oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. május 28. 06:30,  Gyönyörű vidéki Mexikó 11 komment

2021. május 28. 06:30 Határátkelő

Gyönyörű vidéki Mexikó

Valamiért mindig vonzott a latin-amerikai ország. Nyilván a köré fonódó legendák, időnként a veszélyessége, a csodás kultúra, az emberek, az ételek – szóval Mexikó nagyszerű hely lehet. Steve ma három városba visz el minket.

cim_339.jpg

„Persze sok gyönyörű város van Mexikóban, én most csak háromról fogok beszélni.

Ezekbe a városokba busszal lehet eljutni a fővárosból. A turisták majdnem mindig a menetrendszerinti luxusbuszokon mennek. Legtöbbje rögvest a reptérről indul. Megérkezvén csak mész a buszodhoz.

Veszel jegyet, majd beszállás előtt még meg is motoznak, nehogy a sok gringót frissen érkezve kirabolják. A kaját is a kezedbe nyomják. Kényelmes ülésed előtt még TV is van. Tisztára olyan, mint a repülőn a business class.

Quarétaro

Itt fogták el osztrák származású I. Maximiliánt és itt végezték ki 1867-ben.
Valamikor főváros is volt, ma az ugyanolyan nevű megye legfontosabb települése 800 ezer lakossal. Része az UNESCO Világörökségének, egyben a leggazdagabb mexikói város.

1_276.jpg

A repülőtérről kb. 3 óra busszal. Megérkezvén a buszállomáson mégy a taxi kioszkhoz. Megmondod hova akarsz menni, kifizeted. Adnak egy cetlit. Ezt megmutatod a taxisnak és már visz is.

A mi hotelunk (egyike a legjobbaknak) a Centro Historico (azaz a történelmi városközpontban) kellős közepén volt. A város legjobb terén. Régi épület, már 300 éve is fogadó volt. Lehetett látni hova kötötték és hol itatták a lovakat.

Este volt, kimentünk a térre, beültünk egy étterembe és rendeltünk egy margaritát. Nemsokára még egyet. A téren játszott a mariachi banda… a helybeliek korzóztak… a hangulat jó volt. Érdemes volt messziről ide jönni, télből nyárba.

2_233.jpg

St. Miguel de Allende

Quarétarótól fél óra taxival. Kisebb, de festői hely, kb. 80 ezer lakossal. Ennek nem kis része amerikai/kanadai nyugdíjas és művész. A hőmérséklet nappal 25 fok C, éjszaka 10, mindez egész évben. Se fűtésre, se légkondicionálásra nincsen szükség. 2000 méter magasan vagy, de észre sem veszed.

Szobát reggelivel (bed&breakfast) béreltünk 4 napra. Egy amerikai nyugdíjas házaspár volt a tulaj, volt vagy 5 kiadó szobájuk, 15 perc sétányira a városka központjától egy dombon.

Macskaköves utak, virágok, kaktuszok mindenütt. Szobánknak volt verandája, le lehetett látni a nem túl messze fekvő főtérre és az ottani nagy bazilikára. Nappal minden órában jött a bim-bam. Este a főtéren nagy az élet. Mariachik zenélnek, a népek élvezik a semmittevést, gyerekek kergetőznek. Senki sem néz TV-t.

Guanajuato

Ide bérelt autóval (vezetőstül) mentünk. Guanajuató régi egyetemi város és valamikor ezüstöt is bányásztak itt. A bányából (és egypár kiszáradt földalatti folyóból) alagutak maradtak, ezeket mára autóutakká alakították át.

Ide-oda bandukoltunk a városkában, be is mentünk az egyik szép templomba. Épp az egyetem zenekara gyakorolt egy Mozart zongoraversenyt a szombati koncertre.

Szóltak, hogy maradjunk csendben, de erre semmi szükség nem volt. Beültünk egy padba… hallgattuk a csodás koncertzongorát és a zenekart. Csupa fiatal, a professzor karmesterrel az élükön.

Úgy gondoltam, megpihenek itt egy kicsit, szinte éreztem ahogy az agysejtjeim regenerálódnak.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Mexikó

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4916574142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hari Seldon 2 2021.05.28. 07:30:53

Megnéztem a térképen a városokat.
Guanajuato-tól 30 km-re van Irapuato, a 1986-os VB helyszín.

SzZoole 2021.05.28. 16:48:03

Szegény Győző király, kapott hideget-meleget a Borisszel való találkozás alkalmából

apple.news/APtpGzFBkTzG9ylkin3DUkQ

Arthamyr 2021.05.28. 20:59:47

@SzZoole: Mennyire volna nehéz nem az apple semmitmondó linkjeit használni?
Pl. engem egyből erre dob ki az, amit most linkeltél:
www.independent.co.uk/news/uk/politics/boris-johnson-viktor-orban-b1855137.html

SzZoole 2021.05.28. 21:11:33

@Arthamyr: azért mert áfónom van és zónában csinálok mindent, van mekbúkpróm is de azt többnyire a nejem használja, teccik érteni? :-))

Arthamyr 2021.05.28. 21:20:23

@SzZoole: Nekem egyik sincs, és gondoltam elég zsíros az apple, minek még tovább tolni, azért kérdeztem.

SzZoole 2021.05.28. 21:24:27

@Arthamyr: van egy app rajta az Apple news, azon szoktam mezgerélni, onnan a linkek. Gyakorlatilag mindent erről a telefonról csinálok, e-mail, üzenetek, ugye a telefonálás az nyilvánvaló, online banking stb. stb.

Kotit 2021.05.29. 11:42:21

@SzZoole: Bocs, most panaszkodsz vagy dicsekszel?

Kotit 2021.05.29. 11:42:24

@Hari Seldon 2: A mohácsi csata emlékműve megvolt?

SzZoole 2021.05.29. 12:22:11

@Kotit: szerinted melyik része volt a panaszkodás és melyik a dicsekvés?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása