oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. október 27. 06:46,  Hogyan lesz a gyereknek magyar útlevele? 83 komment

2016. október 27. 06:46 Határátkelő

Hogyan lesz a gyereknek magyar útlevele?

Amikor egy vegyesházasságba gyerek születik, akkor egyrészt nagyon örül mindenki, másrészt felmerül a névadás kérdése. Ilyenkor jön a fejtörés, milyen nevet is válasszunk, hogy egyik szülő országában se szúrjunk ki nagyon a gyerekkel. A helyzet különösen érdekes, amikor nem is európai a pár egyik fele – miként történt ez Oszkár esetében is. A megoldás érdekes, és kissé talán meglepő is.

utlevel_1.jpg

„Sokan elfelejtik, hogy egy külföldön megkötött házasság, vagy gyermek születése a magyar hatóságok számára láthatatlan, nem tudnak róla, jelezni kell nekik, aminek megvan minden országban a módja.

Első lépés ugyebár, hogy ha az esküvő is már külföldön volt, akkor a magyar hatóságok először az esküvő magyar anyakönyvezését kérik, erről már volt korábban itt szó a blogon.

Ha megvan a magyar hatóságok által kiállított házassági anyakönyvi kivonat, akkor lehet megindítani a gyermek anyakönyvezésének a folyamatát az adott ország magyar konzuljánál.

Legdurvább esetben a külföldi közjegyző igazolja, hogy a kórházban kapott anyakönyvi kivonat eredeti, amit utána az adott ország hatósága lát el apostille pecséttel, amit már az adott ország magyar konzulja is le tud ellenőrizni és le tudja folytatni a hivatalos procedúrát.

Az fontos, hogy magyar állam automatikusan állampolgárságot véleményez magyar földön született gyermekeknek, illetve ha egyik szülő (lehet egy nagyszülő is elég) magyar állampolgár (volt) és ezt hitelt érdemlően bizonyítani tudja. (Igen, a szír bevándorlók itt született gyermekei magyar útlevéllel utazhatnak hamarosan).

A konzul dönt

Szóval ha megszületett a gyermek, akkor a külföldi hatóság által kiállított anyakönyvvel be kell sétálni a magyar konzulátusra (általában időpontot kell kérni, mert bő egy órába telik mindent kitölteni).

Európai Uniós tagállamban általában nem kell extra hitelesités, de EU-n kívül kell a fenti közjegyző-apostille pecsét ahhoz, hogy a konzul neki tudjon állni a munkának.

Fontos, hogy a konzul maga dönti el, hogy lefolytatja-e az eljárást. Van, hogy elég egy szülőnek megjelenni a konzul előtt, van amikor anya-apa-gyermeknek is meg kell jelennie, ez a konzulon múlik.

Ha a konzul mindent rendben talál, akkor csak pár nyilatkozatot kell tenni, illetve befizetni a konzuli illetéket plusz esetleg fordítás díját ha arra is szükség volt.

Névadás: variációk egy témára

A nyilatkozatokban több fontos dolog is tisztázódik: gyermek magyar vezetékneve: ez ugyebár a házasságkor el lett döntve, illetve keresztnév. FONTOS, hogy a külföldi születési anyakönyvi kivonatban szereplő névnek nem kell azonosnak lennie a magyar anyakönyvbe bejegyzett névvel.

Ugyebár egy japán, vagy örmény nevet igen nehézkesen lehet átírni magyarra és szerencsére nem követelmény! Szóval lehet, hogy japánul Shongoku a gyermek neve, ettől magyar útlevélben simán szerepelhet Béla néven. Csak a nyilatkozat során a Béla nevet kell megadni.

De aki igazán cifrázni akarja és a házastársa külföldi, akkor csinálhatja, hogy a gyermek vezetékneve is a partnerétől van például Suzuki (vezetéknév), keresztnév meg Shongoku. Szóval japán személyin Shongoku Suzuki szerepel, míg a magyar útlevélen Kovács Béla.

Ne szúrjunk ki a gyerekkel!

Újdonság amúgy, hogy korábban a születést Magyarországon való anyakönyvezését meg kellett várni (ez több hónapba is telhet), csak utána lehetett útlevelet kérni a gyermeknek, most ez a két folyamat úgy tűnik párhuzamosan is futtatható.

Útlevelet utána konzulnál konzuli futár által szállítva a konzulátuson lehet átvenni (lassú), ha sürgős, magyar címre kell a postázást kérni, amit utána magyar ismerős ki tud gyorsan küldeni külföldre.

Szóval nem kell félni, érdemes jó nevet választani, nem kell kiszúrni a gyerekkel, hogy Kovács Béla helyett, Kovács Shongoku-nak hívják magyarul. :D

Illetve meg azelőtt érdemes beszélni a konzulátussal mielőtt a külföldi esküvő megtörténne vagy a gyermek megszületne. Az időben beszerzett információval sok fejfájás spórolható meg. :)

A mi esetünkben a leírtak szerint zajlott minden, az igénylőlapra latin betűs átírással felkerül a „külföldi okiratban szereplő” név, de a magyar anyakönyvre már a magyar neve került, mint a gyermek neve BAH által kiállítva.

A japán születési anyakönyvi kivonatban meg ott van a japán név Misao Iwata. A magyar dokumentumon egyedül az anyja neve, meg a születési hely az, ami arról árulkodhat, hogy kicsit különlegesebb gyermekről van szó.

Egy ember két identitással?

Ugyebár amikor házasságot köt egy magyar és nem magyar, akkor a magyar anyakönyvezés során nyilatkoznak a születendő gyermek vezetéknevéről. A magyar anyakönyvezés során a magyar vezetéknevet adják meg, a külföldi, mondjuk lengyel házassági anyakönyvezéskor meg a feleség vezetéknevét.

Ugyanígy, amikor a gyermek megszületik, akkor ahol született a gyermek, ott lesz egy anyakönyve, amit utána Magyarországon a bevándorlási hivatal bejegyez, onnantól lesz hivatalos.

Tehát akinek vegyesházasságból születik gyermeke, annak érdemes ezzel a módszerrel élnie, a gyermeknek két identitása lehet név alapján, és nincs kiszúrva egyik országban sem egy külföldinek hangzó névvel.

Remélem, páran hasznosnak találják majd az információt.”

HÍRMONDÓ

Százezer magyar tűnt el a rendszerből

Mexikóiak, mongolok, ukránok – egyre-másra jelennek meg Magyarországon a külföldi munkavállalók, mert a munkaerőhiány megköveteli a jelenlétüket. Közben ugyanakkor százezer magyar van, akik egyszerűen eltűntek a rendszerből.

Szerelem az Óperenciás-tenger közepén

Amikor jön egy váratlan szerelem, ami teljesen felbolygatja az ember életét, és egyszer csak azon kapja magát, hogy egy másik országban, kultúrában él – na, az nem semmi. Miként ez a történet sem.

Öt igazán világvégi ház

Az emberből időnként előtör a „de jó lenne elvonulni valahová a világ végére” érzés, ami általában amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlik. Öt világvégi hely, nem csak azoknak, akiknél nem múlik…

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: ügyintézés vegyespáros

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4111841717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2016.10.27. 06:56:08

Nagyon tetszik az Óperenciás poszt is

FutureFry 2016.10.27. 07:11:32

"Az fontos, hogy magyar állam automatikusan állampolgárságot véleményez magyar földön született gyermekeknek"

Tudtommal csak akkor, ha a szülők ismeretlenek vagy hontalanok.

Taxomükke (UK) 2016.10.27. 07:46:29

"Ha megvan a magyar hatóságok által kiállított házassági anyakönyvi kivonat, akkor lehet megindítani a gyermek anyakönyvezésének a folyamatát..."

Bar en hazassagparti vagyok, fogalmam sincs, miert feltetele a gyermek anyakonyvezesenek a hazassag igazolasa.

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2016.10.27. 08:19:41

@Taxomükke (UK): apasagi nyilatkozattal is meg lehet oldani, de az a macerasabb ut. EU-n kivuli hazastars magyar hazasagi anyakonyvvel konnyebben kap eu vizumot (1 ev multi entry) mint anelkul (x adott nap kvazi turista vizum).

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2016.10.27. 08:20:49

@FutureFry: ez valszeg igy van. Az viszont teny, hogy 1 magyar nagyszulot igazol a szir bevandorlo es mar jar is az utlevel.

Jancsiszeg1980 2016.10.27. 09:30:11

@Taxomükke (UK): azért, hogy ne "Havas" legyen a családneve :D

M. Péter 2016.10.27. 10:39:36

@FeketeMacska73: Egész biztosan:

"Ellenkező bizonyításig magyar állampolgárnak kell tekinteni:

a) a Magyarországon lakóhellyel rendelkező hontalan szülők Magyarországon született gyermekét,

b) az ismeretlen szülőktől származó, Magyarországon talált gyermeket."

puhacica 2016.10.27. 10:46:22

a szir ujszulottek magyar allampolgarsagarol szolo mondatig olvastam. gondolom, hogy rengeteg szir csecsemo latta meg a napvilagot eddig magyarorszagon... relevans megjegyzes, valoban.

M. Péter 2016.10.27. 10:51:20

Két teljesen különböző névvel nagy bonyodalmakba keveredhet, rossz esetben terroristának is nézhetik amiatt, hogy két különböző névre kiállított útlevele van.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.10.27. 11:23:30

Haha, igazán világvégi házak témájában megkerülhetetlen a

cabinporn.com/

oldal.Bátran meg lehet nyitni munkahelyen is, nem blokkolják, sunázzák egymást a vityillovak, csak egy idióta elnevezés... :D

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2016.10.27. 12:42:51

@M. Péter: biometrikus utlevelek vilagaban ez mar nem szamit....

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2016.10.27. 12:49:53

@FeketeMacska73: És honnan vesz Magyar nagyszülöt egy átlag szír bevándorló?

P.Elliot 2016.10.27. 12:50:59

@geegee: Hat elkezdtem nezni. Ugy sejtem hogy a szazadik korul van a kepek szama amit megneztem de mar osszefolyik a szemem elott, majd este folyatom.
Szepek, erdekesek,vannak hallatlanul otletes megldasok hogy hogy es hova epitsek, erdekes volt a szerbiai szemettelepszeru haz, a magyar hordo tetos nagyszeru megoldas, mulatsagos volt a lyuk a korengetegben, jo lett volna belulrol is latni, oriasi volt az a haz amin rendes nagyocska fenyofak nottek, az a fedett kertek is elgondolkodtattak hogy tenyleg, vadonban is lehet vetemenyeskert, ott ahol az ozek egymas labat tapossak le hogy lelegelhessek a termenyt de igy nem tudjak, este meg atnezem a tobbit.
Ha neke kene valasztani hogy hol szeretnek akkor legyen mellettem hegy, olyan magas hogy a nyakamat jol ki kellejen nyujtani felfele hogy lassam a tetejet, elottem valamifele viztukor, eleg egy nagyobbacska to, a masik oldalon legyen sik a videk , olyan sik hogy a latohatarig azt lassam. Mogottem mondjuk erdo.
A haz inkabbb olyan regi ko es fa kombinacios kis valami legyen, ne nagy, jokora kokandalloval, sotetebb faburkolattal, egyszeruen keszitett butorokkal, legyen persze terasz is.
Egy ilyenben talalnam meg az almom, a szomszedsag ne igazan legyen kozel, se lato, se hallo tavolsagban.
Ha lenne erre penzem valoszinu hogy talalnek is helyet ami igy nez ki es tervezot is aki felepitene a kabint..
Ezek kozul is tudnek azert valasztani.
Koszi hogy feltetted, erdekes volt igy reggel elnezelodni es elgondolkodni azon hogy milyen erzes lehet tavol mindentol lenni.
Ha elgondolom a tennivaloim mai listajat, feltetlenul meg vagyok arrol gyozodve hogy ott jobb lenne, hehehe...

Ginix 2016.10.27. 13:10:28

@FeketeMacska73: miért macerásabb? lassan nekünk is aktuális lesz és mi nem vagyunk házasok, ő skót, én magyar és svájcban élünk és a konzul szerint egy apasági nyilatkozat kell és kalap. szóval csak egy plusz papír (ill nem plusz, hn másik, mert nincs házasság anyakönyvezése).

Golf2 2016.10.27. 13:10:49

@geegee: Szép tájak,kevés ember,tökéletes.

Golf2 2016.10.27. 13:16:48

Százezer magyar tűnt el a rendszerből...Lehet hogy a Pub-okban hamarabb megtalálnák őket.

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2016.10.27. 13:35:35

@Ginix: volt egy sved cikk, amikor az Emili-t nem engedtek anyakonyvezni, gyanitom erre valasz a cikk, hogy igy kellett volna csinalniuk...

almaza 2016.10.27. 13:38:28

Csak ugy megjegyzem, eleg sok allam nem tagja az "apostill" egyezmenynek, tehat ebben az esetben diplomaciai felulhitelesites intezmenye mukodik. Ez roviden azt jelenti, hogy az egyszeru hivatalon at a szakminiszteriumon (altalaban belugy) keresztul az adott orszag kulugyminiszteriumaig mindenki hitelesiti a szuletesi/hazassagi kivonatot, majd a magyar konzul lehitelesiti az adott orszag kulugyminiszteriumanak belyegzojet es az alairast. Utana mehet az irat Mo-ra hazai anyakonyvezesre. Az ugyfelnek ez szivas.

Az, hogy az utlevel es hazai anyakonyvi kivonat egyutt erkezik meg a kulkepviseletre mar ot evvel ezelott is bevett gyakorlat volt, nem ertem hol ebben az ujdonsag.

Es igen, szerencsere szuletnek szir gyermekek Mo-n :-)

Ginix 2016.10.27. 13:58:45

@FeketeMacska73: ja, ok, azt hittem már vmit nem úgy értek v félre v tudnom kéne. annyira utálom ezt a hülye papírozósdit.

gabors 2016.10.27. 16:49:39

Valaki elmondana hogy mi ertelme van egy kulfoldi hazassag Mo-i anyakonyveztetesenek vagon penz es utannajarassal ???

Gyerek nincs hazassag mar azon idon kivul tortent hogy ez opcio lett volna.

Mar irtam hogy akkor (10 eve) bementem a konzulatusra es egy fel ura utan megkoszontem a tajekoztatatast de csak penzlehuzasnak tunt az egesz mert a felesegemnek semmivel sem lett volna tobb joga (se utlevel se allampolgarsag semmi egyebb)

Mrs. Clayton 2016.10.27. 16:50:17

Ezt a cikket azonnal levennem, tekintettel arra, hogy se fule se farka, csak jogi okoskodassal/fantazmagoriaval van tele.
Eleve az a mondat hogy a Magyar Allam a magyar foldon szuletett gyerekeknek magyar allampolgarsagot velemenyez, akkora baromsag, hogy egy elso eves joghallgato megfullad a nevetestol, ugyanugy ahogy azok is akik beszelnek magyarul.
Ha a szerzo a japan fel, akkor bocsanat, elhiszem nehez megjegyezni a velelmez es velemenyez kozti kulonbseget.

Innentol kezdve viszont a tobbi informaciot is a szerzo agyszulemenyeinek tekintendo, amelyeknek valoszinuleg semmi koze a valosaghoz.
Ha valakit behatobban erdekel, hogy szirek mikent lesznek magyar allampolgarok, megjegyzem semmikep sem magyar foldon szuletessel, azoknak szives tanulmanyozasra ajanlom az 1993. evi LV torvenyt

Mrs. Clayton 2016.10.27. 18:26:09

@London2009: @*Andi*: megjegyzem a shongoku suzuki is egy baromsag mert a japanok neve epp ugy megy mint a magyar szemelynev, szoval biztos nem a keresztneve lesz elol, ugyanakkor epp a szerzo vilagitott ra hogy a suzuki shongoku igen is leirhato latin betukkel, szoval nem latom miert is lenne a gyerek magyarul kovacs bela
Ennyi marhasagot a HA-n meg nem lattam. Lehet lassan viccek is lesznek cikknek alcazva?

Mrs. Clayton 2016.10.27. 18:31:02

@gabors: nem allitom, hogy igazam van es nincs kedvem utana keresni, viszont ugy gondolom, ha a feleseged meghal/el akarsz valni stb. es nincs a hazassag anyakonyvezve Mo-n akkor a magyar jog szerint nem tudsz vagy csak bonyolultan barmilyen jogi eljarast inditani
Jogilag nem lesz joghatosaga Mo-nak a hazassagod kerdeseben. Szerintem

Shanarey 2016.10.27. 18:36:41

@Mrs. Clayton:

+1

Értelmetlen, zavaros.
Na és logikátlan, mert tudtommal ha az egyik szülő külföldi akkor a névnek nem kell magyarosítva szerepelnie, sem pedig külön magyar név a gyereknek.

Shanarey 2016.10.27. 18:42:07

@Shanarey:

Persze ez a Spanyol esetekről szól, de a lényeg benne van.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.10.27. 18:42:52

A japan vezetek-es keresztnevrol jutott eszembe ismet a nyari angol tanfolyamos tapasztalatom. A tinedzser koru gerekeknek a last es first name fogalma eleg kodos volt (nem tudom, hogy csak azert, mert tobbseguk nyelvi szintje eleg alacsony volt, vagy egyeb okbol)...
Probaltam nekik megyarazni, es kerdeztem oket, hogy hivjak oket otthon a szuleik? Ez a keresztnev (first name) Erre az egyik: "son" :))) A zavart a fejukben valoszinuleg az okozta, hogy nekik a "first name" az a last name (vagyis a vezeteknev) :))

DieNanny CH 2016.10.27. 18:44:52

@Mrs. Clayton:

Szerintem ha el akar válni, abban az országban folytatja le a pert, ahol a házasságkötés volt. És probléma megoldva.

DieNanny CH 2016.10.27. 18:48:37

@M. Péter:

Hontalan szülő kicsoda? Mert úgy tudom, csupán megszűnt államból jövő ember lehet hontalan.
Szíria létezik, tehát az onnan jövők - még ha nincs is útlevelük -, nem hontalanok.
Jól gondolom, vagy tévedek?

gabors 2016.10.27. 18:50:17

@Mrs. Clayton: de szo nincs rola hogy Mo-on akarnank elni !!! Mivel Mo-on ezekszerint nem lennenk hazasok akkor miert is kellene elvalni?

Csak arra gondoltam MPeter talan mondott olyat hogy magyar allampolgarnak kulfoldi hazassagkoteset Mo-on is anyakonyveztetnie KELL ... ez nem tudom hogy igaz-e vagy nem de kicsit gyanus mert 100ezreknek adtak allampolgarsagot pl csak erdelyben ... azokkal mi van ?? azok is mennek papirozni ??? kotve hiszem

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.10.27. 18:59:39

@P.Elliot: Bróhaha, igen, azt elfelejtettem odaírni, hogy függőséget okozhat... :D

@Golf2: Jaja, ezeken a helyeken aztán lehet üvöltve tombolni, nem fog átkopogni a szomszéd... :D
Lehet, még a déli haranxó is csak háromra ér oda...
:-))))))))

nyuszigonosz 2016.10.27. 19:02:43

Hát elég különös ez a mai poszt. Nem értem, miért kell egy gyereknek két különbözö név? Mire jó ez? Szerintem a világon semmire, csak túlkomplikálódnak a dolgok emiatt, úgy a szülöknek, de legföképp magának a gyereknek is.

@Mrs. Clayton: Igazad van.

Mrs. Clayton 2016.10.27. 19:04:25

@gabors: ertem en, de sosem tudhatod, hogy mi lesz teszem azt 5-10-30 ev mulve, persze ha 80 vagy akkor egyszerubb, mert 30 ev mulva ez mar nem lesz kerdes

Nem hinnem hogy kotelezo lenne, maximum erdemes, mert mint mondtam, igy konnyebb a magyar jog szerint eljarni. Mondjuk ezen most kezdtem gondolkodni, hogy melyik jognak lesz elsobbsege kettos allampolgarokneseten. Biztos tanitottak anno, de nem tudom, lehet ahol az utolso kozos lakhely volt, igy meg mindegy is, ha soha nem laktak Mo-n. A tan olyat is lehet szatszani, hogy a hazassagi szerzodesben eleve kikotik, hogy a ghanai jogot, a jemeni birosag biralja el. Persze ennek akkor van ertelme ha akkora a vagyon, nem egy haz meg kocsi eseten.

gabors 2016.10.27. 19:09:11

@Shanarey: megneztem egyes pdf-ek a barcelonai konzulatuson a sved adatokt kerik ... masik linkek meg id/pwd vedettek

Magyarorszag jobban teljesit ...

Na tobbek kozott emiatt is leszarom hogy mit KELL Mo-szerint nekem anyakonyvezteteni ... ja persze

ez persze ott van
"az illetéket a kérelmezéskor készpénzben kell leróni."

Na meg ilyenek kellenenek amik nekunk meg sem volt es semmi kedvem nem volt utanna jarni hogy legyen !!

"Amennyiben a két fél közül bármelyikük volt már házas
, szükséges még:
- a bontóítélet eredeti példánya, melyre
kérjük utólag rávezettetni a válás jogerőre emelkedésének dátumát is (Amennyiben az ítélet nem magyar nyelv
ű , annak hiteles magyar fordítását is csatolni kell!),
vagy - az előző házastárs halála esetén, a házastárs halotti anyakönyvi kivonatának eredeti példánya.
(Amennyiben az anyakönyvi kivonat nem magyar nyelv
ű, annak hiteles magyar fordítását is kérjük!) "

Mrs. Clayton 2016.10.27. 19:11:37

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: ez ennyire nem feltetlenul egyszeru, de ne menjunk ebbe bele
Hontalanok meg nagyon sokan vannak, az mas kerdes hogy van olyan nemzetkozi egyezmeny ami azt mondja hogy ennek megszuntetesere kell torekedni, de ez egy eleg bonyolult jogi kerdes ettol fuggetlenul. Pl anno azt hiszem a 60-as evekben sok no valt hontalanna, mert a nemet allam nem engedett kettos allampolgarsagot, szoval az eredetirol elobb le kellett mondani, de mondjuk miutan hozzamentek felesegul a nemet ferjhez a kapcsolat megromlott es igy a nemet allampolgarsagot sem kaphattak meg. Egyebkent ezek a magyar nok erre hivatkozva kerhetik a magyar allampolgarsag visszaallitasat, aztan a disszidaltaktol is anno megvontak az allampolgarsagot es ha ok nem tudtak masikat szerezni es nem kertek a magyart szinten lehetnek hontalanok.
Viszont a szirek nem hontalanok, hanem szirek. Az mas kerdes hogy hogyan kapnak ma papirokat. Nem egyszeru de megoldhato. Ettol meg nem hontalanok. Szoval a peldaja a szerzonek netto hangulatkeltes.

gabors 2016.10.27. 19:16:18

@Mrs. Clayton: "ertem en, de sosem tudhatod, hogy mi lesz teszem azt 5-10-30"

10-20 meg belefer (remelem) 30 mar nem nagyon ... :-(

kicsit durva hogy egy masik orszag hazassagi levelet nem fogadjak el....

azt meg meg is ertem hogy le kell forditani .. bar a konzul az adott orszag nyelven azert illene hogy beszeljen es illene hogy donteni tudjon abban hogy az eredeti alapjan kitoltott kerelmet ott helyben elbiralja ... de a ami idokben megint csak komisszarokat kuldenek ki, vagy kerjen O tolmacsot ...

Mrs. Clayton 2016.10.27. 19:19:14

@gabors: de elfogadjak, maximum olyan orszaget nem amelyet Mo nem ismer el orszagkent
Azzal lehet vitatkozni, hogy miert kell belyeg meg keszpenz meg pecset, amikor egy emailben beszkennelt doksit is elfogadhatnanak, de ez egy teljesen mas kerdes mar.

montroyal ( CAN qc) 2016.10.27. 19:26:04

OFF de a temahoz kotodik még is .. a kovetkezo hettol a kettos allampolgaroknak Canadaban(pl canadai es magyar ) kotelezo az ervenyes canadai passport a repulovel valo visszatereshez Canadaba.. nem eleg csak a magyar passport .. persze kivetel a canadai-USA allampolgar..

www.cic.gc.ca/english/visit/dual-canadian-citizens.asp

nyuszigonosz 2016.10.27. 19:30:27

@gabors:

Nem értem, te mit nem értesz. :-)
Minden országban úgy van, hogy : ha egy ottani állampolgár egy nem ottani állampolgárral akar összeházasodni, akkor minden papírt be kell adni, a nem ottani állampolgárét fordítással együtt.
Na, aztán lehet házasságot kötni, ami abban az országban, ahol megkötötték azonnal érvényes, míg amelyik házastárs nem azon ország állampolgára, annak ezt a saját országában ugyanúgy minden papírral és annak fordításával együtt kell honosításra beadni.
Ami alapján adott esetben - pl. névváltozás - új személyi igazolványt és útlevelet kérhet és kap majd.

Nem egy konzul olvassa el öket és kész az egész, hanem általában minden országban van valamilyen hivatal, amelyik ilyen dolgokkal foglalkozik.
Na és ott ellenörzik, hogy a beküldött papírok - fordításban már - alapján tényleg elismerik-e a házasságot vagy nem.
Eltart meg pénzbe kerül.
És a házastárs, az, amelyik más ország állampolgára, na az nem kap automatikusan sehol sem állampolgárságot egy elismert házasságkötés alapján. Mert nem.

Ha neked van más állampolgárságod is, mint pl. magyar és abban az országban kötsz házasságot, amelyik ország állampolgára is vagy és a házastársadnak is van ottani állampolgársága, akkor megteheted, hogy pl. Magyarországon, ahol nem tervezel élni, de van állampolgárságod, nem honosítod ezt es nem jelented be.

Ha ott sosem kell majd a jövöben semmit sem intézned, akkor lényegében megvagy enélkül.

De csak addig. :-)

Mrs. Clayton 2016.10.27. 19:50:36

@montroyal ( CAN qc): ezt egy kicsit felre tetszik erteni, nyugodtan hasznalhatod a magyar utleveledet is amikor visszamesz kanadaba max at fogsz esni a egy ellenorzesen mint mas magyarok es nem hiszik majd el a magyar utleveled alapjan hogy te kanadai vagy es neked nem kell imigration check

gabors 2016.10.27. 19:57:54

@nyuszigonosz: "Minden országban úgy van, hogy : ha egy ottani állampolgár egy nem ottani állampolgárral akar összeházasodni, akkor minden papírt be kell adni, a nem ottani állampolgárét fordítással együtt. "

A nagy turot van igy minden orszagban .... jobb helyeken MEGBIZNAK az allampolgarokban ...

En csak az USA-ban New York Allamban kottottem eddig hazassagot jogositvany (illetve allam altal kiadott IDn) kivul SEMILYEN papirt nem kernek. Csak nyilatkoznunk kellett (buntetojogi fellelosseg mellett) hogy egyikunk sem hazas (felesegem beirta elvalt talan, kellet elozo ferjenek a neve de semmi tobb, de nem kellett semmilyen eredeti meg leforditott meg barmi mas papir) en meg beirtam notlen ... nem vagyok a mai napig sem usa allampolgar sem. De ezzel a New York Allam nem foglalkozik nem az o feleadata. Megkaptuk az ugynevezett marriage licenset (hazassagkotesi engedelyt) akkor volt valahany nap varakozasi ido talan 5 vagy 7 nap es utanna lehettet osszehazasodni (mi a varoshazan tettuk ezt meg ahol kiadjak a hivatalos hazassagi anyakonyvi kivonatot ennyi) de akinek jobban tetszik a templom zsinagoga vagy erre kompetenicval rendelkezo hely (vagy eppen egy biro) ez az engedely X ideig felhasznalhato New York Allam teruleten utanna ervenyet veszti ha nem kotik meg a hazassagot .... errol kesobb levelben kuldik ki a hivatalos papirt ....

Mas USA-beli allamokban maskepp megy van hirhedt Nevadaban 5 perc az egesz !!!

Ja pont par honapja kellett egy masolat mert nem talaltuk az eredetit ... bementunk a hivatalba mindketten (de valszeg egyedul is eleg lettem volna) megadtuk napot helyet es kinyomtattak egy ujat ami szinten eredetinek szamit ennyi... persze ilyen hulye egyszeru rendeszert kar lenne atvenni mert hol dolgoznanak a partkatonak ????

skye8 2016.10.27. 20:02:13

@Mrs. Clayton: elolvastam a cikket,szvsz Montroyalnak igaza van.immigration check mindenkinek kotelezo Kanadaban,Meg ha allampolgar akkor is. Igaz nem a visitor hanem a resident sorba allsz de a cbsa officerek akkor is ellenorzik az utleveled es feltesznek 1-2 kerdest.

gabors 2016.10.27. 20:03:39

@nyuszigonosz: "És a házastárs, az, amelyik más ország állampolgára, na az nem kap automatikusan sehol sem állampolgárságot egy elismert házasságkötés alapján. Mert nem. "

Megint csak az usa-ba meg igen ... igaz kerni kell nem automatikusan "adjak". De a hazassatarsnak joga van kerni es az adott szabolyok alapjan meg is szokta kapni, eloszor a letelepedesi engedelyt (zold kartya) utanna 3 vagy 5 evvel (fugg egy ket dologtol) kerheto az allampolgarsag es normal esetben ezt meg is adjak ...

nyuszigonosz 2016.10.27. 20:04:03

@gabors: Jó, maradjunk annyiban, hogy neked az USA a jobb hely. :-) Te élsz ott.

- de látod, azért te is írod: nyilatkozni kellett büntetöjogi felelösség mellett.

Mrs. Clayton 2016.10.27. 20:06:21

@skye8: de az megsem ugyanaz, es egyaltalan nem kotelezo, nyugodtan hasznalhatja a masik allapolgarsagi papirjat, de nem fogjak neki elhinni, hogy o kanadai es ezert a masik sorba fog allni es magyarkent fog belepni
gondolom eddig a pakisztani vagy ki tudja milyen utlevelbe bele volt irva hogy pakisztani-kanadai es ez alapjan elhittek, hogy kanadai, most meg nem fogjak, hanem pakisztani lesz

nyuszigonosz 2016.10.27. 20:07:03

@gabors: Írod maga: kérni kell. És az adott szabályok alapján kapja meg.

Nem automatikusan kapja meg.

Szóval még az USA-ban sem automatikusan és nem azonnal és nem csak a házasságkötés ténye miatt.

gabors 2016.10.27. 20:15:30

@montroyal ( CAN qc): "de a temahoz kotodik még is .. a kovetkezo hettol a kettos allampolgaroknak Canadaban(pl canadai es magyar ) kotelezo az ervenyes canadai passport a repulovel valo visszatereshez Canadaba.. nem eleg csak a magyar passport .. persze kivetel a canadai-USA allampolgar.."

Ez az USA-ban is igy van mar jo regen !! Kilepni es belepni egy kettos allampolgarnk az Amerikai Utlevellel KELL ha nem igy teszi azt buntetik mindegy hogy eredetileg volt amerikai es szerzett masodikat vagy forditva ...Kanada valoban kivetel de olyan papir kell a visszatereshez ami bizonytja az allampolgarsagot abbol pedig a szuletesi anyakonyvi kivonaton kivul csak talan 5 dolog van amibol az egyik az utlevel mar mar regen nem lehet csak "sima" jogositvannyal jonni menni..

Nem tudom mi vontakozik egy magyar-amerikai avagy magyar-kanadai allampolgarra pl Mo-on belephetek USA utlevellel ?? ... nyilvan harmadik orszagban valaszthat :-)

gabors 2016.10.27. 20:21:53

@Mrs. Clayton: szerintem meg nagyon is jol erti teljesen egyertelmu az uj szabalyozas ... meg az is elofordulahat hogy fel sem engedik szallni a gepre a masik oldalon !!! mert nagyon valoszinu hogy a pakisztani utleveleben nem lesz ervenyes canadai vizum !!!

Egy masik blogon valaki megirta hogy ilyen helyzetbe kerult igaz nem pont kanadai viszonylatban

en biztos nem kiserleteznek :-)

Mrs. Clayton 2016.10.27. 20:22:49

@gabors: belephetsz csak esetleg kell vizum, a linkjen szerintem nincs olyan h nem hasznalhatjak a magyar utlevelet visszafele a repulon, de ott kell legyen a kanadai utlevel is

ez egyebkent azert erdekes mert csatlakozo jaratokon elvileg nem hasznalhatsz egyik orszagban ilyen masikban olyan utlevelet, marpedig ha te Mo-rol repulsz Parizsba akkor nem kell a magyar utlevelellel semilyen vizum vagy barmi, ellenben a kanadaival meg igen szoval celszeru a magyart hasznalni, viszont ha csatlakozo jarat akkor kanadaba is a magyart kell hasznalnod
ezert lenne nonszensz ha nem hasznalhatnad a magyart visszafele

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.10.27. 20:23:09

@gabors: "Nem tudom mi vontakozik egy magyar-amerikai avagy magyar-kanadai allampolgarra pl Mo-on belephetek USA utlevellel ?? ... nyilvan harmadik orszagban valaszthat :-)"

Szerintem (de ez csak maganvelemeny) belephetsz, csak igy 90 napig maximalt az engedely nelkuli tartozkodas, mig magyar utlevellel termeszetesen nincs korlatozas. A legtobb kettos allampolgar (szinten csak masok tapasztalataira es gyakorlatara hivatkozva) magyar utlevelet hasznal az EU-ba belepeshez, visszafele meg termeszetesen USA utlevelet. Hogy ez mennyire legalis, az mas kerdes.

Mrs. Clayton 2016.10.27. 20:24:06

@gabors: epp ezt irom egyel lentebb, hasznalhatja a magyart de vele kell lennie a kanadainak is, lasd a csatlakozo jaratokra vonatkozo megjegyzesemet

gabors 2016.10.27. 20:24:54

@nyuszigonosz: ez igy mar kozelebb van az igazsaghoz ....

amugy csak a letelepedesi engedelyhez kell a hazassag az allampolgarsaghoz valoban nem feltetel csak az egyik leheseges ut ...

nyuszigonosz 2016.10.27. 20:28:53

@gabors: Ugyanígy írtam elötte is: nem automatikusan kap valaki csak azért állampolgárságot, mert házasságot kötött.

A letelepedési engedély, az megint másik dolog.

skye8 2016.10.27. 20:30:06

@Mrs. Clayton: 'you will need a valid Canadian passport to board your flight' , ez szvsz egyertelmu. Eppen azt akarjak elkerulni hogy egy allampolgar visitorkent terjen vissza kanadaba.

Mrs. Clayton 2016.10.27. 20:39:06

@skye8: igen, fel kell mutasd, de ettol meg hasznalhatod a magyar utleveled, ha repulsz vissz, mar 3x irtam a csatlakozo jarat problemajat
de ram ez nem vonatkozik, szoval nekem m1 ki mit hasznal vagy nem

FutureFry 2016.10.27. 20:58:28

@gabors:
Ezt már egyszer írtam itt régen... Bizonyos konzulátusi/nagykövetségi információk (és beszámolók) alapján a magyar állampolgárság igazolásához (azaz pl. egy jó régen lejárt magyar útlevél külföldi megújításához) elvileg továbbra is kell mindennemű külföldi házasság magyarországi bejegyeztetése:

www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/Barcelona/hu/Konzuliinfo/allampolgarsagi_vizsgalat.htm
"Külföldön történt anyakönyvi esemény okirattal történő igazolásától nem tudunk eltekinteni."

Eddig senki sem tudta megmagyarázni, hogy miért? Esetleg valaki a házasság által elveszíthette a magyar állampolgárságát? Egyébként a dolog könnyen megkerülhető: magyarországi ügyintézés esetében úgy tűnik nincs ilyen feltétel (vagy legalább is nem kérik számon)

Mrs. Clayton 2016.10.27. 21:20:24

@skye8: egyebkent vilagosan irja a honlap, h erre egyreszt az immigration check elkerulese miatt van szukseg, masreszt meg ha a masik orszag megkivanja h onnan meg az o utlevelevel lepj be ki, akko legyen nalad mindketto
szoval sehol sincs az megkovetelve, h csak kanadait hasznalhatsz illetve h nem hasznalhatod a masikat allampolgarsaggal megszerzett utleveledet

montroyal ( CAN qc) 2016.10.27. 21:26:19

@Mrs. Clayton: nem ertem felre kell ervenyes canadai passport kell kivetel az US ha kettos allampolgar vagy ..
If you are a dual Canadian citizen used to travelling to or transiting through Canada by air with a non-Canadian passport, you will no longer be able to do so as of November 10, 2016. You will need a valid Canadian passport to board your flight.

If your country needs you to enter and exit that country using a passport issued by its government, you will still need a valid Canadian passport to board your flight to Canada. Make sure to carry both passports when you travel. Find out more about why you must travel with a valid Canadian passport when travelling by air.

Exception: If you are an American-Canadian dual citizen with a valid U.S. passport

nincs mit felre erteni sot van egy olyan link ahol megnezheted ha nem vagy biztos hogy canadian citizen vagy..

Mrs. Clayton 2016.10.27. 21:33:42

@montroyal ( CAN qc): es ha elolvasod az altalad copyzott szoveg masodik bekezdeset akkor mindjart vilagos h szo nincs arrol h ne hasznalhatnad a kulfoldi utleveled, viszont kell a kanadai is

de hamindenkep ragaszkodtok a ma hulyesegeket/feligazsagokat terjesztunk naphoz, felolem...

montroyal ( CAN qc) 2016.10.27. 21:57:28

pontosan eddig nem kellett ... 10 nov kell nem mehetsz be a repulogepbe .. a kerdesnel az a valasz nov 9 ig lehetett csak a masik orszag utlevelevel utazni de nov 10 tol ervenyes canadai utlevel kell .. szarban lesz aki csak magyart hasznalja vagy mast es canadai allampolgar is ...
ez nem lehetoseg v valaszthato lesz hanem kotelezo kivetel USA .. engem sem erint mert nincs magyar utlevelem ..

gabors 2016.10.27. 22:16:11

@FutureFry: ""Külföldön történt anyakönyvi esemény okirattal történő igazolásától nem tudunk eltekinteni."

Es kb honnan tudja Mo vagy a konzulatus hogy barminemu esemeny tortent ???

amugy jo hir a new yorki fokonzulatus weblapja alapjan forditas nelkul is elfogdjak a hazassagi annyakonyvi kivonatot ha angol vagy nemet ... es ingyenes ...

consulate.newyork.gov.hu/hazaianyakonyvezes
idezem:
"VÁLTOZÁSOK!
* nincsen szükség hiteles fordításra a többnyelvű új típusú -nyomtatott, táblázatos- anyakönyvi kivonatok esetében, amennyiben az egyik nyelv az angol vagy a német. Kivétel a házasságot felbontó bírósági bontóítélet- itt szükséges a hiteles magyar nyelvű fordítás.
A jelzett anyakönyvi okiratokat tehát nem kell fordítással ellátni, kivéve, ha megjegyzést tartalmaznak a kiállító hatóság nyelvén, illetve akkor, ha folyóírással kerültek kiadásra.

* Valamennyi hazai anyakönyvezési eljárás díjmentes. " de gondolom azert nem teljesen ingyen van ..

csak az alairas hitelsitesert $30 HA szemelyesen bemegy az ember

ezt jo tudni ... lehet megis megcsinalnom

bar a letoltheto adatlap kicsit ellentmond maganak a oldalnak de soha nem lehet tudni...... gondolom raerek ...

vagy ha meglesz az amerikai allampolgarsagom akkor meg lemondok a magyarrol es nem kell ezzel pepecselni vissza mindig visszakaphatom nalam van a hivatalos szuletesi anyakonyvi kivonatom mas mi kellen.

FutureFry 2016.10.27. 22:33:14

@gabors: "Es kb honnan tudja Mo vagy a konzulatus hogy barminemu esemeny tortent ?"

Ismerősnél konkrétan rákérdeztek. Persze letagadható.
Egyébként tőle (több mint húsz éve) se kértek se fordítást se pénzt a magyarországi anyakönyvezéshez.

skye8 2016.10.27. 22:34:02

@Mrs. Clayton: a cikk szerint Kanadaba a jovoben csak kanadai utlevellel lephetsz be mint allampolgar,kivetel US. Az idegen (Nem kanadai) utlevelet azert emliti a cikk mert mas orszagokban Kerhetik, ugyanugy ahogy Kanada keri a kanadai utlevelet. Sztem ebben most tevedtel ahogy mar tobben is jeleztek.

M. Péter 2016.10.28. 00:43:17

@nyuszigonosz: Iráni férfi felesége automatikusa iráni állampolgár lesz. 1949-ig brit alattvaló felesége szintén automatikusan brit alattvaló lett.

M. Péter 2016.10.28. 01:32:10

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Lehet valaki hontalan úgy, hogy megfosztják az állampolgárságáról, vagy lemond róla.

Másik lehetőség, hogy születéskor nem szerez semmilyen állampolgárságot. Magyar állampolgár gyereke automatikusan magyar állampolgár lesz a születési helytől függetlenül, a spanyol állampolgársági törvény is hasonló, viszont pl. külföldön született brit állampolgár szintén külföldön született gyereke már nem lesz születéskor brit állampolgár. 18 éves koráig jogosult egyszerűsített honosításra, de azt kérelmezni kell, így előfordulhat, hogy hontalan lesz.

2016.10.28. 11:57:00

@nyuszigonosz: ázsiai országok nem fogadják el a nyugati nevet a gyereknek, nem fogják bejegyezni anyakönyvbe latin betűvel, sőt felnőtt bevándorlóknak is választani kell egy helyi never, helyi nyelven. Nekem is van.

nyuszigonosz 2016.10.28. 12:06:35

@karandash: Kösz, így már más az egész.

gabors 2016.10.28. 16:49:24

@FutureFry: Nemregen (tavaly kb ilyenkor) hosszabitottam az utlevelemet a New Yorki-i kovetsegen semmit nem kerdeztek evvel kapcsolatban... igaz a regi meg ervenyes volt mindig lejarat elott 3-4 honappal nekiallaok mert egyszer a 2000-es evek elejen 6 honapig tartott az ugyintezes eleg kellemetlen lett volna ha eppen magan vagy akar uzleti celbol utaznom kellett volna ...

Tavaly 10 nap alatt megvolt !!! (ket hetet mondtak)

gabors 2016.10.28. 16:52:29

@M. Péter: "Iráni férfi felesége automatikusa iráni állampolgár lesz. 1949-ig brit alattvaló felesége szintén automatikusan brit alattvaló lett. "

De ez Mo szempontjabol csak akkor gond ha a "masik" orszag kizarja a kettos allampolgarsagot ilyen is van Szlovakia vagy Hollandia ... ott ha egy masodik allampolgasagot vesz fel akkor torlik az eredetit ..... biztos vannak mas orszagok is, De ugye Mo nem tartozik ide...

Shanarey 2016.10.28. 17:19:46

Látom, még tart a név és útlevél mizéria.

Nos kutattam az emlékeimben és akadt benne két Japán Magyar srác akinek apja japán anyukája Magyar és az egyik mégis full Japán névvel rohangál a világban, a másik pedig nem, annak Magyar a keresztneve.

2016.10.31. 15:44:06

@nyuszigonosz:

"Nem értem, te mit nem értesz. :-) Minden országban úgy van, hogy : ha egy ottani állampolgár egy nem ottani állampolgárral akar összeházasodni, akkor minden papírt be kell adni, a nem ottani állampolgárét fordítással együtt."

Hát nem. USAban semmi ilyesmit nem kérnek, legalábbis Ohio államban nem. Jogsikat megmutatjátok, nyilatkoztok hogy egyikőtök sem házas. Ezt elhiszik mert miért ne hinnék, aztán ennyi. Kaptok egy házasságkötési engedélyt (marriage license), ezzel elmentek valakihez, akit Ohio állam felhatalmazott rá, hogy házasságot érvényesítsen (ez lehet sheriff, bíró, pap, rabbi, imám, szomszédnéni, akárki, akinek van rá engedélye), ő szerény díjazás ellenében a lepecsételi a házassági engedélyt (ha kéritek mond beszédet ha nem kéritek megkímél tőle), ezt visszaviszitek a hivatalba, ott meg kinyomtatják az anyakönyvi kivonatot, azt jónapot.

Ha később kiderül, hogy valamelyikőtök valamiben kamuzott, az akkor lesz felelősségre vonva. Nincs előre bűnösnek tekintve és rákényszerítve, hogy millió papírral bizonyítsa az ártatlanságát mielőtt összeházasodtok.

2016.10.31. 15:44:13

@gabors: @nyuszigonosz: Tovább olvastam volna nem írtam volna le ugyanazt én is :) De legalább tudjuk, hogy Ohioban is úgy van, mint New York államban.

randomnotexists (törölt) 2016.10.31. 15:44:15

@gabors: Én legutóbb már csak az USA útlevelemet vittem magammal, Münchenben szálltam át Ferihegy felé, sehol nem kérdeztek semmit.

randomnotexists (törölt) 2016.10.31. 15:44:20

@M. Péter: "Magyar állampolgár gyereke automatikusan magyar állampolgár lesz" Ez nekem új! Akkor a gyerekeim magyar állampolgárok? Illetve kettős állampolgárok? De ezt hogy lehet, a magyar állam igényt tart a gyerekeimre?

adg 2016.10.31. 22:11:41

@randomnotexists: Hogy micsoda? Igenyt tart a magyar allam a gyerekedre??
Lehetoseget biztosit neki, hogy az allam altal nyujtott elonyokbol, pl szabad utazas es munkavallalas eu-n belul, (es ezzel parhuzamosan nyilvan a kotelezettsegekbol is) kivehesse a reszet. Csunya gonosz magyar allam, igenyt tart a gyerekedre. Vigyazz ra nagyon, mert el is veszi, huss.

Tudtad, hogy amerikai allampolgarok kulfoldon szuletett gyereke amerikai allampolgar lesz? Te nem tartod ezt normalisnak? Pl eppen kambodzsaban dolgozol a felesegeddel es a sasos utleveleddel, amikor megszuletik a gyereketek. Mi legyen szerinted? Kambodzsai vagy amerikai allampolgar?

Sot, mondok jobbat. Amerikai roldon kulfoldieknek szuletett gyereke jogosult usa allampolgarsagra. Mi ez osszehasonlitva a magyar szaballyal? Szinte gyermekrablas.

randomnotexists (törölt) 2016.10.31. 23:30:32

@adg:

Irónia akart lenni. De mondjuk, ha úgy nézem, tegyük fel visszaállítják a sorkatonaságot. Akkor küldik a behívót a külföldön született, ott élő, magyarul nem is biztos, hogy jól tudó fiataloknak is?

Amit az utoljára írsz, az az alkotmány 14. kiegészítése, ami a rabszolgafelszabadítást megkönnyítendő fogadtak el. Manapság elég sokat beszélnek róla an ún. anchor-baby jelenség kapcsán.

pom 2018.11.20. 06:35:21

@FeketeMacska73: Hat igen butasagot irtal (jo lenne kijavitani). Magyarorszag nem Amerika. Amerikaban a teruleti elv ervenyesul, Magyarorszagon viszont nem. Magyar felmenoket kell igazolni ahhoz, hogy magyar allampolgar lehessen valaki. Attol, hogy Magyarorszagon szuletett valaki meg NEM magyar allampolgar ill. a szuletesi anyakonyvi kivonat NEM bizonyit allampolgarsagot.
Termeszetesen ha a gyereknek magyar nagyszuloje van akkor kerelmezheti a magyar allampolgarsagot. Ez igaz a vilag szinte minden orszagara. Egyik amerikai ismerosom igy szerzett ir allampolgarsagot peldaul.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása