oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. május 05. 06:30,  Kétlakiság 334 komment

2017. május 05. 06:30 Határátkelő

Kétlakiság

Hosszú idő után jelentkezett új poszttal Ildikó (az elsőt itt találjátok), aki tulajdonképpen csak egyetlen pillanatot ragad meg mai írásában, de ez igazán megrázó: a búcsúé. Búcsú az otthontól, a szülőktől, ami még 4 év külföldi lét után is fájdalmas. (A nyitóképet pedig nagyon köszönöm neki, sokat hozzáad a szöveghez.)

„Határátkelő vagyok, nem rabszolga!” - Üzenj Budapestnek egy fotóval, esetleg rövid videóval magadról vagy egy rád jellemző tárgyról, helyről ezzel a szöveggel! Legyünk sokan! Küldd el a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

gyerekrajz.jpg

„2017. április 30., vasárnap, úton Magyarországról Svájcba 

Igen, most nyafogni fogok. Nem szokásom, de most kikívánkozik belőlem. 

Pénteken kezdődött igazán. Akkor, amikor reggel kinéztem az érdi fürdőszobaablakból. Merengve néztem a szomszédos érdi hegyeket – ahogy szerelmem hívja a valójában érdi dombokat -, majd hirtelen szembesültem azzal, hogy már csak két napot tölthetünk otthon és indulnunk kell vissza Svájcba. 

Megrohantak az emlékek, a másfél hét kedves pillanatai. Itt kell hagyni az otthonunkat, a szeretteinket, közeli barátainkat, a kedves szomszédokat. 

Anyukámra gondoltam, aki egy fránya „kór” áldozata és apukámra, aki egyetlen biztos pontként mellette van, hű társa, gondozója. Vajon meddig, hogyan bírja?

Újra rám tört a kétlakiság kínzó érzése és egyre mélyebbre ásta magát. Lassan 4 éve hordozzuk magunkban ezt az érzést, amiről kezdetben fogalmunk sem volt. 

A költözést egy nagy kalandnak fogtuk fel, s azt hittük, minden pillanatát élvezzük majd. Egy új országba, új kultúrába csöppentünk, új lakásunk, új életünk lett. Új fejezet kezdődött kis családunk életében, miközben a régit nem adtuk fel. 

S bár körülöttünk egyre többen szakadnak el otthonról úgy, hogy a régi életüket szinte teljesen hátrahagyják, mi ma is úgy érezzük, erre képtelenek lennénk. 

Az igazi otthonunkat megtartottuk és ez a szeretteink mellett egy olyan erős kapocs, ami miatt minden hazaérkezés maga a mámor és minden elválás egy kisebb pokol. 

Két ország tagjai vagyunk, két országban élünk, kétlakiak vagyunk. Alapvetően jól érezzük magunkat kint, nyugodt, biztos életünk van. Tanulunk és dolgozunk, világot látunk, egy szebb, élhetőbb jövő építőköveit rakosgatjuk, mégis, oly sok minden hiányzik itthonról! 

Főleg Sárinak, akiben 4 év alatt sem csillapodott a honvágy és a mai napig makacsul hazavágyik a barátaihoz, régi megszokott környezetéhez. 

Szerencsések vagyunk, hogy az iskolai szüneteket itthon tölthetjük és ilyenkor két hétig szinte úgy élünk, mint azelőtt. De a második héten jön ez a 4 éve szűnni nem akaró érzés. Nem kívánom senkinek. 

Azt hittem, idővel majd csillapodik, könnyebb lesz az elválás, de nem. Az évek valahogy nem segítenek. Minden elindulás előtti nap kész gyötrelem: még ezt megcsinálni, még azt beszerezni, még azt elintézni. 

Bevásárolni, mosni, rendet tenni. Levágni a füvet, rendezni az imádott kertet, fát rakodni az utolsó pillanatban, ha a két hét alatt nem volt olyan szép idő, hogy kint lehessen bogarászni. 

Péntek este már a pálinka, bor sem esik olyan jól. A kétlakiság keserű utóíze van a számban. Próbálom nyugtatni magam és azt mantrázom, hogy „élvezd minden percét, amíg lehet”, ez segít. 

Az indulás reggelén ivott kávé a legédesebb. Ma is kint ittam meg a teraszon. Napsütésben, mely bearanyozta a kertet. Jóleső érzéssel vetettem utolsó pillantást minden virágra, a régi és a frissen ültetett bokrokra – vajon mennyit nőnek majd júliusig? -, szeretettel öntöztem meg az óriási leandereket, a benti virágokat. Holnaptól már a „mama” gondozza őket. 

Végül minden a helyére került. A nappali bútorait fehér lepedő borítja, olyan lett a lakás, mint egy elhagyatott kastély. Kapuzárás előtt még egy utolsó mély szippantás a fehér és lila orgonavirágból és menni kell. 

Az utolsó ebéd a mamánál sokkal csendesebb, mint máskor, s amikor a kocsi kikanyarodik az autópályára, könny szökik a szemembe. De nemcsak az enyémbe. 

Sári könnyes szemmel bámul kifelé, majd mélyen a párnájába rejti az arcát, csendesen sír magában. Barni Olafját ölelve zokog. Szofi a Pacijával vigasztalódik. Sírunk, ahogy suhanunk a másik otthonunkba. Mert menni kell. Hiába a józan ész, ha a szív mást kalapál! 

Egy búcsútelefonálás erejéig összeszedem magam, apukámmal beszélek. Egy idő után hallózik, azt hiszi, megszakadt a vonal, de csak én hallgattam el, mert nem jött ki hang a torkomon, a könnyeimmel küzdöttem. 

Aztán felzokogtam, sírtunk mindketten. Gábor mellettem gyengéden megszorítja a kezemet… Istenem, ennek már sohasem lesz vége?! Miért, miért kínoz ennyire? Miért hagyom? 

Holnap már könnyebb lesz kicsit. Amikor visszarázódtunk a másik életünkbe. S írjuk tovább svájci életünk lapjait. Nem tudjuk, meddig. Örök dilemma… Nem nyafogok tovább. A hegyek, meg a kis szigetlakók majd egy kis enyhülést, nyugalmat adnak.”

HÍRMONDÓ 

Fodrásztól a mélyépítőig

Két nagyon különböző szakmáról van persze szó, de mit tegyünk, így pénteken ilyen változatosak vagyunk. Emellett persze még jó pár külföldi állásajánlatot ajánlunk neked.

Megszűnik az osztrák zaklatás a határon

Novemberre megszüntetik a belső határellenőrzéseket a schengeni térségben, jelentette be az Európai Bizottság. A testület közölte: jogilag ez lesz az utolsó lehetőség, hogy például Ausztria meghosszabbítsa az intézkedést.

Illúzió, hogy a Brexit nem fog fájni

Javaslatot tett az Európai Bizottság az Egyesült Királyság uniós kiválásáról szóló tárgyalások megindítására, és egyúttal közzétette az egyeztetésekre vonatkozó irányelveit. „Néhányan azt az illúziót keltették, hogy a Brexit nem lesz jelentős hatással az életünkre, a tárgyalásokat pedig gyorsan le tudjuk zárni, de nem ez a helyzet" - jelentette ki a bizottság főtárgyalója.

Németország már nem ugyanaz, mint 15 éve

A németek 21 százaléka bevándorló háttérrel rendelkezik. A legtöbb közöttük egyébként Kelet-Európából érkezett, de egyébként is többségben vannak az európai bevándorlók. Éppen ezért a németek önképe is megváltozott.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Svájc

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1812482085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.05.05. 06:50:43

Sáriék a mázlisták.

Taxomükke (UK) 2017.05.05. 07:07:59

Egyrészt megértem.
Másrészt nem.
Az év majdnem negyedét otthon töltik. Akkor mi a gond?
Persze, a nyaralás jobb, mint a szürke hétköznapok, és azok az új otthonhoz kötődnek, Magyarországon a pihenés, kikapcsolódás ideje van számukra.
Ha valaki nem tud elszakadni, így fog érezni... dehát 2 hónap múlva megint mentek, hagyjátok már a sírdogálást...

tanato 2017.05.05. 07:11:28

mno.hu/grund/a-csaladom-joletet-nem-szeretnem-halapenzbol-finanszirozni-2397141

EGy kis orvosi off,de szintén szól a szerző a kétlakiságról is ami a cikk témája.

zoldzeller 2017.05.05. 07:27:30

Regota nem vagyodom Magyarorszagra. A nagyszulok jonnek minden evben, akar ketszer is, nyugdijasok 4-5 hetet is itt vannak. Nekunk ez oriasi segitseg, nekik nyaralas.
Viszont innet nem lehet 1 hetre haza menni 4 embernek. Ha 3 hetre megyunk akkor meg szinte a teljes evi szabadsagom ugrik, es mi szeretunk menni, es utazni, neha ki venni egy extra napot es felmenni a hegyekbe.
Nagyon nehez lehet ketlaki eletet elni, nem tudom meddig mukodik, bar Europa olyan pici, Svacbol egy hosszu hetvegere is haza lehet repulni.

firg_firg 2017.05.05. 07:39:24

Lézer János sokat merithetne ebbol az irasbol, remélem olvassa!

Din Serpahis 2017.05.05. 07:39:33

@zoldzeller: Ez nem igazán működik, a repülés haza pláne hétvégén elcseszett módon drága...persze svájci fizuból kijön, de három gyerekkel azért még így is elég húzós. Vicc az egész, most megyünk Szingapurba a nejemmel, hát alig drágább a jegy a swissnél mintha hazarepülnénk.

zoldzeller 2017.05.05. 07:43:42

@Din Serpahis: hosszu hetvegere vonattal haZa menni?

SzZoole 2017.05.05. 07:55:15

Lehet utálni érte,de ezt a picsogást/nyafogást nem bírtam végigolvasni....,

kék madár 2017.05.05. 08:00:13

@zoldzeller: foldrajz nacikent csak kotozkodni akartam, San Jose alatt mar nem eszak :)
Jo hely is San Francisco, csak a hidak dragak, a buntetessel egyutt

Pernilla 2017.05.05. 08:00:59

ő nem a sárga gumicsizmás hölgy?

zoldzeller 2017.05.05. 08:06:07

@kék madár: fastrak a kocsiba es nincs buntetes:)
Sok? Bent lakunk a varosban, ott is dolgozunk a gyerekek is itt tanulnak. Hetkoznap egyaltalan nem ulunk kocsiba, viszont minden hetvegen megyunk valamerre (tobbnyire fel Marin-ba).

Taxomükke (UK) 2017.05.05. 08:07:44

@zoldzeller: Ja, hat onnan kicsit hosszadalmas egy hetre hazaugrani...

pappito · http://pappito.com 2017.05.05. 08:18:59

kétlakiak lettünk vs. "Az igazi otthonunkat megtartottuk"

nem lettetek kétlakiak

Golf2 2017.05.05. 08:38:55

@zoole uk: Aki még Svájcból is nyafog azt mucsajröcsögére küldeném, örüljön a szerencséjének .

kék madár 2017.05.05. 08:39:38

@zoldzeller: igen de en csak turista vagyok berautoval es nincs nalam papirpenz, vagy elfelejtem befizetni.
A varos marha jo hely, es szep, es a fekvese egyedulallo, en se nagyon hagynam el, ha meg tudnam fizetni az ingatlant

zoldzeller 2017.05.05. 08:51:10

@kék madár: szeretem nezegetni a craiglistet hogy mit kapnank mashol (gyakorlatilag barhol a usben) azert a penzert amit itt fizetunk havonta. De szerintem 2 even belul mi is ki koltozunk sf-bol.

kék madár 2017.05.05. 08:52:17

@zoldzeller: szerintem sok helyen egy varost, de legalabbis egy haztombot :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2017.05.05. 08:53:03

Őszintén soha nem értettem, hogy tudja valaki anyagilag és időben összehozni a havonta, két- vagy akár háromhavonta hazautazgatást. Nem ítélek el senkit, csak nem bírom felfogni. Amikor egyedül éltem remek jövedelemmel és szinte nulla kiadással is összejött évente 1, nagyon maximum 2 hazaút. Most családdal-házzal-kocsival hát... örülök, ha sikerül évi egy Kanári-szigetek vagy hasonló. Igaz emellett belföldön is utazgatunk. Mások ennyire be tudják osztani a pénzt? Minden szabadnapjukat "otthon" töltik? Nem látnak világot? Megannyi kínzó kérdés... tényleg érdekel.

kék madár 2017.05.05. 08:53:15

@Golf2: azt nem irta, hogy Svajcbol is nyafog, csak azt, hogy Erdrol

zoldzeller 2017.05.05. 08:58:53

@Réka ‎: na, tessek. Pont ezt irtam. Nekem egyszeruen nincs ennyi szabadsagom. Vagy akkor tenyleg otthon ulunk egesz evben.

Golf2 2017.05.05. 09:08:11

@Réka ‎: Csak 1 kanárira tellik? Itt simán összejön a kalitka is.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2017.05.05. 09:20:08

Ez szerintem se kétlakiság. Legalábbis ezen írás alapján ők nagyon is otthon élnek még, legalábbis a lelkük az Magyarországon ragadt. Hogy most a sok hazalátogatás jót tesz vagy inkább árt, azt mindenki döntse el saját ízlése szerint. Azt mondjuk én se értem hogy tudnak ennyit hazajárni. Erről is írhatna egy posztot, hogy lehet ezt kigazdálkodni. Sokan hasznát vennénk.

tsabus UAE 2017.05.05. 09:22:21

Ez a nyavajgás olyan, mintha űrlényekről olvasnék. Idegen nekem és nem értem. De leginkább örülök, hogy nem értem. Nem is akarom...
Nnnna, várom a holnapi posztot.

Din Serpahis 2017.05.05. 09:29:17

@Réka ‎: Nem olyan nehéz az, mi péntek este felülünk a repülőre, vasárnap este megy ugyanúgy vissza. 5-6 hetente belefér.
Az anyagi vonzata meg... Svájcban nem különösebben nehéz kicsengetni. Nekünk bele szokott még férni évi egy tengerentúli út, meg némi hosszú hétvégézés itt-ott Európában is.

Gyerekkel persze már macerásabb lesz majd.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2017.05.05. 09:33:19

@Din Serpahis: és ez fapados? Szintén csak kíváncsiság, nálunk pl. a wizz nem jöhet szóba a távolság miatt, a Norwegian pedig majdnem ugyanolyan drága, mint a SAS.

Csodabogár 2017.05.05. 09:36:06

Svájcból haza jönni nem egy nagy dolog. Autóval simán lemegy egy nap alatt. Ha egyedül jöttem, akkor volt minden, repülő, vonat, éjszakai vonat. Karácsonyra és húsvétra rendszerint haza jöttünk. Apám betegségei miatt én még sok hétvégére is ha kellett. Én nem sírtam vagy zokogtam, de mindig nagyon szomorú voltam, amikor vissza kellett menni Pestről Zürichbe. Nagyon meg tudom érteni a posztírót. Azért mi az igazi szabadságainkat szerte a világban töltöttük, Pest csak a rövid felüdülésekre volt jó.

Din Serpahis 2017.05.05. 09:46:06

@Réka ‎: Jaj, dehogy. Swiss airlines, nemhogy nem fapados, hanem kimondottan drága, ugyanis a Zürich-Bp vonalon a Malév csődje óta semmi konkurenciája nincs. Általában 300 chf egy oda-vissza út /fő, de azért figyelni kell, mert nagyobb ünnepen meg hétvége felé, 500ra is simán felmegy.

A drágaság persze mint mondtam viszonylagos, van egy svájci ismerősöm, akinek magyarok a szülei, de már itt született. Ő elég gyakran jár a családjával a Balatonhoz meg ide-oda, múltkor hozsannázott nekem, hogy milyen tök olcsóak most a repülőjegyek. Hát...

Din Serpahis 2017.05.05. 09:48:11

@Csodabogár: Hát azért autóval menni borzasztó hitvány dolog, a múltkor volt hozzá szerencsém, na egy ideig soha többet. Az osztrák autópályák egyszerűen katasztrofálisak, dugó dugó hátán, ami valószínűleg egyenes következménye annak, hogy folyamatosan kilométereken át félpályás lezárások vannak.
Ami meg Bécs körül a körgyűrűn van délutánonként (amikor ugye valaki, aki reggel indult Züriből odaér) az katasztrófa.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2017.05.05. 10:07:49

@Din Serpahis: akkor kicsit irigy vagyok :) egy hétvégére csóró/faszari volnék egy adag repjegyet "pazarolni", nálam minimum egy, de inkább két hét távollét ér meg annyi pénzt meg repteres macerát. Lehet itt van a kutya elásva. (No meg mi Magyarországon is általában szállodába megyünk)

Hari Seldon 2 2017.05.05. 10:21:41

@Réka ‎:
Jó, te Svédországban élsz, ott tényleg minden drágább. Még a repülőjegy is.
A koninens többi részén, azért sűrűbbek a repülőjáratok, ez lejjebb viszi a jegyárakat. Nálunk is (sajnos) két
havonta szünet van az iskolában, így nagyszülőznek a gyerekek. - Mondjuk azt jobban szeretjük, ha ők jönnek ide. De időnként oda is kell menni. Chareroi-ból egyébként simán szokott lenni 10-15 Euros jegy. nem is nagyon kell keresgélni, kivétel persze Karácsony táján, akkor időben meg kell venni a jegyet, így meg lehet úszni 50-60 Euroból. (ha ennél drágább autóval megyünk)

firg_firg 2017.05.05. 10:41:29

@Din Serpahis: csak megsugom hogy kicsit bicskanyitogato a sznob sitlusod, f2f nem add elo igy magad mert sokan nem fognak szeretni, meg akkor sem ha a te szemszogedbol igazad van.

svédnyugger 2017.05.05. 10:49:05

@Réka ‎: Nem Stockholm környékén laksz?
Amúgy ha tudod kb mikor utazol, de nincs kötve dátumhoz, akkor ki lehet fogni Az SAS-nél és a Norvegiannál is olcsóbb jegyeket. Egyszeri átszállást is érdemes nézni (pl. belföldön SAS, Malmöbôl Wizz).

Din Serpahis 2017.05.05. 10:50:47

@firg_firg: Nem igazán értem, hogy mi a sznobizmus abban, hogy az osztrák autópályák rosszak. Merthogy azok, még a magyarok is simán verik őket.

Csodabogár 2017.05.05. 10:54:52

@diggerdriver: Ebben van valami. 9 évig nem jöhettem haza, messzebb is voltam. Na az első hazalátogatásig nem volt semmi bajom. Honvágy? Mi az? mondtam akkoriban. Aztán az első lehetőség után a fene megevett a honvágytól.

2017.05.05. 10:58:56

@zoole uk: Én végigrágtam magam rajta, de valahogy én sem tudom átérezni a problémát. Érzéketlen dögök vagyunk, nah ;)
Mellesleg, anyuka könnybelábadt szeme és érzelmi kitörései jól megnehezitik a gyerekek dolgát is. Ha évente 3-4-szer azt kell nézniük, hogy anyu teleszipogja a 100-as zsepit, már csak szolidaritásból is vele bőgnek.

Csodabogár 2017.05.05. 11:01:47

@Din Serpahis: Akkor most elmesélem neked, hogy amikor mi kezdtünk haza járni, még évekig nem volt bécsi körgyűrű. A városon kellett átkacskaringózni, néha kézzel írott cédulák voltak, hogy merre is van Budapest. No persze az Arlberg se volt még kész, sőt talán el se kezdték 1972-ben. Aztán Bécs és Tatabánya közt nem volt Autobahn. A magyar részen azt hiszem 5 vasuti átjáró volt az uton. A határon történő hosszas várakozásokról már nem is beszélek. Mindezt sokszor túléltük, nincs most ok a nyafogásra.!

Din Serpahis 2017.05.05. 11:03:36

@Pink Petsch: Minadannyian mások vagyunk, van aki nehezebben kezeli le, van aki könnyebben. Nekem is van néha honvágyam, csak nem nagyon szoktam foglalkozni vele, mert állandóan pörög az agyam a munkán meg mindenféle teendőkön, de ha mondjuk egy anyuka otthon van a kis gyerekeivel, lehet, hogy neki ez nem olyan egyszerű.

Din Serpahis 2017.05.05. 11:07:41

@Csodabogár:

Hát én ezt értem, de az van, hogy én még nem éltem akkor, nekem a viszonyítási alapom egész más :)

kék madár 2017.05.05. 11:14:32

@Csodabogár: amit irsz az teljesen jogos, az autok minosegerol nem is beszelve de masfelol meg azert konnyebb is volt, kisebb forgalom, kevesebb ember, tobb szabadsag, sokkal kevesebb stressz. Csak 20 evre visszamenve: egy tengerentuli repulout poen volt es elmeny, ma meg sokszor egy agyrem. 3-bol egyszer elvesz a csomag, nem indul a gep, csuszik minden, es mindenki idegbeteg, mindenhol veszekedni kell, hogy az ember ne ragadjon feluton

2017.05.05. 11:16:48

@Din Serpahis: Természetesen mások vagyunk, és máshogy dolgozzuk fel a dolgokat, de 4 év után ... ? Ha az első évben van rendszeres zsepitelebőgés, az még érthető.
És nagyon komolyan mondom, hogy anyuka átkozottul megneheziti a gyerekei dolgát.
A '80-as években kényszerköltözött a családunk Románián belül, 700 km-nyire az addigi lakhelyünktől (Igaz, nem egy másik ország volt, de a távolság miatt, akár az is lehetett volna). Nagyon utáltam, pláne, hogy egy határmenti kis faluba voltunk kénytelenek költözni egy nagyvárosból. Az összes iskolai szünetet a nagyszülőknél töltöttem, és az első évben mindig bőgve indultam vissza. Ha anyám minden egyes alkalommal velem bőgött volna (neki sem volt egyszerü elhagyni a szülővárosát és a szüleit), évek múltán sem illeszkedem be az új környezetembe.

szakasz2 2017.05.05. 11:23:37

@Din Serpahis: Azért ez erős túlzás. Például normális pihenőhely színvonalas kajáldával utoljára Bécsnél van a Marché. Ausztriában kb. 100km-ként van ilyen (pl. Rosenberger). A magyar határ után levő Marché csak árban ugyanaz, a választék kb. a negyede, és a parkoló pedig túlzsúfolt és lepukkant.
Ti biztos jó gyorsan, kevés pihenővel mentek, mi ha reggel 8-kor elindultunk Bernből, akkor nagyon örültünk, ha este 8-9 felé voltunk Bécsnél. A dugóról pedig nem az autópálya, hanem az autósok tehetnek, nyilván mondjuk Húsvét és Karácsony előtt sokan mennek egyszerre és nincs akkor áteresztőképesség. Az tényleg katasztrófa, de - még egyszer - ez az emberek hibája, akik egyszerre akarnak arra menni, nem a sok helyen már 2*3-os sávos autópályáé.

Din Serpahis 2017.05.05. 11:30:31

@szakasz2: Hát te, én nem tudom... Pár éve lehúztam egy évet Bécsben, elég sokat jártam azon az autópályán, de az osztrák szakasz mindig sokkal nyűgösebb volt. Stau Stau hátán, nem ritkán este 10kor, ami valószínűleg egyenes következménye volt annak, hogy a sógorok állandóan túrták az autópályát és hosszú kilométerenként voltak félpályás szűkítések. De most is ez volt Rosenheimnél, szóval ez valami általános dolog lehet.

Persze nyilván az is benne van, hogy az osztrákok istentelen szerencsétlenek tudnak lenni az autópályán, kb ha megáll egy tehén az út szélén már attól bepánikolnak és kész a dugó. (Ezt már csak svájci jóbarátok tudják felül illetve alulmúlni)

szakasz2 2017.05.05. 11:34:23

@Réka ‎: Mi is évente kb. 4-szer járunk haza, az iskolaszünetekhez igazodva a 4 gyerekünkkel. Gazdagok nem vagyunk, az összjövedelmünk alapján éppen a svájci középosztálybeli jövedelem legalján vagyunk. A repülőt nem is tudnánk megfizetni ennyiszer, bár Basel-ből (és Genfből) van EasyJet Budapestre.

Régebben sokszor kocsival jártunk, az elmúlt kb. 2 évben meg már leginkább vonattal. Korábban írtam egyszer, hogy pl. 16 éves kor alatt a saját gyerek ingyen utazik, szóval amíg mindenki 16 alatt volt, addig 2. osztály nappali jegy Bern-Budapest oda-vissza 2 felnőtt + 4 gyereknek kb. 400 Frank (Halbtax-szal vagy GA-val ennél akár kb. 30%-kal olcsóbb - ez a költség kb. annyi, mint az üzemanyag + autópályamatrica lenne, csak kényelmesebb, én pl. kvázi "Home Office"-ként tudok munkanapot tartani).
Még 1. osztályon sem vészesen drágább, és az már tényleg igen kényelmes, sőt éjszakai vonattal is lehet menni. Mindegyik kombináció jóval olcsóbb és rugalmasabb mint a repülő ennyi emberre, persze hosszabb ideig tart az utazás. Mondjuk, ha idén év végén már második lányunk is betölti a 16-ot, akkor egyre olvadni fog a vonat árbeli előnye.

szakasz2 2017.05.05. 11:40:07

@Din Serpahis: A sok felújításban igazad van, nyilván abból adódik, hogy az osztrák autópályák 10-20-30 évvel idősebbek és felújításra érettebbek, mint a magyarok. Mondjuk már az M1-en is kezd itt-ott előjönni az öregedés, és futottunk már bele felújításokba, ez egyre gyakoribb lesz a magyar oldalon is.

Viszont autópálya melletti étkezési és pihenési szempontból a magyar oldal katasztrófa - az említett mosonmagyaróvári Marché még a "legjobb", de az sem ér közelébe a bécsinek.

Din Serpahis 2017.05.05. 11:58:50

@szakasz2: Hát mondjuk ez az a tényező, ami nekem édesmindegy, merthogy nagyon ritkán szoktam bármit is venni ilyen autópályás kajálókban.
Van azért kivétel, nekem pl. a mosonmagyaróvári Marché tetszett, akkor voltam ott, amikor jöttem vissza az első külföldi interjúmról Bécsből - istentelen retek idő volt, esett a hó meg minden. Na, bementem oda és ettem egy forró babgulyást, valami rettentő jól esett.

2017.05.05. 12:45:51

Hát ezt a posztot én sem teljesen értem. Ha így éreznek, akkor minek kínozzák magukat, miért nem költöznek haza? Végtelenül egyszerű döntésnek tűnik.

És egyetértek Pinkivel, az idegroncs anyukák mérgezik a családot, úh végképp nem értem, minek erőlködnek ezzel.

Oké, kívülről nézve a mások élete mindig egyszerűbb, de akkor is. Az országváltás nem való mindenkinek, semmiféle kudarc nincs benne, ha valaki nem alkalmas rá.

firg_firg 2017.05.05. 12:49:21

@Din Serpahis:

Leirom, mert latom nem erted. Aztan vagy megerted, vagy nem.

Azt irod hogy:

"Nem olyan nehéz az, mi péntek este felülünk a repülőre, vasárnap este megy ugyanúgy vissza." - tegyuk hozza, hogy ez kb a legdarabb idoszak 500 CHF per fo atlagban also hangon

"5-6 hetente belefér."

"Az anyagi vonzata meg... Svájcban nem különösebben nehéz kicsengetni."

"Hát azért autóval menni borzasztó hitvány dolog, a múltkor volt hozzá szerencsém, na egy ideig soha többet."

"Az osztrák autópályák egyszerűen katasztrofálisak, "

"az osztrák autópályák rosszak. Merthogy azok, még a magyarok is simán verik őket."

Szoval, vagom en hogy IT-s vagy, meg multi, meg a csajod is keres, es gyerek sincs még. Remelem tudod, hogy ezzel kb meg Svajcon belul is a felso 10%-ban vagytok. Nincs ezzel semmi baj.

De most nezd a fenti sorokat egy olyan ember szemen keresztul, aki nem IT-s es nem multinal dolgozik, hanem mondjuk buszsofor, vendeglatos, vagy tanar, ovono, vagy bolti elado, vagy gyari melos, es esetleg van 1-2-3 gyereke, es esetleg a felesege se dolgozik (hogy miert, azt mas kerdes, majd kesobb megerted miert haztartasbeli sok no Svajcban). Mondjuk a gyerek az meg az IT-s fizetesnek is betesz, akkor mar Orvosnak kell lenned.

Szoval ertem, hogy leszarod oket, de ilyen a tobbseg. A bevandorlok tobbsege, a magyarok tobbsege es a svajciak tobbsege is.

Na az ilyeneknek azt mondani, hogy Svajcban nem kulonosebben nehez kicsengetni havi 1000-2000 CHFet egy hetvegere, es hogy autozni hitvany dolog a katasztrofalis osztrak autopalyakon, az nagyobb primadonnasag mint amit a mai poszterina lenyomott.

Neten elmegy ez a stilus, de ha eloben is igy adod magad elo, akkor ne csodalkozz a reakciokon.

Csodabogár 2017.05.05. 13:02:32

@kék madár: Szerintem manapság a repülés már egy rémálom. Régen egy kellemes dolog volt. Ma ha tehetem, csak vonattal utazom. Zürichből is hálókocsival járnék oda.vissza, ha még ott élnék. Akkor másfél napot döcögött a vonat, ma tényleg estétől reggelig tart az út. Szerintem sokkal kellemesebb, mint 2 órával indulás előtt kint lenni a repülőtéren. Sorba állni a biztonsági vizsgálatnál stb. Aztán ülni a gépben mint egy szardiniás dobozban. Ha lehet kerülöm a repülést. Idei 4 útból 2 vonat, kettő repülő.

Din Serpahis 2017.05.05. 13:08:08

@firg_firg: Hát ebben szerintem semmi primadonnaság nincs, nekem ez az életem, erről szól a blog, ha valakit zavar, ne olvassa, csókolom. Az osztrák autópályáknak meg mindehhez aztán tényleg semmi köze nincs, azok objektívan szarok.

Ha meg valaki megkérdezi tőlem élőben, hogy érdemes innen hazamenni Magyarországra, akkor is ezt fogom neki mondani, szimplán mert ez a véleményem.

Csodabogár 2017.05.05. 13:11:44

@Nagy kámpics: Miért lenne idegroncs. Én 23 éven át szomorkodtam minden egyes esetben mikor Pestről haza kellett menni Zürichbe. Ez volt, ettől még nem voltam idegroncs. Egyszerüen én Pesten szerettem lenni. Most is ott élek, mert ma már, mint nyugdíjas megengedhetem magamnak. Közben persze boldogan utazgatok, de tudom, hogy ide az otthonomba térhetek vissza. Vannak nomád lelkü emberek, én nem tartozom közéjük meg a poszt író sem. Ezt miért nem lehet felfogni és akceptálni?

firg_firg 2017.05.05. 13:20:39

@Din Serpahis:

Te ezt tenyleg nem erted!!! :DDDDD

Na sebaj.

Remelem nagy lesz a csalad, lesz sok kis lurko, es akkor majd hitvany modon te is autozhatsz az objektivan szar es katasztrofalis osztrak autopalyakon a tobbi csoro luzerral egyutt. :DDDDD

First world problem! ;DDD

2017.05.05. 13:26:44

@Csodabogár:

"Ezt miért nem lehet felfogni és akceptálni?"

??
Én felfogom és tökéletesen akceptálom, ezt írtam:
"Az országváltás nem való mindenkinek, semmiféle kudarc nincs benne, ha valaki nem alkalmas rá."

Ami meg az 'idegroncs' szót illeti, én nem akarok vele bántó lenni, de ha valaki éveken át hoz be erős negatív érzelmeket a családba (akár gyerekekhez, akár párkapcsolatba, de akár csak munkahelyre), és nem tud vele haladni előre, az nem tudom, mi más lehetne, mint 'idegroncs'. Ha túlságosan degradáló a szó, akkor elnézést. Te milyen szót használnál?

Ha anya/apa (vagy akár csak a párkapcsolat egyik tagja) folyton sír, vagy folyton dühös, vagy kiabál, vagy gyászol stb., az méreg.

Lehet neki tök legitim oka is (a gyász például jellemzően ilyen), de akkor is méreg. És különösen a gyerekekkel szemben az, akik csak érzik a bajt, de esélyük sincs megérteni vagy segíteni rajta.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2017.05.05. 13:37:05

@szakasz2: és a hazajáráson túl mennyi szabadság + utazásra fordítható pénz marad?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2017.05.05. 13:38:52

@svédnyugger: fogjuk rá. De Skavsta annyira messze van, hogy csak Arlanda jöhet szóba. Átszállni nem szeretünk :)

mojyo (törölt) 2017.05.05. 13:47:53

Szamomra is idegenul van ez, foleg, hogy autoval haza tudnak menni. Ennel mar csak az volt az erthetetlenebb, amikor masvalakik megirtak, hogy egy ket oras utra kismillio csomaggal meg befottesuveggel meg Nok Lapjaval es konyvtari konyvekkel indulnak utra Ausztriabol :D

En ezt tokre irigylem egyebkent, en nem tudok tul gyakran Magyarorszagra jarogatni, nekem 2 ora csak az egyetem itt, ahol lakom. Pedig tokre szivesen latnam gyakrabban enis a csaladot, baratokat, vasarolnek, stb, ahogy egyebkent teszem is, ha arra jarok, es ahogy annak is szoktam orulni, ha visszajohetunk ide a hetkoznapokba. Mindig annak kell orulni, ami epp van, nem?

SzZoole 2017.05.05. 14:35:00

@Pink Petsch: nem tudok erre mit mondani,mindannyian mások vagyunk:)

P.Elliot 2017.05.05. 14:44:04

4 ev alatt a gyerekek, foleg a nagylany nem talalt kinnt baratokat akik kellemesse tennek az eletuket? Erdekessegeket hoznanak bele?
Az iskolat hogy szeretik?
Nem igazan ertem hogy a gyerekek ennyire elutasitoak lennenek a kulfoldi elet irant ami nem szegenyes mint irja a posztolo, sokat is maszkalnak, talan a szulok is ratesznek egy lapattal hogy emlegetik hogy milyen jo volt otthon. Egy gyereket mindig erdekli a masfajta orszag, elet, uj latnivalok, nem igazan ertem hogy ezeket nem.
Nem tudom en mit tennek de ha ennyire nagy a kotodes a gyerekeknek az orszaghoz es nem a szulot utanozzak akkor lehet hogy hazavinnem oket vegleg vagy legalabbis egy evre hogy lassuk hogy mit szolnak hozza.
Tetszik-e igazan nekik?
Talan anyuka otthon maradhatna veluk, addig apuka tartana a kinti eletet aztan meglatjak hogy hogy lesz.
Milyen elet az ahol a csalad sir es szenved, erzelmi nyomornak is nevezhetnem, valoszinu nem veletlenul nem szamoltak fel a hazat, talan maguk sem voltak biztos benne hogy akarjak-e a kulfoldi eletet.
Az elet rovid, kar ilyennel elpocsekolni, ha valaki ennyire kotodik az orszaghoz annak semmi ertelme kulfoldon elnie, a gyerekek meg elhenek majd ha felnottek es maguk intezik a sorsukat.
Hany evet akarnak eltolteni odakinnt sirva? Haza kell koltozni es majd meglatjak hogy otthon mit gondolnak egy ido utan.
Lehet hogy ujra felszedik magukat de akkor mar csokkeno honvaggyal...

2017.05.05. 14:45:32

@zoole uk: Ja, még egy ilyen napi bölcselet, és bokán rúglak :)))

szakasz2 2017.05.05. 14:58:22

@Réka ‎: Nem a pénz a probléma, sőt őszintén szólva Magyarországon (lévén van szállásunk), kevesebbet szoktunk költeni összesen (leszámítva a fogorvost :)), mint ha bárhová máshová megyünk nyaralni, sőt akár még annál is mintha Svájcban maradunk. :)

Időben már problémásabb, valóban... Mármint a feleségemnek és a gyerekeknek nem, nekik "sok" szünetük van, nekem "csak" 6 hét. Ezt tavaly még 2 hét fizetés nélküli szabadsággal megtoldottam.
Az én szabadságaim nagyobb felét Magyarországon töltjük, de azért minden évben vagyunk Ausztriában is és emellett valami más is szokott még lenni (pl. Olaszország vagy Spanyolország), összesen kb. 2 hétnyi.

Shaktee 2017.05.05. 15:08:17

@Nagy kámpics:

Van aki piával kezeli a dolgokat, van aki Corgi ebeket vesz hogy otthonosabb legyen valahol, van aki kiirja magábol..mi a gond haver?

Shaktee 2017.05.05. 15:09:27

@Pink Petsch: probalkozik a kis tirpák bölcsünk :-))

Shaktee 2017.05.05. 15:11:53

@kék madár: te madár te, graveyardban dolgozol vagymi..?
4 oraval vagy mogottem..
Just wonderkedem :-)

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 15:41:46

off
par kép hogy mennyire rabszolgakka lehet valni kulfoldon ... hogy hianyozna Mo? eszembe se jutott ..

www.facebook.com/zoltan.torok.12327/media_set?set=a.1378745035540487.1073741882.100002150117518&type=3&pnref=story

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2017.05.05. 15:48:21

@szakasz2: értem, nekem is 6.5 hét van és karácsonyra már épphogy kicentizzük :) de én évközben is szeretek kivenni olykor egy-egy napot, csak úgy.

Shaktee 2017.05.05. 15:48:30

@montroyal ( CAN qc): Tok kevbekernek neztek ki zoli bácsi :p

Moti.blog 2017.05.05. 15:49:43

En megértem, és együttérzek. Én 8 éve ingázok. Otthonról haza. A visszautakon a szülök által sütött, fözött, csomagolt es mindenhol összevásárolt hazaival vigasztalodtunk es óriási zabálásokat rendeztünk az autóban, vagy ha egyedül utaztam akkor a vonaton. Nekem bevált.
A barátnömék pont a posztban leírtak miatt néhány évig szüneteltették a hazautazásokat, vagy max évente egyszer mentek. A gyermekük ugyanis minden visszaindulaskor padlot fogott.
A mi gyermekünk már kint született. A szüleink idösek. Jo lenne ha a nagyszülök es az unokájuk legalabb egy kicsit megismernek egymast. Ezért hazajárunk amikor tehetjük. Már kevésbé fájdalmas a búcsú, már egyre több szállal kapcsolódunk a kinti életünkhöz, és már egyre több dolog bosszant fel Magyarorszagon, de valami miatt mégis elszorul a szivem minden búcsúzáskor. Nem igazán tudom ezt szavakba önteni. De valami hiányzik itt kint, amit csak otthon (még mindig igy mondom, ha Magyarországról beszélek) találok meg.

Shanarey 2017.05.05. 15:49:47

Ez a poszt, vonyítás felsőfokon.

Lehet sírni.
:-)

**mimi** 2017.05.05. 15:54:11

@Pink Petsch:
Mert ti olyan érzéketlenek vagytok... semmi empátia ... bezzeg en úgy sírtam

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.05.05. 15:59:52

@kék madár: mi egy buntetes utan megtanulruk, hogy 5 napon belul online be lehet fizetni :) a Golden Gate-nel kicsit megtevesztoek a tablak meg a fastrack...

2017.05.05. 16:01:43

@montroyal ( CAN qc): Jaj, az a kezekből formált sziv ... jajj, kiégett a retinám! :DDD

Lunacica 2017.05.05. 16:03:14

Mar bocsi, de micsoda egy mazochista csalad?!
"Imadott szulok, csaladtagok, kedves kis hazunk"
Mi felnottek ha nem erezzuk magunkat jol max belevetjuk magunkat a munkaba, de ha a gyerek nyomorultul erzi magat es latja rajtam is akkor elgondolkodnek, hogy hol is lakok es mennyit er az a penz amit megkeresek hogy minden iskolaszunetbe magyarorszagra utazunk es tovabb nyomoritjuk magunkat.
Ne gondoljatok, hogy ma rossz napom van, de ezt nem tudtam szo nelkul megallni

2017.05.05. 16:07:36

@**mimi**: Azok, jég- és kőszivüek bizony .. ;)))
Különben dehogynincs bennem empátia, nagyon is van. A gyerekek iránt. Ha 4 év alatt egy 10 éves gyerek nem szocializálódik egy új környezetben annyira, hogy új barátai legyenek, és ne szó szerint sirassa az otthoniakat, akkor minden valamire való gyerekpszichológus szerint, rohadt nagy baj van abban a családban. Hogyismondjam finoman ... gettósodnak-féle.

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 16:10:46

ezt nalunk ugy mondjak telehassal panaszkodunk ..

on se plainte avec ventre plein..
hogy hellenisztikus muveltsegem csillogtassam ..:-)

csak azert mert hideg van esik az eso egesz heten meg a jovoheten
jo hetunk volt amugy, ezert ma semmit se csinalok ...
ja hogy tegnap is azt csinaltam? de nem fejeztem be...

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 16:13:27

@Pink Petsch: ugye ... szem szarazon nem marad ...:-)

2017.05.05. 16:14:54

@montroyal ( CAN qc): Hát nem, mert jeget kellett tennem az égés helyére :DDD

gabors 2017.05.05. 16:17:14

igy nem erdemes "kint" elni

Csodabogár 2017.05.05. 16:37:46

@Nagy kámpics: Szerintem semmi baj nincs az anyával. Feltehetően a gyerekek is szeretnek otthon lenni, talán vannak pajtásaik és rokongyerekek és főleg a nagyszülők, akiket sajnálnak ott hagyni. Gyerekkoromban sokszor voltam a nagymamámnál, emlékezetem szerint mindig bőgtem, amikor haza kellett mennem. Igaz én egy sírós kislány voltam.:-(
Természetesen megértem, hogy aki ilyesmi élményekkel nem rendelkezik, az nemigen érti a dolgot.

Shaktee 2017.05.05. 16:41:26

@Csodabogár: A leghangosabbak elitélők itt a gyerektelenek, téged kivéve..

2017.05.05. 16:48:41

@swing gitan: Hm, bár valóban nem tartom jónak a posztban leirt állapotot, ha valóban minden úgy zajlik, ahogy le van irva (az egész autó bőg, kivéve apu, ő is csak azért nem, mert vezet), és gyerekem sincs, viszont gyerekkoromban átéltem egy hasonló szituációt. És ha anyám is minden egyes alkalommal bőgni kezdett volna meg sóhajtózni, sokkal nehezebben illeszkedtem volna be az új környezetbbe, és szereztem volna új barátokat. Bőgőmajomnak ott voltam én.

mojyo (törölt) 2017.05.05. 16:48:53

@Csodabogár: Erdekes, en azert bogtem a nagymamamnal, mert haza akartam menni, marmint toluk, dehat kinel milyen a rokonsag ugye. :D

En azert sem ertem annyira, mert nekem itt van a szerelmem, tehat, ha lesznek gyerekeink, akkor sem Magyarorszag lenne az otthonuk, es lehet, hogy ok is vagynanak vissza hozzank egy ido utan, persze nekik azert mar iszonyu jo arc nagymama jutna, ez ketsegtelen. :D

Csodabogár 2017.05.05. 16:49:21

@Pink Petsch: Ugyan már! A gyerek sír, aztán mire haza érnek már elfelejti és másnap örömmel játszik a kinti barátokkal.
Mint az imén leírtam ez teljesen természetes számomra. Viszont aki ilyesmit soha nem élt meg, az nem tudja felfogni és megérteni. Helyette fantáziál az idegbeteg anyáról és a szenvedő gyerekekről.
Ez olyan, hogy ha neked még soha nem fájt mondjuk a térded, akkor hiába magyarázom, hogy az mennyire rossz, ugyse fogod átérezni. Viszont feltehetően nem kezdesz el filozofálni arról, hogy nekem miért fájhat a térdem.

Csodabogár 2017.05.05. 16:53:29

@gabors: Dehogynem. Ha nem éltem volna kint 30 évet, nem élvezném annyira az itthon létet.:-)

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 16:54:08

@Csodabogár: hu az nekem is faj ... atérzem ...

2017.05.05. 16:57:45

@Csodabogár: Az első évben sirtam a régi barátok után, amikor az új helyen még nem voltak barátaim. Nem a 4.-ik évben, mint a posztban szerepel. Ráadásul a kisebb gyerekeknek még nem is igazán lehetett olyan baráti köre (ovi meg bölcsi), akik után sirhatnának, ennek ellenére bőg az egész kocsi, ha minden igaz. Ez az azért enyhén fura ...

2017.05.05. 17:00:27

@Csodabogár: @swing gitan:

"A leghangosabbak elitélők itt a gyerektelenek, téged kivéve"

"Elítélők"?
Én nem hiszem, hogy elítéltem ma itt bárkit, annyit írtam, hogy nem értem, miért nem költöznek haza, ha ott érzik jól magukat. A leírás alapján nem tűnik úgy, hogy ettől az érzelmi nyomástól előrébb van az életük. Nem értem, minek csinálják akkor, ennyi.

Szerintem most egy kicsit elbeszéltek mellettem.

Shaktee 2017.05.05. 17:03:54

@Nagy kámpics:

Mé, neked sosenemvolt olyan hogy fuck it, megyek haza a picsába?

Nekem biza volt az elso harom evunkben, nem "igazan" akartam menni, csak dult a honvagy s nosztalgia. Nem is mehettunk volna, hacsak nem a sittre egyenesen.

Akkor még nem lehetett nyigni blogokon, kiadni a felesleges gozt, a honvagyat..

2017.05.05. 17:15:05

@swing gitan:

"Nem is mehettunk volna, hacsak nem a sittre egyenesen."

Az egy érthető dolog, ha az ember szenved kényszerből, például ilyen a te eseted akkor a disszidálással (ha jól értem), vagy Csodabogár élete is lehetett kényelmetlen emiatt, vagy ha az ember anyagi okokból kénytelen elválni a családjától (ilyen sztorik is vannak itt néha).

Meg ilyen gyereknek lenni úgy általában: hogy nem tudsz a magad ura lenni.

De hogy felnőtt emberek, a szabad európán belül, oké anyagi helyzetben ezt minek csinálják évekig...? Ezt nem értem.

Nem elítélem őket, meg nincsenek lehülyézve, de nem értem. Te érted?

"neked sosenemvolt olyan hogy fuck it, megyek haza a picsába?"

Látod, ez az. Ha ilyet éreznék, akkor egyszerűen kilépnék a helyzetből. Felnőtt, cselekvőképes, szabad ember vagyok, nyomós ok nélkül nem kínzom magam.

Shaktee 2017.05.05. 17:21:03

@Nagy kámpics:

Legyen az disszidens, Határátkelő..vannak emberek akik nagyon erősen kötődnek a nyelvhez, szülőföldhöz, s ez a blog kiváló arra hogy az érzéseiket feldolgozzák valahogy..

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.05.05. 17:22:06

@Nagy kámpics: még mindig +1.

Lehet hogy gyerek sem voltam, amiért nem volt ilyen sírok hazafelé a nagyitól élményem? Offs. De volt. Volt "kisbarátom" itt is, ott is. Rossz a hasonlat.

Nem is néztem, miért költöztek ki, de majd eldöntik, hol jobb, s megoldják, mielőtt maradandó kárt okoz ez a "kétlakiság".

2017.05.05. 17:24:21

@swing gitan:

"ez a blog kiváló arra hogy az érzéseiket feldolgozzák valahogy"

Ez igaz. És amit írtál korábban, hogy esetleg az maga segítség, hogy kiírja magából, ez is OK, egyetértek.

Shaktee 2017.05.05. 17:25:22

@Nagy kámpics: "Ha ilyet éreznék, akkor egyszerűen kilépnék a helyzetből."

Money, megélhetés mindig felülirja ezeket ...ha meg nem, irány haza, sok kanadás magyart ismerek akik hazamentek az első öt évben.

Olyat is aki pár hónap párizsi lét után hazament. A többség megint lepattant, s maradtak kint..

Shaktee 2017.05.05. 17:26:42

@Nagy kámpics: +1

Nem válaszoltál tegnap a portugál nők ügyében..:-)

gabors 2017.05.05. 17:31:19

@Csodabogár: "Dehogynem. Ha nem éltem volna kint 30 évet," Te igy eltel hogy 5-6x mentel Mo-ra es mindig utaltal elmenni ??

en "csak" 27 eve elek "kint" (kozelitem a 30-at) de sem az elso alkalomkor (4 ev utan) sem azota nem ereztem hogy rossz "visszmenni" de biztos nem kinoznam magam foleg a gyerekeimet igy...

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 17:32:50

@Pink Petsch: Bia Ha Noi ..ez ugyan Vietnami sor de Tienjin kikotoben ittam meg ... altalaban a hajora alkoholt nem lehet felvinni de ebben a kategoriaban mar nem foglalkoznak vele ...

2017.05.05. 17:33:08

@swing gitan: Most izé még érzéketlenebbnek fogok tünni, mint általában, de anyuka jobban tette volna, ha a honvágyát a naplóirással éli ki (vagy valami hobbival, ami jól lefárasztja). Ugyanis a nagyobbik gyereknél már sikeresen elérte, hogy se Svájcban, se Magyarországon ne érezze magát otthon igazán a későbbiekben. A kicsiknél, még hátha nem, mert valszeg ők jórészt csak a "majom-effektus" miatt bőgnek.

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 17:36:45

@gabors: (kozelitem a 30-at)
en is ...88 ota ... es eloszor 7 evre ra mentem vissza .. akkor ereztem eloszor honvagyat .. mar amikor lejart a vakacoi es vartam visszerni Montrealba ..

2017.05.05. 17:39:08

@montroyal ( CAN qc): Vietnámi? Hm, és milyen? Már ha hasonlitani tudod ...

kék madár 2017.05.05. 17:41:59

@Zsuzsi65: ti megtanultatok en meg izgulok 4 napig, hogy fizessem mar be, aztan az 5-iken elfelejtem. 4-bol 5-szor. Legkozelebb raszanom a $11 flat feet a fastrakre a kolcsonzoben. Nekem hianyzik "par" agysejtem :)

2017.05.05. 17:42:34

@swing gitan:

Ó, hogy sok Ana karakterű nő van-e erre.

Nem tudom. A színei elég jellemzőek, meg a hosszúkás arc is, de szerintem ő szebb azért, mint az itteni átlag.

Van egyébként ez a nagyon jellemző, hosszúkás arcberendezés itt, ami van, akinek jól áll, van, akinek kevésbé, például ez a kettő elég tipikus portugál arc:

www.richard-vanek.eu/wp-content/uploads/2011/08/20110812-175255.jpg
portuguese-american-journal.com/wp-content/uploads/2014/03/ines_lobo.jpg

kék madár 2017.05.05. 17:44:38

@swing gitan: fajtamra nezve bagoly vagyok, csak a szinem kek

Shanarey 2017.05.05. 17:45:58

@Csodabogár:

Anno, imádtam az anyai nagyszüleimet, szerettem ott lenni, de három hét után már nem annyira, s sose voltam az a nyöszörgős gyerek. A másik dolog pedig az hogy a gyerek a szülőt mintázza.

@swing gitan:

Elismerem, nekem csak két gyerekem van, de akad még egy futball csapatnyi első unokatesó, s mind sokkal fiatalabb mint én, emiatt azért talán akad elég tapasztalatom. Főleg mert tizen éven keresztül, ha nem is egyszerre, de nyáron rám voltak bízva egész nyáron Amíg a szülők dolgoztak, addig én voltam velük.

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 17:51:03

@swing gitan: sok kanadás magyart ismerek akik hazamentek az első öt évben.

meg 3 év elott ..fel se vettek az allampolgarsagot .. hogy kib...tak a gyerekeikkel .. es megfigyelted hogy majdnem 100% a nok miatt
.. mert nem birjak a anya ,mama, hugi, baratnok , pletyi nelkul .

Arthamyr 2017.05.05. 17:52:12

Nem autentikus a véleményem, mert nincs gyerekem, de nem vetném el élből, hogy a gyerekek hangulatára erős (döntő?) befolyással van anyu hangulata, és lehet nem lenne családi sírás, ha anya nem lenne melankólikus.
Amúgy érdekes módon néha engem is elönt valamiféle csendes szomorúság, amikor elindulunk otthonról, de azért nem szoktunk családi sírópartit rendezni. Mondjuk engem inkább az idő múlásának érzete és a munkanapok közé való visszatérés keserít el. Egyébként bármikor haza lehet menni, nem történt visszavonhatatlan döntés, nem értem ezt a kezelhetetlen honvágy dolgot.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.05.05. 17:59:45

@Arthamyr: "Nem autentikus a véleményem, mert nincs gyerekem, de nem vetném el élből, hogy a gyerekek hangulatára erős (döntő?) befolyással van anyu hangulata, és lehet nem lenne családi sírás, ha anya nem lenne melankólikus."

Ezzel teljesen egyetertek. Minel kisebb a gyerek, annal inkabb befolyasolja a szulok hozzaallasa a gyerek magatartasat.

Shanarey 2017.05.05. 18:02:38

@Arthamyr:

+ 1

Ez a lényeg, de sajnos sokan csak piszkálódásként értelmezik.

Beriman 2017.05.05. 18:19:25

Nem ismerem a honvágyat. Még nyaralni is máshova megyünk, nem MO-ra.

Shaktee 2017.05.05. 18:35:39

@Nagy kámpics:

Igy érthetőbb hogy miért ülsz az HA bidén naphosszat :P
Kiddin'!

Biztos a portóknak ez az arctipus az etalon.

Csodabogár 2017.05.05. 18:35:50

@gabors: Amíg nem mehettem haza nem volt semmi baj. Első haza látogatás után, már állandóan haza akartam menni. persze az eszem szólt, hogy ne menjek. Rövid 1-2 napokra gyakran mentünk, vagy mentem egyedül. Az igazi szabadságunkat persze máshol töltöttük, kivéve a karácsony körüli időszakot.
Mindig utáltam vissza menni Zürichbe. A végén már csak azt számoltam, hogy mennyi még a nyugdíjig az idő, mert azt tudtuk, hogy akkor legalább is részben haza költözünk. Nem voltam ettől lelkibeteg se idegbajos. Rájöttem, hogy én Pesten érzem jól magam. Innen még most is többször elruccanunk ide-oda, de itt vagyunk itthon. Emberem 45 évet élt Amerikában, ő se vágyik oda vissza.

Shaktee 2017.05.05. 18:37:59

@montroyal ( CAN qc):

Itt korántsem 100%, akiket én tudok azoknak szakmai gondjaik voltak, idős szülők..a szokásos gondok.

Shaktee 2017.05.05. 18:38:48

@montroyal ( CAN qc):

Nézel hireket? Bedobják a hadsereget is az árviz miatt...

Csodabogár 2017.05.05. 18:45:17

OFF

A napokban volt egy poszt Kazahsztánról. Úgy tűnik tényleg ők "találták ki" a lovakat. Német cikk.
www.sueddeutsche.de/wissen/domestizierung-des-pferdes-die-hengste-des-skythen-koenigs-1.3490408

ON

SzZoole 2017.05.05. 19:09:32

@Pink Petsch: en Mar atszellemultem,még erintett valami es azota maskep latom a vilagot:)))

SzZoole 2017.05.05. 19:11:20

@swing gitan: csak annyira vagyok tirpak mint te,Te torpe tirpak:)))

zoldzeller 2017.05.05. 19:12:58

6 es fel het szabadsag. Anyam. En itt a 20 napommal nagyon meno vagyok. Azert ilyenkor szoktam irigykedni, na.
Ugy erzem, hogy ha folyton M.o-ra mennenk a szabadsagomon egyszeruen elpazarolnam ezt a nyamvadt 20 napot is. Marpedig mi nagyon szeretunk menni es kirandulni.

Nem alltiom, hogy ez altalanos igazsag, de szerintem amikor az embernek dolga van valahol sokkal egyszerubb megszokni az uj eletet, orszagot mint mondjuk "csak" anyukakent ott lenni valahol. Az otthon levo anyukak sokszor meg Magyarorszagon is bezarulnak, elszigetelodnek.

SzZoole 2017.05.05. 19:13:09

@montroyal ( CAN qc): ajjjajjajjajjjj,de sukar gadzso vagy Zolibatyo,de miert mindig a lanyoddal jarsz mindenhova:)))

Shaktee 2017.05.05. 19:21:33

@zoole uk: unoka az te sukár moncsicsi :-)))

Dikusz 2017.05.05. 19:25:43

@zoole uk: a magam szerény, és csöppet sem kíváncsi módján megkérdezhetem-e-é, hogy ez annyit jelen megjavultál (tudomtudom, hogy sosem voltál elromolva)?
Semmi "énvagyokazördögmaga" stbstb? Ütős lehetett az az érintés! (viccvót)

SzZoole 2017.05.05. 19:28:49

@swing gitan: hallod papasmurf,Zolibatyo papiron csak 2 evvel fiatalabb mint Te,de az eletben minimum 20-al latszik fiatalabbnak:)))

SzZoole 2017.05.05. 19:31:54

@Dikusz: hej Magdianyus,ha csak 1-2 reszletet ismernel az otthoni eletembol igencsak meglepodnel

Shaktee 2017.05.05. 19:32:21

@zoole uk: fiatalos, a haj sokat számit..szinezi vajh..az kell az onoka mellett :DD

SzZoole 2017.05.05. 19:36:08

@swing gitan: de Tyuri,Zolibatyonak legalabb van mit szinezni,de neked hajad sincs mar,baldsmurf:)))

Shaktee 2017.05.05. 19:45:58

@zoole uk: ha lenne se szinezném te majomparádé :-))

Dikusz 2017.05.05. 19:47:06

@zoole uk: némi elképzelésem van, hogy milyen lehetett az eddig olvasottak alapján, ahogy azt mondani szokták, valószínű a túlvilágon nem fognak az orrodra ragasztani semmit:)))

Shaktee 2017.05.05. 19:47:40

@zoole uk: már megint nyomatod a entnikus gengszetek sofőrje voltam című eposzt? :-)))

Dikusz 2017.05.05. 19:48:12

@zoole uk: @swing gitan: ezt folytassátok még:)))
Kell a harmatos lelkemnek:)

Shaktee 2017.05.05. 19:48:26

@Dikusz: kis pisze a zotyadék, nincs oda mit ráhuzni :-)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.05. 19:50:07

@Pink Petsch:
Tegnap akartam belinkelni. Szerinted melyik vöröshajú barátnőnk?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver.blog.hu/2016/01/19/lazuljunk_445

kék madár 2017.05.05. 20:01:14

@zoldzeller: " En itt a 20 napommal nagyon meno vagyok"
Honnan van neked 20 napod?????? Megsargulok az irigysegtol

Shaktee 2017.05.05. 20:07:55

@kék madár: ne nyíjjá már bagolymadár, nekem 5 hetem voltam amikor nyugdiba mentem, most 0 mint consultant :/

SzZoole 2017.05.05. 20:12:09

@swing gitan: ne nyuld le a bögyös kurvacsösz dumajat te garden gnome

Shaktee 2017.05.05. 20:13:41

@zoole uk: pinkire gondolsz te tetovált lovaskocsikiséro" ?? :-))))

SzZoole 2017.05.05. 20:13:46

@Dikusz: ha barkinek is lenne elkepzelese akkor most nem itt ulnek

SzZoole 2017.05.05. 20:15:54

@Dikusz: teged is arosszfiuk vonzanak,akkor rosszhelyen keresgelsz mert en jofiu vagyok:)))

zoldzeller 2017.05.05. 20:18:46

@kék madár: na ugye. felvetelkor meghataroztuk, hogy mennyivel vesznek fel es evente mennyivel nol. 5 eve dolgozom itt, es evente 2 nappal nol. Maximum evi 30 napig emelkedhet.

De ha meg akarsz irigykedni, a ferjemeknel unlimited vacation policy van.;))

SzZoole 2017.05.05. 20:19:17

@kék madár: nekem az alap 28/ev + 1 a szuletesnapom + karacsony es Ujev ,az osszesen 32/ev

SzZoole 2017.05.05. 20:30:52

Ej de finom cordon bleu volt vacsorara finom rizskásával,savanyu uborkaval,most meg egy kis veres bort kortyolgatok:))

gabors 2017.05.05. 20:37:29

@kék madár: "" En itt a 20 napommal nagyon meno vagyok"
Honnan van neked 20 napod?????? Megsargulok az irigysegtol "

nem akarok dicsekedni de nekem 32 fizetett napom van (2.5 nap minden ledolgozott honapert) Ez minden szerzodeses dolgozonak jar de ennyi belepestol nyugdijig. Van mikor elvesztek egy parat mert ki nem fizetik ...

2017.05.05. 20:40:31

@diggerdriver: Én a BMW-re tippelek ;)))

2017.05.05. 20:42:42

@zoole uk: Mert mindenféle gyanús helyen mászkálsz, ahol afranctudja mi csimpaszkodik beléd :)))

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 20:42:55

@zoole uk: miert mindig a lanyoddal jarsz mindenhova:))) nezd meg a pias gyujtemenyem.. az is fiatalit .. de igaz sokan kerdezik akik tudjak van lanyom - akkor o a lanyod ... ajjjaj ..

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 20:45:20

@swing gitan: majd otthon nezek TV-t itt a meloba most surgos semmittenivalom van ..

kék madár 2017.05.05. 20:45:23

@gabors: @zoldzeller: @zoole uk:
repdesek az oromtol, hogy nektek ennyi szabadsagotok van.
Nekem 15 nap ugy hogy ebbol mar amikor beleptem 16 letelt, minden hazautazasomkor fizetesnelkulit veszek ki, szerintem az en szabadnapjaimat is ti hasznaljatok fel.

zoldzeller 2017.05.05. 20:46:41

@gabors: igy ot ev utan mar nekem se tunik annyira jo deal-nek... de teljesen ok az otthonrol munka, (sot a legtobb kollegam 80%-ban otthonrol dolgozik) ami nekem kulon jol jon ha betegek a gyerekek.

Shaktee 2017.05.05. 20:48:14

@zoole uk: mi a neve a vorosnek, kifogytam eppen..

SzZoole 2017.05.05. 20:48:56

@Pink Petsch: ejha Didi,egyszer ha talakozhatnank kivennem beloled a reszem:)))

kék madár 2017.05.05. 20:50:28

@swing gitan: Kanadaban minden jobb, a te szabadsagod nem erdekel

SzZoole 2017.05.05. 20:51:45

@swing gitan: nem tudom,valami Californiai veres,a nejem toltott vacsora utan en meg ittam

Shaktee 2017.05.05. 20:52:15

@kék madár: nem olvasol, mondok ZERO, látástol mikulás most.

Shaktee 2017.05.05. 20:52:53

@zoole uk: emeld fel a szoros tirpak segged, nezd meg cimket

igyi! :-)

zoldzeller 2017.05.05. 20:54:02

@kék madár: en ehhez vegtelenul smucig vagyok. Nem vagyok hajlando fizetesnelkuli szabadsagot kivenni. Mondjuk nem is jarunk haza, ez teny.
Van egy het nyaralas nyaron, egy het telen - unnepek kore csoportositva es a maradek 6 napot evkozben hetvegekhez hozza teszem.

SzZoole 2017.05.05. 20:55:34

@montroyal ( CAN qc): az a szerencsed,hogy Te fiatalodsz a nejedhez:))

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 20:55:46

Fizetett szabadsag ? nekem tavaly 5honapom volt az iden mar 2 honap ... fizetett .... én fizetem ...

kék madár 2017.05.05. 20:56:19

@swing gitan: Kanadaban a 0 is jobb mint az USA-ban a 30

SzZoole 2017.05.05. 20:56:45

@kék madár: akkor ez az USA nem is annyira dreamland?

SzZoole 2017.05.05. 20:57:38

@swing gitan: majd ha megyek bagozni megnezem

Shaktee 2017.05.05. 20:58:15

@kék madár: menj coronadora s kopj helyettem is az oceanba.

Shaktee 2017.05.05. 20:59:44

@zoole uk: ok, hazafele beugrok a botba, hatha van az a marka itt is

ide usd be ha megvan: lcbosearch.com/

kék madár 2017.05.05. 21:00:28

@zoldzeller: ez nem smucigsag, csak jo megkozelites.
Sajnos anyam miatt egy evben 2-szer atlagban haza kell mennem. Ezzel elmegy a szabadsagom 128%-a es a nyaralasra szant penzem 173%-a (moyjo miatt figyelek a szamokra). Es San Franbol meg a repulojegy is olcsobb mint innen. :)

kék madár 2017.05.05. 21:01:43

@zoole uk: de az, csak olyat kell hozza almodni ami be is jon hehe

zoldzeller 2017.05.05. 21:02:40

@kék madár: hol vagy?
csalad miatt ertem. Nalunk meg "fiatalok" a nagyszulok, ugyhogy ok jonnek es szerencsere sokaig maradnak. Ez idovel fog valtozni es mi fogunk menni.

gabors 2017.05.05. 21:04:05

@zoldzeller: ' igy ot ev utan mar nekem se tunik annyira jo deal-nek" nem egeszen ertem mire utalsz (a 20 napodra??)

amugy az en helyzetem nem tipikus az usa-ra az atlag 20 alatt lehet boven sot szovetsegi torveny nincs is erre... van ahol a allami unepnapokon ugyan nem kell dolgozni de nem is fizetnek erte

nalunk az plusz (10 nap) ja a konzultansoknak (kulsosoknek) nem jar semmi :-)

tavmunkat most probalgatjuk (fo-osztalyonkent mas es mas a szabaly) azert occkolodik a felso vezetes mert NEM mindenkinek a pozicioja olyan hogy ezt ertelmesen lehetne csinalni es kicsit felnek hogy megkulonboztetesnek lehet esetleg felfogni szoval baba lepesekkel haladunk csak

SzZoole 2017.05.05. 21:05:16

@zoole uk: nem Californiai,Olasz Blossom Hill 12%-os:))

gabors 2017.05.05. 21:07:43

@kék madár: "@swing gitan: nem szennyezzuk az Oceant " ne izelj a delfinek meg halak kijonnek pisilni (no meg k...lni) ??

SzZoole 2017.05.05. 21:07:57

@swing gitan: "@zoole uk: nem Californiai,Olasz Blossom Hill 12%-os:)"

Ez neked ment volna

SzZoole 2017.05.05. 21:09:48

@kék madár: hat igen,almodni merni kell

kék madár 2017.05.05. 21:10:30

@gabors: igen, de nem beszelunk rola.

Shaktee 2017.05.05. 21:17:18

@zoole uk: ez gyutt ki:

Sunnybrook Peach Blossom Wine 2012

Producer
Sunnybrook Farm Estate Winery
Country
Canada, Ontario

Canuck hazafi vagyok, de ezt inkabb nem...:-)

2017.05.05. 21:18:14

@zoole uk: Jaja, az asszony meg tartaná a gyertyát, hogy jobban láss :)))

zoldzeller 2017.05.05. 21:19:24

@gabors: most mar batrabban mernek alkudozni a felvetelkor. Nalunk ez a tema ugyan van szabalyozva ceges szinten, de lehet alkudni, attol fuggoen mennyire kell az ember a cegnek.

En szeretek bemenni az irodaba hatekonyabb vagyok, meg addig is vannak korulottem emberek. Otthon dolgozva mindig talalok valami fontosat amit meg gyorsan megcsinalok inkabb... de teny, hogy amig nalam van inernet/laptop es elerem a ceges szervert addig nagyjabol mindegy hol dolgozok. Excel tablazatokat es elemzeseket barhol lehet irni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.05. 21:19:26

@montroyal ( CAN qc):
Te figyu, nem lehetne olyanokat linkelned amit NORMÁLIS emberek is láthatnak?
Mármint olyan NORMÁLIS emberek akiknek nincs faszbukjuk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.05.05. 21:20:13

@Pink Petsch:
Nem mondod....
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Shaktee 2017.05.05. 21:25:24

@Pink Petsch: zoli ma nagyon kanosban adja elo, nezd el neki..:-)

Shaktee 2017.05.05. 21:27:21

@Pink Petsch: keress nekem vmi ihatos verest cicafej: lcbosearch.com/

SzZoole 2017.05.05. 21:29:41

@Pink Petsch: ma kommentelt,kerdezd meg:)))

gabors 2017.05.05. 21:31:13

@zoldzeller: "Otthon dolgozva mindig talalok valami fontosat amit meg gyorsan megcsinalok inkabb... de teny, hogy amig nalam van inernet/laptop es elerem a ceges szervert addig nagyjabol mindegy hol dolgozok."

Gondolom a cegnel sem a szerverteremben ugykodsz serial terminalon :-)))

Az altalam felugyelt szerverek meg nem is cegen belul vannak :-))

De en is ugyvagyok vele hogy megha tudnek is egy elkulonitett kis irodat varazsolni otthon akkor is tul sok lenne a figyelmet elvono dolog (asszony, kutya macska TV szep ido kint ... meg ilyenek). amugy meg dolgozom otthontrol is ha eppen valamit meg kell "javitani"

Shaktee 2017.05.05. 21:33:22

Még három hét az utig, kell majd választani 2-3 darabot.

www.newyorkcitytheatre.com/common/monthly_events.php?year=2017&month=05&category=Top%20Show

Sajnos erre nem lesz jegy..de majd probalkozunk:

www.newyorkcitytheatre.com/theaters/geraldschoenfeldtheater/come-from-away.php

Dolly a Bettivel mindenképpen. Danny de Vito is, Glen Close is..tul nagy a választék...

2017.05.05. 21:45:01

@diggerdriver: Áááá, csak tippeltem ;)))

2017.05.05. 21:45:46

@swing gitan: Mi vagyok én, sommelier?

2017.05.05. 21:46:25

@zoole uk: Ééééén? Sze neked vannak terveid :PPPP

Shaktee 2017.05.05. 21:55:12

@Pink Petsch: se zoli se sommelier, mi leszel ha nagy leszel? :)

2017.05.05. 22:04:17

@swing gitan: Beszerzek 40 macskát :)))

Shaktee 2017.05.05. 22:07:38

@Pink Petsch: van ott elég macsek neked :))

2017.05.05. 22:09:41

@swing gitan: Áh, ezek libák meg tyúkok elsősorban ... ;)

zoldzeller 2017.05.05. 22:11:47

@gabors: hat nem. az igazsag az az, hogy fogalmam sincs hol van a szerver.... szerintem helyileg nem is sf-ben van. :)) Vagy hulyeseget kerdeztem? Lehet, mert neha kerdezek valamit a ferjemtol ami szamitogepekkel es cloud-al kapcsolatos es ugy nez ram, mintha megorultem volna.
Rendszer gazda vagy?
Merre laktok?

gabors 2017.05.05. 22:30:12

@swing gitan: nem igen, talan 5 evben egyszer egy MET Opera vagy Carnegie hall ... eletemben egy brodwayshowt lattam (eppen a mult heten)...

Shaktee 2017.05.05. 22:31:39

@gabors: melyiket s milyen volt?

gabors 2017.05.05. 22:33:45

@zoldzeller:

bocs arra hogy "elerem a szervereket" egybol arra gondoltam hogy a rendszerekkel dolgozol fel sem merult mas :-(((((

"Rendszer gazda vagy?"
Az foleg de mast is kell neha csinalni foleg mert kezdik nalunk is outsource-olni mindezt (eleinte egeszen a vasig voltam gazda mostmar csak inkabb aprobb rendszer configok es webserver es hasonlok...)

"Merre laktok? " New Yorktol kicsit keletre Long Island-en (Oceanside)

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 22:36:19

@diggerdriver: ezek a kepek fent vannak mast nem hasznalok meg most kezdjem ujra feltoltegetni egyenkent ... van par ezer kepem
ismerosnek gyerekeknek talan van FB nekem minden publikus nem tudomhogy lehet maskep megoldani

Dikusz 2017.05.05. 22:39:41

@swing gitan: Budafokon lakom, milyen bort keressek neked:)

Az a pincészet, ahol szoktam vala bort venni (kb 50 méterre van tőlünk) az Etyek-Budai-, és a szekszárdi borvidékről forgalmaz borokat. Ugyan fehérbor, de egyik kedvencem tőlük a Pákozdi Cserszegi Fűszeres-boruk. Egy gond van csak, hogy én a színtelen, folyékony gyümölcsleveket szeretem, persze mértékkel:)

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 22:39:49

nem tudtam megallni hogy ne szoljak ehhez a postfoz az FB -n... vagy negyven+ comment es mind NO... amugy OK..

gabors 2017.05.05. 22:40:12

@swing gitan: "melyiket s milyen volt? "

valami hosszu cime van "Natasha, Pierre & the Great Comet of 1812" mert asszonynak a kedvenc enekese a foszereplo Josh Groben (a Haboru es Beke egyik reszet dolgozzak fel oroszos theme )

hat erdekes volt mennyire jo vagy nem nem tudom mivel nincs osszehasonlitasi alapom mert ez volt az elso elmenyem de azt hiszem kicsit rendhagyo ...

Shaktee 2017.05.05. 23:04:00

@gabors: Josh külön a szerepért megtanult tangóharmónikázni :)

Shaktee 2017.05.05. 23:05:11

@Pink Petsch: ehh, keményen kufircoló kisemberek :)

Shaktee 2017.05.05. 23:20:25

@montroyal ( CAN qc): megnéztem, nem ugrott rád senki nagy bánatodra :))

Patrick se lett fiatalabb ..
www.facebook.com/eOneFilms/videos/1675343682506439/

kristal 2017.05.05. 23:24:01

Én nagyszülöktöl vonattal mentem vissza 3 hónapja, két kicsi gyerekkel. Felszáltunk, én elöször, aztán apám feladta a gyerekeket, meg a csomagokat, aztán csukodott is az ajtó, a 3 éves lányom még kiabált, hogy mami te nem jössz, de a vonat elindult, csak integetni lehetett. Mozgó vonaton kerestem helyet csomagokkat egy 3 és egy másfél éves gyerekkel. Leültünk, és a lányom oltári hisztiben tört ki, és három órán át üvöltötte, hogy mamiiii, mamiii. Nem tudtam megnyugtatni. Nem nem sírtam, mert sokan ültek a vonaton, és azt hiszem mindenki minket utált. Csak néztem ki a fejemböl, ölemben a mamiiii-t üvöltö gyerekkel. Szerencsére a másik elvolt egy autóval. De ha sírtam volna sem lennék szar anya, és nem biztos, hogy a sok visszatartott érzelem jobb.

Shaktee 2017.05.05. 23:29:01

@kristal: nem, nem lettél volna..

montroyal ( CAN qc) 2017.05.05. 23:29:02

@swing gitan: neki is volt par felesege csaja .. en nem lattam egy filmjet se csak az idiota biztosito reklamjait ..

Shaktee 2017.05.05. 23:32:56

@montroyal ( CAN qc): Jópofa a bon cop első része, meg a machine gun mollyt láttam vele..asszem.

2017.05.05. 23:44:19

@kristal: Tényleg nem lettél volna ... Akkor lesz gáz, ha majd 7 évesen is levágja ugyanezt a hisztit.

zoldzeller 2017.05.06. 00:42:03

@kristal: ha ez vigasztal en repultem ugy, hogy a masfel evesem a felszallas utan 5 perccel elkezdett uvolteni, es orakon at uvoltott az ejszakai jaraton. 12 oras repulo ut az elso resz, aztan csak masfel es ha azt vegig uvolti, mar a szemoldokom se huzom fel. Minden alkalommal mikor megprobaltam lerakni a kezembol uvolteni kezdett.
Lufthansa gep wc-i hez egy lepcson kellett lemenni es ott volt egy kis ter. Ott alltam vele orakon at, hogy legalabb az aludni probalo embereket ne ebresszuk fel. Egyedul repultem.
Na ott volt egy csomo elfojtott erzelem bennem.

kék madár 2017.05.06. 01:35:24

@zoldzeller: es ilyenkor a gyerektelen aludni probalo yuppiek meg szornyulkodnek, mintha ok 25 evesen szulettek volna

Shaktee 2017.05.06. 01:50:54

@kék madár: juppik?

Lost souls bro, aint no yuppies here.

gabors 2017.05.06. 03:49:14

@swing gitan: "Josh külön a szerepért megtanult tangóharmónikázni :) "
azt nem tudom hogy ezert de jatszik a tangoharmonkian (accordian) :-)

en nem "ajanlom" per se nekem tetszett de mint mondtam meg nem lattam masikat az is meglepett hogy van bar meg bort is szolgalnak fel ..

gabors 2017.05.06. 03:59:05

@zoldzeller: soha nem birom felfogni hogy egy 1.5 eves gyerekkel mi a fasznak kerll 12 orat repulni refugee voltal ??? az eletet kellett megmenteni valahol ? mert azonkivul eflogadhatatlan felnotti onzes ez !!!

gabors 2017.05.06. 04:10:41

@kék madár: " es ilyenkor a gyerektelen aludni probalo yuppiek meg szornyulkodnek, mintha ok 25 evesen szulettek volna
"

dehogy arrol van szo hogy mi a fasznak repulni a babaval (egy ket kiveteltol eltekintve ) hazaviszed megmutatni?? a baszott repulo megy mindket iranyba ha nagyi akarja latni menjen o...

egy repulo ut meg egeszsege felnottnek is komoly egeszsegugyi megterheles plane egy par eves gyereknek ...

montroyal ( CAN qc) 2017.05.06. 04:16:24

@gabors: egy repulo ut meg egeszsege felnottnek is komoly egeszsegugyi megterheles

foleg masok ordito , ulest rugdoso rangato gyereke miatt ...

gabors 2017.05.06. 04:25:32

@montroyal ( CAN qc): "foleg masok ordito , ulest rugdoso rangato gyereke miatt ... "

tobbek kozott ezert is :-) de vannak nagyon valos veszelyek verrogokoktol kezdve egy csomo szivelegtelenseg stb

zoldzeller 2017.05.06. 05:55:06

@gabors: First of all, szerintem nagyon sokan repkednek kisbabaval, sokkal kisebbel is mint az enyem volt az ominozus esetnel es nem tudhatod mi van a hatterben. Lehet, hogy csak puszta onzoseg es mutogatni vagyas, de nem biztos.

Ebben az esetben amugy az volt az ok, hogy a 87 eves nagymamam elesett, combcsontjat torte es mivel mar elotte is ki-be jart a korhazbol nyilvanvalo volt, hogy nem fog felgyogyulni (amugy 5 hettel kesobb meghalt). Nagyanyam nevelt 4 eves koromig, bolcsi es ovi helyett hozza jartam minden nap. Ez a gyerek pedig az elso ded unokaja volt.
Amugy 3 eve nem voltunk otthon, mert jonnek a nagyszulok eleg surun hala az egnek, sot tesomek is evente jonnek, bar nalunk most jon a baba, ugyhogy ez megint jo indok, hogy haza vonszoljam a 6 vagy a 4 evesem.

zoldzeller 2017.05.06. 05:56:43

@zoldzeller: Viszont ennek ellenere azert eleg sokat repkedunk orszagon belul... mondjuk most mar eleg nagyok, es az nem is 12 ora.

Fekete Pestis 2017.05.06. 08:23:02

A posztoló szerint nyilván "extra hungariam non est vita si est vita non est ita".
Nekem viszont pont fordítva van: már elöre örülök, amikor M.o-ról hazajöhetek ;)
Ugyebár: de gustibus ...

Fekete Pestis 2017.05.06. 08:23:08

@Réka ‎:
P.l. nem minden Ny-Eu-i országból van pestre közvetlen repülöjárat.
Kocsival 12 óra, repülövel [ köszönet a viszérnek, ami csödbe vitette a malévot ] meg 9-10 óra. Ha nem késik a viszér.

Fekete Pestis 2017.05.06. 08:23:13

@Hari Seldon 2: charleroi tipikusan az a reptér, amit még a terroristák is elkerülnek ;)

kristal 2017.05.06. 08:23:26

@gabors: Szerintem senkinek nem kell magyarázkodni, hogy miért utazik gyerekkel. Magánügy. Gyerekkel utazni lehet, nem tilos.

Főgebra 2017.05.06. 09:07:29

@kristal:
Különösen bájos az, amikor olyan osztja az észt, akinek nincs gyereke!

Én és Énke 2017.05.06. 10:13:31

A leszállás közben fülfájás miatt vonító csecsemőkre normális ember nem haragszik. Részben azért, mert legszívesebben versenyt üvöltene velük, miközben szaporán nyeldekelve, orrát fújva próbálja kiegyenlíteni a dobhártyája két oldalán fellépő nyomáskülönbséget.

A szék támláját rugdaló gyerkőc szüleire elég egy pillantást vetni ahhoz, hogy megértsük. Amúgy is elég baja akad az embernek a mellette ülőkkel. Tavaly egy óriás két időzónán keresztül a sliccemen nyugtatta a könyökét. Nem hiányzott sok ahhoz, hogy én is rugdalózzak...

Arthamyr 2017.05.06. 11:04:50

Sajnos nincs gyerekmentes járat (szállodában pl. van ilyen, remek koncepció). Mondjuk a repülésben nem az ordító gyerekek a legrosszabbak, az csak egy csepp a szartengerben.

2017.05.06. 12:27:46

Nalam forditva mukodik a dolog: mindig ugy ezem, hogy husz loval kell a repterre kivonszolni, ha Budapestre megy, semmi kedvem hozza. Pedig en is megtartottam az otthoni lakasomat, hogy kotodjek. Fel se tudom idezni a beosztasat... igaz, nekem a csaladot is vegyes erzes latni, leginkabb kotelessegnek erzem, hogy hazamenjek, amig van kihez, legalabb az unnepekre. De abszolut nem dob fel a lehetoseg, hogy utazhatok haza. Sirni meg soha nem sirtam, inkabb megkonnyebbules ujra a repteren lenni es jonni otthonrol haza...

Figyel Castro 2017.05.06. 15:06:45

Mi is Svajcban lakunk lassan 6 eve, a fiam 4,5 honapos volt akkor, a lanyom itt szuletett, most 4 eves. Az elejen gyakran mentunk-kikuldetes, most kb evente 2x plusz nagyszuloi latogatasok evente 1-2x. Soha egy percig nem volt honvagyam, pedig a nemet sem volt epp az erossegem, es a nemreg vasarolt lakast is imadtuk. Rokonok amugy is messze, videken, egy regi es komoly barati kapcsolatban meg epp akkor csalodtam es jol is jott lelepni. A munkam hianyzik nagyon, azt imadtam es nagyon testhezallo volt nekem. A gyerekek baratai pedig itt vannak, es mar a mieink is, svajci es nem svajci vegyesen, keves magyar (az is romaniai).

t74 2017.05.06. 15:06:48

@diggerdriver: Most nagyon igazad van.

Figyel Castro 2017.05.06. 15:06:50

@Arthamyr: ilyenkor csak az jusson eszedbe, hogy teged is el kellett viselni gyerekkent...

Figyel Castro 2017.05.06. 15:06:57

@Din Serpahis: haverok rendszeresen fognak ki 100 CHf-es jegyeket, mondjuk az nekunk akkor is 400 mar... es otthon kell a kocsi-Eger, Nyiregyh-Pecs-Gyor-mindenhova nekunk kell menni. amugy szorol szora igaz amit irsz, mindazonaltal ket gyerekkel nem nagy moka az auto, alkalmankent 4-5000 km.

somlobodog 2017.05.06. 15:58:18

@gabors: talán mert az élete része és a családja? Ne legyél már ekkora tulok. Vagy mert utazni kell. Pl mi egy pont ennyi idős gyerekkel költöztünk ide ny-ba. Most jöjjön hajón szted? Évi 2x megyünk Magyarországra. A gyerekkel együtt. Szerencsére jól tolerálja soha nincs hiszti de ehhez az kell hogy szorakoztassuk az egész úton amíg el nem alszik. És igen, kellemetlen ha üvölt egy gyerek a gépen de ez van néha ha még kicsik. Van füldugó, lehet használni. Ennél sokkal rosszabb ha valaki budos, vagy esetleg részeg. Mert azok tehetnek róla...

FutureFry 2017.05.06. 16:08:43

@zoldzeller: Mondjuk ez az "unlimited vacation" nem teljesen önzetlen az azt kínáló (főleg tech/startup) cégeknél: pl. nem kell mint "liability"-t nyilvántartani a könyvelésben és kifizetni ha megszűnik a munkaviszony. Ráadásul az amerikai workaholic munkakultúra miatt nem sokan használják ki jobban annál mint a "rendes" szabadságot.

FutureFry 2017.05.06. 16:36:48

@szakasz2: Kíváncsi voltam a Bern-Bp. távolságra (autóval). Beírtam a google maps-be, azt mondja, hogy kb. 1,100 km és kicsit kevesebb mint 11 óra (nem tudom, ez mennyire reális), de (többek között) még azt is hozzáteszi, hogy: "Your destination is in a different time zone.".
Ráadásul úgy tűnik, hogy a google maps útmutatásai szerint _minden_ környező/szomszédos országhoz képest Magyarország "is in a different time zone". Szóval milyen új időzónába került az ország? :)

mojyo (törölt) 2017.05.06. 16:42:41

@Én és Énke: :D

Teljes mertekben ugyanezen a velemenyen vagyok. A gyerekek bombolese az elet velejaroja, a reszegeke azonban elkerulheto kene, hogy legyen egy repulon, ahogyan a mellenk ulo koverek altali osszepreselodes okozta ideiglenes lebenulas is.

montroyal ( CAN qc) 2017.05.06. 17:24:29

@Főgebra: Különösen bájos az, amikor olyan osztja az észt, akinek nincs gyereke!
valoszinuleg mert nyugodtan akarnak utazni meg a masik 2-300 ember is

Főgebra 2017.05.06. 17:34:42

@montroyal ( CAN qc):
Nem mondod?
Akkor ki kell dobni a gyereket a gépből, aztán rendben van minden!

zoldzeller 2017.05.06. 17:38:45

@FutureFry: szerintem irtam is, hogy nincs tobbet szabadsagon mint en. Mar csak azert is mert kifejezetten szerer munkab jarni.
Peldauk teljes ellatast kapnak, reggeli-ebed-vacsora minden nap 110 emberre. Ami nagyon kedves, pedig egyszeruen csak azert van mert igy sokkal tobb idot bent vannak, nem maszkalnal ki kajalni.

skye8 2017.05.06. 17:56:43

En pont forditva erzem, egyetlen porcikam Nem igenyli a hazautazast kolozsvarra, a kislanyunkat 9+ oras repulouton hurcolaszni Meg plane Nem tartom vonzo otletnek. Szerencsere anyukam fog jonni latogatoba a nyaron, a tobbi rokon Meg igy jart. Szivesebben utaznek pl. Egy hetre a karib szigetekre ahol Meg esetleg pihenni is tudnek mintsem otthon rohangaljak rokontol rokonig.

kék madár 2017.05.06. 18:38:24

@FutureFry: a Google Maps tud elkepesztoen pontatlan lenni, egy kethete utra raomlott hegyen a 101-esen siman atkuldott Mendocinoban, mikozben a valosag egy 7 oras kerulo volt.

kék madár 2017.05.06. 18:48:43

@somlobodog: @zoldzeller: @gabors: mindenki fog elete soran olyan helyzetbe kerulni, hogy elkerulhetetlenul kellemetlensegeket fog okozni a kornyezetenek ahogy egy kisbaba is par oran at a repulon, akkor is igy fog hozzaalni alapveto kozossegi normakhoz?

montroyal ( CAN qc) 2017.05.06. 19:22:26

@Főgebra: nem hanem levan szarva a 300 ember szivjanak ... egyebkent mar volt felvetes hogy kulon extra penzt fizessenek akiket zavar a gyerek ... a siro babaval nem tudunk mit kezdeni mert az anya ugyse hagyja otthon meg akkor se ha tehetne .. engem az idegesit amikor a kolkok 3 oran keresztul razza rugdossa az ulesemet es az idiota szulok felvannak haborodva mint Te hogy mi van hat az csak egy gyerek ... ne aggodj nekem is van es 3 evesen is ra tudtam szolni vagy elfoglalni hogy ne zavarjon masokat ..

zoldzeller 2017.05.06. 19:24:01

@kék madár: te hol elsz ha mendocinoban jarsz?

kék madár 2017.05.06. 19:28:26

meg mindig San Diegoban elek, csak viszonylag gyakran jarok arra, Humbolt fele.

Arthamyr 2017.05.06. 19:28:31

@Figyel Castro: Sajnálom és nem vagyok büszke rá, mondjuk nekünk nem futotta repülésre gyerekkoromban, én már 25+ voltam az első repülésemnél, de azért a vonaton (meg orvosnál meg ki tudja még milyen zsúfolt helyen hol ahol civilizáltan kellett volna viselkedni, ha már oda vet a balsors) csináltam a műsort szegény anyukámnak vagy aki épp kísért. Ezt viszont már nem tehetem jóvá, és ettől még nem fogom megszeretni a repülőn ordító/villamoson rugdaló gyerkőcöket, és ha lenne gyerekmentes járat, örömmel venném igénybe (mint ahogy szálloda is király volt). Nyilván xxx-Budapest viszonylatban ilyen nem lesz, és már annak is lehet örülni, ha van direkt járat értelmes időben (tavaly a kettőből az egyik légitársaság betette 6:45-re a járatot - köszi szépen).
Amúgy megtaláltuk a megoldást a repülés elviselhetőbbé tételére: mostanában mindig extra lábteres helyet foglalunk, ez automatikus priority boardinggal és dedikált csomagrekesszel jár (ebből az utóbbit használjuk ki, mivel minek felszállni a konzervdobozra, ha nem kell tolakodni semmiért), plusz beveszek automatikusan egy Xanaxot. Így egyrészt sokkal kevéssé irritáló az utazás, másrészt a legtöbb egyéb nem elkerülhető zavaró tényezőt tompítja a Xanax, néha még el is tudok aludni.
Amikor nekünk lesz kisgyerekünk, igyekszünk majd nem repdesni (meg tömegközlekedni), bár remélem addigra már haza tudunk költözni, és nagyon szükség sem lesz rá.

zoldzeller 2017.05.06. 19:30:17

@kék madár: te hol elsz ha mendocinoban jarsz?

zoldzeller 2017.05.06. 19:37:22

@Arthamyr: en is szivesen utaznek gyerek nelkul, sot azt is megertem aki gyerekmentes hotelbe megy nyaralni.
De mindenki elhiheti hogy az uvolto gyerek szuloje tobbnyire tudja hogy a gyereke zavarja a tobbit es igyekszik a tole telheto legjobban kezelni a helyzetet. Nem kell meg egyet rugni az emberbe.

kék madár 2017.05.06. 19:44:36

@montroyal ( CAN qc): en meg soha nem talalkoztam repulon felhaborodott gyerekkel utazo szulokkel a repulon, Es ha a gyerek rugdossa a szekem, azonnal leallitjak, ha eszreveszik. De senki sem tokeletes, a szulok sem.

kék madár 2017.05.06. 19:45:45

@zoldzeller: meg mindig San Diegoban, csak viszonylag gyakran jarok Humbolt fele.

kék madár 2017.05.06. 19:49:36

csak leirni nem tudom meg: Humboldt

gabors 2017.05.06. 19:51:01

@zoldzeller: " First of all, szerintem nagyon sokan repkednek kisbabaval, sokkal kisebbel is mint az enyem volt az ominozus esetnel"

hat eleg sok az isten barma

" es nem tudhatod mi van a hatterben. Lehet, hogy csak puszta onzoseg es mutogatni vagyas, de nem biztos."

pontosan az esetek donto tobbsegeben csak a felnottek hiusaga onzosege miatt mint a te esetedben is

"Ebben az esetben amugy az volt az ok, hogy a 87 eves nagymamam elesett, combcsontjat torte es mivel mar elotte is ki-be jart a korhazbol nyilvanvalo volt, hogy nem fog felgyogyulni (amugy 5 hettel kesobb meghalt). Nagyanyam nevelt 4 eves koromig, bolcsi es ovi helyett hozza jartam minden nap. Ez a gyerek pedig az elso ded unokaja volt."

vagyis a gyereknek semmit nem jelentett ez (hiszen 1.5 eves) de NEKED ugyanakkor nagyon sokat .. mint irtam felnottek hiusaga onzossege van itt. Nem tudom mi lett de ha morbid akarnek lenni akkor nagyanyad igy is ugyis boldogan halt volna meg ha teged lat gyerek nelkul (gondolom elhitte volna hogy van gyerek nem kelett bizonyitani de te ugy dontottel hogy megmutatjuk 2x 12oras kinzas aran is ...

"Amugy 3 eve nem voltunk otthon, mert jonnek a nagyszulok eleg surun hala az egnek, sot tesomek is evente jonnek, bar nalunk most jon a baba, ugyhogy ez megint jo indok, hogy haza vonszoljam a 6 vagy a 4 evesem. "

4, 6 eves az mar szerintem is OK mert a gyereknek is valszeg marad belole valami (de 1.5 evesnek semmi)

gabors 2017.05.06. 19:55:59

@kristal: " Gyerekkel utazni lehet, nem tilos. " hat bizony ez nagyon sajnaltos !!! mert a tobbi utazot jelentosen megegyszer JELENTOSEN rosszabb helyzetbe hozzak .. vagyis kurvara nem maganugy !!

gabors 2017.05.06. 19:57:37

@kristal: " Gyerekkel utazni lehet, nem tilos. " hat bizony ez nagyon sajnaltos !!! mert a tobbi utazot jelentosen megegyszer JELENTOSEN rosszabb helyzetbe hozzak .. vagyis kurvara nem maganugy !!

kék madár 2017.05.06. 19:58:27

@gabors: "vagyis a gyereknek semmit nem jelentett ez (hiszen 1.5 eves) de NEKED ugyanakkor nagyon sokat"
nem ertem amit irsz, a nagyanyjanak jelentett sokat, hogy lathatta a gyereket.

kék madár 2017.05.06. 20:00:00

@gabors: " mert a tobbi utazot jelentosen megegyszer JELENTOSEN rosszabb helyzetbe hozzak"
te is rosszabb helyzetbe hozod a kornyezeted, vagy fogod, az mas kategoria?

gabors 2017.05.06. 20:07:41

@Figyel Castro: "ilyenkor csak az jusson eszedbe, hogy teged is el kellett viselni gyerekkent... "

de nem 200+ vadidegen embernek egy repulobe zarva !! akik fizettek azert hogy utazhassanak point A-bol point B-be ha szuloknek X ev alatt, ( szerintem 3), fizetniuk kellene mindenkinek a gepen $10 dollart inconvenience fee-t mindjart maskepp allnanak dologhoz. mert azert az tutti hogy kenyelmetlenseget okoznak ugy hogy en semmit nem tudok csinalni Metron villamoson buszon esetleg megvarom kovetkezot de LA-Frankfurt ?????

Arthamyr 2017.05.06. 20:07:43

@zoldzeller: Én ugyan nem rúgok senkibe, inkább igyekszem működő megoldásokat találni, ami nem igényli a kooperációjukat és nem zavarja őket (Xanax+a spéci hely, nem repülök gyakran). Vagy a véleménynyilvánítás is belerúgásnak minősül? Akkor elnézést kérek, pofám befogom.
Amúgy mint mondtam, a repülésben egyébként sem az ordító gyerekek a legrosszabbak. Simán vállalnám, hogy olyan repülőn utazok, amin garantáltan van 10 ordító gyerek, abból egy mellettem, ha nem járna egy 3 órás repülőút 7-8 óra szopással, csak a tiszta 3 órával, vagy mondjuk kényelmes fotelba ülhetnék, a repülőnek nagy ablakai lennének, a felhők alatt szállna és lehetne nézni a tájat. :)
Tökéletesen megértem, sőt sajnálom a kisgyerekeket, ez az élet által megedzett felnőttek többségének is kellemetlen, nekik nyilván elviselhetetlen ennek meg úgy adnak hangot, ahogy tudnak.

Arthamyr 2017.05.06. 20:09:56

@gabors: Erre lenne kiváló megoldás a picit feláras adult-only járat. A légitársaság nyer, az igénybe vevők nyernek, a többieknek meg változatlan marad a helyzete.

kék madár 2017.05.06. 20:10:36

ez a gyerekkel a repulon se az a tema lesz ami kozelebb hoz minket egymashoz, kezd eldurvulni, megyek szedek egy kis bodzat a reten.

gabors 2017.05.06. 20:12:39

@kék madár: "a nagyanyjanak jelentett sokat, hogy lathatta a gyereket. " egy masik felnott (mint irtam is ) szemelyes onzo elmenye !! olvasd ele megint az elso kommentemet .... megegyszer EZERT kitenni egy 1.5 eves babat 2x 12 orasz repulozesnek egy jo nagy baromsag (es megszivatni a tobbieket a repulon megint egy onzo dolog)

mint irtam van olyan is hogy nincs mas megoldas mikor a sziriai menekult megy Torontoba peldaul ...

Arthamyr 2017.05.06. 20:12:39

Az is jó megoldás lenne, ha ingyen/bekerülési áron osztanának space-cake-et a becsekkolásnál, így aki akarja, kitolhatná az ingerküszöbét egy űrutazással. :)

gabors 2017.05.06. 20:21:46

@Arthamyr: "Erre lenne kiváló megoldás a picit feláras adult-only járat."

igy van es akkor kussolnek is ha nem ilyen jaratra vettem a jegyet ...

de most ket harom barom aki nagyihoz viszi a babat megmutatni, jelentosen rosszabbitja 100+ 200+ mas utas utazasat ... volt benne reszem eleg sokszor mellettem ult a mama kb 1 eves gyerekkel NYC-bol Genevai-g meg a baszott mozit sem birtam nezni egesz ejjel jo mama csinos volt meg mosolgott meg minden de ....... Margit NEM ezert vettem jegyet !!!

gabors 2017.05.06. 20:25:22

@kék madár: " az a tema lesz ami kozelebb hoz minket egymashoz," szeretem az ilyen nyitott gondolkodast minden PC midn addig amig valakinek mas a velemenye :-)))

ja hogy ez mar nemcsak velemeny hiszen valos kellemetlensegrol van szo

kék madár 2017.05.06. 20:35:25

@gabors: nem mondtam, hogy nem tisztelem a velemenyed, csak azt, hogy ebben a temaban tavolodunk egymastol es nem kozeledunk. Nem tudom, hogy mi ebben nem nyitott, de ha elmondod, talan fel tudom fogni

Arthamyr 2017.05.06. 20:37:01

@gabors: Az emberek ingerküszöbe és empátiája sajnos elég széles skálán mozog. Van, aki a saját ingerküszöbéből kiindulva azt gondolja, hogy "ugyan kit zavarna az én édes kis bogaram kedves sírdogálása". Van, aki empátia híján nem érzi át, hogy az mennyire zavarja az embertársait. És biztos olyan is van, aki átérzi, de elég önző ahhoz/elég fontosnak gondolja a saját utazási okait, hogy figyelmen kívül hagyja.
A gyerekek viselkedése és a szülők gyerekkezelési képessége is széles skálán mozog, van akinek nyugodt gyereke van, van akinek nem, de iszonyat profin tudja kezelni és megnyugtatja. És van a maradék.
Ezen nem lehet változtatni, mivel a repülés tömegtermék. A megoldás, hogy keveset repülsz, és akkor kiütöd magad. Vagy ha elég nagy tahó vagy, keresed a konfliktust és túlteszel rajtuk, ezáltal még rosszabbá téve a csendes többség utazását. :) Esetleg megoldod, hogy ne tömegtermék legyen a repülés, de ahhoz nagyon sokat kell gyúrni fizetésre, nekem pl. soha nem lesz realitás.

FutureFry 2017.05.06. 20:52:25

@Arthamyr: @gabors: First class-on kisebb az esélye, hogy síró-rugdosó gyerekbe fusson valaki (ez utóbbi gyakran az üléskialakítás miatt sem igazán kivitelezhető - pl. transcontinental utaknál). Mondjuk ez általában nem csak "kis" felárral jár és persze garancia sincs, de ott azért eddig még nem futottam ilyenbe.
Egyébként voltak (vannak?) légitársasági kezdeményezések (főleg Ázsiában) "no-kids zone" részlegek kialakítására.

kék madár 2017.05.06. 21:01:50

@FutureFry: "de ott azért eddig még nem futottam ilyenbe"
gyakran jarsz first classon? Mekkora az a "kis"?

Figyel Castro 2017.05.06. 21:45:26

@gabors: dobjak ossze ok nekem a private jet-et.

gabors 2017.05.06. 21:48:00

@FutureFry: " First class-on kisebb az esélye, hogy síró-rugdosó gyerekbe fusson valaki"

mar bocs de normal osztalynal miert kene nekem vagy barkinek is "orulni" hogy JEJEJ EJJEJ babjuk van es utaznak ...

szerintem fizettesenek X ev alatt felarat 2x vagy 3x es akkor "miert ne menjunk mutatni a pudret... utazasok nem lennenek ... akkor igen talan a tobbiek is ugy gnodolnak hogy OK nemj votl mas megoldas es fizettek is erte .. (talan az en jegyem valamivel olcsob volt )

de addig ?? csak kerdezem ha egy felnott kezdene sirni vagy fennhangon a korant/torat/bibliat olvasni ugy hogy kb 100 ember hallgatja akkor is ilyen elnezok lennenk persze hogy nem !!!

gabors 2017.05.06. 21:53:00

@Figyel Castro: "dobjak ossze ok nekem a private jet-et. " a nagy lofaszt !! Te akarsz menni es TE baszol ki nem is keves emberrel de semmit nem tudnak tenni ELLNED (te sem fizettel sajnos tobbet .. )

a megoldas az lenne hogy 3 vagy 4 eva alatti utasnal exponencialisan kellene emelni az arat hogy CSAK akkor repuljon barki is mondjuk egy 6 honapssal ha mas megoldas nincs !!

kristal 2017.05.06. 21:53:28

@gabors: Tudod mit, azt hiszem vagyok már olyan öreg közel a 40 hez, hogy kimondhatom: NEM érdekel a többi utas. Én nem lettem fogoly attól a ténytöl, hogy gyerekem lett. Tudod kicsi gyerek az anyjához tartozik, sokig nem otthagyhatók sehol napokra, a részeim, és egy ideig kibújva azok is maradnak.
Az én utazási jogom pedig senki ne vonja kétségbe, én gyerekkel járok ez van, de hogy öszintén 200 vadidegen görcsöljek, hogy ök hogy érzik magukat? Ugyan már, teszek rá. Kibírják, utólag majd egy jót röhögnek az úton.

FutureFry 2017.05.06. 21:56:20

@kék madár: Gyakran? Mondjuk úgy, hogy akkor, ha meg tudom oldani valahogy (pl. relatíve jó ár, esetleg nem én fizetem (legalább is nem teljes egészében), stb.).
Intercontinental viszonylatban a first class ár alapesetben brutálisan drágább a (legolcsóbb) coach-hoz képest (kb. 10x). Domestic esetben a különbségek kisebbek (akár csak 1.5x). De persze lehet előnyös upgrade is (akár ingyen is, pl. bizonyos szintű frequent flyer klubtagoknak).

Egyébként lehet hasonlítgatni az árakat pl. a flights.google.com-on.

montroyal ( CAN qc) 2017.05.06. 22:17:46

@kék madár: Te biztos nem utaztal arab csaladdal csak en fogtam ki oket ... igyaz a 200kg not is kifogtam mellettem a a 2 kisgyereke meg a normalis alkatu ferja hatammogott ultek kenyelmesen .. ilyenkor csk meg kell varnom hogy elfaradjanak a kkolykok ..

Figyel Castro 2017.05.06. 22:31:40

@gabors: lofaszt. Nekik van bajuk velem-a gyerekemmel-nem nekem veluk. Nem en akarok nelkuluk utazni-ok akarjak kizarni a vilagnak egy nem elhanyagolhato reszet az eletukbol-mert csak. Hat akkor fizessenek.

kék madár 2017.05.06. 22:41:03

@FutureFry: miutan parszor szerencsem volt upgrade-hez es businesshez, volt egy ido a gyerekek elott amikor azf mondtam, hadd utazzak mar a tengerentulra business-szel megengedhetem magamnak. Aztan megneztem az arakat es maradtam economyn :)

kristal 2017.05.06. 22:43:10

@gabors: Nézd valamikor még amikor normális volt a gyerek a társadalomban, akkor mindenki tudta, hogy egy gyerek nem fog a felnötttek szabályai szerint viselkedni, mert nem tud. Meg kell tanulnia elöbb, erre van az a pár év amíg gyerek. Na de akkoriban az egész közösség nevelte a gyereket, azaz ha mondjuk szertelenül rohangált volna a repülön, az anyján kívül más is rászólt volna. Persze mondjuk egy két évesnél fiatalabbra azért mert sír, nem érdemes rászólni. esetleg meg lehetne kérdezni az anyját, hogy segíthetünk e bárhogy? Na de manapság mikor ritkaságszámba megy a gyerek, már senki nem tudja tolerálni, azt hiszem saját magukat sem tudnák tolerálni, ha valami idögép visszavinné öket a gyerekkorukba. A közösség nevelö erejéról meg annyit, hogy a 200 ember lapít a repcsin, de rá nem szólna egy idegen gyerekre meg meg nem kérdezné az anyját, hogy segíthet e bármit. Így csinál az a 200 ember, hogy úristen kifordult a világ a tengelyéböl a nök viszik magukkal a gyereket!!!! ki látott már ilyet? ( Csak megjegyzem, hogy dédnagyanyám egyedül hajózott Kanadába karjában a 3 hónapos lányával, semmiképp sem nevezném modern dolognak a gyerekkel utazást.) Azt javaslom, aki toleraszintje nem tudja elfogadni a gyerek tényét, az utazzon elsö osztályon:)

kék madár 2017.05.06. 22:43:14

@gabors: azt megkerdezhetem, hogy van-e gyereked?

montroyal ( CAN qc) 2017.05.06. 23:12:08

OK anyatigrisekkel ne kezdjen az ember ... a nejemtol is megkaptam ..viszik a babat megmutatni a nagymamanak ...shut up mindenkinek nekem is .. de ha a nagymama otthon van es viszik a kb 1 eves gyereket nyaralni nehogy kimaradjon neki a mexicoi piramisok elmenye .. pedig a nagymama orulne ha vigyazhatna ra... OK maskor masok gyereke miatt buntetesbos elso osztalyu jegyet kell vennem ... egyebkent boldog Anyak Napjat ..

NorthPier 2017.05.06. 23:15:32

@gabors: "de most ket harom barom aki nagyihoz viszi a babat megmutatni"

Alapbol is taho paraszt beszolas ez, de kontextusba helyezve az eredovel (@zoldzeller: ), ha lehet fokozni, alparian taho vagy, a jelek szerint csak hetvegenkenti alkoholista surmo, de majd lesz ez hetkozben is.
"Margit NEM ezert vettem jegyet " -de, de ezert vettel jegyet es nem elso osztalyra, hogy elvigyenek A-bol B-be, azt megkaptad, es orulj, hogy feluton nem basztak ki a gepbol, ejtoernyo nelkul persze, ha meg nem tetszik, hogy masok is leteznek, es meg utazni is akarnak, vegyel magadnak maganrepulot, ott nem zavar senki, ehhez persze csoro es tehetsegtelen vagy, mint az elso osztalyu jegyhez, csak ilyen hetvegi, alkoholtol taho ordenaresagra telik.

kék madár 2017.05.06. 23:24:08

@NorthPier: lehet valami abban amit mondasz, hogy @gabors bevadul ha iszik, egy hete is nagyon nekiment a posztolonak erthetetlenul durva stilusban.
Egy dologban nagyon egyetertek vele: nem ulnek melle a gyerekeimmel a repulon :)

zoldzeller 2017.05.06. 23:27:39

@gabors: tovabbra sem ertem, hogy a tema miert akaszt ki ennyire.

En se erzem fair-nek mikor valaki 200 kg-val ul mellem es elfoglalja a kijaratom a folyoso fele, vagy a konyoklomre folyik. Sot, a budos emberektol egyenesen irtozok, a csamcsogokat, szorcsogoket pedig uldoznem. Dehat teljes jogu tagjai a tarsadalomnak, es pont annyi joguk van utazni mint az en gyerekemnek.

zoldzeller 2017.05.06. 23:43:10

@Arthamyr: Bocsana, ezek szerint felreertheto votl amit irtam.
A xanax-ot teljesen megertem, 12 oras utra apam is ugy jon, hogy bevesz egy szem altato felszallaskor. Teljesen jogos . Tizen x orat repulni meg business classon se orom es boldogsag, nem hogy economy-n. En gyerek elott se szerettem, es nem lett jobb. Ha tehetnem en mindenhova vonattal mennek.

Amikor koreai baratnamnonek meseltem a tortenteket, halal komolyan megkerdezte, hogy mi a fraszert nem adtam a gyereknek egy kiskanal whiskyt.

Arthamyr 2017.05.06. 23:47:51

@kristal: "Tudod mit, azt hiszem vagyok már olyan öreg közel a 40 hez, hogy kimondhatom: NEM érdekel a többi utas." - remélem, hogy csak a gabors hozzászólásai által keltett düh verte ki a biztosítékot, és te ezt nem tényleg komolyan gondolod.
Bár ha igen akkor sincs semmi, de akkor +1 telepi prosztókhoz, egy cseppel több vagy a tahók tengerében, everything is going as expected.
Én is közel vagyok 40-hez, de nem gondolom, hogy ez feljogosítana arra, hogy a többi utas ne érdekeljen (inkább benyelem a Xanaxot és megveszem a drágább jegyet).
Ha mindenki úgy gondolkodna, hogy nem érdekli a többi utas, nem biztos, hogy mindenki, aki fölszáll a repcsire, le is szállna róla, és sokkal rosszabb világban élnénk, szerencsére ez (még) kisebbség. Vagy csak én vagyok idealista.

Arthamyr 2017.05.06. 23:57:56

@zoldzeller: Mennyire igaza van! :D
A first/business class szerintem jó, de egyrészt ilyen nincs Dublin-Budapest viszonylatban, másrészt a 4-10x-es jegyárat drágállom saját zsebből (nekem még a mostani cégem sem szokta kifizetni, 8+ órás útra is sima jegyet kaptam).
A repülés szar, és egyre szarabb lesz ahogy a tömegek számára egyre elérhetőbbé teszik, ez természetes dolog, megoldhatatlan probléma.

Paula H. 2017.05.06. 23:58:22

@gabors: Szerintem ne kommentelj amikor van már benned egy kis pia.

somlobodog 2017.05.06. 23:58:26

@montroyal ( CAN qc): Rettenetesen érzéketlen (nem írokdurvább at mert kimoderalnak) vagy te is és @gabors is. O feltehetően hetvegi alkesz mert általában akkor van amokfutasa. Én speciel azt utalom ha pl egy koszos kormu jopofaskodo autoszerelo ül mellettem. Vagy egy tahó IT-s aki 5 whiskyt lenyom felszallasig. De sajnos ez van. Pedig azok felnőttek és tehetnek róla. A gyerek nem. Mert gyerek. Lehet nevelni de néha nincs jó passzban vagy beteg lesz. Mivel láthatóan csorok maradtatok oreg/kozepkorotokra így esetetekben nincs lehetőség privát jetre így le kell nyelni hogy szar a harag hatalom nélkül. Szerintem a taplokkal kéne 100% felárat fizettetni. Akkor drágán de mégis utazhatnatok. Például ha önző módon egy rokonotok vagy baratotok haldoklik és ott akartok lenni. Pedig engem a gépen kifejezetten zavartok... Meg a gyerekemet is aki teljes árat fizet és velem együtt galád módon évi 2x ny-bp a prémium economy osztályon megy. Hogy elferjen és megkimeljem az ilyen emberektől. Mondjuk ha sirna is akkor se mernel feltehetően még cuppogni sem, te sem meg az érzelmi nyomorék rendszergazda sem ha ott ülök mellette. Szóval további jó puffogast, és sok síró kölyköt kívánok a következő red eye flightotokra

somlobodog 2017.05.06. 23:58:32

@gabors: közte téged is. 20 év után sem kapisgalod az amerikai mentalitást és gondolkodást. Megerte idejonni

kék madár 2017.05.07. 00:09:51

@somlobodog: errol kedvenc tortenetem, amikor a fiam felszallas elott meghallotta mogottunk a gyereksirast, lecsukta a szemet felsohajtott es annyit mondott: oh, babies... not again.
4 eves alig mult amkor ezt tortent :) Akkor kapta elso hegyibeszedet tolem a toleranciarol.
Ebben az egeszben az a legdurvabb, hogy amikor a gyerek sir, akkor az anyja szenved a legjobban, utana a gyerek, egyik se a tobbi utast akarja bosszantani, de van akinek ez a vilag vege...

gabors 2017.05.07. 00:12:49

@kristal: "normális volt a gyerek a társadalomban"

az egesz kommentebben baromsagotkat allitasz "gyerek" ??? itt 1,5 eve majdne kisbabarol van szo tobbszor is emlitettem 3-4 ev ami szetintem mar OK ...

gabors 2017.05.07. 00:14:20

@kék madár: "azt megkerdezhetem, hogy van-e gyereked? " van 6

gabors 2017.05.07. 00:18:12

@NorthPier: kosz ... nem igazan zavar amit irsz mert SEMMIT nem irsz ami akar .1 % os vitahoz is eleg lenne ..

ez ugy mukodik hogy beirod miert !!! ha nem akkor fuck off

kék madár 2017.05.07. 00:18:46

@gabors: ugralnak a betuk azon a bolond klaviaturan, nem talalod el oket mi?

gabors 2017.05.07. 00:26:29

@somlobodog: "Megerte idejonni :" meg ...

pont ezert mondom hogy a szabadsag (legyen az orditodo budos 6 honapos baba) addig tart (csak) amig ez mas szabadsagaba nem kerul ... es ez baba repulos dolog pont egy olyan pelda hogy a nagyit latogato 1.5 eves baba JELENTOSEN belebasz a tobbi utas "szabadsagaba"

nem gondolod ?? te hogy olvasod az alkotmanyt ??

kék madár 2017.05.07. 00:29:03

elerkeztunk a komoly, ervelos reszhez, a f%ck offra tenyleg nehez a temanal maradni a kovetkezo lejtos-kulsos kanyarban

gabors 2017.05.07. 00:32:51

@kék madár: "de van akinek ez a vilag vege... "

nem, mint tobbszor is irtam van olyan hogy nincs mas megoldas, de mikor mikor kiderul esteleg hogy mindez a 12 ora azert van mert megmutatjuk a babat a haldokool nagymamanak azert az mindjart mas (nem egy jog pelda vagy nem kellett volna megirni )

montroyal ( CAN qc) 2017.05.07. 00:33:23

@somlobodog: azert engem nem gyoztetek meg kovetkezonek is a szeretcsetlenseg hovanetovabbjanak tartom ha gyerek ul a kozelemben es miert kellene orulnom neki .. es hagy eresszek meg magamnak egy- o a picsaba neee... annak ellenere, hogy semmit se tudok tenni ellene.. a budos emberekkel az oriasi dagadtakkal stb ugyan igy vagyok ... ez kellemetlen es miert lennenk taplok ,es az nem aki azt mondja le, van szarva a masik 200 utas.. de emlekezz en irtam a siro babaval nincs mit tenni, de pl a szeket rugdoso rangato neveletlen arab kolykokkel igen ... tudom csak gyerek de az ilyenek lepik el EU-t ugy hogy tovabbra sem szeretem oket ..

zoldzeller 2017.05.07. 00:34:02

@kék madár: SD-ba eleg sokat kirandultunk. Szivesen elnek/eltem volna ott, de nalunk a szuk keresztmetszet a ferjem es neki sf es a bay area egyelore meg a vilag kozepe.;)

Viszont a szuleim mindig mennek SD-be van ott egy jo baratjuk, ugyhogy ok nyaranta oda jarnak az unokakkal.
Mindenki nyugodjon meg, mert autoval mennek, nem repulovel. Sot, iden talan a kaland kedveert a nagymama az ut felet vonatozni fogja.

kék madár 2017.05.07. 00:48:31

@zoldzeller:
" sf es a bay area egyelore meg a vilag kozepe.;) "
SD-nek meg van egy vilag vege feelingje, azt meg azert szeretjuk

Shaktee 2017.05.07. 00:48:49

@kék madár:

nyugodjatok már le a picsába, indul a Derby perceken belül.

Pénzem van az Irish War Cry-on.

Shaktee 2017.05.07. 00:55:46

@swing gitan: Volt
:)

Always Dreaming 41-1 odds won!

kék madár 2017.05.07. 01:03:04

@swing gitan: jo ne haradudj, hogy nem nyugodtam le, nem ittasodtam le szombat delutan

NorthPier 2017.05.07. 01:31:16

@kék madár: Élénken emlékszem arra a mocskosságra is, meg arra, hogy még néhányan a nők közül próbálták mentegetni, hogy kicsit többet ivott a kelleténél, meg de nem is volt olyan nagyon csúnya, amit mondott... Hát nem a lószart nem.
Én az indulása óta olvasom a blogot, naponta, mondjuk néha elcsodálkozom, hogyhogy nem kaptam még valami mé0rgezést, de jól bírom, pedig olvastam már itt cifra dolgokat eleget, de ez a tulok túlugatott a határon, és nyilván kezdek trollá válni, de legalább olyan jól esett, mint egy kpcka tejcsoki, az övéhez hasonló nem túl PC modorban közölni, hogy nem lesz mindig ejnyebejnyézve hátulról előre megsimogatva a haja helye, amikor így túrja a fekáliát. Bár az ilyen alakok IQ-EQ -ja konstans, kár beléjük minden hangért, igazából nektek akartam jelezni,
ha nincs is kedvetek konfrontálódni, de legalább nem kéne az iĺyen szart még simogatni is.
Ja, lehet, kicsit túlcifráztam, de ha az ő okádására mentség, hogy ivott, vajon számomra mentség-e, hogy én meg nem?!

kék madár 2017.05.07. 01:41:32

@NorthPier: legtobbszor azt gondolom, hogy, dehat o egy vadidegen, minek ot helyre tenni? Orakat eltolteni llyen ertelmetlen vitakkal, foleg amikor valaki mar fvck off-ozik az mar tenyleg a legalja kategoria. Sajnos a konfrontalodas egy moderalt blogon nehez eset, de normalizalni sohase kene ezt a viselkedest, abban 100%-ig egyetertek veled.

NorthPier 2017.05.07. 01:57:30

@kék madár: legtöbbször én is így gondolom :-)
Nyilvánvaló, hogy ez a mostani kívül esett ezen a kategórián. De elég sokáig húztam, úgy gondolom.
Jó éjszakát, mert ma még fel is kell kelni...

montroyal ( CAN qc) 2017.05.07. 02:37:54

@swing gitan: végig izgultam go Sens
...

adg 2017.05.07. 02:57:30

Hm, micsoda jo kis beszelgetes kerekedett, siman lebarmozza egy idiota a beszelgetopartnert, mikozben a toleranciat keri ki maganak. :D

Szerintem legyenek egyszemelyes repulok, buszok, stb. Van akit a gyerek zavar, a masikat a testszag, krakogas, szuszogas, tulmeres utas, kenyszermozgasos, zenet hallgato, labat razo, joganadragos, akarmilyenruhas, stb.
Dogoljon meg mindenki, csak en szamitok, es en nyilvan nem is zavarok senkit, nem ugy mint a barmok, akik engem. Fizessenek felarat!!! Es kotrodjanak!
Pincer! Meg egy whiskeyt. Marmint meg egy uveggel.

somlobodog 2017.05.07. 08:50:07

@gabors: te ezek szerint ugyanúgy beleszartal az alkotmanyba (igaz te a magyarba) mikor baba voltál és fájt a hasad és anyadek szomszédai azt hallgatták hogy a kis@gabors visit, ok meg nem tudnak nyugodtan tarsasozni a panelban. Ráadásul nem 12 órát hanem 1-2 évet. Szóval te voltal az igazi bűnöző. Lehet ezért kellett a kádári Magyarországot elhagyni? 6 év fegyhaz a babakori bunokert de 18 évre felfuggesztve? Nagykorú lettél és disszidaltal. Már elevult. De figyelj: Nehogy ha öreg leszel és krakogsz a repülőn Párizs felé, akkor egy fiatal programozó gyerek majd bezar a wcbe, mert zavarod a piheneset

somlobodog 2017.05.07. 08:50:14

@kék madár: az enyém -ha sír egy gyerek- (3.5 éves a fiam) azt szokta mondani sajnalkozo fejjel, hogy ez milyen kicsi baba még :)))

somlobodog 2017.05.07. 08:50:27

@montroyal ( CAN qc): a széket rugdosoval egyetértek teljesen. Az már nevelési defekt. De az is a szülő hibája. Ha arab ha hófehér. És ott nyugodtan szólhat bárki a szülőnek hogy zavar amit csinál a gyerek. Ebben nincs vita köztünk. A síró baba más sztori.

kristal 2017.05.07. 09:35:47

Mondjuk 12 óra vonattal van olyan gáz mint a repülö.......igaz légnyomás nincs.

Ez meg hogy nem érdekel a többi 200 utas. Hát ha bög a gyerek és én nem tudom megnyugtatni, akkor mennyivel jobb ha érdekel még ehhez a 200 másik ember fájdalma?
Nem tudom, ha gábor akarja akkor még miközben a síró gyereket a kezemben tartom értük is aggódom. :))))) hogy örüljenek:))))

gabors 2017.05.07. 12:00:04

@somlobodog: "anyadek szomszédai azt hallgatták " nagyon jo pelda :-))) ennyit tudsz csak mondani ??

amugy nem voltak szomszedok szerencsem volt panelt csak hiradoban lattam

nem gyoztel meg ... majd inditok peticiot babamentes jaratokert szerint sikeres lesz :-))))

Shaktee 2017.05.07. 12:01:06

@montroyal ( CAN qc): csoda...nem gondoltam hogy nyerünk tegnap...

Shaktee 2017.05.07. 12:59:40

@montroyal ( CAN qc): Egyenlőre nem kell segitség, de lehet hogy majd megyünk zsákolni kicsit..Constance Bay..sokat visszük oda az unokákat nyáron.

ottawa.ca/en/residents/older-adults/safety/emergency-preparedness/emergency-notifications#emergency-reception-and-lodging-centres

gabors 2017.05.07. 14:31:04

@Arthamyr: " keresed a konfliktust és túlteszel rajtuk, ezáltal még rosszabbá téve a csendes többség utazását. :) "

nem repulon meg soha ne basztattam senkit ezzel mert ott akor semmi ertelme ...

de itt virtualisan igen hogy jobb lenne mindenkinek ha ez nem igy lenne ...(valamit hasonlot nekelt Koncz )

es igen mivel tomegtermek lett a repules is egyre tobb "barom " van aki miert ne nem tilos alapon meglepi ...

mostanban tenyleg nem sokat repulok mar ezert is zavar jobban

80-90-es evekben alig fordult elo hogy baba legyen (es szinte mindenki tudta hogy nem volt mas megoldas ) most meg ideirja hogy meg kellet mutatni a nagyinak !!!

ha bejrutbol megy BP-en keresztul Deerborn-ba a syriai menekult kezeben a kek UNHCR taskaval meg szivesen segitek is ...

Bredpitt Monika 2017.05.07. 22:13:33

Ildikó! Miért nem jöttök haza? Nagyon megértem a posztot.

Taxomükke (UK) 2017.05.08. 08:10:15

A siro gyereknel sokkal idegesitobb az a felnott, aki folyamatosan pofazik, akar orakon keresztul (ezek legalabb fele ferfi, megfigyeleseim szerint). Csak mondjak, mondjak a sok faszsagot, a kollega vagy akivel utaznak alig valaszol, mert unja, es legszivesebben mashova ulne, vagy leginkabb lelone... A masik a piasok, meg a konyokloket agressziven elfoglalok. Meg aki total hatrahajtja az ulest.
Nem tetszik a gyereksiras, dugd be a fuled.

Demi78 2017.05.13. 21:44:04

Kedves posztiro, ne haragudj, de amikor visszatersz a svajci eletedbe, nem bortonbe mesz, ahol a porkolab az orajat nezve utogeti a gumibotjat. Mi is hasonlo cipoben vagyunk es eddig soha nem akarunk eljutni. Akkor inkabb visszakoltoznenk MOra, a csalad mellé.

Arthamyr 2017.05.13. 22:16:26

@Taxomükke (UK): A könyöklőnél vagy tahó vagy, vagy szopsz, rettenetes helyzet. :(
Egyszer az ülést hátracsaptam én is, a fazon folyamatosan ütögette a székem, meguntam, és hirtelen tökig hátradöntöttem az ülést. A laptopja is ott volt a kinyitható asztalkán, elégedetlen lett, de nem szólt semmit. :D Újabb okok a repülés ellen...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása