oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. június 17. 06:52,  Talán végre egyenesbe kerülök 504 komment

2013. június 17. 06:52 Határátkelő

Talán végre egyenesbe kerülök

Előfordul az, hogy nem úgy alakulnak az ember dolgai, ahogyan eltervezik, de néha a legkülönösebb helyzetekben találkozunk jóindulattal, például egy ghánai családnál. Stevee tíz hónapja él Angliában, és most jutott el oda, hogy úgy érzi, lassan elindult valami, ami jó irányba vezet. (Külön köszönet neki a képekért!)

cím_39.jpg

„Sokat gondolkoztam, hogy megírjam-e a posztot, mert azt vettem észre, ami úgy kezdődik, hogy UK, az alapból negatív fogadtatással indul. De ezek ellenére megosztom a saját történetem.

Kezdjük a legelején. Otthon volt egy elfogadható életem (állami cégnél dolgoztam villanyszerelő karbantartóként, minden hónapban pontos fizetés és nyugdíjas állásnak számított, tehát nem voltak kifejezetten anyagi gondjaim), de sajnos azokhoz a tervekhez, amiket terveztem, kevésnek bizonyult.

2012 nyarán találkoztam egy rég látott ismerősömmel, aki akkor már 6 éve Angliában élt és egész pozitív képet festett a kinti lehetőségekről. Ez elindította bennem az agyalást, hogy miért is ne próbáljam ki magam.

Segít melót találni

Több hónapig tervezgettem mit hogyan, infókat gyűjtöttem, de a kezdet sem teljesen úgy alakult, ahogy elsőre terveztem. (Egy volt osztálytársamhoz mentem volna Crewe városába).

A dologhoz hozzátartozik, hogy az angol nyelvet sohasem tanultam (9 évig németet tanultam, és amíg aktívan használtam nagyon jól ment), de az évek során nagyon sok angol ragadt rám és a terveimhez elengedhetetlen volt az angol nyelv.

Az ismerősöm mondta, menjek hozzájuk, segít melót találni, mert a cégéhez (ez egy takarító cég) nagy eséllyel felvennének, mivel mindig keresnek embert. Gondoltam miért ne, így nem kell szállást keresnem (náluk laktam első hónapban) és a munkakeresés is lehet így egyszerűbb lesz.

London Eye.jpg

Így szeptember 9.-én, közel egynapos autókázás után megérkeztem Londonba, azon belül is Bansteadbe. Az első 2 hétben semmi sem történt azon kívül, hogy elvitt a cégéhez és bemutatott a managerének. Végül is októberben elkezdtem dolgozni a cégnek, és ugyanazon hó legelején el is költöztem tőlük (sajnos nem önszántamból, és életemben nem költöztem ilyen gyorsan, mert a költözésem előtt 2 órával szólt, hogy na akkor szedjem össze a cuccaim.)

Irány az iskola!

Egy ghánai családnál lett egy szobám. Semmi extra egy ágy, egy asztal, de többre nem is volt szükségem. Szerencsémre a cégem kihelyezett egy iskolába temporary caretakernek (ez a gondnok / karbantartónak felel meg) mivel a takarítás mellett iskolákba szokták az embereket helyettesítő gondnoknak kirakni pár hétre. Egy közepes méretű iskolába kerültem, ahol mindenki kedves, aranyos és segítőkész volt.

A „temporary" dolog elég szépen elhúzódott 7 és fél hónapra. Mivel az iskola nagyon meg volt elégedve velem, így elkezdtem pedzegetni a témát, hogyha az eredeti gondnok nem jönne vissza, akkor főállásban dolgozhatnék-e az iskolában.

Az iskolának tetszett az ötlet, de közölték, hogy először meg kell várniuk míg kiderül mi lesz az eredeti gondnokkal és ha ő felmond, akkor hivatalosan meg kell hirdetniük az állást.

Április elején beszéltünk erről, akkor mondták, hogy utolsó infójuk alapján a gondnok nem akar már visszajönni és április végén lejár a betegszabadsága. Én persze vártam, mivel szerettem az iskolában dolgozni. Május közepéig sem történt semmi...

Greenwich.jpg

Öt mondat után felvettek

Ekkor kezdtem besokallni (az igazsághoz hozzátartozik, hogy napi 3-4 órát kellett utaznom és a cégem csak a minimált fizette, miközben az iskola majd 13Ł-ot fizetett a cégemnek... és nem egy esetben csúsztak a fizetéssel is, ami nem kevés kellemetlen helyzetet okozott. Szerencsémre a ghánai házinéni nagyon rendes, kedves volt így szerencsére sose volt gond, ha 1-1 hetet késtem a renttel.)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy havi 800-840Ł-ot kerestem, ebből 300Ł szállás, 100Ł utazás, kb. 200-250Ł kaja, a maradék meg szépen lassan elpárolgott, mert a hétvégéimen mentem felfedezni Londont és környékét.

Egy kedves barátom ajánlotta, hogy próbáljam meg a cégüknél szakácsként, így május végén leutaztam hozzájuk 2 napra Tottonba és beszéltem a cheffel. Ilyen gyors „interjúm" még sosem volt, 5 mondat után a chef már be is írt következő hét szombatra próbanapra. Ezért következő héten pénteken már fel is mondtam a cégemnél.

A próbanap megvolt június 8.-án szombaton, majd a chef kérdezte holnap is jövők-e. Természetesen igent mondtam mivel se más dolgom nem volt és bíztam benne, hogy ez jót jelent. A vasárnap is eltelt és nap végén a chef közölte, hogy akkor hétfő-kedden szabadnapos vagyok és szerdától vasárnapig azonos beosztásban dolgozok, mint a barátom.

(Egyelőre vele kell egy beosztásban lennem, mivel velük lakom és nincs jogosítványom, így nem tudnék bejárni, de most intézzük a szállásomat a munkahelyem környékén.) Hétfőn beugrottunk a munkahelyemre és a chef helyettes közölte, hogy szerdán már várni is fog a szerződésem.

Leadenhall Market HDR.jpg

Kedves, családias csapat

Pár szóban a munkahelyemről, beosztásomról. Az East Horton Golf Clubban dolgozom, jelenleg mosogatóként. Sokan gondolhatnák, hogy ez visszalépés a szakács végzettségemet tekintve, de mégsem.

Én kértem, illetve kértem volna, ha nem így alakul, hogy a legalján szeretném kezdeni, mivel én németül tanultam a szakmai nyelvet. Így van időm megismerni a konyhát, megtanulni a szakszavakat, kifejezéseket.

A csapat nagyon kedves, családias, barátságos. Mindenki jóban van mindenkivel, a chef is hatalmas figura. Életemben nem gondoltam volna, hogy a chef vagy a chef helyettes fogja reggelenként hozni a kávémat. Óránként megkérdezi, hogy minden rendben van-e, stb.

Igaz még a legelején vagyok az egésznek és csak az első 2 napomon vagyok túl, amiben volt egy esküvő és egy esküvő kiállítás. Mivel az első két napom alatt tettem le annyit az asztalra, hogy a chef és a chef helyettes is megdicsért, így bízom benne, hogy a későbbiekben sem lesz panasz a munkámra és szépen lépegethetek előre a ranglétrán.

Southampton moló.jpg

Konklúzió

Az ismerős segítsége sem minden esetben önzetlen, ezt a saját bőrömön tapasztaltam, mert aki kihozott, annak ellenére, hogy segített elég szépen lehúzott anyagilag (és itt nem arra gondolok, hogy fizettem a lakhatásért, mert ez természetes nem is vártam volna el ingyen).

Ugyanakkor nem minden magyar szarrágó itt kint se (olyan ember segített végül elintézni az NI numberem és a bankszámlám, aki az ismerősöm ismerőse és én ismertem egy hete), illetve lehet itt kint is barátságot kötni. (Hatalmas köszönet illeti meg Norbert barátomat aki segített az új állásom megszerzésében és eddig is sokat segített, ha csak annyival is, hogy 1-1 hétvégén náluk pihenhettem ki az egész heti hajtást.)

Regent Canal.jpg

London nagy, zsúfolt és drága, de számomra nagyon is élvezhető hely volt. Persze ez annak is köszönhető, hogy évek óta fotózom, így hétvégenként volt fotótémám bőven és nem csak a szokásos turista célpontok. Akinek van esze, az a szabadidejét nem csak a 4 fal között tölti, hanem kimozdul.

A tömegközlekedés véleményem szerint nagyon jó (persze akadnak hibái is ez tagadhatatlan) és rengeteg ingyenes szabadidős program található. A parklátogatástól elkezdve (park szinte „minden" sarkon van) a kiállításokig. A turistalátványosságokat kötelező megnézni, mert élőben gyönyörűek (persze fel kell készülni a rettenetesen sok turistára...) , de akiben van felfedező kedv, sok érdekes helyre bukkanhat.

Úgy érzem, talán végre egyenesbe kerülök, és amit majd' 10 hónap alatt nem sikerült elérni, elindulni a célok felé, az most végre sínen lesz. Árakról direkt nem írtam, de akit annyira érdekel, az megtalálja a blogomon, ott írtam egy elég tartalmas árakról szóló posztot."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: London Nagy-Britannia Totton

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1005363711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:06:05

nem az elkeszitesi modja szamit
nem akar enni belsoseget

BTBTBT 2013.06.18. 00:06:21

@hagyma:
Most, hogy mondod: hónapok óta nem ettem egy kiadós quarter pounder-t. Vagyis semmilyet. :)
Volt egysaroknyira egy jó kis kajálda, és egy sri lanka-i pasi valami eszméletlen burgereket rittyentett, de tavaly ősszel lelépett, és akik átvették az üzletet, elszarták, és néhány hónap után lehúzták a rolót.

váj mí 2013.06.18. 00:06:44

@montroyal: Te tényleg hülye vagy ... sajnálom ...
Azt hittem, értelmesebb vagy, bocs, tévedtem, nézd csak a meccset....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:07:17

a vicc az, hogy mar en sem:)
ertem az eleterzeset es atvettem,
ugy tunik
nem eszunk belsoseget

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:09:37

@Barátusz: najo en tavol tartom magam a sti lankaiaktol
bejaratott burgeres es steakes ettermein vannak, bar valo igaz. tegnap uj helyen ettunk vacsorat, kirandulasbol kifolyolag/ es isteni volt
sri lankai a kornyeken nem volt a konyhaban:)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:09:41

@váj mí: Ne szórakozz az olvasóval nincs semmilyen meccs. Csak 2 óra múlva kezdődik.

enrobag 2013.06.18. 00:10:27

@hagyma: ugye azért elmondod Marynek, hogy nem minden magyar szereti ezeket a kajákat? Hogy lényegében itthon is meglehetősen extrém fogások ezek?
Nem gondoltál még arra, hogy főzzél neki valami kevésbé vad dolgot? például:
-tökfőzeléket
-szilvásgombócot
-gyümölcslevest
-borsostokányt
-tojásos galuskát friss salátával
-lecsót.
Néhány ötlet a hétköznapi ételek közül.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 00:10:34

@váj mí: OK ezt Te mondod... szoval mintha senki se mondana.. irj erre is es tied lesz az utolso szo ...

váj mí 2013.06.18. 00:11:24

@én már a fény gyermeke vagyok: Szegény papa... valahogy mindig az ilyeneknek sikerül be előbb-utóbb egy született ribi lánygyermek. De tényleg. Tavaly akart jönni kézzel-lábbal dolgozni egy csaj, jobban mondva egy kislány, 17 volt. Persze, nem jöhetett. Augusztusban tölti a 18-at, szeptember elsejétől már le van foglalva a terminje. Az is ilyen Isten-Haza-Család háttérből érkezik. De gondolom a Hofi verzió:
"Az Isten sem megy haza, míg otthon van a család ..."

váj mí 2013.06.18. 00:12:53

@én már a fény gyermeke vagyok: Montroyal említett valami Cup-ot, nála reklamálj ;).

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:13:39

@hagyma: Régen hetente többször jártunk át szlovákiába fogadni. Volt ott egy fasza étterem, végig zabáltuk az étlapot, csak a bikaszerelem nevű ételt hagytam ki. A haver azt se, állítólag jó. Különösebben nem rázta meg mikor elmondtam mit evett, falta késöbb is.

BTBTBT 2013.06.18. 00:13:43

@hagyma:
Általában én is fehérektől veszek, mert az ázsiaiaknak valahogy nagyon nem európai szintű (meg az elvárásaimnak megfelelő) a higiéniai színvonala - és ebbe az konyha is beletartozik.
De ez a sri lankai csóka más volt. A kivétel erősíti a szabályt.

Hiába jó melegen a sült krumplijuk, a Mekiben semmit nem veszek, mert 4 éve hoztak egy törvényt Angliában, hogy az addigi védőkesztyű a továbbiakban nem szükséges, és a konyhán "állítólag" félóránként mosott kézzel fogdossák a hozzávalókat, és készítik a szendvicseket. :(

váj mí 2013.06.18. 00:14:16

@én már a fény gyermeke vagyok: @montroyal: Ahham, szóval, kell a két zsák cement? Mintha arra a kommentemre elfelejtettél volna reagálni :P

váj mí 2013.06.18. 00:15:24

@hagyma: Hm, lehet az állaga miatt .. már ha másfajta pürésített cuccot sem eszik, akkor az lehet az ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:16:19

@enrobag: hat nem igazan
borsostokanyt igen azt imadja is
igen, tudja, hogy nem minden magyar pacalrajongo:)
es azt is, hogy rengeteg amerikai eszik belsoseget pl majat....
en Maryrol beszelek
azert szilvasgombocot, vagy gyumolcslevest tuti nem fogok fozni:)))
a "magyar" kajak kozul pont a marhaporkoltomet, a sult csirkemet, a rantotthusomat, a rakottkrumplit, a paprikaskrumplit es pl a bablevest szereti, de nem belsoseg
ez nem amerikai vonas
ez Mary
reklamal is neha erte, de a tokomnek van kedve fozni-sutni egy rakottkrumplit
melos

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:17:20

@váj mí: Arról a cementről lemaradtam, a heréknél jöttem.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 00:18:03

@én már a fény gyermeke vagyok: igaz sok pelda van ra .. engem sem ilyennek neveltek a szuleim... amikor azt mondtam foci edzesre megyek es igazabol box edzesre jartam mert azt nem engedtek volna , de amikor versenyeztem a kuzdosportokban mar kijottek nekem szurkolni ... azert igazuk volt mert atteve ez vezetett ahhoz hogy 88ban el kellet hagynom Mo-ot ... amit utolag nem bantam meg es ok is azt mondtak jol tettem ...

váj mí 2013.06.18. 00:18:33

@én már a fény gyermeke vagyok: Úúúú, bocs, benne maradtál a Montroyal barátunknak szóló válaszban ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:18:49

@váj mí: Te sem erted
de megprobalom megegyszer
a vegetarianus ugye nem eszik hust
understand?
namost Mary nem eszik belsoseget
ez olyan bonyolult?
nem eszik a belso testreszekbol
hust eszik
majatzuzatszivetvesetherettudot
NEM

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:21:44

erre nem tudom, van-e szo, aki nem vegetarianus de elutasitja a belsosegeket?
ha valaki tudja , az MAry

BTBTBT 2013.06.18. 00:23:07

@hagyma:
Válogatós? Vagy finnyás?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:23:13

@váj mí: en ezerszer mondtam neki, hogy az marpedig jo, es 5 ev alatt oda jutottunk, hogy nem akarok belsoseget enni, szerinetem is undorito:)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:25:00

@montroyal: Áttéve a küzdősport vezetett a kivándorláshoz? Emiatt nem kell aggódnod, az már elévült. Leütötted azt a 8 görényt eltemették őket béke poraikra.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:26:29

@váj mí: @Barátusz: mindent megeszik
NEM ESZIK belsoseget
nem akarja megenni mas allat agyat szemet majat vesejet, zuzajat szivet
es igaza is van
most volt egy tv musor /ez a mugy sorozat/ mar volt magyar is, tehat ami a magyarnak hetkoznapi, az soskaknak extrem, tehat extrem kajak
thaijfoldon vagy hol, ganajturobogar volt a csemege
Mary nem extrem
nem akar enni belsoseget
szerintem ez nem nagy hiba

váj mí 2013.06.18. 00:26:52

@hagyma: Mary határozottan karizmatikus személyiség! :)
Pedig egy jó kis marhamájnál, borsosan, hirtelen kisütve, forrón, kenyéren, csak úgy .. hmm, a franc essen bele, megéheztem :(.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:27:35

mondjuk az en majamat azt eszi...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.18. 00:28:13

@hagyma: akkor ezek szerint sausage-ot sem. Daralva ki tudja hany kajaban van belsoseg, nem is tud rola.

BTBTBT 2013.06.18. 00:30:21

@hagyma:
Én sem mondtam, hogy extrém vagy hogy hiba.
Sok mindent megeszek, de például a zsíros húsokat nem, de a többi húst igen, tehát ebből a szempontból válogatós vagyok. Engem sem érdekel, hogy mások mit gondolnak erről. Akkor sem fogom megenni a zsíros húst, ha kiröhögnek.

Nokedlit csináltál már neki?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.18. 00:30:50

@enrobag: hogy micsoda extrem? A zuzaporkolt?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:31:27

@hagyma: Miért nem használjátok ki a lehetőséget? Egy belsőséget nem fogyasztó lázadhatna a libatömők, a bálna és fókavadászok ellen, kiállhatna a csirkeagy mellett valami vallási szektában vagy mittudomén. Helyette csak ültök és horgásztok.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 00:32:01

@én már a fény gyermeke vagyok: miert ott voltal honnan tudod? egyebkent nem volt ilyen veszelyes de nem volt konnyu az ajtoba allni foleg nem Pesterzsebeten ..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:33:16

@váj mí: megyunk a csaladjahoz /8 testver/ van marhamaj
de Mary nem eszi
ez van
mindenkinek ez legyen a legnagyobb problemaja, ha a felesege nem eszik belsoseget:)
raadasul tenyleg vicc, de nekem sem kell mar, pedig nem beszelt rol sohasem
egyszeruen nem eszi
es tenyleg milyen gaz mar majat neg zuzat, agyvelot ,szivet pacalt enni
gondoljatok mar bele

BTBTBT 2013.06.18. 00:34:01

@tildy:):
Jogos, de lehet, hogy elolvassa a termékek összetételről regélő (hazudó) részét, és visszateszi a polcra a hipermarketben.
A friss árut kínáló piacokon ez már nem olyan egyszerű.

@hagyma:
Kenguru meg zebraburgert toltál már?
Láttam a Borough Marketen, és gondoltam, veszek, ha másnak ízlett. Egyszer ki lehet próbálni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:34:12

@tildy:): nem igazan eszik kolbaszt sem, ez teny
sot szalamit sem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:35:21

@Barátusz: faszom kuzd vele, ha csirkeporkoltet csinlok
/evente/ akkor jo hozza a teszta@tildy:): hat sokaknak az

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:37:45

@én már a fény gyermeke vagyok: a problema az, hogy nincs mi ellen lazadni
a felesegem egyszeruen nem akar belsoseget enni
es megteheti:)

váj mí 2013.06.18. 00:38:11

@hagyma: Belegondoltam, éppen tömöm kétpofára a borsólevest vajas galuskával, meg zúza-szív kombóval ;). Ja, van benne némi borsó, répa, zeller, ilyesmi is .... már csak a név miatt is ;)
Mondtam, hogy megéheztem ;).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:39:36

@Barátusz: a felesegem nem valogatos
megeszik mindent szinte
sut itthon kenyeret
blablabla
de......
nem eszik krumplipuret es belsoseget
minden mast:)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:40:49

@montroyal: Most egy ideig gondolkodni fogok, mert fejembe kéne jutni, melyik ajtó volt húzós erzsébeten 88-ban. Akkoriban sokat motoroztam a soroksárin délegyháza felé, azon a részen ismertem pár helyet, de különösebben veszélyes egyik sem volt. Beljebb a kerületben sosem időztem sokat, így azt nem nagyon ismertem.

BTBTBT 2013.06.18. 00:40:51

@tildy:):
Egyetértek. A zúzapörkölt az extrémnél is extrémebb. :)

@hagyma:
Évente egyszer kibírnád, hogy bekevered meg kiszaggatod. :)
Annyira imádom, hogy csirkepörköltet havonta csinálok, persze többnyire tésztával vagy tarhonyával.
A nem magyar vendégeimet szoktam kápráztatni a nokedlivel, mert azt nem ismerik annyira.

A bölény jól hangzik, de errefelé biztos nagyon keresni kéne, hogy hol árulják.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:41:24

@váj mí: hat, nalunk a borsoleves altalaban csak csipetkevel volt
esetleg csirkeaprolek, zuza-sziv nem igazan
de en hus nelkul szerettem
itt meg nem is ismerik a borsolevest:)
megyek enni en is

BTBTBT 2013.06.18. 00:42:22

@tildy:):
Egyetértek. A zúzapörkölt az extrémnél is extrémebb. :)

@hagyma:
Évente egyszer kibírnád, hogy bekevered meg kiszaggatod. :)
Annyira imádom, hogy csirkepörköltet havonta csinálok, persze többnyire tésztával vagy tarhonyával.
A nem magyar vendégeimet szoktam kápráztatni a nokedlivel, mert azt nem ismerik annyira.

A bölény jól hangzik, de errefelé biztos nagyon keresni kéne, hogy hol árulják.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:42:37

@hagyma: Magyarul Marynél csak a külcsín számít, a belbecs le van tojva.

enrobag 2013.06.18. 00:42:45

@tildy:): Nekem egyik sem, mert én szeretem valamennyit, de azok, akik nem esznek belsőséget, bizony extrémnek tartják:-))) Sőt gusztustalannak:-)))
Ez olyan, mit az, hogy "nem eszem meg semmit, ami vízből jött". Se hal, se kagyló se polip. Én nagyon szeretem a vízből jött kajákat is. De most, elárulok valamit, ami ezen a blogon kitűntetett szerepet szokott játszani: sose ettem még egy harapásnyi Túrórudit sem, holott a gyerekeimnek, unokáimnak az évtizedek alatt több ezret vehettemmár meg:-))) Én valamiért sose kívántam meg. Ez az izlések birodalma, itt semmit sem lehet racionális érvekkel alátámasztani:-)))

BTBTBT 2013.06.18. 00:45:29

@hagyma:
A borsólevest vétek elrontani hússal. Sok borsó, apróra vágott zöldség és répa meg csipetke kell bele, hogy sűrű legyen. Nyáron bármikor, kétpofára...aztán még repeta is...

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 00:47:00

@én már a fény gyermeke vagyok: ok ne tord a fejed mert ez a Zsoka-bar nevezetu intezmeny volt a soroksari es a kossuth sarkon

de ha Delegyhaza mi voltunk azok akik az ottani elso campingbol lejartunk szigonyozni komoly tengeri szigonyokkal es eleg sok bajunk volt a halorokkel persze akkor meg par vadnudista volt csak nem voltunk 20-30 nal tobben es neha 60-70 rendor kergetett bennunket... ... regi szep idok..

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 00:55:49

@montroyal: igaz 86ban a lanyom megszuletese utan hagytam ott minden veszelyes dolgot es ez a bar egy evvel utana bezart hala a rendorsegnek es cukrasztermelo lett ... most nem tudom mi van ott..

váj mí 2013.06.18. 00:55:53

@hagyma: Jótvágyat!

@Barátusz: Mna, de a zúza-szív nem is igazán vehető hússzámba .... de tényleg.
Mna, jóccakát, megvolt a late night snack ;)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:58:15

@montroyal: Nem emlékszem a névre, lehet hogy voltam a zsókában, lehet hogy nem. Arra viszont igen, hogy akkoriban nagy campari fogyasztó voltam (fiatalaság bolondság), ha a zsókában ezt jó áron mérték, akkor voltam ott.
Szigonyos embert nem láttam soha délegyházán, szerintem mi ketten nem egy tóra jártunk. A házunk az egyik nempucér tó partján állt, de amikor beindult a part teljes beépítése, eladtuk a francba. Azóta talán ha kétszer voltunk ott úszkálni.
A boxhoz. A 80-as évek végén voltak boxos cimboráim. A fradiból (kész csoda hogy egyszer volt szakosztályuk) és a honvédból. Kemény, de igazságos gyerekek voltak.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.18. 01:01:33

@hagyma: csak azert mert a feleseged nem eszi, nem gaz. Egyebkent tenyleg meglepodom, abszolut nem eszik feldolgozott hustermeket? Mert ha megis, akkor nagyon nehezen tudja kikerulni, hogy ne keruljon bele belsoseg.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 01:14:26

@én már a fény gyermeke vagyok: mi annal a tonal voltunk ami kesobb korbe lett keritve es naturista camping lett hivatalosan ott hazak nem voltak akkor csak soderdombok
honvedosokat en is ismertem fradist nem nem hallottam en a KSIben edzettem de csak tae- kwon do ba es kick boxba versenyeztem .. de se kemenynek se igazsagosnak nem kellet lennem mert hirbol (edzesek versenyek) ismertek... a Zsoka bar vagy a 8. helyem volt ahol dolgoztam..

mzgldr 2013.06.18. 03:42:15

@montroyal: azóta is nyomod az edzéseket? Kanadában keveredtél még bunyóba?

Szerintem zopilote mellett te vagy az egyik legérdekesebb figura itt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 04:15:33

@tildy:): nem nagyon
kenomajast szeretem
meg nem enne
loncshust sem
hot dogot eszik es valoszinuleg nem csekkolja le mi van benne
sok belsoseg nem lehet mondjuk
ez a belsoseges dolog nem is lep meg
hat valaki nem akar allati belso reszeket enni, hat ne egyen
szamomra meglepobb a krumplipure
a krumplit minden formaban, de nem purenek...
ennyi boven belefer amugy

nincs allati belsoseg es NEKI nincs krumplipure
ja es ha eppen vasarol nekem pl szokott venni rantott csirkemajat 10-20 dekat
nincs a hazbol kitiltva a belsoseg, nem undorodik tole
csak nem eszi

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 04:28:20

@hagyma: te, és mondd, a nejed eszi a belsőséget és a krumplipürét?

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 04:30:58

@diggerdriver: "Az én bazmegem meg a te bazmeged nem ugyanaz. Mert nő vagy. Az egyenjogúság nem ezt jelenti."

te, ez milyen bullshit már :) biztos nem is ült zárt lábbal, amikor begépelte, hogy lófasz! :)

hagyjuk a műgavallér dumát, a bazmeg az bazmeg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 04:36:57

@pappito: nezd, az van hogy a felesegem, Mary, nem eszik belsoseget
es krumplipuret sem
amugy remek fotokat csinalt a hetvegen egy teljesen egyszeru kodakkal, de tartok tole, nem ebbol fogunk megelni
pedig van egy kepe ahol ket himkacsa kuzd egy nonemu kacsaert es en a hatterben horgaszom, a toban visszatukrozodik a hegyvonulat
hat pazar

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 04:39:13

@hagyma: akkor lehetne, hogy fotósoknak szervezzetek előre lerendezett tájakat. kisbusz meg minden. esetleg kaja a helyszínen, bbq vagy valami. Egy jó sült máj, nemtudom, eszi azt a nejed?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 04:43:52

@pappito: nem, nem eszi, a maj az belsosegnek szamit, hat lerendelt tajakat itt?
kivezetunk 20 percet es itt a termeszet, vagyis amugyis itt van csak ott meginkabb
a felesegem amugy remek bbq-t tud, de ha kirandulunk inkabb etteremben eszunk
na az fontos, hogy megtalald a jot
tegnap nagyon belekaptunk egy olasz etterembe
amugy a felesegem szereti peldaul a bundaskenyeret
en ismertettem meg vele

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 04:45:53

@mzgldr: koszi de nem hinnem hogy erdekes figura lennek mint irtam 86-ban minden eroszakos dologgal a lanyom szuletese alkalmabol lealltam . itt canadaban semmi szukseg erosnek lenni eroskodni ,teljesen mas vilag, talan az iskolaban kicsit kakaskodnak(ami ellen szigoruan es kovetkezetesen fellepnek a nevelesbe) de sehol nincs kotekedes ha a tomott discoba egymasnak mennek nem gyoznek bocsanatot kerni nincsen miert nezed a nomet huha anyad ... visszagondolva nem tudom elkepzelni hogyan es milyen jogon ut meg egy ember a masikat .. a sport az rendbe de az utcara kivinni cigany munka ... biciklin es sigepen edzek..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 04:47:04

@váj mí: ah laza vacsora volt
Mary kaviarral megtoltott par homart
bedobta a sutobe
ja a homart kibelezte es a hatara tette ami belul van
homarbelsoseget eszik!!!!!!!!!!
es csinalt hozza kis asparagust, meg zoldesgkoretet, meg sajat keresemre krumplipuret es sult kukoricat
ma nem bonyolitottuk tul a vacsorat

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 05:02:01

hú, a bundáskenyér milyen jó, az még hitvány kenyérből is oké :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 05:05:21

@pappito: hitvany kenyerbol a legjobb
frissbol nem olyan
de mar azt is ritkan sutom
miota amerikai lettem mekdonaldszban reggelizunk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 05:36:03

@pappito: hat ha azt mondod a reggeli biscuit, bacon-sajt, tojasban maj van akkor hazatelepulok, de minimum albaniaba

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 05:36:57

albaniaban rigot esznek
tobbek kozott
csaxolok

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 05:40:06

@hagyma: ha máj lenne igen szerencsésnek mondhatnád magad :) talán a tojásban nincs minden szar, de az is kérdéses. a bacon tuti valami áztatott szemét. :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 05:40:23

@én már a fény gyermeke vagyok: efolott elsiklottam
erre nics sok jo valasz
Mary megkapta hagymat, akinel a belbecs egyensulyban van a fantasztikus kulsovel
es ez igy jo neki ez igy jo neki

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 05:42:26

@pappito: tudom
bacont csak ostermelotol
tojast plane
amugy itthonra ketrecmentes tyukszaros tojast veszunk
mondjuk azt a tyukot is ugyanazzal etetik, de legalabb neha rohangalhat

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 05:46:46

@hagyma: biztos a cage free tojást illegális bevándorló gyerekmunkások tyúkszarozzák be a ketreces tartóktól felvásárolt tyúkszarral :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 05:55:13

@pappito: farmrol vesszuk
mi videkiek vagyunk:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.18. 06:19:27

@hagyma:

Ilyen dolgokat en sem vagyok hajlando megenni :)

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 06:30:54

rigót csak őstermelőtől :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.18. 06:31:46

@pappito:
Nalatok most ma este van? :)
Milyen az ido, mikyen teletek van?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.18. 06:33:10

@pappito:

Egy jo rigohere porkolt, piritott zuzaval es verrel.
Mar nem is vagyok ehes :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 07:06:13

@Kovermadar: ezt gondolod te
es ez az extravicces:)
em jobban ertem mint te kerdezed
mindig jol mulatok, ha valaki meg akarja magyarazni mit nem ertek:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 07:08:31

ez mar vajmival is elofordult
pedig O aztan talpraesett no
gyenge humorra/ lsd itt/ komoly valaszt kell adni
hatha elszegyenli magat a gyenge humoros
ez van

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 09:49:17

@Kovermadar: igen, este van, háromnegyed nyolc. A tél nem túl hideg még, viszont sokat esik. Napközben 15-16-ra fel szokott menni, éccaka meg 8-10, de még csak most jön majd a rosszabb fele.
Pont most mondja az ojság, hogy The Antarctic blast is expected to hit Canterbury by tomorrow evening then continue over the rest of the country.

Szóval két-három nap múlva befagy a seggünk! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.18. 10:41:16

@pappito:

Remekul hangzik! :)
Annyira, de annyira megneznenk magunknak az orszagot!!!

Kiwik hogy birjak a hideget. Ranezesre melegkedvelo allatkak.

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 10:47:50

@Kovermadar: hát gyertek és nézzétek meg, nyitva vagyunk :) Azért persze okosabb nyáron jönni, akkor a legszebb és ez nem a trópusok, it nincs negyven fok, harminc se.

a kiwik (a madár) bennszülött, szőrszerű a tolla, bírja a hideget, különben megtanult volna repülni és elköltözik Ausztráliába :)

skylla 2013.06.18. 11:33:46

@pappito: különben megtanult volna repülni és elköltözik Ausztráliába :)

:D

BTBTBT 2013.06.18. 11:48:23

@Kovermadar:
Ez bizony felettébb étvágygerjesztő! :D

@K.anna.Teapot:
Nem érdemes miért én-nel egynél többször vitába keveredni, mert nem az intelligens oldalát mutatja. Görgetni vagy szűrni sokkal célravezetőbb. Tapasztalat. :)

skylla 2013.06.18. 12:42:39

@váj mí: te nem vagy ertelmes: a fürdökadadban ugy maszturbalsz, ahogy neked jolesik, de ha kimesz az utcara, nem huzod le a bugyidat, ugye? ez itt pedig egy utca, nem pedig a te kis fürdökadad.

tanato 2013.06.18. 13:54:13

@K.anna.Teapot: @Barátusz: Biztos hogy lány akiről beszéltek?A stílusa alapján legalábbis kételyeket ébreszt.Nem lehet hogy az erősebb nemhez tartozik és a hülyét járatja mindenkivel?A net.mindent eltakar bárki, bárminek kiadhatja magát.

K.anna.Teapot 2013.06.18. 15:05:16

@tanato: Meg az is lehet,hogy telibetalaltal es egy ferfirol van szo,de ez a stilus meg az erosebb nemnek sem all jol...

tanato 2013.06.18. 15:12:19

@K.anna.Teapot: Kicsit tényleg erős még akkor is ha a napi munka során felgyülemlett stressz levezetésére szolgál.

BTBTBT 2013.06.18. 16:17:08

@tanato:
@K.anna.Teapot:
Eleg sokat irt mar a blogokon magarol meg a jelenlegi es korabbi munkairol . Abbol a szempontbol teljesen legyentelen a neme, hogy az idonkent gyoker stilusaval kicsit szetb@ssza a blogot.
Ha igaz, amit leirt magarol - a bena kifogasok meg a nagy vetites is -, akkor nem csoda, hogy ennyi idos korara ennyire frusztralt. De ez nem ok az onzesre, hogy "mindenki bekaphatja, en meg verem itt a nyalam tovabb".
Am amig reagalnak arra, amit ir, ahelyett, hogy csak atugranak, mindig lesz, aki neki szenteli a figyelmet.

2013.06.19. 04:49:00

@tanato: Kocoghatna inkább, az sokkal egészségesebb és kevésbé járatja le magát. LOL

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása