oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. szeptember 26. 06:44,  Az ámokfutásom véget ért 421 komment

2014. szeptember 26. 06:44 Határátkelő

Az ámokfutásom véget ért

Egy hete jelent meg Niki történetének első fele, talán emlékeztek még rá, akkor kanadai és ciprusi élményeit mesélte el, és ott hagytuk abba, hogy jött egy régi ismerős megkeresése és egy ajánlat: menedzselje az ismerős selmecbányai éttermét. Itt vesszük fel a vonalat, hogy aztán folytassuk a rohanást Szlovákián, Magyarországon és Anglián át Kanadába, bezárva a kört.

1_44.jpg

Szlovákia: hó és elzártság

Újra tél. Újra hó. Szlovákia, Selmecbánya.

Mivel sokat hallottam arról, hogy a szlovákok nem igazán rajonganak a magyarokért, jobbnak láttam csak angolul beszélni, amit már Cipruson sikerült elég szépen elsajátítanom. A kérdésre hogy honnan jöttem, egyszerűen azt válaszoltam: Ciprusról. Ami tény volt, tehát még hazudnom se kellett.

Az étterem egy nyirkos pincehelyiségben volt, amit ha meg akartam közelíteni, akkor minden nap havat kellett lapátolnom. A lakás és az étterem között csupán 20, maximum 30 perc volt az út, de ez hóesésben egy órának tűnt. Ráadásul gyalog tettem meg, naponta többször is. Kaptam ugyan kocsit, igaz, kissé késve, és volt egy segítőkész könyvelő hölgy is, akivel szintén angolul beszélgettem.

Szóval ott éltem 5 hónapot. A közel fél év olyan volt, mintha egy elzárt szanatóriumban éltem volna, hiszen nem voltak ott a barátaim és szociális életem sem volt.

3_29.jpg

Elindítottam egy éttermet, amihez keményen dolgoztam, és mellette segítettem a várandós könyvelőnek könyvelni... (ha már értek hozzá egy kicsit). A tulajdonossal fizetés ügyben nem igazán sikerült megegyezni, ezért újabb váltáson törtem a fejem. Szóba került Anglia, a visszatérés Ciprusra, esetleg a hazatérés Budapestre. Mivel már honvágyam is volt, a saját országom mellett döntöttem.

Ismét Magyarországon

Egy barátnőmnél vettem ki szobát Óbudán, és egy hét alatt találtam munkát a Váci utcában, a főváros szívében. Magyar viszonylathoz képest felszolgálóként egész jól kerestem.

Pár hét után ugyanannak a tulajdonosnak az első osztályú éttermébe kerültem. Boldog voltam, hisz volt jó állásom és otthon voltam. Pár hónap után már kezdett hiányozni a szabadidő, bulizni is munka után tudtam. Volt olyan, hogy 9-10 napokat is dolgoztam pihenés nélkül.

Az is kiderült, hogy ilyen munka mellett nem marad időm párkapcsolatra, mert hát mit is mondjak, hogy „bocs, nekem a hajnali 2 jó időpont a randira”? Ugyanakkor az étteremben szuper kis csapat tagja lehettem, mindannyiukkal a mai napig beszélek.

Végiggondoltam a helyzetet, és arra jutottam, változtatnom kell. Közben egy barátnőm megkérdezte lenne-e kedvem kimenni Angliába takarítani, hisz ő már pár éve azt csinálja. Gondoltam, miért is ne. Szóval újabb búcsú, már sokadjára a szülőktől. Jegyvásárlás és repülés.

Angliai nyugdíjas napok

Október. Anglia. Az időjárás elment, kicsit borús. Szerencsémre a tél következett. Mint kiderült, ott nyáron esik a legtöbbet. Gondolom, akkor az már napi szinten mehet. Az emberek furcsák, érdekesen öltöznek, és le vannak lassulva. Baromi nyugodtak, de tényleg. Mindenben. Ha Szlovákiát szanatóriumnak éreztem, akkor ez mi lesz... Valami ilyesmi járt a fejemben eleinte.

A munkát hamar megszoktam és a főbérlőimet is a két cicájukkal. Szóval éltem a kis nyugdíjas napjaimat. Ami a ciprusi pörgés után kicsit érdekes volt. Dolgozni jártam és a rengeteg szabadidőmben moziztam - otthon, popcornnal. Mert az úgy a jó.

4_16.jpg

Kis idő múlva jött a felismerés, van időm pasizni. Tehát irány a társkereső. Randiztam egyet, aztán elment a kedvem tőle, gondoltam, lehet, hogy egyedül maradok. Majd tettem egy újabb próbát egy kedves, figyelmes magyar sráccal.

Megismételtük párszor a randit, végül a hétvégéimet már vele töltöttem. Minél több időt töltöttem vele, annál jobban ki akartam lépni a kapcsolatból, hogy miért, azt inkább hagyjuk. De ha én valamit eldöntök, akkor nem tétovázok, lépek. Megtettem.

Anglia meseszép. Olyan mintha még mindig a múlt században élnének. Valahogy megelevenedtek előttem a romantikus filmek, ahogy egy-egy farm előtt elhaladtunk. Magam előtt láttam a Jane Austen-filmeket.

Puerto Rico és az ámokfutás vége

Valószínű a romantikus beállítottságom késztetett arra, hogy elfogadjam a mostani párom meghívását Puerto Ricóba, ahol kiteljesedett a szerelmi életem, és az ámokfutásom véget ért.

Robertet 2011-ben ismertem meg Kanadában. De akkor még nem vágytam kapcsolatra, így pár randi után már nem találkoztam vele többet. Minden nagyobb ünnepen beszéltünk. Nyomon követtük egymás életét az internetnek köszönhetően.

Majd ez év áprilisában egy baráti beszélgetés alkalmával közölte, látni szeretne újra. És menjek vele Puerto Ricóba. Gondoltam, miért is ne. Már annyi minden történt velem, egy kis közép-amerikai nyaralás még jó is lesz a zord Angliából.

6_8.jpg

Puerto Rico maga volt az álom. Minden szempontból. Angliába visszatérve, az én lovagom hívott Skype-on és megkérdezte, lenne-e kedvem vele élni Kanadában. Mert ő bizony belém szeretett.

Egy kicsit vegyesek voltak az érzelmeim. Hisz idősebb, mint én, felnőtt gyerekei vannak, na és a szüleim, na és a konzervatív rokonság Magyarországon. Ezek jártak a fejemben addig, amíg májusban haza nem mentem és szemtől szemben el nem mondtam mindent a szüleimnek.

Meglepetésemre higgadtan és szeretettel fogadták a történetem Roberttel és áldásukat adták rám, ránk. Majd újra jött a búcsú, jegyvásárlás Angliába, majd Kanadába.

9_4.jpg

8_4.jpg

Egy álom valóra vált

Most szeptember van. Kigondoltam, milyen vállalkozást szeretnék és most a megvalósításán dolgozom. Kanadában élek egy olyan férfival, akit kislányként álmodtam meg. Aki ágyba hozza minden reggel a kávémat, naponta legalább ötször elmondja, mennyire szeret, és hogy milyen szép vagyok.

Aki ha fáradt vagyok, csak egyszerűen vacsorát készít, ha ő is fáradt, akkor kivisz étterembe. Rengeteget kirándulunk, és ami fontos: sokat nevetünk. Természetesen most azon vagyunk, hogy minden papírom a lehető leggyorsabban elintézzük, mert itt Kanadában bizony minden más. Nehéz csak munkát vállalva kijönni ide, és még nehezebb maradni.

5_12.jpg

7_4.jpg

Az itteniek vezetési stílusa, amennyire nem ismerik a KRESZ-t számomra kész horror, de óvatosan és biztosan haladok előre az úton. Már mind a ketten túl vagyunk egy házasságon. Így értjük, hogy nem mindenki tökéletes, de a szerelem sok mindent legyőz. A mi esetünkben az időt, a kort, és a távolságot is.

„Álmodtam egy világot magamnak” - és ez most mind valóság lett. Amiért egy igen hosszú és fájdalmas utat tettem meg. De úgy érzem, minden szenvedés megérte ezekért a pillanatokért, amiket nap mint nap átélhetek.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Szlovákia Anglia Kanada Puerto Rico

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr906731379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.09.26. 06:56:09

Gratula a posztolónak. Jég hátán is megélő, belevaló menyecske. Robert pedig nem kicsit jóképű ;)))
Kanada mindig olyan ideális, idilli országnak tűnt nekem. Nincsenek külpolitikai viszálykodások, nem csapnak nagy feltűnést magukból. Európaihoz hasonlatos szociális háló. No meg az a gyönyörű természet! Jó hideg telek, sok hóval.
Off: utolsó reggeli Pesten, utána indulás vissza Stockholmba, vége az idei mesés szabadságnak... *sóhaj*

NIKI LAURA 2014.09.26. 06:57:29

Hat nem egy Ricky Martin,de jol festetek.
.Amugy -allitolag - a lanyok az apukajukat keresik a leendoben.
Belegondoltam,ha a 19 eves lanyom egy 45 eves pasival allitana haza,agyon utnem.

DieNanny CH 2014.09.26. 07:13:50

@NIKI LAURA:

Aha... Ha meg lenne egy 40 éves fiad, aki meg egy 19 évessel állítana haza, annak meg gratulálnál...

.
.
@Niki, ügyes vagy, és szerintem kár, hogy nem maradtál Selmecbányán. De azért minden jót kívánok.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.09.26. 07:26:10

Én azért szívesen olvasnék a poszt írójától egy írást majd úgy egy év múlva. Addigra talán kiderül hogy valóban ezt álmodta e magának. Csak mert az eddigiekből nekem nem az jött le hogy túl hosszan meg tudna ülni a fenekén egy helyen illetve egy ember mellett. Érdekelne hogy alakul a továbbiakban az élete.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.26. 07:59:48

A poszthoz nincs mit hozzátenni.
Tökéletes.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 08:11:11

"bulizni is munka után tudtam"

kesz terror!!!

LittleG (uk) 2014.09.26. 08:14:55

Hm, annyira kalandos, hogy ha nem lennének a képek, kamura gyanakodnék.

Én 5 év múlva is szívesen olvasnék a posztolóról, hogy abbamaradt-e az, amit én valamiért úgy képzelek el, mint ahogy a vihar lökdös egy hajót ide-oda.

Egy életen át csak nem csinálja valaki. vagy igen? :)

az is lehet hogy szépen "leül" a posztoló és majd az unokáinak meséli kalandos fiatalságát :)

(mint egy idő néni ismerősöm, akinek nem volt családja, én jártam hozzá gyerekként és mindig arról mesélt (meg képeket mutogatott), amikor fiatalkorában Brazíliában volt). Elnézvén, hogy évekig jóformán csak a lakása, az élelmiszerüzlet és a templom között mozgott, nehéz volt elképzelni hogy valaha milyen messze járt)

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 08:17:51

@LittleG (uk): de miert??

nekem is mindenki azzal jon, hogy milyen fura, hogy videken vagyok eltemetve, mert "nem ilyen vagyok". miert ne lehetne kulonbozo eletstilusokat elvezni?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.09.26. 08:21:21

@NIKI LAURA: melyiket?

Amúgy megvan a mai nap témája, azt hiszem a postoló nem fog örülni :D

Határátkelő 2014.09.26. 08:28:05

@Zka: Hát nincs meg a nap témája, mert kérném, hogy ne menjünk el ebbe az irányba. Azt hiszem, még időben szóltam.

tanato 2014.09.26. 08:34:15

@LittleG (uk): Sok ilyen idős embert ismertem aki fiatalkorában sok országot bejárt,végül persze maradt a fenekén a szülővárosában és az unokáknak mesélt.Pl első Vh.-s volt hadifoglyok akik Szibériából Kínán át jutottak haza sok év múlva meg volt egy pap aki misszionáriusként járta be a világot,szintén ugyanígy egy apáca is.Meg néhány volt tengerésztiszt amikor még volt magyar tengerjáró flotta,meg egy asszony aki egy félig angol-félig magyar gyarmati tisztségviselő feleségeként helyeződött különböző angol gyarmatokra anno.Azután ők az élményeikből élnek azokat mesélik az utókornak.Az egyik volt oroszországi fogoly pl. Kínában kitanulta a keleti gyógymódokat és természetgyógyászként abból élt meg a szoci.-rendszerben nem is rosszul.

DieNanny CH 2014.09.26. 08:45:57

@LittleG (uk):

"Egy életen át csak nem csinálja valaki. vagy igen? :)"

Bár nem tudom, mennyi ideig volt katona, de ha az 'életet' 18 éves kortól számítjuk, akkor igazából még csak 4 éve 'kalandozik'. Hiszen előtte pont az ellenkezőjét csinálta.

firg_firg 2014.09.26. 08:51:14

Orulok hogy a posztolo megtalalta a boldogsagot.

A fogalmazas ismet rohogosre sikerult, ilyenek vannak mar megint benne, gyongyszemek:

"Az időjárás elment, kicsit borús"

"jött a felismerés, van időm pasizni"

"bulizni is munka után tudtam" - miert, korabban ment munka _kozben_ is?

"Kigondoltam, milyen vállalkozást szeretnék" - ferjuram megtamogat, ha epp nem hoz kavet meg nem visz ki etterembe

"naponta legalább ötször elmondja, mennyire szeret," - Miert, mennyire? Nagyon?

"ha fáradt vagyok, _csak egyszerűen_ vacsorát készít" - Egyszeruen. Teccikerteni.

"ha ő is fáradt, akkor _kivisz étterembe_" - remelem fizet is

"Természetesen most azon vagyunk, hogy minden papírom a lehető leggyorsabban elintézzük..." - Termeszetesen.

".. mert itt Kanadában bizony minden más" - Bizony. Bizony. Remelem lathato a ket kijelentes kozotti ok-okozati viszony.

"Nehéz _csak_ munkát vállalva kijönni ide, és _még nehezebb_ maradni." - jaja, jobb ha az embernek van egy ferje is hozza

"de óvatosan és biztosan haladok előre az úton" - a kisdobos is igy gondolta, hason kuszva, kettesben

"hosszú és fájdalmas utat tettem meg." - jol hangzik, de en nem lattam a fajdalmat az elmult ket posztban, csak a popcorn moviet, a bulizast, a pasizast, meg az utazgatast ossze-vissza. Meg a konzervativ rokonsagot.

"De úgy érzem, minden szenvedés megérte ezekért a pillanatokért, amiket nap mint nap átélhetek." - kitalalom: Valami konyviras, Jane Austen style lesz az a vallalkozas?

Szerencses csavo ez a Robert.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2014.09.26. 09:32:03

@svájci sapka (ch): Mégis írtál :) Egyébként én sem nagyon tudok, csak örülök a boldogságának.

Evain 2014.09.26. 09:33:33

@tanato: fú, pont nemrégiben láttam egy film feldolgozását egy ilyen szibériai szökésnek. Az a csapat ha jól rémlik, akkor Mongólián és Tibeten át szökött Indiába. Gyalog. Kicsit túlcastolták, de egész nézhető film volt. :)
Ez volt az:
www.imdb.com/title/tt1023114/

tanato 2014.09.26. 09:46:34

@Evain: Köszi,már hallottam a filmről.bár ez nem világháborús téma,de sokaknak sikerült Szibériából Kína felé szökni,köztük sok magyar hadifogolynak is.Közvetlen az első Vh után még Kínában sem volt komm.diktatúra így nem volt totális határellenőrzés,megkönnyítendő transzfert.

LittleG (uk) 2014.09.26. 09:54:27

@Babette.: végül is lehet, csak tőlem idegen. rövid távon (pár év) könnyebben el tudom képzelni, na de hogy egy életen át ne állapodj meg sehol, elég nehéz elképzelni.

Nem ismerek erre vonatkozó tanulmányokat, hogy az emberek hány százaléka fészeképítő, akinek a napi rutin biztonságérzetet ad, és hány százalékuk őrül meg ugyanettől és csavargás közben érzi csak jól magát, de érdekes adat lenne.

Én arra tippelnék, hogy az emberek többsége az első csoportba tartozik. Ettől még egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.09.26. 10:02:43

Az jó ha az ember révbe ér és egy olyan partnert talál akivel minden perc maga a paradicsom!
A pasi helyes Niki is csinos csajszi, sok sikert és boldogságot neki.

Más:
Valaki fogta magát és leírta a történetét ma is, ide, nekünk!
Erre> a posztíró személyisége kerül célkeresztbe, jó szokás szerint !
Szép csapat ez itt!
Gratulálok az elemzőknek!
Csak így tovább!

tanato 2014.09.26. 10:04:47

@LittleG (uk): A kettő szorosan kiegészíti egymást,mint az előző cikknél már írtam.Az első kisebb csoport a nagy földrajzi felfedezőké a másik nagyobbik csoport meg volt a már felfedezett vidékeken letelepedőké ,fészekrakóké.Persze elsősorban fiatalok a csavargóak és később meg belőlük is válhat nyugodt-vérű fészeképítő,de persze vannak halálukig csavargó típusúak/rájuk mondhatják hogy örök gyerek vagy örök fiatal/.Meg egész fiatalok is lehetnek fészerakó típusúak,/rájuk mondják pl. hogy komoly gondolkodásúak,meg koravének/Na szóval így kerek a világ.

tanato 2014.09.26. 10:08:53

@DieNanny [SZ,CH]: Selmecbányát azt én is sajnálom,egyszer jártam csak ott de nagyon tetszett,igazi hangulatos középkori bányavárosi központja van.Na meg ott alakult meg a jelenlegi Soproni Egyetem/bánya,kohó és erdőmérnöki karokkal/csak Trianon után menni kellett onnan.

tsabus UAE 2014.09.26. 10:11:41

Gratulálok Niki, jó kis kalandokon mentél keresztül, míg ide jutottál !
Valahol már írtam, hogy általában azért csavarog az ember, hogy megtalálja a helyét a világban. Abból, hogy a fényképekkel ennyire személyes közelségbe engedtél mindenkit, arra következtetek, te már megtaláltad a helyed.
Sok sikert a továbbiakban !

NIKI LAURA 2014.09.26. 10:24:19

Milliomos 50-es pasi teherbe ejti a 19 eves lanyt.

Elmegy a leendo aposhoz: vallalok minden felelosseget.Ha lany lesz,10 milliot helyezek el a gyermek bankszamlajan,a lanyuk havi 1 millio koltopenzt kap,es egy uj SLK Mercedest.

Ha fiu,20 miliot kap a gyermek,anyukanak kulon lakas,es egy Porschet,

Ha netan elvetelne...akkor most elveszed B+ ...szol kozbe az apos.

Amugy P.Ricoi utlevellel kanadaba...co,co,co..USa- ba lazan,kulon joguk van asszem,de kanadaba nem egyszeru..

Herr Géza 2014.09.26. 10:27:28

@tanato: Meg a Miskolci Egyetem meg a Dunaújvárosi Föiskola ist azt tekinti "jogelödjének"... Vittek is tovább egy csomó selmecbányai hagyományt.

2014.09.26. 10:30:11

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne." :)

Remelem megtalalta az otthont! :) Nekem nagyon tetszett a kalandos sztori, sok sikert a jovore nezve! :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 10:42:10

@Evain:
"túlcastolták, "

az mit jelent? próbálok a castingból kiindulni, de értelmezhetetlennek tűnik.

------------
neked egy kis off:
magyarorszagosszefog.kormany.hu/hirek/2014-09-24/elfogadta-a-parlament-az-elszamolasi-torvenyt/
"Az elszámolási módszertan főszabálya [...], hogy a fogyasztót olyan helyzetbe kell hozni, mintha a szerződéskötés időpontja óta a törvényes árfolyamon és a szerződéskötéskori, eredeti kamatszinten történt volna az elszámolás."

Herr Géza 2014.09.26. 10:42:28

@Babette.: Haligali, küldtem neked pár mailt, de ahogy látom min. 3 különbözö címre mentek....

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 10:43:38

@NIKI LAURA: jaja, megboldogult exanyósom is azt hitte, a gyerek neme az anya döntésén múlik..

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 10:44:13

@Herr Géza: nem baj, megkaptam mindet:) és köszönöm

Evain 2014.09.26. 10:50:28

@Babette.: ez egy újkori szóalkotás by Evain. Arra próbáltam amúgy utalni, hogy a szereposztással túlbiztosították a filmet. (Mármint nézetttség és bevétel szempontjából). Betudható az egyre tagadott, mégis bekövetkező magyar nyelvtudás hanyatlásának. :D

-----
Hát ez jó hír azoknak, akiket érint. De miért nekem írtad? :)
Nekem per pill egy közöm van magyarországi adminisztrációhoz: a folyamatban lévő útlevéligényem.

Mr Long 2014.09.26. 10:50:30

@Babette.: Azoknak, akik forint hitelt vettek fel, mivel nem akartak magukat kitenni az arfolyuam ingadozasnak visszafizeti a kormany a z ebbol fakado hatranyukat a megmentett devizahitelesekkel szembe???

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 10:51:28

csak hogy összefoglaljam a 4 év történéseit:

Kanada, bébiszitter
Magyarország, ?
Ciprus, kávéház
Selmecbánya, étterem
Óbuda, Váci utca
Anglia, takarítás
Puerto Rico, nyaralás
Kanada, házasság

hát hu.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 10:53:36

@Evain: uhh, akkor ki az E betűs nick, akinek van itthon jelzáloga....?
folyton belekeveredek.
mondjuk tanatoról is azt hittem, ő lakik az alföldön, mire felfogtam volna a t betűs nickeket, megint összekeveredtem beléjük.

:D

Evain 2014.09.26. 10:54:57

@Babette.: Az imo Ennike lesz, aki Dániában és és az egézségügyben dolgozik. :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 10:54:58

@Mr Long (UK): az egyoldalú kamatemelés rájuk is vonatkozik.
ne hagyd magad megvezetni, a kamatemelés hatása nagyobb , mint az árfolyamé, úgyhogy nekik sem lesz rossz.

tanato 2014.09.26. 10:59:53

@Babette.: Mivelhogy én az Alföld közepén lakok,Tucano meg a mediterraneumban éppen amikor nem Brazíliában.Tableno meg nyugat -Európában.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 11:01:17

@tanato: na így tudtam, de tegnap v tegnapelőtt meg azt írtad, hogy 5 éve élsz kinn.

Mr Long 2014.09.26. 11:01:47

@Babette.: Ok, csak melyen hallgatnak allandoan (hallgattak, mikor kikoltoztem) a forinthitelesekrol. Azok gondolom a szamuk miatt nem voltak annyira resze a kampanyoknak.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 11:05:12

@Mr Long (UK): az már nem fér bele a populizmusukba.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.26. 11:06:41

@Babette.:
Az Tableno vokt de csak betett egy kommentet valami orvosi lapból.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.26. 11:07:38

@NIKI LAURA:

Ebbe nem tudok nem beleszólni.

Nincs puertoricói útlevél. Minden Puerto Ricóban született ember automatikusan amerikai állampolgár 1917 óta. S 1917-ben meg megadták minden már ott élő spanyol állampolgárnak is az amerikai állampolgárságot.

Azaz ma nem létezik puertoricói, aki ne lenne amerikai állampolgár. Hivatalosan létezik puertoricói állampolgárság is, de kötelezően együtt jár az amerikaival. Ezzel kapcsolatban volt egy vicces eset pár éve, amikor egy puertoricói függetlenségi párti aktivista lemondott amerikai állampolgárságáról, azzal, hogy helyette puertoricói állampolgár lesz. Az ügy sikertelen lett persze, a bíróság kimondta, nem lehet lemondani az amerikai állampolgárságról, ha valaki puertoricói állampolgár akar maradni, mert a puertoricói állampolgár automatikusan amerikai állampolgár is.

Amint egy puertoricói belép az USA területére, minden joggal azonnal rendelkezik. Azaz szavazhat az elnökválasztáson is. (Amíg Puerto Ricóban lakik, nem szavazhat.) Viszont amíg egy puertoricói Puerto Ricóban lakik, nem kell adót se fizetnie a szövetségi adóhivatalnak.

Azaz minden puertoricóinak van amerikai útlevele (ill. csak az van neki, mert puertoricói útlevél nem létezik), azaz Kanadába bármikor beutazhat vízummentesen.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 11:09:21

@tanato:

tanato 2014.09.23. 15:25:39
Nekem a 4 éves angliai munkám alatt egy páciensel gyűlt meg a bajom.Egy fóti családdal.

Ez talán magyarázza,pont egy magyar kivándorló családdal volt problémája és ezt vetíti az összes kivándorló magyarra a ho.kolléga.

tanato 2014.09.26. 11:09:24

@diggerdriver: Sok kommentet beraktam az angol Eü.-rendszerrel kapcsolatos cikkben,egy orvosi portálról ahová szintén leadták a cikket.,átvéve a HÁ-ről.Persze a kommentelők nevét kihagytam,ezért úgy tűnhetett hogy rólam van szó.

tanato 2014.09.26. 11:11:17

@Babette.: Na erről beszélek,egy 4 éve kint élő kolléga szólt hozzá a cikkhez,természetesen a nevét töröltem személyiségi jogok miatt.Ezért olyan mintha rólam volna szó.A harmadik mondat viszont az én véleményem.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 11:12:35

@tanato: az idézőjelek sokat segítettek volna:)
de akkor megnyugodtam, hogy nem őrültem meg,

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.26. 11:14:43

@tanato:
Igen, egy pár kommenttel ljjebb írtad honnan idéztél.
Nem volt idézöjelben ezért én is csodálkoztam elöször.

2014.09.26. 11:15:23

Ez egy gyonyoru tortenet, sok szempontbol a sajatomra emlekeztet, bar az enyem nem volt ennyire kalandos de hat en alapbol a nyugodt eletet preferalom! :))) Tudom hogy rengeteg negativ komment lesz, Hataratkelohoz meltoan, remelem a posztolo tul fogja tenni magat rajtuk. Sok boldogsagot kivanok neki es remelem fog meg jelentkezni, kommentelni itt.

tanato 2014.09.26. 11:17:26

@diggerdriver: Ez az én saram,az idézőjelek elhagyása.

tanato 2014.09.26. 11:18:01

@Mirjam2: Méghogy nem volt mozgalmas,annyi országon keresztül.

2014.09.26. 11:19:11

@firg_firg: Csak ennyi telt toled? Come on, tudsz te jobbat is, meg egy kis szorszalhasogato kritikat kerunk!!! Esetleg felfedeztel helyesirasi hibakat is? Olvasd el meg egyszer!

2014.09.26. 11:22:34

@tanato: A posztolohoz kepest semmi! :) De nem is baj, en messze nem vagyok annyira kalandvagyo mint o. Tenyleg jo volt olvasni, az eddigi egyik kedvenc posztom.

Kozsdine Krisztina ( Alsace,France) 2014.09.26. 11:22:59

Gratulalok a poszterinanak,tök jo volt olvasni hogy a sok bolyongas-szarnyprobalgatas utan megtalalta a masik felet es boldogan eldegelnek.Kanadat mondjuk nem ismerem,csak hallomasbol,meg anno apukam öccse lakott kinn nehany evet..
Mindegy is..a lenyeg: tovabbo sok sikert es boldogsagot kivanok Nekik! ( Egyebkent azert is nagy örömmel olvastam a posztot,mert annyira jo a mai vilagban is tündermeseket olvasni..mondjuk az en eletem is hasonlokeppen alakult-alakul,annyi hogy en nem csavarogtam annyit mielött revbe ertem,de amugy pörögtem-buliztam-pasiztam rendesen-es vegül megtalaltam azt az embert,akivel teljes az eletem).

2014.09.26. 11:26:05

@ChristineK: Ez egyaltalan nem feltetlenul van igy, hogy 'nem tud megulni a feneken', csak azert mert egy par evet utazott. Nagyon is normalisnak szamit pl. Angliaban hogy van az ember eleteben egy par ev amikor utazgat, elotte es utana pedig bekesen eldegel egy helyen.

Giddy Lamb 2014.09.26. 11:38:44

@tsabus [PL to UK]: "Valahol már írtam, hogy általában azért csavarog az ember, hogy megtalálja a helyét a világban."

Hűha! Ezt Te írtad? Most már tudom honnan lopta ezt Homérosztól Tamási Áronig annyi dilettáns író!:)

qkuc 2014.09.26. 11:38:59

Bár nem csinálnám utána, de jó poszt volt és kalandos életút, :). Remélem megtalálja a helyét Kanadában, bár vegyen hólapátot, attól függően hol telepednek le, :D.

LittleG (uk) 2014.09.26. 11:41:37

@tanato: ez igaz, nég jó is, hogy nem vagyunk egyformák :)

de az vajon miért van, hogy csak a kisebb csoport a felfedező? valahogy genetikailag belénk van kódolva a fészekrakó, biztonságkereső ösztön, egyesekben meg valami DNS összecsavarodott?

evolúciós szempontból melyik a "jobb" vajon? talán épp a kettő kombinációja, egy "népcsoportban" optimálisan mindkettő jelen kéne legyen, hogy túléljenek, de azért haladjanak is.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 11:44:10

@LittleG (uk):
"de az vajon miért van, hogy csak a kisebb csoport a felfedező?"

mert az utód hosszú ideig életképtelen egyedül, azért.

tanato 2014.09.26. 11:46:03

@Mirjam2: Akik a 90-es években kimentek au-pairkedni,egy jelentős részük kint maradt/vagy újból kiment/.És közületek,/ezek közül/ jópáran elkerültek a föld különböző pontjaira./Sokan Közel-Keletre/.Megtapasztaltátok a szabadság érzését a szoci rendszer bezártsága után.Persze hogy nem maradtatok a hátsótokon.
A 2004-es csatlakozás után kimentek, azok már egészen más kategória ,nagyon sokan közülük csak kényszerből mert ők meg hátsón ülős fajták,csak már itthon nem volt lehetséges ezt megtenni egy normális színvonalon.Ők azután már elégedetlenebbek lásd mint itt is sok kommentelő.

2014.09.26. 11:46:13

Ezt a 'megtalalja a helyet' koncepciot nem ertem, de lehet hogy bennem van a hiba. En pl. tobb kulonbozo orszagban kepzelem el az eletem hatralevo reszet, attol fuggoen hogy eppen hogy fognak alakulni a dolgok - ebbe sok minden belejatszik, pl. munka, maganelet, politikai / gazdasagi valtozasok stb. Miert kene 'megtalalni a helyedet' valahol?

qkuc 2014.09.26. 11:47:36

@Mirjam2: Akkor te több helyen fogod megtalálni, :D.

tanato 2014.09.26. 11:47:53

@LittleG (uk): Érdekes kérdések ezek,de mindkettő típusnak helye van a világban kiegészítik egymást,persze a fajfenntartás ösztöne miatt a fészekrakó inkább a genetikailag többet kódolt.

2014.09.26. 11:49:18

@tanato: Ertem - erdekes meglatasok es azt hiszem teljesen igazad van. En 'belulrol' nem tudtam ilyen objektiven, latni, de a magyarazatod teljesen megallja a helyet.

LittleG (uk) 2014.09.26. 11:50:04

@Mirjam2: "Miert kene 'megtalalni a helyedet' valahol?"

Mert az olyan jó :)

(azoknak, akik így érzik jól magukat, pl. nekem is)

tanato 2014.09.26. 11:52:43

@Mirjam2: Ismerek sok egykor még a 90-es évek elején au-pairként kiment lányt/persze azóta már nővé értek/.nem sokan jöttek haza végérvényesen.Mert megtapasztaltak egy szabadabb rendezettebb anyagilag ,életszínvonalban is jobb világot.

2014.09.26. 12:04:38

@LittleG (uk): Oke, ha valaki 'meg akarja talalni a helyet' akkor biztos jo, de nekem pl. teljesen ertelmezhetetlen ez a fogalom, nem hiszem hogy univerzalis emberi eletcel lenne.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.26. 12:06:56

@Mirjam2:
Pontosan ugyanolyan mint a ''keresem önmagam''.

tsabus UAE 2014.09.26. 12:11:01

@Giddy Lamb: Mindegyik írt kommenteket ide ? Na, akkor fizetem a jogdíjakat nekik ! :-)

DieNanny CH 2014.09.26. 12:12:45

@Babette.:

Nem, ő csak idézett egy kint élő orvos véleményéből, aki olvasta az angol háziorvosos posztot.
Csak nem tett idézőjelet. Meg egy másik kommentben írta csak, hogy ez egy idézet volt.

LittleG (uk) 2014.09.26. 12:17:40

@Mirjam2: Szerintem nincs olyan, hogy iniverzális életcél.

Max. az, hogy az ember boldog akar lenni.

Nekem mostanában van ilyenem (gondolom nálam a korral jött), hogy oké, oké, élünk, igyekszünk erre, törekszünk arra, de végül is hova vezet az egész?

Ha van túlvilág, juhé, ha nincs, akkor meg mi van... Bármit gyűjt össze az ember (tárgyakat, saját emlékeket, azt, hogy mások emlékeznek rá), mind elmúlik. Akkro meg minek? Az enyészetnek hajtunk :)

Max ha nagyon nagyot alkotunk, pár évszázadig még lesz ki emlékezzen rá...

tsabus UAE 2014.09.26. 12:19:02

@Mirjam2: Ezt én úgy értelemezem, hogy az ember helye a világban nem feltétlenül földrajzi hely, hanem inkább az az állapot, amikor úgy érzi, kellemes az élete. Van, akinek ez egy kunyhó a tóparton, másnak egy falu, jófej szomszédokkal, megint másnak pedig talán egy folytonosan változó, utazós életforma.
A csavargásaim közben, nekem eddig folyton volt egy olyan érzésem, hogy ez még nem az igazi, valami más kell. Ilyenkor mindig továbbálltam (később továbbálltunk a feleségemmel) és remélem, megtaláljuk azt a helyet, vagy életmódot, amikor nem lesz bennünk ez az érzés.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.09.26. 12:19:35

én csak ezt az "ámokfutás" szót nem értem.
nem a tömeggyilkosok stb szoktak ámokfutni? :-(

OFF ma kutyahús volt a menü ebédre. azért jófejek voltak a vendéglátók és megmondták előre. én meg éhes voltam nagyon, és a kutyán se segített volna már, ha nem eszek belőle :-(
ízre azt hittem volna egyébként, hogy bölény.

2014.09.26. 12:27:03

@tsabus [PL to UK]: Koszi hogy megmagyaraztad! Oszinten szolva nekem soha nem volt ez az erzesem hogy 'ez meg nem az igazi' (kiveve talan Magyarorszagon...) de jo tudni hogy ilyen is van, igy mar jobban ertheto szamomra nehany elozo komment.

2014.09.26. 12:29:58

@LittleG (uk): Huha :). Oke, azt hiszem igy mar vilagos. Nyilvan egy vallasos ember helyzete mas peldaul, mivel az ilyen kerdesek meg vannak mar valaszolva az illeto szamara.

2014.09.26. 12:33:46

@Dragonlady (now in Indonesia): Remelem jon a szerzo es megmagyarazza, de en addig is feltetelezem hogy azert hasznalta az 'amokfutas' szot, mivel tudta hogy sokak szemeben a kalandjai 'celtalan rohangalasnak' tunhetnek egyik orszagbol a masikba.

qkuc 2014.09.26. 12:37:50

@Mirjam2: Nem az, nem vagyunk egyformák. Saját belső motiváció kérdése. Viszont nekem az jött át, hogy valami állandóbb helyre vágyna már. Aztán lehet tévedtem, :). Majd remélem még ír a posztoló hölgy, főleg, hogy érdekel ott hogyan alakul az élete, milyenek a mindennapok/tapasztalatok.

LittleG (uk) 2014.09.26. 12:38:36

@Mirjam2: Kivéve, mikro a vallásos emberben is támadnak kétségek - hogy hiszek, talán nem annyira, mint kellene, de lehet, hogy rosszul hiszem, amit hiszek :)

(ne legyetek ultravallásosakká, mert ha az inga nagyon kileng egyik irányba, lehet onnan átlendül a másik véglet felé.. :)

qkuc 2014.09.26. 12:40:56

@tsabus [PL to UK]: azt hiszem megfogalmaztad azt, amit nekem nem sikerült, :). Köszi, :).

2014.09.26. 12:47:24

@qkuc: En is remelem hogy jelentkezik meg a posztolo. Egyebkent az allando helyre vagyast megertem, legalabbis egy par evre mindenkeppen.

2014.09.26. 12:50:57

@LittleG (uk): Nagyon sokfele vallasossag van, illetve lehet hogy az utobbi nem a legjobb szo. Nem csak annyibol allhat a dolog hogy hiszel egy sor dologban, azt is jelentheti hogy van egy kialakult vilagnezeted, egy elkepzelesed arrol hogy 'hol a helyed a vilagban', nem foldrajzilag hanem atvitt ertelemben.

Giddy Lamb 2014.09.26. 13:00:25

@Mirjam2: "nekem pl. teljesen ertelmezhetetlen ez a fogalom, nem hiszem hogy univerzalis emberi eletcel lenne."

Kevés nőt ismerek aki hasonlóan gondolkodik, náluk az az oka, hogy nem lehetett, vagy nem akartak gyereket és tudattalanul is mindig azt keresik, vagy emiatt önmaguk elől menekülnek.
A fajfenntartás az elsődleges ösztön a nőnemű egyedeknél.

Giddy Lamb 2014.09.26. 13:00:25

@tsabus [PL to UK]: "Valahol már írtam, hogy általában azért csavarog az ember, hogy megtalálja a helyét a világban."

bocs azt hittem valamelyik könyvedben írtad:))

Giddy Lamb 2014.09.26. 13:00:25

@Dragonlady (now in Indonesia): "OFF ma kutyahús volt a menü ebédre. "

Józsi bácsi éhségében megeszi a kutyáját. Sírva nézi a csontokat.
Morzsi, Morzsi, hogy örülnél te ennek a sok csontnak!

Amúgy Floresen Bajawa környékén én is voltam olyan faluban, ahol sok kis apró húskutyát tartottak, de nem akartam megkóstolni. Melyik részén vagy éppen Indonéziának?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.26. 13:04:43

@Dragonlady (now in Indonesia):
Tökös csaj vagy.
Ha ezt én írtam volna ide akkor elevenen megnyúznak.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 13:07:11

@firg_firg:
"en nem lattam a fajdalmat az elmult ket posztban, csak a popcorn moviet, a bulizast, a pasizast, meg az utazgatast ossze-vissza."

dettó.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.26. 13:08:12

@firg_firg:

""ha ő is fáradt, akkor _kivisz étterembe_" - remelem fizet is"

az enyém meg házhoz hozta az ebédet, csak úgy, a sok dolga közt, igaz, én az ágyat nyomom egy hete.

2014.09.26. 13:08:16

@LittleG (uk):

Huuu, ezt az erzest es ezeket a gondolatokat nagyon ismerem... :D

En altalaban arra szoktam jutni, hogy valamiben hinni es aszerint elni az eletet jo, foleg ha ez a hit inkabb pozitivva teszi az ember vilaglatasat, es nem negativva. Komoly teologiai vitakat nem akarok gerjeszteni, a lenyeg, hogy ha a hit nem arrol szol, hogy a bosszuallotol retteg a bunos ember, hanem inkabb halas a gondviselojenek a sok joert, amit kap. :)

En is sokaig kerestem a helyemet, amiutan Magyarorszagra kerultem, tobb mint 10 evig nem talaltam, de vegul most Sopronban ratalaltam. Foleg igy Ausztriaval kombinalva. De ehhez sok minden kellett, nekem legelsosorban egy tars. :)

2014.09.26. 13:09:06

@Giddy Lamb: Bocsi, ezt nem ertem. Azok akik NEM keresik a helyuket a vilagban, azok tudattalanul a nem letezo gyerekuket keresik? :) Oke, inkabb hagyjuk, lehet hogy nem vagyok elegge empatikus ehhez a temahoz. Inkabb megyek is (a helyemet keresni, vagy onmagamat, vagy a gyerekemet, vagy csak menekulok, vagy ki tudja :))).

2014.09.26. 13:14:26

@Mirjam2:

A Gyokossy Bandi bacsinak volt erre egy nagyon jo hasonlata. Azt mondta, hogy az elveszett dolgok tulajdonkeppen azok, amelyek nincsenek a helyukon, nem tudjuk hol vannak. Ehhez hasonloan az elveszett ember is az, aki nincs a helyen. Amikor valaki a helyere kerul, akkor mar nem lesz elveszett ember. Persze ez nem fizikai ertelemben egy hely, hanem az az allapot, amikor az ember a helyen van. Es ez fizikailag barhol lehet, es egyaltalan nem fugg attol, hogy az ember milyen anyagi korulmenyek kozt el, stb. Egyszeruen az az allapot, az a belso erzes, hogy az ember a helyen van, megtalalta a helyet. :) Remelem, hogy a posztiro Kanadaban a parja mellett kerult a helyere! :)

firg_firg 2014.09.26. 13:20:47

@Mirjam2: Elolvastam megegyszer. Egyre szerencsesebb fickonak tartom ezt a Robertet.

LittleG (uk) 2014.09.26. 13:21:15

@Ödenburger [Hu/At]: sose gondoltam volna, hogy ezen a fórumon valaki valamikor Gyökössy Endrét idéz majd :)

Olvastad a könyvecskéjét az álmokról?
Amúgy a műfajt kuruzslásnak tartom, de ő zseniélisakat ír róla.

posterina 2014.09.26. 13:22:13

Szép jó reggelt mindenkinek. Fel ébredtem , itt vagyok. Köszönöm a gratulációkat, és akkor megkaptam a reggeli kávém, és kezdem a válaszokkal.

LittleG (uk) 2014.09.26. 13:28:07

@firg_firg: emlékeztet Szilágyi Jánosra??

qkuc 2014.09.26. 13:29:27

@Mirjam2: Munka után megyek megkeresni a cidert a hűtőben, :D. Hátha benne leszek, :D.

qkuc 2014.09.26. 13:30:54

@posterina: Ugye írsz majd a kanadai mindennapokról, intézendőkről, stb. is? :) Engem érdekelne, mint odakészülő ifjú padavant, :D.

2014.09.26. 13:31:17

@LittleG (uk):

Nem, azt nem olvastam.De egy csomo kis fuzetecskejet olvastam, meg parat a nagyobb konyvei kozul is. En nagyon szeretem. :) Es kicsit peldakent is szoktam ra tekinteni, amikor magam alatt vagyok, mert o annak ellenere tudott nemcsak ember, hanem jo es lelkes ember maradni, hogy azert volt az eleteben nem egy nehez idoszak (pl. kitelepites, 56 utan utani meghurcolasok, 3 gyereket temette el az 5-bol). Es ezek utan is tudott hinni, es szeretni a vilagot es az eletet! :)

2014.09.26. 13:32:49

@qkuc: :))) Miota itt keresem magamat a sivatagban, meg cider sincs, csak homok, tevek meg datolya - ezeket a fene se kereste, csak ugy talaltam.

posterina 2014.09.26. 13:33:25

@NIKI LAURA: Nem hiszem , hogy a boldogságot korhoz kell kötni. És így van , ha egy pasinak fiatal a barátnője, akkor ő a f.. a gyerek... Ha egy nőnek, idősebb a párja, akkor biztos a pénze kell, vagy valami. Nos , valószínűleg egy ilyen vonalat állított le a Határátkelő. Vannak rosszindulatú, irigy emberek. Hozzáteszem a volt férjemnél 3x többet kerestem, mert utazni szerettem volna a párommal, nyaralni. Ez nem csavargás. De a katonaság nem biztosít olyan fizetést amivel ezt megtehettem, szóval estenként gyerekekre vigyáztam, hétvégenként étterembe dolgoztam, és hotelt takarítottam. Nem vagyok egy lusta Nő. Robert nem tart el. Hisz dolgozom. Csak papír nélkül még egyenlőre óvatosan. Minden nap főzők, a beteg anyukájáról gondoskodom , a lányai lelki világát ápolom. Közben elviselem az agybeteg volt feleségét. Tisztán tartom a házat, nincs takarítónőm. Szóval nem hiszem, hogy agyonütni való Nő lennék.

posterina 2014.09.26. 13:36:20

@ChristineK: Nagyon szívesen írok majd a továbbiakban. Addig sem tűnök el. Csendesen olvastam itt már egy ideje. De igyekszem aktívabb lenni.

posterina 2014.09.26. 13:38:23

@LittleG (uk): Aranyos vagy. Múlt héten beszélgettünk a gyerekről. Hisz Robert nem szeretne már tovább várni vele. A szüleim pedig örülnek , hogy jöhetnek unokázni.És a lányai is nagyon várják már.

qkuc 2014.09.26. 13:38:43

@Mirjam2: Megjegyzendő, hasonló elképzelésem és terveim vannak a jövőre nézve, hacsak a juharleveles ország végleg be nem szippant (ha egyáltalán sikerül eljutni oda, :D), de körbenéznék még pár helyen, és nem csak pár hónapig, :).

Homok, teve, datolya, Kamir Bedi! :D Ja nem ott tenger volt, meg malájok, :).

2014.09.26. 13:41:29

@qkuc: Ez jo :). Sok szerencset a terveidhez.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.09.26. 13:42:51

@posterina: Jó. Mert engem tényleg érdekel, miként alakul az életed ezután. :)

posterina 2014.09.26. 13:49:33

@sodal@qkuc: Robertnek már kialakult életvitele van. Amibe én csöppentem bele. Floridában is van egy háza, és Toronto mellett is. Ő eddig úgy élt, hogy szeptembertől-áprilisig sokat ingázott Florida és Kanada között. És a szép időben maradt Kanadában. Most épp a napot élvezem Floridában, kirándultunk picit, és vasárnap repülünk vissza. Ha jól emlékszem te kérdeztél hogy lehet kijutni Kanadába. Nem tudom megoldható e, hogy kapjak egy emialt, mert mi ügyvédtől kértünk információkat, és eltudom küldeni.

posterina 2014.09.26. 13:51:44

@Mirjam2: Szia! Köszönöm a kedves hozzászólásaidat. Szimpatikus vagy nekem. Bár nem tudom itt a facebookon hogy tudjuk egymást megtalálni. ?

posterina 2014.09.26. 13:54:11

@sodalisO [eng]: Nagyon köszönöm. Ne aggódj, ilyen típusú magyar emberekkel tele van a világ. És Angliában vannak a legtöbben. Ott valami borzalom a magyar oldal ( a facebook-os). Nem is akartam a csoport tagja lenni. Van kivétel is szerencsére, de kevés.

posterina 2014.09.26. 13:55:52

@Babette.: Vannak pasik akik figyelmesek. ha a Nő beteg, vagy fáradt. Mi szerencsések vagyunk. Jobbulást neked. :)

LyukasBogrács 2014.09.26. 13:56:47

'De úgy érzem, minden szenvedés megérte ezekért a pillanatokért, '

Szerintem ilyen hebehurgyan elve nem te voltal az egyetlen, aki szenvedett. Ok lehet, hogy maskepp gondoljak ezt az egeszet.

Giddy Lamb 2014.09.26. 13:56:47

@Mirjam2: "Bocsi, ezt nem ertem. Azok akik NEM keresik a helyuket a vilagban, azok tudattalanul a nem letezo gyerekuket keresik? :)"

Come on... Megértesz Te ennél jóval bonyolultabb dolgokat is:)))

"ha valaki 'meg akarja talalni a helyet' akkor biztos jo, de nekem pl. teljesen ertelmezhetetlen ez a fogalom, nem hiszem hogy univerzalis emberi eletcel lenne."

Én azokról az ismerős csajokról írtam ezt, akik NEM AKARJÁK megtalálni a helyüket...

Giddy Lamb 2014.09.26. 13:56:47

@Mirjam2: "Miota itt keresem magamat a sivatagban, meg cider sincs, csak homok, tevek meg datolya - ezeket a fene se kereste, csak ugy talaltam."

"Beszél aki keres
Hallgat aki talál"

Senki nem ért semmit
A nőm például engem
Az orvosok a halált
Minden milyen csendben
Veszi tudomásul
Hogy nincsen megértve
Vagy megvan, de mit is mondjon
Az értő a fénybe érve
Senki nem mond semmit
Júdás is csak csókol
Jézus visszanéz rá
Mindent mindent tud a csókról
Beszél aki keres
Hallgat aki talál
De senki nem ért semmit
Az orvosok a halált
Senki nem ért semmit
www.youtube.com/watch?v=aRiZpS0drqo

posterina 2014.09.26. 14:00:05

@Kozsdine Szegedi Krisztina: Köszönöm . Minden nap tudatosul bennem , hogy mennyire szerencsés vagyok. Mert sajnos kevés férfi értékeli a nőket, ebben az elkorcsosult világban.

posterina 2014.09.26. 14:02:42

@LyukasBogrács: Biztos vagyok benne. Hisz a múltról amúgy se írtam. De tudod van az a mondás :"Mielőtt elítélsz , vedd fel a cipőmet , és járd végig az utamat." Én hálás vagyok a sorsnak.

2014.09.26. 14:03:25

@Giddy Lamb: Oke, tenyleg nem ertettem illetve belezavarodtam, de most mar minden vilagos! Jo az idezet / link :)

2014.09.26. 14:11:08

@diggerdriver: Persze tudjuk hogy te kivetel vagy!! :) Egyesek pont azzal vadolnak a blogon hogy tulertekeled a noket, vagyis kiemelt erdeklodest tanusitasz az iranyukban :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.26. 14:15:36

@Mirjam2:
Ilyenkor Niki Laurára és Montroyalra gondolok és azt mondom végtelen az ö bölcsességük.
:))))))))))))))))))))))

posterina 2014.09.26. 14:21:02

@maxval a bircaman: Puerto Ricoba (USA-ba) nincs ugyan vizummentesség, de online lehet igényelni az Esta rendszerben.. Gyors és megbízható. Kanadába vizummentesség van. Csak ha nem két hétre szól a return jegy, akkor baszakodnak, én mind a kétszer szívtam az imigrációs irodában több órát. Jelenleg Floridában vagyok a párommal, de már előre félek, hogy szivatni fognak ismét.. Minden papírt hoztam és itt van velem Robert is. CSak remélni tudom, hogy így nem küldenek az irodába.

2014.09.26. 14:30:28

"de a szerelem sok mindent legyőz. A mi esetünkben az időt, a kort, és a távolságot is."
Egyet nem gyoz le a szerelem, a burokraciat:( A papirokat meg hazassaggal sem adjak konnyen. Papirok nelkul nem lehet dolgozni hivatalosan, nem jar kedvezmenyes vagy ingyenes egeszsegugyi ellatas, meg szules eseten sem. Mindenert fizetni kell es nem is keveset. Altalaban 12-18 honapba telik, amig minden rendezodik es par ezer dollarba es sok utanjarasba*. Ha a hazastars Kanadan kivulrol intezi a dolgot, akkor 6-12 honapba. Azt hiszem, Montroyal olvasotarsunk bovebben fog errol irni meg az ezzel jaro hercehurcarol, van tapasztalata:)
A lenyeg: meg hazassaggal sem konnyu Kanadaban letelepedni:(

* Peldaul nem elony a "Négy év alatt négy ország.." eloelet sem, mert kerhetnek mind a negy orszagbol erkolcsi bizonyitvanyt.

qkuc 2014.09.26. 14:33:31

@Cascabel: Na de majd januártól felpörög a kanadai bevándorlási hivatal, :D. Vagy nem, :D. Minden esetre bosszantó, hogy részleteiben nem sok mindent lehet tudni, hogyan is fog a gyakorlatban működni a történet. Igaz, az nem érinti azt hiszem a családi alapon történő vízumkérvényeket.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.26. 14:35:27

@posterina:

Vízumszempontból Puerto Rica az USA része.

LyukasBogrács 2014.09.26. 14:35:27

@posterina:
Honnan tudod, hogy nem jartam ?

2014.09.26. 14:36:22

@posterina:
" De tudod van az a mondás :"Mielőtt elítélsz , vedd fel a cipőmet , és járd végig az utamat." Én hálás vagyok a sorsnak. "
Ez a mondas ismeros:)
"Mielőtt véleményt írsz, egy dolgot ne felejts el! Nem hordod a cipőmet."
(Eddy)

posterina 2014.09.26. 14:38:40

@Cascabel: Mivel a páromnak Floridában is van lakása, és papírjai, én nem ragaszkodom Kanadához. Nekem teljesen jó az USA is. Tudjuk mennyi idő, és mivel jár. Vannak kint élő magyar ismerősök, és egy jó ügyvédünk is. Tudom , hogy sehol nincs kolbászból a kerítés. És azt is, hogy sok sok az elő ítélet. DE pozitiv vagyok, és igyekszem a jó magyar negatív mentalitást Magyarországon hagyni. Ettől tartok itt ahol tartok.

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.09.26. 14:38:57

@posterina: "Minden nap főzők, a beteg anyukájáról gondoskodom , a lányai lelki világát ápolom. Közben elviselem az agybeteg volt feleségét. Tisztán tartom a házat, nincs takarítónőm."

Tenyleg minden rosszindulat nelkul, de ebben eled az almaidat? Tudom, hogy masok vagyunk, de nekem ez kozelebb allna a remalmaimhoz...
Persze, kompromisszum, azt mindenre ra lehet huzni.

posterina 2014.09.26. 14:40:08

@maxval a bircaman: Ezért írtam zárójelben. Javaslom figyelmesebben olvasni néhány embernek.. :)

qkuc 2014.09.26. 14:43:01

@posterina: Hm, az nem én voltam, de ettől függetlenül előfordulhat, hogy megkeresnélek, :). Én FSWP-n keresztül mennék, lehetőleg a zsebemben már egy állásajánlattal (erre kisebb esélyt látok), de éppen januártól indítanak egy meglehetősen sejtelmes, új folyamatot ...

posterina 2014.09.26. 14:44:16

@Nitnitnit: Nos, kedves kommentelő. Az anyukáját két hete műtötték. Amúgy egy teljesen normális és vidám nő . Az apósommal 6 éve élnek boldog házasságban. És szerencsémre imádnak engem. Nem szorulnak senkire. Csak az apósom jó magyar férfi és nem tud főzni. Ezért rám hárult a feladat. Nem kért rá senki. CSak szorult belém jóindulat. (ami másokból hiányzik) . Az agybeteg ex. sok helyen jelen van. Van ahol nem ex. mert a saját családokban is van ilyen . TEstvér , rokon . Néha.. hála az égnek nem szokványos. A takarítás számomra természetes, hisz nem szeretek koszban élni. Vannak nők akik észre se veszik mekkora szemétdomb a házuk. Plussz ha akarnám lehetne takarítónőm.

posterina 2014.09.26. 14:46:58

@Nitnitnit: 60 éve élnek házasságban *

2014.09.26. 14:47:25

@posterina:
"CSak remélni tudom, hogy így nem küldenek az irodába."
De bizony fognak meg az irodaba kuldeni jo parszor, mindegy, hogy kivel jossz:( Nem csak a hatarnal, hanem benn az orszagban is. Az iroda lesz a "masodik otthonod" a bevandorlasi hivatalnal, annyit fogsz odajarni, honapokig:(

2014.09.26. 14:50:35

@posterina:
"Nekem teljesen jó az USA is."
Azt hiszed, hogy ott egyszerubb a bevandorlas? Ne legyunk mar azert annyira pozitivak. (magyarul naivak) :(

posterina 2014.09.26. 14:53:32

@Cascabel: Az iroda sem zavar. Számomra megéri. Voltam sokkal rosszabb szituban is a semmiért. És itt a jövőmről a szerelmemről van szó. Szóval csak pozitivan :)

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2014.09.26. 15:00:43

@posterina: Egy picit azert nekem ugy tunik, hogy nem csak nekunk, de magadnak is bizonygatod mennyire tokeletes ez neked, es mennyire jol erzed magad.
Minden rozsaszin, de megsem, de megis, de megsem. Ugyanugy benne van a csapongas, mint az utazasokban. Nem vitatom, hogy neked ez jo, de engem pl a hideg raz tole.
Masok vagyunk :)

qkuc 2014.09.26. 15:07:28

@Cascabel: Az FSWP és a TFW az ugye nem ugyanaz? Vagy most már elvesztettem a fonalat (ami nem nehéz ...), :D. Most úgy néz ki az FSWP-ben, hogy az 50 "hiány" szakmában egy két lépcsős történet lép életbe, ahol rangsorolják a jelentkezőket. Akinek nincs ajánlata, annak 2. lépcsőben regisztrálni kell a national job bankba és bízni a szerencséjében, hogy kipecázzák 12 hónapon belül. Két alapvető dolgot nem tudni: vajon az első fázisban is kelleni fog már a diploma elismertetés, ielts nyelvvizsga eredmény többek között, valamint pontosan mik is a rangsorolási kritériumok? És a diplomaelismertetés még egy szép kihívás lesz, :D.

posterina 2014.09.26. 15:10:11

@Nitnitnit: Magamnak nincs mit bizonyitani. Másoknak pedig soha nem is akartam .. A posztot megírtam , mert pozitiv példa. Semmi célom nem volt ezzel. Nekem ettől a kommentetktől, se rosszabb se jobb napom nem lesz . És az életem se befolyásolja.Rossz indulatú emberek még nem haltak ki. Jó is ez így. Hisz ettől színes a világ. . :)

**mimi** 2014.09.26. 15:33:27

@posterina:
én asszem tök jóindulatú vagyok....jó hogy megírtad a posztotokat, érdekes történet,és még irigylem is (pozitivan) a bátorságodat, a merészségedet, de nem értem, hogy ez miért pozitív példa....

posterina 2014.09.26. 15:40:11

@**mimi**: Pozitiv példa lehet az elvált, elkeseredett nőknek. És azoknak is akik fos házasságban élnek, de nem mernek kilépni.. mert jön a kérdés Jajj mi lesz azután. Pozitív példa, azoknak akiknek a fejében ott motoszkál, merre tovább, hova menjen, hol éljen. Én és a hozzám hasonló posztolók csak segítik a tanakodókat. És ha igény van rá segítenek. Vannak az okoskodók, akik bölcsnek gondolják magukat, és tudományosan bizonyítják az igazukat. Vannak a pozitiv hozzászolók, akik néha passzivak, néha aktívak. Vannak sokan akik külföldön élnek de nem segítenek, vannak akik belefáradtak, mert sok magyar embernek semmi nem elég jó. De ebbe inkább nem mennék bele. Egyrészt mert értelmetlen vita. Másrészt nincs erre most időm. Főleg azért nem mert minden ember más és más. Nincsenek egyforma típusok, és egyforma vélemények.

**mimi** 2014.09.26. 15:45:11

@posterina:
így már értem mire értetted....
csak pozitívan :)))))

Mr Long 2014.09.26. 15:48:55

Kis off a skotokhoz
Skot kollegam felmondott, epp az utolso heteit tolti az irodaban. Szukseg van a helyere, mert felvettek ket masik sracot igy ot atmeneti jelleggel beraktak egy kis targyaloba ma. Csak egy megallapitast tett. "Vegre elnyertem a fuggetlensegemet!" :D

posterina 2014.09.26. 15:51:46

@**mimi**: példával is tudok szolgálni. Ismerek olyan nőt, aki nagyon szeretné elhagyni a férjét.. különböző okok miatt. De nem teszi meg. Olvassa az erőt adó blogokat.. és már a fejében elképzeli milyen a szabadság. A szerelem, ahol megbecsülik. Közben a férj az irodájában ülve olvassa ugyanazokat a blogokat.. a kávéja mellett.. És közben arra gondol.. Ez a (író) pofátlan leány hogy merészel ilyeneket írni. Mekkora szerencséje van a saját feleségével, hisz az otthon van, főz neki.. Elnézi az ő baromságait. Haza megy és felháborodva mesél arról amit olvasott. miközben bunkón beszél a kedves feleségével. Sajnos nagyon sok ilyen van. Én üzenem ezeknek a nőknek, hogy Bátorság. Amiben élnek attól minden csak jobb lehet. És kortól függetlenül is létezik igaz szerelem. Nem vagyok naiv, csak éltem már át fiatalon dolgokat. A boldog élettől az sem riaszt vissza, ha minden héten irodákba kell mennem, vagy az imigration beköltözik a házamba, mert nincs félni valóm. Tiszta játszmát játszom.

qkuc 2014.09.26. 16:03:55

@Mr Long (UK): Van humorérzéke ..., :D.

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 16:09:02

Október. Anglia. Az időjárás elment, kicsit borús. Szerencsémre a tél következett.

ez tenyleg szerencse ... kicsit kevesebb szerencsevel a nyar jott volna ... oktober utan .. DDD

Taxomükke (UK) 2014.09.26. 16:11:43

Az elején azt hittem, Niki Laura posztja... csodálkoztam is közben rendesen, amíg rá nem jöttem, hogy egy másik Nikiről van szó...
:)))))))))))))

Taxomükke (UK) 2014.09.26. 16:15:36

@posterina: A nő kis kezdőbetű, mert köznév. Csaxólok.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.09.26. 16:17:39

@Giddy Lamb: írtm privátot, de nem tudom, átment-e, kivágom ezt az egészet az ablakon, olyan szar ma a net. ha véletlen ötször kapod meg végül, akkor bocs :-)

posterina 2014.09.26. 16:24:13

@Taxomükke: csak szólok-ez így helyes :)

Ennike (DK) 2014.09.26. 16:26:38

@Babette. Köszönöm a linket!!!

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 16:29:01

kar hogy arrol nem irt most mit dolgozik Canadaban ... ja vallalkozast almod kavet iszik az agyban megeszi a vacsorat vagy etterembe megy , es a Niagarara ... na Robert kosd fel a gyatyat van feladat boven ..

az en felesegem is igy gondolta amikor eloszor kijott .. csak indult a gepe visszafele ... most mindennap dolgozik , takaritas, fozes ,idosekre vigyazas ... nem kellene az en vallakozasom mellett , de kiralyno mar van egy Canadaban , masikra nincs szukseg ..

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 16:40:21

@tanato: azóta már nővé értek/.nem sokan jöttek haza

talan asszonnya ... egy helyi ferfi oldalan

semmi bajom vele, csak irigykedek ...

posterina 2014.09.26. 16:40:52

@montroyal ( CAN qc): Házvezető nő vagyok , és nem otthon. Mellette főzők , mosok , takarítok.Tanulok. Saját gyerekem nincs még , de kaptam 3at. Szóval velük is foglalkozom szabadidőmben. Nem kellene egyiket se Robert vállalkozása mellett, de 12 éves korom óta így élek. És nem esik nehezemre dolgozni. Ő szeretne egy király nőt, de mivel már van egy Kanadában én meg elékszem a hercegnő ranggal is. További szép napot. Megyek kagylót gyűjteni.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.26. 16:46:34

montroyal felesége irt? :-)))
Viccet félretéve. Helyes pär vagytok posterina! Meg, mint az elözö posztbol kiderült, a jég hätän is megélsz! :-)

tanato 2014.09.26. 16:56:38

@montroyal ( CAN qc): Akkortájt nemigen volt más lehetőség a 2 éves au-pair tartózkodás meghosszabbítására csak a házasság.

tucano 2014.09.26. 16:56:39

@Taxomükke: +1 :D :D hiányoltam is az eperföldet vagy mit :D
@posterina: Sok szerencsét és boldogságot! (betonról ne szedj le kagylót:)

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 17:03:05

@posterina: @Cascabel: 3 eve van itt a nejem 2 eve kotottunk hazassagot es mar megkaptuk a valaszt hogy a bekuldott papirok rendbe vannak elfogadtak a sponzorsagot ... csak varni kell es hiaba van 8-10 mhonapos elintezesi ido . szoval varjunk
ha minden aktat idoben elinteznenek ugye utana nem lenne mit csinalni es a fél bandat ki kellene rugni ...
minden egyes USA hataratlepesunk egy krizis .. nem oda , visszafelé .. szerencsere kertunk egy munkavallalasi engedelyt es legutobb felfedeztek hogy akkor minden rendbe , es a statusza Canadaban ..

Niki nincs tobb kerdesem , ne fogd vissza magad csak irigykedjenek a gonosz emberek ... nem tudjak hogy milyen nehezek es farasztok a napjaid .. pl ferjemmel vagyok Floridaban (ugyanis ott IS van egy haza)..
azert koszi hogy megerositesz benne hogy legkozelebb nonek szuletek ...DDD

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 17:07:38

@posterina: en csak , zsortolodok zsémbeskedek de semmi bajom Veled .. tenyleg sok siket oromot kivanok es nem baj ha ugyes szorgalmas es szerencses is vagy ... ironizalok neha de ne vedd komolyan ..

i got my (törölt) 2014.09.26. 17:08:17

a bácsi, aki hetvenévesen napi 18 órát dolgozik és évi 49 milliárd Ft-os fizetéssel büszkélkedhet, avagy hogyan lesz a szerencsejátékosból pénzügyi guru

"híresen jó blackjack-játékos volt, főiskola után 200 dollárral indult Las Vegas kaszinóiba. Négy hónapon keresztül játszott, napi 16 órában és 10 ezer dollárt csinált belőle, amiből egy üzleti iskolát fizetett ezután"

www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/kulfoldi_alapok/itt_az_ember_aki_lemondott_az_50_milliardos_fizeteserol.204197.html

posterina 2014.09.26. 17:11:06

@montroyal ( CAN qc): semmi baj.. koszonjuk a jokivansagokat.. Tudjuk , hogy nem lesz egyszeru menet, de turelmesek vagyunk. Nem gond, hogy ironikus vagy.. en is sokszor meg kapom ezt, es sok minden mast.. de mi ettol vagyunk masok, hogy minden lepereg. :) na tenyleg megyek, mert mar a parom 3x elmondta hogy induljunk mar. :D

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 17:14:52

@tanato: annyi sok headache duty utan meg erdemelten ..

tanato 2014.09.26. 17:22:11

@montroyal ( CAN qc): Ne légy rosszmájú!
Én három ilyen magyar lányt ismerek aki a fogadó család egyik férfitagjához ment feleségül,de szerencsére egyik esetben sem a fogadó kisgyermekes család apukájához hanem unokatestvéri szinten vele egykorú fiúhoz.

2014.09.26. 17:22:19

@montroyal ( CAN qc): Nem akarom megint ebbe az iranyba elvinni a beszelgetest, de ahogy mar sokszor megtargyaltuk itt a forumon: egyaltalan nem csak 'keleti' nok hazasodnak 'nyugati' ferfiakkal, hanem forditva is elofordul, egyre gyakrabban. En egy csomo ilyen part ismerek. Pl. a jelenlegi irodamban mellettem ulo texasi csaj ket honapja ment hozza egy nala fiatalabb, jokepu lebanoni pasihoz. Nem tudom ez mennyiben 'erdekhazassag', de amennyiben az, pasiknak is mindenkeppen nyitva all a lehetoseg ha ilyen modon szeretnenek egy nyugati orszagban letelepedni. Persze minel jobb dumaja van az illetonek es minel jobban nez ki, annal tobb lehetosege van... De ez a nokre is vonatkozik hasonlo helyzetben. Egy elhizott, apolatlan, bunko oregasszony Kelet-Europabol vagy Thaifoldrol nem fog tudni hozzamenni egy gazdag nyugati pasihoz.

tanato 2014.09.26. 17:25:56

@tanato: Illetve az egyik most megy majd férjhez a fogadó angliai afro család egyik tagjához/nem az apukához/.Nagy lagzi lesz itthon a nyáron.Szerintem annyi fekete embert még nem látott egyszerre ez az alföldi kisváros,mint ahányan jönnek majd.

tanato 2014.09.26. 17:28:47

@Mirjam2: Na pár napja volt egy ilyen család nálam a rendelőben,magyar anyuka sri lankai apuka és egy nagyon cuki ázsiai magyar keverék kisfiú.Szintén anyu angliai munkavállalása okán jöttek össze,de sajnos aput kipaterolták onnan vízuma lejártával így most Mo.-on próbálnak szerencsét.

2014.09.26. 17:29:23

@tanato: Ez jo, elkepzeltem a nasznepet az Alfoldon... :). Egyebkent hogy minden ketseget eloszlassak: Angliaban nem molesztaljak a ferfi csaladtagok az au paireket, az a vilag mas reszein elterjedt gyakorlat.

2014.09.26. 17:32:50

@tanato: Igen, UK-ben teljesen normalis a nem europai ferfi - europai no felallas, senkinek nem tunik fel. Egyebkent nem ertem miert kellett visszamenniuk Mo.ra. Ha a hazastarsa EU allampolgar, barmeddig teljesen legalisan tartozkodhat UK-ben a Sri Lankai fel. Eppen ezert fizetnek sokan nagy osszegeket (10-20 ezer font) azert hogy EU-allampolgarral hazasodhassanak papiron.

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 17:33:32

@tanato: O, tehet a csaladba marad ... ugy is jo ...@Mirjam2:
igaz sot tomegevel valaszolnak afrikai , arab ferfiak nyugati nok tarskereso hirdeteseire .. a szerelem nem ismer hatarokat kort , sot a penz se szamit annak akinek nincs ( de a masiknak legyen )
igaz az utolso mondat is , legalabb a penzemert megnezem mit veszek ...

amugy a nejem 16 evvel fiatalabb mint en de még koranal fiatabbnak nez ki , ezert akik tudtak ,hogy felnott lanyom van neha megkerdeztek -- ah ez a lanyod ...
nem baj azt felelem; ha 16 eves koromba az elso randevum sikerul .. mar lehetne ..

de csak felig sikerult a randevum , igaz én haromszor elmentem , de a lany .... o el se jott ..

2014.09.26. 17:39:16

@montroyal ( CAN qc): :) Erdekes, az en elso randevum is igy alakult sok-sok evvel ezelott: nem jott el a pasi :). Vicces a tortenet a felesegeddel, nalunk pont forditott helyzet van: a ferjemnek van egy tinedzser lanya es mivel a ferjem is fiatalabbnak nez ki a koranal, az utobbi par evben elofordult hogy a lanyt a baratnojenek neztek. Egyszer bizalmasan felrehivott pl. a szomszed oregasszony es nagy titokban kozolte hogy latott egy fiatal not felmenni a ferjemmel a lakasra mikor nem voltam otthon! A szemelyleirasbol szerencsere gyorsan kiderult hogy kirol volt szo... Azert orultem hogy ilyen figyelmes szomszedaim vannak.

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 17:45:25

@Mirjam2: latod ezert nem mutatkozok en kettesben a 28 eves lanyommal ..... mondjuk egy hazba lakunk o 2 emelettel lejjeb de tudjak hogy a lanyom .. es mindkettonk autojan ott a H betu ..

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.09.26. 17:48:15

@NIKI LAURA: Föleg, hogy Ricky Martin a sajät nemét szereti... ;-)
@DieNanny [SZ,CH]: 19éves fiuval? :-)))))
@Babette.: Babette! Hät nem tudtad, hogy a jo munkahely ismérve az, hogy ott bulizva lehet dolgozni? ;-)
@Giddy Lamb: B+ ! :-)))))
@tanato: Erre én igy még nem is gondoltam, de ha körbenézek az ismeröseim között, többségüknél pontosan igy van!
@posterina: Kicsit sértödöttnek tünsz, pedig hidd el, a kommentelök kedvesek veled! Robert pedig örülhet, hogy egy kiräly nöt kapott. (Remélem érted és nem kell szäjba rägnom. :-) )

Muscari 2014.09.26. 17:55:42

@posterina: kedves posterina, orulok, hogy megtalaltad a szamitasodat. Montroyallal ne torodj, o egy megkeseredett ember, nem allhatja azokat, akik boldogok.

Az irigykedoknek meg mindig lehet mondani, hogy tessek utanad csinalni.

Muscari 2014.09.26. 18:02:42

@posterina: ezt most eleg hatborzongato volt olvasni, mert en ateltem ilyesmit. Amikor mar elhagynad, de mi lesz akkor a .... sokmindennel. Aztan egyszer csak megtortenik, el tudod hagyni, o meg nem erti, hogy miert. Mert o azt hitte, hogy minden oke.

Mondjuk nem ertem, hogy a te eseted miert pelda erre, valami felett elsiklottam? Te kit hagytal el hosszu hezzitalas utan?

FutureFry 2014.09.26. 18:05:14

@Mirjam2: Én is sok helyen jártam/éltem, de nem hiszem, hogy idős(ebb) koromban is pakolászni és költözködni szeretnék (pláne, hogy ennyi idő alatt még a cuccok is felgyűlnek). Persze 1-2 hétre, esetleg hónapra bejárni új helyeket, az jó - de jó hazajönni a megszokotthoz is utána - bárhol legyen is a "haza".

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 18:25:49

@Muscari: nem igy van de ironizalok es nem hiszek a télapoba meg a tundermesekben ... megkeseredett nem vagyok egyaltalan , inkabb realista ... es semmi bajom masok boldogsagaval viszont az enyembe nem hiszek nem varom , foleg nem akarki mastol ..
jol elek , megy a szeker , utazgatok ,nincs anyagi problemam , egeszseges vagyok ... boldogsag kereses ... azt mar reg elfelejtettem ..

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 18:28:40

@posterina:
" Közben a férj az irodájában ülve olvassa ugyanazokat a blogokat.. a kávéja mellett.."

Ja.
Elképzeltem, amint a feleségével bunkón bánó férj ugyanazokat a blogokat olvassa, melyeket a neje (utóbbi azért, hogy erőt gyűjtsön mások eseteiből ahhoz, hogy ő maga is el merje hagyni a férjét).
Hát valahogy nem sikerült.
Talán azért, mert az elhagyásokat taglaló blogok ún. női blogok.
A nejével bunkón bánó férjekre meg nemigen jellemző, hogy női blogokat olvassanak.
És a HÁ-n közölt posztodnak sem az a témája, hogy hogyan hagytad el a férjedet, majd hogyan találtál másik párt...
Csaxólok, hogy önmagadat példaként állítani mások elé: nos, ezt mifelénk önteltségnek hívják.
Ha más említ téged példaként, az nem ugyanaz a szitu....

Mindenesetre kívánom, hogy legyen úgy, ahogyan szeretnéd, és évek múlva is légy elégedett önmagaddal, pároddal és az életeddel.

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 18:34:10

@Muscari: tessek utanna csinalni ... rajta irigykedo fiuk .. Ti is megprobalhatjatok ,nektek is nyitva az ut ..

i got my (törölt) 2014.09.26. 18:34:26

@Babette.: látom, jó talajra hullott a mag. nem hiába jár ide az önjelölt felvilágosító-igazmondó-leleplező. ;)

i got my (törölt) 2014.09.26. 18:34:40

@macamuca [IHUN]:
"önmagadat példaként állítani mások elé: nos, ezt mifelénk önteltségnek hívják."

lehet, hogy rossz az akusztikája, de nekem még mindig szimpatikusabb (mert legalább őszinte), mint az álszerénység, ami sajnos igen gyakori.
mi a helyes hozzáállás az önképünkhöz, ha meg vagyunk vele elégedve? hallgassuk el (álszerényen)? ez már fél hazugság...

2014.09.26. 18:45:40

@FutureFry: Ebbol is latszik hogy nem vagyunk egyformak; ha osszejon minden amit szeretnenk, akkor mi ugy tervezzuk hogy sok mas nyugat-europai nyugdijashoz hasonloan az ev legalabb felet Azsiaban, a masik felet pedig Europaban toltjuk majd. Engem kiraz a hideg a gondolattol hogy par evnel tovabb ugyanabban a hazban eljek... De megertem hogy sokan nem igy vannak vele.

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 18:53:53

csak nekem nincs jobb clikkem ?
@Mirjam2: foleg azok akik 2-25 evig fizetik a hazukat nem igy vannak vele ...

FutureFry 2014.09.26. 19:03:39

@montroyal ( CAN qc): Aki meg kifizette egyben, az meg azért :)

posterina 2014.09.26. 19:04:16

@Naschkatze (Mostindien / CH): Nem vagyok sértödös, csak szeretem elmagyarázni a dolgokat :)

Giddy Lamb 2014.09.26. 19:04:43

@macamuca [IHUN]: "Csaxólok, hogy önmagadat példaként állítani mások elé: nos, ezt mifelénk önteltségnek hívják."

Akkor az a fránya názáreti (mesterségére nézve ács) igen öntelt ember lehetett...:)))

posterina 2014.09.26. 19:08:05

@Muscari: Magyarországot, családot,igaz barátokat :)

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 19:08:37

@i got my:
Az önbizalom és az önteltség 2 nagyon-nagyon különböző fogalom.
- Öntelt ember lehet álszerény, de szerény soha.
A külső megerősítést igényli, szüksége van arra, hogy mások kinyilvánítsák elismerésüket. Hogy ezt pöffeszkedve éri el, vagy eljátssza a szerény figurát (=ez az álszerény, merthogy valójában nem szerény...), az mindegy.
- Önbizalommal rendelkező ember nem öntelt.
Nincs szüksége külső megerősítésre ahhoz, hogy tudja, jól döntött, helyesen járt el, stb, bízik önmagában/önmaga döntéseiben mások helyeslése nélkül is. Így nincs szüksége arra sem, hogy a külvilág felé előadja a "na, milyen klasszul tudtam dönteni, ugye?"-című műsort, sem pöffeszkedve, sem szerénység látszatát keltve.

"mi a helyes hozzáállás az önképünkhöz, ha meg vagyunk vele elégedve?"
"hallgassuk el (álszerényen)? ez már fél hazugság... "
Valódi önbizalom (=önképpel elégedettség) nem igényli a közhírré tételt. Tehát az elégedettség megtartása önmagunknak nem álszerénység, hanem kiegyensúlyozottság (az önbizalom egyik mellékhatása...): "akár tudja más, akár nem, nekem ez jó, és nem igénylem azt, hogy mással is tudassam."
Aki közhírré teszi, annak az az oka, hogy visszajelzést vár. Megerősítést.
Hogy tényleg ügyi, meg mások szerint is klassz, amit-ahogy tett-stb.
Szóval, az elhallgatás (kérésre elmondás belefér) önbizalmat jelent, a közlés (még ha szerénykedő megfogalmazással is == álszerénység) pedig önbizalomhiányt.

posterina 2014.09.26. 19:09:50

@macamuca [IHUN]: Öntelt lennèk?! Kedves tôled :) inkább realista

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 19:12:27

@Giddy Lamb:
Kivétel erősíti a szabályt.
Node ha mindenki úgy gondolja, hogy csakis ő maga a kivétel (akár az említett názáretihez mérve önmagát... = ha ez nem önteltség, akkor nem tudom, mi az....), ezért igenis indokolt, ha tudatja másokkal, hogy vegyenek példát róla: no, akkor csupa kivételből állna a világ...

Önmagamat dícsérni nem egészen ugyanaz, mint amikor más dícsér engem...
Nagyon nem ugyanaz....

posterina 2014.09.26. 19:14:37

@macamuca [IHUN]: Önbizalom nálam az van ami mellè tudás párosul!! Évekig tagja voltam a Honvédszakszervezet szerzôdéses katonák elnökségégének. ( ez 8 fôs társaság kicsiny hazánkban)szóval Napi szinten ûztem a szópárbajt :) én élvezem

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 19:18:47

@posterina:
Öntelt lennél?
Nem tudhatom.
De hogy dícséred önmagadat, és másoknak példaként állítod, azt olvastam, tőled.
Szerinted ez szerénység?
Ha igen, akkor nagyon más fogalmaink vannak a szerénységről.

Talán egyszer majd megéled azt is, hogy más dícsér téged, és más mondja azt, hogy példaértékű valamely tetted.
Hidd el, nagyon más érzés lesz.

Ezzel együtt kívánom, hogy legyen úgy, ahogyan szeretnéd :)

tanato 2014.09.26. 19:21:24

@Mirjam2: Gondolom előbb utóbb visszamennek majd Angliába.

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 19:25:10

@posterina:
Gratulálok az elnökségi tagságodhoz.
Kérdés: eme infót miért tartottad szükségesnek tudomásomra/tudomásunkra hozni?
Most, hogy ezt is tudom/tudjuk, így hitelesebb lesz ama állításod, hogy mások számára példa lehetsz (a veled történtek, élményeid, stb = eddigi életed)?
Vagy miért is volt lényeges ez?

(ha már katonaság, ottani értékek, stb: bocsesz, de pont van a családunkban egy igen közeli rokon hölgy, akinek az élteében szerepel válás, egyedülálló anyaság, hivatásos katonaság, afganisztáni helytállás, újrakezdés, második házasság, boldogság: helyetted inkább őt, az ő helytállását tekintem példaértékűnek. Pedig ő nem volt semmiféle elnökségnek a tagja. És mégis.... furcsa, ugye...)

posterina 2014.09.26. 19:28:11

@macamuca [IHUN]: Már megtették! Jutalmat is kaptam! :) köszi most megyek uszok egyet Majd késôbb még benêzek! Magas lovon ülök még ezt is olvastam! Mint ahogy sok pozitiv példát olvastam ezen az oldalon! Sok kötöszködô üzenetet nem csak az én storym alatt!

posterina 2014.09.26. 19:31:39

@macamuca [IHUN]: Gratula a hölgynek és örülök hogy többen vagyunk :)

Giddy Lamb 2014.09.26. 19:38:04

@macamuca [IHUN]: kicsit zavaros az eszmefuttatásod:)

A kivétel nem erősíti a szabályt, hanem gyengíti, de hogy jön ez a félrefordított közhely ide!?
Önmagadat dicsérni vagy példaként másoknak megmutatni nem ugyanaz... Nagyon nem ugyanaz... (hogy klasszikust idézzek:))

tsabus UAE 2014.09.26. 20:00:18

@macamuca [IHUN]: Ez a különös kegyetlenséggel, aljas indokból, előre kitervelten, több hozzászóláson át előadott kötözködés és okoskodás valami briliáns volt ! Vagy nem...

Muscari 2014.09.26. 20:09:31

@tucano: miert ne szedjen betonrol kagylot? Valami baj van vele?

2014.09.26. 20:20:57

@Muscari: Hogy a pöttyös túrórudi milyen szar, elmondani nem tudom. Drasztikusan esett a minősége és az finom íze az elmúlt évek során. Ezért sem értem, hogy miért hiányzik bárkinek is.

Muscari 2014.09.26. 20:22:20

@Mirjam2: azert Nyugat Europaban is megtortenik, konkretan a baratnommel esett meg Korzikan. Az apuka egy alkalommal, mikor a baratnom eppen vasalt, egyszer csak megcsokolta. Azt meselte, hogy tulajdonkepp nem is volt rossz, de gyorsan szedte ezek utan a satorfajat :-)
Az anyuka meg olyan feletkeny volt (biztos ismerte mar az apukat), hogy a baratnom nem vehetett fel rovid szoknyat es kivagott polot. Bar mint a mellekelt abra mutatja, hiaba volt minden erofeszitese...

Muscari 2014.09.26. 20:26:09

@Philosoraptor: erre nem tudok mit mondani, en gyerekkoromban sem igazan szeretem.Egyszer sikerult romlottat enni, konkretan emlekszem, azt mondtam ra, hogy borize volt, azota valahogy nem kivanom.

i got my (törölt) 2014.09.26. 20:29:09

@Muscari: az álmoskönyv szerint rák keltő.

blackhairlady 2014.09.26. 20:34:33

@Philosoraptor: Mert amihez nem jutsz hozza, az hianyzik, akkor is ha szar. Mint pl. Magyarorszag:)

Muscari 2014.09.26. 20:38:21

@montroyal ( CAN qc): "boldogsag kereses ... azt mar reg elfelejtettem "

Latod ez a baj. Ezert lettel cinikus, en tudom, hogy teged nagyon megszivattak, de valahogy meg kell tanulni ujra bizni. Anelkul sajnos nem az igazi az elet, mehetsz akarmilyen nyaralasara es lehet akarmilyen jo autod :-(

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 20:40:20

@Giddy Lamb:
"Önmagadat dicsérni vagy példaként másoknak megmutatni nem ugyanaz..."
Igen, nem ugyanaz.
Példaképnek nevezni magamat, vagy példaértékűen élni/cselekedni: ez itt a kérdés.
A poszterina példaképnek szánja magát, ahogyan 15.10.-es kommentjében írta: " A posztot megírtam , mert pozitiv példa. Semmi célom nem volt ezzel.".
Igaz, e két mondat egymásnak ellentmond, de sebaj.
15.33.-kor mimi megkérdezi, hogy oké, de ez miért pozitív példa (a poszt+tartalma).
15.40.-kor választ kap:
"Pozitiv példa lehet az elvált, elkeseredett nőknek. És azoknak is akik fos házasságban élnek, de nem mernek kilépni.."
Nos, lehet, hogy én nem tudok szöveget értelmezni, de nekem ez a poszt (önmagában, vagy a másikkal együtt) nem egy elkeseredett nőknek szóló bátorság-fokozó poszt, nem a posztoló párkapcsolatát részletezi, hanem összefoglalja eddigi élete történéseit, színesen, érdekesen.
Nem párkapcsolati tanácsadás, hanem egy érdekes/kalandos élet összefoglalása.
Hogy miért kellene az elkeseredett, elvált nőknek pozitív példaként tekinteni a posztolóra, az nem világos.

@tsabus [PL to UK]:
Miért is kötözködés és okoskodás, amit írtam?
A poszttal semmi gond, teljesen rendben van, node amit kommentben hozzátett a posztoló, az már árnyalja a képet.
Lásd itt fentebb, amit Giddynek írtam, illetve bemásoltam a poszterina kommentjeiből.
Ha szerinted egy szerény és erős önbizalmú ember ekként fogalmaz (mint a posztoló), akkor tényleg nagyon mást értünk szerényen.

Muscari 2014.09.26. 20:45:37

@tanato: ez nagyon szornyu, a kivandorlas fokozodasaval viszont azt hiszem, egyre tobbszor fog jelentkezni a dolog, mint problema. Ez is egy hozzatartozhat a hataratkeleshez, hiszen nem elunk orokke.

Muscari 2014.09.26. 20:46:51

@i got my: nem tudtam, en szedtem mar egy parszor.

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 20:48:29

@posterina:
"... örülök hogy többen vagyunk :) "
Nos, nem vagytok többen. Ő soha egyetlen percig sem óhajtotta példaként állítani önmagát és a vele történteket mások elé = másféle felfogású ember, mint te.
Te és ő: két nagyon különböző ember vagytok. A katonaság közös, de ennyi. Ilyen alapon te és én is lehetnénk "mi", hiszen mindketten nők vagyunk. De ez éppúgy kevés a közös ""csoportba"" tartozáshoz, mint a katonaság.

qkuc 2014.09.26. 20:49:05

@blackhair-lady: Ez fordított esetben is igaz lehet, :)))).

2014.09.26. 20:50:40

@montroyal ( CAN qc): @FutureFry: Mi pont befekteteskent vettunk ingatlant Europaban, a berleti dijbol tervezunk Azsiaban elni :)

i got my (törölt) 2014.09.26. 20:57:37

@Philosoraptor: egycerű. mert ők nem ettek az elmúlt évek során, így nem tudják, milyen most.

i got my (törölt) 2014.09.26. 20:58:17

@macamuca [IHUN]:
' "Pozitiv példa lehet az elvált, elkeseredett nőknek. És azoknak is akik fos házasságban élnek, de nem mernek kilépni.."
Nos, lehet, hogy én nem tudok szöveget értelmezni, de nekem ez a poszt (önmagában, vagy a másikkal együtt) nem egy elkeseredett nőknek szóló bátorság-fokozó poszt, nem a posztoló párkapcsolatát részletezi, hanem összefoglalja eddigi élete történéseit, színesen, érdekesen.
Nem párkapcsolati tanácsadás, hanem egy érdekes/kalandos élet összefoglalása."

de igen, szerintem ez ihletet adhat olyanoknak, amik valami rosszba beleragadtak, és nem tudnak belőle kilépni. nem egy lelkizős mese, de attól még nagyon is el tudom képzelni, hogy valakinek lökést adjon, hogy merjen végre valamit kezdeni a saját életével.
valóban nem tanácsadás. de egy blogon nem is hinném, hogy konkrét tanácsokkal kellene szolgálni. ez a blog inspiratív történetekkel operál.

'Hogy miért kellene az elkeseredett, elvált nőknek pozitív példaként tekinteni a posztolóra, az nem világos.'

akkor elmondom: azért, mert láthatóan elégedett az életével. mert változtatni, tett valamit magáért, a saját boldogságáért. ilyen egyszerű.

'Ha szerinted egy szerény és erős önbizalmú ember ekként fogalmaz (mint a posztoló), akkor tényleg nagyon mást értünk szerényen. '

a magam részéről a szerénységet nem tartom pozitív tulajdonságnak, elérendő célnak. egy állapot; se nem rossz, se nem jó.

i got my (törölt) 2014.09.26. 20:58:28

@Muscari:
'megszivattak, de valahogy meg kell tanulni ujra bizni. Anelkul sajnos nem az igazi az elet, mehetsz akarmilyen nyaralasara es lehet akarmilyen jo autod :-( '

egyetértek, hogy jó lenne bízni, de nem hinném, hogy attól fog bízni montroyal, hogy mi javasoljuk neki.
sőt, lehet, hogy neki így is "igazi" az élet (főleg, ha nem is tud rajta reálisan változtatni). én nem világosítanám fel, hogy "fake" élete van, mert übernyaral és autózik. hátha az ő élete a nyaralástól meg az autótól lesz "igazi". ahányan, annyi félék, nemde? :)

i got my (törölt) 2014.09.26. 21:02:03

@macamuca [IHUN]: nagyon kibuktál szegény szerzőre. úgy hangzanak a szavaid, mintha legszívesebben a golyóstollad tövig mártanád a lapockájába. ő meg vidáman válaszolgat az elfojtott indulattól füstölgő hozzászólásaidra. :)

Furos 2014.09.26. 21:05:03

Hallo elektor kalandorok!:)
Olyan mintha egy elbaszott hollywoodi nyaltenger scriptjet olvastam volna. Foszerepben Maharma Gandhi, Terez anya es az Orleansi szuz egy kis Kim Jong Un es Terminator beutessel :)

tsabus UAE 2014.09.26. 21:06:42

@macamuca [IHUN]: Ha elmondod EGY hozzászólásban, hogy neked nem tetszik ez a megfogalmazás, akkor azt tiszteletben tartom - ha nem is értek egyet. Viszont te nem (csak) azt mondtad, hogy nem tetszik, hanem ki is nyilatkoztattad, hogy akkor ő öntelt és ezt bizonygatod már a sokadik hozzászólásban. Ez pedig egy izzadtságszagú kísérletnek látszik arra, hogy a poszterinát egy mondat miatt, bármi áron de a sárba rántsd.
Ha annyira el tudtál mélyedni abban, hogy azon bizonyos mondata alapján a poszterina milyen ember is lehet, akkor vajon a te verbális tatárjárásod alapján, rólad milyen képet lehetne kialakítani ?
Szóval, tedd el a véres kardot és cserébe elfogadom, hogy nem tetszik neked a csaj egyik mondata. Aztán legyen elég ennyi...

Muscari 2014.09.26. 21:10:04

@i got my: nem mondtam, hogy fake elete van, de nekem mar elmeselt egyet s mast. Nekem nem ugy tunik, hogy nagyon elegedett, hiszen nem gyozi a noket szapulni, hogy csak kihasznaljak a ferfiakat.
Az mondjuk nem ketseges, hogy a fennallo helyzetbol kell kihozni a legjobbat, biztosan o is azon igyekszik.

SzZoole 2014.09.26. 21:11:08

@Furos: ez jo volt:)))Hozza szolnek en is,de nem akarom,hogy nagy kepunek tartsanak:)))

2014.09.26. 21:12:40

@i got my:
"akkor elmondom: azért, mert láthatóan elégedett az életével. mert változtatni, tett valamit magáért, a saját boldogságáért. ilyen egyszerű. "
Mit tett magaert? Sodrodott az arral, kihasznalt felajanlott helyzeteket. (etteremvezetes, takaritas, utazas Puerto Ricoba, hazassag)
Ha valaki elvalik, az elet attol nem all meg: csinalja a dolgat, melozni jar, olvas, utazik, estleg probalkozik uj kapcsolattal. Esetleg megfontoltabb, ovatosabb lesz:) Mi ebben a kulonleges?

2014.09.26. 21:16:44

@Muscari: Régen finom volt, azonban azóta sokat esett a minősége. A csokiborítás rajta kakaómasszából készül... Azt hiszem, mindent el is mondtam. :D

Furos 2014.09.26. 21:17:23

@Zoole[uk]: En is csak belevau aztan tanulgatok. Belott az elet na :)

2014.09.26. 21:18:32

@blackhair-lady: Na jó, azért egy országot ne mérjünk egy gagyi édességhez. Mondom ezt úgy, hogy rühellek itt élni. :)

i got my (törölt) 2014.09.26. 21:19:45

minden angolok főemlőse (vagy mi a helyes fordítása a "Primate of All England" kifejezésnek?), a canterbury érsek elárulta, hogy neki magának is kétségei vannak isten létezésében.
tökös gyerek, minden elismerésem neki!
még hogy nincs az angoloknak angolhumorérzékük!
végre közeledett az egyház véleménye az enyémhez! :)
sic transit gloria dei.

www.theguardian.com/uk-news/2014/sep/18/archbishop-canterbury-doubt-god-existence-welby

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 21:21:40

@Muscari: magamba bizok e ironizalok de cinikus nem akarok lenni remelem nem ez jon le ...

2014.09.26. 21:22:12

@posterina:
"Önbizalom nálam az van ami mellè tudás párosul!! Évekig tagja voltam a Honvédszakszervezet szerzôdéses katonák elnökségégének. ( ez 8 fôs társaság kicsiny hazánkban)szóval Napi szinten ûztem a szópárbajt :) én élvezem "
Milyen tudas parosul es miben mutatkozik? Peldaul abban, hogy elnoksegi tag voltal? Ezek szerint aki nem volt tagja az elnoksegnek, az buta? Mertek a tudast a tagsaghoz? Milyen mertekegysegben? Kilo, IQ, PhD, cm, km/ora? Ha valaki nem elvezi a szoparbajt, az buta? Nem ertem ezt a tudas dolgot, pedig szeretnem:)

2014.09.26. 21:28:21

@Cascabel:
Nalam a tudas azt jelenti, hogy tudom, hogy mit nem tudok:)
(ez is valami, nem?) :))))

tanato 2014.09.26. 21:29:59

@Muscari: Közvetlen szomszédom 40 éves fia is váratlanul hunyt el nemrégen Franciaországban,építőmunkás volt. Millió körül volt a hazahozatala,ráadásul felesége itthon volta két gyermekkel nem dolgozott.Alig tudták megszerezni a pénzt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.26. 21:31:24

@Furos:
Mi van, már lövöd is magad?
:))))))))))))))))))))))))))))
Térj vissza a Belapurra.
Minden rendben?

tanato 2014.09.26. 21:31:49

@Muscari: Korzika már Dél Európa,ott heves vérű latinok élnek.

Furos 2014.09.26. 21:39:41

@diggerdriver: Jah tudas kene intravenasan, hogy en is olyan okos legyek mint a poszterina :)
minden fasza amugy. Zajlik az elet.

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 21:46:30

@i got my:
"... elfojtott indulattól füstölgő hozzászólásaidra. :) "
Téves, nem buktam ki, és nincsenek elfojtott indulataim iránta (sem).
Véleményem van, ráadásul nem is a poszttal kapcsolatban, az ugyanis tetszett: fiatal nő sokfelé és sokféleképpen kipróbálta magát, volt mersze, érdekes és változatos élete volt eddig, épp azért, mert volt mersze.
Ez eddig teljesen jó sztori, ráadásul jól megírva.
Ami viszont nem tetszett, az a kommentjeiben leírt ""magyarázat"". Hogy a története példaként szolgálhat az elkeseredett nőknek...
Bakker, szerintem a sztori önmagában bárkinek érdekes lehet, és ötletet adhat: így is lehet.
Node meg kellett tudnunk, hogy van ""célközönség"".
A megfogalmazásai, a stílusa a kommentekben már teljesen mást (is) elárul a szerzőről....
És az már nem tetszik, ez igaz.
De ettől még nem leszek indulatos: ha ő azt hiszi, hogy példakép, ám higgye.
Úgy tűnik, neked is példakép. Te dolgod. Elvégre egy (volt) elnökségi tag, az már nem semmi (biztosan pontosan tudod, hogy az említett elnökség mennyire jelentős, ezért is tudod értékelni, de nekem sajna fogalmam sincs róla, eddig sose hallottam efféléről. Pedig 2 hivatásos is van a családban... mindegy :D)

Muscari 2014.09.26. 21:46:42

@tanato: probaltam neked emailt kuldeni, de visszajott. Az email cimed meg a regi, vagy valami ujat hasznalsz?

posterina 2014.09.26. 21:48:12

Nos mindenki úgy forgatja ki a szavaimat, ahogy az épp jól esik neki. Mint írtam semmi célom nem volt ezzel. Mindenesetre jókat derültem a párommal az irigy , cinikus kommenteken.. A pozitiv hozzászólásokat nagyon köszönjük. És a védelmező beszédeket is. Amit én nem azért nem tettem meg mert annyira elfoglalt vagyok, hanem mert már nagyon régen megtanultam kivel érdemes vitatkozni és kivel nem . Hogy ki mit nevez tudásnak, vagy önbizalomnak, vagy szerénységnek.., Nem az én feladatom eldönteni kinek van vagy nincs igaza. Ettől érdekesek a blog oldalak, hogy mernek az emberek véleményt nyilvánitani és a világ összes tájáról vannak itt Magyarok. Mennyire szerencse kérdése ez hogy itt vagyok a Mexikói - öböl partján?-nem tudom. Hogy mit tartogat a kanadai imigration nekem? -nem tudom . Egyet tudok csak. : Boldog vagyok és révbe értem. Mindenkinek kivánok ilyen boldog életét.!

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 21:48:36

@tsabus [PL to UK]:
Nem kinyilatkoztattam és bizonygattam, hanem elmondtam a véleményemet, melyet indokoltam és megmagyaráztam.
Persze, ha akarod, akkor tekintsd kinyilatkoztatásnak és bizonygatásnak.
Az enyémhez hasonló módon érvelve = megmutatva, hogy mely szövegek/stílusfordulatok cáfolják véleményemet: nos, így lehetne cáfolni.
A véleménykülönbség nem gond.
Az érveket is lehet bizonygatásnak nevezni (érzelmi töltetet tulajdonítani nekik, ahogyan i got my tette).
De attól még tény, hogy a poszt stílusa és a posztoló kommentjeinek stílusa erősen eltér.
Az egyik tetszik, a másik nem.
Hamu fejemre.

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 21:53:33

@i got my:
"a magam részéről a szerénységet nem tartom pozitív tulajdonságnak, elérendő célnak. egy állapot; se nem rossz, se nem jó."
Nos, a posztoló nem ilyen ""állapotban"" van, kérdés, hogy a ""nem szerény"" jelzőt is hasonlóképpen közömbös tulajdonságnak tartod (bárkinél)?

Taxomükke (UK) 2014.09.26. 21:56:51

@macamuca [IHUN]: @Furos: @Cascabel: Figyu, ne írjatok már többet, mindenre válaszol, és úgyis lenyom benneteket. ;)
Ráadásul még élvezi is.
Én csak egyet szóltam be, belekötött a csaxólokba, de annyira, hogy mindjárt húsz helyesírási hibával válaszolt.
Szóval én inkább el is hallgattam.

Muscari 2014.09.26. 21:57:23

@montroyal ( CAN qc): en ugy gondoltam, hogy a parodban bizzal meg, hogy magadban bizol, az alap. Tudom, hogy nem vagy konnyu helyzetben.

Eszembe jutott a volt fonokom, aki alig tudott talpra allni egy nagy pofon utan. Kozos vallalkozasa volt egy novel, aki miatt o elvalt, a no viszont hosszu evekig halogatta a sajat valasat mindenfele uruggyel. Aztan vegul odakoltozott hozza, irtak uj tarsasagi szerzodest, amiben a fele ceg a noe lett, ami nem semmi, mert a ceg birtokolt egy kb 80 milliot ero hazat meg rengeteg ipari gepet, muhelyt, stb. Ot nap mulva a no bejelentette, hogy visszamegy a ferjehez.
Szegeny pasi annyira padlora kerult, szerintem maig nem heverte ki ezt a pofont, soha nem is fogja. O sem tud tobbe senkiben megbizni.
Az a no egy igazi k betus tenyezo volt, siman fobelovest erdemelne azert, amit csinalt.

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 21:59:34

@Furos:
:)))))))))))))))))))))))))))))))

@Zoole[uk]:
digger már ""hangot adott"" lenyűgözöttségének....
:DDD

@Cascabel:
+1
"Nalam a tudas azt jelenti, hogy tudom, hogy mit nem tudok:)"
Nálam is...

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 22:02:33

@Taxomükke:
Igazad van.
Elvégre ha nem tud érdemben válaszolni (bár valami olyasmit írt, hogy a szópárbajban gyakorlott és élvezi :DD), akkor előrántja az aduászt:
"... nagyon régen megtanultam kivel érdemes vitatkozni és kivel nem "
:DDDDDDDD

posterina 2014.09.26. 22:06:12

@Taxomükke: nem kötöttem beléd.. csak angol nyelvű telefonnal, és billentyűvel nehéz ide írni. Csak a stílusodra válaszoltam. És a nőt tudom hogy kell írni.. De ide így akartam NŐ. Amúgy tényleg élvezem.. nem csak én. A párom is. :)

SzZoole 2014.09.26. 22:06:52

@Taxomükke: ugyan mar,ha nem lenne itt moderacio,helybol mondanek olyat,mint O nekifutasbol,csak nem akarom kivagatni magam,mert mar igy is sarga lapos vagyok:)))

2014.09.26. 22:09:20

@Taxomükke:
De hiszen irta, hogy elvezi a szoparbajokat:) Vagy megsem?:)
Meg hogy irigyek az emberek, azert irnak ilyen cinikusan:) Ezt mar sokszor hallottam vegso ervkent:)
Oszinten orulok neki, hogy boldog, meg hogy revbe ert. Mindenki ismeri ezt az erzest, csak nem kurtoli ki. Mint a fajdalmat, a csalodast, azt is magaban tartja. Emberek vagyunk, sokfelek:)

Taxomükke (UK) 2014.09.26. 22:10:07

@posterina: Erre inkább nem válaszolok, mert én sem akarom kitiltatni magam.
HP márkájúban van nyomtató is meg szósz, de most más a fennforgás.

tanato 2014.09.26. 22:13:34

@Muscari: fone104@freemail.hu a régi

SzZoole 2014.09.26. 22:14:03

@macamuca [IHUN]: tudod erre a stilusra egy regi Geszti slager jut eszembe.
"Mi ez a kivagyisag,mikor a lenyeg az,hogy kinek jatszol es kinek latszol,hiszen le mehetsz hidba,de nincs aki felavat hid sem vagy hat szed ossze magadat,mert elmulsz 20 es elmulsz 40 es elmulsz lassan,szepen es csendben"
Ha jol emlekszem,mert mar tobb mint 20 eve hallottam utoljara.

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 22:15:03

@posterina:
milyen gyorsan megtanult a szuperférj magyarul...
Gratula, nyelvtanárnak is szuper vagy!
Vagy összefoglaltad neki inglisül a lényeget?
"sok irigy ember van, fröcsögnek rám"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 22:16:45

@Zoole[uk]:
Jól emléxel :))))))))
(jutyubon megleled, egyik kedvencem)

@Taxomükke:
:DDDDD
Jogos.

posterina 2014.09.26. 22:18:04

Számomra nyilvánvaló hogy néhány embernél nem én vagyok az egyetlen akinek beszólogatnak, hisz ettől fenyegeti őket a kitiltás veszélye. Aki igazán figyelmesen olvasta az látta, hogy miről szól a történet , és meg is értette. Aki tudja mire való egy két poszt. Érti a lényegét a történeteknek az tovább olvas. Vagy fűz hozzá valamit vagy nem . Én köszönöm hogy megoszthattam, köszönöm a figyelmeteket és várom a további posztokat.

i got my (törölt) 2014.09.26. 22:18:23

@Cascabel:
'Mit tett magaert? Sodrodott az arral, kihasznalt felajanlott helyzeteket. .... Mi ebben a kulonleges?'

számomra úgy tűnik, hogy az emberek jelentős része még ezt a keveset is elmulasztja megtenni: fől a saját levében, sanyarog, sajnálja és sajnáltatni próbálja magát. pedig milyen egyszerű: csak bele kell vágni, kihasználni a kínálkozó helyzeteket, vagy esetleg megteremteni őket. úgy érzem, mai szerzőnk nem volt teljesen "vétlen" abban, hogy a helyzetek felkínálkozzanak számára.

i got my (törölt) 2014.09.26. 22:18:23

@montroyal ( CAN qc): de igen, az jön le, hogy extrém cinikus vagy. elfogadom, hogy ez a te olvasatodban csak "reálist" jelent, de kívülről nézve a látásmódod már messze nem az objektív kategória. lehet, hogy viccelődve adod elő, de szerintem senkinek sincs szemernyi kétsége afelől, hogy (lényegileg) valóban úgy is gondolod. (kissé leegyszerűsítve: "minden nő kurva, hozományvadász", stb.)

i got my (törölt) 2014.09.26. 22:18:23

@Cascabel: méghogy valami! ez már a tudás csimborasszója. ennél messzebb a megboldogult szókratész se jutott. de vigyázz mit iszol, a bürökpohártól a tapasztalat szerint ez se óv meg. :)

Giddy Lamb 2014.09.26. 22:18:23

@macamuca [IHUN]: "Pedig 2 hivatásos is van a családban... "

Nem vagyok prűd de ez talán csak rátok tartozik, nem kell mindent kiteregetni, a kevesebb néha több, ne ítélj, hogy ne ítéltess stb.

i got my (törölt) 2014.09.26. 22:18:23

@macamuca [IHUN]:

'Úgy tűnik, neked is példakép. Te dolgod. Elvégre egy (volt) elnökségi tag, az már nem semmi (biztosan pontosan tudod, hogy'

nekem nem példakép, de a sztori szerintem inspiratív, jó (ebben egyetértünk).
amúgy az elnökségiség szerintem inkább csak a vitatkozásra való nyitottság miatt került elő, én nem éreztem benne burkolt fennhéjázást. tőlem a fed elnökségi tagja is lehetne, nem szoktak túlzottan meghatni a pozíciók.

i got my (törölt) 2014.09.26. 22:18:23

@macamuca [IHUN]: szerintem abból, hogy a szerénységről mit gondolok, következik, hogy a nem-szerénységről mit gondolok. :)

posterina 2014.09.26. 22:19:09

@macamuca [IHUN]: a párom szülei magyarok , remélem vagy annyira okos hogy magadtól is kitalálod a továbbiakat. :)

SzZoole 2014.09.26. 22:19:23

A mult heti iras nagyon tetszett.A mait is el lehetett olvani,de ez mar egy kicsit osszecsapott volt,nem is tudtam volna mit hozza szolni,de a kommentek elolvasasa utan csak ennyivel kosszonek be,
Holgyeim es Poszterina.

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 22:19:23

@posterina:
Amúgy a te stílusoddal minden rendben van.
Mondhatni, példás, példaértékű.

Taníts bennünket. Tánc- és illemtanórákat is adhatnál, tán még jobban is keresnél vele, mint a takarítással. Az úgyis olyan snassz egy volt elnökségi tagnak, nem?

tanato 2014.09.26. 22:20:40

@Muscari: Na most én is küldtem egyet,ha nem kapod meg AKKOR GYENGÉLKEDIK A FREEMAIL.SZOKOTT NÉHA.

SzZoole 2014.09.26. 22:22:59

@macamuca [IHUN]: na,mucuskam,le lettel hulyezve...

tsabus UAE 2014.09.26. 22:23:16

@macamuca [IHUN]: Szóval, ebben a témában a kilencedik hozzászólásodban érvelsz amellett, hogy a szerző beképzelt.
Az ember akkor érvel, ha meg akar győzni valakit. Tehát te meg akarsz mindenkit győzni erről, hogy mindenkinek ilyen negatív véleménye legyen a csajról és ez neked jó.
Nagyon szép, gratulálok.

2014.09.26. 22:24:53

Mi van ma veletek, emberek? Csíp a pisi mindenkit? :D Elég régóta láttam itt ilyen szintű háborút. Take it easy. :)

2014.09.26. 22:25:38

@Muscari:
"Eszembe jutott a volt fonokom, aki alig tudott talpra allni egy nagy pofon utan."
Nekem 4 ev kellett, hogy szellemileg talpra alljak a valasom utan. Pedig utaztam sokat, akkor jott be a csodalatos mexikoi munkam is, egyenesben voltam minden tekintetben, enyem volt a Vilag! De nem tudtam kiverni a fejembol az exet, bantott, hogy kirugott, hogy hol rontottam el, csupa onmarcangolas es gyulolet volt az eletem:( Szerencsere elmult az az idoszak, de szornyu volt. Most mar orulok neki, hogy igy tortent. Nevetek rajta, amikor eszembe jut, hogy milyen szanalmas voltam:) Boldogabb vagyok, mint nos koromban:) Pedig akkor sem volt azert olyan rossz:)

Muscari 2014.09.26. 22:27:26

@Taxomükke: milyen disztingvaltan fogalmaztal :-)

@tanato: megkaptam, koszi. Valaszkent elkuldtem az elozo levelet, ugy nez ki, hogy most elment.

qkuc 2014.09.26. 22:30:23

@tanato: Mester, lehet praktikus lenne azt az e-mail címes kommentet később leszedetni, ha sikeres volt a két oldali kommunikáció ..., :).

Nem kívánok beleszólni ugyan, de kibukott belőlem a foglalkozási ártalmam, :D.

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 22:31:06

@Giddy Lamb:
Ok, akkor szájbarágósabban: 2 hivatásos katona is van a családban.
Az egyik férfi, a másik az Afganisztánt is megjárt nő (róla fentebb már írtam).
Ha poénnak szántad, akkor szólhatok: gyönge volt (tekintve, hogy a szövegkörnyezetből értő olvasással rendelkezők számára kiderülhetett, kiről-miről is van szó).
Persze, ha már csak egy gyönge vicceskedésre futja...
:D

@i got my:
Egy teljesen irreleváns infót közölni vegytiszta fennhéjázás.
Persze, akár sima infó-átadásnak is lehet nevezni, node ha érdektelen, akkor szükségtelen közölni. Ha mégis közlik, akkor annak oka van...

Részemről az önteltséget negatív tulajdonságnak tartom.
Aki nem szerény, még nem feltétlenül lesz öntelt. Önteltség nékül is lehet valaki önmagára büszke.
De úgy tűnik, nem igazán ugyanazt értjük 1-1 fogalom jelentésén, és adott stílust sem hasonlóan minősítjük.
Mindegy, neked szimpi a poszterina kommentjeinek (!! nem a posztnak!!) stílusa, nekem (meg néhány embernek) meg nem az.
Nincs jelentősége igazából, ahogyan a poszterina személyének sincs (bár ő ezt másként hiszi).

Muscari 2014.09.26. 22:31:41

@Cascabel: orulok neki, hogy tultetted magad rajta, azert negy ev hosszu ido. Annak meg meg jobban orulok, hogy boldognak erzed magad.

Remelem, kitart a jo ido itt addig, amig jossz, azt mondjak ez az utobbi 70 ev legszarazabb szeptembere. Ma is 20 fok volt es sutott a nap :-)

qkuc 2014.09.26. 22:32:32

@Philosoraptor: Valami van a levegőben vagy én nem tudom ..., :).

morsels (törölt) 2014.09.26. 22:33:37

@macamuca [IHUN]:
Namost nem azert, de mivel az apos magyar (aki nem tud fozni, mint a magyarok) es az anyossal mar regota egyutt vannak, igy valoszinuleg a Robert is 'magyar'.
Valoszinuleg fiatalon ment a szuleive.

De most komolyan. Meg olyanok, mint te, aki elvileg az okos kommentelok koze tartozik sem olvassatok el azt, amit leirtak?
Es abbol kovetkeztetni?

Es a kovetkeztetes hezagaira esetleg rakerdezni?

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 22:36:48

@tsabus [PL to UK]:
Senkit nem akarok meggyózni semmiről.
Nekem aztán olymindegy, ki miként vélekedik a poszterináról.
Bár úgy tűnik, páran hozzám hasonlóan nincsenek elragadtatva, de ez lényegtelen.
Neked szimpatikus a poszterina kommentjeinek stílusa, nekem nem az (a post teljesen más stílusú, az tetszik!).
Miért próbálod meg elhitetni velem? magaddal?, hogy számomra ez valamiféle személyes élvezet, vagy nem is tudom, micsoda??
Nem az.
Egyszerűen rámutattam, hogy miért, milyen komment-szövegek miatt tartom önteltnek.
Erre annyi a válaszod, hogy szegénykét le akarom járatni, mert az nekem jó??
Pardony, de a poszt szövege után mellbevágó volt a teljesen másféle kommentstílus == nem kell nekem negatív benyomást keltenem senkiről, megteszi azt mindenki maga.
A saját kommentjeinek tartalmával, stílusával...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.26. 22:38:16

@Zoole[uk]:
Fizikai fájdalmat okoz nem szólni hozzá...

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 22:39:37

@Zoole[uk]:
Így jártam... má'meg mi lesz...
Megyek, iszok egy kis bürköt...
(mindenkit szerettel meghívok a temetésemre, lesz társaság, némi kaja+pia, igény esetén tánc is. DE eljönni ám, mert megnézem, ki lesz ott!!! És aki nem.....)

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 22:43:30

@morsels:
Fricska akart lenni, rá is harapott :)

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 22:46:38

@Zoole[uk]:
Mérgező növény, a belőle készült főzet tuti megnyekkenést eredményez.
Megnyekkenteni kívánt személynél gyakorta alkalmazták régi korokban, és megesett leányok is beszerezték a területileg illetékes füvesemebertől/füvesasszonytól.

Szóval, bulira felkészülni, zenészeket megrendeltem, koszorút hozzatok!!

Muscari 2014.09.26. 22:47:15

@Babette.: basszus, nekem csak most esett le :-))))

Muscari 2014.09.26. 22:47:55

@Zoole[uk]: tudod, ami korulvesz, nehanyan abban is szuletnek :-)

SzZoole 2014.09.26. 22:48:36

@macamuca [IHUN]: ertem,flodnit szeretnel?:)))

2014.09.26. 22:52:42

@morsels:
"Namost nem azert, de mivel az apos magyar (aki nem tud fozni, mint a magyarok) es az anyossal mar regota egyutt vannak, igy valoszinuleg a Robert is 'magyar'.
Valoszinuleg fiatalon ment a szuleive.

De most komolyan. Meg olyanok, mint te, aki elvileg az okos kommentelok koze tartozik sem olvassatok el azt, amit leirtak?
Es abbol kovetkeztetni?"

Ezt irta:
"posterina 2014.09.26. 14:44:16
@Nitnitnit: Nos, kedves kommentelő. Az anyukáját két hete műtötték. Amúgy egy teljesen normális és vidám nő . Az apósommal 6 éve élnek boldog házasságban. És szerencsémre imádnak engem. Nem szorulnak senkire. Csak az apósom jó magyar férfi és nem tud főzni. "

Hogy lehet ezt ertelmezni? :)

SzZoole 2014.09.26. 22:54:04

@Muscari: Nem burok,hanem bürök,de mar tudom,mucuska felhomalyositott:)))

tsabus UAE 2014.09.26. 22:57:01

@macamuca [IHUN]: Ha jól számolom, eddig 18 kommentnyi energiát öltél bele, hogy a "véleményed" propagáld. Nyilván nem élvezetből csinálod.

2014.09.26. 22:58:05

@Muscari: @tanato: Igen, Korzika nem igazan az a resze Europanak amire gondoltam... De feltetelezem hogy meg ott is nagyon messze van a helyzet attol a szituaciotol ami pl. Mo.on is volt a haboru elott, es a mai napig van a Kozel-Keleten, hogy a bentlako cseledlanyt szexre kenyszeritik a csalad ferfi tagjai.

SzZoole 2014.09.26. 22:59:26

@macamuca [IHUN]: :)))
mar akartam kerdezni,hogy a ket hivatasosnak,tudod a csaladodban,barcajuk van?:)))))))))))
(csak vicc volt)

2014.09.26. 23:00:42

@Muscari:
Nekem is:) Apam is hivatasos volt, talan azert nem tunt fel:) (en is az szerettem volna lenni, 4 ev foiskola utan adtak volna a "bárcát", amivel mehettem volna strichtelni a levegobe) :)))

tsabus UAE 2014.09.26. 23:01:24

Na megyek aludni, mert holnap még utoljára ki kell takarítani a lakást.
Pártállástól és becsípődéstől függetlenül, mindenkinek jó éjszakát !

www.youtube.com/watch?v=910tmvmlhag

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 23:01:46

@tsabus [PL to UK]:
Nem számoltam, de ha neked ennyire fontos, hogy leltárba vedd...
Gondolom, neked meg ez ad élvezetet, ugye... hisz ki kérte, hogy megszámold....
:DDDDD

No, akkor itt van még egy, csak hogy jobb legyen neked :DD

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 23:03:16

@Zoole[uk]:
hmmm.... most, hogy mondod, eszembe jutott, hogy egyikük barca-rajongó....
gyanús, naggggyon gyannnnnúúúús.....
:DD

morsels (törölt) 2014.09.26. 23:03:34

@macamuca [IHUN]:
Fricska?

Az ideiro emberek minimum 80%-a olyan dolgokba akadnak bele, amik ott vannak a leirasban, a maradek meg valamifele elkepzelt moralis, erkolcsi, eletviteli virtualis problemat vesz szemelyes inzultusnak.

Vilagos, a poszterina eletutja nem valamifele minta, amit mindenkinek kovetnie kene, hanem egy tortenet.

Namost ettol kene kulonvalasztani azt, hogy o szerinte ezt megerdemelte es hogy azt gondolja, hogy mas is 'szerencses' lehet, ha mer 'bator' lenni.

Namost ezt lehetne meg elemezni, meg gongyoliteni, dehat itt vegulis tenyleg arrol van csak szo, hogy a csaj hozzaszolasai kivagtak a biztositekot. Ami ertheto megint, dehat annak is oka van, leginkabb az, hogy egy floridai medence oldalarol kuldeni a valaszokat a megjegyzesekre, ritkan eredmenyeznek megerto hozzaszolasokat :-)

morsels (törölt) 2014.09.26. 23:03:34

@Cascabel:
Kesobb meg kijavitotta:

posterina 2014.09.26. 14:46:58
@Nitnitnit: 60 éve élnek házasságban *

Szoval a srac (Robert) vagy a szuleivel ment, vagy mar ott szuletett, bar ennek nincs igazan jelentosege... de magyar kolok :-)

tanato 2014.09.26. 23:07:53

@Mirjam2: Van a szomszéd utcában egy 90 éves néni,akit 16 éves korában a Horthy rendszerben szexre kényszerítette a gazda mint bentlakós cselédlányt.Egy fiú lett a következmény.Sajnos emiatt nem tudta megszeretni a fiát,aki ezt megérezvén disszidált 56-ban.Nemrégen költözött haza 72 éves korában circa 50 év ausztráliai tartózkodás után,de az anyjával azóta sem kommunikál.Nem is a városunkban lakik.És az anyjával való gyermekkori rossz viszony miatt lelkileg is sérült lett,neki is zilált magánélete volt,többször elvált kint AU-ban,jelenleg már a harmadik egykori disszidens magyar nővel jöttek vissza Mo.-ra.
Bizony a Horthy rendszerben ez nem volt ritka dolog.

2014.09.26. 23:09:01

@Muscari: Nem lattam, nem figyelem az ezzel kapcsolatos hireket (nem akarok feleslegesen idegeskedni...), de erdekes, koszi!

2014.09.26. 23:09:05

@morsels:
Mea culpa, a kijavitast nem olvastam, elkerulte a figyelmemet, meloztam kozben:)
En csupa rossz magyar ferfit ismerek itt Kanadaban, mind tud fozni az ismeroseim kozul, en is:)
Sot, Digger es Rezso atya is "rossz magyar ferfi", mert elmondasuk szerint kitunoen foznek, sutnek:)

montroyal ( CAN qc) 2014.09.26. 23:09:31

@i got my: nincs mit hozzatenni ' jol kielemeztel ... igy latatlanba ...
nem minden no hozomanyvadasz mert azt a menyasszony hozza ... de egynemuek hazassaganal lehetseges ...

puhacica 2014.09.26. 23:10:27

van itt a blogon 1-2-3 olyan (diggeresen szolva) bacatlan fap.na, hogy rossz nezni, amit idonkent eloadnak. de mielott nagyon belekezdenek, abba is hagyom, mert meg elzavar a csosz!

2014.09.26. 23:11:54

@tanato: :( Igen, en is ugy tudtam hogy ez 'normalisnak' szamitott akkor, es sajnos mifelenk meg most is.

blackhairlady 2014.09.26. 23:16:58

@qkuc: Marmint hogyan forditott? :)

Simon Hasonmasa (TW) 2014.09.26. 23:17:27

Digger, hat ird mar le! Konyorgom, ne szenvedjel!!!

2014.09.26. 23:19:38

@morsels:
"Vilagos, a poszterina eletutja nem valamifele minta, amit mindenkinek kovetnie kene, hanem egy tortenet. "

De szerinte pozitiv pelda:

"posterina 2014.09.26. 15:40:11
@**mimi**: Pozitiv példa lehet az elvált, elkeseredett nőknek. És azoknak is akik fos házasságban élnek, de nem mernek kilépni.. mert jön a kérdés Jajj mi lesz azután. Pozitív példa, azoknak akiknek a fejében ott motoszkál, merre tovább, hova menjen, hol éljen. Én és a hozzám hasonló posztolók csak segítik a tanakodókat. És ha igény van rá segítenek. "

33621 2014.09.26. 23:20:41

@Muscari: Ezt tegnap én is bedobtam de nem reagált rá senki.

SzZoole 2014.09.26. 23:20:48

@Cascabel: az atya igen jol foz,de digger meg egy szendvicset sem tud megcsinalni,azert eszik mindig 40 penis paradicsomos husgomboc konzervet:)))
(csak vicc volt)
En viszont jol tudok fozni:)))
(ez nem volt vicc)

blackhairlady 2014.09.26. 23:24:07

@Philosoraptor: Nekem egyik sem gagyi, belekostoltam juniusban mindkettobe, meg mindig ugyanazokat akellemes erzeseket valtotta ki belolem:)
Majd ha egyszer te is kikoltozol, biztos lesznek olyan dolgok amik hianyozzni fognak, Ha nem a turo rudi akkor valami mas, amire nem is gondolsz most.

blackhairlady 2014.09.26. 23:25:45

@montroyal ( CAN qc): De neha bizony ugy lehet erteni, a cinizmus elegge atitatja a hozzaszolasaidat. En mar nagyon vartam a mai kommentedet, es nem csalodtam:)

qkuc 2014.09.26. 23:27:32

@blackhair-lady: Innen vágyom egy jó "ottani" pancake-re, :D.

2014.09.26. 23:28:14

@Zoole[uk]:
"En viszont jol tudok fozni:)))"
Akkor te is "rossz magyar ferfi" vagy:)
(mert a "jo magyar ferfiak" nem tudnak fozni)

morsels (törölt) 2014.09.26. 23:29:49

@Cascabel:
Naigen, ez verte ki a biztositekot nehol, szerintem is joggal :-)

puhacica 2014.09.26. 23:30:31

@puhacica: ja, az kimaradt, hogy ferfiak is indulnak ebben a kategoriaban.

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 23:31:06

@morsels:
A posztokban leírtak alapján kialakult egy elképzelés: milyen is lehet a poszterina személyisége.
És ez a személyiség nekem szimpatikus volt.

A kommentjeiben pedig megmutatkozott egy másik oldala is a személyiségének.
És ez nekem nem volt szimpatikus. Sőt, nagyon nem.

Mindenesetre mindkét véleményt én alkottam, ugyanarról az emberről, ugyanúgy a leírtakra alapozva.
És ez azért árulkodó is: akármikor bukkan is elő, akármi kapcsán 1-1 tulajdonság (akár pozitívumként, akár negatívumként értékeli is azt egy külső szemlélő), az bizony adott személyhez hozzátartozik....
Van, hogy nagyon sokára bukkan a felszínre 1 jellemvonás, de attól az még az illető sajátja, legfeljebb sokáig el tudta rejteni.

És olymindegy, hogy floridai medence mellett, vagy hol tartózkodik valaki: ha benne van, ha a jelleméhez tartozik, akkor az is övé, azzal teljes a személyisége.
Még ha megpróbálja elrejteni is...

(félreértések elkerülése végett: mindenkinek van negatív tulajdonsága, nekem is. Kérdés, hogy tagadom, próbálok javítani rajta/leküzdeni --vagy sikerül, vagy nem...--, felvállalom, vagy mit kezdek vele? A hozzáállásomon múlik, hogy miként alakítja a viselkedésemet...)

:)

2014.09.26. 23:32:12

@blackhair-lady: Legkevésbé a magyar ételek fognak hiányozni. Amúgy sem vagyok oda értük, hiába lenne lehetőségem enni jelenleg is őket. :)

macamuca [IHUN] 2014.09.26. 23:32:22

@tanato:
A másik blognál írtam neked, megkaptad?
(mindennapoktörténete)

SzZoole 2014.09.26. 23:37:37

@Cascabel: persze az vagyok,meg kozonseges,meg alpari(nem tiszaalpari)ja es Degec-en szulettem:)))

SzZoole 2014.09.26. 23:41:26

@diggerdriver: ezt biztos,hogy nem Te keszitetted.A Te fel m3-es kezed erre a feladatra alkalmatlanok:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.09.26. 23:47:23

@Zoole[uk]:
Azért erre nagy összegben ne fogadjál.
:)))))))))))))))))))))))))))

2014.09.26. 23:50:14

@Philosoraptor:
"Legkevésbé a magyar ételek fognak hiányozni."
Mondod most:) Da ha arra kerul a sor, hidd el, hianyozni fognak. Mert nem fogsz hozzajuk jutni. Most eszre sem veszed ezt, mert koztuk elsz:) (en is hasonlokeppen velekedtem anno)
A magyarsagom sem erdekelt, amig otthon eltem, olyan termeszetes volt. Itt lettem magyar is:) Pedig nem akartam az lenni:) Az Elet gyakran produkal furcsa dolgokat.

Taxomükke (UK) 2014.09.26. 23:57:46

@Zoole[uk]: Digger sem akarja kitiltatni magát. :)))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.26. 23:59:05

@posterina: mindazok mellett, hogy ugy vagyok vele, hogy egy menthettlen hazassagban mar nem erdemes maradni, - persze elotte erdemes megprobalni megmenteni, ha van ra esely- mindezek mellett nehezen fogom megerteni a tobbszori hazasodast. Persze vannak olyan esetek, mikor az ember gyokeresen megvaltozik, de azert sok dolog mar a kapcsolat elejen is jol lathato. Tehat akkor hogy tudnak igy holtomiglan-holtodiglant igerni?

A tobbi pedig: kuzdelem es munka. Az en aldott jo emberem mondta annak idejen, mikor mar alakult koztunk valami, de gondolataim meg az ex korul keringtek: turelem, adj idot. Ha egy ev mulva is igy erzel, eldontjuk hogyan tovabb, de csak azert ne dobj el , csak azert ne tarts magadtol tavol, mert a szived meg mase. Adj idot magadnak, magunknak. Igy is tettem.

Btw, a kiralynos -hercegnos mondat kisse eros volt. Pedig a poszt alapjan tok mas kepem alakult ki, egy stramm, jeg hatan is megell csajrol. Kar , hogy kisse onelegult. Never mind, it's not my business.

Taxomükke (UK) 2014.09.26. 23:59:24

@diggerdriver: Amúgy ezen a hétvégén lesz Stainesben a vasútmodelleseknél találkozó.

blackhairlady 2014.09.26. 23:59:39

@morsels: " egy floridai medence oldalarol kuldeni a valaszokat a megjegyzesekre, ritkan eredmenyeznek megerto hozzaszolasokat :-)"

Szo szerint erre gondoltam en is:)))

blackhairlady 2014.09.27. 00:03:09

@qkuc: Na, ez is egy fajtaja a nosztalgianak:))

2014.09.27. 00:05:55

@qkuc:
"Innen vágyom egy jó "ottani" pancake-re, :D"
Hogy utaltam az elejen a pancake-et!! El sem tudtam kepzelni, hogy tudjak megenni, bevajazva, leontve azzal az edes sziruppal! De amikor megkostoltam - kenyszerbol, mert nem volt mas reggelire - egybol rakattantam:) Meg Mexikoban is sokszor azt kertem reggelire, nosztalgiabol, "hazai" izek:) Egyszer 10 napig csak pancake-en eltunk egy "flying camp"-en, mert csak az maradt kajank, a helicopter kod miatt nem tudott leszallni hogy bevigyen minket a civilizacioba a munka vegeztevel. Cigi is elfogyott, teat szivtunk:) Szerencsere dobott le a pilota par kartonnal a 3.-ik nap:) Kajat azt nem:) Maradt a "pancake mix":)

2014.09.27. 00:06:00

@Cascabel: Most sem főzök magyaros ételeket, nem véletlenül. Amúgy meg sok mindent lehet helyettesíteni, ha mégsem bírnék magammal. Annyi jó konyha van a világon, amit kiakarok próbálni. Nem vagyok beszűkült látásmóddal rendelkező egyén.

Nem tudom, hogy mit értesz az alatt, hogy magyarnak lenni. Ez csak egy nemzetiség, ugyanolyan, mint a többi. Se nem több, se nem kevesebb. Sokan persze szeretik megmagyarázni, hogy mi Isten leszármazottjai vagyunk. :)))

blackhairlady 2014.09.27. 00:10:58

@Cascabel: En meg a pancake (edes) es a tojas/szalonna (sos) kombot nem tudtam elkepzelni. Aztan az IHOPban megkostoltam es igen finom volt:)

2014.09.27. 00:13:49

@blackhair-lady:
Amikor meg a Paltalk-on video-csevegtem magyarokkal telen Mexikobol a melobol, sokan beragtak ram a +35C es a palmafas hatter miatt:) A Csendes-oceanrol es a hotel furdomedecejerol nem is beszelve:) Megsokszorozodtak az ellensegeim pillanatok alatt:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.27. 00:14:57

@blackhair-lady: egyszer voltam ihopban, azt hiszem felejtheto igencsak.

Ha az izlett, akkor kostold meg a baconos - juharszirupos fankot is:D

2014.09.27. 00:17:01

@Philosoraptor:
"Nem tudom, hogy mit értesz az alatt, hogy magyarnak lenni."
Majd ha nagy leszel es idegenbe kerulsz, megerted:) Addig hiaba is beszelek rola:) Meg kell tapasztalni:)

blackhairlady 2014.09.27. 00:18:42

@Philosoraptor: Majd ahogy orgeszel emgerted:) Vagy nem, az is lehet.
A magyaros eteleket nem kell eroltetni, de a kedvenceidet amit othon is eszel, miert is kene abbahagyni? Csak mert masik orszagban elsz?
Szerintem eloszor ugy is maradnak a "hagyomanyos" kajak, akarmit is jelentenek neked, mert az elso idokben azert sokat kivesz az eberbol a uj hely, nem lesz ideje sem es kedve sem ujakat probalni.
Aztan ido kell mir efelfedezed az uzleteket, minek mi az ottani neve.
Meg aztan milyen helyi etelek vannak? Mindnek utana jarni, recepteket keresni, hozzavalokat begyujteni, nem keves munka. Es meg azt sem tudjuk ugye, hogy annak milyen izenek kell hogy legyen, es a mienk hasonlit-e hozza. Ettermbe valoszinuleg az elejen nem nagyon lesz sem ido sem penz jarni, igy marad a jol megsozkott otthoni kaja es a szendvics:) heti 7nap, napi 3 etkezes, szerintem elkerulhetetlen, hogy ne csusszon be egy egy hazai.

blackhairlady 2014.09.27. 00:20:09

@tildy[UK]: Biztos voltam benne:)))
Egyebkent en is kb 3-szor voltam a 4 ev alatt, ebbol 2x tavaly nyaron a fiammal amikor itt jart.

2014.09.27. 00:20:51

@tildy[UK]:
" mindezek mellett nehezen fogom megerteni a tobbszori hazasodast"
Ez az! Ha az ember egyszer megegeti a kezet, nem teszi meg egyszer tuzbe:) (kiveve ha nem mazochista) :)

2014.09.27. 00:24:23

@blackhair-lady:
Pancaket csak tejjel!!!! :) Semmi mas:) Amugy tejet soha maskor nem iszom.

2014.09.27. 00:29:11

@blackhair-lady:
Volt egy magyar lany a Gyaloglon, IHOP-ban volt manager elosszor San Fransiscoban majd Phoenixben. Sajnos nem tudtam vele talalkozni:(

qkuc 2014.09.27. 00:31:12

@blackhair-lady: Nem is kicsit, :D. Kaja terén kevés dolog hiányzik onnan, de a pancake az az, :D. Kevés volt az ott töltött idő, de meglepődtem mennyire segítőkészek tudnak lenni tökidegenek (tényleg segítettek). Meg az is szimpatikus volt, hogy egy csomó dolgot neten/telefonon keresztül lehetett intézni/lemondani. Nem kellett anyám DNS mintája és személyes hologramja ...

qkuc 2014.09.27. 00:33:46

@Cascabel: Amikor először láttam feltornyozva, nyakon öntve juhar sziruppal, akkor szerintem előre sokkot kapott a testem a cukortól. De eszméletlen finom volt! Amikor még apukám nagynénje és a férje még élt, akkor főleg ő sokszor járt kinn, hazafelé hozott szirupot, :D.

montroyal ( CAN qc) 2014.09.27. 00:35:05

@blackhair-lady: pedig a slogenem ha csalodni akarsz bizz bennem ...

qkuc 2014.09.27. 00:35:52

@blackhair-lady: Azt még nem próbáltam, most leverte az ékszíjat, DE, ha egyszer újra azon a kontinensen járok, meg fogom kóstolni, :D.

blackhairlady 2014.09.27. 00:42:56

@montroyal ( CAN qc): :))) Ez jo!:)) En megnevelnelek, csak kerulnel a kezeim koze:DDDD meg meg ez is:))))))))))), csak hogy erodjun a humor:)

blackhairlady 2014.09.27. 00:46:33

@qkuc: Denny's vagy IHOP (International House of Pancakes), ezeken a helyeken biztosan megtalalod, de ahol reggelit is felszolgalnak, ott biztos van ez a combo az etlapon.

montroyal ( CAN qc) 2014.09.27. 00:50:25

@Cascabel: en is tudok fozni de MO-on tanultam meg gyerekkennt anyamtol , pedig egyke vagyok ...

2014.09.27. 01:00:40

@montroyal ( CAN qc):
En kinn tanultam meg, kenyszerbol, egyedul, szakacskonyvbol. Otthon meg egy teat sem voltam kepes csinalni, nem voltam rautalva. Szegeny Mama ugy orult, amikor kinn volt es en foztem neki neha. Arra volt a legbuszkebb, hogy a fia megtanult fozni es raadasul jol! Amugy szakacs volt, tudta, hogy mit beszel:)

montroyal ( CAN qc) 2014.09.27. 01:26:23

@blackhair-lady: kezeid koze?? ja lehet ugy kezdeni ..hat nem tudom biztos nem lehet rossz ...DDD

montroyal ( CAN qc) 2014.09.27. 01:29:54

@Cascabel: amikor egyedul voltam nem forditottam idot a fozesre kedvencem a lassu fozo volt amibe reggel belevagtam mindent es esterekesz volt melegen tartva ... Anyukam is szakacsnak tanult de vegul maros lett belole a Dutranal ..

posterina 2014.09.27. 03:55:03

@tildy[UK]: Szia. Lehet esélyt adni, nem minden esetben negatív a dolgok kimenetele.Hidd el nem szerettem volnap anno elválni. De az élet mást produkált. “Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az énvagyok….a viselkedésem meg attól függ TE KI VAGY!” Ezt az idézetet azért írtam , mert sok támadást is kaptam a mai nap folyamán. Ettől én nem változtam, csak idomúltam. A férfiak félre értették, de van ez így. Hisz aki ismeri a tradicionális magyar nevelést Szabolcs megyében, az tudja, hogy ott a nőnek a konyhában a helye, és a férfi a király. Sok szülő ezt még ma is követi, és nem szeretik ha a férfi otthon sürög -forog. Így nem sok férfi tud főzni , sütni meg pláne. Idővel rá lettek utalva, vagy egyszerűen szeretetből tették, teszik.Aminek mi nők tényleg örülünk! Az én apósom nem tud,és nem is akart soha megtanulni. Ezért nem ítélem el. Apukám se tud. Ez van.
Nem egy mondatot kell kiemelni az írásaimból és azon csámcsogni egész nap. Azt a hozzászólást, egy nő írta , akinek válaszoltam érdemben. Mint ahogy a királynős beszólásra reagáltam, hogy ha az illető úgy gondolja Kanadában már van egy királynő, akkor bizony én nem szeretnék trónbitorló lenni. :)

2014.09.27. 05:05:35

@posterina:
Jo, hogy visszajottel, ugyan is szeretnelek megkerni arra - hogy ha lehet - kicsit reszletesebben fejtsd mar ki az alabbi mondatodat a posztbol:
" Az itteniek vezetési stílusa, amennyire nem ismerik a KRESZ-t számomra kész horror, de óvatosan és biztosan haladok előre az úton. "
Szerintem is horror neha, de nem azert, mert nem ismerik a kozlekedesi szabalyokat, hanem azert, mert ismerik, es be is tartjak a legfontosabbakat. Peldaul a sebessegkorlatozast. Ha peldaul 50 km/hr sebeseggel lehet menni, akkor 49 km/hr-nal mar tovig tapossak a feket:) A legszornyubb az, amikor a belso savbol balra is lehet kanyarodni, elsobbseget adva a szembejovo forgalomnak, de nem teszi ki az iranyjelzot, csak akkor, amikor a lampa zoldre valt:((( Ex-aposom is ilyen volt, kerdem tole, miert csak a zoldnel teszi ki az indexet? Buszken azt valaszolta, hogy "Sporol az arammal!":) (egyetemet vegzett mernok ember volt)

FutureFry 2014.09.27. 05:27:27

@Cascabel: index-spórolás: Ez Magyarországon is megvan. Az oktatóm mondta mindig, hogy kapcsoljam le (ki?) ha pirosnál álláskor indexektem, merthogy "elfárad". Még jó, hogy most már senki nem szól bele az ilyesmibe (nem hagynám).

morsels (törölt) 2014.09.27. 07:52:15

@macamuca [IHUN]:
Nalatod, en meg a posztokat sosem velemenyezem. Vagy velemenyeztem. Az egy tortenet es minden tortenet hianyos.

Amit viccesnek tartok az az, hogy a kommentelok 80%-a olyasmibe kot bele, ami benne van a 'tortenetben', a maradek meg abba, ami hianyzik.

Namost az erdekes szokott lenni, amikor a hianyzo dolgokra valasznolnak, minimum ket okbol.
Az egyik az, hogy tenyleg nem eleg egy poszt arra, hogy minden reszletet kifejtsek egy tortenetnek, a masik meg az, hogy vannak reszek, amiket nem is akarnak kifejteni.

Innentol ertelemszeruen a kommentekbol lehet levonni kovetkezteteseket (ujakat), pedig (szerintem) a ketto egyutt ertekelheto.

Mar amennyire egy ilyen ertekeles megallja a helyet. Ugye.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.09.27. 08:21:49

ma se engedték ki egy kommentem se. fasza :D

Határátkelő 2014.09.27. 08:34:46

@házelőtthinta: Próbálj meg olyat kommentelni, amit be lehet engedni.

2014.09.27. 09:16:08

@Cascabel: Nekem ez ilyen mázos borításnak tűnik, semmi másnak.

2014.09.27. 09:20:52

@blackhair-lady: Most mondom harmadjára, hogy itthon sem szoktam sűrűn "magyaros" ételeket főzni, mert már megcsömörlöttem. Megeszem őket, de bennem nincsen semmifajta késztetés, hogy csak magyaros kajákat egyek. Mindig keresem az új dolgokat, meg az új recepteket. Szerintem rizst főzni, meg csinálni egy húsos-zöldséges egytálételt nem túl megerőltető dolog, kell hozzá egy jó recept, meg egy kis tenni akarás. Még kutatni sem kell sokat alapanyag után.

Giddy Lamb 2014.09.27. 09:53:11

@blackhair-lady: Hagyd már! Teenage Mutant Hero Raptorba már Zolee és Digger bicskája is beletört:))))
Azóta is kognitív disszonanciától szenved mindkettő:)))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.09.27. 10:00:35

@Giddy Lamb: megpróbáltam most újraküldeni, és úgy néz ki, sikerült is, ha nem, akkor mást nem tudok csinálni, ennél gyorsabb nem lesz a net, emailemet nem teszem ki ide. (esetleg ha te küldesz egy üzenetet, arra tudok a gmailről válaszolni....) annyira nem fontos, csak kérdeztél valamit, amit nem akartam nyilvánosban megválaszolni.

Giddy Lamb 2014.09.27. 10:04:35

@blackhair-lady: Biztos ismered a gonosz kismalacos viccet, mikor találkozik a jótündérrel és a tündér mosolyogva felajánlja, hogy egy kívánságát teljesíti, mire a kismalac kívánsága: Dögölj meg!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.27. 10:44:33

@Mr Long (UK): valószínűleg nem. Hülyének lenni lassan állampolgári kötelesség lesz, aki meg gondolkodik is, az a rendszer ellensége.

@posterina: szimplán csak arra gondoltam, hogy ne első felindulásból házasodhatnak az emberek, hanem felelősen döntve.

Muscari 2014.09.27. 10:50:45

@tildy[UK]: @Cascabel: na akkor egy kétszer házasodo jelentkezik. Igenis érdemes másodszor is házasodni, ha úgy érzed, hogy akkor találtad meg az igazit.
Nálam annyi történt, hogy először 19 évesen mentem férjhez. Ugyan hamar rajottem, hogy hiba volt, de sajnos gyorsan jöttek a gyerekek es beleragadtam. Annyi idősen az emberismeretem nulla volt, meg így utólag tudom, hogy otthonról menekültem.

Viszont másodjára már azzal az emberrel vagyok akivel kell es aki mellett szeretnék megoregedni. Hat igy.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.27. 11:19:26

@Muscari: saját életemben nehezen tudnék ilyet elkepzelni. Egyszer házasodom, de akkor örökre. Ha 35 leszek , ha ez összejön, akkor annyi...

Lehet 5-10 év is sokat számít a generációk közt, de otthonról menekülés megoldható összeköltözéssel is, házasság nélkül. Szerintem. Tudod jól, hogy távol áll tőlem, hogy készakarva bántsalak a szavaimmal.

2014.09.27. 11:44:59

@Giddy Lamb: Ismered az a fajta embert, aki másoknak nyalja a seggét, hogy jó pontot szerezzen? Engedtessék meg, hogy legyen saját véleményem, és ne kelljen erkölcscsősz engedélyét kérnem hozzá, hogy mit mondhatok és mit nem. Amúgy meg nyugodtan lekophatsz, v. ignorálj. Csak ne játszd az agyadat a semmire.

Giddy Lamb 2014.09.27. 11:54:11

@Dragonlady (now in Indonesia): sajnos nem jött át, regisztrálok egy másik szerverről úgy hátha... nálam lehet a gond, mert a nekem címzett hozzászólások sem jönnek át.

posterina 2014.09.27. 13:42:28

@Cascabel: Az én kedvencem az egyenrangú útkereszteződésben a 4 stop tábla. Ha oda először érek az rendben van..Ha úgy érek oda hogy látom ki volt az első. Többször intenem kell neki hogy menjen. De ha csak ketten érünk oda , és a másik tőlem jobbra van, akkor is intenem kell hogy menjen, és ő int menjek én. Majd elindulok, és elindul. Vagy a legjobb , ha nem tudja hogy mit csináljon telefonál . Vagy épp smst írnak és fel se néz. csak elindul.

posterina 2014.09.27. 13:46:42

@tildy[UK]: 3 évet voltam a volt férjemmel , amikor házasságra adtuk a fejünket. Majd újabb 3 év után elváltam. Soha többet nem akartam férjhez menni. Csalódtam a házasság intézményében. DE 4 év alatt változott a nézetem. És azóta megannyi példa ott van előttem a kétszer házasulók boldogságáról, hogy én se zárkózom el tőle. Ha Robert meg kéri majd a kezem , hozzá megyek természetesen. Ha nem , akkor vele élek. Én a házasággal nem szeretek valakit jobban vagy kevésbé. Nekem a házasság nem fontos. Vannak attól sokkal fontosabb dolgok is. :)

KanadaiFérfi 2014.09.27. 14:07:06

As I’m a part of the Canadian subject of this most eloquently written blog post, I feel compelled to comment here. I’m not Hungarian born, but the Canadian product of two wonderful Hungarian immigrant parents to Canada. I’m also extremely proud of my Hungarian heritage. Please note as I have no formal education in the Hungarian language, but can speak, understand and read only in an elementary level, I will comment here in English. Niki “posterina” is, as I have grown to know her, an articulate and inteligent woman with whom I’ve now become enamored. I have had the privilage to be a part of her travels (and now her life) she is well spoken and truly honest when communicating her thoughts and feelings. Bravo, well done szerelmem, Robi.

Muscari 2014.09.27. 15:11:41

@tildy[UK]: semmi gond, ma már én is maskepp csinalnam, elhiheted. Akkoriban azonban ez nem volt olyan szokatlan, öten is férjhez mentünk az osztályból azon a nyáron.

Ha akkor tudtam volna amit ma.... Valahogy úgy csinálnám ahogy te. Mindegy, van két fantasztikus gyerekem, o miattuk megerte.

Muscari 2014.09.27. 15:23:43

@KanadaiFérfi: thank you for commenting here. However Niki is a strong and determined girl, I don't think she needs to be protected. She is a lucky girl because she has found you and I wish you two all the best.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.09.27. 15:41:59

@Giddy Lamb: te nem tudsz üzenetet küldeni másoknak?
egyébként "prémium kommentelő" vagy?csak mert én se kapok arról értesítést pl, mikor válaszolsz, megint csak véletlen láttam :-/

morsels (törölt) 2014.09.27. 15:58:33

@KanadaiFérfi:
Don't get me wrong, but it looks like she became part of your life (and travel like Puerto Rico) more, than the other way around :-)

You are Hungarian (after being a Canadian), don't worry about it :-)

blackhairlady 2014.09.27. 16:35:58

@Philosoraptor: "A magyaros eteleket nem kell eroltetni, de a kedvenceidet amit othon is eszel, miert is kene abbahagyni? Csak mert masik orszagban elsz?"

Ezt irtam pontosan a fenti hozzaszolasomban.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.27. 17:14:31

@posterina: 6 éve vagyok a vikingemmel, ebből 2 hónapot leszámítva közös háztartásban. Jövőre lesz az esküvő, ő még épp 30 alatt lesz, én meg közelebb a 40hez.

Rengeteg 20-25 évesen kötött házasságot láttam felbomlani, ezért is vártunk a dologgal.

2014.09.27. 17:26:04

@blackhair-lady: Akkor félreértjük egymást. Nem magyaros kaják a kedvenc ételeim, de a magyaros kajákat is szívesen megeszem, ha úgy van. Ennyit rugózni ezen a piszlicsáré témán, komolyan mondom. :)

blackhairlady 2014.09.27. 19:34:19

@Philosoraptor: Nem rugozok, de azert lehet reagalni egy egy mondatodra, nem? Te mondtad, hogy nem fogsz itthonit enni, en leirtam, hogy ha nem is magayrosat de itthon keszitettet valoszinuleg egy darabig igen, te ismet magyaros kajaztal, mert azt olvastad amit te akartal olvasni, holott mast irtam. De igerem, akarmit is valaszolsz, arra mar nem fogok viszont irni, ne hogy rugozasnak tunjon.
Mindenkinek van egy elkepzelese a kikoltozesrol, az elso napokrol, aztan ezt legtobbszor az elet felul irja.
De kivanom, hogy legyen idod, energiad, penzed minden nap mas orszag izeit kostolni, az igazan klassz lenne:)

2014.09.27. 19:45:26

@blackhair-lady: Köszönöm, forgasd ki, amit írtam. Annyira jellemző. :(

Morgo1229 2014.09.28. 06:41:42

@Philosoraptor: jaj de uncsi vagy. Blachair ladynek igaza van.

Morgo1229 2014.09.28. 06:43:51

@tildy[UK]: ha akarsz gyerekeket akkor nincs mire varni nagyon. Hazasodjatok! Hajra!

Morgo1229 2014.09.28. 06:45:36

@KanadaiFérfi: most meg felall a muszer, aztan majd nem fog. Akkor mi lesz ?

Morgo1229 2014.09.28. 06:53:32

@macamuca [IHUN]: en azt hiszem ertelek de vajon magadban megtalaltad az okat, hogy miert vetetted ra magad a poszterinara ilyen mertekben ? Zavar, hogy belefekudt a keszbe ? Neked mindenert meg kellett dolgoznod ?

DieNanny CH 2014.09.28. 08:18:29

@Muscari:

"Ha akkor tudtam volna amit ma.... "

Ezzel én is így vagyok. Bárcsak ne lettem volna olyan 'jókislány', nem akartam volna várni az 'igazi, mindent elsöprő blablabla'-ra, akkor, lehet elváltan, de lenne gyerekem. Úgyhogy - bár unokatesóimat 'lenéztem' anno, hogy 20 évesen már szülők, ma már máshogy állnék hozzá...

DieNanny CH 2014.09.28. 08:21:58

@Morgo1229:

Khm. Vagyis akinek már nem áll fel, az váljon el? Vagy ássa el magát? (Lehet, hogy félreértettem a mondanivalódat?)

Morgo1229 2014.09.28. 09:19:24

@DieNanny [SZ,CH]: haaat ?hat nem is tudom. Azert eleg problemas.

i got my (törölt) 2014.09.28. 10:33:20

@DieNanny [SZ,CH]:
tegnap olvastam az 50 éves nadia comaneci-ről (román tornászbajnok). neki 44 évesen született az első gyereke.

Muscari 2014.09.28. 10:56:41

@DieNanny [SZ,CH]: milyen érdekes, hogy én fordítva gondolom. Valószínűleg nem lehet általános érvényű megállapítást tenni az ügyben, minden életút különböző.
Még ne add fel, megtalalhatod az igazit es gyereked is lehet, nincs még túl késő. Én drukkolok neked, hogy sikerüljön.

Muscari 2014.09.28. 10:59:55

@DieNanny [SZ,CH]: ma mar létezik am a Viagra is, úgyhogy semmi vesz. Azon kívül egy pasi akár nyolcvan évesen is is lehet harcrakesz :-)

2014.09.28. 12:29:54

@Morgo1229: Szomorú vagyok, hogy csalódást okozok neked. Jah, mégsem. :(

posterina 2014.09.28. 13:15:59

Szép jó reggelt
Az első posztom óta néha jól megfűszerezitek a napjaimat. Szeretek ide járni , most komolyan. Szóval igen létezik a viagra, bár nekünk még nem volt rá szükség. Azért mert sokkal harcra készebb mint más aki a harmincas éveiben van. Ez komoly , nem lenézés, és nem bántás a pasiknak. De volt fiatalabb pasim mint ahogy az ex férjem is az volt. Nem panaszkodom srácok (végre) :D :D

posterina 2014.09.28. 13:21:33

@Morgo1229: Szia.. Nekem a hölgy nem okozott álmatlan éjszakát. Sajnos vagy nem vannak akik rossz szemmel néznek egy ilyen kapcsolatot, ami nekem van. Volt olyan amikor én is megküzdöttem az alapoktól mindenért. Aztán a bútoraim és minden más amiért napi 12-14 órákat dolgoztam köddé vált. Szomorú , de ez van. Most igen van két ház, kocsik, hajó. És a párom és a családjai soha egy rossz megjegyzést nem tesznek rám. Dolgozom , tanulok, és igyekszem legalább a konyhát én rendezni anyagilag , hogy ne halljak semmi sértő mondatot később se. Nyilván azzal , hogy erre az oldalra írtam utat nyitottam a negatív beszólásoknak. A múltban ért sérelmek miatt erős lettem és szerencsére már tudom ezt kezelni. Úgy hogy nem gond. :)

posterina 2014.09.28. 13:35:41

OO azt kihagytam , hogy van motor is. Az előtt vette mielőtt én kijöttem. Az anyukám szerint azért mert klimaxol. És a nőknél a klimax menopauzával jár, a férfiaknál fiatal csajokkal és motorral. De Robert ragaszkodik ahhoz , hogy klimaxolni csak a nők szoktak :D

2014.09.28. 13:40:25

@Morgo1229:
Akkor jon a ferfi eleteben el az igazi Kanaan!:) Egy nagy gonddal kevesebb:) Tud magara, az eletere koncentralni, a hobbijara, kedvteleseire:) Az abszolut szabadsag akkor kezdodik:)

posterina 2014.09.28. 13:49:13

@Cascabel: hhahahaha na most ezt leforditottam neki. Röhög és mondja ez így igaz. :)

2014.09.28. 16:12:34

Nekem furcsa volt a poszt, a manus tetszik DD, bocs posterina, egy dologban viszont biztos vagyok, nagyon jól kezeli a blogos beszólásokat. Ez pedig jelent valamit! Valszeg nem rosszat :-)
Minden jót "ámokfutó"

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.09.28. 22:14:16

@Morgo1229: Még van rá 8-10 évem, szóval nem gond, amúgy ja, időpont már megvan:D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása