oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek:

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.10.25. 17:59:10

@FutureFry: na pont erre mondtam, hogy ez a posztmodernizmus egyik jellemzoje: nincs abszolut igazsag, minden megkerdojelezheto. Hogy ez rossz vagy jo? Egyreszt jo, masreszt rossz...

Bejegyzés: Te honnan tájékozódsz?

bízwax 2021.10.25. 17:56:20

@Congeria: Biztos a csúti gnóm által sokat emlegetett Gyuri bácsi fizeti, ahogy engem is.

Bejegyzés: Te honnan tájékozódsz?

FutureFry 2021.10.25. 17:15:59

@FutureFry: ... elfogulatlanságát ...

Bejegyzés: Te honnan tájékozódsz?

FutureFry 2021.10.25. 17:13:07

@Zsuzsi65: “… adott hircsatorna megbizhatosagat, forrasait stb. kene jobban megvizsgalni. …”
És ki vizsgálja meg a hírcsatornákat (elfogultság nélkül?) és ki fogja elfogadni a vizsgálat eredményét (és elismerve annak elfogultlanságát)? És honnan tudod, hogy maga a forrás (szerinted) jó és pl. nem elfogult? Szóval szerintem ezzel az “átlagoljuk a véleményeket”, hogy hírt (tényt?) kapjunk, meg, hogy én a “nekem szimpatikus forrásnak hiszek csak/jobban” könnyen eljutunk a “truthiness” fogalmához (amit már egyszer linkeltem):
www.cc.com/video-clips/63ite2/the-colbert-report-the-word---truthiness
pl.:
“… Who's Britannica to tell me that the Panama Canal was built in 1914? If I want to say that it was built in 1941, that's my right as an American. … ”

Bejegyzés: Te honnan tájékozódsz?

FutureFry 2021.10.25. 17:05:06

@élhetetlen: Az, hogy errefelé lehetséges jogi problémák miatt nem kérdeznek rá a családi/gyerek/stb. állapotra az egy konkrét kérdésedre volt válasz (“Hallottál már olyanról, hogy állásinterjún megkérdeznek … “). Ami nem jelenti azt, hogy nem derül ki a dolog, pl. az alany is felhozhatja meg persze (általában) látható különbség egy férfi és egy nő között. Mindezzel nem az előítéleteket próbálom védeni, csak azt mondom, hogy az egyébként _teljesen egyenlő_ jelentkezőknél a “szülési faktor” a nőkre lehet igaz, a férfiakra nem. És a “teljesen egyenlő”-be szerintem meg beletartozik az is, hogy a felvételiztető szerint a jelentkezők egyenlő eséllyel lépnek le (vagy nem) öt év múlva.

Bejegyzés: Tücsök és bogár avagy gyűjtőszenvedély amerikai módra

élhetetlen 2021.10.25. 14:54:59

@FutureFry: „és egyenlő eséllyel lépnek le öt év múlva a cégtől.„. A mondat első fele igaz, ez már nem, esetleg akkor, ha nem akar szülni, de akkor teljesen jogtalan a “nemi diszkrimináció”. De, ha öt év munkaviszony után úgy dönt, hogy a köv. évben megpróbálkozik a gyerek projekttel, akkor nem fog lelépni a cégtől, mert, ha az új helyén jelenti be fél év múlva, hogy terhes, akkor tuti nem lesz hová visszamennie szülés után. A nők a stabilabb munkavállalók.
De feladom, Arthamyr is megírta, hogy nálad „nem sokan (senki?) írnak értelmesebben az itt rendszeresen hozzászólók közül...”. Tudod, van az a szöveg, hogyha a kocsmában már ketten azt mondják, hogy részeg vagy, menj haza, akkor menj haza, akkor is, ha nem vagy részeg. Hazamentem, azaz befejeztem.

Bejegyzés: Tücsök és bogár avagy gyűjtőszenvedély amerikai módra

élhetetlen 2021.10.25. 14:31:39

@Arthamyr: Véleménye mindenkinek van. Nem vitatkozom, csak nem értek egyet azzal, hogy egy cégnek nagyobb a kockázata, ha nőt vesz fel, mert az lehet, talán, esetleg szülni fog.
Ő írta: „szóval (egyenlő képességű jelentkezők esetében, szülni tervező nőnél) szerintem valamennyire érthető egy cég részéről az ilyesmi “nemi diszkrimináció””. Aztán: „errefelé állásinterjún _senkinek_ nem szoktak rákérdezni a családi állapotára/gyerekekre (annak tervezését is beleértve)„. Akkor honnét tudják, hogy tervez e szülést a nő? Szóval szerinted ezt a logikát tekintve „FutureFrynál nem sokan (senki?) írnak értelmesebben az itt rendszeresen hozzászólók közül...”.

Bejegyzés: Tücsök és bogár avagy gyűjtőszenvedély amerikai módra

puhacica 2021.10.25. 12:50:58

@élhetetlen: "De, b+ (ez utóbbit csak gondoltam), főztem." - :D ez jo! :D lehet, hogy a te fozeleked kellene kiprobalnom. tenyleg nem vagyok valogatos, egy kezemen meg tudom szamolni, mit nem szeretek, sajnos a finomfozi koztuk van

Bejegyzés: Tücsök és bogár avagy gyűjtőszenvedély amerikai módra

Arthamyr 2021.10.25. 12:36:00

@élhetetlen: "szövegedet normálisan értelmezni nem lehet" - FutureFrynál nem sokan (senki?) írnak értelmesebben az itt rendszeresen hozzászólók közül...

Bejegyzés: Tücsök és bogár avagy gyűjtőszenvedély amerikai módra

Golf2 2021.10.25. 11:54:35

@Muscari: Az Al Jazeera az nem arab szélsőséges adó?

Bejegyzés: Te honnan tájékozódsz?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.10.25. 05:39:59

@FutureFry: az objektiv igazsaggal mar kicsit eltertem, helyesebben kitagitottam a tema koret...:) Regebben - persze itt meg kene hatarozni az idot, mert mondjuk az 50-es evek propaganda gepezetet nem sorolnam ide - ALTALANOSSAGBAN tobb volt a "hir", ami pusztan informacio atadasra szolgalt. Nekem ez jelenti az "objektiv" hirforrast (ok, bele lehet kotni, hogy az objektiv mitol objektiv)
Ma, szvsz, ugy tunik, a hircsatornak elbulvarosodtak, a legtobbjuk velemenyeket is hirkent kozol. A cikkben amit fent linkeltem a media bias-rol van egy gondolat, amivel egyetertek: a bias mellett/helyett (hiszen mindenki valamilyen szinten bias), az adott hircsatorna megbizhatosagat, forrasait stb. kene jobban megvizsgalni.

Bejegyzés: Te honnan tájékozódsz?

FutureFry 2021.10.25. 05:36:51

@élhetetlen:
Én azt hittem egy pont ugyan olyan megfelelően képzett, ugyan annyi tudással rendelkező (fiatal) férfiről és nőről van szó. Akik ugyan annyit síelnek, törnek lábat, ficamítanak bokát és egyenlő eséllyel lépnek le öt év múlva a cégtől. Azaz pont ugyan olyanok, csak az egyik férfi, a másik pedig nő.

Bejegyzés: Tücsök és bogár avagy gyűjtőszenvedély amerikai módra

Congeria 2021.10.25. 05:31:12

@Muscari:

Jó, hogy a vélemények és ízlések különbözők. Szerintem a Baptiste karakter eléggé elképzelhetetlen, hogy így tudjon működni. A második szezonból még csak egy epizódot láttunk, ma még megnézem a következőt.

Rasszizmus a világon mindenütt van, sokkal nagyobb mértékben is mint Magyarországon. Ha rasszizmusnak nevezzük már azt is, hogy megemlítjük valakinek az ethnic hovatartozását.

Csak érdeklődésként, miért szeretnéd ha jobban befeketítenék Magyarországot? Kiknek a szemében? Mi célból?

Bejegyzés: Te honnan tájékozódsz?

élhetetlen 2021.10.25. 05:06:51

@FutureFry: Ne járjunk körbe, mint a farkát kergető kutya „Arra, hogy szerintem egy (fiatal) nő valószínűbb, hogy szülni fog mint egy férfi.”. Ezt megbeszéltük. Elmondtam a véleményemet, hogy miért éri meg felvenni és megtartani egy nőt, akkor is, ha kiesik egy időre.
„én arra szerettem volna rávilágítani, hogy a biológiai valóság miatt egy nőnek szerintem több áldozattal jár a gyerekvállalás (legalább is a kezdeti része) mint egy férfinek és ez a munkára is kihat(hat).”. Én meg leírtam, hogy ez miért nem számít a cég szempontjából. Te még azon lovagolsz, hogy azért nem éri meg felvenni egy megfelelően képzett fiatal nőt, mert lehet, hogy 5-10 év múlva szülni fog. És ezt komolyan gondolod?
És azt persze nem tételezzük fel, hogy adott kolléga hol eltöri a lábát síeléskor, na az lehet egy szülés és szoptatás ideje, vagy csak úgy kificamítja, hogy egy hónap múlva két mankóval szökdécsel be a járógipsszel, de ez persze nem hat ki a munkájára.
Nem értjük egymást, de nem számít.

Bejegyzés: Tücsök és bogár avagy gyűjtőszenvedély amerikai módra

FutureFry 2021.10.25. 03:43:12

@élhetetlen: “… Mire alapozzák a szerinted érthető diszkriminációt? …”
Arra, hogy szerintem egy (fiatal) nő valószínűbb, hogy szülni fog mint egy férfi.
Egyébként igazad van, hogy felvételkor előítélet is munkálkodhat a dologban, én arra szerettem volna rávilágítani, hogy a biológiai valóság miatt egy nőnek szerintem több áldozattal jár a gyerekvállalás (legalább is a kezdeti része) mint egy férfinek és ez a munkára is kihat(hat).

Bejegyzés: Tücsök és bogár avagy gyűjtőszenvedély amerikai módra

élhetetlen 2021.10.25. 03:13:44

@fhdgy: A bármit evők. Anno anyu kórházba került egy hétre. Kivettem szabit, mert három anyadisznó, egy kan, 40 süldő, tyúkok, kacsák, és vacsorát főzni. A sógornőm tudta, hogy hétalvó vagyok, segített (szemben laktak), reggel kirakta a pár hetes kiskacsákat a fűre, és odakészített egy tál kacsatápot, amivel elleszek egy napig. A macskáknak be volt tárazva zsíros kenyér, tej meg a konyhában. Nem, rábuktak a kacsatápra, nyelték, mint a nokedlit, és vizet ittak rá. Mentem be anyuhoz, mondtam, hogy mire hazajössz, az összes macskád hápogni fog.

Bejegyzés: Tücsök és bogár avagy gyűjtőszenvedély amerikai módra

élhetetlen 2021.10.25. 02:53:40

@FutureFry: „Ezért írtam, hogy “ … szülni tervező nőnél …””. Jaj, ez komoly, minden szülni tervező nő szülni fog? Hát nem, de erről ennyit.
„Nem, de errefelé állásinterjún _senkinek_ nem szoktak rákérdezni a családi állapotára/gyerekekre”. És „szerintem valamennyire érthető egy cég részéről az ilyesmi “ nemi diszkrimináció”. OK. Nem kérdeznek rá egy nőnél, hogy tervez-e gyereket, a férfinél, hogy nevel-e egyedül gyereket, de szerinted valamennyire érthető egy cég részéről az ilyesmi “nemi diszkrimináció”. Mire alapozzák a szerinted érthető diszkriminációt? Honnét tudják, hogy melyik nő tervez szülést, mert ugye nem kérdeznek rá. Ott van minden interjún egy gondolatolvasó, aki szól a HR-snek, hogy ne vegyétek fel, mert láttam a gondolataiban, hogy szülni akar? Már csak hülyéskedek, de a szövegedet normálisan értelmezni nem lehet. Mi marad? Hogy csak az előítéletek dolgoznak, nem a józan ész?

Bejegyzés: Tücsök és bogár avagy gyűjtőszenvedély amerikai módra

Muscari 2021.10.25. 02:42:59

@Congeria: a Baptiste az egyik kedvencem. Sajnos nem feketíti be Magyarországot annál jobban, mint amennyire az ott lakók teszik. A történet kitalált, de akár valós is lehetne, amilyen mértékű a rasszizmus otthon.

Bejegyzés: Te honnan tájékozódsz?

Muscari 2021.10.25. 02:38:35

Mi már szintén hanyagoljuk a magyar híreket, csak ritkán olvasunk bármit, ami magyar vonatkozású. Elsősorban a Sky News, BBC, Al Jazeera a fő hírforrás, de a Guardian cikkeit is szoktam olvasni. Van a telefonomon egy jó kis funkció, discover a neve, ha jól emlékszem. A fő képernyőt kell jobbra elhúzni és ott a Google megkínál célzott hírekkel. Sok érdekeset szoktam közöttük találni. A szenmylapok, mint Daily Mail, Daily Express le vannak tiltva.

Nagy bánatom, hogy az Economist olyan drága, mert azt nagyon szeretem. Egy darabig előfizettem, de végül lemondtam, amikor lejárt az olcsó időszak.

Az orosz csatornákat viszont erősen hanyagolom, a posztoló által említett RT csak Putyin szócsöve, tiszta orosz propaganda.

Bejegyzés: Te honnan tájékozódsz?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása