oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. március 31. 06:30,  A járvány ellenére nőtt az ausztriai magyarok száma 4 komment

2021. március 31. 06:30 Határátkelő

A járvány ellenére nőtt az ausztriai magyarok száma

Lassan alulról karcolja a 100 ezret az Ausztriában élő magyarok száma. Fontos hangsúlyozni, hogy ez az állandó lakcímmel rendelkezőket jelenti, azaz nincsenek benne az ingázók.

ausztria_burgenland.jpg

Az osztrák statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint meghaladja a 91 ezret az Ausztriában élő (azaz ott állandó lakcímmel rendelkező) magyarok száma, ami 4000-el több, mint egy évvel korábban – a járvány ellenére.

Ezzel Ausztria Nyugat-Európában a harmadik a sorban az ott élő magyarok létszámát tekintve. Senki sem fog meglepni, hogy az első két helyen Németország és az Egyesült Királyság található.

A 91 396 fő azért is érdekes, mert Magyarország európai uniós csatlakozásakor kevesebb, mint 20 ezer magyar élt az országban (pontosabban ennyinek volt állandó lakcíme).

Az ingázók még sokkal többen lehetnek

A képet csak minimálisan árnyalja, ha azt nézzük, hány Magyarországon született ember él Ausztriában, hiszen az ő számuk közel 84 ezer, itt az emelkedés 2000-el több mint egy évvel korábban.

A Portfolió megjegyzi, hogy az ingázók létszáma még egyszer ennyi vagy még annál is több lehet, ezt a számot végképp nagyon nehéz akár csak megközelítőleg belőni.

Erősödő szigor

Apropó ingázók! Április elsejétől Ausztria szigorítja az ingázók vizsgálati kötelezettségeit, így próbálva nagyobb védelmet teremteni az új koronavírus-változatok ellen.

A szigorítás azt jelenti, hogy az ingázóknak 3 naponként új tesztet kell készíttetniük, azonban csak 28 naponta kell újra regisztrálniuk. A határőrök elvileg minden autót megállítanak, minden tesztigazolást elkérnek. A szigort több mint 1300 katona nyomatékosítja.

A szigor a romló járványhelyzet mellett azért is indokolt, mert egyre több lett a hamis igazolás. Ugyanakkor mi is beszámoltunk róla, hogy az osztrák állam nem hagyja magukra az embereket, sok helyen ingyenesen végzik a Covid-teszteket, szóval az ország felkészült arra, hogy a szigorítás a lehető legkevesebb fennakadást okozza.

„Rengeteg tesztet végeznek az utcán, teszthelyiségekben, a gyógyszertárban is minimális várakozási idővel, és a legtöbb munkahely is biztosítja a tesztelést, sőt, az utóbbi időben már ingyenes tesztet is adnak” – számolt be tapasztalatairól az egyik interjúalany.

Barangold be velünk az egész világot!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8916485792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Visceroid 2021.03.31. 23:03:20

Ez elég meglepő, hiszen azért az embereknek első kellene hogy legyen az egészségük, és azért akkora különbség nincs a két ország között, hogy megérje kockáztatni. Ráadásul az Orbán-kormány remekül kezeli a járványhelyzetet, a járvány ellenére a gazdaság jó állapotban van, ellenben Ausztriát (mint ahogy Lézer, akarom mondani Lázár Janó is mutatta) elözönlötték a migránsok. Nem is tudom miért kockáztatná valaki az egészségét a hanyatló nyugatért, az euróért. Megőrültek az emberek, miért mennek külföldre, itthon nagyobb biztonságban vannak, hiszen Orbán vigyáz rájuk. Nem értem, hogy ez miért nem jó nekik.

Narina 2021.04.01. 09:37:39

@Visceroid: Némi cinikus felhangot vélek felfedezni a hozzászólásban! Amúgy ja! Szörnyű, hogy itt nincs gyomor görcsöm. Kiakasztó, hogy tök kedvesek velem, akár vadidegenek is! Na meg milyen gáz már, hogy nem k@rváz le a főnököm. Tiszta fertő!

lustamacs 2021.04.01. 13:05:13

@Visceroid: Az a fránya kalandvágy, az lehet az oka! Semmi más.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása