oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. június 14. 06:48,  A haggistól a párizsiig 329 komment

2014. június 14. 06:48 Határátkelő

A haggistól a párizsiig

Ma ismét gasztronapot tartunk, viszont nem főzünk, hanem Christine segítségével átfutjuk a boltok kínálatát, és kiderül, hogy nagyon sok minden pótolható, ha valakinek a hazai ízek hiányoznak. Ráadásul a helyi ételek között is akad olyan, ami erősen hasonlít egyes magyar kajákhoz.

cím_103.jpg

„Rendszeresen kérdezik a külföldön élő magyarokat, hogy mi kellene, mi hiányzik otthonról a kaja terén. A klasszikusok ugye mindig a téliszalámi és a túrórudi, paprika és társaik... a sor szinte végtelen.

Én egy ideje nyugodt szívvel tudom azt mondani, hogy lassan jószerivel semmi. Hogy miért? Egyrészt az évek során beilleszkedik az ember. Másrészt mert elég jól meg lehet találni a hiányzó dolgokat, vagy a pótlásukat. Igazából ezek nagy része még csak különösebb utánjárást se igényel. De lássuk mindezt képekben.

Azzal azt hiszem, senkinek nem mondok újdonságot hogy Anglia sonkanagyhatalom. Szóval a sonkaimádók mérgezésig ehetik magukat a majd száz féle sokából.

Mi mára kicsit eluntuk ezt, de mindig van utánpótlás. Szalámik közül most ez a tescós pepperoni a kedvencem, a maga markáns ízével számomra tökéletes és nem csak a pizzára. :-))

pepperoni.jpg

Néhány éve vettem először a bátorságot, hogy megkóstoljam a skótok híres nemzeti eledelét, a haggist. Amiről gyorsan kiderült, hogy a mi májas hurkánkra hajaz.

haggis.jpg

Van persze párja is, a black pudding, ami a mi véres hurkánk kistestvére. Az angolok ezt legtöbbször karikára szeletelve kisütik. De meg lehet enni „nyersen” is.

black pudding.jpg

Májkrém van szintén rengeteg féle. Nekem ez a kis mezei a kedvencem:

májkrém.jpg

Szintén a Tescóban árulják ezt is. Igen, igen főtt császárszalonna. Legtöbbször olyan gyorsan elfogy, hogy még lefotózni is csak ezt a kis csücsköt tudtam. :-))

főtt császár.jpg

Másik nagy kedvencünk az itt Doktorska Sausage néven futó felvágott, de mint a képen látható, ez bizony párizsi. Van csirkés, marhás, de még olívás is.

párizsi.jpg

Valamiért a kijövők többsége nehezen talál rá a tejfölre. Igazából nem értem miért, mert szinte az összes boltban kapható. Igaz jól elbújik a rengeteg tejszínféle között.

tejföl.jpg

Ha valakinek túróhiánya van, annak a keresőszó a twarog. Egy ideje szintén kapható még a Tescóban is.

túró.jpg

És ha már főzünk, akkor itt a pirospaprika is.

pirospaprika.jpg

Az indiai paprikától nem kell félni. Nem harap. :-)) Szerintem semmivel se rosszabb, mint a magyar, ugyanakkor lényegesen olcsóbb. Kíváncsiságból belenyaltam, úgy ale natúre, mielőtt főzni kezdtem vele. Nincs sok különbség a magyarhoz képest. Az otthoni kicsit keserűbb talán, de ennyi, semmi több.

A sütögetéshez is van mindenféle: élesztő, szódabikarbóna, vaníliás cukor. Sütőpor is van, csak lemaradt a képről.

sütéshez.JPG

A kockasajtról se kell lemondani. Bár már rég nem kocka... :-))

kockasajt.jpg

De imádom, hogy ipari méretekben is kapható pl. feta jellegű sajtok tömkelege. Lásd az alábbi, majd kilós konzerv verziót.

fetasajt 1.jpg

fetasajt 2.jpg

Savanyúság terén sincs gond. Tippeljetek. Igen. Gyári, konzerv, kovászos uborka. :-)) Legutóbb a Sainsburys-ben is volt már.

uborka.jpg

De ha valaki a csemege ubira bukik, annak se kell kétségbe esni. Keresőszó a sweet vinegar vagy a sweet and sour ubi.

csemegeuborka.jpg

De találtunk ilyen almapaprikára hajazó kis csöppségeket is. Legtöbbször van a gömbölyű verzió is. De ugyanaz az íz ez is.

almapaprika.jpg

Ha már csípősségeknél tartunk. Nekem az utóbbi időben a hagyományos chili mellett nagy kedvencem a harissa pasta. Érdekes, újszerű íze van szerintem. Mindenesetre rákaptam nagyon.

Az angol mustár... aki evett, az szerintem sose felejti el, mert olyan erős. A tormán kívül nem tudom így hirtelen, mi van még benne, de nagyon goromba. A tormát, mint a főtt sonka elengedhetetlen tartozékát, gondolom nem kell bemutatni.

mustár.jpg

Mustárok közül viszont nekem és a gyereknek továbbra is ez a kedvenc, immáron több mint tíz éve. Olyannyira, hogy fiam az otthon töltött két és fél évben inkább nem evett egyszer se mustárt, mert a magyar mustár láttán közölte, hogy az szerinte nem mustár és egyem meg én, ha akarom. :-))

mustár francia.jpg

A téliszalámi nem létszükséglet, de a Waitrose-ban lehet kapni, ha valaki nagyon hiányolja.

téliszalámi.jpg

Pogácsarajongóknak a Sainsbury's-ben lehet sajtos pogi féleséget kapni. Igaz, inkább édes mint sós, de így is ehető. :-))

pogácsa.jpg

Hát ennyi volt, ami hirtelen eszembe jutott. Persze még lehetne ragozni, de a lényeg ugyanaz marad…”

Eddig tartott hát a mai gyorsbemutató, a képekért köszönet Christine-nek, aki egyébként blogot is vezet (nem csak ételekről…), amit ide kattintva érhettek el.

Ne felejtsétek, a továbbiakban is várom az írásokat (képekkel, ha lehet) arról, ti hogyan pótoljátok a magyar ízeket, ha egyáltalán szükségét érzitek, milyen trükköket alkalmaztok, és mi a kedvencetek a helyi specialitások közül, azt hogyan készítitek el. A recepteket, írásokat és a képeket is a hataratkelo@hotmail.com címre küldjétek!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: gasztronómia Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr406299123

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.06.14. 22:08:52

@morsels: Ennyire hulyenek nezel? Pont ezt mondom, hogy Londonban el es olyanokat nyilatkozik a sajtonak hogy maganszemelykent sem jar Mo.ra mert... Most itt nem reszleteznem, de nem hiszem hogy O.V. kedvenc embere, nem igazan javit az orszagimazson.

morsels (törölt) 2014.06.14. 22:11:39

@Mirjam2:
Meg azelott irtam, hogy irtad volna a hozzaszolasodat fogyottmadarnak.
Nem, nem nezlek hulyenek, csak Schiffert irtal, nem Schiff Andrast, de egyebkent tenyleg nem erdekel annyira, hogy ezen barkivel veszekedjek.

A vb jobban erdekel :-)

2014.06.14. 22:14:05

@morsels: De neki sajat nemesi rend kene, tudod mint a koztiszteletben allo Vitez Horthy Miklosnak (ja ki nevezte ki Viteznek? O sajat magat, milyen eredeti!).

rezsöatya 2014.06.14. 22:15:36

@Mirjam2: "direkt lovagga uti..."

:DDD

2014.06.14. 22:17:57

@morsels: Oke, igazad van, Schiff. Nem igazan vagyok kepben hogy ki ez az LMP-s ficko, a zongoramuveszrol hallottam. Mindenesetre vicces lenne ha egy LMP-s politikust utnenek lovagga, pont a norveg NGO-huzavona kozepen :)

2014.06.14. 22:21:18

@rezsöatya: Figyelj, ez nem veletlen. Meg az a szerencse hogy O.V. es baratai hosiesen kitartanak, mikozben minden oldalrol tamadjak oket, alattomosan!

morsels (törölt) 2014.06.14. 22:22:24

@Mirjam2:
A Schiffer Andras az LMP vezetoje es az tenyleg vicces lett volna, ha ot utik lovagga. Akkor lett volna igazan erdekes a kerdesed Orbannal kapcsolatban :-)

De elnezest, hogy beleszoltam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.14. 22:24:43

@rezsöatya:
Mert neha elofordul, hogy veletlenul ut valakit lovagga :)))

@Mirjam2:
Mindenkeppen! :)

2014.06.14. 22:27:21

@morsels: Nem, neked van igazad, en irtam rosszul es igy tenyleg vicces, fogalmam sem volt hogy igy hivjak az LMP vezetojet :). Ismerek Schiffer nevu embereket de Schiffert nem, ezert irtam rosszul. Schiff egyebkent eleg furan hangzik, de mindegy.

2014.06.14. 22:28:53

@Mirjam2: Ugy ertem, Schiff-et nem. Nem akar ez sehogy se osszejonni :)

morsels (törölt) 2014.06.14. 22:33:59

@Mirjam2:
Mondjuk en Schiff Andras zongoramuveszrol sem hallottam soha, de en nem is forgok elegans korokben :-)

morsels (törölt) 2014.06.14. 22:35:26

@Mirjam2:
Es Costa Rica 2-1-re vezet Uruguay ellen :-)

rezsöatya 2014.06.14. 22:37:40

@Mirjam2: @Kövérmadár [swe]: most dontsetek el vegre...! Ne kelljen mar a kiralynot megkerdeznem! Tegnap pont arrafele volt dolgom, ott mentem el a Buckingham palota mellett... engem is lovagga uthetett volna csak ugy veletlenul...

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.14. 22:40:14

Lehet ez most mar off. "Mesterszakacsok" haho! Kerdesem van? Kaptam vegre igazi Borju szeletet es szeretnek csinalni becsi- t belöle. Tenyleg be kell aztatni tejbe elkeszites elött a husit?

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.14. 22:41:57

@rezsöatya: te nem lehetsz lovag. Maximum Papa lesz belöled

Papagály (törölt) 2014.06.14. 22:42:59

mondjuk az orbánnál talán csak a királyi család nagyobb gáz a huszonegyedik században...

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.14. 22:43:30

@morsels: hat ez az! En meg pont forditva tippeltem

2014.06.14. 22:43:50

@morsels: Ne gyere mar te is a focival, agyamra megy, a ferjem nem beszel hozzam ket napja es vett kulon egy lapostevet erre az alkalomra (mondjuk le volt arazva).

En sem mozgok elegans korokben, de Schiff nemzetkozileg ismert zongoramuvesz, akinek mellesleg nem tetszik ahogy Mo.on mennek a dolgok jelenleg es ezt elegge nyilvanos forumokon fejtette ki elegge felre nem erhetoen, lasd pl. BBC: 'Andras Schiff: Why I won't perform in Hungary', www.bbc.com/news/magazine-25450716

rezsöatya 2014.06.14. 22:44:53

@Der echte Weinachtsmann: papa mar vagyok, harom jol sikerult kölöké...
(hiaba no, mindent jol csinalok!) Sot, oktoberben mar nagypapa is leszek...
:-)

Papagály (törölt) 2014.06.14. 22:45:12

orbán egy demokratikusan választott paprikajancsi, egy önjelölt zsebdespota - a nép nagyobb dicsőségére -, ezzel szemben a királyi család egy antidemokratikus hagyomány szégyenteljes képviselője.

morsels (törölt) 2014.06.14. 22:46:13

@Der echte Weinachtsmann:
En nem vagyok mesterszakacs, de szerintem nem kell tejbe aztatni.
Az igazi wiener schnitzel szopos borubol van, nem kell mar aztatni.

morsels (törölt) 2014.06.14. 22:48:14

@Mirjam2:
Sorry... your lesser half is right :-)

2014.06.14. 22:48:55

@Papagály: Ezzel nem igazan ertek egyet, de hagyjuk... Ha szerinted Orban nem cikibb mint Erzsebet kiralyno, akkor te elj ezzel a tudattal. Lehet hogy nemsokara Felcsutra is tobbezer turista fog aramlani evente hogy megnezzek Orban palotajat (ja bocs stadiont) es O.V. kepevel diszitett bogreket vigyenek haza.

2014.06.14. 22:52:51

@Papagály: Egyebkent csak kivancsisagbol kerdezem, miert van az, hogy mikor nem nyugati kulturakrol van szo, akkor mindent vedsz mert nekik az a tradiciojuk tehat biztos jo, amikor meg nyugatrol van szo, akkor leszolod a tradiciot? Pl. ha en azt irnam hogy milyen elmaradottak a kozel-keleti abszolut (igen, nem alkotmanyos, hanem abszolut) monarchiak, akkor rogton kikelnel ezeknek a vedelmeben. De az angol kiralyi csalad az ciki. Hogy is van ez?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.14. 22:54:06

@Der echte Weinachtsmann:
CRC a kedvencem, kulonosen a ZIP es ARJ elleneben :)

@morsels:
Nalam a THC vezet 2:0-ra 8)

rezsöatya 2014.06.14. 22:54:58

@Mirjam2: egyetertek. orban ciki, a kiralyno cuki...

2014.06.14. 22:55:31

@Papagály: Ez egy nagy marhasag. Annak idejen amikor az angol monarchia elkezdodott, mindenhol kiralysagok voltak, nem demokratikus nemzetallamok. Mitol lenne 'szegyenletes' az angol monarchia? Semmivel sem kevesbe szegyenletes mint barmely mas nep tortenelme, sot pont ellenkezoleg. Miert gondolod azt hogy mindenki mas buszke lehet a tortenelmere, hagyomanyaira, kiveve a nyugati orszagok?

Papagály (törölt) 2014.06.14. 22:56:58

@Mirjam2:
az ötleteid (vízióid) olvasva felmerül bennem a gyanú, hogy vajon nem te vagy-e a fidesz egyik titkos think tankja. ;)

a nemnyugati kultúrák megítéléséhez nem érzem a nyugatiakat feljogosítva. a nyugatiak értékrendjét ismerem, belülről szabad (és csak belülről szabad!) kritizálni.

2014.06.14. 22:58:41

@morsels: Figyelj en hiszek a nemek egyenlosegeben szoval nem mondanek ilyet hogy 'lesser half' :). Most viszont mennem kell, mert jon az Anglia-meccs nemsokara es el kell kezdenem popcornt csinalni. Mindenkinek tovabbi kellemes estet!

Papagály (törölt) 2014.06.14. 22:58:42

@rezsöatya: szóval te is bözsi-bögrét veszel inkább, mint hogy orbánt emelnéd naponta az ajkaidhoz? hazaárulást sejtek... ;))

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.14. 22:59:01

@rezsöatya: gratula! Tehat oktobertöl nagyszülöi örömök ele nezel. Mindig örülök az ilyen hireknek.
De en nem am papa-ra gondoltam hanem Pàpàra! Te Leszek elsö szent Rezsö papa

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.14. 23:00:22

@morsels: ok ! Köszi. Tenyleg nem tudtam, csak egyszer mintha hallottam volna hogy be kell.

Papagály (törölt) 2014.06.14. 23:00:44

@Kövérmadár [swe]:
bad huffman code! rpg-t minden háztartásba!

rezsöatya 2014.06.14. 23:01:28

@Der echte Weinachtsmann: nágypápá!
:DDD

(gondoltam kulonben, csak kihasznaltam az ekezettelen iras adta poent...!)

nyuszigonosz 2014.06.14. 23:04:31

@morsels: Látom, már válaszoltál és bövebben is, mint én. .-)

2014.06.14. 23:04:37

@Papagály: Hat ezzel egyaltalan nem ertek egyet hogy csak belulrol szabad kritizalni, ilyen alapon a Fideszt sem kritizalhatod mivel nem vagy Fidesz-tag, stb.

Ami a think tank-ot illeti, szivesen kidolgozom az otletet es eladom a Fidesznek jo penzert, de eddig meg senki nem keresett meg toluk! Tovabbra is nyitott vagyok az egyuttmukodesre...

2014.06.14. 23:06:00

@rezsöatya: :) Es a kis George is nagyon aranyos!

Papagály (törölt) 2014.06.14. 23:07:37

@Mirjam2:
"Annak idejen amikor az angol monarchia elkezdodott, mindenhol kiralysagok voltak, nem demokratikus nemzetallamok.
... Miert gondolod azt hogy mindenki mas buszke lehet a tortenelmere, hagyomanyaira, kiveve a nyugati orszagok? "

ami ötszáz éve oké volt, az nem feltétlenül oké ma is. attól, hogy akkoriban kerékbetörték meg megégették az embereket, nem hiszem, hogy ma tapsolni kellene ehhez a hagyományhoz. ha mégis folytatnák ezt a nyugati államok, ugyanolyan rossz véleményem lenne róluk, mint a királynőt kinőni nem tudó társaságról: egy szégyenteljes, idejétmúlt hagyományt ápoló ápolandók körének tartanám őket.

morsels (törölt) 2014.06.14. 23:10:36

@Mirjam2:
A 'better half' variacioja, egyfajta teszt :-)

Papagály (törölt) 2014.06.14. 23:11:26

@Mirjam2:
"Hat ezzel egyaltalan nem ertek egyet hogy csak belulrol szabad kritizalni, ilyen alapon a Fideszt sem kritizalhatod mivel nem vagy Fidesz-tag, stb."

nem is kritizálom a fideszt. a magyar választópolgárokat kritizálom, akik egy ilyen pártot tartanak az ország vezetésére alkalmasnak. az én világomban helye lenne egy fidesznek is: 2-3%-os támogatással. ha ennél többet kap, akkor az annak a jele számomra, hogy merőben eltérnek a preferenciáim az országostól.

morsels (törölt) 2014.06.14. 23:11:37

@Der echte Weinachtsmann:
Tejbe a disznohust aztattak, hogy el tudjak adni borjunak.

nyuszigonosz 2014.06.14. 23:19:28

@Der echte Weinachtsmann: :-))) Ez jó.
Nem, nem innen, egyszerüen csak megfordítottam a kutyám egyik becenevét.

Morgo1229 2014.06.14. 23:26:00

@Mirjam2: leszarom hogy nem jon Magyarorszagra. Van masik zongoristank. Hallottam hosszu interjut vele. Sajnos azt kell mondjam nem volt semmi onallo gondolata. Nagyon egyugyu ember. Muveszek kozt sok az igazan figyelemremelto gondolkodo. Na o nem az. Miattam kalimpalhat tovabb ott, ahol van.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.14. 23:33:17

@morsels: igen ezt is hallottam mar. De ez ismerös hentestöl van, tehat biztos hogy borju. Mar alig varom a holnapi ebedet.nyam. azt meg nem tudom mit eszünk hozza. A sparga "hollandi" szosszal az biztos.

Morgo1229 2014.06.14. 23:36:03

@Kövérmadár [swe]: bocs klimpirozast akartam irni :-) igy jobb ugye?

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.14. 23:38:37

Na mindjart jön az angol-olasz. Az eddigiek fenyeben mar nem merek josolni semmit se

Sütemény1975 2014.06.15. 00:05:51

@Kövérmadár [swe]: vezetes kozben csak vinyorol filmezek :) antenna csak allo helyzetben jatszik.

Sütemény1975 2014.06.15. 00:11:15

@Papagály: merthogy? Mi a gond a kiralyi csaladdal?

Sütemény1975 2014.06.15. 00:13:12

@Papagály: mit kellene a kiralyi csaladokkal csinalni? mit zavarnak teged?

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 00:13:39

@Sütemény1975: nyugtass meg! Azert figyelsz a többi autosra is ugye? Nagyon szeretem mikor egyet indexeltek es mar huztok is a belsöbe, en meg jövök 180 kmh-val.
De a csucs mikor mind a harom savon probalkoztok.
(Nem akartalak megbantani) es egyebkent le a kalappal elöttetek. En nem csinalnam ezt a melot a mostani munkaltatok mellett.

Sütemény1975 2014.06.15. 00:17:50

@Der echte Weinachtsmann: persze, hogy figyelek. de had ne kezdjem el sorolni, hogy a draga urvezetok miket szoktak alkotni :) alaphangon az autosok 50%-nak semmi keresnivaloja az utakon.
Persze, hogy probalkozunk, hiszen szelso ketto foglalt :)))

rezsöatya 2014.06.15. 00:22:24

@Sütemény1975: "Persze, hogy probalkozunk, hiszen szelso ketto foglalt"

... a ketsavos uton...! :-))))

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 00:40:57

Hat ez a VB golgazdag lesz ugy latom.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 00:50:55

@Sütemény1975: te, azert azt aruld mar el, ha emelkedö elött elkezditek elözni egymast es latjatok hogy nem fog menni (akar azert mert a masik meg gazt ad) akkor minek erölködtök tovabb?
Komolyan mondom volt hogy tiz percig vonatoztam mire vegül sikerült megelöznie a masikat.
Ami az urvezetöket illeti teljesen igazad van. Kilönek en is parat közülük.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.15. 01:29:50

Na ugy latom mar csak egyedül vagyok,ugyhogy christineK megegyszer köszi a posztert es jo ejt mindenkinek

morsels (törölt) 2014.06.15. 01:59:40

@Der echte Weinachtsmann:
Bar kikaptak az angolok (amit jobban sajnalok, mint gondoltam volna), hatarozottan szimpatikusabb a csapat most, mint 4 eve.
Szerintem a dontetlent megerdemeltek volna, dehat ilyen a foci.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.06.15. 04:04:01

@Der echte Weinachtsmann: www.google.ch/search?q=elefantenrennen&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=rPqcU43tJaq7ygOvtYHAAg&sqi=2&ved=0CBsQsAQ&biw=1920&bih=956#facrc=_&imgdii=_&imgrc=PtZn6Pbmr2UBvM%253A%3BMRT9VnLZ1R9qhM%3Bhttp%253A%252F%252Furu-guru.de%252Fwp-content%252Fuploads%252F2012%252F03%252FElefantenrennen-%2525C3%25259Cberholverbot-auf-Autobahnen-f%2525C3%2525BCr-LKW.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Furu-guru.de%252Fder-blanke-wahnsinn%3B560%3B373
Tegnap majdnem lett egy uj autonk....a nöci elfelejtette, hogy jobbkézszabäly is létezik. Még jo, hogy mi erre mindig szämitunk. :-( A csaj egyébként annyira hülye volt, hogy a hatärnäl be akart parkolni a hatärörök parkolojäba, mert az pont azelött az ablak elött volt, ahol le lehetett pecsételtetni az Ausfuhrscheinokat. Az éppen akkor érkezö hatärör, aki amugy be szeretett volna ällni a helyére, akkorät orditott rä, hogy a csaj ijedtében elhajtott. :-)
@Kövérmadár [swe]: Madär! Ezt ismered? www.google.ch/search?q=liquid+egg+white+protein&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YfCcU_b9FIKwPNurgJgI&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1920&bih=956#facrc=_&imgdii=_&imgrc=5RhIDfhk_HGoAM%253A%3B22YTTQRZxGMJEM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bodify.co.uk%252Fmedia%252Fcatalog%252Fproduct%252Fcache%252F1%252Fimage%252F9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95%252Fl%252Fi%252Fliquid-egg-whites_1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bodify.co.uk%252Fproducts%252Fprotein-shakes%252Fegg-protein%3B2574%3B2573
Mi csinältunk belöle édes és sos vältozatot is...
Én ma ezt alkottam:
www.chefkoch.de/rezepte/115211048606312/Gorgonzola-Schnitzel.html
Ajänlom bünözésnek! :-)
A Mekis 3db Big Mac-hez meg csak annyit szeretnék hozzäfüzni, hogy lehet azt is enned. Csak amikor kéred szoljäl, hogy szosz és buci nélkül szeretnéd... :-))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.15. 04:22:34

Az igazi, póveres pirospaprika háromszor csíp:
Első esetben befelé
Második esetben kifelé
Harmadik esetben akkor, mikor mezítláb belelépsz a második esetbe...
:-)))))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.15. 04:48:10

@Kövérmadár [swe]: Nahát, nahát, a svéd torták...Próbáltuk a svéd feketeerdőset.Hát, mit mondjak, egy nagy adag tejszínhab, némi csokoládéhasábok, meg reszelék és ennyi.Se tésztája nem volt, se meggy nem volt benne, ami a lényege, ugye...Végül is nem volt rossz, de én feketeerdőset akartam enni... :-( Meg az a semla is eléggé el van b@$zva, azzal a rettenetes durva kenőccsel az alján.Kb sehol sincs a magyar képviselő-pé-ó-fánkhoz...De hát mondjuk ennél nagyobb bajom ne legyen.Viszont a mirelit torták közül ettünk már jót.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.15. 04:58:05

@rezsöatya: Jól megrakni vele a kandallót... a kigyulladt tantálkondenzátorok finom illatával megtelik a lakás... :-))))))))))

Morgo1229 2014.06.15. 07:06:21

@Sütemény1975: @Der echte Weinachtsmann: ezt a meccset le kene megiscsak jatszani. En mult hetvegen vezettem haza es bar sokat gondoltam sutire de sajnos vegig fortyogott bennem a duh. A kamionosok eletem megkeseritoi.

DieNanny CH 2014.06.15. 07:36:20

@ChristineK:

Ó, értem. Hát, ez szomorú...
(A blogodban már '11-nél járok!)

DieNanny CH 2014.06.15. 07:42:29

@rezsöatya:

Gratulálok! Akkortól rezsőpapi leszel???

Sütemény1975 2014.06.15. 08:58:10

@Morgo1229: az enyemnek meg a szemelyautosok :)))))

Sütemény1975 2014.06.15. 09:01:56

@Der echte Weinachtsmann: lassitani nem nagyon szeretunk, csak ha nagyob muszaj. Az ido es gazolaj veszteseg. .erdemes egyebkent a szigeten szetnezni. Kamionoskent ott lehet a legjobban kozlekedni. Kirakom az indexet, hogy elozni szeretnek, mar enged is be a kisauto. Nemeteknel? Mintha nem is lenne indexem. Ott en is ki szoktam csapatni, ha mar a 15. auto sem enged ki.

rezsöatya 2014.06.15. 09:20:13

@DieNanny [SZ,CH]: hol va az meg! Addig egy kicsit elvezem a "fiatalsagomat"! :-)))

Morgo1229 2014.06.15. 10:50:30

@Sütemény1975: pont ez a kicsapatas. Index ki es mar huzza is ram a kormanyt. Meg amikor megunom ezt kimegyek kozetek a szelere akkor 2 centire jon a seggemtol pedig elottem is tomott sor van nincs hova menni.

Papagály (törölt) 2014.06.15. 11:11:10

@Sütemény1975:
engem nem zavarnak, bohócoknak tartom őket, meg a gazdáikról is van véleményem. pár tucat győzike állami pénzen. kenyeret és cirkuszt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.15. 11:50:35

Na szóval... (utólag)

kepkezelo.com/images/d7l6yfabav62ogj6kesr.jpg

@ChristineK:
Nagyon nagyon sok elnézést kell kérnem hogy tegnap nem voltam itt.
Egy születésnapi partival egybekötött házavatóra voltunk hivatalosak és éjfélre értünk haza.
Sajnálom hogy lemaradtam egy ilyen remek poszt utáni beszélgetésről.
Nagyon jó az írás és még nekem is tartalmaz sok újdonságot pedig kajaügyileg azt hittem kicsit képben vagyok.
Nem ettem még Hagginst és Black Puddingot.
Látom te is szívesen vásárolsz lengyel vagy török boltban.
Nagyon merész lépés volt beletenni a pirospaprikát. Én ugyan egyetértek hogy legalább olyan mint a magyar de pont ez a termék szokott lenni a Szent Áhítat materiálisan megtestesült vágya a magyarok körében.
Mert abból aztán semmi mást inkább a paprikaelvonásos halál.
Az a kis sárga paprika savanyúság nagyon finom.
Gratulálok a poszthoz teljesen egyezik az én nézőpontommal.

Sütemény1975 2014.06.15. 12:08:48

@Morgo1229: ha kiengeded, nem huzza rad a kormanyt ;) en is beljebb szoktam huzodni, segitve a szemelyautosokat a palyara valo felhajtasban. Ami persze kicsit vicces, hogy a gyorsitosavon nem tud bejonni elem.

nyuszigonosz 2014.06.15. 12:34:05

@Sütemény1975: Nem mindig tudsz a gyorsító sávon egy kamion elé, vagy több kamion közé bemenni.
Sokszor pont az miatt, mert nagyon sürün mennek ( nem hagynak helyet maguk között) , vagypedig azért, mert úgy érsz oda, hogy a kamion már éppen melletted húz el.
Igen, megtörténik az is, hogy egy-egy kamion fényjelet adva beenged, szóval nem lép rá a gázpedálra, ha meglátja, hogy a személykocsi szeretne szintén a pályára jutni.
Ugyanúgy mint a személykocsiban a kamionban is soför függö a normális vezetés.

betulapendula83 2014.06.15. 16:19:50

Jó és hasznos összeállítás.

Annyit azért megemlítettem volna, hogy a felsorolt áruk fele lengyel, nem angol. Ezért a sok hasonlóság. És ezek, illetve még több minden beszerezhető az Angliában 300 méterenként található lengyel boltokban.

Továbbá egyre több magyar bolt is nyílik, ahol szinte minden valódi hazai áru megvásárolható, és ezek többnyire online is megtalálhatók. 30 font körüli minimum rendelés esetén pedig ingyen házhoz is szállítanak.

Havonta 1-2 alkalommal szoktam így rendelni. Túró-rudi, szalonna, hazai felvágottak, de újabban már magyar borok is megtalálhatóak így.

betulapendula83 2014.06.15. 16:20:00

Ja, és a lengyel boltokban többek közt normális tejfölt is lehet kapni (Smietana), nem kell a híg és savanykás angol sour cream-et venni.

J.László 2014.06.15. 17:10:31

Szar ügy lehet, ha valaki Angliában akar magyar kaját enni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.15. 17:15:32

ja, most tűnt fel, hogy itt az isten háta mögött csinálnak magyar gulyást. megkóstoljam? :-) soha nem szoktam. persze rizzsel.

Belakiraly 2014.06.15. 19:04:29

kew gardensben lako tanar kollegam csaladjanak foztem gulyast a minap, s ott is talaltam pick teliszalamit egy kis gourmet store-ban bár monydjuk az nem kifejezetten kell a gulyashoz...:)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.06.15. 19:09:34

@betulapendula83: Itt nálunk nincs lengyel bolt. Van Tesco meg Sainsbury's, illetve úgy 15 mérföldre van egy török bolt. Én ezekbe vásárolok. A város egyetlen lengyel boltja még két évet se bírt aztán bezárt.

@diggerdriver: Köszi! Hiányoltalak is. De végül ideértél.:)

Morgo1229 2014.06.16. 01:01:40

@Sütemény1975: bocs a rugozasert
en nem ertek egyet. 10-bol 9 meg akart gyilkolni.

betulapendula83 2014.06.16. 11:09:23

@ChristineK: Akkor elég kis településen lakhatsz. (Vagy a lengyelek valamiért nem költöznek oda.) Itt délen (Wiltshire, Dorset, Hampshire, West Sussex) eddig minden pár ezer főnél nagyobb településen találkoztam lengyel bolttal.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása