oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Gazdagisztán

2016. október 05. 06:43,  A „megfőtt béka” esete Magyarországgal 205 komment

2016. október 05. 06:43 Határátkelő

A „megfőtt béka” esete Magyarországgal

Mellbevágó volt szembesülni a magyarországi helyzettel – írja Eve, aki egy év Németország után látogatott a nyár végén haza. Hogy mindehhez miként kapcsolódik a megfőtt béka esete, az rögtön az írás elején kiderül.

magyarorszag_kvotareferendum_foto_mtva_1.jpg

„Egy évnyi németországi élettapasztalat után hazalátogattunk augusztusban, és ennek okán most ismét írhatnékom támadt.

Eddig azon az állásponton voltam a politikával kapcsolatban: „Ne szólj szám, nem fáj fejem.” De most azt mondom, inkább fájjon a fejem, de ez akkor is kikívánkozik belőlem.

A hazalátogatásomról elsőre a „megfőtt béka” esete jutott eszembe. Tudjátok, amit ha meleg vízbe tesznek, azonnal kiugrik. De ha a kellemes hőmérsékletű vizet lassan melegítik alatta, észre sem veszi, szinte megfőzhető.

Valószínű én is így vagyok ezzel. Eddig is ugyanezen a Magyarországon éltem, tudtam róla milyen, mert nem az anyagiak miatt választottuk a mostani, határon túli életünket. Mégis: csak egy év telt el, de mellbevágó volt szembesülni az otthoni helyzettel.

Szóval hazalátogattunk. Nagyon vártam, szinte „repültem” haza, hogy találkozhassam végre a családdal, barátokkal. Ez a része meg is volt, jó is volt. Sok találkozót sikerült tető alá hoznunk. Még olyanokkal is, akik másik országban élnek.

Jött a negatív örvény

De pár nap elteltével mégis teljesen magam alá kerültem, és legszívesebben már fordultam is volna vissza. Mintha egy negatív örvény ragadott volna magával.

Nem a barátok miatt. Ők talán azért is a barátaink, mert hasonló értékeket tartanak fontosnak az életben, mint mi.

Nem is a gazdasági helyzet miatt (az olyan, amilyen), sokkal inkább a mindent belengő általános rossz hangulat és gyűlölködés miatt. Utcán, munkahelyen, egymás közt...

A csövön is a kormánypropaganda folyik, az emberek többsége pedig mantrázza, mintha ez lenne a feladata.

Mintha fontos lenne mindenkit gyűlölni, de minimum megvetni. Nem csak az idegeneket. A szegényebb szomszéd háza rontja az utcaképet, a gazdagabbik meg biztos csal-lop-akármi, azért szaladt meg neki a szekér. A hátsó szomszédról meg jobb nem is beszélni, mert az kiment Hollandiába. (Talán azért, mert b.zi, és ott ezt elnézik neki.)

Erről jutott eszembe a színes esernyőm, ami hatalmas és vidám, ezért szeretem. Egyik nap szakadt az eső. Rám szóltak, hogy nehogy azzal menjek, ki, ha jót akarok magamnak! És sajnos nem viccnek szánták...

Emberként viselkedni

A médiában megjelent hírek szentírás, megtámadhatatlanok. Aki mégis erre vetemedik, az... nem írom le ezeket a jelzőket, szerintem anélkül is tudja mindenki, mikre gondolok.

Elkeserítő, hogy a gondolkodás és logikus okfejtés legcsekélyebb morzsáját sem látni sok emberben. Az észérvek bűnnek számítanak, a gyűlölet a jó. És te tehetetlen vagy ez ellen, mert bármit lépsz/mondasz erre, az jó nem lehet.

Nem, nem állok semmiféle oldalon. Csupán emberként szeretnék viselkedni. A kérdés erre: Az bal, vagy jobb oldalon van? Hogy egyiken sem? Akkor az is a rossz oldal.

És amikor már az ember ismerőseivel sem tud pár normális mondatot váltani anélkül, hogy ne az általam és általuk ismeretlen emberek ócsárolása, lenne a téma, felmerül az emberben a kérdés: „Mi a fenének kell nekem erre fecsérelnem az időmet, ahelyett, hogy a férjemmel és a gyerekeimmel süttetnénk a hasunkat valamelyik vízparton? Elvégre pihenni jöttünk.”

Ne értsetek félre, hiszem, hogy mindenkinek szíve joga azt gondolni, amit. De ez már rég nem erről szól. Örülök, hogy a gyerekeim még nem tudnak túl gyorsan olvasni, mert a kék plakátok mellett elsuhanva mindig csak addig jutottak: „Tudta?”.

Aztán mikor már azt gondoltam, mindent hallottam, következtek a felvilágosítók, akik újfent azon dolgoztak, hogy az élettől is elvegyék a kedvemet.

Elmondták nekem, milyen Németországban élni

Többen elmesélték nekem - akik még soha életükben nem jártak Németországban - hogy milyen is itt az élet, mert én rosszul tudom...

Nem arról beszéltek ám, hogy sokan vannak, akik itt is küzdenek a munkával, albérlettel, stb., mert az élet már csak ilyen, igen, még nyugaton is. Mert ez korrekt lett volna.

De nem. Arról beszéltek nekem, hogy itt ki sem lehet menni az utcára, mert bármikor megerőszakolhatnak, lelőhetnek, kirabolhatnak. Hordákban vonulnak a menekültek, ránk akarják kényszeríteni a kultúrájukat, vallásukat... Nekem rettegésben kell élnem, titkolnom a vallásom. De ők Magyarországon biztonságban vannak. Gond egy szál se.

Az iskola és az orvosi ellátás sem úgy van, ahogy én tapasztaltam. A fizetésünk rá fog menni, ha orvoshoz kell menni, a gyerekeknek meg hülyeségeket tanítanak, mossák az agyukat. (Itt muszáj megjegyeznem: szuper sulijuk van!)

És különben is, a német emberek is OV-t dicsőítik, mert „a zujság is azt írta” (az egy szent ember - ezt meg a fodrász mondta), és a német emberek is utálják az Európai Uniót.

Az EU csak kihasznál minket, kényszerít a törvényei betartására, amik egyébként teljesen abszurdak.

... Akkor lesz jó nekünk, ha végre nem tartozunk „ezekhez”. Mert „MI” képviseljük az európai értékeket, nem a többiek.

... Aki a „közvélemény” ellen szól, hazaáruló, vagy csak hisztis.

Hiszti. Ez is most egy menő negatív jelző. Visszaadott lovagkereszt? Hiszti. Nők jogaiért kiállni? Hiszti. Korrupció ellen felszólalni? Hiszti.

Aki nem a hazájában dolgozik, a haza ellen dolgozik. Szerencsére már egyre kevesebben, mert megindult a tömeges hazavándorlás.

Kellenek azok a fiatalok, akik egyenruhában menetelve, vagy zászlót lengetve védik a „haza értékeit”, és megmondják ki az „ember” és ki nem.

Ja, és Benedek pápa egy tévedés. Ő nem keresztény értékeket vall, a keresztények „MI” vagyunk.

És a többi, és a többi.

Mindezeket kérdés nélkül zúdították rám, vagy a boltban, fodrászatban, utcán, postán hallottam.

Szép kis nyaralás. Na ezért kell homokos tengerparton nyaralni egy olyan helyen, ahol a helyiek egy szavát sem érti az ember. :)

Éljük tovább a nyugodt életünket

Szerencsére már túl vagyok rajta - fogjuk rá. Visszajöttünk. Szabadidőnkben Biergarten, játszótér, biciklitúra, ilyen-olyan Fest a családdal. Éljük tovább a nyugodt kis életünket itt, a hazánk határain túl.

Én - az otthon hallottak ellenére - változatlanul kedvelem azokat az - igen, ki merem mondani - menekült kisgyerekeket, akiket itt megismerhettem, mert mindegyikük nagyszerű kisember. Némelyiküknek a személyes - nem kicsit megható - történetét is ismerem. A szüleik közt van bankár, orvos, fodrász, mérnök, buszsofőr, gyári munkás. Egyikük sem repülővel jött, mégsem félek tőlük.

Kezdődik az iskola, a gyerekek már a német osztályukban kezdik a másodikat. Hétvégente pedig - ahogy az előző tanévben is - járnak a müncheni magyar iskolába. Esténként főleg magyarul mesélek nekik. Nem csak meséket, ezért már rengeteg mindent tudnak kis hazájukról, amit továbbra is csak távolról szeretünk.

Hogy mi lesz, ha legközelebb hazamegyünk?  Kinéztem egy remek fejhallgatót, és jó zenéket is beszereztem. :) De ki tudja. Talán nem is lesz rá szükség, mert legközelebb már emberibb témák ömlenek a csapból.”

HÍRMONDÓ

Miért megfizethetetlen a londoni lakás?

Átfogó vizsgálatot indít az idén megválasztott londoni polgármester, hogy kiderüljön, mennyiben felelősek a külföldről érkezők a brit fővárosban egekbe szökött ingatlanárakért.

Az ész trónfosztása zajlott

Egyelőre nagyon nem látszik, mi lesz az Európai Unió és azon belül is Magyarország jövője – fogalmazott Tölgyessy Péter politikai elemző a Brexit után kialakult helyzetet elemezve. Szerinte a kampányban Nagy-Britanniában „legalább annyi hamisság hangzott el, mintha Magyarországon lettünk volna". Részletek itt.

Hol élnek a legtovább a világon?

A World Economic Forum ebből a szempontból rangsorolt 138 országot. Jöjjön az ebből a szempontból tíz legjobb ország, és az is kiderül, hogyan is állunk mi, magyarok.

(Fotó: MTVA)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2611768203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZooLeka 2016.10.05. 14:55:51

@Zka: akkor nyugtas meg,hogy holnap ha hazamegyek a migrancsok nem fognak kirabolni/megeroszakolni Debrecen-Nyiregyhaza viszonylatban:)))

Golf2 2016.10.05. 14:57:41

@Zoole[uk]: Sok penzert szemet hunynak.

*Andi* 2016.10.05. 15:02:54

@adamskij: ezt en ertem, es ezzel nem is akarok vitatkozni. De amit ertek, hogy ha valaki egy ev utan veszi a faradtsagot es hazamegy, akkor miert ezzel foglalkozik ahelyett, hogy jol erezne magat? Ez nekem megint annyira magyaros, akar jo is lehetne, de keressunk valamit, amitol rosszul erezzuk magunkat.
3 hetig voltam otthon a nyaron 2 etapban es mind a ketszer pofan vagott a kampany es az idiota emberek, ez teny. De nem hagyom, hogy ez elvegye az oromomet... biztos en vagyok a fura.

*Andi* 2016.10.05. 15:03:36

@Zoole[uk]: En ezt megigerem Neked :D

*Andi* 2016.10.05. 15:04:15

@*Andi*: *amit nem ertek* - kimaradt a "nem" az elso sorban, sorry.

ZooLeka 2016.10.05. 15:06:35

@*Andi*: Dunkirk-Dover vonalon 2 orankent jarnak a kompok:)

Camdem nem az en vilagom,bar ismerem eleg jol:)
Nyiregyhazan van egy nagyon jo es regi baratom,nemzetkozileg elismert tetovalomester.Eddig Ö csinalt minden vonalat rajtam:)

*Andi* 2016.10.05. 15:08:21

@Zoole[uk]: ugyeeee? Mi is igy tudtuk..mondom, szombat este 4kor es 8kor volt jarat csak.
Ja hat ha neked ilyen VIP kapcsolataid vannak, akkor megertelek :D

adamskij · http://ekonomikrefugeeinwien.blogspot.com 2016.10.05. 15:09:02

@*Andi*: igazad van, ez eléggé emberfüggő.
mondjuk egy év után még kevésbé tudod kizárni ezt, vagy legalábbis kevesebb menedéked van - hiszen úgyis még egy hét, aztán nem találkozol vele fél-egy évig.
abból a szempontból viszont teljesen igazat adot a posztolónak, hogy pár éve még nem volt ennyire ideges és kilátástalan a hangulat Mo-on, az elmúlt másfél év rendkívül sokat rombolt a fejekben. és még mennyi minden jöhet még!

ZooLeka 2016.10.05. 15:09:59

@*Andi*: akkor jo:)
Pedig ugymeg ijedtem,hogy a keservesen osszemosogatott fontocskaimat a migrancsok elveszi,megvernek es meg seggbe is kukiznak:)))

ZooLeka 2016.10.05. 15:12:56

@*Andi*: megneztem a timetable-t,tenyleg szombaton ugy kozlekedik 4-kor es utanna csak 8-kor.

www.dfdsseaways.co.uk/customer-service/travel-updates/timetables

ZooLeka 2016.10.05. 15:14:35

@Golf2: a magan klinikak is TB fuggok?
Azt hittem oda barki jarhat.

Golf2 2016.10.05. 15:22:42

@Zoole[uk]: Neha ott is kerik,mond meg nekik hogy te mar kiiratkoztal.

Buchhalter 2016.10.05. 15:24:35

@fhdgy: Kölnben voltunk fél évig.Pénzt nagyon erre a külföldi melóra nem fogunk félre tenni.Csak fix állásra megyünk ,ennyi.A párom egy kissé ragaszkodik a szüleihez ,de remélem hamarosan rájön ,hogy ilyen bérek és elszaladt lakbérek mellett itthon nagyon nehéz egyről a kettőre jutni.

takarék-láng 2016.10.05. 15:26:33

Uzenjuk Brusszelnek, hogy ok is megertsek!

Uzenem neked is, Kedves posztolo, hogy nem ertek veled egyet a migransimadatot tekintve. Felvilagositalak, hogy a nemet nep kb. 70%-a sem. Persze ezt nem nagyon tudhatod, ha meg csak kb 1 eve elsz ott es nem kommunikalsz veluk. De ha a nyelvet akadozva beszeled ( feltetelezem) akkor nem is fogjak elmondani az erzeseiket pont neked.

ZooLeka 2016.10.05. 15:27:00

@Golf2: en jarok otthon se orvohoz se gyogyszerert.
A kocsmaba jarok csak,ott meg vény nelkul is kiszolgalnak:)))

Golf2 2016.10.05. 15:35:59

@Zoole[uk]: Aztan vigyazz mit tetovaltatsz nehogy bevarrjanak.

*Andi* 2016.10.05. 15:38:56

@Zka: Magyarorszagon gaz van, csak nem migrans gaz.
Velemenyem szerint pedig Europaban igenis nagy a baj...

adamskij · http://ekonomikrefugeeinwien.blogspot.com 2016.10.05. 15:39:39

kérlek, olympos narancslé és krémtúró az abc-kben a kőbányai világos mellé. a klasszikus gulyásszocializmus, avagy legvidámabb barakk.

Golf2 2016.10.05. 15:42:40

84-ben 10 forint ez a dal,P.Mobil

Badeni_lakos 2016.10.05. 15:52:53

@fhdgy: ejjha, Systementwickler, meg Produktmanager, az fain :)) mondjuk nagy felelősség is az biztos. Biztonsági megoldásoknál pl. fú... nem lehet / lehetett egyszerű. C/C++ kódolni Unix szerverre, gondolom AS/400 vagy i Series alá, hogy stabil, robusztus is ,
meg bővíthető, rugalmas is legyen az üzleti igény változásokra ,
Na hát Az Szép kihívás! Nem egyszerű, de izgalmas feladat. :)
Ez engem is nagyon érdekel amúgy, igaz még csak most védem a dipl.munkám infó kar levelezőn, (ms virtualizációs megold. és cloud comp.)

fhdgy 2016.10.05. 16:03:55

@Badeni_lakos: Bocsi! Még egyszer írom: nem kell hasraesni attól, amit írtam! Ezek csak a titulusok, meg a maszlag!

A valóság sokkal prózaibb volt!

Kissé viccesen azt szoktam mondani, hogy azt, amit elvártak, egy jól idomított vadászkutyának is meg kell tudnia csinálni! -:)

Ezért nem is nagyon szerettem csinálni, mert ész nélkül lehetett csinálni, tehát alulfoglalkoztatott voltam.

Az elején azt hittem, hogy direkt én kapom az ilyen dedós munkát, mert külföldi meg stb.

Később rájöttem, hogy nem, mindenkinek ilyen jut!

Szakmai kihívás semmi, de a németek másik oldalról pont ettől nagyok! Jól megszervezik, megtervezik, utána egy vadászkutyának is jól meg kell tudnia csinálni!

kardio1 2016.10.05. 16:03:59

@adamskij: azt hittem, Orwell örökbecsûjére, az 1984-re céloztàl.

adamskij · http://ekonomikrefugeeinwien.blogspot.com 2016.10.05. 16:05:41

@kardio1: részben igen, jól értetted. volt egy bakugrás az orwelli regénytől a '84es emlékekig.

kardio1 2016.10.05. 16:15:30

@Zoole[uk]: Attól még, hogy Londres mellett laksz, még nem kéne Dunkerque-t Dunkirknek csufolni. Tudod, arról a városról beszélek, ahová Douvres-bol érkezel a kontinensre jövet. :-D

ZooLeka 2016.10.05. 16:21:02

@Golf2: ez most nagyon utos es egyedi lesz,egesz alkar csuklotol konyokig

ZooLeka 2016.10.05. 16:23:22

@kardio1: okey,a flansziak kedveert legyen Dunkerque-to Douvres-ig.
Igy jo?:)

Amugy doktor ur,a maga szive sose faj?:)

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2016.10.05. 16:24:48

@Golf2: Az esernyő pont akkora túlzás, mint a pomázi vagy milyen iskola kerítése (:

ZooLeka 2016.10.05. 16:32:33

@fhdgy: ezekre a titulusokra van egy sztorim.
A mult hetfon a HP-nek dolgoztam egy napot.
5 nagy 3 kisebb nyomtatot vittem a 2 IT engineer-el egyutt.
Az 5 nyomtatot ki kellet csomagolni,osszerakni,kabeleket osszedugdosni es beuzemelni.
A regi nyomtatokat szetszedi es a van-re fel pakolni.
Egy napig en is IT ENGINEER voltam,erted ezt,egy troger sofor IT engineer volt:)))

Viccet felreteve,az ilyen szakmunkat nemigenylo emberkek miert IT engineer-ek?
Ezt egy 10 eves gyerek is meg tudja csinalni....
Gondoltam is,hogy at jelentkezek egy ilyen munkara:)))

fhdgy 2016.10.05. 16:42:24

@Zoole[uk]: Igen, ezek a dolgok egy kicsit el vannak misztifikálva.

Én mindig is keményen tiltakozom, ha valaki engem informatikusnak titulál.

Ha valaki már látott számítógépet, akár messziről is, az már informatikus.

Én mindig azt mondom, hogy én programozó vagyok. Mondhatnék mást is, de nem erőlködöm, mert már ezt sem nagyon értik.

kardio1 2016.10.05. 17:05:13

@Zoole[uk]: Tökéletes! :) A màsik kérdésedre: orvosi titkokat nem fecseghetek ki :)

kardio1 2016.10.05. 17:09:57

@adamskij: a legszomorùbb az egészben, hogy a mai vilàg sokban hasonlit a regénybelire, és koràntsem csak Magyarorszàgon van az embernek déjà vu-je, hanem bizony itt a szabad és boldog nyugaton is. Lsd. szabadon lehet mindenrôl beszélni, ami politikailag korrekt (= ùjbeszél), de ha eltérsz ettôl a kànontol, megjàrod.
Franciaorszàgban példàul konkrétan tagadjàk, hogy gender-elmélet létezne, pedig annak a szellemisége vilàgosan érzôdik az iskolai oktatàsban...

soad1221 2016.10.05. 17:35:49

@Zoole[uk]: nem tudom, hogy mit vittetek és mit takart a 2 srác munkaköre, de egy nyomtató beüzemelése nem annyi,hogy összedugdosom és a vindóz felismeri.
Már hogy azé a nyomatatóé amilyet a HP is gyárt, és akár 5 m széles is lehet és egyébként a beüzemelése 1-2 hét, a próba időszak cca. 2 hónap :)

ha a két srác ilyneket is szokott beüzemelni, akkor azért az mérnöki feladat rendesen, hidd el :)

Badeni_lakos 2016.10.05. 17:37:40

@fhdgy: igen, tudom mire gondolsz! Jól szervezettség :) én Stuttgartban tapasztaltam meg, egy (ismert) autógyártó cégnél dolgoztam, hogy mi is az a "jól szervezettség", mint struktuierte Arbeitsweise, Innovative Fähigkeiten, stb. mennyire fontos az effiziente Lösungen, a kontroll, a biztonság...

A német cégeknek szerintem sokkal tudatosabb, szigorúbb a hozzáállásuk:
- Komolyan venni a biztonságot -> tervezni előre, szervezni.
- Fókuszálni a megoldásokra. Probléma lebontás, Komplex Feladatot Strukturálni, előre gondolkodni, stb.

Ezért is írtam, hogy System Architekt nek nagyon komoly, feleősségteljes munkája van. Persze, Lehet szerénykedni :) de én tudom, (nehéz vizsgánk volt belőle) milyen nehéz egy kiszolgálói rendszert lemodellezni, sztochasztikus modellek, sorbanállási elmélet, Erlang eloszlások, stb. Komoly matem. alapjai vannak a Rendszer modellez. és analízisnek. Ide jön amit írtam:

A Biztonsági kérdések. Ami még nagyobb felelősség a sw. fejlsztésnél szerintem.. sw. fejlsztés, tesztelés után ne maradjon benne backdoor, a techn.stack versenyképes legyen, olcsó de gyors, a server oldalon minden pörögjön az appl. server, webserver, jó database kiszolgálóval gyorsan szolgáljon ki, rugalmas, ellenálló legyen, gyors legyen minden klienssel..
ÉS ne legyenek biztonsági rések... szerintem ez
Nagyon nagy kihívás... Nagyon Pengének kell benne lenni! :) Az egészet mélységében át kell látni. Tiszta full-stack dev. ;)
Szóval lehet szerénykedni persze-persze :) csak hogy 100 prog.terv. végzősből szerintem egy se tudna előállni még csak egy koncepcióval se! :) nem hogy egy német cég elvárásai előtt, még simán Magyaro.on sem! Szóval le a kalappal!

Ez am. engem tökre érdekel ez, hogy milyen elvárásai vannak egy észak-német business appl. sw. fejlesztő cégnek egy programozó felé,
és hogyan ellenőrzik a kódot minőségbizt. szempontból, és mennyire számít az algoritmus gyorsasága, hatékonységa vagy csak tákolnak, outsourcing olnak indiába,
és
és pl. mi a különbség egy magyar és egy német ügyfél között pl. elvárásokban, árérzékenységben, biztonsági kritériumok felállításában, stb. :)
jó sokat kérdeztem, tudom, dehát ez érdekel. :)

Csodabogár 2016.10.05. 17:38:02

@adamskij: Ez így szerintem nem igaz. Velem senki nem tud politikáról beszélni ha én nem akarok. Simán közlöm, hogy nem olvasok híreket és nem nézek tv-t, nincs miről beszélni.

ZooLeka 2016.10.05. 17:49:21

@soad1221:
A polojukra ez volt irva;HP Engineer team.
A munka is csak annyi volt amit fentenbb leirtam.
Egyszeru nyomtatok voltak,3 nagyobb es 2 kisebb.

fhdgy 2016.10.05. 17:58:19

@Badeni_lakos: Nagyon szívesen válaszolok a kérdéseidre, de szerintem folytassuk privátban.

Küldj egy e-mailt, én addig elugrom a boltba, mert valami abrakot is kell vennem vacsorára, meg holnapra, mert holnap korán indulok és későn érek haza!

Zoltan Hazafi 2016.10.05. 18:06:18

@Hari Seldon 2: Ezt egy magyar, ötvenes éveit taposó, "lánglelkű" férfiember írta - még tavaly:
"az jár a fejemben,hogy féltem az unokámat.rettegek attól,hogy konfliktusba kerülök migránsokkal.és még jobban rettegek,hogy ő kerül kapcsolatba velük.jővőre nem lesz karácsony.mióta pofázok,hogy baj van!a cicás képek meg csak gyűlnek."
- Azóta eltelt több mint fél év. Mekkora kárt okozott az emberekben ez a migránsos megfélemlítés? Nem kellene megint kinyitni a Lipótot? Ez az ember azóta megőrülhetett... Kösz, Viktor!

Bredpitt Monika 2016.10.05. 18:19:20

Hanynom kell ettol a poszttol.

Ezt akkor tudom visszaszivni, ha jon az iroja es elmondja, melyik videken hallotta a fentieket.

En pont az ellenkezojet hallom magam korul, az embereknek tele van a hocipoje ezzel a kormannyal.

Egyebkent meg, aki azt irja, hogy propaganda poszt, nekem inkabb ugy tunik, hogy a fideszt reklamozza, hiszen ok vannak megemlitve.. mar megint

Herr Géza 2016.10.05. 18:23:51

@takarék-láng: Mesélj már, hogy te mit tudtál meg tökéletes németségeddel, sok-sok éve Németországban élve és rengeteg némettel beszélgetve...
Vagy csak a szád nagy?

ZooLeka 2016.10.05. 18:32:45

@Herr Géza: Viragdoktor rendel....:)))

DieNanny CH 2016.10.05. 18:46:28

A posztról a kommentek előtt:

A feléig jutottam... Hát kellett ez nekem??? Panasz, panasz hátán... Rossz kedvem lett tőle.

Bredpitt Monika 2016.10.05. 18:58:51

@Buchhalter: fogok valaszolni a multkor felvetett keresztenysegrol szolo hozzaszolasodra, vegul is jobb keson, mint soha

Herr Géza 2016.10.05. 19:09:03

@soad1221: Ha már meg lettem szólítva.... A nem fizető, gerinctelen ügyfelekkel kapcsolatban, vegyes tapasztalataim vannak. Jó régen, még a Werkvertrag-os munkavállalási-tartőzkodási engedélyek korában bizony magyar kisvállalkozásként megtapasztaltuk, hogy a legnagyobb német építőipari cégek gyakorlatilag beépítették az üzletpolitikájukba a keleti cégek lehúzását. Végtelenségig nyomott árakon szerződtek le velünk, az építkezés utolsó hetéig ment az "alles gut" és a vállapogatás, közben az első részszámlá(ka)t még csont nélkül időben fizették, majd egyszer csak porszem került a gépezetbe. A vége felé közeledve egyre hosszabb lett a teljesítés igazolása, a számla ellenőrzése, a fizetési határidő nyúlt, mint a rétestészta, de még mindenki mosolygott és sűrűn kérte az elnézést. Majd a legvégén jött a feketeleves: egyszer csak a kezünkbe nyomtak egy többtízoldalas hibajegyzéket, amit az adott építkezésre szóló engedélyünk lejárta előtt napi 24 órás munkával sem lehetett volna kijavítani. Viszont határidőnek olyan rövid időt adtak, hogy addigra nem kaphattuk meg az engedélyhosszabbítást, amit a garanciális tevékenységre azonnal megkértünk a hivataltól. Erre nekiálltak ők a mi költségünkre kijavíttatni a "hibáinkat" órabérben, másik olcsócéggel, és érdekes módon az ellenszámlájuk pont annyi lett (vagy kicsit több), mint amennyivel addigra már ők tartoztak nekünk.... Jogilag lehetett volna mit tenni, na de egy magyar Bt.-ként (aktuálisan 2-300k DM mínusszal a kasszában) nekimenni egy többezres német cégnek, ahol csak a jogi osztály alapterülete nagyobb volt, mint ami épületet építettünk nekik éppen.... Bukta, csőd, stb. Közben hallottuk, hogy nem csak velünk és nem csak ez a cég....
Aztán később, német cégnél dolgozva nagyon kevés ilyen durva nemfizetéssel találkoztam. Határidőhúzás, szarakodás műszaki részleteken, garanciális nyűgök miatti visszatartás persze volt bőven, de a végén azért mindig nagyjából a pénzünkhöz jutottunk. Az még érdekes adalék, hogy közbeszerzéseknél mindig, minden pótmunkakövetelésünket is kifizették, igaz ott voltak a leghosszabb fizetési határidők. És nem állítom egy szóval sem, hogy itt nincs semmilyen korrupció ezen a szinten, de én egyszer nem futottam bele a legóvodásabb szintű "én jót teszek neked, te meg viszonzod" sztorikba sem. Pedig álltam a fővállalkozó-alvállalkozó rendszer mindkét oldalán eleget.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2016.10.05. 19:20:15

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Persze, aktívabb ellenállás jó lenne. De az azelőtti "Minden szar, mindmeghalunk" mentalitáshoz képest a "Leszarom, mit csinál a kormány, mi akkor is boldogok leszünk" is fejlődés. Szerintem.

fhdgy 2016.10.05. 19:20:27

@Bredpitt Monika: Ha az embereknek tele lenne a hócipője, akkor honnét termett az hárommilla+ fidesz szája íze szerint szavazó most vasárnap???

Lehet, hogy inkább szerencsés vagy, hogy olyan emberek vannak körülötted, akik nem a hárommilla+-ba tartoznak.

Vagy nincs szerencséd, a szemedbe egy dolgot mondanak, aztán a hátad mögött ...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.10.05. 19:28:02

@kisrumpf: "Nekünk egy egyezség van, nem beszélni a politikáról, sem baráti, sem családi körben. S remekül telik a látogatás, s van idő a kultúrára és a fontos dolgokra koncentrálni."

Pontosan ezt csinaljuk mi is, es bagyon jol bevalt modszer. Nemcsak otthon, hanem pl. itt, a lakohelyemen is:) Egy hetig politka-mentesen elveztem az Atlanti-Ocean meleg habjait, a deli vendegszeretetet es isteni ennivalokat. Feludules volt HIllary es Trump nelkul letezni :)))

Bredpitt Monika 2016.10.05. 20:24:42

@fhdgy: Ez a nepszavazas ervenytelen volt, azert ezt ne feledjuk, meg ugy se, hogy a fidesz gyozelemrol beszel,
Nyilvan nem a fidesz partiak miatt lett ervenytelen,

Azok kozul, akik elmentek es nemmel szavaztak sem feltetlenul csak fidesz partiak,
vannak
nekem megvannak a magam indokai miert nem mentem el
szavazni, de ettol meg lehet, hogy egyszer at fogom ertekelni ezt a dontesem,

Akik korulottem szidjak a fideszt oszinten szidjak, nem ertem miert ne lehetnenek oszintek

Az ami rohadt erzes, hogy en, aki hozzajarultam az ervenytelen eredmenyhez le vagyok soporve, de hat ilyen a demokracia, adtam egy voksot a fideszre felve ugyan, hogy ketharmad lesz, de megis adtam es most arcul csapnak,
ez meg mindig demokracia, csak eppen a jogallamisag veszik el........
innen lehet ujraertelmezni mit is lehet ilyenkor tenni...

Bredpitt Monika 2016.10.05. 20:29:03

@fhdgy: ja, es ne feledd, suliban dolgozom, ott meg most nem igazan nepszeru a fidesz

Mrs. Clayton 2016.10.05. 20:33:55

@soad1221: szerintem a ket kampany kozt az a lenyegi kulonbeseg hogy uk-ban a politika ult fel a nepi radikalizalodasra, addig Mo-n a politika radikalizalta a nepet, szerintem ez lenyeges kulonbseg

Badeni_lakos 2016.10.05. 20:41:13

@fhdgy: Okés, máris írok! :) próbálom már most telóról, csk le ne merüljön. Nekem is boltba kellett, csak T-mobilba, hosszú sorok, hűség időből szabadulni nem egyszerű.. Kivan találva a rendszer :)

fhdgy 2016.10.05. 20:47:44

@Bredpitt Monika: én sem mentem el szavazni. 94 óta soha nem szavaztam, csak a lábommal.

Az, hogy a fidesz győzelemről beszél, tényleg hazugság, erről nem lehet köztünk vita.

A hárommilla+ sajnos létezik, bizonyságként Hofi örökbecsű megállapítására, hogy Magyarországon az egy főre eső hűlyék száma kettő!!!

fhdgy 2016.10.05. 20:50:12

@Badeni_lakos: bocs, nekem holnap öt előtt kell kelni, holnap későn jövök haza, legkorábban pénteken tudok válaszolni.

Badeni_lakos 2016.10.05. 21:03:15

@fhdgy: OK ok, van idő! :) majd pénteken, ráér. Jó pihit! :)

((most írok már itthonról laptopról. telóról nem lehetett mobilos nézetben, nameg le is merült.))

2016.10.05. 21:29:30

@VPBA: Szerencsére semmit sem "muszáj", ezt meg a Csernus doki szokta mondogatni.... :D

2016.10.05. 21:35:48

@Gerusz: Minden nézőpont kérdése. :)))

Csodabogár 2016.10.05. 22:08:59

@Bredpitt Monika: Sajnos a magyarok pártfüggetlenül xenofobok és homofobok. Erre jött a hihetetlen propaganda és riogatás. Nem hinném, hogy csak a fidesz hívők szavaztak nemmel. Én se mentem el szavazni és én se tudom jól tettem-e.

Dikusz 2016.10.06. 00:05:46

@feritekeri: a posztot - és a hozzászólásokat - csak most kezdtem olvasni, így nem tudom rájöttél-e arra, amit @diggerdriver: kérdez.
Ha rendeződött már a dolog, akkor elnézést:) A mostani pápának Ferenc a neve, Benedek pápa az elődje volt.

Bredpitt Monika 2016.10.06. 05:47:35

@Hari Seldon 2: a husz milliard honnan jott egyebkent, milyen forrasbol?
Kivancsi lennek, mert ide leirtad aztan majd ez lesz a mervado egyeseknek, linkeld mar be legyszi hol olvastad, mert tegnap mar csak nyolc milliardrol volt szo, koszi

Bredpitt Monika 2016.10.06. 05:59:25

@Csodabogár: igen, lehet ,megsem itt lovoldoztek egy homokos barban,
szerintem sok homofob ferfi van, kerdezd meg a ferfi ismeroseid megneznek e veled a Brokeback mountain c filmet

Dikusz 2016.10.06. 06:51:18

@fhdgy: @Bredpitt Monika: szívesen beszállnék én is a beszélgetésetekbe, de attól tartok lekéstem már róla:)

Taxomükke (UK) 2016.10.06. 07:12:54

@Bredpitt Monika: En pl. nem vagyok homofob, de nem neznem meg azt a filmet. Undorit, ha ket ferfit latok smarolni. Otthon azt csinalnak, amit akarnak, semmi kozom hozza. Csak ne kelljen latnom.

moRtiZ 2016.10.06. 08:13:13

Ebben az a vicc, hogy én 2 hetet voltam USA-ban, és hazaérkezésemet követően, már másnap megvolt a "negatív magyar életérzés". Szomorú voltam miatta. De a cikkíróval csak részben értek egyet. Mindenki szeret általánosítani, de én azért nem látom ennyire kritikusnak a dolgot. (Vagy talán csak nem veszem fel). Nem azt mondom hogy minden szuper, tényleg sokszor van ellenségeskedés, van hova fejlődni, de azt gondolom, hogy ez annak is betudható hogy több százezer olyan ember, aki valamelyest szabadabb gondolkodású már külföldön él. Ezeknek az embereknek a véleményformáló ereje azért nyilván hiányzik az országból. A másik hatalmas probléma, hogy itthon nincs egy olyan vállalható politikai csoport, ami mögé szívesen beállnának azok az emberek akik már unják ezt az egészet.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.10.06. 09:01:24

Azért az furcsa hogy nagyon sokan közületek...politikai csoport mögé akar beállni...miert nem lehet ,,beállni ,, egy karizmatikus egyen moge? Tanar,polgármester,traktoros,vállalkozó,it s, ....
Es nem politikával kellene foglakozni a csoportnak, hanem saját magával...
Szerintem ez is egy különbség a hazai es a külföldön megtapasztalt szemlélet között...
Tudom ez az alulról építkezés...
De kozosseg nélkül nem fog menni...
A kozosseg tud celt adni...nem politikai celt !!!.... Csak olyat hogy jo legyen ,,együtt,, elérni valamit, teremteni...
Na álmodozom tovább...

Mérnork 2016.10.06. 09:36:30

"Erről jutott eszembe a színes esernyőm, ami hatalmas és vidám, ezért szeretem. Egyik nap szakadt az eső. Rám szóltak, hogy nehogy azzal menjek, ki, ha jót akarok magamnak! És sajnos nem viccnek szánták..."
Bakker, jó hülye emberekkel vagy körülvéve...;-)

Hari Seldon 2 2016.10.06. 10:00:42

@Bredpitt Monika:
Ja, csak 8 milliárd, az már mindjárt OK.Semmi gond. Én is szeretek egy olyan maffiának adózni, ami a saját pénzemből hülyít.

Egy cseppet sem magalázó nekem, hogy az én pénzemet a maffia használja. - Ja, bocs, de az.
Ezért is létünk le.

Egyébként tényleg mindegy is hogy mennyi. Láttam 7-8-tól 30-ig mindent. Erre mondtam egy középértéket.
De ezen már nem veszünk össze. - Hogy úgy mondjam, nekem mindegy.

Tóth Ágas 2016.10.06. 10:00:57

még érdekesebbé teszi ezt a témát, hogy Németországban szintén kb egy éve dolgozó cimborám szerint borzalmas kint a helyzet, többek között a menekültek miatt..

valószínűleg ezt a témát országtól függetlenül ki így, ki úgy dolgozza fel. itt se mindenki menekült-gyűlölő, mint ahogy Németországban sem mindenki befogadó (bár igaz, így én is itthon élőként osztom az észt Németországról, de az AfD legutóbbi eredményei azért elgondolkodtatóak)

dont be such a jew 2016.10.06. 10:07:52

A migripropaganda nem volt gyülöletkeltő, és a németek 98%-a is egyetértene vele, ha megkérdeznék.

Ahogy a Németországban élő magyarok 98%-a is. Hogy - hogy nem, az Index mindig vki olyat tesz a címlapra, aki a 2%ot reprezentálja.

De ezen ki lepődik meg?

polgári kór 2016.10.06. 10:36:08

'Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?'

Ebben mi gyülöletkeltő, vagy idegengyülölő?

A poszternak kevesebb magyargyülölő propagandát kéne olvasnia.

Tóth Ágas 2016.10.06. 10:37:07

@Badeni_lakos: Németországban, az építőiparban dolgozó cimbi egészen meghökkentő sztorikat és fotókat küldött némelyik kinti építkezésről, de pont hogy oltári fejetlenségről, bénázásról és káoszról számolt be. Nagy német autógyár csarnokának az építése is köztük volt, soha nem gondoltam volna, hogy ott lehetséges az ilyen. Régebben is élt kint, szerinte "ez az NSZK már nem az az NSZK", de persze ez csak egy vélemény.

Netuddki. 2016.10.06. 10:37:20

Nekem is az jutott eszembe, hogy Eve megválogathatná a barátait. De lehet pont miattuk költözött külföldre, csak 1 év alatt elfelejtette.

Az viszont tény, hogy a tolvaj orbán rezsimnek semmit nem szabad elhinni. De amit nem értek, hogy állandóan a külföldet meg az EU-t ócsárolják, miközben itt is van elég probléma. Azaz értem én, pont azért foglalkoznak másokkal, hogy ne a disznóságaik legyenek a téma.

Aki meg külföldön él annak azt tanácsolom, terjessze, hogy a magyarok nem olyan parasztok mint amit az orbán rezsim mutat az országról. Csak sajnos Magyarországot túszul ejtette egy bűnöző banda, ami ellen úgy néz ki törvényes eszközökkel nem sok mindent tudunk tenni. Főleg, hogy a törvényeket is ők hozzák, de amint a legutóbbi (ál)népszavazás is bizonyítja még azt sem tartják be.

Az EU nagy bűne, hogy nem ellenőrizte az EU-s pénzek felhasználását. Gyakorlatilag az EU pénzelte, hogy Magyarország élén egy tolvaj maffia sikeresen bebetonozta magát.

Hari Seldon 2 2016.10.06. 10:59:43

@Tóth Ágas:
AfD 15-20% körül mozog. Majd Géza kijavít ha nem. Ez miért lenne sok? Magyarországon a jobbik is összehoz ennyit, sőt a fidesz is. UGYANEZZEL a kampánnyal 40%-ot.

Szóval azt azért nem mondanám, hogy a németeknek kezd elegük lenni a menekültekből. De biztos, hogy kezd megváltozni a hangulat.

Főleg olyan körökben, ahol a magyar munkavállalók jellemzően dolgoznak. (elsősorban az építőipar, vendéglátás stb... - természetesen vannak mások is, de azt hiszem a többség inkább ilyen) Nyilvánvaló, hogy a magyarok jelentősebb része olyan környéken lakik, ahol ez a probléma jobban előjön.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.10.06. 11:16:22

@Taxomükke (UK): pedig nagyon jó film - de akkor már inkább olvasd el, rohadt jó a könyv.

dunántúli gyerek 2016.10.06. 11:23:21

@Hari Seldon 2: Azért lenne sok, mert 3 éve sehol sem volt az Afd.

Amikor mo-n 15%-os lett a jobbik a fél nyugati sajtó (köztül a lügenpresse) konkrétan már gázkamrákat vizionált Magyarországra.

a német sajtó igénytelensége amúgy veri a magyart akármikor

HaKohen 2016.10.06. 11:23:21

.
@polgári kór:

Az elmúlt másfél év gyűlöletkampányát átaludtad?

Amikor fölébredtél, csak ezt az egy mondatot láttad meg?

Azt már nem is feltételezem, hogy ezt az egy mondatot is értelmezd, és rájöjj, hogy önmagában is mennyire gáz.

Tóth Ágas 2016.10.06. 11:23:21

@Hari Seldon 2: egy ekkora országos kampánnyal Németországban is mások lennének az arányok.. :D ott inkább az elfogadást hirdetik plakátokon, illetve kevesebben élnek létbizonytalanságban, amikor a félelmekre jobban lehet hatni. de a 40% másik oldala a 60: ilyen sokan a gyakorlatilag több, mint egy éve tartó kampány ellenére sem szavaztak Nem-mel.

Karipapa01 2016.10.06. 12:13:22

@Mérnork: Ja, meg az óvodakerítés-cirkusz.

Pisti 90 2016.10.06. 12:13:22

"Igen, éltem úgy Mo.-on, hogy nem útáltam, hanem kifejezetten szerettem. Ez úgy 1952-től 1996-ig tartott."

Persze, a szocializmus volt a jó, hát hogyne....

polgári kór 2016.10.06. 12:13:22

@Tóth Ágas: Aki nem szavazott az nem szavazott, ennyi. Általában semmilyeen országban nem számolják semelyik oldal vélemményének, aki nem szavazott...:)

polgári kór 2016.10.06. 12:13:22

@HaKohen: Van vmi példa egyetlen idegengyülölő, vagy gyülöletkeltő kampány-mondatra?

Mert maga a kérdés, amit ismét beidézek: 'Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?'

ebbe kb. még nagyon izzadva sem lehet ilyesmit belemagyarázni

Herr Géza 2016.10.06. 12:47:49

@polgári kór: Komám, a népszavazási kérdés és a kampány mondata(i) két külön dolog. A kérdésben persze, hogy nem volt semmi gyűlőletkeltő (jól is néztünk volna ki...), de ami a plakátokról, sajtóból, tévéből, politikusok hakniajiból ca. fél évig dőlt ránk, na abban szinte csak az volt...

Herr Géza 2016.10.06. 12:51:35

@polgári kór: Ó igen. Tehát ha egy szavazásra elmegy 100 emberből 3, abból kettő nemmel szavaz, akkor egyértelműen kijelenthetjük, hogy a 100 ember döntő többsége (mi több kétharmada) nemmel szavazott. Ja, hogy ezt a matekot már ismerjük. :D

Void Bunkoid 2016.10.06. 13:09:07

@feritekeri: "Jó munkám van, elfogadható jövedelmem, és szeretem amit csinálok.".

A baj az, hogy a munkának kellene elfogadhatónak lenni és a jövedelemnek jónak.

Csak a régi viccet tudom idézni, prosperitás=franciapezsgő a Riviérán egy dögös szeretővel, válság=kannásbor-fröccs a péceli telken a nejeddel :)

polgári kór 2016.10.06. 13:09:08

@Herr Géza: Na jó, akkor még egyszer: kérek egy példát az idengyülölő kampányra, oks?

Herr Géza 2016.10.06. 13:20:08

@Hari Seldon 2: Az AfD az idei tartományi választásokon keleten elérte a 25%-ot is (hazai pálya), nyugaton 12 (RP) ill. 15 (BW) %-ot hozott. Ez utóbbi sem kevés, de számomra érdekesebb pl. a niedersachseni helyhatósági választások eredménye: itt helyi szinten 2-3, "járási" szinten 7-8 %-ig jutottak. Ebből az látszik (szerintem), hogy a programjuk csak a migráció elutasítására épül, más konstruktív elképzelésük az ország jövőjét illetően nemigen van, ill. nem nyerő. Az országos (Bundestag) választásokon ez azonban kevés lesz, azaz ennél magasabb arányra nem nagyon fognak jutni. Ha a nyugati-keleti rész alapján súlyozunk, én max. 15-20 %-ot jósolok, de inkább kevesebbet, mert a migránskérdés jelenleg a "normalizálódás" felé halad (persze addig sokminden változhat).

Herr Géza 2016.10.06. 13:22:33

@polgári kór: Talán még van kint néhány nagy kék plakát, szinte bármelyikre nézhetsz...

roli101 2016.10.06. 13:39:31

Kedves Eve.
Én éppen ilyen okok miatt járok csak külföldre pihenni és kikapcsolódni. Itthon nem lehet. Akárhova mennék óriásplakátok lennének, érteném, hogy mit beszélnek az emberek az utcán, a boltban. Ugyanolyan idegbaj lenne, mintha otthon lennék.
Két hét a Távol-Keleten valódi kikapcsolódás. Még a betűket sem ismered fel, a beszédből sem értesz egy szót sem. Igaz, hogy a hazaérés nagyon rossz, mert Ferihegyen arcul csap a magyar valóság, a taxishiénák, a lenyúlás, a "sikertörténet". A nyugdíjas éveimet biztos, hogy máshol fogom leélni.

polgári kór 2016.10.06. 13:57:11

@roli101: baszhatod, mert Habony Árpi világ szinten keresett kampánymenedzser lett!

FikkFakk 2016.10.06. 13:57:18

Talan meg kene valogatni a barati korodet ....

*Andi* 2016.10.06. 16:21:08

Amugy a posztolo nem jott ide egyaltalan reagalni semmire, vagy csak en nem latok kommentet?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.10.06. 18:55:29

@Zoole[uk]: Az egy ruhadarab, fölveszed, és hangos nevethetnéked támad... :D

Omis 2016.10.07. 08:07:33

Tisztelettel ! Hány menekült szállást gyújtottak fel nálunk?Segítek :EGYET SEM! Szilveszterkor nyugalomban lehetett bulizni az utcákon?Megint csak segítek:LEHETETT.NO akkor hol van az az átkos gyülölködés? Harmadik segítség:NÉMETORSZÁGBAN!Na akkor miről beszélünk?

'it's cool to know nothing' 2016.10.07. 10:12:28

Ebbe a blogba, a beszámolókba és a kommentekbe beleolvasva, valahogy mindig azt gondolom, itt az általános vélemény: jeeez, mennyi, hülye és mind szembe jön!
Tapasztalatlan emberkék elmennek világot látni, egy év kinti lét után rácsodálkoznak a világra, és mindjárt azt gondolják, hogy ott jobb. Igaz, hogy szinte semmit nem értenek abból, ami ott, kint körülöttük történik (hiszen a poszter is leírta, hogy piknik a legkomolyabb társadalmi elfoglaltságuk), míg itthon mindent értenek, és valóban szembe kell nézniük a valósággal. Majd néhány év múlva, ha már választásra jogosultak lesznek, ha az egyes politikai döntések őket az új helyen is kedvezőtlenül érintik (mert ugye ez mindenhol elkerülhetetlen), kicsit más lesz a véleményük. Addig meg csak nyaralnak.

Bizony az a helyzet, hogy az itthoni emberek sokkal, de sokkal tájékozottabbak a világ dolgairól, mint az ottani helyiek. Nyitottabb, érzékenyebb, érdeklődőbb társadalom vagyunk, annak minden előnyével és hátrányával.
Az ember meg csak ember itt is, és ott is. Szeret a többségi vélemény mögé beállni. A legtöbb embert frusztrál, ha ellent kell mondani, kevés akarja kockáztatni, hogy a közösség céltáblájává váljon. Ilyen a német is, és a magyar is (meg az összes többi). A németeknél most a multi-kulti az elfogadott, ezért ott ciki ezt megkérdőjelezni, itthon a nemzeti felfogás az elfogadott, és ciki a multi-kulti.

A posztoló meg hülye, mert azt hiszi, hogy ezek emberi minőséget meghatározó jelzők.

Akit ez frusztrál, azoknak további jó vegetálást!

'it's cool to know nothing' 2016.10.07. 10:28:43

@Csodabogár:
xenophób a valagad
Kis faluban néger orvost, mindenki imádja. www.bama.hu/baranya/kozelet/kulfoldiek-baranyaban-nem-betegebb-a-magyar-516768
Finnek miatt az egész falu szaunát épít:
index.hu/belfold/2013/06/12/szaz_szaunat_ezeret/

A tehetségkutatókat cigány származású emberek nyerik rendszeresen (ugye nem csak cigányok szavaztak rájuk?).
Szlovákot, románt, szerbet nem divat nálunk megverni, de még olyanról sem hallottam, hogy valakire rászóltak volna, hogy ez itt Magyarország, itt magyarul beszélj bzmeg, vagy kiverem a fogadat (a környező országokban ez rendszeresen előfordul)

A deviáns, beilleszkedni nem tudó személyt persze kiveti a társadalom, és akkor elő lehet venni a xenophób kártyát.

'it's cool to know nothing' 2016.10.07. 12:28:16

@M. Péter:
És ez mire bizonyíték? Igen, előfordulnak ilyenek, engem pl. egyszer cigányok álltak körbe és ütöttek meg. És?
A lényeg, hogy ezeket a társadalom elítéli, és idegenek biztonságban érzik magukat nálunk.

Olvasgasd kicsit a külföldiek véleményét, hogyan látják a magyar közbiztonságot, idegenellenességet.

blogger: hová tűnt a korábbi válaszom?

London2009 2016.10.10. 10:51:04

@Mrs. Clayton: Szerintem felreertesz. Sehol nem irtam, hogy “hitelre” lett volna az eskuvo. Egyebkent pont ezzel van altalaban a legnagyobb baj, hogy az emberek fejeben van egy szo “hitelre”, ami egyet jelent a rosszal. Sajnos egy atlag fogyaszto pedig gyakran nincs tisztaban a lehetosegekkel. Meg kellene tudni kulonboztetni a hitelkartya adta lehetoseget, a szemelyi kolcsont, a jelzaloghitelt stb. A mi esetunkben en arra utaltam, hogy nekunk nagy segitseg volt a kiadasok utemezeseben a hitelkartya, hiszen igy nem kellett egyszerre kifizetnunk mindent. Viszont ha hitelre lett volna szuksegunk, akkor a legutolso opcio lett volna a hitelkartya, hiszen az nyujtja altalaban a legrosszabb felteteleket. Szerencsere nem volt szuksegunk semmilyen extra penzre, mert mindent fedezni tudtunk a sajat koltsegvetesunkbol.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.