oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2021. március 11. 06:30,  Átvertek és a fejem is majdnem levágták 87 komment

2021. március 11. 06:30 Határátkelő

Átvertek és a fejem is majdnem levágták

Lakást bérelni általában nem tartozik a legegyszerűbb akciók közé, az azonban még így is ritkaságnak számít, hogy az ember testi épsége is veszélybe kerüljön közben. Márpedig valami ilyesmi történt Jánossal Hollandiában.

hollandia_rotterdam_2_foto_pixabay_com_samir_zeka.jpgA történet színhelye: Rotterdam

A dolog úgy kezdődött, hogy Jánosnak ki kellett költöznie az albérletéből, mert a tulajdonos eladta a lakást. A történethez tudni kell, hogy Hollandiában a magánhirdetések esetében viszonylag lazábban veszik a reménybeli bérlő előéletének ellenőrzését.

János is egy ilyen hirdetésbe futott bele, el is ment megnézni az ingatlant, amivel minden rendben volt. Egy holland orvos lakott benne, aki a költözést tervezte – vagy legalábbis ezt mondta neki.

Az első furcsa jelek

Meg is egyeztek, a következő alkalommal már a szerződés aláírása következett volna. Ekkor azonban az orvos már nem volt egyedül, egy fiatalember volt a társaságában.

„Elsőre nem tűnt fel semmi furcsa, átolvastam a szerződést, kitöltöttük az adatokkal és megegyeztünk egy előlegben. Ez elég jól hangzott. Utólag visszagondolva már az első és a második alkalommal is voltak furcsa jelek, amikből leeshetett volna, hogy valami nem stimmel, mégsem vettem észre őket” – mesélte János.

Aztán jött a harmadik alkalom, amikor már az előleget kellett volna letenni és a kulcsot átvenni, amikor viszont már nagyon erősen feltűntek bizonyos dolgok.

„Feltűnt például az, hogy ez a holland háziorvos mintha félne attól a marokkói sráctól, aki ott volt vele. Én az előleg átadásáról is szerettem volna papírt írni és ekkor kezdtek igazán furcsává válni a dolgok.

A marokkói úriember kissé ideges lett, felhívta az egyik barátját, hogy vigyen el minket a legközelebbi bankautomatáig. Az előleg 1250 euró volt, két részletben, ebből az első részlet 900 euró volt. Azt oda is adtam, majd kértem róla a papírt, amit nem voltak hajlandók megírni” – folytatta János.

A vallomás

Aztán feltűnt neki az is, hogy ki van húzva a router a falból, eszébe ötlött, hogy az orvosnak nincs mobiltelefonja. Ezután következett a fordulat.

„Amikor a marokkói fiatalember egy pillanatra kiment, Edwin, az orvos elmondta nekem, hogy elvették tőle a bankkártyáját, a mobiltelefonját. (…) Ekkor már késő volt, mert 900 eurót már átadtam. Viszont megkaptam a lakáskulcsokat, ki is próbáltuk és működtek.

A foglaló maradék részét, 350 eurót sürgősen át kellett adnom. Ez meg is történt, majd megkérdeztem, mikor tudnék beköltözni, hiszen nekem hétfőig el kell hagynom az előző albérletem.

Mondták, hogy a hétfői költözés nem nagyon fog működni, mert ’Edwin bácsi’ még nem tud kiköltözni, de ha minden jól megy, megpróbálják megoldani.

Vasárnap kaptam egy telefont a keleti fiatalemberektől, hogy azonnal találkoznunk kell. Azt mondták, odajönnek hozzám, de feltétlenül találkoznunk kell. Természetesen nem azt a helyet adtam meg nekik, ahol laktam, de azért beültem egy autóba és találkoztunk.

Három nagydarab férfi várt, közéjük ültem be az ő autójukba. Az a férfi, akivel először találkoztam, az anyósülésről hátra fordulva üvöltött az arcomba, hogy azonnal adjam vissza a kulcsokat, különben levágja a fejem egy fűrésszel. A többiek próbálták csitítani” – idézte fel János.

A betörés

Végül elengedték, ő pedig hétfőn a kulcsaival elment a lakáshoz. Ott viszont már több rendőrautó állt, zajlott egy helyszínelés. Kiderült, hogy éppen az adott lakásnak vannak kitörve az ablakai. Kiderült, hogy éjszaka betörtek.

„Ez volt az a pillanat, amikor fogtam magam és elmentem a rotterdami rendőrségre. Mindent elmondtam nekik, a szerződést, a pénzlevételt, a kulcsátadást és azt is, hogy Edwin bácsival valószínűleg hogyan bánnak.

Feljelentést azonban nem tettem, mert ha hivatalos eljárás indul név, mobiltelefonszám, szerződés alapján, a tárgyaláson az egyik fél én vagyok, akinek se lakása, se tartalékai, a másik oldalon pedig ott egy lakásmaffia” – mondta János.

Minden információt átadott a rendőrségnek, ő pedig az 1250 eurót elkönyvelte tanulópénznek.

Ti pedig tanuljatok az ő történetéből, amit teljes egészében megnézhettek az alábbi videóban.

(Fotó: pixabay.com/samir_zeka)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1616457080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dikusz. 2021.03.11. 07:10:22

Miért kéne megnézni a videót?

Arthamyr 2021.03.11. 07:29:21

@dikusz.: Szerintem nem érdemes. Lehet mégsem annyira okos a majom. :)

Dammiel 2021.03.11. 07:31:49

Jajj, ezek a szaracének...Nálunk is "ők" lakásmaffiáznak. Végül talált lakást?

arncht 2021.03.11. 07:45:18

Erdemes volt ezeket az aranyembereket beengedni europaba, sikerult megtalalni a helyuket.

nyuszigonosz 2021.03.11. 07:50:58

Hát, no. Olyan különös a történet.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2021.03.11. 08:35:35

@dikusz.: csak ha erdekel, probaltam kiterni minden reszletre

@Arthamyr: azoknak erdemes megnezni, akik nem szeretnek, hogy a lakasmaffia atverje oket

@Dammiel: ekkora minusz miatt egyedul ezutan csak egy szobat tudtam berelni, ahol 2 evig eltem, mielott ujra lakast tudtam kivenni

Golf2 2021.03.11. 08:44:06

Itthon ugyanez megy ha tücskökkel kezd az ember,(ők a szamurájkardot szeretik)

Csodabogár 2021.03.11. 08:52:28

@Golf2: Ha te nem tennél rá mindenre egy lapáttal, unalmas lenne az élet.:-(

Arthamyr 2021.03.11. 08:58:14

@Johnny Joker: Én nem szeretném, hogy átverjen a lakásmaffia. Viszont nem gondolom, hogy a videó megnézése csökkentené ennek az esélyét.

Nem sértésből mondom, de te szándékosan keresed a bajt? Mert amennyi szívásról írtál már, az egy életre is sok...

Hari Seldon 2 2021.03.11. 09:00:09

@arncht:
Az angolok is ezt mondták a románokra, meg a bulgárokra. Látjuk mi lett a vége. Egyébként az ilyen bandák nyilván az ilyen országokból érkeznek, plusz még "bizonyos rétegek" az előbbi és más peremvidéki országokból.

dikusz. 2021.03.11. 09:31:30

@Johnny Joker: Bőven elég volt az is, ami az írott szövegben volt.

arncht 2021.03.11. 09:46:29

@Hari Seldon 2: ez baromsag... Itt nem arrol van szo, ki honnan erkezett, hanem az, hogy milyen szerepet tolt be az uj tarsadalomban.

Ezert kellene megszurni, hogy az orszag szamara hasznos es kepzett munkaero erkezzen, es ne semmihez sem erto kecskepasztorok, akik a vegen bunozok lesznek vagy a szocialis halot elik le. Egy szocialis halo sem a maltai szeretetszolgalat, hanem a befizetett adok eredmenye - gyenge munkaero, tobb kiadas.

SzZoole 2021.03.11. 09:50:08

A szerző nem Jani, hanem Pali :-)

Golf2 2021.03.11. 10:24:27

@Csodabogár: Nincs itt semmilyen lapát,csak a véleményemet irtam le.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2021.03.11. 10:24:48

@SzZoole: megneznelek egyedul elvaltan penz nelkul kulfoldon ahol nem beszeled a nyelvet kiteve az utcara mitan a lakasmaffia atvert, hogy te mennyive vagy Jani

@Arthamyr: koszonom, nem direkt keresem a bajt... ezutan 1 evvel egyebkent a Charlois kommando torte ram az ajtot fegyvert fogtak ram, megbilincseletek, de rossz cimre jottek

utana jottek a rendorok az ajtot megteriteni meg viraggal elnezest kerni, majd ezt is elmeselem

Arthamyr 2021.03.11. 10:28:59

@Johnny Joker: Ezt nem hiszem el! :D Mondom én, hogy egy életre is sok lesz az...

Arthamyr 2021.03.11. 10:43:59

@Johnny Joker: "egyedul elvaltan penz nelkul kulfoldon ahol nem beszeled a nyelvet kiteve az utcara mitan a lakasmaffia atvert" - Amúgy ezt úgy írod a tréfás kedvű @SzZoole: -nak, mintha a többségéhez közöd sem lett volna, csak "így hozta az élet".

Hari Seldon 2 2021.03.11. 11:22:47

@arncht:
Nahát, nem pont ezt mondtam?
Ezeket meg kéne szűrni, ÉS ilyen kiszűrendő alakok felül vannak reprezentálva azok között a csoportok között amit te mondtál, meg azok között is amire én céloztam.

Hari Seldon 2 2021.03.11. 11:24:56

@Johnny Joker:
Bakker, te is szép környéken élsz. Azért írj ide időnként, hogy tudjuk, hogy még élsz... :-)

Vrancisco 2021.03.11. 11:51:42

@Johnny Joker: Hú bakker, osztottak neked "szép" lapokat bőven az életben. Nem sok minden dönt már le a lábadról a jövőben, az fix! :O :D
Remélem azért már stabilabb az életed.

Golf2 2021.03.11. 11:59:37

@Johnny Joker: Gyere haza fiatal,sokkal rosszabb itt se lesz.

SzZoole 2021.03.11. 13:15:47

@Johnny Joker: figyelj Pali, én 2008-ban éltem/dolgoztam Hágában. Ehhez hasonlót próbáltak velem eljátszani a magyarok, sőt, tőlem a munkaszerzésért is €300 próbáltak kicsikarni.

Angol tudással jól elvoltam a hollandok közt, mert kb. 90 százalékuk beszéli. A török agent-nek elmondtam és az kiröhögte a többi magyart, mondta, hogy nehogy fizessek, mert az egész procedúra ingyen van, sőt, másnap ő vitt el az adószámomat megcsináltatni.

A magyar srácok húzgálták a szájukat meg fenyegettek, hogy ez nem Nyíregyháza és könnyen bajba kerülhetek, én meg szóltam nekik, hogy ne fenyegessenek mert az csak motivál.

Szóval eleresztettem egy hívást a hazaiaknak. Este a “barátaim” hívtak és bocsánatot kértek tőlem, mert nem tudták, hogy ki vagyok. Amúgy ezek a srácok mind az ítélet és gugolós miatt voltak kint.

Ennek híre ment a munkahelyen és egy héten belül én voltam a hallgatólagos teamleader!

A holland manager velem beszélte meg a teendőket, mert látta hogy a többi kigyúrt tetovált sittes hallgatnak rám.

Vannak még történeteim, meséljek, a display soron is megismertek, mert a kurvanénik zöme nyiregyi/szabolcsi lányok voltak a strigókal együtt .

Szóval, egyébb kérdésed van Johnny aki Jani akar lenni :-)

SzZoole 2021.03.11. 13:28:37

@Arthamyr: ja, így hozta a sors/élet meg körülmények, jó duma, hahahahaha :-)))

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2021.03.11. 14:03:20

@Arthamyr: nem igy hozta az elet, hanem EN tehetek rola

EN tehetek arrol:
- hogy agyarorszagon az exnejemmel ket jo munkaval (Xerox+birosag) sem jottunk ki ho vegen csak 0ra
EN tehetek arrol:
- hogy inkabb kulfoldre koltoztunk, ahol 1 ev alatt sikerult sajat alberletet kivenni, es munkat szereznem mindkettonknek
EN tehetek arrol:
- hogy mikor mindez sikerult es babat szerettunk volna, akkor a munkahelyen egy 3 gyerekes holland csaladapa az elcsavarta a fejet
EN tehetek arrol:
- hogy hiaba tettem mindig mindent a legjobban, husegesen, tiszta szivvel, elvalt tolem es a mai napig lengyel tomegszallon lakik, a pasival sosem jott ossze
EN tehetek arrol:
- egyedul maradtam es hogy a lakast eladtak a fejem felol
EN tehetek arrol:
- hogy egyedul penz nyelvtudas es tapasztalat nelkul atbaszott a lakasmaffia
EN tehetek arrol:
- hogy a Rotterdami kommando ram torte az ajtot

mindezeket nem csak "így hozta az élet", nem a sors/élet meg körülmények hoztak, igy HANEM EN TEHETEK MINDEROL!!!

Orulsz? Kedves mamad hogy van?

négyzet 2021.03.11. 14:04:09

@arncht: Beengedni? Ami az észak-afrikaiakat illeti, Franciaország egyenesen invitálta őket, hogy náluk telepedjenek le. Ennek a története, a sikertelen integráció ezt követően a II. világháború utánra nyúlik vissza szorosabban.
en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_France
Ez volt a próbálkozás az elöregedő európai társadalom elszegényedése ellen... Van még - és lesz is - a dolgozz életed végéig c. program.

négyzet 2021.03.11. 14:33:17

Majdnem húsz évvel ezelőtt 2002-ben (azta... de régen volt), Budapesten is megvolt (gondolom most is megvan) a lakásmaffia. Akkoriban még mentek az újsághirdetések, és baromira kellett a lakás. Vidékről költöztünk a fővárosba akkor, naivak, de vidéki virtussal, hehe. Hirdette magát egy iroda, hogy x pénzért segítenek lakást találni, konkrétan adnak egy listát, hogy ezek a lakások vannak, felhívhatók. Mint egy mai ingatlanos, csak normál esetben a lakást kiadótól kérnek pénzt, nem a bérlőtől. Ezt ugye benéztük a nem kicsi szükségben, amiben voltunk.... Hát, felhívtunk pár számot, és mind olyan volt, hogy nem is volt kiadó a lakás, nem is tudott semmit az egészről... és én akkor szépen visszamentem, és a körúti kis kapubeállóból nyíló "irodájukban" a nyóckerből szalajtott nőre majdnem ráborítottam az asztalt, s vissza is adta a pénzemet. Nem vártam meg, hogy a tesókái odaérjenek :D Az ismerkedésem a nyolckerrel csak ezután jött, még a kerület rehabja előtt.

Ez van, amikor az ember kénytelen az olcsót keresni, hirtelen megszaporodnak az inkorrekt dolgok és az átverések. Egyébként soha többet nem történt ilyen velem, de talán mert nem is voltam sürgős helyzetben, és válogatni tudtam a lehetőségek közül.

dikusz. 2021.03.11. 14:33:58

@SzZoole: "Vannak még történeteim, meséljek,...?" Meséjjj.:)))

Egyet azért szeretnék hozzátenni, komolyabban: nem mindenki indul úgy neki a világnak, hogy talpraesett, vannak ismerősei ott, ahova veti a sors, és nem mindenki beszéli az adott ország nyelvét, vagy tud angolul. Sok esetben megfizeti az árát, és nem biztos, hogy van olyan szerencsés, és kilábal belőle.

Arthamyr 2021.03.11. 14:35:35

@Johnny Joker: Én általában örülök valaminek. A kedves mamám is jól van a körülményekhez képest, köszönöm szépen. :)
Ha amiket írtál, kronológiai sorrendben vannak, az külön érdekes. :) Az életben egyébként az (is) a szép, hogy elég egy-két rossz döntés, és egy csomó rossz következménye lehet, főleg ha a döntés nagyon rossz vagy az illető makacsul ragaszkodik hozzá. Szerintem ha visszatekintesz, fogsz találni rossz döntést, nem is egyet. De mintha ezt a beszélgetést már korábban is lefolytattuk volna, vagy rosszul emlékszem?
A rossz döntésekkel amúgy nincs gond, mindenkinek van ilyen, csak aki 900 eurot odaad valami rosszarcúnak, meg beszáll egy autóba ellenséges emberek közé, ahol fűrészes lefejezéssel fenyegetik, nem tudom, miért reklámozza még ezt? Ehhez azért nem kis fokú naivitás kell (és most jóindulatúan fogalmaztam)...

@négyzet: "Van még - és lesz is - a dolgozz életed végéig c. program. " - Az teljesen jó. Már ha egyénileg működik, ha más jóléte miatt kell dolgozni (ezt felétek el tudom képzelni), az viszont nem túl korrekt dolog. Meg sajnos (?) ez a realitás, el kell fogadni. :) A nyugdíjrendszerek nem arra vannak optimalizálva, hogy az emberek jelentős része évtizedekig eltartottként él, súlyosbításként egyre durvább egészségügyi költségekkel.

Arthamyr 2021.03.11. 14:36:16

@SzZoole: "Szóval eleresztettem egy hívást a hazaiaknak. Este a “barátaim” hívtak és bocsánatot kértek tőlem, mert nem tudták, hogy ki vagyok. Amúgy ezek a srácok mind az ítélet és gugolós miatt voltak kint." - Mondjuk ilyen alakok közé minek menni, zolibá? És ezt reklámozni? :D

négyzet 2021.03.11. 14:42:03

@Johnny Joker: Elég extrém, ami veled történt, a fenyegetés, betörés... Általában elég nekik a lóvé. Stockholmban is rendszeresen vannak hírek ilyenekről, mert akkora a lakásigény, hogy nagyon gyorsan kell cselekedni, a bérlők pedig könnyen kihasználhatók. Nemrég egy családapa aludt egy mélygarázsban a lányaival januárban, miután kiderült, hogy a lakást, amit kibéreltek, kifizették (3 x bérleti díj, kb 4500 eur), nem volt semmiféle kiadó lakás, a kulcs nem volt jó, és még másik 10 embert is átvertek vele.

Azon a ponton tudtál volna okosan kiszállni, amikor ott van az idegen ember, és furcsán viselkednek. Illetve először megírni a papírt, erre hogyan reagálnak (a papír magában sajnos nem véd meg).

SzZoole 2021.03.11. 14:45:14

@dikusz.: én megdolgoztam mindenért az életben, sehol nem volt kiírva, hogy haver felvétel van, és soha nem mások hátán kapaszkodtam fel, teccik érteni, de úgy gondolom ezt láthattad is amikor a tóparton együtt pálinkáztunk :-)))

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2021.03.11. 14:45:55

@dikusz.: igen, errol van szo. nem azert osztottam meg hogy szenne egessem magam, hanem hogy masok ne jarjanak hasonloan

@Arthamyr: egyetertek. makacsul ragaszkodom ahhoz hogy megbizom az emberekben... ez jo vagy rossz dontes?

Vajon nyelvtudas, penz, tapasztalat, csalad, baratok es alberlet nelkul egy idegen orszagban csak jo donteseket hozva is jarhatunk igy??

SzZoole 2021.03.11. 14:46:35

@Arthamyr: “ Mondjuk ilyen alakok közé minek menni, zolibá? És ezt reklámozni? :D”

Így hozták a körülmények :-)))

négyzet 2021.03.11. 14:52:17

@Arthamyr: Alap az, hogy szeretnék életem végéig aktív maradni, de az egészen más, mint robotolni egy munkahelyen. Nem beszélve arról, hogy képes leszek-e rá. Elképzelni a 70 éves munkaerőt... hát.

Ha az államkassza kiürül, akkor ugyanannyira dolgozik az ember magáért, mint másokért. Itt sokkal inkább az aktív népességbe tartozónak tekintik az időst is. A minap egy kerekesszékes bácsi szinte kikérte magának, hogy segítsek kipakolni a kosarát a kasszánál. Az egészségügyben sem úgy tekintenek rájuk, hogy "élt már eleget". Más kérdés, hogy az nem valószínű, hogy mi itt leszünk majd nyugdíjasok abból, ami addig összegyűlik.

Arthamyr 2021.03.11. 15:37:26

@SzZoole: XD

@Johnny Joker: Szerintem rossz szokás. Én is megbízom az emberekben, nem is vágna földhöz 900 ájró, de mégsem adok oda idegennek ennyit. Ez szerintem evidencia. A kérdésed meg rossz, mert ugye a dolgoknak, amik nem voltak (pl. a nyelvtudás, pénz, tapasztalat, család, barátok), nem megszerzése volt a sok rossz döntés, meg az, hogy ennek ellenére mégis idegen országba "fújt a szél". Én azt mondanám, hogy még akár szerencsésnek is mondhatod magad, ha hinnék a szerencsében, hogy ilyen jól összeállt az életed ezek után. Járhattál volna sokkal rosszabbul is.

@négyzet: Én is... A kérdés, hogy ki mit tekint aktívnak, meg robotnak. Rengeteg munkát lehet végezni 70 évesen (ismertem embereket, akik 80 felett is dolgoztak), kár, hogy tipikusan nem az ilyen munkát végzők szoktak rászorulni (anyagiak miatt), hogy dolgozzanak.
Az államkassza sosem ürül ki, megoldják sajnos, hogy ne ürüljön ki. Ha nagy a gond, majd kibocsátanak egy kis pénzt, ezzel gyakorlatilag erővel elvéve az aktívaktól (azoktól, akik nem eltartottak), hogy odaadják az eltartottaknak.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2021.03.11. 17:23:12

@Arthamyr: irod: "a dolgoknak, amik nem voltak (pl. a nyelvtudás, pénz, tapasztalat, család, barátok), nem megszerzése volt a sok rossz döntés, meg az, hogy ennek ellenére mégis idegen országba "fújt a szél"

Nyelv - Angolul erettsegiztem + C1 fokozat, itt hollandiaban mindenki beszel angolul

Penz - azert menekultunk el agyarorszagbol mert minden igyekezetunk ellenere nullara jottunk ki ho vegen, es ugy lattam ez nem fog valtozni igy orszagot kell valtani, hogy megalapozd a csladnak az anyagi biztonsagat

Csalad - agyarorszagon maradtak, itt meg ahogy jo lett minden (keco, kocsi, jo melo, babavaras), elvaltak tolem

Baratok - agyarorszagban maradtak, itt akit szereztem lakotarsnak csajszit szinten jol atbaszott 2000 euroval pont mielott 1250el nyult le a lakasmaffia

Tapasztalat... nos igen, 25 evesen nem volt annyi, mint most 32 evesen, bevallom.

Megtanultam kevesebbet bizni az emberekben es duplara-triplara bebiztositani MINDENT

Golf2 2021.03.11. 17:41:02

@Johnny Joker: Jónak mesélsz agyarországról,ő épp visszaköltözött ide:)

Csodabogár 2021.03.11. 17:48:05

@dikusz.: Esetleg észnél van amikor kell. Az én nem példa, de én 30 éves szőke nőként kerültem szóló egyedül Stockholmba. Nem ismertem senkit. Csak németül tudtam, ami ott nem népszerü nyelv. Nem tudom átvertek-e. Lakást 1 év után feketén vettem, igaz a tulajdonos legalább akkora büntetést kapott volna mint én. Aztán el is adtam a lakást feketén, mikor elköltöztem. Megúsztam! Lehet, hogy szerencsém volt.
Ha olyan peches lettem volna, mint a poszt írója, talán inkább haza jöttem volna, igaz várt a börtön, így ez soha nem volt opcio..

istvankah 2021.03.11. 17:51:08

Ezzel az erővel akár itthon is találkozhat,igaz üzlet nyításkor esetleg megkérdezik,hogy biztos tűz esetén a bolt?

AlexAston 2021.03.11. 17:51:30

@nyuszigonosz: 1250euro akkora mínusz, hogy utána 2 évig csak szobára futotta....?
Nem úgy látom, hogy akkor érdemes ott kint élni, egyedül.
De persze lehet nem jól látom.

kommentes nikk 2021.03.11. 17:51:51

@Johnny Joker: te kicsit az a típus vagy, aki sosem tehet semmiről, nem? Érdekes egyébként, hogy én meg a nejem ki tudunk jönni a fizuból, van kétszintes családi kecó (havi hetven rongy hitellel, vicc összeg) meg új autó, és még megtakarítás is akad, közben hasonló melóhelyeink vannak, mint nektek (nem bíróság, de majdnem, és a feleségem se felsővezető, sima alkalmazott). Van egy sejtésem, hogy ti voltatok azok a tipikus 'agyarok, akik a bevételük többszörösét verték el, aztán agyarország volt a hibás. (És nem, ez nem narancsos szöveg, Hollandia sokkal tutibb hely, csak nem értem az ilyen nyivákolást).

AlexAston 2021.03.11. 17:51:56

@Johnny Joker: Ki más tehetne róla, ha nem te?
Csak kérdezem.

project640 2021.03.11. 17:52:08

most ez komolyan hihető sztori?
minden körülmény gyanús, közben kiderült, hgy a dokit zsarolják, kirabolták ... közben még odaadok 350 EUR-t ... várok ... elmegyek a találkára ... beülök 2 nagydarab faszi közé ..... ez az egész történet semmi több, mint iszonyú nagy trollkodás .... sajnálom, hogy ezen a blogon is már ez megy :-(

nincs1agy 2021.03.11. 17:52:12

Marokkói agysebészek akcióban..

nincs1agy 2021.03.11. 17:52:14

@SzZoole: Mi a helyzet II. János Pállal ? :D

Arthamyr 2021.03.11. 17:52:16

@Johnny Joker: Ezeket minek írod? A "közönségnek" szeretnéd igazolni a döntéseid, életpályád? Számomra biztosan felesleges, én elfogadom ezt, a véleményem meg az, ami, egy részét már talán ismered, de mit számít? Nyugodtan szard le magasról. :)

Minden pontra írhatnék, de szerintem nem sok köszönet lenne benne, cserébe viszont lenne benne egy adag ismétlés, meg némi új vélemény, ami szintén nem szerezne örömet neked.

SzZoole 2021.03.11. 18:11:45

@nincs1agy: miért ő is irt posztot, hogy hogy húztak le? :-)

nyuszigonosz 2021.03.11. 18:15:57

@AlexAston: Ezt most nem tölem kérded, ugye?

SzZoole 2021.03.11. 18:16:15

@Arthamyr: “ Minden pontra írhatnék, de szerintem nem sok köszönet lenne benne, cserébe viszont lenne benne egy adag ismétlés, meg némi új vélemény, ami szintén nem szerezne örömet neked.”

Én élvezettel innám minden sorodat, úgy szeretem amikor burkoltan és cinikusan mosod mások fogait :-)))

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2021.03.11. 19:13:33

@Golf2: ja, hogy nem tudott kint maradni, igy mer ertem!

en a fentiek aran tudtam kint maradni, 7 eve elek itt es 5 eve foglalkozom muholdas internettel, ujrahazasodtam es a lakas is sikerult

AlexAston 2021.03.11. 19:54:29

@nyuszigonosz: eh, nem.
Johanny a poszter akart lenni a címzett, aki a csoda nyugaton fél havi fizetéstől padlót fog...

AlexAston 2021.03.11. 19:54:33

@Johnny Joker: "ujrahazasodtam es a lakas is sikerult"
Mennyibe kerül ott egy lakás nm átlag ár?

Almandin 2021.03.11. 19:54:48

@Csodabogár: Feketén lakást venni senkinek se ajánlott, mert azon lehet a legnagyobbat bukni. Másrészt ott nincs ingatlannyilvántartás a földhivatalban? Te egy olyan lakást vettél meg, ami papíron így másé is maradt?
A lakás nem egy csomag kínai zokni, amit, ha feketén megveszel egy utcai árustól, nincs probléma. Ott simán kitehetett volna a legális tulajdonos. Bár az is óvatlan volt, aki megvette tőled szintén feketén.

Arthamyr 2021.03.11. 20:13:58

@Johnny Joker: Dehogy érted... Miért ne tudtam volna kint maradni? Ugyan már... :)

Arthamyr 2021.03.11. 20:15:17

@Almandin: Én eddig nem is hallottam ilyesmiről. Jobb helyeken még a lakáskiadás is nyilvántartva, szerződéssel, adózva megy, nem "okosba".

Etniez 2021.03.11. 20:19:58

Szerintem ne szívjátok egymás vérét.
Nem az a baj, ha valaki elesik, hanem az, ha nem áll fel.

SzZoole 2021.03.11. 20:31:37

@Arthamyr: jaj dehogynem érti, gulfi felhomályositotta, hazakullogtál logó orral.......
Csak gulfi azt felejtette el leírni, hogy 45 évesen nyugdíjba mentél :-))

Arthamyr 2021.03.11. 20:34:59

@SzZoole: Jó lesz az 40-nek is, ne öregíts (a "jó" hírnevem öregbítheted). :) 45 évesen majd lehet, hogy megint dolgozom, hogy aktív maradjak. De az is lehet, hogy nem, mert az aktivitásból is megárt a sok. :D

SzZoole 2021.03.11. 20:37:59

@Arthamyr: mélységesen elnézést kívánok :-))

Arthamyr 2021.03.11. 20:48:44

@SzZoole: Egyébként hova számít? Ha teszem azt én csináltam valami még nagyobb hülyeséget (és lehet, hogy csináltam, csak én az ilyesmire nem vagyok büszke, és nem fogom ide leírni), akkor pl. nem lesz ordas butaság valami rosszarcúnak egy necces helyen adni 900 eurot, aztán ezt megfejelni még 350-nel, és a végén beszállni a verőembernek tűnő idegenek közé egy autóba? Lehet, hogy valami kimaradt a történetből, de ami le volt írva, azt nem tudom másképpen értelmezni.

@Etniez: Ebben nagyon is igazad van, de azért inkább jobb elkerülni az elesést. Főleg azt, hogy valaki olyan sűrűn tegye, hogy kívülről nézve bukdácsolásnak tűnik, és utána futóedzőnek álljon, hogy az energiatakarékos futótechnikát tanítsa.

SzZoole 2021.03.11. 21:04:27

@Arthamyr: figyelj, azt húzzák meg akit meg lehet, ilyen lúzerek voltak, vannak és lesznek is, csak azt nem értem, hogy miért kell hirdetni...,.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2021.03.11. 21:50:04

@SzZoole: Mert ha hétszer elesik is az igaz, ugyan felkél azért; az istentelenek pedig [csak egy] nyavalyával is elvesznek.
Példabeszédek 24:16

Csodabogár 2021.03.11. 21:58:25

@Almandin: Az akkoriban úgy volt itthon is, hogy az emberek adták vették az állami lakásokat, ami nem volt az övék. Ma már se itt se ott nem működnek hála az égnek így a dolgok, de akkoriban ez egy megszokott dolog volt. Tulajdonképen a lakhatást vette meg az ember. Kérdezd meg a felmenőidet milyen volt itthon a lakáspiac a rendszerváltás előtt.

SzZoole 2021.03.11. 22:01:15

@Johnny Joker: jól van keljfeljancsi, látom a szentbeszédben is otthon vagy :-)

Belenéztem a vlogodba, nem szabolcsi vagy te véletlenül?

négyzet 2021.03.11. 22:02:20

@Almandin: A mai svéd ingatlanpiac ismeretében ez esetleg bérlési jog feketén vásárlása lehetett, az ugyanis még ma is megy. Bérlakásért Stockholmban ugyanis 15-20 évet kell sorban állni. A bérlakás pedig jó dolog, mert stabil, az ember akár élete végéig is élhet benne, nem kell kiadni egy kalap pénzt, jóval olcsóbb is, mint a sima albérlet, és a karbantartást a tulajdonos (cég általában) csinálja. Ez az a dolog, ami Magyarországon nincs egyáltalán. Igaz, amikor Csodabogár élt Stockholmban, akkor nagyon másként mentek a dolgok, biztos nem volt ekkora várakozási idő.

négyzet 2021.03.11. 22:04:27

@Csodabogár: Akkor tényleg bérlési jog volt (hyresrätt). Még manapság is megy ez a feketepiac, nagyon is. De nem érdemes, mert nagyon rizikós. Gyakorlatilag azonnal utcára lehet kerülni, ha kiderül.

Almandin 2021.03.11. 23:08:10

@Csodabogár: Ma is létezik az az opció, hogy "bérleti jog eladó". Önkormányzati lakások esetén ma is dívik. Sok milliót kérnek érte, de olcsóbb, mint tulajdonjogot venni (legalábbis a vétel, mert utána fizetheti a bérleti díjat az illető, ami magasabb lehet, mint a közös költség).

Almandin 2021.03.11. 23:39:59

@Almandin: Egyébként nem a legjobb üzlet, én nem vennék ilyet. Másrészt sokszor illegális is (bár van legális verzió is).
www.portfolio.hu/ingatlan/20160422/vigyazat-milliokat-dobhatsz-ki-az-ablakon-230671

Herr Géza 2021.03.12. 00:02:12

Johnny Joker meg a jehovatanui.blog... Nekem ennyi elég is volt. :)
A HÁ rendesen beszívhatott, ha ezt a baromságot kitette...

Arthamyr 2021.03.12. 05:43:06

@négyzet: "A bérlakás pedig jó dolog, mert stabil, az ember akár élete végéig is élhet benne, nem kell kiadni egy kalap pénzt, jóval olcsóbb is, mint a sima albérlet, és a karbantartást a tulajdonos (cég általában) csinálja. Ez az a dolog, ami Magyarországon nincs egyáltalán." - Az érthető, hogy ez a bérlőnek miért jó, de...
1. A tulajdonos cégnek ez miért jó?
2. Jó egyáltalán, vagy inkább valami régebbről megörökölt nyűg, amitől nehéz/nem lehet megszabadulni?
3. Ha nem jó, akkor miért nem adják ki a "rendes" lakáspiacon, ahogy hallottam, ott is lakáshiány van?
4. Ha jó, akkor miért nem csinálják többen, mert a 15-20 éves várakozási idő alapján lenne rá igény bőven?

Szabinho 2021.03.12. 08:36:02

már eleve az hihetetlen hogy te a most ideérkezett kelet-európai egy olyan helyen fogsz lakni ahol egy holland orvos lakott. eleve egy középkorú holland orvos miért lakna albérletben? de mindenképp tanulságos történet. valóban aki "minden nélkül" megy ki arra sokkal több veszély leselkedik. jobb mindent hivatalosan intézni, a kétes alakokat meg távol tartani magunktól

indanick 2021.03.12. 09:32:16

Köszi, hogy megírtad. Aki ezt reklámozásnak hívja, minek olvas ilyeneket?
Engem is húztak már le, bár mással, mert elhittem, hogy segítek egy szerencsétlen családon. Aztán kiderült, hogy szokásos sztori csak nem ismertem. Na ezért köszönöm.
Kívülről mindenki olyan okos, azt hiszi, hogy őt sosem tudnák átverni.
Én is azt hittem előtte. De azért tudják főleg a nyomorultabb helyzetben levőket átverni, mert a szorult helyzetük miatt kénytelenek nagyobb kockázatot vállalni és néha elnyomják a más esetben nyilvánvaló jeleket. Vagy az empátiára alapoznak, mint az én esetemben. Vagy a hirtelen meggazdagodás reményére. A lényeg, hogy siettetik a döntést, hogy a megtévesztés működjön, mielőtt összeáll a kép benned. úgyhogy amíg lesznek gyors döntésre kényszerülő emberek, addig lesznek is ilyen átverések.

Bandibacsi34 2021.03.12. 13:11:32

@Arthamyr:
1. Valószínűleg allambacsi/onkori fizeti a vesztesegeiket
2. A balos onkorinak biztos szavazok a berlakas blokkok
3. Veszitenenek szavazokat
4. Teljesen illegalis, de ahol "nagy a csalad" nem szamit annyira.
Elegge furcsa tortenet. Ez valami getto helyen volt??? Addig semmi penzt be nem fizetnek amig a k lcsok nincsenek nalam. Aztan rögtön zarcsere masnap. Ezeknek van amugy is tartelek kulcsuk, miert hiszteriaztak a kulcs miatt?

eßemfaßom meg áll 2021.03.12. 13:11:42

@Johnny Joker: "EN tehetek arrol:
- hogy agyarorszagon az exnejemmel ket jo munkaval (Xerox+birosag) sem jottunk ki ho vegen csak 0ra"

Miért, szerinted ki?

Két jó munkábol meg lehet élni normálisan. Ha ez nektek nem jött össze akkor ott valószínűleg a takaró hossza nem volt arányos a nyújtózkodással.

Egyébként evidens, hogy soha senki nem felelős a saját életében történtekért, kivéve ha az élete sikertörténet

SzZoole 2021.03.12. 13:54:44

@Herr Géza: nemcsak a lakásmaffia, hanem vallásmaffia is behálózat szegény Jancsit? :-)

Hol olvastad a Jehovás sztorit?

somlobodog 2021.03.12. 15:24:17

@Johnny Joker: Jézusom:)))) na lesz mit mesélni az unokaknak :)

Almandin 2021.03.12. 19:50:16

@Szabinho: Attól, hogy valaki középkorú holland orvos, még élhet bérelt lakásban. Nem mindenki gazdag arrafelé sem. Másrészt lehet, hogy épp válás után került rosszabb helyzetbe. Vagy egyszerűen nem tud jól gazdálkodni és elherdálta a vagyona nagy részét.

somlobodog 2021.03.12. 23:29:37

@Johnny Joker: nem tudom de sztem nem a körülmények áldozata vagy. A válás 2 emberen múlik. A barátok leszarasa csak rajtad. Az hogy nem tanultál meg angolul jobban (kvázi értelmes emberként) az is csak rajtad. Az hogy kijossz e a fizudbol... Nos szintén rajtad, mert lehet masodallast csinálni. Én is nyomtam éjszakakba nyuloan a melót és a feleségem is éppúgy, irodai munkákat mint te. Nem 2013-14ben mikor ment fel a gazdaság hanem korábban egy 6-8evvel. Szóval lehet volt perched is de ez amit írsz 80%ban te vagy. Nem basztatasbol írom, én így látom a poszt alapjan

somlobodog 2021.03.12. 23:29:56

@Johnny Joker: na jó eddig tartott hogy komolyan vehető vagy:))) téríts máshol.

dikusz. 2021.03.13. 06:19:43

@Johnny Joker: Téríteni máshol kellene, nem itt.

BogyóHollandi 2021.05.11. 17:23:16

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, a sztori nagyon brutál. Tanulsága, hogy az "első jeleknél" le kell lépni, sőt, helyi irodánál kell lakást szerezni, nem magánembernél.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása