oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. április 13. 06:30,  Nyugati part, ahol minden is van 5 komment

2021. április 13. 06:30 Határátkelő

Nyugati part, ahol minden is van

Közel fél év után érték el Nikiék a már nagyon várt amerikai nyugati partot, ami finoman szólva sem okozott nekik csalódást, miként az a következő beszámolóból is kiderül.

utazas_12_resz_pacific_dunes.jpg

„Végre 5 hónap után elértük a Várva Vártat, az Imádottat, a Legelkápráztatóbbat... a NYUGATI PARTOT! Nem mindig egyszerű szavakba önteni a természeti látványokat, amelyek nap mint nap elénk tárulnak, így nem is ragozom tovább.

West Coast is T H E B E S T!

Az érkezés nehézségei

Pacific Dunes kempingben töltöttünk egy újabb hetet. Érkezéseink és leparkolásaink részleteiről nem igen szoktam beszámolni, ám ezúttal kivételt teszek.

Miután behajtottunk a kempingbe, Ancsival beszaladtunk az office-ba becsekkolni, majd indultunk is a nekünk szánt helyek felé, amikor jött a DÖBBENET!

„Ne basssz!!! Ezek biztos, hogy rv site-ok? * Gyerekek ide meg a truck se biztos, hogy befér!? * Manci vigyük arrébb azt a picnic tabel-t, bár lehet ezt a pálmát is ki kéne vágni... * Nem fogjuk tudni kitolni a slide out-ot...!?”

Ilyen, s ehhez hasonló mondatok repkedtek beparkolás előtt, alatt s után. Ennyire szűk lakókocsi-parkoló helyünk még nem hogy soha nem volt, de nem is hittük, hogy létezhet. Konkrétan karnyújtásnyira voltak tőlünk a szomszédaink. De a pálmát meghagytuk, mielőtt bárki aggódna.

A homokdűnék és az óceán csodája

Kezdeti beállási izgalmak után elindultunk felfedezni a környéket, lévén még napsütéses világos volt. Nem hazudok, pontosan 17 lépés után lefostuk a bal, majd rögvest utána a jobb bokánkat és tátogva kapkodtuk a fejünket, tekertük a nyakunkat és meresztettük a szemünket, amelyeknek alig bírtunk hinni.

Azonnal megértettük a site-ok méretének okát s egyúttal elfeledtünk minden kényelmetlenséget, amelyeket előbbi okozott!

Csak gázoltunk mezítláb a homokdűnékre fel majd le, míg egyszer csak BAAMM megpillantottuk a Csendes-óceán hullámzó önmagát. Gyönyörű volt! Egyetlen egy apróság vetett némi árnyékot az élményünkre. Ciklon erejű szél lobogtatta kinek a haját, kinek a lábszőrzetét.

utazas_12_resz_cikk.jpg

Később megtudtuk, ez kb. minden délután így történik. És tényleg, másnap reggel az óriási homokozóba írtuk az ABC-t Ivánnal, miközben egy szél fuvallat nem sok, annyi se volt.

Már épp terveztem rálesni órámra, mennyi lehet az idő, mikor PIFF, mintha bekapcsolt volna valaki egy gigantikus hajszárítót, és láss csodát: dél múlt pár perccel.

Az elmaradhatatlan kirándulások

Munka és suli végeztével autóba pattantunk, és irány Szent Simon, avagy a fókák! Asszed viccelek, pedig nem!

A helyszín: Elephant Seal Viewing Point. Hát ez egyszerűen beszarás volt. Fókaanyák s kicsinyeik a parton heverésztek százával és mi csak álltunk ott és dörzsölgettük a csipás szemeinket, majd annyit tudtunk ismét kinyögni 'B@d meg! Caliban MINDEN IS VAN!!!'

És tényleg!

Kirándulásunk során egyébként volt szerencsém azt is megtudni, hogy fókalány se akarok lenni. Egy életen át mást sem csinálnak, mint terhesek, szülnek vagy szoptatnak.

S ahogy végre bemenne szerencsétlen anyu úszkálni egyet az óceánba, hát nem azonnal elkapja őt megint egy suhanc??!! Csak belegondolok és már egy üveg száraz fehér után nyúlok...

Mielőtt végleg búcsút vettünk a dűnéktől, egy gyors homoktalanítást azért lezavartam, s irány a „Forma1”!

Laguna Seca már várt minket a maga szellős, kellemes parkolóival. És most jön a cseresznye a habon. Ez a kemping egy profi autóversenypálya saját kempingje, és minden nap verseny!

Mondjam vagy nyilvánvaló?? Árpád, Miklós plusz összes elemistánk sörrelborralfantával (ki mivel) poopcornnal kézben csápoltak-ugráltak a kempingszékből/re a 'ÉS A TESLA VEZEEEEEEEEEET, TESLAAAAAAAAAA IGEEEEEN' valamint ehhez hasonlókat kiabáltak! Ja igen és OF COURSE, hogy a Tesla nyert!!!

Megunhatatlan látvány

Hétköznapokon, ahogy munka és suli engedte, azonnal autóba pattantunk és száguldottunk is az 1-es úton. Ahol egyébként 5 méterenként muszáj megállni, mert komolyan úgy érzed a 23455. fotód után is, hogy még nem készítettél eleget. Rabul ejt egyszerűen ez a part.

Azok a leírhatatlanul gyönyörű sziklaformációk közvetlen az óceán partján, de sokszor bentebb is, komolyan ebből sosem elég, ezt a látványt nem lehet megunni! Abszolút Hawaiira emlékeztetett, de hát mondom, Caliban minden is van!!

Közben persze az Easter Bunny-t is nagyon várták egyesek, s hogy hogy nem, jött, elrejtett és egyesek megtalálták. Igen, nagy volt az öröm és abszolút csokis a kéz/száj/meg minden kb.

Az idei szódás locsolás azonban elmaradt. Nem úgy a következő szállásfoglalás! Yosemite és macikák, úton vagyunk hozzátok!”

Ha szívesen olvasnál még Nikiék (eddig és leendő) kalandjairól, akkor ne hagyd ki a blogját!

Barangold be velünk az egész világot!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4816499386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2021.04.13. 06:50:31

Hat igen...ezert (is) szeretjuk Ca-t, minden (egyeb) hibajaval egyutt :) Itt minden van, de tenyleg! Es a HWY 1-on valoban 5-10 percenkent meg akar allni az ember fotozni. 14 ev utan sem tudom megunni, pedig mar tobbszor vegigautoztuk oda-vissza.

dikusz. 2021.04.13. 09:24:04

Ez mindenkinek felejthetetlen élmény lesz.
Most meg már annyi fotót csinálhat az utazó, amennyit szeretne, sosem fogy el a film.:)))

Shanarey 2021.04.13. 19:54:34

@dikusz.:

Azért még vannak más, új problémák. Betelt a memóriakártya, hova mentsem a képeimet, megdöglött a telefonom, jaj a képeimet nem mentettem le. Lementettem a képeimet, de a számítógép meghalt, stb. Persze van felhő tárhely, Google, Microsoft, avagy Xiaomi, akinek olyan telefonja van, és nem aggódik a kínai szerver miatt.

Golf2 2021.04.13. 21:17:39

Ciklon erejű szél lobogtatta kinek a haját, kinek a lábszőrzetét...női borotva nélkül útnak indulni rizikós.

masada 2021.04.15. 22:09:10

Üres locsogás és fecsegés, néhány bazzdmeggel spékelve...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása