oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. június 07. 06:46,  Ahol jobb a politikai kabaré, mint Magyarországon 57 komment

2015. június 07. 06:46 Határátkelő

Ahol jobb a politikai kabaré, mint Magyarországon

Ki gondolná, hogy a magyar politikánál is van lejjebb, ráadásul mindezt egy madárvadászati törvény kapcsán sikerült előadni. Hogy hol, az pillanatokon belül kiderül, miként az is, milyen anyának lenni Cipruson. Végül ismét egy egzotikus utazásra megyünk, méghozzá Oroszország egy távoli részére.

malta.jpg(fotó: tucano.kinja.com)

Első utunk tehát a politikai sötét bugyraiba vezet, méghozzá Máltára, ahol nemrég szavaztak a tavaszi vadászidényről (jelesül: legyen-e vagy betiltsák), és mint Tucano, a nagyon jó azonos nevű blog szerzője írja „ez a politikai kabaré bőven eléri, sőt meghaladja a magyar politikai elit teljesítményét, néhány kimagaslóan émelyítő történéssel, mind a miniszterelnök és ellenzéke, mind a vadászat pártolói részéről”. Lássuk tehát!

„A máltai madárirtás és az ellene folytatott harc egész Európát és Észak-Afrika jelentős részét érinti. Máltára érkeznek madarak, de innen nem repülnek tovább. Azt mondjuk előre leszögezném, hogy semmi kifogásom a modern vadgazdálkodással, a vadászattal vagy a vadászokkal szemben.

A máltaiakat pedig külön szeretem, a gozóiakat pláne, remek embereknek tartom őket, igaz barátnak (a maguk föníciai módján) és a legjószívűbb népnek a világon. Már amikor nem ölik meg az utolsó verebet is. Lehetőleg a legnagyobb kaliberű fegyverrel, ami elérhető. (...)

Máltán a vadászat kultúra, hagyomány. Mint az inkáknál az emberáldozat vagy a régi szép időkben nálunk a boszorkányégetés. Egy teljesen hülye szokás, ami ellen nem küzdeni kéne, hanem betiltani azonnal. Na, mindegy is, nézzünk a jelenség mögé. (...)

Málta fegyverparadicsom (többek közt). Gyakorlatilag bármilyen fegyvert megvehetsz, ha kiváltasz egy 16 eurós gyűjtőigazolványt és elvégzel egy pár napos tanfolyamot. Itt jegyezném meg, hogy Gozón tökéletes a közbiztonság. Én még a szigeten a kocsit nem zártam be. Szinte senki sem zárja a lakásajtót, és ha kint fityeg a kulcs, az nem szórakozottságot jelent, hanem azt, hogy otthon vannak. (...)

Gozón minden kibaszott fa halálos csapda a madaraknak. Tehát még egyszer: ezen a szigeten csak azért van fa, hogy ott, az utazástól elfáradt és megpihenő madarakat kiirtsák. Nem túlzok, ez tényleg így van. (...) Nemcsak lövik a madarakat, hanem hálóval is ejtenek foglyokat, mármint nem a fogoly típusú madarakat, hanem túszokat. Egyszerűen elképzelhetetlen az a látvány, amikor ősszel a Sannap sziklákon baktat az ember és elhalad mondjuk 50 (!!!) madárcsapdázó mellett. (...)

A máltai madármészárlás ellen a leghatásosabban a BirdLife névre hallgató civilszervezet lépett fel (nem egyedül, most azonban méltánytalanul eltekintek a többiek felsorolásától, de hatalmas respekt van).

Elkezdték összegyűjteni az illegális madárcsapdákat, feltérképezték a senkiházi vadorzók kedvenc helyeit (tehát az egész szigetet). (...) És folyamatosan követelték a népszavazást a vadászat betiltásáért. Na, ismerős vizekre értünk.

Természetesen a létező összes hatóság elkezdte csesztetni a természetvédőket. A választási hajrában (erre még visszatérünk) készült egy reklámkép, amin egy megmentett madárral szerepelnek, amit éppen meggyógyítottak. Fel is jelentették őket védett madár fogságban tartásáért és el is indult az eljárás, de erre azért kitört a közfelháborodás.

Aztán elkezdtek lövöldözni az autóikra a terepen. Meg megverni őket. Értitek az EU leggyorsabban fejlődő államáról beszélünk (GDP +3,6% idén!), azon belül egy 7,5x16 km-es szigetről, a Földközi-tengerbe dobott kavicsról. Innentől kezdve elég gyorsan eszkalálódott a helyzet, egyszer csak ki kellett írni a több éve húzódó választást a vadászatról, mert összegyűlt vagy 45,000 aláírás és egyáltalán. (...)

Volt itt minden a kampányban, tömegverekedés, lövöldözés, stb. Azt tudni kell, hogy a gozói vadászok főleg munkáspártiak. És kb. rajtuk és családjaikon múlt, hogy húsz év nacionalista kormányzás után nyerhetett két éve a Labour.

Szóval a nagyra becsült Muscat miniszterelnök úr méltóztatott azt mondani, hogy ő a vadászok mellett szavaz, de erre nem akar kényszeríteni senkit és tulajdonképpen ő nem is a vadászatról szavaz, hanem a jogról, hogy a máltiak dönthessenek a vadászat jogáról. Azaz ő nem vadászik, de az EU ne mondja meg, hogy máltaiak dönthetnek-e arról, hogy vadászidény legyen. Mindenki értse, ahogy akarja, megértettük.

Azt viszont tudni kell, hogy a párt végig mozgósított a vadászok mellett, ahogy az újságokban megjelent, „suttogó kampányt” folytatva. A vadászpártiak elkezdtek olyan hülyeségekkel kampányolni, mint nálunk a mákosgubás EU baromság. Hogy innentől nem ehetnek vadgerle levest, ami maga a hagyomány.

Bárkit kérdeztem, a büdös életben nem evett még vadgerle levest, illetve de, csak akkor még nagyon kicsi volt és nem emlékszik. De ha akarna, akkor ehessen, kurva környezetvédők, el a kezekkel a turtle dove souptól! (...)

Végül április 11-én szavaztak a jó máltaiak. A vadászpártiak nyertek 50,4 százalékkal. Olyan volt ez minden természetszerető ember számára, mintha hideg vízzel, na ilyen itt nincs, akkor mondjuk forró sziklákkal öntötték volna le.”

A poszt a szokás szerint ennél jóval hosszabb, van benne jó pár kép is, szerintem érdemes elolvasni, amit ide kattintva tehettek meg.

Magyar anyaként Cipruson

Az Oh Pura Vida blog sorozata külföldön élő magyar anyákat mutat be, ezt többször szemléztem már én is, mert szerintem nagyon tanulságos. A legutóbbi történet Ildié, aki 6 éve költözött Ciprusra, ahol ma már helyi férjével és két kisfiával él.

ciprus.jpg(fotó: ohpuravida.blog.hu)

„Mindkét fiamat itt Cipruson szültem, állami kórházban. A privát kórház díja nagyon drága, több ezer euróba is kerülhet a szülés. (...) Itt nincs olyan, hogy választott orvos vagy szülésznő. A terhesgondozás során az ápolónő vérnyomást mér, leellenőrzi a súlyodat, vizeletből gyors mintát vesz és ellenőrzi a baba szívverését. Az orvos ezután ultrahanggal megnéz. Havonta volt felülvizsgálat, a 8. hónaptól pedig 2 hetente. (...)

A szülés utáni anyagi ellátásról sajnos nem sok tapasztalatom van, ugyanis mielőtt az első fiammal teherbe estem, még csak 5 és fél hónapot dolgoztam Cipruson. Kaptam egy csekket, ami alanyi jogon jár mindenkinek szülés után, ez 2010-ben, első gyerek után 491 euró volt, 2011-ben második gyerekkel 522 euró.

Aztán az első fiam után kaptam még 2 csekket, összesen 2080 euróról, de ez már nem járt a második után, hiszen a nagy még csak 6 hónapos volt, amikor újra teherbe estem, tehát nem dolgoztam, mielőtt a kisebbik megszületett.

Eléggé változó, hogy az anyák meddig maradnak otthon, sok olyan fiatal anyát ismerek, akik kénytelenek már a gyerek 4-6 hónapos korától visszamenni dolgozni, vagy csak egyszerűen ez már az új generáció és nem akarnak otthonülő anyák lenni. Nekem a kisebbik születése után 10 hónappal dolgoznom kellett már anyagi okok miatt. Ilyenkor általában a nagyszülők vigyáznak a gyerekekre. (...)

A fiaim egy falusi óvodában kezdtek, ahol szinte mindenki ismert mindenkit, a nagyobbik fiam óvónője volt egykor a férjemé is, tehát nagyon baráti, családias volt a légkör.

Nemrég elköltöztünk egy üdülővárosba, ahol sok a külföldi munkavállaló, tehát az itteni óvoda valamivel nagyobb és nagyon nemzetközi. Folyamatosan foglalkoznak a gyerekekkel, kapnak reggelit, ebédet, minden nap esznek gyümölcsöt és itt még templomba is elviszik a gyerekeket.

Jelenleg a két gyerek után fizetünk az állami óvodába 205 eurót havonta, ahol 7.30-13.00-ig vannak és a privát óvodába, ahol 13.00-19.00-ig lehetnek 190 eurót.”

A teljes interjút az Oh Pura Vida blogon olvashatjátok el, ide kattintva.

Így lett főváros helyett provinciális kisváros

A Káma-túra szerintem egyike a legérdekesebb, Oroszországgal foglalkozó blogoknak, mert mindig olyan helyekre viszi el az olvasókat, amire legtöbbünk valószínűleg még csak nem is gondolna. A legutóbbi ilyen hely a Volga partján található Kozmodemjanszk, a Mari Köztársaság hegyi marik által lakott területén. Ismerkedjetek meg vele!

kozmodemjanszk.JPG(fotó: kama-tura.blog.hu)

„A valaha prosperáló kereskedőváros mára csak egy apró, elszegényedett provinciális kisváros, árnyéka korábbi önmagának. (...) A szocialista időkben az akkori trendnek megfelelően itt is alapítottak gyárakat, melyekből a legjelentősebb a ma már a Schneider Electric-hez tartozó „Potencial”, amelyben állítólag az Oroszországban értékesített konnektorok és villanykapcsolók egyharmadát gyártják.

A Mari Köztársaság megalapításakor Kozmodemjanszk szerette volna megkapni a fővárosi címet, de azt végül központi fekvésének köszönhetően Joska-Olának ítélték, emiatt is csökkent mára a város jelentősége.

A település mai formájában két jól megkülönböztethető területre oszlik. A dombtetőn található a város újabb része, a szocialista típusházak és a gyárak, a domb Volga felőli oldalán és a keskeny parton pedig a régi, többnyire faházakból álló óváros. (...) A házak kb. fele sajnos elég rossz állapotban van, sok a lakatlan is közöttük.

Szerencsére úgy tűnik, hogy a városvezetés azért felismerte, hogy értékes örökséggel van dolguk, és néhány házat már fel is újítottak, másokon meg már dolgoztak. Igazából, már az is szerencse, hogy maga az alsó városrész megmenekült a ’80-as évek elején, mikor Csebokszárinál felhúzták a hatalmas duzzasztógátat a Volgára, hogy ott vízierőművet létesítsenek.

Állítólag közel 30 Volga-menti falucskának nem volt ilyen szerencséje, és azok a víz alá kerültek. Manapság a várost hatalmas betongátak védik a folyótól, és remélhetőleg Csebokszáriban is odafigyelnek a zsilip kezelői, hogy a felduzzasztott folyó ne mossa el a várost.”

A teljes posztot a Káma-túra blogon olvashatjátok el, ahol képeket is nézegethettek.

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Oroszország Ciprus Málta

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr757523030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pasztasuta 2015.06.07. 08:43:43

"Ki gondolná, hogy a magyar politikánál is van lejjebb" peldaul barki aki koveti az olasz belpolitikat... :)

Határátkelő 2015.06.07. 08:53:58

@pasztasuta: Jó, hát direkt ironikus szöveg volt, de akkor nem jött át ezek szerint. Hosszan lehetne még sorolni az országokat... :)

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.06.07. 09:00:12

@pasztasuta: Meg a vadászathoz való viszonyuk is hasonló. Az olaszok is mindenre lőnek, ami mozog. Felétek vannak még madarak? A teknősöket már rég innen viszik. :) :(

DieNanny CH 2015.06.07. 09:22:00

Már ez a pici részlet is Tucano blogjából hihetetlenül jó!!!

Olvasok tovább...

DieNanny CH 2015.06.07. 09:39:58

A másik kettő is jó, majd az oroszba később belenézek.

pasztasuta 2015.06.07. 10:51:25

@Határátkelő: oke :)
@VPBA: nem kovetem annyira az itteni madarak sorsat,de emlekszem a magyar hirekben idorol idore olvashato volt, hogy olasz orvvadaszok vedett madarakat lottek Magyarorszagon. :(

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.06.07. 11:43:30

Ha nem eszik meg azokat a madarakat, akkor mit csinalnak veluk...???

2015.06.07. 13:18:11

Huuuu jaj de szep ez a Kozmodemjanszk, en nagyon szeretem, amikor regi hazakat felujitanak, es foleg, ha nem okadnak azonnal a szocrealos/modernista epuletekre, hogy jajdecsunyak, hanem megprobaljak szeppe tenni, szerintem ez itt foleg most jol sikerult <3

Az a maltas poszt is erdekes, az ketsegtelen :D Mondjuk a heti bunyot az ukran parlamentben nem ubereli, nevettem amikor az egyik Klicskonak is lett helye, vele biztosan izgalmasabb az ilyesmi :D

@pasztasuta: Az biztos! :D

@maxval bircaman szerkesztő: Szerintem nem lehet szaraz tenyeket megallapitani olyan szubjektiv dolgokban, mint a humor, de azt amugy elhiszem, hogy az orosz politika kivalo humorforras lehet. :D

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.07. 13:27:24

@mojyo:

Az orosz ember humorzéke nagyszerű. S különösen a közéleti humor az. S ez rendszerfüggetlen.

2015.06.07. 13:31:07

@maxval bircaman szerkesztő: Ezt elhiszem, es szerintem is igy van, bar en csak keveset ismerek ebbol, de azok valoban viccesek. Szerintem a magyar is jo egyebkent, csak mivel azt (marmint a magyar politikat/kozeletet) jobban kovetem, attol neha nevetes helyett sirni van kedvem :D

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.07. 13:55:38

@mojyo:

A kommunista korbeli magyar politikai viccek 90 %-a fordított orosz vicc.

Nyilván egy vicc megértéséhez ismerni kell a hátteret. Sokat küzdöttem pl. amerikaikkal kommunista viccek mesélése közben, marha nehéz volt megértetni velük

2015.06.07. 14:14:50

@maxval bircaman szerkesztő: Hat igen, valahogy sejtettem, hogy sok olyan viccunk orosz szarmazasu, lehet, hogy lesznek meg ujabbak is, mar most is van egy-ketto ilyen maffias, lehet, ezek is onnan jonnek :D

Az biztos, hogy nyugatiaknak nehez ezeket elmagyarazni, nem nagyon ertik, de szerintem meg lehet veluk ertetni, mondjuk az amerikaiak nehez eset szerintem humor teren, meg az angol humorra sem mindig vevok, pedig nincs nyelvi akadaly, de egyszeruen a szarkazmus nem tunik ugy, hogy a mindennapi eletuk resze lenne, pedig sok humoros TV musort gyartanak, aminek ez a resze, de megsem ugy tunik, hogy ez naluk a mindennapos valosag, vagyis en igy tapasztaltam, de nem jartam ott meg sosem, es valojaban nem is ismerek tul sok amerikait.

De en amugy igyekszem minden ilyesmit megertetni nyugatiakkal, meg a szovicceket is leforditom, azokhoz is szoktam adni magyarazatot, peldaul neztunk a multkor egy dokumentumfilmet az Aranycsapatrol, Buzanszky beszelt, alamondassal szinkronizaltak, de en kihallottam, hogy magyarul meselte a 6-3 utani visszavagorol, hogy "az angolok egy hetre jottek, de het-egy utan mentek", es sikerult megmagyarazni, es nevettek rajta, szoval en akkor nagyon buszke voltam magamra, hogy sikerult megertetnem ezt a poent! :D

qkuc 2015.06.07. 14:35:15

@maxval bircaman szerkesztő: A tészta, az száraz. A tények mitől lennének azok, :D. Az ellentétét már le se írom, mert rosszba viszem a kommentfolyamot, :D.

FutureFry 2015.06.07. 14:36:39

@mojyo: "Az biztos, hogy nyugatiaknak nehez ezeket elmagyarazni, nem nagyon ertik, de szerintem meg lehet veluk ertetni, mondjuk az amerikaiak nehez eset szerintem humor teren"

Reagan pl. nagyon is értette a vasfüggöny mögöttről jövő vicceket, amit maga is gyűjtött:
youtu.be/mN3z3eSVG7A

qkuc 2015.06.07. 14:42:35

@FutureFry: Neked még nem szundikálni kéne? :D

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.06.07. 15:16:40

Szexviccet ab ovo, politikait pedig ab ávó nem mesélek.

Most az egyszer kivételt teszek:

Hogy udvarol az elvtárs? - Elvtársnő, engedje meg, hogy mozgalmi munkát végezzek az alapszervében!

Mit tudunk az elvtársnőről? - OTP-re öltözik, KP-re vetkezik és SZTK-ra szül.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.07. 15:16:50

@FutureFry:

Reagan alapos ember volt, rendszeresen nézett orosz filmeket is, hogy értse az orosz valóságot.

Még kedvenc orosz filmje is volt, a www.imdb.com/title/tt0079579/ ezt állítólag minden szovjet-amerikai megbeszélés előtt megnézte. Hozzáteszem, jó választás, ez a film egyrészt valóban a szovjet filmművészet egyik csúcsa, másrészt hihetetlen pontosan mutatja be a szovjet átlagemberek valóságot, Itt van angol felirattal: www.youtube.com/watch?v=ui6pJ-Sqg9k

2015.06.07. 16:02:52

@FutureFry: Najo, de Reagan munkajanak egy jelentos reszet tette ki, hogy zoldagra vergodjon a Szovjetunioval :D Az atlagamerikaiaknak ez sokkal nehezebb lehet, de mondom, nem csak a vasfuggony, hanem ugy en bloc a masmilyen humor.

Nekem volt egy ismerosom, akit erdekelt ez egyebkent, marmint a rendszervaltas elotti elet, es oroszul is tanult, de nagyon kevesett ertett a valosagukbol ezeknek, kb leragadt ezeknel az "in Soviet Russia, homework copies you" szintu memeknel... :D es amikor kerdezte, milyen humort szeretek, mutattam neki Youtube-on olyanokat akiket en angolul szeretek (foleg britek), hatha azt erti, de nem igazan jottek be neki... lehet, a legtobb amerikai nem ilyen es en csak kifogtam egy fogyatekost :D De amugy maga volt a sztereotipia, az Amerikai Pitebol lepett ki egy az egyben a srac, szoval en el tudom kepzelni, hogy masok is ilyenek... hat ez van. :D

FutureFry 2015.06.07. 16:08:00

@qkuc: Túl napos az idő aludni.

FutureFry 2015.06.07. 16:12:34

@mojyo: Persze a ritkább az az amerikai aki érti - de van azért belőlük az "átlagemberek" között is. Én ha "anekdotázok" akkor szűrőm, hogy mit hogy mondok a "közönségtől" függően.

33621 2015.06.07. 20:01:10

Ébresztő kommentelők, mert negatív komment rekord fog születni! Most megyek Kanadai F1 nagydíjat nézni de majd visszanézek.

puhacica 2015.06.07. 20:27:08

tucano blogja nagyon tetszik.

M. Péter 2015.06.07. 21:20:49

@pasztasuta: Olasz kollégámnak meséltem a Magyarországon zajló dolgokról, azt mondta rá, hogy ez tiszta Olaszország.

33621 2015.06.07. 21:38:54

Újra itt vagyok! Csokii nyúl győzött, Rajtcél győzelem volt.

tanato 2015.06.07. 21:42:03

@33621: Túl sok az "ellenblog",ezért fogyunk,nagyon sok régi ezeken kommentel főleg,de van aki ide is oda is.

SzZoole 2015.06.07. 21:46:28

@33621: ez egy rasszista kifejezés volt,egyesek szerint

Határátkelő 2015.06.07. 21:50:36

@tanato: Meg nyári vasárnap van... :)

kék madár 2015.06.07. 21:55:16

@Határátkelő: te szoktad mondani, hogy akkor kezdenel aggodni ha senki nem josolna a blog halalat.

SzZoole 2015.06.07. 22:03:06

@Határátkelő: ne is mond,ilyenkor a legveszélyesebb vezetni.A lányok ugy levetkoznek,hogy az ember csak kapkodja a fejet vezetés kozben.
Meg jo,hogy en nős,többgyermekes tisztes családapa vagyok es csak az útra figyelek:)))

kék madár 2015.06.07. 22:03:47

@mojyo: ". lehet, a legtobb amerikai nem ilyen es en csak kifogtam egy fogyatekost :D"
az osszes amerikai ertelmi fogyatekos kover, hangos, nincs humora minivan-nel megy a sarokra egy gyufaert a kervarosbol es azt hiszi, hogy a magyarok ehesek :)

2015.06.07. 22:09:34

@kék madár: Tudtamen, tudtam!!! :D

kék madár 2015.06.07. 22:11:00

@Zoole[uk]: akkor ne nyitogasd Montrolyal tegnapi linkjet, vigyorog mint a vadalma a sok szep auto kozott

SzZoole 2015.06.07. 22:13:39

@kék madár: en meg egy szép autóból vigyorgok állandóan:)

33621 2015.06.07. 22:29:55

Most akkor áldozunk a kultúrára is elég pénzt,vagy csak a stadionokra fogunk! Mint helybelinek nekem ez elég fontos!

www.origo.hu/kultura/20150607-pakh-imre-elviszi-a-golgotat-a-debreceni-muzeumbol.html

tanato 2015.06.07. 22:32:36

@Határátkelő: Méghozzá milyen kánikula.

33621 2015.06.07. 22:35:46

@Zoole[uk]: Csoki mert nem az idén kezdte a napozást és ezért is különleges! -:) Nyúl meg azért mert gyors!
Amúgy meg a feleségem kedvence ő és ő nevezte így el!

33621 2015.06.07. 22:37:16

@33621: A Lányom meg Ráikőnnen fan , van is gond néha otthon!

SzZoole 2015.06.07. 22:38:39

@33621: nem szerintem sértő,hanem mások szerint

jojó78. 2015.06.07. 22:41:36

@33621: Már kezd unalmas lenni :(

33621 2015.06.07. 23:20:15

@jojó78.: Annó Shumi és Vettel alatt is unalmas volt szerintem!

Herr Géza 2015.06.07. 23:23:45

@jojó78.: Persze, azoknak, akik nem Hami fanok. Én vállalom az unalmat, ha az azt jelenti, hogy mindig ő nyer. :D
De komolyan, milyen unalom: ld. Monaco két hete....

pappito · http://pappito.com 2015.06.08. 00:32:22

tucano posztja és blogja is frankó, be is tettem az olvasókába

a madaras poszt meg külön krézi

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.08. 04:03:13

Így van, most már csak nyerje meg N!gga bácsi ezt a vébét.A Suhamér-, meg a Vettel-éra is q unalmas volt, most legyen egy ilyen... :D

Ja, és foci fronton is lehetnek változások:

index.hu/sport/futball/2015/06/07/fifa_oroszorszag_is_katar_is_elveszitheti_a_vb-t/

Nagyon remélem, hogy elveszíti mind a kettő...q isten, hogy volt korrupció, ez olyan világos, mint a nap.
A 2018-ast adják oda a skandi országoknak, nagyjából semmi előkészület nem kell, simán meg tudnák rendezni.Pluszban nekem is közel lenne, illetve végre kijutnék egy vb-re...
:-)))))))))

A 2022-est meg valahova Közép-Európába, mittu-domain, mondjuk a Bécs-Budapest-Győr-Pozsony-Prága-Zágráb vonalra.Addig megépülhet, ami kell, és talán hátha ki is jutnánk...Bár ez utóbbit én se mondom komolyan... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.08. 05:16:15

www.youtube.com/watch?v=xKrxBU7jrxU

Elnézést, de én ezt nem hiszem el, fotósoppot kiáltok...
:-oooooo

Illetve a végén a bögyös bestellát azt elhiszem...
:P

Mr Long 2015.06.08. 07:36:49

index.hu/kulfold/2015/06/08/bevandorlas_adatok_olaszorszag_menekultek_statisztika_migracio/

Ugy latom az olaszoknal nem kell aggodni az eloregedo tarsadalom miatt. Ekkora "baby boom" nem sok orszagban fordul elo. :)

pasztasuta 2015.06.08. 09:17:57

@mojyo: ugyehogyugye? :D

@M. Péter: valoban sok a hasonlosag, de azert az olaszok master fokozaton muvelik ugyanazokat a dolgokat, szoval szerintem itt joval duhitobb/tragikomikusabb.

M. Péter 2015.06.08. 20:05:06

@pasztasuta: De Orbán igyekszik felzárkózni hozzájuk, nem véletlen, hogy tavaly is meglátogatta Berlusconit, aki akkor már nem volt miniszterelnök, és sokmilliós adócsalásért is elítélték.

tucano 2015.06.08. 22:12:11

@Dragonlady (Bp, Hun): ez egy nagyon jó kérdés!
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: @pappito: @puhacica: Köszönöm szépen!
@tanato: én csak sokat dolgozom, azért kommentelek ritkán. Egyszerűen semmire sincs idő odafigyelni, ami érdekel.
@pasztasuta: Amit taljánoknál látsz az egy politikai kultúra, a maga mélységeivel, viszonyaival, hagyományaival. Ami nálunk van, na az meg a politikai kultúrálatlanság. Nagyon nem mindegy egyébként, bár a végeredmény közelít egymáshoz :D

nyuszigonosz 2015.06.08. 22:13:35

@tucano: Na, hogy látlak: jó volt olvasni töled. Jól írsz.

pasztasuta 2015.06.09. 08:10:12

@tucano: igazad van, ez tenyleg poltikai kultura ami itt folyik,es pont emiatt meg kilatastalanabb a helyzet, mert bevett gyakorlat/hagyomany. :(

Ha nem neznem a Crozzat meg a Gabanellit en is ugy latnam az orszagot mint az itt nyaralok: napsutes, tengerpart, aperolspritz..

tucano 2015.06.10. 00:04:18

@pasztasuta: most erről is szól csak :D Talján nyárban nincsenek gondok! Legalábbis ne engedd azokat közel magadhoz.

pasztasuta 2015.06.10. 08:04:03

@tucano: jol van, feltettem a napszemcsit, na. :D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása