oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. szeptember 24. 06:50,  Anglia, ahol áll az idő 579 komment

2013. szeptember 24. 06:50 Határátkelő

Anglia, ahol áll az idő

Anglia a lehetőségek országa, ha van időd, türelmed, pénzed kivárni. Ha van két referenciád és minimum fél év gyakorlatod. Ha van elég önbizalmad és nem adod fel – írta Kata a története elé (amihez képeket is küldött, amiért köszönet!). Az idő persze nem abban az értelemben áll, hogy nem változik semmi, hanem... na, de ez majd kiderül a posztból!

Bibury cím.jpg

„Az ember nem is gondolná, hogy a mindennapi életében mennyi felesleges holmi, szemét veszi körül érzelmi kötődésből vagy szimpla figyelmetlenségből.

Amikor úgy döntesz, hogy magad mögött hagysz mindent és felszámolod a régi életedet, meglepődve tapasztalod, hogy annak lényege egy autóban kényelmesen elfér, minden más csak balansz – több zsák ruha a hajléktalanoknak, 7-8 körben – suttyomban lehordott és a környék szelektív gyűjtői között akkurátusan szétosztott hulladék a kukákba, bútorok kiárulva, minden egyéb raktárba szállítva, harmincöt év bőröndökbe csomagolva.

Így vágtunk neki Angliának hárman – két barátnő és egy kutya. Mivel az indulást megelőző hónapok húzósak voltak, gondoltuk, értelme nincs a rohanásnak, hát egy nyaralás formájában kezdjük meg az új életet, három napos kirándulással érkezünk meg az úticélunkhoz, Worcesterbe.

Így történt, hogy 2012. október elején elindultunk a 30 fokból egy Ausztria – Németország – Luxemburg – Franciaország – Dover - Worcester túrára, hogy végül megérkezzünk a 10 fok, szürke, szakadó esővel gazdagított, de csodaszép új otthonunkba.

Nem számítottunk rá, hogy ilyen nehéz lesz

Nem tagadom, bár tudtuk, hogy a kerítés itt sincs kolbászból, arra nem számítottunk, hogy ennyire nehéz lesz! Mindketten gazdasági szakemberként, stabil nyelvtudással, Angliában elismert és elvárt ACCA vizsgamodulokkal, helyi szakképesítéssel rendelkezve felettébb bizakodóak voltunk.

Szállásunk előre elrendezett, papírjaink rendben, a kutya engedélyei rendben, előzetes információk szerint annyi könyvelői munka van, mint csepp a tengerben, miénk lesz a világ! Persze ezt józan ésszel magunk sem hittük, de kávéfőző kisasszonynak fénymásolni csak beküzdjük magunkat valahová!

Hát kérem, aki hasonló elképzelésekkel tervez most útnak indulni, azonnal és önként húzza ki gyorsan a kezét a biliből! Anglia a lehetőségek országa, HA van olyan ismerősöd, akinek az ismerősének az ismerőse be tud juttatni egy pozícióba, HA van minimum fél év angliai munkahelyi gyakorlatod, HA informatikus vagy, lehetőleg fejlesztő vagy grafikus, HA beszéled a mandarin nyelvet :), és még sorolhatnám.

Azért e sorok olvasójának gyorsan elmondom, bár a megérkezésünk óta sem egy rózsaszín leányregény szereplői lettünk, az élet még így is szebb és jobb! Az első hónapokban megdöbbenve tapasztaltuk, hogy olcsóbb vásárolni, sőt, ugyanazért a pénzért jó minőségű élelmiszert tudsz itt venni.

Bár alapvetően a zöldségeknek, gyümölcsöknek fele olyan zamatos íze sincs, mint amit az ember otthon dézsmált le a nagyi kertjében, azért az Aldi és Lidl megbízhatóan jó minőséget hoz, az Iceland a fagyasztott termékek terén viszi a pálmát és konkrétan szerelembe estem az ASDA/George és Marks&Spencer, SportsDirect termékekkel.

Cotswolds_Shakespeare ház.jpgA Shakespeare-ház

A csoda nem köszöntött be

Na de kanyarodjunk vissza kicsit! Az első hónapokban lelkesen és naivan küldözgettük az önéletrajzokat az ügynökségeknek, néha személyesen is felkerestük őket, természetesen egyből a vágyott pozícióra lőve.

Néha egy-egy telefon becsöppent, személyesen roppant kedvesen és udvariasan kérték, hogy online regisztráljunk, de meggyőző az anyagunk és biztos, hogy pillanatokon belül lesz munkánk. Naná, hogy benyaltuk, azt hallottuk, amit szerettünk volna!

Aztán teltek a hetek, hónapok és bizony a csoda nem köszöntött be. (Egyikünk sem az a kimondottan pióca alkat, aki kétnaponta hívogatja az ügynököket, hogy azok idegeire menjen, hátha akkor valami leesik – van még mit tanulnunk.)

Novemberre sikerült önkéntes munkát találni, így legalább az angolunk felejtő pályáról újra fejlődésnek indult. Aztán eljött a karácsony, az új év, a január - tartalékaink erősen megcsappantak, a lelkesedésünk alábbhagyott. A lakhatási körülményeink kezdtek elviselhetetlenné válni, muszáj volt döntést hoznunk.

katedralis_worcester.jpgA worcesteri katedrális

Worcesterről (a Gyűrűk Urából jól ismert Középfölde) azt kell tudni, hogy gazdaságilag abszolút hanyatló pályán lévő kisvárossá vált az elmúlt években, a Worcester szószt már rég nem itt gyártják és a világhírű porcelángyár is évek óta zárva, egyedül a fizikai vagy mentálisan sérült betegek ápolásában van „perspektíva".

Irány London!

Mély levegőt vettünk és azt mondtuk, irány London! Kozmopolita, nemzetközi olvasztótégely, hátha befogadóbbak, mint az igazi angliai vidék! Február végén így áttelepültünk a Heathrow mellé.

Márciusban fantasztikus lehetőség ütött be, feketén matricákat ragasztottunk katalógusba öt napig. :) Végre beindult a szekér, tagadhatatlan jelei mutatkoztak!!!

Áprilisban egy négycsillagos szállodában szobalányként kezdtünk dolgozni, úgy örültünk, mint majom a farkának! A kiváló kardió edzés mellett legális jövedelemhez jutottunk, egyfajta rendszeresség köszöntött az életünkbe, nem kellett az erősen megcsappant tartalékokhoz nyúlni, sőt valamennyit vissza is tudtunk már pótolni.

DE! 6 nap munka 1 nap szabad mellett az embernek esélye sincs további lehetőségeket kutatni, a munkaidő sokszor 12-14 óra, hiszen szobaszám alapján teljesítesz, nem pedig órabérben, és ha ez még nem lenne elég, a nyelvtudást maximálisan amortizálja minden ilyen hely!

A vezetőség lengyel és litván, akik egymás között saját nyelvükön beszélnek, egész nap egyedül húzod az igát, se időd, se lehetőséged beszélgetést kezdeményezni, angolul megszólalni. Szóval kicsit megerősödve június végén beadtuk a felmondásunkat, bízva abban, hogy most már tényleg csak alakul valami.

Halmozottan hátrányos helyzetben

Jelenleg egy kis kávézóban dolgozom, köszönhetően a Facebook-közösségnek (itt mondok ellent épp az egyik elvemnek, hogy ne bízz a hazád fiában), az angolom szép lassan kezd visszakúszni arra a szintre, amivel anno elhagytam Magyarországot.

Jelenleg önkénteskedem egy GP-nél (orvosi rendelő), adminisztrálok és recepción vagyok, így talán összejön hamarosan a minimum hat hónap igazolt gyakorlat, de ez természetesen még semmire sem garancia.

A barátnőm egy raktárban dolgozik, sajnos még annyira sem jó, mint a szobalánykodás. A párom Svájcban él, így halmozottan hátrányos helyzetben vagyok, hiszen egyből két ország álláspiacán igyekszem aktívan keresgélni, amennyire erőmből telik, közben tanulom az angol és igyekszem mellé tenni a németet, ami sokszor már meghaladja minden erőmet. Az, hogy valaha tudunk-e családegyesíteni, a jövő zenéje.

Gloucester.jpgGloucester

Közben a szülőhazámból érkező személyes, gazdasági és politikai impulzusok egyre jobban mérgezik a képet Magyarországról és ölik ki a honvágyat a lelkemből, egyedül a családi kötelék az, ami miatt rendszeres vendég leszek a saját „otthonomban".

Amit minden Határátkelőnek tudni érdemes:

• ahány hivatal, annyi féle eljárási rend, (sokszor ugyanaz az ügyintéző is másképp kezeli ugyanazt az ügyet két különböző, de paramétereiben teljesen megegyező ügyfél esetén)

• az ASAP az esetek 99%-ában 3-4 hónapos átfutási időt jelent

• a lelkes fejvadász nem egyelő a biztos munkalehetőséggel, szimplán jó a marketingje

• engedd el a „nekem úgysem sikerülhet!" és vedd elő a „világon mindenhez értek és tökéletes, magabiztos vagyok!" személyiségedet (iszonyat nagy lecke, de e nélkül sehova sem jutsz! – azért nem árt, ha van mögötte tudás is)

• a kevesebb több – az angolok sokkot kapnak egy magyar önéletrajztól! Koncentrálj az adott munkakörben elvárt feladatokra, se többet, se kevesebbet ne írj bele, máskülönben kilógsz a sablonból!

• az angolok sokkal lazábbak, barátságosabbak még a hivatali életben is, technológiailag és szolgáltatás terén messze előttünk járnak, viszont bizonyos kérdésekben iszonyatosan maradiak és földhöz ragadtak

• az HSBC-nek van Passport Account-ja, amit elvileg bárki nyithat, akkor is, ha nincs még munkája, nincs lakásbérleti szerződése csak szeretné valahol elkezdeni az életét – gyakorlatilag az ügyintéző kezében vagy

• ha hosszú távú letelepedésben gondolkodsz, feltétlenül légy regisztrált szavazó, ez később megkönnyíti a hitelbírálatodat is (e nélkül nagyjából esélytelen részletre telefont, autót, lakást, bármit venni)

• Mindent, amire vágysz, megkapsz a lengyel boltban (kevés magyar bolt van, azok is többségében Londonban és Nottinghamben)

• az angolok elvből?? kerülik a sót és a fűszereket az élelmiszerekben. Minden, amire szükséged van, megvásárolható, de az angol konyha önmagában ízetlen, sótlan és közel ehetetlen. :)

• talán a legkeményebb, de: soha ne bízz a honfitársaidban!"

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr65530336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsoatya (törölt) 2013.09.25. 00:20:36

@diggerdriver: es el is talalja? Jo oreg lehet mar! Buffalo Bill gyerekei 1876, 1883, 1904 es 1918-ban meghaltak. Az unoka mennyi lehet, hogy meg lovoldozik?

Szerintem Teged atvagnak! Azok a kis (Tescos) husgolyocskak, amit a multkor emlegettel, azok nem fustolt bolenynyelvbol vannak!

BTBTBT 2013.09.25. 00:24:42

@diggerdriver:
Ne is legyen, mert bár utálok magamtól idézni, de erre csak annyi a válaszom: "nem néztem le a poszterinát, különösen nem abban az értelemben, ahogy te állítottad." :)

Megpróbálhatsz bebizonyítani olyasmit, amit nem állítottam, de attól, hogy belemagyarázol valami mást, csak magadat győzöd meg.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 00:24:45

@rezsoatya:
Mi a problémád? 95 éves.
A bölény meg nem veréb.
Jól lő az öreg.
Abban a korban még én is akarok:))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 00:26:32

@morsels:
Bár amilyen finom a lóhús. Kár hogy amit lókolbásznak árulnak az nem az.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 00:27:55

@Barátusz:
Persze. Nem vagy te sznob.
Csak szeretnél az lenni
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Joenegyzet 2013.09.25. 00:29:42

@Barátusz: Ödön (helyieknek csak Eugen) éppen vacsorázik. Imádja Angliát, a sok zöldet és az időjárást. Kezdi megszokni a nyelvet is. A worcester-i képen valamennyire látszik is a fehér szőrcsomó. (így terveztem)

morsels (törölt) 2013.09.25. 00:30:04

@diggerdriver:
Csak eszembe jutott, hogy mekkora felfordulas volt nem is olyan regen, hogy lohus kerult a diszno husba.
Szegeny romanokat basztattak, aztan kiderult, hogy nem ok csinaltak a bajt.

Nameg a lohus ugye joval dragabb is. Semmi ertelme disznohusnak eladni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 00:30:43

@rezsoatya:
Bazmeg:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Joenegyzet 2013.09.25. 00:30:47

@Joenegyzet: asszem az aktuális magyar helyesírási szabályok szerint worcesteri....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 00:33:17

@morsels:
Így van. Régi urban legend hogy a májkrém konzervben csigahús van.
Ja a csiga az egyik legdrágább exportcikk.

Amúgy a lókolbászt onnan lehet felismerni hogy fekete.

rezsoatya (törölt) 2013.09.25. 00:34:12

@diggerdriver: megy aludni?
Mert mindig igy koszonsz el tolem...
:DDDD

BTBTBT 2013.09.25. 00:34:16

@Joenegyzet:
Feltűnt, hogy ott egy blöki. Milyen fajta?
Mögötte a fűben te ülsz vagy a barátnő?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 00:36:18

@rezsoatya:
Igen mostmár megyek mert veletek ellentétben nekem holnap építenem kell Britanniát:)))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 00:37:32

@rezsoatya: Hubazmeg:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Joenegyzet 2013.09.25. 00:37:40

@Barátusz: Westie máltai keverék, jó természettel és hatalmas egóval. Jellemzően fotózni szoktam (másod hivatás), így ő a barátnő és egyben a gazdi.

morsels (törölt) 2013.09.25. 00:39:07

@diggerdriver:
Eletemben nem ettem semmit, ami lohusbol keszult :-)
Egyszeruen nem volt ra lehetosegem, hogy megkostoljam.

M. Péter 2013.09.25. 00:45:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Feltételezem, hogy nem úgy van, hogy mindenki mindent úgy ír, ahogy neki tetszik, hanem van valamilyen helyesírási szabvány, és ez a helyesírás valamelyik nyelvjárásnak a kiejtését tükrözi. Aki más nyelvjárást beszél, azt bizonyos szavakat másként ejt. Szerbül nem tudok, ha tudnék, akkor nem kérdeznék, ezért inkább magyar példát hozok fel. Magyarországon vannak í-ző nyelvjárások, pl. szípet mondanak szép helyett. Ha Szerbiában csinál valaki hasonlót, akkor azt írásban is megteheti?

Shanarey 2013.09.25. 00:49:16

Hehe, 500+ komment.

Vagyis ma az időjárás hatással volt a tömegekre.
:-)))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.09.25. 01:17:42

@Barátusz: Nincs fölösleges nem. "Nem saját márkás" = persil, lenor, stb termékek.

rezsoatya (törölt) 2013.09.25. 01:38:50

@Shanarey: ezt hogy erted? Milyen idojaras es melyik orszagban?
(En jot bringaztam ma, szepen kisutott a nap delutanra!)

Szerintem a posztban szereplo kutya volt az oka! :-)
(tudod, amelyik filmben kutya van, azt tobben megnezik - itt is ez lehetett!)

edina. 2013.09.25. 04:34:09

Sok dolog van, ami hianyzik otthonrol, de ez a melyseges kozony pl az etelek tenyleges minosegevel es pl az allatjolettel szemben,ami az atlagot jellemzi Mo-n, na ez az egyik ok,amiert kikoltoztem. Itt az emberek nagyreszet erdekli, hogy a csirke hol elt, mielott levagtak es a sajtot hol keszitettek. remek alapanyagok, ezer fele bio a termek a waitrose-ban, baratsagos arak. Persze otthon is fantasztikus biopiac van a Momnal, csak hetente egyszer es sajnos az arak a magyar atlagkeresthez kepest igen huzosak.

Jesus.Green 2013.09.25. 04:34:09

@morsels: Nalunk sem halal a KFC, sot mi tobb, halal bolt sincs es kosher aru is csak mutatoban akad a Waitrose-ban. Az indiai bolt stabil vevokor hianyaban bezart. Lengyel bolt viszont van rogton ketto is. Szerintem nagyon fugg attol, hogy a kornyek milyen etnikai osszetetelu. Nyilvan az uzletek, (gyors)ettermek is a vevokorhoz igazodnak, ha a beveteluk zome muszlimoktol vagy zsidoktol szarmazik, akkor nem szorakoznak es minden hahal vagy kosher lesz. Ugyanis el tudom kepzelni, hogy sokba kerulne egy KFCnek parhuzamosan halal es nem halal csirket tartani, kulon hutoben tarolni, kulon frituban megsutni meg ki tudja meg milyen eloirasoknak megfelelni. Ez is tisztan uzlet, mint oly sok minden mas.

HA: ezennel elertem a 10. kommentemet, jo gyerek voltam, ha meg ervenyesek a szabalyaid, akkor mostantol kezdve fel vagyok mentve a modera alol, ugye?

edina. 2013.09.25. 04:34:10

@diggerdriver : nekem nem az a problemam, ha valaki a Tesco-ban vasarol. Az a problemam, ha valaki szemetet eszik. Az vagy, amit megeszel. Sajnos biztos nem tudnam megkulonboztetni az organic tomato-t az autopalya mellett termesztettol(szerintem nem sokan lennenek erre kepesek), de szerintem nem is ez a lenyeg, hanem, hogy probalok egeszsegesen elni es olyan termekeket venni, amikkel nem csupan magamnak teszek jot , hanem a kornyezetemnek es pl az allatoknak is (free range egg, outdoor bred pork stb). Mindezek mellett megertem, ha valakinek nem futja ra es nem nezem le ezert! Viszont attol agyfaxt kapok mikor valaki meg van rola gyozodve, hogy az Icelandes fasirt pont olyan jo es egeszseges, mint a bio tarsa.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.25. 06:57:58

@Jesus.Green: (nem, nem úgy megy, mint a fórumon. itt kérned kell, csak három szó:))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.09.25. 07:31:09

@Don Kartasch: bazzzee én is töprengtem az idő sápolón, akkor most már ketten vagyunk :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 07:36:36

@edina.:
Na látod itt a baj amiröl beszéltem.
Azt írod az a bajod ha VALAKI szemetet eszik.
Miért foglalkozol vele hogy MÀS mit eszik.
MÁS beleszól hogy Te mit eszel?
Én nem.
Én is agyfaszt kaphatnék attól hogy valaki azt HISZI egészségesen táplálkozik.
Nem kapok nert nem érdekel.

Furos 2013.09.25. 08:00:39

@diggerdriver: ott a Pont kedves diggerdriver elvtars!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.25. 08:33:58

@M. Péter:

A helyesírás a köznyelv szabálya. Természetesen a szerbbel kapcsolatban arra gondoltam: ha valaki beszéli a köznyelvet.

Alapvetően a magyar helyesírásban egy csomó eltérés van írás és ejtés között, s az írás sok esetben nem tükrözi sem a köznyelvi, se más nyelvjárás ejtését.

Jesus.Green 2013.09.25. 09:22:56

@Babette_: Nemnem, hatarozottan emlekszem valami tizedik rendes komment utani beengedesre, de a fene se fogja mar vegigbongeszni a tobb, mint ezer kommentet azert, hogy bizonyitsam.

Határátkelő 2013.09.25. 09:24:15

@Jesus.Green: Nincs ilyen, de a tegnapit úgy vettem, hogy jelentkeztél.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.25. 09:24:36

@Jesus.Green: rosszul emlékszel:
hataratkelo.blog.hu/2013/07/31/a_hataratkelo_jovojerol
"ITT JELEZZÉTEK, HA SZERETNÉTEK BEKERÜLNI A PRÉMIUM KOMMENTELŐK KÖZÉ"

2013.09.25. 09:29:34

@Jesus.Green: en vetettem fel ezt a tizest, a Regebb ota vagyok Szuban kommentelo kapcsan, de nem ment at az "approval"-on

2013.09.25. 09:30:58

@morsels: persze, nem en PC-ztem

@shakti_rom: nem igaz

Evain 2013.09.25. 09:35:34

@diggerdriver: no, ebbe szerintem most menjünk bele, mert ez érdekes kérdés. :) Igazat adok neked abban, hogy ne érdekeljen minket, hogy más mit eszik. Jogos, hiszen te magad képes vagy eldönteni, hogy mit szeretnél enni. Mi a helyzet akkor, ha a gyerekeidet is szeretnéd magadhoz hasonló étkezésre tanítani? Amint közösségbe kerül, elengedhetetlenül elkezdik bombázni az általad eddig ignorált (hiszen más eszi), de nem kedvelt kajákkal.
Itt már kevés lesz az élni és élni hagyni elve, hiszen a szülők egymás ellen dolgoznak.
Nos? Mi a véleményed? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 09:49:08

@Evain:
Ok valóban érdemes róla beszélni de csak este tudok.

Jesus.Green 2013.09.25. 10:08:10

@charlieharper: Akkor jol emlekeztem, hogy volt valami ilyesmi. Hat most mar mindegy, bent vagyok a pikszisben.

Erő e-meló 2013.09.25. 10:46:15

@Taxomükke:
1 jó tanács: ha odakint vagy, kerüld messze a magyarokat. Máskülönben annyi balek akaszkodik rád, mint bogáncs a pulira

edina. 2013.09.25. 11:57:06

@diggerdriver : hidd el, nem azert zavar, mert szeretem vmivel elfoglalni magam. Fokent azert, mert bant, hogy ezzel kart/fajdalmat okoznak sokan az elovilagnak. Es en a sajat problemamnak is erzem, hogy sokan telibe.arjak meg azt is, hogy szelektiven gyujtsek a hulladekot. Es persze sokan jonnek a fantaziakkal, hogy en tudom, hogy a bio igazabol nem is jobb es, hogy a telepes csirke is ugyanolyan egeszseges stb. Zavar a magyar kozony es orulok a britek tudatossaganak.

labirintus1 2013.09.25. 12:47:27

@Barátusz: Tudom, hogy ezt napokkal ezelőtt írtad, de csak most olvastam el a kommenteket.

Létezik halal kolbász, pl. Belgiumban nagyon népszerű egy marokkói kolbász féle.
en.wikipedia.org/wiki/Merguez

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2013.09.25. 14:55:13

@cougarcat: Ez nem egy közösen bérelt ház hátsó kertje. Én ezt az allottmentet külön bérlem az önkormányzattól. Mert a tetőtéri lakásunkhoz valamiért nem jár. :)
Nem bírnék közösen bérelt házba lakni, főleg nem egy 4 hónapos babával.

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2013.09.25. 14:55:13

@tildy:): Nekem szerencsére limitáltak az élményeim, de azok elég borzasztók. Ha munka helyen akartam régebben meleget enni vittem otthonról. Vagy a mostani munka helyemen elmegyek a büfébe ahol röhejesen kapok olcsó főtt kaját. Full English kevesebb mint két font, na jó pirítóssal két font.

M. Péter 2013.09.25. 16:13:16

@Jesus.Green: Sok pakisztáni, bangladesi vagy indiai által üzemeltetett halal gyorsétterem van, ahova nem a muzulmánok járnak, hanem a részeg angolok a kocsma után. Ott nem a vendégek miatt van halal hús.

2013.09.25. 17:05:14

@Pickles: OK, félreértettem. Látom hogy nagyon sok örömöt jelent neked. Jó ötlet ez az "allottment". Nálunk nagy ritkán létezik "community garden" - az ingatlanárak erre nagyon magasak. Pedig már itt is rájöttek hogy a legjobb lenne ha a saját magunk kis zöldségeit, gyümölcseit termelnénk meg (ebben Mo., legalábbis amikor én még ott éltem, verhetetlen volt). Nekem van egy szép diszkertem de a körülményekből adódóan sajnos zöldség-gyümölcs nem megy (őz, nyuszik, árnyék, talajproblémák, lejtő). Remélem még jó sokáig folytatni fogod a blogod. :)

@diggerdriver: Ez rendben van, de az egész abból indult ki, hogy a poszterina kijelentette, méghozzá a "Minden Határátkelőnek tudni kell", cimszó alatt, hogy

"az angolok elvből?? kerülik a sót és a fűszereket az élelmiszerekben. Minden, amire szükséged van, megvásárolható, de az angol konyha önmagában ízetlen, sótlan és közel ehetetlen".

Mi van, mit kell tudni? :) Ez egy erősen szubjektiv vélemény és akkor is az lesz ha itt 50 kommentelő felsorakozik mögötte - statisztikailag lényegtelen, és itt izlésbeli különbségekről van szó, nem abszolút igazságokról. Nem bántásból mondom, de pont az ilyen általánositásokat kellene levetkőzni, és mondjuk úgy előadni hogy "sztem ilyen az angol konyha", vagy "nekem ez nem izlik". Szerintem nincs abban semmi bántás vagy lenézés ha valaki az ilyesmit kritizálja vagy analizálja (és ennek során jött fel a minőségi dolog). Ha ezt nem tehetnénk meg, akkor mi lenne ebből a blogból? Support group és teadélután? :) A poszterina jól állta a sarat, még irta is, hogy hasznosnak tartotta a visszajelzéseket.

Egy komment volt ami bántó és sértő volt, a lúzeres megjegyzés vkitől. Na ezt nem kellett volna....

Relax..... :)

nemetgabor 2013.09.25. 19:39:38

@Don Kartasch: Ez igen kockázatos, de életre való hozzáállás annyi szent.
Irigyellek.

NorthPier 2013.09.25. 20:49:40

Ezt most találtam, van benne pro, meg kontra, meg egyáltalán.

Meg a hsz-ek közt Babettének egy gyöngyszem, N.Z.úrtól, 18:16:14-kor...

2013.09.25. 20:56:50

@shakti_rom: azert annal nagyobb a valasztek

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 21:06:20

@Evain: Ilyenkor az a helyzet hogy két eset lehetséges.
Vagy a szülői nevelés győz vagy a közösség csordaszelleme.
Általában az utóbbi. Esetleg a szülő nem tud róla.
Mivel senkitől nem lehet elvárni hogy az általunk támasztott normák szerint éljen ezért nem tudjuk elérni hogy a gyerekünk összes haverja biotyúkot egyen. Így aztán a gyerekünknek marad a KFC.

Evain 2013.09.25. 21:14:06

@diggerdriver: értem. Namost a kérdésem az, hogy egyáltalán van értelme kvázi széllel szemben vizelni, vagy megette a fene alapon több milliárd légy nem tévedhet és a szar finom? :)

Tudom, sarkítok, de biztos érted, amit mondani szeretnék. :)

Eléggé kettős a dolog, hogy én nem várhatom el, hogy az általuk támasztott normák szerint éljenek, de ők rám, illetve a gyerekeimre kényszerítik a normájukat. Nemde? Hol kellene meghúzni a határt? Hiszen a halal vs nem halal vágásról szóló vitának is ez a lényege.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 21:36:36

@edina.:
Hagyjuk most a szelektív hulladékgyűjtést nem ide tartozik.
Mi az egészséges életmód és ugyanazt jelenti e mindenkinek?
Nagyon sokan első számú közellenségnek tekintik a génmanipulált élelmiszereket.
Én meg azt mondom hogy az élelmiszer állagának, ízének, beltartalmának és minden fő tulajdonságának a legjelentősebb megváltoztatása a sütés főzés.
Mi lenne ha egyszer azt mondaná nekünk valaki hogy hagyjuk már az utolsó néhány százezer évet és étkezzünk természetesen.
Íme:

kepfeltoltes.hu/130925/2013-09-25_202127_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/130925/2013-09-25_202048_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/130925/2013-09-25_202001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Csatlakoznál hozzájuk egy vacsorára?
Ezzel azt akarom mondani hogy minden viszonylagos.
A társadalmi együttélési szabályokat be kell tartani és be kell tartatni.
Szerencsére ebbe még az étkezés nem tartozik bele.
Én azt mondom hogy a képeken látható emberek valóban természetes módon valóban bioélelmiszert esznek és hozzájuk képest én és Te valami olyat ami nyomokban sem természetes és bio.
Mondom hozzájuk képest.
Az a kulcs hogy kihez képest.
Lehet hogy én hozzád képest szörnyű egészségtelen életmódot folytatok és van aki hozzám képest még egészségtelenebbet.
Hová tegyük a választóvonalat?
A képen láthatók és miközénk, te vagy énközém esetleg én és a nálam is egészségtelenebbül táplálkozó közé?
Kinek van joga eldönteni?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 21:38:17

@Evain: Edinának írt válaszom a kérdésedre is vonatkozik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 21:43:29

@cougarcat:
Nézd, ez játék a szavakkal.
Én sem teszem oda minden írásomban hogy szerintem mert az lenne a leggyakrabban szereplő szó.
Amit írok az az én véleményem vagy esetünkben a posztot íróé.
Ha egyetértek vele akkor azt mondom hogy "szerintem is"
Ha az "is" ott van akkor az első "szerintem" benne van az írásban ha szerepel a szó ha nem.

2013.09.25. 22:04:36

@diggerdriver: OK, de akkor ezzel a logikával az összes komment is csak egy magánvélemény, nem kell különösebb jelentőséget tulajdonitani neki, tehát nem is érdemes szóvá tenni. :)

Amúgy nem értek egyet azzal hogy nincsenek ordenáré általánositások posztokban, de ezen nem fogunk összeveszni - nyilvánvalóan más a véleményünk és engem ez nem zavar.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 22:18:21

@cougarcat:
Persze hogy magánvélemény mi lenne más?
Miért ne lehetne válaszolni rá?
A fórum magánvélemények ütköztetése.
Jól van ez így.

Latcho Rom 2013.09.25. 23:05:05

@charlieharper: ?? azt irtad zsido nem eszik halat. erre en: gefilte fish.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.25. 23:12:15

@shakti_rom:
Szoktam látni üvegben ezt a gefilte fisht.
Már többször elhatároztam hogy veszek.
Milyen az? Jó?

Latcho Rom 2013.09.25. 23:30:01

@diggerdriver: neha jolesik. Szereted a ruszlit? olyasmi csak nem annyira fuszeres.

Latcho Rom 2013.09.25. 23:49:25

@charlieharper: nu baszmeg, vak is vagyok :))

evett nalunk egy marokkoi haverom, vettem halal csirket, paprikast csinaltam, egy icipici bort is tettem ala...evett de nem sokat.

ket nap mulva mondja, te..gondolod allah megbocsajtja hogy egy kis bor jutott a szervezetebe, megerezte a bort a kajaban, de nem szolt :)). ez az en halali sztorim

Evain 2013.09.26. 00:21:02

@shakti_rom: na lol, azt mondtad, neki, hogy ha allah a bort alkoholtartalma miatt tiltja, akkor ne aggódjon, mert főzés közben elpárolog az alkoholtartalma? :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.26. 06:50:10

@diggerdriver: a gefilte fis bőréből kivarázsolt hal, a halhús fűszerekkel összedolgozva és visszatöltve, mint egy pástétom.
hogy az üveges milyen lehet, elképzelni nem tudom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.26. 07:28:56

@shakti_rom:
Micsodaaa???
Az egyik legnagyobb kedvencem.

2013.09.26. 09:03:55

@diggerdriver: diggger, te solettet, gefilte fisht es flodnit zabalsz. Gyanus vagy te nekem

NorthPier 2013.09.26. 09:04:33

@Babette_: De hülye vagyok, a linket meg úgy lefelejtettem, hogy észre sem vettem! Hiába, tegnap sem volt jó napom, de ma sem lesz az, ez már tisztán látszik.
De nektek egyen szép napotok! :-)

www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130924-az-olcso-etel-mindig-draga.html

NorthPier 2013.09.26. 09:07:22

Basszus.
LEGYEN!

(Most már csak egy hsz-t korrigáló lehetőséget hiányolok innen...)

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.26. 09:08:44

@NorthPier:
sajnos a ts nem üti meg az elolvasási minimumszintemet semmilyen témában,

de köszi, hogy gondoltál rám:)

NorthPier 2013.09.26. 09:15:11

@Babette_: Öööö...Ts?! Mondom, hogy nem vagyok ma formában, az mi?

NorthPier 2013.09.26. 09:20:36

@Babette_:
Ja, tán a Tafelspicc röviden?
Maga a cikk a fentebbi, jó/rossz kaja birkózáshoz adalék inkább, amiért neked címeztem, hogy a hozzászólások közt a jelzettben van egy akkora nívós állatság, mint amit a blogodon gyűjtesz, gondoltam, hozzájárulok, grátisz.

edina. 2013.09.26. 09:20:37

@diggerdriver : valo igaz, minden viszonyitas kerdese. ebben a nyers husos temaban nem vagyok jaratos, lehetne cafolni is, mert pl azt mondjak h a rakos sejtek is allati feherjebol taplalkoznak.. Mindegy, ebbe ne menjunk bele, nem vagyok harcos vega. en azt gondolom , hogy mindenki a maga lehetosegei szerint jaruljon hozza a fenntartatosaghoz, az allatok es elovilag joletehez. Van akinek arra futja, hogy minden nap egyen gyumolcsot, van aki mindenbol biot eszik.. De amoge bujni h minden viszonylagos, ugyse jo a jo, manapsag minden egeszsegtelen etc..

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.26. 09:22:35

@NorthPier: de miért kell ehhez végigolvasnom őket, miért nem mondod, melyik az?:)

NorthPier 2013.09.26. 09:35:32

@Babette_: Nem kellett volna végigolvasnod, odaírtam a megjelenés időpontját (is), éppen azért, hogy egy egyszerű keres funkcióval megtaláld, ahogy most én visszakerestem.
(Ég óvjon attól, hogy végigolvasd, az alábbi a legtartalmasabb az összes közül!)

"-09-25 18:16:14

... ilyen nincs, hogy nem engethetyjük meg a minőséget.! EZT manapság csak AKARNI kell.!"

Nnnnaaa...?! Sajnálnám, ha nem tetszene... :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.26. 09:40:50

@charlieharper:
:)))))))))))))))
Következő avatarom a fitymám lesz premier planban.
Csak Neked:)))))))))

2013.09.26. 09:59:20

@diggerdriver: inkabb cicik, mint afitymad. No offense

zopilote 2013.09.26. 10:57:40

@charlieharper:
Most megyek Egerbe soletet enni:) Kedvelt kajaim kozul az elso 5 - be tartozik. Sorrend: juhturos sztrapacska, turos teszta, babgulyas, fustolt lazac, toltott kaposzta, solet. Tegnap vitaztam " magyar angolokkal ", hogy a toltott kaposzta angolul stuffed cabbage. Mondtak ok. Cabbage roll, mondtam en. Rosszul tudom, ok ugy tanultak. Most erre mit mondjak? :)
Sajnos nalunk csak kosher ruszlit lehet kapni kb 2 eve, norvegot mar nem. A kosher valahogy nem jon be, nem a megszokott izu. Amig itthon eltem, atjartam Szlovakiaba, de csak azert, hogy ruszlit egyek es lekiserjem jo szlovak sorrel.

2013.09.26. 11:03:37

@zopilote: jo nejed. Mi meg ontober vegen a7.keruletbe soletezni es flodnizni. Majd benezek a Carmelbe egy maceszgomboc levesre

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.26. 11:21:00

@zopilote:
Én a ruszki mindentn formáját kétpofára.
Almás-majonézes, kapros, natúr, üveges, kimért, mindegy.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.26. 11:26:27

@NorthPier: hát mekkora vaksi vagyok már!

jó kis találat;)

BTBTBT 2013.09.26. 11:41:05

@labirintus1:
Nem értem a kommentedet. Nem mondtam, hogy nem létezik halal kolbász, hanem hogy Londonban rengeteg muszlim közül egyet sem láttam ilyesmit enni.

@cougarcat:
Hagyd. Napokkal ezelőtt még ítélkezésnek lett nevezve a szabad vélemény kinyilvánítása, ma már csak magánvéleménynek. Kész vicc, hogy egyesek miként forgatnak köpönyeget. Komolytalanok.
Őket nem lehet kritizálni, de ők megszólják a másikat, mert az a harmadikról mond véleményt. :)))

Te, Elit, te. :DDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.26. 11:50:00

@Barátusz:
A szabad véleménynyilvánítás és a magánvélemény között mi a különbség?
Fenntartom a jogot hogy szabadon kinyilváníthassam a magánvéleményem és itélkezhessek mások ítéleteiröl.
Vaktesztet bevállalod?
:))))))))))))))

BTBTBT 2013.09.26. 13:22:42

@diggerdriver:
Te vagy az egyetlen, aki magára vette a legutóbbi kommentemben foglaltakat. És továbbra is ítéletnek nevezed mások véleménynyilvánítását. Csak így tovább. :)))

2013.09.26. 13:56:06

@shakti_rom: nem szoktal Magyarorszagra jarni, once in a blue moon?

Latcho Rom 2013.09.26. 17:51:43

@charlieharper: ugy 3 evente. Jovore talan-talan.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.09.26. 21:38:27

@diggerdriver: Elképzeltem, amint oroszokat eszel mindenféle formäban...almás-majonézes, kapros, natúr, üveges, kimért... hmmmm tuti finom lehet! :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.26. 21:48:31

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Jóvanna:))))))
Rajtam kívül mindenki tévedhet:)))))))))))

Péter Londonból 2016.06.08. 09:33:04

Vigyázat: ahogy a cikkben olvasható, a HSBC banknak valóban létezett egy "Passport Account" elnevezésű számlája, amelyet könnyű volt megnyitni, de azóta megszünt!

A magam múlt év végi tapasztalata: sok bank megkérdezése után a Santander és a Barclays volt az, amelyek pusztán lakcím-igazolásra már nyitottak számlát, és lakcím-igazolásként elfogadták az adóhivatal levelét (csakis az eredeti példányt), amely az NI-számot igazolja és a lakcím is rajta van.

Szóval: igényeltem NI-számot (ahhoz gyakorlatilag semmi se kell); megkaptam a levelet róla; azzal mentem bankszámlát nyitni. A bank szerződését egyéként már bárhol elfogadják lakcím-igazolásként - úgy tapasztaltam.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása