oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. július 05. 06:51,  „Ne gyertek, Anglia megtelt!” 956 komment

2013. július 05. 06:51 Határátkelő

„Ne gyertek, Anglia megtelt!”

Ma egy poszt erejéig félreteszem a személyes történeteket, mert kíváncsi vagyok, mit gondoltok arról a brit kampányról, amely megpróbálja lebeszélni az uniós polgárokat arról, hogy a szigetországban vállaljanak munkát és persze arról is, vajon tényleg megtelt-e (ha nem is szó szerint) Anglia. Vitaindító.

Anglia, Heathrow UK border_1.jpg

„Ne gyertek, Anglia megtelt!" – szól az (egyik) szlogen, mellyel az angolok megpróbálják lebeszélni a külföldieket arról, hogy Angliába menjenek munkát vállalni.

A Romániára és Bulgáriára koncentráló kampány gyakorlatilag az összes sztereotípiát (szörnyű az időjárás, szürke az ég, túl sok a koldus az utcákon) felsorolja és párat a nem túl egyértelműek közül is (például hogy túl hosszúak a sorok a hivatalokban – ezen azért jót mosolyogtam, mert nem biztos, hogy románt, bolgárt, vagy akár magyart ezzel meg lehet hatni...).

Az egyértelmű, hogy egyrészt az angol közvélemény, másrészt a konzervatív kormány is erősen tart attól, mi lesz, amikor idén év végén megnyílik a munkaerőpiac a román és a bolgár állampolgárok előtt.

Miután tenni az uniós szabályok miatt nem nagyon tehetnek semmit, így úgy döntöttek, negatív kampánnyal próbálják meg lebeszélni a kelet-európai potenciális munkavállalókat arról, hogy Nagy-Britanniát válasszák úticélul.

Az ötlet nem új, még év elején vetették fel, és akkor egy kormányzati tisztviselő azzal indokolta, hogy szeretnék, ha nem hinné mindenki azt, hogy náluk kolbászból van a kerítés.

Miután itt, a blogon is elég sok az angliai poszt (szinte hallom, ahogy sokan most felhördültök...), kíváncsi lennék, mit gondoltok erről a kampányról, van-e. lesz-e hatása?

Csak Románia és Bulgária esetében 29 millió emberről van szó, és az angoloknak egyelőre fogalmuk sincs, közülük hányan döntenek majd úgy, hogy megpróbálkoznak a szigetországi munkavállalással.

A Belügyminisztérium mindenesetre attól tart, hogy ha sokan mennek, akkor az a lakhatás területén is gondot okozhat, hiszen az érkezők jelentős része alighanem Londont választja majd úticélul.

Nem szeretném, ha a beszélgetés csak a kampányra korlátozódna, inkább az érdekel, Ti hogyan látjátok magát az egész helyzetet, vajon van-e még hely Nagy-Britanniában, tényleg félni kell-e a román és a bolgár munkavállalóktól, illetve milyen irányba halad az Európai Unió? Ha pedig ne Angliába menjen az, aki elindulna, akkor merre érdemes?

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: kampány bővítés Európai Unió Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr25391696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.07.05. 07:19:04

Németbe már mehetnek egy ideje a románok, meg a bulgárok, még sincs probléma, bár elvileg Németoszrszág Európa gazdasági motorja, nem az Egyesült Királyság, bár Angliába még nem jártam, Németbe még mindig van igény a bevándorlókra...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.05. 07:23:02

Szerintem a szabályozás nagyban befolyásolja, hogy hova tudnak majd menni.
Ide, Svájcba nem jönnek hosszú, tömött sorokban, mert nagyon nehéz az indulás, sok pénz kell hozzá.
Másrészről nálunk is erősödnek a hangok, miszerint nem kell több bevándorló, nemzettől függetlenül.
Kezdeményeztek egy népszavazást is, ami 2015-ben lesz.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 07:29:29

Hopp! Most nézem, hogy "három" sor az egész....

Egon Krenz 2013.07.05. 07:31:08

@tilmir: miről?

Szerintem a kérdés kicsit túl van misztifikálva. Ha nem kell több bevándorló annak úgyis híre megy és továbbállnak északabbra vagy más irányba.

A hova halad az unió szintén hetente felvetődő kérdés, azzal együtt, hogy visszajön a nemzeti valuta-e vagy sem

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.05. 07:39:43

@Egon Krenz: Arról lesz népszavazás, hogy korlátozzák a bevándorlást. Jobban, mint most.
:)

orange85 2013.07.05. 07:42:39

nah végre angolposzt.

ez is annyira körülményes mint az eddigi angliában dolgozó élősködők kezelése.
ennyi kéne csak:nem engedünk be románt és bulgárt.pont
mégis,mi történne ha meglépnék?
büntetés?nem fizetnék ki.
kizárnák az eu-ból?jujj....

puhapöcsű banda,ezért vannak migrációs problémái.

mellesleg pedig a időjárás jobbnak mondható,kevésbé szélsőséges.
én meg szeretem az esőt...

itt a válasz a románok részéről a videó első részében.besírtam:

www.yourcv1.com/why-dont-you-come-over-romania-campaign-responds-to-uk-fears-about-worker-influx/

Egon Krenz 2013.07.05. 07:44:51

@tilmir: ilyen kérdést tuti megszavaznak.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.05. 07:51:29

@Egon Krenz: Nem biztos. Egyes politikai erők nem szeretnék ha lezárnák a lehetőséget, ugyanis állításuk szerint szükség van a beáramló munkaerőre.
Innentől kezdve nyitott a kérdés.
Megjegyzem, néha nagyon meglepő a népakarat.
:)

2013.07.05. 08:13:33

Ezt az áldatlan állapotot csakis saját maguknak köszönhetik a britek. Nem kellene olyan szociális hálót fenntartani, ami munka nélkül megélhetést meg lakást biztosít. Megeszik, amit főztek. Mondjuk, ez az egész nem most kezdődött, csodálkozom, hogy a galád románok meg bulgárok ne menjenek ki élni Angliába, de az adófizetők pénzéből eltartott bennszülöttekkel semmi probléma sincsen. :)

"Ha pedig ne Angliába menjen az, aki elindulna, akkor merre érdemes?"

Tételezzük fel, hogy csak angolul tud a delikvens, nincsen speciális szakmája, ami esetleg kivételezetté tehetné, mondjuk skandináv országokban. Ausztrália, Kanada, USA, Új-Zéland. Ezek közül egyikbe se olyan könnyű bejutni mint Angliába. Valamint vízum és rengeteg pénz kell ahhoz, hogy fenntartsd magadat, amíg nem találsz munkát. És elég messze is van mindegyik. Szóval szerintem angol nyelvterületen Anglia a "legegyszerűbb" választás.

De hogy magára a kérdésre is válaszoljak, ha nem Anglia, akkor EU-n belül Ausztria v. Németország.

NIKI LAURA 2013.07.05. 08:21:01

Katasztrófa lesz.
A román-bulgár "hugyészaré "fog mindent megcsinálni,mert az angol "hugyszar "több mint a román "hugyszar"

Szóval a mosogatók,raktári dolgozók,pultosok,építőipari segédmukik fele pénzt fogják kapni,mert a romanescu csaucseszkunak a fele pénz is sok,és Ő megcsinálja annyiééé is.
Ugyanígy fognak járni a szakmukik is,legyen az autószerelő vagy épp munkagépes.
Nem rögtön,úgy egy év alatt már érezhető lesz az óriási munkaerő kinálat.
A bűnözés megugrik,ahová román beteszi a lábát,ott vége a közbiztonságnak.(Nyugati Eu országok statisztikája alapján)

tableno 2013.07.05. 08:21:34

A románok számára Franciaország a hagyományos migrációs célpont, a nyelvi közelség miatt.

M. Úr 2013.07.05. 08:23:05

Ez hozzátartozik az uniós változásokhoz. Az Unió szellemisége, hogy az orgszágok közti különbségek fokozatosan kiegyenlítődjenek. A kivándorlásnak az lesz ebben a szerepe, hogy a nyugati fizetéseket, és a szolgáltatások árát közelítse a keleti országokéhoz. Előbbi persze fáj majd a nyugatiaknak, de ha nem tetszik, ki lehet lépni az EU-ból. Lehet, hogy az UK meg is fogja tenni előbb-utóbb.

Egyébként én itt Ausztriában nem a románoktól, bolgároktól félnék. Inkább a teljesen más értékeket képviselő népcsoportoktól (pl. cigányság). Ha a segélyezésen nem szigorítanak, az igazi probléma a dolgozni nem akaró tömegek eltartása lehet.

Ronnie_27 2013.07.05. 08:29:35

Kimegy több millió román és bolgár -> nő a kereslet a lakások iránt -> emelkednek a bérleti díjak -> ezt az 1000 fontot kereső ember nem tudja megfizetni -> sokan hazamennek, vagy koldulnak.
Betanított munkára egyre kevésbé érdemes kimenni. A bevándorlók/vendégmunkások nagyon leverték a kinti béreket. Oké, hogy szükség van a külföldi munkaerőre, de Anglia és Svédország, Norvégia stb. már túllőttek a célon. Érdekelnek a különféle kultúrák, mégse szeretnék olyan városban élni, ahol a lakosság fele más országból jött és nem akarnak beintegrálódni.
Ezek a kulturált országok naivak voltak, most meg nem tudnak mit kezdeni a segélyvadászokkal.
Angliába betanított munkára annak éri meg kimenni, aki otthon éhezik.

M. Úr 2013.07.05. 08:36:29

Egyébként hasonló nagy megijedés volt az IT szakemberek között is a 2000-es évek elején, mikor elkezdődött az IT outsourcing mánia.
Százszámra nyíltak az indiai IT irodák, ahol esetenként több ezer szakadt indiai "informatikus" várta, hogy óránként 10 centért "programozhasson" a nyugati vállalatoknak. Persze a nyugati okos management ki is használta a nagyszerű lehetőséget - elkezdtek kiszervezni mindenféle szoftverfejlesztési melót. A nyugati IT szakik meg ugye betojtak, hogy eztán oda a csilliós fizetésüknek, a munkahelynek, a napi 2 óra munka 6 óra netezésnek.

Csak azzal nem számolt senki, hogy az indiai felsőfokú informatikus-képzés nagyjából egy magyar általános iskolai alsó tagozatos "számtech"-szakkör szintjén van. Az indiai muksóknak tovább tartott elmagyarázni, hogy mi is lenne a feladat, mint megoldani azt. Amit csináltak, az meg általában borzasztó gány, félig (sem) működő hulladék volt. Szóval a nyugati management szépen vett egy hátraarcot. Aki egyszer outsource-olt Indiába, megesküdött az életére, hogy soha többet. Az indiai filléres IT-cégek szépen bezárogattak, és csak az a nagyon kevés iroda maradt meg, ahol tényleg hozzáértők ülnek. És ezek most már a konkurencia hiányában nem huszadannyi, hanem csak harmadannyi pénzért dolgoznak, mint a nyugati kollégák.

Véleményem szerint itt is hasonló önszabályozás lesz majd. Ha kiderül, hogy minden román lop, akkor vagy a munkaadók lépnek (románt be se hívják), vagy a segélyezési rendszert változtatják meg (népszavazással) úgy, hogy a naplopóknak ne legyen esélye se megvetni a lábát.

négyzet 2013.07.05. 08:46:13

Nem a kampány, az fog hatni, ha a segélyeket megnyirbálják, amihez teljes joguk megvan, ellenben az uniós alapjogot, a szabad munkavállalást nyilván nem korlátozhatják.

Mondjuk rohamtól én nem tartanék, ellenben már így is eléggé bevándorlóellenesek a ny-eui országok, aztán tízegynéhány év múlva, amikor a lakosság nagyobb része nyugdíjas lesz, akkor majd könyörögni fognak a bevándorlóknak, hogy ide-ide gyertek! Mert a beengedett menekültektől hiába várják, hogy kitöltsék azt az űrt.

Amarante 2013.07.05. 08:49:26

@négyzethálós:

Mar elkezdtek nyirbalni a segelyeket:)
tegnap arrol hallottam,hogy az ingyenes orvosi ellatas is csak azoknak lesz elerheto,akik mar x ideje itt vannak.
eddig is voltak itt romanok szep szammal,most inkabb attol felnek,hogy az az also reteg fogja elozonleni oket,aki a menekultekhez hasonloan nem igazan dolgozni jon.

négyzet 2013.07.05. 08:59:03

@Amarante: szerintem ez egy üdvözölendő lépés. Potyautasnak ne menjenek oda. És inkább ez legyen, mint a sunyi ellenségesség felszínen píszí multikultival.

iwebinfoember 2013.07.05. 09:02:41

Semmilyen kampány nem tart vissza senkit sem. Ellenben nagyon jól ki lehetne szűrni a valóban dolgozni akaró és nyelvet jól beszélőket! Mindenféle segélyt meg kellene szüntetni és csak bizonyos ledolgozott idő után lehetne igénybe venni.(Ez visszatartaná a kuncsorgókat,) Bár ahogyan olvastam nemrég, az EU eljárást indít Anglia ellen, amennyiben nem engedi a hozzáférést a szociális rendszeréhez a külföldieknek, mondván ez EU-s alapjog. Ez a nonszensz.

Amarante 2013.07.05. 09:08:43

@négyzethálós:

szerintem is:)

Egy ismerosom tobb,mint ket honapja varja az NIszamat es meg nem jott meg neki.Magyar allampolgar ugyan,de Romaniaban lakik.Ez valahol biztos szamit,mert regen nem igy volt.Ez igy egy modszer a bevandorlok szuresere es azt hiszem,hogy az angolok meg fejleszteni is fognak a modszereiken.:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 09:09:45

Érdekes dolog.
Először is a tegnapi ámokfutás után szeretném megköszönni HÁ-nak, hogy nem Sámános posztot kaptunk!

Másrészt ez a fajta tömeges bevándorlás akár Svédországban is gondot okozhatna, de érdekes módon nem okoz. Itt ameddig nincs munkája az embernek, szóba sem állnak vele. Feketén senki sem akar alkalmazni, PN nélkül szintén nem szívesen.
Ördögi kör annak, aki mostanában szeretne betoppanni.
A menekültek más kérdés, de most nem is ez a téma. EU-s menekült nem létezik...

Tehát, ha a probléma valós és a britek nem szeretnék ezt, akkor olyan szabélyokat kell hozni, hogy ellehetetlenítsék vele a szabad beáramlást...
Minimálbérekkel, a mostanihoz hasonló szinten, aztán NNI? Jól mondom? Számhoz kötni a letelepedési engedélyt, azt pedig munkaszerződéshez.
Nem baj, ha ütközik az unós jojjal, a svéd is ütközik, aztán kit érdekel? :)

Amarante 2013.07.05. 09:13:07

@Kovermadar:

Nekem az az erzesem,hogy az angolok magasrol tesznek az unios szabalyokra:)Akkor alkalmazzak ha nekik is jo.
az ordogi kor itt is megvan es ez eleg nagyszamban ki is szuri a nemkivanatos elemeket.

2013.07.05. 09:13:35

@Amarante: "Egy ismerosom tobb,mint ket honapja varja az NIszamat es meg nem jott meg neki.Magyar allampolgar ugyan,de Romaniaban lakik"

Ez viszont erősen súrolja a köcsögség határát.

Amarante 2013.07.05. 09:15:26

@Philosoraptor:

az bizony lehet,de maskent nem igazan tud tenni.Az EU-s jogszabalyokat bizonyos mertekig lehet csak kijatszani:)

chatinbretagne 2013.07.05. 09:16:33

Megjegyzem, a románok hagyományosan jól tudnak franciául, ezért Franciaország náluk ugyanúgy számításba jöhet. Van is sok belőlük már. Nem annyira szűklátókörűen Anglia-mániások, mint a magyarok :) :)

Len.Mag 2013.07.05. 09:17:42

Ez a kampány még akkor is nevetséges, ha egyébként szükséges (lenne). Már mi is úgy boncolgatjuk itt a blogon, meg a médiában is úgy jön le, hogy nem a kampány mondanivalóján van a hangsúly, hanem a mögöttes szándékon, az angolok félelmén. Így nem lehet "reklámozni" :)

négyzet 2013.07.05. 09:17:45

@Amarante: egyes országokban már jól bejáratott módon megy ez a fajta sz.patás, és mindenféle káeurópaival szemben.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 09:18:50

@Amarante:
Akkor túl sok mást nem tehetnek.
Nálunk még az előny, hogy svédül elég kevesen beszélnek, megtanulni meg még kevesebben akarnak :) Angolul pedig azért majdnem mindenhol tanítják a népet.

@Philosoraptor:
Ilyenek vannak mindenhol, nem biztos, hogy szándékos. Nekünk az itteni TB regisztráció tartott úgy 8 hónapig :) Addig elvileg nem volt TB-nk (nem is kellett, csak a legvégén, mikor összetörtem magam, akkor viszont senkit sem érdekelt, hogy van-e :) ).
Jogsimat is fél évig csinálták és mikor írtam nekik, hogy kellene nyaraláshoz, akkor hirtelen meglett.

A hivatalok malmai sokszor nagyon lassan őrölnek...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.05. 09:19:07

@Amarante: Hat persze :) Meg szep! Rengeteget lehetett hallani, hogy fokepp amerikaiak ittjartukkor ingyen igenybe vettek az egeszsegugyet, eleg volt csak itteni cim. Vagy neha az se kellett.

Amarante 2013.07.05. 09:19:15

@chatinbretagne:

Nem tudnak franciaul csak ugyanaz a nyelvcsalad,ezert konnyebben tanuljak meg:)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.07.05. 09:19:15

Nem kéne az angol népet 28millió románnal riogatni, nincs annak semmi értelme. Na és mi van akkor, ha mind odamegy? Az eu erre dolgozta ki a pascal savage tervet, gyorsan fallal körülvenni a szigetet, és többé nem kiengedni őket onnan.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 09:20:45

@chatinbretagne:
Mert hasonló nyelv... de a magyarhoz mi hasonlít? :)

2013.07.05. 09:25:10

@Kovermadar: Régen volt egy olyan teória, hogy a finn, de azóta persze már ez is volt cáfolva oda-vissza. Biztos, hogy te is hallottál már a finn rokonságról. Nem tudom, hogy hány éves vagy, nekünk suliban is tanították anno.

Warlimont 2013.07.05. 09:25:38

Vicces... Az angolok nem ertik a szocializmuson es az azt követö rablokapitalizmuson nevelkedett Kelet-Europat. Itt ha valamit a kormany sulykol, akkor annak biztos az ellenkezöje az igaz, mert a kormany eleve hazudik. Ha tehat ne menj oda, akkor oda erdemes menni, mert biztos csak valami jo dologbol akarni kizarni minket, gondolhatja majd sok roman es bolgar.

Amugy meg a munkaerö odaaramlasat mondjuk nem tudjak megakadalyozni, viszont sok apro adminisztrativ helyi szaballyal, akadalygörditessel ellehetetlenithetnek sokakat, ill elerhetik, hogy inkabb masfele menjenek a menni akarok.

Amarante 2013.07.05. 09:25:46

@Kovermadar:

Valamiert en erzek emogott a ceco mogott egy olyan szandekot,hogy pontosan forditva szeretnenek hatni:a bevandorlok ellen felkialltassal okuk van megnyirbalni a juttatasokat a sajat ingyeneloik karara:)
Azert meg kell hagyni,hogy vannak szep szammal:)

Amarante 2013.07.05. 09:27:13

@Kovermadar:

A szekely:):):) Leven,hogy ok kulon torzsnek es nepnek tartjak magukat az atlagmagyartol:):):)

tucano 2013.07.05. 09:27:42

@tilmir: www.svajcicegalapitas.info/svajci-munka-2/svajcnak-elonyos-a-bevandorlas.svajcicegalapitas/20130703

A svájciak eddig 2x szavaztak bevándorlási ügyben, mindkétszer leszavazták a Néppárt erősen bevándorlóellenes javaslatait, most sem lesz másképpen.

KrisztinaKrisztina 2013.07.05. 09:28:11

Jajj, hagyjuk már, mert mindjárt sírva fakadok! Szegény britek!
Több száz évig bezzeg nem voltak szegények, amikor több száz évig abból élősködtek, amit a gyarmatokról elraboltak, ugye?? ja, hogy a fagyi visszanyal...egyébként sem kellene ennyire rettegni, mert vannak nagyon-nagyon egyszerű módszerek is a nem kívánt elemek visszatartására: ahogy a németeknél alapvető elvárás, hogy beszéld és értsd a nyelvet, úgy az angoloknál is azzá kéne tenni! Aki tud angolul és van valami igazán keresett szakmája, hivatása, az jöhet, mert az nagy valószínűséggel talpra esett, elszánt és hasznos embere lesz Angliának is...a többiek pedig úgyis otthon maradnak...riogattak anno velünk is, és igazán nincsen sok magyar külföldön a várthoz képest!
És ugye, az csak vicc, hogy 29 millióan beszélnek angolul?:)
Ja, és ahogy Németország pörgeti a gazdaságot, mások is megtehetik, és akkor nemigen lesznek felesleges emberek a munkaerő piacon!

tucano 2013.07.05. 09:30:35

@NIKI LAURA: ez nem igaz.

@tableno: meg Olaszország és Portugália, mindkettőben rengeteg a bevándorló román.

felka 2013.07.05. 09:32:07

@négyzethálós:

" szerintem ez egy üdvözölendő lépés. Potyautasnak ne menjenek oda. És inkább ez legyen, mint a sunyi ellenségesség felszínen píszí multikultival."

köszi, hogy ilyen hajszálpontosan megfogalmaztad ami elől hazamenekültem Olaszországból. Ők pontosan ezt csinálják. igaz o.o. nem igazán célállomás....

chatinbretagne 2013.07.05. 09:32:36

@Amarante: de, tényleg beszélnek szépen franciául. az értelmesebbje nyilván. egyértelműen könnyebb nekik megtanulni, nagyon hasonló, köztudott.

Flamy (fat cat wannabe) 2013.07.05. 09:33:58

@Amarante: Én azt hallottam hogy azt akarják bevezetni hogy a nem EU állampolgár itt élőknek valamilyen havi hozzájárulást kell fizetniük hogy igénybe vehessék az NHS-t.

pamut 2013.07.05. 09:34:31

Hülye angolok....

1. A románok latin nyelvűek, így számukra a fő cél a rokonnyelvű országok: olasz, spanyol, francia.

2. Már jóval több mint 2 millió román kiment Ny.-E.-ba, és többségének esze ágában sincs hazamenni soha. Olaszország: egymillió román, Spanyolország másik egymillió román. De a franciákhoz is mennek.

3. A fentiek miatt SEMMIFÉLE drámai románinvázió nem várható Angliában, aki akart már rég kiment, és mint írtam nagy többségük tojik Angliára, délre mennek.

4. Bulgáriából meg no pláne rég elhúzott már mindenki, Bulgária a kivándorlásról legjobban sújtott ország, a lakosság több mint 10%-a kivándorolt, a népesség fogy, és mivel főleg képzett, külföldiül beszélő fiatalok mentek el, az országnak komoly problémái vannak, nincsenek emberek, nincs utánpótlás, alkalmatlanokkal kell betölteni a pozíciókat, nyomorult ország az is.

5. Mellesleg tiltás ide vagy oda, aki pont nagyon Angliába akart menni Romániából és Bulgáriából, az már ott van most is.

6. Akik itt, magyar létükre leszólják az angol rabszolgamelóra ácsingózó románokat és bolgárokat, nézzenek magukba mélyen. Angliából nézve semmi különbség egy magyar és egy román között. Ami azt illeti innen nézve sem sok. Mindenki kapar hogy legyen kenyér a szájában. Mi csórik nézzük le a másik csórit? Na ne már. Ennyire ne legyünk már szarok. 10 éve mi voltunk a "románok", akik alig vártuk hogy beengedjenek az EU-ba és mehessünk a kulimunkára. Sokan ma is mi magyarok is készülünk ki sok románhoz és bolgárhoz hasonlóan.

7. Az hogy ki használ ki kit, az egy erősen többdimenziós kérdés, mert az összes aljamunkát bevándorlók végzik az angoloknál, szóval fújhatnak rájuk, de ők nem mennének el mosogatni, takarítani, utat törni, stb. Mindenki szépen kihasznál mindenkit, kölcsönösen. Kölcsönösen előnyös ez mindenkinek.

rumitom 2013.07.05. 09:34:35

@M. Úr: igy van, illetve azota az indiai IT-sek sem rosszabbak mint nyugati tarsaik, (es az oktatas is felfejlodott) es ennek tudataban nem is hajlandoak sokkal kevesebbert dolgozni mar.

james80 (törölt) 2013.07.05. 09:34:41

Megtehetnék , hogy IELTS vizsga eredményhez kötik a munkavállalást? Bár gyanítom , hogy nem a dolgozni akaróktól tartanak.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.05. 09:35:01

@KrisztinaKrisztina: ime megerkezett a dogoljon meg a szomszed tehene is mentalitas. Mondhatnam , hogy ott, ahol tettel a kisebbsegek nyelvi es egyeb jogaira, ne legyen mar gond, ha a teruleteket lecsatoljak, megsem gondolom, hogy megerdemelt dolog volna.

Igen, kovettek el a britek hibakat a multban, de hadd ne tapsikoljunk mar, ha most az o, mi karunkra tortenik valami.
Szabalyozas marpedig kell. A reklamot meg hulyesegnek, uszitasnak tartom.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 09:36:06

ennek mintájára szeretnék egy olyan tüntetést szervezni, ami az elözönlött angliai posztokról szól! "Ne írjatok többet Angliáról!"
:)

Flamy (fat cat wannabe) 2013.07.05. 09:36:46

Ja és munka még van bőven Angliában, és szerintem egy darabig nem is kell félni attól hogy elfogyna. :)

KrisztinaKrisztina 2013.07.05. 09:37:50

@tildy:):
Nem tapsikol itt senki. Viszont sírnom se kelljen már...és igen, most mutassák meg, hogy milyen fejlettek, ugyanis ennek a kérdésnek a kezelése nagy körültekintést, intelligenciát, szervezési készséget stb. igényel. Kíváncsian várom a megoldást már csak azért is, mert a fiam által személyesen érintve vagyok, tehát érdekem, hogy ott meg tudja vetni a lábát.

Nem kívánok én rosszat nekik, de azért nagyjából maguk vonzották be ezt a helyzetet.
Ennyi.

KrisztinaKrisztina 2013.07.05. 09:38:48

@Flamy:
Működő gazdaságban mindenkire szükség van. Nincs az a mennyiségű takarító vagy bejárónő például, aki ne találhatna magának munkát akár Angliában, akár Németországban.

pamut 2013.07.05. 09:39:10

@KrisztinaKrisztina:
Na igen, még ezt akartam írni. Ha Angliát tényleg csurig töltenénk fel keletiekkel, és az össze igazi angol elmenekülne, azzal se lenne semmi baj. Ez lenne maga a Nagy Történelmi Igazságszolgáltatás.

Az angolok végigölték és rabolták és kizsákmányolták az egész földgolyót. Ha ennek csak az 1%-át visszakapnák, azonnal megszűnne Anglia. Szóval ne pampogjanak, hanem kicsit nézzenek magukba hogy ők hogy irtottak ki komplett népeket és civilizációkat, hogy döntöttek rabszolgasorsba egész vagy fél kontinenseket.

Csesztike 2013.07.05. 09:41:15

Itt, Dél-Franciáknál, már idén is érezhetően több a román ember, mint tavaly, vagy azelőtt! A férfiakkal tele a vonat, mennek dolgozni, a nők nem tudom, a fiatal lányok meg....hát....vagy az út szélén állnak, és nem egyet láttunk, hallottunk beszélni, mert itt mindenhol vannak örömlányok, a kikötőtől kezdve a nem is tudom, mindenhol állnak...vagy kocsiszélvédőt mosnak / egyszer nem tudtuk kikerülni hogy ne tegyék, adtunk két eurót, erre visszaba...ta, neki az kevés, együk meg.../, vagy pedig lopnak! Most kezdődött a nagy leárazás, már nem egy csoportot láttam, mert akkora tömeg van most mindenhol, hogy jó a táptalaj ehhez.....Ezen kivül, akikkel eddig erről beszélgettünk, tartanak tőle hogy mi lesz, ha idejönnek mégtöbben, mert a nyelvet valóban könnyű nekik megtanulni....

tucano 2013.07.05. 09:42:37

@pamut: gondolom a most játszótéren labdázó 3 éves kislányokra gondoltál. Ezzel nagyon nem értek egyet.
Egyébk az angoloknál a spanyolok, portugálok sokkal nagyobbat pusztítottak. Számukhoz képest meg a belgák voltak a leghatékonyabb irtógépek. MIért néznének magukba az angolok? Nézzen magába az a nép, amelyik sikertelen...

pamut 2013.07.05. 09:43:00

@Robert Noel Danahi:
hatás -> ellenhatás :)

kommentedre válaszul szeretnék egy olyan tüntetést szervezni, ami a számomra túl kevés angliai posztokról szól! "Írjatok többet Angliáról!"

:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 09:44:09

@Warlimont: Lesz meg az uk-ban magyar szintu burokracia (igaz nekem nincs negativ tapasztalatom a magyarral).

Belle Tinsley 2013.07.05. 09:45:27

igazabol Anglia sajat maganak koszonheti az ami most van....valaki irta elottem a szuper szicialis halojukat aminn momentan jokora lyukak vannak,mert nem tudjak finanszirozni lassan,szoval sok benefittett megszuntettek vagy nagyon megszigoritottak....

A romanok es bulgarok siman johetnek ,majd de nem hiszem hogy Anglia lenne a cel orszag inkabb valahol europan belul fognak munkat keresni....ami kozelebb van az otthonukkhoz !

ha valaki kozuletek nezi az angol hireket es a politikat....anglia erosen fontolgatja a munkavallalsi engedely ujra bevezeteset is 2014 januartol.....aki addig jon meg johet utana mar csak ha betudja szerezni az engedelyt.

amit az egyik fonokom mondott nem olyan reg: olyan emberek jojjenek aki orvosok es noverek..valamit olyan szakmaval birnak ami itt kurriozum...ebbol adodoan mindenki aki szakmunkas,mert angliaban lassan mindenki diplomas lesz:)) es diplomaval nem vallal olyan munkat amihez kevesebb kepzettseg is eleg!!!

az en velemenyem: takarikokbol es mosogatokbol van eleg,de jol kepzett orvos es nover az johet mert az angol egeszsegugy momentan kritikan aluli!!!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 09:46:12

@Amarante: A legjobb ebben, amikor a romaniai magyar ismerosom hatarolodik el a szekelyektol. Mi meg, ha mergesek vagyunk ra leszekelyezzuk. Na akkor durran el az agya.

Flamy (fat cat wannabe) 2013.07.05. 09:46:19

@KrisztinaKrisztina: Ez igaz, de azért szerencsére más szakmákra is van kereslet.

pamut 2013.07.05. 09:47:19

@tucano: Nem, nem rájuk gondoltam, sőt a felnőttekre sem gondoltam. Ahogy írtam, történelmi szemszögből néztem, nem kisemberi szemszögből. Nem hiszem hogy az angoloknál nagyobb pusztítók voltak a történelemben (ne felejtsd el Afrikát, Inditát, stb.), de ha véletlenül lecsúsznak a 2. helyre, sokat az sem számít, nem hiszem hogy mentené őket ha akad egy náluk még véresebb múltú nép.
A sikertelen népes mondatod nem értem, most ki nézzen magába? Mi magyarok amiért nem öltünk le pár millió feketét vagy indiánt? vagy mire is gondolsz?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 09:47:45

@Philosoraptor:
Persze, tanították. De csak az hihetett benne, aki még az életben nem hallott finn nyelvet élőben :)
A finnek egyébként sokkal korábban rájöttek, hogy nem úgy van az...

@Amarante:
Ezt megértem. Horror pénzeket tudnak rákölteni a segélyezésre mindenhol. Talán Amerikában nem...
Tényleg, ha már: Kanadában milyen a rendszer?

@pamut:
Nem nyomorult az ország... a tudásnak ára van. Ha ezért nem fizet a haza, eladom másnak. Értelmes ember, ország, állam, kormány ezt belátja. A nem értelmes meg elhullik, így is, úgy is.

2013.07.05. 09:48:34

@tucano: spanyolba is nagyon sokan vannak. Miota megerkeztek a Barcelona site-ok, tripadvisor tele van, hogy mennyi zsebeles van Barcelonaban a romanok miatt. Allitolag a rendorseg tehetetlen.
Egyebkent nalunk is nagyon megnovekedett a szamuk, rengeteg roman koldust importaltak. Illetve ranezesre es a tablaja alapjan romanok, de akar lehet mashonnan.
A mi reszunkon eddig az ireket utaltak a legjobban, most kicsit tevidik ez at k-europara.

Flamy (fat cat wannabe) 2013.07.05. 09:49:26

@Belle Tinsley: "de jol kepzett orvos es nover az johet mert az angol egeszsegugy momentan kritikan aluli!!! " - pedig MOn frissen végzett orvosok komoly része már így is UK-be megy dolgozni...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 09:50:25

@Flamy: Ezek szerint 29 millio uj etterem nyilik? Vagy hova kell ennyi mosogato?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 09:52:38

@pamut: Azert, ha Mo. lenne UK helyebe, akkor is tortenelmi igazsagszolgaltatasnak nevezned?

pamut 2013.07.05. 09:53:01

@Flamy:
Most beszéltem egy orvostanhallgatóval, jövőre diplomázik. A fél évfolyam ki akar menni. A másik fele még maradna itthon, ők majd akkor kapnak észhez, ha szembesülnek a kórházi viszonyokkal.
Persze ha már nagyon kevés orvos lesz, akkor olyan irdatlan mértékben fog emelkedni a hálapénz, hogy a maradóknak már megéri majd, milliókat lehet majd keresni, és még adózni sem kell.
Aki szegény az meg majd vár a várólista végén, hátha megdeglik mire sorra kerülne.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 09:53:15

A kampány kontraproduktív, NÖVELI az érdeklődést Anglia iránt. A bolgár ember így gondolkodik: ha ennyire nem akarják, hogy menjünk, akkor biztosan nagyon jó ott. Sokan csak a kampány miatt mennek januártól szerencsét próbálni.

pamut 2013.07.05. 09:54:26

@Mr. Long: Igen. Az igazság épp attól igazság, hogy objektív. Most tagadjam le magamnak a saját hazám vétkeit?

2013.07.05. 09:55:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: azt mondod kelkene csinalni egy ceget, ami a roman es bulgarok NI szamat intezi?

Flamy (fat cat wannabe) 2013.07.05. 09:55:54

@Mr. Long: Még anno amikor Bécsben dolgoztam ott találkoztam több bolgárral illetve románnal. És egyikük sem mosogatóként dolgozott (bár biztos van sok olyan is). Szerintem ne nézzük le olyan magas lóról őket. Valaki már írta fentebb hogy pár éve mi voltunk még UK-ből nézve a románok.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 09:56:42

@orange85:

"ennyi kéne csak:nem engedünk be románt és bulgárt.pont"

Nem lehet, ellentétes a jogszabállyal. ez elindítaná az eljárást az ország ellen, gyakorlatilag kikényszerítené az EU-ból való kilépést, ez pedig nem érdeke az angol nagytőkének.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 09:57:35

@pamut:
Abszolút megértem, hogy menni akarnak... minek maradnának? A jó fizetésért? A szakmai megbecsültségért? A kimagasló munkakörülményekért?

Flamy (fat cat wannabe) 2013.07.05. 09:59:19

@pamut: Csodálatos darwini szelekció lesz... :/ Amúgy a magyar egészségügyről nekem már így is elég pocsék tapasztalataim vannak, nem merem elképzelni hogy milyen lesz ha még jobban leromlik... Az UK-sről szerencsére még semmi tapasztalatom nincs. :)

boglar06 2013.07.05. 10:01:52

@Philosoraptor:
Teljesen mas ha egy brit allampolgar kap szocialis juttatast, az neki jar, de egy kulfoldi, nehogy mar azert menjen ki, hogy csak szocialis ellatasokbol akarjon megelni.
Ha dolgozik, akkor o is kaphat juttatasokat, amennyiben megjar neki, de, ha nem akkor pofara fog esni. Csak azert hiaba jonnek ki a britekhez, hogy szocialis penzekbol eljenek. Nem adjak mar egykonnyen azt sem. Sot vannak amikhez feltetelek is kellenek. Egy housing benefit jogosultsaghoz fel ev kinnt elesnek es egyeb kiteteleknek kell megfelelni. Csaladi potlekot kaphatnak, ha a csalad is kinnt el, de abbol csak nemfognak megelni, mert az meg egy lakbert sem fedez. A working tax csak munka eseten jar, es csak 25 ev felett amennyiben egyedulallo az illeto. Az "adojovairasokat" is megfelelo feltetelek mellett adjak. Szoval azert csak juttatasokert kijonni nem eppen nyero dolog. A nyelvtudas az csak akkor nem kell, ha alvilagi korok keresik szamukra a munkat, akkor pedig penzt nem latnak, mert atvagjak oket. Ha beszeli az angolt a delikvens akkor az azt jelenti, hogy tanult is valamennyire es, ha netan ugyes, dolgozni vagyo emberke akkor meg miert ne kaphatna munkat. Akik munkavallalasi szandekkal jonnek ki azoknak lehet szerencsejuk, bar mostansag tenyleg nem olyan egyszeru munkat talalni, mint par evvel ezelott. Habar lehet, hogy Angliaban tobb a lehetoseg.

nyuszigonosz 2013.07.05. 10:02:15

Na elolvastam a vitaindító nem-posztot.
Szerintem nem a munkavállalók, szóval azok ,akik ténylegesen dolgozni, munkát vállalni szeretnének Angliában ellen van a kampány.
A jó munkaeröre mindenütt szükség van, a képzett szakmunkaérökre szintén.
Akikre nincs szükség, azok azok a népek, akiket nem szeretnének az Angolok sem, ha bevándorolnak, meg más Ny-Eur. ország sem: azok, akik a szociális hálóba akarnak beleülni, semmitteni, de sok segélyt kapni hozzá.
És van ilyen réteg. Nem kizárólagosan csakis Romániában vagy Bulgáriában, mert máshonnan is özönlenek.
A szabad munkavállalás és letelepedés bármelyik EU tagországban, az jó.
Ezek, akik ezt is csakis kihasználni szeretnék, na ezeket a népeket szeretnék.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 10:02:17

@pamut:

"Bulgáriából meg no pláne rég elhúzott már mindenki, Bulgária a kivándorlásról legjobban sújtott ország, a lakosság több mint 10%-a kivándorolt"

Több. Majdnem 9 millió volt a lakosság a kommunizmus végén, most meg picivel 7 felett.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 10:02:45

@pamut: Az igazsagossaggal mindig a vesztes fel jon. A gyuztes miert nezne mennyi veszteseget okoz a masik felnek? Es miert a mostani angoloknak kellene szivni azert, mert ez-az tortent 100 evvel ezelott? Ez olyan, mint Magyarorszagon amikor en erezzek megbanast a II.vh-s "szornyu" magyar bunokert.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 10:03:37

@james80:

Nem tehetik meg. Nincs munkavállalási vízum januártól. A román és a bolgár helyi munkaerőnek számít 2014-től.

orange85 2013.07.05. 10:03:37

@pamut: attól még hogy nagy gyarmattartók voltak,nem jelenti azt, hogy ölbe tett kézzel végig kell nézniük hogy bevándorlóktól csorduljon túl az ország,olyanokkal akik a kormány tőgyék fejik.
igazságszolgáltatás?ne röhögtess.

az a baj, hogy birkák.
mi volna abban nehéz, hogy kimondják:külföldinek nincs segély,a külföldi itt született gyermeke nem kap automatikusan állampolgárságot,csak angol állampolgár munkavállalása priori?
a határok lezárva.
nem,nem kerülne semmibe.
ki lépne fel ellenük?senki.

a többi csak duma.ügyeskedés.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 10:04:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Indulna UK ellen is egy kotelezettsegszegesi eljaras. Ugy jarnanaek, mint mi. Nem tortenne semmi.

négyzet 2013.07.05. 10:04:45

@Kovermadar: hanem az van, hogy a finn túlságosan távoli rokon ahhoz, hogy igazán hasonló tudjon lenni, vagy könnyebb legyen megtanulni... egy nyelvcsaládba tartozunk, de nagyon régen történt a szétválás, ezért csak nyomokban tartalmazunk közös elemeket. próbáltál már finnül tanulni? a kiejtés nekünk könnyű, a nyelvtan logikája is sok mindenben hasonló. a legviccesebb, hogy egy bizonyos dologban még az észtekkel is rokonok vagyunk, mint ugyancsak finnugor nyelv, a mondatszerkezet lazaságában, ami a ragozásnak köszönhető.

2013.07.05. 10:05:24

@pamut: A magyarok vagy anno a vikingek nem irtották végig a fél világot? Vagy mitől függ, hogy ki a gonosz és ki a jó?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 10:05:34

@Mr. Long:

Hát nem, ez nem így van. Alapszabályt sérteni kicsit más dolog, márpedig a szabad munkavállalás az egyik alapszabály.

Zka77 2013.07.05. 10:07:19

@M. Úr: így van. Plusz az ázsiai mentalitás is gondot jelent. Mindenre azonnal rábólintanak, aztán SOHA nem készül el. És nem tudod, hogy baj van mert mindig azt mondják, hogy fasza és azonnal meglesz :) Plusz nem érteni az angoljukat, nagyon más az időzónájuk és kurva messze vannak. Ezért nem megy már annyira keletre a meló, ezért van ennyi outsourceolt IT cég itthon és a környező posztkommunista országokban.
Én egy ilyen helyen dolgozok és egy managerünk mesélte ezeket a dolgokat, ha egyébként nem tudtuk volna :)

M. Péter 2013.07.05. 10:07:49

@Belle Tinsley: 2014-ben lejár a Bulgária és Románia csatlakozásától számított 7 év, ezután már nem lehet korlátozni a román és bolgár állampolgárok munkavállalását.

boglar06 2013.07.05. 10:07:56

@Amarante:
Mi is hallottunk errol az egeszsegugyi rendeletrol, sot a napokban voltam orvosnal es ott mindjart a recepcios megkerdezte, hogy 1 eve mar itt elunk e. Szoval jo lesz, ha tobb mindenben szigoritasok lesznek.

2013.07.05. 10:08:25

@Flamy: Vagy Németország/Ausztria.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 10:08:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: De komolyan gondolod, hogy kitenne az Eu? Amikor meg a gorogokert is kapartak, hogy nehogy kiessen?

orange85 2013.07.05. 10:08:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: az ciki.
gondolkodnak, hogy kilépjenek az euból, de ha mégis sikerülhetne neki mégsem lépnek ki mert nem éri meg gazdaságilag?

furi egy ország a tuti.

Amarante 2013.07.05. 10:11:13

@Mr. Long:

Dehogy tenne:)Ha ugy latnak erdekuknek barmikor kilephetnenek.Sztem nincsenek annyira az EU-ra szorulva,mint pl. Morszag.En azt vettem eszre,hogy az atlagangol orulne neki.

pamut 2013.07.05. 10:12:46

@Robert Noel Danahi: Az, hogy kimennek az orvosok? Már miért lenne nekem az jó? Így tovább romlik az itthoni helyzet, ami nekem is rossz.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Szegények :(
Akkor inkább 20%-hoz jár közel a valós szám. Durva.

2013.07.05. 10:13:34

@orange85: amit maxval mond az nem fekete/feher. A penz maradna UKban, ha ujratargyalnak az EU szerzodest es egy Svajc/Norvegia statuszt kapna UK.

orange85 2013.07.05. 10:14:12

@M. Péter: komolyan eldobom az agyam.
szabályok ide vagy oda, mi az ,hogy egy ország nem hozhat olyan szabályt ami az ő érdekeit védi?
ez nonszensz.

a franciák is leszarják.náluk elsődleges, hogy hazai élelmiszer kerüljön a polcokra, már réges régen.
az,hogy az eunak nem tetszik?
beleröhögnek merkel mama pofájába.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 10:14:21

@Amarante: Mo. konkretan az EU-bol epul. Otthon eleg jol ralattam az infrastrukturalis beruhazasokra. Meg a 20% onreszt is macerasan kapartak ossze. Arrol, meg hogy lett eladva az EU-nak, hogy rentabilis a beruhazas, meg nem is akarok beszelni...

nyuszigonosz 2013.07.05. 10:14:37

@tableno: Hát, oda gondolom azok mentek/mennek, akik ténylegesen dolgozni is akarnak.
Ide meg azok a tömegek jönnek egyfolytában, akik meg nem mnukából szeretnének megélni. :((

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 10:14:57

@Kovermadar: @négyzethálós:

Szeretnék eloszlatni egy félreértést.

A finn és a magyar közti rokonság foga kb. olyan, mint az angoi és a perzsa rokonsági foka, nem több. Ugyanaz a nyelvcsalád, de annak egészen más ága. Mennyit ért meg egy angol az iráni tévé adásából? Semmit. Pont ugyanennyit ért meg egy finn a magyar tévéből. A hasonlóság észrevételéhez nyelvésznek kell lenni, ez az alapszókincs azonos eredetét jelenti és közös nyelvi logikát.

Azaz a román-francia példa nem jó. A román és a francia nemcsak ugyanaz a nyelvcsalád, hanem ugyanaz az ág is e nyelvcsaládon belül. A magyarnak nincs ilyen közeli rokona, mert a magyar ágán csak a magyar nyelv van.

Flamy (fat cat wannabe) 2013.07.05. 10:16:31

@Amarante: "Sztem nincsenek annyira az EU-ra szorulva,mint pl. Morszag.En azt vettem eszre,hogy az atlagangol orulne neki." - Hát lehet hogy lesz róla népszavazás és majd kiderül. De szerintem azért a többség nem szeretne kilépni.

2013.07.05. 10:16:42

@boglar06: Abban azért egyetértünk, hogy Ingyenélőkre semelyik országnak sincsen szüksége, lényegtelen, hogy az román v. éppen brit állampolgár.

Mellesleg elég érdekes párhuzamot lehet vonni Németországgal (törökök) és Franciaországgal (arabok és feketék). Nálunk leginkább a cigányok képviselik ezt a fajta mentalitást.

orange85 2013.07.05. 10:16:48

@charlieharper: ezt nem értem.
a pénz maradna?ez mit jelent?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 10:17:27

@orange85:

A brit gazdaságnak rosszat tenne a kilépés. Érdemes pl. észrevenni: a skót szeparatisták a független Skóciát szeretnék EU-tagnak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 10:17:38

@Philosoraptor:
Hát attól, hogy kiket divat utálni :)
Minden nép vérszomjas volt annak idején. Aztán ez elmúlt mára. Most is van pár vérszomjas nép, de azok elmaradottak (Afrikai törzsi háborúk, vallási-politikai háborúk).
Nem kell ezzel foglalkozni, semmit sem számít... egyetlen dolog fontos, az egy főre eső GDP,PPP illetve a HDI. A többi csak maszlagos-rizsa :)

@négyzethálós:
Semmi esetre sem szeretnék még egyszer olyan nyelvet tanulni, ami ennyire ragozásközpontú :) Nekem tetszik az angol, svéd nyelvek puritánsága, információátadásra tökéletesek, másra meg ott a Mastercard :D

pamut 2013.07.05. 10:18:05

@Mr. Long: Én speciel nem vagyok sem vesztes sem nyertes fél az "angolok és áldozataik" történetben, magyarként kívülálló vagyok.

Te valamiért a győztes szempontjából nézed a dolgot, azt egy szóval se mondtam, hogy a győztesnek ne lenne érdeke leölni és, kifosztani más népeket. Ettől még szerintem történelmi szemszögből nézve bőven igazságos amit most visszakapnak az angolok bevándorlási problémák képében, az ezerszerese is bőven igazságos lenne.

Az igaz, hogy a mostani angolok nem tehetnek arról, hogy a felmenőik öldököltek raboltak fosztogattak. Mi sem tehetünk arról, hogy felmenőink elkúrták és jött Mohács meg Trianon, meg kommunista gyarmat. Magánemberként ehhez semmi közöm, mint a magyar nép tagja viszont elismerem, hogy voltak hibák a magyar történelemben. Nem is írtam hogy a mai angolok hibája, nem a ma élő átlagember szemszögéből igazságos, hanem történelmi szemszögből.

négyzet 2013.07.05. 10:20:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: persze, én nem mondtam, hogy közel állnánk, pont azt írtam, hogy nagyon régen történt a szétválás, igen más ágon vagyunk, nem értünk belőle semmit, de vannak bizonyos vicces és érdekes dolgok, amik hasonlítanak, szerintem a szórend cserélhetősége például igazán mulatságos, ha valaki belegondol, hogy ezt az angollal nem igazán lehet megcsinálni, ellenben magyarral, finnel, észttel simán, egy rövid mondatot is lehet nyelvtanilag helyesen huszonféleképpen is írni. persze ennek tudatosításához picit bele kell gondolni a nyelvtanba, amit viszont mindenki utált, amikor tanulni kellett :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 10:20:40

@orange85:

"szabályok ide vagy oda, mi az ,hogy egy ország nem hozhat olyan szabályt ami az ő érdekeit védi?"

Ha beléptél az EU-ban nem hozhatsz olyan szabályt,mely ellentétes az EU elveivel. Ez kb. olyan, mint hogy fociklubot alapítok, de szeretnék kézzel gólt rúgni, mert nekem úgy könnyebb.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 10:21:34

@pamut:

Talán még több is, mert a valós lakosságszám kevesebb a hivatalosnál.

orange85 2013.07.05. 10:21:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: oké,akkor téged kérdezlek:
akkor mi lenne, ha ugyan nem lépnének ki az eu-ból de tényleg korlátoznák a munkaerő áramlást?ha tényleg megtennék, hogyan reagálna az eu?

szerintem sehogy,10 évig menne a vizsgálat,aztán meg szépen elhalna az egész.

M. Péter 2013.07.05. 10:22:10

@pamut: Pedig van egy csomó román koldus és utcai árus Angliában.

boglar06 2013.07.05. 10:22:11

@pamut:
Tevedesben vagy, ha azt gondolod, hogy az angolok szemeben egy magyar es egy roman ugyan azt jelenti. A magyarokat mifelenk "szeretik" , de egy lengyelre mar mas szemmel neznek, romanokrol es bolgarokrol is meg van a sajat velemenyuk es eloitelettel fogadjak oket.

Flamy (fat cat wannabe) 2013.07.05. 10:23:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Volt egyszer egy telefonos interjúm ahol az interjúztató megkérdezte hogy ugye magyar vagyok? (bár benne volt a CV-mben). Mondom igen, miért kérdi? Mint kiderült ő meg finn és ő mesélte hogy az akcentusunk annyira hasonló, hogy elsőre mindig azt hiszi a magyarokról hogy finnek ha angolul beszélnek.

M. Péter 2013.07.05. 10:23:09

@orange85: Komolyan. Az EU-n belül be kell tartani az EU közos szabályait.

2013.07.05. 10:25:22

@M. Péter: Peter, meg lehet kerdezni, hogy melyik orszagbsn vagy? Vagy szabadkomuvesfele titok?

pamut 2013.07.05. 10:25:57

@Philosoraptor: Ez nem ilyen gyerekmese szinten értelmezendő. nem jók és gonoszak története, pláne nem a ma élőké. Azt írtam, és ez szerintem elég nyilvánvaló, hogy történelmi szemszögből annyi rosszat okoztak az angolok más népeknek, hogy nem tudom sajnálni az országot ha most van egy kis problémájuk. Az angol kisemberekkel meg semmi bajom.

Azt is érdemes látni, hogy Anglia óriásit profitált mások kifosztásából, ma sem lenne ilyen gazdag ország Anglia, nem így nézne ki London, ha nem ilyen fosztogatós a múltja.

orange85 2013.07.05. 10:26:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: na igen, de a bírót én hozom, a labdát én hozom, a pálya az én területem van,én fizetem józsi bácsit hogy nyírja a füvet,stb...

tényleg itt a görög példa.
úgy kapaszkodik bele az eu, hogy majd bele szakad.
pedig a kezdetektől fogva szabálytalanul játszottak.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 10:26:43

@pamut: Keszulok arra, hogy eltokelt brit legyek a jovoben. :) Viccet felreteve ez a tortenelmi igazsagossag, vagy csak onmagaban az igazsagossag egy alomvilag. Kb arra jo, hogy erkolcstanbol tanitsak az altalans iskolasoknak. Tudomasul kell venni, hogy az erosebb kutya szaporodik. Voltam en is a kellemetlen oldalon joparszor, igy nem onteltsegbol mondom ezt.

négyzet 2013.07.05. 10:27:20

@Kovermadar: te voltál kíváncsi a rokonságra, persze tudom h nem komolyan. btw az angolt én is szeretem

boglar06 2013.07.05. 10:27:48

@pamut:

Hagy a tortenelmet, XXI. szazadot irunk. Mas orszagok is leigaztak nepeket a multban es megis csak az angolok a szarok. Hulye egy felfogas mondhatom.Ennyi erovel a spanyolok, portugalok .... stb is magukba nezhetnenek.

2013.07.05. 10:28:15

@pamut: ha eljossz a British Museum, akkor gyonyorkodhetsz a regi birodalomban. Regi mondas volt "the sun never sets on the British empire"

pamut 2013.07.05. 10:28:27

@boglar06: Amikor kint jártam, nem ezt tapasztaltam. Egész Kelet-Európát egy nagy fekete zsákként kezelik egységesen. Illetve a rengeteg lengyel miatt azokat már külön, azt kezdik megtanulni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 10:28:46

@Flamy: Es szepen megtanulnak magyarul is. Jo a kiejtesuk.

orange85 2013.07.05. 10:29:07

@M. Péter: oké,leszálltam a témáról.

viszont úgy gondolom hogy előbb vagy utóbb az anyaország érdekei /az anyaország állampolgárainak érdekei felül fognak írni olyan szabályokat, amiket gyakorlatilag következmények nélkül meg lehet tenni.

Amarante 2013.07.05. 10:29:24

@pamut:

Akkor nezz jol vissza a tortenelembe es latni fogod,hogy nem csak az angolok voltak kimeletlen hoditok.:)Ami faj az sztem az,hogy ok nemcsak profitaltak,hanem okos nephez meltoan jol hasznaltak fel ezt a profitot es meg is gazdagodtak tole:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 10:30:37

@M. Péter: Es az mennyire szabaly ellenes, hogy UKban, csak uk hust lehet kapni? Meg ketes eredetu lohust. De mindenhol kiirjak, hogy csak UK hus van. Az egyik Tescoban vegig is neztem (rohadtul megfaztam kozben) es nem volt overseas hus a pultban.

rumitom 2013.07.05. 10:33:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: az irek pont ezt csinaltak. ugy hivjak ir foci es kezzel labbal rugjak a labdat, igen mokas. egyedul ausztraliaban tudott meghonosodni, ott ausztral foci neven fut

pamut 2013.07.05. 10:33:24

@Mr. Long: Nem írtam hogy nem tudom mi a valóság. Ettől még van van véleményem.

@boglar06: Valóban, ők is magukba nézhetnének.

@charlieharper: Hát igen, nekik dicső múlt, másoknak borzalom.

Főleg magyarként nem értem miért értetlenkednek itt páran, mi magyarok is elnyomottak voltunk sokszor, csak minket nem az angolok nyomtak el. Közismert pl. mennyire sok a hasonlóság az ír és az a magyar történelem között. Az angolok ugyanazt csinálták más népekkel, mint velünk tették a törökök, labancok, oroszok. Mit nem lehet ezen érteni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 10:33:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem kellett eloszlatni, mert ezt kivételesen én is tudtam :) De köszönöm!

2013.07.05. 10:33:27

Senki sem a dolgozni akaro keleteuropaitol fel hanem a sallangal akik bunoznek lopnak es segelyeken elnek es ezzel van apro lemajuk,a masik a egyre emelkedo lakasarak es a megelhetes ugyis egyensulyt teremt egy ido mulva,de a bunozni segelyert kimenoket ez nem zavarja,,,,magyarorszagon ugyanez volt ha csak kanadat nezzuk, ,,sot magyarba is egyre tobb bunozo keregeto jon,es ez a baj,,ha.csak 2000 ezerrel tobb cigany jon lopni rabolni az is megkesreiti ax ember eletet es megdobja a statisztilat,,

Amarante 2013.07.05. 10:33:45

@Mr. Long:

Ez azert van,mert olyan hulyek,hogy elsosorban a sajat termeloiket tamogatjak:):):):)
Holland disznohussal mar talalkoztam a Morrisonsban:)
Meg az tunt fel,hogy tobb a volt gyarmatokbeli aru,mint EU-s:)Gondolom a megiscsakasajatkutyankkolyke alapon:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 10:33:55

@Flamy:

Igen, ez tény.

S az alapszókincs nagyobb része is azonos eredetű, de ezt nehezen veszik észre a laikusok.

vesi - víz
jää - jég
elä - él
kala - hal
tunte - tud

Van egy vicces mondat, melyet direkt az alapszavak hasonlóságának bemutatására találtak ki: "Elävä kala ui veden alla." - "Eleven hal úszik a víz alatt.". :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 10:33:56

@pamut: Szeretem magamat idezni, igy ime az indexes hozzaszolasom:"Sot a kollegak meg ismerik a Kelet-Europai orszagokat is. Bar lehet csak en dolgozom egy uvegburaban. Meg kozeposztalyi munkatarsaim vannak, ez nem dicsekves."
Rohadtul kulonbseget tudnak tenni az orszagok kozt, foleg, hogy egy kedvelt hosszuhetveges celpont Magyarorszag.
/igen, most olvastam, hogy osztalybelit kellett volna irnom./

pamut 2013.07.05. 10:34:36

@Amarante: Kösz hogy szóltál, eddig biztos voltam benne hogy csak az angolok voltak kíméletlen hódítók, és senki más nem.

orange85 2013.07.05. 10:35:15

@Mr. Long: mi lehet a következménye annak, hogy egy eu-s ország eu-s jogszabályt sért?
valaki mondjon példát!

smile750 2013.07.05. 10:36:14

Nem olvastam el a kommenteket (egyelőre), csak a posztot, így nem tudom, hogy kinek mi a véleménye a dologról, de a sajátom az, hogy tekintve, hogy Románia Európa segglyuka, és Bulgária sem sokkal jobb, nem hiszem, hogy az Anglia tud olyan rossz hely lenni, hogy ne legyen vonzó a számukra. A legrosszabb helyzetében is többszörösen felülmúlja e kettő (és jó néhány másik) Kelet-európai országot, így ezzel nem hatják meg az olyan embereket akik sárkunyhóból érkeznek, és akár az erdőben laknak, és onnan járnak be a városba valamilyen megélhetési forrást keresni, legyen az akár legális, vagy illegális. Jogi szabályozással többre mennének, például ha nem hagynák a szociális rendszerüket ennyire kihasználni. Máris nem lenne vonzó hely nagyon sok kelet-európai számára.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 10:36:27

@boglar06:
Még szerencse, hogy a magyarok őshonosak voltak a Kárpát-medencében és ezért nem kellett egy fél nyílvesszőt sem kilőni... :)

Flamy (fat cat wannabe) 2013.07.05. 10:36:34

@Mr. Long: "Es szepen megtanulnak magyarul is. Jo a kiejtesuk." - ezt még nem tapasztaltam, de biztos így van :)

"Az egyik Tescoban vegig is neztem (rohadtul megfaztam kozben) es nem volt overseas hus a pultban. " - Kár volt rombolnod az egészséged, nagy betűkkel ki szokták írni hogy ők csak brit húst tartanak. :)

2013.07.05. 10:37:05

@pamut: Innen már csak egy lépés választja el az egyszerű gondolkodású embert, hogy a mai Mo. végső soron nem a magyarok és a politikusok műve, hanem a rohadékoké, akik megtépázták e dicső nemzetet. ;)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 10:37:46

@rumitom:

Ez oké, de ugye nem vesznek részt a foci vb-n? :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 10:38:58

@Flamy: De en szkeptikus MAGYAR vagyok, bar kezdem felvenni a ritmust.

Amarante 2013.07.05. 10:39:17

@Philosoraptor:

es foleg a rohadt angoloke,mert ik voltak minden idok legnagyobb hoditoi:):):)

pamut 2013.07.05. 10:39:34

@Mr. Long: Ez a kollégáidról szól, nem az átlag angolról. Mindenki mást tapasztal, te ezt, én mást. Az igazat akkor tudnánk meg, ha készülne egy reprezentatív felmérés.

Őszintén meglepne, ha tudnának érdemben különbséget tenni. Mi magyar keletiek vagyunk, mégis biztos vagyok benne hogy egy átlagmagyar nem tud különbséget tenni a lettek és a litvánok között, még azt se tudják milyen sorrendben terülnek el a balti országok és melyiknek mi a fővárosa. Egy átlag magyart ez nem is érdekli. Na kb. ennyire vagyunk mi is érdekesek egy angol számára.

bildiko_syd 2013.07.05. 10:39:47

Romaniai magyar (kettos allampolgar) vagyok, Sydney-ben dolgozom. Szerintem is oriasi okorseg ez a kampany. Ki erti meg, ki olvassa el? Epp az, akinek nem szol - a tobbnyelvet beszelo, tanult fiatalsag! Toluk feltik Angliat? Mert IT, egeszsegugyi, stb. szakmakban jobban megalljak a helyuket mint az elkenyeztetett angolok? Nem veluk van a baj, Spanyolorszagban, Olaszorszagban, Franciaorszagban sem azokkal a romanokkal van a baj akik tanult emberkent mentek ki dolgozni hanem a sok ingyenelovel, 'szezon-munkassal', stb. akik elfelejtenek hazamenni. De ok nem fognak se plakatot olvasni, se megijedni attol, hogy sorban kell allni (hosszu sorban sok a zseb!) vagy, mert esik az eso...

Szoval hulyeseg az egesz, penzkoltes, nepbutitas, rasszista propaganda. Ilyen kampanyok miatt van az, hogy mikor itt meghallja valaki hogy Romaniabol jottem azt kerdi egesz oszinten, hogy "sok ott a cigany?" majd hozzateszi "s milyenek? en sohasem lattam ciganyt, de folyton az megy a TVben, hogy mennyi baj van veluk..."

2013.07.05. 10:40:07

@pamut: A britek saját magukkal toltak ki, most meg tolatnának már kifele belőle. Franciák is kőkemény gyarmatosítók voltak, gondolom, történelmi alapon ők is megérdemlik, hogy elárasszák őket a bevándorlók hordái.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 10:41:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Arról már nem is beszélve, hogy a kettő finnül kakszi :D Szar lehet :)

négyzet 2013.07.05. 10:41:57

@orange85: az alapjogok megsértésén nem gatyáznának 10 évig

2013.07.05. 10:42:14

@Amarante: Azok mindenféleképpen rohadékok. :D

boglar06 2013.07.05. 10:42:44

@orange85:
Kulfoldi allampolgar briteknel szuletett gyereke nem kap allampolgarsagot automatikusan. A szuletes elott 5 ev folyamatos kinnt eles es azalatt igazolt munkaviszonnyal kell rendelkezni a szulonek, hogy a gyerek megkapja. A segelyeknel is vannak kitetelek, nem jar minden automatikusan, sot az elmult egy evben ugy hallom kicsit szigoritottak is nemely szocialis juttatas igenylesenel is.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 10:42:52

@orange85: Nem tudm, de Mo.-n talalkoztam olyan allami vallalattal, ahol azon paraztak, hogy ez szabaly ellenes. A szabalyt meg ok alkottak. Bar magan cegen belul is talalkoztam ilyennel. Konkretan a fizumat nem emelhettek feljebb, mert akkor mar masik kategoriaban letttem volna, ahova meg nem volt megfelelo a papirom. Erre kozoltek, hogy igy nem kaphatok tobbet... Azota nem is dolgozom naluk.

Amarante 2013.07.05. 10:43:29

@Philosoraptor:

igy van:) Sot dogoljenek meg csak elobb adjak ide a segilyt,mert az a multbol kifolyolag nekunk jar!!!!:):):)

2013.07.05. 10:43:44

Vasarnap Wimbledonban leszek. Ugy nez ki, hogy egy skotnak fogok drukkolni

négyzet 2013.07.05. 10:43:52

@boglar06: és az a legjobb, amikor magyarként lengyelnek néznek, mert olyan "szlávos" az arcod...

Gizi06 2013.07.05. 10:48:34

Eppen most Volt egy cikk a Stern-ben a nemet husiparban dolgozo romanok es bulgarok munkakörülmenyeiröl.Igazabol nagyon, de nagyon szüksegük lehet erre a penzre , ha ilyen körülmenyek között es föleg ennyiert elmennek dolgozni.
A nemetek az utobbi idöben nagyon lobbiznak a ciganyok mellett, .Egypar polgarmester, akiknek mar volt dolguk velük, nagyon nincsennek oda ertük.Az egyik ciganynö kerek perec megmondta, hogy itt jobban el a szocialis segelyböl, mintha otthon (Romaniaban)dolgozna.Na emmyit az angolok felelmeiröl.... igy mar erhetö , nem?

boglar06 2013.07.05. 10:50:36

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
A skotok nem fognak kivalni Nagy-Britanniabol! Nem eri meg nekik.

gaszton15 2013.07.05. 10:51:58

Mivel Angliában élek és követem a helyi sajtó híreit, szeretném egy kicsit árnyalni a képet. Nem "rasszistázni"akarok, pusztán angol cikkeket idézem! Az angolok nem a román és bolgár munkavállalóktól félnek, hanem attól a 2-3 millió román és bolgár cigánytól, akik már most térdelő-rajtban várják a schengeni sorompó felemelését, hogy startolhassanak Angliába.
Boris Johnson(a lobogó hajú londoni polgármester) kijelentette, hogy minden keményen dolgozó és dolgozni akaró,szakmával rendelkező szivesen látott. (www.express.co.uk/news/uk/374609/Boris-Johnson-voices-fears-over-migrant-influx)
Ugyanis ezek a naiv angolok is rájöttek(remélem), hogy a szociális hálót nem azok a lengyel/magyar/olasz stb. bevándorlók terhelik le, akik dolgozni jönnek, fizetik az adót, hanem azok a "menekültek"akik, pusztán a benefit system-t élvezik, de sem dolgozni, sem integrálódni nem akarnak. Ja, és azok az angolok, akik lusták dolgozni. Erről is egy cikk.
metro.co.uk/2013/04/08/boris-johnson-blames-lazy-brits-for-losing-out-on-jobs-to-hard-working-immigrants-3587183/
Viszont pár újságíró ellátogatott román v. bolgár cigánytelepekre és készített velük interjút. Ezeken a helyeken úgy tekintenek Angliára, mint a Mennyországra. www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/4784914/roma-gypsies-heading-for-britain.html
És egy másik cikk, mikor valaki személyesen találkozik velük:
www.dailymail.co.uk/news/article-2026723/Gypsies-immigration-officers-home-Proms.html

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 10:52:38

@Philosoraptor:
Ugye.
Ráadásul a magyar nemzetinacionalisták még ostobák is... kinek kellene egy rántotthús alakú, zsebkendőnyi ország, mikor történelmileg a Római Birodalomnak is érsze volt az ország (ok, csak a Dunáig). Miért nem követeljük vissza rögtön azt?
Budai székhellyel :D

Amarante 2013.07.05. 10:54:32

@boglar06:

Nem bizony:) Nem is olyan reg tortent,hogy az angolok felszolitottak oket,hogy jo lenne donteni, hogy mit is akarnak.Erre a valasz az lett,hogy ezentul az angol kiralyt vagy kiralynot skociaban is megkoronazzak,hogy tenyleg az o uralkodojuk is legyen:):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 10:55:31

@gaszton15:
Ezek már Svédországot is kezdik ellepni, egyre többen vannak. Nyelvet nem tudnak, csak bulgárul beszélnek.
De vannak itt őshonos, finn cigányok is, állandóan népviseletben. Szerintem össze fogják akasztani a bajszukat a cigányasszonyok :D

M. Péter 2013.07.05. 10:58:19

@Mr. Long: Egyrészt van ír hús, új-zélandi birkahús, dán sertés, stb., (meg marhaként eladott román lóhús). Másrészt az minden boltnak magánügye, hogy mit árul. A brit korrmány nem tilthatja be, hogy a brit Tesco francia húst áruljon, de a Tesconak nem kötelessége francia húst árulni.

smile750 2013.07.05. 10:58:30

@bildiko_syd: Nem láttál még sosem cigányt romániában? Ezt azért kötve hiszem.

Amarante 2013.07.05. 11:00:17

@smile750:

aki ot kerdezi az nem latott:)Vagy nem tudta,hogy akit lat,az cigany:):)

bildiko_syd 2013.07.05. 11:00:45

@smile750: En lattam. Sydney-ben egy bankban kerdezte ezt tolem egy torok nemzetisegu uriember.

bildiko_syd 2013.07.05. 11:02:13

@Amarante: nem, nem vagyok cigany :) hatarozottan feher boru, kek szemu jelenseg vagyok. Viszont mikor egy toroktol ezt a kerdest hallottam bizony jott hogy ravagjam, hogy "hat kb. ugy neznek ki mint te..." :) :) :)

gaszton15 2013.07.05. 11:02:52

@Kovermadar: Akkor csak egy pohár sört kérek :)

boglar06 2013.07.05. 11:03:37

@Mr. Long:
Az nem elitelendo, ha egy orszag a sajat termeloit elonyben reszesiti. A UK-ban igy van ez a zoldseg, gyumolcs, hus, halaszat stb. teren is. Amit sajat maguk megtudnak termelni azt minek hozzak mashonnan. A vendeglokbe is leginkabb hazai alapanyagot hasznalnak fel. Azert tud megelni egy farmer a UK-ban, azert eri meg csaladoknak gazdasagokat letrehozni es termelni. Ha mindent az unios orszagokbol hozatnanak, hat eleg rossz lenne a gazdasagnak.

smile750 2013.07.05. 11:04:56

@Amarante: Ja, akkor nálam nem volt tiszta a kép. Bocsánat. Kicsit töröm a madzsart, az az igazság. :) Köszi a felvilágosítást. Bár a törökök sem estek messze a cigánymeggy fától, így ez is furcsa kicsit. :)

M. Úr 2013.07.05. 11:05:58

@Zka77:

Egy nagyon jellemző, és ismert példa a témához:

www.getacoder.com/projects/solve%20p%20vs%20np_132036.html

A lényeg, hogy az évtizedek óta megoldatlan P ?= NP kérdés megoldására voltak jópáran, akik 300-500 USD-ért működő programot ígértek :-)

Egyébként erre egy 1 millió USD-s Millennium Prize díj van kitűzve, eddig senki nem vitte el...

Amarante 2013.07.05. 11:08:01

@bildiko_syd:

Nem rad gondoltam,hanem a kerdezo nem tudta,amikor esetleg beszelt eggyel:)

smile750 2013.07.05. 11:10:01

@bildiko_syd: Amúgy nem mindenhol ezek az indiai-fajta cigányok vannak. Erről van egy jó történetem. Réges-régen, még Magyarországon, amikor a vendéglátóiparban dolgoztam, rendszeresen bejártak hozzánk Magyarországon tanuló külföldi fiatalok. A helyi törzsközönség néha próbált velük kapcsolatot teremteni, ami nem ment könnyen, tekintve, hogy egyik sem beszélte a másik nyelvét, így egyszer-kétszer, látva a küszködést, besegítettem a fordításba. Persze magyar részről az egyik legelső kérdés volt, hogy "Nálatok vannak cigányok?". A kérdezett történetesen egy walesi srác volt, aki nagyon határozottan rávágta: "Persze, az írek."

boglar06 2013.07.05. 11:10:25

@Kovermadar:

Csak ezt sokan nemtudjak :)

Ronnie_27 2013.07.05. 11:11:44

Na mibe, hogy rekord lesz kommentek számában?

bildiko_syd 2013.07.05. 11:14:36

@Amarante: Ertem mar :)) A lenyeg valoban itt van. En 4 nyelvet beszelek, egyetemet vegeztem, 7 eve IT teruleten dolgozom kulfoldi kliensekkel, stb. Egyszoval nem az ingyenelo, haszonleso fajtabol... De mikor mondom, hogy honnan jottem, megis az jut mindenkinek eszebe, hogy "vajon ha roman akkor ez is olyan ingyenelo cigany fajta amilyenekrol a TVben lehet hallani?" Eldontottem, hogy ezutan Transylvanian leszek s turom a vampir-vicceket inkabb.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 11:14:42

@boglar06:
Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy Árpád valójában Ádám és Éva legelső gyermeke volt. Anyai nagybátyja volt Mózes, apai nagybátyjai pedig Jézus és Mohamed.

Nem tudom miért kell ezt elhallgatni az emberek elől...

boglar06 2013.07.05. 11:15:46

@négyzethálós:
Nem neztek meg lengyelnek az evek soran, lehet, hogy nem vagyok "szlavos" :) Amugy, ha egy bevasarlo kozpontban vagyunk eppen, eleg jol ki lehet szurni a lengyeleket, litvanokat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 11:16:37

@bildiko_syd:
Jól döntöttél! :) Én majd mondok Pannóniát :D

Amarante 2013.07.05. 11:17:00

@bildiko_syd:

En mar Mo-i eletem alatt is ezt mondtam magamrol,mert ez az igazsag.En erdelyi vagyok.Punktum.akinek nem tetszik az osszel,a szuret tajekan ,tehet egy szivesseget:):)

bildiko_syd 2013.07.05. 11:19:03

@Kovermadar: ha latnad milyen reakciokat valt ki! Kb. mintha azt mondanad, hogy Mordor a szulohazad... A Pannonia boven belefer :)))

GERI87 2013.07.05. 11:19:04

@pamut:

"Ettől még szerintem történelmi szemszögből nézve bőven igazságos amit most visszakapnak az angolok bevándorlási problémák képében, az ezerszerese is bőven igazságos lenne."

Hülyeségeket beszélsz.

Amúgy utána nézhetnél kicsit a Brit birodalom múltjának...ha már ennyire néger hordákat akarsz látni Londonban....vagy nem tudom mi a rossebb lenne "elégtétel" és neked az miért tetszene...
Ez olyan prolis kárörvendő szar dolog...

Amarante 2013.07.05. 11:20:46

@GERI87:

Ne mondj ilyet neki,mert mindjart bebizonyitja igazat:)

Igényes 2013.07.05. 11:21:24

@Philosoraptor: Ha nekünk gyűjti a mézet, akkor jó. A többi aljadék gonosz gazember.
Jó reggelt úgy egyébként.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 11:22:13

@bildiko_syd:
Kicsit necces, mert Pesten születtem és világ életemben a Duna azon oldalán éltem (OK, ma már nem).
Így aztán Pannóniához nem sok közöm van, de jártam már ott :)

Érdekes, hogy én sosem asszociáltam Erdélyről a vámpírokra. Nem tudom miért...

Amarante 2013.07.05. 11:22:25

@Igényes:

jo reggelt baratuszom!Esetleg egy kave....?:):):)

Igényes 2013.07.05. 11:23:30

@Amarante: Az átlagmagyar is örülne neki, de hála istennek, annak kuss van. Itt nagyon cifra világ lesz eu nélkül, én pedig arra nem vagyok kíváncsi.

boglar06 2013.07.05. 11:23:34

@Kovermadar:

Ez nagyon joooo! :D :D :D

Vegre valami ujat is hallok a tortenelemrol :)

Igényes 2013.07.05. 11:24:16

@Amarante: Három, drága barátuszném. :)

Amarante 2013.07.05. 11:24:40

@Kovermadar:

Mert te tudod,hogy igazabol hol van,osszefonodik a torteneluk az orszagoknak.Az atlag kulfoldi szamara elobb volt Drakula aztan annak fuggelekekent valami homalyos kep egy kozepkorban ragadt vilagrol:):)

madeleine_8 2013.07.05. 11:25:41

Hello! Tudja esetleg valaki, hogy ha magyar rendszamos motorom akarom hasznalni Angliaban, akkor kell-e ra magyar ervenyes muszaki engedely, vagy sem? Lekerdezi-e ott a rendor a magyar hatosagokat? Arrol van tudomasom, hogy csak 6 honapig lehet ott tartozkodni egyhuzamban.

Amarante 2013.07.05. 11:26:09

@Igényes:

Nyithatod az ablakot:):):)

pamut 2013.07.05. 11:28:22

@GERI87:
Elég jól ismerem a Brit birodalom múltját. Számtalan népet igáztak le. Nincs olyan kontinens, ahol ne csinálták volna.
Elégtételről vagy arról hogy nekem mi tetszene, erről viszont egy szót sem írtam, olvasd el újra.

2013.07.05. 11:30:16

@pamut: annak is orulsz, ha torokok, perzsak es a belgak "kapnak" a tortenelem soran?

Igényes 2013.07.05. 11:30:21

@Amarante: Köszönöm, drága.

@pamut: Mi bezzeg abbahagytuk, amennyi eszünk volt. Aztán szép lassan átvedlettünk Európa szopómanójává.

Igényes 2013.07.05. 11:32:42

No, elolvastam. Hiányolom a kampányból, hogy a királyi családunk erkölcsileg szabadosabb, mint otthon a politikusaitok.
Ennek talán lenne némi elriasztó hatása.

Amarante 2013.07.05. 11:35:49

@Igényes:

Nem hiszem:)Ha figyelembe vesszuk,hogy egy angolnak a kiralysag intezmenyenek fenntartasa egy fonyba kerul evente....
Meg az erkolcsi lazasag nem penz kerdese:)

Igényes 2013.07.05. 11:39:10

@Amarante: 1 font évente? Hát annyit talán megér. De lassan lehet hogy érdemes lenne alkudni.

arpi62 2013.07.05. 11:39:59

A képpel baj van: a reptér ezen részén nem szabad fotózni.
Voltam Angliában, London mellett.
Siralmasak a lakhatási körülmények.
Sorházi ingatlanért, ami totál lelakott, egy nappaliféléből ebédlőtérrel, apró konyhából, előszobából nem, csak belépőből, három mini szobából (kb. 10 - 12 m2/szoba), parányi fürdőszobából, valamint egy apró kertből áll 800 - 1000 fontot kérnek havonta, ami tartalmazza a helyi adókat is. A minimális órabér 6,19 font, ebből kell még adózni, kb. 20 %-ot. A havi jövedelem túlórák nélkül így nettó 800 - 850 font. Tehát egy kétgyerekes család egyik szülője csak a lakhatásra keres.
Az élelmezés ellenben nem sokkal drágább mint itthon, sőt, aki figyel olcsóbban is kijön a meglepően jó akciók miatt.

Az időjárás: télen - 5 fok a jellemzően legalacsonyabb, nyáron + 30 a jellemzően legmagasabb hőmérséklet.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.05. 11:41:09

Az igazság kedvéért hozzátenném, hogy azért nem minden bulgáriai cigány egy kategória. Bár mondjuk a kétharmadjuk tipikus gettócigány, az egyharmad más. Itt nálunk pl. az utcaseprők szinte kivétel nélkül cigány nők, s kifejezetten jól végzik munkájukat. De a McDonaldsnak meg a KFC-nak is van valami cigánytámogató programa, s gyakori a cigány csaj kiszolgáló a gyorsétkezdékben emiatt. Jól csinálják, sőt látszik rajtuk a túlteljesítési kényszer. De a munkahelyemen is cigány a takarítószemélyzet 90 %-a, s még sosem loptak el semmit.

boglar06 2013.07.05. 11:44:38

@madeleine_8:
Igen, kell ra ervenyes muszaki. Mivel magyar rendszamos ezert magyar muszaki vonatkozik ra. A 6 honap az a folyamatos kint levosegre vonatkozik, de ha kozben egy napra is megszakitod, mar ujabb 6 honap vonatkozik ra. Persze, amennyiben bizonyitani tudod, hogy elhagytad az orszagot akar egy napra is vele. Amugy nem nagyon kukacoskodnak, de ha eppen valami gaz van, siman lekerdezhetnek barmit az otthoni rendorsegtol. Nem eri meg szorakozni, mert sulyos penzeket lehet fizetni es ha netan magyar jogsid van az sem problema, mert bunteto pontot itt is kaphatsz egy virtualis jogsira es itt ha jolemlekszem 12 pontnal ugrik a jogsi. Ervenytelen muszaki 3 pont, gyorshajtas min. 3 pont stb. Ha bebizonyosodik, hogy nincs kotelezo vagy muszaki a jarmun, mar el is vehetik azonnal. Tarolasert fizetni napidijat+birsag a vonzata, amig elintezed a kotelezot ra. Muszaki hianyaban be is zuzhatjak.

Igényes 2013.07.05. 11:45:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Gondolom ott is van, aki unja a nyomort is, a sztereotípiákat is, és tudomásul vette, hogy tennie kell azért, hogy ez változzon. Ha ez nálatok az egyharmada, akkor nagyon szerencsések vagytok.
Meg kell becsülni őket.

Igényes 2013.07.05. 11:51:50

@Kovermadar: Engem idegesít ez a vámpírkultusz, betegesnek tartom. Egy ocsmány döglött dög, ami az élőket rágja, és ennek egy rakás hülyetini örül.

négyzet 2013.07.05. 11:53:00

@boglar06: jó neked, engem sajnos a lengyelek is néztek már földijüknek csak úgy arcról. ezt adta a genetika :-/

2013.07.05. 11:53:22

@Kovermadar: Ezen a rántott hús alakon már én is gondolkodtam egy ideje, csak nem igazán mertem mondani senkinek se.

2013.07.05. 11:54:03

@Igényes: Fél 12-kor jó reggelt, tudsz te élni. ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 11:55:51

@boglar06:
Örülök, hogy segíthettem! :)

@Amarante:
Nekünk a Király kerül 6 koronába évente... de nem sajnálom rá, igaz kissé csapodár, de akkor is szimpatikusabb, mint egy politikai báb (közt. elnök). Hatalma mondjuk ugyan annyi van, de legalább nem pártember.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: igazából mi különbözteti meg a cigányt egy nem cigánytól? A mentalitása... ha egy cigány nem viseli magán a cigány mentalitást, akkor az lehet nem is cigány... vagy én nem értem.
Mondjuk tegnap óta tudom, hogy utálom a szegényeket, a cigányokkal meg semmi bajom, szóval kicsit össze vagyok még zavarodva :D

2013.07.05. 11:55:53

@négyzethálós: engem meg altalaban gorognek/ spanyolnak. Regen, amikor iszonyat barnultan, akkor arabnak

2013.07.05. 11:55:56

@arpi62: Már mondani akartam, hogy hápersze London, de újra elolvastam, s látom, hogy London mellett (!). Ezek az árak nagyon brutálisak.

Igényes 2013.07.05. 11:56:37

@Kovermadar: Látod ez egy jó ötlet.

@Philosoraptor: Pedig frissen rántva, pirosarannyal fasza árpádsávokat lehet rá húzgálni. Ha már nincs, ketchup is jó. (Elvetemültebbek mustárral is tehetik, de az heraldikailag problémás.)

Igényes 2013.07.05. 11:57:50

@Philosoraptor: Ha rendszeresen hajnali 4 körül ájulsz el, nem akkora luxus. Pont tegnap néztem milyen szép fekete karikáim vannak.

Sanyi9 2013.07.05. 11:59:54

@négyzethálós: ami ertheto, leven, hogy a mai magyarsag jelentos resze szlav eredetu (elmagyarosodott szlav, vagy hivd ahogy akarod).

2013.07.05. 11:59:55

@Igényes: "heraldikailag" What? Olyan szavakat ismersz, hogy kénytelen vagyok adózni a műveltséged előtt. Lehet, hogy Töki pomposnál is lenne esélyed.

2013.07.05. 12:00:32

@Igényes: Éjszakázol? Hogy bírod? Mindig is rühelltem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 12:03:23

@Philosoraptor:
Ugye? Tiszta blama, hogy az imádott Nagymagyarország alakja a wienerschnitzel-t utánozza :D
www.demotivalo.net//pic/1323719996.814-magyarorszagrantotthus-f.jpg

GERI87 2013.07.05. 12:04:05

@pamut:

"...az össze igazi angol elmenekülne, azzal se lenne semmi baj. Ez lenne maga a Nagy Történelmi Igazságszolgáltatás."
".... ne pampogjanak, hanem kicsit nézzenek magukba hogy ők hogy irtottak ki komplett népeket és civilizációkat, hogy döntöttek rabszolgasorsba egész vagy fél kontinenseket. "

nevetséges vagy, semmit olyat nem tettek amit más ne tett volna meg, akkoriban, amúgy fekete Afrikában nem tudom milyen "civilizáció" volt amit annyira tönkretettek, vagy létezett egy tönkrevert kanadai eszkimó birodalom, neadj isten az ausztrál bennszülöttek épp Japán készültek megszállni és jöttek a csúnya britek...jaj.
India is megsemmisült, tényleg, tele van ír krumplizabálókkal...olyan arányban mint London Indaiakkal, pakikkal.

Ennyi erővel az egész emberiség kollektív bűnös..

Igényes 2013.07.05. 12:05:06

@Philosoraptor: Töki??? Hát bántottalak én téged, édes barátuszom? :DD
Az éjszakázással az a gáz, hogy most már nem is kéne, csak eltolódtam, és hiába aludhatnék, nem tudok. Meg kell várni amíg lezsibbad az agyam. Ehhez eszményi a blog.hu, csak sokáig tart.

Azt mondják, mindig kicsit később fekszem le és később kelek, és ez addig fog tolódni, amíg utolérem magam, aztán beáll normálisra. :)

Igényes 2013.07.05. 12:05:49

@Kovermadar: Ez nem is a nagy. És nincs hozzá ketchup.

négyzet 2013.07.05. 12:07:25

@Sanyi9: persze, de a társaságunk tagjai közül csak engem néztek annak, úgyhogy magamra vettem valamelyest :)

techsup777 2013.07.05. 12:09:15

Szerintem is.. aki Romániából vagy Bulgáriából Angliába akart jönni, az megtette már korábban.
Pl.:
a UK-ben élek, s épp tegnap a takarító cég 2 bolgár hölgyet küldött a lakásomba kitisztítani a szőnyeget. Tehát már jelen van a dolog.

pamut 2013.07.05. 12:09:36

@GERI87: Továbbra sem látom hogy hol írtam volna hogy ez nekem tetszene, vagy nekem személyesen elégtétel lenne. Ismétlem, olvass, értelmezz. Az, hogy ez történelmi igazságtétel lenne, az teljesen nyilvánvaló, az angolok több tucat népet leigáztak, vassal, vérrel, ahol kellett népirtást rendeztek. Amerikában, Afrikában, Indiában, hogy csak az ismertebbeket említsem.

"semmit olyat nem tettek amit más ne tett volna meg"
Hát nem tudom, sok ember pl. szokott más házakba betörni, rabolni. Te is szoktál? És ha igen, az hogy más is csinálja az min változtat?

"fekete Afrikában nem tudom milyen "civilizáció" volt amit annyira tönkretettek, vagy létezett egy tönkrevert kanadai eszkimó birodalom, neadj isten az ausztrál bennszülöttek épp Japán készültek megszállni és jöttek a csúnya britek...jaj"

Khm. Neked van érettségid történelemből?

négyzet 2013.07.05. 12:09:52

@Igényes: és mire beáll normálisra, megint éjszakás leszel?

Igényes 2013.07.05. 12:12:13

@négyzethálós: Igen, a gyakorlatban így szokott lenni. :)

@Kovermadar: Súlyos hiányosságok vannak, az biztos:(

Amarante 2013.07.05. 12:15:19

@Kovermadar:

ezek szerint mi kiralypartiak vagyunk:):)

Amarante 2013.07.05. 12:17:01

@Igényes:

a karikak miatt ne aggodj,majd jon Jess es kiokosit.O ugyis egy parkereso jol karbantartott,jolszitualtsagra erzekeny no:):)

Igényes 2013.07.05. 12:20:22

@Kovermadar: A szokásos gombnyomkodós játék. :) Hasonló, mint a tildyé, csak engem azért fizetnek, hogy jól nézzen ki.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 12:22:31

@Amarante:
Egyértelműen.
Igyekszem megismerni a helyiek véleményét is és vannak akik azt mondják, hogy azért nem jó a király, mert nem választják.
Aztán ha belemegyünk, akkor meg szokták érteni, hogy nekem miért tetszik a dolog.

Érdekes, hogy a teljesen más tapasztalatok mennyire másként gondolkodóvá csinálják az embereket. Így aztán nem lehet igazságot tenni :)

Igényes 2013.07.05. 12:22:34

@Amarante: Én is királypárti vagyok, csak valamiért Koburgékat nem bírom. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 12:23:14

@Igényes:
De akkor miért éjjel csinálod?
Vagy kötetlen és úgy volt kedved?

2013.07.05. 12:23:34

@pamut: Az amerikaiak is irtották a japánokat, meg kísérleteztek rajtuk a másoik világégésben. Német-zsidó párhuzam ugyanez.

Igényes 2013.07.05. 12:24:17

@Amarante: Jess nénivel azt hiszem, tegnap a hamvába döglött a románcunk... nem értem azt a jelenséget, hogy eldöntünk valamit, és mindenhol azt olvassuk, függetlenül attól, mit ír a másik.

Igényes 2013.07.05. 12:25:36

@Kovermadar: Egyszer elcsúsztam valamivel, aztán úgy maradt.

GERI87 2013.07.05. 12:25:50

@pamut:

Továbbra se értem miért lenne történelmi igazságtétel.
A múltban leölt bozót lakó négerekért elégtétel egy Londoni mekiben dolgozó Nigériai vagy paki?
Vagy ha adott kerületben ők lesznek többségben?
milyen kifacsart baromság ez?
Az hogy neked ez tetszik meg az mutatja hogy ezt bármiféle igazságnak tartod.

2013.07.05. 12:25:50

@Kovermadar: Nem lehet mindenki túlművelt, kedves barátuszom. :)

2013.07.05. 12:26:54

@Igényes: Váj mi-vel még összejöhetsz.

Amarante 2013.07.05. 12:27:02

@Igényes:

Ahhoz a romanchoz nem lennel sem eleg gazdag sem eleg hulye:):)

konnyebb,mert ha azt olvasna,amit irnak,akkor lehet nem tudna hozzaszolni:)

Amarante 2013.07.05. 12:28:38

@Philosoraptor:

Szeresd felebaratuszodat mint tenmagadat:):):)

GERI87 2013.07.05. 12:30:35

"Te is szoktál? És ha igen, az hogy más is csinálja az min változtat?"

A lényeg utólagosan hisztizni emiatt értelmetlen.

"Khm. Neked van érettségid történelemből? "

Te bejártál órára?

pamut 2013.07.05. 12:31:03

@GERI87: Szerintem inkább a te igazságérzeted van kifacsarva. Az angolok történelmi bűneiért cserébe most van egy kicsi gondjuk a migrációval, azt hiszem ez nagyon igazságos, sőt mint említettem egy egy csepp ahhoz képest amit ők követtek el. Ha az pl. indiaik mondjuk lerohannák Angliát és gyarmati sorba taszítanák az angolokat, a nagyon ellenállókat leölnék, na akkor lennének kb. egálban. És ismételt félreértések elkerülés végett: ezt nem kívánom, ez nekem semmiféle örömöt nem okozna, csupán tényként megállapítom, hogy ez történelmi igazságszolgáltatás lenne.

Igényes 2013.07.05. 12:32:39

@Amarante: így jártam. :(
:)

@Philosoraptor: Amaranténak udvarlok most, de nem kellek neki. :(

@GERI87: Olyasmi vonalon próbálj meg elindulni, hogy az angolok odamentek mert a feketék engedték, azt mondták csinálni fognak valamit, ehelyett valami mást csináltak, a feketékre rákényszerítették a saját életmódjukat, amijük volt, azt elvették, és leszarták a feketék véleményét.
Most hasonló van.

GERI87 2013.07.05. 12:35:08

@Philosoraptor:

A belga királynak meg saját magánbirtoka volt Kongó amin a négerek fél karját levágták ha nem termeltek elég gumit...
Szerintem minimum Kongóhoz kell csatolni Belgiumot, letelepedési jog és életjáradék alanyi jogon, a királyi család meg minimum rabszolgaként végezze, megerőszakolva, csonkítva...

Amarante 2013.07.05. 12:35:26

@Kovermadar:

A fiatalok koreben itt is divat nem szeretni a kiralysagot.Az viszont ,hogy ilyen joletben elnek,koszonheto annak is,hogy folyamatosan monarchia volt(leszamitva azt a uszkve 14evet,mig Cromwell regnalt).egy rendszervaltas azert gyokereiben rengeti meg az adott orszagot.Reszben ezert is vagyunk mi,magyarok ennyire leszakadva.Persze nem vagyok en semminek a szakertoje,ez csak az en velemenyem:)

Amarante 2013.07.05. 12:39:45

@GERI87:

Miert?Fel kezzel jobban lehet gumit termeni majd???:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 12:42:58

@Amarante:
Lehet, nem értek hozzá :)
Tetszik a politikafüggetlensége és mivel nem választják, hanem születik erre, így nem lengedez arra, amerről a politika szele fúj. Ez itt Svédországban remekül érezhető, hiszem az ég-világon semmi joga nincsen :)

GERI87 2013.07.05. 12:44:22

@pamut:

"azt hiszem ez nagyon igazságos,"

Szerintem ez egy helyzet és kész, amit maguknak köszönhetnek, de egyetemes "történelmi igazságszolgáltatás" nem létezik, ez egy szubjektív fogalom amit az talál ki akinek sérelmei vannak.
A gyarmatszerzés, területszerzés nem feltétlen járt népirtással, túl szabadon dobálóznak ma ezzel a fogalommal, ennyi erővel minden háború népirtás, ami hülyeség,
ilyen alapon a magyar honfoglalás is bűn volt mert rákényszerítettük a szlávokra a magyar kultúrát és hatalmat.
Trianon meg elégtétel volt.

@Igényes:

Hát istenem, ez a történelem menete, harc folyik az erőforrásokért és az erősebb kerekedik felül, ez mindig így lesz...most is ez van.

tucano 2013.07.05. 12:44:50

@pamut: Az angolok sosem végeztek akkora pusztítást és rablást egyetlen helyen sem, mint mondjuk a spanyolok vagy portugálok. Teljesen más volt a hódítási technikájuk, de erről rengeteg adatot lehet találni. De ezek már elmúltak, mutogatni lehet rájuk, de mi sem tesszük az osztrákokra, pedig kaptunk tőlük rendesen :(
Országok sikeressége meg sok mindenen múlik, nem hiszem, hogy egyenes arányban állna az elpusztított gyarmati lakossággal. De az biztos, hogy saját maguk felelősek azért, hogy megy az országnak és nem más (persze ez sem fehér-fekete).

GERI87 2013.07.05. 12:47:53

@Amarante:

mert hülye szadisták voltak, és volt elég néger.

@Kovermadar:

Kubához.

tucano 2013.07.05. 12:48:59

@charlieharper: persze mindenhol sokan vannak, de alapból keverik a romát-románt, meg persze jelentősen túl is lihegik. Olaszországban döbbenet hisztéria volt, hogy románok gyerekeket rabolnak, aztán persze kiderült, hogy szó nincs róla vagy sokukat kasztrálni akarták (törvénytervezetig jutott!), aztán kiderült, hogy naponta több mezei olasz erőszak történik, mint amit a romák követtek el tízévente. Nem szeretnék én egy bűnözőt se védeni, de azért messze nem az az általános, hanem zavarja a szemet a sok koldus. Aztán ki tudja, hogy magyar, román, bolgár, szerb, szlovák, ukrána az a koldus, egyszerűbb rámondani, hogy román és kész.

Igényes 2013.07.05. 12:49:11

@GERI87: "ennyi erővel minden háború népirtás, ami hülyeség,"

Jaja, nem bántanak ott senkit, mindegyik fáklyásmenet, vadkempinggel.

Igényes 2013.07.05. 12:52:39

@tucano: Itt is felmerült pár éve, hogy osszanak ingyen kotont a cigányoknak. Hatalmas felháborodás lett belőle. :)
Főleg persze azok háborogtak, akik messziről nézték.

GERI87 2013.07.05. 12:54:24

@Igényes:

Szerintem te is érted mi a különbség aközött amikor katonák ölik egymást, meg amikor családokat, nőket és gyerekeket ölnek halomra nemzetiségük, vallásuk, származásuk miatt.
civil áldozatok meg vannak, de ez nem népírtás, mert nem cél.

Igényes 2013.07.05. 12:55:53

@GERI87: Te láttál már háborút?

pamut 2013.07.05. 12:58:02

@GERI87: Egy szóval sem mondtam létezik "egyetemes történelmi igazságszolgáltatás", de ettől még vannak olyan dolgok amiket lehet értelmezni történelmi igazságszolgáltatásnak, pl. ha egy egykori gyarmattartó elnyomó birodalomnak gondjai vannak a bevándorlókkal, akkor ezt szerintem ide lehet sorolni. Továbbra is értő olvasást javaslok.
A gyarmatszerzés valóban nem feltétlenül jár együtt mindig népirtással (bár azért elég jellemző), de speciel az angolok lelkén szárad jó néhány népirtás, ráadásnak egy nép gyarmati sorba vetése népirtás nélkül sem tekinthető egy kedves gesztusnak, emlékeim szerint mi magyarok sem díjaztuk amikor ezt csinálták velünk.

@tucano: Na már te is kezded a mutogatást a spanyolokra, portugálokra... először is szerintem ne versenyeztessük a népeket hogy melyiknek véresebb a múltja, mert ezen a listán másodiknak sem dicsőség szerepelni, és a másodikat sem menti hogy van még nála véresebb is. Nem is értem ezt az abszurd logikát. Másrészt szerintem az angolokat nem lehet lepipálni, elég rendesen kiirtották az észak-amerikai indiánok nagy többségét. De az Indiában is rendeztek óriás vérfürdőket pl. a szipoly-lázadás alkalmával, és hogy Afrikában hány feketét mészároltak le pontosan azt sose fogjuk megtudni.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.05. 12:59:34

@tucano: Bizonyára így lesz. Egyébként most is elég szigorú a szabályozás, boldog-boldogtalan nem tud itt maradni. Kivétel persze a menekültek csoportja. Azt viszont nemzetközi egyezmények szabályozzák, ott nem lesz egyszerű belenyúlni a rendszerbe.
Amikor 2 éve "megnyitották" a határokat, ami tudjuk az EU-nak szólt, akkor sem jöttek többen, mint most. Annyi volt a különbség, hogy akkor egyből dobták a B-t.
Akinek van munkája az kap engedélyt most is. Max. először L-t, és utána B-t.
A héten 5 engedélyt intézem, igaz csak 90 naposat, de másnap meg is kaptam mindegyiket.

GERI87 2013.07.05. 13:02:09

@Igényes:

Szerencsére nem.
Gondolom most mondasz egy csomó példát amiben civileket öltek halomra, igen van ilyen...és van hogy cél a lakosság elűzése, azt szokták is népirtásként emlegetni pl Hágában.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 13:03:19

@Igényes: gondolom a mérhetetlen felháborodás a cigányok körében volt, hiszen akkor hogyan tartanák el a purgyé-támogatással magukat?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 13:05:00

@GERI87:
Arról már nem is beszélve, hogy ha megnézünk néhány gyarmatot, ahol a benyomuló britek ott is maradtak (de már önálló országok): USA, Kanada, Ausztrália

Ha olyan országokat nézünk, ahol ottmaradás nélkül vonultak ki: India, afrikai országok...

Igényes 2013.07.05. 13:06:45

@Robert Noel Danahi: Nem, a jólszituált liberálisok között. :) Az már nem terjedt a ketrecben tenyészett kis agyukig, hogy ezzel a cigányoknak tennének jót, mert nagyon sok fogamzásgátlana boldogan, csak nincs miből.
Mondjuk hülyén volt felvezetve is.

Igényes 2013.07.05. 13:11:30

@GERI87: Katonák ölik egymást... meg vagy te zakkanva.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 13:11:56

@Igényes: cigányoknak azzal teszünk jót, amit épp teszünk. Pozitív diszkrimináció - nulla munkával és ősi fajfenntartási ösztönnel jobban élnek, mint mi/ti bármikor Magyarországon. Tőlem tuti többet kerestek anno, miközben csak annyit tettek, hogy dugtak mint a nyulak, és néha az asszonyt hasbarúgták, hátha sérült lesz a gyerek - utána több juttatás jár!

GERI87 2013.07.05. 13:13:03

@pamut:

Persze hogy "nem szép dolog" a gyarmatosítás....nem érdeklődni mentek, hanem elvenni ami kell, de ennek akkor teljes támogatottsága volt, a "civilizáció, keresztyénség terjesztése és nemzeti nagyság" nevében, ha ellenezték akkor többnyire anyagi oka volt (nem érte meg) nem morális (németek).
(Mondjuk Kongó kiverte a biztosítékot akkor is)

Az "igazságszolgáltatás" megtörtént azzal hogy a birodalom szétesett, függetlenedtek a gyarmatok és kaptak, kapnak kártérítést, anyagi támogatást sokszor a mai napig.
Minden más csak bemagyarázás...ha nem lenne ilyen pl a brit bevándorlási politika akkor meg nem miről beszélni.

"rendesen kiirtották az észak-amerikai indiánok nagy többségét"

Azok inkább az amerikaiak voltak..ha már.

Amarante 2013.07.05. 13:13:36

@Robert Noel Danahi:

jol erzem,hogy te nem szereted Morszag elsorendu allampolgarait??:):))))

GERI87 2013.07.05. 13:15:11

@Igényes:

Miért is?
Már nem katonának hívják őket?

Robert N. Danahi 2013.07.05. 13:16:04

@Amarante: dehogynem! ők az országunk reménységei! Nélkülük nemhogy 2050-re eltűnne MO, hanem már 2020-ra!
Gyertek, támogassuk őket!!!

GERI87 2013.07.05. 13:16:16

@Kovermadar:

Mi is a gondolatmenet vége?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 13:16:21

@Amarante:
Ilyet nem mondunk, kedves barátuszom!
Nem kedveli a szegényeket! Ezt így lehet. Utálni is lehet őke, lenézni és diszkriminálni is!
A cigányok áldott teremtések, őket bántani nem szabad! Ha egy cigány szegény, akkor szabadon utálható, feltéve, hogy az a szegénységének szól és nem a cigányságának!

Nem tanulsz?!

Igényes 2013.07.05. 13:17:11

@Robert Noel Danahi: Van egy ilyen réteg is, de ez a magyarok aljánál is megvan. Néha kicsit jobb, néha kicsit rosszabb kivitelben.
A többség gondolom beleszületik, és nem nagyon tud kikecmeregni, hogy is tudna. Tulajdonképpen nem tudok rájuk jó megoldást. Talán adott körülmények között még mindig az a legjobb ahogy csinálják, de ebben sem vagyok biztos.

A szocializmusban elhajtották őket dolgozni, akkor egész jól elvolt a normálisabbja. De hát az nem jön vissza.
Cigánynak születni pech.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 13:19:29

@Igényes: A zombi ragja, a vampir csak a veret szivja es nem igazan halott, csak nem ver a szive, meg nem hal meg vegleg olyan egyszeruen. A b**i Twilight meg szar kepet alakitott ki az egeszrol...

Amarante 2013.07.05. 13:20:12

@Robert Noel Danahi:

Meg otthon voltunk,mikor egy kolompar vagy hasonlo nevu fo-fo elsorendusegu megmondta,hogy a magyarok befoghatjak,mert nem is olyan sokara eljon az az ido,mikor a ciganysag fogja eltartani Mo-ot,o lesz a fo adofizeto es az o bevetelukbol lesz a nyugdij:):)
Elgondolkodtam es rajottem,hogy a szep jovonek van realitasa,aztan jottunk is kifele:):)Nem csak ezert,de belejatszott:)

Amarante 2013.07.05. 13:21:23

@Kovermadar: Jajjjman!Mindeg elfeledkezem a jo moddorrol:):)

miert serto az elsorendu polgar????

Igényes 2013.07.05. 13:21:31

@Mr. Long: A twilight csak népszerűsíti a hülyeséget. :) A vámpír teljesen meg van dögölve, hidd el nekem. A vérszívás meg... pfejj.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 13:22:09

@Igényes: persze, elbaszni nem most baszták el őket, hanem már jó rég, mikor azt hitték, hogy az integrálódás és a társadalomba történő beépítés csak támogatási és szociális rendszer felépítésével lehetséges. A cigány nem fog se tanulni se fejlődni abból, ha pénzeljük. A támogatással csak annyit tudnak kezdeni, hogy felélik és elköltik. Lásd önkormányzati lakások, amiket ingyen kaptak (miközben sok fiatal magyar szorgalmas és munkás pár nem tud megvenni mert beleszakad a törlesztőrészletekbe), nem megbecsülték, hanem telibeszarták a nappalit, felszedték a hajópadlót és a konyhában azzal fűtöttek vele.
Lehetne még sorolni.

Igényes 2013.07.05. 13:24:03

@Amarante: @Kovermadar: Kedveseim, ne vaduljatok már.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 13:25:34

@Amarante: figyelj, ha a vajda ezt mondta, akkor az úgy is lesz! Rövid időn belül a magyar elfogy, vagy már rég elmenekült az országból. Ha csak cigány marad, cigány kapja a munkát is, cigány dolgozik, cigány tart el cigányt. Ergó a logikai következtetése nem volt rossz, csak nem tudom, hogy ebből mennyi dzsídípít lehet majd termelni :D
Hisz a színesfémek MO-on korlátozottak, a fát folyamatosan tüzelik, kábeleket már ígyis pénzért tették, lassan nincs mit tenniük, nekik is tovább kell állni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 13:26:04

@GERI87:
Az, hogy ahol a fehérember irányít, ott van fejlődés... ahol nem, ott középkori állapotok uralkodnak :)

De ilyet nem mondunk, ,mert az nem polkorrekt :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 13:27:31

Jut eszembe, hol van Toki? Epp felvasarolja a lakasa koruli lakasokat, nehogy diplomatlanok koltozzenek a kornyekere?

Igényes 2013.07.05. 13:28:46

@Robert Noel Danahi: Sok mindenben igazad van, de sajnos szerintem is a szociális rendszerrel kell kezdeni.
Ha napi gondjaid vannak, nem nagyon érdekel semmi más. A többi része van elbaszva. :)

Túl kellene lépni sok mindenen, ami a magyar léleknek olyan kedves, mint például a múlt és jelen torzítása, az érzelgés, a hisztérizálás, a bűnbakgyártás... no de ilyen itt sosem lesz.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 13:29:29

@Mr. Long: valakinek dolgoznia is kell a pornép helyett

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 13:29:32

@pamut: Ezt azert te sem gondolod komolyan? Ugye nem?!

Sanyi9 2013.07.05. 13:29:40

@GERI87: igen, ez korrektul hangzik.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 13:30:29

@Igényes: a mai magyar-cigány ellentétben mit értesz hisztériázáson és érzelgésen, bűnbakgyártáson?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 13:31:06

@Igényes: Uhum, a magyarok odamentek a Karpat medencebe es rakenyszeritettek az itt elokre az eletmodjukat... Akkor most a magyaroknak szopniuk kell...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 13:31:07

@Mr. Long:
Szívverés nélkül hogyan áll föl a vámpírbré? Ezt nem értettem... vagy ezért kellett a vérfarka(s) is? A lány a vámpírt szereti, de a kutyával dug... tiszta barátokközt :D

@Robert Noel Danahi:
Ne légy ilyen. Az igazi gond az élelmiszerrel lesz. Minden mást el lehet lopni. Nem lesz senkinek sem tulajdona, csak annyi, amennyit meg tud enni. Ezt majd termelik kertekben. A többit kölcsönzik :)
(a szegényekről beszélek, nem vagyok rasszista!)

négyzet 2013.07.05. 13:32:13

@Kovermadar: csak azt ne mondd, hogy Japánt is mi (a sápadtarcúak) tettük naggyá :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 13:32:29

@Kovermadar: A vampir nem szexel, csak a b**i tini filmekben. Meg az Anita Blake konyvsorozatban. A hatodik kotettol meg mar csak dugnak.

2013.07.05. 13:33:36

@Mr. Long: CFOnak prezental az IPO-rol

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 13:34:18

@Amarante: A ketbalkezesek helyett csak egybalkezes, vagy adott esetben csak jobb kezesse valt.

Amarante 2013.07.05. 13:36:29

@négyzethálós:

Pedig igen es az is benne van a bunhodes csomagunkban,amihez igazan jutanyos aron jutottunk hozza:):):)

négyzet 2013.07.05. 13:37:16

@charlieharper: nemár, ez nem elég magasra futott karrier..

GERI87 2013.07.05. 13:38:47

@Sanyi9:

Menjünk mi is a törökökhöz, oroszokhoz, mongolokhoz, osztrákokhoz rinyálni...

@Kovermadar:

Mondjuk úgy, ahol fehér ember él többségében ott van magas életszínvonal...
(A Bhutáni király boldogságfokmérője most ne legyen mérvadó..)
Bár nem állunk rosszul e téren is.

cdn7.triplepundit.com/wp-content/uploads/2009/10/GNH.jpg

2013.07.05. 13:39:20

@négyzethálós: szervezi az idei bilderberg meetinget. Az mar ok?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 13:39:43

@négyzethálós:
A világháború előtt az sem éppen a fejlettségéről volt híres. Aztán miután vége lett és Amerika segített nekik, lett minden szebb és jobb.

Egyébként érdekes módon a fehér és ázsiai népek járnak élen a fejlettségben. Tegnapi vita, de éppen azok, ahol pl. a vallás már 2000 és 2500 éve jelen van. Azok a népek, ahol még csak 1500 éves történelme van az egyházaknak meg a béka segge alatt (tekintsünk el az olajtól, mert véletlenül annak felhasználását is fehér emberek találták ki).

Kiváncsi vagyok az okokra... Birca szokta mondani, hogy az ember Afrikából származik. Ha ez így van, akkor ott van a legnagyobb történelme is. Mégis ott a legelmaradottabb.
Miért?
(nem, nem hiszem, hogy a genetika, mert az agykapacitásbeli különbség ha van is, elhanyagolható)

Igényes 2013.07.05. 13:40:22

@Robert Noel Danahi: A hisztéria a második vh körüli dolgok miatt van (ha kimondod egy népről, hogy az "más", és nem a buzi értelemben mondod, annak elég rossz történelmi felhangjai vannak), bűnbaknak meg tökéletesek a cigányok. Van egy ilyen idegbeteg nép mint a magyar, annyi feszültséggel, amennyivel... ez akármikor robbanhat. És ha robban, lesz kire mutogatni. Meg addig is.

@Mr. Long: Nem, a magyaroknak azért kell szopniuk, mert elbaszták. :)

pamut 2013.07.05. 13:41:18

@GERI87:
"ennek akkor teljes támogatottsága volt"
Ez valami vicc? Az indiánok, feketék, indiaiak, ausztrál benszülöttek teljesen támogatták a saját elnyomatásukat és kifosztásukat? na ez érdekes.... Tudom hogy nem erre gondoltál, de térj már észhez, nem az elnyomók logikáját kell figyelmembe venni...

A kereszténység ócska ürügyével meg ne is gyere, minket a törökök az iszlám terjesztésének ürügyével (is) hódítottak meg, de az összes ürügy csak kamu duma volt a fosztogatásra, szabadrablásra, nők megerőszakolására, teljes népek és régiók kizsigerelésére.

"Az "igazságszolgáltatás" megtörtént azzal hogy a birodalom szétesett, függetlenedtek a gyarmatok és kaptak, kapnak kártérítést, anyagi támogatást sokszor a mai napig."
Hűha....
Tehát az indiánoknak az igazságszolgáltatás, hogy az Amerikába települt és később magukat függetlennek kikiáltó, új országot alapító fehérek kiharcolták a függetlenségüket az európai fehérektől? Azt hiszem akkor minden leölt indián és leszármazottaik is teljes igazságszolgáltatást kaptak... De a leölt. kirabolt afrikai és ázsiai népek is nyilván úgy gondolják, hogy ha már megszűnt a gyarmati soruk, akkor minden oké, az a pár évtized-évszázad, azt meg ne firtassuk...

"Azok inkább az amerikaiak voltak..ha már."
Nem, azok akkor európaiak voltak. Az amcsik majd 300 évvel később függetlenedtek Amerika felfedezéséhez képest, addigra már szépe kiirtottak mindenkit akit ki akartak.

@Mr. Long: De.

Igényes 2013.07.05. 13:41:30

Érzelgésen meg azt, hogy elképzelünk valamit aminek köze nincs a valósághoz, és ahhoz ragaszkodunk, mert barmok vagyunk.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 13:42:31

@charlieharper:
Ő a felszopólány az IPO értékesítés előtt :D

Igényes 2013.07.05. 13:44:10

@pamut: Pedig egy csomóan ezt tökkomolyan gondolták. A keresztény meg a török oldalon is.

Ha már ázsia, akkor akinek elég jó esélye van a költői igazságszolgáltatásra, az kína. Minket meg az isten mentsen meg tőle. :)

Igényes 2013.07.05. 13:44:44

@charlieharper: Az nem a múlt héten volt? Vagy előtte.. olyankörül.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 13:46:38

@Igényes: a te kontextusodban még a végén megsajnálom őket amiért egy idegbeteg nép kispécizte őket.

négyzet 2013.07.05. 13:46:51

@Kovermadar: múltkor olvastam valamit arról, hogy most az az új, hogy az ember mégiscsak ázsiából vándorolt szerteszét a bolygón.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 13:47:54

@Igényes:
Ne is mondd!
Lassan ott tartunk, hogy az életem felében volt valami idióta válság, hála az ügyefogyott pénzügyeseknek... illetve pénzügyetleneknek :)
Elképesztő. Én meg, aki kimaradnék belőle kapom a szar a nyakamba.

pamut 2013.07.05. 13:48:14

@Igényes: Azt én jól tudom hogy sokan komolyan gondolták, de a nagyhatlamak vezetői, akik döntöttek a háborúkról, ők magasról letojták ezt, őket csak a gazdasági és politikai haszon érdekelte. A vallást meg naná hogy kihasználták az öldöklés szentesítésére és motiválásra, és ezt sok egyszerű népség meg katona be is vette, de ettől még ez csak ürügy volt a valódi célok eléréshez és leplezéséhez. Jézus és Allah nevében igen sok embert öltek meg, de a háborúk célja az anyagi haszon volt.

PannonBoy 2013.07.05. 13:48:55

Épp ma utazom Londonba. De szerencsére nekem sosem kell félnem, hogy nem lesz helyem. :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 13:49:51

@négyzethálós:
Kezdem érteni a vallást... egyszerűbb rámondani, hogy Ádám és Béla, mint ez a szarakodás, hogy most akkor honnan jöttünk? Merre megyünk?
Bullshit és estifény... tök mííííndegy. :)

Igényes 2013.07.05. 13:52:50

@Kovermadar: Azért ne dramatizáld. Mi itt mind kibaszott szerencsések és boldogok vagyunk az emberiség nagyobb részéhez képest. Élvezd. Van ivóvized, kajád, ruhád, munkád, tiszta ágyad, tudsz közlekedni, nem akar senki lelőni...

@Robert Noel Danahi: Jó. Minden okod meglenne rá egyébként, tényleg szar nekik.
De sajnálkozással nem vagyunk előbbre. Utálkozással sem. Azzal együtt sem, hogy gyakran az utálkozásra is bőven szolgáltatnak okot.

Igényes 2013.07.05. 13:55:20

@pamut: Nem tudom, mennyire tojták le. Azt sem, hogy mennyire tojják le most. Egy biztos, ártatlanok nincsenek. És még egy. hogy előbb-utóbb mindenki megkapja, amit megérdemel.

Ha ezt a két szempontot szem előtt tartod, sokkal egyszerűbb az élet.

think different 2013.07.05. 13:55:26

@PannonBoy: Pedig kell félned, ha WizzAir-rel jössz. Ott egyáltalán nem biztos, hogy lesz helyed :D

2013.07.05. 13:57:22

@Igényes: akkor most delegalja a feladatokat Gatesnek, Sorosnak, Pandit es Blankfeinnek

négyzet 2013.07.05. 13:57:57

@Kovermadar: a vallás sok mindent megold, és ha érdekel, ha már úgyis "svéd" vagy és még nem volt meg (ésésés) akkor neked való a röde orm, nagyon szórakoztató, ahogy és amiért katolicizálódnak a vikingek

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 13:59:08

@Igényes:
Nekem sosem az az etalon, hogy mi minden rosszabb. Nekem az számít, hogy mi lehetne jobb.

Dráma nincsen, jelenleg elmondhatom, hogy szuperül érzem magam. Van egy menyasszonyom, akit imádok; kellemes munkám jó fizetéssel; nincsen anyagi gondom, kvázi egészséges vagyok (a balesetet nem számolva, de az inkább csak kellemetlenség, mint betegség - inkább ez, mint a rák).

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.05. 13:59:17

Az én véleményem az, hogy remélem Angliában megy minden mocskos román és bolgár bevándorló, mert így is elegem van a sok mocskos törökből, arabból és cigányból, akik a városomban vannak.
Legszívesebben elkeríteném őket külön városrészekbe, hogy ott éljenek és halálra dolgoztatnám őket embertelen körülmények között.
Én nem akarok velük semmilyen kapcsolatba kerülni, kivétel akkor, ha valamilyen nívós szakot végzett értelmiségiek.

think different 2013.07.05. 13:59:42

@Kovermadar: Pedig olyan jó az arcukat nézni, amikor próbálnak válaszolni arra a kérdésre, hogy "oké, hogy Isten teremtette, de melyik és melyik pantheonból?"

Szerencsétlenek, de tényleg egyszerűbb nekik, hogy nem kell kérdésekre választ keresni, mert ott a "teremtés-kártya" :D

Warlimont 2013.07.05. 14:01:26

@Belle Tinsley: Egyetertek Veled. Valodi, nehezen megszerezhetö tudasu, tapasztalt specialistaknak (pl szakorvos), vagy magasan kepzett szakmunkasnak, szakapolonönek, stb, plane nyelvtudassal mindig akad hely barhol a vilagon.
"Barmimunkaelvallalok" emberböl nem kellhet több, es reszben erröl szolhat a poszt. Aki vinni akarja valamire, annak kemenyen tanulnia kell elöbb otthon, es nem "kalandvagybol" elbohockodni a 20-as, 30-as eveket pultoskent meg bebiszitterkent.

2013.07.05. 14:01:53

@Tökfőzelék1: ugye az ilyen magasroptu velemenyeket nem ceges geprol irod? Nalunk ugy kivagnanak, hogy csak neznel az ilyen agymenesekert.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 14:05:26

@think different:
Mondom én...
Eddig elhittem az Afrikát... most kiderült, hogy átkúrtak. Most hinnem kellene Ázsiában? Nem vállalom a kockázatot, hogy megint átverjenek... maradok a keresztény tannál, Ádámnál és Bélánál. Ez legalább nem változik az évek során és nyugodtan hátradőlhetek.

@charlieharper:
Azért, mert a főnök tőled nem fogadja el a blowjob-ot még nem azt jelenti, hogy tőle sem... nála az ingerküszöb biztosan magasabb :)

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:05:30

@Igényes: ez a tipikus magyar mentalitás: lubickoljunk a langyos pocsolyában, hisz jobb úgy sem lesz, rosszabbat meg úgy sem akarunk.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.05. 14:06:43

@KrisztinaKrisztina: Németország sem áll olyan jól, csak a statisztikákat jelentősen kozmetikázzák.
Szerencsére én ki tudtam jönni még normális munkára, mert (nem csak szerintem) átlag felettiek a képességeim.

@pamut: remélem is, hogy nem ide jönnek.

@Gizi06: fujj de utálom az ilyeneket!

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:07:19

@Kovermadar: Tökit Anikónak hívják? no lám

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:08:13

@Tökfőzelék1: szüleid és nagyszüleid is kiváltságos elit szakot végeztek? mert ha nem, csak egy felkapaszkodott félsenkiházi vagy. Nem tiszta vérű

pamut 2013.07.05. 14:09:04

@Igényes: Hidd el, letojták. Foglalkoztam történelemmel. Csomót háborúztak egymással azonos vallású népek is, ha más vallás volt az azonnal kihasználták. Jó ürügy volt, meg a katonákat is lelkesítette.

"ártatlanok nincsenek. És még egy. hogy előbb-utóbb mindenki megkapja, amit megérdemel."
Hát nem tudom, ez inkább a mese habbal szerintem.

négyzet 2013.07.05. 14:09:52

@charlieharper: egyszerűen nem tudom ezt összehozni, hogy valaki befut valami szerinte nagy pénzügyi karriert, de idejön és ilyet kommentel. ilyenkor mindig azt kell gondolnom, hogy kamu ez a Töki, de legalább mindenkit foglalkoztat.

Amarante 2013.07.05. 14:10:56

@Tökfőzelék1:

Csupan az a bibi,hogy a szerinted,atlagonfeloli kepessegeidrol rajtad kivul meg senki nem meselt:):)
Komoly helyen referenciat kernek es komoly ember referenciakepes:):)

mindeg csodaltam benned azt,hogy szohasznalatod mennyire tukrozi azt a magas szintet,ahol kuporogsz:)

GERI87 2013.07.05. 14:12:50

@pamut:

"Ez valami vicc? Az indiánok, feketék,..."

természetesen nem, az európai lakosság támogatta,

"Tudom hogy nem erre gondoltál"

Akkor meg mit kötekedsz?
A leigázandó lakosságot nem szokás megkérdezni mióta a szűk barlangot erőszakkal lecserélték egy nagyobbra...

"nem az elnyomók logikáját kell figyelmembe venni..."

Pedig ez a releváns ugyanis európaiak vagyunk.

"A kereszténység ócska ürügyével"

Nem jövök, én csak példaként említettem, mert a téma adja, de amúgy valóban folyt tényleges térítés, ami látszik is, fekete Afrika pl a hagyományos törzsi vallásokon túl keresztény, nem csak blabla volt.

"Tehát az indiánoknak az igazságszolgáltatás, hogy az Amerikába települt és később magukat függetlennek kikiáltó, új országot alapító fehérek kiharcolták a függetlenségüket az európai fehérektől? "

Mivel a fehérek kerültek jelentős többségbe, ez az ő államuk, az indiánok meg adómentességet élveznek...a rezervátumok kvázi állam az államban jogi helyzet áll fenn....stb
Az hogy arányuk ma pár % tény, de én nem is észak-Amerikára gondoltam elődlegesen hanem fekete afrikára és Ázsiára....

"Amerika felfedezéséhez képest, addigra már szépe kiirtottak mindenkit akit ki akartak."

Akkor kikkel csatáztak a pionírok, farmerek és az állami hadsereg a XIX.század végig? szellemekkel?

"akkor minden oké, az a pár évtized-évszázad, azt meg ne firtassuk..."

jaj faszom, nem lehet 5000 évre visszamenőleg minden leigázott nép utódainak "igazságot" tenni.

Pláne a 300 milliós angolszász Amerikában pár százezer indiánnak mi lenne annyira igazságos?
Mindenki takarodjon haza európába meg mexikóba?

kezd üres léha fecsegéssé válni a kekeckedésed.

négyzet 2013.07.05. 14:13:35

@Amarante: lehet, hogy HÁ maga, azért nem moderálja ki, bezzeg, ugye?!

Igényes 2013.07.05. 14:13:55

@Kovermadar: Ez a helyes hozzáállás. ;)

négyzet 2013.07.05. 14:14:28

@Kovermadar: ja és ha bírod az angol humort, mert eléggé olyan, a settinget nézve az angol humor őse :D

Igényes 2013.07.05. 14:15:04

@Tökfőzelék1: Te vagy a kedvenc trollom. Azon gondolkodom hogy elcsábítalak, és kitartatom magam veled. :)

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.05. 14:15:52

@Robert Noel Danahi: sajnos ez így van

A többieknek meg üzenem, akik rajtam szórakoznak, hogy igenis valakinek dolgozni is kell, nem tudom, hogy ti hogy oldjátok meg azt, hogy egész nap itt lebzseltek.

BTBTBT 2013.07.05. 14:16:23

Charlie-nak volt tegnap ejjel igaza, hogy ma a szigetorszag lesz teriteken. :)

Amarante 2013.07.05. 14:17:13

@négyzethálós:

Szerintem egy ilyen lenyt senki nem vesz komolyan.:))Beugrik aztan kibofog valamit es mar megy:)Barki lehet,de kit erdekel?Engem sosem vonzottak a buta emberek.Ezen meg az allitolagos magasabb tars. kaszt sem segit:):)

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:17:51

@Tökfőzelék1: mesélj Töki, mi van így? most akkor árja vagy vagy sem?

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.05. 14:18:57

@charlieharper: nem, ezek nem céges gépről mennek

@Kovermadar: honnan veszed, hogy Anikónak hívnak?

@Robert Noel Danahi: Nem végeztek. Nem a származás határozza meg, hogy milyenek vagyunk, hanem az elért teljesítmény. Nekem sikerült feltörnöm, ezt csak magamnak köszönhetem.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:19:52

@Igényes: hátra az agarakkal, Töki kisasszonyt már rég kinéztem magamnak. Látom magam előtt, ahogy több méteres drótos-szegecses kerítéssel körbevett német elit házunkban neveljük a gyönyörű elit gyerekeinket.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:22:20

@Tökfőzelék1: te és mit kezdesz azokkal a determinisztikus szociológiai elméletekkel, miszerint mindenkit az határoz meg, ahonnan jött és amiben nevelkedett?

Töki kérlek ne menj vissza dolgozni, akarlak, kívánlak, szeretlek! ne hagyj itt, te vagy itt a fény az éjszakában, nélküled ez a hely egy disznóól tele jelentéktelen alulképzett emberszerű valamivel!!!!

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.05. 14:22:20

@négyzethálós: a szakmában nem igazán számít, hogy kinek mi a magánvéleménye... bár nálunk eléggé international a team, amiben dolgozom, de a németeknek is számos előítéletük van főleg a törökökkel kapcsolatban

@Mr. Long: kérlek, te ennél intelligensebb vagy...

james80 (törölt) 2013.07.05. 14:24:32

@Tökfőzelék1: "Nem tudom, hogy ti hogy oldjátok meg azt, hogy egész nap itt lebzseltek." -Úrnak születni kell paraszt terem mint a csicsóka!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 14:25:25

@Robert Noel Danahi: Csak te fogod nevelni. O tortet a tarsadalmi osztaly elvarasai miatt. Bar ugy tudom, hogy magas-magas osztalyban azert nincs az embernek ideje, mert alapitvanyi elnok, meg golfozni a kell a partnerekkel, meg rendezvenyekre jarni, meg konferenciakon jopofizni. Nem azert, mert mert masziroznia kell az excel tablakat.
En maradok kozepszeru, mert akkor a munkaidom letelte utan (du. 04:00) azt csinalok, amit akarok.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.05. 14:25:41

@Amarante: tudod nem érek rá egész nap itt trécselni, nem tudom te mit dolgozol, de biztos nem fizethetnek érte túl sokat, ha ennyire ráérsz

@Robert Noel Danahi: én vagyok az outlier, mindig vannak outlierek, ez te is tudod, a szociológia csak a nagy átlagokra vonatkozik, én nem tartozom a nagy átlagba

Amarante 2013.07.05. 14:26:25

@james80:
:):):)

Pedig mennyit gurcolt,hogy oda feljusson oszt most kiderul,hogy belole is 12 egy tucat:):)

Amarante 2013.07.05. 14:27:44

@Tökfőzelék1:

na en a te helyedben erre nem fogadnek:):)

pamut 2013.07.05. 14:28:47

@GERI87:
Szerintem te viccelsz. Leírod, hogy teljes támogatása volt a gyarmatosításnak, majd amikor közlöm hogy talán az elnyomottakat nem kéne-e megkérdezni, mert erről az "apróságról" elfeledkeztél, akkor még én kötekedek. Viccelsz? Még jó hogy a támadók részéről egyetértés volt, ez teljesen természetes, ez talán felmentést ad, vagy igazol, vagy mi?
És ha én téged önmagammal teljes egyetértésben kirabollak, akkor minden oké, és téged a te véleményed a te szempontjaid nem is számítanak?

"A leigázandó lakosságot nem szokás megkérdezni mióta a szűk barlangot erőszakkal lecserélték egy nagyobbra..."
Nem mondod. Pedig azt hittem előtte felmérést csinálnak, és csak azokat igázzák le ahol a többség ezt előre igényli.

""nem az elnyomók logikáját kell figyelmembe venni..."
Pedig ez a releváns ugyanis európaiak vagyunk."
Mi van? Miért, igazság csak az európaiaknak jár? Vagy tán felsőbbrendűek vagyunk, vagy mi? Mások nem számítanak?

"Mivel a fehérek kerültek jelentős többségbe, ez az ő államuk, az indiánok meg adómentességet élveznek...a rezervátumok kvázi állam az államban jogi helyzet áll fenn....stb"
:D
Bocs, de te hülye vagy. A több száz évvel később megmaradt maroknyi indiánnak juttatott adókedvezmény szerinted helyreállítja azt, hogy kiirtották az indiánok 90%-át... nem vagy te százas.

"én nem is észak-Amerikára gondoltam elődlegesen hanem fekete afrikára és Ázsiára...."
na, mondjad szépen, ott miféle igazságszolgáltatás történt?

"Akkor kikkel csatáztak a pionírok, farmerek és az állami hadsereg a XIX.század végig? szellemekkel?"
A maradékkal.

"jaj faszom, nem lehet 5000 évre visszamenőleg minden leigázott nép utódainak "igazságot" tenni."
És ki mondta hogy lehet?

"Pláne a 300 milliós angolszász Amerikában pár százezer indiánnak mi lenne annyira igazságos?"
Sokat nem lehet tenni, pl. teljesen kiirtott indián törzseket nem lehet feléleszteni. Ez van. Ettől még igaz amit írtam, hogy az angoloknak bőven kijár egy kis probléma a bevándorlókkal tekintve miket műveltek korábban.

"kezd üres léha fecsegéssé válni a kekeckedésed."
Szerintem nagyon gondolkodj el arról micsoda hülyeségeket bírsz összehordani a kiirtott s elnyomott népek kapcsán.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 14:29:05

@Tökfőzelék1: mire kersz? ;) azert csillagoztam, mert nem mondom ki a csunya szavakat. Bar par napja kiakadtam az indexes forumon es csunyat mondtam. szemelyeskedesert majdnem feljelentettek az operatornal.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.05. 14:29:09

@Robert Noel Danahi: igazad van, nem a közoktatásba fog járni a sok németül sem beszélő aljanép gyermekei közé, hanem magániskolába

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:30:47

@Tökfőzelék1: te Töki, mondjad már, mit kérsz azért cserébe, hogy elárulod, mi is az a MAGYAR elit szak? a fele királyságomat odaadnám érte, csakhogy tudjam, hova kellett volna járnom, hogy emberszáma nézz.

BTBTBT 2013.07.05. 14:31:20

@NIKI LAURA:
"Ugyanígy fognak járni a szakmukik is,legyen az autószerelő vagy épp munkagépes."

Ok nem igazan, mert szerzodessel dolgoznak, es egy megbecsult, szakmailag bizonyitott dolgozot nem fognak kirugni azert, mert egy roman olcsobban is megcsinalna helyette.

Mosogatobol meg mar telitett a piac, es aki a feketen 4 fontnal kevesebbert is megcsinalja, az megerdemli, hogy nyomorogjon.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.05. 14:31:54

@Mr. Long: nem igazán érdekel semmi, csak saját magam
ha élvezem majd és fizetésben is megéri, akkor azt fogom csinálni, amit leírtál

@Amarante: nem szeretnék személyeskedni, de utoljára még takarító voltál, az pedig köztudottan nem egy megfizetett szakma

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:32:27

@Mr. Long: hagyjad mán, nem rég írta, hogy valami írtó alulról kellett felkapaszkodnia, egy irattologató légkondis iroda számára már a mennyek királysága

Amarante 2013.07.05. 14:32:36

@Tökfőzelék1:

en erre sem vennek merget a helyedben:):):)

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:33:05

@Tökfőzelék1: ezek az outlierek képezik ált. a darwin féle evolúciós zsákutcát is.

Igényes 2013.07.05. 14:34:05

@Robert Noel Danahi: Ez egy gönyörű életkép! Egész elérzékenyültem. Viheted. :)

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:35:05

@Tökfőzelék1: te Töki, akkor most nem szeretjük Amarantét mert takarít? taníts mester,ki nézzek még le?

BTBTBT 2013.07.05. 14:35:38

@tableno:
"A románok számára Franciaország a hagyományos migrációs célpont, a nyelvi közelség miatt."

Ez igaz lehet, de nem kellett ahhoz kulonosebb nyelvtudas mar 2007-ben sem, hogy a roman ciganyasszony London kozpontjaban keregessen.
Termeszetesen az elmaradhatatlan poronttyal a karjan.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 14:36:37

@Robert Noel Danahi: lehet, hogy irta. de mostanaban az a modi, hogy reggel megnezem a posztot. ha nem uk, akkor el sem olvasom. igy lemaradok egy csomo mindenrol, de van idom dolgozni. :S
ma reggel meg befurodtem vele. hirtelen megorultem, hogy vegre valami a szigetekrol, erre jol at lettem batva, amikor meglattam, hogy harom sor a poszt. (Lasd az elso tiz mai comment kozt az enyemeket.)

Amarante 2013.07.05. 14:39:21

@Igényes:

Akkor mi baratuszok vagyunk alacsony poziciom ellenere is???:))))

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:40:03

@Mr. Long: szegény te, de úgy hallottam, hogy a HÁ kiad egy Best of UK-t könyvben, megveszem neked karácsonyra

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.05. 14:40:34

@Mr. Long: arra kérlek, hogy vedd emberszámba a másikat és ne írj olyanokat, amik engem degradálnak

@Amarante: ezt nem kell kitalálni, ez így van, mivel nem kell hozzá semmilyen szaktudás, nyelvtudás és diploma sem

@Robert Noel Danahi: nem feltétlenül, mert egy életképesebb egyed is létrejöhet, mint például én is

@Igényes: hehe, de én sajnos csak anyagilag jobb helyzetben lévőhöz fogok hozzámenni

2013.07.05. 14:41:41

@Robert Noel Danahi: mar leirtam, hogy hova jart. Nem figyeltel

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:41:52

na megjött a következő adag Töki-pomposból, szemezgessünk csak

Igényes 2013.07.05. 14:42:08

@Amarante: Persze. Az istennőknél nem a pozíció számít. :)

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:42:25

@charlieharper: örülnék, ha duplikálnád a kommented, mert az nekem kimaradt. Szóval?

Igényes 2013.07.05. 14:42:59

@Tökfőzelék1: Sajnos rólad már lemaradtam. ;)

BTBTBT 2013.07.05. 14:43:12

@M. Úr:
Az Unió szellemisége, hogy az orgszágok közti különbségek fokozatosan kiegyenlítődjenek. A kivándorlásnak az lesz ebben a szerepe, hogy a nyugati fizetéseket, és a szolgáltatások árát közelítse a keleti országokéhoz. "

Az Unio szellemisege addig "mukodott" valamennyire, amig csak 6 tagja volt. Ma 28 van, es mar jo ideje latszik, hogy kulonfele gazdasagi potenciallal rendelkezo orszagok "egysegesitese" nem jarhato ut.
Csak a kedves EU-vezetok malmoznak, ahelyett, hogy tennenek valamit.

Mar a kozos penznem is baromsag volt eltero adottagu orszagok eseten.
Mi ertelme lenne egy nyugati orszagnak lejjebb vinnie az arait/bereit? Annyira nem hulye, es bar az EU-referendumnak nyoma sem volt a kiralyno idei iranyado beszedeben, ha hasonlo helyzet alakulna ki a romanokkal/bolgarokkal kalcsolatban, majd belekerul jovore, vagy 2 ev mulva, es Anglia - ha lassan is -, de ki fog lepni az EU-bol.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.05. 14:43:36

@Robert Noel Danahi: igen, én nagyon is lenézem

most viszont már mennem kell dolgozni, további jó beszélgetést

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 14:43:45

Ha mar kedvenc vadmacskank miatt neha a modorossag hatarat suroljuk. Most olvastam, hogy a kulonbozo retegek az angoloknal hogy kerdeznek vissza, ha nem hallottak-ertettek valamit.
middle-middle class: Pardon.
upper-middle class: Sorry, what?
high class: What?
illetve upper-low class is a pardon-t hasznalja, mert az olyan posh-nak tunik.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:45:07

@Tökfőzelék1: csak genetikai mutációval jöhet létre X + X ből Y, a mutációk pedig nem mindig örökíthetőek tovább, sőt a mutáció révén a génállomány egyéb elemei sérülhetnek is.

Igényes 2013.07.05. 14:45:27

@Mr. Long: Úgy érted, minél feljebb van, annál tahóbb? :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 14:45:31

@Robert Noel Danahi: ez van, regen vonzott a kozelkelet, de ma mar messzebb van. most az uj mikrokozmoszomra koncentralok, overseas nem erdekel. koszi a konyvet, de samannal (hol van?) dedikaltassad, meg kb harom oldal maganvelemenyt is fuzzon hozza.

Amarante 2013.07.05. 14:45:44

@Tökfőzelék1:

Pedig hidd el,hogy az en koreimben a te elit diplomad labdaba sem rughat:):)Oda te orulnel ha a koktelokat korbehordozni beengednenek:):)De csak szigoruan a diplomad bemutatasa utan:)

oda nem lehet felkapaszkodni,oda szuletni koll:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 14:48:37

@Igényes: nem, egyre kevesbe modoros, de ez az angolokrol (nem britekrol) szolt. bar nem tudom hogy van a nemeteknel. ;)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 14:49:41

@Amarante: toletek vett birtokot erdelyben az angol kiralyi csalad?

2013.07.05. 14:49:46

@Robert Noel Danahi: legacy Marx Karoly, most allitolag Corvinus

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:50:25

@Amarante: no, ne vegyed a szádra életem párját! ő fog előre láthatóan eltartani a közel 30-40 évben, hadd menjen dolgozni az elit diplomájával!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 14:51:26

@Robert Noel Danahi: o tud arrol, hogy te a futyiddel akarsz felkapaszkodni? mert megveti a csajokat, akik a punciukkal teszik!

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:51:39

@charlieharper: :DDDDDDDDDD
Corvinus kábé 10 éve már közröhej tárgya. Azért nem mentem oda, mert szégyelltem volna a CV-mben feltüntetni.
Apropó: honnan tudod?

négyzet 2013.07.05. 14:52:16

@Tökfőzelék1: nemár, ha jobban keres a férjed, mint te, akkor hogy lesz meg a fifty-fifty, ami mellett mindig kardoskodsz? és ha elmész gyereket szülni, mi lesz a karriereddel? ne adj isten, még kitartott is leszel..

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:53:44

@Mr. Long: szerintem számításba vette, hogy talán én vagyok az egyedül hímpéldány aki rá tudna a bazi nagy egójától szétcsúszott testére nézni és olyan embert próbáló tettekre vetemedni, mint gyermeknemzéshez szükséges szexuális tevékenység.
Plusz irtó jóképű vagyok

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 14:54:57

@Robert Noel Danahi: hmmm... ennyire kiehezett vagy? vaj mi kuldjon valami csajt?

Amarante 2013.07.05. 14:55:16

@Mr. Long:
Nem,de tenyleg van igazsag abban amit irtam:):)

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:55:20

@négyzethálós: ez ilyen 22-es csapdája, nála jobban úgy se keres senki, ha meg igen, az meg nem Tökit akarná, hanem lenne elég esze, hogy egy üresfejű cicababát válasszon.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 14:56:31

@Mr. Long: én hiszek a tiszta és igaz szerelemben! Töki az én másik felem! Leendő elit gyermekeim anyja!

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 14:56:32

@Robert Noel Danahi:

„az integrálódás és a társadalomba történő beépítés csak támogatási és szociális rendszer felépítésével lehetséges. A cigány nem fog se tanulni se fejlődni abból, ha pénzeljük.”

A támogatási rendszerek perverz ösztönzőit jól látod, az előzményekről azonban nem kéne megfeledkezni

pl.

1.) a magas adó, járulék és szabályozási terhek pontosan a marginális munkaerőt árazzák ki a legális munkaerőpiacról,
2.) a magas területhasználati, ill. építési követelmények pontosan a legszegényebbeket árazzák ki a legdinamikusabban fejlődő városi területekről, (max néhány városi gettó marad a legszegényebbeknek)
3.) az uniformizált, formális közoktatás lényegében semmit sem tud tenni az eltérő kulturális háttérrel rendelkező hátrányos helyzetű emberekért,
4.) mi több a formális képesítési követelmények további belépési korlátokkal lehetetlenítik el a legszegényebbek legális munkavállalását, tapasztalatszerzését
5.) a fentiek miatt az „underclass” többsége a legszegényebb vidéki területeken fog koncentrálódni (+ néhány hasonlóan reménytelen városi gettóban)
6.) elsősorban azokon a területeken, ahol a közösségi agrárpolitika lényegében ellehetetlenítette az alternatív munkahelyteremtést és a szerkezetváltást
7.) a segélyekkel pedig lényegében belebetonozzák őket az „underclass” szerepbe…

BTBTBT 2013.07.05. 14:57:53

@Amarante:
"Ez igy egy modszer a bevandorlok szuresere es azt hiszem,hogy az angolok meg fejleszteni is fognak a modszereiken.:)"

Tudo, hogy nem EU-orszagok, de a Theresa May meg most dolgozik azon a novemberben beindulo korlatozason, hogy 3000 font depozitot kell felmutatniuk nigeriai, ghanai, bangladeshi nepeknek, hogy ezzel is elejet vegyek annak, hogy "itt felejtodjenek", ha lejar a vizumuk. Ezt az osszeget visszakapjak, ha tavoznak.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 14:59:20

@Robert Noel Danahi:

és érdemes külön venni azt amit _közvetlenül_ megkapnak attól amit elszámolnak utánuk, pl. az un. oktatási szolgáltatások inkább a tanár-lobbiról szólnak

Mrs. Clayton 2013.07.05. 14:59:38

@Tökfőzelék1: minek utána iszonyatos fejfájással ébredtem ma, ezért csak finoman jegyzem meg, h ahhoz h értelmiségi legyél nem elég a Big Three valamelyikében végezni, hanem kellőn intelligensnek is kell lenni, méghozzá oly módon, h érdekeljeni a kultúra, a művészetek, a társadalmi folyamatokra próbálj pozitív hatással lenni, legyenek előremutató, újító gondoltaid
szóval például te bármilyen munkahelyed és diplomád is legyen ilyen nézetekkel biztosan nem számítasz értelmiséginek és nem is fogsz soha
ugyanis egy értelmiségit az efféle gondolatoktól kb kirázza a hideg és finoman odébb fog menni attól a társaságtól, ahol ezt előadod

Amarante 2013.07.05. 15:00:20

@Robert Noel Danahi:

Na akkor most tisztazzuk,hogy lenezel-e vagy sem! Mert a vilagert sem allnek a leendo elit gyermekeid utjaban:)))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 15:01:34

@Robert Noel Danahi: ha toled van nem lehet elit. ahoz legalab arjanak kellene lenned.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 15:02:07

@calabria007:
ok, igaz,de:
hozzáfűzés a pontokhoz:
1, a magas adó, járulék satöbbi nem csak a marginális munkaerőt, hanem a 100 leggazdagabb magyaron kívül mindenkit egyformán súlyt.
2. hitel, hitel, hitel, hitel, hitel. - a magyar se ingyen kapja, felveszi szépen a hitelt, majd szépen lassan tönkre megy benne.
3. eltérő kultúra ne legyen, ha ugyanazt a jogokat akarják, mint egy magyar. Legyenek ők is magyarok, akkor pedig adjanak le mindent, ami nem magyar. Cigány vagyok ha hátrányos megkülönböztetés ér? De magyar, ha jogaimat akarom érvényesíteni? Kettős mérce, durván.
4. nem a formalitással van a baj, a szegény ember nem hülye, csak szegény
5. lassan kezdik kinőni a helyet, jönnek tovább terjeszkedni, lesz ne mulass!
6. az egész országra igaz, hogy nincs elegendő munkahely, nem csak őket érinti ez a probléma
7. a segény most akkor jó vagy sem?

amúgy egyetértek azokkal, amit felsoroltál, csak itt az érem másik oldala!

Robert N. Danahi 2013.07.05. 15:03:32

@Mr. Long: szőke vagyok, kékszemű daliás, mit akarsz még?

Amarante 2013.07.05. 15:04:09

@Barátusz:

Jogos.Es ez sztem csak a kezdet.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:06:03

@Robert Noel Danahi:

_közvetlen_ kifizetésre, azaz szociális segélyre sohasem ment el több mint a teljes állami büdzsé 0,5%-a...

(ma pedig már lényegében nincs ilyen…)

a gyermekek után se kapnak vmi hű-de-nagy pénzt…

az igazi biznisz nem itt van, hanem pl. a közoktatásban, ha a teljes összeget a diáklétszámra vetíted akkor vmi 1,2 millió forint/diák/év összegnél kötsz ki

ha ehhez hozzáteszed azt, hogy 12 év tankötelezettség (és több mint 15 millió forint / diák elköltése) után a magyar lakosság durván egynegyede funkcionális analfabéta, akkor jó eséllyel érdekes gondolataid támadnak…

2013.07.05. 15:09:52

@Robert Noel Danahi: munkajabol itelve kizarasosalapon.
Ha tenyleg elit helyen dolgozik a nemeteknel, akkor a Deutsche Banknal van, esetleg Commerz, de a DB elitebbnek szamit IB szakmaban.
Aztan lehet, hogy svajci, usa IB cegnel dolgozik nemet irodaban, de nem valoszinu. Akkor Svajcban vagy USAban lebbe a HQ-ban

négyzet 2013.07.05. 15:10:36

@Robert Noel Danahi: áh, látom mára véget ért az ámokfutás, így nem fogunk választ kapni a kínzó kérdésekre. de legalább kiderült, mennyi kiéhezett facér(vagy csak nagyszájú :D) férfi van itt :D

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:12:42

@Robert Noel Danahi:

"1, a magas adó, járulék satöbbi nem csak a marginális munkaerőt, hanem a 100 leggazdagabb magyaron kívül mindenkit egyformán súlyt."

én inkább úgy fogalmaznék, hogy ez az árszabályozás speciális esete

piactisztító árak hiányában a piac nem képes normálisan működni

minimumárak esetében többlet

ármaximálás esetében hiány lesz a piacon

a munkaerőpiac tekintetében minimumár esetében pl. a MINIMÁLBÉRRE tessék gondolni, ami már alapjáraton garancia a tartós munkanélküliségre... (azaz a legszegényebbek kiárazására…)

a többi közteher meg tovább csak tovább súlyosbítja a fentieket…

Robert N. Danahi 2013.07.05. 15:13:45

@calabria007: elnézést, a mai magyar viszonylatokban nem vagyok képben, egy régi néhány éves anekdotát szeretnék felelveníteni, mikor közalkalmazottként még 100at sem kerestem, de a mellém települt cigány család (a családanya túlságosan nyílt és közvetlensége okán) elmesélte, hogy ha ketté osztják apu és anyu fejenként az én fizetésem kétszeresét kapják meg nulla munkával csak azért mert nevelnek egy-két gyereket, kivették az állami gondozott sógor gyerekét is aki amúgy halmozottan sérült stb.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:14:02

@Robert Noel Danahi:

"2. hitel, hitel, hitel, hitel, hitel. - a magyar se ingyen kapja, felveszi szépen a hitelt, majd szépen lassan tönkre megy benne.
"

ettől még igaz amit írtam...

Robert N. Danahi 2013.07.05. 15:15:03

@négyzethálós: irigykedel mi, mert nekem olyan csajom van mint Töki

GERI87 2013.07.05. 15:15:17

@pamut:

"mert erről az "apróságról" elfeledkeztél, akkor még én kötekedek. Viccelsz?"

nem viccelek, nyilvánvaló hogy a leigázottnak nem érdeke, ezt külön hangsúlyozni kell.
Én csak arra mutattam rá hogy miért történhetett meg ami.

"ez talán felmentést ad, vagy igazol, vagy mi?
És ha én téged önmagammal teljes egyetértésben kirabollak, akkor minden oké, és téged a te véleményed a te szempontjaid nem is számítanak?"

jaj istenem, teljesen más eset, a magánszemély és az állam...

"Miért, igazság csak az európaiaknak jár?"

Mondtam már! Nincs nincs egyetemes igazság, az európai történelem szempontjából a gyarmatosítás következmény volt.
Visszamenőleg akarsz "igazságot" tenni olyan dologra amikor nem volt bűn.
Pl. ma legális a dohányzás...erre 20 év múlva betiltják és visszamenőleg egy felvétele alapján börtönbe zárhassanak?
Pedig ma is, meg 20 év múlva is egészségtelen lesz a dohányzás, ebben ma sincs eltérés.
csak ma még nem bűn a társadalom szemében.

"A több száz évvel később megmaradt maroknyi indiánnak juttatott adókedvezmény szerinted helyreállítja azt, hogy kiirtották az indiánok 90%-át"

Őszintén szólva ezen agyalni is hülyeség, de kb ki nem szarja le?
Lobbizzanak, és ha sikerül akkor kapnak többet, de a számarányukat ez nem változtatja meg! Az USA meg önkén nem fogja feladni a prérit a két szép szemükért, vagy nem tudom mi a rossebbet kéne tenni...

"A maradékkal."

Az a maradék elég sokáig belakta az USA 90%-át...

"És ki mondta hogy lehet?"

te rinyálsz itt 150 éve rezervátumban élő indiánok "igazságáért".
meg 100-500 éve gyarmatosított népekéért.

Sokat nem lehet tenni, pl. teljesen kiirtott indián törzseket nem lehet feléleszteni. Ez van. Ettől még igaz amit írtam, hogy az angoloknak bőven kijár egy kis probléma a bevándorlókkal tekintve miket műveltek korábban.

Mrs. Clayton 2013.07.05. 15:15:37

@charlieharper: ez természetesen csak akkor igaz, ha eleve elfogadjuk annak igazságát, h ő Németországban a bankszektorban és annak is az általa említett szegmensében dolgozik, amennyiben abból indulunk ki, h valójában nem tudunk róla semmit, akkor az is lehetséges, h soha semmilyen egyetemet nem végzett el és Mo-n ül a szobájában, v a Tescoban árufeltöltő

2013.07.05. 15:16:31

@Jess G: miert hazudozba itt? Beteges lenne

négyzet 2013.07.05. 15:17:31

@Robert Noel Danahi: eddig azt hittem, csak a csajokat vakítja el ennyire a pénz :D

Robert N. Danahi 2013.07.05. 15:17:39

@charlieharper: ne már, én eddig azt hittem Töki maga Angela Merkel...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 15:18:08

@Robert Noel Danahi: na ezt a kommentet torold, mert ennyi penzel nem leszel kandurja tudodkinek!

Robert N. Danahi 2013.07.05. 15:18:41

@négyzethálós: ez nem női privilégium :) szívesen leszek kitartott

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:18:47

@Robert Noel Danahi:

"eltérő kultúra ne legyen, ha ugyanazt a jogokat akarják, mint egy magyar. Legyenek ők is magyarok, akkor pedig adjanak le mindent, ami nem magyar"

anno a premodern államokban természetes volt a többé-kevésbé _szegregált_ etnikai/vallási/kulturális diverzitás

az általad felvázolt "erőszakos integrációra" épülő unitárius nemzetállami modell pedig mindenütt rendkívül komoly (szeparatista) feszültségeket generált

a közoktatás egyébként se a közjóról, hanem teljesen más dolgokról szólt...

History of compulsory schooling

www.youtube.com/watch?v=uexMYBkfCic

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:20:25

@Robert Noel Danahi:

"nem a formalitással van a baj, a szegény ember nem hülye, csak szegény"

próbáljál meg akkreditált jogi végzettség nélkül praktizálni:)

(milliónyi hasonló példát lehet hozni, akár a "blue collar" szint tekintetében is...)

GERI87 2013.07.05. 15:21:03

"Sokat nem lehet tenni, "

nalátod. Akkor? problem?

"pl. teljesen kiirtott indián törzseket nem lehet feléleszteni. Ez van. Ettől még igaz amit írtam, hogy az angoloknak bőven kijár egy kis probléma a bevándorlókkal tekintve miket műveltek korábban."

nem jár, te ilyen bosszúálló típus vagy?
nekünk "kijárt" Trianon?
Hát nem, szarul politizáltunk aztán kész.
ha nem így lett volna, más lett volna a helyzet...akkor "nem csap le sors keze."

A gyarmatosításnak nem egyenes következménye hogy "majd egyszer úgyis jól megszívják mert a gyarmatosító anyaországába vándorol a sok gyarmatlakó"

Ez a bevándorlási politikából fakad, ha nem ilyen lenne akkor nem lenne ilyen probléma, és nem lenne semmiféle "elégtétel" "igazságtétel", meg "kijáró" dolgok.

Robert N. Danahi 2013.07.05. 15:21:20

@calabria007: én elit szeparatista vagyok, nem tagadom!

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:22:02

@Robert Noel Danahi:

"az egész országra igaz, hogy nincs elegendő munkahely, nem csak őket érinti ez a probléma"

ez leginkább a központilag kialakított ösztönző-rendszerek eredménye (amelyek egyre inkább EU-s irányelveket követnek)

négyzet 2013.07.05. 15:22:34

@Robert Noel Danahi: de nem Tökinél. te szerencsétlen ex-közalkalmazott, vagy szánalmas, vagy hogy is mondta ő

Robert N. Danahi 2013.07.05. 15:22:45

@calabria007: megpróbálok! bár nézd el nekem, a párhuzamot nem látom a két állítás között! (kaja-kóma)

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:24:15

@Robert Noel Danahi:

"a segény most akkor jó vagy sem?"

csak akkor tudod _kiárazni_ őket _tartósan_ ha segélyt adsz nekik...

ellenkező esetben kitör az éhséglázadás és a rendszer által _privilegizált_ társadalmi csoportok privilégiumai tarthatatlanná válnak...

Robert N. Danahi 2013.07.05. 15:25:46

@négyzethálós: de azt is hozzá teszem, hogy gazdasági-pénzügyi területen voltam köztiszt mivel elit egyetemen tanultam a mikrohullá...öko izét! Azóta kijöttem és egyenesen én adok pénzügyi tanácsokat Merkelnek

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:27:29

@Robert Noel Danahi:

egy főre vetítve azonban te sokkal jobban kerestél...

Robert N. Danahi 2013.07.05. 15:28:18

@calabria007: igen, mögöttem nem volt éhező purgyé tömeg, még sem jöttem ki a fizetésemből

2013.07.05. 15:28:25

A top tier investment bankok a kovetkezok:
Goldmans
JPM
MS
Merrills, most BofA neven fut
Deutsche

Ha valaki nem ezekben dolgozik az IB sectorban, az ne nevezze a munkajat elitnek, elit helyen. Toki Nemetoban van. Maradt a DB, mint munkahelye, mert a tobbiben, ha ace lenne nem Nemetoban csucsulne.

Felteve, ha nem a Lipotmezorol szokott meg.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:29:59

@Robert Noel Danahi:

a (méregdrága) közoktatás nem elit szeparatizmusról szól....

az lényegében oktatás_politika_

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:30:46

@Robert Noel Danahi:

arra a purgyé-tömegre azonban csak fillérek mentek el a közösből...

Mrs. Clayton 2013.07.05. 15:31:32

@charlieharper: mondjuk a magáról kialakított képbe eléggé belefér a betegesség is
egyébként nem tudom, ez az egyik rossz tulajdonságom, h bárkiről bármikor az az első feltételezésem h hazudik és át akar vágni, a barátnőm feszt kiröhög és szte nem vok normális, de az is igaz, h eddig egyedül a férjem ejtett pofára, az meg azért vicces lett volna, ha róla is azt feltételezem 17 éven keresztül h hazudik

négyzet 2013.07.05. 15:33:34

@Robert Noel Danahi: töki félhet akkor, ha te is dajcslandban vagy, pénzügyes is, merkelnek is osztod, tuti ismerned kell egy ilyen magas karriert befutott nőt

Amarante 2013.07.05. 15:35:03

@charlieharper:

Onnan bajosan szokhetett el,mert evekkel ezelott bezartak:):)
Talan ezert van szabadon:):)

Igényes 2013.07.05. 15:35:12

@calabria007: A közösnek minden csak a töredéke. Attól még milliárdokról beszélünk.

Amarante 2013.07.05. 15:36:23

@négyzethálós:

Lehet talalkoztak is csak nem tudta ,hogy o a Toki:):):)

pamut 2013.07.05. 15:36:35

@GERI87:
"Én csak arra mutattam rá hogy miért történhetett meg ami."
Senki nem gondolja a gyarmatosítók ne akartak volna gyarmatosítani, ez tehát egy tök felesleges kör volt, ellenben azt nem lehet mondani hogy "teljes" támogatottsága volt, pont annyi támogatottsága volt mint bármilyen más gyarmatosításnak vagy háborúnak, az agresszor, kezdeményező fél akarta, a megtámadott meg nem akarta. Attól még hogy az agresszor akarta, nincs semmiféle külön felhatalmazása.

"jaj istenem, teljesen más eset, a magánszemély és az állam..."
Példának teljesen jó. De ha neked állam kell tessék:
Ha egy állam teljes belső egyetértésben kirabol egy másikat, az tök oké és igazságos?

"Nincs nincs egyetemes igazság, az európai történelem szempontjából a gyarmatosítás következmény volt."
Ja, a rablási és fosztogatási szándék következménye. És nem csak európai szempont van, hanem van indiai, ázsiai, amerikai szempont is, van az elnyomottak szempontja is, de te erről nem vagy hajlandó tudomást venni. Persze ha én kirabolnálak akkor hirtelen mindjárt átéreznéd a másik fél szempontját.

"Visszamenőleg akarsz "igazságot" tenni olyan dologra amikor nem volt bűn."
1. Nem akarok igazságot tenni, azt állítom, hogy ha a régi gyarmatosítóknak most van némi bajuk, az történelmi szempontból igazságos.
2. Hm, a népirtás rablás fosztogatás kizsákmányolás nem volt bűn? Miket nem mondasz.

"Pl. ma legális a dohányzás...erre 20 év múlva betiltják és visszamenőleg egy felvétele alapján börtönbe zárhassanak?"
Hülye példa, a dohányos csak magának árt, de látom már a bajod, te a bűnt összekevered a hatályos jogokkal. És ha egy nép olyan hatályos jogot hoz magának, hogy egy másik népet kiirthat, akkor az szerinted már jogos is... nem semmi amit összezagyválsz.

"Őszintén szólva ezen agyalni is hülyeség, de kb ki nem szarja le?"
Ha leszarod, miért válaszolsz? Nem kötelező.
Persze valójában arról van szó hogy nincs érved. Továbbra is az van, hogy a több száz évvel később megmaradt maroknyi indiánoknak juttatott adókedvezmény rohadtul nem állítja helyre azt, hogy kiirtották az indiánok 90%-át.

"te rinyálsz itt 150 éve rezervátumban élő indiánok "igazságáért"."
Aki rinyál az te vagy aki szerint ha egy nép jogosnak találja, akkor nem igazságtalan kiirtani egy másik népet.
És továbbra sem követeltem semmiféle kártalanítást, úgy látom te már szándékosan kiforgatod amit írtam. Akárhogy forgatod, az állításom az volt, hogy az angolok ne rinyáljanak ha most visszakapnak egy csöpp bosszúságot múltbéli tengernyi bűneik után.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:37:29

@pamut:

"Még jó hogy a támadók részéről egyetértés volt,"

biztos ez?

az állami agresszió általában _csak_ az adott állam _hatalmi elitjének_ az érdekeit szolgálja

a gyarmatosítás pedig főszabályként csak viszi a pénzt...

jó _ürügy_ a hazai adófizetők megkopasztására...

labirintus1 2013.07.05. 15:38:00

@Kovermadar: Ez egyáltalán nem ütközik az uniós joggal, mert az azt mondja csak, hogy bárhol letelepedhetsz, de csak akkor, ha a fogadó országnak nem vagy teher.

Egyébként Belgiumban is kb. az a szabály, mint Svédországban. Csak akkor tudsz munkát vállalni, ha van tartozkodási engedélyed, az meg akkor van, ha van betegbiztosításod és bejelentett lakásod. Ezek meg csak akkor vannak, ha van munkád. Ha nincs, akkor pl, a havi betegbiztosítás több mint 200 euró. Itt ha valaki nem tudja magát fenntartani, akkor simán visszavonják a tartozkodási engedélyet. Hallottam már olyan magyarról, akivel ez megtörtént.

A britek ott cseszik el, hogy azt gondolják, hogy az már rendőrállam, ha nyilvántartod, hogy ki az aki fizet TB-t és csak azokat látod el ingyen az egészségügyben. Csak rajtuk áll, hogy olyan szabályozást csináljanak, amivel nem ennyire könnyű visszaélni, mint a mostanival. És ez tök független az EU-tól, mert nem az eu-s állampolgárok terhelik első sorban a jóléti rendszereiket.

Mrs. Clayton 2013.07.05. 15:39:39

@charlieharper:
lehet bankban dolgozik Németo-ban, lehet h nem is keres rosszul, de nem vagyok meggyőződve arról, h tényleg azt csinálja mint, amit mond, főleg h eddig nem mondta meg h mit csinál és hol

ő egy felvett szerepet játszott eddig, ami ha megfigyeled fokozatosan finomodik, amint megkapja a kellő figyelmet, gondolom igazi társaságban közel nincs ekkora hangja, nehezen ismerkedik, ezért rontott itt így ajtóstól a házba, mert ezzel egyszerű volt felhívni magára a figyelemet

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:39:42

@Igényes:

ok, de mi van ha a problémák jelentős részét korábbi _közpolitikák_ generálták?

és a segélyezés a korábbi - másoknak adott - _privilégiumok_ fenntartásának az eszköze?

hisz lényegében ezzel akadályozzák meg az elégedetlenség kirobbanását...

Robert N. Danahi 2013.07.05. 15:39:51

@négyzethálós: nem állok szóba minden jött-ment harmadrangú corvinusossal, sőt ilyenkor azt is letagadom, hogy tudok magyarul :)

pamut 2013.07.05. 15:40:43

@GERI87:
"nalátod. Akkor? problem?"
Ja, ha egy népirtás nem lehet helyrehozni, akkor nem is volt igazságtalan, és nincs is vele semmi baj. Nem semmi cinikus lény vagy te. Nem csoda hogy egy szót se értesz abból amit írok.

"nem jár, te ilyen bosszúálló típus vagy?"
Semmiféle bosszúról nincs szó, az igazságról van szó.

"nekünk "kijárt" Trianon?"
nem járt ki (vagyis csak részben), na látod, ha személyesen érintett vagy akkor már kapisgálod?

"Hát nem, szarul politizáltunk aztán kész."
Ja, de ettől még nem igazságtalan hogy színmagyar területek vannak határon túl?

"A gyarmatosításnak nem egyenes következménye hogy "majd egyszer úgyis jól megszívják mert a gyarmatosító anyaországába vándorol a sok gyarmatlakó""
És hol írtam hogy egyenes következménye?

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:40:44

@pamut:

"hogy kiirtották az indiánok 90%-át... "

biztos vagy te ebben?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 15:41:02

A padloszonyeges lakasban ti mit hasznaltok? Most gondolkozom egy szonyegtisztito gep beszerzesen, vagy eleg egy porszivo is? Kicsinalja a szonyeget a gyakori tisztitogepezes, mondjuk hetente? Vagy csak kiegesziteskent jo a porszivohoz?

pamut 2013.07.05. 15:42:56

@calabria007:
Nyilván lehet sokat árnyalni, ezzel a Gerivel azonban még az alapok sincsenek tisztázva.

A gyarmatosítás valóban gyakran viszi a pénzt, de voltak hatalmas kaszálások is, az angolok a fél világ kizsákmányolásával lettek szupergazdagok és a világ első számú állama. Nekik aranybánya volt a gyarmatosítás.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 15:44:54

@Tökfőzelék1:
Csak tippeltem... olyan Anikós a stílusod :)

@labirintus1:
Itt ez jelen pillanatban úgy működik, hogy személyi számot gyakorlatilag csak akkor adnak, ha van munka. Svédországban nem csinálnak nagy ügyet az adatkezelési dolgokból, gyakorlatilag egyetlen szám van, a személyi szám. Ahhoz tarotzik a TB, adó, lakcím és minden más. következésképpen ha nincsen PN (szem.szám), akkor nem tudsz lakást sem bérelni, nem tudsz orvoshoz menni (kék EU kártya jó), nincs bank, nincs semmi sem.

Így gyakorlatilag senki sem tud idejönni úgy, hogy csak kalandozik, mert nem is fogják tudni, hogy itt van. Persze itt lehet, mint turista, de annak nem sok értelme van, lévén feketén senki sem fogja alkalmazni (vagy csak nagy kevesen).

Marad az az út, hogy vagy dolgozik, vagy megy haza miután elfogyott a pénze (itt ez gyorsan megy).

Kivétel a menekült, aki... de ő menekült, nem egy kategória az EU állampolgárral.

Szerintem egészen jó rendszer.

pamut 2013.07.05. 15:44:57

@calabria007: Igen, ezt tanultam a suliban.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 15:46:25

@charlieharper: ok, de Robert Noel Danahi nem hagyja Tokit nekem dolgozni.

Igényes 2013.07.05. 15:49:10

@Mr. Long: Töki milyen kapós lett. Lenyűgöző.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 15:51:00

@pamut:

a spanyol gyarmatokon az indián lakosság integráns elem volt, az konkvisztádorok összeolvadtak az indián arisztokráciával

a francia gyarmatokon az indián dettó integráns elem volt

az angolszász gyarmatokon mondjuk nem, de a sztori ott is érdekesebb egy szimpla népirtásnál

PS.: érdemes lenne fenntartással kezelni a közoktatás által terjesztett „okosságokat”…

Igényes 2013.07.05. 15:51:15

@calabria007: Teljesen mindegy mi generálta, most ez van, meg kell oldani, nem másokra mutogatni.
Privilégiumként mire gondolsz? A munkához való jogra? :)

Nem tudom, mennyire akadályozzák vele. Talán.

2013.07.05. 15:51:35

OFF: Angolosok ajánlhatnának valami jó sorozatot, de lehetőleg magyar feliratot azért lehessen hozzá tölteni.

Thank you very much.

GERI87 2013.07.05. 15:54:05

@pamut:

"Ja, ha egy népirtás nem lehet helyrehozni, akkor nem is volt igazságtalan, és nincs is vele semmi baj."

Nem ezt mondtam, de kár rugózni rajta, viszont nem lehet helyrehozni azon túl hogy a gyarmati rendszer megszűnt, kárpótlást kaptak, kapnak...
meg olykor katonai, politikai támogatást is.

Az hogy gyarmatiakat telepítünk Londonba semmit nem old meg, pláne ha ezzel problémák születnek...vagy dögöljön meg a szomszéd tehene is?

"az igazságról van szó."

Amiről te beszélsz az már nem az, csak valami antikolonista maszlagba burkolt öngyűlölő, önostorozó hülyeség.
"bocs hogy fehérnek, férfinak és európainak születtem mint a nagyapám és jobban élek mint a világátlag....sajnálom, legközelebb büszke éhező afrikai AIDS-es leszek, eskü"

"Ja, de ettől még nem igazságtalan hogy színmagyar területek vannak határon túl?"

nekünk igen, másnak nem.
ha lobbiznuk, teszünk az érdekeinkért akkor lesz változás, ha nem akkor a két szép szemünkért nem változik semmi.
Ugyanez a helyzet pl az indiánokkal.

pamut 2013.07.05. 15:57:35

@calabria007: Akik túlélték, azok nyilván integrálódtak, ahogy a mai napig is integrálódottak az indiánok. Ez nem mond ellent annak amit írtam. De itt különbséget kell tenni észak-a. és latin-a. között. Mivel itt az angolokból indult ki a beszélgetés, én az általuk kiirtott területekről beszéltem. észak-amerikában a becslések szerint kb. 90 millió indián élt, ebből kb. 10 millió maradt mire befejeződtek az ilyen olyan harcok, stb.
délen sokkal több élte túl, bár speciel pont a spanyol konkvisztádorok kegyetlensége és vérfürdői messze földön legendásak.

Evain 2013.07.05. 15:57:56

@Philosoraptor: adj genrét is, az leszűkíti a kört, így írhatnék vagy 150 sorozatot. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 15:58:50

@Robert Noel Danahi:
(ne mondd el senkinek, de gondoltam kiugratom a tököt a bokorból... legközelebb B-vel próbálkozom ;) )

Robert N. Danahi 2013.07.05. 16:01:37

@Kovermadar: én Tökiből valami klasszikus nevet tudnék kinézni.
mondjuk Jolán

pamut 2013.07.05. 16:05:37

@GERI87:
"de kár rugózni rajta"
Ha szerinted kár, akkor te ne rugózz. Én meg számon tartom, ugye nem vonod kétségbe a jogomat hozzá? Mellesleg abban is biztos vagyok, hogy az elnyomott népek is számon tartják.

"azon túl hogy a gyarmati rendszer megszűnt, kárpótlást kaptak, kapnak..."
na ne röhögtesd ki magad, kárpótlás, mi? csak nem képzeled, hogy arányban áll a kárpótlás az okozott károkkal? áruld már milyen kárpótlást kapott pl. India? És az ausztrál őslakosok? Meg az afrikai népek? és a kárpótlás eleve csakis anyagi természetű lehet, az emberéletekben okozott kárt, egy sehogy sem lehet kárpótolni.

"Az hogy gyarmatiakat telepítünk Londonba semmit nem old meg, pláne ha ezzel problémák születnek...vagy dögöljön meg a szomszéd tehene is?"
Geri, kezdem unni a hazudozásaidat, amiket a számba adsz. Hol írtam hogy a gyarmatosított népeket telepítsék Londonba, meg hogy ez megoldana bármit is? Abbahagynád a hazudozást?

"antikolonista maszlagba burkolt öngyűlölő, önostorozó hülyeség."
Te meg egy eszeveszett idióta barom vagy. Főleg az öngyűlölés és önostorozás tetszik, tekintve hogy a magyar nép sose volt gyarmattartó, tehát mi/én ezt a kívülállók szemszögéből nézzük, de amilyen hülye vagy nem csodálkozom hogy ezt se érted.

"bocs hogy fehérnek, férfinak és európainak születtem mint a nagyapám és jobban élek mint a világátlag....sajnálom, legközelebb büszke éhező afrikai AIDS-es leszek, eskü"
Ezt meg nem én írtam, nem tudom honnan idézted, talán nem kéne ennyit inni fényes nappal és akkor nem kevernéd össze a kommenteket.

""Ja, de ettől még nem igazságtalan hogy színmagyar területek vannak határon túl?"
nekünk igen, másnak nem."
Jé, ezek szerint mégis képes vagy felfogni hogy létezik igazságtalanság.

Igényes 2013.07.05. 16:06:27

@Robert Noel Danahi: Ez csak magyarul hangzik bénán. A Yolanda vagy az Iolanda szép.

GERI87 2013.07.05. 16:06:40

@pamut:

"Ha egy állam teljes belső egyetértésben kirabol egy másikat, az tök oké és igazságos?"

Ha nyer akkor igen, csak ez számít.
A történelmet a győztesek írják, utólag persze objektívebben lehet látni a dolgot, de akkor sem kötelesség bárkit is kárpótolni bármiért.
ilyen alapon az államok 90%-a felszámolná önmagát vagy az adóbevétel többsége kárpótlásra menne el..

Te belekevered az általános emberi igazságérzetet a nagypolitikába.

"Ja, a rablási és fosztogatási szándék következménye"

gazdasági és politikai, ideológiai érdek volt.

"a régi gyarmatosítóknak most van némi bajuk, az történelmi szempontból igazságos."

ez nem igazság kérdése, a felvetésed hülyeség.
A briteknek akkor is lennének bajai a bevándorló pakikkal, indiaiakkal, arabokkal ha soha nem gyarmatosítottak volna...
és nem lenne semmi bajuk, ha nem engednék be őket, függetlenül attól hogy gyarmatosították őket.
Az összefüggéseket csak te képzeled bele.

Mint amikor a román azt mondja hogy Erdély történelmi igazságtétel az 1000 éves elnyomásért.
pedig ha nem nyomjuk el őket akkor is elszakadnak és akkor is az övék.

"És ha egy nép olyan hatályos jogot hoz magának, hogy egy másik népet kiirthat, akkor az szerinted már jogos is"

ez van baszki, ha hatályos törvényt hoznak hogy a német nép kollektíve bűnös vagy a magyar akkor aszerint járnak el...függetlenül attól hogy ez jó vagy nem.

"rohadtul nem állítja helyre azt, hogy kiirtották az indiánok 90%-át."

és akkor most mi legyen? a fehérek kollektív öngyilkossága az indián élettér helyrehozása végett?

ha egy nép jogosnak találja, akkor nem igazságtalan kiirtani egy másik népet.

pamut 2013.07.05. 16:07:49

@calabria007:
(totál off, de fel nem foghatom a miért ragadt meg a magyar nyelvben ez a számunkra tök idegen és kimondhatatlan "konkvisztádor" szó, amikor van annak rendes magyar megfelelője is: hódító.)

2013.07.05. 16:11:37

Megtelt mi? Nyilvan ezert konyorog Cameron az indiai egyetemeken a diakoknak,hogy jojjenek Uk -ba?

GERI87 2013.07.05. 16:11:56

"ha egy nép jogosnak találja, akkor nem igazságtalan kiirtani egy másik népet."

szerencsére van már nemzetközi bíróság, és ezt nem igen lehet, de itt is érdekek érvényesülnek, ne legyünk naivak.

Amerika lehet elítéli a kurd népírtás, de nem fog területet feladni kiüríteni az indiánok végett stb.

ha meg mindenki leszarja a népirtást, akkor úgy marad...aztán jön majd 200-2000 év múlva egy olyan valaki mint te és azon fog nyafogni hogy" igazságot a pirézeknek!" miközben az adott helyzet teljesen megváltozott.

négyzet 2013.07.05. 16:12:30

@GERI87: "ha egy nép jogosnak találja, akkor nem igazságtalan kiirtani egy másik népet. "

ezt helyezd kontextusba kérlek, mert így nagyon durván hangzik, és nem értem, hogy lehet ilyet leírni

GERI87 2013.07.05. 16:13:45

@pamut:

És mi milyen kárpótlást kapunk a 150 évnyi török megszállásért?:)
nevetséges.

pamut 2013.07.05. 16:14:53

@GERI87:
"Ha nyer akkor igen, csak ez számít."
Neked ez számít. Ha megengeded nekem meg más is számít.

"A történelmet a győztesek írják"
No akkor nem is volt népirtás.

"akkor sem kötelesség bárkit is kárpótolni bármiért."
Hol írtam hogy kötelesség? Mit hazudsz már megint?

"Te belekevered az általános emberi igazságérzetet a nagypolitikába."
Így van.

""Ja, a rablási és fosztogatási szándék következménye"
gazdasági és politikai, ideológiai érdek volt."
Igen, érdekükben állt fosztogatni, rabolni, másokat kizsigerelni.

"ez nem igazság kérdése, a felvetésed hülyeség."
Nem a te álláspontod tök hülyeség, mert órák óta nem vagy képes felfogni egy egyszerű szempontot.

"A briteknek akkor is lennének bajai a bevándorló pakikkal, indiaiakkal, arabokkal ha soha nem gyarmatosítottak volna..."
És hol írtam hogy nem? Attól még történelmileg igazságos.

"Az összefüggéseket csak te képzeled bele."
Nem képzelek bele semmilyen összefüggést, az összefüggéseket te képzeled bele az én álláspontomba. Attól még, hogy nincs praktikus összefüggés, a történelmi igazságos mint szempont legitim, ilyen szemmel is megítélhető a helyzet.

"pedig ha nem nyomjuk el őket akkor is elszakadnak és akkor is az övék."
és hol írtam basszus hogy az igazság miatt az övék? Hagyd már abba a hazudozást.

"ez van baszki"
hát szerintem meg ha én hozok egy törvényt hogy téged kirabolhatlak, az még attól nem lesz igazságos, hogy van rá egy jogszabály.

"és akkor most mi legyen? a fehérek kollektív öngyilkossága az indián élettér helyrehozása végett?"
köszönjük Móricka...

"ha egy nép jogosnak találja, akkor nem igazságtalan kiirtani egy másik népet."
BAROM.

zachary 2013.07.05. 16:15:04

Ez egy elég összetett kérdés. Európa nyugati fele egyszerűen nem számolt azzal a helyzettel, amit a határok megnyitása jelentett. Azt gondolták, a keleti emberek nem akarnak nyugati módon élni, ami megint csak a negligenciát mutatja irányunkban... Nem számoltak azzal, hogy hirtelen pl Németországban megjelenik egy év alatt 50 ezer magyar munkavállaló, akinek kb 3/4-e nem beszéli a nyelvet és úgy általában baromi nehéz integrálni.. Az első keleti nyitással Nyugat Európa már egyszer megszivta, nem is akárhogyan. Most félnek a másodiktól. Nem csoda. A másik dolog. Ez a mi felelősségünk is, keletieké. Minden 89ben lett elrontva, de bármikor lehetne javitani. Ha most az összes politikusunktól megszabadulnánk, és olyan embereket választanánk, akik nem csak a zsebeiket tömik, hanem az országokat épitenék a keleten, na akkor nem kellene ettől félni.
Egyébként szerintem épül a vasfüggöny megint. Csak most nem keletről, hanem nyugatról. Még két év, és megint nem lehet sehova sem kijutni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 16:15:32

@GERI87: Budapest tele van a gyrososaikkal. Etetnek minket!

pamut 2013.07.05. 16:15:57

@GERI87:
"És mi milyen kárpótlást kapunk a 150 évnyi török megszállásért?:)
nevetséges."

hol írtam hogy kaptunk, te idióta?

GERI87 2013.07.05. 16:19:48

@pamut:

"Jé, ezek szerint mégis képes vagy felfogni hogy létezik igazságtalanság. "

Te belekevered az általános emberi igazságérzetet a nagypolitikába.

GERI87 2013.07.05. 16:20:19

@pamut:

csak kérdem...a logikád szerint kéne kapni!

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 16:20:37

@pamut:

" bár speciel pont a spanyol konkvisztádorok kegyetlensége és vérfürdői messze földön legendásak. "

azokat a _meséket_ pont ők írták

finoman fogalmazva:

nagyon _távol_ vannak a valóságtól...

PBS Nova The Great Inca Rebellion .
www.youtube.com/watch?v=Wq_21QfGRpg

PS.: ez inkább polgárháború volt...

a nagy Pizarro pedig beházasodott az inka uralkodó családba...

Inés Huaylas Yupanqui
es.wikipedia.org/wiki/In%C3%A9s_Huaylas

a teljes vagyonát a félvér lánya örökölte...

Francisca Pizarro Yupanqui

es.wikipedia.org/wiki/Francisca_Pizarro_Yupanqui

sárkányfő 2013.07.05. 16:22:50

@GERI87: Nem belekeverem, hanem megítélem az eseményeket ilyen szegszögből. Bár neked hiába mondom úgyse fogod fel.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 16:23:44

@pamut:

az észak-amerikai indán lakosság már valószínűleg a XVI. században összeomlott...

(akárcsak Latin-Amerikában... a himlőjárvány már Pizarro előtt megérkezett Peruba...)

sárkányfő 2013.07.05. 16:24:02

@GERI87: És azt hol írtam hogy van bármi realitás ahogy kapjunk? Te még mindig nem fogtad föl hogy csak azzal vitatkozz amit leírtam, ne azzal amit te önkényesen hozzáképzelsz?

sárkányfő 2013.07.05. 16:25:18

@calabria007: Mint írtam a 90% észak-amerikára vonatkozott. hogy a spanyolok meg mit csináltak és mit nem az egy más tészta, erről is lehetne sokat beszélni, de most hagyjuk.

2013.07.05. 16:25:34

@Evain: Nem tudom, hogy ez segít-e, de nagy Breaking Bad és Game of Thrones rajongó vagyok. :)

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 16:27:21

@pamut:

"észak-amerikában a becslések szerint kb. 90 millió indián élt, ebből kb. 10 millió maradt mire befejeződtek az ilyen olyan harcok, stb. "

én ezt találtam

"By 1800, the Native population of the present-day United States had declined to approximately 600,000, and only 250,000 Native Americans remained in the 1890s.[40]"

azóta pedig indián-népességrobbanás volt ott

sárkányfő 2013.07.05. 16:28:14

@calabria007: nem volt semmilyen értelemben egységes az északi indián népesség, nem is omlott össze egyszerre, egy időben. az tény, hogy sokukkal, sőt nagyon sokukkal azok a betegségek végeztek, amiket az európaiak hordoztak be a kontinensre és ami ellen semmiféle védettségük nem volt az indiánoknak. ez sokat nem számít, ha nem ölte volna meg őket a betegség akkor direktbe ölik le őket a fehérek, illetve volt olyan is hogy felismerve biológiai hadviselés erejét, direkt fertőzött pokrócot "ajándékoztak" az indiánoknak a fehérek, így ölve meg őket.

négyzet 2013.07.05. 16:30:03

@Philosoraptor: próbálom értelmezni, de inkább írd le, hogy mit kérdezel :)

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 16:30:38

@sárkányfő:

indián népirtás leginkább "felvilágosult" LINCOLN elnök alatt volt:)

GERI87 2013.07.05. 16:31:36

@pamut:

"Ha megengeded nekem meg más is számít."

Ez kevesebbet ér a nagyvilágban sajnos mint egy államé.

"No akkor nem is volt népirtás."

de volt, csak nem lesz belőle feltétlen jóvátétel, sokszor még hivatalos elismerés sem....ez van.

"Hol írtam hogy kötelesség? Mit hazudsz már megint?"

Általánosságokat, tényeket is szoktam írni, nem csak konkrétan a te mondataidra reagálok, bármilyen meglepő.

"Te belekevered az általános emberi igazságérzetet a nagypolitikába."
Így van."

Akkor így van, te dolgod, csak ne várd hogy a világ is így működik.

"történelmileg igazságos."

ez értelmezhetetlen, ilyen nem létezik.
olyan van hogy "a mi szempontunkból igazságos".

"és hol írtam basszus hogy az igazság miatt az övék? Hagyd már abba a hazudozást."

Látom nem nagyon megy a különbség tétel a PÉLDÁK és a mondataidra való konkrét reagálás között!

"hát szerintem meg ha én hozok egy törvényt hogy téged kirabolhatlak,"

Hozzál! és érvényesítsd is! törvényi szinten!

"ha egy nép jogosnak találja, akkor nem igazságtalan kiirtani egy másik népet."
BAROM. "

:D
ezt te írtad butaszar!
csak anno a kommenteben lemaradt az idézőjel és előbb elküldte a rendszer véletlenül mint ahogy befejeztem volna:D

sárkányfő 2013.07.05. 16:32:07

@calabria007: Ez nagyon kevés, de mindegy, ha ez igaz akkor még sokkal többet irtottak ki. De én egy nagyon komoly könyvben más számokat olvastam.

négyzet 2013.07.05. 16:32:49

@GERI87: ja hogy nem te írtad, csak idézőjelhiány, aham

GERI87 2013.07.05. 16:32:59

@sárkányfő:

..aztán meg "történelmi igazságtételnek" titulálod...

sárkányfő 2013.07.05. 16:33:19

@négyzethálós: ?

@calabria007: ja, Lincoln vadembernek tartotta őket, hát ez is egy hosszú történet :(

GERI87 2013.07.05. 16:33:52

@sárkányfő:

"És azt hol írtam hogy van bármi realitás ahogy kapjunk? "

bazdmeg! ne legyél már hülye...

2013.07.05. 16:38:21

@négyzethálós: Pedig másnak sikerült dekódolni. :)

Olyan angol nyelvű sorozatot keresek, amihez biztosan lehet tölteni magyar feliratot és mellesleg jó is a sorozat.

@Evain: Még a Törtetők is tetszett.

Igényes 2013.07.05. 16:39:25

Valaki összefoglalná a helyzetet? Hol tartunk, ki van kivel, stb? Sajna nem tudtam követni az eseményeket.

Igényes 2013.07.05. 16:40:09

@GERI87: Butaszar? Te édes fiam, miket mondasz itt te? Ez nem szokás.

négyzet 2013.07.05. 16:41:14

@Philosoraptor: ja és hogy személyesen is megcéloztál vele, értem. de azért is nem javasoltam semmit, mert nem vagyok otthon sorozatokban. nem vagyok az a típus, aki ezt bírja, nekem kell a változatosság, sok-sok :)

sárkányfő 2013.07.05. 16:41:39

@GERI87:
"Ez kevesebbet ér a nagyvilágban sajnos mint egy államé."
És hol írtam hogy többet ér, egyáltalán hogy jön ez ide ez a hülyeség? Ha valaki ide beír egy kommentet az mióta ér többet mint egy állam álláspontja? Nekem nem lehet álláspontom, A te kommenjeid melyik államénál érnek többet?

"de volt, csak nem lesz belőle feltétlen jóvátétel, sokszor még hivatalos elismerés sem....ez van."
és hol írtam hogy feltétlen lesz belőle jóvátétel?
valami betegséged van hogy nem bírsz leszállni a másik szavainak kényszeres kiforgatásáról?

"Általánosságokat, tényeket is szoktam írni, nem csak konkrétan a te mondataidra reagálok, bármilyen meglepő."
Nem, az nekem reagálva írtad egy mondatomra.

"Akkor így van, te dolgod, csak ne várd hogy a világ is így működik."
Agyalágyult barom. Hol íetam, akárcsak hol utaltam bármi olyan hülyeségre, hogy én elvárom hogy a világ úgy működjön ahogy én gondolom?

Figyu, te ugye most unatkozol otthon várva a szüleidre hogy hozzák neked a sütit, és kitaláltad hogy amíg várakozol belekötsz valakibe és széthazudod meg szétprovokálod? Hogy bírsz ekkora baromságokat írni?

"ez értelmezhetetlen, ilyen nem létezik."
de, létezik.

"Látom nem nagyon megy a különbség tétel a PÉLDÁK és a mondataidra való konkrét reagálás között!"
hazudsz, egyből a "pedig" szóval kezdted a mondatod, egyértelműen rám reagálva. már a saját szavaid sem vállalod...

""hát szerintem meg ha én hozok egy törvényt hogy téged kirabolhatlak,"
Hozzál! és érvényesítsd is! törvényi szinten!"
Látom, kretén, vetted a lényeget.

""ha egy nép jogosnak találja, akkor nem igazságtalan kiirtani egy másik népet."
BAROM. "
:D
ezt te írtad butaszar!"

BAROM. Ezt úgy írtam, hogy "szerinted". de te ezt a szócskát "elfelejtetted" hozzátenni....

döbbenetes mennyiségű hazudozást és aljas csúsztatást nyomattál le, ritka szar alak vagy.

2013.07.05. 16:42:02

@négyzethálós: Filmek is jöhetnek, ha azokat szereted.

sárkányfő 2013.07.05. 16:42:24

@GERI87: te ne legyél hülye, hol írtam hogy kapunk, és nem, mi alapján kéred számon rajtam?

sárkányfő 2013.07.05. 16:44:05

@Mr. Long:
Sajnos Geri "elfelejtette" idézni a teljes szövegemet, ami "kicsit" másképp hangzik, így:
"Aki rinyál az te vagy aki szerint ha egy nép jogosnak találja, akkor nem igazságtalan kiirtani egy másik népet."

2013.07.05. 16:46:22

@Igényes: allitolag mar bezart a Lipotmezo.
Biztos azert, mert mar nincs Mon idegbeteg. Nekem ez volt a mai tanulsag a kommentekbol.

GERI87 2013.07.05. 16:51:41

@sárkányfő:

Mivan elfogyott a pamut vagy a sárkány jobban üt?

Nem érdekel már, leírtam amit akartam, értelmezd.
csak neked okoz nehézséget felfogni és értelmezni amit írok neked.

"Ezt úgy írtam, hogy "szerinted". de te ezt a szócskát "elfelejtetted" hozzátenni...."

Pffff... tudom hogy nekem te írtad, de mikor idéztem ez neked nem tűnt fel...én csak azt másoltam be ami miatt lebarmoztál, nézd vissza.

négyzet 2013.07.05. 16:53:25

@Philosoraptor: egyébként ha nyelvgyakorlásra kell, akkor a shadowing jó lehet neked. kedvenc filmed is pont jó lesz hozzá. az a lényeg, hogy rá kell mondanod a szöveget az eredetire, magadnak, de hangosan, minél inkább utánozva a hangsúlyokat, kiejtést stb. először idegesítően nehéz tud lenni. de ez inkább csak akkor ajánlott, ha megy a nyelv, csak nem vagy hozzászokva, kicsit beleráz, mielőtt

Evain 2013.07.05. 16:53:34

@Philosoraptor: muszáj felirat hozzá? mert sok áltam javasolthoz tuti nem fogsz találni.

Egyébként segít, mert legalább nem fogok krimisorozatokat adni. :)

Próbálj ilyesmit, hogy Revenge, Once upon a Time, Grimm

Scifi? sitcom? ilyesmi érdekel?

GERI87 2013.07.05. 16:54:41

@sárkányfő:

Á, hagyjuk magas neked ez...

Evain 2013.07.05. 16:56:05

@Philosoraptor: feliratban nagyon nem vagyok otthon, de sokan csinálnak sorozatokhoz is (amik ki sem jöttek Magyarországon még)

2013.07.05. 16:57:42

@négyzethálós: Értem. Nyelvben nem vagyok ilyen szinten.

2013.07.05. 16:58:30

@Evain: Muszáj, mert nem értem meg, de még az angol felirattal sem, ahhoz én túl kezdő szinten vagyok. Sitcom meg sci-fi is jöhet, ha jó. :)

sárkányfő 2013.07.05. 16:59:08

@GERI87: Sajnálom hogy ennyire buta vagy. Leírtam egy tök egyszerű tényt, hogy az angolok történelem miatt bőven igazságos egy kis migráció probléma, ebből rendeztél egy ámokfutást, a szavaim egyre gyakrabban kiforgatva. hát szánalmas vagy.

sárkányfő 2013.07.05. 16:59:40

@GERI87: Gondoltam hogy erre sem sincs válaszod.

BTBTBT 2013.07.05. 17:01:24

@Amarante:
Az egesszel csak az a baj, hogy amig az ujjonnan erkezokkel szemben legalabb igy fel FOGNAK lepni, addig sok nem tortenik a mar itt ragadt tamogatasokon eloskodokkel.

Csak a housing-ot, mint szolgaltatast kene elvenni a nepektol. Egybol meggondolna mindenki, hogy Londonba jojjon-e.

Igényes 2013.07.05. 17:02:34

@charlieharper: LOL
Maradt bőven, hidd el nekem. ;)

GERI87 2013.07.05. 17:07:00

@sárkányfő:

"hogy az angolok történelem miatt bőven igazságos egy kis migráció probléma,"

Én meg elmondtam hogy ez nem "igazság" kérdése max a politika következménye.

"Gondoltam hogy erre sem sincs válaszod. "

mert nem érted a példa okát...

sárkányfő 2013.07.05. 17:20:44

@GERI87: Látom továbbra kis kiforgatod a szavam.

@Kovermadar: inkább a sivatagba víz nélkül... :)

J.László 2013.07.05. 17:29:30

"A brit vezetés félve várja a román és bolgár munkavállalók rohamát és mindent megtenne, hogy lebeszélje őket költözésről."

Jé. Eddig úgy tudtam, hogy a rettegő magyarok menekülnek tömegesen a diktatúra elől.

GERI87 2013.07.05. 17:36:06

@sárkányfő:

Ennyi erővel meg "bőven igazságos" lenne a török történelem miatt egy kis probléma, de nincs, a kurdok nem szakadtak el, az örményeket kicsit megritkították, szankció emiatt nem érte őket...sőt az iszlám európai terjeszkedése hatékonyabb mint anno...hol a "történelmi igazságtétel"?
Sehol, mert nincs ilyen.
Mit értettem félre?

♔batyu♔ 2013.07.05. 17:47:44

Teljesen igazuk van, bár szart sem érnek ezzel. Rájuk fognak zúdulni rendesen a cigányok is.

GERI87 2013.07.05. 17:55:21

@Kovermadar:

Kellett volna még 200 év brit uralom....

Ultrahangos Zsírbontás · http://mystica.hu 2013.07.05. 18:54:32

Nem hiszem, hogy ezzel meghatják a románokat és a bolgárokat. :)

Spacecake 2013.07.05. 19:40:31

nos,ami Angliában lesz,azt úgy hívják,h:szopóóóroller!!!:-)

a kampány meg pont az ellentétes hatást fogja elérni!!!
biztos a 'brit tudósok' mondták,h így kell!!!:-)
gratula!!!
de vhogy nem tudom őket szívből sajnálni,pedig empatikus vagyok...

contractor 2013.07.05. 19:47:23

Lengyel meg román van mindenhol. Az én munkatársaimnak a harmada román,a másik harmada meg lengyel. Csak ők Totontóban, Kanadában vannak én meg Frankfurtban. Nem hinném, hogy a románok annyira rajonganának Angliáért, max. a maradék és az etnikum.

borzimorzi 2013.07.05. 19:57:27

@Spacecake: Pontosan. Ekkora öntököndöfést én még országtól nem láttam, de el sem tudtam képzelni.

A negatív kampány semmiben sem fog hatni azokra a vagy analfabéta, vagy csak cirill betűs írást ismerő bolgárokra és angolul nem tudó románokra, akik mosogatni meg takarítani akarnak Angliában. Azok özönleni fognak.

Akik viszont jobban meg fogják gondolni és a kampány információi alapján inkább nem mennek olyan helyre, ahol sok a koldus, azok az internetről tájékozódó, pénzes turisták! :-DDD

Nem baj, jöjjenek csak inkább Budapestre! Jobb az idő, szebbek a lányok, és a vendéglátóiparban itt is gagyognak már angolul mindenhol. Plusz még a szállás is olcsóbb, az opera is, az étterem is.

Üdv:
b

cukkerrépa 2013.07.05. 20:06:23

@sárkányfő:
@pamut:

ne szenvedjetek az érvekkel, ez a Geri valszeg egy klinikai esete a beszűkültségnek. nem érti, nem is akarja, talán felfogni se tudná, ha akarná se, hogy miről beszéltek.

a történelem tele van igazságtalanságokkal, és az ilyen cinikus aforizmák, mint "a történelmet a győztesek írják" nem igazolnak semmi a puszta hataloméhségen, a gazdagodás érdekében elkövetett egykori gyilkosságokon és általában - esetünkben - a gyarmatosítók egykori disznóságain kívül. sz*r ügy szétosztani a gyarmatosítás során jogtalanul felhalmozott vagyont, se meg se akarják próbálni. a mai angolok élvezi az egykori angolok aljasságainak gyümölcsét. ez a helyzet, csak ezt kényelmetlen elismerni. a helyzetet bármilyen módon visszacsinálni meg elképzelhetetlen számukra.

a történelem igazságtalanságáról meg annyit, Mo. egy ilyen hely, sokat szívtunk, fogunk is, vacak történelmünk volt, következett a geopolitikai helyzetünkből, a sors véletleneiből, a tenger/óceán hiányából, s időnként persze az államférfiak balf*szságából. de elsősorban a történelmi szerencse mindenkori forgásából.

Anglia meg nem (vagy nem elsősorban) az angolok és őseik faszagyereksége miatt olyan gazdag, hanem a fél világ kizsákmányolása révén, amit ártatlannak tűnő elnevezéssel "gyarmatosítás" néven ismerünk.

az egykori gyarmatosítók részéről a kárpótlás a gyarmatosítás kori rablás miatt, ami volt egyáltalán, nem volt arányos és nem is lehetett arányos a károkkal, nem érte volna meg Angliának (vagy Hollandiának stb.) visszaadni, amit elvett pénzben, ásványkincsben, emberéletben. a saját országukat tették volna tönkre vele, illetve gyengítették volna látványosan meg. önzők, tehát bolondok lettek volna bármit is visszacsinálni.

és azt az ipari, szellemi és pénzügyi fejlődést, amit Anglia (vagy általában: a gyarmatosító nyugati országok) a gyarmatosítás miatt élvezet, nagyon nehéz lenne pontosan számszerűsíteni, vagy megragadható, konkrét és visszaadható tételekre lebontani. az biztos, hogy a gyarmatosító országok gátlástalanul szívták a gyarmatosítottak vérét, a munkájuk profitját learatták, ásványkincseit elvették, a fejlődésüket gátolták stb.

szóval: a gyarmatosítás idején elég aljas módon gazdagodtak meg annyira, hogy most valami csodás Eldorádónak látszanak pl. innen Magyarországról nézve.

az is egy érzéketlen marha, aki ezt nem látja, sőt még tapsikol is nekik. de hát nem tilos marhának lenni!
:))

cukkerrépa 2013.07.05. 20:08:01

"a gyarmatosítás miatt élvezet,"

... élvezett

Spacecake 2013.07.05. 20:15:05

még Ukrajnát meg Törökországot kéne gyorsan az EU-ba beléptetni,na azokat is nagyon meghatna egy hasonló kampány:-)

Bicepsz Elek 2013.07.05. 20:38:14

Megtelt!!! Mi mar itt vagyunk!!! Ujjak ne jojjenek max. prostinak!!!

Igényes 2013.07.05. 20:42:26

Mire visszajöttem, mindenki eltűnt?

@Bicepsz Elek: Ujjazásra vágysz?

Gizi06 2013.07.05. 20:44:44

Tökfőzelék1 Milyesmiket utalsz?

Bicepsz Elek 2013.07.05. 20:44:45

Ebbol is latszik, hogy regota itt elek, es felejtem a Hángörient!!!

Spacecake 2013.07.05. 20:48:22

@Bicepsz Elek: csak ne feledd h januártól a bolgár prostiknak fordítva kell bólogatnod,különben érhetnek meglepetések:-)

Bicepsz Elek 2013.07.05. 20:54:02

Komolyra forditva:
-megvagjak a segelyeket
-megvagjak az oraszamokat
-szinte csak kozvetitocegek adnak mar itt is munkat(ezt Kelet-Europabol vettek at). OK MEGTARTJAK A FlZUD MINIMUN 50%-AT
-jobban elvarjak a nyelvtudast
-azert fizetnek a munkaadoknak, hogy helyben szuletetteket alkalmazzanak(kb. egy eve jezdtek ezt)
-nehezitik a bankszamlanyitast, NI megszerzeset
stb
-Londonban egy duplaszoba ara (3-4 as zona) 650 font/ho(=220 000 huf). Sokak kezdofizetese 7-800 font!!!! Londoni berlet 1-3 zona 150 font(45 000 huf)!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.05. 20:57:42

Na szóval...

Egész nap olyan egetverő hülyeségeket olvastam itt hogy csak nézek ki a fejemből.
Én az építőiparban dolgozok.
Nem a lakásfelújító gipszkartonozó műfajban hanem a tényleges nagy építőiparban ahol lakóparkok és toronyházak épülnek.
Most számoltam össze 18 munkahelyen dolgoztam egy naptól fél évig.
Hihetetlen emberhiány van. Nemcsak gépkezelőből hanem minden területen. Művezetőből ácsból mérnökből segédmunkásból kőművesből.
Minden nap legalább 5 ajánlatot kapok de van amikor tíznél többet.
Már jutalékot ajánlanak az ügynökségek ha embert szerez valaki.
Valaki itt írta hogy a románok nem akarnak hazamenni.
Én akárhány romántól és más Kelet Európaitól kérdeztem az mind kivétel nélkül azt mondta hogy egy-két éven belül megy haza. Kivéve a magyarok.
Lássuk csak.
Melyik volt szoci országban állnak fent a kivándorlás legfőbb okai.
A magyar gazdaságon kívül mindegyik kisebb nagyobb mértékben növekszik. A legfőbb ok a kilátástalanság csak Magyarország privilégiuma.
Miért ne mennének haza? Miért jönnének tömegesen ide?
zen a héten ment haza véglegesen az egyik román melós. Hét évet dolgozott itt.
Valaki azt írta hogy minden szakmunkás és dolgozni akaró ember szivesen látott ember itt kivéve azok akik csak a segélyre ácsingóznak és nekik szólt ez a felhívás.
Na ez a nagy igazság.
Nem tisztem eldönteni a kampány hatását de egy biztos.
Nem a Kelet Európai cigányok a fő segélyezettek. A kapuk megnyitása után sem ők lesznek.
Nem lesz itt semmi probléma. Aki akart az már kijött.
Elvileg a románok munkát nem vállalhattak itt. Mindössze annyit kellett tenniük hogy vállalkozók lettek és máris szabadon vállalhattak munkát.
Ha a cigányok jönnek mi fog történni?
Először is senki nem ad nekik lakást. Munkahely nélkül sok gyerekkel esélytelenek. A segélyek nagy részétől máris elestek.
Én nem aggódok.

A másik.
Végigolvastam a polémiát a brit gyarmatbirodalom kegyetlenkedéseiről.
Pamut szaktárs véleménye miszerint az ángliusok megérdemlik a migrációs problémát olyan hamisítatlan, vegytiszta tipikus magyar rosszindulatról tanúskodik hogy ilyenkor szégyellem hogy magyar vagyok.
Mert mi van?
John Smith Tesco-s árufeltöltő azért fizesse Hanafi Kaled segélyének egy részét az adójából mert az ő ükapja részt vett Egyiptom gyarmatosításában.
A fiúk vezekeljenek az apák bűneiért.
Mert mi van?
Gipsz Jakab CBA pénztáros azért fizesse Kolompár Armandó segélyének egy részét mert az ükapja az első világháborúban Isonzónál harcolt a 12-dik Indiai-Angol hadtest ellen.
Mert mi van?
A most élő emberek megérdemelnek egy számukra negatív helyzetet mert a felmenőik bűnt követtek el.
Van egy nép akit kétezer évig gyilkolásztak mert egy sosem bizonyított esemény következményeként kikiáltották őket bűnös népnek.
Micsoda gondolatmenet ez és hova vezet?

dr.pupak30 2013.07.05. 21:13:04

Nyugodtan jöjjenek, legalább emelik a színvonalat. A angol szászok beleértve az íreket is, olyan hülyék mint a segg. Sosem lesz ezekben az országokban mégegyszer olyan, hogy kulimunkát is diplomások végeznek. Persze annyi eszük már nincs, hogy ezeket az embereket oda tereljék, ahol a legnagyobb hasznot hozzák.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 21:16:33

@diggerdriver:
Te vagy a fény a mai alagútban!
Így még sosem örültem felebarátuszomnak... köszönöm!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.05. 21:37:52

@Kovermadar:
:)))))))))))
Köszi.
Mivel érdemeltem ki?

GERI87 2013.07.05. 21:47:49

@cukkerrépa:

igen, van ilyen nézőpont is, miszerint "a kurva anyjukat csak jó helyre születtek..."

"az angolok és őseik faszagyereksége miatt olyan gazdag, hanem a fél világ kizsákmányolása révén"

meg ahogy azt Móricka elképzeli...
ipari forradalomról hallottál már?

"a gyarmatosító országok gátlástalanul szívták a gyarmatosítottak vérét, a munkájuk profitját learatták, ásványkincseit elvették, a fejlődésüket gátolták stb."

gátolták? elősegítették a fejlődést, bekapcsolták a világkereskedelem vérkeringésébe....a globalizáció előidézője a gyarmatosítás volt.
Rohadékok elvitték a civilizációt, vasutat, ipart, egészségügyet stb a négereknek, hát ez szemétség!

BTBTBT 2013.07.05. 21:48:57

@Bicepsz Elek:
Rosszul tudod - egy kivétellel: "jobban elvarjak a nyelvtudast" :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.05. 21:51:30

@Kovermadar: Ezugyben megkerdeznem azert a koreaiakat pealdaul :D:D:D

@Bicepsz Elek: az a duplaszoba a 3-4-s zonaban inkabb 500-600.

BTBTBT 2013.07.05. 21:57:53

@tildy:):
Vagy még annyi sem. Attól függ, hogy melyik a 3-4-es zónában melyik környéken.
Az utazás sem annyi, bankszámlát is "irtózatosan" nehéz nyitni, de a segélyt könnyű összemosni a támogatással - meg hát tudni kell angolul is, a fenébe. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 21:58:23

@GERI87:
"Rohadékok elvitték a civilizációt, vasutat, ipart, egészségügyet stb a négereknek, hát ez szemétség!"

Hat micsoda szemetseg! :)

Amarante 2013.07.05. 22:01:33

@Barátusz:

Joestet estimuszakos baratuszaim!:)

A housing benefitrol:mar azt is megnyirbaltak.nincs kulonszoba mindenkinek , az oszd meg es elj szerenyebben elv mukodik:):)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.05. 22:02:48

@GERI87:
Amióta meg "felszabadultak" azóta hívják őket banánköztársaságoknak.
A "felszabadulás" folyományaként voltak olyan vezetőik mint Idi Amin Dada.
Szinte minden volt gyarmati országban szarabb a helyzet mint amíg "kizsákmányolták" őket.
Hutu-Tuszi mészárlás?
Milyen jó nekik.
Szabadok.
Magyarország is milyen jól járt hogy függetlenedett a Monarchiától.
Jobban élünk mint az osztrákok.

tucano 2013.07.05. 22:04:34

@Igényes: Brazíliában nincs is buli kotonosztogatás nélkül :D

@pamut: nem versenyeztetek senkit, csak volt különbség az egyes országok gyarmati politikája és érdekérvényesítése között. De ez ma már történelmi távlat, persze nagyon érdekes, hogy hová vezetett az akkor követett módszer. Ráadásul még csak azt se lehet mondani, hogy túl következetesek voltak, minden korban és térségben máshogy iparkodtak a gyarmatosító rendszerek. Mindenesetre visszatérve az eredeti kommenthez, szerintem nem szégyenkezniük kell, hanem tanulni és felhasználni azt a rengeteg tapasztalatot, ismeretet stb. amit ez idő alatt összeszedtek. Angolok nem csinálják rosszul, a spanyolok büszkeségi kérdést csinálnak, a portugálok meg lejmolnak gátlástalanul az egykori gyarmataiktól :)

@tilmir: ügyes vagy, a svájci "nem" bürokráciában átvinni gyorsan a dolgokat, azért nem semmi (tapasztalatból mondom:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.05. 22:05:28

@bildiko_syd: ha a neved is Ildiko, akkor erdekes egybeeses:|)

BTBTBT 2013.07.05. 22:06:58

@Amarante:
Jó estét, barátuszné!

Egész nap nem voltam, gondoltam, benézek, de késő délutánra nagyon leült a poszt. Ahogy délelőtt nekiindultak, vártam vagy 800 kommentet.

A minap kipróbáltunk egy "benefit calculator"-t a neten, és lehidaltunk, hogy egy egyedülálló állástalan fél év bejelentett munkanélküli után évi 14 ezer font támogatást (és segélyt) vehet fel. Na, ez hívják jóléti államnak.

Egyébként röhej, hogy 1942-ben, a világháború közepén Angliában már a jóléti állam háború utáni megszervezéséről tanakodtak a Beveridge által lefektetett elvekre.

Amarante 2013.07.05. 22:07:18

@diggerdriver:

Legalabb az egojuk nohet szabadon:):):)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.05. 22:07:38

@Barátusz: En tudom, de egy normalis duplasoba, 3-4 zonaban inkabb 500 koruli, mint 650.
Persze lehet kapni akar 3-400ert is, akar meg jot is, de az valoszinuleg nem olyan jo helyen lesz.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:08:45

@cukkerrépa:

"z*r ügy szétosztani a gyarmatosítás során jogtalanul felhalmozott vagyont, se meg se akarják próbálni. a mai angolok élvezi az egykori angolok aljasságainak gyümölcsét"

mint fentebb írtam:

a gyarmatosításnak nem az angol nép, hanem az _angol hatalmi elit_ volt fő a haszonélvezője...

+ a gyarmatosítás általában _nem_ profitábilis műfaj... inkább csak _viszi_ a pénzt... nem véletlenül mentek _csődbe_ a nagy birodalmak...

a gyarmatosító _hatalmi elit_ a saját _adófizető_ népét is lerabolja... a birodalmi _álom_ nevében...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.05. 22:09:11

@Barátusz: Ez igy van. Amikor munkanelkuli voltam, kiszamoltam, mennyi benefit jarna kettonkre. 1200 font, havonta. Ebbol siman kijott akkor az alberlet meg a kaja, meg a rezsi. Mas mar szukosen, nade akkor is....

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:09:46

@Barátusz:

jól le is pusztították magukat a 80-as évek elejére...

random guy 2013.07.05. 22:10:19

"hogy az angolok történelem miatt bőven igazságos egy kis migráció probléma,"

Ez nem így működik. Mátyás király is elfoglalta Bécset, mégsem hiszem, hogy nekünk el kellene tartanunk egy osztrák családot cserébe. Abszurd az egész logika.

BTBTBT 2013.07.05. 22:10:38

@tildy:):
Tudom, hogy te tudod.
Azon, amit belinkeltem, a Bethnal Green-es heti 88-ért akár még jó is lehet. De a Seven Sisters-hez költözne az, akinek két anyja van.
Sokszor az van, hogy egyik ponton szar minden, két utcával odább meg minden csilivili, mert a regeneráció része lett.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:14:38

@tucano:

azért vannak közös vonások:

mivel a gyarmatosítás drága műfaj általában a már _korábban_ relatíve gazdaggá váló államok jeleskedtek ebben

+ csak addig profitábilis amíg ésszel csinálják,

pl. inkább a _kereskedelemre_ és néhány _telepesgyarmat_ megalapítására helyezik a hangsúlyt

komplett államokat meghódítani általában nem profitábilis műfaj, az angolok is inkább csak un. "oszd meg és uralkodj" játékokat játszottak helyi bábállamokkal

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:15:21

@random guy:

MK nem gyarmatosított, ő német római császár akart lenni

Amarante 2013.07.05. 22:15:45

@Barátusz: Ez az egesz benefit-tulliheges koszonheto a haboruban elszenvedettekert.Csak kicsit tulkompenzaltak:)most probaljak korrigalni ,mert sok ember nem el,hanem visszael a lehetosegekkel.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:20:55

@GERI87:

némiképpen ezt árnyalni kéne, pl. különböztesd meg:

1. a kereskedelmi "outpost"-okat (ez egy aranybánya, és mindenki nyer vele... pl. Macau, vagy a holland kolónia Nagasaki-ban)
2. a telepesgyarmatokat (ebben is van fantázia, pl. az USA ebből nőtt ki...)
3. az országhódításokat (egy egy FENEKETLEN PÉNZNYELŐ... és rendkívül komoly feszültségekkel jár együtt... pl. gondolj a francia "demokraták" Indokínai és Algériai birodalmára... és arra, hogy hány millió ember halt meg emiatt...)

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:21:32

@Amarante:

az ún. "jóléti" állam végül mindenhol csődbe fog menni...

Amarante 2013.07.05. 22:22:22

@Kovermadar:

Az hat!Figyelembe veve,hogy pl. a szabad indiaiak meg mindeg azt a vasuthalozatot hasznaljak,amit a szemet britek fektettek le.minden szegletebe eljuthatsz vele,az orszagnak.
az utolso gozmozdonyt vmikor 2000 tajan nyugdijaztak,ha jol emlekszem:):)

Amarante 2013.07.05. 22:23:36

@calabria007:

Lehet.de az angolok ezt aligha varnak olbetett kezzel.:):)

Igényes 2013.07.05. 22:24:59

@calabria007: Ez súlyos balfogás volt a részéről.

orange85 2013.07.05. 22:25:59

az az igazság, minél többet olvasok ebből a blogból, annál inkább érzem úgy, hogy nem kéne többet,mert:

információt a valós helyzetről szerezni lehetetlen.egyik ezt mondja, a másik pont az ellentkezőjét annak ellenére hogy angliában vannak.
egyesek hihetetlen sötétek,például:

hivatalos honlap szerint az 1-3 zónába (osztriga) bérlet 136.8 font és nem 150
volt itt egy link a double room árakról.messze nem az, amit írt.

én csak remélhetem hogy bicepsz elek nem él kint londonban.mert akkor nagyon nagy bajban lehet.
tele van a tököm az ilyen emberekkel,mintha direkt akarna keresztbe tenni a másiknak.

utolsó adalék:egyik ismerősöm nemrég járt itthon és azt mondta, hogy pár nap alatt lehet munkát találni, csak menni kell mint a gép.külön szakmát nem is említett.

nem,anglia nincs tele.aki riogatja az esetleg emigrálni és dolgozni vágyókat az szarjon sünt!

BTBTBT 2013.07.05. 22:26:23

@Amarante:
Nem, ennek sok köze nincs a 2. VH-hoz, hiszen például öregkori, ún. "old age pension már az 1910-es években is volt Angliában.
Arról van inkább szó, hogy ezeket a szigeten élőket majdnem 1000 éve senki nem hódította meg, és pökhendiek meg előrelátóak is.

Érthető, hogy sokan akarnak visszaélni a támogatási rendszerrel. Angolok is, nemcsak a sok emigráns.
A gond, hogy nincs különválasztva a juttatás annak, aki már itt él, meg meg annak, aki ide akarna jönni.

Ahogy korábban írtam neked, csak a "housing" intézményét kéne eltörölni (persze fokozatosan), és akkor aki nem keresne annyit, hogy a lakhatásáról hírhedt Londonban éljen, szépen visszamenne az országába, vagy visékre költözne - ott viszont a bérek is alacsonyabbak.
Persze olyan nincs, hogy az angolok meglépjenek ilyesmit.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:28:00

@Amarante:

aki nem várja ölbe tett kézzel, az már rég leszámolt a "jóléti" állam sekélyes illúziójával...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.05. 22:28:40

@calabria007:
Pontosan azért adták fel Algériát a franciák mert sokba került.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.05. 22:29:46

@Barátusz: Ez igy van. Nezz ra Canning Townra vagy Docklandre( Newham ) , majd East hamre es Stratford nehany reszere .Egyik utca popec, mikozben a kerulet meg az egyik legrosszabbul ertekelt.

Igényes 2013.07.05. 22:30:39

@Kovermadar: Köszönöm! (hálából nem örvendeztetlek meg egy seggel, vagy duzzadt tejmiriggyel sem. ;) )

Igényes 2013.07.05. 22:31:14

@tucano: Magyarországon akármit csinálsz, valaki elkezd rikácsolni miatta.

Bicepsz Elek 2013.07.05. 22:31:15

@Barátusz: Jol tudom!!!
Persze az, hogy allambacsi penzt fizet a helyiek dolgoztatasaert a jobb seg.munkakra vonatkozik(nem az orvosira pl. vagy a sz..abb se.munkakra). pl. bolti elado, biztonsagi or stb.(de pl. par ev ottlakas is eleg hozza)
NI romanok/bolgarok szamara nehezitett.
Ja lehet havi 500-ert is szobat berelni Londonban, csak az
A, getto
B, fel eves szerzodessel
C, Nincsenek benne a szamlak

A 700-800 font a szerzodese melokat illeti(kicsi oraszam, machinlalasok az idovel es a teljesitmennyel). Persze aki ugyes az eleg orat osszeszedhet

A segelyezesi rendszer atalakitasa folyamatban...

Amarante 2013.07.05. 22:31:23

@Barátusz:

En erre a sok segelyre gondoltam,mint kompenzaciora vmilyen szinten.
Persze,hogy az angolok is,sot!!:):):)
A housinghoz meg mar hozzanpiszkaltak,de csak finoman,mert igen nagy az a reteg,aki igenybe veszi.
le fogjak nyeletni a bekat mindenkepp a joneppel:)

BTBTBT 2013.07.05. 22:31:39

@orange85:
Nem érdemes felnyomnod az agyadat olyan benyögésén, aki amellett, hogy pontatlan árakkal dobálózik, a negatív változások közé sorolja azt is, hogy megkövetelik a jobb nyelvtudást. :)

Mellesleg nem is a munkáltató követeli meg, hogy jobban beszélj, hanem már a szelekció révén elintéződik, hiszen Angliába - és különösen Londonba - özönlenek be a normálisan/jól beszélők, akik éppen ezért happolják meg a munkát a csak makogni tudók elől.

Szar melóra mindig is lesz jelentkező meg hely is. Feljebb már nem feltétlenül. Da tízgyerekes cigány, ha idetolja a képét, nem fog kijönni a támogatásokból, és szépen eltakarítják majd, ha nekiáll bűnözni.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:33:05

@Barátusz:

ja, azóta az un. "jóléti" állanak köszönhetően egy kissé elszálltak az a birka angliusoknál az árak:)

The "Country life" book of cottages costing from £150 to £600 (1913)
archive.org/details/countrylifebooko00weavrich

mennyit érnek manapság Letchworth-ben ezek a házak? :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 22:35:22

@Barátusz: Nem csak Londonba akarják korlátozni, hanem az egész UKban. Tudod, az ország nagyobb. ;)

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:35:35

@diggerdriver:

és majdnem minden modern gyarmat erre a sorsra jutott

a mai modern gyarmatosítás már sokkal finomabb eszközökkel dolgozik::)

From Monetary Nationalism to Monetary Imperialism | Nikolay Gertchev
www.youtube.com/watch?v=Kp-48hdRKBM

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:36:35

@diggerdriver:

tonképpen az EU is egy modern gyarmatbirodalom:)

The E.U., Neofeudalism and the Neocolonial-Financialization Model (May 24, 2012)
www.oftwominds.com/blogmay12/EU-neocolonial5-12.html

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:37:41

@Barátusz:

akinek egy csöpp esze van az most sem Londonba megy:)

BTBTBT 2013.07.05. 22:38:01

@Bicepsz Elek:
Nálad a felkiáltójel az indulat jele?

Nézz szét a gumtree-n. Nem kell gettóban lakni ahhoz, hogy 500-ért is bérelhess dupla szobát. Számlákkal meg bivalyerős nettel. Hallottál te már a shorthold tenancy-ról?
Az NI nehezítéssel kapcsolatban korábban nem írtad, hogy a bolgárokra/románokra vonatkozna.
Bolti eladó meg biztonsági őr állásokba csak az nem megy el, aki nem akar vagy büntetett előéletű.
Aki havi 7-800 fontot keres 2013-ban, az inkább húzzon haza, mert ahooz London drága mulatság.

Mi lenne, ha különbséget tennél a segély és a támogatás között?
Ne aggódj, nem fogják elkapkodni a támogatási rendszer átalakítását. Itt lassan mennek a dolgok. Addig is nyomorban meg függőségben lehet tartani a birkahadat.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.05. 22:38:47

@orange85: a havi berlet 1-3 zonara tenyleg 136.8, de csk akkor ha eleve igy veszed. Viszont sokan, akik hetente kapnak fizetest heti berletet vesznek, ami egy hetre 35.6, ami 30 napos honapban bizony mar: 35.6/7*30+152.7, 31 napos honapban 35.6/7*31=~157.Szoval akar igaz is lehet, amirol irt.

"utolsó adalék:egyik ismerősöm nemrég járt itthon és azt mondta, hogy pár nap alatt lehet munkát találni, csak menni kell mint a gép.külön szakmát nem is említett"
PErsze, valoszinuleg fizikai munkara szinte mindig van kereslet. Viszont parom pl. mar 4 honapja nem kap , 3 interjuja volt eddig, 1 nem jelzett vissza, 1 tanfolyamot akart eladni, 3. helyen kiderult es megbeszeltek, hogy nem egyezik az elkepzeles. Persze elmehetne mosogatni, vagy baristanak, csak onnet nehezebb kitorni a szakmajaba. Szerintem. Jahm es nem egy helyen felelt meg 100%-osan a felteteleknek, megsem hivtak be.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.05. 22:39:58

@tildy:): mondjuk o a szakmajaban keres. Ami IT, de kezdokent. Testverenek 7 honap utan jott ossze.

Amarante 2013.07.05. 22:42:07

@tildy:):

En is azt vettem eszre,hogy nehezebb elhelyezkedni,mint korabban.a segelyek megszoritasa magaval vonja az eddig angol ingyenelok munkabaallasat es akkor az egyszerubb munkakban is nehezebb lesz elhelyezkedni.

BTBTBT 2013.07.05. 22:43:01

@Amarante:
Miféle kompenzáció? Boldog-boldogtalant beengednek az országba, gyarmatok nincsenek.
A visszafizetés már kifut azért, mert évszázadokon át kiszipolyozták a gyarmatokat.

@Mr. Long:
Ez a korlátozás akár egy évtizedig is eltarthat. És arra sincs garancia, hogy megszűnik.

@calabria007:
Ne is jöjjön. Már elegen vagyunk itt. :)

Az árak a gazdasági bubi miatt szálltak el. Értelmetlenség a 100 évvel ezelőtti ingatlanárakhoz hasonlítgatni. Megnézted, hogy akkor mennyi volt az átlagfizetés?

Bicepsz Elek 2013.07.05. 22:44:29

@orange85:
Az nem sokban ter el toki!!
35/7*30-a havi oysyer. Ha egybe veszed, akkor par napot sporolsz. De lehet jovo heten nem lesz melod, akkor kib..al egy rakat penzt.
Amit ti olcsobban lattok 600-650-nel, abban nincs benne sem a rezsi, sem a council tax. Valoszinuleg council flat, amit illegalisan kiadnak nektek ennyiert berbe.Bethnal (bocs ugral a telefonom)Green egy keselos hely ejszaka. Hogy mi jo vagy rossz valtozik. pl. Brixton kozpontja be van kamerazva, de elotte jo sz.r kornyek volt. Es nem csak kozbiztonsag, de hangos zene, kellemetlen szomszedok, mocsok az utcan. Egyszer beneztem egy ilyen olcso helyre kb. a feka verte a terhes proliangol nojet a lepcsoforduloban. Az utcan prolinepek kb. langszoroval mentem volna oda legkozelebb. Az is igaz, hogy a magyar hazak lehuznak,a nem magyar hazakba viszont nehezen vesznek fel ujonnan jotteket.

Green egy jkeselos kornyek ejszaka

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:45:45

@Barátusz:

inkább emiatt szálltak el

Charting the Bank of England’s Balance Sheet Since 1844
greshams-law.com/2013/01/29/charting-the-bank-of-englands-balance-sheet-since-1844/

ebből finanszírozták az un. "jóléti" állam című mókusvakítást:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 22:46:02

@Bicepsz Elek: A bankszámlás és NI-s dolgot csinálják már? Mert pár hónapja, amikor jöttem velem kedvesek voltak. Mondjuk NINo-re úgy mentem,hogy volt munkám, a bankban meg megkérdezték dolgozom-e meg mennyit keresek és már az első kérdés után kedvesek voltak. Bar egy lengyel srácot elhajtottak előttem a sorból a bankban azzal, hogy nagyon elhasználódott az útlevele.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 22:47:50

@Barátusz:

egyáltalán nem értelmetlenség, pl. az USÁ-ban anno egy betanított szalagmunkás egészen szép házat vett az egyévi keresetéből (hitel nélkül...) , ilyenkor lehet látni, hogy milyen könnyű a szándékosan elhülyített birkanépet az orránál fogva vezetni:)

PS. az ángliusoknál is hasonló lehet a szitu

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.05. 22:48:32

@Bicepsz Elek: De benne van. Nem council flat. Sajat magam is tapasztaltam, meg ismerosi korben is laknak ilyenben.

Hozton mellett mi egy hatalmas szobat bereltunk ketten 750-ert, de ez 1-2 zona hatara, akik egyedul laktak egy duplaszobaban, azt 600-ert bereltek.
Hoxton Station kornyeke meg Shoreditch meg minden, csak nem keselos hely.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 22:48:59

@diggerdriver: Ez az én munkahelyemen is így van. A HR folyamatosan keres, hogy az előző munkahelyemről ilyen-olyan tervezőket nem tudnék-e ajánlani. A LinkedIn-en meg mióta angol munkahelyem van a fejvadászok keresgélnek ajánlatokkal folyamatosan. Biztos, mert fele annyiért elvállalom.

Igényes 2013.07.05. 22:55:42

@diggerdriver: Akkor engem isten nagyon szerethet... seggekkel bőven el vagyok látva. :s

Bicepsz Elek 2013.07.05. 22:55:59

@Barátusz:
Nezd meg, hogy heti vagy haviarat irtak ki, mert szerintrm az utobbi eset foroghat fenn.
Esetleh sigle szobat neztel.
A net nem szamit manapsag 20 fontert kapsz bivalyeros nett!!!
kb. heti 150=150/7*30
havi 642 font duplaszoba!!!
De mondom ez hazban van. Nem toronyhaz/council flat/getto!!!
Es a bevandorlok 95%-a nem ertelmiseginek(orvos/IT stb.)jon ide.
Az utobbi ket evben magyarok kozul is egyre tobb a segedmunkas/vagy aki itt akar segelybol megelni, es angolul sem tud.
A nyelvtudas kozel sem olyan fontos, mert segitenek a tobbiek. Ha meg valaki fiatal no, akkor el tudja adni magat(London tele van balfek helyiekkel. Nem egy esetet lattam..).

Amarante 2013.07.05. 22:56:04

@Barátusz:

ez a segelyrendszer nem a fel Europara volt kigondolva.a hibat ott kovettek el,hogy aki idetamolygott,mindenkinek jart.feltetelekhez kellett volna kotni.eppen eleg sajat ingyenelojuk van,mire meg importalni is?
gondolom most ezt probaljak korrigalni,de ez lassan fog menni.

BTBTBT 2013.07.05. 22:56:28

@Amarante:
Ha akár angolként, akár nem, évekig munkanélküli voltál, kiestél a gyakorlatból, piszok nehezen fog veled bárki is szóba állni. Ráadásul a segélyre berendezkedők nem arról híresek, hogy tanulással töltik az időt.
Ha nehezebb munkát kapni, az még mindig azért lehet, mert továbbra is özönlik az országba a jó munkaerő is. Talán nálunk is jobb.

@calabria007:
Ma már parasztvakítás lehet ez a rendszer, de még évtizedekkel ezelőtt sem volt. Nyilván úgy gondolták, hogy milyen jól el lesznek ezt a bazi nagy szigeten újabb évszázadokig, ha ez korábban is sikerült.

Az rendben van, hogy az elmúlt 15 évben duplájára emelkedett az adózók pénzéből kiszedett támogatásra szánt összeg, és ez brutális, de 170 éves viszonylatban továbbra sem látom értelmét összehasonlítani a BOE aktívumait illetően, mert a 19. században is más árak/bérek voltak.

@Bicepsz Elek:
Te csak Brixton-t meg Bethnal Green-t ismered? Kár, hogy egyik sem a 3-4-es zónákban van. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.05. 23:02:51

@Barátusz:

Mit értesz dupla szoba alatt 500-ért?
Mert itt a dupla szobás lakáshoz még egy nappali is tartozik.
Na most egy kétszoba plusz nappalis lakásért jó környéken reális az 500. Hetente.

Én Golders Greenben a központban fizetek egy egyszoba plusz nappali-ebdlő plusz konyha és nagy fürdőszobáért 1000 fontot viszont ebben minden benne van. Az internettől a Council-ig minden.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:04:18

@Barátusz:

az ún. szociális segélyekre mindenütt csak fillérek mennek el, a valódi lenyúlás az un. "szent tehenek" környékén van, pl. "oktatás", "egészségügy", "lakástámogatás" és egyéb sekélyes hazugságok...

BTBTBT 2013.07.05. 23:04:21

@calabria007:
Definiálnád azt, hogy "az USÁ-ban anno"? Köszi.

@Bicepsz Elek:
Köszi, figyelmes ember hírében állok, és nem keverem össze a pw-t a pm-mel.
De azt már unom, hogy "!!!!!"-ezel. Ha nem válaszolok, akkor az azért lesz, mert már rohadtul unni fogom. :)

@Amarante:
Valóban nem, csak erre a szigetre. Semmiféle támogatást nem kéne adni alapból senkinek, még az EU-ból sem, aki nem dolgozott legalább 6 hónapot egy huzamban. Anglia nem kényszerít senkit sem, hogy ide jöjjön.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:05:17

@Barátusz:

a BoE mérlege az utóbbi 100 évben a _nyolcezerszeresére_ nőtt...

DieNanny CH 2013.07.05. 23:07:16

@Kovermadar:

Nem mondod, hogy ezt nem tanítják már ált. isk. elsőben?!?!?! Hát miből jön rá a gyerek a felsőbbrendűségére???
:-)

BTBTBT 2013.07.05. 23:08:18

@diggerdriver:
Nem lakásbérlésről van szó, kedves uram. :)
Single/double room, tehát szobabérlés egy lakásban/házban. Arról próbál itt meggyőzni a delikvens, hogy 650 alatt nem kapsz ilyet, csak számlák nélkül és/vagy gettóban.

Sírva fakadna, ha elmondanám, hogy mennyiért bérelek kétszobás (nappali-háló) lakást. De nem mondom el, mert úgysem hinné el. :)

@calabria007:
Jogos. Bár azért az oktatás meg az egészségügy még érthető is. A lakhatás támogatása viszont nem.
Már angol ismerőseim/kollégáim is egyetértenek, amikor kifejtem, hogy aki nem tudja megfizetni, húzzon olcsóbb helyre, ne az állam csecsét szívja.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.05. 23:08:27

@Mr. Long:
Az építőiparban szabott árak vannak.
Az én szakmámban 10,50-13 fontig.
Általában 11-12.
Én most 12-ért dolgozok.
Most hogy nagy a kereslet több a 13fontos ajánlat és eltűnt a 10,50-es.
Ezek az árak mindenkire vonatkoznak nációtól függetlenül.
Nekem tök furcsa az hogy itt írják hogy az angolok többet kapnak valamilyen szakmában.

Amarante 2013.07.05. 23:09:09

@Barátusz:

Ebben egyetertunk...ahogy minden masban is:):):)
Pl. anno mig meg nem kaptuk Mo-on a kekszemelyit(letelepedesi engedely)az ott szuletett 3 gyerekre meg csaladit sem kaptam.Ez volt a torveny es kesz.

tucano 2013.07.05. 23:09:27

@calabria007: na erre céloztam, hogy az angolok máshogy csinálták, pl a portugálok nagyon korán túlléptek a kereskedelmi támaszpontokon, mert túl gyorsan rabolták le az őslakosságot, de pl. a franciák is gyorsan nyomultak be minden meghódított terület belsejébe, pedig portugálok már akkor se nagyon voltak, míg a franciáknál mindig akadt elég ember. AZ angolok a kereskedelmi útvonalak feletti ellenőrzéssel és a feldolgozóiparukkal sokkal, de sokkal több pénzt csináltak, minta többiek.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.05. 23:10:02

@diggerdriver: dupla szoba az dupla szoba, tarsberletben. Azaz ahova egy double bed befer kenyelmesen, 2 ember elfer benne.
Havonta ennyi.
Amirol te beszelsz, az lakas, es ott sem hetente 500, leven mi is ilyenben lakunk, 1 duplaszoba, plusz nappali , 821+rezsit+council taxot fizetek erte, kb 1030 fontra jon ki havonta.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:11:01

@Barátusz:

ez könnyű lesz:

hallottál már erről?

The five-dollar workday
en.wikipedia.org/wiki/Henry_Ford#The_five-dollar_workday

ebben az időben az USA medián házár durván 2000 ezer USD volt

azaz a _betanított_ munkás 20 havi munkabéréből tudott venni egy összkomfortos, hatalmas házat

de egy szerényebb összkomfortos ház már 1000 USD-ből is kijött...

Sears Homes 1908-1914
www.searsarchives.com/homes/1908-1914.htm

pl. ez a modell, hogy tetszik? :)

www.searsarchives.com/homes/images/1908-1914/1911_0113.jpg

BTBTBT 2013.07.05. 23:11:32

@orange85:
Hogyhogy a magyar cigányok csak 2014-ben telepedhetnek le Franciaországban? Nem csúsztatás ez? Tovább sem olvastam.

@calabria007:
Oké. És a bérek? (Nyilván sokkal kevesebb lesz.)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.05. 23:13:54

@Barátusz:
Brixtonban dolgoztam. Sok a gyökér.
Megmagyarázom.
Jártomban keltemben rájöttem már hogy honnan lehet tudni hogy milyen környéken járok.
A zöldségesek árukínálatát kell nézni.
Ahol sok a Jam a Batáta a Kasszava meg mindenféle föld alatt termő gyökér azon a környéken sok a fekete.
Brixton szar hely.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:14:31

@Barátusz:

bocsi ez jobb példa

www.searsarchives.com/homes/images/1908-1914/1912_0159.jpg

az előbbi csak nagyker ár volt (bár az sem rossz kiindulási pont, mivel ezeket a házakat akár "kalákában" is össze lehetett szerelni...)

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:15:30

@Barátusz:

érthető? :) hatásos volt a propaganda:)

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:20:14

@Barátusz:

az állam cseszte fel ilyen magasra az ingatlanárakat (pl. földhasználat szabályozásával és az építésszabályozással)

utána meg lehetővé tette a birkáknak, hogy funny money-ban eladósodjanak és kifizessék ezeket a vicces árakat:)

BTBTBT 2013.07.05. 23:23:32

@Amarante:
Ez mikor volt?

Sógornőmék 90-ben jöttek át, és jó kis vissza nem fizetendő magyar hitelből bazi nagy házat húztak fel a szülei. Nem volt semmi.

@calabria007:
Nem igazán foglalkozom a régmúlt gazdasági dolgokkal, de most végigolvastam. Ha heti 6 nap keres a munkás 30 dollárt (minusz megélhetési költségek), akkor hogyan is jön össze 20 hónap alatt az 1000-2000 dolláros ház?

A Sears-os link 1914-ben végződik, tehát akkor csak feleannyi, 2,5 dollár volt a napi bér, mint mikor Ford felemelte. 2,5-ből még egy 500 dolláros házat sem volt egyszerű megszerezni.

Az utolsó képen szép az a tágas kecó.

Ne érts félre, nem azt mondom, hogy nincs igazad vagy hülyeségeket hordasz össze, csak ezen adatok alapján nem győztél meg arról, hogy 100 évvel ezelőtt a kétkezi munkás munkabére és a házárak aránya közelebb lett volna egymáshoz..

Amarante 2013.07.05. 23:26:58

@Barátusz:

A gyerekek 97,98,es 2001-ben szulettek.Az osszes valtozast a torvenykezesben,az osszes hivatalkoltozest kifogtuk.:( Az is lehet,hogy csak nem voltunk szimpatikusak,mint egyszer kedves ugyintezo meg is mondta a kepembe:):)

Most mar csak nevetni tudok az akkori dolgokon,de benne lenni borzalmas volt.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:27:46

@Barátusz:

ez egy jó kérdés, de az biztos, hogy Letchworth Garden City-ben (azaz Cambridge és London között...) a 150 fontos házakat _kétkezi_ _munkásoknak_ tervezték...

" A major concern for landowners at the time was the flight of workers to mines and cities for better pay. Strachey planned to attract them back, with houses priced at £150 each in a town designed from the ground up."
www.exhibitioncottages.info/

Bicepsz Elek 2013.07.05. 23:28:27

@Barátusz: De vicces valaki:-))))
50 font+- nem szamit sokat. Kijebb is lehet meg dragabb szobat berelni.Ha eves szerzodesed van az jo,ha nem a tulaj emelhet barmikor. Nem csak a zona szamit hanem pl. a metro vs. vonat (5 illetve 20-30 perc varakozas a kovetkezore). Ealing es Stradtford is 3-as zona de eg es fold kulonbseg.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:32:12

@Barátusz:

csak tájékoztatásul:

2008 táján az USA medián házárak 250 ezer USD fölött tanyáztak...

www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2012/01/Median%20Home%20Price%20December.jpg

az éves medián jövedelem pedig vhol 25 ezer USD környékén...

en.wikipedia.org/wiki/Personal_income_in_the_United_States

no ennyit a "fejlődésről":)

afazekas 2013.07.05. 23:32:41

@Kovermadar: Valami ballibcsi gyűlésen tanítják ezt a baromságot, amit mondasz vagy saját kúfőből jön...?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.05. 23:33:49

anglia tenyleg szopni fog ez nem kerdes
sot mar szopik is
nem veletlen az antireklam
gondoljatok bele, meg a magyarok is riogattak a romanokkal
politikai szinten es plakatokon

dehat ugy kell nekik
nyugateuropanak piac kellett es munkaero
a piazot megkaptak egesz kelet es kozeperuopaban
be is laktak
Tesco Tesco hatan olcso munkaerovel
csak hat azt elfelejtettek, ennek az az ara, hogy minden hulye meg fog jelenni az orszgukban

anglia mar regen nem anglia
elsok lesznek akik kilepnek

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:34:29

@Barátusz:

pedig sokkal közelebb volt mint ma:)

100 évvel ezelőtt nem lettél adósrabszolga...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.05. 23:34:31

@diggerdriver: Mi hol ? A mi albink? Leirtam a kornyeket, hol lakunk.

A tobbi amirol tudok pedig Manor House, Turnpike Lane, Wood Green kornyeken. Illetve Crystal Palace kornyeken volt.
De eleve erdekes, hogy nem ertetted a duplaszobat, double room, az double room, nem teljes lakas.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.05. 23:35:22

@diggerdriver: hat ahol kozos wc van es a szobaba befer egy franciaagy

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:37:36

@Barátusz:

óh, régi szép idők:)

"Therefore, in 1905, a competition was launched to find the perfect £150 cottage, for which a labourer could pay an affordable annual rent of approximately £8. "

The £150 cottage
vl203.wordpress.com/2011/02/18/the-150-cottage/

BTBTBT 2013.07.05. 23:38:18

@tildy:):
Láttam már olyan dupla szobát, ahová nem fért be kényelmesen a dupla ágy. :)

@diggerdriver:
Az igaz, hogy ahol meglátod a zöldségespiacon a punajamot, ott sok feka fordul meg.
Brixton nekem sem a kedvencem. Bár azért jó szórakozóhelyek vannak arrafelé.

@Amarante:
Mér? Lerománoztak a magyar hivatalban?
Az ilyen nemtetszősnek akár mi is lehetünk a ludasak, nemcsak az éppen rossz napja lévén undok ügyintéző.

@calabria007:
Érthető, és nem propaganda, mert nem a saját zsebéből adja a pénzt az állam bácsi az egészségügyre meg a tanításra, hanem a beszedett adóösszegek újraelosztása révén.
Ennyit adófizetőként talán jogosan várok el az országtól, ahol élek. Ami nyilván nem valami egzotikus nevű harmadik világbeli állam.
Azt viszont, hogy a lakhatásomat is finanszírozza, nem.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:41:28

@Barátusz:

egy hatalmas buborék az egész

pocsék szolgáltatás méregdrágán

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.05. 23:42:30

@tildy:): Két éve laktam utoljára egy tetőtéri double roomban. Azóta elfelejtettem.
Hol laksz?

Amarante 2013.07.05. 23:44:18

@Barátusz:

Nem,de mindegy is.kibojtoltuk az allampolgarsagot aztan ra egy evre leptunk.mondjuk jo10evbe telt es tobb,mint egy millaba,de ma mar nem erdekes.

Anglia hany allampolgarsagot engedelyez??

Igényes 2013.07.05. 23:46:12

@Amarante: Megpróbálhattad volna a magyar barátkozási formát (boríték). ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.05. 23:46:58

@hagyma:
Semmivel sem szopik jobban mint az usákok a niggerekkel meg a latin amerikaiakkal. Ott az a probléma itt meg ez.
Minden mondom MINDEN gazdag országnak gondot okoznak az odavándorló szegények.
Hogy aztán ezt hogy oldják meg az különböző.

Amarante 2013.07.05. 23:48:01

@calabria007:

Ez meg boven az Edwardianus kor.Van egy konyvem,ahol ez a kor van ismertetve,berekkel,arakkal,csak most pont nincs keznel.na abban olvastam,hogy a legalso szinten pl.egy konyhalany evi fizetese 4font korul volt.ebbol azert nehezen jonne ossze egy 150fontos haz:)

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:48:25

@Barátusz:

az 1921-26 közötti Sears modellek még jobbak (és még olcsóbbak...)
www.searsarchives.com/homes/1921-1926.htm

pl. hogy tetszik ez a 989 USD-be kerülő ház?:)
www.searsarchives.com/homes/images/1921-1926/1921_6000.jpg

PS: 2008-ban az USA medián házár 250 ezer USD fölött volt...

BTBTBT 2013.07.05. 23:48:44

@tildy:):
Azért, mert nem bérelt szobát, csak lakást a családos embör.

Crystal Palace környékén is laktatok? Merre, ha szabad kérdezni.
A Turnpike Lane-hez egyszer majdnem odaköltöztem 2008-ban, de amikor kiderült, hogy a 3 csaj barátnő, akiknél laktam volna, a pasijával bulizik minden hétvégén a házban, hát akkor kihagytam. :)

@hagyma:
Nem baj. Majd megyunk az Egybesült Államokba hagymát boldogítani. :)

@calabria007:
No, ez már jobb volt. Ezen tényleg látszik, hogy statisztikailag (és ezzel nem kötözködöm) jobb volt az arány a régmúltban.
Viszont a megélhetés költségei ki tudja mennyire rúgtak a tiszta munkabérből.
Még annyit, hogy 2008-ban még az USÁ-ban is bubi volt. Azóta biztosan följebb mentek a házárak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 23:48:49

@afazekas:
:)
Szepen, csendben elnevetgelek a hozzad hasonlo nepnemzetiokostojasokon.
Meg az sem tunik fel, ha eppen ki vagytok figurazva :)

Kersz egy schnitzelt? De csak a trianoni hatarok menten szeletelheted :)

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:50:33

@Amarante:

és mennyit keresett a konyhalány _fizikai_ munkát végző férje?

PS.: abban a korban a férfi volt a _családfenntartó_:)

Amarante 2013.07.05. 23:51:03

@Igényes:

na annyit en nem birtam volna adni,ammennyit "illett" volna:):)

A hab a tortan:a 6 tagu csaladbol 5 szemely kapott allampolgarsagot.:):)

Igényes 2013.07.05. 23:51:30

@calabria007: Ez egy átlagos családi, cca. 200 nm-es budapesti ház ára, ami a rossznál kicsit jobb helyen van.
Csak egy amcsi fizetésből kicsit egyszerűbb összespórolni a rávalót.

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:51:57

@Amarante:

az USA nagyságrendekkel jobban állt a bérek tekintetében mint Anglia ez nem vitás

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.05. 23:52:01

@Amarante: errol a nemesi szarmazasod jutott eszembe. a ti konyhalanyotok sajat kecobol jart dolgozni, vagy bent lakott? :)

Igényes 2013.07.05. 23:52:20

@Amarante: És a hatodiknak kiutaltak egy lábtörlőt az ajtótok elé, vagy hogy? :)

calabria007 (törölt) 2013.07.05. 23:53:56

@Igényes:

a 989 USD-s 1921-es modellt is megnézted?

akkoriban Fordnál egy _betanított_ szalagmunkás 5 USD-t kapott nyolc óra munkáért és egy Ford-t modell 260 USD-t kóstált:)

chocco channel 2013.07.05. 23:54:01

Megbeszeltuk a ferjemmel, h ha a romanok esetleg elarasztjak az orszagot, akkor koltozunk. Mivel multi ahol dolgozom a vilag sinte osszes orszagaban jelen van (M.orszagon nincs:-)) igy at lehet kerni magad egyik helyrol a masikra, es akkor a romanok szivhatjak egymas veret:-)

Egyebkent egyre nehezebb lesz nekik (is), mert az NHS mostmar le akarja csekkolni, h itt el e x ideje es ha nem akkor a szimpla vizsgalatert is fizetnie kell, tervezik, h nem jogosult a segelyre az aki nem tud angolul,es ha alberletet szeretnenek akkor a tulajt kotelezik arra h csekkolja az illeto statuszat.

Anglia felebredt.

Szerintem azok akik kb. irni olvasni nem tudnak ugyis hazamennek, aki pedig beszeli a nyelvet es van szakmaja a senkit nem zavar.

Egyebkent a briteknek mar rohadtul elege van a bevandorlokbol es annak ellenere, h ok nagy PC-k, sok olyan ceg van aki nem alkalmaz bevandorlokat (persze nem valljak be:-)

Nekem mazlim van, soha nem kellett araboknal takaritanom meg bebiszitterkednem es hasonlo remsztorik...

Ennek ellenere azt vallom, h batran jojjon mindenki aki:

-beszeli a nyelvet

-kepes es akar integralodni

-tud es akar dolgozni

-kepes szeretni es tisztelni ezt az orszagot

-es tul tud lepni olyan tipikus kozhelyeken, h "minden angol hulye". Mert nagyon nem.

Orakig tudnam sorolni, de tok feleseleges.

Igényes 2013.07.05. 23:55:25

@diggerdriver: @Kovermadar: Most éppen elgondolkodtam, hogy a rántotthús/az ország alakja nemzeti szimbóleum-e, avagy neme, mert ha az, akkor bizony én bűncselekményt követtem el a humorizálással...
Ugye ha jönnek a kommandósok, magatokra vállaljátok a felbujtást? :DDD

A sellok hova alljanak? 2013.07.05. 23:55:39

Baromsag.
Olyan olcso a repulojegy, hogy menni kell, latni kell, ha nem tetszik, hazajonni.

Amarante 2013.07.05. 23:56:04

@calabria007:

a nok nagy resze mar munkaba allt akkor.
ferje meg nem volt abban a statuszban.Ezek nagyon fiatal lanyok voltak,aztan kezdtek felfele maszni a rangletran es ugy nott a fizetes is.
Pl. evi 50font nagyon jo volt.Ezt a hazvezetonok,fokomornyikok kaptak.

A banyaszok viszont jol kerestek es szukseg is volt rajuk.tombolt a vasutmania,kellett a szen a goz eloallitasahoz:):):)

Igényes 2013.07.05. 23:56:18

@calabria007: A t-modell direkt arra volt kitalálva, hogy minden hülye meg tudja venni.

afazekas 2013.07.05. 23:56:35

@Kovermadar: "nepnemzeti"?
Szerintem azt se tudod mit jelent.

Ha már viccelődünk Magyarország szeletelésén meg Trianonon a te őseid nyugodtan mehetettek volna a románokhoz. Gondolom akkor nem röhögnél annyit...

Amarante 2013.07.05. 23:57:43

@Mr. Long:

nekunk csak mosononk volt es egy dadusunk:):)Mindketto bejaro:)

BTBTBT 2013.07.05. 23:58:00

@calabria007:
De itt a 150 fontos házikó éves bérléséről van ám szó. Amúgy jó az alaprajzon a belső tér elosztása.

Te pénzüggyel, ingatlannal vagy művelődéstörténettel foglalkozol?

@Amarante:
Ezt két oldalról nézik. Ha abban az országban, aminek az állampolgáraként elnyered az angolt is, engedélyezik a kettős állampolgárságot, akkor lehetsz angolként kettős. Ha nem, akkor az angolt tarthatod meg.
De ha jól tudom, kettőnél többszörös állampolgár nem lehetsz errefelé. Angol-román vagy angol-magyar akarsz-e lenni?

afazekas 2013.07.05. 23:58:21

@diggerdriver: Inkább legyen az "turbó", mint igénytelen hazaáruló...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.05. 23:58:28

@diggerdriver:
Meg, hogy a macska rugja meg :)

Raadasul a notebookon is megdoglott a windows, igy megvan a delelotti program. Horror, utalom.
Win7 alatt raadasul a hdd-t sem tudom kettevagni, hogy s dolgaimat ne kelljen lementegetni... :(
Nyugos vagyok, na :)

Igényes 2013.07.05. 23:58:48

@afazekas: Te szép gyermekem, fazek. Meséljed inkább el, hogy tévedtél ide.

afazekas 2013.07.06. 00:00:27

@Igényes:
Semmi gond!
Közben én majd jót röhögök azon h az ilyen Trianonon gúnyolódó ballibek majd megint jól összehoznak 10%-ot a következő két választáson!

Összesen...

Amarante 2013.07.06. 00:00:33

@Barátusz:

Oszinten:lehet,hogy roman-angol:):)

afazekas 2013.07.06. 00:01:57

@Igényes: Szerintem oda írok ahová akarok...

Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.07.06. 00:02:00

Kell a briteknek a szakképzett melós (az összes nyugat-európai országnak kell). Csak a britek már rájöttek, hogy a környékünkről 10 kivándorló családból-egyénből arányaiban kb. 1 szakképzett (tudja a nyelvet, és azonnal vagy 1 éven belül melóba állhat a szakmájában), 3-4 szakképzetlen, vagy nem tudja a nyelvet (tehát tanítani kell), 5-6 meg ingyenélő-ügyeskedő, esetleg konkrétan bűnözni megy. Ilyen áron meg nem jó biznisz befogadni mindenkit, amúgy is van már elég problémájuk az eddig bevándoroltakkal.
Plusz a szakképzettek nagy része ha tényleg emigrálni akart, már rég valahol Nyugat-Európában/Amerikában melózik, szóval az általam saccolt arányok csak romlani fognak.

afazekas 2013.07.06. 00:02:40

@diggerdriver: Talán belerondítok a ballib blog.hu-s fikanickek homokozásába...?

calabria007 (törölt) 2013.07.06. 00:02:55

@Barátusz:

itt az áll, hogy a _heti_ átlagbér 1,4 pound sterling volt 1902-ben (a CPI és az RPI indexekkel való inflációs kiigazítás kéretik fenntartásokkal kezelni)

A century of labour market change:
1900 to 2000
(a gugliról le lehet tölteni)

és ez _nettó_ bér volt

Igényes 2013.07.06. 00:03:01

@afazekas: Persze, de ide szerintem nem fogsz sokáig akarni. A többséggel nem lesz közös témád. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 00:03:04

@diggerdriver: dehogynem
tudod milyen nehez itt segelyhez jutni?
amellet aki idejon az szinte kivetel nelkul melozni akar
az illegaslis bevandorlas problema, de mar eleg kozel van az uj torveny

a feketek kerdeset meg tanari modon megoldottuk
nem olcso az amerikaiaknak, de ilyen rovid idon belu nem asszimilalodtak sehol a vilagon
megkaptak az eselyt es rengeten eltek vele

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 00:03:48

@Igényes:
Viktatornal lehet. De Svedorszag nem erzekeny ilyesmire, itt van egy TV musor, ahol a Kiralyt gyalazzak folyton es senkit sem erdekel. :)
Van ahol letezik a szabad velemennyilvanitas es van ahol a gondolatrendorseg tevekenykedik ;)

So pedig nem fog kiadni ilyenert, meg ha tenyleg jonnenek a "mondj keveset, abba nem tudnak belekotni" legenyek a gatrol :)

Jelkep meg a bukosisak, gezigranat es vipera is ;) rantotthussal, arpadsavos makaronival es... de megeheztem :)

calabria007 (törölt) 2013.07.06. 00:04:00

@Barátusz:

egyszerűen érdekel a téma:) (különösen az első kettő)

Bicepsz Elek 2013.07.06. 00:04:01

Egy 1960-as 1 font 2010-ben 100 fontot ert vasarloertekben. 1982-ben 1 sor egy pubban 20 penny volt. 1998-ban egy haz Londonban (2-es zona) kb. 40 000 font, ma 500 000

afazekas 2013.07.06. 00:04:05

@Igényes:
Úgy gondoltad h Trianonon röhögcséltek és az szó nélkül fog maradni...?

Igényes 2013.07.06. 00:06:11

@Kovermadar: Gondolkodjak azon, hogy kibérlek egy szerény dunsztosüveget a kertedben, és várjam, amíg elévül? :)

calabria007 (törölt) 2013.07.06. 00:06:27

@Barátusz:

a pound sterling vásárlóerejét inkább aranyparitáson érdeme nézni

136 pound sterling volt 1902-ben 1 kg színarany

hu.wikipedia.org/wiki/Osztr%C3%A1k%E2%80%93magyar_korona#.C3.81rfolyam

Amarante 2013.07.06. 00:07:24

@afazekas:

eszetekbe jutott mar az erintettektol is megkerdezni,hogy szeretnek-e a visszacsatolast?Mert szerintem kevesen mondananak igent:):):)

Igényes 2013.07.06. 00:07:38

@Kovermadar: @diggerdriver: Azért legyetek a környéken barátuszi minőségben, ha esetleg becsődöl a pedagógia. ;)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 00:08:00

@afazekas: most igenytelen, vagy hazaarulo, vagy miert mindketto?

afazekas 2013.07.06. 00:08:23

@Amarante:

És ezen mi nyeríteni való?

Igényes 2013.07.06. 00:08:39

@Amarante: Kedvesem, nagyon vigyázz, mert Te is hazaárulóként végzed a végén. ;)

calabria007 (törölt) 2013.07.06. 00:09:30

@Amarante:

de amint jött a gyerek háztartásbeli lett:)

anno egy család általában _egy_ keresetből élt

ez is megnehezíti a tisztánlátást

(egy ipari munkás viszonylag jól keresett, de nemritkán 5-6 embert tartott el még magán kívül...)

BTBTBT 2013.07.06. 00:09:45

@Amarante:
Akkor csak gyorsan, mert ha a románok elárasztják Angliát, akkor a Kamarós Dávid majd jól megtiltja a román-angol állampolgárságot. :)

@calabria007:
De mi nem nettó vagy bruttó bérről beszéltünk, hanem hogy ebből a havi/évi fizetésből kimegy a megélhetés költsége. Az biztos, hogy felezi a fennmaradó összeget.

@tildy:):
Az Excel közelében lévő, viszonylag új építésű emeletesekben ütöttétek fel a tanyátokat, vagy inkább Prince Regents felé?

afazekas 2013.07.06. 00:10:02

@Mr. Long:

Igénytelen mert csak rövidtávon tud gondolkodni.
A primitív hozzászólásokon látom h csak egy hajszál választja el h a románoknak titulálja a székelyeket.

A hazaáruló az magától értetődő.

Amarante 2013.07.06. 00:10:18

@afazekas:

mondjuk en erdelyi vagyok es jogom van a fajtadat kirohogni ha hulyeseget mond:))))))))

Igényes 2013.07.06. 00:10:49

@calabria007: Azért azt az eltartást szerintem ne úgy képzeld el, mint amit most értünk alatta. Ha nem haltak éhen, már jó volt a csákó.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.06. 00:11:07

@afazekas:
Hú de nagy ívben leszarom hogy mi lesz a választás eredménye:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Amarante 2013.07.06. 00:11:09

@Igényes:

Akkor egyutt veszunk baratuszom:):)

calabria007 (törölt) 2013.07.06. 00:11:31

@Igényes:

azért nagy dolog volt ez 1921-ben:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 00:11:48

@afazekas:
Tudod... mehettek volna, de nem mentek. Meghozza valamikor 1820 es 1880 kozott koltoztek fel Bpre Nagykarolybol. Ez igy alakult.

Magyarorszag szeletelese is igy alakult. Viccelodni pedig azon viccelodok, amin csak jolesik. Tudom, ezt ep esszel ti nem tudjatok felfogni, de ez nem nekem faj ;)

Azert bele ne orulj, hogy ma mar husibol is kevesebb jut.

Hazaarulashoz haza is kell... leulhetsz, egyes!

Ballib? Ez valami karomkodas? Jajj nekem, mi lesz velem... ;)

calabria007 (törölt) 2013.07.06. 00:12:55

@Barátusz:

+ egykeresős modellről, ahol a családfenntartó a gyermekeit és a feleségét is (általában) eltartotta

manapság ki vállalkozik már ilyen produkcióra? :)

Igényes 2013.07.06. 00:13:10

@Amarante: Jó, idáig nagyon tetszik. És miket fogunk még együtt csinálni? :)

@Barátusz: De olyan éhesnek látszik. :(

@calabria007: Hát nem tudom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.06. 00:13:22

@afazekas:
Házhoz jössz a lófaszért?
Itt az ilyeneket kicsontozzák és lehúzzák a WC-n

afazekas 2013.07.06. 00:13:23

Áruljaton el vlaki valamit!
Fog ez a blog még működni és politikai tőkét kovácsolni abból h külföldre küldi a magyarokat bérnickek segítségével ha a komcsik valami csoda folytán visszakucorognak a hatalomba...?

Konstruktív tippek nélkül, mert a kivándorlottak 90%-a kb a pincér/takarító vonalon mozog...
Hmm...?

Amarante 2013.07.06. 00:13:27

@Barátusz:

Az volt az oszinte valasz:) A sajat erdekemben persze,hogy magyar-angol,de legszivesebben csak angol.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 00:14:23

@Igényes: nana! kicsit aktivkodok mostanaban az indexes blogon. ott azert van kortani eset rendesen. jobbikos csalad angliaban, mar sajat hazzal, stb (mert ezt hangoztatni kell, nem alberletesek am) es most a ukip, meg a masik angol jobbik part szimpatizansa es utalja a bevandorlokat, de a csavar az, hogy az angolokat is.
amikor rakerdeztem, hogy csak a penzuk jo-e es miert nem megy el innen, ha szarul erzi magat akkor meg fel akart jelenteni a moderatornak...
jah, nem vagyok ballibes, mert legutoljara a jobbikra szavaztam.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 00:14:31

@Barátusz: Leginkabb a Canary Wharf fele:) De igen, ujepitesu, 2006-ban adtak at, raadasul az egesz kornyeket epitik at, nagycsomo hazat ledozeroltak a kozelmultban.

afazekas 2013.07.06. 00:14:41

@Amarante: Ez érdekes. Ugye tudod h ezektől a ballibektől hiába is vársz támogatást.
Miközben az én összes adó 1%-om erdélybe megy...

Igényes 2013.07.06. 00:15:08

Bérnick? Gyerekek, nekem a faszért nem szóltatok, hogy itt fizetés is van? :DDD

calabria007 (törölt) 2013.07.06. 00:15:10

@afazekas:

én meg azon szoktam szórakozni, hogy a turbó-hazafiaknak még az sem tűnt fel, hogy már egy EU-provinciában élnek:)

Amarante 2013.07.06. 00:15:49

@Igényes:

jol elbujunk es megiszunk egy sort:):):)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 00:16:04

@afazekas: hmmm... azt hittem az az igenytelen, aki nem figyel magara. es rosszul oltozkodik.
Jok az uk posztok, mindig tanulok valamit!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 00:16:07

@Igényes:
Nincs kertem, de satrat adok :)

Szamithatsz rank, orok baratuszunk! Megvedunk a rantott hustol!

afazekas 2013.07.06. 00:16:07

@Kovermadar: Fel se fogod mit beszélek.

Ha Pestet megkapják a csehszlovákok akkor is így röhögsz Trianonon...?

afazekas 2013.07.06. 00:16:51

@diggerdriver: Gizda ballibek? Erősen kétlem.

Amarante 2013.07.06. 00:17:19

@afazekas:

En senkitol sem varok tamogatast.En dolgozni szoktam a penzert.

Igényes 2013.07.06. 00:17:24

@Mr. Long: A jobbikot szerintem azért találták ki, hogy begyűjtsék a hülyéket, akikkel egyébként máshol baj lehetne. Itt elörülgetnek egymásnak, és nem sok vizet zavarnak. :)

afazekas 2013.07.06. 00:17:29

@Mr. Long: igenytelen, aki nem gondolkozik...

Amarante 2013.07.06. 00:19:41

@Igényes:

ugy latom hosszu es sok iszogatasnak nezunk elebe:):):)

Igényes 2013.07.06. 00:20:03

@Amarante: Jó! :)

@Kovermadar: Hálám örökké üldözni fog, szívemnek legkedvesebb barátusza!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 00:20:54

@afazekas: A blog lehet, de akkor adjanak nekem is penzt belole. Bar en nem hozok senkit ki. Pedig akartam. De nem jott, pedig tervezomernok lehetett volna. Magyar pincerrel nem is talakoztam, lehet, hogy itt nincsenek is, csak londonban. Itt indiai akcentussal kapom a Sir megszolitast.

BTBTBT 2013.07.06. 00:21:24

@calabria007:
Talán az, akinek van annyit a tejbe aprítania, vagy néhány balek.

@Igényes:
Haljon éhen.

@tildy:):
Victoria Docks a CF felé? Az kicsit sincs egymás mellett.
Akkor Poplar, East India vagy Blackwall?

@Amarante:
Nekem megfelel a magyar-angol. Románt ha akarnék sem is tudnék szerezni. :)

@afazekas:
Az ilyen politikát fröcsögők miatt is hagytuk el Mo.-ot. Nyugi van.
Rád meg itt nincs szükség, csak a politikai szardobálóban.
Szűrés be.

BTBTBT 2013.07.06. 00:23:21

@Igényes:
Haljon éhen.

@Amarante:
Na, már fárad a fogalmazás-központom. :)
Helyesen: Románt ha akarnék sem tudnék szerezni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.06. 00:23:33

@afazekas:
Kifejtenéd nekem hogy mi a lófaszt lehet elárulni abban az országban?
Már régen érdekel mit jelent ez a szó.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 00:25:00

@Igényes: par dologgal egyetertek veluk, nem vagyok kemenyvonalas. Illetve ismerek vezetot benne. es tetszik ahogy nem viseli magan a parttagsagat (remelem ertheto) egy szorolaprol tudtuk meg, hogy az alelnoke (akkor az volt, most nem tudom mi) a partnak. konkretan nem hangzott el tole semmi politikai szoveg, illetve egyszer egy mondatban kifigurazta az mszp akkori jelmondatat, de az a szituaciohoz teljesen passzolt.
de sok mindenben nem ertek veluk se egyet.

Bicepsz Elek 2013.07.06. 00:25:25

@Mr. Long:
Melozni kellett. De visszaterve a bankszamlara ugy tudom, hogy a HSBC-nel (meg ?)lehet online nyitni, viszont egy evig nem kapsz debit cardot, csak simat(penzt vehetsz fel vele).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 00:25:53

@diggerdriver:
Hazhoz jott :)

@afazekas:
Segitek, a tortenelem kapcsan vannak a tenyek. A "HA" nem jatszik... mi lett volna, ha... romantika, turbo-romantika :)

Szerencsere szorakoztatoak vagytok, elvezem az ilyen beszelgeteseket. :)

Nem haragszom rad, aranyos vagy :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.06. 00:26:47

@afazekas:
Nocsak mégis félsz a komcsiktól? Az előbb még csak 10%-ot adtál nekik.

Igényes 2013.07.06. 00:27:02

@Barátusz: Most miért? Alig jött meg, és máris leszerveztem egy sörözést Amarantéval. Tiszta haszon az ittléte. :D

@Mr. Long: Nekem gyanús, hogy annak a pártnak töménytelen mennyiségű alelnöke van. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 00:27:31

@Barátusz: Iranyban mondtam. De ne kelljen mar utcara pontosan leirnom, ha erted mire gondolok.

A boritekon mint terulet neve Victoria Dock van. De nem az Excel fele, hanem a Canary Wharf iranyaba, tobbet nem akarok leirni.
Es nem, egyik sem az altalad leirtak kozul.

afazekas 2013.07.06. 00:27:31

@diggerdriver:
Nyugaton nem biztos h virágesőt kapnál ha az embereket az ország elhagyására biztatnád...

Persze ha valamilyen szakmai indoka lenne még megérteném.
Mondjuk egy orvos vagy egy informatikus jobban érvényesül külföldön.
De legyünk öszinték. Mikor is jött létre blog...?

Amikor Gyurcsány szorgalmazta az embereket h "el lehet menni Magyarországról"? Akkor senkinek sem jutott eszébe érdekes módon...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 00:29:05

@afazekas: Az hazaarulozas, ha leadtam a szemelyim es letelepedesi szandekkal jottem ki? illetve nem is akartam volna szavazni senkire, mivel nem fizetek adot nem tartom helyesnek beleszolni, hogy mire koltik? nem felbaszni akarom az idegeid nyugi!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.06. 00:29:27

@Igényes:
Mert szétdobtuk egymás között.
Persze csak barátuszságból:))))))))))))))))))

Igényes 2013.07.06. 00:30:15

@afazekas: Mert akkor jó viccnek tűnt az, hogy csak elfelejtette a végére odatenni, hogy "most még". Közben meg a kelleténél közelebb került a realitáshoz.

BTBTBT 2013.07.06. 00:30:31

@Igényes:
Biztos vagyok benne, hogy anélkül is össze tudsz hozni egy virtuális sörözést Amarantéval. :)

@tildy:):
Nem voltam kíváncsi az irányítószámtokra, nyugi. (Vagy mégis?)
A Victoria Dock Canning Town-tól keletre van. A CF meg attól nyugatra. De ezt tudod. Csak félre akartál ám vezetni. :)

Igényes 2013.07.06. 00:31:19

@diggerdriver: Hát akkor igyatok meg valamit az egészségemre. :(
:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 00:31:41

@afazekas: Ausztralia konkretan adokedvezmenyt ad az odameno mernokoknek. Az angolok sorban szallnak fel a repulore. Ezt az egyik ceg vezeto tervezoje mondta, amikor beszelgettunk az allasinterju utan.

Amarante 2013.07.06. 00:32:58

@Barátusz:

Na hallod!!!Vagyok en valami jonak az elrontoja????:)))

BTBTBT 2013.07.06. 00:34:57

@Igényes:
@Amarante:
Ha Igényes végre kitolja a képét Londonba, akár még valódi sörözés is lehet belőle.
Majd jöt röhögünk azon, hogy egészen másmilyennek képzeltük el a barátuszokat a kommentjeik alapján, mint ahogy a valóságban festenek. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.06. 00:35:41

@Kovermadar:
Ha tudnád hogy én mennyire élvezem az ilyen magukat komolyan vevő alakokkal való beszélgetést:)))))))))))))))))))

afazekas 2013.07.06. 00:40:03

@Mr. Long: Ilyen dolgokról, mérnökök adókedvezményeiről szívesen olvasok egy ilyen blogon.
Az annyira nem érdekel ki hol pincér, takarít vagy ki hol nyit butikot.

Trianon kiröhögésén még kevésbé.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 00:40:34

ne keverjuk mar a fogalmakat ha lehet
ez a hazarulozas ilyen szlogen lett
aki elkoltozik otthonrol, az nem hazaarulo!!!!!!!
egyszeruen mashol kepzeli el az eletet
a hazaarulo, az a hazaja ellen tevekenykedik, kemkedik adatojat ad at a hazajaval ellenseges orszagoknak stb.
most pl Snowden hasonlo cipoben jar
de aki siman orszagot valt az nem hazaarulo
az egyszeruen igy dontott
es mar regen nem is bunteti a torveny
a szocializmus alatt pl buntette
2-3 ev borton jart egy disszdalasert, sot mar a szandekaert is, pl akit elfogtak a hataron
de meg azt sem hivtak hazaarulonak
namost manapsag meg mindenki odamegy ahova akar, vagy tud

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 00:41:58

@Amarante:
Hulye szokasaid vannak, hallod-e?! :)

@Igényes:
:D

@Mr. Long:
Engem eleg sokan megkeresnek, hogy segitsek. Ha tudok, segitek. Eddig teljes sikert egy embernel ertunk el, de O olyan elszant volt, hogy le a kalappal.

Penzt en sem kaptam HAtol... kellene reklamalni?

@diggerdriver:
Ezt akkor mondjak, ha:
1) nem utalod a zsidokat, ciganyokat;
2) ha nincs rantotthus martica az autodon;
3) ha nem a jobbikra szavaztal;
4) ha eltel a szocializmusban;
5) ha valaha is szavaztal az mszp-szdsz valamelyikere;
6) ha nem erzekenyulsz el az arpadsavtol (ketchup mintas zaszlo);
7) ha nem megy fel a vernyomasod Trianon hallatan.
7) ha

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.06. 00:42:29

@afazekas:
Miért mi történt Trianonban?
A tisztelt jobboldal eljátszotta az ország kétharmadát.
Bár szerintem Gyurcsány a hibás:))))))))))))))))

Amarante 2013.07.06. 00:42:33

@afazekas:

Az nem baj! Csak ne irogass:):):)

Igényes 2013.07.06. 00:42:35

@hagyma: "a hazaarulo, az a hazaja ellen tevekenykedik, kemkedik adatojat ad at a hazajaval ellenseges orszagoknak "

Akkor a google óta mindenki az. Fazek is. Azt nézem, milyen arabos hangzású név ez. Szerintetek nem terrorista?

@afazekas: Az a te bajod.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 00:43:09

@Barátusz: En ugyan nem vezettelek felre:D A terulet neve az amit irtam:) Es tenyleg a CF feloli, nyugati resz:)

Igényes 2013.07.06. 00:43:37

@diggerdriver: Már Trianonért is?
Homáron volt egy ilyen, hogy "ezért tart itt az elmúltnyócév".

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 00:44:59

@hagyma: Snowden ugye erdekes. Erdekes a, hogy aki az igazat mondja minden valoszinuseg szerint, azt el akarjak tuntetni.
Csak szolok, volt az elmult idoszakban par eset, amikor valaki ketszer lotte fejbe magat, vagy mas kezirasaval hagyott bucsulevelet, es meg lehetne sorolni. fura modon hasonlo esetek voltak azok Snowdenehez.

afazekas 2013.07.06. 00:45:41

@diggerdriver:

Szerintem meg mások sokkal jobban röhögnek itt pár emberen aki ezt a blogot komolyan veszi.
És úgy tűnik elég sokan vannak ilyenek. Az is relatív ki veszi túl komolyan magát.

Én személy szerint ezen az összefoglaló bejegyzésen röhögök a
legjobbakat:
modoros.blog.hu/2012/10/30/ezert_voltam_muszaj_eljojjek_magyarorszagrol

BTBTBT 2013.07.06. 00:46:47

@Amarante:
Hogy sörözünk, vagy hogy jókat röhögünk a másfajta elképzeléseinken? :)

@Igényes:
A jegyet megvetted már? :)

@tildy:):
Vicc volt, vicc volt. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 00:48:34

@Amarante: bammeg, most az en baratom lesz? nem akarja kovermadar visszafogadni?

Amarante 2013.07.06. 00:49:39

@Barátusz:

A sorozes termeszetesen:)Miota Samant lattam az FB-n nem akarok elkepzelni semmit.Szeretem a meglepetest:):):)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.06. 00:50:09

@afazekas:
Drága Barátom.
Ha már itt vagy tisztelettel megkérnélek hogy vázoljál fel egy pozitív jövőképet Magyarországon.
Milyen intézkedések mutatnak egy szebb jövő felé,
Miért kéne a menni szándékozóknak maradni és az elmenteknek hazatérni?
Mivel tudsz bíztatni minket?

Igényes 2013.07.06. 00:50:31

@afazekas: Ebből szerinted mi az, ami nem stimmel?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 00:51:20

@afazekas: de akkor ne belenk koss, mert mi beszelgetni jarunk ide, nem komolyan venni. (most remelem a tarsasag egyet ert velem)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 00:51:28

@Igényes: ahhoz O keves
@tildy:): semmi erdekes
benne volt egy ugyben sajat onszantabol, majd el kezdte kiszivarogtatni ami a sajat hazaja elleni tevekenyseg, ami nem szep dolog
nem is veletlen, hogy nem kapkodnak utana meg az USA-val ellenseges orszagok sem
tudod
Gereb....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.06. 00:51:59

@Amarante:
Londoniak összeröffenhetnénk egyik hétvégén egy kis pletykapartira valahol bent.

Igényes 2013.07.06. 00:52:03

@Barátusz: Amit ma megtehetsz, azt holnapután is megteheted. Vagy azután, valamelyik szerdán. ;)

Majd egyeztetünk.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 00:52:33

@Mr. Long:
Ezzel en is pont igy vagyok (voltam). Se semelyim, se szavazas...

@diggerdriver:
Szerintem egyforman elvezzuk. Ha meg hergelhetem is, az a csucs :)

@hagyma:
Ugye?
Bar az lennek, akkor lenne egy vagon penzem... de nincs mi titkot eladnom :(

@afazekas:
Megint elmondom: ahol elek, letezik a szabad velemennyilvanitas, illetve szolasszabadsag (es meg gyulekezni is engednek :) ).
Az elet olyan, amilyen... mosolyogj, mert ugy jobb. En is ezt teszem ;)

BTBTBT 2013.07.06. 00:52:42

@Amarante:
Arra a kopasz kalácsképű célzol? Egyszer láttam, mert kíváncsi voltam, kik és miket kommentelnek az FB-n.
Hogy képes nő bedőlni olyan dumának, és feleségnek szegődni?

@tildy:):
Majd a Putyin befogadja, és a ruszki maffia meghangtompítózza a pasit.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 00:53:08

@Amarante: afazekast, mert szamara hasznos informaciot szolgaltattam. es en voltam az egyetlen, akit nem kuldott el a halalba, vagy romaniaba, vagy csehszlovákiaba...

Amarante 2013.07.06. 00:53:21

@diggerdriver:

En ugyan nem vok londoni,de ha ez nem kizaro tenyezo:orommel:):)

Igényes 2013.07.06. 00:53:46

@Kovermadar: Egymagadban nem fárasztó gyülekezni? :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 00:54:01

@hagyma: hat ha valakinek a sajat hazaja sumakol es "csunya" dolgokat, akkor nem hinnem , hogy azt kene buntetni , aki leleplezi a sumaksagot.

Amarante 2013.07.06. 00:55:55

@Barátusz:

EEEEEEs tied a hangszoro!!:))))

Mindenre van ember:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 00:57:19

@tildy:): a mi orszagunk nem sumakol!!!
hirszerzese van, mint minden mas orszagnak
aki ezt kiszivarogtatja az hazaarulo, legyen amerikai vagy magyar

Amarante 2013.07.06. 00:58:05

@Mr. Long:

Csak mert csehoszlovakia halottaibol feltamadt es a kertek alatt settenkedik:):):)

De legalabb lett egy baratod:):):)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 00:59:17

@Mr. Long:
Lemaradtam :(
Kit kell visszafogadni? En nem bantottam senkit! :)

Egyetertunk, dumcsizni jarunk ide, a posztok jobbara csak a kezdolokest adjak meg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 00:59:38

@Barátusz: nem kellet neki sem
tudod, mar momdtam
gereb szindroma
a vorosingeseknek sem kellett
aki arulo az arulo
ma engem arul el, holnap teged

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:00:37

@tildy:): hat igen
ezzel van itt megvadolva
ha tiszta a lelkiismerete jojjon haza

BTBTBT 2013.07.06. 01:02:03

@hagyma:
A lóf@szt nem sumákol. A CIA? Meg a kormány?
Attól, hogy ennyire véded őket, még nem lesznek jó fiók.
Csináltak már rengeteg genyóságot a világban.

@Amarante:
Semmi közöm hozzájuk, és nem is becsmérelni akarok ismeretleneket, de tapasztalat szerint aki nagyon balfékkel áll össze, az még a balféknél is balfékebb. :)
Melyik irányba és milyen távolba lakol?

@Igényes:
Szerda helyett csütörtök? :)

Amarante 2013.07.06. 01:02:28

@hagyma:

na azert erre nagy osszegbe ne fogadj:):):)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 01:02:49

@Amarante: en majd vele iszom, ti meg csak tomoruljetek Londonban. btw az mar kulonország a kiralysagban? mert az indexen eleg nagy a vita a rural vs londoniak kozt. csatoljuk el, mint gyarmatot es akkor a reggeli pamut vs geri tema szerint kapnank elegtetelt trianonert. illetve eleg magyarunk van mar atdobva oda.

Igényes 2013.07.06. 01:02:56

@Kovermadar: Én sem értem. De legyél befogadó, és minden oké lesz.

Amarante 2013.07.06. 01:04:33

@Barátusz:

delre.Itt volt a vitorlazas vagy mi az olimpia alkalmaval:):)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 01:04:36

@Igényes: eddig veled beszelgetett fazek, szorakoztassad tovabb attetelesen meg minket :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 01:04:47

@Igényes:
Nem. :)
Neha osszegyulok a bolt elott, megbeszelem a dolgokat, kiosztom a feladatokat es utana bemegyek vasarolni :)

A legjobb egyedul csinalni a gyulekezest, mert ha barmi gond adodik, gyorsan fel tudom oszlatni a csoportot.

@hagyma:
Mondjuk ugy, sumakol mint mindegyik. Ki jobban (ugyesebben), ki kevesbe. Kiveve a magyarokat, mert ok postagalambbal dolgoznak :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.06. 01:06:11

Na feltett kérdésre válasz nincs akkor jó éjt mindenkinek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:06:40

@Barátusz: ez a dolguk
tudod mi a CIA?
segitek
szovetsegi hirszezro iroda
ez a dolguk
uristen......
ez ujdonsag?
aki meg keresztbe tesz, kiszivarogtat az hazaarulo
1+1=2
eszemben sincs vedeni oket
ez a dolguk
minden orszagnak van
meg talan magyarorszagnak is
most csuknak le 2 pasit kemkedesert vagy mittudomen
miert nem tomboltok, hogy ezt a szilvassyt vagy kit lecsukja a fuggetlen magyar birosag?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 01:06:51

@Amarante:
Es elorozza a magyar gyermekeket :)

A heten rantotthus lesz. Fajo szivvel szelem majd... konnyek kozott ragom el. De a vegen ugyis... tudod te :)

Igényes 2013.07.06. 01:07:02

@Mr. Long: Próbálok vele barátságos lenni, mert a maga módján biztos jó ember, de elég késő van, meg ilyenek.

@Kovermadar: Delegálj szorgalmasan, és ha szépen felfelylődsz, még akár Tökit is elérheted szárnyalásban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:07:21

@Amarante: putyinnak nem kellett
az oroszok nem adtak menedekjogot
mire nem kellene fogadnom?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 01:08:24

@hagyma: Figyelj hagyma, ha egy orszag masok tudta nelkul lehallgat mas orszagokat azok tudta nelkul, az sumakolas. De nem csak sumakolas, hanem se nem etikus, se nem korrekt.

Amugy csak szolok:

boingboing.net/2012/05/09/german-police-fired-85-bullets.html

egy teljes evben, a teljes rendorseg. Nalatok meg volt olyan eset, mikor egy emberbe 90et lottek. Hogy miert? Mert epp annyi volt. www.presstv.com/detail/236188.html
de ez igy szerinted total rendben van.

Amarante 2013.07.06. 01:10:15

@hagyma:

Hogy meg nem kellhet:):)

Egyebbkent mirol lehet manapsag kemkedni??/

Igényes 2013.07.06. 01:10:37

@tildy:): Tényleg, mi lesz vele, ha senki nem fogadja be?

BTBTBT 2013.07.06. 01:10:53

@hagyma:
A Putyin már csak poénból is befogadná, csak hogy az Oszamát, bocsánat, Obamát csesztesse.
A dolog nem annyira fekete vagy fehér, mint amilyennek látod.

Nézd meg a 24 - Redemption részét. Bár csak egy film, de ott éppen hasonlóról van szó: srác titkosszolgálatnál számítógépes, azt hazudva vették fel, hogy jó ügyért dolgozik, és amikor kiderül, hogy nem, akkor ki akar szállni, mert ellentétben áll az elveivel, de csak akkor hiszenek neki, ha nyilvánosságra hozza a dolgokat.
Mondani sem kell, hogy egy betontmbben végzi.

Jól hangzik az, hogy "szövetségi hírszerző iroda", de csak kémkednek, mégpedig a Patriot Act révén minden privát dologba. Biztos ez a dolguk, és szerinted ez biztos jó...

@Amarante:
Már guglizom is! :D

@Igényes:
Megdumáltuk.

@diggerdriver:
Jóccakát! Őőőő, mi volt a kérdés? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 01:11:29

@Igényes:
OK :)

@Mr. Long:
Mar nincs itt. Velhetoen a 3. Trianontol agyverzest kaphatott :)

@hagyma:
Nem tudom kikrol beszelsz, de valoban ez van. Ez a kemkedeses dolog csak annak faj, akinek takargatnia kell valamit. Ertem meg sosem kott a CIA, sem egyeb 3 betus.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:12:08

@tildy:): bazmeg:) ez a hirszerzes dolga
hireket szerez
mas orszagokbol
mindenhol a vilagin
nem sumakolas
hirszerzes
kemkedes
/segitek: Stirlic pl/

a masik ugynek meg semmi koze ehhez
otthon meg agyonvertek a a pasit a cellaban a rendorok, de hogy jon ez ide?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 01:12:13

@Igényes: ez felrement, hirtelen fazekra gondoltam...

Amarante 2013.07.06. 01:14:03

@Barátusz:

Szep hely:):)Foleg nyugis.

Igényes 2013.07.06. 01:14:05

@Mr. Long: LOL. Mehet ő is. :) Mesélne trianonról a central parkban, és imádná, hogy egy csomóan érdeklődve figyelik. :D

Igényes 2013.07.06. 01:14:53

vagy az a hyde? Hol vannak ezek a hordószónokok?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 01:15:02

@Igényes: Fogalmam sincs.
De a CIA olyan lehallgatasokat csinalt, amihez se felhatalmazasa nem volt, se nem illik.Legalabbis amennyire en tudom. Kemkedesnek is szokas mondani, amit sokszor nem vesznek jo neven. Viccess amugy a kettos merce, ha valaki kem, akkor azt csinaljuk ki, kiveve ha a CIA embere, mert akkor az ugy mar "jo es igaz ugy".

Maganszemelyek dolgaihoz valo korlatlan hozzaferes, kulonbozo cegek altal kuldott jelentes, stb. PErsze ha valaki szereti az 1984-t es szeretne olyan vilagban elni, hat hajra. En nem szeretnek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:15:22

@Amarante: kerlekszepen rengeteg dologrol
Te komolyan azt hiszed, hogy egy normalis orszagban, nincs hirszerzes?
szerintem meg zimbawenak is van
lehet gazdasagi, politikai, katonai jellegu
@Barátusz: minden orszagnak van belso es kulso hirszerzese
komolyan nem tudtad?
@Kovermadar: hat erted nem is fog mert semmit nem tudsz kiszivarogtatni , ami allamtitok, ugyhogy aludj nyugodtan

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 01:15:40

@Igényes: de gondolom magyarul tartana eloadast, hogy megertsek.

Igényes 2013.07.06. 01:16:19

Ehh. A central nem is ott van.... hülyülök már én is.

Amarante 2013.07.06. 01:16:42

@hagyma:

Na ezt gondoltam:)))
Pontosabban???

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 01:16:50

@tildy:): reggel volt mar egy erkolcsi vita itt, a vegen az idezojeleken veszekedtek... biztosan belementek?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 01:17:31

@hagyma: a kemkedoket - ha elkapjak oket - le szoktak csukni. Ki fog ulni toletek a CIA-tol?

Csak emrt ez altalaban igy megy: www.bbc.co.uk/news/world-europe-23145426

BTBTBT 2013.07.06. 01:17:35

@hagyma:
A hírszerzésnek nem az a dolga, hogy más országok polgárainak email-jei meg személyes dolgai felől kémkedjen.
Ebben persze az információs cégek is nagyban ludasak, mert titokban hozzáférést biztosítottak.
Segítek: Stirlic háborúban kémkedett.

@Mr. Long:
Még támogatást sem kell igényelnie.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:17:35

@tildy:): ez kettos merce?
hat egyertelmu , aki nekem kemkedik, a mi emberunk, minden OK
aki ellenseges kem az nem, azt lecsukjuk, ha elkapjuk
ez neked ujdonsag?
ez nem amerikai sajatossag
istenem...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 01:19:05

@hagyma: akkor jo lenne, ha lecsukna valaki a kemeiteket:D Peldaul -ha jol emlekszem- Franciaorszag.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 01:19:31

@Barátusz:
Nem ertek hozza, de szerintem max kulcsszavakra szurve olvasgatnak. Ha egyaltalan.
De az nem igazan erdekli oket, ha Johnny meghuzza Janet mikozben van felesege. Vagy, hogy a kis Paul eppen fuvet vett a dealertol.

Hoover sem volt semmi amig tevekenykedett, de a nagy kulonbseg, hogy akkor nem nagyon volt kontrollja, a patriot actnek viszont ketseg kivul van.

Jo, hogy ilyen van? Nem. Sukseges? Bar ne lenne!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 01:19:33

@hagyma: a koma azert nem kem, mindenkinek kiadta az infot. a kem meg csak egy csoportnak csinalta volna.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:20:27

@Amarante: honnan tudjam, nem vagyok sem kem sem kemelharito
en egy egyszeru mosogato vagyok:)
@tildy:): vagy felszolal erte az orszaguk es kerik a kiadatasukat
vagy kemcseret hajtanak vegre
vagy kivasaroljak
es meg ezer mas variacio van
le is lohetik oket
ez egy ilyen szakma
a CIA-tol, ha pl valakit elkapnak mondjuk eszak koreaban, jo esellyel lecsukjak
ha le nem lovik
csaxolok
Te melyik bolygon elsz?
ja, elfelejtettem, anglia.......

BTBTBT 2013.07.06. 01:20:47

@hagyma:
Leírom még egyszer, mert nem akarod meghallani: az USA/CIA más országok magánszemélyeinek személyes információihoz jutott hozzá. Törvényellenesen.
Az idők végezetéig védheted őket, de ettől még nem lesznek jófejek.

@Amarante:
És a tenger közelsége miatt sirályszaros is, ahogy hallottam egy ott lakótól, aki kávézni ment a kertjébe. :))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:21:55

@Mr. Long: ab vad szerint olyan adatokhoz jutott hozza, amihez nem volt jogosult es ezeket nyilvanossagra hozta
ez az
kemkedes
nem valaszoltatok, mi van azzal a szilvassyval?

Amarante 2013.07.06. 01:22:22

@Barátusz:

Az,az:Jol hallottad,de azert nem veszes:))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 01:22:58

@hagyma: nem tudom, mert redukalom a magyar hireket. Mar csak a velvetet olvasom, ha van csocsos kep hozza.

BTBTBT 2013.07.06. 01:24:19

@Kovermadar:
Nem az a lényeg, hogy csak kulcsszavak, vagy más is, hanem hogy nem volt hozzá joguk.

@hagyma:
Tudod mi a különbség a "spy" meg a "whistleblower" között?
Csak azért, mert Snowden az utóbbi. Assange is az volt. Meg Mark Whitacre is, csak hogy ne csak politikáról legyen szó.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 01:24:40

@Mr. Long: Itt azon megy a vita, az e hazaarulo, aki megosztja mi tortent ( mert a CIa persze nem kototte az orrunkra, hogy mindent lehallgat szinte, az osszes telhivast, internet, stb) , vagy az a hirszerzo ceg , amely orszaghataron kivul is lehallgathatott barkit. Igen barkit. En azt mondom, kapja meg a CIA a megerdemelt buntetest erre, ugyanis tobb orszag jogat sertette, maganemberekrol nem is beszelve.

Ha meg le akarnak hallgatni valakit, tegyek ezt orszaghataraikon, meg a jogiakon belul, ne masutt.

Hagyma szerint ugy tunik teljesen oke ongyilkossagnak hazudni ketszeres fejlovest is pl.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:25:17

@Barátusz: en sosem mondtam, hogy jjofejek
de kbb ez a dolguk
kezuket a vilag utoeren tartjak
hat belekerulhetnek maganszemelyek is
maskeppen nem tudnak megallapitani, hogy ki terrorista es ki nem
ez van
az en levelezesemet nezheti az orosz vagy az izraeli kemelharitas is
leszarom
de ha aCIA-nek dolgoznek, nem szivarogtatnek, mert ez a "hazam" /marmint neki/
mondjuk mar nekem is /ezt a trolloknak:))?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 01:25:51

@tildy:):
Es az MI6?

Egyebkent le szoktak oket csukni. Es az orosz, angol, nemet, eszak koreai, stb kemeket is. De szerintem jellemzobb, hogy ongyilkosok lesznek (puskaval, hatulrol, 30 meterrol).

@hagyma:
Egy jo bableves utan tudok olyat szivarogtatni, ami siman kimeriti az emberiseg ellen elkovetett buntett fogalmat :)

Igényes 2013.07.06. 01:26:57

@tildy:): És mi olyat csinálsz, amit probléma, ha lehallgatnak? Ha semmit, nem tök mindegy?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:27:07

@tildy:): meg akarod bunteni a CIA-t?
hat Te tenyleg angliaban elsz:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 01:27:21

@tildy:): mondjuk ez konkret eset, ez nem gaz. csak volt egy idoszak, amikor a kemkedest, mint altalanos cselekedetet firtattatok. az meg sulyosan elvi kerdes, mint a nagy tortenelmi igazsagtetel...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 01:28:06

@Barátusz:
Ezt en ertem. Igazad is van. De attol meg ez van. A jogrol pedig mar megtanultam, hogy olyan mint a gumi. Hajlithato.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 01:28:48

@Kovermadar: azaz, jo kis angol reggeli utan en is!! foleg ha utana ebedre babbal kerem a baked potatot. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:29:10

@Barátusz: itt kicsit mas a helyzet
ahogy olvastam, nem csk szivarogtatott, mint kovermadar bableves utan, hanem kereste is az informaciokat szivarogtatas celjabol
ez bizony kemkedes
szavakon persze lehet lovagolni
mondjuk rajtam is ha nem tobb 50 kilonal, voros es kekszemu

BTBTBT 2013.07.06. 01:30:02

@Kovermadar:
Hoovernek rengeteg besúgója meg fixere volt. Ma meg ami a neten és elektronikusan megjelenik, valahol rögzített. Csak hozzáférés kell. Patriot Act nélkül is megy az.

@Amarante:
Ha jól találgatok a lakhelyeddel kapcsolatban, akkor tavaly tavasszal majdnem eljutottam oda. W vagy P?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:30:57

@Barátusz: nekunk amugyis mindenhez jogunk van

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 01:31:47

@hagyma: ugy nez ki parszor elegge mellenyultak honfitarsaitok a nagy terroristaelharitasban ... Bar lehet ez nalatok belefer.

www.youtube.com/watch?v=13qWADMfQnQ
itt epp BBC riportert sikerult lepuffantani

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:31:56

na es egyiptomban is megy a cirkusz
egy nagy csalad
ja

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:32:41

@tildy:): bele
ahol vagjak a fat, hullik a forgacs

Amarante 2013.07.06. 01:32:48

@Barátusz:

W

kozigazgatasilag egy varos:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 01:33:14

@Igényes: nem, nem tokmindegy. Semmi olyat nem csinalok , amiert megbuntetnenek, de akkor sem mindegy.

@Kovermadar: azt hiszem volt is belole felhaborodas...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 01:33:51

@hagyma: ha feletek egy cnn vagy bbc riportert forgacsnak hivnak...

Amarante 2013.07.06. 01:35:38

@hagyma:

kezuket a vilag utoeren tartjak

Na hallod tan ha levennek a kezuket onnan nem kene fosnotok.
szep nagy paranoiat noveszthet nalatok az ember:):):)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 01:36:26

@Igényes: Mert nem adtam ra felhatalmazast. Nem komalom, ha az adataimmal visszaelnek, a felhatalmazasom nelkul hozzafernek, ennyi. Ne hallgassak le a tudtom nelkul, ha lehallgatjak, legyek ott en is. Ennyi.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 01:36:49

@Barátusz:
Igen. Az IT mar csak ilyen.
Regebben olvastam, hogy a navi cegek eladjak az adataikat pl. a rendorsegnek, aztan azok ott trafipaxolnak, ahol...

Ez is gusztustalan es nekem jobban faj, mintha a CIA latja, hogy eppen whitewidow-t veszek a neten.

Vagy amikor a keresesi elozmenyek alapjan kapom a keretlen reklamokat.

Mindenki kemkedik, mindenki sunyul. Csak van, aki nem el vissza vele (meggyozodesem, hogy a CIA nem teszi - nem is tudna, mert neki az nem info, amit az atlagtol megtud).

BTBTBT 2013.07.06. 01:37:54

@Kovermadar:
"jellemzobb, hogy ongyilkosok lesznek (puskaval, hatulrol, 30 meterrol)."
De hülye vagy! :DDD

@Igényes:
"És mi olyat csinálsz, amit probléma, ha lehallgatnak? Ha semmit, nem tök mindegy?"
Mond valamit az a szó, hogy "privacy"? Meg az a kifejezés, hogy "right to privacy", illetve az "intrusion of privacy"?
Nem az a kérdés, hogy van-e rejtegetnivalód, hanem hogy ahhoz senkinek sincs köze, ha anyukádnak küldesz szülinapi üzenetet, meg ahhoz sem, ha análszexhez veszel síkosítót.

@hagyma:
Az amerikai meg angol hírportáloknak nem szoktam elhinni ezeket a sztorikat. Az információ hihetetlen mértékben manipulálható.
Lehet, hogy Snowden kereste az infót, hogy kiszivárogtassa. De simán el tudom képzelni a világnak már rengetegszer hazudó amerikai kormánytól, hogy ezt ők találták ki, hogy minél jobban befeketítsék a csávót.
Mindegy. Szerinted kém a pofa, szerintem meg "kiszivárogtató". (Szándékosan nem írtam, hogy informátor, mert az félreértelmezhető.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:38:35

@Amarante: paranoia ugyben lasd a karacsonyt:) egyel lejjebb

amugy koszonjuk jol vagyunk, de feltetlen meg tudjuk magunkat vedeni ha kell
hirszerzesileg es katonailag is
magyarorszag?
na ez a freedom
tobbek kozott:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:39:19

@Barátusz: ha tiszta lenne , nem kellett volna lelepnie

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 01:41:02

@hagyma: Usaban nem egyszer es nem ketszer fordult elo, hogy "tiszta" emberekt uldoztek, netan halalbuntetest /vagy csak szimpla fejlovest is kaptak. Hozzak-e peldakat?

Amarante 2013.07.06. 01:41:16

@hagyma:

Es csoppet sem zavaro,hogy allandoan vedekezesben eltek???

magyarorszagrol szo sem volt,ne keverd a dolgokat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 01:41:25

@hagyma:
Tevedni tetszik. Ezek idiotak, nem szocialistak.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 01:41:51

@hagyma: de akkor ez a szabadsagot hogy kell nalatok erteni? marmint a szemely szabadsagat. Lasd a koma, akit kitiltottak washingtonbol, mert egy forumon azt mondta, hogy lelone az elnokot. vagy a szolas, meg stb szabadsag a multe?

BTBTBT 2013.07.06. 01:42:55

@Amarante:
Igen, akkor majdnem oda jutottam el tavaly. Tényleg jól néz ki. A szállás meg piszok drága.

@Kovermadar:
Ez a magánszemélyek adataiban túrkálva kémkedés nem arról szól, hogy visszaélnek vele, hanem hogy kéretlenül és engedély nélkül betolakodnak a privát szférádba, és a kontrollt terjesztik ki napról napra.

A személyre szabott reklámok - különösen a gmail-en - pedig programozás eredményei.

2013.07.06. 01:44:02

@Igényes: 'És mi olyat csinálsz, amit probléma, ha lehallgatnak? Ha semmit, nem tök mindegy?'

Minden normalis embernek problema ha lehallgatjak, nezd meg milyen emberek jelentkeznek arra hogy a Big Brother-ben szerepeljenek - na nekik nem problema ha lehallgatjak oket, mindenki masnak problema. A maganelethez valo jog alapveto emberi ertek, a szemelyes meltosag fontos resze.

BTBTBT 2013.07.06. 01:44:22

@hagyma:
Ha nem menekült volna, már "six feet under" lenne.

Amarante 2013.07.06. 01:44:41

@Barátusz:

Majd legkozelebb szolsz ha erre jarsz es elszallasollak baratuszi alapon:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 01:44:45

@tildy:):
Oroszoknal szerintem tobb ilyen volt.

A ket, esoben tancolo pakisztani kiskoru lanyrol nem is beszelve...

Nem dolgom Amerikat vedeni, semmi kozom hozza, de szerintem tul van misztifikalva a dolog.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:45:50

@Mr. Long: hat ne mondja senki hogy lelone barkit, foleg nem az elnokot
ez fenyegetes
eletveszelyes fenyegetes
@Kovermadar: de ammellett szocialistak is, azt irjak, semmikeppen nem konzervativ a holgy/?/@Amarante: mi vedekezesben?
Te mirol beszelsz
mindig az a vad, hogy tamadunk:)
dontsetek mar el:)
@tildy:): a vilagon mindenhol elofordul/t/

Amarante 2013.07.06. 01:46:23

@Mr. Long:

te kis tajekozatlan,te! Az USA a demokracia es egyebb alkatreszeket csak exportalja:)Otthon kuss van es lehallgatas:)

Igényes 2013.07.06. 01:47:24

@tildy:): Elég sokfelé kellene egyszerre ott lenned párhuzamosan... már akkor is, ha csak bemégy egy plázába.

@Barátusz: Semmit. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:47:43

@Barátusz: ez tuti nem igaz
@Kovermadar: az nem rdekes tildynek
aprobb tork elvagasok es lefejezesek nem problema
ha a CIA le akar tartoztatni egy kemet, az ugy kivizsgalasa vegett, az problema

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 01:48:16

@Barátusz:
Nekem mindegy, hogy egy program gyujt adatot es felhasznalja vagy a CIA.

Szerintem pl. jogom lenne nem kapni reklamot.

Ertem mi a gondotol es meg is ertem. Csak attol engem van ami jobban zavar.

Igényes 2013.07.06. 01:49:42

@Kovermadar: Ha így haladunk, a végén eljutunk az általános feddhetetlenséghez, nem? ;)
Persze először csak mindenki be lesz szarva attól, hogy ha genyóságot csinál, mások tudni fogják. Aztán pár generáció, és megszokja.

Gondolkodj pozitívan. ;)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.06. 01:49:51

@Igényes: tudod, amikor a plazaba belepek, vagy az utcara, akkor tudok rola ( fel is hivjak a figyelmem ra ) hogy megy a CCTV. De ha valaki pl.a lakasomba szerel egyet a tudtom nelkul, az poppet mas teszta.

BTBTBT 2013.07.06. 01:50:14

@Amarante:
Nagyon köszönöm. Biztos vagyok benne, hogy ez a barátuszi alap nem az itteni magyarokra jellemző, barátuszinak mondott, de arra cseppet sem emlékeztető elszállásolást jelenti. :)

@Igényes:
@Kovermadar:
Nagy Testvéred figyel téged... Minden billentyűleütés rögzítve van. A kommentek visszakereshetőek. Közeledik már az a fekete Volga... :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.06. 01:50:47

@hagyma:
Olyan szinekben indul/jatszik. Igen. De ez nem azert van, mert szocialista, hanem mert hulye :)

Allitolag (elvileg) en is baloldali vagyok. Megis ertetlenul olvastam es egy rossz viccnek tartom.
Aztan lehet nem vagyok baloldali. Pedig jobboldali sem :) lehet nrm is letezem :)

Amarante 2013.07.06. 01:51:15

@hagyma:

te beszelsz itt holmi CIE-krol meg katonasagrol,meg jogos lehallgatasrol,honnan tudnam mitol feltek.

lehet csak szerettek igy elni...fene tudja:):):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:53:31

@Barátusz: csaxolok, hogy a CIA szerintem mar szorgosan dolgozza fel tildy hozzaszolasait

ne legyetek mar naivak a CIA tudja hol kell "erdeklodni"
es ott erdeklodik
es ha ez egy munkatarsanak nem jon be ki lehet lepni es kussolni, nem elutazni az oroszokhoz
ennyi

Amarante 2013.07.06. 01:53:59

@Barátusz:

en csak az erdelyi vendeglatassal tudok szolgalni:):)masmilyet nem ismerek.

Igényes 2013.07.06. 01:54:08

@tildy:): Hát most már ezt is tudod.

@Barátusz: Azt meg minek? Őket is visszük sörözni? :)

BTBTBT 2013.07.06. 01:55:16

@hagyma:
Átlagemberként nem tudhatod tutira. És ezzel nem kötözködöm.
A titkosszolgálat nem fog ilyesmit szerinte illetéktelen amcsi lakók orrára kötni.

@tildy:):
@Igényes:
@Kovermadar:
@Amarante:
Látáttok a "The conversation" című filmet Gene Hackman-nel? Coppola készítette a 70-es évek első felében. Amikor megfigyelik a megfigyelőt...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:55:36

@Kovermadar: sosem allitottam, hogy minden baloldaki szocialista ilyen hulye

@Amarante: neked nem sok fogalmad lehet, hogy hogyan elunki / maximum filmekbol/ de igen, EN igy szeretek elni
kulonben nem lennek itt

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 01:57:12

@hagyma: de most rettegsz? csak mert innen ugy tunik ez az amerikaisag resze.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:57:53

@Barátusz: hat te is atlagember vagy, tehat Te sem tudhatod
hogy nem lottek volna le a kiszivarogtatas / kemkedes/ utan, az tuti
hogy kinez par ev borton?
honnan tudjam?
ez a birosag dolga
mopst eppen szokesben van

Amarante 2013.07.06. 01:58:23

@hagyma:

jovanna!mondtam en,hogy ne szeress:):)marmint ott elni.mindenki ott el ahol akar,tud vagy hagyjak:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 01:59:23

@Mr. Long: en?
itt vacokog a sarokban
panikrohamaim vannak
itt minden szornyu es felelmetes
mentsetek meg!

Amarante 2013.07.06. 02:00:03

@Barátusz:

sztem nem,de felirom a megnezendok kozze,mert igeretesen hangzik.

Igényes 2013.07.06. 02:00:12

@Barátusz: Nem, nem láttam. Jó film?

BTBTBT 2013.07.06. 02:00:47

@Amarante:
Akkor biztos kerül az asztalra micshús. Meg jóféle kerítésszaggató is. :)

@Igényes:
Kiket viszünk sörözni?

@hagyma:
Persze, tudjuk, naívság nélkül is, hogy megy ez. A Gmail-nél, Yahoo-nál és a FB-nál kezdték.
Meg a helyi internet szolgáltatódnál. :)

Amarante 2013.07.06. 02:02:06

@Barátusz:

keritesszaggato nem biztos,sot biztos nem:)Vigasztalodj:szeretek es tudok is fozni:):)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 02:02:38

@Barátusz: bizonyos szinten meg az index is megfigyel es adatot gyujt rolad....

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.07.06. 02:04:15

na inkabb nezek valami titkarnos pornot es azt kepzelem,hogy a kezdetben koyztumos maca egy nemet vezerbankarno...

BTBTBT 2013.07.06. 02:05:45

@Amarante:
@Igényes:
Állati jó.
Hackman-nek már akkor is magas homloka volt. :)

www.imdb.com/title/tt0071360/
www.rottentomatoes.com/m/conversation/

@hagyma:
Átlagemberként én sem tudhatom, viszont egyrészt nem bízom (hírhedt) titkosszolgálatokban, másrészt te állítottad tutira, hogy nem nyírták volna ki, ha az országban marad.

Amarante 2013.07.06. 02:05:47

@hagyma:

ezek szerint vege a szep idoknek:az ember lanya hiaba tagad le 5-6evet a korabol,ugyis tudjak illetekeselvtarseg,hogy mi a szitu.
ez mely szomorusaggal tolt el:(:(
:))))

Amarante 2013.07.06. 02:09:27

@Mr. Long:

Biztos vagy te benne,hogy jo az neked???:)))

Igényes 2013.07.06. 02:09:36

@Amarante: Ha úgyis mindegy, akkor maradj mindörökre 25. Vagy ami szimpatikus.

BTBTBT 2013.07.06. 02:10:04

@hagyma:
Ahogy korábban írtam vagy Madárnak vagy Igényesnek, rögzítésre kerül minden, ami digitális csatornákon megy keresztül. Csak hozzáférés kell hozzá. A publikus hozzászólásokhoz még az sem.

@Mr. Long:
Töki a főszereplő abban a filmben? :)

@Amarante:
Nem kételkedtem a főzési tudományodban. Bár a neten mindenki azt állít magáról, amit akar... :DDD

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 02:10:34

@Barátusz: ez tuti
egyszeruen elkepzelhetetlen
ha a vilag elott van egy tema, nem tehetik el lab alol, senkinek nem erdeke
azert nezd mar ki az USA-bol hogy birosagi targyalast tartanak....
es a bune nem is lehet halabuntetes
eveket kaphat, vagy fel is menthetik ha hazajon, honnan tudjam?

@Amarante: ez az elet
Isten szeme mindent lat, ne lopd el a leniat

Igényes 2013.07.06. 02:10:44

@Barátusz: Hát a volgásokat. Vagy minek jönnek?

BTBTBT 2013.07.06. 02:11:28

@Amarante:
5-6 évet? A neten akár 15-öt is. :)

Amarante 2013.07.06. 02:11:36

@Barátusz:

Meg amit mer es nem fel,hogy rajtaveszt:):)

Igényes 2013.07.06. 02:13:25

@Barátusz: Jó nagy szemétdombjuk lehet akkor. Gondolom az egyharmada pornó, a másik egyharmad meg cukiállatos fotó. A maradék 25%-a meg coelho idézet.

Amarante 2013.07.06. 02:14:38

@Barátusz:

azert ez felelmetes,hogy mit nem krealhatsz magadbol a neten.

es milyen gaz ha a szemelyisegeket osszkevered:):):)

BTBTBT 2013.07.06. 02:16:17

@hagyma:
Szkeptikus vagyok. Amíg a tárgyalásra várva fogva tartják, lehet, hogy "felakasztja magát" a cellában. Ilyesmi. Cirkusz a népnek.

@Igényes:
A cucilizmusban a fekete Volga az állambiztonságiak jelképe volt. Ha éjnek évadján jött érted, akkor neked kereszt...
Láttad "A tanu"-t? Abban is van. Meg illegális disznyóvágás - a pincében.

@Amarante:
No, akkor majd egyszer megbizonyosodunk mindenről. :)

Igényes 2013.07.06. 02:17:04

@Barátusz: Az oké, de azt senki nem mondta, hogy ne szeretnék a sört..... :)

Amarante 2013.07.06. 02:17:30

@Barátusz:

Helles!Latatlanban nem is szabad mindent elhinni.:)))))

Igényes 2013.07.06. 02:18:20

Tulajdonképpen mit írt ez a jóember?
Tudom hogy gugle a barátuszom, de most lista vagyok keresgélni.

Amarante 2013.07.06. 02:18:47

@Igényes:

de remenykedni meg lehet,hogy hatha megsem...??:)))

Igényes 2013.07.06. 02:18:58

lusta, akarom mondani.

Igényes 2013.07.06. 02:19:48

@Amarante: Akkor kapnak bambit. Sosem lehet tudni, mikor jön jól a protekció. ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 02:22:49

@Barátusz: ott botlik a logikad, hogy mar regen leirhatott, elmondhatott mindent, amit akart es tud
tehat nincs miert elhallgattatni

BTBTBT 2013.07.06. 02:24:44

@Igényes:
Ezt most mire írtad? Mert amire linkel, abban te is benne vagy. Meg Madár is.

Aki a sört szereti, rossz ember nem lehet...

@Amarante:
Miért félelmetes? Önbizalomnövelő is lehet. Jó értelemben csinálhatsz olyat, amit más helyzetben nem tudnál vagy nem lenne megengedett.
A kommentelés annyira nem is, de például a chat-elés fejleszti a kommunikációs és szocializációs készséget.
Emlékszem, amikor úgy 15 éve randiolvalon chat-eétem, mert a többi srác is netkezdeti időkben, eszméletlen (és nem gusztustalan) dolgokat generált belőlem, hogy egy másik ember (feltehetőleg tényleg egy lány/nő) miként reagált arra, amit írtam - és visszafelé is.

BTBTBT 2013.07.06. 02:25:59

@hagyma:
Elrettentésből példa statuálása lehetséges? Hogyne. Nehogy sok követője akadjon.

Igényes 2013.07.06. 02:26:40

@Barátusz: " rögzítésre kerül minden, ami digitális csatornákon megy keresztül." Erre. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 02:26:49

@Barátusz: igen
es erre eleg 132 ev borton, nem kell megolni

BTBTBT 2013.07.06. 02:26:56

@Amarante:
Miért félelmetes? Önbizalomnövelő is lehet. Jó értelemben csinálhatsz olyat, amit más helyzetben nem tudnál vagy nem lenne megengedett.
A kommentelés annyira nem is, de például a chat-elés fejleszti a kommunikációs és szocializációs készséget.
Emlékszem, amikor úgy 15 éve randiolvalon chat-eétem, mert a többi srác is netkezdeti időkben, eszméletlen (és nem gusztustalan) dolgokat generált belőlem, hogy egy másik ember (feltehetőleg tényleg egy lány/nő) miként reagált arra, amit írtam - és visszafelé is.

Amarante 2013.07.06. 02:31:44

@Barátusz:

Na akkor Toki is itt novelte a magaet:):)

Az en keszsegeim igen fejlettek:)minden helyzetben tudok olyat kerdezni,amit nem illene:):)

BTBTBT 2013.07.06. 02:32:12

@Igényes:
Így már értem. Talán még az arányokat is pontosan meghatároztad, nemcsak a tartalmat. Bár pornó biztos több van, mint Coelho-idézet. :)

@hagyma:
A halmozott büntetés komolytalan, mert nem teljesen letölthető.
Az emberi élet meg elvehető. A börtönfalak mögött is. Tehát visszajutunk a bírósági tárgyalás médiának szóló cirkuszához, aztán szépen, titkon megbökőzik a srácot az egyik zuhanyzóban.
Mondtam, hogy szkeptikus vagyok. Személyekkel is, de szervezetekkel még annál inkább. :)

BTBTBT 2013.07.06. 02:33:40

@Amarante:
Látom, te is itt növeled a sajátodat. :)

Amarante 2013.07.06. 02:34:53

@Barátusz:

Csak megallapitottam a szomoru tenyeket:):):)

Igényes 2013.07.06. 02:36:23

@Barátusz: Aztán majd kapsz a képedre, hogy diszkriminálod szegény kicsi ártatlan szervezeteket.

Igényes 2013.07.06. 02:37:37

Holnap csináljunk már valamit, ami miatt engem innen kitiltanak. Folyton itt ragadok.

Amarante 2013.07.06. 02:37:48

@Igényes:

Na akkor harman sorozunk a bujdosasban:):)

BTBTBT 2013.07.06. 02:39:57

@Amarante:
Hja kérem, a tények makacsok. :)

@Igényes:
Majd ha lesz időm, sírok értük. :)

Jó éj szakét, vagyis szakát mindenkinek. :D

Igényes 2013.07.06. 02:46:31

@Amarante: Oké. ;)

Megyek én is, puszikáljanak titeket fekete volgán szállított nagy magyar rántotthúsok. Meg ijenek.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2013.07.06. 02:47:33

nincs szükségük több szolgára, lehet vissza hazamenni és egymást szopatni orrba szájba, ahogy keleteurópában szokás.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 02:52:41

@Barátusz: lathatoan nem ismered amerikat
de ez nem baj
vagyis hat filmekbol:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.06. 02:57:59

egyebSt innen is ugy tunik anglia megtelt
ha ennyi menekult nem tul dolgozni csak segelyen el
ha ennyi angol nem akar dolgozni mert kap segellyt
akkor mi a fasz szukseg va meg magyarokra, romanokra meg bolgarokra
eloszor adjanak mar munkat annak, aki mar ott el
ha nem fogadja el zavarjak haza

Bicepsz Elek 2013.07.06. 02:58:43

Tudtad, hogy tudatosan mérgezik a magyarokat? 1/2. - Új honlap: MK

www.youtube.com/watch?v=hPDvM3x1Szw

kiralylany17 2013.07.06. 04:05:17

Azert nem furcsa, ha valaki ki meri nyitni a szajat, es megmondja az igazsagot, akkor addig mennek utanna, mig ki nem keszitik? Lasd Snowden es Assange.
En igenis akarom tudni hol maszik bele keretlenul es torvenytelenul a kormany az eletembe. Ha en csinalok barmi rosszat, megbuntetnek. Nezd meg a kibontakozo botranyt a kemkedesrol. Az europai orszagok tiltakoznak ellene. Vagy ez is jogos? (marmint az, hogy kemkednek utanuk). A terrorizmus elleni harc mindenre magyarazat mostmar? Azelott miert nem volt ez? Talan valtoztatni kellene a politikan, es hagyni masokat is elni, nem az izraeliek segget nyalni.

2013.07.06. 05:53:33

Két téma.
1. A fejlett kapitalista országok tömegtájékoztatása. Sokan azt hiszik, hogy ezekben az országokban a régóta müködő "demokrácia" biztosítékot ad a hiteles tájékoztatásra.
Ez nem így van! A itthonról jó ismert liberális média-maffia ott még jobban, még hatékonyabban ferdíit, elhallgat és manipulál, mivel a népet már hosszú ideje kellően lebutították, elhisz mindent, amit hazudnak nekik.
Tegnap kiváncsiság képpen ránéztem a NY Times honlapjára, hogy mit olvasnak az amerikai emberek az Európában kibontakozó tiltakozásról a Snowden által kitálalt amerikai lehallgatás témakörben. Hát semmit. Totál elhallgatják ezt a témát, ami várhatóan nagyban aláássa az USA tekintélyét.

2. Másik téma. Döbbenten olvastam tegnap egy hirdetésben, hogy Gerendás Péter fellép a Sziget-fesztiválon. Az, aki Februárban telekürtölte az országot, hogy nem tud élni, ebben a rettenetes rasszista országban, kivándorol. Ezek szerint csak provokált, eszében sincs elmennie.

csavari 2013.07.06. 06:09:20

Határátkelő

Miért is nincs anglia a Nürnbergi bíróság elé állítva? A "demokrácia" bajnoka nemkívánatosnak minősíti a rasszista-fasiszta Magyarországon és a többi kelet európai országban elnyomott, kizsákmányolt, üldözött cigányokat? A továris, reding, bedin, barosso és a többi polkorrekt elvtárs most miért nem ugat? Miért nem fenyítik meg angliát?

2013.07.06. 06:23:34

Basszus, ma alacsonyan repülnek a trollok és bérkommentelők!

2013.07.06. 07:17:24

Részvétem az angol kormánynak - az EU szabályok miatt úgy tünik nem képesek szürni a bevándorlókat, igy csak egy dolgot tudnak megtenni, hogy alaposan megnyirbálják a szociális ellátó rendszert.

Az Észak-Amerikai indiánok: Kanadában maradt jóval több mint az USA-ban. A gyarmatositás valóban kegyetlen volt hozzájuk de mikor volt már az? Alapjában véve, a gyarmatositók kezdeti, olykor súlyos hibái után, az őslakosság elmulasztotta azt a lehetőséget, hogy éljen a neki felkinált lehetőségekkel és privilégiumokkal annak érdekében hogy mint kisebbség előrébb lépjen. Egész egyszerüen kicsekkoltak a társadalomból és az meg túllépett rajtuk. Most élnek, sokszor fejlődő országbeli körülmények között az állam által épitett rezervátumokon és várják az Indian Act által garantált csekket. Nem minden törzsre vonatkozik de sajnos nagyon sokra igen ...

ez érdekes 2013.07.06. 08:11:31

Hozzaszolnek a temahoz roviden, hosszu ideje itt tartozkodokent. Sehol nem lattam, hallottam idojarasra, stb-re hivatkozo lebeszelo kampanyrol. Az nyilvanvalo es mar jo ideje napi tema, hogy ez igy ahogy van nem mehet tovabb. A juttatas turizmus, kijonni a nagy semmire mert itt majd eltart az allam, nem jarhato ut. Az ezeket korlatozo intezkedesek bevezetese folyamatos es szinten tema az EU igy ugy, kilepni nem kilepni. Errol nagyon valoszinu, hogy par even belul nepszavazas lesz. Ha Anglia nem is, de London mindenkeppen megtelt, mar jo ideje es az az igazsag, hogy nincs tobb igeny magyar, bocsanat, kelet-europai takaritora. En azt javaslom mindenkinek aki elmenne otthonrol, tanuljon meg tisztessegesen angolul, kepezze magat minel magasabb szinten es nezzen korul mashol. Egyuttal kifejeznem egyutterzesemet azon tehetseges fiatalok es esetleg nem fiatalok fele akik semmi jovokepet nem latnak otthon. Mostanaban kicsit tobbet olvasgattam otthoni dolgokrol es nagyon elszomorito ami van. Itt is egyre nehezebb, ne feledjuk mar el, hogy egy hosszu ideje tarto gazdasagi valsagban vagyunk, itt is.

bat4 2013.07.06. 08:56:24

Szarok Nagy Britanniára.

Bicepsz Elek 2013.07.06. 09:37:44

@ez érdekes: Igy igaz!!!!
Tovabbi ervek:
1, index.hu/tudomany/2013/06/07/a_britek_fele_rakos_lesz_2020-ig/

2. Angliaban sokkal gyorsabban elrothadnak a fogaid, mint mashol bizonyos eghajlati es vizminosegi okok miatt.

3.A hazak sz.r minoseguek es tularazottak Londonban

4. Kib..ott draga a biztositas ha autot veszel

5. Tiltjak a vak komondorokat

6. Szuk a hely mindenhol

7. Maffiaallam: paki pakit, nigi nigit, bango bangot stb stb. alkalmaz. BIZONYOS MUNKAKHOZ LENGYELUL/ROMANUL KELL TUDNI!!!!!

pandacsökiboborján 2013.07.06. 10:23:19

aki pénzt akar keresni,ne ide jöjjön...itt a bruttó bérek akkorák,mint Hollandiában a nettó keresetek...most pályázok is egy német állásra. Jó hétvégét mindenkinek:)

pandacsökiboborján 2013.07.06. 10:27:57

@ez érdekes: egyébként én nem értem,miért nem alakítják át a dolgokat,az angol munkaerő szarul képzett és munkavégzésre alig alkalmas...(tisztelet a kivételnek). A rengeteg bevándorló miatt a bérek igen nyomottak,még jobban lemaradnak majd a németek mögött,aztán gyárthatnak a fekákkal,meg afgánokkal Airbust,meg gyógyszereket...

BTBTBT 2013.07.06. 11:12:38

@hagyma:
Tevedsz, nem a filmekbol.
Lehet, hogy jobban ismerem az amerikai kormanyok es a CIA tortenetet, mint te. De ezt ha meggebednek, se tudnam itt bebizonyitani neked.
A dolog mar ott eldolt, hogy amig te "spy"-ozol en meg "whistleblower"-ezek, nem lesz megegyezes ebben a kerdesben. :)

ez érdekes 2013.07.06. 11:16:13

@pandacsökiboborján: Pontosan mire gondolsz? Az angol munkaerovel kapcsolatos eszreveteleddel nem tudok egyeterteni, hiszen nem igaz. Az viszont igen, hogy hosszu hagyomany, hogy ok nem allnak neki szart pucolni, mert megcsinalja a bevandorlo. A nehez idok azonban azt eredmenyeztek, hogy azert ez is valtozik lassan.

PannonBoy 2013.07.06. 15:51:39

@négyzethálós: @think different: Wizz-zel jöttem, és volt helyem.
Amúgy félreértettetek, mert nem a repülőre gondoltam, hanem Londonra. Mivel képzett, diplomás vagyok és fejlődőképes, így Anglia számomra nyitva áll, fogok kapni állást. Már csak arra várok, hogy meglegyen a szükséges munkatapasztalat és bye Magyarország!

kiralylany17 2013.07.06. 17:36:00

@Lindalinda: Errol van szo.. elhallgatjak.. csak azt harsogjak fennhangon, hogy egyre szukulnek a lehetosegei Snowdennek, melyik orszag ad neki menedekjogot. Maximium az ingyen ujsagok emlitik meg harom rovid sorban, hogy tiltakoznak az europai orszagok.

Bicepsz Elek 2013.07.06. 18:42:50

@kiralylany17:
Sokaknak ez most esett le. A komcsik tudtak, hogy ilyen a Nyugat(fuggetlenul attol, hogy ok meg rosszabbak voltak). Aztan 1989-ben gyarmatositocsere lett.
A TV-ket nem engedik ki a kezukbol, mert a 30-on feluliek 80%-a, aki szavaz meg mindig onnan tajekozodik!!

Bicepsz Elek 2013.07.06. 18:44:42

Errol eszembe jut mikor Btezsnyev elvtars olvassa a Pravdat(hires fenykep). Nem a hireket olvassa, hanem azt, hogy mit fog olvasni a.koznep!!

Bicepsz Elek 2013.07.06. 21:38:19

@M. Péter:
Churchill: "En csak annak a statisztikanak hiszek, amit magam hamisitottam!!"
Utananezek majd. Az biztos hogy 1960(az egyszerusitett 100 penny=£1bevezetese) ota 2010-ig 10000%-os inflacio volt: egy 1960-as 1 font 2010-ben 100 fontot ert vasarloertekben.
Igaz a nagy ugrasok csak az utobbi 20-25 evben voltak es foleg Londonban nagyok az ingatlanar novekedesek.
Manchesterben(kb. Budapest meretu) lehet 70000 fontert is hazat venni vagy havi 500-ert berelni(Londonban max kisebb szobat vagy kinn).

M. Péter 2013.07.06. 22:22:27

@Bicepsz Elek: Honnan szedek ezeket a számokat? Te magad hamisítod? Nehezen tudok egy olyan forrást komolyan venni, amely a decimalizálás évét is elhibázza.

Igényes 2013.07.07. 02:57:32

@M. Péter: Te tényleg szabadkőműves vagy?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.07.07. 10:16:08

@hagyma: hat ugy latszik kisse alkotmanyellenes is feletek is.
Amugy sok szeretettel: most.444.hu/2013/07/07/obama-ne-nezd-ahogy-kiverem/

cukkerrépa 2013.07.08. 22:14:07

@GERI87:

válaszolnék, még mielőtt a hülyeséged véglegesen megragad a kibertérben...

" igen, van ilyen nézőpont is, miszerint "a kurva anyjukat csak jó helyre születtek..." "

nem mondtam, hogy a kurva anyjukat, megközelítőleg sem. de ha lecsillapodtál, és meglátnád a kommentemben akkor idézd, nosza... csak annyit állítottam, hogy az idők folyamán, s különösen az utóbbi kb. 500 évben szép nagy szerencse és sok történelmi véletlen is kellett a mai Anglia mai gazdagságához.

"meg ahogy azt Móricka elképzeli...
ipari forradalomról hallottál már?"

hallottam, hallottam, talán többet is, mint te, aki eszetlenül dobálózol e címkével.

"gátolták? elősegítették a fejlődést, bekapcsolták a világkereskedelem vérkeringésébe....a globalizáció előidézője a gyarmatosítás volt."
Rohadékok elvitték a civilizációt, vasutat, ipart, egészségügyet stb a négereknek, hát ez szemétség!"

kedves szörnyű nagy tudású G, két fontos megjegyzést tennék, mielőtt elővennéd a történelemkönyveket, olvasnál, okosodnál, és mélyen elszégyellnéd magad a válaszodban leírt színökörségek miatt:

1. Angliában a gyarmatosítás kezdete SOKKAL MEGELŐZTE az ipari forradalom időszakát. laza kb. min. 200 év különbségről beszélünk. az angol gyarmatosítás legkésőbb az 1600-as években már vadul folyt, az ipari forradalomnak nevezett folyamat pedig az 1800-as években indult meg. azaz teljes zűrzavar, vagy inkább valószínűleg teljes tudatlanság honol agyadban ezzel kapcsolatban. ha papírkönyved Anglia történelméről nincsen, akkor javaslom, nézz bele a Wikipédia idevágó szócikkeibe. segítek:

en.wikipedia.org/wiki/English_colonial_empire
en.wikipedia.org/wiki/Industrial_revolution

2. még hogy a kedves Anglia / Nagy-Britannia kegyesen elvitte volna a sok szép ipari forradalmi találmányt "a négereknek" (sic), s persze ezzel is elősegítette az áldásos és szép globalizációt. mert legalábbis a megjegyzésed ezt sugallja.

a technikai eszközöket tényleg elvitte, a globalizációt tényleg elősegítette, de egyrészt elsősorban nem "a négereknek" (vö. Nyugat-India, India, Ausztrália), s egyáltalán nem kegyből, s pláne nem valami a gyarmatosítottak számára is kedves állapot elérése érdekében. hanem a bennszülöttek feletti uralom biztosítása (vagy az uralkodás hatékonyságának növelése) és a még vaskosabb profit kinyerése és a kinyert vagyon Angliában történő felhalmozása céljából.

a mai napig elképesztően igazságtalan a globalizáció, az ex-gyarmatosítók és a roppant szerencsés történelmű USA jelentős mértékben uralják a világgazdaságot és a világ pénzügyi körforgását, nagy részben éppen a korábbi, a gyarmatosító krban szerzett előnyeik következményeként. nekik marha jó dolog és rettentő sok profitot hoz a globális kereskedelem, mert a saját ipari vagy jóléti termékeiket adhatják el a globalizációt elszenvedő (s nem végrehajtó) országainak, a saját, nagyon durva mennyiségű tőkéjükkel tarolhatják le (legalább részben) a náluk sokkal gyengébb piacokat. nézd meg az "áldásos" globalizáció hatásaképpen a "szépen fejlett" Közép-Amerikát, Afrikát, Indiát, a Távol-Kelet nem kínai részeit stb. micsoda fejlettség, micsoda fantasztikus életkörülmények! ugye.

olvass, mielőtt írni kezdenél. s közben gondolkodni sem árt!

cukkerrépa 2013.07.08. 22:16:27

"a globalizációt elszenvedő (s nem végrehajtó) országainak" =

"... országoknak"

cukkerrépa 2013.07.10. 16:51:48

@calabria007:

"a gyarmatosításnak nem az angol nép, hanem az _angol hatalmi elit_ volt fő a haszonélvezője..."

ez jogos, ti. hogy az elit profitált igazán. de a jólét szépen lassan csorgott a pórnép felé, lefelé, s mára az angliai átlagpolgár is azért él jobban, mint mondjuk a kelet-európaiaik vagy afrikaiak többsége, mert annak idején az elit forszírozta és végrehajtotta (végrehajtatta) a gyarmatosítást.

"+ a gyarmatosítás általában _nem_ profitábilis műfaj... inkább csak _viszi_ a pénzt... nem véletlenül mentek _csődbe_ a nagy birodalmak..."

biztos nem véletlenül, de nem egyszerűen azért, mert nem profitáblis, lol... valószínűbb, hogy katonailag képtelenség uralni a fél világot (nyilván az egyre nagyobb hadsereg fenntartása egyre többe is kerül).

"a gyarmatosító _hatalmi elit_ a saját _adófizető_ népét is lerabolja... a birodalmi _álom_ nevében..."

egy ideig, s jó hosszú ideig. de az utolsó kb. 200 év Angliában a lassan meginduló, de többé-kevésbé konstans általános életszínvonal-emelkedésről szólt. aminek az előzménye (s később együtt folyik vele) az a fejlődés, amit jelentős részben a gyarmatosítás profitja alapoz meg. természetesen a legjobban mindig is az elit járt, ahogy most is. generally speaking, a sok pénz és hatalom még többet szül.

mokkaczuka 2013.07.17. 19:31:31

Nem kampányolni kell, hanem egyszerűen kitiltani a balkáni lepratelepekről érkezőket. Eleve érthetetlen, hogyan kerültek ezek az EU-ba egyáltalán.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása