oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. május 15. 06:30,  Forrongó Budapest, forrongó Magyarország? 379 komment

2017. május 15. 06:30 Határátkelő

Forrongó Budapest, forrongó Magyarország?

Amikor elolvastam Móni posztját, őszintén szólva kicsit bizonytalan voltam, mennyire illik a Határátkelőre. Aztán arra gondoltam, mégiscsak arról van szó, hogy miként látja egy Amerikából Magyarországra visszaköltözött magyar a jelenlegi helyzetet, úgyhogy végül is következzen ez a szokásostól kissé talán eltérő írás. (A képeket is ő küldte.)

cim_26.jpg

„Szeretném megosztani veletek, milyen érzés részt venni a mostani tüntetéseken.

Ez egy szubjektív vélemény. Egy ember véleménye, érzései, dilemmái. Egy magyar választóé, aki elmegy szavazni jövőre.  Ezek a félelmek, dilemmák egy társadalomnak tarthatnak tükröt, illetve tartsanak csak tükröt a politikusoknak is.

Tegnap vettem részt a hatodikon, azóta, hogy tavaly elmentem a pedagógus tüntetésre, ahol a zuhogó esőben állt a tömeg, nem mozdultak, tele volt a Kossuth tér. Egy békés tömegben álltam, akik nem balhét akartak. Annak a hévnek vége lett.

Azóta eltelt elég hosszú idő. Most valóban történik valami Magyarországon. A CEU és a civil szervezetek elleni törvényjavaslat elfogadásával megmozdultak az emberek.

De egy kicsit hadd lépjek még vissza az én első igazi megmozdulásomra.

2016. október 23.

Szerettem volna én is elmenni 2016. október 23-án kifütyülni Orbán Viktort a Kossuth téren. Megkerestem ez ügyben az Együtt képviselőit. Először telefonon, aztán email-ben. Elek Zsófiával váltottam egy pár szót, amiben megegyeztünk, hol lesz a találkozó.

Egy pár perccel később értem az Alkotmány utca - Bajcsy Zsilinszky út sarkához, ahonnan már elindult a tömeg. Nem volt megnevezve a párt, ami érthető, hiszen már előre bejelentették, hogy mire készülnek, és várható volt, hogy nem tárt karokkal várják majd őket.

Elindultam a tömeggel, odaléptem két lányhoz, hogy megkérdezzem, ők is az Együttel menetelnek-e? Az egyik elfordult és nem szólt hozzám, a másik kedvesen elmagyarázta, hogy nem. Ezek után kicsit megrémülve indultam egyedül a Kossuth tér felé. Tudtam, hogy ott olyan emberek lesznek, akik kíváncsiak Orbán Viktor beszédére, tehát Fidesz szimpatizánsok. De vajon, hogyan fogják fogadni az én sípolásom?

Már az is érdekes, ahogy most írom ezeket a sorokat és visszanézem az akkori cikkeket, hogy teljesen eltemetődött bennem a Népszabadság-ügy. Hogy is ne feledném el, amikor szinte minden hétre jut egy új balhé.

Közeledve látok egy nagy Népszabadság feliratot és a remény felébred bennem, hogy vannak még itt is olyanok, akik a megszüntetése ellen tiltakoznak, de ahogy közelebb érek, látom, hogy inkább örömünnep ez is. A felirat a Népszabadságot gúnyolja.

Már nagyon ideges vagyok. Egy dolgot tudok biztosan: sétálok az oroszlán barlangja felé. Normális vagyok én? Mi a francnak jöttem ide? Van egy gyerekem, akinek nincs szüksége egy összevert anyára. Túl szkeptikus vagyok? Később kiderült, hogy nem. Bizony azon a napon nőket is megütöttek a téren.

Még mindig gondolkozom, hogy be kéne menni, úgyis megtalálom előbb utóbb az Együtt politikusait. Visszafordulok, mert látom a kordont, és azt, ahogy átkutatják az embereket. 

Ez jó kifogás. A síp a nyakamban lóg, azt úgyis elvennék (azért arra kíváncsi lettem volna, hogy tényleg megmotoznak e engem is). Visszafelé menet látok velem szemben jönni színes bőrű fiatalokat nagy sporttáskával a kezükben. „Terroristák? Minek jönnek ezek Orbán beszédére? Úgyis megmotozzák őket, nem tudnak robbantani. Jézusom! Megmérgezték az agyam.” 

Ki mérgezte meg az agyam? A saját kormányom vagy maguk a terroristák? A terroristák, a saját kormányom és a média. 

Visszanyerem a józan eszem és megállapítom, hogy itt laknak valahol. Nekem pedig semmi keresnivalóm ebben a tömegben. Átmegyek a Blaha Lujza térre, ahol tüntetés van. 

Erre az érzésre mindig emlékezni fogok. Ilyen lehet az, amikor az ember az oroszlán barlangjából átkerül egy delfinekkel teli, óriás medence szélére. 

Szétnézek az embereken és azt érzem, hogy én ide tartozom. De aztán elkezdődnek a beszédek és közben jönnek kis dobozokkal pénzt gyűjteni. Szánalmasnak tartom, de elszégyellem magam, mert arra gondolok, hogy a másik téren Orbán Viktor beszél, ahol nem gyűjtenek semmire. Hiszen nekik nincs rá szükségük. Nekik van pénzük. Ők nem kérnek, csak elvesznek. Nekik nem kell alamizsna a néptől. 

Közben adnak is. A másik oldal mit ígér vajon?

Leginkább Hadházy Ákos beszéde marad meg bennem, aki azt is ki meri mondani, ha 2018-ban megint a Fidesz kerül hatalomra, forradalom kell. Látom a tömegben az arcokat. Akit több helyen is látok az Kunhalmi Ágnes, aki egyre szimpatikusabb nekem. 

Jönnek sorban a beszédek. Gyurcsány, Bokros, Karácsony Gergely. Miért érzem úgy, hogy az ellenzék elvérzik?  Nincs ereje ennek a tüntetésnek. Annak ellenére, hogy nagyon jó volt átsétálni ide a Kossuth térről, azzal az érzéssel megyek haza, megint nem történt semmi. 

Ha már Népszabadság. Az október 23-i tüntetés előtt volt a Szabad sajtó úton is egy tüntetés, ahol a sajtószabadságért tüntettek. Oda kivittem lányom is, lássa csak milyen érzés egy ilyen rendezvényen részt venni. Vett egy sípot, a kis okos. 

A rendezvény után békésen szétszéledt a tömeg. A Váci utca felé vettük az utat. Az egyetlen affér egy úriembernek köszönhető, aki szerintem alapjáraton őrült volt egy kicsit. 

Odakiabálta a tömegnek: csak szopjátok a Soros f…..t !!! 

2017. április 9. 

A CEU ügy felrázta Magyarországot!!! Látom a felhívásokat. Vasárnapra, április 9-re tüntetés szerveződik a CEU ellen irányuló törvényjavaslat miatt.

ceu.jpg

Lányommal indulok el. Eredetileg a Várkert Bazárhoz akarunk menni, de mivel lányom elaludt délután, ezért meggondolom magam. Adok neki egy kis időt a pihenésre. Sokkal jobban járunk.

Tömegközlekedést használunk. Senki nem fizette ki a bérletem. A 23-as buszt és a 2-es villamost vesszük igénybe.

Már a 2-es villamosból látom mekkora tömeg lesz. Mi leszállunk a Vigadó téren és elsétálunk a Lánc hídig. Ott még nyoma sincs a Budáról érkezőknek. Azt tervezem, hogy a menet végére állunk, nem akarok a tömegben lenni, de ez nem így lesz, mert beígértem a lányomnak egy fagyit, ezért visszasétálunk a Vörösmarty térre és mire újra a Lánc hídhoz érünk ott az eleje a menetnek. Egy kis teherautó hátulján óriás hangfalakból iszonyú hangerővel szól a zene. 

Szeretném, ha most valóban Ti is hallgatnátok ezt a zenét. Nagy hangerővel, hogy egy kicsit érezzétek mi volt ott valójában. 

Képzeljetek el egy ESZMÉLETLENÜL JÓ BULIT!!!!!!!

Táncoló fiatalok között menetelni, a Nádor utcában, akik vidámak, semmi haragot nem mutatnak. Látni a mosolygó emberek arcát a járdákon, az ablakokban. Azok az arcok egy dolgot tükröztek: ilyet még nem látott Budapest!!!!! 

A megafonba néha bemondják a szervezők hol tart a menet vége. Hihetetlen! Kiállok a járdára és megmutatom lányomnak, mennyien vannak a hátunk mögött. Ilyet utoljára 2001 novemberében láttam Manhattanben, ahol maratoni futók tömegét láttam.  Még így is óriási látvány volt, hogy a Nádor utca, jóval keskenyebb, mint a 1st Avenue.

ceuphoria.jpg

A hangszórós teherautó félreáll a Kossuth tér sarkán, a Nagy Imre szobor mellé. Mi is megállunk és nézzük, ahogy jön a tömeg.

MEGMOZDULT A VÁROS! FELÉBREDNEK AZ EMBEREK! MICSODA ÉRZÉS!!!!!!

A téren összegyűlik egy óriási tömeg. Használom a sípot, amit az én okos kislányom vásárolt a zsebpénzéből. Elcsórtam tőle. 

Egy idő után látom, hogy figyel egy férfi. Kicsit megrémülök. Hátha egy ellendrukker. Nem. 

Megszólal angolul: milyen jól fújod azt a sípot! Beszélgetni kezdünk. Franciaországból jött ide, egy hétig van Magyarországon. A fogait jött rendbe tetetni (most van itt egy orosz ismerős, aki azért nem mer Moszkvában fogorvoshoz menni, mert bizonyos fogászati termékeken is beviteli tilalom van). 

Elmondja, hogy a világ sok pontján tör előre a szélsőjobb. Náluk Marine Le Pen, ott van Trump. Amikor azt mondom neki, hogy jónak tartom a kerítést, amit a mi kormányunk épített, látom, hogy zavarba jön. Minden esetre megbeszéljük, hogy a következő tüntetésen ott lesz a Hősök terén. 

Megérkezik a férjem. Az 50. születésnapomon. Micsoda ajándékok! Itt van ő, forrong a város! Boldog vagyok! Közlöm vele, hogy másnap tüntetésre megyünk. 

2017. április 12. Hősök tere

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyien lesznek. Ezt a civil szervezetek hirdetik. Sok ismerős arcot látok, régi politikusok, mostani közéleti szereplők. A színpadon megjelent Ritók Nóra, akivel személyesen is találkoztam már (mert lehet ám az egyszeri embernek is kutatgatnia, kérdeznie, felelősségre vonnia… szabad ám a pálya).

Részlet abból, amit mondott: „Baj volt, hogy elkezdtünk beszélni nyilvánosan is ezekről a gondokról. Írtunk róla. Ahol tudtunk, ott szóltunk, kérdeztünk. Először csak kekeckedőnek bélyegeztek minket. Bajkeverőnek. Aztán ballibsinek. Mazsihisztának. Sorosbérencnek. A munkánk kommunikálásával kiszorultunk az ellenzéki sajtóba. Mert a kormányzati média, az maximum a hazug sárdobálásig jutott velünk kapcsolatban. Később elindultak más dolgok is. Jöttek figyelmeztetések, fenyegetések, a következmények emlegetései. Aztán ellenőrzések sora.  Majd az alapítványunk életében az elutasított pályázatok időszaka következett. Korábban magunk írtuk, sikeresen, ma már a pályázatíró cégek sem állnak szóba velünk, fölösleges munkát beletenni, úgyis elutasítanak minket.” (A részletet innen vettem ki.)

tabla.jpg

Ritók Nórához és az én szubjektív véleményemhez még annyit, hogy amikor a pedagógus tüntetésen is felszólalt, szerintem érezhető volt a lelkesedés gyengülése. A cigányok helyzete nehogy javulna, de romlik és a társadalom részéről még mindig nagyon gyenge az érdeklődés. Pedig ők nem migránsok. Nóra egyébként itt, a Hősök terén, óriási tapsot kapott. Ebben a tömegben, úgy tűnt sokkal inkább elismerik a munkáját.

A tüntetésnek vége. Megindul a tömeg az Andrássy úton. Mi is megyünk. Nem tudjuk mi lesz, de azt látjuk, hogy nagyon elszántak az emberek.

Lányom már éhes és beígérem neki, hogy az Oktogonig sétálunk, aztán elmegyünk enni. Az Oktogonnál kicsit megáll a tömeg és tanácstalanság alakul ki. Nagyon sokan leülnek a tér közepén, blokkolva a forgalmat.

Közben szól a zene és látszik, hogy több parti is van kialakulóban, amiben nemcsak fiatalok vannak, de idősebbek is. Például egy idősebb úr Bob Marleyt játszik egy óriás magnóból. Innen biztos, hogy most nem akarunk elmenni. Van egy kis étterem, ahol nincs sor, a sor a Nemzeti Dohányboltnál van. Pizzát eszünk és nem akarunk hazamenni.

Odalépek a Hír TV stábjához és megkérdezem, hogy a tömeg, ami elindult közben a körúton a Margit híd felé, hol tart vajon és hová mennek? Ő sem tud semmit. Közben egy lány beszél telefonon, aki már tudja, hogy a tömeg eleje a Margit hídnál jár. Egyértelműnek tűnik, hogy a Parlamenthez indultak. Odajön hozzám egy férfi és azt kérdezi, most mi történik? Elmondom neki, mit hallottunk és hogy szerintem induljon mindenki a Parlamenthez.

repulovel_jottem.jpg

Óriási hangulat van. Valaki odaszól egy idős hölgynek, aki le akar ülni a villamos megállóban: „Ne tessék leülni, nem fog jönni a villamos!” 

Most így utólag már tudjuk, hogy egész éjjel nem jött. Még az Oktogonon egy biciklis férfi a téren ücsörgő fiataloknak azt mondja: „Minek ültetek le, nem ülni jöttünk?” Én örülök, hogy ott vannak, blokkolják csak a forgalmat, hadd lássa a város, hogy mi történik. 

A tömeg azokat is megszólítja, akik csak sétálgatnak a városban: „GYERTEK VELÜNK! GYERTEK VELÜNK!” 

A Nyugatinál az Alkotmány utca felé vesszük az irányt. Az autósok nagyon frusztráltak, itt ugyanis nincs rendőri segítség. A tömeg megy a feje után, az autósok pedig jönnek le a felüljáróról és egyesek nagyon idegesek. 

A Kossuth téren óriási a tömeg. A rendőrök védik a bejáratot. A tömeg pedig mondja a magáét. 

Áder Jánosra nagyon mérgesek. A „BAJSZOS SZAR!” egyértelműen neki szól.  Ezt az eposzi jelzőt kiérdemelni csak valami nagyon „szar” dologgal lehet. 

De mérges a tömeg még valaki másra is. Most azt kérem az olvasóktól, hogy dúdolják a Beatles Yellow Submarine c. nótából ezt a részt: „We all live in a yellow submarine, a yellow submarine, a yellow submarine.” Erre a dallamra kezdték a fiatalok ezt kántálni: Bayer Zsolti a jó k… anyád, a jó k….. anyád, a jó k…..anyád! 

Ebből sejtettem, hogy az említett újságíró tollából valószínűleg megint valami mocsok jött elő. Később otthon elolvastam. Sajnos.

Arra, hogy a dallam a Beatles től jött csak másnap jöttem rá, otthon. Férjem nem volt rest és elővette a Google-t, hogy megfejtsük miért is ezt a nótát választották a fiatalok: 

„The music-loving inhabitants of Pepperland are under siege by the Blue Meanies, a nasty group of music-hating creatures. The Lord Mayor of Pepperland (Dick Emery) dispatches sailor Old Fred (Lance Percival) to Liverpool, England, where he is to recruit the help of the Beatles (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr). The sympathetic Beatles ride a yellow submarine to the occupied Pepperland, where the Blue Meanies have no chance against the Fab Four's groovy tunes.” 

(Pepperland zeneszerető lakosai a Kék Dögök - egy csapatnyi mocskos, zenegyűlölő teremtmény - uralma alatt élnek. Pepperland polgármestere (Dick Emery) elküldi Öreg Fredet, a tengerészt (Lance Percival) Liverpoolba, ahol a Beatles segítségét kéri. A szimpatikus Beatles egy sárga tengeralattjáróval érkezik a megszállt Pepperlandre, ahol a Kék Dögöknek nincs esélye a Fantasztikus négyes dallamaival szemben – a groovy szóra képtelen vagyok magyar megfelelőt találni, hiába a szótár, talán Amerikában élő hippyk tudnának segíteni).

Egyszer csak rádöbbenek, hogy milyen más színben látják a fiatalok a világot. Zseniálisnak tartom, hogy akkor a tömegben éppen erre a dalra kezdték meg a válaszukat arra a mocsokra, amit újságíró nem engedhetne meg magának.

NEM IJEDTÜNK MEG!!!!!!

Én még szeretnék maradni nagyon, de már este 10 óra van. Elindulunk a 15-ös busz megállójába. Akkor látjuk, hogy egy óriási tömeg érkezik a Duna part felől, a Kossuth téri metró oldaláról.

Szerintem, ez az a része a tömegnek, akik az Andrássy úton tovább mentek az Erzsébet tér felé (de csak találgatok, mert akkora tömeg volt, hogy nem láttuk az Oktogon másik felén mi történik).

A rendőröket felvonultatják. Először csak páran állnak a Parlament bejáratánál. Aztán ahogy látják, hogy egyre nagyobb a tömeg, egyre többen vonulnak fel a lépcsőre. Rájuk büszke vagyok. Csak a dolgukat végzik. Türelemmel. Amikor a tömeg a Beatles dallamra skandál, többen közülük is mosolyogni kezdenek.

2017. április 16. Szabadság tér

Húsvét van. A férjem és lányom elmennek a családi húsvéti vacsorára. A vendéglátók kicsit zokon veszik, hogy a család helyett a tüntetést választom, de úgy érzem ez most nagyon fontos. Minél több ember menjen a tüntetésekre!

Szép lassan gyűlik a tömeg és sokan leszünk a végére. Ez egy buli. 18 órától este 22-ig van meghirdetve. Táncoló fiatalokat látok, és nagyon sok ismerős arcot az előző tüntetésekről. Sokan vannak az idősebb generációkból is.

tabla_3.jpg

Egy idő után leülök a játszótérre, ami a tér színpadhoz képest levő, hátsó részén van. Ülök a télikabátomban és nézem a gyerekeket, akikről megállapítom, hogy nem magyarok. Mezítláb, rövid ujjú pólóban rohangálnak a homokozó és a vízcsap között, hogy homokvárat tudjanak építeni. 

Arra gondolok, hogy ezek az emberek itt élnek köztünk. Megtisztelnek bennünket a bizalmukkal, a választásukkal. Azzal a választással, hogy ezt a fantasztikus, gyönyörű, lüktető Budapestet választották otthonuknak. 

Mi meg bezárunk egy egyetemet, ahová esetleg az ő homokvárat építő gyerekeik mennének. 

Amikor Gulyás Márton és Varga Gergő lépnek a színpadra óriási üdvrivalgás van. Nekik én azért vagyok nagyon hálás, mert mertek festékkel dobálózni és felvállalni, hogy megbüntetik őket érte. 

Azért is nagyon hálás vagyok, mert az emberek kiálltak mellettük és elmentek a Bíróság elé. 

Egy kisebb csoportosulásra leszek figyelmes a színpad mellett sétálva. Egy férfi nagy hévvel magyaráz valamit, de nem értem, mert nagyon hangos a zene. Mögötte egy kopasz férfi hátrafelé nézeget, kicsit szerintem ijedten. Nem sokan vannak. 

Elmegyek, mivel látom, hogy rögzítésre kerül az egész. Később látom a Gulyás Mártonnal készített interjúban, hogy mi minden hangzott el ott. Többek között azt próbálták bizonygatni, hogy ha nem a Fidesz lesz a kormányzó párt, ebben az országban anarchia lesz. 

A bulinak valóban vége 10-kor. Rögtön a Kossuth tér felé indul a tömeg, de hamarosan el is indulnak az Oktogonhoz. Ők a bulizós fiatalok. Hazamegyek. 

2017. április 22. Oktogon

Kétfarkú Kutyapárt. Kovács Gergely. Élőben még szimpatikusabb. Ez az ember úgy tűnik, csak mosolyogni tud. Elmegy mellettünk. Megérintem a karját és csak annyit mondok neki: köszönjük. 

Na, ilyenen még nem voltam. Szeretném leírni, hogy részemről egyértelműen a mai magyar kormány „mellett” szól a szarkazmus. Nem azok ellen, akik még mindig rájuk szavaznának. Joguk van hozzá. Nekem meg jogom van tüntetni!  WE ALL LIVE IN A YELLOW SUBMARINE… - mondaná a Beatles. 

Furcsa érzés. A sarkon egy csomó tábla van a falnak támasztva. Azt hallom, hogy lehet belőle választani. Én a SOROSTALANSÁG feliratot választom, hiszen nekem annyi közöm van ahhoz a bizonyos, sokat emlegetett milliárdoshoz, hogy amikor a cigány magyar ellentét okai kezdtek érdekelni, akkor belebotlottam projektekbe, amiket ő finanszírozott. Nekem az volt a benyomásom, hogy egy jó ember, aki nem sajnálja a pénzét valami jóra fordítani. 

Halljuk, hogy a menet a Blaháig fog menni. Nagyon sok rendőr van, de úgy tűnik, most a forgalom nem lesz leállítva. A tömeg egy része a járdán megy, nagyobb része az úton. 

A velünk szemben levő forgalom nincs leállva, és a villamosok is járnak, így a rendőrök nagyon résen vannak, hogy a villamosok nehogy elüssenek valakit, de egy idő után már nem tudják kontroll alatt tartani a tömeget, akik a villamos síneken is gyalogolnak. 

A tömeg közben spontán „hülyeségeket” kiabál: orosz villamost, orosz villamost! A Blahánál, ahol rákanyarodunk a Rákóczi útra az Astoria felé, valaki kapcsol és elkezd ordítani: jobbra fordulunk, jobbra fordulunk! 

Az Uránia mozi mellett hangos füttyögés kerekedik, mert a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületének ablakaiból egy pár fiatal lekiabál, nem túl hízelgőn nyilatkozva a Fideszről. A tömeg üdvrivalgással fogadja őket. 

Úgy látom, hogy egyre többen vannak az utcákon. Nem gondoltam, hogy ennyi ember lesz. 

Az Erzsébet térre érkezünk. Ami nagyon nem tetszik, az a zene. Túlságosan trágárnak tartom. 

2017. május elseje 

A Momentum szervez tüntetést a Szabadság térre, ahonnan a Hősök terére lesz a vonulás. Lányom nem örül, de neki is jönnie kell. Másnap két tanára is jelezte felé: láttunk a tüntetésen (jó pont, tőlem a tanárok felé). 

Hamar odaérünk. Előtte persze a beígért fagyi lányomnak. Fél hatkor még csak lézengenek az emberek. Kicsit félek, hogy kevesen leszünk, de nem. Hat előtt már úgy látom, hogy tele a tér. 

Zászlókat osztanak. Fel kell iratkoznom. A nevemet diktálom be és majd a zászlót le kell adni a Hősök terén. Egy nagy EU-s zászlót választok, amit kitartóan lengetek egész este. 

A színpadhoz közel állunk. Ott áll Fekete Győr András. Odalépek hozzá és annyit mondok neki: köszönjük, hogy vagytok. Egy kicsit beszélgetünk. Kérdezem tőle, milyen érzés járni a vidéket? 

Azt mondja, nagyon jó beszélgetni az emberekkel, de érezni rajtuk, hogy félnek. Sokan nem akarják az arcukat adni. Nagyon fontosnak tartom, hogy az emberek a politikusoknak visszajelezzenek. Bármivel. Egy köszönömmel, egy cikkel, amiben leírják, hogy igenis fontos, hogy megbecsüljük a munkájukat. A Hadházy Ákosét is. Aki nem új szereplő, mint a Momentumos fiatalok, de nagyon fontos munkát végez.

Kunhalmi Ágnesét, aki ott van a tüntetéseken (láttam), és aki az egyik legszenvedélyesebb magyar politikus. 

Kicsit késve indul a tömeg. Elmondják milyen útvonalon fogunk eljutni a Hősök teréig (milyen egészséges egy tüntetés, majd egy óra gyaloglás). A közlekedéssel akadt egy kis gond. 

A kedvenc képeim, amikor látom az embereket az ablakokban. Ők éljenzik a tüntetőket (kevés kivétellel, akiknek ezt olvasom le az arcáról: szánalmas bagázs). Azt érzem ebben a tömegben, hogy korántsem olyan az ereje, mint a hatalmas CEU mellett kiálló tömegének, de ezek az emberek bármilyen tüntetésre elmennek, csak szervezze meg valaki. Szeretnének valahová tartozni és hisznek abban, hogy lehet változtatni a dolgokon és kell is. 

Egy hete választották meg Emmanuel Macront, akiről még egy éve, valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy Franciaország elnöke lesz. Egy év alatt annyi minden történhet. Nálunk is. Van itt is egy erő, akik a semmiből jöttek. 

Ott álltak a nagyon hidegben a főváros különböző pontjain és aláírást gyűjtöttek. Meghirdették a NOlimpia mozgalmukat. Láttam, ahogy a budai Allee Bevásárló Központ előtt állnak. Beszélgettem velük, kekszet vittem nekik. Láttam, hogy nemcsak fiatalok támogatják őket. 

Egy 40 körüli férfi odament a hozzájuk és letett eléjük két jó nagy adag kávét. Nem mondott semmit, csak mosolygott és továbbment. Beszélgettem az egyik aktivistával, aki annak idején Orbánnal akarta megváltani a világot. Most azt kérdezi: mi történt ezzel az emberrel? 

Az emberek örülnek, hogy van egy új párt. Fiatalok, akik változást akarnak, akik „szüzek” még a politikában, ártatlanok és nagyon hatékonyak. 

A Hősök terére az elsők között érkezünk. A kezdés elcsúszik, mert várják a beérkező tömeget, ami megint nagyon nagy. 

Az egyik kedvenc részem Fekete Győr András beszédéből, amikor azt kéri az emberektől, bocsássák meg, ha néha hülyeségeket nyilatkoznak. Ez lényeges. Ne az legyen a szemünk előtt, hogy lehet belekötni ilyen fiatal politikusokba. Óriási dolgot csinálnak. Én támogatom őket. A honlapjukon lehet szakpolitikai tanácsokat adni. 

Kedves Fekete Győr András, kedves Momentum! 

Ajánlom szíves figyelmetekbe a Határátkelő Magyarország 2.0 pályázatát! (Nem vagyok bérblogger, nem kapok fizetést ezért, senkinek nem vagyok csatlósa, a magam nevében beszélek.) 

Nőügyekről 

Ezeket a hölgyeket szeretném megszólítani: 

Bartos Mónika, Bene Ildikó, Csöbör Katalin, Czunyiné Bertalan Judit, Dunai Mónika, Mátrai Márta, Molnár Ágnes, Selmeczi Gabriella. 

Szemerkényi Rékát hazarendelte Szíjjártó Péter az Egyesült Államokból. Az újságírók szerették volna megtudni , hogy mi volt az oka. Orbán azt válaszolta, hogy nőügyekkel nem foglalkozik.

Hölgyeim! Önök mit gondoltak akkor Magyarország miniszterelnökéről?  Önök meddig fognak asszisztálni a párt társaik ámokfutásához? Kérdezhetném ezt a férfiaktól is, de most nőügyekről van szó.

tabla_4_nougy.jpg

Én is elgondolkoztam azon, hogy helyes-e egy megemlékezésen kifütyülni Orbán Viktort, olyan emberek között, akik valóban emlékezni szeretnének. 

Alig van már lehetőség arra, hogy mi, az emberek találkozzunk valamilyen módon az ország vezető emberével, aki szerintem kezdi elfelejteni, hogy Ő szolgál minket, nem mi őt. 

Én tisztelem azokat a szavazókat is, akik még mindig a Fideszt látják az egyetlen útnak.  De ők is tiszteljenek engem, és azokat, akik tüntetéssel fejezik ki a nemtetszésüket. 

Bayer Zsoltot most szeretném letegezni, hiszen úgy értelmeztem az „üldözöttek lesztek” olvasása után, hogy mi is le vagyunk tegezve. Szerintem nem fog megijedni senki egy ilyen cikktől. Sőt, ez csak olaj a tűzre. Szintén olaj a tűzre minden ilyen hír

Amiben újra és újra kiderül, hogy a mostani kormánypárt végtelenül le- és alábecsüli a magyar embereket. 

Én is adtam egy voksot a Fideszre. Egyetlen nyamvadt voksot. Dr. Vas Imrére. Tudtam, hogy nagy a tét, mert a kétharmados többség óriási hatalom. Erős kormányt akartam látni. Mutassa meg a Fidesz, mit tud kihozni az országból a hatalmával. Megmutatták. 

Nekem nem tetszik, amit látok és néha már valóban azt érzem, amit Szél Bernadett elmondott egy parlamenti felszólalásában: „A jó érzésű ember behány maguktól!” 

De mitől is forog nekem a gyomrom? 

Magyarország-Sopron: Vasútépítés

2015/S 219-399064

Tájékoztató az eljárás eredményéről

Építési beruházás 

A nyertes gazdasági szereplő neve és címe

Hegyhát konzorcium (tagjai: Swietelsky Vasúttechnika Kft. és R-Kord Kft.)
Nagy Sándor tér 14.
9500 Celldömölk
Magyarország 

A szerződés értékére vonatkozó információk

A szerződés eredetileg becsült összértéke:
Érték: 9 500 000 000 HUF
Áfa nélkül
A szerződés végleges összértéke:
Érték: 13 299 713 467 HUF
Áfa nélkül

Csak választ szeretnék kapni a kérdésemre, hiszen Önök ezt a beruházást közpénzből fogják kifizetni. Miért kap ez a cég majdnem négymilliárd forinttal többet. Hol az a négymilliárd forint? Ha ott van a vállalkozók zsebében, ők mitől érnek ennyit? 

Orbán Viktor azt mondta egy parlamenti felszólalásban, hogy ők mindent legálisan csinálnak. 

Én egy őszinte, becsületes, bizakodó, naiv ember vagyok. Ami a legjobban arcul csap engem, ahogyan Önök elvárják tőlünk, hogy azt gondoljuk ez a pénz valóban Mészáros Lőrincé lesz. 

Van egy pénzváltó cég. A reptéren kint vannak, nemrég rájöttem, hogy a városban is van belőlük. 

Dollárt akartam váltani a lányomnak. 224 forintot kínálta egy dollárért. Valami nem stimmel. Pár napja még 283-t láttam. A következő sarkon, már valóban 280 felett volt a dollár vételi árfolyama. 

A turisták bemennek egy ilyen helyre, ahol hatvan forinttal kevesebbet kapnak egy dollárért és két perc múlva rájönnek, hogy átverték őket. Legálisan. Erkölcsösen? 

Van egy ajánlatom Önöknek. Bevállalom a Parlament takarítását. Lesz egy cégem és annyit kérek, hogy én kaphassak mindössze 1 milliárd forinttal többet, mint amennyit a szerződés ér (kiegyezem évi 1 milliárddal). 

Az 1 milliárd forintot jó célra fogom használni. Felkeresem Ritók Nórát és tárgyalok vele egy olyan intézmény létrehozásáról, ahol hátrányos helyzetű családok egészen pici gyerekeit fogjuk intézményi keretek között gondozni a családok bevonásával. A gyerekek korai fejlesztésben részesülnének. Nem viccelek. Erre szerintem nagyon nagy szükség lenne. 

A tüntetésekről a két kedvenc pillanatom: ahogy áll a tömeg, néma csendben a zuhogó esőben egy percen át a Kossuth téren. Ahogy ezt skandálják a Momentum színpada előtt a Hősök terén: Itt akarunk élni!!!!!! 

A következő tüntetés május 20-án lesz, Felcsúton.

HÍRMONDÓ

Let’s go!

Ami a hét első munkaajánló posztját összeköti, az az, hogy mindegyik állás esetében elvárás az (eltérő szintű) angol nyelvtudás. De nem kell megijedni, az ajánlatok magyarul vannak.

Csúnyán megszívatták a hazacsábított fiatalokat 

A Gyere haza, fiatal 2015-ben indult és tavaly állt bele a földbe, ám most a jelek szerint annak testvérprogramja, a Vállalkozz Itthon Fiatal! is hasonló sorsra jutott. Akik belevágtak, azok rondán ráfaragtak.

Dupla pénzért maradnának a fiatalok

A pályakezdők elégedetlenek a jövedelmükkel, illetve magasabbak a bér-elvárásaik, mint amennyit a munkaerőpiac a frissen végzetteknek kínál. Egy felmérésben a megkérdezettek azt mondták, a piaci bérek duplája az a bérszínvonal, ami miatt nem választanák a külföldre költözést.

Ki takarít majd az angolok után? 

„Egy dolog biztos: bárki is nyerje a június 8-i választásokat, ha az újdonsült brit kormány azt akarja, hogy a brit vállalkozások a jövőben is gyarapodni tudjanak, akkor a képzések mellett biztosítani kell egy olyan bevándorlási rendszert, ami megfelelő mennyiségű munkaerővel látja el az országot.”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7612505393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

verkagrafomanka 2017.05.15. 08:06:22

Szerintem jol tetted, HA, hogy betetted ezt a posztot, nagyon érdekes volt olvasni!

IT Knight 2017.05.15. 08:21:48

Ebbol en, mint atlagos fiatal annyit latok, hogy egy hangos kissebbseg felforgatja a varost. Megerosit abban a tudatban, hogy a Fidesz a legkisebb rossz.

Taxomükke (UK) 2017.05.15. 08:27:24

@IT Knight: Eleg szomoru, ha igy latod.
A mini.elnokod meg diktatorokkal jattol.
Jol is van az ugy, nincs gond a sokszazmilliard elsikkasztott sem.
Az a lenyeg, hogy megvedik Magyarorszagot.
Oh my sweet baby Jesus.

Taxomükke (UK) 2017.05.15. 08:28:42

@Taxomükke (UK): *Nincs gond a sokszazmilliard elsikkasztott FORINTTAL sem.

szakasz2 2017.05.15. 08:30:04

@IT Knight: "egy hangos kissebbseg felforgatja a varost"
-> Kb. 10 éve ez a hangos kisebbség a Fidesz volt, ők forgatták fel a várost. Akkor is ugyanezt a "logikát" használtad? Vagy mindegy mi történik, a végeredmény ugyanaz nálad?
Ja igen, a felforgatásról annyit, hogy a 10 évvel ezelőttivel ellentétben most nem tévészékházat gyújtottak fel, meg tankot kötöttek el, hanem abszolút békések voltak és pl. maguk után felszedték a szemetet.

kék madár 2017.05.15. 08:32:44

@IT Knight: vegulis a sajto es az oktatas szabadsaganak semmi jelentosege (meg mar minek is, elveszett), mint ahogy elobb-utobb a gyulekezesi szabadsagon se kell majd agyalni, es az, hogy egy rossz szoert lecsukhatnak szinten nem fog teged zavarni, komolyan ennel a Fidesznel jobbat el se lehet kepzeni

szakasz2 2017.05.15. 08:38:51

Minden elismerésem azért, hogy ennyi tüntetésre elment Móni. Mi is gondolkodtunk a tavaszi szünetben, mikor pont otthon töltöttük a szabadságunkat, hogy elmenjünk az egyikre, de végül nem jött össze. Lélekben viszont veletek voltunk...

A poszthoz azért annyit mondanék, hogy kissé túl hosszúra, néhol csapongóra és nehezen követhetőre sikeredett (pl. yellow submarine-os magyarázatot sem én sem a wikipedia nem érti) - de ezt már megszoktuk Mónitól. A naivitás viszont kezd csökkenni, ez mindenképpen pozitívum. Hajrá, csak így tovább.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.15. 08:46:44

Csókacsalád Móni.
Tengermély tiszteletem mozgalmi életed iránt.
Remek poszt volt ahogy tőled megszokhattuk. Kitartást kivánok és előre a kitűzött célért.
Tisztellek és becsüllek.

verkagrafomanka 2017.05.15. 08:51:13

@IT Knight: csak remélni merem, hogy az átlagos fiatal ennél szociálisan érzékenyebb es kevesbe megvezethető.

Hari Seldon 2 2017.05.15. 09:02:20

@IT Knight:
Barki jobb. - Meg a jobbik IS.

kék madár 2017.05.15. 09:05:45

@IT Knight bedobta a csontot, aztan ment vissza a 888.hu-ra

IT Knight 2017.05.15. 09:11:27

@Taxomükke (UK): Minden kormany lop, de a jelenlegi legalabb tamogatja a dolgozo embereket, a csaladokat. 15% SZJA-t fizetek 38% helyett. Ha gyerekem szuletik, kapok tamogatast, hogy megfelelo lakhatast bztositsak a csaladnak. Nekem ez a fontos, nem a CEU meg a hasonlok.

IT Knight 2017.05.15. 09:11:36

@kék madár: a sajto teljesen szabad, barki barmit leirhat. Latod, nincs betiltva se a 444 se a hataratkelo. :)

az oktatas mas kerdes, azt mindig is befolyasolta a kormanyzat, hiszen nyomast tud gyakorolni az egyetemekre, kozepiskolakra. De ne nevettessetek mar ki magatokat, hogy pont a 10 millios tandiju CEU megregulazasa fogja most tonkretenni az oktatast :D

IT Knight 2017.05.15. 09:11:43

@Hari Seldon 2: Akkor lehet arra szavazni, aki szerinted jobb.

A Fidesz kormanyt mi egyutt valasztottuk meg demokratikus uton. Attol meg, hogy a tobbseg nem veletek ertett egyet, ez meg igaz marad.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.05.15. 09:12:47

Nyaralás keretében elmentünk Momentum-ot támogatni a Hősök Terére. Van egy Orb*nt matricám. Drukkolok.

Hari Seldon 2 2017.05.15. 09:16:28

Egyebkent meg szerencsere kivulrol lathatom a dolgot.
Egyreszt: Aki ott van, es zavarja, annak hajra.
Masreszt: Szerencsere nem kell hogy fogalkozzak vele, azon tul, hogy marado rokonaimat mennyre erinti a maffia tevekenysege.

Hari Seldon 2 2017.05.15. 09:19:25

@IT Knight:
Tevedesben vagy, cinikus leszek: nekem mindegy ki gyoz. - Addig amig birja fizetni a nyugdijat.

Golf2 2017.05.15. 09:22:05

Bajszos szar...Ez jó.

2017.05.15. 09:23:06

@IT Knight: Emlékszel még, amikor a fideszesek forgatták fel a várost 2006-ban? Csak sajnos szó szerint, ugyanis gyakorlatilag szétverték a Belvárost, és törtek-zúsztak-gyújtogattak az MTV székházában is. Aztán meg voltak sértődve, hogy a rendőrség vizágyút meg gumilövedékeket vetett be a megfékezésükre.
Pont ők voltak megsértődve, akik a választóik szintjén aknasávot telepitenének a határövezetbe, és éles lőszerrel látnák el a határvadászokat. Mondjuk, politikusi szinten is szivesen meglépnék ezt, ha nem lenne az a nyavalyás EU, ami nélkül már rég csődben lenne az ország. Talán, nem is lenne baj ...

Golf2 2017.05.15. 09:26:34

@IT Knight: Túl sok m1et nézel,bár neked már az se árt

kék madár 2017.05.15. 09:26:50

@IT Knight:
Hany lap es TV nincs a kormany iranyitasa alatt? Segitek, mar kevesebb, mint 5%, adok neki felevet, hogy 1% se lesz.
"A Fidesz kormanyt mi egyutt valasztottuk meg demokratikus uton."
Nem volt demokratikus, de ezt neked hiaba ia magyaraznam, a tenyek felboritanak az erzelmi alapokra tamaszkodo dontesi mehanizmusaid.

Csodabogár 2017.05.15. 09:34:54

Ez egy remek poszt volt és nagy, nagy köszönet a poszt írónak. A leírásért is, de főleg a sok tüntetésért. Egy cél érdekében tüntetni mindig is jó volt. Csak remélni tudom, hogy nem fog kihunyni a láng és egyre többeket sikerül majd megmozgatni, akik majd jövőre a választáson is részt vesznek és tudják mi a cél.

2017.05.15. 09:39:34

@IT Knight: És azt kiszámoltad már, hogy a több tucatnyi új adóval, hányszorosan fizeted vissza ezeket a "kedvezményeket"? Amelyeket pont a a hasonlóan megvezethető, és alamizsnával megvehető, kevésbé értelmes embereknek vetnek oda koncként.
A CSOK-ra gondolsz, mint támogatásra??? Muhahhahaa! Tényleg nagyon tájékozott vagy. Amint bevezettték a CSOK-ot, 1-2 millával ugrottak átlagosan a lakásárak.

Csodabogár 2017.05.15. 09:40:45

@IT Knight: Sajnos az elmult választáson igen kevesen vettek rész. A résztvevők kétharmada valóban megválasztotta a jelenlegi kormányt. Remélem azóta többen elgondolkoztak már azon, hogy érdemes lenne élni az adott lehetőséggel és elmenni szavazni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.05.15. 09:44:21

Brad Pitt Mónika optimizmusa továbbra is elképesztő, el nem tudom képzelni, hogy miből táplálkozik ez az optimizmus, de én is csak kitartást tudok kívánni.

Viszont van itt egy érdekes posz, van, aki már rájött, hogy túl korán költözött haza.És mega respect neki, hogy ezt be tudja látni és még le is meri írni.A női hölgy itt is szerepelt már, e blog világot jelentő deszkáin:

schrammelivett.blog.hu/2017/05/13/forditott_kultursokk_mindent_meg_lehet_szokni_de_van_amit_nem_erdemes

Hari Seldon 2 2017.05.15. 09:50:54

@geegee:
Azt hiszem egy idoben ide is irt poszot, vagy kommentet ezzl kapcsolatban. Akkor eppen boncolgatta a kulturalis sokkot. - Erre felkeszulve ketszer "bevallalta". :-)

Golf2 2017.05.15. 10:02:08

Móninak üzenem rossz helyen kopogtatt akik itt vannak már nem játszanak,elmentek.

Hari Seldon 2 2017.05.15. 10:02:57

@Pink Petsch:
Az arak felfele, a hitelkamatok szinten...

Turchi 2017.05.15. 10:04:21

@geegee: Ezt a posztot én is olvastam, ismerős a helyzet

NorthPier 2017.05.15. 10:07:26

Upcsroadon tüntetés lesz?! Wow...!

2017.05.15. 10:13:11

@Hari Seldon 2: Yaps, de sokan csak annyit képesek felfogni, hogy "rezsicsökkentés". Azt már nem látják át, hogy a gyártókra, forgalmazókra, szolgáltatókra kirótt adókat végül a fogyasztó, azaz ők fizetik meg a termékek árában. Azt sem veszik észre, hogy az egyes termékekre nagy kegyesen megadott áfa-csökkentés (pl. sertéshús) pár hónapig volt csak gyakorlatilag tettenérhető az árban, amely szép lassan visszakúszott az eredeti szintre (vagy esetlegesen fölé is).

pamut 2017.05.15. 10:14:30

@IT Knight:
Ha valóban szeretnél gyereket, akkor nem hogy nem fideszes lennél, de te is kint tüntetnél az utcákon amiért Orbán szisztematikusan tette-teszi tönkre az oktatást. A rombolás és forráskivonás már eddig is látványos eredményeket hozott, lásd PISA-teszt eredményei, de most a CEU megölésével (ami hazaárulás) újabb lépést tesz, sok magyar diákot (és tanárt) is elüldöz az országból.

A gazdasági jellegű érveid részint cinikusak, hisz más témáról terelsz velük, részint hazugok, Magyarországon a legkisebb a bár a Visegrádi országok között és folyamatosan szakadunk le, egyes területeken már Romániában is nagyobb a bér, mindezt a világ legmagasabb ÁFA-ja, több tucatnyi rejtett kisadó mellett. A beruházási ráta történelmi mélyponton, a versenyképesség a béka segge alatt, azaz brutális leszakadás és jövőfelélés van folyamatban (aki gyereket akar annak ez fontos lenne).

Ezt a bravúrt pedig úgy sikerült összehozni a magyar történelemben SOHA ennyi külső támogatást nem kapott az ország, már több mint egy Marshall-segélynyi összeget tolt belénk az EU, lényegében pénzeső hullik nyugatról az országra, ezer év alatt se volt ilyen csoda. A látszólagos eredmények mind ennek köszönhetőek, de még így egyre hátrább sodródunk.
De mondom, ha akarnál gyereket, nem lennél fideszes, mennél külföldre hogy XXI. századi oktatást kapjon a gyereked, ahogy egyébként maguk a fideszes politikusok is külföldön taníttatják a saját gyerekeiket....

DieNanny CH 2017.05.15. 10:21:12

Köszi a posztot!

Valaki tudja már a 2018-as választás pontos dátumát?

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2017.05.15. 10:25:24

@Csodabogár: Korrekció: NEM. A résztvevők 44%-a választotta meg a kormányt, csak a választási rendszer 2011-es újraszabásának (képviselői helyek 51,5%-a egyéni körzetes a korábbi 45,6% helyett + második forduló kiiktatása és egyfordulós FPTP rendszerre váltás + győzteskompenzáció + gerrymandering) köszönhetik, hogy kétharmadot szereztek. 2010-ben is 51%-kal lett kétharmaduk.

@Pink Petsch: Kiegészítésként: ec.europa.eu/eurostat/documents/3217494/8003048/KS-EK-17-001-EN-N.pdf/e212c6de-bfa6-4560-98e1-740853909995 90. oldal (a PDF-ben a 92.). Ha valaki nem akar a PDF-fel szórakozni, a releváns táblázat: i.imgur.com/DybgCmF.png

Jól látható, hogy a GDP-arányos adóbevétel nem csökkent, sőt.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2017.05.15. 10:27:50

@DieNanny CH: Húsvét utáni hétvégét rebesgetnek. Nincs még kihirdetve, de valószínűleg az lesz, nem véletlen jut az egyházaknak annyi lóvé a mostani költségvetésben.

adg 2017.05.15. 10:33:31

@DieNanny CH: Meg csak az eredmenyet tudom, az nem eleg?

Arthamyr 2017.05.15. 10:36:34

@IT Knight: "a sajto teljesen szabad, barki barmit leirhat." - Ez a szabadság értelmezés kérdése. Valóban nem sok minden van tiltva (még). De szerinted az rendben van, hogy az adófizetők pénzéből non-stop kampányol a kormány? Hogy a kormánypárti médiát az adófizetők pénzéből tömik ki, erősítik meg? Mondhatjuk, hogy a sajtó teljesen szabad, ezzel nem akarok vitatkozni, de ez kurvára nincsen rendben akkor sem. Akkor sincs rendben, ha esetleg civilizált országból tudsz rá példát mondani.

"Ebbol en, mint atlagos fiatal annyit latok, hogy egy hangos kissebbseg felforgatja a varost. Megerosit abban a tudatban, hogy a Fidesz a legkisebb rossz." - Sajnos ez egy teljesen valid és védhető álláspont. Akik tüntetnek, ha úgy tüntetnek, hogy zavarják a nem tüntető, dolgukat végző embereket (pl. akadályozzák a közlekedést), kifizettetnek velük valamit, egy kérdéses sikerű dologért. 2018-ban biztos, hogy nem fog bukni a kormány, nekik lejt a pálya, és az ellenzék kb. annyit mondhat el magáról, hogy nem lesz rosszabb, de ezt sem mindenki hiszi el nekik.

"15% SZJA-t fizetek 38% helyett." - És ennyi! Én gyűlölöm Orbánt, és jövőre csak azért hazamegyek majd, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott ellenzéki pártra szavazzak. De ha jól tudom, minden létező ellenzéki formáció a progresszív adózás pártján van, így kb. felköpök, és aláállok. Az Orbáni Fidesz példa nélkülien kártékony, de azért messze nem kizárólag rossz dolgokat csinált. Nem látom, hogy az ellenzék hogyan pucolná fel a szart, a legtöbben csak Orbán ellen határozzák meg magukat, de ez kevés. Kellene valami pozitív vízió is, ami egyrészt fenntartható jövőt eredményez, emellett nem szopat halálra (nem, köszönöm, de nem kérek egy +20%-os adósávot, inkább legyen 30%-os az ÁFA vagy költsenek/lopjanak kevesebbet).

adg 2017.05.15. 10:36:52

Micsoda osszefogas van itt! Meg azt mondjak, a magyarok szethuznak, aztan eleg volt egy valakinek beleszarni a ventillatorba, rogton egysegbe forrt mindenki. :D

2017.05.15. 10:40:52

@adg: Tudod, ez azért van, mert a szar mindenkit beterit ám .. a beleszarót is ;)))

2017.05.15. 10:47:50

@Arthamyr: Hm, nem is tudom .... az adószázalék csak egy szám, mint a tegnapelőtti posztban a megélhetési költségek.
Nem tudom, te hogy vagy vele, de engem nem érdekel az sem, ha 99% adót fizetek (nagyon extrém példa), ha a maradék 1%-ból decens szinten megélek, félreteszek és erős a szociális háló.
És ugyanakkor nem vigasztal, ha a SZJA-m mindössze 15%, ha a kormány által bevezetett új adófajták miatt végül drágulnak a termékek és szolgáltatások, anyagilag kicentizve élek, illetve a szociális háló olyan lyukas, hogy egy Boeing is átférne rajta különösebb manőverezés nélkül.

Arthamyr 2017.05.15. 11:09:02

@Pink Petsch: Otthon voltam, amikor megváltoztatták. Hirtelenjében kaptam egy kb. 20-30%-os fizetésemelést (kollégám, akinek 3 gyereke volt, kb. még +100k-t kapott ezen felül a családi adókedvezmény miatt). Ez nagyon is érezhető volt, havi megtakarításban meg még nagyobb különbséget eredményezett. Ennyivel jópár évig tart, míg megdrágulnak a dolgok.
Meg nem feltétlen az adó mértékével van gondom, hanem azzal, hogy ugyanazért a szolgáltatásért nem elég, hogy többet fizetek, mint mások, hanem még nagyobb részét is adom a jövedelmemnek. Sőt, igazából nem ugyanazért, hanem kevesebbért fizetek nagyobb részt, mivel nem vagyok rászoruló, így sok minden nem is jár.
Pl. pár hónapja leépítették a feleségem állását, de nem kaphat unemployment benefitet, mert én "jól" keresek. Cserébe tolom be a közösbe a sok adót, és tette ő is egy darabig, mire fel?

Dikusz 2017.05.15. 11:13:50

@Pink Petsch: tökéletesen igazad van az áfával kapcsolatban. A baromfi áfája is csökkent, mégsem ment le az ára, csak akciósan, általában a csirkemell, de az eddig is így volt. A tej/tejtermékek ára pedig folyamatosan emelkedik.

2017.05.15. 11:28:57

@Arthamyr: Állj, állj, állj ... én nem szembeállitottam két konkrét országot -Magyarországot meg, ahol te vagy-, hogy ez egyik tré a másik meg überfasza. Úgyhogy egyrészt nagyon sajnálom, hogy ott ahol te élsz (nem tudom, hol, bocs) személyesen ilyen problémáitok vannak. Másrészt viszont nem erről szólt a mondanivalóm.
Khm, évekbe? Maradjunk a hónapoknál. Tudod, a rév és a vám. 1,5 év alatt, amig Budapesten is éltem, pár konkrét márka terméke, amiket vásárolni szoktam lazán 10-20%-ot emelkedett otthon pár hónapon belül. De mivel annak, aki otthon él, és kapja a rezsicsökkentéses sajtpapirokat meg a SZJA csökkenés következtében valóban több lett a fizetése, ezek az áremelkedések nem tünnek fel annyira, mivel szakasosan történnek, egyszerre pár %-ot emelkedve csak. Egy hétvégi kb. 50 ezer forintos nagybevásárlásnál az a plusz pár ezer forint nem tünik fel annyira ... Tudod, a béka és a forró üst esete.

2017.05.15. 11:38:22

@Dikusz: Ja, vettem észre ... Otthon egy bizonyos márkájú és kiszerelésü 25%-os tejfölt szoktam venni, ugyanabban a Sparban. Uszkve fél év alatt 40 forintot drágult. Mondhatni, nem nagy összeg, meg nehogymár milyen spúrman vagyok ... de nem erről van szó.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.05.15. 11:41:21

@pamut:

Nem egészen.

Az IT szektor vágtat otthon, már nyugati béreket adnak, vagy aközelit, ott valóban van egy erőteljesen progresszió.

És akkor utána valóban kissé cinikusan mondogatják hogy de én ugyanazt kódolom mint James, azért keresek úgy! Hisz a JAVA kód ugyanaz Budapesten is mint Londonban!

Miért, a takarítónő nem ugyanúgy takarít mint Sharon a UKben?

Tehát akkor?

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.05.15. 11:41:31

@Pink Petsch:

Nem lenne csődben az EU nélkül Magyarország, ahogy 2004 előtt is működött, most is ugyanúgy működne.

A nyugati cégek sokkal több pénzt kiporszívóztak Mo.ról mint amennyit nagy kegyesen lökött nekünk az EU a tagság óta.

Ja és ez nem kormánypropaganda, már német EUs gazdasági figura is bevallotta :

index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/

IT Knight 2017.05.15. 11:41:41

ajvekolhattok itt egesz nap, a valasztast akkor is a fidesz nyerte es szerencsere ok fognak nyerni jovore is.

jelenlegi nettom 643k, kormanyvaltas elotti adokkal szamolva 501k lenne... meseljetek meg az adocsokkento szocikrol...

Arthamyr 2017.05.15. 11:49:00

@Pink Petsch: Írországban vagyok, de nem kell sajnálnod. :) Nem az unfair adózás a legszarabb itt, ha mondjuk mediterrán klíma lenne és igényesség, simán maradnánk. :D Egyébként az unfair adót is szívesebben fizeti az ember, ha úgy érzi, hogy kevesebbet lopnak el belőle (nem tudom, mi a lopási ráta Írországban, nem követem az itteni politikát, én itt vendégnek tekintem magam, pofám befogom és gereblyézem a pénzt), meg értelmes célokra megy (pl. oktatás, alacsony társadalmi rétegek újraintegrálása a középosztályba), valamint a megmaradó nettó többre elég (ahogy azt a szélsőséges 99/1 példáddal illusztráltad).
Lehet, hogy van dolog, aminek az ára pár hónap alatt 20%-kal emelkedik, de van olyan is, ami meg 5 év alatt alig, vagy akár a technológia fejlődés miatt csökken. Az én fogyasztói kosaramban nem éreztem lényeges árváltozásokat, a bevételi oldalon meg nagyon látványos volt a változás (mondjuk nem sokáig élveztem, mert utána felmondtam, aztán kijöttem ide). Mi excelbe vezettük a kiadásainkat, javaslom másnak is, tanulságos, hasznos.
Tartom, hogy az egykulcsos adó jó, ennek az ellenkezőjéről nehezen tudnak meggyőzni. Attól, hogy csomagban értékelve nem jó (te itt hozzácsatolod az áfaváltozásokat, a szektorokat sújtó adókat), maga a koncepció még nekem szimpatikus marad.

tanato 2017.05.15. 11:50:17

@Horthy Miklós cselédje: Hinta te egyre jobban megerősíted bennem a rólad alkotott képet hogy valójában ki vagy és miből élsz nyugaton.

Arthamyr 2017.05.15. 11:52:06

@IT Knight: Helyesen mondva: _sajnos_ a Fidesz fog nyerni.

2017.05.15. 11:54:16

@Horthy Miklós cselédje: Gazdasági szakértővé képezted magad, kicsi szerencsecsomag?
Mellesleg, nem volt kötelező eladni az országot, sem az EU-ba belépni. Ha olyan fasza az ország gazdasága, ki is léphet, és akkor szárnyalhat a magyar gazdaság a gonosz multik nélkül.

Arthamyr 2017.05.15. 11:55:19

@Horthy Miklós cselédje: Látom nagyon képben vagy, te profi anti-ITs. Nekem ezekről a nyugati ITs bérekről kicsit más információim vannak.

2017.05.15. 11:56:12

@IT Knight: Megismétlem, a kérdésem: És azt kiszámoltad már, hogy a több tucatnyi új adóval, hányszorosan fizeted vissza ezeket a "kedvezményeket"?

2017.05.15. 11:57:46

@Arthamyr: Pontosan, a csomagot kell nézni, nem csak egyetlen komponensét.
Hm, és akkor merre mentek tovább?

Arthamyr 2017.05.15. 12:04:37

@Pink Petsch: Az a baj, hogy mindenki csomagja rossz, ha csomagként nézem, ezért marad a random választás az ellenzékre. Ezt az egykulcsos adót csak példaként hoztam, hogy az izoláltan egy jó dolog, de az összes ellenzéki megszüntetné, vagy azért, mert amit a Fidesz csinált, el kell törölni, vagy azért, mert baloldali értékeket képviselnek.

Hogy merre megyünk, azt még nem tudom. Ha haza tudom vinni az ír fizetésem, megpróbáljuk otthon. Ha nem akkor tanácstalan leszek.

pamut 2017.05.15. 12:06:22

@IT Knight:

Igen, tipikus fideszes vagy: még fel is vállalod hogy csak a saját sorsod érdekel, hogy teljesen önző vagy, hogy nincs benned hazaszeretet, hogy teszel mind a magyarokra mind az országra.

Még a saját jövőben gyermeked sorsa sem érdekel, hisz az oktatás szétverését sem bánod.

És még azzal sem vagy tisztában hogy még Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban is többet keresnél, ugyanis ezeken a helyeken eleve több a fizetés.

2017.05.15. 12:09:55

@Arthamyr: Otthon egy fizetésből nem lesz könnyebb sokkal szerintem, de persze te tudod, meg azt is, hogy haza tudod-e vinni az ir fizetésed (gondolom, akkor multinál dolgozhatsz).
Én a helyetekben, mielőtt hazaköltöznék, azért Németországot megpróbálnám, a déli részét.

pamut 2017.05.15. 12:10:19

@Horthy Miklós cselédje:
Nem egészen értem mely állításomnak akartál ellentmondani.

Az IT-fizetések az egész világon azért közelítenek egymáshoz, azért egységesebbek, mert az a meló az interneten át is pontosan ugyanúgy végezhető mintha ott lennél abban a szobában ahová le kellene adni a munka eredményét, azaz vegytiszta nemzetközi verseny van, nincs semmilyen hátrányban az sem aki az Északi sarkon ücsörög egy jégkunyhóban, ha ott van mobilnete.

pamut 2017.05.15. 12:13:52

@IT Knight:

Csak még egy infó, fideszes:
"jelenlegi nettom 643k"

Ez alapján, és a neved alapján IT-s vagy. Van egy hírem: Már nem csak a többi visegrádi országban keresnél ennél többet, de még ROMÁNIÁBAN IS:

"a versenyszféra bizonyos ágazataiban, így az IT-szektorban és a telekommunikációban is enyhén magasabbak a bérek Romániában, mint Magyarországon."
index.hu/gazdasag/2017/04/14/tobbet_keresnek_a_roman_hivatalnokok_mint_a_magyarok/

Igaz, mind Romániában, mind a többi visegrádi országban alacsonyabb az ÁFA, tehát a vásárlóértéke arányaiban is nagyobb az eleve nagyobb fizetéseknek...

Mondjuk nem semmi extrém önző alak vagy hogy még havi 600+ kilóval is csak a saját pénzed érdekel és mindenki másra teszel magasról.

Arthamyr 2017.05.15. 12:15:39

@Pink Petsch: Ha nem magyarország, akkor Spanyolország lesz. Magyarország a család/barátok miatt van a kártyák közt, meg azért mert olcsó, és már van ott egy házunk.

macamuca [IHUN] 2017.05.15. 12:16:48

@Arthamyr:
"pár hónapja leépítették a feleségem állását, de nem kaphat unemployment benefitet, mert én "jól" keresek."
Ez nem igaz, finomabban szólva durva csúsztatás.
A munkaviszony megszűnése után a munkaügyi központban regisztrálva tőlük lehet igényelni az álláskeresési járadékot, amit a köznyelv munkanélküli segélyként emleget. Max 90 napig folyósítható, az időtartam attól függ, hogy mennyi ideig dolgozott/volt munkaviszonya az igénylőnek, összege a korábbi átlagkereset 60 %-a, maximum bruttó 127.500 ft (jelenleg, ez durván kb 80-85 ezer ft), és semmi köze nincs ahhoz, hogy az igénylő házastársának mekkora jövedelme van, vagy hogy mennyi az egy főre jutó jövedelem adott családon belül.

Amikor letelik az álláskeresési járadék folyósításának időtartama (vagy nem volt jogosult erre, mert nem volt elegendő munkaviszonya), akkor az önkormányzattól lehet kérni szociális támogatást (!!!), itt viszont már szempont/feltétel az egy főre jutó jövedelem, vagyis számít, mennyit keresel. De ez szociális segély, nem munkanélküli segély (még ha a köznyelv összemossa is a kettőt, hiszen a szociális segélyek közül az aktív korúak ellátása nevűt a munkanélküliek igényelhetik =feltétel a munkanélküli státusz).
Szóval, szociális segélyt nem kaphatott a párod....

2017.05.15. 12:18:18

@Arthamyr: Akkor ezek szerint már eldöntve, hogy Irországból költöztök?
Hm, ha a komoly lehetőségek között Spanyolország is szerepel, akkor én tuti azt választanám. De ez persze én vagyok.

Arthamyr 2017.05.15. 12:22:40

@Pink Petsch: Igen, csak az nem, hogy mikor. Nem rossz hely Írország, de igazán akkor lehet élvezni, ha az ember ír. :)

2017.05.15. 12:23:06

@macamuca [IHUN]: Khm, szerintem Irországról beszélt/irt, nem Magyarországról.

2017.05.15. 12:24:22

@Arthamyr: Örök, mély és bölcs igazság ez, kéremszépen ;))))

Arthamyr 2017.05.15. 12:24:24

@macamuca [IHUN]: Nem olvastam el a linkjeidet, de az url-ből adódóan magyarországra vonatkoznak, vagy nem?

Arthamyr 2017.05.15. 12:26:00

@Pink Petsch: Ha csak a szél megszűnne, sokkal jobb hely lenne. :) Amúgy kirándulni mindenkinek javaslom tiszta szívvel.

macamuca [IHUN] 2017.05.15. 12:28:12

@tanato:
"... valójában ki vagy ..." : munkanélküli
"... és miből élsz nyugaton.": szociális segélyből (Ausztria...)

Ez nem "kialakult kép", hanem tény, tőle.

szÖveges professzor 2017.05.15. 12:33:45

Elképesztően szánalmas ez az ország. Megválasztotok valakit, aki ellen aztán 4 évig tüntettek, majd megválasztjátok újra. Vagy esetleg egy más pártban ülő alteregóját. És kezdődik minden előlről...

macamuca [IHUN] 2017.05.15. 12:36:25

@Arthamyr:
Igen, Mo-ra vonatkoznak, nekem úgy tűnt, Mo-on élsz/éltek, utóbb derült ki, hogy Írországról van szó.

Pernilla 2017.05.15. 12:38:45

@tanato: ki? Sharon, a takarítónő UK-ben?

London2009 2017.05.15. 12:39:50

@szÖveges professzor: haha, pont ez jutott nekem is eszembe. Elotte meg ugye az MSZP ellen ment ugyanez es a FIDESZ volt a felszabadito. Nekem is az jutott eszembe, hogy kesz szanalom. Orulok, hogy nem kell ebben elnem nap, mint nap.

tanato 2017.05.15. 12:41:53

@macamuca [IHUN]: Hinta nem óvatos,mindig csak akkor szól hozzá amikor egy fajta elvárásnak kell eleget tennie.Ha a téma nem olyan a postban pl. távoli egzotikus államok,magasról tesz a blogra.Látszik rajta hogy nem érdekli.Ilyenkor nem strapálja magát van jobb dolga is mint kommentlgetni,viszont ha a téma olyan hozza az "elvárt "kommenteket.

tanato 2017.05.15. 12:43:30

@Pernilla: Természetesen ez az én véleményem,nem tény csak elképzelés,gondolat.

Arthamyr 2017.05.15. 12:43:38

@szÖveges professzor: Nem az tüntet, aki megválaszt. Amúgy mit tehetne? Lehet nyelni, menni, tüntetni, tapsolni. Menni/tapsolni nem akarnak, a nyelésből meg elegük van már.
Sajnos a választási rendszer átalakítása miatt a győztes mindent visz elv érvényesül. Simán lehet, hogy 2018-ban a Fidesz a választók 30%-nak támogatásával kétharmadot szerez, a fennmaradó rész meg választhat a menni, nyelni, tüntetni hármasból.

szÖveges professzor 2017.05.15. 12:53:56

@London2009: hahaha, nagyon lazák vagyunk így pár ezer km távolságból :D

2017.05.15. 12:55:41

@tanato:

"hogy valójában ki vagy és miből élsz nyugaton."

És mi ez a kép pontosan?

szÖveges professzor 2017.05.15. 13:01:03

@Arthamyr: nem kissé szánalmas, hogy mást sem lehet hallani, csak hogy Mo-n '89 óta minden kormány egy szar, minden politikus lop, a többség folyton elégedetlen... Szerencsére ezen már könnyebben nevetek, amióta külföldön élek.

2017.05.15. 13:13:21

@tanato:

De azt tudhatod, hogy mi a benned élő kép, mi az elképzelésed. :)
Mi az? (már ha nem titok)

Arthamyr 2017.05.15. 13:17:41

@szÖveges professzor: talán mert kb. igaz? Tapsolni kéne, hogy hogy hasít az ország szekere? Nem mindenki ilyen könnyed, vidám ember, én pl. nem nevetek ezen ilyen messziről sem, inkább elszomorít, már amikor épp nem szarom le.

szÖveges professzor 2017.05.15. 13:20:01

@Arthamyr: engem is elszomorít, jobban szeretnék otthon élni normális körülmények között. De ez a magyarok hibája, akik ilyen kormányokat választanak.

Csodabogár 2017.05.15. 13:25:24

@Pink Petsch: Csak egyszer kellene megnézni rendesen egy elmü számlát. A csökkentést a szolgáltatókra rótták ki, az áramra terhelt adóból egy fillért nem engedtek el. Mi lesz az eredmény? A szolgáltató nem fog fejleszteni, karbantartani stb, mert nyomják le az árat. A 15%-os SZJA a legnagyobb igazságtalanság. Mert azt a minimálbérestől is levonják, a milliókat keresők meg röhögnek a markukba. Az ÁFA viszont mindenkit nyomorít, a csúcs magasságával, ami nálunk egyedülálló hungaricum.

tanato 2017.05.15. 13:29:13

@Nagy kámpics: De mint írtam,mindig akkor szól hozzá ha szidni lehet a nyugatot és vele szembeállítva dicsérni a hazai viszonyokat.
Ha a téma nem politikai nem érdekli a blog.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.05.15. 13:29:49

poszter.
Budapest =/= Magyarorszag.
De annak azert orulj, hogy szabadon nyilvanithattal velemenyt es nem vertek agyba fobe, mint a gyurcsany idejen 2006ban, hanem turelmes segitokesz mosolygos rendorokkel talalkoztal.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.05.15. 13:29:53

@IT Knight: "Ebbol en, mint atlagos fiatal annyit latok, hogy egy hangos kissebbseg felforgatja

pamut 2017.05.15. 13:32:35

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem:
Márciusban pontosan agyba-főbe verték a fideszesek az Orbánt kifütyülőket. Pedig ők csak fütyülni akartak, nem molotov koktélokkal veszélyeztették a pestiek életét....

tanato 2017.05.15. 13:32:40

@Nagy kámpics: Az elképzelésem? Az van,de nyilván ennél részletesebben nem akarom kifejteni.Politizál,egyebekben nem érdeklik maguk a határátkelős sztorik

2017.05.15. 13:33:05

@Csodabogár: Igazad van, ár én nem láttam egyetlen számlát sem, amióta Pesten is élek, ugyanis a viz benne van a közösköltségben, az áram és a gáz meg feltöltőkártyás. Mea culpa ...

pamut 2017.05.15. 13:34:06

Az újabb tüntetés egyébként most vasárnap lesz, gyertek:

www.facebook.com/events/457574281085927/

Csodabogár 2017.05.15. 13:34:34

@Gerusz: Ezt a választási rendszert soha nem fogom megérteni. A magam részéről mindig elmegyek és szavazok. Hozzáértő szerint már úgy átszabtak mindent, hogy sima választásokkal nem lehet a fideszt megdönteni. Ezt nem akarom elhinni, de ettől még lehet igaz is az állítás.:-(((((

tanato 2017.05.15. 13:35:19

@Golf2: A 10 óra 02-es kommented a legjobb a posthoz,nagyon ül.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2017.05.15. 13:45:48

@Csodabogár: Meg lehet, de csak akkor, ha egyetlen tömörülés indul ellene (talán még úgy is, hogy a Jobbik és egy másik tömörülés). Egyszerűen olyan rendszert alkottak meg, ami előbb-utóbb kétpártrendszerhez fog vezetni. Különösen úgy, hogy minél több felé oszlik az ellenzék, annál jobban fog nyerni a fidesz (a győzteskompenzációs töredékszavazatok miatt: ha egy körzetben a fideszes jelölt 40%-ával szemben egy 30, egy 20 és egy 10 százalékos ellenzéki van, akkor a fidesz a szavazatok 10%-át kapja meg töredékszavazatként, míg ha mondjuk 40:20:20:10:5:5 az arány, akkor már 20%-ot).

És sajnos pont azért kell utánanézni a rendszernek, mert egy ilyen rendszer taktikai szavazásra kényszerít: ha olyan pártra / olyan párt jelöltjére szavazol, aminek nincs meg az 5%-a, akkor ugrik a szavazatod, nincs második forduló. Továbbá ha olyan ellenzéki jelöltre szavazol, ami nem a második helyezett, akkor effektíve a fideszre is leadsz egy szavazatot.

sellőlány 2017.05.15. 13:46:16

Valóban, itt nem forrong semmi. A tüntetések is egyelőre inkább csak a kisebbség kritikus hangja, de nagyon jól teszi, hogy hallatja (mert a kápók nem süketek és nem is vakok és kezdenek kissé betelni, ez látható). Egy dolgot azonban tudatosítani kell, ez a kritikus hang még kevés a váltáshoz, és azt is mindenki tudja, hogy egyelőre bármiféle változáshoz még mindig (!) nincs megfelelő erejű politikai alternatíva. Illetve a fejekben sajnos az még mindig az MSZP, amit ép ésszel ugyanúgy nem szabad(na) visszaengedni a porondra. Ezért amit jövőre tenni lehet, meggyengíteni a Fidesz egyeduralmát, és kialakítani valamiféle többpárti ellenzéket. És ezt nem a tüntetők szavára dönti majd el, hanem az összes szavazásképes, jelenlegi politikai rendszert nem tűrő állampolgár. Tehát jövőre tessenek szavazni, lehetőleg minél többen és lehetőleg olyan pártra, aminek van esélye átlépni a parlamenti küszöböt.

sellőlány 2017.05.15. 13:53:40

Illetve drukkolok az EU-nak az Brexit utáni összezáráshoz, illetve a Macron-féle 2 sebességes Európához, illetve a beintő ill. nem teljesítő tagállamok látványos szankcionálásához.

sellőlány 2017.05.15. 13:54:50

@sellőlány: 2 illetve helyett továbbá/és... :-)

SzZoole 2017.05.15. 13:59:46

@DieNanny CH:
"Valaki tudja már a 2018-as választás pontos dátumát?"

A dátumot nem,de az eredményt már sokan sejteni vélik....

Shaktee 2017.05.15. 14:23:20

Tiszteletem Monika, helyettem, helyettunk is menetelsz.

Huggs

Shaktee 2017.05.15. 14:28:08

@tanato: Jo szokasod nikkeket tulertekelni doki :-) tuldimenzionalni ahogy a mivelt fhanszia mondja..

2017.05.15. 14:36:27

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: Tehát, miután szétverték a Belvárost, betörtek az MTV akkori székházába, rongáltak és gyújtogattak, mégis, mit vártál, hogy a rendőrség mindenkinek megköszöni egy szem naranccsal?
Ja, igaz is, a rongolásról, betörésről és garázdaságról hajlamosak vagytok elfeledkezni. :PPP

sellőlány 2017.05.15. 14:42:49

BP Mónika, ezek szerint nem te jártál a Széchenyi-hegyen május elsején, amerikai férjjel és egy 10 év körüli lánykával... (?)

Payrollerwitch 2017.05.15. 14:46:37

Mindig elkeserít, hogy vannak, alapvetően értelmes emberek, akik nem látják át a társadalom működését. Az tök jó, hogy sokan jól jártak a 15%-os szja-val, és szuper lehet, hogy nem 500ezret viszel haza, hanem sokkal többet, csak aki addig 100ezret kapott, az meg kevesebbet kapott, és neki az a kicsi is hiányzott.
De nem baj, lehet úgy élni, hogy nem érdekel senki, csak majd ha nem lesz aki felépítse a csok-os házadat, nem lesz aki megjavítsa az autódat, aki kimossa a bölcsiben a gyereket a pelenkájából, aki érted menjen egy balesethez, és a többi, majd akkor is jusson eszedbe.

adg 2017.05.15. 14:53:08

@Pink Petsch: nem szarok bele, csak akkora sullyalmkezelem a kerdest, amekkora rahatasom van. 5 eve nem elek otthon, es meg a legkozelebbi magyar kovetseg is olyan messze van, mint Madridtol Moszkva.
Tovabba ugy gondolom, hogy akik otthon vannak, majd azok eldontik, mi a jo nekik, es ok fogjak a kovetkezmenyeit is viselni. Ha majd egyszer hazakoltozok, akkor megint belefolyok, ahogy regebben is.

adg 2017.05.15. 14:54:24

@adg: helyesebben: sullyal kezelem.

2017.05.15. 14:57:50

@adg: Egy szóval sem mondtam, hogy beleszarnál ... de komolyan, honnan vetted? Az otthoni helyzetet meg mindenki a saját vérmérséklete alapján itéli meg, és viszonyul hozzá.

London2009 2017.05.15. 15:06:07

@Payrollerwitch: Ez egy erdekes kerdes. Az alapgondolattal en egyetertek, mi szerint jovedelemtol fuggetlenul mindenki ugyanannyi szazalekban adozzon. Ha 100k-et keresek es 20% az ado, az akkor 20k HUF. Ha 500k-t keresek, akkor abbol pedig 100k kerul a kozos kasszaba. Ha 5x annyit keresek, akkor 5x annyi adot is fizetek.
Viszont ertem a dilemmat, hogy az alacsonyabb keresetueknek ez meg kevesebb penzt jelentett. Ettol fuggetlenul sem gondolom azt, hogy a magasabb keresetut kellene emiatt buntetni. Inkabb legyen akkor magasabb minimalber, kapjanak egyeb tamogatast, vagy legyen akar adomentes minimalber. Itt Angliaban pl. minimalis ado van a minimalberen. Itt kulonben savos rendszer van es szerintem piszkosul sok adot fizetunk. Eleg hervaszto itt is amikor megnezi az ember, hogy mi penzt vonnak le havonta. Viszont es gondolom ezen van a hangsuly, addig mig eleg marad utana is, az ember valahogy jobban elviseli.

London2009 2017.05.15. 15:08:47

@adg: ugyanigy erzek en is. Szavazni sem szavazok, mert nem elek ott, minek szoljak bele. Pont annyira erdekel jelenleg a helyzet, amekkora a rahatasom, illetve amekkora jelentosege van az eletemben. Nulla. Na es mielott meg az otthon elo csaladomra gondolnek, szerencsere nekik is teljesen mindegy, hogy milyen kormany van eppen hatalmon.

tanato 2017.05.15. 15:14:12

@swing gitan: Én csak hangosan gondolkodom.

P.Elliot 2017.05.15. 15:28:17

@adg: Ezt en is igy erzem, nem elek otthon, nincs es nem lehet beleszolasom, en csak figyelem a dolgokat.
A tunteteseket helyeslem amig bekesen zajlik es nem gyujtogatassal meg szetveresekkel, bar Monika olyat is irt itt hogy voltak akik megvertek a noket? Marmint hogy volt ilyen is? Ha volt akkor ilyen helyen gyerekeknek semmi keresnivaloja nincs, meg az ovenek sem, kapja csak meg odahaza azt a fagylaltot, egy begurult, begozolt tarsasagban a gyerek is veszelyben lehet...
Ugy egyebkent becsulom azokat akik tablat ragadnak es kifejezik a tiltakozasukat, jol teszik...mi lenne ha meg nem is tiltakoznanak, rossz meg elgondolni is.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.05.15. 15:36:21

@Pink Petsch:

Nem én várom bizseregve hogy becsődöljön az ország.
Csak azt cáfoltam hogy az EUnak nettó haszonélvezői lennénk.

Németországra igaz inkább ez, ahogy a fickó is kifejti a cikkben.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.05.15. 15:36:38

@London2009:

A flat rate adózást felesleges mosdatni, borzasztóan igazságtalan, elvileg arra való hogy minél gyorsabban kialakjuljon a tőkésosztály, a valóságban meg csak eldurvítja a társadalom szétszakadását.

Perverz újraelosztás.

A magyar flat rate, a prog. adó és az egykulcsos hátrányait ötvözi sajnos, annak ellenére hogy egykulcsos, az adóék ugyanúgy magas szinten van.

Ez pedig az alacsony bérnek fáj a legjobban.

IT Knight megélne 500 nettóból is, amit írt, a takarítónő már nem biztos hogy megél a maradékból.

Nem véletlenül nincs egyetlen nyugati országban se flat rate, még nagyon kapitalista helyeken sem (pl. USA)

meatclone 2017.05.15. 15:37:13

@DieNanny CH: "
Valaki tudja már a 2018-as választás pontos dátumát? "
Nem. de az eredmenyek mar beerkeztek. :)

Hari Seldon 2 2017.05.15. 15:42:26

@sellőlány:
Ha mar Macron-t emlitetted: Epp most dobott egyet.
Kinevezett egy enyhen jobbos jeloltet miniszterelnoknek. Juppe taborabol, aki a "legcentristabb" a jobboldali partban.
Siman varhato, hogy ujabb szavazatokat hoz jobbrol (is):
hvg.hu/vilag/20170515_le_havre_polgarmestere_lett_az_uj_francia_miniszterelnok

Szoval ha behuzza a parlamenti valasztast is es nem kell belpolitikaval sokat huzakodni, siman atnyomhat rengeteg dolgot Brusszelben.

sellőlány 2017.05.15. 15:48:12

@Hari Seldon 2: Tetszik a taktikája, remélem Merkelnél is működik majd.

sellőlány 2017.05.15. 15:50:13

@London2009: Pedig ti bő félmillióan pont eldönthetnétek amit az itteni hiányzó félmillió nem tud...

sellőlány 2017.05.15. 16:04:01

@diggerdriver: Ezt már múltkor megbeszéltük.

London2009 2017.05.15. 16:11:10

@Horthy Miklós cselédje: Csak tudod az eremnek ugye mindig ket oldala van. Mert en meg mondhatom azt, hogy na es az nem igazsagtalan, hogy mig egy takarito alig vagy semennyit nem adozik, addig en sulyos penzeket fizetek be a kasszaba? Miert en vagyok buntetve, aki dolgozik es penzt keres?
Persze te konnyen beszelsz, mert segelybol elsz. Mig veled ellentetben en soha az eletben nem vettem fel semmilyen tamogatast, nem jartam allamilag finanszirozott felsooktatasba, nem vettem fel diakhitelt, nem voltam meg munkanelkuli stb. Soha nem vagyok jogosult semmifele adotamogatasra vagy kedvezmenyes akarmire, mert ugye tul jol keresek.
De tudod mit? Ez igy van jol. Maradjon is igy. Soha nem szeretnek egeszseges fiatalkent munkanelkuli segelyen tengodni, mint te.

2017.05.15. 16:13:11

@Horthy Miklós cselédje: Várja a halál.
A hülyeségedet, hogy Magyarország nettó befizető, meg nem kommentálom, csak a szokásos trollkodás.
Mellesleg, vigyázz a szóhasználatodra, mert kiesel a szerepedből ... az utóbbi kommentjeid egészen fidesztrollosra sikeredtek.
Ja, hiányoltalak a tegnapelőtti posztnál. Szabit kaptál? Az Árpi szabit is ad? Milyen rendes egy ember .,..!

London2009 2017.05.15. 16:14:47

@sellőlány: Ha lenne alternativa, akkor szavaznek. De nem latom, hogy kire lehetne. Egyebkent nem mondtam igazat, mert legutobb szerettem volna szavazni, de nem tudtam. Volt meg lakcimkartyam, vagy bejelentett mo-I lakcimem, igy emiatt nem tudtam a kovetsegen szavazni. Utana pedig arra jutottam, hogy ez lehet, hogy igy volt jo. Szavazzanak azok akik ott elnek, benne vannak a mindennapokban, kovetik a napi politikat stb. Mig en mar kiiratkoztam Mo-rol. Mar elballagtam. :D

Shanarey 2017.05.15. 16:42:40

Tüntetgetük, tüntetgetünk, nem szép dolog, aztán a főnököd, meg ne tudja........
:-)

Shanarey 2017.05.15. 16:45:18

Hej Hintácska, mi történt? Szóltak hogy ideje dolgozni, vagyis kommentelni?

sellőlány 2017.05.15. 17:04:07

@London2009: Listára még szavazhattok vagy az is változott? Egyébként megértem, hogyha vki a külképviseletettől távol lakik vagy bármi adminisztratív ok miatt problémás lenne megoldania, akkor nem szavaz. De az, hogy "nem érdekel, meg az otthon elő családomat se", de mégis hozzászól, illetve érdekli, zavarja, szavazhatna és mégsem teszi, de szért véleményezi... az kissé ellentmondásos. Meg valahol fura is egy Mónika szemszögéből. Most nem feltétlenül rád gondoltam. :-) Egyébként őszintén... egyik alternatíva sem fedi azt, amit én a működő politikáról gondolok, de szavazni fogok arra, amelyik legalább nekifeszül ennek a demagógiának (de nem annál is demagógabb) és van esélye beleavatkozni. Még egy kétharmad az ország halála lenne.

Csodabogár 2017.05.15. 17:11:41

@Gerusz: @sellőlány: Sajnos elég tájékozatlan vagyok a hazai politikai pártok és erők tekintetében. Megszüntették az egyetlen újságot amit olvastam és magyar tv-t se nézek. De majd időben fogok nálamnál okosabb és a napi életben résztvevő emberektől tájékozódni. Az én szavazatom, ha még élek, nem fog elveszni az biztos. Valamint mindenütt ahol megfordulok, szóban és írásban biztatok mindenkit, hogy menjen szavazni. Ezek után majd hozzá teszem, hogy nézze meg alaposan, hogy kire.

London2009 2017.05.15. 17:15:27

@sellőlány: egyebkent csak a szam nagy, mert azota megszunt a bejelentett lakcimem, ugyhogy gondolom fogok tudni szavazni legkozelebb. Na es ha csak nem lesz valami oltari nagy macera meg egy napos program, akkor biztos fogok is.
Kulonben azert vicc, hogy ez mennyire egyszeruen meg van itt Angliaban oldva. Peldaul en azt valasztottam, hogy postan szeretnek szavazni. Ugyhogy kuldenek szepen egy boritekot a szavazolappal, amit en ingyen es bermentve visszakuldok es az egesz megvan oldva. Majd ha aktualis lesz akkor utanajarok, hogy van e erre mod. Nem szeretnek menni a kovetsegre emiatt, az tuti. Na es igen, ez a ketharmad, ez brutal.
Kulonben tobbek kozott en ezert sem szolok az egeszhez hozza. A legfobb ok, hogy nem erdekel, nem elek ott, nem szavaztam, nagyjabol kovetem csak az esemenyeket. Megis mihez szoljak akkor hozza?

Csodabogár 2017.05.15. 17:19:03

@sellőlány: Annál is inkább, mert a nem tudom mennyi, de szintén nem itt élő, határon túli magyarok, bőven meg lesznek fizetve az értékes szavazataikért.

Golf2 2017.05.15. 17:21:45

Na de hová lett Móni,épp tüntet,avagy tüntetőleg nincs itt.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.05.15. 17:26:29

@London2009: "Viszont es gondolom ezen van a hangsuly, addig mig eleg marad utana is, az ember valahogy jobban elviseli."
- mihez kepest marad eleg? majd probalj meg gyereket nevelni mortgaget fizetni es megnezem mennyi marad.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.05.15. 17:26:38

@Hari Seldon 2: igy van, Macron at fog nyomni sok dolgot. A legfobb cel a nemzetallamok eltorlese.
Nemetorszag es Franciaorszag egyesulni fog eveken belul erre o tokeletes. Ez lesz az elso lepes az europai egyesult allamokhoz vezeto uton. Az uj allamvallas az iszlam, az uj penz az euro marad.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 17:26:38

Mindjart elsirom magam olyan szar napom volt.
megint kiderult, hogy egy utolso kis senkikent kezelik azt, aki lelkesen bemegy dolgozni , szereti a gyerekeket, netto szazezer forint sem keseriti el, a munkaltatoja jol elbassza az adobevallasat es amikor szeretnem megtudni kiket tudok elerni ezugyben, akkor nem aruljak el, mert vegul is miert is lenne jogom tudni, hogy ki az aki ilyen mocsok munkat adott ki a kezebol....
sorolhatnam meg, lehet kene egy sajat blog, mondjuk lehetne az a neve: Hello rofi,
folytatom a geprol, de elobb osszeszedem magam

Paula H. 2017.05.15. 17:26:43

Erdekes volt a poszt, szinte lattam a tomegetmagam elott.
A posztiro kislanya mit gondolt a tuntetesrol? Hogyan elte meg?

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.05.15. 17:27:05

elkepeszto, hogy a tudomanyos alapossaggal kidolgozott,

m.youtube.com/#/results?q=gene+sharp&sm=3

kulfoldrol befolyasolt kormanybuktatasi kiserletsorozatot mennyire nem latjak at egyesek, sot meg onkent allnak be a sorba, hogy szamukra idegeneket szolgaljanak.

A kerdes az, hogy ki es miert akar kormanyt buktatni?

Shanarey 2017.05.15. 17:27:27

Hintának egy kis olvasnivaló, hiszen ő az aki, elméletben oly sokat tud a Magyarországi lakás és albérlet helyzetről, de a gyakorlatban fogalma sincs miről beszél.

kettosmerce.blog.hu/2017/05/15/ha_orbanekon_mulik_eleted_vegeig_vagyonokat_kolthetsz_az_alberletre

Shanarey 2017.05.15. 17:31:21

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem:

Nem az a baj hogy troll, vagy az a baj hogy lépten nyomon bizonyítod.

Konteók helyett olvass valami szelídebbet.

2017.05.15. 17:31:38

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: Nézőpont kérdése, jogy ki az idegen. Számomra teljes mértékben az Orbán Viktor és az egész tolvaj magyar kormány kollégiumi szobatársostól, haver-barát-rokon-uram-bátyásostól. És te, kicsi narancskullancs, te is átkozottul idegen vagy nekem.

szalka240 2017.05.15. 17:34:48

@Arthamyr: @IT Knight: Akkor mesélek. 2009-ben, a tomboló válság idején lett először fix állásom. A 2010-es adóváltozás eredményeképpen, amit manapság a népnyomorító Bajnai megszorításként szokás emlegetni, a 8000Ft-os bruttó fizetésemelésem 7000Ft nettó fizetésemelést eredményezett. A 2011-es adóváltozás, amit manapság az egykulcsos adórendszer első lépcsőjeként szokás emlegetni, amikor senki sem járhatott rosszul, a bruttó 7000Ft-os fizetésemelés 1000Ft nettó fizetésemelést eredményezett. Szóval már az első lépcsőnél el is vették, amit amazok adtak. És a következő évben jött a második lépcső, ugyanakkora elvonással, de akkor már nyugaton voltam rabszolga és havonta annyit tudtam félretenni, amennyi odahaza a fizetésem volt. De hát nem egy ligában játszunk. Ugye amennyit keresel, annyit is érsz.

2017.05.15. 17:35:09

@Bredpitt Monika: Ja, merthogy Orbán atyuska megigérte, hogy megvédi a dolgozó kisembereket. Ugyanezt a nyugdijak kapcsán is megigérte, és elég gyászos vége lett.
Viszont kezdek aggódni, mert az országot is bőszen védelmezi ...

Golf2 2017.05.15. 17:39:27

Off. Mi kell a birkáknak,mer-kel...Arccal a vágóhíd felé.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 17:45:43

@diggerdriver neked válaszolok először, mert most tényleg elsírtam magam, annyira jól esett, amit írtál, most nem bírtam volna elviselni azt, hogy a kisember nem tehet semmit,

annyira mocsok érzés, hogy belerúgnak az emberbe, néha tényleg odajutok, hogy mégis vissza kéne menni Amerikába, de oda, ahol egy másik pojáca bohóckodik?

Golf2 2017.05.15. 17:47:29

@Bredpitt Monika: Adóbevallás miatt sírni? Majd ha megáll a nagy fekete kocsi a ház elött, akkor lehet sírni meg bevallani.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 17:48:31

@verkagrafomanka: Köszi, örülök, hogy tetszett.

sellőlány 2017.05.15. 17:49:36

@London2009: A levélben szavazás az pont kizárt, be kell menni a külképviseletre, de indokolt esetben mintha lenne mozgóurna. Ha Londonban élsz, akkor talán nem akkora macera. Na, mégsem csalódtam benned. ;-)

Bredpitt Monika 2017.05.15. 17:51:59

@Golf2: nem az adóbevallás miatt sírtam, hanem az egész bánásmód miatt, amiatt, hogy ők megtehetik, hogy január 31 után adják ki a kezükből a jövedelem igazolást, persze nekünk januári dátummal kell átvenni,

meg amiatt, hogy miközben látod, hogy lopnak el mindent, most ilyeneken spórolnak, hogy elviszik a régi fénymásolót, amit már mindenki ismert és nem volt vele semmi gond, de új szerződés kellett, egy másik céggel, mert az olcsóbb (meg ki tudja kinek a sógora a cégvezető)......meg sorolhatnám és amikor neked kell valami, akkor leszarják a fejed, ők mindig levédik magukat, de te utolsó vagy a sorban

Arthamyr 2017.05.15. 17:52:22

@Bredpitt Monika: Az amerikai pojácán legalább van hám meg szájkosár.

sellőlány 2017.05.15. 17:53:17

@Csodabogár: Na igen, a határon túliak. Pont ezért lenne nagy szükség a határátkelőkre is. Ha használod az internetet, az totál kiváltja az írott sajtót... aki keres talál és szerintem sima ügy lesz, kire szavazol. Szuper, hogy te aztán tojgatnál az egészre, mégis foglalkozol ezzel.

Arthamyr 2017.05.15. 17:53:49

@szalka240: Ezt nem vágom miért hozzám címezted? Azért, mert nem vagyok progresszív adózás párti?

szalka240 2017.05.15. 17:58:57

@Arthamyr: Elsősorban a másik illetőnek ment, de a te kommented is ott volt nem messze, és gondoltam, leírom a másik oldal helyzetét is.
Idézet tőled:
"Otthon voltam, amikor megváltoztatták. Hirtelenjében kaptam egy kb. 20-30%-os fizetésemelést (kollégám, akinek 3 gyereke volt, kb. még +100k-t kapott ezen felül a családi adókedvezmény miatt). Ez nagyon is érezhető volt, havi megtakarításban meg még nagyobb különbséget eredményezett."

Bredpitt Monika 2017.05.15. 18:00:13

@IT Knight: nem tudom mióta olvasod ezt a blogot, akik itt vannak tanusíthatják, hogy hányszor megvédtem a Fideszt ezeken az oldalakon, mint hozzászóló, de most már nem megy

pár napja beszéltem valakivel, akit nagyon kedvelek , megkérdezte mit csináltam húsvétkor, elmondtam, hogy kimentem tüntetni, visszakérdezett, hogy már te is a Fidesz ellen vagy,

elkezdtem mondani neki, hogy a hírek tele vannak Mészáros Lőrinccel és a nagyüzemi lopással, nem tudta ki az a Mészáros Lőrinc és itt él Budapesten, kérdeztem milyen híreket néznek, a válasz a m1 volt, merthogy a többi csatornán csak azt hallják, hogy mindenki panaszkodik,

én is örültem annak, hogy a 100ezer forintomból hirtelen 130 lett, de tudod mit látok, írd le azt is a többieknek, ha te is látod:

a pékségben négy órás eladót keresnek, nem azért, mert négy órát fog dolgozni, hanem mert ennyire lesz bejelentve, meg azt is látom, hogy hiába ment le a disznóhús áfája tavaly januárban, vagy mikor is volt, mert mostanra többe kerül a disznóhús, mint tavaly,

a pékségben a kifli , amit 40 forintért vettem, most hirtelen 50 forint lett, ezt a kisvállalkozó vissza fogja szedni az én 130ezer forintomból, és igen, demokratikus úton lettek megválasztva, én írtam a posztban, hogy tisztelem a mások akaratát, de azt nem tudom elképzelni, hogy ha megint megválasztják őket, abba ez az általad emlegetett kisebbség (kevéske kis 85 ezer ember) bele fog törődni

gabors 2017.05.15. 18:06:00

@Csodabogár: "A résztvevők kétharmada valóban megválasztotta a jelenlegi kormányt." ez azert tulzas 52% volt az csak az. IIgaz hogy ezzel a parlamenti helyek 2/3-at megszereztek

Az uj valasztasi rendszerben meg 50% -sem kell foleg ha lesz 2-3-4 kisebb part a fidesz akar 40% koruli tamogatassal is siman tobbseget tud szerezni akar 2/3-al is .

Bredpitt Monika 2017.05.15. 18:10:26

@szakasz2: egy csomó minden kimaradt a posztból, például, ami te is írsz, köszi érte: felszedték maguk után a szemetet, a férjem is itt volt látta, pont ezt mondtam neki, amikor együtt vonultunk a körúton, hogy mennyire tiszta minden, és valóban, ez a tömeg nagyon békés volt

köszi a biztató szavakért, szerintem itt most Magyarországon az a legfontosabb hogy egy csomó ember tegyen valamit, valami kicsit

mint ahogy írta itt lejjebb valaki (ha jól emlékszem a másik Móni) hogy amikor itthon voltak ők is kimentek a tüntetésre,
én most fogok pénzt küldeni a szervezőknek, és megpróbálom kivenni én is a részem, más módokon is a segítségből,

én szeretném támogatni a Momentumot, mert bennük látom azt, amit annak idején nekem az SZDSZ jelentett.......

félnek itthon az emberek, Fekete Győr András azt is mondta egy interjúban, hogy vidéki polgármesterek keresik meg őket, hogy szeretnének az ő színeikben indulni, mert félnek ők is
nem jó a helyzet ilyen téren, sőt, egészen elképesztő

2017.05.15. 18:18:11

@Csodabogár: @sellőlány: Na ezt az idiotizmust kurvagyorsan felejtsétek el! De rohadt villámsebesen!
Igen, felkaptam a vizet, úgy is, mint határontúli magyar.
2014-ben összesen 127 582 levélszavazat érkezett a határon túli magyaroktól az országos listára (egyéni körzetekben természetsen nem szavazhattak). Ebből 122 588 a Fideszre, ami összesen 1 mandátumot jelentett a Fidesznek.
Még mindig úgy gondoljátok, hogy amiatt a plusz 1 mandátum miatt lett 2/3-os többsége a Fidesznek?
Meg, mi ez a baromság, hogy megfizetik érte a határon túli magyar szavazókat? Ne legyetek már pont olyan idióták, mint a soros-bérencező narancskullancs agyhalottak! Már, ha kérhetem ..
Tényleg nem kellene minden faszságot elhinni. Komolyan. Néha gondolkodni is kellene. Nem ellenségképet keresni, mint a Fidesz teszi. Mivel vagytok akkor tőlük különbek?
És igen, még mindig rohadt dühös vagyok!

Bredpitt Monika 2017.05.15. 18:19:46

@Hari Seldon 2: az a Jobbik, aki azt mondta a CEU ra, hogy még a Föld színéről is eltörölné, de értem amit mondasz,

és irigyellek benneteket, hogy egy olyan országban éltek, ahol az értelem győzött és nem LePen (bocsánat a LePen szavazóktól)

itt volt valaki valamelyik nap miután már kiderült, hogy Macron győzött és azt mondta, hogy LePen lett volna az utolsó esélye a fehér keresztény-ateista Franciaországnak, én ezt nem tudom értelmezni,

Shanarey 2017.05.15. 18:23:37

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem:

Előbb tanulj meg linkelni, aztán dobáld a youtube linkeket.

gabors 2017.05.15. 18:31:06

@London2009: "Volt meg lakcimkartyam, vagy bejelentett mo-I lakcimem, igy emiatt nem tudtam a kovetsegen szavazni." Pedig nem volt nehez online ki lehetett jelentkezni (illetve at a kovetsegre) a helyi illetekes jegyzonek kellett csal emailt irni es pdf-ben visszakuldtek a hatarozatot hogy kivettek a helyi valaszto korzetbol es attettek a kulfoldibe ... mindket szavazatot le lehetett adni mondjuk New Yorkba kikuldtek vagy 30 embert :-)))) de ment nagyon siman

Bredpitt Monika 2017.05.15. 18:31:48

@IT Knight: ja, a 444 nincs betiltva, csak a fiatal újságírónőnek kicsavarják a karját Fideszes politikusok és miközben segítségért kiabál, ahelyett hogy kijönne valaki, becsukják az ajtót, hogy ne hallatszódjon be a segélykiáltása

index.hu/belfold/2017/05/06/demonstraciot_tartanak_a_444_ujsagiroja_mellett/

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.05.15. 18:35:40

@Shanarey:

Neked lesz a UKben saját ingatlanod?
Amúgy most ez az új divat hogy narancsos fizetett embernek tartotok?

Bredpitt Monika 2017.05.15. 18:36:12

@IT Knight: A CEU nem arról szól, hogy megregulázzanak egy egyetemet, láttad az interjút Kovács Zoltánnal?

index.hu/belfold/2017/05/04/ceu-vita_a_kormanyszovivovel_a_terror_hazaban/

Összevissza beszélnek, már nem tudják mit hazudjanak.

sellőlány 2017.05.15. 18:40:03

@Pink Petsch: Nyugodj le, én semmi ilyet nem írtam. (Csak azt jeleztem, hogy a határon túli magyarok már manipulálva lettek, szerinted mennyire objektív a ez a szavazati arány?) 2014 óta már elment innen legalább ennyi ember. Tehát puszta matek az egész, ezért kell az ellendúly... és én továbbra is csak azért drukkolok, hogy legyen normális ellenzék. Légy szíves ismeretlenül ne nevezzük Soros bérencnek, mert semmi közöm az egészhez, és hozzád még nem méltó. Elég, hogyha csak trágárkodsz. ;-) (bár arra se fogok ugrani)

Herr Géza 2017.05.15. 18:44:41

@Golf2: Ez mi volt ??? Okosság? Addig örülj, míg nem a Shulz a góré...

Bredpitt Monika 2017.05.15. 18:45:02

@IT Knight: "Minden kormany lop, de a jelenlegi legalabb tamogatja a dolgozo embereket,"

Meg a nyugdíjasokat. Ja, valóban, Hello Röfi.

hvg.hu/itthon/20170506_Orban_Hoppa_Na_hello_rofi

Az meg nem igaz, hogy minden kormány lop. De még ha kicsit igaz is. Ezt a nagyüzemi lopást a magyar történelemben senkinek sem sikerült überelnie szerintem.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 18:49:41

@Pink Petsch: "Emlékszel még, amikor a fideszesek forgatták fel a várost 2006-ban?"

nem emlékszik, ők erre nem emlékeznek, ők csak azt szajkózzák, hogy a rendőrök most milyen kis helyesek, és akkor milyen durvák volt, na ja, ezzel a békés tüntető tömeggel még helyesek, egyébként meg ami m ég kimaradt a posztból, amikor a Hősök tere felé vonultunk az Andrássy úton , az Orosz Nagykövetség előtt egy csomó rendőr volt, és egy jó párnak, közülük, a kezében gázspray volt

2017.05.15. 18:50:21

@sellőlány: Yaps, a lefizetést Csodabogár volt szives emliteni. Oké. De nem nyugszom le egykönnyen, amikor hülyeségeket olvasok értelmesnek tartott emberektől.
A soros-bérencezés nem neked szólt, és senki más, konkrét személynek, példa volt, hogy a narancstrollok, milyen bődületes baromságokat birnak összehordani. És egyben kérés is, hogy lehetőleg ti ne tegyetek ilyesmit.
Bocs, ha trágárnak tartottad, de ha baromságokat olvasok, igy reagálok, mielőtt még megütne a laposguta.
Nem a határontúli magyarokra kell mutogatni, mint ellenségre, mert ha valóban eldöntené az a nem egészen 128 ezer szavazat Magyarország sorsát, akkor jobb, ha lehúzza magát az ország a klotyón.
(Egyébként van egy fogadásom, hogy jövőre ez a szavazatszám alacsonyabb lesz. Ugyanis ez egyfajta "köszike" volt a Fidesznek a könnyitett kettős állampolgárságért. Azóta viszont , ugye sok minden történt ...)

Herr Géza 2017.05.15. 18:52:03

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: Te olyan hülye vagy, mint a .... Macron rohadtul nem Merkel/Németország-fan. Sőt... Híreket nem kéne olvasni? Mondom, híreket, amolyan international news szinten?

2017.05.15. 18:59:31

@Bredpitt Monika: Ja, olyan a memóriájuk, mint az aranyhalé, ilyenkor :PPP

sellőlány 2017.05.15. 19:03:16

@Pink Petsch: Oké, beszéljünk a tényekről, mielőtt még az is rám lenne ragasztva, hogy a határontúli magyarok ellen szítok (szítunk). :-D Szerinted mennyire diszkriminatív, hogy a határon túli magyarok szavazhatnak levélben, míg a határátkelők nem? Mert hogy emiatt is volt elég polémia a sajtóban, aztán hogy-hogy nem az alkotmánybíróság kimondta, hogy ez így totál oké. Míg adg-től elvárnák, hogy repkedjen többezer km-t, addig egy gyergyói honfitárstól nem várnak el párszáz km-t...

Bredpitt Monika 2017.05.15. 19:05:02

@pamut: köszi, hogy belinkelted de előbb még szombaton lesz a felcsúti , a vasárnapiról még nem hallottam,

Hari Seldon 2 2017.05.15. 19:10:00

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem:
Te folyamatosan ezt az iszlam baromsagot nyomatod. Fogalmad sincs az itteni folyamatokrol, elemzesekrol. Azt kapod amit a media szenzaciohajhasz resze atnyom.
Korbehivatkozasok tomkelege. Hat nevetseges.
(Nalunk az iskolaban (amennyire) megfigyeltem, a fejkendosoknek sincs kettonel tobb gyereke. - ugyanis ok is ugyanebben a piacgazdasagban akarnak (kell nekik is) boldogulni.)

Abban igazad van, hogy ha Macron hozza a parlamentit, siman vezeto lehet. Annak fenyeben, hogy Merkel, ha gyoz is (nagyon valoszinu), biztos, hogy koaliciora kenyszrul, sokat kell azert ott huzakodni az egyik oldalrol a CSU-val meg a masik oldalrol az SPD-vel is.
Masreszt, nalunk a Hollande mar elvitte a balhet az uj munatorvenykonyvel, ami nagyjabol a nemet koppintasa. Akkor megvoltak a tiltakozasok. A PS "elvitte" a balhet.
A masodik negyedevben mar fel szazalek novekedest varnak, ami a korabbi 0.1 - 0.2 utan nem rossz.
Szoval annyira nem kell megint durvat huznia, ami tavaly volt.

2017.05.15. 19:12:37

@sellőlány: Rohadtul diszkriminativ. De erről nem a határontúli magyarok tehetnek. Teljesen felesleges rajtuk elverni a port, és rájuk utálkozni. Ugyanis nem ők voltak a törvényhozók. Szerintem szavazniuk sem kellene -még ha joguk is van hozzá-, és nem is nagyon tették. Romániából, például mintegy 60 ezer levélszavazat érkezett mindössze. Jövőre szerintem ennyi sem fog, mert a "köszike" megvolt.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 19:12:54

@P.Elliot: olvasd el még egyszer a posztot, valamit nagyon félreértettél (már megint) bocs , nem bántani akarlak, de nem tudom miről beszélsz

Arthamyr 2017.05.15. 19:15:10

@szalka240: Ok. Szerinted az a normális, hogy én a nagyobb jövedelmemből nem elég, hogy többet, de még nagyobb részt is adjak. Szerintem meg nem, bőven elég, hogy ugyanakkora részt, ami automatikusan több lesz. Egyébként még esetleg ezt is el tudnám fogadni, ha:
1. nem sávos, hanem valami folytonosan növekvő adózás lenne (tetszőleges x > y bruttó jövedelemre és a hozzájuk tartozó a(x), a(y) adóra igaz lenne, hogy ha x > y akkor a(x)/x > a(y)/y, valamint x-a(x) > y-a(y))
2. a befizetett pénzt hatékonyan, elszámoltathatóan és transzparensen költenék el
3. esetleg a több befizetett adóval kedvezmények járnának, pl. erősebb szavazati jog, kényelmi kedvezmények (előbbre sorolnak az ügyintézésnél stb.)
Amúgy a vagyoni egyenlőtlenségeket legjobban az örökösödés korlátozásával lehetne csökkenteni, így nem lenne büntetve a jó teljesítmény, nem tudna konzerválódni a helyzet, és mindenki kb. azonos helyzetből indulna az élete elején.

montroyal ( CAN qc) 2017.05.15. 19:18:22

@Bredpitt Monika: Ezt a nagyüzemi lopást a magyar történelemben senkinek sem sikerült überelnie
szerintem.csak azon gondolkodom hogy vannak erre emberek, osztalyok akik kitalaljak honnan mennyit lehet lopni lehuzni .. most ugye ez Orban otlete volt(?) hogy megy Kinaba egy kis lovéert amibol Lorinc fog vasutat épiteni Belgradig , amire ugye égeto szukseg van es abbol az 550 milliardbol be lehet nyelni jo par milliardot .. visszafizetni ? majd a birkak fizetik ugy mint az unios bunteteseket ..

sellőlány 2017.05.15. 19:19:50

@Pink Petsch: De ki veri rajtuk a port? Én mint csak statisztikai tényt kezelem és érvként használom azoknál, "akiket nem érdekel". Objektivitás... (Az más tészta, hogy mit éreztem, amikor a szlovákiai magyar barátaimat hallottam rettegve beszélni a migránsok inváziójáról. Kb. mint amikor Mari néni azt mondja a falu egyik végén, hogy látott egy egeret a kert végében és Sári nénihez a falu másik végén az jut el, hogy kitört a pestis. Objektív határontúli média, aham.)

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.05.15. 19:20:35

@London2009:

Azért mert ilyenek a jóléti rendszerek, a német alkotmányban is benne van hogy akinek több van, az legyen szíves többet beleadni.

Hari Seldon 2 2017.05.15. 19:20:40

@Bredpitt Monika:
En is buszke vagyok Franciaorszagra... :-)

Azon meg mindig felbosszankodom, hogy olvas valami korbehivatkozast (jellemzoen a Pew-tol kiindulva) aztan azt hiszi 1200 km-rol a fotelbol pontosan tudja, hogy 10-20-30 ev mulva kik elnek majd itt.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.05.15. 19:20:52

@Shanarey: idefigyelj ecsem. Beszurtam egy egyetemi professzor eloadasait. Mi ebben a konteo? Az, hogy nem illik a vilagkepedbe?

Gene Sharp professzor volt az, aki tudomanyos alapokra helyezve kidolgozta a sikeres befolyasolas, kormanybuktatas alapelveit. Ezeket tokeletesen alkalmaztak az ukran forradalom kirobbantasakor.

Legismertebb muve

en.m.wikipedia.org/wiki/From_Dictatorship_to_Democracy

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.05.15. 19:21:23

@Csodabogár: "Megszüntették az egyetlen újságot amit olvastam"

- kedves Csodabogar neni!
On a kommunizmus remtettei elol menekult nyugatra, es megis a kommunistak hazi napilapja illetve annak jogutodja volt az egyetlen, amit olvasott?

Hari Seldon 2 2017.05.15. 19:22:05

@Herr Géza:
Hat ahogy lathato, nem lesz az.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 19:22:18

@P.Elliot: oda én sem merészkedtem be, ahol a nőket megverték, egyébként meg a tüntetések nagy része tele van kisgyermekes családokkal, de mint már itt egy páran mondták ezek nagyon is békés tüntetések, attól nem félek, hogy ezeket az embereket bántani fogják,

azt viszont komolyan gondolom, hogy ha megint ez a kormány lesz megválasztva, akkor lesz durvább reakció is

Csodabogár 2017.05.15. 19:22:50

@Bredpitt Monika: Kevéske hírből, amit hagyok eljutni magamhoz, én is a momentumban látom a lehetőséget. Ha eljön az ideje fogom is őket támogatni ha közben nem csinálnak valami nagy bakit.
SZDSZ, igen. Országfüggetlenül, mindenhol a liberális pártot kedveltem.
Tegnap örültem a németországi sikerüknek.

Arthamyr 2017.05.15. 19:23:58

@montroyal ( CAN qc): Sajnos tisztán látod a helyzetet. Mellé még le lehet kommunikálni, hogy épül-szépül az ország. Ha esetleg az EU szemét is szúrja (pl. a nem tiszta közbeszerzések), lehet rájuk köpködni, hogy kerékkötők. Win-win-win.

2017.05.15. 19:24:48

@sellőlány: Ja, és ezzel az ellenponttal fel is kaptad a porolót. Mert ebből az alapállásból gyürüznek ki aztán olyan "okosságok", amilyeneket Csodabogár volt szives elsorolni ... De jó, megint van kikre fogni ...

Shaktee 2017.05.15. 19:25:11

@Pink Petsch: Sokat számit a fidesznek a romániai szavazobázis.

Period.

Csodabogár 2017.05.15. 19:28:12

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: Képzeld igen. Mert a többi olvashatatlan, sajnos. Azok ugyanis a Fidesz házi lapjai, na meg Mészáros Lőrinc, Habony és társai.
Én lennék a legboldogabb, ha lenne vagy 8-10 napilap, amiből válogathatnék a nekem legmegfelelőbbet. Sajnos nincs.

Shanarey 2017.05.15. 19:29:27

@Horthy Miklós cselédje:

Hogy lesz e vagy nem, ez még a jövő zenéje.
S nem vagyok jövőbe látó, de azt elmondhatom hogy erre az esély kevesebb mint 50%.

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem:

A gond csak annyi hogy a link nem működik, de sebaj.
Értelmes ember előbb kipróbálja a linket, s csak aztán teszi be a kommentbe.

Arthamyr 2017.05.15. 19:29:52

@Horthy Miklós cselédje: többet ad bele, mivel a többnek ugyanakkora része több, cserébe kevesebbet kap.
Amúgy ha igaz, amit a többi hozzászóló elég egyöntetűen ír rólad (nem dolgozol), nem tudom, hogy van a képeden bőr más faszával verni a csalánt. Esetleg a lakásomat ne írassam valamelyik szegény nevére, az egyenlőség jegyében? :/

2017.05.15. 19:30:21

@Arthamyr: Ezt az épül-szépül az ország dumát csak addig lehet még előadni, amig tartanak a felzárkóztatási célfinanszirozások. Ami Magyarország esetében mennyi idő is még? 2-3 év?
Utána meg persze, lehet megint köpködni az igaz, mert a tájékozatlan birkáknak elő lehet úgy adni majd a dolgokat, hogy a Nagy Szabadságharc miatt a gonosz EU nem ad több pénzt térkövezésre. Holott csak szimplán lejárt a felzárkóztatási időszak.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 19:31:23

@Hari Seldon 2: azért kicsit félek attól, hogy Macron majd úgy pirít ide, hogy az nekünk, a kis embereknek is fájjon,

az viszont döbbenetes, hogy a választások előtt, mint rossz példákat hozta fel Orbánt és Putyint, na ez az amire nem vagy büszke, de lehet, hogy ez is hatott a választókra?

2017.05.15. 19:31:38

@swing gitan: Ja, mind a 60 ezer szavazat. Az menti meg őket egy országos választáson.
Bocs, de most te beszélsz olyasmiről, amit nem ismersz.

nyuszigonosz 2017.05.15. 19:32:22

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem:
Te nagyon el vagy szállva saját magadtól, pedig nincs miért. Nagyon nincs.
Maradnál az autóalkatrészeknél, jobban járnál, mert a poltikáról fogalmad sincs.
Dobálódzol itt olyan dolgokkal, amiket, sejtem te magad el sem olvastál. Mert akkor tudnád mi is van benne, miröl is szól.

Ezenkívül véleményt alkotsz föleg olyan dolgokról, amikröl semmit nem tudsz.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 19:33:11

@Csodabogár: most itt van a Metro újság helyett kijött (ha jól tudom Habony féle) reggeli szennylap, néha már sajnálom a srácokat, mert nem akarják elvenni az emberek a kezükből, a Metro nagyon hamar elfogyott reggel, de ez a Lokál egy borzadalom

sellőlány 2017.05.15. 19:35:46

@Pink Petsch: Én nem látok ebben párhuzamot. Miért nem lehet elfogadni, hogy valaki pusztán saját meggyőződéséből, pártfüggetlenül akar ezen az egészen változtatni?

Bredpitt Monika 2017.05.15. 19:36:36

@Csodabogár: Irtam tegnap a Momentumnak, kértem őket, hogy olvassák el a mai posztot, azt is jeleztem nekik, hogy bizony még mindig van mit javítani a kommunikáción, de én megbocsátom nekik, szerintem hihetetlen eredményt produkáltak idáig, a semmiből jöttek elő

ja, és válaszoltak is

Shaktee 2017.05.15. 19:37:53

@Pink Petsch: 60 ezer az tutira? Ha csak 10, az se jo.

Hmm? :-)

Arthamyr 2017.05.15. 19:39:12

@Pink Petsch: Később is el lehet adni majd. Ez csak kis része a kiosztott pénznek. Utána is bőven marad még presztízsberuházásra, a médiafölény pedig biztosítja majd, a szétrohadó közszolgáltatások és összeomló nyugdíjrendszer helyett a szép új hidakról, utakról stb. szóljanak a hírek.

Shaktee 2017.05.15. 19:39:36

@Pink Petsch: 1.3 milla a cikk szerint.

www.seattletimes.com/nation-world/hungarys-leader-urges-hungarian-minority-to-vote-in-romania/

Kizartnak tartom hogy csak 60 ezer szavaz a fideszre.

Mutogatas nelkul...

**mimi** 2017.05.15. 19:40:06

@IT Knight:
Ahammm... jo neked... de nem ez az átlag

gabors 2017.05.15. 19:40:09

@sellőlány: " Mert hogy emiatt is volt elég polémia a sajtóban, aztán hogy-hogy nem az alkotmánybíróság kimondta, hogy ez így totál oké. Míg adg-től elvárnák, hogy repkedjen többezer km-t, addig egy gyergyói honfitárstól nem várnak el párszáz km-t... "

ez igy nem igaz !!! gondolom tudod csak igy jobban hangzik (hangulat keltes?) nem vagyok hive a fidesznek, de ez konnyites volt

Csak az nem szavazhat levelben akinek Mo-i lakcime van vagyis a rajta van a lakohelye szerinti valasztasi listan. Igen az vagy ott szavaz (vagyis hazamegy akkor) vagy ideiglenesen atjelenkezik valamelyik kulfoldi valasztasi korzetbe (persze ha nincs a kozeleben ilyen akkor valoban nem segit) USA-ban csak 5 (6) helyen lehetett szavazni es esetleg valaoban messze is lehetett sokaknak nekem kb 40 km-re volt. Es en igy tettem semmi ma mar leirtam hogy mit kellett csinalni relative konnyu.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 19:40:18

@montroyal ( CAN qc): az unios büntetések....na az is szánalmas, ahogy az működik, valahogy nagyon úgy tűnik, hogy nem igazán tudnak odacsapni

az a baj, hogy már most is későn van, ha arra gondolunk, hogy idáig mit műveltek, és hogy bevásároltak maguknak közpénzből,

a legújabb ámokfutás, azok után , hogy itt ment a hiszti a bankok ellen, hogy most az MKB már kölcsönt is folyósít a letelepedési kötvényekre

Shanarey 2017.05.15. 19:41:30

@Bredpitt Monika:

Azért, nem a semmiből, de tényleg nagyon a kezdő vonal mögül indultak, s ahhoz képest, nagyon sok eredményt produkáltak.
A gratuláció, mindenképpen jár nekik.

Na meg neked is a mai posztodért, s a lelkesedésedért, mert az manapság hiány cikk.

2017.05.15. 19:43:32

@swing gitan: Nem, lehet, hogy pár szásszal kevesebb vagy több. Valmivel több mint 60 ezer levélszavazat érkezett Romániából 2014-ben az országos választásokra. Az OVI viszont nem publikálta, hogy melyik országból pontosan mennyi érkezett az egyes pártokra, csak az összesitett szavazatszámot.
Ez országos listán egy fél mandátumot sem jelent.
Egyébként, ha vetted észre, a 2014-es választások óta Orbán és a Fidesz magasról tojik a határontúli magyarokra (nem váltak be, mint nagyszámú, biztos szavazóbázis). Ami kifejezetten jó dolog, mert elég szart kavartak nekik az előző években.

Hari Seldon 2 2017.05.15. 19:43:34

@Herr Géza:
A, bakker... Miert nem mondtad, hogy a Le Pen-nek kellett volna drukkolnom... :-)

Shaktee 2017.05.15. 19:43:42

@Pink Petsch:

Ha már mutogatasrol van szo, nagyon keves HA tagrol tudok aki szavaztak hataronkivul, s akkor se lett volna erre erzelmi energiajuk ha konnyen szavazhattak volna.

montroyal ( CAN qc) 2017.05.15. 19:44:18

@Bredpitt Monika: megint ez a kormány lesz megválasztva

valaki azt gondolja hogy nem ? mindenre, hosszutavra rendezkedtek be bebetonoztak magukat meg se fordul a fejukben hogy nem 20-30 evig lesznek ott pl OV kiraly nem egy esetleges kovetkezo vezirnek csinalja a keglit a budai varban, hanem maganak es hosszu tavra .. az osszes nagy penzugyi lopasokat , lehuzasokat nekik kedvezo torvenyeket is maguknak hosszu tavra , egy u.n. .igazsagos kormanyvaltas az nekik a bortont jelentené ezt soha nem fogjak megengedni .. bar aggodhatnak hogy nem dolne a pénz tovabbra viszont amit eddig haracsoltak meg az ukukukunokaiknak is fenseges eletet biztosit es az biztonsagba van ..

sellőlány 2017.05.15. 19:44:20

@Csodabogár: Tessék, olvashatod továbbra is: nepszava.hu
@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: Már más a politikai háttere, és nem az egyetlen párt propaganda szócsöve. (Én mondjuk sosem olvastam.)

2017.05.15. 19:45:42

@swing gitan: Összesen a határontúli magyaroktól (Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna) ennyi. Te viszont a romániai szavazóbázisról beszéltél.

gabors 2017.05.15. 19:46:41

@Arthamyr: "Amúgy a vagyoni egyenlőtlenségeket legjobban az örökösödés korlátozásával lehetne csökkenteni,"

meg ugye vagyonadoval az hogy Mo-on az ingatlanokra nincs kozponti ado az csak a leggazdabbaknak jo (meg akik okosban utaznak).... ez amugy pillanatok alatt kitiszttane a tulajdoni viszonyokat is ... persze a reszleteken mulik minden.

2017.05.15. 19:46:48

@swing gitan: Én szavaztam ... a romániai választásokon ;)

Shanarey 2017.05.15. 19:47:39

@sellőlány:

Nem beszélve arról az apróságról, hogy a XXI. században, talán ezt már neten keresztül is lehetne bonyolítani, hiszen ha az ügyfélkaput használhatom akár UK-ból is, akkor miért nem szavazhatok ugyanígy?

Például az Észteknél ez működik 2010 óta.

sellőlány 2017.05.15. 19:47:43

@Bredpitt Monika: Móni, ha tényleg olvassák, akkor üzenem, hogy ne Bp-re koncentráljanak, hanem a vidéki értelmiségre, egyetemekre, főiskolákra.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 19:47:50

@Arthamyr: szájkosár, mire gondolsz?

nem tudom mi van a száján, nekem úgy tűnik, ő készül arra, hogy a humoristák szájára kerüljön a szájkosár, már nem figyelem mi történik ott, mert annyira morbidnak tartom azt ami ott történt, még mindig nem tértem magamhoz, tavaly november óta

nyuszigonosz 2017.05.15. 19:48:58

@Hari Seldon 2: Tegnap szép volt az új elnök hatalomátvétele. Söt, még a kedvenc autómárkám is "részt vett" benne.

Most kb, egy órája érkezett a francia elnök Berlinbe. Ennek örülök, hogy ez az az ország, ahová elsönek jött.

Shaktee 2017.05.15. 19:52:35

@montroyal ( CAN qc): nem vennék erre mérget homey...

8pm!!!!!!!!!!!!! :-)

Bredpitt Monika 2017.05.15. 19:53:36

@Shanarey: Ezt nekem írtad? Mármint a tüntetgetünk részt?

Már arra is gondoltam, hogy irok egy köremailt , amiben a kollégáimat felbuzdítom egy kis állampolgári engedetlenségre. Nálunk nincs politizálás, ami nem baj egyébként, mert a gyerekek így is minden rezgést felfognak.

Mi lenne ha nekiállnánk politizálni? Még gondolni is rossz rá.
Amúgy hogy vagy? A múltkor nagyon pipa voltam rád.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 19:54:58

@swing gitan: köszi a biztatást, ez az új drog Budapesten: tüntetés, nagyon jó ott lenni, és most jöttem rá, hogy milyen keveset vagyok a városban, pedig beérek 35 perc alatt a lakásomtól, imádom ezt a várost,

2017.05.15. 19:55:14

@swing gitan: Nézd, engem nem érdekel, mit tartasz kizártnak. Keresd fel szépen az Országos Választási Iroda hivatalos honlapját, és ott megnézheted a pontos adatokat.
Mondom, nem ismered te a romániai magyarokat, ha azt hiszed, mind Fidesz-rajongó, és mind kérte a magyar állampolgárságot.
Az viszont igaz, hogy akik igényelték a magyar állampolgárságot is, és szavaztak is 2014-ben, azok 95%-a minimum a Fideszre szavazott. Eből viszont a teljes populációra következtetést levonni azonnali bukással jár a statisztika szigorlaton, az egyetem első évében.

Herr Géza 2017.05.15. 19:57:52

@Hari Seldon 2: :))) Hát nem neki drukkoltál? Most csalódtam egy picit. :))))))))
Pedig olyan aranyos, amikor visszaadná a flanszia nemzeti öntudatot... Make France great again!

Shanarey 2017.05.15. 19:59:10

@Bredpitt Monika:

Igen neked írtam, s csak egy vicc volt a múltból.
Ám ismerve a magyarországi viszonyokat a munkahelyeden ezt ne hirdesd, mert aztán lehet hogy kereshetsz másikat.
Pipa voltál rám?
Did i any wrong?

:-)

Amúgy én jól vagyok, dolgozok, stb.

Arthamyr 2017.05.15. 19:59:28

@Bredpitt Monika: Sokkal korlátozottabbak a lehetőségei, mint Orbánnak, rengetegen be tudnak neki tartani.

gabors 2017.05.15. 20:02:46

@swing gitan: "Ha már mutogatasrol van szo, nagyon keves HA tagrol tudok aki szavaztak hataronkivul, s akkor se lett volna erre erzelmi energiajuk ha konnyen szavazhattak volna. "

en szavaztam New York-ban. voltak rajtam kivul is pont azert mert mert konnyen el lehetett intezni (korabbi evekben gyakorlatilag nem lehetett mert csak otthon szemelyesen lehetett kerni). Valaki csak kikeresi hanyan voltak New Yorkban vagy az usa-ban. Azert EU-ban a tavolsagok kisebbek

Volt olyan orszag (azt hiszem brazil vagy venezuela) ahol volt szavazo korzet at is jelentekeztek de SENKI nem ment el :-))

Volt hogy eppen otthon voltam a 25-bol talan 3x mert husvet tajan szoktam (volt) menni es valasztasok is eppen akkoriban szoktak lenni.

Arthamyr 2017.05.15. 20:04:02

@gabors: De miért mondanék le a lakhelyemről? Másrészt ha már nem is vagyok magyar lakos, nem is fizetek ott adót, akkor mi a tökömért legyen jogom szavazni? És miért így könnyített?

Re: vagyonadó, ezt ellenzem, ez kb. a legszemetebb adófajta, semmit nem lehet ellene csinálni. Van ember, akinek megérdemelten van vagyona, egy igazságos világban sok ilyen ember lenne. Az örökösödés sosem az örökös érdeme.

sellőlány 2017.05.15. 20:04:34

@gabors: Köszi! Megnéztem a forrást, amire emlékeztem (abban csak az Alkotmánybíróság határozata volt a levélszavazásról), de most kikerestem a hatályos szabályozást is, úh pontosítok.
europa.eu/youreurope/citizens/residence/elections-abroad/home-country-elections/hungary/index_hu.htm
Egy dologról tartok, nem indokolatlanul, a szavazatok manipulálhatóságától....

@London2009-et most nem tudom linkelni, de az itthoni lakcímmel nem rendelkezőknek FONTOS, hogy lesz levélben való szavazásra lehetőség, míg az itthoni lakcímmel rendelkezőknek nem - ez a diszkrimináció (hacsak nem regisztrálnak át külföldre).

gabors 2017.05.15. 20:07:47

@Shanarey: "Nem beszélve arról az apróságról, hogy a XXI. században, talán ezt már neten keresztül is lehetne bonyolítani, hiszen ha az ügyfélkaput használhatom akár UK-ból is, akkor miért nem szavazhatok ugyanígy?"

Nem baszzal mar ki a kulugyerekkel milyen jo kis utazasokat lehetett ossze szedni .. mint irtam New Yorkban kb 30-an voltak kikuldetesben valmiert NEM a kovetsegi mar ott levo diplomatak rendeztek :-) es ha jol emlekszem tobb mint 100 orszagban (vagy csak korzetben?) lehetett kulfoldon szavazni ...

sellőlány 2017.05.15. 20:09:02

@Shanarey: Hát na ja... egy IT-s talán meg tudná mondani, hogy milyen módon lenne nem meghekkelhető a módszer és biztosítható, hogy egy adott account alatt tényleg te szavazol... Ujjlenyomat v. íriszazonosító kamera? :-)

DieNanny CH 2017.05.15. 20:09:04

@meatclone:

@adg-vel és @zolee-val együtt, te is bennfentes vagy?

:-))) - vagy inkább: :-(((

Golf2 2017.05.15. 20:09:48

@montroyal ( CAN qc): Szó szerint ez a "jövő". Csak 1kérdés maradt nyitva,menni vagy rohanni.

gabors 2017.05.15. 20:11:48

@Bredpitt Monika: "mert annyira morbidnak tartom azt ami ott történt, még mindig nem tértem magamhoz, tavaly november óta "

nem kell aggodni a republic tul fogja elni meg ha ki is tolti az elso 4 evet :-))) (ami egyelore meg nem biztos)

Az nem kormanyzas hogy You are fired !!1

montroyal ( CAN qc) 2017.05.15. 20:20:03

@swing gitan: ja nekunk mas dolgunk van ... ma este .. nem Mo-ot megvaltani ..:-)

gabors 2017.05.15. 20:22:29

@Arthamyr: "De miért mondanék le a lakhelyemről? Másrészt ha már nem is vagyok magyar lakos, nem is fizetek ott adót, akkor mi a tökömért legyen jogom szavazni? És miért így könnyített?"

Nem kell lemondani (bar ha igaz akkor meg TB-t kene fizetni) pont azt mondtam el hogy mostmar siman emailben el lehetett intezni es csak annyit kellett megirni melyik kulfoldi korzetbe kered at magad helyi jegyzo intezni es kapsz pdf-ben hatarozatot es tenyleg rajta voltam a New Yorki listan. Szavazati jog az allampolgari alapjog semmi koze hogy adot fizet-e valaki vagy nem diakok, nyugdijasok, es sokan masok sem fizetnek adot. Sot eleg szerencsetlen dolog lenne ha csak a gazdagok szavazhatnanak (nekik biztosan tetszene.

"Re: vagyonadó, ezt ellenzem, ez kb. a legszemetebb adófajta, semmit nem lehet ellene csinálni. Van ember, akinek megérdemelten van vagyona, egy igazságos világban sok ilyen ember lenne. Az örökösödés sosem az örökös érdeme. "

Itt mondjuk nem is a bankban levo penzre gondoltam hanem ingatlanokra leginkabb. Amugy mar van hasonlo, hiszen gepkocsikra is van ado (ha maskepp is hivjak) amit ertek alapjan fizetnek ... mas normalis orszagokban bizony van ado ingatlanokra (valaki fizeti) itt tobbek kozott az iskolakat fizetik belole, konyvtarakat, szemetgyujtest, tuzoltook sorolhatnam, foleg helyi dolgokat.

gabors 2017.05.15. 20:27:25

@sellőlány: "Egy dologról tartok, nem indokolatlanul, a szavazatok manipulálhatóságától...." ezt nem ertem ... kulfoldon szavazok kb ugyanannyira lehet ellopni mint otthon ugyanolyan papir boritek es beldobod egy dobozba .... ugynannyira manipulalhato mint a hazai ... (nem kulfoldon szamoljak hanem a lezart urnat hazaszallitottak ha jol tudom)

Shanarey 2017.05.15. 20:29:41

@sellőlány:

Erre én is tudok mondani pár ellen véleményt, például létezik egy bizonyos token megoldás, ami egy pici LCD kijelzővel rendelkező kütyü, amely nem csinál mást csak generál egy hat vagy több jegyű számot ami egy egyszer használatos kód, s igazolja hogy te vagy a tényleges felhasználó. Ilyent lehet mobil telefonra is applikáció formájában, persze ez a magyar államnak nem érdeke, mert nem lehet belőle nagy pénzeket kiszedni.

Például ha a NASA-nak is megfelel, akkor az nem lehet olyan rossz dolog.

itcd.hq.nasa.gov/networking-token.html

Illetve van még egy lehetőség amely megérné a kormánynak is, az pedig az új típusú személyi igazolvány, mert van benne egy chip ami részben írható olvasható. Ám ez a még nem eléggé elterjedt dolog. Az idén majd én is beszerzek egyet, ugyanis a személyim az idén jár le.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.05.15. 20:32:18

@Shanarey:

Tehát akkor ott is örökre fizetheted az albit nem? Mi a különbség?
Ok, tudom, ott jobban lehet élni.

IT Knight 2017.05.15. 20:32:26

@sellőlány: "Illetve drukkolok az EU-nak az Brexit utáni összezáráshoz"

En is szivbol drukkolok Nagy Britannianak, mert nekik Mo-al ellentetben valoban semmi szukseguk az EU-ra. Bator dontest hoztak.

IT Knight 2017.05.15. 20:32:39

@Bredpitt Monika: Sok pont ugy van, ahogy leirod, a nagy resze ennek nem a Fidesz hibaja, nehany pedig igen. De azt ne feledd, hogy 2010 elott sem volt kanaan (sot...), tehat nem a Fidesz es valami nagyon jo kozott kell valasztani, hanem egy kisebb rossz es egy nagyobb kozott.

Nekem sem szimpatikus sokminden: manyup elvetele, olimpia, meszaros lorinc, etc. Csak annyit mondok, hogy meg mindig ez a kisebbik rossz. Csak sokan elfelejtik az alternativat.

IT Knight 2017.05.15. 20:32:49

@Arthamyr: "Amúgy a vagyoni egyenlőtlenségeket legjobban az örökösödés korlátozásával lehetne csökkenteni, így nem lenne büntetve a jó teljesítmény, nem tudna konzerválódni a helyzet, és mindenki kb. azonos helyzetből indulna az élete elején."

Ha ezt egy part mondana, en arra szavaznek.

gabors 2017.05.15. 20:33:08

@gabors: ""Egy dologról tartok, nem indokolatlanul, a szavazatok manipulálhatóságától...." "

a levelben szavazas joval kevesbe "biztonsagos" hogy ki is tolti ki es hogy beerkezik-e valahova. Amugy megoldhato az USA-ban tobb allamban is gyakori sot Oregon-ban csak igy lehet szavazni (olcsobb is)

Herr Géza 2017.05.15. 20:34:57

@Golf2: Hát ha neked ő kell, lelked rajta. :D Mondjuk engem a személyek kevésbbé izgatnak, a gazdaság annál inkább. És nekem nincsenek túl jó tapasztalataim az SPD-éráról.

Buchhalter 2017.05.15. 20:36:35

@Arthamyr: "15% SZJA-t fizetek 38% helyett." - És ennyi! Én gyűlölöm Orbánt, és jövőre csak azért hazamegyek majd, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott ellenzéki pártra szavazzak. De ha jól tudom, minden létező ellenzéki formáció a progresszív adózás pártján van, így kb. felköpök, és aláállok. Az Orbáni Fidesz példa nélkülien kártékony, de azért messze nem kizárólag rossz dolgokat csinált. Nem látom, hogy az ellenzék hogyan pucolná fel a szart, a legtöbben csak Orbán ellen határozzák meg magukat, de ez kevés. Kellene valami pozitív vízió is, ami egyrészt fenntartható jövőt eredményez, emellett nem szopat halálra (nem, köszönöm, de nem kérek egy +20%-os adósávot, inkább legyen 30%-os az ÁFA vagy költsenek/lopjanak kevesebbet)." bocs erre reagálnék és annyit,hogy egyetértek. A poszt és az írója sem tetszett és nem is szimpatikus.Az Együtt formáció kábé a pesti elit bölcsészek egy részét éri el ,azon kívül senkit.Ez kicsit megalázó lehet a számukra.A progresszív adótól meg nekem is herotom van.Ha az uram/bátyám rendszer megszűnne már minden egy fokkal élhetőbb lehetne! Az MSZP-nél is divott,hogy ki kinek a haverja és a többi ellenzékiből se nézek ki többet.Lehet fikázni a Fideszt ,de még mindig ők a legkisebb rossz, bár számtalan hibájuk van : Stadionok ,Trafik törvény a munkavállaló kárárra okozott munkatörvénykönyv váltózások,az oktatás felpuhítása stb.Jó húzások : egy kulcsos adó és sokakkal ellentétben igen is vannak pozitív adóváltozások : KATA felső határ megemelése munkaadói járulékok pár pontos csökkentése,családi adókedvezmény növelése(okos húzás volt,hogy az élősködők bánatára a családi 2019-ig egy petákkal se emelkedik) társasági adó csökkentése stb.És még nagyon hiányolok egy komoly bérlakás programot pályakezdő dolgozó fiataloknak ,családoknak.Pár száz lakás felhúzása Budapesten és több tucatnyi a vidéki nagyvárosokban talán egy egészséges albérlet és lakás árat generálna.

nyuszigonosz 2017.05.15. 20:36:52

@Golf2: Te sem tudod, miket írsz.
Még jó, hogy neked itt nincs választó jogod.

sellőlány 2017.05.15. 20:37:07

@gabors: Igen, de itt még tudom kéerdezni a kerületi bizottságban ülő ismerőseimet, hogy volt-e csalás. Megmondaná. :-)

szalka240 2017.05.15. 20:37:51

@Arthamyr: A 2. pontban tökéletesen egyetértek veled.
Szerintem rendben van, hogy a magasabb keresetűek arányában nagyobb részt fizessenek (észszerű határon belül), mert nekik még az is kisebb terhet jelent, mint az alacsony keresetűeknél az alacsonyabb adó, értsd kisebb életszínvonal-csökkenést eredményez az adó befizetése. A járulékok pedig amúgy is egykulcsosak. A legfőbb probléma ott van, hogy ahhoz, hogy valóban senki se járjon rosszul, jó politika, megfelelő gazdasági környezet és idő kell. Annak idején, amikor ez történt, igazából egyik sem volt meg. Ilyen esetben pedig csak az egyik csoport rovására lehet egy másik csoportnak kedvezni. És ez piszok rosszul tud esni annak, aki a rossz oldalon van (és a lakosság legalább 60%-a volt a rossz oldalon), és a kormány még le is akarta nyomni az emberek torkán, hogy ez mindenkinek milyen jó.
Ezeket ne vedd szemrehányásnak, mert nem veled van bajom nem akarok viszályt köztünk, csak azt akarom mondani, hogy ami az egyik embernek jó, nem jelenti azt, hogy az a másiknak is jó.
Előkerestem az adópapírjaimat. Az első teljes évemben Németországban 8,1% adót fizettem, járulékokkal együtt 30,4%-ot. Jelenleg jóval magasabb a fizetésem, az idén már 14,3% lesz az adó és 35,8% járulékokkal együtt. Nekem ez így rendeben van.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 20:38:20

@IT Knight

Amikor Orbán azt mondja: mi mindent legálisan csinálunk, akkor úgy érzed, hogy ennél bármi jobb, bármi.
Persze ezt majd akkor fogjuk megtudni, ha majd m ás lesz.
Még van egy év.

Shaktee 2017.05.15. 20:39:07

@montroyal ( CAN qc): Malkin milyen randa vologya fejet novesztett :-)) nem mintha egy casanova lett volna regen..

sellőlány 2017.05.15. 20:40:52

@IT Knight: Így van, így döntöttek, menjenek és tapasztaljanak. De akik maradtak, azok haladjanak egy irányba és bánjanak keményen rendbontókkal. Na, akkor nézd majd meg az itthoni fizetésedet. :-)

sellőlány 2017.05.15. 20:42:32

@gabors: Igen, pont erre gondoltam én is.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 20:44:14

@Buchhalter: Azt hittem a múltkor, hogy már kiegyeztünk egy kölcsönös szimpátiában, de akkor mégsem?

Pedig te voltál az, aki azt mondta, hogy 2001 szeptemberében megérdemelték az amcsik a terrortámadást.
Utána mégis tudtál írni valamit ami szimpatikus volt.

Kár, hogy idáig fajultak benned a dolgok. Ma már sírtam egyszer, többet nem fogok.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 20:49:27

@geegee: Köszi, hogy beraktad ide a linket, erre kíváncsi vagyok, nagyon örültem neki, hogy hazajönnek, úgy látom előre ittam a medve bőrére.

Szerencsére , még ha sírok is néha, mindig a remény győz bennem. Nagyon remélem, hogy jövőre sok minden változik majd.
Gyűlölöm a tolvajokat.

Shanarey 2017.05.15. 20:50:33

@Horthy Miklós cselédje:

A választ te is tudod, hiszem megválaszoltad, s tényleg, itt jobb élni.
Itt a 8 óra munka az 8 óra munka, ha több, akkor az túlóra, és ki is fizetik.

kék madár 2017.05.15. 20:53:57

@IT Knight: "Csak sokan elfelejtik az alternativat."
az alternativa miben volt rosszabb?

Bredpitt Monika 2017.05.15. 21:02:08

@gabors: szerintem megártott neki az Apprentice nagy sikere

Bredpitt Monika 2017.05.15. 21:05:00

@gabors: én akartam szavazni 2014-ben New Yorkban, de nekem nem sikerült, és sokan mások is panaszkodtak, hogy nem tudtak szavazni, hiába regisztráltak emailben (én telefonon, de soha nem jött visszaigazolás) szóval elég furcsa volt ez az egész

Shanarey 2017.05.15. 21:08:33

@kék madár:

Például akkoriban nem rúgtak ki senkit azért mert ellenzéki, ma már ez nem probléma. Például, mert ők úgy loptak hogy az átlagembert ez nem érintette. Ma meg csak az vehet földet, aki űber fideszes, lásd Stróman Mészáros elvtársat, a fél megye az övé, s más egyéb dolgokban is benne van a keze. Például az összes balatoni kemping az ő zsebébe termel.
Na meg vannak efféle apróságok is:
eduline.hu/kozoktatas/2017/5/15/Kulonos_tanar_lopott_egy_belvarosi_iskolabo_7BDX5E#

S én emlékszem még egy valaha volt kormányzópártra, amely úgy gyűjtött pénzt, hogy azt jobb helyeken börtönnel jutalmazták volna. Amúgy a fideSS, be van tojva a választásoktól, ezért is reszelik a jogszabályi környezetet folyamatosan, mert ha ők veszítenek akkor örökre veszítenek, s ezt ők is tudják.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 21:09:20

@Shanarey: az a múltkori beszólásod az intenzív állattartás ügyben enyhén szólva sütött az ellenszenvtől, ráadásul elég lesújtó volt rám nézve, hogy rólam , aki hét évig élt az USAban azt feltételezted, hogy nem tudom miből van a hamburger......

lehet már nem is emlékszel, Főgebrával együtt ugrottatok nekem,

először is nem szoktam hamburgert enni a MC Donald's ban, lehet ott mást is kapni, másodszor meg az intenzív állattartás a csirkékre is vonatkozik, de mindegy rég volt...nem volt szép
üdv,

Bredpitt Monika 2017.05.15. 21:13:55

@Arthamyr: "Sokkal korlátozottabbak a lehetőségei, mint Orbánnak, rengetegen be tudnak neki tartani. "

Most beszéltem a férjemmel. Azt mondja, hogy úgy tűnik, nemcsak Orbánnal kapcsolatban merült fel, hogy Putyin zsarolja valamivel, hanem most már többeknek az a véleménye, hogy Trumpot is szorongatja valamivel.

Még a végén kiderül , hogy Putyin a világ ura.

Shaktee 2017.05.15. 21:18:16

@Bredpitt Monika: Ura ám az isten f@szának.

A Gázpromnak, a birca firkának s a csungohasu focistanak.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 21:20:20

Valaki azt írta, hogy nem forrong Budapest. Szerintem meg igen, nagyon is van látszatja, hogy az embereknek elege van ebből a tolvaj bandából.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 21:22:35

@swing gitan: jaj, de megijedtem, hirtelen nem tudtam mire reagálsz,

épp most dicsérte férjem a ti "főnökötöket" aki a maga korával szintén kuriózum, Kanada az egyik legjobb hely a földön, ha nem A legjobb

Bredpitt Monika 2017.05.15. 21:32:42

Még egy kis reklám a szombati tüntetéshez, ezt a Facebookról küldték nekem, a szervező a Kellesz Korrupcióellenes Szövetség

Ott lesznek Felcsúton a legális bűnözés stadionjánál az elmúlt évek legfontosabb anti-korrupciós hősei! Ha megosztod ezt a képet, akkor sokan láthatják, hogy valami komoly dolog indult el a korrupcióellenes oldalon!

Felszólalók ABC sorrendben::
Hadházy Ákos- az LMP társelnöke, aki heti szinten leplez le korrupciót
Horváth András- a KELLESZ elnöke, a NAV-botrány kirobbantója
Juhász Péter, az Együtt elnöke, a belvárosi ingatlanügyek felderítője
Karácsony Gergely- a Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere
Törley Katalin- Tanítanék Mozgalom
Vágó Gábor- a KELLESZ titkára, korrupcióellenes aktivista

A Momentum Mozgalom, és a Queastor-károsultak is delegálnak egy-egy felszólalót, akinek a személye a héten derül ki.

Jó éjszakát mindenkinek !

sellőlány 2017.05.15. 21:32:48

@Bredpitt Monika: Az egyik én voltam. Nekem a forrongás egy folyamatos intenzív és kézzel fogható következményekkel járó megmozdulást jelent, mint pl. anno a taxis blokád vagy a Közel-Keleten az arab tavasz. Persze, hogy örülök annak, ami a városban történik, és jókat derülök az "állítsátok meg" plakátok aljára fújt kommenteken (az utca emberének még mindig zseniális a humora), de mint a mindenkori választások eredményeiből látható, Budapest nem egyenlő Magyarország.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.05.15. 21:33:27

@nyuszigonosz: "Maradnál az autóalkatrészeknél, jobban járnál, mert a poltikáról fogalmad sincs. 
Dobálódzol itt olyan dolgokkal, amiket, sejtem te magad el sem olvastál. Mert akkor tudnád mi is van benne, miröl is szól. 

Ezenkívül véleményt alkotsz föleg olyan dolgokról, amikröl semmit nem tudsz."

- barcsak irtal volna konkretumot, de nem sikerult.

sírjatok 2017.05.15. 21:33:49

Én nagyon örülök hogy a posztoló ilyen jól érzi magát a tüntetéseken, a rokonaimnak kicsit szarabb volt 2006-ban mikor hazafelé menet megverték őket a leesett azonosítószámos rendőrök. Hozzáteszem egyikük sem huligán volt.

Szóval ha szeret így szabadon tüntetni, akkor szerintem inkább Orbánra szavazzon.

sírjatok 2017.05.15. 21:34:03

@Shanarey: "Például, mert ők úgy loptak hogy az átlagembert ez nem érintette."

Gondolom azért lett az államadósság 50-ről 80%, mert ez az átlagállampolgárt nem érinti. Gondolom azért szorultunk az IMF-re mert annyira jó volt a kormányzás. Feltehetőleg azért húzott el mellettünk az összes ország, mert keveset loptak. Hagyjuk már.

Nagy különbség, hogy az egyik kormány konkrétan egy államcsődöt produkált a kormányzása végén, a másik meg "nem nőtt eléggé" meg "túl sokat lopott".

sírjatok 2017.05.15. 21:34:09

@Bredpitt Monika: Nos majd meglátjuk 2018-ban :D

sírjatok 2017.05.15. 21:34:14

@Bredpitt Monika: Ez a putyinozás ez gyanúsan hasonlít a sorosozásra.

Bredpitt Monika 2017.05.15. 21:42:33

@sellőlány: azért is adtam ezt a címet, mert a vidék még rosszabb, mint az én budapesti ismerősöm, aki nem tudja ki az a Mészáros Lőrinc

vidéken még inkább el vannak zárva az emberek a hírektől, ők nem is tudom mennyire látják mi történik a városban, de a Momentum megkezdte az országjárást,

a remény hal meg utoljára, jó éjt

gabors 2017.05.15. 21:47:53

@Bredpitt Monika: "hogy nem tudtak szavazni, hiába regisztráltak emailben (én telefonon, de soha nem jött visszaigazolás) szóval elég furcsa volt ez az egész " en elhiszem hogy volt ilyen is ... nekem sikerult a helyi jegyzotol kaptam pdf-ben hatarozatott ... nem emlekszem pontosan mennyivel elore csinaltam meg de ment sot az EU-s szavazasnal is ment... amugy barmi aprosag miatt is elutasitottak hallottam en is ilyet ha pl az otthoni cim nem egyezett a lakcimkartyaval pl.

Mondjuk vittem a kinyomtatott hatarozatot amin mindenfele iktato szam meg egyebek volt, de nem tudom mit tudtam volna tenni ha nem lettem volna rajta a valasztoi nevjegyzeken.

Nalad nen tudom mi lehetett a hiba, en is szkeptikus voltam ezert is csinaltam vegig mert tudni akartam tenyleg mukodik-e es lattam hogy pl az en korzetembol 50 felett voltak az atjelentezettek (mert ugy lehetet latni a listat amin megkerestek a nevem :-)) De pl Budapestrol nagyon sokan az egyik terem csak BP-ieknek volt

Olyan nem volt hogy bemesz es szavazol mint mas orszagoknal (pl Romania) ... en 10:30 korul voltam ott es ha nem is volt hosszu sor de voltak rajtam kivul is boven.

2017.05.15. 21:58:32

@sírjatok: Köszönd meg a garázda elvtársaidnak, akik szétverték a Belvárost, kicsi narancskullancs.

2017.05.15. 22:00:26

@sírjatok: Tőletek tanulta. Vagy nem tetszik, amikor a saját stilusotokat visszakapjátok?

2017.05.15. 22:02:42

@swing gitan: Hagyd már, fidesztroll, ismerem a "munkásságát". iztos cimlapos a poszt, és ideette a fene.

sírjatok 2017.05.15. 22:11:00

@szÖveges professzor: "nem kissé szánalmas, hogy mást sem lehet hallani, csak hogy Mo-n '89 óta minden kormány egy szar, minden politikus lop, a többség folyton elégedetlen"

Totál igazad van, ez tök szánalmas. Szerencsére fentebb vannak azért józanabb hangok (nem kell csontig benyalni egy kormánynak sem, reálisan azt kell nézni, hogy melyik mit teljesített és mik az alternatívák).

Az a baj, hogy sokan valami csodavárásban élnek. Nem azt nézik, hogy van X, Y és Z párt, és ez ebben jó, a másik meg abban és összességében ezért meg ezért én erre szavazok. Hanem verik magukat a földhöz, hogy ha egy kormány nem tökéletes, bénán old meg valamit, akkor azonnal le kell váltani, mert egy kitalált tökéletes kormány ezt jobban csinálná.

Mint valami vénkisasszony, aminek egyik kérő sem jó, mert nem a szőke herceg jött a fehér lovon, amilyennek elképzelte.

Urb 2017.05.15. 22:11:04

@Hari Seldon 2: Pedig ez lesz, nem tökéletes, de az alternatíva meg...

sírjatok 2017.05.15. 22:11:09

@Pink Petsch: akkor szerinted is butaság mindkettő? Minden mögött Sorost látni vagy minden mögött Putyint látni?

Shaktee 2017.05.15. 22:12:42

@Pink Petsch: öt kopek per hozzászólás fityeszkotona

Bredpitt Monika 2017.05.15. 22:14:12

@Paula H.: bocsanat, erre holnap valaszolok, koszonom, hogy elolvastad

gabors 2017.05.15. 22:14:14

aircrash in NJ .....

Shaktee 2017.05.15. 22:14:53

@sírjatok: vladimir általában képes oldallal áll vikihez hogy az jól hozzáférjen.

Lásd a tuareg fotót.

2017.05.15. 22:18:54

@sírjatok: Szerintem húzzál el erről a blogról, mert rohadtul nem a te közeged. Kb. ennyi a mondanivalóm számodra.

2017.05.15. 22:20:52

@swing gitan: Ja, és ha elkezdtek vele kommunikálni széttrollkodja az egészet. Viszonylag értelmes, a többiekhez képest, de azért ő is eljut végül a libsi-bolsizáshoz, és közben teljesen kisiklatja az egész kommentfolyamot.

tnt 2017.05.15. 22:21:02

szép dolog a szabadságharc ... ebben az országban mindig leszarták vagy eltaposták ... amíg vannak akiknek ennyire kedvez az adórendszer és a családi támogatás ekkora kedvezményekkel nem fog fityesz ellen szavazni .... tüntentgetni meg jó szórakozás lehet zuhogó esőben .... kell a népnek a szórakozás a politikusok meg otthon röhögnek rajta ...

FutureFry 2017.05.15. 22:21:26

@gabors: @sellőlány:
A levélben szavazásnál a legtöbb helyen (mindenhol?) aláírásellenőrzés van (mondjuk jó kérdés, hogy az hogy megy - de legalább az a konkrét szavazat ismerete nélkül történik), és személyesen is le lehet adni a borítékot, nem kell postára adni.

2017.05.15. 22:28:08

@gabors: Miért, mit csináltak még, testüregvizsgálatot? Bemész, bemondod a neved, ellenőriznek a jegyzéken, aláirsz, szavazol, szevasz!

sírjatok 2017.05.15. 22:31:06

@swing gitan: de most erre mit kéne válaszolnom?

Nézd én normálisan idejöttem, leírtam a véleményemet, akkor is ha nem egyezik a tiétekkel. Igen, szerintem ma szabadabban lehet tüntetni, nem, nem forrong a város, igen, meglátjuk 2018-ban, nem, a Fidesz nem kizárólag szar dolgokat csinált, igen, jobbnak érzem az MSZP-nél, igen, megindokoltam. Erre a következő "válaszokat" kaptam:

narancskullancs, troll, 888, ötkopekes hozzászóló, vladimir seggét nyalja orbán, saját stílusodat kapod vissza

Komolyan? Az a vicc, hogy aztán meg sírdogáltok azon, hogy jaj miért nincs nemzeti minimum meg értlemes párbeszéd. Itt volt a bőgatyás alkalom, lehetett volna beszélgetni a fidesz alternatíváiról vagy bármiről, maradt a hülyefizetettputyinbérenctrollozás. Eh minek is próbálkozok.

FutureFry 2017.05.15. 22:31:17

@FutureFry: Ja, és online lehet ellenőrizni, hogy megkapták-e (és elfogadták-e) a levélben küldött/leadott szavazatot.

sellőlány 2017.05.15. 22:31:49

@FutureFry: Kellene ide egy jó kis összefoglaló poszt - ezt most @Határátkelőnek is írom, ami leírja a külföldön élő magyarokra vonatkozó szabályozást, teendőket, határidőket és néhány határátkelő tapasztalatát is megemlíti, hogy miképp zajlott egy ilyen külképviseleti v. levélben történő szavazás. Gabors már leírta a NY-it, az 1:1-ben mehetne is posztba. Na, jó éjt mindenkinek. (300+ komment van eddig, tök jól felverte Mónika a politikai állóvizet. :-D)

Shaktee 2017.05.15. 22:31:57

Konok Péter

Orbán Viktor harckocsit koszorúzott Pekingben. Szép harckocsi volt, olajzöldre festve, rajta vörös csillag - kicsit hasonlított egy üveg Heinekenre, de azért szebb volt. Erős, autonóm, dacos; olyan "nem hagyjuk, hogy beleszóljanak a nemzet ügyeibe" érzés lengte körül.
Orbán Viktor megállt szemben a harckocsival, a lövegcső alatt, kezében az emlékezés művirágai (az emlékezet rövid, de a műanyag szinte örök életű). A harckocsi elejére egy kis kampót hegesztettek, hogy oda lehessen a koszorút akasztani. A kampó mellett csúf, barnás folt.
- Az micsoda? - kérdezte Orbán Viktor a foltra mutatva, mert a folt kicsit oda nem illőnek tűnt az amúgy igen csinos harckocsin.
- Az ott a nép - válaszolt a tolmács, miután megkérdezte az Orbán Viktorral együtt koszorúzó kirendelt kínai elvtársat (vagy urat? ezt még nem sikerült Orbán Viktornak tisztáznia magában, de mindegy, nem volt egy hamleti, vívódó figura).
- Ez szép, hogy így pacekba, rögtön a harckocsi elején! - bólintott Orbán Viktor. - Sosem szabad a népet szem elől tévesztenünk.

FutureFry 2017.05.15. 22:33:18

@sellőlány: Ja, bocs, ha félreérthető volt - én az amerikai rendszerről írtam.

sellőlány 2017.05.15. 22:34:52

@sírjatok: Olvass visszább a kommentek között, azok is fel lettek sorolva. Aztán majd meglátod, hogy mit kezdesz velük. Engem nem zavarsz, amíg értelmesek az érveid. Nah, tényleg lépek.

2017.05.15. 22:37:47

@sírjatok: Rövidre zártunk. Láttam, hogy trollkodsz szét, például comment.com-os posztokat a hülyeségeiddel. Most nem hagytuk, hogy eljuss a libsi-bolsis végkifejletig, és közben nyomd a "csak a Fidesz"t.
Itt csúnya libsi-bolsik vannak, akik mind libbantak és soros-bérencek, ráadásul zsidók is. Szóval, tünés!

gabors 2017.05.15. 22:38:27

@FutureFry: "A levélben szavazásnál a legtöbb helyen (mindenhol?) aláírásellenőrzés van (mondjuk jó kérdés, hogy az hogy megy - de legalább az a konkrét szavazat ismerete nélkül történik), és személyesen is le lehet adni a borítékot, nem kell postára adni. "

Mihez hasonlitjak?

igaz valamit ala kell irni amikor szemelyit vagy lakcim kartyat csinaltat az ember

Ja igen a konzulatuson is volt egy nagy doboz (atlatszo volt) amibe levelbeni szavazatokat lehetett beledobni .. de ez megint mindenfele regisztracio nelkul tortent a rendes szavasnal kellett termeszetesen utlevel ellenoriztek meg a nevet a listan ...

FutureFry 2017.05.15. 22:41:38

@gabors: Bocs mégegyszer, én az _amerikai_ választásokon történő levélben szavazás mikéntjét írtam le (mondjuk ez államonként valamennyire változó lehet).

sírjatok 2017.05.15. 22:48:47

@Pink Petsch: "Szerintem húzzál el erről a blogról, mert rohadtul nem a te közeged. Kb. ennyi a mondanivalóm számodra. "

o.O a szíves marasztalást nem veszem komolyan.

Valóban nem az én közegem, ezért is lett volna érdekes értelmesen beszélni. Elküldtél a picsába, jegyezd meg hogy nem miattam nem lett értelmes vita vagy beszélgetés. Szerintem írtam megfontolandó dolgokat mind az ideális választásról (illetve annak lehetetlenségéről), arról hogy valós alternatívák közül lehet választani, meg a korábbi kormányzatok és a fidesz teljesítményéről. Érvelhettél volna, vitázhattunk vagy beszélgethettünk volna, maradt a " hülye putyinbérenc troll, húzzál innen". Hát... én legalább megpróbáltam.

...az meg hogy hogyan lehet egy tök nyíltan politikai posztot félrevinni a politikával, most már mindörökké rejtély marad :D

gabors 2017.05.15. 22:50:28

@FutureFry: " Bocs mégegyszer, én az _amerikai_ választásokon történő levélben szavazás mikéntjét írtam le " itt meg nem szavaztam, de mentem a felesegemmel igy latni lattam hogy megy. De NY-ban nem is lehet levelben szavazni absentee (illetve csak ugy hogy valami OKOT kell megadni) sot ha jol tudom eloszavazas sincs mint sok allamban (igen allamonkent jelentosen eltero szabalyok vannak) ebben NY allam nagyon le van maradva .... talan nem is akarjak hogy tobben szavazzanak

Herr Géza 2017.05.15. 22:53:22

@sírjatok: Na ezen stílszerűen besírok: "a rokonaimnak kicsit szarabb volt 2006-ban mikor hazafelé menet megverték őket a leesett azonosítószámos rendőrök. Hozzáteszem egyikük sem huligán volt."
Ez pont olyan, minthogy 45 után nálunk senki nem volt nyilas, csak beépült kommunista. Majd 90 után mindenki rohadtul antikommunista lett, még a munkásőrök is.
Aranyos kis sztori a békésen hazafelé sétáló rokonokröl, akiket a gonosz Gyurcsány rendórei megvertek....
Andersen úr nem rokon véletlenül???

2017.05.15. 22:55:59

@sírjatok: Nem, te mindig igy inditasz, aztán lenyomod a propaganda-dumát. Játszon veled, aki nagyon unatkozik. Ismerlek már. Hess!

Herr Géza 2017.05.15. 22:56:55

@sírjatok: Apuci, ha nem írsz tömény hülyeségeket (ld. iménti kommentemet), akár beszélgethettünk is volna...

Csodabogár 2017.05.15. 23:10:52

@swing gitan: Nem csak Romániában vannak határon túliak, hanem Ukrajnában is és Szlovákiában is. Bár az utóbbiak állítólag nem voltak annyira lelkesek mint a két másik csoport.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.05.15. 23:25:35

@Bredpitt Monika: ne lovald bele magad. Ha a kormanyzo parton mulik az eleted akkor inkabb valtoztass rajta!
Hihetelen, mennyire be lehet hulyiteni az embereket. Azt hiszik hogy a valoban lenyeges dontesek a kormanyzati szinten szuletnek.
Regota koztudott hogy a nepnek kenyer kell es cirkusz. Az megvan, meg is lesz.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.05.15. 23:25:35

@Bredpitt Monika: "Azt mondja, hogy úgy tűnik, nemcsak Orbánnal kapcsolatban merült fel, hogy Putyin zsarolja valamivel, hanem most már többeknek az a véleménye, hogy Trumpot is szorongatja valamivel. 

Még a végén kiderül , hogy Putyin a világ ura."

- az osszeeskuvesi elmeletek toletek sem allnak tavol.

Dikusz 2017.05.15. 23:28:22

@Shanarey: nekem júniusban jár le a személyim, kb három hete csináltattam meg. 8 napos határidőt adtak meg, hogy addigra elkészül.
Ezzel nem is volt gond, időben kaptam az értesítést.
Mikor elmentem érte, elkérték a régit, el is vették annak rendje és módja szerint. Nem adták vissza érvénytelenítve mint eddig.
Viszont azt is mondták, hogy egyenlőre ne dobáljam el a TAJ-kártyát/adókártyát/egyebeket, mert nem aktiválható az új személyi, nem tudták megmondani mikor lesz, még megközelítőleg sem...

kék madár 2017.05.15. 23:37:58

@sírjatok: az, hogy hazugsagokat irsz, nem az erveles kategoria. Elozo rendszerben hany jobbos ujsagot zuztak be?
Ha tenyleg ervelni probalnal, elobb keress ra, hogy miert szegyen ma magyarnak lenni, ha a kormanyt legitimnek tekinted (ami egy remenysugar - mert a valasztasokat elcsaltak)

kék madár 2017.05.15. 23:41:15

@FutureFry: es az amerikai rendszerrol minek irtal ide, csakugy? :)

Dikusz 2017.05.15. 23:44:48

@Bredpitt Monika: félre ne érts, tetszik a bizakodásod, de én nem vagyok ilyen derűlátó. Bár neked lenne igazad, és lenne hatása a tüntetéseknek. Szívvel-lélekkel veletek vagyok.
Eddig nem láttam eredményét a tüntetéseknek, egyiknek sem.

A Momentum számomra olyan, mint annak idején az LMP volt. A nevében más politikát ígért, semmit nem tudtak megváltoztatni, szépen belesimultak a többi párt közé. Az SZDSZ-ről inkább nem mondok semmit, és nem azért, mert fideszes/jobbikos vagyok.

Hari Seldon 2 2017.05.15. 23:45:50

@nyuszigonosz:
Nagyon aktív. Meglátjuk. Az érződik rajta, hogy eléggé nagyléptékben gondolkodik. Hollande után erős a kontraszt.
Most egy centristább Republikánust választott miniszterelnőknek. Ezzel vélhetően sok jobbos szavazatot (vagy legalábbis eleget) begyűjthet.
A FN kisebb válságba került. A párt legnépszerűbb arca, a Marion elment. Maradt erős embernek a Filipo aki a sorti Euro programot nyomatta. Azzal nem futnak messzire.
Szóval még az is lehet, hogy koalíció sem kell majd Macronéknak, és meg lesz a többség egyedül is.

gabors 2017.05.15. 23:54:20

@swing gitan: hat ez csak nagyon altalanos feltetelezsek sorozata semmi tobb (elmeletileg lehet ilyen marmint impeachment) ... de trump-tol barmi kitelik

Dikusz 2017.05.15. 23:58:15

@Shanarey: ezzel teljesen egyetértek. a 2010-es kormányváltást követően olyan söprést végeztek abban a hivatalban ahol dolgoztam, hogy csak úgy füstölt, azért is, mert ellenzéki volt.
Előtte soha nem tapasztaltam ilyet, félelmetes volt. Megmukkanni nem mertem fél évvel a nyugdíj előtt.

NorthPier 2017.05.16. 00:13:57

@Bredpitt Monika: 'vidéken még inkább el vannak zárva az emberek a hírektől, ők nem is tudom mennyire látják mi történik a városban"
Bizony... Se tévé, se rádió, net, az meg mi...?
Ugyan már...

FutureFry 2017.05.16. 00:15:09

@kék madár: A levélben való szavazás biztonsága volt az apropó.

gabors 2017.05.16. 00:44:01

@swing gitan:
@gabors: " de trump-tol barmi kitelik " az oroszoknak kikotyogott valami nagy titkos infot :-(((

gabors 2017.05.16. 00:47:25

@swing gitan: erre csak a mid-term 2018-as valasztasok utan van barmi esely HA a demokrataknak legalabb 22-25 korzetet megnyernek (es nem viszitenek el egyet sem) .... ugyanis a Kongresszusnak kell megszavazni mindezt eloszor ...

de minden lehetseges

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2017.05.16. 00:59:01

Azért egy blognak el kellene döntenie miről akar szólni és ahhoz tartania magát! Most ennek a blognak ez a bejegyzése pár napon belül már a harmadik olyan, ami inkább politikai jellegű és egyértelműen egy politikai kisebbség nézőpontját képviseli. Ez meglehetősen csalódást keltő, mert eddig abban a hiszemben olvastam az itt leírtakat, hogy objektív a blog. Ezek után már nem vagyok biztos benne, hogy az eddigi objektivitás nem csak beetetés volt, vagy csak ügyesebben ment a politikai manipulálás.

montroyal ( CAN qc) 2017.05.16. 01:22:26

mindegy ki irta de jo osszefoglalo kissebik rossz a fidesz? vagy jol teszik mert haok nem lopnak el a komcsik a libsik a sorosbérencek lopnak el .. OV es gangje csak megvedi a penzt nehogy az ellenseghez jusson ,,szoval itt az idezet ; ha nem igaz ezek utan az M1 bol fogok tajekozodni .. valasztani ugyse megyek ..

Magyarországot végképp eladósítja a harmadik Fidesz-kormány!
Jelenleg is brutális az államadósság! Jövőre meg kell kezdeni a Letelepedési kötvények visszavásárlását, azt ugyanis öt év után az adófizetőkkel kamatokkal terhelten vásároltatják vissza. A bevételt elvitték a Rogán Repülős Tóni-féle kör offshore lovagjai. Az államadósságunk is nagyon jelentős! Igaz, nem az IMF-nél, hanem egyéb bankoknál és a magyar állampolgároknál vagyunk eladósítva.
Paks II-re az oroszoktól, a Budapest–Belgrád vasútvonal felújítására, illetve kiépítésére Kínától összesen 4500 milliárd forint körüli hitelt vesz fel a harmadik Orbán-kormány. Ezzel évtizedekre eladósodik az ország. Hozzáértők szerint a Budapest–Belgrád vasútvonalnál történő építkezés soha nem fog megtérülni. Paks II. évek óta haveri kifizetőhelyként is funkcionál, nemsokára belép ebbe a körbe a Budapest–Belgrád vasútvonal is. A kereskedőházak is a haverok jólétét szolgálják, az adófizetők nem győzik kifizetni a számlájukat.
A következő kormány, akár negyedik Orbán-kormány, vagy más kormány lesz, nagy bajba fog kerülni a hatalmas fizetnivalók miatt. Az uniós pénzek nem fognak tovább ömleni, mert 2021-től az unióban új költségvetési hét év következik. Ráadásul özönlenek a migránsok is, ami szintén jelentős kiadást okoz. Nagy-Britannia az új költségvetési időszaktól már nem lesz befizető. Ezért a jelenlegi kormány 2018-ig le akarja hívni a 2020-ig járó uniós pénzeket, és félő, hogy le is nyúlják. Odalett a magán-nyugdíjpénztári pénz is, mintegy 3000 milliárd forint. Akik visszatértek az állami nyugdíjalaphoz, rosszul jártak, mert még mindig nincs meg a beígért egyéni számla, és nem kaptak még csak egy igazolást sem arról, mennyi pénzük tűnt el a nagy kasszába.
A Letelepedési kötvények haszna a Rogán-féle offshore lovagokhoz került (140 milliárd forint körül), jövőre viszont meg kell kezdeni a visszavásárlásukat kamatokkal megterhelten. Ezt a kötelezettséget viszont nem az offshore lovagoknak, hanem a magyar adófizetőknek kell teljesíteni.
Mivel az ország összeszerelő üzemként funkcionál, és a haszon kikerül az országból, vajon mennyi esély marad a talpon maradásra? A magyar társadalom egyre rosszabb, a haveri kör egyre jobb helyzetbe kerül.

kék madár 2017.05.16. 01:22:34

@Madnezz:
miert kellene eldontenie egy blognak, hogy mirol szol? Ekkora baromsagot regen ovastam. De segitek: ez a blog mindig arrol szol amit a blog gazdaja publikal.
Ne olvasd. Menj vissza a 888-ra.

gabors 2017.05.16. 01:33:45

@Madnezz: "mert eddig abban a hiszemben olvastam az itt leírtakat, hogy objektív a blog. "

ez olyan mint sor :-) objektiven persz a kobanyi vilagos a nyero nem a csiki sor

montroyal ( CAN qc) 2017.05.16. 01:46:07

@Madnezz: @IT Knight: egy politikai kisebbség nézőpontját képviseli.

narancskodosok mikor hagyjatok abba ezt a szamolast .. a szavazatok szamaiban 2,1 millio szavazott a fideszre es 2, 8 millio aki nem szavazott a fideszre + akiknek ellehetetlenitettek a szavazasat vagy szarja le mert ugy kevertek a kartyakat hogy csak ok gyozzenek meg amugy is szarjak le az egesz politikai bagazst (mint én)..

akkor most a kissebseg a tobbseg sot 2\3-dal

pappito · http://pappito.com 2017.05.16. 04:29:20

@Madnezz: " Ez meglehetősen csalódást keltő, mert eddig abban a hiszemben olvastam az itt leírtakat, hogy objektív a blog."

ne a blogra haragudjál, ha átbasztad magad.
Az nem volt gyanús, hogy az elmúlt 5-10+ évben lelépett magyarkák beszélgetnek itt, akiknek a nagyrésze nem azért ment el, mert Mo túl jó volt nekik...

ez az álnaiv csalatkozás viszont kiba vicces, értékelem :)

somlobodog 2017.05.16. 05:43:45

@Bredpitt Monika: ne már... Egy 1.8millios városban 35 perc a belvaros. És ezért imádod. 52es villamos vagy 23as busz? Szép igényes pontos és gyors... Percre ugyanennyi idő alatt érek be a grand central-ra itthonrol. Legkondi, csend. Én is szeretem Budapestet de a tomegkozlekedestol tényleg kifordult a gyomrom meg attól is hogy az a pár autó mekkora dugót csinál az agresszív paraszt soforokkel. Tizenévesen megfogadtam ha egyszer lesz kocsim sose bkvzok. Így is tettem, nagyon ritkán szegtem meg az igeretem. Szoval jó Budapest de 35 perc bkvzasnak örülni kicsit fura nekem...

somlobodog 2017.05.16. 05:43:45

@Arthamyr: oké, de akkor amiért egész életemben dolgoztam azt miért orokolje egy féreg állam a saját gyerekem helyett? Vagy akár a felét. Az örökösödési ado/illeték alacsony mértékben sztem is indokolt. Az ingatlando is. De valahol az a normális hogy a saját gyerekemért hajtok nem azért hogy még több segélyt fizessenek meg legyen pár extra stadion... És nem csak a vagyon az amivel torzul az életben való indulás. Hanem a gének is, meg a neveltetes, stb. És igen, nem akarom hogy a gyerekem a nulláról kezdje. Önzés? Nyilván. Amire figyelni kell sztem hogy tudja hogy a vagyon nem jár neki és hogy nem automatikus. De ezt ne egy önkényes adofajta határozza meg

somlobodog 2017.05.16. 05:43:45

@IT Knight: az én jó teljesítményemnek a gyerekem legyen a haszonelvezoje. Ne az állam vagy más gyereke. Gondolom a nettó 6 kilodat te se osztogatod hétvégén a Blahán. Indulj te is minden hónap elsején azonos helyzetből mint a homeless. Na hagyjatok a marxista faszsagaitokkal.

somlobodog 2017.05.16. 05:43:45

@Herr Géza: :))) ja a @sírjatok rokonok épp előtte voltak fodrásznál de rosszul vágta a hajat úgyhogy minden mindegy alapon gyorsan kopaszra borotvaltak a fejüket. Október, hideg idő, így a bordzseki is kellett. Fújt a szél, vitték a simaszkot. Véletlenek sorozata:)))

Arthamyr 2017.05.16. 08:46:20

@somlobodog:
1. Az állam ne legyen féreg. Az állam normális esetben a társadalom kockázatkezelő (pl. egyénileg nehezen felvállalható egy ritka, de nagyon költségesen kezelhető betegség kezelése, viszont ha eloszlik 10m emberre, és köztük várhatóan 100 kapja meg, havi 1000ft befizetésével lesz elég pénz, és mindenki biztonságban van) és a közös vagyont (pl. utak, stb.) kezelő szerve lenne, valamint elősegítené a gyerekek, fiatal felnőttek megfelelő képzését, számát.
2. Elsősorban nem arra gondolok, hogy az én vagy a te pár milliódat vágják meg, bár nekem erre sincs gondom, sosem fogok jelentős örökséghez jutni, és ha lesznek gyerekeim, igyekszem majd úgy nevelni őket, hogy megálljanak a saját lábukon. Az örökösödés korlátozása alatt arra gondolok, hogy a milliárdos gyerekei ne kezdjék milliárdosként az életet. És amúgy igen, kezdje mindenki (közel) nulláról, és mindenki oda jusson, ahova a szorgalma és a tehetsége eljuttatja, és ne alapítsanak dinasztiákat. Nem látom jónak, ha valaki az életét akár csak 50 millióval kezdi (ami nem nagy pénz, ezt még becsületes munkával, szerencse nélkül is össze lehet hozni egy élet/pár évtized alatt), ezzel hatalmas (behozhatatlan?) előnyt kap a többi fiatallal szemben.

Arthamyr 2017.05.16. 08:56:16

@szalka240: Valamilyen szinten rendben van, hogy akinek jól megy a szekér, az járjon rosszabbul (amúgy az egykulcsos adóval is rosszabbul jár). De cserébe elvárható lenne valami kompenzáció, a minimum, hogy a kedvezményezettek tisztelettel kezelik, és nem fogják fel úgy, hogy nekik járnak a dolgok. Ezen kívül, minél jobban szolidáris (és kevéssé igazságos) az újraelosztás, a kedvezményezettek annál kevésbé vannak kényszerítve, hogy megoldják a problémáikat, megváltoztassák az életüket, a sikeresek meg annál frusztráltabbak, és annál jobban rá vannak kényszerítve, hogy megváltoztassák az életüket. Ez demotiváló és kontraproduktív.

Arthamyr 2017.05.16. 09:03:45

@Buchhalter: Az általad leírt pluszokkal együtt is azt mondom, hogy Orbánnak mennie kellene (nem fog, simán nyernek, akár kétharmad is lehet), a sok mocskot nem menti fel, hogy pár dolgot az elődökhöz képest kifejezetten kompetensen oldottak meg.
A posztolóval meg semmi gond nincs. Én ugyan nem értem meg a (szerintem indokolatlan) optimizmusát, hitét, lelkesedését de ha mindenki csak olyan mögé állna be, akinek van reális esélye nyerni, sosem lenne semmilyen változás és sokkal nehezebb lenne lentről építkezni. Nagyon jó, hogy vannak ilyen emberek is, én szurkolok nekik.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2017.05.16. 10:17:40

@Arthamyr: Ugyan én is a folytonos adó pártján lennék (a sávos adó egyszerűen számítható számítógép nélkül, de ma már ez nem szempont, egy folytonos adófüggvényt is ki tudna értékelni a gép), de szerintem félreérted a sávos adózást. Ugyanis ezek az összefüggések arra is fennállnak.

Nagyon egyszerűsített rendszerben legyen mondjuk bruttó 1,8 MFt/évig 10%, 3,6 MFt/évig 15%, afölött 20%. Ez nem azt jelenti, hogy ha keresen mondjuk 2,4 MFt-t, akkor annak a 15%-át (360 kFt) kell leadóznod, hanem azt, hogy 1,8 MFt-nek a 10%-át (180 kFt), és (2,4 MFt-1,8 MFt)-nek, azaz 600 kFt-nek a 15%-át (90 kFt), azaz összesen 270 kFt-t.
Ugyanígy ha keresel 4 MFt-t, akkor nem 800 kFt az adó, hanem 1,8 MFt * 0,10 + (3,6 MFt - 1,8 MFt) * 0,15 + (4 MFt - 3,6 MFt) * 0,2 = 180 kFt + 120 kFt + 80 kFt = 380 kFt.

Az a(x) függvény így is folytonos és szig. mon. növekvő.

Arthamyr 2017.05.16. 10:43:55

@Gerusz: Nem értem félre, de igazad van, nem jól fogalmaztam meg, nem azt sikerült leírni, amit szerettem volna. Azt szerettem volna leírni, hogy a magasabb részre fokozatosan nagyobb adó rakódjon. a(x) amúgy egykulcsos adó esetén is szig. mon. növekvő, egy sima egyenes. :) A sávos adó mértéke a legmagasabb sáv felé konvergál a jövedelem növekedésével. Ha elég távol van valaki a legfelső sávban, gyakorlatilag a legmagasabb sávot fizeti, én ezt nehezményeztem. Mindenesetre (mint ugyanebben a hsz-ben írtam), az is nagy baj, hogy a sok pénz szerintem elpárolog, nem szívesen fizetném be amíg látom, hogy emberek állami megrendelésekből meggazdagodnak.

tsabus UAE 2017.05.16. 10:44:42

@Pink Petsch: Bocsi, de ez nekem tipikusan a "lefizetés" kategóriába esik:
erdely.atlatszo.hu/2017/03/20/hataron-tuli-tamogatasok-2-az-allando-tetelek-es-a-legjobb-baratok/
Ráadásul, az eredmények azt mutatják, hogy működik is...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2017.05.16. 10:58:44

@Arthamyr: Második és harmadik ponttal egyetértek, rengeteget lopnak, és így senki se fizet szívesen adót. Amíg Magyarországon éltem, úgy kiskapuztam, ahogy tudtam (teljesen legálisan, hozzátenném, de megérte adót optimalizálni). Itt Hollandiában nem fogok, három okból: 1.) Az elvonás eleve nem olyan magas, 2.) Bőven kényelmesen meg tudok élni a nettómból, 3.) Ugyan ha megnézném a költségvetést, biztos lenne benne olyan tétel, amivel nem értek egyet, de azt látom, hogy az ország működik és fejlődik, nem pedig azt, hogy Mark Rutte valamelyik strómanja gazdagodna Zuckerbergnél is gyorsabban.

Adóügyben: felső sávot pedig úgy kell meghúzni, hogy ne sok embernek essen a fizetésének mondjuk a 2/3-a a legfelső adósávba. Mondjuk minimálbérig 0%, minimálbér és átlagbér között 10%, átlagbér és az átlag két és félszerese között 15%, afölött 20%. Az valóban nem lenne jó, ha egy pályakezdő, vagy akár 5-6 év tapasztalattal rendelkező mérnök effektív adókulcsa 1-2%-ra lenne a felső kulcstól, de hadd ne ejtsek krokodilkönnyeket azért, ha valaki havi egymillió bruttó után (Magyarországon soknak számít, itt nem annyira) 19,9%-ot adózik.

De Magyarországon még nem is az SZJA a legnagyobb teher. Eleve a bruttóból lejön még kismillió egyéb járulék, aztán még a bruttóra (!) is rakódik egy csomó a cég által fizetendő faszság (amit az alkalmazott már nem lát), és így lesz egy dolgozó bérköltsége a nettó kétszerese.

Volt még olyan ötlet, hogy az ÁFA legyen magas. Azzal pedig az a gond, hogy megint a szegényebbeket bünteti, mert ők a pénz nagyobb részét költik el, és kisebb részét takarítják meg.

Demi78 2017.05.16. 12:23:33

(Partallastol fuggetlenul, bar nem titkolom hogy jo lenne mar a valtas)
Szerintem amig tancikalnak a tuntetok, zenelnek, udvariasan kiterve az agresszorok, a rendorok stb utjabol, addig el sem hallatszik az utca zaja az illetekes elvtarsakig. Nezzetek meg Venezuelat, ott celt fognak erni hamarosan!

Egyre nagyon jo az otthoni helyzet. Azon hezitalva, hogy otthon keressek munkat es visszakoltozunk vagy itt kinn vegyek a kiscsaladunknak hazat es maradunk evtizedekig, akarhanyszor felmegyunk a hirportalokra, mindig az ittmaradas mellett dontok. Talan nem is veletlenul.

Egyebkent kedves HATARATKELO, egy nyilt felkeres: Te otthon vagy? Kinn vagy? Lehet, hogy egyedul vagyok ezzel, de semmit sem tudunk Rolad, itt mar mindenki kiteregette a szennyest:).

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2017.05.16. 14:38:30

@Demi78: Valahogy úgy sejtem, hogy HÁ nem egyetlen ember.

adg 2017.05.16. 14:44:23

@sellőlány: mar nincs magyar cimem, a kovetkezo szavazason akar teszt is vehetnek. De fentebb feirtam, miert nem fogok.

Shaktee 2017.05.16. 14:46:51

Szabó Tímea

Nem adjuk a fóti gyermekotthont Mészáros Lőrincnek! Elég volt a kormány lopásaiból, a gyerekek kisemmizéséből!
Hazudik Balog Zoltán, hogy a fóti gyermekvárost azért kell bezárni, hogy a gyerekek a korszerűtlen nagy intézményekből családias otthonokba kerüljenek. A fóti gyerekvárost ugyanis már 15 éve átalakították családi házas otthonokra, ahol kerekesszékes, fogyatékossággal élő gyerekek laknak gyönyörű, zöld környezetben Fót belvárosának közepén. Most kiszakítják őket innen, elszakítják őket a nevelőiktől, hogy a túlzsúfolt hatvani, zalaegerszegi és kalocsai otthonokba vigyék. Az ombudsman szerint nem csak túlzsúfoltak, lerobbantak ezek az intézmények, de gyakoriak a bántalmazások is. Na, ez pont nem kitagolás, hanem annak az ellenkezője, a gyerekek betagolása borzalmas nagy intézményekbe.
A legújabb információ pedig az, hogy a gyerekek egy részét nem is a hatvani gyerekotthonba küldik, hanem a város szélén levő gyártelepen húznak fel nekik új épületeket. Tudjuk, hogy Mészáros Lőrinc szoros kapcsolatban áll a hatvani polgármesterrel Horváth Richárddal is.
A Fidesz-KDNP megint lesöpörte a javaslatomat, hogy ne zárják be az otthon, de nem adjuk fel! Azonnali választ várok Balogtól a felröppent hatvani hírekkel kapcsolatban, és arról is, hogy milyen tanulmány bizonyítja, hogy a fóti gyermekotthon rosszabb, mint a többi, ahova most viszik őket. Ha kitagolás, akkor miért nem Zalaegerszeggel vagy Kalocsával kezdik? A fóti dolgozókkal együtt egy civil egyeztetést hívunk össze, ha már a kormány ezt nem volt hajlandó megtenni. Megmentettük a Pető Intézetet, a fóti otthont sem adjuk a fideszes tolvajoknak!
(fotó: borsonline.hu)

gabors 2017.05.16. 15:50:02

@Pink Petsch: " Miért, mit csináltak még, testüregvizsgálatot? Bemész, bemondod a neved, ellenőriznek a jegyzéken, aláirsz, szavazol, szevasz! " Kellett ervenyes "magyar" ID vagy ervenyes szemelyi, vagy ervenyes MAGYAE utlevel (ez ha jol emlekszem meg az emailben is benne volt.

Ugy emlekszem az otthoni szavaskor is kell valamelyik igazolvany annelkul nem lehet szavazni (az usa-val ellentetben persze itt is allamonkent kicsit mas, de altalaban nem kell)

gabors 2017.05.16. 16:00:52

@Gerusz: "Nagyon egyszerűsített rendszerben legyen mondjuk bruttó 1,8 MFt/évig 10%, 3,6 MFt/évig 15%, afölött 20%. Ez nem azt jelenti, hogy ha keresen mondjuk 2,4 MFt-t, akkor annak a 15%-át (360 kFt) kell leadóznod, hanem azt, hogy 1,8 MFt-nek a 10%-át (180 kFt), és (2,4 MFt-1,8 MFt)-nek, azaz 600 kFt-nek a 15%-át (90 kFt), azaz összesen 270 kFt-t.
Ugyanígy ha keresel 4 MFt-t, akkor nem 800 kFt az adó, hanem 1,8 MFt * 0,10 + (3,6 MFt - 1,8 MFt) * 0,15 + (4 MFt - 3,6 MFt) * 0,2 = 180 kFt + 120 kFt + 80 kFt = 380 kFt."

Ez kb igy van az USA-ban (szovetsegi jovedelemado) csak van meg annyi hogy 0% kb $10,000-ieg azonkivul mindenkinek jar X levonhato (meg vannak amiket lehet reszletezni) ... amit kompenzalnak egy bizonyos osszeg (par szazezer) felletti minimum adoval szoval azert okosba 0-at nem lehet kihozni egy. ma 6 sav van a legmagasabb (ha jol emlekszem) valami 36% de nem biztos mert annyit meg nem kerestem :-((

azert termeszetesen ennel komplikaltabb mert csaladi adozas van osszeadodik a jovedelem gyerek utan X osszeg levonthato stb

sellőlány 2017.05.16. 16:31:13

@adg: Azért gondold ezt meg át... hátha.

London2009 2017.05.16. 17:17:02

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: velem mindig mellenyulsz. Mar ezerszer leirtam neked, hogy mi nem ket minimalberbol tengodunk es van penzunk mortgage-ra is, gyerekre is, nyugi.

montroyal ( CAN qc) 2017.05.16. 18:38:53

@tsabus [UK]: wow ... nekunk kanadai magyaroknak nem jar neheny millio euro ...

egyebkent emlekszem a kovetkezo valasztasra valami 1 millio(?) uj hatarontuli szavazot igertek .. vajon dolgoznak ezen ($) ?

Fekete Pestis 2017.05.16. 21:12:27

@Shanarey:
"Például, mert ők úgy loptak hogy az átlagembert ez nem érintette."

Nos, ez nem igaz.
Az MszP lopásai érintették csak igazán az "átlagembert", akit a ( milliárdos) miniszterelnöknek anno volt pofája "gazdagnak" bélyegezni.
M.o-n 2010 elött az effektív adókulcs 5X% volt 25 KEUR-s fizetésekre.

Míg ök aztán tényleg ellopták az egész országot - csakúgy, mint a fidesz. Csak míg a fidesz a középosztályt [ vagyis azokat, akik a Ny-Eu-ban megkereshetö pénz 60-70%-ért M.o-n a multiknál dolgoznak] normális SzJA-val sújtja, a baloldaliak megkopasztották.

A fidesz ( mint máshol is monttam már) eléggé retrográd politikát folytat, aminél az ellenzék szinvonalasabb [ mármint intellektuálisan ]. Mondjuk ez nem nehéz - még a katalinsziliknek meg a mónikalampertéknak sem. Csakhogy az anyagiak döntök - ha a baloldal nyer, a "gazdagok" megkopasztása [ mint ahogy a rolexórás gazember be is jelentette] folytatódik. A szegénység viszont ( amivel a baloldali kormányzás a magas SzJA miatt jár) létbizonytalanságot szül, és az minden kreativitást megöl.

Most, hogy idöleges adóamnesztiában részesültem, látom, hogy a brutális SzJA ( ami NyEuban van és ami az mszp ideje alatt volt] mennyire visszahúzza az embert. A cég nem tud annyit adni, amennyiböl én is elégedett lennék, mert a rohadt adó elviszi. És az egyenlösdi ( ti. hogy az tölem lehúzott pénzt másnak odaadják) azt jelenti, hogy p.l. a lakászerzés duplán megnehezedik: az én pénzem az adó miatt kevesebb, de mivel ezt másnak odaadják, az extra keresletet teremt, ami az árakat felveri. Kártékony és igazságtalan dolog ez.

Én már nem szavazgatok M.o-n, de pusztán az SzJA rendszer ( na meg a családi adózás) miatt Orbánéknak drukkolok. Ez ugyanis példaként szolgálhat NyEu számára, ahol az ujraelsztás olyan megcsökösött tabu, amit illö lenne végre ledönteni már.

Ha a kedvezö SzJAt megszüntetné az orbán, akkor viszont semmi rokonszenves nem maradna belöle, ami miatt érdemes lenne rá szavazni.

==============================================

Végezetül: szerintem jó lenne az ilyen politikai témákat nem ide hozni megvitatni [ ez különösen vonatkozik a poszt által hálistennek csak megpendített bevándorlási/migrációs témára is - föleg annak NyEu hatásaira/következményeire]

Fekete Pestis 2017.05.16. 21:56:36

@Gerusz:
" 1.) Az elvonás eleve nem olyan magas"

Ez nem igaz. A legfelsö adósáv 56KEUR nál van, ami 52% marginálisan.
Nincs jelentös családi adózás, söt ami van, azt is leépítik.
Az ovoda 1.6KEUR/hó nem leírható az adóból.
A TB nincs teljesen benne az adóban, kell havonta legalább 100-150 EUR-t meg külön perkálni.

Az ovoda + nemlétezö családi adózás miatt egy 90KEURs fizetésböl bajosan lehet egy 3 fös családot eltartani ha a feleség nem keres.

Csak egy példa a "kevés adóra". Itt, NLD-töl 350 kmre van egy gyakornokom, aki nulla tapasztalattal az elö munkahelyén 4000 EUR net/hó-t keres. Ez Hollandiában 82 KEUR bruttó / év, amit kb. 15 év tapasztalattal lehet ( ugyanabban a szektorban) összehozni.

A családi adózás nemlétezése és az extra betegbiztosítas miatt az adók ( nekem ) m;eg Skandináviában is alacsonyabbak voltak, mint NL-ben.

Istennek hála, a gazember PvdA-sok [ ugye a "sterke schouders moeten de zware lasten dragen" meg a "nivelleringsfeest"] jól megbuktak. Mondjuk engem ök se sokáig nyuztak, mert Dániáig meg sem álltam elölük ;) . Most hogy rem. jobboldali kormány jön, tán az adót ( inkomstenbelasting) is visszaviszik a 2012 elötti mértékre ;)

Arthamyr 2017.05.16. 22:02:07

@Fekete Pestis: Te komolyan gondolod, hogy Nyugat-Európában a Fideszt (sőt, magát Magyarországot és tetszőleges aktuális kormányát) komolyan veszik, és követendő példaként tekintenek rá?! :)
Amúgy én is ellenzem az újraelosztás ilyen formáját, de azt pl. biztosítani kellene, hogy minden gyerek egyenlő oktatásban részesüljön, és egyenlően induljon neki az életnek. Ez esetben az újraelosztás igenis nagyon hasznos a társadalom számára, ugyanis produktív és jó mentalitású új generáció jön létre, ez az egyetlen lehetőség a fenntartható jövőre.

Arthamyr 2017.05.16. 22:06:34

@Fekete Pestis: "Ez nem igaz. A legfelsö adósáv 56KEUR nál van, ami 52% marginálisan.
Nincs jelentös családi adózás, söt ami van, azt is leépítik.
Az ovoda 1.6KEUR/hó nem leírható az adóból.
A TB nincs teljesen benne az adóban, kell havonta legalább 100-150 EUR-t meg külön perkálni." Ez kb. Írországban is ilyen, bár itt a legfelső adósáv már 36K-tól beléd rúg (és a 100K feletti részre van egy újabb 3%-os "jutalomcsomag"), az óvoda viszont olcsóbb, ha ügyes vagy, már 1k/gyerekből kijön.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.05.17. 06:26:45

@Arthamyr: "Te komolyan gondolod, hogy Nyugat-Európában a Fideszt (sőt, magát Magyarországot és tetszőleges aktuális kormányát) komolyan veszik, és követendő példaként tekintenek rá?! :"

- egeszen komolyan. Olvass csak bele a youtuben barmelyik viktoros video alatt a kommemtekbe. A nyugati atlagember hoskent tekint ra.

Fekete Pestis 2017.05.17. 09:15:54

@Arthamyr:
A Fidesz az rendkívül kártékony - a feudalizmus csak a földesúrnak jó, mindenki más szív. Az anti-EU retorika meg minösithetetlen - ha valami lehetöség van M.o-n a "nem földesuraknak", azt az EU és a multik hozzák el. Nem a magyar KKV, nem a magyar elit.

Viszont az adórendszer M.o-n igen jó, és példaként szolgálhatna más uniós országoknak is. A tökét ( multikat ) megadóztatják - a mértéken lehetne vitatkozni ( és kell is - nem az a cél hogy ezt az adót is a fideszesek lopják el), de legalább nem az megy [teljesen] mint pl NL-ben, ahol a multik alkudoznak a holland adóhivatallal, hogy mennyi adót hajlandóak befizetni - míg a lakosságon az SzJA-t keményen bevasalják, és az szja-t emelgetik.

A családi adózás M.o-n példaértékü. NyEuban diszkriminatív, hogy p.l. ha két ember átlagos [ vagy az alatti] bruttót keres, akkor több nettójuk marad, mint ha egy valaki annyit keres, hogy azzal a felsö 10%ban [ keresetileg] jóval benne van, de a progresszió ezt semmivé teszi.

Ha ÍRL-ben is ez az adórensszer van, akkor az is helytelen, és sürgösen meg kell változtatni.

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem:

A nyugati átlagember - vagyis az, aki modális éves keresetet [ kb 35 keur] ér el, és a gyenge képzettsége miatt nem tud az EU-ból közvetlenül hasznot húzni. A képzettebb, piacképes réteg belátja, hogy az Euból anyagi haszna is van, így az EU-t támogatja. ( A fene se szeretné, ha ey országhoz lenne kötve, mert az országváltás adminisztratív rémálom lenne vízumpecsételéssel, napokig való sorbanüléssel, stb. )
Viszont az igaz, hogy az Eu menekültügyben elgaloppírozta magát - alsó osztály itt is van ( aki Orbánt hösként kezeli), nem kell azt Arábiából importálni, írástudatlan és rosszabb minöségben.

A menekültügy kezelése elhibázott, pont azért mert nem öntenek tiszta vizet a pohárba. Érzelmekre alapoznak ( szolidaritás vs. hazafiság ) ahelyett, hogy költség-haszon elemzést csinálnának ( mibe kerülnek-mit nyerünk velük- ki nyer velük-mik a veszélyek-a veszélyek mennyibe kerülnek-a nyereség van, azt hogy osztjuk el "becsületesen"- stb).
Ez egy társadalmi vitát generálna, ami a lepen és a wilders meg a pia nénik alól kihúzná a szönyeget. A vita generálása természetszerüleg az uralkodó ( magát "szakértönek" nevezö) elit feladata lenne.

A menekültsedi elvonja a figyelmet a sokkal fontosabb dolgok p.l. a tudásgazdaság, versenyképesség megörzése, stb elöl. Elvégre a menekültérdés szigorúan belügyi-rendörségi kérdés ( már a nem tárgyaljuk az anyagi és a költ'sgehaszon vonzatát). Gumibotozásból pedig még senki ( még a rendör) sem gazdagodott meg.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.05.17. 11:05:31

@Fekete Pestis: "nyugati átlagember - vagyis az, aki modális éves keresetet [ kb 35 keur] ér el, és a gyenge képzettsége miatt nem tud az EU-ból közvetlenül hasznot húzni. A képzettebb, piacképes réteg belátja, hogy az Euból anyagi haszna is van, így az EU-t támogatja"

- az "atlag"-bol van tobb. Ok az EU vesztesei. A nyerteseibol van kevesebb. Elvileg demokracia van, en azt tanultam hogy ez azt jelenti hogy nepuralom, vagyis a tobbseg akarata ervenyesul.
Hat az euban nem ez ahelyzet. Tehat az eu egy diktatura, a penz diktaturaja.

Bredpitt Monika 2017.05.25. 18:26:27

@Paula H.: bocsánat, hogy nem válaszoltunk aztán, megkértem lányom, hogy írja le ő maga, milyen volt neki megélni, nem befolyásolom, most még a barátaival van, de este leírja, hogy neki milyen volt a tüntetésen lenni, remélem nem azt fogja írni: utálom az anyámat, hogy kicibált, én is kíváncsi vagyok....

egyébként a május elsejei tüntetés után, másnap két tanára mondta neki, hogy látták kint (őket alapból nagyon kedvelem, lehet, nem véletlenül)

Bredpitt Monika 2017.05.25. 19:22:08

@verkagrafomanka: @IT Knight: @Taxomükke (UK): @kék madár: @diggerdriver: @Din Serpahis: @Hari Seldon 2: @Golf2: @Pink Petsch: @Csodabogár: @Turchi: @NorthPier: @geegee: @pamut: @Gerusz: @adg: @Arthamyr: @Dikusz: @Horthy Miklós cselédje: @tanato: @macamuca [IHUN]: @szÖveges professzor: @Pernilla: @Nagy kámpics: @London2009: @Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: @Skankhunt42: @sellőlány: @zoole uk: @swing gitan: @Payrollerwitch: @P.Elliot: @meatclone: @Shanarey: @Paula H.: @szalka240: @gabors: @Herr Géza: @montroyal ( CAN qc): @nyuszigonosz: @**mimi**: @Buchhalter: @sírjatok: @Urb: @tnt: @FutureFry: @Madnezz: @pappito: @somlobodog: @tsabus [UK]: @Demi78: @Fekete Pestis:

Köszönöm, hogy elolvastátok és hozzászóltatok.
Én szeretem látni, azt, ha mások is hozzászólnak itt ezen az oldalon, még akkor is ha a törzs hozzászólók trollnak hívják őket.

Én elnézést kérek azoktól, akik úgy érzik, hogy itt nem kívánatos személyek, bár nem az én blogom, én csak lojalitásból maradtam itt, meg lustaságból, nem akarok máshol is vitába szállni emberekkel.

Néha én is úgy éreztem itt, hogy egyedül maradok a lelkesedésemmel és a Magyarország iránti szeretetemmel, meg az őszinte hitemmel, hogy lehet változtatni a dolgokon és kell is.

Amikor én azt írom, hogy tényleg tiszteletben tartom a mások véleményét, komolyan is gondolom. Talán azért is, mert én is adtam egy voksot a Fidesz egyik képviselőjére és egyszer egy vitaműsorban Nagy Bandó András (akit egyébként nagyon kedvelek) mondott valami nagyon sértőt, valahogy így hangzott:

ezek (mi, akik adtunk egy voksot) - akik a Fideszre szavaztak.... valami mérhetetlen becsmérlő arckifejezéssel mondta tovább a mondókáját, aminek az volt a lényege, hogy senkik vagyunk...

Sajnos valóban nehéz az alternatívát megtalálni. Én oda jutottam, hogy amit a Fideszesek csinálnak az engem annyira felháborít, hogy nem érdekel mi lesz utánuk, én erkölcsileg nem tartanám helyesnek, ha adnék még esélyt nekik.

Épp ma hallottam, hogy most nyert el Mészáros Lőrinc testvére egy pályázatot, valami horribilis összegről van szó, megint.

Ott voltam a tüntetésen Felcsúton, számomra az a kis család volt a legdöbbenetesebb élmény, akik egy ablakban álltak, két kislány somolyogva, akik nem integettek vissza , hanem bebújtak a függöny mögé, volt ott egy nő is, gondolom az anyuka, ő ki sem mert a függöny elé állni. 2017ben, egy EU-s országban. Tényleg nehéz elhinni.

Én továbbra is bizakodom, még annak ellenére is, hogy a vasárnapi tüntetésen a Kossuth téren beszélgettem Horváth Andrással, ő az, aki a NAV csalásokat leleplezte, és azt mondta, hogy azt látja elkeserítőnek, hogy sok politikus,a kikkel ő is kapcsolatban van már fejben eldöntötte, hogy a Fidesz fog győzni.........

Láttunk már csodákat.....én hiszek a csodákban..

Bredpitt Monika 2017.05.25. 19:58:50

@Paula H.: akkor átadom a szót a 12 éves lányomnak:

"Én élveztem igaz voltak fárasztó, unalmas részek de egyébként jó volt és most már tudom hogy miért tüntetnek ilyen sokan a kormány ellen. Nekem a kedvencem az volt amikor a Hősök Terén kezdődött és onnan vonultunk a Parlamenthez.
És nekem még az tetszett hogy mászkáltunk a sötétben."

Na, ennyit jött ki egy 12 éves lány "tollából".
Gondolom azért is a Hősök terés tüntetés tetszett neki, mert akkor itt volt a férjem is, de ezt én gondolom. Nyilván a legtöbb gyerek azt a nótát fújja, amit a szüleitől hall. Lesz ez még így sem. Üdv.

szÖveges professzor 2017.05.25. 22:01:38

@Bredpitt Monika:

Kedves Mónika!

Sajnos nem emlékszem az itt "elhangzott" elözményekre, visszaolvasni pedig lusta vagyok, bevallom. De nem jön le pontosan, hogy most Te Fidesz párti vagy, vagy ellenzéki...

Nekem az a véleményem, hogy azokat terheli a legnagyobb felelösség a mai állapotokért, akik 2010-ben a Fideszre szavaztak. Akit valamennyire is érdekelt a politika és követték az eseményeket, azok láthatták volna már 2008-9-ben, hogy mennyire megváltozott a Fidesz retorikája és hozzáállása a politikához. Talán nem láthattuk, hogy pontosan mi fog történni, de az érezhetö volt, hogy ebböl semmi jó nem fog kisülni. Erre kaptak 2/3-od, a többi már ismert.

Bredpitt Monika 2017.05.26. 21:56:20

@szÖveges professzor: erre szeretnek kesobb reagalni

Bredpitt Monika 2017.09.19. 17:21:05

(Ez a levél ki fog kerülni a nyilvánosság elé, természetesen az Önök válaszát, az Önök igényeinek megfelelően fogom kezelni).

........ vagyok, írtam már Önöknek a civil törvény megszavazása előtt.

Ezt a levelet elsősorban Orbán Viktor miniszterelnöknek írom, akit egy pár hónapja láttam felvételről, Kepes András desszert című műsorában, amit nagyon régen vettek fel.

Egy csendes, mosolygó fiatalember volt a képernyőn, Mészöly Kálmán társaságában. Ön akkor azt mondta, nagyon szerényen, hogy a legnagyobb álma az MLSZ elnöki széke. Én azt kérdezem most, hol van az a szégyenlős fiatalember?

Én, az ember előtt meghajlok, aki elérte, hogy a világ egyik legismertebb politikusa lett. Az ember előtt, aki nehéz körülmények között élt gyerekként, aki a szinte lehetetlent érte el. A politikus előtt viszont nem tudok meghajolni és az előtt az ember előtt sem, aki szabad kezet ad a körülötte levőknek arra, hogy legálisan lehet pénzeket „átcsoportosítani”.

A mostani levelem azért írom, és azért vagyok ebben az állapotban, mert Hadházy Ákos legújabb korrupciós híre elérte nálam a tűréshatárt. A Korábban Érkeztem Alapítványról van szó.

2014 decemberében magam mögött hagytam New Jerseyben az amerikai férjem az akkor 10 éves lányunkkal, mert annyira hiányzott Magyarország, hogy inkább meghoztuk ezt a nagyon nehéz döntést. Férjem itt élt öt éven át, de úgy döntött, hogy nem óhajt itt maradni, azok után, hogy a fizetéséért kellett könyörögnie nem egyszer, azok után, hogy hiába volt itt legálisan, a munkahelyein szinte sehol nem akarták bejelenteni.

Az iskolában, ahol dolgozom akkor kezdett elpattanni a húr, amikor egy utazó gyógypedagógus kollégámnak vissza kellett fizetni 300 forintot, mert a bérlete március 15-ével kezdődött és az nem munkanap, ezért nem jár neki. Ugyanakkor meg folyamatosan azt halljuk, hogy a fejünk felett mennyi pénz tűnik el a haveroknak. Ön egyszer azt mondta: „Bolond lyukból, bolond szél fúj.” Én meg azt mondom most, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 17:22:41

folytatása

Nekem az adóbevallásom a munkáltató csinálta, amit amatőr módon elrontottak. Még csak most érkezett meg a számlámra, pár napja az adó visszatérítés, de nekem kellett utána járkálnom, mert úgy tűnik, hogy nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal. Négyszer voltam a NAV-nál mire megjött a pénzem.

Azért írom ezt a levelet, mert bízom abban, hogy Önök nem mindenkiben látnak ellenséget. Én egy voksot adtam 2010-ben Önökre. Dr. Vas Imrét juttattam be ezzel a szavazattal a parlamentbe. Látni akartam, hogy mi lesz az Önök erejéből.

Olyan sokszor megvédtem Önöket. Még az amerikai sajtót is megkerestük. Férjem a Fox Newsnak, én pedig a CNN-nek küldtem emailt, amiben megvédtük a magyar kormányt, az őt ért támadásoktól a kerítéssel kapcsolatban. Megvédtük a rendőröket, akiknek rossz híre ment a világban. Én a mai napig megvédem egyes intézkedéseit ennek a kormánynak, de mivel becsületes ember vagyok, és szeretnék becsületes gyereket nevelni, ezért úgy gondolom, hogy ennyi korrupciós botrány után nem szabad több voksot adni Önökre.

Megkezdem az egyszemélyes harcomat a parlament előtt. Tisztességgel szeretném meghirdetni. Egy táblával a kezemben, egyedül fogok a Parlament előtt állni.

Annyit szeretnék Önnek, miniszterelnök úr mondani, mint ember az embernek (és nem szavazó a politikusnak), hogy az embereknek óriási ereje van. Ezt vegyék komolyan. Lehet, hogy Önöknek erős szavazótábora van, de nézzék meg mennyien vannak, akik nem akarják az Önök kormányát.
Lehet azt gondolni, hogy ebben a szavazási rendszerben Önök fölényesen győzni fognak a hűséges szavazóik segítségével.

De mi lesz azután? Mi lesz az emberekkel, akik nem akarják Önöket? Akik idáig is kimentek az utcára és egyre többen lesznek. Akarnak-e Önök továbbra is így kormányozni?

Nem olyan régen láttam egy képet a Litvániában található Keresztek Hegyéről. Nem vagyok vallásos, mégis óriási hatással volt rám a kép. Szeretném, ha Ön, miniszterelnök úr ránézne ezekre a képekre.

Ez a kis domb, ezzel a rengeteg kereszttel a fényes példája az emberi kitartásnak, a hitnek.
Ez a domb, amit a hatalom lerombolt, ahonnan eltűntek a keresztek, újra és újra felépült.

Most sorolhatnám mit tartok a mostani kormány hibáinak, de csak a legutóbbiak közül szeretném kiemelni ezeket:

Amikor a Ki nevet a végén plakátok kikerültek az utcákra én azt gondoltam magamban, hogy biztosan nem szándékos „zsidózás” a cél. Azt viszont gondolom, hogy amikor az első mocsok feliratok megjelentek, akkor egyből le kellett volna szedni őket. Önök aztán azt mondták, hogy azért kerülnek le a plakátok, mert vége a kampánynak. A férjemmel és lányommal együtt néztük végig, a 20. kerületi lakásunk erkélyéről, hogy egy alpinista felragasztja az említett plakátot, ami aztán csak két, vagy három napig volt fent. Mennyibe került ez?

Most pedig pár napja, itt a házunk előtt egy kis család (szülők és egy 15 hónapos gyermek) a padon aludtak, mert nem volt hová menniük. Két héttel ezelőtt pedig két gyereknek mentem el ételt venni, mert éhesen játszottak a játszótéren egész nap. Egy jóérzésű, becsületes embernek nehéz feldolgozni, azt, hogy látja a szegénységet és közben azt is, hogy mennyi pénz tűnik el.

A másik, amit nagyon nehéz értelmezni és befogadni, ahogy Németh Szilárd nyilatkozott Gulyás Mártonról, Vágó Gáborról és Schilling Árpádról. Önök azt állítják, hogy ebben az országban demokrácia van és szólásszabadság. Ha egy országban három embert, akik kinyilvánítják a véleményüket, így meg lehet bélyegezni, azt én nem szólásszabadságnak értelmezem.

Én az egyszemélyes demonstrációmmal mellettük is ki szeretnék állni. Azt kérem Önöktől, hogy ne bántsanak, és ne bélyegezzenek meg. Tisztességes módon meghirdettem, miért megyek ki a Parlament elé. Nem vagyok párttag, nem bérelt fel senki. Azok, akiknek a fizetésem köszönhetem, sajátos nevelési igényű gyerekek.

Néha úgy tűnik, mintha Önök az ördögöt akarnák a falra festeni, a forró ősz emlegetésével.

Szerintem csak békés angyalok fognak jönni.

Bredpitt Monika 2017.09.19. 17:24:35

Azoknak , akik később olvasták el ezt a posztot, az ezelőtti két hozzászólás, 2017 őszén került ki annak apropójaként, hogy eme poszt írója egyedül is kiállt a Parlament elé. A fenti levelet az összes parlamenti képviselő megkapta.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása