oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. április 23. 06:50,  Kiköltözni Angliába – a kezdetek 123 komment

2016. április 23. 06:50 Határátkelő

Kiköltözni Angliába – a kezdetek

Régóta szeretnék már egy olyan sorozatot, amiben inkább a videókon van a hangsúly, és most örömmel jelenthetem, hogy Ákos személyében sikerült is találni egy lelkes videóst, aki ráadásul a kezdetektől megpróbálja megörökíteni Londonba költözésének történetét. Nekem bejöttek a videói, látszik, hogy sok munka van bennük. A mai posztban tehát több lesz a videó és kevesebb az írott szöveg, remélem, nektek is tetszeni fog. (És ha tetszett, akkor iratkozzatok fel a követői közé!)

1_resz.jpg

„Minden, az ember életében bekövetkező nagyobb változás előtt érdemes felmérni a lehetőségeket és mérlegelni azt, hogy mi is szól az egyik, vagy éppen a másik választható út mellett/ellen.

A költözéshez kapcsolódó sokváltozós egyenlet egyik ismeretlenje például a kapitalista világunkat mozgató központi erő, azaz a pénz. A következő részben ezt a témát jártam körül, természetesen szigorúan csak feltételezésekbe bocsátkozom, hiszen itt még Magyarországról próbáltam csak okoskodni.

Kiváltképp érdekes lesz ennek fényében visszatekintem a jövő azon pontjából az itt kifejtett gondolatmenetre, amikor már össze tudom vetni a valóságot mindazzal amit feltételezésként most elétek tárok.

Ezeket a számokat természetesen úgy nézze mindenki, hogy jómagam az IT biztonság területén tevékenykedem és ezt a karriert szeretném továbbvinni. A további részekben esetlegesen megjelenő számokat is ennek tükrében célszerű értelmezni.

Kiköltözésem előtt másfél hónappal kezdtem neki az álláskeresésnek, ebből fakadóan még ezt is Magyarországon. Az eddigiekben megszokott (nem kell igazán tenni azért, hogy a munkáltatók figyelmét felkeltsd) mentalitástól eltérően, tényleges energiát kellett fektetnem a munkakeresésbe.

Természetesen ez azért nem ért váratlanul, hiszen külföldiként, egy olyan szakmában, ami nagyrészt a bizalomra épül, nem feltétlen a legjobb pozícióból indul az ember.

A következő videóban megörökítettem egy állásinterjú átlagos menetét és szereplőit, valamint a szükséges hozzávalókat.

Elérkezett ez a nap is, ugyan még biztos állás hiányában, de megvettem a csak oda irányra szóló jegyemet. A tényleges indulás előtt azonban még beiktattam egy gyors portugáliai látogatást, melyről a videó még mindig nem készült el, de remélem ez be fog következni ebben az évtizedben.

Ami azonban jobban témába vág, hogy elvégeztem még az utolsó simításokat, amiket kapkodva utolsó percben meg tudtam tenni. Meghatalmazások, banki ügyek intézése és természetesen még egy kis pénzváltás és már indulhatok is.

A security check-en sikerült 6 tálcával átjutnom a különböző elektronikai termékek és kábelek, két laptop valamint 3 kamerának köszönhetően. Igazából már inkább nem mertem visszanézni a mögöttem felgyülemlett embertömegre, feljutottam viszont a gépre és még aznap este eljutottam az ideiglenes szállásomig is. Itt ér véget a mese mára, jön még ennek folytatása.”

FELHÍVÁS!

A Frankfurti mesék blog (a Határátkelővel együttműködésben) keres olyan magyar férfiakat, akik külföldi társukkal élnek együtt, hogy megismerhessük a történetek másik oldalát is. A társ lehet barátnő, feleség, élettárs is. Minden egyéb részletet itt találhattok!

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vlog Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr868655812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2016.04.23. 06:54:36

Lassan minden második 30 év alatti IT-s,csak saccolom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.04.23. 08:12:25

Ááá minden hülye videókkal tömi tele a posztjait.
:))))))))))))))))))))))))))))

pamut 2016.04.23. 09:04:04

Na ez jó volt, ráfért egy kis frissítés a sok betűblog után :)

Azért tegyük hozzá a magyarok 90%-a kiugrana bőréből ha Magyarországon havi 400-at kereshetne. És ilyen angolul jól beszélő fiatal IT-s ből is csak pár ezer lehet az országban. De legalább nekik jó soruk van, bárcsak ez lenne az általános. Egy normális életnek ilyennek kéne lennie, ilyen anyagi körülmények között lehet élni is nem csak túlélni.

A videóknál kicsit túl sok energia ment el a külcsínyre a tartalom kárára, engem a hurkapálcás cuccok meg az egyéb trükkök annyira nem nyűgöznek le, az viszont jobban érdekelt volna végül is hová vették fel, pontosan milyen volt az interjú, mit bíztak rá, hogy vezetik be a melóba, ilyenek. A meló a lényeg mindig, ha van munka van minden.

Ja, tetszett a magyar elosztó angolosítása, én ilyet nem mertem volna mert úgy tudtam más áramerősség jön egy angol konnektorból, de ezek szerint tévedtem.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.04.23. 09:30:19

Asszem túl öreg vagyok én ehhez. Maradok inkább a betűknél. De a fiamról tudom hogy a fiatalabb korosztályok jobban kedvelik az ilyen videós infókat.

SzZoole 2016.04.23. 10:00:05

@ChristineK: szinten zenesz,pedig en csak 42 leszek:)
Josztok a piacra?

Határátkelő 2016.04.23. 10:03:05

@pamut: Annyit azért tudni kell, hogy nem csak ez a három videó van, és remélem, itt is lesz még folytatása.

fhdgy 2016.04.23. 10:12:11

@ChristineK: én sem vagyok már fiatal. Mégsem emiatt szeretem inkább a betűket. Elvből nem engedek TV-t a lakásomba, akkor most TV-ként használjam a számítógépemet? Nem, ezt nem akarom, mert ha elkezdem, akkor egyszer csak azon kapnám magamat, hogy TV nélküli TV néző vagyok.

Pernilla 2016.04.23. 10:29:29

Na, már megint egy londoni mosogató...

Nekem tetszett :)
Bár sose értettem azokat, akik névvel és arccal a világ elé tárják pl. a pénzügyeiket, de hát különbözőek vagyunk.

SzZoole 2016.04.23. 10:34:31

@Pernilla: azert nem erted mert paranoid vagy:)
Van meg rajtad kivul 1-2 paranoid itt a blogon,akik meg a nevuket sem merik ki irni,kozben meg,ha beirja a google kersobe a nevet,akkor az a cimet,telefonszamat es meg azokat is megmutatja akik egy haztartasban elnek veluk

Pernilla 2016.04.23. 10:39:23

@Zoole[uk]: najó, de ha beírod a nickedet a google-ba, nem fogja kidobni a címedet :D

Megnéztem a legutóbbi videóját is (ami itt nincs belinkelve a posztba), ínyenceknek van összehasonlító statisztika a magyar élelmiszerárakkal, infografikával, különös figyelmet szentelve a csirkemell árának :)

Csodabogár 2016.04.23. 10:46:33

@Zoole[uk]: Már majdnem duplakoruan, maradok természetesen a betüknél. Végül is nem véletlenül tanultunk meg olvasni és nem a tv előtt ülni és bambulni, vagy tévedek? A videoba fektetett energiát természetesen csodálom.

SzZoole 2016.04.23. 10:55:49

@Pernilla: nickel is lehet,a verprofik tudjak,az igazi nevet meg egy kis okosagal meglehet tudni,higy nekem

SzZoole 2016.04.23. 10:58:49

@Csodabogár: osztom a velemenyed:)
(Nekem nagyon furcsa a Te korouakat tegezve megszolitani.En azt tanultam,hogy az idoseket a magazasal/onozesel tiszteljuk meg)

Pernilla 2016.04.23. 10:59:47

@Zoole[uk]: jólvan, de azért nem hiszem, hogy átlagmagyar utánam nyomoz :)))

M. Péter 2016.04.23. 11:06:59

@pamut: Az áramerősség attól függ, hogy mit dugsz a konnektorba, de a névleges feszültség már elég régóta egységesen 230V az unióban, míg korábban az Egyesült Királyságban és Írországban 240V volt, az kontinensen pedig 220V.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.23. 11:13:46

@Zoole[uk]: Nekem egy idősebb mondta azt, hogy ááá, dehogy; hiszen lehet valakit tegezve is végtelenül tisztelni, és magázva is hótt alpárinak lenni... :-)

Taxomükke (UK) 2016.04.23. 11:45:20

@geegee: Van egy ismeros roma csalad, szoktam nekik segiteni angol levelet ertelmezni, urlapokat kitolteni. Mondtam a sracnak, hogy tegezodjunk (o 34, en 49), de azt mondta, neki nem all ra a szaja, en tegezzem nyugodtan.
Maradtunk a magazodasnal, mert ha valamit utalok, az a csendorpertu.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.04.23. 11:49:35

@Zoole[uk]: Svédországot megjártakat nyugodtan tegezhetsz.
Itt ugyanis 1967 óta - a királyon kívül - mindenkit tegeznek. A gyerekektől kezdve - akik keresztnevükön szólítják a tanárokat - a felnőttekig, mindenki tegeződik.

Egy bizonyos Bror Rexed nevű, TB-vezérigazgató javaslatára, gyakorlatilag egyik napról a másikra tértek át a svédek az önözésről/magázásról a tegezésre. Ugyanis Svédországban nincs csúnyább dolog az engedetlenségnél.

Úgy biony...

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.04.23. 11:54:19

@Zoole[uk]: Voltunk. Hívtalak is, de csak az üzenetrögzítőd vette fel. Kutya hideg volt, de megyünk jövő héten is . :)

SPQR300 2016.04.23. 11:56:09

Érdekes ez az "I can't accept the political situation", én alig pár év tapasztalattal IT-sként kaptam itthon nettó 700 ezres fizut, eszem ágában sincs a pénz miatt elköltözni. De a politikai elit elképesztő korrupciója és a csapnivaló egészségügy, oktatás miatt már elgondolkodtam rajta, még ha reálértéken kevesebbet is keresnék kinn. Reméljük kikecmereg az ország ebből a gödörből, és nem süllyed még mélyebbre.

Rossz bruttóval számolsz, az egy teljesen önkényes szám nálunk, mert felette még a munkáltató is fizet munkáltatói járulékot. Így nálunk kb 52%-ot kapsz meg (és nem 66-ot) abból amit a munkáltatód kifizet.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.23. 12:25:21

Vigyázzunk, nehogy megfázzunk (unyikámonye...), ha otthon járunk látogatóban.
Magya a magyarnak farkasa sajnos mégiscsak... :-(

totalcar.hu/magazin/kozelet/2016/04/22/magyaroke_az_evtized_autos_biznisze/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.23. 12:26:49

@Taxomükke (UK): Jó, persze, részemről sem ismeretlen ez a dolog.Ilyenkor szoktam "bácsizni" például.
Üdvözlésnél "Szervusz XYZ bácsi, de rég láttalak..."
:D
És minden probléma megoldva.

SzZoole 2016.04.23. 12:28:34

@geegee: ez igaz,de anno a bekebeli korszakban igy neveltek minket:)

SzZoole 2016.04.23. 12:29:34

@Hobbiszakács: ez erdekes info,megjegyeztem es koszi:)

SzZoole 2016.04.23. 12:35:46

@ChristineK: lattam,hogy hivsz,csak vezettem.Amikor a piacra ertunk probaltalak visszahivni,csak akkor meg Te nem vetted fel.
Majd a jovo heten ujra megprobaljuk:)
Vettunk egy nepviseletbe oltozott matyo babat.Kerdeztuk az arust,hogy tud e rola barmit is,de nem tudott.Az anyukaja sokat utazott es tole van a baba.
El mondtuk az eredetet es csak csodalkozott,hogy neki ilyen dolgai vannak.50 p-ert vettuk.

P.Elliot 2016.04.23. 12:36:10

Az irott betut szeretem, gyorsabb is elolvasni barmit mint filmen nezegetni, kinek van arre ideje? Nekem biztosan nincs meg turelmem sem, annak dacara hogy szeretem a videokat. Olvasni annyi mint elkepzelni azt amit az illeto leir, megjelentetni a szemem elott, szeretem ha magam kepzelhetem el.
Ilyenkor reggel meg az is akadaly hogy a ferjem meg alszik es nem akarom felkelteni a video hangjaval, az meg hogy masik szobaba menjek at a laptoppal szinten nincs kedvemre, itt kenyelmes.
Nem mondom hogy nem fogok belenezni itt a videokba de nekem ez olyan mint az email es a rendes postai level ami volt valaha, az email praktikusabb es gyorsabb de a postaladabol kihuzott, vart level orome mindig nagyobb volt, megtapogatni a mas kezevel cimzett boritekot, mosolyogva udvozolni a betuket rajta, kenyelembe helyezkedve felbontani, elolvasni nem is egyszer... Megorizni, ujraolvasni...
Szoval en maradok itt is a betuknel.

pamut 2016.04.23. 12:39:05

@M. Péter: köszi az infót, akkor ezek szerint bármelyik eu-s országból lehet rendelni elektromos kütyüt, max a konnektor felőli végét kell átalakítani magyar szabványra és már működik is.

P.Elliot 2016.04.23. 12:42:54

@Zoole[uk]: Nekem meg a magazas furcsa es idegen, olyan tavolsagtarto. En csak otthon magazodtam, itt soha, a regi magyarok is azt mondtak amikor kijottem hogy itt nem magaz senki senkit, nyugodtan mond csak mindenkinek hogy te es igy is tettem.
Mar el sem tudnam kepzelni. Termeszetesen magyar idelatogatot magazok ha talalkozunk, kiveve ha tegezessel nyitja a beszelgetest.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.04.23. 12:45:29

@Zoole[uk]: Akkor pont elkerültük egymást, mert már csak akkor hívtalak mikor végeztünk. Jövő héten újra nekifutunk. :)
Ilyen népviseletbe öltözött babákat sokat látni mostanság, én is nézegettem már őket csak sehogy se passzolnak a meglévő kollekciómba. Sokszor látni klasszikus csikós kulacsot is, de matyó mintás cseréptányért is láttam már. Régi magyar pénzeket is itt szereztem be. :))

SzZoole 2016.04.23. 13:05:54

@P.Elliot: mikor jartal utoljara otthon?
Megprobalnal tegezodni mindenhol es furcsan neznenek rad:)
Persze 2008 ota mar en is kupalodtam sokat es mar nekem is furcsa ha haza megyek,hogy magazodasra kell valtani.

SzZoole 2016.04.23. 13:11:50

@ChristineK: szegeny digger,mar 3x probalt kimenni es most a nyitasra meg lemaradt,dolgozik szegeny

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.04.23. 13:22:57

@Zoole[uk]: Mi általában kilencre vagyunk ott, mert ha nagy piac van akkor tizenegyig simán el lehet kolbászolni.
Szegény digger, majd bepótolja. Mi is sokszor kimaradunk mikor úgy fordul a férjem műszakja hogy pont betakarja az egész hétvégét. Hiába no a continental shift szépségei ugye.
Baba: igen erre a típusra gondoltam. Pingáljatok neki másik szemet, ne maradjon szegény félszemű.

puhacica 2016.04.23. 13:44:20

@Zoole[uk]: @ChristineK: mi is voltunk, de nem szoltunk senkinek, mert siettunk, most megyek dolgozni es vissza kellett ernunk idoben. vettunk egy csodalatos bronzszobrot @diggerdriver: urnak, majd ha hazaert melobol, csorogje fel az uramat erte. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.23. 13:45:33

@Hobbiszakács: Télleg, hogy van a svédben a magázódás?Csak mert télleg sosem láttam, olvastam ilyet... :D

Többieknek is:
Az angol sem a magázásról híres, nem?Jól tudom, hogy a thou-val fejezik ki, ha mégis kell?

SzZoole 2016.04.23. 13:46:01

@ChristineK: 9 az nem tul koran?Sok arus meg akkor pakol ki.
Holnap megyunk Harpendenbe farmer market-re,az jobb lesz mert ott kostolni is lehet:)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.23. 13:47:34

@Zoole[uk]: Ááá, bocs, látom már, elsőre összefolytak a szavak a szemem előtt... :D

SzZoole 2016.04.23. 13:50:01

@puhacica: na a kis sunnyogog;)))
Volt egy csomo vinyl,N nem akart venni?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.23. 13:50:38

@P.Elliot: Igen, csatlakozom, a video elég türelmet igénylő dolog.Ezért is lettek népszerűek a Coub, Vine és hasonló megosztók, ott a videók max 6 illetve 10 sec hosszúak.Pont elég egy jó kis történet csattanóját bemutatni.Ennyit még bárki szívesen megnéz.

puhacica 2016.04.23. 13:52:06

@Zoole[uk]: szerintem mi koran mentunk, mert egyet se lattunk. :(

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.23. 13:52:17

@P.Elliot: Már az ősmagyarok sem a magáz nevű nyílvessző-tárolót hordták a hátukon...
:-)))))))

SzZoole 2016.04.23. 13:53:53

@geegee: erdekel,elado:)))
Epp' a nejem mondta,hogy neki gyerek koraban volt egy ilyen babaja,velunk egykorabeli,szoval kb. 40 eves ritka matyo oltozetu baba elado:)))

SzZoole 2016.04.23. 13:55:03

@puhacica: ha' miko' votatok tik ottan?:)))

mernok-ur 2016.04.23. 13:56:30

Jók a videók, grat!

Az amerikai Casey Neistat másolása.

www.youtube.com/user/caseyneistat

Ez miatt lettek ilyen jók a videók és érdekesek! :-)

Pernilla 2016.04.23. 13:57:23

@Hobbiszakács: engem itt Ausztriában már magázott le egy idősebb svéd úr ("Har ni bråttom?" - kérdezte).
Valószínűleg régóta él itt :-)

Ezzel @geegee: kérdése is megválaszolva asszem :)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.04.23. 13:58:04

@Zoole[uk]: Mi szeretünk korán menni, az igazi fosztogatók még ennél is korábban járnak. :) Holnap mi Chorleywood mellé megyünk carbooty-ra aztán utánna megint Hemel felé fordulunk és a Nash Mills-i eresztést nézzük meg. Harpendenbe még sose voltunk hagyományos piac vagy van más is nekik?

@puhacica: pedig nagyon füleltem hallok e magyar hangot. :)

SzZoole 2016.04.23. 14:01:39

@ChristineK: tobbnyire food market,hazi keszitesu kenyer,sajt,edeseg,hus felek stb.

P.Elliot 2016.04.23. 14:34:00

@Zoole[uk]: Azert tudom hogy mikor hol kell magazodni, ezt nem tevesztem el, mint mondtam szinte kizarolag otthoni magyarral kell csak, ittenivel soha, ha valaki ezt megis megkoveteli arra kicsit furcsan neznek.

SzZoole 2016.04.23. 14:39:25

@P.Elliot: ez itt is igy van,az idos angol szomszedaim 73,77 es 84 evesek megkoveteltek,hogy a keresztnevein szolitsuk oket:)
Idos magyart nem ismerek itt,csak Diggert:)))

pamut 2016.04.23. 14:46:51

@mernok-ur: A videókban látható megoldások rengeteg más videóban is megtalálhatóak sok éve, neten és tévében is, ezek bevett eszközök, nem hiszem hogy másolásnak minősülne.

P.Elliot 2016.04.23. 15:00:12

@puhacica: Ma en is egy bolhapiacra akartam menni, imadok ott nezelodni es mar nagyon sok regi furcsasagot talaltam de esik az eso. Talan holnap. Igen, koran erdemes menni akkor meg lehet erdekes dolgokat talalni. Regi 1900-as evek elotti iskolaskonyveket gyujtok, kizarolag amerikait, van meg 1820-bol is de a zome 1860 koruli, nagyon ritkan talalni ilyesmit, bogaraszni kell a regi konyvek kozott. Nemcsak hogy gyujtom de imadom olvasgatni hogy miket tanultak annakidejen a gyerekek es milyen modszerrel, erdekes akkori tortenetek vannak bennuk, szamomra az erteket az is emeli ha a tulajdonos osszefirkalta, bejegyzett dolgokat, hehehe, ott a neve, regesreg elporladt kis ujacskak forgattak, elmeny...., nekem.
Aztan gyujtok nagyon regi fotokat, na, azokrol is tudnek meselni, legkedvesebb egy 5 ev koruli kislany, legalabb 3 szammal nagyobb ruhaban ami arra utal hogy nem voltak eleresztve jol penzzel a szulok es olyat vettek unneplosnek ami kitart eveken at.
Nagyon sok jo foto van. Ennek a fotogyujtesnek az eredete az volt hogy voltam egy polgarhaborus unnepsegen, kiallitason ahol katonai satrak, oltozetek, puskak, mindenfele vackok voltak, eredeti. A sok mindenfele csipcsup dolog kozott feltunt egy fenykep, egy oreg szakallas ember es felesege, korabeli oltozekben, a hatara volt irva hogy nagymama-nagypapa Mr and Mrs.Culin. Meglatni es megszeretni, megvenni egy pillanat muve volt, azota gyujtom, keresem oket, nem minden fotot veszek meg, kizarolag 1900 elottit es ha szamomra erdekes valamiert. Kepes vagyok orakig elnezegetni oket.
Volt hogy eladtak egy egesz csaladot, talan kihalt az utolso tagja.
Meg himzest, csipket is gyujtok szinten csak nagyon regit. Sot rettenetesen regit csak, ott is az elso amit megvettem egy kis primitiv durva vaszonfelenek a szelere horgolt valaki konnyu, pici es vegtelenul komplikalt alom szegelyt, megvettem, kimostam, kitettem az egyebkent modern lakasomba, utana mar kerestem ezekbol a ritka erdekes dolgokat de kitenni nem tettem csak ezt az egyet. Nagyon vonzodom a regesregi dolgokhoz. Konyvem meg az 1700-as evekbol is van de az nem iskolaskonyv. Iratokat is gyujtok, naplok is vannak, emlekkonyv amit egy 10 eves kislany kezdett, a nagybacsitol kapta aki ezzel kert tole elnezest hogy megbantotta valamivel es a vege fele mar az o gyereke is irt bele a mamajanak.
O ezek a regi dolgok.....Van olyan birtoklevelem ami ugy kezdodik a cimzes hogy az Ur 1880-as eveben kelt....
Van olyan targyam is amirol azt sem tudom hogy micsoda es meg senki sem tudta eddig megmondani....Imadom a regi piacokat. Itt amerikaban nagyon nepszeru gyujteni minden korosztaly, valamit...barmit.

Muscari 2016.04.23. 15:46:35

@ChristineK: na most én nem jártam jól. Dolgozom, a posztot munkába menet akartam olvasni, de nem volt sok olvasnivaló. A videót nem tudom megnézni, csak ha van nálam fülhallgató :-(

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.04.23. 15:53:46

@geegee: "Már az ősmagyarok sem a magáz nevű nyílvessző-tárolót hordták a hátukon.."

- Pistike, hogy hívták őseink az a tarsolyt, amiben a nyilvesszőt hordták?
- Tanár bácsi, nem tudom...
- Tegez Pistike! Tegez!
- Imre kérlek, én akkor sem tudom.

A svéd ön, azaz a "ni" az évszázadok során a tisztelet megadásából egyesek szemében a lenézés kifejezésévé változott. (Ezen ma is képesek összeveszni emberek.) Ami azt illeti, megértem, hiszen annak idején a családon és az ismeretségi körön belül tegeződtünk, a magázás komoly sértésnek számított.

Aki "igazán rangos", ahhoz a címe megnevezésével harmadik személyben fordulnak: - Ehhez mit szól őfelsége? Vagy: A hercegnő mikorra várja a kisbaba érkezését?

@Pernilla: Idős emberek nehezen szokták meg a tegezést. Jobb családok csemetéi ma is őnőzik a matuzsálem korú embereket. Azok meg "lilla fröken-ezik" (kisasszonyozzák) a hölgyeket. Hadd pukkadjanak meg a feministák.
:-)

Csodabogár 2016.04.23. 16:32:49

@Zoole[uk]: Hidd el nem kis nehézséget okozott, mikor kezdtem netes forumokra írni, a férfiakat tegezni. Élőben máig nem tegezek senki férfit, a társamat kivéve. Volt már ebből sértődés is, de elmult, megszokták stb. A baj az, hogy manapság sokan nem is tudják, hogy kell kulturáltan magázódni. Feltehetően ezt nem tanítják az iskolában, otthon meg nem hallják. Persze van kivétel.

Csodabogár 2016.04.23. 16:39:14

@Hobbiszakács: Utáltam is nagyon. Magyar férfi kollegával svédül tegeződtünk, magyarul magázódtunk. Sima ügy volt, neki is igy esett jobban.
Persze az én időmben még ott se volt ennyire általános, de mikor látogatóba mentünk és a benzinkutas letegezett, akkor igen csunyán néztem és hangsulyosan vissza magáztam. Bár svédül komplikált udvariasan magázódni, ez tény.
Svájc remek volt. Én voltam a Frau Xy és kész.

Csodabogár 2016.04.23. 16:48:26

@geegee: Bár nem vagyok angolos, de ez az óriási tévedés. Mert ha az angol/amerikai Mrs. Xy.-nak szólit, akkor is you-t használ és mégse tegeződik. Nem szerettem Amerikában azt sem, hogy a második kérdés, hogy mi a kersztneved. Erre ugyan nagyon rájátszik a nem tul angolbarát kersztnevem, de ha Máriának hívnának akkor is szólitson a normális nevemen. Mit barátkozzak én az áruházi eladónővel, akit feltehetően soha többet nem látok:?
Az én szememben primitiv dolog ez a mindenkit tegezünk, na de persze öreg vagyok. Amerika ugye nem a több évezredes kulturájáról híres, igy aztán mit várok.

Csodabogár 2016.04.23. 16:53:55

@Hobbiszakács: Na erre irtam, hogy udvariasan magázódni svédül komplikált. De én nagyon élveztem, mikor öreglányok engem lilla Frökennek szólítottak, mint ahogy ma is élvezem ha Bécsben idősebb eladóknak még mindig Gnädige Frau vagyok.:-)

Pernilla 2016.04.23. 17:14:47

@Hobbiszakács: az említett urat előtte hallottam tökéletesen németül beszélni, ebből is következtettem arra, hogy már régóta itt él. Na most, itt Ausztriában természetes, hogy az ismeretlen hölgyeket (fiatalokat is) magázzák, szóval nem biztos, hogy csak a korára fogható a dolog :-)

SzZoole 2016.04.23. 17:43:21

@Csodabogár: irtam en mar,hogy Te egy finom uriholgy vagy:)

rumitom 2016.04.23. 17:58:56

@P.Elliot: ez nagyon zsenialis. En mondjuk minimalista egy borondben elferek eletet elek, de latom magam elott ahogy nyugdijasan en is ilyen leszek. Remelem addigra kigyogyulok a jarmu maniambol es nem autokat fogok gyujteni..

Csodabogár 2016.04.23. 18:04:42

@Zoole[uk]: Azért ha egyszer találkozunk, nyugodtan tegezz le.:-)

SzZoole 2016.04.23. 18:06:48

@Csodabogár: csak akkor,ha szemtol szembe ajanlod fel:)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.23. 18:19:24

@Hobbiszakács:

"- Imre kérlek, én akkor sem tudom."

Úgy-úgy, pontosan! :-))))))))))))

Magázás: értem, köszönöm.
Érdekes dolog ez a magyarban is.Pl faterom az apját magázta, de az anyját tegezte.Én meg már kis tök koromban is tegeztem ugyanezen nagyszülőket...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.23. 18:23:14

@Csodabogár: Aham, értem.Simán lehet, hogy akkor nekem gyenge angoltanaraim voltak, mert nekem az jött le mindenhol, hogy you= te és az szimpla tegezés.
Na mindegy, engem nem zavar se oda, se vissza, idős koromban se fog zavarni.De persze megértem, ha másokat meg igen.

SzZoole 2016.04.23. 18:35:41

@geegee: a lenyeg nem a you szón van.
Ha azt mondom,hogy;
You Mr. Geegee,azt ugy ertsd,hogy;
Maga Geegee bacsi.
Ha ugy irom,hogy;
You Geegee,Ezt Meg ugy ertsd,hogy;
Te Geegee.
Teccik erteni?:)))

Mme Seldon 2016.04.23. 19:12:19

@Muscari:
off: írtam neked egy emailt.

Taxomükke (UK) 2016.04.23. 19:18:23

@geegee: A feleségem nagymamáját a nagyi gyerekei magázzák, a nejem magázza, a mi gyerekeink magázzák, de a többi unokái és dédunokái tegezik...
Anyósomat majdnem az első perctől kezdve tegezem. Amikor elvettem a lányát, nevetve mondta, hogy csak nehogy eztán mamának szólítsam.
Azóta mamának szólítom.
:)))

blackhairlady 2016.04.23. 19:41:27

@Zoole[uk]: rendes autokban az auto kormanyan levo gommbbal fel tudod venni a telefont es beszelgetni vezetes kozben:)))

SzZoole 2016.04.23. 19:46:55

@blackhairlady: hehehe,az en automban nem csak a kormanyon levo gombal tudom a telefont felvenni,hanem hangvezerlesel is:)))
En nem hazudok

blackhairlady 2016.04.23. 19:50:22

@Csodabogár: Udvariasan vissza lehet utasitani ha valaki a keresztneven szeretne hogy szolitsd, es ebbol erti,hogy maradni kelle a MR MRS megszolitasnal.

blackhairlady 2016.04.23. 19:53:45

@Zoole[uk]: Termeszetesen hangvezerlessel is felveheto ha mar gombbal igen, az enyemben is, csak nalam a masik oldalon talalhato:))
Na de akkor miert nem tudtad felvenni Christinnek, ez itt a kerdes?:)))

Csodabogár 2016.04.23. 19:56:38

@Taxomükke (UK): Mindent tulzásba lehet vinni. Nekem volt korombeli barátnőm, aki nem csak a szüleit magázta, hanem a másik két lánytestvérét is.
Engem, mikor anyósom megkérte a kezem és igent mondtam, a férjem megkérdezte, hogy most már majd tegezhetlek?:-)))
Enyhitő körülmény, hogy előtte csak ötször találkoztunk.

SzZoole 2016.04.23. 19:59:24

@blackhairlady: azert mert hetvege van a csaladal vagyok es ilyenkor a telefon lenemitva,Bluetooth kikapcsolva a zsebben lapul.
Ereztem,hogy remeg,de vezetes kozben nem vettem fel,csak amikor leparkoltam az autot akkor hivtam vissza.

DieNanny CH 2016.04.23. 20:01:37

Nekem nagyon tetszettek a videók, köszi!

blackhairlady 2016.04.23. 20:07:03

@Zoole[uk]: Na jol van, magayrazat elfogadva:))

DieNanny CH 2016.04.23. 20:19:49

@P.Elliot:

De jó! Itt én még sosem voltam bolhapiacon, azt sem tudom, hol van, viszont Bécsben nagyon sokszor voltam, órákig el tudtam ott én is bogarászni. Soha nem vettem semmit, de nagyon szerettem ott lenni.

A családunkban vannak régi képek, levelek, pl. a dédnagypapám testvérének képeslapja 1915-ből, az I. világháborúból írt a feleségének. Több ilyen is van, meg megvannak a felesége által írt válaszlevelek is.

DieNanny CH 2016.04.23. 20:25:42

@Pernilla:

Ezt én már az osztrák nyelviskolában is úgy tanultam, hogy 18 éves kora felett, mindenkit magázunk.
(Eleinte. Aztán ahogy a kapcsolat változik, úgy át lehet váltani tegezésre.)
Itt pl mikor tavaly és tavalyelőtt elmentem önkéntes adventi-koszorú kötözésre - ahol leginkább 40-80 éves korig voltak - mindenki tegezve köszöntött és a keresztnevét mondta. Itt az a szokás, ha valakinek a keresztnevünkön mutatkozunk be, az felhívás tegezésre... :-)

DieNanny CH 2016.04.23. 20:27:03

@geegee:

Anyukáméknál a lánygyerekek tegezték a szülőket, a fiúgyerekek magázták... :-)

M. Péter 2016.04.23. 20:33:00

@geegee: Pont fordítva, a thou pont az egyes szám 2. személyű személyes névmás volt, vagyis a te megfelője, a you pedig a egyes szám 2. személyű személyes névmás, és ezt használták magázásra is. Idővel a thou kiszorult a használatból, ma már csak vallási szövegekben és egyes nyelvjárásokban maradt meg.

Pernilla 2016.04.23. 20:44:35

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: engem viszont kifejezetten frusztrál, mikor a 18 éves kiscsákók az edzőteremben magáznak :-D (szerencsére nem mind, de na!)

SzZoole 2016.04.23. 20:54:39

@blackhairlady: ohh,koszonom megtisztelo elfogadasod:)))
Most meg voltunk kutyat setaltatni,telefon nelkul,es csak azert most valaszolok,remelem ez is megbocsathato:)))

blackhairlady 2016.04.23. 21:26:06

@Zoole[uk]: nem, nem az. Tessek azonnal valaszolni ha irok:)))
En meg kerteszkedtem, jol fel is egtem (vagy le:DDD).
Szerencse, hogy a roast beef magatol is sult a sutoben.

SzZoole 2016.04.23. 21:28:41

@blackhairlady: ertettem fonokasszony:)))
Nalunk az holnap lesz ebedre:)))

DieNanny CH 2016.04.23. 21:30:58

@Pernilla:

Hát, udvariasak akarnak lenni, na! :-) Mondd meg nekik, hogy nyugodtan tegezhetnek!
Inkább ez legyen, mint egy üzletben csak úgy letegezzenek, nem? (Jó, te még fiatal vagy...) :-D

P.Elliot 2016.04.23. 21:40:06

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Ez is nagyon erdekes, a vilaghaborus levelek, jol tedd el, add tovabb a leszarmazottaknak. Nekem ilyen nincs sajnos csak egy fiatal lany naploja amit egy fuzetbe irt naprol napra a masodik vilaghaboru alatt ahova elment a szerelme, a baj csak az benne hogy az iras olyan furcsa, szorol szora ki kell bogozni es nemigazan van ra idom pedig egyszer at kellene forditani es mivel a lany neve megvan, meg kellene keresni ha mar nem is otet akkor az utodait es visszaadni nekik. Ha olyan iratom van amin rajta a tulajdonos neve szivem szerint visszaadnam ha akarja. Ki tudja hogy kerult el tole. Megiscsak erdekesebb es fontosabb lehet nekik mint nekem. Van egy birtoklevelem amiben tudok gyonyorkodni mert nagyon regi, azt is meg kellene keresnem cim szerint hogy megvan-e? Ha igen akkor nekiadni annak aki el a hazban. Gyonyoru kiallitasu irat, csodasan festene a falon bekeretezve. Igazabol ezeket szinte fillerekert vettem valaha, 3-5 dollar meg meg kevesebb, eladni mas, foleg ha varok vele hogy mikor csap fel az erdeklodes ilyenek irant/ sosem adok el semmit egyelore/, szoval szivesen megorvendeztetnem vele akihez kapcsolodik.

blackhairlady 2016.04.23. 21:43:46

vegre meg tudtam nezni a videokat, tetszettek. Erdekes lesz majd visszaneznie Akosnak nehany ev mulva az indulast:)

fhdgy 2016.04.23. 21:59:08

@Csodabogár: Pár évvel ezelőtt Fehérváron sétáltam és egy idős hölgy mondta valakinek "Oszkár, kérem álljon meg!", én nem láttam senkit, el nem tudtam képzelni, hogy kinek mondja!

Majd "Oszkár, nem értette, hogy álljon meg?". Erre már nagyon kerestem, hogy kinek szól a dolog.

Végül kiderült, hogy a kutyája volt az Oszkár!

P.Elliot 2016.04.23. 22:00:43

@rumitom: Autokat gyujtesz? Az meg csak egy nagy hobbi csak penz kell hozza. Marmint a regi autokhoz. Lattam egyszer a teveben egy oreg pasast, volt az 80 is, milliomos, az volt a hobbija hogy regi kocsikat szedett ossze es felujitatta, micsoda fura kocsik voltak de nagyon szepek mint amik most jottek ki a szalonbol. A teveben azzal kapcsolatban mutattak hogy regi ocska 50-es evekbeli rozsdas benzintoltoket, kutat is keresett es vadonatujja varazsoltatta, birtokan ott alltak a kocsik es ott is tankolt ilyenbol aztan ott autozgatott veluk. Nem tudom nem-e keverem mas fickoval vagy ez is o volt aki meg 50-es evekbeli presszot is epittetettt oda, vagyis bele-visszaalmodta magat egy korba aminek ugy tunik hogy a szerelmese volt mert az autoi is abbol a korbol szarmaztak.
Volt az oregnek humorerzeke mert tudott gyalog jarni de szivesebben tolokocsizott, a kerekes szeke talmajan kiralyi korona diszelgett, ra volt forrasztva, ahogy a fejet hatrahajtotta ugy festett mintha viselne, gondolom annak erezte magat/ penzben/ es ezt humorosan a kozonseg ele talalta.

SzZoole 2016.04.23. 22:14:11

@fhdgy: ezt hihetetlen,a mama magazta a kutyajat?

P.Elliot 2016.04.23. 22:14:58

@Zoole[uk]: Vannak meg eszejatszos, lokott emberek is, hehehe....

SzZoole 2016.04.23. 22:20:34

@P.Elliot: az en edesapam kozepiskolai tanar volt,tanitott is,Ö es a legtobb tanar magazta a diakokat.
Volt olyan,hogy este mikor haza mentem az oreg kicsit beborozott es megkerdezte;
Zoltan,maga meg hol jart?
En csak annyit mondtam neki,hogy;
Nem az iskolaban vagy.

fhdgy 2016.04.23. 22:23:26

@Zoole[uk]: Igen, és közben látnod kellett volna magát a hölgyet is!

Az egész tartás, a viselkedés, a hanghordozás!

Muscari 2016.04.23. 22:31:03

@Mme Seldon: megkaptam, de hulla fáradt vagyok, majd holnap este megpróbálok válaszolni. Azért nagyon örülök neki :-)

P.Elliot 2016.04.23. 22:31:59

@Zoole[uk]: En a kutyara ertettem hogy magazta az idos holgy.....

fhdgy 2016.04.23. 22:34:24

@Zoole[uk]: Nem! Az az oszkározás kissé komikus volt, de a hölgy megjelenése tiszteletet parancsoló volt. Az öltözete, a viselkedése, az idős kora ellenére. elegáns volt.

Hogy felvett allűr volt-e nem tudom, de hitelesnek tünt a rendkívül kimért viselkedése.

Ne egy idős mamit képzelj el, hanem egy idős dámát!

SzZoole 2016.04.23. 22:34:33

@P.Elliot: en is mamat kerdezem,hogy stikkes volt e?
Bogaras,ha igy jobban erted:)

puhacica 2016.04.23. 22:43:48

@Zoole[uk]: jo idoben :)

@ChristineK: mi nagyon halkan szoktunk egymassal beszelgetni nyilvanos helyeken, szoval elegge kell fulelni. :)

@P.Elliot: igen, csodakat lehet talalni. nekem mar van egy kisebb gyujtemenyem regi fenykepezogepekbol, a legoregebb 1934-es. nagyon szepek. a regi fotokat inkabb csak nezegetni szeretem, az otthonomban azokat latom szivesen, amik a csaladbol valok. es van egy regi bibliam is, az 1900-as evek elejerol, szinten csaladi orokseg.
ahogy irod, ezek a naplok es iskolai konyvek valami olyan hangulatot kozvetitenek, amit semmi mas. en peldaul minden egyes fenykepezogep megvetelekor elabrandozok, hogy milyen jo lenne tudni, kie volt, merre jart vele, kiket fotozott, mosolyogtak-e a kameraba, szerette-e azokat, akiket fotozott vagy inkabb dokumentalt, olyan sok orokre megvalaszolatlan kerdes van...

Pernilla 2016.04.23. 23:02:38

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Persze, tök jó, hogy udvariasak. :) Csak annyira az rögződött bennem, hogy az idősebbeket magázzuk, hogy ilyenkor akaratlanul is arra kell gondolnom, hogy "basszus, tényleg közelítek a 30-hoz!" :D :D

M. Péter 2016.04.23. 23:25:42

@fhdgy: A spanyolban kb. ugyanúgy működik a tegezés és magázás, mint a magyarban, de Latin-Amerikában sokkal inkább magázódnak, van, ahol a szülők magázzák a gyerekeiket, a testvérek is magázódnak, és akár a háziállatokat is magázzák. Európai spanyolhoz szokott embernek ez elég furcsa.

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Egyetemista koromban egy müncheni kollégiumban töltöttem néhány napot, és ott a hozzám hasonló korú diákok magáztak.

PannonBoy 2016.04.23. 23:42:25

Nem voltak rosszak a videók, tetszettek. Viszont túlságosan felfokozott tempójú, "stresszes" hatással bírnak a videók. Kicsit több tartalom a képi világ helyett, nyugodtabb stílusban megnyerőbb lenne.

@FeketeMacska73: Kár, hogy az egész cikk az olcsomobilhivas reklámozása köré lett építve. Nem hihetetlen a történet, de nagyon reklám-szaga van.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.24. 01:41:05

@Zoole[uk]: Aham, már kapirgálom.Lehet, kéne nekem is egy kis angol nyelvterület...

@Taxomükke (UK): Én apósomat tegezem, mert mondta.Anyósomat nem, mert nem mondta...Ahány ház, annyiféle kolbászkerítés. :-)

DieNanny CH 2016.04.24. 06:49:53

@fhdgy:

Hát, még ez is jobb, mint ami velem történt egy távolsági buszon, Pest felé menet.

Kevesen voltunk a buszon, úgy kettővel előttem ült egy nő, és hallottam, hogy beszél, de veszekedve. Kis idő után ki is tudtam venni a szavait, hogy: hagyjon már békén! Hogy lehet ilyen szemtelen??! - stb. Azt hittem, telefonál. Aztán rájöttem, hogy nem. Majd elkezdett topogni a cipőjével, hogy: Hagyja abba! Ne rugdosson!
Lecsúsztam az ülésemen, hogy alá láthassak a székének - nem ült mellette senki...
Szóval, volt egy képzeletbeli barátja, aki nem hagyta békén...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.04.24. 08:04:51

Igen, szegény Digger dolgozik mint állat, sőt ma van az első olyan nap hogy vasárnap is meló. Itt a Dockland környeken nincs a közelben lakóház.
Legközelebb Tildy lakik az Excel mögött.

Érdekes beszelgetés ez a tegezesről magázasról.
Van egy érdekes mellékága is amiről nem esett szó.
Régen teljesen elfogadott volt hogy férj feleség magázta egymást.
En még beszéltem ilyeneket házaspárral.
Fekete Istvan is magázódott a feleségével.
Azért ez bizonyos helyzetekben érdekes lehetett…
:)))))))))

Golf2 2016.04.24. 09:48:49

@diggerdriver: 1 este Feketèèknèl; Abba ne hagyja,vagy magának már jò volt!?

Anina81 · http://hogymondjak.blog.hu 2016.04.24. 13:08:09

Ellentétben a többséggel (nem beszólásból írom), a bejegyzésre reagálnék: csatlakoznék a sráchoz, kb hasonló háttér, hasonló út. Magas fizut és vagyont hagytam Mo-n, de én egy szóval nem említettem a politikai helyzetet, egyszerűen untam itthon a banánt, valami mást akartam csinálni, egy új környezetben. Ami kicsit rizikós volt: én úgy kaptam szerződést a cégtől, hogy a lábam ki se tettem Pestről. Eddig bejött, a meló kihívásnak tűnik, a kollégák mérhetetlenül lazák és segítőkészek. Két hét alatt lett szállás is, bankszámla, stb. Otthonról nem hittem, hogy ez tényleg ennyire egyszerű. Bejegyzést tervezek ide írni, de majd csak később, ha elmúltak a "mézeshetek". Szóval jó nyelvtudással, piacképes ismeretekkel a fenti videós pàlyamodell teljesen helytálló.

VT Man 2016.04.24. 14:02:13

@Anina81:

Én se értem, hogy miért kell a politikai helyzetet emlegetni. Oké, hogy a szíriai migránsok emlegetik, ott valóban van politikai helyzet, de egy 400 ezer nettót kereső IT-sben? Milyen politikai helyzet?

A másik, hogy nagyon alacsonyak a magyar számok.

50 000 Ft/hó lakhatásra rezsivel? Gondolom osztott bérlet, de még úgy is szerény.
A többi kiadás rendben lehet, ha nincs család, gyerek.

Egy szoba Londonban 600-700 font/hó, az kb. 240 ezer.
Studio flatet írtak 900-1000 körül, az 350-400 ezer, de az osztódhat két emberre.

Vidéken ugyanennyiből 2-3 hálószobás lakás vagy ház van.

London elvileg +10 000 font/év vidékhez képest, ha ugyanúgy akarsz élni ott, mint vidéken.

IT szakmával relatív könnyű lesz kimenni, ha tudsz angolul, és értesz hozzá. (Mondjuk nővérként és orvosként is.)

Sok sikert a posztolónak!

PannonBoy 2016.04.24. 14:16:05

@Anina81: Én személy szerint szívesen venném a posztodat, akár a "mézeshetek" alatt is, nem baj, ha túloptimistán fogalmazod meg.
Számok nem szükségesek, szerintem aki Angiában van, vagy oda tart, tisztában van a költségekkel.
Kimondottan szerencsés vagy, ha olyan szakmád van, ami Budapestről is érvényesíthető külföldön. :)

HungrishAkos 2016.04.24. 22:22:46

@VT Man: köszönöm szépen! A lakásra visszatérve, ahogy említettem, ott szerencsés helyzetben votlam, így amivel számolok az maga a rezsi, bérleti díjat nem kellett fizetnem. Az általad említett számokkal tökéletesen egyetértek.

A politikai helyzetre reagálva, azért hagytam benne, mert ez egy igen egyszerű és gyors elrendezése volt a miért szeretnél kijönni témának, több kérdést nem kaptam. Szeretném a legpontosabban visszaadni azt, hogy hogyan történtek a dolgok, így benne maradt. Valóban nem vethető össze a helyzet Szíriával szerencsére, de abból talán látható is ez, hogy milyen mértékben tértem ki rá a videóban :)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.04.25. 07:05:32

Ugyan még csak épphogym últam 30, de én is rühellem ezt a videós trendet. Jó, hogy egy látványos épületrobbantást nem lehet szövegesen, de ezt akár jobban is lehet. És mi szól a videó ellen?
-Munkahelyen macerás nézni
-Reggeli, késő esti nezetésnél macera a fülessel, hogy mást ne zavarjak
-Ha chatelsz(vagy bármi más multitask) mellette, akkor állandóan megálitani macerás
-Ha egy szüveg unalmas, át lehet futni, ha egy videó uncsi, nem látod hol a következő bekezdés, ahol talán valami érdekes van.
-Kommentelésnél nehéz belőle idézni
-Macerás az alkotónak, több idejét rabolja el
Komolyan, azért jövök ide, hogy olvassak, ha tévézni akarnék, lenne tévéelőfizetésem.

Ginix 2016.04.25. 11:03:54

@diggerdriver: bár nem erre gondoltál, de veszekedésnél is aranyos. ismertem egy idős házaspárt, már nem élnek (nyugodjanak békében!), és ott mondta a néni, h "tivadarka, maga hülye!" :)

PannonBoy 2016.04.25. 22:27:05

@Eltévelyedés: Nekem nem lenne semmi gondom a videoval, személyesebb. Főleg annak ideális, aki az arcát is szeretné adni a gondolataihoz.
Nekem azzal volt a gondom inkább, hogy a video "zajos", "stresszes" volt (lehet, hogy a timelapse-k miatt), nehéz ezt másképp megfogalmazni. Nem vitatom, hogy sok munka van benne, de egy relaxáltabb videó szimpatikusabb lenne.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.04.26. 04:35:37

@PannonBoy: A Videó élvezeti értéke esztétikai kérdés, van, akinek bejön, van akinek nem. Viszont amit ezek a videók elmondanak 5-8 percben, azt 1-1.5 perc lenne elolvasni. Én értékesnek tartom az időmet, aki pazarolja, arra csúnyán nézek (jujj).

KB a TV is ezért ment rég a levesbe. Egy fókusz fél óra, az actual sztori benne 2-4 perc. A többi ismételgetés, vágóképek, semmitmondó helykitöltő izék. Tetszőleges (doku)reality szintén 5-8x-ra felfújva. Akkor már inkább kinyitom a Velvetet és átfutom azt amelyik érdekel, abban sincs több, két percet rágózott az agyam, aztán mehetek a dolgomra:)

Silence35 2016.05.13. 20:41:59

400 vagy 700 ezres nettókat hagynak itt...semmik vagyunk...

Tóth Anita 9710 2016.05.24. 15:19:00

Kedves mindenki.
Mint bizonyára tudjuk,hogy egy hónap múlva esedékesek a "választások", hogy kilépjenek-e az euból. Ezzel kapcsolatban szeretnék információkat gyűjtetni. Mennyire nehezítené meg a kijutásunkat ha a kilepés megtörténik? Ha igen mik az esélyeink ? Mindenképpen családdal mennénk. A férjem menne előre de ő is csak novemberben indulna. Így tanácstalanok vagyunk nehogy kicsússzunk az időből nem szeretnénk semmiképpen sem itthon maradni. Köszönöm a válaszokat előre is

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása