oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2019. január 25. 06:30,  Köszönöm, Ernő, te csodás kamionos 25 komment

2019. január 25. 06:30 Határátkelő

Köszönöm, Ernő, te csodás kamionos

Az alábbi rövid, de érdekes történet helyszíne az Egyesült Királyság, főszereplői pedig egy brit autós és egy magyar kamionos. Nem is ragoznám tovább, jöjjön a sztori!

Mi a magyar álom? Halászlé paprikás csirkével? Osztrák életszínvonal? Három tenger mossa? És mi az álom abban az országban, ahol te élsz? És mi a rémálom? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!

kerekcsere_2_foto_pixabay_com_counselling.jpg

„Hazafelé autóztam, a BBC 5Live-on a parlamenti vita lecsengését hallgattam, amikor hirtelen hangos puffanást hallottam, amit egy lapos gumi árulkodó zöreje követett. 

Az M6-oson voltam, de csak 45 mérfölddel (kb. 70 km/óra – HÁ) haladtam az útfelújítási munkák miatt. Szerencsére a terelőbólyák között le tudtam húzódni a pálya védett részére, mi több, még a felnit is sikerült megmenteni. A gumi tönkrement, de biztonságban vagyok és remélhetőleg a felni is kibír még valamennyit. 

Felhívtam a rendőrséget, akik küldték az autómentőt, aki elvisz a legközelebbi benzinkútig, ahol elkezdtem kereket cserélni. Elég öreg és gyakorlatias vagyok ahhoz, hogy meg tudjam oldani magam is, úgyhogy belevágtam. 

Kicsit hátrahőköltem viszont, amikor egy nagydarab pasas odajött, és anélkül, hogy egyetlen szót szólt volna, felkapta a telefonom, amivel világítottam. 

Szégyellem, de az első reakcióm az volt, hogy „istenem, el fogja lopni a mobilom!”. Aztán ahogy az emelő és a csavarkulcs felé mutogatott, leesett, hogy segítséget ajánl. Voltaképpen átvette tőlem a feladatot, én meg világítottam neki a mobillal. 

Bár nem nagyon beszélt angolul, valahogy elmagyarázta, hogy ő egy magyar kamionos, a neve Ernie (gondolom, inkább Ernő lesz az – HÁ). Tulajdonképpen kézjelekkel és egymásra nagyon figyelve elvégeztük a munkát. 

Elég jó csapatot alkottunk, annyi idő alatt kicseréltük a kereket, hogy arra még egy Forma-1-es csapat szerelői is büszkék lettek volna. 

Ahogy az autó ismét mind a négy kerekével a talajon állt, kezet fogtunk, én pedig kimondtam az egyetlen magyar szót, amire hat évvel ezelőtti ottani látogatásomról emlékeztem: Köszönöm. 

Sötét volt ugyan, de nem lehetett nem észrevenni az arcát elöntő mosolyt, amit az hívott elő, hogy az anyanyelvén mondtam neki köszönetet. 

A defekt miatt késve értem haza, így aztán az ír pörkölt helyett csak francia baguettet és sajtot, szíriai humuszt, olasz előételt és görög olívabogyót ettünk. 

Harminckilenc éves vagyok. Egész életemben egy egyesült és békés Európában éltem. Összesen 17 (ha jól emlékszem) EU-országban jártam. Szeretnék a továbbiakban is így élni. 

Szeretném, ha a gyermekeim is ugyanolyan szabadságban és annyi lehetőséggel nőnének fel, amennyi nekem jutott. Már nem ismerem fel az országot, amelyben élek, és ezt a legmélyebb vágyamat a Brexit eltörölte. 

’Köszönöm’ Ernie, te csodás magyar kamionos, aki nem beszélt angolul, ám mégis segítettél nekem kereket cserélni és megerősítettél abban, hogy jól tettem, amikor a maradásra voksoltam.” 

Az írást Jill osztotta meg itt, a sztorit Zsófi ajánlotta a figyelmünkbe.

(Fotó: pixabay.com/counselling)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4214586384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.25. 08:11:25

A brexit mint a szabadság ellentéte?

De hisz a brexit lényege éppen a nagyobb szuverenitás iránti vágy.

takarék-láng 2019.01.25. 08:33:15

Ennek rohadtul semmi koze a brexithez.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2019.01.25. 09:13:47

Én azt nem értem minek erre a blogra az előmoderáció, ha a legegyértelműbben, legnyilvánvalóbban félreterelő trollok bele-szólásai folyamatosan megjelennek. Felesleges, kapcsoljátok ki.

tanato 2019.01.25. 09:40:22

@MAXVAL bircaman közíró: @takarék-láng: HA KEmény BRexit lesz kiutasításokkAL,.KIUTÁLÁSOKKAL,beindul majd itt is a kommentáradat,márcsak néhány hónap és minden kiderül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.01.25. 09:47:43

@tanato:

Nem az angol nép fogja eldonteni milyen brexit lesz. sőt azt se, lesz-e egyáltalán brexit.

tanato 2019.01.25. 09:59:37

@MAXVAL bircaman közíró: 3 hónap már csak,onnantól mindenképpen lesz változás.

takarék-láng 2019.01.25. 13:55:45

@tanato: "HA KEmény BRexit lesz kiutasításokkAL,.KIUTÁLÁSOKKAL,beindul majd itt is a kommentáradat,márcsak néhány hónap és minden kiderül."

- nem lesz, de sajnos meg intelligens embereket mint pl te, is kepes totalisan behulyiteni a media. Semmifele kiutalas, kiutasitas nem lesz, nemely esetben pedig elegge kivanatos lenne.

geeeteee 2019.01.25. 13:55:57

A kerékcsere az nagyon elegáns segítség. Rutinosnak kisautón ujjgyakorlat. Együtt egymásért?

geeeteee 2019.01.25. 15:05:44

@MAXVAL bircaman közíró: Az önállóság elszigetel, az együttműködés határokat dönt.

Nem bánom, kapsz egy kettes alát manipulációra.

Szerintem próbáljad meg bal kézzel, üljél rá előtte, hogy elzsibbadjon. Olyan érzés lesz, mintha más csinálná.
"I'm a wanka, I'm a wanka"

Shaktee 2019.01.25. 15:29:53

Kedves irás, s nagyon igaz.

geeeteee 2019.01.25. 15:56:52

@Shaktee: Jelképesen nagyon igaz. Rosszul is elsülhet bármi hétköznapi eset, azért legyetek óvatosak.

A metafora törékeny.

geeeteee 2019.01.25. 16:53:39

@Shaktee: Bírom Bartust. A Bölcsek Köve meg itt van, csak rajta állunk.

2019.01.25. 19:14:15

@takarék-láng:

Nahát odvas, te értelmes gondolatokat is tudsz írni :-)

Ellenzéki Tüntető 2019.01.26. 12:58:08

@Shaktee: lol ez mi, egy blog? Kb. annyira komoly és elfogulatlan és tényszerű. Nem csoda hogy orbángeciztek ha ezt olvassátok, ez borzalmas gyerekek :D

bordat 2019.01.26. 13:30:15

Brexit ide vagy oda Orbán még jobban adóztassa a Magyar melóst a külhoni munkáért.

BéLóg 2019.01.26. 13:30:31

kentben dolgozó barátom aki tíz éve él ott, a mai napig panaszkodik a neki tett megjegyzésekre, mint aki ELVESZI előlük a munkát.
Miközben mikor én dolgoztam odakint EGYET láttam csak. MINDENKI dolgozik, KIVÉVE a briteket. Ők bejárnak a munkahelyükre és fölveszik a pénzt.
Kábé, ezt természetesen úgy kel érteni, ahogy mondtam.
Ha nem tudnám hogy Britanniában vagyok, azt mondanám EZ volt a HAZAI munkamorál a cocilizmusban.
Az "uralkodó" osztály (nálunk a melós, ott a brittttt ember) úgy áll a munkához, hogy más is hozzáférjen.
A fogjuk meg, és VIGYÉTEK mentalitást is mintha ők találták volna ki.

clemens 2019.01.26. 15:50:59

Primitív kis tanmese, még akkor is ha netalán valóban megtörtént.

Európai téridő 2019.01.26. 21:56:43

"Cherchez la femme !" (Keressék a nőt I)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása