oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. június 17. 06:52,  Talán végre egyenesbe kerülök 504 komment

2013. június 17. 06:52 Határátkelő

Talán végre egyenesbe kerülök

Előfordul az, hogy nem úgy alakulnak az ember dolgai, ahogyan eltervezik, de néha a legkülönösebb helyzetekben találkozunk jóindulattal, például egy ghánai családnál. Stevee tíz hónapja él Angliában, és most jutott el oda, hogy úgy érzi, lassan elindult valami, ami jó irányba vezet. (Külön köszönet neki a képekért!)

cím_39.jpg

„Sokat gondolkoztam, hogy megírjam-e a posztot, mert azt vettem észre, ami úgy kezdődik, hogy UK, az alapból negatív fogadtatással indul. De ezek ellenére megosztom a saját történetem.

Kezdjük a legelején. Otthon volt egy elfogadható életem (állami cégnél dolgoztam villanyszerelő karbantartóként, minden hónapban pontos fizetés és nyugdíjas állásnak számított, tehát nem voltak kifejezetten anyagi gondjaim), de sajnos azokhoz a tervekhez, amiket terveztem, kevésnek bizonyult.

2012 nyarán találkoztam egy rég látott ismerősömmel, aki akkor már 6 éve Angliában élt és egész pozitív képet festett a kinti lehetőségekről. Ez elindította bennem az agyalást, hogy miért is ne próbáljam ki magam.

Segít melót találni

Több hónapig tervezgettem mit hogyan, infókat gyűjtöttem, de a kezdet sem teljesen úgy alakult, ahogy elsőre terveztem. (Egy volt osztálytársamhoz mentem volna Crewe városába).

A dologhoz hozzátartozik, hogy az angol nyelvet sohasem tanultam (9 évig németet tanultam, és amíg aktívan használtam nagyon jól ment), de az évek során nagyon sok angol ragadt rám és a terveimhez elengedhetetlen volt az angol nyelv.

Az ismerősöm mondta, menjek hozzájuk, segít melót találni, mert a cégéhez (ez egy takarító cég) nagy eséllyel felvennének, mivel mindig keresnek embert. Gondoltam miért ne, így nem kell szállást keresnem (náluk laktam első hónapban) és a munkakeresés is lehet így egyszerűbb lesz.

London Eye.jpg

Így szeptember 9.-én, közel egynapos autókázás után megérkeztem Londonba, azon belül is Bansteadbe. Az első 2 hétben semmi sem történt azon kívül, hogy elvitt a cégéhez és bemutatott a managerének. Végül is októberben elkezdtem dolgozni a cégnek, és ugyanazon hó legelején el is költöztem tőlük (sajnos nem önszántamból, és életemben nem költöztem ilyen gyorsan, mert a költözésem előtt 2 órával szólt, hogy na akkor szedjem össze a cuccaim.)

Irány az iskola!

Egy ghánai családnál lett egy szobám. Semmi extra egy ágy, egy asztal, de többre nem is volt szükségem. Szerencsémre a cégem kihelyezett egy iskolába temporary caretakernek (ez a gondnok / karbantartónak felel meg) mivel a takarítás mellett iskolákba szokták az embereket helyettesítő gondnoknak kirakni pár hétre. Egy közepes méretű iskolába kerültem, ahol mindenki kedves, aranyos és segítőkész volt.

A „temporary" dolog elég szépen elhúzódott 7 és fél hónapra. Mivel az iskola nagyon meg volt elégedve velem, így elkezdtem pedzegetni a témát, hogyha az eredeti gondnok nem jönne vissza, akkor főállásban dolgozhatnék-e az iskolában.

Az iskolának tetszett az ötlet, de közölték, hogy először meg kell várniuk míg kiderül mi lesz az eredeti gondnokkal és ha ő felmond, akkor hivatalosan meg kell hirdetniük az állást.

Április elején beszéltünk erről, akkor mondták, hogy utolsó infójuk alapján a gondnok nem akar már visszajönni és április végén lejár a betegszabadsága. Én persze vártam, mivel szerettem az iskolában dolgozni. Május közepéig sem történt semmi...

Greenwich.jpg

Öt mondat után felvettek

Ekkor kezdtem besokallni (az igazsághoz hozzátartozik, hogy napi 3-4 órát kellett utaznom és a cégem csak a minimált fizette, miközben az iskola majd 13Ł-ot fizetett a cégemnek... és nem egy esetben csúsztak a fizetéssel is, ami nem kevés kellemetlen helyzetet okozott. Szerencsémre a ghánai házinéni nagyon rendes, kedves volt így szerencsére sose volt gond, ha 1-1 hetet késtem a renttel.)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy havi 800-840Ł-ot kerestem, ebből 300Ł szállás, 100Ł utazás, kb. 200-250Ł kaja, a maradék meg szépen lassan elpárolgott, mert a hétvégéimen mentem felfedezni Londont és környékét.

Egy kedves barátom ajánlotta, hogy próbáljam meg a cégüknél szakácsként, így május végén leutaztam hozzájuk 2 napra Tottonba és beszéltem a cheffel. Ilyen gyors „interjúm" még sosem volt, 5 mondat után a chef már be is írt következő hét szombatra próbanapra. Ezért következő héten pénteken már fel is mondtam a cégemnél.

A próbanap megvolt június 8.-án szombaton, majd a chef kérdezte holnap is jövők-e. Természetesen igent mondtam mivel se más dolgom nem volt és bíztam benne, hogy ez jót jelent. A vasárnap is eltelt és nap végén a chef közölte, hogy akkor hétfő-kedden szabadnapos vagyok és szerdától vasárnapig azonos beosztásban dolgozok, mint a barátom.

(Egyelőre vele kell egy beosztásban lennem, mivel velük lakom és nincs jogosítványom, így nem tudnék bejárni, de most intézzük a szállásomat a munkahelyem környékén.) Hétfőn beugrottunk a munkahelyemre és a chef helyettes közölte, hogy szerdán már várni is fog a szerződésem.

Leadenhall Market HDR.jpg

Kedves, családias csapat

Pár szóban a munkahelyemről, beosztásomról. Az East Horton Golf Clubban dolgozom, jelenleg mosogatóként. Sokan gondolhatnák, hogy ez visszalépés a szakács végzettségemet tekintve, de mégsem.

Én kértem, illetve kértem volna, ha nem így alakul, hogy a legalján szeretném kezdeni, mivel én németül tanultam a szakmai nyelvet. Így van időm megismerni a konyhát, megtanulni a szakszavakat, kifejezéseket.

A csapat nagyon kedves, családias, barátságos. Mindenki jóban van mindenkivel, a chef is hatalmas figura. Életemben nem gondoltam volna, hogy a chef vagy a chef helyettes fogja reggelenként hozni a kávémat. Óránként megkérdezi, hogy minden rendben van-e, stb.

Igaz még a legelején vagyok az egésznek és csak az első 2 napomon vagyok túl, amiben volt egy esküvő és egy esküvő kiállítás. Mivel az első két napom alatt tettem le annyit az asztalra, hogy a chef és a chef helyettes is megdicsért, így bízom benne, hogy a későbbiekben sem lesz panasz a munkámra és szépen lépegethetek előre a ranglétrán.

Southampton moló.jpg

Konklúzió

Az ismerős segítsége sem minden esetben önzetlen, ezt a saját bőrömön tapasztaltam, mert aki kihozott, annak ellenére, hogy segített elég szépen lehúzott anyagilag (és itt nem arra gondolok, hogy fizettem a lakhatásért, mert ez természetes nem is vártam volna el ingyen).

Ugyanakkor nem minden magyar szarrágó itt kint se (olyan ember segített végül elintézni az NI numberem és a bankszámlám, aki az ismerősöm ismerőse és én ismertem egy hete), illetve lehet itt kint is barátságot kötni. (Hatalmas köszönet illeti meg Norbert barátomat aki segített az új állásom megszerzésében és eddig is sokat segített, ha csak annyival is, hogy 1-1 hétvégén náluk pihenhettem ki az egész heti hajtást.)

Regent Canal.jpg

London nagy, zsúfolt és drága, de számomra nagyon is élvezhető hely volt. Persze ez annak is köszönhető, hogy évek óta fotózom, így hétvégenként volt fotótémám bőven és nem csak a szokásos turista célpontok. Akinek van esze, az a szabadidejét nem csak a 4 fal között tölti, hanem kimozdul.

A tömegközlekedés véleményem szerint nagyon jó (persze akadnak hibái is ez tagadhatatlan) és rengeteg ingyenes szabadidős program található. A parklátogatástól elkezdve (park szinte „minden" sarkon van) a kiállításokig. A turistalátványosságokat kötelező megnézni, mert élőben gyönyörűek (persze fel kell készülni a rettenetesen sok turistára...) , de akiben van felfedező kedv, sok érdekes helyre bukkanhat.

Úgy érzem, talán végre egyenesbe kerülök, és amit majd' 10 hónap alatt nem sikerült elérni, elindulni a célok felé, az most végre sínen lesz. Árakról direkt nem írtam, de akit annyira érdekel, az megtalálja a blogomon, ott írtam egy elég tartalmas árakról szóló posztot."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: London Nagy-Britannia Totton

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr995363711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.17. 07:09:54

Tényleg nagyon szépek a képek.
:)
Egy kicsit "belevesztem" a szövegbe. Most villanyszerelő vagy szakács a szakmád? Vagy mindkettő?

2013.06.17. 07:15:07

@tilmir: Pont ugyanezt akartam én is kérdezni.

Sanyi9 2013.06.17. 07:32:17

Az arak zlotyban vannak megadva (Ł)? :D

KJ.. 2013.06.17. 07:35:45

Akkor lehet hogy a srác lengyel,nem pedig magyar.? :)) Amúgy is kicsit kusza írás,én sem tudtam a közepén hogy akkor most villanyász,v.szakács..? (amúgy Niki Lauráról nem tudtok semmit,?szabin van,v.megsértődött valamin??)

opusz1982 2013.06.17. 08:01:28

Jó írás, életszagú, annak ellenére, hogy már megint egy UK-s poszt.
Van-e olyan szakma, hogy villanyszerelő szakács? Nem tudom, de biztos pillanatok alatt bedrótozza a galuskát, a fázist meg a káposzta főzelékben is megtalálja :)

Link elek 2013.06.17. 08:11:51

@tilmir:
szerintem valojaban profi fotós :)

nyuszigonosz 2013.06.17. 08:24:20

@KJ..: Niki Calgary-ban van- írta ö maga tegnap.

LyukasBogrács 2013.06.17. 08:36:14

"köszönet illeti meg Norbert barátomat aki segített az új állásom megszerzésében"

Olajfúró-szigeten?

Zka77 2013.06.17. 08:40:58

Szemantikai kötekedés következik.

"minden hónapban pontos fizetés és nyugdíjas állásnak számított, tehát nem voltak kifejezetten anyagi gondjaim"

Ezt nem értem. A nyugdíjas állás nem azt jelenti, hogy nincsenek anyagi gondjaid, hanem hogy nyugdíjig ott dolgozhatasz mert sose fognak kirúgni/nem csődöl be a cég.

Engem amúgy határozottan idegesítene, ha óránként rámnézne a főnök, hogy megkérdezze jól vagyok-e.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.17. 09:10:36

@Zka77: Lehet, hogy 24 éves seggesbaba a főnök, ebben az esetben jó ha lesi a dolgozó kívánságait. Aztán műszak után jöhet a 28 éves ghánai házinéni. Én tudnám az ilyen helyen öregbíteni a magyarok jó hírnevét.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 09:10:38

@Zka77:
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy biztosított a megélhetése, következésképp nem lesznek a magyarországihoz hasonló anyagi problémái.

Egy idő után persze majd beleszokik a kellemes környezetbe, így meg fognak jelenni azok a bizonyos anyagi problémák (jobb autó, saját ház, világkörüli út).
Mi is így jártunk... :) nincsenek a régi életünkhöz hasonló problémáink egyáltalán. A "mit fizessek be" helyett most a "hol nyaraljak" igényel sakkozást :)

Szar az élet, na :D

érthetetlen chris 2013.06.17. 09:27:57

Jó Magyarországon biztos állása volt, biztos fizetéssel, de neki nagy tervei voltak ezért elment.

Angliában 9 hónap alatt volt jó pár helyen, de egyelőre még nem ragadt meg sehol sem, az új helyén is két napja van ott.

Közben örül, ha ki tud jönni a fizetésből, függ a lakótársaktól, mert kocsija nincs és a szakács-villanyszerelő munkájához képest mosogat.

A legszebb meg az, hogy a haver, aki nagy részben elültette benne a bogarat, hogy jöjjön ki szépen lehúzta.

A sulis igérgetés sem volt semmi sok ilyen történet van a MT, de hát ha ez Angliában van elnézzük.

Gyönyörű sikertörténet ez nem vitás.

BTBTBT 2013.06.17. 09:28:12

@Kovermadar:
Illetve, hogy melyik nyaralásra fizessek be, nem? :)

érthetetlen chris 2013.06.17. 09:30:20

@Kovermadar: Magyarországon nem voltak anyagi problémái.
Olvasd el még egyszer.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.06.17. 09:32:41

@Zka77: az elozo munkahlyemen zavart, amikor a fonok odajott erdeklodni a hogyletem felol. mivel olyenkor mindig ast leste mennyire erek ra. itt angliaban is idejon a fonok, de tudja, hogy dolgozom es jelzem, amikor vegeztem. mondjuk az itteni nem idegesito figura.

BTBTBT 2013.06.17. 09:32:44

Most csak átfutottam, és megakadt valamin a szemem. A poszter nincs tisztában a "szarrágó" szó jelentésével.

váj mí 2013.06.17. 09:33:52

Jészusatyaúristen!
Egyébként melyik magyarországi chef-suliban német az oktatás nyelve?
A posztoló talán felejtse el az írást, inkább fotózzon, iratkozzon be egy szakképzésre, mert ehhez van szeme, csak a technikákat kell elsajátítania. De könyörgöm, ne írjon, azt ne, mert egyáltalán nem összeszedett.

SzumóNé 2013.06.17. 09:49:04

Nekem egy picit langyosviz ez az iras. Na nem Anglia miatt, ugy altalaban. Nem rossz, de nem kiemelkedoen jo. Mondjuk a villanyszerelo szakacs az erdekes, pontosithatta volna, h szakacskent tanult, de villanyszerelokent dolgozott, stb. es akkor nem rugznank ezen. Ami tetszett, hogy a Poszter tettrekesz, nem pistult bele a mindennapokba, dolgozni _akar_ es ezert tesz is, aminek lassacskan meg lesz a gyumoltsche.
Next! [lapozo szmajli]

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 09:50:01

@érthetetlen chris:

Angol poszt... nem olvastam el :D
Félreértettem Zka-t :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 09:51:05

@Barátusz:

De!
Utálom ezt az állandó bizonytalanságot, az ember sosem tudja előre megtervezni rendesen, hogy hova menjen... :(

;)

érthetetlen chris 2013.06.17. 09:53:40

@Kovermadar: Jó akkor bocsánatot kérek.
Én még csak 1-2 hónapja vagyok rendszer olvasó és még nem jutottam el oda, hogy ignoráljam az angol postokat. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 10:04:00

@érthetetlen chris:

Én is csak azért, mert talán az lenne az utolsó hely, ahová mennék (vagy esetleg Észak-Korea, de arról szívesen olvasnék).

Párizsról és Rómáról viszont még nem nagyon olvastam... vajon onnan olvasó sincs vagy csak valamiért nem ragadnak "tollat"?

Zka77 2013.06.17. 10:06:26

@Kovermadar: Észak Koreai olvasmányok tekintetében bátran kérdezz engem :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 10:15:26

@Zka77:

Nem emlékszek, hogy éltél volna ott ;)
De kérlek mesélj akkor!
Esetleg Mianmar-ról is van olvasnivalód?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 10:17:33

Ha már Anglia: lassacskán készül a lasagne ebédre :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 10:20:28

Még mielőtt elfelejtem: nagyon jók a képek!!!

tableno 2013.06.17. 10:21:17

@Kovermadar: Párizsról már több poszt is volt, itt van egy:

hataratkelo.blog.hu/2012/12/09/burokban_elek_parizsban

Róma is volt még az origós blogon.

négyzet 2013.06.17. 10:22:25

Az igazsághoz hozzátartozik... kissé uncsi szófordulatok, olvashatatlan "szerkesztés".

Zka77 2013.06.17. 10:24:21

@Kovermadar: megnézed a FB profilomon a könyvek részt és ott van pár, az mind fasza :) Myanmar engem is érdekelne. Majd ha átrágtam magam a mostani északkoreás olvasmányon, lehet hogy keresek arról is valamit.

justStevee 2013.06.17. 10:26:04

@tilmir: mindkettő a szakmám :D Ezt elfelejtettem "kihangsúlyozni" :D

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.17. 10:28:09

@justStevee: Ok, semmi gond. :)
Csak furcsa volt a hirtelen váltás.
És nem is nevezhetőek rokon szakmának.

jewel79bp 2013.06.17. 10:44:06

Szerintem jó a poszt. Mondjuk még "csak" életben maradtál ott, de kezdetnek ez se rossz :) a fotózást tényleg vehetnéd komolyabban is, lehet benne fantázia.

justStevee 2013.06.17. 10:48:54

Na akkor pár dolgot helyre tennék! :D

Általános után villanyszerelőnek tanultam. Pár évig dolgoztam a szakmámban, majd pár váltás után kikötöttem egy szakács képzésen, mivel szerettem főzni és gondoltam többet szeretnék tudni, mint csak otthon kotyvasztani. Tehát mindkettő a végzettségem és mindkettőben van szakmai gyakorlatom.

Nem vagyok profi fotós :D Csak imádok fotózni és ezzel vannak a későbbiekben komolyabb terveim. De aki kicsit is jártas a fotózásban az tudja, hogy nem pénztárcabarát szórakozás. De örülök, hogy tetszenek a képeim!

A nyugdíjas állást úgy értettem, hogy az állami cégtől csak akkor rúgtak volna ki ha megverek valakit, alkoholos befolyásoltság alatt dolgozom vagy ellopom a céget :D De mivel az ott el töltött 1 év alatt több projektet is én felügyeltem, terveztem így megkaptam azokat a visszajelzéseket, hogy hosszú távon számítanak a munkámra.

Engem nem zavar, hogy a főnököm „óránként” megkérdezi, hogy minden rendben van-e! Én ezt kedves gesztusnak tartom és nem zavar. De akkor vegyük költői túlzásnak, de naponta többször :D

érthetetlen chris:

Rendesen félreértelmezted a dolgot! Jó állásom volt, biztos fizetés de kevés. Szerintem nézz utána a közalkalmazotti bértáblának és megérted miért. Hol írtam azt, hogy Angliában voltam 9 hónap alatt jó pár helyen?? Ez a második munkahelyem a takarító cégnél kezdtem, az elején egy kis iskolába kerültem karbantartónak pár hétre, majd onnan a másikba 7 és fél hónapra és most a golf clubban dolgozom... ha ez neked sok akkor gratulálok.

A fizetésemmel az előző munkahelyemen voltak gondok nem itt... és ha elolvasnád rendesen a postot rájönnél miért mosogató vagyok... szakmai nyelv és erősebb angol nyelvtudás nélkül commis chefként se lenne esélyem... igen tőlük függők amíg nincs meg az albérletem ( ez kb. még 1 hét) de ez csupán annyit jelent, hogy velük lakom, mivel egy a beosztásunk így nem értem miben is áll a komolyabb függés? És jogosítvány nélkül szerinted milyen jogalappal vezessek kocsit??

Igen szomorú, hogy pont az húzott le aki elültette a bogarat a fülemben, de ez van. Nem azzal foglalkozom mi volt, hanem mi lesz. Ajánlanám figyelmedbe a post figyelmes elolvasását mivel úgy látom ez elsőre nem sikerült, mivel olyan dolgokat emelsz ki amik nem fedik a valóságot vagy csak abból ered, hogy el se olvastad.

váj mi: nem az oktatás nyelve volt német hanem a szakmai nyelv, az nem ugyanaz :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.06.17. 11:13:29

hihetetlen jó fotók, le a kalappal. Többen pedzegették a fotózásból való megélhetést, és a posztoló is említi a saját blogján. A posztban szereplő fotókból ellenben nem lehet megélni, a profi fotós esküvőket, eljegyzéseket, kismamákat és hasonló marhaságokat fotóz, ha nagyon ügyes, akkor terméket is, bár ahhoz saját stúdió kell már. Több ismerősöm becsábult és ezzel keresi a kenyerét, közben pedig megszűntek a fentiekhez hasonló látványos, kreatív fotókat készíteni, amelyeken átjönne a látásmódjuk, szemük. Hiányolom őket és remélem, a posztoló sem hanyagolja az örömfotózást, bár ha a mosolyos írásához mellékelt portrét nézem, több műfajban tehetséges.

justStevee 2013.06.17. 11:17:48

@Réka ‎: nekem kicsit más jellegű tervem van a fotózással ami nem fogja megölni az örömfotózást. Lassan 10 éve foglalkozom vele és több profi/megélhetési fotós ismerősöm van így tudom mik a buktatói. A postban szereplő fotókból is meg lehet élni fine artként de ahhoz egy komolyabb gép és objektív park kell. Ez csupán a gyakorlás része, hogy fejlesszem a látásmódom, a technikai tudásom.

érthetetlen chris 2013.06.17. 11:18:35

@justStevee: Vágom a közalkalmazotti bértáblát, szerintem jobban ki lehet belőle jönni, mint egy Angliában főleg Londonban egy mosogató béréből, de mind1.
Szerintem 3 (? )hely vagyis a két iskola ahová a takitó cég közvetitett ki (?) és a golf klub sok 9 hónapra.

Egyébként azt tudom, hogy közalkalmazottként nehéz előre lépni ismeretség nélkül Magyarországon, de gyanúsnak tartom azt is, hogy ritkán lesz a mosogatófiúból chef Angliában is.

Amúgy még jó, hogy most a golf klubban nincsenek fizetési gondjaid, mert csak pár hete vagy ott ez már nagy szó.

Figyelj egyértelmű, hogy kimentél Angliába ahol egyelőre 9 hónap után örülhetsz, hogy még életben, vagy erre ne várj dicséretett.

A fogalmazásod, meg elég zavaros nem csak szerintem dolgozz rajta még, úgylátom ez nem csak az én véleményem.

(és igen az én fogalmazásom is zavaros ezért nem küldök, be egyelőre postot ide, mert sokat kellene dolgoznom rajta amire nincs energiám.)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.06.17. 11:21:03

@justStevee: akkor jó, ennek örülök :) fine art-hoz leginkább ügyes marketing szükséges, hogy kitűnj a tömegből, mert valljuk be, elég felmenni a flickrre és milliónyi elképesztő tehetség jön szembe. Persze nem árt a poszter felbontás kedvéért egy komolyabb gép és jó optikák valamint egy olyan monitor, amelyen élethű nyomatokat lehet előkészíteni. És kész is a feneketlen pénznyelő gödör :)
Valami online galériád van-e, ahol körül lehet nézni?

váj mí 2013.06.17. 11:22:23

@justStevee: Ne hülyéskedj, komolyan? Magyarországon a német szaknyelvet tanítják a chéf-suliban? No offense, csak kérdem.
A fotózásba valóban be kell fektetni nem is keveset, no de ha szereted, idővel, összejöhet. Én kényszerfotós voltam anno, mert a lap egy idő után megvált a fotósoktól. Kaptunk "szappantartókat", de azzal csak a kínlódás ment, így gondoltam egy merészet, és befektettem egy fél profi Cannonba. Azzal tanulgattam, nem is volt rossz, de engem inkább az írás vonzott mindig is.

váj mí 2013.06.17. 11:26:39

@érthetetlen chris: De lehet, elsősorban Angliában meg Németországban meg Ausztriában meg az ehhez hasonló "halódó nyugati" országokban. Még akkor is lehet, ha nincs semmilyen szakképzettsége az indulásnál, viszont a szakma szeretete megvan. Igaz, időközben el kell végezni egy szakképzést, de ez a posztolónak már megvan.

érthetetlen chris 2013.06.17. 11:28:47

@érthetetlen chris: Egyébként csak kérdem, hogyha itthon villanyszerelőként dolgoztál és van német nyelvtudásod, akkor miért nem próbáltál meg német nyelvterületen villanyszerelőként elhelyezkedni?

Nekem vannak ismerőseim akiknek nagyon bejött és NO-ban. A szakikat igencsak megfizetik még akkor is hacsak Magyarok és ráadásul van is munka bőven.

Vagy most Anglia a divat és oda kellet menni mindenáron, mert a jó haver is azt mondta?

érthetetlen chris 2013.06.17. 11:33:38

@váj mí: Jó lehet tudom, azt nem tagadtam, de van 10x mosogatófiú és egy chef abból a 10 mosogatófiúból 5 chef akar lenni, de csak egy lesz az.

Nagyjából valami iszapharc lehet ez a Lengyelekkel, Litvánokkal és más Magyarokkal.

Csak 1-2 szerencsés embernek sikerül.

Ennyi erővel a büfé-ruhatár szakokat sem érdemes szidni, mert onnan is 1-2 ember befut a sokból a szakmában úgyhogy mégis van értelme elvégezni.

justStevee 2013.06.17. 11:36:58

@érthetetlen chris:

Ha Te otthon jobban kijössz a közalkalmazotti bérből, mint én itt a mosogatóiból ami az előző fizetésemnél 2-300 fonttal több, akkor gratulálok és sajnálom, hogy nem ismertelek míg otthon éltem, mert akkor elmagyarázhattad volna és nem jöttem volna ki. De kérem tegye fel a kezét aki havi 85.000ft-ból jobban kijön Magyarországon, mint itt Angliában 1000-1200 fontból.

3 hely :D most komolyan ezen lovagolsz? Takarító cég, most ha leírom, hogy segítettem kollégámnak és 1 nap 5 különböző helyen takarítottunk, mert az adott helyekkel szerződése van a cégnek akkor már 8 helyen dolgoztam?? A cégnek több, mint 50 céggel van szerződése, ha minden helyen dolgoztam volna ezek közül az már több, mint 50 hely? Egy cégen belül 3 különböző helyen dolgozni, nem egyenlő 3 különböző munkahellyel szerintem...

Engem chef-nek vettek fel, csak mivel beszéltünk a főnökkel és mint írtam én is ezt kértem volna, nekem ez nagyon jó kezdésnek míg megtanulom a dolgokat. Egyből a mély vízbe nem lett volna értelme, hogy utána meg kirúgjanak mert szerencsétlenkedek.

Hol vártam én dicséretet? Őszinte leszek nem érdekel ki dicsér, ki fikáz.. alapból tudtam, hogy csomóan lesznek akik belekötnek a postomba, főleg mert Anglia. Én tudom mit szeretnék elérni, hogyan és el is fogom. És sajnálom ha a fogalmazásom zavaros de ez van, majd egyszer ígérem irodalmi minőségben írom meg :D

@Réka ‎:

Igen a fine art más téma az még odébb van, de tudom hol és hogyan lehet értékesíteni csak amíg a mögöttem lévő technika nincs olyan szintű, hogy minimum A3-as méretben tökéletes minőségben ki lehessen nyomtatni a képeket addig nem is foglalkozom vele. Igen van online galériám itt a linkje:

www.facebook.com/pages/JustStevee-Photography/196416180386056

Lorinc 2013.06.17. 11:37:46

@érthetetlen chris: es akkor legalabb egy nemet-posztot olvastunk volna, nem pedig mar megint egy angliait :-)

justStevee 2013.06.17. 11:38:19

@váj mí: Igen nekünk német volt a szaknyelv, de például Győrben a Krudy Gyula vendéglátó suliban is néhány szakon :D

váj mí 2013.06.17. 11:40:28

@érthetetlen chris: Ha mutatsz nekem egy éttermet, ahol 10 mosogatófiú van, akkor vendégem vagy bármire. Jó esetben 2 van, mondom jó esetben ...

justStevee 2013.06.17. 11:40:34

@érthetetlen chris: Nem divat Anglia, hanem a jövőbeni terveimhez szükségem van az angol nyelv minél magasabb ismeretéhez és a "baráti" invitálás mellett ez döntött.

justStevee 2013.06.17. 11:45:12

@váj mí: A golf club tulajdonosai által üzemeltetett hotelben 4 van :D De igen 10ről még én sem hallottam soha :D Amúgy nem lehetetlen előre jutni. James nevű kollégám mosogatóként kezdte 2 év alatt chef szintig eljutott és most hagyta ott a golf clubot és megy Ciprusra szóval nem lehetetlen és nekem azért ott a nagy előny, hogy van szakképesítésem és gyakorlatom is. És nem azt mondtam, hogy holnap már chef leszek :D

justStevee 2013.06.17. 11:47:37

@váj mí: Ha fura ha nem akkor is ez van :D Én angolul szerettem volna tanulni, de az döntött melyik nyelvet választják többen és "sajnos" a német győzött. Annyi előnye volt, hogy az alapozó első pár hónapban nem kellett németre járnom mert volt nyelvvizsgám és a tudásszintem elérte azt a szintet, hogy csak a szakmai résznél kelljen csatlakoznom.

váj mí 2013.06.17. 11:51:37

@justStevee: Egy váltásban? Huhh! Az nagyon nagy és forgalmas golf klub lehet akkor!
Hm, na igen, többek közt ezért is jó például Hegyeshalmon túl, ha akarod, ha csinálod, kaphatsz lehetőséget, és a chef nem veszi személyes támadásnak, hogy ennél a példánál maradjunk, ha te is azt szeretnéd csinálni, amit ő.
Szerintem, okos húzás volt, hogy nem ugrottál bele, fél-egy év, megismered az ottani konyhai folyamatokat, az angol szakkifejezéseket, és akkor már tudsz bizonyítani és teljesíteni chefként is.

érthetetlen chris 2013.06.17. 11:56:02

@justStevee: Nem tudom- nem tudom.

Közalkalmazottat ismerek jó párat, de egyik sem villanyszerelő ez igaz beismerem. Az egyetlen Magyarországon dolgozó villanyszerelő ismerősöm nem közalkalmazott, de a 85000-nek több, mint a dupláját keresi Kelet-Magyarországon.......

Amúgy mik azok a hatalmas jövőbeli tervek, amit csak Angliában tudsz elérni Németországban nem?

+ ez hogy van felvesznek szakácsnak, de te kéred, hogy hagy mosogass aha?
Ki látja el addig a chef feladatát, meddig tart ez az állapot, még te úgy érzed, ha már chefkedni szeretnél a mostani chefet elküldik a kedvedért. furcsa-furcsa.....

Váj-mi: Lehet igazad van, de ha az a jellemző, hogy minden keleti mosogatófiúból chef lesz akkor Anglia hamarosan 10 000 000 chef országa lesz.

ui: Steve ahhoz képest, hogy leszarod más véleményét kicsit indulatos vagy.

váj mí 2013.06.17. 11:57:25

@justStevee: Hm, mondjuk a magyar szaknyelvben is sok a magyarosított német szó, ez igaz. Talán ezért is ...
Én különben pont fordítva vagyok :D Németországban jó angollal, a német szókincsemet meg most bővítem. De a helyesírásom az katasztrófa németül ;). Végül is ez sem rossz, mert pár nyelvjárást megtanulok, ha nem is tökéletesen, de ahogy észrevettem, jobban értékelik, ha nyelvjárásban beszélek, még ha nyelvtanilag nem is helyesen, mint ha a hoch-deutschot nyomnám, tökéletesen.

justStevee 2013.06.17. 11:58:02

@váj mí: nem a golf clubban hanem a Marvel Hotelben, azt is a tulajdonosok üzemeltetik, a Marvel állatkert mellett van egyből :D
Igen nem akartam egyből bele ugrani mert annak nincs értelme. Mivel az angolt sohasem tanultam így van mit tanulnom és meg kell azt is szoknom ahogy ők beszélnek :D

váj mí 2013.06.17. 11:59:39

@érthetetlen chris: Nem lesz minden mosogató fiúból és lányból séf, mert a 95%-a nem is akar az lenni, csak kell a pénz. De ha akarsz, akkor lehetsz éppen. Persze, ezért dolgozni is kell.
Nem igaz, hogy nem érted...

La Pantera 2013.06.17. 12:01:54

Gratulálok a képekhez, tényleg nagyon jók.
A villanyszerelésen nem gondolkoztál Angliában? Bár ott is kéne a szaknyelv.

váj mí 2013.06.17. 12:02:58

@justStevee: Jaja, így már érthető egy hotel az más pálya. Én a sima mezei éttermekre gondoltam, ahol egy váltásban 1 max. 2 (ha tényleg nagy és forgalmas) mosogató szokott előfordulni.
Huhh, én is azt hittem, hogy jól beszélek angolul, amíg nem futottam össze egy skót vámtisztviselővel ;). Mna, azt a nyelvjárást! De mondjuk az átlag manchesteri, londoni angolt gond nélkül, és hát akkor mégiscsak jól beszélek ;).

justStevee 2013.06.17. 12:04:39

@érthetetlen chris:
A közalkalmazotti bér ennyi... ezzel nem tudsz mit kezdeni..

Az hogy neked nem hihető az nem az én bajom :D De gondold át kicsit logikusan. Sohasem tanultam az angolt, néha még a hétköznapi kommunikációban is akadnak lukak és akkor dolgozzak egy felelősségteljes poszton?? Ezzel azt kockáztatva, hogy nem a szakmai tudásom, hanem a hiányos kommunikációs képességeim miatt leszek megítélve?
És nem küldik el a chefet csupán a mosogatói pozícióból átkerülök kezdő szakácsba ami annyit jelent, hogy első körben alap konyhai feladatokat kapok, de már most is kiveszem belőle a részem időnként.

Nem indulatos vagyok csak nem szeretem az értetlen embereket akik még a pontba is bele szeretnének kötni, illetve válaszolok az általad felvetett dolgokra. hidd el nálam nyugodtabb emberrel nem túl sokkal találkozol :D De mivel fogalmad sincs a dolgok hátteréről így igazándiból teljesen mindegy a szurkálódásod...

justStevee 2013.06.17. 12:07:45

@La Pantera: Gondolkoztam rajta csak az macerásabb mint ez a chef dolog. Suliba járni munka mellett, bizonyítványt hitelesíteni, CSCS kártyát szerezni. Az előző munkahelyem nem fizetett olyan jól, hogy ezt bevállaljam és most hogy lesz lehetőségem újra szakácsként dolgozni így a villanyszerelés már nem játszik :D

érthetetlen chris 2013.06.17. 12:08:38

@váj mí: Nem tudom én a határátkelőből indulok ki.
Itt minden Angol postban ez a téma a takaritónősökön kivűl, hogy mosogat, de chef akar lenni meg tuti az is lesz, mert itt megadják a lehetőséget majd úgyis blablabla..

Akkor ez nem reprezentativ példa szerinted, lehet igazad van.

Amúgy értem én csak nem értek vele egyet...

érthetetlen chris 2013.06.17. 12:12:05

@justStevee: Jól van majd irj 6 hónap múlva is mi a helyzet, mert igy pár nap után nem semmi az értelme.

Ám még tényleg egyre válaszolj kérlek. Mik azok a nagy tervek amiket csak Angliában tudsz megvalósitani, Németországban pedig jó villanyszerelői fizetésből nem?

Robert N. Danahi 2013.06.17. 12:14:04

Stevee mesélj még! Iszom szavaid! Sose hallottam még erről a misztikus helyről

justStevee 2013.06.17. 12:14:11

@váj mí: Hát igen itt tudnak csuda módon beszélni. Az iskolában ahol majd 8 hónapig dolgoztam mindenki olyan "szépen" beszélt, hogy mindenkit értettem. Itt akadnak gondjaim, néha az az érzésem nem is angolul beszélnek :D Olyan mintha nem mondanák ki teljesen a szavakat, de rajt vagyok az ügyön hogy megértsem :D

váj mí 2013.06.17. 12:15:36

@érthetetlen chris: Ne a HÁ-ből indulj ki, hanem a tényekből. Bár, ha jól emlékszem, olyan mosogatós-angolos poszt nemigen volt, ahol a posztoló feltétlenül séf akart volna lenni. Olyan inkább, ahol a mosogatás egy átmeneti állapot volt, a kell-a-pénz kényszere miatt.
Nem baj, ha nem értesz egyet, majd ha úgy gondolod kipróbálod. Addig vagy hitelt adsz azoknak, akik azt állítják, "ez így működik", vagy tamáskodsz.

váj mí 2013.06.17. 12:17:37

@justStevee: Nayaps, vannak különbségek az irodalmi meg a beszélt nyelv között ;)

justStevee 2013.06.17. 12:19:22

@érthetetlen chris:
Ígérem írni fogok 6 hónap múlva, de a blogomban is követheted az eseményeket :D

Nem csak Angliában tudom megvalósítani, hanem nekem az angol nyelv fontos ehhez és ezt Angliában, anyanyelvi környezetben a legegyszerűbb megtanulnom. Németország nem játszott, mert hiába beszéltem kifejezetten jól németül sohasem tetszett a német nyelv illetve mivel a világ minden táján vannak fotós ismerőseim így még fontosabbá vált az angol nyelv. Fotós turizmusról van szó a tervekben.

@Robert Noel Danahi: értékelem a szarkazmusod :D

érthetetlen chris 2013.06.17. 12:21:40

@váj mí: Sohasem fogom kipróbálni, mert nem enyhén visszalépés lenne.

Na de jó nem Tamáskodok, csak várom Steve beszámolóját fél év múlva, aztán csak őszintén ne Norbi stilusban.

Robert N. Danahi 2013.06.17. 12:22:25

@justStevee: Na most már rántsd le a leplet. Mi az a nagy titok?

érthetetlen chris 2013.06.17. 12:23:36

@justStevee: Jó fotós turizmushoz szerintem meg sok pénz kell amit Németországban villanyszerelőként előbb megkeresnél.....de te tudod.

justStevee 2013.06.17. 12:24:02

@Robert Noel Danahi:
Milyen titokra gondolsz? :D Nincs itt semmiféle titok :D

@érthetetlen chris: Hidd el őszinte lesz, de olvass bele a blogomban ott sem kezdtem el kifesteni a helyzetem!!

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.06.17. 12:24:23

Myanmar jelentkezik, mi a kérdés? (nem tudok válaszra kattintva írni, végtelenítve újratöltődik akkor az oldal, bocs.)

justStevee 2013.06.17. 12:25:16

@érthetetlen chris:
Nem vagyunk egyformák, hidd el nekem itt is meglesz. És tudom mihez mennyi pénz és egyéb kell, ez nem egy 2 hete született ötlet.

HaHáromLábonGyábokorsz 2013.06.17. 12:25:26

Ugyes. Tetszik a hozzaallas. A szepen felepitem es nyugodtan haladok elore. Nem kell hirtelen mindent egyszerre. Azt sok emberen eszrevettem mar, hogy ahogy megerkezik kulfoldre azonnal ha nincs kocsi meg sajat lakas meg nemtudommilyen allas ami neki komolyabbnak (nem tudom mi a helyes szo itt, hiszen mindenkinek a sajat igenyei szerint valtozik, hogy mi az ami egy jo munkahely) szamit akkor az azonnal sikertelen es meggyotort es szerencsetlen es siras van. De az aki szepen lassan indul el es lepeget felfele es igyekszik az elete iranyitasat a kezeben tartani az igenis el fogja erni azt ami a cel. Tetszik ez. Csak igy tovabb. ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 12:25:38

@Chang Yai:

Minden! :)
Milyen ott? Mit csinálasz? Miért nem írsz posztot? Milyenek az emberek? milyen a rezsim? Miért pontt ott? Hogyan?

Robert N. Danahi 2013.06.17. 12:25:41

@justStevee: Hát a nagy cél, amihez feltétlen angol kell, és ezért mentél angolba, meghogy anyanyelvi környezetben elsajátítsd, ésatöbbi

váj mí 2013.06.17. 12:27:47

@érthetetlen chris: Bátor vagy ezzel a "sohasem"-mel ;).
Szerintem, sosem tudod, hogyan alakulnak a dolgok. Én sem gondoltam volna "sohasem", hogy ezt a munkát is végezni fogom valaha, amit jelenleg. Persze, ez nem a "végállomás", de "sohasem".... ezt már nem mondom ki sohasem ;)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.17. 12:32:34

@váj mí: Csatlakozom. :)
Néhány éve még azt mondtam, hogy forduljak fel, ha valaha is német nyelvterületre megyek...
:D

justStevee 2013.06.17. 12:34:23

@Robert Noel Danahi:
Mint korábban említettem fotós turizmus! És azért feltétlenül angol, mert az világnyelv és ezáltal több irányba tudok majd nyitni!

érthetetlen chris 2013.06.17. 12:35:22

@váj mí: Most mit mondjak erre, nem gondolok "sohasem" a legrosszabb scenárióra, mert még bevonzom és valósággá válik. :)

Egyébként te vagy a "kupis Németországban", ha igen igaz az UL, hogy az ottani piros lámpás házak magyar lányokkal vannak tele?

Robert N. Danahi 2013.06.17. 12:38:29

@justStevee: Bocs, nem olvasok minden kommentet, zsigerből átugrom a hosszúakat :D
Mi az a fotós turizmus?

váj mí 2013.06.17. 12:41:00

@tilmir: Ugyehogy, hogy ugye ;)
Különben mehettél volna olaszra és franciára is az országon belül, tényleg ....

váj mí 2013.06.17. 12:44:47

@érthetetlen chris: Hm, szerintem olykor meg nem árt egy C-terv sem ;)
Jaja, az mind én:). Sok magyar lány van, az igaz, de más kelet-európai nemzethez tartozók is akadnak szép számmal. Nálunk négyfajta fut össze, mert mi, recisek, négy különböző kelet-európai nyelven beszélünk. De egyáltalán nem ritka a német lány sem, és nemcsak az Ossie. Ezt onnan tudom, hogy a tulajnak vannak apartmanjai is heti bérletre, és néha nálam hagyja az üzleti telefonját.

justStevee 2013.06.17. 12:46:43

@Robert Noel Danahi:
Amit a neve is takar :D Direkt fotósoknak tervezett utak ahol a fotózás van a középpontban. Előre tudva hol, mit, mikor érdemes fotózni és nem a szokásos turistalátványosságokra fókuszálva.

Robert N. Danahi 2013.06.17. 12:50:18

@justStevee: aha, és az ekkor készült képek kereskedelmi forgalomba kerülnek, hogy hol van ebben a biznisz?:D

justStevee 2013.06.17. 12:53:46

@Robert Noel Danahi:
A biznisz abban van, hogy a fotósok ezért fizetnek, mint egy "nyaralásért" mivel ők nem turistáskodni érkeznek, hanem direkt fotózni. Rendesen le van szervezve minden, transferek, szállás, fotós helyszínek látogatása, étkezés, szükség esetén felszerelés hiányzó felszerelés biztosítás, stb.

Robert N. Danahi 2013.06.17. 12:54:22

@justStevee: ja hogy még te fizetsz? azt hittem ebből meg lehet élni :D

érthetetlen chris 2013.06.17. 12:54:40

@váj mí: Aham akkor itt, csak kicsit túloznak. :D

Ám és egyébként az iparágatoknak nem gyűlik meg a baja a helyi keresztény és főleg nővédő szervezetekkel?

El nem tudom képzelni mondjuk, hogy Magyarországon mekkora patáliát csapnának, ha úgy döntene a tetszőleges kormány, hogy felmondja a New York-i egyezmény azon részét ami tiltja Magyarországon a kupik legális üzemeltetését.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.17. 12:58:39

@váj mí: A kiöregedett lányokból mind recis lesz, vagy el tudnak helyezkedni más szakmákban is?

justStevee 2013.06.17. 12:59:12

@Robert Noel Danahi: Miért én fizetnék? A fotósok fizetnek akik jönnek :D Persze nekem is lesz befektetett időm, munkám, pénzem benne, de mi az ami ingyen van? :D

pudvas 2013.06.17. 12:59:43

hat nem is tudom... nalunk a mosogatosracok orulnek, ha tulelik a napot, nem meg hogy tanuljanak mellette. persze biztosan konyhaja valogatja...

Robert N. Danahi 2013.06.17. 13:00:46

@justStevee: ja azt hittem te fotós vagy...el kéne kezdenem a posztokat és a kommenteket olvasgatni most már

Robert N. Danahi 2013.06.17. 13:03:20

@itenhant: sose értettem az emberek miért fáradnak el attól, hogy betesznek néhány koszos tányért a gépbe majd 45 perc múlva kiveszik

:D

érthetetlen chris 2013.06.17. 13:06:15

@én már a fény gyermeke vagyok: Bunkó leszek ezeknek evolúciója van:

14 évesen a suli jócsaja, aki suli menő srácával kavar.
18 évesen felfedezik a helyi diszkóban valami nagykutya nője lesz.
22 évesen luxusprosti.
28 évesen pornózás.
35 évesen meló a városi elegáns kupiban.
42 évesen meló egy lecsúszott kupiban.
50 évesen felszopólány Hamburgban.
55-60 évesen, ha néz ki valahogy mature pornó a perverzeknek/ ha nem az eddigi kis drog mellé jön a pia.
65 évesen mentális és alkohol problémák a csöviborért lecidázza a hajléktalanokat.
68 évesen game over

érthetetlen chris 2013.06.17. 13:07:52

@tilmir: Veled értek egyet teljes mértékben.
Magyarországra gondoltam, hogy a sok álszent milyen balhét csapna, ha végre meghoznák ezt az ésszerű döntést.

nyuszigonosz 2013.06.17. 13:07:52

@Kovermadar: Sosincs annyi pénze még az embernek, amennyi még lehetne, ugye? :)))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 13:09:19

@érthetetlen chris:
"nem gyűlik meg a baja a helyi keresztény és főleg nővédő szervezetekkel?"

Őket úgy hívják, hogy fogatlan kutya :) Ezeknek a "szervezeteknek" sehol sincsen semmiféle súlyuk. Ha valami törvényesen működik (könnyű drogok, melegházasság, kurvák, stb), akkor az ilyen szekták maximum tüntetni tudnak. Az meg kit érdekel? :)

justStevee 2013.06.17. 13:10:09

@Robert Noel Danahi: fotós vagyok (nem papíros) de nem az a megélhetésem :D

@itenhant: itt is van munka de ez olyan dolog, hogy mindenben el lehet fáradni :D Nekem eddig se volt gond a munkabírásommal. Meg mivel nem a la carte konyha hanem rendezvények vannak (esküvő, születésnap, stb. ) így általában 2-3 giga adagban jönnek vissza a cuccok illetve mikor előkészületek vannak akkor a termelés edényei folyamatosan, de nem kell belehalni :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 13:10:55

@nyuszigonosz:

Még nem hallottam ilyenről :)
Van azért egy szint, amikor már nehéz nem azt csinálni, amihez csak kedve van az embör fiának, de ők jellemzően nem ide írnak :D

váj mí 2013.06.17. 13:13:03

@érthetetlen chris: Németországban (meg még jó pár országban a "környéken") teljesen legális ez a szakma, adózással, tb-vel, nyugdíjjal, mindennel. És nem '90 óta lett legális.
Németországban speciel elterjedtebbek a privát lakások meg az eszkort-szolgáltatások, mint a sok lányos házak, aka. kupik (az inkább Ausztriában) vagy az FKK klubbok, bár nagyobb városokban kétségtelenül vannak.
Magyarország meg, szerintem, jobban tenné, ha átvenné ezt a mintát, mert az a szürke zóna, amiben ma otthon a prostitúció leledzik, pont annyira szar, mint az angliai modell.

érthetetlen chris 2013.06.17. 13:15:16

@Kovermadar: Ó látszik, hogy rég elhagytad Magyarországot, itt már ha legalább 20 tetszőleges ember tüntet bármiért is rögtön világraszóló ügyet próbálnak belőle kerekiteni, mintha akkora jelentőssége lenne, mint a Bastille ostromának. :D

váj mí 2013.06.17. 13:15:54

@én már a fény gyermeke vagyok: Kabbe:P Egyrészt ...
Másrészt, gyakorlatilag nincs kiöregedett "lány". A múlt héten ment haza az egyik "lány", 56 éves, egy hét alatt 60-40-es rendszerben 1465 eurót "csinált". És ő erotikus masszőrként van hirdetve...

érthetetlen chris 2013.06.17. 13:16:35

@váj mí: Értem, hát itt legalább tényleg egyetértünk.

érthetetlen chris 2013.06.17. 13:18:41

@váj mí: Mert kihagytam azt a részt, hogy 12 évesen molesztálta az apja, de nem kell komolyan venni.
Én valami fikablogon olvastam ezt a felsorolást.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.17. 13:19:27

@érthetetlen chris: Vettem.
Még otthon dolgoztam, sokat jártam vidékre. Elképesztő, hogy mennyien álltak kint.
Bár, itt Zürichben is vannak az utcán is, nem csak kupiban...
:(

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.17. 13:21:06

@váj mí: Van a témáról egy írásom, de inkább nem küldöm be. Ha az oktatásos kiverte a biztosítékot, ettől világháború lenne...
:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 13:24:20

@érthetetlen chris:
Azt én értem, de ha van egy törvényes vállalkozásom, ami minden szabályt betart (szemmel láthatóan), akkor az összes szervezet vagy kereszténységnek nevezett szekta egyetlen dolgot tehet: megcsókolhatja azt a bizonyos részemet.

Ez ugyan annyira butaság, mint bármikor, bármilyen legálisan megválasztott kormány ellen tüntetni. Egy kormányt le lehet váltani 4 évente legálisan vagy el lehet kergetni (Dunába lőni, gusztus szerint). De birka módjára, táblákkal járni körbe körbe maximum berekedést okoz :)

nyuszigonosz 2013.06.17. 13:29:39

@tilmir: Hát beküldhetnéd. Lenne millió hozzászólás, az is biztos.

érthetetlen chris 2013.06.17. 13:29:54

@Kovermadar: Jobb hely lenne a világ, különösképpen Magyarország, ha minden szervezet és bujtogató, úgy gondolkodna, mint te.
Annyi a baj vele, hogy ez sohasem fog megtörténni.

váj mí 2013.06.17. 13:30:27

@érthetetlen chris: Ó, meg a lófasz estifénnyel!
Sok lány valóban elveri a pénzét, és nem igazán gondol a jövőjére, pláne 20+ évesen. De a fikablogos kategorizálás legfeljebb a 9gag-be való, lehet rajta mosolyogni ;).

BTBTBT 2013.06.17. 13:30:28

Nem azert, hogy sertodes legyen, de miert vannak itt annyian elajulva ezektol a fotoktol?
Teljesen atlagosak. Tower Bridge, az Eye, Greenwich meg a Canal (mar ha az a Canal)? Milliardnyi kep keszult mar roluk.

Arra kivancsi lennek, ha mondjuk eldugott utcakat, hajlektalanokat meg mutatvanyosokat lehetne latni... Dogivel van azokbol is Londonban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 13:31:47

@váj mí:

Kívülállóként erről ez véleményem: legális prostitúció = adóbevétel az államnak.

Azt gondolom, hogy amennyire pl. az abortusz is a nő egyéni döntése kellene legyen, úgy a testük használata pénzkeresésre is az ő ügye. Ehhez senkinek semmi köze nincsen.

Nem mellékesen pedig: van, aki máshogy gondolom nem jut hozzá a sunaadagjához (ronda, bunkó, mittudomén). Akkor inkább ez, mint a nemi erőszak a sikátorban.

váj mí 2013.06.17. 13:32:23

@tilmir: Léccíííí, lécccíííí, lééécccíííííí ... ;).
HÁ boldogan kitenné, mert legalább 2000 komment lenne hozzá, és az index-címlap is garantált ;).

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.17. 13:33:11

@érthetetlen chris: 68 évesen kidőlnek? Kár, lehetne még pár jó évük.

Beugrott egy régi vicc:
92 éves bácsika lemegy a körzetihez.
- Doktor úr, oltson be hiv vírussal!
- Miért Zsiga bácsi?
- Azt hallottam azzal akár tíz évig is elél az ember.

@váj mí: 1465 euro, az nem semmi. 50 centtel számolva az közel 3ezer kuncsaft hetente. Nem csoda, hogy hazament kicsit áztatni a masszőrfelszerelést.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.17. 13:34:24

@váj mí: Megbeszélem HÁ-vel.
:)
Azt hiszem, csak te nem lepődnél meg.
:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 13:36:14

@justStevee:

Az igazi fotós nem hisz az ilyen átveréseknek. Ő megy és maga csinálja a dolgát.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 13:39:08

@érthetetlen chris:

Hallgat bárki is egyáltalán a demostráló szervezetekre?

váj mí 2013.06.17. 13:39:35

@én már a fény gyermeke vagyok: Alulértékeled a hímtársaid nőhiányát :P

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 13:40:10

@én már a fény gyermeke vagyok:

A rendőr hazamegy, rohan a kertbe és a baltával apró darabokra vágja a kutyaólat.
- Dehát miért csináltad ezt? Hol fog aludni a kutya? - kérdezi döbbenten a felesége?
- A kutya majd a sufniban alszik. De nem tehettem mást az óllal, mert felvilágosítás volt az örsön és azt mondták, hogy az ebóla egy veszélyes, fertőző betegség.

justStevee 2013.06.17. 13:41:11

@Barátusz: Sajnálom, hogy neked nem jön be, nem tetszhet mindenkinek, de ettől szép az élet :D Amúgy van még jó pár fotóm Londonról, de úgy gondoltam olyanokat küldök be amiről mindenkinek egyből London jön le :D De ha ez téged zavar és a HÁ kicseréli küldök szívesen olyat ami nem ennyire hétköznapi :D

érthetetlen chris 2013.06.17. 13:41:19

@Kovermadar: Aha csak ritkán az értelmessére, de a magyar politikát hagyjuk.

váj mí 2013.06.17. 13:43:33

@Kovermadar: Nemcsak, biztonság is az ebben a szakmában dolgozóknak. Hogy adózni kell? Ok, adózok, mert tapasztaltam már, hogy a rendőrök a hívástól számított 5 percen belül kiértek ...

Ami meg a klienskört illeti, igen, megvan az a fajta is, akit te említesz, de nagyon sok a "tisztes családapa", az "elfoglalt menedzser", az "otthon-nem-kapom meg", a "két-kapcsolat-között-vagyok-félúton" típus is.

váj mí 2013.06.17. 13:44:24

@tilmir: Hm, azt hiszem, engem már nagyon kevés dolog tudna amúgy istenigazából meglepni. Sajnos ... :(.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 13:44:30

@érthetetlen chris:

Nem tudom. Addot esetben a kereslet-kínálat a döntő, pont a legalitása miatt.
Annyi lenne az értelme, mintha én habzó szájjal üvölteném, hogy végezzünk a sertés virslivel, mert a baromfi a nyerő. Vajon érdekelné-e ez a boltokat, akiknek van vevőbázisa a sertésre is, illetve a vásárlókat, akik legálisan juthatnak sertésvirslihez?

A nagyikák meg hagy háborogjanak, max. előbb kimúlnak és megszűnik a nyugdíjuk, mint állami kiadás.

nyuszigonosz 2013.06.17. 13:45:25

@Kovermadar: Nem volt az nagy biztosíték robbanás, csak egy egy picit szikrázgatott....

nosuti 2013.06.17. 13:45:42

@váj mí: milyen az angliai modell?

tökre nem vagyok képben

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 13:48:04

@váj mí:

S az mennyibe kerül, hogy levetkőzünk, matrózsapkát veszünk fel, beülünk egy hasmenés elleni gyógyszerrel feltöltött jakuziba, majd én megreszelem a lány kezén a körmeit, ő meg óvatosan leborotválja a szőrt a fenekemről?

nosuti 2013.06.17. 13:49:42

@tilmir: tegyél bele egy-két angliai mintát, statisztikát és rögtön érdekes lesz az angliai posztok kedvelőinek is :)

Tökfőzelék123 2013.06.17. 13:51:45

Tényleg jó a fotók, a posztolónak pedig az ajánlom, hogy olyan szakmát válasszon, amit szeret, mert hosszú távon azt fogja élvezettel csinálni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 13:52:15

@váj mí:

Az már a felhasználók dolga, hogy ki és miért fogasztja adott szolgáltatást.

Egy olyan üzletágat, ami 1000%, hogy létezik és pénzt termel (mozgat) vétek nem megadóztatni.
Ha legális is lesznek fogyasztók (nem hiszem, hogy többet, mint most) és ha illegális is megtalálják a módját az emberek, hogy találkozzon a kereslet a kínálattal.

váj mí 2013.06.17. 13:53:49

@nosuti: Angliában félig legális, vagy félig tilos... ahonnan éppen nézni akarod ;). Azaz, te mint lány, fiú, transz, hirdetheted a szexuális szolgáltatásaidat, viszont nem bérelhetsz kifejezetten ilyen célból lakást magadnak, nem lehetnek segítőid, magadra vagy utalva. Viszont adózz, ha lehet, és a bobbyk körberöhögnek, ha gond van.
Mna, ez van Magyarországon is.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 13:54:30

@Réka ‎:

"a profi fotós esküvőket, eljegyzéseket, kismamákat és hasonló marhaságokat fotóz"

Pontosan, Dögunalom.

Van ismerősöm, aki már nyaralásra sem visz magával fényképezőgépet, mert elment profi fotósnak, s bár jól keres az esküvőkkel, megundorodott az egésztől.

Mondjuk én is így utáltam meg a pókert. Miután elmentem pókerterembe dolgozni, alig 1 év után már untam az egész játékot, mint a szart.

váj mí 2013.06.17. 13:55:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Édesem, nekem az alapárat fizeted, a többit megbeszéled a hölggyel, mint a extra-szolgáltatást. Ahhoz nekem semmi közöm ;).

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 13:58:38

Most néztem a képeket. Az utolsó és a hátulról 3. kép nagyszerű. A fényes éjszakai képek is jók persze, de azok messzebb vannak az én ízlésemtől.

nosuti 2013.06.17. 13:59:00

@váj mí: elég fos megoldás, ja

és annak mi az oka, hogy nem lehet kifejezetten erre a célra lakást bérelni? ezt mivel indokolják? mármint nálunk?

csak azért kérdem, ha netán nekem is szükségem lesz egy C tervre :)))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 14:00:15

@váj mí:

Ez egyébként egy idézet volt egy brit vígjátékból, ahol a különböző furcsa fetisizmusokból csináltak viccet. :-)

váj mí 2013.06.17. 14:02:13

@Kovermadar: A "miértre" csak azért reflektáltam, mert te előrevetítetted, hogy elsősorban a ronda, nőknél sikertelen pasik járnak lányokhoz. Pedig nem.

Azért az érdekes, hogy csak az adózás szempontjából figyeled. Nem voltál te hagyma kollégája, anno az Apehnél? Ugyanis az adózás feltételez egy szolgáltatást is .... a "halódó Nyugaton", ugyebár ...

váj mí 2013.06.17. 14:05:57

@nosuti: Nem tudom, ahogy a briteknél sem értem a logikát ...
Van egy blog, amit állítólag egy aktív, privát lakásos kurva ír, otthonról, talán ő többet tudna mondani erről.

váj mí 2013.06.17. 14:07:08

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Huhh, az angol humor-féle dolgokat nem szeretem, így itt most megbuktam ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 14:15:05

@váj mí:

Azért nézem csak az adózási oldalát a dolognak, mert mint adófizető, nekem is kvázi érdekem, hogy minél többen fizessenek adót. Így több pénz jut a közös felhasználású dolgokra, mint pl. az egészségügy, oktatás, közutak, stb.

Mint minden működő üzlet esetén, nyilván nálatok is történik szolgáltatás. Fizet a vevő valamiért, amire szüksége van.
Semmiféle különbség nincsen a prostitúció, a kisbolt, a takarítás között.
A Volvo autót gyárt, a vásárló megveszi, a gyár a nyereségből adót fizet.
Mari néni takarít. Van aki fizet neki ezért. Nyereségből adót fizet.
Egy kurva/örömlány/escort/masszőr/tökmindegy minek hívjuk valamilyen módon kielégíti a vevőt. A vevő fizet, szolgáltató adózik.

A lényeg, hogy a dolog legalizálásával gyakorlatilag mindenki jól jár. Az illegalitásával pedig egyedül az állam jár rosszul.

A többi nem rám tarotzik, ahogy más kukájában, pénztárcájában sem turkálok (semmi közöm hozzá), így a hálószobájában sem fogok.

Az adófizetést pedig azért "erőltetem", mert Svédországban látom, hogy mi a különbség az adófizetési hajlandóság megléte és nem megléte között. A különbséget pedig az élet kb. minden szintjén zongorázni lehet.
Kár kihagyni egy ziccert az államnak, különösen, hogy a rendszer ki van építve és nem kell semmi újat létrehozni.

váj mí 2013.06.17. 14:21:53

@Kovermadar: Értem én, szerintem is jobb, ha minden tiszta, és a megfelelő állami szervek azonnal reagálnak, ha gond van. Egy olyan országnak én is, meg szerintem mindenki más is szívesen adózik, ahol látja, hogy van értelme. Magyarország, sajnos, tipikusan nem az az ország.
Hm, és Svédországban milyen a rendszer ilyen szempontból? Mert hirdetések, lányoknak vannak ottani melókra (bár Dániából több)...

zopilote 2013.06.17. 14:23:09

Erdekes dolog ez a fotozas. Jo haverom es munkatarsam, akivel most egyutt dolgozom,
szinten nagy fotos. Raadasul gyori szarmazasu:) Egyik internet site- ja:
www.stockpicturedownload.com/ (ingyen letoltheto, szabad felhasznalasu
kepek) Beleolt a fenykepezesbe tobb 10 ezer dollart, most kezd bejonni neki.

váj mí 2013.06.17. 14:26:39

@zopilote: Hagyj már a faszomba, ez egy tipikus reklámoldal. Népszerűsítsd magad máshol, b+!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 14:27:44

@váj mí:

Mo-n emiatt alig van futtató. Ez csak a legalsó kategóriában jellemző, ahol utakon álldogáló, elsősorban tinédzser cigány csajok működnek. Az ennél magasabb kategóriában szinte mindenki "egyéni vállalkozó".

zopilote 2013.06.17. 14:33:46

@váj mí:
Nem magamat nepszerusitem, hanem a munkatarsamat:) Ove a site es az o kepei vannak fenn, o keszitette oket.

váj mí 2013.06.17. 14:33:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Magyarországon kurva sok (hogy összhangban legyek ;) ) futtató, aka. strici van. Persze, most már leginkább a kifelé irányuló forgalomban próbálnak meg valamiféle szerepet játszani. Akit még a kirakatba sem tudnak eladni Amszterdamba, azt kiállítják a főutak mentére.
De stricik vannak, hidd el, nem győzöm kiszűrni őket :(.

váj mí 2013.06.17. 14:35:32

@zopilote: Ahham ... különben meg tökmindegy, ez eddig itt nem volt divat, ahogy az elsőzés sem ... szerintem, egyiket sem lenne jó bevezetni ... csak mondom.

BTBTBT 2013.06.17. 14:38:38

@justStevee:
Ne sajnald, hogy nem mindenkinek tetszik. Nem sertegetni akartalak.
Ha peldaul vannak nem agyonfotozott, unasig ismert helyszinek meg eletkepek a blogodon (amihez meg nem volt szerencsem), azokat szivesen megneznem.

váj mí 2013.06.17. 14:42:02

@Barátusz: Most mit akarsz? Ő csak most ismerkedik Londonnal, te meg már veterán vagy ... Pár év, és ha kitart a lelkesedése, akkor készíthet olyan képeket is, amelyeken meglepődsz.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 14:52:13

@váj mí:

Elképzelésem sincs, de abból kiindúlva, hogy alkoholt is csak állami boltból lehet venni (meg feketén garázsokból) és a marihuána is szigorúan tiltott, feltételezem, hogy ez is illegális.

Ahogy azt is, hogy megtalálja a kereslet a kínálatot, ha akarja...

justStevee 2013.06.17. 14:55:46

@Barátusz: Blogomon is van pár illetve a facebook oldalamon ahol a fotóim vannak, korábban már belinkeltem mert kérdezték.. Nem sértődtem meg egyáltalán, nem szokásom :D De majd a következőben készült képek már mások lesznek mivel most Southampton környékén vagyok :D

váj mí 2013.06.17. 14:56:29

@Kovermadar: Én is így képzeltem, és eddig, akárhány lány kérdezte tőlem, hogy mit szólok, hozzá, azt tanácsoltam, hogy inkább ne. Ha lebukik, baszott nagy gáz szokott lenni ilyesmiből ...
Elég nagy azon országok száma, ahol legálisan dolgozhat, akkor meg minek?

BTBTBT 2013.06.17. 14:57:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Az utolsó és a hátulról 3. kép nagyszerű."
A hatulrol 3. keppel a Royal Observatory-ra meg elotte levo parkra celzol?
Izlesek es pofonok.
Tovabbra sem fikazas cimen, de a Tower Bridge-esben legalabb van technikai tudas, azt a 3.-at meg barki elsuti egy olcso fenykepezovel is. A vizen hajosnak is olyan "turista vagyok oszt kattingatok ide-oda"-jellege van.

BTBTBT 2013.06.17. 14:58:00

@justStevee:
Megnezem oket. Southampton nagyon szep tud lenni.

justStevee 2013.06.17. 15:01:05

@Barátusz: Amit eddig láttam azt tetszik :D meg azért van még a környéken más is :D

peacefroggg 2013.06.17. 15:01:07

@Barátusz: hátulról a 3. inkább a az az aranyszínű, fedett utca lehet (tudom, nem a legjpbb meghatározás :P)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 15:09:06

@váj mí:

Nem tudom, hogy mennyi az annyi, de az itteni árakat elnézve elég magas órabért alkudhatnának ki maguknak.

justStevee 2013.06.17. 15:11:27

@Barátusz: Egy kérdés és ne vedd támadásnak :D
Te is fotózol? Ha igen akkor azt mondom, hogy okés még lehet egyet is értek részben, de amire Te mondtad hogy ide oda kattogtatok és turista fotó :D kíváncsi lennék 100 turistából hány fotózza meg így. Ha fotós szemmel nézed őket akkor szerintem látható a tudatos kompozíció és nem csak a kurva jól néz ki, na fotózzuk le lesz mit otthon mutogatni :D

Ezt csak azért kérdezem mert le turistafotózni a képem... a London Eye talán, de azt meg csak abból az egyetlen pontból lehet így lefotózni, a hajósnál pedig a figyelmedbe ajánlanám a tükröződési szimetriát :) kíváncsi lennék hány turista használja direkt kompozíciós elemnek? :D

Nem tetszhet mindenkinek ez okés is, de ennyire leturistázni :D

váj mí 2013.06.17. 15:15:23

@justStevee: Ez a fényegybemosós technika, az valami újszerűbb?
Vedd figyelembe, hogy cirka 8 éve nem fotóztam hivatásszerűen, és addig sem akartam fotóriporter lenni ;)

váj mí 2013.06.17. 15:18:30

@Kovermadar: Jah, de a pénz nem minden. Én azt szoktam mondani a lányoknak, hogy hotelben próbálják ki magukat, foglaljanak 3-4 napot, lőjék fel a hirdetést, és találják meg a legmegfelelőbb hotelt, ha már mindenáron Svédországba akarnak menni. De én úgy tudom, hogy ott még annyira sem legális, mint Angliában vagy otthon.
Aztán tévedhetek is ...

justStevee 2013.06.17. 15:19:35

@váj mí: nem, szerintem analóggal is megoldható.
Állványra rakod a gépet, kiválasztod a látószöget, alacsony ISO és nagyon hosszú záridő, több másodperces. Késleltetett önkioldó és tükörfelcsapás ha támogatja a DSLR és had szóljon, persze bele kell kalkulálni a gépjárművek mozgását, hogy legyen is fény a képen :D

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 15:20:42

@nyuszigonosz: Niki Calgary-ban van- írta ö maga tegnap.

akkor én is megyek penteken 2 het hazai turizmus Calgary Vancouver Victoria ... csak osszefutunk..

Warlimont 2013.06.17. 15:21:13

Szamomra erthetetlenek azok az emberek, akiknek van egy normalis stabil szakmaja (itt: villanyszerelö), elete, de hirtelen egy nap az tunik a nagy tervnek, hogy kimegy a semmire Angliaba mosogatni.
Mi a faxnak? Ha penz kell, odahaza egy jo es lekiismeretes szakmunkas nagyon kevessel a környek "sztarja" lehet. Erkezz a megbeszelt munkara pontosan, ne legyel reszeg, csinald meg rendesen a melot, ne baszd at a megrendelöt es adj szamlat pofavagasok nelkul ha (ceghez) kernek. Es a kisebb munka is legyen fontos, mert lehet, ezutan egy full hazfelujitashoz hivnak vissza. Ennyi. Akarmekkora a valsag, megis nehez ilyen szakembert talalni.
Ha meg kalandot akar az ember, es ha a munkajabol van sok penze, akkor kezdjen valamit magaval, extrem sport a haverokkal, evi harom nyaralas, költseges baratnö, szerencsejatek, mittudomen.
Ezert kar kimenni Angliaba, es masok szarat mosni, meg annak örulni, hogy van egy berelt agy-asztal "otthon".
A fenti fotok pedig nem rosszak amatör szinten, de nem is tul jok, ilyeneket barmelyik fotozni szeretö amatör csinal, ilyen vagy jobb kepeim nekem is vannak szazszamra, de ebböl es ennyiböl megelni nem lehet.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.17. 15:32:05

@Warlimont:
"adj szamlat pofavagasok nelkul ha (ceghez) kernek. "
Rozi néninek meg minek a számla?
Ügyes...

váj mí 2013.06.17. 15:32:34

@justStevee: Ahham, mna ennek a felét nem értettem ... mondom, kényszer-fotóriporter, csak a saját ambícióm vitt a fél profi Cannonhoz, különben ellehettem volna a szappantartóval is.... Állványt soha nem használtam, mi a tököm az a tükörfelcsapás és a DSLR?

váj mí 2013.06.17. 15:36:12

@Warlimont: Te ugye nem érted? Nem gond ez .... de vannak olyan emberek, akikben benne van a "mehetnék". Ha olyan szakmájuk van, ami, kis túlzással bárhol értékesíthető, az külön szerencse, de ha nincs, akkor is mennek, előbb-utóbb.
És ezt nem váltja ki a bungee-jumping a Niagaráknál.... ehhez ott kell élni, ha épp ez a heppje ...

váj mí 2013.06.17. 15:42:04

@montroyal: Te is tévedsz, nem baj ...

justStevee 2013.06.17. 15:45:08

@váj mí: tükörfelcsapás az amikor a fotó elkészülte előtt (a tükör ahhoz kell hogy az objektíven keresztül beérkező kép megjelenjen a keresőben) a gépben lévő tükör "felcsapodik" így fotózáskor ez ne okoz további rázkodást
DSLR: az a digitális Digital Single Lens Reflex rövidítése, magyarul
digitális tükörreflexes kamera.

@Warlimont: ha olyan kurva egyszerű lett volna otthon vállalkozni és ebből megélni... a főállásom mellett volt egy másodállásom szintén villanyszerelőként heti 7 napból az esetek 90%-ban 7et dolgoztam.... sőt volt olyan, hogy pénteken befejeztem fél 2kor a melót a munkahelyemen és 2 től estig dolgoztam a másikon..

Ha nem vagy vállalkozó hogyan fogsz normális keretek között dolgozni?? Így is láttam mi megy, mindenki alkudozik össze vissza és az ár felének a felét akarja fizetni..

Neked ez nem tetszik, van ilyen, én tudom miért jöttem ki ennyi.. ha minden olyan egyszerűen és szépen működne otthon mint Te azt itt felvázoltad akkor nem mennének ennyien külföldre....

kényszervállalkozó pedig nem akartam lenni , mint jó pár ismerősöm... nem egy olyan van akik az évek folyamán visszaadták a vállalkozóit..

A fotóimhoz pedig annyit, hogy nem holnaptól szeretnék a fotózásból megélni, szóval ez az ehhez kevés dolog nem releváns... vagy ezek szerint Te olyan szerencsés vagy, hogy géppel a kezedben és tehetséggel születtél.... illetve ha már úgyis több 100 jobb képed van, mint nekem akkor kérlek linkelj párat.... tudod messziről jött ember azt mond amit akar :D

négyzet 2013.06.17. 15:46:41

@Barátusz: fotósszemmel sem különlegesek. A kanadai kolléga képei már annál inkább érdekesek.

Tökfőzelék123 2013.06.17. 15:50:08

@justStevee: szerintem @Warlimont úgy értette, hogy miért nem villanyszerelésből akarsz kint megélni, miért kezdtél szakácskodni
ezt a részt én sem értettem teljesen
feketén nem tudom mennyit tudnál keresni vállalkozókéntMagyarországon, én mindig fehéren dolgoztam fehérgalléros alkalmazottként, de az tény, hogy nehéz jó szakembert találni

váj mí 2013.06.17. 15:51:46

@justStevee: Óbazmeg, mint az 5 éves unokaöcsédnek, jó? A fogalmakat külön-külön tudom értelmezni, csak egybe nem az egészet, hogy az gyakorlatilag, mit is csinál, pl. DSRL?

érthetetlen chris 2013.06.17. 15:56:33

@Tökfőzelék123: Azt magyarázom én is, hogy a német nyelvtudásával miért nem ment ki Németországba villanyszerelőnek.

Jött erre a válasz, hogy ő fotó turista akar lenni és ebbe nem fér bele az, hogy Németországban sokkal jobb pénzért villanyszerelőként dolgozzon minthogy Angliában mosogasson és talán majd főzzön.

Dehát mindenkinek megvan a saját döntése.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 16:00:13

@váj mí:

Na most, többféle kategorizáció van a digitális gépeknél

A leggyakoribb csoportosítás: kompakt, dslr, s a kettő között a bridge. Persze vannak alkategóriák.

A lényeg: a kompakt gépen csak automata üzemmódok vannak, s fix az objektív, A DSLR-en van teljesen kézi üzemmód és az objektív cserélhető. A bridge meg a kettő között,

Persze vannak vicces emberek, akik megveszik a dslr-t, majd beteszik automata üzemmódba és így használják. Ez kb. olyan, mint venni egy okostelefont, majd nem hasznáni semmire telefonáláson és sms-küldésen kívül.

justStevee 2013.06.17. 16:02:41

@Tökfőzelék123:
erre már válaszoltam korábban. A szakács is szakmám és ahhoz nem kell majd 1000 font befektetés, hogy dolgozhassam benne, hanem ez az átmeneti időszak kell amíg mosogatók.

Hidd el otthon sok mindent megpróbáltam, nem csak a szakmámban dolgoztam és a ledolgozott 13 évben sehogy sem lett jobb... és elegem lett abból, hogy szétdolgozom magam de a lehetőségek nem igen változnak.

Meg hogy kinek mi a siker itt kint... ha azt írom havi 3000 fontot keresek, saját lakásom van új autóm akkor annak fognak tartani?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 16:02:55

@justStevee:

Ezért jó a Sony SLT-technológiája: DSLR, mégsem mozog a tükör.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.17. 16:08:14

@érthetetlen chris: Helló!
Nem ő akar fotó turista lenni, hanem ezzel akar foglalkozni.
Nem mindegy...
:D

justStevee 2013.06.17. 16:14:31

@érthetetlen chris:
mint korábban írtam, azok miatt az indokok miatt nem mentem ki. és igen ahogy mondod ez a saját döntésem :D

Nem csak kijöttem mert húúúdejóóó Anglia. Tudom mit szeretnék elérni és most végre úgy érzem beálltam arra az útra ami oda vezet. Az sajnos nem az én hibám volt hogy az eleje nem úgy alakult ahogy "terveztem" ha nincs ez a nagy összevisszaság akkor most az iskolában dolgoznék 13 fontos órabérért...

Mivel látom a barátom példáját aki régóta itt dolgozik, így látom hogy van esélye a terveimnek :D

négyzet 2013.06.17. 16:14:39

@justStevee: jól sejted, Tökinek ott kezdődik a siker, ahol a multimilliomos karrier.

érthetetlen chris 2013.06.17. 16:15:18

@tilmir: Ja, hogy ő majd akkor igy idegenvezetni szeretné a fotósokat, meg megmutatni nekik a tuti helyeket, hogy itt-meg ott frankó fótózni??
Ö jó, akkor sem tudom, hogy kerül igy közelebb a céljához a konyházással, mint a szereléssel, de mind1.

Amúgy meg rájöttem én meg sportturista akarok lenni, megyek is angol nyelvterületre, hogy közelebb kerüljek a célhoz.....

justStevee 2013.06.17. 16:15:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
az SLT nekem másodlagos gépnek jöhet szóba, de igen abban meg van ez az előny, de a profibb gépvázakban alapból van tükörfelcsapás szóval jó lesz az :D Meg azért a DSLR-ekhez még mindig nagyobb az objektív kínálat!!!

érthetetlen chris 2013.06.17. 16:16:56

@justStevee: Jó ok tudod a legközelebbi városba el lehet jutni gyalog is meg busszal is.

Te úgy döntöttél gyalog mész.

justStevee 2013.06.17. 16:20:42

@érthetetlen chris:
Látom neked ez a német villanyszerelősdi a mindened :D ha ennyire tetszik csináld, ha éppen nem azt csinálod. Egyetlen kérdésem lenne hozzád:
Neked nem mindegy én mivel érem el a céljaimat? :D Meg még mindig kihagyod az egyenletből, hogy nekem szükségem van az angol nyelvre... szerinted németországi meló mellett mennyi időm, energiám lenne angolt tanulni? Mindamellett, hogy folyamatosan fejlesztenem kellene a német nyelvtudásom is :D

Ígérem ha itt "nem jön be az élet" akkor Te leszel az első akivel közlöm, hogy elmentem németbe villanyt szerelni :D

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.06.17. 16:20:59

@érthetetlen chris: Ok. A szakma mindegy, de a nyelv nem.
A turizmusban angol kell.
:)
Egyébként azt is el tudom képzelni (nem tudom), de van ahol a magyar végzettséget nem fogadják el az adott országban.
Nálunk sem egyszerű elhelyezkedni villanyászként vagy fűtésszerelőként.

justStevee 2013.06.17. 16:23:01

@érthetetlen chris:
Szóval Te már előre látod, hogyan fog alakulni az életem és mennyivel lesz nehezebb vagy könnyebb a céljaimhoz való elérés!
kérlek áruld el az angol EuroMillion lotto heti nyerőszámait és a felét azonnal utalom! Itt mindenki a tanúm rá, hogy felajánlottam!!!
:D

vazzup 2013.06.17. 16:23:02

@érthetetlen chris: mit nem értesz azon, hogy németországban nem tanul meg angolul? Most komolyan.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 16:25:58

@justStevee:

Nyilvánvaló, hogy a Canon és a Nikon a két piacvezető cég, ebben nincs is vita, s ezért a legtöbb objektív ezekhez van.

Én tavaly vettem új gépet, s addig vaciláltam a Canon és a Nikon között, míg végül Sonyt vettem. S nem csalódtam.

Megjegyzem: nekem pont az tetszik benne, amit a profik az SLT legnagyobb hiányosságának mondanak: hogy elektronikus a keresője.

váj mí 2013.06.17. 16:28:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ahham, akkor én voltam/vagyok a 'bridge', se túl profi, se túl amatőr ...
Hm, gondolom, a profi fotósok között ez lehet a legrosszabb fajta ;).

érthetetlen chris 2013.06.17. 16:28:44

@tilmir: Németországban elfogadják a magyar végzettséget azért azt hozom fel végig példának és nem Svájcot/Angliát.

Angolul meg pár milliárd ember már megtanult a történelem folyamán anélkül is, hogy mosogatott/takaritott volna Angliában.
Főleg úgy, hogy lenne is pénze NO-ban szakemberként tanfolyamra, meg gondolom ott is fut valamilyen szinten a fotó biznisz.

De aztán nekem hót mind1 (azt meg direkt nem irtam eddig, hogy nekem laikusként semmi extra nincs a képeiben, meg tudomásom szerint 30+ évesen igen ritkán törnek fel fotósok)

justStevee 2013.06.17. 16:30:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mindenkinek más :D Én "ragaszkodom" a DSLR-hez SLR akkor lesz ha már minden sínen van és ha "turistáskodni", nyaralni megyek valahová :D Én szeretem a DSLR-ek normál keresőjét. Személy szerint Nikont használok, de használtam már Canon, Sony, Olympus DSLR-t is, a kezdőtől a profi gépekig, de a Nikonnál maradtam :D

érthetetlen chris 2013.06.17. 16:30:23

@vazzup: Mondjuk, ha Angliában 9 hónap kevés neki tényleg nem lehet valami jó nyelvérzéke, igy sok-sok tanfolyam kéne....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 16:31:51

na most lehet nagy sertodes lesz, de mielott elovasom a kommenteket, elsore, mondom /elsore/ nekem ezx a poszt annyit mond, hogy a posztolo az aki nem veszi eszre hogy mindenki terhere van
sorry
de azert ott valami lehetett, hogy aki segitette egyszercsak adott neki 2 orat hogy huzzon el
es mar bocs, de nem hiszem hogy Norbert baratod is felhotlenul volt boldog, hogy nala pihentel hetvegenkent....
ez a tipikus, megyek ki, oszt majd segitenek a haverok
egyelore ennyi, elolvasom a kommenteket

ja es mosogatni nem szegyen, en is mosogattam anno3-4 honapig es itt a hotelben is sok srac van aki mosogat, azutan szakacs lesz
mondjuk linecooknak nem biztos hogy jobb a meloja mint amosogatonak

váj mí 2013.06.17. 16:32:07

@Tökfőzelék123: Azért, baszdmeg, mert azt annyira nem szereti. Csinálta, ameddig csinálta, értett is hozzá valamilyen szinten, ha 1 év alatt nem vágták ki, de alapvetően nem szerette, csak meg tudta csinálni. Mit nem lehet ezért megérteni?
Fehérgalléros, te?! Meg a faszom, az! (Úgy mellesleg ...)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 16:36:54

@váj mí:

Önmagában mindegy a gép. Az ember a lényeg. A profi telefonnal is tud jó képet csinálni, a dillettáns meg 20 ezer eurós géppel is szart csinál.

Persze nyilván van egy olyan szint, ami alá nem megy az ember, mert ha megteszi saját dolgát nehezíti meg. Szóval egyszerűen nem érdemes olyan gépet venni, melyben nincs teljesen manuális beállítási lehetőség. Ez a minimum. Szóval amikor az ember tanulni akar fotózni, nem érdemes kompakt gépet venni, a minimum a bridge.

Automata gép csak annak való, aki csak akar időnként emlékeket készíteni magának, de mélyebben nem érdekli a téma.

Egy példa: amit a saját gépemmel könnnyedén meg tudok csinálni, kínszenvedés lenne megcsinálni a feleségem kompakt gépével, sőt valószínűleg nem is sikerülne.

justStevee 2013.06.17. 16:40:44

@érthetetlen chris: Igen megtanult angolul de hányan teljesen más nyelvű országban dolgozva, az adott ország hivatalos nyelvét használva? Gondolom érted a problémám :D Nem elég, hogy az adott ország nyelvét kell napi szinten használnom, fejlesztenem, hanem fogjak bele egy másik nyelv csiszolásába is... itt ez a nagy gond nem a tanulás, mert amit eddig tudok azt is tanulás nélkül értem el

Amúgy hol olvastad a postomban, hogy én bármennyire is be szeretnék futni mint profi fotós? :D vagy hogy tegyük fel most azonnal? amúgy van jó pár 30 alatti világhírű fotós csak körül kell nézni!

váj mí 2013.06.17. 16:43:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Telefonnal csak szar képet lehet csinálni. Nem arra lettek kitalálva, az ziher ... Arra jók, hogy a kiscsalád ciprusi nyaralását megörökítsék. Mna, fotóilag pont arra.
Én nem nem vagyok fotós, de annyit, leginkább kényszerből megtanultam, hogy felismerjem, a szart.
És a szar fotók felismerése, nagyon nagy segítségemre van a mostani munkámban is. Ugyanis kapok olyan fotókat, amelyeket az általad említett "profi" telefonnal készítettek. Ahham, csakhogy a hirdető más formátumban dolgozza fel, és azon a telefonos "profik" rendszerint fennakadnak, mert annyira profi a telefonos fotó :P.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 16:44:26

@justStevee: ez nyugateuropaban es foleg amerikaban / hogy minden rendben van-e/ kb egy havarjuval er fel
eleinte en is nehezen ertettem, miert kerdezik, minden OK -e/ ju orrajt tivadar?/ aszittem kekul az arcom, vagy lilul a szam, vagy valami kulsodleges jele van hogy mindjart meghalok
ezt a fonokoknekk tanitjak
munka kozben tobbszor kerdezd meg minden OK-e
munka vegen koszond meg a munkat

justStevee 2013.06.17. 16:44:57

@hagyma: Téged vártalak hogy megmond a frankót... :D olvasd el a blogom és ne csak felületessen hirdesd az igét :D Amíg nem tudod mi van a dolgok hátterében ne mondj ítéletet.. bár meg sem lepődök, ha nem valami egzotikus, világvégi helyről szól a post akkor mindig idióta/tehetetlen/balfasz/stb a poster De ennél többet nem is vártam az elmúlt jó 1 év tapasztalatai alapján, mióta olvasom a blogot :D

érthetetlen chris 2013.06.17. 16:45:09

@justStevee: Jajj ne már például én is teljesen más nyelvű országban tanultam meg angolul meg még jó sokan.

justStevee 2013.06.17. 16:49:27

@hagyma: ezt már megszoktam, először nem értettem, meg furcsa volt.. nekem itt az is furcsa, hogy mindenki teljesen közvetlen, olyan mint egy nagy család. Nem hinném, hogy túl sok konyhán a chef/ chef helyettes hozná neked a kávét (bárkinek, bármikor hozzáférhető) :D Én élvezem és szeretem, annak ellenére hogy vannak néha nehéz pillanatok és "csak" mosogatok.... :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 16:51:19

ja es sok tanulas
sokan azt hiszik megveszem e gepet, oszt csak meg kell nyomni a gombot, ha nem jo megnyomom meg negyszer a memoriakartyan elfer
de furcsa, hgoy ezt pont neked kell mondani, mikor tudod

justStevee 2013.06.17. 16:54:16

@érthetetlen chris: örülök neki, örülök a sikerednek :D most akkor haza kéne rohannom, átmenni németbe dolgozni és máris jobb ember lennék? Mert a Németország hajtogatásán kívül nem nagyon értem mi a fene bajod van a helyzetemmel... dolgozom, megélek, nem nyomorgok, nem kell aggódnom a számlák miatt vagy hogy mit vehetek le a boltban a polcról, vannak terveim, emberszámba vesznek, nem kell napi 14-16 órát dolgoznom (de persze ha szeretném megtehetem, ami nagyon jó ha egy kis plussz pénz kell) nem 10ed magammal/pakisztániakkal lakom.... akkor mi a gond? Ráadásul kiegyensúlyozott és boldog vagyok!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 16:55:27

@justStevee: nezd, ha valaki leirja, hogy a magyar baratja 2 orat adott neki a koltozesre, ott azert valoszinuleg a vendeg a saros
ha nem igy volt nem igy volt, azt tudomasul kell venni, ha valakitol segitseget kersz akkor bizony pofaalapallas van...
ez a z elet

hat chef itt sem hord kv-t senkinek, az azert tulzas, de ha nalatok ugy van...
nalunk a chef az a fonoktriumviratus tagja
/general manager-F&B manager-chef/
mondjuk az elso az elso
a masik ketto kb egy szinten van, de ezmindig nehez
persze valami kisebb helyen minden lehet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 16:58:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: nem vagyok fotos, de gondolom mas kepet lehet csinalni egy cosmik35-el, mint egy valami szuper NIKON tokom tudja milyen objektiv+ allvany meg stb.
ennek ellenere ha eppen egy cosmic 35-el kapom el ahogy egy csecsen terrorista fobelo egy 4 eves gyereket, akkor valoszinuleg hires leszek
ahogy mar reka is irta van aztan az eskuvoi-csaladi fotozas, ezt igy gondolom en is
es van a muveszet
fotomuveszet
oda ugy gondolom profi kezseg kell, de nem minden ugy van a vilagon a hogy en gondolom

justStevee 2013.06.17. 17:00:58

@hagyma: egy fotó nem a felszereléstől lesz profi és a fotós sem.
Az a profi fotós aki megélhetésszerűen fotózik, az a munkája, megélhetése. Nem egy olyan amatőr fotós ismerősömet tudnám felhozni példának aki profikat megszégyenítő képeket készítenek és nem profi felszerelésük van. A gép az eszköz, a fotót a fotós alkotja. Egy belépőszíntű DSLR-el ugyanazokat a képeket tudod elkészíteni mint egy több 1000 fontos profiva, a felhasználási végcél szempontjából nem mindegy.
Pl. estemben egy Nikon D80-at használok 18-135mm objektívvel. Az azzal készült képek jók webes felületre illetve kisebb képméretben falra, ha már fine art-ra vagy egyéb megrendelésre szeretném felhasználni a fotókat akkor már nem elég a technika..

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 17:03:06

@hagyma:

Van egy alsó határ, felette lehet bármilyen gép. Az alsó határ a teljesen manuális beállítás lehetősége.

Az objektív meg abszolút képfüggő.

justStevee 2013.06.17. 17:03:40

@hagyma: ha érdekel privátban megírom az indokot és nem én voltam a sáros.... de nem akarom bizonygatni, gondolj amit szeretnél... akkor szerinted az is rendben van hogy helyette dolgoztam és azt a több 100 fontot benyelte? Mert a nála lakásért fizettem és a kajámat is magamnak vettem...

érthetetlen chris 2013.06.17. 17:05:30

@justStevee: Nem lennél jobb ember és nem kell haza rohannod, meg ez nem az én sikerem, hanem pár száz millió emberé.

Nézd én az első kommentben megfogalmaztam az állitásomat, hogy 9 hónap után semmivel sem, vagy jobb helyzetben, mint akár itthon és javasoltam hogyha már van szakmád villanyszerelőként jobban tudnál érvényesülni.
Te meg elég sikertelenül próbálod bizonyitani, hogy á nem neked igy jó meg ez kell az álmaidhoz, most én nem tudom ha tényleg igy lenne már rég nem is reagálnám rám.

Az meg, hogy bizonygatod, hogy az Angol nyelvtanuláshoz mindenképpen, ki kell menni Angliába és mindenféle kuli munkát elvállallni egyszerűen hülyeség, nincs rá jobb szó.

négyzet 2013.06.17. 17:05:42

@váj mí: bár lehet, hogy csak hasonlatként írtad, és amúgy tudod, de a bridge az a gép típusa szerinti gyűjtőnév, általában superzoom gépekről van szó, csomó manuál funkcióval, prímán meg lehet tanulni fotózni velük és egész jó képminőség elérhető amatőröknek. Ha konkrétan, nekem egy Fuji S5600 bridge gépem volt, azzal tanultam meg mindent, és csak később kezdett érdekelni a mit miért, és olvastam is utána a dolgoknak. Kirándulásra még ma is tökéletes lenne, de eladtam, hogy vegyek DSLR-t, amit aztán sosem vittem magammal, mert csak 2 objektívvel is kilókat jelent és egy fél hátizsákot :D

justStevee 2013.06.17. 17:10:38

@érthetetlen chris:
Ha nem reagálok rád akkor az jön, hogy megsértődött a poster... a tipikus ha van sapkája, ha nincs egyik se jó :D

Már csak egy dolgot nem értek, Te honnan tudod hogy nekem mi a jó??? Mert ezt még mindig nem sikerült megértenem.... ez valami népbetegség, hogy mindenki jobban tudja mi a jó a másiknak és amit a másik csinál az idiótaság és hogy egy balfasz..

De ígérem többet nem reagálok rád :D

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 17:10:42

@justStevee:

A Nikon D80 pl. a Nikonnál nem is számít profi gépnek, hanem mid-range amatőr. A Nikonnál a profi az pl. ez imaging.nikon.com/lineup/dslr/d4/

váj mí 2013.06.17. 17:11:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ahham, értem, van egy faszi, aki abból próbál meg pénzt csinálni a használt eszközök gyártóinak támogatásával, hogy a készülékeiket használja. Nem is túl egyedi, nem is túl új, de ha megél belőle, akkor hajrá neki.
De azok a képek, mitől profik, könyörgöm? Az csak egy reklám-hadjárat, aki beszopja, ok, aki, nem, nem.
Mellesleg, zárójelben, megjegyzem, hogy nincs az a hozzáadott érték az "alma" részéről, amiért én hajlandó lennék megvenni a cuccaikat 3-4-szeres áron, pl. egy Samsunghoz, vagy Lenovohoz képest.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 17:16:45

@justStevee: dehogy erdekel
maganugyetek
ez nem egyedi tortenet
velem is megesett
es nem gondolok semmit
velemenyt irtam
/amugyis hidd el, ti ketten pont teljesen ketfelekeppen irnatok le a storyt/:)
hat foto ugyben nem hiszem, hogy ugyanazokat el tudod kesziteni....
de nem ertek hozza
ez nekem kicsit olyan, hogy a Trabant is elvisz oda ahova BMW
ez jo indok szokott lenni
es teny

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: OK, ehhez /is/ jobban ertessz, ez teny de a profi fotosok altalaban fejlesztenek es fejlesztenek, veszik az uj technikat

justStevee 2013.06.17. 17:16:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Tudom, hogy a D80 nem profi gép ezt nem is mondtam Az a D3-D4 kategória illetve most már a D800 talán még a D600 is. Bár elméletben ha full frames az már profinak számít vagy legalábbis félprofinak!

érthetetlen chris 2013.06.17. 17:17:11

@justStevee: Onnan, hogy mint mondtam a vill- szerlő Németországban sokkal jobb pénzt kap, mint a konyhai kisegitő Angliában kevesebbet költ rezsire, van ideje angolul tanulni.

Végül pedig ezek eredményeként lesz sok pénze és mehet fotó turistáskodni.

ui: Nyugodtan ignorálhatsz én nem fogok besértődni, nem létfontosságú nekem a mi kis vitánk.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 17:17:48

@négyzethálós:

Én úgy csinálom, hogy van 2 táskám. Az egyikben van maga a gép + töltő, kábel, tartalék elem, törlőeszközök + 1 darab objektív, az ami kell. A másikban meg minden más. Csak az első táskát hordom magammal, a másikat meg csak akkor, ha nagyon kell. S állványt is csak ebben az esetben. Így ez egy alig másfél-két kilós kis táska, ami nem gond. Eleve nem szerteek utcán lenni a ráska nélkül, mert mindig lehet valami, amit le kell fényképezni. Munkába is magammal viszem sokszor, bár nem mindig. Máshová menet meg mindig, pl. kutyát szinte sosem sétáltatok fényképezőgép nélkül.

BTBTBT 2013.06.17. 17:20:42

@peacefroggg:
A legutolsot enm szamoltam bele, mert azt Birca kulon emlitette, ugyhogy neked van igazad, mert a puccos ejszakai uzletsor arkad lehet a 3.

@négyzethálós:
A kanadai kollegaet meg nem neztem meg.
Ennek a Londont igencsak szepen fotozo pasinak voltam egyszer a kiallitasan:
www.pixoto.com/billgreen100

@justStevee:
Felreertesz. Nem azt mondtam, hogy turistafotos vagy, de nehany kepnek (kulonosen a greenwich-inek) erosen olyan jellege van. A TB-sen meg latszik a tudas, na.
Az Eye-t pont nem kritizaltam, csupan besoroltam a millioszor lefenykepezett helyek koze. :)
Fotoztam, de amellett, hogy filmmoly vagyok, es nezokent nagyon figyelek a kepek kompozocioira, inkabb filmkeszitessel foglalkozom hobbibol.
Neked is ajanlom megtekintesre a fenti pixoto-s link tartalmat.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 17:32:19

@hagyma:

Én ismerek profi fotósokat. S nagyon nem jellemző, hogy folyton cserélnék a gépet. Sőt, jellemzően leragadnak egy márkánál (Canon vagy Nikon), s ahhoz vesznek mindent. S aztán használják a gépet, míg működik. Esetleg van már 1 vagy 2 gépük, ugyanabból amárkából.

Pl. egy ismerős egy 2010-ben vett Canon EOS-1D Mark III gépet használ, s mellette van neki szintén Canon gépe, kisebb és olcsóbb, az régebbi, a korábbi munkagépe..

justStevee 2013.06.17. 17:36:27

Most lépnem kell, de este megpróbálok reagálni minden újabb kommentre :D Addig is szép délutánt mindenkinek :D

váj mí 2013.06.17. 17:37:09

@négyzethálós: Én a bridge-t leginkább a fotós képességeimre értettem. Nem teljesen, amatőr, de nem is profi. De a gépem is olyan volt, Canon 8-valamannyi 220-ban végződött. Gondolom, az most már egy körberöhögnivaló gép. Akkor egyike volt a legújabbaknak. De bocs, kissé vén vagyok már, és a fotózás, hivatásszerűen soha nem érdekelt. Néhány alapvető szabályt ismerek, és annyi megmaradt a fotós látásmódból, hogy az átlagnál gyakrabban szúrom ki a gagyit ...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 17:49:00

@váj mí:

Nekem csak a gépem félprofi, én magam entry level bridge vagyok,.. :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 17:54:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hat kb. erre gondoltam, hogy vesznek hozza
fejlesztenek...

váj mí 2013.06.17. 18:01:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Óóóóóó, csak entry level?
Most csalódtam benned ... :P

váj mí 2013.06.17. 18:03:03

@hagyma: Kapd be a faszomat, jóje?! :DDD

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 18:05:30

@váj mí:

Igyekszem azért, s nincs ok kételkedni abban, hogy egyre kiválóbb leszek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 18:06:04

@váj mí: mar megbeszeltuk, hogy a bal csecsedet, ha hozzajarul Mary es HA kozossege

váj mí 2013.06.17. 18:18:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ahham, naazpersze :P ....
Különben, olvastalak a c:c-on. Kár volt leállni, mi már hozzád szoktunk úgy, ahogy ... És Balázst, izé balagne-t is kár volt basztatnod. Nem bolsevik, hidd el, az áll a legtávolabb tőle. Csak te megint extrém reakciókat váltottál ki. Illetve, nem is te. hanem amit provokatíve írtál vérnyúlnak(hátha ráharap, mert ugye rá szokott, címlap eseten, sokszorosan ;) ). Csak ő, úgy látszik alszik. Vagy valaki megfojtotta ... (megjegyzem, nem csodálkoznék ..)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 18:22:23

@váj mí:

Aki minden ellentétes véleményt hülyeségnek nyilvánít, az bolsevik.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.17. 18:24:22

Nem tudom lattatok-e megint akarnak ezeka jomadarak.

A kettos adoztatast kizaro egyezmenyek alapjan pl. tolem ( meg a tobbi EGT tagallamban dolgozotol ) otthon nem vonhatnak egeszsegugyi jarulekot. Viszont van otthon befizetett megtakaritasom ( valoszinuleg masnak is) , amire most ki akarnak vetni majd 6 százalék egészségügyi járulékot.

Ennyit kell majd fizetni a kamatjövedelmek után, tehát a kamatadó gyakorlatilag 16-ról 22 százalékra nő.

index.hu/gazdasag/2013/06/17/varga/

váj mí 2013.06.17. 18:27:42

@hagyma: Megbeszéltjük. A bal csecsem 200 amerikai dollár ;)

Mellesleg, a kurva Isten a mocskos farkát húzza bele az index blogok üzemeltetőibe, de keresztben! Faszszopó banda, aki egy egyszerű frissítési algoritmust nem tud megoldani! Hogy random újratölt ez a geci, kibaszott rendszer! B+, gimnázium első év, hogyan védd ki az ilyet!
Legközelebb majd én jelentkezem rendszergazdának. Az eddigiek tapasztalata alapján, simán megfelelek. :P

váj mí 2013.06.17. 18:30:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ő nem nyilvánította hülyeségnek, csupán vitába szállt velük ...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.17. 18:31:14

@váj mí: ez inkabb webfejlesztoi hibanak tunik ...

váj mí 2013.06.17. 18:35:51

@tildy:): Mondj le az állampolgárságodról, a gecibe. Nem látod, hogy csak sápolni akarnak?
Én is bármikor lemondanék a sajátomról, ha látnám, hogy csak fejőstehénnek vagyok jó ..

BTBTBT 2013.06.17. 18:36:04

@tildy:):
Teged meg mindig van mivel meglepni?
Miert nem valtod at az otthoni megtakaritasaidat?

@justStevee:
A ghanai csalad mindig rizst meg csirket evett?
Leven, hogy a kontinensukon azt a legolcsobb nevelni, es nem adjak fel a szokasaikat.

váj mí 2013.06.17. 18:40:15

@tildy:): Leszarom, minek tűnik.... már azzal pénzt csinálok nekik, ha letöltöm az index főoldalt, úgyhogy működjön az a kibaszott rendszer. Ha 2 hétnél tovább tart az új ember betanítása, akkor meg keressenek inkább mást, szerintem ... Nem a NASA titkos projektjét őrzik, őszintén, ugye ...

morsels (törölt) 2013.06.17. 18:45:13

@tildy:):
Attol vaj mi meg jelentkezhet rendszergazdanak.
:-)

váj mí 2013.06.17. 18:52:08

@morsels: Ahham, és fel is vennék, első körben ;).
Jó, után na kibasznának, mint macskát, az is igaz ... De első körben felvennének, tuti ;)

váj mí 2013.06.17. 18:57:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Én figyelmesen olvastam, és közben nagyokat röhögtem, mert tudom, hogy te korántsem vagy ennyire merev ortodox.
De azért eljátszottad ;).

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.17. 18:59:24

@Barátusz: Tobb oka is van.
Az egyik, hogy meg van par evnyi kotelezo befizetesem valahova, leghamarabb 2016-ban vehetem ki.
2. csaladi okok.

kék madár 2013.06.17. 19:01:01

@tildy:): szerintem szurj ki veluk, add nekik oda az osszeset es akkor nem lesz mit megadoztatni.

BTBTBT 2013.06.17. 19:03:43

@tildy:):
Sok kozom nincs hozza, de mifele megtakaritas az, amihez meg 3 even at be kell fizetned?

Nekem az egvilagon nincs otthon semmi penzem. Egyik vicces bandara sem hagynam.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 19:07:33

@váj mí:

Nem volt mit eljátszani. Nem igazán volt ott olyan vitapartner, aki képes lett volna olyan érvet felhozni, melyre csak gondolkodás után tudtam volna választ adni. Eldarálták közhelyeiket és többször saját magukat ejtették csapdába. Majd lassan elszivárogtak.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 19:13:12

@váj mí kedves vaj mi, nem fontos hogy en tevedek csak egy kicsit nagyon off hogy kitargyaltatok kielemeztetek a kurvasagot mintha normalis lenne ugyanolyan foglalkozas mint a tobbi.... szerintem sokunknak nem .. mert egy ovonotol vagy varronotol nem hanyok de egy kurvatol igen attol fuggetlenul hogy szukseg van ra es hogy hasznaltam-e a szolgaltatasait vagy ha nem drogozza ela penzet ugy oltozkodik mintha divatlapbol lepett volna ki ... nincs miert felnezni ra normalis embereknek ... szoval nem errol szol ez a post

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 19:18:00

@váj mí: nem fontos valaszolni amit fennt irtam plane nem a toled megszokott tragarsagot..

váj mí 2013.06.17. 19:18:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Lófaszt nem játszottál rá! :D Még a szokásosnál is értetlenebb voltál az ottani kommentekben.
Különben az a téma, ami akkor ott felvetődött, az tényleg komoly. Mondjuk, hamarabb verem én agyon azt a faszt aki pofon merne vágni, mint hogy kiérnének a rendőrök, az is tuti. De nem mindenki olyan vehemens, mint én ... az is igaz ...

váj mí 2013.06.17. 19:20:31

@montroyal: Ha az én mondanivalómból csak az ún. "trágárság" jön le neked, akkor keress fel, de sürgősen egy szexuálpszichológust, édes fiam! :P

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 19:22:26

@váj mí:

Akkor az én emberem vagy. De őszerintük arendőrség dolga szaglásznia a családok körül vajon nem verik-e egymást.

Trójai 2013.06.17. 19:25:54

na gratulalok, megint egy "5 perce (par honapja) vagyok Londonban takarito meg mosogato de nagyon orulok neki, sinen vagyok es milyen jo helyek vannak itt"

váj mí 2013.06.17. 19:34:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem, az nem a rendőrség, és nem az állam dolga. Néhány elrettentő esettől (Kampusch .... ugye ..) eltérve, nincs arra reális veszély, hogy egy nőt egy férfi képes legyen hosszú távon kihasználni, vagy bántalmazni, pláne fizikailag.
A nőnek csak be kell mennie a megfelelő hivatalba az "x" porontyával, meg a vádjaival a faszi ellen (sokszor ki sem vizsgálják, nem még itt sem.. sajnos), és máris kap szociális albérletet....
Én meg finanszírozom a kölykeit meg őt, és még ő van felháborodva, ha meglát neccharisnyában. Pedig, én fizetek adót, amiből ő él, és amiről ő sosem hallott ,...

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 19:37:01

@váj mí: latod nem is kell hogy minositselek a valaszaid minositenek es a stilusod tenyleg a te vilagodbol jon, de nem biztos hogy tanulni kell valamit toled vagy egyaltalan erdemes lenne olvasni ..
de tolem folytasd nyugodtan... ismerem ezt a tipust fiatalon hosszu evekeg portas voltam discokban barokban pesten... ismerem ezt az ipart , es nem tartom egy normalis foglalkozasnak eletformanak... de loszar van veréb is van..

váj mí 2013.06.17. 19:42:21

@montroyal: Úúúú, és te vagy IzomTibi maga!
Na eredj a faszomba, máshova vetíteni, ahol, neked ezt benyalják :P
Többet adózok én mint te, te szerencsétlen csimpánz, így ne a már Németországban otthonra találtaktól féltsd az akármidet, te hernyó, te! :P

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.06.17. 19:44:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ez megint badarsag, a Canon 1D mark x sorozata anelkul (volt) profi gep, hogy ff legyen. Miert terjesztesz tevhiteket?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 19:47:15

@Réka ‎:

Oké, vannak kivételek, elismerem. De alapvetően FF a profi gép.

justStevee 2013.06.17. 19:51:09

@Barátusz:
Nem :D kifejezetten változatosan étkeztek :D

@Trójai:
Ha ennyire zavar a post minek olvastad el? :D Jah értem csak hogy legyen mit ideböfögni... az első 4 sorból, hogy kiderül hogy Anglia és hogy kicsit több mint 10 hónapja vagyok kint....

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 19:51:40

@váj mí: csak ennyi ? mar belotted magad.. buszkek vagyunk rad .. latod ha meg normalis dolgokat is irnal ezert nem lehet komolyan venni toled mert igen, csak a tragarsagok jonnek le ... egyebkent azt csinalsz amit akarsz adozz ahogy akarsz attol nem lesz becsuletesebb es elismertebb a foglalkozasod.. mert azt is tudjuk nem a recepcioval kezdodik... es nagyon jol kell allnod a fonoknel..

váj mí 2013.06.17. 19:55:17

@váj mí: Khm, bocsánat, ez undorító volt, de szerencsétlenje, másból nem ért ...
Ja, hogy miért?
Mert ő is ilyen stílusban szólt hozzám.
Hát ugyanazt érdemli..
Ugye?
'Ja, nem, nem vagyok Terézanya. Sosem állítottam ...

váj mí 2013.06.17. 20:01:53

@Kovermadar: Kiszednénk egymás szemét ilyen minőségben, de komolyan ... viszont bulizni tök jó lesz majd ... egyszer ;).

Ugyandehogy (törölt) 2013.06.17. 20:10:28

végre UK!

na de jut eszembe, ventilátoros cukrászunkról van hír?

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 20:13:35

@váj mí: olyan alpari modon senki sem commental mint Te de legyen az a tied .. jo a link de mi koze van a femszivu cimu dalnak hozzad .. talan te vagy ? ..inkabb hogy minosithetetlen hangnembe beszelesz azokkal (velem ) akiket nem is ismersz de csak folytasd engem nem hozol ki a beketuresembol nem alacsonyodok le hozzad...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 20:15:43

@váj mí:

Ahogy elnéztem, lehet inkább montroyal-lal kellene összeboronálni :)

Érdekes módon sosem értettem az olyan embereket, akik valamit azért tiltanának, mert ők maguk nem szeretik/elítélik. Attól még másnak kellhet, tőlük elvenni viszont görény dolog.

Ilyen alapon mondhatnám, hogy nem dohányzom, forog a gyomrom a szagától, nem is viszi előrébb az emberiséget. Tiltsuk be a dohányzást! Alkohol ugyan ez...

Korlátoltságra vall, szerintem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 20:16:29

@montroyal:

Kérd már meg a kezét, Te! Tudom, hogy erre vágysz! :D

Trójai 2013.06.17. 20:24:46

@justStevee: ki mondta hogy elolvastam?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 20:28:45

@Kovermadar: csak szex johet szoba
3 nap alatt megolnem
vagy o engem

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 20:30:04

@Kovermadar:

Ideje időnként változtatni. Egyébként ez kb. a huszadik nickem, de mindegyik majdnem ugyanaz a név,

négyzet 2013.06.17. 20:30:04

@váj mí: a régi gépek nagyon jók tudtak ám lenni... egy jól működő 6 évestől idősebb jófajta kompaktot például szívesebben szereznék, mint zsírújat a boltból.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 20:30:25

@hagyma:

Egészségetekre!

Btw: ha Mary áldását adná rá, akkor képes lennél megcsalni?

justStevee 2013.06.17. 20:31:09

@Trójai: Na látod... akkor meg nem is értem minek kellett kommentelni... ha nem érdekel valami akkor elmegyek mellette... persze vannak ilyen emberek akik inkább beszólnak :D Remélem ettől boldogabb lett a napod..

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 20:31:13

@Kovermadar: hat azert a dohanyzas az alkohol drog ( meg a kurvasag is) nem azert nem szeretjuk mert mi nem csinaljuk mert karos hatasuk van nem csak aki csinalja hanem masra is ... szerencsere nalunk mar vagy 5 eve nem lehet sehol sem dohanyozni publikus helyen nincs dohanyzasra kijelolt hely es meg a lakasodba sem dohanyozhatsz ha a tulaj nem engedi .. nagyon jo eredmenyei vannak egeszsegugyileg anyagilag is kellemesebb egy etterembe barba bemenni sokkal kevesebben dohanyoznak v kevesebbet ( -20ba nem kellemes kint dohanyozni 5 meterre az ajtotol.. na ennyit a dohanyzasrol de masnak sincs sok ertelme semmi bajom a kurvasaggal csak ne magyarazzuk meg ez elonyeit es ne dicsoitjuk a szakadt drogosokat akik csinaljak ..( tudom valaki a szegenyseg miatt csinalja hat ez se legyen megoldas..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 20:31:19

@váj mí: oh vazze tovabb kellett volna olvasnom:)@Kovermadar: veles semmikeppen
elkepzelem, ahogy vajminak kikoteseket tesz a hazassaggal kapcsolatban:)
muhhahaha

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 20:31:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

És miért van időnként ingered a váltásra?
Mit befolyásol, hogy 123.549 komment van a neved alatt vagy csak 3.456?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 20:33:20

@hagyma:

Ezt sajnos nem sikerült megértenem, de biztosan igzad van :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 20:33:42

@Kovermadar: az mar nem megcsalas lenne
de........
ezt csak irtam
Maryn kivul nalam mar szoba nem johet senki, csak incselkedesre, vagy betolnank 2 uveg viszkit ilyesmi
kinottem a no/szex/hajhaszasbol
orulok ha Marynek eleg vagyok:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 20:36:07

@Kovermadar:

Tök mindegy. Aki keresni akar, úgyis megtalál, hiszen mind a 20+ nicknél ott a nevem és a honlapom. Szóval nincs ennek különösebb oka.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 20:36:35

@Kovermadar: hat azt reagalatam a kommentedre, hogy ezzel a montrealival vajmi semmikeppen sem hazasodhat, mert 4 no atkurta es felteleket szeret szabni eskuvo eseten
namost sok mindent el tudok kepzelni a kommentek utan, de hogy ha vajmi akarja egy pasi es neki felteteleket szabjon egy kozjegyzo elott

na azt nem
ha igy sem erted, akkor haggyal sorozni:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 20:39:32

@Kovermadar: utalom a dohanyfustot, senki ne cigizzen az orrom ala
ha reszeg O baja
minden mas is
de nekem ne fustoljon
rosszul vagyok a fustjetol
en nem fingok a buszmegalloban, O ne cigizzen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 20:40:05

es a fingot bizonyos esetekben nehezebb visszatartani, mint a cigit

Trójai 2013.06.17. 20:42:28

@justStevee: te vagy ma a megmondoember?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 20:45:07

@Trójai: ah
a cimben is benne van a lenyeg
es a remeny meg van
10 honap uj orszagban az bakfitty
egyenesbe 3-4 ev utan kerul az ember, ha kitarto

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 20:45:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Akkor pont azért gyanús, mert ha nincs különösebb oka, akkor miért csinálod?
(nem zavar vagy ilyesmi, közöm sincs hozzá, csak kiváncsi vagyok)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 20:46:05

@hagyma:

Most már értem. Az eredetiben lemaradt pár rag és túl sok lehetőség maradt a fejemben, így nem tudtam értelmezni :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 20:47:06

@hagyma:

Vagy a büfögést az asztalnál.
Vagy azt a fingot, amiről később kiderült, hogy halmazállapotváltozáson esett át :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 20:48:01

@Kovermadar: nalam az orgazmuson kivul sok minden lemarad, mondjuk a noi orgazmusban sem hiszek:)

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 20:48:26

@hagyma: igy van 0 sansz ..na azert nem kell sajnalni csa a harmadik vagott at es a negyediknek semmi eselye..

váj mí 2013.06.17. 20:49:18

@montroyal: Talán én igen, talán én .. és akkor? Kigúnyolsz, vagy mi?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 20:49:38

@Kovermadar: hat a bufogest bizonyos minosegeben at kellett ertekeljem
az megesik
es ha nem 3 centirol az orcamba toljak, nem is hat meg
a bufogesnek sok orszagban nincs akkora elutasitasa, mint otthon
a csuklast is megtilthatnank ugye...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 21:00:02

@hagyma:

Egyre inkább nem látom át az összefüggéseket :)
Pedig tegnap és ma nem itt, csak pénteken és szombaton :)

Nehéz az élet.

váj mí 2013.06.17. 21:00:50

@négyzethálós: Nekem már csak halvány emlékeim vannak, de én abból a nemzedékből való vagyok, aki az "ördög művének" tartotta a photoshoppot, és azóta is vadászik az igen gyakori hibákra, és tele pofával röhög rajtuk ;).

négyzet 2013.06.17. 21:05:07

@váj mí: mostanában filmre kattogok, úh nem kenyerem a ps :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 21:06:09

@Kovermadar:

Felébredtem szombat reggel. Elmentem pisilni, felöltöztem, aztán bevezettem a reggeli gyógyszeremet, aztán kivettem a lányomat sétálni, hogy ő is pisilhessen. Közben készítettem pár fényképet és vettem újságokat. Aztán hazamentem, készítettem a feleségnek kávét és megcsináltam a reggelit. Közben feltettem főni lányom ebédjét is, csirkezúzát. Aztán leültünk enni és újságot olvasni. Aztán betettem a piszkos tányérokat a mosogatóba. Ez után bementem a nappaliba, nagy nehezen bekapcsoltam a számítógépet (haldoklik a sata-kontroller, alaplapot kell cserélni), aztán megnéztem a postámat. Közben eszembe jutott: itt az idő új nickre, már sok ideje húzom magam után a korábbit, így azonnal regisztráltam is egyet. Ennyi.

váj mí 2013.06.17. 21:07:48

@Kovermadar: Mna látod, kikeveredek, én itt hattyú-tisztaságúra, csak összeszedek egy HB dalt ;).
www.youtube.com/watch?v=E5FJGJ3fDLI

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 21:08:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Köszönöm a kimerítő választ!
Az alapvető motivációt még mindig nem értem, de lehet így van ez jól :)
Sok boldogságot kívánok az új nickez!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.17. 21:14:19

@Kovermadar:

Éppen az azért írtam le mindezt, hogy érzékeltessem, hirtelen ötlet volt, irracionális alapon. Volt, hogy egy nicket csak egy hétig használtam, de volt, hogy másfél évig. Nincs benne semmilyen rendszer.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 21:21:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

OK, tehát akkor csak egy bekattanás és kész.
Azért ennyire érdekes ez nekem, mert sosem volt ilyesmire ingerem...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.17. 21:23:30

Na szóval...

Nekem tetszett a mai poszt de még jobban a posztoló reagálása a kommentekre.
Pontosan tudta mire számíthat mivel régóta olvassa HA-t. Igaza van teljesen.
Ráadásul valamelyik atomtudós még a szemére is vetette hogy milyen ingerülten reagál. Nem ingerülten. Felkészülten. Miért is kéne szó nélkül tűrnie az élveboncolást? Megszólították hát válaszolt. Pontosan a megszólítás stílusában. Ez így van rendben. Nekem nagyon tetszik ha valaki felveszi a kesztyűt és nem sértődötten továbbáll.
Ír valamit.
Kicsontozzák.
Visszalő.
Tökös gyerek.

@váj mí: Figyelj.
Semmi bajom veled. Tényleg.
Tudod hogy nem szoktam ok nélkül szóvá tenni valamit.
Jóindulatból mondom hogy kezdesz elmenni egy rossz irányba.
Az én bazmegem meg a te bazmeged nem ugyanaz. Mert nő vagy. Az egyenjogúság nem ezt jelenti. Mivel tanult nő vagy annál rosszabbul áll neked.
Tudod van a vagány a közönséges a trágár és az ordenáré.
Te egyre mélyebbre lépkedsz ezeken a lépcsőfokokon. Nem kéne. Méltatlan egy nőhöz. Méltatlan a nemedhez.
A nem érdekel az rossz válasz erre.
Beskatulyáznak, eljátszol minden tiszteletet és egyre kevésbé vesznek komolyan. Vannak itt a kommentelők között tiszteletre méltó hölgyek akik szavának súlya van. Ők nem beszélnek így. Pedig a mondanivalójuk sokszor megegyezik a tieddel.
Nagyon sajnálnám ha folytatnád ezt a gyakorlatot. Nem vagy hülye nő tudod hogy miről beszélek.
Ne vedd kioktatásnak ne vedd támadásnak.
Baráti jótanácsnak vedd.

@Barátusz:
El ne mond az otthoniaknak hogy itt milyen kellemes 20fok körüli idő van. Ebben a mindigesikazeső Londonban:)))))))))))))))))

@Réka ‎: Szia
Hol lehet megnézni a munkagépekről készült fotókat?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 21:27:35

@Kovermadar: 7 eve egy es ugyanaz a nickem, az avatarom
es masodnickem sincs
es barki nevvel cimmel megtalal 1mp alatt
en vallalom amit mondok

Fejesrob 2013.06.17. 21:36:46

Jók a fotók, szakácskodás mellett érdemes lenne ebben az ügyben is nyomulnod.
(Nem vagyok fotós, csak tetszenek a képeid, ezért gondolom, másnak is tetszene).

Tökfőzelék123 2013.06.17. 21:38:57

@montroyal: látom már a 3. embernék is feltűnt, hogy váj mi buta és bunkó is egyszerre

@diggerdriver: sőt, már a negyediknek is

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.17. 21:40:04

@hagyma:

Ezzel én is így vagyok. Volt egy átmeneti nickem, aztán mikor arról megfeledkeztem, csináltam ezt. :)

Én is...

Tökfőzelék123 2013.06.17. 21:40:58

@justStevee: akkor hajrá a továbbiakban a magad választott utadon!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.06.17. 21:41:20

@diggerdriver: végre-valahára feltöltöttem és bekommenteltem hozzád :)

váj mí 2013.06.17. 21:42:03

@diggerdriver: Annak vettem, köszönöm.
Annak ellenére, hogy nő vagyok, és annak ellenére, hogy ismerem, talán nem is nagyon rosszul a viktoriánus korabeli viselkedési szabályokat (hobbim volt, egy időben), ezen felül meg tudom különböztetni a minimálisan 5 féle kést, egy igazán "echte-úri" vacsorán, tudok bármiről minimálisan 2 percet, elbűvölően csevegni, de tényleg bármiről, ránctalan az arcom, és feszes a mellem.
Szóval, mi a tökömet akarsz is pontosan mondani? Ja, hogy még virtuálisan is tartsam be a protokollt? Hát meg a nagy lófaszt!
Ha valakinek nem tetszik, akkor nem tetszik, leszophatja a kedvenc dildómat. Az baszna be, ha még virtuálisan is meg kellene felelnem! Leszarom! Slussz-passz! .

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 21:42:47

@Fejesrob: Reka mar finoman megfogalmazta
a kepek jok
de hogy lehet ilyen fotokbol megelni?
magazinok?
bekerulni egy igazan fizetos helyre NG?
az nem ugy megy
"muveszi" fotobol, jo ha 200 ember el meg a foldon
riport, ujsag stb sokkal tobb meg mindig, de fogy es oda be kell kerulni
a leginkabb meglhetesi resze manapsag is a csaladi, hazassagi, szuletesnapi stb. fotozas
de az mar robot
szalagmunka

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 21:44:37

@Tökfőzelék123: butanak tuti nem buta
kicsit szabdszajusagat tuljatsza, ami erzekeny lelket takarhat:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 21:46:02

@váj mí: ne kinalgasd a bal mellunket ha megkerhetlek

váj mí 2013.06.17. 21:59:01

@montroyal: Te hülye vagy, és csak álmodsz magadnak :DDDD

justStevee 2013.06.17. 21:59:16

@diggerdriver:
Köszi! Igen tudtam mire számítsak és ha valaki megtalál arra válaszolok :D Igazándiból csak az zavar (nem is ez a legjobb kifejezés rá) hogy mindenki jobban tudja, hogy mitől lenne jobb az életem :D

@Tökfőzelék123:
Azon vagyok. Ahogy mondani szoktam ha nem szarik senki a levesembe akkor minden meglesz :D

justStevee 2013.06.17. 22:03:03

@hagyma:
Azt nem veszed figyelembe hogy nem most akarok ebből megélni :D Vagy ezek szerint azt feltételezed, hogy sohasem leszek jobb fotós? Vagy csak akkor merjenek ilyen jellegű terveim lenni ha már két kézzel kapkodnak utánam? :D

váj mí 2013.06.17. 22:03:03

@Tökfőzelék123: Azzal, hogy engem pocskondiázol, már hetek óta, TE nem leszel sem szebb, sem szerethetőbb :P
Szegényfejed .... :p

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.17. 22:03:58

@Réka ‎: Köszi megnéztem.
A lege öltözetű kőművesdekoltázsú képek nem érdekelnek:)))))))))

váj mí 2013.06.17. 22:04:06

@hagyma: "Mellünket"? Hoppá... kérem a hozzájárulási díjam ;).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.17. 22:05:43

@justStevee:
Olvastam ma a blogodat is. Rendben van. Sok sikert.

nyuszigonosz 2013.06.17. 22:07:27

@justStevee: Csak most este értem rá rendesen elolvasni a posztodat is, és nem csak a képeket csodálni, mint reggel.

Tudod, az a fö, hogy te érezd magadat jól a börödben. Szerintem érdemes és érdekes néha országot váltani, és te most Angliát választottad. Írtad is és értem is, hogy miért.
Az meg szerintem nem a legfontosabb, hogy most éppen, míg a nyelvet igyekszel rendesen megtanulni, mit is csinálsz.
Dolgozol, pénzt keresel, élsz, látsz sok mindent, gyönyörü fotókat csinálsz és majd ha megjön az ideje, továbblépsz a célod felé.
Mások meg éljék és tervezzék a saját életüket.

BTBTBT 2013.06.17. 22:10:51

@diggerdriver:
Sajnos nincs mit elmondani, mert hiába nem esik az eső, nincs júniushoz méltó meleg. :)

Tudhatnád, hogy fölösleges a falrahányt borsóval bajlódni.

"volt egy elfogadható életem, de sajnos azokhoz a tervekhez, amiket terveztem, kevésnek bizonyult."

Mielőtt még elfogultsággal lennék vádolva: ezt nem azért mondom, mert annyira nem voltam elájulva a fotóktól, de ami megkérdőjelezi az egész mai poszt létjogosultságát, az már az elején megfogalmazta Pisti: Szép dolog a kalandvágy, érthető, ha elege van az embernek a kiszámítható otthoni posványból, de semmit sem igazolja az otthoni normál körülmények mosogatói állásra cserélését.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 22:13:31

@justStevee: en nem feltetelezek semmit
en azt sem tudom, mosgt milyen fotos vagy, nemhogy a jovoben milyen leszel
legyel sikeres fotomuvesz
en csak azt akartam mondani, hogy sok az eszkimo es keves a foka
erre a piacra nagyon igaz
foleg manapsag
nem az a baj hogy valaki nem tehetseges, sot, hanem hogy...
hogy mondjam
olyan mint az ujsagiras
magadra ne vedd
minden hulye irhat manapsag mindenhova, regen az ujsagiroi szakmanak becsulete volt, persze az en idomben meg azt mondtak, hogy ez loszar, mert mikor Orkeny irt
stb.
erted -erted, nem -nem, valami kurva extra kell hogy befuss
legyen szerencsed
@váj mí: hat mar hetek ota lefoglaltam a balt...
dij kesobb

justStevee 2013.06.17. 22:14:50

@diggerdriver:
Köszi! :D Holnap reményeim szerint végre új friss post születik és ahogy berendeződik itt az életem újra rendszeres postolások lesznek és fotók :D Ráadásul a munkahelyemen az ott dolgozok (tehát én is ) ingyen golfozhatnak sőt ha jól értettem ingyen oktatást és felszerelést is adnak :D Így annak ellenére, hogy sose értettem miért jó a golf ki fogom próbálni :D És igyekszem úgy haladni ahogy elterveztem!

@nyuszigonosz:
Igen nagyon jól érzem magam a bőrömben, annak ellenére hogy az ittlétem eleje nem indult annyira szépen mint terveztem mióta kint vagyok sokat változtam és szerencsére jó irányba. Sokkal nyugodtabb, toleránsabb, türelmesebb lettem..

Eddig sem érdekelt mások véleménye, tudom mit szeretnék elérni, tudom az adott lehetőségeim mire elegek, ha mégsem úgy sikerül vagy nem hozzák azt a lehetőséget mint amit akarok akkor váltok :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 22:16:30

@diggerdriver: ne vedd ennyire komolyan a netet
van aki nagyon vicces akar lenni
van aki szabadszaju
van aki nagyon okos
intellektuel
stb.
barati beszelgetesekben is megtalalod egy kocsmaban akar, hat meg arc nelkul
en mar lestriciztem legalabb negyszer es megis orizzuk a baratsagunkat
es enyem a bal melle opcionalisan ha talalkozunk

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.17. 22:19:16

@Barátusz:
Tök jó idő van.

Megpróbáltam

Az ő élete. Tiszteletben kell tartani. Számtalan történet írója bizonyítja már hogy az otthoni langynál az itteni mosogatás is jobb.

Viszont ma ettem egy olyan ököruszály levest hogy ha a Bözsi megkóstolta volna a fele királyságát nekünk adja. Tudni kell hogy a Feleségemnél senki a világon nem csinál jobb húslevest.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 22:22:07

@justStevee: hat igen ez az amerikai kafeteria is
ingyen golfozhatok a nejem szallodajaban
/nalunk nincs golf[alya/
50 szazalekban ehetunk
bizonyos cipoboltokban 30 szazalek kedvezmeny
ha elmegyek chimney rockra, felmehetek ingyen stb stb stb
ingyen van a busz amit sosem hasznalunk
es a buszsofor kap kedvezmenyt ha nalunk zabal
jolvan, van idod, majd atlatod a rendszert:)

váj mí 2013.06.17. 22:22:32

@diggerdriver: Nem, nem kifejezetten ostoba a jelző, amit használni szoktak rám.
Értsd meg, ha tudod... én itt engedem le a fáradt olajat, ha alkalom nyílik rá (pl. most lett egy új boksz-zsákom a Tökfőzelék, nagyon nevetséges és szórakoztató egyben :DDDD .... szegény ....)
Irl rám sem ismernél, mármint szöveg alapján, de én ide szórakozni járok, meg néha kicsit bokszolni ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.17. 22:22:40

@justStevee:
Ha egy tökamatőr akarna ott golfozni azt lehet? Mik a tarifák?

Na látod amiben én is a legtöbbet változtam az a tolerancia. Sokkal sokkal toleránsabb lettem. Még jobban utálom a cigányokat:))))))

váj mí 2013.06.17. 22:24:05

@hagyma: 10-90 .. 10 neked, de promotáld, baszod! ;).

justStevee 2013.06.17. 22:24:40

@Barátusz:

Áruld el mi abban a kalandvágy ha az otthoni körülmények között nem sikerül közelebb jutnom a céljaimhoz és ezért elmegyek egy idegen országba mert ott több lehetőséget látok?? Ha nem úgy alakulnának a dolgaim, hogy lássam a jövőm már otthon lennék és élnék az elmúlt 13 év posványában

Meg mosogatói állásra? Most mosogatók a már korábban sőt a postban is kifejtett indok miatt. Bocs hogy bennem van annyi szakmai alázat, hogy komolyabb nyelvtudás nélkül nem vállalok be egy felelős postot, amit bukhatok a gyatra nyelvtudásom miatt és nem azért mert szakmailag nem vagyok jó...
és ne gyere azzal ha jó vagy a szakmádban... szarra se megyek vele ha kommunikációs problémák miatt feszültségek lesznek..
Nem tudom volt e részed 150 fős esküvő kiszolgálásában de ott egy kisebb kommunikációs probléma is nagy gondokat okozhat és lehet az első 1-2-őt elnézik de hosszabb távon folyamatosan nem fogják!

És örülök neki hogy van olyan aki megél otthon, boldog, nincsenek napi problémái és minden terve sikerül... én is szívesen élnék otthon, szeretem Magyarországot, a szülővárosom.... de csak ezért nem maradtam... különben is a saját életem magamnak kell élni..

Sohasem azt bántam amit megtettem, hanem amit gyávaságból nem próbáltam ki (persze az ész határain belül)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 22:24:46

@diggerdriver: itt ettem olyan hamburgert tegnao, hogy hetnyelven beszelt
<a href="http://www.tripadvisor.com/LocationPhotos-g49268-d1136094-La_Strada_at_Lake_Lure-Lake_Lure_North_Carolina.html"><img alt="Photos of La Strada at Lake Lure, Lake Lure" src="http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/8e/6d/ee/view-from-our-table-july.jpg"/></a><br/>This photo of <a href="http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g49268-d1136094-Reviews-La_Strada_at_Lake_Lure-Lake_Lure_North_Carolina.html">La Strada at Lake Lure</a> is courtesy of TripAdvisor

justStevee 2013.06.17. 22:27:43

@hagyma:
ez nem cafeteria ez egyszerűen jár :D kaja ingyen van mégiscsak konyhán melózóm :D

@diggerdriver:
Megkérdezem, de én Southampton mellett vagyok az neked nincs messze? Én nem utálom a cigányokat csak ne találkozzak velük :D

váj mí 2013.06.17. 22:28:02

@hagyma: Ahham, szokás szerint ... :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 22:32:47

de mindegyis
nem akarok szemelyes fotokat
kurva jo volt a hamburger
meg az egesz etterem:)
a kilatast akartam volna jelkepezni:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 22:33:50

@váj mí: kabbe most TE:)
@justStevee: majd megerted a rendszert, meg par honap...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.17. 22:34:40

@váj mí
A probléma nem itt van.
A probléma ott van amikor már sokadjára teszik szóvá.
Amikor látom hogy konfrontálódsz mondvacsinált okok miatt. Ha összerúgod a port Tökfőzelékkel egy szavam se lenne de olyanokkal is akik nem abba a kategóriába tartoznak. Néha vissza lehet szólni trágárul de amikor már csak az ömlik az egy férfinál is zavaró nemhogy egy nőnél. Én nem vagyok se tanult se művelt se értelmiségi de vigyázok rá hogy az olyan szavakat patikamérlegen kimérve használjam.
Ki lehet a gőzt ereszteni persze, de amikor ez túlsúlyos lesz az nagyon emlékeztet egy bizonyos fajtajelleget mutató népcsoport viselkedésére.
A társadalmi együttélés szabályait a neten is illik betartani.
Sajnálnám ha elmennél ebbe az irányba.

BTBTBT 2013.06.17. 22:35:10

@diggerdriver:
Nem azt mondtam, hogy hideg van, de júniushoz képest annyira nincsen jó idő. A lakásban is csak 20 fok van. A tavalyi esős tavaszt-nyárelőt leszámítva ilyenkor már 23 szoktt lenni. És az sokat számít.

Mi köze van a húsleveshez? Sosem ettem még ököruszály levest. Hol toltad azt? Valami kifőzdében? Netán ráleltél egy magyar étteremre?

Nem mondtam, hogy lenézem, csak a "miért"-et szoktam elgondolkodni.

BTBTBT 2013.06.17. 22:43:28

@justStevee:
Félreértettél. A kalandvágyból külföldre menésről beszéltem, hogy az érthető. Meg a megszokott posvány élet elől menekülésről. Az is. De ne mondd, hogy élvezed, hogy mosogató lehetsz.

Bocs de amiről a nyelvismeret hiányával kapcsolatosan beszélsz, az nem szakmai alázat, mert villanyszerelő a szakmád, nem vendéglátós - hanem bátortalanság. Te a gyávaságból ki nem próbálást említetted...
Nekem is volt ilyenem kezdetben, de meg is bántam, és az első adandó alkalommal váltottam. (Persze mosogató sosem voltam.)

Az ember nem abból tanul, amikor néhány parancsszóra meg bejáratott szófordulatra korlátozódik a munkahelyi kommunikációja.
Én is akkor fejlődtem, amikor szó szerint egyik napról a másikra adódott olyan lehetőségem, hogy RÁKÉNYSZERÜLTEM arra, hogy reagáljak az engem kérdezőkre. Persze az más kérdés, hogy embere válogatja, hogyan reagálunk a stresszre. Engem nagyon stimulál. Mást tán nem.

Angliában rettentően toleránsak a külföldiekkel, és nem nézik le őket - munkahelyen sem -, ha eleinte nem megy nekik jól az angol. Feszültség csak számodra lehet belőle, de azon meg felül lehet kerekedni.

váj mí 2013.06.17. 22:44:27

@hagyma: Oké,.... khm,hm,hm .. a mit is? :P

@diggerdriver: Nézd, igazad van. Tényleg. Minden irónia meg felhang nélkül. Egy az egyben.
De én a neten továbbra is a hangulatomnak megfelelően fogok viselkedni. Eddig is ezt tettem. Tehát, ha úgy adódik bárkit elküldök oda, ahonnan 35 ezer éve az őse migrálni kezdett. Vagy éppen megértő leszek .. vagy éppen .... érted? Én nem engedhetem meg magamnak irl a szélsőséges viselkedés legkisebb formáját vagy jelét sem. Egyik irányban sem... Viszont nem vagyok egy született angolkisasszony a viktoriánus korból. Elő tudom adni ezt az összes manírral, de valahol, valamikor, mindezt le kell vezetnem.
Úgy vélem, ahhoz képest meglehetősen szolid vagyok ;).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 22:48:07

@Barátusz: hat marhafarokbol igen jo huslevest lehet fozni amug

BTBTBT 2013.06.17. 22:49:28

@hagyma:
És annak mi köze az ököruszályhoz? Vagy az csak a neve?
Nekem a csontleves jön be a legjobban.

justStevee 2013.06.17. 22:50:56

@Barátusz:
látszik nem olvastad el a többi hozzászólást!!! Szakács végzettségem is van szakmai tapasztalattal!!! Olvass vissza a kommentekben már megírtam!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.17. 22:51:46

@Barátusz: Az ököruszály leves az húsleves.
Marhafarokból készül. Az az ököruszály. Edmontonban vettem a piacon és a Feleségem főzte ma.
Tudni kell hogy a legjobb húsleves titka a minél öregebb hús. Mivel marháról beszélünk nem borjúról a marhahús feltételezi hogy többéves állatból származik. A marhahúsleves minden húslevesek koronája.
Megközelíteni csak az öreg tyúkból vagy kakasból készült leves tudja.
Az az Újházi tyúkhúsleves ami Újházi Ede színészről kapta nevét.
A húsleves elkészítése tudomány. A végeredmény egy költemény. Ugye nem kell hivatkoznom Latinovicsra a Szindbádból? A filmtörténet leghíresebb húslevese. Az elfogyasztása pedig Oscar díjas alakítás volt. Kevesen képesek rá.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.17. 22:55:37

@hagyma: hat marhafarokbol igen jo huslevest lehet fozni amug

Csak nehogy összekeverd. A marha felső farkát ragd a levesbe. Az alsó baromi rágós.

BTBTBT 2013.06.17. 22:59:11

@justStevee:
Valóban csak a poszt figyelmes elolvasására volt időm - most meg már nincs energiám ennyi kommenten átrágni magamat. Különösen a lángeszek és kaotikus hangulatemberek általi szardobálós részen nincs.
Azért nyugodj le, nem kell túlzásba vinni a felkiáltójeleket.

De szakácsként akkor miért is mosogatsz? Pláne, hogy meg voltak veled elégedve az első 2 napon? Ne mondd már, hogy edénysikálásnál/edények mosogatógépbe pakolásánál kell kezdeni? Szerintem önmagad ellensége vagy, de a te dolgod.

"közel egynapos autókázás után megérkeztem Londonba" - "mivel nincs jogosítványom"
Lehet, hogy erre is válaszoltál már, de akkor most tudsz vezetni vagy sem?

A szarrágó fösvényt, spórolóst jelent, nem olyasvalakit, aki nem segít rajtad.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 23:01:40

@én már a fény gyermeke vagyok: en tuti nem keverem ossze, mert nagyon ritkan eszunk levest, akkor is balevest sonakaval, amit en gyartok/ ezert is ritka/
de ha valamiben nem vagyok tuti akkor guglizok
elso talalat ez volt
www.nosalty.hu/files/imagecache/img-421x289-v/recept_kepek/okorszaly-leves.jpg
tehat huslevesnek hivjak, ahogy gondoltam is

váj mí 2013.06.17. 23:03:15

@hagyma: Ahham, csak szedd ki a karikát belőle :p

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 23:03:40

@én már a fény gyermeke vagyok: amugy Mary ki volt akadva hogy nalunk esznek kakashereporkoltet
ugyhogy nagy baj nem lehetne
de nem eszi meg az tuti
eppen most mondta hogy sut kenyeret es leveszi a fagyasztobol a husveti bableves-sonka, az lesz a holnapi vacsora
a minosegerol annyit szabad elarulni, hogy en foztem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 23:05:44

@váj mí: Te komolyan azt hiszed, hogy hasznalunk testekszereket?
najo Mary neha tesz be fulbevalot es igazsag szerint 19 evesen szurtam be magamnak fulbevalot, de 2 hetig sem erdekelt es kivettem
meg karorank sincs
viszont erotikus a fulcimpam

BTBTBT 2013.06.17. 23:09:03

@diggerdriver:
Akkor ma is tanultam valami újat. Mellesleg öreg (többéves) marhát az ipari feldolgozás korában nem igazán találni.
Ahogy korábban írtam, nekem a csontleves mindenekfelett.

@hagyma:
Mit lehet a kakashere-pörköltön kiakadni? Más kultúra, és kész. Ne mondd meg neki, hogy miből készült.
Gyerekként ettem már galambpörköltet is, amiről csak az elfogyasztása után mondták el, hogy mit is tartalmazott.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.17. 23:10:47

@váj mí:
Nézd. Mindenki azt csinál amit akar. Még Te is. Tudod hogy távol áll minden rosszindulat tőlem pláne Irántad. Azért szóltam MOST mert folyamatosan erősödő negatív tendenciát látok. Most szóltam többet nem teszem.
Nem vagyok erkölcscsősz nem érdekel mit dolgozol sőt szerintem a világ egyik legérdekesebb munkáját csinálod. Ha egyszer könyvet írsz róla vevő leszek rá.

justStevee 2013.06.17. 23:15:37

@Barátusz:
Nem én vezettem az autót, ismerősöm feleségével jöttem ki :D Vezetni tudok, jogosítványom nincs egyenlőre :D

Az első 2 napon is mosogattam illetve a konyhát tettem rendebe és azzal voltak megelégedve. De mint a postban is írtam, ha nem maguktól raktak volna ebbe a pozícióba akkor én kértem volna, az okaim is leírtam, valaki megérti, valaki nem. Én ettől nem érzem magam kevesebbnek és kezdő szakácsként se lenne szinte semmivel se több fizetésem de cserébe jóval nagyobb felelősségem :D

Na de én mára befejeztem így is majd az egész napot a kommentelőkre áldoztam, bár igaz más dolgom nem volt :D Majd holnap reagálok a netalántál frissen érkezett dolgokra!

Mindenkinek szép estét!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.17. 23:16:07

@Barátusz:
Dehogyis. A tejelő tehenek hosszú ideig élnek de a hízómarhák jobban mondva bikák is kétéves korban érik el a vágósúlyt.
A baj az hogy nem látszik a húson mennyi idős. Volt már hogy nyolc órán keresztül kellett főzni.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 23:16:38

@váj mí: fogalmam sincs mit kell almodnom magamnak szerinted .. nekem semmit mert mindent megcsinaltam senkihez nem megyek semmiert magam fonoke vagyok es szepen megelek ... szakadt lanyokra sem szorulok mert az en vilagomba a partykon, clubokban ingyen mennek a dolgok... csak nyomasd tovabb az anyagot es akkor legalabb a fejedbe mindenki felett leszel

váj mí 2013.06.17. 23:19:42

@diggerdriver: Kösz, hogy "még én is". ;)
Én itt vagyok tapló, türhő paraszt, ha éppen úgy adódik ... irl ugyanis magam vagyok megtestesült bűbáj :). El lennél ragadtatva tőlem irl, sőt, úgy éreznéd, nálam "megértőbb, cukibb, aribb meg minden" nővel ritkán találkozhatsz. Ilyen ez, szakmai ártalom... Itt leeresztem a gőzt, végül is, masszívan ihatnék is helyette, vagy kólázhatnék akár ...

váj mí 2013.06.17. 23:20:36

@montroyal: Hülye vagy, édes fiam :DDD

BTBTBT 2013.06.17. 23:20:36

@diggerdriver:
Na jó, de kétéves marha még nem öreg marha. Főzné a marhahúst 8 óráig a hóhér. Bográcsban is legfeljebb 2,5-3,5 óra.
A hentespultban lévő húsról tényleg nem árulkodik a kora.

@justStevee:
Köszönjük, hogy néhány poszterrel és poszterinával ellentétben te legalább itt voltál.

váj mí 2013.06.17. 23:23:08

@hagyma: Ahham, erotikus... ahham.. No, azt majd én eldöntöm ;).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.06.17. 23:30:28

@Barátusz: Persze hogy nem öreg de a nyolc hónapos disznónál meg három hónapos csirkénél mégis öregebb.
Főzés közben derül ki hogy milyen öreg volt. Voltunk már kellemetlen helyzetben mikor vendégeket hívtunk ebédre aztán délután négyre lett kész a húsleves.
Igaz hogy az olyan volt hogy mikor kihűlt megkocsonyásodott.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 23:31:07

@váj mí: nem gunyollak ki meg nem is veszekszem es ellentetben veled nem szemelyeskedek nem oktatlak ki csak a velemenyem szerint nem kellene a kurvakrol szolni a commenteknek plana nem elfogadni mint mas normalis adozo foglalkozast ...
@Tökfőzelék123: hat furcsa stilusa van ilyent csak igen belove engedhet meg maganak az ember de engem nem hoz ki a sodrombol.. talan 25 evvel ezelott igen amikor az ajtoba alltam es barmelyik strici v lany csak nagyon szepen beszelhetet velem @hagyma: ja de most tenyleg semmit nem adok ez papiron van es a nejem tenyleg sokat dolgozik jol keres nem szorul ram... onkentes alapon van velem tolem barmikor mehetne , orultem hogy segithettem, de egyelore jol megvagyunk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 23:31:41

@Barátusz: ez jol hangzik hogy ne mondd meg
/meg lehet be is jonne, de Mary nem hulye, tehat latja hogy a zuza az nem marhahus pl./
a masik oldala, hogy O egyertelmuen elutasit minden belsoseget, hereket plane:) nem akar ilyeneket enni, ezt atbaszassal nem igazan akarnam megvaltoztatni

@váj mí: a jobb is az, de allitolag abal az jobban

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 23:34:55

@váj mí: na ennyi jon ki beloled ... nem furcsa hogy mas nem serteget senkit ismeretlenul ... egyebkent ha fiamozol nagyon oreg lehetsz mert szerintem boven a lanyom lehetnel...akkor viszont biztos nem dolgoznal kupiba akarmit is..

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.17. 23:38:40

@hagyma: latja hogy a zuza az nem marhahus

Hagyma, neked van fantáziád. Kakashere, bab, na rémlik már, hogy kostóltasd meg Maryvel a cuccot?

váj mí 2013.06.17. 23:39:46

@montroyal: Édesem, ezek a party-sunák, meg az intelligensre maszkírozott csajok, a világ legdrágább kurvái. Megtetszik, ok, rózsaszín köd, elveszed, asszonyka lebabázik-ha szerencséd van, csak egyet ... aztán asszonyka kitalálja, hogy már nem jó sem ez, sem az, sem semmi, és ott hagy a picsába, te meg fizeted 25 éven keresztül a megélhetését. De persze a ők a tisztességesek, a kurvák meg megvetendők, mert ők simán megmondják neked mennyibe kerül az 1 óra hancúr :p
Mondom én, hülye vagy te, édes fiam. Csak nehogy későn jöjj rá!

BTBTBT 2013.06.17. 23:39:58

@hagyma:
Nem is kell megváltoztatni a másikat, csak egyszer kipróbálni, és olyankor készíteni, amikor Mary nincs a konyhában.
Bár nem az esete, de akkor egy jó kis húslevesbe főzött vér élményével is szegényebb lesz.

@diggerdriver:
Nekem rosszul elsült grillezésben volt már részem, amikor távolabbi barátok odacsődítettek egy csomó ember a lányuk óvodai ballagására, és a vendéglátó apuci tökölős típus lévén - mint utólag kiderült - nem áztatta be előre a faszenet, hanem időnként nyomta rá a gyújtófolyadékot. Már a torták is elfogytak, mindenki rohadt éhes volt délután 5 helyett úgy 8 felé, és a végén néhány falat elfogyasztása után ki kellett dobni a bűzlő húsokat. :)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.17. 23:40:16

@montroyal: Mivel akadályozod meg, ha a felnőtt lányod kupiban akarna dolgozni?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.17. 23:40:39

@Barátusz: Mondjuk olyan biztositas, amihez anno allami adovisszaterites jart, es ha 10 even belul veszem ki, akkor azt is fizethetem vissza, plusz bukok rajta. Igaz szuneteltetnem a megtakaritasom, de egyelore nem szeretnem.

váj mí 2013.06.17. 23:42:19

@montroyal: A "fiamozás"t vetted sértegetésnek? Hm, fura, ezek szerint a "hülye vagy" kitétellel egyetértesz :D.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 23:43:08

@diggerdriver: +1.. koszi ... ezt jol osszefoglaltad vaj mi-rol .. de miert is hallgatna valakire ..

váj mí 2013.06.17. 23:43:30

@hagyma: Hmmm.. majd azt is megvizsgáljuk... természetesen csakis Mary jelenlétében .... még mielőtt, ugye ... ;).

váj mí 2013.06.17. 23:46:57

@én már a fény gyermeke vagyok: Majd megtiltja neki, mert az mindig hatásos... Disneylandben, ahol ő él ;).

BTBTBT 2013.06.17. 23:47:07

@tildy:):
Vágom. Rég voltak azok az idők, majdnem 20 éve, amikor még állampapírba is érdemes volt befektetni. Azóta nem mozgok otthonosan a mo.-i megtakarítások terén.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 23:48:39

@én már a fény gyermeke vagyok: @Barátusz: nezzetek a legnagyobb szerelem elejen foztem neki zuzta es meg is kostolta, sot mondhatnam meg is evett egy tanyerral
de lattam nem felhotlen az orome
utana csinaltam koromporkoltet
nem kert pacalt es kocsonyat
nem kert
egyszeruen nem eszi meg
nekem is fura volt, mert videki jany, de nem eszik ilyeneket
egyszeruen nem eszi
kb. mondhatnam egyel holnaptol svabbogarat
megenned?
nem
na ezt eleg lassan is de felfogtam
a felesegem nem akar kormoket, belsosegeket enni
elottem sem evett velem sem akar
es mondhatja jozsi neni majd neki akarmilyen falvarol, hogy edes lelkem ez nem olyan, azert nem szereted, mert nem ettel meg jot, de ez isteni
NEM szereti
NEM AKAR ilyet enni

váj mí 2013.06.17. 23:48:44

@montroyal: Nálad értelmesebbekre sem hallgattam, diggernek meg igaza van, te meg felületes vagy, mert nem olvastad el a válaszomat a kommentjére. Mna ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 23:49:31

@váj mí: Mary nelkul semmit soha
nem kerdes

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.17. 23:51:40

el lehet neki meselni, hogy a velos pacal es a libamaj a vilag legjobb etele
de nem akar velospacalt es libamajat enni
ilyen egyszeru:)

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 23:54:38

@én már a fény gyermeke vagyok: jo kerdes .. felnott lanyom nem none fel ugy hogy akar megfordulna a fejeben ... megel abbol amit az egyetemen tanult.. amugy a hawaiien tropicba 6000bol benne volt a 24 es dontobe ...nem tolem erokolte..
@váj mí: folytasd hatha meggyozol valakit mennyire hasznos tagjai a kurvak a tarsadalomnak .. hat meg ha adoznak..

a sertegetesnel mindig azt nezem ki mondja .. toled mas nem telik.. fel sem veszem, de ma konnyu napunk volt bar 4 kocsit megcsinaltunk ... penteken 2 het vacances en megigerem levegonek veszlek ... ma is tul reagaltam de jo kedvembe vagyok..

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.17. 23:54:48

@váj mí: Van gyerekkori cimborám, az nagy miép és fidesz rajongó volt, épp ki mondta hangosabban, hogy isten-haza-család. Így is nevelte a lányát, aztán az baszottnagy ribanc lett dubaiban, alig várta, hogy 18 legyen. Nem tudom mit rontott el az öreg, elkolbászolt valamerre, azóta se láttam, így megkérdezni se tudom. A kiccsajt fent van a fácsén, de tőle nem kérdezem,

BTBTBT 2013.06.17. 23:55:33

@hagyma:
A zúza az, amit soha többet, semmi pénzért.
De a pacal meg a körömpörkölt sem kell. Nekem a sovány húsok jönnek be.
Kocsonya meg akkor, amikor nagyapám disznóvágáskor csinál, de a köröm abból sem kell.

Ráerőszakolni nem kell. De a kommented alapján egy próbálkozást neked is megért...

@montroyal:
A bizonyítványt elég bénán tudják magyarázni, úgyhogy kár a gőzért. Csak magadat fárasztod ezzel.

váj mí 2013.06.17. 23:57:44

@hagyma: Magától értetődik ;).

Khm, hm, hm .. a velős pacal, az tényleg mély víz neki... mna, de egy kis libamájat, igazán.. keverd el némi vajjal, és kis áfonyalekvárral, aztán pirítósra. Szerintem imádni fogja.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.17. 23:58:47

@váj mí: most elolvastam ... nem kellett volna de csak 8kor kezdodik a Stanley cup donto .van idom es te meg csak egesd meg magad tovabb..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:00:55

@Barátusz: hat nem probalkozas volt, hanem en szerettem, azt hittem majd O is, O meg szerelmes volt, nem mondta, hogy haggyuk ezt a kort ki
en mindenevo vagyok, de hat elhagytam ezeket a zuzakat, pacalokat stb.
nem is hianyzik, meg etteremben sincs
magamnak meg minek fozzek, ha nem is hianyzik
ennyi
ma mar sokkal jobban hianyzona egy jo hamburger, mint egy velospacal
ez van

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:02:34

@montroyal: Gondolod, hogy a gyermek olyan lesz amilyennek a szülő megálmodta? Itt is vannak akik ezt gondolják. Könnyű őket felismerni, többnyire babakocsit toligásznak.

váj mí 2013.06.18. 00:03:33

@montroyal: Egy büdös szóval nem mondtam semmit a kurvák társadalmi hasznáról, pubi.
Khm, most már az is baj a szemedben, hogy rendesen adóznak az államnak is, meg a városnak is? Van sapka, nincs sapka, he? :p
Majd küldök neked két zsák cementet a DHL-lel, ha érted, hogy mondom ...
Különben meg ki sértegetett? Eddig csak szurkáltalak, mert nem bírtad megállni, hogy ne szólj be... ilyen ez ..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:03:55

@váj mí: elvbol es nem elvbol NEM ESZIK belsoseget
nem akar enni
nem akarja mergszeretni
nem kell neki
hogy lehet meg leirni
a belsosegen kivul van meg egy dolog
nem eszik krumplipuret
O sem tudja miert
minden krumplit megeszik, de krumplipuret nem
tehat, hogy mindenki tudja
Mary nem eszik krumplipuret es semmifele belsoseget, majd ha megyunk haza es meghivtok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:06:05

nem az elkeszitesi modja szamit
nem akar enni belsoseget

BTBTBT 2013.06.18. 00:06:21

@hagyma:
Most, hogy mondod: hónapok óta nem ettem egy kiadós quarter pounder-t. Vagyis semmilyet. :)
Volt egysaroknyira egy jó kis kajálda, és egy sri lanka-i pasi valami eszméletlen burgereket rittyentett, de tavaly ősszel lelépett, és akik átvették az üzletet, elszarták, és néhány hónap után lehúzták a rolót.

váj mí 2013.06.18. 00:06:44

@montroyal: Te tényleg hülye vagy ... sajnálom ...
Azt hittem, értelmesebb vagy, bocs, tévedtem, nézd csak a meccset....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:07:17

a vicc az, hogy mar en sem:)
ertem az eleterzeset es atvettem,
ugy tunik
nem eszunk belsoseget

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:09:37

@Barátusz: najo en tavol tartom magam a sti lankaiaktol
bejaratott burgeres es steakes ettermein vannak, bar valo igaz. tegnap uj helyen ettunk vacsorat, kirandulasbol kifolyolag/ es isteni volt
sri lankai a kornyeken nem volt a konyhaban:)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:09:41

@váj mí: Ne szórakozz az olvasóval nincs semmilyen meccs. Csak 2 óra múlva kezdődik.

enrobag 2013.06.18. 00:10:27

@hagyma: ugye azért elmondod Marynek, hogy nem minden magyar szereti ezeket a kajákat? Hogy lényegében itthon is meglehetősen extrém fogások ezek?
Nem gondoltál még arra, hogy főzzél neki valami kevésbé vad dolgot? például:
-tökfőzeléket
-szilvásgombócot
-gyümölcslevest
-borsostokányt
-tojásos galuskát friss salátával
-lecsót.
Néhány ötlet a hétköznapi ételek közül.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 00:10:34

@váj mí: OK ezt Te mondod... szoval mintha senki se mondana.. irj erre is es tied lesz az utolso szo ...

váj mí 2013.06.18. 00:11:24

@én már a fény gyermeke vagyok: Szegény papa... valahogy mindig az ilyeneknek sikerül be előbb-utóbb egy született ribi lánygyermek. De tényleg. Tavaly akart jönni kézzel-lábbal dolgozni egy csaj, jobban mondva egy kislány, 17 volt. Persze, nem jöhetett. Augusztusban tölti a 18-at, szeptember elsejétől már le van foglalva a terminje. Az is ilyen Isten-Haza-Család háttérből érkezik. De gondolom a Hofi verzió:
"Az Isten sem megy haza, míg otthon van a család ..."

váj mí 2013.06.18. 00:12:53

@én már a fény gyermeke vagyok: Montroyal említett valami Cup-ot, nála reklamálj ;).

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:13:39

@hagyma: Régen hetente többször jártunk át szlovákiába fogadni. Volt ott egy fasza étterem, végig zabáltuk az étlapot, csak a bikaszerelem nevű ételt hagytam ki. A haver azt se, állítólag jó. Különösebben nem rázta meg mikor elmondtam mit evett, falta késöbb is.

BTBTBT 2013.06.18. 00:13:43

@hagyma:
Általában én is fehérektől veszek, mert az ázsiaiaknak valahogy nagyon nem európai szintű (meg az elvárásaimnak megfelelő) a higiéniai színvonala - és ebbe az konyha is beletartozik.
De ez a sri lankai csóka más volt. A kivétel erősíti a szabályt.

Hiába jó melegen a sült krumplijuk, a Mekiben semmit nem veszek, mert 4 éve hoztak egy törvényt Angliában, hogy az addigi védőkesztyű a továbbiakban nem szükséges, és a konyhán "állítólag" félóránként mosott kézzel fogdossák a hozzávalókat, és készítik a szendvicseket. :(

váj mí 2013.06.18. 00:14:16

@én már a fény gyermeke vagyok: @montroyal: Ahham, szóval, kell a két zsák cement? Mintha arra a kommentemre elfelejtettél volna reagálni :P

váj mí 2013.06.18. 00:15:24

@hagyma: Hm, lehet az állaga miatt .. már ha másfajta pürésített cuccot sem eszik, akkor az lehet az ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:16:19

@enrobag: hat nem igazan
borsostokanyt igen azt imadja is
igen, tudja, hogy nem minden magyar pacalrajongo:)
es azt is, hogy rengeteg amerikai eszik belsoseget pl majat....
en Maryrol beszelek
azert szilvasgombocot, vagy gyumolcslevest tuti nem fogok fozni:)))
a "magyar" kajak kozul pont a marhaporkoltomet, a sult csirkemet, a rantotthusomat, a rakottkrumplit, a paprikaskrumplit es pl a bablevest szereti, de nem belsoseg
ez nem amerikai vonas
ez Mary
reklamal is neha erte, de a tokomnek van kedve fozni-sutni egy rakottkrumplit
melos

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:17:20

@váj mí: Arról a cementről lemaradtam, a heréknél jöttem.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 00:18:03

@én már a fény gyermeke vagyok: igaz sok pelda van ra .. engem sem ilyennek neveltek a szuleim... amikor azt mondtam foci edzesre megyek es igazabol box edzesre jartam mert azt nem engedtek volna , de amikor versenyeztem a kuzdosportokban mar kijottek nekem szurkolni ... azert igazuk volt mert atteve ez vezetett ahhoz hogy 88ban el kellet hagynom Mo-ot ... amit utolag nem bantam meg es ok is azt mondtak jol tettem ...

váj mí 2013.06.18. 00:18:33

@én már a fény gyermeke vagyok: Úúúú, bocs, benne maradtál a Montroyal barátunknak szóló válaszban ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:18:49

@váj mí: Te sem erted
de megprobalom megegyszer
a vegetarianus ugye nem eszik hust
understand?
namost Mary nem eszik belsoseget
ez olyan bonyolult?
nem eszik a belso testreszekbol
hust eszik
majatzuzatszivetvesetherettudot
NEM

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:21:44

erre nem tudom, van-e szo, aki nem vegetarianus de elutasitja a belsosegeket?
ha valaki tudja , az MAry

BTBTBT 2013.06.18. 00:23:07

@hagyma:
Válogatós? Vagy finnyás?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:23:13

@váj mí: en ezerszer mondtam neki, hogy az marpedig jo, es 5 ev alatt oda jutottunk, hogy nem akarok belsoseget enni, szerinetem is undorito:)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:25:00

@montroyal: Áttéve a küzdősport vezetett a kivándorláshoz? Emiatt nem kell aggódnod, az már elévült. Leütötted azt a 8 görényt eltemették őket béke poraikra.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:26:29

@váj mí: @Barátusz: mindent megeszik
NEM ESZIK belsoseget
nem akarja megenni mas allat agyat szemet majat vesejet, zuzajat szivet
es igaza is van
most volt egy tv musor /ez a mugy sorozat/ mar volt magyar is, tehat ami a magyarnak hetkoznapi, az soskaknak extrem, tehat extrem kajak
thaijfoldon vagy hol, ganajturobogar volt a csemege
Mary nem extrem
nem akar enni belsoseget
szerintem ez nem nagy hiba

váj mí 2013.06.18. 00:26:52

@hagyma: Mary határozottan karizmatikus személyiség! :)
Pedig egy jó kis marhamájnál, borsosan, hirtelen kisütve, forrón, kenyéren, csak úgy .. hmm, a franc essen bele, megéheztem :(.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:27:35

mondjuk az en majamat azt eszi...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.18. 00:28:13

@hagyma: akkor ezek szerint sausage-ot sem. Daralva ki tudja hany kajaban van belsoseg, nem is tud rola.

BTBTBT 2013.06.18. 00:30:21

@hagyma:
Én sem mondtam, hogy extrém vagy hogy hiba.
Sok mindent megeszek, de például a zsíros húsokat nem, de a többi húst igen, tehát ebből a szempontból válogatós vagyok. Engem sem érdekel, hogy mások mit gondolnak erről. Akkor sem fogom megenni a zsíros húst, ha kiröhögnek.

Nokedlit csináltál már neki?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.18. 00:30:50

@enrobag: hogy micsoda extrem? A zuzaporkolt?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:31:27

@hagyma: Miért nem használjátok ki a lehetőséget? Egy belsőséget nem fogyasztó lázadhatna a libatömők, a bálna és fókavadászok ellen, kiállhatna a csirkeagy mellett valami vallási szektában vagy mittudomén. Helyette csak ültök és horgásztok.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 00:32:01

@én már a fény gyermeke vagyok: miert ott voltal honnan tudod? egyebkent nem volt ilyen veszelyes de nem volt konnyu az ajtoba allni foleg nem Pesterzsebeten ..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:33:16

@váj mí: megyunk a csaladjahoz /8 testver/ van marhamaj
de Mary nem eszi
ez van
mindenkinek ez legyen a legnagyobb problemaja, ha a felesege nem eszik belsoseget:)
raadasul tenyleg vicc, de nekem sem kell mar, pedig nem beszelt rol sohasem
egyszeruen nem eszi
es tenyleg milyen gaz mar majat neg zuzat, agyvelot ,szivet pacalt enni
gondoljatok mar bele

BTBTBT 2013.06.18. 00:34:01

@tildy:):
Jogos, de lehet, hogy elolvassa a termékek összetételről regélő (hazudó) részét, és visszateszi a polcra a hipermarketben.
A friss árut kínáló piacokon ez már nem olyan egyszerű.

@hagyma:
Kenguru meg zebraburgert toltál már?
Láttam a Borough Marketen, és gondoltam, veszek, ha másnak ízlett. Egyszer ki lehet próbálni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:34:12

@tildy:): nem igazan eszik kolbaszt sem, ez teny
sot szalamit sem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:35:21

@Barátusz: faszom kuzd vele, ha csirkeporkoltet csinlok
/evente/ akkor jo hozza a teszta@tildy:): hat sokaknak az

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:37:45

@én már a fény gyermeke vagyok: a problema az, hogy nincs mi ellen lazadni
a felesegem egyszeruen nem akar belsoseget enni
es megteheti:)

váj mí 2013.06.18. 00:38:11

@hagyma: Belegondoltam, éppen tömöm kétpofára a borsólevest vajas galuskával, meg zúza-szív kombóval ;). Ja, van benne némi borsó, répa, zeller, ilyesmi is .... már csak a név miatt is ;)
Mondtam, hogy megéheztem ;).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:39:36

@Barátusz: a felesegem nem valogatos
megeszik mindent szinte
sut itthon kenyeret
blablabla
de......
nem eszik krumplipuret es belsoseget
minden mast:)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:40:49

@montroyal: Most egy ideig gondolkodni fogok, mert fejembe kéne jutni, melyik ajtó volt húzós erzsébeten 88-ban. Akkoriban sokat motoroztam a soroksárin délegyháza felé, azon a részen ismertem pár helyet, de különösebben veszélyes egyik sem volt. Beljebb a kerületben sosem időztem sokat, így azt nem nagyon ismertem.

BTBTBT 2013.06.18. 00:40:51

@tildy:):
Egyetértek. A zúzapörkölt az extrémnél is extrémebb. :)

@hagyma:
Évente egyszer kibírnád, hogy bekevered meg kiszaggatod. :)
Annyira imádom, hogy csirkepörköltet havonta csinálok, persze többnyire tésztával vagy tarhonyával.
A nem magyar vendégeimet szoktam kápráztatni a nokedlivel, mert azt nem ismerik annyira.

A bölény jól hangzik, de errefelé biztos nagyon keresni kéne, hogy hol árulják.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 00:41:24

@váj mí: hat, nalunk a borsoleves altalaban csak csipetkevel volt
esetleg csirkeaprolek, zuza-sziv nem igazan
de en hus nelkul szerettem
itt meg nem is ismerik a borsolevest:)
megyek enni en is

BTBTBT 2013.06.18. 00:42:22

@tildy:):
Egyetértek. A zúzapörkölt az extrémnél is extrémebb. :)

@hagyma:
Évente egyszer kibírnád, hogy bekevered meg kiszaggatod. :)
Annyira imádom, hogy csirkepörköltet havonta csinálok, persze többnyire tésztával vagy tarhonyával.
A nem magyar vendégeimet szoktam kápráztatni a nokedlivel, mert azt nem ismerik annyira.

A bölény jól hangzik, de errefelé biztos nagyon keresni kéne, hogy hol árulják.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:42:37

@hagyma: Magyarul Marynél csak a külcsín számít, a belbecs le van tojva.

enrobag 2013.06.18. 00:42:45

@tildy:): Nekem egyik sem, mert én szeretem valamennyit, de azok, akik nem esznek belsőséget, bizony extrémnek tartják:-))) Sőt gusztustalannak:-)))
Ez olyan, mit az, hogy "nem eszem meg semmit, ami vízből jött". Se hal, se kagyló se polip. Én nagyon szeretem a vízből jött kajákat is. De most, elárulok valamit, ami ezen a blogon kitűntetett szerepet szokott játszani: sose ettem még egy harapásnyi Túrórudit sem, holott a gyerekeimnek, unokáimnak az évtizedek alatt több ezret vehettemmár meg:-))) Én valamiért sose kívántam meg. Ez az izlések birodalma, itt semmit sem lehet racionális érvekkel alátámasztani:-)))

BTBTBT 2013.06.18. 00:45:29

@hagyma:
A borsólevest vétek elrontani hússal. Sok borsó, apróra vágott zöldség és répa meg csipetke kell bele, hogy sűrű legyen. Nyáron bármikor, kétpofára...aztán még repeta is...

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 00:47:00

@én már a fény gyermeke vagyok: ok ne tord a fejed mert ez a Zsoka-bar nevezetu intezmeny volt a soroksari es a kossuth sarkon

de ha Delegyhaza mi voltunk azok akik az ottani elso campingbol lejartunk szigonyozni komoly tengeri szigonyokkal es eleg sok bajunk volt a halorokkel persze akkor meg par vadnudista volt csak nem voltunk 20-30 nal tobben es neha 60-70 rendor kergetett bennunket... ... regi szep idok..

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 00:55:49

@montroyal: igaz 86ban a lanyom megszuletese utan hagytam ott minden veszelyes dolgot es ez a bar egy evvel utana bezart hala a rendorsegnek es cukrasztermelo lett ... most nem tudom mi van ott..

váj mí 2013.06.18. 00:55:53

@hagyma: Jótvágyat!

@Barátusz: Mna, de a zúza-szív nem is igazán vehető hússzámba .... de tényleg.
Mna, jóccakát, megvolt a late night snack ;)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.06.18. 00:58:15

@montroyal: Nem emlékszem a névre, lehet hogy voltam a zsókában, lehet hogy nem. Arra viszont igen, hogy akkoriban nagy campari fogyasztó voltam (fiatalaság bolondság), ha a zsókában ezt jó áron mérték, akkor voltam ott.
Szigonyos embert nem láttam soha délegyházán, szerintem mi ketten nem egy tóra jártunk. A házunk az egyik nempucér tó partján állt, de amikor beindult a part teljes beépítése, eladtuk a francba. Azóta talán ha kétszer voltunk ott úszkálni.
A boxhoz. A 80-as évek végén voltak boxos cimboráim. A fradiból (kész csoda hogy egyszer volt szakosztályuk) és a honvédból. Kemény, de igazságos gyerekek voltak.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.06.18. 01:01:33

@hagyma: csak azert mert a feleseged nem eszi, nem gaz. Egyebkent tenyleg meglepodom, abszolut nem eszik feldolgozott hustermeket? Mert ha megis, akkor nagyon nehezen tudja kikerulni, hogy ne keruljon bele belsoseg.

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 01:14:26

@én már a fény gyermeke vagyok: mi annal a tonal voltunk ami kesobb korbe lett keritve es naturista camping lett hivatalosan ott hazak nem voltak akkor csak soderdombok
honvedosokat en is ismertem fradist nem nem hallottam en a KSIben edzettem de csak tae- kwon do ba es kick boxba versenyeztem .. de se kemenynek se igazsagosnak nem kellet lennem mert hirbol (edzesek versenyek) ismertek... a Zsoka bar vagy a 8. helyem volt ahol dolgoztam..

mzgldr 2013.06.18. 03:42:15

@montroyal: azóta is nyomod az edzéseket? Kanadában keveredtél még bunyóba?

Szerintem zopilote mellett te vagy az egyik legérdekesebb figura itt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 04:15:33

@tildy:): nem nagyon
kenomajast szeretem
meg nem enne
loncshust sem
hot dogot eszik es valoszinuleg nem csekkolja le mi van benne
sok belsoseg nem lehet mondjuk
ez a belsoseges dolog nem is lep meg
hat valaki nem akar allati belso reszeket enni, hat ne egyen
szamomra meglepobb a krumplipure
a krumplit minden formaban, de nem purenek...
ennyi boven belefer amugy

nincs allati belsoseg es NEKI nincs krumplipure
ja es ha eppen vasarol nekem pl szokott venni rantott csirkemajat 10-20 dekat
nincs a hazbol kitiltva a belsoseg, nem undorodik tole
csak nem eszi

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 04:28:20

@hagyma: te, és mondd, a nejed eszi a belsőséget és a krumplipürét?

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 04:30:58

@diggerdriver: "Az én bazmegem meg a te bazmeged nem ugyanaz. Mert nő vagy. Az egyenjogúság nem ezt jelenti."

te, ez milyen bullshit már :) biztos nem is ült zárt lábbal, amikor begépelte, hogy lófasz! :)

hagyjuk a műgavallér dumát, a bazmeg az bazmeg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 04:36:57

@pappito: nezd, az van hogy a felesegem, Mary, nem eszik belsoseget
es krumplipuret sem
amugy remek fotokat csinalt a hetvegen egy teljesen egyszeru kodakkal, de tartok tole, nem ebbol fogunk megelni
pedig van egy kepe ahol ket himkacsa kuzd egy nonemu kacsaert es en a hatterben horgaszom, a toban visszatukrozodik a hegyvonulat
hat pazar

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 04:39:13

@hagyma: akkor lehetne, hogy fotósoknak szervezzetek előre lerendezett tájakat. kisbusz meg minden. esetleg kaja a helyszínen, bbq vagy valami. Egy jó sült máj, nemtudom, eszi azt a nejed?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 04:43:52

@pappito: nem, nem eszi, a maj az belsosegnek szamit, hat lerendelt tajakat itt?
kivezetunk 20 percet es itt a termeszet, vagyis amugyis itt van csak ott meginkabb
a felesegem amugy remek bbq-t tud, de ha kirandulunk inkabb etteremben eszunk
na az fontos, hogy megtalald a jot
tegnap nagyon belekaptunk egy olasz etterembe
amugy a felesegem szereti peldaul a bundaskenyeret
en ismertettem meg vele

montroyal ( CAN qc) 2013.06.18. 04:45:53

@mzgldr: koszi de nem hinnem hogy erdekes figura lennek mint irtam 86-ban minden eroszakos dologgal a lanyom szuletese alkalmabol lealltam . itt canadaban semmi szukseg erosnek lenni eroskodni ,teljesen mas vilag, talan az iskolaban kicsit kakaskodnak(ami ellen szigoruan es kovetkezetesen fellepnek a nevelesbe) de sehol nincs kotekedes ha a tomott discoba egymasnak mennek nem gyoznek bocsanatot kerni nincsen miert nezed a nomet huha anyad ... visszagondolva nem tudom elkepzelni hogyan es milyen jogon ut meg egy ember a masikat .. a sport az rendbe de az utcara kivinni cigany munka ... biciklin es sigepen edzek..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 04:47:04

@váj mí: ah laza vacsora volt
Mary kaviarral megtoltott par homart
bedobta a sutobe
ja a homart kibelezte es a hatara tette ami belul van
homarbelsoseget eszik!!!!!!!!!!
es csinalt hozza kis asparagust, meg zoldesgkoretet, meg sajat keresemre krumplipuret es sult kukoricat
ma nem bonyolitottuk tul a vacsorat

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 05:02:01

hú, a bundáskenyér milyen jó, az még hitvány kenyérből is oké :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 05:05:21

@pappito: hitvany kenyerbol a legjobb
frissbol nem olyan
de mar azt is ritkan sutom
miota amerikai lettem mekdonaldszban reggelizunk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 05:36:03

@pappito: hat ha azt mondod a reggeli biscuit, bacon-sajt, tojasban maj van akkor hazatelepulok, de minimum albaniaba

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 05:36:57

albaniaban rigot esznek
tobbek kozott
csaxolok

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 05:40:06

@hagyma: ha máj lenne igen szerencsésnek mondhatnád magad :) talán a tojásban nincs minden szar, de az is kérdéses. a bacon tuti valami áztatott szemét. :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 05:40:23

@én már a fény gyermeke vagyok: efolott elsiklottam
erre nics sok jo valasz
Mary megkapta hagymat, akinel a belbecs egyensulyban van a fantasztikus kulsovel
es ez igy jo neki ez igy jo neki

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 05:42:26

@pappito: tudom
bacont csak ostermelotol
tojast plane
amugy itthonra ketrecmentes tyukszaros tojast veszunk
mondjuk azt a tyukot is ugyanazzal etetik, de legalabb neha rohangalhat

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 05:46:46

@hagyma: biztos a cage free tojást illegális bevándorló gyerekmunkások tyúkszarozzák be a ketreces tartóktól felvásárolt tyúkszarral :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 05:55:13

@pappito: farmrol vesszuk
mi videkiek vagyunk:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.18. 06:19:27

@hagyma:

Ilyen dolgokat en sem vagyok hajlando megenni :)

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 06:30:54

rigót csak őstermelőtől :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.18. 06:31:46

@pappito:
Nalatok most ma este van? :)
Milyen az ido, mikyen teletek van?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.18. 06:33:10

@pappito:

Egy jo rigohere porkolt, piritott zuzaval es verrel.
Mar nem is vagyok ehes :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 07:06:13

@Kovermadar: ezt gondolod te
es ez az extravicces:)
em jobban ertem mint te kerdezed
mindig jol mulatok, ha valaki meg akarja magyarazni mit nem ertek:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.06.18. 07:08:31

ez mar vajmival is elofordult
pedig O aztan talpraesett no
gyenge humorra/ lsd itt/ komoly valaszt kell adni
hatha elszegyenli magat a gyenge humoros
ez van

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 09:49:17

@Kovermadar: igen, este van, háromnegyed nyolc. A tél nem túl hideg még, viszont sokat esik. Napközben 15-16-ra fel szokott menni, éccaka meg 8-10, de még csak most jön majd a rosszabb fele.
Pont most mondja az ojság, hogy The Antarctic blast is expected to hit Canterbury by tomorrow evening then continue over the rest of the country.

Szóval két-három nap múlva befagy a seggünk! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.06.18. 10:41:16

@pappito:

Remekul hangzik! :)
Annyira, de annyira megneznenk magunknak az orszagot!!!

Kiwik hogy birjak a hideget. Ranezesre melegkedvelo allatkak.

pappito · http://pappito.com 2013.06.18. 10:47:50

@Kovermadar: hát gyertek és nézzétek meg, nyitva vagyunk :) Azért persze okosabb nyáron jönni, akkor a legszebb és ez nem a trópusok, it nincs negyven fok, harminc se.

a kiwik (a madár) bennszülött, szőrszerű a tolla, bírja a hideget, különben megtanult volna repülni és elköltözik Ausztráliába :)

skylla 2013.06.18. 11:33:46

@pappito: különben megtanult volna repülni és elköltözik Ausztráliába :)

:D

BTBTBT 2013.06.18. 11:48:23

@Kovermadar:
Ez bizony felettébb étvágygerjesztő! :D

@K.anna.Teapot:
Nem érdemes miért én-nel egynél többször vitába keveredni, mert nem az intelligens oldalát mutatja. Görgetni vagy szűrni sokkal célravezetőbb. Tapasztalat. :)

skylla 2013.06.18. 12:42:39

@váj mí: te nem vagy ertelmes: a fürdökadadban ugy maszturbalsz, ahogy neked jolesik, de ha kimesz az utcara, nem huzod le a bugyidat, ugye? ez itt pedig egy utca, nem pedig a te kis fürdökadad.

tanato 2013.06.18. 13:54:13

@K.anna.Teapot: @Barátusz: Biztos hogy lány akiről beszéltek?A stílusa alapján legalábbis kételyeket ébreszt.Nem lehet hogy az erősebb nemhez tartozik és a hülyét járatja mindenkivel?A net.mindent eltakar bárki, bárminek kiadhatja magát.

K.anna.Teapot 2013.06.18. 15:05:16

@tanato: Meg az is lehet,hogy telibetalaltal es egy ferfirol van szo,de ez a stilus meg az erosebb nemnek sem all jol...

tanato 2013.06.18. 15:12:19

@K.anna.Teapot: Kicsit tényleg erős még akkor is ha a napi munka során felgyülemlett stressz levezetésére szolgál.

BTBTBT 2013.06.18. 16:17:08

@tanato:
@K.anna.Teapot:
Eleg sokat irt mar a blogokon magarol meg a jelenlegi es korabbi munkairol . Abbol a szempontbol teljesen legyentelen a neme, hogy az idonkent gyoker stilusaval kicsit szetb@ssza a blogot.
Ha igaz, amit leirt magarol - a bena kifogasok meg a nagy vetites is -, akkor nem csoda, hogy ennyi idos korara ennyire frusztralt. De ez nem ok az onzesre, hogy "mindenki bekaphatja, en meg verem itt a nyalam tovabb".
Am amig reagalnak arra, amit ir, ahelyett, hogy csak atugranak, mindig lesz, aki neki szenteli a figyelmet.

2013.06.19. 04:49:00

@tanato: Kocoghatna inkább, az sokkal egészségesebb és kevésbé járatja le magát. LOL

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása