oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. március 13. 06:47,  Londonban landoltunk 737 komment

2015. március 13. 06:47 Határátkelő

Londonban landoltunk

Aki szokta olvasni a posztokon kívül a kommenteket is, az alighanem átérzi, miért különleges a mai poszt. Szerzője ugyanis puhacica, akinek össznépileg szurkoltunk és szurkolunk itt a határátkeléséhez. Most megírta és képekkel is illusztrálta az elindulást és a megérkezést, Bonapartéstól, Londonostól. Én nagy élvezettel olvastam, remélem, ti is így tesztek majd!

cim_london.jpg

„Írtam már korábban arról, milyen jó is Magyarországon élni. Álommunka álommunkahelyen, jó fizetés, boldog élet, örömbódottá’, mi kell még. Semmi több, csak hogy ez így is maradjon. De nem maradt.

Egyre több stressz, bizonytalanság és kifizetetlen számla gyűlt fel, munkából hazafelé mindennapos volt az őrjöngés. Szentendre határáig általában kidühöngtük magunkat a kocsiban, így mire hazaértünk, nem volt gondunk másra, mint a vacsoránkra, többre nem is maradt energiánk, néha arra se.

Aztán egy nap nem volt dühöngés, csak egy kijelentés az uram részéről: menjünk. Nem is értettem, mit akar, régebben volt olyan, hogy munka után kocsikáztunk, amerre vitt az út, arra mentünk. Kérdeztem is, hova akar menni. Hát Angliába. Ahamm.

Megbeszéltük, hogy a tavaszi évadot még végigcsináljuk, gyűjtjük a pénzt, nyáron felkészülünk a nagy utazásra és szeptemberben költözünk. Aztán a munkahelyünkön annyi minden megváltozott, hogy nem láttuk értelmét maradni.

Ezekről nem beszélhetek, titoktartási nyilatkozatot írtam alá, lényeg a lényeg, jelenleg is több mint egymillió forint tartozása van felénk a volt munkáltatónknak. December 16-án jeleztük a vezetés felé, hogy január 5-én írásban is felmondunk.

Nem mi voltunk az elsők, lényegében addigra mindenki felmondott néhány kivétellel. Mikor február 4-én aláírtuk a papírokat, semmi szomorúság nem volt bennünk. Nem volt ki/mi miatt szomorúnak lennünk.

Tettünk-vettünk

Meghirdettük a Passatot, az első jelentkező el is vitte, egy fiatal rendőré lett, ilyen kocsi volt az álma. Hát... a miénk is. Megsirattam. A főbérlőnknek jeleztük, hogy saaaaaajnos kirúgtak minket, ezért nagyon örülnénk, ha eltekintene a szerződésben foglaltaktól és visszaadná a kauciónkat. A felét megkaptuk, rendes volt az öreg.

A bútoraink egy részét hazavittük az Alföldre, másik részét az uramékhoz a Dunakanyarba, a kacatjaim jó részét pedig elajándékoztam. Mit mondjak, Murphy is megérkezett a pakoláshoz, beszart a kisteher, amivel költöztünk volna, így két személyautóval és egy utánfutóval pakoltunk, este kilencig. Akkor átadtuk a kulcsokat, kocsiba ültünk és irány Pest, egy volt kollégánk legénylakása. Vasárnap este érkeztünk, csütörtök reggel nyolckor indultunk tovább, Londonba.

Lakást kerestünk, utaztunk

December közepétől folyamatosan lógtam a neten, kismillió telefonszámot felhívtam, kerestem a szobát, ahol elkezdhetjük az új életünket. Eszembe se jutott lakásban gondolkodni, referencia és angliai előélet nélkül, macskával totál esélytelennek tűnt a dolog.

Közel két hónap alatt kb. fél Magyarországot kiköltöztethettem volna Londonba, annyi kiadó szoba van, de macskával költözni, na, azt ne akarj! Egy-két pozitív választ kaptam: van engedély kisállatra, de épp nincs üres szoba, telefonáljak indulás előtt egy héttel.

ajto_1.jpg

No, itt bele is keveredtem a szervezésbe, mint majom a hózentrógerbe, mert ha nincs lakás, nem tudok fuvart szervezni, viszont amíg nincs fuvar, nem tudom, mikor van az utazás előtti hét.

Már ott tartottunk, hogy nincs mese, az uram előrejön, keres valami szobát, aztán én és a kis puhacica jövünk utána, amikor is kaptam egy üzenetet egy segítőkész Határátkelőtől, miszerint úgy néz ki, van egy lakás, ami ha nekünk is jó, az ügynöknek meg mi vagyunk jók, akkor mindenkinek jó. Jó lett. (Azért a popedlimet a földhöz vertem párszor örömömben, hogy micsoda mocskos mázlisták vagyunk!)

Rögvest lefoglaltam a fuvart is. A szállítóhoz szintén ajánlás útján jutottam el, egy hölgy adta meg az elérhetőségét, aki korábban hat (!) macskával költözött Londonba. Ha olvassa, ezer hála neki is!

Költözni próbáltunk macskával

Lakás

Mikor már lepattantam négyszázhetvenkilencezerötszázhuszonkettő helyről, megkérdeztem, hogy árulják már el, ha aláírom a szerződést, hogy ugyanolyan állapotban adom vissza a szobát, mint ahogy átvettem, miért nem költözhetünk macskával, akkor jött a logikus válasz. Sokan allergiásak a macskaszőrre, ha kiköltözünk, speciális takarítókat kell hívni utánunk, ez a szolgáltatás pedig nagyon drága, így inkább szóba se állnak a macskás népekkel. OK, megértettem. Keresünk tovább. Végül minket talált meg a lehetőség, mint ahogy azt fentebb írtam.

Utazás

Négy olyan fuvarozót találtam, akik úgy hirdetik magukat a neten, gazdit kisállatostól, csomagostól, egy autóban költöztetnek. A négyből egyről kiderült, hogy csaló, egy megírta, hogy csak a raktérben utazhat a macska, mert figyelj!, szállni fog a szőr a kocsiban, egy válaszolt, hogy elviszik a macskát és a motyót, mi meg menjünk, ahogy akarunk, miközben kiemelten hirdette az oldalán, hogy állatot csak és kizárólag gazdival együtt visznek, a negyedikre meg már nem emlékszem, de ott is volt valami bibi.

Ezért aztán végső elkeseredésemben utánanéztem a repülős szállításnak. Nos, a Lufthansa utaztat egyedül a fedélzeten kisállatokat az EU-n belül, velük óccsóé’ elrepül kiscica-kiskutya bárhova, kivéve Nagy-Britannia.

Ide csak speciális teherszállítmányként hozható be állat légi úton, minket a repülőtéren egy cicareptetéssel foglalkozó szállítmányozó céghez irányítottak. Öt kg-os macskára biztosítással, szállító boxszal, kísérettel, britiservéjzzel a költség négyszázhúszezer jó magyar forint. Maradtunk a szárazföldön.

mokus.jpg

Dokumentumok

Kisállatútlevél – a fénykép opcionális. :) Ebbe felvezeti a doki az állat, a gazdi és a saját adatait. Chip kötelező. Veszettség elleni oltás kötelező, az utazás napján legalább huszonegy naposnak kell lennie. Féreghajtás szintén kötelező, a vámellenőrzésnél legalább huszonnégy órásnak kell lennie a kezelésnek, de nem lehet több hetvenkét órásnál, azt hiszem.

Nyugtatót puhacica nem kapott, a doki azt mondta, stresszhelyzetben eleve kiszámíthatatlan a hatás, és ha épp a kompon üti ki, amikor egyedül kell hagyni, meg is fulladhat egy rossz mozdulat miatt. Az útlevél kilencezerbe került, a chip ötbe, az oltás, féreghajtás ára az állat méretétől függ. A vámnál tizennyolc eurót kellett fizetnünk, hogy a macskasegget áthozhassuk. Persze macskástól.

Elindultunk

19-én reggel nyolckor indultunk a Keletitől, a fuvarozók pontosak voltak, kedvesek, rugalmasak, rekordidő alatt, pénteken hajnalban ötkor már párnára hajtottuk a fejünket. Összesen háromszázötven fontot fizettünk, ebben benne volt a mi kettőnk fuvardíja, a macskáé és százharminc kg hamubasült pogácsáé.

Bonaparte gyűlöl utazni, általában végignyekergi az utat, de most nagyon ügyes volt. Elmeséltük neki az utazás elején, hogy mi vár rá, és hogy most nem szabad nyekeregni. (Persze mi se tudtuk, mi vár rá, azt se, hogy ránk mi vár, de valamit mondani kellett neki.) Hang nélkül utazta végig a távot, de azért látszott rajta, hogy ki van akadva.

A végén, mikor vissza kellett rakni a dobozába, nekem kellett belehajtogatni, nem is volt észnél. De mi se. Mikor dél körül felébredtünk, mondtam is az uramnak, hogy ki kellene menni, megnézni a házat, mert nem emlékszem rá, hogy is néz ki.

Megérkeztünk

A lakás, ahol most vagyunk, átmeneti. Picike, tetőtéri szoba konyhasarokkal, közös fürdőszobával. Hármunk részére tökéletesen elég. Dobozokból, zsákokból élünk, míg át nem költözünk az épp felújítás alatt lévő másikba. Ez még egy-két hét.

buckingham.jpg

A városrész, ahol lakunk, elképesztő. Pörgő, nyüzsgő, mégis otthonos, olyan, mint egy élettel teli kisváros. Első nap „a segítőnk” családja eljött velünk, körbeidegenvezettek minket a környéken, megmutatták, mit, hol érdemes venni, csinálni, megkötni, lemondani…

Sikerült még aznap telefonkártyát beszerezni, az O2-nél vettünk feltöltőkártyát. Először a Threehez mentünk, de ott már nem adtak feltöltős SIM-et, mindenképp szerződni kellett volna, bankszámla nélkül viszont ez halott ügy.

A hétvégén aztán volt még vásárlás, szájtátás, segítség innen is, onnan is, arcokat kötöttünk nickekhez, utaztunk emeletes busszal, ettünk paradicsomos húsgombócot, hétfőn pedig irány a bank és a számlanyitás.

Ez olyan jól ment, hogy pár óra alatt végeztünk is, mindenhonnan rendkívül bűbájosan hajtottak el bennünket melegebb éghajlatra. Nyolc-tíz bankban jártunk, mindenütt kellett volna legalább egy hivatalos levél, közüzemi számla, ami a nevünkön és a címünkön van.

Hiába vittük a bérleti szerződést, nem fogadták el, mert nem ügynökségen keresztül béreltünk. Volt, ahol azt kifogásolták, hogy nem fejléces a papír. Végül a HSBC-ben kitalálták, hogy ha a council tax billt bevisszük a landlord által írt kísérőlevéllel, akkor megnyitják a számlát.

busz_2.jpg

Örültünk, mint majom a farkának, időpontot is kaptunk másnapra, meg is jelentünk, Valencia rettenet kedvesen felvette az adatainkat, majd megkérdezte, hogy akkor mennyi is a rendszeres jövedelmünk.

Hát bazz, ott lefagytam egy pillanatra, mivel addigra kb. háromszor mondtuk el, hogy épp munkát keresünk, de van nálunk kp, azt beraknánk, hogy ne a fiókban őrizgessük az összes vagyonunkat.

Na, akkor gyorsan összeült egy kupaktanács, megtárgyalták, hogy ha x összeg a bérleti díjunk és van nálunk x*4 pénz, akkor az bizony kevés lesz, sorry, jöjjünk vissza, ha találtunk munkát.

Itt én elengedtem a bankszámlanyitást, majd lesz számlánk, ha lesz munkánk, vagy ha megkapjuk az NI számról a levelet. Ez négy-hat hét múlva várható, ma voltunk interjún, pikk-pakk túl voltunk rajta, csak az útlevelünkre volt szükség. (Múlt héten kértünk időpontot, akkor megmondták, hova és mikorra menjünk. Levél nem jött, pedig állítólag kiküldték, mint kiderült, rossz címre.)

Megkérdezték, honnan jöttünk, házasok vagyunk-e, mióta vagyunk itt, hogyan találtuk az albérletet, mit szeretnénk itt csinálni, aztán csók. Míg várakoztam, hallgattam a többieket. Nagyon segítőkész volt az összes ügyintéző, volt egy srác, egy kukkot nem beszélt angolul, odahívtak egy csajt, aki már túl volt az interjún, hogy tolmácsoljon neki. Egy másik hapsi valahogy így beszélt az interjúalanyhoz, hogy az értse is: ven did jú örrájv?

 

katedralis_2_1.jpg

Hát itt tartunk most. Megy a munkakeresés is ezerrel, nem válogatunk, az a cél, hogy minél hamarabb dolgozhassunk. Ezzel kapcsolatban is megkeresett egy HÁ kommentelő, sőt egy másiktól is kaptam tippeket, meg most, hogy belegondolok, egy harmadiktól is, szóval meg se tudom számolni, ki mindenki bábáskodott az itteni „újjászületésünknél”.

Nem lehetek eléggé hálás ezeknek az embereknek, akik így vagy úgy a segítségünkre voltak a kezdeteknél. Neveket nem sorolok, nehogy valakit kifelejtsek, de innen is csókoltatom mindannyiukat.

Kellemesen csalódtunk

Sztereotípiák. Egyetlen egy jött be, London tényleg nagyon koszos. Szívfájdító látni a sok eldobált hulladékot, gondozatlan előkerteket. De ez legyen a legnagyobb baj. Nézzük akkor!

Itt mindenki mosolyog. Igen. Az, akinek dolga mosolyogni. Itt se mászkálnak az emberek szélesvásznú, hatvannégyfogas vigyorral az arcukon. De a pénztáros, az ügyintéző, a biztonsági őr, a pincér igenis mosolyog. Hogy azért, mert ez a munkaköri kötelessége, vagy azért, mert ilyen az alaptermészete, engem nem érdekel. Viszont sokkal jobban tetszik, mint azt hallgatni otthon, hogy a fejem felett arról beszélget a két pénztáros a CBA-ban, hogy mikor voltak utoljára pössenteni.

london_allo.jpg

Itt mindig esik az eső. Igen. Meg a jég is. Úgy öt percig. Aztán meg kisüt a nap. Szerintem ez az ötperces évszakok országa.

Itt minden kaja rossz. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az esetek többségében nem kell megsóznom az ételt. De ennyi, amitől borzasztó az itteni menü. Változatos, különleges, minden van és még annál is több. Igen, TúróRudi is. Bár engem jobban foglalkoztat a lédús, puha, édes mangó.

Itt minden lakás hideg és penészes. Igen. Kivéve, amelyik nem. Amiben lakunk, nem az. Amelyikbe átköltözünk majd, az sem az. Biztos nem ez a két száraz lakás van csak az országban.

london.jpg

Itt sok a fekete meg az indiai. Igen. Meg az albán, a török, a román, a lengyel. Ja, és a magyar. Csak két példa a multikulti jegyében: első este megállt mellettünk egy Mercedes (nem Zoole volt az, nyugi!), kérdezi egy indiai(nak kinéző) figura, hogy merre van az állomás. Magyaráz neki az uram, én közbekotyogtam magyarul, mire a hapsi: Are you Hungarians?! KÖSZÖNÖÖÖÖM!!! És elhajtott. Másnap a boltban egy tagbaszakadt fekete fazon telefonált, magyarul.

Folytathatnám napestig. Ez az ország más. Könnyebb itt élni, az biztos. De azért a költözés előtti héten majdnem minden nap sírva fakadtam. Mióta eldöntöttük, hogy eljövünk, búcsúzkodtam. Nem a hétköznapoktól, hanem a rakparttól, az Alföldtől, a macskaköves utcáktól, a Pilistől, mindentől, ami addig szerves része volt az életemnek, amit szeretek. Az emlékeimtől.

Viszont az is igaz, hogy mióta itt vagyunk, annyit röhögünk, hogy néha fáj a hasunk és folynak a könnyeink. A kedvenceim az emeletes buszok és a mókusok. Viccesek és kész. Meg a számomra felismerhetetlen nyelven beszélő férfi, aki a majd’ órás utazást végigdumálja mellettünk levegővétel nélkül.

kacsak.jpg

És gyönyörű csoki gyerekeket látok, meg cuki zsidó kisfiúkat színes kipákkal a fejükön. Színházi sminkben közlekedő nőt, lehetetlen frizurákat, jelmezszerű ruhákat, ezerféle embert. Minden sarkon vár egy új meglepetés, egy kapu, egy homlokzat, egy kert... idővel itt is lesznek emlékeim.

Ja, és a kutyák tényleg nem ugatnak.

(Ha valaki kéri, minden rendelkezésemre álló információt megadok a fuvarozó cégekről, légi szállításról, pár kisállatos házhoz is van kontaktom. Sok segítséget kaptam, hátha én is tudok adni valamit másoknak.

A bejegyzésnek lesz folytatása is, majd amikor már kicsit letisztultak a dolgok, lesz munkánk és nem a nászutas időszakot éljük, kíváncsian várom én is, mit írok majd akkor.)”

piccadilly.jpg

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr787264193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shebelle 2015.03.13. 07:15:21

Remek poszt. Nagyon-nagyon tetszett. :) Szerintem túl vagytok a nehezén(döntés, lakáskeresés, utazás stb.). Meglesz a munka is időben!!! SZorítok!
Üdv, egy szintén macskás :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 07:35:06

Nem tudom eldönteni hogy Puhacica jobban ír mint fényképez vagy jobban fényképez mint ír.
Maradjunk annyiban hogy mindkettőt rendkívül tehetségesen csinálja.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.03.13. 07:36:29

Köszi. Nagyon jó volt olvasni.
:)
"egy segítőkész Határátkelőtől" - ebből látszik, hogy azért van értelme ennek a blognak.

Az én macskáim végigbalhézták az utat.
:D
Sok sikert nektek, és feltétlenül írd meg a továbbiakat!

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.03.13. 07:41:02

Isten hozott a Határátkelők között. A legjobbakat kívánom! Puhacica tud már angolul "beszélgetni" a haverokkal? :)
Azért ez a bankszámlanyitás vonal elég sarkalatos téma az Angliába költözésnél, ahányan vagytok, annyi sztorit írtok róla. Olyat még nem próbáltatok, hogy átmenni ugyanannak a banknak egy másik fiókjába, hátha ott megy? Vagy visszamenni másnap, hogy nem-e lehetne-e mégis? Néha beválik. Vagy túl naiv lennék?

Hari Seldon 2 2015.03.13. 07:44:42

Jók a képek.

"Ezekről nem beszélhetek, titoktartási nyilatkozatot írtam alá, lényeg a lényeg, jelenleg is több mint egymillió forint tartozása van felénk a volt munkáltatónknak."

Értem. Magyarul, az állam lóg pénzzel.

puhacica 2015.03.13. 07:52:28

koszonom mindenkinek! ma csak este tudok jonni, mert dolgozom, de akkor igyekszem majd valaszolni. :)

@VPBA: masik fiokba ugyan nem mentunk, de tobbszor is probalkoztunk, az eredmeny: semmi.

@Hari Seldon 2: nem, mi nem az allami szferaban dolgoztunk.

macamuca [IHUN] 2015.03.13. 07:56:24

(én is "logok" egy sztorival, nem feledtem el

NIKI LAURA 2015.03.13. 08:01:21

Mi van? ..pedig most vegig olvastam...ezek tiszta hu...ek bakker.

Kivinni az osszes motyot angliaba,de hat ott szarehugye tud venni mindent,az autotol a sofaig...jo a csaladi fenykepek potolhatatlan,de minden masra ott a VISA,mondom: occsoe lehet venni minden ingosagot kint!

Meg ez a macska mizzeria...pff...berakod a kocsiba,es viszed kis muanyag dobozba.Sose vallod be,hogy O is ott fog lakni plane nem a landlordnak!

Meg ez a bankszamla nyitas nyekerges:pl Barclays SIMAN nyit szamlat,meg Londonba is,csal legyen rogton rajta kb 1000£, az meg kinti mercevel nezve molyfing osszeg.

Itthon meg siras,rivas...Passat,Dunakanyar,Szentendre......mit erezhet egy Wartburgos,aki Ipolytarnocrol,v Okaszliszkarol akar londonba menni?

Hari Seldon 2 2015.03.13. 08:02:37

Hajrá a továbbiakban is.

"De azért a költözés előtti héten majdnem minden nap sírva fakadtam. Mióta eldöntöttük, hogy eljövünk, búcsúzkodtam. Nem a hétköznapoktól, hanem a rakparttól, az Alföldtől, a macskaköves utcáktól, a Pilistől, mindentől, ami addig szerves része volt az életemnek, amit szeretek. Az emlékeimtől."

Majd észre veszed, hogy az emlékeid a veled vannak. (hú ez most nagyon patetikus lett)
De így van. - Nem kell tovább problémázni rajta.

tanato 2015.03.13. 08:08:50

Nagyon jó cikk.Szerintem a tagbaszakadt magyarul beszélő fekete ember a szomszéd városom kórházában dolgozó ortopédsebész lehetett ,néhány éve költöztek ki Angliába,magyar felesége három gyerekük van,egyébként kameruni származású.Ráillik a leírás ,tényleg egy hatalmas tagbaszakadt fekete.Egyébként érezhető a cikkben is a hólabda effektus,a már kint lévők tudják segíteni az újakat és ez további kivándorlást generál.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 08:13:19

@tanato:
Én beszélgettem vele és mondta hogy honnan származik de elfelejtettem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 08:15:50

@NIKI LAURA:
Te mit olvasol?
130kiló cuccal jöttek a gyakorlatilag semmi.
Mi is kb ennyivel.
Két nagy meg két kisbőrönd.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 08:20:05

@NIKI LAURA:
Ez a bank számla mizéria teljesen újkeletű dolog még fél évvel ezelőtt is könnyebben lehetett nyitni.

Taxomükke (UK) 2015.03.13. 08:24:35

Ezt a macskaszallitast tulbonyolitottatok alaposan. Irtam neked utazas elott, hogy a Csomagosember kihozta volna az egyikotoket plusz a cicat, a masikotok meg johetett volna repulovel. Csak ez neked nem felelt meg. De attol meg jarhato ut. En kutyat (pontosabban komondort) plusz macskat hoztam igy, gond nelkul.

Quercus a favágó 2015.03.13. 08:25:45

Sok sikert, és kitartást!

Muscari 2015.03.13. 08:41:56

@NIKI LAURA: b+ már nem nyitnak így számlát, érted? Azon kívül nem az összes motyót vitték ki, 130 kiló az négy nagy bőrönd kb.

Próbáltàl már kisállatot behozni? Utána járjon csak a szád. Ahh!

Látom, ma a szokásosnál is rosszabb napod van.

tanato 2015.03.13. 08:53:55

@diggerdriver: Na és ő volt az,az ortopédus?Kameruni,Görögországban végzett ott ismerkedett meg egy városombéli lánnyal/vegyészmérnök/aki éppen Krétán nyaralt.Azután Mo.-ra jöttek itt laktak vagy 8 évig,három gyönyörű csoki kisfiuk született.Itt szakvizsgázott a srác.Kb 3 éve mentek el.

puhacica 2015.03.13. 08:54:40

@NIKI LAURA: menjunk sorban: a ruhainkat hoztuk ki, a legfontosabb furdoszobai, konyhai eszkozoket, a macska motyoit es a szamitogepet. mindezt azert, mert nem akartunk az elejen kolteni olyan dolgokra, amikkel amugy is rendelkezunk, foleg, hogy nem tudtuk, mikor lesz munkank, a szallitas pedig nem volt draga.
macska: nem akartam csalni, kiskapukat keresgelni, kamuzni... lehet, ezert is jottunk el Magyarorszagrol?
bankszamla: nem nyitjak meg. 4ezret akartunk berakni, leszartak.
ki mit erez: te foglalkozol vele, en mit erzek, amikor kapasbol lehulyezel? szegyellnem kellene, hogy jo allasom volt (egy darabig) es jo fizetesem? egyebkent egy 50ezres alberletrol es egy 10 eves kocsirol beszelunk.

@Taxomükke: nem felelhet meg mindenkinek ugyanaz. szerettunk volna egyutt utazni. ha nem lett volna mas megoldas, eltunk volna ezzel. de sikerult ugy, ahogy mi szerettuk volna.

Muscari 2015.03.13. 08:58:11

Puhacica már keménycica :-)

Sok sikert itt Londonban!

Hari Seldon 2 2015.03.13. 09:05:04

@NIKI LAURA:
Igen, abban igazad lehet, hogy a kültözés költsége lehet, hogy nagyobb ,mintha ott vettek volna kezdetnek pár szükséges dolgot.

Ami meg otthon maradt, azt szépen lassan el lehetett vona vaterázni.

Bár nem tudom, mennyire volt a batáti a fuvarozás.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.03.13. 09:06:18

nagyon jó írás, mondjuk aki a puhacica blogot lesi új bejegyzésekre várva, annak a nagy része ismerős :) a fotókkal egy bajom van, hogy nem én készítettem őket ;))) hajrá cicáék!

Quercus a favágó 2015.03.13. 09:06:25

@NIKI LAURA:

"
Itthon meg siras,rivas...Passat,Dunakanyar,Szentendre......mit erezhet egy Wartburgos,aki Ipolytarnocrol,v Okaszliszkarol akar londonba menni?"

Szerintem ugyan azt, mint aki Budáról, Zircről, Pócspetriből, stb, akar elmenni: elég volt.

Hari Seldon 2 2015.03.13. 09:07:57

@Muscari:
Akkor én sem olvastam figyelmesen.
Mindegy. Tényleg csak öteleteltem a vatera vonallal.

qkuc 2015.03.13. 09:08:07

Nahát, nem hittem volna, de van még remény az emberiség számára, :D. Örülök, hogy a HÁ közössége is tudott segíteni és sok sikert puhacica.

A macska nevén még vinnyogva fetrengek, :D. Hasonlít a nagy vezérre? Vagy miért kapta ezt a nevet? :D

qkuc 2015.03.13. 09:09:33

@NIKI LAURA: Muszáj mindig, de mindig taplógombának lenned?

**mimi** 2015.03.13. 09:14:05

@puhacica:
de kellemes meglepetés volt ez a poszt nekem:))))
jól eltitkoltad :P

de nagyon jól írsz, igaza van diggernek, nehéz eldöntetni melyik jobb, a képek e vagy a poszt :))

Éljenek az ügyes, kitartó keménycicák! :)))))))))))))

DieNanny CH 2015.03.13. 09:14:44

Köszi a posztot!
Mindenkinek ilyen országváltást kívánok!

**mimi** 2015.03.13. 09:18:02

@NIKI LAURA:
te egyedül vagy ennyire hülye, vagy súgnak neked?????????

bocs HA...jöhet a sárga lap....de már nem bírtam

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.03.13. 09:18:43

@puhacica: Hát, csak gondoltam, ha kidobnak az ajtón, mássz be az ablakon. De akkor Ti bemásztatok. Be kell mászni újra és újra, esetleg egy másik ablakon, egyet nem szabad, feladni. Meg sokszor a "Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal" még nem állami helyeken is be szokott jönni...

puhacica 2015.03.13. 09:22:19

@Hari Seldon 2: a butoraink a csaladjainknal vannak, nemelyik hasznalatban, nemelyik lapraszerelve. volt, amit meghirdettunk, de olyan minimalis arra akartak lealkudni, hogy kenytelenek voltunk nemet mondani.

@qkuc: a macska a 2., vagyis a B alombol van, a tesoi kozott van pl. Bonnie Tyler (ha igy irjak). a nev kotelez, o a fonok. :D vicces volt, a francia hataror vegigkerdezgetett mindannyiunkat az utlevelek alapjan, hogy ki kicsoda. a vegen Boni is sorra kerult, eletunkben eloszor hallottuk helyesen kiejtve a nevet. :)

@Réka ‎: koszi! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 09:24:18

@tanato: ha megmondanád a város nevét akkor tudnám.
Ha nem akarod itt akkor priviben.

négyzet 2015.03.13. 09:32:50

Végre egy poszt, aminek írója tud fotózni, ráadásul londoni képek, igen hálásak tudnak lenni, köszi :) Bocs mindenkitől, de tényleg jól esik hobbifotós szememnek jó fotókat látni :) Légyszi fotózz majd sokat a következő posztokhoz is!

Riszpekt, hogy végigcsináltátok a macsekkal a költözést. Eléggé szívszorító, amikor a gazdi költözése miatt kerül utcára vagy keres új gazdát egy-egy kedvenc. Többek között ezért sem lenne kutyám, azzal még nehezebb, mármint költözni.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.03.13. 09:33:06

Tovább erősödtem abban az elképzelésemben, hogy soha nem lesz háziállat ott, ahol én élek.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.13. 09:34:47

Szép történet. Nem is tudok hirtelen belekötni.

Golf2 2015.03.13. 09:34:47

Puhacicák,kemény kandúrok,szegény Bonaparte!

Golf2 2015.03.13. 09:34:47

Azt írja dolgozik,tehát már kaptak munkát?

piroscipocske 2015.03.13. 09:34:47

Puhacica, gratulálok nektek. Nagyon jó írás és klassz fotók.

Mivel én abban a fázisban vagyok, hogy az itteni életem A Döntés folyományaként hirtelen átmenetivé vált, értem a búcsúzkodós érzést és könnyeket is csalt a szemembe.

Nagyon hasznos is az írásod nekem, mert ha itthonról nem kapok munkát, akkor rám is ezek a körök várnak: kimenni a tökbizonytalanra. Csak én mindezt egyedül csinálom. És a cél nem London, hanem dél-dél-nyugat. :)

kék madár 2015.03.13. 09:34:47

@NIKI LAURA: en arra fogadtam volna, hogy egy ennyire emberi postot a torzskozonsegbol senki nem fog szettrollkodni, de legabbis 100 kommentig nem, addig szokott tartani a kepmutato udvariaskodas, de tevedtem

Golf2 2015.03.13. 09:35:49

@tanato: 3 csoki fiúk született., tehát a fehérek 1-el kevesebben lesznek.A feleségnek nem lesz utánpótlása.

Golf2 2015.03.13. 09:35:49

másfél órát kell várni,ezalatt már elavul a beírás!

morgo.topanka 2015.03.13. 09:35:49

Szép jó reggelt! Nagyon jó poszt volt, sok sikert a továbbiakhoz! Remélem, még fogunk olvasni arról, hogyan alakul a sorsotok.

articsóka60 2015.03.13. 09:35:49

Jól megírt, hangulatos poszt, szép képek. Szinte kedvet csinál a határátkeléshez. Viccet félretéve, nagyon örülök hogy sikerült: ha összeszorított foggal is, de megcsináltátok! És úgy, ahogy Ti elképzeltétek. Most már csak előre nézzetek, sok sikert és sok "új emléket" kívánok nektek, amiről persze majd kérjük az újabb beszámolókat. :-)
(tényleg jó érzés olvasni, hogy ennyien segítettétek őket. Jó kis társaság ez!)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2015.03.13. 09:39:36

Nagyon jó a poszt! Nagyon sajnálom hogy messze laktok, és nagyon sok sikert kívánok! És a képek is nagyon szépek!!!!

adg 2015.03.13. 09:41:44

@diggerdriver: Mi 290 kilot hoztunk. Raadasul repulovel. Borondben. 6x40 kg feladva, meg 6x8 kg kezicsomag.

130 kg az molyfing :)

Hari Seldon 2 2015.03.13. 09:45:36

@puhacica:
Vaterán hirdettétek? Ott néha sikerül azért elfogadhatóan.

Na jó, ma már nem zavarlak tovább ezzel a vonallal.

Dolgozz nyugodtan.

morgo.topanka 2015.03.13. 09:46:28

@Zka: Ja, ja. A párom is ezt mondja. De majd még lemeccseljük ... ;)

morgo.topanka 2015.03.13. 09:46:34

@Golf2: Szerintem valamit rosszul csinálsz. Nekem újként, ha jól saccolom, kb. 15 percet kellett várni az első kommentem megjelenéséig ...

Hari Seldon 2 2015.03.13. 09:48:31

@piroscipocske:

"És a cél nem London, hanem dél-dél-nyugat. :) "

Csak nem...

...ALBÁNIA?

tanato 2015.03.13. 09:50:14

@Golf2: Relativitáselmélet.Nekem magyarnak nyilván csoki gyerekek,a kameruni nagymamának meg nyilván sápadtarcú unokák.

qkuc 2015.03.13. 09:50:16

@puhacica: Bonnie Tyler sem rossz, szegényt apukám mindig Boci Tylernek hívta ..., :D. És nem kuncogott a határőr?

Hogy bírja a cicmó az új helyet?

tanato 2015.03.13. 09:52:07

@diggerdriver: Kecskemét Megyei Kórház,ott dolgozott.

qkuc 2015.03.13. 09:52:09

@Zka: Ezzel én is így voltam 2 évvel ezelőttig, aztán jött derült égből ez a szőrmók kutya (félek a kutyáktól), és azóta minden tézisem ennek kapcsán megborult, :).

piroscipocske 2015.03.13. 09:53:20

@Hari Seldon 2: elnézést, tényleg nem voltam egyértelmű. Dél-dél-nyugat UK. :) Albánia sajnos nem, de nyaralni mennék oda nagyon is szívesen. Egyelőre még csak keresztülvezettünk az országon jövet-menet, hát csodaszép. :)

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.03.13. 09:54:39

@Hari Seldon 2: :D Gondolom, Anglián belül értette...

qkuc 2015.03.13. 09:55:18

@piroscipocske: Engem ez még nem ért utol, :). De az is igaz, hogy sok idő lesz, amire minden összejön és mehetek.

Gyere gyakrabban, hátha a HÁ lelki terápia csoportja tud kicsit segíteni, ;).

adg 2015.03.13. 09:57:27

@maxval bircaman szerkesztő: O ne mar, gondolkozz picit, biztos sikerul valahogy. :D

qkuc 2015.03.13. 10:00:20

@piroscipocske: hát miért nem kéred meg HÁ-t, hogy rakjon fel a listára?

adg 2015.03.13. 10:03:35

Sikerult elolvasni, nem volt rossz. Arrafele minden epulet gorbe? :)

Munkara valami kilatas? Szakmaban keresgeltek foleg, ugye? Vagy akarmit?

Ezt a bankos hulyeseget keptelen vagyok felfogni. Mert hogy kreditkartyat vagy hitelt nem adnak, az oke, de egy szaros debitszamlat?
Na mindegy. Nekem legalabbis.

Sanz 2015.03.13. 10:04:50

Hajrá. :-)
Az "üdv Londonban" klubhoz már nem tudok csatlakozni, mert 5 napja Cambridge-be költöztem, de "üdv a UK-ben"-t tudok mondani. :-)
Ha kell tanács (bár úgy látom, már többen "kezelésbe vettek" indulás előtt), akkor szólj nyugodtan, 3 évnyi UK tapasztalatomat szívesen megosztom bárkivel.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.03.13. 10:06:04

@qkuc: én imádom a kisállatokat, főleg a macskákat, de csomó kárt tudnak okozni, nyűg van velük és legfőképp nem lehet tőlük sehova elutazni (ok, állatpanzió... de akkor is nyűg). Van tapasztalatom - hugomnak volt macska is, kutya is, utóbbit helyette sétáltattam évekig, az elég is volt.
Úgyhogy kibírom nélkülük inkább :)

Sanz 2015.03.13. 10:07:13

@adg [Au, Darwin]: Elvileg a pénzmosás elleni küzdelem miatt nem nyitnak számlát csak úgy akárkinek.
Jaa... HSBC-botrány? Az más... :-)

Bár mondjuk én még 3 éve csak bementem az egyik helyre, mondtam, hogy IT-s vagyok, kéne egy számla. A nő kért tőlem egy rövid sztorit (leírta, hogy munkát keresek, ez a szakmám, ennyi a várható jövedelmem, stb.), aztán 20 perc múlva kész volt a számla... szóval ügyintézőtől is függ a dolog.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.13. 10:10:01

@adg [Au, Darwin]:

Alapvetően pozitív a hozzáállásom a Nagy-Britanniai Köztársaság népe iránt.

De hozz szóba valamit, aztán majd beléd kötök.

piroscipocske 2015.03.13. 10:10:02

@qkuc: Köszi, qkuc, kedves tőled. Igyekszem, csak dolgozom közben, meg nem is minden poszthoz tudok hozzászólni. De a mai "nekem készült". :)
Egyébként megkérdezhetem, mi miatt nem tudsz még menni? Persze bennem is motoszkált már egy ideje a gondolat, mire döntés lett belőle.

piroscipocske 2015.03.13. 10:10:02

@qkuc: írtam egy kommentet, amiben kértem :)

Golf2 2015.03.13. 10:10:02

@morgo.topanka: nem én csinálom én csak írtam 8kor és fél10 kor megjelent.A másik meg 5 perc múlva.A külsősöknél ez nem kiszámítható.Épp tegnap cseszett le a feketehajú hogy magamba beszélek,mivel a válaszom úton volt kb.1 órát.Aztán mire megkapta már nem is volt érdekes az egész.

piroscipocske 2015.03.13. 10:10:21

@Határátkelő: lehetséges lenne ennyire új kommentelőként white listre kerülnöm? Köszönöm szépen, ha igen. :)

qkuc 2015.03.13. 10:13:10

@piroscipocske: Ó, bocs ez nem neked, hanem golf2-nek szólt volna (asszem ő írt, hogy lassan kerülnek ki a kommentjei).

adg 2015.03.13. 10:14:52

@Sanz: Es ha van egy levelled az NI szamodrol, vagy van munkad, akkor nem tudsz penzt mosni? Vagy csak munkanelkuliek mosnak penzt? :)

Szerintem nem tudom, mit akadalyoznak ezzel. Meg mi van az olyan orszagokban, ahol kicsit egyszerubb szamlat nyitni, (khm, khm) meg egy sztori sem kell hozza? Ott nem akarnak penzt mosni?
Szerintem akarnanak, csak nem ezen mulik.

Mindegy, biztos van ra valami angolos magyarazat. Angolázat? :)

Határátkelő 2015.03.13. 10:17:26

@piroscipocske: az új kommentelőktől egy kis türelmet szoktam kérni, hogy legyen egy kis "történetük", mielőtt listára kerülnek. úgyhogy tőled is ezt kérem most, kommentelj aktívan, én pedig igyekszem, hogy ne kelljen másfél órát várni a beengedésre, bár néha ilyen is előfordul.

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 10:18:35

@puhacica: Sok sikert, kellemes nosztalgia volt olvasni a tortenetet.

Ha nagyon fontos a bankszamla, akkor az HSBC passportot erdemes megprobalni: www.hsbc.co.uk/content_static/en/ukpersonal/pdfs/en/passport_brochure.pdf
En is anno ilyet akartam nyitni, de aztan a HSBC-s ugyintezo azt mondta h inkabb varjak a munkaszerzodesig es nyissak normalis szamlat. Es igy is tettem.

Cinkapanka 2015.03.13. 10:19:00

Hátha ez segít valakinek a jövőben:

Find a Pet Friendly Letting Agency

www.letswithpets.org.uk/find-a-pet-friendly-letting-agency/search

Bredpitt Monika 2015.03.13. 10:19:11

@NIKI LAURA: Szia, most először szólok hozzád, úgy, mint akinek van humorérzéke.

Szeretnék kérni tőled egy listát, ami legalább öt pontos kell, hogy legyen. Nem ér csalni.

Ird le mi az, amihez nem értesz.

adg 2015.03.13. 10:21:51

@maxval bircaman szerkesztő: Kotes helyett erdekessegkeppen elmeselem, mar tobbszor hallottuk, hogy a tyukot errefele tyuknak mondjak. Rovid u-val. Fogalmam sincs hogy irjak, de tok erdekes, tobbes szamban siman tyuks.
Nem tudom, mashol is hasznaljak-e, de meglepo volt, mi csak ilyen chicken, hen, cock, rooster es hasonlokrol tudtunk.

Herr Géza 2015.03.13. 10:22:06

@NIKI LAURA: Na vazze, a lajosmizsei földieperbombázó kapitánya hozzászólt. Miért van az, hogy nem is vártam mást, mint tömény baromságot ????
@puhacica: 1+++ Hát ha a vágói munka nem jönne be (de bejön...:D), akkor foglalkozz üzemszerüen az írással! Vagy amellett. De mindenképpen.
Csók az Öreggézától !!!!!!

Herr Géza 2015.03.13. 10:23:12

@Bredpitt Monika:
Segítek, itt van:
( ) Ez mind ! :)))))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 10:27:35

hű de nagyon jók a képek!! és mennyire jó hangulatú írás is. köszönöm, végre történik valami jó is ma :-)

Sanz 2015.03.13. 10:27:58

@adg [Au, Darwin]: Hát most erre a "cash is king" kifejezés átdolgozásával azt tudom mondani, hogy "reference is king", magyarul az angoloknál az számít, hogy ha már tudnak rólad valamit, akkor rossz ember nem lehetsz (kivéve persze akkor, ha rosszat tudnak rólad). Ez egy olyan országban, ahol például nincs állami nyilvántartás az állampolgárok lakhelyéről, ott elég fontossá válik.

Mondjuk az egymásba vetett alapvető bizalmat az illusztrálja legjobban, hogy amikor tegnapelőtt a zár elromlott az ajtómban (és nem tudtam bemenni), akkor a szomszédom azt mondta, legyek az ő lakásában addig, amíg a lakatos ki nem nyitja az ajtómat. Ő közben elment valahova, de a kulcsot ott hagyta nekem. Mindezt úgy, hogy két napja költöztem be, és a sráccal egyszer beszéltünk kb. 5 percet.
Ja... és a lakatos nem kért pénzt tőlem, hanem elküldte a számlát az ingatlanügynökségnek (mivel nem az én hibámból kellett kijönnie)... ennyi.

Herr Géza 2015.03.13. 10:28:41

Ja és nem tudom figyeltétek-e, hogy a poszt még a munkakeresésnél tart, de Puhacica már dolgozik, az Ura (:D) meg hétfötöl úgyszintén (ha titok volt, akkor bocsi....).
Ugye, ugye.....
És Puhacica sürün emleget mindenféle mázlit, de az csak azt találja meg, aki tett is érte, kvázi érdemes rá.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.13. 10:29:59

@adg [Au, Darwin]:

Na, ez egy érdekes téma. Javaslom is alaposabb tudományos elemzésre.

A költözési csomag mennyisége az anyagi helyzettől függ. Azonban nem egyenes arányú az összefüggés, a görbe egy felfelé púpos hullám alakját alkotja.

Azaz a nyomorgók nem visznek semmit magukkal, mert nincs mit vinni. A dúsgazdagok se visznek semmit, mert ők meg az új helyen újra megveszik. A hullámcsúcs az alsó középsztálynál van: nekik már sok tárgyi vagyonuk, viszont nincs elég pénzük ahhoz, hogy mindezt újra megvegyék, így kénytelenek hatalmas súlyokat cipelni magukkal.

Én sokat szenvedtem ettől a problémától. Mára megoldottam. Lecsökkentettem a holmim súlyát 30-40 kg-ra. Pl. az összes könyvet kizártam a holmiból.

Golf2 2015.03.13. 10:29:59

@maxval bircaman szerkesztő: Nem is tudok hirtelen belekötni
Pedig ott van például a kis Boni sorsa! Nyelvtudás nélkül a sok Miss cica közt...

piroscipocske 2015.03.13. 10:29:59

@Határátkelő: Köszönöm a választ, igyekszem aktív lenni. :)

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 10:31:03

@Sanz: "Jaa... HSBC-botrány? Az más... :-)"

Melyik a sok kozul? :P

Bredpitt Monika 2015.03.13. 10:32:38

Puhacica. Hajrá ! Akkor kint vagytok.
Lesz jó kaja is, ne aggódj. Szomorú vagyok a szemét miatt, én 96 v. 97 ben voltam ott és akkor még nem volt szemét.

A mókusos kép nagyon jó, nekem nem volt időm előkapni a gépet, de ugyanezt láttam, egy fickó lábán nyargalt fel a mókus a Hyde parkban, ilyet még a Central Parkban sem láttam, ahol a lányom kezéből ették a makkot a mókusok.

Ha pedig csinálsz a szomszédoknak abból sütiből amit nekünk is sütöttél nyert ügyed van.
Jó így olvasni, hogy az ember ismeri az írót, legalább egy kicsit.
Niki Laurának pedig annyit, hogy aki szereti a macskáját soha nem kockáztatná meg, hogy elvegyék tőle a határon.
Sok sikert nektek és lesznek még nehéz pillanatok, én megértem, ha valaki el akar menni, főleg így, hogy én megint itt vagyok és igen, az a jó kis CBA, ahol egyszer megkérdeztem egy eladót, hogy mondja már meg, magukat kiképzik arra, hogy bunkók legyenek a vevőkkel. Csak lesett nagyokat.
Akkor már dolgozol is látom, ügyesek vagytok. Én most megyek állásinterjúra egy suliba Pilisvörösvárra (jó kis táv), gyönyörű az egész vidék. London szuper város, minden jót és várjuk a posztot. Üdv.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 10:34:19

@Herr Géza: Jó ez a reggeli vidámság. Várom a listáját.
Niki, vagy Laura, valaki. Hahó.

Herr Géza 2015.03.13. 10:37:35

@maxval bircaman szerkesztő: Kivételesen 1+++. Bár a 130 kilót egy költözésnél végképp nem nevezném "hatalmas súlynak"...
Másrészt az embernek vannak tárgyai, urambocsá akár még bútorai is, ami neki többet ér, mint hogy eladja két üveggolyóért, majd sok-sok üveggolyóért próbáljon helyette valami hasonlót venni az új környezetben. Ráadásul minél vénebb az ember, annál nehezebben csinál totális "RESET"-et.

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 10:38:35

A referencia kapcsan: Pont tegnap meselte baratnom hogy az egyik szuletett angol munkatarsat elkuldte volna a ceguk egy projektre az egyik nagy bankhoz. Viszont a bank lefutatta rajta a kotelezo background check-et, es a leanyzo valami egy evig franciaorszagban elt az egyetem utan, amit nem tudott hivatalos papirokkal igazolni, ugyhogy bukta az egeszet...

Szoval itt eleg komolyan veszik az ilyesmit.

**mimi** 2015.03.13. 10:39:11

@Bredpitt Monika:
ez nagyon jó ötlet :)))))))))))))

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.03.13. 10:39:21

@Sanz: Itt még pontos lakcím sem nagyon van, nemhogy nyilvántartás. Simán elhiszik a bankban bemondás alapján, hol laksz. Szerencsére még vannak országok, ahol az új ügyfél „tabula rasa” indul. Azért úgy látszik, a bizalom a közember szintjén még ott is működik.

Herr Géza 2015.03.13. 10:40:32

@Golf2: 1+++ ! De biztos Boni is már biflázza az "English for foreign Cats" elsö kötetét.... :))))

**mimi** 2015.03.13. 10:40:52

@Herr Géza:

És Puhacica sürün emleget mindenféle mázlit, de az csak azt találja meg, aki tett is érte, kvázi érdemes rá.

big lájk!!!

SzZoole 2015.03.13. 10:41:49

Ez is egy igazi nosztalgikus hataratkelos poszt,kitartasal es TURELEMEL a csillagos eg a hatar.Tovabbi sok sikert:)))

@Herr Géza:
"Puhacica már dolgozik, az Ura (:D) meg hétfötöl úgyszintén (ha titok volt, akkor bocsi....)."
Gejza,Te egy pletykas ven majom vagy:)))
Miert nem hagyod meg ezt az oromot puhacicanak,hogy O irja meg,jo hogy azt nem irod ki,hogy hol es mit fog dolgozni.
Nem hiaba ,oregszel Gejzam:)))

**mimi** 2015.03.13. 10:44:06

@Bredpitt Monika:
jaaaaa...nagy a csönd....
sok sikert az állásinterjúhoz! :)))))
puszi :)

adg 2015.03.13. 10:44:54

@maxval bircaman szerkesztő: Es mi van a tyukjaimmal? Az meg erdekesebb...

Egyebkent mi ugy okoskodtunk, hogy kell:
- némi ruha, nem sok ugye, jo ido van
- butorok nem ernek annyit, hogy hozassuk, az egy vagyon lenne, szethordtak a rokonok, baratok
- par konyhai cuccot hoztunk meg
- gyerekek szarjait, nehany konyvet,
- agynemut,
- szokasos gyogyszereket, ha kellene.
- fontosabb dokumentumokat, laptopot, ilyesmit.
- ket gyerekulest es ket rollert a kicsiknek, mert maradt meg kapacitas, es ki akartuk hasznalni.

Ezzel meg is volt.
Eleve butoros helyre koltoztunk az elso honapban, utana meg megvettuk a legszuksegesebbeket, most meg mar van annyi, mint otthon volt.

Pl volt egy borond dinoszaoruszunk, a fiamnak mindenkepp kellett. Dubajban a vamos jot rohogott rajta, amikor belenezett.

Az ausztral vamosnak meg a roller tetszett. Meg a gyogyszereken akadt meg kicsit, de hamar feldolgozta. Egyedul a cipoket kellett megmutatni, hogy eleg tisztak-e. Ezeknek van egy ilyen cipotisztasagi fetisuk errefele. :)

Herr Géza 2015.03.13. 10:45:55

@Zoole[uk]: Tagadtam valaha, hogy öregszem ??? Mellesleg azt, hogy ö dolgozik maga is elárulta a kommentek között... Szóval, ha nem vénülnél még gyorsabban, mint én, akkor lehet , hogy még tudnál olvasni is. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

adg 2015.03.13. 10:46:16

@Zka: Ez! Koszi. Tenyleg beszaras. :D

Bredpitt Monika 2015.03.13. 10:48:34

@**mimi**: Köszi, kérdés, hogy fogom megoldani az oda való kijárást.........

pasztasuta 2015.03.13. 10:48:44

@adg [Au, Darwin]: indeed itt eleg konnyu szamlat nyitni, de aki penzt akar mosni az pl Svajcban nyitja, van is itt most par ember aki kicsit kinosan erzi magat a HSBC botrany miatt...

Golf2 2015.03.13. 10:51:08

@Bredpitt Monika: egyszer megkérdeztem egy eladót, hogy mondja már meg, magukat kiképzik arra, hogy bunkók legyenek a vevőkkel
És megúsztad?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.13. 10:51:17

@Golf2:

Ez nem gond. Az egyes országbeli macskák nyelve között csak apróbb, nyelvjárásszintű különbségek vannak. Az állat beleszokik a helyi nyelvjárásba napok alatt. Azaz az állati beilleszkedés zökkenőmentes.

piroscipocske 2015.03.13. 10:51:29

@adg [Au, Darwin]: Én is erre jutottam a mitvigyek magammal kérdésben. Ruhát, mert öltözni csak kell valamibe, laptop + egyéb kütyük. A többit megpróbálom eladni majd, ha nem sikerül, eldepózom valahol.

dani820 2015.03.13. 10:51:51

@puhacica:
Szia. :)
Először is had mondjam el hogy nagyon jó volt olvasni az élményeidről, még elég új vagyok ezen az oldalon és most nyáron fogok (ha minden jól megy) kiköltözni Londonba.
20 évesen egy 8 milliós városba kiköltözni...hát tartok tőle egy kicsit :D , de épp ezért olyan jó a hozzád hasonló emberek tapasztalatairól olvasni.

Emlitetted hogy ha tudsz akkor segitel az új határátkelőknek :)
Szobát szeretnék bérelni majd, de igazából nem nagyon tudom hogy mire kellene ilyenkor figyelnem, gondolok itt a hivatalos papirokra, hogy ne hogy átverjenek. Ezzel kapcsolatban kérném ki a véleményed, illetve ha van valami jó telefonszámod főbérlőkhöz vagy akárkihez :) az HATALMAS segitség lenne.

Nem tudom hogy veled hogy tudnám felvenni a kapcsolatot, hogy ne csak itt kommenten keresztűl beszélgessünk
Itt a facebook oldalam. :) www.facebook.com/SzakacsDani820

SzZoole 2015.03.13. 10:52:38

@NIKI LAURA: Niki,most oszinten,Te mindenel tisztaban voltal,mikor megindultal valahova,mindent tudtal mindenrol?
Ugye,hogy nem es milyen jol jottek a segito tanacsok,ha valamiben elakadtal.
Ezert a beszolasodert ,egy bocsánat keres jar reszedrol puhacica iranyaba.
En tudom,hogy nem vagy olyan troger,mint amilyenek beallitod magad neha,ugyhogy legyszives tedd meg.

SzZoole 2015.03.13. 10:55:12

@Herr Géza: Konkretan erre gondoltam

"az Ura (:D) meg hétfötöl úgyszintén (ha titok volt, akkor bocsi....)."

Gejzam legy osszeszedetebb:)))

Bredpitt Monika 2015.03.13. 10:58:32

@Golf2: Mit mondjak? Magammal ba...tam ki, mert végül nem vettem pogácsát. Ez sajna sokszor előfordul, pár napja egy kinai boltból fordultam ki ahol a magyar eladó beszélt velem olyan hangon, hogy megállt az ész. Mondtam nekik, hogy soha többé nem fogok ide visszajönni. Az volt a röhej, hogy a kínai (valószínűleg egyik tulaj) nem értette mit mondok.
Erre kérdeztem meg egy barátom nemrég. Ezért jöttél haza? Nem, nem ezért, állom a sarat, ebben nőttem fel, illetve, nem tudom, m ikor kezdődőtt ez, hogy ilyenek itt az eladók, valószínűleg a rendszerváltás után, amikor az emberek egyszerűen nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy már nem állambácsi patronál minket........nem tudom, mikor kezdődött ez?

piroscipocske 2015.03.13. 11:03:03

@Flamy: köszi a linket, Flamy. A 9. oldalon írt "bank statement" mit takar? Számlakivonatot?

CJKrisz 2015.03.13. 11:03:10

De jó kis poszt! Divatos szóval mondanám, hogy megalájk! Élveztem minden szavát! Az utóbbi időben tényleg a legjobb, utoljára adg-től volt pár hónapja olyan poszt, amit igazán imádtam. Mondjuk ő mindig olyanokat ír. :D
Csak így tovább!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.13. 11:03:26

@Herr Géza:

A tárgyakat úgy kell kiválasztani, hogy mobilisak legyenek.

Pl. nem jó ötlet beleszeretni egy 12-személyes, 2-tonnás ebédlőasztalba.

Nekem van kb. 5000 fényképem 8 dobozban, három mappányi személyes irat, 10 CD-tartó fényképekkel és més anyagokkal, plusz apróbb műszaki tárgyak, pl. telefon, fényképezőgép, stb. Ezen kívül van két diplomatatáskányi apró tárgy, plusz ruha.

Minden egyéb - pl. zenei cd-k, dvd-k, könyvek, konyhai eszközök - feleslegesek. Ezeket nem vinném.

Gyakorlatilag 40 kg az összes költözősúlyom. Bármikor indulhatnék bárhová.

Golf2 2015.03.13. 11:03:29

@maxval bircaman szerkesztő: macskák nyelve között csak apróbb, nyelvjárásszintű különbségek vannak
Tehát a miáu az Angliában mííjúú.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 11:03:43

@Bredpitt Monika: Ja, még annyit, hogy engem ez olyan szinten zavar, hogy amikor találkozom egy egy nagyon helyes eladóval, van , hogy a lányommal visszamegyünk az üzletbe és viszünk egy csokit hálából.......tudom, ez is baromság, nem akarom bevezetni a hálapénz fogalmát a közértesek között, de ami itt van Budapesten az röhej és szándékosan írom, hogy Budapesten, mert a vidék más, legalábbis régen más volt.
Komolyan tudja valaki, hol kezdődőtt ez az egész. Érthetetlen.
Tanárbácsi Bulgáriából, Te mit mondasz, ott is ilyenek az eladók?

Bredpitt Monika 2015.03.13. 11:04:28

@Zoole[uk]: Hajrá, nekem nem jön a lista , amit kértem.

soad1221 2015.03.13. 11:05:03

@adg [Au, Darwin]: aaaauauauuauauuuuuuúúúúúú....
nem könnyű engem az ilyen szóviccekkel megfogni, mert nagyon edzett vagyok a téren és sok-sok képzeletbeli pofont meg golyót kaptam már ismerősöktől ezért, de ez most így elég hirtelen volt és fájt.. :)

a poszt meg rendben van, köszi, meg sok sikert.. :)

Golf2 2015.03.13. 11:08:32

@Bredpitt Monika: állom a sarat, ebben nőttem fel, illetve, nem tudom, m ikor kezdődőtt ez
Hát sár az van,és még esni is fog...
Szerintem is 89 körül kezdett romlani a hangulat.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 11:11:34

@Golf2: Igen, én is ettől félek, hogy a hangulat csak romlani fog.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 11:17:14

@Herr Géza:
Sőt, volt nálunk, látta a vaddisznó vackát a helyet ahol eme blog minden förtelme származik.
Az életreszóló lelki sérülések felmérése folyamatban van.
:))))))))))))

2015.03.13. 11:18:32

Ezek a legjobb fenykepek Londonrol amiket valaha lattam, pedig lattam egy parat...

SzZoole 2015.03.13. 11:20:50

@Bredpitt Monika: Nem fogja,most szerintem lazas munkakeresesben van,tegnap csinalt digicardot amivel itt tud soforkent dolgozni.Mindenestre sok sikert neki is.

Ne meltatlankodj a magyar bolti elado hozza allas az ilyen,ott Te vagy az eladoert es nem O Te erted.
Orulj,hogy bemehetsz az uzletbe es nala vasarolhatsz.
Engem az akaszt ki,ha veszek egy minosegibb dragabb dolgot es elore kozlo,hogy az draga es miert nem veszem az olcsobbat.
Egy meg tortent dolog;
Bementem egy elelmiszer uzletlancba es Pick szalamit szerettem volna kerni szeletelve.A pultos eloadta,hogy az milyen draga.
Erre mondtam neki,hogy akkor adjon egy rud pick szalamit,de daralva kerem.
Kerdezte,hogy,daralva???
Mondtam igen daralva kerem,mert a kutyamnak viszem:)))
Ezen nagyon ki akadt.
Persze nem daraltattam le,de kozoltem vele,hogy tisztaban vagyok,hogy a pick szalami nem tartozik az olcso termekek kozze es higye el,hogy megbirom fizetni.

2015.03.13. 11:20:51

@maxval bircaman szerkesztő: Igen, ez az en tapasztalatom is a cuccok mennyisegevel kapcsolatban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 11:21:02

@Bredpitt Monika:
Semmit sem támogatok jobban minthogy süteményt süssön a szomszédnak...
:)))))))))))

2015.03.13. 11:28:04

@Zoole[uk]: En is ezt vettem eszre, hogy a magyar elado feltetelez rolad valamit es ennek nyiltan hangot is ad. Pl. engem ugy tunik hogy szegenynek neznek, ami komolyan nem zavar, regen tenyleg szegeny voltam, ma nem annyira de most is szegenynek neznek, nem baj. De az mar zavar mikor pl. a repteren Bp.en salatat akarok venni - van valami ilyen hely ahol egy muanyag dobozba salatat raknak es a suly alapjan kell fizetni - es kijelenti az elado hogy az x ezer forint 'lenne' amit en kertem es el sem kezd kiszolgalni mert eleve eldontotte hogy en nem fogok tudni annyit kifizetni salataert :(. Gondolom szerinte csak azoknak van salatara penzuk akik Gucci taskaval jarnak vagy valami ilyesmi. Ez csak egy pelda, de tobbszor elofordult velem hasonlo.

SzZoole 2015.03.13. 11:29:25

@diggerdriver: Te jarsz a legjobban az itt szerzett barataidal,mindehol csak etetnek,Te meg csak izmosodsz:)))

TilosazA (UK) 2015.03.13. 11:29:43

@Golf2: Nem, a miau az meeeow. ;)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.03.13. 11:30:20

@diggerdriver: Csak nem Te vagy az?
Gratula az elindulasert... megérkezésért...
Meg a posztert

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.13. 11:31:45

@Bredpitt Monika:

A kelet-európai ember idegenkedik a hollywoodi típusú értelmetlen vigyorgástól, ennyi az egész.

Én is utálom, ha folyton mosolyognak az üzletben, meg "segíteni" akarnak.

SzZoole 2015.03.13. 11:32:27

@Mirjam2: Erre tudnek meg tobb peldat irni,de nem teszem mert dicsekvesnek,kepmutatasnak szamitana.Mondjuk en sem Gucciban jarok:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 11:33:40

@Zoole[uk]:
Nehéz az én sorsom sohasem tagadtam.
:))))))))

SzZoole 2015.03.13. 11:36:25

@diggerdriver: Majd ha lesz eleg idom, sajnani foglak:)))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 11:40:08

@Mirjam2:
na velem még nem volt ilyen, igaz, csak a sarki Lidlben vásároltam eddig, de ha valaki nekem ilyet mondana, nem tenné zsebre, amit kapna.

én most húztam ide 29.5 fél kiló cuccot. ebbe kb semmi nem fér bele :-( még jó, hogy megvannak a régi holmik, megőrülnék, ha most sokadszor kellene megint megfutnom a tányér-pohár-olló-törölköző stb köröket.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 11:40:40

@diggerdriver: Akkor Te vagy a szomszed, most lebuktál.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.13. 11:41:48

@Mirjam2:

Ophra Winfrey-vel ez Svájcban esett meg, nem mutatták meg neki a többezer frankos táskát, azt gondolta az eladó, csak meg fogja tapogatni, de úgysincs pénze rá.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 11:41:57

@maxval bircaman szerkesztő: Ezen most nagyot röhögtem, én hollywoodi vagyok, sajnos.

2015.03.13. 11:43:07

@Zoole[uk]: Na ez az, szerintem nekik van egy elkepzelesuk hogy minden 'penzes' ember Gucciban, napszemuvegben, okostelefonnal, mukorommel stb. van felszerelve es aki nem igy nez ki annak nincs penze, ennyi.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 11:43:52

@maxval bircaman szerkesztő: én ezt nem igy ismerem, Párizsban nem szolgálták ki egy ékszerboltban, szerinte nyilvánvaló rasszizmusból, onnantól kezdve hadjáratot inditott az ékszerhálózat ellen, a nevére nem emlékszem. Nagy balhé volt belőle.

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 11:46:14

@piroscipocske: Igen.

A lenyeg hogy az utleveledet meg a szemelyidet mindenkeppen kell vinned, es a 2 tablazatban szereplo dolgok kozul egyet (pl a bankszmlakivonatod v egy kozuzemi szamlat).

Bredpitt Monika 2015.03.13. 11:47:37

@Zoole[uk]: Ok, akkor sok sikert Nikinek, ezek szerint nem troll, egy élő lélek.

Elmennék az itteni CBA ba veled és ledaráltatnám a hentessel a téli szalámit, megnézném az arcát.
Pont most mondtam valakinek, hogy már néha úgy érzem, hogy nekem kell valami taktikát bevetnem, hogy egyből szeressenek az eladók, ha belépek valahova. Lehet, egy Brad Pitt álarcot kéne szereznem.

qkuc 2015.03.13. 11:47:54

@piroscipocske: Nekem az első helyen az Egybesült Államok van, mint kivándorlási cél, most becsúszott egy egyéves Edinburgh-i lehetőség, amin még gondolkodom. De alapvetően kontinenst váltanék, :). Persze ez még bőven változhat.

2015.03.13. 11:49:39

@maxval bircaman szerkesztő: Tenyleg, ezt olvastam. Nyilvan nagyon messze vagyok O.W. szintjetol de kicsiben velem is hasonlo szokott elofordulni, eddig meg csak Mo.on. Lehet hogy egyes helyeken (mint pl. Mo., talan Svajc is ilyen) jobban el lehet donteni ruhabol, etnikumbol stb. hogy mennyi penze van valakinek. Pl. UK-ben, meg gondolom Amerikaban, nincs feltetlenul ilyen osszefugges, gondolom ezert meglepo ez O.W.-nek is meg nekem is hogy az elado 'beskatulyaz'.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 11:50:16

@Mirjam2: Na, ez az amit én nem állnék meg szó nélkül (mivel előttem rakja a salátát a tálba....és nem tud beleköpni).
Ez durva, de sajnos nem meglepő.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 11:51:09

@Dragonlady (Bp, Hun): Akkor Te most itthon vagy? Jól vagy?

2015.03.13. 11:52:04

@qkuc: Nem akarok beleszolni de ha komolyan gondolod, en a helyedben lehet hogy elfogadnam Edinburgh-ot egy evre. Ha mar bekerultel egy angolszasz orszagba es van onnan munkatapasztalatod / referenciad, utana mar sokkal konnyebb lesz mindenhol, akar USA, akar UK.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 11:52:27

@Mirjam2: Én kicsit félve, de megkockáztatom, hogy OW esetében a bőrszín is számíthat.

2015.03.13. 11:53:02

Ize, ez meg tenyleg nagyon a mezeshetek, nagyon jo volt a HA altal par napja (talan hete) belinkelt kis rajzos video. En azert kivancsi leszek a folytatasra is.

Ezt az albioni bankszamlas oruletet meg egyszeruen nem ertem... Egyszeruen felfoghatatlan. Csokolom, van egy kis penzem, be szeretnem rakni a szaros bankjukba, hogy hasznaljak. Mi baja lehet ezzel egy banknak?? Nagyjabol az osszes albioni koltozos poszt sarkallatos pontja ez a bankszamlanyutas... Ausztriaban vegigjartam a bankokat, es a amelyik a legjobb felteteleket adta, ott nyitottam. Magyar lakcimmel. Egyedul az Unicredit helyi kirendeltsege akart 100 euro letet kerni a kartyaert, na nem is mentem hozzajuk.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 11:58:38

@Bredpitt Monika:
igen, és jobban vagyok, de enyhe túlzás lenne azt mondani, hogy jól. :-/

2015.03.13. 12:00:07

@Dragonlady (Bp, Hun): Igen, 30 kilo cipelni nagyon sok, egyebkent meg koltozes szintjen szinte semmi, olyan ertelemben hogy csak alapveto dolgok fernek bele ebbe a keretbe :(. A magyar eladok azert nem erdekelnek mert atlag 2-3 evente par napot toltok Mo.on, de ha napi szinten ez lenne azt nem tudom hogy viselnem, lehet hogy beruhaznek egy Gucci napszemuvegre es abban jarnek mindenhova :))). Egyebkent a bunkosagnal, baratsagtalansagnal szinte jobban idegesit hogy azonnal megvaltoznak es hirtelen azt se tudjak hogyan ugraljanak korul ha rajonnek hogy je, megis van nalad penz. Ez nagyon kiabrandito. Ha szerinte oke bunkonak lenni akkor legyen az mindenkivel, de ebbol az derul ki hogy csak azert bunkok mert azt feltetelezik hogy te egy penztelen luzer senki vagy... Azert ez nem egy pozitiv hozzaallas a vasarlok nagy reszehez. Ez olyan mintha en alapbol szivatnam a diakokat, kiveve ha kiderul az egyikrol hogy hercegno vagy milliomos az apukaja.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.03.13. 12:01:29

@diggerdriver: Szoval leforditom...
Te vagy a szomszéd?
Puhacicanak Gratula az elindulasert....megerkezesert...
Posztért...
Bocsi...meg kezdő vagyok...de lassan is tanulok...

2015.03.13. 12:03:08

@Bredpitt Monika: Persze, azert csinaltak vele mert fekete, o is ezt kifogasolta. De pl. Londonban nem fognak veled egy draga boltban maskepp viselkedni azert mert fekete vagy. Egyreszt az eladok egy resze is az, masreszt tudjak hogy nagyon sok fekete vasarlo tele van penzzel, meg akkor is ha nincsenek talpig Gucciba oltozve.

piroscipocske 2015.03.13. 12:06:16

@qkuc: Hú, qkuc, az jó nagy ugrás. :) És reális, hogy itthonról kapj ott munkát? USA-ba nem egyszerű bekerülni. :)

ÁdMo 2015.03.13. 12:06:16

@Bredpitt Monika: vagy adni nekik a könyvedböl, hogy legyen mit olvasniuk.

piroscipocske 2015.03.13. 12:06:16

@Flamy: aha, akkor bankszámlakivonat. Köszi szépen. Ha munka nélkül kell nekiiramodnom, akkor ezt mindenképp jó tudni, el is teszem a linket.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 12:06:29

@Mirjam2: én egyébként azt is utálom, ha körülugrálnak vagy szövegelek vagy követnek. ezért is szoktam morogni, extrém esetben amikor rámugrik valaki, akkor közlöm, hogy miért nem lehet az embert békénhagyni, ezért nem fogok itt venni semmit, és megyek is kifele. szerintem az eladó álljon ott és nézzen szépen, amíg az ember nem akar valamit kérdezni, akkor viszont legyen kedves és segítőkész.
nem vagyok egyszerű eset :-)

SzZoole 2015.03.13. 12:17:18

@Mirjam2: Egy vicc
Megy a ruhat az erdoben es talkozik a nyuszikaval es kerdezi tole,hat Te ki vagy?
En vagyok a nyuszika es Te ki vagy?
En vagyok a ruhat es most megeszlek es erre megette a nyuszikat.
Megy tovabb a ruhat es talakozik a medvevel,kerdezi tole is,hogy,Te ki vagy?
En vagyok a medve,es Te ki vagy?
En vagyok a ruhat es most megeszlek,es megette a medvet is.
Megy tovabb a ruhat es talakozik az emberel,kerdezi tole,hogy hat Te meg ki vagy?
En vagyok az ember,es Te ki vagy?
En vagyok a ruhat es most megeszlek,de az ember gyorsabb volt es megette a ruhatot.
Mi ebbol a tanulsag?
Hat hogy nem a ruha teszi az embert:)))
Regi favicc.

SzZoole 2015.03.13. 12:18:17

@Bredpitt Monika: Veled barhova,barmikor elmennek:)))

SzZoole 2015.03.13. 12:27:44

@Dragonlady (Bp, Hun): Itt ez igy mukodik.
Be megyek az uzletbe es nezelodok,jon a lelkes elado es kerdezi,segithetek valamiben?
Koszonom egyenlore csak nezelodok.
Ok,ha szuksege van segitsegre,csak szoljon.
Ok koszonom,es elmegy.
Kineztem valamit,de nincs kint az en meretemben,mielott szolnek az eladonak az mar ott is van.
Mondom,hogy ebbol szeretnek de mas meretben.
Az elado eltunik es 1 perc mulva hozza a kert meretet es proba fulkehez kiser,ha ez a meret sem jo,csak ki adod neki es hoz egy masikat,ha az mar jo neked,akkor megkoszonod a segitseget es azzal az elado elis tunik.
De szerintem ebben @Mirjam2: is Meg tud erositeni.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 12:30:18

@ÁdámMolnár: Ezt most pozitiv kommentnek veszem.

Most is azt kéne irnom, helyette megint itt vigéckedek, ez a HA olyan mint egy drog.

Nem gondoltam volna , hogy ilyen nehéz lesz befejezni. Ez a 3. számú, amit májusig kell befejeznem és angolul irodik, szerződésem van egy amerikai céggel, és ha már itt vagyok leírom, hogy a 2. nak mi a témája, lehet HA ki fog tiltani, de kérlek szépen HA csak mára tedd, ne örökre. A könyv címe RGMBC, csak így lehetne kitenni valószínűleg, hiszen a mozaikszó ebből van (Rohadt geci magyarok, büdös cigányok) találkoztam politikusokkal is a témában és sokra nem jutottam, de találtam nagyon jó dolgokat a témával kapcsolatban, pl a H2O nevő projectet, ami az amerikai Stanford Egyetem tanulmánya alapján született és nagyon érdekes. Jártam a a hejőkeresztúri iskolában ahol a diákok kb fele roma és fantasztikus a suli, teljesen más szisztéma szerint tanulnak a gyerekek, működik, érdemes utánanézni mindenkinek akit kicsit is aggaszt a cigány magyar ellentét. A suli igazgatónője azt mondta, hogy volt olyan, hogy két kisfiú megjelent egy másik faluból, hogy ők ide akarnak járni, mert hallották jó hírét. Vannak jó dolgok, de ahogy Kürti Sándor mondta, csak csepp a tengerben.

Ez lenne az igazi neved is, ez ritka, én is igy akartam bejelentkezni, de aztán nem birtam kihagyni ezt a kapott keresztnevet?
Remélem nem csak gúnyolódni akartál.
Irtam egyébként a könyvkiadásról egy posztot de HA nem adta le, sokat gondolkodott rajta azt mondta, én elfogadom, végül is elég bevállalós volt, mert belekevertem a kommentelők világát is.
végül is odaadhatom majd az angol nyelven irtat a CBAs hentesnek, aztán meg ledaráltatom vele a téli szalámit. Üdv Molnár Ádám.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.13. 12:31:00

@Mirjam2:

A dolgok nem univerzálisak. Ez alapvető marketing szabály. A jó marketingesek tudják is ezt.

Az amerikai piacon a mosolygás alapvető. Még a kólcentereseket is úgy tanítják, hogy mosolyogjanak a telefonban, mert ez a telefonban is érződik. Ezzel szemben, ha Mo-n egy kólcenteres ezt tenné, az ügyfél megsértődne, a kedélyes mosolygást kinevetésnek és komolytalanságnak venné.

Voltak idők, a 90-es években, amikor idegen szokásokat erőltettek nyugati cégek Mo-on. S csodálkoztak: nincs eredmény. Az élelmesebb nyugati cégek magyar marketingeseket kezdtek alkalmazni, akik a magyar piacon működőképes szokásoknak megfelelő praktikákat vezettek be.

Alapvetően az idegen szokás erőltetése nem más, mint egy eladhatatlan termék eladásának erőltetése. Mint amikor egy brit kávémárka egy az egyben adott le a magyar piacon egy angol reklámot, melyen boldog család nagy, félliteres bögrékben kávézik. Ez a történetet azóta példa lett arra, milyen a rossz reklám. A magyar vevő mit tudott meg a reklámból: ez a kávé nem igazi kávé, hanem valamilyen pótlék, hiszen nem kis csészékben isszák, azaz nem feketekávé. Persze nem is vette senki emiatt.

Ma már jobban csinálják. Leadják ugyan ugyanazt a mosopórreklámot, de a szereplő neve mindig más (azaz helyi embernek tűnik), sőt a termék nevét is honosítják olyan módon, ahogy egy helyi ember spontán módon ejtené a termék nevét.

Nem nézek reklámokat 10 éve, szóval csak régi példám van. A Cillit Bang reklámban az eredeti verzióban Barry Scott az emberke, a magyarban meg Kovács Péter, ha jól emlékszem. S természetesen angolul kb. "szilit" az ejtés, magyarul meg "cillit" vagy "cilit". A román emberke nevére nem emlékszem, de ott meg "csilit" a termék neve.

2015.03.13. 12:31:57

@Dragonlady (Bp, Hun): Szerintem ez teljesen normalis elvaras, legalabbis atlagos nyugati emberek reszerol.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.13. 12:33:04

@Bredpitt Monika:

Az elégedetlen, munkáját utáló alkalmazottnak van egy jelentős haszna is, ezt hozzátenném.

Velem megesett Bp-en egy CBA-közértben. Láttam a húsos pultban, ahol készételek voltak, rántott csirkemájat. Kértem belőle. Az eladó nálam fiatalabb, de hasonló típusú alak: szakállas, grizlimackó típusú gyerek. Ekkor hirtelen körbenéz, majd halkan szól közelebb hajolva hozzám "a te helyedben nem vennék belőle, öreg, háromnapos termék, ha jót akarsz magadnak, mást választasz, pl. a fasírt és a csirkemell friss".

Nyugaton ezt egy eladó sosem engedné meg magának.

pasztasuta 2015.03.13. 12:33:30

@puhacica: szoval csak azt akartam mondani a poszttal kapcsolatban, hogy van egy olyan mondas, hogy a (puha)macskak mindig talpraesnek. :)

Bredpitt Monika 2015.03.13. 12:34:21

@Zoole[uk]: Hűha, ma már érdemes volt idetévednem, még mindig itthon vagy?

2015.03.13. 12:38:07

@maxval bircaman szerkesztő: Persze, ebben teljesen igazad van, a piachoz kell igazitani a reklamot / termeket.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 12:38:18

@Dragonlady (Bp, Hun): Nem akarsz találkozni, én szivesen tenném .
Ja, tudja valaki hogy kell a nevem mellé képet varázsolni? Digger, te minden héten újat raksz. Berakom már Brad Pittet.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.03.13. 12:38:36

@maxval bircaman szerkesztő: És nyugaton vajon kiteszik a háromnapos csirkemájat? :)

P.Elliot 2015.03.13. 12:38:49

@puhacica: Az a fiatal rendor akit irtal hogy megvette a kocsitokat nem Nagymaroson lakik? Mert ha igen akkor ne sirasd a kocsidat, az illeto naponta fenyezi, simogatja, karbantartja, szerelmes bele! Elso kocsi ugyebar, nagy becsben van!
Nagyon jo poszt, elvezetes olvasni, belekothetetlen bar talan majd kesobb valaki megprobalja.Igazad van macska kerdesben, en sem hagytam volna magam mogott semmifele allatot aki szeretett es bizott bennem. Tetszik a neve!
Mi meg ember neveket adtunk jobbjara a macskainknak mindig, Walter, Bill, Archi, Cezar, Lili stb...Volt egy puhacicank nekunk is, Ugy hivtuk hogy Puhika! Mert a szore/ calico, a legszebb a fajtajaban amit valaha is lattam/ mint a selyem, oriasi csodaszep zold szemekkel....
Puhika is hataratkelt a hazabol mert otthon megsertettek, egyszeruen bekoltozott hozzank egy szep piros koltseges
nyakorvvel ami arra utlalt hogy minden joval ellattak. Nehany ev mulva nalunk is megsertodott mert uj macskat is hoztunk akit utalt es tovabbkoltozott az utcaban a hazassagi tanacsadohoz aki csodalta, de o macskat semmikeppen nem akart. De Puhika tudta hogy kell palira venni az embereket es ravarrta magat, vegul megis odaadtuk fajo szivvel mert minden este erte kellett menni, fel 10-korul, a pasas kijott, atadta a meltatlankodo macskat akit az agyabol huzott ki, hazahoztuk, reggel mar ujra ott kaparta az ajtot. az viszont atminositette benti macskava es Puhika nem tudott tovabbkoltozni.
Furak a macskak, mi? De lehet oket imadni.
Tudom hogy ki segitett nektek ott kinnt, nagy szive van az illetonek, illetoknek...

SzZoole 2015.03.13. 12:38:50

@Bredpitt Monika: Igen itthon vagyok,de apr.3.-an megyunk Mo-ra es 10.-en indulunk vissza:)

Sanz 2015.03.13. 12:41:33

Na akkor még egy napi színes az angolok segítőkészségéről: a lakatos, aki az ajtómat szerelte, szépen bezárt engem, így csak az ablakon tudtam kimászni (első emeletről). Egy 60 körüli néni segített lemászni a falon... ahelyett, hogy a rendőrök hívta volna. Ennyi.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 12:42:42

@maxval bircaman szerkesztő: Ezt most nem értem. Azt nem engedné meg magának, hogy figyelmeztet, vagy azt, hogy kint hagyja a háromnapos májat?

ÉN hogy jártam. Szuper BKV pénztár a 4. metro végállomásánaál, KElenföldön, hivószám, öt vagy hat ablak, a biztonsági őr azt tanácsolta két férfinak, hogy ő bizony nem tenne bele egy fillért sem az automatába, ahol már bérletet is lehet venni. Ez azért röhej, bár én pont itt az alagsorban látom, hogy a vonatra nagyon sokan veszik már automatából a jegyet és úgy tűnik működik, de készpénzt én sem mernék rakni egyikbe sem.

morsels (törölt) 2015.03.13. 12:43:03

@Zoole[uk]:
Hogyhogy mit fog dolgozni?
Hat mosogatni fog, nem?
:-)

SzZoole 2015.03.13. 12:44:42

@VPBA: Nem hiszem,hogy kint lenne,ha az nap nem adjak el,akkor megy a szemetbe.
Minden nap frissen sutik a vevo szemelattara.
Ugyanis itt ha egy vevonek problemaja akad az ilyen dolgoktol oriasi retorziot von maga utan.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 12:46:12

@P.Elliot: mekkora fazon lehetett az a macska :-))))

2015.03.13. 12:46:29

Jó volt olvasni. Azt meg főleg, hogy vannak kint is segítőkész emberek. :)

SzZoole 2015.03.13. 12:47:09

@morsels: Ja amugy igen,tudod itt mindenki abbol el:)

Puhacica majd megirja ha akarja.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 12:48:21

@Zoole[uk]: Az itthon nekem itthon itthon, szóval akkor most Londonban vagy. Épp most irtam Dragonladynek, hogy kéne találkozni, jó lenne, akkor pont itt van a férjem és én mobil vagyok. Kiváncsi vagyok hogy tényleg a te tetkóid vannak azon a háton? A férjemnek a lábán van egy nagyon szép, ő indián leszármazott, az apai nagyapja jött ki az indián rezervátumból, szóval a kislányunk egy kis indián. Három indián toll van a lábán, a tollak pedig a meghalt szerettei emlékére készültek. Szép.

P.Elliot 2015.03.13. 12:48:23

@maxval bircaman szerkesztő: Volt is belole akkora botrany hogy bejarta a vilagot. Nem hiszem hogy az eladonak masnap dolgozni kellett volna menni!

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.03.13. 12:51:54

@Zoole[uk]: Sejtettem, azért kérdeztem. Ott (meg itt sem), az eladónak nincs szüksége arra, hogy ilyet csináljon, mert nincs miért. Akkor ebből a szempontból A. is nyugat? :)

gregaba 2015.03.13. 12:52:08

nekem az tetszik a cikkben, hogy a szerző egy alapból pozitív mentalitású lány(?), aki Magyaro-n is bőven boldog tudott lenni, csak aztán önhibáján kívül ömleni kezdett a sz*r.

az mondjuk Londonban is bőven tud ömleni, de a mindennapok hangulata tényleg más ott.

ÁdMo 2015.03.13. 12:52:08

@Bredpitt Monika: engem érdekelne a könyvkiadós poszt, te vagy a kedvenc szerzőm a blogon.

Golf2 2015.03.13. 12:52:08

@Bredpitt Monika: OW esetében a bőrszín is számíthat
Párizsban? Pedig ott sok fekete van,nem hiszem hogy feltűnt.
Lehet hogy csak előadta magát,pl.le akarta daráltatni a Dél csillagát,aztán mégse...

gregaba 2015.03.13. 12:52:08

@maxval bircaman szerkesztő: "Nyugaton ezt egy eladó sosem engedné meg magának."

Nem nyugaton, hanem már a solymári Auchanban sem például (én oda járok a legtöbbet).
általános tapasztalat, hogy a CBA viszi tovább a rendszerváltás előtti magyar szolgáltatóipar balkáni mentalitását.
nyugati barátainkat figyelmeztessük, hogy kerüljék el a CBA boltokat, mi meg reménykedjünk, hogy egyszer majd kikopnak az országból.

Golf2 2015.03.13. 12:52:14

@maxval bircaman szerkesztő: grizlimackó típusú gyerek. Ekkor hirtelen körbenéz, majd halkan szól
Köztudott hogy a grizlimackók összetartanak!

2015.03.13. 12:54:28

@puhacica: Ez a sztori, Bonaparte Franciaorszagban, ez nagyon jo :)))

SzZoole 2015.03.13. 12:55:41

@Bredpitt Monika: Igen itthon vagyok,mert egy csunya virus bujkal bennem es nem erzem valami jol magam.
Az itthon az nem London,az meg hagyom a lelkes kezdoknek,mi mar nagyon kiambrandultunk belole..
Mi Londontol eszakra lakunk egy kisvarosban ami kertvarosi jellegu.
A tetkok az tenyleg az enyemek,itt a blogrol tobben is megtudjak erositeni.Szivesen leveszem a polom es megmutatom neked,ha Te is:)))

adg 2015.03.13. 12:56:17

@VPBA: En ugyan nem a rothado nyugaton lakom hanem a fenyes kelet deli sarkaban, de errefele egyaltalan nem rakjak a csirkemajat a husok koze. Ha neha van, ugy kell elokotorni egy masik pultbol. Ott tartjak a majakat, zuzat, birkamajat, meg egyeb ilyen szemetet, amit vagy azsiaiak vesznek, vagy allatnak. Meg a magyarok. De ritkan lehet kapni tenyleg. Eddig ketszer vettunk. Pedig jo is, meg fillerekert adjak. A zuzaporkolt meg nagy kedvencem. Lenne.

Budos, vagy lejart hust nem vettunk még. Nyugodtan meg lehet venni a gyors fogyasztasra kirakott (vagyis hamarosan lejaro) filleres husokat is.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 12:58:50

@Bredpitt Monika: ja bocs, ez kimaradt, szóval nem vagyok egy találkozós fajta, de kedves tőled, köszönöm :-)

Bredpitt Monika 2015.03.13. 12:59:37

@Golf2: Nem akarom bántani OW-t, de ha nincs rajta smink elég ijesztő a külseje, és igen, Párizs nagyon sokféle embernek ad otthont, de mégis eléggé süt róluk az idegenutálat néha, nekem volt ott tapasztalatom, egyébként imádom a várost, de nem igaz, hogy nem akarnak megszólalni angolul, nem hiszem, hogy ennyire nem tudnak.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 13:00:51

@gregorik: ezért a "balkáni"ért szerintem kapni fogsz :-)

qkuc 2015.03.13. 13:01:08

@dani820: Nyáh, NEM osztunk meg magunkról adatokat a neten (facebook profilt sem rakunk ki blog kommentek közé), tudsz direkt üzenetet küldeni puhacicának, ha akarsz, :).

IT biztonsági zsörtölődés OFF

2015.03.13. 13:01:09

@Zoole[uk]:

Es ezzel nagyjabol lesulyedtel az o szintjere... Ez a nagy kulonbseg, amit Ausztriaban naponta latok. El nem tudom kepzelni egyik osztrak ismerosomrol sem, hogy igy kezelte volna ezt a helyzetet. Siman kozolte volna, hogy koszoni a tajekoztatast, de o azert kerne x dekat. Es mindenzt mosolyogva. Mert pl. lehet, hogy tenyleg csak joszandekbol mondta az elado. Miert felteteleznel rola rossz szandekot? Mellesleg az angol jogositvanyodat nem lobogtattad meg annak a szerencsetlennek?

Komolyan mondom, neha fogom a fejem ilyenkor... Az "bunkomagyarozik" a legjobban hazafele, aki utana buszken elmeseli, hogy o is ugyanolyan "bunkomagyar" modjara kezeli a helyzeteit. Annyira nem ertem ezt a magyarvirtusos-meglekcekeztetos-akkorisnekemnagyobbos szemleletet...

Elnezest kerek a szemelyeskedesert (es a HA-tol is elnezest kerek), de nem ez az elso ilyen kommented, amiben leirod, hogy otthon mindenki primitiv bunko, bezzeg ti angliai magyarok milyen kurva civilizaltak vagytok, utana ket kommentel pedig bebizonyitod, hogy te is ugyanugy viselkedsz, mint amit otthon kifogasolsz... Es sajnos nem is te vagy az egyetlen a hires brit-magyar koloniabol...

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:01:14

@Dragonlady (Bp, Hun): Ok, majd esetleg egy újabb HA találkozón.

2015.03.13. 13:01:37

@Zoole[uk]: Értsétek meg, hogy az emberek Mo.-n frusztráltak. És hát hol máshol vennéd először észre ezt a jelenséget, ha nem az eladóknál? Szegény magyar bolti eladók mindig le vannak szólva.

Aye aye 2015.03.13. 13:02:03

Anyááám, a negyedénél tartok, de már égnek áll a hajam!! :D És én még azt hittem, 2 kisgyerekkel lesz macerás költözni!! :D
Ezer köszönet a posztért - most rohanok sajnos, de biztos nagy élmény lesz este elolvasni!

SzZoole 2015.03.13. 13:02:14

@VPBA: Amugy siman elhiszem Maxnak amit irt.Velem is meg tortent mar,hogy a tokehus pultban allo srac szolt,hogy,Te nem abbol a husbol akarsz kerni,hanem ebbol es kacsintott.Persze a pultos srac regi jo baratom volt.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:03:51

@Ödenburger [Hu/At]: Hűha, ezt még Kálmán Olga is megirigyelhetné az Egyenes Beszédből. Jó reggelt a másik oldalról.

qkuc 2015.03.13. 13:04:51

@piroscipocske: Kevés, :). De vannak különböző stratégiák a tarsolyomban, plusz valamennyire "hiány" szakmában mozgok, :D.

De ami reálisabb, az hazai/eu-n belül tevékenykedő multi, aminek van lábazata az USA-ban is és pár év múlva pályázni cégen belül. Az egyik ismerősöm pont egy "profilba illő" cégtől megy Londonba, őt akarom kifaggatni, :D.

qkuc 2015.03.13. 13:05:36

@Mirjam2: annyira komolyan vettem, hogy be is adtam az önéletrajzom, :D.

2015.03.13. 13:06:07

@Ödenburger [Hu/At]: Ez az!!! :DDD Végre egy kis izgalom. Kezdett ellaposodni a napi sztori.

P.Elliot 2015.03.13. 13:06:22

@Dragonlady (Bp, Hun): Igen, rohadt ertelmes macska volt es tudta hogy hogy kell banni az emberekkel. Nekem ugy torleszkedett ahogy macska meg nem tette. A ferjemmel engedtette ki magat mindig ha ki akart menni, ejjel is, eloszor nyavogott/ a paplanunk tetejen aludt, masodszorra egyszeruen keresztul gyalogolt a fejen amire az rogton felkelt. Bejonni hasonloan, beallt a haloszoba ablaka ala kinnt es addig uvoltott amig fel nem keltunk beengedni. A mi zegzugos hazunkbol honnan tudta hogy kivulrol vajon melyik a haloszoba ablaka a sok egyforma ablak kozott? Rejtely, de rogton tudta!
Sokmindent tudott de legfokeppen azt hogy hogy lehet palira venni az embereket. Es azt is tudta hogy o szep! Nagyon szep! Az emberek keze maris kinyulik ha meglatjak hogy megsimogassak! Ezert aztan mindent megengedett maganak!
Nagyon nem akartunk lemondani rola!

**mimi** 2015.03.13. 13:08:30

@diggerdriver:
naaa azé ne legyél már ennyire nagy arcú...csak nem minden förtelem származik arról a vacokról :)))))))))))))

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:09:18

@Philosoraptor: Nem értjük meg, mert mi vagyunk a vásárlók, akik a zsömle mellé bunkókat kapunk és pont ez az egyik nagy bajunk, hogy azért mert keveset keresünk úgy érezzük fel vagyunk hatalmazva arra, hogy lehetünk mufurcok bárkivel (magamra nem vonatkozik).
Ha valaki munkát végez, bármennyit is keres, jól kell , hogy végezze, ez a saját minőségi bizonyítványa, azt hiszem ezt hivnák profizmusnak. Az eladók nem ránk haragszanak, hanem a főnökre, aki kihasználja őket és aki ellen nem mernek lépni, pedig lehetne, és inkább rajtam tölti ki a bosszúját.
Az emberek nagy része saját magáért nem tud, vagy nem mer kiállni, inkább pampog az orra alatt, ez nagy baj itthon, ezért lehet az embereket eltaposni.

2015.03.13. 13:10:02

@Philosoraptor:

Nincs izgalom, csak beneztem, es leirtam azt, ami mar egy ideje kikivankozott. Es ismetlem, ez nem csak Zoole[uk]-ra igaz, csak most eppen az o kommentje csapta ki a biztositekot..

Aye aye 2015.03.13. 13:12:07

Hát egyszerűen MUSZÁj voltam végigolvasni! :D :D
Király volt! Olvastam volna tovább.
Örülök, hogy megdőltek ezek a rossz klisék, ideje már, hogy a fejekben letisztuljanak a dolgok Ángilusországról :D

A fuvarozással kapcsolatban, most erősen elgondolkodtam megint - pedig mi elvetettük már a költöztetést, és repcsi + "ott mindent újra beszerzünk"-ben gondolkodtunk.. hmmm. talán mégsem..

Puhacica, megadnád a fuvaroztató cég nevét? Köszi!

Írj majd megint, mielőbb!!

"nászutas" időszak??? ok, majd én is így fogom fel :DD

SzZoole 2015.03.13. 13:13:27

@Ödenburger [Hu/At]: Lesulyedtem?
Tudod en ugy vagyok vele,hogy amilyen Az adjon isten,olyan a fogadj isten.Ha valaki a magas C-n kezdi,akkor ugyis fogok valaszolni neki.
Az angol jogsim nem tudtam meg lobogtatni mert akkor Meg otthon eltem,dolgoztam,igy nehez lett volna.
Szerintem en Meg egyszer sem bunkomagyaroztam itt a blogon,nyilvan osszekeversz valakivel,sot,hazafele sem szoktam kopkodni.
De tudod mit?Igazad van:)
Nem fogok egy identitaszavarban szenvedo valakivel vitatkozni.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.03.13. 13:13:45

@Zoole[uk]: És 10-én megyunk vissza Graz érintésével...
Es talan eszel egy jót...!

**mimi** 2015.03.13. 13:13:54

@Zoole[uk]:
de nagyon hölle vagy :)))))))

SzZoole 2015.03.13. 13:15:00

@Bredpitt Monika: De rajtad biztos,hogy az is jol mutat:)))

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.03.13. 13:15:34

@adg [Au, Darwin]: Itt más a helyzet a belsőségekkel. Húsárban árulják, mert az albánok nagyon szeretik. Egyszer szólt egy ismerős, hogy valaki borjút vág, lehet venni húst. Jani h. elment az ismerőssel. Mondtam neki milyen húsokat hozzon, hát, erre hazaállít borjúszívvel, vesével, májjal (is). Húsárban. Meséli, hogy félretették neki, mint kiváltságosnak. A falu népe meg méltatlankodott, hogy nekik miért nem jut? Mo-on fillérekért vettük, mondjuk főként sertést meg szárnyast. Itt sertésmájat még nem is láttam, meg eleve csak fiatal állatot esznek, az öreg megy a szalámiba.

2015.03.13. 13:15:35

@Bredpitt Monika: Az okot nézd, ne az okozatot. Sokan elfelejtetik elég hamar, hogy miből mentetek el.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:15:44

@morsels: Párizsban biztos volt egy ékszerüzletes sztori, nem táskás, de azért az gyanús, hogy OW kétszer szalad bele ilyenekbe, lehet, tényleg smink nélkül rohangál külföldön.

SzZoole 2015.03.13. 13:16:31

@Philosoraptor: Nos akkor,neked is elmondom,a fentebb emlitet sztori kb.a '90-es evek vegen tortent.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.03.13. 13:16:57

@Zoole[uk]: Tudom, én is jártam így. Végül is annak idején a banánt is pult alól kaptuk...

**mimi** 2015.03.13. 13:17:28

@Bredpitt Monika:
még nincs...de hamarosan jönnek....isten óvjon bennünket :)))
azt ígérte, hogy jön locsolni....

2015.03.13. 13:17:39

@Zoole[uk]: Történhetett volna napjainkban is.... :)

qkuc 2015.03.13. 13:17:44

@Bredpitt Monika: Azért ez egy kölcsönös dolog ám, a kedves vevőknek sem kellene tirpáknak lenni. Mindkét oldalt ismerem, mindkét oldal kiváltja a faceplam effektust ...

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.13. 13:18:07

gratula puhacicáéknak!!

akkor tényleg Londonban lesz a következő HÁ találkozó! :)

ingyen szállásért akartam túró rudi kiszállítást ajánlani, de aztán rájöttem hogy írod, hogy van :D

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:19:09

@ÁdámMolnár: De jó fej vagy! Átküldöm neked, ha tényleg érdekel. De hogy kell ilyen PÜt irni, vagy minek hivják?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.13. 13:20:43

Hajrá cafka cica és a két "szülő"... :D Jövök majd később kommenteket olvasni.

Golf2 2015.03.13. 13:21:07

@Bredpitt Monika: OW-t, de ha nincs rajta smink elég ijesztő a külseje
Mint 1 jóllakott teknősbreki.Most nézem hogy 3 milliárd dollárt beszélt össze eddig...

piroscipocske 2015.03.13. 13:21:07

@qkuc: Akkor hajrá, sok sikert! :)

Golf2 2015.03.13. 13:21:07

@Zoole[uk]: hazafele sem szoktam kopkodni
És a tegnapi "vamzer magyarok"?

qkuc 2015.03.13. 13:21:18

Ja a topikhoz rész OFF

Héten belekeveredtem egy virtual job fairbe az egyik big four amerikai oldalán és szerencsére lezavartunk egy chat interjút (késő már, majd ősztől próbálkozzam by big four), de arra nagyon jó volt, hogy rákérdeztem ők mit várnának el tőlem egy sikeres pályázathoz, így a cél még tisztább mint valaha (azok a rohadék nemzetközi certek felpolírozva, szóval a nyármerő szívás lesz vizsgával és tanulással).

A lényeg, érdemes ezekre bejelentkezni és bekerülni a "köztudatba".

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:22:00

@qkuc: Igen, ez igy van, de én dolgoztam ügyfélszolgálaton, ahol még akkor sem voltam bunkó, amikor az ügyfél m ár a sírba akart vinni magával, inkább elpoénkodtam a dolgot, a vásárló igen is különleges, mert ha ő nem lenne, nem lenne munkája az eladónak, ebből kell kiindulni és ezt itthon mintha nem tanitanák az embereknek.

SzZoole 2015.03.13. 13:22:41

@vityo641(AT): Nincs elfejtve,de szerintem konnyen megfogsz ismerni,ha majd latsz egy nagykepu pofeszkedo majmot aki hangosan a magyarokat szidja/kopkodi,na az leszek en:)))

2015.03.13. 13:23:50

@Bredpitt Monika:

En csaladi kotodesek vegett rendszeresen elofordulok Pesten is, sot a keleti vegeken is, es egy kezemen meg tudom szamolni, hanyszor volt velem bunko elado vagy ugyintezo. Ellenben azt, hogy hanyszor volt jofej es segitokesz, arra eleg sok embernek kellene mind a negy vegtagja. Velem van a gond? :) Egyebkent meg nekem is van szar napom, az eladonak is lehet, nem? En sem tudok kiszakadni a maganeleti gondjaimbol, ha valami akkora teher nyom, barmernnyire is probalok, es biztos vagyok benne, hogy ilyenkor ezt a kollegak is megerzik. Ez egyszeruen az emberi termeszet resze.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:24:04

@Golf2: Én szeretem OW t, nagy dolog amit csinált, fekete nő létére és milyen múltja volt!!!

2015.03.13. 13:24:32

@Ödenburger [Hu/At]: Azt szeretem, amikor leírják, hogy MÁR MEGINT(!!!!) találkoztak egy bunkó eladóval Mo.-n. Hiszen Mo.-n csak azok dolgoznak a kereskedelemben. Fel sem vesznek, ha nem vagy paraszt. Az, hogy olyan helyekre járnak vásárolni, ahol nem figyelnek oda arra, hogy az eladó hogyan bánik a vásárlóval, egy lsd lázálom. Ilyen szerintem elképzelhetetlen normálisabb (értsd vevőcentrikus) munkahelyeken. Az, hogy van ahol ráhagyják az eladóra, a munkáltatója szégyene, és nyugodtan csődbe is mehet, mert megérdemli. Már csak azért is képtelenség általánosítani, mert nagy a verseny, nem szárnyal a kereskedelem sem a hángerien féri tél fantasy történetben. Engem kibasztak volna páros lábbal, ha nem úgy beszéltem volna a vásárlóval, ahogy kell. És a 9 év alatt elég sok helyen megfordultam, hogy legyen rálátásom a témára. Mert ugye az éremnek két oldala van. A vásárló bármikor lehet paraszt, mert neki szabad. Arról meg én írhatnék litániát, hogy a kedves vásárló miért a boltban akarja levezetni a frusztrációját... :O

SzZoole 2015.03.13. 13:24:47

@Philosoraptor: Az elmult 5 ev alatt a 2 kezemen meg tudnam szamolni,hogy hanyszor voltam otthon nagyobb uzletlancban.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:26:26

@Zoole[uk]: Köpködni azt tudsz, azt tudom, az én posztom után is elmentél köpni egyet. Nem szeretem a köpködést, a férjem is szokott néha, mindig megjegyzem neki, hogy gusztustalan.
Ha poló nélkül jössz, megismerlek a hátadról.

2015.03.13. 13:27:35

@Ödenburger [Hu/At]: Ez így van. Nehéz szétválasztani a magánéletet a munkádtól. Lehet, hogy ez látszik a külsődön is.

SzZoole 2015.03.13. 13:28:36

@Golf2: Nezd vissza az elozmenyeket.a '70-es evek eleje volt a tema.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:29:03

@Ödenburger [Hu/At]: Szerencsés vagy! Komolyan. Sajnos nagyon sok mufurc eladó van én ezt nehezen emésztem és igen, mindenkinek van rossz napja, de akkor se a vevőn töltse ki. Az is a baj néha, hogy már eleve úgy megyünk be egy boltba, hogy erre vagyunk felkészülve és mi vásárlók is kiélezzük néha a helyzetet. Ez is előfordul.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:30:30

@**mimi**: Ezt nekem irtad tényleg, hogy kell valakinek üzenni, a szinfalak mögött?

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 13:32:52

Ennyit arrol, hogy magyarnak sose segitsen senki, es nem is teszi senki, mert nincs benne koszonet:-P

Timet udvozlom:-)

**mimi** 2015.03.13. 13:33:20

@Bredpitt Monika:
rákattintasz a nevére...akkor bejön az adatlaőja, és ott fönt van egy olyan, hogy üzenet küldése...ara katt és már irhatsz is neki:)))

SzZoole 2015.03.13. 13:34:02

@Bredpitt Monika: Nem komolyan irtam,alapbol nem vagyok olyan:)
Minek vegyem le a polot?
A hatamon kivul a mellem,karom,vallam is osszevan firkalva.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:34:50

@Philosoraptor: Nem felejtettem el, egyáltalán.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.03.13. 13:46:44

@Zoole[uk]: Jo...igen.. Es ha kérhetném lobogtasd az angol jogsidat...

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:53:01

@Zoole[uk]: Akkor jó ha tudod, a Disneyworldben nem dolgozhatnál csak ha olyan jelmez van rajtad, ami teljesen eltakar, jó lehet ez ott a nagy negyven fokban.

2015.03.13. 13:53:26

@Bredpitt Monika: Erdekes, mi nyaron voltunk Parizsban, rettegtem hogy nem beszelnek majd angolul (en egy szot sem tudok franciaul), ehhez kepest majdnem mindenki beszelt es aki megsem, az is megprobalta baratsagosan megoldani a helyzetet, nem uvoltoztek franciaul hogy 'beszelj franciaul, hulye kulfoldi' :))). Legfolyekonyabban az ellenor beszelt angolul aki megbuntetett bennunket mert veletlenul gyerekjegyet vettunk. Nem vicc, 100% tokeletes angolsaggal magyararazta hogy mennyit kell fizetni es miert :). Tudnak, mikor igazan szamit.

SzZoole 2015.03.13. 13:53:33

@vityo641(AT): Fogom,Meg a polom is leveszem,hogy felismerheto legyek:)))
Na most mar tiplizek,mert var a biznyic.

SzZoole 2015.03.13. 13:55:09

@Bredpitt Monika: Kar,pedig ugy mentem volna oda dolgozni:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 13:58:29

@Zoole[uk]: Ha csórónak néznek arra harapok.
Olyankor szoktam mondani hogy akkor kettőt kérek.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 13:59:39

@Zoole[uk]: Az angol jogsit se lobogtasd, azzal sem vesznek fel.
Na, akkor most kell elmennem a gép elől, hogy csináljátok Ti , hogy minden nap itt ültök? NEm jó ez, légszomjam van. Akkor áprilisban megkereslek. Szép napot mindenkinek !

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.13. 14:02:42

Az angol banxámlanyitás miatt meg továbbra is csak barom állatozni tudom az angolokat...Szerintem sehonnan nem jött még ennyi rossz sztori erről a témáról...

Bredpitt Monika 2015.03.13. 14:05:59

@Mirjam2: Akkor ma mint negativ figura jövök ki. Mi 2000 ben voltunk egy európai körúton a férjemmel. Amszterdamban a hotel bárjában azt tanácsolta nekünk egy testvérpár Dél Afrikából, hogy ne menjünk Párizsba, menjetek Londonba , mondták, amiben én benne is voltam, de nem mertünk vezetni az ellentétes irányú forgalom miatt, meg drága volt a csatorna, végül Párizsba mentünk, ahol kirabolták a kocsinkat, utána meg a férjem elé löktek egy kocsiból egy srácot a hotelhez vezető elég elhagyatott úton, aki stoppal akart hazamenni és fel is vették, ki akarták rabolni a kocsiban , de ellenállt és ezért kidobták, mindezt egy este, ez nekünk nagyon rossz tapasztalat volt, egyébként ebben a hotelben beszéltek angolul az arabok. Ettől én még imádom Párizst és már kétszer voltam, a kislányom is szeretnénk elvinni egyszer. Mindenkinek más a tapasztalata, mondjuk ez volt 15 éve.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 14:06:09

@Ödenburger [Hu/At]:
Hátez kúrvára nem így van.
Nem, én nem tudhatok róla hogy kinek mikor van rossz napja.
Az enyémről sem tud senki.
Otthagynék két köbméter földet az albánnak hogy lapátold ki fakjú mert szar napom van...

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 14:09:31

@NIKI LAURA: bizon os embereknel meg igazad is lehet.
csak elfelejtetted megint, hogy nem vagyunk egyformak.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.13. 14:11:15

@puhacica: Áááhh, lóf@sz, Dunaparti az és kész, nem kell itt flancolni...
:D

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 14:13:20

@qkuc: hat az emberbenneha megfordul a stilusatol a gyerek,
de meg igy azt mondom, inkabb ez, mint a sunyi, hatulrol szurkalas.

2015.03.13. 14:17:18

@Ödenburger [Hu/At]: Hat nem... Ha emberekkel dolgozol akkor nincs ilyen hogy neked rossz napod van. Nekem mosolyognom kell es kedvesnek kell lennem a diakokkal, mindegy hogy mennyire rossz napom van. Ha annyira rossz a napom hogy ezt nem vagyok kepes megtenni akkor aznap nem megyek be dolgozni mert nem vagyok alkalmas a munkara, de ezt egy evben csak x alkalommal lehet megtenni mielott kirugnak. Akinek ez nem valo az valasszon maganak masik munkat.

2015.03.13. 14:21:20

@Philosoraptor: 'Nehéz szétválasztani a magánéletet a munkádtól.'

Hat pedig ha Nyugaton akarsz dolgozni akkor lehet hogy meg kene tanulnod. Eleg alapveto dolog hogy a munkahelyeden senkit nem erdekel a maganeleted, semmilyen szempontbol. Ha elado vagy akkor a vasarlo nem kivancsi a maganeleti gondjaidra, udvariasnak kell vele lenni es kesz mert ez a munkad.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 14:23:55

@Herr Géza: csak a konyveimnek volt 15 doboza.
iden is eladtam beloluk parat, de meg igy sem fernek bele 2 borondbe:-)

PannonBoy 2015.03.13. 14:30:50

Szegény cica, hogy őt emberszámba sem veszik. Pedig a legtöbb macskával nincs annyi gond, mint egy gyerekkel. A cicát is meg lehet tanítani, hogy ne tegye tönkre a lakást.

"...esetek többségében nem kell megsóznom az ételt..."
A só nagyon nem jó a szívnek. Az a baj, hogy a magyarok nagyon sósan étkeznek és ez nem jó.
Nekem a magyar helyzet azért nem tetszik, mert alig lehet kapni előre elkészített ételt (nem tudok főzni), míg Angliában van választék.

Evain 2015.03.13. 14:31:14

@Bredpitt Monika: "Amszterdamban a hotel bárjában azt tanácsolta nekünk egy testvérpár Dél Afrikából, hogy ne menjünk Párizsba, menjetek Londonba , mondták, amiben én benne is voltam, de nem mertünk vezetni az ellentétes irányú forgalom miatt, meg drága volt a csatorna, végül Párizsba mentünk, ahol kirabolták a kocsinkat, utána meg a férjem elé löktek egy kocsiból egy srácot a hotelhez vezető elég elhagyatott úton, aki stoppal akart hazamenni és fel is vették, ki akarták rabolni a kocsiban , de ellenállt és ezért kidobták, mindezt egy este, ez nekünk nagyon rossz tapasztalat volt, egyébként ebben a hotelben beszéltek angolul az arabok."

Háromszor olvastam el, de akárhogy is nézem, ez itt egy darab mondat.
Mivel idei újévi fogadalmam az volt, hogy idén nem és nem leszek polkorrekt, felteszem a kérdést. Komolyan nem érted, miért nem akarja egy komoly könyviadó sem kiadni az írásaidat?
Biztos jó fej meg jóindulatú ember vagy a való életben, de szerintem a fölösleges energiádat inkább másra fordítsd.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 14:34:16

@Bredpitt Monika: lenne egy kis pocakja, en is beraknam.

2015.03.13. 14:34:56

@Zoole[uk]: Na aggodj, szerintem tudjuk egy paran hogy mirol beszelsz. Persze en inkabb nem szolok semmit mert en is egyertelmuen a magyar bunkok taborat erositem... Mellesleg Mo.on ha udvariasan mosolyogsz es megkoszonod az ilyen eladonak a segitseget, csak annyit ersz el vele hogy meg hulyebbnek neznek es meg bunkobbak veled, sajnos (tapasztalat). Peldaul en mit ertem volna el vele ha udvariasan mosolygok az eladora aki kokemeny arccal kozolte velem hogy nincs az en meretemben kabatjuk, anelkul hogy utananezett volna, mikor nyilvanvalo volt hogy azert mondja mert szerinte ugysem tudnam kifizetni es szeretne ha gyorsan tavoznek? Ilyen helyzetben megis miert kene meg nekem udvariasnak lennem?

2015.03.13. 14:38:26

@Bredpitt Monika: Szerintem felreertetted amit irtam. En sehol nem irtam hogy Parizs biztonsagos varos. Azt irtam hogy sokan beszelnek angolul. Senki nem mondta hogy kulonosebben biztonsagos lenne - szerintem sem az, bar Del Afrikahoz kepest pl. nyilvan nagyon biztonsagos.

2015.03.13. 14:38:29

@Mirjam2: Most aztán sikerült kitojni azt a spanyol viaszt. Magamtól nem jöttem volna rá. ;)

Még mindig arról beszélek, hogy amikor a nyugatról hazaszakadt magyarok méltóztatnak betérni valamelyik boltba, akkor azt várják el, amit nyugaton megszoktak. Csak ugye Mo. nem nyugat. Se fizetésben, se mentalitásban. Sajnos. Ettől függetlenül nincsen mentség arra, hogy egy eladó bunkó a vásárlóval. Csak természetesen erősen túl van ez a téma is lihegve. Lehet találkozni ilyen és olyan is eladóval, de ne legyetek már nevetségesek. Komolyan, néha azt érzem, hogy ti direkt úgy készültök rá, hogy biztos bunkók lesznek veletek. Megismétlem, hogy én eddig csak olyan munkahelyen dolgoztam, ahol kiraktak pillanatok alatt, ha nem úgy szóltál hozzá a vásárlóhoz, ahogy kellett, még pedig azért, mert egy cég Mo.-n nem teheti meg, hogy vásárlót veszítsen. A szokásos hőbörgés helyett pedig be lehet szépen írni a vásárlók panaszkönyvébe, amit utána fog kapni az eladó, azt nem teszi zsebre, talán még ki is rúgják érte. És többször nem mész oda vásárolni... Ennél nagyobb büntetést el sem tudok képzelni egy boltnak. Jah, de a bírságot. :)

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.03.13. 14:42:22

@Mirjam2: Akkor itt is csak két kategória van: vagy bunkó vagy kedves? Úgy mint a nők között, vagy sminkelsz, vagy csak másodosztályú lehetsz. :)))
Egyébként én is csatlakozom: mindig a vevő az úr, és akkor is igaza van, ha nincs igaza. Az eladó nem lehet bunkó, mert pénzben kifejezhető kárt okoz az üzlet tulajdonosának. Persze, a bunkó vevő más kategória... De azt is kezelni kell tudni.

Evain 2015.03.13. 14:43:00

OFF
Mennyire elterjedt az, hogy a kasszánál csak "mutogatós" kártyával lehet fizetni? Spec a kecskeméti Tescoban próbálkoztam még karácsonykor, és se bedugni, se lehúzni nem tudtam a kártyát, a mutogatós része meg nem üzemelt. Biztos lett volna anyázás, ha nincs nálam kápé. Szóval ez normális? Mindenhol csak ilyen POS terminál van?

2015.03.13. 14:43:07

@Mirjam2: Akkor hozzunk ítéletet. Mo.-n minden eladó bunkó (hiszen te csak ezt tapasztaltad, az el sem képzelhető, hogy úgy szóltál hozzájuk, ahogy itt szoktál 1-2 emberhez), valamint minden magyar férfi szexista, és megakarnak erőszakolni. Természetesen ha Indiában erőszakolnak megy egy nőt tízen, az a kultúra része.

2015.03.13. 14:43:07

@PannonBoy: 'A só nagyon nem jó a szívnek. Az a baj, hogy a magyarok nagyon sósan étkeznek és ez nem jó.
Nekem a magyar helyzet azért nem tetszik, mert alig lehet kapni előre elkészített ételt (nem tudok főzni), míg Angliában van választék.'

Vigyazz, en nehany hettel ezelott pont ezeket irtam es amit kaptam azt nem teszem ki az ablakba :), azota is a blog kozonsegenek celtablaja vagyok! Ha veletlenul etel-allergiad is van mint nekem azt az infot a sajat erdekedben inkabb tartsd meg magadnak...

TilosazA (UK) 2015.03.13. 14:46:01

@Philosoraptor: Én most mikor karácsonykor otthon voltunk, direkt úgy mentem be a boltokba, hogy ezer watton vigyorogtam, mert elhittem itt mindenkinek, hogy amilyen az adjon isten... Na ezek után a legpozitívabb tapasztalatom a közöny volt amit visszakaptam. Se egy "jó napot", sem egy "miben segíthetek", sem egy mosoly. Volt ahol nem akartak észrevenni, kétszer kellett ráköszönnöm. A harmadik üzletben leolvadt a mosoly az arcomról, a negyedeiknél közöltem, hogy haza akarok menni.
És sajnos Mo-n nem tehetik meg emberek, hogy nem mennek többet abba a boltba, mert oda mész, ahol olcsóbb, vagy ahol lehet kapni amit akarsz venni. Pont.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 14:46:03

@diggerdriver: en meg arra, ha barminek neznek, vevon kivul.
se csoronak, se gazdagnak.

qkuc 2015.03.13. 14:47:13

@Evain: paypass, vagy mi az a mutogatós? Nem tom, a kecsói nagy tescoban szoktunk vásárolni, és ott még az önkiszolga terminál is paypass-os és "dugdosós/lehúzós".

2015.03.13. 14:47:39

@VPBA: Ha kilépünk a mátrixból, akkor azért vannak átmenetek. Vannak bunkók, normálisak, "kinyalom a segged", "nem érdekel, hogy mit akarsz" és még sok-sok árnyalat. Hogy melyikkel találkozol, az azért részben szerencse kérdése is. Azt mondjuk jó pár év kereskedelmi tapasztalat után sem értem, hogyha én vagyok a vállalkozó, és nekem van egy boltom, miért érné meg citromba harapott eladókat foglalkoztatnom, akik maximum csak elüldözik a vevőket, eladni biztos nem fognak semmit. Nem mondom, hogy nem tudsz találkozni tirpák eladókkal, mert mindenki colgate reklám, de amit itt leművel 1-2 ember a témában néha, az már a műhiszti kategória.

2015.03.13. 14:49:13

@~~Babette~~: Lehet, hogy jó nő vagy, és csak téged néznek? :) Jaj, lehet, hogy most szexista voltam. Ha igen, adjon rezsőatya feloldozást. :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 14:50:21

@Evain:
igen, Monika a valosagban is cuki,

Amugy meg komoly iroknak is van nyelvi lektoruk meg szerkesztojuk, mert nemelyik meg helyesen sem tud irni.

Cormac McCarthyt meg hagyjuk is a Veres delkorokkel, ugye?

Udv,
egy helyesirasbuzi:-)

2015.03.13. 14:51:17

@Philosoraptor: Jaaaj mar megint. Termeszetesen senki nem mondta hogy minden elado bunko, de neked megint magadra kellett venned. Ja meg en is bunko vagyok... Erdekes hogy Mo.on kivul sehol nem bunkok velem az eladok szoval lehet, de csak lehet, hogy megsem velem van a gond. Egyebkent akkor hogyan vagyok bunko mikor bemegyek egy uzletbe, mosolygok, koszonok, es csak mered ram az elado es egy szot sem szol? Csak kerdezem, hogy akkor ezt ki kezdte...

Egyebkent en szolgaltam ki embereket sok evvel ezelott, Mo.on is es Londonban is, nagyon utaltam azt a fajta munkat mert nem nekem valo es igen, sokan turelmetlenek, kovetelozok voltak a vendegek kozul (mindket orszagban), ez a szakma velejaroja. Ennek ellenere udvarias es kedves voltam veluk mert ezert fizettek. A diakjaimnak is van mindenfele attitudjuk (sokan kozuluk gazdag, fiatal felnottek, az ezzel jaro attituddel) es nekem megis muszaj mosolyognom es kedvesnek lennem, ez egy ilyen foglalkozas. Akkor is mosolyognom kell ha ok bunkok, vagy en beteg vagyok, vagy problemaim vannak stb.

Evain 2015.03.13. 14:53:30

Most őszinte leszek, és megmondom, hogy fogalmam sincs, mi ennek a hivatalos neve. Remélem jön valami hozzáértő, aki nevesíti. Szerintem ez nem nagy tecsó volt. Mivel nagyon de nagyon kártyával szerettem volna fizetni, ezért hatszor körbenéztem a készüléket, de nemhogy leragasztva lett volna, de egyáltalán semmilyen nyílás nem volt rajta. Csak az oldalán a rádiós leolvasó. Üzemelni üzemelt, és a kártyám is képes (lenne) ilyen típusú tranzakcióra, csak azt írta a készülék, hogy "visszautasítva".

Herr Géza 2015.03.13. 14:54:00

@maxval bircaman szerkesztő:
"Pl. nem jó ötlet beleszeretni egy 12-személyes, 2-tonnás ebédlőasztalba."

Olyanunk sosem volt. :))) De egy 50 kg-os, kb. 80 éves családi ereklye étkezöasztalunk bizony van. Hoztuk is magunkkal... :))))

2015.03.13. 14:55:01

@TilosazA (UK): Kepzeld mi lenne ha meg bunko is lennel, mint en :)

Muscari 2015.03.13. 14:56:16

@Bredpitt Monika: szerintem mindig is ilyenek voltak, éppen hogy pozitív irányban változik a dolog, csak lassan.

Pvörösvár jó hely, ott van az Emil cukrászda, azt ne hagyd ki semmiképp, ha arra jársz. Sok sikert a interjúhoz, milyen pozícióra jelentkeztél?

PannonBoy 2015.03.13. 14:56:55

@Mirjam2: Oké, köszi a tanácsot. :)
Viszont, azt hiszem, hogy megkockáztatom, hogy kiálljak magamért.
A karriertanácsadóm épp ma mondta, hogy legyen nagyobb önbizalmam, így ezt most itt gyakorlom is.

Szóval tehát, a nagyon fűszeres ételek is egészségtelenek. Valamint, fiú létemre, amennyire lehet kerülöm a húst és helyette salátákat, gyümölcsöket eszem.
Imádtam Londonban, hogy az EAT és Pret-a-manger-ben lehet kapni előre elkészített gyümölcskoktélt. Ezzel sok időt meg lehet spórolni, amíg az ember elkészíti. Magyarországon ilyen miért nincs???
Oké, elképzelhető, hogy az előre elkészített ételek sem annyira makulátlanok, de ha legalább arra figyelünk, hogy mit, az már fél siker. Valamint két rossz közül mindig a kisebbik rosszat kell választani. :)

2015.03.13. 14:58:37

@diggerdriver:

Nagy a különbség aközött, hogy fülig érő vigyorral pakolod át a földet, vagy nem pakolod át. Nem arról van szó, ha valaki nem végzi el a dolgát, hanem arról, ha valaki nem feltétlenül vidám közben. Ez szerintem nem ugyanaz.

2015.03.13. 15:00:09

@TilosazA (UK): Elhiszem. Szomorú. Bizakodjunk benne, hogy ez is változni fog idővel. Mondjuk az a tény ellentmond ennek, hogy manapság már bárkit felvesznek bolti eladónak, de nem mindenki tud és akar emberekkel foglalkozni és kezelni őket.

"És sajnos Mo-n nem tehetik meg emberek, hogy nem mennek többet abba a boltba, mert oda mész, ahol olcsóbb, vagy ahol lehet kapni amit akarsz venni. Pont."

Milyen olcsóságról beszélgetünk? Minden iszonyat drága, teljesen mindegy, hogy hova mész. Az a világ megszűnt, amikor elmentél a tesco-ba, mert az sokkal olcsóbb árakkal dolgozott, mint pl. a spar. Vannak különbségek árrés tekintetében (az élen tudtommal a turulősmagyarnemzeticba van, telt is belőle 300 millás porsche szuperautóra), de alapvetően már kiegyenlítődtek az árak. Nem ér az ember fizetése semmit, és ezt pont a kasszánál realizálod. Nincsen olyan, hogy olcsó. Van drága, meg még drágább. Azt értem, hogy nem mindenkinek van lehetősége válogatni a boltok közül, vagy már ráfizetés lenne autózni. De akinek van választási lehetősége, az menjen máshová. Esetleg be lehet játszani a zsiványt, miután elégedetlen voltál a kiszolgálással, megírtátok a jegyzőkönyvet, majd megkaptad a hivatalos levelet róla, lehet kérni valami kárpótlást. Nem biztos, hogy kap az ember, de egy próbát megér. Több, mint gesztus, ha kapsz valamiféle kárpótlást.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.03.13. 15:00:12

@Philosoraptor: Igen, jól összefoglaltad. Az eladók is olyanok, mint a vásárló emberek, ahány, annyiféle. Az valóban az üzlet tulajdonosának a dolga, hogy milyen személyzetet alkalmaz. Ha azt akarja, hogy jól menjen az üzlet, akkor olyan eladót foglalkoztat, aki profin kiszolgálja a vevőket, hiszen ez a szakmája. Erre szokták mondani, hogy kereskedőnek, vendéglátósnak születni kell. Ott működik ez jól, ahol tényleg van konkurencia, tehát rengeteg üzlet van, ha nem tetszik, fogod magad és átmész a szomszédba. Ahol nincs választás, ott marad a bosszankodás.

Mrs. Clayton 2015.03.13. 15:00:36

@Mirjam2: ezt mar multkor is akartam neked mondani, mert en nem igy latom a dolgokat
ha vegetarianus elorecsomagolt szendvics, akkor vagy sajtos, vagy tojasos, vagy sajtos tojasos, masmilyen nincs, ha ready meal, akkor vehetsz olaszos tesztat, meg indiai curryt meg kinai tesztat, meg angol pie-t
en konkretan mar hanyok ezektol, habar van par, amit azert "szeretek"omolyan mondom, hogy ez nem valasztek, aki meg vegetarianus ehet kb 3 fele kajat
tudom, h te szereted ezeket a samosa meg hasonlo izeket, de szereny vedlemenyem szt konkretan sz...k, na jo ehetetlenek
azt alairom, h a magyar helyzet ennel sokkal rosszabb, mert ott meg talan eheto keszetelt sem lehet venni, de sztem, habar nem lattam, barhol europaban ugyanilyen lehet a felhozatal
ok, te nem szeretsz fozni, en meg imadok, es igy inkabb este 7-kor is inkabb fozok, mint 1200-szorra is ugyanazt keszetelt egyem

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 15:00:49

@qkuc: "Nyáh, NEM osztunk meg magunkról adatokat a neten (facebook profilt sem rakunk ki blog kommentek közé), tudsz direkt üzenetet küldeni puhacicának, ha akarsz, :).

IT biztonsági zsörtölődés OFF"

+1 :)

Mondjuk ott hogy valakinek van facebook profilja mar elegge csunyan bukott az biztonsagi/adatvedelmi tudatossag. :P

Evain 2015.03.13. 15:03:22

@~~Babette~~: mivel te személyesen is találkoztál vele, akkor vegyem úgy, hogy úgy érzed van benne legalább egy könyvnyi Cormac McCarthy? :)

2015.03.13. 15:04:06

@PannonBoy: Ajjajjaj. Az onbizalomra szukseged lehet ezek utan a kommentek utan - ja es ha tul sok onbizalmad van akkor meg bunko / arrogans is leszel a kommentelok szerint! :) Bar lehet hogy neked elnezik mivel te ferfi vagy... En mindent kaptam mint lusta no aki meg szenvicset sem kepes csinalni :). Hat ilyen szendvicset tenyleg nem: www.pret.com/menu/sandwiches/super_greens_PUK5336.shtm

2015.03.13. 15:06:16

@Mirjam2: "Mellesleg Mo.on ha udvariasan mosolyogsz es megkoszonod az ilyen eladonak a segitseget, csak annyit ersz el vele hogy meg hulyebbnek neznek es meg bunkobbak veled, sajnos (tapasztalat). Peldaul en mit ertem volna el vele ha udvariasan mosolygok az eladora aki kokemeny arccal kozolte velem hogy nincs az en meretemben kabatjuk, anelkul hogy utananezett volna, mikor nyilvanvalo volt hogy azert mondja mert szerinte ugysem tudnam kifizetni es szeretne ha gyorsan tavoznek? Ilyen helyzetben megis miert kene meg nekem udvariasnak lennem?"

Tényleg nem mondtad, csak utaltál rá. PC voltál, elismerem. :) Mondtam én, hogy bunkó vagy? Nem? Akkor miért akarsz olyasmit beadni, amit nem is írtam le?

"Egyebkent akkor hogyan vagyok bunko mikor bemegyek egy uzletbe, mosolygok, koszonok, es csak mered ram az elado es egy szot sem szol? Csak kerdezem, hogy akkor ezt ki kezdte... "

Nem akarlak bántani, és elhiszem, ami történt veled, de ilyen nincsen, hogy téged mindenhonnan kiutálnak már azelőtt, hogy megszólaltál volna. Te megtetted, ami a kötelességed, ő nem, szépen azzal a lendülettel kifordulsz, keresel másik boltot, ahol örömmel fogadják el a pénzedet.

"Egyebkent en szolgaltam ki embereket sok evvel ezelott, Mo.on is es Londonban is, nagyon utaltam azt a fajta munkat mert nem nekem valo es igen, sokan turelmetlenek, kovetelozok voltak a vendegek kozul (mindket orszagban), ez a szakma velejaroja. Ennek ellenere udvarias es kedves voltam veluk mert ezert fizettek. A diakjaimnak is van mindenfele attitudjuk (sokan kozuluk gazdag, fiatal felnottek, az ezzel jaro attituddel) es nekem megis muszaj mosolyognom es kedvesnek lennem, ez egy ilyen foglalkozas. Akkor is mosolyognom kell ha ok bunkok, vagy en beteg vagyok, vagy problemaim vannak stb."

Mondtam ennek az ellenkezőjét? Nem? Akkor?

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 15:06:51

@Philosoraptor:
nem, ez nem szexizmus, es azt szeretem, ha jo nonek neznek, nem vagyok en hulye:-)

P.Elliot 2015.03.13. 15:07:42

@PannonBoy: Mi lenne ha megtanulnal fozni? Nem egy nagy eset!
Egy szep szelet hust a serpenyobe kicsit fuszerezve bedobsz, egy masikba valami zoldsegmenut szinten kedvenc fuszereiddel, mire megforditod a hust a masik felere addigra a zoldseg is osszeesik kisse, amire kiveszed a hust a tanyerra addigra az is teljesen megparolodik, es ott a tanyerodon egy egeszseges, joizu vacsora. Annyira gyors dolgok ezek es finomak.

TilosazA (UK) 2015.03.13. 15:07:51

@Mirjam2: Ezt a szendvicset nem tudom értelmezni. :)

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.13. 15:08:01

@PannonBoy: "a nagyon fűszeres ételek is egészségtelenek"

ezt a hülyeséget ki mondta neked???!!

gondolj csak arra hogy az indiai kaják milyen kurva egészségesek :D:D

(ez itt mind irónia - bocs Mirjam, semmi személyeskedés, ez csak reflektálás a múltkori társalgásunkra a témában)

2015.03.13. 15:09:00

@Jess G: Pont most linkeltem be fentebb egy avokadoval, kale-vel keszitett szendvicset es ez csak az egyik kedvencem a sok kozul. Tovabbi kedvencek: egg and roasted tomato, spinach and carrot, stb. stb. Ha te nem szereted a szamoszat az a te dolgod, en igen es nem vagyok ezzel egyedul, az egyik legnepszerubb etel a vilagon es Londonban mindenhol lehet kapni, nem veletlenul :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 15:09:04

@Evain: egyaltalan nem elterjedt, eleddig az otpnek van paypass kartyaja, tudtommal masnak meg nincs.

Mrs. Clayton 2015.03.13. 15:10:09

@geegee: nekem most kifejezetten jo tapasztalatom van a HSBC-vel, az uj lakcimunkre nincs semmink, se egy szamla, se egy semmi, max a berleti szerzodes, de arrol nem is beszeltunk, de nem is kertek, annyit mondott a kiscsaj, h akkor vigyunk a regi cimunkrol egy szamlat, vagy bankszamla kivonatot, az is jo lesz lakcimigazolasnak
meg csak nem is fog ra jovedelem erkezni, csak a rezsit akarjuk onnan fizetni, szoval ezen biztosan nem keresnek egy forintot sem, most epp azt feltetelezem, h ha helyi dialektusban nyomod az angolt, akkor m1 hogy kicsoda-micsoda vagy, vagy csak a HSBC mint kozismert penzmoso bank tojik a szabalyokra :-)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.03.13. 15:11:11

@Ödenburger [Hu/At]: +1 velem se szoktak bunkózni. Három okot tudok elképzelni: 1) nem adok rá okot, mert kedves vagyok 2) mégis ki akarna kötekedni egy 2 méteres 100 kilós arccal? 3) itt egy vidéki nagyvárosban kevesebb a bunkó.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 15:13:00

@Evain:

Asztat ennem tudhatom, mert a konyvet nem olvastam,
de hogy nem amondat hosszusagatol jo vagy rossz egy konyv, azt bizton allitom, tobbezer konyv elolvasasa utan.
:-):-)

Ginix 2015.03.13. 15:13:33

@maxval bircaman szerkesztő: még tini voltam nyári munkán egy élelmiszerboltban a sütispult mögött, amikor hasonlót tettem, mint veled a srác; megláttam, hogy készül a kókuszgolyó (a megszáradt, megpenészedett sütikről lekapargatták a zöld bolyhokat, kakaóporral összegyúr, kókuszreszelékben meghemperget) és mikor szimpi, kedves vevő jött, h ő olyat akar, akkor mindig mondtam neki, h higgye el, nem akar olyat.

@Ödenburger [Hu/At]: tök értem, miről beszélsz. sztem függetlenül attól, h mennyire van kinek jó/rossz napja, vhogy hiába tudnám két jól irányzott mondattal porig alázni a bunkó eladót, vhogy olyan méltatlan az egész. kb mint belerúgni a földön fekvőbe. nekem egy időben passziómmá vált az ilyeneket megszelídíteni. volt egy ritka bunkó bkv jegyárus az árpád hídi metróban, aki úgy beszólt egyszer, h köpni-nyelni nem tudtam. fél évembe telt, de elértem, h már akkor is mosolyogva kiintegetett nekem, mikor csak futottam, h elkapjam a metrót.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.03.13. 15:13:59

@Evain: Paypass? Elég elterjedt de olyat még nem láttam ami CSAK paypasst fogadna el.

Mrs. Clayton 2015.03.13. 15:14:48

@Mirjam2: ezeket a szendvicseket sehol nem lattam, mondjuk nem vagyok egy szendvicses, az is igaz, de hogy az alap hiperekben nem aruljak ezeket az viszont 2000%
jo van valami falafeles wrap, ami vega, azt kifelejtettem
de tovabbra is tartom, hogy osszesen ha 10 fele kesz kajat lehet venni, akkor lehet hogy sokat mondok, nem er chicken rogan josht, tikka masala es lamb jalfrezit kulon szamitani
nem kotekedem, csak azt mondom, hogy nekem ez nem valasztek

Evain 2015.03.13. 15:15:35

@~~Babette~~: no, akkor mindjárt rákeresek a modellre.

Evain 2015.03.13. 15:16:28

@~~Babette~~: mennymár banya, te szoktad érteni amit írtam. :D

2015.03.13. 15:16:52

@DavidT: Teny hogy az indiai fuszerek nem egeszsegtelenek, a soval ellentetben. Sot sok fuszernek pozitiv hatasa van az egeszsegre, ezt nem en mondom hanem lasd pl. www.besthealthmag.ca/best-eats/healthy-eating/why-spicy-food-is-good-for-you, www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/herbsvitaminsandminerals/turmeric, www.medicaldaily.com/5-indian-spices-are-good-your-health-258844. Az indiai konyha nagyon egeszseges ha tul sok olaj nelkul kesziti az ember az eteleket es keruli az edessegeket.

rezsöatya 2015.03.13. 15:17:51

@Mirjam2: azert azt az eshetoseget ne zarjuk ki, hogy talan megis... :-P

Karacsonykor, (a tomegben) is vasaroltam, valamint most, a hetvegen is otthon voltam. Es csupa kedves, udvarias , mosolygos eladoval, ugyintezovel talalkoztam. Es tudom, hogy annak ellenere teszik ezt, hogy eleg kereset keresnek es viszonylag nagy a nyomas rajtuk.
Jonak tartom @Philosoraptor: felveteset, hogy lehet tudattalanul, de eloitelettel lepnek be a boltba, hogy na, itt majd bunkok lesznek az eladok. A kedvesseget en megelolegezni szoktam. Van egy olyan, hogy amilyen az adjon'isten, olyan a fogadj'isten.

LyukasBogrács 2015.03.13. 15:19:54

Hát... nem most jött meg a kedvem a macskatartáshoz.

2015.03.13. 15:20:19

@VPBA: Szerintem a süllyedő Mo.-n is van konkurencia, habár a fidesz már kezdi kinyírni őket, hogy csak a nemzeti CBA és Coop maradjon. Diszkontok: Aldi, Lidl, Penny Market. Az elsőben és a harmadikban dolgoztam már, a lidli-ben (ahogy anyám mondja :D) csak vásárlóként voltam jelen, de normálisak voltak. Vannak ugye még hiper- és szupermarketek: tesco, auchan, spar, cba. Ezek közül csak a cba-ban nem dolgoztam, de oda nem is vágyok. A többiben igen, és persze voltam már vásárló is. Vegyesek a tapasztalataim a volt kollégáimmal. Voltak normálisak és kevésbé normálisak is. Ezért sem lehet kinyilatkoztatni az egyetemes igazságot.

2015.03.13. 15:20:31

@Jess G: Neked nem valasztek, de nem mindenki olyan mint te. Ezeket amiket felsoroltam pl. a Pret-a-Mangerben lehet kapni, nekem is meg a ferjemnek is a kedvence es minden sarkon van egy. Mi mindketten szinte naponta eszunk szendvicset. En nem azt mondtam hogy mindenkinek azt kell enni amit mi eszunk, magamrol beszeltem hogy szamomra a UK gasztronomiai paradicsom. Ha szamodra nem az, az maximum azt jelenti hogy mi nem vagyunk egyformak, ezt meg eddig is tudtuk.

Mrs. Clayton 2015.03.13. 15:21:05

@Mirjam2: ok, a pret a mangerben tudsz enni a sajtos es tojasos szendvicsen kivul avokadosat meg uborkasat, akkor gyakorlatilag lehet valasztani 4 fele szendvicsbol, ez nalam meg mindig messze all a valtozatos etkezestol
hidd el latom, h ha vega vagy, es meg a rantott dolgokat sem szereted, akkor nem tudsz mit enni, mert nincs valasztek

2015.03.13. 15:22:57

@~~Babette~~: Magamból indultam ki, hiszen egy dögös nő beindítja a nyálelválasztást az egészséges férfiaknál... :)

Mrs. Clayton 2015.03.13. 15:24:01

@Mirjam2: nem a gasztronomiai paradicsomsagot vitatom, hanem azt h ready mealt rengeteget lehet venni a boltok rogyasig vannak keszkajaval, de szerintem nincs valasztek, mert mint felsoroltam curry, teszta, nemzeti kaja es kinai rizs kaphato, ja bocs, a 3 fele levest kihagytam

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 15:24:42

@Philosoraptor:
Tudod abban már megegyeztünk néhányszor hogy Magyarországon nyugati árak vannak.
De legalábbis nem messze tőle.
Na most én nyugati módon kemény munkával nyugati árat fizetek.
Elvárom hogy nyugati módon szolgáljanak ki.
Hogy az eladónak mi a nyűgje vagy mennyit keres az a lőtéri kutyát nem érdekli.
Mint ahogy őt sem érdekli hány tányért mosogattam el azért a pénzért.
Itt a megvett áruhoz szolgáltatás jár. A mosoly.
Abban a pillanatban mikor fizetőképes kereslet lesz Magyarországon ott is rá fognak jönni.

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 15:26:04

@Evain: Furcsan hangzik az a POS. Szerintem nem csinalnak olyat amin csak contactless payment (paypass) van, mert:

a) meg sokaknak nincs ilyen kartyajuk
b) limitalva van az osszeg amit fizethetsz vele (£20 UK-ben, MOn 5000 HUF)

2015.03.13. 15:28:08

@rezsöatya: Ez annyira rohejes :). Ir Puhacica egy tok jo posztot Londonrol, valaki valahol megemliti a baratsagtalan eladokat Mo.on. En hozzaszolok, a vegen az derul ki hogy biztosan mar megint a Mirjam a bunko minden eladoval. Mindenki aki ismer engem szemelyesen tudja hogy kimondottan udvarias ember vagyok a valo eletben, szerintem virtualisan is, viszont az mar tobbszor kiderult szamomra itt a blogon hogy egy no reszerol a hatarozott velemeny bunkosagnak vagy kotekedesnek minosul. Ha nektek igy jo, legyen igy. Most megyek vasarolni meg kozmetikushoz, szerencsere 100% biztos vagyok benne hogy hihetetlenul bunko modorom ellenere minden elado es kozmetikus kedves es mosolygos lesz mert errefele ez valahogy mindig sikerul nekik, annak ellenere hogy joreszt alulfizetett, nehez korulmenyek kozott elo es dolgozo, a csaladjuktol, gyerekeiktol elszakitott azsiai dolgozokrol van szo.

2015.03.13. 15:28:47

@diggerdriver: Amíg Mo.-n éltél, addig meg más volt, és az volt a teljesen normális. Nem úgy mondom, hogy a normális alatt az értem, hogy jó, csak azt, hogy más. Ha kimész, kénytelen vagy felvenni a ritmust, és a mentalitást, különben nem sokáig fogsz dolgozni, bárhol is legyél a világban. Bárcsak az lenne Mo. legnagyobb problémája, hogy diggert meg Mirjamot fapofával szolgálják ki néha.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 15:31:57

@Bredpitt Monika:
azért szerintem pl nem mindegy, hogy egy eladó szimplán mufurc, vagy ráadásul még bunkó is.
de egyetértek, hogy ebben is lehet egy afféle "bazdmegnyuszika afűnyíródat" effektus is a vevők részéről.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 15:33:13

@Mirjam2: @Evain: Ez jogos, tényleg egy nagy mondat lett, a könyvekben összeszedem magam, de honnan tudod , hogy a kiadók azért nem adják ki a könyveim, mert nem tetszik a mondatszerkesztés?
A kiadók itt Mo-n már az ajtóból elküldtek, úgy, hogy nem is láttak semmit az anyagból, rosszindulatú vagy. Amerikában meg kiadják és úgy, hogy már láttak is belőle egy átküldött oldalt.

Mirjam, bocs, de elkanyarodtam a témától , nem értettelek félre, az csak úgy eszembe jutott.

TilosazA (UK) 2015.03.13. 15:33:39

@Mirjam2: Szerintem itt az is közrejátszik, hogy neked, meg nekem, meg még pár embernek az már bunkóságnak számít, ha nem köszönnek vissza, vagy nem vevők a beszélgetésre. Én ilyenbe is belefutottam, tök idiótának éreztem magam, elkezdtem csevegni, és az eladó továbbra sem nézett rám. Pakolta a cuccot, én meg ott álltam mint egy faszent. Van akinek ez normális, és csak az bunkóság, ha külön beszólnak neki, elzavarják, vagy csapkodják az árut, rámorognak, ilyesmi.
Különböző a tűréshatárunk.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 15:34:19

@Bredpitt Monika: Javitás, átküldött fejezetet.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 15:34:21

@diggerdriver: egyébként ez se jobb, ha az embert meg alapból kőgazdagnak nézik, és lazán háromszoros áron akarják adni a cuccot. na azzal is fel lehet forralni az ember agyvizét :-)

Veresnadrág Csenkesz 2015.03.13. 15:34:35

@**mimi**: Hát van, aki megfeszülhet, tehet érte, a feje tetején pöröghet, de a mázli, na az valahogy haragszik rá és messze kerüli...

Szóval nem hiszem, hogy a szerencse csak az arra érdemeseknek érkezik, de az biztos, hogy egy kis szerencse nélkül minden igyekezet kudarcra van ítélve.

Andraaas 2015.03.13. 15:34:35

Sziasztok,
Van köztetek aki nem Londonba ment Anglián belül, hanem esetleg kisebb helyre? Mi Exeter (Devon) környékére tervezünk menni.
Érdekelne miben más egy "kisvárosi" és egy londoni határátkelés, gyökéreresztés...
Minden komment, tanács, intés érdekel. :-)
Köszönöm.

Veresnadrág Csenkesz 2015.03.13. 15:34:35

@Mirjam2: Mivel Puhacica kiemelte, hogy minden ügyintéző mosolyog, persze hogy előkerül a minden magyar ügyintéző/eladó mogorva téma is...előre látható volt.

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 15:35:40

@qkuc: Erdekes hogy a big4 pont a certekre van raizgulva.

En inkabb pont a forditottjat szoktam latni: boldog-boldogtalant felvesznek azzal a felkialtassal hogy "van benne potencial". Az hogy nagyon nem ert hozza (mert most vegzett eppen terkepeszet szakon) es hogy egyaltalan nem erdekli (mert csak szeretne hogy elete begeig ott legyen a CV-jben hogy lehuzott ott 2-3 evet) az mar egyik felet sem zavarja. Cserebe jol beiskolazzak egy ACCA-ra.

Es a vegeredmeny? Egy nagy rakat munkakereso, aki 3 evet lehuzott egy big4-nal, kb. semmihez nem ert, viszont van egy ACCA-ja, amirol azt hiszi hogy barkit is erdekel...

No offence, lehet hogy az USA-ban maskeppen van (bar nem tartom valoszinunek).

2015.03.13. 15:36:03

@Philosoraptor: Oke, oke, piiisz :). Nagyon ritkan probaltam Mo.on vasarolni az utobbi evekben. Amikor igen, akkor olyan helyzet volt hogy nem nagyon tudtam volna mashova menni mert pont ott es akkor kellett volna valami (pl. repuloteren az egyetlen vegan etel amit talaltam). A legtobb elado termeszetesen nem volt baratsagtalan, nyilvan azokat jegyzi meg az ember akik azok. Azt pedig nyilvan nem gondolom hogy te eladokent baratsagtalan vagy, feltetelezem hogy nem vagy az.

Bredpitt Monika 2015.03.13. 15:36:37

@Muscari: Imádom a cukrászdákat, köszi a tippet, pedagógiai asszisztensi állás, amiben az egyik legjobb dolog a gyerekek mellett, hogy nekünk is annyi szabink van, mint a tanároknak. Meglátjuk mi lesz. Köszi.

Evain 2015.03.13. 15:36:42

@Flamy: megtaláltam:
www.hwsw.hu/hirek/48059/nfc-paypass-mastercard-otp-kartya-fizetes.html
Ha megveszek sem értem mi értelme van egy CSAK paypass elfogadó terminálnak, de ezek szerint valakinek megérte.

2015.03.13. 15:36:47

@diggerdriver: És még Mo.-n világosodtál meg, vagy már csak akkor, amikor Nyugaton mosogattál? ;) Miért érzem azt, hogy olyasmit akartok számon kérni a másikon, amibe nem lett belenevelve?

"Abban a pillanatban mikor fizetőképes kereslet lesz Magyarországon ott is rá fognak jönni."

Arra a pillanatra még várnotok kell, mert az elkövetkező évtizedekben nem fog bekövetkezni.

2015.03.13. 15:38:59

@LyukasBogrács:
"Hát... nem most jött meg a kedvem a macskatartáshoz."
Nekem eddig sem volt kedvem, de ezek utan vegkepp elment:)
Ettol fuggetlenul szeretem oket, a kutyakat is, de hogy en tartsam, etessem oket, no thanx! Sot, a kisgyerekeket is szeretem, de csak a maset es csak akkor, amikor nem sirnak, bufognek. Pelenka cserere a vilag osszes kincseert nem tudnanak ravenni. Pedig nem vagyok egy finnyas alak.

2015.03.13. 15:39:05

@Mirjam2: Nem, mi szeretjük a határozott nőket. Azt nem szeretem, amikor a határozottság átcsap Isten módba.

Az alulfizetettség a magyar bolti eladóknál is bejátszik, az viszont igaz, hogy nemcsak ők keresnek szarul.

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.13. 15:41:14

@Mirjam2: végülis minden lehet ... de gondolom itt is a mérték számít, ugyanúgy mint a sónál

Bredpitt Monika 2015.03.13. 15:43:12

@~~Babette~~: Köszi, hogy megvédtél ettől a kis gonosztól.
Látom, Te legalább értesz valamit a kiadók működéséről, meg egy történet lényegéről. Egy rakás szar könyv van, amit kiadnak és még valahogy pénz is lesz belőle, na, ehhez kell a szerencse és nem a tehetség. Egyébként meg visszatérve a témára, a posztjaimra panasz érkezett, hogy csapongóak, de mégis nagyon sokan olvasták és sok volt a komment hozzá, tehát a téma érdekes, nekem ez is elég volt tanulmányként. Azért nem árt , ha az ember összeszedi magát iráskor. Nem könnyű, főleg ha valaki ilyen csapongó mint én. Stephen King azt mondja, abból lesz jó iró, aki legalább öt, hat órát olvas és ír naponta, ha a mai is annak számít itt a blog előtt, akkor a mai megvolt. Üdv.

2015.03.13. 15:43:46

@TilosazA (UK): Ez teljesen abszurd. Mármint, hogy megtehetnek ilyet. Én sokszor nem vagyok colgate reklám (mert igenis vannak magánéleti problémáim, nem érdekel, hogy kit mit gondol erről, én sajnos nem tudom elrejteni az érzéseimet), de olyat sosem tennék meg, hogy bunkózzak ok nélkül. Viszont arra már volt példa, hogy fütyültek nekem, meg integettek. Hábazdmeg, én nem vagyok a kutyád. És arrébb mentem pár sorral. :D

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.03.13. 15:45:14

@Philosoraptor: Így van. Mindenkinek vegyesek a tapasztalatai. Szerintem egy eladó lehet közömbös, kevésbé segítőkész, ez még belefér. Egy dolgot nem tehet: nem lehet előítéletes és lekezelő a vásárlóval. Sohasem tudhatja, hogy nem épp Mátyás király tért-e be vásárolni álruhában? :)))

@Mirjam2: Mirjam, ne bosszankodj! Akinek a neve azt jelenti: jól vagyok, az nem érezheti magát rosszul. :) Minden nap van egy mellékszál, mára ez jutott. Tegnap kategorizáltak minket nőket, ma kategorizálva lettek az eladók. Biztos holnapra is jut valami.

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 15:45:53

@Evain: Fanatasztikus otlet. Eloszor eladod oket egy cegnek akik ra vannak izgulva az uj technologiara. Aztan egy ev mulva eladod a frissitett verziot ujra ameylik a normalis kartyas fizetest is tudja kezelni. ;)

DieNanny CH 2015.03.13. 15:47:28

@Mirjam2:

Hát, tanúsíthatom, hogy Svájc nem ilyen. Vagyis, még memorizálnom kell magamnak is, hogy nem ilyen, mert sajnos, én is a "ruha teszi az embert" típusú vagyok. Úgy értem, én is külső alapján ítélek, amiről itt le kellene szoknom... Sok, nagyon módos embert ismertem meg a munkám során, viszont utcán járva ez egyáltalán nem látszik rajtuk.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 15:48:45

@TilosazA (UK): pont ezt akartam mondani. nekem az nem bunkóság, ha nem köszön rám az eladó, és szarik a fejemre (amíg nem kerdezek valakit). az meg kiakaszt, ha azonnal jön és nyomul és mondja és gyakrlatilag elüldöz. másoknak meg pont fordítva.

2015.03.13. 15:49:02

@Mirjam2: Nem barátkozni kell, nem vagyunk mi ivócimborák. Meg kell adni a tisztelet, amit te is elvársz a vásárlótól, mert egyikük se rángatott ki a sejhajából, hiába hiszi némelyik ezt. Ki kell szolgálni úgy, hogy elégedett legyen, és jöjjön legközelebb is. Ennyi és nem több. Tudnék mesélni pár bunkó vásárlóról, de a többség teljesen normális. Úgy mint: tud köszönni, tud megköszönni, tud elbúcsúzni. Aztán ha ezek a kvalitások megvannak, akkor már nagy problémák nem lehetnek. :)

Evain 2015.03.13. 15:50:14

@Bredpitt Monika: szóltam előre, hogy nem leszek polkorrekt. A véleményemet pedig nem egy hozzászólásod alakította ki. Ez van.
Ha te ezt már rosszindulatnak fogod fel, akkor ne olvass kritikát a kiadás után. :)

2015.03.13. 15:51:57

@VPBA: Azt meg végképp nem, hogy 500 forintot, vagy 500.000 ezret fog otthagyni. :)

TilosazA (UK) 2015.03.13. 15:55:30

@Dragonlady (Bp, Hun): Az más, amikor ruhaboltba mész be, és nézelődsz, akkor én is szeretem, ha hagynak. Engem az akaszt ki,mikor a pénztárnál fizetnél, vagy külön odamész az eladóhoz, mert kínod van. Sokszor semmibe vesznek. :) Lehet hogy nekem meg két méter magasnak kéne lennem, olyan szép tetoválásokkal. ;)

Ginix 2015.03.13. 15:56:22

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: igen, tök vicces, pár bankban dolgozó ismerős mesélte, h a vip ügyfelek a csilliárdjaikkal sokszor papucs - szakadt farmer - póló kombóban jelennek meg:)

én nem vagyok annyira elájulva svájctól, de ezt mindenképpen a javára írom, eddigi tapasztalatok alapján tényleg itt számít legkevésbé, mi van rajtad.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.13. 15:57:50

@LyukasBogrács:

Pedig jobb a macska, nem kell sétáltatni.

A legjobb meg az akváriumi hal, az nem kaparja a bútorokat se.

Erről jut eszembe a vicc rendőrségi személyiségi tesztről.

A rendőrt vizsgálja a pszichológus:
- Önnek van akváriuma?
- Van.
- Tehát szereti az állatokat?
- Igen.
- S biztosan szeret kirándulni is?
- Így van.
- S biztosan szeret kirándulni szép lányokkal?
- Így igaz.
- A következtetésem: Ön heteroszexuális.

A rendőr gyorsan le is teszteli a kollégáját ugyanezzel a módszerrel:
- Van neked akváriumod?
- Nincs.
- Akkor te homoszexuális vagy!

Veresnadrág Csenkesz 2015.03.13. 15:57:54

@Bredpitt Monika: Én nem tudom, milyen lesz a könyved, de annak alapján, hogy van öniróniád és humorérzéked is, nagyon nem féltelek :).

TilosazA (UK) 2015.03.13. 15:58:52

@Ginix: Igen, nekünk is volt egy ügyfelünk, milliókkal a számláján, és konkrétan úgy nézett ki (és olyan szaga volt),mint egy hajléktalannak. Mindig ablaknyitás volt miután elment...

Evain 2015.03.13. 15:59:48

@Flamy: Rászántam vagy 20 percet a keresésre, de elkövettem azt a hibát, hogy szokásomhoz híven angolul kezdtem keresni. Mivel és nem és nem találtam paypass only vagy paywave only terminált, átmentem a google.hu-ra és már tematikusan tesco paypassra keresetem. Na arra hozta be ezt a cikket.
Ha a cikk alapján összeszámolom, hogy hány helyre tették le ezt a kis ketyerét, nekem is azt kell mondanom, valaki kötött egy zseniálisan jó üzletet.

TilosazA (UK) 2015.03.13. 16:02:40

@Evain: Mi kaptunk levelet (Magyarországon, mo-i bankból), amiben leírták, hogy mennyire jó a PayPass, mert nem kell kiadnod a bankkártyát a kezedből. Mosolyogtunk, mert itt Angliában nem kell kiadnod a kezedből a kártyát normál terminálnál sem.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 16:03:03

@TilosazA (UK):
persze, ez egyértelmű.
eddig még nem vásárolgattam túl sokat, és alighanem ebben a beszűkült lelkiállapotomban nem érdekelne.

@ ügyintézőügyben
az apehnél se az bosszantott, hogy nem mosolyog az ügyintéző (wtf, én se mosolyognék,ha ilyen rohadt melóm lenne), hanem hogy tetű lassú volt az ügyintézés, beadtam a papírt, és a nő otthelyben vitte be az adatokat az elektronikus űrlapba, nem az volt, hogy átfutotta, iktatta és majd a Manci a tizediken bepötyögi. én meg közben állhattam ott cirka huszonöt percet a könyökömre támaszkodva, mert másképpen már elájultam volna, mert ez egy pult, olyan, minta postán. az okmányirodában legalább be lehetett ülni, amíg pötyögött a gépben a nő, meg megnézte a rendszerben, amit kellett stb.
egyébként mindkét helyen teljesen normálisak és segítőkészek voltak. de ha éppen össze akarok csuklani, akkor kb még ez se érdekel. :-(

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 16:09:47

@Evain: Igy meg meglepobb... Itt UK-ben sokkal ertelmesebb a Tesco terminal (elfogad mindent, erme, papirpenz, utalvany, bankkartya, paypass)

Evain 2015.03.13. 16:11:15

@TilosazA (UK): felénk is lecserélgetik a terminálokat. A lehúzós részt már évek óta leragasztották, csak a bedugós maradt. De komolyan azt hittem, én vagyok a hülye, szerintem már a kasszás is azt nézte, mit nézegetem annyira a terminált.

@Mirjam2: pedig látod, úgy igyekeztem elvonni a figyelmet rólad! :D
De most sajna mennem kell a kocsiért a szervízbe, és legközelebb csak hétfőn leszek.

Ginix 2015.03.13. 16:18:36

@Dragonlady (Bp, Hun): velem karikatúraszerűen volt bunkó a csaj anno, mielőtt eljöttem és plsuz nem tudta azt sem, h mit csinál. mellén karbafont kézzel rágózott és unott arccal diktálta, h mit hovaírjak, meglepődött, h svájc nem eu tag, majd elküldött a tb-hez, ahol pár óra után kiderült, h az apehnál ki sem kellett volna tölteni azt a papírt, így visszatipli, ua ügyintéző nagy nehezen hajlandó volt visszaülni a helyére (mással nem lehetett ezt a papírt megszüntettetni), majd nem ám delete gomb, hn ua papírt ugyanúgy kitölteni (rágó, karbafont kéz) és a végén a megjegyzés rovatba odaírni, h "nem érvényes" v v mi ilyesmi. csak azért sem húztam fel magam, de azon gondolkodtam, h én klasszul ellébecoltam egy napig ezzel, mert előtte 2 héttel építettek le melóból, de mi van azokkal, akik szabit kell kérjenek. az a csaj simán felemelhette volna a telefont, megkérdezhette volna a tb-t és csomó időt megspórolt volna nekem meg egy kb 15 percet magának.

morsels (törölt) 2015.03.13. 16:22:40

@Bredpitt Monika:
Hat en isten bizony veszek egy peldanyt, ha kijon a konyved :-).
Csak szolj.
Ja es ha lehet, Amazon Kindle konyv legyen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 16:25:47

@Philosoraptor:
Teljesen félreértesz.
Pont én voltam a legutolsó posztomban a legjobb véleménnyel a Magyarországi hivatali bolti és vendéglátói pozitív változásokkal.
Csak az elvárásaimat írtam le.

qkuc 2015.03.13. 16:42:56

@~~Babette~~: De van már erstenek is, szerintem minden multikulti banknak van itthon is, de olyan terminált még nem láttam, ami csak paypassol. Általában a teteje a paypass, az alján meg lehet dugdosni a kártyát.

qkuc 2015.03.13. 16:47:38

@Flamy: 5000 forint felett is fizethetsz, csak akkor a pin-t is be kell ütni.

Veresnadrág Csenkesz 2015.03.13. 16:49:53

@TilosazA (UK): Fura, én egy középmagas, átlagos termetű, teljesen feltűnésmentes, sőt, csóró öltözködésű ember vagyok, de még egy eladó sem vett semmibe, ha valamit akartam kérdezni...

Veresnadrág Csenkesz 2015.03.13. 16:49:53

@TilosazA (UK): Jézusom, na ehhez azért nem lehetett könnyű mindig jó képet vágni és mosolyogva kínálni kávéval a kedves ügyfelet...brrrrr.

Veresnadrág Csenkesz 2015.03.13. 16:49:53

@Ginix: Eskü, ilyet én még semmilyen hivatalban nem láttam, pedig voltam már nyugdíjbiztosítónál, navnál, munkaügyi kirendeltségen, önkormányzatnál stb....de nem lehet megmondani az ilyennek, hogy viselkedjen már ember módjára, hiszen ügyfélszolgálatos, azért van ott, hogy segítsen.

qkuc 2015.03.13. 16:51:54

@Flamy: Ezen a szakterületen nagyon rá vannak pusztulva a certekre, nemcsak a big fouroknál. Szűrőnek használják, a LOL faktor, junior security analyst, de legyen már 2 certje. ja, csak azokat 5 éves releváns munkaviszony ÉS sikeres vizsga mellett lehet megszerezni ...

2015.03.13. 16:56:37

@Flamy:
Kanadaban 100 dollar koruli osszeget is lehet fizetni PayPass-al nehany helyen. En utalom a kartyakat, de -41C hidegben a benzinkutnal kenytelen vagyok azzal fizetni, ha nem akarom, hogy szetfagyjon a kezem, amikor be kell utni a PIN-t.

qkuc 2015.03.13. 16:58:20

@Evain: Most már elvesztettem a fonalat, de Kecsón mindkét Tescoban lehet fizetni nem paypassal is, a terminálok ugyanazok, felül paypass, lenn chipkártya bedug, oldalt lecibálja a mágnescsíkot (hivatalosan csak mágnescsíkos kártya már nem lehet forgalomban, ergó ez felesleges lenne, ha a világ csak EU-ból állna, :D) az önkiszolgánál, a pénztárnál a néni dugdossa a saját ketyeréjébe.

Lehet egy párhuzamos univerzum Kecskemétjén élek? :D

Ginix 2015.03.13. 17:04:22

@Veresnadrág Csenkesz: ott perpill csak arra voltam buszke, h nem boritottam rä az asztalt meg amit gondolok, hanem kedves es udvarias tudtam maradni es azzal nyugtatgattam magam, h sokkal jobb fej vagyok näla, h nem alacsonyodom le az o szintjere.
de nekem sem ez az ältalänos tapasztalat, volt mär pär szar archoz szerencsem, de legtobbszor mukodik, h kedves maradok. amikor meg nem, akkor lemegyek alfaba es keep my cool:)

2015.03.13. 17:05:27

@TilosazA (UK): Biztos azért volt olyan gazdag, mert nem fürdött. Amúgy ez szörnyű, hogy lehet egy ember ennyire igénytelen. Bröáff.

2015.03.13. 17:14:04

Nahat, tokre jo poszt, de.... atyaisten, ez nagyon kemeny, elajandekozni a kacatokat? Uristen, en soha nem lennek erre kepes, ehhez nagyon tudatosan kell tervezni, es nagyon erosnek kell lenni, minden elismeresem. :D

Most pedig nezem a kommenteket is arra meg nem volt idom ma :D

tanato 2015.03.13. 17:15:59

@diggerdriver: Írtam egy privátot,tagbaszakadt fekete ügyben.

Ginix 2015.03.13. 17:19:01

@Philosoraptor: erről olvastam egyszer egy cikket, h vmi új bank akarta magához csábítani a gazdag ügyfeleket, ezért elküldte az üzletkötőit a puccosabb környékekre és ott kiderült, h a mindenkinek a csilli-villi autója, villája, gucci rucija hitelből van. nagy nehezen megtalálták vhogyan a milliomosokat is, akik spórolásból és munkából lettek azok és egyáltalán nem viselték a millióikat, egyszerű ruhák, autók, lakások.

egy másodkézbeli info alapján nick park (a wallace and gromit atyja) is totál egyszerű helyen lakik, farmer-ingben jár, vmi régi kocsival jár, az oscar-ral járó lóvéból pedig annyit tesz csak el, ami a következő filmjéhez kell, a többit meg odaadja charityknek. ez nekem tetszik:)

blackhairlady 2015.03.13. 17:24:38

Nagyon sok sikert kivanok az uj eletetekhez! nagyon jol irsz, es nagyon jol fenykepezel. Sajnos csak este lesz idom olvasni a kommenteket, ami nektek ugye mar ejszaka, de amugy sincs nagyon mit hozza tenni. Mar a kommentjeid alapjan is egy igen szimpatikus embere voltal, ez a koltozkodos dolog meg meg inkabb raerosit erre:)
Kivancsi leszek mennyire valtozik a velemenyed Londonrol ahogy telik az ido:)

DieNanny CH 2015.03.13. 17:30:54

@Mirjam2:

"Ha annyira rossz a napom hogy ezt nem vagyok kepes megtenni akkor aznap nem megyek be dolgozni mert nem vagyok alkalmas a munkara, de ezt egy evben csak x alkalommal lehet megtenni"

Ezt alkalmaztuk a csoportomban óvónéni koromban. Megmondtuk a gyerekeknek, hogy ha rossz napjuk van, szóljanak reggel, és békén hagyjuk őket. Nagycsoportban ezt lehet alkalmazni. Az egyik kislány egyik nap mindig rosszul csinált valamit, pl kiöntötte a vizet, terítésnél elfelejtette a kanalakat stb, szegény, már majdnem sírt a szégyentől, mi meg vigasztaltuk, hogy semmi baj, csak rossz napja van.
Viszont, mikor egyik reggel kolléganőm mondta a gyerekeknek, hogy rossz napja van, nem húzták az agyát, nem veszekedtek előtte, ha problémájuk volt, inkább hozzám jöttek.
Jó volt látni, hogy milyen megértőek.

tanato 2015.03.13. 17:32:03

@Ginix: itt a városomban,nagyon sok olyan gazdag,százmilliókkal rendelkező személy van,akikről végképp nem lehet megállapítani külső jegyek alapján.Ez egy alföldi kisváros, agrárvidék.Olyan egyszerű öltözékű parasztasszonynak tűnő,vagy egyszerű gazdálkodónak látszó személy rendelkezik hatalmas pénzekkel/EU-s mezőgazdasági megpályázott támogatási pénzek lenyúlásából/hogy el sem hittem róluk.Majd mindegyik ténylegesen is dolgozik a földeken meg az állatoknál és koszos sz.-os ruhákban járkál az utcán./lehet megtévesztésül./Azután persze kiderül hogy hány házat vett a gyermekeinek a fővárosban meg itt-ott frekventáltabb helyeken meg hány balatoni-horvátországi nyaralója van,meg milyen egzotikus-tengerentúli útja vannak/

2015.03.13. 17:37:14

Re: ruhatesziazembert, Vivenne Westwood jut az eszembe es a '90es evekben a "grunge" stilus, emlekeztek, amikor fizettel $XXXXX-t azert, hogy ugy nezz ki, mint egy hajlektalan csoves :D

tanato 2015.03.13. 17:38:09

@maxval bircaman szerkesztő: magyarhirlap.hu/cikk/19781/Gyermeket_szult_Putyin_baratnoje
Látod ezt mondom, Győzzük le a hanyatló Nyugatot,de azért a barátnőm inkább ott Svájcban szülje meg gyermekünket,mint Péterváron.
Egyébként add át üdvözletem a Cárnak ha legközelebb Moszkvában jársz, és gratulálok a csecsemőhöz.

kardio1 2015.03.13. 17:50:12

@Bredpitt Monika: Akkor maxnak igaza van végülis, mert ha OW smink nélkül szaladgàl, nem tiszteli meg az ékszerbolti eladokat. igy nem csoda; ha ôk sem tisztelik :))

qkuc 2015.03.13. 17:52:26

@Philosoraptor: Én egy ilyen arccal ülök egy irodában, kezdjük kiásni a frontvonalat, :D. Nyáron ez még durvább lesz szagilag, de akkor legalább hajlandó lesz nyitva ahgyni az ablakot.

kardio1 2015.03.13. 18:03:05

@Mirjam2: Az elôre elkészitett ételekben többnyire a kelleténél több so van, sajnos.

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 18:05:35

@qkuc: Ez a 5000 feletti PIN-es rendszer egesz felhasznalobarat, itt is be lehetne vezetni. Na, legalabb ma is tanultam valamit. :)

Viszont akkor neked is ideje nekiallni tanulni, mert Aprilis 15-el valtozik a CISSP vizsga, es ugy hallottam hogy kezdenek betelni a vizsgaalkalmak! ;)

Ja es az uj vizsgahoz mar sajna nem lesz Shon Harris konyv. :(

NIKI LAURA 2015.03.13. 18:07:33

@Zoole[uk]: jol van,En nem igy csinaltam( volna),tul van diszponalva sztem nehany dolog,de nem hulyezunk le senkit...szoval BOCSANAT !

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 18:08:50

@Cascabel: Masok vagyunk, en meg a casht gyulolom. A penztrarcamban nincsen is csak kartyatarto. :)

2015.03.13. 18:09:51

@Ginix: "erről olvastam egyszer egy cikket, h vmi új bank akarta magához csábítani a gazdag ügyfeleket, ezért elküldte az üzletkötőit a puccosabb környékekre és ott kiderült, h a mindenkinek a csilli-villi autója, villája, gucci rucija hitelből van. nagy nehezen megtalálták vhogyan a milliomosokat is, akik spórolásból és munkából lettek azok és egyáltalán nem viselték a millióikat, egyszerű ruhák, autók, lakások."

Ebben is különböznek azok, akik önerőből érik el a milliókat, meg azok, akik hitelből v. örökségből tartják fent a gazdagság látszatát. Nem is tudom, hogy hol olvastam (talán kiszámoló blog), hogy pont azokról nem mondanád meg, hogy gazdagok, akik azok. Mert az emberek a külsőségek alapján tudják csak elképzelni a gazdaságot.

kardio1 2015.03.13. 18:14:00

@Mirjam2: Megnéztem a linket. Majdnem 2 g so van a 250 g-os porcioban. Ez az ajànlott napi sobevitel kb. harmada. Nem kevés.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 18:19:27

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
szerintem is, hogy ha az ember minden nap ugyanazokkal együtt dolgozik, és nem ötpercenként egy másik ügyfél van, akkor simán belefér, hogy az ember azt mondja olykor, hogy rossz napom van, beteg vagyok, ma ne húzzatok fel légyszi. nyilván nem minden második nap. és ez persze visszafele is.

NIKI LAURA 2015.03.13. 18:20:23

@Zoole[uk]: jajj,dehogy megyek En sofornek, van nekem jo szakmam:)
A kartyat azert csinaltattam,mert tobbszor belefutottam skociaba 7,5 T tgk-ba,szinte fillerekert,ugyanis az uj MOT-ra vagyonokat kellene kolteni,igy eladjak...sajnalnam ott hagyni.

A kezdetekre valaszolva nemigen segitett senki felultem a Wizzre,es vegigjartam a muhelyeket.Mindenhova felvettek.

Soha,sehol se kertek papirokat,bizonyitvanyt...mindenhol azt kerdeztek,"u can do it clutch and cam- belt?"

Meg ma is ott lennek,ha a csalad kijott volna..

morsels (törölt) 2015.03.13. 18:23:08

@mojyo:
Ez az eletedben a legkemenyebb?
Elajandekozni a kacatokat?

WTF?

morsels (törölt) 2015.03.13. 18:25:14

@Cascabel:
Mert nem tudsz bemenni a bodeba?

kék madár 2015.03.13. 18:25:25

azert ez egy 0 sum game, ha ket tehetseges fiatal kulfoldon boldogul, azzal elveszit az orszag ket tehetseges fiatalt.
Egy ismerosom meghirdetett egy IT allast a regioban versenykepes fizetesert, egy jelentkezo volt, egy 60 eves muszeresz.

Veresnadrág Csenkesz 2015.03.13. 18:25:25

@Ginix: Amíg nem kapsz gyomorfekélyt az elfojtás miatt, jól csinálod :)!

morsels (törölt) 2015.03.13. 18:25:58

@NIKI LAURA:
Pilota is igy voltal?
Nem kertek semmi papirt, csak felvettek?

qkuc 2015.03.13. 18:26:27

@Flamy: Ehh, de jó, :). Mondjuk az utolsó változás is egy "vicc" volt, a cloud security rész még tréfának is gyenge, :D.

morsels (törölt) 2015.03.13. 18:27:19

@NIKI LAURA:
A vicces az, hogy leirtad, hogy most vegigolvastad.
Es az sem segitett :-)

Ginix 2015.03.13. 18:32:27

@Veresnadrág Csenkesz: ó, rég nem húzom fel magam ilyenek miatt, ez a sztori 4 éves lassan. a megszelídítős projekt az épp emiatt jobb mindenkinek, közben levezeted a saját frusztrációdat is (vicces, h ennek a szónak nincs vmi elterjedt rövidítése).

qkuc 2015.03.13. 18:35:07

@morsels: PWC, KPMG, E&Y, Deloitte, :)

SzZoole 2015.03.13. 18:35:48

@Ödenburger [Hu/At]: Csak a tisztanlatas es a felreertesek vegett leirom az egesz sztorit,csak a Te kedvedert.
Szoval a tortenet '90-es evek vegen tortent.Akkoriban foldmeroknek soforkodtem es segitettem a tevekenysegukben.A foldmerok tele voltak munkaval es ez altal piszok sok penzuk is volt es en is nagyon jol Meg voltam fizetve.Az uzletbe ahova bejartuk vasarolni nagyon jol tudtak hogy kik vagyunk,sot az elado sracnak dogoztunk is.Szoval az ominozus estnel mindenki viccre vette a figurat es hangos nevetesel koszontunk egymastol,hogy a holnapi viszont latasra.Mivel eveken keresztul ugyanabba az uzletbe jartunk vasarolni.
Azt meg kizart dolognak tartom,hogy en egyszer is bunko magyaroztam volna,hiszen en is az vagyok.
Az angliai magyarokat sem magasztaltam soha,hiszen egy kezemen megtudom szamolni,hogy hanyal tartom a kapcsolatott.
Van Meg kerdesed,miutan le bunko magyarozol engem,mint egy masik magyar,vagy honnan is szarmazol?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2015.03.13. 18:35:50

@NIKI LAURA: "jajj,dehogy megyek En sofornek, van nekem jo szakmam:)"

Jaja, annyira jó szakmád van, hogy most térden csúszol az osztrák autószerelőknél, hogy valamelyik engedjen már be a garázsába fékpofát cserélni havi netto 1,500 euroért. Livin' the dream, man! :D

Quercus a favágó 2015.03.13. 18:38:35

@rezsöatya:

Padre, szokásodhoz híven megint okosat szóltál.

SzZoole 2015.03.13. 18:39:49

@NIKI LAURA: Tudtam en mindig,hogy egy rendes srac vagy legbelul:)

2015.03.13. 18:51:08

OFF:

Remélem Ti is készültök már a 2015-ös KISS turnéra! Mi már nagyon várjuk:
www.irishmuslima.com/apps/photos/photo?photoid=20681284

:D:D:D

morsels (törölt) 2015.03.13. 18:52:12

@qkuc:
Azt hittem Microsoft, google, Amazon, eBay

:-)

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 18:54:50

@Evain: egyszeru penzugyi okai vannak. Nem kell kidobni a regit, viszont el lehet hozni kulon a boltbol, ha az meggondolja magat.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2015.03.13. 18:55:09

@morsels: Én meg azt, hogy Shell, BP, ExxonMobil és Chevron :D Kinek mik a preferenciái. :)

qkuc 2015.03.13. 18:56:20

@morsels: :D

Éppen lehetnének ők is, nem vágom, honnan kapták ezt a titulust az audit cégek.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 18:57:51

@Evain: raadasul nem kell atprogramozni a regit.
Tudod, milyen macera akarcsak egy szoftver update is? Nem is sejtened.
Foleg ha a papass kapcsolat offline (ezt a cikkben olvastam, ey nem is ertem, wtf???)

morsels (törölt) 2015.03.13. 18:59:54

@qkuc:
Ja es ha valaki nem tudna (bar biztos vagyok benne, hogy itt mindenki tudja)
A PWC a Price Water Cooper
KPMG is egy audit ceg
E&Y Ernst and Young
Deloitte szinten audit ceg.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 19:00:33

@Evain: hat ha a piacvezeto ingenico volt, akkor ok meg is erdemlik. Nagyon ertenek hozza.

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:00:48

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Dehat ugy dobalozott azzal, hogy a 'big4', hogy azt hittem mindenkinek tudnia kene, hogy kikrol van szo.

qkuc 2015.03.13. 19:02:00

@morsels: Nem dobálóztam, rájuk hivatkoznak úgy, hogy big 4.

qkuc 2015.03.13. 19:02:45

@morsels: A lelkedbe gázoltam vagy mi van? :D

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:03:11

@qkuc:
Sosem hallottam ezt a kifejezest. (azert kerdeztem ra, felve, mert biztos voltam benne, hogy rajtam kivul mindenki tudja, hogy mirol van szo)
Mondjuk nem is ertek az audit cegekhez.

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:04:10

@qkuc:
Mivel gazoltal volna?
Csak biztos voltam benne, hogy itt mindenki tudja, hogy ki a big4, en meg nem, szoval biztos hulye kerdes.

NIKI LAURA 2015.03.13. 19:06:37

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: no,nem is mentem oda!

Ma viszont kaptam egy mailt Canadabol,a volt libanoni fonokomtol,hogy nincs-e kedvem visszamenni Albertaba.

Ki tudja,mi lenne a jo...talan csaladdal,Californiaba a tengerparti uton lakni, egy Porsche szervizbe havi 4000$ -ert napi 8h melozni..hetvegen meg a Rodeo Drive-on Tom Cruise-val dumcsizni...igen,azt hiszem ez kell!

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:06:57

@qkuc:
Ja az meg csak azert volt, mert talan nem mindenki tudja, hogy mit jelent a PWC, KPMG, E&Y, meg Deloitte.
Ezert elnezest kerek.
Marmint a feltetelezesert, hogy azt gondoltam, hogy voltak olyanok, akik ezt nem tudtak.

qkuc 2015.03.13. 19:10:39

@morsels: Eh, jól van, befejezted?

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 19:12:09

@NIKI LAURA: ha talalkozol tommal, mondd meg neki, h uzenjuk bradnek, hogy valaki nagyon varja budapesten:-)

NIKI LAURA 2015.03.13. 19:15:47

@morsels: a,dehogy.Ok vizsgaztattak.
Elmondanam azert a koltsegeket:
PPL: 1M 600e
CPL: 800e
Frozen ATPL: 700e
Erre jon meg az IFR ,komplex gepel utvonalak( behuzhato tappancsok,allithato srof)multi engine min 8 h( orankent 120e ft), es a type rating-ek...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.13. 19:17:12

@tanato: Hehh, a nejem is innen ment ki.Anno be is mondták a Kecskefalvi TV-ben, na nem név szerint, hanem hogy megint elment valaki északra...Szóval híres is lett, akarom mondani hírös...
:D

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:18:05

@NIKI LAURA:
Szoval Albertabol a libanoni fonok rogton Californiaban alkalmazna havi 4000 dollarert egy Porsche szalonbon?

Azert az nem semmi.

Na es a csalad mit jelent a te esetedben?

qkuc 2015.03.13. 19:18:06

@morsels: Fájdalmat okozott ovlna csak szimplán megkérdezni, vagy felcsapni a netet és nem belém kötni.

Remélem jólesett. No, van más dolgom is, elviekben nem kell itt rontani a levegőt és kivándorló sem vagyok, úgyhogy hajrá, csak így tovább!

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:20:05

@qkuc:
Hat kerdeztem, nem?
Ugy kezdtem, hogy mi az a big4.
Aztan betettel par betuszot.

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:20:58

@NIKI LAURA:
Es hol dolgoztal, mint pilota?
:-)

qkuc 2015.03.13. 19:22:56

@morsels: Google a barátod.
Nem muszáj bunkónak lenni. Még ha te nem is érzed annak, nekem az volt, amit műveltél. Váljon egészségedre és épülésedre.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.13. 19:26:00

@adg [Au, Darwin]: Nem benned van a hiba, én is ezeket szoktam felhozni.Ha van cím meg jövedelem, akkor már senki sem akarna pénzt mosni?Bróhaha, ekkora naivitást...

Hülyék ezek az angolok, már a dokumentumfilmben is megmondták.Igaz, ott még tehenet, kacsát is dobáltak rájuk... :D

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:26:18

@qkuc:
Aha.
A google a baratom.

Most mi a baj? Hogy leirtam, hogy azok a betuszok, amiket te betettel, mit jelentenek?
Azt le sem irtam, hogy ezek a cegek mit csinalnak :-)
(mindenki tudja, hogy az audit mit jelent)

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:29:41

@qkuc:
Nezd, en tenyleg nem ertem, hogy mi volt a bunkosag, de mar megszoktam, hogy ha kerdezek valamit, akkor en beszolok.

Tenyleg nem tudtam, hogy mi az a big4, amit irtal.
Ezert rakerdeztem.
Ennyi.

qkuc 2015.03.13. 19:30:47

@morsels: Miért állítasz pellengérre? Rákeresel a kifejezésre és elolvasod az interneten, 2 másodperc az életedből.

De látom te ezt élvezed, én meg nem élvezem. Leld benne maximális örömöd.

Viszot már mennyivel szélesítettem a látóköröd, ha esetleg álláshirdetésben belefutnál a fogalomba, most már tudod kikről van szó. És most ebből nekem itt ennyi elég is volt, folytasd nyugodtan, nem kell idejárnom burkolt sértegetésért.

Giddy Lamb 2015.03.13. 19:30:55

@Bredpitt Monika: "Azért nem árt , ha az ember összeszedi magát iráskor. Nem könnyű, főleg ha valaki ilyen csapongó mint én. Stephen King azt mondja, abból lesz jó iró, aki legalább öt, hat órát olvas és ír naponta, ha a mai is annak számít itt a blog előtt, akkor a mai megvolt. Üdv."

Téged olvasva többször felmerült bennem a kérdés, vajon milyen szinten ismered önmagad és a kompetenciáidat.
Egy kis gondolatébresztő ehhez:
en.wikipedia.org/wiki/Four_stages_of_competence

Naschkatze (Mostindien / CH) 2015.03.13. 19:31:27

Uhhh puhacica! Ezt nagyon jo volt olvasni! :-) Egyes részeit ätélni gondolom mär kevésbé...
És most nekiesek a kommenteknek is. :-)

kék madár 2015.03.13. 19:31:55

@NIKI LAURA: Most Alberta vagy California?

Giddy Lamb 2015.03.13. 19:31:55

@Zoole[uk]: "@NIKI LAURA: Tudtam en mindig,hogy egy rendes srac vagy legbelul:)"

Ja, csak nem Tőled kellett volna bocsánatot kérnie...

Giddy Lamb 2015.03.13. 19:31:55

@morsels: "Dehat ugy dobalozott azzal, hogy a 'big4', hogy azt hittem mindenkinek tudnia kene, hogy kikrol van szo."

Hát nem tudod? Az Unilever, a Nestlé, A Procter&Gamble, Kraft, Mars és a Coca-Cola, no meg a Pepsico...

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.13. 19:31:55

@tanato:

Ilyen a szerelem: vak.

Putyin sosem lesz cár, a parlamentáris monarchia lesz visszálítva 2018-ban. S természetesen az orosz legitím uralkodócsalád lesz meghívva a trónra.

A bonyodalom: az uralkodó család két frakcióra oszlik jelenleg. Mivel Putyin mindkét frakcióval jóban van, a dolog nem egyszerű. Szerencsére az egyik frakció vezetője egy gyermektelen 89 éves ember, szóval az idő fogja az egészet megoldani. A másik ágon viszont vannak gyerekek is.

Egyébként mindkét frakció főemberei gyakran járnak Oroszországba.

A 89 éves öreg (Dmitrij nagyherceg) itt olaszországi lakásában www.youtube.com/watch?v=BiKS8Te-Ug4 tavaly éppen támogatását fejezi ki a Krím visszatéréséről az egyik orosz tévécsatornának.

Itt a másik frakció vezetője, Marija nagyhercegnő www.youtube.com/watch?v=x8Fync-k0nw ő meg éppen Moszkvában kitüntetéseket ad át krími aktivistáknak, akik szegítették a Krím visszatérését, szintén tavalyi esemény.

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:34:17

@Giddy Lamb:
Ez mar 6.
Es akkor a Johnson&Johnson nincs is a listan.

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:36:32

@qkuc:
Semmi pellenger nem volt.
Megkerdeztem, hogy ki a big4, mert tenyleg nem tudtam.
Adtal harom betuszot, ami talan nem mindenkinek ismeros (de belatom, hogy igazad van, nem szep dolog feltetelezni azt, hogy masok nem tudjak), ezert leirtam, hogy mit jelentenek.

Ennyi volt, szerintem.
A tobbit mar te csinalod.

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:37:47

@diggerdriver:
Natessek.
40 big4.
Azert az mar valami :-)

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:42:26

@morsels:
Ja es hasznaltam a googlelt!
A KPMG a Klynveld Peat Marwick Goerdeler

:-)
(mert azt nem tudtam)

puhacica 2015.03.13. 19:45:45

mindjart lemerul a telefonom, de ha hazaertem, jovok! ennyi kommentet! jol kibactatok velem. :D

tanato 2015.03.13. 19:46:39

@maxval bircaman szerkesztő: Na,ne,majd Putyin átadja hatalmát az igazi cárnak,pont olyan ember.

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:47:35

@puhacica:
Nade mar ettel husgombocot, domesztikalva vagy.
:-)

NIKI LAURA 2015.03.13. 19:48:01

@kék madár: Alberta hideg,de errol autentikusabban Cascabel tud nyilatkozni.
California ketsegtelenul jo klimaju,es tobb a nemet auto service is...
Oda viszont nem jo a canadai Pr.
Canadai utlevellel ugy tudom,siman lehetne munkat vallalni,de oyan nincs...

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:48:17

@tanato:
A szerelem vak.
A birca irta.

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:49:19

@NIKI LAURA:
Nem lehet kanadai utlevellel siman munkat vallalni.
Marmint hivatalosan.

tanato 2015.03.13. 19:50:11

@morsels: Persze Putyin majd elvonul fiatal szerelmével és a gyerekkel Svájcba,hogy a cár uralkodhasson.

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:52:04

@morsels:
Vagyis magyar utlevellel is lehet legalisan munkat vallalni, ha van engedelyed, ugye.
Kanadai utlevellel is engedely kell, hogy dolgozhass az USA-ban. Csak a kanadai utlevel onmagaban nem eleg.
Sot, ha a hataron azt mondod az immigration officernek a kanadai utlevellel, hogy te munkat kereseni mesz USA-ba, akkor azt mondja, hogy fordulj vissza es be se enged az orszagba.

NIKI LAURA 2015.03.13. 19:54:26

@morsels: ezt nem jol tudod.
Pontositok,sokkal konnyebb,mint mondjuk magyarral!
Van egy egyezmeny a ket orszag kozott!

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:55:39

@tanato:
Es ha Putyin titkos szerleme a car?
Naugye.

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:56:33

@NIKI LAURA:
Ja, hogy konnyebb.
De nem ugy mukodik, hogy kanadai utlevellel... ehh...

Never mind.
Szoval hol voltal pilota?

tanato 2015.03.13. 19:56:58

@morsels: Akkor Putyin lesz a cárné.

morsels (törölt) 2015.03.13. 19:59:13

@tanato:
Talan nem ennyire nyilvanvalo modon, de lesz befolyasa :-)

NIKI LAURA 2015.03.13. 19:59:31

@morsels: ugy hivjak hogy American Free Trade Agreement.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 20:02:26

@tanato:
Ki beszél itt hatalomról?

Na eszembe jutott(Asszony segített).
Orosházi a néger srác.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 20:03:10

@morsels:
Na akkor lett igazi Londoneer:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

PannonBoy 2015.03.13. 20:04:07

@Flamy: Lehet, hogy nem neked kell címeznem, de azt hiszem itt jött fel először a BIG4 kérdéskör (elnézést, ha nem).

Szóval, nekem az a véleményem, hogy a BIG4-ba valóban sok embert felvesznek, de az egy olyan hely, ahol a lelket kihajtják belőle. Hallottam, hogy nem egyszer kellett hajnalokig bent maradniuk (persze az asszisztenseknek).

Nekem van személyes tapasztalatom audittal (igaz, nem BIG4) egy kisebb nemzetközi könyvvizsgáló cégnél, de ha fontos az életetek, akkor ne menjetek oda. Sokszor még az emberi szükségleteket is vissza kell tartani.

Az ACCA viszont egy szuper képesítés, én is szeretném megszerezni, de semmiképp nem audit cégnél.
Nem tudom tudjátok, de az ACCA olyan könyvelői képesítés, ami az utolsó részben kettéválik és egyik irányzat az a könyvelőirodákba, míg a másik a nagyvállalatok számára állít elő könyvelőket.

morsels (törölt) 2015.03.13. 20:04:08

@NIKI LAURA:
A NAFTA-nak ehhez nem sok koze van.

Nezd haver, ha en az USA-ban szeretnek dolgozni, akkor ahhoz engedely kell. Eros a gyanum, hogy ha te a sajat szakmadban (ami tegyuk fel, valami autos ize, vagy pilota, vagy mit tudom en) probalnal munkat talalni az USA-ban, akkor neked is engedely kell.

Marmint legalisan.
Persze illegalisan leszarjak Californiaban is, csak azt nem ertem, hogy az libanoni fonok Albertabol hogy jon ide.

Es vilagos, Canadabol konnyebb adott vizumokat megkapni, mint Magyarorszagrol, de az nem igaz, amit legeloszor irtal.
Miszerint kanadai utlevellel siman vallalhatsz munkat.

tanato 2015.03.13. 20:04:58

@diggerdriver: Akkor nem az akire gondoltam.

morsels (törölt) 2015.03.13. 20:05:17

@diggerdriver:
Megmondom oszinten, hogy a poszt tetszett, de amikor a husgombocot olvastam, akkor elnevettem magam :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 20:08:36

@morsels:
Szakértők már dolgoznak rajta hogy az angol zászlón is megjelenjen...

morsels (törölt) 2015.03.13. 20:10:34

@diggerdriver:
Jol fog mutatni az avocados szendvics, meg samosa mellett :-)

2015.03.13. 20:13:04

@kék madár: "azert ez egy 0 sum game, ha ket tehetseges fiatal kulfoldon boldogul, azzal elveszit az orszag ket tehetseges fiatalt."

Most őszintén. :) Érdekel ez bárkit is azok közül, akiket érdekelnie kellene? Minden ember veszteség függetlenül attól, hogy mit dolgozik. Úgy értem, hogyha nem jön vissza. Ha "bejön" neki a kinti élet, akkor meg minek jönne vissza.

morsels (törölt) 2015.03.13. 20:13:04

@diggerdriver:
Hat ne mar, hogy ha husgomboc lehet, akkor vegetarianus kaja nem lehet.
Meg valami feminista ize.

morsels (törölt) 2015.03.13. 20:19:50

@kék madár:
Eleve hulyeseg.
Ket kulon dologrol van szo.
Egy adott kormanyzatnak muszaj figyelnie a trendeket, amik befolyasolsag az adott orszag mukodeset.
Az egyen dontesenek nagyon kis resze ennek a statisztikai ertekelesnek; ertelemszeruen ha sok az egyen, akkor az adott kormanynak ezt tudomasul kene vennie, de az egyen nem hibaztathato.

2015.03.13. 20:20:33

@morsels: En egy szoval sem arultam el, hogy az en eletemben mi a legkemenyebb, annyit mondtam, hogy elajandekozni a kacatokat kemeny dolog lehetett, es erosnek kell hozza lenni, egyszeruen belekepzeltem magam a posztolo helyebe, es nehezen tudtam volna elkepzelni, hogy en ugyanigy tegyek, mert szeretem a targyaimat es ragaszkodom hozzajuk, jelentesuk van, erzesek, hangulatok, emlekek kapcsolodnak mindegyikhez :)

morsels (törölt) 2015.03.13. 20:25:18

@mojyo:
Igazad van, kemeny dolog.
Kurva kemeny.
Es en nem tudom belekepzelni magam a posztolo helyebe.
Meg macskam sincs.

NIKI LAURA 2015.03.13. 20:33:04

@morsels:
Canadians can enter the United States with only a passport and no visa, and they can obtain legal work status at the border without going to an American embassy or obtaining a work visa!

In order to work in the United States as a Canadian citizen, you need to have a job offer from an American employer and prove your qualifications for the job.
This guide will teach you how to obtain two different types of work status: TN status for approved professions with American employers, and L1 status for work with American parent companies, subsidiaries, partners, or branches of Canadian employers."

Viszont,egy " job offer" ,azaz TN-statusz megszerzese sima ugy egy canadainak,addig azert evekig " kuzd" egy magyar a kovetseg elott.(is)," job offert" meg szinte lehetetlen,hacsak nem hires orvos,stb

Viszont van egy masik ut,ceg alapitas,az szinte rutin canadai utlevellel,es azzal siman dolgozhat,letelepedhet az USA-ba.

morsels (törölt) 2015.03.13. 20:36:24

@NIKI LAURA:
Most nem azert, de ha ezt is annyira erted, mint az itt megjeleno posztokat, akkor szerintem lila gozod nincs, hogy mirol beszelsz.
Es eros a gyanum, hogy nem erted ezt sem.

Cegalapitas... te csak dobalozol itt dolgokkal.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2015.03.13. 20:38:59

@NIKI LAURA: Nem mintha az en dolgom lenne mert azt csinalsz, amit akarsz, a te eleted. De elmondasod alapjan mar 30 eve is azt gondoltad, hogy majd ezt fogod csinalni oregkorodra. Nem kene akkor vegre elkezdeni valamit es azt tenyleg vegigcsinalni, hogy ertelme is legyen, hogy belekezdtel? Biztos velem van a baj, de nem latom, hogy ez a "belekapok kicsit ebbe a bizniszbe, kicsit abba a bizniszbe, de igazabol egyiket sem csinalom rendesen" dolog tul sokra vezetne.
Ohhh most Mo.-n viszik az epret, csinaljuk azt... de varj, Hollandiaban vannak akcios keverotarcsas mosogepek, kimegyek egy teheratoval... ahhh Bulgariaban most felfutoban a csirketap kereslet, menjunk eladni. Lattad te az Uvegtigrist? A filmbol emlekszel Rokara? :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 20:40:18

na akkor viszont ki tudja kapásból azt, hogy mi a the big 5. van kétféle dolog is, amire ezt mondják. aki nem tudja, az buta.
:-/

NIKI LAURA 2015.03.13. 20:40:48

@morsels: de azt a hataron kapod,nem kell menni kovetsegre interjuzni teszteket kitolteni,igazolasokat,nyelvvizsgat,es meg millionyi papirt igazolni,kitolteni..es 50$ a fee.
Erted?

morsels (törölt) 2015.03.13. 20:43:00

@NIKI LAURA:
Nem, ez nem egeszen igy mukodik :-)
Mar elore elintezik neked a vizumot, amivel munkaba allhatsz, amihez kell az iskolai transcript, meg egyeb, szoval vagy a munkaltatod, vagy a fejvadasz mar elintezi, mire a hatarra ersz...

De ettol meg kell. Erted?
Persze, konnyebb, mint Magyarorszagrol, de attol meg kell.

2015.03.13. 20:43:51

@Dragonlady (Bp, Hun): Nem baj, valakinek annak is lennie kell. ;)

2015.03.13. 20:45:49

@morsels: Hat akkor jo, akkor ennyiben maradhatunk :D Nekem sincs macskam, meg egy csomo masmindenem se, reszemrol nem ettol fugg, hogy tudok-e beleerezni magam mas helyebe vagy sem, en igyekszem minden posztot empatiaval olvasni es megtalalni bennuk azt a reszt, amit magamra nezve is elkepzelhetonek tartok, kommentelni is altalaban eszerint szoktam, arra a reszre szoktam altalaban reflektalni, amelyik a leginkabb hat ram, nyilvanvaloan. :) Akkor ezt megbeszeltuk, szep hetveget, szevasz. :D

morsels (törölt) 2015.03.13. 20:51:10

@mojyo:
En egyszer koltoztem 6000 km-t.
Nem volt lehetoseg autoval menni, szoval maradt a borond, meg csinaltattam ket faladat, amit hajoval kuldtunk, mert a nejem ragaszkodott dolgokhoz.

Szoval azt hiszem, hogy jobban tudom, hogy mit jelent egy kacat, mint te.
Es most is azt mondom, hogy a kacat, az kacat.
Targyak, amik helyet foglalnak, de ha 2 evig nem hasznalod oket, akkor semmi szukseg rajuk.

Ja, azota koltoztem parszor, csak nem tobb ezer kilometerre.

De ha szerinted ez nagyon kemeny, hogy ettol nedves lesz a bugyid, akkor ne erts felre, nem akarom elvenni toled az elvezetet.

morsels (törölt) 2015.03.13. 20:54:31

@mojyo:
A masik meg az, hogy hat uj eletet kezdenek.
Marmint a posztoloban szereplok.

Es hat az uj elet kezdete az sokszor azt jelenti, hogy ja, az ember nullarol kezd. Uj eletet kezd, ugye.
Ahhoz meg nem kellenek a kacatok.

Majd lesznek uj kacatok.

NIKI LAURA 2015.03.13. 20:56:06

@morsels:

Erdekesseg,hogy nem csak del afrikaban,hanem a kovetkezo orszagokban is loheto Big5:
Botswana, Zambia, Uganda, Namibia, Ethiopia, Kenya, Tanzania, Zimbabwe, Democratic Republic of the Congo, es Malawi,bar mindenki Del afrikat mondja rogton.

Amugy a Randon is rajtavan.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 20:57:20

@mojyo: @morsels:
nekem az lenne "kacat", hogy mondjuk az a nagy fürdőlepedő, amit gyerekkoromtól használok, kedves festett kép a falról keretben, egy szárított rózsacsokor valami alkalomról, a kb 300 képeslap, ami a szobám falán volt, a kispárnahuzat, amit a dédimmel hímeztem, stb stb stb. nem igazán szemét. csak ahhoz túl nagy és túl sok, hogy az ember elköltöztesse mindenáron.

Taxomükke (UK) 2015.03.13. 20:57:36

@Andraaas: A lakhatás sokkal olcsóbb, a megélhetési költségek nagyjából hasonlóak, a keresetek valamivel alacsonyabbak - a "kezdő határátkelők" szokásos állásaiban ez szinte mindegy is, mert a minimálbérnél kevesebbet nem kereshetsz (hivatalosan).
Szóval szerintem nagyon jó ötlet vidéken kezdeni az angliai pályafutást.
Már leírtam itt máskor is, hogy Exeterben konkrétan nagyjából 7,50 fontos órabért láttam kiírva egy pizzéria ablakában hirdetett munkára, a lakbér meg kábé fele a londoninak vagy nem sokkal magasabb, főleg a közeli kisvárosokban.
Nézzetek körül a Zooplán meg a Primelocationön a Tivertonban, Cullomptonban stb. bérelhető szobák/lakások ügyében.
A carer munkát meg egyes cégek kezdik jobban megfizetni, 10 fontos órabért is kínálnak már egyesek (normál, hétköznapi, nem kiemelt tarifa).

morsels (törölt) 2015.03.13. 20:58:33

@NIKI LAURA:
Szoval ez a 10 a big5?
Plusz Del Africa?

You must be fucking kidding.

2015.03.13. 21:01:22

@morsels: Ne fokozd! Es a Big 6? Big 7?? Even Bigger 7???

morsels (törölt) 2015.03.13. 21:03:32

@Dragonlady (Bp, Hun):
Nezd, en elajandekoztam egy halom konyvet, de meg mindig van egy csomo a konyvespolcon, nem is ertem, hogy miert.
(ha akarod, leirok par cimet csak erdekessegnek).

Voltak ermeim gyerek/fiatal korombol, amiket nyertem. Fogalmam nincs, hogy mi lett veluk.
Volt egy csomo dolog, amit cipeltunk csak azert, mert.... kacat.
Aztan kiderult, hogy jol megvagyunk nelkuluk.

Nade hogy valaki itt szinte konnyezzen azert, mert hogy milyen nehez kacatokat hatrahagyni?

Ugyanmar.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 21:05:08

@morsels:
Elefánt, Orrszarvú, Leopárd , Oroszlán, Kafferbivaly.

pasztasuta 2015.03.13. 21:06:25

@morsels: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]: @qkuc: én ha azt hallom big4 nekem arról egy agatha cristie regény jut eszembe amit ezer éve olvastam. :) Pedig hellyel-közzel még képben is vagyok az audit cégekkel kapcsolatban, csak pont ezt a kifejezést nem ismertem rájuk, na de most már igen. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 21:07:11

@morsels: akkor te ne könnyezzél. másnak meg nehéz lehet simán. ezek is fontos dolgok tudnak lenni, vagy mindaz, ami mögöttük van érzelmi szinten.
mindegy.
kicsit empátia mínuszos reakció volt szerintem is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 21:08:00

@NIKI LAURA:
Amúgy az okozott haláleseteket számítva a viziló simán átvenné a legveszélyesbb nagyvad címet.

2015.03.13. 21:08:00

@morsels: Koszonom szepen, hogy leirtad a sajat tapasztalataidat, bar nem tudom, miert gondolod, hogy ettol jobban tudnad, hogy mi a "kacat", mint en. :D Igazan nem szolgaltam ra, hogy ilyen lekezeloen beszelj velem, ugy gondolom legalabbis :D Neked nyilvan masok a tapasztalataid, en viszont nehezen tudnam elkepzelni, hogy a posztolohoz, vagy hozzad hasonloan konnyen megszabadulni olyan dolgoktol, amikhez ragaszkodom. Errol szolt volna a kommentem, amit amugy neki irtam, te meg elcsodalkoztal, en meg megmagyaraztam, akkor ennyi, koszonjuk meg egymasnak a beszelgetest, es menjunk pentekestelni, jo? :D

Amugy iparmuvesz vagyok, tobbek kozott kacatokat keszitek, mas kacatokbol, szerintem enis tudom, hogy mit jelent ez szo, es ezert is ragaszkodom hozzajuk, targyakon keresztul szemlelem a vilagot, hat ez van :) En nem tudtam volna igy koltozni, ahogyan a posztolo, vagy te, ha koltozom, csakis nagyobb helyre, ahol tobb dolgom elfer :D Engem egy ilyen egeszen biztosan megviselt volna, igy ertettem, hogy ez kemeny. Nem ettol lesz nedves a bugyim, de koszonom szepen, hogy nem akarod elvenni az elvezeteimet, kerlekszepen legkozelebb viszont kevesbe bunkon fogalmazz, ha nem tul megerolteto, jo? Koszi, peace, szevasz.

morsels (törölt) 2015.03.13. 21:09:03

@morsels:
Gyuruk Ura (magyarul)
The Lord of the Rings (angolul)
Bun az elet (Moldova)
Szep asszonyok egy gazdag hazban
How the mind works (Pinker)
The Emperor's new mind( Penrose)
Basic technical mathematics with calculus
PC programmers bible
Pecs szobrai
Unix networking

Meg valami okbol kifolyolag Hod sorozat :-)

2015.03.13. 21:09:40

@DavidT: Nem, ez teljesen mas. A so egeszsegtelen, barmilyen mennyisegben. Az indiai fuszerek nem azok. Nezz utana ha erdekel, rengeteg info elerheto errol.

morsels (törölt) 2015.03.13. 21:10:06

@Dragonlady (Bp, Hun):
Nezd, aki cipel ilyesmit magaval mindenhova, az nem lesz boldog az uj helyen.

M. Péter 2015.03.13. 21:10:42

Bankszámlaügyben a Lloyds-ot ajánlom, EU-s útlevél is elég a számlanyitáshoz, nem kell külön lakcímigazolás. Frissen érkezett munkanélkülinek basic bank account-ot érdemes kérni.

2015.03.13. 21:11:21

@Dragonlady (Bp, Hun): Igen, ilyenek nekem is maradtak Magyarorszagon, en se hoztam el mindent, de attol meg ezek megvannak az anyukamnal, en keptelen lettem volna ezektol megszabadulni, ha nem lennenek nala, akkor fizetnek egy pincet valahol, de kidobni? Soha. :D

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 21:12:32

@qkuc: @morsels: @Dragonlady (Bp, Hun): @Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Csak hogy megkavarjam az alovizet. :) A legtobb oligopol piacon belul bigX-nek hivjak a foszereploket, ugyhogy teny hogy a big4 nem egzakt fogalom. Don K peldaul felsorolta az oil and gas big4-jat. De peldaul ha a UK-nel maradunk, akkor a helyi 4 legnagyobb bankra is szoktak big4-kent hivatkozni.

Viszont a valoszinuleg leggyakrabban emlegetett big4 a 4 legnagyobb audit ceg. Es mivel qkuc az elejen info securityt emlegetett, elegge nyilvanvalo volt hogy o is rajuk gondolt (mert ezen cegek jelenleg minden erovel probalnak info sec csapatokat epiteni).

Dragonlady kerdesere meg egyszeru a valasz, a big5 a big4 + az Arthur Andersen. Illetve az volt 2001-ig amig az Enron bontrany csodbe nem vitte oket.

en.wikipedia.org/w/index.php?title=Big_Four_(audit_firms)&redirect=no#Big_Five

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 21:12:48

@morsels: hátpersze.
vagy inkább esetleg nem ettől lesz boldog vagy boldogtalan.
hagyjuk. örülj magadnak, hogy ilyen egyszerű és szép és tiszta az életed, és hogy neked ennyire egyértelmű, min múlik a boldogság.

morsels (törölt) 2015.03.13. 21:14:36

@mojyo:
Ja, hogy te ilyen porfogo gyarto vagy, aki annak orul, ha egy izet lefotoznak a polcon..
Elnezest, ertelemszeruen neked a kacat sokat jelent, de ha mar oly sokszor elhangzott itt, hogy nem vagyunk egyformak, akkor talan az is elnezheto nekem, hogy nem tudok ragaszkodni ilyen dolgokhoz.

Az mellett, hogy van nalunk is jopar cucc, ami van innen-onnan, de remelem az eletunk nem ezen mulik.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 21:14:51

@Flamy: akár ez is lehetne, de mivel én speciel nem erre gondoltam, mégis buta vagy ;-)

@mojyo: szintén.

morsels (törölt) 2015.03.13. 21:16:25

@Dragonlady (Bp, Hun):
Na azert ez nem volt szep.
Csak szolok.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.13. 21:18:08

@morsels: lefikázni szabad, visszafikázni nem. oké.
mert pl az a nedvesedős az milyen szép volt.
én kérek elnézést.

2015.03.13. 21:18:19

@morsels: Figyelj, ez kb. ket napon belul a masodik alkalom hogy nem erted a viccemet! I was trying to make light of the situation :) de ugy latszik nem jott ossze.

2015.03.13. 21:19:25

És ismét egymást tépitek. Ez az!!! :DDD

kék madár 2015.03.13. 21:20:15

@morsels: en nem tudom mit rugoztok egymason, de azok nem betuszavak, hanem cegnevek. Olyasmin akadsz fenn, amiben semmi serto nem volt :( vesszetek mar olyasmin ossze, amin erdemes. :)

Giddy Lamb 2015.03.13. 21:21:06

@morsels: igen, mindenkinek az a big4 amilyen branchban dolgozik, van olyan is akinek a McDonald's, BK, KFC és Pizza Hut:)))

Giddy Lamb 2015.03.13. 21:21:06

@maxval bircaman szerkesztő: "Putyin sosem lesz cár, a parlamentáris monarchia lesz visszálítva 2018-ban. S természetesen az orosz legitím uralkodócsalád lesz meghívva a trónra."

Ezt a szcenáriót Forsyth már megírta 96-ban...

moly.hu/konyvek/frederick-forsyth-ikon

GERI87 2015.03.13. 21:21:06

@maxval bircaman szerkesztő:

"Putyin sosem lesz cár, a parlamentáris monarchia lesz visszálítva 2018-ban. S természetesen az orosz legitím uralkodócsalád lesz meghívva a trónra. "

1. Ezt honnan veszed?
2. Ez a két "kisnyugdíjas" alkalmatlannak tűnik ilyesmire, ránézésre egy ABC-t nem lehet már rájuk bízni.
3. 1905-től inkább 'alkotmányos monarchia' volt, immel-ámmal, de olyan meg biztos nem lesz.

Amúgy is mire lenne jó?
Az Abszolút monarchiát nem lehet már visszaállítani, a parlamentáris monarchia meg semmivel nem lenne jobb a te nézeted szerint hisz az is "köztársaság".

Semmivel nem lesz jobb hely Oroszország ha ezt meglépik.
Ezzel akarnák "betömni az orosz emberek száját"? Nem hiszem...

kék madár 2015.03.13. 21:21:06

@NIKI LAURA: szerintem a NAFTA nem a munkavallalast tamogatja, hanem a kereskedelmet.

kék madár 2015.03.13. 21:21:06

@morsels: nem hibaztattam az egyent,azt hol lattad? Csak annyit emeltem ki, hogy a szemunk lattara megy el a munkakepes nepesseg, es ebbol hatalmas pofara eses lesz. Persze nem a Viktor-Toni-Jani-Peti pofajara.

morsels (törölt) 2015.03.13. 21:22:39

@Dragonlady (Bp, Hun):
Azert alljunk meg egy szora most mar.

Ja, nem ertek egyet sok mindenben azzal, ami itt elhangzik.
Nem fikaztam senkit, de ha valaki elvarja tolem azt, hogy arra izguljak, amire o, akkor jelezni fogom, hogy szerintem kisse el van szallva.

Es nagyon ritkan szolok bele a beszelgesbe, meg hat ugye itt mindenki karakan feminista nok lapja szurkolo, szoval nem egeszen ertem a problemat.
Ugy kezelek mindenkit, mintha semleges nemu lenne.
Alapvetoen.

Aztan csak rajtad es rajtuk mulik, hogy mi lesz belole.

2015.03.13. 21:23:06

@morsels: " te ilyen porfogo gyarto vagy, aki annak orul, ha egy izet lefotoznak a polcon.." Nem egeszen igy van ez, de attol meg ez a megfogalmazas ez k*rvanagy, szerintem ezt beleirom a CV-be. :D En is ugy vallom, hogy nem vagyunk egyformak, akkor ez meg van beszelve, es el van nezve :) Orulok neki, hogy te boldog vagy igy, es nem jelent gondot a kacatmentes elet :) En nem mondtam, hogy az eletetek, vagy a posztoloe, vagy akarkimas elete ezen mulna, en vegig magamrol beszeltem, azt kommentaltam ide, ami poszt kapcsan eszembe jutott a sajat vilagszemleletemmel kapcsolatban, altalaban igy szoktam kommentelni, ha nincsenen kulon kerdeseim a posztolohoz. :D Akkor tenyleg megbeszeltuk szerintem.

2015.03.13. 21:23:12

@kardio1: Nem azert eszem Pret-a-Manger szendvicset mert egeszseges, hanem mert finom. Nem hinnem hogy egy altalam otthon keszitett szendvicsben kevesebb so lenne. Egyebkent az vesse ram az elso kovet aki kevesebb sot eszik mint en (es nekem meg a vernyomasom is alacsony! :)))

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 21:23:31

@PannonBoy:

Hihihihi, nem, nem en tervezek big4 palyara lepni, hanem @qkuc: hozta fel hogy hozzajuk palyazik. En csak osztom az eszt.

Amugy vicces hallani ezeket a remtorteneteket a big4-rol. Ne erts felre, mindig voltak, vannak es lesznek is ilyenek, de azert ez elenyeszoen kis reszet fedi le a big4 experience-nek.

Amugy en 4 evet huztam le egy big4-nal, baratnom meg eppen a masodik big4 ceget tapossa. Szerintem eleg jo helyek kicsit beletaulni a nagyvallalati eletbe, es jo ugrodeszkak tudnak lenni egy komolyabb ceg fele.

Az ACCA szakmai reszehez kivetelesen nem szolok hozza, mert szerencsere soha nem kerultem olyan kozelsegbe az audithoz hogy ertenem kelljen hozza. Viszont azt tudom hogy itt mindenkivel megcsinaltatjak fuggetlenul attol hogy barmi koze is van-e a munkajahoz...

morsels (törölt) 2015.03.13. 21:26:35

@kék madár:
En nem akadtam fenn.
Pontosabban nem en voltam az, aki fennakadt.

2015.03.13. 21:27:08

@morsels: Az adott kormány pont leszarja. :D

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.03.13. 21:27:28

@Mirjam2: a só is létfontosságú, még ha kis mennyiségben is

www.mnsza.hu/elhizas/sok_so.php

amit ma találtam egyelőre az az hogy rendes kutatás még nem volt a túlzott fűszer használatról, de nyilván abból sem javasolt túlfogyasztani

bár nekem mindegy, engem nem fenyeget az a veszély az tuti :D

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.13. 21:28:22

@Dragonlady (Bp, Hun): az afrikai allatokrol tudok, mint nagy otos.

M. Péter 2015.03.13. 21:29:04

@NIKI LAURA: Van egy viszonylag rövid lista, hogy mi számít "approved profession"-nak, autószerelő nincs közte.

2015.03.13. 21:29:30

@morsels: "ha valaki elvarja tolem azt, hogy arra izguljak, amire o, akkor jelezni fogom, hogy szerintem kisse el van szallva."

Ez ki volt, ugye nem en? :D Ezt ugye nem ram ertetted? :D

En senkitol sem varom el soha, hogy arra izguljon mire en :D De te kerdezted, hogy WTF, azzal kapcsolatban amit a poszt ala irtam, en pedig igyekeztem megmagyarazni, hogy miert gondolom igy, gondoltam, hatha eloszlik a dobbenet :D De csak kiserlet volt, nem elvaras :D

morsels (törölt) 2015.03.13. 21:31:03

@mojyo:
Te, inkabb nem csinalnek fotokat kulonbozo dolgokrol, amiket vettunk itt-ott, mert nem latom ertelmet.
Kacsak nincsenek.

Egyszeruen arrol volt szo, legalabbis en azt talaltam viccesnek, hogy szerinted az valami elkepesztoen nagy megprobaltatas, hogy az embernek a 'kacatjait' hatra kell hagynia.
Szerintem meg az a megprobaltatas, hogy valami ujat csinal.

NIKI LAURA 2015.03.13. 21:32:26

@kék madár: termeszetesen nem,hisz abba Mexico is benne van,azokat meg nem engedik be - szivesen-sehova.
A canadaiak konnyu Usa beli munkavallalasal kapcsolatba jott fel, megjegyezendo hogy sok amerikai is megy at canadaba a munka,v a jobb egeszsegugyi ellatas miatt...

morsels (törölt) 2015.03.13. 21:33:03

@mojyo:
Never mind.
Tiszta nok lapja szines kiadas lesztek lassan.

2015.03.13. 21:37:57

@morsels: Jo, akkor ne csinalj fotokat. Nem tudom, milyen kacsakrol beszelsz, de ezen mar nem akadok fenn, kezd szurrealizmusba fordulni a beszelgetes :D Termeszetesen jogod van hozza, hogy viccesnek talald, hogy en mit erzek megprobaltatasnak, en csak azt hittem, hogy tudok majd ra ertelmesen valaszolni, azaz, hogy majd meg tudom magyarazni, hatha kevesbe talalod viccesnek. Tevedtem, nem sikerult, ez van :D

NIKI LAURA 2015.03.13. 21:39:41

@M. Péter: az utobbi 3 orszagba " family member" statusszal kerultem be,igy sosem kellett aggodnom a szakmam miatt..

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2015.03.13. 21:40:03

@Flamy: Igen, amugy nyilvan minden szektornak megvan a maga big4-ja. :)
Mondjuk en annyiban csaltam is, hogy igazabol olajos berkekben nem szoktak big4-t emlegetni. Valojaban 5 darab giga-mega-brutal nagy olajmulti van (ExxonMobil, Chevron, BP, Shell es a Total), oket viszont oil and gas korokben "supermajor"-oknak hivjak. De ez amugy meg mar csak fing-hamozas. :)

2015.03.13. 21:40:16

@morsels: Ezt csak te gondolod igy, en csak annyit mondtam, hogy kacat, meg iparmuvesz, az neked nyilvan porfogokat jelent meg valami toalettkacsat meg noklapjas hulyesegeket. En akar formatervezest es rendes hasznalati targyakat is erthettem alatta, de nem baj, tenyleg nevermind :D

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 21:40:39

@qkuc: Hat cloud security temakorben az egyetlen certification a CCSK. Par honapja nezegettem, de nem hallottam jokat a CSA-rol. Viszont az ISACA bejelentette hogy csinalnak egyet a CSA-val kozosen, lehet hogy az komolyabb lesz.

morsels (törölt) 2015.03.13. 21:44:00

@mojyo:
Hat diggerdriver vesz kacsakat :-)

Veresnadrág Csenkesz 2015.03.13. 21:45:49

@mojyo: Erről eszembe jutott egy blog: nemiskacat :). A csajszi mindenfélét felújítgat, de a fő csapásirány a bútorfestés. Ő is megbecsüli a 'kacatokat' :).

Veresnadrág Csenkesz 2015.03.13. 21:45:50

@puhacica: Ez volt a cél, remélhetőleg teljesítettük :)))!

morsels (törölt) 2015.03.13. 21:49:35

@mojyo:
Te, en elhiszem, hogy ilyen erzekeny mimoza vagy, de akkor ne probalj meg nagyfiunak latszani.

2015.03.13. 21:49:44

@Veresnadrág Csenkesz: Nahat, ezt nem ismertem, jol hangzik, koszi, majd rakeresek, hatha a lelki rokonom :D

@morsels: Ja OK, arrol lemaradtam :)

NIKI LAURA 2015.03.13. 21:50:03

@morsels: kihagytad az angol szavakat,ezeket- tobbnyire- odabiggyeszted a mondataid ele-vagy moge- mintha frankoznad az angol(?)tudasod,ezzel nemi nyomatekot- elismerest adva szavaidnak:)...gondolod,itt csak te beszelhetsz idegen nyelven?

En oda irnam a helyedbe ezutan: " Morsels say"!:)

Ps: mikor tavaly nyaron idejottel a blogra- emlekszem- iszonyu nyelvcsapasok kozepette szoltal hozza az altalunk irott dolgokhoz.
Azota megerosodtel,batrabb lettel:)

2015.03.13. 21:51:47

@morsels: Aha, es azt meg honnan vetted, hogy en nagyfiunak akarok latszani? :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.13. 21:51:51

@qkuc: "big four" ezekre gondolsz:

en.wikipedia.org/wiki/The_Big_Four:_Live_from_Sofia,_Bulgaria

Vagy nem vagy metálos? :D

Mer' én igen, folyamodnom is kéne a metálfüggőséges segélykére, ha már létezik ilyen... :-)))

puhacica 2015.03.13. 21:56:14

@qkuc: Boninak mindegy, hogy hol van, az a lényeg, hogy mi is ott legyünk vele. :)

@adg [Au, Darwin]: első kanyarban akármit. és most, hogy van munkánk, lesz számlánk is.

@Flamy: köszi, de a Passport számla már megszűnt. próbáltuk...

@Herr Géza: földieperbombázó :D

@Bredpitt Monika: na, majd sütök valamit a szomszédnak. :D
amúgy a bolti eladókról: tegnap munka után bementem a boltba. kérdezi az eladó, milyen napom volt, stb. addig addig, hogy megkérdezte, honnan jöttem és mikor meghallotta, hogy magyar vagyok, úgy köszönt el, hogy puszi. hát egyből jobb kedvem lett, akármennyire is fáradt voltam. :)

@dani820: szia! pár napon belül írni fogok neked, vagy itt privát üzenetben, vagy a facebookon. kis türelmed kérem.

@Zoole[uk]: ó, hát nem kell tőlem bocsánatot kérni! egyszerűen csak nem kell úgy viselkedni, hogy aztán bocsánatot kelljen kérni. :)

@Golf2: sose fogjuk megtudni, mert Boni szobamacska és nem kommunikál más cicákkal, csak velünk beszélget. velünk viszont nem keveset. :)

@Mirjam2: örülök, köszönöm! :)

@P.Elliot: nem, miskolci a srác. de az előző kocsinkat is egy fiatal rendőr vette meg, rá nem emlékszem, hová valósi. :)
ezek a büdös macskák. tudnak élni. :D

PannonBoy 2015.03.13. 22:00:43

@Flamy: Oké, akkor neki gondoltam a kommentet.

Tény, a PwC-nél pl. mindenkit beiratnak ACCA-ra, sőt, ők approved learning provider-ek.

Oké, akkor átfogalmazom, nem mindenkinek megfelelő foglalatosság az audit (nem szaktudás szempontból - az megtanulható), főleg életvitel és személyiség szempontból.

montroyal ( CAN qc) 2015.03.13. 22:01:20

@diggerdriver: az 5 Nagy.. ezt igy aruljak .. tehat csak 5 ...

kepfeltoltes.hu/view/150313/IMG_1873_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

nem tudtam allokepet felrakni ... forditsatok meg a monitort ..

montroyal ( CAN qc) 2015.03.13. 22:06:17

@Dragonlady (Bp, Hun): mi a the big 5.

annak konnyebb aki latta oket .. :-)))

M. Péter 2015.03.13. 22:06:25

@Flamy: Én még emlékszem arra, amikor még big 6 volt.

blackhairlady 2015.03.13. 22:10:02

@Jess G: Es kozos vagy kulon bankszamlan lesztek? felezve fizettek vagy a ferjed mindent? fontos kerdesek ezek:))))))))
(nem kell am ra valaszolni, csak a napokban volt tema itt:D)

2015.03.13. 22:10:29

@morsels:
Tobbszor dolgoztam az USA-ban a NAFTA segitsegevel (Nevadaban, Idahoban, Kaliforniaban), s mint kanadai allampolgarnak, nem kellett working visa (TN). A hataron kaptam egy papirt, ennyi. Igaz, professzionalisnak elfogadott beosztasban voltam (scientific technician) amit a fonokom igazolt. A cege be volt jegyezve Renoban (es Mexikoban is) igy a job offer is hivatalos volt.

morsels (törölt) 2015.03.13. 22:12:17

@Cascabel:
Mert a ceged elintezte.
Kanadainak kell munkavallaloi vizum.
A NAFTA nem errol szol.

kardio1 2015.03.13. 22:12:42

@Mirjam2: Nem konkrétan ràd reagàltam, talàn pannonboy (Vagy tévedek, és nem ô volt? Mindegy, nem is ez a lényeges), irt a készételekrôl, annak kapcsàn irtam, hogy sok bennük a so (ellentétben a puhacica àltal kostolt ételekkel)és pannonboyra (?) reagàlva raktad be ezt a linket, azt hiszem. En meg megnéztem, és elhûltem a somennyiségen. Nem àll szàndékomban igét hirdetni, màrcsak azért sem, mert én kifejezetten az àtlagnàl sosabb ételeket szeretem. Meg aztàn, ha sokan esznek sosan, lesz munkàm kardiologusként :). Abban igazad van, hogy a finom fûszerek igen izletessé teszik az ételeket, és hogy vannak elônyös élettani hatàsùak a fûszerek közt. En jobban szeretem a fôzött ételt a készételeknél vagy a szendvicseknél, pl. ebédre. Persze, izlések és pofonok :)

morsels (törölt) 2015.03.13. 22:13:48

@Cascabel:
De tudod mit?
Legyen igazad, meg Nikinek is.

Vegulis en mit ertek hozza.

2015.03.13. 22:20:23

@morsels: Az nagyfius, hogy hirtelen azt mondtam, hogy hasznalati targy, meg formatervezes, ilyet csak nagyfiuk csinalnak? :D Az amugy ugyanaz, mint az iparmuvesz.

Csomagolastervhez peldaul tokre jol jon, hogy van itthon soroscimke Thaifoldrol, vagy egy-egy megrohadt kepeslap a Szovjetuniobol, meg a nagyi kendoje, az ilyen kacatokon lehet rajta nehany olyan betu, szinosszeallitas, anyag, ami kivalo kiindulasi pont egy elmes logohoz, vagy egy lampaburahoz, vagy.... akarmihez. :)

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 22:21:36

@puhacica: hat akkor ujabb HSBC botrany van keszuloben, mert a honlapjukon meg fent van...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 22:24:09

@montroyal ( CAN qc):
Ja. Az a leopárd inkább hiénára hasonlít de amúgy jó.

morsels (törölt) 2015.03.13. 22:24:48

@mojyo:
Nem, nem az a nagyfius, hanem ahogy probalod kihuzni magad.
De nem erdekes.
Szerintem a kacat, az kacat.
Persze, lehet szeretni, nade hogy attol legyen nehez egy valtas... ugyanmar.

Es ez nem empatia kerdese.
Majd ha azert mesz haza 6ezer kilometerrol, mert anyad haldoklik, reggel beszelsz vele es delutan meghal es el kell temetni, akkor beszeljunk arrol, hogy mi nehez.

A kacatok csak kacatok.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.13. 22:25:45

@Flamy: "Mondjuk ott hogy valakinek van facebook profilja mar elegge csunyan bukott az biztonsagi/adatvedelmi tudatossag. :P"

+2147 :D

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 22:26:09

@PannonBoy: Ezt az eletviteli dolgot alairom.

Amugy szerintem a legnagyobb problema az extrenal audittal a beepitett osszeferhetetlenseg. Elmeletben az auditornak a board erdekeit kell kepviselnie, es ok bizzak meg az auditort. Gyakorlatban az auditor kivlasztasa, szerzodeskotes, teljesitmeny ertekelese es a szerzodes ujrakoteset mind a management vegzi, a board csak rabolint. Ezek utan persze hogy soha nem lesz semmi izgalmas egy audit jelentesben arrol hogy a management mint nem ugy csinal ahogy kene.

De ez persze csak az en szemelyes velemenyem amitol ez meg egy sok milliardos uzletag marad.

2015.03.13. 22:28:01

@morsels:
Igazad van, kaptam TN vizumot, de ez megsem working visa.
"The nonimmigrant NAFTA Professional (TN) visa"

Flamy (fat cat wannabe) 2015.03.13. 22:28:09

@M. Péter: Respect. :) Ezt meg nekem is ki kellett googliznom.

blackhairlady 2015.03.13. 22:30:35

@Dragonlady (Bp, Hun): Es akkor szegeny elado ranezesre dontse el, hogy most menjen es kerdezzen, vagy hagyja a francba a vevot:)))

montroyal ( CAN qc) 2015.03.13. 22:33:46

@diggerdriver: plane porfogonak ... de szep emlek is ..

2015.03.13. 22:34:45

@morsels:
Vegyuk ugy, hogy mindkettonknek igaza van, OK?:)
(marmint neked es nekem)
Lehet, hogy rossz napod volt ma? Elofordul az mindenkivel.

morsels (törölt) 2015.03.13. 22:35:12

@blackhair-lady:
Ja, egyebkent nekem sem volt kulonosebben rossz tapasztalatom Magyarorszagon.
Illetve ketszer lettem merges, de mindketszer ugyvedek miatt :-)

Azon kivul volt par vicces tortenet, de sem tudnam szidni a magyar eladokat. Sot, volt kifejezetten jo tapasztalatom is.

morsels (törölt) 2015.03.13. 22:37:59

@Cascabel:
Ugye ugy kezdodot, hogy Niki szerint csak lemesz Californiaba es a kanadai utleveleddel nekiallsz dolgozni.

En meg erre mondtam, hogy az ugy nem mukodik.

Namost tok mindegy, hogy minek hivod az engedelyt, de kell.
Az is igaz, hogy egyszerubb, mint magyar utlevellel.

Niki meg mehet tolem a picsaba es ennek semmi koze ahhoz, hogy milyen napom volt :-)

2015.03.13. 22:41:25

@DavidT: Szerintem tultargyaltuk a temat, az a lenyeg hogy te valamiert meg vagy rola gyozodve hogy a 'tul sok fuszer' egeszsegtelen, dacara annak hogy erre semmi bizonyitek nincs.

puhacica 2015.03.13. 22:42:15

@Aye aye: igen, fogok írni neked is pár napon belül. és köszönöm! :)

@diggerdriver: :D

@mojyo: szinte mindent lefényképeztem, mielőtt elajándékoztam. :) pár dolog azért megmaradt. volt például egy bögregyűjteményem, karácsonykor elvittük egy gyerekotthonba. jó volt látni az örömüket. :)

@M. Péter: már a Lloyds sem nyit bankszámlát lakcímigazolás nélkül. legalábbis ahol mi voltunk, ott elhajtottak minket.

blackhairlady 2015.03.13. 22:45:29

@kardio1: Es cukor. A ketto kombinacioja adja az izt a keszeteleknek.
Egyebkent Mirjam keszetele egyaltalan nem ugyanaz mint amit en ertek kesz etel elnevezes alatt.

montroyal ( CAN qc) 2015.03.13. 22:45:39

off
holnap megyunk drukkolni, hogy a nagypofaju canadai (quebec-i) boxvilagbajnokunk kikapjon ... persze ha gyozne akkor is buszkek lennenk ... na csak sport-barba megyunk mert a sportcsarnokba tul dragak a jegyek ...

www.cage.ca/en/championnat-des-poids-mi-lourds-kovalev-c-pascal-boxing-saturday-march-14-2015-at-19-00

puhacica 2015.03.13. 22:47:13

@Flamy: ha rajtam múlik, akkor nem lesz. elhittem nekik, hogy nincs, nem is néztem utána. ha van, hát úgy is jó. most már folyamatban van a basic account megnyitása. hamarosan lesz hova érkeznie az első fizetésemnek. :)

blackhairlady 2015.03.13. 22:49:49

@Philosoraptor: Hat ha en gazdag lennek akkor a kulsosegekben is megmutatkozna nalam, ugy mint markas ruhak, kiegeszitok, auto, es egyeb cullangok. A siromba nem vihetem magammal, akkor meg miert ne magamat boldogitsam olyan targyakkal mai az eletemben boldogga tesz?
Persze az elsok a geyrekeim lennenek, de aztan johet minden markas holmi:))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.13. 22:51:06

@Philosoraptor: "lidli-ben (ahogy anyám mondja :D"

Nagyon helyesen mondja, mi spec Lendlinek mondjuk.Illetve sokszor teszek én is kiejtéskönnyítő plusz betűket bizonyos szavakba... :D

2015.03.13. 22:56:14

@morsels: Semmi gond, szerintem az en humorerzekemmel volt a baj :)

2015.03.13. 22:57:05

@morsels: Nem tudom, hogyan probalom "kihuzni" magam, en egyszeruen csak megprobalom megmagyarazni, hogy miert tartom neheznek megszabadulni nehany targytol. Egyszeruen kiserletet teszek arra, hogy megerts egy iszonyu pici szeletet abbol, ahogyan a vilagot latom, hogy ha viccesnek is tartod, legalabb ne legy ilyen lekezelo :D

En nem akarok versenyezni, hogy mi nehezebb, nem irtam sose, hogy ez a legnehezebb, annyit irtam, hogy ez kemeny, es, hogy en ezt nem tudnam megtenni, aztan beszelgettunk, es elmondtam, hogy tervezessel foglalkozom, hatha megerted, hogy talan ezert latom igy a dolgokat. Azt, hogy "ez a legkemenyebb az eletemben", hogy "elvarom toled, hogy arra izgulj amire en", meg porfogok, es kacsak, ezt te lattad bele, istenlassalelkem, en csak azert vagyok felelos, amit en mondtam, a tobbiert nem :D

Termeszetesen nekem is voltak nehezebb dolgaim annal, hogy le kelljen mondani nehany targyrol. En is kulfoldon elek, es enis utaztam haza haldoklo szulohoz, de jol van, nyertel, az enyem nem 6000km-es, a tied a nagyobb b*zmeg :D Nekem peldaul tokre sokat jelent, hogy nalam van az egyik rotringja amivel irogatott, meg mas kacat tole. :) Nem azert, mert egyebkent nem emlekeznek ra, hanem egyszeruen ugy erzem, hogy tisztelem ot is azaltal, hogy a targyaira, amit itt hagyott, vigyazok. Az emberi lelek es a kozos kultura targyakban es kepekben is el, nemcsak irasban, es szavakban, te nyilvan kevesbe erzekeled ezt, de ettol meg ez igy van, es en erre tettem fel az eletemet es azt a hivatast valasztottam, hogy tovabb gazdagitsam az ember kornyezetet. Abban hiszek, hogy a vilag es a benne elo emberek eletet jobba lehet tenni, ha hasznos, es szep, nekik tetszo targyakat adunk nekik. Azt nem allitom, hogy tehetseges vagyok ebben :D De mivel igy latom a vilagot, ezert nekem szuksegem van a kacatokra, altaluk feljodok tovabb, es tanulmanyozom, hogy ez milyen targy, szubjektiven, hogy milyen emlekem van hozza, miert ragaszkodom hozza, es objektiven is mi ebben az ertek, mit hasznalhatok tovabb, mi van benne amit atvihetek egy masikba, honnan szarmazik, ki hasznalta, mit tudok vele en kezdeni, stb. Ezert en szeretem megtartani a kacatokat, es nehezemre esne megvalni toluk. Nem vagyok halmozo amugy, enistudok selejtezni, kidobalni dolgokat, de ugy nem tudtam volna koltozni, ahogyan a posztolo. Errol szolt volna a kommentem. Szerinted ez k*rva vicces volt, es en nyilvan el vagyok szallva, es ha ez nekem a kemeny akkor probaljam csak meg elni a hatezerkilometeredet.

Sohaj. Sajnalom, hogy felreertettel, legkozelebb probald meg csak azt olvasni ami le van irva, anelkul, hogy hozzakepzelnel dolgokat, vagy ha te is ilyen kreativ vagy es nem tudod megallni, hogy elkepzeld, hogy en ki lehetek, akkor legalabb probalj meg kevesbe leereszkedo es meg annal is kevesbe bunko stilusban valaszolni. Koszonom szepen, joejszakat kivanok. :D

2015.03.13. 22:58:01

@puhacica: Megkerdezhetem, ha nem tul indiszkret, hogy milyen kameraval csinaltad a kepeket? Ehhez valami kulonleges gep kell, vagy csak tehetseg?

montroyal ( CAN qc) 2015.03.13. 22:58:30

@blackhair-lady: engem a markas cuccok nem boldogitnak... igazan gazdagnak sem feltettlen kell lenni, lsd Mo -- 2 cuccuk van, de az markas kell legyen ,amugy meg ehenhalnak egyesek...
ha par mezei poloban gatyaban korbbe tudnam jarni a vilagot az jobban boldogga tenne ..

tudom elso a gyerek utanna a markas cucc.. azutan a kutya macska ... es messze a sor vegen a ferj ..:-)))

blackhairlady 2015.03.13. 22:58:48

@~~Babette~~: Szerintem ok ketten nem kedvelik egymast, valoszinuleg nem adna at Tom az uzit Brednek, es a Valaki meg csak var, csak var...
:)

2015.03.13. 23:01:38

@puhacica: Hat ha fenykepen megvan az azert konnyebb egy kicsit :) Meg, ha latod az oromuket :) Ja csak annyit sikerult, hogy minden elismeresem, de azt elefelejtettem a komment vegere irni, hogy sok sikert a tovabbiakra is!

2015.03.13. 23:02:14

@blackhair-lady: Ha én gazdag lennék, nem materiális dolgok tennének boldoggá.

blackhairlady 2015.03.13. 23:02:45

@kék madár: Albertaba hivtak, de o Californiaba menni inkabb. Megertem:))

2015.03.13. 23:05:40

@Mirjam2: @puhacica: Hulyen fogalmaztam - ugy ertem az biztos hogy tehetseg kell hozza, mert en pl. semmilyen geppel nem tudnek ilyen kepeket kesziteni az biztos :)

morsels (törölt) 2015.03.13. 23:05:54

@mojyo:
Legkozelebb csak sohajtok egyet es nem irok semmit.

En nem tudom, hogy te miert gondolod azt, hogy...

En a mai napig emlekszem egy csomo dologra.
Nekem is volt rotring keszletem, nem hiszed el.
Sot, egyszer amikor a volt fonokomet meglatogattam, megmutatta a rajzasztalt, amin eveken dolgoztam anno.
Es persze, emlekszem a rotring keszletre is, a rajzasztalra is, meg a volt fonokomre is (aki a kovetkezo evben meghalt), de nem szeretnem egyiket sem a mostani lakhelyemen.

Es ha valaki, akkor pont te vagy az, aki szerint nekem kene valamifele empatiat fejelesztenem, mikozben csak azt mondom, hogy a targyak csak fizikai mementok.
Nelkuluk is tud emelekezni az ember.

Targyak. Muzeumokba jo, nem cipelni magunkkal.

Egyebkent meg te vagy a leereszkedo es az igazsag az, hogy kezdem nagyon unni ezt a fajta 'beszelgetest'.

Nem is erdekel, hogy ki vagy, nem vagyok kivancsi rad, de ha lehet, te se probald kitalalni rolam, hogy en milyen vagyok.
Joejt.

puhacica 2015.03.13. 23:06:11

két dolog:
kaja: nekem tetszik ez a sokféle kész/félkész kaja. olcsó, változatos, mi kell még... egy kis só :) imádom a fűszeres kajákat. sózni is szoktam rendesen, nem nagyon foglalkozok ezzel, hogy mennyire egészséges, egy ételnek legyen íze, punktum. aztán: van ez a nagysikerű, híres Waitrose itt, ami a felső tízezer boltja, minőségi és drága ételekkel. háááát, mit mondjak, eddig háromszor vásároltunk benne, nagyjából 1-2 fonttal drágábbak a termékeik, viszont a legszarabb kenyeret ott vettük és a legócskább, legéretlenebb gyümölcsöket is ott láttuk. a Tesco gyümölcsválasztékban és minőségben tutira veri. szóval mi úgy döntöttünk, bojkottáljuk a Waitrose-t. :)

bolti eladók: hazudtam, a Lidlben nem cukik az eladók, vagyis ahol mi vásároltunk, ott nem voltak azok. de egyébként máshol mindenütt kifejezetten kedvesek. sokkal jobb érzés így kijönni egy üzletből, lényegében garantált a vigyor az ember arcán. :)

ja, és még egy. még a nap elején szóba került, hogy van már munkánk. én egy Five Guys nevű hamburgerezdében dolgozok mint crew member, ma volt a második napom. kurva fárasztó, nem álmaim munkája, de minél hamarabb el akartam kezdeni csinálni valamit. full komolyan veszik ezt a sztorit, a három hónap próbaidő alatt négyszer kell vizsgáznom, az első két hét múlva lesz. szerintem addig fog tartani a karrierem, mert annyira azért nem érdekel a hambigyártás, hogy tanuljak is róla. igaz, végre kipróbálhatnám, milyen egy igazi büfészakra járni. :) nem mellékesen a két nap alatt megkerestem azt a pénzt, amiért anyukám otthon egy teljes hónapot végigdolgozik...
az uram pedig hétfőn kezd, egy festék- és barkácsbolt hálózathoz vették fel, eladó lesz. majd megkérdezem tőle, a mosolygás munkaköri kötelesség-e.

végül pedig, mindenkinek mindent nagyon köszönök, örülök, hogy tetszett a poszt és a képek. :) akinek ígértem, igyekszek mihamarabb válaszolni. holnap költözünk az új lakásba. jupppiiiiii!!!

montroyal ( CAN qc) 2015.03.13. 23:06:21

@Mirjam2: sok gep csinalja viszonylag ne is a legdragabbak .. special effectek .. halszem effect, lyuk, lagy fokusz ,kulonleges elenk szinek stb beallitasok

mi meg csak magunkon probaltuk , de tenyleg erdekes epuletekkel is

morsels (törölt) 2015.03.13. 23:09:09

@puhacica:
Magyarorszagon tenyleg sok sot hasznalnak.
:-)

montroyal ( CAN qc) 2015.03.13. 23:12:59

@puhacica: Five Guys nevű hamburgerezdében dolgozok

kedvenc hamburger helyunk .. igaz mashol mar nagyon regen nem eszunk hambit ... na meg NYC Shake shack is felejthetetlen

M. Péter 2015.03.13. 23:15:09

@puhacica: Pedig a honlapjukon még mindig az van, hogy az uniós útlevél vagy személyi elég: www.lloydsbank.com/legal/proof-of-identity.asp?srnum=1

Naschkatze (Mostindien / CH) 2015.03.13. 23:15:15

@macamuca [IHUN]: Éppen akartam mär kérdezni... :-)
@Zoole[uk]: Pär éve kitalältuk, hogy grillpartit csinälunk otthon.... persze mindezt mikor? Szombaton. a 3. hentesnél talältunk is grillezni valo marhät, de "csak" 1,7kg-ot. Tudom, miért nem mentünk a Tescoba... :-) Szoval, mondtam az eladonak, hogy akkor az összes marhahust kérem, és: Ha szépen megkérem, fölszeletelné? Nem, mert ö nem azért van itt, hogy husokat szeleteljen, azt csinäljam meg én otthon, meg különben is multkor elvägta az ujjät... Férjem csak a nem szot értette meg ebböl, és közölte, hogy akkor megyünk. :-) Én meg fostam, hogy szombat délben mär sehol nem fogunk kapni semmit, és könyörgöre fogtam. Végülis nagy duzzogva fölszeletelte (tuti az hatott rä, hogy elsirtam a bänatom, miszerint anyämnäl vagyunk, és az ö legélesebb kése a kenyérszeletelö. :-))) ) A végén kapott a durcäs hentesläny 500Ft jattot a férjemtöl... azt az arcot lätnod kellett volna! :-)))
Multkor amugy marhahust szerettem volna ledarältatni a Tescoban. Közölték, hogy azt ök nem darälnak, ki van téve az elöre csomagolt, ott keressem a megfelelöt.
@Mirjam2: Szoktäl az ilyenekre valamit reagälni?
@Bredpitt Monika:
Azért azt se felejtsd el, hogy vannak olyan vevök is, akik ugy beszélnek az eladoval, mintha a seggükböl räntottäk volna ki öket... mindkét oldalon talälhaszt tajföldmülvelöket!
@Evain: Bocs, de ezen olyan jot röhögtem! :-))))
A mutogagos kärtyädra: A VISA-m is mutogatos, de nem tudom, hogy a Mo-i limit az mi (itt 40CHF), mert asszem mindig fölötte väsäroltam. Viszont az önkiszolgälos pénztäraknäl alig talältam meg, hogy hol kell bedugni a kärtyät, mert annyira nem lehetett lätni. (alul van, és kb be kell büvészkedni a megfelelö szögböl) Volt olyan hely ahol müködött, és volt olyan is, ahol nem. Ahol nem, ott miutän elutasitotta a mutogatäst simän be lehetett dugni a kärtyät és pinkodosan lehetett vele fizetni a kisebb összegeket is.
@Philosoraptor:
Hol is dolgozol? :-)))) ( Csakhogy Babette letesztelhessen. ;-) )
@Ginix: Pesten anno az egyik "legjobb" magyar vendégünk CENTRUMOS SZATYORBAN hozta-vitte a pénzét. Én egyszer talälkoztam is vele a 7-es éjszakai järaton... miutän egy jelentös összeggel tävozott tölünk... :-)))
@qkuc: Igen, csak az alja pont ugy néz ki, mintha nem lenne rajta kärtyadugdoso lyuk. :-))) Izzadtam, mint qrva a templomban, mert a Tescoban csak önkiszolgälos pénztär volt akkor. És Philo a nénihez oda kellett mennem, hogy segitsen, holott pirosan vilägitott a lämpa és sipitozott a gép, amit lätott is, mert szemben volt vele, de nem jött oda magätol... (Mert otthon még mindig nem tudjäk fölfogni, hogy ha valaki 6x1,5l vizet vesz, akkor arra ott van a foggantyujän lévö kod. Mert azt nem programozzäk be... Nem B+, szét kell szedni a foliät, és 1db vizet kell lehuzni 6x.) Rolam lepörögnek az ilyenek (kivéve, ha éhes vagyok), de nem tudom hogy mit gondolt? Hogy a probléma magätol megszünik? :-)
Itt lefagyasztottam egy pärszor a gépet, mire megsugta az egyik eladonéni, hogy CHF 40 alatt nem opcio, hanem kötelezö paypass-szal fizetni. :-))) Tudäsomat pär hete toväbb is adtam egy kedves külföldi fiunak...sajnos kicsit késön...de mostmär ö is birtokäban van eme tudäsnak. :-))) Én meg lekéstem 3vonatot...
@morsels:
Én mindenesetre köszi! :-)
Engem nem érdekelt amugy annyira, hogy utänna menjek, hogy mi az a big4... (meg bevallom, azt is hittem, hogy valami hiba csuszott a gépelésbe... :-))) )

puhacica 2015.03.13. 23:20:09

@mojyo: a könyveimet mondjuk nem tudtam elajándékozni, régi levelek, képeslapok és néhány nagyon hozzámnőtt dolgom anyunál várja a sorsát. de például költözött velem Egerenciádé is, az egér, akit az első szülinapomra kaptam. kicsit odavan már szegény... :D közben viszont tanulom elengedni is a dolgokat. egészen felszabadító érzés. :)

@Mirjam2: ez egy belépőszintű tükörreflexes gép, jelenleg 3 objektívünk van, egy fix 50mm-es, egy 8mm-es nagylátószög (halszem) és a kitben vásárolt 55-250mm-es zoom objektív. jó lenne beruházni profi cuccra, ha egyszer dolgozni is akarunk majd vele, mert ez így hobbinak elég, de többre nem elég. én azt mondom, hogy elsősorban szeme kell legyen az embernek a fotózáshoz, utána jöhet a technika. de az is igaz, hogy a technika segít, minél jobb, annál könnyeb dolgod van. (én nagyon másképp fényképezek, mint pl. az uram. legtöbbször elveszek a részletekben. itt konkrétan Londont akartam fotózni mint turista, de azért becsúszott egy-két részlet. ha nyaralni megyünk, akkor általában az ő képein látni, hogy hol jártunk és az enyémeken, hogy milyen volt ott. :) )

blackhairlady 2015.03.13. 23:21:20

@morsels: Mi is 2 boronddel koltoztunk. Es engem is emgviselt a targyaim otthon hagyasa. szerencser 4x haza tudtam menni, ruhat alig vittem, mert tudtam, hogy mennyi mindent kell visszahoznom.
Van akinek az emlekek, targyak fontosak (mint afelesegednek is, ahogy irtad0, nem vagyunk egyformak.

puhacica 2015.03.13. 23:25:18

@morsels: van bizony! :)

@montroyal ( CAN qc): össze se lehet hasonlítani azokkal, amiket eddig ettem. nagyon jó cucc. (otthon a Jack's volt a kedvencem, de ez még annál is jobb.)

@M. Péter: mondta már más is, hogy egyes követelmények nincsenek leírva és menjünk, reklamáljunk, mert akkor úgyis meg kell, hogy nyissák a számlát. de én meg ilyen marha vagyok, hogy akkor várok inkább, nem szeretek variálni, még ha nekem van igazam, akkor se nagyon. persze jók ezek az információk, és ha nagyon úgy lett volna, hogy semmi módon nem megy a számlanyitás, akkor éltem volna a reklamálás lehetőségével.

2015.03.13. 23:25:23

@Naschkatze (Mostindien / CH): Az aktuális mindig titok. Nehogy valami kis perverz megkeresse a kis philo-t, és jól megverje. :D

De hogy hol dolgoztam eddig, azt szívesen megosztom:

Tesco, Decathlon, Adidas, Spar, Aldi, Penny Market, Praktiker, Auchan, Media Markt, Takko Fashion, Müller, Rossman, CCC, Extreme Digital és persze maszeknál is. :D

blackhairlady 2015.03.13. 23:29:12

@morsels: A Hod sorozatot kb fel eve olvastam ujra, egeszen '69-tol az utolsoig. Nagyon elveztem:)
Az szereplok legfobb kacatja a cigaretta volt szerintem akkoriban:))))

2015.03.13. 23:29:53

@morsels: Igen, mashogy gondolkodunk a targyaktol, nahat. :D Akkor mostmar tenyleg maradhatunk ennyiben, jo?

En igyekszem amugy nem lekezelo lenni, es eskuszom, hogy en en sem akarom kitalalni, hogy te milyen vagy, eza beszelgetes ugy kezdodott, hogy te irtad ezt arra amit a posztolonak irtam: "Ez az eletedben a legkemenyebb?
Elajandekozni a kacatokat?
WTF". Ebbol azt gondoltam, hogy te rolam vontal le kovetkeztetest, ezert igyekeztem tovabbi magyarazatokba bocsajtkozni :) Magadrol te kezdtel beszelni, hogy te hogyan koltoztel 6000km-t, es, hogy szerinted miert hulyeseg a kacat a bugyis beszolassal egyutt, ami eleg bunko volt, es lekezelo, es innentol kezdve ugye nem csodalkozol azert, hogy mindez arra kesztetett, hogy kitartsak az allaspontom mellett? :D

Senki sem varta el, hogy ugy gondolkodj, ahogyan en, nem meggyozni akartalak, hanem csupan, hogy megerts valamit, nem kell, hogy egyeterts vele, csak tedd el dobozba, mint egy kacatot, es ha elojon valamilyen masik szituacioban az eletedben, eloveheted hivatkozasi alapkent, hogy tenyleg van ilyen, hogy az ember ragaszkodik a targyaihoz, es sokfele oka lehet, akivel te beszelgettel ezzel, az peldaul egyszer majdnem megmagyarazta, valami kacsatervezo, vagy mi volt, de nem fertozo, ugyhogy nem gaz. :)) Joejt :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.13. 23:31:07

@puhacica:
Ajajj mostmár halkabban kell ütnöm az asszonyt mert kiírsz ide:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.13. 23:31:49

@snygg panda: Loller, nem Kiss az, hanem ká-í-negyvennégy!
:-)))

blackhairlady 2015.03.13. 23:36:13

@Mirjam2: Na most megleptel. En azt hittem eddig, hogy neked fontos az egeszseges etkezes, azert eszel ilyen salatakat meg hasonlo dolgokat.

blackhairlady 2015.03.13. 23:52:52

@morsels: Szerintem rosszul olvastad. Niki csak a vagyait irta le, hogy Californiaban szeretne dolgozni, irta is utana, hogy nincs kanadai utlevele es magyarral nem tudna.

"Ma viszont kaptam egy mailt Canadabol,a volt libanoni fonokomtol,hogy nincs-e kedvem visszamenni Albertaba.

Ki tudja,mi lenne a jo...talan csaladdal,Californiaba a tengerparti uton lakni, egy Porsche szervizbe havi 4000$ -ert napi 8h melozni..hetvegen meg a Rodeo Drive-on Tom Cruise-val dumcsizni...igen,azt hiszem ez kell!"

blackhairlady 2015.03.13. 23:54:43

@geegee: En csak Lidi-nek hivom:))))

morsels (törölt) 2015.03.13. 23:54:46

@blackhair-lady:
Meg kenomajas konzerv :-)

De komolyan mondom, hogy van 13 Hod konyv itt.
Ezek tuleltek a festest :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2015.03.13. 23:57:31

@puhacica: Lätod, lätod! Kellett neked kivändorolni... :-))))
@morsels: "Meg macskam sincs." - Na ez kemény.... igy mär értem, hogy miért nem tudod beleképzelni magad a posztolo helyébe...:-)))
@Dragonlady (Bp, Hun): A Big Foot nem jo? :-)
@mojyo: Van egy mézeskaläcs karäcsonyfäm. Jo pär éve kaptam anyukämtol, azzal a fölkiältässal, hogyha mär nem veszünk "igazit", akkor is legyen mär. Férjem utälja, szerinte porfogo. Minden egyes alkalommal, mikor räjön, hogy akkor most kidobatja velem, nekem csempül a szäm, krokodilkönnyek jelennek meg a szememben...és a fa marad. Legutoljära közölte, hogy nem ér a "nöi hiszti", a fa megy. Szäjcsempités & krokodillkönny kombo megvolt, kiröhögött. Erre mondtam neki, hogy az nekem a Heimatbaum-om, azt nem adom! Erre ugy elkezdett röhögni, hogy majd lefordult a székröl. Eredmény: Fa még mindig port fog... azota néha ränéz, és igy szol: Heimatbaum, mi? :-))))
@Philosoraptor: Popcornt vettél? ;-)

blackhairlady 2015.03.13. 23:58:13

@mojyo: Amen:) En is igy latom a vilagot, a kacatokon keresztul.
Pedig nekem is meghalt edesapam, es en elbucsuzni sem tudtam tole, csak a temetes napjara ertem haza. De a kepek, poharak, porfogok az eletem reszei.

blackhairlady 2015.03.13. 23:59:04

@montroyal ( CAN qc): Es ha nem markas cuccot veszek akkor enm halnak ehen?

blackhairlady 2015.03.14. 00:01:07

@Philosoraptor: En sem irtam, hogy csak azok tennenek boldogga. De nem tettetnem magam szegenynek, az biztos.
az elsok a gyerekeim lennenek, ez nem ketseges.

blackhairlady 2015.03.14. 00:05:56

@puhacica: Sok sikert:)

Eppen tegnap jegyeztem amikor elmentem egy five Guys elott, hogy talan az egyetlen gyorsetterem ahol meg nem jartam miota kint elunk.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.14. 00:07:09

@Flamy: Hát ezér' írtam bele én is...Nekem még ráadásul hazai pálya.Csak egy a baj, én zugmetálos vagyok, nincs hosszú hajam, meg szöges kabátom... :-)

Andraaas 2015.03.14. 00:07:14

@Taxomükke: nagyon köszönöm a válaszod!

2015.03.14. 00:28:28

@Naschkatze (Mostindien / CH): Az a baj, hogy előre nem lehet tudni ezeket, és nem lehet rá felkészülni. Itthon meg nincsen, amikor kellene.

Taxomükke (UK) 2015.03.14. 00:32:28

@Philosoraptor: Nem vagy te egy kicsit vándormadár??

blackhairlady 2015.03.14. 00:33:19

@Philosoraptor: A Decathlonban mikor dolgoztal?

Mrs. Clayton 2015.03.14. 00:34:10

@blackhair-lady: egy bizonyos osszeget fele fele aranyban rakunk egy kulon a kiadasokra letrehozott szamlara plusz mindkettonknek vannak kulon kiadasai az marad a sajat kulon-kulon szamlan
De a vege igy is ugy is az lesz h minden penzunk felett en diszponalok mert o keresi en meg koltom-beosztom. Szoval igy mindenkinek jo.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.14. 00:41:17

@blackhair-lady: Na, hát magyarítja mindenki, ahogy tudja... :-)

blackhairlady 2015.03.14. 00:42:20

@Jess G: Te, mondtam hogy nem kell valaszolnod:)

blackhairlady 2015.03.14. 00:44:03

@geegee: Apukam nevezte el Lidinek, a tesco meg Teso volt, meg voltak emg ilyen atalakitasai, mi meg atvettuk tole, persze csak ha egymas kozt beszelgettunk:)

montroyal ( CAN qc) 2015.03.14. 00:45:37

@blackhair-lady: biztos ,de ha egy cipoje is van, az markas kell hogy legyen ...kedvencem, amikor arrol meselnek ,hogy amikor felszallnak a buszra ,mindenki megnezi miben vannak ... vagy ha kiszall a kocsibol ... meg még egy tiszteletkort is tesz az auto korul hogy mindenkinek legyen ideje megcsodalni milyen kocsibol szallt ki .. na sorolhatnam ezeket a magyar szokasokat .. OK xx eve jottem el de sokat jartam latogatoba ...

ugy latom a villantas minden szinten megy nem csak pénz kérdés..

blackhairlady 2015.03.14. 01:08:27

@montroyal ( CAN qc): Hat erre fele nem nagyon lognek ki a sorbol, nem keltnek feltunest:)

montroyal ( CAN qc) 2015.03.14. 01:37:53

na azt vard meg ... arrol volt szo ha gazdag lennél ...

montroyal ( CAN qc) 2015.03.14. 02:01:21

@blackhair-lady: csak vard meg hogy feltunest keltesz-e ... majd ha gazdag leszel , még most nem tudhatod :-)

blackhairlady 2015.03.14. 02:09:21

@montroyal ( CAN qc): Ja, ertem:) akkor erre azt irnam, hogy inkabb most logok ki a sorbol, hogy nem "markas" cuccaim vannak:)

2015.03.14. 02:29:45

@Taxomükke: Ennek a háromnegyede diákmunka volt. :D De amúgy az vagyok. Ha nem jön be valami, akkor továbbállok.

2015.03.14. 02:31:22

@blackhair-lady: 2006, ha jól emlékszem.

2015.03.14. 02:36:38

@puhacica:

Héé, szuper volt a poszt, és gratula! :)

KanáriHajni 2015.03.14. 04:54:19

Melyik a Bredpitt Mónika posztja, elárulja valaki? (Kíváncsi lettem.) Köszi!

Quercus a favágó 2015.03.14. 07:17:13

Ez az igazi szégyen Magyarországra nézve. Így is lehet ezt csinálni.

"A román hírügynökségek tudni vélik, hogy Valcovot gyanúsítottként hallgatták ki, mégpedig olyan törvénytelen cselekményekkel kapcsolatban, amelyeket még tárcavezetői kinevezése előtt, Slatina város polgármestereként követett el.

Valcov, a kormányzó Szociáldemokrata Párt tagja korábban két cikluson át vezette a Románia déli részén fekvő települést, ezt követően pedig szenátornak választották. A pénzügyi tárcát a decemberi kormányátalakítás során kapta meg.

A román korrupcióellenes hatóság az utóbbi hónapokban számos politikus ellen, valamint Victor Ponta kormányfő sógorával, egy prominens bíróval és a nagyváradi görög katolikus püspökkel szemben indított eljárást. Az ország 2012-ben megválasztott törvényhozóinak nagyjából hét százalékát ítélték el vagy vonták eljárás alá korrupció miatt.

Tavaly a DNA rekordszámú magas rangú politikus, 9 törvényhozó és 12 volt vagy jelenlegi kormánytag ellen indított nyomozást. A szervezet tavaly minden korábbi csúcsát megdöntötte: egy év alatt több mint 1000 vádlottat küldött bíróság elé, köztük 35 bírót és ügyészt."

kék madár 2015.03.14. 07:44:26

@puhacica:
ha eleged van a 5 guys-bol gondolj arra, hogy 10 ev mulva mennyire jobban hangzik majd kezdesnek mint egy unalmas iroda

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.14. 08:09:40

@geegee: a plusz betuket meg x-eknel teszed felre?:-)

DieNanny CH 2015.03.14. 08:38:57

@mojyo:

Bizony, ezek az "akármik" nagyon jól jönnek óvodai barkácsoláshoz.
Pl, van az a fém vállfa, amit a tisztítókban adnak, mikor elhozod a ruhát. Na, azt egy kicsit széthúzva, egy fehér nylon harisnyát ráhúzva, majd temperával egy részét megfestve, készen van a Mikulás-fej. Vattából pompom a sapicsúcsra, és kész!
(Nem tudom, mennyire érthető a leírásom...) Ausztriában csinálták ezt az óvodában.
Éljenek a kacatok!
De összekarcolt cd-lemezekre színes gyöngyöket ragasztani, meg üvegdarabkákat, fellógatni, aztán milyen jól mutat napfényben!
:-D

**mimi** 2015.03.14. 08:39:09

@KanáriHajni:

ez a 3. poszt, vannak benne utalások az előzőekre, megtalálod :)

hataratkelo.blog.hu/2014/10/16/dontottunk_amerika_vagy_magyarorszag_ii_resz

2015.03.14. 08:45:43

@morsels: Five Big Guys! :) (De ez mar tenyleg vicc volt!)

puhacica 2015.03.14. 08:49:03

@montroyal ( CAN qc): furcsa, en mas szemszogbol nezem ezt az egy cipoje van de az legalabb markas dolgot. volt, amikor ugyanez volt a szituacio nalam is. nekem azert volt fontos, mert ha mar csak egy parra futotta, akkor szerintem nem art, ha az jo minosegu es tartos, ezt pedig egy markas cipo inkabb garantalja mint egy piacon vett.

@diggerdriver: ki en! mindent kiirok! :D

@kék madár: ja, majd ha az elso milliom torteneterol meselek. :D

@k3y: :)

@Th's child: koszi! (irhatnal valamit a blogodba, mindig nezem, hogy van-e uj poszt.) :)

@blackhair-lady: surgosen potold! :)

2015.03.14. 08:51:06

@puhacica: Na pont ez tetszik a kepeidben, ahogy elkaptad a hely hangulatat. Nem is tipikus 'turista'-kepek az biztos. Lehet hogy rohejesen hangzik, de en vettem kepeslapokat Londonrol mielott idejottunk es kiraktam oket a falra hogy emlekeztessenek Londonra, de messze nem talaltam olyan jo kepeket mint a tieid. Koszi az infot a geprol, egyelore meg nem sokat ertek belole de meg fogom probalni ertelmezni :) (egyelore nem tudom meg mi az objektiv meg ezek de tervezem hogy beleasom magam a temaba :)).

2015.03.14. 08:57:46

@blackhair-lady: Nem, oszinten szolva nem erdekel az egeszseges taplalkozas. Azert eszek salatakat es hasonlokat mert ezeket szeretem. Ezen kivul allergias vagyok a kazeinre ezert muszaj kerulnom a tejtermekeket. Viszont a ferjem kicsit health food fanatic (nem teljesen, lattam mar sokkal rosszabbat is, de valamennyire... :))) szoval foleg miatta kepben vagyok azzal hogy az egeszseges eletmod magazinok jelenlegi allasa szerint eppen mi szamit egeszsegesnek.

2015.03.14. 09:04:21

@Naschkatze (Mostindien / CH): Miutan atlagban 2-3 evente fordulok meg Mo.on par napra es kivetel nelkul mindig rohanok mert azert vagyok ott hogy ugyeket intezzek, maximum annyit szoktam reagalni ami ahhoz szukseges hogy megszerezzem az objektumot amit kineztem. Jelen esetben vegulis megkaptam a salatat miutan sikerult meggyoznom a holgyet hogy az nekem kell es fennallnak a szukseges anyagi feltetelek a tranzakcio kivitelezesehez :).

adg 2015.03.14. 09:20:46

@morsels: ne erezd magad egyedul, hogy nem tudtgad mi a big4. Nekem ez jutott eszembe: www.big4.com.au
Ez egy kempinglanc. Csodalkoztam is rajta, hogy kerult ez elo. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.14. 09:25:22

@puhacica:
:))))))))))))))))))))))))))))))
Inkább cuccoljatok lefelé 9-re ott vagyok
:)))))))))))))))))))))))))))))))

rezsöatya 2015.03.14. 09:28:10

Csak vigyorgok itt (UK)... hajnal ota ugat egy kutya a szomszedban!
Engem nem zavar, mert szeretem a kutyakat, csak amikor olvasom, hogy az angol kutyak nem ugatnak... hehe!

DEHOGYNEM! :-)))

új élet kezdetén 2015.03.14. 09:35:25

@morsels: Draga Morsels, kemeny vagy, bar ez csak a megkovesedett pancel (?). De: egy kedves poszthoz alig illet a fiatalok szonyegbombazasa.
Ha nincs Max, te helyettesited pepitaban. Fogadjunk, a fiaddal maskepp megy ez): esetleg ffiklimax lehet meg...

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.14. 09:35:25

@GERI87: @tanato:

A politikai hatalom nem lesz a cáré, de fontos szerepe lehet egy ortodox cárnak. Semmiképpen sem nyugati parlamentáris monarchia lesz ez, ahol a király egyetlen feladata, hogy pandát simogasson a bulvársajtóban.

adg 2015.03.14. 09:41:52

@puhacica: gratulalok, ez hamar meglett. Nem is tudtam rola. Sok sikert, jo szamlanyitast! :)

eagles 2015.03.14. 09:45:55

@rezsöatya:

Az csak magyar szomszéd lehet,magyar kutyával. Az angol kutya nem ugat, hanem mosolyog.

rezsöatya 2015.03.14. 10:04:44

@eagles: sot, tovabbmegyek! Ahol dolgozom, ott is van kutya. Egy szep barna labrador. Ugat is rendesen...!
Amugy a kutyaknak ez a dolguk. Beszelgetnek... :-P

2015.03.14. 11:05:38

@~~Babette~~: Én élményeket vennék. Beutaznám a világot, kipróbálnék egy csomó drága és extrém sportot, és így tovább... :)

tanato 2015.03.14. 11:55:04

@Philosoraptor: Előtted az élet Raptor,ezeket még mind megcsinálhatod.

tanato 2015.03.14. 11:56:04

@maxval bircaman szerkesztő: Na erre kíváncsi leszek,Putyin meg a Cár együtt mire jutnak.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.14. 12:44:46

@mojyo:
hű, milyen sok türelmed van neked. nem szeretnél egy babysitter állást jövőre? :-))))
nem kell átérezni meg átélni semmit, amit mások mesélnek az érzéseikről meg élményeikről meg a világukról.
még megérteni sem, ha nagyon nem megy.
de nem piszkálni meg leszólni a másikat, amíg engem nem érint hátrányosan az élete, gondolatai, érzései, világa, vagy nem ő kezdi az orrom alá dörgölést....
na ebbe olyan sokszor belebukunk mind :-(

2015.03.14. 12:53:59

@tanato: Nem tartom valószínűnek, hogy gazdag leszek. :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.14. 12:58:03

@rezsöatya:
nekem olyan meglepő, mekkora nagyon kuss van itt külPesten. vannak kutyák, ugató kutyák, de általában akkor esnek csak neki a kerítésszaggatásnak, ha valaki épp elmegy a ház előtt. autók alig. madárcsicsergés meg macskanyávogás :-)
mondjuk gondolom, simán elég egyetlen vonyító vadállat, hogy lázbahozza az egész környékbeli kompániát, aztán egész éjjel licitáljanak.

ja és még az tűnt fel, hogy megállnak az autók, ha át akarok menni a túloldalra. nééézem is, hogy hülyék ezek, nem jön utána semmi, megvárom én, átmegyek utána, hol a gond. nem kell kamikáze mozdulattal beugrani a sűrűjébe a forgalomnak. át is gondoltam gyorsan mégegyszer, hogy meg kéne tanulni (megint rendesen) vezetni. nem biztos, hogy az én ázsiai reflex reakcióim megfelelőek lennének.

szóval megintcsak, ki honnan is jött.

ja, mégegy off, thai cserediák Magyarországon:
www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/a_thaifoldi_lany_bangkokbol_erkezett_megyenkbe_s_imadja_a_magyar_mentalitast_-_fotok/2417953/

tanato 2015.03.14. 13:00:20

@Philosoraptor: Itthon biztosan nem tudod ezen céljaidat megvalósítani az valószínű.

2015.03.14. 13:06:48

@Dragonlady (Bp, Hun): Hat en igyekszem mindig turelemmel allni mindenkihez, foleg az interneten. :D Amugy igazad van, ha nem megy, nem kell megerteni semmit, de ez ugye csak ugy derul ki, ha neha beszelgetunk, ezert is hivjak ugyis, hogy eszmecsere, azt hiszem :D Hat mindegy, megprobaltam, nem jott ossze, nembanom. :D

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Hat igen, aki gyerekekkel foglalkozik, az tudja, hogy az nem kacat, hanem nyersanyag. :D Amugy ertheto a leirasod. A teljesen, egyenesre szethuzott drot vallfa amugy lefolyotisztitonak is nagyon jo :D

tanato 2015.03.14. 13:19:24

@Dragonlady (Bp, Hun): Köszi a cikket a THAI KISLÁNYRÓL..valahogy így kéne csinálni államilag is,támogatni a csereprogramokat,mindenképpen jó hogy azért ez irányba haladunk ha döcögve is.

2015.03.14. 13:24:30

@tanato: Ebből a fizetésből biztosan nem. :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.14. 13:29:37

@tanato:
volt pár éve valami thai film, amiben Kodály-ösztöndíjat akartak nyerni a diákok-szereplők (nem emlékszem már egyáltalán részletekre), valahogy ezzel kapcsolatban ragadt meg pár emberben arrafele pár dolog egyébként.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.14. 14:32:15

@adg [Au, Darwin]: te, mit lehet tudni vanuaturol? Nagy a baj?

adg 2015.03.14. 15:16:13

@~~Babette~~: nem nagyon neztem ma hireket. Annyit tudok, hogy van par halott, ami biztos, meg jo par masik, ami meg nem megerositett. De nem csak vanuatun, hanem a kornyezo szigeteken is. Nem tudom, hogy port villat mennyire erintette.
A kovetkezo allomas lehet uj kaledonia, az meg nagyobb gond lehet, ha telibe kapjak.
Es meg akar uj zeland tetejet is elerheti. A csapjai mar most is elernek odaig. Majd holnap utanajarok.
Ez az egyik legerosebb vihar, ami valaha volt. Volt ahol fel meter eso esett egy nap. Szoval nem is csak a szel pusztit.

morsels (törölt) 2015.03.14. 15:18:52

@~~Babette~~:
Gyanitom osszekevert shaktival :-)

morsels (törölt) 2015.03.14. 15:20:13

@Dragonlady (Bp, Hun):
Nem neztem en le senkit.
Csak volt egy WTF moment (tudod, amilyen neked is szokott lenni :-)), hogy az kemeny volt, hogy a kacatokat (a kacat szo sem tolem szarmazik) otthon kellett hagyni.

De mindegy, gondolom tok feleslegesen irtam ezt is.

morsels (törölt) 2015.03.14. 15:23:43

@adg [Au, Darwin]:
Tuleltem.
Bar nehez ejszakam volt, telesirtam a parnam, nem tudtam aludni :-)

blackhairlady 2015.03.14. 15:24:00

@Philosoraptor: En is Es mindezt markas cuccokban:)))))))))
Bocsi, ertelek am, nem akarok kotozkodni:))

adg 2015.03.14. 15:26:13

@~~Babette~~: eleg aktivra sikerult most a szezon vege. Ilyenkor mar vege kellene lassan lennie a hurrikanszezonnak. Ehhez kepest ket hete ketto is volt nalunk is, most megint van ket kisebb egyszerre, meg ez a nagy nem tul messze, szoval eleg porgosen zarodik a szezon. Ez szokatlan.
Mar a multkori ket hurrikannal is azt mondtak, hogy otven eve nem volt ilyen keson. Raadasul jo erosek is voltak, ez egyik 5-os, mint a vanuatui, a masik meg 4-es. A mostani ketto kisebb, talan 2-es mindketto.
Kollegam felt is, hogy nem jut haza brisbanebe, mert az itteni hurrikantol esetleg nem engedik felszallni, vagy ha igen, akkor meg a queenslanditol nem engedik leszallni. Vegul valoban nem ert haz, de nem ez miatt, hanem valami olajfolyas miatt nem szallt fel a gepe, csak masnap reggel. :)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.14. 15:44:54

@tanato:

Semmi gond nem lesz. A politikai vezető Putyin, a szellemi meg a cár.

Egy ortodox cártól nem kell meglepetésekre számítani. Egyébként a belinkelt videóban Dmitrij nagyherceg éppen azt magyarázza, hogy a nyugatnak vége, s a jövőben Oroszországon kívül csak két nagyhatalom lesz: India és Kína.

GERI87 2015.03.14. 15:45:33

@maxval bircaman szerkesztő:

Ha nem lesz politikai hatalma akkor bizony ugyanolyan szerepe lesz mint nyugati társainak..

Showmiller · http://ujallastakarok.blog.hu 2015.03.14. 15:45:52

Izgalmas és tanulságos leírás. Sokat tanultam belőle. Én is/mi is erősen gondolkodunk a határátlépésen, és már eddig is sokat tanultam erről a blogról, de ez most valóban más volt. Köszönöm!

FutureFry 2015.03.14. 16:07:27

@Dragonlady (Bp, Hun): @morsels:
"Big 5 Sporting Goods" - sport és szabadidő áruház ami leginkább az USA nyugati államaiban található meg

2015.03.14. 16:08:52

@mojyo:
" A teljesen, egyenesre szethuzott drot vallfa amugy lefolyotisztitonak is nagyon jo "
Kocsiban bennfelejtett kulcs eseten is hasznos az ajto kinyitasanal. Az ablakot le kell kicsit fesziteni es a vallfa kampos vegevel ki lehet az ajtot nyitni:)

FutureFry 2015.03.14. 16:10:16

@puhacica: "mikor meghallotta, hogy magyar vagyok, úgy köszönt el, hogy puszi."
Már volt itt a blogon, de most megint ideillik:
www.youtube.com/watch?v=rKmG8fWW7nQ

FutureFry 2015.03.14. 16:16:47

@qkuc: Remélem még egy darabig az EU-ban elfogadják a lehúzós kártyákat, mert az USA-ban még mindig csak ilyet adnak. És jó lenne vele fizetni Európában is. Bár talán az év végére kiadják a chip-es kártyákat is (sok boltban látom, hogy a leolvasókat már cserélik). Igaz állítólag nem "chip and pin" lesz csak "chip" PIN nélkül (vagy aláírással?). Persze általában $25-$50-ig már most is csak "lehúzni" kell (aláírás és bármi más nélkül). Az aláírás egyébként is nagyon biztonságos - főleg az érintőképernyőn olvashatatlan...

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.14. 16:25:33

@adg [Au, Darwin]: annyit mondott be a radio, hogy atlag 200 km/h a szel, de voltak 350-es szellokesek is.
de semmi tovabbi reszletet.

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.14. 16:26:44

@morsels: ezt nem ertem.
en csak azt mondom, hogy a simon says-zel jatszik szojatekot, tegye helyesen.

morsels (törölt) 2015.03.14. 16:40:31

@~~Babette~~:

Ezt irta:

"NIKI LAURA 2015.03.13. 21:50:03
@morsels: kihagytad az angol szavakat,ezeket- tobbnyire- odabiggyeszted a mondataid ele-vagy moge- mintha frankoznad az angol(?)tudasod,ezzel nemi nyomatekot- elismerest adva szavaidnak:)...gondolod,itt csak te beszelhetsz idegen nyelven?

En oda irnam a helyedbe ezutan: " Morsels say"!:)

Ps: mikor tavaly nyaron idejottel a blogra- emlekszem- iszonyu nyelvcsapasok kozepette szoltal hozza az altalunk irott dolgokhoz.
Azota megerosodtel,batrabb lettel:)"

Ebbol a Simon says a legkevesebb. Pont ezert nem is tettem szova.

kék madár 2015.03.14. 17:51:22

@maxval bircaman szerkesztő: "a nyugatnak vége"
az orosz, kinai es indiai programozok, tudosok, orvosok, mernokok, egyetemi tanarok is mind ezt magyarazzak nekem itt az USAban, es mind fejvesztve rohan haza. Ja azt nem. Szeretnek meg vegignezni ahogy a nyugat szetrohad.

kék madár 2015.03.14. 17:51:32

random birca bolcsesseg generator #234589:
a fold lapos. Ezt onnan tudom, hogy leesnenk rola, ha gombolyu lenne.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.14. 19:56:21

@blackhair-lady: Nekem az Tecsó, a jutub meg Tecső...Nem szabad keverni... :D
A Ósan meg Madaras Tecsó.

Illetve a nagy áruháztulajdonos-zenészek nevei, ha már itt tartunk:

Billy AUCHAN
LIDL Richard
ALDI Meola
Gá-SPAR Laci...

:-))))))))))))))))

Volt már itt, asszem én is írtam, de nem lehet eléxer ismételni...
:D

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.14. 20:36:10

the big five megfejtése:
- egyrészt az az öt afrikai állat
- másrészt meg az az öt fő pszichológiai vonás, amit egymástól függetlennek találtak a kutatók (minden más tényezőnél találtak korrelációkat). amnnyire képben vagyok, ez egy nagyon alaposan kutatott és széles körben elfogadott modell mára, ha nincs is kőbe vésve. (openness, conscientiousness, extraversion, agreeableness, neuroticism az öt fő vonás)
en.wikipedia.org/wiki/Big_Five_personality_traits

GERI87 2015.03.14. 21:35:29

@maxval bircaman szerkesztő:

"s a jövőben Oroszországon kívül csak két nagyhatalom lesz: India és Kína. "

:)
És miből fogja Oroszország ezt a nagyhatalmiságot megteremteni?
Kína egy feltörekvő, nagy, népes állam, Oroszországnál nagyobb bevételekkel és jobb elhelyezkedéssel...még is a közelébe sincs az USA-nak katonailag, (a kínaiak fele csóró, tehát szükségtelen is gazda(g)ságilag összehasonlítani Amerikával, EU-val) épp most akar "regionális hatalommá válni", amit az USA meg nagyon nem enged neki....tehát látható kinek mekkora ráhatása van a világra.

Emlékeztetnélek hogy Kína és Oroszország már régebben is próbált a méretével, lakosságszámával, múltjával 'nagyhatalmaskodni' és nem nagyon jött be már akkor sem...
A fél világon átutaztatott balti flotta meg a "gonosz varázslatok (ágyúzás) ellen kirakott éjjeli edény" már akkor sem volt túl hatékony:)

morsels (törölt) 2015.03.14. 22:03:50

@Dragonlady (Bp, Hun):
Az a Briggs-Myers lesz (marmint az ujabb) es 16 tipus van :-)

www.truity.com/view/types

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.14. 22:14:46

@morsels:
a wikipédiás link leírja, hogy a big five közül melyik négy fedi le a Briggs-Myers négy faktorának melyikét.

morsels (törölt) 2015.03.14. 22:17:00

@Dragonlady (Bp, Hun):
Szerintem lehetne tovabb egyszerusiteni.
:-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.14. 22:21:39

@morsels:
ezt a modellt statisztikai módszrekkel hozták létre, nem véleményből, szerintem elég meggyőző és masszív kutatási háttér van mögötte.
de nem szeretnék vitatkozni, mert annyira nem értek hozzá.

vajon van the big 6 is valamire? :-)

tanato 2015.03.14. 22:26:27

@maxval bircaman szerkesztő: Na erre azért aludjunk még néhányat.Várjuk meg amíg az orosz elit nem Svájcban hanem Moszkvában fog szülni.

Szilvana1[Bucks, UK] 2015.03.15. 01:37:10

@PannonBoy: "az ACCA olyan könyvelői képesítés, ami az utolsó részben kettéválik és egyik irányzat az a könyvelőirodákba, míg a másik a nagyvállalatok számára állít elő könyvelőket"
ez így nem teljesen igaz. A két legismertebb nemzetközi könyvelői képesítés az ACCA és a CIMA. Az előbbi inkább financial accounting míg a CIMA management accounting. De tény, hogy az ACCA sokkal flexibilisebb, és azt elfogadják mindkét ágazatban. Az utolsó részben nem ketté válik, hanem opcionális, hogy milyen vizsgákat teszel. Tehetsz egy ilyet és egy olyat, ha akarod. Még soha nem láttam ACCA allashirdetest ahol külön kikötötték volna hogy milyen vizsgákat várnak el. De mint mindenhol, itt is a munkatapasztalat a mérvadó. Ha évekig dolgoztál mint auditor vagy könyvelő irodában, akkor pl. nem minden cég kap majd utánad, mert egyszerűen nem elég széleskörű a tapasztalat.

adg 2015.03.15. 03:39:55

@~~Babette~~: igen, egy 5-os cyclon ekkora szellel jar, gyakorlatilag kivedhetetlen, csak a menedekhelyeken erdemes atveszelni, vagy elmenni a francba addig. Ez ugye vanuatun nem jatszik, mert kicsi, de ha darwin fele jonne egy 5-os, mi biztos elkennenk addig egyet kempingezni katherinebe.

Na mindegy, ahogy olvastam elegge megszovtak, port vila lakohazainak 90%-a megserult, vagy elpusztult, es ez ugye a fovaros. A kisebb falvak kozul tobb teljesen elpusztult, 8 halott biztos, de meg tobbet varnak, ha kiderul, mi volt videken.
Itt egy iis bbc link: m.bbc.com/news/world-asia-31892872

@FutureFry: ugyan itt elegge terjednek mar a chipes meg a paypass kartyak is, de pl az amex kartyak meg mindig csak magnescsikosak. Az enyem kegalabbis az. De legalabb mostmar pinkod kell hozza. Még alairos volt, amikor kaptam, te mult evben betiltottak az alairos kartyakat, ugyhogy kerni kellett hozza egy pint.
Szerencsere a csekkek is kezdenek kikopni a forgalombol. Ideje mar.

FutureFry 2015.03.15. 05:52:01

@adg [Au, Darwin]: Érdekes, hogy nagyon régen (10-15 évvel ezelőtt) már volt itt némely amex kártyány chip - igaz nem a mostani szabványos EMV, hanem más (valami NFC chip, ha jól emlékszem) - aztán pár éve lekerült róla...

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.15. 07:35:32

@morsels: igen, a jelenlegii kormanyunk is ezen dolgozik.

Doromby 2015.03.15. 11:31:05

WOWWW<br /> Mindennap a 29-essel utazom :)
Ráadásul decemberben jöttem én is ki.

Szép ez a világ csak meg kell szokni.
Remélem sikerülni fog nektek!

qkuc 2015.03.16. 09:13:08

@FutureFry: Nem vezették ki/nem kapcsolták le sem a POS, sem az ATM terminálokon a csíkolvasót (oké egy-két extrém helyen van ez a paypass only ezek szerint), pont emiatt, mert oké, hogy az EU már chipezik, de a világ többi fele nem. Így viszont nincs értelme a mágnescsíkos chip kártyának, mert a csíkon rajta vannak az adatok. Hacsak azóta ki nem találták, hogy "üresen" marad a mágnescsík, de nem hiszem. Ahol lehet egyébként, érdemes a chipet használni, mert a mágnescsíkról nem egy nagy bűvészet lelopni a kártyaadatokat és klónozni.

Btw.: nem néztem meg, de szerintem még az EU országok közül nem fejezte be mindenki az átállást, ebben az elsők között voltunk. HOgy pár év múlva mi lesz, az egy jó kérdés.

qkuc 2015.03.16. 11:15:21

@Flamy: Ennek utánanézek, köszi.

FutureFry 2015.03.16. 16:23:14

@qkuc: Köszi az infót. Pár éve amikor legutoljára Európában jártam általában (még?) nem volt gond a lehúzóssal. Pl. Magyarországon a SPAR-ban (ahol a blokkot kellett aláírni, mint egy étteremben (érintőképernyős aláírással Európában nem találkoztam)). Viszont Londonban a Szent Pál Székesegyháznál a jegyautomata csak chip-es kártyát fogadott (volna) el. Szerencsére volt egy másik bejáratnál nyitvalévő pénztár is ahol a mágnescsíkossal is lehetett fizetni.

puhacica 2015.03.18. 16:55:35

@új élet kezdetén: ahhoz nem kell nagyon hozzaertonek lenni, hogy tudjuk, tragikomedia, ami ott megy. elso kanyarban jot rohogtem az egeszen, de azert ha belegondolok, hogy min megy keresztul az ember egy ilyen helyzetben... inkabb sirni lenne kedvem. :(

puhacica 2015.03.18. 17:08:55

@Aye aye: kuldtem neked uzenetet, remelem, megkaptad. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.03.18. 19:18:59

@puhacica:
Azért elgondolkodtam a dolog szürrealitásán.
Milliárdokért csinálnak egy TV-t teletömik senkiháziakkal csilliárdos fizetésért akik amatőrökkel csinálnak egy adást ami összeomlik mikor Magyarország két legprofibb vágója itt van a szomszédban Londonban és a szakmájukon kívül dolgozik annyiért amennyiért profi módon megcsinálták volna a vágást.
Ennél szürreálisabbat Dali se tudna festeni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.03.18. 20:06:34

mondjuk amit én olvastam, abból az jött le, hogy volt kb 4 napjuk megtanulni a teljesen vadiúj nagyon profi felszerelést.... nem biztos, hogy azoknak a hibája, akik ott ülnek (najó, annyiban igen, hogy bevállalnak egy ilyen állást), inkább azok a főmarhák, akik ezt mindenáron keresztül akarták verni ilyen rövid idő alatt.
az megvan, hogy aki nem tud beszélni, az ne legyen képernyőn, meg a hetente háromszor csütörtökre se mentség igazán az új felszerelés, meg az agymosottságra, meg a hülyeséget beszélésre....

Andras125 · http://elet-uton.blog.hu/ 2015.03.23. 08:49:15

Hello. Tetszik a cikk. Jol leirja a koltozkodes rogos utjat es az elso benyomasokat Londonban. En valoszinuleg juliusban koltozok ugyhogy ha van valami tanacsod szivesen veszem. Foleg lakaskeresessel kapcsolatban es hogy milyuen kornyekre erdemes koltozni. Nekem es paromnak nincs kisallatunk ugyhogy ennyivel konyebb lesz. Szerencsere olyan kivaltsagos helyzetben vagyok hogy a ceg kuld Londonba es a kulonbozo administracios dolgokban nagy segitseget fog nyujtani (gondolom).
Nagyon sok sikert kivanok nektek es varom a cikk folytatasat, a sikersztorit!

lilla004 2015.03.25. 09:56:50

Kedves puhacica! :)

Szurkolok, remélem minden úgy fog alakulni, ahogy azt ti szeretnétek. Én és a párom jövőre tervezzük a kiköltözést, remélem mi is ilyen pozitívan fogjuk venni az akadályokat, mint ti.

Üdv.:
Lilla

puhacica 2015.04.21. 13:26:51

@Andras125: köszönöm szépen, úgy legyen! :) írtam egy privát megkeresésre egy listát, elküldöm neked. és sok sikert nektek is!

@lilla004: köszi szépen! pozitívan kell hozzáállni, nekimenni és csinálni, akkor jó lesz minden. :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása