oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. szeptember 05. 06:50,  Egy szuper nap története 80 komment

2015. szeptember 05. 06:50 Határátkelő

Egy szuper nap története

Néha nem kell más, csak egy kellemes kirándulás, barátok, valami jó kaja (némi itallal körítve), és az ember máris eltöltött egy emlékezetes, kellemes napot. Pontosan egy ilyen napról szól Digger mai írása, amiből szerintem egy dolog süt igazán: hogy jól érzi magát a bőrében. És ennél valószínűleg nem is kell sokkal több. (Digger blogját itt érhetitek el.)

cim_29.jpg

„Immár második alkalommal látogattunk ki a Hemel Hemstead-i gőzgép bemutatóra. Mivel a fiam anyósommal és a sógornőmmel másik programot választott, így a feleségemmel ketten és a szomszédéktól még ketten, valamint kint a helyszínen Zolikával és feleségével kiegészülve hatan látogattuk meg a bemutatót.

Előző nap szakadt az eső feláztatva a mezőt, de szerencsére a parkoló füves volt és az egész kiállítási terület is, kivéve a főutat, amit a gőzgépek és traktorok felvágtak. Nem volt vészes, mert azért a víz lefolyt, a sár szikkadt, járható volt a terület. Az odavezető utat megint egy traktor pótkocsiján tettük meg

Az egész rendezvény bevétele egy kórház számlájára megy. Tavaly 25 ezer fontot sikerült összegyűjteniük, de az idei év időjárása nem kedvezett a kiállításnak, úgyhogy ez most messze elmarad a tavalyi összegtől. Utólag mondta Zolika, hogy a vasárnapi napot az eső miatt törölték.

Benn a területen az öreg autók és motorok részén a tavalyi százzal szemben két autó árválkodott. A pénteki eső sokakat elriasztott, valamint nem kockáztatták meg, hogy féltett kincsük elakadjon a sárban. Traktorokból viszont óriási volt a felhozatal. A benzines Fordsontól a rozsdatemető, de működő kombájnig minden volt

Továbbhaladva az angol óriás, shire ló bemutatóját láthattuk. A világ legnagyobb lovai közülük kerülnek ki. Állítólag két méteres marmagasságúak is lehetnek. Ezek itt nem voltak olyan nagyok, de pónilónak semmiképp sem nevezném őket.

A testfelépítésük arányosabb, mint a muraközi lóé, amelyiknek rövidebbek a lábai, de szélesebb háta-fara van. Nagyon jellegzetes a patát fedő hosszú szőrzet valamint a gazdáik által a sörényükbe és farkukba font színes szalagok.

Ezután öszvérek vették át a porondot, és megmutatták, hogyan segítették a katonákat teherhordóként a második világháborúban. Aztán továbbmenve patkolókovács mutatta meg szakmája szépségeit.

Továbbmenve solymászbemutatót láttunk. Nagy kedvencem a solymászat, bár én nem gyakoroltam, de elég sokat tudok róla. Egy gyönyörű Feldegg sólyommal tartottak bemutatót. Ez a madár a magasröptű vagy magasan pedző solymászat kedvelt madara.

Utána megebédeltünk. Zolika azt mondta, csak a paelláért jött ki, na, akkor mi is megkóstoltuk. Zolikának most az egyszer igaza volt. Valami fantasztikusan finom volt. Pont akkor készült el, így a legfrissebb adagot kaptuk, bár az is perceken belül elfogyott.

Megállapítom, hogy a paella bizony kedvencünkké lépett elő. Ráadásul egy ilyen kiállítás itt nem a vendégek lerablásáról szól, a nagy tál paella 5 font volt. Utána egy bűnrossz cidert ittam. Állítólag ez az igazi klasszikus cider. Igaz lehet, mert amit a farmer marketban vettem, az is ugyanilyen rossz volt. Maradok a Bulmersnél.

3_solyom_1.jpg

3_solyom_2.jpg

Mikor jóllaktunk, továbbindultunk a kirakodóvásár felé. Ez olyan volt, mint a carboots piacok. Mindenféle régiséget árulnak meg új dolgokat is, mint például fából készült virágtartókat, külön kihangsúlyozva, hogy nem kínai termék.

Nagyon érdekesek a régi olajbeöntő kannák, amik egyben tölcsérek is. Aztán voltak mindenféle gyilkolászós, saraboló-kaszaboló eszközök is. Zoli barátom mindjárt elkezdett hadonászni egy baltával. Bezzeg az ásó-kapa-gereblye nem vonzza ennyire.

Csodálatos karbidlámpákat láttam az egyik asztalon, majd a szomszédasszonyról készítettem egy remek felvételt, mikor felpróbált egy női katonakalapot.

Elérkeztünk a stabilmotorok kiállításához. Uramisten... az a hang... az a szuszogás, ahogy meg lehet számolni a puffanásokat. Ezek arra lettek kitalálva, hogy az örökkévalóságig pöfögjenek. A szivattyútól a fúrógépen át a darálóig mindent hajtanak.

A többség egy öntöttvas tömb. Általában párologtató hűtéssel. Van, amelyik a legegyszerűbb hörgőszelepes. Négyszáz az üzemi fordulatszáma. Összehasonlításként egy korszerű autó alapjárata 800-1000-ig tart. Egyszerűek, mint a faék, de a feladatukat maradéktalanul teljesítik. 

 

Ugyanilyen érdekes a gőzgépek részlege. Csodálatosan felújított kis és nagy gőzmasinák, úthengerek, traktorok autók. 

 

A következő stand egy rendkívül érdekes hely volt soha nem láttam még ilyet. Egy csapdagyűjtő kiállítása volt. A fő profil az a leggyakoribb tányércsapdákból volt, de valami elképesztő ötletes csapdák is bőven voltak. Még olyan középkori kováspuska is volt, amivel az állat saját magát lőtte le.

Innen aztán hazafelé vettük az irányt, pontosabban Zolikáékhoz, ahol olyan kertipartit rendezett ő és kedves felesége, hogy komolyan felmerült a hozzájuk költözés gondolata.

Volt ott habzsi-dőzsi, tejbe-vaj, meg minden egyéb. Na jó, a tej és vaj helyett újzélandi bor és hazai törkölypálinka folyt. Itt kell megemlítenem, hogy újabb Határátkelő poszt van kilátásban, mert a család egyik tagja emigrálni készül.

Tudni kell, hogy eddig a kedvenc az egy macska volt. Körbe volt rajongva és úgy élt, mint a Kínai Császár. Néhány hete viszont hoztak egy kutyát. Fajtája szerint Szváziföldi Oroszlánölő. Még csak három pitbullt eszik reggelire, de csak mert fiatal. Ez nem a Sátán Kutyája, hanem maga a sátán. Egyből torokra támad (ha felemeled).

kutya_1.jpg

Zolikáék Calaisban vették három marék üveggyöngyért egy busman menekülttől. Őt is örökbe akarták fogadni, de hozta volna az egész faluját, így csak a kutya jött.

A macska azóta titokban pszichoterapeutához jár, és otthon a küszöb alatt közlekedik. Néha láttam elosonni szorosan a fal mellett vádló szemeket meresztve gazdáira. Már eldöntötte, hogy kivándorol.

Szóval ott tartottam, hogy miután degeszre ettük magunkat, a romokat hátrahagyva jó későn hazaindultunk.

Ez is egy jó nap volt.”

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr557761358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bredpitt Monika 2015.09.05. 08:13:50

Na, en vagyok az elso?
Ez biztos nagyon erdekes volt, a teljes posztot este elolvasom.
ma unnepeljuk a potnagymamam 100. Szulinapjat. Ez komoly. Nagy buli lesz.
Digger, imadom a kajas kepeid, ez is azt bizonyitja, hogy anorexias vagy, ahogy multkor poenkodtal az alakodrol.
Este vissza nezek. Koszi a beszamolot.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.09.05. 08:45:51

Ez jó lehetett. :) Múlt héten a hemeli carbootyn két magyar eladóba is botlottunk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 09:31:35

@ChristineK:
Tényleg? Mi is voltunk kint múlt héten Puhacicáékkal.
Lehet elmentünk egymás mellett.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.09.05. 09:51:54

@diggerdriver: Igen, egyikük Eszter volt (edinbogyo blog írója), ő köszönt rám mert én vaksi vagyok. A másik párost az árujuk buktatta le egy magyar Imperium Galactica-t szúrtunk ki náluk. El is hoztuk gyorsan. :)
Amúgy a tömegben nem nehéz elmenni egymás mellet. Ma is mennénk, de a sofőr még alszik. :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 09:54:25

@ChristineK:
Esik az eső. Talán jövő héten kimegyünk. Itt lesz a lányom.

Hari Seldon 2 2015.09.05. 09:55:10

Jó program lehetett. Most hogy az öcsém kiköltözött Londonországba, elküldöm neki ezt. Szerintem neki is tetszik az ilyen kiállításféleség. Milyen sűrűn van ez? Látom nincs messze Londonországtól.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.09.05. 10:08:38

@diggerdriver: Heritage Open Days lesz szeptember 10-13 között, igy a jövő hétvégét mi arra szánjuk. Érdemes ránézned hogy milyen nem publikus látnivalókat nyitnak meg a látogatóknak a környéketeken.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 10:10:28

@Hari Seldon 2:
Zolikáék ott laknak. Golders Greentől 25 kilométer.

Hari Seldon 2 2015.09.05. 10:21:49

@diggerdriver:
Még kilométerben számolod a távolságot? :-)
Azt hittem az angolok még mindig a mérföldben meg más hülye mértékegységben számolgatnak.
(aztán aki odaköltözik annak is ezt kell használni/megszokni)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 10:23:56

@Hari Seldon 2:
Sőt az autóm fedélzeti számítógépe is kilométer/literben méri a fogyasztást nem mérföld/gallonban.

Hari Seldon 2 2015.09.05. 10:30:07

@diggerdriver:
OK. Ezek szerint örömmel látom, hogy mégsem teljesen reménytelenek... :-)

M. Péter 2015.09.05. 10:44:25

Ha valaki Londonban van, érdemes elmenni megnézni a Buque Gloriát, a kolumbiai haditengerészet vitorláshajóját a West India Docksban. totallythames.org/events/info/tall-ship-arc-gloria

DieNanny CH 2015.09.05. 11:13:53

Köszi szépen, tetszett.

2015.09.05. 11:29:21

@Hari Seldon 2: Azert mert valami mas mint amit te megszoktal, nem kell rogton lehulyezni.

2015.09.05. 11:30:39

Vegre visszatertunk a normalis posztokhoz! :) A Szvazifoldi Oroszlanolo felelmetes :)))

2015.09.05. 11:31:42

@M. Péter: Ez annyira erdekesnek nez ki, barcsak ott lennek...

Hari Seldon 2 2015.09.05. 11:42:58

@Mirjam2:
Látom érted a viccet.
Legközelebb odaírom én is a végére, hogy "Vicc volt".
Na ideírom: Csak vicc volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 12:00:56

@Hari Seldon 2:
Jata elfelejtettem írni hogy minden nyáron egyszer van Hemel Hampsteadben.
Hol lakik az öcséd?

2015.09.05. 12:22:47

@Hari Seldon 2: Bocsi, tenyleg nem gondoltam hogy vicc volt :)

Giddy Lamb 2015.09.05. 12:28:47

@diggerdriver: Jó kis húsos kutyának tűnik,
ilyeneket evett Dragonlady Bajawán.

mariann49 2015.09.05. 13:25:09

Megneztem volna a szomszedasszonyt katonasapkaban, de azt a kepet nem talaltam a galeriaban :(

Hari Seldon 2 2015.09.05. 13:29:11

@diggerdriver:
Valahol ÉNy London környékén, ha jól tudom. Majd megkérdezem.
(Muscari-ékkkal találkoztak nyáron, ő adott pár tippet, talán a lakhatással kapcsolatban is, ha jól tudom.)

adg 2015.09.05. 13:49:34

@Hari Seldon 2: Angolokkal nem viccelunk!!

SzZoole 2015.09.05. 14:19:30

@Mirjam2: ha szembe talalkoznal vele,lehet,hogy osszepisekned magad,csak nem a félelemtől,hanem röhögéstől;)
Nagyon mókás kutya:)

SzZoole 2015.09.05. 14:25:02

@Hari Seldon 2:azert mar az angolok is haladnak a korral,ha bemész egy Tescóban es kérsz a csemege pultnál jo kis csontjarol levágott főtt-füstölt sonkát azt mar grammra adjak.
Ha ugy mondod,hogy 20 dkg(deka)sonkát kerek azt viszont nem értik,csak ha ugy kéred hogy 200 gram sonkát kerek:)

SzZoole 2015.09.05. 14:26:49

@Giddy Lamb: nem hiszem,hogy ilyen kutyát Bajawan talalnal,ugyanis ez egy nagyon ritka kutyafajta.

Lunacica 2015.09.05. 14:59:10

20150809_115904.jpg
mar egyszer akkora,mint juliusban volt :)
es a cicus meggondolta,nem koltozik :)

Lunacica 2015.09.05. 15:00:20

rosszul raktam a kepet bocsi

Giddy Lamb 2015.09.05. 16:03:19

@Zoole[uk]: bocsi, azt hittem ez egy Új-guineai éneklő kutya, ami Indonéziából származik eredetileg.

en.wikipedia.org/wiki/New_Guinea_singing_dog

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 16:04:53

Most pedig ta da da daaaa...
Megmutatom ki is Zolika. Ezen a képen bemutatkozik Zolika belsősége, belseje, bennső... vagy valami ilyesmi.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))
Szóval ha akarjátok tudni kicsoda a Don akkor kattintsatok.

kepkezelo.com/images/p0au45a59u5pj3uehyo1.jpg

SzZoole 2015.09.05. 16:13:48

@diggerdriver: remelem tobb képed nincs rolam:)))

Lunacica 2015.09.05. 16:21:40

vegre sikerult :)
ez a felelmetes kiskutyi :)

@diggerdriver: koszonom a kedves szavakat :)

©________ 2015.09.05. 16:22:03

@Lunacica: a hanyattfekvos kepet tedd be:-):-):-)

©________ 2015.09.05. 16:23:04

@diggerdriver: micsinataa??
Meg akartad elozni ofenseget?

Lunacica 2015.09.05. 16:28:57

@diggerdriver: nem er otthagytad a rendszamom, most mar megtalalnak :)

erre az esemenyre amugy megeri idot szanni, felteve ha elotte nem esik 3 ejjel 3 nap :(
minden falunap erdekes, ahova csak lehet erdemes eljutni barhol is a szigeten, jo emlek marad

M. Péter 2015.09.05. 16:34:04

@Zoole[uk]: A volt Osztrák-Magyar Monarchia területén kívül nemigen használják a dekagrammot.

SzZoole 2015.09.05. 16:34:36

@Lunacica: azt a kepet tedd fel,ahol két lábon pitizik:)

SzZoole 2015.09.05. 16:36:18

@M. Péter: na,ezt viszont tényleg nem tudtam

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 16:38:13

@Pulszky Romola:
Megelőzni???

A nyomába merészeltem lépni....
:)))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 16:40:28

@Lunacica:
Most nem mindegy hogy 23 rendszámból amit használtok melyiket látják?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2015.09.05. 16:40:36

@diggerdriver: ez nem en vagyok,ettől en sokkal jobban nezek ki:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 16:53:18

@Zoole[uk]:
Most majdnem elsütöttem a poént hogy ha jobban kinéznél akkor ki is esnél de ezt pont nálad nem lehet:))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2015.09.05. 16:57:51

@diggerdriver: ja az egy durva esés volt:(

puhacica 2015.09.05. 16:59:10

@mariann49: mert megkertem a muvesz urat, hogy ne mutogasson. tudod, a napra lehet nezni, de ram nem... :D

SzZoole 2015.09.05. 17:05:56

@puhacica: ezt en is tanusitom:)))

©________ 2015.09.05. 17:10:57

@Giddy Lamb: dehooogy,

Ez corgi, a kiralyno kutyaja:-)

©________ 2015.09.05. 17:11:42

@Lunacica: hu, ez jobb, mint amit zoleeka kuldott:-)

Lunacica 2015.09.05. 17:29:58

@diggerdriver: igaz,ugyis cserelgetem naponta ;)
ma feheren van a sor,mert szombat van

2015.09.05. 17:33:19

@Lunacica: Nagyon aranyos a kutya! Osszeszoktak mar a macskaval?

Lunacica 2015.09.05. 17:43:24

@Mirjam2: koszi
hat minden heten csokken egy cm-t, lassan haladunk. ha ehesek akkor peldaul egymas mellett is tudnak ulni :)
de volt mar olyan is,hogy egymas mellett aludtak veletlenul
a cicus elvezi,hogy neki megmaradt az emelet a bekes szunyokalasra

DieNanny CH 2015.09.05. 18:04:20

@Pulszky Romola:

Ó, hát azért volt ismerős!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 18:15:10

@Lunacica:
Arra azért vigyázzatok hogy az a közeledés nehogy átforduljon mínusz előjelűbe:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Giddy Lamb 2015.09.05. 18:48:11

@Lunacica: édi kocsonyába való fülei vannak:)

Giddy Lamb 2015.09.05. 18:48:14

@Zoole[uk]: Dehát ez nem ritka, a királynő is csak ezeket fogyasztja...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 19:04:30

@Giddy Lamb:
Zolika vigyáz rá.
Dugva tartja...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2015.09.05. 19:24:48

@Lunacica: Marmint a macska csokken 1 cm-t minden heten?:))

mariann49 2015.09.05. 19:52:20

@puhacica: tudom, tudom, csak froclizok :)
azert a sajat blogodban majd megmutathatnad!

puhacica 2015.09.05. 21:07:53

@Zoole[uk]: meg is vakultatok mind, amint ram neztetek :D
@mariann49: ha egyszer vegre megkapom... :)

puhacica 2015.09.05. 21:10:59

@diggerdriver: @Zoole[uk]: @Lunacica: mi is, itt is koszonjuk az elmenyt, a vendeglatast, a fuvart, mindent. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.05. 21:20:20

@puhacica:
Ott van nálatok. Norbi letöltötte valami kütyüre.

Hari Seldon 2 2015.09.05. 21:27:01

@diggerdriver:
Na, megkérdeztem: Kilburn-ban lakik

puhacica 2015.09.05. 21:29:13

@diggerdriver: azt nem mondtam, kitol kell megkapnom. :D (nem tudtam, de most lmondja, hogy itt vannak.)

SzZoole 2015.09.05. 21:44:37

@puhacica: " meg is vakultatok mind, amint ram neztetek :D "
Hat meg ti,amikor fel pucéran ott álltam a bbq mellet a húsokat forgatva,Európa egyik legszebb felső testet lathatattok kocka hassal,ami ugye egyetlen tobb kockából áll;)
Képzeld el Bregypitty Monix mit nem adott volna azert a latvanyert;)))

Lunacica 2015.09.05. 22:01:45

@Signora con i capelli neri:
pardon, kihagytam: a tavolsag koztuk :D

blackhairlady 2015.09.05. 22:05:47

@Lunacica: Ertheto volt am, csak nem tudtam kihagyni :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.09.05. 22:07:48

Hú Zoli te mindenkiről jegyzetelsz, hogy merre járt és mit meselt?

SzZoole 2015.09.05. 22:15:53

@Dragonlady (Bp, Hun): nem jegyzetelek,de jo a memoriam es évekre visszamenőleg emlekszem ki mit irt,ezért tudom 1-2 kommentelorol,hogy egy párszor csak színezi magat egy kicsit

puhacica 2015.09.05. 22:58:19

@Zoole[uk]: hat azt inkabb nem akarom elkepzelni... :D

P.Elliot 2015.09.06. 03:19:31

@diggerdriver: En is szeretem az effele regisegek kiallitasait, bar a regi gepeket az amishok meg mindig hasznaljak, egyszer lattam Pennsylvaniaban egy amish farmon egy olyan traktort hogy egesz nap azon nevettem, azt csak a joeg tudja hogy hany eves volt, valami nagyon korai munkagep lehetett, rozsdas volt, egy marek ocskavas, de ment.
Erdekesek ezek a regi cuccok.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása