oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Gazdagisztán

Utolsó kommentek:

Attila1106 2020.09.22. 22:38:08

En azert vagyok magyar mert annak erzem magam. Magyarorszagon szulettem, bar kulfoldon elek. Otthon vannak a rokonaim, barataim es ismeroseim. Nem itelek meg senkit a szarmazasa alapjan mert velem sem teszik. Szurkolok a magyaroknak minden sportban ahogy a gyerekeim is. Orizzuk a nyelvet, orulunk ha magyar hangot hallunk, osszekacsintunk es udvozoljuk egymast. Nem hozzuk ide a serelmeinket es foleg nem emlegetjuk fel. Tiszta lappal kezdesz es a lehetoseg adott hogy az legy aki vagy. Es ez jooo. Amikor haza latogatunk, szerintem az emberek azt gondoljak hogy nagyon megvaltoztunk. Szerintem is, de inkabb tobbek lettunk, maskepp latjuk es ertekeljuk a vilagot. Nem mondjuk hogy mi csinaljuk jol, csak azt csinaljuk ami nekunk a legjobb. Es hagyjuk hogy mas is azt csinalja. Nekem ilyen egyszeru. Eloszor megprobalunk jo ember lenni, hasznos tag a tarsadalomban es utana magyar, de mar csak akkor amikor becsukjuk az ajtot magunk mogott. Magyarnak lenni ugyanis maganugy.

Bejegyzés: Mit jelent magyarnak lenni 2020-ban?

SzZoole 2020.09.22. 21:30:17

@Hari Seldon 2: hallod, és az EU-ról mi az álláspontod, minden a lehető legnagyobb rendben van és jó irányba halad minden?

Bejegyzés: Tíz év múlva minden ötödik magyar külföldön születhet

Hari Seldon 2 2020.09.22. 21:26:41

@SzZoole:
Ez kb az az álláspont, hogy valaki látja, hogy eltérítik a repülőt, és az utas, magában mondogatja:
"hogy hát nem jó, de majd meglátjuk a végén. Lehet, hogy még jobb is lesz. Eddig legalábbis nem lett rosszabb..."

Bejegyzés: Tíz év múlva minden ötödik magyar külföldön születhet

Wilhelmus80 2020.09.22. 20:06:56

@Platonica: Nem tudom, kiket utasítanak el, és miért. Guptáék oxfordi kutatása elég prominens helyen jelent meg márciusban, és a Qubiton is fent volt.
qubit.hu/2020/03/25/a-brit-nepesseg-fele-fertozott-lehet-egy-friss-oxfordi-tanulmany-szerint
Elég nyilvánvaló ma már, hogy tévedtek a modellezésben, valószínű, hogy ma sincs közel a nyájimmunitás Angliában, nemhogy márciusban.
A youtube videó érdekes, a műsorvezető magabiztosan kérdez, a svéd kutató meg, amellett hogy hangsúlyozza, hogy most a fiatalok fertőződnek, minden más tényezőnél azt mondja, hogy nem tudom, nem tudjuk, nem lehet megítélni, hogy mi játszik szerepet és milyen mértékben.
Ezeket a görbéket sajnos csak akkor lehet majd jól összehasonlítani, amikor lefutnak megint.

Bejegyzés: Mit jelent magyarnak lenni 2020-ban?

Platonica 2020.09.22. 18:47:00

@Wilhelmus80: "Több olyan kutatás van, ami megkérdőjelezi a hatékonyságot, mint ami nem."
Ezzek csak az a problemam, hogy egyre tobbet hallani, olvasni elvonalbeli kutatokrol, akik nem kapnak lehetoseget publikalni, mert nem illeszkednek az eredmenyeik a hivatalos narrativaba, kvazi agyonhallgatjak (vagy netan el is lehetetlenitik) oket. Legutobb Prof Gupta (Oxford University Epidemiology) volt erintve, de nem egyedulallo az esete a cenzuraval.
Az idezettel kapcsolatban nem szeretnek talalgatasokba bocsatkozni, hozzad hasonloan nem vagyok azon a szinten. A cikk megfogalmazza a szakemberek konkluziojat, illetve a tovabbiakra vonatkozo celkituzeseket.
Ez is egy erdekes kis video, mai egyebkent. Immunitas kerdeskorben.
www.youtube.com/watch?v=EJmni3LVK3k&ab_channel=SkyNewsAustralia

Bejegyzés: Mit jelent magyarnak lenni 2020-ban?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2020.09.22. 18:45:34

@Csodabogár: Ez a bezárkózás az egyik legnagyobb baromság amit a progresszív média nyomat. EU + NATO tagország vagyunk, világútlevél, nyitott gazdaság. Mi kell még? TGM legyen Magyarország istencsászára?

Bejegyzés: Mit jelent magyarnak lenni 2020-ban?

Platonica 2020.09.22. 18:17:10

@trabant: A gondolatok beszedde formalasanak azert van nemi koze a nyelvek strukturalodasahoz. Pont ez az oka annak, hogy aki me'g nem birja igazan az adott nyelvet, hajlamos az anyanyelve szerkezeti sajatossagait alkalmazni az idegennyelvnel is, ami gyakran vezet nyelvhelyessegi hibakhoz. Az mar tenyleg egy szint, ha kepes vagy a gondolataidat mindig az adott nyelv szabalyainak megfeleloen formaba onteni.

Szvsz az altalad kritizalt mondat erre utalt.

Bejegyzés: A kétnyelvű iskola előnyei és hátrányai

szárny 2020.09.22. 17:40:56

1920 óta minden harmadik magyar a határokon túl születik. Miről beszéltek itten?

Bejegyzés: Tíz év múlva minden ötödik magyar külföldön születhet

Taxomükke (UK) 2020.09.22. 17:35:06

@buta béka: Nem kell mentegetoznod. Vannak ostoba rendelkezesek, amiket olykor ki kell jatszani. Akinek nem tetszik, forduljon el.

Bejegyzés: Tíz perc külföldön

Buchhalter 2020.09.22. 17:26:31

@fhdgy: Már egy gyenge 50% + is örülnék.Remélem a 2/3 már a múlté.

Bejegyzés: Tíz év múlva minden ötödik magyar külföldön születhet

négyzet 2020.09.22. 16:56:47

@Buchhalter: Hát nézd, szmájlit is pakoltam oda a biztonság kedvéért, bár anélkül sem gondolnám, hogy komolyan vehető ;)

Bejegyzés: Tíz év múlva minden ötödik magyar külföldön születhet

fhdgy 2020.09.22. 15:55:49

@Buchhalter: Hidd el, hogy én nagyon szeretném, ha igazad lenne, de, sajnos, nem látom a realitását.

Vasárnap volt egy Kecskemét melletti településen polgi választás, a nép, az isten adta nép, azt a volt polgit választotta, aki "kisajátított" magának egy köztulajdonban lévő vadászházát, a "cselédeit" pedig önkormányzati pénzből tartotta.

Szerinted mire lenne szükség, mi kellene ahhoz, hogy a nép, az isten adta nép észhez térjen?????????

Bejegyzés: Tíz év múlva minden ötödik magyar külföldön születhet

Buchhalter 2020.09.22. 15:40:05

@négyzet: te még elhiszel bármit is Orbán dumájából,vagy csak szarkazmus volt? Én inkább azt érzékelem ,hogy a Fidesz a vesztét kezdi érezni.A sok ostoba döntés mögött ezt látnám.Tűzoltás,hogy még kihúzzák 2022 - ig valahogy. ma már az 50 % -s parlamenti szint elérését sem látom reálisnak a Fidesz részéről.

Bejegyzés: Tíz év múlva minden ötödik magyar külföldön születhet

négyzet 2020.09.22. 15:32:06

@Buchhalter: Majd mennek a helyükre _keresztények_ Ny-Európából, ahogy OV megmondta :D

Bejegyzés: Tíz év múlva minden ötödik magyar külföldön születhet

négyzet 2020.09.22. 15:29:19

@desw: Tudnak a "küldő" országok is védekezni, illetve kultúra függő. A társadalomtudósok vizsgálják már régóta, hogy egyes társadalmak hogyan reagálnak a megnövekedett mobilitási lehetőségekre, és az biztos, hogy nem egyformán. Egyes országokból az emberek csak pénzt gyűjteni mennek el, aztán visszatérnek, másokba soha többet nem térnek vissza az emigráltak, komplett értelmiségi rétegek tűnnek el. Az volt a nagy kérdés még 10 éve, hogy Magyarország melyikbe fog tartozni. Szerintem simán tartozhatott volna az elsőbe, mert lehetne élhető az ország, mostanában sajnos inkább riasztó üzeneteket küld a külföldön élők felé. Kb 10 év múlva megtudjuk, hogy mi lett.

Bejegyzés: Tíz év múlva minden ötödik magyar külföldön születhet

négyzet 2020.09.22. 15:23:00

@fhdgy: Azon nem kell aggódni, hogy ebből mostanában tettek lesznek. A holland liberális(?) politikusok és OV között igen durva hangvételű csaták is voltak már az európai parlamentben, mondhatjuk talán, hogy nem különösebben szeretik egymást. De még a nagy-nagy Sargentini-jelentésből se lett semmi.
index.hu/kulfold/eurologus/2020/06/29/sargentini-jelentes_europai_birosag_jogallamisag_hetes_cikk/

Bejegyzés: Tíz év múlva minden ötödik magyar külföldön születhet

SzZoole 2020.09.22. 15:22:03

@Hari Seldon 2: várd ki a végét ( ne az év véget) és pár év múlva alkoss véleményt

Bejegyzés: Tíz év múlva minden ötödik magyar külföldön születhet

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.