oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Gazdagisztán

Utolsó kommentek:

Bredpitt Monika 2019.08.22. 11:03:12

Őszintén, minek kell bárkinek is nagy ház? Főleg ha még gyerek sincs. New Jerseyben a sógorom arra panaszkodott , hogy őt zavarja, amikor lent nézi a futball meccset nem hallja a felesége és a lánya nevetését, akik fent tartózkodnak.

Ráadásul baromi nehéz azt a házat felfűteni, mert nagyon rosszul választottak szerintem, óriási a felesleges beltere a lépcsőház miatt, én abban a házban mindig fázom télen.
Nehéz takarítani...stb.

Bejegyzés: Új élet a semmiből a Szilícium-völgyben

Hari Seldon 2 2019.08.22. 11:02:38

@Arthamyr:
Párizs Lyon kb 1 óra 45 perc. Tőlünk is kb ennyi Párizs.
Persze lehet menni Montpellier-Lyon-Strasbourg-Luxembourg direkt vonalon 14 órát is... (tavaly felmerült opciónak, hogy a bérautót még ott adjuk le, és vonatozunk vissza, aztán elvetettük)

Bejegyzés: Új élet a semmiből a Szilícium-völgyben

Bredpitt Monika 2019.08.22. 10:59:48

Kedves drk, ilyen szenvtelen írást már rég olvastam, de nagyon érdekes volt és köszönjük.

Most kiszámoltam, hogy ezt a 6-10 órát hetente, átlagban én is eltöltöm a férjemmel, pedig 5000 km re lakik tőlem. Mondjuk én beleszámoltam az éjjeleket is. Ezt hogy csináljátok?

Bejegyzés: Új élet a semmiből a Szilícium-völgyben

Bredpitt Monika 2019.08.22. 10:56:48

@Shanarey: most hallottam egy újságírónőtől, hogy vidéken beszélgetett emberekkel, nem is tudták, hogy van más, mint a Fidesz....

Bejegyzés: Tíz dolog, amire Olaszország tanított

Bredpitt Monika 2019.08.22. 10:55:31

@kardio1: nem működik a visszakereső, nem tudom mire érted a megírjam ot, de írd meg (gondolom a Magyar Házra érted) és köszi, már tanulom a franciát ezt találtam tegnap :

www.youtube.com/watch?v=ujDtm0hZyII

@Hari Seldon 2: nagyon érdekesnek találtam 10től felfelé a számokat.....azért a számoknál az angol nem igazán segít (a 12 t leszámítva)

@shakti rom:
Salut, je m'apelle Monika. Enchanteé de te rencontrer. (informális)

Bejegyzés: Tíz dolog, amire Olaszország tanított

Shanarey 2019.08.22. 09:54:05

@puhacica:

Ott ahol én élek, ebből még nem volt gondom. A fekete megjelölésre, pedig rendszerint az ugrik, akinek csak annyi esze van.

Bejegyzés: Tíz dolog, amire Olaszország tanított

Arthamyr 2019.08.22. 09:53:16

@ChristineK: Miért ne működne? Már amennyire manapság egy véletlenszerűen kiválasztott pár házassága működik hosszabb távon? :/

Bejegyzés: Új élet a semmiből a Szilícium-völgyben

Shanarey 2019.08.22. 09:51:19

@gabors:

A segélyhez nem mernek nyúlni, mert túl sok embert érint, s a politikusokra jellemző, hogy hatalmon akarnak maradni. Ahogy Magyarországon is. A leg lepukkantabb falvakban is a FideSS-re szavaznak, egy zsák krumpli, avagy fél disznó, avagy egyéb hasonló dolog felajánlása esetén. Illetve manapság a "közmunkával" zsarolják az embereket, aki nem szavaz a rablóbandára, az nem kap közmunkát.

Bejegyzés: Tíz dolog, amire Olaszország tanított

Arthamyr 2019.08.22. 09:51:18

@Hari Seldon 2: Külföldre nem lehet menni? Volt egy kollégám, aki nem volt hajlandó repülővel utazni, Londonból Frankfurtba is vonattal ment. :)
Mennyi ideig tart egy Párizs-Lyon TGV-vel?

Bejegyzés: Új élet a semmiből a Szilícium-völgyben

Arthamyr 2019.08.22. 09:47:25

"Például jó lenne egy nagy amerikai ház, de akkor a kertvárosba kellene költözni, ahonnan a legközelebbi bolt is csak autóval érhető el." - Ahogy látom, most is kell autózni, a 30 perc autóval szerintem k. messze van. Amióta itt vagyunk, nincs autónk, ennek ellenére sohasem közlekedtem 30 percnél többet (leszámítva, ha ki kell menni a reptérre).
És miért kellene a kertvárosba költözni egy "nagy amerikai házhoz"? Elegendő pénzért minden megszerezhető (ami nem keverendő össze a megvehetővel), ha valakinek elég pénze van, megszerezheti a Fehér Házat, lebontathatja, és építtethet helyére valami neki tetsző nagy amerikai házat (más kérdés, hogy ehhez lehet, hogy Bezos vagyona is kevés; és ez nyilván abszurd túlzás, ennél sokkal gazdaságosabb opciók is rendelkezésre állnak a kertváros elkerülésére). Heti 45-80 óra munkáért viszont ez el is várható, egyébként dolgozzon annyit, akinek két anyja van.

"Ez a mindig 20-25 C időjárás szerintem a világon a legunalmasabb dolog. Annyira hiányoznak az évszakok, hogy sosem hittem volna, hogy egyszer visszasírom az esős őszi időjárást." - A 20-25 fok egész évben csodálatos lehet, kár, hogy ott divat ez a megfeszített munkatempó, és az élet olyan mocskos drága (a 4000 USD-ért esküvői fényképész a napi wtf - bár ha californiai a fényképész, akkor valamennyire érthető, én se mennék el olcsóbban hawaii-ra fényképezni, viszont ügyfélként helyit kérnék fel, és ha az a 4k, akkor inkább fényképezzen valamelyik ismerős, úgyis mindenkinek a baráti körében/családjában van legalább egy fotózásbuzi), hogy szükség is van rá. :(

Bejegyzés: Új élet a semmiből a Szilícium-völgyben

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2019.08.22. 08:53:56

Ez jó volt. Remélem ír a poszter pár év múlva újra, mert kiváncsi vagyok hogy alakul az élete. Pl. hogy két ennyire különböző ember házassága működik e hosszabb távon.

Bejegyzés: Új élet a semmiből a Szilícium-völgyben

chrisred 2019.08.22. 08:44:37

@Hari Seldon 2: Kis hazugság, nagy hazugság, statisztika. Az európaiaknál van többszáz férfi keresztnév, az arabok meg nagyjából egy tucat közül választhatnak. Ahogy például a kínaiaknál a hagyomány szerint száz családnév létezik, még jó, hogy a Földön a leggyakoribb a Li vagy Chang vezetéknév.

Bejegyzés: Tíz dolog, amire Olaszország tanított

Hari Seldon 2 2019.08.22. 08:33:42

"Nem elég, hogy erdőtüzek vannak és szárazság (néha évekig szinte egyáltalán nem esik az eső)..."
Nem hittem volna, hogy SF környékén ennyire száraz az éghajlat. Steinbeck is arról írt, hogy mennyire alkalmas mezőgazdaságra.

"Elmentünk AMTRAK-kel Portlandből Chicagóba, a kétnapos út nagy élmény volt"
Ilyen vonatút nagy élmény lehetett. Szeretek vonatozni. Sajnos nálunk vagy olyan kicsik a távolságok (amerikához viszonyítva) vagy olyan gyorsan megy a vonat, hogy egy két óra és vége is. (persze lehet keresni egy hosszú járatot ami lassú sineken megy)

Bejegyzés: Új élet a semmiből a Szilícium-völgyben

Golf2 2019.08.22. 08:20:53

Gyerekekről egyelőre nem tudok nyilatkozni, de az ismerősök jelentései alapján irdatlan költségekkel jár...Ráadásul banán lesz szintén.

Bejegyzés: Új élet a semmiből a Szilícium-völgyben

puhacica · https://cat-bounce.com/ 2019.08.22. 08:09:29

@Shanarey: hat, akkor london valiban nem anglia. :D azert nagyon meg kell nezni, hogy a legartalmatlanabb szituacioban is kire hivatkozol feketekent. van, akinel sima ugy, van, aki keresztrefeszit erte.

a masikhoz: ez pont olyan egyszeru elintezese a problemanak, mint a rasszistat kiabalas. csak a masik oldalrol.

Bejegyzés: Tíz dolog, amire Olaszország tanított

FutureFry 2019.08.22. 08:05:07

“ … Az egyetlen dolog, amitől teljes mértékben elönt a pánik, azok az amerikai kertvárosok. Úgy tekintek rájuk, mint egy börtönre. Eszem ágában sincs odaköltözni …”

Azért a különálló háznak megvan az (a szerintem nagy) előnye, hogy nincs “falszomszéd” (ez az amerikai könnyűszerkezetes konstrukciónál pláne probléma tud lenni, lásd [1], hogy a klasszikusokat idézzem megint :)). És ha jó nagy a telek akkor a “házszomszéd” sem zavar be nagyon. Már régebben írtam, hogy vannak helyek ahol a minimum telekméret akár a több hektárt is elérheti (persze a szilícium-völgyben ez nem valószínű, dehát a legtöbb ottani munkához nem kell feltétlenül helyben lakni, vagy egyáltalán bejárni egy irodába). Igaz a “vadonban”, mindentől távol lakni alkati kérdés (is), és (szerencsére) nem mindenkinek ez a célja…

[1] youtu.be/WTDWwq9_1Gk

Bejegyzés: Új élet a semmiből a Szilícium-völgyben

somlobodog 2019.08.22. 08:01:17

Erről lemaradtam eddig. Félmillió német... Persze. Még a végén kiturjak szegény olaszliszkai oslakosainkat ezek a nyugati migransok.

Bejegyzés: Miért jöjjenek haza a külföldön élő magyarok?

gabors 2019.08.22. 01:43:56

@Shanarey: "Amúgy sok fehér angol ugyanígy él, "

persze hogy sok feher is van igy ha nem igy lenne lenne boven penz mindenre :-)

s most a Brexitániai kormány ezeket várja vissza a munkaerő piacra."

ez elore boritekolhato kudarc lesz hacsak nem szuntetik meg vagy csokkentik drasztikusan a mindenfele segelyeket es meg lehet ez sem "hajtana" vissza sem a fehereket sem a feketeket foleg nem a muszlimokat dolgozni ...

Bejegyzés: Tíz dolog, amire Olaszország tanított

Shanarey 2019.08.22. 00:32:48

@puhacica:

Angliában lehet mondani fekete. A másik dolog a minőségi oktatás, ez rajtuk bukik meg, s nem azért mert az iskolarendszer tojik rájuk. A szülők nem nevelik a gyereket, mert arrafelé ez nem szokás. A gyereknek nincs életcélja, s fogalma sem arról mi is lehetne az. A szülei, nem dolgoznak, mert van segély, s több gyerek több segély, plusz nagyobb lakás. A gyerek nem lát jó példát maga előtt, s csak az érdekli, hogy tudna onnan kitörni, és ebből neki csak annyi jön le hogy pénzt kell szerezni. persze nem munkával, hiszen az ciki. Amúgy sok fehér angol ugyanígy él, s most a Brexitániai kormány ezeket várja vissza a munkaerő piacra.

Bejegyzés: Tíz dolog, amire Olaszország tanított

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.