oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. január 09. 06:48,  Külföldi társkeresés az indiai Brad Pittől az unalmas angolig 316 komment

2017. január 09. 06:48 Határátkelő

Külföldi társkeresés az indiai Brad Pittől az unalmas angolig

Külföldön párra lelni legalább annyira nem könnyű, mint Magyarországon, sőt, a helyzetet a kulturális különbségek is nehezíthetik. Nehezítik is, legalábbis ez derül ki Era új-zélandi posztjából, ami (félig komolyan, félig szatirikusan) mesél a kalandjairól.

Neked is van külföldi társkeresési tapasztalatod – akár sikeres, akár sikertelen? Szívesen írnál róla? Tedd meg, hadd okuljanak belőle mások is! A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com.

randevu_foto_pixabay_com_spekyy.jpg

„Belevetettem magam a társkeresésbe – szigorúan eme bejegyzés létrejötte miatt -, hogy felmérjem a terepet és kipróbáljam magam angol nyelvű randikon és teszteljem a helyi fazonokat. Azt kell, hogy mondjam, a helyzet kritikus és elkeserítő. Hogy miért is? Lesznek izgalmak, hosszú lesz, de megéri olvasni, randizzatok velem!

Drága Anikó (nem röhögsz :P) unszolására próbáltam ki a Tindert. (Soha többet, felejtsétek el most azonnal!!) Az appról röviden (helyi viszonylatban): elkeseredett indiai fazonok, akiket a kiwi csajok még bottal sem piszkálnának meg, őrült, nyuszis pizsamába bújt, söröskorsóval a kezükben pózoló kiwi srácok és minél jobban elrejtőzni próbáló családos férfiak teszik ki a nagy átlagot.

De menjünk végig a listán, milyen nemzetiségű fazonokkal sikerült összehoznia a sorsnak … de hogy minek, arra még nem jöttem rá. :D

Az indiai Brad Pitt

A statisztika azt mutatja, hogy az érdeklődők nagyjából harmada indiai. (Azt elöljáróban tudni érdemes, hogy Auckland már multikultibb város, mint New York vagy épp London.) Hát, nem tudom, mit mondjak róluk… Isten a tanúm, én aztán nem ítélkezem, megadom az esélyt mindenkinek. 

Az első indiai élményem mondhatni kellemes volt… egy szép tavaszi napon egy óceánparti kávézóba érkezve megpillantottam életem első barna bőrű randialanyát, hát köpni-nyelni nem tudtam. 

Ez a srác még reggel, összegyűrt arccal is szebb, mint Brad Pitt volt fénykorában, talpig sminkben, esküszöm! Magas, hófehér fogak, ragyogó mosoly és hát az a nyaktól lefele elterülő test sem kutya, na. 

Hát túlestünk az első megpróbáltatásokon, honnan jöttél, jaj de jó, mióta vagy itt, merre jártál, blablabla. Na, ezek után jött a csoda. Modell barátom este sms-ezett, hogy hát ő nagyon örül, hogy taliztunk, menjek vele másnap be a városba. Are u serious?! Look at me! …and after that… look at you! OK. 

Nos, azt tudni kell a drága fiúról, hogy… igen, drága. Na, nem mintha fizettem volna bármilyen szolgáltatásáért, de el van eresztve lóvéval rendesen. Szóval gondoltam, indiai ide vagy oda, meg kéne tartani, na. :D 

Egy jó tanács: sose kezdjetek gazdag üzletemberrel, sosincs ideje, arrogáns és azért cuki. Barátság megmaradt, kapcsolatban vagyunk, de szerencsére nem lettem részese ennek az életformának egy indiai szuperman mellett. Ja, mert hát ő így hívja magát! Végül is az. Meg hát ahogy csókol. Kérem szépen az biza tényleg pillangós. 

A kiwi Country Guy 

Szeretek itt élni, mert jópofák az emberek, de a kiwi srácok nekem „too much” kategória. Vagy lehet, én nyúlok bele mindig a „tutiba”. Hadarnak, imádnak magukról és Új-Zélandon kívüli tapasztalataikról beszélni (ha egyáltalán van ilyen), de valahogy nem érzem az összhangot. 

Nekem picit túlvilági élménynek tűntek ezek a randik. Mivel elhatároztam, hogy megpróbálok idővel európai külsejű, fehér (na, nem mintha rasszista lennék, de hát európai csaj vagyok), és remélhetőleg pompázatos külsejű úriemberre szert tenni, ezért rendületlenül próbálkozom tovább. 

Akinek van randioldalakkal kapcsolatos élménye, tudja, hogy néha biza nem szabad bedőlni annak, amit látunk és olvasunk. Ritkán, de az ötvenes korosztály megpróbálja eladni magát 38 évesnek és ártatlan szemmel néznek, amikor leleplezed őket. 

Ilyen élményem is van ám, kérem! Neveket direkt nem írok, de legyen Country Guy, aki egy felejthetetlen élmény marad nekem. Negatív értelemben, persze. Az már gyanús volt, hogy mindegyik képén ugyanabban a szerelésben van. Fekete ujjatlan póló, fekete zsebes nadrág és bakancs. Nyáron is. 

Nem vagyok én olyan szigorú, jó fejnek tűnt, talit is kért, gondoltam még egy ingyen kávé lecsúszik a torkomon, egye fene. Meg hát kiwi a lelkem, és hát fehér a bőre, ugye, szóval gondoltam már +2 ponttal indít. Aztán lett belőle -154. 

Szóval találkozó lebeszélve, csávó sms-t küld a randi délutánján, hogy már ott is van a megbeszélt helyen - fél órával korábban!! Itt kellett volna leülnöm a kanapéra (mert én még otthon voltam), és inkább mozizni, mint elmenni eme szörnyű délutáni programra. 

A kávézóba beérve már tudtam, ajajj, itt bajok lesznek. Leültem, kávé megrendelve, kértem valami flancos óriás méretet, ha már szenvedni fogok az elkövetkező percekben, a torkomnak legyen jó élménye. 

A pasas egyfolytában beszélt. Folyamatosan. Szünet nélkül. Néha volt rá lehetőségem, hogy megszólaljak, majd amikor végeztünk, aszongya, de jót dumáltunk. Rávágtam, hogy szerintem nem. 

Meglepődve kérdezte, miért nem? Hát mondjuk, nem szeretem azokat az embereket, akik nem figyelnek, nem tartanak szünetet a mondandójukban, nem hagyják szóhoz jutni a másikat és folyamatosan csak magukról beszélnek. 

Konkrétan az elmúlt kínkeserves egy óra alatt semmi másról nem beszéltünk, csak róla. Elhallgatott, de végül mosolyogva közölte, hát hogy ő már annyi mindent tud rólam… aham. 

Ekkor megkérdeztem, hogy elárulnád mennyi idős vagy? 50? 55? Itt elkezdett dadogni, meg viccelődni, hogy én miért gondolom, hogy ő idősebb, mint 38… majd elköszöntem és elballagtam. Ez a pasas több billentyűzet leütést nem is érdemel. 

A dél-amerikai „szupersztár” 

Az egyik legviccesebb élményem egy dél-amerikai sráccal volt. Eddig meg voltam győződve, hogy nálam helytelenebbül senki se bírja használni az angolt, de végül rájöttem, vannak mások is. 

Ez a drága latino srác nem tett túl nagy benyomást rám elsőre, ezért a második találkozást nagy szájhúzogatások mellett, de azért megejtettem vele. A „randi” fénypontja a következő kérdés volt: Do you want some latino experience? 

Hm… nagyjából 3-4 percig próbáltam rájönni, hogy mégis mi a fene az a latino experience, kérdeztem tőle párat, próbáltam óvatosan megtudakolni, mire gondol, mire ő csak belepirulva félválaszokat adott. 

Aztán megvilágosodtam, és hoztam a formám (mert hát engem itt mindenki csak straightforward girlnek – őszinte, egyenes – hív), belekérdeztem: u wanna fu** with me?? (dugni akarsz velem?). 

Szegényke hebegve-habogva válaszolt: hogy hát igen… Aztán hallgatnom kellett fél órán keresztül, hogy ő bizony egy szupersztár az ágyban. Alig vártam, hogy vége legyen a találkának, de tényleg. 

A csávó kérem szépen… ah, röviden, nagyon gáz. Kitartása és pláne önbizalma az van, mert az elmúlt két hónapban nem telt el úgy hét, hogy ne írt volna üzenetet, amire én sose válaszolok. Kíváncsian várom, hogy mikor hagyja abba. :D 

Általában mindig próbálom kihangsúlyozni a bemutatkozó oldalakon, hogy én bizony egy nagyon magas lány vagyok. Egészen pontosan 182 cm. Szóval törpék, akik dobbantóval se nagyon tudnak helyes kis pofimra csókot adni, kérem, lapozzanak tovább. 

De valahogy ezt a számomra lényeges információt a magasságomról nem sokan észrevételezik. Másfél hete könyörög egy srác, hogy találkozzunk. 171 cm. Hát ha az a fétise, hogy a vállamat csókolgassa, és esetleg én még ezt élvezném is, OK. 

De a valóság ettől messze áll, mert én is szeretek felnézni az erősebbik nemre, és 185 cm alatt nemigen állok szóba senkivel. Szóval move on (lépjünk tovább)! 

Az unalmas, de rendes angol 

Tudjuk, hogy Új-Zéland angol gyarmat volt anno (egészen pontosan Új-Dél-Wales része). Szóval a kiwik is végeredményben angol származékok és hát nem kevés UK csávó megfordul itt az országban. Ó istenem, ha tudnátok! 

Szóval az észak-angol csávó fotó alapján rendesnek, normálisnak tűnt. Semmi félmeztelen szelfi a tükör előtt, amiből lényegében csak a koszos és fogkrémpöttyös felületet látod, nincs mellbimbó fotó, tetoválásokról és napszemüvegben, hátrahajtott menőcsávós fejjel a semmibe meredős és exbarátnőt a fotóról levágós fénykép. Jó kezdet. 

Pár nap csetelés, majd elhív egy italra. OK, menjünk. Mégiscsak európai fazon, hátha ezzel szerencsém lesz. (És talán tudja is, merre van Magyarország, nem hiszi azt, hogy Hungary egy Ausztrália melletti kis sziget… ó jaj, volt aki ezt mondta, biza).

Nos, tali megvolt, egyetlen dolog hibádzott: a csávó nem fizet. Hm. Nem mintha nem zörögne annyi apró a zsebemben állandóan, hogy ne fussa egy italra, de erre ezidáig még nem volt példa. Mindenki mindig gentleman és ha ráadásul ők hívnak el egy italra, fizetnek. 

A másik nagy gond: az akcentus. Borzalmas. Érthetetlen és mintha öklendezne állandóan vagy én nem is tudom. Ami még általában bosszant, hogy ugye az angol nem anyanyelvem, jól beszélem, de fejlődik még mindig és hát azért vannak néha problémáim borzalmas akcentusokkal és választékosan beszélő emberekkel. 

Ami jó, mert lehet tanulni tőlük, de egy randin mondjuk kicsit leegyszerűsíthetné a mondandóját valaki, ha direkt felhívom a figyelmét, hogy hát a szókincsem nem rossz, de a felét se értem ám annak, amit mondasz, kisbarátom - és folytatja ugyanúgy tovább. 

Nem figyel… ugye erről már korábban beszéltünk. Végeredményben a srác unalmas, de rendes gyerek, barátkozunk mostanság, eljárunk néha enni, inni, de ha ő lenne az utolsó férfi a földön se kéne, azt már most megmondom nektek. 

Szingli vagyok és jól érzem magam 

Voltak még cifra randik, de az általánosságban elmondható: a legtöbb találka egy alkalom, lényegében jót beszélgetünk, majd a végén megkérdezik: hát őőő… nem akarok véletlen szexelni? Hát egész véletlen nem… goodbye. 

Szóval a randik 99%-a mind ugyanarról szól. Oké, nem mondom, hogy a szükséglet nem nagy úr, és nem vágyom egy kis lepedőgyűrögetésre, de nem hiszem, hogy ezekkel az önbizalommal ugyan teli, de valójában holt unalmas, jellemtelen fazonokkal nekem bármit is kezdenem kéne. 

Most jöhetnek a támadások, hogy biza válogatós vagyok, stb., de azt kell, hogy mondjam, köszönöm szépen, szingli lennék, és jól vagyok. Isten óvjon ezektől a pasasoktól! Folyt köv. és még egyszer: ne tinderezzetek!” 

Aki még többet is olvasna Erától, az látogasson el a blogjára, sok érdekességet találhat rajta! 

HÍRMONDÓ 

Különleges övezet lehet London

Jön a "londoni vízum"? Egy elképzelés szerint még ez se kizárt.

Tizenöt éves az euró: merre tovább?

15 éve, hogy fizikailag is megjelent a közös fizetőeszköz Európában. A következő évek nagy kérdése az lesz, hogy megéri-e a nagykorúságot, illetve lesz-e valaha magyar euró.

A valósággá vált Avatar 

A kolumbiai Reserva Natural San Rafael olyan, mintha az Avatar megálmodott világa valósággá vált volna. Csoda!

(fotó: pixabay.com/Spekyy)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Új-Zéland

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3712110281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 07:05:10

Ezdejóóóóóóóóóóóóóóó...
Frappáns, humoros, érdekes. Várjuk a folytatást.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 07:45:02

@diggerdriver: "Varjuk a folytatast".... hat en annyira nem, az elmult par honap randi torteneseinek feldolgozasa meg mindig folyamatban van - a szerzo ;)

Golf2 2017.01.09. 07:58:39

Igények vannak...De mit nyújtasz?

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2017.01.09. 08:21:42

Ez jó volt. :) Mostanában több hasonló írást is olvastam. Úgy látszik ez valami kortünet, hogy épkézláb pasit/nőt nem tud keríteni a párra vágyó.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 08:29:39

@Golf2: Igenyek? Oszinteseg, elsosorban.
Mit nyujtok? hat szexet az elso randin biztosan nem....

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 08:30:21

@ChristineK: Nekem ugy tunik, nincsen igeny parkapcsolatra. Mindenki elfoglalt, sokat dolgozik, legalabbis masrol se beszelnek a pasik ezeken a randikon.... es emiatt nincs igeny masra, csak gyors numerara.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2017.01.09. 08:38:53

@erabery: Igen, megváltoztak a prioritások. Felgyorsult, digitális világban élünk és valahogy eltolódtak az értékrendek. Persze már 30 éve is volt sok olyan pasi aki csak dugni akart, semmi mást. De nem csak ezekből tevődött ki a kínálat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 08:39:29

@erabery:
Egy a lényeg. JÓL ÍRSZ.
Ne hagyd kárbaveszni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 08:41:16

Megnőttek az igények mert kinyílt a világ. Már nem csak Józsi meg Pista között lehet választani a fauból.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 08:43:34

@ChristineK: Pontosan. Az online tarskereses amugy is egy borzalom (szerintem), mindenki ugy ertelmezi, hogy a bevezeto cseteles maga az elso par randi, tehat ha mar eljutunk odaig, hogy talalka, mehetunk is az agyba. Nekem ez valahogy tul gyors, oreg vagyok en mar ehhez. :D
A legelkeseritobb az egeszben, hogy tenyleg egyetlen pasi se volt, aki ne akart volna szexelni az elso randin.... ami vegulis egy elismeres, hogy jo csaj vagyok. :D ... de hat en ennel tobbre vagyom...

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 08:46:14

@diggerdriver: De orulnek egy Joskanak vagy Pistanak itt Uj-Zelandon, komolyan. :)
De a remeny hal meg utoljara, lehet az en lovagom meg nem kapta meg a vizumot. :)

"Egy a lényeg. JÓL ÍRSZ.
Ne hagyd kárbaveszni."
Koszonom! ;)

Buchhalter 2017.01.09. 08:51:25

@erabery: hát inkább járj társaságba és ne keresd annyira a nagy "Ö"-t.Nekem bejött a a társaságban és spontán dolog.A netes keresés egy tré.AZ ott hirdető nők fele is megérne egy negatív misét.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 08:58:45

@Buchhalter: Jarok tarsasagba, eleg sokat.
Oszinten, en sose irok senkinek ezeken az oldalakon, es nagyjabol harom naponta nezek ra, hogy jott e uzenet vagy barmi. :) Ugyhogy nem eroltetem, csak az elmult honapokban valahogy kifogtam ezeket a diszpeldanyokat, es rengeteg barat kerte, irjam mar le az elmenyeket. :D

Golf2 2017.01.09. 08:59:34

@erabery: A szuperman nem volt öszinte?

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 09:00:01

@Muscari: en is, van tobb kiwi csaj ismerosom, akik szinten ott talalkozott a nagy O-vel, szoval nem adom fel.... bar a Tinderrol mar 2 honapja toroltem magam...

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 09:03:02

@Golf2: ez egy hosszu tortenet... :) a szupermannel probaltunk parkapcsolatot letesiteni, de sok volt az akadaly.... de orulok, hogy baratok vagyunk meg mindig. Jo fej srac.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.01.09. 09:04:45

@erabery: nagyon sok sikert és kevesebb kellemetlensége kívánok. Vagy ezzel már elkéstem?

NorthPier 2017.01.09. 09:06:47

@diggerdriver: Nekem erről elsőre a piros blúz esete ugrik be. Egyszer egy esküvőn való részvétel miatt elkezdtem hajkurászni egy piros blúzt. Biztos rosszat álmodtam, mert ezt a színt abszolút nem favorizálom, annyira nem, hogy talán még alsóneműben sem volt ilyenem soha.
Egyszerű elvárásaim voltak a színen kivul: selyem és hosszú ujjú legyen. Persze, hogy nem volt, pedig a végén már hárman kerestük két megye minden boltjában. Jó nagy hiszti lett belőle, mert a határozott elképzelés miatt semmi nem tetszett abból, ami szembejött.
Hónapokkal az esküvő után csak úgy ledekkoltam egy kirakat előtt, nem is akartam vásárolni, csak nézelődtem, hát persze, hogy ott volt "álmaim" piros blúza, még annál is szebb kivitelben, mint amit előzőleg elképzeltem.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 09:07:30

@kisrumpf: hat... most mit mondjak. :) Koszonom szepen!
Pont gondolkodtam, hogy volt meg 4 randi, ami meger egy bejegyzest, de remelhetoleg a kovetkezo beszamolo vegen azt olvassatok: megtalaltam a hercegem. ;)

takarék-láng 2017.01.09. 09:08:41

"fehér (na, nem mintha rasszista lennék, de hát európai csaj vagyok)"

- nagyon durva, hogy ezert mentegetozni kell.

"De a valóság ettől messze áll, mert én is szeretek felnézni az erősebbik nemre, és 185 cm alatt nemigen állok szóba senkivel. "
- tehat a tobbiek torpek. Azt hiszem, kedves posztolo, meg sokaig keresgelhetsz, ha minden igenynek megfelelo ES ilyen magas kellene, sok szerencset!

"Nem mintha nem zörögne annyi apró a zsebemben állandóan, hogy ne fussa egy italra, de erre ezidáig még nem volt példa. Mindenki mindig gentleman és ha ráadásul ők hívnak el egy italra, fizetnek"

- noi egyenjogusag? Vagy ilyenkor nem szamit?

takarék-láng 2017.01.09. 09:08:57

Eloszor is nem London, hanem City of London lenne kulonleges ovezet, kedves blogszerkeszto, a cim felreertheto.
Ebben semmi uj sincs, ugyanis mindig is az volt. Nem resze az UK-nak, ezaltal nem resze az EUnak sem. Valojaban egy varosallam, akarcsak vatikan. Tehat a kilepessel semmit sem veszt. Az ujdonsag mindossze annyi lenne, hogy az eddigi vizum es egyeb bejutasi, munkavallalasi feltetelek elteroek elnnenek az UK-tol.

takarék-láng 2017.01.09. 09:09:06

@ChristineK: "Úgy látszik ez valami kortünet, hogy épkézláb pasit/nőt nem tud keríteni a párra vágyó"
Ez megfigyelheto, tul nagyok az igenyek.

takarék-láng 2017.01.09. 09:11:28

@erabery: "ami vegulis egy elismeres, hogy jo csaj vagyok. :D ... de hat en ennel tobbre vagyom..."
- esetedben a kereslet nem talalkozik a kinalattal, jo csaj vagy egy ejszakara azoknak akik bejonnek neked. A magas playboyok. Jo csaj lennel egy sokkal nagyobb halmaznak, komoly kapcsolatra is, de ok eleve kiesnek a latokorodbol, mert nem bradpitt kinezet/penztarca stb okok miatt (185 alatt ugye nem allsz szoba senkivel). A (szamodra elerheto) fiuk 95% ezzel kapasbol kiesik. Es vannak egyeb szempontok is.

takarék-láng 2017.01.09. 09:11:32

"szingli lennék, és jól vagyok"
- ha ez igaz lenne, nem tarskeresoznel.

NorthPier 2017.01.09. 09:12:39

@diggerdriver: ops, ez veletlen ment neked.
Neked azt akartam irni, jol benezted azt a kalifornias filmet, minden hiradas avval van tele, h hetbol het dijat elvitt.
Meg jo, h nem voltal ott a zsuriben :-)

Narina 2017.01.09. 09:15:13

KÖSZÖNÖM ez nagyon bejött. Őszinte részvétem

NorthPier 2017.01.09. 09:16:37

@takarék-láng: Szoval ha megettem a levest, masodikat, jollaktam, desszertrol ne is almodjak? Ejnye mar...!

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 09:23:49

@kisrumpf: koszi ;) Most van mihez, par hete talizgatok egy sraccal, jo fej, meglatjuk mi lesz belole....

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2017.01.09. 09:29:41

@erabery: El kell keserítselek. Nem mindig elismerés, hogy valaki meg akar dugni. A pasik agya másképp műxik. Nekik egy kóbor numera, az egy numera. Semmi több. Egy alkalom, ami adódott. És amit a 99% nem hagy ki ha adódik. Akkor se ha netán otthon asszony és gyerek várja.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 09:33:39

@ChristineK: Nem erzed az ironiat... persze, mert nem ismersz. :) Dehogy gondolom, hogy elismeres ez. :D

SzZoole 2017.01.09. 09:53:52

Sose ertettem ez a tarskereso maszlag mire jo,sohsem volt problemam a tarskeresessel.
Ezen felul tetszik a poszterina humora,irasa:)

SzZoole 2017.01.09. 10:06:56

@erabery: ez mit jelent,hogy ragadnak ram a nok,mint mak a tesztara?:))

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 10:10:26

@Zoole[uk]: "sohsem volt problemam a tarskeresessel." - ha valaki ezt batran ki meri jelenteni, akkor igen, ragadnak rad a nok, mint mak a tesztara. :D

Csodabogár 2017.01.09. 10:34:56

@erabery: Szuper klassz a posztod, igazi élvezet volt olvasni. És hát igen, ezeket az ismerkedéseket ilyen lazán kell bonyolítani, játéknak felfogni. Igaz szingli vagy, de szerintem a legtöbb szingli titokban csak szeretne egyszer párra találni. Ne add fel! Közben meg jó szórakozást a továbbiakban is.

Csodabogár 2017.01.09. 10:39:44

@erabery: Ettől engem a korom megkimélt. Viszont ha tényleg komolyan keresel, akkor jobb lenne valami kevésbé "jó csaj vagyok" szöveggel próbálkozni. Persze nem tudom ma mi van, én 11 évvel ezelőtt műveltem ezt a műfajt. Szórakoztató volt és a vége egy szuper találat.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 10:42:30

@Csodabogár: Koszi szepen, orulok hogy tetszett. :)
Pontosan ezt teszem. Elvezem a szingli eletet, de nem bannam, ha osszehozna a sors valakivel. Addig meg csak konnyeden, lazan elvezem a randikat es orulok, ha masra nem is, de baratokra lelek. ;)

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 10:43:58

@Csodabogár: a jo csaj vagyok pusztan ironia, semmi mas. :) igaz, sokan mondjak tenyleg igy van, de az en szemelyisegem mas... jobban erdekel, mi van belul, ki milyen ember, mint ahogy kinez... ;)

Csodabogár 2017.01.09. 10:44:54

@takarék-láng: Ha meghív valaki akkor fizessen. Manapság 185 cm. egy férfinél már nem akkora nagy követelmény. Ráadásul még az elképzelhető, hogy jön egy törpe 175 centis pasi olyan tulajdonságokkal, hogy rögvest feledős lesz a magasság.

Csodabogár 2017.01.09. 10:54:36

@erabery: 11 év alatt biztos sokat változott a világ. Én anno bementem a társkeresőkre hazaira is meg külföldire is. Olvastam a jelentkezőket és e-mailt írtam. Sok már az első válasznál kihullott. Aki nem azzal telefonon beszélgettem. Csak ezek után lett találkozás. Bő egy év alatt összejött, Addig se unatkoztam. A lényeg azt hiszem az, hogy jobban szeretem ha én választom ki a jelentkezőt, mintha engem választanak ki.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 10:56:57

@Csodabogár: Igen, ebben abszolut igazad van. Nekem kene inkabb nezelodnom es valasztanom, de valahogy annyira nehezemre esik ez az online tarskereses, es percek alatt megunom. :) Na majd raszanom magam egyszer, talan, hogy aktivabb legyek, egyelore azokbol valogatok, akik irnak nekem.

2017.01.09. 11:04:10

@takarék-láng:

Az szerintem is tök gyagya dolog, amikor 160 centi magas csajok jönnek azzal, hogy 185 centi alatt nem férfi a férfi, de konkrétan a posztoló 182 magas, mekkora faszikkal kéne ismerkednie akkor?

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 11:08:10

@Nagy kámpics: koszi ;) ...es igen, engem frusztral, ha a pasi alacsonyabb... par centi meg ok, mert akivel mostanaban randizgatok, 179 cm.... az meg belefer.

tanato 2017.01.09. 11:14:38

Az internetes társkeresés egyáltalán nem olyan rossz mint amennyire elparentálják,csak ésszel kell csinálni.A rokonságomban két fiatal pár is összejött ezúton /stabilan már több mint egy éve vannak együtt/,akik enélkül aligha találkoztak volna.Szóval ez kitágítja a lehetőségeket nagyon,.Az én időmben csak a közvetlen környezetben lévő emberekkel sikerült párkapcsolatot létrehozni döntő többségében munkahelyen vagy iskolában,felső oktatásban. AKi ebből lemaradt az kimaradt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 11:25:31

@NorthPier:
Miért néztem be?
100 díjat is nyerhet attól még nekem egy szar.
Egy film nem a díjaktól lesz jó film.

Egy híres ember mondta
"ha sodródsz az árral biztos hogy tévúton jársz"

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 11:25:51

@tanato: anno a ferjemmel is tarskereson ismerkedtunk meg, ugyhogy nyilvan nem lennek fent egy-egy oldalon, ha nem hinnek benne... :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 11:26:42

@ChristineK:
Te tudsz valamit...
:)))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 11:29:37

@erabery:
Az írásból egyértelműen kiderül hogy lazán veszed.
Így kell ezt csinálni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 11:30:37

@erabery:
Beszélj egy patológussal...
:))))))))))))))

Herr Géza 2017.01.09. 11:32:01

Hmm... Most beleugatok valamibe, amihez nem sok közöm van (uszkve 30 éve nem téma nálam a társkeresés :D). Amikor a Tinder felfutott, én mást se hallottam róla, mint azt, hogy ez nem egy "klasszikus" társkereső dolog, hanem amolyan gyorstüzelő randipartnerkereső elfoglalt szingliknek. Aztán valahol olvastam (mint sok más agyonhype-olt témáról) egy elég komoly, vagy legalábbis annak tűnő értékelést, tesztet, ami csak megerősítette ezt. A férfiak döntő többsége tényleg szexpartnerkeresőként használja, a nők jelentős része úgyszintén, de náluk találtak még egy lényeges effektust: sokan a FB-ra kitett szelfieik lájkgyűjtésének mintájára igazából csak a match-okat gyűjtik, amivel az egójukat polírozzák: lám milyen jó csaj vagyok.... És itt igazából meg is állnak.
Aztán lehet, hogy nincs igazuk a tesztelőknek. Mindenesetre ha nő lennék, nem nagyon lepne meg, hogy már az első "randi" végén elhangzik a "hozzád vagy hozzám" kérdés. :D

Maga a poszt viszont szuper és ha most 30 évvel fiatalabb szingli lennék, pont a stílusa, lazasága miatt már keresném is @erabery: profilját a Tinderen...:D
U.i.: jelentem, 186 cm vagyok, egy kritérium már teljesítve. :)))))

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 11:34:24

@diggerdriver: "Az írásból egyértelműen kiderül hogy lazán veszed.
Így kell ezt csinálni." - nem mindenkinek egyertelmu ez... :D

tanato 2017.01.09. 11:35:27

@erabery: Szerintem azért jobb ez mint az "időmben"/30 35 éve/,mert ad egy bizonyos előszűrést egy néhány héten át tartó netes levelezés.Akkor meg ugye döntő többségben egy buliban felkértünk egy lányt táncolni a sötétben akit addig mondjuk sosem láttunk.Ezért teljesen lutri volt mindkét fél részére ki lapult az adott külső mögött.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 11:36:58

@Herr Géza: haha, ez jo volt, koszi a hozzaszolast. :D
Tinderen mar reg nem vagyok fent, talan 2 hetet voltam ott, most mas helyi oldalon vagyok erdekelt, ami sokkal jobbnak tunik...de varjuk ki a veget... amugy a Tinderes leirasod talalo, teny hogy nekem is van par olyan ismerosom, aki vegul ott talalta meg elete parjat... szoval semmi nem lehetetlen. :)

Herr Géza 2017.01.09. 11:38:36

@tanato: A te idődben meg az én időmben.... :))) Akkor is volt társkereső, már nem emlékszel a "lófarkas kislány keresi hasonló adottságú férfiak ismeretségét", meg a "mások által csinosnak mondott", vagy az "öröklakás, balatoni nyaraló, autó van" jeligére klasszikusokat??? :))))

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 11:39:20

@tanato: igen, nem mondom hogy nincs meg az elonye ennek a fajta tarskeresesnek, gyorsabb, tobb a kommunikacio. Az, hogy az emberek hasznaljak a csetet, felgyorsitja a folyamatokat, hiszen a randik kozott is lehet folyamatos kommunikaciot fenntartani, ami mindenkeppen elorebb viheti a kapcsolatot es hamarabb kiderulhetnek pozitiv, vagy akar negativ tenyezok.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 11:42:35

@Herr Géza: Maga a poszt viszont szuper és ha most 30 évvel fiatalabb szingli lennék, pont a stílusa, lazasága miatt már keresném is @erabery: profilját a Tinderen...:D

Nem vagyok fent a Tinderen. :D ... 2 het eleg volt belole...

takarék-láng 2017.01.09. 11:43:14

@Csodabogár: ha meghiv vakaki fizessen -egyetertek.

"Manapság 185 cm. egy férfinél már nem akkora nagy követelmény. "
- de, igen, nagy. Nezd meg, a ffiak hany %-a eri el ezt a magassagot. A posztolonak tehat kapasbol kiesik 95%. A maradekbol kene talalno valakit, de abbol is kiesik 80-90% kulonbozo megfontolasokbol pl kor vegzettseg csaladi hatter, sarmos, izmos, vastag buksza stb (a vegtelensegig lehetne sorolni a parametereket). Mit mondjak, az eselyeket elnezve, nem lennek a helyeben.

"Ráadásul még az elképzelhető, hogy jön egy törpe 175 centis pasi olyan tulajdonságokkal, hogy rögvest feledős lesz a magasság." - elviekben elkepzelheto, gyakorlatilag nem, ezert is van annyi szingli manapsag. Na meg hat a mediabol is ennek az eletformanak a nepszerusitese folyik- persze csak a feher emberek eseteben.

takarék-láng 2017.01.09. 11:43:21

@Nagy kámpics: "de konkrétan a posztoló 182 magas, mekkora faszikkal kéne ismerkednie akkor?"
- pont ezert irtam, hogy csokkennek az eselyei, kapasbol 95% kiesik. Teljesen megertem a posztolot.
A 160 cms csajok hasonlo igennyel ertelemszruen hulyek.

Bluely 2017.01.09. 11:43:27

A tinder szerintem csak arra jó, hogy az ember jókat röhögjön. Bár nekem is van ismerősöm, akik ott jöttek össze és azóta már össze is költöztek.
Jó írás, várom a folytatást. :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.09. 11:43:36

onigazolas, hogy jo szinglinek lenni
az ember tarsas leny
sot Isten azert teremtette a not es a ferfit, hogy csaladot alapitsanak, sokasodjanak, a tobbi duma

London2009 2017.01.09. 11:44:42

@erabery: koszi a cikket, teljesen megertelek! Egy kalappal a jovobeni kereseshez es talalashoz!
Szinten nagyon magas lanykent megint csak megerositeni tudlak, hogy de igenes szamit a meret! :D
Nem tudom hany eves vagy, de gyanitom, hogy meg a huszas eveidben jarsz. Igy boven van meg idod valogatni. Igazabol 30 utan lesz majd egy kicsit erdekesebb. De szerintem addig raersz boven!
U.i.: Bolgod Tube Sztrajkot minden londoninak! :D

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 11:45:55

@Bluely: "Jó írás, várom a folytatást. :-)" - koszi!
A kovetkezo iromany a "megtalaltam a hercegem" cimet kapja... remelem nem kell eveket toltenem hasonlo radik beszamolojaval... :D

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 11:47:53

@London2009:
20as evek? Hmm....na oke, elarulom, 36 vagyok.... egy 21 eves lelekkel a testemben. :D

Herr Géza 2017.01.09. 11:48:13

@hagyma: Ó, köszönjük a mai igét. Te ezeket magadtól találod ki, vagy olvastad valahol?

Herr Géza 2017.01.09. 11:53:47

@erabery: Ööö, most, hogy elárultad a korodat már nem is kéne 30 évvel fiatalabbnak lennem, de mivel nem vagyok szingli, így nem kérdezem meg, hogy akkor hol lehet rád találni... :))))))))))

London2009 2017.01.09. 11:55:34

@erabery: na akkor csak nem tevedtem akkorat! Tudtam en, hogy huszas evek! : )
Egyebkent az meglepett, hogy az angol ficko nem fizetett. Nekem az a tapasztalatom, hogy mindig, kivetel nelkul fizetnek ha randirol van szo! Honnan valo volt pontosan, hogy fura volt az akcentusa? Eszaki esetleg?
Nekem alapvetoen a kiwi fiuk is tetszenek, de mondjuk ahhoz tenyleg huszonevesnek kellene lenni! :D

Csodabogár 2017.01.09. 11:57:41

@tanato: Főleg, hogy ez a netes párkeresés az idősebbek egyetlen lehetősége. Igaz vannak akik temetőbe járnak ismerkedni, de ez azért nem mindenkinek az esete.:-)
Én mindig mindenkit csak bátorítok erre. Magam vagyok a jó példa.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 12:00:44

@Herr Géza: szoval oreg vagyok, azt akarod mondani. :D
Itt vagyok a vilag vegen... de nos pasik eselytelenek. :D

NorthPier 2017.01.09. 12:03:06

@diggerdriver: Khm... odaraktam a szmájlit, igaz csak a végére.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 12:03:10

@London2009: haha, jogos, igen, vegulis beletrafaltal. :D
Nagyon eszak angol a srac... nem is tudom, milyen az akcentusa... keptelen vagyok megszokni.
Amugy a kiwi baratnoim mondtak, az angolok ilyenek itt... fogukhoz verik a garast (nemcsak a skotok), es soha nem fizetnek semmit sem.
A kiwi fiuk jo fejek, meg helyesek, de annyira gyerekesek... meg 40 evesen is... de nem adom fel, mert orulnek egy olyan sracnak, aki itt nott fel.

Csodabogár 2017.01.09. 12:04:18

@Herr Géza: Ezek ujsághirdetések voltak, még ma is létezik pl. a Nők Lapjában. Ez se zár ki semmit, de a régi időkben talán komoly szűrő volt, hogy levelet kellett irni, gondolom kézzel. Az írás máris sokat mondott még ha nem is volt grafologus valaki.

tanato 2017.01.09. 12:12:03

@Herr Géza: Ez jogos,viszont jóval lassabban ment a dolog,a levélváltások miatt mint most a netes időszakban.

London2009 2017.01.09. 12:21:51

@erabery: ja, akkor ertem. Sokat segitett az eszak angol konnyebb megerteseben 6 evad Game of Thrones! : )
Szerintem ez ugy altalaban jellemzo manapsag es nem csak a ferfiakra, hogy sokkal kesobb ernek. Nekem is az a tapasztalatom, hogy olyan 40 korul kezdenek a ferfiak megerni a csaladra peldaul. A mi barati korunkben ez a jellemzo altalaban. 35 elott kb. senki sem nosult. Pont jo korban vagy! Latod? : )

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.09. 12:21:58

@tanato: ezzel vitatkoznek
a kemia, a szikra, az szemlyesen dolgozik
neten mindenki azt hazudik amit akar
en 9 eve meglattam a felesegemet es tudtam, hogy O less a felesegem,, ez neten nem megy
/azert elotte megkerdeztem van-e ferje/
nem vagyok ellene a netes tarskeresesnek, de sok rossz tapasztalat van... ovatosan kell vele banni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.09. 12:22:03

@Herr Géza: esetleg gondolj arra, hogy van egy eletfelfogasom, nekem a csalad szent es fontos
csalad nelkul nincs elet
a csalad a minden
de ha valaki egyedul akar elni, joga van hozza es legyen ugy
nekem a felesegem a fiam az anyam, ami fontos
kis csalad vagyunk, de csalad
/najo a nejem csaladja az nagy es mar ahhoz is tartozom:)/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.09. 12:22:13

@Csodabogár: nana
pl Tampan volt egy club
singliknek
30-tol 70-ig
es ott osszegyultek pentek-szombat este
en egyszer voltam, de tetszett
de az internet sem ordogtol valo
40 eve az ifjusagi magazinban voltak hirdetesek:)
cask a nettle vigyazni kell
en pl a sajat szemelyisegemet adom, es meg ez is kiveri itt a biztositekot, de rengetegen hazudnak

Herr Géza 2017.01.09. 12:25:42

@erabery: "szoval oreg vagyok, azt akarod mondani. :D " Isten ments, sőt... De huszonévesen klasszikusan a lányom lehetnél, a 36-tal már csak nagyon határesetként. :))) De hercegnek már tényleg vén lennék így is.

Herr Géza 2017.01.09. 12:32:02

@hagyma: Ez mind szép és jó, sőt dícséretes. :D Csakhogy mást írtál, és eközben az sem zavart, hogy Era ugyan szingli, de az egész posztja arról szólt, hogyan dolgozik azon, hogy ne legyen az.

2017.01.09. 12:35:24

Az elso sracig olvastam, onnan a fejemben folytattam tovabb a tortenetet, hogy a jokepu, gazdag szupersztarhoz hozzamegy a csaj vegul felesegul, bollywoodi eskuvo, haz Uj-Zelandon ES Indiaban, pozicio a cegben, naszut Tahitin, minden szep, ket cuki fekete szemu indiai gyerek a legjobb iskolakban, osztondijasok is mar kepzeld a kis Navid mar a Google-nel van, nagyon ugyes, de mar nem vagy a regi Antonio, mi tortent, ah semmi csak idegesit a Brexit, hogy eladjam-e elotte azokat a reszvenyeket, vagy varjak vele, hat nem tudom, nem akarok semmit tanacsolni, mert akkor en leszek a hibas, ha beut a krach, jajmar, szerinted en teged hibaztatnalak, dehat en nem vagyok olyan, nem-e, hat mindenert engem hibaztatsz, meg azert a vorosborfoltert is, ami miatt ujra akartad karpitoztatni az egesz maganrepulot, dehat az tenyleg a te hibad volt, ezt nem hiszem el, valjunk el, de mi lesz a reszvenyekkel, ne is almodj roluk, szetperellek te allat.

De tenyleg amugy, o miert nem volt jo? :D Na mindegy, akkor folytatom az olvasast.

takarék-láng 2017.01.09. 12:39:23

@Herr Géza: szerintem te vagy az, aki - a kort es magassagot tekintve - passzol a posztolohoz. A tobbi parametert nem ismerem.

Golf2 2017.01.09. 12:39:32

@erabery: 36. Jó apatipusok elönyben?

Határátkelő 2017.01.09. 12:41:53

@takarék-láng: Az eredetiben benne volt, hogy már nincsenek együtt, de mivel ez a poszt nem erről szól, ezért nem akartam, hogy ez legyen a téma.

London2009 2017.01.09. 12:46:38

@Határátkelő: ez egy kicsit tul kedves valasz volt! Megis, hogy kepzeli, hogy ilyeneket ir? Ez a te blogod, de neha lehet, hogy egy kicsit rendet kellene tenni. Szerintem ez az utolso kommentje felhaborito.

2017.01.09. 13:02:45

Visszatérve az elvárásokra.

A múltkor csevegtem egy ismerős lánnyal/nővel (30 év körüli), aki tök régóta szingli, és mindenféle önbecsülési problémákba is kezd beleütközni emiatt.

Szóba került, hogy őt is csakis a 185 feletti férfiak érdeklik (ami a haranggörbe teteje, mondjuk minden harmincadik faszi), kizárólag az óriáspéniszűek (megint csak minden harmincadik), legyenek diplomások (kábé minden ötödik), keressenek többet, mint ő (a csaj magyar szinten kifejezetten jól keres, fogalmam sincs, az általa vadászott 30-35 éves korosztályban a diplomások között milyenek a kereseti viszonyok, de legyen a szorzó mondjuk 1 az 5-höz).

Szorozzuk gyorsan össze: aki neki megfelelő, az minden 22500-ik férfi.
Magyarországon ezekben az évjáratokban van 60-70 ezer férfi évenként. Tehát 30 és 35 év között van kábé 350000 elérhető hím, abból a megfelelő az 15 és fél. Ha feltételezzük, hogy akár 40 éves korig keres, akkor a duplája, azaz 31 férfi. Jól számolom, ugye?

Persze nem lehet elvált, nem lehet gyereke, legyen jóképű és kedves, és ne legyen büdös a szája. Mennyi ez, 10 férfi az országban?

Persze van ebben valami veszettül romantikus, legalábbis ha úgy nézzük, hogy vannak, akik meg kifejezetten a Nagy Ő-t keresik, mert héló, abból meg pontosan 1 van az egész büdös rohadt világban, ehhez képest 10 faszit keresni Mo-on végülis igénytelenség. Szóval nézőpont kérdése.

tanato 2017.01.09. 13:03:08

@hagyma: Olyan is van persze szerelem első látásra.A net csak megnyitja az utat olyanok előtt is akiket egyébként soha meg nem tudnánk ismerni.

P.Elliot 2017.01.09. 13:12:16

Humorosan megirt, elvezetes poszt. Manapsag semmi rossz nincs benne ha valaki tarskereson probal ismerkedni, igazabol hol a feneben tudna? Az igazi bo kinalat ott van, normalis emberek is latogatjak csak ki kell szurni a tarsasagbol hogy melyikek azok.
Egy 36 eves nonek talan meg tobb eselye is van ha meggondolom, azokkal inkabb egy mar maganyba belefaradt szinten komolyan tarsat kereso kezd, illetve komolyabban veszik, most eppen kifogta de lesz ez jobb is.
Az internet tarskereso mar regen is mukodott, egy baratnom lanya is ott talalta meg a parjat, baratnom a mai napig pirulva emlegeti, keptelen megemeszteni es szegyelli. A kislany egy tenyleg kicsi, nyuszi kepu, / egy felfele nezo igazi nyusziarcocska ami csak az anyja szerint nem volt szep, foto utan bizony vonzo mert szinte azonnal talalt erdeklodot, nehany hettel kesobb meglatogatta a fiut aki nagyon messze egy masik allamban lakott, ott volt 2 hetet, hazajott, a fiu nagyon gyorsan utana es itt hazassagot kotottek, mar vagy 15 eve, 2 gyerek van, boldogan elnek. En hiszek ebben a parkeresesben de nagyon hatarozottan le kell szogezni hogy az ember mit akar, mik az igenyei, mik erdeklik, hogy kepzeli a jovot, marmint hazassagot keres-e vagy csak partnert es elhajtani a tobbit, meg egy randevu erejeig sem erdemes foglalkozni veluk, meg igy is szukseges a menet kozbeni szures hiszen lehet hogy a partner mindenben megfelelne de nem lehet iranta szerelmet erezni, nem fogja meg az embert es az mar nem is megfelelo igy.
Az is lehet hogy jon valaki akivel az elso percben egymasra talalnak, felretolva a kovetelmenyeket, jonnek az engedmenyek mert egyebkent olyan jol vannak egymassal, plusz szerelem is.
Erdemes szerintem kiserletezni es olyan nincs hogy aki meghivja az embert ne fizesse ki a kavet, ez mar egy hatalmas felkialtojel hogy mifele pasas az ilyen.
Kedves posztolo, semmi baj nincs veled, a magassagoddal sem, az emberek egyre magasabbak, en mar csak tudom hogy a 172 centimeteremmel milyen nehez nadragot kapni holott regen tudtam ami ne lenne hosszu, a felhajtas reme kezd kiserteni, a ruhaipar kezd alkalmazkodni ahhoz hogy az emberek magasabbak lettek, lesznek.
Sok szerencset kivanok. Vallalos vagy? Mert templomban is lehet ismerkedni, / en mindig peldalozok mert annyi mindent lattam mar eletemben, egy munkatarsam ott jott ossze a jovendobeli ferjevel, raadasul a pap mutatta be oket egymasnak azonkivul minden foleg szabadteri hobbi kozelebb viszi a parokat egymashoz.
Majd kialakul minden, nyugi, irjal meg majd annyira jo poszt volt ez.

takarék-láng 2017.01.09. 13:17:33

@Nagy kámpics: vegre valaki leirja a lenyeget. Epp meg csak hetfo del mult, de mar most kijelentheto hogy a tied a het legjobb es legsokatmodobb kommentje.

London2009 2017.01.09. 13:27:56

@Nagy kámpics: az oriaspeniszt leszamitva, ezek annyira irrealis elvarasok lennenek? Csak kerdezem, mert lehet, hogy akkor nekem csak oriasi szerencsem volt, de nem gondolom, hogy csak 10 ferfi lenne egy orszagban aki ezeknek megfelel.
A nem elvalt, gyermektelen egy bizonyos kor utan mondjuk tenyleg nehezkes dolog lehet. Egy 35-45 kozottinek mar valoszinuleg lesz multja. Ettol fuggetlenul nem segit a kapcsolaton a volt feleseg es gyerek. Tehat nyilvan elso korben jobb lenne, ha nem lenne.
De amugy tenyleg olyan lehetetlen elvaras lenne a magasabb, hasonloan iskolazott, nagyjabol ugyanugy vagy esetleg jobban kereso, jo megjelenesu ferfi?
Hmm...remelem nem igy van.

puhacica 2017.01.09. 13:40:34

@takarék-láng: bizony, leirta, hogy ismer EGY ilyen not. de gondolom az osszes tobbi is ilyen, milyen lenne, de tenyleg. :D

2017.01.09. 13:42:15

@London2009:

"De amugy tenyleg olyan lehetetlen elvaras lenne a magasabb, hasonloan iskolazott, nagyjabol ugyanugy vagy esetleg jobban kereso, jo megjelenesu ferfi?"

Hát figyu, számoljuk ki együtt. Ezekre léteznek stasztikák.
Van valami mozgástér, mert a fiatalabb generációk egyre magasabbak, szóval lehet, hogy 30-35 év között már nem minden harmincadik férfi magasabb csak 185 centinél, hanem akár minden tizedik.

De azt pontosan lehet tudni, hogy a diplomások aránya mekkora.

A csaj pedig bőven a felső decilisben keres. Nyilván sok diplomás férfi el fogja érni ugyanezt, de aki már teszemazt 32 éves korára jobban keres ennél, az mekkora arány lehet? Megint csak, van némi mozgástér, tippeljük meg együtt.

Plusz a jó megjelenés. Te amikor mész az utcán, általában minden hányadik férfit gondolod jóképűnek? Minden második, ötödik, tizedik? Csak mert az még egy ekkora szorzó.

Félreértés ne essék, én nem azt mondom, hogy az ember adjon lejjebb az igényeiből, de ha túl sok/szigorú kritériumot felsorol, akkor az önsorsrontás, mission impossible.

Ez a konkrét lány például biztos, hogy szingli marad _örökre_, hacsak rendbe nem teszi, ami a fejében van.

takarék-láng 2017.01.09. 13:43:42

@Határátkelő: a megcsalas nem jogos, a posztbol nem derul ki, hogy volt-e vagy sem. En is felteteles modban irtam, tehat moderalasod sem jogos a sajat alapelveidet tekintve sem.

takarék-láng 2017.01.09. 13:43:52

@London2009: a megcsalas nem emberi jog, foleg ha mar gyerekek is vannak (ez nem derul ki a posztbol).
Ami viszont alapveto emberi jog: minden gyereknek joga van a szereto csaladhoz, anya-apa felallasban akik szinten szeretik egymast es egyutt elnek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.09. 13:44:34

@tanato: nekem semi bajom a nettle es a neten valo ismerkedessel, ez 2016-ban normalis, cask jo vigyazni, foleg a holhyeknek, mert az uri kozonsegbol tobben - mint a posztbol is kiderul- altalaban szexelni akarnak, egy uj puncit, szoval erted...
@Herr Géza: hat ezt irtam
megismerkedik barkivel, indiai kiwi, mittudomen
es miutan egy sem jon be leirja hogy szinglinek lenni jo
erre mondtam, hogy nem, szinglinek nem jo lenni
ez alsagos hazugsag
agglegenynek sem jo lenni
sokszor jo egyedul lenni, de az mas
es nagyon szep, hogy keresi az igazit, remelem meg is talalja, de ne irja lehogy szinglinek lenni jo
mert nem jo
a csalad a jo
a ferj, a feleseg, a gyerekek az unokak
sajnalom ha nem erted a velemenyemet de elfogadnod nem kell

nekem volt egy tanarom, az annyaval elt, azutan ugye egyedul mert meghalt, megrogzott agglegeny volt, a gimiben ugy tartottak rola, nogyulolo
ezt nem tudom igaz-e
a film-szinhaz-muzsikat jaratta/ ezt tudom mert abban az idoben ujsagkihordo voltam/ mindene volt a film es a szinhaz
nem akart se feleseget se csaladot
es ezzel nincs baj
O ilyen volt
Eranak azt javaslom hivjon ki egy dolgos Magyar sracot:)

2017.01.09. 13:49:50

@puhacica:

Valóban, alighanem a nők (és férfiak) nagyobbik része nem így keres párt -- ezt csak érdekességnek szántam. :)

London2009 2017.01.09. 13:51:41

@takarék-láng: nekem eszembe nem jutott, hogy meg a ferjevel lenne. Szamomra ez egyertelmu volt, hogy annak a kapcsolatnak mar vege.
Nincs szereto csaladhoz valo alapveto emberi jog. Ehhez azert meg jogasznak sem kell lenni. Valoszinuleg arra gondoltal, hogy a gyermeknek joga van a testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését, jólétét biztosító saját családi környezetében történő nevelkedéshez.
Hagyjuk.

London2009 2017.01.09. 14:01:16

@Nagy kámpics: nem kell 185 centinek lennie, mert irta, hogy a kicsit alacsonyabb vagy az ugyanolyan magas is.
Gondolom a diplomanak sem feltetlenul a megleten van a hangsuly. Hanem, hogy legyen a ferfi intellektualisan a tarsa. Amivel gondolom te is egyetertesz.
Direkt jo megjelenest irtam es nem jokepuseget. Egy ferfinak ez annyira egyszeru. Sokkal egyszerubb, mint egy nonek. Egy ferfi, hogy ha stilusosan fel van oltozve, apolt es van kiallasa mar "jo megjelenesu". Ugyhogy ezt a kriteriat nem kell tulgondolni.
A penz meg relativ. Szerintem ha nincs oriasi kulonbseg a ket fizetes kozott az ok. De nem szeretnek en sem joval tobbet keresni, mint a parom. Ettol fuggetlenul meg olyan baratnom is van, ahol a ferje maradt otthon a gyerekkel, mert anyagilag igy volt tobb ertelme, miutan a baratnom joval tobbet keresett.

takarék-láng 2017.01.09. 14:02:05

@London2009:
Leforditom azoknak akik nem ertenek:

"De amugy tenyleg olyan lehetetlen elvaras lenne a magasabb, (ertsd: 190+) hasonloan iskolazott (ertsd: ugyanugy, ha bradpitt kinezet, elsportoloi mult, egyebkent jobban), nagyjabol ugyanugy vagy esetleg jobban kereso (ertsd: min. 40-50%-al jobban), jo megjelenesu ( ertsd Bon jovi, George clooney, Brad pitt vagy hasonlo kinezetu) ferfi?"

- igen, nagy elvaras, mert ezekkel a feltetelekkel a ferfiak 85%-a kiesik a rostan. A helyzet egy diplomas lanynak parkeresesi szempontbol sokkal rosszabb, mert egy szakmunkashoz hozza nem menne, meg akkor sem ha tobbet keres.
A statisztikak azt mutatjak, hogy a legmagasabb a singlek aranya a diplomas lanyok kozt. Ez csak fokozodni fog, mert egyre tobben szereznek diplomat foleg nok.

takarék-láng 2017.01.09. 14:02:10

@Nagy kámpics: "Félreértés ne essék, én nem azt mondom, hogy az ember adjon lejjebb az igényeiből"
- en sem de ugyis ez lesz a vege. Alternativakent pedig be lehet szerezni valami kiskutyat, macskat. Ez a masik lehetoseg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.09. 14:02:12

foleg, hogy mar 2017 van
ataludtam az ujevet

2017.01.09. 14:06:00

@London2009:

"Amivel gondolom te is egyetertesz. "

Hogyne, abszolút. Ahogy így előadod, az teljesen rugalmas, meg a posztoló is annak tűnt, úh egy a tábor, egy a zászló.

London2009 2017.01.09. 14:08:09

@takarék-láng: ld fentebb. Egyebkent meg engem nem kell meggyoznod. Sajat tapasztalatbol es masok tapasztalataibol is latom, hogy ez nem irrealis elvaras. Pont ezert is irom, hogy nem kell hulyesegeket kitalalni, hogy 10 olyan ferfi van egy orszagban, ami egy a szerzo tipusu nonek megfelelhet. Persze. Nyilvan.

London2009 2017.01.09. 14:14:21

@Nagy kámpics: valoszinuleg ez a kulcsszo. Rugalmassag. Azzal pedig menni fog.

puhacica 2017.01.09. 14:20:21

@Nagy kámpics: tudom, "ismerlek" mar. :)

@hagyma: a csalad a jo, csak ugye kinek mit jelent a csalad fogalma...

puhacica 2017.01.09. 14:23:46

@takarék-láng: "A helyzet egy diplomas lanynak parkeresesi szempontbol sokkal rosszabb, mert egy szakmunkashoz hozza nem menne, meg akkor sem ha tobbet keres." - igen, vannak ilyen jol kifundalt elmeletek. hogy a valosag es az elmelet abszolut kulon dimenzioban mozognak, az meg nem szamit.

adg 2017.01.09. 14:26:27

@Golf2: Azert ne feledd, hogy o azert nagyon-nagyon kiiratkozott a magyarsagbol, meg 5000 km-rel jobban, mint en. :))

gabuschka 2017.01.09. 14:28:58

@takarék-láng: Muszáj reagáljak, nem bírom ki. :-) Én 188 cm magas vagyok és nő, így mielőtt találkoztam a férjemmel, olyan sokszor hallgattam végig az ilyen segítő célzattal (?) előadott statisztikai kiselőadásokat, hogy már kívülről fújom az egészet. Mindig azt mondtam erre, hogy nekem 1 darab embert kell találnom, nem pedig az egész potenciális halmazt. Tehát ne jöjjön nekem senki azzal, hogy ne legyenek igényeim, ne legyen ízlésem, mert csak a 0,965 százaléka a nemzőképes férfiaknak jöhet akkor szóba nálam. :-D
Sikerült is a 190 cm-es férjemmel találkozni, aki történetesen szereti is, hogy magas vagyok. Mert azt se felejtsük el, hogy nagyon kevés olyan férfi van, aki szívesen randizik tőle tizen-huszon centiméterekkel magasabb nővel. Léteznek természetesen, de nem csak arról van szó, hogy a gonosz magas nők nem állnak szóba senkivel aki alacsonyabb tőlük. Másrészt meg el kell fogadni, ez ízlés dolga, van aki alacsonyként is a magas férfiakhoz vonzódik, ahogy ismerek olyan magasabb nőket, akik szeretik, hogy a párjuk nem túl nagy.

adg 2017.01.09. 14:37:19

@Nagy kámpics: "Ez a konkrét lány például biztos, hogy szingli marad _örökre_, hacsak rendbe nem teszi, ami a fejében van."

Hat ez sokszor ugy szokott lenni, hogy megvannak a parameterek a tokeletes parhoz, aztan egyszer csak talalkozik valakivel, a parameterek meg mennek a kukaba.
Vagyis vegul helyreall, "ami a fejeben van".

M. Péter 2017.01.09. 15:06:54

@takarék-láng: Valaki már megint túl sok összeesküvés-elméletet olvasott. Magyarázd meg például, hogy miért aggódnak a Cityben levő bankok a brexit miatt, és miért tervezik bizonyos részlegeiket más uniós tagországokba telepíteni? Ha a City már most kívül lenne az EU-n, akkor semmi változás nem lenne.

takarék-láng 2017.01.09. 15:17:17

@London2009: "Szerintem ha nincs oriasi kulonbseg a ket fizetes kozott az ok. De nem szeretnek en sem joval tobbet keresni, mint a parom"

- ha tobbet keresnel mint a parod, akkor nem tudnal ra felnezni, nem lenne igazi ferfi a szemedben, ezert elkezdenel titokban tinderezni, tarskeresozni.
Az meg hogy ki marad otthon a gyerekkel: elviekben semmi baj ha az apa. Viszont szinte boritekolom hogy a baratnod sem tud igazan felnezni a ferjere. Elobb utobb felre fog lepni. Mert a hagyomanyos szerepek amiket az evolucio, isten (vilagkep szerint) , tobb millio ev alatt belenk kodolt, a feminizmus, a liberalizmus 20-30ev alatt nem fog tudni atirni.

takarék-láng 2017.01.09. 15:17:28

@London2009: "Nincs szereto csaladhoz valo alapveto emberi jog. Ehhez azert meg jogasznak sem kell lenni. Valoszinuleg arra gondoltal, hogy a gyermeknek joga van a testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését, jólétét biztosító saját családi környezetében történő nevelkedéshez."
- de van ilyen jog, es ez elobbrevalo minden masnal, meg akkor is ha az alkotmany nem definialja.

lola31 2017.01.09. 15:17:51

@erabery: Nem jól csinálod ezt a típusú társkeresést.
Roppant hatékony, de más alapokról kell használni mint a hagyományos esetekben. Eleve nem is szabad találkozni, csak 5-6 hét telefonálgatás után. Addig belülről kell építkezni. Ezalatt az idő alatt lebontódik az előzetesen önkéntelenül magadban felépített "etalon", aminek úgysem tud senki sem megfelelni egy azonnali személyes találkán. És ha megfelelő a partner, akkor nyitottá válsz a leendő partnered irányába. Ha ebben az időszakban kétségeid támadnak, akkor az első esetekben még csak reflex, a harmadik esetben inkább kezdd újra mással. De ha rögtön erőlteted a találkozásokat, akkor 150 randi alatt se fogsz találni megfelelőt. Ennek pszichológiai okai vannak.

takarék-láng 2017.01.09. 15:18:04

@London2009: "Pont ezert is irom, hogy nem kell hulyesegeket kitalalni, hogy 10 olyan ferfi van egy orszagban, ami egy a szerzo tipusu nonek megfelelhet. Persze. Nyilvan."
- ez egyaltalan nem hulyeseg, persze tudom, hogy az elle, a cosmopolitan, a femina, a nok lapja es a tobbiek az ellenkezojet allitjak. Ha azokbol okosodsz akkor nar ertem miert gondolid ugy ahogy.

takarék-láng 2017.01.09. 15:25:08

@M. Péter: "Ha a City már most kívül lenne az EU-n, akkor semmi változás nem lenne."
- nem is lesz komoly valtozas. A city nem resze az uk-nak (ez teny) tehat miert vonatkozna ra a referendum (ez az en kovetkeztetesem) ?
Osszeeskuvesi elmelet dumaval akkor szokas jonni ha kifogynak az ervekbol.

macamuca [IHUN] 2017.01.09. 15:25:56

@hagyma:
Tehát te is családalapítás, sokasodás céljából kerestél/találtál párt, ugye? Semmi más szempontod, célod nem volt..., aki mást mond, az csak duma....
(más szempont, cél: rossz egyedül, jobb valakivel, aki hazavár, akihez oda lehet bújni, stb... Ez csak duma... Lényeg a sokasodás, ugyebár....)

macamuca [IHUN] 2017.01.09. 15:28:56

@Csodabogár:
Most mé'r??, hát az is csak egy hely..., és a tinik is kedvelik: csendes, nyugodt...
:D
(bocs, magas labda...)

London2009 2017.01.09. 15:50:10

@M. Péter: hagyd, kar a gozert. O ugy is mindent jobban tud es ha te meg valamit nem is sejtettel magadrol, o mar azt is reg tudja rolad. : )

Shaktee 2017.01.09. 15:59:41

@macamuca [IHUN]: Hagyma csak egy van s maradjon is csak imígy ;)

Csodabogár 2017.01.09. 16:20:40

@takarék-láng: Egyre inkább az az érzésem, hogy valahol a törpék birodalmában élsz. Én valahogy csupa magas embert látok mindig magam körül a fiatalabb korosztályban. Igaz soha nem voltak komplexeim ami a magasságomat illeti.:-)

Csodabogár 2017.01.09. 16:26:49

@macamuca [IHUN]: Vettem!:-)
Viszont tényleg sok özvegy asszony meg ember jár rendszeresen a temetőbe és bizony tudok olyanokról, akik ott jöttek össze.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 16:34:30

@mojyo:
Te vagy a király...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 16:55:24

@erabery: 6 eves vagy ... ugye naponta kaptal ajanlatokat huszas években levo pasiktol persze az a super pasi ugyanugy talalkozott mar sok novel esetleg meg idosebbekkel akik azt hiszik miert kerssenek korban hozzajuk valot amikor 10 fiatalabb is ir nekik ..

en is mint mas sokat voltam ilyen oldalakon a fiu-lany arany borzolmasan kulombozo ...tobb ezer fiura van par szaz lany

es normal hogy egy no 10-20 levelet kap egy nap .. mig egy fiunak 10-20 levelet kell irni hogy talan 1 valaszol ..

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 17:25:33

@gabuschka: ez igy rendben van a magassagotokkal
de amikor a hirdetesekben az elso kriter hogy 185 -nel magasabb legyen ... de a holgy 150-160 cm ..
nezem az ilyen tarstalalo blind musorokat -- milyennek kepzeled el a fiut --- haaat ... magas ..
ba. meg a musorvezeto fiu melleig ersz ...

jo irigy vagyok 173 cm-rel de igaz az uj generacio magasabb ..

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 17:33:08

@takarék-láng: most akkor bizonyitott hogy a nok gold diggerek

nem... de azert keressen tobbet a ferfi az a normal meg fizessen mar az elso randevun stb

szoval a nagy romantikus szerelem ami szamit ...:-)))

meg hogy a ferfi nyujtson anyagi biztonsagot a nonek (meg a gyerekeinek ... $$$$$$$

puhacica 2017.01.09. 17:48:36

a city nem resze a uk-nek, ez teny. :D :D :D

gabors 2017.01.09. 17:49:03

Nem rossz poszt :-) ... ez nagyon tetszett

"... nem akarok véletlen szexelni? Hát egész véletlen nem… goodbye." (soha ??)

puhacica 2017.01.09. 17:53:40

@montroyal ( CAN qc): nezd, ha engem elhivna egy hapsi kavezni es a vegen nem fizetne ki az enyemet, csak a sajatjat, akkor valoszinuleg adnek neki egy 10fontost, hogy legalabb arra a hetre meg biztosan eleg legyen a penze legalabb 1-2 kavera szegenynek. szanalmas ez a garasoskodas.

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 17:59:45

egyebkent pont Aucklandban keszitettem ezeket a képeket meglepetestol tatva maradt szajjal -jé fehér emberek! jonnek velem szembe jol oltozottek, normalis kinezetuek , ok nehany vagott szemu.. de tetszett az ude utcakép
keptarhely.eu/view.php?file=20170109v00lz5p5d.jpeg
keptarhely.eu/view.php?file=20170109v00lnrrn9.jpeg

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 18:06:02

@puhacica: es mint ahogy mondjak aki dicsekszik annak adni kell aki sir attol el kell venni ..
egyebkent igazad van DE nekem jol esne legalabb egy kis felajanlas a notol, hogy fizeti a sajatjat ... jobban esne, hogy nem engednem ,mint az hogy ezt termeszetesnek veszi . kalandozasaim soran sok novel talalkoztam akik nem engedtek fizetni az elso randinal , utana is felvaltva fizettunk .. persze nem magyar nok voltak :-))

puhacica 2017.01.09. 18:08:51

@montroyal ( CAN qc): ez sima ugy. de ha te felajanlod nekem, hogy meghivsz, aztan pedig csak a sajatod fizeted, joggal neznelek budos bunkonak. (mert itt ez volt a sztori.)

2017.01.09. 18:15:51

@takarék-láng: Es az biztos, hogy ezert (marmint, a diplomas lanyok szinglisegeert) csakis es kizarolag a lanyok es az o hihetetlenul magas elvarasaik a hibasak, es nem az, hogy egy okosabb lany egyszeruen kevesbe kelendo? Mert peldaul, aki tanult, es esetleg magatol is megelne, azt nem lehet ugy iranyitani, hogy azt csinalja, amit mondanak neki, vagy frusztralt es elviselhetetlen lesz mellette a ferfi, vagy ilyenek...? Csak kerdem.

Amugy nem tudom, hogy mi abban a huha, hogy a lanyok a magas fiukat szeretik, ez ugyanaz, mint amikor a fiuk a nagy melleket keresik a nokon, nem? Egyszeruen igy vagyunk kodolva, ez nem jelenti azt, hogy ezen "evoluciosan elonyos" tulajdonsagok hianya mar meg is gatolja az embert abban, hogy boldogsagra talaljon egy masik emberben, vagyishat, szerintem ha megkerdezel az utcan egyutt setalo parokat, akkor nagyon kevesen fogjak azt mondani, hogy hat o pont olyan szokehaju, hosszucombu modell alkat volt, mint amilyenrol almodtam. :D Szoval nem kell ezt tulporogni.

Shaktee 2017.01.09. 18:31:25

@puhacica: 10 font egy hétre?? hol veszed te a kávédat? ;)

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 18:32:24

@puhacica: ahogy mondod az esetben ..csak altalanossagban ilyen talalkozasoknal az nem feltetlenul meghivas ha egy kavehazban talalkozunk szoval rendel mindenki es fizethet ahogy a helyzet hozza ..

gabors 2017.01.09. 18:35:56

@rebel rebel: "@puhacica: 10 font egy hétre?? hol veszed te a kávédat? ;) " Zimbabwe-ban :-)

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 18:42:37

@London2009: Jo korban... igen. Amugy a legtobb randialany azt mondta, jo ha 28 evesnek nezek ki. :D

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 18:45:11

@London2009: "nekem eszembe nem jutott, hogy meg a ferjevel lenne. Szamomra ez egyertelmu volt, hogy annak a kapcsolatnak mar vege. "
Igen, vege, mar jo par honapja, es nincs gyerek. :)

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 18:46:33

@mojyo: Mert peldaul, aki tanult, es esetleg magatol is megelne, azt nem lehet ugy iranyitani, hogy azt csinalja, amit mondanak neki,

olyan szempontbol kevesbe kelendo az ilyen no mert ezt tudja magarol es erosen hiszi ezert valogat es élbol igy indul egy kapcsolatnak

ettol meg is lehet ijedni egy pasinak jogosan anelkul hogy dirct az ellenkezojet keresné
a no meg jobb is ha inkabb egy sperma bankba beszel le egy talalkozot ..

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 18:46:53

@Herr Géza: "Era ugyan szingli, de az egész posztja arról szólt, hogyan dolgozik azon, hogy ne legyen az." - szeretem, ha valaki erti a lenyeget es figyel... ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 18:47:42

Egyet azért szögezzünk le ha már a párkapcsolatoknál tartunk.
A nőnek lehetnek bármilyen igényei. Fehér herceg fekete lovon vagy fekete herceg fehér lovon a lehetőségek és az igények száma végtelen lehet.
Egyet ne keressen és várjon egyetlen nő se. HŰSÉGES férfit. Az olyan mint a műanyagüveg meg a betontalpfa vagy a vaskapufa. NEM LÉTEZIK.
Találhat a nő olyan férfit aki holtáig nem lép félre, de hűségeset nem.
A félrelépés két dolog függvénye. Alkalom, és kockázat. Ennyi. Minél csábítóbb az alkalom és minél kisebb a kockázat annál valószínűbb a félrekúrás. Nyilvánvaló hogy ez az örömlányoknál áll fenn leggyakrabban. Az sem jellemző hogy a kurvák szociális segélyen tengődnének kuncsaft hiányában. Ezen kívül számtalan variáció van de az a nő aki hisz a férfihűségben az rózsaszín leányregényeken felnőtt apácaneveldei szűzleány.
Amelyik férfi pedig bizonygatja hogy ő aztán soha, az meg egyszerűen hazudik.
Ugye van az a híres mondás hogy mindenkit meg lehet venni csak tudni kell az árát. Na így van ez a hűséggel is.
Persze a nők hűségére se tennék egy lyukas garast sem...

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 18:48:23

@erabery: mar a megjelenesed vagy az eszed szerint ... :-) csak vicc

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 18:48:55

@London2009: "nem kell 185 centinek lennie, mert irta, hogy a kicsit alacsonyabb vagy az ugyanolyan magas is.
Gondolom a diplomanak sem feltetlenul a megleten van a hangsuly."

A srac, akivel par hete randizgatok, 179cm es diszpecser egy kiwi cegnel. Diploma nelkul. No comment.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 18:50:51

@puhacica: "nem kell 185 centinek lennie, mert irta, hogy a kicsit alacsonyabb vagy az ugyanolyan magas is.
Gondolom a diplomanak sem feltetlenul a megleten van a hangsuly." - valahogy igy...es en meg csak azt se gondoltam, hogy budos bunko. Kifizettem az italom es azota is fizetem a magamet, ha talalkozunk. :)

2017.01.09. 18:50:58

@montroyal ( CAN qc): Es ez nem ugyanaz, amikor a pasi donti el elore a norol, hogy aki okosabb nala, annak ugyis lehetetlenseg megfelelni, es eleve igy indit? :D Szoval erted, nehogy mar...

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 18:53:25

@montroyal ( CAN qc):
"@puhacica: es mint ahogy mondjak aki dicsekszik annak adni kell aki sir attol el kell venni ..
egyebkent igazad van DE nekem jol esne legalabb egy kis felajanlas a notol, hogy fizeti a sajatjat ... jobban esne, hogy nem engednem ,mint az hogy ezt termeszetesnek veszi . kalandozasaim soran sok novel talalkoztam akik nem engedtek fizetni az elso randinal , utana is felvaltva fizettunk .. persze nem magyar nok voltak :-))
"

Minden alkalommal megkerdezem, mennyi volt, es veszem elo a penzem.... :) Szoval nem elvaras, hogy fizessen, de ha elhiv valaki, egyertelmunek veszem, mint ahogy en is fizetek a baratnoimnek, ha en hivom el oket.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 18:55:08

@gabors:
"Nem rossz poszt :-) ... ez nagyon tetszett

"... nem akarok véletlen szexelni? Hát egész véletlen nem… goodbye." (soha ??)'

OK, neha jo lenne, de nem az elso randin es hat nem azokkal a pasasokkal, akikrol szo volt a cikkben. :D

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 18:57:45

@diggerdriver: ja alkalom szuli a tolvajt de van akinek nincs van aki nem keresi .. a nő aki hisz a férfihűségben ... es aki megkoveteli ... :-) ez pasitol fugg milyen az eloélete ... a nejem egyszer mondta ha mashoz nyulsz hozzam tobbet nem ... persze rogton visszakoz amikor azt mondtam - rendben megegyeztunk .. nem nyulok tobbet hozzad ...

Én és Énke 2017.01.09. 19:03:53

@lola31: "Eleve nem is szabad találkozni, csak 5-6 hét telefonálgatás után. Addig belülről kell építkezni. "

Pontosan. Ez a pozitív tapasztalatra támaszkodó tanácsom nekem is!

tanato 2017.01.09. 19:05:06

kanadavilaga.com/2017/01/09/tragedia-kubaban-halt-meg-a-kanadai-magyar-par/

Kicsit off,de nem teljesen:A kubai nyaraláson tragikus körülmények között elhunyt kanadai magyar házaspár a cikk szerint az interneten ismerkedett meg anno .

skye8 2017.01.09. 19:24:54

Szerintem ha Neked nagyon fontos Hogy a pasi magasabb legyen nalad,ragaszkodj ehhez. Sot jo lenne ha elore tisztaznad magadban Hogy mi az a nehany dolog amibol semmikeppen Nem fogsz engedni -peldaul a vegzettseg, akar-e gyereket, nyitott/Nem nyitott kapcsolat. Ezt csak azert irom mert egy kapcsolat kompromisszumok halmaza lesz, jo tudni elore Hogy hol huzod Meg a vonalat. Ja es igy konnyebben is szursz a delikvensekbol, Nem randizol mindenfele sracokkal akikrol mar eleve tudod hogy kiesnek. Pl. ne randizz indiai pasival ha Neked csak feher pasi elfogadhato.igen rasszista vagy de ez Szerintem Nem elitelendo, sot tarskeresesben kifejezetten hasznos.
Olvasom aziz ansari-modern romance cimu konyvet,ha erdekel kukkants bele, pont a modern tarskereses buktatoival foglalkozik.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 19:27:16

@puhacica: 1 órája
@montroyal ( CAN qc): nezd, ha engem elhivna egy hapsi kavezni es a vegen nem fizetne ki az enyemet, csak a sajatjat, akkor valoszinuleg adnek neki egy 10fontost, hogy legalabb arra a hetre meg biztosan eleg legyen a penze legalabb 1-2 kavera szegenynek. szanalmas ez a garasoskodas.

Ez mekkora....kiprobalom legkozelebb...fonttal, persze. :D

Csodabogár 2017.01.09. 19:29:04

@mojyo: Van egy barátnőm, elég magas. Nagyon jóeszű lány volt, de korán férjhez ment egy igen jóképű igen magas pasihoz. Lett két fiuk is. A lány nagyon igyekezett és elég szép karriert csinált, ma már egyetemen tanít. A férj meg topogott egy helyben, még a fiaival se foglalkozott igazán, csak bambult a tv előtt. Lassanként elmúlt az igen jóképű igen magas sármja és szépen megbeszélte vele a felesége, hogy talán jobb lenne ha elköltözne. Aztán egy idő múlva a lány összejött egy kollegával, aki mint ő mondta, kicsi és csunya de nagyon okos! Már több mint 10 éve együtt élnek boldogan. Pasi tényleg sokkal alacsonyabb nála, de igen művelt és kellemes ember.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 19:32:23

@skye8: Nem vagyok rasszista, indiai a srac akivel most is randizgatok. :) Ez egy elkepzeles, hogy europai legyen, mert a kultura kozelebb all, de megadom az eselyt mindenkinek. :)

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 19:33:58

@Csodabogár: Meg akar az is elofordulhat, hogy torpe lesz az illeto, igen. :D Ki tudja, mit hoz a sors. ;) Nem latom a jovomet...de jo lenne neha.

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 19:34:27

@tanato: igen sajnalatos eset ..

a gyerekek kulombozo vezetekneverol en is azt gondoltam egy ujra alapitott csaladrol van szo ..

mi is kubaba akarjuk kipihenni az utazasunk faradalmat majd vigyazunk ..

Csodabogár 2017.01.09. 19:36:44

@diggerdriver: Biztos magadból indulsz ki.:-)
Nem hinném, hogy engem a férjem egyszer is megcsalt, mert neki én voltam a leg mindenben. Már rég kinőttem a hiszékeny szűzlány korból mikor megismertem. Igaz nem volt se szép se gazdag, de tudtam, hogy neki én vagyok és leszek az egyetlen nő a világon. Különben is mindig az volt a szempontom, hogy az esetleges társ tartsa el önmagát, én magamat mindig el tudom tartani.
Mikor egyszer apám valami negativ megjegyzést tett rám, hosszasn magyarázta neki, hogy apám engem nem ismer jól.:-)

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 19:40:13

@lola31: Minden randi elott 1-2 het aktiv cseveges es telefonalgatas megy. :) De aki pl. kozel lakik hozzam, azzal neha hamarabb is osszefutok egy kavera.

Shaktee 2017.01.09. 19:40:14

@erabery: Akarod hallani apám kedvenc történetét a majom s a zsiráf szerelmi prakitikáiról? :-)

gabors 2017.01.09. 19:40:24

@erabery: ez rendben de valami remeny mindig kell hogy maradjon maskulonben minek hivna ujra ? :-) mondhattad volna not today .... :-)

Csodabogár 2017.01.09. 19:40:31

@Én és Énke: Szerintem is. Szintén tapasztalat.

Shaktee 2017.01.09. 19:42:13

@Csodabogár: Kicsiknek áll a világ! :-)

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 19:43:21

@London2009: Rugalmassag van....egyszeruen csak arra varok, hogy jojjon valaki, akivel leulunk, egy jot beszelgetunk, van kemia, es haladunk tovabb... :)

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 19:45:29

@puhacica: @erabery: de masképp is lehet

én randevuztam eloszor egy holgyel kértém kavét neki .. baignet is kér ..OK nem banom ..hogy vegyunk egy dobozzal az apjanak is ? OK nem banom ... vegeztunk de azt mondja nehany dolgot venne az elelmiszerboltba szembe... OK nem banom ... (tele a kosar)vegyen sort is 24 -eset?OK nem banom .. a pénztarnal .. de neki nincs pénze kifizetném ..OK nem banom ... feljonnek hozza? NEM ! majd felhivlak !... es ezt meg még tobbet hanyszor csinalja meg egy héten ?...persze hozzatartozik amikor meglattam milyen kornyeken milyen lakasba lakik ... no way

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 19:53:23

@London2009: 10nel tobb megfelelo pasi van az orszagban, mert ennel mar tobbel talalkoztam. :D
De teny, Uj-Zelandon 4,5 milla ember el cirka, szoval fele Magyarorszagnak....szukul a kor. :D

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 19:54:38

@montroyal ( CAN qc): ez komoly? Bevasaroltal neki meg minden? Nem akarsz ide koltozni veletlen? Ures a hutom es kene egy karton sor, jonnek at a haverok hetvegen. :D

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 19:57:54

Mindenkinek koszi a hozzaszolast, jovok meg, de hat most dolgoznom kell, mert ugye "lapatra" tettem a gazdag indiai csavomat. :D

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 20:06:25

@erabery: hat egy par evvel lekéstél ..én mar megtettem a magamét a 4 feleséggel, par élettarssal es kitudja hany baratnovel ... ami pénzt én mar rajuk koltottem most meglenne ... nem tudnék bemenni a lakasomba ...:-))))

33621 2017.01.09. 20:07:35

Igy költöztek családostól a volt NDK területére!

velvet.hu/europa/2017/01/09/miert_eppen_nemetorszag/

gabors 2017.01.09. 20:25:19

@33621: tragikus de egyet nem ertek milyen korhazi koltsegek lehetnek ha korhazba szallitas KOZBEN meghalt a hazaspar (a cikk szerint)....

Shaktee 2017.01.09. 20:27:32

@gabors: Boncolás, szállitás..etc.

macamuca [IHUN] 2017.01.09. 20:32:47

@montroyal ( CAN qc):
Az a pasi, amelyik megijed attól, ha egy nő független (=simán képes önfenntartásra), magabiztos és határozott (=mindezt nem érzi szükségesnek rejtegetni a viselkedésében = nem adja elő a félénk, bátortalan nyuszit, aki csakis egy magabiztos, független és határozott hímnemű mellett képes létezni, tehát rászorul), nos, egy ilyen pasi csak pasi, értsd, hímnemű lény, nem pedig férfi.
A férfi nem csak rendelkezik az említett tulajdonságokkal, mint szükséges és értékes (!!!) tulajdonságok, hanem másoknál is értéknek tekinti ezeket, aminek örülni kell (mint minden értékesnek tartott tulajdonságnak, képességnek, dolognak..), nem pedig megijedni tőlük.
A pasik max szexpartnernek jók (éppúgy, mint a csajok, csajszik, valamint hapsik, krapekok, stb). Magam részéről maradok a férfiak mellett, mármint igényeimet tekintve, és egy nő-t tudok ""felkínálni"".
Ijedősök kíméljenek. Önmagukat meg főleg...

macamuca [IHUN] 2017.01.09. 20:37:41

@montroyal ( CAN qc):
Gondolom, ez is kölcsönös: te is nyúlhatsz máshoz, és más is nyúlhat a nejedhez....

gabors 2017.01.09. 20:45:53

@rebel rebel: amugy ilyesmire "illik" baleset biztositast kotni (is)

mondjuk amikor Kubaba jartam nekem sem volt fiatalon bevallal az ember ilyet, se kutyam se macskam se felesegem se gyerekem akkor nem volt..

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 20:46:59

@macamuca [IHUN]: el nem vesznek belole .. csak hozzaadnak ...:-) valszeg o ugy gondolja o huseges ezert nekem is annak KELL!! hogy legyek ..

tul reszletes kitarulkozas lenne de én papirral tanukkal alairtam hogy NEM !

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 21:10:12

@gabors: meg nem azert megyunk 4-5szaz ert Cubaba hogy par szaz dollaros biztositast meg draga vedooltasokat is fizessunk .. kellene de majd vigyazunk .. az is szarul nez ki hogy a tax is jo nagy reszet teszi ki az utazasnak ..

gabors 2017.01.09. 21:22:28

@montroyal ( CAN qc): meg segititek eletben tartani azt franya kommunista rendszert is Canukok az embargot aknazatak ala mar 30 eve is :-)

majd most megint nehez idok jarnak rajuk amikor a twitter kiraly feleskuszik :-)

SzZoole 2017.01.09. 21:25:04

@erabery: a minusz centikkel szembe milyen kriteriumjaid vannak?:))

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 21:30:00

@macamuca [IHUN]: most ebben a stadiumba vagy hogy keresni kinalni kell?
amugy mindenki masképp csinalja ..vannak elvek vagy kitartunk vele vagy leadjuk vagy mi alakulunk at ...

viszont en kitartok mellette, hogy a kovetkezo életembe no leszek ... es lesznek ismereteim, hogy olyan palimadarat keresek, mint amilyen most vagyok :-)

Shaktee 2017.01.09. 21:40:02

@gabors: csak ne aggódj a twítibird miatt, a kubaiak sincsnek beszarva miatt..:-)

sellőlány 2017.01.09. 21:40:15

@diggerdriver: Ez nem hit kérdése, inkább alkati. Vannak olyan kapcsolatok, ahol egyik félnek sincs szüksége másra, mert ők ketten egyet alkotnak, függetlenül attól, hogy egyetemista koruk óta együtt vannak vagy idősebb korukban találkoztak. Szerintem, ha valaki képes egy ilyen kapcsolatot létrehozni és megélni, akkor az szeretetnek-szerelemnek-értelemnek olyan fokát éli meg, hogy az ösztöneivel is képes bánni, és esze ágában sincs a kapcsolatát aprópénzre váltani. Azért kíváncsi lennék arra, hogy aki ennek az ellenkezőjét állítja, az mennyire sunyi alkat? Vajon van benne annyi, hogy a családi békét kockáztatva az asszony elé áll, ha félrelép? Vagy eljátssza a jó férjét, apát és ha lekerül a radarról, akkor meg ami belefér? Hogy bírja egy ilyen nem lehányni magát, ha utána a feleségéhez, mintha mi sem történt volna, hozzáér? Mondjátok már ki, hogy miként működik ez...

sellőlány 2017.01.09. 21:51:58

@erabery: Hehe, emlékszem még ezekre randikra, volt is egy blogom, ahol írtam is ezekről a randikról. Nah, hát egy kapcsolat sem született ezekből, pedig a pasik többsége magas volt és elfogadható külsejű, többségében meg diplomás is. Kb. ekkor értettem.meg, hogy nem a kritériumok hozzák a szerelmet, hanem a helyzetek. Maga az élet. És az élet majd azt is összerakja, aki a legtutibb neked. Ezért én hagynám a netet a csudába... és programokra járnék, és olyan helyekre, amik engem érdekelnek, önkénteskednék, vagy csak beiratkoznék egy-két tanfolyamra. Nekem ezek a helyzetek hozták meg többnyire a társat, de volt, hogy egy közös utazás, projekt vagy munka. Ilyen helyzetekben inkább megismerni a másikat, mint egy megismerésre kiélezett helyzetben. Sajnálom azt az 50-55 éves kiwi mukit egyébként. Egy valós élethelyzetben megismerve egymást lehet, hogy nem hazudott volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 21:54:35

@montroyal ( CAN qc):

"A szex az egyik legszebb, legtermészetesebb, legegészségesebb dolog, amit pénzért megvehetünk."

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 22:04:11

@diggerdriver: ez jo
mert mindenkepp bizonyos ido utan penzert vesszuk .. (nem az ifjukorra gondolok ahol fuvel faval ingyen )
csak az a kulombseg mig a q..va megelegszik pl 100$-ral es egy ora mulva beken hagy .. a rendes no a feleseg az egesz fizetesedet életedet akarja ..

a legtermeszetesebb... hat ezeket a mu, szilikon , sos zsacskokat fogdosni nem tudom termeszetes-e

sellőlány 2017.01.09. 22:14:53

@diggerdriver: Ez nem naivság, csak egy másik szint. Nem válaszoltál a kérdésre. ;-) (Tehát a sunyiság a nyerő?)

2017.01.09. 22:15:47

@diggerdriver:

Te digi, ne kezdd ezt újra.

sellőlány 2017.01.09. 22:18:11

@Nagy kámpics: Jó, hogy pont most... különösen érdekelne, hogy te erről mit gondolsz.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 22:34:00

@sellőlány: oh, jarok en mindenfele, a munkambol adodoan is sok emberrel kerulok kapcsolatba, ugyhogy esely van boven a szemelyes ismerkedesre....a sors meg ugyis eldonti, mikor es ki lesz a kovetkezo. ;)

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 22:35:47

@Zoole[uk]: az epp aktualis randialanyom 179cm...szoval engedtem 3cm-t....ha kihuzza magat, motorral jon es ahhoz megfelelo bakancs van rajta, pont jo. :D

sellőlány 2017.01.09. 22:39:11

@erabery: Oh, én sem feltételeztem, hogy nem járkálsz mindenfelé. ;-) Inkább csak azt próbáltam mondani, hogy járj nyitott szemmel (szívvel). Aztán az élet valóban eldönti, tanítani akar még egy herceggel vagy inkább már ajándékozni. :-)

SzZoole 2017.01.09. 22:40:07

@erabery: olvastam fentebb,hogy a mostani onkentjelentkezo 179 centis,de nem ezt kerdeztem:)))
A minusz centikre vagyok kivancsi,hogy arra milyen igenyeid lennenek:))

SzZoole 2017.01.09. 22:46:02

@erabery: csak vicc volt.
Remelem ebbol nincs harag es tobbszor is megfordulsz itt:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 22:49:30

@sellőlány: Én nem nevezném sunyiságnak. A nők sem jobbak csak más az indíték.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 22:51:24

@montroyal ( CAN qc): Gratulálok nekik. Sohase lássanak szebbet...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

skye8 2017.01.09. 22:51:52

@sellőlány: +1 ezt nagyon szepen megfogalmaztad (online tarskeresesrol es Megcsalasrol irt velemenyedet).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 22:52:24

@sellőlány: Nem. TE nevezed sunyiságnak. Én nem. Fiatal vagy...
Majd rájössz.

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 22:52:25

@sellőlány: Tehát a sunyiság a nyerő?)
nem hasznalnék ilyen eros kifejezest de az egesz noi system levadaszni a pasikat, erre epiteni az eletuket ,megfeleljen az osszes elvarasaiknak, jol keressen ,jo csaladapa legyen , huseges legyen ,csak hogy mindent megtart a markaban .... ha ez nem jon be ez a teljes control akkor az sunyisag .. ertem ..

semmi bajom a vilaggal csak eppen az volt az ujévi fogadalmam hogy ezek utan minden engemet erinto ugyben ÉN dontok ... meg ha vilaghaboru is lesz ebbol .. a nok nehezen viselik el ha kimegy a kezukbol a kontrol ..

montroyal ( CAN qc) 2017.01.09. 22:55:14

@erabery: az a 3 cm visszajott valahol? mint mondjuk atlag+ 3cm :-)

skye8 2017.01.09. 22:56:47

@erabery: ok en csak arra reagaltam h azt irtad feher europai fazont preferalsz. ezt akkor ugy ertetted Hogy randizni elmessz nem feher Nem europai pasikkal is de komoly kapcsolatot csak feher europai pasival tudsz elkepzelni?

2017.01.09. 23:00:14

@sellőlány:

"különösen érdekelne, hogy te erről mit gondolsz"

Miért? :)

Szerintem minden oké egy kapcsolatban, amit az adott pár megbeszél. Lehet nyitott kapcsolatban élni, vagy összejárni másokkal, ér a pisi-kaki szex, meg bármi, amit ők ketten megbeszélnek.

Egyébként erről a részéről @diggerdriver: nem mond semmit, mármint hogy konkrétan közöttük milyen understanding van az asszonnyal. De az, amit sugall, vagyis az alakoskodás, a hazudozás, a lojalitás teljes hiánya -- na, az nem megy el. És főleg nem úgy, hogy nem eseti botlásról beszél, hanem hogy ez a normál ügymenet.

Értem, hogy mindenkinek vannak vágyai, és ha az ember már nem tud alkalmi szex nélkül élni, akkor azt is meg lehet beszélni a másikkal. Felnőtt emberek vagyunk elvégre. Aztán vagy mond rá valami konstruktívat a másik, vagy nem... és akkor e szerint továbblépünk.

De egyébként is van egy csomó dolog, amit nem csinálunk a másikkal. Nem veszünk ki pénzt a pénztárcájából, nem beszéljük ki a háta mögött, nem bántalmazzuk érzelmileg (meg persze ideális esetben máshogy sem)... és nem, nem csalunk. Nem kéne ennek űrmateknak lennie.

És nem igaz, hogy a férfiak (vagy a nők) 99%-a ilyen. Például @montroyal ( CAN qc): is írja, hogy teljesen nyíltan megmondja az asszonynak, hogy mi az ábra. Ami tök szuper, thumbs up montroyalnak, és be like montroyal, ahogy a mém mondja.

Digger mondandójában számomra az az igazán bosszantó, hogy teljesen magabiztosan állítja, hogy én személyesen is szar ember vagyok. És lehet, hogy az vagyok, de nem ebben.

Amúgy @Zoole[uk]: , te szoktál itt nagyon pozitívan írni a nejedről, plusz haverja vagy diggernek. Te mit gondolsz erről? Szerintem is az az elvárt viselkedés, hogy az ember rendszeresen csalja az asszonyt (hogy aztán hazudjon róla)?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.09. 23:00:48

@puhacica: egy kereszteny csaladnak egy fogalma van
mas kulturakban lehetnek tobbnejuek stb. ezt nem vitatom el@macamuca [IHUN]: nem a sokasodas a lenyeg, de hat ahhoz hogy csalad legyen kell sokasodni is, mert ugy less csalad
gyerek nelkul is csalad a csalad, ha valami miatt nem lehet, vannak rokonok, a csaladot tagabb ertelemben kepzeld el, de hogy a csalad ne haljon ki, ahhoz bizony gyerekek kellenek
meg a dednagymamrol is vannak emlekeim,, torekeny oregasszony volt mar
testverek, unokatestverek szulok gyerekek stb.
ez a csalad
jo nem vagyok egy Esterhazy...
de csaladom van
alig varoom az unokat, mert nekem Isten egy fiut adott es ha nem less gyereke, akkor a csalad ezen vonala kihal /van meg tobb is /
kerdesedre valaszolva ketszer nosultem, mindketszer szerelembol, az elso hazassagom aldott meg egy fiugyermekkel, amit nagyon akartunk
a masodikbol mar nem sikerult
egy hazasparnak celja kell hogy legyen gyerek
remelem a posztolo is megtalalja a parjat es majd azt irja, dejo csaladban elni, anynak lenni, nem azt, hogy jo szinglinek lenni

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 23:01:54

@skye8: olvasd ujra.....megprobalok.....es remelhetoleg....ez annyit jelent, randizok en barmilyen nemzetiseggel :)

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 23:03:13

@montroyal ( CAN qc): oh sracok....komolyan.... :D (nadragon beluli centikrol nem nyilatkozom, bocsi... )

sellőlány 2017.01.09. 23:08:53

@diggerdriver: Hasonlót akartam írni, amit Nagy Kámpics. Én sem a feltétlen örök hűség mellett kampányolok. Hanem amellett, hogy amíg együtt, addig csak úgy. Ha nem megy úgy, akkor azt ki kell mondani. És állni az érzést, ha úgy adódik, hogy rád vágják az ajtót... Ha valaki tud nyitott kapcsolatban élni a társával, az megint egy másik szint. De ahhoz is két ember kell. Én másban nem hiszek.

SzZoole 2017.01.09. 23:09:24

@Nagy kámpics: hogy mit gondolok,az emberek nok/ferfiak kivancsiak,aki azt mondja,hogy nem az valotlant allit.
Es nem akarok belemenni reszletekbe.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 23:09:55

@Nagy kámpics: Látod EZ a probléma. Már ELVÁRT viselkedésnek nevezed amit mondta, holott köze nincs hozzá.
Szeretem egyébként a szentbeszédeket. Ha templomban vagyok.
Semmi baj nincs. É tudomásul veszem hogy itt mindenki ma született bárány és köze nincs ahhoz amiről beszélek. Mindenki szent ember. Én is. Soha nem lépnék félre. Hűséges típus vagyok. " "A királynőt megölni nem kell félnetek..."

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 23:10:39

@skye8: annyi kiegeszites, hogy engem speciel kimondottan erdekelnek mas nemzetisegu sracok. Szerintem erdekes lehet ilyen kapcsolatban elni, nem az anyanyelvunkon kommunikalni. Tobb turelem kell hozza, mintha egy magyar sraccal kezdenek. Aztan ki tudja....de ettol fuggetlenul ugy gondolom, lehet egyszerubb lesz egy europai sraccal....na majd kiderul ez is idovel. A mostani indiai sraccal meglepo modon jol kijovunk, o nagyon turelmes es elfogado.

2017.01.09. 23:11:22

@mojyo: A nőknek a konyhában meg a szülőszobában a helyük. Pofa meg alapállásba.

:DDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 23:13:21

@sellőlány: Sem az élet sem ez a történet nem fekete fehér. Ne haragudj minden mondatodból süt az idealista tapasztalatlanság. Kívánom hogy soha ne ébredj fel az álmaidból.

sellőlány 2017.01.09. 23:14:02

@Nagy kámpics: Respect. Most valami olyasmit kellene mondanom, hogy tökre nem érdekelt volba, hogy nézel ki, meg hogy mennyit keresel és mi a végzettséged... úgy 12+ éve. Igen, ez az a szint.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 23:18:26

@Nagy kámpics: @Zoole[uk]:
Zolikának több esze van mint nekem hogy belemenjen egy ilyen csinnbe. Nálatok meg sokkal több élettapasztalata van. Ezért hallgat.
Én is hallgattam volna de ma túl sok volt az idealizmus meg a szentbeszéd gondoltam kicsit kijózanítom a társaságot.

kardio1 2017.01.09. 23:19:57

@diggerdriver: Mindenki magàbol indul ki? :)

skye8 2017.01.09. 23:21:34

@erabery: nekem sem Magyar a parom. A kislanyunk sem lesz Magyar, 99% angol kornyezetben elunk.ez az egyik hatranya a vegyes kapcsolatnak/kornyezetnek.az irasod eszembe juttatta a par evvel ezelotti online ismerkedos sztorijaimat. Ugy orulok Hogy ennek mar vege!

sellőlány 2017.01.09. 23:22:14

@diggerdriver: Idealista tapasztalatlanság, csak mert más valóság, mint a tiéd? És ezért nem is létezik? Talán csak mert nem vagy képes megtapasztalni. Akkor mond ezt. Ezzel nem lenne semmi bajom. De nekem nem jön be ez az ősember hozzáállás, bocs, feltételezve, hogy mind az ikszmilliárd férfi ugyanúgy működik. Most persze előkaphatod a "proli vagyok" kártyát. De ez nem magyarázat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 23:29:46

@kardio1: Igen de én ebben az esetben az EMBEREKBŐL indultam ki.

2017.01.09. 23:29:53

@Zoole[uk]:

"Es nem akarok belemenni reszletekbe."

Rendben.
A kíváncsiság, amit írsz, igaz persze, de nem tudom, onnan hova mutat a kettős következtető nyíl.

De mindegy, nem akarlak belerángatni a beszélgetésbe, elnézést.

@diggerdriver:

"Szeretem egyébként a szentbeszédeket. Ha templomban vagyok."

Ne cinikuskodj itt most velem, digi. Nem először hozod ezt fel, ha bele akarsz állni a véleményedbe, állj bele.

Lehet, hogy az "elvárt" szó helytelen volt, de a lényeg, hogy azt gondolod, hogy ez a "normális" viselkedés, ugye?

Már a múltkor kérdeztem tőled, csak elsikkadt: emlékszel itt a nagy kékségre/megmondóemberre? Aki mondta, hogy csak azért nem sikkaszt/lop, mert lebukna vele, és biztos benne, hogy mindenki más is lopna vagy sikkasztana, ha alkalom volna rá? (Ha jól emlékszem, nagyon hasonlóan is fogalmazott, mint te. Hogy mindenkinek megvan az ára, miért alakoskodunk akkor stb.)

Érted a párhuzamot, amire ki akarok lyukadni? Oké szerinted így fogalmazni másokról?

Megaztán, tök érdekelne: honnan veszed az adataidat? Olvastál valami felmérést, vagy a barátaid ilyenek? Miből indulsz ki? Tényleg teljesen biztos vagy benne, hogy a férfiak 99%-a félrelép, és (mivel az a legegyszerűbb) kurvázik?

@sellőlány:

Merszi boku. :)
(De persze tudok olvasni a sorok közt: vágom, hogy most már nagyon is érdekel, mennyit keresek. Mehehe. Vicceltem.)

Csodabogár 2017.01.09. 23:32:28

@erabery: Valahogy én soha nem tudtam elképzelni az életemet semmilyen külföldivel. A hiba bennem van. Nagyon türelmetlen vagyok és biztos kiakadnék ha naponta többször kellene, számomra teljesen magától érthető dolgokat, elmagyaráznom. lefordítanom stb. Egy magyarral, ha kb. azonos hátterünk van műveltségben és olvasottságban, akkor félmondatokból is értjük egymást.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 23:33:02

@sellőlány: A proliságnak ehhez semmi köze. Az ősemberségnek már inkább. Ne menjünk ebbe bele. Nem tudod elképzelni hány olyan felfogású párt láttam már mint te vagy. Aztán...
Nincs probléma maradj meg ilyennek.

2017.01.09. 23:35:24

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík: Hat jolvanna, csak erdeklodtem :D

@diggerdriver: Amugy nagyon erdekes, hogy nem fogadod el, hogy ha masok nem osztoznak a "buneidben", de miert? Ugy ertem, el se tudod kepzelni, hogy ez masoknal, raadasul teljesen vadidegeneknel nem ugy van, mint amit te elkepzelsz? Ezt most nem kotozkodesbol kerdezem, vagy ilyesmi, meg a vitatkozasba sem szeretnek belefolyni, csak ugy erdekel, hogy mi az oka annak, hogy nem azt mondod, hogy "sokkal tobben lepnek felre mint amennyien lebuknak", mert ez valoszinuleg igy van amugy, hanem, hogy mindenki, beleertve minden egyes kommentelot, aki allitja magarol, hogy o marpedig nem, az vagy naiv, akinek fel kell ebrednie, vagy alszent, aki hazudik. Komolyan erdekel, hogy miert gondolod, hogy olyan nem lehet, hogy teljesen jol ismeri a partneret, es magarol is tenyleg igazat mond?

sellőlány 2017.01.09. 23:39:09

@montroyal ( CAN qc): Ez a system, amiről írsz, érdekes. Már ezek a szavak, hogy "levadászni", "erre építeni az életét" is azt mutatja, hogy egy ilyen kapcsolatban nem egyenrangú felekről van szó. Jobbára nem is működnek. Amik ugyanúgy el tudnak romlani egyenlő felek között is, persze. A kérdés csak az, hogy mi az alapvetés. Mert akkor más a "játék" menete.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 23:43:18

@Nagy kámpics: A Nagy Kékséggel ugyan sok mindenben nem értettem egyet de ez pont az a véleménye volt amiben teljesen igaza volt. A sors fintora pont ebben érte a legtöbb támadás pedig legalább ki merte mondani az igazat.
Mondtam olyat hogy ez a normális viselkedés? Mondtam olyat hogy ez helyes? Támogattam egyetlen mondatommal a kurvázást a félrelépést? TI magyarázzátok bele mindezt.
Én egy jelenségről beszéltem. Egy olyan emberi alaptulajdonságról mint például a szerelem. A jószívűség. A rosszindulat. Még lehetne sorolni.A legutolsó gazemberben is lehet jószívűség ha olyan helyzetbe kerül, és a legjóindulatúbb emberből is elő lehet hozni rosszindulatot. Ezek a tulajdonságok minden emberben ott vannak. Van akiből könnyen előjön van akiből sohasem. Persze, vannak emberek akik soha nem lépnek félre. A két feltétel közül valamelyik hiányzik. Aztán ezt lehet akár hűségnek is nevezni. Éntőlem kisnyúlnak is hívhatjátok. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

sellőlány 2017.01.09. 23:43:54

@Nagy kámpics: Inkább a nomád hátteret érdekelne. Ez az igazi gazdagság. Én (mi) ilyen utazásokra (tapasztalatokra) egyelőre csak a megkeresett tőkét verjük. Amihez én értek, az nem működik távban. :-) Magas labda ez itt most, de tudom, hogy te érted. ;-)

kardio1 2017.01.09. 23:45:02

@diggerdriver: Nem, nem. Abbol indulsz ki, amit az emberekrôl, ùgy nagy àltalànossàgban feltételezel. Ezàltal kinyilatkoztatsz egy s màst olyanokrol, akikrol gyakorlatilag semmit sem tudsz.
A vélemènykülönbség közted es sellôlàny között nem tapasztalatban meglévô különbségekbôl fakad, hanem vilàglàtàsban és az életetek soràn megélt élményekben valo különbségbôl, mely utobbiak persze szorosan következnek egymàsbol. En igy làtom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 23:50:19

@mojyo: Azért mert a genetikai örökségünket a tanult viselkedésformák nem írhatják felül. Civilizálódhatunk, felvehetünk egy jólnevelt viselkedésformát Eltartott kisujjal hörpinthetjük ki a Hennessy-t a pohárból de belül ugyanazok az ősemberek vagyunk mint egymillió éve a fán.
A pasid harapott már bele gyengéden a nyakadba HÁTUL?

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 23:54:07

@Csodabogár: nem hiba ez, masok vagyunk. :) En szeretem a kihivasokat az elet minden teruleten, ugyhogy lehet egyszer megiscsak belevagok egy ilyen eltero kulturalis hatteru kapcsolatba. A mostani sraccal nagyon jol kijovunk, hasonlo a humorunk, stb., nagyon jokat dumalunk, nevetunk ha egyutt vagyunk....lassuk mi lesz belole.

sellőlány 2017.01.09. 23:54:49

@diggerdriver: Ismersz? Nem. Találkoztunk? Nem. Ez a maradj ilyen blablabla kézlegyintés is mutatja a viszonyodat a másik nemhez. De abban is biztos vagyok benne, hogy ez változna, ha ismernél. Tapasztalatból mondom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 23:56:09

@kardio1: Ha azt mondom hogy MINDEN emberben kivétel nélkül van jóindulat az helyénvaló? Gyanítom hogy senki sem támadna ezéért a mondatért. Ha azt mondom hogy minden emberben van rosszindulat akkor ugyanazok a reakciók mint a fenti állításomban.
Vagyis ha olyat állítok amit minden ember büszkén vállal az rendben van. Ha olyat állítok amit mindenki elutasít akkor kinyilatkoztatok és fuj fuj fuj Digger.
Milyen érdekes...

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.09. 23:56:18

@skye8: szerencses vagy....mi se igy terveztuk a ferjemmel a jovot szerintem, de elvezem az uj eletem minden percet, ez a lenyeg. :)

2017.01.09. 23:57:17

@diggerdriver:

"A Nagy Kékséggel ugyan sok mindenben nem értettem egyet de ez pont az a véleménye volt amiben teljesen igaza volt. "

Meh.

Lopsz a boltból? Igen vagy nem? Ha nem, miért nem?
Amikor a plázában elmész a budira, és becsületkassza van, kistányéron az apróval, akkor nem dobsz be pénzt, ugye? És rendben, nem dobsz be, de a többit elhozod? Ha nem, miért nem?

Ha az erdőben találsz egy törött lábú női túrázót, és nincs a közelben senki, mit csinálsz? A kedvedet leled benne, és ott hagyod megfagyni (soha senki nem fogja megtudni), vagy segítesz neki?

Javaslom, hogy ne beszéljünk úgy általában az emberi jelenségekről. Te konkrétan ezekben a helyzetekben mit cselekszel?

sellőlány 2017.01.09. 23:58:08

@sellőlány: abban -benne helyett... Késő van...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 23:59:56

@sellőlány: Ez nem ismeretség kérdése. A közvetlen legjobb barátaimra is vonatkozik az amit mondtam. Nem hiszem hogy bármelyik is megsértődne. Nem olyan családból származnak...
:))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.10. 00:02:12

@Nagy kámpics:
Nincs mit válaszolnom rá mert amiket felsoroltál köze sincs ahhoz amit a buszsofőr mondott.
Ha te ezt így értelmezted akkor nagyon félreértetted.

2017.01.10. 00:03:05

@diggerdriver:

"Azért mert a genetikai örökségünket a tanult viselkedésformák nem írhatják felül. "

Hülyeség. És ne haragudj, hogy ezt mondom, de félműveltség.

Az, hogy milyen szerepe van az altruizmusnak, a becsületességnek, a monogámiának vagy akármi másnak az életünkben, és hogy ebben mennyi a genetikai örökségünk, az egyelőre kérdéses. Lehet, hogy egészen pontosan az a genetikai örökségünk, hogy az emberek 85%-a hűséges, a maradék meg nem (vagy fordítva). Nyugtalanná tesz, hogy te ezt ennyire magabiztosan meg akarod szakérteni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.10. 00:04:14

@Nagy kámpics: Elismerem hogy egy jó debattőr vagy de ez a hozzászólásod nem volt méltó hozzád. Ennél többre vagy képes.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.10. 00:07:43

@Nagy kámpics: Már bocsánat de itt befejezném mielőtt túl messzire mennék.

Amít írtál az már az a szint minthogy a Diggerdrájverek nem szoktak a lepkék bábban lévő átalakulásáról elmélkedni.

Ha nem tudod miért írtam ezt akkor érdeklődj utána.
Én itt kiszállok.

2017.01.10. 00:13:28

@diggerdriver:

Nem tudom, miért írtad (biztos van valami előélete itt a blogon, de nem olvasok mindig mindent).

Mindenesetre ezt már a múltkor is írtam, hogy felingerel, ahogy írsz erről, és talán ezért vagyok nyersebb, de se türelmetlen, se udvariatlan nem akartam lenni. Elnézést, ha bántó voltam. Peace.

2017.01.10. 00:13:55

@diggerdriver: "genetikai örökségünket a tanult viselkedésformák nem írhatják felül."

Tehat azt gondolod, hogy az ember genetikai oroksege, hogy allandoan szaporodni akarjon? Es, hogy az osember egymillio eve a fan nem is lehetett monogam, vagy, hogy a fajfenntarto oszton felulirja az egyed tuleloosztonet (marmint megtalalni azt a part aki mellett nagyobbak az egyed tulelesi eselye)?

Tovabbra sem vitatkozni szeretnek, mert en sem tudok errol sokat, csak meglep, hogy ilyen magabiztos vagy ebben a kerdesben, raadasul olyan dologra alapozod (genetikai orokseg), ami egy eleg komplex dolog, meg a cirkuszi medvet se mindig sikerul vissza integralni a termeszetbe, pedig egy vadabb allatrol van szo, mint az ember, de mar o is civilizalt es megtanult biciklizni, es ezzel felul is lehetett irni a vadaszosztonoket is egyes peldanyoknal, szoval szerintem ez nem olyan egyszeru. A pasim peldaul nem harap. :D

Masik kommentelonek valaszoltal, hogy alkalom szuli a reakciot, es en ezt peldaul elfogadom, peldaul az elegge kozhelyes, hogy az ember elrakja a talalt penzt, vagy megnezi a szep embert az utcan, esetleg meg pornot is nez mert arra is alkalom es ingyen ottvan az interneten, vagy mittudomen, de ez nem ugyanaz, mint konkret lepeseket tenni, es aktivan "reszt venni" az alkalom letrejotteben, vagyis, hogy olyan penzt is eltegyek, amirol tudom, hogy kie, vagy olyan emberrel is lefekudjek, aki nem az enyem.

kardio1 2017.01.10. 00:14:05

@diggerdriver: Nem abban van köztünk nézetkülönbség, hogy egyik ember sem csak fekete, vagy csak fehér, mindenkiben van jo is és rossz is, ez egyértelmû. Ott làtjuk màsképpen a dolgokat, hogy, ha jol értelek, te ùgy gondolod, hogy minden erkölcsi norma csak egy rànk kényszeritett fék, külsô kényszer még mindig, és mig vilàg a vilàg, ez igy is fog maradni. Szerintem meg az ember ezeket magàévà teszi, igy belsô gàttà vàlnak. Persze van, aki ösztönlény marad, nincs benne empàtia. Jo esetben példàul nem azért nem lopunk, mert jön a rendôr bàcsi, hanem mert felfogjuk, hogy a meglopottnak ez nem fog jolesni, és hogy nekünk se esne, ha velünk tenné valaki.

2017.01.10. 00:19:20

@diggerdriver: Jaj, pedig enis hasonlot irtam, csak ezt meg nem lattam, viszont en nem allitottam, hanem csak kerdeztem, ugyhogy remelem azon nem sertodsz meg :)

kardio1 2017.01.10. 00:23:15

@diggerdriver: szerintem nem az volt kàmpics problémàja, hogy a lepkék bebàzododàsàrol te ne elmélkedj, hanem hogy hagyj egy kicsi helyet a kételynek is, hàtha nem pontosan, egészen ùgy van, ahogy azt te gondolod. Ezt most nem a témàval kapcsolatban irtam, mert errôl mindenkinek meglehet a maga véleménye, nem olyan, mint hogy 1+2=3.

Shaktee 2017.01.10. 00:27:05

@Nagy kámpics: Ez félnek is kevés.

hogy alakitják a genomot a mindenkori társadalmak. Alapdolog..

Shaktee 2017.01.10. 00:27:51

Persze hogy alakítják, akartam írni.

sellőlány 2017.01.10. 00:29:14

@diggerdriver: Én is hasonlíthatnálak a melósaimhoz, de nem teszem. Miért is tenném? (Egyiknek se játssza az életet az Örkény színház... höhö, hogy cinikus legyek). Ahogy Diggerből egy van, úgy mindenki másból is. A valóságaink, hitünk, preferenciáink lehetnek hasonlóak - és jó látni, hogy emellé az értékrend mellé itt sokan odaállnak. Ez a legprivátabb ügye mindenkinek. És ezt ha nem is tudod elfogadni (hinni), legalább ne szóld le cinikusan.

adg 2017.01.10. 00:29:24

Mi van a monogam allatokkal?

kardio1 2017.01.10. 00:42:08

@adg: azok mé vàrnk az alkalomra :)
@kardio1: bebàbozodàs (csak le tudtam irni, hurrà :)

puhacica 2017.01.10. 00:42:58

@diggerdriver: ez a genetikai orokseg egy akkora okorseg...
-szaporodunk, minden no szulni akar, ezt hozza evezredek ota
-minden no az alfahimbe szerelmes, aki biztositja az utodlast (ma penz, testi eronlet, biztos hatter)
-ha apa marad otthon a gyerekkel, akkor anya felre fog kefelni, mert genetikusan hozza magaval, hogy a ferfira fel kell nezni

ja, mindenki felrebaszik, mert tovabb akarja orokiteni a genjeit. ertem, hogy a kihasznalhato lehetosegrol, a kiprobalhato ujdonsagrol irsz. az adodo alkalomrol. de ez ugye nem kor fuggvenye. egyszeruen van, amit nem kockaztatsz. nincs az az ujdonsag, nincs az a lehetoseg, nincs az a kivancsisag. nincs vagy, igeny ra. nem vagyunk mar allatok.

Shaktee 2017.01.10. 00:51:08

@sellőlány: Mácsai most beszél a hír-tvben.

Ha figyeled ezt a jó arcot, megérted hogy miért választotta blogtársunk londoni életét..

puhacica 2017.01.10. 00:53:31

@rebel rebel: @gabors: @erabery: en speciel sehol nem veszek kavet, mert nem szeretem, de mondjuk 2,5 fontert mar lehet kavet venni, akkor az mondjuk 4 napra eleg, ha csak egyet iszik valaki naponta. szerintem egy ilyen fizesd a sajatod akcio utan ez egy igazan szep gesztus lenne tolem. :D

macamuca [IHUN] 2017.01.10. 00:59:24

@montroyal ( CAN qc):
Mindenki ebben a stádiumban van, aki egyedülálló ÉS párt keres:
-keres: valakit
-kínál: önmagát
Hogy a keresett és kínált személy milyen konkrét paraméterekkel rendelkezik, az részletkérdés (mindenki valamilyen = mindenkinek vannak tulajdonságai), ahogyan az is, hogy reális, vagy irreális az egyén önmagáról alkotott képe, valamint a másiktól elvárt dolgok.
Ha reális, akkor jó eséllyel fog találni párt (nem biztos!, csak esélyes). Ha irreális, akkor nem (előbb válogat, utóbb várogat..).
De ez mind részletkérdés.
A párkereséshez 2 tényező elengedhetetlen:
-kereslet
-kínálat
Nevezhetjük romantikusabban is, attól még ez a lényeg...

sellőlány 2017.01.10. 01:14:03

@rebel rebel: Mit mondott Mácsai? (Egyébként Bagossy fedezte fel.) Nekem ezek a merítések olyanok, mint Moravia vájkálása az emberi pszichében, ahol elvi síkon a társadalom minden szintje keveredhet a másikkal.

Shaktee 2017.01.10. 01:18:26

@sellőlány: Moravia inkább a szexusban turkált hmm?

Ha meglelelem a Mácsai riportot felteszem neked.

Manapság a neten keveredik minden társadalmi szint, s nem ritkán van ebből kalamajka :)

Shaktee 2017.01.10. 01:22:19

@rebel rebel:
youtu.be/ke7HX4x_rNY

Bár ez nem mai adás volt, novemberi...

macamuca [IHUN] 2017.01.10. 01:26:26

@diggerdriver:
És legfőképpen őszinte.
Ugye?
Mindig, mindenkivel, mert hát az őszinteség fontos...

(az álszent és a hazugság szavak jelentéséről mi a véleményed? Amúgy szerencse, hogy kijelentő módban közlöd, tehát tényszerűen megállapítod, hogy a férfiak ilyenek, a nők meg olyanok, ez a normális, az ettől eltérő deviáns. Mert te tudod, mi az alap, a normális, az etalon = az, ami szerinted/számodra okés. Mondd, tényleg nem tűnik fel, hogy ez már rég nem tapasztalat és önbizalom, hanem önteltség? Hogy nem csak a nők, hanem a férfiak felé is nagyfokú lenézést és lekezelést nyilvánítasz ki azzal, hogy az egymás szemébe hazudást altalanosnak és normálisnak tartod. És aki nem ilyen, aki nem csalja meg a párját, az vagy lúzer, vagy hazudik. Ha szerinted mindenki ilyen, akkor csak arról állítasz ki bizonyítványt, hogy te milyen vagy, illetve a téged körülvevő /=általad választott/ emberek milyenek... )

macamuca [IHUN] 2017.01.10. 01:29:04

@diggerdriver:
Számodra kényelmes, ha ama vesszőt tetszésed szerinti helyre rakosgatod.
Szövegben és valóságban egyaránt.
Nem, ezt nem rugalmasságnak nevezik, teljesen más szó passzol ide...

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.10. 05:52:43

@mojyo: nagyon joooo a hozzaszolasod. :D
Miert nem volt jo a gazdag indiai? Bonyolult....tenyleg nem akarok belemenni, baratok vagyunk, jo ez igy most. :)

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.10. 05:59:10

@P.Elliot: koszi a hozzaszolast. :)
Buddhista templomba jarok minden heten, akadnak korombeli sracok, igaz nem sok, azt hiszem talan 3. :) Veluk mar ertekeztem, az alacsonyabbakkal is, de egyelore semmi.
A gond neha az is, hogy ugyan jo az angolom, de neha kell turelem hozzam...es pl. a kiwiknel meg angoloknal eszreveszem, hogy abszolut nincs turelmuk valakihez, aki nem perfekt beszeli a nyelvet. A tobbiek, akik szinten bevandorlok es nem anyanyelvuk, tudjak milyenek az elso evek mig eljutunk a folyekony szintre, veluk igazan jokat tudok beszelgetni. (megjegyzem, az angolom elvileg jo, multkor azt is megkerdeztek, melyik uj-zelandi varosban szulettem :)))

sellőlány 2017.01.10. 09:09:52

@rebel rebel: Köszi a linket, és igen, pont erre a (jó) emberi attitűdre gondoltam, az objektivitás és az obszerváció képességére és ezek alkalmazására a művészetben. Moraviához visszatérve... az első szinten megragadható szexus mögött, egy-egy történés vagy sima erotikus jelenet, vagy maga a karakter mögött sokkal több az alkotói munka. Ezek megalkotásához szükség volt az emberi psziché nagyfokú ismeretére, az akkori társadalmi tabuk döntögetéséhez nem kevés bátorság is kellett. Az ilyen társadalmi alámerülések kielemzése, azok absztakciója, művé emelése az, ami az igazi alkotói munka, kb. mint ganéban a gyémánt megtalálása. Amihez azért nem mindenkinek van szeme vagy érzéke.

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.10. 11:08:59

A del-amerikai szupersztar, akit a bejegyzesben emlitettem, most irt ram megint... :D

Shaktee 2017.01.10. 14:11:14

@sellőlány: Morvavia sokat tudott a fülledt talján hálószobákról

is :-)

Shaktee 2017.01.10. 15:12:16

@puhacica: Napi egy jáva, nyista a hétvégén, nem megyek hozzád kosztosnak :-)

skye8 2017.01.10. 15:39:30

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík: ez pont egy hataratkelos blogon irod....kedves vagy lol

Shaktee 2017.01.11. 00:08:55

@puhacica: Az cuki lenne, de mi van még a cihádban a heti négy kávén kívül? :)

puhacica 2017.01.11. 12:15:43

@rebel rebel: nem sok. de azt kivaloan be tudom osztani. :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.01.11. 19:30:29

Még a többiek kommentjei elolvasása előtt:
A nőknem nem jó semmi...
:-)))))))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.01.11. 19:34:13

@erabery: Na de hát erre is megvannak a szolgáltatók, hosszabb távon hétszentség, hogy jobban meg is éri, meg a cafka nem mondhatja azt a pénzért, hogy ő nem szexel első randin...
:-)))
Akkor viszont miért nem használják ezt ki az emberek?Oda kell menni, ahol piros lámpa világit az épületben... :D
Fura ez nekem...

Shaktee 2017.01.11. 19:41:19

@puhacica: reggel, délben estve? :-)

Shaktee 2017.01.11. 22:29:32

@puhacica: nem bírom az iramod giza :))

montroyal ( CAN qc) 2017.01.11. 23:13:28

@geegee: vagy masszazs salon ... én tudom ... mar az elso randevun ki lehet hasznalni .. es sokkal olcsobb mint 3-4x fizetni vacsorat mozijegyet stb ... annyival olcsobb hogy meg egy bejarono is belefer hetente egyszer :-)),

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.11. 23:24:22

@geegee: :D
Igen, ezt en se igazan ertem... azt kapsz amit szeretnel, nincs meglepetes, meg finnyogas, hogy en ezt nem akarom csinalni... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.01.11. 23:35:31

@montroyal ( CAN qc): Na, hát eszondom én is...És a "partner" sem mondhatja, hogy ma ne, édesem, fáj a fejem, megjött a piros merci, stb...
:-))

@erabery: Így van! :D

erabery · http://erikabuchmann.com 2017.01.11. 23:46:50

@geegee:
Oh, ugyanmar, csakhogy a legkedvesebb baratnoimet idezzem: penz, meno kocsi, meno haz, jo kulso, szep nagy meretek a naciban.... ezt nem mondanam semminek. :D Eleg sok minden jo nekik... es persze most nem magamrol beszeltem.

Na most elmerulok a blogodban picit. ;)

Almandin 2017.02.09. 06:14:47

@erabery: Szerintem nem rasszizmus, ha valaki bizonyos kultúrkörből való párt nem szeretne magának. Ennek az az oka, hogy sok esetben a szokások nem kompatibilisek.
Mennyire ismered az indiai kultúrát, az ottani nők helyzetét? Én azt tapasztalom, hogy sokan, akik ilyen kapcsolatba beleugranak, naiv szerelmesek, akik szinte semmit nem tudnak a másik országának szokásairól. Sokszor későn döbbennek rá, mibe cseppentek, akkor meg már sokszor nincs kiút.
Épp ma jelent meg ez a cikk, sok igazság van benne.
divany.hu/stilfuresz/2017/02/08/indiai_nok/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Biztos vannak Indiában felvilágosult emberek és társadalmi rétegek is, de azt is tudni kell, hogy egy nyugati civilizációjú országban egy indiai is nyugatiasabban viselkedhet, ami sok mindent elfed.
Tehát, ha valaki azt írja, hogy inkább csak fehér emberekkel randizik, az nem rasszizmus, mert egyszerűen csak azt akarja, hogy hasonló kultúrájú párt szeretne, ami a harmónia miatt fontos.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása