oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. október 13. 06:53,  Nézd mindennek a jó oldalát! 894 komment

2013. október 13. 06:53 Határátkelő

Nézd mindennek a jó oldalát!

Vasárnap lévén ismét blogokat (pontosabban posztokat) ajánlok, és igyekeztem minél szélesebb körből meríteni, mind földrajzilag, mind tematikában. Így aztán járunk ma Angliában, kapunk némi jó tanácsot is a kiköltözéshez, aztán ellátogatunk Chilébe, ahol kiderül, hogy a csodálatos gasztronómiai lehetőségek országa képes-e berúgni a ziccert, végül (ha már ziccer), röviden megnézzük azt is, hogyan várták a svédek a pénteki labdarúgó világbajnoki-selejtezőt (ha már a magyar válogatott, ugye... de kíméletből inkább nem mondok semmit).

blog billentyűzet_4.jpg

„Sokan azt gondolják olyan könnyű eldönteni, hogy 'igen, magam mögött hagyom a családom/barátokat és kiköltözök külföldre'. Természetesen azt gondolod, egyből kapsz megfelelő munkát, lehetőleg olyat, ami a képesítésednek / érdeklődési körödnek megfelel. Aztán sok pénzt fogsz keresni, nem sok munkával. Természetesen, el fogsz tudni menni 2-3-szor nyaralni egy évben, drága házat, kocsit venni, sőt még félre is tenni...

El kell, hogy mondjam, ez hülyeség... lehet, hogy van pár ember, aki szerencsés, vagy elég okos ahhoz, hogy ilyen élete legyen, de valljuk be őszintén, nem ez történik a legtöbb emberrel.

Néhány 'képességet', tulajdonságot meg kell szereznünk ahhoz, hogy képesek legyünk alkalmazkodni egy új környezethez, új emberekhez, és új nyelvhez.

(...)

Először is, tudnod kell a nyelvét annak az országnak, ahova tervezel kimenni.

Fogadd el, alkalmazkodj a kultúrához, környezethez és a sokszínűséghez / emberekhez. Ha külföldre költözöl, te vagy az, akinek el kell fogadnia a változást, nem pedig fordítva. Például Angliában nagyon sokféle nemzetiség él együtt, amihez alkalmazkodnod kell.

Vagy egy másik jó példa az az, hogy amikor 1-2 cm hó esik, bezárják az iskolákat, és az egész időjárás egy hatalmas katasztrófa lesz (habár tudod, otthon ez semmit nem jelent). Tudsz tenni ellene valamit? Nem. El tudod fogadni és alkalmazkodni hozzá, elég okosnak lenni és megpróbálni nem vezetni ebben az időben? Igen. Vagy egy másik példa a csapok esete.

Ne mindig más emberekre hagyatkozz. Habár van barátod / ismerősöd, aki megígérte segít neked, hogy elkezd a külföldi életed, próbálj meg független lenni amennyire csak tudsz.

Ha nincs megfelelő képesítésed / tapasztalatod / nyelvismereted, akkor érd be kevesebbel. Például valaki jó informatikából Magyarországon, de nincs tapasztalata a külföldi országban, vagy nem beszéli jól a nyelvet, akkor vállaljon el bármilyen más munkát először (gyárban, konyhában, stb.), így szerez tapasztalatot, és innen tud feljebb mászni a ranglétrán.

És nézd mindennek a jó oldalát!"

A poszt további részeit ide kattintva olvashatod el!

Na jó, de mit esznek a chileiek?

A következő ajánlott poszt chilei, és ha már, akkor nézzünk egy kis gasztronómiát, méghozzá hat különböző étel receptjét kapjuk Ágitól. De előtte egy kis bevezetés a helyi ételek világába...

„Amikor Chilébe érkeztem, egy olyan családba kerültem, ahol a háztartási mindenes (itt nana-nak hívják), perui volt. Ügyes, fiatal lány, jól és változatosan főzött, így nekem az a kényszerképzetem támadt, hogy a chilei ételek alapvetően nagyon finomak. :)

Hosszú időbe tellett mire megismerkedtem kicsit a helyi gasztronómiával és a tavernákban a felismerhető ételeken túl (sült krumpli, sült csirke, stb.), mást is mertem kérni. Ehhez elsősorban meg kellett tanulnom spanyolul. Az utóbbi egy évben már bátran rendeltem mindenfélét, lévén még ha a nevét az ételnek nem is értettem, egyszerűen megkérdeztem mi van benne.

Rá kellett ébrednem, hogy ebben az országban (amit amúgy imádok, és ami hihetetlen tárházával rendelkezik az egzotikusabbnál egzotikusabb gyümölcsöknek és zöldségeknek, ráadásul szinte egyeduralkodója a Csendes óceán déli részének hihetetlen gazdag hal és tengeri herkentyű-készletének), a gasztronómia egyáltalán nem tör művészi magasságokba. :)

Ebben az országban az őslakos indiánok kezdetleges konyhája keveredett a legsötétebb spanyol martalócok ízvilágával, amiből érthető módon semmilyen nívós dolog nem sülhetett ki.

Igazság szerint ha osztanának a legjobb alapanyagokból legrosszabbul főző nemzetnek valaha valami díjat, Chile méltán esélyes lenne. :)))

Jól jellemzi az itteni állapotokat, hogy minden hét végén fél Arica felkerekedik és átmegy a perui határon... hogy minek?? Végre valami finomat enni:)))

(...)

chacarero szendvics.jpg

Bár a chilei konyha nagyjából sehol sincs például a gasztronómiai nagyhatalom Peruhoz képest, de be kell látni, szendvicseket bizony tudnak készíteni. Rengetegféle van, mindegyik más, jól hangzó fantázianévvel büszkélkedhet és a helyiek a persze a névről azonnal tudják, hogy az melyik (én 4 év után is csak néhányat ismerek névről) :).

Ami általános ezekben a szendvicsekben, hogy a főtt vagy sült (valódi!) húson kívül sokféle zöldséget találunk bennük és a legtöbb valóságos szendvics-műremek. :) 1-1 díszpéldány olyan méretű, hogy tökéletesen megfelel egy főétkezésnek. Ezekből biztos nem tudsz megenni kettőt. Ráadásul ahogy észrevettem (főként a férfiak), nagy szakértők és sosem adnának ki a kezükből egy nem tökéletesen elkészített szendvicset."

Aki viszont kíváncsi a receptekre, az kattintson az eredeti posztra – én nem hagynám ki a helyetekben!

Már megint a foci!

Nem tehetek róla, de nem bírtam megállni, hogy ezt a posztot be ne válogassam. Elsősorban azért, mert eléggé fájdalmas volt még a hírekben is olvasni a Hollandia-Magyarország vébé-selejtező meccs (mészárlás) végeredményét (8-1 lett és nem a magyaroknak, ha valaki nem tudná).

Ha jól tudom, a svédek az elmúlt évtizedben többször is egy csoportban voltak a magyarokkal, sok örömünk mondjuk nem is volt benne, de azért érdekes, náluk hogyan viszonyulnak a focihoz. Ennek apró szeletét kínálja Bandirepublic.

„A meccs napján bent a cégnél például a hr-es csaj azzal kezdte a mítinget, hogy kifejezte reményét a vb-re jutást illetően és megkért mindenkit, hogy este szurkoljon a csapatnak.

(...)

Majd persze a világbajnokságon jól elhullanak a középszerű svédek a csoportmérkőzések során, de egy egész nemzet boldog, és sokaknak van ürügye jövőre Brazíliába utazni, és a foci legszentebb eseményén megnézni hazája fiait.

Nekünk magyaroknak ebből sajnos semmi sem jut '86 óta, és már akkor is 6-1-re aláztak a ruszkik, úgyhogy abban sem volt nagy öröm. Vajon lesz még olyan az én életemben, hogy büszke magyarként szurkoljak a válogatottunknak? Remélem, mert a jelen állapotokat nézve az azt jelenti, hogy hosszú életű leszek!"

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Anglia Svédország Nagy-Britannia Chile

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr895565654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.13. 22:39:23

@vazzup: @charlieharper: Rhapsody... :-)
@Barátusz: És most gyorsan elmegyek szünetelni... mire visszaérek részletes elemzést kérek! :-)

mirx 2013.10.13. 22:39:42

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): najó, hát én ebből semmit, a krankenkassenfranchise egy részén kívül, de annyiért nem éri meg, én tuti nem fogok havi 50 frankért a fejemre borítani egy rakás papírmunkát...
B-vel mennyi ideig lehetsz munkanélküli, hogy nem raknak ki?
és C-vel?

mirx 2013.10.13. 22:40:45

@diggerdriver: Az alkalmazást indítsd el, bár foglamam sincs, mit fog csinálni. :)

vazzup 2013.10.13. 22:47:18

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): szóval neked is minden kisíbetűs? iRak, iRán, iNdia? :) Én amúgy a tableteket nem szeretem. Én a többcélú eszközöket szeretem, ezért is van laptopom és nincs tabletem. Na jó, egyetlen kivétel van, s az a Kindle, huzamosabb olvasásra (könyv) mást nem is használok.

@charlieharper: :D :D :D a vakolat is megvan, meg a művér meg minden? :D Ez jó volt.

@Don Kartasch: oké, én amolyan műkedvelő vagyok, csak olvasgattam néhányat. S egyáltalán nem vagyok ilyen durva rajongó. S persze, tudom, hogy néhányan túlpörgik, pont ezt írtam én is, csak tömörebben. :D
Az én igazi metálos ágam a speed környékén van inkább. Bár valójában ez is hülyeség, annyira mindenevő vagyok, hogy stílust nem is szeretek megnevezni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.13. 22:49:09

@mirx:
Letett egy ikont az asztalra ami megnyitva ugyanaz amit elküldtem

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.13. 22:49:58

@morsels:
Nem, én vagyok A Jani:))))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.13. 22:51:47

@vazzup:
Digger gépe nem realtek, hanem retek... :)

@morsels:
De ő a digger norris. Neki lehet egyszerre 32 és 64 bites rendszere is...

BTBTBT 2013.10.13. 22:53:08

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
11 out of 20 - Kvlt.
Pedig nem vagyok kimondottan death metál rajongó.
Az értékelés nem lesz egyszerű, mert még nagyon el vagyok tőle ájulva. :)))

vazzup 2013.10.13. 22:55:07

@diggerdriver: erről most eszembe jutott a régebbi tévés műsor disznó poénnal összekötött címe: Jani házhoz megy. :)

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: csak a hangja :) mármint a gépé!

@charlieharper:
matadornetwork.com/nights/musicmonday-10-black-metal-bands-from-the-most-unexpected-places/ :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.13. 22:56:16

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Figyejjé má Kiscserkész, a Ti gépeiteket már háromszor beolvasztották mikor az enyémen még benne lakik a fél pornóvilág:))))))))))))))))))))))))))

mirx 2013.10.13. 22:57:51

@diggerdriver: de nekiállt valamit telepíteni vagy sem?

be van egyáltalán dugva valami, amivel tudod ellenőrizni a hangot?

és most vezérlőpultban ha a hangokoz mész, mit látsz, az audio-eszközöknél van-e bármi.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.13. 23:07:46

@mirx: B-vel szerencse kérdése, mert volt olyan ismerösöm, akinek csak 1évre hosszabitottak. Amugy meg mostmär amugy is csak 1év a munkanélküli. :-( És még 1: A B-vel csak 6honapra hagyhatod el az orszägot, C-vel 2évre...ha vilägkörüli utban gondolkodsz. :-)
@vazzup: :-))) nekünk is csak azért van, mert haveron keresztül occson tudtunk hozzäjutni. Rendeltetési helye: WC. :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.13. 23:08:36

@Barátusz: És hol marad a filmértékelés? :-)
@mirx: Tuti le van némitva... :-)

mirx 2013.10.13. 23:10:19

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): 1 év svájci munkanélkülivel többre megyek, mint otthon 5 év munkával :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.13. 23:12:59

@mirx:
A lejátszásnál azt ítja hogy a fejhallgató nincsen csatlakoztatva.
Viszont a felvételnél változás van mert két mikrofont mutat és az egyiknél zöld pipa van és ha rákattintok azt írja megfelelően működik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.13. 23:15:13

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Bogárka, tudod miért van a puncin hosszában a vágás?
Mert ha keresztben lenne akkor lépés közben csattogna.
Na AZ le van némítva:))))))))))))))))))))))))))))))))

BTBTBT 2013.10.13. 23:16:03

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Háááát,...minnyá, csak össze kő szenni a gondolatjaimat. :)
Miféle és mekkora moziban láttad a filmet?

mirx 2013.10.13. 23:16:06

@diggerdriver: és mi van bedugva amúgy és melyik színűbe?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.13. 23:17:26

Na alvás van.
Köszi Mirx esetleg holnap este folyt. köv.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.13. 23:18:26

@mirx: Egy hangszóró a szürke a szürkébe meg egy mikrofon a fekete a feketébe.

mirx 2013.10.13. 23:20:14

@diggerdriver: szépeket. a hangfalat elvileg a zöldbe kell dugni. :)

mirx 2013.10.13. 23:22:40

@mirx: a mikrofont meg a rózsaszínbe :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.13. 23:28:49

@diggerdriver: Én ezt ugy ismerem, h azért hogy azzal jovätedd azt, amit a mäsikkal elrontottäl... :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.13. 23:29:21

@Barátusz: Kicsiben nyomtäk itt. (92féröhelyes)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.13. 23:33:27

@diggerdriver:
Látod ez kétségtelen... de engem nem zavar, hogy kétévente újat veszek... Papi ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.13. 23:34:33

@mirx:
Ez zavarhatta meg diggert... ő a rózsaszínbe valami mást próbált meg beletuszkolni :)

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
:D
A lényeg a rendszeres használaton van :)

BTBTBT 2013.10.13. 23:34:50

@puhacica:
Majd lehet, hogy fotosoppolnom kell, hogy a tiédhez méltó színeket kapjak. Vagy már a tiéd is soppolt? :)))

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
No akkor
A kontrák: A kerettörténet béna, Antal klisés képekből és sztorikból rakta össze.
A koncert gyenge pontja a "Cyanide".

A prók:
Az IMAX óriásterme majdnem szétesett a hangtól. Ami KRISTÁLYTISZTA. Tényleg sokat dolgozhattak a mixen az 5 este felvett anyagból.
Az abszolút csúcs a "One"-"Memory"-"Wherever I May Roam"-kombó, illetve a "Justice"-"Master"-"Battery"-hármas.
A többi szám - a már megszokott Morriconés kezdéssel egyetemben - űberf@sza.
Ja, és EGYEDÜL az "Orion"-ért is érdemes lenne újra nézni az egészet. Egyszerűen eszméletlen. :D
Nem kevesen indultak be ültükben a ritmusra a félházas vetítésen.

Már megrendeltem az albumot. Rongyosra is fogom hallgatni. :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.13. 23:39:10

@Barátusz: Akkor egyetértesz, h a rendezö is bevette azt a tablettät? :-)
@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Te meg multkor jol beleültetted a fülembe a bogarat azzal a hajokäzässal... :-) Ugyhogy most ugy néz ki, h menni fogunk, ha én elintézek mindent.
Amugy meg régi, de most talältam: pontilyen.blog.hu/2008/07/10/a_tiz_legkiakasztobb_helyesirasi_hiba_a_vilaghalon

BTBTBT 2013.10.13. 23:43:22

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Milyen értelemben? Ha jól tudom, ő Metala-rajongó.

Mondjuk az a piros-kék kapszula, amit a srác bekapott, igencsak a Mátrixra hajazott.

Ja, és a színpad is nagyon ott volt meg a szobor is.

vazzup 2013.10.13. 23:47:20

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): @Barátusz: Pesten nem játszák imaxban. :( Úgyhogy sima 3D-ben kell néznem (mint az állatok), de kedden megyek! :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.13. 23:48:01

@Barátusz: Erre gondoltam: "A kerettörténet béna, Antal klisés képekből és sztorikból rakta össze."
Mivel az én rajongäsi faktorom a 0-hoz közelit, ezért irtam anno, h a rendezö is bekapta azt a tablettät...mert, bär nem ismerem a hallucionidok hatäsät, de kb ilyennek képzelem el. :-)

BTBTBT 2013.10.13. 23:55:11

@vazzup:
Londonban meg csak egy normál 3D-vel is ellátott mozi játssza egész nap, néhány másik napi 1 előadásban, az IMAX délután/este háromban, de nem lesz ez sokáig műsoron. Rétegfilm.
Jó szórakozást.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ja, így már értem. Hát igen.
Az a maszkos lovas minduntalan a "Batman Begins"-vége káoszt juttatta eszembe.

Nem versenyeztünk.
Minél nagyobb a légtér egy moziban, annál jobban szétoszlik a hang. És az IMAX-ban a vászon is óriási.
Ez etalon koncertfilm lesz, mert bár a 3D nincs maximálisan kihasználva, de ahogyan vizuálisan összerakták, az üt.
A DM Devotional-koncertfilmje még ilyen etalon. Biztosan láttad.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.13. 23:57:05

@Barátusz: De, mint irtam mär vala, a mozi nem a koncertfilmekre valo, igy soha nem lesz olyan hangzäsa, mint amilyet elvärnäl...viszont robbantani/löni stb nagyon jo.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.13. 23:59:54

@Barátusz: Csak vicceltem. :-)
A maszkos lovast a tablettära fogtam. :-)
A DM filmet viszont sajna nem lättam... :-(

BTBTBT 2013.10.14. 00:02:09

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Őőőő, nekem semmi bajom nem volt ezzel a hangzással. Kitűnő volt. Csak másként szól egy kis teremben, ahol a hangfalak is közelebb vannak egymáshoz, másrészt jobban tömörödik a hang.

Ha kimondottan mozis előadásra van keverve, akkor a koncerfilm is szól úgy, mint a film, sőt jobban, mert az utóbbinál a párbeszéd mellett csak időnként van zene meg effektek.
Lesz majd 7.1-es meg 5.1-es és 2.0-ás mixe is ennek a koncertnek, attól függően, hogy milyen médiumra kerül rá.
Koncerten nincs ennyire tisztára kikeverve a pulton az élő hang. Ahogy mondtad, az utómunkás keverés sokat dob az ilyesmin.

BTBTBT 2013.10.14. 00:06:18

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Tudom. :)
A lovas is csak egy klisé. Ráadásul mindenféle logika nélkül. :)
Meg a táska is. Tarantino már eljátszotta ezt a Ponyvaregényben, ahol a Jackson/Travolta-páros sem mutatja meg senkinek, mi van a fekete aktatatyóban, amit visszaszereztek a Kahuna burgeres lúzerektől.

A Devotional-t a 93-as turnén készítette Anton Corbijn, amikor a DM abszolút csúcson volt. Érdemes pótolni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.14. 00:11:06

@morsels: a hole lehet egy felkesz alagu, ahonnan a vonat fordja ki a foldet... :D mindenre van magyarazat :D

@Quercus58: de az atya miert nem figyelt? o sem a torat viszi a kereszteny templomba...

@Don Kartasch: na ma is okosabb lettem, koszi!

@diggerdriver: asszonnyal mostanaban a chuck cimu sorozatot nezzuk. abban volt, hogy a csavo valami durva vilaguralomra toro szervezetet egy porno oldallal fektetett meg. az oldal tulporgette a gepet es elfustolt. :) take care!

@mirx: vajon a hangfal tapjat is bedugta, vagy csak a jack dugot?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.14. 00:16:44

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Tudálékos... baromira nem szimpatikus, mert kvázi jelentéktelen dolgokból csinál óriási ügyet. Ráadásul jó modorosan meg is magyarázza... akinek csak ennyi jutott az életből... :)

Hajózás jó dolog!
Hová mentek és mikor? :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 00:30:37

@Barátusz: A vicces az volt, h oda volt irva, h a film nyelve angol, fölirat német és francia... nem tudom, h mit fordithattal le, mert fölirat az nem volt. :-)
@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: A Terv: MSC 11éjes Jamaika, Aruba, Curacao, Panama, Cozumel Miamibol indulva és érkezve. Szigoruan Balkony...mert nem nyomorgunk 10m2-en... :-) Azért ez lett a välasztäs, mert itt kb 1nap kiränduläs, 1nap tenger, és a kikötések is hosszuak...és remélhetöleg kikötöi és nem nyilt tengeri kikötés lesz.

BTBTBT 2013.10.14. 00:37:06

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Őőőő, hová volt ez írva?

Talán a dalszövegek vagy összekötő szövegek miatt, hátha valaki nem tud angolul? :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 00:42:19

@Barátusz: A täjékoztatoban volt nälunk. :-) Én is arra tippeltem, mert egy koncertfilmet ugye minek leforditani... :-)))

BTBTBT 2013.10.14. 00:50:32

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Egyrészt jogos, hogy minek ilyesmi. :)
Másrészt vannak olyan filmek, ahol riportokkal, rövidebb dumával szakítják meg a koncertet (a Metala "Some Kind Of Monster"-e éppen ilyen volt meg a DM 101-e is), és ha németek/franciák/bárki nem tud angolul, akkor jól jöhet a felirat.
A nem kimondottan rajongó számára ez is egy módja a film fogyaszthatóbbá tételének.

Egyébként amikor korábban azt írtad, hogy a rendező is bevette a tablettát, vártam, hogy majd az a jelenet is benne lesz a filmben, amiből ez a kép származik. :)))

www.imdb.com/media/rm140631808/tt2172935?ref_=ttmi_mi_all_bts_14

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 00:54:53

@Barátusz: Lehet, h itt gyakoroltäk a tabbletta bevevését... :-)))))

BTBTBT 2013.10.14. 01:00:36

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ja, bámulják a monitort, és vállveregetés közben gratulálnak egymásnak: "Hö, hogy te milyen jól bevetted a tablettát. - Ja, te is jól nyomtad. Királyok vagyunk." :)))

Begint baglyoskodom, úgyhogy belenéztem a mai chilés bloggerinának a FB-profiljába. Ott van egy fénykép az APEH-től:
"Mellékelten visszaküldjük a 2010. évi adóbevallását kijavításra, ugyanis az "Eltartottak" oszlopba nem írhatja, hogy "kormány, parlament és több százezer cigány"."
Ez mekkora! :DDD

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 01:05:48

@Barátusz: Mi történt? Bank Holiday van holanap? :-)
Nem vagyok a FB-n, köszi, h megosztottad!:-))))

BTBTBT 2013.10.14. 01:09:51

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Bank holiday? Majd december 25.-én. :)
Nem vagyok álmos. Pedig holnap - ma - egész nap "dolgozom". Vagyis a munkahelyemen leszek.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 01:14:19

@Barátusz: A holnap az majd csak az alväs utän jön... ösi kaszinos definicio. :-)

pappito · http://pappito.com 2013.10.14. 01:28:35

valaki összefoglalná a 800 kommentot? (meg a magyarázat is érdekelne, mitől ennyi? visszajött hagyma vagy sámán nyomta fullba a retardot? :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.14. 01:28:42

@vazzup: oke, hogy jarsz el interjukra, ha napi 12 oraban tolod az ipart a konyhan?
Mi vakon koltoztunk, ugy jottunk, nem volt munkank, egy eprcig sem bantuk meg.

Azt mar csak halkan teszem hozza, hogy akik rogton alabbadtak, kesobb kinkeservesen tudtak kiverekedni magukat belole. Egy CV-ben meg mindig jobban tud mutatni 3 honap lyuk, mint 3 honap mosogatas aban az esetben, ha mondjuk IT-skent akarsz elhelyezkedni ( en meg nem szoktam hazudni...)

@charlieharper: Miben vagyok kivetel?
Oke , beismerem, rovid tavra alabb adtam (mint irtam , kijovetel utan 2 honapig SEMMI munkam nem volt, de ha valaki engem kerdez, en biztos nem adnek rogton ilyen tanacsot, mint Orsi.

Akiket ismerem, oket is inkabb arra batoritottam, akar nalam is lakhat, de probaljon inkabb a szakmajaban keresni.

Lehet, hogy konnyen szerez es hamar 700-900 fontot, na igen, csak ha kicsit turelmesebb es szakmajaban keres, akkor akar mar kezdesnek is lehet tud 1500-t is vagy meg tobbet is.
(IT kezdorol irok most) .

BTBTBT 2013.10.14. 01:31:22

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ez jól hangzik. Majd használom. :)))

Egyébként hogy kerültél te oda, ha ez nem titok?
Emlékszem, egyszer említetted, hogy Mo.-on nem tudtál megélni a munkádból, de Svájcban már igen.

Az Amazon Cloud Player-emben már ott az album. Nem szól olyan disznó jól, mint a moziban, de addig megteszi, amíg megérkezik a lemez. És naná, hogy az Orionnal kezdtem. :)

BTBTBT 2013.10.14. 01:34:31

@pappito:
Az elején az egyik bloggerina angol "tudása" volt terítéken, aztán logikai feladványok következtek, majd mirx biztosított "remote helpdesk" funkciót digger lerohadt gépéhez - és ez kollektív lázva hozta az olvasóközönséget - aztán taglaltuk a Metala új, vadállat koncertfilmjét.

BTBTBT 2013.10.14. 01:39:14

@pappito:
És persze se hagyma, se sámán. :)
Vájmi tűnt fel (álnéven) tegnapelőtt a kurvás blogon.
Ja, és néhányan hiányoltak téged is.

vazzup 2013.10.14. 01:44:07

@pappito: dehogy jött hagyma. Volt itt minden, mint a búcsúban. Először fikázták az Orsy nevű bloggerinát, mert nem tud még tökéletesen angolul, aztán volt cicaharc is emiatt (pl. én bátorkodtam megjegyezni, hogy ez sztem a delikvens hátamegett taplóság, amiért páran rámugrottak s persze karmolásztunk is), aztán mi volt még, deathmetal elemezgetés, de csak pár kommentben, volt még diggerdriver számítógépének mélyelemzése és távoli (asztal nélküli) javítási próbálkozások. Volt még milyen-a-kilátás-az-erkélyedről napos fotókonteszt és persze Metallica: Through the Never koncertfilm-beszámoló.
Nagy hirtelen ilyesmik jutottak eszembe a szokásos hülye poénkodásokon kívül.

@tildy:): nem mondtam, hogy 24/7-et kell bevállalni. Olyat, ami mellett vagy el tudsz menni pár órára, vagy van hétköznapi szabadnap. Csomó helyen, még mosogatóban is meg lehet az ilyesmit beszélni. Pláne, hogy ott aztán mindenki tudja, hogy nem onnan akarsz nyugdíjba menni.
Azt is lehet persze, hogy vakon repülsz, de én nem ajánlanám senkinek sem. Illetve, ha van elég elégethető pénzed, akkor miért is ne. Nekem mindegy, de ahhoz bizony tőke kell, amit még itthon kell összeszedni, és nem kevés tőke...
Hát, ha te minden szir-szart beleírsz a CV-dbe, akkor tanulj meg _szakmai_ CV-t csinálni. Az első alapszabály, hogy csak a releváns tapasztalatot írjuk be, nem minden hülyeséget belefirkálunk. Én dolgoztam szakmán kívül is, mégse írom bele a szakmai CV-mbe. Pedig plusz 8 év lenne, de minek? Programozóként semmi relevanciája nincs az ügyfélszolgálati vezetőségnek. Azt beleírom, hogy van vezetői tapasztalatom, ha kifejtetik velem, elmondom, de CV-be nem írom bele.
Ez nem hazugság, hanem a szabályok betartása.

De mondom, ha van annyi pénzed, hogy nincs szükséged bevételre, akkor persze, feküdj bele az álláskeresésbe, de őszintén, Mo-ról áttelepülve általában nem ez szokott lenni a többség és igenis meg lehet oldani a mosogtóból megyünk állásinterjúra dolgot. Annak idején én szőnyegboltban dolgoztam, amikor az első fejlesztői interjúra mentem, megoldottam, pedig akkor vadnyugati helyzet volt itt Magyarországon ilyen szempontból (90-es évek), akkor a civilizált nyugaton ez csak könnyebb lehet. ;)

@Barátusz: kénytelen leszel rendelni mellé egy normális hangrendszert is rendes hangfalakkal és erősítőkkel. :D

BTBTBT 2013.10.14. 01:50:22

@vazzup:
"a delikvens hátamegett taplóság"
De hát közszemlére van téve. Publikus. Akkor miért is a háta mögött?
Ha írnék valami hülyeséget, a nevemet, blogomat adnám hozzá, és elkezdenének ekézni, akkor az sem lenne a hátam mögött, függetlenül attól, hogy oltanának-e a tartalom miatt.

Nem tudom, mennyire ismered, de tildy nem hazudik. És ezzel nem ironizáltam. Ő ezt nem csinálja, úgyhogy annyi. Erről nem is érdemes őt meggyőzni. Bár egyetértek azzal, amit írtál neki a CV-vel kapcsolatban.

Meg nagyobb lakásba sem ártana költöznöm, mi? :)))
Valami high-end cuccon már gondolkodtam.

Le fog esni az állad, amikor a filmben sorra kerül a "One". :DDD

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 01:53:23

@pappito: Naszoval... :-)
Az elején Orsy (or she?) fikäzäsa és védése ment ezerrel... a HA közönsége 2täborra szakadt.
Közben SodalisO benyögte, h utälja a szendot, Madär meg közölte, h annäl jobb nincs is a vilägon.
Az olimpiärol is esett 1-2 szo, vmint a magyar focirol....
Ezutän ättértek a kinek van szebb kilätäsa a nappalijäbol, amit Nanny nyert, bär nem sajät nappalibol készitett. Puhacica räkonträzott 2 müvészi képpel, vmint mär nem emlékszem ki a Budai hegyekkel.
Rezsöatyänak volt közben egy kis mesélhetnékje 13:01:19-kor.
Közben taläloskérdések/feladvänyok, birca rendre lelötte a poént. :-(
Majd kitärgyaläs alä került, h milyen a jo fodräsz? Tud-e sajät magänak hajat vägni, és Charlié nyert, mert az övé kopasz.
Ezekutän elökerült digger, akinek Rezsöfater tegnap megbütykölte a gépét, aka Bibliät telepitett rä, mert azon mär csak az Isten segithet... és mirx, mert online követthettük hösies küzdését, amint megprobäl diggerünkön segiteni...de digger belefäradt. :-(
Közben kitärgyaltuk a C letelepedési engedély elönyeit és hätränyait, mert mirx nöböl van, és tud kétfelé is figyelni. :-)
Majdan megérkezett Barätusz, aki ma moziban volt. Mivel én mär lättam a filmet, kitärgyaltuk, vazzup pedig sajnälkozäsät fejezte ki, h a közelében nincs IMAX mozi, igy kénytelen 3D-ben megnézni.
Valaki még a közepe felé berakta az ikeaordeath.com/ oldalt, és örömködtünk egyet, h ki mennyire jo a svédeknél, ill a metalban.
Asszem ennyi volt. :-)

vazzup 2013.10.14. 02:00:25

@Barátusz: nem kezdem el mégegyszer, leírtam párszor, neki is megírhattátok volna, nem tettétek. Pont. De tényleg hagyjuk már ezt, fárasztó ennyi idő után. :D Ez az én véleményem, az meg a tied. Te szeretsz kiröhögni másokat bizonyos okokból én meg nem. Oszt' annyi.

+ @tildy:):
Tudom, olvastam Tildyt sokszor. Igazából csak mostanában kezdtem el ide törzskommentelni, de már az indexre jövetelének napjátol rendszeres olvasója vagyok a blognak. Szóval ne tévesszen meg a relatíve fiatalságom itt. :) Kicsit olyan volt, mint a Szabó család a rádióban. Én kicsit ismerek mindenkit, aki régi motoros, de ez az ismeretség jobbára egyoldalú. (ismeretség alatt persze az ilyen kommentek, horribile dictu posztok alapján iseretséget értek persze)
Mindazonáltal nem szakmai dolgokat CV-be írni nem hogy nem igazmondás, de egyenesen _hiba_. Nem való oda. No de mindegy, te tudod, Tildyt meg nem érdekli. :D

No egyre kíváncsibb vagyok a One-ra, amúgy is az egyik all-time kedvenc számom.
Gondolom ezt ismered?! www.youtube.com/watch?v=-oeVibY-ZeQ
Ez az a One előadás, amit nem a Metallica csinált meg, ellenben az első sorban, állv tapsolt meg a teljes banda. No, hát a Korn is tud, az már tuti.

vazzup 2013.10.14. 02:01:20

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
"mär nem emlékszem ki a Budai hegyekkel."

Hát, kösz! :P

BTBTBT 2013.10.14. 02:06:41

Ezt ismeritek?

www.youtube.com/watch?v=0k8P-Amu8fg

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

"tegnap megbütykölte a gépét, aka Bibliät telepitett rä, mert azon mär csak az Isten segithet..." :DDD

@vazzup:
Én emlékszem. Még valami üzlet tetején felirat is van magyarul.

Dehogy vitázunk már. Nem azért hoztam fel.
Nem szeretek kirögöhni másokat, de mit csináljak, ha valakiről csak a "műveletlenség" jut eszembe az írása alapján? Ráadásul, hogy egyetemista?

A Korn nem az eseten, de a feldolgozás attól még oké.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.14. 02:08:59

@vazzup: a diploma elotti munkaimat kihagytam( bar akkor, mikor az elso IT-s munkahelyeimet szereztem meg otthon, akkor meg az is benne volt).

Azota az osszes, a helpdesk is benne van. ( Na jo, a ket nap takaritast nem irtam bele, meg a 3 het recepciot is csak az elso itteni helyemnel). Ha valakit nagyon erdekelne, linkedinen fenn van.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.14. 02:09:52

@vazzup: de ha 8 evrol lenne szo, hulye lennek nem bele irni. Ha nem erdekli oket, majd tullepnek rajta.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 02:13:32

@Barátusz: Az ugy jött, h otthon tengödtünk (Izrael utän), amikoris jött 1füles, h mäsnap a Hiltonban interju lesz. Reggel fölkeltünk, és még akkor is erösen gondolkodtunk, h elmenjünk-e, mivel nem voltunk meghivva. :-) Osztottunk-szoroztunk, és elmentünk. Nulla némettudässal, és én bäjosan közöltem, h ha lehet, akkor szeretnénk minél elöbb bemenni, mert nekem aznap még dolgozni kell mennem. :-) Rengetegen voltak, többek között olyanok is, akik nagyon jol beszéltek németül + volt ausztriai tapasztalatuk is, uh az esélytelenek nyugalmäval mentünk be. Aztän meg haza. Kb 2hét utän csörgött a telefon, h hol a fenében voltunk, mert minket ott azonnal föl is vettek, és hogy ätfaxoljäk a szerzödésünket (ja, mert minden häztartäsban volt faxgép 2002-ben...), amit azonnal küldjünk vissza. :-)
Szoval igy kerültem ki elöször. Ez a munka 11honapig tartott, ezutän interju a következö kaszinoba, de az mär itt Sväjcban. (A lehetö legnemideälisabb szerkoban mentem el: meggypiros alakot enyhén követö ruci. Ehhez vörös, szorosan hätrafogott haj, visszafogott smink, de vörös szäj. :-) ) Na, megjegyeztek egy életre, de tényleg. :-) Itt sem volt semmi, idöközben haza kellett mennem. Majd egyszer csak a föföfö személyzetis atyauristen a vonal tulso végén, h mär mindenütt keresett (és ez kiderült késöbb, h tényleg igy volt), és hogy akkor most azonnal küldi a szerzödést, és azonnal gyorsan küldjem vissza aläirva. Na ez történt 10éve, azota ennél a cégnél vagyok. Idöközben ätälltam a sötét oldalra, aka profi fikäzo / kukkolo lettem. :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 02:15:35

@vazzup: Jovanna! :-) Sejtettem, de nem akartam 800ezer kommentet visszagörgetni...mert az uccso 100-at mutatja kommentelküldés utän, és ha frissitettem volna, akkor eltünt volna az amit addig irtam. Wordbe meg nem akartam kimäsolgatni. Megbocsäjtasz? Lécciléccilécci!!!!

pappito · http://pappito.com 2013.10.14. 02:16:43

@Barátusz: engem hiányolt valaki a kurvás posztból? :)

na sebaj, azért köszönöm mindkettőtöknek az összefoglalót, így 800+ komment után már nem sok értelme van belefolyni a dologba...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 02:19:27

@vazzup: Azt kifelejtetted, h a fogos kérdés: El kell-e menni IT-sként aljamunkät (?) végezni "tapasztalatszerzés céljäbol", vagy inkäbb teljes gözerövel a kiszemelt célra kell koncenträlni. :-)

vazzup 2013.10.14. 02:21:07

@Barátusz: nem ismertem, de állat jó kissrác, viszont erre sajnos csak ezzel tudok kontrázni: www.youtube.com/watch?v=czRIZh2UQgQ :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 02:24:12

@pappito: Nem a kurväs posztbol, hanem itt az egyik posztnäl vmelyik nap...asszem Sära gumicsizmäja anyukäjänäl.:-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.14. 02:24:22

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Teljesen jol osszefoglaltad egy mondatba a velemenyem, koszonom:)

vazzup 2013.10.14. 02:26:11

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): hát, nemtom', mert az ikeásmötálos is én voltam, szóval majd még eldöntöm... :P

2013.10.14. 02:19:27 - oh, tényleg!

@tildy:): anélkül is van 10+ évem a szakmában elég jó karrierre, minek írjam bele, ha nem releváns? De amúgy akkor se írtam bele, amikor még nem volt, mert nem releváns. A szakmai pont azért szakmai, hogy arról szóljon, amit ebben tapasztaltam. Hidd el, pont ez a lényege.

BTBTBT 2013.10.14. 02:26:35

@pappito:
Dehogy a kurvás posztból. A téged hiányoló egy külön mondat volt a vájmis alatt. :)))
Offolásból sosem elég, úgyhogy nyugodtan szólj csak hozzá.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ja, hogy ez fülessel működött?
Milyen az a meggypiros alak? :)))
(Tudom: meggypiros, vessző, alakot enyhén rejtő.)

Ehhez a munkához kellett valami szakirányú végzettség. Csak azért, mert Angliában van külön CCTV-s tanfolyam, amit nemcsak a közterületet figyelőknek kell elvégeznie.

@vazzup:
Nem semmi, de azért a hatévesnek mintha magabiztosabbak lettek volna a mozdulatai és a ritmusérzéke.
Nézd meg tőle a "Master"-t. AZ se semmi, bár az elején nem üt olyan pontosan, mint a "Never"-ben.
Mondjuk örülnék, ha felnőttként tudnék úgy dobolni, ahogyan ő. :)

vazzup 2013.10.14. 02:27:12

Azt hiszem, végre kezdek elfáradni, már néha mondatonként két betűt spórolok ki néha... :D

pappito · http://pappito.com 2013.10.14. 02:28:59

kicsit jobban örültem volna, ha a kurvás posztból hiányzom :)

nu, de ebédidő!

BTBTBT 2013.10.14. 02:30:26

@pappito:
Szólj vájminak, és biztosan bevesz, ha nem voltatok rosszaban azelőtt. :)))
"Hátrányos helyzetű kaviár"-ként fut mostanában.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 02:31:06

@vazzup: .... hät a fejemre huzok egy fekete zsäkot, és élve eltemetem magam....szégyen, gyaläzat, mert nevekben (arcokban is) jo vagyok...:-(

vazzup 2013.10.14. 02:31:33

@Barátusz: értem, tehát szerinted egy három évestől ez nem elég magabiztos?! :D Pf, én azon gondolkodom, hogy tetszen-e ez vagy inkább hülyebarmozzam le a szülőket, hogy három éves korára ilyet neveltek bele... :)
Mondjuk ja, a hatéves nagyon durva, néztem is a Mastert is. Elég jól tolja a srác, nem csodálkoznék, ha tinikorára vmi jó kis bandában koncertezne szana meg széjjel, hogy a kora huszas éveire szétkokózva fetrengjen a koncert-busz padozatán a csajokkal.

Amúgy ez se rossz: www.youtube.com/watch?v=pi7fwPzv9iA egy ausztráltól...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.14. 02:34:25

@vazzup: Oke, kifelejtettem, hogy majd 10 ev kulonbseg, ha nem tobb van koztunk. Nekem az utobbi evekben az emlitett ket itteni helyet (ami kb 4 hetet fed le), csak szakmai tapasztalatom volt. Ha nem is fejlesztoi, de IT-s. Benne van mind, Linkedinen is, meg oneletrajzban is.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 02:38:22

@Barátusz: Na igy jär, aki dolgozik is közben. :-)
Angliäban licence-ek (Personal Function License) vannak, ez alapjän lehet pälyäzni az älläsokra. Mivel én még soha nem dolgoztam ott, igy nincs ilyenem, mäsutt meg nem is kérnek ilyet.
5éve vagyok CCTV, elötte 11évig a flooron voltam. Ezért is tudtam vältani. Kiképzés helyben volt. Azt nem tudom, h ezzel el lehet-e helyezkedni mäshol is.

BTBTBT 2013.10.14. 02:42:48

@vazzup:
Ráadásul az angliai szakmai életrajzban nem feltétlenül Ádámnál és Évánák kell elkezdeni. Legfeljebb az utóbbi 10 év tapasztalata elég (ha van annyi).

Azt mondtam, hogy örülnék, ha úgy tudnék dobolni, mint ő háromévesen.
Az a helyzet, hogy ez nekem kicsit szubjektív is, mert ától cettig (az utolsó lábcinig) ismerem az eredeti Metala-dalokat, és bár nem játszom semmilyen zeneszerszámon, a ritmusérzékem - meg a memóriám - megvan.
A másik számot kevésbé ismerem.
A hatéves előadása jobban közelített az eredetihez, és magabiztosabb is. És nyilván más egy szobában vagy közönség előtt előadni egy dalt.

A kora huszas éveiben fetrengjen a csajokkal? Jó lesz az majd tizenötnek is. A csajokra :))), a drogra :(((

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Majd szólj, ha ezt kivitelezed, mert szeretnénk látni. :)

"11évig a flooron voltam"
Milyen munka volt az, hogy padlón voltál 11 évig? :)))
Már fáradok, és félrekapcsol az agyam.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.14. 02:47:49

Länyok fiuk! Én léptem, bezärt Moka Miki tära.
Toväbbi jo szorakozäst! Jo éjt mindenkinek!

2013.10.14. 08:34:22

@tildy:): valami tortent. Egyetertunk!! Telihold van???

Vegre vannak itt ujjak, akikkel vitatkozni is lehet.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.14. 09:44:43

@vazzup:

Sikerült! Egyszerűen lejjebb volt a menü és nem vettem észre... :-)

puhacica 2013.10.14. 09:46:07

@Barátusz: na de nálatok meg minden harsogó zöld! azért az se rossz. :))) kicsi ps van benne, de pont a színeket nem birizgáltam. és élőben amúgy is sokkal szebb, azt semmilyen utómunka nem tudja visszaadni. :)

vazzup 2013.10.14. 12:04:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Cool, örülök! Akkor nem mondtam - ez alkalommal - nagy hülyeséget. :)

@Barátusz: azt hiszem szerelmes vagyok! :D www.youtube.com/watch?v=1LrekXqOvfg

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: tudod, vannak, akik nem lazsálják el a kommunikációs belső indíttatást. :)

BTBTBT 2013.10.14. 12:56:54

@puhacica:
Osszel azert lesz itt nemi sarga is.
A gond, hogy az elot/sajat szemmel latottat nem tudom neked - vagy barki masnak - atkuldeni.

@vazzup:
A dobmunkara figyelj, ne a cicikre! :)))

Evain 2013.10.14. 12:58:09

@Barátusz: fenébe, ha tudom, hogy írtok összefoglalót a 800 kommentről, akkor nem olvasom végig! Bár digger gépének távoli pofozgatása kimondottan vicces volt. :D

BTBTBT 2013.10.14. 12:59:47

@Evain:
Csak kerned kellett volna. :)
Majd legkozelebb.

BTBTBT 2013.10.14. 14:54:49

@puhacica:
Meg csak most ert veget a venasszonyok nyara. Ez - kerlek - NEM Magyarorszag! :)))
Remelem, nem fog esni az eso, mert csak vasarnap fogok raerni kilepni, es komponalas utan kattintgatni.

DieNanny CH 2013.10.14. 19:21:11

@Barátusz:

Be tudod linkelni azt az FB-s fényképet az adóhivatal leveléről? Köszi!

2013.10.14. 19:30:39

Digger sceap metal hanykor kezdodik ma?
Tudnom kene hogy idozitsem a furdetest

BTBTBT 2013.10.14. 22:24:19

@DieNanny:
A mai (innen nézve hétfői) poszt végére csatolom a FB-s képet.

@puhacica:
:)))
A színek tetszetősek, de a felbontás nem annyira.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása