oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. május 16. 06:46,  Mintha önkéntes száműzetésben élnék 663 komment

2013. május 16. 06:46 Határátkelő

Mintha önkéntes száműzetésben élnék

Három év külföld akár sok is lehet annak, aki szíve szerint maradt volna Magyarországon, de nem akart egész életében albérletben élni, szeretett volna egy kis anyagi alapot összeszedni magának. Csaba szociálpedagógus egy főleg autista gyerekeket tanító iskolában, ami nem lehet könnyű munka. Íme, az ő története!

iskola autista.jpg

„Hosszú ideje szemezek a Határátkelővel, olvasom a főleg Angliával kapcsolatos írásokat, es úgy éreztem, talán hasznos lehet, ha én is megírom az én "verziómat". Úgy érzem, némileg ellene fog menni az uralkodó közhangulatnak, a célom viszont nem a polgárpukkasztás, amit leírok, azok a tapasztalataim, és az érzéseim, amikkel vitázni ugyan lehet, de akkor is ez van, lévén, hogy ezek tapasztalatok, és érzések, amikből mindenkinek megvan a sajátja.

31 éves vagyok, októberben lesz 3 éve, hogy kiköltöztem Angliába. Nem volt semmiféle különösebb kényszerítő erő az életemben, nagyon jól éreztem magam otthon, kijöttem a közalkalmazotti fizetésemből, nem fényesen, de soha nem is gondoltam, hogy a boldogságomhoz autó, jobb ruhák, vagy menőbb fogyasztási cikkek lennének az elengedhetetlenek.

Egy jó könyv, jó film, barátok, színvonalas időtöltés, stb. mindig akadt, es ezeket tartottam – és tartom - igazán fontosnak az életemben. A kijövetelem oka csupán az volt, hogy ha nem teszem, akkor egész életemben az ablakon fogom kidobni a pénzemet albérlet formájában, és kifizetek kétszer annyit öregkoromra feleslegesen, mint amennyibe egyébkent egy lakás kerülne, és ez a gondolat nem tetszett.

Úgyhogy jöttem

Kezdettől fogva az volt azonban a tervem, hogy amint lehet, hazamegyek. Ezt a tervemet a mai napig tartom.

Szociálpedagógiából diplomáztam. Néhány jó barátom már a diploma után kijött, és a szakma felé kezdtek el tapogatózni. Ők 3 évvel ezelőtt már egy stabil életet éltek itt, és érdekes módon, épp néhány nappal azután, hogy megszületett bennem az utazásra való elhatározás, és megvettem a repülőjegyet, szóltak, hogy lenne szakmába vágó állás.

Az első hónapot Londonban töltöttem, Állásinterjú, bürokrácia, stb. Nem akarok reklámozni senkit és semmit, de hát végül is valahol a cél a hasznos gyakorlati infók megosztása (is) lenne, ezért azt hiszem, nyugodtan leírhatom, hogy a www.londonimagyarok.hu által ajánlott szolgáltatásban megbízhattok.

Velem nagyon korrektek voltak, végül még kevesebbet is fizettem talán a megbeszéltnél, és többet is kaptam szolgáltatásban. Minden magyar, akivel Londonban találkoztam, igen korrekt volt, és annak ellenére, hogy némelyek nehezen boldogultak, senki részéről nem tapasztaltam irigységet, mikor nekem "beindult a szekér".

Az igaz városi legenda

Az angol bürokrácia nekem nagyon felemás tapasztalat volt. A bankok ügyfélorientáltak (profitorientáltak pontosabban), viszont a munkaügyiben adott szolgáltatás, mikor az NI számomat kellett intézni, az gyalázatos volt.

Az ügyintézők annyira inkompetensek voltak, hogy a végén nekem adták ide a telefont, hogy beszeljek a londoni irodával, mert ők képtelenek intézkedni. Egyébkent, bár biztosan sok területe van ennek, én azt tapasztaltam, hogy a kevés, még életben lévő, Angliára vonatkozó sztereotípia közül a bürokrácia szörnyűségéről szóló városi legendák a mai napig maradéktalanul megállják a helyüket.

A dolgok viszonylag gördülékenyen mentek, egy gyönyörű, zöld faluban telepedtem le, Londontól kicsit délre. Itt van a munkahelyem, itt él néhány barátom is.

Egy speciális, többnyire autista gyerekekkel foglalkozó iskolában kaptam állást. Rengeteget dolgozom, minden hónapban majdnem kéthónapnyit, sokat teszek félre – ennyi munka mellett időm sincs elkölteni, meg nem is vagyok mániákus fogyasztó -, ha minden jól megy, kb. másfél év, és mehetek is haza. Már nagyon várom.

Itt mindig kívülálló maradnék

Úgy érzem, elfogadtak – simulékony vagyok, megfelelési kényszerekkel megtűzdelve, úgyhogy nem volt nekik nehéz (bár nem mindig szeretik a kelet-európai őszinteségemet, akkor mindig lehervad a programozott, PC plasztikmosoly az arcukról) -, és szeretnek, de mégis úgy érzem magam, mintha egy önkéntes száműzetésben lennék.

Évente háromszor megyek haza, a főbb tanítási szünetekben, és mindig nagyon várom ezeket az alkalmakat. Otthon lenni nekem olyan, mintha kicsit visszakapnám a régi életemet. Nem tudok vele betelni, és alig várom, hogy újra otthon élhessek.

Itt úgy érzem, mindig kívülálló maradnék, és javítson ki az, aki úgy érzi, hogy bevándorlóként maradéktalanul be tud illeszkedni. Én ezt az életérzést nem akarom magamnak. Otthon úgy érzem, integráns része vagyok a társadalomnak, itt pedig púp a hátán.

Persze, nyilván abban, hogy az otthoni dolgokat mintegy rózsaszín felhőn keresztül látom, nagy szerepe van annak, hogy nyaralni megyek haza, és nem a hétköznapokat taposni, de, ismétlem, én akkor sem láttam élhetetlennek a helyzetet, mikor eljöttem.

Mi van a felszínen?

Kicsit az angol társadalomról, illetve helyzetről, aztán a magyarról, ahogyan nekem lejött-lejön.

Az angolok a felszínen kiegyensúlyozottak és boldogok. A felszínen. Ha ezzel a felszínnel megelégszünk, úgy is mondhatnám, ha itt megrekedünk, akkor azt is hihetnénk akár, hogy ez az igazság.

A műanyag mosolynak és kölcsönös respectnek a leheletvékony mázát iszonyúan könnyű azonban szétszakítani néhány jól irányzott, őszinte kérdéssel. Nem túl mélyekkel, az életükre vonatkozó, kicsit csernusi, de tényleg nem túl mély kérdésekkel.

Ezért engem ez az eszetlen nagy boldogság és béke, ami beleng itt mindent, éppen annyira nem hat vagy érint meg, mint a magyarok rezignált mosolytalansága.

Mindkettő csak a felszín, ami alatt ott lapul az ember, és – amellett, hogy nem akarok megbántani senkit – azt kell mondjam, hogy aki ez alapján a felszín alapján ítél, az szerintem rossz úton jár, és maga sem túl mély ember. De, őszintén mondom, akinek nem inge, ne vegye magára, szóval ebből ne legyen vita.

Egy szó, mint száz, engem a legvelősebben az itteni életem arról győzött meg, hogy a boldogsághoz, az igazi értelemben vett, belső békéhez a pénznek semmi, de semmi köze. A különbség annyi, hogy az itteni embereknek a belső problémáik tompítására több lehetőség, több fogyasztási cikk áll a rendelkezésére. De ez ettől még nem lesz boldogabb élet. Persze, ahogy a mondás tartja, jobb egy limóban sírni, mint a villamoson, de akkor is...

Az oktatásról

Az itteni oktatási és egyéb rendszerbeli sajátosságok elég érdekesek. Számomra néhol képmutatóak. A gyermekvédelem (túl?)fejlett cipőben jár, ha egy kisujjnyi kék folt megjelenik egy gyerektesten, abból nagyobb ügyet tudnak csinálni, mint a Watergate-botrányból, ugyanakkor az, hogy minden fenék alatt egy-egy kocsi van, a legtöbbek számára 15 perc séta már szinte elképzelhetetlen, és ezzel még más, eszetlen pazarlásokkal és szennyezésekkel ugyanezeknek a gyerekeknek a jövőjét teszik teljesen élhetetlenné, az teljesen rendben van.

Hallom néha, hogy a magyar oktatási rendszer rossz. Hát, akkor az ittenire nem tudom, mit mondjak. Néhány angol tanársegéd kollégám nehezen találja Angliát egy 1x1 m-es térképen, nem biztosak benne, mikor voltak a világháborúk, miről híres Nagaszaki, benne vannak-e az EU-ban, de az olyan gyakorlati készségek terén, mint a fejszámolás, vagy a helyesírás, sem nagyon jeleskednek.

Az igazat megvallva, folyamatosan tőlem kérdezgetik, mikor papírmunkára kerül a sor, hogy mit hogyan kell helyesen betűzni. Mellette viszont hatalmasra növesztik az iskolában az önbizalmukat, ami valahol nagyon jó a kelet-európai, poroszos, a gyerek személyiségét betegesen a sárba tipró oktatási modellel szemben, viszont kicsit idegesítően a semmire nagyarcú felnőtteket termel ki.

Én csak nagyon nagy fenntartásokkal, és nagyon sok otthoni korrekció mellett engedném nyugodt szívvel a gyerekemet az itteni iskolákba. Mondjuk, más okokból, de nagyjából ugyanez a véleményem az otthoni iskolákról is.

Irritáló túlfogyasztás

Összességében, azt tudom mondani, hogy engem irritál ennek az országnak a felháborító pazarlása, túlfogyasztása, érzéketlensége, és művi boldogsága. Ha valakit – és most megint előrebocsátom, hogy nem megsérteni akarok senkit - egy fogyasztás-orientált, felszínes világ kielégít, annak biztosan megfelel, nekem nem.

Nem hencegni vagy kivagyiskodni akarok ezzel, a mai világban nem biztos, hogy erény úgy gondolkodni, ahogyan én teszem. Egy biztos: éppúgy lepereg rólam ez a máz, mint az otthoni frusztráció, ami alatt szintén ott az ember, ami-aki igazán fontos.

Érdekes még, hogy én nem érzem azt az otthoni reménytelenséget, amiről sokszor sokan beszámolnak. Az otthoni barátaim szinte mindegyike azt mondja, hogy el van túlozva az otthoni nyomorról szóló hisztéria, és igenis lehet boldogulni. Sokan közülük évről-évre, ha csak kicsit is, de jobban élnek. Ettől tudom, hogy kinyílik a bicska sokak zsebében, különösen, amilyen nagy divat ma szidni Magyarországot, de ők mondják, nem tehetek róla...

Összegezve

Igen, itt anyagilag sokkal jobb az élet, és (sajnos) rá lettünk kondicionálva arra, hogy ez aránytalanul nagyobb súllyal essen a latba, mint kellene. Az emberek kellemesebb társaságot jelentenek a felszínen, mert nyugodtabbak, ez tény, de belül ugyanolyan feszültek és boldogtalanok, mint bármelyik másik ember a földgolyón, aki nem foglalkozik a saját sérüléseivel és lelki egyensúlyával, ez elég hamar kiderült számomra.

Lehet, hogy ha hazamegyek, visszakerülök abba a világba, ahol az emberek nem tudnak annyira esztelenül túlfogyasztani, mint itt, de én ott leszek otthon, és már nagyon várom!!"

FIGYELEM – FOGADÓ A HATÁRON!!! Ma este magyar idő szerint 2100 órától ismét Fogadó a Határon a blog Facebook-oldalán. A vendég Lantos Gábor, a Magyar Rádió munkatársa, akinek véget ért az északon töltött 100 napja, mi több, a héten az erről szóló könyv is megjelent. Erről és az élményeiről is kérdezhetitek ma este 2100-től!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr135302465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsoatya (törölt) 2013.05.16. 07:26:50

Hat sok sikert! Tetszik az optimizmusod, a vilagszemleleted! Kivanom, hogy ne csalodj - sem itt, sem otthon!

kalandor_vagyok 2013.05.16. 07:27:03

Íme az embertípus, aki bunkónak és érzéketlennek tűnik, pedig csak a külső nyomásból belső erőt termel.
Helyes, csak így tovább, de azért tudd, hogy a lelki fejlődésnek, amire te is olyan figyelmet szentelsz, ez csak egy állomása és innen tovább KELL lépni, mert az lehetsz, akinek most csak látszol. De sikerülni fog, sok sikert :)

rezsoatya (törölt) 2013.05.16. 07:33:36

váj mí: csaxolok, ez nem a Te napod! (angliai poszt! :D )

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.05.16. 07:52:40

Szerintem, nincs ezzel semmi baj.
Mondjuk úgy nem is lehet beilleszkedni, ha valaki nem akar.
Mivel az író konkrét céllal - néhány évre érkezett -, érthetően nem is akar tenni érte. Nincs is értelme.
Szokták volt mondani azt a kis időt fél lábon is kibírja.
Sok sikert a hátrelévő időre Angliába, utána pedig itthon.
:)

THEHUNGARIANMINGLE · WWW.THEHUNGARIANMINGLE.COM 2013.05.16. 07:54:43

a beilleszkedés a sajat dolgaimat könnyíti meg..+ jol erzem magam
meg akkor is ha az par honap, par ev...kulonben tenyleg egy szamuzetes...

kék madár 2013.05.16. 08:09:34

azert ha gyereke lesz a posztironak, rajon, hogy mi ertelme a penznek. Igy szinglikent konnyu felszallni a magas lora

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.05.16. 08:12:40

@kék madár: Ebben igazad van, de lehet, hogy nem is akar családot.
Mostanság egyre több ilyen emberkével találkozok.
Szingliként egész más a költségvetés.

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.05.16. 08:18:20

"...fogyasztás-orientált, felszínes világ kielégít, annak biztosan megfelel, nekem nem." - Nekem se! Jó messzire menekültem előle. :-)

kék madár 2013.05.16. 08:19:10

@tilmir: ha nem akar, nem akar, de ennyi empatiaja meg lehetne.
Soha nem akartam plazma tv-t, jakuzzit de egy gyereken nem lehet sokat sporolni, megha szerenyen kenyeztetjuk is.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.05.16. 08:22:55

@kék madár: :) Ha valaki nem akar, egész más síkon gondolkodik.
A többiben egyetértek.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2013.05.16. 08:33:46

Én is úgy érzem hogy könnyű mondogatni hogy a boldogság nem pénzfüggő, addig mig nincs otthon egy éhes gyerekszáj akit etetni kell.
Az iskolával kapcsolatos nézetekkel maximálisan egyetértek. Nem jó az angol rendszer. És nem jó a magyar sem. A megoldás talán a kettő között lenne félúton...ha lenne, de nincs szóval szülője válogatja ki hogy oldja meg ezt a problémát.
Remélem a poszt iró megtalálja a számitását és nem éri majd nagy csalódás mikor végül hazatér. Mert a jobb életszinvonalat igenis könnyű megszokni és mondhatunk magunknak bármit de felér egy arculcsapással mikor az ember egyszercsak visszatér a fapados magyar valóságba.

think different 2013.05.16. 08:42:45

"Összességében, azt tudom mondani, hogy engem irritál ennek az országnak a felháborító pazarlása, túlfogyasztása, érzéketlensége, és művi boldogsága. Ha valakit – és most megint előrebocsátom, hogy nem megsérteni akarok senkit - egy fogyasztás-orientált, felszínes világ kielégít, annak biztosan megfelel, nekem nem."

Ezt a helyet inkább úgy hívják: Magyarország.

Én soha nem értettem az első években, hogy itt miért felel meg a jól menő vállalkozóknak a használt autó (példa: barátomnak Knightsbridge-nél van üzlete, 20 éves Saab-bal, felesége Vauxhall Astra-val jár. Sok angol ismerősöknek van olcsó telefonja vagy több éves smart phone-ja.
Képesek az én havi bevételem dupláját, tripláját keresve ebayről használt műszaki cikkeket és ruhákat rendelni.
Többségük semmit nem vesz, amire nincs pénze. Többször látom, mikor pénztárnál inkább visszatetetik a termékeket, ha drágának találják.

Az itteni magyar ismerőseimnek azonnal kell az új telefon mert két heti fizetésből megvan, otthon meg két havi lenne.
Magyarországon erre hitelt is vesznek fel.
Mert kell. Azonnal.
A társadalom kivet, ha nincs új német autód, almás telefonod, olasz tervezőtől ruhád.
Otthon tényleg csak sírás van. Hazamegyek és csak lesek, hogy ennek új autója, annak új laptopja, harmadiknak új mellei vannak.

Nem flémelni akarok, csak bemutatom, hogy másként is lehet látni a dolgokat, mert egyrészt mindenhol élnek ilyen-olyan emberek, senki ismerettségi körére nem lehet általánosításokat ráhúzni, másrészt mindenki azt veszi észre, amit akar.
A posztoló teljesen más szemüveget hord, mint az, aki szereti azt az országot, amiért elhagyta hazáját.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.16. 08:42:59

Már megint a pofámba vágták milyen sekélyes és felszínes gondolkodásù vagyok és hogy az angolok képmutatóak.
El fogok kárhozni.

DieNanny CH 2013.05.16. 08:43:44

Na, akkor kellene valamilyen pedagógiai-kutató, aki kitalál egy olyan oktatási módszert, ami a nyugati-liberális és magyar-poroszos egészséges ötvözete. Így lenne az igazi!

Vlad Gierst 2013.05.16. 08:49:24

A "felszín" és a "máz alatti" különbségről annyit, hogy ez azért van, mert nem zúdítja senki a gondját-baját a másik képébe, mint nálunk.

Van olyan kollégám, aki a munkában végig mosolyogva dolgozott, poénkodott, csak a teaszünetben látszott rajta, hogy nem stimmel valami. Jóval később kiderült, éppen válófélben volt. Csak úgy gondolta, hogy ez nem tartozik másra, meg nem kell a munkát a magánélettel keverni.

Ez a NI mindenkinél ekkora tortúra volt? Nálam flottul ment az egész.

DieNanny CH 2013.05.16. 08:49:35

Ja, és Csaba.
Mint pedagógust, engem érdekelne, miben hasonlít vagy miben más az autisták helyzete, fejlesztése, megítélése ott, mint Mo-on?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.16. 08:57:02

Tilmir, megkérdezném, hogy te egy randomgenerátor vagy-e, de mivel mindig ugyanazt írod, nem teszek ilyet. Sok sikert neked is! Befordulok az angliai posztoktól személy szerint, azok mennyiségétől, a nyomasztó ismétlődéstől, de ti ettől még örvendhettek. Élvezetükhoz sok sikert a továbbiakban is!!!!!!! Szép napot! Kolbászrudi! Túróskerítés! Úristen. Tudom, menjek máshova, ha nem bírom, de ti hogy..? Átlagosan 2% körül mozog az angliás posztok nettó hírértéke összkommentekkel együtt. Hozzunk össze 3-at, könyörgöm. Talán kicsit mostmár nem ártana figyelembe venni a presszív népakaratot. Talán nem eléggé az. Talán kicsit öncélúan önfejű ez a blog. Talán a közönség is átvette e mentalitást és ragad bele mindenki a maga kis makacsul ismétlődő köreibe. A kijelző tartalma voltaképpen alig frissül.De ha már üröm, megtaláltam a számomra örömöt is: jó, hogy ilyen vizekre is evezünk (posztoló kinti foglalkozása).

tableno 2013.05.16. 09:00:38

Nincs a poszttal, sem a posztolóval semmi baj. Ő nem bevándorló, hanem ideiglenes vendégmunkás Angliában. Konkrét céllal, korlátozott időre ment ki, ha eléri, boldogan hazamegy. A beilleszkedés ilyenkor nem is cél. Sok sikert, és mielőbbi boldog hazatérést!

Mrs. Clayton 2013.05.16. 09:00:59

@DieNanny: annyiban mindenkepp mas a helyzetuk h nem 3 iskola van az egesz orszagban ahova jarhatnak, csak en a kornyekemen kb 4-5 spec. iskolat ismerek/lattam. Uszoda mindegyikben van mert nem csak autistak, hanem altalabban serult gyerekek jarnak ilyenekbe.

think different 2013.05.16. 09:03:56

@Kellemes Zérókomponista: Azt hiszem te egy kicsit felületesen olvasol. Ami miatt sírsz, azt ez az írás is csak nyomokban tartalmazza.
Ez a baj a többséggel: kényszeresen általánosítatok, helyeztek be információkat szűk halmazokba. Felületesek vagytok.

A másik, amit látom csak kevesek értenek meg, nem azért van sok angliai és német poszt, mert HA ezt élvezi, hanem mert a többség onnan küld.
Bizonyára mindenki szívesen olvasna tibeti vagy elefántcsontpari történeteket, de nincsenek.
Vagy legyen heti 2-3 nap, amikor önjelölt írók fiktív történeteit olvassuk?
Én szívesen megírnám tapasztalataimat venezuelai popsztárként...

ookma 2013.05.16. 09:06:57

@DieNanny: Ez engem is, ezért küzdöttem át magam az íráson, de csak "az utálok itt lenni" jött át.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.05.16. 09:07:05

@Kellemes Zérókomponista: Nekem volt gyerekszobám. Lehet, ez okozza a problémát. Vagy aki nincs velem, az ellenem van alapon kéne elhajtanom az aktuális posztolót melegebb éghajlatra csak azért, mert mást a véleménye?
Bocs, de nem teszem.
Nem értek vele egyet, de elfogadom, hisz ez a ő élete, az ő döntése.
Egy kiegészítéssel éltem csak, mert úgy gondolom, hogy ezt hozzá kellett tenni, hisz ok-okozat.
Ennyit és nem több.

Miért nem írsz te?
Akkor azt olvashatnád, amit akarsz.
Nem én vagyok a blog szerkesztője, ő hozott anyagból dolgozik. Ha ilyen írások érkeznek, ezeket teszi ki. Ennyi és nem több. Vagy jobb lenne éjszakánként kamu posztokon dolgozna, hogy te boldogabb légy?
Nem értelek...

Jaffar 2013.05.16. 09:12:26

@Poszt:
"Itt úgy érzem, mindig kívülálló maradnék, és javítson ki az, aki úgy érzi, hogy bevándorlóként maradéktalanul be tud illeszkedni."

Jelentem, beilleszkedtem (Ausztria). Ezt nem én állítottam magamról, hanem a szomszédaimtól, barátaimtól (igen, nem ismerösök, hanem már bizonyítottan barátok) hallom. Igaz, ezt 10 év után állítom. Pár hónap, év alatt nem is lehet beilleszkedni. Én mindig próbálom beállítani magamat egy szegény bevándorlónak, de lehordanak a sárga földig és elmondják, hogy csak azokat nézik le (teszem hozzá, jogosan), akik csak azért jönnek ide, hogy a rendszert, szociális juttatásokat kihasználják, de a nyelvet, kultúrát magasról letojják. A törökök, szlávok mind mind sokkal lenézettebbek, de azok közül is csak azok, akik nem akarnak, vagy nem képesek beilleszkedni.
Meglehet, hogy ez Angliában nem így van, de tartom magam ahhoz, hogy a legtöbb ember bár elöítéletes, ha látják, hogy nem vagy "olyan", akkor nagyon is kedves és segítökész.

DieNanny CH 2013.05.16. 09:12:45

@ookma:

Hát, az, hogy "utál" ott lenni, nekem egyáltalán nem jött át. Leírta nagyvonalakban, hogy milyennek látja az országot és az embereket. Mivel hamarosan hazamegy, így minek folyjon bele az ottani dolgokba?
Azért remélen jelentkezik, és válaszol a kérdéseinkre.

Vlad Gierst 2013.05.16. 09:16:17

@Kellemes Zérókomponista: Maradj még egy kicsit. Mindjárt soha nem látott és hallott információkat tudunk meg Amerikáról, a beilleszkedésről és a feketemunkáról. :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.16. 09:17:30

Isten lássa lelkemet nagy az én bünöm.
A fogyasztói társadalom gyermeke vagyok.

tiltott rengeteg 2013.05.16. 09:22:06

De jo gondolatok! Koszi a posztot! Ezt a tulfogyasztast en is erzem es orulok,h pedagoguskent a posztolo is problemanak latja. Nekem idonkent az is eszembe jut,h a nyugati fizetesek mennyire tul vannak arazva. Multkor voltam egy interjun, ahol a fizetesi igeny 100 ezerrol indult egy teljesen atlagos mernoki munkaert. Kovezzetek meg, de nem ertem miert jo evi 100ezret keresni? Mire lehet kolteni? A magas fizetesek nyilvan felesleges fogyasztast, kornyezetszennyezest is generalnak. Viszik ugyan a gazdasagot de pusztitjak a Foldunket.

LyukasBogrács 2013.05.16. 09:28:14

@think different:
En mar megvettem a jegyet. Bar csak kethetes onkentes munka, de jo messze lesz.

Vlad Gierst 2013.05.16. 09:30:38

@tiltott rengeteg: Így van, költözzünk Togóba!

Alternatívaként javaslom, hogy az Egyesült Királyságban vezessük be a szocializmust, és osszuk el újra a vagyont. Minden May Day Bank Holidaykor megyünk a Highgate temetőbe Marx sírjához koszorúzni.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 09:31:20

"Néhány angol tanársegéd kollégám nehezen találja Angliát egy 1x1 m-es térképen, nem biztosak benne, mikor voltak a világháborúk, miről híres Nagaszaki, benne vannak-e az EU-ban"

Ezt erősen tapasztalatom. Minden reggel szoktam játszani 2-3 játékot a FB-on a Triviador, ez de facto a Honfoglaló angol nyelvű verziója. Na most, időnként döbbenet, hogy brit játékosok brit témájú kérdéseknél még a valóság közelében sem járnak.

Ha az ellenfél brit, amerikai, kanadai, ausztrál, a játék laza lesz, előre tudom, mert az esetek 99 %-ában nyerek.

Ha meg az ellenfél magyar, román, orosz, bolgár, örmény, szerb, oda kell figyelnem, s csak az esetek 90 %.ában nyerek.

A középmezőny meg a németek, hollandok, latin-amerikaik, indiaiak.

U. i.: Aki engem keresne a játékban: nem magyar vagy bolgár színekben játszom, hanem Nauru kicsi, de büszke nemzetét erősítem a Triviadorban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 09:34:31

@tiltott rengeteg:

Teljesen igazad van. Legyen egypártrendszer, s mindenkinek járjon kétévente egy pár cipő, ezen kívül mindenki éljen egy szobában, a konyha legyen emeletenként közös. Aki meg renitenskedik, azt meg kell verni.

:-)

Flamy (fat cat wannabe) 2013.05.16. 09:38:04

@think different: +1

Én azért még azt a kis apróságot is hozzátenném hogy a posztíró aki magas lóról osztja itt az anyagi világ gyarlóságát azért a saját bevallása szerint elfogadhatóan megéllt MOn de inkább kiment ha jól számolom 4.5 évre UK-ba csak és kizárólag azért hogy tudjon venni magának a végén egy materiális javat (lakás). Azért ennek fényében kellemes érzés lehet reggelente a tükörbe nézni.

2013.05.16. 09:40:19

@tiltott rengeteg: "100ezret keresni? Mire lehet kolteni? A magas fizetesek nyilvan felesleges fogyasztast, "
Ezen hangosan felnevettem a vonaton. Kosz, hogy feldobtad a reggelem.

Flamy (fat cat wannabe) 2013.05.16. 09:44:17

@tiltott rengeteg: Egy gyors kérdés: tanárként miért jársz mérnöki állásinterjúkra?

tanato 2013.05.16. 09:45:48

@tilmir: Ja tényleg sokan nem is akarnak családot egyre többen,aztán majd 40 év múlva meg sírnak,hogy nincs aki hozzájuk szoljón,meg segítsen eljutni nekik A pontból B pontba.De ezt most hiába mondom nekik,20-30 évesen azt hiszik sosem lesznek betegek és gyengék.Most meg nekik így kényelmesebb és olcsóbb.

tanato 2013.05.16. 09:47:22

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Erre volt már példa itthon is,40 éve pl. arról volt vita szükséges-e minden családnak külön Wc vagy elég egy közös a folyosó végén.

BalatonfürEde 2013.05.16. 09:47:34

Igaza van a posztolónak a fogyasztói bizbasszal kapcsolatban, de azért nem szabad túlzásba esni. Innen már csak egy lépés bekommentelni a comment.com-on, hogy nincs tévéje...

Spacecake 2013.05.16. 09:48:30

tetszett a poszt,sok sikert es kitartast a posztolonak!!!
az `uralkodo kozhangulat`-ra meg magasrol tenni kell,ahogy teszi is:-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.16. 09:49:23

szimpatikus fiatalember elsőre, valami mégis hibádzott, de @Flamy: megfejtette helyettem.

rezsoatya (törölt) 2013.05.16. 09:52:06

@think different: ezt meg nem hallottam, de jo! Statusszimbolunok: uj auto, uj laptop, uj mellek... :D

Flamy (fat cat wannabe) 2013.05.16. 09:52:24

@BalatonfürEde: Van benne igazság, de furcsa ahogy az egészet az UK-MO különbségen kersztül próbálja bemutatni. Vlahogy nem hiteles az egész.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.05.16. 10:00:44

Az ex nejem gazdasági vezető egy alapítvűnyi iskolában. Talát egyszer egy 5 évvel ezelőtti bevásárlás számlát és csak úgy szociál pszichológiai kísérlet képpen megvette ugyan azokat a termékeket.

Öszevetette a tanarak H1-es bérével!

Meg a KSH infkációs adataival:

Sziasztok,

találtunk egy hét évvel ezelőtti tesco 2005 márciusi számlát pakoláskor. És a tegnapit is elővettem

Kis ízelítő:
Kenyér 1 kg 133 Ft most kb 269 (megjegyzem tegnap akciósan 129-ért vettünk a tecsóban)
cukor 1 kg 179 Ft ma 300 Ft
Füstli 4 db-os 169 Ft (1207 Ft-os kilóár) ma 373 Ft
Zewa 10*10db-os zsepi 225 Ft, most 369 körül
400 ml-es Lifebuoy tusfürdő 499 Ft (ma akciósan 800 Ft az ekkora)
majoranna 23 Ft ma 40
kukorica konzerv 68 ft, most 125 Ft
sajt 1 kg 890 Ft ma akciósan 1190 Ft

Összesen 1-1 db-ra számolva:
2005 márciusi kosár: 2186 Ft
2012 januári kosár: 3466 Ft

A hivatalos inflációkkal számítva a 2005-ös kosár értéke ma 3106 Ft lenne.. Ez több, mint 10%-kal több. Pedig hús nincs is benne (hacsak a füstliben nincs mégis valamennyi :)

Megjegyzem: a 2005 január 1-i H1-es besorolású közalkalmazotti bruttó bér: 115.200 Ft, nettó: 83.731 Ft,
A mai 2012-es: 129.500 Ft, nettó 84.495. Ft
Tehát miközben az árak a fenti kosárban átlag 58,5 %-kot emelkedtek, a közalkalmazotti bér kevesebb mint 1%-kot. Valójában semennyit, hiszen azóta megszűnt a 13. havi bér: tehát a H1-esnek akkor a havi átlagos nettója a plusz egy havi bért is beleszámítva 89701 Ft volt, vagyis nominálisan is esett a bér majdnem 6%-kot ugyanebben az időszakban.

Vagyis a mai H1-es fizetésből fele annyit sem lehet a fenti (szerintem nem igazán luxus) élelmiszerekből vásárolni. Persze tudom, hogy mindenki inkább számítógépeket vesz, és azok olcsóbbak lettek :)

További hivatástudatot és szép napokat kívánok

pamut 2013.05.16. 10:01:13

Tudom sokan unják az angliás posztokat. Én meg az angliás posztok miatt örök fanyalgókat unom, szóval: tök jó hogy angliás poszt van, még többet, még, még, még ;)

@diggerdriver: Te jókat szoktál írni, de ezúttal teljesen alaptalanul vetted magadra. Egész biztos hogy nem neked írták, nem kell felvenni az inget, ne keresd hogy hol tudsz megsértődni.

@think different:
+1

Nagyon egyetértek, hihetetlen látni ezt a cifra nyomorúságot ami itthon megy.

Magyarországnak olyan autóparkja van, hogy az döbbenet, ami elég eltorzult értékrendere utal, hisz egész biztos hogy fontosabb dolgoktól kell a többségnek elvonni a pénzt, hogy szép és új autóra költhesse. Messze nem áll arányban a magyar autópark a népek lehetőségeivel, életszínvonalával.
De a mobiltelefonokkal is ez van. Én a 20 éves kocsimmal meg butatelefonommal (mindkettő remekül funkcionál, semmi okom lecserélni) kilógok a sorból...

Nem tudom mire ez a buta, üresfejű rongyrázás itthon, a semmire. Valami kompenzálás lehet. Meg a hagyományos szegénységtől beszűkült tudaté.

(akinek nem inge, ne vegye, főleg digger ne ;)

DieNanny CH 2013.05.16. 10:11:55

@tanato:

Azért ez egy álomvilág, ugye tudod?
Csak azért legyen gyerekem, hogy 80 évesen legyen aki hozzámszól, és elkísér a bankba? Nem önzés ez?
Van akinek van, de nincs benne köszönet. Van, akinek nincs, de olyan típus, hogy nagyon jó kapcsolatot alakított ki szomszédokkal, akikre bármilyen helyzetben számíthat.
Pl szüleimnek van 3, abból 2 külföldön él, 3. már kacsintgat kifelé. 1000-2000 km távlatból nehéz lesz ugrani, ha elesik télen a kisjárdán.
Igenis legyen annak, aki akar. Aki viszont nem, azt ne rémisztgessük ilyen-olyan történetekkel. Szerintem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 10:16:29

@diggerdriver:
Ha ezen múlik, akkor együtt kárhozunk. De legalább a haverokkal leszünk, nem? :)

M. Péter 2013.05.16. 10:17:39

@tiltott rengeteg: A 100000 font jó arra, hogy az embernek ne kelljen Londonban 8-admagával élni egy házban közös konyhával és fürdőszobával. De ha úgy találod, hogy túl sok a pénzed, elküldheted a felét pl. rászoruló gyerekeknek Magyarországon.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 10:21:34

@pamut:
Láttál Te már nyugati vagy amerikai autóparkot?

Egyik kollégámnak nemrég dícsértem meg az autóját (Volvo S80 - ő is CNC-s). Erre azt mondja: "Á, már nagyon öreg". Igen? Mikori? "2006-os".
Jah... :D
Én utoljára Mo-n csak minimum 10 éves, középkategóriás autóról álmodhattam...

A vadonatúj Suzuki meg Fiat pedig... érted a különbséget?

tanato 2013.05.16. 10:28:16

@DieNanny: Nekem erről egész más a véleményem,de gyakorlati t apsztalatok miatt.De szerintem sajnos,mások szerint nem,a világ más irányba fordult,főleg nálunk.Egyre kevesebb a gyermek,na meg a házasság is.Abban viszont igazad van, a sok gyermek sem biztosíték a nyugodt öregkorra.A gyermektelenség nagy átlagban viszont a későbbi korban biztosan boldogtalanságot okoz.

Flamy (fat cat wannabe) 2013.05.16. 10:29:57

@M. Péter: Azért arra már 40-50k is elég ;)

Na nem mintha én nem örülnék ha tudnék szerezni egy 100k-s fizetést, de ezt jelenleg nem érzem túl valószínűnek...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.05.16. 10:32:32

@DieNanny: Azért ez a kapcsolat több a bankba kísérgetésnél.
:)
Nem győzködni akarunk senkit. Van aki nem akar valamilyen meggyőződésből, az nem is szokott ezen keseregni. Van akinek nem lehet, az megint más.
Viszont nagyon sok olyan fiatal van, aki csak lustaságból vagy "buli az élet" felfogásból nem alapít családot. Na, ezek akik 50 körül törölgetik a szemüket. Szerintem, mi ezekről beszélünk.
:)
Bár nem akarok tanato helyett állást foglalni.
Pl. a szomszédomnak sincs, mert lusta. Van egy kutyája, de minap azt is megjegyezte, hogy amennyiben elpusztul, nem lesz másik, mert macera naponta kétszer levinni sétálni.
:)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.05.16. 10:33:55

"Kovezzetek meg, de nem ertem miert jo evi 100ezret keresni? Mire lehet kolteni? A magas fizetesek nyilvan felesleges fogyasztast, kornyezetszennyezest is generalnak!"

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy államtitkár a Károlyi kormányban. Kivándorolt Kanadába oszt antropológus lött belőle. Közgázból tanítják az első órán, hogy az ő elmélete szerint a "piac" hogyan vált a modern gazdaság alapjává. Mi volt előtte?

Leír 3 modellt. A 3. a piacra alapuló.

Az első a kölcsönös segítségnyujtásra - cserére alapuló, ezt hívják reciprocitásnak.

Hajdú nagyanyám, amikor a kóstolót, pálinkát, csigatésztát és ... pl. ha túl sok bab termett, akkor azt ajándékozott szerte rokonoknak, szomszédoknak, sógoroknak és komáknak, akkor ezt gyakorolták. Oszogass kóstolót 20 felé és akkor 20 felől Téged is megkínálnak ilyenekkel! Éljen a hűtő nélküli társadalom! Túlfogyasztás fúj fúj!

Bejött e mellé az újraelosztás deákul redisztribúció. Amikor az nemcse rendszer tizedet és kilencedet szedett vala akkor eltartotta vala az adó a vármegye /mellesleg németül beszélő/ szavazóinak közéleti játszadozását a kilenced meg a politikai szocializáció korabeli intéményességét az aktolikus népmívelő missziót. De jó vót ez! Túlfogyasztás fúj fúj! Amikor az rendszerek láták, hogy az parasztok mennyire túlfogyasztanak kifundálták, hogy az paraszt fizessen ilyeneket 3 császárnak és kerálnak, így az parasztok megunták vala az tulfogyasztás ellen berendezkedett vegzálást és elvonultak az mocsarakba adóelkerülő életmódot élni.

Az adóelkerülők gyakorta dolgoztak fizetség fejibe az morhákat őrizni, hajtották a csüvest nyugatra és igyekeztek megóvni a császároktul, keráloktul és a többi adóelkerülőtül. Esténként megpihentek egy egy csárdába.

Így történhetett az Úr 2011. évében az Lederhead-i headchef, aki magyar kajábul írta az PHD-jét feltette nekem azt a kérdést, hogy tudom-e hogy melyik volt európa első olyan étterem lánca, amely azonos termékekkel azonos áron várta vendégeit. Tulajdonképp ma frechise modellnek neveznénk ha ilyet látnánk.

Majd leestem a székemrül, hogy ez a megátalkodott itt arra vetemedik vala, hogy PIAC-nak lássa hajdú őseim ténykedését! A szemét! Hát nem hallott ez a számídó juhászokról! Az már inkább közelebb áll a rabszolgasághoz! Az álattartó kaszt nem is tulajdonolta a marhát, a lovat, meg a bírkát, az debreceni polgároké volt vagy közösségi tulajdon! Minek keveri ide a piaci modellt?

Szóval summa summárum Polányi Károly 3 gazdaságszervező modellt ír le:

1. PIAC
2. Újraelosztás /redisztribúció/
3. Kölcsönös segítségnyujtás /reciprocitás/

Amikor mikroökonómiát tanul az ember, akkor az első modell amit a mikroökönómusok mitikus fantáziáiból megismeretetnek velünk, azaz az, hogy állítólag amit fizetésként megkapunk, állítólag azzal a pénzzel jelenünk meg fizetőképes keresletként a bótba vásárolni!

Amikor a Keretalkotó az elmúlt 5 évben megfelezte az emberek pénzét, akkor úgy alávágott a "fizetőképes kereslet" nevezetű fundamentumnak, hogy vélhetően nagyobb sokk érte a hazai gazdaságot mint az I. vagy a II. világháború fizikai pusztítása. A családi kasszák ezt látják!

Lehet olyanokat gondolni, hogy tulajdonkép nem történt semmi, de ehhez elképesztően edzett, hatékony elfojtókára van szükség!

Én az angolokat azért csípem, mert ők megveszekedetten hisznek abban, hogy a demokráciának VAN rendszer korrekciós TELJESÍTMÉNYE!

Ha baj van! Keressünk megoldást!

Na a magyarok ebben nem hisznek! Mint ahogy a mellékelt ábra mutatja a mikroökonómusok mitikus fantáziájának sem hisznek! Nem gondoljuk azt, hogy az embereknél lévő pénz az fizetőképes keresletként meghatározná az egész gazdasági felépítményt! A sok pénzzel csak a baj van!

De a magyarok most boldogok! Mert az új kormány kipróbálta azt is, hogy elgenedő-e 1000 Ft havi bérként! ... és a kísérlet sikerült! Az emberek szeretik az 1000 Ft-os bért mert sokkal könnyebb végiggondolni hogy hová lett a pénz, mint ha mondjuk 100.000 £ lenne az fizetés.

tanato 2013.05.16. 10:40:34

@tilmir: Igen kb. erről van szó.Pl. nagyon sokan akiknek nem lehet,örökbefogadnak.És most nem az állami pénzért üzleti alapon gyermeket befogadó családokról van szó.

2013.05.16. 10:42:54

a poszterhez: azota azert eltelt par ev, hogy o kijott, es a viszonyok rohamosan romlottak.

Boldogulni pedig lehet, mondd ezt azoknak, akik 12-18 honapja munkanelkuliek, eszes ertelmes ember letukre. Meg mondjuk 30-40 ev mulva ehenhalas lesz a nyugdijrendszer agyonverese miatt. Persze ha havi 40-50-et felre tud tenni a kozalkalmazotti fizetesebol, es nem szandekozik penzt kolteni a gyerekre majd a jovoben, oktatasra, stb, akkor boven jo otthon is.

Elolvasnek majd egy irast tole 2 ev mulva is, amikor mar letelt az a masfel ev, hazament, es ujra boldogulni probal.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 10:42:55

@tiltott rengeteg: hmmm... enegem erdekelne, hogy milyen teljesen atlagos mernoki munka utan jar 100000 nem tudom milyen penznem, gondolom nem forint. Az konkretan eleg lenne nekem arra, hogy evente ketszer elutazzam barmerre nyaralni-telelni, nagy kertes haz angliaban, a kutyaknak profi kennel es asszonykam otthon lehessen a gyerekekkel. nekem meg egy kenyelmes, hasznalt kocsi, amivel kimegyek reggelente a vasutallomasa, hogy bemennyek dolgozni.

orange85 2013.05.16. 10:43:59

@Kellemes Zérókomponista: figyi szilvakompót:nem kell.idejárni.ha te annyira utálod az angol posztokat akkor miért olvasod?
nem vagy pótolhatatlan,senkinek nem fogsz hiányozni ha egyszer csak nem jelensz meg többet.

babo81 2013.05.16. 10:47:24

Véleményem szerint az író szűklátókörű!A barátai többsége jól èl...nos az én barátaim többsége,velem együtt,a fővárosban élő munkanélküli! És akkor még a keleti régiókról egy szót sem szóltam!Nézz körül egy kicsit a hőn szeretett hazádban és ne csak a barátaid bankszámlájára hivatkozz!

marsha 2013.05.16. 10:48:51

Egy idő után a sztereotípiákat már elhalványult orientációs pontoknak sem alkalmazom, legfeljebb beszédtémának. Fontosabb, hogy kik vagyunk és merre tartunk, és persze otthon is el lehet éldegélni, egész jól is.
Én azért nem játszanék csernusosdit az angolokkal, mondván, nem hiszem el, nehogymá' nekik olyan jó legyen (??). Ja, meg nem dolgoznék kétszer többet, azt otthon is tudnék:)
Szóval kitartást is kívánok, meg egy kis lazulást, ha belefér:)

2013.05.16. 10:53:27

@DieNanny: mint feligmeddig "erintett" (az ocsem eleg borderline autista, specialis sulikba jart egesz eleteben), annyit tudok mondani, hogy otthon meglepo modon EPP leromboljak a rendszert IS, gyakorlatilag teljesen.

Kiadtak Rozsaek az ukaszt, hogy nem lehetnek csokkentett letszamu osztalyok, megvontak rengeteg tamogatast alapitvanyi iskolaktol, iskolaosszevonasok, az igazgatot leugatja valami politikai feljebbvalo hogy egy osztalyba igenis 30 gyerek jar, nem 10, es nem is erti miert gondoltak, hogy ilyen specialis osztalyt indithatnak. Mondjuk elotte 10 evig volt ilyen naluk, errol volt hires az iskola, pl azert gondoltak. De kell a penz erkolcstan bevezetesere meg focistadionokra.

Ocsem 16, es tobbet sziv gyakorlatilag a csalad az iskolakeresessel, meg az igencsak emelkedo tandijjal (tamogatasok hianyaba ugye), mint a friss egyetemistak. Gondolhatod, hogy az amugyis nehezkes tanulmanyainak mennyire jot tesz, hogy 3 havonta uj iskolat neznek meg, es sehol sem talal(hat)ja a helyet, allandoan ki van rangatva a megszokott kornyezetbol... szoval siralmas, na.

Seang Lee 2013.05.16. 10:58:23

"Egy szó, mint száz, engem a legvelősebben az itteni életem arról győzött meg, hogy a boldogsághoz, az igazi értelemben vett, belső békéhez a pénznek semmi, de semmi köze."

KONTRA

"A kijövetelem oka csupán az volt, hogy ha nem teszem, akkor egész életemben az ablakon fogom kidobni a pénzemet albérlet formájában, és kifizetek kétszer annyit öregkoromra feleslegesen, mint amennyibe egyébkent egy lakás kerülne, és ez a gondolat nem tetszett."

Balu kapitany 2013.05.16. 11:04:12

@Seang Lee: egyetértek, tele van ilyen "kontrákkal" a poszt
@marsha: viszont azt abszolút megértem, hogy dupla annyit dolgozik kint, mivel a többször hangsúlyozott elveivel ellentétben a fő célja hogy mihamarabb vehessen egy lakást Mo-n. Mivel minél hamarabb akar hazajönni, így megértem, hogy sokkal jobb fizuért többet hajt (ez hatékonyabb finoman szólva, mint otthon dolgozni kétszer többet, feleannyiért).

Pitykeőrmester 2013.05.16. 11:06:58

@Vlad Gierst:

NI nálam is flottul ment. Semmi, de semmi gond nem volt vele. Bár lehet azért, mert nem egy London méretű, túlzsúfolt városban csináltattam.

Az oktatással egyet kell értenem. Itt is rossz és otthon is. Itt valaki írta, hogy a kettő között kellene valahol lenni, de nincs ott, ezért valamelyiket el kell fogadni. Én az ittenire egy pennyt nem tennék, ahogy látom milyen ostobák az emberek időnként és a gyerekek sem valami eszesek. Cserébe viszont nincsenek stressz alatt sem, ami az otthoniakra nem mondható el. Szóval hogy mi a jobb a gyereknek? .....

A többivel, meg nem tudom mennyire lehet egyetérteni. Megértem a posztírót egyébként. Mi is mennénk már haza nagyon. A mi barátainknak is van munkája otthon így eléldegélnek. Viszont, amikor én személy szerint munkanélküli lettem, akkor nagyon gyorsan elfogyott az a kis félretett pénz, amit évekig spóroltam. Munkát nem találtam. Jönni kellett és ezt nem bántam meg. Szóval nem minden a pénz - tény - de nagyon rossz, ha nincs. És munka sincs.

Ha biztosan tudnám, hogy ha holnap hazamegyek, akkor holnapután már munkát kapnék otthon, akkor én most összecsomagolnék és indulnék... Ennyi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.16. 11:07:04

@pamut:
Igazad van az én hibám hogy nehezen veszi be a gyomrom az ilyen értelmiségi dumát. Amiben benne van hogy felszínes meg sekélyes meg fogyasztói társadalom az nekem már túl Sámános.
Ennél csak az nagyobb hányinger mikor valaki "keresi önmagát".
Na attól kész vagyok.

2013.05.16. 11:08:34

@Balu kapitany: aztan majd vesz egy sajat lakast otthon, es tokjo lesz minden, amig esetleg nem azzal szembesul, hogy mostmar valoban roghoz van kotve egy olyan helyen, ahol nincs munka... Mar ha ugyanebben a hivatasban szeretne maradni, mert mint fent emlitettem, sajnos a csaladon keresztul kozvetetten latom, hogy a specialis oktatas mennyire hatterbe kezd szorulni egy nullszazalekos al-kereszteny noveropart miatt.

telkoe 2013.05.16. 11:08:37

Ettől tudom, hogy kinyílik a bicska sokak zsebében, különösen, amilyen nagy divat ma szidni Magyarországot, de ők mondják, nem tehetek róla...

Mostaban divat Magyarorszagot szidni, leginkabb felmuveltek hasznaljak a magasabbrenduseguk / Nyugathoz tartozasuk kifejezesekent es erre ult fol a baloldal a propagandajaval. Egy ideig menni fog meg, de hosszu tavon vissza fog utni a kitalaloira.

2013.05.16. 11:08:42

Érdekes poszt volt.

vascsaba 2013.05.16. 11:09:03

Sziasztok
Először is, örülök, tartottam tőle, hogy keményebb kommentek érkeznek a „másságomért”
Tömbösítve válaszolok, ha nem bánjátok, az értelmetlen, gúnyolódó, nem épületes kommentekre nem reagálok - bár ez távolról sem jelenti azt, hogy amire nem válaszolok, azt annak tartom.
Szóval.
kék madár: Nem hiszem, hogy magas lóról beszéltem volna. Ha így jött le, akkor elnézést, bár, halkan megjegyzem, a vevőkészülékben is lehet azért hiba, ha ez lett a benyomásod. Egyébként, meg ne sértődj, se te, se más, de a gyerekvállalásról az a véleményem, hogy az utódnemzési ösztön nálam sosem fogja felülírni a józan észt, ami többek között azt is jelenti, hogy nem fogok addig gyermeket vállalni, amíg anyagilag (is) nem állok rá készen. Most ez megint tűnhet magas lónak, pedig csak az átgondolt véleményem, és, mivel minden relatív, az is lehet, hogy Te ülsz túl alacsonyon…
ChristineK: A megoldás középen lenne, szerintem is. Egyébként nem élek magasabb életszínvonalon, mint otthon, talán egy picivel, de ezt messze ellensúlyozni fogja otthon a szociális életszínvonalam – barátok, saját közeg, stb. -, szóval szerintem nem lesz baj! :)
DieNanny: Kellene, bizony! :) Kérdésedre válaszolva, kicsit képmutatóbb a megítélésük (pl. a végletekig eljátsszuk olykor, hogy nincs is velük semmi „baj”), de alapjában véve sokkal előrehaladottabb. Én olyan sokat tanultam itt a szakmában, hogy – paradox módon – otthon már nem is próbálnék sérültekkel foglalkozni. Amúgy meg nagyrészt azért pénzkérdés is. De valami pazarlóan.
ookma: Félreértettél. Nem utálok itt lenni. Nem vagyok a saját magam esküdt ellensége. Ha utálnék itt lenni, felülnék az első gépre, és oda mennék, ahol nem utálok lenni.
Jaffar: igazad van, és amint mondtam, engem is elfogadtak, persze, az elején nem, de amikor megismertek, és látták, hogy a munkától sem félek, akkor maximálisan. A beilleszkedési problémát úgy értettem – talán nem fejeztem ki magam elég érthetően -, hogy ÉN úgy érzem, hogy soha nem fogok ide tartozni.
Flamy: Nem tudom, hogy szándékosan, vagy figyelmetlenségből-e, de teljesen megváltoztatva közvetíted az írásom üzenetét. Ha bírálok is valamit (Magas lóról? Hmm…), akkor az nem az anyagi(as) világ, hanem az eszetlen túlfogyasztás. Ez pedig nem tudom, hol van összeütközésben azzal, hogy szeretnék egy saját tulajdonú otthont, ahová nem csenget be minden hónapban a tulaj, hogy takarítok-e rendesen, és megvan-e még a vakolat…
BalatonfürEde: Megbotránkoztatlak. Megteszem azt az egy bizonyos lépést. Nincs tévém. Nem szeretem azt a sz*rt, ami jön belőle. Inkább elolvasok egy könyvet. :)
Kovermadar: Ja, engem is pont a héten tolt le egy angol kollégám, hogy már majdnem két éve ugyanazt a telefont használom… Persze ez az egyetlen kiragadott példa kábé pont annyira reprezentatív, mint a fentebbi teszkó-számlás…
Whave: 30-40 év múlva itt sem lesz nyugdíjrendszer. Hozzáértő angoltól hallottam. Emlékeztess 2 év múlva, úgy gondolom, nagyon szivesen fogok írni még egy posztot. :)
babo81: Írod, hogy szűklátókörű vagyok, mert a barátaimra hivatkozom, majd a barátaidra hivatkozol… ok. :D Egyébként nem állítottam, hogy otthon kolbászból van, ne add a számba. Az pedig tipikus bár, de szomorú dolog, hogy a barátaim boldogulását kizárólag a bankszámlájukkal azonosítottad… sokmindent megmutat…
marsha: Azért „játszom” csernusosdit az angolokkal, mert mindenkivel azt „játszom”, és ezt másoktól is elvárom az irányomban. Az más dolog, hogy kevesen teszik meg, mert elég nekik a felszín…
Seang Lee: Ez mitől kontra? Ez tényleg érdekelne kifejtve. De alaposabb és átgondoltabb legyen ám, mint egy odavetett KONTRA! :P

2013.05.16. 11:14:02

@marsha: És otthon mit kapsz érte? Kifizetik a túlórát? Lecsúsztatják? Vagy egyik se? Akkor miről beszélünk?

DieNanny CH 2013.05.16. 11:17:06

@Whave:

És pont egy autistának van szüksége állandóságra, hogy fejlődhessen. Nekem csak egy autiszTIKUS gyerekem volt 14 éve, akkor még ő csoportlétszámban duplán számított. Hetente hordták Pestre a --Vadaskert??? már nem emlékszem - fejlesztő iskolába. Most 21 éves, és gyönyörű - bár kissé elvont - festményeket alkot.

Ez is olyan, hogy Mo-on inkább tűzoltás folyik, nem megelőzés. Ha a fogyatékosokat felkészítik az önellátó életre, akkor ha az őt ellátó családtag esetleg meghal, nem kell az államnak dupla költséggel őt is eltartania. Bár ugyanez vonatkozik mindenfajta iskolára, egészségeseknek is.

2013.05.16. 11:18:06

@vascsaba: orulok h valaszoltal. 30-40 ev mulva sehol nem lesz fenntarthato allami rendszer, a tarsadalom eloregedese miatt, ezt mindenki tudja. Ezert tartottam otthon felhaboritonak, hogy a MAGANvagyonomra ratettek volna a mocskos kezuket, az ONGONNDOSKODASOMRA, amit direkt, tudatosan azert tartottam fenn, hogy ne szoruljak allami segitsegre, hanem a sajat befizeteseim kamatozzanak. Erre itt tovabbra is megvan a lehetosegem, egy igen kedvezo ceges csomaggal megtamogatva, mig otthon a brutto fizum tobb, mint 10%-a ment az allami "uvegzsebbe", teljesen haszontalanul. Jo keresonek szamitottam otthon, de annyira azert nem, hogy havi 50-60e forinttol CSAK UGY megvaljak, amikor be is fektethetnem a sajat jovombe.

Felre ne ertsd, en nem ekezni proballak, meg ha ugy is tunik, csak nagyon-nagyon szkeptikus vagyok az otthoni boldogulassal kapcsolatban, plane a hosszutavuval. Foleg, ha a tobbi kommentem is elolvasod, hogy mar a KOZEPISKOLAS GYEREKEK is a politika jatekszerei lettek, amit rohadt undoritonak tartok. Gondold el a szitut, amikor apamnak magyarazkodnia kell, amikor ocsem felteszi a kerdest, hogy miert kell ezt az iskolat is otthagyni, mar epp kezdte megszokni egy ev alatt (es tudjuk, hogy az autistaknak, aspergereseknek, stb a megszokott kornyezet eleg fontos, meg a magasan funkcionalisaknak is).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.16. 11:18:15

SZERETNEM FELKERNI A HATARATKELOT, HOGY AKI FELTORTE ANICKEMET, A JELSZAVAMAT ES A BLOGMAT/MELLESLEG AZ EMILEMET IS/ AZ ELLEN TEGYE MEG A MEGFELELO LEPESEKET, MERT ELLENKEZO ESETBEN, NEKEM KELL MEGTENNI A MEGFELELO LEPESEKET
KOZOSNOM:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 11:18:37

mennyit keres kint egyebkent az ember a tanari, szocialis munkekorokben 3-4 ev tapasztalattal? nem a posztoloe erdekel, hanem egy tol-ig tartomany.

outmigrant 2013.05.16. 11:18:50

Csaba, ha egy hónap alatt két hónapnyit dolgozol, ott valami nem stimmel. Ha regisztráltatnád a diplomádat, egy hónapnyi munkával annyit keresnél, mint két hónap alatt. Nem mindegy.
De egy ilyen mondat után: " A gyermekvédelem (túl?)fejlett cipőben jár, ha egy kisujjnyi kék folt megjelenik egy gyerektesten, abból nagyobb ügyet tudnak csinálni, mint a Watergate-botrányból" azért elgondolkodom, mit is tanultál a főiskolán.
Amúgy sok sikert! Magyarország tárt karokkal vár!

2013.05.16. 11:19:46

@DieNanny: nagyon-nagyon egyetertunk. Amugy ha ez a szakkifejezes, hogy autisztiKUS, akkor helyesbitek, nekem is ilyen az ocsi, nem a szo szoros ertelmeben vett autista.

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 11:19:49

Nem mindenki születik világpolgárnak, és előre nem is lehet tudni ezt... és ha nem született kozmopolitának, akkor pont így, 3 év után eljön a mindent utálós korszak, mert itt jönne a kérdés, hogy beintegrálódik-e vagy sem, megszokik vagy megszökik kérdés.

Még emellett is irritáló azért a "felszínes, műmosoly angolok" sztereotípia hangsúlyozása - ámbár mindenhol van mindenféle ember. Magyarból is van művigyor, ég a plázaláz és kilométeres sorok állnak a félárú fagyit árusító pultok előtt, mindenkit az új okostelefon érdekel. Csak hát igazi barátokat szerezni külföldön nem biztos, hogy egyszerű, és idő kérdése megtalálni azokat az embereket, akik nem műmájerek, és elérni azt a leszarom-szintet, amit itthon huszonév alatt már sikerült kifejleszteni, ergo nem észrevenni a nem neki való műmájer, műmosoly, csakapénzérdekel embereket.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 11:20:19

Sajnálom posztoló barátom, de 18:4 arányban úgy döntöttünk kint kell maradnod és be kell illeszkedned. A szomszédodra naponta háromszor kell vigyorognod, a legyen elég kettő is kérvényedet elutasítottuk. Három gyereket kell csinálnod, ebből kettő fiú legyen. Ebből majd tanulni fogsz. Mi 8 gyerekkel kúsztunk át anno a szögesdrót alatt, ha mi kibírtuk neked is menni fog.

marsha 2013.05.16. 11:20:29

@Balu kapitany: persze, persze.. Csak kedveskedő cinkelésnek szántam, vagyis annál esetleg egy kicsit többnek: aki az anyagiasság ellen emel szót, közben meg elfelejt élni a pénzgyűjtés miatt, az könnyen befordul.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.16. 11:20:49

Nincs kozos nonk;)
koszonom a vege
elsore minimum IP alapjan torteno kitiltast es a nick torleset, valamint a hozzaszolasai torleset kerem
lehet, hogy az illetonek vicces, de ha folytatja fel kell jelentenem
ez a blogot annyiban erintheti, hogy ha nem tesz lepeseket akkor belekeveredhet
ez mar nem jatek

Thor vagyok 2013.05.16. 11:21:04

@think different: "Vagy legyen heti 2-3 nap, amikor önjelölt írók fiktív történeteit olvassuk?"

Ez nekem is tetszene :) legalább a magyar néplélekbe mélyreható betekintést nyújtana. Hogy ki milyen fikcionál :)

Nekem mondjuk legyen Ázsia, de ne a divatos rész. Egy kis Szibéria vagy Afganisztán jöhetne.

London2009 2013.05.16. 11:24:00

Londonikent, en is szeretem az anglias posztokat. Nem meglepo, hogy ilyen szami magyar bevandorlokent ennyi angol poszt erkezik...
Sok mindenben igaza van a posztolonak de nem kell ennyire feketen feheren latni a helyzetet.
Szamomra ami itt felfoghatatlan az a hitelkartya rendszer. MIndenkinek ugye tobb hitelkartyaja van. Nekem is be kellett szereznem egyet es hasznalnom is kell alkalom adtan mert igy lehet es kell felepiteni a credit historydat. Hiaba mondtam, hogy nem attol jo a credit historym, hogy nincs adossagom hanem megtakaritasom van? Mire kiderult, hogy nem. Attol nez ki jol ha kolcson veszel es visszafizeted...
Nehez lehet ugy itt lenni, hogy a posztolo nem igazan akar beilleszkedni mert keszul haza. Reszemrol en kivulalobbnak erzem mar Magyarorszagon mint itt Angliaban.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 11:24:24

@hagyma: és határátkelő mégis mit tehetne ez ügyben? változtasd meg a jelszavadat, ne használd ugyanazt a jelszót máshol is, illetve tegyél feljelentést, ugyanis ez bűncselekmény, persze ha neked ér ennyit

Thor vagyok 2013.05.16. 11:24:55

@Jaffar: A kedves és segítőkész kívülálló és az országos cimborám, akivel félszavakból is értjük egymást között azért van különbség. Csak otthon korrelál a kettő.

marsha 2013.05.16. 11:25:04

@Philosoraptor: ajjaj, magyarázkodnom kell...
Az a lényeg, hogy mindegy, hol dolgozom túl sokat, ha ettől csak egyre frusztráltabb leszek.
Persze a poszt írója lehet, hogy élvezi a munkáját, küldetés-tudata van, vagy elég erős, különben is már nemsokára eléri a célját...

DieNanny CH 2013.05.16. 11:25:12

@hagyma:

Na, te végre az igazi vagy!
(Félre ne értsd, csak azért elég rémisztő a helyzet! Ilyet még nem tapasztaltam. HÁ utána tud nézni/nézetni, milyen IP-címről jött a másik?)

DieNanny CH 2013.05.16. 11:26:17

@Whave:

Hát, a majdnem pontos kifejezés: autisztikus jegyeket hordozó. Asszem. Régen volt...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.16. 11:27:14

@Jess G: kitilthatja IP szerint pl
torolheti azt a nicket es felhivhatja a figyelmet, hogy baj lesz
egyelore meg nem er meg annyit, de ha folytatja es ki tudja meg mit kovet el, akkor meg kell tennem
a szemeleyenek maghatarozasara, pedig HA-t kell megkernem, vagy az indexet
vegulis idom van
meg a bankszamlamhoz nem nyult

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.16. 11:28:10

@DieNanny: termeszetesen es ezt varom 3 napja
a torleset a kitiltasat es emilben valo figyelmezteteset

Flamy (fat cat wannabe) 2013.05.16. 11:28:15

@vascsaba: Köszönöm a választ, ritka, üdítő kivétel hogy felbukkan a posztoló.

Mags ló: nekem (és még talán páraknak) úgy jött át; elfogadom hogy nem így gondoltad

Túlfogyasztás vs. materiális javak téma: Ezzel viszont nem győztél meg. Szerintem az saját tulajdonú lakás iránti vágy nem különbözik lényegében attól a vágytól h a telefont 1-2 évente lecserélje az ember.

További sok sikert, ha minden igaz akkor pár héten belül már én is kint leszek.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 11:29:40

@outmigrant: ez nekem is feltűnt, ugyanis egy iskolában max 7-től este 6-ig tud bent lenni, így meg nem jön össze a plusz 8 óra, sztem vmilyen bentlakásos otthon lesz az ahol Csaba dolgozik
egyébként meg, h miből mekkora ügyet csinálnak azt embere/iskolája válogatja
a minap pár 4 éves gyerek csak úgy leszakadt a sulis csoportból és a főúton kóválygott, máskor meg a tanár levágta az egyik gyerek egyik ujjpercét, amikor becsukta az ajtót, de a szülőknek annyit mondtak csak, h történt egy kis baleset, de volt olyan is, h nem jó gyereket adtak oda a kísérőnek és miután az betette a kocsiba jött rá, h rossz gyerek van nála és visszavitte

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.16. 11:30:50

@Jess G: amugy a blogom es a nyitottsagom miatt nem nehez eljutni hozzam es feltorni a jelszavamat
szanalmas ha valaki erre maszturbal, viszont, van egy HATAR, amit senki nem lephet at es O kezdi atlepni, mar at is lepte, de meg varok

DieNanny CH 2013.05.16. 11:32:55

@Whave:

És ráadásul ez a "gyerekem" külön szerencsés volt, mert 11 hónapos korától járt anyukámhoz a bölcsibe. 2 évesen a középfokú!!! végzettségű gondozónők vették észre, hogy valami nem stimmel a gyerekkel, ők mondták ki az autista-szót, és addig győzködték a szülőket, míg el nem vitték kivizsgálásra, ahol kiderült, így elég korán el tudták kezdeni a fejlesztését. Aztán, mivel én szinte naponta mentem a bölcsibe babázni, erről a szülők is tudomást szereztek, meg hogy a város legtávolabbi óvodájában dolgozom, így 3 évesen az én csoportomba íratták a kisfiút. Merthogy már ismert. Aztán 4 évig voltam az óvónénije.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.16. 11:33:51

elnezest hogy publicban reklamaltam, de akartam, hogy mindenki tudjon a dologrol es ezzel be is fejeztem
egyelore

váj mí 2013.05.16. 11:36:31

@rezsoatya: Köszi, észrevettem ám ;) Mondtam én tegnap, ugye, hogy nincs csak angliai poszt HÁ beérkező levelei között, azért kaptuk azt a salátát :P.
Különben, legalább nem a szokásos kimentem-nyelvtudás-nélkül-de-istenkirály-császár-vagyok.

Thor vagyok 2013.05.16. 11:38:38

@outmigrant: Ne haragudj már, de az ilyen hozzászólásokat tényleg azok írják, akiknek fingja nincs arról, hogy mi megy itt. De amikor nekem személyes tapasztalatom az, hogy a kedves kolléganő feljelenti a gyereke óvónőjét, hogy abuzálták a gyerekét az óvodában, mert kidörzsölést talált a fenekén, akkor semmi botrányosat nem találok a Csaba kijelentésében.

2013.05.16. 11:39:24

@DieNanny: oktatashoz, meg az abba valo ertelmetlen, hatalommanias beleugatashoz pl ezt lattam a multkor... es ilyenkor ezredszer is halat adok, hogy ha 2-3 ev mulva szeretnek gyereket, akkor nem otthon kell szivnom.

feminfo.postr.hu/kirakjak-a-csaladi-napkozikbol-az-ovodasokat

Mrs. Clayton 2013.05.16. 11:39:51

@hagyma: nem azért, de én szoktam telóról, irodai gépről meg itthonról is írni, most akkor melyik gép mögött ül a valódi Jess? ki tudja,
ha nem amerikából heckeltek meg, akkor lehet egyértelmű,
nem vok ennyire okos, de az kiderül egy halandónak, h melyik amerikai és melyik európai, melyik asheville-i és melyik bp-i IP?

Flamy (fat cat wannabe) 2013.05.16. 11:41:20

@London2009: Nick alapján gondolom 4 éve vagy kint - mikor kezdet amúgy úgy érezni h már ott vagy otthon?

Amúgy magyarországon is nagyon terjednek már a hitelkártyák, próbálják a bankok mindenkire rásózni akár akarja akár nem. Sőt, nekem pl. a cégemen keresztül van egy.

2013.05.16. 11:43:25

@Jess G: nem hiszem hogy meghackeltek, csak siman van egy masik hagyma nick. legalabbis a multkor amikor 2 hagyma is kommentelt (es egybol szemet szurt a hamisitvany, mert bocsanatot kert :D ), akkor a masiknak joval kevesebb hozzaszolasa volt a profiljan. szoval egy klon. :)

@Thor vagyok: az az 1-2 honapos cikk is vicces volt amivel televolt a legtobb bulvarlap, hogy a Bootsban, vagy hol kohogott egy kisgyerek, amikor az anyuka megprobalta a kanalas orvossagot beadni, es ezert az ottani alkalmazottak konkretan rakuldtek a gyerekvedelmet, akik ki is mentek lakasra es ott vizsgalodtak...

Mrs. Clayton 2013.05.16. 11:44:14

@hagyma: emlékszel amikor mondtuk neked, h nem jó kitárulkozni, mert ha vki megutál keresztbe tehet neked? te mindig azt mondtad, h ugyan már, mit árthat neked bárki is, nyilvános még a bankszámlád is
én a helyedben a blog.hu-hoz fordulnék, ha jelszóváltoztatás után sem hagyja abba a nicklopást, akkor jelentsd fel

váj mí 2013.05.16. 11:44:18

Mna, akkor valamit a poszthoz is.
Ok, a pénz nem boldogít, ez a vezérfonal az egész posztban. Rendben. Akkor mégis miért ment ki a posztoló Angliába? Ha nem az anyagiak számítanak, akkor nyugodtan albérletezhet élete végéig, hisz úgyis csak a belső béke az érték, nem a koszos pénz.
Ja, hogy mégsem olyan fasza minden otthon, és mégis számít a pénz. Hát, a posztoló is nyugodtan levethetné Csernus álarcát.

Flamy (fat cat wannabe) 2013.05.16. 11:44:34

@Jess G: Az otthoni gépednek amúgy (nagy valószínűséggel hacsak nem egy bérelt vonalad van a szolgáltatód felé) rendszeresen változik az IP címe ahogy a szolgáltatód időnként újraosztja őket.

Thor vagyok 2013.05.16. 11:44:34

@London2009: Nem feltétlenül. Ismerek olyat, aki roppant boldogan él az utóbbi 20 évben már a harmadik országban (ebből 15 éve a legutóbbiban) úgy, hogy mai napig úgy gondolja, hogy ideiglenesen, csak ameddig jólesik, mert az ő otthona, ahova majd hazamegy, a szülővárosunkban van. És borzasztó sok szívfájdalmat megúszott ezzel a kívülálló hozzáállással, amit más nem, aki úgy gondolja, hogy az ugrása örökre szól, és bármi van, ki kell tartania.

Thor vagyok 2013.05.16. 11:45:57

@váj mí: Van erre egy régi mondás:
A pénz nem boldogít. Ha nincs.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 11:46:33

@Whave: de azt mondja, h a blogjába is meg az emailjeibe is beletúrtak, és hogyan lehet kétszer ugyanaz a nicknév?

Flamy (fat cat wannabe) 2013.05.16. 11:46:42

@hagyma: strongpasswordgenerator.com/

Ha egy ilyen által generált jelszavadat kitalálják akkor megérdemelték ;)

Azt persze nem fogon neked garantálni h X sör után is az eszedbe fog jutni. :P

lacipatka 2013.05.16. 11:47:36

@outmigrant: mi a bajod a kekfoltos resszel?
idezet egy cikkbol: "Tálosi Gyula, a Szegedi Klinika neonatológusa (az újszülöttek élettanával foglalkozó szakember) megerősítette, hogy a mongolfolt magyar csecsemőknél is előfordul, sőt nem is ritka, előfordulási aránya területtől függően akár húsz százalék is lehet. A szakember szerint sokszor azonban nem foglalkoznak vele, nem is veszik észre a foltot – főleg mivel születéskor néha nem látszik, csak később, csecsemőkorban. Ráadásul mivel úgy néz ki, mint egy véraláfutás, itthon is sokan azt hiszik, hogy a baba megütötte magát."

index.hu/tudomany/egeszseg/2012/11/19/megtalaltuk_matolcsy_piros_pottyeit/

outmigrant 2013.05.16. 11:48:24

@Thor vagyok:
A gyerekvédelem elég átfogó, és nem egyszerű kiszűrni, ki abuzál gyereket, legyen az apáca, pap, tanárnő, testvér, szülő miegyéb, ugyanis nincs a homlokukra írva. Vannak szélsőséges esetek, amikor valamit eltúloznak, és vannak esetek, amikor késő, és gyerekek halnak meg emiatt. És akkor már hiába mondják, hogy hát...volt rajta ez-az, csak nem gyanakodtunk. És a szociális munkást, védőnőt, tanárt stb. tudod, "hogy fingod legyen róla", ott kint felelősségre vonják, ha valamit nem vett észre, örökre eltiltják a hivatásától, de még a börtönben is elücsöröghet egy ideig.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 11:49:16

@Flamy: az meg a másik, ha kikapcsolom a routeremet v mi a neve, akkor újat fogok kapni, itt nem tudom, de Mo-n biztos h nem fix ip-k vannak, legalábbis lakosságilag, na m1

váj mí 2013.05.16. 11:49:30

@hagyma: Elnézzük ;).
Ok na, szóval HÁ legfeljebb kitilthatja a másik nicket a blogról, de kb. ennyi. Szerintem a blog.hu adminjainak írj. Ja, és persze, jelszóváltoztatás, ha tényleg a fiókod törték fel, és nem csak szórakozik valaki veled. Bár, én úgy emlékszem, hogy azonos nickeket nem lehet regisztrálni, de ez változhatott.

2013.05.16. 11:49:54

@Jess G: ja azt pont nem olvastam :) ketszer ugyanaz meg ugy lehet, hogy pl valami "lathatatlan" karaktert (pl: "   ", ez nem 3 egyszeru space, csak annak latszik:) ) rak a nick vegere, de ez csak tipp reszemrol, a piti nicktolvaj multam kb 10 eve vegetert :D

babo81 2013.05.16. 11:50:01

@vascsaba: "sokmindent megmutat..."Mégis mit?! Soha nem èrdekelt ki mennyit keres,mert nekem attól több nem lesz! De! Mivel régóta nincs munkám,ez az élethelyzet bevallom kissé megkeserített! Lássuk be,van akinek jobban fut a szekér...de vannak nagyon nehéz körülmények között élők is és ők vannak nagy többségben!Mi egy fizetésből élünk hónapról-hónapra,és ahogy te is megírtad,kinyílik a bicska a zsebben! Én sem bàntani akartalak,csak minden nézőpont kérdése....közhely,de baromira igaz!

zej 2013.05.16. 11:51:43

@Jess G: Persze, hogy kiderül az IP címből, még a szolgáltató neve is.. pl ip-lookup.net/
feltéve ha nem használt anonim proxyt az illető.

DieNanny CH 2013.05.16. 11:51:52

@Whave:

Ez szörnyű! Pedig nemrég azt írtam - talán 1 hete -, hogy miután kifizettem minden kölcsönömet, és összeszedtem egy kis pénzt, megyek haza Családi Napközit csinálni.
3 éves kortól kötelező az óvoda???
Nekem volt olyan cigány kislányom - tisztességes, rendes család, - aki 5 évesen jött a csoportomba, addig otthon volt, és semmiben nem volt elmaradva a kortásaitól, akik 1-2 éve ovisok voltak!!!
Igaz, most teljesen magam ellen beszélek, mert ha 3 éves kortól kötelező, akkor dupla annyi gyerek lesz, és dupla annyi óvónőre lesz szükség. Ami nekem jó. De némelyik gyereknek nem...

Thor vagyok 2013.05.16. 11:51:54

@outmigrant: Szerintem meg a kedves anyuka fantáziájáról és lelki beállítódásáról mond el nagyon sokat az, hogy ha a gyereke az óvodából (!) ahova önkezűleg vitte-hozta, kidörzsölt fenékkel jön haza, arra asszociál, hogy tutira megdugta az óvónő/egyéb pedagógos/ovistárs/mittomén.

Őszintén: kedves kommentelők, közületek hánynak lenne ez az első vagy akár többedik gondolata?

Robert N. Danahi 2013.05.16. 11:51:54

Én is elítélem a pornépet, akik nem a munka erkölcsi és szakrális többletadása miatt, hanem hitvány zöldhasú bankókért kellnek fel és teszik a dolgukat pacsuli szájízzel.
Elítélem, mert ezek az emberek tartják fel a sort a nagykörúton, a szánalmas szürke középkategóriás járgányaikkal. Emiatt állhatok én is egy órát a maserátimmal azon izgulva, hogy elérem-e a malibui járatomat.

outmigrant 2013.05.16. 11:51:55

@lacipatka: ez igaz, de attól még nem az összes komondor vak:(

London2009 2013.05.16. 11:52:36

Nekem az elso egy ev nagyon nehez volt. Teljesen egyedul koltoztem ki. Nagyon hianyzott, hogy nem tudtam kivel meginni egy kavet vagy beulni egy moziba.
Aztan a masodik evtol minden kialakult.
Gyakran jarok haza. Kb ket havonta. Nekem ez igy tokeletesen mukodik. Mire hianyoznank az otthoniak mar pont otthon is vagyok. Csak az emberek hianyoznak. Varosok, helyszinek utan soha nem vagyodom. Annyira hianyzik Budapest vagy a szulovarosom mint amennyire hianyzik Barcelona vagy Parizs...
Miutan tudjak, hogy nincsenek anyagi problemaim ezert itthon gyakran megkapom a neked konnyu, te ugysem ertheted, itthon ez nem igy megy stb frazisokat. Nekem ettol alakult ki ez a magyarorszagot mar neha kivulallokent szemlelo, erzekelo statusz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.16. 11:53:20

@Jess G: hogyne derulne ki IP alapjan
meg a computer pontos cime is
/termeszetesen, lehet wifizni es valtogatni is az IP-t/
en e bujkalok az utcan sem, itt sem
de ha az utcan megtamadnak akkor vedekesem es feljelentem, ha itt akkor szinten
amugy tuti magyar, ha amerikai lenne, vagy itt elne es elkezdenek foglalkozni a dologgal, itt nagyon megmernek
egyelore meg a hulyesgeit leszamitva nem artott
egyelore varok
az zavar kicsit EGYELORE! hogy feluletes olvasok azonosithatnak vele
az ugy nem jo erzes
nade valoban terjunk vissza a bloghoz, gondolom a HA majd lep valamit

váj mí 2013.05.16. 11:54:33

@Thor vagyok: Ahham, és még a posztoló értekezik hosszan az angolok álarcáról. Szálka-gerenda effektus.
Én még olyan embert nem láttam, akinek tényleg ne számított volna a pénz, vagy az annak megfeleltethető érték. Olyat viszont dögivel, aki nagy álszenteskedve arról értekezik, hogy neki nem számít, miközben a saját tetteivel mondd ellent magának.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 11:54:48

@Whave: ja, így persze elképzelhető, nem voltam itt, amikor ez feltűnt/kiderült, így csak hagyma felháborodását láttam ma, meg nagy IT zseni se vok, de azért nem hinném, h csak úgy egy hülye gyerek feltör egy fiókot, az lehet h kipróbálja a mary, 12345, születési dátum karaktereket és ezek kombóját, de akkor meg ne csodálkozzon senki, ha bárki benéz a fiókjába, mert ezek mint tudjuk nem épp erős jelszavak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.16. 11:55:53

@Flamy: az enyem allando 3 eve
@Whave: ennel tobbrol van szo

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 11:56:53

@Robert Noel Danahi: Azt elered, mert a pilotad megvar, a geped nem szal fel az egyetlen utasa nelkul - a luvnyak nem igazi utasok, csak kellekek, mint a borfotel :)

Robert N. Danahi 2013.05.16. 11:59:20

@Mr. Long: Én azt tudom, csak próbáltam empatikusabb lenni a sok hitvány között, hogy lássák, nekem, egyszerű embernek is vannak gondjaim.

Hari Seldon 2 2013.05.16. 11:59:21

Ezt a bolg-bejegyzést nem az Andrej Tristan írta?

Kb. hasonló színvonal.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 11:59:58

@Thor vagyok: nekünk anno volt ilyen sztorink Mo-n az oviban, egy deviáns gyerek rendszeresen nézett 3-4-5 évesen pornót, v a szülei üzekedését nem tudom, minden esetre a látottakat a többi gyereken próbálta ki, aki nem ment bele azt kényszerítette, érdekes, h ezzel egyedül nekem volt problémám, amikor egy teljesen lehetetlen szituációban a tudtomra jutott, igaz h a csoportot feloszlatták, a vezető óvónőt leváltották, de sztem azóta is én vok a főhülye, aki ebből patáliát csinált, mert a legtöbb szülő szt ez normális gyerekes játék volt, jaaaa

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 12:01:47

@Whave: hát ja, nicket lopni könnyű, de ha máshova is bejutott, akkor nem csak erről van szó. Azért jelszavakat kitalálni sem feltétlenül nagy tudomány, ha valaki nagyon gagyi pw-t használ. 10 éve úgy neteztem munkahelyen, pedig le volt tiltva, hogy a kontroller jelszavát leloptam... az volt az uccsó, fiatal és bohó tett részemről úgy tíz éve :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.16. 12:02:44

@Jess G: a jelszavam nem Mary, nem vagyok 14 eves, hogy a szerelmem neve legyen a jelszavam, vagy annak szuletesi datuma PIN kodom
ja es mar vartam, jon a magyaros hozzaallas, ne is csodalkozz, Te merted kiirni ki vagy, biztos szar a jelszavad tehat megerdemled
ez annyira magyaros, de annyira, hogy el nem mondhatom
szeptember 11-en is az egyetlen nem arab orszag volt a mgyar akik szazaval kijelentettek, hogy amerika megrdemelte
/abba persze senki nem gondolt bele, hogy 3000 civil embert oltek meg/
szoval igen, ha elmondom ki vagyok, blogot irok es nem kitalalhatatlan a jelszavam, akkor meg is erdemlem
OK
ertem
ha majd egyedul maszkalsz ejjel az utcan es hatbaszurnak en is ezt fogom irni
egyedul ejjel az utcan nem maszkalunk
megerdemelted
na tenyleg lezarom, mert ez a blog nem errol szol, bar az esemenyek egyelore csak ezen a blogon tortennek

telkoe 2013.05.16. 12:03:01

@hagyma: kiveve ha pl nyilt wifit vagy proxy szervert hasznal. Ha jelszovaltas utan is be tud lepni az trojaira utal a gepeden.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 12:08:06

@Robert Noel Danahi: kulonben, meg te vagy a bena, mert nekem van ferihegyen fenttartott helyem a helikopnak es tetoljak a hangaromba a tartalek gepem melle, amig malibun vagyok. de te csak szenvedj a dugoban.

2013.05.16. 12:09:05

@Mr. Long: 100Ks fizetesbol nincs nagy kert a hazhoz. Inkabb 150Ktol es vegre identol mar nincs ra 50%-os income tax csak 45%

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.16. 12:09:35

@telkoe: a gepem tiszta
a jelszavamat ne akarom megvaltoztatni

Mrs. Clayton 2013.05.16. 12:10:01

@hagyma: nézd, én nem ezt mondtam, hanem azt, h az nem úgy megy, h akkor én feltöröm a jelszavadat, mert ahhoz nem elég az általános iskolás infóórás tananyag, viszont, ha vkinek, nem csak neked, olyan egyszerű a jelszava, mint amiket írtam, akkor nem kell csodálkozni, h az első hülye megfejti, főleg, ha feszt azzal büszkélkedik, h neki ugyan nem lehet semmit sem ártani
és főleg ezt arra írtam, amit te mondtál, h nem volt nehéz dolga az illetőnek, mert nyitottan élsz, nem rejtegetsz semmit,
mivel a fizetési papírodon kívül nem láttam, h a jelszavaidat is megosztottad volna, ebből arra következtettem, h nem egy min. 8 karakterből álló, kis és nagy betűt és egyéb karaktereket is tartalmazó jelszót választottál

Robert N. Danahi 2013.05.16. 12:10:19

@Mr. Long: pont ilyen pénzéhes bunkókról írtam, akiket csak a materiális dolgok érdekelnek....a legtöbb ember, megelégszik a maserátival is, még úgy is, hogy tudja, dugóba kerülhet ....nem kell nekik helikopter....ez a baj a mai világgal!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 12:12:31

@charlieharper: nem london kornyeken akarok lakni, eszakabbra. engem nem vonz a 100000 magyar, bar itt is sok van, de hatha arra nem laknanak. bar 32-en kivesznek egy lakast ;)

outmigrant 2013.05.16. 12:13:33

@Jess G: Oops. Nagyon jól tetted. Magyarországon még egyelőre azzal is probléma van, hogy a családon belüli erőszakot mint olyant meghatározzák. Ugyanis a család szent dolog, amelyben erőszak elő sem fordulhat. Na mindegy, ez már nem idevág, senkinek az idegeit nem akarom a véleményemmel tovább berzelni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 12:13:41

@Robert Noel Danahi: orulok is neki, beb@szna, ha varnom kellene szabad legifolyosora :D

2013.05.16. 12:14:11

@Mr. Long: en is Cambridgeshireben lakom es commute. Akkorsem eleg a 100Ks fizetes egy rendesenn kerthez. Mint mindennel, attol fugg mit akarsz es mekkorat. Mi az USA, kanadai meretekhez voltunk szokva....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 12:14:41

@hagyma:
Miből gondolod, hogy innen volt valaki? Vagy azt is tudod, hogy ki volt az?
Megosztod velünk?

smile750 2013.05.16. 12:14:44

Érdekes poszt, és a posztíró véleményének nagy részét osztom is. Szívem szerint én is otthon maradnék, de sajnos én nem látom ennyire pozitívan a helyzetet, pedig már megvan a házra, és kocsira való. Az egyik kardinális pont nálam a gyerekem jövője. Hol tudok neki jobb életet, több lehetőséget biztosítani (nem feltétlenül anyagi értelemben)?
Az oktatási rendszer (állítólag) tényleg nem túl jó az angoloknál, és a gyermekvédelmi rendszer is szül elég érdekes dolgokat. Volt némi vita a múltkor is azzal kapcsolatban, hogy melyik oktatási rendszer is jobb, amire igazából nem lehet ilyen könnyen válaszolni.
Ahogy én látom: Az úgy nevezett jóléti társadalmakban, mint pl. Anglia vagy az U.S.A. nincs is szükségük egy olyan mértékű tudásra mint például nálunk. simán elboldogulnak akkor is ha fogalmuk sincs, hogy hol van a saját országuk a térképen, és akkor is ha az USA-ban azt sem tudják sokan, hogy Európa az nem egy ország. Ezzel szemben mifelénk, ahol kicsivel nehezebb az élet, lehet, hogy jobban meg kell erőltetnie magát az embernek a boldogulásért, főleg ha esetleg külföldön akar dolgozni. Egy ugyanolyan irodai munkáért Angliában az angolnak elég beszélnie az anyanyelvét (amit valószínűleg beszél valamilyen szinten eleve), egy akármilyen iskolai bizonyítvánnyal, míg egy magyarnak, vagy akármilyen Kelet-Európainak már eleve 2 nyelvet kell hozzá beszélni (tegyük fel, hogy beszéli a saját anyanyelvét, és megtanul angolul mint idegen nyelv). Szóval már itt több tudásra van szüksége ahhoz, hogy ugyanazt a munkát el tudja látni, és minden amit addig tanult valószínűleg magyarul tanulta, így azt még angolul is meg kell tanulnia.
A kérdés az, hogy mikor van jobb helyzetben az ember gyereke: ha egy gyengébb oktatási rendszerben vesz részt, egy olyan társdalomban ahol könnyebb boldogulni, vagy agyon tanulja magát, egy olyan társadalomban ahol még azzal sem biztos, hogy megy valamire?
Bár elméletben tudom a választ, mégis dilemmát okoz ez a dolog nekem is, mert jelen helyzetben úgy gondolom, hogy nem tudnék hatékonyan segíteni a gyerekemnek a tanulásban ha külföldön jár iskolába, míg otthon azért csak le tud ülni vele, és, bár az oktatás sokat változott az elmúlt évtizedekben, csak tud valami információt nyújtani bizonyos témákban, tantárgyakban. A kérdés megint csak az, hogy mire megy azzal amit itt, vagy ott tanul.
Itt meg is ragadnám a lehetőséget, hogy erről megkérdezzem azokat akik kisgyerek(ek)kel mentek külföldre: Hogy tudtok segíteni a gyereketeknek a tanulásban?
Ez alatt értem a tantárgyakat (például történelem, ahol valószínűleg mi nem úgy, vagy nem arról tanultunk), vagy akár mondókákat, verseket, amiket a gyerekek tanulnak az oviban, iskolában, a magyar szülő pedig valószínűleg nem ismeri azokat.

Robert N. Danahi 2013.05.16. 12:15:29

@Mr. Long: ja, az van annyira idegesítő, mint mikor a kubából inportált saját termésű kávézaccodból készült kávét az asszony elbassza, és híg fos lesz belőle

tiltott rengeteg 2013.05.16. 12:15:53

@M. Péter: 100.000 font tul sok erre a célra. Ehhez elég az 50.000 is. Pont azt mondom, h van egy szint, amin jól meg lehet élni, és van az afölötti, ami már csak fogyasztásgeneráló.

geeeteee 2013.05.16. 12:18:25

Én nem látom az ellentmondást. Egy ház-lakás lehet simán biztonsági tartalék, a megszerzése, megléte nem írja felül a "pénz nem boldogít" frázist. Röghözkötést sem jelent. Épp nem vagy földönfutó. Magyarországi szemmel nézve persze sokaknak ennyi is elérhetetlen.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 12:18:54

@Robert Noel Danahi: asszony nem tudja elbaszni, mert a szemelyzetet nem dekoracionak tartom, leszamitva azt a par "szobalanyt"
@charlieharper: engem nem zavar, ha latom a szomszed hazat tavcso nelkul :)

tiltott rengeteg 2013.05.16. 12:19:07

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ezt már kipróbálták sok helyen, és nem működik. Bár kétségtelen, h globális célok eléréséhez talán az egyetlen járható módszer. De például egy jól kitalált adórendszerrel lehetne eredményeket elérni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 12:19:41

@tiltott rengeteg: DE milyen munkara kerestek atlagos mernokot 100k-ert????????

smile750 2013.05.16. 12:20:11

@Thor vagyok: Akkor összeszedem magam, és írok egy Afgánosat, mert jártam arra. Ígérem! :)

DieNanny CH 2013.05.16. 12:20:33

@outmigrant:

Tudom, illene tudnom gyerekekkel foglalkozóként, de nem tudom, mit jelent az "abuzál". ?

Robert N. Danahi 2013.05.16. 12:23:05

@Mr. Long: veled az a baj, hogy hímsoviniszta vagy, aki a nőket bio-dekorként kezeli. Én legalább ennyit elvárok az asszonypajtitól. Mert hát, egyenlőség van. Ő is iszik a kávéból.
Habár, ha még egyszer így elbassza, többet nem fog.

Személyzetre meg nem költök, az indiai gyerekmunkásaim koszt-kvártéért vállalják. A hely nagy, elférünk, csak a házba ne jöjjenek be. Meghát, amennyit ezek esznek, abba sem fogok tönkremenni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 12:23:42

@hagyma:
Jobban érdekel a Te eseted, mint a mai bejegyzés :)

Az elmúlt pár napban pont nem olvastam a HÁ-t, mert nem jöttek be a cikkek, miről maradtam le pontosan?

outmigrant 2013.05.16. 12:23:52

@DieNanny: bocs, Nanny...testileg és/vagy lelkileg egy gyereket (embert) gyötör, kihasznál, kínoz.

outmigrant 2013.05.16. 12:24:48

@smile750: Nagyon érdekes dolgokra tértél ki.

váj mí 2013.05.16. 12:24:50

@Kovermadar: Gondolom, abból hogy csak ebben a blogban szórakoznak vele.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 12:25:38

@hagyma:
Lehet hülyeséget kérdezek, de ha már feltörték a jelszavadat, akkor hiába tiltják ki innen a delikvenst, még szabad bejárása lesz a fiókodba, nem?

Thor vagyok 2013.05.16. 12:25:44

@Jess G: Uhh, ez durva :( jó hogy legalább te léptél. Nem hiszem, hogy bárki normálisnak tekintette volna, csak biztos nehezen emésztették meg hogy el kell ismerni, hogy náluk ilyen van.

chocco channel 2013.05.16. 12:27:25

En szerintem soha nem fogom megerteni, hogyha egy ember ennyire szarul erzi magat egy adott orszagban akkor miert nem megy egy masik orszagba, 1 ev utan? Anglia nem az egyetlen opcio es ha Europaban szeretne maradni, angol nyelvteruleten akkor meg Gibraltar is egy opcio.

"..divat M.orszagot szidni". Szerintem az altalanos divat az, hogy lehurrogjuk azt az orszagot ahol elunk, esetedben ez Anglia es ez semmivel nem elfogadhatobb mint M.orszag szidasa. mar csak azert sem, mert toluk kapod a fizetesed, mindenfele ellatast..sorolhatnam.

Az angolok tenyleg hiresek arrol, h munkahelyen nem mutatjak ki az erzelmeiket, de hangsulyozom ez csak a munkahelyukon van igy:-)Barati tarsasagban kerdes nelkul soroljak a bajaikat, viszont a munkajukban professzionalisak foleg kollegakkal szemben es ezzel semmi baj nincs. Privatban ugyanolyanok mint barki mas.

Sok kivandorlo panaszkodik a beilleszkedesrol amit en speciel nem ertek, mert sosem tapasztaltam, sot.Mondjuk ehhez hozzajarul h dolgozom, folyekonyan beszelek angolul es tarsasagi eletet elunk.

Fogyasztoi tarsadalom, nincs teved, pesten minden szebb es jobb es otthon erzed magad. Ezzel sincs baj, de ha ennyire utalod angliat akkor nyilvan nem a kultura, hanem a penz miatt vagy itt, ergo fogyaszto vagy. Indifferens, h ezt tevere vagy hazra koltod, ugyanugy a reszese vagy.

Nekem soha nem volt gondom az NI-vel, se a burokraciaval ergo ezzel kapcs csak elfogadom, h masnak volt.

Az angolok zome tenyleg diszlekszias es az oktatasi rendszeruk is hagy nemi kivannivaot maguk utan ez fegyverteny, de ettol meg nem kevesebbek mint barki mas.Nem sertegetni akarlak, vagy kotozkodni de ez az orszag tele van hozzad hasonlo kivandorlokkal, akik utalnak itt elni es tulkepp mindennel bajuk van ezt pedig az angolok is erzik es tudjak, ilyen hozzaallassal az eletben nem fogsz beilleszkedni.

Ez az orszag sem toketeletes, de rengeteg szeretnivalo van benne, es itt elsosorban nem a penzre gondolok, hanem az angol epiteszetre,a mentalitasukra, arra, h a burokracia flottul mukodik es sorolhatnam. Plusz van egy szeretnivalo kiralyno:-)

Sok sikert a hazautazashoz (ironia nelkul) es remelem megtalalod a helyed vilagban.

2013.05.16. 12:28:33

@Mr. Long: ezert mondom, attol fugg, hogy mit akarsz. Van haz Hullban 60Kert is. Csak legyen egy par pitbullod es ingyen kapsz hozza crack cocaikon elo szomszedot tudom, mert elmentem megnezni, hogy mit adnak annyiert. A vicc, hogy 60Kert rural Franciaoban kapsz egy 3 szobasat a semmi kozepen folyohoz/horgasztohoz kozel.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 12:28:43

@váj mí: Azt írta, hogy az emailt is törték, nem?

Azt tudom, hogy van itt 2-3 "kedvence", akik jó ideje eltűntek (talán aleb19 lett kitiltva és dirtyfreebird elduzzogott, mikor hagyma beszólt neki).

Szerintem Te voltál... ;)

Thor vagyok 2013.05.16. 12:30:09

@smile750: "Az úgy nevezett jóléti társadalmakban, mint pl. Anglia vagy az U.S.A. nincs is szükségük egy olyan mértékű tudásra mint például nálunk. simán elboldogulnak akkor is ha fogalmuk sincs, hogy ..."

OK, de hol marad az ember méltósága és intelligenciája. Na _ennyire_ szerintem sem szólhat minden a pénzről, ill hogy félhülye bunkóként is megél-e valaki valahol. Van azért feljebb is azon a Maslow piramison, és ha már embernek születtünk, ki kéne hozni belőle valami többletet a pithecantropushoz - bár kétségkívül bogyókkal és elkapható apróvaddal jól ellátott pithecantropushoz képest.

Robert N. Danahi 2013.05.16. 12:32:11

@Mr. Long: én mekanikát hallgattam a kisbércei szentjánosban

Mrs. Clayton 2013.05.16. 12:32:49

@Thor vagyok: hát ha az egészet elmesélném töviről hegyire, senki nem gondolná, h az akkora túlzás, h feljelentik az óvónőt, ha ezt-azt látnak a gyereken, főleg ha beleveszem, h az angolok nem igazán az a fajta népség, akik a szemedbe mondják, h mi a gondjuk
ez sztem abból fakad, h senki nem áll le a másikkal szemtől szemben vitázni, hanem játszd le a feletteseddel, ha az úgy ítéli meg, h szükséges téged kérdőre vonni, de ennek is vannak jó oldalai, sztem
ugyanakkor tényleg lehetnek túlkapások mindkét oldalon, mert mint múltkor írtam a sürgősségin olyan gyerekek rohangásztak múlt csütörtökön, akiknek nyilván semmi baja nem volt, de lehet anya szeretett volna papírt, h nem ő gyepálta el

smile750 2013.05.16. 12:32:58

@outmigrant:
Köszi. Ez az egyik dolog amin dilemmázom. Jelenleg is külföldön dolgozom, de a családom nincs velem, és szeretnék változtatni ezen, bár ezt már bő egy éve is megírtam egy posztban, még a régi blogban. Azóta sem nagyon változott semmi, így én még mindig kint aszalódom a sivatagban, a család meg még mindig Magyarországon. Elvileg idén év végén hazamegyek, aztán majd kitaláljuk, hogy mi legyen.
Mint írtam, szívem szerint maradnék otthon, mert végre meg lehetne a hőn áhított családi ház, kocsi, hitel nélkül, de a jövő nem tűnik valami fényesnek, még így sem. Így tehát a B terv, hogy családostól elindulunk valamerre, lehetőleg a civilizáción, és Európán belül. Van egy másfél éves fiam, és a legtöbb gondolat körülötte forog ezen a téren. Valahogy nyomaszt az, hogy ha arra gondolok, hogy amikor óvodás, iskolás lesz hogyan fogok tudni neki segíteni a tanulásban. Hogy fogja megtanulni azokat a dolgokat, amiket a helyi gyerekek már otthon megtanulnak, és hoznak magukkal az oviba, isibe. Kíváncsi vagyok hogyan oldják ezt meg a gyerekkel kint élő magyarok (és egyéb külföldiek).

Flamy (fat cat wannabe) 2013.05.16. 12:33:44

@geeeteee: Az ékszerek vásárlását is meg lehet magyarázni úgy mint biztonsági tartalék amit hordani is lehet. Sőt a kommentekben felmerült mellműtétet is lehete tekinteni a jövőbe való befektetésként. De attól még ezek mind anyagi javak maradnak. Csak éppen a postolónak az egyik (lakás) magasabb prioritású mint a többi. Nekem pl. a saját lakás/ház egyáltalán nem prioritás, de az elektronikai kütyüket imádom.

2013.05.16. 12:34:10

@DieNanny: abuse "hungarizalt" valtozata :)

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 12:35:23

@Kovermadar: "talán aleb19 lett kitiltva és dirtyfreebird elduzzogott, mikor hagyma beszólt neki"

mikről maradtam le.. mire duzzogott be dirtyke?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 12:35:38

@Robert Noel Danahi: csak mert a stilusod nagyon hasonlit egy volt szobatarsamera es o a bmf-en vegzett a bankin, a pomazinal

váj mí 2013.05.16. 12:36:43

@Kovermadar: Ja, említette. Viszont a blogok közül, amikbe írni szokott, egyedül itt, a HÁ-n szórakoznak vele.
Különben, ha azóta jelszót váltott, akkor nem tudnak többé belépni a nickjével. Én mindenesetre jelszót váltanék ilyen esetben, mielőtt más teszi meg helyettem.
Ééééééén? Hm, most hogy említed.... ;). De nem.

Különben a poszt meglehetősen érdektelen. A figura előadta sok karakteren át, hogy mennyire megveti a fogyasztói társadalmat meg pénzt, aztán mégis a pénz miatt ment ki Angliába, amit utál.

Thor vagyok 2013.05.16. 12:37:00

@Jess G: Nem is arról vitatkoztunk, hogy soha az életben senki sehol nem abuzál gyereket, csak arról, hogy valóban olyan egetrengetően botrányos-e, ha Csaba azt mondja, hogy itt túlzásba viszik az ekörüli felnőttabuzálást.

Robert N. Danahi 2013.05.16. 12:37:29

@Mr. Long: az nem lehet, mert valójában egy 25 éves nő vagyok, 4 éve külföldön, meg amúgyis azt sem tudom mi az a mechatro izé

Thor vagyok 2013.05.16. 12:39:31

@chocco channel: En szerintem soha nem fogom megerteni, hogyha egy ember ennyire szarul olvas, minek kommentel. Vagy mire? Merthogy nem arra, amit a posztoló leírt, az biztos.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 12:40:31

@charlieharper: honnan tudod? megkínált és elfogadtad? én múltkor 1000 fontról induló aukción is láttam "terraced house-t" igaz, mire megláttam már felkúszott a licit 4000-re

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 12:42:41

@vascsaba: én eléggé abszurd túlpedálnak tartom, hogy akár öt évig hajlandó vagy a normál munkaidő kétszeresét dolgozni, hogy saját lakásod legyen (!?) én egyetlen fogyasztási jószágért sem vagyok erre hajlandó.. de a nem-magyar barátaim sem csinálnak ilyet.

váj mí 2013.05.16. 12:42:48

@szerengeti: Azt már nem tudom, de Babette szerint ő Barátusz.

2013.05.16. 12:44:45

@Jess G: eleg egyertelmu volt es epoen a renforseg kutatast tartott nala. jo kornyek volt:)
En is neztem mar aukcion hazat befektetesre. Mindegyikre van egy "viewing slot". Eddig meg soha nem tudtam elmenni megnezni oket, vaktaban meg nem licitelek. £1,000-ert meg nem lattsm. Oxfordshireben egy kisebb legelo is 7K korul kezdodik, £1K gyanusan alacsony egy hazert.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 12:45:29

@Thor vagyok: nem hinném h kategorikusan azt lehet mondani, h vmi túlzás, ezért írtam is olyan eseteket, amelyek megtörténtek, amikor nem hogy nem volt túlzás, hanem a levágott ujjpercű gyerek szüleinek azt mondták, h kis baleset történt és apuka szedhette össze az ujjpercet a földről, mert a gondozók még arra se voltak hajlandók, nem hogy azonnal kórházba küldjék a gyereket, a másik véglet meg h a szülő ellen eljárást indítanak, mert a gyereken van egy kék folt és biztos megverte
van ilyen is olyan is, egy biztos, h hozzá kell szokni az itteni szokásokhoz, mert azok sokszor nem azonosak azzal, ami Mo-n van

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 12:45:54

@szerengeti: mert hagyma azt mondta neki, hogy nem szereti :)

Tökfőzelék (törölt) 2013.05.16. 12:46:49

@smile750: ne aggódj ezen, hogy rosszabb az oktatási rendszer, mert ha itt tanul jól, akkor ide jut be a legjobb intézményekbe (BCE, BME, SOTE, stb.), ha meg kint ,akkor a kinti legjobbakba fog bejutni (Cambridge, LSE, stb.)

Jó példa erre az itt élő vietnámi és egyéb ázsiai Magyarországra bevándoroltak.
A legtöbbjük ösztöndíjjal jött Magyarországra, a nyelvet sem beszélték tökéletesen, ám a gyerekeik a magyarországi iskolákban a legjobb teljesítményt nyújtották mindenhol, kivétel nélkül bejutottak a legjobb helyekre és sokuk már dobbantott is külföldre, mert ott még jobbak a lehetőségek. Én rengeteg ilyet ismerek, valamelyikük már Angliába ment eleve egyetemre Magyarországról.

A gyermek későbbi teljesítménye szerintem egyáltalán nem az iskolától függ, hanem a családi neveltetéstől. Nem értem minek kellene egy ekkora hátránnyal indulnia a gyereknek, hogy itt tanul, később valószínűleg meg úgyis ki akar majd ő is menni hosszabb-rövidebb időre.

Ha eleve külföldön nő fel, akkor rengeteg lehetősége van világszinten elismert intézményekben tanulnia és akárhová eljuthat a lehető legkönnyebben szakmailag. Ezenkívül anyagilag is sokkal jobban tudjátok majd támogatni a későbbiekben, nem lesz gond az USA-ban egy gyakorlat, vagy Ausztráliában egy félév eltöltése, nem úgy, mint az ittenieknek.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 12:49:05

@Thor vagyok: Szerintem te olvastad rosszul a posztot, vagy végig se olvastad. A szerző gúnyolódása irritáló, legalább 60x használja a "jáj istenem, jáj istenem, ez annyira angol" szöveget. A kollegának igaza van, kinyílik a bicska a kezemben, ha a mai posztot olvasom.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 12:49:50

@charlieharper: én is csak képeket láttam róla és háznak erős túlzással lehetett nevezni, azért is tettem idézőjelbe, gyakorlatilag volt fala meg teteje is, de gyakorlatilag ennyi, és egy lejtős saroktelken állt, már a várost sem tudom hol volt
minden esetre én sem vennék látatlanban semmit, nem úgy mint a nyugdíjas rendőr, aki Cornwallban vett egy évekkel korábban 300k-t érő házat 60k-ért ami mára belecsúszott az óceánba

mommmmo 2013.05.16. 12:50:12

Ja, hat a posztolonak akkor kellene irnia, amikor hazajott, munkat talalt szocialpedagoguskent, megvalositotta szereny am belso ertekekre epulo eletmodjat, es tok jo neki.

Miert nincsennek ilyen hazajovos sztorik?

Amugy en nem tudom mire jo Csernusos kerdeseket feltenni az angoloknak, amitol kiborulnak. En mondjuk epp azert szeretek kulfoldon lenni, mert ott mindenki bekenhagy az effele Csernusos kerdesekkel, alias nem pofazik ugy bele az eletembe, hogy goze sincs rola. Szerintem ez egy eleg jo szokas, es valoban sok koze van ahhoz, hogy jobb az embereknek a hangulata. Es hat ha mashol is ugy csinalnak mint nalunk, ott is ugy szimatolnanak az emberek a masik maganeleteben, akkor bizonyara ott is sikerulne elrontani a hangulatot, mert valoban ott is erzo emberek vannak. Mint ahogy a posztolo ezt mar ki is kiserletezte okosan. De hat bizonyara van akinek inkabb az itthoni bunko tapintatlansag jon be, kulonbozoek vagyunk.

Csak a pazarlasrol szolo resszel tudok egyeterteni, ez valoban jellemzo az angolszaszokra, es ebben tanulhatnanak tolunk.

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 12:50:26

@váj mí: hm, na majd ha megjelenik Barátusz, csekkolom a stílust :)

outmigrant 2013.05.16. 12:51:38

@Thor vagyok: Az a gond, hogy ahol olyan kiszolgáltatottakkal dolgoznak, mint idősek, drogosok, fogyatékosok, autisták, szóval, ahol az emberek nem tudják megvédeni magukat, és nem tudják, hogy bajt történt velük, nemhogy még el is mondják, ott jobban kell figyelni ezekre a dolgokra. Nem csak a nemi erőszakról lehet szó, hanem sanyargatás, a szükségleteikkel való nem-törődés stb. Hidd el, nagyon sok gonosz dolog történik a világban, jobb óvatosnak lenni és figyelni. Talán a te életedben nem szembesülsz túl sok ilyen problémával. Csaba nyilván olyan helyen dolgozik, ahol hasonló prblémák előjöhetnek, és vannak olyan hatóségok, akik folytonosan ellenőrzik őket.
Nem állítom én sem, hogy jó a rendszer, de ez van. Mert ha valami borzalmas dolog történik Angliában, rögtön tetőtől tapling kivizsgálják, és törtvényeket hoznak, amiről úgy gondolják, hogy még hiányzott a gyerek megmentéséhez. És persze sokszor túllőnek a célon, meg agyatlan, de ez van. DE legalább próbálkoznak. És, megpróbálnak megelőzni. Itt Magyarországon a feleség csak akkor hívhat rendőrt, ha már vérzik és feldagadt a szeme.

geeeteee 2013.05.16. 12:51:50

@Flamy: Aranyban, kütyüben, nem lakhatsz. Tehát nem ugyanaz. Magyarországon saját barlang nélkül nincs elismert egzisztencia.

Ez a látásmód, a társadalmilag elvárt. Emberek azért vásárolnak, hogy igazolják a létüket. Igen, a kütyüket is, lehetőleg minél drágábbat.

Saját tapasztalat, mikorra meguntam a Quattro-t(fiatalság bolondság), visszaültem Trabiba, Wartburgba. Bőven megfelelt kimenni a város szélére a kamionhoz, meg hazamenni vele hétvégén. Nyaraláskor viszont akadt kényelmetlen félreértés. Egyszerűen nem nézték ki belőlem, hogy ki fogom tudni fizetni a szállodát. Nem illettem abba a szerepbe.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 12:51:56

@váj mí:
Ostoba emberek mindig vannak és lesznek is, csak legalább a szájuk ne járna. :(

Azt gondolom, hogy két féle lehetőség van:
1) elfogadom a dolgokat és boldog vagyok velük;
2) nem tetszik valami és változtatok rajta.

Ha valaki a helyzete miatt sír, az nevetséges. Változtasson a dolgokon úgy, hogy neki kellemes környezetet (életet) kapjon. Olyan meg nincs, hogy ez nem lehetséges!

Én utáltam Magyarországon élni, hát eljöttem. Most boldog vagyok a magam kis anyagias világában.

Ha valakinek nem tetszik a fogyasztói társadalom, akkor ne fogyasszon, költözzön olyan helyre, ahol nem az a normális. Mehetne pl. templomot építeni Afrikába, ahoz passzol is a szakmája. Ott nem lenne gond sem a TVvel, sem az autókkal, sem a pénzzel.

Nekem jó nyugaton, jó ez a világ. Ha majd nem lesz, akkor megyek Afrikába vagy Ázsiába vagy beköltözöm a hawaii magyar családhoz :)

Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell és nem álandóan nyivákolni.
Annál nevetségesebbet pedig végképp nem tudok elképzelni, hogy valaki a választott hazáját is utálja. Ott valami nagy baj van a fejében (pláne, ha mégis ott van).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 12:53:01

@szerengeti: ugye? Tiszta barátok közt... bár hagyma esetében barátuszok közt akkor :D

smile750 2013.05.16. 12:53:20

@Thor vagyok: Szerintem mindenki annyi energiát fektet be a saját maga "fejlesztésébe" amennyi az igényei kielégítéseihez szükséges. Van akinek elég ha eléldegél egy minimális szinten, és van aki kihajtja magából a maximumot. Ez utóbbit is lehet sok okból kifolyólag. Van akit a pénz motivál (sajnos egyre több embert CSAK ez), és van akit a megszerezhető tudás/képesség maga.
Ezt magyar fejjel nem könnyű megemészteni, mert nálunk általános, hogy már-már az alapvető létezéshez is szükség van valami "extra képességre". Vagy sokat kell tanulni, vagy sokat kell dolgozni, vagy így-úgy okoskodni, de mindenképp kell egy bizonyos szintű tudás/kreativitás ahhoz, hogy boldoguljunk. Sok más helyen ez nem így van. Például itt az UAE-ban, ahol jelenleg vagyok, a helyi lakosoknak egy viszonylag jó színvonalú életük van minimális erőfeszítéssel is. A kormány gondoskodik róluk, bár elvárja, hogy valamit azért dolgozzanak. Így fordulhat elő, hogy egy teljesen átlagos irodai dolgozó, vagy egy katona például Chevi Camaroval, vagy akár Lamborghinivel jár be dolgozni. Ha ez a szint elérhető minden erőfeszítés nélkül sok embernek ez meg is felel. Pedig itt nagyon komolyan támogatják a tanulást, gyakorlatilag bárhová világon elmehet tanulni az ember, és jó teljesítmény esetén mindent az állam áll, az utazástól, szálláson át, ösztöndíjig. A világ legműveltebb népe lehetne, ha akarnák, mert minden forrás, és lehetőség adott hozzá, de a többség nem él ezzel, mert jó élete van tanulás nélkül is. Ez az ami a számunkra szinte felfoghatatlan.

Robert N. Danahi 2013.05.16. 12:54:20

@Mr. Long: megszeppentél mi? na jó van, én vagyok az, a Józsi!

Thor vagyok 2013.05.16. 12:54:35

@én már a fény gyermeke vagyok: Oké, biztos úgy van. De azt hiszem, inkább ízlések és olvasószemüvegek. Szerintem meg sehol sem írta, hogy minden szar és utál itt élni, csak annyit, hogy a felszínt megkapargatva, nem annyival jobb, hogy megérje végleg.

De persze Magyarország, mint tudjuk a pokol hetedik bugyra, és ahhoz képest minden rózsaszín :)

Vlad Gierst 2013.05.16. 12:55:12

@Jess G: hagyma megint félrebeszél. Lásd alább:

blog.hu/user/798553

Ez a klón. Hogy hogy tudott ugyanazzal a nickkel regisztrálni, fogalmam sincs, de ha feltörte volna az eredetit, akkor azon keresztül írna.

Az meg, hogy "beletúrt a blogjába", az annyit takar, hogy írt oda is egy kommentet.

váj mí 2013.05.16. 12:55:12

@szerengeti: Szerintem nem így van, mert Barátusz stílusa teljesen eltérő, de lehet, hogy dirtyke egy stílusváltó zseni ;).

Hari Seldon 2 2013.05.16. 12:57:38

@Hari Seldon 2:

Bocs, csak most olvastam e, hogy a szerző is hozzászólt.
Bár fenntartom, ez olyan tristan-i szint.

váj mí 2013.05.16. 12:57:43

@Vlad Gierst: Hm, elméletileg nem lehet azonos nickeket regisztrálni, bár valaki említette fentebb, hogy vannak "rejtett karakterek".

Mrs. Clayton 2013.05.16. 13:01:06

@Hari Seldon 2: nem kell ehhez tristannak lenni, egyszerűen vannak alapból ilyen emberek, akik direkt be is magyarázzák maguknak, h nekik csak otthon a jó, ez egy ilyen típus
van nekem is ismerősöm, aki 5 év után megy haza, mert lett háza, kocsija, és fel akarja venni otthon az itteni fizuja után járó munkanélküli segélyt
hát ezen mosolyogtam mit ne mondjak

Thor vagyok 2013.05.16. 13:01:11

@smile750: Értem én, csak azt gondolom, hogy ha a még rengeteg fejlődési lehetőséggel rendelkező ifjú embert nem kínáljuk meg egy halom információval idejekorán, mert ááá minek az neki, megél majd anélkül is, akkor soha életében nem derül ki, hogy lett volna igénye/képessége többre.

Persze a Galaxis, az összpopuláció, a pillanatnyi kormányzat és a Zen szempontjából ez tökmindegy, de én azért érzek egy sóhajnyi bánatot efölött.

Hari Seldon 2 2013.05.16. 13:01:56

@Hari Seldon 2:
pontosítok: nem szint, hanem szemlélet.
Bár az sem feltétlenül előny.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 13:02:36

@Jess G:

Alapvető, hogy ne legyen kitalálható a jelszó. Pl. ne legyen az én jelszóm "birka" vagy "1967", mert rá lehet jönni. A kutya, a feleség, a szerető neve sem oké.

Annak idején amikor IT-s voltam, az egyik kolléga mesélt sok programozós viccet. Az ilyen viccekben a programozó karaktere: a számítógépeken kívül világon semmi iránt nem érdeklődő alak,

Az egyik vicc a jelszós vicc:

Két rendszergazda beszélget:
- Hülye vagy? A kutyád nevét adtad meg a szerver jelszavának??? Ez nem biztonságos.
- Mi bajod van a QW25a65te8 jelszóval?

De akkor még hasonló vicc:

Új, fiatal kolléga érkezik az IT-osztályra. Az idősebb kollégák beszélgetnek:
- Képzeld, az új gyerek pornót néz a gépén ahelyett, hogy jelszavakat törne fel!
- Szörnyű! De ez van: hígul a szakma...

váj mí 2013.05.16. 13:03:01

@Kovermadar: Mna, ennek járt nem is keveset. Itt is megjelent, de a további hülyeségeihez már nem volt türelmem, akárcsak elolvasni is.
Ő változtatott, de közben agyilag a te első pontod szerint képzeli el magát, ami kissé skizo helyzetet eredményez. Plusz megfejelte az engem-nem-érdekelnek-az-anyagiak mantrával. Öntetként meg fikázza az angolokat, a társadalmat, az oktatási rendszert. A hatalmas pedagógia végzettsége annyira volt elég, hogy megállapítsa, az angolok a semmire nagyképű népség, és még akkor sem ismerik fel a saját országukat, ha az egyedüliként szerepel egy térképen.
Egy pöcsfej, na.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 13:03:58

@Robert Noel Danahi: nem, csak dolgoztam es nem jozsi volt, hanem tamas

Mrs. Clayton 2013.05.16. 13:04:57

@Vlad Gierst: á, így már világos, vki regisztrált egy új hagymát, senki sem tört fel semmit, megnyugodtam, de ráadásul nem is tudom összekeverni őket, mert az eredetinek van avatarja, az álnak nincs

Robert N. Danahi 2013.05.16. 13:05:31

@Mr. Long: akkoriban még a tamást használtam, ma már inkább a józsit. Kell a változatosság

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 13:05:52

@Thor vagyok: Ezzel a mentalitással úgy fogsz itt járni, mint posztoló barátunk. Nem fogsz beilleszkedni. El kell olvasni mit írnak a helyi okostojások, aztán bólogatni hozzá. Így válhatsz a kultúra részévé. Csak így idejössz és mondod ami eszedbe jut? Hová vezetne ez?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 13:06:00

@szerengeti:

Egy időben volt egy fanatikus rajongóm, aki maxva1 felhasználónév alatt szólt hozzá. Meg egy másik aki minval volt, de az legalább vicces.

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 13:07:32

@váj mí: mindenesetre tényleg törölte azt a nicket. kár, én bírtam.

váj mí 2013.05.16. 13:08:03

@Jess G: Nem, ez így nem lehetett. Kipróbáltam. Nem lehet, két azonos nicket regisztrálni. Bár ugye, a "rejtett karakterek" ....

váj mí 2013.05.16. 13:09:09

@szerengeti: Engem néha idegesített, egyszer szűrtem is, de alapjában elvoltam vele.

Thor vagyok 2013.05.16. 13:10:19

@én már a fény gyermeke vagyok: De kedves, ki mondta hogy be akarok? A posztoló is leírja az első sorban, hogy ez csak egy projekt és nem akar beilleszkedni, aztán itt jön 200 borzasztó fenyegetőzés arról, hogy de hát így nem fog beilleszkedni?! :) Ilyenkor érzem azt hogy nagy gondok vannak az értő olvasással.
Vagy az, ha te be akartál, az akkora szentség, hogy kizárólag csak abból a szempontból lehet vizsgálni valaki ittlétét, és mindenki más pökhendi, hülye, és bicskát nyitogat?

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 13:11:21

@Vlad Gierst: mondjuk ilyen hozzászólások alapján (én csak most olvastam) simán kitilthatta volna minden klóngyanú nélkül is a bloggazda ezt a nicket.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 13:11:25

@váj mí: de nyilván lehet van a hagyma előtt is meg után is space v vmi más, két külön nickről van szó, ami persze nagyon bosszantó, főleg h hagymának keményen beszólogatott, de semmiképpen sem törték fel hagyma fiókját, azt hiszem ez nyilvánvaló, legalábbis az alapján,a mit eddig erről tudunk

Thor vagyok 2013.05.16. 13:12:23

@én már a fény gyermeke vagyok: Bocs :) most én is ráb faragtam az értő olvasással :) Jóvanna, megyek eszem egy kis szénhidrátot.

váj mí 2013.05.16. 13:13:20

@Thor vagyok: Értelmes ember nem fikázza a befogadó országot, akkor sem, ha az csak egy "projekt" számára. Nem kötelező beilleszkedni annak, aki nem akar, de ez a jó "magyarosch" beszólogatás akkor is visszatetsző.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 13:15:42

@Thor vagyok: Bocs, új a gépem, még találtam meg rajta se a viccölódő, se a kekeckedő szmájlikat. Majd megkeresem, és igérem használni is fogom.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 13:15:59

@Jess G:

Az IT-viccekben a programozó tipikusan aszexuális.

Annak idején a kedvenc viccem volt ez:

Két IT-s beszélget
- Na, tegnap felmentem az új kolléganőhöz.
- És mi volt?
- Leültem, ő leült mellém, aztán megérintettem, ő nem ellenkezett, megcsókoltam.
- És aztán?
- Elkeztem vetkőztetni őt, de akkor kiderült a diványon van egy kemény tárgy, amit arébb kellett tenni. Kiderült: a kolléganő új laptopja az.
- Új laptopja van? Hűha, mesélj róla részletesebben!

váj mí 2013.05.16. 13:16:28

@Jess G: Kellemetlen na, az biztos. De ilyen megesik ezen a naaaagy, naaaaaagy interneten. HÁ innen kitilthatja ezt a pszeudo-nicket, hagyma a saját blogjáról szintén. Eddig csak ezen a két helyen vicceskedett. Ha majd máshol is, lehet szólni a blog.hu adminjainak.

outmigrant 2013.05.16. 13:17:32

@smile750: nem tudok tanácsot adni abban, hol élj. A gyereknek az a legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott legyen, és jól érezze magát a családban, mert apa anya együtt vannak, szeretik egymást és nem veszekednek. Szóval, abban az országban telepedj le, ahol ezekhez a körülményekhez jobb a táptalaj. A többi magától jön. Az, hogy te hol érzed magad jobban, a te személyiségedtől függ, és a párodétól.
De ha arról álmodsz, hogy családi házat vegyél, akkor már rögtön röghöz is kötöd magad, és nehezebb váltani, ha úgy érzed, mégis rosszul választottál.

Thor vagyok 2013.05.16. 13:18:41

@én már a fény gyermeke vagyok: Jóvan na, épp a tiéd volt ma az első hsz amin nagyot nevettem (mindjárt megkeresem, hogy mi), azért lepődtem meg kicsit az előzőn.

Vlad Gierst 2013.05.16. 13:19:57

@szerengeti: igen, ezt nem is vitatom, csak arra céloztam, hogy messze nem olyan nagy a kár, mint ami itt elő lett vezetve. Jelszófeltörés, bankkártyalopás, trójaiak, vírusok. Írjon egy levelet a blog.hu-nak, aztán törlik.

váj mí 2013.05.16. 13:20:36

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Hm, és mi a helyzet a nőnemű programozókkal? ;)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 13:21:27

@váj mí:

Sőt, sosem töröl a rendszer nicket. Akkor se, ha az illető nick sosem volt használatban regisztráció után. S ugyanazzal az email címmel nem csinálható új indapass sem, csak akkor lehet ezzel trükközni, ha az email szerver engedi. Nem tudom most így van-e, de egy időben a gmailen lehetett pontokat tenni a felhasználói névbe: azaz pl. a maxval1967 lehet max.val1967 vagy maxval.1967 is, stb, és mindegyikre megjön az email.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 13:25:04

@váj mí:

Ismertem ilyet is. Persze a viccek nyilván túloznak, de azért az alaptípusban eléggé igazak.

váj mí 2013.05.16. 13:25:42

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Jaja, így van. Nekem is van egy másik nickem, amit vagy jó 2 éve regisztráltam direkt, egy azóta inaktív blog kedvéért. A rendszerben még mindig szerepel. És én is átválthatok bármikor arra a nickre.
A gmail-t meg nem próbáltam ki ilyen szempontból, mert azon van a frankó e-mailcímem. A yahoo viszont sok mindent megenged ;.

váj mí 2013.05.16. 13:27:16

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Mondjuk én összesen egy ilyet ismertem, és ő hozta is a sztereotípiákat ;).

Mrs. Clayton 2013.05.16. 13:27:18

@váj mí: sztem a hagyma saját blogján nem az ál nick írt, mert ott van avatarja is, sztem

Balu kapitany 2013.05.16. 13:28:00

@mommmmo: "Miert nincsennek ilyen hazajovos sztorik?"
- hogyne lennének, csak egy másik - kormány által finanszírozott - oldalon asszem valami gyerehaza.hu-n. itt is volt egyszer kétszer valami ügynök (valami azeri fószer), aki meggyőzőtt volna, hogy jöjjek haza (hiszen mindenütt jó de legjobb itthon) - csak az a bökkenő, hogy én MÉG nem mentem el

Vlad Gierst 2013.05.16. 13:30:07

@Jess G: Mi ebben a bonyolult? Lekopizta az avatart is.

Balu kapitany 2013.05.16. 13:31:29

@outmigrant: és akkor is csak az derül ki, hogy átesett egy vak komondoron

vascsaba 2013.05.16. 13:32:11

Csak röviden. Látom, sokan próbálják belemagyarázni a posztba, amit nem írtam bele. Nekik üzenem, hogy bemásolhatják a posztomat word-be, átírhatják teljesen saját ízlés szerint, aztán visszailleszthetik, és kijelenthetik, hogy azt én írtam, de ez nem fog változtatni azon a tényen, hogy ez nem lesz igaz.
Vagy szövegértésből talpasegyes, nem tudom, melyik a rosszabb.
Így aztán születtek itt páran, akik megpróbálták rám húzni azt az álszentséggel átitatott vizes lepedőt, miszerint én valami sátáni dolognak tartom a pénzt, miközben magam is pénzt gyűjtök. De aki be tudja kopizni, hogy hol írtam ilyet, az tegye fel a kezét nyugodtan. Én azt írtam, hogy túl vannak értékelve az anyagi javak, illetve, hogy személy szerint nem tudok azonosulni az eszetlen túlfogyasztással. Akinek ez ütközik azzal, hogy szeretnék egy saját tulajdonú otthont - mert urambocsá' így szocializálódtam, meg a matek is ezt mondatja velem, amint azt leírtam a posztban -, az fejtse ezt ki nyugodtan. De ne rugózzunk már a tollam alá adott, általam le nem írt dolgokon. Mint ahogy azon se, hogy én mennyire utálom Angliát. Ahogy írtam, ha utálnám, nem élnék itt. Nem utálom. Csak nem érzem magam otthon.
Valaki kérdezte - nem lapozok vissza megkeresni, talán megtalálja magát -, hogy hogy lehetek képes saját lakásért 5 évet dupla munkaidőben dolgozni? Hát, egyrészt úgy, hogy otthon akarok élni, és enélkül ezt elképzelhetetlennek látom, másrészt meg azért nem dolgoztam végig ennyire sokat, meg volt diákhitel is, meg miegymás...
Szintén nem tudom, ki írta, hogy az afrikai templomépítés szakmába vágna. Ez remélem, nem nekem szólt... :)
Aztán volt még egy olyan is, hogy a "csernusi" kérdések feszengést szülnek egy társaságban, ami kvázi annak a hibája, aki feltette őket. Hát ez az egyik kedvencem. Nekem nem tudsz feszengést okozni egyetlen "kényelmetlen" kérdéssel sem, mert áldoztam rá időt és energiát, hogy rendberakjam magam. De ha nem tettem volna, az akkor sem a te sarad lenne, hanem az enyém. Az szerinted normális, hogy mélyebb kérdések valakiből feszengést váltanak ki? Persze megteheti, az ő élete, legfeljebb keresek magamnak más beszélgetőpartnert, aki nem egy amúba szintjén van. Azért mindenesetre nem fogok elnézést kérni, mert értelmesebb beszélgetőtémákat tartok fontosnak, mint a kiszavazósók meg a legújabb ájfón. Ez nem elitizmus, különbözőek vagyunk. Egyik nagy kedvencem, hogy az egyik, nagyon látványosan frusztrált, és másokat is stresszelő kolléganőm fél éve várja, hogy bocsánatot kérjek tőle, amiért megkérdeztem, hogy miért boldogtalan. Ahelyett, hogy hálát adna az égnek, hogy életében először összehozta a sors egy fésztufész őszinte emberrel egy őszintétlen társadalomban.
Tudom, ebből meg most azt fogják kihozni a lényeget mániákusan meglátni nem akarók, hogy fényezem magam, de legyen. Én csak azért vagyok felelős, amit leírok, azért nem, amit egyesek "megértenek" belőle...

Mrs. Clayton 2013.05.16. 13:32:21

@Vlad Gierst: de amit belinkeltél ott az álhagyma avatar nélkül él,míg hagymának egy fej hagyma az avatarja, amikor az igazi ír, van hagyma, amiko álhagyma ír nincs hagyma
nekem nem bonyolult, de lehet tévedek

geeeteee 2013.05.16. 13:36:59

@váj mí: OKJ-és rendszerprogramozó kislány, bomba testtel tekereg debuggozás(hibakeresés) közben, vállak-nyak-derék-pucsítás, jobbkéz arrowdown, oktató mögötte, nézik együtt a kódot.

-Most jó, ne mozdulj!

Kimerevedett pornóképpozícióban. A tanfolyam végéig ismételgettük.

-Most jó, ne mozdulj!

:D

Mrs. Clayton 2013.05.16. 13:38:17

@vascsaba:
miért akarsz olyanok magánéletével foglalkozni, akik nem szeretnék azt veled megosztani? az tényleg taplóság, ha erőlteted

Balu kapitany 2013.05.16. 13:38:20

@Mr. Long: de nem akármilyen komondoron, hanem egy vak komondoron (most láttam csak hogy te is írtad) - le vagyok maradva, még mindig Robert noel kadhafin (vagy hogy hívják) meg rajtad röhögök ...köszi:))

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 13:38:34

@Jess G: Egy álhagyma nickhez nehéz jó avatart találni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.16. 13:38:37

@Kovermadar:
Nagyon egyetértek veled. Jò itt jò dolgozni itt jò fogyasztani itt.
Mondom hogy elkárhozunk.
Merünk élni.
Nagy hiba ez mostanában nem "trendi".

Vlad Gierst 2013.05.16. 13:39:18

@Jess G: azt nem tudom, hogy az adatlapon miért van így, de ha visszanézed mind a 4 db. kommentjét, mindenhol ott az avatar.

Hacsak azóta nem vette le. Kb. egy órája még ott volt.

DieNanny CH 2013.05.16. 13:39:42

@Jess G:

De az igazi hagyma profilodalán sincs avatar. Senki profiloldalán nincs. Vagy de?

váj mí 2013.05.16. 13:41:29

@vascsaba: Nem, nem fényezed magad, csak kurvára nem érted meg az angliai társadalmat, ami például a némethez képest baszott nyitott. Pedagógusként én nem lennék rá büszke a helyedben, hogy évek alatt sem sikerült megértened, hogy ott az emberek meg máshogy szocializálódtak, mint te Magyarországon, más a kultúra, és mások a viselkedési normák. És ebbe beletartozik a pénzhez, anyagiakhoz, fogyasztáshoz való hozzáállásuk is, amely dolgok számodra is meglehetősen fontosak, csak te meg úgy szocializálódtál, hogy a pénzről beszélni az csúnya, ronda kapitalista fertő.
Ha tőlem, magyarként kérdeznéd meg azt, hogy miért vagyok boldogtalan, ha éppen tényleg rossz periódusom van, akkor az én válaszom is az, hogy "Semmi közös hozzá", akár kollégák lennénk, akár nem. Magánügy. Az ember vagy megoldja, vagy felkeres egy szakembert. De egy random kolléga érdeklődése tolakodó. Már, ha ismered a fogalmat.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 13:42:31

@Vlad Gierst: @DieNanny: addig nyomozódik ez az avatar ügy, amíg délutánra kisül, h kié
most akkor mit jelent h itt van avatar ott nincs?
még a végén kisül, h hagyma klónozta magát és sértegeti is saját magát

Vlad Gierst 2013.05.16. 13:46:32

@Jess G: Lehet, hogy így történt, aztán a végén jól kitilttat valakit. :-)

váj mí 2013.05.16. 13:46:58

@geeeteee: :DDDDDD
Oké, én most a frankó programozó kislányról beszéltem, nah, nem a Vágási Feri-féle Számalkosról;).

Mrs. Clayton 2013.05.16. 13:48:44

@váj mí: kérdezd tildyt, bár ő lehet nem látja magát kristály tisztán

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 13:49:13

@váj mí: Váj mí! Megéheztem lerohanok szenvicsért, kérsz te is? Vagy rossz passzban vagy és ne zargassalak pofátlan kérdésekkel?

proprorporporpo 2013.05.16. 13:49:41

Londoni magyarok akik egy raktárépületből illegálisan átalakított gipszkarton cellákban szállásolnak el 40 embert egerek között azok amúgy egy korrekt cég! :D :D :D Na idáig vettem komolyan az írót...

Még hozzászólnék ehhez a mázas dologhoz, tegnap vásárlás után amikor tele volt a kezem és nem bírtam sehogy sem kiszedni félkézzel a bevásárlókocsiból a fontomat, 10 másodpercen belül 2 ember ugrott oda segíteni, pedig nem vagyok nyugdíjas sőt még nő sem, persze ez egy dolog, de érdekes hogy az elmúlt 1 évben elég sok ehhez hasonló "társadalmi összetartás" élményem volt én úgy érzem itthon vagyok.

váj mí 2013.05.16. 13:51:26

@Jess G: Á, nem ő tuti nem. Tildyvel mindent névértékben kell közölni, mert baszottul nem érti az iróniát.

váj mí 2013.05.16. 13:53:19

@én már a fény gyermeke vagyok: Köszi, de tegnap csináltam rakott krumplit, az még kitart ma ;).
Nem ilyen dolgokról beszéltem, hogy figyi-lemegyek-ide-vagy-oda-kérsz-valamit, de ezt te tudod ;).

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 13:53:46

A posztoló hozzászólásaiból mindenesetre kiderült, tényleg magas az a ló...

Ha tőlem munkahelyen(!) megkérdezné valamelyik kolléga, hogy miért vagyok boldogtalan, lehet, megmondanám neki, hogy kinek legyen házipszichológus, vagy egyszerűen annyit: közöd??

Kedves posztoló, ez még K-Európában is bunkóság, ha pszichoizélnénk, akkor a kollégád megalázása.
Sámán2

geeeteee 2013.05.16. 13:54:41

@váj mí: A Gyaloggalopp fekete lovagja épp ezt parodizálja ki, az angol nem szívesen beszél a problémájáról, igyekszik titkolni, sokszor még a nyilvánvalót is tagadja. Evvel ellentétben a magyar akkor is sír-rí, mint a sebesvalagú csibe, amikor aránylag jól, ne adj isten nagyon is jól mennek a dolgai. Ennek az eredete a sok megszállásra vezethető vissza. Ennek ismeretében a csernusozást támadásnak fogják venni.

vascsaba 2013.05.16. 13:55:06

@váj mí: Szelektíven olvasol. Leírtam, hogy a körülötte lévő munkatársait is stresszelte ezzel. És ez innentől kezdve nem magánügy.
Megértem az angol társadalmat, teljesen. De egy tett megértése és elfogadása között nagyon nagy különbség van. Jobb példa most nem jut eszembe: ha egy súlyosan skizofrén pszichopata betegségéből eredően legyőzhetetlen kényszerítő erőt érez arra, hogy megfőzze és megegye a szomszédot, akkor kvázi "megértjük" a dolgot (épp ezért nem ítéljük halálra, "csak" kényszergyógykezelésre), de elfogadni ettől még nem tudjuk. Érted a különbséget ismeretből fakadó megértés és azonosulás között? Nem baj, ha nem, nem ez lesz az első dolog, amit nem értesz a posztomban...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 13:57:52

@Balu kapitany: orulok, hogy orulsz. :) a penzhajhaszas kozben ilyen szocialis szolgaltatasokat is nyujtunk Robert Jozsi Tamassal.

Spacecake 2013.05.16. 13:59:02

@vascsaba: ertem en h az ember meg akarja vedeni magat,ha igaztalanul a szajaba adnak vmit, amit nem mondott,de felesleges felulni a kiforgatos bullshitteloknek...

UK es London az a Kanaan,megis mit kepzelsz te magadrol h meg mered ezt kerdojelezni,sot mi tobb,h vetemedhetsz olyan gondolatra,h egyszer hazakoltozz??
szegyelhetned magad!!!
hat semmi hala nincs benned???

vascsaba 2013.05.16. 13:59:27

@szerengeti: Ha megnézed, nem magas lóról indítottam. De miután ismeretlenül lepöcsfejeznek meg fikázódnak egyesek érdemi tartalom nélkül, tőmondatokban, benned nem indul be az az önvédelmi reflex, ami felültet eggyel magasabb lóra, hogy kevesebben érjenek el...?
Amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten.

Balu kapitany 2013.05.16. 14:01:09

@Mr. Long: nagyon helyes, számomra csak így elfogadható az undorító antimaterialista (már leírni is alig tudtam) életszemléletetek...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 14:03:40

Tenyleg! Az ma mar volt, hogy a b. angolok a bal oldalon kozlekednek? es ram mint szerencsetlen kenyszermenekult magyarra rmkenyszeritik ezt? undorito!

vascsaba 2013.05.16. 14:04:17

@proprorporporpo: Most írjam azt, hogy velem a londonimagyaroknál szarul bántak, amikor pedig nem? Onnantól nem veszel komolyan, hogy más a tapasztalatom, mint neked? Az fasza! :D Meg korrekt is! :)
Szereted a csirkés fajitát? Én imádom. Ha te nem, akkor nem tudlak komolyan venni... gratulálok...

Balu kapitany 2013.05.16. 14:04:42

@váj mí: most egy kicsit szerintem te vagy magas lovon, illetve mindenki aki a másikat "lepöcsfejezi", kultúráltan kellene elküldeni őket melegebb éghajlatra (angolosan:))), hogy még meg is köszönje

váj mí 2013.05.16. 14:05:16

@vascsaba: Ha stresszelte, akkor simán rá kell szólni, hogy ne tegye, mert nem érdekel. De akkor sem szabad belemászni a magánéletébe konkrét kérdésekkel.
A szkizofrén pszichopatás hasonlatodhoz, amelyen keresztül próbálod a Kádár-rendszeri szocializációdat összeegyeztetni a London közeli kistelepülésivel, meg inkább nem fűzök semmit. Legfeljebb annyit, hogy gáz.

geeeteee 2013.05.16. 14:06:18

You yellow bastard I'll bite your leg off!

Vlad Gierst 2013.05.16. 14:06:19

@vascsaba: Ha másokat is stresszelt, az a főnökre tartozik. Persze ha te vagy a főnök, akkor nem szóltam.

váj mí 2013.05.16. 14:07:05

@Balu kapitany: Ja, de én német nyelvterületen élek, oszt ott meg nem annyira divat finomkodni, ha valaki hülye ;).
Mondjuk, ezt én vállalom is. Meg különben is, csak felkapaszkodtam arra a magas lóra, amiről a poszter indított.

Balu kapitany 2013.05.16. 14:10:04

@váj mí: örülök hogy minden szempontból ilyen jól beilleszkedtél...

váj mí 2013.05.16. 14:13:05

@Balu kapitany: Nem kedves, nekem alapból ilyen a természetem, ezért is érzem jól magam Németországban.

2013.05.16. 14:13:39

@vascsaba: nekem hiaba adsz mely pszich kerdeseket, nem vagyok mely egyeniseg. Vakuum van a felszin alatt. Nem is ertenem a kerdeseidet.

vascsaba 2013.05.16. 14:14:40

@charlieharper: Ez tetszik. Kár, hogy itt nem lehet lájkolni...!! :D

vazzup 2013.05.16. 14:15:00

@hagyma: rossz hírem van, a "hagyma másolat" nem "hagyma" hanem "hagyma ". Tehát különböző a nicknevetek, azaz nincs itt semmi hiba.

geeeteee 2013.05.16. 14:17:13

Teljesen rendben van a vascsaba. Éli az életét, tervei vannak, megosztotta a tapasztalatait és a véleményét, még a kérdésekre is válaszol. Nekem kifejezetten szimpatikus, bár nem értek vele mindenben egyet, de bele tudom élni magam a helyzetébe. Sértegetés viszont semmivel nem érdemelt ki.

Rebarbaraa 2013.05.16. 14:17:51

@chocco channel: Egyetertek veled.Szamomra nincs undoritobb mint amikor valaki egzisztencialis okokbol idekoltozik aztan szidja az orszagot.
Nemreg le akartam irni par dolgot, aztan kitoroltem de most megis leirom.
Masok okulasara is. Alig nehany honapja vagyok itt es dolgozom ebben az orszagban. A magyar fonokeim soha nem koszontek meg a munkamat. Itt minden nap megkoszonik es dicsernek. Amikor Mo.-n napi 12-14 orat dolgoztam elvartak, hogy meg tobbet dolgozzak. Itt ram szolnak, hogy ne hajtsam tul magam mert ha megbetegszem az nekik is rossz lesz. Itt ha valaki nem kapja meg a fizeteset akkor szepen beslattyog a citizenbe, elmondja a bajat es maris segitenek. Konnyen igazolhatod, hogy megkaptad vagy nem. (plbankszamlakivonat, amit a bank akarmikor kiallit ingyen!!) A munkaltatok meg fosnak a citizentol es ha csak megemlited azonnal fizetnek. Nem az angol munkaltatora jellemzo, hogy nem fizet!
Ha valami hivatalos ugyet kellett inteznem mindig volt segitseg a hivatalban. Csak feltarcsaztak a tolmacsszolgalatot es fel oran belul minden el volt intezve. Ha dolgozol ugyan de kevesebb oraszamot es nem tudod fizetni a lakbered, kapsz tamogatast. Ha csalados vagy raadasul akkor meg tobbet segitenek. Nem engedik, hogy pl 2-3 gyerekkel egy egyszobas lyukban elj. Kapsz onkormanyzatit es amig kiutaljak addig meg lakbertamogatast, hogy berelj magadnak egy normalisat. Nem engedik, hogy a lakastulaj kiba...veled, veled fizettesse a lakasban elromlott dolgokat, vagy a felujitasi koltsegeket (lasd Mo.-n a kozos koltsegbe beepitett felujitasi koltsegeket) Itt a tulajd dolga, hogy ha elromlik valami a lakasban (es nem te okoztad szantszandekkal) akkor megcsinaltassa. Tulfogyasztok az angolok?? Hagyjuk mar!!!! csak osszehasonlitaskeppen: itt egy arckrem amit otthon nem engedhettem meg magamnak 3£, otthon atszamitva 6,5£, egy jo tv 300£ korul mar megveheto otthon ez minimum a duplaja. 2l tej 1-1,40£, otthon ugyanaezert kapsz egy litert. Ja es hozzateszem, valamiert az angol tejtol elmult a tejallergiam. Otthon vehettem a legdragabbat is de ket perc mulva kijott :) Vagy pl az angol tesco nem olyan mint a magyar. Itt meg merik tenni, hogy estenket learaznak es a termek ara a 1-10%-a lesz az eredetinek.Otthon az emberek egymast vernek agyon egy ilyen alkalomkor.A masik a suli. Az angol iskolaban megkapnak mindent a gyerekek, nem kell anyucinak meg apucinak iskolakezdeskor 20-30 ezerert bevasarolni es a kirandulasok is ingyen vannak.A gyerekek egy halom dolgot kapnak, hogy tanuljanak, es a szuleiknek nem kell ezert vert izzadni csak tamogatni oket.Sorolhatnam meg az erveket kedves postiro. De ha idejossz es azt mondod, hogy itt mindig kivulallo maradsz akkor az csak es kizarolag a te hibad. Szedd meg magad aztan menj haza a fenebe. Nem fogsz hianyozni. Csernusozzal otthon. Csak elfelejtesz valamit. Csernus a hulyeket hivatott basztatni es tukrot tartani elejuk. Kezdnem nem szeretni ezt a blogot. A par nappal ezelotti magyar holgy angol nyugdijjal kiverte nalam a biztositekot.

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 14:25:48

@vascsaba: ha saját magaddal összhangban akarsz lenni, akkor nem ülsz magasabb lovakra. Néhány poszttal ezelőtt volt egy angliai sztori, és a hölgynek sikerült önmagának maradnia akkor is, amikor az operába járásért fikázták.

Mint minden munkahelyen, nekem is vannak problémás, hisztis munkatársaim. De csak akkor vágnék a lelkükbe ilyen kérdésekkel, ha direkt sértegetni akarnám őket, vagy összeveszni.

hagyma­ · http://hagyma.blog.hu 2013.05.16. 14:27:19

@hagyma: tedd mar meg a megfelelo lepeseket!

geeeteee 2013.05.16. 14:28:11

@Rebarbaraa: Sehol nem olvastam, hogy szidta az országot. Kritikus volt itt-ott, de pl. az anyagiakkal kapcsolatban is leírta, hogy ott sokkal jobb. A túlfogyasztás másik téma, zavarosabb. :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 14:30:57

A tulfogyasztas, ha az eletem itt ugyan annyiba kerul, mint otthon, de sokkal tobbet keresek es a megmarado sok penzt mondjuk utazasra koltom? csak mert, ha nem lennek "tulfizetett" akkor ugyan ugy elnek, mint otthon, csak nem utazgathatnek pl.

2013.05.16. 14:31:47

@vascsaba: a tilfogyasztassal kapcsolatban, ha UKt rossznak tartod, megorultel volna a 10-15 evvel ezelotti USAban.
20 eve megkerdeztuk a rokonokat NYban, hogy milyen programokat csinalnak hetvegente. Valasz tobb rokontol akkoriban egybehagzoan: shopping! Kozben ott is sok minden valtozott:)

vascsaba 2013.05.16. 14:33:43

@Rebarbaraa: Nem szidtam az országot. De ezt már sokadszor leírtam.
Persze, hogy az itteni "tejtől" nem jön ki a tejallergiád. Mert nincs benne tej. Nekem se jön ki a nemlétező sörallergiám, amikor görögdinnyét eszem, de ez mire is bizonyíték...?
Tavaly a lakótársam a hűtőben hagyott költözés után egy fél flaska "tejet". Fél év után dobtuk ki, egy kísérlet után. Nem volt megsavanyodva... Ne is várd, hogy kijön tőle a tejallergiád... :D

Hari Seldon 2 2013.05.16. 14:36:02

@Rebarbaraa:

Igen, ő is nyomatta a pénz nem számít, - vagy mégis (?) vonalat.

vascsaba 2013.05.16. 14:36:12

@szerengeti: Mire annyi idős leszek, mint a hölgy, talán én is elérem azt a szintet, hogy az idióták nem tudnak lerángatni a szintjükre, hogy ott aztán legyőzzenek a rutinjukkal. Ez még nincs meg... :D
Roppant jól szórakozom viszont - bár nem ez volt a célom. :)

geeeteee 2013.05.16. 14:40:16

@szerengeti: Még azt is megértem, ha segítő szándékkal tette. Poor thing.

Anno engem Magyarországon minden lelki nyomorult megtalált, meg szoktam mondani nekik, milyen módon legyenek öngyilkosok. Mindig működött. Mindig segített.

Angolszászt egyszer kaptam siránkozáson, keveset lehet otthon a munka miatt, bár a pénz igen jó. Érzelgős este volt, mesélte milyen szép otthon táncolni a kislányával stb. Mások előtt azt mondtam neki, hogy akkor ne csináld. Akkor ott megfagyott a levegő, és a 40 fokos kánikulában is megmaradt a Szibéria egész hétvégén. Hétfőn felmondott.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.16. 14:42:07

Szóról szóra igaz amit írtál és mélyen egyetértek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.16. 14:47:42

@Mr. Long:
Az a túlfogyasztás amikor mások megmondják hogy mi az amire fekeslegesen költöd a pénzed

geeeteee 2013.05.16. 14:48:41

@szerengeti: Megbántam. Bár lehet, hogy jó irányba változtatott a sorsán. A máz itt is, ott is megvan, csak mást takar.

váj mí 2013.05.16. 14:52:00

@geeeteee: Nem is sértegette senki.

2013.05.16. 14:55:45

@vascsaba: nem akarok a zsebedben turkalni, de remelem, hogy piszkosul megfizetik azokat, akik autista gyerekekkel foglalkoznak. Latod erre szivesen aldozok az adombol! Le a kalapal a szakmad elott.

james80 (törölt) 2013.05.16. 14:56:28

@vascsaba: Szia! A diploma elismertetése mennyire volt bonyolult?

BTBTBT 2013.05.16. 15:03:31

@váj mí:
DFB és Barátusz nem ugyanaz a személy.
DFB a belét is széthajtja, én meg csak normális iramban dolgozom.

Most olvasgatom a kommenteket, aztán majd másokhoz hasonlóan én is nekiállok ekézni.

geeeteee 2013.05.16. 15:11:36

@váj mí: Csak azt hittem hogy pöcsfejeztél.

Nichts zu tun. Entschuldigen.

BTBTBT 2013.05.16. 15:12:14

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Hogy jön ez ide? A posztoló angol tanársegédekről regélt (akiknél ő okosabb) te meg brit játékosokról írsz a facebook-on. Hol is van az összehasonlítási alap? Hogy angolok? Haha!

2013.05.16. 15:16:52

@vascsaba: erdekes, hogy en ezt forditva tapasztaltam, itt sokkalhamarabb ramrohad a tej, mint otthon tette. A laktozerzekeny ismerosom meg ugyanugy nem tudja meginni egyiket sem.

@diggerdriver: ezt a leheto legszebben fogalmaztad meg :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.16. 15:21:07

@Mr. Long:
Nem én vagyok aki ezt mondj. Nekünk mondják.
Túlfogyasztunk.
A rohadt életbe.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 15:26:43

@diggerdriver: bocs, nem toled varom a listat. a tobbieknek cimeztem, csak a te megfogalmazasodra akartam hivatkozni. ha eleg folosleges dolog osszejott, akkor abc listaba rendezem, es itt kozzeteszem, hogy mi, angliaban elok tudjuk, hogy mit nem szabad vennunk. gondolom az iphone5 es a galaxy s4 az elsok, amiket felejtsunk el.
a tejre meg nem veletlenul van rairva itt, hogy felbontas utan 3 napig fogyaszthato. utana tenyleg nem jo. otthon ha elutaztunk hosszuhetvegere hazaerkezeskor a (delamerikai ultetvenyunkrol szarmazo) kavenkat asszonykammal az utazas elotti tejjel fogyasztottuk.

2013.05.16. 15:29:43

@diggerdriver: nezd, ezt nem lehet jol csinalni :D

ha eljarsz helyekre es koltod a penzed, akkor nagy labon elsz, miertnem sporolsz.
ha veszel magadnak dolgokat, tulfogyasztasz.
ha nem mesz sehova, akkor "csak ulsz a mocsarban a szobadban", es ezert kar kijonni.
ha nem koltesz dolgokra, akkor meg kuporgatod a penzt es gyakorlatilag nem is elsz.
ha 12k-t keresel / ev, akkor eladtad a lelked es az angolok rabszolgaja vagy.
ha 100k-t keresel, akkor tul vagy fizetve, a mestersegesen felfujt fizetes-lufi resze vagy, egy mocskos yuppie.
ha elvezed hogy pultos lehetsz, akkor egy primitiv vegleny vagy, minden ambicio nelkul.
ha irodaban dolgozol, akkor egy felulertekelt diplomas vagy, es kulonbenis miert nezel le mindenki mast.

es barmelyik igaz rad, mindenkepp hazaarulo vagy, de minimum ballib :)

geeeteee 2013.05.16. 15:30:50

@váj mí: Igazi programozót, matematikust nőben csak egyet ismertem. Ötven felett járt és Assembly-ben nyomult, nem is akárhogy. Gépi kód. Írsz 200 oldalt és még nem csinál semmit, de azt kurva gyorsan. Ennek megfelelően a "csendes tóban lakik a béka" típus volt.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 15:32:49

@Whave: aki meg ezeket magára veszi,sőt meg akar felelni ezek közül bmelyiknek v hasonlónak annak úgy is kell, jó h nem majd mások döntik el, h nekem mi a jó

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 15:34:04

@geeeteee: Assembly, amivel igazan ellehet b@szni a dolgokat. Nekem legalabbis mindig ezt mondtak programozas oran. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.16. 15:35:54

@Whave: hehe majdnem mindegyikbol a ket veglet kozt vagyok, kiveve az irodasat, mert csak ott ulok. a pubban meg csak az asztalnal :)

geeeteee 2013.05.16. 15:39:52

@Whave: Nem kell mások orrára kötni. Különben úgy jársz, mint a molnár, a fia meg a szamár. Láttam a szmájlit.

Rebarbaraa 2013.05.16. 15:40:08

@vascsaba: Na hagyjal a francba a hulyesegeiddel. Egyetlen angol tejben sincs tej mi??? Na ezt te sem hiszed el.
Nem szidod az orszagot? Lesajnalod oket mert tudnak mibol vasarolni, meg mert szerinted mumosolyuk van. Mi ez ha nem szidas. Hagyjuk, gyujtsd a penzed aztan menj haza.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 15:42:18

@Mr. Long: Na, én pont a két véglet közöttieket röhögöm ki. Átlagosak, tipikus semmitmondó életet élnek. Tipikusan Londonban vagy Szváziföldön.

váj mí 2013.05.16. 15:42:28

@Barátusz: Hát szia! :) Már vártam, mikor bukkansz fel ....

váj mí 2013.05.16. 15:44:43

@geeeteee: Az csak sima ténymegállapítás volt. Aki a befogadó országát ekézi (a'la Barátusz), még akkor is, ha csak pénzt keresni megy oda, és állandóan visszarinyálja magát az "otthonba", az simán pöcsfej. Amúgy poroszos nyíltsággal. Persze, finomíthatnám is, hogy PC legyek, de minek?

BTBTBT 2013.05.16. 15:46:31

@váj mí:
Mikor ekézem én a befogadó országot?

hagymа · http://ezcsakpróba.nemazigazi.hagy.ma 2013.05.16. 15:48:01

@hagyma:

Rossz hírem van, ezt a trükköt bárkivel meg lehet csinálni.

geeeteee 2013.05.16. 15:48:51

@Rebarbaraa: Kognitív disszonancia. Igazad van, éppen Európa keleti régióiban adják el a silányabb minőséget. Empatikusan viszont érthető, ha az ellenkezőjét szeretné látni, akkor azt is látja.

Az embernek szüksége van igazolásokra, ha nincs, akkor teremt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 15:51:26

@hagymа:

Ez én voltam, csak kipróbáltam egy sejtésemet, s igazam lett: egy pici turpissággal bárkinek a nickjét utánozni lehet.

2013.05.16. 15:54:08

@geeeteee: hat ha posztot irsz, azert van benne helye az eletmodnak :)

@Mr. Long: hat kb ugyanigy vagyok. A lenyeg, hogy az ember jol erezze magat.

En is csak abba a velemenybe szoktam belekotni, ami erolkodik, hogy valamelyik lesarkitott vegletet elmagyarazza, mint Az Elet Nagy Megoldasa (pl JAJ hat nagyapainknak sem volt semmilye csak 3 negyzetmeter termofold meg ket kanal hideg salak reggelire, megis leeltek az eletuket. Jo, es? Nem ok vagyunk, es nem akkor).

Mrs. Clayton 2013.05.16. 15:55:50

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: beszarok, javaslom, h mindenki keresztelje át magát hagymára és legyen az avatarunk is egy hagyma, a könnyebb érthetőség kedvért írjuk ki, h hagyma 1,2,3
egyébként az álhagyma ha nem szólunk hozzá 2 nap alatt ki fog fulladni, na jó 1 hét alatt

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 15:57:05

@diggerdriver:
Ugye? Te is úgy vagy vele, hogy az élet arra lett kitalálva, hogy kiélvezzük, a lehetőségekhez mérten maximálisan?

Túl rövid ahhoz, hogy 65 éven keresztül keseregjünk, aztán kitaláljuk, hogy régen mennyivel jobb volt (pontosabban mennyivel kevésbé volt rossz), mint most. Végül ott álltunk 80 évesen, hogy a sok nyafogás miatt kimaradt minden az életünkből.

Na ezt nekem nem veszi be a gyomrom, és jólérezni magam jöttem... ha ebből kárhozás lesz, akkor pech. DE ADDIG!!! :D

BTBTBT 2013.05.16. 15:57:05

@váj mí: Szia! Miért is vártad, hogy felbukkanjak?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 15:59:43

@váj mí: Te váj mí! Ha kimegyek egy Fulham-West BA meccsre, mondhatom a mellettem ülő angolnak, hogy ennél még a Dózsa-Kecskemét is jobb? Az is pofákat vág, mint a két sorral mögöttünk ülő exmagyar?
(bocs a focista példáért, nálunk ez megy)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 16:02:22

@Jess G:

Inkább nem mondom el hogyan kell csinálni a trükköt, mert akkor tömeges lesz.

geeeteee 2013.05.16. 16:07:07

@váj mí: Nem találom az ekézést. Kritika, érzések, vélemény. Így látja és őszintén megirta.

Mindenki ódákat kellene zengjen az új hazájáról?

Szereted a trágyaszagot? Akkor Bajorország ebből a szempontból neked rendben van. Nekem is. De biztos vagyok benne, hogy nem mindenkinek.

Mrs. Clayton 2013.05.16. 16:08:15

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: már itt leírták egy páran
nem hinném, kinőttünk már az óvodás korból, legalábbis én tuti

BTBTBT 2013.05.16. 16:11:33

Jó a stílus, látszik, hogy nem valami tini pubos firkantotta. Minden tiszteletem azért, mert beteg gyerekekkel dolgozol. Az tényleg kemény lehet.

Nem érthető, hogy mire volt jó az otthoni lakbérfizetést angliai magasabb költségekre cserélni. Csupán pénzgyűjtés céljából? Ráadásul egy gyógypedagógiai állás haladó angoltudást feltételez, de egy magyar nyelvű weboldalhoz fordulsz segítségért?

Még az urban legend-et is szépen magyarítottad, ám a respect-ből már nem futotta "tisztelet"-re?

Azok a banki ügyintézők, akik az ügyeiddel foglalkoznak, minimálbéren kezdenek, és akad olyan bank is amelyik nem fizet nekik ruhapénzt, úgyhogy egy kis "respect" nekik. A személyzetnek az a dolga, hogy kedves legyen veled, és azon kevesek közé tartozhatsz, aki látott már nem profitorientált pénzintézetet.

A "mindig kívülálló maradok" és a "maradéktalanul beilleszkedni" között mérföldes különbség van, és eleve nem kivándorlási céllal érkezve, 2,5 évnyi tapasztalattal meg a szabadság alatt mindig hazavágyódva valahol nem érthető, hogy miért is akarod ezzel kapcsolatban IS megmondani a tutit.
Az angol nem azért fogad el, mert simulékony vagy, hanem mert volt már néhány évszazadnyi alkalma ráhangolódni a normális idegenekkel kapcsolatos nyitott hozzáállásra.

Akit jól megfizetnek, elfogadnak, talán a kontinentális (vagy netán magyar?) dumája és stílusa miatt érzi magát púpnak Anglia hátán. Mert 2,5 év sem volt elég ahhoz, hogy szépen megmondd, ha valami bassza a csőrődet.

Egy kis speciális iskolai tapasztalat alapján sarkítasz és általánosítasz az angol oktatási rendszerről, és a tetejébe még az összes oktatásban dolgozót is egy kalap alá veszed az általad ismert tanársegédekkel.

A túlfogyasztás és pazarlás általában nagyvárosi jelenség, a méreteivel arányosan Pesten is dobálnak el annyi kaját, mint Londonban.
Ráadásul egy faluban élve és az ottani embereket "megismerve" alkotsz véleményt az angol társadalomról? Elég botor vagy.

A szigetország "művi boldogság"-át ostorozod, de miféle kapcsolataid lehetnek, ha kéthónapnyit hajtasz havonta? Mert arról nagyon hallgattál.
És nem kell őrült módjára költeni-fogyasztani, hogy az ember jól érezze magát, de csak ezt a két végletet ("sok pénzt tettem félre" és "felháborító pazarlás") szajkózod.

A posztod végére aztán kezdett nagy arcod lenni, és nagy ismerője lettél nemcsak az angolok, hanem a földgolyón élők belső életének is. És neked még nem savanyodó tej is jutott? Londonban - különösen nyáron, a helytelen tárolás következtében - bizony akad, amit lejárati idő előtt ki kell dobni.

Az otthoni barátaid évről évre jobban élése csak neked lehet reprezentatív. Meglehet, hogy Magyarországon azért nem tudnak eszméletlenül túlfogyasztani az emberek, mert nincs miből?

Magamról most csak annyit, mielőtt mindjárt nekiállok palacsintát sütni, hogy nincs tévém (a TV licence-cég piszkál is időnként), és sokat olvasok. Könyveket, nem a The Sun-t és "színvonalas" társait. :)

Mrs. Clayton 2013.05.16. 16:18:59

@Barátusz: te nem azért, de hol olvastad, h gyógypedagógusként dolgozik?, még csak azt sem írta h iskola, sztem inkább egy otthon lesz az, ahol gondolom ápoló, különben eleve kizárt h heti 80 órát dolgozzon

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 16:19:59

@vascsaba: "az idióták nem tudnak lerángatni a szintjükre, hogy ott aztán legyőzzenek a rutinjukkal"

megvan, hogy honnan volt ez ismerős.. szóval akkor most a "gyarmatosítóknál" keresed a lóvét, nagyon furfangos :-)))))

2013.05.16. 16:25:44

@Jess G: "Csaba szociálpedagógus egy főleg autista gyerekeket tanító iskolában, ami nem lehet könnyű munka."
1st para

Mrs. Clayton 2013.05.16. 16:27:57

@charlieharper: ezt mintha HA tette volna be az elejére, Csaba nem írta emlékeim szt, és egy iskolában mint mondtam nem tud heti 80 órát dolgozni, mert nincs annyit nyitva

Mrs. Clayton 2013.05.16. 16:31:09

@charlieharper: ha tippelhetek, akkor Csaba szociálpedagógusként dolgozott Mo-n amit egy angliai vmilyen ápoló munkakörre cserélt, de hangsúlyozom nekem ez jött le, és lehet nincs igazam

váj mí 2013.05.16. 16:35:15

@geeeteee: Ad1. Bajorországban nincs trágyaszag ;).
Ad2. És most komolyan. Aki, pedagógus létére úgy jellemzi annak az országnak a népét, amelyik befogadta, hogy a "semmire nagyarcú", az szerintem eléggé kimeríti az ekézés fogalmát.
De hát ugye, mindenkinek más az ingerküszöbe.

montroyal ( CAN qc) 2013.05.16. 16:35:27

@think different: A társadalom kivet, ha nincs új német autód, almás telefonod, olasz tervezőtől ruhád.

hàt ez tenyleg magyar sajàtossàg, itt nalunk senkit nem erdekel milyen ruhaba mesz ki az utcara ,milyen ,cipovel ,taskaval ,telefonnal szallsz fel a buszra ( miert is erdekelne oket eppen 30 kulombozo nemzetiseguvel talalkozol mondjuk azsiabol afrikabol) .. és meg senkit nem lattam hogy ugy szallt volna ki a kocsijabol hogy korulnez koruljarja az autojat hogy ki latta hogy mibol szallt ki...

váj mí 2013.05.16. 16:38:15

@Barátusz: Hát szia, egyetlenem! Hogy lehet ilyet kérdezni?! Természetesen hiányoztál! ;)

@én már a fény gyermeke vagyok: Te, én a focihoz nem értek, és nem is akarok.
Nem arról van szó, hogy ne jegyezd meg ezt-azt-amazt, ami másképp működik otthon. De egy London melletti kistelepülésről ekézni az egész angol társadalmat, pedagógusként, pláne vicces.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 16:39:09

Javaslom a posztolónak a következőket:
- fogyasszon kenyeret és vizet (minden más felesleges az életbenmaradáshoz, így túlfogyasztásnak minősül);
- ne használjon áramot, hiszen elődeink is megvoltak nélküle (túlfogyasztás!);
- ne fűtsön, inkább vadásszon le valmi jó szőrös állatot és lakjon annak a bundájában, minden más csak úri flancolás;
- horgászhat is, de csak kézzel, mint a medve, az úgy korrekt a halakkal szemben...

De basszus, honnan van internetje és számítógépe? Fogadjunk Angliába is repülővel ment és nem gyalog...

Miért nem megy amish-nak az ilyen? :D

váj mí 2013.05.16. 16:43:34

@Kovermadar: Mert meghalna az első héten, azért. Csak a pofája nagy.

geeeteee 2013.05.16. 16:44:47

@váj mí: Nem rémlett, nyomtam rá egy CTRL-F-et, tényleg írt ilyet, a két oktatási rendszert összehasonlítva. Még igazság is van benne.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 16:46:24

@váj mí:
De akkor minek? Vagizásból megy szembe a forgalommal csak azért, hogy... tulajdonképpen nem is megy vele szembe.

Kivagyiságból hazudja magát szembe a forgalommal? Annak aztán mégis mi értelme van?

Biztos a soha le nem járó tej miatt van :D

váj mí 2013.05.16. 16:47:51

@geeeteee: Ahham, és ezt te is biztosan tudod. Te, én még a román oktatási rendszerről sem merném kijelenteni, hogy ilyen vagy olyan embereket termel ki tutira. Pedig az egyrészt meglehetősen központosított, másrészt meg sok évet töltöttem benne, mindkét oldalon.
De örülük, hogy a posztolónak ez megy egyetlen iskola alapján, meg neked is, valami más alapján ....

Tiptoe 2013.05.16. 16:49:50

Tökre nem értem a kirohanásokat, köztük rebarbaraa minősíthetetlen személyeskedését. Csaba megírta az élményeit, sztem egészen kiegyensúlyozott, nem heveskedő, nem utálkozó, nem szélsőséges, ugyanakkor jól összeszedett, korrekt posztban. Úgy érzékelem, nehézséget okoz itt többeknek elfogadni mások élményeit, mások interpretációit? Ilyen értelemben teljesen felesleges ide megírni a külföldi benyomásokat, használhatatlanok, mert nem igazolják egyik vagy másik olvasót, akik ezen viszont kiakadnak és egyből választott országuk becsülete védelmében felfűtötten reagálnak meg üzengetnek. Mintha többször olvastam volna már, bár nem ezen az oldalon, hogy többen meg éppen emiatt a jelenség miatt, a másik emberhez való intoleráns, balfék hozzáállás miatt lécelnek le....

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 16:50:22

@Kovermadar: ennek a túlfogyasztásos dolognak lehet valami köze ahhoz, hogy minket (Mo.) a gyarmatosítók tettek tönkre, legalábbis konteoalapon, csaxólok :-)

váj mí 2013.05.16. 16:51:14

@Kovermadar: Yaps, ő ezzel akar kitűnni, hogy ő "nem olyan". Mint, amikor belepofázott a kollegina magánéletébe (ami akkor sem megengedett, ha maga a kollegina stresszeli a környezetét vele. Ilyenkor kell azt mondani, hogy "not my cup of tea")

emiGrant 2013.05.16. 16:52:55

@vascsaba: Minden tiszteletem a tiéd, hogy ennyire hajlandó vagy reagálni erre a tömegnyi kommentre, amikor szerintem sok értelme nincs. Ezen a héten volt egy pár nap amikor 500+ comment ment és szerintem ez itt többnyire kizárólag arról szól, hogy mindenki kiélhesse a lelke mélyén szunnyadó frusztrációit vagy igazán vagy tudatosan félreértelmezve amit mások írnak. Szerintem sokkal értelmesebben el tudnád tölteni az idõdet, mint hogy itt ülj és olvasd ezt a sok s..t! Az utolsó szó ugyanazt jelenti magyarul és angolul, csak a két hiányzó betü más.

váj mí 2013.05.16. 16:56:05

@Tiptoe: Személyeskedni valóban felesleges.
De a hangsúly, a "választott ország" szókapcsolaton van. Ő választotta saját magának, senki nem kényszerítette rá. Akkor meg a minimális tapasztalataival, lehetőleg ne ekézze. Befogadták, munkát kapott, jobban él, mint otthon valaha is tette, ezért ment ki. Megkapta. Cserében meg itt filozofál, hogy ez sem így meg az sem úgy, meg fújj fogyasztói társadalom, miközben a szerves része.
Tényleg menjen amishnak az ilyen.

váj mí 2013.05.16. 17:01:04

@emiGrant: Te, ha annyira megsértettünk, mert nem estünk hasra a posztodtól pár napja, akkor mi a töknek jársz vissza? Hogy mindig, ha alkalom adódik rá, tolmácsolni tudd a sértődöttségedet?
Ezt már tegnap is meglépted. Akkor is unalmas volt.

2013.05.16. 17:01:20

@emiGrant: azert nagy a kulonbseg a tudatos felreertelmezes, meg az ordito baromsagok kijavitasa kozott (na nem azt mondom, hogy az elobbire nincs pelda!).

Pl nem hiszem el, hogy meg mindig, ennyi cikk utan is van olyan, aki egy kisvarosban elve, egy poziciot elvallalva kategorikusan kijelenti, hogy milyenek az angolok. Ez oriasi visszatero marhasag. Ahogy a magyarok sem egytolegyig adocsalo vallalkozok, vagy bekemeneten orjongo nyugdijasok.

Ahogy a te cikkeddel szerintem meg (es sokak szerint) ott logott ki a lolab, hogy mig kijelentetted, hogy az anyagiak nem fontosak, csupa olyan ervet hoztal fel az otthoni csudijo, valtozatos, szep es konnyu elet mellett, amire kizarolag az angol anyagi hattered miatt volt lehetoseg. :)

geeeteee 2013.05.16. 17:06:05

@Kovermadar: Viccet félretéve, tényleg túlfogyasztás van, a fizetésekhez képest magyarban méginkább.

Soha nem szoktam számolni a pénzemet, de a takarékosság mindig akkor jön rám igazán, mikor nagyságrendekkel több van. Ötvenezernél hobbiszerűen.

Nem sajnálok magamtól semmit, szórakozás cimszó alatt ráadásul gavallér vagyok. Bevásárlásnál pedig sportszerűen vadászom a félárút. Tartós cikkekből meg csak szükség esetén. A három kocsi közül a rangidős '84-es LC, a középső '88-as Fairlane, a kicsi is '98-as Hilux. Pedig heti száz dollárból lehetne vadonatúj is.

emiGrant 2013.05.16. 17:07:53

@szerengeti: Nagyon köszönöm, hogy szépet írtál rólam, jól esett, de hidd el én meg tudom érteni, hogy miért vágott vissza talán úgy (nem minden kommentet tudtam ma délután végig olvasni idõhiány miatt) ahogy maga sem akarta volna. Hihetetlen provokáció alatt nagyon nehéz finomnak maradni. Hidd el, nekem is dög nehéz volt hétfõn. Bocsássuk meg neki, mert nem érdemelte meg a sok támadást meg sértegetést.

váj mí 2013.05.16. 17:14:04

@szerengeti: Lebuktál! Te vagy Hagymási alteregója! Csaxólok... ;).

váj mí 2013.05.16. 17:17:14

@emiGrant: Te, tényleg nem értelek. Válaszolj már, légy szíves. Mert nem értelek. Kirakod ide az életed, a gondolataid egy részét, ide egy kommentelhető nyilvános blogba, és aztán megsértődsz, ha nem csak pozitív kommentek érkeznek...
Te, ha tudnád, miket írtak az én posztomra, anno ... Mna, akkor fele ennyire sem lennél megsértődve.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.16. 17:17:17

@váj mí: dehogyis ő! én ílyet sose írtam,

geeeteee 2013.05.16. 17:20:22

Személyes beszámolók, hol érzelgősek, hol próbálnak tárgyilagosak lenni, tapasztalatokat osztanak meg, sorsokat írnak ide, avval a szándékkal, hogy a kivándorláson gondolkodók mérlegelhessenek.
Ha egzakt számokra, kimutatásokra vagy kiváncsi, menj olvassad a statisztikai hivatalt. Az se fog tetszeni, mert épp nem találkozik a saját véleményeddel.

váj mí 2013.05.16. 17:21:06

@Babette_: Nemár, akkor én hülyülök? Egyszer írtad, hogy Barátusz (amikor még aleb19 intenzíven basztatta a kitiltás előtt), szerinted dirtyke. Mármint, hogy ez az ő új nickje.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.16. 17:22:58

@Vlad Gierst: valószínűleg szerepelnek a névben olyan karakterek, amiktől különbözőnek ítélte az adatbázis, viszont megjeleníteni már nem tudja.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.16. 17:23:50

@váj mí: nem, én ezt nem írtam. azt írtam, hogy B valakinek a másodnickje, elég ránézni az írásképre.
a többit te gondoltad hozzá:)

geeeteee 2013.05.16. 17:24:19

@váj mí: Kérhetek egy linket? Hadd olvassam el. Lehet, még azt törleszted vissza? :D

váj mí 2013.05.16. 17:25:44

@Babette_: Lehet, de én határozotton úgy emlékszem, hogy dirtykéről volt szó. Aztán lehet, én hülyülök. Akkor meg bocs.

váj mí 2013.05.16. 17:28:39

@geeeteee:
Nesze, visszakerestem neked:
hataratkelo.blog.hu/2012/10/05/recepciozni_a_lanyok_mellett

Nem, nem törlesztek semmit, mert nincs mit. Én kiraktam az életem egy részét, és kaptam a pofámra. Ez már csak így megy.

emiGrant 2013.05.16. 17:33:06

@váj mí: Drága váj mi! Ugyanúgy, mint a mai posztoló most már kezdem élvezni a dolgot. Tévedsz. Nem sértettetek meg, csak amikor jött a totál frontális támadás arról, hogy nem létezik, hogy háttér nélkül mentem ki 68-ban, meg a sok fikázás stb .,stb. én is úgy reagáltam, ahogy nem kellett volna. Váratlanul ért ez a sok gonoszság, de aztán rájöttem, hogy nem igazán rosszindulatról van szó csak egy fajta értetlenségrõl. Ezért jöttem vissza, és a mai napot kifejezetten élveztem. A legfrusztrálóbb az az, amikor többször kell ugyanazt leírni és ezért írtam, hogy annak tényleg semmi értelme és ehelyett sokkal értelmesebb dolgokat is csinálhatna Vas Csaba :-)

emiGrant 2013.05.16. 17:38:21

@Whave: Kedves Whave! Kerlek masold ide, hogy hol mondtam azt, hogy "az anyagiak nem fontosak"? Tevedes. Ha jol emlekszem azt irtam, hogy "ez sem CSAK a penzrol szol" es az egyik kommentemben abszolute elismertem, hogy a ferjemnel a penz volt a lenyeg, nalam nem annyira. Azt viszont tobb tucatnyi magyar jobaratom nevebem kikerem magamnak, hogy feltetelezzed, hogy ha soha el nem mentem volna akkor nem tudnek operaba jarni, meg szep kertem sem lehetne. Az en falumban mar 2 millioert kapsz egy hazat es nagy kertet. Persze ki kell birni a kis szegeny zsakfalut. Es, mint mar a joeg tudja hanyszor leirtam 1300Ft-os jegy megvetelehez talan nem kell angol nyugdij. Minden nyugdijas baratom/baratnom egyutt jar velem es meg tudja fizetni.

emiGrant 2013.05.16. 17:44:07

@váj mí: A nemcsak pozitiv kommentekkel semmi bajom. Az, hogy mit kritizalnak es hogyan az ami banto. Mint irtam mar, hogy tulajdonkeppen hazugnak minositettek 5 perc alatt. Ha azt irta volna valaki, hogy hogy letezik az, hogy el tudtam menni, akkor boldogan megvalaszolom, aztan vagy elhiszik vagy nem. De nem igy tortent, hanem azonnali tamadas volt, hogy nem letezik, olyan nem volt, nem igaz. Azt a szot nem irta le senki, hogy HAZUDIK, de ez volt az ertelme. Sokkolt. Most mar nem izgatni, mert tudom, hogy itt ez igy megy. Akkor meg nem tudtam. OK?

BTBTBT 2013.05.16. 17:45:22

@Jess G:
Miért is írtam gyógypedagógust? Bekavart a szociálpedagógus. :)
Iskolát nálam sem láttál, de nyilván kell angoltudás ahhoz, amit dolgozik.

Csak ennyi a hozzáfűznivalód?

BTBTBT 2013.05.16. 17:46:57

@váj mí:
Akkor most ugye megkönnyebbültél, hogy megkerültem? :)
Kitől tanultad ezt az ad 1/ad 2-t?

geeeteee 2013.05.16. 17:52:28

@váj mí: Hát elég keveset raktál ki. Bennem csak kérdéseket ébresztett, a történeted meg ismerős, szinte szabvány. Próbálom eltalálni, hova valósi lehetsz, hogyha még magyar tanfolyamra is el akartak küldeni. Marosra tippelek.(A németed miatt.)

A kupit meg puffnak ismerem. :D

BTBTBT 2013.05.16. 17:58:16

@váj mí:
@ Babette_:
@szerengeti:

Az úgy volt, hogy....

Miután másokkal is sikerre vitte a gyökér stílusú megmondóemberkedését, a béla nevű 19-es valóban basztatott engem is, kevés sikerrel, és némi fröcsögést követően azt sugallta Babette-nek, hogy tudja, kinek a másodnick-je az enyém.
Tudtommal az is belejátszott a kitiltásához, hogy lekurvázta hagyma feleségét.

Unalmas, energiapazarló és tudathasadásos lenne DFB-ként meg magamkent is ki-be lépegetni, hogy akár csak "önmagammal" is párbeszédet folytassak, ne csak másokkal. Ráadásul akkor egyfelől többször is lekurváztam volna váj mí-t, másfelől meg jófejkedtem vele?

Akinek van energiája, olvasson vissza, hasonlítsa össze a stílusunkat (vagy annak hiányát) DBF-vel, és ítéljen a szája íze szerint. :)

BTBTBT 2013.05.16. 18:00:12

@geeeteee:
@ váj mí:
Az fix, hogy nem Csíkból és környékéről való. Egyszer mondta. (Várjunk csak! Attól, hogy mondta, még származhat onnan, nem? :P )

tanato 2013.05.16. 18:03:21

@Barátusz: Gyerekek,váj mi brassói,egyszer hosszan beszélgettem vele itt nem is olyan régen.

BTBTBT 2013.05.16. 18:08:09

Már írni sem tudok - értelmesen?
"Várjunk csak! Attól, hogy mondta, még nem feltétlenül származik onnan, nem?" akart az lenni.

BTBTBT 2013.05.16. 18:10:31

@váj mí:
Ne haraguggyon, naccsááád, de posztnak ez a HÁ-s harmatgyenge. Pláne (nem feltétlenül szaftos) részletek nélkül, azzal a jó stílusával magácskának.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 18:11:24

@szerengeti:
Milyen gyarmatosítók?
Magyarország gyarmat? Vagy csak azért mondják, hogy "gyarmatosítva lettünk, jajajajajj", mert fáj bevallani, hogy biza elb@sztuk?

Btw Észak-Amerika is gyarmatként kezdte...

2013.05.16. 18:14:24

@Barátusz: figyelj, bela (a reakcios londoni chef, ha mindenigaz, es ezzel az infoval kivetelesen nem aggro-trollkodott :D ) engemis azonnal meggyanusitott a masodnickezessel, mert valakinek irt valami orbitalis marhasagot, es en mertem ra irni egy valaszt... ez volt a maniaja a csavonak, kicsit paranoid :D

geeeteee 2013.05.16. 18:16:54

@tanato: Mint a volt ARO-m. :)

Nem határmenti, nem székely, így tippeltem. A magyarja nem árult el semmit. Sehol egy bidon, sehol egy interszekció.:D

Férfi létemre is nagyon bele tudom élni magam váj mi sorsába. Akiket onnan ismertem, azoknak fele már halott.

BTBTBT 2013.05.16. 18:20:45

@Whave:
Ráadásul egyszer azt is próbálta sugallni, hogy a nick-jében lévő szám a farokmérete. Lehengerlő intelligencia. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 18:25:00

@geeeteee:
Nem tudom. Mi úgy csináljuk, hogy van a fizetesem, mondjuk X. Ezt minden hónap 25-én (hétvége esetén előző pénteken) kapom a számlámra. Minden hónap 26-án befizetem az összes csekket (ebben benne van havi fix értékpapír vétel, magánnyugdíj, hitelek, labkér, magyar diákhitel, egyszóval minden).
Ebben a pillanatban a nettó fizetésem kb. 42% van a számlán. Ebből költünk hó közben ennivalóra, szórakozásra, miegymásra.

Ha éppen nem történik semmi rendkívüli kiadás (pl. szerviz), akkor hó végére a nettóm kb. 15-20%-át megspóroltam, izzadtságmentesen.

Hol van itt túlfogyasztás? Többet költünk, mint kellene? Nyilván. De ez miért olyan nagy baj?
Jobb lenne az a rendszer, hogy az állam kapja a fizeumat, majd kap a családom kajajegyet, mondván: ebben a hónapban 12l tej, 5 kg kenyér, 35 dgk felvágott jár. Nem több, oszd be.

Hogyan definiáljuk a túlfogyasztást? Minimumnál több? Esetleg a kidobott élelmiszer?

Igazából teljesen mindegy. Dolgozom, pénzt keresek, elköltöm. Senkinek semmi köze nincsen ahhoz, hogy mire költöm a pénzemet. Sem akkor, ha az 20e kr, sem akkor, ha 200e kr.

váj mí 2013.05.16. 18:25:48

@emiGrant: Jaja, beleugrottál, és nem tudtad, hogy pontosan, mi is van a medencében ;).
A blog.hu többi blogjához képest itt tényleg nem igazán jellemző a direkt gecizés. A tetteket, gondolatokat, hozzáállást szokjuk volt minősíteni, de ritka, amikor tényleg valaki ízekre van szedve, személyében. Az rendszerint házhoz is jön a lófaszért.

Gergo Belovai 2013.05.16. 18:30:02

Rebarbaraa vmi északlondoni gettóban szocializálódhat éppen...vagy így született...mindegy

geeeteee 2013.05.16. 18:32:38

@Kovermadar: Úgy határoznám meg, hogy tényleg szükségem van-e rá, vagy csak azért veszem meg, mert telik rá. Sok fog megmaradni, hidd el. Amikor dzsentri kedvem van, akkor meg ott van kéznél. Amit meg nem verek el, az meg megmarad öregkoromra. Ha megérem. :)

váj mí 2013.05.16. 18:33:32

@emiGrant: Most már a HÁ gyakorlatilag állandóan kint van a blogketrecben. Ez vonzza a mezei trollokat. Ezzel index-blogon számolni kell.
De linkelek neked egy posztot, amikor az itteni banda szedte szét darabjaira a posztolót, mert L'oreal, megérdemelte:

hataratkelo.blog.hu/2013/04/12/miert_gyulolnek_a_nemetek

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 18:33:48

Na emberek, itt a kánaán. Megjött a hazaköltözik az exmagyar blog, amit már vártatok. A kommenteléssel viszont vigyázzatok. Az "egy nagy lófaszt" kezdetű bejegyzést ott nem eszi a gép. Csak finoman lehet gutaütést kapni dzsobtündértől vagy ki a faszomtól.

váj mí 2013.05.16. 18:35:54

@Barátusz: Mérhetetlenül nagy szikla gördült le a szívemről :P
Az "ad"-sokadikat meg még anno, általános suliban, mert nekünk kötelező volt a latin. Sőt, én még érettségiztem is belőle ;).

váj mí 2013.05.16. 18:38:58

@geeeteee: Nem, nem Maros, de földrajzilag nincs olyan messze.
A posztot meg direkt vettem olyan szűkszavúra. Ha van türelmed, a kommentekben olvashatod a kiegészítéseket.
A szűkszavúság oka meg az volt, hogy egyrészt ismerem már az index-blogokat, másrészt meg akkor (amikor a posztot írtam, jó két hónappal a posztolása előtt) a HÁ egy teljesen új blog volt az indexen, hozott törzsgárdával.

geeeteee 2013.05.16. 18:40:49

Van egy javaslatom a HÁ számára.

Legek? Legmélyebb pont, vagy legélesebb kontraszt, legmagasabb fizetés, világvégén...etc. Lenne levél erre is, nem kellenek feltétlenül sorsok elnagyolva.

Három bekezdések.

váj mí 2013.05.16. 18:41:13

@Barátusz: Édesem, hogy egyik mondatodban lekurvázol, a másikban meg imádsz, az teljesen rendben van. Így megy ez a való életben is ;).
Na de, most komolyan, én nem gondoltam, hogy te dirtyke lennél, ezért is maradt meg bennem az a megjegyzés, hogy esetleg mégis igen ...

BTBTBT 2013.05.16. 18:41:24

@váj mí:
Sejtettem, hogy ennyi is elég a boldogságodhoz. :P

Az ad egy-et a magyartanárnőmtől hallottam szakközépben. És mivel megtetszett (nem a tanárnő), azóta is használom.

váj mí 2013.05.16. 18:42:13

@tanato: És igen, te emlékszel pontosan.

DieNanny CH 2013.05.16. 18:44:06

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Pont írni akartam, hogy birca vagy-é, aztán lejjebb néztem, és láttam, hogy igen. Szóközt tettél elé-mögé, vagy hogy?

(Amúgy a másiktól tényleg nagy szemétségnek tartom. Amúgy HÁ legalább az ip-címnek utánanézhetne, hogy magyart szidjunk vahy amerikait?)

váj mí 2013.05.16. 18:45:07

@geeeteee: Határmentén is épp eleget éltem, mondjuk ...

Kifejtenéd bővebben, ezt a sorsomba való beleképzelést, ha lehet?

váj mí 2013.05.16. 18:47:07

@Barátusz: Azt nem mondtam, hogy boldog lettem volna ennyitől, te majom! :P

mirx 2013.05.16. 18:47:23

Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy ha a posztoló ekkora köldköknézős, pusztán a szellemi és lelki fejlődést értéknek tartó, a materiális javakat megvető, antikonzumerista már-az-anyaméhben-is-kordnadrágos-hímzettarisznás-együttérző-szociológusnak-született, taoista és buddhista guru, akkor mégis mi a leborult szivarvégért megy el egy kapitalista országba gürizni, hogy SAJÁT lakása legyen?

Mert ha esetleg nem lenne tisztában a nyugati kapitalista berendezkedéssel, megsúgnám neki, hogy saját ingatlanjuk ott is az úgynevezett JÓMÓDÚ embereknek van. Igen, akikek az a pénz nevű dolguk van, amit ő annyira megvet.

A többi albérletben lakik a havi keresményéből, akár élete végéig, és nem sír a szája, hogy ő mennyivel felülemelkedettebb a többieknél, csak épp nincs saját lakása.

Egyszerűen ez a poszt számomra a képmutatás csimborasszója: otthon fasza, ha szerény vagy, ha nincsenek nagy igényeid, hiszen minek annyi mindent vásárolni, lényeg, hogy jó ember legyél, és ne legyél konzumerista. Ja, hogy miért vagyok itt? Hát saját lakás kell.

2013.05.16. 18:50:18

@én már a fény gyermeke vagyok: sajnos nincs idom most, de ez annyira feldobott, hogy muszaj azonnal vilaggakurtolnom.
Beckham visszavonul!

mirx 2013.05.16. 18:50:22

@mirx: De biztos nem olvastam végig 400 kommentet megint, hogy miért is indokolható ez a "kompromisszum". Nekem a poszter a full hiteltelen igehirdető, első gondolatom a Geneys "Jesus he knows me" című száma volt. :D

BTBTBT 2013.05.16. 18:52:01

@váj mí:
Most, hogy egyik pillanatban kedveskedsz, a másikban meg lemajmozol, tényleg nekiállhatnék egyszer imádni téged, máskor meg lekurvázni. Csak hogy ne unatkozzunk. :P

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 18:52:28

@Kovermadar: Nálatok Örbebögrében okos emberek élnek, jól használják fel a keresetüket és takarékosak is. És nem csak te, hanem Örbebögre másik 3 lakója is. Itt most ez egy londoni történet, talán az még Örbebögrénél is nagyobb, és többen élnek ott. A szerző nem ismerhet mindenkit, leírta mit tapasztalt. Tőle 100 kilométerre mégmindigLondonban lehet hogy mások élnek. Róluk ír más. Félre ne értsd. Én imádom az örbebögrei nézeteidet, mindig jókat röhögök rajta.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 18:57:35

@charlieharper: Olvastam. Én bírtam a vén marhát. Annak ellenére hogy sokat költött felesleges dolgokra. (vagy keveset)

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 19:00:22

@váj mí: ó persze, be szép is lenne :) de ő rövid o-val írja :D

geeeteee 2013.05.16. 19:01:55

@váj mí: Erdélyiek még nehezebben szakadnak el, mint a magyarországiak, az összes hatuma is. Általában csalódnak egy nagyot az anyaországban, már aki ott megáll egyáltalán. Egyeskő?
Hányszor hallottam.

És mennyi mindent áldoznak be az eljövetelért. Te is diplomás vagy és milyen helyen dolgozol? Ismertem válogatott hokist aki a koporsóba itta magát. Csíki.

Vannak sikertörténetek is, nem tagadom, sőt a tied is az valahol. Árvasors.

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 19:03:06

@Kovermadar: no hát kérlek csak megnéztem, mit alkotott a posztoló máshol, mert valahogy ismerős volt az egyik kirohanás. és így jutottam a minket gyarmatosítottak dologhoz. legszebb dolog, hogy azért a pénzük mégiscsak jó.

DiеNannу 2013.05.16. 19:05:03

@DieNanny:

A rendszer nem csak magyar betűket fogad el, ez a megoldás.

emiGrant 2013.05.16. 19:09:49

@váj mí: "Az rendszerint házhoz is jön a lófaszért." Hat az a Zsofi Nemetorszagban tenyleg ezt tette. Es igazad van, meg is erdemelte. De azert nagyon remelem, hogy talan az en posztom, bar tul rovid volt, meg konnyen felreertheto is volt, de talan nem volt ennyire szornyu? :-)
Ja. es raolvastam a Tiedre is meg oktoberbol. Ott viszont volt sok moralizalas aminek nincs helye. Szerintem. Mindenki ugy keresi kenyeret, eli eletet ahogy jonak latja. Masnak, szerintem, csak azert mert o azt nem csinalna, nincs joga belepofazni. Persze a kupis recepcios allas miatt talan varhato volt ez a reakcio, de akkor se fair. Egyebkent Te is jol kezelted. Bar talan Te nem voltal olyan artatlan komment ugyekben mint en. Az en learning curve-m most az elmult par napban meglehetosen meredek volt. Jo pap holtig tanul. Oregasszonyok is! :-)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 19:15:32

@mirx:

KIrabolok egy bankot, olyan 4-5 millió eurót viszek el. Aztán menekülök valami messzi helyre, ahol biztonságban leszek a magyar igazságszolgáltatástól. S ott veszek egy természetközeli ingatlant, s természetközeli antikonzumentista életet fogok élni, megtanulom a delfinek és a tükörpontyok nyelvét, s ott távol az idegen ipari fogyasztói társadalom zajától összeolvadok a bolygóval, a vízzel meg a csillagokkal.

Ugye milyen szép terv? :-)

geeeteee 2013.05.16. 19:15:38

@mirx: Sokkal egyszerűbb tengeni a világban, ha van ott egy lakás. Elképzelhető, hogy két év múlva azt olvasod, hogy nem ment vissza.

Magyarországon ingatlant venni nyugati fizetésből könnyű. Ha te még nem vettél, az a te bajod. És el tudom mellé fogadni azt is, hogy nem konzumidióta.

mirx 2013.05.16. 19:17:54

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: pontosan erről beszélek! örülök, hogy valaki elsőre megértette.

mirx 2013.05.16. 19:18:28

@geeeteee: te meg egyáltalán nem

emiGrant 2013.05.16. 19:19:40

@szerengeti: "azért a pénzük mégiscsak jó." Ezt nem ertem igazan. Ha segelybol elne, az az angolok penze lenne. Azaz hogy az angol adofizetoke. De o fizetesbol el, ami nem az angolok penze, hanem az ove, mivel megdolgozott erte. Ha az megis az angolok penze lenne, akkor tenyleg ok tettek volna neki a szivesseget. De mivel o odament, hogy legyen valaki aki foglalkozzon az autisztikus gyerekekkel, sokat, de nagyon sokat melozott, tulorazott stb., stb. akkor szerintem az csak az o penze, senki mase. Na most tegyel engem helyre ha ugy gondolod, hogy nem ertem a dolgot!

DieNanny CH 2013.05.16. 19:22:17

@DiеNannу:

Hűha! :-)
(Neked megbocsátok!)

DieNanny CH 2013.05.16. 19:23:42

@DieNanny:

Ja, és ha egy Nanny azt írja, hogy kalapáljátok el nyugodtan a gyerekeiteket, az nem én vagyok! (Legfeljebb a tudatalattim...)

2013.05.16. 19:26:26

@mirx: multkori kerdesed az index.hu utsn, ma beleneztem. Orommel okvastam, hogy Paminak, a nyiregyhazi sziberiai tigrisnek kolykei szulettek.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 19:27:48

@mirx:

Elfelejtettem hozzá tenni "és a pénz többé nem számít"... :-)))

Egyébként van olyan ember, akinek a pénz tényleg nem számít, ismerek ilyet, de az ilyen ember úgy is él és nem nyavalyog.

Ismerek egy atomfizikust, aki eldöntötte, hogy nem akarja tovább élni a normál életet. Elment szerzetesnek, s szerzetesként él. Meg lehet csinálni. A szerzetesi közösségek azonban az új embereket mindig csak próbaidővel veszik meg, mert tudják, hogy sok embernek irreális elképzelései vannak erről az életről, csak a pozitív oldalát látják, majd már bent döbbennek rá a kellemetlen részre: sokat kell dolgozni, kevés a kényelem, a munka gyümölcse közös, majd ha esetleg kilépsz, SEMMI sem jár neked, míg belépéskor meg mindent vagyonodat oda kell adnod. Szóval beveszik az ember fél évre, s ha még mindig akarja, akkor maradhat immár szabályosan.

mirx 2013.05.16. 19:28:12

@geeeteee: de hogy pontosítsak: semmi kifogásom az ellen, hogy ha valaki kimondja, hogy neki fontos, hogy 2x-3x milliós saját ingatlanja legyen (bár nem örökölt semmit, nem nyert a lottón, nem keres havi fél millát). Attól borulok be, amikor ennek a körítése az, hogy A. neki ez állampolgári/alanyi jogon jár B. leönti egy olyan sziruppal, hogy a pénz nem fontos, és mindenki konzumidióta, bezzeg ő.

Szerintem erre nem mentség az, hogy valaki egész nap autista gyerekeken segít, és akkor megvolt a napi önzetlenség, így hát megjátszhatom a gazdasági analfabétát és kritizálhatom azt az országot, amelyikben élek és olyan fizetést ad nekem, amiből majd otthon jól gazdag sajátlakásos nyugger leszek. Ez nem csak képmutatás, hanem végtelen struccpolitika és valahol a saját tükrömbe való belehazudás. A posztoló tájékozottságban és logikai téren sincs jól eleresztve, de a kritikai érzéke - a befogadó országával szemben - igen fejlett: szar az oktatás, szar a rendszer, de a pénz jó, azt majd jól hazaviszem, és a megvetett kapitalista berendezkedés tetején lakástulajdonos leszek. Helló?!

Ráadásul egy szociálisan érzékeny embertől sokkal kifinomultabb, a környezetét ismerő és bemutató posztot vártam volna (pl hogy áll az angol rendszer a szegényekhez, autistákhoz, stb) - ebből persze egy betűt se kaptunk, mert a poszternek lövése sincsen, ugyanis szerintem tökre nem érdekli ez az aspektus, csak a fejőstehenet látja Angliában.

BTBTBT 2013.05.16. 19:28:48

@emiGrant:
"o odament, hogy legyen valaki aki foglalkozzon az autisztikus gyerekekkel"
Gondolod, hogy azért ment oda? Nem azt állította, hogy a házra/lakásravalót akarja összehozni? És dolgozik, mint a gép, és másra alig van ideje? Ennek ellenére levetíti itt nekünk az angol társadalom keresztmetszetét és mélylélektanát?
Te meg mártírt csinálnál itt belőle....

Szerengeti pedig feltehetőleg arra használta ezt a kifejezést, hogy így szar az angol meg úgy szar az angol, de azért mégis ott dolgozik a pasi.

mirx 2013.05.16. 19:30:58

@charlieharper: Hát nem tiszta jó? Mégiscsak van értelme híreket olvasni. :)

geeeteee 2013.05.16. 19:31:01

@geeeteee: Mondjuk tini szerelmes séta a karácsonyi kivilágított Drottningatanon nyári cipőkben, majd megfagyás Brommában egy roncs fauvé kisbuszban. Vagy ötvenkétezer dollárt csinálni három hónap alatt jégesőből.

Sto tü dumájes?

2013.05.16. 19:34:00

@mirx: azert maradok inkabb az eddigieknel. Bar, ennek tenyleg orultem. Viszont a tobbi cikket nem magyon ertettem. Kovetnem kellett volna a jelenlegi "Isaura" sorozatokat a tobbi ertesehez.

váj mí 2013.05.16. 19:37:10

@Barátusz: A változatosság gyönyörködtet ;).

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.16. 19:37:18

A poszthoz annyit, hogy a posztiro felvetése teljesen jogos.

Az előző évszázadban megduplázódott a föld népessége. Egyszerüen egy generáció olyan sokáig élt, hogy felnőtt mellette egy új. Az öregek nem haltak meg ahogy szoktak. Pedig még két világháborúnk is volt.

Ha mindenki annyit fogyasztana a földön mint az amerikaiak már három fóld nyersanyaga, és energia hordozója sem lenne elég.
A fogyasztás tényleg pazarló.

Megoldások.
1. Nem változtatunk az életmódunkon, Ekkor intanziv harc indul meg a meglévő forrásokért. Pl. olajháborúk, élelmiszer háborúk.

2. Leáll a gazdasági fejlődés. GDP növekedés 1-2% lesz tartósan, ami az új technológiák bevezetésére és a jelenlegi rendszer fennrtartására elég. Ez nem nagyon igazságos a jelenlegi szegényekkel szemben.

3. meg indul egy új tipusú gazdasági növekedés, amikor nem anyag és energiaigényes javakat fogyasztunk, hanem élőmunka igényes szolgáltatásokat. Turizmus, internet, helyi. kulturális szolgáltatások

A poszt iró ezt az utóbbi utat tartja követendőnek.
Ez egyébként elismert makrogazdasági szakértők szerint is egy járható út.
Ha valakinek egyébként még külön igénye is van erre az életmódra, és meg tudja állni hogy a környezeti nyomás ellenére nem ugrik be a mókuskerékbe az szerencsés alkat akinek lehet gratulálni. Ez egy járható út, sok sikert hozzá.

A pár oda nem illő megjegyzést pedig be lehet tudni a még mindig tartó kultursokknak. Ez azért el tud múlni mint tudjuk.

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 19:37:31

@emiGrant: Nem érted szerintem, mert ez aktuálpolitika. Divatos ma Magyarországon valami külső dolgot hibáztatni azért, ami van, kívülre helyezni, mintha mi nem is csináltunk volna semmi rosszat, egyszerűen csak "besétáltunk a gyarmatosítók csapdájába", a "külföldi karvalytőke" tette tönkre az országot és satöbbi, erre szeret amúgy a jobboldal még rá is erősíteni, a békemenet meg felvonult azzal, hogy "nem leszünk gyarmat", és a posztoló is azt írta máshol, hogy az a mi bajunk, hogy "minket gyarmatosítottak, a baj rajtunk kívül van". Már országos bajt érts itt.

Egyébiránt ha dolgozik valakinek, hát most az angoloknak dolgozik, és tőlük kap pénzt. Ez engem egyáltalán nem zavar, de az ő "minket gyarmatosítottak" gondolkodásával kicsit vicces azért. Hiszen Anglia a pénzvilág egyik fő központja, ergo az általa gyarmatosítónak titulált országok egyike.

Aktuálpolitika ismerete nélkül ez így lehet bonyolultan hangzik. Úgyhogy képzeld azt el, hogy van valaki, lehord téged mindennek, fejedhez vágja, hogy tönkretetted az életét, aztán később faarccal bejelentkezik hozzád mondjuk takarítónőnek, merthogy te híresen jól fizetsz... a tetejébe aztán a hátad mögött még le is hord még így meg úgy :) Leegyszerűsítő hasonlat, de így talán érthető..

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 19:42:18

@váj mí: még szerencse, hogy elég erős megkülönböztető jegyek vannak.. például én tudok összetett mondatokat írni, és szoktam is :D

mirx 2013.05.16. 19:44:21

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Igen, ha tényleg meg akarom tagadni a nyugati kultúrát, akkor *átvitt értelemben*, de kész kell legyek arra, hogy leborotváljam a hajam, eladjam a kocsim, egy nadrágom legyen ("mert egyszerre úgyse tudok többet felvenni"), és egy tibeti hegy tetején meditáljak a lemenő nap fényében egész tavasszal. Csak ez a "kiköltöztem Angliába. itt minden hülyegyereknek playstationje van, meg 30 MB-es internetje. tisztára konzumidióták. de kapok havi 5000 fontot, úgyhogy meglesz a lakásom otthon. gyűlölöm ezt a fogyasztó országot amúgy!" típus veri ki nálam a biztosítékot. miből gondolja, hogy ő egy hajszállál is különb? mert nem futja neki playstation-re, akkor ő már kevésbé fogyasztó?

váj mí 2013.05.16. 19:44:29

@geeeteee: Hm, van ebben valami, nem mondom, hogy tévedsz.
Én személy szerint azt tapasztaltam, hogy az erdélyi magyarok sokkal mobilisabbak, mint az anyaországiak, és könnyebben veszik az ilyesfajta " társadalmi presztízsveszteségeket" is, amit esetemben megemlítettél.
Egen, ha úgy döntök, hogy maradok otthon a seggemen, akkor még mindig újságíró lennék, a szó hagyományos értelmében. De én másképp döntöttem. Hogy vesztettem vagy nyertem? Szerintem nyertem. De aki szerint a titulus határoz meg egy embert, az szerint egyértelműen vesztettem.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.16. 19:46:03

@DieNanny: "atyai füles engedély"

Tényleg visszavonod?

Tegnap pedig megérdemelt volna kettőt is a nagyságos kisasszony.

BTBTBT 2013.05.16. 19:46:57

@váj mí:
Az igen. De se távolból imádó, se (távolból) lekurvázó nem vagyok. :)

váj mí 2013.05.16. 19:49:52

@emiGrant: Nem, nem volt. Nem is lettél szétszedve ;).
Ami meg az én posztomra való reagálásokat illeti, leginkább vállat vonok, ha nagyon alpári, ha meg nem, akkor megpróbálok beszélgetni. Legfeljebb megkísérel a partner megsérteni. Csak kísérel, mert nem tud.
Ja, hogy teljes legyen a kép, még a HÁ előtt küldtem egy másik posztot is egy másik blogra.
masszazs.blog.hu/2012/07/09/erre_figyelj_kulfoldon
Talán, így finomodik a kép. Vagy nem.

váj mí 2013.05.16. 19:50:53

@szerengeti: Én is, de ha megerőltetem magam, tudok egy ózdi kohász stílusában írni ;).

geeeteee 2013.05.16. 19:51:15

@váj mí: A titulusokra nem adok. Én? Egy kocsis? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

váj mí 2013.05.16. 19:52:00

@Barátusz: Hm, és akkor hogy fog kiteljesedni a mi szerelmünk, he????? Nevörending láv, jú nó .... :P

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 19:53:34

@ctboy: A szerző szövegében valóban fellelhetők az itthoni m1 műsorának lefolytott mondókái. Biztos azt nézi Londonban munka után. De nem azt írta, hogy tartsunk otthon 2 kecskét és négy tő répát, abból remekül elleszünk, és ez a kiút a gazdasági stabilitás felé, ennél azért másfél fokkal jobb volt. Na jó, jó nem volt, de kevésbé volt idegesítő.

kék madár 2013.05.16. 19:54:30

@vascsaba: sajnalom, nem vonom ketsegbe a johiszemuseged. Ugy ereztem egy kicsit igazsagtalan voltal a fogyasztoi tarsadalommal, az en kornyezetemben mindenki szamlakat fizet es nyaralni megy, ha tud. Nincs uj kocsi, uj tv, csili vili ruhak, cipok, telefonok es a fogyasztoi tarsadalom fellegvaraban vagyok az USA-ban, szerintem ez egy sztereotipia ami csak egy kis retegre jellemzo. Nekem a luxus az, ha beulok a csaladdal ebedelni valahova hetvegen es nem hazavisszuk a kajat hogy sporoljunk 10 dollart az uditokon. Sokkal inkabb jellemzo fejlodo tarsadalmakra a "ha meg tudom venni, ha beledoglok is megveszem" szemlelet, mint a nyugatra, ahonnan ebbol kinottek.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.16. 19:54:35

@ctboy:

Ez egy álprobléma. Annak idején, a Venus Project és a Zeit Geist fénykorában (azóta ezek csúfosan megbuktak, de pár éve hatalmas rajongótáboruk volt a neten, ez az egész egy bizarr marxista-fasiszta utópia erős sci-fi elemekkel) gyakran vitáztam fanatikus rajongóikkal. Egy időben az egyik fő ellenző voltam a már megszűnt korszellem.hu fórumon.

Szóval ismerem ezeket az abszurd érveket.

A marxista megoldás: osszunk szét mindent egyenlően. Nem működik, mert nyomort okoz.

A zöld megoldás: ne fejlődjön. Ez meg kollektív öngyilkosság.

A valósi megoldás a kapitalizmus. Fejlődni kell.

A sötét jövőt már évszázadok óta jósolják. Egy jó példa a XIX. századból: a nagyvárosok fenntarthatatlanok, mert az egyre több ember egyre többet fog közlekedni, s emiatt egyre több lovaskocsi lesz, ami miatt egyre több lesz a ürülék az utcákon, ami végül világraszóló fertőzéseket okoz, így kipusztul az emberiség. Tehát mindenki éljen kis falvakban és közlekedjen keveset.

Persze mai szemmel ez röhejes, hiszen manapság lovaskocsi és lóürülék elég kevés van a nagyvárosokban. A kapitalizmus megoldptt a problémát. Ugyanígy a mai problémákat is meg fogja oldani a fejlődés.

váj mí 2013.05.16. 19:56:46

@geeeteee: Azokra én sem ...
Hm, írtam valamit a kocsisokról? lehet ... csak kérdem ...

Ja, Egyeskő. A fél tüdőmet köptem ki, míg felmásztunk rá. A másik felét a Retyezátban hagytam...

BTBTBT 2013.05.16. 20:00:32

@váj mí:
Ha nevörending akkor miért kell kiteljesednie? :P

geeeteee 2013.05.16. 20:00:35

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A humanizmus az emberiség legnagyobb ellensége.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.16. 20:00:43

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

A probléma tényleg elég régi, viszont ahol én hallottam róla az a vita teljesen modern és mai.
Az NPR-on vetették össze két egyetemi professzor - akik jelentős befolyással vannak az USA gazdaságpolitikájának alakitására - véleményét vetették össze 2013-ban.

Teljesen komolyan vették a saját véleményüket, és nem tekintették a játszmát lefutottnak és eldőltnek.

Mind a három megoldás kapitalisztikus.
Abban nem volt semmi vita.

váj mí 2013.05.16. 20:02:28

@Barátusz: Mert nevörendingben is a teljes a legfaszább ;).

váj mí 2013.05.16. 20:03:34

@geeeteee: Még egy ilyet mondasz, és lemegyek Lánchídba ....

geeeteee 2013.05.16. 20:03:46

@váj mí: Kocsist magamra értettem.

BTBTBT 2013.05.16. 20:06:27

@váj mí:
Majd ha legközelebb errefelé lesz munkád, képküldözgetés helyett megiszunk egy kávét/forró/hideg italt valami puccos helyen, csak hogy teljesedjünk is. :)

váj mí 2013.05.16. 20:12:54

@geeeteee: Ja, oké ... már azt hittem én hülyülök, amire reális esély van, mert a nagypapám is meglátogatta az a "német úr".

Hm, most veszem észre, átsiklottam. Hogy szerinted az erdélyiek nehezebben indulnak útnak. Igen, igazad van. A székelyek esetében. Ők egy mini-Magyarország. És már Magyarországon is hajlamosak az emberek egyenlőségjelet tenni a székelyek és erdélyiek közé. Holott a székelyföldi megyék száma mindössze kettő. Ha valaki nagyon akarja, akkor Maros egy része is székely, bár vannak olyan marosiak, akik ezt kikérik maguknak.

váj mí 2013.05.16. 20:18:30

@Barátusz: Angliában? Még egyszer nem vállalok melót ott, az tuti. Egyszer elég volt, kipróbáltam, hátha bejön. Nem jött be.
Ha viszont Németországban jársz összefuthatunk egy nem túl puccos helyen :P.

váj mí 2013.05.16. 20:21:50

@geeeteee: Részletkérdés, mint annyi más.
Öcsém a legjobb példa erre. Gyerekkorában kapott egy agyhártyagyulladást, mert olyan faszák voltak akkoriban a kórházi körülmények,. Ez meglőtte a beszédközpontját, miután túlélte. Sima diszlexiával megúszta, és még szerencsésnek is mondták. Ma gyógyszerész. Spártában ledobták volna a hegyről.
Ilyen ez.

2013.05.16. 20:30:05

@ctboy: bevallom toredelmesen, hogy a mostani legnagyobb problemama, a mid-life crisis mellett, hogy mikor tudok megint kimenni Silverstonera vezetni. Ez tulfogyasztas?

váj mí 2013.05.16. 20:32:08

@charlieharper: Nem, a te legnagyobb problémád, hogy legközelebb nem fog felállni.
Már bocs ;).

2013.05.16. 20:34:26

@váj mí: az meg odebb van. Es montroyal mar mondta, hogy a kek pirula mukodik :)

geeeteee 2013.05.16. 20:35:14

@váj mí: Ellenpéldát akartál írni.

De nem erre gondoltam, ennek egyébként magam is áldozata lennék.

El kell felejteni a küldetéstudatot. Az állatvilág része vagyunk.

váj mí 2013.05.16. 20:40:39

@charlieharper: A lány kirak a picsába, ha nem mész el a megszabott időn belül, úgyhogy nagyon lődd be ;)
Ja, az otthonra rendszeresített is kirak a picsába egy idő után. Csak hogy ne legyen félreértés ;). Csak nem mondja egyenesen a képedbe majd.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 20:43:51

@én már a fény gyermeke vagyok:
Azon röhögsz, amin jólesik. :)

Ezek nem nézetek, ezek tények. Ha máshol és másoknak nem megy ilyen egyszerűen, arról nem tehetek.

Nem igazán értem a problémádat... azt sem, hogy miért nem szűrlek automatikusan, mert sok hasznosat eddig nem tettél hozzá a hozzászólásaimhoz és még csak beszélgetni sem tudok veled (érdekes, másokkal igen ;) ).

(ne válaszolj, nem fogom látni ,) )

hagyma­ · http://hagyma.blog.hu 2013.05.16. 20:44:50

@hagyma: jaj istenem olyan aranyos vagy, ahogy probalkozol megerteni, mi is tortenik korulotted :) mesz majd az internetrendorseghez, akik majd elkezdenek nyomozni szamodra valami ismeretlen akarki utan, mert hasznalta a szigoruan levedett hugymak nevedet?

es ha meg meg is talalnak valakit, mivel bizonyitasz barmit is? logokkal, amik nem hitelesitettek (nem hitelesithetoek)? es milyen kart okoztak neked ha megis? hasznaltak a hetedhet-orszagra szolo respektet amit kiverekedtel magadnak a magyar blogszferaban? annyira kis mokamiki vagy :)

váj mí 2013.05.16. 20:45:47

@geeeteee: Én csak annyit akartam írni, hogy az első látásra "életképtelen"ről is bebizonyosodhat menet közben az ellenkezője. És ez csak a humanizmuson múlik.
Az emberiség fejlődéstörténetében azonban új fogalom a humanizmus. Vissza is szoktak élni vele.
Az állatvilágot meg mi magunk határozzuk meg állatvilágnak. Úgyhogy csak szemantikai kérdés ...

2013.05.16. 20:46:57

@váj mí: igen, ez ilyen. Majd aggodom rata, ha megerem.

geeeteee 2013.05.16. 20:47:47

@charlieharper: Mindennap leellenőrzöm. Az engem is aggaszt, hogy ellenőrizni kell, hála istennek kemény mint valaha, de tíz éve még napjában magától többször bejelentkezett. A cigit is lecseréltem vítúra. És biztosan túlfogyasztanék, ha lenne mindennap valahova belemártani. Autóverseny? Hagyjál már, talán két lógatás között. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.16. 20:50:23

A hagymák csípik egymás szemét? :)
Primitív egy játék :(

mirx 2013.05.16. 20:50:42

Na, lényeg a lényeg, nekem százszir szimpatikusabb a "kijöttem, mert BMW-vel akarok járni meg 1000 eurós törlesztőre keresni, meg mellműtét az asszonynak" típus, mint a maradék "vaze én szociológiát tanultam, és ez egy szar ország" típus..

2013.05.16. 20:50:53

@geeeteee: felesegem nem panaszkodik. Nem az a fajta, aki csondben van, ha nem tetszik neki valami. Nem autoverseny, sajat autot vezetni

váj mí 2013.05.16. 20:51:14

@Kovermadar: Ha nem foglalkozol vele, nem zavar.
Mna, ez a Taigetosz.

Diffeomorfizmus 2013.05.16. 20:53:33

@tiltott rengeteg:
"Kovezzetek meg, de nem ertem miert jo evi 100ezret keresni? Mire lehet kolteni?"

1. a gbp 100K-ból megkapsz gbp 60K-t, mert a többi az adó.
2. egy kutyaközönséges lakás gbp 250k-ba kerül. Vagy többe.
3. a gyerek/feleség (sem) fotoszintetizál, költeni kell rájuk.
4. gondoltál már rá, hogy EGY VAS NYUGDÍJAT SEM FOGSZ KAPNI az államtól, mire odakerül a sor ? Csak azt, amit magadnak elintéztél/összegyüjtöttél.

ebben egy kanyi autó, exotikus nyaralás, pazarló mobiltelefon (esatöbbi) sem volt.

váj mí 2013.05.16. 20:54:04

@mirx: Agree .... Mindenki a pénzért melózik, nem teréz-anyai indíttatásból.
Aztán van, aki megfejeli ilyen szarságokkal, mint ez a Csaba gyerek.
Ha gyerekem lenne, nem szeretném, ha ennek a faszfejnek köze lenne hozzá.

Határátkelő 2013.05.16. 21:06:30

Isten ments, hogy eltérítsem innen a beszélgetést, csak jelezném, hogy megnyílt a Fogadó a Határon a blog Facebook-oldalán, mostantól egy órán keresztül lehet ott élőben beszélgetni Lantos Gáborral, aki 100 nap alatt megjárta Skandináviát, most jelent meg a könyve és lehet kérdezni sok mindenről, az élményeiről, bármiről. Szóval ha van kedvetek, nézzetek be!

geeeteee 2013.05.16. 21:08:07

@váj mí: Elveszett a romantika. :(
307am

váj mí 2013.05.16. 21:10:24

@Határátkelő: Köszi az értesítést, de:
Egyrészt:
Nem vagyok fenn a Facebookon.
Másrészt:
Nagyon nem érdekel Skandinávia.
Harmadrészt:
Sok sikert, de ha ebből posztot csinálsz majd, szét fogjuk offolni.
Csaxóltam ;).

váj mí 2013.05.16. 21:12:09

@geeeteee: 307 am... mi is akart ez lenni?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.16. 21:13:39

Na irhatom megint. A lenyege az volt, hogy attol meg, hogy valaki nem a fogyasztas megszallotja, meg nem jelenti azt, hogy remetekent akar elni. Lehet csak ar/ertek aranyban nezi, mit vegyen, vagy akkor cserel le dolgokat, ha tenyleg szuksege van ra.

@Diffeomorfizmus: felesleges ez a sovinizmus, a ferfiakra is kolteni kell...Sot a penzkereso is kolt magara.

váj mí 2013.05.16. 21:16:38

@tildy:): De akkor ne is pofázzon a pénz hatalma ellen. Mert van neki. Ő is amiatt kényszerült ki Angliába.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.16. 21:18:34

@Mr. Long: itt a tanarok newhamben 26-40 brutto kozott kapnak.

geeeteee 2013.05.16. 21:20:17

@váj mí: már 320

Messze még a hajnal. Három óra húsz.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.16. 21:21:16

@váj mí: Ti beszéltek itt svéd, angol, meg a tökömtudja már milyen gondolkodásról, hogy nektek az van. Beilleszkedés témakörben is ti tudjátok a legtöbbet. Ha én Svédországban laknék, és már a fejem is olyan svéd lenne, hogy csodájára járnak a faluban, akkor most jégkorongot néznék élőben. Ha nem lenne rá pénzem - istenem, nem ad az asszony, ezek a svéd nők kegyetlenek - akkor áthívom a szomszédot és megnézzül tévén. Közben jó svéd borokat iszogatnánk. Nem azért fordítottam 60 évet a beilleszkedésre, hogy erről lemaradjak.
Tudom, téged nem érdekel német létedre a foci, a kollegát meg svédként hidegen hagyja a jégkorong. Sokan vannak ezzel így. Helyette inkább az indexen múlatják az időt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.16. 21:22:20

@váj mí: sok fugg attol, ki hogyan beszel rola. En sem szeretem ezt a tulfogyasztast, es neha ki is kelek ellene, mikor latom, hogy valaki 40 ezret kifizet egy farmerra, viszont masreszrol o penze, azt csinal vele amit akar. Nekem hulyeseg lenne.

Igaz foleg ruha teren nekem sosem volt 10 ezer forintnal dragabb ruham ( vagy 20 ezernel dragabb cipom). Egyszeruen nem adnek erte annyi penzt. De a zsebemben ott a markas telefon ( az is inkabb amiatt, mert szeretem ha valami siman, jol mukodik)
. Kinek mi a fixa ideaja.

váj mí 2013.05.16. 21:23:37

@geeeteee: Az a Hobo volt a Deák Billel.

Mellesleg, imádom Deák Billt. Kurvabaszottul jó a hangja, még ma is!. Valami 3 éve voltam egy pesti kocsmában, ahol 40 perces műsort nyomott élőben. 1000 forint volt a plusz beugró rá. Szégyen :(.

váj mí 2013.05.16. 21:25:45

@én már a fény gyermeke vagyok: Ki a töküöm mondta neked, hogy én német vagyok? Sosem leszek az. Nem is akarok. Én magyar vagyok. Ennyi, ohne sallang.

Fejesrob 2013.05.16. 21:26:37

Nagyon tetszett, a srácnak nagyon jó a szemlélete. Amúgy pontosan azt írja, amit kint lévő haverom. Elkényelmesedett, felszínes és buta az átlag angol és nagyon elbasszák a gyerekeiket.

Hétvégén a Pólus Center parkolójába alig lehet beférni a sok csóró miatt, már fél 11-kor sem. Kizárt, hogy mindannyian eladnak.

(deleted) (törölt) 2013.05.16. 21:28:40

@tildy:): szerintem ez nem a drágább ruháról szól, és nem is a drágább kajáról. én például szeretek minőségibb cuccokat venni, amikor csak tehetem, és nincs is csak egy zárt cipőm, egy nyitottabb, meg egy csizma és csókolom. talán azért is, mert utálok vásárolni. kajából is megveszem az ökot, ha van, vagy a háztájit, ha ismert helyről van, mert egyszerűen értékesebb és. de nincs is tele a hűtő.. ergo igazából nincs pazarlás, ebben nincs semmi túlfogyasztás.

váj mí 2013.05.16. 21:29:48

@tildy:): Hm, a múltkor néztem éppen Stuttgartban az ottani "Fedél Nélkül"-t áruló fazont. Tippre egy olyan 60-70 euróval többe kerülő ruházati cikk volt rajta, mint az én épp aktuális ruhadarabjaim.
Mint már említettem korábban, ilyen ez.

váj mí 2013.05.16. 21:31:23

@geeeteee: Feladom, a tököm fog itt veled sudokuzni ... :P

aberdon 2013.05.16. 21:37:36

@váj mí: amúgy a legviccesebb a nyugati fogyasztási ellenes (nem tom jobban megfogalmazni). Van itt a koliban egy angol srác, mindenféle kínai tetkó a testén, hogy belső béke meg jing jang, csak mert volt egy évet kínában tanítani és tibetbe is elment. Beszélgettem vele és filozofál hogy mennyire túlfogyaszt az emberiség, nem fenntartható blabla. De amikor elhagyta az iphonját, másnap már vett egy újat. Amúgy kb havonta vonatozik le Bristolba Skóciából.

Rengeteg ilyennel találkoztam, főleg hollandok, németek, de akad mindenhonnan. Röhej. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.16. 21:40:23

@Vlad Gierst: Flottul ment nalam is. Semmi gond nem volt.

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ez nem aszexualitas, hanem szimplan ADD. Lehet programozoknal nagyobb aranyban fordul elo, en csak hibajavitasnal, fejlesztesnel veszem azon eszre magam, hogy addig nem tudok nyugodni, amig nincs a problema megoldva. De tobb kollegamon is latom , hogy hasonloan vannak, addig nem nyugszanak, amig nem ugy megy, ahogy eterveztek.

váj mí 2013.05.16. 21:41:07

@geeeteee: No nem, semmi deja vu. Csak én nem költök ruhára, mert teljesen felesleges a legújabb trendekhez idomulva kidobni a semmiért minimum 900-1200 eurót havonta. Ő meg kapja a megunt, 2-3-4-5 éve még trendinek számító cuccokat ingyen. Ami meg még az itteni hajléktalanoknak sem kell, az megy haza a turkálókba. Pénzért.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.16. 21:42:47

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: na csak annyit, hogy egy muszaki cikk, egy laptop, stb az arra fogekonyaknal kb pavlovi reflexet indit be.

zobod 2013.05.16. 21:43:14

Bizony, nagy igazság, hogy csak jobb a luxusautóban idegeskedni, mint a villamoson ülve. De a legjobb dolog lehet pszichopatának lenni, mert az nem idegeskedik, sem a villamoson, sem a bmw-ben.

geeeteee 2013.05.16. 21:49:03

@tildy:): Az nem ADD, csak sima stressz, ami érthető is, amig nem látod, hogy esetleg több heti munkád ér-e valamit.

geeeteee 2013.05.16. 21:52:26

@tildy:): "A lenyege az volt, hogy attol meg, hogy valaki nem a fogyasztas megszallotja, meg nem jelenti azt, hogy remetekent akar elni. Lehet csak ar/ertek aranyban nezi, mit vegyen, vagy akkor cserel le dolgokat, ha tenyleg szuksege van ra. "

Ezt nem képesek felfogni.

A magyarországi lakás pontosan erre pálda.

mirx 2013.05.16. 21:53:09

@zobod: de a legjobb angliában pózolni, hogy micsoda romlott kapitalista társadalom, ezeknek is csak a pénz számít, bezzeg a jó magyar szamaritánus pusztán a lelkieke mentén mozog, már leszámítva, hogy hülyére fizetik, amikor retardált gyerekekkel foglalkozik, mert az ugyan nem számít, de mégis jól jön, amikor két ZEN pillanat között valamiért mégis lakást akarok venni. na ennyi.

BTBTBT 2013.05.16. 21:57:04

@váj mí: Nem Angliában, hanem Londonban.
A héten már voltam Németországban, mégsem kötöttünk ki sehol. :P

Vlad Gierst 2013.05.16. 21:59:12

@tildy:): Nahát ez, amit nem értek. Nálam egy húszperces telefonhívás volt, kb. másfél hét múlva interjú, ami jó, ha tartott negyedórát, utána kb. két hét múlva levél, benne a szám, újabb két-három hét múlva maga a kártya.

Itt meg mindeki arról beszél, mekkora cirkusz.

geeeteee 2013.05.16. 21:59:39

@váj mí: Ó, az "ilyen ez"-re értettem a deja vu-t. Olvastam már valahol, szerintem ugyanazt, mint te is. Ráadásul vágóhídon is dolgoztam. Vonnegut lesz az.

Nem baj, megtudtunk valamit a fogyasztói szokásaidról is. Közeledünk a közös nevezőhöz.:)

BTBTBT 2013.05.16. 22:02:41

@tildy:):
"Igaz foleg ruha teren nekem sosem volt 10 ezer forintnal dragabb ruham ( vagy 20 ezernel dragabb cipom)."

Igen, de hány ruhád meg cipőd van? :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.16. 22:03:04

@vascsaba:
"BalatonfürEde: Megbotránkoztatlak. Megteszem azt az egy bizonyos lépést. Nincs tévém. Nem szeretem azt a sz*rt, ami jön belőle. Inkább elolvasok egy könyvet. :)"

En sem szerettem. amig otthon eltem. 10 evig tevem sem volt, most van, es szeretem nezni. Filmeket, bbc-t, stb. Angolul, angol felirattal. Egyik legjobb dontesunk volt. egyreszt szavakat is tanulok, masreszt kicsit jobban megismerem az itt eloket -meg ha teven keresztul is.

@geeeteee: nem. ADD. "attention deficit disorder" . Nem csak sima stressz, hanem bizonyos triggerrel elvonhato nagyon konnyeden a figyelmed, szetszort vagy. Ebben az esetben a trigger a laptop volt.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.16. 22:04:09

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: angol oktatás terméke: viselkedésproblémás gyerekeknél szóba kerül az orosz nyelv, aztán valahogy a német. tanárasszisztens!!!: igen, hasonlóak ezek a nyelvek.

én meg önkéntelenül felkiáltottam, hogy dehogyis! de bakker, és ez iskolában, tanárasszisztenstől. de az egyetemen szintén, a csoporttársaimnak gőze sem volt olyan alapdolgokról se,hogy mi az, hogy ige, és mi az, hogy főnév.

vagy a múltkor, egy volt kollégám, mondhatni főnököm kitett egy képet a facebookra, hogy "I am a British subject not a European citizen," mintha előbbi nem tartozna utóbbi alá. s a hozzászólásokban meg voltak,, hogy ő nem British, meg nem European, hanem Welsh meg Scottish...mert azt se tudja, hogy a Europeanba beletartozik a British, az alá meg az Welsh meg Scottish is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.16. 22:05:33

@Barátusz: 1 sportcipo, 1 csizma, 1 kis munkabajaros borcipo.
Ami nem cipo: 1 szandal , 1 mamusz, 1 papucs

Ruham pedig annyi, hogy a het minden napjara tudjak egy oltozetet osszevarazsolni , telen es nyaron is. ( naponta valtom, neha naponta tobbszor is a ruhaim)

BTBTBT 2013.05.16. 22:08:30

@geeeteee:
Bocs, de ha Vonnegut, akkor "így megy ez".
Mivel angolul csak a Galapagos van meg, azt meg még nem olvastam, fogalmam sincs, angolul hogyan is használta az író.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.16. 22:10:21

@A Tyne folyó déli partja: biztos vannak iyenek is, engem ma a munkatars kijavitott, hogy a Shakespeare-i English nem old English, hanem middle.

geeeteee 2013.05.16. 22:12:45

@Barátusz: So it goes. Nekem a hangulata súgott.

Lajos ghr 2013.05.16. 22:12:49

na most élvezkedhet a sok határátkelőre irigy arc

BTBTBT 2013.05.16. 22:15:07

@tildy:):
Vicceltem.
Alkalmi cuccok a játszóson kívül? Ha annyiszor váltasz ruhát, hogyhogy csak egyheti ruhát van?

Nem vagyok egy divatmajom (csak majom - váj mí szerint), de annál nekem is több cuccom van - pasiként. Mondjuk az árukat nem tudom forintban, mert a ruháim 80%-a itteni.

BTBTBT 2013.05.16. 22:16:50

@geeeteee:
Köszi, nem voltam benne biztos, meg annyian fordították őt magyarra, hogy az eredeti szöveghez nem volt még szerencsém. A (halála előtti) V.-összeshez igen.

BTBTBT 2013.05.16. 22:21:10

@tildy:): Bár a 21. századi angol szempontjából teljesen mindegy, hogy a "Körterázó" úr középkori vagy óangol nyelven működött-e, de a kollégának igaza volt. Persze egy magyarnak ez tök mindegy. :)
Már Chaucer is középkori angolt használt.

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.05.16. 22:22:19

"Ezért engem ez az eszetlen nagy boldogság és béke, ami beleng itt mindent, éppen annyira nem hat vagy érint meg, mint a magyarok rezignált mosolytalansága."

Ez nagyon tetszik, ahogy szinte az egész írás is. Király:)

BTBTBT 2013.05.16. 22:22:26

@Babette_:
Több mindent írtam abban a kommentben. Pontosan mit is tagadsz ezzel a "nem"-mel?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.16. 22:22:29

@Barátusz: Van azert par, de kb ket nagy borondben elferne az osszes, amit hordok.
Az a baj, utobbi 1 evben felszaladt ram par kilo ( egyeb okok miatt felmerult hormongyanu, szal ezt kivizsgaltatom) , igy sajnos lenne par, ami nem jon ram.
Alkalmibol van 1 kisestelyi, meg egy kosztum. Ennyi:)
Akkor mondok itteni arat is, nincs £30 font feletti ruham , vagy £65 feletti labbelim.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.16. 22:23:22

@charlieharper: Igen az.
Szégyeljed magad!!!!!

De ez még mindig job, mintha egy 10 lövetü AR15-öst vennél hogyazzal apritsd a kisgyermekeket, amozilátogatókat, maratoni futókat vagy a medvéket az erdőben.

Legjobb lenne ha a kertben termesztenél hasznos növényeket amik fotoszintetizálnak, és organikus táplálékként is használhatók.
maradék szabadidődben pedig használható tudásra oktathatnád neveletlen gyermekeidet.
Mint:
Hogy hivták Nagy Sándor lovát ????

Elárulom (Bukefárosz) Látod mindennek látja hasznát az ember. Ezt pl. 25 év után először sikerült elsütnöm. Nem vplt hiábavaló a megtanulása)

Ezen kivül jó lenne ha autóversenyzés helyett, az afrikans, és zulu nyelveket gyakorolnád szabadidődben, hogy a DélAfrikai köztársaság irodalmáról tudj beszélgetni anyósoddal és feleségeddel az anyós legközelebbi kulturális látogatásán.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.16. 22:24:52

@tanato: azért az durva lenne, ha valaki azért vállalna gyereket, hogy majd öregkorában az kísérgesse. pl. az én nagyszüleim apukámra sehogy se tudtak támaszkodni öregkorukban,ugyanis apukám vagy harminc évvel előbb halt meg, mint a szülei...de akármi más is lehet.@Mr. Long: gyere ide fel. itt garantáltan nem fogsz unos-untalan magyarba botlani. sőt, nagyon külföldibe se. színesbe se.

geeeteee 2013.05.16. 22:26:08

@tildy:): Te vagy az avataron? Saját kép? Tetszik a vörös hajrengeteg.

BTBTBT 2013.05.16. 22:29:12

@tildy:):
Két nagy bőröndben? Akkor azért van ott mit nem hordani. :) Emlékszem, mikor itt hagymával is taglaltad ezt a "sok-e a 180-as magasságomhoz a 90-95 kiló?"-témát.

30 font alatti ruhák? Primarkozol? New Look? A női cuccok áraival nem vagyok tisztában.
Egy Gap-es férfi ing/farmer is legalább egy kicsivel többe kerül harmincnál. Egy Clark-os férfi cipő meg 70-80.

2013.05.16. 22:30:57

Az meg soha nem otlott fel a posztiroban, hogy Magyarorszagon sokan felszinesen boldogtalanok? Miert csak a boldogsag, a mosoly lehet 'felszines'? Attol hogy rosszkedvu, depresszios, baratsagtalan valaki, meg nem lesz 'oszinte' vagy 'mely' ember. En mar csak egy ilyen felszinesen boldog ember vagyok, mely embernek lenni sosem tartozott az ambicioim koze. Sot az sem zavar ha a korulottem levo embereknek van penzuk es mosolyognak.

2013.05.16. 22:35:08

@Barátusz: Nekem is alig van 30 font feletti ruham, lehet olcsobban is szep noi ruhakat venni, ujakat is, de en pl. majdnem minden ruhamat charity shopbol vettem, szep markas cuccokat lehet kifogni. Cipore pedig soha nem koltok tobbet 40-50 fontnal, pedig pl. Clarks az egyik kedvenc cipoboltom. Sokszor megvarom a learazast.

tanato 2013.05.16. 22:38:15

@A Tyne folyó déli partja: Ennél azért bonyolultabb a dolog,de ha egy társadalmat globálisan nézünk és megbomlik a fiatalok-öregek egyensúlya az súlyos zavarokat okozhat,fog okozni.

BTBTBT 2013.05.16. 22:39:31

@Babette_:

Kitűnő a memóriám. Frissítés?

"Lehetsz-e magyarként sikeres Angliában?" poszt

hataratkelo.blog.hu/2013/05/09/lehetsz-e_magyarkent_sikeres_angliaban?fullcommentlist=1#comments

Babette_ · anep.blog.hu 2013.05.09. 19:56:18
@aleb19: de azt tudod, kinek a másodnickje, nem?

A Tyne folyó déli partja 2013.05.16. 22:39:58

@váj mí: miért, ha valaki külföldre költözött, akkor már nem is veheti észre a hibákat?@tildy:): hát, nem is old English.

ottomoll 2013.05.16. 22:43:00

Érdekes, hogy ez az albérlet téma csak a magyarokat frusztrálja. Ausztriában vagy Németországban a lakosság jelentős része bérelt lakásban él, és meg se fordul a fejében a saját lakás.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.16. 22:43:30

@A Tyne folyó déli partja:
"azért az durva lenne, ha valaki azért vállalna gyereket, hogy majd öregkorában az kísérgesse"

Pedig igaza van tanato-nak.
A mostani nyugdij rendszer elott az egyetlen segitség az öregeknek a családi és a törzsi támogatás volt.
Ez volt az egyik oka a sok gyerekes családoknak.
Indiában a mai napig ez a rendszer. minden gyerek tudja, hogy kötelessége eltartani a szüleit ha rászorulnak.
Ha újra olvasod a kinei cikket amiben az egyik srác kiköltözött kinába lámpagyárat alapitani (András ha jól emlékszem), látni fogod hogy Kinában még rosszabb a helyzet.

A másik ok hogy valaki gyereket akar az a babázási kényszer. Az anyák egyszerüen akarnak egy játékot maguknak.

Utolsó ok, a genetikai késztetés a fennmaradásra.

BTBTBT 2013.05.16. 22:44:53

@Mirjam2:
Primark-ból meg hasonló nőiruha üzletekből össze lehet hozni.

Szeretek új ruhákat venni, persze normális áron, nem hülyék adóját is kifizetve. Nem érzem jól magam olyanban - már a tudat miatt sem -, amit valaki hordott, vagy nem új.
Csak a Clarks-ban veszek cipőt. Jó, tartós, kényelmes lábbeliket készítenek, amik nem törik a csontos sarkamat. Nyáron szoktam náluk vásárolni, és általában júniusban áraznak le. A cipő kinézete fontosabb az olcsóságánál.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.16. 22:47:44

@Barátusz: miért, mi a fura a harminc font alatti ruhákban? nekem csak egy csizmám, meg egy alkalmi ruha került annyiba (30-35 közt), a többi mind alatta van...

mzgldr 2013.05.16. 22:47:49

Ha valakinek nem tetszik Anglia bizonyos szempontból, nyilvánvalóan kézenfekvő elküldeni a retkes picsába, azonnali eltakarodásra felszólítani.

Ha valaki lemucsaizza Magyarországot, fertőnek titulálja, az ott élő embereket tipikusmagyarozza és esetleg megkapja hogy akkor miért magyarul osztod itt az eszed akkor meg "na pont ezért jöttem el, pont az ilyen fasiszták miatt mint te, zabáld csak a túrórudit te hülye paraszt".

De a nap fénypontja (a hagyma klónokon túl) szegény Rebarbara volt, aki csakis a különböző jogcímeken kapott segélyek mennyisége alapján vonja le magasröptű következtetéseit. Gondolom otthon ő verte a nyálát leghangosabban, hogy ez a gonosz rabló állam az "ő adójából" kiket-miket támogat.

A túlfogyasztással kapcsolatban meg nem értettem, hogy mi ez az értetlenkedés. Sokan élnek csekkről-csekkre, aztán amikor kitör valami válság, akkor meg néznek mint hal a szatyorban és gondolják, hogy egy havi megtakarítás pont elégnek tűnt, amíg volt meló.

BTBTBT 2013.05.16. 22:51:09

@ottomoll:
Csak bizonyos magyarokat frusztrál.
Ebben nyilván az is benne van, hogy Mo.-on ritkán vándorolnak az emberek, megveszik a házat, jelzálog, és onnan élik az életüket, akár évtizedekig is
.
Angliában egyrészt sokan (és egyre többen) nem engedhetik meg maguknak a lakás/házvásárlást az árak miatt, másrészt sűrűbben is költöznek, talán a nem helyhezkötöttség meg egy-egy új munkahelyhez való közelebb élés miatt.
Viszont ha vesznek is, akkor is hamarabb költöznek, mint a magyarok.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.16. 22:51:47

@ctboy: tudom, hogy ott ez a helyzet, de lásd pl. apám esetét. akkor?

geeeteee 2013.05.16. 22:53:31

@mzgldr: Köszönöm az összefoglalást.

BTBTBT 2013.05.16. 22:53:38

@A Tyne folyó déli partja:
Ki mondta, hogy fura? tildy ruhatárának értékéről beszélgettünk.

A költségeid alapján honnan öltözködsz?

2013.05.16. 22:54:23

@Barátusz: Mindenkinek mas igenyei vannak, en nem szeretek ruhara penzt kolteni, pl. kozmetikumokra koltok tobbet. Megertem ha valaki nem szereti a hasznalt ruhat, en kifejezetten szeretek charity shopokban vasarolni mert erdekesebb mint az uzletlancok. Es messze nem csak Primarkban lehet 30 font alatt uj ruhat venni; pl. sok noi ruha Gap-ben kevesebbe kerul mint 30 font: www.gap.co.uk/products/dresses.jsp

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.16. 22:54:29

@Barátusz: George es New Look tobbnyire.
pl ez:) www.asos.com//New-Look-Inspire/New-Look-Inspire-Bodycon-Tie-Dye-Jersey-Midi-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2945298
Illetve sok van otthonrol a Hadabol:) Primarkban nincs a fogamra valo, sem minosegben, sem kinezetben.
Ferfi cipo ( wavewalk pl. ) 49 font, nem olyan reg vettunk is a csaladban egyet. A borcipellom 25 font volt toluk, a csizmam 64.

@Mirjam2: en is a Clarkstol szerzem be a labravalot:)

@geeeteee: mar az elozo avataromon is en voltam.

@A Tyne folyó déli partja: oke, en nem angol szakon vegeztem, lexikalis dolgokat meg sosem szerettem megjegyezni.
Viszont nem hinnem, hogy tul sokan tudjak pontosan ugy egyebkent.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.16. 22:56:30

@Barátusz: ja, mert sokkal egyszerűbb az egész lakáshiteles téma. otthon nem tudom, hogy hogy van, de itt viheted magaddal a mortgage-ot az újra. egyébként meg, én nem ezt tapasztalom ennyire, egy csomószor van, hogy x. kollégát felhívja valaki, a tizenpár ezer dolgozó közül, és ezek együtt jártak suliba, a szomszéd, a gyerekei tanára, egy helyen laktak gyerekkorukban, új dolgozó jön, az egy régi volt osztálytársa, stb. stb. pedig ez nem egy kis falu.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.16. 22:59:39

@A Tyne folyó déli partja:
Ha cinikus lennék azt mondanám hogy nagyapádéknak nem volt szerencséjük, és itt a jó példa hogy miért kell több gyereket tartani.

Mivel a jelenlegi nyugdij rendszer nem igazán tartható fenn, az öngondoskodás más formáira kell ráálnni, és/vagy vissza kell térni ahhoz ami müködött évszázadokig.

(vagy időben meg kell halni, ahogy a japánok javasolják a nyugdijasaiknak.)

BTBTBT 2013.05.16. 23:00:04

@Mirjam2:
Pasiként nem költök kozmetikumokra, de ruhára szeretek. Mondjuk ettől nem vagyok egy vásárlási bolond.
Nem állítottam, hogy csak a Primark-ban lehetne a mondott áron alul vásárolni. Még M&S-ben, H&M-ben, Next-ben is, simán. Plusz még tíz másikban, ahová nem járok.
A Gap-ben a férfi meg a gyerekosztályra szoktam járni, de a belinkelt oldalon jórészt 30 font fölötti cuccok vannak. :)

A Tyne folyó déli partja 2013.05.16. 23:01:59

@Barátusz: hát a hozzászólásból én úgy vettem le, hogy furcsállod. egyébként én pl. a Peacocksot szeretem, meg a Matalant, pl. de utóbbiból sikerült már olcsón szart vennem, az a gond, hogy nem igazán értek a minőséghez, bár fejlődök. plusz, abszolút nem vagyok egy tipikus nő, idegesít a vásárlás, a próbálás főleg.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.16. 23:02:37

@tildy:): "@geeeteee: mar az elozo avataromon is en voltam."

Jó volt az is, csak sajnos nem látszott belőled semmi.

A mostani viszont elsőrangú. Az a sejtelmes mosoly....

BTBTBT 2013.05.16. 23:02:42

@tildy:): Lásd fentebb, nekem a Clarks mindenekfelett.
Évente egy párért nem sajnálok 70-80 fontot, mert jóval tovább tartanak. A hat éve vett cipőm kicsit használtas kinézetű (bár nem jön szét sehol), de mármikor el tudom hordani ma is.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.16. 23:03:42

@ctboy: három fiúk volt. egy él már csak, apám ment el a leghamarabb, 31 évesen, a másik fiú 40es korában, de speciel eléggé alkoholista volt.

geeeteee 2013.05.16. 23:05:25

@tildy:): Kattintgatok. Az "In her IT" hello vilag? Pedig nagyon jó ötlet.

2013.05.16. 23:09:11

Kedves Poszter!
Anyagi motiváció vezetett Londonba és közben arra a a "korszakalkotó felfedezésre jutottál,hogy a pénz nem boldogít.Gratula!:D
Anyagiasabb szemléletű vagy,mint hiszed,hiszen a társadalmat,amelyben élsz,főként a materia szűk keresztmetszetén át bírálgatod.
Miközben megosztod velünk azt az "ősi magyar mondást",mely szerint:jobb limuzinban sírni,mint a villamoson"
Szegénységi bizonyítványt állítottál ki magadról.
Tegyünk helyre dolgokat: 1az anyagi világ elégedettséget,elégedetlenséget adhat2 boldogságot lelki,szellemi,érzelmi,esztétikai hatások adhatnak.
Végezetül ,hogy éreznéd magad,ha Magyarországon egy magyarul rosszul beszélő albán vendégmunkás,akivel semmiféle sorsközösségben nem vagy, jól irányzott kérdéseivel próbálná feszegetni a társadalmi érintkezés megszokott szabályait a te személyes boldogságérzetedre vonatkozó provokatív kérdéseivel? Valószínűleg hülyének néznéd őt,mert nem vette a lapot az általad adott semmitmondó válaszokból,hogy ehhez semmi köze...na ez történik veled Londonban,a legjobb az egészben az,hogy önelégült felőbbrendűségedben ebből semmit észre nem veszel

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.16. 23:09:24

@A Tyne folyó déli partja:
Hát ez nagyon kellemetlen. Legalábba harmadiknak tudnak örülni?

És persze ott vannak a boldog unokák mint Te is.

Ha egy gyerekből egy hal meg az sokkal rosszabb helyzet. Nem?

A Tyne folyó déli partja 2013.05.16. 23:13:01

@A Tyne folyó déli partja: juj, helyesírási hiba. három fiuk volt, na.@ctboy: hát már nem élnek a nagyszüleim. elég korán meghaltak ők is, hatvan plusz évesen. amúgy, nem tudom, hogy mi a helyzet akkor, ha egy gyerekből egy hal meg, de azt tudom, hogy pl. a barátnőmék is hárman voltak, ő késői, tizenvalahány évvel a középső, huszon a legidősebb után. a középső 27 évesen hirtelen meghalt, pont, mint apukám, és a szülők ezt sose tudták feldolgozni, pár évre rá utána is mentek, pedig volt még kettő.

BTBTBT 2013.05.16. 23:16:03

@A Tyne folyó déli partja:
Igen, biztos az is nagyban hozzájárul az angliai lakásvásárlók költözési hajlandóságához, hogy lehet vinni a jelzálogot házról házra.

Lehet, hogy összekeverlek valakivel, de mintha te írtál volna 1-2 hete arról nagyon részletesen, hogy egy könyvelőnek milyen kevés végzettség kell. És ott volt egy recepciós barátnő is.
És akkor nő vagy?

Volt egy indiai kolleganőm, aki azt mondta, hogy ő bár ismert márkákat vásárol (high street), de sosem próbálja fel a ruhákat, hanem megveszi a két legközelebbi méretet, ami jó rá, aztán ami nem kell, azt később becseréli.

2013.05.16. 23:16:03

@ctboy: anyos latogatasa nem kulturalis. Szerintem en tobbet plvastam pl Coetzeet, mint o barmely SA irodalmat.
De este agyido elott ne hozd fel az anyosomat temanak!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.16. 23:17:22

@geeeteee: folytatni kene. Van par otletem, pl. a "the girls who code" kezdemenyezesrol szolo cikkbe mar belekezdtem, na de majd, szepen lassan....

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.16. 23:17:32

@A Tyne folyó déli partja:
Nincs nélam a bölcsek köve.
Javaslom hogy halgasd meg az igazi @hagyma-t a témában.

Pontositok. Tanato-nak - statisztikailag - igaza van.

Az aktiv gyerekek nagyobb száma segiti az öregek eltartását.

Ezt jól kibeszéltük.

2013.05.16. 23:21:15

@váj mí: Ne haragudj ha hulyeseget kerdezek, de irnal valamit a kulonbsegrol a szekelyek es a 'nem-szekely' erdelyiek kozott? Az a fo kulonbseg hogy mas teruleteken laknak?

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2013.05.16. 23:22:24

@charlieharper:
Bocsánat a késői emlegetésért.
Aludj jól majd holnap folytatjuk a témát.
(Te még igen szerencsés is vagy, hiszen SA-ban tudod tartani. az azért nem rosz távolság. Mégse két buszmegálló? Vagy három kapualjnyi séta. Nem?)

2013.05.16. 23:36:37

@tildy:): Ez a belinkelt ruha nagyon jol nez ki :)

2013.05.16. 23:41:09

@Mmj Drtmmj: 'hogy éreznéd magad,ha Magyarországon egy magyarul rosszul beszélő albán vendégmunkás,akivel semmiféle sorsközösségben nem vagy, jól irányzott kérdéseivel próbálná feszegetni a társadalmi érintkezés megszokott szabályait a te személyes boldogságérzetedre vonatkozó provokatív kérdéseivel? Valószínűleg hülyének néznéd őt,mert nem vette a lapot az általad adott semmitmondó válaszokból,hogy ehhez semmi köze...'

Igy van. 'Mi' itt Angliaban nem szeretjuk ha munkatarsaink 'kelet-europai oszinteseggel' mely kerdeseket tesznek fel nekunk a maganeletunkrol. Mi mar csak ilyen felszinesek vagyunk hogy a maganeletunket, szemelyes velemenyunket stb. nem a munkahelyen kivanjuk megvitatni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.16. 23:55:55

@Mirjam2: Ritkan talalni fogamra valot, ami arban is bejon, meg kinezetben is. Ez az volt:)

M. Péter 2013.05.16. 23:59:58

@ottomoll: Más a jogi környezet, és biztosítótársaságoknak és a nyugdíjalapoknak vannak bérlakásaik hosszútávú befektetésként. Az angolszász országokban meg a lakóingatlanok kb. 2/3-a van az ottlakók tulajdonában.

M. Péter 2013.05.17. 00:02:27

@outmigrant: Igazi felelősségrevonás nincs. Peter Connelly-ről hallottál? en.wikipedia.org/wiki/Baby_P

Szakura 2013.05.17. 00:06:59

@Fejesrob: Igen, igazad van. Az itteni képviselő elszámolt néhány londoni szállodai számlát, pedig hazajött. Hét hónapot ült.
Nálunk ez elképzelhetetlen. Mert a magyarok nagyon okosak. Ja.

antiageing 2013.05.17. 00:21:08

Az az állitás, hogy az albérletre kifizetett pénz kidobott és a lakás megment minket a pénz kidobásától fals. Mert a lakás az tőke( pénzért vesszük) úgy viselkedik mint minden befektetés, ha van kiadom pénzt kapok érte, ha nincs akkor fizetek a használatáért. Ergo azáltal hogy van lakásom azt a pénzt amit előtte albérletre költöttem ugyanúgy kidobom, mivel azáltal hogy saját tulajdonú ingatlanomban lakom, elállák az ingatlan mint befektetés hozamától(kiadásától), mivel magam lakom benne, mintegy elköltve a tőke (befektetés) jövedelmét. Egyszóval nem a lakás albérlet miatt hagyta el az országot a kollega, hanem az alacsony keresete miatt, ami nem engedte számára egy lakás megvásárlását, de mondhatnám úgy is, hogy a tőke felhalmozását!

2013.05.17. 00:40:50

Mirjam
Egyetértek,M.o.-on természetes vájkálni könyékig a másik magánéletében,pénztárcájában etc.

Sajnos sok magyar egyenlőségjelet tesz a tolakodás,kíváncsiskodás és az őszinteség, mélyebb beszélgetések közé.
Sajnos a mi kultúránkban a neveltetésbeli hiányosságok teljesen általánosak.Nekem az tetszik leginkább,hogy sok magyar felszínesnek és üresnek érzi azokat,akik ismerik a kultúrált érintkezés szabályait,mert a magyar önteltség nem engedi,hogy saját hiányosságára ráébredjen.

Nekem épp az imponál,hogy anélkül érintkezhetem másokkal ebben a társadalomban,hogy beszélgetőpartnereim áthágnák az illemtani határokat. Megkapom az engem megillető figyelmességet, anélkül,hogy olyan kérdéseket érintenénk,amik csak rám tartoznak.

Nagyon gyakori volt a magyarokal történő beszélgetéseimben,hogy a beszélgetőpartner észre sem vette a finom jelzésértékű metakommunikációs csatornán érkező jelzést,hogy semmit nem kérdeztem róla,tőle...egyszerűen nem veszik a lapot...:D csak faggatóznának,ha hagynám:D

szóval,amikor egy ilyen kulturán nevelkedett ember bekerül egy olyan közegbe,ahol már a szemkontaktus felvétele is az intimszférát súrolja,na abból születnek az ilyen cikkek :D és leszenk az angolok felszinesek,akiket még a sok pénzük sem boldogit:D na jó ne ragozzuk,hogy milyen szint ez.

Talan kultursokknak ez nevezhető,amit szegény poszter megél.

Szerintem a poszer mihamarabb térjen vissza Mo-ra,ne hazudtolja meg önnön felismerését:miszerint a pénz nem boldogit:D ,ha már erre így rájött

Hobbibol elkezdtem tanulni arabul és azt tapasztalaom,hogy a magyarhoz hasonlo vájkáló mentalitást lehet még találni Marokkoban és Algériában,szóval lehet,hogy a poszter a nyelvi nehezségek leküzdése után ezekben az országokban nagyon mély beszélgetéseket tudna lefolytatni a helyiekkel és jól érezni magát lelkileg.

váj mí 2013.05.17. 00:46:45

@A Tyne folyó déli partja: Dehogynem, sőt. De ha szerinted oké, hogy a posztoló egy London melletti alvóvárosból osztja az eszet a teljes angliai társadalomnak/- ás ra kivetítve. akkor nekem is oké. Elvégre te élsz abban országban. Ha téged nem zavar egy korlátolt pöcsfej, csak mert a posztban tudott többszörösen összetett mondatokat is leírni, szemben az eddigiekkel, akkor lelked rajta.

váj mí 2013.05.17. 00:52:05

@Mirjam2: Nem kérdezel hülyeséget, ezt már sokan megkérdezték előtted is.
Hm, hogy is magyarázzam... Leginkább a magyarországi magyarokhoz hasonlíthatóak a székelyek, mármint mobilitási meg rugalmassági meg elfogadási szempontból, Azaz, van olyan is, aki mobilis, rugalmas meg nyitott, csak olyannal még senki nem találkozott élőben, legfeljebb hallott róla ...
Valahogy így.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2013.05.17. 01:28:42

Nem értem, miért van ennyi ember teljesen belegárgyulva Magyarországon ebbe a saját lakás kérdésbe. Mennyivel inkább kidobott pénz az albérlet, mint a kaját a boltban venni egész életedben? Elvégre vehetnél szántóföldet is, és megtermelhetnéd az összes ételt, amire szükséged van, vehetnél napelemeket, hogy ne kelljen fizetni az áramért és a fűtésért, birkákat meg szövőszéket, hogy ne kelljen fizetni a ruhákért stb. Ez mégsem jut eszébe senkinek.

Egyébként meg 15 millió Ft hozamából, amit befektetsz akár alacsony kockázattal, simán lehet bérelni egy 15 millás lakást, és akkor van 15 millió likvid tőkéd még mellé, és ráadásul oda költözöl, ahova akarsz. Nálunk mégis a fél ország ráment már arra, hogy itt mindenki saját lakást akar, az is, aki 80 rugót keres, tele minden bedőlt hitelekkel, életük végéig eladósodott, röghöz kötött emberekkel, de a saját lakás, az azért még mindig az emberi létezés alfája és omegája Magyarországon, és ahogy nézem, az is marad. Tömegpszichózis...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.17. 02:02:30

@Zigomer Trubahin: az a vicc, hogy azert kimenni egy albereletbe, hogy ne fizessek alberletet?
azzal total egyetertek,, ha valaki nem erzi magat jol kulfoldon, az huzzon haza
vagy ha nem, ne kopkodje az orszagot ahol a lovejat csinalja

váj mí 2013.05.17. 02:05:05

@tildy:): Te, b+, BalatonfürEde .... és te egy ilyen nicknek bármit is reagálsz... Jézusatyaúregyisten, több eszed is lehetne! De ha már reagálsz műemléki környezetben tedd, kis faszenessel, bográcsozni viszont nem lehet, a törött dohányzóasztal helyett meg vigyél másikat.
Ja, és pontban 14.00-kor érkezzél. Érted-EDE? Csak mert ez fontosch!

zopilote 2013.05.17. 03:50:31

@hagyma:
" ne kopkodje az orszagot ahol a lovejat csinalja "
Inkabb nyaljon be annak az orszagnak tovig!!
Micsoda szolgalelkuseg!!:) Igazi " hungaricum ". :(

tohotom01 2013.05.17. 04:02:52

Erdekes hogy mennyi troll lett mostanaban, erdekes hogy a kulfoldon eltoltott idovel egyenes aranyban no a trollok aranya. A cikk irojarol pedig, erdekes es gyerekes hogy aki ujonnan erkezik kulfoldre mind viszi magaval a magyar irigyseget meg ha nem is ismeri be, aztan ahogy telik az ido egyre inkabb rajon hogy rosszul gondolkodott elotte es akkor jon a trollkodas ugye emberek ????? es mi van ebben a mu mosolyban, mu kedvessegben, idiota ha te is ilyen kozegben nevelkedtel volna akkor tudnad hogy ez nem muvi, mint ahogy te is mint minden magyar olyan pofat vagtok mint akinek megoltek volna az anyjat, erted ember ????? mert ebben nevelkedtel, akkor az is muvi ???? te istenatka es meg te vagy pedagogus ??? mi van itt emberek itt mindenki hulye ??????

zopilote 2013.05.17. 04:07:49

@Zigomer Trubahin:
" Egyébként meg 15 millió Ft hozamából, amit befektetsz akár alacsony kockázattal,
simán lehet bérelni egy 15 millás lakást, és akkor van 15 millió likvid tőkéd még mellé,
és ráadásul oda költözöl, ahova akarsz. "
Alacsony kockazat, likvid toke! Hogy te miket tucc!! Hun tanutad?? Ha alberlet helyett
satorban laksz, akkor a hozamot is befektetheted, es akkor meg tobb pized marad! Sot,
ha kukabol eszel, akkor a kaja arat is megsporolhatod, es azt is befektetheted. Oszt gyu-
lik a piz!!!
Proli economy 101: csak az a penz a tied, amit elkoltesssz!

tohotom01 2013.05.17. 04:08:22

@váj mí: a magyarok azert ragaszkodnak a sajat ingatlanhoz mert annelkul hontalannak erzik magukat es ezert is roghozkotottek mert felnek. mert csovesek, ezert nem is szivesen mozdulnak. Nem beszleve arrol a baromsagrol amit sok embernek a velemenye a sok sajat ingatlan, eloszor is ez az osszes volt kommunista orszagra igaz, ez nem magyar sajatossag ez a szocialistak vivmanya.

zopilote 2013.05.17. 04:10:39

@tohotom01:
" mi van itt emberek itt mindenki hulye ?????? "
Igen, mindenki " huje ":) Csak te vagy helikopater:)

tohotom01 2013.05.17. 04:13:51

@Mmj Drtmmj: te valahol pedzegeted a lenyeget, mi magyarok mindent a mi sajat szarunkbol ertunk, nezunk, amugy beszelgettem egy par indiaival es naluk is megtalalhatoak ezek a baromsagok, szerintem ez a csovesseg miatt lehet, meg ha nem is ismerik be a magyarok attol hogy van egy telefonja meg egy kocsija meg az ertekrendje csoves marad szegenykeknek.

zopilote 2013.05.17. 04:14:11

@tohotom01:
Ezek szerint a kapitalistaknak nincs is sok ingatlanjuk, csak a cocialistaknak:) Kapitalistak csak ingosagba fektetnek:)

tohotom01 2013.05.17. 04:16:19

@zopilote: azokra ertettem akik magukra veszik, latom egyet mar talaltam ;^) na azert neked 500 kulfoldon eltotott ev utan se sokat fejlodtel, maradjunk ennyiben.

tohotom01 2013.05.17. 04:24:11

@zopilote:Ezek szerint a kapitalistaknak nincs is sok ingatlanjuk, csak a cocialistaknak:) Kapitalistak csak ingosagba fektetnek:) ................ nem ezt akartam ezzel mondani biztos rosszul irtam, vagy esetleg nem jott at neked ??

zopilote 2013.05.17. 04:27:38

@tohotom01:
En " visszafejlodeni " jottem ki:) Sikerult ezek szerint, tehet elertem a celomat:) Komolyan, en sokakkal ellentetben azert disszidaltam, hogy ne kelljen dolgozni.

zopilote 2013.05.17. 04:36:53

@tohotom01:
Nem kell azert engem komolyan venni, most kotozkodos kedvemben vagyok: esik az eso es a hosszu hetvegen is dolgoznom kell:(

kék madár 2013.05.17. 06:04:06

@zopilote: nekem az esotol jobb kedvem lesz

Kék az ég 2013.05.17. 06:13:09

Érdekes a túlfogyasztásra panaszkodni amikor a magyar ember - maradva a szerző kimenetelének fő okánál - híres arról, hogy eszementen túlköltekezik lakásépítésekben ("ha már egyszer építkezünk..."), vagy kocsi vásárlásokban.

Kék az ég 2013.05.17. 06:16:58

Angol egyetemi oktatás az egyik legjobb a világon (magyar a közelében sincs, hiba verjük magunkat).

Persze ha az általános iskolai oktatást hasonlítjuk akkor van benne igazság hogy túl gyerek védők (bár a filmekben látott amerikai szinten nem tartanak), de ennek ugye meg van az oka.
Elég az aktuális híreket követni, hogy mi minden botrány derül ki BBC sztárokról, politikusokról, papokról.

Persze akinek a Mikolai körmössel neveljük a népet tetszik...

outmigrant 2013.05.17. 06:25:15

@M. Péter: Igen, hallottam, és még jó néhány esetet lehetne ott sorolni. Az relatíven értelmezhető, hogy mi a felelősségrevonás, mert azért persze azt nem várhatjuk el, hogy rákenjük az egészet a szociális szolgálatra, és vágóhídra vigyék az egész gárdát. Nagyon sok ember állásába került, akik szintén meg voltak hurcolva a médiában, és sokuk valószínűleg nem térhetnek vissza eredeti foglalkozásukhoz, illetve nyilván annyira megtörnek ilyenkor emberek, hogy nem is akarnak. Én az én szakmámban ennél nagyobb büntetést nem is tudok elképzelni.
Én olvastam a Victoria Climbié ügy kivizsgálását, ahol azért rendesen le van írva, mi történt minden szinten, a családtól a segítő hálózatig, gondolom, azóta már a Baby P ügyében is született egy ilyen vizsgálat, és levonták a tanulságokat.
Ehhez képest nálunk mi van? Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a szegény fényevő gyerek ügyében, mert ez is átölel egy nagy időt, kiéheztetni egy gyereket. A védőnő meg mit csinált ezügyben? Angliában, ha háromszor nem engednek be, negyedszerre a rendőrökkel mész vissza, akik betörik az ajtót.

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.17. 06:47:31

@Barátusz: akkor tudod, hogy hülyeséget írtál.

midnight coder 2013.05.17. 07:10:49

@Zigomer Trubahin: Azokat a családokkal akiket azzal vert meg a sors, hogy erre az égtájra szülessenek, a történelem során néhányszor már előfordult, hogy a félretett pénzük egyik napról a másikra csak WC papírnak volt jó. Ez az élmény amúgy pár évtizeden belül az európai fejlett országokat is eléri majd. Akkor pedig a hajadra kenheted a félretett millióidat.

midnight coder 2013.05.17. 07:18:42

@Mmj Drtmmj: A postolót amúgy én ideahaza is elhajtanám a vérbe ha olyasmit kérdezne ami nem tartozik rá. Nálunk is megvan erre a megfelelő kifejezés: mi közöd hozzá ? Persze erre az idióta besorol a felszínes tahók közé, pedig igazából ő volt az amikor olyasmi iránt érdeklődött, ami nem tartozik rá. Ez amúgy szerintem valamiféle magyar hülye álértelmiségi berögződés, hogy neki mindenkiről és mindenről joga van tudni.

DieNanny CH 2013.05.17. 08:19:38

@ctboy:
:-)

A nevelő célzatú atyai/anyai fülesekkel egyetértek!

(Azért remélem, nem vet ki magából a pedagógus társadalom...)

fapisztolybolt · http://fapisztoly.hu 2013.05.17. 08:20:47

Korrekt írás volt, tetszett.
Örülök hogy valaki olyan szempontból mutatta be hogy nem attól boldogabb egy társadalom hogy többet fogyaszthat.

DieNanny CH 2013.05.17. 08:25:33

@vascsaba:

Megtennéd, hogy írsz a munkádról? Milyen az iskola, a felszereltsége, milyen a tanár-gyerek arány, hogyan folyik a fejlesztés. Köszi!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.17. 08:31:26

@A Tyne folyó déli partja:

Az orosz és a német tényleg hasonló, hiszen ugyanabba anyelvcsaládba tartoznak...

DieNanny CH 2013.05.17. 08:36:19

@Kovermadar:

Elég "lányos" az 'ÁL' szóhasználata. Szerintem nő. Nincs itt egy grafológus?

chrisred 2013.05.17. 09:14:35

@Zigomer Trubahin: El vagy tévedve. Egy 15 milliós lakás bérleti díja alsó hangon évi egymillió. Annyit meg nem kamatozik a pénz alacsony kockázattal. És nincs likvid tőke, azt a pénzt a bank használja folyamatosan, amígel nem megy az egész a bérleti díjra, úgy húsz év alatt. És akkor se pénz, se saját tulajdonú ingatlan.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.17. 09:19:00

@tildy:): Koszi, csak most futottam at a veget a kommenteknek.
Az mondjuk nem rossz, meg itt sem.

DieNanny CH 2013.05.17. 09:26:55

@hagyma:
"az a vicc, hogy azert kimenni egy albereletbe, hogy ne fizessek alberletet?"

Szerintem itt is az arányokról van szó. Lehet, a Mo-i albérlet elvitte a fizetése felét, az angliai meg a fizetése negyedét. Nem?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.17. 09:30:57

@A Tyne folyó déli partja: Erre a legjobb eset tegnap tortent. Megyek a boltban egyszer csak odaszol mellettem egy csaj a baratnojenek, hogy "De megijedtem, amikor valaki megszolalt mellettem magyarul" (nem en voltam). Erre majdnem odaszoltam neki, hogy "Bmeg engem hogy megijesztettel most". Nem akarok eszakabra menni, mert ott nem lenne munkam. Vagyis meg par varosban talalnek irodakat, de eszakon ez a legnagyobb, igy maradok. Meg szerintem ott megesosebb az ido es ez a het mar most tul nedves volt.

DieNanny CH 2013.05.17. 09:41:13

@outmigrant:

Úgy tudom, azt adták be a védőnőnek, hogy a gyerek a pesti nagymamánál van.

M. Péter 2013.05.17. 09:54:23

@outmigrant: Börtönbe nem került senki, az egyik érintett orvos "önként" lemondott arról, hogy az Egyesült Királyságban praktizáljon.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.17. 10:05:31

@DieNanny: nem, inkább forditva. van. csak ami megmarad még mindig annyi, hogy megelsz belőle. Otthon az albérlet a fizetésem 1/5-e volt, itt majd a fele

outmigrant 2013.05.17. 10:10:00

@M. Péter: Tudod, ha valaki a börtönbe kötne ki, elég nagy hiány keletkezne a fent említett szakmákból. A rendszer így is a hatalmas munkaerőhiány miatt küszködik. És persze ezért is van rengeteg probléma a szolgálatoknál. El tudod képzelni, hogy egy gyermekvédelemben dolgozó szociális munkásnak hajlandóak 30 fontos órabért fizetni (munkaerőkölcsönzőn keresztül), és még így is kerülik ezeket az állásokat, mint a rossz bajt?

strucc007 2013.05.17. 10:14:55

@DieNanny: Hát Anglia sem az olcsó albérletekről híres. Bár lehet, h faluhelyen jobb a helyzet, de ott gondolom a jövedelem is alacsonyabb.

gabcigirl 2013.05.17. 10:15:41

Szerintem jó kis poszt - üdítő a mindennapos "hasalj és pózolj a pénznek"-típusú, fullasztós multis izé után:)))

DieNanny CH 2013.05.17. 10:16:21

@tildy:):

Hát, akkor nálunk, "pedagóguséknál" van a probléma. Diplomás óvónőként 110ezer lenne a nettóm. Albérlet 60e körül.
Itt Svájcban pedig kis túlzással a fizetésem negyede a bérleti díj. Szóval, ez a helyzet...

M. Péter 2013.05.17. 10:38:25

@Zigomer Trubahin: Ha az sima takarékbetétbe vagy államkötvénybe fekteti be az ember pénzét, akkor a kamat nem növekszik az inflációval, és előbb-utóbb már nem lehet belőle kifizetni a lakbért. Prémium államkötvénybe a tőke és a kamat is lépést tart az inflációval, van 5% reálkamatú is, de a legtöbb csak 3%, és hosszú távon ez is inkább csökkeni fog, ha valamelyik kormány egyszer rendbeteszi a költségvetést. Ez után még adózni is kell, és marad mondjuk 2.5% reálkamat, ez 15 millió Ft után évi 375000Ft, havi 31250Ft. Mit tudsz havi 31250Ft-ból bérelni?

A saját tulajdon biztonságot ad az embernek, míg a bérleti szerződést felmondhatja a tulajdonos, akkor az ember kereshet másik lakást.

Ezenkívül a saját tulajdonát az ember tetszése szerint díszítheti, és a saját tetszésének megfelelő konyhát és fürdőszobát rendezhet be.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.17. 10:39:31

@zopilote: egy orszagnak hogy lehet benyalni?
barom
termeszetesen ha nem szeretnek itt, elni nem elnek itt, de nem kopkodnem akkor sem ha csak a dollar erdekelne
understand?
@DieNanny: hat pon tazt olvasom naponta, hgoy 14-en laknak egyutt horror arakert

2013.05.17. 10:42:28

@DieNanny: de mekkora es milyen alberletet kapsz ezert Svajcban? Faluban bagy varisban?
Ha jol emlekszem kozos konyharol irtal...

2013.05.17. 10:49:06

@M. Péter: azert nem csak allamkotveny letezik befektetesre, az igazan konzervativ (marha nem gorogot veszel). 50 alatt meg nem fektetnek abba, csak kis reszt.

BTBTBT 2013.05.17. 11:00:25

@Babette_:
"a béla nevű 19-es... azt sugallta Babette-nek, hogy tudja, kinek a másodnick-je az enyém."
Miért is írtam hülyeséget? Azt már nem magyaráznád meg, ugye?

M. Péter 2013.05.17. 11:07:59

@charlieharper: Az illető alacsony kockázatú befektetésről írt.

2013.05.17. 11:26:47

midnight coder-erről van szó
csak a lényeg,hogy ott az emberek annyira jól neveltek,hogy még nem mondták meg neki,hogy semmi köze hozzá:D

Én olyan országban élek,ahol az emberek úgy megnézik egymást,mint otthon a metron,de ,ha ugyanezt a ködös Albionban megengedem magamnak,máris jön az angol ,hogy miben segíthetek,miután a szemkontaktus felvétele olyan mértékig,amit itt megszoktam vagy otthon,a csatorna túlpartján azt jelenti,szeretnék kérdezni valamit ....

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.17. 11:28:02

@Barátusz:
olvass vissza. nem érek én rá a te hülyeségeidre.

2013.05.17. 11:30:48

@marsha: Bocs, akkor félreértettem. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.17. 11:34:19

" de soha nem is gondoltam, hogy a boldogságomhoz autó, jobb ruhák, vagy menőbb fogyasztási cikkek lennének az elengedhetetlenek."

Nah ilyen hozzáállást, meg véleményt nagyon ritka akárhol olvasni, de ezen a blogon meg pláne.

2013.05.17. 11:35:03

@fapisztolybolt: nagyon el van tévedve a poszter több szempontból is,szomorú,hogy te erre még ráerősítesz..
annyira el van anyagiasodva a magyar ember,hogy nem is tartja rettenetesnek,hogy olyan kérdéseken elmélkedjék,hogy az anyagi biztonság és a boldogság közé egyenlőségjelet,lehet-e tenni,vagy nem,na kérem ez az igazi tragédia!
az anyagi biztonság adhat biztonságot,függetlenséget,elégedettséget,magabiztosságot,nyugalmat,még egészséget es jó megjelenést is napjainkban
a boldogság nem anyagi dimenzió! ezt tisztázzuk egyszerrre és mindenkorra!ne keverjük folyton -folyvást a gizikét a gőzekével!

2013.05.17. 11:37:25

@doggfather: miért kell folyton keverni az elégedettséget a boldogsággal?az egyik anyagi dimenzió a másik lelki!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.17. 11:38:44

@Mmj Drtmmj: nem tudom, de szinte mindenki azt csinálja.

2013.05.17. 11:43:33

@doggfather: erről van szó,ennyire sekélyes ez a gondolkodásmód
mellesleg,ha el akarsz mélyülni a témában,olvasd el a Flow-t!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.17. 11:50:44

@doggfather: hat de auto nelkul nem tudnek elni
a sony-t jobb nezni, mint egy junostot
es szeretek normalis cipoben jarni, mert kenyelmesebbb es egeszsegesebb mint a kinai piacos
es a levis't kedvelem , ami mondjuk kozeparas kategoria farmerek kozott
nem hiszem, hogy hosszutavon ugyanilyen boldogok lennenk egy putriban, de nem is akarom kiprobalni

2013.05.17. 11:51:57

@tohotom01: erről van szó
a poszter nem alkalmazkodó típus ,elvárná,hogy a közeg alkalmazkodjon őhozzá,hát nem fog,erre ő is kezd rájönni,ezért hazatelepülésről álmodik....de vajon miért nem költözött haza végleg már?:D

2013.05.17. 11:59:58

@hagyma: tudnál autó nélkül élni
ne legyél már ennyire sekélyes,hogy neked egy levis farmer jelenti a boldogságot:D ne röhögtesd ki magad
a poszter magányos,lelki ,érzelmi szegénységben élhet,baráti,családi kapcsolatok nélkül,ezt próbálja felénk kommunikálni a maga esetlen módján,azzal a butasággal,hogy a pénz nem boldogít
tisztázzuk végre! boldogság=lelki dimenzió,emberi kapcsolataink,szeretet,személyes teljesítményünk felett érzett öröm ,harmónia

levis farmer=anyagi dimenzio=elégedettség

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.17. 12:04:38

@Mmj Drtmmj: nem tudnek bazmeg, mert nem tudnek dolgozni
munka nelkul meg nincs penz
a levi's nem a bologsagot jelenti hanem azt szeretm hordani, pedig a wrangler negyedannyiba kerul:)

tisztazzuk
melyszegenysegben nincs boldogsag
szerelem lehet, boldogsag nincs
a boldogsag nem csak szerelembol all es lelki harmoniabol, ez tevedes

BTBTBT 2013.05.17. 12:06:34

@Babette_:
Az én hülyeségemre? El vagy te tévedve.
Ne engem próbálj leoltani, miután a múltkor beszoptad aleb baromságát, jó? Köszi. :)

2013.05.17. 12:06:36

@Zigomer Trubahin: azért maradj a realitások talaján,otthon a bérleti díj és a rezsi egy átlegfizetésnél többe kerül,itt a fizetés egyötöde!

2013.05.17. 12:10:36

@hagyma: nem tévedés
én Mo-on éltem mélyszegénységben és nagyon boldog voltam,met csodálatos családom van

itt nyugodtabb vagyok,de ugyanolyan boldog,mert a családom imádom

Mo-on két állásban dolgoztam,saját lakásban laktunk,törekedtünk,tanultunk,dolgoztunk,spóroltunk,mégis az első közös karácsonyi vacsoránk egyetlen almából állt!!!ha ez nem mélyszegénység,akkor nbem tudom mi az...és boldog voltam,mert a világ minden kincse sem ér annyit ,mint a férjem pillantása

tudni kell disztingválni kérem

Régi Péter 2013.05.17. 12:15:40

Nagyon jó a cikked, mindig is röhögtem azokon az arcokon akik "a Londonban még pizzafutárnak is jobb lenni, mint Magyarországon osztályvezetőnek" témát mantrázzák a művszerves diplomával. Tetszett, ahogy megírtad, hogy az angolok hogyan élnek.
Mindazonáltal van egy két dolog, amiről szót ejtenék. Ha te egy kezdő közalkalmazotti fizuból szoc munkásként albérlet fizetése mellett meg tudtál élni, akkor te egy tiszteletre méltó aszkéta vagy. Ez ugyanis max 90 eFt lehetett, amiből a legolcsóbb albi mondjuk 30. Aztán volt rezsid, az is legyen a legolcsóbb 30. Marad neked 30, ebből vettél ruhát meg kaját? De ha pároddal laktál akkor is meglehetősen szerény összeged maradt.
Hogy az anyagi javak az életminőséget mennyire befolyásolják, itt a legkézenfekvőbb példa. Ha nincs pénzed, nem találsz normális csajt, ugyanis a magyar lányok érthető módon nem mennek férjhez, egy albérletben 90 eFtból tengődő pasihoz. (Én is voltam benne, onnan tudom.)
Mindazonáltal végső soron egyet értek veled. Engem pl. nem segített senki anyagilag (pl. szülők) mégis van egy kis kéróm meg egy használt autóm 38 évesen. És nem mentem ki külföldre, és nem árverezik a kérómat a hitel miatt. Ja hát igen, ehhez kellett két diploma, meg be kell vállalni két állást, egyikben csop.vezként. (De hiszen Angliában te sem dolgozol keveset ugyebár.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.17. 12:15:50

@Mmj Drtmmj: ha boldog voltal, minek valtoztattal?
napi vacsora egy alma, boldogsag, ha en felhotlenul boldog vagyok akkor en nem valtoztatok
valami csak hianyzott
mondjuk egy oszibarack?

2013.05.17. 12:21:58

@hagyma: áááááá te nem is érted milyen sekélyes vagy,hiába magyarázom én ezt neked,ha neked az elégedettség egyenlő a boldogsággal,sosem fogod megérteni

elmesélem miért változtattam:mert itt sokkal kedvesebbek,figyelmesebbek,nyugodtabbak,segítőkészebbek az emberek,nem vájkálnak egymás magánéletében és főleg,mert NEm olyan anyagiasak,mint a magyarok:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.17. 12:37:01

@Mmj Drtmmj: tahat boldogabb lettel
attol is lathatoen bolldogabb vagy hogy sekelyesnek tartassz
pedig igazan boldog ember nem minosit ismeretleneket
altalaban a sikertelenek teszik
hogy magukat igazoljak
pl boldogan isszak a kisfroccsot a kocsmaban es es forcsognek amerikara, hogy hat ott olyan hulyek vannak, hogy ra kell irni a mikrora....
stb.
mikor bejott amobiltelefon otthon, akkor bunkofonnak hiztak
miert?
mert nem tudtak megvenni es ettol boldogak lettek, hogy igaz nekik, van de ettol bunkok

a boldogsag sok tenyezos dolog
kell hozza egy igazi tars
egy szep es jo szereto csalad
egy normalis anyagi hatter
jo munkahely
stb.
igy zusammen
szep az hogy ranezel a parodra es szemebol sut a szeretet, de azert karacsonyra egy alma eleg gaz

2013.05.17. 12:39:59

az én tapasztalataim a poszterével teljesen ellentétesek
én M.o.-ot és a magyarokat látom nagyon elanyagiasodottnak,felszínesnek,nem tudnék már ennyire elanyagiasodott,elősorban a pénzkultúra által mozgatott lelkű tömegbe beilleszkedni

élnek még rokonaim M.O-on ,emiatt szoktam még oda utazni és megdöbbentem,hogy röpke 7 év alatt mennyivel anyagiasabb szemléletű lett mindenki

1 a boltban elég nagy összegeket vissza se adnak alapból,hivatkozva,arra,hogy ennyit nem szoktak és nincs is olíyan érme már stb...
2elmegyek egy postára és a postáskisasszony lottót,sorsjegyet kínál,pedig egyiket sem kértem..
3az orvos , a nővér multi level marketingben értékesítene nekem ,ha hagynám
4számos magyar munkahelyen a főnöktől a dolgozók multi level marketingben vásárolnak különböző termékeket,hogy állásuk megtarthassák,csak erről hallgatunk,mert mi nem vagyunk anyagiasak ám,mi magyarok!de nem ám!
4eü.:előbb a kezelés árát tisztázzák és várakozón néznek rám, a panaszaidról nem esik szó,csak pénzről
5minden sarkon egy kozmetikus,fodrász és mind megél,mert a magyar nem felszínes ám!!!
6itt vasárnap bezárnak a ker.i egységek,mert a vasárnap legyen a családé,lelki életé,Mo-on üres tekintetű emberek kavarognak a 200-ik új plázában és kikapcsolódásnak tekintik,hogy együtt kavarognak egy plazaban
7arról panaszkodnak,hogy a boldogtalanságuk oka a pénztelenség- itt a rossz házasságot szokták említeni
8azzal menetgetőznek,hogy azért bunkók a másikkal,mert nincs pénzük-itt anygiakkal összefügésbe hozni ilyet még nem hallottam
9anyagi okok miatt nem vállalnak gyereket,itt a férfiak is már tizenéves kortól több gyereket terveznek,amit a nagy átlag meg is valósít,hozzon bármit a vak szerencse,ja és megoldjak,hogy a kismama otthon maradjon a babával,mert azt értéknek tartjak

2013.05.17. 12:41:34

@hagyma: még egyszer vegyük át
ugyanolyan boldog vagyok,mert a családom Mo-on is megvolt

itt elégedettebb és nyugodtabb vagyok

elégedettség_anyagi dimenzio
boldogság-lelki dimenzio

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.17. 12:49:37

@Mmj Drtmmj: jo
szerinted
menny fel csak a wikire, hany fele ertelmezes van a boldogsagnak
a tied egy
tudom, az anyem sekelyes, es boldog vagyok tole hogy tanitassz:)

2013.05.17. 12:51:46

és még egy apróság,az itteni nőkre nincs toronyóra lánccal akasztva,levis farmer,hajhosszabbítás,szemöldöktetkó és mellplasztika,mert egyszerűen a többségnek nincs pénze rá,nincs kozmetika minden sarkon,mert nincs pénzük rá és mégis szebbek,kedvesebbek és nem beszélnek állandóan a pénzről és főleg nem tesznek pénz es boldogság közé egyenlőségjelet
na ezért nem tudnék már visszailleszkedni könnyen az anyagias,materialista M.o.-i mentalitásba

2013.05.17. 13:01:02

@hagyma: mit lehet egy ilyen végtelenül egyszerű embernek mondani,mint Te?
Te a levi's farmertől vagy boldog? akkor vegyél sokat!:

nekem még az életben nem volt ilyen nadrágom és soha nem jutott eszembe megnézni a különböző márkák közötti árkülönbözetet:Degyszerűen nem érdekel:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.17. 13:09:58

@Mmj Drtmmj: mit lehet egy vegtelenul taplo nonek meg mondani aki egyszeruenb keptelen ket soert ertelmezni, de kepes felreeltelmezni es egyfolytaban egy szamara vadidegent minosit?
ki a faszom irta, hogy a farmertol vagyok boldog Te idiota?
azt irtam, bizony a boldogsaghoz nem art nemi anyagi hatter, de kepessegeidet meghaladta, hogy ertelmezd a mondanivalot

a faszom nezi meg az arkulonbozetet, hat ezt mondtam, a levi'st szeretem
szar lehet hogy sosem volt meg leviszed es karacsonyi vacsora egy db alma, de az meg szarabb hogy ennyire korlatolt vagy
Isten mentsen meg az ilyen emberektol es meg Te szidod a magyarokat magyarkent kulfoldrol?
fasznak jarsz haza
en turelmes ember vagyok de meg a vegen felbaszol koran reggel
amugy hol a rutoban elsz?

2013.05.17. 13:16:12

@Mmj Drtmmj: te azt hiszed magadrol, hogy egy mely erzesu ember vagy es a ferjednek eleg az, hogy szepen nezel ra. Ettol o majd alland boldogsagban fog repdesnii meditalas kozben, mikozben azon elmelkedik, hogy egy apro kis pont a kozmoszban.

2013.05.17. 13:21:07

@hagyma: azt írtad,a wrangler negyedannyiba kerül:D na én nem vagyok sem szarrágó sem pedig márkabuzi,mint te:D

megosztok veled egy kis szösszenetet..Rómában sétálgatok a belvárosban,látok egy helyes kis farmert,felpróbálom,jól áll,megveszem,azért mert ötletes,nem mintha bármilyen más ne állhatna jól...az üzlet Roberto Cavalli-valszeg te ott soha életedben nem fogsz tudni még egy zsebkendőt sem venni:D

de én még életemben nem méricskélem valakit aszerint,hogy milyen márkát hord,az,hogy hogy áll valami genetikai kérdés nem márkakérdés

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.17. 13:27:01

@Mmj Drtmmj: es en mericskelem?
Te komolyan semmit nem ertessz arrol amit irok
markahu vagyok
ami bejott azt hordom, szeretem a tradiciokat
igen valoszinu en Romaban meg egy zsebkendot sem tudok venni
ezzel ekezed a magyarokat, hogy anyagiasak, most meg arrol beszelsz, teged nem erdekelnek az arak setalgatsz Romaban es ami tetszik megveszed
kovetkezetlenul beszelsz
erosen
setalgass csak romaban, nekem nem kell a zsebkendokot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.17. 13:31:59

@Mmj Drtmmj: hat hogy hogy all a himvesszom az lehet genetikai kerdes, de hogy hogy all a levi'sem az nem mert megmutatja tukor
meg Mary is megmondja
tudod itt ashevilleben setalgatva, ha eppen kell egy farmer, akkor bemegyek es megveszem
es Levi'sek kozott valogatok
bar van mas is, Mary mindig ujitana....

2013.05.17. 13:33:51

@hagyma: nem markahu vagy,csak egy kis anyagias szarrágó márkabuzi,aki azt hiszi,hogy az ember jellembeli mivoltához,boldogságához az anyagiak hozzátesznek

szánalmas vagy,semmi több

2013.05.17. 13:51:51

nem tudok változtatni a véleményemen
a boldogságot nem pénzben ,az emberséget és a kellemes megjelenést pedig nem márkában méricskélem

Mary-nek igaza van,újítson is be:D ilyet bármikor talál:D

DieNanny CH 2013.05.17. 15:10:10

@Mmj Drtmmj:

Hű, de nagyon általánosítasz!

mommmmo 2013.05.17. 15:55:31

Azert ezek a dolgok az MLM~rol eleg erdekesek, ha olyan anyagiasak vagyunk mi magyarok, akkor pl miert nem jut senkinek eszebe, hogy pl az Orczy kertben nyisson egy bufet, allandoan emberek szazai lognak ott, de se egy fagyizo, se egy sorozo, semmi. Pedig a SOTE~s kulfoldiek is oda jarnak kocogni, nem hiszem, hogy a hely ne tudna eltartani egy bufet.

Mas dolog: Lurdy haaz, doglodo bevasarlokozpont, es a terkepen az "on itt van" jel teljesen felrevezeto. Nehogy megtalaljuk a boltot, amit keresunk.
De az mlm az megy.
Lassuk meg minden nep anyagias, csak nem mind ilyen balf@sz modon.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.17. 18:26:40

@Barátusz: nő vagyok, igen. de nem a könyveléshez nem kell végzettség, hanem a bérszámfejtéshez. előbbiről nem tudok nyilatkozni, de gyanítom, hogy ahhoz több kell, jobban is keresnek. a bérszámfejtéshez nem kell elvileg végzettség, ennek ellenére a fél bandának mégis csak diplomája van, vagy egy elkezdett egyetem, college.

ruhát én úgy nem akarok venni, hogy nem próbálom fel, én nem értek hozzá, hogy ránézésre jó lesz-e, de utálom a próbálgatást.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.17. 18:33:26

@zopilote: érdekes, az én angol kollégáim kb. mindegyike saját lakásban lakik, és mortgage-ot fizet. egyet tudok, aki szülőkkel lakik még, a másik meg egy eredetileg zimbabwei, aki itt council flatben lakik. a többi mind-mind saját lakás, hitellel.

de épp a múltkor olvastam egy német cikket is, hogy az emberek vágya bizony egy saját lakás. biztos ők nem járnak magyar fórumokat olvasni, pedig abból megtudhatnák, hogy ők nem is vágynak saját lakásra, és nem is hiteles lakásban laknak.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.17. 18:38:37

@strucc007: sőt, nekem a lakáshitelem konkrétan kevesebb, mint ha kivennék egy garzont. ok, bele kellett tenni előleget, meg lakhatnék egy lyukban, tíz másikkal, de kösz, inkább nem. a saját lakás sokkal jobb, saját élettér, senki nem szól bele az életedbe, pláne nem vadidegenek, és bármikor átrendezhetem a lakást, fúrhatok fel polcokat, hupililára festhetem a falat, bármi. albérletben meg minden szarsághoz engedély kell, volt munkatársamék pl. nem használhatták a ház kertjét, ha elromlik valami, hetekig vársz a szerelőre, mire az ügynökség kegyeskedik elintézni, ha a tulajdonos meggondolja magát, és mégse akarja kiadni, akkor kereshetsz újat, és az is benne van a pakliban, hogy nem óhajtják visszaadni az előleget, mindenféle mondvacsinált okra hivatkozva. soha többet albérlet, saját lakás ezerszer jobb.

2013.05.17. 18:40:28

@A Tyne folyó déli partja: amíg a banké,azt én nem nevezném sajátnak

BTBTBT 2013.05.17. 18:41:54

@A Tyne folyó déli partja:
Akkor te vagy az, jól emlékeztem.
Bérszámfejtőt akartam írni könyvelő helyett. Ahhoz meg kell végzettség jócskán, ha haladni is akar az ember.

Sosem értettem, hogy lehet ruhát venni próba nélkül? Egy nadrágot? Egy hosszúujjú inget?

A Tyne folyó déli partja 2013.05.17. 18:45:05

@Mmj Drtmmj: albérletnél sokkal jobb. az soha az életben nem lesz a tied, és minden apró szir-szarhoz engedély kell, és soha nem tudhatod,mikor gondolja meg magát a tulaj, s akkor kereshetsz újat, költözhetsz, szokhatsz meg új helyet, területet, szomszédokat, útvonalat, vitázhatsz a depositon. kell a halálnak.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.17. 18:46:59

@Barátusz: hát ezt a kolléganődtől kérdezd:) én néha vettem piacon (a bolhapiacon) ruhát, próba nélkül, hát, volt amivel megszívtam. a méretek is mást és mást jelentenek a különböző márkáknál.

BTBTBT 2013.05.17. 18:55:14

@A Tyne folyó déli partja:
Piacon? Soha - kivéve néhány pulóvert gyerekkoromban. :)

Csak volt kolléganő.
Egy nadrágban nemcsak a dereka fontos, le kell tudni guggolni, egy ingben felemelni a karodat, nehogy hónaljban szűk legyen, nyakbőség, ilyesmik.

És valóban: a szabványméretek két nagynevű cég termékeinél sem pontosan ugyanakkorák. Errefelé mondjuk van próbafülke dögivel, és az eladók sem járnak állandóan a nyakadra, hogy "akkor jól esz ez a méret?". :)

A Tyne folyó déli partja 2013.05.17. 19:03:38

@Barátusz: nem is az a bajom, hogy utánam járnának, vagy hogy nincs próbafülke. az öltözködési procedúrával van bajom, a le meg felöltözködéssel, pláne télen, nagykabátban.

BTBTBT 2013.05.17. 19:12:29

@A Tyne folyó déli partja:
Télen ruhát vásárolni? Öreg hiba. Nem vagyok egy "azonnal rohanok és megveszem az idei szezont szezon előtt", de a téli ruhavásárlást október végén simán meg lehet ejteni, mert már szeptember végétől azt árulják. Októberben meg nem kell télikabát.
Embere válogatja.
Egyfelől értem, hogy az eladóknak az a dolguk, hogy a vevővel foglalkozzanak, de gyerekkorom óta igencsak önálló egyedként mindig is utáltam, amikor nem hagyták, hogy a saját "időbeosztásom"-nak megfelelően nézelődjek vagy próbáljak. Ha lesz kérdésem, úgyis kérdezni fogok.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.17. 19:14:21

@Mmj Drtmmj: 1. hát velem ilyen még sose történt.
2. mert nekik megmondták fentről, de itt is rám akarnak sózni csokit a ruhaboltban, bélyeget a Bootsban, őket ugyanígy idegesíti, nem ők találták ki, hogy ezt csinálják.
3 ezzel se találkoztam, s egy darab ismerőstől nem halottam ilyet.
4 az angliai főnöknőm is foglalkozik ilyennel, otthon ilyenről se hallottam
4eü.:ez egyértelműen baromság, ha nem tudja, mivel kezel, hogyan beszélne a pénzről?
5 itt is van egy csomó és fodrász és kozmetikus. na és? egyébként meg mégis, mi közöd hozzá? nem kötelező odamenni.
6. vasárnap 11-5 közt átlagban nyitva vannak a boltok, és a turistáknak szóló brosúra külön szekciót szentel a shopping résznek, mint hobbi. s szintén tele vannak a bevásárlóközpontok.
7 szintén ökörség, általánosítás.
8 szintén.
9 ma mondta kollégám: azért vállalt egy gyereket, mert annyit tud felnevelni, és ha nem tudod megengedni magadnak, ne vállalj gyereket. nem magyar a kolléga.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.17. 19:22:09

@Barátusz: hát télen is van leárazás, a nyári, őszi cuccoké. amúgy, utánam nem szoktak mászkálni az eladólánykák:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.17. 20:35:31

@váj mí: Miutan szarra gunyoltak anno, sokszor viragnyelven os, valoban nem ertem es nem ertekelem.
Ha $var = x , akkor $var = x , nem pedig $var = new ironia(x).

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.17. 20:37:56

@A Tyne folyó déli partja: attol fugg kitol berelsz. HA-bol , illetve council lakasbol csak akkor rakhatnak ki, ha valami hulyeseget csinaltal.

2013.05.17. 20:45:25

@A Tyne folyó déli partja: nagyon megértelek
igazad van
itt a jog eszközei picit jobban védik a bérlőt,mint nálad
kényelmes a helyzet-egy példa-nem emelheti a tulaj önkényesen a bérleti díjat,csak az inflációval
a hiteltől fázom,egyszer többet ,mászor kevesebbet teszek félre,én így nyugodtabban alszom,mint 30 év mortgage-al

2013.05.17. 21:03:16

@A Tyne folyó déli partja:
1nehéz elhinni,mert 10 millio emberrel naponta megtörténik,te lennél az egyetlen kivétel:D na mindegy nekem:D
2rám még soha semmit nem akartak sózni a Boots-ban,de egyébként sem szívesen járok oda,mert csak szintetikus szarokat lehet kapni:D na természetes alapanyagok tekintetében itt jobb minden:D
3 húúú,akkor téged elkerül minden,ami másokat érint:Dérdekes ember vagy! nekem a nővér aloe veras szarokat akart eladni,pedig csak azt kérdeztem tőle,merre találom az orvost, az orvos pedig az általa indított egyetemi továbbképzést akarta nekem eladni:D itt még hálapénzt sem fogadnak el az orvosok,nemhogy tukmálnák rám a vackaikat:D jó magyar szokás szerint akartam adni,visszadta,látszott rajta,hogy megrőkönyödik ezen a magyar népszokáson:D
4 magánrendelésre elmentem,elég célirányos problémával,adott dologra specializálódott orvoshoz,előbb ár,majd röntgent szemekkel rád néz,hogy kifürkéssze lelked titkait,hogy vajon lapul-e a tárcádban pont annyi,amennyit kér...sőt! olyan dokinál is voltam,aki kerek perec megmondta,hogy ,amíg le nem szúrom a zsét,hozzám nem nyúl,ez tavaly nyáron volt Pesten:D
itt hetek múlva küldik a számlát,nem ennyire pénzéhes társaság
5 a lakosság számarányához képest,azért olyan nagyon sok ott sincs és az angol nőn nem vettem észre,hogy különösebben adna magára:D
6 hát márpedig ebben az országban vasárnap nincs nyitvatartás és pont,különben teszek rá mi van Londonban :D nem akarok én nyomorogni:Dnekem az nem szint:D
7te hülye vagy! ezen a blogon mást nem is olvasol,csak azt,hogy a pénz és a boldogság összefüggését boncolgatják:D gondod lehet az írott szöveg értelmezésével:D
8 szerintem fogadd meg a kollégád tanácsát,belőled egy is sok:D

BTBTBT 2013.05.17. 21:06:55

@A Tyne folyó déli partja:

Télen nyári cuccok leárazása? Őszi van úgy október elején, és nyári már július végétől, legalábbis az Oxford Street-es tapasztalatom alapján.
Inkább az eladólánykák (vagy az eladó lánykák) mászkáljanak utánam, mint az eladófiúk. :)

A Tyne folyó déli partja 2013.05.17. 22:02:03

@tildy:): mi az a HA? de amúgy nem kell hozzá hülyeséget csinálni, tulajdonos meggondolja magát, ennyi. mi jártunk így, beköltöztünk egy nagyon jó házba, környékre, fél év múlva a tulaj meggondolta magát, nem akarta kiadni, inkább eladni. költözhettünk ki. vagy be akarja költöztetni a rokonokat, vagy ő akar beköltözni, akármi. megteheti, ő a tulaj.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.17. 22:03:18

@Mmj Drtmmj: itt sem emelheti, viszont lásd fent. simán meggondolhatja magát, miért ne, végül s az övé a ház. igen, kell két hónap felmondási időt adni, de akkor is. te meg keress másikat. a sajátomnál ilyen nem lesz.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.17. 22:04:44

@Barátusz: hát itt az ősz már tél. sőt, még mindig tél van. átlag 8 fok van. északon vagyok...

BTBTBT 2013.05.17. 22:10:18

@A Tyne folyó déli partja:
Tudom, hogy nem véletlen a "Tyne folyó déli partja"-név, de nyári cuccokat akkor sem áraznak le télen, ugye? :)

2013.05.17. 22:16:16

@A Tyne folyó déli partja:
nah az én főbérlőmnél ki van zárva,nyugdíjas és Madagaszkáron éli világát,örül,hogy ilyen rendesen fizető embere van,inkább én gondolom meg magam,100 m2lehet,hogy már ne sokáig lesz elég nekünk

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.17. 22:31:33

@A Tyne folyó déli partja: Housing Association. Minket pl. nem rakhatnak ki, ha mi nem adunk okot ra, ha meg kiraknak, akkor ugyanilyet vagy jobbat kell biztositaniuk.

Anyádlóháton 2013.05.17. 22:48:18

Kedves posztíró!
Elolvastam írásod és arra a megállapításra jutottam, hogy Anglia NEM Neked való. Menj szépen haza, nem jó Neked ott ... még akkor sem, ha a szigetország legtehetősebb, leggazdagabb részén élsz, dolgozol, fogyasztasz és teszel ostoba megállapításokat.

M. Péter 2013.05.18. 00:14:13

@strucc007: Itt van egy táblázat az átlagos lakbérekről:
www.thisismoney.co.uk/money/mortgageshome/article-2325663/LSL-Property-Services-Rising-rents-squeeze-tenants-England-Wales.html

Londonban az átlag havi £1100, de az ország nagy részén ennek csak kb. a fele.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.18. 13:37:53

@Barátusz: nem télen, a nyár végén. de itt hamar hideg van, és sokáig. pl. tegnap be kellett kapcsolnom a fűtést....@tildy:): a mienk magán volt, illetve, mi egy ügynökségen keresztül béreltük, de a ház valakié volt. szóval, a ház tulajdonosa elköltözött, vagy eleve befektetésnek vette a házat, és megbízta az albérletügynökséget, hogy keressen albérlőket, és intézze az ezzel kapcsolatos dolgokat. ekkor meg simán előfordulhat a fenti. housing associationben, meg council flatben sose laktunk, meg azoknál várólista is van. itt most biddelni kell rájuk, de nekem elég kevés esélyem lenne rá, hogy hamar jut jó, mert nem tartozom semmilyen hátrányos helyzetű csoporthoz, dolgozom teljes munkaidőben, még csak nem is minimálbérét, nem rakott ki a férjem három gyerekkel, szóval kb. esélytelen. na meg a saját továbbra is jobb, de mivel leasehold, itt is beleszólhat pár dologba a freeholder (szóval, ez lakás, és az épületnek, amiben van a lakás, a housing company a fenntartója), pl. nem lehet háziállatom, mert van közös bejárat (a lépcsőházba). holott én a földszinten lakom, és van egy hátsó ajtó, ami eredetileg ablak volt, csak átalakították, és azt használom, az nem közös....ergó nem zavarna senkit. de nem, nem tarthatok háziállatot, mert van közös bejárat. na meg az előző lakásnál is ez volt a helyzet, mégis volt két szomszédnak is kutyája, pedig nekik nem is volt külön bejáratuk. van egy sanda gyanúm, hogy ők nem kérdeztek rá. lehet, nekem sem kellett volna....

Rebarbaraa 2013.05.18. 17:09:41

Oly sokan fikaztatok, hogy erdemesnek tartom valaszolni:
1. Nem Londoni gettoban szocializalodom, hanem egy kellemes kisvarosban tapasztalom, hogy az angolok mennyivel segitokeszebbek mint honfitarsaim otthon.
2. Nem a segelyeket taglaltam, hanem azt, hogy a szocialis halo mennyivel jobb mint Mo.-n. Nem hagynak senkit lesullyedni, nem kell ehezned es hajlektalannak lenned. Es erre akkor vagy jogosult ha dolgozol!!!!!! Nem ha munkekrulo szar troger vagy!
3. Lehet engem fikazni de ha valaki eljon egy orszagba es kepes csernusozni az itt eloket, mert ettol okosabbnak erzi magat az igazan kar.
Szemelyeskedem? Valoban?Miert? Mert eljossz a hazadbol, ide, dolgozni es nem tetszik, hogy itt is mindent leszolnak egyesek?

Ajanlom figyelmebe mindenkinek ezt a linket. Nem is a cikk a lenyeg hanem a riport. Aztan tessek elgondolkodni.

offforever.blog.hu/2012/05/09/ezt_is_megszavaztak_120_ev_utan_megszunt_magyarorszagon_a_tarsadalombiztositas

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása