oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. szeptember 26. 06:44,  Az ámokfutásom véget ért 421 komment

2014. szeptember 26. 06:44 Határátkelő

Az ámokfutásom véget ért

Egy hete jelent meg Niki történetének első fele, talán emlékeztek még rá, akkor kanadai és ciprusi élményeit mesélte el, és ott hagytuk abba, hogy jött egy régi ismerős megkeresése és egy ajánlat: menedzselje az ismerős selmecbányai éttermét. Itt vesszük fel a vonalat, hogy aztán folytassuk a rohanást Szlovákián, Magyarországon és Anglián át Kanadába, bezárva a kört.

1_44.jpg

Szlovákia: hó és elzártság

Újra tél. Újra hó. Szlovákia, Selmecbánya.

Mivel sokat hallottam arról, hogy a szlovákok nem igazán rajonganak a magyarokért, jobbnak láttam csak angolul beszélni, amit már Cipruson sikerült elég szépen elsajátítanom. A kérdésre hogy honnan jöttem, egyszerűen azt válaszoltam: Ciprusról. Ami tény volt, tehát még hazudnom se kellett.

Az étterem egy nyirkos pincehelyiségben volt, amit ha meg akartam közelíteni, akkor minden nap havat kellett lapátolnom. A lakás és az étterem között csupán 20, maximum 30 perc volt az út, de ez hóesésben egy órának tűnt. Ráadásul gyalog tettem meg, naponta többször is. Kaptam ugyan kocsit, igaz, kissé késve, és volt egy segítőkész könyvelő hölgy is, akivel szintén angolul beszélgettem.

Szóval ott éltem 5 hónapot. A közel fél év olyan volt, mintha egy elzárt szanatóriumban éltem volna, hiszen nem voltak ott a barátaim és szociális életem sem volt.

3_29.jpg

Elindítottam egy éttermet, amihez keményen dolgoztam, és mellette segítettem a várandós könyvelőnek könyvelni... (ha már értek hozzá egy kicsit). A tulajdonossal fizetés ügyben nem igazán sikerült megegyezni, ezért újabb váltáson törtem a fejem. Szóba került Anglia, a visszatérés Ciprusra, esetleg a hazatérés Budapestre. Mivel már honvágyam is volt, a saját országom mellett döntöttem.

Ismét Magyarországon

Egy barátnőmnél vettem ki szobát Óbudán, és egy hét alatt találtam munkát a Váci utcában, a főváros szívében. Magyar viszonylathoz képest felszolgálóként egész jól kerestem.

Pár hét után ugyanannak a tulajdonosnak az első osztályú éttermébe kerültem. Boldog voltam, hisz volt jó állásom és otthon voltam. Pár hónap után már kezdett hiányozni a szabadidő, bulizni is munka után tudtam. Volt olyan, hogy 9-10 napokat is dolgoztam pihenés nélkül.

Az is kiderült, hogy ilyen munka mellett nem marad időm párkapcsolatra, mert hát mit is mondjak, hogy „bocs, nekem a hajnali 2 jó időpont a randira”? Ugyanakkor az étteremben szuper kis csapat tagja lehettem, mindannyiukkal a mai napig beszélek.

Végiggondoltam a helyzetet, és arra jutottam, változtatnom kell. Közben egy barátnőm megkérdezte lenne-e kedvem kimenni Angliába takarítani, hisz ő már pár éve azt csinálja. Gondoltam, miért is ne. Szóval újabb búcsú, már sokadjára a szülőktől. Jegyvásárlás és repülés.

Angliai nyugdíjas napok

Október. Anglia. Az időjárás elment, kicsit borús. Szerencsémre a tél következett. Mint kiderült, ott nyáron esik a legtöbbet. Gondolom, akkor az már napi szinten mehet. Az emberek furcsák, érdekesen öltöznek, és le vannak lassulva. Baromi nyugodtak, de tényleg. Mindenben. Ha Szlovákiát szanatóriumnak éreztem, akkor ez mi lesz... Valami ilyesmi járt a fejemben eleinte.

A munkát hamar megszoktam és a főbérlőimet is a két cicájukkal. Szóval éltem a kis nyugdíjas napjaimat. Ami a ciprusi pörgés után kicsit érdekes volt. Dolgozni jártam és a rengeteg szabadidőmben moziztam - otthon, popcornnal. Mert az úgy a jó.

4_16.jpg

Kis idő múlva jött a felismerés, van időm pasizni. Tehát irány a társkereső. Randiztam egyet, aztán elment a kedvem tőle, gondoltam, lehet, hogy egyedül maradok. Majd tettem egy újabb próbát egy kedves, figyelmes magyar sráccal.

Megismételtük párszor a randit, végül a hétvégéimet már vele töltöttem. Minél több időt töltöttem vele, annál jobban ki akartam lépni a kapcsolatból, hogy miért, azt inkább hagyjuk. De ha én valamit eldöntök, akkor nem tétovázok, lépek. Megtettem.

Anglia meseszép. Olyan mintha még mindig a múlt században élnének. Valahogy megelevenedtek előttem a romantikus filmek, ahogy egy-egy farm előtt elhaladtunk. Magam előtt láttam a Jane Austen-filmeket.

Puerto Rico és az ámokfutás vége

Valószínű a romantikus beállítottságom késztetett arra, hogy elfogadjam a mostani párom meghívását Puerto Ricóba, ahol kiteljesedett a szerelmi életem, és az ámokfutásom véget ért.

Robertet 2011-ben ismertem meg Kanadában. De akkor még nem vágytam kapcsolatra, így pár randi után már nem találkoztam vele többet. Minden nagyobb ünnepen beszéltünk. Nyomon követtük egymás életét az internetnek köszönhetően.

Majd ez év áprilisában egy baráti beszélgetés alkalmával közölte, látni szeretne újra. És menjek vele Puerto Ricóba. Gondoltam, miért is ne. Már annyi minden történt velem, egy kis közép-amerikai nyaralás még jó is lesz a zord Angliából.

6_8.jpg

Puerto Rico maga volt az álom. Minden szempontból. Angliába visszatérve, az én lovagom hívott Skype-on és megkérdezte, lenne-e kedvem vele élni Kanadában. Mert ő bizony belém szeretett.

Egy kicsit vegyesek voltak az érzelmeim. Hisz idősebb, mint én, felnőtt gyerekei vannak, na és a szüleim, na és a konzervatív rokonság Magyarországon. Ezek jártak a fejemben addig, amíg májusban haza nem mentem és szemtől szemben el nem mondtam mindent a szüleimnek.

Meglepetésemre higgadtan és szeretettel fogadták a történetem Roberttel és áldásukat adták rám, ránk. Majd újra jött a búcsú, jegyvásárlás Angliába, majd Kanadába.

9_4.jpg

8_4.jpg

Egy álom valóra vált

Most szeptember van. Kigondoltam, milyen vállalkozást szeretnék és most a megvalósításán dolgozom. Kanadában élek egy olyan férfival, akit kislányként álmodtam meg. Aki ágyba hozza minden reggel a kávémat, naponta legalább ötször elmondja, mennyire szeret, és hogy milyen szép vagyok.

Aki ha fáradt vagyok, csak egyszerűen vacsorát készít, ha ő is fáradt, akkor kivisz étterembe. Rengeteget kirándulunk, és ami fontos: sokat nevetünk. Természetesen most azon vagyunk, hogy minden papírom a lehető leggyorsabban elintézzük, mert itt Kanadában bizony minden más. Nehéz csak munkát vállalva kijönni ide, és még nehezebb maradni.

5_12.jpg

7_4.jpg

Az itteniek vezetési stílusa, amennyire nem ismerik a KRESZ-t számomra kész horror, de óvatosan és biztosan haladok előre az úton. Már mind a ketten túl vagyunk egy házasságon. Így értjük, hogy nem mindenki tökéletes, de a szerelem sok mindent legyőz. A mi esetünkben az időt, a kort, és a távolságot is.

„Álmodtam egy világot magamnak” - és ez most mind valóság lett. Amiért egy igen hosszú és fájdalmas utat tettem meg. De úgy érzem, minden szenvedés megérte ezekért a pillanatokért, amiket nap mint nap átélhetek.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Szlovákia Anglia Kanada Puerto Rico

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr996731379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.09.26. 23:09:05

@morsels:
Mea culpa, a kijavitast nem olvastam, elkerulte a figyelmemet, meloztam kozben:)
En csupa rossz magyar ferfit ismerek itt Kanadaban, mind tud fozni az ismeroseim kozul, en is:)
Sot, Digger es Rezso atya is "rossz magyar ferfi", mert elmondasuk szerint kitunoen foznek, sutnek:)

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 23:09:31

@i got my: nincs mit hozzatenni ' jol kielemeztel ... igy latatlanba ...
nem minden no hozomanyvadasz mert azt a menyasszony hozza ... de egynemuek hazassaganal lehetseges ...

puhacica 2014.09.26. 23:10:27

van itt a blogon 1-2-3 olyan (diggeresen szolva) bacatlan fap.na, hogy rossz nezni, amit idonkent eloadnak. de mielott nagyon belekezdenek, abba is hagyom, mert meg elzavar a csosz!

2014.09.26. 23:11:54

@tanato: :( Igen, en is ugy tudtam hogy ez 'normalisnak' szamitott akkor, es sajnos mifelenk meg most is.

blackhairlady 2014.09.26. 23:16:58

@qkuc: Marmint hogyan forditott? :)

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.26. 23:17:27

Digger, hat ird mar le! Konyorgom, ne szenvedjel!!!

2014.09.26. 23:19:38

@morsels:
"Vilagos, a poszterina eletutja nem valamifele minta, amit mindenkinek kovetnie kene, hanem egy tortenet. "

De szerinte pozitiv pelda:

"posterina 2014.09.26. 15:40:11
@**mimi**: Pozitiv példa lehet az elvált, elkeseredett nőknek. És azoknak is akik fos házasságban élnek, de nem mernek kilépni.. mert jön a kérdés Jajj mi lesz azután. Pozitív példa, azoknak akiknek a fejében ott motoszkál, merre tovább, hova menjen, hol éljen. Én és a hozzám hasonló posztolók csak segítik a tanakodókat. És ha igény van rá segítenek. "

33621 2014.09.26. 23:20:41

@Muscari: Ezt tegnap én is bedobtam de nem reagált rá senki.

SzZoole 2014.09.26. 23:20:48

@Cascabel: az atya igen jol foz,de digger meg egy szendvicset sem tud megcsinalni,azert eszik mindig 40 penis paradicsomos husgomboc konzervet:)))
(csak vicc volt)
En viszont jol tudok fozni:)))
(ez nem volt vicc)

blackhairlady 2014.09.26. 23:24:07

@Philosoraptor: Nekem egyik sem gagyi, belekostoltam juniusban mindkettobe, meg mindig ugyanazokat akellemes erzeseket valtotta ki belolem:)
Majd ha egyszer te is kikoltozol, biztos lesznek olyan dolgok amik hianyozzni fognak, Ha nem a turo rudi akkor valami mas, amire nem is gondolsz most.

blackhairlady 2014.09.26. 23:25:45

@montroyal ( CAN qc): De neha bizony ugy lehet erteni, a cinizmus elegge atitatja a hozzaszolasaidat. En mar nagyon vartam a mai kommentedet, es nem csalodtam:)

qkuc 2014.09.26. 23:27:32

@blackhair-lady: Innen vágyom egy jó "ottani" pancake-re, :D.

2014.09.26. 23:28:14

@Zoole[uk]:
"En viszont jol tudok fozni:)))"
Akkor te is "rossz magyar ferfi" vagy:)
(mert a "jo magyar ferfiak" nem tudnak fozni)

morsels (törölt) 2014.09.26. 23:29:49

@Cascabel:
Naigen, ez verte ki a biztositekot nehol, szerintem is joggal :-)

puhacica 2014.09.26. 23:30:31

@puhacica: ja, az kimaradt, hogy ferfiak is indulnak ebben a kategoriaban.

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 23:31:06

@morsels:
A posztokban leírtak alapján kialakult egy elképzelés: milyen is lehet a poszterina személyisége.
És ez a személyiség nekem szimpatikus volt.

A kommentjeiben pedig megmutatkozott egy másik oldala is a személyiségének.
És ez nekem nem volt szimpatikus. Sőt, nagyon nem.

Mindenesetre mindkét véleményt én alkottam, ugyanarról az emberről, ugyanúgy a leírtakra alapozva.
És ez azért árulkodó is: akármikor bukkan is elő, akármi kapcsán 1-1 tulajdonság (akár pozitívumként, akár negatívumként értékeli is azt egy külső szemlélő), az bizony adott személyhez hozzátartozik....
Van, hogy nagyon sokára bukkan a felszínre 1 jellemvonás, de attól az még az illető sajátja, legfeljebb sokáig el tudta rejteni.

És olymindegy, hogy floridai medence mellett, vagy hol tartózkodik valaki: ha benne van, ha a jelleméhez tartozik, akkor az is övé, azzal teljes a személyisége.
Még ha megpróbálja elrejteni is...

(félreértések elkerülése végett: mindenkinek van negatív tulajdonsága, nekem is. Kérdés, hogy tagadom, próbálok javítani rajta/leküzdeni --vagy sikerül, vagy nem...--, felvállalom, vagy mit kezdek vele? A hozzáállásomon múlik, hogy miként alakítja a viselkedésemet...)

:)

2014.09.26. 23:32:12

@blackhair-lady: Legkevésbé a magyar ételek fognak hiányozni. Amúgy sem vagyok oda értük, hiába lenne lehetőségem enni jelenleg is őket. :)

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 23:32:22

@tanato:
A másik blognál írtam neked, megkaptad?
(mindennapoktörténete)

SzZoole 2014.09.26. 23:37:37

@Cascabel: persze az vagyok,meg kozonseges,meg alpari(nem tiszaalpari)ja es Degec-en szulettem:)))

SzZoole 2014.09.26. 23:41:26

@diggerdriver: ezt biztos,hogy nem Te keszitetted.A Te fel m3-es kezed erre a feladatra alkalmatlanok:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.26. 23:47:23

@Zoole[uk]:
Azért erre nagy összegben ne fogadjál.
:)))))))))))))))))))))))))))

2014.09.26. 23:50:14

@Philosoraptor:
"Legkevésbé a magyar ételek fognak hiányozni."
Mondod most:) Da ha arra kerul a sor, hidd el, hianyozni fognak. Mert nem fogsz hozzajuk jutni. Most eszre sem veszed ezt, mert koztuk elsz:) (en is hasonlokeppen velekedtem anno)
A magyarsagom sem erdekelt, amig otthon eltem, olyan termeszetes volt. Itt lettem magyar is:) Pedig nem akartam az lenni:) Az Elet gyakran produkal furcsa dolgokat.

Taxomükke (UK) 2014.09.26. 23:57:46

@Zoole[uk]: Digger sem akarja kitiltatni magát. :)))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.26. 23:59:05

@posterina: mindazok mellett, hogy ugy vagyok vele, hogy egy menthettlen hazassagban mar nem erdemes maradni, - persze elotte erdemes megprobalni megmenteni, ha van ra esely- mindezek mellett nehezen fogom megerteni a tobbszori hazasodast. Persze vannak olyan esetek, mikor az ember gyokeresen megvaltozik, de azert sok dolog mar a kapcsolat elejen is jol lathato. Tehat akkor hogy tudnak igy holtomiglan-holtodiglant igerni?

A tobbi pedig: kuzdelem es munka. Az en aldott jo emberem mondta annak idejen, mikor mar alakult koztunk valami, de gondolataim meg az ex korul keringtek: turelem, adj idot. Ha egy ev mulva is igy erzel, eldontjuk hogyan tovabb, de csak azert ne dobj el , csak azert ne tarts magadtol tavol, mert a szived meg mase. Adj idot magadnak, magunknak. Igy is tettem.

Btw, a kiralynos -hercegnos mondat kisse eros volt. Pedig a poszt alapjan tok mas kepem alakult ki, egy stramm, jeg hatan is megell csajrol. Kar , hogy kisse onelegult. Never mind, it's not my business.

Taxomükke (UK) 2014.09.26. 23:59:24

@diggerdriver: Amúgy ezen a hétvégén lesz Stainesben a vasútmodelleseknél találkozó.

blackhairlady 2014.09.26. 23:59:39

@morsels: " egy floridai medence oldalarol kuldeni a valaszokat a megjegyzesekre, ritkan eredmenyeznek megerto hozzaszolasokat :-)"

Szo szerint erre gondoltam en is:)))

blackhairlady 2014.09.27. 00:03:09

@qkuc: Na, ez is egy fajtaja a nosztalgianak:))

2014.09.27. 00:05:55

@qkuc:
"Innen vágyom egy jó "ottani" pancake-re, :D"
Hogy utaltam az elejen a pancake-et!! El sem tudtam kepzelni, hogy tudjak megenni, bevajazva, leontve azzal az edes sziruppal! De amikor megkostoltam - kenyszerbol, mert nem volt mas reggelire - egybol rakattantam:) Meg Mexikoban is sokszor azt kertem reggelire, nosztalgiabol, "hazai" izek:) Egyszer 10 napig csak pancake-en eltunk egy "flying camp"-en, mert csak az maradt kajank, a helicopter kod miatt nem tudott leszallni hogy bevigyen minket a civilizacioba a munka vegeztevel. Cigi is elfogyott, teat szivtunk:) Szerencsere dobott le a pilota par kartonnal a 3.-ik nap:) Kajat azt nem:) Maradt a "pancake mix":)

2014.09.27. 00:06:00

@Cascabel: Most sem főzök magyaros ételeket, nem véletlenül. Amúgy meg sok mindent lehet helyettesíteni, ha mégsem bírnék magammal. Annyi jó konyha van a világon, amit kiakarok próbálni. Nem vagyok beszűkült látásmóddal rendelkező egyén.

Nem tudom, hogy mit értesz az alatt, hogy magyarnak lenni. Ez csak egy nemzetiség, ugyanolyan, mint a többi. Se nem több, se nem kevesebb. Sokan persze szeretik megmagyarázni, hogy mi Isten leszármazottjai vagyunk. :)))

blackhairlady 2014.09.27. 00:10:58

@Cascabel: En meg a pancake (edes) es a tojas/szalonna (sos) kombot nem tudtam elkepzelni. Aztan az IHOPban megkostoltam es igen finom volt:)

2014.09.27. 00:13:49

@blackhair-lady:
Amikor meg a Paltalk-on video-csevegtem magyarokkal telen Mexikobol a melobol, sokan beragtak ram a +35C es a palmafas hatter miatt:) A Csendes-oceanrol es a hotel furdomedecejerol nem is beszelve:) Megsokszorozodtak az ellensegeim pillanatok alatt:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.27. 00:14:57

@blackhair-lady: egyszer voltam ihopban, azt hiszem felejtheto igencsak.

Ha az izlett, akkor kostold meg a baconos - juharszirupos fankot is:D

2014.09.27. 00:17:01

@Philosoraptor:
"Nem tudom, hogy mit értesz az alatt, hogy magyarnak lenni."
Majd ha nagy leszel es idegenbe kerulsz, megerted:) Addig hiaba is beszelek rola:) Meg kell tapasztalni:)

blackhairlady 2014.09.27. 00:18:42

@Philosoraptor: Majd ahogy orgeszel emgerted:) Vagy nem, az is lehet.
A magyaros eteleket nem kell eroltetni, de a kedvenceidet amit othon is eszel, miert is kene abbahagyni? Csak mert masik orszagban elsz?
Szerintem eloszor ugy is maradnak a "hagyomanyos" kajak, akarmit is jelentenek neked, mert az elso idokben azert sokat kivesz az eberbol a uj hely, nem lesz ideje sem es kedve sem ujakat probalni.
Aztan ido kell mir efelfedezed az uzleteket, minek mi az ottani neve.
Meg aztan milyen helyi etelek vannak? Mindnek utana jarni, recepteket keresni, hozzavalokat begyujteni, nem keves munka. Es meg azt sem tudjuk ugye, hogy annak milyen izenek kell hogy legyen, es a mienk hasonlit-e hozza. Ettermbe valoszinuleg az elejen nem nagyon lesz sem ido sem penz jarni, igy marad a jol megsozkott otthoni kaja es a szendvics:) heti 7nap, napi 3 etkezes, szerintem elkerulhetetlen, hogy ne csusszon be egy egy hazai.

blackhairlady 2014.09.27. 00:20:09

@tildy[UK]: Biztos voltam benne:)))
Egyebkent en is kb 3-szor voltam a 4 ev alatt, ebbol 2x tavaly nyaron a fiammal amikor itt jart.

2014.09.27. 00:20:51

@tildy[UK]:
" mindezek mellett nehezen fogom megerteni a tobbszori hazasodast"
Ez az! Ha az ember egyszer megegeti a kezet, nem teszi meg egyszer tuzbe:) (kiveve ha nem mazochista) :)

2014.09.27. 00:24:23

@blackhair-lady:
Pancaket csak tejjel!!!! :) Semmi mas:) Amugy tejet soha maskor nem iszom.

2014.09.27. 00:29:11

@blackhair-lady:
Volt egy magyar lany a Gyaloglon, IHOP-ban volt manager elosszor San Fransiscoban majd Phoenixben. Sajnos nem tudtam vele talalkozni:(

qkuc 2014.09.27. 00:31:12

@blackhair-lady: Nem is kicsit, :D. Kaja terén kevés dolog hiányzik onnan, de a pancake az az, :D. Kevés volt az ott töltött idő, de meglepődtem mennyire segítőkészek tudnak lenni tökidegenek (tényleg segítettek). Meg az is szimpatikus volt, hogy egy csomó dolgot neten/telefonon keresztül lehetett intézni/lemondani. Nem kellett anyám DNS mintája és személyes hologramja ...

qkuc 2014.09.27. 00:33:46

@Cascabel: Amikor először láttam feltornyozva, nyakon öntve juhar sziruppal, akkor szerintem előre sokkot kapott a testem a cukortól. De eszméletlen finom volt! Amikor még apukám nagynénje és a férje még élt, akkor főleg ő sokszor járt kinn, hazafelé hozott szirupot, :D.

montroyal ( CAN qc) 2014.09.27. 00:35:05

@blackhair-lady: pedig a slogenem ha csalodni akarsz bizz bennem ...

qkuc 2014.09.27. 00:35:52

@blackhair-lady: Azt még nem próbáltam, most leverte az ékszíjat, DE, ha egyszer újra azon a kontinensen járok, meg fogom kóstolni, :D.

blackhairlady 2014.09.27. 00:42:56

@montroyal ( CAN qc): :))) Ez jo!:)) En megnevelnelek, csak kerulnel a kezeim koze:DDDD meg meg ez is:))))))))))), csak hogy erodjun a humor:)

blackhairlady 2014.09.27. 00:46:33

@qkuc: Denny's vagy IHOP (International House of Pancakes), ezeken a helyeken biztosan megtalalod, de ahol reggelit is felszolgalnak, ott biztos van ez a combo az etlapon.

montroyal ( CAN qc) 2014.09.27. 00:50:25

@Cascabel: en is tudok fozni de MO-on tanultam meg gyerekkennt anyamtol , pedig egyke vagyok ...

2014.09.27. 01:00:40

@montroyal ( CAN qc):
En kinn tanultam meg, kenyszerbol, egyedul, szakacskonyvbol. Otthon meg egy teat sem voltam kepes csinalni, nem voltam rautalva. Szegeny Mama ugy orult, amikor kinn volt es en foztem neki neha. Arra volt a legbuszkebb, hogy a fia megtanult fozni es raadasul jol! Amugy szakacs volt, tudta, hogy mit beszel:)

montroyal ( CAN qc) 2014.09.27. 01:26:23

@blackhair-lady: kezeid koze?? ja lehet ugy kezdeni ..hat nem tudom biztos nem lehet rossz ...DDD

montroyal ( CAN qc) 2014.09.27. 01:29:54

@Cascabel: amikor egyedul voltam nem forditottam idot a fozesre kedvencem a lassu fozo volt amibe reggel belevagtam mindent es esterekesz volt melegen tartva ... Anyukam is szakacsnak tanult de vegul maros lett belole a Dutranal ..

posterina 2014.09.27. 03:55:03

@tildy[UK]: Szia. Lehet esélyt adni, nem minden esetben negatív a dolgok kimenetele.Hidd el nem szerettem volnap anno elválni. De az élet mást produkált. “Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az énvagyok….a viselkedésem meg attól függ TE KI VAGY!” Ezt az idézetet azért írtam , mert sok támadást is kaptam a mai nap folyamán. Ettől én nem változtam, csak idomúltam. A férfiak félre értették, de van ez így. Hisz aki ismeri a tradicionális magyar nevelést Szabolcs megyében, az tudja, hogy ott a nőnek a konyhában a helye, és a férfi a király. Sok szülő ezt még ma is követi, és nem szeretik ha a férfi otthon sürög -forog. Így nem sok férfi tud főzni , sütni meg pláne. Idővel rá lettek utalva, vagy egyszerűen szeretetből tették, teszik.Aminek mi nők tényleg örülünk! Az én apósom nem tud,és nem is akart soha megtanulni. Ezért nem ítélem el. Apukám se tud. Ez van.
Nem egy mondatot kell kiemelni az írásaimból és azon csámcsogni egész nap. Azt a hozzászólást, egy nő írta , akinek válaszoltam érdemben. Mint ahogy a királynős beszólásra reagáltam, hogy ha az illető úgy gondolja Kanadában már van egy királynő, akkor bizony én nem szeretnék trónbitorló lenni. :)

2014.09.27. 05:05:35

@posterina:
Jo, hogy visszajottel, ugyan is szeretnelek megkerni arra - hogy ha lehet - kicsit reszletesebben fejtsd mar ki az alabbi mondatodat a posztbol:
" Az itteniek vezetési stílusa, amennyire nem ismerik a KRESZ-t számomra kész horror, de óvatosan és biztosan haladok előre az úton. "
Szerintem is horror neha, de nem azert, mert nem ismerik a kozlekedesi szabalyokat, hanem azert, mert ismerik, es be is tartjak a legfontosabbakat. Peldaul a sebessegkorlatozast. Ha peldaul 50 km/hr sebeseggel lehet menni, akkor 49 km/hr-nal mar tovig tapossak a feket:) A legszornyubb az, amikor a belso savbol balra is lehet kanyarodni, elsobbseget adva a szembejovo forgalomnak, de nem teszi ki az iranyjelzot, csak akkor, amikor a lampa zoldre valt:((( Ex-aposom is ilyen volt, kerdem tole, miert csak a zoldnel teszi ki az indexet? Buszken azt valaszolta, hogy "Sporol az arammal!":) (egyetemet vegzett mernok ember volt)

FutureFry 2014.09.27. 05:27:27

@Cascabel: index-spórolás: Ez Magyarországon is megvan. Az oktatóm mondta mindig, hogy kapcsoljam le (ki?) ha pirosnál álláskor indexektem, merthogy "elfárad". Még jó, hogy most már senki nem szól bele az ilyesmibe (nem hagynám).

morsels (törölt) 2014.09.27. 07:52:15

@macamuca [IHUN]:
Nalatod, en meg a posztokat sosem velemenyezem. Vagy velemenyeztem. Az egy tortenet es minden tortenet hianyos.

Amit viccesnek tartok az az, hogy a kommentelok 80%-a olyasmibe kot bele, ami benne van a 'tortenetben', a maradek meg abba, ami hianyzik.

Namost az erdekes szokott lenni, amikor a hianyzo dolgokra valasznolnak, minimum ket okbol.
Az egyik az, hogy tenyleg nem eleg egy poszt arra, hogy minden reszletet kifejtsek egy tortenetnek, a masik meg az, hogy vannak reszek, amiket nem is akarnak kifejteni.

Innentol ertelemszeruen a kommentekbol lehet levonni kovetkezteteseket (ujakat), pedig (szerintem) a ketto egyutt ertekelheto.

Mar amennyire egy ilyen ertekeles megallja a helyet. Ugye.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.09.27. 08:21:49

ma se engedték ki egy kommentem se. fasza :D

Határátkelő 2014.09.27. 08:34:46

@házelőtthinta: Próbálj meg olyat kommentelni, amit be lehet engedni.

2014.09.27. 09:16:08

@Cascabel: Nekem ez ilyen mázos borításnak tűnik, semmi másnak.

2014.09.27. 09:20:52

@blackhair-lady: Most mondom harmadjára, hogy itthon sem szoktam sűrűn "magyaros" ételeket főzni, mert már megcsömörlöttem. Megeszem őket, de bennem nincsen semmifajta késztetés, hogy csak magyaros kajákat egyek. Mindig keresem az új dolgokat, meg az új recepteket. Szerintem rizst főzni, meg csinálni egy húsos-zöldséges egytálételt nem túl megerőltető dolog, kell hozzá egy jó recept, meg egy kis tenni akarás. Még kutatni sem kell sokat alapanyag után.

Giddy Lamb 2014.09.27. 09:53:11

@blackhair-lady: Hagyd már! Teenage Mutant Hero Raptorba már Zolee és Digger bicskája is beletört:))))
Azóta is kognitív disszonanciától szenved mindkettő:)))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.09.27. 10:00:35

@Giddy Lamb: megpróbáltam most újraküldeni, és úgy néz ki, sikerült is, ha nem, akkor mást nem tudok csinálni, ennél gyorsabb nem lesz a net, emailemet nem teszem ki ide. (esetleg ha te küldesz egy üzenetet, arra tudok a gmailről válaszolni....) annyira nem fontos, csak kérdeztél valamit, amit nem akartam nyilvánosban megválaszolni.

Giddy Lamb 2014.09.27. 10:04:35

@blackhair-lady: Biztos ismered a gonosz kismalacos viccet, mikor találkozik a jótündérrel és a tündér mosolyogva felajánlja, hogy egy kívánságát teljesíti, mire a kismalac kívánsága: Dögölj meg!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.27. 10:44:33

@Mr Long (UK): valószínűleg nem. Hülyének lenni lassan állampolgári kötelesség lesz, aki meg gondolkodik is, az a rendszer ellensége.

@posterina: szimplán csak arra gondoltam, hogy ne első felindulásból házasodhatnak az emberek, hanem felelősen döntve.

Muscari 2014.09.27. 10:50:45

@tildy[UK]: @Cascabel: na akkor egy kétszer házasodo jelentkezik. Igenis érdemes másodszor is házasodni, ha úgy érzed, hogy akkor találtad meg az igazit.
Nálam annyi történt, hogy először 19 évesen mentem férjhez. Ugyan hamar rajottem, hogy hiba volt, de sajnos gyorsan jöttek a gyerekek es beleragadtam. Annyi idősen az emberismeretem nulla volt, meg így utólag tudom, hogy otthonról menekültem.

Viszont másodjára már azzal az emberrel vagyok akivel kell es aki mellett szeretnék megoregedni. Hat igy.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.27. 11:19:26

@Muscari: saját életemben nehezen tudnék ilyet elkepzelni. Egyszer házasodom, de akkor örökre. Ha 35 leszek , ha ez összejön, akkor annyi...

Lehet 5-10 év is sokat számít a generációk közt, de otthonról menekülés megoldható összeköltözéssel is, házasság nélkül. Szerintem. Tudod jól, hogy távol áll tőlem, hogy készakarva bántsalak a szavaimmal.

2014.09.27. 11:44:59

@Giddy Lamb: Ismered az a fajta embert, aki másoknak nyalja a seggét, hogy jó pontot szerezzen? Engedtessék meg, hogy legyen saját véleményem, és ne kelljen erkölcscsősz engedélyét kérnem hozzá, hogy mit mondhatok és mit nem. Amúgy meg nyugodtan lekophatsz, v. ignorálj. Csak ne játszd az agyadat a semmire.

Giddy Lamb 2014.09.27. 11:54:11

@Dragonlady (now in Indonesia): sajnos nem jött át, regisztrálok egy másik szerverről úgy hátha... nálam lehet a gond, mert a nekem címzett hozzászólások sem jönnek át.

posterina 2014.09.27. 13:42:28

@Cascabel: Az én kedvencem az egyenrangú útkereszteződésben a 4 stop tábla. Ha oda először érek az rendben van..Ha úgy érek oda hogy látom ki volt az első. Többször intenem kell neki hogy menjen. De ha csak ketten érünk oda , és a másik tőlem jobbra van, akkor is intenem kell hogy menjen, és ő int menjek én. Majd elindulok, és elindul. Vagy a legjobb , ha nem tudja hogy mit csináljon telefonál . Vagy épp smst írnak és fel se néz. csak elindul.

posterina 2014.09.27. 13:46:42

@tildy[UK]: 3 évet voltam a volt férjemmel , amikor házasságra adtuk a fejünket. Majd újabb 3 év után elváltam. Soha többet nem akartam férjhez menni. Csalódtam a házasság intézményében. DE 4 év alatt változott a nézetem. És azóta megannyi példa ott van előttem a kétszer házasulók boldogságáról, hogy én se zárkózom el tőle. Ha Robert meg kéri majd a kezem , hozzá megyek természetesen. Ha nem , akkor vele élek. Én a házasággal nem szeretek valakit jobban vagy kevésbé. Nekem a házasság nem fontos. Vannak attól sokkal fontosabb dolgok is. :)

KanadaiFérfi 2014.09.27. 14:07:06

As I’m a part of the Canadian subject of this most eloquently written blog post, I feel compelled to comment here. I’m not Hungarian born, but the Canadian product of two wonderful Hungarian immigrant parents to Canada. I’m also extremely proud of my Hungarian heritage. Please note as I have no formal education in the Hungarian language, but can speak, understand and read only in an elementary level, I will comment here in English. Niki “posterina” is, as I have grown to know her, an articulate and inteligent woman with whom I’ve now become enamored. I have had the privilage to be a part of her travels (and now her life) she is well spoken and truly honest when communicating her thoughts and feelings. Bravo, well done szerelmem, Robi.

Muscari 2014.09.27. 15:11:41

@tildy[UK]: semmi gond, ma már én is maskepp csinalnam, elhiheted. Akkoriban azonban ez nem volt olyan szokatlan, öten is férjhez mentünk az osztályból azon a nyáron.

Ha akkor tudtam volna amit ma.... Valahogy úgy csinálnám ahogy te. Mindegy, van két fantasztikus gyerekem, o miattuk megerte.

Muscari 2014.09.27. 15:23:43

@KanadaiFérfi: thank you for commenting here. However Niki is a strong and determined girl, I don't think she needs to be protected. She is a lucky girl because she has found you and I wish you two all the best.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.09.27. 15:41:59

@Giddy Lamb: te nem tudsz üzenetet küldeni másoknak?
egyébként "prémium kommentelő" vagy?csak mert én se kapok arról értesítést pl, mikor válaszolsz, megint csak véletlen láttam :-/

morsels (törölt) 2014.09.27. 15:58:33

@KanadaiFérfi:
Don't get me wrong, but it looks like she became part of your life (and travel like Puerto Rico) more, than the other way around :-)

You are Hungarian (after being a Canadian), don't worry about it :-)

blackhairlady 2014.09.27. 16:35:58

@Philosoraptor: "A magyaros eteleket nem kell eroltetni, de a kedvenceidet amit othon is eszel, miert is kene abbahagyni? Csak mert masik orszagban elsz?"

Ezt irtam pontosan a fenti hozzaszolasomban.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.27. 17:14:31

@posterina: 6 éve vagyok a vikingemmel, ebből 2 hónapot leszámítva közös háztartásban. Jövőre lesz az esküvő, ő még épp 30 alatt lesz, én meg közelebb a 40hez.

Rengeteg 20-25 évesen kötött házasságot láttam felbomlani, ezért is vártunk a dologgal.

2014.09.27. 17:26:04

@blackhair-lady: Akkor félreértjük egymást. Nem magyaros kaják a kedvenc ételeim, de a magyaros kajákat is szívesen megeszem, ha úgy van. Ennyit rugózni ezen a piszlicsáré témán, komolyan mondom. :)

blackhairlady 2014.09.27. 19:34:19

@Philosoraptor: Nem rugozok, de azert lehet reagalni egy egy mondatodra, nem? Te mondtad, hogy nem fogsz itthonit enni, en leirtam, hogy ha nem is magayrosat de itthon keszitettet valoszinuleg egy darabig igen, te ismet magyaros kajaztal, mert azt olvastad amit te akartal olvasni, holott mast irtam. De igerem, akarmit is valaszolsz, arra mar nem fogok viszont irni, ne hogy rugozasnak tunjon.
Mindenkinek van egy elkepzelese a kikoltozesrol, az elso napokrol, aztan ezt legtobbszor az elet felul irja.
De kivanom, hogy legyen idod, energiad, penzed minden nap mas orszag izeit kostolni, az igazan klassz lenne:)

2014.09.27. 19:45:26

@blackhair-lady: Köszönöm, forgasd ki, amit írtam. Annyira jellemző. :(

Morgo1229 2014.09.28. 06:41:42

@Philosoraptor: jaj de uncsi vagy. Blachair ladynek igaza van.

Morgo1229 2014.09.28. 06:43:51

@tildy[UK]: ha akarsz gyerekeket akkor nincs mire varni nagyon. Hazasodjatok! Hajra!

Morgo1229 2014.09.28. 06:45:36

@KanadaiFérfi: most meg felall a muszer, aztan majd nem fog. Akkor mi lesz ?

Morgo1229 2014.09.28. 06:53:32

@macamuca [IHUN]: en azt hiszem ertelek de vajon magadban megtalaltad az okat, hogy miert vetetted ra magad a poszterinara ilyen mertekben ? Zavar, hogy belefekudt a keszbe ? Neked mindenert meg kellett dolgoznod ?

DieNanny CH 2014.09.28. 08:18:29

@Muscari:

"Ha akkor tudtam volna amit ma.... "

Ezzel én is így vagyok. Bárcsak ne lettem volna olyan 'jókislány', nem akartam volna várni az 'igazi, mindent elsöprő blablabla'-ra, akkor, lehet elváltan, de lenne gyerekem. Úgyhogy - bár unokatesóimat 'lenéztem' anno, hogy 20 évesen már szülők, ma már máshogy állnék hozzá...

DieNanny CH 2014.09.28. 08:21:58

@Morgo1229:

Khm. Vagyis akinek már nem áll fel, az váljon el? Vagy ássa el magát? (Lehet, hogy félreértettem a mondanivalódat?)

Morgo1229 2014.09.28. 09:19:24

@DieNanny [SZ,CH]: haaat ?hat nem is tudom. Azert eleg problemas.

i got my (törölt) 2014.09.28. 10:33:20

@DieNanny [SZ,CH]:
tegnap olvastam az 50 éves nadia comaneci-ről (román tornászbajnok). neki 44 évesen született az első gyereke.

Muscari 2014.09.28. 10:56:41

@DieNanny [SZ,CH]: milyen érdekes, hogy én fordítva gondolom. Valószínűleg nem lehet általános érvényű megállapítást tenni az ügyben, minden életút különböző.
Még ne add fel, megtalalhatod az igazit es gyereked is lehet, nincs még túl késő. Én drukkolok neked, hogy sikerüljön.

Muscari 2014.09.28. 10:59:55

@DieNanny [SZ,CH]: ma mar létezik am a Viagra is, úgyhogy semmi vesz. Azon kívül egy pasi akár nyolcvan évesen is is lehet harcrakesz :-)

2014.09.28. 12:29:54

@Morgo1229: Szomorú vagyok, hogy csalódást okozok neked. Jah, mégsem. :(

posterina 2014.09.28. 13:15:59

Szép jó reggelt
Az első posztom óta néha jól megfűszerezitek a napjaimat. Szeretek ide járni , most komolyan. Szóval igen létezik a viagra, bár nekünk még nem volt rá szükség. Azért mert sokkal harcra készebb mint más aki a harmincas éveiben van. Ez komoly , nem lenézés, és nem bántás a pasiknak. De volt fiatalabb pasim mint ahogy az ex férjem is az volt. Nem panaszkodom srácok (végre) :D :D

posterina 2014.09.28. 13:21:33

@Morgo1229: Szia.. Nekem a hölgy nem okozott álmatlan éjszakát. Sajnos vagy nem vannak akik rossz szemmel néznek egy ilyen kapcsolatot, ami nekem van. Volt olyan amikor én is megküzdöttem az alapoktól mindenért. Aztán a bútoraim és minden más amiért napi 12-14 órákat dolgoztam köddé vált. Szomorú , de ez van. Most igen van két ház, kocsik, hajó. És a párom és a családjai soha egy rossz megjegyzést nem tesznek rám. Dolgozom , tanulok, és igyekszem legalább a konyhát én rendezni anyagilag , hogy ne halljak semmi sértő mondatot később se. Nyilván azzal , hogy erre az oldalra írtam utat nyitottam a negatív beszólásoknak. A múltban ért sérelmek miatt erős lettem és szerencsére már tudom ezt kezelni. Úgy hogy nem gond. :)

posterina 2014.09.28. 13:35:41

OO azt kihagytam , hogy van motor is. Az előtt vette mielőtt én kijöttem. Az anyukám szerint azért mert klimaxol. És a nőknél a klimax menopauzával jár, a férfiaknál fiatal csajokkal és motorral. De Robert ragaszkodik ahhoz , hogy klimaxolni csak a nők szoktak :D

2014.09.28. 13:40:25

@Morgo1229:
Akkor jon a ferfi eleteben el az igazi Kanaan!:) Egy nagy gonddal kevesebb:) Tud magara, az eletere koncentralni, a hobbijara, kedvteleseire:) Az abszolut szabadsag akkor kezdodik:)

posterina 2014.09.28. 13:49:13

@Cascabel: hhahahaha na most ezt leforditottam neki. Röhög és mondja ez így igaz. :)

2014.09.28. 16:12:34

Nekem furcsa volt a poszt, a manus tetszik DD, bocs posterina, egy dologban viszont biztos vagyok, nagyon jól kezeli a blogos beszólásokat. Ez pedig jelent valamit! Valszeg nem rosszat :-)
Minden jót "ámokfutó"

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.28. 22:14:16

@Morgo1229: Még van rá 8-10 évem, szóval nem gond, amúgy ja, időpont már megvan:D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása