oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. július 15. 06:46,  A végén rajtunk csattan az ostor 146 komment

2016. július 15. 06:46 Határátkelő

A végén rajtunk csattan az ostor

Miközben az Egyesült Királyságban már új kormány lépett a posztjáról lemondott David Cameron vezette régi helyébe (és Theresa May kormányfő egyfajta Monty Python-os lendülettel ki is nevezte Boris Johnsont külügyminiszternek), arról talán kevesebb szó esett, miként is élik meg a helyzetet, hogyan látják a jövőt a Brüsszelben dolgozók – magyarok és nem magyarok egyaránt. Bányászbéka korábban már írt egy posztot az unió központjából, most ismét jelentkezik.

brexit_6_foto_pixabay_com_alexas_fotos.jpg

„A szavazást megelőző hetekben-hónapokban a Bizottság egy furcsa Titanicra emlékeztetett, amin mindenki meg van győződve, hogy az úristen sem tudja elsüllyeszteni, a „jéghegy” szó pedig tabu, fedélzetről való kidobás terhe mellett tilos kimondani. Nem beszélünk róla. Amiről pedig nem beszélünk, az nincs. nem történhet meg. Ugyan már.

Nem csoda, hogy június 24-én reggel síri csönd honolt a folyosókon. Még munkaidő eleje előtt értem be és rajtam kívül egy brit kolléga volt az egyetlen. 41 éve dolgozik a Bizottságban és megtestesíti az angol gentleman minden pozitív kliséjét. Fekete öltönyében magába roskadva olvasta a reggeli híreket.

Szerinte a Brexit annyi, hogy Európában is felütötte fejét a Trump-szindróma: a globalizáció vesztesei, a lecsúszott fehér kékgallérosok kiáltása volt ez, egy kétségbeesett tiltakozás az őket lenéző és lekezelő nagyvárosi elit retorikája és politikája ellen.

Épp ezért nem is számított igazán, hogy a kampány során mekkora ordas hazugságokkal és csúsztatásokkal manipulálta a választókat mindkét oldal. Ez a választás nem észérvekről szólt. Megkérdeztem, mi lesz most vele és a többi brit kollégával, azt mondta, még fogalmuk sincs.

Úristen, ezeknek tényleg nem volt B-tervük

Miután hónapokig semmit nem lehetett kiszedni a HR-es főigazgatóságból a brit kollégák sorsa felől, miért is kaptunk volna bármilyen felvilágosítást a Brexit másnapján?

Lassan tudatosult bennünk hogy úristen, ezeknek tényleg nem volt B-tervük és most fogalmuk sincs, mihez kezdjenek. Végül kora délután a Tanács, a Parlament és a Bizottság vezetői körbe küldtek egy sablonüzenetet, amiből továbbra sem derült ki semmi konkrétum.

Komolyan nem értem, hogyan lehet így családos emberekkel bánni. Ha egy karvalytőkés multinál történik ilyen, még azt lehet mondani, hogy kérem szépen ilyenek ezek. Na de könyörgöm, az EU viszont a jogok felkent harcosa?

Minket magyarokat persze nem érint, valamilyen szinten majd biztos fog, közvetve. Most kb. úgy vagyunk a brit kollégákkal, ahogy a britek Angliában azokkal a kelet-európai kollégákkal, akiket igyekeznek megvigasztalni, miután beszóltak nekik az utcán.

Részemről az öreg angolnak vettem egy üveg whiskeyt, friends will be friends, mondtam, de kiderült, hogy nem iszik. Azért láttam rajta, hogy meghatotta a gesztus.

A pániktól a változásig

A belső intranetes fórumokon először pánikoltak, de délutánra egyre több lett az olyan, aki ugyan sajnálta az eredményt, de örült, hogy ez már elég erős jelzés volt a polgároktól, hogy a dolgoknak meg kell változniuk.

Volt, aki egész megmosolyogtatóan, pártállami időket idézően állt ki bölcs vezetőink mellett. Volt, aki nagyon benézte az eredményt és úgy vélte, hogy eljött az ideje még több federációról, még több Európáról beszélni. Ezeket szinte figyelemre se méltatták. A nap igazi véleményformálói azok voltak, akik azt mondták: itt az ideje a változásnak.

Óriási tévedés ugyanis, hogy a brüsszeli bürokrácia egy gonosz összeesküvés az európaiak érdeke ellen, és csak a saját hasznát nézi. Számomra öröm volt látni, hányan álltak ki most a reformok és változások mellett.

Mintha a Brexit már nem is katasztrófa lett volna, hanem várva várt esély a megújulásra, a mellény újragombolására (tudom, a mellényes dolgot Orbán mondta így, de tökéletesen kifejezi a tisztviselők jó részének véleményét.)

Amellett, hogy tele a hócipőnk azzal, hogy a médiában útszéli hangon gyaláznak minket és hazudnak rólunk olyan dolgok miatt, amelyeket nem tudunk befolyásolni és a fejünk fölött döntenek el leginkább maguk a tagállami vezetők, nagyon is tisztában vagyunk azzal, hogy az európai intézmények megértek egy alapos reformra.

A megyei másodosztály

Első lépésben reméltük, hogy az intézményekben lesz annyi belátás, mint egy megyei második osztályú focicsapatban és a sokadik elvesztett mérkőzés után végre lecserélik a kudarcot kudarcra halmozó edzőt. Sajnos pár nap után kiderült, hogy Brüsszelben mindig a legrosszabb forgatókönyv érvényesül.

Nemhogy a britek kiszavazták magukat, de ráadásul még ez sem volt elég ahhoz, hogy a sorozatban sokadik krízist megoldani képtelen vezetők lemondjanak, és végre elkezdjünk arról beszélni, mi az, amit máshogy kell csinálni.

Gyere és kövesd a Határátkelőt az Instagramon is, ahol sok érdekes kép és videó vár rád!

Előbb Európa nagyasszonya nyilatkozta, hogy márpedig semmiféle tárgyalás nem lesz a szerződések módosításáról, majd az európai választók által közvetlenül választott, abszolút demokratikus Európai Parlament döntött úgy elsöprő többséggel, hogy nincs szükség személyi változásokra.

Pedig szegény vezérünkről már azt sem lehet eldönteni, hogy amikor mint a Brexitet figyelő földönkívüliekről beszél az Európai Parlamentről simán csak elszólta magát (bonyolult egy nyelv a francia, na), vicceskedni akart vagy netán tényleg így gondolja.

Mindenesetre tény hogy az egyre növekvő válságok sorában ezt a legújabbat egy szétesőben levő, kiégett, megfáradt vezetővel kell végigcsinálnunk. A legrosszabb eset a legjobb eset, amennyiben csak azért hagyták a helyén, hogy elvigye a balhét.

Az elszalasztott alkalom?

Amíg az Egyesült Királyság az EU tagja, és még minimum két évig az lesz, minden marad úgy, mint június 23-án. Jog szerint és papíron legalábbis. Két év nagy idő. Előfordulhat, hogy addigra Európa amúgy is szétesik, ehhez csak annyi kell, hogy a franciák vagy hollandok is népszavazzanak. (Csehek is fognak? Akkor csehül fog állni Európa. Bocs.)

Az is lehet, és én személy szerint ebben bízom, hogy két év alatt előnyére változik Európa és a britek számára bevállalható lesz, hogy simán visszakozzanak. Az utóbbi sajnos kevésbé valószínű; főleg hogy idén és jövőre kulcsfontosságú választások jönnek és se Merkel, se Hollande nem mernek addig radikálisat lépni. Utánuk meg jó eséllyel jönnek az euroszkeptikus „populisták”.

Itt úgy látjuk, egy óriási, és talán az utolsó alkalmat szalasztottuk el, hogy az Uniót emberibbé, polgárközelibb téve kifogjuk a szelet a vitorlájukból. Mert mi is tudjuk, hogy a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig, ezt befolyásolni viszont nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a végén rajtunk fog csattanni az ostor.”

HÍRMONDÓ

Rajtuk múlhat Európa sorsa

Angela Merkel és Theresa May – két politikus, aki két európai nagyhatalom, Németország és az Egyesült Királyság élén áll. Sorsukban és pályafutásukban akadnak közös elemek (például a családi indíttatás), egy biztos: a következő években ők határozzák majd meg Európa jövőjét. Rugalmasságra mindkettejüknek szükségük lesz, hiszen míg Angela Merkel fő célja az Európai Unió összetartása, addig Theresa Maynek ki kell vívnia, hogy az Egyesült Királyság ne veszítsen túl sokat a kilépésen. Minden további érdekesség itt.

„Megbélyegeznek, ha a kilépésre szavaztál”

Ha már Brexit, folytatódott a brit szavazókat bemutató sorozat, melyben legutóbb a Bradfordban dolgozó Liah mondta el véleményét, akinek elege van abból, hogy az emberek az alapján ítélkeznek fölötte, hogy mire adta le szavazatát. „Kissé sokkolta” az eredmény, noha nem voltak illúziói. „Pontosan tudom, hogy kemény idők jönnek, de remélem, ha ismét a kezünkbe vesszük az ország irányítását, az hosszú távon jobb lesz" – mondta. Hogy miért ábrándult ki, azt itt olvashatod el.

Egyre több a magyar Németországban

Minden korábbinál többen vándoroltak be Németországba tavaly a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) adatai szerint. A (magyarországi) közhiedelemmel ellentétben a legnagyobb csoportot magasan az uniós állampolgárok alkotják. A magyarok közül több mint 58 ezren költöztek oda, ami nagyjából megegyezik az egy évvel korábbi adattal, vissza viszont kevesebben térnek. Ha érdekelnek még adatok, ide kattints!

(Fotó: pixabay.com/Alexas_Fotos)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Európai Unió Brüsszel Brexit

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr538890588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2016.07.15. 06:52:51

Európa nagyasszonya...Úgy is néz ki Európa.

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2016.07.15. 06:57:23

mindig minden csak rosszabb lesz es minden rosszabb iranyba megy:( mondjatok valami kivetelt?!

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2016.07.15. 06:58:36

a diktaturak meg rohognek a markukba es sutogetik a pecsenyejuket. Demokracia kudarca trump es brexit...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.15. 07:23:19

Hinnye de kiváló írás. Egyre jobban meggyőződök róla hogy a britek jól döntöttek.

Bredpitt Monika 2016.07.15. 07:51:15

Es ma megint mi tortent Franciaorszagban......

Bredpitt Monika 2016.07.15. 07:58:02

Nekem a poszt kapcsan az a no ugrik be a szavazas
utani napon, aki azt mondta, hogy megbantak, hogy a kilepesre szavaztak, mert masnap jottek ra, hogy becsaptak oket.

Miert erzem meg mindig ugyx hogy gyozott a hulyeseg?

A posztbol ehhez meg: nem volt B terv. Vajon miert?

Es valoban, Trump jelenseg.
A mai nizzai aldozatok utan Trump megint lokheti a buta dumajat.

kardio1 2016.07.15. 08:06:03

@Bredpitt Monika: és Trump nem is ok nélkül lökheti a buta dumáját..

kardio1 2016.07.15. 08:15:16

Elegem van már ezekből az eszementekbol, akik azt hiszik, ez az udvozules útja :-( :@

SzZoole 2016.07.15. 08:15:50

Most hallgattam 7 óriási híreket Fo. Nisa-ban egy teherautós behajtott az ünneplő tömegbe.84 halot es sok sérült.
Terrorista cselekménynek számít:(
Namost Brexit ide vagy oda,Britt Francia/EU ellentét ide vagy oda,a sérelmeket félre kene tenni es közösen tenni valamit az ilyen cselekedetek megfékezésére,egy egységes Európa.

Muscari 2016.07.15. 08:32:55

@kardio1: remélem jó messze vagytok onnan. Olyan borzalmas, hát ennek sosem lesz vége?

Ígérem, ma írok végre :-)

Bal 2016.07.15. 09:09:45

Posztoló elejthetett volna valamit azokról a bennfentesként nyilvánvaló reformokról is, amelyek nem "még több Európa", mert nekem csak ilyen jut eszembe. Tényleg érdekel. Juncker kirúgását nem nevezném mély változtatásnak.

Csodabogár 2016.07.15. 09:24:27

Posztból nekem az jött le, hogy mindenki hülye, csak én/mi vagyunk az okosak.
Ezzel szemben én úgy látom, hogy az Angolok másnap már megbánták, a fő kolompos hazugok gyorsan lemondtak.
Tegnapi általános mosoly oka: Boris Johnsont kinevezték külügyminiszternek. öröm lesz nézni/hallgatni, mikor Obamaval vagy Clintonnal tárgyal.

tsabus UAE 2016.07.15. 09:47:12

@Csodabogár: Én akkor röhögtem utoljára ekkorát, mikor otthon a kis tolvaj kakadut nevezték ki külügyérnek. Anglia követi a magyar példát és olyan minisztert tesz a külügyek élére, aki tiszta égés az országnak...

SzZoole 2016.07.15. 09:49:37

@Csodabogár: tegnap az amerikai külügyi képviselet valakije elő adásban röhögte el magat,amikor meghallotta a hírt Borisrol....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.15. 09:54:06

Eddig jó irányba mennek a dolgok.
Mind a kormányfő mind a külügyminiszter a megfelelő ember a megfelelő helyen.
A legsúlyosabb hiba egyébként a B terv hiánya.
Viszont van idő kitalálni.

Csodabogár 2016.07.15. 10:02:10

@Zoole[uk]: Láttam azt is. A német kommentátor nem tudta abba hagyni a vigyorgást miközben kommentálta a dolgot. A parlamentben meg egy halk moraj volt hallható és kb. olyan "hát majd meglátjuk" de hivatalos nyilatkozat nem volt tegnap.

Csodabogár 2016.07.15. 10:02:58

@diggerdriver: Én is azt mondom, mint a német unio, majd meglátjuk.

Irbisz 2016.07.15. 10:06:30

@Zoole[uk]:
Megis mit lehetne tenni? Ne legy mar naiv, ami hatasos lenne az ugymond politikailag nem korrekt, meg beszelni sem illik/szabad rola, ugy meg amiota a vilag vilag, egy komplex tarsadalmi problemat sem oldottak meg, hogy tilos rola beszelni, nem lehet feltarni a hatteret es az okokat. Amig a kontinens vezetöi maradnak a liberalis struccpolitikanal -pedig epp azert kellene kemenyiteni hogy a liberalis ertekek fennmaradhassanak-, addig valtozas sem varhato. Illetve az, hogy a szelsöjobb egyre erösödni fog, több helyen kormanyra kerülve. Akkor meg könnyen lehet hogy tenyleg bomlik az EU :(. Es ez a valtoztatni keptelen, bigott liberalis allaspontnak lesz köszönhetö, ami önmagaban nemes eszmeket követ, de figyelmen kivül hagyja amasik oldalt, olyan embereknek ad szabadsagot, jogot, penzt, lehetöseget, akik ellensegesek ezekkel az ertekekkel szemben, es pont ezeket tekintik a legnagyobb ellensegnek,, ertekeiket meg megsemmisitesre valonak

SzZoole 2016.07.15. 10:53:16

@Irbisz: na,rám mindent rám lehet aggatni,de azt nem,hogy naiv lennek:)
En is tudnám mit lehetne tenni,de az tinta festéket nem turne

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.15. 10:58:07

Lenne rá egy fogadásom hogy néhány felvonuláson kívül semmi sem fog történni.
Még mindig kevés a vér.

joskapista52 2016.07.15. 11:32:15

@Ödenburger [Hu/At]: Sajnos már túl késő.

Ha nincs semmiféle gát szabva, akkor nemsokára többségben lesznek, a magas pozíciókban is, a kérdés az, hogy vajon akkor ők is lesznek-e annyira toleránsak és elfogadóak, mint amilyenek mi voltunk (lásd dél-afrika).

Ha gátat szabsz és most elkezded lezárni a határokat, akkor a már ittlevő többmilliós tömeg fog lázadozni.

Sajnos ez van, rövidtávú érdekek miatt a vezetők évtizedeken át elárulták a saját népüket és jelenleg nincs más kiút, csak az erőszakos, merkelnél lehet megköszönni.

joskapista52 2016.07.15. 11:32:51

@diggerdriver: A B terv az az article 50, aztán a lehető legjobbat kihozni a dologból, kb. ennyi. A gond nem a terv hiánya, mindenki tudja, hogy mit kell csinálni, hanem hogy eddig fejetlenség volt, mert aki hatalmon volt, az nem akarta elkezdeni, ezért nyúlt mint a rétestészta.

Most az új (a réginél egyelőre jobbnak tűnő) kormánnyal beindultak a dolgok, May delegálta a felelősséget a brexitesekre, a brexit miniszter meg már kijelentette, hogy max. fél évig rágódnak a dolgokon (bár nem nagyon van min, mert megegyezés, komoly tárgyalás addig úgyse lesz semmiről), aztán idén télen indítják a mókát és 2018 végére már nem leszünk tagok. Ez már maga a terv.

Abból kiindulva, hogy az EU bankrendszer 8 év és több billió eurónyi adófizetői pénz benyelése után megint abban az állapotban van, hogy még százötvenmilliárd euró kéne, különben kampec, meg egyre több a terrortámadás európában, nekem nagyon úgy tűnik, hogy addigra Merkelt elzavarják, szigorítani fogják az EU-n kívűlről jövő bevándorlást, az EU-n belüli szabad mozgást annyival szigorítják, hogyha valaki rosszul viselkedik, az EU-n belül is ki lehet vágni a kibocsájtó országba és az új megreformált únióban maradni fog anglia is.

Nigro notanda lapillo 2016.07.15. 11:32:59

Ami a B tervet illeti: van, sôt C, D és Z is.

addig nem lehet viszont igazàn tervezni amíg majdnem az összes paraméter ismeretlen. Amikor a britek hivatalosan benyùjtjàk a kilépési szàndékukat , elkezdôdnek a tàrgyalàsok, egyeztetések, körvonalazódnak a tovàbbi együttmûködés feltételei, na akkor lesz követhetô terv is arra, hogy mi lesz.

Irbisz 2016.07.15. 11:33:21

@diggerdriver:

Maximalis egyetertes. De nem vagyok optimista, nem merik fellvallni a konfrontaciot. Vagy azert mert tenyleg elhülyültek a joletbe es olyan idealista naiv idiotak mint a szlogenjeik mutatjak, vagy mert valahonnan busas fizetseget kapnak ezert.
Mas nem magyarazhatja az ilyen szintü vaksagot- na jo, ha joindulatu vagyok akkor merhetetlen butasag meg szobajöhetne, de a csucsra gazemberek, gatlastalan törtetök feljuthatnak, ennyire hülyek nem.

Irbisz 2016.07.15. 11:36:51

@joskapista52: na es, inkabb most lazongjanak, amig jelentös kisebbsegben vannak, mint amikor akkor mar többsegben.

Europanak es ertekeinek annyi, max a szelsöjobb menthetne meg, a "normal" baloldali, liberalis es konzervativ erök mar nem- illetve megmenthetnek ök is, hisz nekik van a legnagyobb hatalmuk, de ök meg nem akarjak valamiert.

Irbisz 2016.07.15. 11:37:54

@Zoole[uk]:
Akkor meg minek csodalkoztal ilyen nagyra nyilt szemekkel, mint aki nem erti a szituaciot? :)

sellőlány 2016.07.15. 11:48:28

@diggerdriver: Te BJ-t megfelelő emberek találod a posztra? Miért?

Chamroe 2016.07.15. 12:10:39

@Bredpitt Monika: egy ország szavazásra jogosult többsége meghozta a döntést, hogy kilépnek az EU-ból, és meg is szavazták.
Ezek után lehülyézni őket, csak mert felvállalták azt, hogy a nehezebb utat választva megpróbálnak valami jobbat kihozni az országukból az EU-n kívül, hát finoman szólva is nem túl elegáns.

Ha nincs meg a lakosság kellő mértékű támogatása a tagság mellett, akkor ki kell léptetni az országot..
Persze a jó magyar felfogás szerint kárörvendjünk, meg hülyézzük le őket, aztán nehogy már ne rúgjuk fel Pistikét, amiért kiszállna a közös homokozóból.

A másik, hogy több mint 33,5 millió emberből nehogy már ne tudjon a tisztelt média előbányászni egy rakás olyan szerencsétlent, aki azt sem tudja, milyen rendezvényen volt, csak húzta az x-et...

Ajánlom figyelmedbe az alábbi videót, igazi gyöngyszem, de ugye én sem vonok le messzemenő következtetéseket a többségről, csak mert ilyenek is szavazhattak...

www.youtube.com/watch?v=TPhSEsGuXYA

tommygun 2016.07.15. 12:31:03

Nizza. Ez az a terror amire nem lehet felkészülni, és amíg a már-már vallási dogmaként kezelt emberi jogok alapján állunk hozzá, soha nem is fogunk tudni megakadályozni. Ilyeneknél nem segít semmilyen titkosszolgálat. Itt csak az segítene, ha a tettesnek azzal kéne számolnia, hogy a merénylet után a családját fogják elővenni és pusztán a vérségi kötelék alapján megbüntetni, vagy legalábbis 24 órán belül visszapenderíteni abba a poros észak-afrikai faluba ahonnan idekerültek. Dehát emberi jogok ugye.

Herr Géza 2016.07.15. 12:56:54

@tommygun: "Itt csak az segítene, ha a tettesnek azzal kéne számolnia, hogy a merénylet után a családját fogják elővenni és pusztán a vérségi kötelék alapján megbüntetni, vagy legalábbis 24 órán belül visszapenderíteni abba a poros észak-afrikai faluba ahonnan idekerültek."
Szerinted van arra esély, hogy egy vallási fanatikus öngyilkos merénylő a "szent cél" érdekében ne áldozza fel gondolkodás nélkül akár a családját is?
Szerintem a mi gondolkodásunkkal lehetetlen ezt "lemodellezni". De mondjuk rá, hogy ez is egy esély. Aztán jönnek a részletkérdések: hol a család határa? Szülő, gyerek, testvér? Nagynéni, nagybácsi, unokatestvér? És így tovább... Egyáltalán: mennyiben lehetnek felelősek a családtagok? Irtsuk ki az egész rokonságot? A népet? Máris ott tartunk, hogy akkor mi mennyivel vagyunk különbbek?? Megannyi kérdés.....

tsabus UAE 2016.07.15. 13:01:50

@Chamroe: OK. Van egy projektem "high risk" környezetben és hirtelen rájövök, hogy semmi sem garantálja a pozitív kimenetelt. Mi több, egy csomó kiindulási adat hamis volt. Erre én azt mondom, "lengjenek a zászlók és szóljanak a kürtök !" - és folytatom/befejezem a projektet, minden változtatás nélkül. Ugye, nem hülyézel le ?
Szerintem a józan ész azt diktálná, hogy a parlament igenis vizsgálja meg (lehetőleg tudományos alapossággal), hogy a gazdaság, politika, kultúra, társadalom és tudomány mindenféle területein milyen hatása van a maradásnak és a kilépésnek. Súlyozza ezeket a valós értékük alapján és ennek alapján döntsön.
Ja, és az egész folyamat és az elkészült jelentések legyenek nyilvánosak.
Vagy mégis én vagyok a hülye ?

kardio1 2016.07.15. 13:09:07

@Muscari: tôlünk 700 km-re van Nizza, szerencsére nem nagyvàrosban élek. Mindenesetre én is voltam tûzijàtékot nézni, szerencsére nem volt semmi probléma.
En nem félek, hanem fel vagyok hàborodva.

SzZoole 2016.07.15. 13:19:01

@Irbisz: dehogy csodálkozom,en kapásból rajuk küldeném az expandable csapatot Chuk Norrisal az elen:)

Chamroe 2016.07.15. 13:58:11

@tsabus [UK]: Nem, nem hinném, hogy hülye vagy. :)
De a te "high risk" környezetben lévő projekted, ami valószínűleg céges környezetben fut, szerintem nem összehasonlítható egy ország kiléptetésének a problémájával.

Egy cégnél az a minimum, hogy a döntéseket megelőzően megvizsgálnak minden tényezőt, és ezeknek az ismeretében a legjobbnak tűnő döntést hozzák a profitmaximalizálás reményében.
Azért ott az érdekek meglehetősen egy irányba mutatnak.

Na most az utóbbinál viszont a szavazó polgárok igencsak érzelmi alapon döntöttek, és ugyan mutasd már meg azt a szavazást, ahol a tények alapján hozzák meg a szavazók a döntéseiket.
Volt lehetősége a maradás mellett kampányolóknak megismertetni az istenadta néppel, hogy mire számíthatnak?
Szerintem volt. Ha a kampányidőszak alatt nem tették meg, most már hiába ugrálnak.
A szavazópolgároknak pedig van joguk választani (rosszul is).

Mrs. Clayton 2016.07.15. 13:59:36

@Csodabogár: szerintem itt senki nem bant meg semmit, ha ma lenne a szavazas se lenne nagyon mas eredmeny szerintem, az h May a Brexiteseket tolja elore teljesen logikus, hiszen ha gaz lesz ok fogjak elvinni a balhet, ha meg nagyon nagy gaz lesz akkor o is bukik a torykkal a kovetkezo 20 evre szoval igy meg tok mindegy.
Egy lehetoseg van elore menekulni aztan vagy bejon vagy nem

tommygun 2016.07.15. 15:28:27

@Herr Géza: a hozzátartozók felelősségre vonása az izraeliek egyik módszere volt, ők vezették be hogy lerombolják az öngyilkos merénylők házát. Annyiban más a helyzet hogy a palesztinoknál a merénylet után a család elég szép összegeket kapott, így a házrombolás logikája annyi volt hogy szimplán ne érje meg merényletet elkövetni. Európában alkalmazva a hozzátartozókkal szembeni retorziónak ott lehetne hatása hogy a merénylő közvetlen környezetét rákényszeríti a tervezett merénylet, vagy akár csak a sima radikalizálódás jelentésére, vagy akár jobb esetben a merénylő lebeszélésére. A mostani rendszerben semmi de semmi nem motiválja őket erre.

joskapista52 2016.07.15. 15:29:04

@Chamroe: Ha remain lett volna az eredmény, a brexit pártiak csendben hallgattak volna, mint mindig, de most hogy a brexit nyert, a remain pártiak, akik elvileg sokkal toleránsabbak, liberálisabbak, megértőbbek, nem tudnak a fenekükön ülni, habzó szájjal küzdenek a demokratikus eredmény ellen, ami az utóbbi idők toronymagasan legnagyobb részvételi arányával jött ki.

Ez van, a jelenlegi politikai-gazdasági elitnek az érdeke a remain, meg a bevándorlás, ez a mainstream, úgyhogy most mást nem lehet gondolni, aki mást gondol, az nem szalonképes (rasszista, hülye etc...).

Én azért azokat is sajnálom, akikkel megetetik, hogy azért van itt X millió bevándorló, mert feltétel nélkül szeretni kell a másikat és csak így lehetünk mi is humánusak és toleránsak.

Eközben az senkinek nem tűnik fel, hogy a saját nép nyűgjeivel-bajaival senki nem törődik, csendben felnő egy otthontalan, pénzügyileg kizsigerelt generáció pl. angliában, na velük aztán senki nem toleráns, pedig sokkal több kötődésük van hozzájuk és sokkal többet raktak be a rendszerbe, mint a bevándorlók, no meg ugye a saját vérük elvileg.

Ez az egész jelenség sajnos erőszakkal fog végződni, mint ahogy eddig mindig a történelem folyamán. Addig, amíg jólét van, dől a zsé és ott áll a rendőr az utcasarkon, addig szeretjük egymást, a bevándorló meg hálás hogy itt lehet, aztán amikor majd elapad a zsé, nem lesz jólét és jókedv, akkor elkezdik majd máshogy méregetni egymást a csoportok. Sajnos.

És nem lesz hova menekülni, mert minden országban meglesz ugyanez a probléma.

joskapista52 2016.07.15. 15:29:12

@Irbisz: Amikor többségben lesznek, akkor már majd max. mi tudunk lázongani, de van egy olyan sejtésem, hogy akkor nekünk kuss lesz a nevünk és nem segélykével fognak kitömni...

enta selecta 2016.07.15. 15:29:17

Boris Johnson külügyminiszterségét lehet úgy is értelmezni, hogy ha már sikerült összehoznia a brexitet akkor oldja is meg!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.07.15. 15:32:47

Vannak némi kétségeim a tudósítás hitelességét illetően. Akinek nem volt "A" terve sem, az Boris Johnson és Farage (és az összes többi Brexit mellett kampányoló politikus) volt. Viszont az EU személyzeti szabályzata nyilvános és elolvasható benne az állampolgársági feltételre vonatkozó rész. Ugyancsak nyilvános, hogy csak a Bizottságnál majdnem ezer hivatalnok és majd százötven szerződéses dolgozik (ehhez hozzá kell számítani azokat, akik más intézményeknél dolgoznak) - ennyi embert egyszerre kitenni és pótolni nem lehet. Tehát ha valaki azt várta, hogy majd az EU megmondja a frankót, hogy mi lesz a brit dolgozókkal, az nem érti az egészet. Ugyanis ez is tárgya lesz a tárgyalásoknak.

LyukasBogrács 2016.07.15. 15:32:53

"a globalizáció vesztesei, a lecsúszott fehér kékgallérosok kiáltása volt ez,"

Köszönjük meg nekik.

vajdasagi 2016.07.15. 15:32:56

@FeketeMacska73: Egyre kisebb a gyermekhalandóság, egyre kevesebb ember éhezik, egyre nagyobb számú ember él a földtekén.

Ma egyészségesebben táplálkozunk mint, 40-50 éve, és tovbb is élünk.

Nem látom, hogy a nagy világvége hangulat indokolt lenne.

SzZoole 2016.07.15. 16:38:09

@blackhairlady: lehet,nem emlekszem,hogy kit olvastam.Koszonom a pontositast:)

blackhairlady 2016.07.15. 16:46:43

@blackhairlady: nem ment at a video, a facebookon lattam, valaki egy "sorry word" uzenetet rakott a keritesere :)

Csodabogár 2016.07.15. 16:54:41

@enta selecta: Brexit tárgyalásokra egy külön miniszter lett kinevezve.

blackhairlady 2016.07.15. 16:56:05

@Zoole[uk]: de a felesegednek van :))) Egyebkent nem ment at a video, legalabbis ha en rakattintok nem az jon elo. Viszont alatta leirtam mit probaltam megosztani.

SzZoole 2016.07.15. 17:00:24

@blackhairlady: igen van,a telefonjan a tabjan es a laptopon,amiket en nem hasznalok.
Az en telefonomon es tabomon minden ilyen szemet le van takaritva,meg jatek sincs rajtuk:(

blackhairlady 2016.07.15. 17:13:50

@Zoole[uk]: de azert idonkent belenezel?:))))))))

SzZoole 2016.07.15. 17:16:25

@blackhairlady: jaja,meg teged is megkukkeroltalak

tanato 2016.07.15. 17:17:19

@Az apokalipszis lovasa: Lehet lájkolni,én is szoktam,itt /is/ csak szóban BIG LÁJK!!!

blackhairlady 2016.07.15. 17:24:36

@Zoole[uk]: de hisz en enm is vagyok a feleseged ismerose, akkor hogy sikerult ezt elerned? Maseba is belenezel idonkent????

blackhairlady 2016.07.15. 17:25:40

@Zoole[uk]: Amugy nezm erzed egy kicsit az ellnetmondast? Szemet facebook de azert jo kukkolni am :)))))))))))

SzZoole 2016.07.15. 17:28:05

@blackhairlady: most Te tenyleg elhitted,hogy 6 osztalyom van?:)))
Tobbet tudok,mint ahogy gondolnad

SzZoole 2016.07.15. 18:11:34

@blackhairlady: Mar en sem emlekszem,tudod az agyserulesem

skye8 2016.07.15. 18:18:00

szerintem az angolok jol dontottek Es nem azert mert igy kevesebb kelet-europai bevandorlot kell fogadni hanem mert a hatarok vedelme realis problema amivel az EU nem kivan (sajnos) foglalkozni.

2016.07.15. 21:29:05

@FeketeMacska73: Ezt akarják elhitetni veled... :)

M. Péter 2016.07.15. 21:35:13

@Chamroe: Aki azért szavazta meg, mert elhitte hogy a kilépés után heti 350 millió fonttal többet költenek majd az egészségügyre, az igenis hülye. Vagy másik, orosz kolléga, honosított brit állampolgár, aki azért szavazott a kilépésre, mert a bátyja nehezen kap vízumot, hogy meglátogassa. Azt nem értem, hogy ettől hogy lesz jobb a bátyjának.

M. Péter 2016.07.15. 21:38:32

@tommygun: Költözz Észak-Koreába, tetszene neked.

M. Péter 2016.07.15. 21:40:46

@tommygun: Megszűntek a merényletek Izraelben?

macamuca [IHUN] 2016.07.15. 22:02:46

@skye8:
Szóval a határok vedelme miatt.
Most milyen változásra /lehetőségre tippelsz ezügyben?, merthogy eddig is vot UK részéről határvédelem: minden beutazót csekkoltak/csekkolnak. Kompnál, autoval, reptereken. Tehát UK-nak volt és van határvédelme /ellenőrzése. A kilépés után mi lesz más/jobb?

tanato 2016.07.15. 22:06:24

@macamuca [IHUN]: Azt a káeurópait nem fogják beengedni aki nem tud felmutatni egy bizonyos nem kis összeget hogy miből fedezi a kint eltöltendő napjait.

skye8 2016.07.15. 22:24:36

@macamuca [IHUN]: peldaul Nem engednek be olyan szemelyeket akik Nem tudjak bizonyitani hogy kihez jottek/hol fognak lakni/eleg koltopenzzel rendelkeznek.igy tudnak szurni a potencialis feketen dolgozni akarokat is.

tanato 2016.07.15. 22:30:29

@skye8: Ez ellenünk ,káeurópaiak ellen lesz kitalálva.Egy franciát vagy hollandot nem fognak valszeg f-tni.

M. Péter 2016.07.15. 22:40:55

@tanato: Fogadni merek, hogyha az EK kilép és nem lesz egyezmény az emberek szabad mozgásáról, akkor a kilépéspárti bulvárlapok lesznek legjobban felháborodva azon, hogy a briteknek mindenféle harmadik világbelivel együttegy hosszú sorban kell állni megérkezéskor az útlevélellenőrzésnél az európai unió repülőterein. A Daily Mail már címlapon panaszkodott arról, hogy milyen rosszul váltják a fontot.

Herr Géza 2016.07.15. 23:06:39

Breaking news...
Katonai puccs Törökországban ??!!!

Chamroe 2016.07.15. 23:14:06

@tanato: ha néhány hétre visszamenőleg sorba raknák a Brexittel kapcsolatos kommentjeidet, és valaki végigolvasná, szerencsétlen még azt hihetné, hogy az apokalipszis jön el. :)

Nem akarlak megbántani, mert amúgy szimpatikus vagy, de nem éled bele kicsit túlságosan magad a történésekbe?

Félve kérdezem, hogy akkor most 2 évig a "Káeurópaiak kiűzetése a paradicsomból" lesz a téma?

macamuca [IHUN] 2016.07.15. 23:17:32

@tanato:
Ja, hogyne, ""reális"" tipp, hogy a k-europaiak-stb.
Reális, mert a rohattunijo majd tuti belemegy egy olyan megállapodásba, hogy a piacokhoz való hozzáférésért cserében a tagorszagainak egy része (vagyis azok állampolgárai) szabadon beutazhatnak UK-ba, másoké meg nem == nyugat-európai mehet, kelet-európai meg csak akkor, ha X-Y feltételeket teljesít. Mert a személyek szabad mozgása (mint feltétel egy leendő kereskedelmi egyezményben) az majd ilyen lesz/lehet.
Mondd, te tényleg reálisnak tartasz egy ilyen variációt???
Mert riogatásnak kiváló, pláne azoknak, akiknek fogalmuk sincs semmiről, ezért mindent/sokat elhisznek. És itt kb tömegekről van szó....

Chamroe 2016.07.15. 23:19:34

@Herr Géza: hát ez még kellett, mint egy marék sz*r...

Újabb migrációs hullám várható Európa felé.

www.bbc.com/news/world-europe-36809083

macamuca [IHUN] 2016.07.15. 23:23:14

@Herr Géza:
Ismét felfordították az üstöket....
Ez mindig nagy balhét jelentett, most sem lesz másként...
:(

skye8 2016.07.15. 23:45:28

@tanato: szerintem a franciat/angolt akinek Arab neve van jobban le fogjak csekkolni. Francia muszlimokat kulonosen, a tegnapi Es tavalyi tamadasok miatt.

gabors 2016.07.15. 23:59:23

van valaki "torokbol"? helyi szemelyes beszamolo? hogy mi van CNN-en csak talalgatnak ....BBC szinten...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.07.16. 00:34:06

A poszthoz: hát ja, két év még télleg hosszú idő.Volt egy egész jó cikk, hogy mekkora nagy sz@rban van az olasz gazdaság a banxektort tekintve,
és hogy ez már magában is bedöntheti az egész eu-t, de ha csak egy itxit (olxit? digxit? :D ) lesz belőle, azt is érezni lehet majd...Hát f@sza hírek, mit ne mondjak.

Itt is van, megkerestem:

index.hu/gazdasag/2016/07/14/olaszorszag_brexit_bankvalsag_rossz_hitelek_eurozona_panik_stagnalas/

A török katonai puccs (fuccs...) Kardigán ellen megint csak érdekes lehet az EU számára, ugye a migrihelyzetet tekintve is, meg a terekek Unióba való igyekvése terén is...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.07.16. 00:42:15

@Ödenburger [Hu/At]: +3646546541651

Remélem, azért egyszer kiderül majd, hogy ki az a rohadék/rohadékok, akiknek érdekükben áll ezt a migriáradatot befogadni, sőt, idehívni Európába.Az a válasz szerintem kevés, hogy az USA vagy Pityun áll a háttérben, hisz ők nem döntésképesek direktben.De valaki(k) áll(nak)... :-(

Határátkelő 2016.07.16. 00:42:59

@gabors: A Nagy utazás egy jó blog, régóta ajánlgatom én is. A helyszínről tudósít, folyamatosan frissítve. Akit érdekel, olvassa!

nagyutazas.wordpress.com/2016/07/15/mi-folyik-torokorszagban/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.07.16. 00:59:39

@tanato: illetve van még a paraszt-lájk a pluszegy. Azoknak, akik még a f@szbukból is kimaradnak... :D

Taxomükke (UK) 2016.07.16. 01:38:33

@geegee: Mi az a digxit? Digger hazamegy?
:))))
Ne magyarazd meg, tudom...

the real banyaszbeka 2016.07.16. 01:59:58

@macamuca [IHUN]: ez sajnos teljesen reális szenárió, pontosabban teljesen reális hogy a bezzegnyugatiak megpróbálják lenyeletni velünk ezt a békát. Csak abban lehet bízni hogy a V4-ek vezetői nem mennek bele, mert hatalmas politikai veszteség lenne ha az UK-beli munkavállalóikért nem állnának ki kellő hatékonysággal.
Amúgy sajnos az van hogy amíg Magyarországon kb a "nyugati az különb ember" mentalitás uralkodik, odaát pont az ellenkezője igaz - lenéznek és lekezelnek minket, mert kilóra megvehetők vagyunk.

the real banyaszbeka 2016.07.16. 02:03:22

@M. Péter: tommygunnak van némi igaza, a 2000-es évekhez képest már annyira kézben tartják a közbiztonságot hogy szegény palesztinoknak már esélyük sincs egy buszt normálisan felrobbantani, marad a késelés, de az utóbbi időben az is kezd kimenni a divatból. Ide a rozsdás bökőt hogy Nizzában sem tudta volna a merénylő két kilométeren át dózerolni a szerencsétleneket ha nem csak a rendőröknél lett volna fegyver.

Herr Géza 2016.07.16. 02:08:03

Csak nem az Erdogan körözgetett rémülten (?) a levegőben?

kepfeltoltes.hu/view/160716/image_www.kepfeltoltes.hu_.png

gabors 2016.07.16. 02:20:40

@tommygun: "Európában alkalmazva a hozzátartozókkal szembeni retorziónak ott lehetne hatása hogy a merénylő közvetlen környezetét rákényszeríti a tervezett merénylet, vagy akár csak a sima radikalizálódás jelentésére, vagy akár jobb esetben a merénylő lebeszélésére. A mostani rendszerben semmi de semmi nem motiválja őket erre. "

pedig egyszeru lenne kozvetlen hozzatartozo ha nem allampolgar 10-napon belul kiutasitani ... ha allampolgar 5 evre minden szocialis/allami szolgaltatasbol kizarni nincs wellfare, nincs ingyen iskola, korhaz, segely stb

skye8 2016.07.16. 02:40:03

@skye8: sorry franciat/hollandot akartam irni

Herr Géza 2016.07.16. 02:42:59

@Herr Géza: Hát vazze, és tényleg ő volt az..... :))))))

Herr Géza 2016.07.16. 03:01:33

@Herr Géza: Érdekes ez a mai biztonsági kérdések boncolgatása utáni adalékként: katonai puccs van/volt Törökországban, miközben Erdogan állítólag Bodrumban volt. Teljes a káosz Isztanbulban, voltak hírek, hogy Erdogan elszökött és N.o.-ban kér menedékjogot (:D). Erre ő helyi idő szerint 1:43-kor egy a Flightradar-on is bárki számára real time követhető kormánygéppel elindul Isztambulba, igaz a leszállás előtt még pár kört megtéve vacilál rendesen, aztán mégis leszáll. Ha ezt látja akár egy buzgó civil, kimegy elé a reptérhez és akár egy jobb parittyával (:D) "lelövi" a nagyfőnök gépét, akkor utána hetekig keresik a nagy és bonyolult összeesküvést???? Ennyire amatőrök lennének? Pláne most??

Herr Géza 2016.07.16. 03:03:57

@Herr Géza: Ja, azt kihagytam: az lett volna az összes csel, hogy nem Bodrumból, hanem Dalamanból száll fel???

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.07.16. 03:10:43

@the real banyaszbeka: " amíg Magyarországon kb a "nyugati az különb ember" mentalitás uralkodik, odaát pont az ellenkezője igaz - lenéznek és lekezelnek minket, mert kilóra megvehetők vagyunk."

De hát ha végiggondoljuk, akkor nem az ellenkezője az igaz, hanem ott is a nyugati a különb ember...már ahogy te is írod.
:D
(Csak szőrszálhasogatok, ne kapd fel a vizet... :-)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.07.16. 03:13:37

@gabors: "ha nem allampolgar 10-napon belul kiutasitani ... ha allampolgar 5 evre minden szocialis/allami szolgaltatasbol kizarni nincs wellfare, nincs ingyen iskola, korhaz, segely stb"

Az a baj, hogy ez nem adja vissza a felrobbantottak életét...
Ez így q kevés volna, eléje kell menni a problémának, hogy már a robbantás se történhessen meg.

gabors 2016.07.16. 03:51:38

@geegee: "Az a baj, hogy ez nem adja vissza a felrobbantottak életét...
Ez így q kevés volna, eléje kell menni a problémának, hogy már a robbantás se történhessen meg. "

elso korben persze nem, de hosszabb tavon hatasa lenne mert lennenek bejelentesek elobb utobb a tamadas elott is ...mert ki akar meg szegenyebb lenni es a legtobb tamadast az ilyen ingyenelo parazita csaladok fiai kovetik el .... meg elobb utobb nem lenne annyira vonzo EU-ba menni ... mert elterjedne hogy ott nem bannak jol a mohamedan menekultekkel..

pont latszik ez Israelben is mukodott.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.07.16. 04:48:10

Nizza végett én is erősen le vagyok döbbenve, hát még mi a lóf@szra nem kell lassan felkészülni ebben a khurv@ világban???
Magyarországot nem gondolom terrorista-célpont országnak, de jön pl. a 7vgi Pitbull Errész, meg nemsokára aug. 20. is, lehet, hogy érdemes lesz tankcsapdákat is kirakni a szervezőségnek...

RIP az áldozatoknak... :-(

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.07.16. 04:50:57

@gabors: Nem tudom, a muszlimok mennyire a hárommillió házmester országa, vagyis mennyire jelentgetik fel egymást, vagy inkább cinkos módon kacsintanak-e össze...
De valamit q-ra kéne tenni, illetve kellett volna, mert már évekkel ezelőtt is késő volt már...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.16. 08:14:29

@Taxomükke (UK):
Kiléptem a fürdőkádból.
:)))))))))))))))))))))))))))

Taxomükke (UK) 2016.07.16. 08:51:48

@diggerdriver: A paki lakotarsak kimostak a kadat, mielott te belemasztal?
:))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.16. 09:32:30

@Taxomükke (UK):
VELÜK fürödtem...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

tanato 2016.07.16. 09:40:37

@macamuca [IHUN]: @Chamroe: Az teljesen mindegy hogy én mit írok,én csak összerakom az apró híreket.Az idő fogja eldönteni mi lesz.Lehet hogy minden marad ugyanúgy?Mármint a régiónkbeli munkavállalókat illetően.Én ezt kétlem,de ne legyen igazam.

tanato 2016.07.16. 09:44:34

@macamuca [IHUN]: A személyek szabad mozgása úniós alapjog,közösségen kívüli államokra nem vonatkozik.Se oda se vissza formában.Egy közösségen kívüli állam azon államnak ad ilyen jogokat amelyiknek akar,pl. lehet a spanyoloknak igen az UK,a románoknak,lengyeleknek nekünk meg nem,ez egy állam szuverén döntése.

Bredpitt Monika 2016.07.16. 12:33:59

@M. Péter: @tsabus [UK]: @tanato:

@Chamroe:
szeretnék reagálni erre a hozzászólásodra:
"egy ország szavazásra jogosult többsége meghozta a döntést, hogy kilépnek az EU-ból, és meg is szavazták.
Ezek után lehülyézni őket, csak mert felvállalták azt, hogy a nehezebb utat választva megpróbálnak valami jobbat kihozni az országukból az EU-n kívül, hát finoman szólva is nem túl elegáns.

Ha nincs meg a lakosság kellő mértékű támogatása a tagság mellett, akkor ki kell léptetni az országot..
Persze a jó magyar felfogás szerint kárörvendjünk, meg hülyézzük le őket, aztán nehogy már ne rúgjuk fel Pistikét, amiért kiszállna a közös homokozóból.

A másik, hogy több mint 33,5 millió emberből nehogy már ne tudjon a tisztelt média előbányászni egy rakás olyan szerencsétlent, aki azt sem tudja, milyen rendezvényen volt, csak húzta az x-et..."

Először is értékelem a szavaid azzal kapcsolatban, hogy nem kell lehülyézni a népet, hiszen ők megszavazták ezt el kell fogadni. Egyetértek (én is kapom a hülye jelzőt azért mert adtam egy nyamvadt voksot a Fideszre.... ezen kívül megint leírnám Churchill szavait: a legnagyobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés az átlagos szavazóval...)

De.....igenis hülyének tartom azt, aki így viselkedik (és most a kőkemény valóságról beszélek nemcsak a fent említett média által kiragadott buta emberekről): kedves ismerősöm lánya 2003 óta él Londoban. Szőke, fehér bőrű lány. Valamelyik nap elment vásárolni egy kis üzletbe és egy fehér, angol férfi így szólt hozzá: "Miért nem takarodsz már te is haza?"

Na, ez a buta. Ezen kívül a facebookon is kapja a gyűlölködő üzeneteket. Könyörgöm, miért egy európai lánnyal csinálják ezt?

Ha jól értettem tsabus szavait, igenis más alapon kell ilyen horderejű dolgokban szavazni. Én pl. most akármilyen szar is a helyzet a terroristák miatt, nem fogok elmenni a mi népszavazásunkra, mert majd aztán jön a Szíjjártó és azt fogja mondani: tisztelni kell a magyar nép döntését.

A NAGY LÓFASZT!!!

Ne bújjanak a politikusok a magyar nép mögé.

Ez most kőkeményen arról szól, amit tanato mantrázott a menekültügy kapcsán. Ez itt most egy adu a kezükben, de ebben nem szabad részt venni, én úgy gondolom. A kerítéssel egy üzenet ment mindenkinek, ami szerintem nagyon is helyes volt: MAGYARORSZÁG NEM ÁTJÁRÓHÁZ. PONT.

A kerítést ők építették fel a nép jóváhagyása nélkül, most csinálják tovább, amit elkezdtek népszavazás nélkül.

A briteknek az nagy szerencséjük szerintem, hogy jóban vannak az Egyesül Államokkal. Én aztán tényleg megvédtem már ezen az oldalon Soros Györgyöt, de most nagyon örülnék, ha leállna ezzel a lehetetlen üzenettel, miszerint Európa problémája a menekültügy. Az általam nagyon szeretett Egyesül Államoknak is ki kéne vennie a részét, mert abban nagy részük van, ami az iraki invázió miatt kialakult abban a térségben.....meg még sorolhatnánk.

Még mindig úgy érzem, hogy győzött a butaság. De ezt majd az idő úgyis igazolja.
Tisztelettel. Én is a demokrácia híve vagyok.

Bredpitt Monika 2016.07.16. 12:39:09

@Chamroe: ja és még valami: "Persze a jó magyar felfogás szerint kárörvendjünk, meg hülyézzük le őket, aztán nehogy már ne rúgjuk fel Pistikét, amiért kiszállna a közös homokozóból."

Nem vagyok kárörvendő. Azt meg , hogy jó magyar felfogás e a kárörvendés?

Nézz meg egyszer egy japán kandi kamerás nevetős műsort.
Szerintem a kárörvendés nem egy nemzet sajátossága.

macamuca [IHUN] 2016.07.16. 12:45:41

@tanato:
A kilépés után, ha hozzá akar férni a piachoz UK, 2 dolgot tehet:
1: megállapodik a EU-val, hogy az EU-tagok (mind!!!!) piacaihoz való hozzáférésért cserében megadja a személyek szabad mozgását a tagállamok állampolgárai számára. Mindnek. Keletinek, nyugatinak egyformán. A létező ilyen egyezmények is ilyenek, a hírek szerint UK is ilyesmit szeretne (mármint hozzáférést a teljes EU-piachoz), és EU részről is ez az alap.
2: minden országgal egyesével köt megállapodást, ezesetben minden szerződés egyedi lesz, tartalma attol függ majd, hogy X ország piaca mennyire fontos UK-nak, tehát mit hajlandó bevállalni UK a hozzáférés érdekében, illetve X ország ennek kapcsán mennyire erős/gyenge alkupozícióban van/lesz. Ez kicsit macerásabb, tovább tart, stb, mint az 1. variáció, nem is hallani róla (nem véletlenül...), de lehetséges. Ezesetben Mo pld sz@r alkupozícióban lenne (kis ország, kis piac, kis vásárlóerő), de Lengyelo. már más helyzet=a k-európaiakkal szembeni egységes feltételrendszer tippje már meg is bukott... A V4-ek emlegetése felesleges, gazdaságilag nem érdeke a lengyeleknek, hogy Mo is megkapja azokat (várhatóan) a kedvezőbb feltételeket, melyeket egy ilyen szituban a lengyelek valószínűleg ki tudnak majd alkudni. Mindenki szepen, egyesével, saját magának, ahogy tudja....

Kb ennyi. Ezért felesleges riogatás (és irreális tipp) az egységes (tényleg, kik egység kikkel, hiszen pld a lengyelek picit kilógnak..., és tényleg rengetegen vannak itt...), k-európaiakkal szembeni feltételrendszer, a ny-európaiakkal szembeni szintén (mekkora piac pld Hollandia?, és Fo.?, Spanyolo.?, stb...)
Vagy EU-s megállapodás, vagy egyesével. Hát ezért irreális a tipp.

Bredpitt Monika 2016.07.16. 12:53:01

@kardio1: Trumpról azt írta egy amerikai újságíró, hogy jó kérdéseket tesz fel, de rettenetes válaszokat ad

ezen kívül Trump a fényes példája annak milyen az, amikor egy politikus úgy beszél a néphez, mintha egyenrangúak lennének,

maradjunk annyiban, hogy Trump az USA katasztrófája lenne, hacsak nem tér vissza a The Apprentice c. műsorához, na, eddig kéne, hogy terjedjenek a nyilvános szereplései, üdv

macamuca [IHUN] 2016.07.16. 12:58:51

@macamuca [IHUN]:
Ja, és a kiindulási pont: UK nem fog "csak úgy" , a semmiért beutazási lehetőséget adni senkinek, csak "valamiért" cserébe. Ez a "valami", a tárgyalási alap (EU-val éppúgy, mint egyesével) a kereskedelem, a piachoz való hozzáférés.
Ezt szeretné megkapni UK. Ez érthető.
De a másik fél is kapni akar, mégpedig a személyek szabad mozgását. Ez akarja az EU. Ha követed a híreket, tudhatod.
Hát kb ennyi.
De lehet rémüldözni, hinni is, stb. Akad, aki még most is ott tart, hogy mikor kell hazamennie, merthat menni kell, ez fix, csak a határidőt nem tudja. Idén szeptemberig? Dec. 31.-ig? Mert ő tudja, hogy menni kell, ne nézzük hülyének, figyeli a híreket, stb.
Isten tudja, honnan szedi az infóit, de hiszi őket rendületlenül...

tsabus UAE 2016.07.16. 13:09:41

@Chamroe: Bocs, hogy csak most válaszolok, de el kellett mennem.
Szóval, pont az a bajom, hogy érzelmi alapon hoznak döntést és senki sem mondja azt, hogy "Ez kérem marhaság, amit a kampányolók összehordtak, hisz semmilyen adattal, vagy tényeken alapuló prognózissal nem támasztották alá."
Viszont, ha már a választó egy ösztönvezérelt véglény, akkor legalább a parlamentnek kellene, kvázi tudományosan és ésszerűen döntenie. Abban az esetben - bármi legyen is a döntés - elfogadnám, mert a tényekkel nem vitatkozom.
A high risk említése padig azért volt részemről, mert a szavazás eredménye akár nagyobb katasztrófát is okozhat, mint Bhopal, vagy az Exxon Valdez volt. De ha csak egy ember is meghal, vagy egy család csődbe megy miatta, akkor is felelőtlenség, ha érzelmeken alapul a döntés.
Ez a referendum nem arról szólt, hogy ki vezesse az országot a következő pár évben, hanem hogy át akarják-e struktúrálni a teljes jogi és gazdasági rendszerüket. Márpedig egy kisebb reformnak is vannak áldozatai, nemhogy egy ekkorának.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.07.16. 13:18:10

@tsabus [UK]: Hej Csabus.Lehet nem emléxem jól, de mintha te éltél volna a lengyeleknél...Vagy nem? Ha igen, megkereshetlek privátban néhány közúti közlekedési kérdéssel?

tsabus UAE 2016.07.16. 13:24:51

@geegee: Persze, nyugodtan ! De azt vedd figyelembe, hogy már 2 éve nem vagyok ott ! :-)

bulista 2016.07.16. 14:49:56

@tsabus [UK]: Hát a családi összefogás az neked smafu??? És a futsalos csapat ámokfutásához mit szólsz, micsoda zseniális módon fellendítették a magyar külkereskedelmet? Bár az kétségtelen tény, hogy a Quaestorból valamilyen "zseniális megérzéssel" rántották ki az utolsó pillanatban a Külügy pénzét...:)

gabors 2016.07.16. 15:00:34

@geegee: "Nem tudom, a muszlimok mennyire a hárommillió házmester országa,"

Ez eleg jol igy ment/megy Syriaban, Iraqban, Lybiaban, Egyiptomban, tobb Obol menti orszagban (es masutt is lasd FSB in chechnia). Igaz hogy a helyi arab "kedves" demokratikus vezetok altal (szovjet/ndk) mintara kiepitett mukhabarat-nak jelentettek nem a DSG/CIA/MI5/FBI/DGS/FSB

es elobb utobb a jobban elni akarok lesznek a tobbseg (remelhetoleg, vagy az iszlam teljesen meghoditja az EU-t akkor megint valamelyik kedves demokratikus arabnak fognak jelenteni a sharia neveben csak eppen a foldalatti keresztenyekrol)

ookma 2016.07.16. 15:25:29

@macamuca [IHUN]: A 2-es ponthoz kell minden eu-s tagorszag beleegyezese is, errol szol az unio. UK a spanyolokkal, lengyelekkel, stb kothet kulon megallapodast, ha minden tagorszag rabolint. Ennek eselye?

2016.07.16. 15:29:05

@tanato: Ne haragudj, hogy ezt most en csak igy ideirom neked, de en nemregiben volt szerencsem megismerni egy idos urat, azt hiszem, Angliabol szarmazik, mentokocsit vezetett a haboruban, es total te jutottal rola eszembe. :D Ezt nem bantasbol irom, hanem melyseges tisztelettel, csak arrol jutott eszembe, hogy te vagy itt ezen a blogon, aki mindig megkapja, hogy a legsotetebb kepet festi. Szerintem sokszor van alapja annak, amire gondolsz, de most, hogy megismertem az egyik lelki tarsadat, meginkabb ertelek azt hiszem.

Szerintem ez valami protestans dolog lehet, hogy van egy ilyen vegtelen hite az emberi josagban meg abban, hogy annak gyoznie kell, es ezert szinte egy ilyen harcnak latja a torteneseket, es ezert argus szemekkel keresi a legrosszabb hireket a vilagbol, hogy hova teheti az o josagat vele szemben. O peldaul nem az interneten kommentel, hanem magankiadasban konyvet irogat beloluk a baratainak, meg az ismeroseinek, amivel penzt gyujt a voroskeresztnek meg a haboruban dolgozo orvosoknak, meg az osszes ilyen mindenfele borzalmakrol tud, mindenki sztorijat meghallgatja, mint ahogy te is beteve tudod az osszes nepirtast meg egyeb szornyuseget ami valaha is csak tortent, mintha te is direkte keresned az ilyen sztorikat az emberi szenvedesrol, nyilvan azert, hogy ellene lehess, de ez a szinte targyias szemlelet akkor is megijeszt egy picit :D

Lehet, hogy azert, mert lany vagyok, es nem fogadom el az eroszakot, mint alapvetest, es nem latom a vilagot ilyen jo-rossz tengelyben, illetve meg azert, mert engem nem is ilyen hitre neveltek, hanem megkerdojelezesre, megismeresre, kiserletezesgetesre. Masfelol meg viszont amugy egeszen lenyugoz ez az acelbiztossag ebben az egesz koordinatarendszerbe vetett hitbe, es siman lehet, hogy ez a sziklaszilardsag a hosszu elet titka (ez az ur 90 folott jar mar boven).

Ugyanakkor pedig melysegesen meg is remit, hogy micsoda szep kor, es megis micsoda naivsag van benne, hat hogyhogy meglepetes neki, hogy az emberi termeszet az ilyen, hat az egyszerre jo is meg gonosz is, ez egy ilyen komplex dolog, es hat hogyhogy nem lehet ezt igy latni, es szoval engem teljesen elkepeszt ez igy, hogy ez az abszolut hite van ebben a vilagban (o meg ilyen arisztokratakat meg laptulajdonosokat meg ilyen befolyasos embereket is ismer), es akkor ezzel egyutt plusz a sok rossz hir, hogy megis szenvednek az emberek, hat hogy lehet ennyi csalodassal ilyen sokaig elni? :D

Szoval erdekes ez, szerintem ez lehet az oka, hogy sokan megjegyzik neked, hogy micsoda rossz hirekkel szolgalsz megint, de azt hiszem ertem mostmar, honnan ered, ez termeszetesen semmikepp sem szemrehanyas, vagy ilyesmi, remelem nem haragszol, csak ugy eszembe jutottal, en csak ugy elgondolkodtam. :)

gabors 2016.07.16. 16:45:01

@Bredpitt Monika: "maradjunk annyiban, hogy Trump az USA katasztrófája lenne, hacsak nem tér vissza a The Apprentice c. műsorához, na, eddig kéne, hogy terjedjenek a nyilvános szereplései, üdv "

sajnos az amerikaiak eleg nagy resze, foleg feher foleg uneducated nem veled hanem Trump-pal ert egyett ... a feketeket mar sikerul 0%-ra szoritania ezert veluk mar nem is foglalkozik. hogy ez eleg lesz-e President Trump-hoz nem tudni most hogy egy orszagossan ismeretlen senkit valasztott alelnoknek meg barmi is lehet (persze feher rust-belt allami kormanyzo )

csakhogy az amerikai elnok valasztas nem olyan mint az apprentice vagy miss usa, hanem allamonkent electorokat valasztanak gyoztes mindent visz alapon. Vagyis 50 valasztas van egy idoben es nem muszaly mindenhol nyerni... :-(

Eerrol gondolom Gore tudna meselni, hogy hogyan kell ugy valasztast vesziteni hogy felmillioval tobb szavazoja volt orszagosan de megis vesztetett, a hangin chadekkel egy tobbsegeben demokrata keruletben ahol nagyon elbasztak a szavazolapokat.... es azon a kb 100,000 szavason mult Florida, amivel ment az elnokseg is a lecsoba :-)

2016.07.16. 17:58:37

@mojyo: Meg amugy ennek a bacsinak a segitsegevel mostmar az angolokat is kezdem erteni :D Vagyishat ez az altalanos sajat udvariassagukba meg "uriembersegbe" vetett hit, ez is olyan brit szamomra, hogy peldaul nincsen irott alkotmanyuk, mert minek, mert a kirlayno meg az, hogy decens uriemberek vagyunk, majd meggatolja, hogy ne szegjuk meg, mig ugye Europaban meg amugy az osszes tobbi nem-angolszasz orszagban amugy nalunk ugye minden hulye at akarja irni az alkotmanyt maganak meg papir kell mindenrol, mint az a vita itt az egyik kommentelovel aki azon volt kiakadva, hogy mindenki 130-cal megy mikor 120 a hivatalos hatar, nalunk meg nem iratlan szabalyok vannak, cserebe viszont kovetkezmenye is van a dolgoknak, mert ugye mi itt az oszinteseget jobban dijazzuk az udvariassagnal, vagyishat a masik klasszikus hataratkelos kifogas, hogy minek kerdi hogy hogy vagyok ha nem erdekli, szoval mi mashogy allunk ehhez, mikozben az angoloknak, ezen kivul az iratlan uriembersegen kivul nincsenek elvarasaik a honpolgar fele, es hat ebben a kenyelmes uriembersegben jol eltuntetheto a felelosseg, meg a kovetkezmenyek, peldaul az angolok meg inkabb magyarazkodnak 12 koteten keresztul, hogy miert nem volt jo otlet az iraki haboru, es ezt mindenki nyilvanosan elolvashatja, de persze elitelni nem fognak senkit, hanem csak hozzakerul igy a kollektiv uriemberseg-tudathoz, es akkor majd legkozelebb hatha nem lesz baj. Ezzel sem tudok amugy mit kezdeni, egyfelol tiszteletre melto, hogy kihuztak eddig ezzel, es vegulis tenyleg, megusztak a polgarhaborukat meg a diktatorokat amikbol az ilyen irogatni vagyo, egymas fele elvarasokat tamaszto, oszintebb kontinenslakoknak sajnos boven kijutott, ugyanakkor azonban ezen a veres aron azert megiscsak eljutottunk egy egyenlobb, szolidarasabb tarsadalom fele, mikozben az angolok megtartottak a sajat egyenlotlensegeiket, illetve hat lehet, hogy ennek az egesz uriembersegnek a kovetkezmenye, hogy ilyenre sikerult a kapitalizmus, mint amilyen, es az meg, hat lehet, hogy nem olyan jo, dehat mi az alternativa ugye. Szoval erdekes, egyfelol valoban csodalhato, masfelol viszont tenyleg remiszto, na mindegy, ez mar tenyleg nem @tanatonak szol, hanem csak ugy tovabb gondolkodtam ezen a bacsin, amugy rendkivul jokedvu es kedves ember.

Bredpitt Monika 2016.07.16. 19:24:41

@gabors: most meselte egy ismerosom, hogy itthon elo amerikai allampolgar csak azert fog az osszel kirepulni, hogy Trumpra szavazzon,

Azert en remenykedem, hogy meglesz az elso noi elnok, bar mostanaban nem figyelem az eredmenyeket

tanato 2016.07.16. 19:42:45

@mojyo: A szörnyűségeket azért ismerem mert szeretem a történelmet,ott meg ilyenből sok van.A holocaustot.,világháborúkat meg személyes elbeszélésekből is ismerem amit egykor ott lévő polgárok meséltek nekem,erőteljes kérésemre persze.A Jugó háború a maga népirtásaival, erőszakolásokkal,gyilkosságokkal meg már a fiatalkoromban volt.

tanato 2016.07.16. 19:45:42

@macamuca [IHUN]: @Bredpitt Monika: @mojyo: Sajnos a Brexit gyűlöletkampányon alapult nem kétséges,mint a mi tavalyi kormánymegerősítő kampányunk.De tényleg várjuk ki a végét hogyan alakul majd a gyakorlatban.Nekem nincsenek illúzióim,de még jól is elsülhet.

tanato 2016.07.16. 20:18:58

@mojyo: Érdemes ezt a filmet megnézned,A vér és a méz földjén a címe,a Jugó háborúról szól,annak legszörnyűbb boszniai részéről.5 év alatt a szerb katonák 50 ezer muzulmán nőt erőszakoltak meg és több tízezer civil bosnyák muzulmánt mészároltak le tömegkivégzéseken.A film nagyon brutális ,de igaz jeleneteket tartalmaz,főleg a nők megerőszakolásán van a fókusz.
A lényege hogy egy fogoly muzulmán lányba akit parancsra meg kell erőszakolni,utána kivégezni,egy szerb katonatiszt /aki már a háború előtt is ismerte Szarjevóban/belészeret,próbálja megmenteni,de ingadozik mert családja által meg erősen gyűlöli a muzulmánokat,mer annak idején apja családját megölték a 2. vh-ban a szerbek ellen harcoló muzulmán gárdisták./
Nagyon izgalmas film,sok borzalmas de igaz jelenettel.

tanato 2016.07.16. 20:35:01

Itt van a teljes film akit érdekel és szereti a történelmet.

tanato 2016.07.16. 20:42:27

@mojyo: Köszi meg fogom nézni.

2016.07.16. 21:12:20

@tanato: Csak 6 perc, egy ilyen rovid dokumentumfilm Adam Curtis "tollabol", veletlenul talaltam ra (a brit lakotelepekrol, mint a brutalista epiteszet befuccsolasarol is csinalt egy orasat, ezt akartam egyszer megnezni), de akkor utana ez jott a youtube-on es ottragadtam. Ebben arrol van szo, hogy hogyan valtoztatott a media azon, ahogy a szornyusegekre reagalunk, foleg a hideghaboru vege utan, es - ez foleg az olyan angol bacsiknak es a tobbi britnek szol, akikrol korabban irtam, illetve mindazoknak, akik szentul hisznek a jo-rossz rendben es a hasonlo meggyozodesekben -, hogy mi van akkor, ha nincs ilyen, hanem mindenkibol lehet gonosz, es akkor, ahogy o mondja: az egyetlen reakcio, hogy tejoeg, es ez olyan, mint egy depresszios hippi fejeben lenni. Marmint nekik, mert en speciel sose hittem semmi ilyesmiben, en nem eltem tul sokat a hideghaboru alatt, es nem kaptam keszen szilard rendszert, szilard nezetet, hitet benne vagy ellene, tehat nekem ez egyaltalan nem uj, de ugy tunik, vannak akiknek igen. De amugy erdekes eszmefuttatas, csinalt hozza egy folytatast aztan, Ukrajnaval kapcsolatban, Vlagyiszlav Szerhovrol, es az altala "nem-linearis" haborunak nevezett elmeleterol, bar az meg kevesbe ujdonsag, hiszen evezredes tortenete van az ilyesminek, illetve a gazdasaggal kapcsolatos dolgokra raeroltetni pedig elegge santit de amugy abban a reszben is vannak erdekes gondolatok. Tulajdonkeppen arrol van szo, hogy olyan idoket elunk, amibol eltunt az eddig sziklaszilardnak hitt rendszer, es senki se tudja, hogy mi a franc van, hogy ki kivel van, es erre is csak annyit lehet mondani, hogy tejoeg, es epp ez is a cel. En ezt csak annyival egeszitenem ki, hogy szerintem soha se volt semmi egyertelmu, csak nem volt ennyi lehetoseg az informacio megszerzesere es torzitasara sem, es ez most felerositi ezt az erzest. Az viszont teny, hogy valoban van egyfajta atrendezodes a vilagban most eppenseggel, es tenyleg nehez megallapitani, hogy mi tortenik, de ez minden ilyen atrendezodes koraban ilyen lehetett, es nem hiszek abban, hogy ez az egesz egy uj dolog, vagy, hogy tobbrol szolna az emberi kapzsisag tortenetenel, csak a media es az internet adott hozza egy uj dimenziot. Na mindegy elkalandoztam.

gabors 2016.07.16. 21:47:56

@Bredpitt Monika: "@gabors: most meselte egy ismerosom, hogy itthon elo amerikai allampolgar csak azert fog az osszel kirepulni, hogy Trumpra szavazzon, "

latszik mekkora BAROM hogy meg azt sem tudja hogy 47 allamban lehet levelben szavazni absentee voting.... de lehet Alabami .... akkor ertem a trumpot is...

mostanaban nagyon kozel van 3-4%-al vezet talan Clinton mint irtam az orszagos szamok nem mondanak sokat ....

Az ugynevezett swing-state-eket kell kovetni Florida, Pennsylvania, Colorado es egyik masik rust-bellt state pl Wisconsin Michigan (itt sok feher kekgalleros luser van akik beszopjak amit Trump iger nekik (make america great again) holott pont nekik america sohasem volt great..

Most egy kicsit talan valoszinubb Clinton de pl egy ket terrortamadas (foleg iszlamista) nagyon sokat segithet Trumpnak mert erositheti azt a reteget aki veszni latja az americai "ertekeket" ....

Sok mulhat a ket Part Konferencian is hetfon kezdodik a repi is ket (vagy harom) hetre ra a demokratak....

Ja Libertarianus part is bekvarhat vihet sok Sanders tamogatot magaval ami pont azt az 2-3%-ot is jelentheti hogy Clinton veszit (nagyon nepszeru volt Sanders a rust-belt=ben)

Bredpitt Monika 2016.07.16. 22:03:08

@gabors: lehet kezet is akar razni vele,

Bredpitt Monika 2016.07.16. 22:21:21

@gabors: ha jol emlekszem Al Gore elsetalt es ott a floridai szavazatszamlalassal is gondok voltak

gabors 2016.07.17. 05:14:00

@Bredpitt Monika: "ha jol emlekszem Al Gore elsetalt es ott a floridai szavazatszamlalassal is gondok voltak "

nem egesszen !! a legfelsobb birosagig ment a dolog (a Floridai)

Floridaban, egy meglehetosen nagy demokrata valasztokeruletben egy nagyon elbaszott szavazolapot hoztak ossze (ez keruletenkent mas es mas meg ugyanabban az allamban is) (komplikalt) ugynevezett butterfly (mindket oldalon voltak nevek es kozepen kellett lyukasztani (regi mechanikus gep) nem volt nehez elnezni Al Gore es egy valaki teljesen mas kozott (foleg mert a betuk is eleg kicsik voltak)... ...

Sehol mashol Floridaban az a ficko nem kapott gyakorlatilag szavazatokat csak ott ...sok tizezret ... es ezen mult a Floridai gyozelem/vereseg ... az hogy tobbszori utannaszamolas is volt, mar csak hab volt a tortan Gore probalta menteni a menthetot mert tenyleg nagyon kozel volt 0.1% vagy hasonlo ..... na itt volt hogy a vegen O mondta hogy akkor annyi (de kesobb utanna szamoltak es nem nyert volna ezt valoszinuleg a demokratak is mar tudtak hiszen mintavetelezest mindket oldal csinalt)

De mivel mint irtam is, a gyoztes viszi az osszes electoral szavazatot Florida ment a Bush-nak ami megforditotta az eredmenyt.... igy is 540,000-el tobben szavaztak Gora-ra mint Bush-ra csak elnokot nem igy valasztanak az USA-ban

tanato 2016.07.17. 08:41:40

@mojyo: Köszi a magyarázatot,valóban régen is sok szörnyűség történt,csak nem tudtunk róluk,vagy csak nagyon sokára.Így úgy tűnik megsokasodtak a rémtörténetek.

kardio1 2016.07.17. 12:35:46

@Bredpitt Monika: Trump ugyanaz a jelenség Amerikàban, mint Magyarorszàgon a Jobbik, Franciaorszàgban a Front National, a németeknél meg az Alternativ für Deutschland (jol irtam?). Az emberek egyre nagyobb részének lesz elege az establishment politikusokbol, a politikai korrektségbôl és tàrsaibol. Ezt a tényt lovagoljàk meg a fentiek. Trumpra nem igaz, de az europai megfelelôknél nagy gond, hogy az ororszok pénzelik ôket (Front National és Jobbik biztosan ez a kategoria), akiknek persze szintén megvan a maguk érdeke, ahogy persze az amerikaiaknak vagy a kinaiaknak is. Es e hàrom közül egyik sem egy prosperàlo, egységes Europàban érdekelt.
Az amerikai elnökvàlasztàsra visszatérve, én nem tudom, kire tudnék voksolni Trump és Clinton közül, màr ha egyàltalàn igy menne ott a vàlasztàs. Clintontol is égnek àll a hàtamon a szôr.

Bredpitt Monika 2016.07.17. 12:55:52

@kardio1: Nem, nem ugyanaz a jelenség. Trump olyan elképesztő módon kommunikál az emberekkel, amivel ő maga fogja komoly veszélybe sodorni Amerikát.

Ahelyett, hogy hidakat építene, újabb ellenségeket szerez maguknak, amiből már így is elég van.

Hogy megy a választás Amerikában? Úgy ahogy mindenhol. A népet próbálják befolyásolni a politikusok és a mögöttük állók. Nyilván ott a pénz nagy szerepet játszik, mert azok vannak egyáltalán az élvonalban, akik mögött több a pénz, de a végeredmény akkor is ugyanaz. Ki tudja meggyőzni az embereket? Ha meg valami összeesküvés elméletre gondolsz, akkor akkor kár is bármiről vitatkozni.

Nekem nem áll fel a szőr a hátamon Clintontól. Ott van a férje, aki nyolc évig volt elnök, előtte sem, és utána sem sikerült senkinek az, hogy az izraelieket és a palesztinokat egy kézfogás erejéig legalább összehozza. Aztán mi lett? Rabint egy zsidó vallási fanatikus ölte meg.

Ezen kívül Hillaryt nagyon nagy tisztelet övezi a nők körében más kontinenseken is, ami szintén nem egy hátrány.
Hajrá Hillary !!!!!!

Herr Géza 2016.07.17. 13:11:45

@kardio1: Majdnem jól írtad: Alternative für Deutschland :)

kardio1 2016.07.17. 18:35:37

@Herr Géza: tudtam, hogy el fogom rontani ;) Aze-re végzôdô verzio volt a màsik ötletem.
@Bredpitt Monika: egyrészt nem vagyok nô, ùgyhogy ez nem érv :) Màrcsak azért sem, mert ne azért vàlasszanak meg valakit elnöknek, mert fekete, vagy mert nô, és elmondhatjuk, hogy mi milyen frankok vagyunk, hogy megszavaztuk. A vàlasztàssal kapcsolatban nem volt semmilyen összeesküvés elmélet a fejemben, csak arra utaltam, hogy az amerikai vàlasztàsi rendszer nem ùgy mûködik, hogy az egyszeri szavazo kivàlasztja a szavazolaprol a neki tetszô jelöltet, hanem elektori rendszer van.
Clinton se sokra tartom, nemcsak a feleségét nem. Lassan màr a demokratàk is eljutnak oda, mint Magyarorszàgon a liberàlisok, hogy csak a kisebbségi szavazokra, ilyen-olyan deviàns csoportokra (értsd jol) tudnak tàmaszkodni. A balos vonalat màr rég ejtették, azért is volt Saunder olyan sikeres.
Sikeres elnöknek a közelmùltbol Reagant tartom (legalàbbis nemzetközi vonalon), végülis megtörte a Szovjetuniot és a szocialista tàbort.

Bredpitt Monika 2016.07.17. 22:59:27

Ronald Reagan valoban nagy tiszteletnek orvendett, es elismert elnoke volt az usanak, de azert ajanlom figyelmedbe a Charlie Wilson haboruja c filmet.
Sanders re gondoltal, ugye?

kardio1 2016.07.17. 23:09:26

@Bredpitt Monika: Igen, Bernie Sandersre. Reaganrol mindig az jut eszembe, hogy gyerekkoromban a szomszédunk egy nyugdijas katonatiszt volt. Ô emlegette mindig Reagant ùgy, hogy "a szinész", és ezt is csak a figa között szûrve :)

Bredpitt Monika 2016.07.17. 23:20:48

@kardio1: gyerekkorombol nekem is az maradt meg hogy egy komolytalan szinesz akit a hatterbol iranyitanak, igazabol amikor meghalt akkor derult ki szamomra mennyire hiteles volt, mint elnok

Bredpitt Monika 2016.07.18. 07:26:01

@kardio1: bocs, nem foglak zaklatni, egy dolog meg,
van New Jersey ben egy idos holgy ismeros, egesz eleteben az amerikai kormany alkalmazottja volt, mindig republikanusra szavaz, de azt mondta most inkabb adja Hillary Clinton ra a voksat, mint erre az emberre

tsabus UAE 2016.07.18. 12:07:51

@geegee: Írtam választ, de visszapattant az indamail-es címedről !

tsabus UAE 2016.07.19. 16:30:26

@tsabus [UK]: Elküldtem privát üzenetként is...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása