oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. május 14. 06:51,  Egyre nehezebb, mert egyre többen vagyunk 441 komment

2013. május 14. 06:51 Határátkelő

Egyre nehezebb, mert egyre többen vagyunk

Külföldön élve az ember vagy megpróbál minél gyorsabban beilleszkedni, vagy inkább magyarokkal van együtt, amennyit lehet. Mai szerzőnk, Lilla ilyen tapasztalatokat is szerzett, olyan ismerősökkel, akik nem járnak el szinte sehova, nem csinálnak semmit, belesüppedtek a mocsárba, ami abból áll, hogy hétvégente találkoznak pár haverral, és leisszák magukat.

London pub 2.jpg

„Annyi londoni sikersztorit olvastam, hogy arra gondoltam, most már ideje levelet írni. A nagy többsége valószínűleg feltupírozott, habcsókos mese, töredéke lehet a valóság.

Én lassan 2 éve élek kint, 22 éves vagyok. 20 évesen beleuntam abba, hogy az egyetemen angol szakosként jobb angolom volt, mint pár tanáromnak, szóval szülői segítséggel kicsit megsürgettem nagy álmom megvalósítását, Londonba költöztem.

Nem, nem az otthoni helyzet elől menekültem, gyerekkori álmomat élem és nagyon keményen dolgoztam érte az elmúlt években, hogy ne csak makogjam az angolt. Felsőfokú nyelvvizsgával elég magabiztosan futottam neki a dolognak.

Öt fűtetlen szobában tízen

Kiérkezésemkor egy magyar cégen keresztül kaptam szállást. Egy ház felső emeletén laktunk 5 szobában tízen. A mi szobánkról szeptember vége fele elég gyorsan kiderült, hogy nincs fűtése, mikor ezt szóvá tettük még csak egy fűtőtestet sem hoztak, nekünk kellett venni. Ezért a nagyon pici,fűtés nélküli szobáért fizettünk 120 fontot ketten.

Persze indult a munkakeresés és ügyintézés, de akkor még interjú kellett az NI szám megszerzéséhez, nem volt elég neten jelentkezni. NI szám nélkül pedig nem vesznek fel sehova.

Két hétbe telt bejutni interjúra, további két hét volt, mire megkaptam a számot. Addigra már futottam ki a pénzből. Anyai segítséggel tudtam maradni és kaptam munkát egy olasz étteremben, amit horvátok futtattak.

Nem panaszkodom, a fizetésem nagyon jó volt. A lakbér mellett bármit megengedhettem magamnak komolyabb spórolás nélkül. Elköltöztem egy másik szobába egyedül végre. Ugyanúgy 120 font volt, ugyanannál a cégnél, csak volt fűtésem.

A lakótársaim többsége nagyon jó fej volt. Persze sokan voltunk. Persze senki nem akart takarítani vagy mosogatni. Persze rendszeresen dézsmálták meg a kajámat, én meg hagytam a felháborodott üzeneteket a hűtőn.

De tízből hatan fiatalok voltunk, én voltam az egyetlen lány, szóval kaptam magamnak 5 bátyust, akik odafigyeltek rám, mert mindenki legalább 5 évvel volt idősebb nálam. Együtt főzőcskéztünk, együtt mászkáltunk el, összerakták az ikeás cuccaimat.

Röhögve mondtam fel és költöztem

Aztán olyan 7 hónap után átköltöztem Dél-Londonba. Volt egy ismerősöm, aki ajánlott egy szobát sokkal olcsóbban egy önálló házban, kerttel, és csak négyen vagyunk két emeleten.

Azonnal mentem, mert végre lejárt a 6 hónapos szerződésem az étteremben és alig vártam, hogy felmondhassak. Nem kell mondanom, hogy két hónap gürcölés után jöttem rá, hogy illegális volt, viszont felmondani nem tudtam, mert 500 fontot visszafogtak a fizetésemből „depozitnak". Amint az lejárt, röhögve mondtam fel és költöztem.

Szerencsére szinte azonnal találtam munkát egy pubban. Nem kerestem annyit, de legalább legális volt. Mindenki csak rosszat mondott a déli oldalról, de őszintén, én sokkal jobban szeretem. Ugyanúgy egy metró a belváros. Az emberek is mások. Rengeteg barátom és ismerősöm lett. Persze a pultos munka lemondásokkal jár, estéim nincsenek, de legalább azt csinálom, amit szeretek.

Majdnem egy év után kaptam egy jobb ajánlatot egy másik pubban. Nagyobb cég, ott vagyok fél éve már. Fizetik a továbbképzéseimet, az engedélyeimet. Persze dolgozni kell, persze vannak nehézségek, viták. Persze nem keresek milliókat, de azt csinálom, amit szeretek. Akartam egyetemet kezdeni megint ősztől, de rájöttem, hogy elsőre se élveztem, a pultos munkát viszont imádom, akkor minek?

Egyre többen jönnek, egyre nehezebb

A fő indok, amiért megírtam ezt a levelet, mert mindenki azt hiszi, olyan könnyű kijönni, hiszen ott vannak a sikersztorik. Nem, nem könnyű. Az első évemben rendszeresen kaptam leveleket, hogy segítsek nekik kijönni, meg hadd lakjanak nálam, amíg találnak valamit. Olyan emberek, akiket talán évek óta nem láttam.

Amit otthon nem látnak, hogy itt is mindenért meg kell dolgozni keményen, és egyre nehezebb, mert egyre több ember jön ki.

Eljutottam arra a szintre, hogy ha magyarok jönnek be a bárba se szólalok meg magyarul, mert az első 3 kérdés kivétel nélkül: 1) mióta vagy kint? 2) mennyit keresel? 3) tudnál nekem / barátnőmnek / harmadik unokatestvéremnek munkát szerezni?

Ez a hozzáállás szerintem katasztrófa. Magyarokkal lakom, látom a másik oldalt is, hogy nem járnak el, nem csinálnak semmit, belesüppedtek ebbe a mocsárba, ami abból áll, hogy hétvégente átjön pár haver és akkor leisszák magukat, a szomszédok meg jönnek panaszkodni.

Nem az államnak kell eltartani

És még egyszer, ha egy sört nem tudsz tisztességesen rendelni, akkor ne gyere ki. Igen, máshogy kezelik a külföldieket, de főleg a nyelvtudás hiánya és a hihetetlen arroganciájuk miatt.

Alig tudják kifejezni magukat, és panaszkodnak, hogy nem kaptak segélyt az államtól. Nem a brit állam feladata eltartani őket, ha nem találnak munkát és ezt nagyon sokan benézik.

Nekem soha nem volt semmilyen problémám abból, hogy magyar vagyok. Elviccelgetnek a gulyással, megkérnek, hogy mondjak valamit magyarul és akkor jön a „jaj, de furán hangzik", de ennyi. Nekem is volt gondom az elején megérteni a különböző akcentusokat, pedig 15 év angol volt mögöttem. London nagyszerű, de minden éremnek két oldala van és ezt jó fejben tartani, mielőtt nekivág az ember."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr125299164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.05.14. 07:05:17

Jó reggelt.
Most aztán belekeveredtem, mint hülye gyerek a hózentrógerba.
:)
Arról volt szó, hogy ez nem egy sikersztori.
Én annak olvastam.
Az író jól érzi magát, elérte, amit akart.
Ez szerintem siker.
Hogy voltak buktatók? Olyan helyzet nincs, hogy semmi probléma ne legyen egy külföldre költözés kapcsán (vagy legalább nagy szerencse kell, hogy valakit elkerüljön).
Hogy mások hogy élnek?
Lehet, rossz a merítés. Én nem általánosítanék.
Az én ismeretségi körömben is van ilyen, de csak elvétve.

Ettől eltekintve sok sikert kívánok.
Ha nem egyetemet, de a szakmában valami szakképzésre beneveznék, pláne ha támogatják is.
Soha nem árt a tanulás!

NIKI LAURA 2013.05.14. 07:14:41

Végre mán Jack,London...

2013.05.14. 07:36:21

"Alig tudják kifejezni magukat, és panaszkodnak, hogy nem kaptak segélyt az államtól. Nem a brit állam feladata eltartani őket, ha nem találnak munkát és ezt nagyon sokan benézik."

Ez sajnos Magyarországon is jellemző tendencia, meg az is, hogy az állam adjon mindent a fenekük alá.

2013.05.14. 07:38:13

Szegény posztoló majd kapja az ekézést.

A poszt meg kb. semmilyen lett, nem sok érdemi információt tartalmaz. Azt nem értem, hogy Anglia olyan nagy ország, hogyan lehetséges az, hogy mindenki Londonba megy?

KJ. 2013.05.14. 07:47:06

Nem volt rossz,de ilyen Londonost,már 100 at olvastunk,más körítéssel.Szeret dolgozni,hál istennek,és még jól is keres grat.További sok sikert.(Inkább olvasnék német nyelvterületről máár,ott is rengeteg magyar van,ráadásul szimpatikusabb is Ausztria,Németó.,Svájc,Luxemburg..)

orange85 2013.05.14. 07:49:26

"Akartam egyetemet kezdeni megint ősztől, de rájöttem, hogy elsőre se élveztem, a pultos munkát viszont imádom, akkor minek?"

olálá, remélem észben tartod ezt 15 év múlva is.
első olvasatra kicsit egyszerű a leányzó és nagy az arca mert 15 év angol van a háta mögött.
jah,előfordulhat hogy jobban beszélsz mint egyik-másik egyetemi oktató, de hát az egyetem nem arról szól, hogy a extra tökéletes angol tudást még tovább fejlesszem.

arról nem beszélt, hogy miért is nehéz kint mert egyre többen mennek ki.ha perfekt az angol akkor mi a baj?csak nem a szakmával és tapasztalattal, de rosszabb angollal rendelkezők szorongatnak?

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.05.14. 08:02:31

Messzebb kell költözni! Mint pl. én, itt nincs sok magyar. :-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.05.14. 08:25:47

arról beszéljél, operába jársz-e?

THEHUNGARIANMINGLE · WWW.THEHUNGARIANMINGLE.COM 2013.05.14. 08:27:19

vicces a poszt
igen lehet , telitodik a mosogató, pultos, reklamtabla munkahely az angolul nem beszelo honfitarsainkal + fél kelet europa + olaszok, spanyolok stb....

de jó szakembereket mindenhol szívesen latnak!!!

en marcius 18 án kezdtem kikuldeni a CV-met es 1 hete kezemben van a szerzodesem...juniusban koltozes...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.14. 08:28:42

Most is interjú kell az NI szám megszerzéséhez.

orange85 2013.05.14. 08:37:32

@45eskoltozik: gratula.aztán posztot írsz-e majd?hol fogsz melózni ha szabad tudni?

nyuszigonosz 2013.05.14. 08:38:47

Tényleg vicces a poszt.
Mert sikertörténetnek csak nagyon részben mondanám: igen, sikerült munkát találnia, amit, mint irja szeret is csinálni.

Nekem az nem tetszik benne, hogy az egyetemi befuccsolásáról ilyen eléggé önteltem nyilatkozik: azért ment el, mert a tanár volt buta.
Na jó.

Egy fiatalnak, aki még igazából nem is tudja, mit is szeretne majd csinálni, nem is rossz. Mert hogy bizonyára nem a nyugdíjig tervezi a pultoskodást és a szobabérlést-
@Babette_: hehehehe! Ugyanúgy nem, mint az általa leszólt mások.....

orange85 2013.05.14. 08:40:29

@diggerdriver: jah, ez a része kamu.meg ahogy figyelemmel kísértem, az NI nem feltétlenül feltétel mindenhol a kezdeti időkben.persze legyen ez az első amit megszerez az ember.

ffüttyfürütty 2013.05.14. 08:40:38

Sehol egy túrórudi vagy egy kolbászkerítés le vagyok sújtva.

orange85 2013.05.14. 08:44:05

@orange85: jah megvan.arra tippelek hogy a neten vannak cégek amik benyomnak interjúra, csak egy jelentkezési lapot kell kitölteni.ami főleg gáz, nem jutott el odáig az ultra extra perfekt angoljával, hogy felhívja őket telefonon??

nyuszigonosz 2013.05.14. 08:45:37

@45eskoltozik: Jé! Na de írsz majd róla?
És sok sikert!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.14. 08:45:45

@orange85:
Igen így van.
Nem feltétlenül kell ha kell az ember alkalmazzák ha folyamatban van az NI.
Három dolg megkönnyíti de nem kizárólagos.
Angol telefonszám
Bankszámla meg NI szám.

zej 2013.05.14. 08:53:38

@www.aonang.hu: Jogos! Ezért megyek én messzebbre! :-)

@45eskoltozik: "en marcius 18 án kezdtem kikuldeni a CV-met "
Ez sok magyarnak miért nem megy? Miért mennek ki sokan annélkül, hogy lenne munkájuk az adott országban, miért vannak kint 2-3 hónapot munka nélkül?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 09:06:28

@zej: Azert, mert valamikor nem mukodik.
Anno hollandiaba kerestem munkat, onnet hivtak, 3-4 koros interjun voltam tul sikeresen. Majd a valsag miatt leallt az egesz.

Aztan a masik, hogy sok embernek nincs az adott orszagbol sim kartyaja. Nekunk se volt, es nem is tudtam, ez mennyire lenyeges lehet, ezert aztan szepen szorgalmasan kuldozgettem a cv-im magyar telszammal... Persze senki sem keresett.

Igy igen, kijottunk, es 2-3 honapig nem volt semmi. Az utanunk jovoknek annyibol tudtam segiteni, hogy van egy hirdetesem, uk simet kuldok haza postakoltseg fejeben ( kb 1 font szokott lenni).
Kb 50 simkartyat kuldtem mar igy, volt aki igy tudott mar otthonrol interjukat intezni.

Na szoval van, amin az embernek sajat maganak kell atmennie, ez is ilyen eset volt.

Mrs. Clayton 2013.05.14. 09:11:13

@zej: szted? Mert 90% h latatlanban nem vesznek fel, mivel az emberek 90%-anak olyan vegzettsege kepzettsege van. Ha Mo-n Gyorbol megpalyazol egy allast Debrecenben akkor szted majd felhivnak telefonon es tied az allas? Sztem elobb 1x,2x el kell oda utaznod, es majd jol szembesulsz vele, h egy csomoan a szomszed utcaban laknak es meg ismerik is a fonokot. Hat ezert. Miert nem azt kerdezed h ki az a hulye aki a 21. Szazadban meg bejar a munkahelyere, hiszen feltalaltak a tavmunkat is?

zej 2013.05.14. 09:18:11

@Jess G: Persze, de nem lenne elég csak interjúra kimenni? Mennyi egy repülő jegy Londonba? Kb 70-80e retúr?
Mikor Pestre költöztem vidékről, akkor én úgy szerveztem, hogy egy nap 2-3 interjúm legyen, 1-2 hónapig hetente jöttem interjúra. Fárasztó egy nap 3 interjú de azt hiszem jobb mint valahol élni a bizonytalanban, és várni, hogy kapok e munkát.

nigara 2013.05.14. 09:23:21

@zej: na azért ne hasonlítsd össze a Pestre utazást egy interjú miatt a Londonba repüléssel...
Kicsit magas a lovad.

váj mí 2013.05.14. 09:24:13

@zej: Mert pultost, felszolgálót, újságkihordót, mosodást, szobalányt és társaikat ritkán alkalmaznak skype-interjú során. Legfeljebb szakácsot, jó referenciákkal. Hát ezért.
Azt már említettem, hogy unalmasak már ezek az angliai posztok?

peacefroggg 2013.05.14. 09:26:00

@zej: és most képzeld el ezt Londonnal (vagy bármilyen várossal 500 km-nél messzebb):

"de nem lenne elég csak interjúra kimenni? Mennyi egy repülő jegy Londonba? Kb 70-80e retúr? "
"1-2 hónapig hetente jöttem interjúra"

ugye, hogy így már nem egy egyszeri tétel?

orange85 2013.05.14. 09:34:39

@váj mí: a poszt az semmi,gyakorlatilag beszélgetésindító.mellékes, gyakorlatilag lényegtelen, az első 50-100 komment után már nem is arról szól az aktuális nap.

az a legfurcsább az egészben, hogy még mindig vannak olyan poszterek/poszterinák akik láthatóan hazudnak.azt hiszed, hogy ha elolvastál 500 angol posztot már nem kapsz semmi újat.de.

zej 2013.05.14. 09:35:50

@nigara: Nem tudom magas e. Ha az akkor bocs. De nekem az a véleményem, hogy mióta szabadon lehet az EU-ban munkát vállalni sokan meggondolatlanul próbálnak szerencsét külföldön. (Nem csak Angliában) Az egyik ilyen meggondolatlanság, hogy úgy költöznek külföldre, hogy még azt sem tuják lesz e munkájuk. Rokonom (asztalos) már az EU csatlakozás előtt dolgozott többször Németországban, minidig biztos előre letárgyalt helyre ment dolgozni. A vízvezeték szerelő barátom szintén ugyan így ment ki már többször külföldre dolgozni, a munkát és a szállást itthonról intézte. Igaz mind a ketten a 90-es években kezdték a külföldi munka vállalást.

Tökfőzelék (törölt) 2013.05.14. 09:39:56

"Majdnem egy év után kaptam egy jobb ajánlatot egy másik pubban."
". Magyarokkal lakom, látom a másik oldalt is, hogy nem járnak el, nem csinálnak semmit, belesüppedtek ebbe a mocsárba, ami abból áll, hogy hétvégente átjön pár haver és akkor leisszák magukat, a szomszédok meg jönnek panaszkodni."

Részegeknek szolgálsz fel alkoholt, magyarokkal laksz, nem tanulsz, csak dolgozol, méghozzá nem is egy nívós szakmában, szakképzettként. Te nem süllyedtél bele a mocsárba?

Kezdj el valami komolyabbat, mert ebből hosszú távon nem sok minden lesz.

"De tízből hatan fiatalok voltunk, én voltam az egyetlen lány, szóval kaptam magamnak 5 bátyust, akik odafigyeltek rám, mert mindenki legalább 5 évvel volt idősebb nálam. Együtt főzőcskéztünk, együtt mászkáltunk el, összerakták az ikeás cuccaimat."

Szerinted mit akartak az 5 évvel idősebb férfiak az egyetlen fiatal 20 éves lánytól? Miért voltak vele feltűnően kedvesek? Lehet tippelni...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.14. 09:40:23

@45eskoltozik: igen, ennyi a munka szerzese jo es !keresett! szakmaval. en is igy voltam, oneletrajz kuldese, masnap hivtak telefonos interjura. kovetkezo nap ujabb hivas, mikor tudok kimenni szemelyesre. es vartak a kezdesemre tobb, mint ket honapot (elobb nem tudtam kezdeni).

nigara 2013.05.14. 09:40:46

@zej: abban egyetértek, hogy nem érdemes a semmire elindulni - pláne most. Néhány évvel ezelőtt más volt, akinek minden munka jó volt, az találhatott elég könnyen.

orange85 2013.05.14. 09:41:43

aki volt már NI interjún:kérnek lakcím igazolást?

nigara 2013.05.14. 09:42:00

@Mr. Long: erről írnál kicsit konkrétabban? milyen szakma, hol, stb.

outmigrant 2013.05.14. 09:42:39

Mostanában borzasztó lapos írásokat közöltök. Már gondolkodtam, hogy leiratkozom a blogról. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Az amerikás nénis is borzasztó volt. Nem kell arra törekedni, hogy minden nap legyen valami, de amit blogoltok, értelmes legyen.

Ennek a kedves hölgynek pedig csak annyit, hogy miért ne lehetnének a "sikersztorik" igazak? A siker sok mindenen múlik, neked valószínűleg több minden hiányzik hozzá.

Polarlight30 2013.05.14. 09:44:56

epp az ilyen mentalias miatt (is) tart ott Magyarorszag,ahol tart. ne ilyen buta kurvak cikkeire alapozzatok,majd ha mar megdugta par torok meg sri lankai, vagy nem sikerul behazasodnia,akkor jon a hetvegi buliba. segitsetek egymasnak Magyarok! 2-3het az eletetekbol nyugodtan elmehet arra hogy segitetek,persze csak ha ertelmes ill. barat,csaladtag az illeto. Hataratkelo is megvalogathatna hogyan befolyasolja az embereket a cikkeivel! Szebb Jovot!

váj mí 2013.05.14. 09:47:46

@orange85: Hádde, ha egyszer nincs miről beszélni a poszt kapcsán, mert ezerszer lett már körbejárva, és lerágva.
Kamuzni meg lehet, de minek? Pláne angliai posztoknál.

orange85 2013.05.14. 09:49:22

@Polarlight30: a cikkekkel sehogy. ha baromság, úgyis jön a reakció, ha nem akkor is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.14. 09:49:44

@orange85: Igen kérnek.
Hova küldenék a levelet az NI számmal?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 09:50:14

@zej: nem feltetlen meggondolatlansag. Sokan igy jottunk, hogy nem volt biztos allas ( tobben biztos otthonit hagytak ott). Kitartas, szorgalom, szakmai hatter es egy adag szerencse is kell.

Nem meggondolatlansag, sokaknal tudatos, tudnak rola, hogy ezzel jar. Megis meglepik.

@Polarlight30: barat, csaladtag is atvaghat. Annak erdemes inkabb segiteni, aki lathatoan menne elore, kuzd.

@orange85: mi mutattuk, de volt olyan a csaladban akitol nem kertek.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 09:51:03

@diggerdriver: az mas. Cimet be kell mondani, de igazolast rola nem minden esetben kernek.

punciuspilatus 2013.05.14. 09:53:16

@Polarlight30: miert nyomod a nyomorod erre a lanyra? budosszaju szeljobber tempon meg sem lepodom, mar ami a nok lekurvazasat illeti.

zej 2013.05.14. 09:59:49

@tildy:): Azért más ha valakinek van egy jól eladható szakmája, pl mint neked, jó PHP fejlesztő ott sem terem minden bokorban. De nem tudom, hogy egy magyar könyvelőnek mennyire lenne könnyű munkát találni a szakmájában?

LyukasBogrács 2013.05.14. 10:04:25

" de rájöttem, hogy elsőre se élveztem, a pultos munkát viszont imádom, akkor minek?"

Bizonyos dolgokra csak később fogsz rájönni. Eljön majd az idő, amikor már nem fogod élvezni a kocsmáztatást, és akkor jól fog jönni egy diploma (pláne a tudás). Ha lesz.
Most persze jólesik dolgozni, jó pénzt keresni, de nem hanyagold el az iskolát. Hidd el nekem, hogy pénzt keresni ráérsz, tanulni nem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.14. 10:07:07

@tildy:):
Múlt héten volt egyik itteni fórumtársunk.
Kértek igazolást.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 10:07:19

Na, én is pont így voltam ezzel. Itthon orvosi jártam, de már az első évben jobb voltam a professzoromnál. Otthagytam az egészet a picsába és kimentem Londonba pizzafutárnak. De nem jött be. Sokkal jobb voltam minden londoni pizzafutárnál. Így visszajöttem.

THEHUNGARIANMINGLE · WWW.THEHUNGARIANMINGLE.COM 2013.05.14. 10:10:17

@orange85: köszi szépen
mirol irjak :))) ez egy rövid tortenet.. IT sales

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 10:13:55

@diggerdriver: kb fel eve voltunk benn, akkor nem kertek. Biztonsag kedveert mentem en is, az ugynokseg levelevel amiben nyugtaztak hogy ideiglenesen nalunk lakik.

@zej: utolag azert mi is okosak voltunk, nem novemberben kellett volna jonni, nem magyar telszamot hasznalni otthonrol a cv-kben, es angolbol is fentebb kellett volna lennem. Na sebaj. A gyerek is ugy tanul jarni, hogy kozben zakozik parat.

iqfighter 2013.05.14. 10:14:36

@NIKI LAURA: elso jo kommented, pedig volt mar nehany

zej 2013.05.14. 10:19:40

@tildy:): Milyen szinten volt a nyelvtudásod?

THEHUNGARIANMINGLE · WWW.THEHUNGARIANMINGLE.COM 2013.05.14. 10:22:52

@tildy:): én magyar teloszamot adtam meg + viber + skype + linked in linket :)

orange85 2013.05.14. 10:30:30

@diggerdriver: nem mind1 hogy van hol laknom és nem mind1 hogy papír is van róla.azért kérdem mert a hivatalos weblapon nem említik.

orange85 2013.05.14. 10:33:17

@iqfighter: ha anglia akkor bizton lehet rá számítani.mást nem tud, de ezt nagyon.

VHB 2013.05.14. 10:56:33

Kissé felületesen olvastam a posztot, ezért kérdezem:

Jól értem, hogy egyetemet sikerült angol kocsmára váltani, miközben egyre jobb szálláslehetőségek adódtak?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 10:57:49

@zej: nekem alapfok (ket ev utan vegul csinaltam itt egy ESOL level 2-t) , paromnak felsofok, neki napi szinten hasznalva.

2013.05.14. 10:59:53

mondjuk azt nem ertem, hogy mibol derul ki, hogy "egyre nehezebb", ami a cikk hatasvadasz cime. a haverjaim altalaban max 2 het alatt talalnak uj munkat, ha valtanak, de inkabb kevesebb ido alatt. ebben mi a nehez?

@Philosoraptor: gondolom egy fiatal inkabb megy londonba, ahol van is mit csinalni, mint mondjuk milton keynesbe ahol semmi nincs, vagy nottinghambe ahol megismered es megunod a kis varost harom honap alatt. Emellett, jopar videki ismerosom csak reszmunkaidos melokat kap, ugyhogy altalaban ket helyen kell dolgozniuk, londonban meg kb adott a fullmunkaido. De persze ezek csak kiragadott peldak, par indok london mellett, sokminden szolhatna ellene is, legfokeppen az arak.

_Jeff_ 2013.05.14. 11:01:23

ha ilyen aranyban zuhan a posztok szinvonala, akkor jovore annyi lesz a napi poszt, hogy "szasztok itt vagyok londonban, minden f*sza, nalatok mizu?"

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.14. 11:01:56

@VHB: igen, mert jobb volt angolbol a tanarainal, ez zavarta. most ott van egy kocsmaban, ahol nem o a legjobb angolbol es ez megfelel a szereny hozzaallasanak.

nyuszigonosz 2013.05.14. 11:02:57

@VHB: Megtaláltad a lényeget. :)

orange85 2013.05.14. 11:03:33

@VHB: kapott 5 bátyust akik dézsmálták a kajáját,akikkel hőtűcetlivel értekezett,de azért az 5 bátyus odafigyelt rá.
aztán hagyta ezt a virágzó viszonyt a picsába és elköltözött.
hálátlan!ezt érdemelték azok akik segítenek összerakni a bútorokat?

Hari Seldon 2 2013.05.14. 11:04:03

Nem volt rossz, de ez tényleg már sokadik a témában.

Nem baj, lassan mi is célegyenesbe érünk. Úgy néz ki, hogy most a hónap végén megyünk interjúra Lotaringiába. Ha végre kint leszünk, talán megírjuk a kimenetel történtét.
Nem lesz benne Anglia :-)
(Nem mintha egyébként bajom lenne azzal az országgal)

Azért a tanulást meg nem kéne abbahagyni.

Eiknarf 2013.05.14. 11:05:39

@Mr. Long: Na végre más is leírja :)

Ennyi kell külföldi munkähoz, (märmint normälishoz, nem aljamunka)

- Normälis CV (jó cégekkel, amiket ismernek. Kolompär és Tärsa Bt. nem szämit annak)
- Helyi telefonszäm
- Linkedin profil
- Jó nyelvtudäs

Ennyi. Ezutän lehet repkedni interjukra.

orange85 2013.05.14. 11:06:20

@_Jeff_: áh, ez a blog túl van már a zeniten.még csak egy kevés lázadozó van az angol posztok ellen, de számok töretlenül nő.
még pár hónap és rotty.

2013.05.14. 11:09:23

@Hari Seldon 2: nyugodtan hagyjak csak abba a koherens gondolkodast ilyen szinten nelkulozo egyed a nyelvsulit, hadd jusson hely olyannak, akinek esetleg agya is van. :)

volt egy nemetszakos lakotarsam ugy 7 eve budapesten, o is a leheto legokosabbnak gondolta magat, PEDIG... aztan ket evvel kesobb megtalaltuk TELJESEN VELETLENUL ;) szamos nemet pornooldalon :) a kamatoztatott tudas, ugye :)

La Pantera 2013.05.14. 11:11:17

Nem tudom, mit tanított az adott tanár, akinél a posztoló jobban tudott angolul. Én is nyelvszakra jártam, volt pár tanár, akinek a kiejtése borzalmas volt, de hogy az adott tantárgyból (szövegtan, irodalom, módszertan, stb.) többet tudott, mint a csoport együttvéve, az is biztos. Engem annyira frusztrált a dolog. Ráadásul nyelvszakra nem azért mész, hogy a nyelvet megtanuld, azt már előtte tudni kell.

La Pantera 2013.05.14. 11:12:37

@La Pantera: engem annyira NEM frusztrált a dolog

2013.05.14. 11:12:43

@orange85: hiszed. kezdetek ota olvasom, es mindig ment a hoborges, a szamuk azonban nem csokkent :D gondolom ebbol kuldenek a legtobbet, ebbol lehet "valogatni", bar ha ez a mai pl ki lett valogatva, az mar tenyleg problema :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.14. 11:14:34

@Eiknarf: javitalak, magyar telefonszam es magyar, nem nemzetkozi cegek, az egyik nem is ismert nemzetkozi korokben. nem azon fognak sporolni, hogy felhivjanak egy magyar szamot 20-25 percre, tapasztalat, tobb ceg is megtette velem, volt amelyik tobbszor is.

@Whave: link van? nem nekem, az egyik HAVERNAK kell!!!! ;)

orange85 2013.05.14. 11:15:02

@Mr. Long: ki mondta hogy jobb az angolja a helyieknek.sztem annyira ultrakemény vérprofi az angolja, hogy ki sem derült hogy magyar.

mondjuk látszik, hogy fiatal a kizslyány, ott méri le hogy ki tud angolul valamilyen szinten, hogy tud-e kérni egy sört angolul vagy sem.mer a zodaszakadt magyar egyből be a kocsmába és iszik mind a vadállat.
túúúbiöööplíííz

2013.05.14. 11:16:16

@Mr. Long: ez sajna tobbeves sztori, fogalmam sincs mar hol talaltuk, amugymeg nem is volt annyira jo csaj, es egyaltalan nem volt tehetseges ;) nem veszit sokat a HAVEROD :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 11:19:53

@Eiknarf: igen linkedin alap, bar mikor jottunk, akkor meg nem annyira volt hasznalt/altalanos.

@Whave: nem egyszeru, ha pl. mondjuk self-employed voltal , akkor visszakerulni, vagy ha epp palyakezdo vagy.
Paromat pl. sokszor be sem hivjak, mert a 3 ev magan SEO/copywriting nem mutat jol ha vissza akarna kerulni halozatos/rendszergazdai munkara. Az a 2 ev tapasztalat meg ami van , az meg keves sokszor bekerulni. Hiaba lenne jo, ha az eselyt se kapja meg. EPrsze, mosogatoi /starbucksos allas biztos lenne hamar, csak nem hinnem, hogy onnet egyszeru enne kitorni.

orange85 2013.05.14. 11:20:34

@La Pantera: jobban beszélte a nyelvet és kész.jobb kiejtés,stb.
ha belegondolok akkor ezzel a logikával egy 6 éves angol gyerek jobban beszélhet mint egy angol szakos egyetemi docens.
ezért ott hagyni egy egyetemet.nem érdekelte a magasabb szintű tudomány és pont.nem tudott naponta x órát olvasni, végigseggelni a kötelezőket.unta az egyetemi bulikat.
én megértem :-)

Hari Seldon 2 2013.05.14. 11:21:44

@Whave:
Igen, én is azt gondolom, hogy jó a nyelvtudás, de egy olyan közegbe ahol mindenki angolul beszél, ott az angol tudás csak egy a sok közül.
Ha mellette beszél még legalább Franciául, vagy más nyelven, az egy plusz előny.
De önmagában valami skill nélkül nem egy nagy etvasz. (hogy kicsit keverjem már a nyelveket :-) )

2013.05.14. 11:22:11

@tildy:): jo, az mas kategoria, kedves poszterinank arrol ir, hogy "magyar ugynokseg, pubban pultos", ez egyaltalan nem az a szint, amihez tapasztalat kell, ez pont az a szint, amire barki kijon es megkapja, ezert nem ertem a "jaj-kesz-megtelt-a-piac"-hisztit. a kitores rajta mulik, el lehet menni tanfolyamokra, stb... :)

Eiknarf 2013.05.14. 11:25:15

@Mr. Long: Hät lehet felhivnak, de sokan viszont nem. Magamnak meg miért nehezitsem meg, egy sima prepaid kärtya beszerzése semmibe sem kerül.
Az ismert cégnév is ilyen, ha olyan a munkakör akkor felhivnak, de sokat dob a megkereséseken, föleg egy bizonyos szint felett. Pl. EMEA szintü management pozicióra nem fognak felvenni Londonban, ha nincs ilyen szintü referenciäd, ismert multitól.

chocco channel 2013.05.14. 11:25:18

Nem szoktam posztokat kritizalni, de ennek most kivetelesen tul sok ertelme nem volt:-) Nem volt benne ujdonsag, de ez a "jobban beszel angolul mint a tanarai" aranyos volt.

Londonban nagyon konnyu munkat talalni ha beszeled a nyelvet, videkrol ugyanez nem mondhato el. Ugyanakkor a kereset kb. ugyanaz, viszont videken az eletszinvonal olcsobb, es -ugyan varostol fugg-de biztonsagosabb.

Magyarokkal lakni agyhalal, nem gyakorlod a nyelvet,nem szocializalodsz mas nepekkel, es napokig sorolhatnam..

Egyebkent szerintem a posztoli semmivel nem "rosszabb" mint azok az ismeroseim akik tervezomernok vegzettseggel Pesten titkarnok, asszisztensek.

Eiknarf 2013.05.14. 11:26:18

@tildy:): Föleg amióta van az ajänläs funkció..
Amugy egyre inkäbb az lesz, hogy nem is kell CV-t küldözgetni, hanem csak ott egy gomb az älläshirdetés alatt, hogy "apply with linkedin" és kész.

Mrs. Clayton 2013.05.14. 11:26:32

@zej: sztem néha 30e-ből is meg lehet úszni, de mi van ha behívnak 15 különböző napon és mindig csak előtte 1 nappal szólnak, ugyan már, aki ennyi kockázatot nem tud vállalni és nincs 3-4-5 hónapra elég tőkéje, az ne akarjon külföldön dolgozni, de egy átlagos munkára nem fognak felvenni úgy h Mo-n élsz
pl ahol én dolgozom az az első, h megnézem az ember milyen messze lakik a munkahelytől, aki 2-3 mérföldön kívül van már eleve hátrányból indul, aki meg Mo-ról pályázna eleve menne a CV-je a B jelű iktatóba

orange85 2013.05.14. 11:26:38

@Whave: helyi hasonlattal élve ez olyan mint a kocsma.oda se azért megyünk hogy igyunk,inkább a társaság, de hát akkor megy igyak kólát?
aki ki akar menni angliába pl, az elég ha elolvas pár cikket meg a hozzászólásokat.rotty.kiváncsi lennék arra a néptömegre aki olvas de nem szól hozzá.nah azok száma biztos hogy csappan.

2013.05.14. 11:29:47

@orange85: ha csokkenne, akkor szerintem lenne motivacio a szinvonal feljebbemelesere... :) de ugy latszik, jok ezek a neszesemmi-fogdmegjol cikkek is, amikbol tenyleg semmi hasznalhato nem derul ki a kivandorolni keszuloknek, max az, hogy EGYRE NEHEZEBB MERT EGYRE TOBBEN VAGYUNK, ja bocs ez se, ez is csak a cikk cime :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 11:31:08

@Whave: azert azt kozel sem hinnem, hogy barki kimegy angliaba es siman barpultos lesz:)
muhhaha
Te sem dolgoztal meg vendeglatasban

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.14. 11:32:28

@orange85: nekem két éve kellett vittem a lakás szerződést.
Fórumtársunknak múlt héten kellett vitt a rokonaitól igazolást meg közüzemi számlát.

2013.05.14. 11:33:47

@hagyma: pedig pont ezt csinalta 2 haverom, kijottek, elkezdtek kilincselni, es par napon belul mindkettejuket felvettek ugyanarra a helyre, pedig meg csak nem is london. :) najo az egyikuk asszem pincer volt :D de azota meg mar valami irodaban logisztikus, ez volt az eredeti szakmaja vagymi.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.14. 11:34:00

@Eiknarf: ok, valoszinuleg. a nem tudom milyen manager poziciohoz biztos kell, bar szerintem olyan meg nincs nem multi cegeknel.
en egy teljesen ugyan olyan szekbe jelentkeztem, mint amiben itthon ultem, igy volt ugyan olyan referenciam az eletrajzomban.
bar engem fejvadasz keresett fel es o kuldte el a cegeknek, igy lehet, hogy arnyalja a magyar telefonszam kerdest, de lesz@rom, van piac itt a munkamra, ugyhogy siman ment. az egyik ceg megkerdezte, hogy voltam-e mashol es milyn ajanlatot kaptam. elmondtam, erre kuldtek egy annal jobbat. most itt ucsorgok a kivant szekemben es magyarokkal "vitatkozom" a kijutasrol. inkabb dolgoznom kellene. :)

Mrsmihaly 2013.05.14. 11:36:13

@www.aonang.hu: hahahaha , tervezünk visszajönni szabadsagra

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 11:36:45

szeretnek szolni itt minden professzornak IT-nek es computerzseninek
emberek szazmillioi elik le az eletuket, hgoy barpultosok, halaszok, olajfurok, camionsoforok stb. es boldogan elnek
en pl a magyar diplomammal is tokeletesen erzem magam egy bizonyos szallodai munkaban
ha a janyjol erzi magat mint barpultos, hagy csinalja mar, nincs szuksege tanacsra, hogy de tanuljal, mert lesz baj
ezt hagy dontse el O
ott van a masik oldal, valaki szakmai zseni a szamitogpszakmaban es nem talal munkat
a ketkezi munkat meg kell becsulni, mert majd pl nem lesz aki, ha felemelitek a nagy seggeteket a kocsibol, megjavitja a kocsitokat
es nem lesz aki kiszivattyuzza a szart a latrinatokbol es nem lesz penztaros, lohetitek magatoknak a vacsorat

Eiknarf 2013.05.14. 11:37:24

@Mr. Long: :D

Nekem is ugy ment anno, hogy fejvadász keresett, elküldött egy interjura, onnan nagyon jó volt a visszajelzés, és ezután durvän elkezdte tolni a CVm és egymás utän küldte a jobbnäl jobb interju alkalmakat.

Din Serpahis 2013.05.14. 11:37:35

@zej: Nem magas az a lo, ez igy a logikus.

Komolyabb meloknak az van, hogy mire atjutsz a Skype interjukon esetleg valami probafeladattal megtamogatva, mar nagyjabol tudni fogjak hogy akarnak-e teged vagy sem.

Akit ezutan behivnak szemelyesen, az mar 90%ra veheti a melot. Igy az angol repulojegy se akkora kockazat...

zej 2013.05.14. 11:39:04

@Jess G: Ezért nem írok soha lakcímet a CV-be. Se azt, hogy mennyi idős vagyok, se pedig azt, hogy vannak gyerekeim. Sajnos ezek alapján szűr sok HR-s.

2013.05.14. 11:41:48

@Whave: Nem tudom elképzelni, hogy valaki csak azért menjen Londonba, mert öhh, ott tud eleget bulizni. Mert kb. a fiatalok élete erről szól, Magyarországon is. Nekem személy szerint a kisvárossal semmi problémám nem lenne, sőt. Budapest után kész felüdülés lenne. Különbözünk. :)

A részmunkaidő tényleg gáz, de ha választhatok, akkor inkább megyek kisebb városba v. kis városba, minthogy a fizetésem nagy része rámenjen a lakbérre meg a bérletre, és lakjak egy szobában. Fiatalként ez lehet, hogy jó buli, de ahogy idősödik az ember, úgy nőnek az igényei meg az igényessége is.

Megint szabad a gazda 2013.05.14. 11:44:47

@Jess G: felénk kötelező megtéríteni az interjúra behívott jelentkező igazolt utazási költségeit (persze ez lehet egy rendszám és egy km x 0,3 € összeg is), így viszonylag ritkábban hívnak be messziről rögtön, de a telefoninterjú működik messziekre is, főleg, ha érdekesebbek, mint a helyi jelentkezők. A külföldi munkaerőnél mindig kényes kérdés az átköltözési költségek átvállalása, így egy külföldi személyes interjúja külföldről lehet "nagyon macerás" is.

2013.05.14. 11:45:13

@Philosoraptor: minimalberes melonal persze, hogy jobbanjarsz videken. viszont pl IT-ben egy nemlondoni fizu altalaban joval alacsonyabb tud lenni, erdemes matekozgatni, hogy eves szinten vegulis jobban jossz-e ki. nem az a lenyeg, mennyit koltesz, hanem hogy mennyi marad vegul :)

en mar kisse kinottem az allandoanbulizos korszakbol, siman elvagyok magamban, de azert orulok, h nem pl derbyben elek, ahol kozel s tavol sincs egy ismeros se, eselytelen h meglatogassanak, messze vagyok a reptertol, stb...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 11:46:29

@Whave: CCNA vizsga neki hamarosan. A tanfolyam anno -papirokkal -megvolt.

Mrs. Clayton 2013.05.14. 11:46:44

@zej: de ezzel eleve ki is zárod magad a külföldi állások kb 99%-ról, ha nincs külföldi lakcímed, telefonszámod egyebed akkor a legtöbb helyen nem téged keresnek
egyébként meg, ha a személyes adottságaiddal nem kellesz egy melóhelyen, akkor nem hiszem h ha 2 hét múlva kiderül, h gyerekes vagy, nem is abban az országban laksz, és ráadásul 3 diplomád is van, akkor szimpatikus tudsz maradni
én ezért soha semmit nem titkolok el, minek? ha nem kell nekik egy 2 gyerekes 37 éves diplomás nő, akkor nem kell, akkor én sem szeretnék ott dolgozni, minek fárasszuk egymást

2013.05.14. 11:46:58

@Megint szabad a gazda: en rakerdeztem a munkaltatomnal, hogy koltozesi koltsegeket el lehet-e szamolni. Mondtak hogy naluk sajna nem, de radobnak 10%-ot a fizura, ilyen modon tudnak tamogatni. Jofejseg. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.14. 11:47:00

@Eiknarf: Nekem ugy volt, hogy a fejvadasz elkuldte tobb cegnek, abbol ketto felhivott. az egyik azt mondta, telefonozas utan, hogy van egy ket honapos ablakom, mikor tudok ottlenni munkaidoben egy beszelgetesre, vagy talalkozzunk londonban, ha nekem egyszerubb odamenni. rabokten 3 hettel kesobbi pentekre. erre az interu elotti heten felhivott egy masok ceg - kicsit lassan kapcsoltak -, hogy ki tudok-e menni egy interjura kov heten. tereltem, hogy ilyen hirtelen nem tudok kimenni hetkozben, kell par nap, hogy elintezzem, de kovetkezo szombaton ott tudok lenni. ebbe belementek. csut utazas angliaba, pentek interju, szombat reggel utazas masik varosba interjura, majd vissza az eredeti varosba a repterre.
az azert kenyelmes, hogy nem azt mondjak, hogy szerda 10.45, de ne kessek, mert sorban hivnak be minket.

orange85 2013.05.14. 11:48:53

@hagyma: hm,pultosnak azért vették fel mert ő ezt akarta és nem azért mert nem volt jobb?
nincsenek éjszakái, minden részeg meg akarja dugni,22 éves, tökéletes az angolja és nem akarhat többet?azt mondod, hogy a végcél az első munka amire felvesznek?
irigylem hogy ilyen fiatalon ilyen bölcse,ezt még buddha is megirigyelné.

2013.05.14. 11:50:11

@Whave: Nem Angliával van probléma, hanem a tizenkettő egy tucat London posztokkal.

Kijöttem, 6 másik emberrel lakok egy szobában, mosogatok/takarítok/szobalánykodom/pincérkedem/droid vagyok, boldog vagyok, mindent megengedhetek magamnak, de céljaim igazából nincsenek. Ilyet én is bármikor írok, úgy, hogy még el se hagytam Magyarországot se. Nem tudom, mi a célja ezeknek a posztoknak, de már rohadt unalmas.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 11:51:12

@hagyma: hagyma, szoktak hozni, hogy ki fog majd nektek kenyeret sutni, ha nem lesz pek, mert mindenki diplomas lesz. Hozzatennem, egy fizikai/vagy segedmunkat meg tud tanulni barki, diplomaval is, viszont segedmunkasbol nehezen lesz orvos.

A penztarosrol: self-checkout kasszak vannak. Sajnos bizonyos munkakoroknel ez elobb-utobb megtortenik, hogy geppel helyettesitheto lesz.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.14. 11:51:19

@Whave: mondjuk a kovetkezo honapokban indul be derby mellett a budapesti repulojarat. :) east midlands airport, vagy mi a neve.

Mrs. Clayton 2013.05.14. 11:51:34

@Megint szabad a gazda: én nem mondtam, h nem lehet úgy állást kapni, h vki 5 millió km-rel odébb lakik, csak kb 5millióval csökken az esélye, h ő fogja megkapni, nyilván minél képzettebb és tehetségesebb vki annál könnyebb, egészen addig lehet fokozni, h nem is kell állást keresni, mert hívni fognak, de a munkavállalók 90%-a azt hiszem nem ez a kategória
mi biztosan nem fizetünk senkinek sem, h eljöjjön az interjúra, utána, ha a munka olyan kieső helyen van, h mindenképp autó kell, akkor azt térítjük, de még ezt se mondanám jellemzőnek, sőt nagyon sokat 30 mérföldeket is ingáznak mindenféle költségtérítés nélkül

2013.05.14. 11:52:04

@Whave: Nem minimálbérből indultam ki, de természetesen abból jobb vidéken élni, mint Londonban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 11:53:02

@orange85: nem, nem azt mondom
amerikai tapasztalataim szerint a pultost nem tudjak megdugni ha nem akarja, mint ahogy az IT-st sem aki zseni az irodaban
sot mar akkor lecsukjak, ha hozzaer, de lehet angliaban maskeppen van
en nem mondtam, hogy vegcel, lehet 5 ev mulva sajat etterme lesz pl
arra szerettem volna ravilagitani, hogy a foldkeregsegen nem mindenki diplomas es ez igy jo
es nem csak a diplomas az ember

orange85 2013.05.14. 11:53:23

@Whave: azt még mindig nem értem, hogy aki kint melózik, beszéli a nyelvet,esetleg a szakmájában dolgozik és gyűjti a tapasztalatokat annak miért lesz nehezebb?miért veszélyezteti az éppen beeső,nyelvet nem beszélő alien?

Megint szabad a gazda 2013.05.14. 11:55:52

@Whave: Angliából nem vagyok annyira jó, de javaslom, hogy nézz utána az adószabályoknak is, mert itt kb 5000 €-val tudtam csökkenteni az adóalapot az első évben, mert átalányban el lehetett számolni külföldi interjút és költözést. Az egyetlen feltétel az volt, hogy a cég ne fizesse/támogassa a költözést.
(ha jól emlékszem, tavaly költöztél és talán még nem adtál be 2012-es bevallást)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 11:56:57

@orange85: hat pedig ez problema
ahol munkanelkuliseg van es jonnek az emberek, szukul a munkaeropiac
a rosszabbak elmennek minimalberert stb.
vagy feketen
ez a vilagon mindenhol problema, foleg a hetkoznapi foglalkozasoknal, az itt aljamunkanak nevezetteknel

orange85 2013.05.14. 11:57:03

@hagyma: jah de szakmája az van!
nem köll diploma, dehogy köll.főleg, hogy mo-n is tombol ez a bsc mánia és az már über gyerek aki msc-re megy.vicc.csak vmi papper hogy mihez értek.
azt láttam hogy továbbképzésen vesz részt,de azt nem hogy milyen félén.

Mrs. Clayton 2013.05.14. 11:57:40

vkinek van a Royal Maillel tapasztalata az ügyben, h mi fog akkor történni, ha küldtem egy levelet a DVLA-ba de elfelejtettem, h nem bérmentesített és nem raktam rá bélyeget? cím nincs rajta, ahová visszaküldhetnék, a postán ma egy ufo nő azt mondta, h annak annyi és nem tudom sehol se keresni
de csak nem megy a szemétbe?
a levél hátulján egyébként az a figyelmeztetés van, h lehet h nem fogják kézbesíteni ha nincs rajta bélyeg

2013.05.14. 11:58:01

@Megint szabad a gazda: az adoevet aprilis 6-an zartak, es bar itt nem tudok ilyenrol, de kosz, megprobalok utananezni, hatha :) bar ennyi anglias posztbol csak megirta volna valaki, ha van ilyen :D

orange85 2013.05.14. 11:58:41

@hagyma: az oké, hogy nem tudják megdugni, de hogy ezt hallgatni...egy pont után belefárad az ember.én nem tudom, csak gondolom.

2013.05.14. 11:59:46

@hagyma: Hibás feltételezés azt gondolni, hogy aki azt mondja, hogy tanulj, az lebecsüli a kétkezi munkát. De abba gondolj bele, hogy senki sem marad örökké fiatal, tehát idősebb korában nem feltétlen fogja úgy bírni a fizikai munkát, mint korábban, másrészről, ha nincsen tudásod, akkor egy filléres pótolható alkatrész vagy, mert majd jön helyetted egy fiatalabb, szívósabb, aki jobban bírja a fizikai munkát. A tudást fizetik meg a jelenlegi világban, ezért kell tanulni. Az hogy te egy iszonyat jó vízszerelő v. könyvelő vagy, már teljesen mellékes.

zej 2013.05.14. 12:01:01

@Jess G: De ezeket el lehet mondani az interjún is, de akkor már ott vagy, behívtak, eltudod mondani, hogy nem ott van a lakhelyed, de megtudod oldani. Vagy van gyerek de nem gond, mert pl a nagyszülők is veletek élnek.
Nekem sem volt Pesti lakhelyem, mikor itt kerestem munkát, (150 km laktam) de megtudtam oldani, hogy ha felvesznek akkor hol lakom az első hetekben. De ha beleírom a CV-be a vidéki lakcímem akkor a CV-m megy a B jelű iktatóba.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 12:02:25

@hagyma: tudod vannak olyan korulmenyek, ahol te se szivesen dolgoznal. Errol ennyit. Fizikailag kemeny melo volt, de nem azzal volt gond, hogy nem tudtam megtanulni .

Hogy fejezzem ki magam, egy takaritast , vagy pl. kenyeret sutni , szennyvizet szippantani barki meg tud tanulni a diplomasok kozul is, akar korabbi nulla szakmai tapasztalattal.

De egy takarito nehezebben tud mernoki poziciot, vagy orvosit betolteni, ha erted mire gondolok.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.14. 12:02:40

Lehet félreértettem, de mi az, hogy depositot kérnek egy munkahelyen? Mégis mire fel?

Megint szabad a gazda 2013.05.14. 12:03:52

@Jess G: itt (N.o.) kötelező megtéríteni a költségét az interjúra, még akkor is, ha te felvennéd és ő mondja le a melót...
Így nagyon megfontoltam hívok be hamburgit vagy budapestit személyes interjúra, mert felül a lufthanzára, azután 1000 €-ba került egy beszélgetés...
Persze nem biztos, hogy minden cég így gondolkozik, de azért gondolom nem hívogatnak be emberkéket messziről nyakra-főre mások se a világ végéről, csak ha nagyon tuti az életrajz, telefonos interjú és nincs helyi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 12:04:14

@orange85: en nem tudom, hogy van angliaban, de ha en itt egy pultos csajnak ajanlatot teszek, vagy barki, akkor ram hivhatja a rendorseget es szexualis zaklatasert lecsuknak
de ez igaz barhol mashol, nem csak egy pub-ban
@Philosoraptor: magyar gondolkodas

Mrs. Clayton 2013.05.14. 12:05:00

@Kovermadar: ált munkaruhára szoktak kérni de nem ennyit már ott fel kellett volna tűnnie h kamu munkahely, mert minden rendes helyen ingyen van a munkaruha is

Megint szabad a gazda 2013.05.14. 12:05:23

@Jess G: a bejárást kocsival nem kell itt sem téríteni, annak a költségeit az adóból lehet leírni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 12:05:30

@tildy:): nem tudtad ellatni, hiaba magyarazod
mas meg el tudja
ha nem tudna itt a spanyol ellatni, nem lennenek szallodak

Din Serpahis 2013.05.14. 12:05:40

@hagyma: de legalabb nekunk lesz kocsink....

orange85 2013.05.14. 12:06:07

@hagyma: nem, én azt nem értem hogy ha jön a sok friss hús aki nem beszél angolul az miért veszélyeztet engem,miért kell félnem hogy néznem kell másik állás után.
a kint töltött idő nem számít semmit?
az lehet, hogy lenyomja a béreket a kínálat túlsúlya,igen.

kicsit furi számomra a kövekező szitu:
-szia
-szia
-kell pultos?
-már van,köszi nem
-na jó,de én most jöttem kenyából, az angolt nem beszélem,sose pultoztam de fele annyiért megcsinálom mint a kiscsaj
-ja,jó,akkor gyere.

eltúlozva,kisarkítva

2013.05.14. 12:08:26

@hagyma: mier lenne magyar gondolkodas? barmikor beuthet egy egeszsegugyi problema, vagy csak kiderul, hogy 40 evesen mar nem tudod ugy rakodni a cementet. ebbe a folyamatba semmi beleszolasunk, viszont ha kiut az emberen egy isiasz, hogy fog orulni, ha konyvelo, es nem autoszerelo. sok tehetseges szakember huzta igy le a rolot sajnos.

valahogy sosem latok idos pincert, idos pultost se.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 12:08:39

@hagyma: @tildy:): a diplomaddal egyutt nem voltal kepes szobat takaritani
ez van
nincs ezzel baj
azt en szoval nem mondtam, hogy nincs szukseg orvosokra, mernokokre, zsenikre
meg footbalistakra is szukseg van
es bartenderekre is, meg szobatakaritokra is, balnavadaszra, funyirora, rendorre es tuzoltotra stb.

Mrs. Clayton 2013.05.14. 12:10:12

@orange85: mi van? az téged veszélyeztet, ha olyanok jönnek egy idegen országba akik nem beszélnek angolul? ugyan miért? jó hogy nem mindjárt te egyedül szeretnél a földön élni
hát ha olyan jó vagy csak nem gond velük megküzdeni

orange85 2013.05.14. 12:10:27

@hagyma: akkor még mindig finomítom:az, aki egy fél este hótrészegen nyomja a dumát a kiscsajnak,anélkül hogy félkonkrétan is említést tenni róla, nah az rejtett megdugási szándék.
ezekből nem kell sok hogy beleunjon az ember

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 12:11:46

@orange85: Egy pultos aki azt mondja NI! jó állást kap Londonban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 12:12:20

@hagyma: balnavadaszra nem biztos, mar a kihalas szelen allnak
azt visszavonom
@Whave: en meg itt latok, nem is keveset
meg nyugdij felettit is:)
tehat akkor mindenkinek diplomat es uljon az irodaban?
40 eves koraid lehet pultos, de utana huzza elo a diplomajat es mennyen el irodai munkara?
nem ertem, hogy kepzeled
isiasz, az irodaban is isiasz, nagyon fog orulni az isiaszos konyvelo, hogy nem egeszseges autoszerelo:)
LOL

orange85 2013.05.14. 12:12:20

@Jess G: húha, hiba a te készülékedben van.
olvass kicsit vissza és megfogod érteni, hogy pont ezt próbálom megérteni én is!
sebaj.elfogadom a bocsánatkérést!

Hefnerboy 2013.05.14. 12:13:20

@45eskoltozik: Teljesen igazad van, annyival egészíteném ki, hogy semmi baj nincs azzal, ha valaki mosogatós, takarítós, szórólapozós stb. melót talál csak, és hogy az elején egy hangot nem beszél az adott ország nyelvén, mert nem mindenki ugyanarról a kondíciókról indul neki a külföldi munkavállalásnak, legfejjebb a motiváció hasonló, nevezetesen változtatni akarunk azon, amiben éppen élünk! Az viszont számomra elfogadhatatlan, hogy vannak, akik mindebből képtelenek elmozdulni, változtatni, a nyelvet megtanulva továbbképezni magukat. Nos ezek az emberkék élik meg börtönnek külföldöt, süllyednek el a dágványukban, érzik bezárva és kirekesztve magukat! Azért gondoljunk bele, nem képes kommunikálni a környezetével, csupán a hasonszőrűekkel érzi jól magát, és képes érdemleges párbeszédre, Magyarországról áradozik és hétvégente, vagy a day off-jain műugróra issza magát. A posztoló csajban becsülöm azt, hogy legalább őszinte volt, kicsit fellengzősen fogalmazott itt-ott, és szerintem, azt viszont át kéne gondolnia még egy párszor, hogy pubban pultosként akar-e megrohadni. Remélem nem, mert különben könnyen olyanná válhat, mint az általa lenézett, céltalan honfitársai!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 12:14:50

@orange85: hat en nem tudom, nalunk nem divat gesz ejjel hotreszegen nyomni a rizsat
persze barja valogatja
a pultos viszont 2 perc alatt le tudja epiteni
gyk. kidobjak a faszba
en pl. nem azert jarok pub-ba hogy dugjak
az adohivatalban tobb not megdugtam mint pultost, pedig abbol is volt ketto

2013.05.14. 12:15:38

@hagyma: ne forgasd ki

nem, nem mindenkinek, es ne menjen el irodai munkara, ha nem akar es nem muszaj, de ha tortenik vele valami ami miatt nem tudja folytatni a melot, ertsen valamihez, ne csak tanyerok egyensulyozasahoz :) a diplomas marhasaggal meg hagyjal mar, ne adj szavakat a szamba, ezzel ervelnek utoljara... nekem sincs :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 12:16:56

amugy pont ez a magyaros
sokan azt hiszik, aki pultos, az kurva is

orange85 2013.05.14. 12:17:58

@hagyma: úgy más.azt hittem aki fogyaszt, nem okoz galibát csak jártatja a száját annak mindig van helye.
a sok késdobáló meg lepukkant kocsma ezt teszi :-)

Robert N. Danahi 2013.05.14. 12:18:12

Ojjé! Ma is szép napos reggelre ébredtünk, ráadásul egy unikum poszt pocol a blog legtetején.
Lássuk csak, lássuk! Izgulok, soha egy bejegyzést nem olvastam erről a titokzatos városról!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 12:18:33

@Whave: hat ha valaki pincernek tanult
az ahhoz fog erteni
jelzem a legkevesebb a tanyerok egyensulyozasa
valoszinu nem megy el mellette filologizat tanulni, hogy jol jon majd idosebb koromban
Te a Foldon elsz?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 12:20:21

@orange85: itt nincs helye
persze kocsmaja valogatja, mondtam
ha videki kocsmaban Joet ismerik es berug kurvara leszarjak ha hulyeseget beszel
a pultos is
ha nagyon berug kibasszak
ez az ejszakai elet

Spacecake 2013.05.14. 12:20:38

klasszik tucatposzt,de azert rendben volt.

par ev vendeglatozas utan sirva fog szegenykem (megprobalni) visszamenni (vmi rendes) egyetemre,persze ez akkor mar majd eleg nagy akadalyokba fog utkozni...

Hefnerboy 2013.05.14. 12:21:04

@tildy:): Tök igaz, bár nem feltétlen humánus megoldás, ha csak azt segítjük, aki menne előre, mondjuk aki meg nem, annak pszichológus segítsen. És frankón komolyan gondolom. Dublini tapasztalataim elég egyoldalúak, a legtöbb magyarba a stagnálás van belekódolva! Nem képes ellépni külföldön sem a szarból, megteremti magának azt a vizelet langyos közeget, amiben nem kell megerőltetnie magát és fejlődni sem kell! :D

Mrsmihaly 2013.05.14. 12:21:24

@LyukasBogrács: nincs igazad. miert tanuljon, ha nincsen kedve, vagy eppen nem is tudja hogy mi legyen belöle ha nagy lesz.
Ez egy feudalis gondolkozas. A lanyom is dolgozott közepiskola utan, hol itt hol ott. Kereste a helyet a vilagban. Mit is er a diploma, ha rajön hogy megsem szereti amit tanult. Az mar 1 eletre szol.
Igy eldöntötte hogy közgazdasz akar lenni es 30 eves korara vegzett.
Mit vesztett vele? Semmit, imadja a szakmajat, sikeres, es nem a mi kedvünkert tanult, hanem maganak.

Robert N. Danahi 2013.05.14. 12:22:16

Amúgy én is sokkal okosabb voltam 20 évesen, mint a legtöbb professzorom. Meg is húztak sorban a vizsgákon...nem bírták a konkurenciát.
Azóta külföldre költöztem újságkihordónak. Minden reggel aláhúzom pirossal a rosszul fogalmazott, nyelvtanilag helytelen kifejezéseket az újságokban, majd begyűröm a delikvensek postaládájába.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 12:22:16

@Mr. Long: hat tudod hivatalokban regen igy ment, nevnap, pia dugas
sokkall sanszosabb volt mint kocsmai pultosnal
bar be kell vallanom 2 no is volt az eletemben akit pultoskent szedtem fel es 2-2 evig egyutt is eltunk:)

2013.05.14. 12:23:18

@hagyma: ugy mondom hogy te is ertsd: ha nascar versenyzo lennek, lenne egy b-tervem, ha esetleg lenyomorodok.

most it-s vagyok, ha egyszercsak kipukkan valami lufi es mind utcara kerulunk, fogok tudni mast csinalni.

egy ipari alpinista sem elete vegeig az, elobbutobb mast fog csinalni mert elege lesz/nem birja tovabb.

ha megtelnek a pultos/pincer/egyeb melok mert az olcso bevandorlok kiszoritanak es/vagy nem tudod tovabb csinalni, akkor baszhatod.

de latom nem AKAROD megerteni tehat innentol tokmindegy :)

orange85 2013.05.14. 12:24:25

@Robert Noel Danahi: szavazzunk:melyik város legyen a következő?
legyen olyan ahova a kutya sem menne de véresre kaparom magam olyan izgalmas, vagy olyan ami...jah az meg london.

téged érdekel valamelyik ország mint cél?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 12:26:02

@Whave: ha nascar versenyzo vagy nem kell B terv, mar megcsinaltad magad
csaxolok
en mindig tudok mast csinalni
34 foglalkozasom volt
vagy tobb

en jobban ertem, mint te gondolod

Robert N. Danahi 2013.05.14. 12:28:56

@orange85:
Engem baromi sok ország érdekel, és talán London is érdekelne, ha több olyan poszt lenne, ami mondjuk nem a "Nem tudok angolul, nem akarok tudni angolul, pont elég a mosogatás" körül forog és nem is IT-.s szakma. Ja és kiver a víz az olyanoktól, amikben szerepel ez a mondat: "Hatan laktunk egy szobában".

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 12:30:50

@Whave: ez az ugy mondom, hogy Te is ertsd kifejezetten paraszt-ertelmiesgi duma:)
csaxolok

BTBTBT 2013.05.14. 12:31:25

Húszévesen nagy határozottsággal félbeszakítja az egyetemi tanulmányait, hogy az angliai "álma" valóra váljon? Pub-ról pub-ra vándorolni aztán tényleg álom lehet.
Miért nem próbálkozott ügynökségekkel? Irodai munkával? Ha annyira jó az angolja, hogy az otthoni angol tanárait is kenterbe veri. Ha ez nem egy újabb mese-poszt habbal.

A jövedelemkiesés miatt öreg hiba akkor költözni, amikor két munka között van az ember lánya.

Akadnak olyan magyarok, akiket leír a szerző, de azokból sokkal több van, akik csak melóznak, aztán begyógyulnak a házba, nem kulturálódnak, nem mennek sehová.
Meg vannak, akik szétfüvezik az agyukat is. Dél-Londonban konkrétan volt is ilyen csűrhe.

Poszterina bele van szerelmesedve a "persze" szóba.

Már várom, hogy mikor nyögi be valaki, hogy "de hát fiatal, és így viselkedni teljesen oké".

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 12:32:27

@Barátusz: a vilag nem csak irodai munkabol all
csaxolok
irodaban akarsz sorozni?

2013.05.14. 12:32:59

@hagyma: aha, tehat gyakorlatilag alairtad a sajat peldaddal is, hogy igenis kell tobb dologhoz erteni, csak azzal van bajod, ha ezt mar tanulni kell, mer az annyira posh :D jolvan, komolyanveheto erveid lettek, a dumad csak siman paraszt, nem is ertelmisegi mar :)

zej 2013.05.14. 12:34:33

@hagyma: same to you

Tegnapi peca eredmény?

Robert N. Danahi 2013.05.14. 12:35:25

@hagyma: Azt azért hozzá tenném, hogy 30 felett már nem csak a neked mint pultosnak, hanem a kocsmának is égő téged alkalmazni, miközben náladnál jobb csajok, faszik pályáznak a helyedre. Olyan mint a modell szakma, 30 felett roló le.

BTBTBT 2013.05.14. 12:35:41

Ráadásul attól neki lehet állni munkát keresni, hogy még nincs NI számod. Sőt még egy pubban vagy étteremben el is kezdhetsz dolgozni, ha folyamatban van az NI-szám igénylése.
A lényeg, hogy rendelkezésre álljon az az azonosító, mikor a bérszámfejtő intézné a fizetést.

orange85 2013.05.14. 12:36:11

@Robert Noel Danahi: mondjuk ki nyiltan:nem a hellyel van a gond, hanem a posztok minőségével.
bárki csinálhat hasonló blogot.minőségibbet,moderáltabbat.
sokan lennének akik áthúznának oda.

nah addig jártatom itt a pofám míg engem is kitiltanak itt, aztán használhatom a másik nickemet...

BTBTBT 2013.05.14. 12:38:07

@hagyma:
Arról beszéltem, hogy ha a csajnak olyan jó az angolja, miért pubokban időzik, miért nem valami jobb melót tol?

Érdekes, hogy még sosem olvastam a posztokban, hogy emberek ügynökségeken keresztül szereztek volna állást. Főleg azért érdekes, mert ennek itt Londonban nagy múltja van, és sokan élnek ezzel a lehetőséggel, rövidebb-hosszabb távú munkák esetén.

Egyébként irodai ebédszünetben sörözni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 12:39:19

@hagyma: Kepes voltam. 2 napig. Annyi eleg is volt. Nem veletlen nem ajanlom senkinek sem a novotelt. Sem munakhelykent, sem vendegkent.

Aztan 3 hetig recepcioztam egy ingatlanosnal ket nappal azutan, hogy eljottem a novoteltol.

Emellett meg Magyarorszagon annak idejen kb 1 evig penztaroskent dolgoztam. Suli mellett. Errol ennyit.

BTBTBT 2013.05.14. 12:41:58

@Babette_:
Igaz is, opera nélkül kulturálatlan marad az ember. Londonban is, nemcsak Magyarországon. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.14. 12:43:43

@Jess G: ezt én is így gondolom. Érdekes is lenne, ha itt azzal kezdték volna, hogy akkor 3 váltás munkaruha + munkásbakancs + mérőeszközök + egyéb védőfelszerelés... akkor az első hónapban nem kapsz fizetést, mert csak.

Nevetséges, hogy dolgok tudnak így működni és ez ellen senki sem akar / tud semmit sem tenni.

Tudom, sajnos nagy úr a kényszer és sokaknak ezt is be kell vállalniuk, ha nem akarnak éhen halni. :(

Robert N. Danahi 2013.05.14. 12:45:18

@orange85: coorporateoljunk össze egy konkurens blogot :)

BTBTBT 2013.05.14. 12:45:47

@zej: Nyilván állásfüggő is, hogy mennyire kemény egy interjú (tehát könnyebb esetében még akár működhet is), de napi 2-3 inkább urban legend, mert az már durva is, nehéz is időbeosztani (hiszen neked kell hozzájuk igazodni, és nem fordítva) - és mindezek után nagy sikerre nem lehet számítani.
Ahogy a mondás is tartja: "less is more".

BTBTBT 2013.05.14. 12:46:57

@zej: Már Angliára értettem, nem Magyarországra, csak ez kimaradt.

BTBTBT 2013.05.14. 12:56:05

@hagyma: Nem kötözködésképpen, de a poszterinának nincsen diplomája. Félbeszakította a tanulmányait, arra hivatkozva, hogy jobban tud az angolt tanító tanárainál. (Tehát van ott valami más is a háttérben.) És jelenleg nem is érdekli a továbbtanulás.

Mások mélyrepüléséről ír, azt kritizálja, de ő is ugyanazt csinálja.

orange85 2013.05.14. 12:59:12

@Robert Noel Danahi: mit mondtam fentebb, engem a cikkek már nem vonzanak,én már a kommentekből táplálkozom.
többet érnek.oda megyek ahol több az infó.ezért nem baj a sokadik angol poszt.persze biztos lehet még új infót csepegtetni,pl. lillácska kifejthette volna milyen is az éjszakai élet, milyen egy kultúrált pub éccaka,hogy azt érezzem ott vagyok, lássam magam amint kikérem a sörömet.de erre még várnom kell.

BTBTBT 2013.05.14. 13:01:29

@tildy:):
Melyik szuper/hipermarketre célzol?
Nemcsak önkiszolgáló kasszák vannak, és nem feltétlenül a géppel helyettesíthetőség a cél, hanem a vásárlói forgalom menedzselése és a várakozási idő és a nagy pénztáraknál növekvő sorok csökkentése, hiszen a kis önkiszolgálókhoz kosaras/kisszámú vásárlással mész oda, nem egy tele kocsival.
És személyzet az önkiszolgálóknál is van, csócsidőben nem is kevés, mert a gép hibázik, ha italt vagy kést veszel, engedélyezni kell, nem inden vásárló kezeli helyesen az érintőképernyőt, ilyesmi.

BTBTBT 2013.05.14. 13:08:04

@Jess G: A leírásod utolsó mondatával mintha már meg is vélaszoltad volna a kérdésedet.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 13:09:59

@Barátusz: madjnem minden nagyobbra, ( lidl, co-operative , iceland ahol nem lattam emg self checkoutot). Nemcsak azok vannak persze, de sok helyen vannak, mi peldaul ha valasztani lehet sokszor self-checkouthoz megyunk oda.

Csak mig 5 penztarhoz korabban 5 ember kellett, most 10 gepre felugyel 1 vagy 2. Az alacsony kepeseitest igenylo munkaknal sajnos ez elobb utobb bejon, hogy gep vegzi el a munka nagy reszet.

BTBTBT 2013.05.14. 13:10:19

@Kovermadar: Nehogy egy nap - még jóval a szerződésed lejárta előtt - gondolj egyet, és lelépj.
Mondjuk ez valami gagyi ügynökség lehetett.

BTBTBT 2013.05.14. 13:13:31

@hagyma:
Régebben volt olyan, hogy fizetéskor borravalót akartam adni az angol pultos csajnak a pubban, és nem azért, mert bombázó lett volna (egyáltalán nem volt az), hanem mert tényleg szépen kiszolgált, és erre valami hülye pofát vágott, mintha ajánlatot tettem volna neki, vagy mi, és megkérdezte, hogy turista vagyok-e. :)

Mrs. Clayton 2013.05.14. 13:16:36

@Barátusz: az egy szimpla eshetőség, nem bizonyosság, én feltételezem, h a gép kiszortírozza és vmit nyilván csinálnak vele, de az ufo pénztárosnak nincs róla fogalma, h mit, azt tudom, ha rajta a címzett, akkor küldenek értesítőt, h fizess x fontot és vidd a leveleidet a fenébe, ha elrontottad a bélyegzést
de nem fogják visszaküldeni nekem, mert nincs rajta, h ki a feladó
max bemondom, h elveszett, csak jobb lenne, ha vhogy mégis előkerülne az a levél

BTBTBT 2013.05.14. 13:19:01

@tildy:):
Igen, de te arról írtál, hogy előbb-utóbb megtörténik, hogy géppel helyettesíthető lesz. Teljesen sosem.

Lidl nagyon szarrágó-szinten működik, és a fogukhoz vernek minden garast, a Co-op-okban meg Iceland-ekben nincs hely, inkább telezsúfolják áruval, és álljál csak sorban.

Nagy kocsival, főleg Tesco-ban, ahol általában több hely van a pénztárak körül mint például a Sainsburys-ben, eszembe nem jut az önkiszolgálót használni - ahol pedig direkt kis hely van erre kialakítva.
Asdá-ban meg inkább önkiszolgálózom, mert a pénztárak között mozdulni sem lehet.

BTBTBT 2013.05.14. 13:20:38

@Jess G: Angliáról beszélünk? Amcsiban ott van a "Dead letter office". Érdeklődtél már a posta menedzserénél a droidok helyett? Az segíthet.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.14. 13:23:33

@Barátusz: nekem csak annyit mondtak, hogy addig nem tudnak fizut berszamfejteni, amig nincs nino, meg bankszamlaszamom. de addig gyujtogetik a penzem. :)

Mrs. Clayton 2013.05.14. 13:24:30

@Barátusz: aha Anglia, átnéztem a honlapjukat, meg a gyakran feltett kérdéseket, de semmi, nyilván kell legyen vmi gyűjtő ahová kerülnek az ilyen levelek, de fel nem hívom őket, mert olcsóbb, ha elölről kezdem az ügyintézést
sőt van aki szt meg fogja kapni a dvla, kiderül

proprorporporpo 2013.05.14. 13:26:05

A csaj azt mondja, hogy Londonban nem könnyű és a sikersztorik nagy része kamu, erre ír egy post-ot arról, hogy milyen jó pultosnak lenni (nem semmi karrier, kezdem elhinni, hogy tényleg szar ez a london)

Bérel egy szobát gondolom a londoni magyaroktól (hahahahaha :D ) 120 fontért és ezek után nagyképűen beszél az itt élő "mocsárba" süllyedő magyarokról.

Minek ez a nagyképűsködés? Most akkor jó neki vagy rossz? Vagy neki jó mert jófej és 15 év angol után jobban beszél mindenkinél ezért pultos? Vagy most mi van? És minek még egy londoni poszt?

Mindenesetre gratulálok a csajnak, mert egy igazi arrogáns magyar mentalitású posztot hozott össze, ha esetleg akartok még londoni sztorikat lehet majd én is megírom az enyémet, ami ugyanannyira nem érdekes mint ez, kijöttem, dolgozom, megélek, sok itt a magyar, de jól elvagyok.

BTBTBT 2013.05.14. 13:26:46

@tildy:):
Szerintem itt amellett, hogy piszkál is, hagyma arra is céloz, hogy bár korábban ment neked valamilyen munka, de ma már nem vagy olyan formában, mint régen. Esetleg mert ha teheted, nem is választasz ilyet, vagy mert belekényelmesedtél a jelenlegi foglalatosságodba.

BTBTBT 2013.05.14. 13:29:46

@Mr. Long:
Én is erről beszéltem, de poszterina kifogásként hozta fel, hogy addig nem keresett, amíg nem lett NI-a.
Amíg nem lett munkám, nem is álltam neki NI-t intézni (és évekkel ezelőtt még heteket várni is kellett egy NI-interjúra), mert minek. Amikor meglett, de még nem kezdtem el dolgozni, igényeltem, és mire az első fizum bérszámfejtésére sor került volna, már volt is azonosítóm.

BTBTBT 2013.05.14. 13:32:08

@Jess G: Mivel DVLA-ról van szó, könnyen lehet, hogy bélyeg nélkül is kézbesít a posta, és aztán DVLA-ék kiperkálják azt az postaköltséget. Csak futja nekik a befizetett díjakból.

A memedzserrel beszélést azért hoztam fel, mert szemtől szemben, ha egy felelőssel beszélsz mint vásárló, sokkal gyorsabban szoktak intéződni a dolgok. Gyorsabban, mint telefonon parkolópályára téve, mjúzakot hallgatva.

bobsys 2013.05.14. 13:32:48

Angol vagy akarmilyen telefonszam. Skype. Venni kell egy angol telefonszamot Skypeon azt meg atiranyitani a magyar mobilra. Ugyanezt csinaltam Ausztral telefonszammal.
En nem zarkozom el a magyaroktol, Ausztraliaban is sajnos az elso ket kerdes az volt, hogy mennyi penzt csinalsz es milyen vizummal vagy kint/mennyire dolgozol feketen. Na ezt a ket kerdest nem birom, de segiteni segitek ha tudok, csak ne en legyek a vegen a szargeci, mert nemtudok elohuzni a zsebembol valami jofele munkat.

Balu kapitany 2013.05.14. 13:40:52

@én már a fény gyermeke vagyok: és igen!
nekem is szemet szurt a posztolo szerénysége a elején, ennek megfelelően olvastam végig a sztoriját, ha szereti csinálni és ilyen királylány akkor hadd csinálja, vannak 50-es korcsmárosnék is, nem? ott van hivatástudat..:)

Hari Seldon 2 2013.05.14. 13:49:38

@Whave:
"volt egy nemetszakos lakotarsam ugy 7 eve budapesten, o is a leheto legokosabbnak gondolta magat, PEDIG... aztan ket evvel kesobb megtalaltuk TELJESEN VELETLENUL ;) szamos nemet pornooldalon :) a kamatoztatott tudas, ugye :) "

A tudás inkább "Kamatyozott"

Bocs a hülye szóviccért...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.14. 13:54:07

@Barátusz: az én posztomban olvastad volna ha megjelent volna a második része.
Én kb 100 ügynökségnél vagyok regisztrálva és még plusz 100 ügynök elérhetösége van meg.
Az én szakmámban szinte csak ügynökök közvetítenek ki munkára.
Én eddig minden munkám tölük kaptam. Azon kívül hogy néha egynapos melóra is kiküldenek én rosszat nem tudnék mondani rájuk.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.14. 13:55:51

@Barátusz:
Értem, illetve nem igazán. :)

Mikor elkezdtem dolgozni 6 hónap próbaidőre vettek fel (ez itt a normális). Még kezdés előtt elkérték a méreteimet és mikor kezdtem megkaptam a friss, ropogós holmimat.
Ha másnap felmondtam volna, akkor sem lett volna semmi.

Azóta kiderült, hogy évi1 bakancs illetve elhasználódás esetén kb. bármennyi ruha JÁR a dolgozónak. Függetlenül a státuszától (próbaidő, határozott vagy határozatlan idejű szerződéssel dolgozik). Nálunk mondjuk nem divat a próbaidő kitologatása, de sok helyen nem kap az ember fastjobbot, csak ilyen fél éves hosszabításokat.

Szóval nem teljesen értem a depositot, pláne ekkora összeggel.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 13:59:41

@Barátusz: nem esik le a jegygyuru a kezemrol , ha azt kene csinalnom. Fizikailag sok dolog meg menne is, bar az igaz, van van ami nem, terdeim nem okesak, de mar tervben, hol nezessem meg.

Az mas teszta, hogy imadom a munkam, es akkor sem valtanek, ha mas szakmaban jobban is kereshetnek.

Robert N. Danahi 2013.05.14. 14:01:33

Azt igazán megírhatná a poszt-toló, hogy melyik egyetemre járt, csak hogy tudjam, hol van oktatásbéli problemátika angol szakon.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.14. 14:02:07

Arra gondoltam, hogy be lehetne vezetni egy "clausus numerus" féle rendszert, hogy angliai posztot csak akkor tesz közzé HÁ, ha két poszt között volt legalább 6 nem angol...

Mit szóltok hozzá? :)

Kívánságlista: Nicaragua, Laos (nem, nem Lajos!), Mianmar, Peru, Luxemburg, Csád, Nepál, Burkina Faso, Tahiti...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 14:04:37

@Robert Noel Danahi: otthon, magyarorszagon
nem itt
itt az ember 30 folott is ember
ez tudom furcsa

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.14. 14:06:43

@Kovermadar:
Engem Mongolia érdekelne.
Oda nem megy senki?:)))))))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 14:06:57

@tildy:): azt irtad, a diplomas kepes mindent megcsinalni de a nem diplomas nem lehet orvos
ez felig igaz
a nem diplomas nem lehet orvos, de a diplomas sem kepes mindent megcsinalni
lsd magadat
keptelen voltal takaritani
sajat magadat cafolod
az elet emberfuggo, nem tanulasfuggo
van aki egesz eleten at kepes takaritani es nem kepes orvosi diplomat szerezni
van aki szerez valami szart de nem kepes dolgozni
minden elet egy kulon cedula

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 14:07:55

@Barátusz: a borravalot felenk nem veszik ajanlatnak, hanem orulnek neki, mert abbol elnek,
lehet tenyleg turista fejed volt es rettenetes angolod?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 14:08:59

@Barátusz: megertettem a posztot
otthagyta az egyetemet es kiment pultosnak londonba
naes?
joll erzi magat

váj mí 2013.05.14. 14:09:09

@Kovermadar: Agree... mert ez már baszott unalmas.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 14:10:46

@hagyma: Figy hagyma, en alltam fel, nem ok kuldtek el. Egy percig sem bantam meg. Birtam volna meg, ha akartam volna. De nem akartam. Kapis?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.14. 14:11:21

@Kovermadar:

Én vállalom legalább 2 megírását. Csak olyan országot vállalok, ahol még sosem jártam.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.14. 14:13:42

@Kovermadar: itt 3 honap a probaidom egy az alatt is egy honapos felmondas van mindket fel reszerol, pont ugy, mint probaido utan... angol logika :)

orange85 2013.05.14. 14:13:54

@diggerdriver: én voltam.tevék,hideg,homok.a nomád emberek a tévézéshez szükséges áramot napelemekkel nyerik.nem vicc!
más érdekel?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 14:14:00

@tildy:): kapis?
de szar duma
be kell latnod, nem birtad csinalni
ez nem szegyen
meg nagyon sok mindent nem tudnal csinalni
es en sem tudnek sok mindent
pl operalni
Te azt allitottad, a diplomas barmit meg tud csinalni de a nem diplomas nem, es sajat magadat cafoltad, mert feladtad a takaritast 2 nap utan
haggyuk
osszevissza beszelsz
kapisga?

orange85 2013.05.14. 14:15:32

@Kovermadar: wazze, egy nepáli serpa karriertörténete tényleg érdekelne.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 14:16:42

@váj mí: ne haborogj mar
ha a magyarok 90 szazaleka angliaba megy, akkor megis mit varsz?
nem mennek tizezrek indiaba, kinaba, halistennek ide sem, mert nem tudnak
ha ma magyar kulfoldre akar menni akkor europa jon szoba, abbol is anglia leginkabb , mert a tobbseg angolul tanul
kapis? /a'la tildy:)/

ffüttyfürütty 2013.05.14. 14:18:10

@Kovermadar: Oceanias poszt engem is erdekelne.

TilosazA (UK) 2013.05.14. 14:18:14

@hagyma: Ez érdekes egyébként, én itt Angliában is azt látom, hogy "itt az ember 30 fölött is ember". Illetve az a fura, hogy Magyarországon nem az. Meg az volt nagyon megdöbbentő, hogy kb. 50 fölött nem tudtam megmondani, hogy az illető hány éves. Mert sok a ránca, nade tök fitt, és jól van öltözve, akkor nem lehet 70? Vagy mégis? És ezzel a mai napig így vagyok, nem mondom meg az idősekről, hogy hány évesek, mert sportosabbak, és sokkal jobban öltözöttek. (biztos vannak persze kivételek)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 14:19:36

@hagyma: Nem mennek a magyarok csőstől délnyugat kerolájnába? Ne bassz! Ez felfoghatatlan.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.14. 14:22:33

@orange85:
Igen, egy magyar sikertörténet Mongóliában.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 14:22:35

@hagyma: szimplan kiforgatod a szavaim. Szalmabab erveles. Sajnos erto olvasasbol meg mindig nem vagy jo, nem azt mondtam ugyanis, hogy meg tudja csinalni, hanem azt, hogy meg tudja tanulni:

"Hogy fejezzem ki magam, egy takaritast , vagy pl. kenyeret sutni , szennyvizet szippantani barki meg tud tanulni a diplomasok kozul is, akar korabbi nulla szakmai tapasztalattal."

Kerlek, ne forgasd ki a szavaim, es ne adj olyat a szamba amit nem mondtam. Rohadt idegesito is, meg nem is korrekt dolog.

váj mí 2013.05.14. 14:22:56

@hagyma: Szerintem meg HÁ direkt szívatja itt a népet ezzel a sok angliai poszttal. Addig szívatja, amíg ott hagyja a nép a picsába a blogot. Történt már ilyen az index történetében.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.14. 14:23:19

@hagyma: mondjuk a diploma akkor hatraltat a munkaban de nagyon, ha nagyon nagy papirra van nyomtatva es allandoan utban van, gatol a mozgasban.

zopilote 2013.05.14. 14:24:41

@Kovermadar:
Eszak - Amerikaban pedig ugy van! Sajat munkaruha, vedofelszereles, anelkul szoba sem allnak az emberrel. Ez a minimum. Autoszerelonek sajat szerszam, ami 30 - 40 ezer dollar. Mindenki a sajat szerszamaval dolgozik. Epitoiparban olcsobb, ott 5 - 10 ezer dollar csak a sajat szerszam, anelkul fel sem veszik az embert. Vannak kivetelek termeszetesen, pl segedmunkasnak, betanitott munkasnak csak steel toed bakancs, hard hat es safety west kell, ami kb 100 $.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.14. 14:26:32

@orange85: errol a kovetkezo jut eszembe, nem tudom hol hallottam:
Anyjuk hozzad ki a sapkam, megjottek amerikaiak felmegyek veluk a hegyre.

orange85 2013.05.14. 14:26:34

@diggerdriver: jah.de hazajöttem mert untam azt hogy senki sem basztat.az, hogy nincs pénzem meg feszt a tevetejet kell inni az mellékes.bátran ajánlom bárkinek.azóta homokot importálok és jól megélek belőle.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.14. 14:29:12

@Hari Seldon 2:

A bolgár Wikipédiában én vagyok a magyar nevek szakértője. Ha valaki nem tudja, hogyan kell leírni egy magyar nevet, engem kérdez. Na, szóval van egy fanatikus pornórajongó emberke, aki enciklopédikus tudással rendelkezik a témában. A lényeg: a bolgár Wikiben több magyar pornószínésznőnek van cikke, mint a magyarban! S én javítottam a nevek átírását. Marha röhejes a színésznők valódi neve és a művésznevük:
Diós Barbara Judit = Sandra Shine
Fröschl Zsanett = Madison Parker
Sáfrány Emese = Aleska Diamond
Kóti Mónika = Mandy Bright
stb.

orange85 2013.05.14. 14:31:32

@váj mí: NEM!!csak annyi kéne hogy egy itt lévő emberke (akit azért nem utálunk nagyon) aszongya:itt egy hasonló blog, csak igényesebb posztokkal.ha nem is mennének át tutira kettészakadna a mezőny.nincs konkurencia.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 14:32:15

@én már a fény gyermeke vagyok: szeretnenek
@TilosazA: nekem is fura volt, hogy a kozertben 80 eves a penztaros
annak idejen
@tildy:): meg tud tanulni, de nem tud ellatni mint pl Te
mert emberfuggo
van akiben van akarat van akiben nincs
megneznem azt a diplomas szivsebeszt aki kimenne az oceanra tonhalat fogni......
az emberek kulonbozoek
@váj mí: nem mindegy hogy a torzskozonseg milyen poszt alapjan mondja a magaet:)
@Mr. Long: az ember dolgozik nem a diploma
sok diplomas nem tudna azt ellatni amit a hetkoznapi gyarlo ember igen, mert maskeppen szocializalodott
az en mondanivalom lenyege, minden embert meg kell becsulni aki dolgozik
a szobatakaritotol az ersebeszig
az utobbi ertelemszeruen jobban meg van mert nagysagrendekkel tobbet keres, de ha nem takaritjak ki a mutojet, nem tud muteni....

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.14. 14:34:40

@Robert Noel Danahi:

Pedig ez nem jó hozzáállás.

A csak huszonéves modellek elriasztanak egy rakás vásárlót. Idősebb nők eleve úgy állnak hozzá "ez tehát nem nekem való", S a férfiak között sem mindenki a saját lánya korosztályát akarja látni reklámokban.

BTBTBT 2013.05.14. 14:37:43

@diggerdriver: Némelyik posztodhoz volt szerencsém. Tetszett a lelkes stílusod.
Mindenhol csak ezt a "kiküldtem x száz CV-t" hallom. Évekig dolgoztam ügynökségtől, persze csak néhánytól.

cukorhal 2013.05.14. 14:41:06

Sajnos nincs idöm a kommenteket elolvasni, de ez a cikk annyira felhuzott, hogy muszäj a dräga kis "lunch time"-omat pötyögesre "pazarolnom":
Kedves posztiro, csak nehany kerdes:
ha olyan fuhh de nagyon jol ment az angol mar ket evvel ezelött is, akkor kerdezem en: mi a frasznak allt le magyar "közvetitökkel" ökörködni, es költözött be nyolcvanhatodkinak magyar lakotarsak melle? Ket eve is volt mar internet, ahol ugyan kicsit több utänajärässal ugyan, de fütött szobät lehetett volna szerezni. Es - mivel ha jol ertem a hiperszuper nyelvtudas hasznalata volt a cel - angolul karattyolhatott volna a lakotarsakkal egesz allo nap... en tenyleg nem ertem, hogy emberek, akiknek kezükben van a tudäs, a lehtöseg, mi a frasznak ugranak bele ugyanabba a gödörbe, amit mar szazan megmondtak, hogy büzlik? Na mindegy...
Kettö: szerintem ez egy sikertörtenet. Van peco, van fütes, vannak baratok, van melo, amit szeret is csinalni... ergo ez egy sikertörtenet. Kiabrandito, tudom.
Harom: kivancsi vagyok, hogy a kedves posztolo megis mi a lokukit kerdez vadidegen magyaroktol, ha beszelgetni szottyan kedve? Igen, gondolom, hogy eleg arrogans ahhoz, hogy csak ugy lealljon magyarokkal dumazni (megjegyzem legtöbbször en is az vagyok), de akkor is, ha valakihez odamegy, akkor megis mi a bubanatot kerdezne az elsök között, ha nem azt, hogy ki, miota, hogyan, miert van kint? Ez a közös pont! Persze, a "tudnäl nekem ezt, meg azt szerezni" resz jogos....
Negy: huszonpär evesen, szülöi hätszellel osztani a nagyközönseget, hogy nem olyan könnyü äm kijönni.... hät... nem szep dolog na. :) Ettöl független a mondanivaloval nagyban egyetertek, boldog boldogtalan jön ki esz nelkül es a közös passport, mint olyan alapjan elvarja a segitseget, meg hogy kvazi mar a fellegek felett az economy osztalyon az ölebe hulljon a hön ahitott mosogatoi allas.
Teny es valo, (sajna) mar nem igy megy.
All in all: a posztolo azert kicsit a sajat haza tajan is szetnezhetne, mert nem mindehol ertem teljesen pontosan, hogy mire is az a hatalmas arc... de amugy meg gratula meg minden, bär remelem nem akar örök eletere pultos maradni! Szerintem kar lenne...

Robert N. Danahi 2013.05.14. 14:41:14

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: megtippelem: ezt a 47 éves marketing-pszichológiát oktató két gyermekes, elvált asszonytanárnő mondta azon az órán, mikor anno informatikus-könyvtárosként véletlen rossz terembe léptél.
Vannak elit helyek, vannak elit kávézók, éttermek, ahol kiváltképp keresik az idősebb, tapasztaltabb, sőt! ezt tanult, szakképzett felszolgálókat. De a legtöbb pub, kocsma a fiatal csirkéket teszi a pultba bio-dekorációnak.

Mrs. Clayton 2013.05.14. 14:41:14

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ez legalább vicces volt, de kellett h legyen olyan ismerőse az ottani szerzőnek, akik miatt elvesztette trainee cleaning manager pozícióját, vagy legalább pár szenya lengyel tuti, h hiányzik a sztoriból

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.14. 14:41:48

@orange85:

Erről jutott eszembe egy régi orosz vicc:

Ivanovot hivatja a párttitkár:
- Ivanov elvtárs, Ön ellen súlyos panaszok érkeztek: Ön nem teljesíti becsületesen kötelességeit!
- Dehát tavaly kitüntetést kaptam a kiváló munkámért,,,
- Nem, a munkájára nincs panasz, de a felesége panaszkodik, hogy Ön nem hajlandó nemi életet élni vele. Mit tud felhozni mentségére, Ivanov elvtárs?
- Hát, azt elsősorban, hogy impotens vagyok...
- Nem, Ivanov elvtárs. Őn elsősorban nem impotens. Ön elsősorban kommunista, s kommunistaként köteles teljesíteni házastársi kötelezettségeit!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.05.14. 14:42:06

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: multkor pont erre hallottam mo.-n egy beszelgetest ket nem fiatal bohocnak oltozott, jol szitualt 50-55 koruli notol. azon panaszkodtak egymasnak, hogy a budapesti alle-ban, meg barmelzik plazaban nincs nekik valo bolt. csaka mark & spencer (mondjuk az kifejezetten szar bolt otthon, uk-ben azert normalisabb a felhozataluk), mert a boltok csak a fiatal, vagy magukat fiatalnak hiszo noknek arusitanak. lassan harminc leszek, ugyhogy megyek birkapasztornak a skot felfoldre...

BTBTBT 2013.05.14. 14:43:22

@Kovermadar:
Szerintem olyasmi lehet ez a depozit, mint például a szoba/lakásbérlés esetén. (Bár utóbbinál azért komolyabb dolgok is vannak.) Ha van, akkor komolyabban veendőek a továbbiak. Ki lehet zárni vele linkeket.

Vagy olyan az ügynökség, amelyik felesleges költségekkel leveszi a nála munkát találókat. Lakásbérlettel foglalkozó, jól menő angol ügynökségnél is volt már olyan esetem, hogy amíg más ilyen profilú cégek ingyen megcsinálták, ők 200 fontot akartak felszámolni egy szerződésírásért. Ami amúgy is készen van, csak az adataidat kell beleírni. Kiröhögtem az íróasztala mögött gubbasztó pasit, amikor eddig apontig jutottunk.

Ráadásul sokan nem is tudják, hogy mi JÁR nekik - a szájukon kívül persze. :) És ehhez még nem is kevés nyelvtudással kell rendelkezni.

cukorhal 2013.05.14. 14:44:42

@Babette_: na jo, az operas kommentig lejutottam, es hnagosan felnyeritettem a röhögestöl, most az összes kollega engem bamul... lebuktam.

BTBTBT 2013.05.14. 14:45:14

@tildy:): Nem arról beszéltem, hogy leesne a gyűrű az ujjadról, hanem hogy bírod-e vagy nem. A pénztározás ment, a Novoteles hajtás meg nem. Ennyi.
Lehet, hogy én sem bírnám már azt a fizikai melót, amit mondjuk 4-5 éve még igen. Vagy hogy csinálnám. Az ember - lehetőleg fejlődik. És nem visszafelé.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.14. 14:49:15

@cukorhal:

Érdekes munkahelyi problémát láttál, ezt kell ilyenkor mondani.

Volt régebben egy vicces amerikai cikk a munkahelyi netezésről. Az egyik tanács az volt, hogy midnig legyen kinyítva egy Excel-táblázat előtted, amit időnként elmélyülten tanulmányozol, amikor valami főnök jelenik meg a közelben vagy a kolléga lesi a képernyődet.

BTBTBT 2013.05.14. 14:50:23

@hagyma:
Elképzelhető, hogy az évek óta itt élés után is turista fejem volt? Lehet.
Hogy rettenetes angolom lett volna? Az nem. Legfeljebb észrevehetően közép-európai akcentusú. Angoloknak az úgy is egy kalap alá megy az összes kelet-európaival. És nem veszem hízelgésnek, amikor angolok és bevándorlók is azt mondják, hogy nagyon tisztán (minimális akcentussal) beszélem az angolt.

Mondjuk akkoriban, 3,5 éve még nem volt a pubokban a kártyás fizetésnél sem az az opció, hogy mielőtt jóváhagyod a számla ellenértékét, igen/nem-mel választasz "gratuity" opció alatt.

cukorhal 2013.05.14. 14:51:01

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: az a baj, hogy furcsän neznenek, ha excel tablazatot bambulnek, mert azzal nagyon de nagyon nem dolgozunk! De ertem az utalast, es jelentem sikeresen szoktam alkalmazni is! :)

BTBTBT 2013.05.14. 14:51:38

@hagyma:
A mások fikázásából nekem nem az jött le, hogy a csajszi annyira jól érezné magát, de mindegy. Az ő élete, az ő posztja.
Talán beugrik ma, és minket is fikáz majd kicsit.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.05.14. 14:51:40

@Mr. Long:

Feleség szokott olyan hülye szöveggel jönni, hogy ez meg az nem való neki, mert nem fiatal. Pedig nem igaz, nem az életkortól függ, hanem a testi adottságoktól.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.05.14. 14:58:19

Tehát az én olvasatomban: Adott egy 20 éves lány, aki állítólag olyan jól beszél angolul, hogy az egyetemi tanárait leminősíti, bár az iskolát nem akarja elvégezni, talán mert ott tanulni kellene.
Melyik ez az egyetem, ahol ilyen tanárok vannak angol szakon? Erre nagyon kíváncsi lennék, bár a cikk írója eddig nem jelentkezett, így lehet, hogy ezután sem fog.
Megcirógatja aput és anyut, hogy adjanak pénzt és irány London!
Hát az én apám nem pénzt adott volna...
Jó, kimegy, talál szállást, munkát és dolgozik pultosként.
Magyarokkal lakik, akik munka után nem szórakozni mennek, hanem otthon pihennek. Ez a mocsár?
Lehet, én nem látom...
Megint előjött, hogy magyarokkal nem állunk szóba, meg se szólalunk magyarul, nehogy felismerjenek...
Ez számomra már vicces!
Ami miatt most hozzászólok, az az, hogy nem nagyon látom a célokat a cikk írójánál. 2 éve van kint, maradt a pultos állásnál, amiben jól érzi magát. Ez jó!
De jó lesz 5 év múlva is?
Kedves Lilla! Elárulnád, hogy hogyan tervezed a jövődet, illetve van-e igényed változtatni (hiszen nagyon jól beszélsz angolul, így lehetőséged lenne rá)?
Persze, ha neked ez megfelel az életed hátralévő részében is, azt is elfogadom, sokan élik így az életüket, bár a gyerekek érkezése után már lehetnek gondok az éjszakai munkával...
Lehet, hogy ezek szándékosan maradtak ki az írásból?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.14. 14:59:20

@Barátusz:
Azért vagyok ilyen lelkes mert imádom a munkámat és minden percét élvezem.
Ennél csak azt élvezem jobban hogy itt emberszámba vesznek megfizetik a munkámat és megköszönik a munkámat.
Mindhárom kitétel hiányzott otthon.

BTBTBT 2013.05.14. 15:06:20

@diggerdriver: Ezek a megallapitasok jol erezhetoen jelen vannak az irasaidban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.14. 15:07:09

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Őszintén szólva inkább egy jól-megírt, kamu-Birca poszt, mint még egyszer arról olvasni, hogy a mosogatót a zebrán elütötte a piros busz, mikor balra akart kanyarodni mezítláb a megélhetési lángossütödei angolulnembeszélek magyar-lengyel vegyesházassából született arab-néger épírőipari takarító mellett...

ffüttyfürütty 2013.05.14. 15:09:31

@cukorhal: Elso kerdes magyarokhoz: "Kata vagyok. Van egy turorudid?" :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.05.14. 15:10:19

@zopilote:
Akikről beszélsz, azok vállalkozók, de egy adott cégnek dolgoznak vagy mezei alkalmazottak?
Utóbbi esetben azért érdekes a rendszer akkor (pályakezdő szakink honnan van sok tíz ezer dollárja?

Nyilván más a rendszer, ha ez természetes és vállalható akkor másképpen fest. De nekem, mint itt szocializálódott és itteni lehetőségeket ismerő palánta :) számára, kiverné a biztosítékot, ha meg kellene vennem a marógépet, amin dolgozom (vagy akár pályakezdőként egy 15-20e kr-s felszerelést (ha nem több).
Igaz a szakma sem ugyan az...

NIKI LAURA 2013.05.14. 15:10:29

@www.aonang.hu: nincs a lófaxt,tele van egész Thai pucolós magyarokkal.

BTBTBT 2013.05.14. 15:13:34

@váj mí: Kora hajnal tajban odaertem, de olyan nyugodtan aludtal, hogy nem volt szivem felebreszteni. Legalabb neked legyen jo. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.05.14. 15:15:59

@Barátusz:
Tudod az elégedettség egy kellemes állapot.
Az más kérdés hogy ki mivel van megelégedve.
Van akinek az én
elégedettségem
pusztán igénytelenség.
Ez miatt mondjuk elég frusztrált vagyok:)))))))))

BTBTBT 2013.05.14. 15:20:56

@diggerdriver:
Ha az egyen jol erzi magat, ES eredmenyes is, nemcsak a tespedesben van el, akkor tojni kell arra, hogy masok lenezik, hogy milzen munkat vegez.
Mondjuk a te melodhoz szaktudas is kell. :)

váj mí 2013.05.14. 15:24:40

@Barátusz: Hm, honnan tudod, hogy aludtam? Nem csengettél fel...

mzgldr 2013.05.14. 15:26:46

@orange85: "de hát az egyetem nem arról szól, hogy a extra tökéletes angol tudást még tovább fejlesszem"

Megtörtént párbeszéd negyedikes középiskolás koromból:
- És te hová adod be a jelentkezést?
- Német szakra.
- De te alig tudsz németül.
- Majd ott megtanulok bazmeg!

Egy évig bírta a hölgy. :D

@hagyma: azért ez nem úgy megy! A vendég rámosolyog a pultos hölgyre, az kidobatja a kocsmából és bepereli szexuális zaklatásért. A vendég bepereli a kidobót, mert megsértette a személyes terét és lelki traumát okozott neki, amiért azóta is terápiára kell járnia Dr, Philhez. Ezután pertársaságot alakítanak és egymilliárd dollárt követelnek a kocsma tulajától, amiért ilyen megalázó helyzetbe kényszerítette mindhármukat.

BTBTBT 2013.05.14. 15:30:22

@váj mí:
Dehogynem. Meg arra sem ebredtel fel...

cukorhal 2013.05.14. 15:31:29

@ffüttyfürütty: hehe, en kb igy nyomom, megint lebuktam! :D

váj mí 2013.05.14. 15:42:11

@Barátusz: Hm, melyik lakásba is csengettél be?

BTBTBT 2013.05.14. 15:47:21

@váj mí: Gondolod, hogy ha faradtsagot nem kimelve repulok hozzad, majd eltevesztem a lakast?

M. Péter 2013.05.14. 16:21:09

@Robert Noel Danahi: Pedig sok helyen láttam már idősebb pultost. Nyilván nem járok elég előkelő helyekre.

2013.05.14. 16:40:11

Akkor holnap egy Samanos poszt lesz?
Sajnos nincs idom kommenteket olvasni, pedig ennel a posztnal a tegnapi opera jegy ar diskurzus is izgalmasabb volt.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 16:58:14

@ffüttyfürütty: Ön nyert! Kata és a túró rudija első helyen végzett heti körkérdésünkön. Rohadjak meg, ha nem ezt mondom Londonban azt első szembejövő magyarnak.

Karabah77 2013.05.14. 17:00:49

Remélem 1-2 nagyképű diplomásunk az életben is előadja ezt a mentalitást.halkan jegyzem meg,h a monitor előtt könnyű.próbáljátok ki az életben is.csak majd ne csodálkozz,ha a gulyáslevesben nem csipetke lesz hanem köpetke.

2013.05.14. 17:12:07

@hagyma: Igen, ez az ultimate válasz, akkor nincsenek érvek. :S

2013.05.14. 17:22:18

@Whave: De nem érted? Ő azt hiszi, hogy ő itt az Atyaúristen, aki ismeri a végső igazságot. Mindenki más hülye és hazugságokat állít.

2013.05.14. 17:27:59

@én már a fény gyermeke vagyok: Nőnemű vagy? Mert ha nem, lehet, hogy kínos lesz a szitu. Vagy a Katát kicseréled tetszőleges névre?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 17:33:24

@Philosoraptor: Nem vagyok nőnemű, és nem fogom kicserélni. Ez a szöveg így jó ahogy van.

DieNanny CH 2013.05.14. 18:26:53

@hagyma:

Minden szavaddal egyetértek! Ha szeret pultozni, hadd pultozzon. Nem szégyen az még 60 évesen sem.

goAUS 2013.05.14. 18:38:23

A poszton jót mosolyogtam, egy karrierista pultoslányról olvashattunk, ami már így önmagában is röhejes.:)

DieNanny CH 2013.05.14. 18:38:50

@tildy:):

Bocsánat, hogy belekotyogok, de ha mondjuk valaki 22 évesen pultos akar lenni, viszont az egy lenézett szakma; akkor egy idő múlva, amikor nem lesz belőlük elég, szerinted melyik diplomás ember fogja ezt a munkát elvégezni?

ffüttyfürütty 2013.05.14. 18:53:20

@én már a fény gyermeke vagyok: Reakcióról a beszámolót remélem megosztod velünk. :)
@Philosoraptor: fiatalabbaknak az ajánlott "irodalom" : www.youtube.com/watch?v=43vvV7ecOTM

2013.05.14. 19:15:12

@DieNanny: Két tévedés is van ebben a mondatban. Bizonyára vannak olyanok, akik bizonyos munkát lenéznek, azt hívják kivagyiságnak, de szerintem ez mindenhol előfordul, függetlenül attól, hogy hol él az ember, de a többség szerintem úgy gondolja (remélem), hogy nincsen aljamunka, csak becsületes munka.

Elég mindig lesz, mert pont az alacsony képzettséget igénylő munkákra jut a legtöbb ember.

Nincsen azzal semmi baj, ha valaki kukás v. pultos. A probléma az, ha nincsenek további tervei, ambíciói. Márpedig erről nem olvastam a posztban.

2013.05.14. 19:16:01

@ffüttyfürütty: Oh, ehhez a reklámhoz én tényleg fiatal vagyok. :)

2013.05.14. 19:26:36

@Kovermadar: Luxembrug-ban szinte nincsen semmi, elég unalmas poszt kerekedne belőle.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 19:28:51

@Philosoraptor: én pl. sosem voltam ott:) kéred a sztorit?:P

2013.05.14. 19:31:24

@orange85: Ez alapvetően egy nagyon jó blog (volt), az előző weboldal meg még jobb volt. Amióta index van, azóta zuhan látványosan a színvonal. Ugye, anno voltak az index trollok, de a kemény moderálásnak köszönhetően őket eltávolították. Szóval csak normális posztok kellenének, a törzsgárdája alapvetően nem rossz, szerintem.

Konkurens állítására már volt példa, nem sokáig élt.

2013.05.14. 19:32:46

@A Tyne folyó déli partja: Igen, feltétlen. Ha nem kapom meg, akkor nem tudok este elaludni.

2013.05.14. 19:33:54

@charlieharper: Full sík az egész, meg sok bank van az országban. Esetleg kihagytam valamit?

DieNanny CH 2013.05.14. 19:43:46

@Whave:

Ha történik vele valami, ami miatt nem tudja folytatni a melót? Én, ha óvónőként balesetet szenvedek és mozgássérült leszek, hiába van nagyon jó szakmám, semmire nem megyek vele. Bár, pultos még lehetek...

2013.05.14. 19:44:56

@Philosoraptor: rengeteg mindent.
1.nem bankok, hanem fund administrators, asset/wealth managers, custodians
2. A luxembourgi tozsde kb akkora, mint a hatso kertem
3. A Luxair a vilag legrosszabb etelet szolgalja fel a jaratain a lux -City jaratan
Es meg rengeteg mas hasznos infom van

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 19:48:43

@charlieharper: A Luxair-nek csak a belföldi járatain szar a kaja, a nemzetköziken teljesen ehető.

2013.05.14. 19:50:45

@charlieharper: De azért élni nem élnél ott, ugye?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 19:51:19

@charlieharper: Ez olyan tréfa féle valami akart lenni. Nem mondom, hogy jó, csak úgy kiszaladt.

(deleted) (törölt) 2013.05.14. 19:52:26

@ffüttyfürütty: ááááá ez e reklám. akkor én már öreg vagyok? :)

2013.05.14. 19:52:29

@DieNanny: Ezen most azért jót nevettem. Már persze nem a szituáción, hanem hogy vicces voltál. :D Abban szerintem csak egyetértünk, hogy idősebb korodban jobb olyan munkát végezni, ami fizikailag nem annyira megterhelő. A vendéglátás pont kiesik ez alól például.

DieNanny CH 2013.05.14. 19:53:20

@Spacecake:

Úgy tudom, esti tagozatra való jelentkezésnek nincsen felső korhatára.

DieNanny CH 2013.05.14. 19:58:36

@Barátusz:
"Arról beszéltem, hogy ha a csajnak olyan jó az angolja, miért pubokban időzik, miért nem valami jobb melót tol?"

Talán ezért:

"Persze a pultos munka lemondásokkal jár, estéim nincsenek, de legalább azt csinálom, amit szeretek."
"nem keresek milliókat, de azt csinálom, amit szeretek. Akartam egyetemet kezdeni megint ősztől, de rájöttem, hogy elsőre se élveztem, a pultos munkát viszont imádom, akkor minek?"

Röviden: szereti, imádja.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 20:01:05

@www.aonang.hu: itt sincs. egyébként igen, a Határátkelőt olvasva, úgy tűnik, ez az ország csak és kizárólag Londonból áll. esetleg a környékéről, és akkor bejárnak Londonba...

mellesleg, angol szakosként jobb volt az angolja, mint pár tanárának, aztán meg azt írja, hogy bele akart húzni, hogy ne csak makogja az angolt? csak szólok, hogy nyelvszakon nem a nyelvet tanulod (azt már tudod felsőszinten, mikor odamész), hanem a nyelvRŐL. s abban is hadd kételkedjek már, hogy ő tudta az egész nyelvészetet, irodalomtörténetet, nyelvtörténetet, módszertant, stb. mindent. ja, persze. és hogy a kocsmában dolgozóknak meg jobb az angolja, mint a tanárainak? ebben is hadd kételkedjek, rengeteg angol nem tud helyesen írni, s nem ismeri a standard nyelvtant.@Megint szabad a gazda: van olyan, hogy relocation, amit fizetHET a cég (már, ha cégen belül helyeznek át valahova). de nem kell nekik. elvileg az interjúra menést is fizetHETi, de erről se nagyon szoktak szólni, és ez sem kötelező. egy csomó minden itt nincs leírva törvénybe, minden csak adható, de nem kell.@Barátusz: én ügynökség által kerültem ki Angliába. és nem Londonba. és sosem laktam hat emberrel egy szobában:) ja, egyszer laktunk kb. ennyien, de az egy hat szoba, plusz nappalis ház volt, úgyhogy annyira nem igazán volt vészes. hű, és még csak nem is minimálbért keresek. de infós se vagyok. mégis munkára jöttem ki. ügynökséggel. basszus, és saját lakásban lakom, egyedül.(na jó, a banké, még egyelőre.) tisztára kilógok a sorból:) @Kovermadar: és ha nem London, az lehet?:) nem mintha meg akarnám írni a sajátomat.@maxval, a gondolkodni próbáló birca: nálunk ezt megoldották. nincs net, kész. csak ebédidődben. mellesleg, mi ritkán használunk excelt, pláne nem tanulmányozzuk, inkább, ha sok-sok hónapot kell újraszámolni.@mzgldr: na de hogy vették fel ezt a hölgyeményt német szakra?

2013.05.14. 20:01:18

@Philosoraptor: rengeteg orszagban nem elnek, pl Svajc, Irorszag, Olaszo, UAE. Nem tudom, hogy ez mit igazol

2013.05.14. 20:02:20

@én már a fény gyermeke vagyok: ja, hirtelen azt hittem a17-es repteri buszra gondoltal, ami vegigmegy az Avenue JFKn

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 20:09:18

@DieNanny: nem hinnem, hogy lenezett szakma lenne. Ugy vagyok vele, a legjobb, ha minden ember azt tudja csinalni amihez ert + amit szeret is.

Mondjuk azert nem art, ha van az emberben egy kis fejlodesi, vagy elorelepesi hajlam. Akar horizontalisan, akar vertikalisan. ugy ertve mint szakmailag egyre jobb lenni, vagy netan magasabb pozicioba kerulni. De ha ez nem, akkor is legalabb annyi, hogy folyamatosan fejlodni.

Egyebkent pont az a diplomas, aki epp ahhoz kap kedvet.:)

Remelem erted mire gondolok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.05.14. 20:13:43

@Barátusz: @Philosoraptor: Na ok itt ketten tokeletesen megfogalmaztak, amit mondani akartam az elozo hozzaszolasomban:)

2013.05.14. 20:13:49

@én már a fény gyermeke vagyok: volt regebben egy website, amin lehetett szavazni a legroszabb legitarsasag etelere. En mindig a luxairre szavaztam, fel is toltottem fotokat, arrol, hogy mit szolgalnak fel. Szerintem csak azert nem nyert a kozonseg szavazason, mert kevesen hasznaltak a Luxairt. Valami belfoldi kinai jarat nyerte a szavazast.

DieNanny CH 2013.05.14. 20:16:47

@Philosoraptor:
"A probléma az, ha nincsenek további tervei, ambíciói."

Miért baj az, ha nincsenek további tervei, ambíciói? (Amit végül is nem tudunk. Meg ha 30 évesen lesznek tervei, az is magánügy.)

BTBTBT 2013.05.14. 20:18:34

@DieNanny:
A korabbi kommentjeimben ugyanerre a kovetkeztetesre jutottam. Meg arra is, hogy ha ez igy oke szamara, akkor santit az egesz "jobban tudok angolul mint a tanarom es nagyon hatarozottan meg szuloi otthagyom az egyetemet, es szuloi tamogatassal londonozok egyet"-dolog.
Es a magyarokat fikazza, de abban, ahogyan el es dolgozik, nem igazan kulonbozik toluk.

A kerdes persze, hogy mi ertelme allitolagos nagy nyelvtudassal pultos allast szeretni? Talan hianyzik az akaratero a tobbre? Nem szamit, mert a poszterina - masokhoz hasonloan - megtisztelhetne minket azzal, hogy valaszol nekunk.

Csodalom, hogy eddig meg senki nem nyogte be, hogy "mert fiatal, es raer megkomolyodni".

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 20:20:28

@mzgldr: a tapizas, vagy a gyere mar el velem dugni vs. mosolygas es borravalo kozott rengeteg atmenet van es nagyon sok kulonbseg

DieNanny CH 2013.05.14. 20:21:13

@Barátusz:

Igazad van; Lilla, merre vagy????

BTBTBT 2013.05.14. 20:25:16

@A Tyne folyó déli partja:
Bar nem utaltam ra egyertelmuen, de arra celoztam, hogy londoni/angliai ugynoksegek reven munkat szerezni, amikor mar kint van a delikvens, nem otthonrol. Mindezt amellett, hogy kuldozgetni is vadul a CV-ket, mert csak az egyikre vagy csak a masikra nem igazan lehet tamaszkodni.

Egyszer ajanlottak, hogy koltozzek egy olyan hazba, ahol mar 9 ember lakott, hiszen "tok jo is az, hogy van 2 furdo meg 2 vece meg 1 konyha". Hja, koszi, inkabb nem. :)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 20:31:23

@charlieharper: Én nem szoktam se Ausztráliába repkedni, se Peruba. 2-3 órát meg kibírok evés nélkül. Olyan Virág elvtárs típusú gyerek vagyok, nem kell mindig zabálni. Viszont szoktam tengenrentúli járatokon utazóktól first class videókat nézni. Azok 87 és fél %-ban az ételekről szólnak. Sose fogom megtudni, hogy jó nekik vagy sem. Annyi pénzem nincs, hogy kipróbáljam, de ha lenne, nem biztos, hogy erre költeném, a cégem meg nem fizeti.
Inni az más. Piát azt adjanak. Ha lezuhan az a gép, legalább boldogan zuhanjunk.

dr kíváncsivagyok 2013.05.14. 20:35:25

"Eljutottam arra a szintre, hogy ha magyarok jönnek be a bárba se szólalok meg magyarul, mert az első 3 kérdés kivétel nélkül: 1) mióta vagy kint? 2) mennyit keresel? 3) tudnál nekem / barátnőmnek / harmadik unokatestvéremnek munkát szerezni?"

Elég gyökér vagy !
Válaszok :
1.) Két éve...
2.)Átlagos pénzt , ha lehet nem mondanám meg...
3.) Sajnos nem...

2013.05.14. 20:40:42

@én már a fény gyermeke vagyok: meg nem keso, hogy az Emirateshez menj air hostessnek

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 20:41:44

@dr kíváncsivagyok: A posztoló leányka is megszólalna, próbáld ki ha arra jársz. Beszélj magyarul a pultos lógó melleiről, a három szál hajáról vagy a kemence valagáról. Beszélni fog az azonnal.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 20:41:57

@DieNanny: de m iert ne lennenek ambicioi?
az itteni diplomasok belelatnak a fejebe?
mar eddig es lepegetett elore, jobb lakasokba es jobb pubok-ba ment
ki mondta, hogy nem akar majd elvegezni valami vendeglatos sulit es lesz eloszor supervisor, kesobb manager, azutan akarmi?
van nalunk egy amerikai lany kicsit tobb mint 1 eve a public area tekaritassal kezdte, utana atment szobatakaritonak es meg abban az evben a takaritok supervisora lett
a vezetoseg iden marciusban Ot valasztotta meg az ev dolgozojanak
berel egy normalis lakast, kettesben a baratjaval
van egy jo kocsija
atlagfizuja
diplomaja nincs
de meg lehet:)
azt is tudomasul kell venni, hogy sokaknak sem anyagi lehetosegu sem idejuk nincs egy diplomat megszerezni, arrol nem is beszelek, hogy sokak vegigizzadnak valami gagyi egyetemet es utana kitorolhetik vele....
az elet nem feher es fekete

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 20:42:13

@Barátusz: mikor én ebbe a nagy házba beköltöztem, én voltam a harmadik, és a főbérlők azt mondták, hogy négynél többet nem is akarnak. nagy konyha, két hűtő, egy fürdő, meg egy en-suite room, két vécé. négy kényelmesen elfér. (ráadásul, eltérő beosztásban dolgoztunk, úgyhogy alig találkoztunk, szerencsére.) aztán azt vettem észre, hogy beraktak egy ágyat, meg szekrényt a nappaliba is (nem átjárós volt, külön nyíló). aztán, hogy hát akkor a nappali melletti pici tévézős szobát is át lehetne alakítani hálónak, milyen jó lenne valakinek...na, ekkor léptem le.

amúgy, én nem küldözgettem cv-ket se ide-oda, meg ügynökségekre se regisztráltam, én totál véletlenül kerültem ki, csak munkát kerestem, általánosságban, eszem ágában sem volt kijönni.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 20:45:37

@charlieharper: Az nem jó. Ott nincs túró rudi. Talán kapitánynak, az állítólag kap pult alól.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.14. 20:46:58

@Barátusz: "fizetik a tovabbkepzesemet, az engedelyeimet"
honnan tudod hogy orok eletere pultos akar maradni
nagyon jo dontes elsore
sokkal erdekesbb munka mint bent seggelni egy irodaban es egyaltalan em jelenti azt, hogy orok eletre pultos marad
es a penz is altalaban jo

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 20:47:35

@hagyma: Public area takarítás, ez gyönyörű volt.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 20:48:40

@hagyma: mi az érdekes abban, hogy kiadod a sört, üdítőt, akármit a vendégnek?

spangolo 2013.05.14. 20:51:00

@ffüttyfürütty: " Elso kerdes magyarokhoz: "Kata vagyok. Van egy turorudid?" :)"

A mekkora a túrórudid?? - kérdésnek jobban fognak orulni.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 20:53:04

egyébként,az én tapasztalataim az első kérdések: mióta vagy itt, mit dolgozol, mennyire beszélsz angolul, s hova valósi vagy otthon. s nem igazán értem, hogy mi is a baj ezekkel, mégis, mit kérdezzen meg elsőre egymástól az ember fia, lánya, hogy szereti-e a mákostésztát?

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 20:54:17

@A Tyne folyó déli partja: Hagymának rengeteg igazsága van, nem olyan szar normális helyen vendéglátózni. Egy pultos élete is lehet változatos, mellesleg jól is kereshet. Egyébként mi a jó 8-10 órát ülni egy íróasztalnál? Miért jó orvosnak lenni? Az csak vagdal, bök, vagy seggekben turkál.

rágógumó 2013.05.14. 20:56:01

Ez volt eddig a legjobb UK-s leírás amit itt olvastam.

Abszolút pontos. Minden mondat ül.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 20:57:36

@én már a fény gyermeke vagyok: nem azt kérdeztem, hogy mi a jó benne, hanem, hogy mi az érdekes. mellesleg, az íróasztalnál ülés rengeteg fajta munkát foglalhat magában, szóval az konkrétan attól függ, hogy mit csinál. lesz egy kis különbség az adatrögzítő, meg mondjuk a fordító munkája közt.

rumitom 2013.05.14. 20:58:33

@Din Serpahis: en egyszer azert belefutottam a 10%-ba, meg dublinbol keresett egy londoni illetosegu ceg a magyarorszagi K-europai kozpuntjukba regionalis IT managernek. ez volt az elso es egyetlen melo ahol elonyt jelentett a magyar tudasom :)

telefonos interju utan londonban egy nap, majd az utolso fordulo budapesten, ahol vesztemre hosszasan vitakoztam a helyi ausztral, overall (nem IT managerrel) teljesen ertelmetlen dolgokrol :) vegul a londoniak oszinte sajnalatara az ausztral megvetozott.
igy buktam az idomet es a repjegyeket, mondjuk se london se budapest kapcsan nem tekintettem vesztesegnek, mivel amugy is jarok mindket helyre privat. de kockazat nelkul nincs nyereseg ahogy mondani szokas. ott, akkor nem jott be :)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 21:02:25

@A Tyne folyó déli partja: Egy pultoshoz betéved Sharon Stone vagy Paul Gascoigne (ő biztos betéved) és elbeszélgetsz vele. Megkérdezed mennyi a fizetése és van-e nála túró rudi.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 21:05:31

@én már a fény gyermeke vagyok: hát, engem az ilyen eshetőségek nem igazán hoznak lázba:P

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 21:15:10

@A Tyne folyó déli partja: Igazad van, ez a Sharon öreg már és göcsörtös, nem a magunkfajtának való, hozza lázba a Kun Bélát. Valami frissebb kiadású hírességgel helyettesítsd be az előző példát.

mzgldr 2013.05.14. 21:23:03

@A Tyne folyó déli partja: költségtérítés, közepes érettségi, alacsony ponthatárok.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 21:28:39

@A Tyne folyó déli partja: Munkaidőben nézhetsz meccset, jó áron jutsz italhoz (máshoz is). Vagy kertészkedni szeretsz? A kerthelységben ültethetsz virágot. Ha épp nincs vendég, locsolhatod is őket. A 18.30-as vendég autószerelő, az 8 sörért megjavítja a verdát. Valami csak lázba hozna.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.05.14. 21:32:57

@orange85: Szia! Én február közepén voltam interjún, egy közüzemi számlát vittem, ami nem az én nevemre volt kiállítva, mert a férjem unokatestvérénél laktam, az Ő neve szerepelt a számlán. Azt elfogadták, és egy héten belül ki is küldték a számot postán. Nem kérdezgettek nagyon hogy hol lakom, ki ez-mi ez...minden nagyon simán és egyszerűen ment.

Muscari 2013.05.14. 21:33:01

@én már a fény gyermeke vagyok: En kavezoban dolgozom es mar kiszolgaltam tobbek kozott Jude Law-t es Gwyneth Paltrow-t, nem is csak egyszer. A lanyom tiszta sarga az irigysegtol :-)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 21:36:39

@Muscari: Nem hiszem, hogy a kollegát ez lázba hozza. Nem az a vendéglátó típusú versenyző.

váj mí 2013.05.14. 21:46:48

@én már a fény gyermeke vagyok: Mondj neki valaki igazán bugyinedvesítő nagyágyút a bérszámfejtés világából, mindenféle ficsúr színeszek helyett :)

justStevee 2013.05.14. 21:48:31

Ehhez a posthoz csak gratulálni tudok, nem kis teljesítmény, hogy valakinek 22 éves korára ekkora arca legyen... gondolom az ajtón is csak lapjával megy be, mert ekkora arccal, arccal előre lehetetlen...

1.Szülöi segítséggel.... úgy azért nem annyira nehéz kijönni Angliába... persze amit elértél az a Te érdemed, de kíváncsi lennék ha egyetem mellett neked kellett volna összeszedni rá a pénzt, kijöttél-e volna valaha..

2.Ha annyira penge vagy angolból, miért vagy pultos, mert hogy azt nem magyarázod meg nekem, hogy ez az életcélod az már biztos.. egy darabig jó móka de kíváncsi lennék rá 2-5-10 év múlva is egy pubban fogod-e nyomni... ekkora hatalmas nyelvtudással simán lehetne sokkal jobb állásod..
Amúgy a nyelvtudás kérdése érdekes dolog, én személy szerint úgy érkeztem ki, hogy sohasem tanultam az angolt (9 évig németet tanultam és az kifejezetten jól ment) az angol csak ragad rám filmekből, meg a sok számítógép előtti kockulásból. Van kint ismerősöm aki 0 nyelvtudással érkezett ki mégis boldogul, bár én személy szerint úgy sohasem jöttem volna ki, így is féltem, hogy ez a „tudás” ami nekem van mire elég (kb. majdnem semmire :D ) de aztán kialakult, egyre jobban értem az angolt, a válaszolás megy nehezebben, de elboldogulok..

3.Miért lennének a történetek „feltupírozva”? Mi annyira hihetetlen abban, hogy valakinek jól alakulnak a dolgai? Persze biztos van olyan aki költ mellé, mert a valóság nem eléggé érdekes, vagy a nagyon szar dolgokról nem akar beszélni. Itt az én példám: 10. hónapja vagyok kint, egy takarító cégnél helyezkedtem el, de 7. hónapja egy iskolában vagyok caretaker, ami temporarynak indult de egyre jobban úgy néz ki, hogy az iskola át fog venni direktbe, mivel az előző úriember nem akar már visszajönni, mert sok neki a munka (tipikus angol munkamorál én meg nem tudom mivel üssem el az üres időmet mert mindennel pikk-pakk kész vagyok és sok a szabadidőm...)
Ez azzal fog járni, hogy majdnem duplája lesz a fizetésem és végre közelebb költözhetek az iskolához, hogy ne kelljen napi 3-4 órát utaznom... mi ez ha nem siker? Mindenem megvan.. minden hétvégén felfedezem Londont/Angliát mivel fotózom és jól érzem itt magam annak ellenére, hogy látom a szar dolgokat is... persze nem ez a végcél mivel most feltűnt a horizonton egy újabb lehetőség és ha az összejön, akkor az Indiai óceán egy paradicsomi szigeten fogok dolgozni/élni és a fotózással foglalkozni ami a hobbim/életem.. de ha nem jön össze akkor sem dől össze a világ itt Angliában is vannak, komolyabb terveim..

4.NI-ra még mindig van interjú, igaz nem bonyolult kb. 10-12 kérdés, papírjaid lefénymásolása, meg leellenőriznek azt kis várakozás után vissza kapod a papírjaid és menj Isten hírével, annyi van, hogyha jól tudom 2010 óta nem adnak plastik kártyát, csak az a papírod lesz az NI numberról amit kiküldenek

5.Magyarokkal való barátkozás... ebben nem tudok nyilatkozni. Van 3 magyar kollégám közülük egyikkel tartom a kapcsolatot, mert dolgoztunk együtt is, de max. heti 1x felhívjuk egymást érdeklődünk egymás dolgairól, azt ennyi, meg néha összefutunk, azzal az ismerősömmel aki segített kijönni nem tartom a kapcsolatot mert egész szépen átvert és ha a managerem nem ilyen jó fej akkor az utcán kéregethettem volna és kukáznék.. ezen kívül 1-2 magyar van akivel néha beszélek illetve egy ember van akit „itt kint ismertem meg” és barátomnak is mondhatok... sajnos sokan vannak olyanok akiket említesz de nekem eszembe nem jutott soha megkérdezni ki mennyit keres, max. ha egy adott beszélgetésben szóba jön, meg segítséget kuncsorogni...

Remélem ezt a hozzáállást idővel kinövőd, mert még vissza fog ütni, de ezek ellenére sok sikert a kinti élethez és érezd jól magad :D

BTBTBT 2013.05.14. 21:50:54

@hagyma:
A "tanárainál jobb angol tudással" egy pubban veszi fel a rendeléseket? Ahhoz nem igazán kell sok és változatos duma.

Tőlem aztán nyugodtan megvédhetet a poszterinát. De a kérdés, hogy miért is hagyta ott az egyetemet? Nyilván nem angol volt a fő tárgya, bár amíg a szülők tolják alá a zsetont, addig nyilván az egyetemista is lazán kijut Londonba.

Gáz, hogy fikázza itt a magyarokat, de ő is fűtetlen lakásban, tizedmagával kuporgott, meg ilyesmi.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 21:52:38

@charlieharper: Mire kell koncentrálnom? A befont hajú pultoslány a magyar?

BTBTBT 2013.05.14. 21:57:00

@A Tyne folyó déli partja:
Nekem az szokott lenni az első, hogy megkérdezem a nevét, függetlenül attól, hogy fiú/lány-e és hogy pubban/kisboltban/bárhol máshol futunk össze.
Aztán persze azt, hogy mióta van itt és honnan jött. Érdekli a halált, hogy mennyit keres. Különösen úgy, hogy nagyjából be tudom lőni a többség fizetését.

Volt már olyan, hogy magyar barátokkal beléptünk a egy belvárosi Wasabi-ba, és tanakodtunk ott, hogy árulnak-e levest, mert a vegetáriánus barátnénak arra fájt a foga, mire megszólal mögöttünk egy női hang: "Igen, van leves is." És ott áll egy W-s egyenruhás magyar lány. :)

BTBTBT 2013.05.14. 21:58:30

@Muscari: Ez azt jelzi, hogy a fentebb említett sztárok még egy kávét sem tudnak otthon főzni, inkább elautóznak egy puccos kávézóig? :)

2013.05.14. 21:58:39

@én már a fény gyermeke vagyok: ha legkozelebb ott jarsz, a fonott hajotul kerhetsz turo rudolfot.

2013.05.14. 22:03:09

@Barátusz: multkor ismerossel egy hetvege alatt vegigjartunk par kavezot teljesen kulonbozo varosreszeken, volt egy Costa, egy Nero, meg par ilyen sima nem-multi az en kedvemert :) Otbol harom helyen tudtunk magyarul rendelni.

2013.05.14. 22:03:33

@DieNanny: Azért, mert az ember élete azért van, hogy elérje a céljait, álmait. Hogy amikor majd fekszik a halálos ágyon, akkor elmondhassa, hogy igen, mindent elértem, amit akartam, és mindent meg is tettem érte.

BTBTBT 2013.05.14. 22:06:52

@Whave: A vendéglátóipar elsődleges felvevőpiac, úgyhogy kávézókban/gyorséttermekben sok magyar van.
A névtáblájukat szoktam figyelni. Lányoknál/nőknél sokszor egy hajviselet is árulkodó, mielőtt még hallottam volna őket beszélni.

Már ha tudnak beszélni. Vagy ha megértik, amit kérdeztek tőlük.

2013.05.14. 22:10:03

@Barátusz: tudomenazt, kb minden ismerosom ott kezdte, csak ez tenyleg meglepoen sok volt igy 2 napra :)

Itt a helyi Pure-ban meg jo ideig volt egy Kinga nevtablaju eladolany, de amikor ezt kiszurtam es rakerdeztem hogy magyar-e, akkor kiderult, hogy nem csak naluk van Kinga :) mindenesetre onnantol minden reggel "hodzs vadzs?" volt a koszontes, valaki mar kikepezhette :)

BTBTBT 2013.05.14. 22:11:41

@DieNanny: Lehet, hogy ma (este) is műszakban van.

BTBTBT 2013.05.14. 22:13:55

@A Tyne folyó déli partja:
Sosem laktam olyan házban/lakásban, ahol velem együtt ötnél többen lettek volna. Na jó, egyszer, akkor is 5,5 fő, mert néhány hónapig ott élt egy nő a kétéves kislányával. :)

Mesterlövész 2013.05.14. 22:16:19

Óóóóó Uram, a napi Londonos posztot add meg nékünk! Komolyan, menjetek már máshova is! :D

BTBTBT 2013.05.14. 22:17:26

@Whave: Kinga a lengyeleknél is van.
Inga nevűvel találkoztam tavaly egy Starbucks-ban. Ő meg lett volt, nem svéd, dán, észt vagy ilyesmi.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 22:24:02

@én már a fény gyermeke vagyok: igen, ha nem alkalmazottként lennék ott:P@Muscari: na látod, én fel sem ismerném őket:) ja, és már megint csak London. mi a helyzet a többi város érdekes pultos munkájával? oda (ide) kik jönnek?@váj mí: olyanokat sem ismerek. sajnos, nem vagyok egy rajongó típus:)@Barátusz: úgy értettem, hogy ezek a kérdések a bemutatkozás után jönnek elő. mellesleg, én se kérdeztem meg még sose, hogy ki mennyit keres, meg nem is kezdték ezzel a velem megismerkedők se.

én se akartam sok lakótárssal együtt lakni, akar a halál, mondom, azt mondták, max. négyen leszünk, és akkor még csak hárman voltunk. mikor már egyre csak adogatták ki az összes berendezhető helyiséget, akkor el is húztam. szerencsére ez volt az egyetlen, a többi: háromszobás ház, plusz nappali, hárman, kétszobás plusz nappali hárman (tesómék párként), most meg egyedül, ez a legjobb.

@Whave: próbáld meg ezt itt. kicsit más lesz az arány.
a Kinga tudtommal lengyel eredetű. de a múltkor a tesóm edzését egy Erika nevű tartotta, gondolta, hátha magyar. finn volt.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 22:25:09

@Mesterlövész: jelentem, én máshol vagyok. nagyon messze, de még országon belül. sőt, még Anglián belül is. éppenhogy.

igazságos 2013.05.14. 22:26:09

@Barátusz: aki otthagyja az egyetemet, az kivétel nélkül olyan típus, aki:

1. sosem tud soha semmit sem rendesen megcsinálni, elvégezni, befejezni
2. mégiscsak túl hülye az egyetemhez, hiába mondja okosabbnak magát a tanároknál???? azért ezt mégis hogy merte így leírni?
oké, a tananyag leadásával lehetnek gondok, akkor meg az egyetem szar, minden szar az egyetemen, csak te vagy hűdeokos, mi, hogy neked több kell??? azért ehhez tényleg kell vastagbőr, és ez rendszerint a hülyéknek van
3. első kérdésnél, nem kötelező segíteni senkinek, nem válaszolsz nekik, oszt gondoljanak, amit akarnak
TIPIKUS MAGYAR MENTALITÁS MEGTESTESÍTŐJE a poszter, kint él külföldön, de a viselkedése, a beállítottsága nem változott meg. Mivel ezt megemlítette, hogy tőle folyton a magyarok mást se várnak, mint segítséget, ez mindent elmond róla, milyen is. Ha nem tudok segíteni, nem segítek, nem akarom meghallani, nem hallom meg a kérdést: tudnál-e??? nem, nem tudok, ennyi. nem kell ebből ügyet csinálni

Anyuka hátszele nélkül ez a poszter semmit az égadta világon nem tudott volna kezdeni magával: lásd egyetem, pedig, ha jól értelmezem, mindig volt mit a kicsi lány segge alá tenni a szülőknek.

Akkor?????

A képzésről meg folyton azért mondogat le, mert tudja: túl hülye hozzá, hogy elvégezzen egy egyetemet. Szép dolog a beismerés, na.

Sok sikert a továbbiakban, de mi lesz, ha megint rosszul állnak majd a dolgai, rohan anyukához, apucihoz pénzt kérni?????

váj mí 2013.05.14. 22:30:46

@A Tyne folyó déli partja: Hát hallod, pedig próbálunk itt neked össznépileg valami fájintosat kicsiholni ....nem könnyű, na ;).

igazságos 2013.05.14. 22:31:10

már csakazértis illett volna befejezni azt az egyetemet, ha már ennyit beleöltek, és csak egy év lett volna hátra, ha jól értelmezem, a korából kiindulva

20 évesen beleuntam abba, hogy az egyetemen angol szakosként jobb angolom volt, mint pár tanáromnak
------
aki ezt így leírja, le meri írni, annak tényleg valami nem működik rendesen a fejében

:DDDDD

1. szar egyetemre mentél, mert hülye vagy
2. szar egyetemre mentél, mert a tanárok is hülyék
3. nem véletlen nem merte leírni, hova is járt egyetemre itthon

BTBTBT 2013.05.14. 22:31:15

@igazságos:
Nincs tapasztalatom olyanokkal kapcsolatban, akik nem fejezték be a felsőfokú tanulmányaikat. Mindenki, akit ismerek, eljutott legalább egy pappíííírig. A legtöbbjük hasznát is veszi. Ki otthon, ki külföldön.

Érdekelt volna, ha a poszterina ideböfögött volna néhány választ, de biztos megint a pubban izgul azon, nehogy valami magyar közelítsen hozzá.

2013.05.14. 22:31:45

@Whave: hat a Tyne folyo deli partjan. Newcastlenel

eMJe 2013.05.14. 22:34:16

lehet, hogy jobban beszéltél angolul, mint az oktatóid, de ők meg tuti jobban beszélnek magyarul, mint te:)

maga a történet csak azért tetszett, mert nem a két végletről szól. előttem szólókkal egyetértek, olyan semmilyen a poszt

2013.05.14. 22:35:05

@igazságos: szerintem ez a radikalis megmondo-sarkitas, hogy "kivetel nelkul", meg "tul hulye hozza", magyarabb mentalitast tukroz, mint amit a posztolo osszehozott, nem mintha azzal egyetertenek :)

Igen sok embert ismerek, aki otthagyta az egyetemet, es megis sikeres, befejezi a dolgokat, elvegzi a munkat, es remek a szakmajaban :) csak mondjuk ugy gondolta, hogy tobbet fog kapni fel konyvek bemagoltatasanal, pl hasznalhato tudast, s amikor nem kapott, lelepett, majd hasznosabb dolgokra forditotta az idejet. Es igen sok ember van, aki meg elvegzett akar tobbet is, megis sokmindenhez tul hulye, a magolast kiveve.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 22:43:32

@charlieharper: jelentem, Newcastle a másik oldalon van. a Tyne folyó északi partján.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 22:45:19

@váj mí: na jó, akkor esetleg valami zenész jöhet. de csak megfelelő ám!

2013.05.14. 22:47:08

@A Tyne folyó déli partja: joval kozben leesett, koszonet persze charlienak is :D

igazságos 2013.05.14. 22:52:05

@Whave:

végig le van írva, feketén-fehéren a szövegben

aki mégis azt le meri írni, hogy a tanárokhoz képest jobb az angolja, holott csak makog....

sok ilyen emberrel találkoztam, akik végiggürcölték a két évet, és az utolsó évben leléptek, mondván, szar az iskola

és mindig, mindenkor ez a szöveg az oktatást otthagytóktól:

SZAR AZ ISKOLA, EGYETEM

aki pedig kint sem akarja képezni magát

jobb állás, jobb munka, kinti tanulmányok, továbbképzés

a legfelháborítóbb pedig az, hogy azt is le merte írni:

MINEK KÉPEZZE TOVÁBB MAGÁT????

na, ez a legdurvább

biztos velem van a baj, de én nem érném be pultoskodássl kint, ha már egyszer kivergődtem a szülők támogatásával

mert ez meg pazarlás lenne

montroyal ( CAN qc) 2013.05.14. 22:52:59

@hagyma: egy pultos csajnak ajanlatot teszek, vagy barki, akkor ram hivhatja a rendorseget es szexualis zaklatasert lecsuknak

kivetel ha ez a fonok.. én sok barba discoba dolgoztam es a pultos csajok hogy ugy mondjam partfogoltjai voltak a fonoknek.. es sokat cserelodtek utazas megoldott ; a fonok viszi haza munka utan... lehet felhaborodni hogy en aztan nem ... soha de ez akkor is altalanos jelenseg...

2013.05.14. 22:57:40

@igazságos: en megertem az allaspontod, ettol fuggetlenul nem mindenki gondolja ugyanigy.

egyszeruen en tartozkodom attol (legalabbis probalok tobbe-kevesbe), hogy olyanokat irjak le, hogy KIVETEL NELKUL ILYENOLYAN EZMEGAZ, mert rengeteg mindenre es az ellenkezojere is lattam mar peldat.

persze a posztbol nekem is az jon le, mint neked, hogy valszeg ki van tartva a holgyike igen rendesen, ha az egeszre egy ekkora tet nelkuli bulikent tekint, ugyanakkor tevedhetunk is.

ha jol erzi magat pultoskent, pultozzon, nincs azzal semmi baj, csak arra "alapozni", hogy 10 ev mulva is ezt fogja csinalni, mert ezt szereti, az nem egy eletbiztositas. de lehet, hogy bejon neki, es akkor meg azt csinalta, amit szeret. hagymaval ezen mar osszekulonboztem, nem ertette meg, hogy szerintem kar egy kosarban tartani az osszes tojasod mint ahogy poszterina teszi, mert mi van ha..., de ettol meg persze lehet igy is boldog az ember es ebben semmi lenezendo nincs.

en azzal egyetertek mindig, hogy azt csinalja az ember amit elvez es ami jolesik neki, legyen az barmi, csak en a sajat fejemben hozza szoktam tenni, hogy "...es mindez legyen fenntarthato hosszutavon is lehetoleg".

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 23:07:24

@váj mí: na jó, elfogadom. de van, akinek jobban örülnék.

igazságos 2013.05.14. 23:09:29

@Whave: nem foglak győzködni, ez így van, ahogy leírtam

szar az iskola, az egyetem, én én akkor is okosabb vagyok

pont

ez a szöveg az összes hülye, iskolát képtelen elvégezni egyénektől

igazságos 2013.05.14. 23:15:15

A motivációt hiányolom valahogy.

nem akar tanulni, nem akar kitörni ebből a tessék-lássék helyzetből, semmit sem akar kezdeni magával, jó neki minden, ahogy van, szerinte

ez olyan illúzióromboló

mikor itthon is arra törekszik az ember, hogy vigye valamire, tanuljon, keressen magának jobb állást

ez a poszt meg vajon csak arról akar szólni, hogy:

TŐLEM NE KÉRJEN SENKI SEMMIT, mert úgyse adok, dögöljetek meg, különben is
NEHOGY KI MERJETEK JÖNNI, még véletlenül se, és ha kijöttök, akkor se számítsatok majd arra, hogy rajtam keresztül nektek jobb legyen
AKI TANUL, azt teljesen FELESLEGESEN teszi kint, MINEK, úgyis, maradjatok csak olyanok, amilyenek eddig is voltatok.

mindez nagyon elszomorító

sokan fel sem fogják, mit jelent ez a mondat, hogy MINEK TANULNI?????

qengland 2013.05.14. 23:20:10

komolyan mondom, annyira idegesítő számomra az Indexen, hogy ha ráklikkelek egy cikkre vagy egy videóra, akkor az ugyanazon az oldalon akar megnyílni, popup szerűen, a videó ráadásul full képernyő méretűen akar elindulni. hát miért kellett ez? egyszerűen nem bírom megszokni. szereti valaki ezt a funkciót?

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.05.14. 23:20:12

@LyukasBogrács: Sőt. Azt mondja pultozással jó pénzt keres? LoL. Mennyi a jó neki? Évi 10-12-15 ezer font? Megsúgnám a poszternak, hogy a Londoni átlagfizu 29k, a jó meg szerintem olyan 45k körül indul.... És a 45 ezer még nem rongyrázós, az majd 100-150-nél:)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.05.14. 23:20:50

Ja. És a lényeg: A diplomája nélkül marha nehezen fog 25-35 fölé kúszni. Lehet, csak kicsi az esélye.

2013.05.14. 23:24:42

@qengland: kattints a kozepso gombbal, akkor uj tabban, normalis formatumban nyilik meg :) szerintem is rohadt idegesito ez az uj popup.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.14. 23:29:17

@váj mí: megcsúnyult. mondjuk, mint mondtam, sosem voltam rajongó típus, érte se rajongtam. a guns"n roses amúgy se tartozott sose a kedvenceim közé. nem mintha nem tetszene, de nem olyan húha, érzés.
Sebastian Bach fiatalon?:)

J.László 2013.05.14. 23:30:53

Remélem, egyszer mindenki választójoga meg lesz vonva, aki önszántából kivándorol. Ha figyelembe vesszük, mekkora haddelhadd van abból, amikor a nem önszántukból nem Magyarországon élők állampolgársága kerül terítékre.

PannonBoy 2013.05.14. 23:31:09

Úgy láttam a kommentek között, hogy az interjúzás sokakat foglalkoztat. Most a magyar helyzetet mondom, az angliai helyzetet még nem ismerem.
Szóval nekem az a meglátásom, hogy Magyarországon sem(?) könnyű munkát szerezni, pláne ha frissdiplomás az illető. Nem a büfészakos diplomákra gondolok, hanem gazdasági diplomára egy ismert, jó hírnevű egyetemtől.
Masszív sorok "állnak" az amúgy nagyon kevés pályakezdő pozícióra. A HR-esek (akik többnyire 20-on éves bölcsész lányok) meg nagy élvezettel válogathatnak a fényképalbum szerű CV adatbázisukból, kiválasztva azt a pár szimpatikus arcot, akiket megversenyeztetnek azért az egy (jobb esetben néhány) pozícióért.

Spacecake 2013.05.14. 23:32:08

@DieNanny: sztem nappali tagozatra sincs akadálya jelentkezésnek általában,leszámítva speciális eseteket(rendvédelmi,katonai főiskolák/egyetemek pl.)

csak hát más az elmélet,meg a gyakorlat...
vajon lesz e kedve/megengedheti majd magának 30éves fejjel,10év vendéglátóban eltompult aggyal,h egyetemre járjon??
és lesz/lenne értelme vajon?

persze semmi nem kizárt,csak az valószínűség és az esély csökken...

bizonyos dolgokra megvan az életkor és helyzet sztem,ami nem tér vissza..legalábbis nem abban a formában.

2013.05.14. 23:32:24

@igazságos: en nem ellenkeztem, csak azzal a reszevel, hogy "kivetel nelkul", pusztan azert, mert tobb ellenpeldat is tudok.

A "kategorikusan kijelentem a frankot ellentmondast nem turoen, minden mas szemszoget kizarva" a magyar gondolkodas beklyoja. :) nalunk mindenki a szakertoje minden temanak, de akkor hol a vilaghatalom? :)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.05.14. 23:32:33

@Eltévelyedés: Te miért nem tanultál focistának? Londonban 25-35ezret kereshetnél hetente, nem évente. Bár szerintem 45ezret, sőt 150ezret is. Miért nem képzed magad?

bloodybetty 2013.05.14. 23:35:14

Én is unom a londoni posztokat (tisztelet a kivételnek!), ha egyszer ráveszem magam és lesz rá igény, akkor írok Dél-Angliáról, meg majd megpróbálok érdekesebb témákat összeszedni, hátha. :D

PannonBoy 2013.05.14. 23:36:53

Ja, igen és a lényeg lemaradt:
Magyarországon a magyarok, ha nem is segítenek a másiknak, de legalább ne nyomnák vissza őket.
Sokáig azt hittem, hogy ez csak ilyen rossz szóbeszéd, az egyetem falai mögött minden biztonságos volt.
De valójában meg mindenki ott fúr a másiknak, ahol tud.
Ha meg valaki motiváltabb az átlagnál, akkor jól letörik a lelkesedését, visszahúzzák.
Hánynom kell ettől az országtól.

Spacecake 2013.05.14. 23:39:11

@PannonBoy: én meg azt látom,h még büfészakos diplomával is nagyon jó állásokat(értsd:pályakezdőnek 300kbruttó) lehet szerezni,HA és amennyiben minimum 2 idegen nyelvet legalább középfokon beszélsz).

váj mí 2013.05.14. 23:41:00

@A Tyne folyó déli partja: Bezzeg ő kéne, he? ;). Ő se lett szebb ám az évek során. Hm, nem is tudtam, hogy neked az ilyen androgün típus jön be.

Spacecake 2013.05.14. 23:47:21

@igazságos: mire majd felfogja,és leesik a tantusz,addigra lepulyázott egy niggertől(upsz,afroamerikaitól:-),és majd csak pislog ki a fejéből két szúrás között...
és ez a jobbik eset!!:-)

2013.05.14. 23:59:34

@PannonBoy: nos, otthon gyakorlatilag sosem tudtam volna elhelyezkedni informatikuskent, ha valami tortent volna a munkahelyemen es valtani kenyszerulok, pusztan a diploma hianya miatt.

Angliaban a harmadik jelentkezesem sikeres volt, nekik valahogy eleg volt a 9 ev multis szakmai tapasztalat :) es azota is heti 1 recruiter megtalal linkedin-en. Persze tudom, az IT-s kulon fajta, nekik mindig van melo, de diplomatlan IT-skent ezt otthon nem tudtam volna elmondani :)

Spacecake 2013.05.15. 00:07:09

@Whave: ne hari,de egy IGAZÁN jó 'IT'-s,diplomával v anélkül,itthon v bárhol,5-7 év után legkésőbb gründol egy saját céget,ami fut,mint a szekér...
amelyik meg nem,az vagy nem is IGAZÁN jó,vagy csak klasszik lusta,bekényelmesedett fasz...

telkoe 2013.05.15. 00:11:00

@PannonBoy: Csomagolsz, utazol es karriert csinalsz a jonevu diplomaddal. Nem muszaj beallni sokadiknak a hulyek koze arrol rinyalni hogy milyen szar Mo.

2013.05.15. 00:14:16

@Spacecake: hat azert ez a sajat ceg dolog nem ilyen egyszeru szerintem, foleg alkalmazott-beallitottsagu embert ismerek, en is az vagyok, nem vagyom egy vallalkozasra. nem mindenkinek valo az. Persze lattam azt is, hogy mennyire be tud jonni valoban az ilyesmi, meg azt is, hogy mi van ha a szar gazdasagi helyzet miatt visszaesnek a beruhazasok.

nem lehet mindenki igazan jo, ahogy magamat sem tartom jonak, max egy eros kozepesnek. De ha egyszer sok pozicio van, ami nem kivan 5 programnyelvet ismero gurut vagy veteran adatbazis-admint, akkor otthon miert ezeket keresik a kozepszeru szurke allasokra is, palyakezdo penzert sokszor? :) itt meg tud ervenyesulni a mezei ember is, ez szerintem eleg sok szakmara igaz.

PannonBoy 2013.05.15. 00:20:59

@Spacecake: Igen, ebben teljesen igazad van, az SSC-k kínálnak ilyen pozíciókat. Ott csak a 2 nyelvvel van gondom. Angol C1-es tudás megvan, de a második nyelv, a német az passzív. Csak a diploma miatt csináltam meg a nyelvvizsgát, egyébként szívből rühellem a németet, mert nagyon nehéz és nem tetszik. Más európai nyelv az angolon kívül meg nem érdekel. A németek meg tanuljanak meg angolul.

PannonBoy 2013.05.15. 00:22:47

@Whave: Igen, az IT-s terület az elég király, szinte mindenhol hiány van belőle, így akinek megvan a szükséges tudása, az el is fog tudni helyezkedni. :)

BTBTBT 2013.05.15. 00:23:15

@Eltévelyedés:
Jössz itt az 29 ezres "átlag"-fizetéssel, de még jó, hogy csak "szerinted" jó jövedelem a 45 ezer Londonban. Tényleg el lehetsz tévelyedve, az igényeidet illetően is. :)

BTBTBT 2013.05.15. 00:25:46

@bloodybetty: Már miért ne lenne rá igény? Mit dolgozol? Csak mert itt sokan unják már a bébisintéres posztokat is.

telkoe 2013.05.15. 00:25:51

@Whave: Attol fugg mit nevezel sajat cegnek. Alkalmazottakkal eleg sok problema van, de ha csak vallalkozokent szeretnel dolgozni (tobb penzert, tobb szabadsagert stb) akkor nagyon sok ugynokseg leszervezi neked a munkat, cegalapitast, konyvelot kb mindent amit kell.

PannonBoy 2013.05.15. 00:37:29

@telkoe: Igen az lesz, de előtte még megteszem az előkészületeket. Azt tudni érdemes, hogy a gazdasági diplomák csak korlátozottan transzferálhatóak, attól függ hogy épp mely területéről beszélünk. Mondok példákat:
- elemzés / statisztikai / ökonometriai modellezés: jól transzferálható
- pénzügy / kontrolling: jól transzferálható, de nem árt multis háttér
- számvitel / adó / könyvvizsgálat: közvetlenül nem transzferálható (másik ország eltérő szabályozása miatt)
- marketing / menedzsment tanácsadás / HR : korlátozottan transzferálható, multis háttér szükséges

Természetesen nem az összes gazdasági ágat említettem, csupán a főbb irányokat soroltam fel. Egy jogi diplomával (kivéve nemzetközi jog) szinte semmire nem megy külföldön az ember, míg pl. orvos, IT diplomákkal szinte garantált.

telkoe 2013.05.15. 00:43:54

@PannonBoy: Milyen elokeszuletek kellenek? A kulfodre menesben benne van hogy kompromisszumokat kell kotni - szakteruletben, fizetesben stb. Tul sokat nem erdemes szervezni, ha par ev elett sikerul jo kulfoldi referenciat szerezni az sokkal tobbet er mint barmi magyarorszagi elokeszulet.

sparklie (törölt) 2013.05.15. 02:33:22

1. a diploma nem disznek van, nem is valo mindenkinek, bar altalanossagban elmondhato, hogy a diplomas emberek jobb munkakat is megkaphatnak, ezert nem teljesen felesleges az...
2. aki meg ugysem hasznalja majd es ezt tudja magarol, az ne is jarjon egyetemre, de ehhez nem kellene eloadni a sznobot, hogy o 20 evesen jobban beszelt angolul, mint a tanarai
egyszeruen vallja be, hogy nem ment neki a tanulas, az egyetem, keptelen volt egy diplomat szerezni, de mitoszokat gyartani felesleges
nem leszel sokkal kevesebb a diploma hianya miatt, de attol mar igen, ha magadnak is hazudozol a sikertelenseged okairol
3. pultosnak lenni lehet diploma nelkul is, csak ott lesz a gond, ha valtani akarnal, akkor lehet, hogy kesobb jol johetett volna az a diploma
mert nem hiszem, hogy egy ember egesz eleteben pultos akarna lenni
a vendeglatas legalso szintjein jo elkezdeni, csak onnan jo lenne feljebb lepni idovel
perspektiva nelkuli emberke irta ezt a posztot, semmi jovokep, jo az, ami van, eltuntek a celok elole, nincs motivacio a jobbra, tobbre, de ez nem Angliaban kezdodott, hanem mar Magyarorszagon sem volt benne kitartas

a tanulas, a diploma igenis ertek, ahogy elottem mar elmondtak, egy diplomas munkakort kulfoldon is szivesen toltenek be szakkepzett diplomassal egy iskolazatlan ember helyett
a ketkezi, komoly szakkepzettseget nem igenylo munka lehet szorakoztato fiatalon, de keves esetben folytathato egy eleten at

mondom ezt ugy, hogy dolgoztam hotelben es jol is ereztem magam, pedig nagy volt a hajtas

szakkepzetlen vagy alacsony szekkepzettsegu munkakra a legtobb ember alkalmas, legfeljebb sokan nem akarjak elvegezni, amig akad jobb, szellemi munka is
ahogy elottem irtak, egy orvos meg elmehet mosogatonak, ha a szukseg ugy hozza, de egy mosogato nem lesz orvos soha
szamomra a tehetseg elkotyavetyelese, ha valaki nem a kepessegeinek megfelelo munkat vegez
el lehet lenni a langyos fosban, de miert ne hozzuk ki magunkbol, amit lehet?

a poszt tobb reszlete hihetetlenul antipatikus: tolem senki ne varjon semmilyen segitseget, miert kerdezik meg, hogy honnan jottem, mennyit keresek, ki vagyok? - mert mi a lofasszal inditson egy hozzad hasonlo masik gazdasagi menekult, amikor ez a kozos pont nalatok? penzert mentetek ki oda.

Netszamuráj 2013.05.15. 03:28:35

Kicsit vicces az angol nyelv ismeretének hangsúlyozása Angliában. Az angol nyelvtudás az alap, minden angol beszéli. Ha tökéletesen tudsz angolul, akkor is max. egy szinten vagy velük. Kell valami szakma is ám!

sparklie (törölt) 2013.05.15. 05:17:07

@Netszamuráj: az azert tulzas, hogy szakma nelkul semmire nem lehet vinni
a vendeglatasban eleg jol el lehet boldogulni szakmai kepzettseg nelkul is, ezert is megy oda a legtobb magyar
emellett az angolok kozt is vannak, akik csak angolul tudnak, semmi mast, na pont ok lesznek az ilyen magyar bevandorlo munkatarsai egy hotelben vagy egy szalag mellett

azt nagyon hianyolom, hogy senki nem ir arrol, hogy milyen a szakkepzes (akar felnottek szamara is) Angliaban
pl. milyen tanfolyamok ingyenesek, milyen feltetelekkel, angol nyelvtudas elvaras-e, ki es hol szervezi, magyaroknak is elerhetoek-e, utemezes, ami nem ingyenes, az mennyibe kerul, megszerezheto szakmak... (angol buszos jogsi, olajmunkas, buvar, targoncakezelo, mukormos, pek, szakacs, cukrasz, hegeszto, villanyszerelo, biztonsagi or, vendeglatos szakmak, epitoipar, akarmi) mert sokan ilyen egyetemrol kibukott, vagy szakkepzetlen magyar arcok kimennek, akkor jol lenne, ha mar beszelnek angolul, akkor lenne valami tovabblepesi lehetoseguk, ha nem is egyetem, de valami szakma
ha mar Magyarorszagon nem kepeztek magukat egy szakmaban (csak sima erettsegi vagy valami irrelenavs egyetemi diploma pl. angol szak, ami ott tenyleg csak alap nyelvtudast es muveltseget ad), akkor talan ott rajonnek, hogy mihez van kedvuk, tehetseguk,

elvegre az angolok is tanulnak valahol szakmakat, ezek az utak talan a kivandorlo magyaroknak is jarhatok lennenek es egy angol szakma papirjaival talan tobbre vihetnek, mint egy pultos allas (legalabbis tobb labon allhatnanak)

2013.05.15. 05:49:50

@J.László: Sőt, szerintem tárgyalás nélkül ki kellene végezni őket!

Eszed neked is csak annyi, amennyi látszik. >.<

2013.05.15. 05:56:27

@Spacecake: Itthon vállalkozni? :)

2013.05.15. 05:58:07

@sparklie: Így van, ezzel én is egyetértek, érdekes téma és mert részben engem is érint.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.15. 06:09:58

@én már a fény gyermeke vagyok: hogy fotditanad le?@A Tyne folyó déli partja: az ejszakai elet erdekes, rengeteg emberrel beszelgetsz es ismersz meg
nehez melo, de erdekes
persz egy ido utan bele lehet faradni, mint mindenbe
@Barátusz: igy latta jonak, hogy kimegy dolgozik, azutan majd meglatja mi lesz
nem vettem ki a magyarok fikazasat, arrol irt amirol mar sokan itt, hogy sok magyar KINT ANGLIABAN probal eloskodni, segitseget kerni stb.
ehhez en nem tudok hozzaszolni, nekem evek ota nincs magyar ismerosom itt, nekem magyarorszagot az internet jelenti sok eve
@montroyal: hat nem tudom
ha benn evan a lany, nincs problema, de hat azt erzeni kell
ha nincs benne...
nalunk a F&B managert rugtak ki, mert ket pincerno is panaszkodott, hogy tulsagosan celozgat, hogy megdugna eppen oket
erre evente tobboras eloadas van itt a szalloban pl.
mit lehet mit nem, meddig mehetsz el
ez amarika
de megegyszer egy normalis ferfi latja, hogy meddig mehet el es egy normalis no sem fog mindenkit feljelentgetni, de bizony h a avendeg tulzasba viszi, konnyen megjarja
a helyzeteket a pultosnak tudni kell kezelni
emellett a fonok beosztott dugas egyaltalan nem vendeglatas fuggo, az ugyanugy meg lehet vagy meg van az elet minden teruleten

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.15. 06:12:49

@én már a fény gyermeke vagyok: amugy direkt gondolkoztam, hogy irjam
es ugy tudtam leforditani, hogy a hol a vendegek jarnak, a folyosok, a nem a lakosztalyhoz tartozo wc-k, tovabba ablakok, ajtok es liftek takaritasa

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.15. 06:24:25

@Spacecake: persze a vendeglatasban mndenki elhulyul es a fejetek kurjak oket
es ugy gondolom ez egy diplomas velemenye:)
gratulalni tudok az egyetemednek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.15. 06:28:46

@sparklie: nem, egyaltalan nem bitosm hogy egy orvos lehet mosogato
lehet nem birja
es meg rengeteg minden nem lehet
de ha mindenki orvos lesz, akkor mi lesz?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.15. 06:31:33

@sparklie: egy pultos allasbol siman eljuthatsz barmilyen vendeglatos manageri pozicioig /itt/
par sulit el kelll vegezni, jonak kell lenni es mukodik, akar GM is lehetsz vagy nyithatsz magadnak
a legjobb fonoko pont a gyakorlatban jartak vegig az utat
akar a mosogatssall kezdve
es ez nem mozi, ez igaz

midnight coder 2013.05.15. 06:32:03

@sparklie: Persze, meg lehet élni valahogy, de ezzel nyilván a társadalmi ranglétra alján fogsz landolni. A kiscsaj nem kicsit volt hülye, hanem nagyon. Az egyetemi éveket arra kell fordítani amire valók - használható szakma megszerzésére, amivel el lehet indulni, később ez már baromira nehéz lesz, nem pedig elmenni az angolokhoz pultosnak vagy tányért mosogatni. Az meg hogy angolul tudsz, na bumm. Ezzel már kis hazánkban is elég nehéz megélni, kinn meg mindenki tud. Egy cég szempontjából ez csak annyi, hogy te mint dolgozó tudsz beszélni. Király. De a cégnek többnyire olyasvalaki kell, aki ért is valamihez, ezt hajlandók megfizetni, aki nem ért semmihez, az kinn is csak a legszarabb munkákat kapja meg - kb. mint kis hazánkban 8 elemivel, vagy jobb esetben egy érettségivel.

zopilote 2013.05.15. 06:58:17

@Kovermadar:
Az emlitett sajat szerszam pl. autoszerelonek kell, ha alkalmazottkent akar elhelyezkedni, mint szakmunkas. A szerszamok gyujteset mar tanulo koraban elkezdi. Termeszetesen esztergalyosnak nem kell megvenni az esztergagepet itt sem, de a tobbi szerszamanak sajatjanak kell lennie, pl meroeszkozok, stb.
Erdekes cikk, par hete olvastam: egy nemetorszagi torok autoszerelo ideiglenes munkavallalasi vizummal milyen problemakkal talalta szembe magat. Nem volt pl. sajat szerszama "In Canada, mechanics buy their own, which cost tens of thousands of dollars."
www.cbc.ca/news/canada/edmonton/story/2013/03/26/edmonton-go-public-temporary-foreign-worker-program.html

Kék az ég 2013.05.15. 06:59:13

@igazságos: Érdekes látni a sok egyetem mániásat itt. Igaz szinte mind kivétel nélkül könyvtár-büfé-nyelv szakos aki mind elvárja, hogy neki főnöknek kell ám lenni valahol...

Végre valaki aki nyíltan bevállalja hogy abbahagyta és ment dolgozni, nem pedig elvárja, hogy diplomám van és főnök pozíciót nekem de azonnal.

hagyma­ · http://hagyma.blog.hu 2013.05.15. 07:15:25

@Whave: DE MEG AZ IS ELKEPZELHETO, HOGY CSAK EGY KISEBBSEGI KOMPLEXUSOS TAKARITO VAGYOK EGY FOS HOTELBEN, DE AZERT KIOSZTOM AZ ESZT.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.15. 07:45:17

@hagyma­: hagyma­ 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

ugyes, van akinek az okoz erekciot, hogy elmondja a velemenyet a nevemben rolam:)
skizofrenianak ismerem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.15. 07:47:29

az igazi hagyma meg ez
hagyma 28 bejegyzést írt és 41120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.15. 07:49:34

@hagyma­: amugy az a fos hotel minimokus olyan, hogy almaidban sem lennel kepes egy hetveget befizetni oda:)
de
ha akarod en komolyam elintezek neked egy mosogatoi vagy takaritoi allast
ezt megigerem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.15. 07:51:14

amugy azert szeretnem megkerni a hataratkelot, hogy a nickemen es az avataromon ne nagyon irhasson senki, csak en
thx

2013.05.15. 07:53:46

Jézus Mária, mi történik itt? Hagymából egy is bőven sok, nemhogy kettő.

2013.05.15. 07:56:35

@zopilote: Ezen már én is gondolkodtam amúgy. Azért egy komolyabb saját szerszám gyűjtemény iszonyat sok pénzbe kerül. Engem csak ez tart vissza a vízszerelő szakmától.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.15. 07:57:21

@Philosoraptor: hat valaki szorakozik
van akinek nem sok
van akinek Philosoraptor bol sok egy fel is, azert szolok, IP-t illenne tiltani a kaloznak
addig meg nem beszel tobb szarsagot a nevemben, nem lepek, de ha igen, kenytelen leszek

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.05.15. 08:34:50

Ez az írás is alátámasztja, hogy két dolog kell az Angliában való boldoguláshoz:

Kb egy milla, és suna/csöcs. Enélkül esélytelen. Úgy látom, hogy a valóban munkát vállalni, dolgozni szándékozó férfi ismerőseim valahogy mindig visszapattannak, jól megélni csak a "szabadabb" gondolkozású hölgyek tudnak.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.05.15. 08:49:15

Ha valaki nem tud semmit, csak angolul, annak biztosan nehéz. A legfontosabb üzenet ebben a postban ez lenne, de ez maradt ki:

"hülye vagyok, nem értek semmihez, hát szívtam rendesen"

Void Bunkoid 2013.05.15. 08:55:56

Hehe...alapvető meglátásaim:

- már megint bölcsész egyetemista (pontosabban ex-egyetemista)
- már megint London
- már megint pultos

Most vagy az van, hogy

a) a kislány egyetemista két éve kényszerből, anyu/korcsoport/elvárás nyomásra történt, és ő igazából mindig is szakképzettség nélküli dógozó akart lenni - ez esetben nem kellett volna egyetemre menni, sőt érettségit adó iskolába sem, és már 17 évesen elkezdhette volna pultoskarrierjét Londonban. Mindössze egyszer kellett volna beszólni anyucinak hogy de én nem akarok tanárember meg művelt okos ember lenni, én kávét meg sört meg cigit akarok árulni, mert az való nekem

b) a kislány ambiciózus egyetemistaként saját nyelviskoláról/gazdag EU-s tolmács állásról, jakuzzis ötméteres belmagasságú kastélyról álmodozott, ám inkább sört/kávét/cigit árul egy pult mögött Londonban, és öt vadidegen emberrel lakik egy fedél alatt - jelenlegi perspektívával még tizenöt évvel később is ugyanez lesz. Ez viszont az igények, álmok iszonyú feladása, ez a "kényszerlondoni" tipikus esete.

Valamint osztom Avie álláspontját is, hogy ja, képzettség és munkatapasztalat nélkül Angliázni gazdag, fiatal és csinike lányként lehet pult mögött, esetleg később mázlisan kikapva valami gazdag, már kastéllyal rendelkező vendéget randizásra-együttélésre, férfiként max a feketemosogató örökre beszippantó fekete lyukára számíthat az ember.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.15. 09:01:46

@justStevee: 1.: én ezt sem merném kijelenteni így, 100%-ra. Tudod a lányoknak mindig jobban segítenek.. Persze ők legnagyobb elánnal hiszik el, hogy amit elértek, az ténylegesen az ő érdemük. Léteznek persze ténylegesen egyedül küzdők is, de a legtöbbször ott van a segítő férfikéz, még ha rejteni akarva is. Ezt azért ne hallgassuk el.
4. akkor sem kértél volna segítséget, ha úgy jön szóba egy beszélgetésben, hogy a menedzsered nem volt jófej, azaz utca fenyegetett volna? Szerintem egyáltalán nem ördögtől való a segítség kérése. Természetesen nem pofátlanul, hanem határokat érezve és megtartva. Az a meglátásom, hogy ez is kezd már a keresetekről való társalgás-tiltás való bárdolatlan megítélése alá esni. Ami baj!

igazságos 2013.05.15. 09:07:44

@Kék az ég: én nem bánom, ki mit tanul

De olyat kijelenteni, hogy az én angol makogásom is több, mint amit egy egyetemi tanár tud, akkor az illető kiállítja magáról a bizonyítványt.

Oké, nekem is van két szakmai nyelvvizsgám, angolból felsőfokú. De ettől még nem merném kijelenteni biztosra, hogy az egyetemen az angoltanár kevesebbet tud nálam.

ELTE-n például magoltatnak, viszont rohadt nehéz megcsinálni az angolt. De attól még nem tudok többet a tanárnál diákként, ezt mire alapozza, a bevágott tananyagra????

Azért, mert van egy nyelvvizsgám, nekem kettő, még nem kell elszállnom magamtól.

Ismétlem, a legfelháborítóbb a: MINEK TANULNI???

Kérdem én: MINEK mentél ki Londonba, ha semmire sem akarod vinni, MINEK mentél ki Londonba, ha neked elég a plutoskodás, MINEK pazaroltad a szülei pénzét két évig az egyetemre, ha úgyis utáltad, meg direkt szar egyetemre mentél, MINEK pazaroltad két évig a MI PÉNZÜNKET itthon az oktatásodra, ha szerinte szar az egyetem, ő pedig úgyis okosabb a tanárnál?
MINEK él egyáltalán, MINEK szívja/szívta el mástól a levegőt itthon, meg külföldöN????

Hogy én hogy nem bírom az ilyen szarrágó embereket, akik leírják ezt a szót: MINEK?????

De hogy erre még rátesz egy lapáttal, és arra biztatja a többieket is: MINEK TANULNI????

Ezzel kizárólagosan az a célja, hogy ha netán kimennétek, tőle ne várjon senki segítséget, és ha kimentetek, maradjatok olyan sötétek, mint itthon voltatok, egyáltalán: ha kimentek, nehogy tanuljatok, és netán többre vigyétek a poszternél, mert MINEK.

Komolyan, tegnap óta, ahogy elolvastam ezt a MINEK TANULNI kérdést, azóta sem tudtam napirendre térni, hogy írhat le ilyet bárki is, hogyan merészel ilyet leírni valaki egy blogba, nem szoktam jelzőket tenni, de aki ilyet mégiscsak leír, az tényleg nagyon sötét, és hülye.

Mikor még itthon is lehet tanulni, képezni magad, még akkor is, ha netán jól fizető állásod van, és kijárhatsz külföldre időnként dolgozni. Mert sosem tudhatod, mikor jön a megtanult dolog jól később.

Elszomorító, könnyekre fakasztó, amit leírt itt a tanulás/tanulmányai kapcsán, és hogy másokat is esetleg erre késztethet, hogy elégedjenek meg azzal, ami van, ne tanuljanak.

Nem is jövök a határátkelőre többé, hiszen ilyet ki mertek rakni, az biztos!!!!

SZÉGYELLJÉK MAGUKAT, az is, aki kitette, meg az is, aki leírta!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.15. 09:19:46

@igazságos: hagyd már, ez teljesen tanulságos. Később mekkorát fog majd koppanni ezen a kijelentésén. Lehet, anno mi sem gondoltuk nagyban másképp. Csak már nem emlékszünk. Önbecsapás esetében megy ezerrel persze. Csak mi meg gonoszak vagyunk, nem hisszük el maradéktalanul.. "ennek nem így kellett volna történnie"

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.05.15. 09:23:54

ilyen Londonos poszt ne legyen már több, mert lassan már egy veszprémi közérti eladó élete is egzotikusabbnak tűnik

Spacecake 2013.05.15. 09:28:07

@hagyma: tudom hogy rosszul esik es magadra veszed,pedig nem kene.
nezd,azt gondolom,hogy diplomaval vagy anelkul,azert az konnyen belathato szerintem,hogy ALTALABAN egy vendeglatos azert kevesebbet hasznalja a kis agytekervenyeit,mint egy tanar,vagy barmilyen szellemi munkat vegzo.
nem kell ezt tulmagyarazni,ez nem jo vagy rossz,ez egyszeruen igy van.

ffüttyfürütty 2013.05.15. 09:46:16

@sparklie: "azt nagyon hianyolom, hogy senki nem ir arrol, hogy milyen a szakkepzes (akar felnottek szamara is) Angliaban
pl. milyen tanfolyamok ingyenesek, milyen feltetelekkel, angol nyelvtudas elvaras-e, ki es hol szervezi, magyaroknak is elerhetoek-e, utemezes, ami nem ingyenes, az mennyibe kerul, megszerezheto szakmak... (angol buszos jogsi, olajmunkas, buvar, targoncakezelo, mukormos, pek, szakacs, cukrasz, hegeszto, villanyszerelo, biztonsagi or, vendeglatos szakmak, epitoipar, akarmi) "
Abszolút támogatom, tudtommal erről még nem volt poszt. Nagyon hasznos infók derülhetnének ki.

másolvasat · http://masolvasat.blog.hu 2013.05.15. 10:19:15

Tipikus. Aki nem jut előre és reménytelennek látja, arról mindig kiderül, hogy hülyeségeket csinál.
Magyaroktól bèrelt szobát. Amikor kiderült, hogy nem tetszik neki, akkor sem keresett máshol. Végül elköltözött, de továbbra is ugyanazoktól bérel.
Illegálisan dolgozott, észre sem vette. Délre költözött, amikor valaki mondta neki.
Persze, hogy pultos fog maradni. Nem is próbál mást. Esetleg majd ha valaki mondja neki.
A legszebb pedig az, hogy ő már kint van, és nem tetszik, hogy rajta kívűl mások is bevándorolnak.
Egy ilyen levélből semmi információ nem nyerhető az adott országról.

Suna bácsi 2013.05.15. 10:43:23

Jó poszt... tényleg. A posztoló tudása, élettapasztalata felől nem hagy kétséget. 20-22 éves és már mindent tud a nagybetűs életről... bocsánat, ÉLETről.
Főként angolul tud, bár ez manapság nem egyedi eset. De AHOGY tud... na az nem semmi... Jártam én is felsőoktatásba, végig is csináltam tizenévvel ezelőtt, sőt, a mai napig tanulnom kell, folyamatosan. Hiába, gyorsan változik a világ...
Egy személyes tapasztalat (... mármint úgy értem, izé... nem kőbe vésett igazság, szóval én így látom): Minden évfolyamon van/volt/lesz pár ilyen okostojás, aki valamit/sok mindent/mindent jobban tud, mint apu-anyu/a diáktársak/tanárok/a rektor. Na az ilyeneknek sose volt/lett/lesz diplomája. De ez nem baj, kellenek a mindenkinél jobban csapoló csaposok is (vagy pultoló pultosok?).
Hiszen csapos/pultos nélkül nem lenne pub, asztalos nélkül asztal, kőműves nélkül ház. Tehát fontosak ők is.
Csak ez a mindentudó csapos-stílus csípi kurvára a szemet...

Suna bácsi 2013.05.15. 10:47:36

@Kék az ég: kihagytad a ruhatár szakosokat :-D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.15. 11:46:54

@Spacecake: nekem van diplomam. bocs
de en a dolgozo /fizikai, kemneyn/ ember partjan allok
mert ha nem lennenek feldughatna mindenki a diplomajat...
es meg egyszer a diploma megszerzese nem csak akarat kerdese, sok minden mas is kell hozza
tehetseg
csaladi hatter
penz
stb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.05.15. 11:49:20

@Spacecake: amugy talalkoztam mar nem egyszer olyan emberrel aki melos volt es olyan tudassal rendelkezett, hogy a Te agytekervenyeidet amit annyira hasznalsz minden percben az irodadban ulve, verte volna ugy kenterbe, hogy csak neztel volna ki a fejedbol es talalkoztam mar kobunko diplomassal is
/nem is olyan regen, igaz csak a neten:)/

Spacecake 2013.05.15. 12:16:25

@hagyma: hat ezt most jol odamondtad.huuuha.

amugy csak annyit mondtam-leforditom neked magyarra a magyart-h kurvara nem konnyu X ev fizikai melo(legyen az akar vendeglatas,vagy barmi mas)utan visszaulni az iskolapadba.
ertheto?egyetertunk?

erre te besertodsz es magadra veszed a vendeglato miatt...
nevetseges vagy...

azert azt mar kerlek ne akard nekem beadni h a vendeglatozas az nem fizikai,hanem intellektualis munka:-)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.05.15. 12:20:07

@Barátusz: Soknak vagy kevésnek ítéled a számaimat? a 29 ezer az statisztika, az nem szerintem, hanem átlagosan ennyit keresnek a londoniak. Feketemosogatótól bankigazgatóig, súlyozott átlag.

Reálisnak meg reális, nagyjából 5 ismerősöm is van, akik szintúgy a felső adósávban vannak, ki csak éppenhogy, ki vastagon.

hagyma­ · http://hagyma.blog.hu 2013.05.15. 13:09:23

Lepjel, te burzsujok szarat sikalo kis fereg, lepj amit csak szeretnel :)

Tenyleg arra vagy buszke, hogy olyan helyen vakarsz fost fogkefevel ahol gazdagok szarnak? hehehhe

hajra!

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.05.15. 13:19:16

@én már a fény gyermeke vagyok: Ezt most én nem értem? Dicsőít? anyáz? vicceskedik? :)

DieNanny CH 2013.05.15. 18:15:53

@J.László:
"Remélem, egyszer mindenki választójoga meg lesz vonva, aki önszántából kivándorol. Ha figyelembe vesszük, mekkora haddelhadd van abból, amikor a nem önszántukból nem Magyarországon élők állampolgársága kerül terítékre. "

Egyetértek! Aki nem magyar állampolgár, az ne szavazhasson. Aki nem önszántából nem él Mo-on, azaz kényszerből él Mo-on kívűl - vagyis én is, de ne menjünk bele -, szóval, aki Mo-on akar élni, az költözzön Mo-ra. És akkor állampolgár lehet és szavazhat. Vagy tévedek?

A Tyne folyó déli partja 2013.05.15. 20:15:47

@váj mí: hát ja, sajnos nem néz már ki úgy, mint anno. meghízott, meg fel van püffedve az arca. de ja, bejön. jött, ifjú korában.@sparklie: college-ban ezek mind elérhetők. angol nyelvtudás elvárás-e? ezt komolyan kérdezted? mégis,hogy a fészkes fenébe értené meg a tanulnivalót, ha nem tud angolul???? tolmácsot visz az órákra, meg a vizsgákra, aztán meg majd azzal megy dolgozni, vagy mégis, hogy?
mellesleg, angol szakon marhára nem angolul tanulsz. mire odakerülsz, addigra azt már tudod, az az alap.@hagyma: engem viszont hidegen hagy az éjszakai élet, eleget jártam bele az éjszakába, elég volt. úgyhogy még mindig nem győztél meg.

sparklie (törölt) 2013.05.16. 04:47:46

@A Tyne folyó déli partja: figyelj, nem magam miatt kerdeztem ezt, hanem az olyan szerencsetlenek erdekeben, akik angol szakot vagy valami mas nulla piaci erteku egyetemet (kommunikacio, tortenelem szak) vegezve vagy csak erettsegivel kerulnek ki a munkanelkuliseg elol menekulve Angliaba, aztan neznek ki a fejukbol, hogy csak betanitott munkara veszik fel oket, mert semmihez nem ertenek es sose nem tudnak kitorni a minimalberes oraber kozelebol
ezeknek jo lenne par tanfolyam nekik

en szerencsere birom a nyelvet, sokaig eltem angol nyelvu orszagban, allampolgar is lettem, most mashol boldogulok, de tudom, hogy nem mindenkinek jutott ez
Anglia semennyire nem erdekel, csak gondoltam, hogy a sok szerencsetlen, akit oda vetett a nyomor, profitalhatna valamit egy helyi kepzesekrol szolo posztbol
megsem pultoskent vagy takaritokent kellene ott megoregednie

az angol tudas feltetel-e azt ugy ertettem, hogy IELTS, TOEFL vagy akarmi, nem ugy, hogy nulla angollal oda lehet-e allitani
emellett nem hiszem, hogy egy mukormos es egy legiiranyito suli hasonlo felteteleket tamaszt a jelentkezokkel szemben (most csak mondtam valamit, de szerintem egy hegeszto es egy emberekkel foglalkozo munkavallalo is mas szinten kenytelen az angolt hasznalni, a szakmai nyelvrol es annak eltereseirol nem is beszelve)

azzal egyetertek, hogy angol szakon nem tanulnak angolul, ismerek par angol szakos magyarokat, szornyuek :)

telkoe 2013.05.16. 07:19:42

@DieNanny: Eloszor is erdemes lenne tudni melyik valasztasokra gondolsz. Onkormanyzati / parlamenti / EU kepviselo.

Parlamenti valasztosokon megvalosult a kivansagod, csak magyar allampolgarok szavazhatnak. A tartozkodasi hely miatt allampolgarsagvesztes meg hat finoman fogalmazva is egyszeru emberre valo otlet, bar a komcsik a disszidensekkel probalkoztak ezzel.

A Tyne folyó déli partja 2013.05.16. 20:35:51

@sparklie: tökmindegy, hogy magad miatt kérdezed-e. akkor is hülyeséget kérdeztél.nyilván ahhoz, hogy elvégezz egy itteni szakmát, tudni kell a nyelvet, elég magas szinten.
és gondjaid vannak a magyar nyelvvel. nem azt mondtam, hogy nem tanulnak angolul az angol szakon (illetve, nem hát, mert mire odakerülnek már tudnak...)
ott ugyanis- kapaszkodj meg- angolul vannak az előadások, a szakirodalom, a vizsgák, minden. azt mondtam, hogy nem a nyelvet tanulják, hanem a nyelvRŐL, meg a kultúráról. angol nyelvészet, irodalom, civilizáció, tanárkaron módszertan, oktatáselmélet, pszichológia, alkalmazott nyelvészet (ezek magyarul, mert közösek).

és az angol szaknak már kapásból van egy előnye: tudni fog a jelölt angolul, rögtön előnyben lesz a semmit nem beszélő, meg makogóval. na, ők fognak megmaradni a gyári meg takarítási munkáknál. (pl. engem csak és kizárólag azért vettek fel itteni munkára, mert tudtam angolul, semmi tapasztalatom nem volt benne.) sőt, az angol szakot végző el fogja tudni olvasni, hogy hol találhat képzést, ami érdekli, meg azt is tudni fogja,hogy elég-e az angolja hozzájuk (bőven elég lesz.)

egyébként megírtam, hogy ezek mind megtalálhatók a college-okban, el kell olvasni a tájékoztatót...egyetemhez meg IELTS kell, de speciel nekem nem kellett. találd ki, hogy miért.

Bicepsz Elek77 2013.05.17. 02:20:49

Na ja. Ez itt London. Itt csak 4-es zonaban lehet noomalis aron sajat szobat kapni. Persze dontse el ki-ki mit akar dolgozni. A legjobb ha a magyarorszagi szakmajat tudja folytatni(azt szereti es fejlodni is tid benne->nem lesz depresszios es a sznobabb tarsasagok is befogadjak).
Nyelvtanulas az megint egy ujabb kerdes. Azert ertelmisegibb munka nelkul csak utcanyelvet tanul az ember.

Bicepsz Elek77 2013.05.17. 02:26:30

Az alkalmazott kb. 1200 fontot keres nettoban havonta(heti 5*8 ora). Egy szakmunkas ennek tobbszoroset is megkeresheti. Egy ugyved kb. 5000-8000/ho.
Ugy kell szamolni, hogy mindenki erje el a celjat!!!

2013.05.17. 18:54:06

@igazságos: volt egy bolgár ismerősöm,akinek bolgár anyanyelvűként volt kedve bolgár szakra járni és ő mondta nevetve,hogy olyan rosszul beszélnek a tanárai ,hogy nem lenne szabad tanítaniuk(ELTE),erre alapozva mindent el tudok képzelni

Aniko632 2013.05.20. 14:39:07

@igazságos: nalam ez csapta ki a biztositekot:
Annyi londoni sikersztorit olvastam, hogy arra gondoltam, most már ideje levelet írni. A nagy többsége valószínűleg feltupírozott, habcsókos mese, töredéke lehet a valóság.

en is irtam a blogba, es a teljes valosagot (szet is szedtek a kommentelok :)), milyen jogon mond ilyet, most komolyan?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása