oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. november 01. 06:42,  Kirándulások három földrészen 92 komment

2015. november 01. 06:42 Határátkelő

Kirándulások három földrészen

Ma szó szerint bejárjuk a fél világot, hiszen Dél-Amerikában, Ausztráliában és Európában is kirándulunk egy jót – mindegyik más dolog miatt lesz (reményeim szerint) érdekes. Vágjunk is bele!

brazilia_cim_foto_hello_from_santos_blog.JPG

Ha azt mondom, Brazília, akkor (valószínűleg nemtől függően) az embereknek leginkább a foci – szamba – karnevál jut az eszükbe, holott voltaképpen egy hatalmas multikulti országról van szó, nem utolsósorban a gyarmatosításnak és a bevándorlóknak köszönhetően. Ebben az országban (egészen pontosan Santosban) él a Hello from Santos! blog szerzője és családja, akik nemrégiben egy egészen különleges városba látogattak el

„Holambrát 1948-ban alapították katolikus holland bevándorlók, neve a Holland-America-Brazil országnevekből álló mozaik. Népessége körülbelül 11 ezer fő (...).

Santostól kábé 225 km-re északra fekszik, eljutni oda olyan 3-4 óra autóút, beleszámítva a kávészünetet is. Szándékosan korán indultunk, hogy elkerüljük a dugókat, így összesen 3,5 óra alatt értünk oda. Maga a város nem fekszik túl nagy területen, és pár óra alatt az összes látnivaló bejárható.

A város bejáratát egy gyönyörű boltív díszíti, az 1948-as városalapítás emlékére. Mi rögtön a város sétálóutcájába mentünk (Passeio Turistico), ahol holland motívumokkal díszített házak, ajándékboltok, kézműves boltok és éttermek találhatók, valamint egy hatalmas kertészet, ahol rengeteg növényt, virágot és facsemetét árulnak.

Mindenhol fellelhetőek a tulipán motívumok, a narancssárga színek és a legtöbb információ ki van írva hollandul is. A város 100%-ban őrzi a holland örökséget, az utcák rendezettek, a parkok ápoltak, az autók lassan hajtanak a Tulipán Sugárúton; nagyon más érzés volt ott sétálni és ezúttal nem foglalkozni annyit a közbiztonsággal.

brazilia_foto_hello_from_santos_blog.JPG

Egyébként sok utcának van virágneve, például Orchidea utca, Begónia utca, Hortenzia utca, Dália utca vagy Amarilisz utca.

Az Expoflorát, vagyis a virágkiállítást minden évben megrendezik, és egy hónapig tart. Erre egy külön területet tartanak fenn, és az utcácskákat szintén holland mintára készült házak díszítik.”

A teljes posztot sok képpel a Hello from Santos! blogon találhatjátok.

Kígyó és kenguruk – hosszú hétvége Ausztráliában

Brazília után menjünk tovább, egészen Ausztráliáig, hogy ott az októberi Munka Ünnepe kapcsán tegyünk egy pár száz kilométeres kirándulást az Ausztrália A-tól Z-ig blog segítségével. Lesz itt fehér óceánpart, kígyó és kenguruk – szóval akad látnivaló bőven!

ausztralia_foto_azausztralia_blog_hu.jpg„Amit nagyon szeretünk, hogy ez az ország hatalmas és mindenkinek bőven jut hely. Nemzeti ünnepi hosszúhétvége ide vagy oda, szinte sehol sincs tömeg. Na persze ahol meg lenne, oda mi nem megyünk.

Mint tavaly is, most is megálltunk Hyams beach-nél, ami sokak állítása szerint a világ legfehérebb homokú tengerpartja. Még arról is lehet infókat találni a neten, hogy a Guinness Rekordok könyvében is benne van, de ennek kicsit utánanéztünk, és a Guinness-esek határozottan cáfolták, hogy lenne ilyen rekord.

Mindettől függetlenül tényleg ragyogó fehér a tengerpart, csak éppen ennek az állítólagos rekordnak köszönhetően kicsit túl sok az egy négyzetméterre eső fotózkodó ázsiai turisták száma. (...)

Két év után először röviden találkoztunk egy ausztrál kígyóval a vadonban. Konkrétan majdnem elütöttük az úton, alig tudott eliszkolni előlünk. Ezután a találkozás után volt pár perc néma szünet Zoli részéről, de aztán túltette magát rajta, elvégre itt ők vannak otthon, úgyhogy egy szavunk sem lehet ellenük. (...)

Az ilyen hosszúhétvégés kiruccanásaink egyik szinte fix programja a filmnézés valami helyi old school moziban. Most a Batemans Bay-i szórakoztatóipari egységben sikerült megnéznünk a Martian című filmet. A moziban a pattogatott kukorica és üdítők mellett kis poharas fehérbort is lehet venni. (...)

Mozi után újabb parkolóválasztás egy üres tengerparton, és szunya. Így hétfő reggel újra egy csodás helyen keltünk és reggeliztünk. A környéken százszámra ugráltak, lazultak a kenguruk, itt-ott a magánházak udvarában legelték a füvet, mert ugye nekik nem ügy a szomszéd zöldebb kertjébe átugrani kajáért.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Egy gyönyörű londoni nap

Az ember azt gondolná, hogy a brit fővárosról nehéz újat mondani, mindenesetre Digger érdekes beszámolót írt legutóbbi kirándulásukról, melynek része volt az Emirates libegője, a greenwichi Tengerészeti Múzeum, a legendás Cutty Sark – és még egy tüntetés is.

london_foto_diggerdriver_blog_hu.jpg

„Szép lassan haladnak a kabinok, fantasztikus a kilátás és bőven van mit fényképezni. A családom is nagyon élvezte bár szent esküvéssel fogadták, hogy velem többet egy kabinba nem ülnek. Jó, hát nem tehetek róla hogy mikor megmozdultam akkor a kabin kétszer átfordult a kötél körül. :)

Ez az O2 aréna mellette néhány egyedi épülettel és mögötte Canary Wharf-al, London második legnagyobb üzleti negyedével. Vízisí és flyboard pálya is van. A libegő másik állomása az O2 csarnok mellett van. (...)

Az O2-ra fel lehet menni és a kilátásban gyönyörködni. Mi kihagytuk. Innen busszal mentünk a greenwichi Tengerészeti Múzeumba. A látogatás után már az éhhalál küszöbén leledzettünk, így gyorsan kerestünk egy török éttermet, ahol néhányszáz falattal helyrebillentettük testi-lelki egyensúlyunkat.

Onnan lesétáltunk a Temze partra a hajóállomásra. Ott van kiállítva a híres Cutty Sark, a világ leggyorsabb vitorláshajója. (…)

london_cikk_foto_diggerdriver_blog_hu.jpg

Jó volt a hajóút, a Temzén. Azt láttuk, hogy vadonatúj házak szegélyezik a folyót, volt olyan ahol a kirakodódarukat meghagyták és mögé építettek lakóparkot.”

Akit érdekel mindez képekben elmesélve (és persze szeretné megtudni kik tüntettek, hol és miért) az kattintson az eredeti bejegyzésre.

A moderálási alapelveket itt találod.

Csináljunk egy sorozatot a határátkelők egy napjáról – akinek van kedve, az végigfotózhatná (vagy videózhatná) egy napját, és ha elküldi nekem pár soros leírással (a szokásos hataratkeloKUKAChotmail.com címre), érdekes képet kapnánk a mindennapokról. Remélem, lesz kedvetek hozzá!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Ausztrália Brazília Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr968039200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2015.11.01. 06:46:22

Szép helyek,Braziliával kezdeném...

DieNanny CH 2015.11.01. 07:14:42

Gondolom, Au-ban olyan lehet a kenguru, mint Mo-on vidéken a macska... Viszont én annyira nem bírom őket, mert mindenhova odasz@rnak. És nem, nem ássák el...
Hogy van ez a kenguruknál? Mert ha nem harapnak, meg nem is piszkítanak, akkor oké...

DieNanny CH 2015.11.01. 07:20:40

London is jó... El nem tudtam képzelni, minek oda libegő, ahol még domb sincs... :-D Aztán megnéztem a blogon a képeket.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.01. 07:46:25

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: szerintem a sivatagban elfer az a néhány kupac kenguruszar

puhacica 2015.11.01. 09:01:52

@Dragonlady (Bp, Hun): segitesz nekem? ha azt akarom mondani, hogy "egy atlagos nap Oroszorszagban", akkor hogy/mindketto helyes? "Just a usual day in Russia/Just an ordinary day in Russia"? koszi!

SzZoole 2015.11.01. 10:04:45

@puhacica: ugy is írhatod,hogy;
An average/typical day in russia.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.01. 10:40:02

Vasárnapi OFF

Egy kis budapesti valóságshow.
anagykekseg.wordpress.com/2015/11/01/minosithetetlen-hangnem/

Na, ha valaki ezek miatt hagyja el az országot (vagy legalábbis a fővárost), azt simán megértem.

ON

Csodabogár 2015.11.01. 12:56:19

@A nagy kékség: Nem tetszett. Nem osztom!
Ugyan ennyi erővel kereshetnél rengeteg szép és jó dolgot is, amiről be lehet számolni. Miért pont a rosszat és a csunyát pécézed ki mindig???
Pl. csodaszép idő van napok óta. Az ég ragyogóan kék és a fák versengve pompáznak az őszi ruháikban. A várban megtekinthető egy remek kiállítás Csontváry festményekről. Ez csak egy példa a jóra. Mondjak többet is?:-))))

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.01. 13:13:57

@Csodabogár: Hidd el, hogy nekem sem tetszett, ami történt, de az adott helyzetben én pont nem a szépen hulló falevelekkel voltam elfoglalva. Lehet, hogy te egy ilyen helyzetben el tudod fordítani a fejed, és tudomást sem veszel arról a mérhetetlen indulatról, amit a budapestiek tanúsítanak egymás iránt, de én sajnos napi szinten benne vagyok ebben (akár dolgozóként, akár utasként), így nehezen tudnám nem észrevenni a "rosszat és a csúnyát". Én örülnék a legjobban, ha az emberek normálisan viselkednének, nem pedig úgy, mint az állatok, megtanulnák végre tisztelni egymást, és akkor sohasem kéne ilyenekről írnom.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.11.01. 13:19:23

Nem igazán értem, miért itt kell a saját blogot népszerűsíteni...

©________ 2015.11.01. 13:23:58

@svájci sapka (ch): zavaroan tolakodo.

De biztos van valami oka, h a HA hagyja, mint a szemelyeskedeseit is.

adg 2015.11.01. 13:42:44

@Csupacsí: megmondta, hogy addig marad, amig mindenkit meg nem nevelt kellokeppen. Ugy latszik meg mindig rosszak vagyunk. Vagy tul sokan vagyunk, tul sok a komment, vagy ilyesmi.
Szazszor destruktivabb, mint hinta vagy max homoklobbis korszaka volt.
Na mindegy, ez van.

Cserebe itt egy beka, az elobb mentettem meg. Benyelt egy marek szört, aminek a fele meg a labaira volt tekeredve. Azert mosolyog igy, mert nem birta becsukni a szajat a labara tekert felig lenyelt szortol.

kepkezelo.com/images/0gshp34gj76nzwwqd07z.jpeg
Ez legalabb kapcsolodik a poszthoz. :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.01. 14:46:25

@puhacica: ordinary jobb szerintem
Bocs h csak most jöttem vissza
de mi történt a ruszkiknal?

montroyal ( CAN qc) 2015.11.01. 15:50:21

jo reggelt !
ez nem vidam hogy én a lecsuszott aristrokrata dolgozni vetemedek vasarnap .. de muszaly ... le van foglalva hivatalosan a teli nyaralasunk ... na ez lesz :

www.hollandamerica.com/find-cruise-vacation/CruiseDetails.action?destCode=T&voyageCode=A558

akkor munkara fel .. ha mar nem grofinasnak mentem ... mert akkor mar ennyi gyakorlattal grof lennek ..

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.01. 16:00:53

@svájci sapka (ch): Ha jól látom, akkor a te blogod ennek a blognak a főoldalán (a blogajánló legelején) van "népszerűsítve". Ezek után nem értem a kifogásodat.

Egyébként nem "népszerűsítésnek" szántam, és még csak nem is tolakodásnak. A tapasztalatomat megírhattam volna egy jó hosszú hozzászólásban is (szerintem az is kikerült volna), de mivel a blogomon eleve ilyen témákkal foglalkozom, így egyszerűbbnek láttam kirakni a linket.

És úgy kapcsolódik ehhez a bloghoz, hogy itt sokan beszélnek arról, milyen rettenetes itthon az élet. Nos, én ezt most ezzel a történettel valamelyest megerősítettem. Tényleg van még miben fejlődniük a hazai magyaroknak. Meg talán a kintieknek is.

©________ 2015.11.01. 16:23:54

@adg: pontosan.

Klassz beka. Megcsokoltad?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.01. 16:42:18

Itt teszem közhírré hogy tegnap este Puhacicáékkal meglátogattuk Zolikáékat egy mini HA találkozó eszközlése céljából. Odafelé én vezettem a BMDouble-t és azt kell mondanom egy fülig vigyorgós autó. Aki vezeti az Jodának képzelheti magát, mert vele van az erő.
Aztán egy olyan végigröhögős fergeteges hangulatú bulit csaptunk Zolikáéknál hogy alig tudtunk eljönni tizenegy óra felé.
Kösz a vendéglátást.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.01. 16:46:59

tenyleg egy kerdes .. ki van San Diegoban HA-s .. esetleg egy kavéra ..HA-s talalkozo.. mi onnan indulunk de 3 napot elotte szetnezunk ott is ..( hotelunk van :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.01. 16:47:09

@adg:
Szép béka...
Cigarettával megkínáltad legalább?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.11.01. 17:27:55

@A nagy kékség: Akkor talán beszélj HÁ-vel.
Ő tette ki azokat blogokat, amiben kapcsolatot látott a témához.
Gondolom, ha a tiédben is lát, kiteszi.
:)
Egyikünk sem tolta a közönség arcába az aktuális írását, nem illik.

puhacica 2015.11.01. 17:48:54

@Zoole[uk]: koszi :)

@Dragonlady (Bp, Hun): koszi szepen! semmi erdemleges, csak az uram kiirta a mondatot 'usual'-lel es egy baratunk konkretan lehulyezett bennunket, mert szerinte az 'ordinary' az egyetlen elfogadhato verzio. probaltuk meggyozni, hogy dehat szinonimak es szerintunk a masik megoldas is helyes, a pofankba lett dorgolve, hogy mi meg szart se tudunk, bezzeg o, aki mar 5 eve itt van. ezert voltam ra kivancsi, hogy mindketto helyes-e vagy csak az, amit o mond.

@diggerdriver: bizony, milyen jo volt! :D

2015.11.01. 18:13:41

@puhacica: Ertjuk, csak arra vagyunk rettento kivancsiak, milyen kontextusban hangzott el a mondat, csak nem valami YouTube video alatt tortent, amiben egy motoros banda epp nagyon megverne egy felreallitott autost amikor - meglepetes! - kiderul, hogy ez csupan egy rendkivul humoros lanykeres? Esetleg rendor szondaztat talajreszeg autost az ut menten, amikor a csomagtartobol elomaszik medve elvtars? :D Erre mondanatok-e, hogy обычный день?

SzZoole 2015.11.01. 18:34:50

@diggerdriver: @puhacica: szivesen barmikor,Ti szivesen latott emberek vagytok

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.01. 18:37:03

@puhacica: pfffff kedves ember lehet. Ezek olyan dolgok, hogy megérti úgy is simán , aki akarja. Még csak nem is helytelen szerintem, egyszerűen a másik jobb. (Ilyesmikert csak non-nativek tépik a másikat)

Mrs. Clayton 2015.11.01. 18:43:47

@puhacica: ez olyan mint magyarban, ha azt mondod h valaki megitta a szokasos reggeli kavejat, akkor az azt jelenti h az illeto napi rendszeresseggel kavezik, tehat az egy rendszeres cselekves, tortenes, ami a usual, viszont nem mond semmit arrol hogy milyen kavet iszik, egy egyedi porkolesu arabicat, vagy instantot
de ha azt mondod h megitta az atlagos kavejat, az nem jelenti h minden nap neskavet inna, csak azt h amit kavet megivott nem volt semmi kulonleges, tehat az elmeny erteke fejezodik ki
mindket verzio ertelmes csak van egy hajszalnyi jelentesbeli elteres, kerdes te mit akartal kifejezni, felteszem, h semmi extra nem tortent aznap, erre az ordinary a jo
egy szokasos nap kifejezes nem tartalmaz rendszeres cselekvest vagy tortenest, igy a usual nem fejezi ki amit mondani akarsz

Fajankó 2015.11.01. 19:03:17

@Csupacsí:
Most éppen a másik oldalát világította meg a dolgoknak.
Egyébként meg mi bajod Digger blogjával :)

Mrs. Clayton 2015.11.01. 19:20:10

@Dragonlady (Bp, Hun): de, helytelen, csak nem teljesen ertelmetlen, hiszen olyat magyarul sem mondunk h egy rendszeres nap, ez nem jelent semmit, de magyarul beszelok ertik, h egy atlagos naprol van szo

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.11.01. 19:25:25

@montroyal ( CAN qc): És január 6.-tól mi lesz, mentek vissza fagyoskodni Kanadába? :D
Vagy ottragadtok valahol Mexikóban, Floridában még 2-3 hónapot?

Télleg, egy ilyen hajóút saccperkábé milyen nagyságrendi összegből jön ki?Most nem a zsebedben akarok turkálni, télleg csak nagy vonalakban...Akár magánba is jöhet, kösz... :-)

2015.11.01. 19:34:10

@A nagy kékség: "És úgy kapcsolódik ehhez a bloghoz, hogy itt sokan beszélnek arról, milyen rettenetes itthon az élet."

Nem rettenetes itthon az élet, csak egyeseknek nehéz felfogni a csökött kis agyukkal, hogy nem mindenki akar Mo.-n élni, bizonyos okok miatt. A blog tematikája a kiköltözés, nem pedig az, hogy Mo.-n sem olyan rossz ám az élet. Meg persze a köpködés. Jó turhásat. :D

2015.11.01. 19:35:20

@adg: Te nemcsak hogy kiiratkoztál a magyarságból, de ráadásul még anyukádat is eladtad pár száz ausztrál dollárért. :(

tanato 2015.11.01. 19:36:54

OFF:Azért ne feledjük ma piros betűs ünnep van.Gyönyörűek a temetők,tele fényekkel hatalmas a belső népvándorlás ma.

www.youtube.com/watch?v=O-umKaaQjh4

2015.11.01. 19:37:32

@puhacica: Tudtam, TUDTAM, hogy valami idiota videorol van szo!!! :D Koszonom szepen, nagyon tetszett, en nagyon szeretnem, ha nem kapcsolna le Putyin a nepet az internetrol, nekem nagyon hianyoznanak! :D

puhacica 2015.11.01. 19:43:19

@Dragonlady (Bp, Hun): gondolhatod, hogy mi is meglepődtünk. vagyis én. az uram nem annyira.

@Perky.: értem, köszönöm. de én úgy tudom, hogy a usual nem csak rendszerest, hanem szokásost is jelent. így viszont helyes: egy szokásos nap. egy átlagos nap. szinonímák. vagy nem?

és persze, jó lenne helyesen beszélni, bár ez lenne a legnagyobb bakim, ha angolul beszélek. :D

tanato 2015.11.01. 19:44:47

Határátkelőnek:A mai napra olyan összeállítást vártam amelyben a különböző országokban élő magyarok leírják hogyan emlékeznek a halottakról a fogadó államokban.nekem volt szerencsém két alkalommal ünnepelni Franciaországban a Halottak napján egyszer Párizsban a Pere Lachaiseben,egyszer egy vidéki városban, ott is gyönyörű virágcsokrok voltak a sírokon és hatalmas tömeg,de hiányoztak a gyertyák,ott nem divat a sírokon,Párizsban ugyan volt egy közös emlékmű a temetőben ott lehetett gyújtogatni.
A brazil cikk viszont jó volt,jó ideje hogy nem volt latin-amerikai magyaroktól poszt,ezt sajnálom.hogy onnan kevés van.

puhacica 2015.11.01. 19:45:55

@mojyo: ugye? az a fej... :D azért nem is értettem, hogy mit kell ezen a kifejezésen kínlódni, hát miért nem a videon röhög az illetékes? :Ö

montroyal ( CAN qc) 2015.11.01. 20:01:15

@geegee: jan 5 erkezunk,es a barataink szeretnenek velunk jonni mar régen egy hajoutra ,de a holgy egy anyatigris es az unokait (4) semmikepp nem hagyja karacsonykor, vegulis ok magyarbol jovo hugaval es ferjevel jan 11-en lesznek floridaban( mi addig Walt Disneybe mehetunk ) ... nagyon fuznek menjunk egyutt veluk egy masik hajoutra , ok arra tudnak jonni , mi nem hagyjuk az unnepi cruiset ... szoval ha az is osszejon 11 napos tehat 22 -en jovunk vissza fagyoskodni ezek tervek meg egyeztetni kell mert a mi hajonk amikor visszater vilagkoroli utra megy ... ha ott a hajon kapunk egy nagyon alacsony last minute arat meg az is lehet .... a kedvunk mindenhez megvan ... csak $$$?

az arak ; vegul is latod ami az ar ( ami le is megy utolso percben)
de 100-1200$ naponta az mar elfogadhato .. + irja a kikotoi es egyebb taxot ( nalunk 500 fejenkent ) + a borravalo a vegen kotelezoen szemelyenkent naponta kb 12$, + ha iszol alkoholt (nem kotelezo , be nem vihetsz de a kikotokben akar 1$ egy sor)mert az nem inclu , csak kaja udito(fontain) kave(espresso nem )
+ a kirandulasok minden kiszallasnal $$$... de setalhatsz napozhat beach stb vagy neha taxival tobben olcsobb ..
szoval neha az alapar igen kedvezo de az extrak ...

montroyal ( CAN qc) 2015.11.01. 20:08:33

@montroyal ( CAN qc): ja es fontos hogy mi csak ablak nelkuli legolcsobb kabinba megyunk ,vannak kulombozo catagoriak , ablak , erkely suite stb tobbszorose lehet, de mi csak aludni esunk be a szobaba nekunk a mi budgetunkhoz eleg ... amugy ugyanazt eszuk . programok a hajon ugyanaz ugyanaz a medence stb ..

Mrs. Clayton 2015.11.01. 20:20:26

@puhacica: fentebb leirtam, h melyik milyen ertelmu, a usual ismetlodo cselekvest, tortenest fejez ki, igy nem hasznaljak fogalmakkal kapcsolatban, ettol fuggetlenul, amit szinten irtam magyarul is megertik, ha azt mondod h rendszeres nap, ha jobban el akarsz merulni a temaban, akkor vannak direkt ilyen szotarak

Golf2 2015.11.01. 20:22:21

@puhacica: Szerencsés vagy,már első èvben kiemelten jò társaság,nyaralás.Repülőrajt Londonban!

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.01. 20:25:31

@svájci sapka (ch): Szerintem ha a blog gazdája úgy ítélte volna meg, hogy illetlenség, amit tettem, akkor nem került volna ki a link. Amúgy továbbra sem értem, miért kell ebből műsort csinálni. Olyan témáról írtam, ami sok embert érdekel(het). Aki nem kíváncsi rá, nem kattint rá. Akinek alapból csípem a szemét, az sem kattint rá. Akit viszont érdekel, hogy min kéne itthon változtatni ahhoz, hogy Magyarország fővárosa újra élhető legyen, annak tanulságos írás ez is.

puhacica 2015.11.01. 20:36:22

@Perky.: OK

@Golf2: igen, nagyon szerencsések vagyunk. de a jó társasághoz talán a személyiségünk is hozzátett, a nyaralásért és a kocsiért pedig nagyon keményen kell ám dolgozni. ne hidd, hogy ideköltöztünk és az ölünkbe hullott minden. bár így lenne. :D
ma voltunk először "vidéken" Angliában. :)
kolor-light.blogspot.co.uk/2015/11/southend-on-sea-2015.html

montroyal ( CAN qc) 2015.11.01. 20:49:36

@A nagy kékség: na ilyent lattam itt, persze messze nem volt ilyen durva ...csak beszolas ... a soffor directbe van a rendorseggel es a kovetkezo megalloban, mint a filmekben 2-3 rendorauto korbe fogta az autobuszt es a rendorok felszalltak a buszra lekisertek a randalirozo fiatalokat .... szoval itt maskepp mennek a dolgok , nevelve vannak a fiatalok ,eroszak ellenessegre neveles , propaganda jol mukodik ..

M. Péter 2015.11.01. 21:07:26

A greenwichi Tengerészeti Múzeumot csak ajánlani tudom. Azt viszont érdemes tudni, hogy a 0 szélességi fok nem ott van, ahol jelzik, hanem onnan kb. 100m-re keletre.

Mrs. Clayton 2015.11.01. 21:16:07

@puhacica: egyebkent az ordinary day kifejezes elegge ilyen konyvekben latott forma, hetkoznapi kifejezeskent az avarage vagy normal jelzot teszik a naphoz

Mrs. Clayton 2015.11.01. 21:16:49

@puhacica: egyebkent az ordinary day kifejezes elegge ilyen konyvekben latott forma, hetkoznapi kifejezeskent az avarage vagy normal jelzot teszik a naphoz

blackhairlady 2015.11.01. 21:20:03

@puhacica: Nagyon jo kepek!Es gratula az uj autohoz, hasznaljatok egeszseggel! :)

montroyal ( CAN qc) 2015.11.01. 21:33:20

@montroyal ( CAN qc): @geegee: 100-120$ akartam irni az elfogadhato persze neha 100 ala is megy kicsivel .

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2015.11.01. 21:35:25

@puhacica: Southend-on-Sea kb 40 percre van tőlünk, már többször is voltunk ( egyszer elég meleg volt ahhoz hogy kicsit bele is menjek a vízbe), én is csináltam pár képet, de a tieid sokkal szebbek, nagyon klassz képeket csinálsz!

puhacica 2015.11.01. 22:03:39

@M. Péter: egy virag. fogalmam sincs, mi a neve.
koszi a tippet a muzeumhoz, sorra keritjuk azt is.
@Signora con i capelli neri: koszi szepen! :)
@petrasp: koszonom! :) nagyon tetszett a hely, meg igy kodbe burkolozva is. szerintem nyaron is megyunk majd. :) (gondoltam rad, mikor mentunk keresztul K-Londonon. :))

33621 2015.11.01. 22:13:00

@Virago_1000: Valamikor a 70-es évek városi legendája az, hogy valahol Magyarországon. egy lánctalpas dózer kezelőjének a feleségét vagy a lányát a nem idén barnultak megtámadták, vagy akár meg is erőszakolták amikor enni vitt a gépkezelőnek. Erre a fickó a lánctalpas tolólapossal neki indult a nem az idén barnultak telepének, és azt bosszúból földig rombolta. Áldozatokról nem hallottam a legendában!

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.01. 22:24:55

@montroyal ( CAN qc): A magyar rendőrökről vagy jót, vagy semmit, úgyhogy én inkább nem írok semmit. De, azért valamit mégis. Nagyon hatékonyan tudják vegzálni a hajléktalanokat, mintha amúgy azoknak nem lenne éppen elég bajuk így is.

A hazai nevelésről meg annyit, hogy állok a hipermarket pénztáránál, aztán arra kapom fel a fejem, hogy mögöttem az anya úgy ordít az 5 éves kisfiúval, mint a fába szorult féreg, majd a következő pillanatban csattan egy hatalmas pofon. Nevelés megoldva. Pedig még csak nem is hisztizett a gyerek. Kért valamit, amire ez volt a válasz. Hagyta volna inkább otthon a tévé előtt azt a szerencsétlen kölyköt. Mondjuk azt sem értem, hogy az ilyen ember miért vállal egyáltalán gyereket. Szegény kicsi azt sem tudta, hogy sírhat-e még egyáltalán. Látszott rajta, hogy fél a saját édesanyjától.

Az ilyen szülőtől mit várjon az ember? És az ilyen gyerekből milyen felnőtt lesz? Milyen példát lát otthon?

Hagyjuk is, mert ezen mindig felhúzom magam.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.01. 22:28:39

@33621: hasonloval en is fenyegettem a romakat fiatal koromban amikor disco portas voltam ... valoszinuleg meggyozoen, mert soha nem volt problemam veluk ...:-)

montroyal ( CAN qc) 2015.11.01. 22:32:52

@A nagy kékség: na latod ez sem fordulhat elo itt ... ha lenne rogton 10 ember hivna rendort a TVbe bekerulne mint elrettento pelda es a gyermekvedelmiek havonta jelentest irnanak az ilyen szulorol ... meg a gyereket rendszeresen megkerdeznek hogy a szulei jol viselkedtek-e ..

adg 2015.11.01. 22:37:49

@Csupacsí: en vagyok a herceg, nekem nem kell bekat csokolgatni.

Csodabogár 2015.11.01. 23:02:09

@tanato: Most láttam egy riportfilmet Madagaszkárról, ahol az a szokás, hogy időnként kiássák a halottakat, gyékényszőnyegben fekszenek a sirban. Becipelik a faluba, ahol egy állvány van építve erre a célra, arra rakják a halottakat. Óriási dáridót csapnak, a riport egy kb 1500 fős nagy családi buliról szólt. Többnyire igen hamar holt részeg mindenki. Másnap aztán vissza viszik egy ujonan épített sirba. Ez esetben a rokoság jól össze is verekedett a fölöslegessé vált gyékényeken, az ugyanis szerencsét hoz.
Mindez persze rengeteg pénzbe kerül, így sokan kölcsönt vesznek fel erre a célra. Ezt aztán csak 7-10 évenként csinálják.

tanato 2015.11.01. 23:07:48

@Csodabogár: Köszi,valóban,erről én is hallottam.

Csodabogár 2015.11.01. 23:09:32

@A nagy kékség: Nálunk az volt a szokás, hogy anyám megkérdezte miért bőgsz? Hagyd abba mert kapsz egy pofont, akkor majd tudom miért. Nem volt brutális anyám csak jót mondhatok a szüleimről és a gyerekkoromról, de néha egy jól időzitett pofon nem árt senkinek.
Ma az a divat, hogy az egész vendéglő idegbajt kap, mert egy két gyerek látszólag ok nélkül visit, a szülők meg rá se rántanak. Ilyenkor legszívesebben a szülőt pofoznám meg persze.

Herr Géza 2015.11.01. 23:12:49

@diggerdriver: @puhacica: A Zolihoz mentetek, BMW-vel??? A szomszéd utcában parkoltatok legalább, vagy leragasztottátok az emblémát???? :)))))))

puhacica 2015.11.01. 23:17:38

@nyuszigonosz: pontosan ilyen volt. ma csupa uj dolgot tanulok. :)

@Herr Géza: odaalltunk pont a hazuk ele. ;)

Herr Géza 2015.11.01. 23:22:20

@puhacica: És hogy bírta a látványt??? :D

puhacica 2015.11.01. 23:29:19

@Herr Géza: szerencsere epp halloween volt, igy estere mar fel volt keszitve minden borzalomra. :D

Herr Géza 2015.11.02. 00:00:43

@puhacica: :)))) Látom még nem is tért magához azóta.

SzZoole 2015.11.02. 00:06:15

@Herr Géza: itt vagyok Gejzam.A szomszédom egy BMW/MINI szalon general manager-e es van ugy,hogy naponta mas tipusú BMW-el jon haza,szoval az 1-estol a 7-es sorazatig mar mindenfajta állt a ház elott.

Herr Géza 2015.11.02. 00:55:21

@Zoole[uk]: Na örülök. Akkor te is láttál már igazi autót... :))))))))))

pappito · http://pappito.com 2015.11.02. 03:27:15

@montroyal ( CAN qc): ilyenkor a kaja benne van az árban, vagy az csak a kabint takarja be és minden takarmányozásnál csengetés van?

ezeket a fontos dolgokat sose írják le akik hajón dolgoztak :)

montroyal ( CAN qc) 2015.11.02. 04:48:29

@pappito: a kaja benne az arban 1 a la carte 1 buffet ( fizetos a kulon etterem pl japan, covercharge pl 10$) udito gepi , kave ( hosszu gepi) jus , fagyi, 24h pizza hotdog BBQ medence mellett stb ingyen az az inclu.. alkohol ,dobozos udito, presso kave fizetos

vacsora :van hajo tarsasag ahol akkor ulsz le enni amikor akarsz ( norvegian ) van ahol 2 csoportba osztva vegig ugyanaz az ido es asztal (royal ) most a holland-amerika lehet fo akkor 8h asztal ugyan az , mi azt valasztottuk ,vagy amikor akarsz, de lehet varnod kell
reggeli ebed ahogy akarod buffet v ala carte ( ebednel legtobbszor nem vagy a hajon ...

montroyal ( CAN qc) 2015.11.02. 04:50:44

orulok hogy tanacsot tudok adni cruise ugyben , ami erdekes engem Kovermadar avatott be eppen a HA-n ..

montroyal ( CAN qc) 2015.11.02. 04:53:01

@pappito: sose írják le akik hajón dolgoztak :)

hogy a dolgozok mikor esznek azt nem tudom :-))

pappito · http://pappito.com 2015.11.02. 04:57:03

@montroyal ( CAN qc): köszi szépen!

Akkor ha jól értem, ha kipengetem a jegy árát, akkor kapok háromszor enni (reg-eb-vacs) meg annyi klát, hogy a fülemen folyik ki. Plusz fagyi, pizza, hotdog, ücsi.

De ha szeretné egy tisztességes kávét, akkor pengetni kell. A cover charge az mit jelent? Belengetek egy tizest és annyi yakisoba-t és okonomiyaki-t eszem amennyit akarok, vagy ha éttemezni akarok, akkor az olyan, mint a rendes étteremben, eszel és kifizeted.

Jól értettem?

én borzasztó érdekesnek találom ezeket a szinte teljesen irreleváns infókat. meg leht, hogy egyszer rászánom magam és elmegyek egy ilyenre. Ha még akkor járhatnak ilyen hatalmas szörnyhajók, amikor az ilyesmi érdekelni fog :)

pappito · http://pappito.com 2015.11.02. 05:08:42

@montroyal ( CAN qc): hát 7/24 sütik a pizzát, ha megszorul a dolgozó, akkor állva elalszik, mint fülig jimmy és ásítás közben letúr egy margaritát :)
dolgozni ment a hajóra nem eszegetni :)

montroyal ( CAN qc) 2015.11.02. 05:13:43

@pappito: jol erted covercharge az agy atlag ar amierta special etterembe mindenki egyforman fizet ..
3x etkezes de van 24 ora casse-crute ahol barmikor hamburger pizza suti lehet kerni a pultnal es leulni kajalni
kajat a cabinodba is behozzak .
es borravalot nem kell adni ,nem szabad elfogadniuk ( elfogadjak titokba) az ut vegen a szamladhoz hozza adjak naponta fejenkent 12$ fizettunk . ez super, mert mindenkinek egyforma super jo kiszolgalas van ,nem lehet a borravalo fuggvenye ...
a hajok valoban hatalmasak mint egy kis varos 2-5ezer utas 1-3 ezer szemelyzet .. es unatkozni nem lehet rengeteg program ... es nem nagyon vettuk eszre, hogy hajon vagyunk , hullamzas meg ilyesmi ...

montroyal ( CAN qc) 2015.11.02. 05:24:10

@pappito: nem tudom hogy megy ,de amikor reggel 5kor kezd egy pincer es a vacsoranal 11kor vegez nem irigylem oket ... az utasok kiszalnak a kikotokben de a szemelyzet robotol tovabb keszul az esti rohamra amikor visszajonnek az utasok .. pl a takaritok ahanyszor bemegyek kimegyek a cabinbol mar jon takaritani ramolni utanam , nem csak reggel mint a szallodakban ..vagy nagyon impresszionalt amikor a medence mellett mar nem volt nyugagy es egy tiszt meglatta es lehozot az emeletrol 2 agyat nekunk, pedig szolhatott vona valamelyik melosnak is .. 3 pincer szolgalt a mi asztalunknal de barmikor a tiszt elment mellettunk bemutatkozott beszelgetet es leszedte az asztalunkat ...

©________ 2015.11.02. 07:59:39

@pappito: pinki dolgozott hajon, ot kerdezheted:-)

SzZoole 2015.11.02. 09:25:25

@Herr Géza: hat persze,hogy látok,amikor bemegyek a garázsba ha indulok dolgozni:)))

Virago_1000 2015.11.02. 12:11:23

@A nagy kékség: "A hazai nevelésről meg annyit, hogy állok a hipermarket pénztáránál, aztán arra kapom fel a fejem, hogy mögöttem az anya úgy ordít az 5 éves kisfiúval, mint a fába szorult féreg, majd a következő pillanatban csattan egy hatalmas pofon. Nevelés megoldva. Pedig még csak nem is hisztizett a gyerek. Kért valamit, amire ez volt a válasz. Hagyta volna inkább otthon a tévé előtt azt a szerencsétlen kölyköt. Mondjuk azt sem értem, hogy az ilyen ember miért vállal egyáltalán gyereket. Szegény kicsi azt sem tudta, hogy sírhat-e még egyáltalán. Látszott rajta, hogy fél a saját édesanyjától."

- ez eleg mindennapos angliaban. Beulnek hozzam a taxiba es ezt csinaljak mikozben a szerencsetlen kisfiu/lany bocsanatert konyorog. Ha meg mer szolalni egyaltalan. Az ilyen "szulotol" elkopboznam a gyereket. Alig birom megallni h rajuk szoljak de nem merek mert itt anglia annyival is szarabb mint Magyarorszag h be is perelhet a no molesztalasert es nem erdekel senkit h nincs ra bizonyiteka.
Hozzaszolasom lenyeg viszont nem ez hanem az h aki azt hiszi h Angliaban az atlagemberek ember modjara viselkednek az HATALMASAT teved. Persze az itteni kommentelok tulnyomo tobbsege alomvilagban el es a valosag elott becsukja szemet de az a tenyeken nem valtoztat SAJNOS.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.02. 12:57:19

@Virago_1000: Magyarországon is van, aki inkább elfordítja a fejét, ha ilyesmit lát. Azt mondja nekem, hogy törődjek inkább a kellemes időjárással, meg a Csontváry-kiállítással a Várban. Na, hát erre mit lehet mondani? A másik pedig meg akar győzni arról (de szerintem nem is engem, inkább saját magát), hogy a gyermek ütlegelése bizonyos helyzetekben nagyon is rendjén van.

Nem akarom ezt ragozni. Az biztos, hogy a szülők elég nagy része totálisan alkalmatlan arra, hogy szülő legyen. Ennek eredménye jól látszik. És igen, tudom, Angliában is.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.11.02. 17:04:10

@montroyal ( CAN qc): Hát, akkor az még mindég karcsú, már úgy értem, hogy nagyon sok lesz még a télből hátra.Aszittem, olyasmit húzol majd meg, mint Cascabel bá, hogy elugrani egy fél évre a melegebb éghajlatokra.Oda, ahová amúgy is soxor van küldve az ember... :D

Árak: aham, szóval akkor nehéz konkretizálni.Vagyis olyan jópár ezer dolcsi fejenként... :-)
Hát majd egyszer, talán, mi is elmegyünk ilyesmi helyre, addig meg van idő kirabolni valami bankot, hogy legyen rá gempa is... :-)

pappito · http://pappito.com 2015.11.02. 20:43:45

@montroyal ( CAN qc): köszi zsépen, kicsit többet tudok most :)

montroyal ( CAN qc) 2015.11.03. 00:36:19

@geegee: egy fél évre a melegebb éghajlatokra.Oda, ahová amúgy is soxor van küldve az ember... :D
eletem nagy utazasat csinalnam ,ha lemenne a vilagkoruli ut 115 nap mert a mi hajonk indul delutan amikor a mi utunk veget er ... a hajon altalaban jo aron le lehet foglalni a kovetkezo utat ,ha van ures szoba .. mert ugy akkor mar csak maradni kellene a hajon ..jelenleg 17K(be kell registralni ) de 12korul elfogadnam ... nekem nem kell bankot rabolnom hozza csak par 10K creditkartyat kerni ..:-))

www.hollandamerica.com/find-cruise-vacation/CruiseDetails.action?destCode=W&flexibleMonths=false&noOfFlexibleMonths=1&pageNumber=0&voyageCode=A610&directionCode=W&tabName=ItineraryDetails&fromSearchVacation=true

Golf2 2015.11.03. 12:27:18

@montroyal ( CAN qc): Pestről a duplája a világkörüli út, ilyen olcsón ne hagyd ki.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.11.08. 02:31:12

@montroyal ( CAN qc): Uhh, hát ja, elég f@sza, el kell ismerni.De mondjuk kettőnek 30 ezer dolcsiért már kissé húzós.Ennyiért kapható itt felénk egy közepesebb méretű új autó is, vagy akár egy kisebb, olcsóbb lakás, valami gyengébb helyen vagy kisebb városban.Netán kicsit vidékebbre egy kisebb ház is kijöhet belőle....Szóval szép-szép ez a hajóút, de lehet meggondolnám az árát, hogy másra költsem.És értem én, hogy a hajóút egy emlék örökre, de az ingatlan az viszont lakásmegoldás örökre... :D Persze akinek mondjuk vasvillával kell forgatni a dollárkötegeket a padláson, hogy be ne penészedjen, annál megértem, ha egy ilyenbe beruház...
:D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása