oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. augusztus 12. 08:21,  Kuss, száj összeharap, bél kidolgoz 138 komment

2014. augusztus 12. 08:21 Határátkelő

Kuss, száj összeharap, bél kidolgoz

A mai poszt hét év angliai élményeinek rövid összefoglalója. Ami kifejezetten tetszik Gábor írásában, hogy nem próbálja meg úgy beállítani az angliai életet, mintha az csupa móka és kacagás lenne, hanem felvázolja az árnyoldalait is.

hotel recepció.jpg

„1998-ban ötéves érettségi találkozóm volt (akkoriban még az autós szakmában dolgoztam), és egy volt osztálytársam mesélt arról, hogy luxushajón dolgozott, és mekkora pénz, meg buli, és persze világjárás!

Megtetszett a gondolat és a fejembe vettem, hogy jelentkezek 1999-ben hajóra dolgozni. Az angol nyelvtudás rendben volt, a szakmai tapasztalat viszont -200… Az ismerősöm azt mondta, elég az angoltudás, a hajón majd megtanítanak mindent.

Hát nem így volt. Esélytelen voltam. Elhatároztam, elvégzek egy felszolgálósulit, szerzek némi tapasztalatot, aztán uccu neki! El is végeztem a tanfolyamot, majd főállásban egy étteremben kezdtem dolgozni. Aztán megtetszett a mixer szakma, szóval arra is rágyúrtam.

A második suli elvégzése után már mixerként kezdtem dolgozni a munkahelyemen, aztán jött egy tulajdonosváltás, mi meg repültünk. Jelentkeztem megint hajóra, végre alkalmasnak találtak, és akkor beütött 2001. szeptember 11. A hajó persze ugrott.

Később dolgoztam három hónapot mixerként egy korfui tengerparti bárban 2002 nyarán (természetesen feketén, még nem voltunk tagjai az Európai Uniónak). Majd jött egy ötcsillagos, aztán egy négycsillagos hotel.

Ezután voltam étteremvezető-helyettes egy indiai étteremben, végül jött megint egy négycsillagos szálloda. 2001 és 2007 között több mint 20 mixerversenyen vettem részt – szóval volt már tapasztalat jócskán a tatyiban.

Az exem 2005-ben rákos lett, és miután kórházba került, három munkahelyen dolgoztam, hogy mindenre legyen pénz. Szó ide, szó oda, szerencsére sikerült a transzplantáció, kikerült a kórházból, gondozásra már nem szorult, én pedig korábbi vágyakodásom irányába mozdultam, hogy valahol Írországban vagy Angliában munkát találjak egy évre, hogy egy kis pénzmagot gyűjtsünk.

A döntés

2007-ben próbáltam közvetítőkön keresztül állást keríteni, de igazából amiket kínáltak vagy a munka nem tetszett, vagy a pénz. Ja, és persze ott volt a közvetítői díj.

Ekkor már nagyon mehetnékem volt (a család is támogatott), végül az interneten ráleltem egy angol közvetítőre, akire rábíztam az önéletrajzom és a referenciáim. Három hét alatt találtunk munkát, leinterjúztattak, megbeszéltük a fizut, szállást, mindent.

Már csak a kiutazást kellett megszervezni. Százezer forintot kértem kölcsön, hogy segítsen az elindulásban, és amikor minden megvolt, bye, bye Magyarország egy évre. Legalábbis így gondoltam.

Majdnem minden az ígéret szerint

Hét év gyors, tömörített története következik. Szóval megérkeztem a WizzAir rengető karjaiban Londonba, és másnap elértem végleges célom Yorkshire északi részén.

Az első meglepetések: minden úgy volt, ahogy ígérték! Majdnem.

Szobám volt (akkora, mint egy bernáthegyi háza kétszer (én 183 cm és 100 kiló vagyok, gondold el…).

A fizetés annyi volt, amennyit megígértek (korrekt), a papírmunkák (NI number, bankszámla nyitása, bevándorlási hivatal, stb.) elintézésében is segítettek.

A fából vaskarika is te vagy

A munka… hát ez az, vazze! Éjszakai portásnak jöttem egy 42 szobás, 200 éves hotelba, ahol természetesen tök egyedül dolgoztam az éjszakában. Éjszakai portás kis hotelban = mindent te csinálsz…

Takarító, mosogató, recepció, kandallópucoló, security, bár, szobaszervíz, meg a fából vaskarika is te vagy. (Persze a WC-takarító, pisi eldugulástalanító is!) Na, mindegy, ezt nyertem.

Két hét után felemeltem a hangom, hogy ez nem korrekt, az igazgató viszont egyszerűen elmagyarázta, lefordítva: megszokod vagy mehetsz.

Szóval én kuss, száj összeharap, bél kidolgoz. Az igazat megvallva pár hónap múlva már kezdtem csipázni a pozíciót, mert rutinosabb lettem a mindenénvagyokban.

Hónapokkal később kineveztek Night Managerré (azaz éjszakás menedzserré) és még pénzt is emeltek. Tudtam, hogy király vagyok! :) Közben persze a havi 300 font ment haza a családnak.

Egy évvel később elhagytam ezt a munkahelyet, persze bármikor visszavártak. :) Találtam munkát délen egy ötcsillagos szállodában, ahol visszatértem a mixer / báros gyökereimhez.

Mindenhol bentlakással laktam, és a munkahelyi menza volt a meleg táplálékom. Az ötcsillagos szállodában egy erős start után fél éven belül Bar Supervisor-rá neveztek ki, két évre rá pedig a Bar Manager helyettesének.

Hát igen, ha keményen dolgozol és jól csinálod a dolgokat, megvan az esélye annak, hogy előbbre lépj! A végét letömörítettem kicsit, mert ha mindenre kitérnék, akkor még a jövő héten is itt gépelnék. :)

Anglia megéri!

Mióta kint vagyok, elmondhatjuk, hogy biztonságban élek, nyaralok minden évben, pénzt küldök haza és még spórolok is! Barátokat szereztem rengeteget, nem vagyok egyedül.

Már saját lakást bérelek, szóval sok jó dolog van benne. A hét év alatt több mint 20 ezer fontot küldtem haza a családnak. Szóval megérte.

Anglia nem éri meg!

Hát igen, most jön a fekete leves. Egy évre terveztem, és már 7 éve vagyok kint. Egy év után mentem volna haza, de beütött a pénzügyi válság… én pedig maradtam. Ráment a házasságom, elváltam. Elvesztettem barátokat (igaz, itt lett sok, de az nem ugyanaz.)

Tanulság és jó tanács

Ha azt tervezed, hogy kiköltözöl, beszéld a nyelvet, dolgozz legjobb tudásod szerint és akkor minden rendben lesz! Hozd magaddal, ha tudod a párod, mert a hosszú különlét előbb-utóbb megöli a kapcsolatod!!

Mint már említette, csak egy évre terveztem, most már hétnél tartok! Mikor megyek haza? Mindig azt mondom, remélem, hamarosan. De ami otthon folyik, sajnos továbbra is arra sarkall, hogy maradjak. Ki segítene a családon? Állam bácsi? Na hagyjuk!

Mindenkinek jó olvasást és tanulságlevonást kívánok!”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr876596479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanz 2014.08.12. 11:41:03

Volt kolléganőm 21 hónapot volt külön a férjétől. Egész jól bírták, bár nagyon örültek annak, amikor végre egy városba költözhettek újra.

A távkapcsolat amúgy abszolút függ a két embertől, én például teljesen alkalmatlan vagyok rá, de van, akinek jól megy.

Poszthoz: nem akarom bántani a posztírót, de nem tudom, hogy 7 év viszonylagos szenvedésért 20000 font mennyiben kárpótolja (a pénz, amit hazaküldött). Mármint jó, nem rossz pénz, de azért nem annyira sok még Magyarországon sem.

Ettől függetlenül hajrá, menni kell előre, szóval további sok sikert és kitartást Angliához.

ImiGee 2014.08.12. 11:50:10

@hablaty67:
Szia!
Az a 300 font hazakuldes hetente,az havonta!;-)
Barcsak hetente tudnam!
Eloszor az exem tamogattam 5 even keresztul,azota a szuleimet!
Udv!Gabor

ImiGee 2014.08.12. 11:50:11

@svájci sapka (ch):
Szia!
Minek a kozvetito??
En nem szeretek arnyekra vetodni,azert gondoltam,hogy biztosra megyek es kozvetiton keresztul keresek melot Angliaban!A magyar kozvetito amit kinalt a "kozvetitoi dijjert" nekem nem erte meg,az angol kozvetito pedig teljesen korrekt,segitokesz es ingyenes volt!Ugyan is az EU-ban nem lehetne kozvetitoi dij,az ugynokseg a leendo munkahelyedtol kapja meg a jutalekat!
A masik kerdesre a valasz!Szivesen kezdtem volna mixerkent,felszolgalo allas es az az ejszakai portas allas ajanlat jott hamarabb!Es kellett ugye a benntlakas!Plusz, az ejszkai portas allas jobban fizetett!
Mindenkinek el kell kezdeni valahol,nekem igy sikerult!
Bocsi az ekezetek miatt,angol billentyuzet!
Udv!Gabor

Capricorner 2014.08.12. 11:50:18

Tetszett az írás, nagyjából megegyezik a leendő angliai munkavállalásról alkotott elképzelésemmel (szintén vendéglátás). :)

ImiGee 2014.08.12. 11:55:01

@Sanz:
Szia!
Nos 20000 font mennyire sok,mit karpotol?
Ez a penz,amit hazakuldtem csak a csaladnak!
Azon kivul termeszetesen eltem(es a csaladom is "biztosabban" elt), el!
Amikor a nejed rakon ment keresztul(hal isten felepult 98%-ban).az edesapad 3 infarktuson,cukorosan rokkantnyugdijas mar 15 eve, es az edesanyad 90 ezer forintert doldozik szocialis gondozokent heti 50-60 orat????
Nos,Mint tudjuk a penz nem boldogit,de a szukseges ROSSZ!
Akkor azt mondom az en "szenvedesem", megerte! A test addig megy ameddig bir!Szoval amig en birom ezt a "szenvedest", a csaladomnak is jobb lesz!
Koszi a kommentet!
Udv!Gabor

ImiGee 2014.08.12. 11:59:47

@Herr Géza:
Szia!
Szerintem minden kezdet mas!
Mindenki mas mentalitassal es tapasztalattal erkezik,es hogy hogyan alakul az utjuk,na ugye az a kerdes?Vannak hasonlosagok sok ember torteneteivel, "kemenyen dolgozol,bekussolsz..stb", de a lelki es tartalmi jelentese mindig mas!
Mar jeleztem ,hogy ez az iras meg ki lesz egy kicsit majd vesezve,es Hataratkelo posztolhatja majd,ha tetszik neki!
Udv!Gabor

ImiGee 2014.08.12. 12:04:01

@pamut:
szia!
Koszi a kommented!
A bajban en sosem hagyok senkit egyedul,igaz elvaltunk azota,de amikor kellett,vegig ott voltam!
Vannak is nagy elmenyek az biztos,7 ev Anglia nem mulik el nyomtalanul!
Meg hallasz rolam es a storymrol!;-)
Udv!
Gabori

London2009 2014.08.12. 12:06:47

Kb. ket eve kapott a baratom egy allasjanlatot Texasban. De bennem fel sem merult a tavkapcsolat egy pillanatra sem. Mi az, hogy tavkapcsolat? Annak megis mi ertelme van? Telefon meg skype? Koszonom, nem. Igy kerek perec megmondtam, hogy en tavkapcsolatot nem csinalok. (csinaltam mar, teljesen ertelmetlen dolognak tartom) Tehat akkor vagy az az opcio maradt, hogy megyek en is vele es akkor housewife leszek, vagy maradunk itt mindketten. Maradtunk itt mindketten. Hala az egnek! Azota sem bantuk meg. A sors fintora, hogy megint felajanlottak a munkat par honappal ezelott. De mar mindenfele merlegeles nelkul azt mondta, hogy vagy adnak magasabb fizetest mivel ketten leszunk ra, vagy targytalan az ajanlat. Nem adtak tobb penzt, megint maradtunk. Thank God.

puhacica 2014.08.12. 12:15:30

@ImiGee: jo posztot irtal.

tavkapcs: mi az elmult 2,5 evben nem toltottunk kulon egyetlen napot sem. es mivel egy helyen dolgozunk, folyamatosan, 24 oran at egyutt vagyunk. beszelgettuk is, hogy kitantorgas eseten ujra meg kell tanulnunk kulon elni. ez persze nem azt jelenti, hogy egyedul nem vagyunk kepesek megoldani a dolgainkat, sot, meglehetosen hatarozottak es onalloak vagyunk, csak eppen nagyon osszenottunk. :) korabban volt egy kb. 3 evig tarto tavkapcsolatom, de ma mar nem vallalnam, csak ha nagyon muszaj lenne.

2014.08.12. 12:18:44

A távkapcsolat tényleg biztosan egyénfüggő, mert én is csináltam már, és egyáltalán nem találtam megerőltetőnek. Leüli az ember a vécén.

Azoktól, akik azt írják, nem csinálnák egyáltalán, kérdezem: ha a kapcsolat valamelyik tagját leültetik pl. 1,5 évre, 2 évre vagy 5-re, akkor azonnal szakítás? (Nem saját példa, még nem voltam böriben.)

Kitoloncolás? Katonai szolgálat? Másodállás vagy új egyetem?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.08.12. 12:20:25

@ImiGee: Köszi, hogy válaszoltál. Nem kritika volt, csak (sajnos) a közvetítőkben sem lehet (mindig) megbízni. :)
Azért találtam furcsának, mert ha valaki beszéli a nyelvet és jó szakmával bír, akkor inkább önálló keresgélést részesíti előnyben.
:)
Ettől eltekintve minden jót neked!
:)
És mielőbbi hazatérést, ha az a szíved vágya.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.08.12. 12:21:45

@Th's child: "Azoktól, akik azt írják, nem csinálnák egyáltalán, kérdezem: ha a kapcsolat valamelyik tagját leültetik pl. 1,5 évre, 2 évre vagy 5-re, akkor azonnal szakítás? (Nem saját példa, még nem voltam böriben.)"
Ez azért egy más élethelyzet...
:D
Ott nincs döntési lehetőség, hogy megyek-e vele...
:D

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.08.12. 12:23:14

@ImiGee: nem a pénz a szükséges rossz, hanem a munka! :)

ImiGee 2014.08.12. 13:06:49

@Sesamelmo (Q):
Szia!

Lesz meg kiegeszites a kesobbiekben,ahol tobb dologra is megprobalok ravilagitani!;-)
Udv!Gabor

puhacica 2014.08.12. 13:09:54

off

tudja-e valaki, hogy ha a blog.hu-n egyszer regen inditottam egy blogot, majd evekig nem nyultam hozza, es most nem is talalom a cime alapjan, akkor azt a blog.hu torolte vajon? es ugyanazzal a cimmel lehet ujra regisztralni? koszi!

ImiGee 2014.08.12. 13:13:06

@puhacica:

Szia!
A tavkapcsolat mukodik,egy darabig!Sajat peldam 5 evig engedte!
De ne felejtsuk el,mas a helyzet ha egy egeszseges kapcsolatban elsz, vagy egy "beteg"-ben!(Ex Felesegem rakos lett 2005.-ben,igaz 98%-ban felgyogyult,es csak 2011.-ben mentunk szet,miutan mindenen keresztulmentunk EGYUTT!)
Lehetne ezt kifilezni,hogy miert alakult igy,de az mar hazassagi tanacsadoi blogban kene szerepeljen!
Minden kapcsolat mas!
Udv!Gabor

2014.08.12. 13:37:06

@ImiGee: Es egyebkent het ev utan miert gondolkodsz meg mindig a hazateresben? En azt gondolnam, hogy 7 ev utan mar az uj hely az embernek az otthona...

sara 2014.08.12. 13:37:11

Nálunk az ex kamionos, így is jöttünk össze. Egy hónapot dolgozott, egyet itthon volt, aztán 6 év után beadtam a kulcsot, mert a következő évet 3 hónap kint lét, egy hónap itthonnal akarta csinálni. De a környezetünkben többen élnek így - már hosszú évek óta... Szerintem ez attól is függ, hogy milyen idősek az alanyok, tizen-, huszonévesen nem csináltuk volna eddig sem...

Elizabeth72 2014.08.12. 13:37:11

@Herr Géza: Azert valljuk be, par honap utan felmerheto, fel ev mar eleg donto tud lenni. Fokent azoknal, akik rendesen dolgoznak. Anglia nem a szarakodasok hazaja. Marmint nincs erre ido itt. Fel ev kemeny munka utan eleg sokmindenben tamogat az allam. Csak ki kell harcolni. Nyilvan most nem azt mondom, hogy segelybol kell elni, egyszeruen azt, hogy fel ev alatt stabilnak lehet lenni itt. Nyilvan az, hogy belul ezt nem erzi valaki egy masik dolog.
Nem fejtenem ki errol most a velemenyemet, pedig van. Majd egyszer.

puhacica 2014.08.12. 13:51:42

@ImiGee: de még mennyire hogy más! és respect a kitartásodért/kitartásotokért!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.12. 14:06:19

@puhacica: próbáld ki...pénzbe nem kerül... :D Regisztrálj újra, és ha hagyja, akkor lehet. :-))) Ha meg mégse kell, akkor megint hagyod veszni.Vagy ha úgy fogod fel, le van foglalva előre a "domén" :-))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.12. 14:10:37

Jó kis poszt volt, grat a kitartásért és az otthoniak támogatásáért.

Mi is voltunk távkapcsolatban, az első 6 évben, Mme Gegével (Ez nagyon tetszik, most már én is így fogom mondani.Bár néha mondom azt is neki, hogy ő a Lady Gege... :-))))))) )
Igaz, ez nem külföldre volt, csak Bp-Köcskemét viszonylatban.Meg minden 7vg-n találkoztunk.De akkor is, bőven elég volt, még sok is.
Ha valaki külföldre is bírja, hosszú távon, az maxi respect.

2014.08.12. 14:14:11

OFF

Nem tudom ezt lattatok-e, de ezen rohogok visitva 5 perce:
index.hu/tech/2014/08/12/a_magyar_titkosszolgalatnak_nem_sikerult_a_kemprogram_telepitese/

:))))))))))))))))))))))

ON

ImiGee 2014.08.12. 14:14:18

@Ödenburger Wiener Schnitzel:
Szia!
Van benne valami amit mondasz,de a valaszom a kovetkezo!
Igen a szivem hazahuz!!Ezert mennek haza,plusz van 2 szulom,meg egy batyam akit hatrahagytam,es hianyzik a tarsasaguk,igaz rendszeresen beszelunk, es minden evben talalkozunk!A batyam tud utazni,tehat meg tud latogatni ez igy ok!,Am az edesapam eleg beteg,2 eve voltak kint edesanyammal,es neki eleg megprobaltato volt ez a kiruccanas.
Szerencsere van itt egy magyar parom,aki potolja a csaladom amennyire az potolhato!
Elheto orszagnak tartom angliat,bar a kozoktatas es gyereknevelest amit itt latok,nem tudom minositeni!
Lehet,hogy majd csak akkor fogunk hazakoltozni,ha megeljuk a nyugdijas eveinket,es akkor remelhetoleg elvezni is tudjuk majd,ahogy eleg sok angol teszi itt!Csak mi eppen Magyarorszagon gondoljuk!
Udv!
Gabor

Herr Géza 2014.08.12. 14:23:58

@Ödenburger Wiener Schnitzel: Vazze, tényleg megagáz! De hát mit is várhatnánk tölük: kis ország, kis titkosszolgálat. A miénk meg még csak nem is annyira "titkos".. :)))

2014.08.12. 14:25:31

@Ödenburger Wiener Schnitzel:
" En azt gondolnam, hogy 7 ev utan mar az uj hely az embernek az otthona... "
Az "otthon erzes" nincs idohoz kotve. Meg mi az, hogy otthon?:) Mindenkinel mas a definicioja ennek a szonak. Ez a tema is megerne egy hosszasabb elemzest:) Nekem, a "mindenutt otthonos otthontalannak" a hozzaszolasok szinte minden mondata - es szinte minden posztnal - egy gondolatfolyamatot indit el. Meg napok multan is kepes vagyok orakig ragodni rajtuk, peldakat, ellenpeldakat felhozva cafolni ill. igazolni oket, legtobbszor felidegesitve magamat:) Hianyzik ez nekem!?:) Persze, hogy nem. Mondjak is a haverjaim, hogy tul sok idot toltok a HA-on, hagyjam a francba az egeszet:) Inkabb ELJEK!!!:)
Peace!:)
(irany a gyapotfoldek)

2014.08.12. 14:44:54

Tetszett az iras, johet a tobbi poszt!

7 ev eleg hosszu ido tavkapcsolathoz, ennyi ido alatt gyakran egy "normalis" kapcsolat is valtozik, elojonnek komolyabb problemak is. Az se biztos hogy ha egyutt vagytok kint akkor tulelte volna a hazassag.

Nagyon szep amit a felesegedert tettel amikor beteg volt meg amit most is a csaladodert teszel. Tovabbi sok sikert!

2014.08.12. 14:50:39

@Cascabel:

Erdekes, persze gondolom, hogy ez sok mindentol fugg. Engem tobb mint 20 eve 14 evesen kiszakitottak onnan, ahol felnottem, raadasul ahol annak ellenere voltam magyarkent idegennek belyegezve, hogy ott szulettem, es Mo-ra hoztak, hogy majd itt jobb lesz. Aztan itt, abban az orszagban, amirol egesz addigi eletemben azt hallottam, hogy az "anyaorszag", rendszeresen leromanoztak, es ugyanolyan idegen voltam, mint egy azsiai bevandorlo. Erdelybe haza mar nem vagyom, mindig mondom, hogy onnan szarmazom, de az mar nem az otthonom. Mo. pedig soha nem tudott azza valni. Valoszinuleg en ezert sem ertem ezt a nagy honvagyat es Mo-hoz valo ragaszkodast/vagyodast.

2014.08.12. 14:56:07

@Ahatis: En nehezen viselnem a hosszu tavu tavkapcsolatot, de azert gondolom ha fogcsikorgatva is, de probalnek alkalmazkodni mert a paromat el nem hagynam, az holtbiztos! :) A tobbit meg csak akkor tudnam meg, ha ilyet csinalnank, egy komoly stressz tesztje lenne a kapcsolatnak.

Errol eszembe jutottak a regi idok, amikor kijottem es hogy milyen volt akkoriban a kapcsolattartas a csaladommal. Levelvaltas kb. egy honapban egyszer. Email, Skype, internet nem letezett. A telefonhivas nagyon draga, ez csak unnepeken. Latogatas kb. 3 evente, mert ez is nagyon draga ilyen messzirol. A sors ironiaja, hogy mire mindez gyokeresen megvaltozott, az az egy ember akit a legjobban hianyoltam (a nagyim) mar elment. Sajnos minden valasztasnal benne van a pakliban hogy valamit vesztesz. Nem tudom ezt merlegre tenni az anyagi biztonsagommal, csak kulon tudom kezelni. Az egyik rossz, a masik meg jo. Az elet televan ilyesmivel, sajnos el kell fogadni...

puhacica 2014.08.12. 15:03:24

@geegee: jól van! csak nem akarok azért újra regisztrálni, hogy végül talán el se kezdem. de végül igazad van, mit veszíthetek? :)

Herr Géza 2014.08.12. 15:04:59

@Herr Géza: Képzeld el azt, amikor az NBSZ "átvilágítja" az IT-support-os munkatársat, aki többet tud róluk, mint ök magukról....

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.12. 15:31:58

@puhacica: Há' de nem? :-)) Majd értesíts minket is, ha van már kint tartalom.Persze csak ha publikus...

LittleG (uk) 2014.08.12. 16:31:54

@svájci sapka (ch): Angliában nem ritka fejvadász által állást találni (sokszor még ha nem is keres az ember épp :)

Lehet ez is inkább fejvadász volt, nem?

Recruiting agency?

- - -

Merre vagy délen, Gábor, ha lehet tudni? :) (megye is jó ;)

2014.08.12. 16:45:48

Nem jó a távkapcsolat. Főleg ha kiskorú gyerek van. 2-3 hónapnál többet nem tudok elviselni, igaz együtt sem DD

**mimi** 2014.08.12. 17:09:16

@Turchi:
neked semmi se jó :))))))))

ImiGee 2014.08.12. 17:10:14

@LittleG.:

Szia!

Egy recruiting agency,igan fejvadasz ceg volt akiken keresztul talaltam a munkat!Rugalmasak voltak es gyorsak!Nem telt 3 hetbe,hogy fel vettem veluk a kapcsolatot,es mar el is kezdtem Angliaban dolgozni!
Amugy Anglia aljaban vagyok,East Sussex-ben!

udv!
Gabor

ImiGee 2014.08.12. 17:15:05

@geegee:

Szia!
Koszi a kommentert,biztos nem en vagyok az egyeduli aki sokat tesz a csaladjaert,hanem rengetegen vagyunk!
Szamomra ez termeszetes amit teszek,mert ezt hoztam otthonrol!
Az alapot es tamogatast a szuleimtol kaptam gyerekkoromtol,most visszaadom amire kepes vagyok,hogy nekik is jobb legyen!
Udv!
Gabor

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.12. 17:25:42

@Th's child: bortonnel nincs valaasztasi lehetoseged.

hat en ugy vagyok, ha valait szeretek, nem akarok tavol lenni tole. es ot valasztom.

Quercus a favágó 2014.08.12. 17:35:27

Távkapcsolat? Inkább le sem írom. Nagyon kilógnék a sorból.

négyzet 2014.08.12. 17:49:39

@Ahatis: mi fél évig bírtuk, úgy éreztük, ha ennél tovább távban marad a kapcsolat, akkor maradandóan megsínyli. Nem ennyi időre terveztük, csak 2 hónap lett volna, de a körülmények úgy adták, hogy át kellett gondolnunk... A fél év alatt mindössze háromszor találkoztunk. A fél év aztán külföldre való távmunkával zárult Moról.

ImiGee 2014.08.12. 18:03:57

Kedves kommentelok!

Egy kis moka!
Amikor elkezdtem Angliaban dolgozni,mint ahogy irtam is,Ejszakai Portaskent kezdtem,ahol mindent kellett csinalnom!Abban az idoben meg egy butuska telefonom volt,nem tul jo felbontasu videoval!DE!Mar akkor is amikor dolgoztam,probaltam a " rossz" dolgokat dokumentalni,ami vegul is mokas a maga modjan, es megorokitettem a munkam szepsegeit,ezert szuletett egy-ket "home video"!
En is jot derultem rajtuk utolag,remelem ti is fogtok!!Bocsi a rossz minosegert!HANGOT RA!;-)

www.youtube.com/watch?v=72jspFZmeGA

NIKI LAURA 2014.08.12. 18:11:49

No ,
- szept 11 a repules,nem a hajozas halala volt...

- "autos" szakma nagyon jo,2000£/ honap...miert ment csicska porter/mixer allasba? (Igaz,az elobbinel adnak szallas es tapot)

- ha itthon marad a fleseg/baratno 99% hogy felredug.
Ha kimegy veled akkor mindig veszekedtek,es kb egy ev mulva elhagy,mert az elso evekben nyomorogtok.Fene tudja,melyik a jobb..Singlikent konnyebb.

ImiGee 2014.08.12. 18:20:31

@NIKI LAURA:

Szia Laura!

Ez egy ertelmes es tartalmas komment volt!
Latom nem olvastad el az egeszet,de azert segitek!!
A FELESEGEM RAKOS VOLT 2 evvel korabban,mikor en kijottem!3 munkahelyen dolgoztam,hogy az eletunk rendben legyen!Tudod,mennyi idonkent kell egy "rakosnak" miutan "meggyogyult" kontrolra menni??Kezdetben hetente!Mennyi az orvos es a gyogyszer??SOK!
Mi az hogy csicska porter,mixer??
Ugy latom,te nagy elet tapasztalattal rendelkezel es masoknak okoskodsz!

Szanlak!
Udv!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.12. 18:28:23

Gratulálok a posztolónak igazán életrevaló csóka.
Valaki azt mondta itt hogy a vendéglátós munka igazi rabszolgamunka. Teljesen egyetértek.
Minden olyan munka ami emberek fizikális igényeit szolgálja ki csecsemőkortól halálig az egész embert kívánó rendkívül nehéz munka. Értem ezalatt az egészségügytől kezdve a vendéglátáson át a kurvákig mindent ami az emberek materiális igényeit lefedi.A poszt írója emberségből, hivatástudatból, felelősségtudatból mindenképp jelesre vizsgázott. Gratulálok.

Most pedig lenne néhány keresetlen szavam bizonyos törzskommentelőkhöz.
Akinek nem inge nem veszi magára, akinek viszont inge az kanyarulatos emésztőcsatornám izmos kapuját csókjával illethetné.
Annak idején engem keresztre feszítettek itt és mindennek elmondtak mikor kiírtam hogy a feleségemnek heti 100fontot adok amiből sok mindenre már nem kell költeni.
Voltam én minden. Odadobom az alamizsnát meg könyöradományt adok meghogy ez milyen megalázó stb stb...
Ugyanezek ugyanezért most hozsannáznak a posztírónak.
Namenjetektiapicsába.
Nagyon finoman és nagyon visszafogottan nyilatkoztam.

NIKI LAURA 2014.08.12. 18:28:24

Volt egy kollegam( igen,sose velem tortenik,mindig barat,ismeros,kollega,stb)csak kamionos felesegekhez jart.

Volt olyan feleseg,aki a fonok kodjaval lepett be a ceg nyomkoveto gps rendszerebe.Amig hatulrol gyaszatolta az asszonyt,adig O a neten figyelte,apa epp most allt be az A3 autohbahnon tankolni a rasthaus tankstellebe.:)

Ez igy mukodik.

NIKI LAURA 2014.08.12. 18:35:21

@ImiGee: jajj nem...dehogy...bocs...felre ertettel,arra gondoltam: szakmunka( panel beater,car mechanic,etc )sokkal jobban fizetett,mint egy betanitott munka.A porter az...merthogy azt irtad,"autos szakma"(igaz,automosas is az...)

tableno 2014.08.12. 18:37:15

@NIKI LAURA: Miért erősödik bennem az érzés, hogy te nem vagy valami boldog ember?

ImiGee 2014.08.12. 18:42:44

@NIKI LAURA:

Akkor en is finomabban valaszolok!
Semmi gond,valoszinu felreertettel valamit!

Autos szakmaban dolgoztam anno,de utana vendeglatos lettem!
Mint szallodai ejszakai portaskent tudtam elkezdeni itt dolgozni,igen bennlakassal es kajaval,majd Barmixerkent alltam tovabb!

Amugy szinglikent sokkal rosszabb sztem,se a jot se a rosszat nem tudod Celtalan sztem!

Udv!
Gabor

NIKI LAURA 2014.08.12. 18:48:56

@tableno: reszben,de igazad van.Kivulallo szerint "jo dogodban nem tuccc mit csinani e" ..mondjak.
Ha ra lennek barmire kenyszeritve...de sajnos sose voltam.Ez lehet a baj..

ImiGee 2014.08.12. 18:49:10

@diggerdriver:

Hello!
Nem vagyunk mi rokonok?;-)
Olyan posztot kanyaritottal ide,mint ha en irtam volna!
Respect!
Gabor

2014.08.12. 18:56:15

Még mielőtt elolvasnám a posztot, már hozzátenném, hogy sokan szeretnék bemagyarázni az itthon élők meg azok közül, akiknek nem jött be/nem jön be a kinti lét, hogy kint tejjel-mézzel folyó kánaán vár mindenkit. Csak mert látom, hogy már szabadkozni kell az első mondatokban is. Nem tudom, hogy ki lehet olyan hülye, hogy elhiszi, kint ingyenebéd van, és semmiért sem kell megdolgozni...

NIKI LAURA 2014.08.12. 18:56:34

@diggerdriver: nem tdom mi van a blog oldalakkal....a HA rogton bejon,de a diggerdriver.blog.hu mindig nehezen.
Percekig tolti...pedig gyors gep es net.
Probaltam mar az osszes bongeszovel,ipad,iphone,asztali,laptop...

montroyal ( CAN qc) 2014.08.12. 19:03:04

akkor beütött 2001. szeptember 11. A hajó persze ugrott.

enugy tudtam csak repuloket erintett ez .. hmmm hajokat is ..DDD

ImiGee 2014.08.12. 19:11:19

@montroyal ( CAN qc):

Hello!
Eppen vartam 2001. nyaranak vege fele,hogy szerzodest kapjak hajora!A Crew Agency-nel voltam alkalmassagin amugy elotte! 2011. szept. 11. utan,egy jo darabig nem erkezett ajanlat!Hajos ismerosoktol hallottam,hogy kb. fele annyi utas is lett!
Utana,mar feladtam a hajora menest!

Udv!
Gabor

montroyal ( CAN qc) 2014.08.12. 19:18:43

@svájci sapka (ch): A gyerekek is ez alatt születtek.

akkor meg a postasvitte a levelet nem e-mail volt ...

montroyal ( CAN qc) 2014.08.12. 19:24:14

@ImiGee: persze ertem csak viccolok ...egyebkent amit eszrevettem, eleg sokat dolgoztal mar amikor 100ezret kolcson kellet kerni kiutazni , a masik utana is, sokat dolgoztal 20K .. hmmm nem tolakodok de lettek uj baratok .csajok .cigi pia ... vagy tenyleg nehez sporolni ..

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.12. 19:31:57

@ImiGee:
Maradj itt kommentelni majd megismered a magyarok istenét....
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ImiGee 2014.08.12. 19:31:58

@montroyal ( CAN qc):

Igen,sokat dolgoztam!Sajna az akkori vendeglatos fo alasom,masod es harmadallasom,kb 170e tett ossze egy honapban!De ugye minden honapban volt rezsi,kocsi fenntartas,es mas egyeb kiadasok!Minden megsporolas(ami nem volt sok),otthonmaradt rokkantnyugdijjas exemmel,mert nem tudtam,mikor fogok vmi penzt hazakuldeni es neki is kellett elni!Ezert kellett kolcsonkernem!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.12. 19:32:33

@NIKI LAURA:
Nekem azonnal bejön.
Van még valaki akinek nem?

ImiGee 2014.08.12. 19:35:38

@diggerdriver:

Mar megismertem!Hidd el!Eleg rogos elttapasztalaton vagyok tul!
Remelem senkinek nem volt nagyon beteg a parja vagy beteg itt!
A betegseg penz es moraltemeto!De ha eros vagy,akkor megoldod!En nem adtam fel es sose fogom!Mikor kozlik a 25 eves baratnoddel hogy rakos es lehet meg fog halni....senkinek se kivanom!DE,MI TULELTUK!
Hogy most mi van,mar uj tortenet!

2014.08.12. 19:47:00

@diggerdriver: En nem tudom magamra venni, mert emlekszem arra a vitara es nem feszitettelek keresztre, az biztos. De azert kivancsi lennek, hogy ma a harom ember kozul aki kimondottan dicserte a tamogatasert a posztolot kire gondolsz, ram, pamutra, vagy geegee-re, es miert? Egyikunk se vett reszt abban a vitaban, ha jol emlekszem, es kulonben is miert nem direkt annak irod ezt, akivel gondod van, hogy legalabb valaszolni tudjon? :)

Aki anno cseszegetett teged emiatt mar nem jar ide, szoval nem ertem miert kaptad fel a vizet ma. Egyebkent meg az a vita nem azon volt, hogy tamogasd-e a feleseged vagy sem anyagilag, hanem azon hogy hozzaferjen-e a szamlakhoz, kartyakhoz, stb. Mi speciel kulon szamlakon vagyunk.... :)

Sanyi9 2014.08.12. 20:28:00

@sara: beadtad a kulcsot?!? Tehat te meghaltal es a masvilagrol irsz erre a blogra? Te jo eg!!!

Quercus a favágó 2014.08.12. 20:29:25

Szegény embernek semmi sem sikerül- mondotta Alfonzó.
A hülyének még annyi sem- mondom én.

index.hu/tech/2014/08/12/a_magyar_titkosszolgalatnak_nem_sikerult_a_kemprogram_telepitese/

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.12. 20:59:18

@ImiGee: Haggyadmáá...
Ide csak beköszönsz és abból megállapítják hogy vonalkódos az alsónadrágod.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))

puhacica 2014.08.12. 21:06:35

@geegee: majd egyszercsak ott lesz a nick mellett. hülyeséggel lesz tele, szóval nem tudom, érdekelhet-e ez bárkit. :D viszont a korábbi teljesen elveszett. igaz, abban is csak a hülyeség volt. :)))

@diggerdriver: "kanyarulatos emésztőcsatornám izmos kapuját csókjával illethetné" - :D

wuaaa 2014.08.12. 21:40:51

@diggerdriver:
"Van még valaki akinek nem? "

Igen. Hosszú ideig töltődik a sok kép miatt, mert már a nyitóoldalon a cikkek teljes terjedelemben jelennek meg. Jobb lenne ha úgy lenne mint itt, hogy a cím , egy kép és egy-két mondat lenne csak minden poszthoz.

2014.08.12. 21:42:23

@ImiGee: Ha megoldható erre a munkaközvetítős tapasztalatra kitérhetnél mert sokan sokféleképp akarnak indulni, meg sokaknak rossz tapasztalatai vannak az ilyenekről. Hogy botlottál pont azokba és miben kellett együttműködni mire beszerveztek, meg egy ilyen távinterjú hogy ment nálad?

Határátkelő 2014.08.12. 21:43:57

@Valakiateleprol: Az lenne a kérésem, hogy próbáld meg normális hangnemben megfogalmazni a mondandóidat, mert a nagy részét azért nem tudom beengedni. Kösz szépen!

2014.08.12. 22:13:03

@Határátkelő:
te ha zavarja valamelyik rész az érzékeny lelkedet sípold ki a szó elejét, tartalmilag semmi más gond nem lehet vele.

puhacica 2014.08.12. 22:14:29

@ImiGee: :D ez a "magdi2000" vegyesuzemu cirokseprunk tovabbfejlesztett valtozata! :D

Határátkelő 2014.08.12. 22:14:41

@Valakiateleprol: A jelek szerint nem érted. De hát ez a te problémád. Akkor most szólok, hogy csak azok a kommentjeid kerülnek be, melyek kultúrember módjára vannak megfogalmazva. A többivel kár is erőlködnöd.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.08.12. 22:24:17

@ImiGee: Na!!

"Akkor azt mondom az en "szenvedesem", megerte! A test addig megy ameddig bir!Szoval amig en birom ezt a "szenvedest", a csaladomnak is jobb lesz!...."

Hát Gábor! Nálam itt kezdődik az EMBER!!!!!!!!
Pedig vehettél volna abból a pénzből, nem akármilyen autót, meg 10 IPhont vagy mittomén. milyen menő herkenytűt , amivel lehetnél otthon a Helyi Menő Csávó / HMCS/ .....:-D

Örülök, hogy megosztottad a történetedet, számomra nagyon tanulságos volt, tőled korlátlan mennyiségben olvasnék posztot. Légyszi írjál még !
Kitartást, jó egészséget neked, és maradj ilyen, meg ne változz az isten áldjon meg !!!!!!!! :-)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.12. 23:02:06

@wuaaa [nor]:
Igazad lehet. Pedig most dolgozok egy olyan poszton amiben még több kép van.
Na de hogyan lehet megcsinálni úgy ahogy te mondod?

wuaaa 2014.08.12. 23:15:47

@diggerdriver:
Fogalmam sincs. Talán az itteni bloggazda tudna segíteni. Vagy valaki más aki ért hozzá.

Határátkelő 2014.08.12. 23:18:54

@diggerdriver: Van az adminon egy "oldaltörés" ikon, ha az adott (lehetőleg üres) sor elejére mész és belekattintasz, akkor a címlapon nem az egész poszt jelenik meg, hanem csak a sortörés feletti rész. Így gyorsabban tölt be az oldal.

Másrészt szintén az adminon szerintem azt is be tudod állítani, hogy hány poszt jelenjen meg egy oldalon. A Határátkelőn az elején 10 jelent meg, de lassan töltött be, ezért lett levéve ötre.

Remélem, tudtam segíteni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.12. 23:31:23

@Határátkelő:
Na annyit elértem hogy 5 poszt jelenik meg egyszerre de azt az oldaltörés ikont nem találom.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.08.12. 23:32:07

@Sanz: 8 millio forint nem sok penz Magyarorszagon? PErsze vannak korok, ahol nem, de azert eleg sok ember orulne ennyinek.

Határátkelő 2014.08.12. 23:59:04

@diggerdriver: Csináltam egy screenshotot és elküldtem neked emailben.

montroyal ( CAN qc) 2014.08.13. 00:02:30

@ImiGee: ertve .. hat nem vidam.. ahogy a cimbe is van de nemvagy elveszett ember megtalalod a helyed, sok sikert..

2014.08.13. 00:24:36

@Babette.:

Igen, persze, nekem sem az volna az első választás. (Viszont ha valami közös cél van, akkor nekem ezek a közös áldozatvállalások simán belefér(né)nek).

Hanem nem is ez a lényeg, szabad megkérdezni, hány éves vagy?

montroyal ( CAN qc) 2014.08.13. 00:52:03

@Philosoraptor: ki lehet olyan hülye, hogy elhiszi, kint ingyenebéd van

hat nalunk van 1,50 ert 3-4 fogasos kaja, tobb valasztek ,egeszseges taplalkozas... ha megveszed 1 honapra 20$ korul .. tiszta jo ,korulmenyek barki mehet .. csak 5 napos, elvitelre is ,reggeli ingyen ..

www.multicaf.org/En/FoodServicesHome.html

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.13. 02:38:12

@puhacica: Mér', szerinted az enyém nem hülyeséggel van tele?
:-)))
Lökjed csak a sódert... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.13. 03:03:49

A q anyját a magyar hivataloknak.Na, ez a hazaköpködés!!

index.hu/gazdasag/2014/08/08/nebih_razzia/

Mi a retkes lószerszámért (mimózalelkűeknek legyen ez mondjuk az ostor, de én valami egész másra gondolok...) nem lehetett ezt a sok gyümölcsöt, zöldséget felajánlani iskoláknak, óvodáknak?
:-(((

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.13. 03:07:38

Na, mégegy kis színes.Szerintem Digger "naszóvlajai" lehetnek a háttérben...

index.hu/kulfold/2014/08/09/a_brit_miniszterelnoki_hivatal_odaig_van_a_nagy_mellekert/

Nincs ebben semmi rossz, én is teljesen odáig vagyok értük...

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Világ cicibuzijai, egyesüljetek! :DDD

pappito · http://pappito.com 2014.08.13. 05:00:20

@geegee: óvatosabban. pont azért kell eltüntetni ezt a sok szart a kereskedelemből, mert senki nem tudja h honnan van, millió féle kockázatot hordozhat, nem véletlenül vannak szabályok. Azt meg pláne nem hiszem, hogy szívesen venné bárki, ha a gyerekeivel etetné fel az állam azt amiről nem tudni semmit, nincsenek kísérőpapírok, stb.

az állam sok szinten kurvahülye, de az ilyen motyót még állatoknak se adják sehol, megy a zúzóba és jól is van ez igy

pappito · http://pappito.com 2014.08.13. 05:04:17

@geegee: kíváncsi lennék hányan iratkoztak fel (digger mellé) a cickó daily-ra a hír hallatán :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.13. 05:19:40

@pappito: Az mondjuk igaz, hogy odahaza semmin se lehet meglepődni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.13. 05:20:23

@pappito: :-)))))))))))

A cicik mindenkit megbolondítanak! :D

wuaaa 2014.08.13. 06:18:22

@Határátkelő:
@diggerdriver:

..így mindjárt szebb az élet !
:)

Rg 2014.08.13. 09:04:23

@Herr Géza:
Ez de aranyos! :)
En sem szandekozok tobbet a ferjem nelkul elni, de akkor sajnos muszaj volt.

McZozo 2014.08.14. 16:28:29

@ImiGee:
Maximum reszpekt neked. sokmindenbe egyet ertek. en meg csak 4 evnel tartok de igyekszem a nyomodba lenni.
Tovabbi sok sikert :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása