oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. július 29. 06:30,  Hazafiasítás 190 komment

2019. július 29. 06:30 Határátkelő

Hazafiasítás

Meglehetősen nagy vihart kavartak nemrégiben a Nemzeti Alaptanterv „hazafiasításával” megbízott Takaró Mihály szavai, melyek szerint „akinek kivándorolt a gyereke, az valamit elrontott”. Az Új-Zélandon élő Ágnes szerint az ő szülei nem rontottak el semmit és ő csak hálával tartozik nekik.

Te is hazalátogattál vagy látogatsz a nyáron? Mik a tapasztalataid? Milyennek látod Magyarországot? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!

repuloter_no_elmegy_foto_pixabay_com_huyhoang.jpg

„Úgy érzem, emellett nem mehetek el szó nélkül. „Akinek kivándorolt a gyereke, az valamit elrontott” – ezt a csodálatos mondatot nem más fogalmazta meg, mint Takaró Mihály.

Ja, hogy esetleg még nem hallottatok róla? Akkor elég legyen annyi, hogy a kormány őt bízta meg a Nemzeti Alaptanterv „hazafiasításával”. Most már nem csak minket, külföldön élő magyarokat hurcolnak meg, hanem drága édesanyámat és imádott apukámat? Akiknek keresztül kellett menniük azon, hogy a lányuk 18.000 kilométert megtéve szó szerint a világ másik végére meneküljön.

Nem volt tragikus életem, boldog gyermekkorom volt, odahaza, Magyarországon. Iskolába jártam, barátaim voltak, tini lettem, felsőbb oktatásban részesültem.

Szembesülés a magyar valósággal

Mikor először szembesültem a magyar valósággal, miszerint nem olyan könnyű friss végzettséggel, jó munkát találni, 2008 év végét írtuk. Szerettem az országomat, a barátaimat és az anyanyelvemet. De nem tudtam érvényesülni, mint oly sokan a frissen végzett barátaim közül.

Tehát mikor jött az alkalom, hogy egy külföldi cégnél lehessek légiutaskísérő, egyből igent mondtam. Teltek az évek, melyeket NEM odahaza töltöttem, de legalább Európában.

Kezdtem rájönni, hogy hogyan is élnek a külföldi fiatalok, persze nem minden országban, milyen lehetőségeik vannak, honnan kell kezdeniük a felnőtt létet. Sokat láttam különböző országokban, különböző kultúrákban.

Arra a következtetésre jutottam, hogy bár az én szüleim mindent megtettek értem, sokszor inkább én nem éltem az általuk nyújtott lehetőségekkel, de én inkább olyan életet szeretnék biztosítani a gyermekeim számára, amit külhonban láttam.

Morális problémák

Félreértés ne essen, nem anyagi gondokkal küzdöttem, küzdöttünk, inkább morálisak voltak a problémáink. Párommal az évek folyamán hazakeveredtünk egy kis időre, hogy többet tudjunk spórolni a nagy tervünk előtt.

Külföldi ÁTLAGfizetésünk otthon jóval többet ért, így gyűjtöttük össze azt a pénzt, amivel útnak indultunk Új Zélandra.

A morális problémáinkat kevesen értették meg, általában Magyarországra a gazdasági migráció volt a jellemző. Nem tudták megérteni, hogy mi olyanokat tapasztaltunk meg külföldi életünk folyamán, amit nem akartunk elengedni. „Hisz jól éltek, nem kell kuporgatni, miért mentek el, főleg olyan messzire?” - hangzott a kérdés.

Az évek alatt azt vettem észre, hogy a társadalmunk szomorú lett, kedvetlen, mélabús, irigy, igénytelen és nincsenek már terveik és álmaik. Belefásultak a hétköznapokba, melyek csak rohannak és rohannak el mellettük.

Legyen meg a lakás, ház, a gyerek és még két autó, ja és persze az éves nyaralás a Balatonon, jobb esetben külföldön. Ez a komfortzónája nagyon sok magyarnak jelenleg.

„Az igazi boldogság a komfortzónádon kívül kezdődik” - így a mondás, én pedig kiléptem ebből a malomkerékből és megkerestem azt a helyet, ahol ÉLNI akarok és nem TÚLÉLNI. 18.000 kilométerrel odébb van egy sziget, Új-Zéland.

Új-zélandi újrakezdés

Elköltöztünk, újrakezdtük, immáron sokadszorra, de remélhetőleg most utoljára. Dolgozunk, mind a ketten keményen dolgozunk, bizonyítunk minden nap. Bizonyítanunk kell, hogy bevándorlóként megfelelünk az itteni elvárásoknak, követelményeknek.

Nem voltak barátaink, nem ismertünk senkit. Kivívtuk magunknak, amit eddig letettünk az asztalra. Nincs kolbászból a kerítés. De megcsináltuk. Felépítettünk egy kényelmes, biztonságos életet és megéljük a pillanatokat.

Békében, politikamentesen, boldogan élünk egy olyan társadalomban, ahol a morál él, működik. Nincs politizálás az utcákon, megteremtik a lehetőségeket a népük számára, segítik egymást az emberek.

Vannak szegények, gazdagok ugyanúgy, viszont nincs kizsákmányolás. Vannak célok, álmok, nincs beletörődés, érdektelenség. Van szeretet, tisztelet, béke és hit a jobb és tisztább világban, nincs gyűlölet, arrogancia, félelem. Van család és van rájuk idő is.

A szülők nem rontottak el semmit

A konzekvenciát levonva, én igen is ilyen világban akarok élni és nevelni a majdani gyerekeimet. Az elvárásaim talán magasak? A szüleim magasra tették a mércét, hogy milyen elvárásaim legyenek az élettől, megtanítottak arra, hogy bármit elérhetek, mert képes vagyok rá.

Ők nem rontottak el semmit. Nekik köszönhetem, hogy mindig is nyitott szemmel jártam és támogattak abban, hogy kövessem a vágyaimat, céljaimat. Megértették, hogy a fiataloknak jelenleg nincs otthon jövőjük (tisztelet a kivételnek), és végignézték, ahogy besétálok a 2A ellenőrző pontján, sírva pillantottam vissza rájuk, de a szívem hálával volt teli, amiért nem marasztaltak.

Köszönöm nektek, drága szüleim, hogy olyan életet élhetek, ami minden embernek alapjoga volna a világon.

Tehát a poszt elején említett mondat helyesen így szól: „Akinek kivándorolt a gyermeke, annak a kormánya(i) valamit elrontott(tak).”

(Fotó: pixabay.com/huyhoang)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

A Határátkelő podcastjai most már nem csak a YouTube-on, de a Spotify-on, az Anchoron (ahol hangüzenetet is küldhettek!) és a legtöbb szolgáltatón megtalálhatók. Folyamatosan kerülnek fel az adások, hallgassátok meg! 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5314983870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csodabogár 2019.07.29. 08:24:00

Na ha ez kimarad, nem ért volna semmit az egész.:-(

"Az évek alatt azt vettem észre, hogy a társadalmunk szomorú lett, kedvetlen, mélabús, irigy, igénytelen és nincsenek már terveik és álmaik. Belefásultak a hétköznapokba, melyek csak rohannak és rohannak el mellettük."

Persze örülök, hogy Ujzelandon csupa móka és kacagás az élet, de én inkább itt Europában búslakodom.

2019.07.29. 08:47:21

@Csodabogár: Lehet, hogy ez kötelező elem,mint a műkorcsolyában. De legalább azt is megtudtuk, hogy Új-Zélandon -ami valóban egy csodálatos ország- szocializmus van.
Én a magam részéről azt tudom javasolni, hogy ha valaki kíváncsi arra, milyen is a valódi Magyarország, költözzön el Budapestről egy vidéki településre, falura. Ott megtapasztalhatja milyenek is vagyunk mi magyarok. És akkor talán nem ír, nem mond ilyen butaságokat.

Platonica 2019.07.29. 08:47:38

Ke't kedvenc UZ-i filmem. Mindenkinek ajanlom!

www.youtube.com/watch?v=Z9-GhZBeAc4
www.youtube.com/watch?v=x1bO9Ftirb8

Kivancsi lennek, mennyit valtozott ott a vilag, miota keszultek. Oszintek, realistak, nincs bennuk tulzas vagy elfogultsag.

Csodabogár 2019.07.29. 09:35:20

@feketeeper: Bevallom engem Ujzeland soha nem vonzott, mint ahogy Ausztrália sem sőt Amerika is csak kötelező gyakorlat volt nálam . Nekem csak a jó öreg Europa kellett, utazás szinten meg ősi épített kulturák, Kina, Thailand, Indonézia stb.
Így szó nélkül elhiszem amit írnak, az ő szempontjukból biztos remek. Csak az immáron kötelezővé vált mondaton akadtam fel illetve ki.:-)

puhacica 2019.07.29. 10:06:31

@Csodabogár: ez a reakcio is unasig ismert, mondhatni immaron kotelezove valt. miert nem lehet elfogadni, hogy mas maskent erez?

Határátkelő 2019.07.29. 10:07:00

@Csodabogár: Az a magyarázat nyilván lehetetlen, hogy pár év külföldi élet után a magyarok ilyennek tűnnek, ugye? Hogy ha adott esetben a külföldről hazalátogatók jó része ilyennek látja, akkor talán lehet benne valami? Hogy esetleg nem "kötelező mondat", hanem igaz?

Határátkelő 2019.07.29. 10:07:56

@puhacica: Mert sokkal egyszerűbb hárítani és a tükröt szidni, mint elgondolkodni azon, hogy esetleg igazuk lehet a kritikát megfogalmazóknak...

puhacica 2019.07.29. 10:12:50

@Határátkelő: en nem mondom, hogy ez az egyetlen igazsag. ha csodabogi maskepp erzi, jo neki. csak gondoltam, szabad maskepp is latni a vilagot, mint ahogyan o teszi.

Csodabogár 2019.07.29. 10:43:09

@Határátkelő: Rendben, tartózkodni fogok az ilyen jellegű megjegyzésektől. Viszont változatlanul nem hiszem el, hogy én vagyok az egyetlen ebben az országban, aki nem látja sanyarunak és rosszkedvűnek az embereket úgy általában.

Határátkelő 2019.07.29. 10:51:55

@Csodabogár: Nem kell tartózkodni tőle, csak azt mondom, hogy az is benne lehet, hogy másképp látja egy olyan az országot és az embereket, aki itt él és másként az, aki időnként hazalátogat.

Ennek a "kötelezőzésnek" van egy elég rossz szájíze szerintem és olyasmit sugall, ami nem létezik. Szerintem nem érdemes még etetni is a trollokat. :)

Határátkelő 2019.07.29. 10:54:34

@puhacica: Én sem gondolom, hogy mindenki szomorú, bánatos, irigy lenne, de el tudom fogadni, ha valaki így látja. Meg azt is, ha boldognak és önzetlennek. De ha ennyien írják, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkozni rajta, mintsem rögtön lesöpörni azzal, hogy "kötelező elem". De szerintem ez már túl van ragozva. :)

2019.07.29. 11:42:46

@Határátkelő: Akinek más a véleménye az troll?

takarék-láng 2019.07.29. 12:07:40

Keves trogerebb ciganymunka van, mint a legiutaskisero.
A vilag tulfelen akar, kenyelmetlen, munkahelyi artalmak szempontjabol borzalmas kornyezetben kell kiszolgalni tobbsegeben kovetelozo idiota vendegeket. Apropenzert mindezt, se unnep se hetkoznap es ennek tetejeben esztetikai kovetelmenyek is vannak, mint a manoken szakmaban. Pihenesre gyakorlatilag nincs ido, a rendszertelen eletmod a biologoai ora borogatasa garantalja azt egeszsegugyi osszeomlast 35-40 fele.

Erre gondolj poszter.

Dikusz 2019.07.29. 12:07:58

Nem lennék én sem kerékkötője a gyerekemnek, ha ő úgy érzi, a világ túlsó felén élve érzi jól magát. A saját életét kell élnie, nem összenőve a szüleivel.

A posztban szereplő család nagyon jól csinálja.

takarék-láng 2019.07.29. 12:07:59

"Az évek alatt azt vettem észre, hogy a társadalmunk szomorú lett, kedvetlen, mélabús, irigy, igénytelen és nincsenek már terveik és álmaik. Belefásultak a hétköznapokba, melyek csak rohannak és rohannak el mellettük."

-ezek a kozhelyek mar unalmasak, szamtalan posztban megjelentek, ugyhogy ideje lenne valami eredeti gondolatnak.

"Legyen meg a lakás, ház, a gyerek és még két autó, ja és persze az éves nyaralás a Balatonon, jobb esetben külföldön. Ez a komfortzónája nagyon sok magyarnak jelenleg."

- meg a kulfoldinek is, nektek is, ahogy ki is reszletezed hogy kemenyen dolgoztok, felepititek az eleteteket, nincs kolbaszbol a kerites stb. De megis kejes orom a magyarokra kopkodes.

Határátkelő 2019.07.29. 12:11:06

@feketeeper: Az a troll, aki mindenféle profilok alatt időről időre megjelenik és büszke magára, mert azt hiszi, nem üvölt róla, hogy kicsoda.

Na, az a troll, de te biztosan nem ismersz ilyet.

Határátkelő 2019.07.29. 12:11:38

@Csodabogár: Éééés már meg is jelentek... :D

takarék-láng 2019.07.29. 12:40:29

"Kezdtem rájönni, hogy hogyan is élnek a külföldi fiatalok, persze nem minden országban, milyen lehetőségeik vannak, honnan kell kezdeniük a felnőtt létet. "

- Tobb 10000 font adossaggal terhelve, mert tanulni mereszelt? Az angolszasz orszagokban legalabis. Milyen elet az ahol adosrabszolgakent indulsz neki? Kovetkeztetesem poszter, hogy lovesed sincs a kulfoldi fiatalok eletkezdeserol.

takarék-láng 2019.07.29. 12:40:29

"Békében, politikamentesen, boldogan élünk egy olyan társadalomban, ahol a morál él, működik. Nincs politizálás az utcákon, megteremtik a lehetőségeket a népük számára, segítik egymást az emberek.

Vannak szegények, gazdagok ugyanúgy, viszont nincs kizsákmányolás. Vannak célok, álmok, nincs beletörődés, érdektelenség. Van szeretet, tisztelet, béke és hit a jobb és tisztább világban, nincs gyűlölet, arrogancia, félelem. Van család és van rájuk idő is."

- ezt a hablatyot nem kellett volna egy olyan orszagbol, ahol a mai napig elnyomjak, uldozik es kirekesztik a bennszulotteket mind a mai napig. Az elmult evszadazadokban kiirtottakrol nem beszelve.

Ahol liberalis demokracia van, ott gyulolet van a maskent gondolkodokkal szemben, ahol penzkapitalizmus van, ott a kizsamkanyolas alap.

2019.07.29. 12:40:30

@Határátkelő: Valóban nem ismerek ilyet. Már magát a meghatározást sem értem. Ha a vélemény szabad, akkor mi, ki, és milyen elvek alapján címkéz trollnak egy véleményt? Mert eltér az övétől?
A trollozás szerintem arra jó, hogy egyesek elfedjék a tudatlanságukat, az ismerethiányukat, az elfogultságukat, vagy éppen a szélsőséges felfogásukat. Tehát az én verzióm az, hogy az a troll, akinek a gondolataira nem tudtok releváns választ adni.

Határátkelő 2019.07.29. 12:41:48

@Dikusz: Nyilvánvalóan rád gondoltam. :D :D

fhdgy 2019.07.29. 13:15:29

"inkább morálisak voltak a problémáink".

Kedves Ágnes! Ezekről a morális problémákról, akár hozzászólásként is, nem lennél kedves többet írni?

Szeretném tudni, hogy egy pályakezdő fiatalnak és nekem, az idősebb nyugdíjasnak, vannak-e a közös morális problémáink!

Nekem most is vannak, az biztos, pedig már megtehetném, hogy ne akadjak fenn néhány(száz) "vacak" problémán.

Csodabogár 2019.07.29. 13:25:55

@Dikusz: Tudod az teljesen normális, szerintem, ha valaki azt mondja, most vagyok fiatal és kalandvágyó, elmegyek máshova, ahol talán jobbak lesznek a körülmények és több a pénz.
De azért elmenni, mert itt savanyuak és rosszkedvüek az emberek, nálam nem ok, mert szerintem igy általában nem igaz.
Ma a tornán átrendezték a termet és egy nagy tükörrel szembenkellett bicikliznem. Ha tudnád ebben a ronda sötét párás időben, milyen sanyaru és rosszkedvű voltam.:-)

fhdgy 2019.07.29. 13:28:39

@Csodabogár: Tudom, hogy nem én vagyok itt a legidősebb kommentelő, de a magam 67 évemmel nekem is vannak tapasztalataim, amik attól félek, hogy nagyon eltérnek a Te még több tapasztalatodtól.

Én falun születtem, ott éltem 19 évet, utána 46+ évet megyeszékhelyeken, vagy külföldön, Németországban.

Több mint 46 év után költöztem vissza a szülőfalumba, Somogyba.

Nem vagyok báró Csekonics, de elég magasan átlag fölötti dolgokat engedhetek meg magamnak, ami az anyagiakat illeti.

Ennek ellenére maximálisan egyetértek a poszterina azon kijelentésével, hogy "Az évek alatt azt vettem észre, hogy a társadalmunk szomorú lett, kedvetlen, mélabús, irigy, igénytelen és nincsenek már terveik és álmaik. Belefásultak a hétköznapokba, melyek csak rohannak és rohannak el mellettük."

Amikor megyeszékhelyeken vagy külföldön éltem, akkor még lehet hogy vitatkoztam volna vagy hitetlenkedtem volna ( egy kicsit ).

Tudom, hogy Bp.-en élsz, de ennél pontosabban nem.

Én felajánlanék neked egy kis "nyomor" turizmust, mondjuk Szolnok környékén, mert ott is éltem, meg a mostani lakhelyemen és környékén, Somogyban.

Nagyon kíváncsi lennék az arckifejezésedre, amikor bizonyos dolgokat megmutatnék neked.

Golf2 2019.07.29. 13:54:05

@Csodabogár: Az hogy lehet hogy a nyugatiak általában fiatalosabbak az átlagéletkoŕról nem is beszélve? Itt hullanak az 50-60asok ott meg tele a hajó 80as vidám emberekkel.

Shaktee 2019.07.29. 14:00:14

@Csodabogár: Irjad nyugisan, csak ne feledd hogy havi 50rugobol, csirkefarháton te is morc lennél.

fhdgy 2019.07.29. 14:05:57

Tehát a poszt elején említett mondat helyesen így szól: „Akinek kivándorolt a gyermeke, annak a kormánya(i) valamit elrontott(tak).”

Ezért ne csak a kormányt hibáztassuk, bár nagyon rászolgált.

Ilyen országnak, ilyen társadalomnak, amilyen mi vagyunk, ez dukál. Ilyen kormányt érdemlünk!!! Nem biztos, hogy az egyes ember, de összességében igen!

2019.07.29. 14:06:05

@fhdgy: Én most falun élek, de éltem megyeszékhelyen, nagyvárosban is. Nehezen tudom értelmezni azt az állítást, hogy a posztból idézetteket rá lehetne húzni a magyar falura. Persze általánosítani lehet. Ha az ember lát egy fehér hollót, akkor lehet azt mondani, hogy minden holló fehér, csak hogy ez attól még nem igaz.
Miért lennének szomorúak az emberek, miért állítjátok, hogy kilátástalanság jellemző Magyarországra? Mert 2008-ban ez valóban így volt, de ma már nem. Miért állítjátok, hogy az embereknek nincsenek terveik, álmaik? Most amikor végre gyakorlatilag mindenki dolgozhat, aki akar, amikor végre a társadalom alul levő része is munkahellyel, jövedelemmel rendelkezik, mikor már nem a providentes uzsorásoktól kell kölcsönt felvenni, hogy tudjon venni egy mosógépet, mert gond nélkül meg tudja venni a fizetésből.
Miért akarjátok folyamatosan rossz színben föltüntetni Magyarországot, a magyar embereket? Nem értem. Mert az még tolerálható, hogy gyűlölitek az Orbán-rendszert, okkal vagy ok nélkül, de miért nem tudjátok már végre elfogadni, hogy vannak emberek nagyon sokan, akiknek most jobb, sokkal jobb mint 2010 előtt volt. Mert nagyon sok embernek, főleg a vidéki kisvárosokban, falvakban élőknek javult jelentős mértékben a helyzete 2010 óta. Most nagyon sok embernek ismét van célja, álma, és jövőbe vetett hite.

Meg kellene ezt érteni végre. Tudod Főhadnagy Úr, a demokrácia a gazdagok privilégiuma. Az olyanoké, mint Te vagy. Akiknek már az anyagi javaik adottak, és már igényelhetik az ínyencségeket is. De amíg a társadalom többsége szegény, elesett, amíg egyik napról a másikra él, addig a demokrácia a kutyát sem érdekli.
Majd ha ezek az emberek is viszonylagos anyagi biztonságban, jólétben élnek, ha majd hisznek nemcsak a mában, hanem a jövőben is, na akkor majd föl lehet nekik hozni a demokráciát.

Bármennyire is nehezen emészthető a számotokra, erre a magyar társadalomnak 2010 előtt esélye nem volt. Most van. Bele kell törődni.

Shaktee 2019.07.29. 14:21:42

@feketeeper: "Majd ha ezek az emberek is viszonylagos anyagi biztonságban, jólétben élnek, ha majd hisznek nemcsak a mában, hanem a jövőben is, na akkor majd föl lehet nekik hozni a demokráciát. "

Elobb kell a demokraciat felhozni, megallitani a fityesz rablasat, dozsoleset, a Takaro fele kontarok mukodeset..

Sorolhatnam napestig koma.

fhdgy 2019.07.29. 14:26:56

@feketeeper: Nem tudom, hogy hogyan hívják azt a falut, ahol élsz!

Ha mondjuk Kerekinek vagy Büknek, akkor valamennyire érteném, amit írsz, de csak valamennyire, mert azt mondanám akkor is, hogy nézz jobban körül másutt is, és láss is!

Nem mondom, hogy Borsodban, mert azt a részt nem ismerem.

Elég lenne néhány alföldi megyében vagy Somogyban.

2019.07.29. 14:34:34

@Shaktee: Sorold koma. De számokkal, tényekkel, értelmes érvekkel, ne faszbuk, meg kolozsváros, vagy index fórumos linkekkel.
Még annyit koma, hogy engedd már meg nekünk, akik itthon élünk, hogy dönthessünk a saját sorsunkról. Cserébe megígérem, ha közönségsegítségre lesz szükségünk először hozzád fordulunk.

Shaktee 2019.07.29. 14:43:51

@feketeeper: + hol beszélt Tusványon Orbán az eljovo, udvozito demokráciárol?

Mit soroljak?

Viktor stromanjait, a stadionokat, a kisvasutakat, a titkositott Paksi dealt Putyinnal?

Valaki irta a szomszedban ha bukik a Ner csakis teljes vagyonfosztassal lehet s erdemes elkezdeni elorol. Pontosan,

Amig rokonaim, barataim elnek ott, pont annyi jogom van mint neked a belevauhoz.

Shaktee 2019.07.29. 14:45:29

@feketeeper: Kérted s kapod:

Kevesek bőségben lakomáznak, miközben túl sokaknak még az életben maradáshoz sincs kenyerük

kolozsvaros.com/2019/07/29/kevesek-bosegben-lakomaznak-mikozben-tul-sokaknak-meg-az-eletben-maradashoz-sincs-kenyeruk/

Vrancisco 2019.07.29. 14:53:11

@feketeeper: ...fizetett hirdetésünket olvasták; Magyarország kormányának megbízásából... :D

2019.07.29. 14:53:11

@fhdgy: Másképpen látjuk a dolgokat. Nem vagyok fideszes, realista vagyok. És nagyon sok emberrel beszélgetek. Tegnap például azokkal a cigány emberekkel váltottam szót, akik 5-6 éve még kiskönyvesként 3000 ezer forintos napszámé robotoltak az egyik ügyfelemnél. Imádják Orbánt. Miért? Mert ahogy mondták most 15 ezer forintos nettó bérért segédmunkások egy építkezésen, és majdhogynem kinyalják a feneküket. Két tele bevásárló kocsit toltak ki az üzletből. És meg vannak győződve, hogy ezt Orbánnak köszönhetik. Ezeket már nehéz lesz a következő választáson zsák krumpliért megvenni.
Aki le szeretné váltani az Orbán kormányt, annak csak annyi a dolga, hogy ettől többet, jobbat ígérjen.

Vrancisco 2019.07.29. 14:53:11

@feketeeper: Viccet félretéve. Fiatal de már tapasztalt mérnökként, értelmiségi párként, nulla szülői hátszéllel SEMMI előrelépési lehetőségünk nincs, megfizethetetlen ingatlanok, minősíthetetlen egészségügy, a fizetésünk kimutathatóan jelentős részét egészségügyre költjük, mert magánrendeléssel kell számolnunk, ha nem akarunk hónapokat várni egy "körömsimogatásra" is... Kilopják a mi jövőnket is, nemhogy a majdani gyerekeinkét. Mi nem várjuk meg, Te érezd jól magad viktorisztánban, és nyeld be gondosan a mindennapi vityafalatokat, nehogy éhenhalj...

Shaktee 2019.07.29. 15:01:18

@feketeeper: "Aki le szeretné váltani az Orbán kormányt, annak csak annyi a dolga, hogy ettől többet, jobbat ígérjen."

S megigéri - végre is hajtja! - hogy Viktor az elopott eus pénzt, az ország ingatlanait visszadja a népnek, s birosag ele allitja a tolvajokat.

fhdgy 2019.07.29. 15:08:17

@feketeeper: Írd újra, a számok érthetetlenek ( 3000 ezer ft ), meg mire vonatkoznak az összegek, órára, napra, hétre, hónapra, stb .

Shaktee 2019.07.29. 15:09:33

@feketeeper: Mennyi viktorfityinget kapsz per hozzászolás?

takarék-láng 2019.07.29. 15:55:33

@Shaktee: miert legyen jelen egy hazafi egy kommunista filozofus temetesen?

2019.07.29. 15:55:33

@Vrancisco: Sajnálom, hogy el akartok menni, de megértem. Sok sikert, és kitartást nektek.
Azért annyit hozzáfűznék, hogy talán azon érdemes lenne elgondolkodni, vajon a többi volt szocialista országból miért vándorolnak ki az emberek még nagyobb számban, mint Magyarországról. Ott nincs Orbán, nincs NER. Nem lehet, hogy a hiba nem csak a magyarok készülékében van?

2019.07.29. 15:55:33

@fhdgy: Igazad van, 3000 forint, és ott van, hogy napszám.

2019.07.29. 15:55:33

@Shaktee: Most jön akkor az, hogy nincsenek gondolatok, érvek, és pótlékként jön a személyeskedés?

csipcsup 2019.07.29. 15:55:33

@Csodabogár: Ez az általad nem szeretett, "kötelezövé vált mondat " nem csak külföldre szakadt honfitársainkból szakad ki "unos-untalan". Egy Magyarországot jól ismerö, német származású, 30 éve Svédországban élö barátunk irt levelet a májusi útjuk alatt új, eddig ismeretlen tapasztalataikról. Szinte szóról-szóra azzal kezdték, ismételték: az emberek rosszkedvüek, az üzletekben sokszor udvariatlanok, nem köszönnek vissza!, véletlen sem mosolyognak rá a vevöre, kuncsaftra. Mikor az"angolul" beszélö idegenvezetöt megkérik, hogy beszéljen kicsit lassabban(mert szinte érthetetlen amit mond) csak szemforgatva, ugyanolyan hangnemben folytatja mint addig. Az étteremben mikor kiderül honnan jöttek szinte mindehol ugyanaz a kérdés: és hogy vannak/ mi van a sok migránssal? nem félnek ??? Egy múzeum recepciójánál nem tudtak zöld ágra vergödni a pénztárban ülô, csak magyarul beszélö idös hölggyel, vissza kellett menniük a város idegenforgalmi hivatalába, hogy ök segitsenek leírni miket szeretnének megnézni, mire kívánnak jegyet váltani. Pár éve ha idönként elkeseredésünkben meséltünk a megváltozott hazai hangulatról egyszerüen nem hitték el. Most kétnaponta osztották meg velünk a keserü tapasztalataikat és kiábrándultságukat. Èn meg szégyeltem magunkat, mások helyett is..

Shaktee 2019.07.29. 16:11:53

@feketeeper: Szo sincs rola, ez a blog véleménye rolad.

De mivel itt valoban demokracia van, probalkozz tovabb nyugisan

"A hujeknek nem JAR demokracia
Andrassew Ivan"

kronikas 2019.07.29. 16:12:57

@takarék-láng: hazafi... De Jó vicceid vannak

kronikas 2019.07.29. 16:20:04

@feketeeper: "Most amikor végre gyakorlatilag mindenki dolgozhat, aki akar"

Informatikus barátom nem kap munkát. Gyémantagyù, kiváló rendszerszervező. Ám kiállt ő is mások jogaiért... Azóta munkanélküli.
S nem kell ide a propaganda, immunisak vagyunk rá, saját tapasztalat s baratainké tett azzá. Rendszeresen kapom a leveleket, mennyire "jó" ott élni...

Dikusz 2019.07.29. 17:19:42

A posztot író lány így látja sok év külföldön végzett munka után, meg tudom érteni, és elfogadom, mert van igazsága.

Akinek már nem kell azon aggódni, lesz-e munkája, vagy a gyereke milyen környezetben fog felnőni, az nem látja olyan tragikusan a helyzetet.

skye8 2019.07.29. 17:57:58

uj-zeland gyonyoru hely, meg kanadanal is szebb ;) kar hogy a pontrendszert megszigoritottak mert holnap koltoznek. poszthz csak annyit hogy a kutya ugat, a karavan halad :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2019.07.29. 19:02:07

@takarék-láng: ez mar egy eleg regota tulhaladott dolog (a legiutaskiseroknek csinosaknak es "manokeneknek" kell lenni). lehet, hogy nemelyik azsiai legitarsasag meg igy valogatja a dolgozoit, de a legtobb nyugati legitarsasagnal mar tulleptek ezen, foleg azutan, hogy nem akarnak egy diszkriminacios pert a nyakukba :)
ma mar pusztan annyi a kivanalom, hogy meglegyen a minimum magassaguk (talan 157 cm?) hogy a fej folotti tarolokat el tudjak erni. Ezen kivul csak "aranyos suly-magassag" (lsd a linkelt cikket) legyen max.
Sok belfoldi US jaraton dolgoznak idosebb, es egyaltalan nem manoken alkatu/kinezetu legikiserok.
airlinecareer.com/tests/flight-attendant-pre-qualification-test/

gabors 2019.07.29. 19:04:55

@Csodabogár: "@Határátkelő: Rendben, tartózkodni fogok az ilyen jellegű megjegyzésektől. "

Ne tedd ... ettol jo a blog !!! csak anyit jelent hogy Te maskepp latod mint a posztolo vagy akar HA vagy akar sok kulfoldon elo DE ez abszolult nem gond addig jo amig vannak akar egymasnak is ellentmondo nezopontok es megjegyzesek ...

gabors 2019.07.29. 19:22:36

@kronikas: "@feketeeper: "Most amikor végre gyakorlatilag mindenki dolgozhat, aki akar"

Informatikus barátom nem kap munkát. Gyémantagyù, kiváló rendszerszervező. Ám kiállt ő is mások jogaiért... Azóta munkanélküli."

nem is arra gondolt peter, hanem arra hogy mehetne a baratod is a ciganyokkal segedmunkasnak vagy ha mar informatikus lehet felveszik mercit vagy audit osszelegozni ... miert akar egy magyar oligarchanak vagy a "kormany kozeli" cegnek dolgozni ... ja kerem meg kellett volna gondolni jobban mit mond es tulelni mint id Orban vagy a nehai Antall elvtarsek ...

Dikusz 2019.07.29. 19:29:28

@gabors: "Azóta munkanélküli."
Hol?

Csodabogár 2019.07.29. 19:32:31

@Shaktee: Ma reggel nagyon sötét borus idő volt + elég párás is. Én meg tornázni mentem. Átállították a bicikliket, így egy nagy tükörrel szemben kellett bicikliznem. Ha véletlenül szembenéztem magammal, mit mondjak igen sanyaru volt az arcom, de nem hinném, hogy ebből kellene az életminőséget levonni. Soha nem vigyorgok magamban az utcán vagy közlekedési eszközön. Sőt ok nélkül soha sehol nem vigyorgok. Akkor én most boldogtalanul élek?

gabors 2019.07.29. 19:38:51

@Dikusz: nem tudom talan kerdezed az eredeti kommentelot ..
@kronikas: irt errol en csak ideztem (ott van a link es a """ macskak korme)

de feltetelezem hogy Mo-i baratjarol van szo, ha akar lehet ir tobb reszletet (es valamiert fekete listaztak hallottam en is ilyet persze "biztos" csak anti-orbani propaganda mint a kirugott iskola igazgatok,

amugy most is ugy van (ahogy hallom) mint a keso Kadar korban akkoriban segedmunkabol eltunk tobben az egyetem mellett MINDEN nap 3-4 helyre mehettunk (volna) dolgozni es egy hetvegen kozel annyit kerestunk (zsebbe, igaz akkor meg nem volt divat az adozas) mint edesanyam egesz honapban a "gyarban" .. mondjuk kemeny 11-12 oras munkak voltak egeszen a vizsga idoszakig csinaltuk 87-88-89 es evekrol van szo .

Csodabogár 2019.07.29. 19:40:34

@csipcsup: Erre nem tudok mit mondani. Én általában lelkes külföldiekkel találkozom, akik teljesen oda vannak Pestért.
Nekem se sikerül mindig minden külföldi utam jól, vannak peches utak, amikor semmi se jó.

Dikusz 2019.07.29. 19:49:44

@gabors: Az idézőjeleiden már megint gálánsan átsiklottam, sosem fogom megszokni.
De azért is kérdeztem, hátha te tudod.:)

Csodabogár 2019.07.29. 19:51:32

Csak hogy vissza térjek mégegyszer a ma reggeli megjegyzésemre. Nagyon meg tudom érteni azokat akik elmennek és azokat is akik vissza jönnek. Részemről már attól boldog vagyok, hogy manapság mindenki szabadon mozoghat. Ezt ma már nem értékeli senki igazán, mert hála az égnek, nem érte meg az ellenkezőjét.
De nem értem a hazai szomorúságra való hivatkozást a távozás okaként. Nincs abban senki ha valaki azt mondja, jobban tetszik nekem Ujzéland vagy bármi mint otthon. Több fantáziát látok benne elmegyek és kész. Miért kell mindig beírni ezt a szörnyű lehangoltságot, szomorúságot stb.
Igaz Pesten élek, nem is tudnék vagy akarnék máshol élni, mert én ebbe a városba vagyok szerelmes. És az is igaz, hogy nem szokásom az emberek arcát fürkészni, hogy vajon jó vagy rossz napja van, boldog vagy boldogtalan stb. Nem tartozik rám és kész.

Shaktee 2019.07.29. 20:24:33

@Csodabogár: Szerelem vakká tesz :P

Nem kell magad semmiért se exkuzálni, szeretunk itt Bogi

Golf2 2019.07.29. 20:32:12

@Csodabogár: Szóval nem a kevesebb stressztől fiatalosabbak,élnek tovább a Lajtán túl?

gabors 2019.07.29. 20:42:00

@Dikusz: en szeretem idezni azt amire kommentelek vagy valaszolok foleg ha csak az adott komment/hozzaszolas egy reszehez akarok hozzaszolni vagy eppen belekotni :-)

foleg azert mert itt is eleg gyakori (technika) hogy felre ertik vagy olyanra valaszolnak amit nem is irtam vagy nem ugy (nyilvan ez tok veletlen)

Shaktee 2019.07.29. 20:50:25

@Golf2: Nagyon ugy nez ki.

Itt a lassabb, jobb egeszsegugyel rendelkezo kanadaban 4-5 evvel eljuk tul az usákokat.

Dikusz 2019.07.29. 21:11:00

@gabors: "belekotni :-) " - na itt a lényeg!:)))

gabors 2019.07.29. 21:35:57

@Dikusz: "@gabors: "belekotni :-) " - na itt a lényeg!:)))"

na latod ... de jo hogy idezted, mert csak neznek ki a fejembol a meglepetesteok hogy mi is lehetett az a lenyeg az elozo (melyik) kommentbol :-)

takarék-láng 2019.07.29. 22:21:49

@Zsuzsi65: "de a legtobb nyugati legitarsasagnal mar tulleptek ezen, foleg azutan, hogy nem akarnak egy diszkriminacios pert a nyakukba :)"

- a munkaerohiany az ok, nem amit irsz. Amugy a minimum magassag is diszkriminacio a fogalom eredeti ertelmeben.
Aztan a diszkriminaciot ez esetben gyakorlatilag lehetetlen bizonyitani.

kék madár 2019.07.29. 22:36:52

majdnem kialakult egy ertelmes vita. Aztan megjelent a ket troll: a fidesz meg az ertelmi fogyatekos
Hozzatok a kerdesem: ha ennyire jo hely Magyarorszagi mit egeti magat NATO meg EU tagsaggal, nem ciki ilyen lepukkant rothado gittegyletekhez tartozni?

gabors 2019.07.29. 23:01:50

@kék madár: "EU tagsaggal, nem ciki ilyen lepukkant rothado gittegyletekhez tartozni?"

EU azzal lehet tomni a tamogato oligarchiak zsebet !!! es megcsak az sajat adofizetoket sem kell annyira sanyargatni ... majd ha elmulnak a tamogatasok szepen kilepnek... (ezt is majd tusvanyosrol fogjuk persze megtudni)

Shaktee 2019.07.29. 23:41:29

@kék madár: pávatánc ízirájder öcsém, pávatánc..
:DDDD

Shaktee 2019.07.29. 23:52:25

@kék madár: kár hogy a retkes munchausen nem ír ide, lenne itt móka s kacagás :)

KiwiAga 2019.07.30. 00:15:11

@Platonica: Szia! Sajnos egyik video sem elerheto nekem. Nem tudod veletlen, hogy otthon is leszedtek, vagy csak itt nem tamogatott? Erdekelne nagyon. :)

KiwiAga 2019.07.30. 00:15:17

@takarék-láng: A legiutas kiseroi szakmat van aki igy latja, van aki ugy. Amig nem dolgozott valaki benne, szerintem teljesen felesleges rola kepet alkotnia. Az evek alatt van akire negativan hat, van akire pozitivan. Igen vannak szabalyozasok. Angol nyelv tokeletes ismerete peldaul. Ez is diszkriminacionak szamit ebben az esetben? A munkaero hiany az Europai legitarsasagoknal pedig azert lepett fel, mert iszonyatosan sok a konkurencia es ertelem szeruen mindenki a nagy kiralyi tarsasagoknal akarna elhelyezkedni a tobb utazas es vilaglatas celjabol. A fapadosoknal maradnak a csaladosak, akik minden este szeretnek hazamenni a csaladjukhoz, de megis szeretik a szakmat. En arra kerem uljon fel egy repulore es nezze meg a legiszemelyzetet, hogy hol is vannak a manokenek. (El ne felejtsuk az egyenruha mindenkit megszepit Rendor tuzolto orvos legyen barmi...na az egyenruha jo)
A minimum magassag a felso pakolo reszhez kell es a plafon miatt kell a maximum magassag is. De ezek ming nagyon szamitanak egy eletmento evakuaci kozben is. A karcsusag / szelesseg is azert olyan keretek koze szabott, mert a repulonek elegge bekorlatozottak a lehetosegei. A szekek kozott el kell ferni. Es itt lep eletbe a legfontosabb helyzet megint. Az evakualas. El kell hogy ferjenek konnyeden.
Nem is akarom tovabb magyarazni, a millionyi utaskisero neveben kijelentem hogy egy csodaszep szakma, nagyon sok oregebb styuvit ismerek, de olyat is aki a MALEV csod utan a kezet odaadta volna az ujra repulesert. Nem idegosszeroppantak, es kivalo egeszsegnek orvendenek. Jobbnak mint egy irodai customer services aki ugyan ugy ugyfelezik de meg az asztalanal is egesz nap. Nem veszekedni akarok, nem belekotni, csak szerettem volna elmondani, hatha kicsit maskepp fog velekedni az utaskiserokrol. Mert szerintem megerdemlik, hogy egy pillanatra ujra gondolja a kijelenteset.

Doktor Láncfűrész Csabi jogtanácsos 2019.07.30. 00:15:29

Az átmenetileg külföldön dolgozó magyarok (akik még rendelkeznek magyar lakhellyel) száma 117 ezerre emelkedett, ami 10 ezer fős növekedés éves alapon, azaz újra gyors emelkedésnek indult.

korábban sokan azt várták, hogy csökkenni fog a külföldön dolgozó magyarok száma. Mindezek alapján úgy tűnik, hogy az elmúlt években látott gyors hazai bérnövekedés nem igazán tartja itthon a magyarokat, miután a nyugati és a hazai bérek közötti különbség továbbra is óriási.

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/meglepo-dolog-derult-ki-a-kulfoldon-dolgozo-magyarokrol.4.332563.html

kronikas 2019.07.30. 02:03:45

@feketeeper: ugyan már, a fidess agit prop irodája rendszeresen küldi ide is a trolljait, nem te vagy az első, se az utolsó. De itt em érték célt mert van saját tapasztalatunk.

gabors 2019.07.30. 02:22:40

OFF
index.hu/mindekozben/poszt/2019/07/29/egy_ciprusi_puspok_szerint_a_homoszexualitas_oka_a_terhes_nok_analis_kozosulese/

hat ez a gond a vallassal ilyenbol is lehet puspok (am azert mar nem a kozkatonai szintje a papsagnag).... es nem am az a hir hogy masnap mar nem puspok

a jo hir hogy akkor nemhogy nem valasztas kerdese ki meleg hanem szulok tehetnek rola :-)

ON

gabors 2019.07.30. 02:33:39

@Doktor Láncfűrész Csabi jogtanácsos: "Az átmenetileg külföldön dolgozó magyarok (akik még rendelkeznek magyar lakhellyel) "

ez eleg megteveszto szam szerintem, nekem a mai napig van allando magyar lakhelyem es 2 honap hijjan 29 eve elek es dolgozom kulfoldon ....

gabors 2019.07.30. 02:37:35

@KiwiAga: "@takarék-láng: A legiutas kiseroi szakmat van aki igy latja, van aki ugy."

nem erdemes vele vitazni aki szerint nincs ciganyabb munka ennel az vagy nem sokat tapasztalt eleteben (marmint cigany munkak kozul) vagy csak szimplan hazudik /propagandat nyom/

Shaktee 2019.07.30. 03:33:43

@gabors: trumpotok már szopóágon van, al sharptonnal veszekszik.

Azt a kevés fekete szavazatot is el fogja bukni.

Shaktee 2019.07.30. 03:35:52

@gabors: ritkaság vagy, nem jellemző.

gabors 2019.07.30. 03:45:36

@Shaktee: "@gabors: trumpotok már szopóágon van, al sharptonnal veszekszik. "

a Sharptonnal kapcsolatban teljesen igaza van legalabb akkora con-man mint Trump maga (keress ra tawana) rendoroket perelni nagyon szeret sokszor valosagtol elszaadva... azonkivul a szoknyakat kergette de ez mint Revernd talan megbocsajthato ...

a gond az hogy neki a feher az nem szin :-)))

Shaktee 2019.07.30. 03:48:47

@gabors: Ismerem Sharptont. Tom Wolf róla írta a Bonfire of Vanities fekete papját. Conman. So what?

Most bassza el trump nagyon..

gabors 2019.07.30. 03:50:16

@Shaktee: "Azt a kevés fekete szavazatot is el fogja bukni."

megint rosszul latod ... mert nem a keves szavazatot bukja hanem azok a feketek is fognak (eloszor regisztralni) es utanna szavazni akik szo szerint beleszartak a multkor obama utan .... leginkabb Pennsylvania/Wisconsinban fog legjobban fajni mert ott egyertelmuen a fekete szavazok otthon maradasa miatt sikerult az elektorokat megszerezni... ezt nem biztos hogy a Klux-Klux-Klan-osok kompenzalni fogjak tudni sebestyen sem lesz eleg a feher fajmentok mozgositasara

Shaktee 2019.07.30. 03:50:27

@gabors: Maradjunk csak annál hogy mi a Donald kedvenc szine.

Na a mai 9/11 hazugsága se volt semmi.

Shaktee 2019.07.30. 03:51:39

@gabors: Nem érted te amerikát :)

Jóéjt :)

gabors 2019.07.30. 04:01:10

@Shaktee: "Most bassza el trump nagyon.."

A multkor nem a recesszio volt ami miatt tutti frump bukik ?

az hogy rasszista semi-naci az eddig sem volt senkinek sem ujdonsag megis szavaztak ra. Ez a fajgyulolo megoszto politika valoban rizikos de mivel az electoral-college nagyon az idosodo feher latens rasszista oldalra lejt egyelore meg mukodhet. Foleg ha ezen a heten a demokratak megint venezuel/cuba fele galoppoznak, nincsenek tomegek AOC es Bernie egy meglehetosen kicsi kisebbsege a demokrataknak. A feketek nem lesznek elegen ha a kozepen levo fuggetlen feher/barna/sarga tomeg otthon marad ....(az igazhitu evengalical feltamadas hivok mind mennek hogy vegre 9-0-ra veget vessenek hitetlen gyerekgyilkossagoknak)

gabors 2019.07.30. 04:14:31

@Shaktee: "@gabors: Nem érted te amerikát :)"

az lehet, de veled ellentetben szavazni is fogok ...

A jo hir hogy mar csak 462-ot kell aludni hogy megtudjuk ki a kovetkezo USA elnok ....

gabors 2019.07.30. 04:18:19

@Shaktee: "@gabors: Maradjunk csak annál hogy mi a Donald kedvenc szine."

a 24 karatos arany sarga .....

Doktor Láncfűrész Csabi jogtanácsos 2019.07.30. 05:57:01

Fidesz trollok figyelmébe, kormányunk és pártunk (pontosabban a Basi) áldásos tevékenységéről. Csak a számok,a tények!

A GDP arányában még családtámogatásra is kevesebb jut az új költségvetésből, mint tíz évvel ezelőtt, de a vesztesek között van az oktatás, az egészségügy és a nyugdíjkassza is.

A kormány állítása szerint a 2020-as költségvetésben nem csupán a családok támogatására jut a 2010-esnél két és félszer magasabb összeg, hanem több pénzt fordítanak egészségügyre, oktatásra és nyugdíjra is, ám a GDP növekedését is számításba véve már megbuknak az állítások - írta cikkében a Népszava. Míg 2010-ben a GDP 30,9 százalékát költötték jóléti kiadásokra, jövőre az arány már csak 24,5 százalék lesz. Ezzel együtt igaz az is, hogy az összeg 8324 milliárdról 11938 milliárd forintra nőtt, ám ez a forint már nem ugyanaz a forint.

A felső-, a közép- és az alapfokú oktatásra fordított GDP arányos kiadások alacsonyabbak lesznek jövőre, mint voltak 2010-ben.

GDP-arányosan még a kormány zászlajára tűzött család- és lakástámogatásokra is kevesebbet költenek, mint tíz éve. Míg lakástámogatásokra anno a GDP 1,7 százalékát szánták, jövőre ugyanerre már csak 1,4 százalékot fordítanak.
A családi pótlékok és a gyerekek után járó támogatások a GDP 2 százalékáról 1,3 százalékra estek.

Eközben az állami bürokrácia kiadásai az elmúlt tíz év során GDP 7,1 százalékáról 8 százalékra nőttek. A GDP 6,5 százalékáról 7,7 százalékra emelkedtek a gazdaságtámogatással kapcsolatos kiadások.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kormany-koltsegvetes-csaladtamogatas-korhaz.688733.html

KiwiAga 2019.07.30. 05:57:16

@gabors: Sajnos nekem sem volt lehetosegem minden szakmaba belekostolni, es emiatt nem is mondok roluk velemenyt. Pedig de jo lenne kiprobalni mind es az alapjan eldonteni mi akar lenni az ember felnottkent. Nem? Bar amennyire szeretem a szakmam, valoszinu maradnek is ebben. :)

kék madár 2019.07.30. 06:25:04

@feketeeper: @takarék-láng: Ebben a mindenben tokeletes orszagban a migransokat, hajlektalanokat es a betegeket ti is lelovetnetek a jo keresztenyi ertekek menten (mert a jezusi erkolcsok nagy szoszoloi mint Trump vagy a Zorban siman) vagy elobb azert megasatnatok veluk a sajat sirjukat?
Annyire kepmutatoak vagytok, hogy abba meg a tukor is belezavarodik
HA: tenyleg kivancsi vagyok, miert engeded be ezeket a hozzaszolasokat, kijott ebbol mar valaha is barmi ertelmes vagy jo??? Valaha is? Hamar persze moderaldsz, mert ha nem, akkor tok jo, hogy ezek a puhatestuek is meghallgatatasra talalnak valahol, hamar az egeszseges lelkuek kozott nem.

Határátkelő 2019.07.30. 07:41:56

@kék madár: Azért engedem be őket, mert ez egy "szar liberális blog", ahol az emberek elmondhatják a véleményüket addig, amíg azzal nem lépnek ki bizonyos keretek közül. Attól, hogy valakivel nem értek egyet vagy hülyeségnek tartom, amit ír, még nem fogom nem beengedni, kivéve, ha túllép bizonyos határokat. Egyébként meg azoktól kérdezd meg, akik leállnak velük, reagálnak rájuk, ők etetik őket.

Határátkelő 2019.07.30. 07:49:27

@feketeeper: Hát igen, nagy szerencse, hogy a Fidesz és Orbán nem gyűlölnek senkit és nem keltik a gyűlöletet senki ellen, kivéve talán azokat, akik másként gondolkodnak a világról, mint ők, akiknek más színű a bőrük, más a vallásuk, akik menekültek, akik civilek, akik norvégok, akik finnek... na hagyjuk ezt, ne húzd túl, öreg.

Határátkelő 2019.07.30. 07:50:21

@feketeeper: www.napi.hu/magyar_gazdasag/kormany-koltsegvetes-csaladtamogatas-korhaz.688733.html

A trollkodás lényege, hogy tudni kell a határokat, mielőtt kiröhögteted magad vagy túl átlátszó lesz.

Viszlát.

kék madár 2019.07.30. 08:02:21

@Határátkelő: ja ertem,
Illetve nem.
Velemenynek ezt a propagandat es agymenest nem neveznem, dehat ez is csak egy velemeny.
Szerintem ne olvass mas blogokat amikben ezt a blogot ekezik, nem lesz attol szinvonalasabb a blog, ha mindenkinek probalsz megfelelni

Határátkelő 2019.07.30. 08:25:53

@kék madár: Nem olvasok, mert nem érdekel. A saját elveimnek akarok megfelelni.

Ezért figyeltem kíváncsian, hogy az éppen most feketeeper néven kommentelő főgyűlölködő meddig tudja magára erőltetni a normális viselkedés álarcát.

Hát eddig ment neki. Érdekes kísérlet volt, de most már ugorgyunk.

kék madár 2019.07.30. 09:08:43

@quercus, aki szopatja a fosblogot gazdástul: ezt pont te mondod aki a legmocskosabb tragarabb gyulolkodobb stilusban szetkuldesz havonta egy koremialt az ide kommenteloknek puszta, oncelu sertegetesekkel :)
Ekkora ongolt meg a halo se latott te szerencsetlen sulyos logikai kihivasokkal kuzdo osmagyar csodtomeg :( oszinte reszvetem, nem tudom milyen katasztrofak ertek az eletben, amik ide juttattak.
(Ivan Marinovrol legalabb tudjuk, sajnaljuk is erte.)

Platonica 2019.07.30. 09:10:53

@KiwiAga: Hu, sajnalom! Itt a UK-ben mindketto elerheto £2.49-ert. Az Amazonon is megvannak! Ott sem tudod esetleg megnezni? Mindkettot lattam mar vagy 3x-4x, nagyon szuperek!

2019.07.30. 09:27:59

@kék madár: @Határátkelő:

Igazi hősök vagytok. Bátrak mint Zrinyi. Elbújva egy cenzúrázott blogon.
Gyűlölet Gyula, gyűlölet szdsz-es klón? Olvassátok vissza a kommentjeiteket. Olvassátok vissza milyen mocskot, gyalázkodást zúdítottatok eddig Magyarországra, az itthoni magyarokra. Elbújva, gyáván. Mert kimerészkedni innen nem mertek. Vállalni, ütköztetni a véleményeteket nem meritek. Olyanok vagytok mint a filmekben a girhes, tbc-s maffiózók, akik testőrökkel körülvéve bátrak.
Szánalmasak vagytok.

Na ezt rakd ki Gyula, ha van gerinced.

Határátkelő 2019.07.30. 09:53:07

@Quercus Maximus: Na jó, akkor tisztázzunk pár dolgot először és utoljára.

Sokadik szánalmas próbálkozásodat nyomod itt átlátszónál átlátszóbb nicknevekkel, miközben konkrétan embereket zaklatsz, fenyegetsz. A nevemmel visszaélve mocskolódsz, amihez mások lelkesen asszisztálnak (ez bűncselekmény, felhívom a figyelmed).

Szerencséd, hogy láthatóan súlyos problémáid vannak, engem pedig rohadtul nem érdekel az ámokfutásod.

Nem érdekel, mit fröcsögsz máshol, sajnállak a benned tomboló gyűlölet miatt. Szar lehet így élni.

Soha egyetlen, Magyarországot gyűlölő kommentet le nem írtam, de ne érdekeljen, hazudozz tovább. Nem megyek sehova veszekedni senkivel, mert nem érdekel. Én nem akarok megvédeni semmilyen vélt vagy valós igazat, rengeteg munkával a szabadidőmben építettem egy blogot egy szerintem tök jó közösséggel, nem akarlak meggyőzni semmiről se téged, se mást, mert nem érdekelsz.

Sajnállak a beteges frusztrációid miatt, sajnállak, hogy arra pazarolod az idődet, hogy egy blogot és az azon kommentelő embereket gyűlölj, de ez nem az én bajom, hanem a tiéd.

Engem nem fogsz látni más blogon kommentelni, mert nem érdekel. Engem ez a blog érdekel. Az sem érdekel, hogy te vagy bárki más mit gondol rólam.

Sétálgass az erdőben és próbálj megbékélni magaddal. Mindenkinek jobb lenne.

Mme Seldon 2019.07.30. 13:38:12

@Doktor Láncfűrész Csabi jogtanácsos:
Persze mert a bűnözők el is inflálják azonnal. Most hol jár a Forint Euro középárfolyam? 328 körül? Így az Euroban számított értéke alig növekszik, azaz a bére nem zárkózik fel olyan mértékben mint a számokkal vetítenek.
Persze egy szektásnak jó, most meg már tudom, ha neki jó, akkor én mit foglakozzak vele?

Hari Seldon 2 2019.07.30. 13:39:54

Ja, az előbb én voltam. Csak nem vettem észre, hogy Mme Seldon is írt korábban valahol.

Shaktee 2019.07.30. 14:10:19

@gabors: Tonight:

In order of their placement onstage, left to right: Spiritualist and author Marianne Williamson; Rep. Tim Ryan, D-Ohio; Sen. Amy Klobuchar, D-Minn.; South Bend, Ind., Mayor Pete Buttigieg; Sen. Bernie Sanders, I-Vt.; Sen. Elizabeth Warren, D-Mass.; former Rep. Beto O'Rourke, D-Texas; former Gov. John Hickenlooper, D-Colo.; former Rep. John Delaney, D-Md.; and Gov. Steve Bullock, D-Mont.

Ugy néz ki a Kamala-Biden tuzijatek holnap lesz..:-)

gabors 2019.07.30. 14:50:50

@kék madár: "@feketeeper: @takarék-láng: Ebben a mindenben tokeletes orszagban a migransokat, hajlektalanokat es a betegeket ti is lelovetnetek "

ezt honnan veszed hol mikor mondott vagy csinalt ilyet Trump vagy a zorban ? komolyan ... hasonlo van Dutarte alatt meg talan bangladeshben a mohamedan szegenyekkel mondjuk ami eleg kinos (az igaz hogy ezt mind a zorban kormany mind trump leglabbis hallgatola tamogatja...) de annal tobb mint a hajlektalanok birosag ele citalasa egyelore nincs (ez is tobb mint szemetseg persze) de lehet te tobbet tudsz errol.

ezzel csak azt erosite(ned) hogy zarjuk ki oket mert neked nem tetszo a velemenyuk ...

Shaktee 2019.07.30. 14:57:10

@Határátkelő: Kanadai erdokben szeretett volna sétálgatni(BC), nem jott neki ossze.

Nem magyarázat, persze, de reéze a frusztraciojanak.

Ugorhatunk?

gabors 2019.07.30. 15:00:59

@Shaktee: mar az tragedia hogy van 20 jelolt ... persze nyilvan az indul aki akar de hogy a CNN is beall az ebbe a jatakba hogy 15 2-3%-os senkik ott bohockodnak .... most mar masodszor ... .tragedia .... amerika marad great meg vagy 6 evig de lehet tobb ha mindket hazat megszerzk lesz 1 Trump kiraly kikialtas :-(((

gabors 2019.07.30. 15:09:14

@Határátkelő: nem sokat er hogy valaszolsz a prekoncepcioja miatt barmit irhatsz (jo teszt lenne sajat magatol idezni amire siman lecsap.... ) csak mindefele jelzoket tud benyomni ami, szerinte "ervek"

ha siman kiszeded akkor gaz cenzura vagy ha benthagyod akkor mindjart O a hos aki a langeszevel/erveivel kiosztotta/megtanitotta/lealazta a liberos blogot ... amit nem ertek hogy mi neki ebben annyira fontos hogy van egy blog ami alpabol masokrol szol masoknak ? nyilvan nem igazan kerdezem ....

Shaktee 2019.07.30. 15:27:45

@gabors: Hany GOP jelolt volt multkor apafej? naugye.

Had hulljon a férgese.

Shaktee 2019.07.30. 15:30:41

@gabors:

Az a baja hogy ez a blog soxor megjelenik az indexen, s ugy fogja fel a "lipsi propaganda" hatásos ...mintha az indexes olvasoknak kellene a liberalis métely :-)

Más gondok is vannak nála, de ahhoz egy 30 eves analizis kellene :-)

UGORGYUNK!

Doktor Láncfűrész Csabi jogtanácsos 2019.07.30. 15:44:50

@gabors: o, hát ez egy olvasott blog. Próbált már ő is csinálni magának, de mennyit! Legalább harminc blogja volt, amin az összes oldal letöltés együttesen talán még a hatvanat is elérte. Két hetet se ez még egyik se, csalódottságában és mérgében törölte az értékes dolgozatokat. Amire ugye nem nagyon volt érdeklődő, legfeljebb páran röhögni jártak oda.

De ő a tömegekhez szeretne szólni. Fórumot akar, ahol gazdasági és jogi iránymutatást adhat a (liberális) tömegeknek. Nehéz dolog ám el nem ismert zseninek lenni. Szegény, szeretne már állást is változtatni, de egyelőre a rengeteg eszére nem talált érdeklődőt, ezért - jobb híján- továbbra is szorgalmasan jár az erdőbe. És atkozza a "liberalizmust".

gabors 2019.07.30. 15:56:11

@Shaktee: "@gabors: Hany GOP jelolt volt multkor apafej? naugye.

Had hulljon a férgese."

es mi lett abbol ? Trump .. pont azert mert leszalamiztak egymast

sajnalom hogy/de maskepp latjuk de hidd el engem jobban zavar ami tortent mert a boromre is megy nem csak egy akademikusi vita ...

gabors 2019.07.30. 16:02:56

@Doktor Láncfűrész Csabi jogtanácsos: csak hat a harca csak fokozza a hozzaszolasok szamat is ahogy latom

Shaktee 2019.07.30. 16:33:30

@gabors: Minoseg nem mennyiseg lecsoka..

Shaktee 2019.07.30. 16:34:21

@gabors: ez már nagyon régen az egész világ borere megy..

kék madár 2019.07.30. 17:03:55

@gabors: nem mondtam, hogy mondtak ilyet, a trendre utaltam, meg arra, hogy hidegen hagyja oket a tragediajuk, halaluk. Lasd a hatarokat, csaladszetvalasztast, eheztetest, raideket, halott gyerekeket...
De foleg arra probaltam ravilagitani, hogy a keresztenyseg, amivel sotet erokent szemben allunk mi, {lipsik} eredetileg a szegenyek es betegek megsegiteset hirdeti szemben az Orban kormannyal, amelyik megbelyegzi oket.
Ami persze igy van jol, mert erre szavazott a "nép"

kék madár 2019.07.30. 17:05:42

@Határátkelő: jol van, akkor szabad a gazda :) tenyleg nem tudom a valaszt.
Ennek a tolgy csavonak a hozzaszolasainak a besurranasa is a szolasszabadsag neveben?
:)

Dikusz 2019.07.30. 17:17:20

@Shaktee: Hoooppp! ugortam..., világot megrengető ugrás volt...
Csak annyit kérdeznék ezzel a témával kapcsolatban, hogy jutott idáig a dolog?

kék madár 2019.07.30. 17:21:53

@gabors: mit problemazol azon, hogy hany jelolt van, novemberre ugyse marad tobb 3-nal, ez mindig igy mukodik. Elfogy a penz es a szponzorok. A republikanusok se fertek fel a szinpadra 2015-ben.

Shaktee 2019.07.30. 17:30:01

@kék madár: a mait a warren indiánlyány nyeri, ideraktam egy huszast...

Petya mogotte, Berni a harmadik lesz..

gabors 2019.07.30. 17:31:53

@Shaktee: "@gabors: ez már nagyon régen az egész világ borere megy.."

megint rosszul latod ... mert en tulajdonkeppen leszarom az egesz vilagot a sajat borommel ellentetben (amire azert sokkal jobban kihat hogy ki az elnok mint vilag borere) ....

Shaktee 2019.07.30. 17:34:36

@gabors: a te kis eleteden nem valtoztat sokat hogy ki az elnok.

gabors 2019.07.30. 17:36:20

@kék madár: akkor ki csinalt olyat mivel kezdted .... "..orszagban a migransokat, hajlektalanokat es a betegeket ti is lelovetnetek a jo keresztenyi ertekek menten.."

a ti is kb azzal allitana "oket" egyvonalba aki ilyet tett ... nem ??? vagy csak ugy irod ... vetited a velemenyedet ... (persze lehet csak a jovobe latsz es akar ilyen is lesz majd ... tudom volt mar )

Shaktee 2019.07.30. 17:37:14

@Dikusz: tudod hun találod meg, érdeklodj ott, vagy irj neki privit
:-)))))))))

gabors 2019.07.30. 17:43:58

@kék madár: "@gabors: mit problemazol azon, hogy hany jelolt van, "

tobb okom is van....

1. nagyon ugyesen leamortizlajak magukat.

2. belenyomjak egymast hogy ki progresszivabb a masiknal amit mar most szocializmussal sot mar venezuelaval tesznek egyenlove amibol nehez lesz kimaszni ....

3. a sok kozul nem biztos hogy a legmegvalaszthatobb kerul majd ki "vesztesen" a vegen igy trumpnak konnyebb lesz a dolga

4. szepen lassan de biztosan novelik a szkeptikusok taborat akik szerint egy kutya ez mind... igy maradnak otthon akar tobben mint 2016-ban mig a nacik es baby/zsido-mentok tabora nemhogy csokkenne do inkabb novekszik a "lelkesedesuk" meg plane (we must keep america great for all by all cost !!!!)

irjak meg tobbet ???

de nem gond mar csak 461-et kell aludnunk amig kiderul ki is a kovetkezo elnok ...

gabors 2019.07.30. 17:45:08

@Shaktee: ennek kb 0 a jelentosege ha megnezed amit kek-nek irtam akkor esetleg a 0 (nulla) helyett akar -10-et is adhatunk mint eredmeny

kék madár 2019.07.30. 17:45:12

@gabors: lelovetest meg csinalt senki (MOST), ezert irtam, hogy trend.
Semmi jelet es akadalyat nem latom annak, hogy a tortenelem megismetlodjon, es persze nagyon remelem hogy nem fog, es hogy orult nagy hulyesegeket beszelek. csak ahhoz, hogy az a trend megforduljon esznel kell lennunk es nem "parancsra cselekednunk" hanem megoriznunk az embersegunket.

gabors 2019.07.30. 17:49:57

@Shaktee: "@gabors: a te kis eleteden nem valtoztat sokat hogy ki az elnok."

hatha az nem olyan sok mi lenne ha kuldened nekem azt a kozel $5000 amivel tobb adot fizetek a Trump adocsokkentes miatt (sajnos nem vagyok benne sem a nagyon alacsony fizetesi sem az igazan gazdagok csoportjaban akik valamit nyertek ezzel) persze csak addig mig Trump az elnok utanna meg tarthatod...

ez valoban nem sok es mivel nem vagyok sem barna szinu sem menekult mi felni valom lenne mas nem igaz ?

kék madár 2019.07.30. 17:50:30

@gabors:
Nem osztom a pontjaidban irottakat, egy atlag szavazo attention spanje 14 perc, ezek szenne amortizalhatjak magukat akkor is csak az utolso benyomas szamit.
De ha szigoruen vesszunk a worst scenariot: amit irsz annak Biden lehet a nyertese, remelem nem lesz.

Shaktee 2019.07.30. 17:52:13

@gabors: igaz is, azt elfeledtem tegnap hogy ezzel az esztelen rasszista retorikaval sok latin szavazot is veszit a douchebag.

Miert, azt kerded?

Mert logikus.

Shaktee 2019.07.30. 17:54:02

@kék madár: 14? nagylelku vagy a szanalmasokkal.

gabors 2019.07.30. 17:54:55

@kék madár: akkor inkabb ezt ird le mint azt amit irtal hogy "ti is lelovetnetek....." valamivel talan hatasosabb bar nem annyire "utos"

Shaktee 2019.07.30. 17:55:36

@kék madár: "Biden lehet a nyertese, remelem nem lesz."

Vajon megint felmossa vele a padlot Kamala holnap?

Felkeszitettek mindere az oreget..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.30. 17:57:48

@quercus, aki szopatja a fosblogot gazdástul: Arrafelé meg mindenki szemét aki nem nyalja a vezér valagát,és nem bólogat neki.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.30. 17:57:48

@Quercus Maximus: tudod haver,nekünk lehet.
Majd szólj ,hogy ha megérted.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.30. 17:57:48

@Határátkelő: Te fiú vagy?Egyszer már kérdeztem.
Lehet ,hogy a nagy türelmed miatt hittem azt,hogy lány vagy.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.30. 17:57:48

@Quercus Maximus: Haver!Ha egyszer kijutok.
Na,akkor lesz gyűlölködés!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.07.30. 17:57:48

@Shaktee: És ilyenkor a fideszbirkák pincsi létükre bulldogot akarnak játszani,mer' báncsák a gazdit és meg kell védeni.

kék madár 2019.07.30. 17:59:51

@gabors: jo legkozelebb azt irom
bocs

kék madár 2019.07.30. 18:01:48

@Shaktee: Kamala elegge egy one trick pony, szerintem masodszor nem tud ekkorat ugrani

Shaktee 2019.07.30. 18:05:24

@kék madár: ugrott mar pár nagyot, sokan itt figyeltek fel rá, én is. Nem a nagy pofaja miatt, hanem a logika s tisztesseg miatt.

ne ird még le. S lehet hogy most nem a Biden lesz a celkeresztben.

en.wikipedia.org/wiki/Brett_Kavanaugh_Supreme_Court_nomination

gabors 2019.07.30. 18:05:39

@Shaktee: "@gabors: igaz is, azt elfeledtem tegnap hogy ezzel az esztelen rasszista retorikaval sok latin szavazot is veszit a douchebag. "

gondolod te (megint rosszul) a valosag NEM ez Floridaban (ahol ez szamit) foleg a cubabol szokottek imadjak (azok 90% mind hofeher) Texasban szinten ... es azokat akiket esetleg elveszitene azok nem sokat szamitanak mert NEM SZAVAZNAK (megcsak nem is regisztraltak) ... az hogy meg tobb latin fog ellene szavazni pl Kalifornaiban, New Yorkban NEM szamit ... valahogy el vagy tevedve foleg azzal hogy nemzeti szamokat nezel ... allamokat kell megnyerni abszolult nem szamit hany latint vagy feketet (jonnek majd a zsidok is hamarosan) veszit Idaho-ban, Wyoming. Dakotakban ami nagyon szamit Florida Texas Pennsylvania Wisconsin ..

de nem vagy egyedul a sok demokrata ugyanezt nem latja be megint hogy es nezik a nagy nemzeti felmereseket ... es meg azt sem latjak be hogy itt is fulke forradalom zajlik a fulkeben 10-15%-al tobben rasszistak/nacik/migrans-ellenesek mint a szombaton a szomszed grillpartijan .... (meg itt New Yorkban is )

kék madár 2019.07.30. 18:14:11

@gabors:
ja, csak 2016-ban Hillary ellen es nem Trumpra szavaztak a fulkeforradalomban a kisebbsegek. Rasszista meglepeteseket meg mar nem tartogat senki, akinek igenye van ra, az mind batran N wordozik, zsidozik, migransozik, az a 15% mar reg MAGA-s sapkaban jar.
De ez egy teljesen meddo vita, ugyse mi dontjuk el

gabors 2019.07.30. 18:15:10

@kék madár: "De foleg arra probaltam ravilagitani, hogy a keresztenyseg, ......... eredetileg a szegenyek es betegek megsegiteset hirdeti "

ne haragudj de nagyon naivnak jossz at igy ... MIKOR volt BARHOL ilyen keresztenyseg ... az hogy mi van a konyvben vagy a kigyo mese mit mond NEM szamit ... ilyen keresztenyseg soha sehol nem volt (es nem akarlak jobban elkeseriteni NEM is lesz) az hogy hol mikor hanyan emeltek a zaszlora a keresztenyseget illetve harcoltak ezert tuzzel vassal karddal tankkal egy masik kerdes ... miutan nyertek az a keresztenyseg ami utan te vagyakozol (ugy tunik) ment a lecsoba

ennel meg a mohameden vallas is kevesebe szemforgato .....

kék madár 2019.07.30. 18:18:32

@gabors: ne haragudj de en nem naiv vagyok, csak humanus, engem igy neveltek, miert baj, ha a bibliat szo szerint ertelmezem, mint ahogy az egyhaz is arra tanit.
Nem ertunk egyet, szerintem ne vitatkozzunk egymassal, most se.

Shaktee 2019.07.30. 18:21:25

@gabors: nagyon ellendrukker vagy

Dikusz 2019.07.30. 18:21:46

@Shaktee: Ez is egy válasz, kár volt kérdeznem.:)))
Erről ennyit.:D

Shaktee 2019.07.30. 18:23:44

@gabors: tegnapi trump/sharton kemmentjeidhez, ne feledd hogy a Central Park 5-t trump ki akarta vegeztetni s Sharpton harcolt ertuk.

Artatlanok voltak, douchebag a mai napig eroskodik hogy bunosok voltak.

gabors 2019.07.30. 18:24:39

@kék madár: " akkor is csak az utolso benyomas szamit. "

hmm csakhogy azokat akiket erdekelne azokat boven erdektelnne teszik ...

es az utolso benyomas meg lesz az utolso heten amikor a TrumpTVbol es minden mas foleg hely csatornabol majd folynak a klippek (amiket pont ezeken a vitakon vettek fel most) milyen jol fog mutatni amikor (mindegy ki) a demokrata felteszi a kezet hogy O IGEN minden illegalisnak egeszsegugyi ellatast ad ... vagy emeli a kezet hogy O IGEN eltorli a hataraplepes illegalitasat .... nagyon jo utolso benyomasokat tesznek most "szallagra" a demokratak es ha minden jol megy ma es holnap is lehet majd hozzatenni a gyujtemenyhez ... ez az elnok a willy horton vagy a daisy reklamnal sokkal csunyabbat is fog csinalni nem fogsz kilatni a fejedbol .... 2020 oktober/novembereben ...

de mar csak 461 nap van hatra

gabors 2019.07.30. 18:29:29

@Shaktee: "@kék madár: "Biden lehet a nyertese, remelem nem lesz."

Vajon megint felmossa vele a padlot Kamala holnap?

Felkeszitettek mindere az oreget.."

Teljesen mindegy szerintem egyiknek sincs eselye nyerni. Szerintem ugy mint Obama valamelyik most meg inkabb a kozepmezonyben levo valaki nyerhet talan valamelyik (volt) kormanyzo talan .... a mostani elso 5 kozul barmelyiket veri Trump ....

gabors 2019.07.30. 18:38:33

@kék madár: " engem igy neveltek, ha a bibliat szo szerint ertelmezem, mint ahogy az egyhaz is arra tanit. "

ez onmagaban abszolut naivitast bizonyit ... ezzel alapbol kizarod a realitast .... a bibliaban (a jezusnak tulajdonitott keresztenysegben) az emberek joval kevesebb mint fele hisz alapbol ....

"Nem ertunk egyet, szerintem ne vitatkozzunk egymassal, most se."

WOW most ez megint nem kicsit durva vitazni nem akarsz vagy "csak" veled "nem egyet ertovel" nem akarsz vitazni ... ?? ez mar tulmegy a naivitason...

gabors 2019.07.30. 18:44:05

@Shaktee: "@gabors: nagyon ellendrukker vagy"

jo a szohasznalatod ... :-) az a drukker aki egyoldaluan csak a sajat csapatanak szurkol nem ???

en csak latni probalom hogy mi tortenik ha ellendrukker alatt azt erted hogy Trumpot tamogatnam akkor nagyon tevedsz, sot nagyon szomoruan latom hogy eddig sajnos a demokratak nem talaltak meg a kulcsot... egy darabig nagyon reménykedtem (tavalyi valasztas foleg) hogy talan van megoldas ....

lenne is helyi szinten kellene megverni Trumpot amig valami orszagos csoda programot nyomnak vesziteni fognak megint

gabors 2019.07.30. 18:46:42

@Shaktee: "@gabors: tegnapi trump/sharton kemmentjeidhez, ne feledd hogy a Central Park 5-t trump ki akarta vegeztetni s Sharpton harcolt ertuk.

Artatlanok voltak, douchebag a mai napig eroskodik hogy bunosok voltak."

mindez igy igaz ... ES ??????

trump ezreket csapott be mindenki tudja ES ??????

trump egesz eleteben hazudott es sokszor elnyere valt ES ?????

ettol nem fogja elvesziteni 2020-at ennel tobb kell(ene)

Shaktee 2019.07.30. 18:53:00

@gabors: vedd le a MAGA sapit lecsokám, oszt folytatjuk :P

Shaktee 2019.07.30. 18:54:05

@gabors: Nagy az esélye hogy most nem kellett volna Gorkára hallgatnia..

meklássuk.

gabors 2019.07.30. 19:10:33

@Shaktee: "@gabors: vedd le a MAGA sapit lecsokám, oszt folytatjuk :P"

nincsen rajtam semmilyen sapkag

a folytatassal sincs gond de hogy folytassam a te hasonlatodat...

Ugy tunik te csak egy drukker vagy a foci maga nem erdekel...:-) (drukkolni a vesztes csapatnak is sokan szoktak sokszor akat tobben mint a gyoztesnek, es gyakran megesik hogy azert veszit a csapat mert a biro volt hulye, a kapufa volt rossz helyen, lejtett a palya vagy a labda eppen gombolyu volt ... de a csapat nagyon faszan helyt allt) erted -e ?

gabors 2019.07.30. 19:19:28

@Shaktee: "lenne is helyi szinten kellene megverni Trumpot amig valami orszagos csoda programot nyomnak vesziteni fognak megint"

amugy nem csak en gondolom igy hanem pl Micheal Moore ... biztos megtalalod a TeCsatornan .... en nem fogom megkeresni tegnapi esti shown volt talan .... nem tudom melyik mert amiota Jay Leno es David Letterman nyugdijba ment nem nagyon nezem ezeket

KiwiAga 2019.07.30. 22:58:35

@Platonica: Na megnezem, hatha meg tudom. Koszonom. :)

KiwiAga 2019.07.30. 23:08:54

Kicsit sem ertem, hogyan kerultunk el NZ tol egeszen az amerikai elnokvalasztasokig. :) De az biztos, hogy pont errol az acsarkodasrol es viselkedesmodrol volt szo a cikkben. Attol, hogy nem ertetek egyet valamiben meg nem kell nekiugrani a masiknak. :) Meg lehetne vitatni is a gondokat, szerintem. Es USA poszt alatt jobban megallna a helyet, es lehet hogy az USAban elo magyarok belecsatlakoznanak a "beszelgetesetekbe".

Shaktee 2019.07.30. 23:21:00

@gabors: Moore is beszél barmokat néha, civilben s filmekben is.

Ritkán.

gabors 2019.07.31. 00:44:48

@KiwiAga: bocs hogy szet lett offolva a poszt(od?) ....

de milyen USA posztrol beszelsz ?

mindegy is errol itt a HA allandoan szo van .... csak siman velemeny csere ... akarmit is irok a canuk csak nem ert velem egyett de nem baj

Shaktee 2019.07.31. 02:13:17

@gabors: én veled??? Te velem nem !!! :)))

Gyönyörű ez a szinházterem!

Íme a mai jóslatom ha nem láttad

1. Elizabeth
2. Pete
3. Bernie

Leccgo

Shaktee 2019.07.31. 03:56:58

@gabors: Ja, sajnos.

Delaney úgy vigyorog mint a Mad címlapkarikatúrája :))

Semmi nem fog ott történni, mert úgy vagytok programozva hogy a szomszéd tehene dögöljön meg.

Tudod hogy mennyivel több adót fizetünk az OHIP-ért?

Szegény, gazdag egyaránt?

gabors 2019.07.31. 04:31:32

@Shaktee: "Tudod hogy mennyivel több adót fizetünk az OHIP-ért?" nem sot meg azt sem tudom hogy mi az OHIP...

de azt pontosan tudom hogy mennyi szovetsegi vagy allami adot fizetek, azt is hogy mennyit allami es magan nyugdijra, es nem csak osszegben hanem szazalekosan is mert van ra excelem (en a nagyon kevesek kozott vagyok ezzel) sot azt is tudom hogy havonta mennyibe kerul nekem es a cegemnek a kettonk EU biztositasa ....

azt Justin elmondta hogy tobbet es hosszabb ideig fogtok fizetni a levedett gyogyszerekert a multiknak ? ebbe hogyan egyeztetek bele ???

gabors 2019.07.31. 05:10:18

@Shaktee: nem tudom hogy a sorrended jo-e ... nekem ugy tunt hogy Pete B... nyert

csak annyit mondok hogy a demokrata primary-valasztokert folyo "adaz" harcban egyre biztosan elvesztik az altalanos elnok valasztast ... hiaba tetszik sok progresszivnak (neked plane) hogy amit Warren vagy Sanders mond es a kozepen levoket taszitja ...

nagyon tetszett amit Warren mondott hogy minek indul elnoknek aki nem akar valami nagyot csinalni .... csak az a gond hogy abbol NEM LESZ elnok ...

na meglatjuk mit csinalnak holnap a szinesek :-)

ja amugy senki nem beszelt ma spanyolul ....

Shaktee 2019.07.31. 12:18:20

@gabors: Egy elemzésben se Pete az első..

Nasty Man

youtu.be/AHQ7N9lEl_E

gabors 2019.07.31. 12:42:53

@Shaktee: "@gabors: Egy elemzésben se Pete az első.."

mar hogyne lenne az enyemben ... es nekem (csak) ez szamit :-)

az elmult 25-30 evben a legokosabb legtanultabb jelolt kar hogy "buttfucker"

vagy kis mondta ??? kar hogy ferje van ...

Shaktee 2019.07.31. 12:49:26

@gabors: Nagyon okos fiú..de fekete szavazatokre nem számíthat.

Meleg, de nincs benne tűz.

Shaktee 2019.07.31. 12:52:03

@gabors: Írjunk ma nagyon okosokat, mert az elmehunyt tesók csüngenek Minden betünkön :)))

gabors 2019.07.31. 13:18:38

@Shaktee: "@gabors: Írjunk ma nagyon okosokat, mert az elmehunyt tesók csüngenek Minden betünkön :)))"

???

miert foglalkozol veluk ? nekik nyilvan ott es ugy jo ahogy ... abszolult nem tud nemhogy motivalni de meg erdekelni sem ha valaki leselkedik/csung vagy amit akarsz ...

tovabbra sem tetszik sem a vitak formaja sem az hogy tul sokan vannak az egesz teljesen szettordelt, erveleseket nagyon nehez kovetni nem azert mert barmelyik jelolt hulye lenne hanem mert ez igy nem jo... aki nem hajlando a "sound bite" versenyben resztvenni azt a "hozzerto elemzok" leirjak ... .kozben meg trump es kutchner rohog a markaban mert pont azok a most unnepelt progresszive szlogenek fogjak eltemetni a demokrata jeloltet ... hacsak nem neked lesz igazad hogy Trump addigra beleassa magat a foldbe .... (szerintem nem ) ....

gabors 2019.07.31. 13:24:16

@Shaktee:

"@gabors: egy kanadai, elég jobbos lap"

eleg gyenge .... de nyilvan ilyen tavolrol nezve meg nem a borukre megy elmegy ... :-) azert a USMCAs gyogyszer umbulda nekik is feltunt .... :-)

Shaktee 2019.07.31. 13:48:38

@gabors: megint kezded a "távolrol" marhaságot..:-))

Shaktee 2019.07.31. 14:01:43

@gabors: :-)

mert nagyon vicces ahogy a nyelveket nem beszélo, alulinformalt trollok verik magukat a foldhoz :-)

gabors 2019.07.31. 14:17:56

@Shaktee: "@gabors: addigra? :-))"

addigra ugy ertem jovo oktober vege november elso par napja ... most meg SIMAN nyeresre all ..

a kozvelemeny kutatasokat amiket mutogatnak a CNN-en meg mashol egyelore el kell felejteni foleg mert szinte mind orszagos szamok azonkivul a megkerdezettek siman hazudnak ...

most Trump barmelyik demokrata ellen nyerne, rasszizmus gyulolet ellenseg gyartas MUKODIK ... es egyelore a demokratak is mindent megtesznek hogy egyre kevesebben szavazzanak rajuk ... OTT azokban az allamokban ahol ez szamitani fog ....

de mar csak 460 nap van hatra es megtudjuk ... na addigra kellene elasnia magat

KiwiAga 2019.07.31. 23:01:34

@gabors: Jaj nem, az cseppet sem zavart. :) A Fonal elvezeteset mosolyogtam meg :)

KiwiAga 2019.07.31. 23:01:35

@gabors: Jaj nem, az cseppet sem zavart. :) A Fonal elvezeteset mosolyogtam meg :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása