oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. június 01. 06:30,  A legnehezebb első lépés 84 komment

2021. június 01. 06:30 Határátkelő

A legnehezebb első lépés

Vajon melyik a határátkelés legnehezebb lépése? A megérkezés? Az ügyintézés? Az alkalmazkodás? Vagy valami teljesen más? Meték egészen a Fülöp-szigetekig mentek (már több történetet olvashattatok itt tőlük), de nekik valami más volt a legnehezebb pillanat.

elso_lepes_210531.jpg

„Eltelt az első hatvan nap. Megismertük Palawant, bebarangoltuk Puerto Princesa összes kis és nagyobb utcáját és felfedeztünk rengeteg helyi kis éttermet.

Nagyon szeretünk itt lenni és jól döntöttünk, hogy ezt a csodálatos szigetet választottuk. Nem tudtuk pontosan, hogy hova menjünk, de azt pontosan tudtuk, hogy mennünk kell valahova.

Pusztán azért választottuk Palawant, mert itt lakott egy barátunk, és amikor meglátogattam, akkor megtetszett a hely.

Sok különleges új dolgot kellett megtapasztalnunk, amik európai szemmel nézve nekünk furcsák voltak. A közlekedéstől a bevásárláson át a mindennapi élet lassúságáig mindent.

Most már mondhatom, hogy megszoktuk a körülöttünk lévő dolgokat. Azt hiszem, hogy mindegy az ember merre indul el, mindenhol találkozik olyan dolgokkal, amiket nem ért vagy másként csinálna.

Mi ide jöttünk és akartuk megérteni az itteni embereket és szokásokat. Még otthon úgy döntöttünk, hogy bármilyen nehéz is lesz az elején, nem adjuk fel és megoldunk minden felmerülő problémát.

Szerencsére az internet olyan jó, hogy az online munkánkat kitűnően tudjuk végezni innen a tengerpartról vagy a kis házikónkból.

A gyerekeknek is lassan majd kezdődik az iskola, de itt máshogy van a nyári szünet, így az utolsó másfél hónapra iskolára már nem irattuk be őket. Majd júniusban kezdik meg a tanulmányaikat, addig ők is felveszik a filippínó életérzést.

Ebben az eltelt rövidke időben felfedeztük magunkban az alkalmazkodás tudományát.

A legnehezebb az első lépés volt otthon, felállni a székből és azt mondani, hogy elindulunk, kilépünk a komfortzónánkból.

Szerencsére kiléptünk és alkalmazkodunk.”

Ha szívesen olvasnátok még Mettől, látogassatok el az oldalára, az Ázsiába mentünkre!

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Fülöp-szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7016576052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanato 2021.06.01. 06:41:16

tanato 2021.05.30 16:43:44
Na most vettem észre ezt a cikket.Van egy kollégám 50 éves,voltmár egy magyar felesége de elvált/Állítása szerint a magyar nő egy "házisárkány"akarnok,zsarnok volt.Ez asrác kolléga dolgozott Angliában vagy 4-5 évet így perfekt angolból.Egy társkereső oldalon "összejöttek eg filippina nővel aki egy 20-assal fiatalabb nála elvált nő/állítólag aférje verte ,azért hagyta ott/.egy ovis korú kislánnyal.Mutatta a képét tényleg szép nő.Egyelőre nem találkoztak a járvány miatt,de naponta csataelnek,Wibereznek.A srác hótt szerelmes..Itt akarja hagyni MO.-ot és ajelen munkáját/éjszakai helyettesítéseket vállal különböző helyeken elég jól is keres vele.SZóval azt mondja januártól kitelepül és egy ottani közpes méretű házban fognak élni a leendő feleségével./Hangsúlyozom,nem dugni akar/csak/,hanem nősülni.Valószínű azt hiszi ,mivel az ő volt magyar felesége akarnok,zsarnok,követeledző,veszekedős volt,minden magyar nő olyan.SZóval ott akar orvosként dolgozni és családot alapítani.
lehet hogy átverés áldozata lesz,majd elolvastatom vele a cikket.
tanato 2021.05.30 16:45:09
@tanato: Bocsánat nem közepes méretű házban hanaem közepes méretű városban,persze.

dikusz. 2021.06.01. 07:11:00

@tanato: Szerintem itt írt valaki (kommentben, vagy posztban) egy magyar barátjáról, aki neten megismerkedett egy filippínó nővel, aki jóval fiatalabb volt nála.
Itthoni barátai hiába figyelmeztették, mindent felszámolt, pénzzé tett, kiment a nőhöz, aki teljesen kifosztotta. A férfi belebetegedett, a barátai nagy nehezen hazahozatták, de itthon belehalt a bánatba.

tanato 2021.06.01. 07:36:30

@dikusz.: Igen erről cikk is volt itt márciusban.A srác nagyon rózsaszínű ködben van most.Azt mondja januárban megy,most is csak a járvány miatt nem.
Ha bejön ,neki meglátogatjuk őket,legalábbis azt mondta örömmel vár.Ha ott meg tud kapaszkodni és orvosként dolgozni sztem.nem lehet probléma.
Szóval annyi a különbség hogy nem a vagyonát viszi ki hanem, a szaktudását és munkaerejét.

tanato 2021.06.01. 07:40:10

@tanato: Állítólag az EU_s orvosokat szeretik a 3.-ik viágban/nem csak a fiatalsszonyok,hanem az állam és az ÖK-k. is.Majd belinkelek ide egy cikket a lúgos-ról szól.Azt írják ha van benne kurázsi, a szabadulása után DÉl Amerika vagy DÉl Ázsia orvossal alig ellátott területein tárt karokkal fogadják,a magyar bíróság által hozott örökre eltiltást nem veszik figyelem,be,sőt ha hallanak is róla azt elássák.

dikusz. 2021.06.01. 08:16:02

@tanato: Kívánom neki, hogy találja meg a helyét ott, ahova kitelepülni készül a kollégád (50 évesen srácnak azért már nem mondanám), és ne járjon úgy, ahogy a márciusi posztban szereplő úr.

tanato 2021.06.01. 08:29:50

@dikusz.: Hozzám képest srác,de amúgy is nagyon fiatalos,tiszta kölökképe van.

tanato 2021.06.01. 08:32:17

Ettől függetlenül ő is megjárhatja mint bárki más,de ő mondjuk beletrafált a magyar feleségébe is.

dikusz. 2021.06.01. 08:42:56

@tanato: Az a 9 év korkülönbség nem olyan sok, hogy srácnak kellene mondanod.
Egy jó karban lévő középkorú úriember, ennyi. A feleségét ismeritek, tényleg sárkány?

Arthamyr 2021.06.01. 08:54:30

Rohadjak meg, de továbbra sem érzem azt, hogy leírta, hogy miért is jó nekik ott élni.
Bár ha sok másik poszt is ilyen lett volna, és nem azt taglalta volna, hogy ott mi mekkora szívás, akkor ez nem is lenne annyira kérdés, mert ugye lehetne mondani, hogy miért ne, meg azért van napsütés, tenger, lazulás, és mindez elfogadható áron. Nem tűnik olyan vészesnek ez a családos digitális nomádság, csak ne kellene mindenféle rovarokkal együtt lakni. :)
Arra még kíváncsi lennék, hogy mit hoz ki az ottani oktatási rendszer a gyerekekből, de ezt nem mostanában fogjuk megtudni.

tanato 2021.06.01. 08:56:04

@dikusz.: Ha látnád te se mondanád középkorú úriembernek,minden csak nem az,inkább egy 40 éves kölökképű tényleg mjadhogynem srác.A feleségét persze nem ismertem az nem friss dolog.

tanato 2021.06.01. 09:10:02

@dikusz.: Hiába tiltotta el ugyan örökre a foglalkozása gyakorlásától a bíróság, Benének a börtönben nagyon jól fog jönni orvosi tudása. Nemhogy az elítéltek jutnak ritkán megfelelő orvosi ellátáshoz, de még a rabok családja sem biztos, hogy rendszeresen lát orvost. Ebben a közegben nagyon sokat számít, hogy ott van a zárkában „a Doki”, akit meg lehet kérdezni bármiről. Bene végzettsége nem csak a raboknál faktor. A börtönőrök is minden nap hosszú órákat töltenek az elítéltekkel, nekik is az a környezetük, mint a raboknak, még ha ők haza is mehetnek, amikor lejár a munkaidő. Ebben a helyzetben, különösen a fiatalabb altisztek, könnyen összebarátkoznak az értelmesebbnek gondolt rabokkal, például olyanokkal, akiknek van bármilyen végzettsége.

Itt jöhetnek aztán a képbe Bene kapcsolatai. Az orvos családja minden tárgyaláson ott volt, az elmúlt öt évben nem látszott, hogy elengednék a kezét. A börtönévek alatt, ha kitartanak mellette, „kívülről” nagyon sok mindent el lehet intézni. Egy ehhez hasonló esetben, ha például egy család el tudná intézni, hogy mondjuk egy bv-s tisztviselő, vagy a hozzátartozója bejusson egy egyébként elfoglalt orvos rendelésére, előrébb kerüljön egy várólistán, stb. az nagyon sokat változtathat a rácsok mögött élő rokon körülményein. Nem egyik napról a másikra, de az évek alatt ezek jelenthetnek relatív jó börtönmunkát, és más kedvezményeket, például átmeneti kimenőket egy elítéltnek. Pszichésen is más úgy lehúzni hosszú éveket a börtönben, ha az elítélt tudja, hogy, jó, három év múlva megkapja az első kimenőjét, addig már csak másfél év van hátra, van miért kibírni.

tanato 2021.06.01. 09:11:03

Benének a 11 éves börtönbüntetésből az előzetesben eltöltött idővel, és minden lehetséges kedvezménnyel is még öt és fél évet le kell leülnie. A legtöbb börtönkutatás szerint már két hét rács mögött töltött idő is személyiségtorzulást eredményezhet, nemhogy egy évekig tartó büntetés. A monoton környezet és körülmények, az egyhangú ételek, a mozgás hiánya és a bezártság nyomot hagy még a legkeményebb rabokon is, sokaknál szív- és érrendszeri megbetegedés alakul ki a rácsok mögött, mások klausztrofóbiásak vagy pánikbetegek lesznek. Kifejezetten hosszú börtönbüntetést teljesen ép ésszel például az IRA tagjai bírtak ki Angliában, de ők hadifogolyként tekintettek saját magukra, és ami még fontosabb, saját közösségük is így tekintett rájuk. Bene esetében ilyesmiről aligha lehet szó.

Még ha a családja négy elmarasztaló ítélet után hinne is az ártatlanságában, a társadalom többsége semmiképpen.
Ez abból a szempontból is számít, hogy mihez kezd az orvos, amikor kijön a börtönből. Hiába tiltották el a foglalkozása gyakorlásától, Dél-Amerikában vagy Délkelet-Ázsiában egy csomó helyen nem ellenőrzik az ilyesmit, miközben kényelmesen lehet élni, és ha tudnák is, hogy Benével nincs rendben valami, ahol évtizedek óta nincs gyerekorvos, ott szándékosan nem is ásnak túl mélyre, ha feltűnik valaki. Nagy a jelentősége, hogy Bene hogyan éli meg a börtönt, mert sok embernek ennyi rácsok mögött töltött idő elvenné a kedvét egy újrakezdéstől.

Az ügy előzményeiről itt olvashat:

Első fokon négy évet kapott,
ezt másodfokon kilenc évre súlyosították,
harmadfokon eljáró Kúria megsemmisítette a korábbi ítéletet, és új eljárást rendelt el,
a megismételt másodfokú eljárásban megint 9 év börtönt kapott,
és a Kúria múlt héten ezt a másodfokú ítéletet 11 év börtönre súlyosította, jogerősen.
Erika ügyéről 2016 végén és 2017 elején forgattunk egy hosszabb videót, aminek publikálása után az orvost előzetes letartóztatásba helyezték, és azóta is őrizetben várta a jogerős ítéletet.

MEGOSZTÁS
erika
lúgos támadó
lúgos orvos
Budai Irgalmasrendi Kórház
b. krisztián
bene krisztián
18+

NICE, appartement à vendre, 3 pièces, 58 m²
MAISONS & APPARTEMENTS
|
Hirdetés
Kivonultak a fideszesek a belügyminiszter beszámolójáról
Easy Street
12.990 Ft - deichmann.com
|
Hirdetés
Miért lett köznevetség tárgya Szabó Tünde államtitkár gyerekeivel horgászós hétvégi kamufotója?
Ez a játék stratégiai gondolkodásra ösztönzi az agyad
Total Battle: Online-strategispill
|
Hirdetés
Blikk: Mészáros Lőrinc divatosabban öltözik és le is fogyott Várkonyi Andrea kedvéért
by Taboola
MŰSORVEZETŐK

Horváth Bence

Boros Juli
Lőszereket tárolt a padlásán egy csongrádi férfi
Sajnos nem volt rá engedélye. Ráadásul több büntetőeljárás is folyik ellene.

Boros Juli
BŰNÜGY
június 1., kedd 8:53
A Gallagher-testvéreken gúnyolódó Patrice Evra a Bl-döntő igazi nyertese
„Több trófeám van, mint az egész klubodnak” –üzente a City-drukker dalszerzőnek a francia exjátékos, majd belekezdett a Wonderwall éneklésébe.

Horváth Bence
ANGLIA
június 1., kedd 8:41
Peruban egy felülvizsgálat után megduplázódott a járvány áldozatainak száma
Peruban egy felülvizsgálat után megduplázódott a járvány áldozatainak száma
Ezzel népességarányosan náluk van a legtöbb áldozata a járványnak, Magyarországot előzték meg a Johns Hopkins Egyetem számításában.

Horváth Bence
JÁRVÁNY
június 1., kedd 8:15
Több mint 4 milliárdos osztalékot vesz ki cégeiből a kormánypropagandát gyártó Balásy Gyula
Több mint 4 milliárdos osztalékot vesz ki cégeiből a kormánypropagandát gyártó Balásy Gyula
Beérett a munka gyümölcse.

Boros Juli
BŰNÜGY
június 1., kedd 8:07
Több millió forintot lehet most nyerni egy okos hitelkiváltással!
Több millió forintot lehet most nyerni egy okos hitelkiváltással!
Rekord alacsony szinten vannak most a lakáshitel kamatok, a jelek pedig afelé mutatnak, hogy innen már felfelé vezet az út.

Promó Ottó
HIRDETÉS
június 1., kedd 8:04
Többé semmiben sem korlátozzák azokat Izraelben, akik nincsenek beoltva a koronavírus ellen
Többé semmiben sem korlátozzák azokat Izraelben, akik nincsenek beoltva a koronavírus ellen
Viszont a ki- és beutazás szabályai továbbra is nagyon szigorúak.

Boros Juli
JÁRVÁNY
június 1., kedd 7:49

Kettészakadt egy személyvonat, ami kamionnal ütközött Sátoraljaújhelynél
Kettészakadt egy személyvonat, ami kamionnal ütközött Sátoraljaújhelynél
A balesetben ketten sérültek meg, napokig is eltarthat a szakasz helyreállítása.

Horváth Bence
BALESET
június 1., kedd 7:47
Megváltozik az Instagram működése, mert a cég alkalmazottai szerint az alkalmazás elnyomta a palesztinokat támogató hangokat
Megváltozik az Instagram működése, mert a cég alkalmazottai szerint az alkalmazás elnyomta a palesztinokat támogató hangokat
Ezentúl nem lesz különbség az eredeti és az újraosztott posztok között a Storyban.

Horváth Bence
KÜLFÖLD
június 1., kedd 7:19

tanato 2021.06.01. 09:11:58

@dikusz.: Na végre.Ha darabokban is se sikerült átküldeni,némi nem odavágó függelékkel a végén.

dikusz. 2021.06.01. 09:28:30

@tanato: Most már csak azt magyarázd el nekem kérlek, hogy ezt a hosszú kommentet miért kaptam, mik ezek a cikkek?

Amikor Benéről írtál, először azt hittem, hogy a skálás gyilkosról írsz. A lúgos orvost inkább nem minősíteném, amit tett, arra nincs mentség.

tanato 2021.06.01. 09:40:20

@dikusz.: HÚha,nem értelek,onnan indultunk hogy a "srác" nem a pénzét viszi a szigetekre,hanem a tudását,szakmáját és nem a nem létező vagyonából hanem a munkájából kíván megélni.Így kisebb az esélye hogy azonnal lehúzzák.Plussz azt is mondtam,hogy a harmadik világ országaiban szívesen fogadják az eU-s orvosokat.Még azt is elnézik olyan helyen ahol 200 km.-enként van orvos ha az illető otthon pl. börtönben volt vagy eltiltás hatálya alatt áll.Ennek alátámasztására linkeltem be a 444.hu cikkét

tanato 2021.06.01. 09:57:09

@tanato: Természetesen civilizált országban a lúgos nem rúg labdába,ha a kaptafánál kíván maradni/És nem mondjuk Tesco árufeltöltőként képzeli a további életét/akkor csak a 3.-ik világ marad.

dikusz. 2021.06.01. 10:07:25

@tanato: Kaptam egy választ, amiben hosszan, és érthetően leírod a véleményed a kitelepülni szándékozó orvoskollégádról, és a lúgos orvosról is.

Csak azt nem értettem, hogy jön ehhez az, hogy pl. divatosabban öltözködik Mészáros Lőrinc, vagy egy csongrádi férfi lőszereket tárolt a padlásán, netán több millió forintot nyerhet valaki egy hitelkiváltással.

Csodabogár 2021.06.01. 10:08:08

@dikusz.: Német tv-ben már sok ilyen és hasonló esetről hallottam. De van akinek sikerül. Svájci forumon olvastam már sok éve kitelepült boldogan élőkről, igaz azok thailandiak voltak.

Csodabogár 2021.06.01. 10:14:29

@tanato: Szerintem psychiátrián van a helye. Normális ember ilyet nem tesz meg.

tanato 2021.06.01. 10:36:41

@dikusz.: Igen az véletlenül került be az írásomba,hogy úgy mondjam kéretlenül.Tovább nyomtam a felvétel gombot mint kellett volna.

tanato 2021.06.01. 10:42:04

@Csodabogár: Én pl.rendszeresen nézek egy blogot,félig útiblog félig csajos/Divat,frizura,smink gyermekek stb./Egy Usa fiatalember és a felesége egy FÜlöp szigetekről behozott nő blogja.Neten jöttek össze,már két kisfiuk van,és a világot gyakorlATILag bejárták,dél-Amerikától,szingapúrig.Nagyon szép kis útifilmjeik vannak,a csajos témájúak mellett.

Örömhernyó 2021.06.01. 10:49:50

@tanato: a Fülöp-szigeteken nem nagyon van válás. Érvényteleníteni lehet a házasságkötést, de ez egy vagyonba kerül és évekbe. Kizártnak tartom, hogy egy átlag filippínó nő elvaljon a férjétől. Legfeljebb külön élnek.
És itt jön a buktató!
A Fülöp-szigeteken a házasságtörés bűncselekmény, tehát aki házas filippínó nővel jön össze, az bűncselekményt követ el. Akkor is, ha a férjével 10 éve nem is találkozott. Elég egy rosszakaró vagy a férj vagy annak rokonai feljelentik, megkezdődik a zsarolás, hogy ejtsék a vádat, persze egy jelentősebb készpénzösszeg átadása után.
Filippínó nővel pont ezért csak külföldön jönnék össze, ahova nem ér el a filippínó jog. Meg se látogatnám a Fülöp-szigeteken.
És nem számít mit mond a külföldi pasinak filippínó nő, higy nem házas, elvált stb. még ha erről valamilyen papírt is lobogtat, akkor se igaz. 25 éves kor felett szinte kizárt, hogy egy filippínó nő egyedülálló legyen.

Volt találkozásom Kambodzsában praktizáló amerikai "orvossal". Diplomája nem volt, de magabiztosan előadta az orvost, valami huszadrangú amerikai főiskolán hallgatott pár félév biológiát. Paracetamolt simán fel tudott írni diploma nélkül is, mivel a kambodzsai vidéken nem volt semmi diagnosztikai eszköz, ezért azok használatába se bukhatott bele. Persze már ott is tisztul a helyzet, de még sok hajmeresztő történetet hallani. Ehhez képest egy nemi erőszakoló vagy pedofil ügyek miatt keresett, valódi orvosi diplomával rendelkező orvos főnyeremény a harmadik világban és jobban is fizetik őket, mint mondjuk Kelet-Európában.

tanato 2021.06.01. 10:58:14

@tanato: KImaradt:Nagyon szeretem az úti videóikat.

tanato 2021.06.01. 11:17:13

@Örömhernyó: NO ezt hallottam én is,sőt olvastam,pl.a filippináknál az orvos abszolút felső kategóriás életet él,benne van az első háromban a bankár és a politikus mellett.Nagy ház 3-4 cseléddel zárt lakóparkban,nagy kocsi sofőrrel stb.MInt a szappanoperákban.Nyilván nem a kuruzslóknak hanem a tényleges orvosoknak

Arthamyr 2021.06.01. 11:40:17

@tanato: Az első részt is "hallottad te is, sőt olvastad"? Csak azért, mert mondjuk "a felső kategóriás élet" kombinálva azzal optimális célponttá teszi a zsaroláshoz, a nőjével együtt.

Golf2 2021.06.01. 11:40:36

legnehezebb az első lépés volt otthon, felállni a székből és azt mondani, hogy elindulunk.

Palazeti 2021.06.01. 11:41:05

@Örömhernyó: Tévedsz, én ismerek többet is, aki 25/30 feletti és nem (volt) házas...Azért már ott is a 21. századot írják és a legtöbb értelmiségi nő hasonló életmódot folytat mint nyugati társaik

dikusz. 2021.06.01. 11:54:11

@Hari Seldon 2: Benét írtam.

Nem hallottál a skálás sorozatgyilkosról?

dikusz. 2021.06.01. 11:55:19

@tanato: Csak ezt nem értettem, a többit igen.

tanato 2021.06.01. 11:59:26

@Arthamyr: Van benne kockázat az biztos,de a srác nagyon elszánt,azt mondta elege van már MO.-ból.

Arthamyr 2021.06.01. 12:28:47

@zalap: És a törvénykezés is olyan, mint "nyugaton"? Csak mert a nyugati társaik is bőven házasodnak, félrelépnek, válnak... Ha mondjuk a válás nem játszik, a félrekefélést meg a törvény bünteti, azért az csak egy más helyzetet eredményez.

@tanato: Nem mindegy, hogy Magyarország melyik tulajdonságaiból van elege, a kérdés, hogy ebben a választott célpont mennyivel lesz jobb...

SzZoole 2021.06.01. 12:34:50

@tanato: ilyen az doki amikor egy hímnemű a faszával gondolkozik és nem a fejével :-))

tanato 2021.06.01. 13:12:15

@SzZoole: Ja mondok egy példát:Egyik gimis osztálytársam még jó 15 éve,otthagyta gyönyörű feleségét és három szintén szép gyermekét,mert belezúgott egy gimnazista lányba/hogy a farkával e vagy a szívével,ebbe ne menjünk bele,én sem tudom./Elváltak el is vette a nála 20+ évvel fiatalabb lányt.Együtt vállalkoztak/egy helyi újságot működtettek/Közben a srác cukorbeteg lett,ráadásul a rosszabbik fajtából,évekig felém se nézett,hiába hívtam be a rendelőbe VC mérésre.Gyógyszert sem szedett/Hiszen ami nem fáj pl. a cukorbetegség vagy a hypertonia az tkp. nem is létezik,jól tudjuk/SZületett egy fiuk jelenleg 13 éves./A többi gyermekétől már unokája is van..Persze minden megbosszulja magát,érszűkület és lábszárfekély alakult ki a cukra miatt.Most vágták le a jobb lábát térdtől,de a bal is sebes már.Tolókocsival tud csak közlekedni,a járókás menést most tanulja..Persze az újság tönkremenet,a felesége hogy tovább éljenek mezőgazdasági idénymunkát kénytelen vállalni szar pénzért..
A lány anyja eü. dolgozó,patikai asszisztens,most mehetett volna nyugdíjba megvan a 40 éve,ment is volna,de így kényteln volt maradni hogy segítse a lányát és az unokáját.Sajnos az ember már nem hozza a pnzét viszont annál többet visz el.Magán eü,gyógyszerek kötszerek stb.NO arra példa ez is amit írtál.

SzZoole 2021.06.01. 13:21:23

@tanato: nem szép dolog amit tett, nagyon nem szép :-((

Doki, én sohasem voltam egy mintapéldánya az emberi fajnak, sokszor mondták, soha sem viszem semmire, meghogy börtönben fogom végezni, de, nincs az a pina (mégha aranyból is lenne és körbe gyémánttal körbe rakva) amiért a családomat a feleségem és a két gyermekemet elhagytam volna.

Épp ma van az ezüst lakodalmunk, úgyhogy megyek is a bbq-t előkészíteni :-)

tanato 2021.06.01. 13:33:41

@SzZoole: Gratulálok és még legalább 25 évet kívánok!Nekünk már a 35 volt március végén.

dikusz. 2021.06.01. 13:57:10

@SzZoole: "soha sem viszem semmire, meghogy börtönben fogom végezni" - ezt Redős Bendegúznak is mondták...:)))

SzZoole 2021.06.01. 14:23:42

@dikusz.: mármint Regős Bendegúz :-)

“Anyám az ég szerelmére kért, hogy javuljak meg jószántamból, vagy ha nem, hát így is, úgy is elvisz engem az ördög. Mondtam anyámnak, hogy amint lehet, rögtön megjavulok. De hát faluhelyen ez se megy olyan gyorsan.”

“ Én mindig is jó szándékú gyerek voltam, csak mire a szándékom végére értem, rossz lett.”

“ Ami az udvariasságot illeti, mindenki láthatja, hogy én nem szoktam túlmenni a finomság határain.”

SzZoole 2021.06.01. 14:34:19

@dikusz.: a kedvencemet kihagytam;

“ Fekete sas sáros utca, itt lakik a Varga Pista. Varga Pista farkadina, mind a kettő eben guba “ :-))

Hari Seldon 2 2021.06.01. 16:59:23

@dikusz.:
Ja, akkor bocs, rosszul írtam. egyébként nem hallottam. Az nem követem nagyon pontosan minden kékfény híreket. Van itt is hasonló, azokat is ugrom át. Bár múltkor pont eszembe volt Kardio, mert pont feléjük hajkurásztak egy volt katonát, vagy mit. (aztán elkapták)

dikusz. 2021.06.01. 17:18:44

@SzZoole: Nem is vettem észre, hogy elírtam!:)))

Kedvenc regényem/filmem egyébként. Maga a könyv is remek, a film is az, a szereplők meg telitalálat!

Sanyiiiiii, Sanyikáááám...:)))

dikusz. 2021.06.01. 17:31:27

@Hari Seldon 2: Pedig elég nagy port vert fel az ügy nemzetközi szinten is.
1992-ben a budai Skálánál egy pénzszállítót (egyetemista volt a fiatalember) lőtt le gondolkodás nélkül, egy rendőrt, és két vadászt is megölt.
Csak azért nem végezték ki, mert pár évvel előtte törölték el a halálbüntetést.

fhdgy 2021.06.01. 18:36:32

@dikusz.: Nem egyedül csinálta, volt társa is. A társát ismertem, gimiben iskolatársam volt. Már akkor zűrös eset volt, ki is csapták a gimiből.

Golf2 2021.06.01. 19:08:10

@dikusz.: Elég baj az hogy 4 ember gyilkosát kiengedik.

dikusz. 2021.06.01. 19:45:12

@fhdgy: Igazad van, ő is ugyanolyan kegyetlen gyilkos volt.

dikusz. 2021.06.01. 19:45:40

@Golf2: Honnan vetted, hogy kiengedik? Nem engedik ki.

tanato 2021.06.01. 19:58:25

@dikusz.: Nem fogják soha kiengedni.Mindig megpróbálja kérelmezni de mindig elutasítják,már 75 éves.Ott fogja végezni a Csillagban.

dikusz. 2021.06.01. 20:20:30

@tanato: Ne is engedjék ki soha. 1952-ben született egyébként.

Hari Seldon 2 2021.06.01. 20:37:20

@tanato:
Ha 1992-ben volt egyetemista akkor 1970-ben született (kb). Akkor még bőven nem 75 éves. Legfeljebb 50-55 lehet.

Hari Seldon 2 2021.06.01. 20:38:10

@dikusz.:
Akkor mégse egyetemista volt az elkövető.

SzZoole 2021.06.01. 20:42:56

@Hari Seldon 2: a nővérem 34 évesen kezdte az egyetemet édesapám a 42 évesen kezdte az egyetemet, de olvastam már olyan emberről is, aki 80+ szerezte meg a diplomáját, szerintem :-)

Arthamyr 2021.06.01. 21:02:56

@SzZoole: Egészségetekre, és gratula! :)

tanato 2021.06.01. 22:08:57

@Hari Seldon 2: Egyetemista az egyik áldozata volt.

dikusz. 2021.06.01. 22:17:01

@Hari Seldon 2: A meggyilkolt fiú volt egyetemista, '92-ben 23 éves volt.
@tanato: a gyilkost tippelte 75 évesnek, aki tavaly kért kegyelmet, és a bulvár úgy tálalta (szokás szerint), hogy meg is kapja.
A valóságban pedig szó sem volt róla.

dikusz. 2021.06.01. 22:18:30

@SzZoole: Én meg a tiétekére, de fotóm az nincs.:)))

fhdgy 2021.06.01. 23:13:30

@Hari Seldon 2: Az áldozat volt egyetemista.

Bene meg Mága Zoltán egyébként testvérek.

Emlékszem, karácsony előtt volt, amikor jött a hír, hogy kettő vadászt agyonlőttek Fehérvár mellett, akkor Fehérváron laktam.

Az egyikük egy hivatásos katona volt, ha jól emlékszem őrnagy, akit apósom jól ismert. Apósom bizonygatta nekem, hogy én is ismertem, hisz én is ott voltam hivatásos tiszt. Igen, de én 10 évvel korábban leszereltem. Apósom azt is mondta, hogy ez a tiszt segített abban, hogy a leszerelésem viszonylag simán lemenjen.

Van egy emlékképem arról a tisztről, aki segített, talán, ha látnék róla képet, az akkori időből, felismerném.

dikusz. 2021.06.01. 23:24:01

@fhdgy: "Bene meg Mága Zoltán egyébként testvérek." ezt honnan vetted?

fhdgy 2021.06.01. 23:25:33

@dikusz.: Tuti! Valsz, hogy féltestvérek.

Golf2 2021.06.02. 07:53:27

@fhdgy: Akkor nem csodálkozom...

Golf2 2021.06.02. 07:58:21

@fhdgy: Akkor nem csak a mága hegedül hanem pár tücsök is...

dikusz. 2021.06.02. 08:11:17

@fhdgy: A wiki szerint akár igaz is lehet, valóban.

SzZoole 2021.06.02. 08:18:43

@dikusz.: tessék egy kis nyálcsorgató :-))

kepkezelo.com/images/hh3kl0b0o1f0rkcjn3cb.jpeg

A tesóm most küldte vasárnap,( csak a fotót sajnos) erotikushordóban (tőgy vagy makk fa ) érlelt több éves szőlő pálinka, pontosabban a több éves szintén tölgyfa hordóban tárolt borból főzött pálinka, nem rossz mi :-))

dikusz. 2021.06.02. 08:54:09

@SzZoole: Azt én nem tudhatom, hogy rossz (biztos nagyon jó), mert így képről nem állapítható meg.:)))
Ilyen házi borpálinkához én sosem jutok hozzá...

SzZoole 2021.06.02. 09:03:09

@dikusz.: ha sikerül ősszel Mo-ra jutnom, ígérem adok neked, abból a párszáz literből :-))

fhdgy 2021.06.02. 09:21:30

@dikusz.: Tegnap éjfél utánig böngésztem a bene-donászi ügyet. ( nekik sem jár nagybetű )

Hát mit is mondjak? Finoman fogalmazva káosz a köbön.

Olyan, látszólag egyszerű dologban, sincs egyetértés, hogy donászi hogyan lett öngyilkos. Volt, ahol azt írták, hogy borotvával felvágta a nyaki ütőerét, volt, ahol felakasztotta magát. Akkor melyik? Egyszerre a kettő szerintem nem megy. Vagy egyik vagy másik.

Vagy egyik sem? A vadászgyilkosságban az egyik áldozat egy akkori polgármester fia volt. Az apa azt is mondja, hogy donászi nem is halt meg. A gyilkosság nem is úgy történt, ahogy a rendőrség beállította. Az apa azt is mondja, hogy fegyverüzlet volt a háttérben. Nem mellékes körülmény, hogy 1992-ben már dúlt a délszláv háború. Így a fegyverüzlet nem is tűnik légből kapottnak. Ha azt is hozzáveszem, hogy a másik áldozat egy hivatásos katona volt, a hadsereg parancsnokságon magas beosztásban, akkor hogyan is állunk?

Megjegyzem, hogy a Seuso ügyben érintett Sümegh József is gyilkosság áldozata lett, bár először öngyilkosságnak állították be. Sümegh sorkatonaként a hadsereg parancsnokságon személyautó sofőr volt. Egy kicsit őt is ismertem, de hangsúlyozom, hogy kicsit. Apósom viszont jól.

Ebben az ügyben volt egy erős szovjet vonal. Apósom szerint Seuso-Sümegh-nagyon magas rangú orosz tisztek, ez megpecsételte Sümegh sorsát.

Golf2 2021.06.02. 09:48:37

@SzZoole: párszáz liter...szegény maradék agysejtjeid:)

SzZoole 2021.06.02. 10:00:42

@Golf2: miről beszélsz te egyorrú, az nem az enyém, nekem csak pár liter jut, sírok

dikusz. 2021.06.02. 10:15:13

@SzZoole: Az nem volna baj, ha jutna.:)

tanato 2021.06.02. 10:47:30

@fhdgy: Bonyolult ügyek sosem tudjuk megf a teljes igazságot akárcsak a móri mészárlás ügyébven.Ehhez képest a másik bene a lúgos ügye nagyon egyszerű volt,bár évekig rágódzak rajta,ugye ő MIkola az egykori miniszter unokaöccse volt.

Golf2 2021.06.02. 10:55:04

@SzZoole: Tudom hogy nem bízzák rád mindet,pár liter meg nem árthat.

fhdgy 2021.06.02. 10:58:32

@tanato: A Seuso-Sümegh ügy annyival bonyolultabb, és reménytelenebb, hogy magas rangú szovjet katonatisztek is vastagon benne voltak. Ők már nincsenek Mo.-on, így elérhetetlenek. Esetleg már nem is élnek. Ugye, aki 1980 körül magas rangú tiszt volt, ma már minimum 80-90 éves lenne, ha élne.

SzZoole 2021.06.02. 13:20:36

@Golf2: dehogy tudod, csak gondolod

dikusz. 2021.06.02. 14:16:19

@SzZoole: Egyszer csak összejön.:)

SzZoole 2021.06.02. 15:17:08

@dikusz.: ja, tavaly februárban voltam utoljára Mo-on, azóta nem, szóval idén ősszel csak össze jön :-)

tanato 2021.06.02. 15:22:16

@fhdgy: AZok már sztem mind meghaltak.

almaza 2021.06.03. 12:53:14

@tanato: megertem a kollegadat. Hazas vagyok es nem tervezek valast, de masodszorra csak azsiai not valasztanek felesegnek. Elfogadjak a hagyomanyos szerepeket, nem akarnak vezerigazgatok lenni, alkalmazkadoak es tobbnyire husegesebbek mint az europai nok. Kisebb az ego. A baratod helyeben azert gyanakodnek. Ipari uzemben megy a scam ezen a teren. Sokkal egyszerubb hagyni az internetet es ott helyben ismerkedni olyan holgyekkel, akiknek van munkajuk es nincs idejuk a neten vadaszni az aldozatra. Ezrevel talalna igy is gyonyoru holgyeket, hiszen a filippinak nagyon kozvetlenek, konnyu dumcsizni, ismerkedni veluk. Szoval két oldala van ennek is. A kollegad amugy jol teszi, ha nem vesz returjegyet :-)

almaza 2021.06.03. 12:53:18

@Örömhernyó: nalad a pont. Filipinaval kulfoldon kell osszejonni. Lattam par sikeres hazassagot, ahol a felek pl Hong Kong ban vagy Szingapurban ismerkedtek meg es ott is eltek. A masik, hogy a nyugati kulturat jobban ismero filipinaval konyebb egy europai pasinak. Egesz mas egy pl dubaji korhazban dolgozo apolono, mint egy manilai gold digger, aki halaszik az internet zavarosaban

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása