oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. augusztus 06. 06:43,  Lakásbérlés és a határátkelő labrador 345 komment

2014. augusztus 06. 06:43 Határátkelő

Lakásbérlés és a határátkelő labrador

A mai poszt abból a szempontból rendhagyó lesz, hogy tulajdonképpen két témából áll. Cinkapanka a kilátása kapcsán küldött egy hosszabb írást londoni lakásbérlés témájában, aztán, amikor kiderült, hogy kutyus is van a képben, kértem egészítse ki az írását ebből a nézőpontból is. Így lett a dologból egy külön poszt, szoba, majd lakásbérlési kalandokkal és kutyautaztatással. (A rengeteg képért természetesen külön hálás köszönet.)

a kedvenc plussfank.JPG

„2012 márciusában költöztem Londonba a párom után, akivel novemberben jöttünk össze újra (8 év kihagyás után). Viszont Budapest helyett már Londonban élt, így két lehetőségünk volt, vagy ő jön vissza Magyarországra, vagy én pakolom a bőröndöm és irány Anglia.

Így 4 hónappal később már a repülőn ültem. Először természetesen csak szobát béreltünk, folyton bújtuk a hirdetési oldalakat, míg végül a Spareroom.com-on találtunk egyet, amit kedvesem megnézett és kezdésnek jónak tűnt.

Pár nappal az érkezésem előtt költözött be. 2-es zóna, Battersea (Délnyugat-London), double room, £160/hét számlákkal együtt. Még 2 szoba volt, az egyikben egy mexikói lány lakott, a másikban pedig egy lengyel pár, elvileg ők voltak a landlord, gyakorlatilag folyton veszekedtek, a srác egész nap otthon volt, de ha intézni kellett valamit az nem ment.

Inkább kerestünk egy másikat

Elég hamar megelégeltük a dolgot és úgy döntöttünk, hogy inkább keresünk egy másik helyet, viszont kiküszöbölve az esetlegesen felmerülő problémákat, inkább lakást bérlünk 2 hálóval és a második hálót kiadjuk. Így ha valami probléma adódik, rögtön tudunk intézkedni és nem kell 2 hetet várni, hogy legyen net vagy, hogy használható állapotba kerüljön a mosógép.

Megnéztünk pár lakást, de elég drágának bizonyultak, míg szerencsénkre 2 utcával arrébb találtunk egyet elfogadható áron. Mikor beszéltünk a tulajdonossal, mondtuk neki, hogy később szeretnénk kutyát, illetve a kisebbik szobát kiadnánk.

Azt mondta rendben, semmi probléma, de mennyit tudunk fizetni, ha csak mi ketten lennénk. Előttünk 3 ausztrál lakott itt és kicsit leamortizálták a helyet (függönykarnis letépve, hiányzó konyhai fiókok… mondjuk, kíváncsi lennék, hogy azokkal mit kezdtek :) ). Mondtunk egy alacsonyabb összeget, ő pedig rábólintott, így október elsején birtokba vettük a saját kis lakásunkat.

Félig már be volt rendezve, de könyvespolcot, szőnyeget, kanapéhuzatot és egyéb apróságokat már mi vettünk bele. Azóta is itt élünk.

Az ablakból ugyan nem valami szép a kilátás, de 3 percre van Battersea Park, ami sokkal szebb látványt biztosít, ráadásul kutty is imádja, merthogy tavaly augusztus óta egy labradorral bővült a család, Magyarországról érkezett.

Mindent összevetve nagyon szeretjük a lakást (leszámítva az icipici konyhát, merthogy imádok sütni és néha elég kreatívnak kell lennem, mit hova pakolok) és a környéket is, de úgy érezzük, talán Londonból ennyi elég volt és lassacskán szeretnénk valahova külvárosba költözni. Már csak az árak miatt is.

Ugyanannyiért, sőt még kevesebbért, mint amennyit most fizetünk külsőbb kerületben már nagy kertes, nagy konyhás házat bérelhetnénk. Kutty is jobban élvezné, kergethetné a mókusokat. :)

Lett egy kutyánk

Szóval, hogy lett kutyánk Magyarországról... én mondhatni megszállott kutyás vagyok. Mióta megszülettem mindig volt négylábúnk a családban. Míg Budapesten laktam, ki volt elégítve a kutyaizmusom (anyának 4 saját, 1 ideiglenes).

Miután kiköltöztem Londonba igencsak hiányérzetem támadt, kb. minden eb láttán mintha egy 4 éves szintjére estem volna vissza és vinnyogó hangon mentem volna megnyünyörgetni az összeset.

Természetesen míg csak szobát béreltünk, addig nem szerettünk volna oda betuszkolni egy kisállatot, viszont miután saját lakásba költöztünk mondhatni szabad volt az út, hiszen a tulajdonosnak sem volt ellenvetése.

Odavagyok a Boston terrierekért (párom pedig a labikért) de nagyon drágák, és őszintén szólva nem szívesen fizetnék ki £1000-£1200-ot egy kölyökkutyáért, amikor tudom, hogy a menhelyek tele vannak, nekem pedig mindegy volt csak kutya legyen.

Kedvesem is állatbarát, szerencsére megérti ezt a fajta nyavalyámat (is), úgyhogy elkezdtünk nézelődni, először az itteni menhelyeknél, de egyik-másik olyan feltételeket szab, hogy szerintem az állampolgárságot egyszerűbb megszerezni.

Akkor már inkább Magyarországról

Aztán az otthoni oldalakat is nézegettük, végül az allatok.info oldalon találtuk Lordot. Februárban láttuk a hirdetését, felvettük a kapcsolatot a Retrieverhelp csoporttal, megtudtuk, hogy külföldre is örökbe fogadható a kutya, megbeszéltük a körülményeinket, onnantól kezdve pedig csak reménykedtünk, hogy ne legyen rá más jelentkező.

Annyira azért nem aggódtunk ugyanis egy más kutyákkal enyhén domináns,7 éves, nagytestű, fekete, ízületi problémás labradorról volt szó. Ezt már nem nagyon lehetett volna fokozni, de hát love at first sight, nekünk ő kell.

Június végén mentem haza, meglátogattam az ideiglenes befogadójánál, igen még mindig őt szeretnénk, és augusztus 6-án megérkezett. A retriever fajtamentők mindvégig segítőkészek voltak, főleg az ideiglenes mamája, a probléma csak az elsőnek választott szállítócéggel volt.

Problémák a szállítás körül

Egyre közeledett a szállítás időpontja, az ára már rég kifizetve, visszaigazoló e-mail is megkapva, viszont utána semmi. Miután az x-edik e-mailre sem reagáltak, felhívtam őket. Sokadik próbálkozás után végre fel is vették.

Először azt sem tudták, hogy másnap fel kéne venniük a kutyát. Majd el akarták tolni a szállítás időpontját (mondtam, hogy az nem lehetséges, mert kivettem egy hét szabit, mégse legyen rögtön egyedül, valamint kutyakozmetikus és állatorvos időpont is le volt egyeztetve), majd mikor végül odaállítottak érte, akkor ketrec nélkül akarták berakni egy légkondimentes kisbusz hátuljába, 2 bőrönd közé.

Természetesen az ideiglenes gazdija mondta, hogy szó sem lehet róla, így kutya maradt Pesten, mi meg nekiálltunk másik céget keresni. Sikerült is találni egyet, akik hajlandóak voltak 2 nap múlva felvenni. Nekik ugyan az előző cég árának dupláját kellett fizetni (£350), de nem érdekelt, csak legyen már itt, különben is, ha máskor hozzák, akkor is ennyit kértek volna.

Szerencsére velük nem volt problémánk. Folyamatosan tájékoztattak, merre vannak, mikor érnek ide, ők is ellenőrizték még felvétel előtt a kutya útlevelének adatait, minden oldalon megvan-e a szükséges pecsét / aláírás / stb.

Mi kell a kutya külföldre szállításához?

Ami elengedhetetlen: először is legyen útlevele, chipje, veszettség elleni oltása, ami még 6 hónapig érvényes, féreghajtót kell kapnia az országba való belépés előtti 48-120 órás időtartamban, és egy pecsét is kell az útlevélbe, hogy az állat szállítható külföldre, mindezeket pedig percre pontosan kell dokumentálni.

Szóval kicsit macerás volt és itt is értek még minket meglepetések, aminek hála járt nálunk kutyatréner és rendszeres látogatói vagyunk az állatorvosnak, de köszöni szépen, nagyon jól van, már jól kijön a többi kutyával és a gyógyszereknek köszönhetően az ízületi állapota is sokat javult. Lassan szóba kerül egy új jövevény is, de ő már csak akkor, ha kert is van.

Lábjegyzet

Tudom, hogy már így is nagyon hosszú lett és munkáról nem esett szó, pedig a határátkelők általában főleg arra kíváncsiak, így a lábjegyzetbe írom, hogy párom jelenleg a South West Trains vasúttársaságnál dolgozik Rail Operator-ként, én pedig a London Zoo alkalmazottja vagyok Seasonal Sales Assistant-ként (flancos angol nélkül egyszerűen csak bolti eladó vagyok), ha esetleg van rá igény akkor egy másik postban kifejtem, hogy kerültünk oda ahol most vagyunk.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: kutya London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr896576473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.08.06. 23:55:12

@nosuti: :-D Igen, az, bár semmi különös, nem márkás, vagy drága bizgere, sima, falusi házimacska,de nekem a legszebb macsek..... ráadásul nagyon rossz, pökhendi, nem egy átlag, unalmas cicka, ízig-vérig egyéniség, ezt csipázom benne.és jó fej, mert megengedi, hogy nála lakjunk! :-)
@Zoole[uk]: Most dicsekszel vagy panaszkodsz? :-DDD
@puhacica: tudom cica, emlékszem a csörtére.....és neked is van igazad.....én olyankor szűröm amikor be van kattanva.....de én teljesen másképp látom ezt a gyereket mint itt a többség......lehet tévedek, de az legyen már az én bajom.........
tudom, hogy miért olyan amilyen, és azt is tudom, hogyan lehetne rajta segíteni........Egy biztos, úgy biztos nem, hogy felajánlják neki az önakasztást........a jó, magyar segítőkészség eklatáns példáját mutatva!!! :-D
De hát, azt is tudom, hogy ez a blog ittennemazetikettandintellectcentrum na!!!!!!! Ennek megfelelően olvasom ......erősen szelektíven.....:-DDD

SzZoole 2014.08.07. 00:05:16

@sodalisO [eng]: panaszra nincs okom,en nem felejtettem el,hogy hol kezdem 5 eve,2 szoba nappaliban 12-en.Nekem a nappaliban jutott hely egy emeletes agy tetejen,alattam egy anyuka aludt a 2 gyerekevel egy masik agyon meg az apuka egy masik gyerekel.
Dicsekedni nem szeretek,de sokak szerint buszkenek kell lennem mindenert amit elertem es nem szegyelni kell.En fel alltam,mindent amim van megszenvedtem erte es nem masok hatan kapaszkodtam fel.
A masok nyomorarol nem tehetek,mindenki a sajat szerencsejenek a kovacsa,szerintem nincs lehetettlen,csak tehetetlen.
Akkor szerinted dicsekszem vagy panaszkodok?

puhacica 2014.08.07. 00:08:22

@sodalisO [eng]: nem lehet mindenkit megmenteni. mondjuk, a godor aljara rugni se muszaj, ebben meg neked van igazsagod.

no, joccakat kivanok minden kedves olvasonak! :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.08.07. 00:13:35

@puhacica: Jó éjt, mára egy nagy lusta miaaaaaanyaúúúúú!! :-)))
@Zoole[uk]: Köszi, a kérdésem megválaszoltad.

SzZoole 2014.08.07. 00:15:05

@sodalisO [eng]: és milyen kovetkeztetest vontal le?

montroyal ( CAN qc) 2014.08.07. 02:41:25

@sodalisO [eng]: privatba ... nem vagyok sertodos ne kimelj ...

montroyal ( CAN qc) 2014.08.07. 02:44:35

@diggerdriver: tudom 2 ujjal a nyelvrol ... erre gondoltal ? kulomben is kezdek belemenni abba a korba amikor ha az orvos azt kerdezi mutassa a nemi szervet - kinyujtom a nyelvem ...

vivike22 2014.08.07. 06:07:21

@Zoole[uk]: Azt, hogy S Class nem ertem :D 18 kerekesekhez vagyok szokva :D

Viccet felreteve, igen, elhiszem, hogy jol lehet vele keresni, de ne mondd meg mennyit. :)

Jo utat, lesz elottetek par km....Nekem ma kellett volna Barcelonaig mennem, de most orultem, hogy elloptak a jogsimat. Nem esett volna jol vezetni, pedig csak 330 km.

vivike22 2014.08.07. 06:07:21

@nosuti: Igen, tudom, barmennyire is nem hiheto, en is szeretem az allatokat. Van egy fecskefeszek az erkelyunk felett, iden 6 kisfecske kelt ki, szeretem oket is, pl. Mint fecskeket.

Van horcsogunk is, ketto, oket is szeretem, sot ki is veszem oket a ketrecbol versenyfutni.

Sajnos mivel tobb hozzaszolonal rakattintottam a szuresre, nem tudom neked visszamasolni, hogy melyik volt az a megjegyzes ami nalam mar kiverte a biztositekot. Ezert irtam, hogy szamomra a kutya az kutya nem mas. Nem az allatok iranti szeretettel van bajom, sokaknal a mikentjevel van bajom.

**mimi** 2014.08.07. 06:07:59

@sodalisO [eng]:
végre, hogy írsz :))))

én meg nálad nem tudok hozzászólni....

2014.08.07. 08:17:56

@Travel and Living Abroad:

"az eppen eleget elmond egy emberrol, hogy hogyan viszonyul az allatokhoz."

No, az allatnak akkor van ertelme, ha eheto, ha valami ehetot produkal (pl. tej), ha huz, vagy ha oriz. De nem akkor, ha ungyumbungyur, de aranyos kis portorlo vagy. Ezert nem jar etel, az etelert meg kell dolgozni.

Ilyen alapon akkor inkabb adjal etelt a kis utcagyerekeknek, mert ok is vannak olyan aranyosak es szeretetre ehesek, mint egy kutya. Es ok a kutyaval ellentetben emberek, akik megis kenytelenek onhibajukon kivul allatkent elni, amig a sok szoros portorlo jobban el, mint az emberiseg jelentos resze! Ezen is tessek nyugodtan elgondolkozni! A kutya helyett meg nyugodtan el lehet menni egy "embermenhelyre" is orokbefogadni, igeny ott is lenne ra, nem is kicsi!

Komolyan mondom, nagyon nagy baj egyes emberek ertekrendjevel... :(

Sütemény1975 2014.08.07. 08:32:10

@Zoole[uk]: igen. de en meg egy bristoli szerviznel varok, hogy alakitsanak vmit a potkocsi fékével. sztem csak penteken hajozok.

Sütemény1975 2014.08.07. 08:35:18

@Zoole[uk]: kb annyit kereshetsz, mint egy jo mosogato londonban :)))

SzZoole 2014.08.07. 08:44:10

@vivike22: mercedes benz s class.
Nem esik jol 330 km levezeteni?Nekem 2000 km oda es ugyan ennyi vissza.Kerdezd meg@Sütemény1975:,hogy milyen,foleg,hogy neki 4 orankent meg kell allni.
En nem allok meg csak 3x.

kutya vacsorája 2014.08.07. 09:00:42

@Cinkapanka: meg lehetne tudni a jobb és a kotvány szállító cég nevét? sokan vagyunk, akik valami hasonlón törjük a fejünket.
ha valakinek van tapasztalata eu-n, pláne tengeren túli szállításról, sokat segítene, ha megosztaná.

kutya vacsorája 2014.08.07. 09:01:55

@Ödenburger Wiener Schnitzel: igen, van gond az értékrenddel, szerintem pl.a magáéval.

vivike22 2014.08.07. 09:04:03

@Zoole[uk]: Tudom melyik marka ez, csak vicceltem :D

Konkretan tegnap nem esett jol vezetni, nyar van, sok a majom az uton, eszakon meg mar elkezdodott a franciak invazioja befele...

A ferjuram is kamizsonos, a baratnom is kamizsonos, ugyhogy tudom milyen, bar en csak utaskent voltam parszor vilagot latni, nem irigylem Sutemenyt egy picit sem.

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.08.07. 09:11:57

@Ödenburger Wiener Schnitzel: Eloszor is, errol senki nem beszelt, amit itt te felhozol peldanak. Egy szoval sem beszelt arrol senki, hogy az emberek ele helyeznenk az allatokat, vagy hogy ok ertekesebbek lennenek az utcagyerekeknel. Nem ez volt a tema!

Bar, szavaid ertelme szerint, az utcan elok is ertektelenek akkor, mert ok sem nem ehetoek, nem produkalnak semmit, nem huzank es nem is oriznek, tehat nincs ertelmuk. Az elet az elet! Teljesen mindegy, hogy emberi, avagy allati! Ha magat az eletet nem tiszteled ennyire, es aszerint hatarozod meg, hogy ki/mi mennyire hasznos szamodra, akkor nagyon sajnalom a barataidat/korulotted eloket! Ha nem hasznosak szamodra, akkor nem ernek semmit?? Kivanom, hogy Teged is igy iteljenek majd meg!

Az ertekrenddel igenis baj van, csak a masik oldalon...

Azzal meg majd akkor peldalozz, ha te is eszerint cselekedtel, es orokbe fogadtal arvahazbol! Nagyon sokan megteszik, te is megteheted, es senki nem mondta itt, hogy "nem jo"! En igen is a partjan allok! Elobb talan gondolkodj el te is, hogy miket vagsz masok fejehez, akiket nem is ismersz, mert lehet, hogy amit ellenpeldakent hoznal fel, azzal teljesen egyet ertenek.

Egyebkent rosszul hiszed, nem elnek jobban, nagyon sokan szenvednek a kegyetlen banasmodtol. Es most igen, hozd fel, de hogy mennyi ember szenved, igen, egyetertek. Viszont szo nem volt itt errol! Ismet csak, nem ez volt a tema. Ok is kiszolgaltatottak, de egy allat talan megjobban. O teljesen rad van utalva.
Nyilvan nem fogom az egesz vilagnezetemet kifejteni egy, a posztolohoz szolt kommentben, vica-versa, ember-allat viszonylatban, szoval talan ne itelkezz ezen dolgok felett, amiket nem is ismersz!

Ez most nem neked:
Szolasszabadsag, oszinteseg ide, vagy oda, en HA helyeben bizony nem engedtem volna be egy-ket frocsogo kommentet. Iszonyat, hogy egyesek miert jarnak csak fel ide! Frocsogni, negativitast terjeszteni, azt irni, hogy mikor lehet mar OFF-olni?!?

Legalabb tiszteljuk mar egymast annyira, ha mar emberek vagyunk, hogy ha valami nem is tetszik, de emberi modon adjuk egymas tudtara, nem bantjuk meg a masikat szandekosan! Valaki vette a faradtsagot es megirta ezt a posztot (vagy akarmelyik masikat), beletette az idejet, szemelyes eletenek reszleteit, kepeit, ugymond megosztotta veled az eletet! Es akkor mit csinalsz? Lehuzod, meghozza csunya nyelvezettel! Ha nem tetszik, maradj inkabb csondben, vagy ird le ugy, hogy az ne legyen serto!
Csak azert jossz fel ide minden nap, hogy a tobbiekkel a sajat dolgaidrol beszelj, ide nem illo temakrol, szexrol, stb...? A poszthoz meg odairod, hogy ehhez inkabb hozza se szolsz!? (nem itt tortent, sajatomnal) Konyorgom, menjetek (chat)szobara! Nincs sajat blogod, fb-od, emailed, ahol ezt el tudnatok intezni? Nem hiszem el.
Tiszteljuk mar egymast, az irot annyira, hogy ezt nem az o cikke ala kovetjuk el!
Nem vagyok se admin, se moderator, HA meg nyilvan nem fogja igy elkuldeni az embereket, mert olvasokat veszitene vele.
De vannak olyanok, akik ki is irjak, hogy a gyulolkodo, vagy nem ide valo posztok torlesre kerulnek. En ezzel egyetertek.

Ugy latszik igaz a mondas, hogy a magyar magyar marad, akarhova is megy, viszi magaval a tipikus mentalitasat...

Lehet engem most ezert meghurcolni, blokkolni, ignoralni, sot lehet, hogy be sem engedik ezt...De ez mar nagyon kikivankozott.
En is kaptam nem kedves kommenteket, HA bele is szolt, hogy akkor itt most eleg! Nem is valaszoltam vissza senki ilyennek, egy jot nevettem csak rajtuk, de ez a kutya dolog most nagyon felhuzott :) Foleg, hogy azota latom az ismetlodo mintat, mind ebben, mind a "nem is a cikk miatt jovunk fel" mentalitast. Tudom, szolasszabadsag...de tudod, tisztelet is van a masik oldalon!

bpetya75 2014.08.07. 09:48:32

@Travel and Living Abroad:

Miért vetted ennyire magadra? Nem rád hegyezte ki, hanem általánosságban írta, csak a kommentedre reagálva.. A jelenség, amiről ír, pedig valós. Azt is meg tudom érteni, hogy nem szereti a kis termetű kutyákat. Tapasztalatom szerint elég sok közöttük az elmeroggyant, kicsinységét indokolatlan agresszióval ellensúlyozni próbáló dög. A hozzá illő "gazdával".

FrankyLon 2014.08.07. 10:05:22

@puhacica: Nyilvan hazialattal itt is kicsit nehezebb lakast/hazat talalni, tapasztalataim szerint leginkabb az uj epitesu tiptop epuleteknel irjak ki, hogy se haziallat, se dohanyzas, se egyetemistak. :) Kulvarosban es videken joval egyszerubb. Meg flat/house sahre-ben is vannak olyanok, ahova lehet allattal menni. Viszont ami jo, alatalaban mar a hirdetesben benn vannak ezek a kikotesek, igy legalabb nem kell folosleges koroket futni, hogy aztan a haztuznezonel deruljon ki, hogy ja, hat cica az nem.

FrankyLon 2014.08.07. 10:05:59

@Ödenburger Wiener Schnitzel: Ezek szerint neked van legalabb egy orokbefogadott gyerekeded. Mert ha nincs, akkor a hozzaszolasod csak ures predikacio es kotozkodes. Ne haragudj, de sem te sem mas nem fogja nekem vagy masnak megmondani, hogy gyerekem legyen, kutyam, horcsogom vagy aranyhalam. Merthogy semmi kozod hozza.

Lebjegyzet; Ezeket az allatokat (kutyak, cicak) evezredek ota haziasitotta az ember. Kiragadtuk oket termeszetes kornyezetukbol es igenyeink szerint tenyesztettuk ki es neveltuk oket, vagyis igenis a mi feladatunk gondoskodni roluk. En vagyok a legnagyobb ellensege annak, ha valaki vadallatot tart haznal, mert azoknak az allatoknak mas a termeszetes kozeguk es mas a termeszetes szocializaciojuk. Gyilkolnak, hogy egyenek, a gyengek elhullanak, ezek a vadon torvenyei, de a haziasitott allatokat mi tettuk azza amik, a mi munkank eredmenye, hogy a vadonban nem allnak meg a helyuket, igy az ember kotelessege gondoskodni roluk.

Mellesleg, en sajnalom az arva gyerekeket, meg azokat akik allati korumenyek kozott elnek, de ha a szuleiknek ennyi essze volt, hogy gyereket szultek a nyomorba, nehogy mar nekem kelljen e miatt rosszul ereznem magamat. Na megyek, adok is a kutyanak egy kis fustolt kacsat. :)

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.08.07. 10:21:31

@bpetya75: Talan mert nekem irta? :) Attol meg, hogy "egyes emberek"-et irt, vettem a lapot.
Ez most kisarkitva "kutyarasszizmus" :D Ugyanigy beskatulyaztuk az embereket is, borszin, vagy magassag szerint, es a legjobb baratjat is :) Szegeny kutya csak egy radio, ami veszi a jeleket a gazadtol, es ennek fuggvenyeben viselkedik o is (persze van szemelyisege is, de eleg, ha csak megnezel egy Cesar Millan epizodot, dobbenet). Az "elmeroggyant" gazdanak pedig a gyereke is az lesz, mivel a gyerek is a szulotol tanul. :)

Cinkapanka 2014.08.07. 10:29:18

@puhacica: nekünk könnyen ment mivel már az elején letisztáztuk a tulajdonossal, hogy később majd szeretnénk kutyát, ráadásul elég hamar találtunk is lakást, de sokaktól azt hallom, hogy nem túl egyszerű a házi kedvenccel albérletet találni.

Ilyenkor sztem érdemes rákérdzni, hogy mi van ha kicsit több kauciót fizet az ember, lehet akkor belemennek. De soknál sztem csak kvázi az egyenszöveg miatt van ott, h no pets, meg kell kérni az ingatlanost, hogy kérdezzen rá, hátha.

bpetya75 2014.08.07. 10:29:56

@Travel and Living Abroad:

Néztünk pár részt, tényleg fantasztikus, amit a fazon csinál, de a digitális átállás óta nincs olyan csatornánk. Már nem emlékszem melyiken néztük.

A kutya-gyerek összehasonlítás kapcsán: előbbi sokkal jobban másolja a gazda személyiségét, mint egy gyerek a szülőét, akinek alap esetben kettő van belőlük, így javíthatja az egyik minta a másikat és viszont. Az persze igaz, hogy gyökér szülőnek kis eséllyel lesz ép gyereke.

2014.08.07. 10:35:41

@FrankyLon:

"Mellesleg, en sajnalom az arva gyerekeket, meg azokat akik allati korumenyek kozott elnek, de ha a szuleiknek ennyi essze volt, hogy gyereket szultek a nyomorba, nehogy mar nekem kelljen e miatt rosszul ereznem magamat. Na megyek, adok is a kutyanak egy kis fustolt kacsat. :) "

Tokeletes pelda arra, mirol is irtam. :( (Es csak halkan jegyzem meg, hogy a gyerek nem tehet rola, ha a szulei felelotlenek, nem o kerte, hogy csinaljak meg es szuljek meg a mocsokba.)

2014.08.07. 10:44:00

Na, de tenyleg visszavonultam, a "kutyasoknak" megprobalni elmagyarazni, mi a baj azzal, ha egy allatot emberkent kezelsz, mikozben az embereket meg allatkent, kb. annyira meddo probalkozas, mint egy a radioval vitatkozni. :(

Es mint azt mar korabban is leirtam, nem kutya es allatellenes vagyok, hanem siman azt probalom elmafgyarazni a sok agyi es lelki serultnek, aki a kutyajat tekinti a gyerekenek, hogy lehet, hogy nem ez a legjobb megkozelitese a temanak. Ettol meg persze mindenkinek szive jog azt csinalni, amit szeretne, de azt azert kulon pikansnak erzem, amikor egy olyan ember, aki elobbrevalonak tart egy kutyat, mint egy gyereket, erkolcsi predikaciokba kezd, hogy baj van az en ertekrendemmel... :(

puhacica 2014.08.07. 10:49:47

@Ödenburger Wiener Schnitzel: amennyiben a "kutya nem gyerek", a gyerek sem kutya. nem lehet összehasonlítani a kettőt és egyik sem pótolhatja a másikat. vagyis azt javasolni, hogy kutya helyett "tartsunk" gyereket, pontosan ugyanakkora baromság, mint amikor valaki azt mondja, hogy gyerek helyett nevel kutyát.

@FrankyLon: @Cinkapanka: köszönöm az infót! mindenképp külön lakásban gondolkodunk, de jó tudni, hogy house share-ben is van ilyen lehetőség.

@bpetya75: azt kellene megérteni, hogy nem a kutya a hibás, amiért olyanra tenyésztették, amilyen. nekem sem tetszenek a pici méregzsákok, de nem ők tehetnek róla, hogy ilyenek. mi tettük őket ilyenné. gyakran eszembe jut szegény róka, ahogy magyaráz a kis hercegnek. :(

nosuti 2014.08.07. 10:58:07

@Ödenburger Wiener Schnitzel: egy valamit felejtessz el, mégpedig, hogy ez mindenkinek a saját döntése, hogy gyereket vagy kutyát vagy mindkettőt akar. Hallottunk olyat is aki nem akar gyereket ellenben nyula van. Milyen alapon ítéled el őket?
Nem zárom ki azt sem, hogy ha valaki szereti a kutyáját, macskáját meg emberként tudja kezelni a gyerkét, sőt jobban szereti. Ez nem vagy vagy dolog

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.08.07. 10:59:11

@Ödenburger Wiener Schnitzel: En meg mindig nem ertem, senki nem kezeli itt az embereket allatkent, minek peldalozol ezzel?? Ki mondta megis ezt? Mast nem is tudsz hajtogatni, csak amirol szo sem volt?
Igazad van, en is ugyanigy erzem, felesleges probalkozni, mert ugysem erti meg az ellentabor. De akkor mar legalabb racionalis legyen...

Az utolso mondatod, nem biztos, hogy (csak) nekem szolt, de TE kezdted, hogy kinek milyen problemaja van az ertekrendjevel! Talan Te se mondd mar meg masnak!
Egyikunk sem jobb vagy kulonb a masiknal, egyszeruen kulonbozoek vagyunk, ettol szep a vilag, es ezt most zarjuk is itt le!

2014.08.07. 11:22:50

@Travel and Living Abroad: "TE kezdted, hogy kinek milyen problemaja van az ertekrendjevel! Talan Te se mondd mar meg masnak!"

vesd ossze az eredeti kommenteddel, amire reagaltam
"az eppen eleget elmond egy emberrol, hogy hogyan viszonyul az allatokhoz. Azt hinnem, hogy ide kisse nyitottab, vagy ugymond felvilagosultabb emberek jarnak, (ha mar egyszer kileptek egy kulfoldi kozossegbe) de hat nagy az isten allatkertje, ha mar ugyis az allatoknal tartunk "

Hogy a tobbi elotte es utanna levo hasonlo kommentet most ne is idezzem...

Es kulon felhivnam figyelmedet a kommentem erre reszere is, mert ugy tunik ez is elkerulte a figyelmedet:
@Ödenburger Wiener Schnitzel: "Ettol meg persze mindenkinek szive jog azt csinalni, amit szeretne"

Travel and Living Abroad · http://travelandlivingabroad.blogspot.ae/ 2014.08.07. 11:29:43

@Ödenburger Wiener Schnitzel: Igen, az elkerulte, de ha nem irod, meg akkor is ugy van :D

Az "allatkert" poen jogos, de ettol meg nem kezeltem az embert allatkent. Te ott masra referalsz. Bar teny es valo, hogy vannak, akik alattuk allnak :D (Nem szemelyeskedes, akinek inge, ne vegye magara, csak a poen kedveert)

2014.08.07. 11:59:37

@Travel and Living Abroad:

Ertem. Magyarul: azt mondani emberekre, hogy allatok (mert ugye az allatkerben azok vannak), csak mert maskeppen latnak dolgokat, rendben van, de azt mondani, hogy szerintem baj van annak az ertekrendejevel, aki maskepp lat dolgat, az nincs rendben.

Es ismet csendben jegyeznem meg, hogy az osszes tobbi "kutyas" hasonlo tartalmu (es helyenkent durvabb) kommentjeirol most nem is beszelek, de lehet szemezgetni boven, ha valaki veszi a faradtsagot, es visszaolvas.

Koszonjuk Emese, nincs tobb kerdesem.

bpetya75 2014.08.07. 12:53:57

@puhacica:

Én is tisztában vagyok ezzel. Mégis, amikor a szomszéd farkasölője átjött hozzánk és a saját udvarunkon nyírta ki a beagle-keverék kiskutyánkat, akkor én bizony azért mentem át üvöltve, fejszével a kezemben, hogy a kutyát üssem agyon, mert annyi józan ész még elborult aggyal is volt bennem, hogy ilyenért embert nem ölünk. Hozzáteszem, hogy végül a kutyát sem öltem meg, szomszédasszonynak sikerült lecsillapítania, amiért nem győzök elég hálás lenni, mert eléggé kétesélyes lett volna a harc...

Igaz, ez pont nem aprókutya-probléma. Azoknál inkább olyan bajok vannak, hogy ha olyan a habitusuk, akkor mérlegelés nélkül mennek neki bárminek. Ha az épp egy nagytestű kutya, és esetleg az a kutya odakap, a töpszli meg ott marad, akkor meg megy a nyígás, acsarkodás a "gazdi" részéről, pedig neki kellett volna visszafognia a kutyáját. Így visszaérünk oda, hogy valóban az ember felelőssége a dolog, de attól még lehet nem szeretni mondjuk a csivavákat, hogy nevesítsek is egy általam nem sokra becsült fajtát.

bpetya75 2014.08.07. 12:55:08

@Ödenburger Wiener Schnitzel:

Te Nyúlz! Nem szoktál ilyen karcos lenni. Nagyon a bögyödben lehetnek az ölebek, meg a gazdáik. Hm?

jewel79bp 2014.08.07. 12:57:40

@Travel and Living Abroad: nagyon igazad van. Én amúgy vettem a fáradtságot, és felhívtam a moderátor figyelmét erre a témára.

2014.08.07. 13:11:38

@bpetya75: Ja, elegge a begyemben van a tema, mert en is szeretem a kutyakat, volt is kutyam, es tobb kutyatulajdonos baratom is van, van koztuk kutyakikepzo, kutyas biztonsagi or, es olyan is, akinek csak kell egy barat. Es van olyan is, akinek a korcsa ki van tiltva a lakasunkbol, mert egyszer volt ott, es tiszta szor lett a lakas. Na, o "kutyas", a tobbi kikeri maganak, ha "kutyas"-nak nevezed oket. Pedig mind imadja a kutyajat, hiszen a sokuknak meg a megelhetese is a kutyajan mulik! Es ennek ellener megis folyamatosan megy mindefele a megbelyegzes, meg ilyen az aki imadja es nyalja falja a labtorloket, az egy aljas gazember, es az minositi az embert, es hasonlo faszsagok. Konkretan van a kutyatartonak egy kulon alfaja, akiket en csak kutyanaciknak szoktam emlegetni, na ezek a "kutyasok". Akiknek azert van kutyajuk, mert nem szeretik a szamitogepes jatekokat, es hat valami jatekszer kell, akkor vegyunk egy zsebkorcsot. Es akiknek rendszeresen mindenhol, mnden forum a legnagyobb a szajuk. Szoval nem a kutyakkal, es nem is a normalis katyatartokkal van gondom, hanem a "kutyasokkal".

2014.08.07. 13:15:51

@bpetya75: Na, de tenyleg befejeztem, mert annyit nem er az egesz, hogy felhuzzam magam rajta, annal szebb napom van! :)

bpetya75 2014.08.07. 13:16:20

@Ödenburger Wiener Schnitzel:

Na persze! Felétek már nem esik az eső...

2014.08.07. 13:20:10

@bpetya75: Itt most sut a nap! :) De tegnap sutott otthon is, el is mentunk egyet setalni este nagy oromunkben! :)

2014.08.07. 17:25:22

@Ödenburger Wiener Schnitzel: Semmi baj nincs az allatkedveleok ertekrendjevel, tulajdonkeppen semmi kozod hozza, hogy ki kit/mit tart fontosnak az eleteben, es erthetetlen, hogy miert jossz ide raeroltetni a te ertekrendedet masokra.Engem pl. nem zavar az hogy te nem tartasz szamodra haszontalan allatokat, Ne haragudj, de szanalmas amikor ilyen blogok alatt ugraltok, kotozkodtok es provokaltok, esetenkent erzelmileg bantalmaztok embereket akik nem olyanok mint ti. Mindig ugyanaz a par ember jelenik meg amokfutni. Ki is lehetett volna hagyni a posztot. ;)

2014.08.07. 18:27:10

De ha mar ertekrendekrol van szo, Kanadaban, es gondolom sok mas fejlett orszagban az a termeszetes, hogy az emberek kutyat, cicat, vagy mas kisallatokat tartanak "kedvenckent" (meg akkor is gyerekuk van), valamint elitelik, sot uldozik ezeknek az allatoknak a bantalmazasat. Nem kotelezo ebben resztvenni, megis ez az altalanos.

Hogy ki mire kolti a penzet - tulajdonkeppen maganugy ez is. Van aki piara kolti, van aki cigarettara, van akinek puccos auto kell, vagy nagy haz. Van akinek mindenre jut. Ha mar ez feljott - az kedvencek tartasa korul viragzo iparagak vannak, es ezek megelhetest biztositanak nagyon sok embernek. Ebbe beletartozik sok minden allatorvosoktol kezdve kennelekig, nem beszelve nagy aruhazlancokrol amelyek erre orientaltak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 19:09:25

@Ödenburger Wiener Schnitzel:
Te Burgler figyu ide. Teljesen igazad van.
Ahogyan Vivike mondta a kutya az kutya és úgy is kell vele bánni.
Én egyébként betegre röhögöm magam a sok humortalan besavanyodott kommentelőn.
Komolyan alig várom hogy legyen egy ilyen állatos vagy romantikusszerelmes poszt:))))))))))))))))))))))
Tudom egy rohadt szemét provokatőr vagyok de végtelenül élvezem.
Gondolj bele ezek a dolgok az életben hatezred rangú jelentéktelen dolgok.
De felszívják magukat rá és véresen komolyan veszik.
Én egy ilyen posztnál lubickolok a gonoszságban.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.08.07. 19:31:07

@diggerdriver: Ja, ezert jo neked, mert te tucc onzetlenul es felszabadultan igazi netto osgetzi lenni, es meg elvezed is... :))) Na, ehhez en meg nagyon padawan vagyok... :)))

nosuti 2014.08.07. 19:41:25

@diggerdriver: unalmas lehet neked ott Angliában, hogy ez okoz örömet. Bár engem mulattatsz, vicces ahogy iszonyú fontosnak tartod ezt a gonoszkodást, meg az elemzéseket, provokálás, ja, beszarok....egyszer volt egy kirohanásod, hogy miért panaszkodnak emberek, hogy nem mernek ideírni. akkor úgy nevezted, hogy a "mi blogunkra". muhhahaa :))
olyat is írtál, hogy sokat tanultál az angoloktól, szemléletben gondolkodásban. sajnos ez még nem jön át :)) ugyanolyan egyszerű vagy, mint mielőtt kimentél, gondolom :D erőlteted, hogy itt mindenkinél jobb vagy :))))))))))))))
ja várj, nem utánozlak ezzel a sok zárójellel, mert nem áll jól
na nekem is lenne még mit tanulnom lehet, pl a másság elfogadását. elfogadni, hogy sajnos neked ennyi jutott, ennyire "fussa"

2014.08.07. 19:46:01

@diggerdriver:

"Én egyébként betegre röhögöm magam a sok humortalan besavanyodott kommentelőn"

Huha, lehet hogy pont te vagy besavanyodva, ha ennyire fontos neked hogy masokat minosits. Nem vagy vicces, na. ;)

"Tudom egy rohadt szemét provokatőr vagyok de végtelenül élvezem."

Vagyis trollkodsz, ertem.

"Én egy ilyen posztnál lubickolok a gonoszságban."

Tolem? :) En az oceanban lubickolok... Tovabbi jo mulatast! ;)

Johet a flame...

2014.08.07. 20:00:42

@nosuti: En se tettem ki tobbsoros szmajlit (sztem ez az idegesseg jele), de ugy kell ertelmezni a kommentemet, hogy kozben rohogok. Muhaha! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 20:07:23

@Ödenburger Wiener Schnitzel:
Belejössz ne csüggedj. Minél nagyobbakat rúg beléd az élet annál ösgecibb leszel.
Tudod mi a legjobb? Kiröhögni a szemforgatásukat.
A poszt szerzője ideteszi egy átlag semmilyen kutya képét.
Na de ahogy dícsérték...
Persze mindegyik nyalt melegszarig de nem érdekes.
Komoly szociológiai tanulmányokat lehetne írni képmutatásból.
Az még jó mikor írok valamit és találva érzik magukat.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

nosuti 2014.08.07. 20:08:02

@cougarcat: hát ki kell mutatni valahogy neki, hogy kiröhög minket, másokat. tegye :)
csak a provokációt sem értem, minek szól hozzá ha nem érdekli. ráadásul sok tiszteletet sem szedett magára. másoknak ez nem huszadrangú téma, ezt kéne neki meglátni, de nem megy, mert magából indul ki
sebaj, több is veszett mohácsnál ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 20:10:40

@nosuti:
Igazad van mindenben. Egyetlen kivétellel.
SOHA mondom SOHA nem írtam és nem írnék olyat hogy a "mi blogunk".
Sokszor hangsúlyoztam hogy ez a HA blogja és én igyekszek betartani a játékszabályokat. Nekem is van saját blogom miért írnám hogy a miénk?
Amúgy ha állítasz valamit illik idetenni a forrást.

nosuti 2014.08.07. 20:12:05

@diggerdriver: ja ez meg a másik szava járásod, a találva érzik magukat. :D nehogy már a tiédtől eltérő gondolkodása legyen bárkinek is. mert, ha nem ért veled egyet akkor kussoljon. mondom, ennyi vagy :))
nagy király vagy na, de hát ha neked ez okoz örömöt és nem az asszony provokálása....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 20:12:08

@cougarcat:
Kiskezitcsókolom a legmélyebb tisztelettel Mrs Érzékenylélek.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 20:25:28

@nosuti:
Igazából azért okoz örömet a ti provokálásotok mert olyan lazák vagytok mint a rigalánc.
Mindig csak azt lehet ugratni aki ugrik.
Na ti ugrotok. Készségesen. Első szóra.
Ebben a klubban bennevagytok?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kepkezelo.com/images/5fapx4naw3mzicxphyp4.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 20:27:21

@nosuti:

A feleségem olyan kis ügyetlen néha. A múltkor például felrepedt a szája, pedig csak aTV-t akarta elkapcsolni!

nosuti 2014.08.07. 20:32:17

@diggerdriver: igazad van, rosszul emlékeztem és kicsit talán bele is magyaráztam
de
azért nem álltam messze az igazságtól, mert a lényeg benne van:

"diggerdriver · diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 21:26:38
@tableno:
Ugyan miért?
Akik írnak ide azokat miért nem?
Mégis mik az elvárások?
Egy nyáltenger blog leszünk és mindenkit a az egekbe emelünk?"

a "blog leszünk"...nem, ez egy blog, amihez lehet hozzászólni, annak aki akar és ahogy akar. ha nyálasan, meleg szarig benyalva akkor úgy.
nem is értem miért reklamáltál anno, nincsenek elvárások, maximum nálad
szerintem pont te veszed túl komolyan, ráadásul a naszóvalok sem olyan humorosak már mint az elején
de lehet akkor az újdonság hatása miatt tetszettek csak

2014.08.07. 20:35:18

@diggerdriver: OK, nekem erzekeny a lelkem, neked nem, de szerintem valahol melyen te is erzekeny vagy, talan tulsagosan is, ezert nem is akarsz olyan helyzetbe kerulni, amikor ezt ki kell mutatni. En ertem ezt es ertem azt is hogy miert akar valaki erosnek maradni - erre is erzekeny vagyok. :) Szoval en ugy gondolom hogy belul tulajdonkeppen te is ugyanolyan ember vagy, mint masok, csak kivulrol mashogy mutatkozol. Ha azt hinnem hogy egy biorobot vagy, vagy egy ketlabon maszkalo software program akkor nem is reagalnek arra amit mondasz. :)

nosuti 2014.08.07. 20:37:35

@diggerdriver: ez nem ugratás, bocs. ez baszogatás
nem ugyanaz
ezzel csak azt éred el, hogy sokan nem reagálnak majd és vagy szűrnek...tudom leszarod...csak ez nem egy értelmes kommunikáció
olyan, minth te itt már unnád magad, meg a többi kommentelőt és ezt a szórakozást találtad volna ki.

tegyük fel tényleg ugratás a célod bizonyos témáknál. de miért jó ez neked? egyszer egyszer poén, de sokszor már vagy unalmas vagy bunkóság
kérdezem, most akkor ugratás, provokálás vagy kiröhögés a célod?

nosuti 2014.08.07. 20:38:59

@diggerdriver: ja én nem olyan provokációra gondoltam :D
nem néztem ki erőszakosságot belőled...hanem ahogy te írod, ugratásra ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 20:43:33

@nosuti:
Te mit tettél le az asztalra ha szabad érdeklődnöm?
Nagyon szívesen abbahagyom egyébként de ahhoz egy kicsit súlyosabb egyéniség kell hogy felszólítson.
Olyan akinek humora van.

nosuti 2014.08.07. 20:43:51

@cougarcat: mert a macsós érvelés egy vitában az, hogy ti nők olyan érzékenyek vagytok :)
és ezzel le is van zárva, a szegény lenézett, lekezelt pára meg erre mit mondjon

nosuti 2014.08.07. 20:44:41

@diggerdriver: melyik asztalról beszélsz?
mondom, túl komolyan veszed az itteni szerepedet :D

nosuti 2014.08.07. 20:45:33

@diggerdriver: ja várj, vagy ez most betalált? ;)

uramisten....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 20:46:19

@cougarcat:
Figyelj. Te okos nő vagy. Nem sokaknak mondom ezt de kivételesen komolyan gondolom.
Nem hiszem el hogy nem érzed mikor folyik a nyáltenger mikor megy a szemforgatás a csontig való benyalás a képmutatás.
Pont rólad nem hiszem el hogy nem látod.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 20:49:02

@nosuti:
Nem. Ezt oltogatásnak hívják.
És szeretem a riposztokat rá.
Érdekes hogy Puhacica nem veszi komolyan és vissza aszokott szólni. Na azt értékelem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 20:49:55

@Babette.:
Igaz. Te például soha nem provokálsz.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

nosuti 2014.08.07. 20:50:17

@diggerdriver: na, most már meg is untam

de még annyit hozzátennék, hogy semmire nem szólítottalak fel, felőlem azt csinálsz amit akarsz, ha téged ez szórakoztat :))))))))
további jó moderálgatást ;)

2014.08.07. 20:52:02

@nosuti:

Előbb-utóbb leesik még egy pár embernek, ki a bloggazda.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 21:00:49

@nosuti:
Tudod komolyra fordítva a szót egyvalamit megtanultam ebben a rohadt életben.
MINDIG MINDENBEN többet kell nyújtanom mint az engem körülvevő velem egy szinten lévő emberek.
A munkámban nekem jobbnak kell lennem a munkatársaimnál.
Otthon nekem kell többet dolgoznom mint másnak.
Igen büszke vagyok arra hogy itt ezen a blogon megjelent tán 4 vagy 5 posztom mindegyik 700körüli kommentet produkált.
Nem magamtól hanem felkérésre írom a naszóvalt. Mindig több rá a pozitív támogató komment mint a negatív.
Egyébként általában próbálok korrekten megnyilvánulni. Próbálom játszani az ördög ügyvédje szerepét, próbálok mögélátni vagy csak más megvilágításból szemlélni a posztot.
Ilyen posztoknál mint ez nem megy.
Látom a képmutatást és nem tudom visszafogni magam.

A Tyne folyó déli partja 2014.08.07. 21:08:21

@Babette.: itt is szokás értük kérni pénzt, és kijönnek környezettanulmányozásra. hogy tényleg jó helye lesz-e annak az állatnak.mondjuk, nekem a cicánál pont nem jöttek, meg pénzt se kértek, de az azért volt, mert mentem hozzájuk önkénteskedni először. csak azt kérdezték, van-e másmilyen állat, mert a cica, akit elhoztam, extrémen félénk, félvad volt, most is csak bennem bízik egyelőre, és ehhez is hónapok kellettek. ha jön valaki, elbújik, két hétig otthon voltam, tesóm jött át etetni, s nem is látta:) illetve, volt, hogy igen, tesóm csak nézte, a cica meg reszketett, annyira fél az emberektől.

nosuti 2014.08.07. 21:13:38

@diggerdriver: oké még itt vagyok :)

nézd, nekem is tetszettek a posztjaid, nem vitás, hogy benne van a top x-ben (nem írok direkt számokat, mert ez nem verseny és szubjektív ;) ). a büszkeség meg ne jogosítson fel valamiféle felsőbbrendű személlyé.
Azért mert még nem írtam ide, nem vagyok kevesebb mint te. Nekem még nincs történetem, ami ide illene, de azért másoké érdekel, ezért olvasom és hébe-hóba hozzászólok.
Nem értem erre a kutya témára miért vagy olyan érzékeny, nem először hozza ki belőled ezt a nem is tudom mit. Szerintem nem képmutatás, valakinek a, szerinted rusnya, kutyáját megdicsérni. Nőknél amúgy is jellemzőbb az ilyesfajta "nyálasság", de én inkább kedvességnek hívnám. Ez olyan mikor ti az autókat beszélitek ki itt, sőt Zoole mercijét lehet dicsérni, na ugye.
egyet tudok javasolni, (és nem beszólásként) szard le :)

2014.08.07. 21:18:16

@diggerdriver: De latom, de az erzelem irracionalis dolog, felesleges firtatni, hogy kinel miert van. Te is szeretsz joindulatu lenni es ezt kimutatni, masoknak felajanlani segitseget, szoval te sem vagy erzeketlen ember. OK, ha az a gondod hogy tultengenek neha az erzelmek, akkor ez mar mindjart egy mas tema szamomra, de mit lehet tenni - reszemrol amikor kinyilatkoztattam az erzelmeimet a kutyak irant, nem gondoltam, hogy ezzel masokat zavarok. Nem akartalak meghanytatni, pl. :) En elismerem hogy irracionalis, hogy igy erzek, hogy muris, ahogy babusgatom a cicaimat es ahogy elerzekenyulok neha amikor a volt kutyamra gondolok. Ez az allatkedvelok koreben is humor forrasa. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 21:22:31

@nosuti:
Na látod ebben van valami.
Ezt el kell fogadnom.

nosuti 2014.08.07. 21:28:11

@diggerdriver: remélem nem tűnik majd képmutatásnak, de amúgy bírlak ;)
és tulajdonképp egyetértek @cougarcat: -el, mert, hogy ezek nem racionális dolgok és nehéz megérteni másokat, nekem is sokszor nehezemre esik

2014.08.07. 21:31:31

@diggerdriver: Senki nem veheti el toled azt amit te az eletben letettel az asztalra. Ha nekem olyan apam lett volna mint te, aki ellatta a gyerekeit egyedul..... na jo, hagyjuk az erzelgosseget! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 21:31:59

@cougarcat:
Figyelj még mindig nem értjük egymást.
Semmi bajom a kutyásokkal vagy macskásokkal.
Nekem is van meg volt kutyám.
Jó nem vittem be az ágyba de aki beviszi tegye, nem az én ágyamba viszi. Mi közöm hozzá?
Viszont egytől egyig jól ugranak az oltogatásra.
Mindössze annyi kellene hogy lazábban venni a dolgokat.
Mondok egy példát.
Tegnap az első hozzászólásom az volt hogy ronda egy dög.
Ha valaki visszaválaszol hogy szebb mint te vagy hogy húzd a faszodra hátha megszépül az egy kiváló riposzt lett volna.
Az lazaságot mutatott volna.
Utána még volt néhány beszólásom és egyedül Puhacica vette a lapot a többi összezárt mint egy fidesz pártgyűlés.
Beszólok? Oltogatok? Baszogatok?
Tessék elküldeni a picsába.
Például Rezsőfater meg Zolika meg köztem ez egy össznépi játék.
Lazuljatok.

A Tyne folyó déli partja 2014.08.07. 21:34:45

@rezsöatya: pedig itt is azt mondják a menhelyeken, hogy a fekete cica, öreg, beteg, ezek nem mennek. meg ugye, mindenki kölyköt akar, felnőttet nem nagyon. @vivike22: errefele minden állatot a lakásban szokás tartani...csak szólok. a hatalmas testűeket is. én is csak felügyelettel engedem ki a cicámat, míg nem vagyok itthon, bent van. pedig otthon kinti cicáink voltak mindig, bejártak, de az idő legnagyobb részében kint voltak, ha nem voltunk otthon, meg éjszaka,mindig kint. csak ritkán voltak bent. de itt fordítva szokás,

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 21:35:22

@nosuti: @cougarcat:
Az élet szép:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.08.07. 21:43:30

@diggerdriver: De figyu, a posztolo mindezt nem tudja.... Es mi az hogy kuldjunk el a picsaba? :) Nekem gyanus hogy most szalma vagy es akkor rank haruljon ez a szerep? No f.....ing way! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.08.07. 21:46:38

@cougarcat:
Lehet hogy "menjapicsába" hiányom van?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.08.07. 22:03:20

@diggerdriver: Hat az. :)

A kepsorozatot koszonom..... azt hiszem ebbol mindent ertek...

A Tyne folyó déli partja 2014.08.07. 22:47:12

@diggerdriver: csak szólok, hogy törvény bünteti az állatkínzást, s ráadásul magántulajdon megsértésének is minősül...@puhacica: az enyém csak most kezdett el szőrözni, eddig nem...mondjuk,mostanra nőtt vissza egy jókora darab, amit ivartalanításkor leborotváltak neki. de szőröző hengert én is szereztem be:) az enyémnek vannak kedvenc helyei. hányni eddig egyszer hányt, a fürdőszoba padlóra (linóleum), egy keveset.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.08.07. 22:49:29

Érdeklődve olvastam végig ezt a nagyon sokatmondó szájkaratét..../Nosuti, Cougar és Digger között /
Ugye köztudottan én is mint nyálas" kategória.......:-)
És most nagyon őszinte leszek!
Tudod Digger, menjél te a picsába!

".........
MINDIG MINDENBEN többet kell nyújtanom mint az engem körülvevő velem egy szinten lévő emberek."

-Ok! Erre a pszihobubusok azt mondják, belső önértékeli zavar, beteges bizonyítási kényszer, sok-sok kisebbségi érzéssel megtupírozva!!!

"A munkámban nekem jobbnak kell lennem a munkatársaimnál."

-Lehet, hogy meghirdették az újkori angol típusú Sztahanovista versenyt? Hajrá, akkor húzzál bele!

"Igen büszke vagyok arra hogy itt ezen a blogon megjelent tán 4 vagy 5 posztom mindegyik 700körüli kommentet produkált."

-Legyél büszke, ha neked ez valami, amit ugye letettél az "asztalra".....De hol az asztal???
-700 komment?! Az már valami? Mihez képest?Tényleg azt gondolod, hogy ez valamiféle extra teljesítmény?? A sok komment meg elismerés ??
-Nekem legjobban a 6 km hosszú, építkezésről szóló posztod tetszett a legjobban...annyire a HÁ profiljába illett!!!

"Egyébként általában próbálok korrekten megnyilvánulni."

-Eleinte még sikerült is, de az utóbbi időben egyre kevésbé ...Lehet, hogy ezt csak te nem veszed észre??

"Próbálom játszani az ördög ügyvédje szerepét, próbálok mögélátni vagy csak más megvilágításból szemlélni a posztot."

-Ne tedd, senki nem kért erre, és bárki képes sokféle megvilágításból olvasni egy posztot, ebben sem vagy különlegesebb másoknál....!

"Ilyen posztoknál mint ez nem megy."

-Nem bizony, mert fel kellene villantani keveset a benned rejlő emberi és emocionális tartalomból......ami ugye egyre erőteljesebben látható, hogy nincs.....ehelyett /pszichobubusok szerint jellemzően/ jön a provokálás, oltogatás, mások minősítése,mert egyszerűen neked hozzászólási kényszered van.......szánalmas vagy...és mások humorérzékét kérdőjelezed meg......

"Látom a képmutatást és nem tudom visszafogni magam......."

-Milyen képmutatást????????????Mi jogon minősíted te itt mások véleményét képmutatásnak??? Szerinted én és a többi hozzászóló ki a p.....k akar itt "képmutatni?? KInek???? Egy ismeretlen posztírónak? Egy nicknek??

"A poszt szerzője ideteszi egy átlag semmilyen kutya képét.
Na de ahogy dícsérték...
Persze mindegyik nyalt melegszarig ........"

Képmutatás, mert szerinted csúnya a kutya és mi dícsérjük????? Mert ha szép kutya lenne, mint a Madár és Zooli verdája, akkor már mindjárt másképp nézne ki a helyzet!!!! Igaz???Azt mondani egy kutyára, hogy aranyos, cukipofa, miközben SZERINTED ronda?????? Tényleg, nem is vagyunk normálisak, mért nem hallgatunk rád ???? Mikor te itt vagy nekünk!!!!!!!!! Egy és egyedül te tudod a frankót!!!!! Csak mi, savanyú , humortalan uborkák képtelenek vagyunk tanulni tőled.......És csak nyalunk.....csak sokszor nem tudjuk kinek.....mindegy ...szeretünk nyalni!

Naszóval!
Én is azok között voltam akik nagyon csipáztak ......eleinte.....
De, azóta, amióta azt látom, hogy felmented magad mindenféle blog etikett alól és embereket nem tisztelve, bárkit, szemrebbenés nélkül leminősítesz alpári stílusban...nos azóta nekem nincs humorérzékem hozzád.....
Sőt továbbmegyek!! Te vagy a legnagyobb troll itt a blogon, kiváltságosnak érzed magad, mert valamilyen szinten az is vagy. .... jóváhagyott főtrollász, offolhatsz ahogy és amennyit csak akarsz ......
-és a kedvenc témáid lebilincselő stílusban:pi...a, pic...a, f@sz, se..lyuk, b@szás, szop@s, markológép, fakacsa, húsgolyó, sör,stb,stb.......

Nos! Nálam nincs még itt szűrt ember, ha lesz egyszer, az biztos te leszel Digger.

Ui: Csak halkan megjegyzem, hogy ma hajnalra egy itteni törzskommentelő barátomnak meghalt egy jó barátja, a 14 éves kutyája.....

Cinkapanka 2014.08.07. 23:11:51

@cougarcat: a posztoló ezzel úgy van, hogy megérti mindenkinek megvan a saját véleménye, azt meg sem próbálja megváltoztatni, pláne ha látja, hogy az egész csak provokáció. :)

Feleslegesnek találom mások provokálását, de ha vki erre tényleg ugrik akkor hajrá, idegesítse magát nyugodtan, nekem van jobb dolgom is.

eagles 2014.08.08. 06:53:00

@sodalisO [eng]:

A kiváltság, mint fentebb írták, nem véletlen.

Nelossel · http://www.nelossel.hu/ 2014.08.12. 12:09:47

@Sesamelmo (Q): Fapados társaságok nem szállítanak élő állatot, és a többi is elég macerásan. British Airways-nél van elvileg lehetőség, hogy kis testű kutyát (és talán macskát is), megadott méretű szállítódobozban pótdíj ellenében a fedélzetre kézipoggyászként felvinni. Csakhogy a nyári időszakban nagyon drágák a jegyek, és nem biztos, hogy három állatot egyszerre felvihetünk.
Nagy testű kutya csak cargo-ban utazhat, vagyis egy nagy ketrecben a csomagtérben. Ez elég sok helyen le van írva, hogy mekkora stressz, és fizikai megterhelés egy állat számára, semmilyen állatorvos nem javasolja az ilyen típusú utaztatást.
Kisállatfutár kifejezetten erre a célra kialakított járművet használ, vagyis megfelelő a szellőztetőrendszere, saját vagy általuk biztosított ketrec megfelelően rögzíthető. Bár hosszabb az út, viszont többször megállnak, megsétáltatják, megitatják az állatokat.
Azt fontos tudni, hogy egy állat másik országba történő bevitelének pontos szabályai vannak, és ezek közül is időben az egyik legmeghatározóbb a féreghajtás, amit óra-perc pontossággal kell dokumentálni. Érdemes tehát az indulást úgy időzíteni, hogy az állatorvos indulás előtt közvetlenül tudja beadni a féreghajtót, mert ennek 72 óra a szavatossága, ha ez menet közben lejár, akkor az adott ország tisztiállatorvosa (jó pénzért) adhat be újabbat, ami után 24 órát kell várni. Legalábbis én így tudom.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása