oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. július 12. 06:30,  Óceánjáró, drog, FBI – egy képtelen, mégis igaz történet 40 komment

2018. július 12. 06:30 Határátkelő

Óceánjáró, drog, FBI – egy képtelen, mégis igaz történet

Az óceánjáró hajókon dolgozók hétköznapjai általában sokakat érdekelnek, vagy azért, mert felmerült már bennük a hajós munka lehetősége, vagy csak azért, mert egy viszonylag zárt (és ezért érdekes) világ. Időről időre felmerül persze, hogy ezeken a hajókon hogyan él a személyzet, lehet olvasni orgiákról, bulikról és miközben persze nyilván ilyesmi is előfordulhat (a brit Channel 4 forgatott erről nemrégiben, lásd a poszt végén), azért akadnak kevésbé vidám, viszont elég durva történetek. Utóbbi kategóriába tartozik a korábban már hajós munkáról és Montenegróról is posztoló Zsuzsié és párjáé.

oceanjaro_foto_flickr_com_roger_w_1.jpgA kép illusztráció

„Pontosan egy éve nem írtam Montenegróról, pedig bőven megérdemelné. Jelenleg is itt vagyok (kényszer)szabadságon, és sok olyan helyen jártam, ahol az eddigi 3 alkalommal nem. 

Igazság szerint egyre szebbnek tűnik, és otthonosabb is, mivel már nem csak a káromkodást és a számokat értem. Hiába akciós az Eurocrem meg a Plazma, az 1.41 eurós üzemanyagár a 330 körüli euróval sajnos elég meredek, a legtöbb esetben olcsóbb taxival közlekedni még városok között is. 

Amikor még minden nagyszerűnek tűnt 

Március végén mentünk vissza a hajóra a párommal, akivel 2 éve együtt jövünk, együtt megyünk. Három év pincérkedés után acting bartender lettem, amit valószínűleg korábban kellett volna kérnem, csak a jogászképzésben megnyomorult eszem azt gondolta, hogy még egy 70 éves professzor sem mondta, hogy nem vagyok teljesen alkalmatlan, úgyhogy nyilván az vagyok... de nem. 

Minden tökéletesnek tűnt. Két bartender fizetéssel már egyebet is lehet tervezni, mint 25 évig különböző hajókon panel fürdőszoba méretű kabinokban emeletes ágyon egymás alatt/felett aludni és reménykedni, hogy a legénységi menzán lesz a nagyon csípős és a közepesen csípős rizs mellett valami más is... épült a lakás, alakult a B-terv. 

A feljelentés 

Aztán egy nap jött a telefon, hogy a párom menjen a kabinba, öltözzön át, mert délutántól a crew bárban dolgozik, mivel két vendég feljelentette. 

Ezután pár órával jött a biztonsági szolgálat átvizsgálni a kabint. Elvitték az összes edzéshez használt táplálékkiegészítőmet, fehérjét, vitamint, a hajóorvostól kapott ibuprophent. Vitték volna a kontaktlencséimet és a hajbalzsamomat is, de azokat megkímélték. 

Velem nem csináltattak drogtesztet, csak a biztonsági szolgálat irodájába kellett mennem elbeszélgetésre. Közben kiderült, hogy a két vendég hazaérkezés után jelentette, hogy a bartender barátom kábítószert tett az italukba és a kabinjukban megerőszakolta őket. 

És akkor megérkezett az FBI 

Tíz nappal később Miamiban a bár részlegből senki nem hagyhatta el a hajót, megérkezett reggel az FBI. Engem másfél órán át kérdezgetett két ügynök és egy ügyész. 

Nem kellett aláírnom semmit, nem olvashattam át, hogy mit jegyzeteltek, nem kaptam példányt. A figyelmeztetés abban merült ki, hogy ha hazudok az FBI-nak, akkor nagy bajban leszek. 

Kérték az elnézéseket, de sajnos muszáj volt a szexuális életünket részletesen átbeszélni. 32 évet éltem le a törvénnyel való legkisebb összeütközés nélkül, de állítólag mindent ki kell próbálni. 

Ezután őt hallgatták ki, majd egy szál egyenruhában elvitték, mondván a hajónak indulnia kell, és nem állt elég idő rendelkezésre, hogy a fedélzeten eldöntsék, mi legyen. 

Én közben a kabinban vártam. Nem beszélhettünk persze, a laptopját, a telefonját tőlem lefoglalták. Ezeket azóta sem sikerült visszaszereznünk. 

A börtön 

Ezt követte kb. 20 nap egy festői szövetségi börtönben Miamiban. Én óránként jártam a kapitányhoz, meg mindenkihez, aki bármit tehetett volna, de „sajnos ez az eljárás, legyél türelmes, mi nem vagyunk amerikaiak, nem lesz semmi baj” - hangzott a válasz. 

Legalább három alkalommal jártam úgy kint Miamiban, hogy tudtam, 5 percre van tőlem a börtön, de nem tehettem semmit. Majdnem sikerült elintézni, hogy meglátogathassam, de nem lehetett, mert nem azonos a vezetéknevünk... 

Közben legalább a kabinunkból nem kellett kiköltöznöm és nem is jött hozzám senki, illetve ezután már én dolgoztam a legénységi bárban, hogy ha potyognak a könnyeim, azt a dolgozók lássák, ne a nyaralni érkezett vendégek. 

Semmi bizonyíték, de… 

Két nappal azután, hogy elvitték, szólt a főnököm, hogy menjek lecserélni a pincér névtáblámat, már bartender vagyok. Ennek már valószínűleg az életben nem fogok tudni örülni, pedig okkal tehetném. 

Június elején hívott a kapitány, hogy a hatóság értesítette, hogy a barátomat hazaküldik, biztosítson neki a cég repjegyet. Jó hír, semmi bizonyíték, semmi további eljárás, de köszönjük, lehet hazamenni. 

Maradtam egyedül a hajón a szerződésből 4 hátralévő hónappal, úgyhogy eljöttem a lehető leghosszabb, 3 hét szabadságra. 

Mivel ez nem lett volna kötelező, így fizettem a Miami-Podgorica repjegyet a szezon közepén, plusz a hotelt Miamiban, mikor visszaérek. Ez összesen kb. 2000 $ körül van. Eddig kiesett kb. 2 hónap bartenderi fizetés, és még ki tudja mennyi, mert egyedül megyek vissza. 

Nekem is szükségem volt erre a pihenésre, és nem szívesen megyek vissza, de nem is tart senki fegyvert a halántékomhoz. Volt/van egy tervünk, nem követtünk el semmit, igyekszünk elérni a célunkat. Ehhez legjobb lenne együtt visszajutni a hajóra, de nekem sincs sok kedvem hozzá, pedig én még börtönben sem voltam. 

Kábítószer és szex helyett - munka 

Családi legenda, hogy a dédnagymama ment volna az udvarlója után az óceán túloldalára, de az írt neki levelet, amiben rutintalanul megemlítette, hogy odafele úton valaki életét vesztette a hajón, úgyhogy bedobták a vízbe. A mama meg közölte, hogy őt ugyan nem eszik meg a cápák, így a szerelem véget ért. 

Manapság ha valaki életét veszti a hajón, akkor valóban beteszik a hullaházba. Ez soha nem központi helyen van, az eddigi 6 hajómon talán egyszer láttam... Így valóban előfordul, hogy vannak „hullák” a fedélzeten. 

Emellett biztos vannak kábszeres orgiák és vendégekkel pénzért szexelő dolgozók is. Mi általában csak szeretnénk problémamentesen ledolgozni a 6 hónapos szerződésünket, szabadidőnkben kimenni enni végre valami finomat, edzeni, utazást tervezni, a kabinban filmezni, a B-tervet szövögetni. 

Eddig sikerült...”

Drogok, szex - mindennapok az óceánjárón, avagy a brit Channel 4 által forgatottakról született összefoglaló

(Fotó: flickr.com/Roger W)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: óceánjáró

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3214107355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arthamyr 2018.07.12. 08:06:18

Ez elég felháborítóan hangzik. :/ Pl. a megerőszakolás/bedrogozás azért elég nyilvánvalóan ellenőrizhető kellene, hogy legyen, nincs bekamerázva a hajó?
Részvétem, hogy ilyen trágya helyen kell dolgoznod.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2018.07.12. 08:53:30

"két vendég hazaérkezés után jelentette, hogy a bartender barátom kábítószert tett az italukba és a kabinjukban megerőszakolta őket" - Addig meg aludtak rá egyet? Ilyenkor becsületsértésért nem lehet visszaperelni? Ha már Amerika...

wrstjnethn 2018.07.12. 09:02:06

Semmi gond, az elmondottak alapján az utasok gondolom amerikaiak voltak, érdemes megkeresni egy erre szakosodott ügyvédi irodát, hogy lehet-e ebből pénzt csinálni. Valószínűleg még pénzbe se kerülne, mert ha látnak benne fantáziát, akkor a kártérítési összeg százalékáért végigcsinálják. Lehet már azelőtt fizetnének egy tisztességes összeget, hogy bíróságra kerülne az ügy.

Olliék 2018.07.12. 09:23:42

Nem sikerült végigolvasni időhiány miatt. Pedig nagy álmom egy ilyen hajóút!!! Na majd délután.

Golf2 2018.07.12. 09:29:42

Zűrös ügy. Be kéne perelni őket a károkért.

Csodabogár 2018.07.12. 10:04:36

Ez is olyan, hogy utólag jut eszükbe. A hajón van orvos, miért nem szóltak ott. Becstelen dolog, hogy egy ilyen utólagos dologgal egyáltalán foglalkoznak. Na de ugye Amerika......

Én most egy európai folyami hajón utazom. A személyzetböl 5 magyar, ez 10%. A bolgár pincér meg még néhányan tudnak pár szót magyarul, mert már évek óta csinálják és rájuk ragadt a magyaroktól. Mindegyik elégedettnek tünik, mint mondják nagyjából azt eszik, amit az utasok, a munka lezser, nincs hajsza, a fizetés jó.

Hari Seldon 2 2018.07.12. 11:01:25

@ChristineK:
Én azért el tudom képzelni, hogy HA megtörténik valakivel (nem most ebben a konkrét esetben) , egy ilyen este után sokkot kapott.
Ráadásul kell neki pár nap, amíg feldolgozza. Meg azt is kézelheti, hogy a hajó személyzete összejátszik, aztán még kerülgetni kell azt aki ezt csinálta. Vagy attól fél, hogy megfélemlítik.
Simán elképzelhető, hogy bezárkózik a kabinjába 4-5 napra. - Mondom, nem konkrétan erről az esetről beszélek, csak általánosságban. - Reálisan nézve, én is inkább a part menti saját országom hatóságait érteíteném ilyen esetben. - Legalábbis, ugye nekem nehéz beleképzelni magam ilyen helyzetbe, de hogy néhány napig be lennék parázva mnden neztől, az biztos.

Csodabogár 2018.07.12. 11:37:03

@Hari Seldon 2: Nyilván temperantum kédése. Ha velem bármi történne azonnal ott a helyszinen balhéznák. Ha én lennék a hatóság napokkal késöbb már meg se hallgatnám az illetöt, mert nekem nem lenne szava hihetö. Ha a hajóbárban iszogattak, nyilván nem 16 éves ártatlan leánykák voltak.
Nekem ez pont olyan mint a sok 10-20 év utáni panasz, hogy ez meg az megeröszakolta ezt meg azt. Akkor miért nem szólt?

Hari Seldon 2 2018.07.12. 12:28:44

@Csodabogár:
Azért életed folyamán észrevetted, hogy nincs két ember. Mindenki külön személyiség. Például nekem az egyik lányom felmérgesedik, ha rászólok valami ügyben, másik elsírja magát, és Johanna, na ő aztán a legravaszabb, előnyt kovácsol belőle.

És akár hiszed akár nem, az erőszaktevők NEM a kihivóan öltözködőket és határozott fellépésű nőket támadják meg. Ugyanis azokról feltételezik, hogy meg tudják magukat védeni. Hanem leginkább a "kis szürke egereket" nézik ki, mint könnyű préda. Kicsi a határozott visszacsapás esélye. (egyébként ugyanaz mint az állatvilágban a ragadozók, a legelesettebbeket nézik ki)

P.Elliot 2018.07.12. 12:43:18

Ugyan mar, egyszeruen penzt akarnak a feljelentok, ha semmi bizonyitekuk ami vilagosan mutatna hogy attol az illetotol, / spermas ruhadarab/ szarmazik, / itt aztan arra is kell vigyazni hogy valoban nem szexelt vele a ferfi, beleegyezessel sem/, akkor mehetnek a fenebe. Egy ilyen feljelentes a rendorsegi nyilvantartasban mig el szerepelni fog tehat azonnal irany az elso erre szakosodott ugyvedhez aki egy fillert sem fog kerni es beperelni oket, o majd a kapott penzbol szedi le a maga reszet/ mintha azt hallottam volna hogy 30%-ert dolgozik vagy ilyesmi/ es nem kell aggodni az ugyved a leheto legmagasabb osszeget fogja kihozni a dologbol.
Igen, vannak ocska alakok akik perelgetesekbol elnek, na majd azt is meg fogjak vizsgalni hogy volt-e barmi peruk es ha volt az igencsak ront a dolgon, plane ha meg sem nyertek.
A vadlott viszont jol gondolkozzon el azon hogy valoban nem tortent semmi? A kamerak hianya miatt meg a hajos tarsasagot is lehet perelni kulon is hogy ilyen ugybe kevertek, ott is lehet penzt leakasztani, nem is keveset de mondom, artatlannak kell lennie....
Ha a rendorseg nem talalt semmi bizonyitekot akkor valoszinu hogy nem is volt semmi mert ezek az ilyen ugyeket nagyon komolyan veszik es vannak modszereik a bizonyitasra ha valoban volt ilyen dolog.
Tehat ugyved azonnal. A posztolo meg mit keres azon a hajon ezek utan? Foleg ha perlik oket?
Messzire elkerulni mas hajokat is amig a per el bnem dol. Utana mar nem lesz szukseg a hajos munkara ha valoban megnyeri a pert es megnyeri ha valoban nem tortent semmi.

P.Elliot 2018.07.12. 12:46:58

@Csodabogár: Pontosan. Olyan cirkuszt csapnek azonnal hogy haj!
Zsebben levo, nem mutogatott, bekapcsolt telefonnal hogy rogzitsem a beszedet is reszukrol...
Meg az utasokat is tanunak hivnam mert tevedes azt hinni hogy azokat nem erdekelne a dolog hogy itt ilyesmi megtortenhet....

Sembertius2 2018.07.12. 13:01:20

Hát nem tudom. Sokszor utaztam már nagy üdülőhajón, mint vendég. Egyben biztos vagyok, nincs olyan pici kis terület a nyilvános helyeken, ami ne lenne bekamerázva. Több ezer kamera lehet egy 150ezer tonnás hajón. A biztonsági szolgálat létszáma egy kisebb hadseregé, és általában angolul tökéletesen beszélő indiaiakról van szó. Tehát egy ilyen vendék kamuzást elég nehéz elhinni, és a kamera felvételek alapján tökéletesen lehet bizonyítani az ellenkezőjét.

Pierr Kardán 2018.07.12. 13:01:24

@Csodabogár: "nyilván nem 16 éves ártatlan leánykák voltak."

Csodabogár, te nagyon gyanús vagy! A cikkben sehol sincs említve, hogy lányok lettek volna az áldozatok, honnan tudsz te ilyen részleteket?

martineden 2018.07.12. 13:01:26

Hat azert jo lenne tudni, h ket , egymastol fuggetlen feljelentes tortent-e, mert ha igen , azert az egy kicsit furcsa lenne .Legalabb is a szamomra.

Pic 2018.07.12. 14:05:18

Azért amerikában odafigyelnek arra, hogy valakit ne lehessen csak úgy tönkreteni. A szabadságjogok arrafelé igen fontosak.

Ahogy már más is írta én tutira visszaperelném a 2 feljelentőt, mondván tönkretették az életem....

Berelhetoreklamfelulet 2018.07.12. 14:48:59

Hát igen, a nagybetűs amerika meg a feminizmus, ahol valami random picsa egyetlen szaváért meghurcolnak embereket...

Remélem legalább kapott némi letöltendőt a kamu vád miatt.. .jah amerika, gondolom nem...

puhacica 2018.07.12. 15:45:42

majd az azonnal cirkuszolassal varjatok meg, amig ilyen helyzetbe kerultok, utana lehet okosnak lenni.

Auralianus 2018.07.12. 15:59:53

@puhacica:

egyetértek... ha nem vagy USA állampolgár a legtöbb amit tehetsz, hogy csöndben végigülöd...

...engem anno egy reptéren elengedett poénért háromszor megmotozott egy bevándorlási tiszt zsinórban és nem túl gyengéden.

Szerencsémre 15 másik officer előtt sütöttem el a viccet... így ez volt a max amit tehetett az illető aki zokon vette a viccelődésem...

...részemről nem ajánlanám a cirkuszolást... de ugye a pudding próbája az evés ;)

gabors 2018.07.12. 16:40:35

@wrstjnethn: "Semmi gond, az elmondottak alapján az utasok gondolom amerikaiak voltak, érdemes megkeresni egy erre szakosodott ügyvédi irodát, hogy lehet-e ebből pénzt csinálni. Valószínűleg még pénzbe se kerülne, mert ha látnak benne fantáziát, akkor a kártérítési összeg százalékáért végigcsinálják. Lehet már azelőtt fizetnének egy tisztességes összeget, hogy bíróságra kerülne az ügy. "

ilyen csak a filmekben van kb a gond hogy valami szandekossagot kellene tudni bizonyitani... persze polgari perben eleg annyi hogy valoszinubb mint nem hogy mi tortent... es van masik gond is mi van ha nincs semmilyuk ? Meg egy nyertes per eseten sem biztos hogy barmi penz lenne ebbol... mint mondtam ez filmekben van nem valosagban.

gabors 2018.07.12. 16:49:37

@P.Elliot: "Utana mar nem lesz szukseg a hajos munkara ha valoban megnyeri a pert es megnyeri ha valoban nem tortent semmi. "

Ez azert oriasi tulzas mar irtam hogy nem igy megy ez ES ha nyernek akkor sem jelent semmit OJ azota is fizeti a semmit pedig erediteleg $33milliot iteltek meg Ron Goldman halalaert mara $70 millioval tartozik es nem hiszem hogy egy fillert is be fognak hajtani rajta...

Kar ezt a mitoszt propagalni hogy amerika pereld be es millllliokat fognak fizetni ... egy magan szemelynel ez teljesen mas mintha mondjuk egy vallalatot perel valaki ...

gabors 2018.07.12. 17:06:06

@Sembertius2: "Tehát egy ilyen vendék kamuzást elég nehéz elhinni, és a kamera felvételek alapján tökéletesen lehet bizonyítani az ellenkezőjét. "

csak hogy nem fogjak odaadni azokat a felveteleket .... majd esetleg akkor ha a megeroszakolt utasok perlik a hajotarsasagot ..

A hajotarsasagtol nem fogjak megkapni azokat a felveteleket mindaddig amig vadat nem emelnek a srac ellen akkor lenne eselye hogy a vedoje kerje a birosagtol hogy kotelezze erre a tarsasagot akkor talan. DE ezeket nem tartjak meg orokre ...

Az FBI valszeg hozzaferhetett ezert is engedtek vegul el mert nem talaltak bizonyitekot DE ez onmagaban meg nem bizonyitja hogy NEM tortent semmi.

Az ugyesz nem fog vadat emelni pont azert mert nappokkal kesobb tettek feljelentest. Valszeg semmi targyi bizonyitek sem volt, napokkal kesobb mar az eroszaknak (ha volt egyaltalan) mar nyoma sincs foleg nem DNS akkor mar a drog teszt is tul keso. (amit ha hajon szolnak biztos vettek volna ver/vizelet mintat amit kesobb elemezni lehetett volna). Amugy ez (sajnos) nagyon gyakori olyan esetekben is amikor valoban megeroszakolnak egy not ... amiket itt irnak, meg nok is, hogy ott rogton balhe meg minden sajnos meg mindig nem valosag. Ugyanis ki hiszi majd el?

De a feljelentes volt annyira konkret hogy vizsgalni kellett. Szemelyes tapasztalat hogy teljesen alaptalanul is nagyon nehez helyzetbe lehet kerulni.

Itt meg az is nehezithette az esetet hogy ovadek valszeg szoba sem johetett (nem mert nem tudta volna kifizetni) hanem mert nyilvan elhagyta volna az orszagot.

Amugy kerdezenem a posztolot hogy konzuli segitseget kertek/kaptak ? Maimi-ban van egy tiszteletbeli konzul persze nem tudom segiteni tudna-e legalabb egy ugyvedet kerithetett volna ...

gabors 2018.07.12. 17:10:28

@Pic: "
Ahogy már más is írta én tutira visszaperelném a 2 feljelentőt, mondván tönkretették az életem.... "

meg egy hollywood rajongo ... a filmekben ez van de mar irtam feljebb hogy meg ha nyerne akkor sem biztos hogy barmit szamitana es honnan venne penzt a perre ??

wrstjnethn 2018.07.12. 17:14:06

@gabors: Nem hinném, hogy az utolsó fillérjükből fizettek be a hajóútra. A polgári perben pedig nem azt kell bizonyítani, hogy nem történt erőszak, hanem azt, hogy az ő feljelentésük miatt mennyi kár keletkezett. Mert azután, hogy az FBI nem talált semmit, az ügy automatikusan átkerült a rágalmazás kategóriába. És amint írtam, lehet hogy már a második ügyvédi felszólítás elég ahhoz, hogy fizessenek egy tisztességes összeget, mintsem pereskedjenek.

sörm 2018.07.12. 17:15:59

Ez iszonyú sztori... én teljesen lelkibeteg lennék és hajóra vissza soha többet. Remélem túl tudjátok tenni magatokat rajta!!

gabors 2018.07.12. 17:25:32

"Március végén mentünk vissza a hajóra a párommal, akivel 2 éve együtt jövünk, együtt megyünk. "

"Legalább három alkalommal jártam úgy kint Miamiban, hogy tudtam, 5 percre van tőlem a börtön, de nem tehettem semmit."

tobbek kozott ez is hatranya ha csak "par"-ok toveny elott ez nem eleg ha feleseg lett volna joga lett volna latogatni ha vizsgalati fogsag akkor talan minden nap bar szovetsegi bortonnel meg nem volt dolgom ....

gabors 2018.07.12. 17:39:01

@wrstjnethn: " Mert azután, hogy az FBI nem talált semmit, az ügy automatikusan átkerült a rágalmazás kategóriába. "

ezt honnan veszed ? filmben lattad ?

az ugy nem kerul sehova ha akarsz perelhetsz ahhoz jogod van, de egy nem konnyu megnyerni ketto megnehezebb penzt behajtani egy atlag magan szemelyen (ezert nem is nagyon vannak ilyen perek)

az hogy egy ugyvednek ez megerje akar csak sikerdijert is a behajthato osszegnek igen magasnak kellene lennie ... persze ha a feljelentok szupergazdagok (nem valoszinu, nem tipikus hogy ilyen hajokra jarjanak) az mas kategoria de akkor meg olyan vedelmet tudnak vasarolni hogy megint kerdeses a per :-)

Szoval igen a TV sorozatokban lathatsz ilyet de a valosag mas...

puhacica 2018.07.12. 18:24:32

nem pont erre gondoltam, de ebben is van valami

montroyal ( CAN qc) 2018.07.12. 18:52:23

nem vagyok ugyvéd de mo-i kalandos fiatalkorombol tudom hogy a birosag befejezheti buncselekmény hianyaban , amiert kartéritést lehetne kovetelni .. vagy bizonyitékok hianyaban .. vagyis talan megtortént a buncselekmeny de nem bizonyithato ... akkor nehéz lenne kartéritést kovetelni .. na most biztos van hasonlo az USAban

gabors 2018.07.12. 20:29:11

@montroyal ( CAN qc): " tudom hogy a birosag befejezheti buncselekmény hianyaban , amiert kartéritést lehetne kovetelni .. vagy bizonyitékok hianyaban .. vagyis talan megtortént a buncselekmeny de nem bizonyithato ... akkor nehéz lenne kartéritést kovetelni .. na most biztos van hasonlo az USAban "

a cikk csak az egyik oldalat mutatja a tortenetnek de abbol, leglabbis en, azt velem kiolvasni hogy meg vadat sem emeltek vagyis birosag kozelebe sem kerult az ugy

Ahogy "koztudott" perelni szinte barmiert "lehet" az USA-ban. Nyilvan anyagi es nem-anyagi kar erte a sracot de ezt a pert eloszor meg kell nyerni es utanna valahogy behajtani ... mindezt Montenegrobol ... :-(

gabors 2018.07.12. 22:26:26

Williams dontos Wimbledon-ban :-))

Mikkamak 2018.07.12. 22:28:05

Én úgy tudtam, hogy a hajón mindig annak az országnak a jogrendje az irányadó, amelyikben bejegyezték (biztos, hogy nem az USA).

gabors 2018.07.13. 02:35:00

@Mikkamak: "Én úgy tudtam, hogy a hajón mindig annak az országnak a jogrendje az irányadó, amelyikben bejegyezték (biztos, hogy nem az USA). "

Szerintem ez komplikaltabb ennel.

Az is szamithat hogy eppen hol tortent az eset mert ha USA felsegvizein akkor egyertelmu az eset ... ja es van valami olyan is hogy ha a hajo USA kikotobol indult vagy erkezett akkor bizony amerikai allampolgar elleni buncselekmeny eseten US szovetsegi torvenyek megallnak.

Gondolom ezt a hajo kapitanya (meg az ugyvedek is tudtak) maskulonben miert hagytak volna elvinni a sracot

Berelhetoreklamfelulet 2018.07.13. 09:05:17

@Mikkamak:
Rosszul tudtad. Max nemzetközi vízen alkalmazzák azt.

Jakab.gipsz 2018.07.13. 12:58:37

Bezzeg azok a fejlett, nyugatias neoliberális gender demokráciák, nos, oda kell menni "egy jobb élet reményében".

Macropus Rufus 2018.07.13. 12:58:54

@P.Elliot: ez a zsebben teló jól hangzik. De nézzük most akkor kicsit reálisan a dolgot: jön az ukász, hogy be van rendelve az illető. Gyak. fingja sincs arról, hogy mi a fenforgás. Aztán ott az FBI. Na most a feladat adott: az FBI és/vagy rendőrség orra elött kapcsold már be valahogy a telód hangrögzító funkcióját.
Továbbá az ugye meg van, hogy azt amit a teló rögzít gyak. sehol nem használható fel. Az ügyvéded nem is fog vele foglakozni.
Sőt: ha peche van és észre veszik akkor még sz@rba is fog kerülni azon felül amiben már most is benne van.

gabors 2018.07.13. 18:48:05

@Macropus Rufus: "Aztán ott az FBI. Na most a feladat adott: az FBI és/vagy rendőrség orra elött kapcsold már be valahogy a telód hangrögzító funkcióját."

Erre nincs szukseg az ilyen kihallgatasokat alapbol rogzitik foleg ilyen sulyos ugyben. Es ha vademelesig jut akkor az ugyved is hozzaferhet. Amugy ilyen esetben semmikeppen nem erdemes ugyved nelkul semmit mondani igy is ugy is zarkaban tartottak...

Mivel FBI igy 30 napig akar birot sem lat a gyanusitott :-)))

cattaneo 2018.07.14. 20:41:02

Miért lett kimoderálva a hozzászólásom?

Határátkelő 2018.07.14. 20:42:16

@cattaneo: Mert reklám szerintem. Mármint nem direkt te reklámozod, de szerintem nem szerencsés, pláne linkkel. Ha gondolod, írd meg emailben és továbbítom a szerzőnek.

cattaneo 2018.07.15. 09:45:52

@Határátkelő: Nem reklámnak szántam, hanem hathatós segítségnek. Persze sk eldöntheted, hogy ez az info ne jusson el hozzájuk és esélyük se legyen arra, hogy tudjanak erről a weboldal szerinti első ingyenes konzultációs lehetőségről. (Egyébként nem ismerem, nem köt személyes érdek hozzá, de ha a családomban történne vmi hasonló, őt keresném fel először, hogy véleményezze a peres lehetőségemet.)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása