oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. szeptember 09. 06:47,  Magyarország és én – a Szavazás 144 komment

2015. szeptember 09. 06:47 Határátkelő

Magyarország és én – a Szavazás

Hát ez a nap is eljött, a Magyarország és én pályázatra (időben) érkezett összes írás megjelent, és ígéretemhez híven most a blogon legtöbb szavazatot és a Facebookon legtöbb lájkot kapott három-három poszt közül választhatjátok ki a végső győztest. (Pontosabban a közönségdíjast, mert lesz még egy nyertes, őt én választom ki rémes önkényben.)

budapest_latkep_sajat_1.jpg

A dolog menete az lesz, hogy a mind a hat posztból lesz itt egy-egy rövid részlet, majd a poszt végén egyetlen szavazásban lehet valamelyikre voksolni. Értelemszerűen az lesz a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapja. (A voksolást most is a poszt megjelenése után 48 órával zárom le.)

Mielőtt belevágnánk, még annyit, hogy érdekes mennyire más tetszett a blog olvasóinak és a Facebook közönségének. Az ember azt gondolná, hogy ami az egyik platformon népszerű, az a másikon is az, ám mégsem így lett, azaz az első háromban nincsen átfedés.

De nem húzom tovább az időt, jöjjenek tehát a részletek, a végén pedig szavazzatok! (A nyereményekről itt olvashattok.)

Kezdjük a blogon (a megjelenés utáni első 48 óra eredménye alapján) legtöbb szavazatot kapott írásokkal:

Motivációs levél a magyar kormánynak (2988 Tetszett – 165 Nem tetszett)

„Miközben én a munkámat próbáltam elvégezni, és az adómat fizettem, az állam úgy döntött, hogy elveszi a magánnyugdíjamat, cserébe sajnos az államadósság még csak nem is csökkent, a társadalom továbbra is öregszik.

Feleségemmel pontosan két éve költöztünk ki Londonba új életet kezdeni. Ő volt a leleményesebb, mert egy hónap után már talált egy jó állást, ahol a főnöke és a kollégái idejekorán felfigyeltek az eredményeire, és annak megfelelően mind a mai napig megbecsülik. Magyarországon is jól dolgozott, ott is honorálták érdemei szerint - ugye ismerős az a mondás, hogy „mindig azt a lovat ütik, amelyik húz"?

Nekem 9 hónapba telt, mire találtam a szakmámban munkát – igaz, nem Londonban, úgyhogy kicsit csalnom kell, mert a pályázat a londoni magyarokra vonatkozik, de majdnem egy évet éltem Londonban és különben is leleményes magyarként megtalálom én a módját, hogy bizonyítsam, azóta is ott élek. (...)

Amint már említettem, racionális döntés eredménye volt, hogy elköltözzünk Magyarországról. Milyen racionális indokokat tud mondani arra, hogy megéri felszámolnom mindazt, amit itt elértem és Magyarországra költöznöm? Mitől lesz ez „win-win” helyzet?

Túró Rudit itt is lehet venni, az egyszáz millió 1/50-ed része pedig egyszerű mérnökként számolva olyan kevés, mint az új stadion a felcsúti csapatnak ahhoz, hogy bejusson az BL-döntőbe.”

Nyílt levél Magyarországhoz (2500 - 381)

„Kedves Magyarország!

Nekem hiányzol, minden kedves emlékeddel és apró szépségeddel. Te formáltad a személyiségem olyanná, amilyen vagyok. Ezért örökké hálás, s adósod maradok.

Én büszke vagyok rá, hogy a gyermeked vagyok. Mindenkinek elmondom, hogy látogasson meg és élvezze a szépségedet, varázslatos hangulatod. Hihetetlen boldogsággal tölt el, mikor más nemzetek szülöttei lelkesen mesélik emlékeiket rólad.

Én 25 éves vagyok, és alkotni akarok. Egy jobb helyet, egy szebb országot, egy olyan világot, amiben élni jó. Jelenleg mindezt külföldön teszem. Ha belegondolok, néha elfog a szégyen. Szégyellem, hogy nem a szülőföldem gazdagítom, hogy nem a saját nemzetem fejlesztem, gyarapítom.

Hogy nem a családommal és barátaimmal töltöm a szabad perceim, akik annyi időt és megfoghatatlan, leírhatatlan gazdagságot adtak nekem. És akiknek köszönhetem, hogy ma az vagyok, aki vagyok.

Kedves Magyarország!

Engem még semmi nem köt külföldre, én még hazamehetek. Bennem még bennem van a honvágy, hazaszeretet. Én még azt érzem, hogy szeretném a már külföldön megszerzett tudásanyagot hazavinni és átadni, de közben tudom, nem lenne kinek.”

Így lettem határátkelő 31 év tanítás után (1887 – 64)

„Nem tagadom, a döntésemben, hogy felpakolom a családot, és Angliába jövünk, benne volt a dac és a keserűség is. Meg az is, hogy a gyerekeket szeretem, de egyre kevésbé szerettem azt, amivé az iskola lett, ahogy a dolgok mentek.

Aztán benne volt a politika is. Az, amit az elmúlt 25 évben műveltek az országgal és a lakóival. Meg a helyi „politika” is. Nyilván túlértékeltem magam, mert azt hittem, elég, ha a munkámat jól végzem, elég, ha a tanítványaim szeretnek és tanulnak, a szülők elismernek, és örülnek, hogy rám bízták a gyerekeiket. Hát tévedtem.

Nem tudtam befogni a számat, mindig nyíltan elmondtam a véleményemet. És soha nem voltam hajlandó senkinek hajbókolni. Abban, hogy mennem kellett, ez is vastagon benne volt. Kellemetlen volt a jelenlétem, nem illettem bele a képbe.

Nincs bűntudatom, amiért leléptem. Hiszem és vallom, hogy 31 év alatt több értéket teremtettem a hazámnak, mint bármelyik csaló, hazug, képmutató, tolvaj politikus.

Hogy ez nem kellett? Nem vagyok meglepve. Kinek kellenek gondolkodó emberek, pláne olyanok, akik a fiatalokat is igyekszenek kritikus gondolkodásra nevelni?”

Most pedig jöjjön az a három poszt, ami a Facebookon a legtöbb lájkot kapta!

Már nem vagyunk benne a körben (501)

„Ma pont egy éve elindultunk Németországba, hogy megteremtsük a lehetőségét egy jobb életnek. Nem, itt sincs kolbászból a kerítés... igazából nem nagyon van kerítés. Nem, itt sem könnyű, sőt!

De sikerült gyökeret ereszteni, igaz nem minden segítség nélkül, és még nem is értünk célba, de jó úton haladunk, már bevilágítja a fény a teret. Van munka, lakás, kocsi, frissül a ruhatár, eljárunk itthonról, találtunk barátokat, egyre jobban megy a nyelv is és marad a fizetésünkből hó végén... Mi kell még?

Az első pár hónap a honvágy, kétségbeesés, érzelmi hullámok, remény, tervek jegyében telt, hiányzott minden és mindenki, ugyanakkor rácsodálkoztunk dolgokra, mint egy 3 éves kisgyerek.

Mostanra természetes, hogy mosolygunk, hogy ránk mosolyognak, hogy segítőkészek az emberek, nem megy el az életkedvünk, csak mert kilépünk az utcára. A hónapok múltával egyre több ismeretséget szerezve, közös programokat szervezve a rossz érzések ritkultak, ez vált otthonunkká.

Magyarország? A távolság, a más kultúra, más életvitel megváltoztatta a szülőföldhöz fűzött érzéseket. Igen, a füstölt húsok, a jó magyar tehéntúró... a család, a barátok, a haverok... a gyermekkor helyszínei, a megszokott kocsmák mind hiányoznak, de ezekre van orvosság.

Az internet elengedhetetlen, így részesei maradhatunk az otthon maradottak életének. Valaki mindig megy, vagy jön, így a küldött csomagok is célba érnek, és időnket engedve repülővel 2 óra alatt otthon vagyunk.”

Elképesztő jó érzés a kiszámíthatóság (497)

„Tavaly október óta vagyok kint, először próbaidő, majd annak lejárta után, januártól már ők is itt vannak, és nem untatnék senkit azzal, milyen simán ment minden, de minden. Tényleg unalomig ismételt történet.

Nem is a szervezettséget, olajozottságot hangsúlyoznám itt, hanem hogy mellé milyen kedvesek, segítőkészek. Mindenki. Még a rendőr is, aki megbüntetett 90 euróra, mert a 300 méteres távolságra az oviig a gyereket nem kötöttem be.

Nagyon sokat gondolkozunk a nejemmel, miért lehet ez, jó döntés volt-e kijönni, hazamegyünk-e, mi okozza otthon a keserűséget. Sokat viccelődünk azon, hogyan lenne ez most Magyarországon (WC-papír a kórházban, közlekedési szituációk, stb).

Ezer szállal kötődünk a Magyarországhoz, minden nap péppé olvassuk a magyar netet, mindent tudunk a Moszkva tér átépítéséről, tudjuk milyen az idő a Balcsin és persze nyaralni is haza megyünk majd, nem pedig Mallorcára. Jó, még nem vagyunk régóta „kint”.

A sok beszélgetésből eddig oda jutottunk, és szerintem ez lehet a kulcs talán – elnézést a csúnya szóért – hogy itt nem akar mindenki mindenkit mindig átbaszni. Ezért nem retteg mindenki mi lesz vele, a lakásával, cuccaival, gyerekével, beteg szüleivel.”

Úgy éreztem, ez az utolsó esélyem (354)

„A lelkem? Az köszöni, rosszul van. Még mindig nagyon fáj. Nem, nem Magyarország hiányzik, hanem csak annak egy része: a gyerekeim, az állataim, az otthonom. Ha mindezek itt lennének... Mivel még tanulnak, nem lehet tudni, kit, hova vet az élet. Rengeteg a bizonytalanság körülöttem és bennem.

Ez lesz az életem a továbbiakban? Egy megosztott szoba? Skype-kapcsolat? Esetleg kétszer egy évben személyes találkozás? Vissza már nem mehetek. Magyarországon a korombeli embereket leírták a munkaerőpiacon. Pláne vidéken. Új munka találására minimális az esély. Szóval itt vagyok két világ között. Lógok a levegőben.

Időnként dühös vagyok Magyarországra, miért olyan, amilyen. Világéletemben lázadó típus voltam, most is az vagyok. Itt, Londonban is látom a kisebb-nagyobb hibákat különböző területeken. Az az elvem, hogy jobbá soha sem a beletörődő, mindent elfogadó emberek tették a világot, hanem a magamfajták.

Magyarország a patópálok országa. Épp néhány napja említettem valakinek egy probléma kapcsán, amit én megoldanék, ő meg megadóan elfogad, hogy tiszta szerencséje az emberiségnek, hogy már elérte ezt a fejlettségi szintet, mert ha őrajtuk múlna, még mindig halásznánk és vadásznánk. Dühös vagyok, hogy ilyen türelmes, beletörődő és elnéző a magyar nép.”

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: pályázat Magyarország Magyarország és én

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr387771554

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zsidó vallásra áttért kazárokkal élünk együtt 2015.09.10. 09:31:25

A honfoglaláskor és a vele együtt megtörtént államalapításunkkor volt velünk néhány százaléknyi kazár. Tehát zsidó hitre áttért pusztai lovasnép. Ezek hurcolásztak magukkal judeo-keresztény jelképeket és nem mi magyarok. Ma ezek utódjaival élünk egy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soad1221 2015.09.09. 15:37:12

@Pink Petsch: azért mert megvan a szabadságod, hogy a saját nemedről azt gondold amit, attól még szexista is lehet a gondolatod, nem? :)

najó kiszálltam, nem az én témám igazából, és különben sem ér offolni...:D

2015.09.09. 15:37:18

@soad1221: Nem, alapvetően nem lehet .... élhet kritikával a saját neme egyes szociális, már-már tipikus megnyilvánulásai iránt, de alapvetően egy nő sosem szexista. Legfeljebb nem femináci ;).

2015.09.09. 15:38:48

@soad1221: Nem, nem lehet szexista ... de az, hogy valaki nőként (vagy éppen férfiként ) picsaként viselkedik nem mentség semmire..

2015.09.09. 15:44:47

@Pink Petsch: Miert, ha egy cigany azt irja hogy a budos ciganyok mind tolvajok, az nem rasszizmus?

TilosazA (UK) 2015.09.09. 15:45:28

Teljesen mindegy, hogy ki írja, férfi vagy nő, a szexizmus az szexizmus marad. Ha azt mondod egy férfiről, hogy azért nem tud főzni, vagy felvarrni egy gombot, mert férfi, vagy ha azt mondod egy nőről, hogy azért béna a kamionvezetésben mert nő.

macamuca [IHUN] 2015.09.09. 15:51:25

@Pink Petsch:
Szexista: nemi alapon általánosító és megkülönböztető. Lehet pozitív és lehet negatív ez a diszkrimináció.
A szó jelentesen nem valtoztat az, hogy adott szöveget ferfi, vagy nő forgalmazza meg, valamint az sem, hogy a sajat nemével kapcsolatos az adott szoveg, vagy az ellenkezo nemre vonatkozik.

Szoval nőként is lehetséges szexista megjegyzest tenni a nőkre.
Ja, es nincs olyan elojog, hogy nő nőre mondhatja, mert az nem szamit, meg nem is azt jelenti. Szamit, es ugyanazt jelenti.

2015.09.09. 15:52:21

@Pink Petsch: Ez hulyeseg, dehogynem lehet egy no szexista. Peldaul, ugy tunik, te is az vagy. En a magam reszerol feministanak tartom magam, ha neked ez nem tetszik es lekicsinyloen 'feminacinak' hivod a feministakat az a te dolgod. Egyebkent itt lezarom a 'vitat', mert tudom hogy most lesz az amikor kifogytal az ervekbol es elkezdesz majd szemelyeskedo megjegyzesekkel nekemtamadni. Engem ez oszinten szolva nem erdekel, gondolj amit akarsz.

2015.09.09. 15:53:18

Nem, az csak értékítélet .. ha te mondanád fehér emberként, az rasszizmus lenne.
Éppen tegnap este volt egy vita erról a egy nemzetközi fórumon: egy egyiptomi arab srác írt be, hogy a szíriaik lejáratják az arab népet. Erre jött, hogy milyen rassziszta .. nem, nem az .. a sját rasszáról nyilatkozott .. nem rasszizmus, értékítlket
Ideje lenne megtanulni különbséget tenni

TilosazA (UK) 2015.09.09. 16:04:03

Én sem akarok már többet ebben a témában írni, ez az utolsó, ígérem. A probléma egészen pontosan az, hogy degradálja az illető mondanivalóját olyan indokkal, hogy "a periódus kellős közepén van" - következésképpen hisztis, és nyilván túlreagálja a dolgokat. Amúgy ez jó módszer arra, hogy visszapattintsuk a kritikát: á, csak hisztis, azért ír ilyeneket rólam/nekem.
Ez csak akkor nem volna szexizmus, ha saját magáról állítja valaki. Bár ebben nem vagyok biztos.

Határátkelő 2015.09.09. 16:45:42

@Pink Petsch: neked úgy tűnik van erőteljes véleményed, előítéleteid, "feltevésed" emberekről. Hiszen tudni nem tudod, ellenben a véleményedet igen sarkosan (és itt nagyon finoman fogalmaztam) fogalmazod meg. Ahogy máskor is, megint a stílus a probléma. Kérnénk, hogy a jövőben ezt munkásságodban vedd figyelembe.

©________ 2015.09.09. 16:58:04

@Pink Petsch:
logikád kikezdhetetlen.
ja nem.

nos, megtaláltad az egyetlen embert, akit nem érdekel.
nem, annyira sem.

©________ 2015.09.09. 16:59:44

@macamuca [IHUN]: pedig már azt hittem, digger kapcsán megtanítottam a blognak, hogy mi a szexizmus, annyit pofáztam:D

Bredpitt Monika 2015.09.09. 17:03:35

@Pernilla: Jaj, ne árulja el, szerintem én leszek a negativ győztes.

Bredpitt Monika 2015.09.09. 17:07:37

@Pernilla: @Golf2: Igen a citromdíjas már tudja, legközelebb HA ra kell hallgatni, aki más címet adott a posztnak. abban nem szerepelt a szexista viccek, és a pálinka.

2015.09.09. 17:11:08

@Ödenburger [Hu/At]: Huuuu! Az nagyon NAGYON tetszene, ha ugy lenne, Juzsno-Szahalinszk peldaul. :D

@macamuca [IHUN]: Settle, lady! :D Ha olyan lennek a valosagban is, amilyennek online latszom, nem kommentelnek ide, hiszen a tokeletes ember prototipusa nyilvan az elet csaszara is egyben es neki nincs ideje holmi kivandorlos blogokra irogatni. :D

@Csupacsí (rendkívüli helyzetben): Te csak ne feleselj, apuskam! :D Te transzszexualis vagy akkor, ugye? A Hataratkelonek pedig tobbszoros szemelyisegzavara van. :D

2015.09.09. 17:17:38

@mojyo:

Ott mar szerintem bejon a Japan TV is... :D

Bredpitt Monika 2015.09.09. 17:23:44

@Pink Petsch: @Határátkelő: Bocs, hogy beleszólok, de itt vagyok erre tanunak, hiszen Pink Petsch, a háttérben még én békítgettelek, hogy ne vonulj már el sértődötten, és ne vond már vissza a posztot. Örülök, hogy nem tetted, bár nem igazán derült ki, hogy melyik volt a tied. Nem vagyok karakter szakértő, de én már arról sejtettem, hogy melyik vagy te, hogy HA úgy vezetett fel, a stílus nem semmi, vagy valami ilyesmi. Aztán lehet , nincs igazam.

Még annyit, hogy nem vagyok egy seggnyaló típus, mielőtt valaki rám süti ezt a bélyeget. Én megvívtam a csatámat a háttérben HA val, mert igazságtalanságnak tartottam egy két dolgot. lerendeztük, de én korrektem tartom őt továbbra is.

Pink Petsch. Én külön bóknak veszem, hogy tegnap megjelentél.

Azt meg nagyon jó ötletnek tartom, hogy menjenek a menekültes kommentek a tegnaphoz (így talán sikerül megdöntenem Digger rekordját, ha meg nem, akkor Digger ne játssz velem olyan meccset amiben ütő is van, mert repülni fog).

Bredpitt Monika 2015.09.09. 17:27:55

@Ödenburger [Hu/At]: A mai nap kihívása tőled. Pörgessük fel a hozzászólásokat, több mint százra, úgy hogy nem lesz benne semmi nem témához illő (azaz ez tág fogalom).

Beszéljünk Eszterről pl.

na figyelj (még tanatonak levelet kell irnom és ki kell derítenem, hol rendel, hogy megmérhesse a vérnyomásom)

Bredpitt Monika 2015.09.09. 17:32:04

Szóval, Eszter. Eszter posztja nekem nagyon felvitte a pumpám.
Most mégis az övére nyomtam igent. Nem is tudom miért. Ezen gondolkoztam ma, hogy mi az ami miatt végül mégis szimpatikus a lány nekem. Talán attól, hogy itt volt végig és mindenkinek válaszolt. Kár, hogy elment innen. Mert ő mindig kért számlát és becsületes volt. Néha én viszem túlzásba az igazság bajnoka címért való versengést. Nekem attól ment fel a pumpám szerintem, hogy úgy jött le aposztból, hogy a becsületesség olyan kurva nagy extra. Szerintem meg nem, szerintem kutya kötelesség.

Na mindegy. Hajrá Eszter!!

©________ 2015.09.09. 17:33:25

@mojyo: bakter! mindig elfelejtem, hogy én vagyok a HÁ! aztán csak a félreértés van belőle!

©________ 2015.09.09. 17:34:33

@mojyo: ja, amúgy switch vagyok, hamár.
:D

Bredpitt Monika 2015.09.09. 17:34:33

@Pink Petsch: "Édesapa, átugrod, ignorálod, nem szólsz közbe, ha nem érdekel.
De te mégis érezted a kényszert, hogy belepofázz ... szóval, csak érdekel, valamilyen szinten .... "

Annyira hiányoztál, de tényleg.

Bredpitt Monika 2015.09.09. 17:36:08

@Pink Petsch: Miss Marple dédunokája, jelen! ;)

Az nem káromkodik.

macamuca [IHUN] 2015.09.09. 17:38:17

@mojyo:
Nem vagy tokeletes (fentebb leirtam, miert!!), tehat van idod kommentelgetni.
Szerencsénkre.
:))))))))))

macamuca [IHUN] 2015.09.09. 17:49:26

@Pink Petsch:
Hogy ertekiteletnek, vagy velemenynek nevezed, olymindegy.
Alapja az ertekrend, meghatarozza az eredmenyt.
Az eredmeny pedig szinten jelzokkel lathato el = a velemeny/ertekitelet is minositheto.
Realis, irrealis, objektiv, szubjektiv, rasszista, szexista, idealista, nacionalista, feluletes, alapos, szakszeru, laikus, es meg rengeteg jelzo alkalmazhato egy velemeny/ertekitelet minositesehez.
Tehat egy szexista allaspont nem lesz realis csupan attol, hogy no, vagy ferfi a "" tulajdonosa"".
Miutan itt tobb nő is jelezte, hogy szexistanak tartja a velemenyedet, te megprobalod elmagyarazni, hogy micel no vagy, ezert nem az.
Gondold at, hogy az erveles, mint olyan, nem szexista = tenyekre es logikara alapoz. Ezeket figyelmen kivul hagyni lehetseges, de akkor mar nem ervelesrol beszelunk.

létkoktél 2015.09.09. 17:51:56

A következő pályázat legyen "a szomszéd feje mindig blődebb" vagy valami ilyesmi, és az a feladat, hogy keresni kell egy helyi nagyon érdekes és persze lehetőleg helytipikus embert és bemutatni őt egy klassz, izgalmas portréval, műfaji megkötés nélkül. :)) pl. Oleg, aki egy kiselejtezett moszkvai villamosban lakik stb.

vagy filmes pályázat. forgass klipet egy napodról, max 3 percben, ami zanzásítja a kintléted minden fontos elemét.

vagy gyerekrajz pályázat, a szüleim külföldön címmel.

:DDD

Amúgy viccet félretéve, én spec. élveztem ezt a pályázatot, én sok értékes következtetést vontam le belőle, jó érzelemdús írások születtek, s bár nem szavaztam, de volt pár favoritom.

2015.09.09. 17:52:48

@LyukasBogrács: Az nem úgy volt, hogy megzsarolt az állam, hogyha nem mész államiba, akkor nem lesz nyugdíjad? Csak a tisztánlátás végett kérdezem. :)))

2015.09.09. 18:11:39

@Határátkelő: Miből gondood, hogy nem vagyok tisztában a stílusommal?
No, csak azért kérdem, mert ezt a stílusbeli kérdést, már jó 3 éve egyszer átrágtam az akkori HA nevű nickkel. Neki akkor oké volt, ha fenntartásokkal is. Aztán rá úgy jó 1 évre megint akadt egy HÁ nevű nick, aki kiakadt rajta ....már a stílusomon ... Aztán pár hónapra rá jött egy másik ..
Most a sorban, te vagy az "X"-dik HÁ nevű nick, aki kiakad.
Őszintén megmondva, kezd már rohadt unalmas lenni. Egyeztessetek már, vagy valami, amikor átvesztek egy blogot ....

2015.09.09. 18:22:17

@Csupacsí (rendkívüli helyzetben): De azért hozzászólsz ... aki vagy ami nem érdekel, ahhoz vagy akihez nem szólok hozzá ... de én már csak ilyen logikus alapon működök .. Aztán biztos van a transzcendentális létnek egy olyan értelmezése is, amely szerint neked van igazad ....

2015.09.09. 18:29:35

@macamuca [IHUN]: Oké, akkor én egy hímsoviniszta vagyok, nő létemre .. Satisfied?
Elfogadtam a ludakat, mert úgyis hiába érvelnék, a "női logika" mindent legyőz.
Mondjuk, az nem lehet véletlen, hogy összesen 2, azaz kettő nőnemű barátom van. Attól lehet, hogy a felesleges picsogás rohadt gyorsan kikészít.

2015.09.09. 18:34:09

@Bredpitt Monika: Káromkodni még én sem káromkodtam, egyelőre ;).
Beletenyereltem a rózsaszín muffinba már megint, he? :P

létkoktél 2015.09.09. 18:58:26

@Pink Petsch: tesóm mesélte egyszer, mennyire kiakadt utólag magán, amikor a kicsi fia üvöltve ütlegelte a kisöccsét, mire a tesóm ráordított és lekevert neki egy pofont mondván, ezerszer megmondtam kisfiam, hogy itt nem üvölthetsz és nem verekedhetsz! :)

Isten ments, hogy belebonyolódjak, csak úgy pszichológiai érdekességképpen megjegyzem, nekem amit te csinálsz, az is tipikus női viselkedés, nem tipikus buta picsogás, hanem inkább valami olyasmi, amit tök sok nőn megfigyeltem már, valami fura keménységbe ágyazott belső hiszti, kis álvagánysággal, sokszor párosul tetkóval, meg csúnya beszéddel és amolyan filmes lazasággal, nekem kicsit afféle dohos lépcsőházi feelingje van, de nagyon tipikusan női vonal, mert a pasik ezt teljesen másként adják elő.
Szóval talán picsogás ez is, csak bakancsban és nem körömcipőben. :) De csak számomra és ez csak egy általános megfigyelés, amit a te példád kapcsán írtam ide, nem személyeskedek, szóval nem kell keresztbe lenyelni, mert én egy senki vagyok, vékony, átlátszó és könnyű - mint a halszálka.

2015.09.09. 19:00:57

Haat, zsenialis ez a mai musor, gyerekek!! :)))) Abba ne hagyjatok, mert meg legalabb 1 orat dolgoznom kell, es baromi unalmas lenne enelkul!! :))))

Határátkelő 2015.09.09. 19:23:57

@Pink Petsch: FYI a blog nem váltott gazdát, csak biztosan a tiédhez hasonló beszólások tettek érzékenyebbé az eltelt 3 évben. De a következtetéseidet élvezet olvasni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.09. 19:26:23

Na szóval...

Néhány szó a pályázatról.
Nagyon örülök hogy ez a hat pályamű nyert mert valóban kiváló írások, méltán kerültek az első helyre.

A pályázat kiírása nagyszerű ötlet volt és nem a HA-n múlott hogy mégis sok kritika érte. Egyszerűen az történt hogy a többség teljesen félreértelmezte a kiírást. A pályázat gyakorlatilag egy posztgenerátorrá alakult. Jó esetben tíz beküldött anyag szólt valóban arról miről szólnia kellett. Ha a többi negyvenakárhány sima posztként kerül a közönség elé senkinek egy szava nem lett volna. Minden héten vagy kéthétben megjelent volna egy valódi pályamű és mindenki elégedett.
Nem ez történt. Igazából nem tudom az okát miért nem. A pályázati felhívás világosan fogalmazott. Hogy ezen mit nem lehet érteni az rejtély.
Viszont a HA nem teheti meg hogy szelektál. Mi alapján? Van mű amelyiknek a negyede talán megfelel a kiírásnak. Van amelyikben két mondat.
Nem lehet azt mondani hogy "köszi a posztot de nem felel meg a feltételeknek ezért sima posztként fog megjelenni"
Ilyet nem lehet csinálni.
Az olvasó diktál az olvasó szelektál, az olvasó szavaz.
Mint a végeredményből kitűnik kiválóan szelektál. Nem lehet egy szépségversenyből kizárni Geronazzo Máriát pusztán azért mert olyan csúnya hogy a farkast ütni kéne hogy megharapja.
Szóval nem volt ezzel a pályázattal semmi baj.
Gratulálok a nyerteseknek.

2015.09.09. 19:37:44

@létkoktél: Lelked rajta ..olyas magasról teszek rá, hogy te, vagy bárki más ezen a blogon mit gondol rólam, hogy olyan magasra te fel sem látsz. Én, kérlek szépen már jó 2 éve el lettem könyvelve egy utolsó senkiházinak, csak mert voltam olyan marha, hogy egy posztban leírtam az életem egy szeletét. Mna, azóta nem mosom ki magam a "strici" stigma alól. Nem mintha akar nám, tök ismeretlen fazonoknak.
Ja, sem tetkó, sem piercing, semmi feltűnő, olyan szépen tudnék beleolvadni egy mélykatolikus család vasárnapi ebéd-programjába imástól, mint a repedés a falon.

pragmatika2 2015.09.09. 19:38:24

Az én kollégám most jön haza, megunta ott kinn, pedig jól keresett.
Egyszerűen hiányzott neki az otthon. A szakmájában folytatja vállalkozóként. Ennyi.

"Nem, nem Magyarország hiányzik, hanem csak annak egy része: a gyerekeim, az állataim, az otthonom."

Hát, erre van megoldás, fogni a családot, aztán kivinni őket. Én bíztatnálak, amilyen hamar lehet, az állampolgárság megszerzésére. Nem Magyarország hiányzik mondod, kézenfekvő akkor, hogy az új állampolgárságoddal lemondj a Magyarról. A továbbiakban mint szavazó, már befolyással lehetsz az ottani életre. Én ezt mind támogatom.

Én a magam részéről itthon maradok. Nem tudom, valahogy én 2010 óta jobban érzem magam.

Egyébként a stílus, amivel ez a poszt íródott olyan Gyurcsány Ferisnek tűnik nekem.

2015.09.09. 19:42:03

@Határátkelő: Mno, akkor örvendek, hogy örömet okozhattam neked .... és mellesleg emlékeztetnélek arra, amit már úgy 3 éve is megbeszéltünk.
Én nem változom számottevően, nekem ilyen a stílusom, sosem leszek candy-girl.
De különben puszillak, meg minden.

2015.09.09. 19:47:50

@Ödenburger [Hu/At]: Az mindenhol, csak tanyerantenna kell hozza :)

Határátkelő 2015.09.09. 19:54:56

@Pink Petsch: senki nem várja el, hogy candy-girl legyél, azt viszont igen, hogy lépten-nyomon ne rúgj bele másokba.

létkoktél 2015.09.09. 19:55:56

@Pink Petsch: Akkor jó, azért apácának ne állj, de annak örülök, hogy nem haragudtál meg, csak gondoltam, megmutatok valamit egy másik pontból. Mérgelődni sosem szabad, én azt szoktam csinálni, ha érzem, valami épp felhúzna, azonnal becsukom, otthagyom, csinálok gyorsan valami mást, és azt mondom magamban, meghalt, nem létezik, sót hintek még a gondolatának a helyére is. És ahogy Uri Geller mondta volt, "mukod" a módszer.
Meséld el inkább, melyik a kedvenc filmed, most már kifejezetten érdekel. :) De nehogy azt írd, hogy a szerelem hídjai vagy mondjuk a holt költők társasága stb, mert én már a no tetkón is meglepődtem. :D

2015.09.09. 20:32:49

@létkoktél: Hogy te mekkora filmbubus vagy! :D Nem figyellek amugy nem kell megijedni, de nem lehet nem eszrevenni, hogy mindegyik kommentedben, az osszesben szinte kivetel nelkul megemlitettel valami filmet, mostmar muszaj megkerdeznem, kerlek ne vedd tolakodasnak, de te filmekkel foglalkozol egyebkent? Vagy csak imadod a mufajt? :)

2015.09.09. 20:57:57

@Határátkelő: Kérlek, idézz tőlem valamit pontosan, amikor szerinted belerúgtam egy másik kommentelőbe. Szerintem nem tettem ilyet,de másképp láthatjuk a dolgokat ...
Én a legritkább esetekben személyeskedem, de tényleg .. akkor is az Origo ügyeletes trolljaival .. az meg nem számít ...

létkoktél 2015.09.09. 20:57:58

@mojyo: nem tudom, szerintem egyáltalán nem nézek több filmet, mint az átlag, sőt. Olvasni talán többet olvasok, mint amennyi filmet nézek. Inkább tudod az van, hogy nekem ilyen furcsa asszociatív agyam van, semmilyen adatot nem tudok megjegyezni, évszámokat, neveket ilyeneket, de ha arról van szó, hogy összefüggéseket kell keresni dolgok között, akkor én valahogy azonnal látok sokszor láthatatlan összekötő szálakat, összefüggéseket, analógiákat, olyan vagyok, mint Móricka, mindig mindenről az jut eszembe. csak nálam az "az" az nem "az", remélem, még tudsz követni :D, hanem valami olyasmi, hogy próbálom a dolgokat egyben nézni, egy nagy rendszer részeként, és ezért látom meg talán a kapcsolatot és a filmeket sokan látják és azzal sok mindent meg lehet mutatni, hátha más is meglátja ezt a láthatatlan szövedéket. na, szerintem ennél a pontnál bántad meg, hogy rákérdeztél, hehe.

Amúgy tévéztem nagyon sokáig, de az nem film. De túl sokat én sem akarok elárulni magamról, te már csak tudod, hogy van ez. ;)

2015.09.09. 21:10:31

@létkoktél: Te, nagyon nem ismersz te engem, ha azt hiszed, hogy én megharagszom egy netes fórumon. :D
Lófasztot! Annál több eszem van ;) Igaz, van pár nick, akivel az életben nem szeretnék találkozni IRL innen is, de a lényeg, hogy sokkal több van, akikkel igen. Például, veled is, egyelőre .. de még ronthatsz rajta, mert nekem te új vagy, úgyhogy tiszta a lapod ;)
Mellesleg, azokat sem utálom vagy haragszom rájuk, akikkel nem szeretnék irl találkozni .. simán csak nem érdekelnek, bizonyos okokból.
Hm, ha látnál irl, nagyon meglepődnél ... nagyjából sejtem, milyen képet alakítottál ki rólam a kommentjeim alapján.
No, azt sürgősen felejtsd el ;) Amit mondtam a mélykatolikus család vasárnapi ebédjéről .. tényleg ismerem az asztali áldás szövegét ;).

puhacica 2015.09.09. 21:11:53

@Pink Petsch: ez tok erdekes. en peldaul, amikor a kommentjeidet olvasom, sose jut eszembe az eletednek az a bizonyos szelete, csak akkor, amikor mar tultolod a leszarok mindenkit es mindenkinek a velemenyet temat, es akkor is csak azert, mert ugy latom, a nagypofajusaggal kompenzalsz, pont azert, mert azt gondolod, mindenki stricinek tart. pedig nagyon nem.

@létkoktél: hallod, nekem van egy dinka oreg szomszedom, mindig kint boklaszik es igazgatja azt a 3 szal fuvet, ami a beton repedesei kozott kibujt, es boldog-boldogtalant megkerdez, hogy hany ora. :D

@diggerdriver: nem ertek egyet. kepzelj el egy fotopalyazatot, aminek a temaja mondjuk a gyerek. es akkor csomoan bekuldik a kepeiket a nagypaparol, a macskarol, a palacsintarol... mert a nagypapa is volt egyszer gyerek, mert a macska a gyerek kedvenc allata, mert a palacsinta a fotos gyerekkorat idezi... ezt igy nem lehet. azert van kiiras, hogy betartsuk. kulonben minek a kiiras, akkor minden poszt vegen legyen szamlalo, aztan csok.
a masik: Geronazzo Maria. multkor ugy szajbavagtam magam, hogy akkorara dagadt, mint Mariae. gondoltam is szegenyre, hogy mi penzeket kifizetett mar botoxra, pedig milyen olcson es gyorsan elerheto ugyanaz az eredmeny. :D

Giddy Lamb 2015.09.09. 21:21:13

@Határátkelő: Az én hozzászólásomat mi a faszér' moderáltad ki, ha megkérdezhetem?

Határátkelő 2015.09.09. 21:23:27

@Giddy Lamb: Mert nem volt idevaló. Nyilván.

2015.09.09. 21:23:43

Valamelyik állatkertben nem születtek kis pandák mostanában véletlenül?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.09. 21:24:18

@puhacica:
Maradjunk a macskás hasonlatnál.
Van egy fotópályázat. Mindegyiken van macska és van gyerek.
Az egyiken a gyerek a hangsúlyos, a másikon a macska, és van számtalan átmenet a kettő között. Mi az a határ amikor azt mondod hogy ez már nem a kiírásra érkezett?
Más a kiindulópont, de azt majd személyesen mondom el.

Szájbavágtad magad mi?:)))))))))))))))))))))))))))))))) Leestél a lépcsőn?:)))))))))))))))))))))))))))
Tudtam én...
Mikor először megláttam a Norbit már tudtam...
Az a nagy rabiátus vaddisznó ember ha odavág...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2015.09.09. 21:26:32

@puhacica: Te vagy az üdítő kivétel, veled mindig is tudtam dumálni vagy éppen vitatkozni. Te is, meg még azért jó páran. Viszont akad pár nick ezen a fórumon, akik, ha már nincs más érv, akkor képembe vágják azt, amit én jóhiszeműen osztzottam meg anno.
Ja, és igen, igazad van, néha direkt túltolom ... mert valamiért nekem is tele van néha, és ha olyankor talál be egy kekec akkor a képébe tolok mindent. Igen, akkor éppen úgy járt, ő is, meg aki a környékén van, az is ... ja, meg én is ...
Olcsóbb, mint egy pszichiáter, végeredményben ;)

2015.09.09. 21:31:42

@létkoktél: Ertem, vagyis azt hiszem :D Azt a reszet igen, hogy a dolgokat nem reszleteiben nezed, hanem osszefuggesekben, de pont azt az osszefuggest nem ertem, hogy ennek mi koze van a filmekhez, hogy mindenrol eszedbe jut egy? :D Vagyis sejtem, azt hiszem, hogy te, bar szereted latni az osszefuggeseket, megis egeszen kozelrol szemleled az embereket, az egyenek erdekelnek, a konyvek, filmek roluk szolnak, ezert asszocialsz ezekre a tortenetekre...? Valami ilyesmirol van szo, ugye? :D

létkoktél 2015.09.09. 21:33:26

@Pink Petsch: persze, hogy nem ismerlek, hiszen tényleg nem ismerlek. :) csak nekem néha olyan dühösnek tűnsz, de ha nincs így, az jó, egy dühös emberrel kevesebb a világban, pontosabban, ha eleve nem voltál dühös, akkor úgy kéne fogalmazni, ismét egy nem dühös ember, de jó, bár többen lennétek.
Hogy akarok-e javítani, vagy rontani a renomémon, nem tudom, hogy egy klasszikust idézzek, "magasról teszek rá, hogy te, vagy bárki más ezen a blogon mit gondol rólam". :))
Amúgy nagyon nem vagyok új, csak nem nagyon szoktam hozzászólni, most is csak azért, mert alapvetően rohadt fáradt vagyok mostanában és egyszerűen jólesik csevegni magyarul egy kicsit, mert néha már zsong a fejem a sok nyelvtől, de amolyan titkos ebeszmegfigyelőként én folyamatosan követtem a blogot. Na, majd ha lesz önarcképpályázat szabadon, lerajzolod vagy lefotózod, vagy mittudomén, de megmutatod, milyen vagy, addig, ha megengeded, apácaköntösben, vasalt bakancsban képzellek el asztali áldást mormolva a mélykatolikusok földalatti gyűlésén.

@puhacica: na látod. :D Nekem is van tippem a portréra pár, van vicces alany is és tanulságos is. Majd ha lesz kiírás, megírjuk a szomszéd feje mindig blődebb rovatba.

létkoktél 2015.09.09. 21:45:19

@mojyo: micsoda kérdések. :) Azt szoktam mondani, vagy teleszkóppal nézem a világot, vagy mikroszkóppal, a köztes távlat nem érdekel. Mondjuk az embereknél maradva, vagy pszichológia, vagy - kapaszkodj meg, kertvároshoz hasonlatos csúszós talaj jön - vagy filozófia érdekel.
Miért pont filmek? mert a film ilyen "kicsiben a világ" műfaj, mert sűrítve magukban hordoznak komplett szitukat és néha úgy érzem, egyszerűbb egy film címét leírni, mint órákig fejtegetni, mit gondolok, mert bár néha a látszat csal, utálom a felesleges szócséplést, miközben van véleményem a világról és néha meg is osztom, sokszor meg nem. Írhatnék könyvcímeket, képeket, de az olyan hülyeség, mert nem biztos, hogy látta az illető vagy olvasta, akkor meg minek? Mondom, hülye agyam van, mindenről eszembe jut valami, arról megint valami, egy teljes mandelbrot fraktál bomlik ki a fejemben néha, de majd az ilyesmivel átmegyek a moziblogra, nem akarom szétoffolni a blogot. Szóval köszi, hogy szóltál, komolyan észre sem vettem, esküszöm. :)))

puhacica 2015.09.09. 21:48:54

@diggerdriver: pont egy fotonal pontosan meg lehet allapitani, hogy mi a kellek es mi a fo tema.
na. most hogy lelepleztel, bevallom: tenyleg megver neha. maskor meg eltart. a nyaralast megis en fizetem. ki erti ezt? :D

@Pink Petsch: vegul... :D (hogy beletrafaltam, mi? ha szeretnem az embereket, egesz jo pszichomokus lenne belolem azt hiszem. :))

@létkoktél: vannak fura fejek, az teny. lenne mirol irni. :) (szoval ex-teves vagy. jelenleg en is, de en meg szeretnek visszaterni a palyara.)

2015.09.09. 21:51:07

@létkoktél: Hűűűű, bassszuuuuus ... klasszikus lettem! Woáááuuuuoooá!!!!!
' Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönhessem eme megtisztelő címet az édesanyámnak, tanítóimnak és tanáraimnak, akik mindannyian bölcs tanácsokkal láttak el az Élet rögös útjain. Bár arra még ők sem számítottak, hogy még életemben klasszikus válik belőlem, de tudom, hogy nagyon büszkék rám, és az edigi eredményeimre. A felőlük áradó erő az, ami mintegy predesztinál arra, hogy a megtisztelő klasszikus cím után, magaménak tudhassam a halhatatlánságot is. Hiszem, hogy képességeim és készségeim erre több mint megfelelőek. Köszönöm!'

Ja, és nincs kedvenc filmem. Sorozatokat szoktam nézi, már amikor. És hogy pontosan melyeket, az éppen az aktuális hangulatomtól függ. De jellemzően nem a mainstream szarokat, mint a zombis, királyos-kardozós limonádék, bár az index-en, sixx épp azoktól élvez el. (Különben apuka lesz, olvastad?)

SzZoole 2015.09.09. 22:14:10

@Pink Petsch: Te nem csak klasszikus vagy,hanem atlagon feluli is:)))

2015.09.09. 22:18:17

@létkoktél: Ertem :)

Hat en csak azert kerdeztem ezeket, mert pont a filmek, es az osszefuggesbengondolkodas kozott nem latom az osszefuggest :D

Engem peldaul egyaltalan nem erdekelnek az emberek, a pszichologia, vagy a filozofia, filmeket is alig nezek es konyvekbol sem olvastam regenyt az iskola ota. Ettol fuggetlenul a vilag persze szerintem is erdekes, es en is igyekszem osszefuggesekben szemlelni a dolgokat, tele vagyok asszociacioval, csak epp nem filmekre, ezert gondoltam, hogy rakerdezek, de mostmar azt hiszem ertem a szemleleted :)

macamuca [IHUN] 2015.09.09. 22:18:47

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Nem, az nem ugy volt/van.
A zállam kozokte, hogy megszünteti a manyupba fizetés lehetoseget , Innentől csakis hozza mehet-megy majd a nyugdijjarulek neven közismert levonas/osszeg. Továbbá azt is kozolte, hogy az akármilyen (mindegy, melyik pénztár tagja vagy/voltal) manyup-szamlan levo összeg is megy hozzá. Kivéve, ha elballagsz es nyilatkozol, hogy te megtartanad. Elballagtam, nyilatkoztam, koszi, azota is klassz hozamokat produkál. Tovabba utana az allamiba fizettem (oda ment a levont összeg, éppúgy, mint a manyup indulása előtt).
Szoval így....
De.
A korábban nyugdíjjárulék neven közismert valami időközben atnevezesre került, lett belole hozzájárulás. (az eg.ügyi jarulekbol szinten).
Namost a járulék nevű ize csakis arra volt fordithato-koltheto, amire a neve utalt, tovabba járt!!!! a befizetése ellenében nyugdíj (illetve eü-i ellátás). Ezt az apróságot törölték az Alkotmánnyal egyutt (benne vót...), az új Alaptorvenybol meg valahogy kimaradt....
Tehat most jogilag az van, hogy a munkavállaló fizeti (levonják) a hozzájárulást, amit arra költ az allam, amire akar (adó lett), es nem köteles érte nyugdijat/eü-i ellátást nyújtani. Ad, amit-amennyit akar.... Ha nem ad netan, akkor sem vét jogi bakit....

Hat igy valahogy....

létkoktél 2015.09.09. 22:21:28

@puhacica: szóval te is zenész... egyszer majd én is visszamennék, nyelvfüggő a dolog és én még nagyon nem vagyok azon a szinten. neked ilyen gondod nincs?
@Pink Petsch: :) ja, olvastam a kis almamagról, hát van egy stílusa. Sorozatból a sense8 érdekel a wachowski tesóktól.

puhacica 2015.09.09. 22:30:40

@létkoktél: dehogynincs. ezert nem tevezek/vagok most, mert meg nincs meg a kello nyelvtudas, legalabbis en igy erzem. meg az az igazsag, hogy jo is volt kiszakadni kicsit, sok volt mar a hulyesegbol.

létkoktél 2015.09.09. 22:49:34

@puhacica: majd csinálunk addig sok jófej határátkelő profival vagy amatörrel együtt egy külfóldi-magyar magazint, amit a világ minden pontján árulunk, mojyo pl. lehetne a képregényfelelős. Én elviszem akkor az asszociatív mozirovatot. Diggeré a gasztrorovat, te meg képes riportokat közölnél, szóval mindenki tolná a magáét. A lap címe legyen mondjuk Torpedo, meg ne kérdezd, miért, ez ugrott be. :D aztán mire megmilliomosodunk, menni fog a nyelv is és akkor lehet újra dolgozni végre szakmán belül. :)

puhacica 2015.09.09. 22:52:44

@Zoole[uk]: te meg bolcs :D

@létkoktél: ok. de a nyelv az angol lesz, ugye? :)

2015.09.09. 22:54:02

@puhacica: Nayaps .. de ha ez vigasztal .. nekem így is tökéletesen megfelelesz ;)

@Zoole[uk]: Óóó. b+!!!! Hát, köszi, teeeeee! :)

@létkoktél: A fele az övé ;).
Nálam most Dr. Bones megy ... belezős kedvem van ;)
De tegnap még a Nők pult mögött decemberi részét néztem, mikor végre összejött, a hisztis kölykök ellenére ... mnaaaa???? ;))))))

2015.09.09. 22:59:12

Ja, és rájöttem, miért imádom Németországot valójában. Ugye elléptem egy kis időre a válaszokkal ... nos egy kb 800-900 méterre levő benzinkútra mentem, eredetileg cigiért. De ha már ott voltam, akkor vettem egy üveg sört is. Visszacsatolható kupakos, kézműves sört, kb. 450 forint volt, egy benzinkúton! Csak mondom, a benzinkúton itt is minden drágább ;) De azért okés ... jövök hazafelé, kereszteződés, zsaruk villognak mellette, én meg telepofával iszom a sört útközben. A zsaru rámnéz, elvigyorogja magát, és ilyet szól "Egészségedre!". Itt a sör nem alkohol :D. Deutschland über alles! :DDDD

SzZoole 2015.09.09. 23:20:17

@puhacica: nem kell ehez bölcsnek lenni.
Nézd meg a nagy fejű szomszédod,szinte toszavakban beszél csak es hol jár?
Hisz magában es van önbizalma:)))

2015.09.09. 23:21:55

@létkoktél: Mozirovat? Nekem ugy tunik, te a Fonok akarsz lenni. :D

SzZoole 2015.09.09. 23:22:48

@Pink Petsch: neked mindened nagy a 'szived' a szád es az igazságérzeted is,es,őszinte vagy!!!
Egyedem begyedem,legelek a kebleden:)))

2015.09.09. 23:43:19

@Zoole[uk]: Az a nagy szívem, az .. azért nem vagyok milliomos havonta, forintban .. a franc essen bele abba a becsületes képembe. Otthon az ilyet, mint én, lúzernek hívják.
Igaz, engem legalább nem köp szembe a tükörképem reggelente, és már ez is valami ;).

Khm, az asszony nem olvassa már a blogot, hogy a melleimről fogyasztanád a cukrozott zabkásádat? Csak kérdem ....

2015.09.09. 23:47:14

@mojyo: Az hát, az akar lenni, ennek legfeltűnőbb jele, hogy engem, mint egyetlen szakmabelit a blogon, meg sem említett a szerkesztőbizottságban :DDDDDD

2015.09.10. 06:56:07

@macamuca [IHUN]: Én erre kicsit másképp emlékszem, de mindegy.

"A korábban nyugdíjjárulék neven közismert valami időközben atnevezesre került, lett belole hozzájárulás. (az eg.ügyi jarulekbol szinten).
Namost a járulék nevű ize csakis arra volt fordithato-koltheto, amire a neve utalt, tovabba járt!!!! a befizetése ellenében nyugdíj (illetve eü-i ellátás). Ezt az apróságot törölték az Alkotmánnyal egyutt (benne vót...), az új Alaptorvenybol meg valahogy kimaradt....
Tehat most jogilag az van, hogy a munkavállaló fizeti (levonják) a hozzájárulást, amit arra költ az allam, amire akar (adó lett), es nem köteles érte nyugdijat/eü-i ellátást nyújtani. Ad, amit-amennyit akar.... Ha nem ad netan, akkor sem vét jogi bakit.... "

Tudom, pár napig ettől volt hangos a média. Mit is mondhatnék? Kötélre velük.

létkoktél 2015.09.10. 07:23:11

@Pink Petsch: öööö, bocs, te leszel a a lap csernusa vagy vékulcsárildikója, lesz ilyen rovatod, hogy "mi a bibi, kisanyám, pofázd csak el nekem" - vagy valami ilyesmi. Olvasók beírják a problémáikat, te meg meggyógyítod a lelküket. :)
@puhacica: én eredetileg az urdura gondoltam, de akkor jöhet az angol is, bár mojyo lehet oroszul vagy japánul netán finnül írna, végülis tökmindegy
@mojyo: nem, nem, azt meghagyom másnak, én csak a kreatív inspiráció forrása vagyok :)

Kiég3tt 2015.09.10. 07:31:57

Nos az en esetemben azery volt bosszanto es duhito, a manyup a normal menetet leszamitva, mert pont miutan kikoltoztem beadta a kulcsot az a ceg amelyiknel voltam, 1 honapom volt, h keressek masikat es megtegyem a szukseges lepeseket.
Kerestem, de mivel a nyilatkozatom nem felelt meg a masik cegnek, 2. Lovesre nem volt ido, ezert a hozamot leszamitva ment a maradek a lenyulni valok koze.

©________ 2015.09.10. 07:36:23

@Kiég3tt: milyen masik cegnek?

A nyilatkozatot az oepnek kellett bevinni, munkahelytol fuggetlenul.

Kiég3tt 2015.09.10. 08:26:01

@Csupacsí (rendkívüli helyzetben): amit az elobb reazleteztem az nem AZ a nyilatkozat, hanrm evekkel utana. A maradek manyupok a keves ugyfel miatt sorra dobtak be a torcsit. Egyesek megszuntek, masok osszeolvadtak. Az, amelyiknel en maradtam 2012ben dontott ugy, h ennyi volt - pont azutan, h dobbantottam. Volt is para, mert belengedtek, h nem biztos h mindenki viszontlatja azt, ami jar neki. No, ha egy mukodo manyup jogutod nelkul megszunik, egyszerusitett formaban viheted at a motyodat mashova. Nekem nem sikerult.

Fajankó 2015.09.10. 10:26:32

@Pink Petsch:
"akkor képembe vágják azt, amit én jóhiszeműen osztzottam meg anno."

Ha megígérem hogy soha nem vágom a képedbe, elárulod mi volt az? Meghalok a kiváncsiságtól!

Fajankó 2015.09.10. 10:26:37

@Határátkelő: "mi a faszér' "
Az ilyet miért nem moderálod alapból ki?
Felkerülhetek a nemtom milyen listára?

©________ 2015.09.10. 12:52:42

@Kiég3tt: ó, értelek, akkor félreértettem.

Bal 2015.09.10. 15:08:42

Nem tudom, észrevettétek-e, hogy mindegyik listázott poszt kiköltözéspárti. Ez nyilván csak a többségi olvasó preferenciáját tükrözi. Nem sok értelme van ezekkel egy ligában indítani a hazaköltözős posztokat, hiszen az eleve mínusszal indul.

kittycat318 2015.09.10. 15:24:59

Elolvastam vagyis beleolvastam mindegyikbe mielőtt szavaztam, és a szavazati állást sem csekkoltam előtte. Egyébként anno az első 3 tényleg tetszett, mégis a "Nyílt levél Magyarországhoz" ami szerintem igazán megfelel a pályázat kritériumainak, így emiatt nekem az tetszett a legjobban. Meglepődve vettem észre, hogy a legtöbben másképp gondolják :D Na, nem azért, mert a többi nem tetszik sőt, csak az tényleg arról szól, amiről ki volt írva ez a pályázat. A többi inkább határátkelős poszt vegyítve életrajzi adatokkal és nosztalgiával.

DieNanny CH 2015.09.10. 18:22:17

@Csupacsí (rendkívüli helyzetben):

Köszi, hogy belinkelted.

Amin nagyon meglepődtem: akinek börtönviselt volt valamelyik szülője, nem lehet rendőr???

DieNanny CH 2015.09.10. 18:37:00

@Bal:

Mindegy, hogy hazaköltözős, vagy kiköltözős poszt.
A pályázat címe ez volt: "Magyarország és én".

És éppen ezért nagyon sok anyag nem illett bele a koncepcióba.
Igazából, szerintem, az illett volna bele, amelyiket elolvasva nem jövünk rá, hogy a szerzője hol él!!!

puhacica 2015.09.10. 18:50:06

@Pink Petsch: hat akkor meg vagyok vigasztalva :D

@Zoole[uk]: ezt mar annyiszor megbeszeltuk. :) vannak szakmak, amikhez eleg a szakmai nyelv ismerete. es vannak, amikhez nem. nekem az utobbit dobta a gep.

@létkoktél: urdu. hat jo. legalabb tanulok valami ujat. ;)

©________ 2015.09.10. 19:08:33

@Bal: egy ilyen blogon? Csodalod?

©________ 2015.09.10. 19:09:24

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: en nem tudok ilyenrol,de eskut nem tennek ra.

DieNanny CH 2015.09.10. 19:24:18

@Csupacsí (rendkívüli helyzetben):

Merthogy unokatestvérem kisfia - 14 éves - akar rendőr lenni, de mivel szemüveges - nem szódásüveg! - , a pályaválasztási tanácsadó azt mondta, tegyen le róla... Na, ezt viszont nem tudom elhinni...

©________ 2015.09.10. 19:38:10

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: azt pedig nyugodtan hidd el, szemuvegben alkalmassagi vizsga? Az elso keritesmaszason leesik rola:-):-)

De megkerdezhetem rendor ismerosoktol.

Bredpitt Monika 2015.09.10. 20:03:35

@Pink Petsch: "Sorozatokat szoktam nézi, már amikor. "

Rém rendes család?

Bal 2015.09.10. 23:17:05

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: úgy is írhattam volna, hogy a "jól tettem, hogy eljöttem" felcsapás nélkül esélytelen a közönségszavazást megnyerni. Ez nem azon múlik, hol él az illető, volt ilyen is és olyan is mind otthoniaktól, mind kint levőktől.

Ezért lett volna érdemes kategóriákat indítani. Nem sok értelme van bedobni mindenkit a vízbe, aztán konstatálni, hogy jé, az első hatban mindenki a gyorsúszást választotta.

Bal 2015.09.10. 23:19:09

@Csupacsí (rendkívüli helyzetben): a blog nem igazán tehet róla, milyen a közönség összetétele. A bloggazdák nagyon tisztességesen helyt adtak minfenféle véleménynek.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.09.10. 23:45:26

hogyhogy ilyen kevés a szavazat, első körben párezres számok voltak?

@Bal: öööö, az látszik esetleg ott, hogy mi a blog neve? nálam látszik.

nekem egyébként Puhacicáé volt a kedvencem :-) bár úgy tudom, ő már azóta vett magának egy nyereményt, mert hogy megérdemli :-)

Kiég3tt 2015.09.15. 13:34:54

Van mar vmi vegso un. Hivatalos eredmeny hirdetes?
Gondolom szavazas eredmenye az, ami.
De ki kapja a turo rudit? Oo

Narina 2015.09.15. 20:44:51

@létkoktél: Vadaszat a Voros oktoberre! :) Tuz a viz ala.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása