínától Anglián át Írországig 

Ami a mai ajánlatokat összeköti, az az angol nyelv. Így aztán járunk majd Kínában (bizony!), Írországban és természetesen Angliában is. És hát az állások is meglehetősen változatosak lesznek. 

Hazaindulnak a határátkelők? 

Elérte a csúcsot a Nyugat-Európában dolgozó határátkelők kivándorlása, a folyamat hamarosan megfordul majd és mind többen térnek haza – olvasható a Colliers International tanácsadó társaság elemzésében. 

Kalandvágyó magyar családok 

Meglehetősen érdekes eredményt hozott egy cserediák szervezet felmérése. Eszerint a magyarok kalandvágyók és szeretnek nyelveket tanulni. Ami azért őszintén szólva kissé meglepően hangzik. 

Ryanair: nem lesz repülőjárat Európába? 

Az egyik legnagyobb fapados légitársaság erősen aggódik a Brexit hatásai miatt. Olyannyira, hogy a Ryanair vezetői szerint ha az Egyesült Királyság nem marad az egységes európai légipiac tagja, komoly bajok lehetnek. Például megszűnhet a légiközlekedés a kontinens és a szigetország között. Ezen speciel meglepődnénk.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5312648655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.07.26. 08:03:15

A lázár kezdte ezt pedzegetni,pedig a politikusok a legalja.

tsabus UAE 2017.07.26. 08:07:00

Szerintem csak azt kell megkerdezni valakitol, hogy boldog-e...

IT Knight 2017.07.26. 08:07:28

Most már nagyon túllihegitek ezt a témát. Ahogy a poszt is írja, a legtöbb európai számára elérhető a legtöbb technikai vívmány. A magyar átlagkeresetből (de még a mediánkeresetből is) elérhető egy olyan életszínvonal, ami európai. Efölött már hiába keresel többet, jellemzően minőségi ugrás nincsen az életszínvonalban, inkább biztonságérzetet ad a több pénz.

komisz_kölök 2017.07.26. 08:10:51

@HA: de mi köze van ennek az agymenesnek a hataratkeleshez?

@posztolo:
"...még mindig az élére rakott bankók számítanak nem az élet minősége.
Barátom filozófiájának egy, jól kivehető üzenete van. Tiporj, küzdj, gyűjts, ÉRJ EL VALAMIT. "

Azt hiszem ez a resz a veleje a posztnak. Benne van minden, amit egy, a penzhez nem ertö, a jomodot regi komcsi szokas szerint gyanusan meregetö munkasember mondani tud. Nem tudom, hol kezdjem, bantas nelkül. Talan annyit, hogy nem a bankok szamitanak, hanem amit elerhetöve tesznek. Az eletminöseg, hozzaferes a szabadidöhöz, szorakozashoz, egeszsegügyhöz. Függetlenseget, nyugalmat. Idöt sportolasra, csaladra.

Nem tapostam le soha senkit az eletben, de ha a dolgok igy mennek tovabb, par ev mulva, 45 evesen eldönthetem, h nyugdijba menjek e. Majd amikor te 70 evesen meg lelkesen markolozol, terjünk vissza a temara :)

Gondolom veled mar felesleges vitatkozni a temaban. Abban bizom, h kisfiad az angol iskolarendszerben kicsit egeszsegesebb viszonyt tud kialakitani a penzzel.

Határátkelő 2017.07.26. 08:25:07

Arra kérnék mindenkit, hogy mellőzze a személyeskedést. Köszönöm.

komisz_kölök 2017.07.26. 08:25:28

@IT Knight: :)) Jo vicc. Az osztrak kollegaim, sima alkalmazottak, szürke kis verebek. Telen egy het sieles, nyaron egy het Europan kivül. Hetvegen etteremben kaja. Szigoruan heti 38 ora munka. A fönök meg sem mer olyant emliteni, hogy kötelezö tulora. Hetvegi melot szerintem valami mesenek vennek, ha tudnak, hogy van ilyen.

Nezd meg a parkokat, hanyan sportolnak, setalnak, jatszanak a gyerekkel delutan. Ez az eletszinvonal, nem az, hogy mekkora felbontasu telot illik venni, hogy menö legyel. Mik azok a technikai vivmanyok amyugy, amik akkora nagyot löktek a mindennapi eleten?

Határátkelő 2017.07.26. 08:32:01

@IT Knight: Ahogy mondani szokás, ha ez vicc, akkor annak kicsit durva. Nyilván azért vannak tele a magyar utak 10+ éves (jellemzően Nyugat-Európából behozott) autókkal, mert a magyar átlagkeresetből elérhető egy nyugati életszínvonal.

Nyilván azért jár évente kétszer telelni-nyaralni egy átlagos magyar család, mert már elérte a nyugati átlagszínvonalat.

Nyilván azért van tele német, osztrák, holland munkavállalóval az ország, mert a Magyarországon megkeresett pénzből még jobban is él, mint otthon, hiszen az árak sokkal alacsonyabbak, nem?

Hagyjuk...

Határátkelő 2017.07.26. 08:37:05

@komisz_kölök: Nem tisztem megvédeni a szerzőt, de valami szemet szúrt, és válasz a kérdésedre is (mit keres itt a poszt).

"Talan annyit, hogy nem a bankok szamitanak, hanem amit elerhetöve tesznek. Az eletminöseg, hozzaferes a szabadidöhöz, szorakozashoz, egeszsegügyhöz. Függetlenseget, nyugalmat. Idöt sportolasra, csaladra."

Nos, szerintem pontosan erről szól az írás. És azért került ki, mert pontosan ez az, amit Magyarországon nagyon sokan nem tudnak elérni, és ezért próbálkoznak külföldön. Mert amíg csak azzal tudsz foglalkozni, hogy összekapard azt a pénzt, ami a megélhetéshez kell, addig nem tudsz minőségi életet élni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.26. 08:40:39

@IT Knight:
Te figyu, értékelem az igyelezeted de úgy félmagasan megjegyzem hogy amiről beszélsz az TEGNAP volt téma.
Ez a mai az értékrendről szól bár valószínűleg neked ismetetlen ez a szó.
A posztban szó nincs életszínvonalról vagy keketi nyugati fizetésről.
Csaxólok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.26. 08:42:27

@komisz_kölök:
Üdv a fedélzeten, többek között pont rólad szól a poszt.

komisz_kölök 2017.07.26. 08:50:20

@Határátkelő: szerintem meg pont hogy orszagfüggetlen a dolog. Ez a mentalitas, a penzhez nem ertes, elörelatas, öngondoskodas hianya, amiröl annyit beszelünk, ujrateremti a problemakat külföldön is. Kicsit mas szinvonalon, tehat nem a mindennapi betevö lesz a gond, hanem a tovabblepes.

Ismerek nem egy magyart, aki otthon a a megelhetesert küzdött, itt meg büszke a "tanacsi" lakasra. Az nem zavarja, hogy a gyerek törökök, arabok köze jar iskolaba, a környek miatt, es kezd elkallodni a tarsasagban. Amugy is mindegy, majd dolgozik valamit, ha kirakjak a sulibol. Nem kell mindenkinek tovabbtanulni, "diplomat halmozni", azok is csak munkanelküliek.

Ugyanazt a mentalitast folytatja, mint otthon. Amennyit keresek, elköltöm. Ha lehet, kicsit többet is, hiszen "nyugaton" a "hülye bankok" olyan könnyen adnak hitelt. Mi baj lehet? A nyugdijrendszer örök, nem lesz itt semmi baj. Sok sikert hozza...

2017.07.26. 08:53:05

@IT Knight: Öregem, olyan vagy, mint a viccbeli Móricka, mindenről az jut eszedbe. Te, ha annyira kerek az életed otthon, ahogy itt előadod, ha kell, ha nem naponta többször is ..... miért jársz ide minden egyes áldott nap önigazolni? Ja, hogy mégsem annyira kerek ....

Golf2 2017.07.26. 08:55:54

@komisz_kölök: sima alkalmazottak, szürke kis verebek...De ha szemtől szembe mondaná ezt a páva bizony orrba vágná a veréb.

puhacica 2017.07.26. 08:56:22

@komisz_kölök: talan te tudod a valaszt. nagyon jo ez, amit mondasz, hogy te 45 evesen el tudsz menni nyugdijba. nyilvan tanultal es dolgoztal erte eleget. de! megteheti ugyanezt mindenki? tanarok, vizvezetekszerelok, stb. nem kepessegei szerint, hanem altalaban. mindenki atkepezne magat... akkora ellentmondas van ebben. es nem azt mondom, hogy mindenki kapjon ugyanolyan magas bert, hulyeseg lenne. de tenyleg, aki kevesebb fizetest kap, az hogy oldja meg a "penz=szabadido, egeszseg" problemat? gondolom a tobbseg nem azert dolgozik 12-14 orakat es veszi a csirkefarhatat, mert mar raunt a semmittevesre meg a kaviarra. erted a problemat?

@tsabus [UK]: na igen. szamtalanszor gondolkodtam mar ezen az itt elhangzottak alapjan az elmult par honapban. olyan munkat valasztottam, ami anyagi biztonsagot ad. londonhoz kurvasok penz kell, aki ide minimalberert jon, az nem 100-as. lukban kuporog itt mindenki. sorolhatnam estig. az az igazsag, hogy en meg olyan szakmat valasztottam, ami boldogga tesz. es jol erezzuk magunkat egy szobaban. es a penzunk is eleg. es dolgozunk rajta, hogy legyen arra is, amire most meg nem eleg. es elegedettek vagyunk. talan meg boldogok is. :)

Határátkelő 2017.07.26. 08:57:24

@komisz_kölök: Azért az nem kis különbség, hogy nagyon sokak számára Magyarországon esély sincs arra, hogy öngondoskodjon, félretegyen, mert egyszerűen a megkeresett pénzt kénytelen elkölteni, ha meg akar élni.

Azért legalább azt ne kérdőjelezzük már meg, hogy amíg egy német, osztrák, angol keresetből a te döntésed, hogy valamennyit félreteszel, vagy elköltöd az egészet, addig ez Magyarországon nagyon sok ember számára elérhetetlen álom.

komisz_kölök 2017.07.26. 08:59:16

@Golf2: ugy ertem, hogy nem fönökök vagy vallalkozok, menö istencsaszar teamleader-ek. Egyszerü dolgozok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.26. 09:04:32

Még mielőtt elmenne a beszéd fals irányba szólok hogy a lőtéri kutyát nem érdekli ki mikor megy nyugdíjba, kinek mennyi pénze van ki hogyan költi el.
Itt arról van szó hogy a MAGYAR értékrend szerint az vagy amennyi pénzed van.
Magyarországon Teréz anya egy lúzer lenne.

tsabus UAE 2017.07.26. 09:06:57

@puhacica: Látod, akkor te elértél valamit - szerintem. Úgy gondolom, ez a legfontosabb. Ez az ami a posztbeli kérdést értelmetlenné teszi, vagy éppen pont megválaszolja - nézőpont kérdése.

komisz_kölök 2017.07.26. 09:12:14

@Határátkelő
@puhacica:
nem szeretnek ebbe a vitaba belemenni, eleg sokszor volt benne reszem, online, offline egyarant. Akit erdekel nezze meg a cikkeket es hozzaszolasokat a kiszamolo blogon (@Határátkelő: ha szabad ilyent. Ha nem helyettesitsd be, hogy "egy nepszerü magyar penzügyi blogon"), ott nalam hozzaertöbbek vesezik ki a temat rendszeresen.

Azert ilyen kerdesekre szamitsatok, hogy
- mit tettel az elmult fel evben, hogy magasabb legyen a jövedelmed?
- hany allasinterjun voltal, ahol többet kereshetsz?
- milyen kepzest csinaltal hogy jobb legyel szakmailag?
- mire költesz pontosan? Mennyit? Miert?
stb.

Egyszerüen szerintem a sajat eleted irant vallalt felelösseg kerdese a dolog, ami viszont vilagnezeti jellegü vitakba (tehat zsakutcaba) vezet.

Határátkelő 2017.07.26. 09:19:12

@komisz_kölök: De hát éppen erről szól az írás (és gondolom a mai beszélgetés/vita is), hogy miért kellene, hogy magasabb legyen a jövedelmed, miért kellene állásinterjúra járni, ha egyszer boldog vagy a munkáddal és a belőle származó jövedelemmel?

A szakmai előrelépés szerintem jogos kérdés, de rengetegen vannak, akiket még ez sem érdekel, mi több, még talán a munkájuk sem, mert a szabadidejüket többre tartják. Nyilván jó, ha az ember olyan munkát csinál, amit szeret, amiben előrelép, de még ez sem mindenki számára a minőségi élet feltétele.

Nem lehet mindent pénzben és szakmai előmenetelben mérni. Szerintem éppen a te reakciód a bizonyíték arra (és ez nem bántás akar lenni), hogy érdemes erről beszélgetni.

Én is ismerek olyan embert, aki azért dolgozik, hogy ezzel megteremtsen magának egy bizonyos életszínvonalat és nem akar ennél többet. Mert neki más dolgok fontosak az életben. És teljesen boldog vele.

tsabus UAE 2017.07.26. 09:22:55

@diggerdriver: Akkor én lehet, hogy félreértettem valamit. Lehet, csak belelátom, de a posztban benne van egy kérdés (vagy rosszallóan, fejcsóválva megemlített példa) az értékrendről és egy általános elmélkedés az élet értelméről (mi tesz boldoggá, milyen célok eléréséért hajtunk).
Ha emberi értékekről és más emberek megítéléséről van szó, akkor nyilván a pénz/vagyon nem jöhet szóba. Ha valakinél mégis ez a zsinórmértéke az emberi minőség definiálásának, az beteg dolog.
A második már bonyolultabb, mert ez az ember életében sokszor változik. Van, hogy egy cél elérése érdekében pénzre van szüksége az embernek és ez az egyetlen célja átmenetileg, hogy megszerezze. Másnál mondjuk, talán egy lombikbébi program sikere lenne a csúcs, ami boldoggá tenné.
Szóval, mint a világon feltett valamennyi kérdés nagyobb részénél, akár a te kérdéseidre is rá lehet vágni határozottan, hogy "attól függ". Sokan vagyunk, sokfélék, sokféle élethelyzetben.
Nekem ez jutott eszembe...

komisz_kölök 2017.07.26. 09:23:26

@diggerdriver: "Itt arról van szó hogy a MAGYAR értékrend szerint az vagy amennyi pénzed van"

Egyreszt miert erdekel/zavar, hogy ki mit gondol rolad?
Masreszt melyik orszagben nincs ez igy?

En az osztrakokat pont joval anyagiasabbnak tartom, mint a magyarokat. Szinte minden hosszabb, öszintebb beszelgetesben elökerül a penz, meg hogy keves van belöle.

Persze ertem en, hogy a "munkasembert megbecsülik, nem nezik le". Csak a munkasember gyereke mar ne az ö iskolajukba jarjon ha lehet...

Demi78 2017.07.26. 09:35:42

"A magyar átlagkeresetből (de még a mediánkeresetből is) elérhető egy olyan életszínvonal, ami európai."

Persze, elerheto, a Decathlon ugyanannyiba kerul itt FRben, mint otthon. A benzin is. Az elektronikai termekek is. Szoval igen, elerheto. Csak amig en itt ugy masfel napi munkaval megkeresem egy 4 szemelyes kempingsator arat, addig ezert otthon 3 napot kell dolgoznom. Es ugy mar kevesbe veszem meg, hiaba elerheto;

komisz_kölök 2017.07.26. 09:36:50

@Határátkelő: ertem en, es igazad is van. Viszont ezt irtad:
"...esély sincs arra, hogy öngondoskodjon, félretegyen, mert egyszerűen a megkeresett pénzt kénytelen elkölteni, ha meg akar élni". Namost, dolgozni ugye kell. Amit en irtam arrol szol, hogy ha mar dolgoznod kell, miert nem teszed ezt a legtöbbet nyujto helyen?

"jó, ha az ember olyan munkát csinál, amit szeret, amiben előrelép, de még ez sem mindenki számára a minőségi élet feltétele"
A munkad az eleted nagyobb reszet elveszi. Szerintem nincs olyan, hogy valaki napi nyolc oraban xart lapatol, aztan hazamegy, es boldogan, kiegyensulyozottan, vidaman tölti el a maradek hat orat a csaladdal, hobbival, miegymas.

Aki boldog a megteremtett eletszinvonallal, annak pesrsze nagyon jo. Viszont azt nem is zavarja, hogy mit gondolnak rola azok, akiknek jobban megy. Az irasbol en nem ezt az erzest lattam kivillanni.

puhacica 2017.07.26. 09:45:20

@komisz_kölök: "Namost, dolgozni ugye kell. Amit en irtam arrol szol, hogy ha mar dolgoznod kell, miert nem teszed ezt a legtöbbet nyujto helyen?" pont erre vonatkozott a kerdesem. legyen mindenki it-s? mernok? pilota? vagy hogy gondolod?

Orochimaru 2017.07.26. 09:47:20

A barátod bekaphatja. Meg azok a kisebbségi komplexusban szenvedő társai is, akiknek muszáj az egész életüket végigkompenzálni, hiszen ha van is pénzük, nem tudnak boldogok lenni.

Az, hogy egy retkes megélhetési bűnöző miket hord össze, az agymosott zombikon kívül kb. pont senkit sem érdekel.

puhacica 2017.07.26. 09:49:27

egyebkent meg a penz nem boldogit, de vehetsz belole macskakat es ok majd boldogga tesznek. :)

2017.07.26. 09:52:17

@komisz_kölök: Ezt a "mit tettél az elmúlt fél évben, hogy magasabb legyen a jövedelmed?" önmegvalósitós-klisés- szar dumát majd add elő alkalomadtán egy köztisztviselőnek. De ha jót akarsz magadnak, a reakciót már ne várd meg.

Határátkelő 2017.07.26. 09:52:49

@komisz_kölök: Van nekem egy barátom, akinek régebben felajánlottak a munkahelyén egy vezető beosztást. Elég komoly előrelépés lett volna, több pénz, stb. Nem fogadta el (többször is felajánlották), mert azt mondta, hogy ő azt szereti csinálni, amit csinál, és nem akar belefulladni a papírokba és értekezletekre járkálni.

Ennek persze előfeltétele volt az, hogy a munkájával keresett pénzből meg tudott élni, de nem mindenki akar mindenáron több pénzt.

Ami a másik részét illeti, nyilván nem szarlapátolásról van szó, de nem mindenkinek a munkája a prioritás. (Menj be tetszőleges állami intézménybe...)

Szerintem is jobb, ha az ember szereti, amit csinál, de ha pragmatikusan közelíti meg, és simán úgy tekinti, mint olyasmit, ami biztosítja a maradék 16 óra kényelmes és boldog eltöltését, az is érthető.

komisz_kölök 2017.07.26. 10:13:05

@puhacica: ne legyen mindenki. Csak en, meg a gyerekeim :) Meg te :)

komisz_kölök 2017.07.26. 10:13:45

@Pink Petsch: pisztolyt fogtak a fejehez, hogy legyen köztisztviselö?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2017.07.26. 10:17:36

@Pink Petsch: pedig ők is tehetnének valamit, pl elmehetnének versenyszférába, ahol nem egy államszocialista bértáblázat szerint fizetnek 10-15 évvel elmaradott bért.

Orochimaru 2017.07.26. 10:19:56

@komisz_kölök: A kiszámoló blog egy elitista gyűjtőhely, semmi több.

2017.07.26. 10:20:03

@komisz_kölök: Hm, a tanitónénid, vagy -bácsid, aki megtanitott irni-olvasni (de minek?) biztos kitörő örömmel olvasná a véleményedet a szakmájáról szóló, igy-járt-úgy-kell-neki véleményedet ....
Ja, vagy annyira sügér vagy, hogy azt hiszed, csak a hivatalokban dolgozó ügyiontézők a köztisztviselők? Nem, édesapa, a mentőorvos is például, aki alkalomadtán majd megmenti az életed. De te csak nézd le nyugodtan, minek-ment-oda, mi?

2017.07.26. 10:21:06

@Zka: És a gyerekedet ki fogja akkor tanitani? Az életedet ki fogja megmenteni, ha balesetet szenvedsz?

Badeni lakos 2017.07.26. 10:25:53

"Minden ember annyit ér, amennyit önmagán dolgozott."

"És Minden szó annyit ér, amennyi gondolatot az olvasóból kivált."

(Leonov, szovjet űrhajós.
Az első űrsétáló a Szojuz–Apollo-programban)

2017.07.26. 10:26:29

@puhacica: Hm, a macsekod, ha elcsúsznál a konyhakövön, és sajnálatos módon elhaláloznál, még azelőtt nekiállna elfogyasztani téged, hogy kihülnél ... csak mondom ;))))

Dikusz 2017.07.26. 10:28:52

@Határátkelő: hadd írjam erre azt (valóság): nekem is van egy ismerősöm, neki is felajánlottak vezetői posztot kb 3 éve. Megvolt hozzá a megfelelő végzettsége, tudása, szorgalma. Nem fogadta el, ő is ugyanazt mondta, mint a te ismerősöd. Aztán tavaly megint felajánlották neki, szó szerint nem mondhatott nemet. Három éve van a nyugdíjig, ha nem vállalta volna el a posztot, érzékeltették vele, hogy számíthat rá, esetleg a későbbiekben nem számítanak a munkájára. Napi 10-12 órákat dolgozik, beteg szülőkről kell gondoskodnia, ő maga sem egészséges.

A harmadik bekezdésedhez engedj meg egy kérdést tőlem: nem gondolod, hogy általánosítasz? Miért gondolja nem csak te, hanem mindenki azt, hogy csak az állami intézményekben "nem mindenkinek a munkája a prioritás"? Semmivel nincsenek többen- mint a multiknál, vállalkozásban dolgozók. Ha félreértettem azt amit írtál, akkor elnézést érte. Ha nem, megköszönöm a válaszod.

komisz_kölök 2017.07.26. 10:29:25

@Határátkelő: tök igaza van az ismerösödnek.

Nem is gondolom, hogy a munka kene hogy a prioritas legyen mindenkinek. Csakhogy valamit valamiert. Ugyanezek ne rinyaljanak a fizetes vagy a megbecsüles miatt. Az a csomag resze, mindenki tisztaban van vele, mit valaszt.

Szerintem ebböl a szempontbol ugyanolyan, mint a hataratkeles. Te sem szereted, ha azt hallod, neked jo, mert kimentel. En meg itt szopok, szegeny fejem. Te is azt mondod, haver a hatar nyitva all, menj te is, ki akadalyoz meg? Ha mesz vagy maradsz, az egesz csomagot kapod, nem lehet mazsolazni.

Erdekes amugy latni, hogy a hataratkelös szubkulturaban olyant er mondani, hogy rugd fel az eleted, menj külföldre, valtoztass, hozz eröfeszitest, legy sikeres külföldön. Ha ugyanezt arra mondom, hogy otthon elj jobban ugyanazzal az eröfeszitessel, tanulj, fejlödj, akkor ez mar hirtelen "önmegvalósitós-klisés- szar duma" lesz...

2017.07.26. 10:34:16

@komisz_kölök: Ok, de azt azért érted, milyen érzéketlen tuskó-mód volt a megnyilvánulásod a köztisztviselők irányában ... (Vagy tényleg, csak az irodai ügyintézőket tartottad azoknak?)

puhacica 2017.07.26. 10:34:52

@komisz_kölök: en nem leszek. tul hulye vagyok hozza. :)

@Pink Petsch: biztosan. :D

komisz_kölök 2017.07.26. 10:36:57

@Pink Petsch: amit irtam arrol szol, hogy a tanarneni miutan ledolgozta a husz orajat (lehet h több mar azota, nem vagyok naprakesz az otthoni dolgokban), adhat különorat, ahogy a nyariszünetben is. Ezenkivül van egy franko streszmentes stabil munkaja (en is voltam tanar, ne kezdjünk bele...). Ahogy mondom, a csomag resze.

A mentöorvosban igazad van. De azert az eleg kicsi resze a populacionak.

2017.07.26. 10:38:24

@komisz_kölök: Kifejezetten a köztisztviselőkről beszélve irtam, hogy mekkora klisés-szar-duma, amit előadtál. Az mlm-s idióták is ilyenekkel operálnak.
Határátkelve/külföldön nem túl gyakran lesz az emberből köztisztviselő az új hazájában, jellemzően a versenyszférában helyezkedik el.

2017.07.26. 10:44:49

@komisz_kölök: Ja, főleg, ha földrajz szakos. Hatalmas lesz az igény azokra a különórákra. Persze, tudom, miért nem ment matek-fizika-idegennyelv tanárnak. Sőt, miért nem csak azokat tárgyakat tanitják a sulikban, amelyek ahhoz kellenek, hogy mindenkiből a jelenlegi "sztárszakmáknak" számitó foglalkozást üző ember legyen. mi?
Egyébként, nemcsak a mentőorvosok, de van még olyan ága az orvosi szakmának, ahol nincs magánpraxis, például egy sebész (igen, tudom, menjen magánklinikára, ne államira, de akkor téged ki fog megmüteni, a befizetett biztositásod fejében?), vagy az általános körorvos (erről tanato tuti tudna mesélni neked).

Dikusz 2017.07.26. 10:45:31

@Pink Petsch: engedd meg nekem kérlek (tényleg hidd el nem kötözködésből), hogy kijavítsalak, bár a konkrét témához nem sok köze van. A köztisztviselők, és a kormánytisztviselők is irodai alkalmazottak, van ugyan olyan aki a munkája egy részében nem irodistáskodik, hanem "kijár".
A orvosok, mentősök, pedagógusok, rendőrök azok közalkalmazottak, nem ugyanaz a kettő.

2017.07.26. 10:46:51

@puhacica: A vérében van a szentemnek :DDD

2017.07.26. 10:48:33

@Dikusz: Nem vettem annak, valszeg forditási hiba ez nálam, a román nyelvből. Onnan forditva, magyarul köztisztviselőnek jön ki ;)))

komisz_kölök 2017.07.26. 10:51:57

@Pink Petsch: ne haragudj, de muszaly megkerdeznem, ez a dolog a földrajzos különorakkal kapcsolatban a mult heten derült ki? Vagy esetleg mar akkor lehetett tudni, amikor a most negyvenes tanerö jelentkezett a földrajz szakra?

Nagyon elenk a kep bennem, ahogy a koliban a földrajz/rajz/neprajz/magyar/orosz/szociologia szakos haverok, baratnök röhögtek rajutunk amig egy egy hetvege alatt elkeszült egy beadando, vagy müszaki rajz. Azota ez a röhöges kicsit halkabb...

Badeni lakos 2017.07.26. 10:52:04

Én azt szeretem ebben a blog ban, hogy infókkal, tanácsokkal, stb. próbálunk magyar honfitársainkon segíteni. Ez a szolidaritás.

Itt Bécsben is segít a kendős a kendősnek, a horvát a horvátnak, stb. és a Meidlinger Markt on a török tanította a németre (kézzel lábbal) a koromfekete jövevényt,, hát úgy ahogy de sikerült. :)
szóval: Valami csodálatos dolog ez a szolidaritás!

2017.07.26. 10:58:53

@komisz_kölök: Állj, állj, állj! Te, ne akarj engem bevinni az érvelési erdőbe, mert nem fog menni. Nem én vetettem fel, hogy a földrajz-ének-rajz-testnevelés-biológia szakos tanerők, szegények nem különórázhatnak. Te jöttél az ötlettel, hogy különórázzon a tanár. Erre mondtam egy példát, hogy ez nem mindig lehetséges.
Egyébként az óvonéniknek vagy a tanitónéniknek mit javasolsz, kereset-kiegészitésként? (náluk ugye fel sem merülhet a különóra) Menjenek el egy éjszakai bárba táncolni?
De azért látom, a koleszos sérelmeken még mindig nem tudtad magad túltenni ....

komisz_kölök 2017.07.26. 11:10:11

@Pink Petsch: a koleszos peldat azert hoztam, hogy erzekeltessem, hozol eröfeszitest, lesz eredmenye, nem hozol, nem lesz. Gondolhatod, hogy sok frusztracio ert az unatkozo magyar/orosz szakos lanyok között ;) Föleg az utolso evekben, mikor rajöttek, hogy jobb lenne nem a földrajz szakos fiuk fele orientalodni :)) Köszi az analizist, majd megprobalom feldolgozni a traumat a pszichologusommal...

Mindig lehet kifogast keresni. Pl en most egy tanitonenivel dolgozom együtt, aki egesz ügyesen megtanult programozni a GYES alatt. Lehet, nem volt mar felvetel az eszakai barban.

De csak ismetelni tudom magam. Aki tanar, ovoneni, stb, egy csomagot valaszt, tudatosan. Please ne sirjon, hogy rosz neki. Ha nem tetszik, valtoztasson. Ha hoz ezer ervet, hogy nem lehet, eljen vele. Ilyen egyszerü. Szerintem.

puhacica 2017.07.26. 11:11:48

@Pink Petsch: igen. ha mar ot is az ehenhalas fenyegeti. ez van a vereben. :)

Dikusz 2017.07.26. 11:11:48

@Pink Petsch: azt nem tudtam, hogy románból fordítottad, így már mindjárt más.
Az érettségi bizonyítvány Romániában tényleg "diplomának" számít? Volt olyan jelentkező itthon, aki csak nem akarta megérteni, hogy az itteni diplomás bért nem kaphatja meg, hiszen neki diplomája van...

Dikusz 2017.07.26. 11:18:01

@komisz_kölök: véleményem szerint @Pink Petsch: azokra az óvónénikre gondolt, akik szeretik a hivatásukat, és nem akarnak IT-sek lenni.
A közvetlen családomban van olyan, aki azért lett óvónő, mert szereti a gyerekeket. Nem akar máshová menni, mitöbb óvodavezető/helyettes sem akar lenni, csak gyerekekkel szeretne foglalkozni. Azon kívül, hogy hetente néhány órát tanít egy idősebb asszonyt írni/olvasni, nem tud többet vállalni, mivel saját gyereke is van. Még akkor sem, ha a szüleitől sok segítséget kap.

skye8 2017.07.26. 11:20:55

Erdekes tema, kar az eloadasmodert. Komisz_kolok hozzaszolasaibol Kellett volna posztot kirakni, nagyon jok.
30 eve a szuleimnek lehetosege volt kivandorolni nemetorszagba de nem tettek Meg.anyukamnak nagyon mehetneke volt de edesapam nem akart uj eletet kezdeni. Azt mondta, neki egyetemi diplomaja van, nem azert tanult hogy kulfoldon wct pucoljon. (Nemetul egyikojuk sem beszelt). Az volt a vezerelve, hogy en is Es a testverem is diplomat szerezzunk, aztan mi eldontjuk hol akarunk elni. Igaza volt. nem azt kerdezte mitol lennenk boldogok hanem kijelolte az utat Es ez volt az igazi segitseg.

2017.07.26. 11:26:01

@IT Knight: @komisz_kölök:

Szerintem elbeszéltek a poszt mellett.

Analógiával élve: az emberek külsejével kapcsolatban is megvan a mainstream társadalmi elvárás, ami vélhetően csak nagyon keveseknek tesz jót, és ez olyan, mintha megjelenne itt egy poszt, hogy az ember életében nem az a lényeg, hogy ennek megfeleljen, mire feltűnne itt két fotómodell, hogy öcsém, ezt csak azért mondod, mert ronda vagy. Nem nagyon sikerült megérteni akkor a lényeget, nem?

Az "elérni valamit" kérdéskör engem is mindig zavart, és szerintem csak részben szól a pénzről. Inkább, hogy legyen státuszod (ami persze gyakran kéz a kézben jár a pénzzel). Legyél orvos, ügyvéd, járj feltűnő autóval, legyen jó környéken házad, és lehetőleg szebb házad, mint a szomszédnak. Ezzel az a baj, hogy ki az anyámat érdekel a mások véleménye annyira, hogy e köré szervezze az életét, a krva státusza köré?

Úh amikor ezt írod:
"Viszont azt nem is zavarja, hogy mit gondolnak rola azok, akiknek jobban megy."
...akkor épp fordítva, nem diggert érdekli ez, hanem téged, és mondom, mintha pont a lényeget nem értenétek. Nem azt mondom, hogy abban, amit mondtok, nincs igazatok (nyilván: a két fotómodell is biztos tuti fogyókúrás meg sminkötleteket tud, ki vitatkozna velük), csak a probléma szvsz éppen hogy nem erről szól.

Bredpitt Monika 2017.07.26. 11:26:51

Bocs, teman kivul, ami egyebkent erdekes...

Most nezzuk az uszo vb t.
a negyszer szazas valtobol kizartak a magyar csapatot, Gyurta Dani ugy ugrott a vizbe, hogy nem ert meg a falhoz a masik uszo, b.... meg.....
a kozonseget is sajnalom, tegnap kint voltunk es ORIASI hangulat volt
HAJRA MAGYARORSZAG!!!!!

Határátkelő 2017.07.26. 11:29:49

@Dikusz: Szerintem nem írtam (és semmiképpen sem akartam), hogy csak ott van így, de azért azt sem lehet letagadni, hogy például a minisztériumokban elő-előfordul. Miközben ugyanabban az intézményben mások iszonyatos melót tesznek le az asztalra.

De írhattam volna multicéget is, ez igaz.

2017.07.26. 11:31:18

@komisz_kölök: A pszichológusoddal???? Te komolyan a lelked egészségét bizod egy büfészakos emberre? :DDDD
Egyébként senki sem sirt. Csak mindig felpiszkál, amikor megmondóemberekként viselkednek olyanok, akik voltak olyan szerencsések, hogy az érdeklődési körük, az affinitásaik és a tehetségük az éppen "sztár", "menő" szakmák felé orientálta őket. Örülök, tényleg, de nem szoktam megállni, hogy azért ne szóljak két szót. De sirni senki sem sirt. Még én sem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.26. 11:32:12

Talán eddigi tevékenységemből látszik hogy egy munkaalkoholista fasz vagyok ami baj. Tudom hogy baj. Nyilván vannak más dolgok is az életemben, ott a család a fakacsa meg óragyűjteményem meg elmegyünk néhány rendezvényre kirándulunk pár helyre de nekem a munkám az életem. Ennél csak egyet csinálnék szívesebben, ha ugyanezt taníthatnám.
Nem gazdagodtam meg belőle nem gyűjtöttem vagyont barátom szerint nem értem el semmit.
Nincs ezzel probléma csak az a furcsa hogy még a XXI. században is itt tartunk.
Főd a fődhöz pénz a pénzhez.
Emberek meggyőződése hogy a boldogság forrása a pénz.
Nem tudom a statisztikát de a gazdagabbak ritkábban válnak?
Mindegy is. Igazábóla makommentek pontos jellenrajzokat adnak.

komisz_kölök 2017.07.26. 11:36:22

@Nagy kámpics: ja, en is erzem, hogy elvisszük a temat mas iranyba. Abba is hagyom.

2017.07.26. 11:37:07

@Dikusz: Hm, hát jah, az ilyen közizé kifejezéseket én románul tudom, és van, amikor magyarra leforditva mellélövök. Mint most is :).
Igen, az diploma, egészen hivatalosan Diploma de bacalaureat. És a köznyelvben is érettségi diplomaként emlegetik. (Látod, a forditási mellényúlások ;)).

2017.07.26. 11:37:33

@IT Knight:

"A magyar átlagkeresetből (de még a mediánkeresetből is) elérhető egy olyan életszínvonal, ami európai."

Nem kötekedni akarok veled, de a múltkor kérdeztem, és azt hiszem, nem mondtál konkrét számot (tegnap sem): szerinted mennyi nettó kereset kell egy 4 tagú család stresszmentes életéhez (stresszmentes: a saját definíciód szerint)?

A medián kereset (2016-os adatot találtam) nettó 160k huf. Tényleg azt állítod/gondolod, hogy szingliként meg lehet élni gondtalanul 160k-ból, illetve családként 320k-ból?

komisz_kölök 2017.07.26. 11:38:41

@Pink Petsch: ez amolyan vicc volt a pszichologussal. Bar most hogy mondod, biztos azert jutott eszembe, mert egy pszichologushallgato csaj nem jött össze anno a koliban. Lehet, hogy dolgoznom kene az emlek megemesztesen :DDD

Bredpitt Monika 2017.07.26. 11:39:10

@diggerdriver: a te kommentjeid is adnak jellemrajzot.....rolad

Ezt ne feledd.....udv

Badeni lakos 2017.07.26. 11:39:47

@Nagy kámpics: Teljesen igazad van.

Tapintatlan és érzéketlen dolog így rárontani a többiekre.

Azért mert ez egy szerves belső fejlődés része.
Vagy jön belülről azaz égető vágy, (pl. tudásvágy), vagy sem.

London2009 2017.07.26. 11:41:02

@puhacica: olyan szakmat valasztani amit szeretsz, neha egy fajta luxusnak is mondhato. A nagybatyam zongoratanar volt, pedig volt mernoki diplomaja, amivel 1000-szer tobbet kereshetett volna. De par ev utan abbahagyta, mert nem szerette. Igy inkabb gyerekeket tanitott zongorazni elete vegeig. Napi par ora munka, maradek idejeben festett, olvasgatott. Mi ez ha nem luxus elet?
Minimalis penzt keresett. Ra is ment a hazassaga, haza stb, hosszu tavon. De azt csinalta, amit szeretett. Hogy boldog volt e a vegeredmennyel? Nem. Soha nem volt penzuk semmire, az asszonynak meg elege lett ebbol es lelepett. Ezt pedig nehezen heverte ki.
Egyebkent meg, ugye mindenki mas es amit tegnap is beszeltunk, mindenki mastol boldog.
Nagyon nem szeretnek mar egy szobaban lakni. El nem tudom kepzelni, hogy hosszu tavon, hogy lehet egy eletet egy berelt szobara es egy megosztott konyhara epiteni. Mint irtam, szerintem neha abszolut luxus az, ha az ember azt csinalja munkakent, amit szeret. Persze vannak szerencsesek, akiknek a hivatasuk a hobbijuk, de ez nem olyan gyakori. Mondom mindezt ugy, hogy semmi bajom nincs a munkammal es rengeteg a szabadidom meg igy is. Azt el tudom kepzelni, hogy egyszer azt mondom, hogy na jo, dolgoztam eleget, megvan mindenunk, maradok otthon es keramiakat keszitek. (most mondtam valamit). De nekem ez jelenleg a luxus es a legnagyobb felelotlenseg lenne. De mint irtam, en nem lennek boldog egy szobaban. Nekem a kertem a mindenem es az otthonom a varam. Van aki viszont nelkule is boldog, vagy egeszen mastol boldog. Ezt en elfogadom. De egyeterteni ugye nyilvan nem kell.

2017.07.26. 11:41:35

@komisz_kölök: Én is viccnek szántam, azért a szmájlik ;)

Taxomükke (UK) 2017.07.26. 11:42:20

@IT Knight: Lenyugozo, hogy kepes vagy minden nap ekkora baromsagokat/hazugsagokat leirni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.26. 11:49:36

@Bredpitt Monika:
Igaz. A barátaim pontosan tudják hogy a való életben is ugyanolyan bunkó parszt vagyok mint a blogokon.
Vállalom.
Bár ismerek néhány embert aki itt tündérpofa, valójában meg...

London2009 2017.07.26. 11:52:00

@diggerdriver: nekem az a meglatasom, hogy a penz sokkal jobban szamit azoknak, akiknek nincs. Azok foglalkoznak allandoan azzal, hogy mennyit keresunk, hanyszor utazunk, hany szobas hazunk van es megis minek akkora, minek ennyiszer menni, jajj nem kell annyit dolgozni, elni is kell bla bla bla...
A hobbikhoz, a kenyelmes elethez, a szorakozashoz pedig barmennyire is nem tetszik, de penz kell. Ahhoz is, hogy meg tudd fizetni a segitseget, hogy ne neked kelljen csinalni mindent magadnak. Peldaul en ezeken a penzzel kapcsolatos temakon soha nem is szoktam gondolkozni, mert nincs is az eszemben.
Mondjuk szerencsere nem erdekelnek sem a kutyuk, jo autok vagy akarmilyen extra dolgok. Az egyetlen amire nem sajnalom a penzt, az a repulojegy. Sokkal tobb penzunk lehetne, ha nem szornank el utazasra, de en addig nem hiszem el, hogy kerek a Fold, mig be nem jartam teljesen. : )

London2009 2017.07.26. 11:52:27

@Taxomükke (UK): havi 960k fixszel, az ember konnyen viccel! :D

Bredpitt Monika 2017.07.26. 11:53:06

Hallottam egy viccet: Ha Ongyilkos akarnek lenni leugranek az egodrol az IQ szintedig
Valamiert ez jutott most eszembe

persze az IQ szint nehezebben megallapithato, mint az egonk nagysaga....
Sajnos az en egom is sokszor belepofazik a viselkedesembe, meg jo hogy nem akarok ongyilkos lenni.......

Nekem is sokat jelent a szakmam, amit itthon uzok, ahol a fizetes jonak aztan nem mondhato, de.... jol tudok sporolni, ismerem a bolcs mondast addig nyujtozkodj, ameddig a takarod erj,

plusz a boldogsagom egyik nagy oka, hogy magyar szot hallok magam korul, igaz hogy neha a kurva anyad is felhallatszik a buszmegallobol, de legalabb magyaroktol jon,

Orochimaru 2017.07.26. 11:55:52

@komisz_kölök: "De csak ismetelni tudom magam. Aki tanar, ovoneni, stb, egy csomagot valaszt, tudatosan. Please ne sirjon, hogy rosz neki. Ha nem tetszik, valtoztasson. Ha hoz ezer ervet, hogy nem lehet, eljen vele. Ilyen egyszerü. Szerintem."

Tehát nem az a megoldás, hogy az állam megfizeti őket "normálisan", hanem az, hogy legyen mindenki pályaelhagyó, illetve mindenhol maradjanak azok, akik teljesen kiégtek, és csak muszájból csinálják.

Sose értem, hogy pl. akik ezzekkel a faszságokkal érvelnek, azokat hogy-hogy nem zavarja, hogy a politikusok és haveri köreik száz és ezer milliárdokat raknak zsebre minden évben... :/

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.26. 11:56:36

@Határátkelő: "Nyilván azért jár évente kétszer telelni-nyaralni egy átlagos magyar család, mert már elérte a nyugati átlagszínvonalat."

- az atlag. Es szigoruan az atlag munkas csalad angliaban sem jar evente 2x nyaralni es bizony 10+ eves autoja van. Az hogy a magyarhoz kepest milyen bontaserett hazban lakik, azt inkabb ne firtassuk. Europa tobbi orszagarol nem tudok nyilatkozni.
Feltetelezem oriasi kulonbseg nics, a kozeposztaly csuszik lefele a lejton, az infrastuktura rohad szet.

Bredpitt Monika 2017.07.26. 11:58:45

@diggerdriver: mit akarsz bebizonyitani?
Amikor vedekezel atmesz tamadasba.
miert van ez?

Határátkelő 2017.07.26. 11:58:50

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: Tudod, próbálok iszonyatosan türelmes lenni veled, de néha kinyílik a bicska a zsebemben tőled.

Már megint csúsztatsz, mert én nem munkás családról beszéltem, hanem átlagos családról. Ne mosd össze a kettőt, és pláne ne adj olyat a számba, amit nem mondtam. (Azt most hagyjuk, hogy szokás szerint megint bedobsz olyan dolgokat, mint hogy 10+ éves autóval járnak, amit semmivel nem támasztasz alá. Vicc.)

Payrollerwitch 2017.07.26. 11:59:48

@Orochimaru:
Én azt nem értem meg soha, hogy magukat okosnak tartó emberek, hogy képesek ezzel érvelni...

Payrollerwitch 2017.07.26. 12:03:03

Most komolyan, mindenki legyen mérnök és IT-s? Nem kell pék, kőműves, takarítónő, óvónő, tanár, eladó a boltban, kukás, buszvezető, ápolónő, boncmester, konyhás néni... Hihetetlen, hogy van aki ezt komolyan gondolja.

2017.07.26. 12:14:42

@Payrollerwitch: És persze, pszichológus sem kell, szociológus sem, újságiró, politológus meg aztán végképp nem. Ez utóbbit pl. Vitya is igy gondolta olyan 2 éve, amikor be akarta buktatni az ELTE társadalomtudományi szakát. És még inkább, nem is olyan rég, amikor a CEU lett a fő-ellenség. Nem jó az, ha vannak társadalomtudományilag képzett emberek, mivel akkor nem lehet mindent megtenni a sok magasan képzett IT-mérnök szakemberrel, akik amúgy is meglehetősen szüklátókörüek tudnak bizonyulni.

London2009 2017.07.26. 12:19:09

@Pink Petsch: ha akarna sem tudna mindenki IT-s vagy mernok lenni. Mert azert ugye az emberek kepessegei kozott is van kulonbseg. Ugy tudom, hogy viszont a pek mar lassan hianyszakma. Ez jot is tehetne a munkak kozotti berkulonbsegek kiegyenlitodesenek. Minden pek atkepezne magat programozonak es akkor ok egyre kevesebbet kapnanak a szakma telitettsege miatt, a pekek meg egyre tobbet. Problema megoldva. : )

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.07.26. 12:39:43

Én így fogom fel :

Friedrich Nietzsche - A ​hatalom akarása (innen az idézet)

"Egy derék kézművesre vagy tudósra az vet jó fényt, ha büszkén gyakorolja mesterségét, és
elégedetten tekint az életre; és nincs nyomorúságosabb látvány, mint amikor egy cipész vagy
iskolamester szenvedő arccal adja értésünkre, hogy ő valami többre, jobbra született. A jónál nincs jobb! Ez pedig a következő: valamilyen képességgel rendelkezni és ebből virtust
teremteni, a reneszánsz olasz értelmében.
"

TEhát szerintem az "ért el" valamit, aki elégedett az életével és jókedvvel műveli azt amivel foglalkozik.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.26. 12:39:53

@Határátkelő: "Azért az nem kis különbség, hogy nagyon sokak számára Magyarországon esély sincs arra, hogy öngondoskodjon, félretegyen, mert egyszerűen a megkeresett pénzt kénytelen elkölteni, ha meg akar élni."

- oriasi tevhit, hogy ez nyugaton maskepp van/lesz valaha is egy otthonrol elindulonak. Az emberek 75% a nyugaton sem eri el ezt a szintet soha.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.26. 12:40:03

@diggerdriver: "Itt arról van szó hogy a MAGYAR értékrend szerint az vagy amennyi pénzed van. "
- ha te azt hiszed, hogy angliaban ez mashogy van, akkor meg maradj kint sokaig, hogy megismerd oket jobban. Persze ehhez meg sokat kell csiszolni a nyelvtudason is.
Valojaban mashogy van mert itt 100x rosszabb a helyzet ebbol a szembontbol.

2017.07.26. 12:40:49

@London2009: Jaja ;) Mit gondolsz, a BKK miért fizet most akár nettó 200 ezret is egy kezdő busz-troli, metró- akármi vezetőnek? Mert a népek leléptek és vagy Londonban vezetik azokat a szép, piros, emeletes buszokat, vagy Hannoverben a sárga villamosokat :DDDD

Határátkelő 2017.07.26. 12:50:08

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: Figyelj, játsszuk azt, hogy mostantól ha ilyen számokat bedobsz, és nincs mögötte azt alátámasztó link, akkor azt a kommented nem engedem be. Meguntam.

Golf2 2017.07.26. 12:56:35

@Pink Petsch: be akarta buktatni az ELTE társadalomtudományi szakát.Ősztől 1 külön csapat nyírja majd a megmaradt nem behódolt újságírókat,most döntötték el patkányék.

P.Elliot 2017.07.26. 12:58:45

Nem tudom kit mi tesz boldogga de engem nem a penz hogy sok legyen belole, annak a boldog elegedettsegnek belulrol kell hogy jojjon a mindennapjainkba es nem szabad hogy elteritsenek tole holmi mindenaron a meggazdagodasra szolo biztatasok.
Mi bizony erre sosem mentunk, mindig az volt a cel mind a mai napig hogy legyen sok szabadidonk magunkra es egymasra.
Ha visszagondolok hogy milyen lehetosegek voltak itt annakidejen amikor kijottunk a meggazdagodasra de az bizony idovel jart, reggeltol estig szolo munkaval, a diplomas is, amig a ferjem hazajott 8 ora munka utan addig a fonoke este esett be az ajton 6 -7-8 korul, a ket keze tele volt tervrajzokkal mert muszaj volt megcsinalni, / egy tonkrement hazassag mogotte, gyerek sem volt/, penze az igen de nekunk otthon is az volt az igazi elet amikor volt idonk megunkra, annyi helyre eljartunk, kirandultunk is, el sem tudtam volna kepzelni hogy en ezt atvaltsam penzre aminek mikor lehetett volna orulni ha folyton a jovomet epitem es arra megy el minden energiam, elni, elvezni nem tudom mert sietni kell.
Egy nagy fraszt! Most sem csinalnam maskeppen, sot lehet hogy meg lazabbra vennem egy kicsit.
A fizetest ugy be tudtuk osztani hogy normalis eletet folytattunk de nem luxust, meg nyugdijas korunkra is takarekoskodtunk, ha elmegyek vasarolni nem kell szamlalgatni a penzemet hogy mire telik, megvehetem. Ennel tobb nem kell.
Egy itteni fogalmak szerinti kozepes de inkabb kisebb hazban elunk, mindig Ford kocsit vezettunk/ a elso kocsi volt csak markasabb mert zoldfuluek voltunk/, minket nem tud meghatni hogy egy kocsi mit tud, a lenyeg az hogy vigyel el oda minden zur nelkul ahova indultunk es kesz, az a celom.
Napi szorakozasaink nagy setak voltak kinnt a parkban/ amik itt csodaszepek/, horgaszas, furodni a tengerben/ oceanon/, utana setalgatni, elvezni a kavargo vidam hangulatot a setanyon, minden hetvegen kirandultunk valamerre, utaztunk is tobbfele de foleg olyan helyre ahol maszkalhattunk es lathattunk sokfelet, en belehalnek egy hetveget egy olyan helyen tolteni ami a luxushotel es uszomedencejerol szol, evessel-ivassal es a varosba ki sem tanacsos menni mert az oslakossag meg fog enni. Egy cruise udulestol pedig bortonben ereznem magamat nem vakacion.
Egyszeruen elunk amiben van sok egymasra figyeles, sok-sok beszelgetes, nevetes es nyugalom. Nekem a nyugalom a luxus, a sokat ero.
Egy kunyhoban is megkeresnem a nyugalmamat az biztos, es minden korulmenyek kozott bele tudnek mert akarok illeszkedni egy nagyon szereny eletmodba es jol ereznem magamat benne, gyerekkoromban is abban eltem az akkori kommunista idokben.
Diggernek igaza van hogy a jo erzes, a lelki nyugalom nem kotodik feltetlenul a penzhez. Most hogy idosebbek lettunk meg plane nem, olyan finom erzes lazitani.
Barataink vannak, eleg sokan es a veluk toltott ido, beszelgetes tobbet er mindennel, sosem valtottuk volna at penzhajszara.
Jo poszt egyebkent es meg fog erni vagy 300 hozzaszolast mert Digger posztjai mindig verlazitoak, hehehe, egyesek szemeben, tehat lesz itt meg anyazas is estig...

komisz_kölök 2017.07.26. 12:59:43

@Orochimaru: ha mar ilyen kedvesen megszolitasz nem hagyhatom valasz neklül.

"Sose értem, hogy pl. akik ezzekkel a faszságokkal érvelnek, azokat hogy-hogy nem zavarja, hogy a politikusok és haveri köreik száz és ezer milliárdokat raknak zsebre minden évben"
Ha nem zavarna, valoszinüleg M.o.-on elnek.

"Tehát nem az a megoldás, hogy az állam megfizeti őket "normálisan", hanem az, hogy legyen mindenki pályaelhagyó..."
Nagyon szep gondolat. Hogy ered el? Szerintem pont azok betonozzak be a helyzetet, akik birka modon maradnak es szivnak semmi fizetesert. Volt mar olyan, hogy valaki önkent fizetest emelt? Majd ha hianyszakma lesz az ovoneni, felemelik a fizetest.

De tudom, hülyesegeket beszelek. Kivancsian varom a te brillians, nem faszsag ötleteidet, hogy erhetjük el ketezer euros kezdö fizetest az ovoneniiparban. Ja, persze nem csak ott, mert ha az ovoneniknek emel az allam, abbol ugye balhe lesz. Ne hagyjuk ki a tanitoneniket, apolokat, vedönöket, stb sem. Legyszi, mielött elmeseled, hogy egy stadion arabol... Nezz utanna hany embert erintene egy ilyen fizetesemeles, es mennyibe kerülne. Persze tudom, hogy mas, nem stadionepitö orszagokban, mint szlovakia, Lengyelorszag, stb sokkal többet fizetnek, es egyaltalan nem az orszag gazdasagi erejetöl függ a dolog, csak akarni kell.

A valszhoz segitsegül legyszi nezd meg a következö linken levö adatokat:
data.oecd.org/eduresource/teachers-salaries.htm

2017.07.26. 13:01:10

@Golf2: Adnál egy linket? Nem, mert nem hiszek nekd, hanem mert már az indexet sem nyitom meg, hacsak nem túl alacsony a vérnyomásom ....

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.26. 13:03:29

@Határátkelő: " "Nyilván azért jár évente kétszer telelni-nyaralni egy átlagos magyar család, mert már elérte a nyugati átlagszínvonalat."

- ezt allitottad, nem tamasztottad ala statisztikaval, de azert rajtam szamonkered ugyanezt. Hajra.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.26. 13:03:35

@Határátkelő: "Figyelj, játsszuk azt, hogy mostantól ha ilyen számokat bedobsz, és nincs mögötte azt alátámasztó link, akkor azt a kommented nem engedem be."
- jarj elol jo peldaval.

Határátkelő 2017.07.26. 13:04:32

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: Én NEM ÁLLÍTOTTAM SEMMIT, te adtad a számba. Én azt mondtam, hogy NEM MENNEK. Ezt vajon milyen statisztikával kellene alátámasztanom?

Kezdelek rohadtul unni.

2017.07.26. 13:09:33

@komisz_kölök: Ja, Izraelbe kell menni pedagógusnak ... ;)))
Khm, azért azt te sem tagadhatod, hogy százmilliárdok mennek el, semmire sem jó pofa-projektekre, mint a mostani FINA. Annál is többek tünnek el Mészáros-féle strómanok által. Ezt egyelőre mi finanszirozzuk. Igen, te és én, akik az adónkkal hozzájárulunk egyelőre még ahhoz, hogy az EU felzárkoztatási pénzek cimnen euró.milliárdkat utaljon pl. Magyarországnak is. Ahol arra forditják ezeket az összegeket, hogy Orbán ükunokájának se kelljen soha dolgoznia, ha éppen nem akar.

Golf2 2017.07.26. 13:09:38

@Pink Petsch: Pár napja olvastam valamelyik ellenzékin,keresem.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2017.07.26. 13:10:32

@Payrollerwitch: nem nem, nem kell több ITs, a végén még nem keresnék jól. A kínai nagyvárosokban úgy tudom már előállt ez a helyzet, oda se megyek :D

2017.07.26. 13:12:00

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: Egyelőre te vagy vendégségben, kicsi pofátlan trollocska. Majd a saját blogodon azt csinálsz, amit akarsz. Egyedül .... mert az agitprop hülyeségeidre senki sem vevő.

2017.07.26. 13:12:56

@Határátkelő: Bele ne menj! Bele ne menj vele vitába! Máris behúzott a troll-séma csőbe ....

Golf2 2017.07.26. 13:15:13

@Golf2: az újságírók elleni küzdelem, amit Orbán Tusnádfürdőn meghirdetett: „A helyzet az, hogy az előttünk álló kampányban nekünk elsősorban a külső erőkkel szemben kell helytállnunk, Soros maffiahálózatával és a brüsszeli bürokratákkal szemben kell állnunk a sarat, meg az általuk működtetett médiával kell megküzdeni a következő kilenc hónapban.”444

Golf2 2017.07.26. 13:19:06

egyáltalán nem véletlenül emlegette a legnagyobb veszélyforrások között Orbán Viktor az újságírókat szombati tusnádfürdői beszédében

2017.07.26. 13:19:20

@Golf2: Ez csak a szokásos bullshit. Azt hittem, törvényt is átvertek ezzel kapcsolatban.

komisz_kölök 2017.07.26. 13:20:48

@Pink Petsch: eleg nehez lenne tagadni. Viszont nem vag a temaba.

P.Elliot 2017.07.26. 13:22:28

Errol a penznelkuli eletrol meg eszembe jut egy teve interju ami a boldog es nem igazan a penzhez kotodo eletrol szolt, 3 embert szolaltattak meg. elso volt egy egyetemi professzor aki nagy tekintely volt a maga vonalan.
60 koruli ferfi, bennt lakott az egyetemen egy kicsi szobacskaban aminek a berendezese egy kis kanapeszeru agy, fem vagy vas polcok korben,primitivnek hato az egesz, a sarokban egy asztal, megtomve a papirjaival, konyvek es iratok mindenutt es rend! O maga is rendesen oltozott. Szemmel lathatoan mindent visszatett a helyere mindig, nem egy "szorakozott professzor" volt.
Kerdesre hogy miert el itt es igy rengeteg ev ota, azt mondta mert jol erzi itt magat, hobbija is egyben a tanitas, nem kivan sajat hazban elni.
Penzt csak annyit kolt amire kell az elethez, a tobbit a tanulok kozul olyanra forditja, marmint segit tandijat fizetni aki nem kituno tanulo vagy ilyesmi hanem kozepes vagy lejjebb, azt mondta hogy azert hogy az is vigye valamire, hogy ne kelljen kulonmunkat vallalni azert hogy fizetni tudja, a kituno tanuloknak ugyis van osztondij. O egy boldog ember, mast nem kivan az elettol mint hogy segitse a raszorulokat.
A masodik interju egy 28 eves szep arcu es alaku, felszegnek tuno titkarnorol szolt aki a lotton nyert dollarmillioit a legnagyobb megdobbenesre szetosztotta a raszorulok kozott az utolso centig, semmit nem tartott meg belole maganak, olyan csendes mosolygos no volt, kerdeztek tole hogy dehat egy hazat megis vehetett volna maganak, azt mondta felszeg mosollyal hogy dehat van neki lakasa, tudja fizetni a berletet, munkaja is van, a fizetese eleg magara, nagyon sok embernek ez mind nincs, nekik jobban kell.
Nem beszelt rola hogy lett volna ferje vagy baratja, valoszinu hogy nem mert azok ott abban a pillanatban agyonvertek volna, hehehe...
A harmadik interju alanyra nem vagyok kepes visszaemlekezni hogy ki volt de lam csak, vannak emberek akik a kozossegre figyelnek, akik letojjak a penzt, akiknek valami mas szamit mint a sajat anyagi korulmenyek utani futkosas.

Nagykaszás 2017.07.26. 13:23:22

@Pink Petsch: Nem akarok kötözködni, de pl. egy köztisztviselő tanulhat nyelvet. :) Nyelvvizsgázik, és kapja rá a pótlékot. :) A nyelvtanulás spec egy olyan dolog, amivel növeli nem csak a bérét, de az értékét is. Dolgozik Gizike a földhivatalban de megtanul mellette 3 nyelven, lehet átkerül a külügyhöz 3x-annyiért, de ha nem, akkor a versenyszférában is értékesebbé tette magát azzal, hogy tud még 3 nyelven. :)

2017.07.26. 13:23:36

@komisz_kölök: Annyiban mégis, hogy ha nem ellopva lennének ezek a pénzek, hanem befektetve az ország gazdaságába, akkor a te óvonéni ismerösödnek sem kellett volna kényszerátképeznie magát.

2017.07.26. 13:25:49

@Nagykaszás: Az elev nyelvtanároknak, akik viszont valóban pedagógusok is, mit ajánlasz? persze, különórázzanak orrba-szájba ... De szerinted normális az, hogy napi 8 óra tisztességes munkából ne lehessen tisztességesen megélni?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.07.26. 13:26:07

@Pink Petsch: Azt ugye tudod, hogy ezeket a BKV/Lidl/Aldi hirdetéseket úgy kell érteni, hogy a tanfolyam sikeres elvégzése és próbaidő után ennyi a fizetés hétvégi műszakpótlékkal és kötelező túlórával együtt?

P.Elliot 2017.07.26. 13:28:25

@Golf2: Ezt az ujsagirok elleni kozdelmet Trumptol vettek at ugye? Hogy azokra kell kenni mindent hogy azok ferditenek, azok hazudnak es tesznek keresztbe az orszag vezetoinek.
Ugyes!
Trump csak ezt tudja szajkozni, mi az, kezdik atvenni ezt a szoveget masok is?

komisz_kölök 2017.07.26. 13:28:46

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: figyu, mit kicsinyeskedsz? Vagd az arcunkba azt a statisztikat. Amugy kenytelen lennek azt mondani, hogy csak 73%.

memegenerator.net/instance/59032805/barney-stinson-dibs-73-of-all-facebook-statistics-are-made-up

2017.07.26. 13:29:11

@Online Távmunkás: Persze, de 5-6 éve jó esetben a fele, 60%-a volt, ugyanazért a munkáért. Csak azt akartam érzékeltetni, hogy már az olyan állami mamut-cégek is reagálnak a munkaerőhiányra, mint a BKK.

Golf2 2017.07.26. 13:44:49

@P.Elliot: Hát igen táváris Trump se szereti a kritikát.

tanato 2017.07.26. 14:05:23

@Pink Petsch: Dehogy troll,egészen más.

tanato 2017.07.26. 14:08:38

@Pink Petsch: Dehogy troll,egészen más.

2017.07.26. 14:11:29

@tanato: Hm, ahogy elnézem a munkásságát, vagy egy ostoba, fizetett troll, vagy pedig egy még ostobább önigazoló szarházi. Egyik esetben sem érdemes vele olyan beszélgetésbe fogni, ami meghaladná egy aranyhal felfogóképességét.

Nagykaszás 2017.07.26. 14:14:28

@Pink Petsch: Persze, hogy nem normális dolog. De tudod először én is társadalomtudományok irányába indultam el, közgazdász lettem, akkor sem kerestem rosszul, de rohadt lélektelen munka volt... fogtam magam és átképeztem magam, szereztem egy IT-s diplomát...A testvérem gyakorlatilag ugyanezt tette, ma ő is programozó. Sok munka van? Igen. Fárasztó? Igen. Szeretjük? Persze. Nagy élmény, amikor működik, amit kiadsz a kezedből. A programozás nem varázslat és a mai programozáshoz még csak olyan hihetetlen matematikai készségekre sincs szükség mint egykor.

Persze, nem lehet mindenki IT-s. De a világ változik a következő 20 évben szakmák tucatjai fognak eltűnni, mert automatizálhatóak. Ellenben szakmák tucatjai fognak születni.

Itt van az IT....ezt így egy kalap alá szokták sorolni de kb. 40 szakma tartozik ide ha nem több és bővül.

Hozta itt valaki a pékeket mint példa. Nos 20 év múlva lehet hogy elég lesz egyetlen Pék mester, hogy mondjuk egy 10-20 ezer fős városkára süssön. De mondjuk kelleni fog egy mérnök, egy programozó, meg egy logisztikus, hogy ez zavartalanul működhessen.

Az oktatásra visszatérve azt, hogy ezt elhanyagolják és szétbarmolják (27 éve módszeresen), a legnagyobb bűnnek tartom. Milyen ember az, aki nem arra akar költeni meg nem azért dolgozik, hogy a gyerekének több és jobb lehetősége legyen mint neki volt?

2017.07.26. 14:16:54

@P.Elliot: Trump .... húúúú! Önmaga karikatúrája a faszi. Annyira marha, hogy azt sem fogja fel, ha nem akarja, hofy kicikkizzék felejtse el az instát meg a twittert, mert a legtöbb gag a saját idióta bejegyzéséből születik. Mióta is elnök? Olyan fél éve? Obamaról 8 év alatt nem született annyi netes gag és mém, mint erről a majomról fél év alatt. Ez azért jelez valamit ... mint Will Smith kölykének hülye szemöldeke :DDD

Taxomükke (UK) 2017.07.26. 14:49:21

@P.Elliot: Mert te egy bolcs ember vagy, sokakkal ellentetben.
Meg azt is felfogtad, mirol szol ez a poszt. Nem sokunknak sikerult.

Latcho Rom 2017.07.26. 14:52:40

@tanato: szeretsz embereket, dolgokat tuldimenzionalni drága doc :-)

2017.07.26. 14:53:49

@Nagykaszás: Hm, és nekem meg a hozzám hasonlóknak, mit javasolsz, akiknek a matek megreked kb. a kétismeretlenes egyenletek szintjén? Nem azért, mert hülyék vagyunk hozzá, hanem, mert teljesen más az érdeklődési körünk, teljesen máshoz van tehetségünk és affinitásunk? És hamar realizáljuk, hogy a mindennapi életben, úgy egyébként még a kétismeretlenes egyenleteket sem használjuk olyan nagyon gyakran ....
Nekem pl., a nyelvekhez van érzékem. Most vagyok olyan jó egy hónapja a jelenlegi helymen, ahol a sous-chef olyan irgalmatlan bajorban nyomja, hogy sokszor a más régióbeli echte német kolllégák is visszakérdeznek. Mikor idekerültem, ha a 30%-át megértettem a dumájának, akkor lehet, túlzok. Most már, egy hónap után, minimum a 60%-át értem. Nekem ehhez van érzékem -többek között. Mihez a búbánatos lófaszt kezdjek az IT-vel, he???

Latcho Rom 2017.07.26. 14:56:55

@Bredpitt Monika: Lehet ilyesmikkel is foglalkozni...

Szives figyelmedbe @Határátkelő: nem lattam a masik szájtodon, eddig..

zoom.hu/2017/07/25/berlinben-mar-szervezkednek-orban-viktor-ellen

Bredpitt Monika 2017.07.26. 15:05:04

@Swing Gitan: koszi a linket de nem ertem azt amit nekem irtal

2017.07.26. 15:08:53

@P.Elliot: Kb. igy látom én is. Annyi pénz kell csak, amennyi szükséges a nyugodt élethez. Ha több van, az már csak nyüg. Komolyan mondom, hogy nem szeretnék milliomos lenni. Én, például órakat tudok elbambulni egy tó partján ülve, kikapcsolódom, lazulok, pihenek, és közben egyetlen centet sem költök. És nem érzem a hiányát. Most itt zuhog, ugyan, és hiába van szabadnapom, sajna nem tudom kihasználni, de múlt héten, pl. elmentem a szabadnapomon egy 3 órás tavi csónakázásra, lazán megebédeltem, söröztem, olvastam a tó partján, lazultam ... anyagiakban 20 euróba került. Aprópénz egy tökéletesen lazulós napért.

Latcho Rom 2017.07.26. 15:11:48

@Bredpitt Monika: Meglehet hogy a berlini magyar diaszpora egy jobban képzett, szociálisan érzékenyebb minta, mint az angliában elo magyarok tobbsege? Csak találgatok...

Latcho Rom 2017.07.26. 15:12:57

@Swing Gitan: szociálisan= politikaira gondoltam...

2017.07.26. 15:14:30

@Swing Gitan: Hm, Németországban Berlin a legutolsó város, ahol élnék .... Tényleg minden megelőzi, még Zwickau is ;)))

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.07.26. 15:20:25

@Határátkelő:

ezt irtad:

"Határátkelő6 órája@komisz_kölök: Azért az nem kis különbség, hogy nagyon sokak számára Magyarországon esély sincs arra, hogy öngondoskodjon, félretegyen, mert egyszerűen a megkeresett pénzt kénytelen elkölteni, ha meg akar élni.

Azért legalább azt ne kérdőjelezzük már meg, hogy amíg egy német, osztrák, angol keresetből a te döntésed, hogy valamennyit félreteszel, vagy elköltöd az egészet, addig ez Magyarországon nagyon sok ember számára elérhetetlen álom."

- a 2. bekezdest illene alatamasztani statisztikakkal.

Latcho Rom 2017.07.26. 15:21:39

@Pink Petsch: Nem tudok hozzászolni, a nyolcvanas evekben jartam arra utoljara..meghat a regi az ndk-ban..

Szoval mi a gond Berlinnel, s az ott elo szittyakal, hogy ne menjunk at tajt offba...

2017.07.26. 15:25:15

@Swing Gitan: Hm, nem tudom jártál-e már Isztambulban. És ha jártál, érezted-e már azt a különös kettősséget, amikor Európa találkozik Ázsiával.
No, mindössze ennyi a bajom Berlinnel :DDD

Latcho Rom 2017.07.26. 15:32:25

@Pink Petsch: :-)

Jolvan hofehérke, regáti gondolkodo szuperseff :PP

Jártam, igen, s remelem megyek is vissza...

Latcho Rom 2017.07.26. 15:33:42

@Határátkelő: Vedd rá oket egy interwievra, ha gondolod.

2017.07.26. 15:35:29

@Swing Gitan: Szép is az, amikor direkt arra vagy felkészülve , hogy turistaként olyan benyomás ér majd :) Állandó élettérként viszont kell a fa .... izé hócipőmnek ;)

2017.07.26. 15:45:12

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: Mielőtt HA válaszolna neked, remélem még időben látja az én figyelmeztető kommentemet, hogy ne tegye!
édesapa, a legolcsóbb, utolsó kormány-troll trükökkel operálsz, hogy pozitiv szinben tüntesd fel a szánalmas gazdáid? Ja, n incsenek olyanok? Mondod te ... és annál szánalmasabb vagy, állitólag Londonból megmondva a tutit a teljes Nyugat- és Észak- Európára.
Legjob esetben is egy irreleváns szánalams pöcs vagy. Legrosszabb esetben meg, ega bukott agitprop.
Ja. Have a nice day! Hogy aminimális udvariasság is meglegyen, te szánalomgubbancs! :)))

Nagykaszás 2017.07.26. 15:45:44

@Pink Petsch: A mai programnyelvekhez nem is kell sokkal több matematika... :) Persze erősen sarkítok, de manapság sokkal fontosabb a programozáshoz a fejlett kognitív készség.

Mint mondtam, az IT rengeteg szakmát jelent. a 3D grafikustól, a hang programozón át, a rendszer technikusig vagy éppen mérnökig. De az IT helpdesktől a rendszer integrátoron, tanácsadón át a távközlési szakemberig bármi ide tartozhat.

Tény, főzni nem fogsz tudni on-line. :)

De azért vannak lehetőségek minden szektorban. És lehet váltani, én is váltottam és nekem is van olyan kolléganőm, aki könyvtáros volt. Nem muszáj IT-ra, az most éppen jövedelmező, máskor más lesz az, de ha úgy érzed van kedved/energiád csinálj estin egy tanfolyamot/diplomát olyan témában ami érdekel. Csak több leszel vele és tanulni jó. Egyébként a programozásban nem az a nehéz és a nagy munka hogy azzá válj, hanem hogy az maradj. Fél évet kimaradsz/lemaradsz a fejlődésben utána rohadt nehéz behozni és igen, folyamatosan kell tanulni.

Határátkelő 2017.07.26. 15:47:15

@Pink Petsch: Szerintem hagyjuk. És tényleg nem kell személyeskedni, mert minek. Én a magam részéről befejeztem a kommunikációt vele.

Latcho Rom 2017.07.26. 15:47:56

@Nagykaszás: "Tény, főzni nem fogsz tudni on-line. :) "

O dehonnem. Sok youtube szakács negy penzeket kaszal a videokkal..

tanato 2017.07.26. 15:49:47

@Swing Gitan: Lehet,de az írásai beleillenek az elképzeléseimbe.

2017.07.26. 15:50:00

@Swing Gitan: Mellesleg, regáti a nagynénéd, te majom :PPP De -legalábbis merem remélni-, hogy nem tudod mekkora sértés ez. Ennél nagyobb már csak a moldvai ...

bpetya75 2017.07.26. 15:50:26

@Nagykaszás:

"Egyébként a programozásban nem az a nehéz és a nagy munka hogy azzá válj, hanem hogy az maradj. Fél évet kimaradsz/lemaradsz a fejlődésben utána rohadt nehéz behozni és igen, folyamatosan kell tanulni."

Ezt viszont nagyon tudja befolyásolni, hogy milyen képességekkel rendelkezik valaki. Feleségem 10 év kihagyás után tért vissza a pályára. Nem mondom, hogy lazán, mert nem, de megcsinálta.

2017.07.26. 15:58:04

@Határátkelő: Bölcsen tetted, szerintem. Ne reagálj, ne menj bele semmilyen dumába 3 nickkel ezen a felületen, szerintem. Mert nem éri meg, bloggazdaként. Sima felhasznalókként, mi lehet elszórakozunk velük, de te vagy a vendéglátó. Nem érik meg, egyikük sem.
Ha végleg kiverik nálad a biztositékot, bármikor kitilthatod őket ...

2017.07.26. 16:05:33

@Nagykaszás: Ja, hát ilyen alapon én is IT-s vagyok, mivel dolgoztam IT cégnél, aztán call centernél, a Skype back up-jában. Csakhogy szerintem az IT-s azt jelenti, aki
önállóan meg tud irni bár egy mükődő programot. A többi csak titkárnő, adminisztrátor, menedzser asszisztens, legjobbb esetben is rendszergazda.

Latcho Rom 2017.07.26. 16:05:52

@tanato: na ez a baj, hogy szelektive válogatod a dolgokat az "elképzeléseidbe". Velem is elofordul :-)

2017.07.26. 16:08:16

@Swing Gitan: De attól még főzni nem tudsz on-line, csak off-line.
A szakács az egyetlen meló. ami nem kivátható gépekkel, és a Föld bármely pontján szivesen látott. Pont, mint a kurvák ))))

Latcho Rom 2017.07.26. 16:08:23

@Pink Petsch: CSAK rencergazda??? :-) tudod hogy bizony a rencergizdák is irnak onallo progikat, komplikalt szkripteket, meg ami belefér?
:-)

Lelkembe tiportál :P

Latcho Rom 2017.07.26. 16:10:12

@Pink Petsch: Pont nem mint a kurvak, az online csajok azok uriholgyek?

On..Off..olyan mindegy manapsag, hmm?

2017.07.26. 16:11:02

@Swing Gitan: Nu, akkor ne nagyon regátizz .. csak egy javaslat )))

2017.07.26. 16:12:56

@Swing Gitan: Bocsi, de nem jellemző. Én még egyetlen olyan gizdával sem találkoztam eddigi irodai melóimnál, aki ne csak a zacsiját vakarta volna egy rendszerszintü probléma esetén.
Bocsi.

Latcho Rom 2017.07.26. 16:13:48

@Pink Petsch: meséld nekem hogy mi a baj a regáttal, miert ekkora sertes, de reszletesebben minthogy Berlinbe mte sosem mert sok ott a torok tesvir
:-)

S hagyj most rencergizdaskodni, eleget offoltunk, sirni fog a poszt szerzoje :P

Latcho Rom 2017.07.26. 16:16:32

@Pink Petsch: azt hiszem hogy te kevered a gizdát a mezei pc tech supporttal..

2017.07.26. 16:16:41

@Swing Gitan: Az online-ok tutire mind, aztán elmész, és meglátod off-line :PPPP
Egyébkén, ha van szemed hozzá ... olyan helyre vagy lányhoz sose menj, akink a fotóján a fényeken kivül mást is buheráltak.

2017.07.26. 16:20:24

@Swing Gitan: A Regáttal? Semmi baj sincs, ha szereted a fekete oliva-bogyó szinü embereket, a slamposságot, a tudatlanságot és a hülyeséget. Tök fasza hely egyébként, tele megbecsült földmüvelőkkel a Nagy Román Alföldön. Bár a búzetermelésük fenomenális, az kétségtelen. Még exportra is jut.

puhacica 2017.07.26. 16:24:38

@London2009: gondolod, hogy ha lett volna penze a zongoristanak, akkor egyutt is maradt volna a csalad?
szerintem inkabb a 2 fel kapcsolatan mulik az ilyesmi. hogy eleg-e a kevesebb penz. nekem az uram mindig azt mondja, hogy leszarja mennyit keresek, csak olyat csinaljak, amit szeretek. ez a mi luxusunk. es azert erdekes modon tudunk felretenni, es megvan a terv megvenulesunk idejere.
haz: szentendren nem talaltunk 1 szobas lakast anno, igy kibereltunk egy 2 szobast. ugyanannyiba kerult, mint a pesti garzon, amibol kikoltoztunk. szoval ennek a 2 szobas lakasnak annyi haszna volt, hogy tobbet kellett takaritani. mindig egyutt voltunk, hol a nappaliban, hol a haloban. nem volt az, hogy en elvonulok olvasni, a masik meg ul a gepnel vagy akarmi. egy szempontbol kenyelmetlen az, hogy kicsi a lakas: vendeglatas. ja, kert. azt mi is szeretnenk. de mivel errefele alig van kicsi kertes haziko, igy ez kicsit 22-es csapdaja. kozos konyhat mar en se viselnek el. ez is luxus talan.

2017.07.26. 16:30:16

@Swing Gitan: Nein, ich war das mezei pc-tech-support. Aki az olyan idióta kérdésekre adott választ, hogy hogyan lehet képet beinplikálni a skype-ba. A gizda lett von az, aki, hogy ha nem teljesen anyám-szintüen-hülyék-a-géphez-és-bármiféle-programhoz szintü ügyfelek hivtak, hanem tényleg, tech-probléma áll fenn, akkor válaszoljanak, kurv aistenüket, és ne csak vállukat vonogassák, ugyanis nem nekik kap idegösszeomlást a kliens a fülesükben, élőnegyenesesben. Azóta utálom a gizdákat. Semmihez nem értő balfasz bagázs, kehgyelem-kettessel és a hozzá tartozó tudással abszolválva bármilyen IT-hez kötődő szakot.

geeeteee 2017.07.26. 16:31:16

Manapság a társadalmi berendezkedés értékmérője a pénz, régebben a föld, azelőtt a rabszolgák száma. Sajnos evvel nem lehet vitatkozni, de jogos a felháborodás, ha valaki csak ez alapján érzi magát megmérve. A nagy többség adót fizet, teljesíti a kötelességeit és húzza a jogai hasznát, ők mind értékesek, ők tartják fent a rendszert, ki többé, ki kevésbé, de hasznos részei. Digger, nem kell felvenni, degradálónak érezni, ez csak egy jellemző, egy paraméter. Ezer másik mellett.

2017.07.26. 16:33:14

@Swing Gitan: Ja, és a 0 tudásukhoz képest az összes gizdának, akihez eddig volt szerencsétlenségem, az arca és a pofája verte a brandenburgi kaput nagyságban. Idióta, senkiházi nullák.

Latcho Rom 2017.07.26. 16:33:19

@Pink Petsch:

Nem értek hozzá, a kedves gráci beteg a szakerto az online szexcsettes dologban.

Latcho Rom 2017.07.26. 16:34:50

@geeeteee: gitiii, te is megtaposol, elarulod itt a szakmai titkokat :P

Latcho Rom 2017.07.26. 16:36:03

@geeeteee: salt of the earth rulez! :-)

Latcho Rom 2017.07.26. 16:38:04

@Pink Petsch: az irodába dogozzon a juzer, ne szkájpoljon :P

2017.07.26. 16:43:12

@Swing Gitan: De mivel ez a speckó Skype-tech call center volt, teljesen irreleváns, ugye :PPP Mellesleg, tipikus háritás, az ottani rendszergizdáknak sem volt jobb tanácsuk egy tényleges rendszer-probléma esetén.
Ebből is látszik, mekkora lufi ez az IT. Legalábis egyes vetületei tutibiztosan! Semmihez nem értő niemandok játszák a makimajmot :PPP

2017.07.26. 16:46:10

@Swing Gitan: Ja, és csak mondom, hogy például egy kurva ettől az IT-s majomkodástól szakmailag sokkal tisztességesebb :PPP

2017.07.26. 16:47:57

@Swing Gitan: Hm, valóban találó :PPP

Latcho Rom 2017.07.26. 16:48:25

@Pink Petsch: Kicsit késo mar nekem szakmai profilt valtani, de ha akarod nekiveselkedem...akarsz engem menedzselni??
:-)))))))))))))))))))))))

gabors 2017.07.26. 16:51:04

@Zka: " pedig ők is tehetnének valamit, pl elmehetnének versenyszférába," ez teljesen hamis beallitas hiszen nyilvan minden egyen elmehet de attol meg lesz/kell koztisztviselo Te orditanal legjobban hogy az allam meg ezt/vagy azt sem tudja megcsinlani az EN ADOMBOL, ha valamelyik hivatalban ki lenne irva mind elemntunk a versenyszfereba !!! detto ugyanez a tanaraok vagy apolok (ja ezek mar el is mentek van is ajvekolas)

gondolkodj is ...

2017.07.26. 16:51:31

@Swing Gitan: Hm, nem vagyok egy strici-alkat, de ha gondolod, éppen e tudlak szuszakolni valahová ... csak jó legyen a szervized. Tudod ez a való élet, IRL, ha jobban érted ... itt rögtön kiderül a rendaszerhiba, nem csak hónapokkal később, amikor a kliens mnéár fizetett, te meg már el is felejtetted :PPP

2017.07.26. 16:53:47

@Swing Gitan: Ja, csakhogy ehhez stilus is kellene .. csakmondom ...

Latcho Rom 2017.07.26. 16:54:51

@Pink Petsch: Csodabogi referálhat...nem a szervizrol te lokott! :-))

2017.07.26. 17:00:40

@Swing Gitan: Hoppá! Ki ne vetitsd már rám a képzelgéseidet!:PPP Éppen azért, mert évekig dolgoztam a szexiparbban, én elvonatkoztatok, te viszont ... ugye .... (khm, keress fel valami szimpi lányt a közeledben, ha már Csodabogár kapcsán is csak az jut eszedbe :PPP)

gabors 2017.07.26. 17:00:48

@Dikusz: "Az érettségi bizonyítvány Romániában tényleg "diplomának" számít? " hasonlo felre-ertesben nekem is volt reszem az USA-ban nem akartak elfogadni a Muszaki Diplomam mert a hivatolos (Mo-on keszitett) forditasban "Diploma" volt ami itt "csak" kozepiskolaban szokas ... nem volt kis csorte mire sikerult elernem a HR-seknel hogy ez igenis MS Degree !!! (egeszen a UNESCO hivatalos egyetemi listajahoz kellett visszamenni hogy milyen "diplomat" is adott 1990-ben a BME (Budapesti Muszaki Egyetem) ilyen nevu muintezmeny mara mar nem is letezik) meg jo hog transcriptet nem kertek majd 25 evvel kesobb ...

Latcho Rom 2017.07.26. 17:03:32

@Pink Petsch: we are done here lelkem, karmokat huzd be, énmeg gizdulok itt egy kicsinyt.

Widerzén!

2017.07.26. 17:05:45

@Swing Gitan: Nos, hát mindenesetre remélem, hogy nem kap izomlázad a vállizmod egyetlen rostsejtje sem a sok húzogatástól a nagy munkában:PPPP

gabors 2017.07.26. 17:09:42

@Pink Petsch: "Annyiban mégis, hogy ha nem ellopva lennének ezek a pénzek, hanem befektetve az ország gazdaságába, " nem hallottad ??? 8.5 millardot fektetnek a kisvasut halozat fejlesztesebe megjelent a kozlonyben :-)) tovabb fejlesztik a felcsuti kisvasutat (azt nem tudom hogy lehet ketpalyas es villamositott lesz ) Mo lesz europe kisvastu nagyhatalma ....

London2009 2017.07.26. 17:10:58

@Pink Petsch: @Határátkelő: az igazsag az, hogy az angol tarsadalom kegyetlen mertekben el van adosodva. Jelenleg az egyik legnagyobb kockazatnak tartjak. Kar, hogy ugy adja elo a mondanivalojat a trollunk ahogyan azt teszi, mert kifejezetten nem hulyeseg neha, amit mond. Egyaltalan nem altalalnos, hogy itt hatalmas osszegeket sporolnanak meg az emberk havonta. A kulonbseg mondjuk szerintem az, hogy egyszeruen mas a penzhez valo hozzaallas, mert perszez ha akarnanak sporolni, akkor nem lenne gond. De ha nincs penzuk nyaralni vagy uj autora van szukseg itt akkor is megveszik ha nincs mibol. A sporolas meg nem annyira ismert dolog. Alig van az embereknek megtakaritasuk. Arra a valaszra, hogy de mi tortenne veled ha elveszited a munkadat vagy varatlan kiadas lepne fel? Arra van a hitelkartya ember, nem tudtad?! Ez az altalanos hozzaallas es a szamok is ezt igazoljak.

www.bbc.com/news/business-38534238

themoneycharity.org.uk/money-statistics/

2017.07.26. 17:13:08

@gabors: Na b+, ezért nem nyitom meg már az Indexet sem! A kávét sokkal jobban szeretem, ha vérnyomás-növelésről van szó.
Mintha a Ceausesu-korszak szellemét látnám újra, de hogy az öreg cipész tuti röhög a pokolban, az is biztos!

gabors 2017.07.26. 17:14:17

@P.Elliot: "Trump csak ezt tudja szajkozni, mi az, kezdik atvenni ezt a szoveget masok is? " nehogy elhidd hogy Trump ilyet ki tud talalni ezt mas tovarisok fejlesztettek tokelyre Trumpnak csak beadta tobbek kozott Bennon .. a 90-es evekben Trump imadta a sajtot es tudja hogy kell felhsznalni oket .. ja hogy kritikat nem szereti az attol van hogy kovetezmeny nelkuli gyerekkora volt

2017.07.26. 17:18:16

@London2009: Ja, csak az autónepper trolllunk nem kifejezetten a Down-kóros belterjes Angliára vetitve irja azt, amit, hanem általában, és en bloc az egész Észak- és Nyuga-Európára, röviden arra, amit a magyarorszégi otthonragdtak "Nyugatnak" szoktak aposztrofálni.
Ez az egyik.
A másik meg. Az Orbán rezsim feltétlen seggkinyalása részéről, miközben azért nem húzná haza a belét, hogy otthon okádja ki magából a szart.
Már elnézést ....

gabors 2017.07.26. 17:19:54

@Swing Gitan: 'O dehonnem. Sok youtube szakács negy penzeket kaszal a videokkal.. " csak a video van online a fozes nem :-)

London2009 2017.07.26. 17:21:02

@puhacica: ezt nehez igy utolag megmondani. De a penztelenseg nem hiszem, hogy jotekony hatassal van egy kapcsolatra. De persze lehet, hogy akkor is elvaltak volna ha rendezett korulmenyek kozott elnek. Nem tudom.
Egyebkent meg arra visszaterve, hogy ki milyen munkat szeret. Ez annyira valtozo, hogy ebben igazsagot tenni aztan nem lehet. Nekem volt egy ismerosom, aki a Lola's cupcakeben dolgozott. Gyulolte az egeszet. Megalazva erezte magat az egyenruhaban. Rem ostoba munkanak tartotta az egeszet. Odaadni a cupcaket, fizet a vendeg, 100-szor elmondani, hogy melyik cupcakeben mi van es ez megy minden nap. Probalt folyamatosan munkat talalni a szakmajaban. Eredetileg rendezvenyszervezo de barmilyen recepcios, ugyfelszolgalati stb. munkat elvallalt volna csak ne kelljen tovabb cukros, egeszsegtelen cupcaket arulnia. Nem sikerult neki es igy inkabb visszakoltozott Mo-ra. Ott talalt egy munkat a szakmajaban es azota boldog. .
Latod, te meg szereted Lolat. Ennyire masok vagyunk. Jol van ez igy.

London2009 2017.07.26. 17:24:35

@Pink Petsch: mondjuk ez spec pont Angliara irta, hogy az atlag melos ott sem tesz felre. Na es nem is. Sot, meg az alsokozep sem. De! Na es szerintem itt ez a fontos, itt ennek mas az oka, mint Mo-on. Ott ha akarna sem tudna a tobbseg felretenni, itt meg tul konnyelmuek az emberek, pedig jutna is, maradna is.
Nem tudok komolyan venni valakit, aki nem otthon el es osztja az eszt, hogy pedig Mo-on milyen jo. Ez olyan ellentmondas, hogy ezzel nem tudok mit kezdeni. De tudod hany ilyen magyar van? Utaljak Angliat, de haza nem mennenek. Wtf?

Latcho Rom 2017.07.26. 17:26:13

@Pink Petsch:

Mikor mi van ippeg, szeretem a melomat, nem tikkaszt ki, nem viszem haza a problémákat, a csapat is jo..neked talán tul szinesek..

Latcho Rom 2017.07.26. 17:27:55

@London2009: Ismersz olyan magyart is aki 8-10 év kintlét után is utálja angliát?

London2009 2017.07.26. 17:29:10

@just a gigolo: igen. Nem is egyet. Pont ilyenkor szoktak lelepni. Tavaly 8 ismerosom koltozott haza. Iden ketto fog. Egyik 12 masik 15 ev utan es utalnak itt lenni.

2017.07.26. 17:29:23

@gabors: Hm, egyébként, hogy teljesen őszinte legyek ... van már egy start-up szinten létező "főzőgép", ami a megadott alapanyok alapján pont olyan kaját készit, mint Ramsay. Ja, pont vele illusztrálták (igen, tudom, sok tizezerbe fájhatott ez).
Ettől eltekintve, én nem túlságosan aggódnék, hogy a szakács szakma, mint olyan kihalna az embriség történelmében, még jó pár ezer évig. Legfeljebb majd akkor, ha eljön az Asimov vizionálta Acélbarlangok-beli állapot. Megjegyzem, ezt ő a Föld 8 milliárdos népességénél vélte előre látni. Azt meg már meghaladtuk ....

2017.07.26. 17:31:08

@just a gigolo: Nekem szinesek? Úgy gondolod, ismerve negem, azt mondod, hogy nekem túl szinesek?
Ja, vagy nem is ismersz .... mégsem ...

Latcho Rom 2017.07.26. 17:36:21

@London2009: Nem probaltam ott...

s mi az amit konkretan utalnak ott, ilyen sok ido utan?

London2009 2017.07.26. 17:45:34

@just a gigolo: van ilyen is, meg olyan is. Van akinek egyszeruen nem valo a hataratkeles. De sokaknak egyszeruen nem jottek be a szamitasaik. Fiatalon jo a flatshare meg a londoni nyuzsges, szingli elet, de 40 korul ez mar keves. Szerintem sokszor a maganeleti sikertelenseg van ravetitve a varosra, orszagra. Boldogtalanok valamilyen mas okbol es legegyszerubb mast okolni erte, mint magunkat.

2017.07.26. 17:45:36

@London2009: Oké, pont a mai poszt alatt tényleg Angliáról szólt. Általában viszont a "Nyugatra" vetiti ki. Ami nettó hülyeség.
Te, én még azt is megértem, ha valaki ekézi azt az oszágot, ahol van, ha épen vendégmunkán van kint, kötött szerződéssel. Érthető, ugyanis a vendégmunkás státusz seholsem leányálom. Össze sem hasonlitható egy fix, vagy kötetlen idejü munkaszerződéssel.
De ez a szerencsétlrn faszi mindnet fikáz, ami az otthoni kormánypropagandában "Nyugat".
Én mondtam nektek, hogy ne etessétek, de ti túl udvariasak vagytok.
Ha vetted észre, hozzám már szólni sem mer ...

Latcho Rom 2017.07.26. 17:52:21

@London2009:

lássuk csak, kik mentek innen haza..de nem utálattal soha..

Orvos akik belegebedt hogy nem ismertek el a diplomajat, s nem volt ereje ujra beulni az iskolapadba, egy karosszerias srac - igen jo barat volt, o eleve a "vendegmunkas" mentalitast tartotta, sporolt haza, 9 ev utan huzott el s nyitott otthon kis muhelyt szegeden, egy tortenesz..na o nagy pocs volt, nem lelte a helyet, 1 franciatanár, neki a magyar kultura, konyvek/szinhaz hianyzott+ a neje se igen talalta meg itt magat..1 popenekes, aki probalkozott NY-ban is, ot mi huzta haza..mamája, s a tobb elismeres, meg is kapja otthon..

A karosszerias a francia prof, s a diva jol elvannak otthon, talalkozom veluk otthon járva, nem bánták meg a hazakoltozest

Latcho Rom 2017.07.26. 17:53:20

@London2009: uhumm, foleg szinglik ezek a minták/emberek?

2017.07.26. 17:56:37

@London2009: Tényleg nem értem az ismerősösi körödet. Amit megtudtam róluk, idióta barmok. Mert ki az, aki olysan országban él több mint egy évtizedig, ahol nem muszáj neki, és utálja? Ja, egy idióta barom.
Ne mondd! Még csak meg se emlitsd! A nyelv .. tudom ... az angol nylev .... 18 évet tanultam/használtam az angol nyelvet azelőtt, hogy ténylegesen Angliába kerültem volna. Elég volt az országból pár hónapig Manchester és London, hogy rájöjjek, nekem itt kurvára semmi keresnivalóm, bár lényegesen jobban megértem őket, mint a lübeckieket, teszem azt ...

London2009 2017.07.26. 17:57:53

@Pink Petsch: addig mig ezt kintrol nyomja szerintem ez egy parttalan vita...
Mi mar baratok vagyunk, ha nem vetted volna eszre. Jajj nekem. Madarat tollarol ugye...:D
Szerintem nem minden hulyeseg, amit mond. De ez az egyet lepek elore, kettot hatra esete. Mond valami reszigazsagot, aztan meg valami boduletes altalanositast es tok marhasagot, aztan megint valami kis igazsagot, majd megint hulyeseget... igy az egesz erveles ertelmetlenne valik...
Vannak tole azert rosszabb trollok is...azert fogok tudni aludni ma este... : )

London2009 2017.07.26. 17:59:12

@just a gigolo: nem, de sok a szingli. Vannak olyanok is akik meg pont akkor koltoznek haza, amikor megszuletik az elso gyerek.

London2009 2017.07.26. 18:01:05

@Pink Petsch: haha. Ezt gondolom en is. Annyira meguntam kulonben az ilyen tipusu emberek tarsasagat, hogy egy ideje mar kerulom oket. Iszonyu lehuzo, kiszivnak minden energiat a masikbol. Sajnalom ha valaki igy erez, de en meg tok boldog vagyok itt. Mindig az a fas mondas jut eszembe. Ha nem vagy boldog valahol, hat koltozz el. Nem vagy te fa...

2017.07.26. 18:02:31

@London2009: Amig ezt kinről nyomja hiteltelen niemand. Ha majd otthonról is ugyanezt nyomná.... mondjuk úgy a hazaköltözése után 4-5 évvel is, nulla pártkapcsolattal, akkor talán elbeszélgethetnénk. De addig egy idióta troll.
A barátaid, még a fórum-barátaid is meg a te dolgod. Ha neked ő megfelel ...

London2009 2017.07.26. 18:05:05

@Pink Petsch: csak vicceltem. Azert irtam, hogy jajj nekem. Mondjuk te meg Hintivel levelezgetsz. :D Forum baratok! Ez jo. Valoszinuleg tul udvarias vagyok akkor vele is. ; )

Latcho Rom 2017.07.26. 18:15:16

@London2009: ballpark it, hany szazaleka az ismeroseidnek ment haza, vagy készül?
Te kb 10 éve élsz ott?

puhacica 2017.07.26. 18:16:01

@London2009: :D tok vicces, en meg kozben jelentkeztem recepciosnak a kensingtoni hiltonba es fel is vettek, de inkabb maradtam.
nem mondom egyebkent, hogy kifejezetten szerettem a lolat, de kenyelmes volt. nem nyomtak a hulyeseggel, mindenfele ceges bullshittel es a vegen, amikor atkertem magam masik uzletbe, meg a kollegak is jofejek voltak. nekem kellett ez a 2 ev ugy, hogy nem hasznaltam az agyam. most a cityben meg csak az elso hetem toltom, uj melo, de eddig elvezem. majd meglatjuk 2 honap mulva. :)

2017.07.26. 18:17:50

@London2009: Pontosan. Sokkal jobban ismerem az angol nyelvet és kultúrát, mint a németet (oké, most szépen kivonjuk az egyenletből a Grimm testvérket :D - különben is, cenzúrászták őket, mert ők nem gyerekmeséket gyüjtöttek/irtak, hanem horror-sztorikat :D)
Szóval, az előzetes ismereteim ellenére, meg annak ellenére, hogy a német nyelv sosem volt a lieblingem ;), mégis itt találtam meg szerintem számomra azt, ami számodra London. Nekem London "too much" volt. Már úgy értem túl nagy város volt ahhoz, hogy valaha is otthon érezhessem magam igazán benne. Manchester meg egy szar Ploiesti-szintü ipari hordalék .... Egyikben sem élnék.
Amellett meg, hogy is fogalmazzam ... a jogbiztonság számomra sokkal megalapozottabb Németországban, mint Angliában. Itt a törvényeket 95%-ban betartják. Ahol nem, ott rendszerint nem német a felelős érte. Persze, azért előfordul, hogy mégiscsakde. Viszont kurvahamar kijózanitják, akármit is haluzott előtte .. (hogy pl. Magyarországon él gázszerelőként Mészáros Lőrinc néven :PPP)

geeeteee 2017.07.26. 18:18:15

@Pink Petsch: Nem is ismered, különben nem mondanál ilyet. Ha visszamennék Európába, Bécs mellett a másik opció lenne.

geeeteee 2017.07.26. 18:18:34

@Swing Gitan: Csak mert provokálsz. Rename Most_Important_By_ME_No_xxx.

geeeteee 2017.07.26. 18:18:50

@London2009: Nem kattintottam a linkjeidre, anélkül is egyetértek. Nem tapasztalatból, hallomásból tudom, nem a hitelkártya a vége hanem a bankruptcy, három év meg egy vállrándítás. Nem szakadnak bele. Én nem tudnék ennyire laza lenni.

kronikas 2017.07.26. 18:18:58

@komisz_kölök: nos van 3 diplomám, 12 programnyelven dolgoztam, saját cégem volt, tulajdonos voltam... s Diggerrel értek teljesen egyet. Te talán halálodkor megérted, vagy akkor se...

Latcho Rom 2017.07.26. 18:29:31

@geeeteee: úgy tudtam hogy trucker vagy nem IT mókoló?

2017.07.26. 18:33:09

@geeeteee: Hátperszehogynem ... mellesleg Bécsen sem élnék ... újra ... ugyanis éltem ott. Nem volt rossz, de direkt nem választanám. Bécs, Berlin Budapest ... vannak szerethető környékeik, negyedeik ... de pl. Bécsben a Dampfgasse és környéke kifejezetten nem az. Ja, nem! Nem ám! Nem valami eldugott környék, 1 perc U-bahnnal a Stephansplatztól. 10 perc gyalog ... a Hauptbahnhoffal meg éépen szemben van, 5 percni sétára....

2017.07.26. 18:53:08

@geeeteee: De oké, hogy ne csak negativ legyek. Megmondom mit imádtam, pl. Bécsben. Imádtam kimenni a Práter környékére az ottani "Városligetbe" a laptommal, egy piknik-szerü izével, meg egy pokróccal és olvasni, eldögölve a füvön egy egész napon át. Imádtam bejárni a Burgot, képzelegni, álmodozni, mint otthon, a Budai Várban. Imádtam a város épitészeti stilusát, bizonyos negyedekben, ahol még megőrizték azt. Imádtam, hogy a tömegközlekedés pontos, tiszta, és ahhoz képest olcsó. Imádtam a kiállitásokat, amelyeknek legfeljebb a lebutitott változata jutott el Budapestre (ezt akkor fedeztem fel, amikor állitólag ugyanaz a Picasso-kiállitás ment Pestre, ami hónapokig Bécsen volt). Imádtam az IGAZI nagy- és kiskörút hangulatát, a villamosokat ... Imádtam a 10. kerületben a kedvenc török kávézóm tulaját, mindig ráérzett a hangulatomra, tudta mikor mesélhet, és mikor csak "jó napot" kivánhat ....
Sok dolgot szerettem Bécsben ... de nem vagyok vak.

Dikusz 2017.07.26. 18:53:46

@Határátkelő: köszi a választ. Abban azért biztos vagyok, hogy így gondoltad, csak valahogy a köztudatban úgy van, hogy az államigazgatásban, közszférában csak lógás van. Számviteli területen dolgoztam, de ott nemigen van lógásra lehetőség minisztériumokban sem.
Olyan igaz van, 7 éve egyre inkább, hogy urambátyám alapon vesznek fel embereket, kb annyian, ha nem többen vannak, akik tényleg vakaróznak. Mire ezt leírtam, rájöttem hogy igazad van....:)

Latcho Rom 2017.07.26. 18:54:56

@tanato: eszedbe ne jusson! :-) gombolkozzunk csak tovább..

Latcho Rom 2017.07.26. 18:56:56

@Pink Petsch: mert most ott a reszortban minden tuchtig, hmm?

Valszeg az.

2017.07.26. 19:07:30

@just a gigolo: Jézusatyaúregyisten! Egy ilyen reakciót megrögzött trolltól várnék, nem tőled!
Leirtam, mi volt szép nekem Bécsben, az ottani élet "apró örömeit", erre jössz ilyen baromsággal!
Egyébként, ja. A mostani reszortban minden tüchtig, ha tudtad előre, hova mész :PPP
Óh, el ne felejtsem, hogy valami negativumot is irjak. Nem volt benne az elpőzetes tájékoztatóban, hogy bár a személyzeti szállás tényleg csak 15 percnyire van a szállótól, de az hegymnetben. Igaz, naponta csak egyszer, ha nem teildienstben vagy :PPP

Latcho Rom 2017.07.26. 19:22:36

@Pink Petsch: "Egyébként, ja. "

Nu akkor maradjunk ennyiben :-)

Szep karcsu leszel legalabb. Kepet csinaltal? nem bannam ho mutatnad, vagy linkeld a helyet,

En is szeretem a tuchtig reszortokat, igaz a karib szigetekre, mexikoba jarok inkabb..

Latcho Rom 2017.07.26. 19:23:17

@Pink Petsch: Tetszett amit becsrol irtal, teee :P

2017.07.26. 19:38:21

@swing gitan: Tavalyelőtt újra voltam Bécsben. bementem abba régi kávézóba is a 10.kerületben. Jó 5 éve nem evett arra a fene, a tulaj mégis rögtön megismert, és úgy köszöntött, mint, aki hazaért végre :D Hiába, török, nagyon csipem őket, vendéglátásban nagyok :DDD

London2009 2017.07.26. 19:40:00

@puhacica: fingers crossed!
Irto gyengen beszelt angolul es nem egy eletre valo lany, meg ra volt az arcara irva, hogy minden szar. Bar ugye igy elte meg ezt a Lolat. Erdekes azert, hogy mennyivel tobbre tartotta magat ennel a munkanal, de addig nem jutott el, hogy akkor lehet, hogy meg kellene tanulni rendesen angolul? Nincs uj a nap alatt... : )

London2009 2017.07.26. 19:41:17

@Pink Petsch: nem Londonban lakom, de ezt mar leirtam annyiszor... Blackheath, Greenwich es a kornyek... : )

London2009 2017.07.26. 19:44:19

@swing gitan: 8 eve. London2009, capici? : )
Mar tobbszor lecserelodott a tarsasag amiota itt vagyok. Az elso korbol mar senki sem maradt. A masodik most szallingozik haza. A vegere megint egyedul maradok. Ezert mondom ezt el minden aldott nap, hogy nem maradnak az emberek hosszu tavon...illetve nagyon keves es ugye ez London, masrol nem tudok nyilatkozni.

London2009 2017.07.26. 19:45:43

@Sultan24: ebbol meg az erdekelne, hogy ebbol mennyi van sajat tulajdonban, illetve mennyi a lizingelt vagy hitelre vett auto. Lehet, hogy arnyalna a kepet...

Taxomükke (UK) 2017.07.26. 20:06:14

@Sultan24: Haggyad mar a tenyeket, osszezavarod itt az embereket...

Latcho Rom 2017.07.26. 20:07:14

@Pink Petsch: En a Bambiba szoktam igy érzékenykedni, van egy pincerno, a "veres dög", o meg apamat, anyamat is ismerte :-)

Latcho Rom 2017.07.26. 20:08:21

@London2009: "meg kellene tanulni rendesen angolul? Nincs uj a nap alatt"

Be nice! :P

2017.07.26. 20:11:00

@London2009: Khm, ez most olyan volt, mintha azt mondanád, hogy a káposztásmegyeri lakótelepről nézve neked semmi véleményed nincs arról, mi folyik a Kazinczy utcában ....

Dikusz 2017.07.26. 20:13:09

@Golf2: @Pink Petsch: mindenki gázszerelője (meg aki mögötte áll), a balatoni térségben sugárzó PartFM kereskedelmi rádióadót.(Index, 444).

Valamelyik megyei hírlapot is megvásárolta.

Shanarey 2017.07.26. 20:14:31

Reggel láttam ezt a posztot, gondoltam hogy majd jönnek a trollok és tolják a süket dumát, na meg lesz sok komment pro és kontra.

Ki mennyit ér ? Ki állapitja meg ? Van erre etalon avagy valami mértékegység ?
Mértékegység az nincs, az etalon pedig mindenki fejében más és más.

Részemről, a pénz csak egy dolog amely szükséges ahhoz hogy normálisan működjön az életem.

gabors 2017.07.26. 20:15:29

@Pink Petsch: pedig erdemes ezt is ott talaltam ... meghogy nincs befektetes ????

"Másfél milliárdos állami támogatással indít kínai gyógyászati központot a Semmelweis Egyetem – járta be a hír az országot. Ne hagyjuk, hogy Mao Ce-tung nevessen a végén!"

Dikusz 2017.07.26. 20:23:24

@Nagykaszás: hivatalokban csak angol, német, francia nyelvvizsga után fizetnek nyelvpótlékot, két nyelvvizsga után, hiába beszéli valaki mind a három nyelvet...

2017.07.26. 20:24:27

@London2009: Te, bocs .. tényleg .. de az a szöveg ... mintha a recis-melóm belső levlistájáról jönne egy az egyben, a lakást kereső lányokról, csak német nyelvterületen :DDDD
Hány ilyet fogtam ki! "Be vagyok ragadva itt-ott-amott ... légyszi segitsetek! ... Aztán a végeredmenyben kb. 80%-an megkaptunk egy általad is leirt virágszálat. Oké, ő kurva volt. De kétlem, ha pincérnő vagy bármi egyéb lett volna, fasszább lett volna a hozzáállása a munkához. Istenem, hogy én mennyit szivtam ilyenekkel! :DDDD

2017.07.26. 20:25:56

@Dikusz: Te, ezt mrá kérdezni akartam, de igaz, hogy a Sanoma lapkiadó kivonult Magyarországról?

gabors 2017.07.26. 20:28:21

@Pink Petsch: " legjobbb esetben is rendszergazda. " Ha ??

ezek nelkul irhatsz amit akarsz ha programozo vagy loszart sem fog erni mondjuk a csili vili web-app, honlap vagy barmi ami a laptopon/tableten kivul akarna barmit is csinalni egy "masik" rendszerrel lyen felhasznalasok is vannak de nem sokat ernek lasd MS leallitja a Paint-et :-)))

London2009 2017.07.26. 20:30:55

@Pink Petsch: haha. Nem. Ezzel azt szerettem volna mondani, hogy szerintem butasag ilyet kijelenteni, hogy London szar. Mert mondjuk irto nagy es vannak jo es kevesbe jo reszei. De ha London alatt a tenyleg belvarost ertjuk, na en oda egy honapban egyszer tevedek be. Akkor is csak azert, hogy valami jo dolgot csinaljak.

gabors 2017.07.26. 20:31:42

@Pink Petsch: 'van már egy start-up szinten létező "főzőgép", ami a megadott alapanyok alapján pont olyan kaját készit, mint Ramsay. Ja, pont vele illusztrálták (igen, tudom, sok tizezerbe fájhatott ez). "

ez mi az istentol lenne online fozes ??? a biszbasz ott van a konyhaban feheren/feketen megfoghatoan,nem is beszelve az alapanyagokrol ... nem bitenkent szaladgal online !!!

ha azt vesszuk akkor a siri egy online chef csak kovetni kell amit mond :-)))

Ja hogy te automatizalasrol beszelsz nem onine ...aha

2017.07.26. 20:33:01

@gabors: Ahány rendszergizdát én ismertem, az mind egy semmit nem érő faszfej volt, mivel ha valós probléma adódott legfeljebb csak a tökvakarásban voltak pengék.
Persze, biztos vannak faszacsávók is, de nekem legalább kétszer annyi pozitiv benyomnás kell erről kasztról, mint amennyi negativ ért velük kapcsolatban, hogy el is higyjem.

Latcho Rom 2017.07.26. 20:37:22

@gabors: Amiota Active Directory van, a rencergazdáké a világ, s a menedzsereiké, rule over coders, ruling the world..

Bill nagyon kitalálta..

gabors 2017.07.26. 20:37:59

@Ottawa 1982: koszi ... ezt nem talaltam volna meg es maga a plakat sem roszz heheheheheheheh !

Latcho Rom 2017.07.26. 20:39:34

@gabors: remélem látta a viki :-)

2017.07.26. 20:39:45

@gabors: Jah, arról, mert olvastam olyan elszállt amcsi cikkeket (persze, tudom, úgy kell nekem, minek nem olvasok értelmesebb cuccokat, mint az amcsi sajtó, mi? :PPP), hogy 20 éven belül a chefeket felválthatja az ilyen masina, hiszen van már olyan, ami Ramsay-menüjét is képes előállitani ....
Ja, erre még sok ezer évet kell várni, és ahogy mondtam, max, akkor, ha az Asimov-féle élesztő-telepek valóság lesz :P

2017.07.26. 20:41:57

@London2009: Várjál, már, hé!!! Akkor te most a Cityről eszélsz úgy egyébként, vagy Londonról?

Latcho Rom 2017.07.26. 20:42:21

@Pink Petsch: Nem kellene a wallmartban a pletykalapokat olvasnod babám :-))))) amcsi cikkek! :P

Latcho Rom 2017.07.26. 20:43:03

@Pink Petsch: londonka mar a teniszpalyan izzad :-)

gabors 2017.07.26. 20:43:41

@Pink Petsch: "Persze, biztos vannak faszacsávók is, de nekem legalább kétszer annyi pozitiv benyomnás kell erről kasztról, mint amennyi negativ ért velük kapcsolatban, hogy el is higyjem. "

ezt amugy hany ev IT gyakorlat alapjan mondod (en mar 20 even tul vagyok) mert nagyo butasag amugy ... azt nem vitatom hogy MINDEN munkakorben vannak hozzanem ertok de az hogy a rendszergazda semmit sem er az viccnek is rossz ... amugy ezen belul is vannak kategoriak lattam en is olyan "rendszergazdat" aki kb annyit tudott hogy adduser es bemasolta a listarol a neveket.

2017.07.26. 20:46:38

@swing gitan: Éltemben nem láttam még élőben wallmartot ... de nagyon szivesen megnéznek egyet, mint egy állatkertet, mert amilyen mémek fent vannak róluk, a törzsközönségről, az felér egy állatkerti látogatással :DDD

London2009 2017.07.26. 20:47:40

@kronikas: igen, a penz akkor mar tenyleg nem szokott szamitani ha van. Azert feltetelezem, hogy nem egy garzont berelsz jelenleg. Az teny, hogy nem is a penz a siker fokmeroje. De azert azt allitani, hogy lehet nelkule is az ember boldog...hat persze. De azert teljesebb egy olyan elet, ami szilard alapokra lett epitve.

London2009 2017.07.26. 20:48:29

@swing gitan: ma nincs tenisz. Szerda a pihenonap. De mindjart megyek moziba.

London2009 2017.07.26. 20:49:36

@Pink Petsch: hat ez az! Kinek mi London? 1-2-es zona? Vagy Greater London? Vagy csak a City of London? Pont ezt nem art tisztazni eloszor.

2017.07.26. 20:52:10

@gabors: Összeszámoltam a kedvedért, szinte hónapra pontosan azon melóhelyeim számát, ahol külön rendszergizdával vert mg az Isten (Remélem, Uram, ezekkel a selejtekkel, letudtam az összes múlt és jövendő bünömet! Ámen!)
Nos, 13 év és kb. 11 hónap jött ki .... nem kevés, szerinem, mármint. Pláne, akkor voltak szórakoztatóak, amikor a Pandán átküldtem a kész, betördelt oldalt, ők meg visszajelezték, hogy fájront! Akkor kurvára elszakadt a cérna nálam, de nagyon nagyon!

2017.07.26. 20:57:21

@London2009: Oké, akkor neked mi London? A City? Vagy szükebb, esetleg tágabb?

Latcho Rom 2017.07.26. 21:00:04

@Pink Petsch: nem lognal ki onnan :-)))))))))))))))

just kiddin'

London2009 2017.07.26. 21:06:00

@Pink Petsch: a City, az aztan nem. Az lenyegeben egy uzleti negyed ugy onmagaban. De szerintem a szigoruan vett London az 1-es zona. De oke, meg legyen a 2-es is. A tobbi az aztan mar minden csak nem London.

2017.07.26. 21:06:21

@swing gitan: Hülye vicceid vannak :PPPP
De azért tényleg érdekes lenne egy ilyen wallmart-tour ... tuti, jobban élvezném, mint a francia fáklyás hölgynél a kötelező pofavizitet ....

gabors 2017.07.26. 21:06:25

@Pink Petsch: megegyszer ez automatizalas es bizony a mekik-ben fozoket szerintem 10 even belul a diner-ekben fozoket talan az eletunk alatt "kiautomatizaljak" (az elokeszitest mar most is ha jol tudom a konyhan kivul beszallitok vegzik) de nem minden szakacs fogja elvesziteni a munkajat foleg azok akik fozni is tudnak es nem csak ismetlik a receptet becsukott szemmel (ezt lehet automatizalni konnyebben)

Dikusz 2017.07.26. 21:10:23

@swing gitan: óóóó.... Krisztus a tengeren...
a gráci betegnél én megint másvalakire gondoltam, és megint reménykedni kezdtem:)

2017.07.26. 21:13:18

@London2009: Akkor én tuti nem Londonban voltam az Olimpia idején, ugyanis a világoskék (Victoria?) metróvonaltól nem messze voltam a keleti részen, valami Hard izé ... volt a legközelebbi állomás neve :DDDD
Szerintem Budaörsön voltam a Vásárcsarnokhoz képest, már az én akkori helyzetem, és a te London-definiciód szerint :DDD

Viszont akkor már értelek, miért tartod az általad Londonnak meghatározott várost kurvadrágának. Merthogy az a része, tényleg rohadtdrága! (oké, a többi része is drága a vidéki Angliához képest, ez is tuti)

Latcho Rom 2017.07.26. 21:14:23

@London2009: Két napja akarjuk mi is..talán a hétvégén eljutunk, IMX verzioban persze..

Latcho Rom 2017.07.26. 21:16:55

@Pink Petsch: te, a régi mallokban lepukkantak voltak a wallmartok, bontják le oket, merhogy itt egy harminc eves epulet már muemlek, az ujjak sokkal pofasabbak, dehat ez kanada, mas itt a wallmarci is..

2017.07.26. 21:19:25

@gabors: És szerinted, azt az előkeszitést, azt gépek végzik? M ert csak szólok, hogy nem. Az, hogy a mekikbe, burgerekbe, kfc-kbe, wendysek-be bejön a konyhakész cucc, azt mind emberi munka eredménye, ami nemcsak egy gomnyomásból áll. Persze, vannak ilyen munkafolyamatok is, de még ezen a téren sincs minden automatizálva. És ezek csak a legszimplább gyorséttermek. Bajban lennél már egy ebédelős kifőzdénél is jelenleg, ha automatizálni akarnád a marhapörkökltöt galuskával és káposzta-salátával ...

Dikusz 2017.07.26. 21:20:06

@Pink Petsch: hogy őszinte legyek, ezt nem tudtam, de utánanéztem a Sanomának. Az ott olvasottak szerint már 2014-ben eladta az érdekeltségeit egy magyar cégnek.
Annak idején ők forgalmazták a srácoknak való képregényeket:))

Azért naaaaa....a fiam rendszergizda, 14 éve van egy helyen. Azért ő is tudna mesélni a balf*sz kollégákról:)
Volt olyan is, amikor azt mondta többek előtt, hogy a szuper nyomtatóra vigyázni kell, mert egyben iratmegsemmisítő is. Ha megfordítják a papírt akkor rögtön ledarálja azt. Aki tágra nyílt szemmel rákérdezett, hogy jééé tényleg?, az pünkt egy informatikus volt:)

2017.07.26. 21:21:57

@swing gitan: Ja, én az amcsikra gondolttam .. azokról van fent sok kép a gag-oldalakkon.

London2009 2017.07.26. 21:23:45

@Pink Petsch: a korgyurun belul minden rohadt draga...
Ja, kb Budaorson vagy Rakosborzaszton lehettel...

2017.07.26. 21:26:25

@Dikusz: Köszi. Csak azért érdekelt pont a Sanoma, mert ők vették meg jó 15 éve azt a romániai lapcsoportot, ahol én is dolgoztam. Szóval, elmenekültek. Nem csodálom ...

Oké.oké. persze, a hülye userekről is lehetne regényeket irni, az tuti ;))) De hogy engem az Isten mindig valami balfasz rendszergizdával vert meg, az azért mégsem járja! No, nem? ;)))

Dikusz 2017.07.26. 21:28:44

Kérdésem lenne mindenkihez: ékesen, kulturáltan káromkodni tudó budai úriasszonyként írhatok-e ide pár keresetlen szót annak címezve, aki miatt eltünedeznek az avatarok, vajon kitilt érte HA?

Csodabogár 2017.07.26. 21:29:12

Digger, most értem haza Bécsből, nem olvastam a rengeteg kommentet. Engem nem érdekel, hogy mások szemében mit érek. A lényeg, hogy én elégedett vagyok a sorsommal. Amit én akartam, nem sok, azt elértem. Elégedetten élem az életem, nem hasonlítgatom magamat mással, mert nem vagyunk egyformák.
Gondolom neked is volt egy célod és azt elérted. Kit érdekel, hogy másnak mi az érték?

London2009 2017.07.26. 21:32:14

@Dikusz: abszolut! Ne sajnald! Uccu neki!

2017.07.26. 21:34:03

@London2009: Oké, és akkor a te értelmezésedben az London, a körgyürükön belüli város. Mint Budapestnél a Nagykörútig terjedő rész, utána meg passz.
Ja, nem, nem baszogatni akarlak,csak tisztában szeretnék lenni vele, hogy neked mit jelent London. Mit értesz London alatt, amikor a városról irsz. Szóval, ha jól értettem azt, ami mondjuk a pesti oldalon a Jászai Mari tértől a Blaháig terjed (azért irom Pestet, mert azt többen tudják beazonositani), a budai oldalon meg kb. a Margit körutat. Már abban az irányban, persze.

Herr Géza 2017.07.26. 21:36:50

@Dikusz: Valamelyiket? Majdnem mindet...

2017.07.26. 21:36:56

@Dikusz: Valszeg nem, de teljesen feleslges itt káromkodnod ezért. Az index, blog.hu alfelén levő pörsenést kell piszkálnod.
Ja, és akkor sem lesz semmi.
Tudod, az elvándorlás, szakemberhiány ... :PPPP

Dikusz 2017.07.26. 21:38:52

@Pink Petsch: a Marks&Spencer is kivonul, szombaton zárja be azt az egyetlen megmaradt boltját..., mondjuk ha jól tudom elég sz@r minőségű cuccaik voltak, de legalább drágák.

Utánad küldhetem oda, ahol most dolgozol, biztos lenne helye ott is, meg kérdezek ilyen lökött kollégás történeteket is, majd elmesélem, ha érdekel:)

Dikusz 2017.07.26. 21:43:09

@Pink Petsch: pedig olyan jólesett volna:)
Az egyetlen dolog volt mindig is, ami első olvasásra megmaradt bennem, soha nem felejtem el többé, ha ebből kiindulva lehetne megtanulni idegen nyelvet, perfektül beszélnék németül, angolul...

2017.07.26. 21:45:18

@Dikusz: Hm, hát egy fokkal minőségibbek, mint a CundA meg a HundH, igaz, egy fokkal drágábak is. Valszeg, nem volt már elég fizetőképes kereslet abban a budapesti Váci utcában (ott van/volt az üzletük), ahol két Háda turkáló is van. Szóval, nah .. érted ,.. egy főváros bevásárlóutcájábyan két turkáló is.
Cseppet sem égő! Adunk az országimázsnak Finástól mindenestől! :DDDD

2017.07.26. 21:48:48

@Dikusz: Háááát, van olyan alapszintü nyelvtanulási módszer is, amely képekhez (avatarokhoz) társit szavakat ...

Csodabogár 2017.07.26. 21:51:55

@Pink Petsch: Izlések és pofonok. Berlin nagyon klassz, hatalmas kulturális élet szép környékbeli tavak stb. Simán tudnék Berlinben élni, mióta nincs fal.

FutureFry 2017.07.26. 21:56:18

@London2009:
Egy 2010-es Princeton felmérés szerint, $75K/év/család jövedelem az, ami felett további bevételtől már nem lesz elégedettebb az amerikai polgár (nem nő az “emotional well-being”-je) [1]: “We conclude that high income buys life satisfaction but not happiness, and that low income is associated both with low life evaluation and low emotional well-being.”

Persze ez az összeg gondolom azóta inflálódott, meg igazából államokra lebontva kell nézni ($65K-$122K) [2].

[1] www.pnas.org/content/107/38/16489.abstract
[2] www.huffingtonpost.com/2014/07/17/map-happiness-benchmark_n_5592194.html

2017.07.26. 22:01:21

@Csodabogár: Fal már valóban nincs, de a különbség 26 és fél év után is szembetünő Kelet- és Nyugat Berlin között. Pedig a német állam annyi pénzt ölt Kelet-Berlin felzárkóztatásába, amennyit Orbán kormányostól még álmában sem lenne képes ellopni. És mégis. Még ma is simán megmondod, hogy éppen az NDK-ban vagy az NSZK-ban vagy Berlinen ...
Én nem akarom ezt látni, én rühellem ezt látni, nekem ez nem nosztalgia.
Igaz, neked ez attól még lehet az.

puhacica 2017.07.26. 22:18:57

@Dikusz: a Marks jo minosegu, csak a dizajn kicsit regimodi. mar nekem. a GAP is kivonul, nemreg olvastam.

@Pink Petsch: igen, igy mar pottyet erthetobb a velemenye. en a haromas zonaban lakok, de csak egy megallora a kettestol. hozzank meg ki-kifujja a szel a londoni levegot. :D

@London2009: koszi :)
hat ja, mostanaban tobbszor felmerult ez a tema jo ismerosokkel, baratokkal valo talalkozasok soran, hogy mennyire tre, amit nemely nepek csinalnak. kijon, dolgozik ejjel-nappal, az egkiterult vilagon sehova nem jar, majd bezombul es inkabb hazakoltozik. es eloadja, hogy milyen szar ez az orszag. a volt kolleganom egy edes pofa, de basszus 10 eve elnek itt es meg nem jart covent gardenben, a cityben... de mindenkinek mas az ertek ugye, epp errol szolt a poszt.

Dikusz 2017.07.26. 22:34:32

@Pink Petsch: saját tapasztalat: sok évig jártunk Hajdúszoboszlóra egy szállodalánc (ezt a céget is megvette lőrincbarát) olcsóbb hoteljébe. Sokat beszélgettem a recepciós hölggyel, egy alkalommal egy német nyanya valami iszonyú bunkó stílusban ugráltatta. Nem azért, de rákérdeztem -nem a vénasszonyra- hogy nem NDK-s területről való-e a kedves vendég, onnanvaló volt...

A hajón dolgozott unokahúgom is mondta, hogy meg lehet ismerni melyik, honnan jött, kollégát is, vendéget is.

Dikusz 2017.07.26. 22:39:58

Nem is beszéltem csúnyán, mégis eltűntek még a kommentek is.

Hogy a forgószél kuszálja össze a bokáját a blogmotornak...

2017.07.26. 22:49:23

@Dikusz: Igen, az Ossiek rohadt bunkók ... pláne az idősebb korosztály -már, bocs. Megszokták, hogy a 20-on, 30-as éveikben a seggüket is kinyalták a Balatonon a 80-as években, csak viritsák a nekik aprópénzt jelentő lóvét.
Éppen ezért válogattam be egy olyan szállót, ahol alapszinten 100 euró/nap egy szimpla szoba. Ide a mélyalja réteg nem jön.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.26. 22:59:59

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását. Megmondom őszintén nekem nagy csalódás volt a mai nap.

Badeni lakos 2017.07.26. 23:03:21

@swing gitan: "Ne hagyjuk, h X.Y. nevessen a végén" plakátok.

ez már komolyan mondom, hogy a Komédia Komédiája.

bolondság erre pazarolni a figyelmet már hónapok, meg évek óta.
(nem csoda h semerre se halad odahaza semmi.)

ez a hülyeség hülyesége! Nagy felelőtlenség.

(hát nem lehetne végre felülemelkedni ezen, és a valóban Fontos közügyeket tisztázni? Évek óta nincs tisztázva a sok "mutyi". )

Shaktee 2017.07.26. 23:05:36

@Dikusz: hát nekem egy dikusznyit se írtál, az tűnt el?? ;)

Csodabogár 2017.07.26. 23:18:30

@Pink Petsch: Nosztalgia, ugyan már! Nekem pont az tetszik, hogy szinte már nem is látni, hogy hol volt kelet és hol nyugat. Prenzlauer Berget soha nem hinném pl. keletnek, ha nem tudnám. De engem inkább a sok szináz, hangverseny, opera stb. ami oda vonzana. Az idén voltunk Potsdamban is, el voltam ájulva. Kb. 10 éve nem láttam. Pénz, sok pénz persze, de számomra csodálatra méltó a fejlődés.

Csodabogár 2017.07.26. 23:20:25

@diggerdriver: Mit vártál, mire számítottál?

Dikusz 2017.07.26. 23:25:32

@Djuribá: nem, hanem egyáltalán nem látszottak a kommentek.
Azért elég nagy eső/vihar van szanaszét az országban, lehet az az oka...

Shaktee 2017.07.26. 23:30:37

@Dikusz: itt is bánatos ez a nyár, esik majd mindennap, s az a legszarabb hogy a vakációnk idején, augusztusban is esőt jósolnak, amikor az egész család megy a nyaralóba :(

gabors 2017.07.27. 00:00:25

@Pink Petsch: "Bajban lennél már egy ebédelős kifőzdénél is jelenleg, ha automatizálni akarnád a marhapörkökltöt galuskával és káposzta-salátával ... " ertem en ugyanezt mondtam 25-30 eve

de biztos elobb lesz a cheesburger/pizzza/chalupa etc automatizalva. marmint hogy nem kell flipping burger-est felvenni csak valakit a penztarba aki beuti mit akarsz azt jon .... erre mar szerintem 10 evet sem kell varni ... persze hogy az elokeszites egyelore emberi munka lesz (az sem sokaig)

Orochimaru 2017.07.27. 00:09:52

@komisz_kölök: Nem kell 2000 eurós fizetés, elég lenne nettó 300, valamint az erkölcsi megbecsülés. Tehát nem neked kell hálásnak lenned, és nem neked kell térdre borulnod, hogy bemehetsz az alamizsnáért dolgozni.

Azon mindig röhögök, amikor emberek elkezdik ecsetelni, hogy Mo. amúgy nagyon szegény ország, meg gazdaságilag se erős. Akkor miből lopják szarrá magukat immáron több mint 27 éve a politikusok? Miből futja arra, hogy minden állami beruházás négyszeres áron épüljön meg? Az EU sok pénzt adott 2004 óta, de azért az a mennyiség sem tart ki a végtelenségig.

A piac mindent megold, azt mondod. Én azt látom, hogy a magyar állam szándékosan tartja alacsonyan a saját alkalmazottajai bérét, én pedig szándékosan adózok 70%-t a fizetésemből, mint versenyszférás, mondhatjuk, a semmire. Ugyanis nem az ország épül belőle, de nem is a társadalom jár jól vele. A legnagyobb ájvékolás akkor fog bekövetkezni, amikor nem marad már se elég ápoló, se elég tanár, se elég szakmunkás, és lehetne sorolni a végtelenségig. Talán akkora fognak eljutni oda a fizetések, amilyeneknek most kellene lennie, hogy ne lépjen le mindenki külföldre, aki teheti.

kronikas 2017.07.27. 00:10:03

@London2009: életemben a legboldogabb akkor voltam, akkor éltem át, mikor se munkám nem volt, se pénzem, se kilátásom...előző este sokat sirtam, nagy fájdalmak voltak bennem. Másnap reggel lyukas cipőmben álltam a hóesésben, 400 ft-om se volt, s nagyon nagyon boldog voltam-megmagyarázhatatlan ésszel. De életem egyik fordulópontja volt. A pénznek, vagyonnak nincs köze a boldogsághoz. A legtöbb nagyon boldog embert eddig itt ázsiában láttam, a szegények között-s hihetetlen nyilván nekünk, mennyire nem számitgatnak, de nagyon tudnak adni...csupa szív emberek.

2017.07.27. 00:13:04

@Csodabogár: El lehet lenni Berlinben úgy is 1 hónapot, hogy egyik szináhzból mész a másik operába, a harmadikból meg az operettbe, és napi 2-3 előadást simán beszervezhetsz magadnak, hogy köztül legfeljebb pisiln i mef ebéd-vacsizni legyen időd.
Kérlek, ne akard nekem bemesélni, hogy milyen fasza Ost-Berlin, nekem, aki 23 hzónapot szivtam ott, a paneldzsumbujban. Budapesten olyan ninxs is. legfeljebb a bukaresti grandiózus Tineretului-féle 500-falu-egy-negyedben-féle embertelen körülményekhez tudom hasonlitani.
Ja, de értelek ám, a Kaputól olyan k. 2 metrómegállónyira csak a kirakat-paneleket látod ... az baszott be neked. Legközelebb utrazz kicsit messzebb, mielőtt hülyeségeket dumálsz az Operaház lépcsőjéről.
Bocs, de kurvára felhúztál a tudatlanságoddalés azzal, hogy megpróbáltál meghazudtolni engem!

2017.07.27. 00:16:29

@kronikas: Hm, el lehet vonulmi Ázsia egyes vidékeire jóginak is ... de szerintem előbb-utóbb hiámyozni fog az okostelódon elérhető ineternet :p

kronikas 2017.07.27. 01:29:52

@london2009
lemaradt: akkor egy diplomám se volt, 35 évesen lett az első. S a boldogság élmény előtt vesztettel el mindent. Mindent, amit addig fontosnak gondoltam, amit az élet értelmének gondoltam.

kronikas 2017.07.27. 01:30:00

@Pink Petsch: Bali szigetén például, terjed mostanában mindaz, amitől féltették őket, a balinéz embereket: autót vehetnek egy ideje részletre, robogót, állást kell vállalniuk, a rizstermesztésből nem vehetnek ilyet. Mikor egy balinéz fiatalt megkérdeztek, a robogó a szakrális életét nem veszélyeztezi-e, ezt mondta: A robogó egy használati eszköz, eljuthatok vele munkába. Ha a robogó elromlik, összetörik, lehet másik vagy el leszek nélküle. Az Istenek viszont örökké léteznek. Ugyan miért akadályozná a mobilom vagy a robogóm a vallásom gyakorlását? Ez nyugati gondolkodás, a technológia s a spirituális élet nem fér meg...a thai buddhista szerzeteseknek is van már mobiljuk. De nem lesznek a rabjai. Más alapból a viszonyuk a tárgyakhoz, irigységet nem tapasztaltam náluk.

pappito · http://pappito.com 2017.07.27. 04:26:49

az álszent != álszerényt már mondta valaki?

na elolvasom a kommünteket

pappito · http://pappito.com 2017.07.27. 04:59:35

@Orochimaru: "Tehát nem az a megoldás, hogy az állam megfizeti őket "normálisan", hanem az, hogy legyen mindenki pályaelhagyó, illetve mindenhol maradjanak azok, akik teljesen kiégtek, és csak muszájból csinálják. "

izé, komisz nem ezt írta. Nyilván egyértelműen jobb lenne, ha az állam elismerné pl. a tanárokat anyagilag (is) de ez jelenleg nincs így és nem volt így se tíz se húsz évvel ezelőtt. Szerintem azzal nincs baj, ha az ember elfogadja a tényeket, pl. azt, hogy az állam belátható időn belül nem fog a tanarak, orvosok munkájának értékéhez méltó bért fizetni nekik. Járni jár, de...

pappito · http://pappito.com 2017.07.27. 05:10:32

@Pink Petsch: "Csakhogy szerintem az IT-s azt jelenti, aki
önállóan meg tud irni bár egy mükődő programot. A többi csak titkárnő, adminisztrátor, menedzser asszisztens, legjobbb esetben is rendszergazda."

nu, ez azért tőled kivételesen szokatlan léptékű ostobaság volt :(

pappito · http://pappito.com 2017.07.27. 05:35:51

@diggerdriver: nekünk meg a poszt :) 1:1 :))

(ezt viccből írtam)

pappito · http://pappito.com 2017.07.27. 05:39:15

@gabors: pont a pénztár tűnt el először, itt már van, hogy egy nagy lcd panelen betapizod, hogy mit akarsz, kifizeted a beleszerelt pos terminálon aztán egyszercsak megjelenik egy szakember a takarmánnyal. persze ezt a könnyebb automatizálni, a burgerpattogtatáshoz sokkal olcsóbb egy betanított munkást odaállítani, azt nem kell karbantartani se, ha elromlik felveszel egy másikat oszt jóvan

pappito · http://pappito.com 2017.07.27. 05:40:33

@Orochimaru: "Az EU sok pénzt adott 2004 óta, de azért az a mennyiség sem tart ki a végtelenségig."

nem. 2004 óta igen sokat kellett lopni belőle, de nemsokára vége a dalnak és nem lesz több felzárkózási pénz

pappito · http://pappito.com 2017.07.27. 05:42:18

@kronikas: az ázsiaiak? mind, úgy 2-3 milliárdan?

okké

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.27. 06:38:23

@pappito: A nyakad nyúljon meg...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kronikas 2017.07.27. 06:47:25

@pappito: természetesen nem igy értettem, de akikkel eddig én találkoztam eddig Thaiföldön 6 részén, igen, s Indonézában eddig 4 helyszinen, ott igen. Mások Malájokról, dél-vietnamiakról ugyanezt mondják, Laoszban is ezt tapasztaltam. Kösz hogy pontosithattam! Dél-Ázsiában mozgok. S sokat tanulhatnánk tőlük szerintem.

Turchi 2017.07.27. 06:47:27

@pappito: Milyen vicces vagy ma DD

Herr Géza 2017.07.27. 08:12:54

@Pink Petsch: "Megszokták, hogy a 20-on, 30-as éveikben a seggüket is kinyalták a Balatonon a 80-as években, csak viritsák a nekik aprópénzt jelentő lóvét"
Na ne már.... Lószarnyi aprót válthattak ők akkor ungarische forintra, abból kb. úgy voltak el a Balaton mellett, mint mi ugyanabban az időben Nyugaton az 50 dolláros turistakeretből. Vagy még szarabbul. Na persze, ha hoztak a kabátbélésbe varrva párszáz DM-et, vagy a Balatonnál találkoztak a nyugati rokonnal, aki fizetett, akkor más volt a helyzet. De nem ez volt a jellemző....
Pont, hogy az akkori korszak frusztrációját próbálták utána a nagy arccal kompenzálni. Ami a vénebb korosztálynál még ma is kitart akár....

Dikusz 2017.07.27. 08:50:52

@Herr Géza: abban az időben voltam fiatal. A fene se figyelte, hogy kelet-, vagy nyugatnémetek, ugyanolyan fiatalok voltak mint mi. Ők nagyrészt mai szóval bulizni jöttek ide, mint a mai fiatalok az un. bulinegyedbe, a Király utca környékére. Úgy is viselkedtek...

Akik meg rokoni találkozóra jöttek, azok valószínűleg nem kempingekben laktak, mint ők. Abban az időben, ha egy vendéglőben hely kellett egy német vendégnek, igen hamar meg tudtak szabadulni a magyar vendégtől. Még régebben, még 1965 környékén tettek azért ki minket a dobogókői turistaszállóból húsvétkor a mai parkoló helyén levő vas kempingházak egyikébe, mert német vendégek jöttek...

Szakmunkás (eladó, 1969-1972.) suliba jártam. Az első év végén csereüdülés keretében kijuthattunk az NDK-ba. Speciel én azért, mert nagyon jól ment a német, nagyon szerettem tanulni. A magyar fiúk a hátunk mögé bújva kértek minket, hogy mondjuk azt velük járunk. Az NDK-s csajok üldözték őket, állítólag a magyar fiúk igen népszerűek voltak akkoriban:)

Az említett szállodában az egész csoport a volt NDK-ból jöhetett. Idősebbek nyilván, a mai német fiataloknak nem Magyarország a célpontjuk néhány népszerű fesztivál kivételével.

Golf2 2017.07.27. 08:57:31

@Dikusz: állítólag a magyar fiúk igen népszerűek voltak akkoriban:)
Késöbb is.Dobbantónak jók voltak,89-ig.

Nagykaszás 2017.07.27. 09:23:01

@Pink Petsch: Nem, az IT-s nem egyenlő a programozóval. :) Az IT ugye mindent magába foglal ami információtechnológia. Mindent, IT-s az a művész is aki pl. a játékokhoz tervez 3D-s modelleket.

Egy rendszergazdának nem is kell programoznia, zömmel ő a megrendelő. Ismer és üzemeltet egy rendszert, tudja hogy mire van szüksége mint fejlesztés, utána nyilván ezt teszteli és alkalmazza. Neki pl. nem kötelező de a saját életét könnyíti meg ha tud scriptelni, de programoznia nem kell.

Olyan sincs hogy A Programozó...programozókon belül is tucatnyi szakma van.

Ha IT-s helpdesken dolgoztál, van/volt olyan használható tudásod, amivel segíteni tudtál a mezei felhasználóknak. :) IT-s szakmában a papír másodlagos. A lényeg a "Willing and able".

A lényeg hogy maga az IT egy rohadtnagy gyüjtőfogalom több tucatnyi szakmával.

London2009 2017.07.27. 10:29:11

@Pink Petsch: nem, nem ertetted jol. Azt veszem Londonnak, amit hivatalosan is jelent. A varost korulvevo korgyuru altal kozrefogott terulet 6 zonara osztva London.

London2009 2017.07.27. 10:38:26

@kronikas: Keves dolog irrital jobban, mint az azsiai emberek allando vigyorgasa, amit az europai ember ugy ertelmez, hogy ok mindig mosolyognak, milyen boldogok.

“életemben a legboldogabb akkor voltam, akkor éltem át, mikor se munkám nem volt, se pénzem, se kilátásom...előző este sokat sirtam, nagy fájdalmak voltak bennem. Másnap reggel lyukas cipőmben álltam a hóesésben, 400 ft-om se volt, s nagyon nagyon boldog voltam-megmagyarázhatatlan ésszel.”

Oke.

Orochimaru 2017.07.27. 10:42:04

@pappito: Nem azt állítom, hogyha valakinek nagyon rosszak az életkörülményei (legyen bármilyen szakmája is), az élete végéig tartson ki mellette és soha ne változtasson semmin, csak azt mondom, hogy hosszabb távon ez a legpusztítóbb hozzáállás, amivel egy ország rendelkezhet. Ha semmi sem jár, én azt is elfogadom, viszont akkor összesen 20% adót szeretnék fizetni... :)

Orochimaru 2017.07.27. 10:42:06

@pappito: A politikusok a pénzcsapok elzárása után is nagyon jól fognak élni, nem aggódom értük. Valamint az is fontos, hogy a libsibolsik nincsenek hatalmon. :))))

kronikas 2017.07.27. 11:33:52

@London2009: értem....én már évek óta köztük élek. Énekelnek is, akár munka közben, s sokat nevetnek is. Mikor Thaiföldön a legmelegebb van akár hajnalig, ugyse lehet aludni a hőségtől...s mindig jó hallani. De hát, nem vagyunk egyformák. Mondjuk külföldön akkor mosolyognak sokat, mikor zavarban vannak. Ilyenkor segitségre, útmutatásra lenne talán szükségük.

London2009 2017.07.27. 12:15:18

@kronikas: nem kulfoldon mosolygasra gondoltam.
Az a lenyeg, hogy ott jol erzed akkor magad es megtalaltad a boldogsagod.

Dikusz 2017.07.27. 12:27:48

@Golf2: jók voltak bizony:) és nemcsak a dobbantás miatt, akkor azt mondták, hogy nem olyan hidegek, sokkal melegszívűbbek, de nem melegek, mint a német fiúk:)

P.Elliot 2017.07.27. 12:49:13

@London2009:

"“életemben a legboldogabb akkor voltam, akkor éltem át, mikor se munkám nem volt, se pénzem, se kilátásom...előző este sokat sirtam, nagy fájdalmak voltak bennem. Másnap reggel lyukas cipőmben álltam a hóesésben, 400 ft-om se volt, s nagyon nagyon boldog voltam-megmagyarázhatatlan ésszel.”

Furcsanak hangzik de van ilyen.Egy ismeros meselte itt kinnt hogy anyagi dolgok miatt/ a sztorit nem fogom elmeselni hogy miert/ annyira a beka segge alatt talaltak magukat egyik naprol a masikra ahogy eletukben nem, abszolut lecsuszas a semmibe a joletbol hogy tudtak hogy a visszakapaszkodas teljesen lehetetlen lesz, a hazaspar egymast okolo, gyulolkodo napokkal azelotti hangulata utan elmentek egy setara megbeszelni a jovot, a csaladot lerazva. A megbeszeles arrol szolt hogy hogy tovabb, a feleseg azt mondta hogy eleteben ilyen kozel nem erezte magat a ferjehez meg a legjobb napjaikban sem amikor a vadaskodast felredobva, szo szerint egymasba kapaszkodva terveket dolgoztak ki a tulelesre, ilyen ragaszkodast, szeretetet es szerelmet meg sosem ereztek egymas irant mint ott akkor...Azt mondta ilyen boldog sem volt soha, ott a semmi aljara csuszva.
Evekkel kesobb rendezodott a helyzetuk, persze csak egy egyszeru de jo szinten, de mindig emlegeti azt a semmi aljan levo egymashoz tartozast es boldogsagot amit akkor erzett az eletuk romjain ami szerintem mindkettot radobbentette hogy nem a penz a fontos az eletben meg a tarsadalmi hovatartozas hanem egymas, a csalad.
Szoval tudom hogy a beiro hogy ertette, tenyleg van ilyen.

London2009 2017.07.27. 13:03:33

@P.Elliot: szerintem is a csalad a legfontosabb dolog az eletben. Arrol viszont engem senki nem fog tudni meggyozni, hogy a penz nem fontos. Ez csak netto hulyeseg.

P.Elliot 2017.07.27. 13:10:50

@London2009: Dehogynem fontos a penz de a csalad, az osszetartozas az fontosabb mindennel. Hiaba van penzed ha egyedul allsz a vilagban, pl se rokonod, se baratod de van sok penzed. Egymagaban a penz nem sokat er, kenyelmet ad es anyagi biztonsagerzest de attol meg nem leszel boldogabb.
Boldog az akinek szereto csaladja van akihez tartozik, baratai akikkel kellemes es jo erzes talalkozni, haverkodni, egy pohar sor vagy csak egy kola is jobban esik ilyen kornyezetben mint pezsgo, hozzank nem tartozo idegenekkel.
Egy magas szintu bulinal tobbet er egy barati, zajos, mulatsagos, nevetessel teli mondjuk horgaszkirandulas vagy kempingezes.
Kell a penz persze az elethez de a savat borsat az eletnek a hozzank kozel allo baratok, rokonok adjak meg. Azt amitol az ember ugy erzi hogy erdemes elni....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.27. 14:02:35

@London2009:
Látod pontosan ezért nem értette meg szinte senki.
Nem a pénz fontosságáról van szó hanem az általa való megítéltetésről.

London2009 2017.07.27. 14:27:18

@diggerdriver: jo de ebben mi az uj? Meg az a kerdesem lenne, hogy es szerinted ez hol jobb. Magyarorszagon szamit kevesbe vagy itt az Albionban?

London2009 2017.07.27. 14:30:02

@P.Elliot: ezzel teljesen egyetertek. Ez igy van. Azert is van ennyi boldogtalan ember a mai vilagban.

Latcho Rom 2017.07.27. 14:59:14

@P.Elliot: +1

Ha megvannak a szilárd alapok, TISZTES LAKHELY, elfogadhato fizu, akkor teljesen mindegy hogy mitol boldog azember, amig a csaladját nem teszi boldogtalanná.

My penny.

London2009 2017.07.27. 15:19:57

@diggerdriver: Magyarorszagon vagy Angliabol szamit jobban a penz altal megitelt sikeresseg/mit ertel el az eletben? Melyik orszagban merik jobban az embert ez alapjan.

Latcho Rom 2017.07.27. 15:30:50

@London2009:

Nem ismerem eléggé a londoni viszonyokat, te talán be tudsz avatni engem: hány év kell egy kezdo bevandorlonak
hogy elfogadhato lakást találjon a családjának?

Nothing fancy, élettére gondolok, ha van gyerek, kulon szoba...

?

London2009 2017.07.27. 15:49:59

@diggerdriver: Elmondanad, hogy miert gondolod igy?

London2009 2017.07.27. 15:51:57

@swing gitan: milyen kerdes mar ez? Mi vagyok en? Orakulum? :D Vasarlasra vagy berlesre gondoltal? Masrol nem tudok nyilatkozni mert en nem tudom, hogy ki mit tart elfogadhatonak, illetve mennyi a bevetele, kilatasai stb. Azt tudom, hogy nekem 3,5 ev kellett mire tudtam valami normalis lakast berelni. majd 5 ev utan vasaroltam egy 3 szobas duplexet. 6 ev utan egy csaladi hazat a ferjemmel kozosen. A duplexet kiadom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.07.27. 15:54:20

@London2009:
Igen. Én zsidókerületben lakom.
Akárhányszor munkatársak, barátok között szóba került hol lakom a legkisebb irígység nélkül mondták hogy a zsidók gazdagok és okosak. Én még irígy angollal nem találkoztam.

Latcho Rom 2017.07.27. 15:56:47

@London2009: Just wondered, since you live there...

Nagyon személyes kérdés hogy gyerekkel kerestél-e lakást?

Latcho Rom 2017.07.27. 16:07:42

@London2009:

rég volt, más világ volt, Bezzeg! :P a mi idonkben...

Pici garzonban laktunk parizsban az elején, 16 ker.nagyon szep helyen, meg a kejfel toronyt is lattuk, de igen csepp volt, egy szoba..gyerek még nem volt, aztan nej terhes lett..

másodállasban soforkodtem..14-16 orakat dolgoztam hogy ki tudjunk kicsit koltozni a varosbol hogy a gyereknek lehessen sajat szobaja..de nem akart ott szulni ..nem annyira szerette a franciakat mint en, otthagytuk a ketszobas. tagas st-vincennesit keglit s huztunk ide..

Nu, csak azt akarom mondani hogy a keplet talan ugyanaz, kemenyen kell keccsolni az elso 5-10 evben ha boldogulni akar az ember, s utana is..a netes harcászkodást lehet kesobbre halasztani..
Lehet?
:-)

laci_52 2017.07.27. 16:09:44

"Munka, lakás, egzisztencia?"

Igen, ezeknek rendben kell lenniük, mert ezek adják a létbiztonságot akkor is, ha valaki nem gazdag.

Ha egy 40 éves ember albérletben lakik, alkalmi munkákból él, hónapról hónapra elszórja a pénzét és nincs egy fillér megtakarítása sem, akkor ő egzisztenciálisan nulla. Elég egy tartós betegség, ami miatt nem tudja fizetni a lakbért, utcára kerül és onnantól hajléktalan.

Akinek viszont van lakása,(nem feltétlenül jól fizető) állandó munkája és némi tartaléka, arról már azt mondhatjuk, hogy van egzisztenciája és biztosan nem fog egyik napról a másikra padlóra kerülni.

London2009 2017.07.27. 16:11:23

@diggerdriver: bocs, de ez aztan minden, csak nem erv. Szerintem is sokkal irigyebbek a magyarok. Viszont itt oriasi szakadek szarmazik abbol, hogy mit tudsz megengedni, illetve mit nem magadnak. Magyarorszagon siman ugyanabba az iskolaba jarhat a te gyereked is, meg a gazdagek gyereke is. Angliaban ez teljesen lehetetlen.

London2009 2017.07.27. 16:13:29

@swing gitan: dehogy gyerekkel. 25 eves voltam es nem volt se kutyam, se macskam.
Szerintem is kemenyen kell dolgozni az elejen. Oriasi marhasagnak tartom ezt a legboldogabb akkor voltam mikor lyukas cipom volt es 400 forintom. Jol van akkor. :D

Latcho Rom 2017.07.27. 16:22:12

@London2009: nem voltak annyira rosszak azért azok az alfoldi cipos, kádárbarakk évek :P

Latcho Rom 2017.07.27. 16:24:10

@London2009: tehát te se a neten legyezgetted a az url egodat a fontos, kezdo evekben..nyomtad mint suket az ajtot hogy boldogulj

jo jo, nekem akkor meg nem volt net, neked mar igen..

London2009 2017.07.27. 16:38:04

@swing gitan: igen. Nem is volt egy jo idoszak semmilyen szempontbol. Orulok is meg halas is vagyok a sorsnak, hogy minden ugy alakul, ahogy.

Taxomükke (UK) 2017.07.27. 16:41:24

@swing gitan: Bar nem engem kerdeztel, mi egy ev utan tudtunk berelni egy 2 haloszobas hazat normalis kornyeken (Staines). Ez ugyan nem London, pont kivul esik az M25-on, de vonattal 36-38 perc a Waterloo palyaudvar (ahonnan mondjuk 10-15 perc gyalog a parlament).

puhacica 2017.07.27. 16:48:01

@London2009: jarhat ugyanabba az iskolaba, persze. es aztan nyolc even keresztul hallgathatja, hogy az orvos magdikanak a pirikeje, meg a vallalkozo imrenek a ferikeje, na ok bezzeg. es lehetsz te jo tanulo, szorgalmas, akkor is csak a boltos julikanak a marikaja, petikeje maradsz. ulj csak hatra, jo lesz neked ott is. minek jelentkezel gimnaziumba, ugyis megbuksz elso felevkor. a gazdageke meg akarmilyen hulye, hat jol van na, de olyan rendes(ek a szulei, hogy evzaron a csokor melle a boritekot is odateszik...).

az elso 3.5 evben milyen ingatlanokban laktal? mit tudtal berelni?

London2009 2017.07.27. 16:57:20

@puhacica: ez oke, de itt meg ugyanabba a suliba sem jarhatsz! Mert kb. 30k egy evre a tandij. Egy ismerosom pont emiatt koltozik haza. 3 lanya van es nem akarja kozepes iskolaba jaratni oket. Ha nem veszik fel osztondijjal a joba, amire azt mondta, hogy hiaba okosak keves az esely, mert rengeteg a tuljelentkezes, akkor tipli haza Mo-ra. Egyebkent biztos nekem volt akkor szerencsem, de nalunk ez nem ment az iskolaban. Mindenki tudta, hogy kinek gazdagok a szulei, de az, hogy ki volt jo tanulo, vagy ki nem, nem ettol fuggott. Aki alkalmas volt ra pedig tovabbtanult. Nem a penze, hanem a tudasa alapjan. Itt Angliaban a budos eletben nem fog a szegeny ember kolyke meno egyetemre jarni.

Szobat az elso felevben, amit en nem birtam. Utana studiokat. Ebbol az elso gaz volt, a masodik mar egy aranyos kis tetoteri.

Shaktee 2017.07.27. 16:59:39

@Taxomükke (UK): ez hányban volt, még a tomeges bevandorlas elott?

Shaktee 2017.07.27. 17:01:34

@London2009: hogy ne idegeljen a nikkvaltas, neha a telefonrol irok, azert..

Shaktee 2017.07.27. 17:04:05

@London2009: majd elfeledtem: Dunkirk ott volt?

Taxomükke (UK) 2017.07.27. 17:04:53

@London2009: Azt ugye mondhatjuk, hogy meno egyetem elvegzese nelkul is lehet boldogulni az eletben? Hogy sok penzt is lehet keresni, es jol meg lehet elni? Legfeljebb nem lesz a felso tizezer tagja az illeto (bar az sem elsosorban az Oxbridge-ban megszerzett diplomatol fugg). Nem gondolnam, hogy a "megfelelo" iskolak elvegzese nelkul ne lehetne ember valakibol.

Taxomükke (UK) 2017.07.27. 17:08:19

@Djuribá: 2012 elejen jott ki a nejem. 3 honap utan kitalalta, hogy vendegmunkasbol immigranssa akar elorelepni, igy nyaron kijottek a sracok (akkor 19, ill 14 evesen), en meg szeptemberben, amikor lett munkam.
2013 marcius vegen koltoztunk ebbe a kb. 100 nm-es hazba kutyastul-macskastul.

London2009 2017.07.27. 17:13:28

@Taxomükke (UK): Nem errol volt most szo. Hanem arrol, hogy Magyarorszagon sokkal egyenlobbek az eselyek ilyen szempontbol. A szegeny ember gyereke is ugyanugy a SOTE-ra jar har orvos akar lenni, meg a gazdage is. Tehat az szerintem egy vicc, hogy Diggi azt irta, hogy Mo-on szamit kevesbe a penz es a mit ertel el az eletben parosa. Pont Angliaban el a mai napig olyan erosen a tarsadalmi osztalyok uralma, hogy itt szerintem sokkal nehezebb “kitorni”. Marmint ha valakinek ez a cel persze. De ne erts felre, szamtalanszor leirtam, hogy nem vagyom sehova mashova onnan ahol jelenleg vagyok. Nekem tokeletesen megfelel ez a tisztes kozeposztalybeli elet.

London2009 2017.07.27. 17:14:46

@Djuribá: jo volt. De azert ez egy haborus film, not my cup of tea, de az uram kedveert megneztem. Ma megnezzuk a Majmok bolygojat. :D

Shaktee 2017.07.27. 17:18:35

@Taxomükke (UK): kutyi/matska is vendégmunkás, vagy igazi britonok? :-)

Taxomükke (UK) 2017.07.27. 17:20:40

@Djuribá: Magyarok, de hamarosan ok is brit allampolgarok lesznek. A macskanak mar megvan a permanent residency. Rajta nem is latszik, hogy nem idevalosi, a pulira viszont mindig teszik a megjegyzest a britek.

Shaktee 2017.07.27. 17:26:10

@Taxomükke (UK): tetszik nekik, mi? :-)

pulim sosem volt, 2 spániel, egy huskie, s most egy golden retriever. A ket utolso macsek ragdoll..akit ezen a nikken is láthatsz..

London2009 2017.07.27. 17:30:11

@Taxomükke (UK): ez nagyon vicces. Puli!! Nekem is kell egy puli. Annyira szeretnek en is egy kutyat de sajnos annyit lenne egyedul, hogy nem szeretnek kiszurni vele. Bar nagyon, nagyon gondolkozom rajta.

Taxomükke (UK) 2017.07.27. 17:32:36

@London2009: Nem szeretnek egyedul lenni. Ha veszel, vidd magaddal az office-ba.

Taxomükke (UK) 2017.07.27. 17:50:47

@Djuribá: Ez raadasul feher puli.
A standard reakciok:
- Höhöhö, egy birka!
- Ugye ez a Dulux kutya? (Nem tunik fel nekik, hogy a festeket egy oangol juhasszal reklamozzak, ez meg egy fiatal magyar juhasz.)
- Sokat kell furdetni, ugye? (Ja, kabe olyan surun, ahogy a szuleid is szoktak...)
- Hogy fesulitek ki a szoret?
- Nincs melege?
- Lat?

Mindenesetre tetszik az embereknek.

Az elozo kutyank egy komondor volt, ha azzal mentunk setalni, konkretan lassitottak, sot megalltak mellettunk az autok, voltak, akik kiszalltak, hogy megtudjak milyen fajta ez a "gorgeous dog", es mindenki fotozta. Ehhez kepest a puli visszafogott reakciokat valt ki.

London2009 2017.07.27. 17:55:13

@Taxomükke (UK): :D Ez jo. Ezert nem engedi a ferjem, hogy hazahozzunk egyet. Pedig azert meg igy is biztos jobb dolga lenne nalunk, mint egy menhelyen. Na mindegy. Majd oregkorunkra.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.07.27. 18:11:11

@laci_52:

Igen, a lakásos magyart meg padlóra rakja ha valamit venni kell a lakásba vagy házba.

Emiatt putris az egész lakásállomány.

Ingatlan van, karbantartani meg már nincs pénz.

Shaktee 2017.07.27. 19:24:21

@Taxomükke (UK): Hagyják ott ezt, általános hogy lehet kutyát dogozba vinni?

Itt meg etterembe se..

2017.07.27. 19:27:29

Koszi, Digger, a posztot! Kulonosen annak a mondatodnak orulok, hogy a szabad utazgatas az egy vivmany! Manapsag soksn elfelejtik, hogy a vilagutlevel, a nyitott hatarok, a vizum-mentes utazas az EU-ban az nem termeszetes, magatol ertetodo dolog, ami mindig is megvolt, hanem az egyuttelesnek es a szabadsagnak egy o,yan foka, amit erteknek kellene tekinteni es megorizni, nem pedig siman kidobni, mint a UK a Brexit-tel. Akik Magyarozag EU-bol valo kilepeserol abrandiznak, vajon ertik-e mit keszulnek kidobni az ablakon?

En meg emlekszem az utlevelre varasra, a korlatozott valuta vasarlasra, vagy amikor apukam nem kapott gorog vizumot a csaladi nyaralashoz. A hatarok nelkuli szabad utazas nem magatol ertetodo, csak az emberek mar elfelejtettek, a fiatalok pedig mar ebbe nottek bele es fel sem fogjak!

Jo neha emlekezni arra, hogy ami korulvesz minket, az nem magatol ertetodoen termeszetes: ha beteg vagy orvoshoz mesz, a csapbol folyik a tiszta viz, az utlevellel kocsiba pattanunk es leugrunk horvatba furdeni a tengerben, a boltban van aru, a bankszamlan penz, a gyerek iskolaba jar, a felnottnek van fizetett szabadsaga stb. A Foldn elo sok milliardnyi ember szamara ezek elerhetetlen almok, mi pedig, akik benne elunk, nem tudjuk ertekelni.

DieNanny CH 2017.07.27. 20:19:11

@komisz_kölök: Azt nem csak vállalkozóként teheti meg? Tehát van havi fix kiadása, ami független a bevételtől. Tehát elég egy pár hetes betegség, ami alatt nem tud különórát vállalni, és mégis ki kell fizetni a fixet, és már el is úszott a spórolt pénze.
Nem?
Vagy rosszul gondolom? Mert itt Svájcban csupán az után kell adózni, amit valóban megkerestél. Nincsen fix adó.

Taxomükke (UK) 2017.07.27. 20:25:21

@Djuribá: Hat ha a sajatod a ceg, viheted a kutyat. :)
Etterembe itt se nagyon, pubba altalaban igen.

Latcho Rom 2017.07.27. 21:06:04

@Taxomükke (UK): tündérkert az a távoli európa :-)

somlobodog 2017.07.28. 08:00:48

@diggerdriver: nem kötözködni akarok, de sztem ezt nem tudod úgy megitelni hogy az egyik nyelvet nem beszéled. Itt az usaban (ny) is ertekmero a pénz. Csak valahogy máshogy mint Magyarországon. Nem tudom így röviden atadni talán, de érezni lehet. Nem annyira a mindennapok része. Itt talán csak a erős felfelé törekvő 1-2 generációs gazdagodott középosztálytol (nem, nem az az amit szegény Hagyma gondolt) felfelé van egy réteg akinek ez a mindene. Aki már nagyon jól áll anyagilag de még nem a felsőbb osztály. Évi$ 450k-1m jövedelem körüli réteg. Na az kB mindent ezzel mér. Nem is annyira a pénzzel mint készpénzzel hanem inkább maganiskolaval, házzal, a feleségek szabadidős tevekenysegeivel, a gyerek havi 2-4000 usd edzesevel, babysitter havi 4k, a napi élet olyan szintjevel ami egy melosnak vagy akár egy IT-snak is elképzelhetetlen és elérhetetlen.
Ezen az "IT a világ közepe témán "és hogy milyen jól élnek (ezt már nem neked írom Digger) meg túl kéne lépni. Egy orvos, ügyvéd, iskolaigazgato, bankár, risk manager, vállalkozó, pénzügyes, a sokszorosat keresi ny-ban egy IT-snak. $100k per év itt semmi extra. Ahol lakunk egy iskolaigazgato $300k per évet keres. Egy tanár 100felett. 120 a tűzoltó 5ev tapasztalattal. Nyilvan ez csak egy kis szelet az usa egyik legdragabb kornyekebol NY city-nel, de itt IT-st én még nem láttam. Csak penzugyeseket zömeben.
Szóval sajnos vagy nem sajnos el kell fogadni hogy az egyetemes ertekmero a pénz. Ilyen a nyugati világ. Valahogy az emberek a hasonszőrűekkel lognak talán azért is mert úgy tudnak olyan dolgokat csinálni ami mindegyikuknek azonosan elérhető. Idem per Idem.
Ps.: a "barátodat" meg hajtsd el a f*aszba sztem, mericskelje a pénzét a hasonlokkal :)

Peetee 2017.07.28. 11:22:24

Dolgoztam sokat (heti 70-75-80óra) sok pénzért. Fáradt voltam, sokszor kedvetlen, de boldogság volt az alap-egzisztenciát megteremteni (lakáshitel, építkezés, berendezés, bevackolás). Most kevesebbet dolgozom (heti 40-45óra) és az ingázás sem több napi 1óránál, megvan amit szerettem volna (komfortos otthon, kisautó, békesség) és szabadidőm is, aminek a hasznos és aktív eltöltésére is jut energiám. Sok kolléga és ismerős nem értette, hogy 30évesen miért nem csörtetek tovább a karrier-létrán, miért nem dolgozok még többet még több pénzért, még szebb cégesautóért elismerésért, vállveregetésért. Egész egyszerűen, mert nem az a célom, nem az boldogít. Igen, járhatnék évente 2x a Bahamákra...heti 70-80óra meló mellett. De nekem most elég fele ennyi munka és minden hétvégén más víz partja, elég a vidéki strand és a Balaton...minden hétvégén ha úgy tartja kedvem. Elég a tízéves verda, mert mellette jut lóvé a minőségi élelmiszerekre és idő a főzésre. Az emberek döntő többsége 1 lóra tesz fel mindent, 1 nagyon nagy cél érdekében beáldoz rengeteg apró boldogságot, rengeteg szabadidőt. Nem értik a koncepciómat, de nem is baj. Nekem a kevesebb a több.

Vadalmaaaaa 2017.08.07. 10:07:51

@Orochimaru: pont ettol szegeny az orszag, hogy szetlopjak a vagyonat,valamelyik honapban egy magyar jogaszno uvoltozott az EU parlamentben,szamonkerve a jelenlevoket,hogy hol a magyar polgarosodas....hat az elvtarsak svajci,osztrak stb bankszamlain,ott van....

Vadalmaaaaa 2017.08.07. 10:14:19

Az angolban van egy szerencsetlen kifejezes,ha valaki vagyonat becsulgetik,szerencsetlen modon ugy fejezik ki,hogy o ennyit es ennyit er, szamunkra ez egy primitiv gondolkodasmod nyelvi kifejezodese,de ne gondoljuk,hogy Magyarorszagon nem hodit,van egy magyar politikus,aki kimomdta,hogy mindenki annyit er,amennyi penze van es akinek semennyi nincs,az annyit is er,majd sietve hozzatette,hogy az o porontya abban a videki varosban x ev mulva nagyon ertekes lesz az elado sorban levo lanyt nevelo anyak koreben....
Tehat az erkolcsi ferto nem csak az angol- szasz vilagban van jelen:)

Vadalmaaaaa 2017.08.07. 10:24:32

Nem hittem volna,hogy felnott embereknek ezt el kell magyarazni:)

Ertekes ember nem a penzed mennyisegetol leszel,hanem attol,hogy milyen ember vagy.

Pl az embersegtol. Annak ,hogy milyen ember vagy semmi koze a penzedhez.ellenkezoleg,az igazan ertekes emberek nem kötödnek es nem függnek anyagi javaktol.ok azok,akik az anyagi vilagot csak,eszkoznek tekintik a lethez es nem az elet celjanak .

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása