oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2020. május 28. 06:30,  Most már elég lesz az „elgyőrfipalisodásból” 36 komment

2020. május 28. 06:30 Határátkelő

Most már elég lesz az „elgyőrfipalisodásból”

Az egy dolog, hogy Magyarországon és Európa több országában enyhülnek a korlátozások, Oroszországban teljesen más a helyzet. Nem csoda, hogy Gábornak egyre jobban tele van a hócipője az egésszel, szerencsére a humorérzékét és a gyűjtőszenvedélyét így sem veszítette el. Jöjjön tehát a magyar cégvezetőként a moszkvai karanténban - VOL 2!

cim_286.jpg

„Őszintén szólva, amikor megírtam jelen írás előzményét, azaz az első részt, akkor két dologra nem gondoltam: egyrészt arra, hogy lesz folytatás (lett, hisz itt van), másrészt arra, hogy több mint 200%-kal nő egy hónap alatt a fertőzöttek száma, és a 8. legfertőzöttebb országból Oroszország előlép az előkelő 2. helyre az USA után.

Itt továbbra sem igazán látom a fényt az alagútban, vagy ha látom is, az még mindig lehet a vonat. Inkább úgy jellemezném a helyzetet, hogy „stabil, de stabilan szar”. Elég régóta „hozzuk” a fix napi 8-10,000 új beteget. Sajnos nem igazán érzékelem, hogy kifelé mennénk már a kanyarból, bár ígéretekből jól állunk.

De mi változott / vagy nem változott egy hónap alatt?

A fertőzöttek száma az előző írásban 106,498 volt, az elhunytak száma 1,073, a gyógyultaké 11,619.

Jelenleg, egy hónappal később, május végén így festenek a számok: 370,680 — 3,968 — 142,608.

Tehát érzékelhetően nagyon durva a változás, a fertőzöttek száma jelentősen megnőtt. Viszont az is igaz, hogy meglepően alacsony a halálozási ráta, más országokkal összehasonlítva, és a napi többlet is stabilan mozgott, mozog. Ez azért nagyban elősegíti a tervezhetőséget, kórházi ágykapacitás-optimalizálását.

A kijárási tilalom egyáltalán nem enyhült, sőt, inkább szigorodott. Már az utcára sem tudsz nagyjából úgy kimenni, hogy ne lenne kötelező a kesztyű és maszkviselés. Az utcán csak ajánlott ezek viselése, bármilyen zárt térben viszont már kötelező.

uttisztito.jpg

A moszkvai polgármester „enyhítésről” beszélt a minap: kinyitott 88 kormányablak (de minek??) és a car-sharing (azt meg csak minimum 5 napra rendelheted meg) (de minek??).

Annyi plusz történt még, hogy elindult pár termelővállalat és gyár, aminél fogva az utakon több lett az autó. Ez a látványnak jót tesz, a környezetvédelemnek viszont nem.

De továbbra sem lehet lemenni sem sétálni, sem szabadtéren sportolni, legalábbis hivatalosan mindez tiltva van. Május 31-ig biztos eltart ez az állapot, de rögtön hozzátették, hogy a teljes június is vélhetően megy a levesbe.

Jómagam fontos mérföldkőnek tartom (holott az égvilágon semmi jelentősége nincs), hogy szembe velem kinyitott a valutaváltó, a villogó számok neonfényeitől ujjongtam is ekkor nagyokat.

penzvalto.jpg

Az oroszoknak „erősen ajánlják”, hogy NE utazzanak idén külföldre, hanem maradjanak idén Oroszországban, hogy ezzel csökkentsék a minimumra a vírus behozatalának lehetőségét külföldről.

A belföldi nyaralóhelyeket, panziókat, szállodákat fokozatosan elkezdik felkészíteni a vendégek fogadására. Mondjuk fogalmam nincs még mindig, hogy milyen közlekedési eszköz, mikor és honnan fog elindulni „Oroszország relációban”, és az is biztos, hogy az enyhítési folyamat utolsó mozaikkockája lesz ez, mármint a repülők felszállása.

Annyi jó hír talán van az egészben, hogy imitt-amott vannak afféle „menekítőjáratok” is. Ezeket főleg az Aeroflot üzemelteti, és ha nagyon akarnám, akkor meglehetősen kacifántos úton, drágán, és több országot érintve, de eljuthatnék akár Frankfurtig vagy Bécsig, bár ez nem tűnik igazán jó opciónak.

Az a legnagyobb bajom, hogy nem tudni, mikor jöhetnék vissza Oroszországba. S ha már 3 hónapot kibírtam Magyarország és a családom nélkül, akkor még 2-3 újabb hónap is belefér.

Muszáj megemlítenem, hogy ezeket az infókat a moszkvai magyar nagykövetség munkatársai juttatják el az itt élő magyarokhoz, akik jelentkeztek „konzuli érdekvédelemre”, így hozzám is, amiért hálás köszönet nekik.

plakat_2.jpg

Szeptemberre Putyin már vakcinát ígér, és februárig mindenki be lesz oltva szerinte. Ezekből kiindulva lehet, hogy én is Moszkvától keletre veszem majd hamarosan az irányt, amúgy is tervbe volt véve egy újabb keleti utazás: Szahalin szigetére és a Dél-Kuril szigetvilágba.

Szahalinon ráadásul van egy nagy csokispartnerünk. A karanténosdit már megszoktam, a helyszínváltás meg biztosan jót fog tenni.

De azért haladjunk sorjában: az enyhítések első lépéseként talán az utcára ki tudok menni, sétálni és sportolni, anélkül, hogy... Mindjárt írom is!

kirakat.jpg
Rettenetesen ingerszegény moszkvai hétköznapok

Ami saját magamat illeti, nos, itt az a helyzet, hogy egy kicsit kezdem elveszíteni a türelmem. Szóval, míg otthon már minden kinyílt, addig mi még mindig csak befelé megyünk a kanyarba, és míg otthon már tombol a nyár, itt elég hideg és esős az időjárás (8-10 fok átlagosan). Bár lehet, hogy a kijárási korlátozásnak meg pont ez tesz jót...

Nem a magyarokra irigykedem egyébként otthon (hisz ők is megszenvedték ezt az egész vírusosdit), hanem inkább ezen a szerencsétlen helyzeten szeretném már túltenni magam mielőbb, anélkül, hogy például elkapnám a vírust.

park_10.jpg

Az apró hülyeségek irritálnak a legjobban. Ezek közé főleg a kevés séta, a napsütés hiánya, a bekorlátozott beltéri sport és a bezártsági érzés tartoznak.

Kicsit abszurdnak érzem a helyzetet, hogy „boltbamenési álcázással” menjek mindig le sétálni úgy, hogy van nálam maszk, kesztyű, kézfertőtlenítő, emellett útlevél, lakcímregisztrációs papír, bankkártya, telefon, készpénz, bevásárlószatyor, fülhallgató, és ilyen sétáim során 2-3 rendőrpárossal biztosan találkoznom kell.

bolt_1.jpg

Megfigyeltem, hogy amióta ez az egész hülye helyzet tart, azóta sokkal rosszabb lett az internet minősége Oroszországban (nyilván most mindenki sokkal jobban használja) és jelentősen megnőtt a telemarketinges hívások száma is. Főleg banki szolgáltatásokat, ingatlanbérlést és házhozszállításokat ajánlanak.

Az ételházhozszállítással is több bajom van: vagy kiborul a leves, vagy van evőeszköz, ha nem kérek, vagy fordítva, vagy „jaj, bocsánat, lemaradt a főétel”, miközben mindezt ecseteled SZEMÉLYESEN, hosszú perceken át az ismeretlen maszkos tadzsikfutárnak. És fogalmam nincs, hogy ezek az ételek naponta vajon hány ember kezén mennek át.

Vagy az sem fér bele a fejembe, hogy számlavezető bankunk miért erőlteti MINDENÁRON a tomboló vírushelyzet közepén, hogy befáradjak személyesen a bankfiókba, hogy aktiváljak egy pendrive-ot. „Azt csakis úgy lehet.”

Nem fér a fejembe, hogy a taxisofőrnek miért kell megérintenie a telefonom, ha le akarja csippantani a QR-kódot (addig el sem indul az applikáció), miért hintáznak emberek a lezárt játszótéren, és miért akar velem kezet fogni olyan ember, akinek a kézfogását már ötször utasítottam vissza az elmúlt két hónap során.

autoban.jpg

A szállodámban is bevezették egyébiránt a maszkos-kesztyűs üzemmódot, ez legalább jó hír, bár természetesen nem mindenki tartja be ezt se.

Ezek bosszantó apróságok, és ezeket nyilván túl lehet élni. Attól fostam még kicsit, hogy nehogy elkapjam a vírust, vagy nehogy orvoshoz kelljen mennem ilyen időszakban bármilyen más ügyben, de ezeket egyelőre megúsztam. Remélem, most már így is marad.

Nézd a dolgok jó oldalát!

A hülyeségek mellett igyekszem a dolgok jó oldalát nézni. Előre tervezek, próbálom felpörgetni az üzletünket, jött is ki a minap négy raklap csokoládénk. Próbálunk „előremenekülni”.

Az eladásunk már most duplája az áprilisinak, de még mindig csak a fele annak, mint amit „minimálisnak” kell neveznünk. Csináltunk egy céges insta oldalt, és nekiugrunk a weboldalunk átszerkesztésének is, valamint tervezek egy online csokoládékóstolót.

Tartom a kapcsolatot más csokoládésokkal, tanulok tőlük, ők is tőlem. Kicseréljük a tapasztalatainkat, segítünk egymáson, tanácsokkal, PR-rel. A minap például a leghíresebb oroszországi csokoládéblogger írt a chocoMe-ről hosszú értekezést.

Amire még büszke vagyok (pedig sok értelme nincs): csináltam egy nagy „karanténszavas” gyűjtést. Arra voltam kíváncsi, hogy a covid hogyan épült bele a mindennapi szóhasználatunkba és vajon „elgyőrfipalisodtam én is már egy kicsit, avagy sem”, vagy hogy is érzik magukat a „kenyérszüzek” a világ minden táján, és van -e még „erkélytánc” az olaszoknál, meg hasonló őrületek.

viragarus.jpg

Ezek nagy része nem jött volna létre a vírus nélkül. Ezzel a tematikus gyűjtéssel búcsúzom, és ha lesz is harmadik rész ebben a „témakörben”, remélem, az már hazautazással, vagy keletre-utazással lesz megspékelve.

Vigyázat! Néhol szókimondó szövegek!

1) maga a vírus, és vele kapcsolatos dolgok

- koronavírus, vírusreprodukciós ráta, virulens, esetszám, járványgörbe, ellaposodó járványgörbe, járványplató, tünetszegény, sebészmaszk, egyszer használatos maszk, covidteszt, koronateszt, mobilkórház, kézfertőtlenítő gél, nyájimmunitás, nyájfertőzés, könyökbe köhögés, távolságtartás, szimptómamentesség, korona (mint idegen ember csúfolása), koronás, pandémia, koronamémek, maszkos világ, maszkrezsim, maszkjövő, maszkdivat, koronadivat, köpőrém (aki szándékosan leköp másokat), koronabűnözés, kovidjövő, posztkovidális étterem

2) karantén

- otthonelhagyási tilalom, kijárási korlátozás, kijárási tilalom, karanténfáradtság, karanténkutya, bérkutya-sétáltatás, zoom, zoomolás, vizesüveg-súlyzó, bér-szobakerékpár, bér-futópad, olaj-a-földön-futópad, karanténdal, hóm-ofisz, stayhome, staythefuckinhome, maradjotthon, „maradjotthon-dalok”, pánikvásárló, WC papír, mint valuta, WC papír-bűnözés, karanténszakáll, fotelkonferencia, karanténszínház, karanténmese, karanténvers, online bor- és csokoládékóstoló, online masterclass, online Cirque du Soleil előadás, karanténháj, karanténkert, karanténtest, e-locsolás (Húsvétkor), karantini (ital), "kijárási" dalok (a "mulatási" mintájára.), karanténséf

3) orosz sajátosságok (hisz Moszkvában élek)

- „az elején a vírus csak nem akar megjelenni”, QR-kódos munkába járás, a taxis „lecsippantja a QR-kódodat”, százméteres kutyasétáltatás, bevásárlószatyor-sétáltatás, érintésmentes áruátvétel, önizoláció, önizolációs index, folyosó-fitness (a szállodámban), „kivégezzük a koronavírust” (Putyin), tömegek felgyülemlése a QR kódok bevezetésénél a moszkvai metróban, „a munkaszüneti hétköznapokat felváltják a munka nélküli hétköznapok”, „drónokkal fogunk levadászni a kijárási tilalomban” (Roszgvargyija félkatonai szervezet)

kavezo.jpg

4) magyar sajátosságok

- „eladó öregember-maszk”, bevásárló-idősáv, elgyőrfipalisodott, „mosolyog, mint Müller Cecília”, „elmüllercecíliásodott”, élesztőpárbaj, nyuggersáv, kenyérszüzek, operatív törzs, operatív törzs a kaspóban, óriási tömeg az Aldiban a rossz idősávok miatt

5) olasz sajátosságok

- erkélydal, erkélytánc, erkélybuli, tetőtenisz, buli az utolsó pillanatig, „nekünk a Prada varrja a szájmaszkot, és a Ferrari csinálja a lélegeztetőgépeket”, „majd mi betartatjuk a kijárási tilalmat” (maffia)

6) egyéb új kifejezések, viccesnek ható idézetek

- „jobb fingani, mint köhögni”, „finggal leplezem a köhögést”, „wc papírért szopok”, új divat - a trikini, „a traktor mindenkit meggyógyít” (belorusz elnök), „menjetek szaunázni és hokizni” (belorusz elnök), „a koronavírus nem létezik” (tadzsik elnök), „van egy füstölő növény, ami gyógyítja a koronavírust” (türkmén elnök), „maszkviselésért börtön jár” (türkmén elnök), „huhh, ez csak egy bankrablás? már azt hittem, koronavírus”, „a koronavírust a nemzet ellenségének nyilvánítom” (Trump), „nálunk nincs fertőzött” (Észak-Korea), „pozitív lett egy papaya koronavírus tesztje” (Tanzánia), „karantéboly” (Geréb János).”

Gábor blogját itt érhetitek el, ha pedig ti is találkoztatok hasonló emlékezetes szövegekkel, osszátok meg kommentekben!

Kövesd a Határátkelőt az Instagrammon is!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

�� �: Ági #brazil #brazília

Határátkelő (@hataratkelo) által megosztott bejegyzés,

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: járvány Oroszország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3415720056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hari Seldon 2 2020.05.28. 08:21:34

Pedig múltkor már mondtad, hogy menniyre „profi” QR kódos applikációk vannak. Azóta is csodálkozom, hogy mennyire felment az esetszám. Ezek szerint jó populistához méltóan Putyin is úgy „kezeli” a járványt, hogy aktívan teszi a semmit, közben a médiában meg úgy mutatkozik, mint aki komolyan harcol a vírus ellen. ÉS az összes valódi tevékenysége kimerül abban hogy arra vár, hogy nálunk elmúljon a válság, az itteni fogyasztás beindítsa a gazdaságát.

-

„Az oroszoknak „erősen ajánlják”, hogy NE utazzanak idén külföldre, hanem maradjanak idén Oroszországban, hogy ezzel csökkentsék a minimumra a vírus behozatalának lehetőségét külföldről.”

Minimumra csökkentsék? – Bakker. Már ott van. Nem is akárhogy.

„Az a legnagyobb bajom, hogy nem tudni, mikor jöhetnék vissza Oroszországba. S ha már 3 hónapot kibírtam Magyarország és a családom nélkül, akkor még 2-3 újabb hónap is belefér.”

Gondolom, most az a problémád, hogy nem lehet biztosan tudni, hogy az az újabb az megint csak 2-3 hónapnak néz ki, vagy eltart év végéig.

„Szeptemberre Putyin már vakcinát ígér, és februárig mindenki be lesz oltva szerinte.”

Hogyne, itt a Sanofi is jövőre igéri, meg kb az összes mérvadó kutatóintézet. De majd házilag barkácsolnak valamit. Persze lehet valami „molekulát találni”. És azt beadni, mint ulosó lépcsőfok.- Csak sajnos az utolsó lépcsőfok valahogy nem kerül majd bevezetésre.

„Ezekből kiindulva lehet, hogy én is Moszkvától keletre veszem majd hamarosan az irányt, amúgy is tervbe volt véve egy újabb keleti utazás: Szahalin szigetére és a Dél-Kuril szigetvilágba.”

Az nagyon érdekes lehet, ha elmész mindenképpen írjál.

„vagy hogy is érzik magukat a „kenyérszüzek” a világ minden táján, és van -e még „erkélytánc” az olaszoknál, meg hasonló őrületek. Ezek nagy része nem jött volna létre a vírus nélkül.”

... és remélem a vírus után el is tűnnek...

„„kivégezzük a koronavírust” (Putyin)”

Tényleg ezt mondta? – Ez olyan oroszos.

„a koronavírust a nemzet ellenségének nyilvánítom” (Trump)”

Ez meg igazán Trump-os.

dikusz. 2020.05.28. 08:51:43

Segítséget kérek: Meg tudná nekem mondani valaki, hogy mit keres a címben a mentők szóvivője?

fhdgy 2020.05.28. 09:03:23

@dikusz.: Nem hiszem, hogy tudok segíteni, csak találgatok: A mentők és hasonló szervezetek szóvivőinek nem kellene normál esetben "médiasztároknak", "celebeknek" lenniük, de ezek szerint a koronavírus mellékhatása ( erről hiába kérdezed az orvosodat, gyógyszerészedet ) az, hogy ilyenekké tesz embereket.

Mondjuk, ezt nem mindig használják ki teljes mértékben.

Pl. az egyik gyakran szereplő arcocskájára zsákocskát kellene húzni, hogy nyunyókájuktól megfosztott gyerekek ne rémüljenek halálra.

SzZoole 2020.05.28. 09:38:49

@dikusz.: @fhdgy: Egyszerű a dolog, Gáborka ‘ SchmittPalizott” ( plágizált),

Ugyanis a posztjába szereplő szavak/mondatok egy más által irt posztban már szerepeltek :-(

Pl. az “ elgyőrfipalisodott” ezt jelenti;

“ Erre utal ironikusan az „elgyőrfipalisodott” kifejezés, amely olyan személyre vonatkozik, aki minden létező embernek pánikolva azt mondja, hogy maradjon otthon”

Itt az eredeti poszt amiben már ezek a gyűjtemények szerepelnek;

vehir.hu/cikk/55715-elgyorfipalisodtal-avagy-esetleg-covidinka-vagy

Ejnye Gábor, más tollával ékeskedni nem szép dolog.........

Csak vicc volt

dikusz. 2020.05.28. 09:54:08

@fhdgy: Az utolsó mondatod mindent visz! Elképzelem a nemzet nyunyókáját zsákkal a fején... :)))

fhdgy 2020.05.28. 09:56:37

@dikusz.: Örülök, hogy sikerült egy kis mosolyt fakasztanom.

Herr Géza 2020.05.28. 10:22:08

@dikusz.: Kb. ugyanazt, mint a tv-s kormányzati közérdekű “reklámokban”. Bár még mindig inkább ő, mint a nyunyókás vénasszony az idegesítően nulla kommunikációs készségével. :)

dikusz. 2020.05.28. 10:47:14

@SzZoole: De a posztok címeit, ha jól tudom, nem a posztoló adja...

SzZoole 2020.05.28. 10:53:25

@dikusz.: olvasd végig a posztot, szerepel benne a “ elgyőrfipalisodott” szó, gondolom onnan jött a poszt címe, szerintem :-)

De hamár, kijaza “ nyunyókás vénasszony ” ?

dikusz. 2020.05.28. 10:58:14

@Herr Géza: Nem beszél ő rosszul, de a nyunyókát kár volt belekommunkiálni a mondanivalójába. Inkább az a baj, amit mond.

A rendőrség egyik szóvivője volt borzasztó pocsék, még az előre megírt szöveget sem volt hiba nélkül felolvasni. De ahogy látom, már más van helyette.

Győrfi Pált én sem kedvelem a celebeskedése miatt, de a szóvivőséget nem csinálja rosszul.

kardio1 2020.05.28. 11:00:04

@dikusz.: igen, mindent visz, de negativ értelemben. Szomorú.

kardio1 2020.05.28. 11:02:42

@Hari Seldon 2: a végéhez :
On est en guerre (contre le virus): ez meg Macron, aki De Gaulle-ra szeretne hasonlítani. Balszerencséjére nagy rá a kabát...:)

dikusz. 2020.05.28. 11:10:54

@SzZoole: A megbízott országos tisztifőorvos. Gondolom, ha lecseng a járvány, visszavonják a megbízást, de pofozógépnek jó.

Miből gondolod, hogy nem olvastam végig a posztot? :)))

Jaaa! Most látom, hogy a Lópici Jolinénis fotó alatti szövegben van? Azt se olvastam(még) végig.

Off(mint hivatásostól kérdezem):Ugye nem szabad kamiont előzni?

Csodabogár 2020.05.28. 11:12:01

@SzZoole: Fantasztikus "műveltek" vagytok, se a kifejezést se a név viselőjét és tisztségét nem tudtam ma reggelig. Lassan a poszt kommentek hozzá segítenek a tudáshoz.
Itt olvasva, mindent megtudok, amire nincs szükségem.:-)))

lucullus 2020.05.28. 11:14:06

@SzZoole: Ezeket a szavakat nem én találtam ki, csak gyűjtögettem őket. Amit kitaláltam, azok tán csak a "folyosófittness" és az "üvegsúlyzó". Esetleg az "elmüllercecíliásodott". A covidióta szó nekem pl. nem tetszett, ezért kihagytam. Az án gyűjtésem egyébként jobb, mint a másik. A szerénységem is. ))

lucullus 2020.05.28. 11:17:07

@dikusz.: mert sokkal jobban hangzik, mint csak ha simán lenne az, hogy "Karanténban Moszkvában 2". Emellett a szó a világ összes karanténjára simán alkalmazható.

SzZoole 2020.05.28. 11:22:11

@dikusz.: “ mint hivatásostól kérdezem”

Há’ kurvának nézel engem? :-)))

Vicc volt

dikusz. 2020.05.28. 11:25:49

@SzZoole: Nem nézlek annak, csak közben szól a rádió, és a hírekben beszéltek egy szörnyű balesetről, ami Kenesénél történt.

SzZoole 2020.05.28. 11:28:04

@Csodabogár: én sem magamtól vagyok ilyen “ művelt”. :-)

Beírtam a keresőbe a “ elgyőrfipalisodott” szót és azt a forrást hozta fel amit belinkeltem :-)

SzZoole 2020.05.28. 11:34:23

@lucullus: írtam a végén, hogy csak vicc volt :-)

Egy kérdés;
Te elhiszed azokat az adatokat amiket az orosz média közöl?

dikusz. 2020.05.28. 11:37:44

@lucullus: Akkor te adtad a címet is a posztnak?

Kinek mi hangzik jobban.:))) Függetlenül attól, hogy saját, vagy gyűjtött szó, nekem jobban tetszett volna a "Karanténban Moszkvában 2". Alkalmazható lenne a világ összes karanténjára, nekünk, itthon. Amíg a magyarázatot nem olvastam el, azt sem tudtam, hogy a "mardjotthon"-t Győrfi Pálnak tulajdonítják, annyi fórumon, annyi embertől hallottam már...

A "szerénységedet" meg irigylem.:)))

SzZoole 2020.05.28. 11:39:33

@dikusz.: tuggya a tököm kezitcsókolom, én vidéki vagyok :-)))

Ha mint gyakorlott sofőrtől kérdezed akkor válaszom az, hogy igen lehet kamiont előzni ha az előzés megkezdése előtt megbizonyosodtál, hogy biztonságosan megtudod kezdeni az előzést :-)

fhdgy 2020.05.28. 11:43:43

@SzZoole: Én csak "úrvezető" vagyok, így nem elégszem meg azzal, hogy meggyőződjek az előzés biztonságos megkezdhetőségéről.

Én addig nem szoktam előzésbe kezdeni, amíg nem látom, hogy biztonsággal be is tudom fejezni. -:)

kardio1 2020.05.28. 11:44:59

@dikusz.: MC nem megbízott, hanem kinevezett országos tisztifőorvos 2018 decembere óta. Ettől még akár fel is menthetik az elkövetkezőkben, mindenesetre nem a járvány kapcsán nevezték ki.

Herr Géza 2020.05.28. 11:45:48

@SzZoole: Na te is buknád a KRESZ-vizsgát...
“... megbizonyosodtál, hogy biztonságosan megtudod kezdeni az előzést ”
helyesen: ha biztonságosan be is tudod fejezni az előzést.. :)))

SzZoole 2020.05.28. 11:47:50

@fhdgy: igen, ezt csak hozza gondoltam de nem írtam le, jogos az egy pont :-))

Annyit meg hozza tennék, hogy a másik vezetőt nem kényszeríthetem hiteltelen irányváltásra és fékezésre!

fhdgy 2020.05.28. 12:06:39

@Herr Géza: @SzZoole: Én úgy gondolom, hogy óvatos duhaj vagyok, tényleg szeretem biztosítva látni a manővereim végét is.

Ennek ellenére jöhetnek meglepetések.

Csak egy példa : egyszer egy pótos IFA-t előztem, se égen, se földön senki.

Hurrá, mehetek!

Igen, csak amikor már majdnem mellette voltam, mégis jött valami szembe!!!

A pótkocsi oldalajtaja, ami önállósította magát!

horsz 2020.05.28. 12:10:51

@SzZoole:
Miért Te elhiszed azt, amit itthon mondanak?
Mert én nem. Vagy amit a volt ÁNTSZ mond. Egyik nap még minden rendben, két nap múlva bezár az összes fürdő mert életveszély van?!
Ugyanilyen kamu megy az orosz médiában.

Hari Seldon 2 2020.05.28. 12:19:01

@kardio1:
Igen, nálunk is ez a kommunikáció megy. Itt hagyomány, hogy ha valami van, akkor a politikusok szeretnek fellengtzősen nemzeti egységet hírdetni. Újra bedobta az első világháborús "Union sacrée"-t is. Szerintem ezt azóta senki nem használta.
Tudom, te nagyon Macron ellenes vagy. Nem elég jobboldali neked jelszavakban, közben meg Mélenchon elképzeléseit támogatod.

dikusz. 2020.05.28. 12:21:14

@kardio1: Én is úgy tudtam. De hibát követtem el, és a wikipédián néztem utána.
Inkább nem kellett volna, maradtam volna meg boldog tudatlanságban...

kardio1 2020.05.28. 12:25:29

@Hari Seldon 2: nem vagyok Mélenchon-párti. Ő egy önjelölt néptribun. Kár, hogy a nép nem tud róla...Szavakban erős, de nincs mögötte tartalom.

SzZoole 2020.05.28. 12:27:12

@dikusz.: “ maradtam volna meg boldog tudatlanságban...”

A tudatlanság áldás.......:-)))

dikusz. 2020.05.28. 12:37:22

@SzZoole: Azért kérdeztem tőled, mert úgy emlékeztem, hogy a hivatásod is a a sofőrködés.

De a konkrét eset, amiért egyáltalán megemlítettem, egy délelőtt Kenesénél történt baleset volt, ahol egy kisbusz 9 utassal frontálisan ütközött egy kamionnal, és 5 utas meghalt.

dikusz. 2020.05.28. 12:38:27

@SzZoole: Tudom, de nem mindig.. :)))

SzZoole 2020.05.28. 15:27:45

@dikusz.: az volt valamikor :-)
Most már csak része a munkámnak :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása