oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. április 06. 06:30,  Húsvét a Fülöp-szigeteken 1 komment

2021. április 06. 06:30 Határátkelő

Húsvét a Fülöp-szigeteken

Már Európán belül is bőven akadnak (kisebb-nagyobb) eltérések a Húsvét megünneplésében, mi lehet akkor a helyzet a világ más tájain – például a Fülöp-szigeteken? Hát előkerül például egy lila, szalonnás kalács – derül ki Met posztjából.

husvet_210406.jpg

„Palawanon a lakosság nagy része katolikus, így itt is ünneplik a húsvétot. Kicsit másként, mint nálunk. Egy hétig tart az ünnep, de csak csütörtök és péntek a munkaszüneti nap.

A városban mindenhol mobil kápolnákat állítanak, így bármikor tudsz egy gyorsat imádkozni. Itt is van tojásfestés és -keresés. Mi is voltunk tojást festeni és Albi benevezett egy tojásvadászatra is, ahol nyert két papírsárkányt.

Lila, szalonnás kalács

Reggel hozzánk is megjött a nyuszi. Az egész házat telepotyogtatta csokipesóval és egyéb, a kínai áruházban kapható ázsiai édességgel. Nem tudtunk füstölt sonkát szerezni, ezért abált fokhagymás hasaalját csináltam.

Kakaós fonott kalácsot még csak hírből sem ismerik errefelé, viszont találtunk helyette ubés kalácsszerű dolgot. Inkább olyan az állaga, mint a szeletelt kenyérnek otthon.

Az ube egy gyökérzöldség, ami a filippínó konyhában nagyon népszerű. Azon felül, hogy finom és egészséges, de LILA! Általában fánkokat és sütiket díszítenek vele, valamint fagylaltot is készítenek belőle.

Szóval lila, szalonnás kalácsot reggeliztünk!

Egy kis vásárlás

A nagy meleg miatt sokat megyünk klímás áruházakba, ahol mindig nekifutunk, hogy vegyünk nekem fehér pólót. Amíg a többiek keresgéltek maguknak hasznosabbnál hasznosabb holmikat, addig én is megkérdeztem, van-e rám póló? És volt! Több fajta is, több méretben.

Többször felmerült már bennem, hogy nyitok itt egy XXXXL varrodát. Mondjuk, hogy minek, azt nem tudom. De olyat, hogy nem varrunk a férfinadrágnak direkt X lábat, vagy béna mintás inget, a szegény nagydaraboknak úgyis mindegy alapon.

Nos, kaptam egy nagyon klassz pólót, vállban jó, hason jó, de olyan hosszú volt, hogy a térdemig ért. Úgyhogy elengedtem.

Locsolkodás

Délután locsolkodni mentünk! A gyerekek az új pólóikban, Zsófi vállán az új táskája én meg mentem hátul a kis viseltes ruhámban. Itt jegyzem meg, hogy a napon szárítástól szerintem összemennek az ingek!

Szóval mi vagyunk a Camellában az első locsolkodó magyar társaság. A gyerekek megtanultak egy verset angolul és a locsolásért kaptak tojást is!

“I was walking in a green forest,

I saw a blue violet,

it had started to wilt,

may I sprinkle it?”

A lehetőségeinkhez képest nagyon jó húsvétot hoztunk össze!”

Ha szívesen olvasnál még Meték fülöp-szigeteki kalandjairól, látogass el a blogjára!

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: húsvét Fülöp-szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1416491206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hari Seldon 2 2021.04.06. 07:52:21

Ott is locsolkodás van?
Eddig:
Trópusok... Ák, rendben valaki szereti, a meleget.
Bogarak. jó, nem az én bogaraim.
Bűz? Mindegy, a képernyő elől nem érződik.
Szóval, mintha nem lettek volna elegek az előzőek... :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása