oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. január 27. 06:40,  Ha ez hanyatlás, mindig szeretnék hanyatlani 617 komment

2015. január 27. 06:40 Határátkelő

Ha ez hanyatlás, mindig szeretnék hanyatlani

A címben leírt megállapítás szerintem sokunk szívéből szól, az enyémből biztos, így aztán Tünde és férje történetét is nagy szimpátiával olvastam, remélem, nektek is tetszik majd. A helyszín Németország, azon belül is Baden-Württemberg.

nemetorszag_hilzingen_150127.JPG

„Éppen édesanyám születésnapján kezdtünk új életet Németországban. S ennek már lassan három éve. Most már tudom, hogy maradunk, legalábbis jó pár évig, vagy évtizedig. Talán örökre. Miért is? Kezdjük az elején.

Az első kórház, ahol a férjem munkát kapott első látásra nagyon ígéretesnek tűnt. Egy magyar osztályvezető főorvossal, nemzetközi csapattal, nagyváros közelében. Minden biztatást megkaptunk ahhoz, hogy komolyan vegyük és a második helyre szorítsuk a versenyben a svéd kórház ajánlatát.

Az első két hónap az ismerkedés jegyében telt. Ismerkedés emberekkel, munkahellyel, lakással, boltokkal, a kenyérrel és úgy általában a mindennapokkal.

S a negyedik hónaptól megváltozott minden a munkahelyen. A német kolléga ellenségessé vált, a magyar főnök pedig nem állt ki honfitársa mellett, még akkor sem, amikor tudta, hogy magyar kollégájának van igaza.

Irány a svájci határ mellé

A nyár közepén már világossá vált, hogy mennünk kell, de hova? Vissza Magyarországra? Oda, ahova az elmúlt hónapokban mindig hívtak vissza? Oda, ahol mi voltunk a fejőstehenek, mert olyan munkánk volt, amelyből nem lehetett adót csalni? Oda, ahol le kellett nyelni, ha pénz hiánya miatt nem teljesíthettél maximumot? Oda, ahol csak különböző nyugtató módszerekkel lehetett már a mindennapokat kibírni? NEM!

Miután férjem ekkor már tagja volt a német orvosi kamarának, az ő honlapjuk segített az álláskeresésben. Két lehetőség volt, Kelet-Németország, vagy a Boden-tó környéke. Higgyétek el, nem a szépség döntött, hanem a hozzáállás.

A Boden-tónál lévő klinikán egy olyan rendes professzor fogadott bennünket, hogy nem hittünk a szemünknek. Míg Kelet-Németországban kerestek ugyan orvost, de az állásinterjún még a leendő munkahelyet sem mutatták meg, nemhogy a leendő kollégákat. Így költöztünk szeptemberben a svájci határhoz, néhány kilométerre a Boden-tó mellé.

A fél év próbaidő alatt minden napom azzal telt, hogy biztassam férjemet, hogy nem fordulhat elő még egyszer az, ami az első kórházban. S nem is fordult elő. Német volt a főnök, a kollégák, mindenki barátságos, türelmes, segítőkész.

Számomra is itt kezdődött az igazi élet. Egy kis faluban lakunk, de a közelben volt lehetőség nyelviskolára. Ahol azonnal felajánlották, hogy végezzem el a német állam által támogatott tanfolyamot, így megspórolhatom a tandíj több mint felét. Nekiálltam a nyelvnek teljes erővel és azóta már van egy középfokú nyelvvizsgám.

A csoportban számomra a legszebb az volt, hogy a világ minden tájáról (Srí Lankától Iránon át az USA-ig) voltak csoporttársak, akik mindannyian nyitott, kedves, segítőkész emberek. A hétköznapokban pedig természetesen – amellett, hogy én interneten keresztül dolgoztam Magyarországra továbbra is – ott voltak a németek.

Elfogadó németek

Egyes ismerősök szerint mi túl pozitívan állunk hozzájuk. Lehet, de akkor is az a véleményem, hogy kedvesek, segítőkészek és elfogadóak. A házunkban csak németek laknak rajtunk kívül, de soha semmilyen problémánk nem volt.

A boltban már ismernek, és mindig biztatnak, hogy egyre jobb a német tudásom. A postán, az orvosnál próbálnak megérteni, s miután elnézést kérek a rossz nyelvtudásomért, elmondják, hogy semmi gond, ők sem tudnak jól angolul.

S miért is szeretünk itt élni? Azon túl, hogy itt a Boden-tó mellett az ember egész évben nyaraláson érzi magát, legfőképpen a nyugalom miatt. Lehet, hogy sokan rohannak kétszázzal az autópályán, de nem azért, mert idegesek, vagy sietnek, hanem mert szeretik az autókat és a sebességet.

Szeretjük, mert nem kell egész nap panaszkodást hallgatni, nem ömlik a szegénység a tévéből, a rádióból, az utcán, mindenütt. Lehet, hogy „hanyatlik a Nyugat”, de ha ez a hanyatlás, akkor én egész életemben szeretnék hanyatlani.

Megbíznak az emberekben

Nincs ésszerűtlen költekezés, de az emberek megélhetése mindennél fontosabb. Sok munkahely van, gyárak, üzemek, gazdaságok. S a boltban bizony több a saját környékünkről származó termék, mint az import, s most itt nem a svájci csokira gondolok.

Itt, ha adóznod kell, akkor te találod ki, hogy mikor akarsz adóbevallást beadni, nem jár akasztás, ha elmulasztod a határidőt, csak szólj előtte. Nem az a hatóság hozzáállása, hogy te biztosan csalsz. S még azért is jár adóalap csökkentés, ha nem a lakásodban dolgozol.

A boltban, ha nem a kosárba pakolsz, hanem a saját szatyrodba, nem rohan azonnal a biztonsági őr és vezet el, sőt a pénztárnál sem jut eszébe a pénztárosnak, hogy megnézze mindent feltettél-e a szalagra. Miért? Mert senkinek nem jut eszébe lopni. Először is azért, mert azt mindenki tudja, hogy erkölcsileg nem szabad, másodszor, mert nincs rá szüksége.

Meg lehet élni a fizetésből

S a legfontosabb dolog, hogy itt meg lehet élni abból, amit keresel. Igaz, az orvosok fizetése itt nem átlagos, vagy átlag alatti, mint Magyarországon, pedig a hálapénzre nincs is német szó. Ezért talán én ebből a szempontból nem tudok jó példákkal szolgálni.

De azt látom, hogy az élelmiszer árak pontosan a magyar árak szintjén vannak, a lakás bérlete valóban magasabb kicsit, de ha arra gondolok, hogy egy turisztikai régióban lakom, és Balatonfüreden is ennyi lenne, akkor már nem is több semmivel.

A szolgáltatások (fodrász, kozmetika, asztalos, szerelő) árai magasak, de nem elviselhetetlenül. S itt a hónap végén még marad a saját nyugdíj-, autó-, nyaralás-, hobbi- és egyéb alapjaidba, ami Magyarországon két diplomás embernek soha nem sikerült egyszerre négy munkahely mellett. Autó csak hitelből, ha nyaraltunk, akkor elmaradt a hobbi, s a nyugdíjas évekre már nem is mertünk gondolni, pedig egy ideig volt magánnyugdíjunk.

Saját vállalkozást indítani

Saját vállalkozásba szeretnék fogni, ezért most ismerkedem a lehetőségekkel. No, ez még a másik döbbenet. Ha vállalkozni akarsz, akkor természetesen belátják, hogy nem azonnal ömlik a pénz, ezért jócskán kapsz türelmi időt, adókedvezményt, s számos segítséget az induláshoz. Ha helyiséget bérelsz, akkor nem húznak le, nem kérnek többet, mint egy lakásért.

Szóval a világ itt fordítva működik, mint Magyarországon. Itt nem te vagy az államé, hanem az állam a tied. Cserébe, hogy eltartod, segít neked. Mindenki tisztában van vele, hogy ingyenélés nincs, de eszébe sem jutna.

A magyar nyelv hiányzik

S a sok pozitívum után el kell mondani azt is, amiért szívesebben élnék a hazámban! De sajnos az csak a nyelv. A nyelv, amit annyira szeretek, amelyen novellákat írok, amelyen a rokonaimmal és a barátaimmal a legbensőbb érzéseimet meg tudom beszélni. A nyelv, amelyen számomra a legélvezetesebb egy színházi darab, egy film, egy regény, vagy egy vers.

Tudom ez megdöbbentő, sokan kérdezik, hogy a rokonok, barátok? Mi megyünk, ők jönnek, s most még könnyebb is benzint venni az autóba, mint Magyarországon.

S a tájak? Sok helyen jártam Magyarországon, csodálatos helyeken, de a világnak ez a fele is gyönyörű. Ha tehetném, mindig csak kirándulnék, s remélem, majd teszem is itt is, Magyarországon is, mert az itteni életből azt is könnyebb finanszírozni.

Élményeinkről, utazásainkról blogot írok, Élet sója címmel, amelyet itt olvashat, aki szereti megsózni az életét.”

A moderálási alapelveket itt olvashatod el.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr657101805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.27. 06:54:39

Azt hittem, hogy mindig ausländer maradsz, hiába tepersz... :( Erre megint azt olvasom, hogyha beszéled a nyelvüket, elfogadnak. Ki érti ezt!

adg 2015.01.27. 07:02:32

@Philosoraptor: ne remenykedj, csak propaganda. Mind ezt mondja. :D

----------
Jo poszt, tetszett. Talan kicsit tul pozitiv. :)

Herr Géza 2015.01.27. 07:26:51

@adg [Au, Darwin]: a túl pozitív az baj?? Sztem max. Hinta szemét csípi.....

Herr Géza 2015.01.27. 07:29:15

"Lehet, hogy „hanyatlik a Nyugat”, de ha ez a hanyatlás, akkor én egész életemben szeretnék hanyatlani."
Na ezt én is többször hangoztattam már az itteni nagy szkeptikusoknak... :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 07:50:26

milyen jó a cím :-)

szerintem játsszunk olyat, hogy bedobjuk a törzskommentelők nevét egy kalapba, mindenki kihúzza valakiét, és azt kell írni, olyan stílusban, amit a másik írna.

én egyébként nem szeretnék külföldön magyar főnököt, és nem azért, mert úgyis köcsög minden magyar, hanem valahogy rosszul venné ki magát a dolog számomra.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.01.27. 08:00:51

Jó írás.
:)
Köszi.
Mi lenne a vállalkozás?
Vagy ez még titok?

Sanyi9 2015.01.27. 08:05:50

@Philosoraptor: hat na, vannak jo meg rossz Ausländerek.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.27. 08:12:42

Pozitiv poszt, nyilvan pozitiv ember irta, mas kepes lenne ugyanilyen elozmenyekkel is panaszkodni. Ugye munkahelyi problemak, nyelvtydas hianya. Az szamomra mondjuk egyertelmu, hogy gazdagabb orszagban egy jo, orvosi fizetessel jobb elni.
Az azert arnyalja a kepet, hogy az elso munkahelyrol kifurtak, kiutaltak a dokit meg a keletebbi allaslehetosegnel tapasztaltak is bizonyitjak, hogy egy olyan hatalmas orszag, mint Nemetorszag, nem egyseges.
Nyelvet megtanulja es nem is fog hianyozni a magyar. Magyarul attol meg irhat, tajejozodhat, beszelgethet. 21. szazadban nem hiszem, hogy ez problema interneteleres mellett.
Evek ota nem hallottam elo magyar szot, magyar emberrel nem talalkoztam. Valahogy meg birom :P

Golf2 2015.01.27. 08:13:31

Mázlisták a férj szakmájának köszömhetően.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.27. 08:15:44

@Herr Géza:
Az első posztomra én is megkaptam hogy a mézesheteimet élem, ami úgy látszik már 3,5 éve tart.

Herr Géza 2015.01.27. 08:32:56

@Golf2: Miért "a férj szakmája miatt"?? Ha csőszerelő, minősített hegesztő, CNC-gépkezelő vagy talán még nagyobb az állásválaszték és németül sem kell annyira tudni... A fizetés meg arrafelé sem gyenge, hogy finoman fejezzem ki magamat...

Muscari 2015.01.27. 08:40:50

Nekem is tetszett, remélem megtudjuk azt is, hogy a posztoló mit szeretne vállalkozni, nagyon kíváncsi vagyok, mert ebben a témában elég kevés poszt van.
További szép éveket kívánok ott a hanyatló Nyugaton!

nyuszigonosz 2015.01.27. 08:41:46

Tetszik a poszt.

Németország nagy, itt is sokféle ember van, de szerintem a déli rész: Bajorország és Baden-Württenberg a legélhetöbb.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 09:02:10

@Golf2: persze, az orvosi diplomát és mögé a tudást úgy lehet szerezni, mint a zöldkártyát a lottón, csak be kell nevezni. színtiszta mázli, más nem kell hozzá :-/

rumitom 2015.01.27. 09:06:39

@aki mást mond az hazudik: teged merre vetett az elet hogy evek ota nem beszeltel magyarul?
europaban pl ez azert eleg nehez szerintem.

tableno 2015.01.27. 09:08:04

@Dragonlady (now in Thailand): kapcsolódik:

index.hu/belfold/2015/01/27/igy_alakitja_at_a_korhazi_rendszert_a_kormany/

Úgy látszik, az EÜ-dolgozók közül még mindig nem mentek el elegen.

soad1221 2015.01.27. 09:13:36

Tetszett, de nem értem, hogy miért hangsúlyozza ki, hogy a magyar főnök. Ebből a szempontból pont, hogy nem az jött le, hogy a magyar főnök milyen szemét volt, hanem a "köcsög német kolléga" rendesen megkeserítette, de a magyar főnök (bár látta ezt) nem tett ellene semmit.
Most a helyébe képzelve magam én se tudom hogyan tennék a helyében, nyilván volt egy jó állása, és ha a bármit tesz, akkor a "köcsög német kolléga" tuti, hogy meglovagolja azt, hogy mindketten magyarok. Persze a posztolónak ettől szar, hát tovább is kellett állni. De ennyiből nem szemét a magyar főnök, hanem inkább tehetetlen.

@Golf2: igazad van, nekem is volt pár vizsgám, ami a szerencsén múlott, így nyilván a jó szakma/hivatás csak szerencse kérdése. Tenni nem kell érte semmit :)

NIKI LAURA 2015.01.27. 09:14:32

Aaaa,ez semmi.
Itthon siman lehet egeszsegugybe dolgozo ejszakas noverbol osztalyvezeto orvos is.
Ha tud vernyomast merni,vert venni,gyogyszert felirni.
Kell egy kulfoldi,hamisitott diploma,azt OFI - val lefordittatni,es az alapjan lehet honositani.
Utana lehet felvetelt kerni az orvosi kamaraba.
Mar a magyar papirokkal lehet nemetorszagba,mondjuk Konstanzba,vagy Radolfzel be( Boden see) orvosnak menni,mert a magyar - mar igazi- okmanyokat honositja a nemet.
Kicsit azert kell beszelni nemetul.
Arra azert vigyazni,nem operalni...eleg egy mezei belgyogyasz munka,ott nem lehet nagyot tevedni!

rumitom 2015.01.27. 09:17:59

a poszthoz, aranyos es naiv. es persze irigylesre melto. bodeni to kornyeke szep is es meno is.
tovabbi sok pozitiv elmenyt a poszterinanak es orulok hogy bejott nekik. biztos csak mert meg nem talalkoztak a naci nagymamaval :)

re autopalya. a kulfoldon elo nemetek akikkel oszehozott a sors tobbsege panaszkodott, hogy ha bajuk van nem tudnak ejszaka kimenni az autobahnra, 20 percet 200 felett repeszteni, majd teljesen megnyugodva hazaterve alomra hajtani a fejuket. nem idegeskedesbol hajtanak gyorsan, hanem stressz managementbol. es sokan kozuluk igenis idegesek lesznek mikor nagy a forgalom a palyan es nem lehet haladni. normalis emberi tulajdonsag

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 09:17:59

@tableno: pár napja linkeltem én is valahonnan máshonnan. remélem, amikor éppen bedől minden, nem leszek épp a falak között. :-/

Herr Géza 2015.01.27. 09:21:13

@nyuszigonosz(D) ESTP: NYUSZIKA!!! Nem tanulsz: Baden-WürtteMberg !! Grrrrrr... :(

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 09:29:03

Ez a szemlélet kb. olyan, mint az, ha felvesznek tagnak egy elit klubba, s onnantól azt hiszem, az a normális állapot és minden más szánalmas, iszonyú, embertelen állapot. Nem, az nem a normális állapot, hanem egy kivételes, kiemelt helyzet.

Na ez ugyanaz. Az ember elment a világ egyik szerényen gazdag országából, Mo-ról a világ egyik leggazdagabb országába, s komolyan hiszi, hogy eddig iszonyú nyomorban élt, most pedig eljutott a "normális" szintre. Nem, nem ez történt: egyszerűen felvették tagnak az elitklubba.

A kelet-európai rendszerváltozás nagy hazugsága az volt, hogy az eliklubba be tud kerülni az egész régió, s ehhez csak másolni kell a nyugatot. Azóta ebben már szinte senki sem hisz. Valójában a nyugat másolása LASSÍTOTTA a felzárkózást, mert az integráció porszívóként pumpálja át a kelet-európai vagyont nyugatra!

Ami pedig a hanyatlást illeti, a Titanic elsőosztályú utasai is azt hitték, elérték álmaik netovábbját, hiszen a világ legmodernebb hajóján utaznak, luxuskörülmények között. Összehasonlítva egy akkor, átlagos hajó harmadosztájához képest ez igaz is volt. De vajon másnap mi tűnt jobb választásnak: elsőosztályú luxusban jéghegynek ütközni, vagy az átlag hajó harmadosztályon épen megérkezni New Yorkba...

A nyugat erőforrásai kimerültek. Ez a folyamat 30 éve kezdődött el. S a mai nemzedék során fog beteljesedni. A szél immár máshonnan fúj...

nyuszigonosz 2015.01.27. 09:30:07

@Herr Géza: Absicht, Géza Úr! :-))) ( tudod ez is egy n betü )
Hogy észrevedd. :-))))) Amúgy eredetileg három t-t akartam írni. :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 09:32:17

@maxval bircaman szerkesztő: még ha az a harmadosztályú hajó New Yorkba menne, és nem épp Vlagyivosztokot célozta volna meg....

rezsöatya 2015.01.27. 09:41:15

@maxval bircaman szerkesztő:
"... ehhez csak másolni kell a nyugatot."

Ha ezt tettuk volna, most nem itt tartana az orszag...

adg 2015.01.27. 09:44:26

@Herr Géza: nem baj. Lehet, hogy felreertheto volt. Kicsit valoban mezeshetes iras, leszamitva az elso munkahely kalandjait, de ez nem gond. En orulok neki, hogy ilyen jol erzi magat, es semmi emlitesremelto/ranktartozo problemajuk sincs.
Hintat meg le ize, nem foglalkozom vele.

tableno 2015.01.27. 09:45:47

@maxval bircaman szerkesztő: azt ugye tudod, hogy a Titanicon is messze az első osztályú utasoknak volt a legjobb túlélési esélyük? A példád ott sántít, hogy nem veszi figyelembe Magyarország földrajzi és geopolitikai elhelyezkedését. Magyarország ugyanis a hanyatló Nyugat része. Tehát, ha a Titanicnál maradunk, a sűllyedő hajó harmadosztálya.

Herr Géza 2015.01.27. 09:50:48

@nyuszigonosz(D) ESTP: Nomen est omen: nyusziGONOSZ !!!
:D

Herr Géza 2015.01.27. 09:55:00

Remélem lesz majd Tünde is...
Ha publikus (és a kép ott készült) merrefelé vagytok ?? Ugyanis ca. tökugyanezt látom az ablakból és már-már azt hittem (a posztot még nem olvasva), hogy nagyon földik vagyunk... De aztán fölfedeztem a tavat a háttérben, az meg nekünk nincs (egy iciripiciri Baggersee-töl eltekintve). :)))
Az az elsö kórház merrefelé volt???

soad1221 2015.01.27. 09:59:26

@maxval bircaman szerkesztő: van amit nem értek a kommentjeidben.
Az hogy hanyatlik a nyugat egy fix dolog. Ez így nyilván nem igaz.
Mert a nagy hanyatlás közben a Nyugat (illetve annak valóban húzó része) pontosan tudja, hogy ez így nem megy tovább. Tudta ezt 30 évvel ezelőtt is, aztán változtattak sok mindent, és kialakult a mai állapot. Ez az állapot jónak tűnt kb 10 éve, ma nem jó, már sokan látják. eljött az idő változtatni, illetve hát ezt folyamatosan kell tenni. nem csak időszakonként, de időszakonként van olyan, hogy kell egy nagyobb korrekció, most tartunk ennél.
Görögország jó példa. Azt mondod, hogy ébrednek a polgárok. Nem ez már hamarabb megtörtént, dobáltak is köveket, meg gyújtogattak, aztán ettől csak nem lett jobb. Görögországot nagyjából Németország tartja el évek óta, ez tény. 170%-os államadósságuk van, nem hinném, hogy Merkel annyira buta volna, hogy azt gondolja visszakapja ezt a mennyiségű pénzt. Lehetetlen. De ezt nem baráti szeretetből, nyilván elvárnak Tőlük egy-két dolgot.

És a polgárok ébredésének nevezni a legpopulistább szólamokkal kampányoló pártot..hát... végül is 19000 ft-ért is lehet választást nyerni, tudjuk :)

Visszatérve: a hanyatló Nyugat tartja el a nagy gondban lévő országokat, nem ingyen, ez természetes. hosszú távra terveznek.(Tudod, a tücsök és a hangya meséje pont ez, csak gyerekeknek szól.) És folyamatosan alakítják a szabályokat, hogy ne legyen hanyatlás. Keresik a jobb iránt a lehetőséget. Egyszer már említettem, a világpiacon hosszútávon Európának egy egységes piacnak kell lennie, EGY 500 Milliós piacnak. Mert azok vagyunk.
Mindegy ez még arrébb van, nem most fog létrejönni, amikor ennek a piacnak egy része éppen úgy dönt, hogy kurvára radikálisan görögök vagyunk :)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 10:05:51

@Dragonlady (now in Thailand):

A dolgokat érdemes nagy összefüggésben nézni.

A mai "nyugatnak" nevezett térség vezető szerepe abszolút ideiglenes jelenség, ha igyekszünk az emberi történelmet nézni magasból, elfogultság nélkül.

Tulajdonképpen két időszak volt az emberi történelemben, amikor a nyugat feljött. Az első Róma természetesen. Azzal a pontosítással, hogy Róma a mai nyugat déli perifériáján volt, s elsősorban mediterrán birodalom volt, majd pedig következetesen keletre terjeszkedett. S míg nyugaton megszűnt a Birodalom már az V. században, keleten még ezer évig fennállt.

A másik pedig az iszlám miatt meggyengült európai kelet hanyatlása után a nyugat felemelkedése a IX. századtól. A fő lökést a nagy földrajzi felfedezések adták, magyarul a gyarmatosítás. Ez volt a nyugat alapja egészen a XX. sz.
végéig.

A mai fejlemények egyszerűen a nyugat speciális, kivételes korszakának végét jelentik, jön a normalizálódás kora, azaz nagyobb egyensúly alakul ki a világban, aki velejáró jelensége a nyugat zuhanása.

Vlagyivosztok a kelet egyik fontos pontja, az egyik kapcsolat az európai kelet és Kína között.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 10:05:51

@rezsöatya:

Ezt tette egész Kelet-Európa, Mo. is. A jelenlegi kormány az első, mely szakított ezzel.

Golf2 2015.01.27. 10:05:51

@Herr Géza: hát azért 1 fizikai munkást nem lehet 1orvoshoz hasonlítani lehetőségekben pénzben.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 10:05:51

@tableno:

Mo. mindigis a nyugat perifériája volt. Tulajdonképpen összesen kb. 100-150 év volt, amikor Mo. bent volt az elitklubban: a XIV. sz. közepétől a XV. sz. végéig.

Mo. számára a nyugati integráció öngyilkosság. Az ideális a helyzeti előny kihasználása lenne, azaz a semlegesség.

hiirvi piirvi 2015.01.27. 10:05:51

A leírás magva jó, de csak nekem tűnik fel, a burkolt sznobizmus, ahol mindenki gazdag (jaj de jó , hogy végre a tv-ből nem a szegénység ömlik...sic!), ahol 200-al mennek a jó autókkal, és ahol még a házban is csak németek laknak / vajon ők is így látják, és nem úgy, hogy megjött az első auslander?/

Herr Géza 2015.01.27. 10:06:41

"Egyes ismerősök szerint mi túl pozitívan állunk hozzájuk."
Azért ez az ismerösök részéröl elég süket duma. Mi az, hogy túl pozitívan ? Mégis hogy kéne ?? :)))

tableno 2015.01.27. 10:12:32

@maxval bircaman szerkesztő: Nézz rá a térképre. És keress a közelben "semleges" országot. (nyilván Svájc meg Ausztria nem ér, az a Nyugat része).

soad1221 2015.01.27. 10:13:05

@Golf2: és ki akarja Hintán és rajtad kívül összehasonlítani a kettőt??
Az hogy orvos lett nem szerencse kérdése, hanem tanulásé. Igen, ehhez jól jön a szülői, anyagi háttér, de tanulás nélkül nem megy. Vagy borzasztóan sok munka, és tanulás. A tanulás az fix, az nem szerencse.
Ismerek olyan orvost, aki azért, hogy fedezni tudja a költségeit, villamosvezető volt. Aztán végzett és orvos lett, európai szerte ismert orvos.
Igen, szerencséje is volt :) Van aki tesz érte, hogy az legyen, van aki, meg hasonlítgat erre-arra...

Herr Géza 2015.01.27. 10:13:45

@hiirvi piirvi: Sajátosan negatív a felfogásod. Soha, de soha nem éreztem, hogy negatívan "auslander"-nek néznének. Ha érzett is valaki velem szemben így, nagyon ügyesen titkolta.
Tudod, több évtized tapasztalata alapján elmondhatom, hogy aki ezzel a Scheiss-Ausländer tapasztalattal jön, az tuti adott is rá okot, hogy annak tartsák, azaz "megszolgálta" a hízelgö jelzöt.
Persze mondom mindezt németül beszélö, európai normákat betartó, fehér emberként. A legnyomatékosabb hangsúly az "európai normákat betartó"-n van....

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 10:15:20

@hiirvi piirvi: +1 :-DD

Nekem kicsit .....
Na mindegy...
Beb@a ha egy orvos sírna, rína , nyávogna....
Másik, otthon is németül beszélnek???

Én kb. ezt vártam.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 10:15:21

@maxval bircaman szerkesztő: na egyébként pont engem nem lehet feltétlen nyugatimádattal vádolni, de olykor a tények makacs dolgok (pl az orosz demokrácia állapotával kapcsolatban, vagy a német GDP másokhoz képest). sokminden érdekes és megfontolandó lenne, amit írsz, és sokmindenben igazad is van, de kár, hoyg ennyire a fekete-fehér árnyalatokra szorítkozol.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 10:16:14

@maxval bircaman szerkesztő:
@maxval bircaman szerkesztő: na egyébként pont engem nem lehet feltétlen nyugatimádattal vádolni, de olykor a tények makacs dolgok (pl az orosz demokrácia állapotával kapcsolatban, vagy a német GDP másokhoz képest). sokminden érdekes és megfontolandó lenne, amit írsz, és sokmindenben igazad is van, de kár, hoyg ennyire a fekete-fehér árnyalatokra szorítkozol.

2015.01.27. 10:17:08

@maxval bircaman szerkesztő: Hat az ahogy Mo.on az orvosokat kezelik az tenyleg nem normalis. Hiaba irod le meg szazszor hogy csak a magyarok nagyravagyoak; vilagszerte nincs ilyen hogy egy orvosnak a fizetese kevesebb legyen mint pl. egy szakmunkase, arrol nem is beszelve amit csak a napokban tudtam meg itt a blogon, hogy fizetetlen tulorat varnak el toluk, stb. Ez nem normalis es nem fenntarthato, mert az osszes orvos egyszeruen el fog menni olyan orszagokba ahol jobb korulmenyek vannak.

Abban igazad van hogy Nyugatrol a vilag mas reszeire tolodik a vilaggazdasag es a vilagpolitika kozpontja, ez normalis tortenelmi folyamat, mindig is igy volt, kulonbozo nagyhatalmak valtjak egymast. Ez viszont nem azt jelenti amit te gondolsz hogy mindenki meg fog elegedni egy alacsonyabb eletszinvonallal mint a jelenlegi nyugati. Az emberi termeszet hogy mindig mindenki tobbre vagyik, ennek az az eredmenye hogy mindig voltak es mindig lesznek gazdagok es szegenyek, nem lesz olyan hogy mindenki ugy fog elni mint pl. most Bulgariaban es elegedett lesz vele. Maximum annyi fog tortenni hogy a legtobb jomodu ember nem nyugati orszagokban lesz hanem pl. Azsiaban, a Kozel-Keleten vagy Del-Amerikaban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 10:21:11

@tableno:

Ez a cél. S a jelenlegi helyzet alkalmas ennek elérésére.

tableno 2015.01.27. 10:22:03

@maxval bircaman szerkesztő: Hát persze. Ha nálad a semlegesség orosz gyarmatosítást jelent...

Herr Géza 2015.01.27. 10:22:31

@Golf2: De lehet. Lehetöségekben mindenképpen. Söt, továbbmegyek: egy jó szakmunkásnak baromira nem kell általában magas szinten tudnia az adott nyelven, az orvosnak igen... A szakinak nem kell mindenféle papírjait, diplomáját honosíttatni/elismertetni, kezébe adják a melót, vagy megcsinálja, vagy nem. És jellemzöen több szakmunkás kell az országban, mint orvos....
És bizony nem egy szakma van, amiben többet lehet akár keresni, mint amennyit egy nem sztárszakági orvos keres alkalmazottként, beosztott orvosként egy kis kórházban pl.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.27. 10:24:14

Érdekesség, hogy Boden városa nagyon nem a Bodeni-tó partján van, ahogy kellene ugye, hanem onnan egy kicsikét távolabb, mindössze 2700 km-re északra... :D

A poszt-tolónak sok sikert, csak így tovább.A vállalkozás engem is érdekelne.Én is nagyon szívesen belefognék valamibe, ha tudnám, hogy mi az, aminek nincs kankurenciája, de ugyanakkor nagy rá a kereslet... :-)
Amit meg visznek kankurencia mellett is, pl benzin, azon meg szinte nincs is árrés...És/vagy horribilis tőke kell az induláshoz...Nem jól van ez így...
Tudom, sok bajom van... :D

Herr Géza 2015.01.27. 10:25:55

@soad1221: Bizony, a görög messiás már most visszavett a nagy lendületböl, pedig még csak két napja fönök...

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 10:31:40

@tableno: nekem egyre inkabb ugy tunik, hogy Mao europa segglyuka...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.27. 10:42:34

A másik meg ez az autópályán 200 feletti téma: lehet, én vagyok gyáva, de kevés stresszesebbet tudok elképzelni, mint 200 felett repeszteni.Már mások is megénekelték, hogy a legkisebb hibánál is elhagyod a valóságot.Hát a faxnak hiányzik ez...
Illetve igen jó autó kell ahhoz, hogy ne legyen ez stresszes, minimum egy ötös bömbike, vagy fölötte.Az meg odakint se a "takkerek", mosogatófiúk autója...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 10:43:53

@tableno: olvastalak....
véleményem szerint jól látod a dolgokat :-))))))))))))))))))))))))))))
+1

Ja ez nem a mostaniittenihez...:-D

SzZoole 2015.01.27. 10:44:52

@Babette .:
"nekem egyre inkabb ugy tunik, hogy Mao europa segglyuka..."
Eloszor nem ertettem hogy jon a kepbe a nagy kinai kommunista vezer Mao Zedong,aki raadasul mar jopar eve meghalt,elkezdtem vissza olvasni a kommenteket,hatha Max irt valami erdekeseget.
Aztan rajottem,hogy mire irtad.
(Nemhiaba,nekem meg kora reggel van,vagy nem a HA olvasasaval kellene kezdeni a napom?)

qkuc 2015.01.27. 10:46:18

"Egyes ismerősök szerint mi túl pozitívan állunk hozzájuk." Szerintem így kell csinálni a befogadó országban. Nyitottnak lenni és alkalmazkodni. De persze lehet tévedek, :D.

qkuc 2015.01.27. 10:47:31

@Herr Géza: Olyan rég hanyatlik már, aztán még mindig nem múlt ki végelgyengülésben ..., :D.

soad1221 2015.01.27. 10:48:45

@Herr Géza: persze, és most jön majd, hogy leül tárgyalni, és majd átütemezik az adósságot. Amit már így is mindenki tud, hogy meg fog történni, meg már 1x meg is történt.
kb 4-5 éve permanens államcsőd van ott, amit a hanyatló Nyugat finanszíroz, hogy ne rántsa magával az egész régiót. Persze ezért elvárják, hogy légyszi többet ne költs már ennél, és akkor segítünk létrehozni munkahelyeket (a mocsadék multik, ugyebár), hogy finanszírozd az egészségügyedet, stb..

Ilyen szempontból Mo. egy nagyon megbízható partner. Voltak itt is gondok, meg lesznek is, de Mo mindig megbízhatóan törleszti a tartozásait.Végül is ez is egy érték :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 10:48:59

@geegee: Háát, egyszer volt hol nem volt.....:-))

...kis csapattal tartottunk Franciaországba 2 autóval, leszakadtunk egymástól, de tudtuk hova megyünk, nem paráztunk. Éjszakai menet, csendes monoton utazás, az autóink nem tudtak 200 km/h, keleti blokk, 1991.....
helyszín: Stuttgart. -Trier-t összekötő autópálya, forgalom semmi..

messze távolban megjelenik egy fénypont, külső sávban lerobbant autó /mit keresett ott senki nem tudja/, előzni kell, messze van még , van idő egy gyors kikerülésre...

hát nem volt messze....német öregúr, full extrás merciben 260 km/h-val azonnal ott volt, hátulról seggbe bele, total kar, egész éjszaka a rendőrségen....egy élmény volt

Igen , szeretnek száguldozni, meg közben elaludni.-DD

SzZoole 2015.01.27. 10:51:02

@geegee: Pedig tudod milyen felemelo erzes tud lenni,mikor ra allsz a gazpedalra es a mutato 256 km/h mutat?
Attol mar csak az volt lehangolobb,mikor tavaly augusztusban egy Porsche levillogot es miutan kihuzodtam egy savot a Porsche ugy ment el melletem,mintha droton huztak volna:(((

qkuc 2015.01.27. 10:57:47

@Zoole[uk]: Nem kell irigykedni, lehet azóta abból a kocsiból is csak az összeégett motor maradt meg, mint a Lamborghiniből az M7-en.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 11:00:38

@qkuc: ja és most árulja az OLX-en az autó megmaradt alkatrészét 360 ezerért.:-))))

SzZoole 2015.01.27. 11:04:43

@qkuc: Hidd el,hogy nem irigykedek,csak egyszer en is szeretnem erezni,hogy milyen felemelkedo erzes lehet 300 km/h felett szaguldozni,bar 256 sem volt rossz ezres:)))
Lattam a cikket rola
Par eve tortent,ha jol emlekszem az az M1 bevezto szakaszan,mikor egy lambo es egy Porsche versenyzett,osszeotkoztek minket auto roncs lett,raadasul a lambo ki is egett a benne levo 10 gurigaval egyutt,ami a tet volt.
Na,az volt lehangolo erzes.....

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.01.27. 11:05:06

@tableno: haha epic reakció, adok rá 1000 pontot egyből :D

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.01.27. 11:05:53

@Zoole[uk]: more money than sense, mondaná az angol. Biztos a balatoni hummeresek rokonai :D

peter götz 2015.01.27. 11:08:16

@maxval bircaman szerkesztő: te ezeket a baromságokat a saját fejedből veszed,vagy fizetnek érte,hogy jó sok hülyeséget írj??

A gyufaárus lány 2015.01.27. 11:08:27

@Herr Géza:

De hogy lásd hogy az alacsony bérekkel nem csak a levegőbe beszélek :

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_wealth_per_adult

Nézd meg hol áll Németország! Vagyon. Még Spanyolország meg Görögország is lehagyja a medián vagyon terén. Gyakorlatilag a görögök módosabbak mint a németek, mivel a medián pont arról szól hogy az átlagembernek mennyi vagyona van.

Ausztrália természetesen ebben is tarol, magasan. Nincs kétség : A világ leggazdagabb országa.

hiirvi piirvi 2015.01.27. 11:08:33

@Herr Géza: Örülök, hogy válaszoltál, így látom, hogy célba ért :-))))

nyuszigonosz 2015.01.27. 11:09:53

@geegee: Hát én sosem mentem még 200-al a pályán. Pedig ugye nincs korlátozás ( csak ahol eleve valami miatt mégis rövid távon van).
Nem látom értelmét, meg félnék is.
Szerintem meg sok sok mindenki, aki saját elmondása szerint 200-al megy, az még nem is próbálta. :-)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 11:10:06

@Mirjam2:

"Hat az ahogy Mo.on az orvosokat kezelik az tenyleg nem normalis."

Ezzel egyetértek. Ez csak belső prioritás kérdése, hogy melyik szektor mennyit kapjon. Ezen változtatni kell, ez nyilvánvaló. Nem arról van szó, hogy a magyar orvosnak legyen brit fizetése, mert ez nyilván abszurdum. De drasztikus változás kell ebben, ez tény.

"az osszes orvos egyszeruen el fog menni olyan orszagokba ahol jobb korulmenyek vannak"

Akit csak a pénz érdekel, az úgyis elmegy, azaz ez nem érv. Mo. sosem fog tudni a mai nyugati szinthez hasonló pénzeket adni az orvosoknak. Azt hiszem, ez nyilvánvaló.

"Ez viszont nem azt jelenti amit te gondolsz hogy mindenki meg fog elegedni egy alacsonyabb eletszinvonallal mint a jelenlegi nyugati."

A jelenlegi nyugati szint egyszerűen túl magas, s nincs aki megfizesse. Semmi gond ezzel elégedetlennek lenni.

"Az emberi termeszet hogy mindig mindenki tobbre vagyik, ennek az az eredmenye hogy mindig voltak es mindig lesznek gazdagok es szegenyek"

Ezt nem is vitatom.

"Maximum annyi fog tortenni hogy a legtobb jomodu ember nem nyugati orszagokban lesz hanem pl. Azsiaban, a Kozel-Keleten vagy Del-Amerikaban."

Így igaz. Azaz nagyobb egyensúly lesz.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 11:10:13

@tableno:

Ez nyugati propagandaszöveg csak, a tartalma nulla.

Herr Géza 2015.01.27. 11:11:34

@geegee: Az nem stressz, persze attól függ milyen autóban... De nem kell nagy was-ist-das hozzá. Egy idöben minden hétvégén lenyomtam 2x150 km-t a munkahely-haza-munkahely távon. Mivel a hétfö reggel (akármilyen korán indultam) elég stresszes volt az ország egyik legtelibb útvonalán (A5-A8: Mannheim-Karlsruhe-Stuttgart), így vasárnap késö este, a család "lefektetése" után mentem mindig vissza. Az út nem egyszer úgy nézett ki, hogy az autópályára érve váltó hatosba, gáz majdnem padlónál (Ford Mondeo 2.0 TDCI, 163 LE), ami úgy 220-230 km/h-t jelentett és 130 km-en maradt is minden így, még a fékre is alig kellett lépni. A rekord 55 perc volt, a szabvány 1:05-1:15 óra (maga az autópálya ebböl kb. 130 km volt). És piszokul élveztem, kikapcsolt, megnyugtatott... A 220-at meg csak akkor érezte meg az ember, ha mégis kihúzott elém valaki, nagy-nagy fék, enyhe anyázás, és jé, ez is megy 140-el... :)))
Sajna nappal ez már ekkora távon sehol az országban nem lehetséges..... :(((

Herr Géza 2015.01.27. 11:12:40

@Herr Géza: Péntek du. hazafelé ugyanezt ritkán úsztam meg 2 óra alatt, de volt négy is.....:))))

SzZoole 2015.01.27. 11:13:14

@Zka: Lehet:)
Itt naponta latok hyper/super/luxus autokat es nem jellemzo az esztelen szaguldas,mind ugyan ugy araszolunk a delutani csucsforgalomban.
Aki 5 ora utan szokott vezetni central Londonban az erti mirol beszelek.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.27. 11:22:14

@NagyságosSodalisO [eng]: Na, hát erről van nagyba' szó.

@Zoole[uk]: Zolee, te mekkora balesetből is épültél fel, meg mekkora mázlival?(Vagy az nem közlekedési volt?)

Nem mondom, egy megfelelő autóval én is kipróbálnám, de nem sokszáz km-en keresztül...Mondjuk egy vaciúj Bömbikével egy tök üres, 5 sávos lezárt német autópályán, szép napfényes száraz időben.

Most volt, hogy tecső sztár lett a nemtommelyik megyei rendőrség az M7-esen 330-nál elszállt Lambó videójával.Ott valamiért nem működött a természetes szelekció, a két résztvevő kiba nagy mázlijára...

soad1221 2015.01.27. 11:26:50

@A gyufaárus lány: ezt Te így most komolyan?
A görögök módosabbak mint a németek? :)
Azt tudod-e, hogy a kurva nagy jómódban éppen pont a németek finanszírozzák egy jó nagy részét, az államuk működéséből, tudod, ami egészségügy, oktatás, közszféra, ilyesmi dolgokat takar.

adg 2015.01.27. 11:28:48

@maxval bircaman szerkesztő: semmi baj vele, az ukranoknak is megtetszett. Lassan teljes lesz vegre naluk is a demokracia. Elore!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.27. 11:29:51

@Herr Géza: Oké, rendben, te tudod.Én biztos nem mennék ennyivel.
És nappal manapság már a 130 is kezd lehetetlenül nagy sebesség lenni.Bár én csak évente egyszer vagyok a németeknél, de akkor É-D irányban oda-vissza átszelem...

nyuszigonosz 2015.01.27. 11:30:01

@geegee: Valahogy így: szinte üres és egyenes autópálya szakaszon megpróbáltam egy elözö, csillagos elejü kocsimmal, de nem jutottam 200-ig. És ez a próba nekem az ilyen sebességekböl elég is volt.
Megyek normális gyorsan, söt esetenként én vagyok az, aki mindenki mást elöz a pályán, de belátható sebességeknél.

SzZoole 2015.01.27. 11:31:49

@geegee: Hogy mekkorabol?Jo nagybol:)
Az nem auto baleset volt hanem otthoni.Egy korlat szakadt ki a helyerol es estem le 30ft(9meter)betonra,nem volt "csak"7 serulesem,ebbol 4 tores 4 mutet es 3 eletveszelyes serules.

Mar tobbszor irtam milyen autom van,szerintem elege megfelelo arra a celra,hiszen leginkabb arra terveztek.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 11:32:32

@geegee: @Zoole[uk]: bocsanat,nekem be van allitva a roviditesek kibontas a wordben, higy gyorsan tudja jegyzetelni.
Mao=Magyarorszag
Neo=Nemetorszag
Bcs=buncselekmeny
Hat=hataroz
Igszolg=igazsagszolgaltatas

Es igy tovabb:-)

puhacica 2015.01.27. 11:33:35

@Golf2: ja, kesz mazli, hogy orvosnak szuletett. :D

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 11:34:05

@Zoole[uk]: nem szeretek tu, gyorsan autozni, akkor nem latok semmit a tajbol...

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 11:35:42

@nyuszigonosz(D) ESTP: volt egy fonokom, 200zal kozlekedett. Nemcsak palyan....:-(

SzZoole 2015.01.27. 11:37:48

@Babette .: Igy mar ertheto:)

Azon a kozel 700 km szakaszon amit a Nemet autopalyan le szoktam vezetni teljesen mindegy,nekem,hogy nappal vagy ejszaka vezetek,130-nal is ugyanazt latom mint 230-nal.

soad1221 2015.01.27. 11:41:54

@maxval bircaman szerkesztő: azért azt belátod, hogy az "orosz demokrácia" nem annyira van kiteljesedve.
No meg azért ebben a nem annyira kiteljesedett demokráciában az életszínvonal sem éppen irigylésre méltó magasságokban van.
Most meg pláne nem... és nem úgy néz ki, hogy ebből túl jól jönnének majd ki, még ha átvészelik komolyabb összeomlás nélkül is...

soad1221 2015.01.27. 11:42:56

@qkuc: kérek az anyagból :)

nyuszigonosz 2015.01.27. 11:43:52

@Zoole[uk]: Te éjjel mész, ezért tünik egyformának az egész.

A táj változó, a folyók, amelyek hidain átmész mások, vagy lefelé Passau felé a Duna felett mész át jó sokszor, de mindig más.
Meg vannak várak, kastélyok, kolostorok amiket látsz ... Szóval szerintem utazni nézve, látva a környéket érdekes.

Hari Seldon 2 2015.01.27. 11:50:06

@NagyságosSodalisO [eng]:

"...kis csapattal tartottunk Franciaországba 2 autóval, leszakadtunk egymástól, de tudtuk hova megyünk, nem paráztunk. Éjszakai menet, csendes monoton utazás, az autóink nem tudtak 200 km/h, keleti blokk, 1991.....
helyszín: Stuttgart. -Trier-t összekötő autópálya, forgalom semmi.."

Elhiszem, ami történt, de Stutgart Trier között egy csomó autópálya van: A81 - A6 - A62 - A1

Másrészt Ez nem igazán Franciaországba megy, hanem inkább követi a határt 50-80 km-el beljebb. (tudom, mert arra felé élünk, és járunk a környéken)
De Herr Géza ennek a nagy tudója, mert ő lakott arra felé.

Ezek szerint, gondolom mást irányba is mentetek)

Hari Seldon 2 2015.01.27. 11:52:50

@Herr Géza:
Hát az A5-ösön Karlsruhe környékén biztos nem. Arra mostanában az útjavítás.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 11:58:05

@Hari Seldon 2: Ez egy 10 napos túra volt anno, először Németországban jöttünk-mentünk , össze-vissza, utána Franciaország volt a cél Atlforville és Levallois vagy hogy kell leírni, / nem keresek rá, lusta vagyok /
Németben volt 3 célpont, Stuttgart, trier, és Ulm, az autópálya: nem tom melyik volt, de nem ez a lényeg valahol az egyiken , út közben, agyforma széles mind ! :-)

tableno 2015.01.27. 12:04:14

@maxval bircaman szerkesztő: Akkor most dobjunk el mindenféle propagandát, és szorítkozzunk csak a tényekre.

Egy "semleges" Magyarország miből élne meg? Ki akarna ott befektetni, és mi célból? Mert azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy túl kicsi és szegény ország vagyunk ahhoz, hogy önellátásra rendezkedjünk be.

Tehát, nézzük az opciókat:

1, Kína - feltörekvő gazdasági szuperhatalom, rengeteg pénzzel. Remek. Viszont, mint minden nagyhatalom, Kína is elsősorban a saját önérdekét nézi. Tehát, miért lenne nekik Magyarország vonzó üzleti partner? Olcsó munkaerő miatt? Jelentős belső piac? Hatalmas nyersanyagkészletek? Világverő technológia és tudástőke? - hát, ezek közül egyik sem. Akkor mi? Mit tudunk mi a világnak nyújtani, mivel lehetünk versenyképesek az EU védelme és súlya nélkül? Kínának leginkább csak EU-tagként vagyunk érdekesek (ami ugye hatalmas piac, világ élvonalába tartozó technológiával, stb).

2, Oroszország - éppen a gazdasági összeomlás szélén áll, miközben hidegháborút vív a Nyugattal. Nekik érdekesek vagyunk, de szintén csak mint EU és NATO-tag. Kellünk nekik, mint esetleges "belső" szövetséges a nyugati világban. Amennyiben pl kilépnénk az Unióból, hirtelen semmit sem érnénk Oroszország számára.

3, Közel-Kelet, Dél-Amerika? - semmi, de SEMMI okot nem tudnék mondani, hogy miért lennénk számukra érdekesek. Hát te?

Összefoglalva: a te semlegességed nem más, mint két szék között a padlóra csücsülni.

SzZoole 2015.01.27. 12:06:10

@nyuszigonosz(D) ESTP: Ez igaz,de nyaron eleg hamar vilagosodik.A Passau elotti Duna hidakat mar vilagosban erem el,tenyleg van egy jopar kastely/ var amit az utrol is lehet latni.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 12:07:52

@nyuszigonosz(D) ESTP: igyvan:-):-):-)
mondjuk heti ketszer biztos nemolyan izgi, es csak a veget varja az ember.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 12:08:28

@peter götz:

Fizetnek érte. A gonosz Putyin minden hónap elején Vlagyivosztokból usztat le hozzám titkos békaembereket, akik ürgebőrbe varrt aranytömböket hoznak nekem. Egy nyugatellenes, bomlasztó komment = 0,1 g színarany, egy cikk = 1 g arany. Ha a címlapra kikerülök vagy legalább százan válaszolnak nekem, akkor 5 g arany.

Eiknarf 2015.01.27. 12:08:45

@Herr Géza: +1+1+1+1

Valahogy mindig azok panaszkodnak az ausländerezésre, akik hát valljuk be otthon is seggfejek voltak :)

noninaploja 2015.01.27. 12:08:57

@tableno: Szerintem fogalmuk nincs a döntéshozóknak, mekkora földindulás lesz itt az egészségügyi dolgozók körében. Ahogy a minisztériumiak, úgy ők sem fognak több száz kilométerekre költözni egy másik kórházi állás miatt. Még többen indulnak el külföldre, mint eddig.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 12:09:00

@tableno:

Mindenkivel kapcsolatot fenntratani, ez a semlegesség lényege. Komolyan azt hiszed, hogy az egyetlen megoldás együtt ugrani a nyugattal a szakadékba?

Hari Seldon 2 2015.01.27. 12:09:48

@tableno:
"2, Oroszország - éppen a gazdasági összeomlás szélén áll, miközben hidegháborút vív a Nyugattal. Nekik érdekesek vagyunk, de szintén csak mint EU és NATO-tag. Kellünk nekik, mint esetleges "belső" szövetséges a nyugati világban. Amennyiben pl kilépnénk az Unióból, hirtelen semmit sem érnénk Oroszország számára."

Csak ezt ne mondtad volna! Most majd előad megint egy kis esszét Oroszország anyácska győzelméről. Akartam én válaszolni,mert időnként akkora képzelgéseket ír, de inkább nem írtam, mert a végén még kifejti.

tkábeles 2015.01.27. 12:13:20

Azt hiszem nekem ennyi elég is lenne a boldog élethez.
Tisztesség,biztonság,megbecsülés,jövő...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.01.27. 12:15:29

@maxval bircaman szerkesztő: miféle szakadékba ugrás? A gazdasági fölényük csökken és a magas életszínvonaluk egyre nehezebben fenntartható a piac globalizálódása miatt. Ez nem szakadék, ez stagnálás.

2015.01.27. 12:18:09

Maxvaltol a "dolgokat osszefuggesben kelm nezni" = Saman keretalkotasa
Mindketto ertelmetlen

@geegee: Bunos vagyok. En is szagudolztam megboldogult fiatal koromban az autobahnon a csillagos eleju 3betus hatu SUV-val. Akkor jottem ra, hogy az AMG mit is jelent. Olyan hangja volt, hogy Digger elalelt volna. Tobbszoris. Tok mindegy, hogy a londoni M25 korgyuron miben allsz (vilag leghosszabb parkoloja), nade amikor vegre lenyomhatod a pedalt a padloig :)....

Meg nem mertem ma kinezni az ablakon, hogy mennyi ho esett.
Remelem CTboyek feltankoltak a hutot es a generatort. Connecticut rendesen kapott a viharbol.
Tegnap a new yorki kozertekben cuclizmusi erzesem volt. Ures polcok.

qkuc 2015.01.27. 12:28:16

@charlieharper: Épp kérdezni akartam, hogy mi a helyzet arrafelé, a sarkkörön, :D.

Ezért nem esik itt a hó és nincs hideg ...

soad1221 2015.01.27. 12:29:22

@maxval bircaman szerkesztő: egyrészt azt gondolom tableno jól össze foglalta, hogy mi lenne semleges országként.

Viszont néhány napja még azt mondtad, hogy nincs más út mint egy Egyesült Európai Államok, hogy ez szükségszerű.
Ebben egyetértettünk, hogy ez USA mintára létrehozott, vagy valami más, abban nem, de ez lényegtelen is.
Ami nagyobb kérdés, hogy ebben mi hogyan lennénk függetlenek?
Mi egy piac vagyunk. Mo ebben a piacban egy borzasztóan pici piac. ettől a 490 Milliós piactól függetlenedni öngyilkosság. Már említettem, az 1 milliárdos, meg 1,3 milliárdosnak nem a 10 milliós a cél, hanem a többi 490-el együtt az EGY 500 milliós piac. Ehhez most mi egy út vagyunk, ezért "szeretnek" minket. Egy viszonylag könnyen járható út. Ha teljesen függetlenné válunk, akkor már leszarnak, mert megkeresik a szomszédban lévő 7-8 milliós másik picike piacot és folytatják ahol abbahagyták.
Ha meg lenne egységes Európa, akkor meg nem lehetnénk függetlenek. Annyira, hogy a mai nemzetállam felfogás meg is szűnne, pontosabban annak megszűnése lenne ennek a formációnak az alapja.

SzZoole 2015.01.27. 12:30:11

@charlieharper: Addig nem fogjak megerteni,mig at nem elik,hogy milyen erzes egy ilyet vezetni.A 200 olyan erzes benne,mintha egy kozepkategorias autoval 130-al menne.
Az M25 tenyleg a vilag legnagyobb parkoloja,korbe mentem mar rajta egy parszor oda-vissza.Nappal a forgalom miatt,ejszaka meg a folyamatos savlezarasok miatt nem lehet haladni.
Digger mar az en autom kipufogojat is tocskolni akarja,felvaltva mind a kettot,pedig az enyem nem is AMG,csak egy sima 350L CDI BlueTEC:)))
Itt is erezheto az ottani idojaras,egy jo par jaratot toroltek,igy elestem egy par fuvartol.

tableno 2015.01.27. 12:31:12

@maxval bircaman szerkesztő: miért ne tarthatnánk fenn mindenkivel kapcsolatot EU-tagként? Hát most is ezt csináljuk, nem?

Hari Seldon 2 2015.01.27. 12:38:30

@Zka:
Pontosabban: Az "életszínvonalbeli különbség" csökken. Nem mindegy.

2015.01.27. 12:39:44

@qkuc: drukkolunk, nehogy most induljon be az asszonynal a szules, mert nem tudom hogy megyunk a korhazba. Es az orvosok hogy mennek be???

@Zoole[uk]: ne engedd az autod kozelebe! Igen, tegnap a bistoni repteret lezartak. Meg utakat is.
Kivancsi vagyok Montroyaleknal es Morselseknel van e ho

qkuc 2015.01.27. 12:42:26

@charlieharper: Ajajjj, már itt lenne az idő? Remélem a bébi még kihúzza odabenn ... Lehet a többiek tudnak valami praktikát erre.

fhdgy 2015.01.27. 12:45:01

Többen utaltak rá, hogy túl pozitívnak tartják a poszban a németek megítélését az Ausländerekkel kapcsolatban. Nos, engem inkább negatívsággal vádol sok ismerősöm, pedig én mindig csak azt hangsúlyozom, hogy reálisan akarom nézni és látni a világot.

Ezek után, én az állítólagos negatív, azt mondom, hogy a posztoló reálisan írta meg a benyomásait. Én is voltam Ausländer Németországban, majdnem hét évig és megerősíthetem a posztban a németek viszonyát a külföldiekkel szemben, persze lehet, hogy csak egy bizonyos külföldiekkel szemben.

Azok a bizonyos külföldiek legyen udvariassak, beszéljenek legalább érthetően németül, dolgozzanak rendesen, akkor semmi gondjuk nem lehet azzal, hogyan ítélik meg őket a németek. Én is voltam az elején olyan helyzetben, hogy a hivatalban szabadkoztam a német tudásommal kapcsolatban és tényleg az volt a válasz, hogy semmi baj, ne féljek, biztos megfogjuk tudni érteni egymást. Állítom, hogyha egy idegen németnek úgy kezded, hogy "Entschuldigung, können Sie mir bitte helfen?", akkor az örömmel próbál meg neked segíteni. Van erre egy magyar mondás: amilyen az agyon isten, olyan a fogadj isten".

SzZoole 2015.01.27. 12:45:17

@charlieharper: Mar ult benne,es azt mondta,hogy ez a legkenyelmesebb ules amiben ult eddig,de ne mond mar el senkinek:))))
A hirekben azt hallotam,hogy a keleti partot eleg rendesen betamadja a vihar,nagyvaloszinuseggel Ok is kapnak belole.
Te sem tudsz menni dolgozni?

SzZoole 2015.01.27. 12:47:18

@qkuc: "Lehet a többiek tudnak valami praktikát erre."
A rendszeres szexualis elet???:)))))
(Fujjj,mar megint szexista diszno voltam)

2015.01.27. 12:49:00

@maxval bircaman szerkesztő: Dehogy lesz nagyobb egyensuly, csak tobb gazdag lesz pl. Indiaban es tobb szegeny Europaban, a kulonbsegek szegeny es gazdag kozott megmaradnak sot novekednek - vilagszerte ez a tendencia. Ha jol ertelmezem amit mondasz, szerinted a 'tul magas' nyugati eletszinvonal altalanosan lecsokken es majd elegedettek lesznek az emberek egy alacsonyabb atlagszinvonallal. Ez szerintem nem igy lesz, csak mashol lesz jellemzoen 'tul magas' (a te szavaiddal elve) az eletszinvonal. Peldaul a Kozel-Keleten az allampolgarok mar most is magasabb eletszinvonalon elnek atlagban mint a britek, ok nem gondolnak hogy a brit eletszinvonal 'tul magas'. Az indiai kozeposztaly szinten legalabb olyan magas vagy magasabb szinvonalon el mint a nyugat-europai kozeposztaly, es ezek a jomodu retegek egyre nonek. Tehat en nem azt latom hogy a nyugat-europai eletmod vilagszerte tul magasnak szamitana, maximum az szokatlan hogy egy orszagon belul szinte mindenkinek relative magas eletszinvonala van - utobbi konnyen lehet hogy valtozni fog a kozeljovoben, de azt nem hiszem hogy a brit mernokok vagy orvosok rosszabbul fognak elni mint most.

DieNanny CH 2015.01.27. 12:49:06

@Babette .:

Egy osztrák ismerősöm vitt a Baden - Wiener-Neustadt közötti pályán. Siettünk, mert a gyerekek színházi előadására mentünk. Mondjuk én nem éreztem semmit a sebességből, csak véletlenül ránéztem a km-mutatóra. 180 volt... persze, az autó is valami nagyon jó volt, már elfelejtettem. Szóval, autótól is függ az élmény.

qkuc 2015.01.27. 12:52:05

@Zoole[uk]: Az nem beindítja a szülést? :D Most olyan kéne, ami még benntartja egy kicsit, :D.

2015.01.27. 12:52:49

@Zoole[uk]: ma a nappalibol fogok dolgozni. Iskola mar tegnap sem volt a 2 gyereknek, ma sincs
Nalunk ez ugy van a rothado Nyugaton, hogy az "essential staff"-nak akiknek bent kell lennie berelunk szalodai szobat az irodatol 2 percre. A tobbiek otthonrol dolgoznak. Ahol nagy a vihar es a kabelek fold felett vannak, pl Connecticuti videk (sokan onnan jarnak be dolgozni), ott szivas van, mert elnehet az aram es az internet. Ez volt Sandy hurrikan alatt is.

2015.01.27. 12:53:33

@charlieharper: 'Tegnap a new yorki kozertekben cuclizmusi erzesem volt. Ures polcok.'

Na latod, megiscsak hanyatlik...

SzZoole 2015.01.27. 12:56:03

@qkuc: Azert irtam a rendszeres nemi eletet,mert akkor be van dugva a cso,es az vissza tartja,nem?
Csak vicc volt:)))

qkuc 2015.01.27. 12:57:29

@Zoole[uk]: *facepalm* Oké, leesett, :D.

SzZoole 2015.01.27. 12:58:40

@charlieharper: Akkor a gyerkocok orulnek,hogy nem kell suliba menniuk,de azert gondolom nem olyan konyu ott az elet a rothado nyugaton:)

soad1221 2015.01.27. 13:00:23

@Zoole[uk]: gondolj bele, mennyi havat kell majd lapátolni.. :)

SzZoole 2015.01.27. 13:03:42

@soad1221: Kik fognak havat lapatolni???
Azok lusta,kover americanerek?Na azok biztos,hogy nem:))

soad1221 2015.01.27. 13:05:37

@Zoole[uk]: igaz, azok csak felülnek a hanyatló john deere trakira, és azzal tolják.. :)

DieNanny CH 2015.01.27. 13:09:16

@tableno:

Ezen én is gondolkodtam, hogy egy semleges Mo. hogyan tudna létezni.
Svájcnak a "szemére vetik" hogy a rengeteg pézből tud az lenni, ami. De ott is emberek élnek, saját döntésekkel. Ahogy Norvégiának ott van a "kifogyhatatlan" olaj: ha ezt nézzük, vajon miért nem inkább a lehető legolcsóbb az élet arrafelé? Miért minden, de szó szerint minden drágább, mint egész Európában? Nem egyszerűbb lenne felélnie a mostani kormánynak mindent, úgy, ahogy közel-keleten csinálják az olajnagyhatalmak? és pontosan erről van szó. Mert Nor.-ban olyan emberek élnek, akik tudnak előre gondolkodni.
Tehát, visszatérve Mo-ra: mit tehetnénk, ha semlegesek vagyunk? Kellene ipar, gyárak, mezőgazdaság fellendítése (mert tegyük fel, Európa nem szívesen közösködne velünk, ahogy eleinte Svájccal sem szívesen csinálták.)
Sokat lehetne ezen gondolkodni...

Te vagy gazdasági szakember, csak a kommented hatására írtam le a gondolataimat...

DieNanny CH 2015.01.27. 13:11:38

@tableno:

"3, Közel-Kelet, Dél-Amerika? - semmi, de SEMMI okot nem tudnék mondani, hogy miért lennénk számukra érdekesek. Hát te?"

(Erre mondják az összeesküvés-elméletesek, hogy Izraelnek kell a vizünk. Nem tudom, igaz-e.)

2015.01.27. 13:12:19

Jo sztori, ha beindul a vallalkozas, legyen arrol is poszt itt, jo? :D

Istenem, ez a keletnyugatozas viszont akkor most megint allando tema lesz, hogy @maxval es @hinta is visszatertek? :D

SzZoole 2015.01.27. 13:12:19

@soad1221: Szegeny Deeri Janibacsi,ha tudta volna,hogy igy ki hasznaljak a nyugaton,biztos nem ment volna oda:)))

tableno 2015.01.27. 13:13:52

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: azt kell mondjam, hogy már pusztán azzal, hogy egyáltalán elgondolkodtál ezeken a kérdéseken, leiskoláztad a magyar társadalom 99%-át. Az úgynevezett értelmiséget is beleértve.

tableno 2015.01.27. 13:15:35

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: na ja. Jönnek majd a zsidók, és befőttesüvegben hazaszállítják a jó magyar csapvizet... :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.27. 13:19:23

@Zoole[uk]:
Kérdezd meg Charlit hogy beszegte a fülét?
Én nem merem.
:))))))

swGuru 2015.01.27. 13:27:13

Maxval azert jo, hogy kommentel, mert o az orbani agymosottak tipikus megtestesitoje, es soha nem tudjuk elfelejteni, milyen is az.

A poszt viszont nagyon jo, erezni az irashoz szokott kezet rajta, es a tortenet is erdekes. Nyilvan a magyar fonok beszoritva erezte magat, ha megvedi a kollegajat, ugyanakkor meg kellett volna, hiszen igy rossz fonok lett belole. Legkozelebb esetleg pont a nemet kollegat nem fogja megvedeni egy uj, "meg nemetebb" kollegatol.

Lehet, hogy Magyarorszag a Kanaan, a nyugat meg hanyatlik, am eletemben eloszor hosszabb ideje eleg a fizetesem minden honapban, pedig egyedul tartok el meg 2 embert. Ha a nyugat igy hanyatlik, am legyen, ki fogom birni.

Az is a hanyatlo nyugat specialitasa, hogy a vallalkozot eloszor segiti, majd ha elkezd penzt is keresni, raer fizetni. Ha pedig mindent befizet, snki sem kezdi el bantani, csak jokedvebol, mint a fejlett Magyarorszagon a NAV. A nyugati hirekben soha nem olvastam, hogy az adohivatal ide meg oda csapott le. Talan mert nem ezert van...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.01.27. 13:36:35

@mojyo: hinta visszatért? Miről maradtam le, mi a nickje?

P.Elliot 2015.01.27. 13:42:50

Egy kis off! Most olvastam es olyan mulattato! Ugye nem baj ha megosztom?

Angol humor

Egy sheffieldi fickó drótpostája birminghami barátjának:
Elegem lett abból, hogy mindennap betörtek otthonomba. Kiszaggattam a riasztó drótjait a falból és felmondtam a polgártársi megfigyelőhálózati tagságomat. A ház előtti udvarom négy sarkára pakisztáni zászlót, az udvar közepére egy nagy fekete IS (Iszlám Állam) zászlót állítottam.
Most a yorkshire-i rendőrség, a Nemzeti Biztonsági Hivatal, a Scotland Yard, az MI-5, az MI-6, a CIA és az összes más európai titkosszolgálat emberei tartják megfigyelés alatt a házamat.
Gyerekeimet mindennap követik az iskolába és feleségemet a bevásárlási túráin. Engem meg követnek a munkába menet és vissza. Senki sem piszkál engem.
Én még soha sem éreztem magam ilyen biztonságban.
Keresztényként mindezért köszönet Allahnak.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 13:44:41

@soad1221:

Ezt már észrevettem pár órája. Be is tettem a linket a Kabai blogjába.

Ez a cím tipikus hamisítás, pontosabban manipuláció. Nézd meg a cikk címét és a tartalmát! A cím szerint az ENSZ elítélte a háborús bűnt. A szöveg viszont leírja a valóságot: elhangzott az ülésen az a VÉLEMÉNY, hogy ez háborús bűn, de végülis ez nem szerepelt az ENSZ határozatában.

Ez kb. olyan, mintha írnék rólad egy cikket "soad1221 bloggert elítélték gyilkosság miatt", majd a cikkben leírnám, hogy megvádoltak gyilkossággal, s a tárgyaláson az ügyész kijelentette, hogy gyilkos vagy, azonban végül a bíró felmentett téged a vád alól.

qkuc 2015.01.27. 13:50:00

@Zka: A gyufaárus lány, szép, pozitív töltetű nick ...

qkuc 2015.01.27. 13:51:15

@Zoole[uk]: Erre ott gépek vannak, csak a ragyogó keleten (itthon) kell a lapátot használni a közmunkásnak, :D.

2015.01.27. 13:51:53

@Zka: A gyufaarus lany.

Par napja jelentkezett be, valamelyik otthonrol iro, de elvagyodo kommentelonek valaszolt, hogy az folosleges, marmint elvagyodni Magyarorszagrol, hiszen aki Magyarorszagon szegeny, az nyugaton is az marad, es aranyaiban Magyarorszagon is annyian nyomorognak, mint az USA-ban. Ettol sokaknal deja-vu erzes alakult ki, es kesobb fel is fedte, hogy o hinta, elismerte a multbeli kirohanasait (de azert a tobbiek voltak a hibasak, hogy tul lettek reagalva), de mivel ugy gondolja, hogy csak o ir az "erem masik oldalarol", vagyis a "kulimelos" helyzeterol nyugaton, ezert ugy gondolja, hogy szukseg van ra itt, es HA-ra bizta, hogy ujbol kitiltja-e vagy sem.

Roviden ennyi a sztori eddig.

SzZoole 2015.01.27. 13:53:29

@Zka: @qkuc: Ezt nicknevet mar regebben is hasznalta itt a blogon,mar akkor is tudtuk,hogy hinta bujik meg mogotte.

SzZoole 2015.01.27. 13:54:54

@qkuc: Akkor Meg jo hogy Te az IT teruleten dolgozol:)))

tableno 2015.01.27. 13:55:29

@maxval bircaman szerkesztő: gondolom a halottak és sebesültek is nagyon megnyugodtak, hogy nincs határozat, csak VÉLEMÉNY.

soad1221 2015.01.27. 13:56:23

@maxval bircaman szerkesztő: igen, ebben igazad van, és bizony ki is szúrtam én is. Ehhez hozzászokott a szemem és az agyam, tudom helyén kezelni, sajnos ilyenek az újságírók.

Ami valójában a mondandóm volt, hogy egy piacra, teljesen egyértelműen civileket megcélozva lőttek rakétát. Mindezt orosz támogatással és irányítással. adg hozzászólása ugyebár az orosz demokrácia értelmezésre vonatkozott, amit nem értettél, és ezért linkeltem a cikket, ami valójában csúsztatás, de maga a tárgya sajnos nagyon is igaz.
Mellesleg pont Oroszország, ami miatt ezt az ENSZ határozatot nem lehet meghozni, ami ugye persze logikus lépés tőlük.

soad1221 2015.01.27. 14:02:41

@maxval bircaman szerkesztő: ja még egy apró megjegyzés:
azért az, hogy Oroszország hathatósan segítséget nyújt a szakadároknak, ugyebár nem vitatod?
Hogy kinek van igaza meg ilyesmik ebből a szempontból mellékes, azt, hogy segítenek emberrel és technikával nagyjából már Putyin is elismerte..
Jójó, tudom, a derék orosz katonák, csak hazaszeretetből meg bajtársi kötelességből, a saját szabadságuk terhére ruccantak át lövöldözni. A fegyverek meg csak hopp, máris ott teremtek a kezükben, mint az köztudott... :)

SzZoole 2015.01.27. 14:02:46

@maxval bircaman szerkesztő:
@soad1221:
Most akkor ez csak urugy/provokacio egy ujjabb haboru kezdetehez?
Azt is olvastam egy hirportalon,hogy a NATO es Ukrajna kozos had gyakorlatot tartanak.Az oroszok Meg ezt vehetik provokacionak.

rumitom 2015.01.27. 14:04:55

@Zoole[uk]: 200 felett autozni is csak elsore erdekes egy also kozepkategorias, szethullas kozeli erzest ado kocsiban padlogazon. Nagy, eros kocsiban olyan mint 130 val ahogy mondod.
Emlekszem mikor eloszor mentem motorral 200 felett majd leszakadt a fejem. Azota a 280 sem gaz. Hamar hozzaszokik az ember.
300 felett viszont meg nem mentem csak vonattal fold kozepben, ahoz mar nagyon draga auto kell :(

qkuc 2015.01.27. 14:07:12

@soad1221: Lehetőleg hozzánk ne hajtsa az "elvtársakat" az a nosztalgikus érzés, hogy hajj de milyen jó volt itt lenni nálunk "barátok" között, :D.

Hari Seldon 2 2015.01.27. 14:10:16

@swGuru:
"Maxval azert jo, hogy kommentel, mert o az orbani agymosottak tipikus megtestesitoje, es soha nem tudjuk elfelejteni, milyen is az."

Tagadni fogja, hogy az.

Neki egy külön-utas "zagyvasággenerátora" van. Időnként bekapcsolja, és magasabb fokozatra állítja.

Golf2 2015.01.27. 14:11:48

@soad1221: én nem hasonlítgattam senkit,(te igen).Én azt írtam hogy szerencsések a hivatás miatt.És ezen azt értettem hogy 1 orvost kiemelten kezelnek lakásbérlésnél,munkahelyen.Nem mondtam hogy nem megérdemelten,mint ahogy páran itt belemagyarázzák.

SzZoole 2015.01.27. 14:13:15

@rumitom: Motoron,bar van ra jogsim,semmikep nem probalnam ki.
Ha az autom nem lenne leszabalyozva gyarilag,lehet,hogy tudna a 300 kozeli vegsebeseget.

soad1221 2015.01.27. 14:19:41

@Golf2: aha, oké.. mikor is hasonlítgattam én? (ellenben Te a "fizikai munkás" és az orvos lehetőségeit hasonlítottad össze)
Amit mindenki észrevett az ez a szó: "Mázlisták a férj,..."
és amit mindenki megjegyzett, hogy ennek kevés köze van a mázlihoz.
Mindegy, nem nagyon akarod érteni a lényeget.

Hari Seldon 2 2015.01.27. 14:35:49

@Babette .:
Szerintem ezek a pályák már mind megvoltak akkor is.
(esetleg az A62-est akkor építették)

2015.01.27. 14:42:27

@A gyufaárus lány: Ez egy nagy marhasag Hinta, valoszinuleg azert jott ki a nemetek 'atlagvagyona' kisebbre mint a spanyoloke meg a gorogoke mert Nemetorszagban nagyon sokaig ugy gondoltak az emberek hogy nincs ertelme sajat ingatlant venni, igy sokan akkor sem vettek ha megtehettek volna. Ennek kovetkezteben ott az egyik legalacsonyabb az ingatlantulajdonosok aranya Europaban, nyilvan ettol tunik ugy statisztikailag hogy kisebb a nemeteknek a 'vagyona'. Nem hinnem hogy valos ertelemben 'szegenyebb' lenne az atlag nemet az atlag spanyolnak vagy gorognel; Bajororszag tele van spanyol es gorog bevandorlokkal akik munkat keresnek, nem hinnem hogy Gorogorszag es Spanyolorszag is tele van nemetekkel akik ott keresnek munkat.

P.s.: komolyan gondoltad hogy ha lanynevet hasznalsz, nem ismerunk fel? Ennyire te sem lehetsz gyerekes... vagy megis?

2015.01.27. 14:51:12

Snow update
Beszelve a kollegakkal, NYban atlagosan 8-12 inch korul van az ablakok alatt. Mi a beton dzsungel kozepen rbbol nrm sokag erzunk.
A metro lezarva es "driving ban" van, ettol fuggetlenul megis 5 percenkent a forgalom beszelnek a TVben

Boston es a keleti resz kapta a ho nagyobb reszet. Majd felhivom a noveremet, hogy lehet e mar donut-ozni naluk

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 14:57:54

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: nem csak az elmeny. Az autoval nem jar jobb reakcioido...

2015.01.27. 14:59:25

@A gyufaárus lány: Egyebkent megneztem a listadat (szakmai artalom, erdekelnek a statisztikak): azt irja hogy a 'net average wealth per adult' (net average wealth is calculated by subtracting the debt from the mean wealth) Nemetorszagban USD 192,232, Spanyolorszagban USD 123,997, Gorogorszagban USD 102,971. Most akkor ki gazdagabb kinel?

Gizi06 2015.01.27. 15:05:14

@fhdgy: Ez az amit en is mindig papolok, a nemetek, ha latjak, hogy igyekszel. akkor ök is ugy allnak hozzad.A magyarok nem nagyon hiszik el :)

qkuc 2015.01.27. 15:10:24

@Gizi06: Szerintem nemcsak a németek ilyenek. Ha látják a szándékot, azt értékelik mindenhol, még a turistáknál is.

soad1221 2015.01.27. 15:16:26

@Mirjam2: erre a sorra én is felhívtam a figyelmét, de még nem kaptam választ.. pedig nagyon várom.. najó, azért pénzt nem teszek rá, hogy fog is :)
mellesleg megnéztem, hogy pl USA hol áll ebben a rangsorban, hát ott bizony őt is lenyomják rendesen :)

De az tény, hogy Ausztrália a leggazdagabb hely a világon. Ahol még a csirke is olcsó :)

2015.01.27. 15:16:52

@fhdgy: Ez tenyleg mukodik, foleg mikor meg csak angolul mertem megszolalni Nemetorszagban, hivatalban, bankban mindig azzal inditottam hogy nagyon sajnalom, nem beszelek jol nemetul, beszelhetnenk esetleg angolul? Kivetel nelkul mindig segitokeszen reagaltak.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 15:19:43

@charlieharper: itt is havazik reggel óta, de olvad is ..
Most néztem képeket mi a helyzet felétek.:-) Van hó rendesen azért.

2015.01.27. 15:23:27

@soad1221: Ha lejjebb gorgetsz ugyanazon az oldalon, van meg egy lista, ez kicsit regi (2011) de erdekes, mennyi rendelkezesre allo 'penzuk' van az embereknek orszagonkent atlagban (tehat az ingatlant nem szamoltak bele, csak bankbetet / befektetesek minusz hitelek). Ennek alapjan USA az elso, Nemetorszag USD 49,484, Spanyolorszag USD 23,120, Gorogorszag USD 14,004 (ez alig tobb Mo.nal, utobbi USD 13,652).

Határátkelő 2015.01.27. 15:27:12

@mojyo: A többieknek is szól!

Ha már erről esett a szó, kíváncsi lennék a közösség véleményére: ti mit tennétek a helyemben az újra megjelent Hintával? (Azt nem ér írni, hogy én vagyok a bloggazda, döntsem el én... :))

Szóval?

Asszonypajti 2015.01.27. 15:28:56

Tetszett a poszt! Pozitív, de milyennek kéne lennie? Panaszkodósnak? Annyiféleképpen éljük meg a határátkelést, honnan jöttünk, hová tartunk, mi motivált minket? Sok ponton megegyeznek a tapasztalataim. Minden jót kívánok az írójának, ezzel a hozzáállással nagy csalódások nem érhetik.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 15:28:56

@tableno:

Fegyveres harc zajlik, ebben jellemzően meghalnak emberek.

Az USA szerint a háborús bűn az, ha a neki nem tetsző erők megölnek neki tetsző embereket a harcban. Meg is próbálta ez az álláspontját hivatalos ENSZ-állásponttá tenni, de pofáraesés lett a vége: az ENSZ nem értett egyet az USA-val.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 15:28:56

@soad1221:

Nyilvánvaló, hogy tévedésről van szó, nem direkt céloztak a piacra a partizánok.

Furcsa, hogy ezt pont az USA nem tudja, melynek minden katonai akciójában megesik ez sokszor.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 15:28:56

@soad1221:

"Mellesleg pont Oroszország, ami miatt ezt az ENSZ határozatot nem lehet meghozni"

Így van. Pont ugyanezt teszi az USA is minden esetben, amikor érdekeit sérti egy ENSZ határozati javaslat. Azaz nem értem az USA műfelháborodását.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 15:28:56

@swGuru:

Mo-on az a gond, hogy minden oldal agymosottnak tekinti az ellenvéleményen lévőket. Vagy, rosszabb esetben: megvett embereknek.

Amíg ez így lesz, addig nem lesz igazi demokratikus közérzet.

Azaz éppen te vagy a tipikus "orbáni" ember: szerinted aki mást mond, mint a te álláspontod, az csakis agymosott lehet.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 15:28:56

@soad1221:

"Oroszország hathatósan segítséget nyújt a szakadároknak, ugyebár nem vitatod?"

Persze. Miért ne tenné ezt?

Fegyverek is vannak, de önkéntesek is harcolnak. Mellesleg nem csak oroszok, nyugat-európai önkéntesek is harcolnak a kelet-ukrán partizánok oldalán.

"A fegyverek meg csak hopp, máris ott teremtek a kezükben, mint az köztudott.."

Sok fegyver is ment. Mi ezzel a gond? Hozzáteszem: az orosz segítség minimális ahhoz a segítséghez képest, melyet a kijevista erők kapnak nyugatról.

soad1221 2015.01.27. 15:30:26

@Mirjam2: igen, néztem, ezt már nem is említettem neki...
Egyébként ezért imádom a statisztikai adatokat, ezekből pár perc alatt megmagyarázza, hogy a görögök gazdagabbak a németeknél.
És teljesen lényegtelen információ a valóságértelmezéshez az, hogy évek óta a németek lélegeztetőgépe tartja éppen életben a görögöket, a hosszú évnyi elmebeteg pénzszórás miatt..
:)

SzZoole 2015.01.27. 15:36:21

@Határátkelő: Figyelj,itt a kommentelok nagyresze tanult,inteligens muvelt embernek tartja magat,ha ezeket az embereket nem erdekli,hogy mit ir hinta akkor ugy is tovabb fogjak gorgetni es ignoralni fogjak,aki Meg akar az beszegessen vele.
Engem szemely szerint regen sem zavart es most sem,szerintem kell,hogy legyen ilyen kommentelo is.

rumitom 2015.01.27. 15:37:34

@Határátkelő: hagyj maradjon, ez is csak egy velemeny, es valoban nem sokan irnak vagy valalljak fel hogy mekiben dolgozni nyugaton sem leanyalom, pedig feltetelezem azert akadnak paran hasonlo munkakorben

2015.01.27. 15:38:07

@soad1221: annyira nem mokas am, amikor a Hinta blogjan olvasol a HA kommentelokrol es van, akit csak egyszeruen lebudoskurvaznak ott. Termeszetesen Hintanak esze agaban sem volt kivenni azt a kommentet.
Ezt mar megbeszeltem vele is a Digger blogjan. Az a rohej, hogy meg mindig nem erti, hogy ez miert verte ki a biztositekot tobb embernel.

@Mirjam2: nem vagyok hajlando a csirkemell ararol olvasni, aka Hinta bigmac indexe, de gondolom Lux es Lichtenstein meg meg jobban all.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.01.27. 15:39:03

@Határátkelő: ban alól történő kibúvásért ban szokott járni.

2015.01.27. 15:39:25

@Határátkelő: Hogy a helyedben mit tennek azt nem tudom (bocs ha ezzel nem lenditettem elore az ugyet...) de azt tudom hogy 'Hinta' helyeben mit csinalnek: felkeresnek egy pszichologust. Komolyan, abszolut nem sertesbol mondom, en is jartam egy ideig hasonlo szakemberhez, sokat segitett. 'Hinta' fedonevu kommentelonek olyan problemai vannak amit mi itt a blogon nem fogunk tudni megoldani. Plusz valami beteges obszesszioja van ezzel a bloggal. Ezzel szerintem te mint bloggazda nem fogsz tudni mit kezdeni, ha kitiltod, megint vissza fog jonni mint a bumerang szoval nem tudom mi ertelme van. Legjobb lenne ha mindenki megprobalna szurni, en ezt tervezem csinalni. 'Hintanak' oszinten azt kivanom hogy masszon ki ebbol a mentalis godorbol amibe beleasta magat es forduljon jobbra az elete.

tableno 2015.01.27. 15:39:41

@Határátkelő: Szerintem is maradjon. Nem igazán árt senkinek, maxval meg még nála is nagyobb hülyeségeket nyomat.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 15:40:46

@Zoole[uk]:

A nyugat nem fog közvetlenül támadni, ebben biztos vagyok. Az USA nem akar háborúzni Oroszországgal.

Bush agresszívabb volt Obamánál, de ezt ő sem lépte meg 2008-ban, az olimpiai háború idején. Akkor az USA arra

bíztatta a grúzokat támadják meg Dél-Oszétiát, arra gondolva, hogy sikerülni fog elfoglalni a független oszét

államot 1-2 nap alatt, s Putyin el fogja fogadni a kész helyzetet, nem fog haderőt küldeni a dél-oszétok

megsegítésére.

Grúziába el lett küldve több száz amerikai katonai "tanácsadó", plusz bement a Fekete-tengerre egy

amerikai hadihajó.

A grúz agresszió már az első napon összeomlott azonban, a dél-oszét erők komoly ellenállást fejtettek ki. Végül a grúzok elfoglaltak ugyan a második napon a dél-oszét fővárost, de a dél-oszét-orosz határt már nem tudták elérni a heves oszét ellenállás miatt. Harmadnap Putyin beküldött Dél-Oszétiába egy orosz szárazföldi hadosztályt, plusz egy légi ezredet. A szárazföldi erők 1 nap alatt kiűzték a grúz erőket Dél-Oszétiából, majd folytatták Grúzia felé, megszálltak a grúz határmenti övezetet, az orosz légierő egysége pedig jelképesen bombázta a grúz fővárost, figyelmeztetési céllal.

Az ötödik napon a grúzok kapituláltak.

Miközben mindez zajlott, Washington megparancsolta az össze amerikai katonai tanácsadónak, hogy menjenek be az amerikai követségre és ne csináljanak semmit. Az amerikai hadihajó pedig kizárólag hírszerzési adatokkal próbált segíteni a grúzoknak.

fhdgy 2015.01.27. 15:40:50

@Mirjam2: Én sokszor tényleg úgy éreztem, hogy egy német örül, ha tud segíteni, jól esik az egójának. Volt pl. olyan esetem, hogy egy kb. 75 éves férfitől kérdeztem meg, hogy hol van egy utca. Sajnálkozva mondta, hogy nem tudja. Elköszöntem, elmentem és bár öregesen ( hogyan másképp ), de utánam szaladt, és mondta, hogy eszébe jutott. Kell ennél több, ami azt mutatja, hogy segítőkész?

2015.01.27. 15:40:56

@Mirjam2: chicken breast obsession

Tappancsosdodó 2015.01.27. 15:41:09

Köszönöm Mindenkinek a kommenteket és a cikk elolvasását. Hamarosan összeszedem gondolataimat és információimat a vállalkozással kapcsolatban és amennyiben a szerkesztők is szívesen látják itt, akkor megjelenik.
Csak egy-két reakció! Talán tényleg túl pozitív vagyok. Látom itt is a rendszer hibáit, s azt, hogy nincs kolbászból a kerítés. A német szomszéd nem első nap fogadott el, nem első nap csöngetett be, hogy megkérjen valami bizalmasra, hanem 1 év után. Miért? Mert megismertek, s rájöttek, hogy ugyan bevándorlók vagyunk, de nem lopjuk el a fél házat. Élünk, csendben (néha nagyobb baráti nevetésekkel, mint ők), nyugodtan, szabályokat betartva, szokásokat tolerálva. Nem beszélünk itthon németül, s legtöbb barátunk itt is magyar. Ugyanakkor nagyon jól esett, hogy a minap a férjem SVÁJCI kollégája hívott meg ebédre bennünket. (Ez nagyon ritka, mondják, akik 30 éve itt élnek!) Szóval szerintem fontos a hozzáállás! Ha én betartom a játékszabályokat, akkor benne maradok a játékban, mindegy honnan jöttem. Tünde, a cikk írója

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 15:41:20

@Hari Seldon 2:

Így van.

Sosem embereket tgámogatok, mindig csak eszméket.

2012 előtt nem támogattam Orbánt.

Mára viszont kiváló államférfivé nőtt ki, pár példa:
- védi az ország érdekeit az EU-val és a NATO-val szemben,
- ellenlábasa az USA háborús uszításának,
- nyitott keletre,
- megrendszabályozta a túl nagyra terpeszkedett rezsicégeket és bankokat,
- bevezette a közmunkát,
- a magánnyugdíj hiénák szarvának letörése,
- felvette a harcot a kamurokkantak ellen,
- SZJA-reform.

Sok másban meg hibázott, pár példa:
- felesleges jelképes politizálás, pl. értelmetlen alkotmányozás,
- a budapesti önkormányzati választási rendszer abszurd megváltoztatása,
- az adók nem csökkentése, leállt a reform a kezdeti helyes lépések után,
- a rossz egyházügyi törvény lecserélése egy másik, szintén rossz, új törvényre,
- mostanában meg az átgondolatlan útdíjreform.

Persze, a fanatikus ballibek vallása az anti-orbánizmus, s náluk az is ellenségnek számít, aki megállapítja, hogy Orbánnak igaza van, amikor kijelenti, hogy holnap is lesz napkelte.

2015.01.27. 15:43:43

@Határátkelő: Engem egyaltalan nem zavar a jelenlete, engem az sem zavarna, ha nem lenne whitelist sem, es minden barom itt kommentelne az Index-cimlaprol, persze ertem, hogy te ezt nem szeretned, es ezert van ez a rendszer.

De ahogyan minden olvasonak, ugy @hintanak is joga van ahhoz, hogy hozzaszoljon es azt mondjon amit akar. Aki mar tudja, hogy o kicsoda, ugysem fog vele leallni vitazni, aki pedig nem, az elobb-utobb megtanulja, bar annak az eredmenye lesz ez a sok unalmas keletnyugatozas :D Szerintem kibirhato, ha pedig szemelyeskedni kezd valakivel, akkor az meg fogja tudni vedeni magat, vagy ha eldurvul a dolog, akkor szolunk neked, es figyelmetezteted, stb, ahogy le van irva a moderalasi elveidben.

En szeretnem, ha alkalmazkodna hozzank es elobb-utobb ugyanolyan kommentelo lenne itt mint mindenki mas, es egy kicsit jobban megismerhetnenk, es a focirol, a regi szovjet kamionokrol, es a citromfurol, es az Abigel-cipokrol, meg a rockzenerol es a bizanci mozaikokrol meg az NDK-s belyegekrol is lenne hozzafuzni valoja, es nemcsak a vilaggazdasagi osszeomlasrol es a nyugati kulimelos helyzeterol, mert azt mar ismerjuk :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 15:48:17

@qkuc: ez még Ázsiában is így van. :-)

qkuc 2015.01.27. 15:50:57

@maxval bircaman szerkesztő: Az nem úgy volt, hogy Oroszország megvétózta? Az nem jelenti azt, hogy az ENSZ nem értett egyet vele. Ez annyit jelent, hogy szarul működik az ENSZ, ha a központi "kerekasztalnál" egyetlen vétó elég a nem tetsző dolgok megakadályozására.

Érdekes, Kína is ezt szokta csinálni.

soad1221 2015.01.27. 15:51:11

@maxval bircaman szerkesztő: tudod számomra ez nem nyilvánvaló. Sajnos ez pont lehet egy provokáció, egy ürügy, ami rögtön más fokozatra kapcsolhatja az eseményeket. Nem tudom, de ha már "dolgok mögé nézünk", ez nem zárható ki. Van érdek erre mindkét térfélen, és most úgy néz ki, hogy bizony arról a térfélről jött a rakéta. Csodálkozom, hogy ezt te elfogadod nyilvánvaló hibának.

Az USA nem értem hogy jön ahhoz, hogy az ukránoknak annyira nem tetszik Putyin demokrácia felfogása. Nekem sem tetszik, és ettől nem vagyok USA imádó/párti stb... Valós amit USA-ról írsz, de ettől nem lesz "Putyin demokráciája" valóban demokrácia. Amerikában meg Európában, meg itt Mo-n az van. Oroszországban nem annyira, erről volt szó..

DE pár szó arra amit írtál:
"Persze. Miért ne tenné ezt? " sose voltam világhatalmi döntéshozó, szereplő, így nem tudom, hogy mit tennék hasonló helyzetben, de kívülről nem tűnik egy bölcs lépésnek, mert szerintem ezen Oroszország többet veszít, mint nyerhet. Az idő majd eldönti,

"Fegyverek is vannak, de önkéntesek is harcolnak. Mellesleg nem csak oroszok, nyugat-európai önkéntesek is harcolnak a kelet-ukrán partizánok oldalán. "
Igen. Kérdés, hogy elhisszük-e, hogy az ott harcoló orosz katonák a szabijukat töltik épp, vagy oda lettek vezényelve. Mert azért ez ugyebár nem mindegy, ha már ennyire belemegyünk a háború értelmezésébe.

"Hozzáteszem: az orosz segítség minimális ahhoz a segítséghez képest, melyet a kijevista erők kapnak nyugatról."
Erre nekem nincs adatom, rálátásom, és szerintem Neked se, úgyhogy ebbe a vitába kár belemenni. :)
Abban megegyezhetünk, hogy se az oroszok, se USA nem a saját demokratikus elkötelezettsége miatt van jelen a buliban, hanem egy fegyveres hatalmi konfliktusról beszélünk.
Kérdés melyiknek érdeke a káosz?

2015.01.27. 15:51:25

@charlieharper: Ez csak az OECD orszagok listaja, ugy tudom Lux.es Licht. nem tartoznak bele. Ebbol is latszik mennyire hasznalhatatlanok az ilyen Wikipedian megjelent 'statisztikak'.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 15:51:42

@Határátkelő: én csak azt tudom mondni, hogy az óvodásokkal / kisiskolásokkal csak egyszer vagy másfélszer lehet eljátszani, hgy az ember nem következetes és nem tartja be a saját fenyegetéseit, és utána a fején ugrálnak a kis gonoszok :-/
persze lehet, hogy felnőttekkel ez másképp működik....
de nekem az jön le ebből, hogy "ez egy következmények nélküli ország" így, és mostantól mindenki kb azt csinál, amit akar.

qkuc 2015.01.27. 15:51:51

@maxval bircaman szerkesztő: Nem is kell támadni, az olajárak letörése hatásosabb, mint egy háború.

soad1221 2015.01.27. 15:57:00

@charlieharper: félreértesz. Nem vicces. Nem helyes ilyet tenni, és baromi szomorú, hogy egy 3-nál több IQ-ú ember nem érti, hogy miért nem az.
De azzal, hogy kitiltják nem oldódott meg a probléma. Regisztrál másik névvel. Aztán kitiltják, Aztán regisztrál, Aztán kitiltják. Aztán regisztrál. és folytatódik amíg meg nem unja vki...
Azt hiszem @Zoole[uk]: és @Mirjam2: ezekkel a kommentekkel jól összefoglalta a véleményem róla..
Néha válaszolok neki, túl nem pörgetem magam :)

bpetya75 2015.01.27. 15:57:54

@maxval bircaman szerkesztő:

Azt hiszem, többször adok igazat neked, mint az itteni átlag, de azért a magát kiváló államférfivá kinövő O.V. képe nekem is nagyon fals.

Annak a kormánynak a feje, melynek a lassan ötéves regnálása alatt olyan szinten csökkent az átlagember biztonságérzete és a tervezőkészsége, mint ami itthon megfigyelhető, nagyon messze van attól, hogy méltó legyen erre a titulusra.

Az az átgondolatlan útdíjreform pedig eszeveszett kapkodás a költségvetésen tátongó lyukak betömködésére, ami tovább fokozza a bizonytalanságfaktort. És nem csak az üzleti élet szereplői, hanem az Isten adta nép körében. Az meg a sors fintora, ami a devizahitelekkel kapcsolatban történt, és most újabb sikertörténetként adják el. Persze én is ezt tenném a helyükben, de ami történt az annyi, hogy merő véletlenségből megabrutál szívás helyett csak durván fogunk szívni. Hallelujah!

2015.01.27. 16:00:55

@fhdgy: Akik ismernek engem tudjak hogy kimondottan negativ eloiteleteim vannak szegeny nemetekkel szemben :), de rengeteg segitokeszseget tapasztaltam toluk az alatt az egy ev alatt amig ott voltam. Persze en Bajororszagban laktam, allitolag mashol kevesbe segitokeszek, ezt nem tudom mert nem mozdultunk ki Bajororszagbol. De tenyleg rengeteg segitseget kaptam toluk, hivatalbol is es maganemberektol is.

qkuc 2015.01.27. 16:01:34

@Határátkelő: Ez egy megosztó kérdés. Fárasztó olvasni a konstans panaszkodását és nyűglődését, számomra nem az érem másik oldalát villantja meg, hanem jó "magyarosan" nyűglődik.

De igazából ha a szűrés gomb tartósan funkcionál (tehát elegendő egyszer megnyomnom és nem minden poszt alatt), akkor van alternatíva a "problémára".

soad1221 2015.01.27. 16:02:55

@maxval bircaman szerkesztő: az USA per pillanat az olaj árában megtalálta az oroszok gyenge pontját.
Pontosabban meg volt ez eddig is, csak most talált szövetségesekre, akik aktívan támogatják. Talán nem véletlen, hogy 110 dolláros olajár mellett, 90 dolláros olajárra tervezett orosz ktgvetés össze fog omlani, mert tartósan 40-50 dollár környékén tartják az olaj árát.
Miért küldene katonát, ha ennél nagyobb csapást tud mérni a tőzsdén? Persze muszáj lesz szaudival osztozkodni egy picit, de ez gondolom belefér nekik..

soad1221 2015.01.27. 16:04:24

@Tappancsosdodó: köszi a posztot, jó volt. :)

qkuc 2015.01.27. 16:05:47

@maxval bircaman szerkesztő: Ez a kiváló államférfi védhetné az én érdekeimet, mint magyar állampolgár és tisztességes adófizető. meg védhetné azokat a kisvállalkozásokat, amelyek igen jelentős arányban adnak munkát, ahelyett, hogy tönkreteszi őket.

2015.01.27. 16:10:13

@mojyo: Nem akarom tovabb boncolgatni ezt a temat, de lenyeg az hogy nem csak arrol szolt a kitiltas amit itt irt, hanem arrol hogy van egy sajat blogja aminek a prominens temaja a Hataratkelo blog szerzojenek es kommenteloinek 'kibeszelese' minosithetetlen stilusban. Ahogy @charlieharper: is irta, olyan kommentek jelentek meg a blogjan hogy x.y. kommentelo rokkanjon meg, stb. 'Hinta' es virtualis barati kore kisse beteges erzelmekkel viseltetik a Hataratkelo blog szerzoje es kommenteloi irant, ami egy elegge 'creepy' erzes, legalabbis nekem. Mondjuk en nem parazok, azt tudom hogy oda ahol en vagyok nem fog tudni egykonnyen bejutni, ja es levelbombat sem tud kuldeni nekem mert nincsen posta, haha :)

puhacica 2015.01.27. 16:18:16

@Határátkelő: akkor itt is. kitiltottad? igen. akkor mi a kérdés? más neve van? jaaaa, akkor holnaptól elkezdem a blogomon fikázni, anyázni az itteni nickeket, ha észreveszi valaki, akkor majd jól kitiltasz. másnap meg beregelek keménymacska néven és folytatom a baszakodást. egy szót írok: következetesség.

qkuc 2015.01.27. 16:20:44

@Mirjam2: Jogos ez a felvetés is.

A legegyszerűbb az lenne, ha jól letojná a tisztelt közösség = Don't feed the Troll jeligével.

Vagy megszűrni, mint a levest.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 16:21:21

@Határátkelő: marmint most. En nem engednem vissza.
bar en nem tilgottam volna kiazert, amit mashol csinalt.
de ha mar kinn van, akkor maradjon.

2015.01.27. 16:21:40

@puhacica: Ez kemeny volt :) (bocs, de nem hagyhattam ki, egyebkent teljesen megertelek).

tanato 2015.01.27. 16:24:45

@Határátkelő: Ha újra megbolondul,újra ki kell tiltani,ha normális lesz maradjon.

tanato 2015.01.27. 16:27:40

@maxval bircaman szerkesztő: Éljen soká Putyin cár és az ő hű hűbérese OV./Akinek a lánya azért hogy-hogy nem Svájcot preferálta miként az orosz elit is./
Te rubelban tartod orosz bankban a megtakarított pénzecskédet?

tanato 2015.01.27. 16:29:08

@Tappancsosdodó: Mim köszönjük a cikket,várjuk a folytatást,férjed munkájáról egy kicsivel több infót szeretnék.

2015.01.27. 16:29:15

@qkuc: Egyetertek. Nagy kar hogy nincs allando szures lehetoseg.

qkuc 2015.01.27. 16:32:06

Határátkelő, ilyen felhasználói tartós "blacklistet" nem lehetne rittyenteni?

2015.01.27. 16:32:49

@Mirjam2: Igen errol en is hallottam, de nem lattam a blogjat es nem is vagyok hajlando megnezni, de igy, ahogy leirod, nekem is "creepy"... Viszont nem is nagyon erdekel, lehet, hogy en vagyok tul hidegveru, de rolam is valoszinuleg mondtak mar szornyu dolgokat a hatam mogott, es az is lehet, hogy a halalomat is kivantak mar, nem tudom, mert nem erdekel (legalabbis amig nem kuldenek levelbombat) :D Azt viszont ertem, hogy masokat ez zavar es tiszteletben tartom.

Aztan @Dragonladynek is van igazsaga abban, hogy a bloggazda mar innen kitiltotta es az nem lenne tul kovetkezetes, ha most megisnajo visszaengedne. Az o dontese volt, hogy egyszer mar elkuldte, akkor nem kell nepszavazast tartani a tobbi olvasonal.

Egyszer volt rola szo az interneten, mar nem tudom, hol olvastam, hogy azt hiszem Angliaban (de lehet, hogy Amerikaban) lecsuktak egy trollt, aki olyanokat irt a twitteren feminista aktivistaknak, hogy megeroszakollak, meg ilyeneket. Aztan kiderult, hogy egy agorafobias rokkantnyugdijas volt aki a hazat se hagyta el sose. Nem tudom, hogy mennyit kapott vegul, de mindenkeppen tanulsagos volt, hogy a troll is szembesult vele, hogy micsoda traumakat, teljes kommunikacios bizalomtoreseket okoztak masokban olyan bantasok, amik mogott semmi valosagalap nem is volt. Ezt csak ugy megemlitettem mert eszembe jutott, de nem tudom mit akartam vele mondani :D

DieNanny CH 2015.01.27. 16:33:43

@Babette .:

Igen. Ezért nem vállalnám, hogy én magam legyek a sofőr. Úgy szívesen kipróbálnám, hogy egy autóversenyző, vagy hasonlóan jó sofőr mellé beülve, védett úton száguldozni egyet.

tanato 2015.01.27. 16:36:59

@Mirjam2: Ja magyar orvosok bérezése.Ez sajnos hungarikum, még a volt szovjet blockon belül is mélyen alacsony,a szlovákok már több mint a duplájánál tartanak.Pedig egyről indultunk 20 éve.

2015.01.27. 16:38:52

@mojyo: 'Ezt csak ugy megemlitettem mert eszembe jutott, de nem tudom mit akartam vele mondani :D'

Oke, velem is elofordul :)))

qkuc 2015.01.27. 16:38:55

@Tappancsosdodó: Köszi a posztot, jó volt olvasni, várom a folytatást, :).

qkuc 2015.01.27. 16:41:35

@Tappancsosdodó: Ezt elfelejtettem. Szerintem teljesen jó a hozzáállásotok, én nem változatnék rajta.

DieNanny CH 2015.01.27. 16:43:38

@fhdgy:

Mi ugyanígy jártunk nyáron Mo-on. Az ozorai várat kerestük Ozorán, és egy biciklistől kérdeztük, merre van. (Jó, a biciklis nem volt öreg, de már fiatal sem.) Mutatta, meg magyarázta. Én aztán parkolóhelyet kerestem, gyerekeket ki a kocsiból, öltözés, ernyő (kicsit csöpörgött), szóval eltelt vagy 5 perc, erre a biciklis teper vissza, az addigra jól nekikezdett esőben, hogy hát el is felejtette mondani, hogy hétfőn zárva van... Szóval, képes volt ezért visszakerekezni...

DieNanny CH 2015.01.27. 16:44:48

@Tappancsosdodó:

Jól csináljátok! Így tovább!

soad1221 2015.01.27. 16:46:31

@tanato: még csak nem is egyről.. nekik volt még egy kis szétválás közben...persze ettől még szomorúbb...

2015.01.27. 16:54:11

@Mirjam2: :D Igen, azt hiszem azt akartam vele szemleltetni, hogy az internet az egy nyilvanos terulet, olyan, mint a piacter, vagy a focimeccs, vagy a kocsma, mindegy, hogy van tulaj, vagy "kozterulet", mindenki latja egymast, es masokbol ugyanolyan reakciot tudunk kivaltani, mintha rendesen egy piacon kommunikalnank, ezert a nyilvanossag szabalyai vonatkoznak ra. Ehhez kepest egy csomo ember teljesen magan gondolatokat irogat le, es ugy kezeli a kommentelest is, mint valami perszonalis naploirast, es olyan velemenyeket ir le, mintha csak a negy fal kozott lenne (hiszen fizikailag ugy is van). Mivel en ezzel a sajatossaggal tisztaban vagyok, marmint, hogy ilyen privat maganugynek tekintik ennyien az internetes beszedet, ezert szemely szerint nem zavar, ha valaki bunkosagot, vagy elfogadhatatlan dolgokat irogat. Viszont tudom, hogy nincs mindenki igy ezzel, es ezert teljesen jogos azt elvarni, hogy mindenki a nyilvanossag szabalyai szerint jatsszon.

2015.01.27. 16:54:31

@tanato: Nem vagyok orvos de melyen felhaboritonak tartom hogy ilyen alacsonyan fizetik oket Mo.on. Ez messze nem csak a penzrol szol, hanem egyfajta tarsadalmi ertekitelet - milyen uzenetet kozvetit ez, hogy ennyire becsulik a tudast, a tanulast, a szakertelmet? Mindenkinek lesznek olyan pillanatai az eleteben amikor a sajat vagy a csaladtagjai elete, eletminosege orvosokon mulik, tarsadalmi szinten kicsit tobb tiszteletet kene tanusitani azok irant akik erre a palyara vallalkoznak.

2015.01.27. 17:06:23

@tanato: ha a koreai, singaporei es taiwani modelt nezem, az oktatasba es eu-be kellene domper szamra a penzt tolni. Minden mas, utca atnevezes, stadion, templom epites raer.

Nagyon hamar meghalalna.
Amig az orvosok, noverek nincsenek nagyon megfizetve es a korhazakban nincs szappan es modern muteti/diagosztikai felszereles, addig a halapenz legitim marad.

blackhairlady 2015.01.27. 17:06:34

@Határátkelő: Szerintem ne tiltsd ki. Kell ide o. Ha valakinek annyira unszimpatikus akkor tovabb gorget ha a nevet olvassa.
Biztos tanult a hibajabol (nem a szegeny ember tobbet erdemel-bol hanem hogy felelosek vagyunk a sajat blogunkon megjelent tartalomert.
Illetve talan meg azoktol kerdeznem meg akiket olyan csunya jelzovel illettek odaat.
Aztan ha megegyszer a Hataratkelorol es tagjairol beszel a blogjan, akkor viszont vegleg kitiltanam.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 17:11:21

@charlieharper: +1
vagy ha már oktatás, akkor Finnország.
érdemes rákeresni, utánaolvasni (mármint másoknak, nem neked), hogy az általad felsorolt országok honnan indultak cirka 70 éve.

blackhairlady 2015.01.27. 17:11:45

@mojyo: "En szeretnem, ha alkalmazkodna hozzank es elobb-utobb ugyanolyan kommentelo lenne itt mint mindenki mas, es egy kicsit jobban megismerhetnenk, es a focirol, a regi szovjet kamionokrol, es a citromfurol, es az Abigel-cipokrol, meg a rockzenerol es a bizanci mozaikokrol meg az NDK-s belyegekrol is lenne hozzafuzni valoja, es nemcsak a vilaggazdasagi osszeomlasrol es a nyugati kulimelos helyzeterol, mert azt mar ismerjuk :D"

Ez nagyon tetszik:)))

2015.01.27. 17:12:19

@charlieharper: "ha a koreai, singaporei es taiwani modelt nezem, az oktatasba es eu-be kellene domper szamra a penzt tolni."

+1000, abszolute egyetertek. En nem ismerem a koreai, szingapuri es tajvani modellt, de siman a jozan eszt kovetve is pont ide kellene kilyukadni, en mindig ebben hittem.

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2015.01.27. 17:12:26

@charlieharper:
Jelentem betartottuk az otthoni hagyomanyokat.
5x annyi kenyeret, ketszer annyi tejet vasaroltunk mint szukseges.
Benzinnel minden feltotlve, generator(ok) bevetesre keszen allnak.

Persze a nagy dramai felvezetesbol lett husz centi ho. (Het vegen is pont ennyi esett)
Ma szabadsagon voltam egyebkent is, varok meg egy ket orat aztan eltolom a havat a bejaratrol.

Remekul mukodott a "Farkas kialtas", sikerult eladni a reklamokat, es kiurultek a boltok.

A helyzet kozel sem kezelhetetlen.

soad1221 2015.01.27. 17:14:04

@charlieharper: így van. és nem csak a pénzt önteni bele, átlátható gazdasági és vezetői struktúrát, és folyamatos képzést.
én az eü elé tenném még az oktatást. nagyjából arra kellene minden figyelmet fordítani, de egészen konkrétan az óvodától kezdve.
És akkor az első komoly eredmények 30 év múlva fognak látszani. amikor is már pár éve dolgozik is az a réteg aki előtt kinyitott a társadalom minden lehetőséget. Nyilván ezzel párhuzamosan lehetne még sok minden mást is megtenni, de ez lenne az első és legfontosabb.

blackhairlady 2015.01.27. 17:15:00

@qkuc: Miert nem gorgetsz egyszeruen tovabb? Latod a nevet, aztan msz a kovetkezo kommentre.

soad1221 2015.01.27. 17:15:05

@Dragonlady (now in Thailand): bizony, bizony, az oktatás és Finnország. a kedvenc példám :)

2015.01.27. 17:22:39

@ctboy (US) ENTP: majd a hatizomlazra a holapatolastol fogsz tudni libazsiros kenyeret enni lilahagymaval! Es nezd a jo oldalat, napokig nem kell vasarolnoto.
Lanyodek iskolajaban is snow day volt?

@Dragonlady (now in Thailand): Sing meg vagy 35 eve is egy szemettelep volt

2015.01.27. 17:25:39

@blackhair-lady: Ha azt hiszed hogy a kitiltas utan abbahagyta az itteni kommentelok gyalazasat a blogjan, tevedsz. Egyebkent engem alapvetoen nem erdekel hogy ki mit ir masik blogokon, de azert az eleg bizarr helyzet mikor valaki a blogja nagy reszet annak a temanak szenteli hogy mennyire utalja a Hataratkelo blogot meg a kommenteloket, kozben pedig rendszeresen kommentel ide.

2015.01.27. 17:28:11

@soad1221: "És akkor az első komoly eredmények 30 év múlva fognak látszani."

Marmint akkor, ha azok, akik elkezdtek ezt a folyamatot (a szakmai bizottsagok, testuletek, stb) 30 evig a helyukon vannak es vegig tudjak vinni azt ami szerintuk a jo irany, es nem valtjak le a teljes gardajukat 4 evente azzal a szoveggel, hogy mi jobban tudjuk, mint az elozoek. Tehat egy masik orszagban. :D

soad1221 2015.01.27. 17:43:20

@mojyo: ööö na igen :)
ez mondjuk egy erős feltétele lenne, hogy abban legyen egy pici konszenzus, hogy az oktatást nem basztatjuk, hanem csak adunk hozzá. igen, ez így van...
Mondjuk azért is utópia az egész, mert ehhez kapásból szükség lenne pl a HÖK-ök azonnali megszüntetése, de hát ugya a politikai elit kb 80%-a innen indult.. szóval keresztet az ötletre:)

ctboy (US) ENTP · http://stress.blog.hu/ 2015.01.27. 17:48:28

@charlieharper: Igen.
Hetfon korai zaras az iskolaban, kedd hoszunet.
Par munkahely is zarva tart, az utcan elottunk alig van forgalom.
Javaslom majd, a libazsiros kenyeret a csaladnak!!

qkuc 2015.01.27. 17:51:08

@blackhair-lady: Nekem nem szívfájdalom, :).Ezt azok érdekében írtam, akiket zavar és pocskondiázik.

puhacica 2015.01.27. 17:55:58

@blackhair-lady: mert nagyon sokan reagalnak ra, idezik es azt is latom. emlekezz vissza, mirol szolt a kommentfolyam! komolyan mondom, nem is ertelek benneteket. es ez nem csak rad vonatkozik, hanem mindenkire, aki a "jaj, hat jojjon szegeny, adjunk neki eselyt, biztos megvaltozik" velemenyen van. ne haragudjatok, nem akarok senkit megbantani, csak erthetetlen szamomra, ami tortenik. most is mivel nyitott, mikor visszajott: aki itthon szegeny, az kulfoldon is az lesz. a ver nem valik vizze. - mirol beszel? a szegenyseg nem lustasag, bunozesre valo hajlam, mi az, hogy a ver nem valik vizze??? es ami a legszebb: meg ide se ette a fene es maris minden rola szol. :D raadasul en is vagyok olyan hulye, hogy belementem ebbe az egeszbe... :(

@Mirjam2: tudom, de nem erdekel. :) :(

DieNanny CH 2015.01.27. 17:58:09

@blackhair-lady:

Rám szokták ismerőseim, családtagjaim mondani, hogy naiv vagyok. De most én mondom neked... :-)

Quercus a favágó 2015.01.27. 18:06:24

Akinek nem tetszik hinta, ne olvassa. Aki meg olvassa, az utána ne hisztizzen. Ha valaki 9-szer bemegy a csalánosba, ami összecsipkedi a seggét, az a tizedik alkalommal ne a csalánt hülyézze.

Quercus a favágó 2015.01.27. 18:07:45

@soad1221:

Nem keresem vissza, amit Görögországgal kapcsolatban írtál, de tipikusan az a szöveg, aminek a fele sem igaz.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 18:08:12

@Határátkelő: Őszinte leszek.

Alkalmazom az általad legjobb taktikának bizonyuló megoldást.

Minden esetben , amikor olyat látok ami nem érdekel, vagy arra nem érdemes, görgetek és ugrok.

Ha úgy kezelem, hogy nem szólt senki, akkor az úgy is lesz.

Következetességről nem beszélhetünk....lásd Max és stb..

Hintának nem kiemelkedően üldözendőek és egyediek a bűnei, azért ne lihegjük már ezt ennyire túl..Mint valami első számú közellenség...:-DD Jesszaszmariasssz! :-D

Máskor volt már itt b@n k@a , meg h@e p@a..... össze ne roppanjunk már idegileg !

amit tett a saját blogján azt megtette már más is....

Alkalmazom azt, amit javasoltál, a lehetséges, egyetlen megoldást> Gorgetek! :-D

**mimi** 2015.01.27. 18:16:03

na de ki az a hinta????? :))))))

@NagyságosSodalisO [eng]: +1

Herr Géza 2015.01.27. 18:17:32

@hiirvi piirvi: Célba ért ?? Fordítsd már ezt le nekem....

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 18:22:43

TóthDávid !!

Jól vagy ? Remélem messzire voltál a merénylet helyétől!!!!

soad1221 2015.01.27. 18:25:23

@QUERCUS: lényegében két dolgot irtam. Az egyik,hogy évekig szórták a pénzt a kormányok,a masik,hogy ezt most komoly részben a németek finanszirozzak,nyilván nem ingyen..
melyik fele nem igaz?:)

Herr Géza 2015.01.27. 18:25:51

@Hari Seldon 2: Nem mostanában, once upon a time, 2011.-ben volt.:)) Persze építkezés akkor is volt, de ugye a németek csak hétköznap 8-18-ig dolgoznak, max. esetleg szombat de. Éjszaka mérni sem szoktak nagyon, leginkább csak a fix radarokkal, azt meg ugye tudjuk hol vannak. (A megfelelö app birtokában a mobilokat is...:D)

Herr Géza 2015.01.27. 18:28:42

@Hari Seldon 2: Van pár variáció: A5, A81, A61, A62, A8 és még pár "sima" gyorsforgalmi is...

2015.01.27. 18:29:42

@QUERCUS: ertem. Tehat, ha leqrvaanyazol, akkor az az en dolgom, hogy nem gorgetem at. A HAnak sem kellene kivagnia, hiaba van uj hazirend.

Tudod, ha csak egyszer elnezest kert volna azert, hogy a blogjat a HAn kommentelok anyazas feluletenek hasznalta, meg meg is ertenem a HAt. De amikor leirtam a Hintanak, hogy mekkora egy patkany dolog a sajat blogjan anyaznia/kurvaznia a HA kommenteloket, tudod mi volt a valasz? A nagy semmi, csondbe maradt. Csak a mellebeszeleses martir sziveg, hogy ot kivagtak.
Valljuk mar be, hogy az ilyet barmely kocsmabol ugy vagja ki a csapos, mint macskat sz.rni.

Herr Géza 2015.01.27. 18:32:05

@Zoole[uk]: "A 200 olyan erzes benne,mintha egy kozepkategorias autoval 130-al menne." Pontosan. Föleg ha nem is Merci, hanem Audi vagy BMW az. :)))))))))))))))))))))))))))))) (Tudod, csak neked....:D)

Herr Géza 2015.01.27. 18:33:52

@fhdgy: +1 Úgy nagyjából pont ugyanez a véleményem, mi több, a tapasztalatom.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 18:37:04

@Határátkelő:

Én ugyan nem vagyok a közösség tagja, szóval nem igazán számít a véleményem, de megjegyezném: sosem értettem mi a gond Hintával. Sőt, én javasolnám, hogy kapjon VIP-státuszt. Szinte mindig érdekeseket ír, bár az esetek 20-25 %-ában nem értek egyet vele. Egy ilyen ember aranyat ér minden blog számára.

Herr Géza 2015.01.27. 18:37:48

@Zka: Jó reggelt! Nem ismersz rá legkésöbb a második mondatból? Pedig még a "kulimelós" szót is kerüli. Csak az a baj, hogy ez a mondandóján (??) nem változtat semmit. :(

kék madár 2015.01.27. 18:38:10

@Határátkelő:
re hinta
hinta tokeletesen artalmatlan par oskommentelohoz kepest. Gyermeteg, kedelybeteg eset de artalmatlan.
Nem tudom, hogy a kommentem szandekosan nem jelent-e meg de amit maxval eload az a holocaust tagadas szintjen is tulmegy. Ha ez a blog a liberalis (nem kirekeszto) erteteket tekinti mervadonak egy ilyen homofob, gyuloletkelto nezet hogy fer itt meg? Egyszeruen faraszto es bosszanto es karos amit muvel.

fhdgy 2015.01.27. 18:38:11

@Határátkelő: Demokráciában az antidemokratikus viselkedés is demokratikus. Persze, lehet idegesítő. Itt viszont egyszerű az eset: egyszerűen nem olvasom el azt, amit nem akarok. Vannak hozzászólások, amikre csak rátekintek és ugrok tovább. Ritkán, de előfordul, hogy az egész aznapi témát kihagyom, mert nem érdekel. Ezért jó az internet, mert én döntöm el, hogy mit olvasok és mit nem. Ha bekapcsolnám a tévét, ott azt is látom, hallom, amit nem akarok, mert ki kell várni, míg olyan téma jönne, ami érdekelne. Így nehezebb a védekezés. Erre is van módszerem: elvből nincs tévém.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 18:38:11

@qkuc:

Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, majdnem nyert a magyar-német meccsen a magyar csapat, csak a németek rúgtak 3 góllal többet.

Ha egy határozati tervezetet nem szavaz meg az ENSZ BT, az azt jelenti, az illető határozattal az ENSZ nem ért egyet.

Egyébként a SZU megszűnése óta az USA kb. 5-szor gyakrabban vétózott meg ENSZ-döntést, mint Oroszország. (Egyébként a SZU volt a vétórekorder.)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 18:38:11

@soad1221:

"Csodálkozom, hogy ezt te elfogadod nyilvánvaló hibának."

A tényeket el szoktam fogadni. Mi mást tennék? Mutass egy háborút, ahol egyetlen tévedés nem történt.

"az ukránoknak annyira nem tetszik Putyin demokrácia felfogása"

Ukrajnában évekig egyensúlyi helyzet volt a nyugat és Oroszország között. Mindkét fél elfogadta ezt. Ezt az egyezséget tavaly a nyugat megszegte a kijevi puccsal. A nyugta azt hitte: egész Ukrajnát megkaparinthatja. Hát, nem jött össze. Ez az egész mostani konfliktus valódi oka.

"ezen Oroszország többet veszít, mint nyerhet"

Oroszországnak nem volt más opciója az adott helyzetben. Most is az van, hogy egyes kelet-ukránok elégedetlenek Putyinnal, mert nem segít eléggé.

"az ott harcoló orosz katonák a szabijukat töltik épp, vagy oda lettek vezényelve"

Sosem vezényeltek még orosz katonákat külföldre, hivatalos szerződés nélkül. Ez nem a szovjet éra már, amikor bármit meg lehetett tenni.

"Kérdés melyiknek érdeke a káosz?"

Jelenleg az ukrajnai káosz orosz érdek, ezért van az, hogy az idő az oroszoknak dolgozik. Minden nap csökkeni a kijevi hatalom támogatottsága emiatt, hiszen az átlag polgár nem hisz az olyan kormányzatnak, mely képtelen normális körülményeket teremteni az országban. A kijevi kormányzat paralizált állapotban van, minden oldalról támadás alatt van (a kelet-ukrán partizámok mellett a fő ellenfél mára a neonáci galíciai csoportok, akik háborút akarnak Oroszország ellen), s lassan elmegy a támogatása.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 18:38:11

@qkuc: @soad1221:

Az a gond, hogy ez maximum nehézségeket okozhat Oroszországnak, de nem képes komoly eredményt elérni. Ellenben az olajár kezd komoly gondot okozni az USA egyes arab szövetségeseinek, plusz gyakorlatilag csődbe vitte a teljes amerikai palagáz iparágat, melynek fejlesztése amerikai stratégiai érdek.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 18:38:11

@tanato:

Igen, a magyar külpolitika mostanában a legjobb egy évszázad óta, ez tény.

Én egyszerű szürke proletár vagyok (ahogy Hinta mondaná "melós", bár én nem fizikai munkás vagyok, de ez mindegy), nem rendelkezem megtakarítással.

FutureFry 2015.01.27. 18:43:26

@Mirjam2: Arról nem is szólva, hogy pl. nem definiálja a "mean"-t (gondolom "arithmetic mean", azaz "avergage"-ként értelmezendő). Lehet, hogy a linkelt pdf-ben benne van, nem néztem. Egyébként meg:
en.wikipedia.org/wiki/Lies,_damned_lies,_and_statistics

Herr Géza 2015.01.27. 18:43:47

@rumitom: Már nem is releváns, mert lapátra tették a mekinél. Most majd azon fog sírni, hogy a munkanélkülieknek is jár a pöpec, napfényes kéró, a napi betevö sör meg a CK farmernaci... :)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 18:45:37

@qkuc: Robbantás volt a fővárosban, terror gyanús..

Quercus a favágó 2015.01.27. 18:45:43

@kék madár:

". Ha ez a blog a liberalis (nem kirekeszto) erteteket tekinti mervadonak"

Mesélj! Mik azok a liberális értékek, ami alapján Maxot ki kellene tiltani innen.

Határátkelő 2015.01.27. 18:45:50

@kék madár: Kérlek konkrétumot, akár emailben is, légy szíves, köszönöm.

2015.01.27. 18:48:02

@maxval bircaman szerkesztő: osszefuggeseiben nezd :) nem azert lett kivagva, mert mibdennap a csepeli tescos csirkemell arat hasonlitotta a sydneyehez. Ne tegy ugy, mintha nem tudnad miert lett kivagva
Semmi koze nem volt, ahhoz, amit itt irt

2015.01.27. 18:48:50

@Herr Géza: kirugtak? Mar megint?

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 18:51:03

szóval akkor megint minden nap hintázni fogunk intenzíven, mert úgyse tudja megállni a többség a tömény hülyeségre nem reagálást, valamint a nagy nehezen összetákolt "etikai kódex" a mindenféle szankciók mindenféle szintjével meg gyakorlatilag egyenesen kuka, mert ebből nekem az jött most le, hogy ezentúl mindenki azt csinál, amit akar, nincs büntetés, vagy ha másoknak mégis igen, akkor az égbekiáltóan unfair lesz.
hát....

Quercus a favágó 2015.01.27. 18:51:10

@charlieharper:

Nem tudom mit írt Hinta a blogján. Nem olvasom. Azt sem olvasom, amit itt ír. Ha esetleg engem is lekurvaanyázott, tegye. Én nem tudom, ő ki, és ő sem tudja én ki vagyok. Ergo,nem érdekel.
De akkor most én mondhatom azt, a HA tiltsa ki a sárkánygyík gyereket, mert szerintem ugyan az az emelet mint Hinta, csak másik ajtó? Nem mondom, mert az sem érdekel,amit ő ír. Nem olvasom.

qkuc 2015.01.27. 18:56:46

@maxval bircaman szerkesztő: Csókolm, a többi nemzet NEM értett egyet az orosz kispajtásokkal! Attól, hogy rossz az ENSZ szabályzata, az nem jelenti azt, hogy a többiek nem ítélték el. Éppen ideje lenne ezta vétójogosdit átgondolni.

2015.01.27. 18:58:25

@QUERCUS: ne viccelj mar.
Hol ugyanaz a kategoria, hogy a zold gyik naponta ugyanazt elmondja (szur vagy atgorget), mint a belinkelt sajat blogodon jol qrvaanyazni a HA kommenteloit? Tudom, teged szemely szerint nem zavar. De a sajat blogodon te sem engedned meg, ugye ezt mar letisztaztuk.

Azert senkit nem tiltanak ki, mert naponta otszor leirja a (szamodra vagy szamomra) unalnas vagy orult nezeteit.

FutureFry 2015.01.27. 18:58:40

@charlieharper: @Hari Seldon 2: @kék madár: Ha a maxval zagyvaságait véletlenül elolvasom akkor csak erre kell gondolnom, és máris derüsebb vagyok:
www.youtube.com/watch?v=_n5E7feJHw0

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 18:59:54

@Dragonlady (now in Thailand): :-D Nyugii, ne idegeskedj, neked most nem szabad..:-)

Az tud itt beszélgetni, akivel beszélgetnek! :-P

Szóval...:-DD
Igen vannak akiket beszéltetnek, aztán utána meg próbálnak elhallgattatni!
Néha biza' nem sikerül! :-D

Lesz ez még így se! :-Xo

kék madár 2015.01.27. 19:00:06

@maxval bircaman szerkesztő:
" plusz gyakorlatilag csődbe vitte a teljes amerikai palagáz iparágat, melynek fejlesztése amerikai stratégiai érdek"

eddig tenyek nelkul "erveltel", ami az oncelu velemeny es fantazialas/sci-fi kategoriaba belefer.
De amiket tenykent felsorolsz, abbol semmi nem igaz. Linkelj be egy cikket arrol hogy csodbe ment a palagaz iparag. Agyrem amiket irsz, teljesen alaptalan, forras nelkuli a valosaggal ellentetes zagyvasag. Te meg tudod magad kovetni?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 19:00:06

@mojyo:

Engem napi szinten fenyegetnek ballib aktivisták.

Velem ugyanis nem bírnak, ők a fideszes aktivistákhoz vannak hozzászokva, nem a független gondolkodókhoz. S mivel számtalanszor rá szoktam mutatni a ballib eszme tarthatatlanságára, ez bennük határtalan düht gerjeszt.

Szinte vicces, milyen módszerekkel próbálnak elhallgattatni. Az egyik legújabb módszer a blog.hu-n a nickhamisítás, azaz a nevemben írnak baromságokat. S mindenki azt hiszi én írtam, hiszen aki nem kattint rá a nickre, az nem veszi észre, hogy nem én vagyok az.

Jelenleg TÖBB Ilyen nick is van. Csodálkozom, hogy még egyik se írt közülük ebbe a blogba!

Nem ritka a kurvaanyázás, meg a hasonlók.

Aztán vannak akik saját múltamat nyomozzák ki, s azzal igyekeznek sakkban tartani. Volt egy fazon, aki nagy erőfeszítéssel feleségem erotikus fényképeit nyomozta le a neten. (Nem pornó, csak erotikus, ezt hozzátenném.)

Más korábbi politikai nézetemet nyomozza ki.

A gond az, hogy nincs a múltamban titok. Azaz amit kinyomoznak, azt sosem titkoltam. Így nincs zsarolási potenciál. Még azt is megírtam nyilvános fórumban, hogy évekkel ezelőtt jogerős ítélet született ellenem sikkasztás váddal.

Manapság a netes blogok kommentjei fontosabbak, mint egy napilap. Jobban hatnak az emberekre, ezért van az, hogy az egyes politikai csoportok ennyire komolyan veszik ezt.

Az egyetlen terület, amiben titkolózom, az a munkahely. Azaz a profiljaimban mindig a korábbi munkahelyemet tüntetem fel (pl. a linkedinen). Ennek az oka egyszerű: nem szeretném, ha a velem harcolók botrányt keltenének velem kapcsolatban a munkahelyemen. Szürke proletár vagyok és szükségem van a fizetésre, s az én koromban nehezen szerezhető új munkahely.

Itt is, amikor írtam munkahelyemről, mndig csak a korábbiakról számoltam be. Az éppen aktuálisról csak olyat írok, amiből nem lehet azonosítani.

kék madár 2015.01.27. 19:00:06

@QUERCUS: @Határátkelő:
leirtam, a homoszexualisok gyulolete, el nem fogadasa, lebetegezese. A blog.hu-n, 444-en, nemcsak itt 1000-evel vannak ilyen kijelentesei. Ha nektek ez nem vagja ki a biztositekot, az a maganugyetek, de nekem ettol felfordul a gyomron.
Termeszetesen ra fogok keresni ma este es kuldok par peldat - innen - a hataratkelorol, az elmult evbol. De engem ugyanugy zavar a tenygeneraloja mechanizmusa is. Egy ilyen kulpolitikai katasztrofatomeget, mint Magyarorszag Szijartoval es Orbannal amivel 30 evvel vissza es 3000 kilometerrel keletre rantjak az orszagot sikernek hivni egyszeruen elkepeszto.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 19:00:06

@kék madár:

"amit maxval eload az a holocaust tagadas szintjen is tulmegy"

Na, holokauszttagadó még sosem voltam. Még akkor sem, amikor szélsőjobbos voltam 1993-1999 között.

S - mielőtt valaki ezt bemondaná - nem azért, mert a gyerekeim negyedzsidók, hanem azért, mert ökörségnek tartom ezt.

qkuc 2015.01.27. 19:00:52

@maxval bircaman szerkesztő: Javaslom a net mélyebb tanulmányoz@QUERCUS: sát olajügyben és hogy miért viseli el mindenki az alacsony olajárat. Ha Oroszország kiesik a társasjátékból az olcsó olaj miatt, akkor az ő helye megürül és van olyan érdeklődő, aki emiatt szívesen áldoz egy "keveset".

qkuc 2015.01.27. 19:01:41

@qkuc: Quercus nem tudom hogy került a kommentbe, bocsesz! :D

Határátkelő 2015.01.27. 19:02:00

@Dragonlady (now in Thailand): Egyelőre kérdeztem, mert kíváncsi voltam, ti mit gondoltok. Közben már 99 százalékban a döntésem is megszületett, de mivel ez egy közösség, kíváncsi voltam a véleményetekre. Ez talán még nem bűn? :)

Quercus a favágó 2015.01.27. 19:02:24

@soad1221:

Mit finanszíroznak a németek? Amit adnak a görögöknek, annak tizen százalékát költik el a görögök, a többi már pattan is vissza a németekhez kamattörlesztés formájában. A görög államkötvények jelentős része már az EKB-nél van, tehát ha bedőlnek, azt nem csak a németek szívják meg, hanem minden tagország, aki meghitelezte az EKB-t.
A görög válság kezdetén a görög államadósság 115% volt. Most 175%. Vagyis az úgynevezett mentőcsomag nem,hogy javított volna a helyzeten, hanem rontott. Pedig a görög kormány megszorított ám rendesen, ahogy azt a trojka előírta. Aztán ennek köszönhetően még betegebb lett.
Ha te kapsz valamire gyógyszert, betartod a használati utasítást, aztán mégis betegebb leszel, az a te hibád, vagy a gyógyszeré?

De sok más tévhit is van Görögországgal kapcsolatban.

Herr Géza 2015.01.27. 19:04:07

@charlieharper: Ö büszkélkedett vele másik játszóterén, Svájcisapkánál.....

Na pont ez a gond pajtások. Már megint minden róla szól.. Hiába görgetsz, mert jön a válasz, a válaszra a válasz és a tököd tele lesz az egésszel. Én azt mondom elég !!! Akit érdekel, olvassa a blogját (senkit nem fog érdekelni), de ide nem kell. Minden nap ugyanaz a lemez megy, tök fölösleges. Beszélgetni/vitatkozni nem lehet vele, mert ha megcáfolod nem is válaszol csak nyomja tovább a mantrát. A passzív ellenállás szart sem ér, mert mindig vannak újak, akik gyanútlanul válaszolnak neki. Az meg, hogy visszajön: akármi a neve rögtön meg lehet ismerni, HÁ be sem engedi és kész....

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 19:05:26

@NagyságosSodalisO [eng]: en viszont hozzaszolasokat olvasok,es ritkan fokuszalok a nickre. Akkor hogyan gorgessek??

Lunacica 2015.01.27. 19:06:25

@Tappancsosdodó: szia! nagyon kellemes kis iras . ugyesek vagytok. tanuld meg pozitivnak lenni nem bun :) sot legyetek mindig minel pozitivabbak.
az indulo vallalkozasodhoz sok sikert.
amikor mi bekoltoztunk az elozo lakasba,akkor a szembe szomszed azonnal jott, bemutatkozott,segitett is,de kesobb rajottunk,hogy inkabb a kivancsisag hajtotta :) de sebaj,azota nem vagyunk legjobb baratok,de ori-hari sincs.
amikor bekoltoztunk a mostani lakasba,nagyon jol esett,hogy a szomszedok baratsagosan fogadtak,van egy 83 eves neni akihez atjarok ha nem is rendszeresen, egy csomo mindent megtudtam pl a szembe szomszed nenirol es bacsirol akik betegek, tanacsot ad,ha valamit kerdezek, illetve ha nem tud valamit, akkor 1-2 nap mulva atjon,hogy utanajart a dolognak :) /amire meg sem kertem /
a kozvetlen szomszedunk pedig a polgarmester, de rendkivul egyszeru es segitokesz uriember.
a szomszed kislany hozott a lanyunknak szulinapi ajandekot,amit egyaltalan nem vartunk, / uhh nehogy elfelejtsem viszonozni :) /
mi szivesebben tartjuk a kapcsolatot itteniekkel, szerintem ez is segit,hogy konnyen vegyuk az akadalyokat, nyelvet tanulni.
lehet nincs mindig kolbaszbol a kerites ahogy mondod, de az ilyen szomszedok, azok segitenek jobba tenni a napjainkat-szerintem
a magyar kollegahoz csak annyit,hogy sajnalom ezt a rossz tapasztalatot.
nekem nincs magyar kollegam,habar az en munkamban, nagy esellyel csak az tudna kisegiteni,mert magyarorszagon jo a cukraszkepzes,illetve a mi korosztalyunk az aki meg megfelelo elmeleti,fizikai, gyakorlati kepzest kapott. na de addig en vagyok a csapat: Me-Myself-and I
:)
minden jot es varom a folytatast!

Határátkelő 2015.01.27. 19:07:14

@kék madár: Az elmúlt évből innen ne küldj, ne fáradj, éppen azért lett levéve a listáról és van előmoderálva, hogy ezt ne folytathassa. Azóta semmi ilyet nem engedtem be tőle. Az, hogy máshol mit kommentel, nem az én dolgom, nem fogok több tucat egyéb blogot és oldalt olvasni csak azért, hogy ezt lenyomozzam. Ide ilyet nem írhat. (De ha küldesz korábbi példákat pontos dátummal, akkor azokat kiveszem.)

Az, hogy a világról gyökeresen mást gondol, mint én, és hogy szerintem a legtöbbször nettó hülyeségeket ír (mint az előbb a sikeres magyar külpolitikáról, ami a nap vicce), más dolog, ő azt gondolja, senkit nem bánt vele, aki akar, vitatkozik, aki nem akar (mint én), az röhög, vagy átgörgeti.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 19:07:59

@QUERCUS: :-DDDDD
@FutureFry::-DDDD
@maxval bircaman szerkesztő: szóval akkor te is nagy falat vagy! GZ! :-D

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 19:08:04

@qkuc:

Az ENSZ nem ítélte el, erről szólt a vita.

A vétójág átgondolása ellen az USA ugrana elsőként. Nézd meg 1990 óta ki hányszor vétózott az ENSZ-ben. Meg fogsz lepődni: messze a legtöbbször az USA.

Mindjárt meg is nézem...

research.un.org/en/docs/sc/quick

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 19:08:04

@kék madár:

Az ország először igyekszik óvatos lenni, mindenkivel jóban lenni, s nem túlságosan elkötelezni magát. Mi ez, ha nem sikeres külpolitika.

Orbán tanult Horthy szörnyű hibájából, s ezt a vonalat mindenáron tartani kell.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 19:08:26

@kék madár:

Sosem gyűlöltem a homoszexuálisokat, ezt aláhúznám. Szóval kiforgatod nézeteimet.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 19:10:30

@NagyságosSodalisO [eng]:
köszi, aranyos vagy.
olyan szinten hányok egész nap már megint, hogy kb csak azon idegesítem magam mostanság úgy igazán, hogy már megint mi lesz a vízumhosszabbításommal, hogy lesz ebből immigration office jövő héten, egyebekről nem is beszélve, annyi dolgom lenne a sim-kártyám regisztrálásától kezdve a biztosítóig, miközben semmit nem tudok csinálni. Hinta magasról le van szarva. csak egyszerűen értelmi szinten frusztrál a dolog perpill, érzelmileg nem involválódtam.
(ja és a csajok privátban már elmondták az összes hányásellenes tippet és trükköt, nem azért mondom :-) )

@Határátkelő: nem, csak nem értem a megingást perpill. képzelem, hogy dörzsöli a tenyerét, miköben azt olvassa, hogy nem is vagy olyan biztos a saját döntésedben. + az összes többi trollgyanús és "érdekes" kommentelő is kellőképpen felbátorodva érezheti magát.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 19:11:00

@Babette .: hát nem tom, én nézem baloldalon a kis avatarokat ! Így görgetek!
Simán jó, ma pl. majdnem egész nap görgettem, annyi Max komment volt. Inkább görgetek mint itt mondogassam, jajj már a mai nap, pfúúj megint több szááz..
Felnőttem a feladatokhoz! :-DD / Long life learning!/

A gyufaárus lány 2015.01.27. 19:11:07

Köszönöm azoknak akik szerint az én kommentjeim is elférnek itt. Azoknak akik szerint pedig nem, külön köszönet.

@charlieharper:

Bevallom őszintén : Sokszor nem figyeltem a kommenteket. Jó párszor elszabadultak az indulatok, de az én blogom egy szabad sziget, azt ír mindenki amit akar. Kérésre természetesen minden esetleges problémás kommentet törlök, amire a közelmúltban volt is példa, körülbelül 50 kommentet töröltem ki mert MEGKÉRTEK RÁ. Akit zavar bármi is, szól és azonnal törlöm a tartalmat. De nem fogok cenzúrást játszani 0-24.

Nem érzem magam patkánynak azért mert a blogomon kint maradtak személyeskedő kommentek. Nem én írtam egyiket se. Ugyan belátom van személyeskedő posztom is, de volt alapja is! Ha érdekel, kérdezd tilmirt! Én nem felejtettem el ahogy röhögött a moszkvai diák életterén! Nem szeretem amikor ilyen látványosan kinevetik a szerényebb életkörülmények között élőket. Ennyi az egész.

qkuc 2015.01.27. 19:11:30

@maxval bircaman szerkesztő: Az ENSZ nem egyenlő Oroszországgal. Mint azt már írtam volt, tehát attól, hogy az oroszok kijátszották a vétókártyát, az nem jelenti azt, hogy a többiek olyan mélyen egyetértenének. Bárhogy is forgatod a rotációs kapát.

Lunacica 2015.01.27. 19:14:16

@Határátkelő: en tobbnyire csak csendestars vagyok itt :) olvastam nehany elegge hajmereszto megnyilvanulasat a sracnak.
nekem is az a velemenyem,hogy aki megismerte az tudja kezelni, aki esetleg meg nem ismeri egy-ket virtualis hajtepes utan tudja majd,hogyan alljon hozza. szerintem kell valaki aki neha felkavarja az allovizet :)
ha legkozelebb is rendetlen kitiltod akkor lesz masik neve es igy tovabb.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 19:15:33

@Dragonlady (now in Thailand): B6, de nem tudom kismamák szedhetik-e ?
Azért jó lenne ha nem hánynál annyit ! :-)

Bár, most hogy belegondolok, én nem vagyok terhes mégis hányingerem van néha....hm....mi a fene lehet ez? ! :-DDD

Quercus a favágó 2015.01.27. 19:16:33

@kék madár:

Kurva jó volna már, ha te is, meg az elvbarátaid is megértenétek végre, hogy a Fideszt két egymást követő DEMOKRATIKUS választáson, az urnákhoz járuló szavazók többsége választotta meg. Tetszik, vagy sem. Ettől függetlenül lehet őket utálni(én sem rajongok értük), de aki ezt kétségbe vonja, az nem liberális, és nem demokrata. Mint ahogy nem liberális, és nem demokrata az sem, aki ki akar valakit tiltani bárhonnan, mert más a véleménye, mint neki. Az ilyen nemes egyszerűséggel, sekkfej.

Quercus a favágó 2015.01.27. 19:21:12

Te Hinta. Charleinak igaza van. Nem tudom, hogyan dönt veled kapcsolatban a HA, de ha itt akarsz maradni, az a minimum, hogy elnézést kérj azoktól, akiket megsértettél. Szerintem.

2015.01.27. 19:22:11

@A gyufaárus lány: aha. Eddie megkert, hogy a rola szolo kommenteket szedd ki. De amiben o mocskolodott, az persze maradt.
Nagyon jol tudod, hogy az o budoskurvazasa meg akkor volt (nem Tilmirrol), amikor keves kommented volt. Es akkor sem torolted ki, amikor szoltam itt a HAn, hogy ez sunyi hatbatamadas.

Az hogy Tilmir kommentjebe mit olvasol bele, az csak rad es a pszichiateredre tartozik. Mar mindenki elmondta neked, Tilmirt is beleertve, hogy mi volt a kommente mogott. De te csak nyomod tovabb write-onlyban.
Termeszetesen nem lattal kollegiumi szobat a 90es evek elejen Magyarorszagon, ugyhogy olvass csak bele, amit akarsz es ismetelgesd magadban, hogy Tilmir kommente kirohoges volt.

En barom, hogy valaszoltam!

2015.01.27. 19:22:45

@charlieharper: Na pont ez az idegesito Hinta virtualis enjeben - jobban, mint maguk a kommentjei - hogy ha valami kellemetlen neki, elhallgat, eltunik, aztan fel nap mulva ujra felbukkan mintha mi sem tortent volna. Ma is pont ez volt: bemond egy nagy marhasagot hogy a nemeteknek kevesebb vagyona van mint a gorogoknek, aztan mikor szolunk hogy a sajat maga altal linkelt szamokat sem tudta helyesen ertelmezni, akkor eltunik. Majd holnap megint meg fog jelenni egy hasonlo dologgal, es igy tovabb. Engem ez szemely szerint nagyon irrital, mert en olyan egyeniseg vagyok hogy a valo eletben ele allnek mind a 45 kilommal (tudom hogy o allitolag haromszor akkora mint en) es mondanam neki hogy most pedig valaszolj arra amit kerdeztem :). De vele ezt nem lehet megcsinalni a virtualis terben, mert csak siman eltunik aztan ujra megjelenik es ujrakezdi az egeszet.

qkuc 2015.01.27. 19:28:55

@A gyufaárus lány: Tudod, attól, hogy más csúnyán viselkedik, az nem jogosít fel, hogy te másokat személyeskedő és gusztustalan hangnemben bírálj a hátuk mögött, vagy a blogodon ennek teret engedj. Bármennyire is "szabad sziget".

A stílus maga az ember, lehet nekifutni a kijelentés értelmezésének.

blackhairlady 2015.01.27. 19:30:32

@soad1221: Nem beszelve rola, hogy ahny ember annyi fele oktatast akar. Van aki le akarja sullyeszteni a beka segge ala, van aki meg tobb tantargyat hozna be. Nem egyszeru kerdes ez, mar itt a blogon is kiderult. Maroknyi ember, es hany kulonbozo velemeny.

Határátkelő 2015.01.27. 19:31:14

@A gyufaárus lány: Nap közben volt időm gondolkodni, és végül úgy döntöttem, hogy csak azért, mert új nicket választottál, újra regisztráltál és úgy próbáltál meg visszajönni, ez még nem ok arra, hogy vissza is engedjelek. Semmi okát nem látom annak, hogy megváltoztassam a korábbi döntésem.

kék madár 2015.01.27. 19:33:02

@maxval bircaman szerkesztő: hol a palagaz link? Vagy csak ugy nem letezo tenyekkel dobalozunk?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.27. 19:33:02

@NagyságosSodalisO [eng]:

A netes aljas támadás ellen a tökéletes fegyver:
- nem lenni anonímnak,
- őszintének lenni.

Ha anoním vagy, előbb-utóbb valaki lenyomoz. Én is csináltam ezt: a rendszeres kommentelőm anyázni akart, ezért csinált egy új nicket - csak az IP címét felejtette el elrejteni... vicces.

Ha nem vagy őszinte, előbb-utóbb kiderítik, hogy össze.vissza hazudozol.

Most megyek, mert ma még nem néztem egyetlen filmet se, s anélkül nem kerek a nap.

kék madár 2015.01.27. 19:33:02

@Babette .:
"szolasszabadsag van...."
ezt hogyan ertelmezzem bircanak van, hintanak nincs?

kék madár 2015.01.27. 19:33:02

@QUERCUS: " DEMOKRATIKUS választáson, az urnákhoz járuló szavazók többsége választotta meg"
te neked van fogalmad a valasztasi rendszerrol es a csalasokrol. Mert a fel orszag tud a csalasokrol csak ugy latszik te nem. Anelkul a Fidesz 1/3-ot se kapott volna.

kék madár 2015.01.27. 19:33:02

@QUERCUS: "mert más a véleménye, mint neki"
1) pusztan hinta kontextusban irtam, hogy ha a kitiltasnak lennenek kriteriumai, az a gyuloletbeszed es nem a hetkoznapi gyermeteg trollkodas
2) ha neked az velemeny, hogy pl. koncentracios taborba a zsidokkal, akkor vallalom hogy EN nem vagyok liberalis csak egy sekkfej. De minden kisebbseget vedek, es minden gyuloletbeszed ellen kuzdok.

blackhairlady 2015.01.27. 19:34:53

@puhacica: Nem tudom mit mondjak. Igazad is van meg nem is. SZERINTEM:) En Maxot is vegig porgetem, meg Samant is, egyszeruen nem erdekel es nem foglalkozom vele. Persze biztos mas lenne a velemenyem ha engem sertett volna meg, bar amikor Maxal volt egy kis nezetelteresunk es sokan a kititltasat koveteltek, en akkor is megirtam hataratkelonek, hogy miattam ki ne tiltsa.
Mindegy, ez az en 1 szavazatom, demokracia van vagy mijafene:)

blackhairlady 2015.01.27. 19:35:51

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Igen, az vagyok, de en bizom az emberekben, es komolyan hiszem, hogy mindenki megerdemel egy masodik eselyt. Harmadikat mar nem.

blackhairlady 2015.01.27. 19:37:20

@NagyságosSodalisO [eng]: Valami ilyesmire gondoltam en is:)
A valaszoknal is lehet latni kinek mennek, azt sem kell elolvasni.

2015.01.27. 19:38:09

@A gyufaárus lány: 'az én blogom egy szabad sziget, azt ír mindenki amit akar.'

Ez hazugsag. En egy kommentet irtam a blogodra es az a komment csak sok ora utan jelent meg, tehat nyilvanvalo hogy elolvastad mielott kikerult a blogra. Az en kommentem valasz volt egy olyan kommentre amiben valaki nagyon hosszan taglalta 'Mirjam' elettortenetet a Hataratkelorol. Ez a komment nagyon hosszu volt, kb. olyan hosszu mint itt egy atlagos poszt, ne mondd mar hogy nem vetted eszre. Igenis tudtad hogy milyen kommentek jelennek meg a blogodon, es nyilvan teged nem zavartak, most pedig itt hazudozol es jo szinben probalod feltuntetni magad ezzel a kartyaval hogy te nem 'cenzurazol' mint a HA.

morsels (törölt) 2015.01.27. 19:39:58

@charlieharper:
:-))

Ja, nem jo otthonrol dolgozni :-)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 19:47:05

@blackhair-lady: Így van, gyorsan megtanultam.

"...Persze biztos mas lenne a velemenyem ha engem sertett volna meg....."..Attól függy , milyen a konfliktuskezelő képességed. :-DD

De minden fejleszthető és megtanulható! Görgetni bármikor lehet! :-)

Quercus a favágó 2015.01.27. 19:49:41

@kék madár:

Én konkrétan az álmosság ellen küzdök. Ma is sokat voltam a friss levegőn. Megiszom a szokásos esti csalánteámat, és lepihenek. Igyál te is csalánteát. Nem csak az orrod tisztíccsa.
Egyébként ha szeretsz harcolni, csatlakozz a Fideszhez. Ők is mindig háborúznak. Ezért van az hogy Magyarországon nem piac-, hanem hadigazdaság van.

2015.01.27. 19:55:01

@Mirjam2: te meg konnyen megusztad. Csak golddigga voltal. Nem kaptal eletre szolo rokkantsagi kivansagot.

@morsels: hat, ja. Mennyi ho van nalatok? Amikor rakezd nekem itt valaki, csak beszurom, hogy Torontoban laktam. Rogton mindenki abbahagyja a panaszaradtatot a telrol

kék madár 2015.01.27. 19:55:13

@maxval bircaman szerkesztő:
"Most megyek, mert ma még nem néztem egyetlen filmet se, s anélkül nem kerek a nap."
jol van menjel kedves, majd en keresek magamnak palagaz linket.
:)

A gyufaárus lány 2015.01.27. 19:57:04

@Határátkelő:

Akkor kérném az engem szidók azonnali kitiltását is. Azt írták nekem jó párszor hogy akasszam fel magam! Kezelésre küldtek! Rémnek neveztek! Követelem hogy azonnal tiltsanak ki mindenkit aki valaha is mocskolt engem, mivel engem egy két blog komment miatt tiltanak elvileg innen ki. Ha velem ilyen következetes vagy másokkal miért nem? Ja nekik szabad engem mocskolni?

ganjagym 2015.01.27. 19:57:34

@NIKI LAURA: asszem az inkriminal holgy haziorvoskent dolgozott, az elegg elszigetelt minka,, de med ott is feltunt novereknel, stb., hogy valami nagyon nem stimmel.
itt angolba meg a shipman doktor gyilkolt le majd' haromszaz idos embert.
ennek koszonhetoen egyre bonyolultabb, burokratikusabb, idorablobb, abszurdabb onigazolasi folyamatokra kenyszerulnek az orvosok, evenkenti 'appraisal', otevenkent 'revalidation', az orvosok a'GMC'-nek nevezett szervezet altali politikailag motivalt uldozese.
ami itten mégy a mediaba az orvosokrol, noverekrol, egeszsegugyrol, amit a politikusok bofognek, manipulalnak, lopakodva privatizalnak, nos, k..va nagy kiabrandulas a rendszerbol (nem az NHS-bol, hanem a fennallo politikai redszerbol).
ami tartja az emberben a lelket, az a noverek (ne feledjjetek, ez Florence Nightingale foldje), orvososk, meg ugy altalaban a dolgozok humanuma
meg a paycheque a ho vegen, amibol i tudom fizetni a mortgage-t, a gyerekek bolcsijet, kajazok, stb.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2015.01.27. 20:00:12

@maxval bircaman szerkesztő: "...plusz gyakorlatilag csődbe vitte a teljes amerikai palagáz iparágat, melynek fejlesztése amerikai stratégiai érdek."

Akkor ismet. Jotanacs. Szerintem szoritkozz azokra a temakra, amikhez kozod is van mert amikor leirsz ilyen butasagokat, mint ez, akkor igazabol azzal az osszes tobbi mondandod hitelesseget asod ala.

Határátkelő 2015.01.27. 20:03:13

@A gyufaárus lány: Csak hogy teljesen egyértelmű legyen neked és mindenkinek, még egyszer, utoljára leírom: nem azért tiltottalak ki, amit ezen a blogon kommenteltél, hanem azért, mert az itteni (vélt vagy valós) sérelmeidet kivitted innen egy másik felületre anélkül, hogy ezt az érintetteknek jelezted volna és ott minősíthetetlen módon viselkedtél velük (és mellesleg a bloggal) szemben. Ezért a kitiltás.

A téged mocskoló kommenteket emlékeim szerint kimoderáltam, amennyiben mégis maradt volna fent, azt kérlek emailben jelezd pontos poszttal, időmegjelöléssel, és amennyiben valóban sértőek, kiveszem.

A magam részéről ehhez nem kívánok többet hozzátenni.

Üdv

Határátkelő

puhacica 2015.01.27. 20:06:19

@blackhair-lady: ja, azert mondtam el en is a velemenyem. :)

@QUERCUS: kikerem magamnak, en nem sekkfej vagyok, hanem seggfej.

qkuc 2015.01.27. 20:08:09

@QUERCUS: Migrénre nincs gyógynövény? :) Jól jönne.

DieNanny CH 2015.01.27. 20:10:20

@ganjagym:

Én igazán nem szoktam rászólni senkire az írási stílusa miatt, meg szívesen bogarászom a rejtjeles, ékezetmentes, félreütött szavakat - de nálad hiába próbálkoztam. Megtennéd, hogy még egyszer leírod, csak most olvashatóan? Köszi.

2015.01.27. 20:10:41

@charlieharper: Teljesen igazad van es nem is panaszkodtam, mindossze azert hoztam szoba mert egy konkret peldaja annak hogy valotlan dolgokat allit.

DieNanny CH 2015.01.27. 20:12:38

@qkuc:

A citromfűtea. A 'Melissea'-akármi. Nem amit Dragonlady keresett. Egy evőkanálnyit 1 liter forró vízzel leönteni, és sokszor inni. Akár 2-3 litert naponta. Nálam bevált.

**mimi** 2015.01.27. 20:13:47

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
nem értelek...muszáj neked mindent megérteni ?? :))))))))))

2015.01.27. 20:14:21

@qkuc: De van: feverfew. Tenyleg mukodik, de megfelelo(en nagy) dozisban kell szedni rendszeresen es ki kell varni amig hatni kezd (par het legalabb). Ha UK-ben laksz, akkor interneten kell rendelni mert kivontak a bolti forgalombol.

DieNanny CH 2015.01.27. 20:14:54

@**mimi**:

Ajjaj! De még mennyire! :-)

qkuc 2015.01.27. 20:16:35

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: @Mirjam2: Köszönöm hölgyek, utánuk nézek, :).

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 20:18:44

@NagyságosSodalisO [eng]: én nem nézem. sokszor azt sem tudom, kinek válaszolok.
mondjuk sámánra rá szoktam jönni olvasás közben:D

Quercus a favágó 2015.01.27. 20:18:48

@puhacica:

Te kivétel vagy,mert csípem a búrád.

blackhairlady 2015.01.27. 20:19:05

@qkuc: Sajnos nincs, tapasztalatbol tudom:(

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 20:20:01

@QUERCUS: azért a másodikhoz kicsit cheateltek, hogy tutira övék legyen a többség.

2015.01.27. 20:21:23

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: En ertettem mit mondott, de tenyleg ugy lehet leginkabb erteni ha evek ota Angliaban el valaki. Lehet hogy ezt o is tudja de tul sokaig tartott volna neki leirni kozertheto formaban... Az a lenyeg hogy o Angliaban dolgozo orvos akinek elege van a burokraciabol meg a brit politikusok hozzaallasabol, de a kollegai meg a fizetes tartjak benne a lelket. Azt is mondta hogy szerinte nem egyszeru orvosnak kiadni magat Europaban valakinek aki nem az.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 20:21:27

@charlieharper: azért ezt a befőttes cuccot ilyen hóhelyzetben jobban át kéne gondolnod....

Quercus a favágó 2015.01.27. 20:24:33

@qkuc:

Szilvapálinka. Vény nélkül kapható gyógyhatású készítmény.

Quercus a favágó 2015.01.27. 20:26:07

@Babette .:

Ha nem tanultak a görögöktől! A győztes még kap +50 mandátumot, oszt jónapot.

qkuc 2015.01.27. 20:27:42

@QUERCUS: Ez marad hétvégére tesztelésre, :D.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 20:28:35

@QUERCUS: az már kilógott volna a saját szavazópotenciálnak is, nemcsak a gondolkodóknak.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 20:32:22

akkor figyelmelterelésképpen szeretnék egy jót offolni, különösen charlie figyelmébe:
www.facebook.com/video.php?v=1611006862373523&set=vb.1318800798260799&type=2&theater

2015.01.27. 20:32:43

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: az kerlek ugy mukodik, hogy benyog valami marhasagot. Ha ravilagitasz, linkekkel alatamasztva, hogy miert hulyeseg, pl amikor USA adozsrol beszelt, utana arrol a temarol hallgat. Azota tudom, hogy a tobbi kijelentese is hasonlo "tudasu" alapokon nyugszik

kék madár 2015.01.27. 20:34:39

@QUERCUS: valami erdemi valasz is jo lett volna, de ez is informativ volt kosz.
En nem *szeretek* harcolni, foleg amikor remenytelen. Egyedul keves vagyok a Fidesz es a korrupcio, stb ellen.

kék madár 2015.01.27. 20:34:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: konkreten errol linket kertem tole, azota varom

ganjagym 2015.01.27. 20:34:39

@Golf2: nem feltetelenu igaz. fizikai munkaskent, ha van eszen szervezesi keszsege, vallalkozoi szelleme, vezetoi keszsegei, pariban kereshet egy alkalmazott orvossal, boven meg is haladhatja azt. Ugyanugy az orvos, aki vallakozik, szervez, munkahelyet teremt, etc sokszorosat keresi egy alkalmazott orvosnak.

ganjagym 2015.01.27. 20:34:39

@Zoole[uk]: nekem sosem lesz luxusautom (magancelra), (mas, nyilvan, ha munkara hasznalod), ennalam rosszabb sofor csak filmben van, alig varom a Google Car megfizethetoseget, amikor is ertelmesebb dolgokkal foglalkozhatom a volannal.A penzem meg inkabb a gyerekeimre koltenem, ha meg annyira sok lenne, hogy ok mar be vannak biztositva, akkor meg az abauji ciganygyerekekre vagy a diosgyori birkozoszakosztalyra
(NB: kerlek, ne inszinuacionak vedd, neked munkaeszkoz, de urvezetok allurjeit nehezen ertem)

ganjagym 2015.01.27. 20:34:39

@tanato: szolvakiai (szlovak illetve szovakiai magyar) kollegak mind visszamentek. 2 honapja szovakiai szovak nover is. (Angliabol)

ganjagym 2015.01.27. 20:34:39

@charlieharper: a halapenz egy korrupt, megalazo, mindenki szem a lancban letezest teremt, pont amiert a kommunistak kitalaltak.
ja, es hitelt sem ad a bank a halapenzre

kék madár 2015.01.27. 20:34:39

@Határátkelő: Hinta annyiszor regisztral uj nicket ahanyszor az ideje engedi. Ezt par modszerrel ki lehetne kuszobolni, meg ha par orad ra is megy (nem hintara, hanem arra, hogy minden nickhez legyen nalad egy record es valami "token")

2015.01.27. 20:34:49

@Babette .: mi? mi? Nalunk nincs nagy ho. A testveremeknel van. Meg allitolag Kanada is kapott.

qkuc 2015.01.27. 20:35:15

@blackhair-lady: És valami csodaszer a gyógyszeripar remekeiből?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.01.27. 20:35:28

@charlieharper: én is úgy vagyok vele, hogy ahányszor utánanéztem a kommentjeinek, mindig kiderült, hogy hatalmas tévedésekkel vannak tele. Biztosan csak nekünk van pechünk ;)

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 20:37:12

@charlieharper: Long Islanden állítólag 40 centi van, és Bostonban meg áradás van, de nem tudom, melyikben vagy;) azt hittem NY-ban.

2015.01.27. 20:39:28

@ganjagym: tudom. De amig az orvos kevesebbet kap, mint a szakmunkas en biztosan fogok adni. Tudom undorito es pfuj, de igy halalom meg az orvosi figyelmet es szaktudast, amit egy gerincserv orvos vagy kardiologus az anyukam eletminosegehez hozzaad

2015.01.27. 20:40:24

@Babette .: noveremek vannak Bostonban. Mi NYCban

2015.01.27. 20:41:47

@blackhair-lady: A feverfew tenyleg mukodik meg komoly migrenre is, es pont USA-ban lehet venni legalisan. Nagy adagot kell szedni es sokaig, rendszeresen. Persze nincs olyan szer ami minden migrenre mukodik, de ez mindenkeppen a leghatekonyabb gyogynoveny.

2015.01.27. 20:51:29

@qkuc: Tudom hogy nem engem kerdeztel, de ha nem baj, beleszolnek - termeszetesen rengeteg kulonbozo gyogyszer van migrenre, ha komoly migrened van amin a paracetamol pl. nem segit, orvoshoz kene fordulnod. Alapvetoen ketfele gyogyszer van: a megelozo amit komoly migren eseten minden nap szed az illeto, illetve azok a gyogyszerek amiket akkor kell szedni amikor mar elkezdodott egy migren-roham. Mindket felebol nagyon sok kulonbozo van, az orvossal egyutt tudjatok eldonteni hogy neked melyiket erdemes kiprobalnod.

qkuc 2015.01.27. 20:53:07

@Mirjam2: Köszönöm, el fogok menni orvoshoz, mert egyre rosszabb a helyzet.

Herr Géza 2015.01.27. 20:53:26

@Határátkelő: Hálám örökké üldözni fog.... :))))

2015.01.27. 20:55:00

@adg [Au, Darwin]: Tudom, én is bedőltem a nyugati propagandának. Ezért is várom, hogy mehessek el innen a picsába. :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 20:55:05

@Herr Géza: De akkor ígérd meg, nem fogod 2 naponta emlegetni! :-DDDD

2015.01.27. 20:55:42

@Sanyi9: Ahogy jó és rossz magyarok (?). :)

qkuc 2015.01.27. 20:55:47

@A gyufaárus lány: Megkövetlek. Magam kértem HÁ-tól a kommentem törlését, mivel téged ez sért és ellentmondásban van az elvemmel is. (Ha időben ez a process elnyúlnam akkor ezt vedd bocsánatkérésnek)

Így is lehet az ügyeket intézni.

SzZoole 2015.01.27. 20:56:19

@Herr Géza: Gejza,meg fogsz lepődni az A8-ban es az 730d-ben ugy erzed,mint az S Class-ban,sőt a cajanban is,hidd el tapasztalat:)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 20:59:12

@Babette .: Hááát, ok. :-)
Nálam ez nem működne, mert szeretem megválogatni kivel állok szóba, iRL is, virtuálisan meg főleg.

Főleg amikor láthatóan sok a guano.:-DD
Jó a kép!
Még avatar is lehetne! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ganjagym 2015.01.27. 21:01:14

@charlieharper: nem absztrakt nezopontbol, holmi moralis elefantcsonttoronybol formaltam velemenyt. Csak harom evig dolgoztam klinikumban magyarba, de az eleg volt megtapasztalni a hosszutavu rombolast, amit a dolgozok lelkeben okoz. es ez egy gonosz, elore kalkulalt tenyezo, az orvosi kaszt sakkban tartasara. Amit a komcsik kifoztek, ma is a valtozas kerekkotoje. Ne erts felre, harom evig en is ebbol eltem (nem tul jol). De az ember sajatsaga, hogy tulelni probal. Kozben felmeri a helyzetet, s tovabball.

Megerdemlik a halapenzt a magyar egeszsegugyben dolgozok, s meg sokkal tobbet megerdemelnenek. A betegek meg rendes ellatast.

a zajtó kzáródnak 2015.01.27. 21:01:15

@maxval bircaman szerkesztő:
"[Hinta] Szinte mindig érdekeseket ír"

na de mindig ugyanazt!
talan az a baj velem, hogy emlekszem, mit irt tegnap, harom hete, ot hete, egesz pontosan amiota csak jelen van a kulimelosok sanyaru sorsarol, a napfenyes lakasrol szolo almairol, a nyugatrol es az amerikaiak nyomorgasarol.
mindig sejtettem, hogy a demenciaval jobbra fog fordulni az eletem.

ganjagym 2015.01.27. 21:01:15

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: bocsanat, nagyon lusta ember vagyok, szoval ekezetekkel nem szeretek bibelodni. De egyetertek a velemennyel, hogy ekezetes szoveg elvezhetobb, stb.
ha sietosen irok, akkor par betu lemaradhat, ez megint csak sajatsagom.

ha a szohasznalat, esetleg a sajatlagos helyesiras megneheziti a dekodolast, nagyon sajnalom.

most megprobalom (2x koncentralva ujragepelni (nap jo, copypaste utan kijavitani)
Azt hiszem, az inkriminalt holgy haziorvoskent dolgozott, az elegge elszigetelt munka,, de meg ott is feltunt novereknek, hogy valami nagyon nem stimmel.

Itt Angolhonba meg a Shipman doktor gyilkolt le majdnem haromszaz idos embert.

Ennek koszonhetoen egyre bonyolultabb, burokratikusabb, idorablobb, abszurdabb onigazolasi folyamatokra kenyszerulnek az orvosok, evenkenti 'appraisal', otevenkent 'revalidation', az orvosok a 'GMC'-nek nevezett szervezet altali politikailag motivalt uldozese.

ami itten mégy a mediaba az orvosokrol, noverekrol, egeszsegugyrol, amit a politikusok bofognek, manipulalnak, lopakodva privatizalnak, nos, k..va nagy kiabrandulas a rendszerbol (nem az NHS-bol, hanem a fennallo politikai redszerbol).

Ami tartja az emberben a lelket, az a noverek (ne feledjetek, ez Florence Nightingale foldje), orvosok, meg ugy altalaban a dolgozok humanuma.

Meg a paycheque a ho vegen, amibol ki tudom fizetni a mortgage-t, a gyerekek bolcsijet, kajazok, stb.

NB.: visszaolvasva tenyelg nem ecceru ekeztek nelkul. meg eccer elnezest

2015.01.27. 21:01:19

@QUERCUS: az elejet elolvastam. Ugy latom az aranyrol van egy kis tevedes benne, igy abba is hagytam.

2015.01.27. 21:05:31

@ganjagym: ok, de egy beteg mit tud csinalni? Ne adjon halapenzt? A beteg ugyanugy sakkban van tartva, mint az orvos, amig ilyen alja modon van megbecsulve az orvos (utcaseproi fizetessel).
A beteg szempontjat nezem.

DieNanny CH 2015.01.27. 21:08:16

@Babette .:

Na, igen. Ez a statisztika, meg ami mögötte van... Nem valahogy így gondolkodnak honatyáink is...??? :-(

DieNanny CH 2015.01.27. 21:09:46

@Babette .:

Na, az előző erre ment... Össze-vissza ugrál nekem...

morsels (törölt) 2015.01.27. 21:10:59

@charlieharper:
Pedig Torontoban nem is szokott sok ho lenni :-)

Nalunk nincs semmi, majd Atlantic Canadat eri el, mig meg azert onnan kicsit beljebb vagyunk :-)
Csak hideg van.

Herr Géza 2015.01.27. 21:12:26

@NagyságosSodalisO [eng]: Én? Emlegetni? Mikor? Hozzá nem szólok, csak néha utalok rá... :)

2015.01.27. 21:13:22

@Határátkelő: Határozottan ellenzem. Hintának olyan mentális problémái vannak, amik, szakember beavatkozása nélkül nem gyógyíthatóak.

rezsöatya 2015.01.27. 21:14:03

@ganjagym: "esetleg a sajatlagos helyesiras megneheziti a dekodolast..."

A helyesírás már ne legyen "sajatlagos", a magyar helyesírás szabályai mindenkire vonatkoznak.

Sorry!

SzZoole 2015.01.27. 21:14:10

@ganjagym: igen,nekem a munkámhoz kell(UK AirPort-al van szerződésem)ez a második otthonom:)
Sokszor vagyok ugy,hogy ágyból ki,kocsiba be.Kocsibol ki,agyba be.
Es igen a gyemekeim jovoerert teszem,a lányom jövőre megy egyetemre(gyerekpsihiologus lesz) a fiam 2 év mulva(tenger biológus akar lenni)
Ha elvégzik az egyetemet,miert ne végeznek,akkor mar nekik nem kellesz enyit hajtani.
Szóval igen nekem ezért van luxus autom:)

Herr Géza 2015.01.27. 21:20:07

@Zoole[uk]: Na de Zooleeeeeee, csak a fricska megy.....Hát hogy érne már fel egy Merci meg a Cayman az A8 vagy a 7-es BMW küszöbéig...... :)))))

2015.01.27. 21:20:55

@QUERCUS: Magyarország egy fostalicska ország. Remélem, ezt olvasod. Muhahaha. :DDD

2015.01.27. 21:21:23

@qkuc: Szivesen, es ne hagyd hogy lerazzanak. Vannak gyogyszerek amik mukodnek (bar en a helyedben a feverfew-t is mindenkeppen megprobalnam). Ha az elso orvos nem vesz komolyan, menjel masikhoz, illetve tajekozodj a temarol te magad is orvosi temaju oldalakon.

2015.01.27. 21:25:15

@rezsöatya: Ne riasszatok mar el, vegre hosszu ido utan egy normalis uj kommentelo! Komolyan mondom.

qkuc 2015.01.27. 21:25:16

@Mirjam2: Annak utánanézek mindenképpen. Kerestem egy neurológust és azt hiszem az egészségpénztári megtakarítás egy része fejfájás szűrőcsomagra lesz "elszórva", :).

ganjagym 2015.01.27. 21:28:08

Nos, ha mar nyert a Sziriza, hadd legyek meg jo hir hozoja. Van egy part az egyesult kiralysagban,
nhap.org

National Health Action Party

Azert, hogy az elmult evszazad legnagyobb brit szocialis vivmanya megmaradjon.
(Van ra penz, nezzetek csak az MP-k zsebebe).

ganjagym 2015.01.27. 21:28:08

@charlieharper: betegkent, hozzatartozokent maximalisan igazad van. s az ellato orvos, nover, stb teljesen megerdemelten erzi magat honoralva az un. 'halapenz' altal.

Nem teged, a betegeket, vagy a hozzatartozokat kritizaltam.

Enbennem sem volt ero, vagy elhivatottsag valtoztatni a rendszeren.
Tuleleni, fentarthato csaladi egzisztenciat teremteni szerettem volna csak. Vegul sikerult, kicsit odebb.
Nekem ez valahol ab ovo termeszetes, de a magyar betegnek nem. Oket sajnalom csak.

ganjagym 2015.01.27. 21:28:08

@rezsöatya: bocs, multikulti virtualis es nemvirtualis hatterrel, munkabol hazajove, gyerekeknek 3-4 nyelven kiabalva, fel kezzzel kanalazva a spagettit (!!! SIC !!!), megprobalva nem leenni s leinni a billentyuzetet, s kozben jo magaviseletbol peldat mutatni a pulyaknak, nekem ezt tul nagy kihivas, hogy meg megprobaljam a helyes betukombot kivalasztani.
Gretsy Laszok es Lorincze Laszok reszkessetek!

ganjagym 2015.01.27. 21:28:15

@Zoole[uk] ahogy probaltam irni, nem szemelyes inzultusnak szantam, remelem, nem volt serto.
Jo nektek, hogy mar nagyok a gyerekek. Nalunk meg minden lehet beloluk (most nem tudom, hogy rohogo vagy siro smiley lenne a leginkabb ideillo).

P.Elliot 2015.01.27. 21:34:39

@charlieharper:
Minden olyat aki nagyon sokat tanult a szakmajaert meg kellene fizetni rendesen, orvos, ugyved, kutato, mittudomen mi.
Mert ha valaki ugy erzi hogy nem erdemlik meg akkor az illeto alljon csak neki es probalja meg vegigtanulni azokat az eveket amit azok beleraknak, / tandijakrol nem is beszelve/, es utana vallaljak a felelosseget a munkajukert ami sokszor egy ember elete...
Ez a halapenz is milyen megalazo ha belegondolok. Rendes fizetesnek kellene megmutatni hogy mit kap ezert a sok tanulasert cserebe, nem holmi halapenznek amire egyebkent sincs keret a beteg jovedelmebol.

P.Elliot 2015.01.27. 21:40:07

@qkuc:
Milyen jellegu az a fejafajas? Hol es hogy faj?

Quercus a favágó 2015.01.27. 21:40:09

Hát Hinta fiam, föl van adva a lecke. Tehát, új nick, és főleg új stílus. Aztán aki először fölismer, annak az lesz a jutalma, hogy ha van pénze, megihat valamit.

Jóccakát.

qkuc 2015.01.27. 21:43:00

@P.Elliot: A szemöldököm vonalában és egy kicsit felette fáj, mintha egy izzó piszkavasat dugtak volna be és húznák ki-be, :(.

P.Elliot 2015.01.27. 21:45:16

@qkuc: Varjal, mindjart bemasolok valamit/ kis idobe telik/ a tudoska amerikai termeszetgyogyasz konyvembol..

qkuc 2015.01.27. 21:48:40

@P.Elliot: Oké, :). Nem ígérem, hogy még ma elolvasom, eddig volt kezelhető szinten a fájdalom, most jön a sötét és csöndes szoba ...

Aye aye 2015.01.27. 22:00:41

@QUERCUS:
:D

A poszt amúgy jó! Majd én is ilyen véleménnyel leszek az új szomszédainkról, kollégáimról, remélem :D Rajtam nem múlik az tuti, abszolút pozitívan és munkára készen állok a dologhoz.

Aye aye 2015.01.27. 22:01:58

@qkuc: Ez komoly, vagy a "kivette a kávéból a kanalat?" c. viccel szórakoztok? Lemaradtam..

ganjagym 2015.01.27. 22:08:47

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: igazan nincs mit. ma kulonoskepp raerek. es igazad volt, visszaolvasva tenyleg nem egyszeru ertelmezni.

ganjagym 2015.01.27. 22:08:47

@QUERCUS: koszonom, mea culpa, megbicsaklik az emlekezet olykor.
off - Giulio blogjat olvastam megint, kemenyen harcol, s ugy latszik lassan beerik az igaza. Nagyon jo ember, keves magyar orvostol tanultam tobbet, mint tole. - on

ganjagym 2015.01.27. 22:08:47

@P.Elliot: egy dolog, hogy valaki sokat tanult, istenem, a scientologus is lehet hogy sokat tanul, meg a homeopathikus.
De egy orvost a piac (vagy szivem szerint a szocialis szerzodes) kellene, hogy meltokepp eltartson. S erre Kismagyarorszagban esely sincsen.

ganjagym 2015.01.27. 22:08:47

@Babette .: koszonom neked is, Quercus mar megismetelte, de a reiteracio, a sulykolas hasznos.
akkor is le vele!:)

a zajtó kzáródnak 2015.01.27. 22:08:47

birkáról:
"Az, hogy máshol mit kommentel, nem az én dolgom, nem fogok több tucat egyéb blogot és oldalt olvasni csak azért, hogy ezt lenyomozzam."

hintának:
"nem azért tiltottalak ki, amit ezen a blogon kommenteltél, hanem azért, mert az itteni (vélt vagy valós) sérelmeidet kivitted innen egy másik felületre anélkül, hogy ezt az érintetteknek jelezted volna és ott minősíthetetlen módon viselkedtél velük (és mellesleg a bloggal) szemben. Ezért a kitiltás."

remélem, mindenki érti a szabályokat.
nem baj, magyarok vagyunk, hozzá vagyunk szokva a kettős mércéhez.
másként talán már hiányérzetem is lenne.

a zajtó kzáródnak 2015.01.27. 22:08:47

@Babette .:
"nekem egyre inkabb ugy tunik, hogy Mao europa segglyuka... "

régebben ennek harmadáért itt a blogon élve nyúzták meg az embereket (exkommunikáció után).
ennyire eltűntek a blogról a másként gondolkodók? vagy csak sikeres az előszűrés?

P.Elliot 2015.01.27. 22:12:18

Csak kivonatolva;
Okozhatja stressz, hormonalis valtozasok, elelmiszerben talalhato vegyszerek vagy adalekanyagok, , bizonyos etelek, koffein, cigarettafust, alkohol, erod feny vagy szag, idojaras valtozas... A Fogak betegsegei, a szem tuleroltetese,vagy hatderinc problemak.
Vegul, arcureggyulladas es szamos betegseg kiseroje a szekrekedestol az agydaganatig.
A betegseget kell eloszor megtalalni hogy mi!
Kivizsgalas persze hogy mi lehet az alapbetegseg, kiszurni az ennivalok kozul hogy mi az ami egyebkent okozhatja, / nekem van ilyen a cumintol amikor chilit eszek, atyaisten, milyen fejgorcsoit tudok tole kapni! Pedig anelkul nincs jo chili.. A migren legjobban ajanlott ennivaloja a spenot amit nagyon jo enni.
A fejfajas enyhitesre nagyon jok a beontesek/ gondolom nem szivesen babralsz ilyesmivel, hideg borogatas a homlokra es a nyakszirtre, kulon vagy egyutt... Izomrelaxalas, sotetben ellzazulva fekudni, a fajo reszt masszirozzuk nyakat es vallat is, nagyon gyongeden. Friss levego, konnyu mozgas.
Ha a migren elejen mustartapaszt helyezunk a hasra akkor gyakran elmarad. Mustaros labfurdo, a labra helyzett forro vizes palack vagy egy forro furdo segit elvonni a vert a fejbol. az is hasznal ha a kezunket forro vizbe martjuk, lenyeg az hogy a sulyosabb tuneteket nem szabad megvarni.
Fejfajas eseten jo a gyogynoventea/ macskagyoker, golgotavirag, kamilla, citromfu, bazsalikom, gyomber, edes majoranna, petrezselyem, rozmaring, bersmenta, zsalya, kakukkfu, koromvirag, ezekbol teat fozni. Vagyis ami akad otthon. Van olyan hogy Zonaterapia! a huvelykujjunkat vagy egy kanalat nyomjunk erosen a szajpadlasunkhoz 3-5 percig. Probaljuk a nyomast a fejfajas helye ala iranyitani. Szukseg eseten tobb teruletet is nyomjunk.
Meg egy fontos dolog, fejfajas eseten ne hasznaljunk aszpirint, acetaminophent, ergotamint, vagy hasolno gyogyszereket. Ezek sulyosbithatjak a szervezet mergezettseget.
Ami szerintem a legeszszerubb, koponya vizsgalat, fogorvos, megnezetni az arcureget, vagyis egy komplett fej atvilagitas hogy kiszurd a migrent, azonkivul gerincvizsgalat.
Csak hirtelenul ennyi! Baratnom allergias fejfajasa a tejtol van, Soha azelott nem volt, isten tudja hogy mostanaban miket tesznek bele az ennivaokba!

qkuc 2015.01.27. 22:14:19

@Aye aye: Miről? A potenciális migrénemről? :D Nem maradtál le semmiről, vagy én vesztettem el a fonalat.

A társaságot kérdeztem, hogy tudnak-e valami csodaszert ...

Határátkelő 2015.01.27. 22:15:10

@a zajtó kzáródnak: Komolyan, néha úgy érzem magam, mintha egy óvodában lennék. Nem kezdem el neked elmagyarázni az elejéről az egészet, mert reménytelen esetnek tűnsz, de azért egyetlen mondatban, aztán felejtsük el egymást: az, ha valaki egy itteni vitát máshol úgy folytat, hogy alázza az itt hozzászólókat a reagálás esélyét sem adva meg nekik (mert nem értesíti őket), teszi mindezt ráadásul a saját blogján saját posztban, az nem elfogadható. Az, ha valaki egy másik oldalon, blogon hülyeségeket írogat össze kommentekben teljesen más témában, az a másik oldal, blog gazdájának a baja, engem az érdekel, hogy itt mit engedek be tőle.

Ha még ezután sem érted, akkor én feladtam.

qkuc 2015.01.27. 22:15:32

@P.Elliot: Azt a borogatást és masszírozást ki ispróbálom. Köszönöm a segítséged, holnap részletesen átolvasom.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 22:22:38

@a zajtó kzáródnak: én mondhatom, én itthon élek?
any problem?

SzZoole 2015.01.27. 22:27:56

@Herr Géza: Gejza kostolgatsz,tudom,hogy milyen nagy darab vagy de vigyáz,minél nagyobb vagy,annál nagyobbat esel:))))
Csak vicc volt
Azt tudtad,hogy ugye van a az en autóm,meg a többi;))))

SzZoole 2015.01.27. 22:28:50

@ganjagym: nem is vettem szemelyeskedesnak:)))

kék madár 2015.01.27. 22:32:02

@Határátkelő:
re: birca
egyetertek, jobban latod mint en.... en vagyok ra az ideologiajara tul erzekeny, de ez valoban egyeni problemam

kék madár 2015.01.27. 22:32:02

@Babette .: "én mondhatom, én itthon élek?"
arnyalgatjuk ki HONNAN MIT mondhat, ugye

:) de ezzel tenyleg csak szellemeskedni probaltam

ganjagym 2015.01.27. 22:32:02

@P.Elliot: bocs, nagyon sok van mi szomoru, de, nem biztos, ertem, mi szomoru neked, most,itt.

P.Elliot 2015.01.27. 22:37:26

@ganjagym: Az amit irtal hogy Magyarorsagon esely sincs egy orvost tisztessegesen eltartani, megfizetni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.27. 22:40:35

Említette már valaki hogy meghalt Demis Russos?
Nyugodjon békében.

Aye aye 2015.01.27. 22:41:09

@qkuc: Ja, ha migrén az nem a vicc kategória. Nekem kb 30 évig SOHA nem fájt a fejem, de az utóbbi 2 évben kb 2havonta olyan erős fejfájás jön rám, hogy néha hányingerem is lesz közben és nagyon-nagyon ramatyul vagyok.. A fájdalom pedig vándorol, pl eleinte a tarkómnál fáj aztán húzódik előre.. Legutóbb a szemem mögött fájt, aztán egyik óráról a másikra elmúlt. Ez vajon migrén? Fogalmam sincs mitől van.. Nem volt semmi változás tudtommal.. No mindegy. Kitartás!!

2015.01.27. 22:45:27

@Babette .: Nem, te sem mondhatod, és más sem. Mo.-ról csak jót, vagy semmit. Sokan érzékenyek a témára, mintha ő magukat ócsárolnád. Azt nem értem, hogy miért, de az legyen az ő bajuk. :)

Én szívesen ócsárolom Mo.-t (hiszen egy szemétdomb társadalmilag és gazdaságilag is), de én tényleg így gondolom. Ha ez valakinek nem tetszik, így járt. :)

2015.01.27. 22:52:47

@a zajtó kzáródnak: Divat másként gondolkodni, meg "harcolni". Hiszen itt csak mindenki hazudozik, meg hülyíti az otthoniakat. Tegyük hozzá, itt 10 emberből 8 külföldön él, tehát már a "hülyítés" is nonszensz kategória.

Sosem értettem amúgy, hogy akik dicsőítik Mo.-t, azok "mit keresnek" pont itt, és a hab a tortán az, amikor külföldről szeretik az országot. :) Képmutatásnak hívják ezt a jelenséget. Aki idejön, az számíthat rá, hogy nem fogják agyondicsérni az országot, mert nincsen miért. Bármennyire is fáj ez az embereknek. Ha szuper ország lenne Mo., ez a blog nem is létezne. Vond le belőle a megfelelő konklúziót.

a zajtó kzáródnak 2015.01.27. 23:17:07

@Philosoraptor: nem az országról alkotott elmarasztaló véleményen lepődtem meg, hanem a kifejezés módján, ami gyanítom, hogy sokakat sért és sokak szerint túl van a jóízlés határán.

Herr Géza 2015.01.27. 23:24:37

@Zoole[uk]: Oszt honnan tudod mekkora benga vagyok? Büszkélkedtem volna vele? Vagy inkább Digger tartott igen részletes beszámolót a találkozóról? :)))))))
A "van az én autóm meg a többi" témában abszolút osztom a nézeted, csak nekem nincs, nem is volt, és talán nem is lesz sose Mercim (bár ez utóbbira azért nem vennék mérget...). :))))))))))

blackhairlady 2015.01.27. 23:42:56

@qkuc: semmi nekem. Bevenni a hagyomanyosbol egg csomot, sotet szoba, ennyi. Nekem meg eddig semmi csodagyogynoveny,, kemikalia, raolvasas nem jott be.

blackhairlady 2015.01.27. 23:44:34

@Mirjam2: koszi. Nem hallottam meg rola, utana erdeklodok.

P.Elliot 2015.01.28. 00:04:50

@blackhair-lady:
Azert elobb tanacsos lenne neki egy teljes orvosi kivizsgalas mielott csak a migrenre kezelne magat. Nehogy mas is legyen ott!

P.Elliot 2015.01.28. 00:09:01

@Philosoraptor:
Miert ne szeretnem Magyarorszagot, csak azert mert itt elek ugy gondolod hogy jobb lenne ha kigyot-bekat kiabalnek ra!
Nem mennek jol otthon a dolgok, ez igaz. De miert kene lejaratnom masok elott, pocskondiaznom, azert annyira nem rossz!
Meg hat a mienk, a mi szulofoldunk! De furcsa vagy!

kék madár 2015.01.28. 00:24:46

@a zajtó kzáródnak:
"van a jóízlés határán"
kicsit talan tulzott (vagy lehetetlen) elvaras lenne betartatni MINDENKI joizlesenek a hatarat.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.28. 00:26:42

@P.Elliot: "....De furcsa vagy!.." :-DDDDDDD
Ilyet itt nem szokás mondani! :-)) Kapd össze magad vagy szaladj el Alpárra! :-DD

Hát én téged imádlak, akár férfi akár nő vagy ! <3

blackhairlady 2015.01.28. 00:30:23

@P.Elliot: en magamrol beszeltem, hasonloval kuzdok gyerekkorom ota, lassa40 akarhany eve. Sok sok kivizsgalas sok as ok penzert, sajnos semmi nem segitett eddig. Ez va, tudomasul vettem.

P.Elliot 2015.01.28. 00:47:11

@NagyságosSodalisO [eng]: Mi ebben a furcsa hogy ezt mondtam hogy furcsa az illeto?

P.Elliot 2015.01.28. 00:55:12

@blackhair-lady:Persze, ertelek. De sok betegseg kezdodik pokoli fajfajasokkal, amig az orvos nem mondja hogy nem talalnak alap betegseget addig nem lehet mondani hogy migren.
Hat sajnallak nagyon. Hirtelenul eszembe jutott hogy van egy ismerosom, egy no, gyerekoratol allando fejfajasokkal kuzdott, nem talaltak semmit, erre itt az Usaban valahogy megis lassan kideritettek, / evek utan/ hogy valahogy ugy nez ki hogy az agy hatul, alul nagyobb, vagy a koponya kisebb, odaert a csonthoz/ valami ilyesmi/ az dorzsoli/ es attol. Az orvos mondta neki hogy muteni kell mert lebenulhat/ maga a mutet kozben is van esely/, szoval nagyon nehezen ment bele, Valami kinai orvos mutotte, teljes sikerrel, belul lefaragtak a csontbol/ valahogy igy magyarazta/ valamennyit hogy hely legyen, / hogy mik vannak!/!
Utana is fajt neha a feje, nem szunt meg rogton de joval kevesebbet, azt szokta mondani hogy egesz jol van. 50 eves koraban jottek ra a bajra hogy micsoda, na meg az egyre modernebb vizsgalo gepet is besegitettek..

SzZoole 2015.01.28. 00:56:15

@Herr Géza: Gejza,ahogy venulsz kezdesz szenilis lenni(ami nem olyan nagy baj,mert igy minden nap ujj barátokra találsz)hat nem te írtad egyszer,hogy 190 egynéhány centi vagy es a 100 kilót jóval felette ütöd.....
Bameg es meg nekem volt agymutetem.....:))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.28. 01:05:17

@P.Elliot: Az, hogy civilizáltan és kulturáltan fogalmaztál , anélkül, hogy bárkit meg akartál volna sérteni.:-D
A magam nevében nyilatkozva azt kell mondjam, ezen az oldalon lassan elszokok az ilyesmitől. :-)

/Magyarul, ha azt látom, hogy dkljégjlrehkjnfxbkcjhzgse és társai' már fel sem tűnnek, de ez ....
De majd rájössz szép lassan ! .-)))

P.Elliot 2015.01.28. 01:19:20

@NagyságosSodalisO [eng]: Megnyugtattal!
Mar azt hittem hogy mivel elszoktam a mostani magyar nyelvezettol, sokszor nem is ertettm hogy mit jelent a szo/ p, nyuggerek meg ilyesmi es restelltem megkerdezni/, hogy valamit jelentett , rosszul fogalmaztam.
Nem, en nem szeretem az alpari nyelvezetet, senki sem tobb azert mert o batran hasznalja ezeket a szavakat, eppen ellenkezoleg, magarol fest kepet vele!

blackhairlady 2015.01.28. 02:53:58

@P.Elliot: szerintem nyugodtan kerdezd meg ha nem ertesz egy szot. kifejezest vagy akar egy egesz mondatot. Oly reg elmentel mar, hogy semmi szegyelnivalo nincs benne. En biztos vagyok benne, hogy barki szivesen segit, mindenfele megjegyzes nelkul. En biztosan.

blackhairlady 2015.01.28. 03:05:30

@diggerdriver: sajnalom. Nyugodjek bekeben. Sajnos sokan elmennek a mi korosztalyunk nagy ikonjaibol mostanaban.

P.Elliot 2015.01.28. 03:15:42

@blackhair-lady: Koszi! Biztosan fogok kerdezni...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.28. 04:38:27

www.origo.hu/nagyvilag/20150128-az-europai-modellre-kenik-az-amerikaiak-a-hobakit.html

Nocsak, Amerikában elmaradt a nagy hóvihar?Lehet, érdeklődés hiányában? :D
Már Amerika se teljesít olyan jól... :D

2015.01.28. 06:35:51

@a zajtó kzáródnak: Értem. Tehát amikor leírják teljesen komolyan, hogy rothad a nyugat, és mindenki csak anyagias, és a pénz miatt megy ki, az nem sért senkit. Mi ez a kettős mérce? :)

2015.01.28. 06:43:43

@P.Elliot: Nem azt a jogot vitatom el, hogy szereted. Szeresd. Csak ha egy olyan oldalra jössz, ahová olyan emberek járnak, akik nem értenek egyet a jelenlegi irányvonallal, akkor ne lepődj meg, ha nem fogják az egekbe magasztalni Mo.-t. Szidni meg pocskondiázni sem kell kötelezően. A véleményét meg mindenki elmondhatja, tudtommal ez a szólásszabadság lényege. A hazám ott van, ahol jól érzem magamat. Szóval én már kinőttem ebből a (számomra) maradi gondolkodásból. Nyilván sosem leszek se angol, se német, mert a hátterem ideköt ehhez az országhoz.

"Annyira azért nem rossz."

Ebben igazad van, van még hova süllyedni.

2015.01.28. 06:51:03

@P.Elliot: Tudod, erre egy dolgot tudok mondani. Attól még, hogy a sz@rt becsomagolom szaloncukor papírba, attól még az nem lesz csokoládé. Írhatnám én is, hogy jaj, hát nem is olyan rossz a helyzet, meg eltúlozzák a többiek, csak én nem köpöm szembe saját magamat. Nem a saját kis világomban élek, és ha szóvá terem menni, hogy mit látok és tapasztaltok, még én vagyok a hülye. Annyira tipikus. :)

Herr Géza 2015.01.28. 07:20:57

@Zoole[uk]: Keresem is a Cavintonom gyakran, egyre gyakrabban...
Nem emlékeztem már rá tényleg, hogy büszkélkedtem volna vele, de most, hogy így mondod.... :)))))

rezsöatya 2015.01.28. 07:22:04

@qkuc: nem vagyok megbantodos tipus, de ne legyen buszke senki arra, ha nem tudja a helyesirast!
Ennyike...

2015.01.28. 07:52:46

@qkuc: Ezek szerint Mo.on vagy? Ott regen az a nonszensz helyzet volt hogy nem lehetett triptan csaladba tartozo gyogyszereket kapni, pedig a legtobb komoly migren eseteben a triptan az egyetlen (vagy egyik leghatekonyabb) megoldas ha mar kialakult egy roham. Ez az osidokben volt, azota remelem megvaltozott a helyzet.

DieNanny CH 2015.01.28. 08:14:16

@Határátkelő:

"Komolyan, néha úgy érzem magam, mintha egy óvodában lennék. "

...Nem is tévedsz nagyot... :-)

rezsöatya 2015.01.28. 08:23:02

@Philosoraptor: azt hiszem, szerencses vagy, hogy a HA megengedi a szemelyeskedest itt a blogon egyeseknel, mig a kulimelos szitokszo lett...

tanato 2015.01.28. 08:25:11

@soad1221: @Mirjam2: @ganjagym: @charlieharper: Nemhogy betennének inkább kivesznek még mindig az EÜ-ből.Szlovákia észnél van,ez látszik abból is hogy bevezették az eurót,.Egy szlovákiai szakorvos fizetése nagyon szép ,félmillión felül van ha forintra számoljuk,persze hogy azért már érdemes ott maradni vagy hazamenni.

tanato 2015.01.28. 08:31:01

@maxval bircaman szerkesztő: Na hogy a magyar külpolitika mennyire jó azt majd az idő eldönti.De abban megegyezhetünk,hogy Putyin ide Putyin oda ,egyelőre nem célszerű a pénzt orosz bankban rubelban tartani,véleményem szerint a magyar meg az orosz elit is inkább nyugati valutában, nyugati bankokban tartja a pénzét.
Ez meg nálam fontosabb bizonyíték arra ki hanyatlik ki nem,mint a szövegelés.

puhacica 2015.01.28. 08:36:18

@Philosoraptor: tudod, teged olvasva onkentelenul is a sajat helyzetunk jut altalaban eszembe. mi is fiatalok vagyunk, nekunk se teccik a rencer, mi is tervezzuk a koltozest... de kulonbsegek is vannak, ez termeszetes is. veled ellentetben mi mar a koltozes kuszoben allunk, es bar termeszetesen azt varjuk ettol az egesz "Nyugatra koltozunk" tortenettol, hogy pozitiv iranyu valtozast hoz az eletunkbe, megis fel vagyunk ra keszulve, hogy nehez lesz, anyagilag eleinte biztos visszalepunk egy szintet, ismeretlen szabalyokat, szokasokat kell megtanulnunk, stb... igazabol csak azt akartam mondani, hogy jobb lelekben erre is keszulni, nem csak a kolbaszkeritest vagyni, mert meg a vegen pofara esel mint vasorru baba a magnesasztalon. (persze mindenfele keszulodesunk ellenere ez velunk is siman megtortenhet.)

2015.01.28. 08:40:23

@Aye aye: Ez valoszinuleg tension headache vagy migren, orvossal kene kivizsgaltatni (idealisan MRI scan de altalaban nem hajlandoak ra mert draga :() es megfelelo gyogyszert feliratni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.28. 08:46:46

@rezsöatya:
Nocsak. Kitiltottak valakit a kulimelós jelző használatáért?
Ki volt az?
Én nem veszem szitokszónak. Bevállalom.

2015.01.28. 08:51:52

@Philosoraptor: Ezt azert talan nem kellett volna - nem tul elegans beszolas, foleg egy ferfitol egy nonek. Egyebkent van az 'utalom Mo.ot, a vilag legrosszabb helye' es a 'Mo. a hazam, csak ott tudok elni, mindenben a legjobb' allaspont kozott mas is, ennyire nem fekete-feher a vilag. En szemely szerint nem kotodok Mo.hoz erzelmileg, de objektiven nekem is furcsa hogy te ennyire negativ dolgokat irsz rola. Ha szerinted Mo. a legrosszabb hely a vilagon, nezz utana mi tortenik mondjuk a Republic of Congoban peldaul. Ertem hogy te azt szeretned ha a 'fejlett' nyugati orszagokhoz zarkozna fel Mo., de azert objektiven belathatnad hogy annyira tenyleg nem is rossz Mo.on a helyzet vilagviszonylatban.

2015.01.28. 08:55:18

@puhacica: Na ez egy realis hozzaallas szerintem.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.28. 09:03:45

@tanato:

Ez nyilvánvaló. A rubel nem tartozik a vezető valuták közé.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.28. 09:10:09

migrén ügyben, ismerősnek nyaki verőér ultrahangot csináltak (itt), ott volt valami szűkület vagy meszesedés.
egy kollégám meg évtizedek alatt jött rá, hogy ő a nátrium-glutamátra (angolul MSG néven fut) reagál migrénes rohammal.
egy volt osztálytársamnál agydaganatot találtak, de neki hallucinációi is voltak, nemcsak migrén.
tudom, kb semmit nem segítettem ezzel, csak ijesztő, hogy mennyi minden oka lehet :-/

rezsöatya 2015.01.28. 09:12:45

@diggerdriver: Tudom. Te a szemelyeskedest es a bunkosagot is bevallalod. Bevallalhatod, kivetelezett helyzetben vagy...

soad1221 2015.01.28. 09:18:28

@fhdgy: így van. a tv nélküli élet boldogabbá tesz :)
@maxval bircaman szerkesztő: Te tényként kezeled, hogy ez hiba volt. Én nem, ez nem olyan mint a gravitáció. Mindkét térfélen volt érdek, hogy ez megtörténjen, és úgy néz ki, most (is) a szakadár oldal van mögötte. Fontos az úgy tűnik, mert tényként ezt sem kezelem, nincs rá bizonyítékom, amit meg láthatok még hamis is lehet. De hajlok arra hogy ez így történt. Viszont a hibát pont az érdekek megléte miatt ki is zárom...

ENSZ: a vita nem erről folyt. Abból indult, hogy mi a gond az orosz demokráciával. első körben írtam, hogy igen, sajnos az újságírók ilyenek, ez így nem igaz, nem ENSZ határozat. DE ismétlem erről nem folyt vita közöttünk. Az orosz demokráciáról volt vita, arról hogy mit szólnak ehhez az ukránok és én felületesen linkeltem az ominózus cikket.

@QUERCUS: ezt most ugye Te sem gondoltad komolyan :)
Tehát azt írtam, hogy a nagyrészt a németek finanszírozzák. Ezt már kapásból jeleztem is, hogy nyilván felületes, mert nem a németek, de jelentős mértékben vállaltak részt a HITELből. mindjárt megmagyarázom a nagybetűt is :) Tehát igen, ez így nem igaz, de ez egy reakció volt arra a kijelentésre, hogy a görgök vagyonosabbak a németeknél, ezt hinta írta. A németek kiemelése ezért volt.
A HITEL: ez nem gyógyszer, nagyon rossz a hasonlat. A hitel felvételével nő az adósság. 115%-os GDP arányos államadósság mellett felvettek egy hihetetlen mértékű hitelt, és most tart 175%-on (én 170-et írtam, bocsánat a pontatlanságért. :) - azt gondolom a logikai összefüggés könnyen belátható.
A mentőcsomag amiatt kellett, hogy a görög állam fizetőképes legyen, mert nem volt az. Nem tudott volna béreket adni, a meglévő hiteleit törleszteni, és nem kapott már senkitől hitelt, mert nem volt aki finanszírozza. Aztán jött a trojka, és adott kurva sok pénzt, hogy ezt megtehesse, és nem azért, hogy az adósságot levigye 115%-ról 60-ra. Mindenki tudta, hogy ettől az államadósság növekedni fog. A trojka bizony ehhez feltételek szabott, ami a megszorításokat jelenti a gyakorlatban. Ez egy szerződés, ugyebár... (hogy most ettől kinek jobb és rosszabb, azon talán van értelme vitatkozni, de előbb a tényeket és az összefüggéseket tisztázzuk)
Hogy miért vállal komoly szerepet No?: mint írtam nem baráti szeretetből. Nagyon komoly érdeke fűződik hozzá. Nagyon sok eleme van, de azt gondolom a leglényegesebbet így hívják: EURO. Nyilván nem szerette volna, hogy egy borzasztóan felelőtlen kormányzás magával rántsa az egész német gazdaságot.
Azt hiszem én nagyjából ezeket írtam, persze leegyszerűsítve, de kíváncsi vagyok, hogy milyen tévhit és egyéb nem valós dolgot írtam, légyszi keresd vissza...

@blackhair-lady: persze, az oktatáshoz még a focinál is nyilvánvalóban értenek az emberek, lásd ehhez még én is hozzászólok..:) Nyilván olyanoknak kellene az utat meghatározni, akik kicsit komolyabban értenek hozzá. De ami most van nem jó, változtatni kell!

@Mirjam2: én is új vagyok itt, akkor én nem vagyok jófej? egy picit sem? :) akkor most jól megsértődöm :)

puhacica 2015.01.28. 09:23:15

@diggerdriver: ok, koszi!

@Mirjam2: muszaj mindenre felkeszulni, mar amire lehet.

tanato 2015.01.28. 09:26:56

@Dragonlady (now in Thailand): Az igazi migrénnek nincs kézzelfogható vizsgálati megjelenítése,amelyik fejfájásnak van az már sajnos súlyosabb.

tanato 2015.01.28. 09:29:09

@maxval bircaman szerkesztő: Na meg az orosz bankrendszer sem a megbízhatóságáról híres.De mondom az idő majd eldönti melyik rendszer lesz a legfejlettebb a világon 50 év múlva.Ezek most mind hipotézisek.

qkuc 2015.01.28. 09:30:52

@Aye aye: Kolléga, keress fel egy orvost szerintem. Én úgy tudom a migrén egy oldalon jelentkezik (ritkán mindkettőn), a szem körül fáj, de nem kolbászol el, plusz lehet hányinger, hang és fényérzékenység.

tanato 2015.01.28. 09:31:33

@puhacica: @Mirjam2: Szegény Raptor egyelőre be van szorulva oda ahonnan nagyon menne.Viszont nincs még nagyon piacképes képesítése és tökéletes nyelvtudása egyelőre,így nem lesz egy sétagalopp neki elindulnia.

qkuc 2015.01.28. 09:32:47

@Mirjam2: Igen, még itthon, :). Nem tudom mi a helyzet, de ha eljutok a dokihoz és felír valamit, akkor szólok. A háziorvos értágítót adott, inkább kevesebb sikerrel működik.

tanato 2015.01.28. 09:32:48

@qkuc: Pontosan,csak tünetek alapján valószínűsítik,nem megfogható.kezelni persze kell.

2015.01.28. 09:41:09

@tanato: Igazad van hogy nem megfoghato - ha migren - de gondolom egyetertesz abban hogy nem art kizarni az egyeb okokat, hiszen ha pl. ne adj Isten agydaganat, akkor az nagyon is kimutathato. @qkuc: tuneteibol valoszinu hogy migrenrol van szo, nem hiszem hogy az 'ertagito' segitene rajta.

2015.01.28. 09:43:29

@tanato: Gondolom 'sulyosabb' alatt sulyosabb okot ertesz - mert sajnos a migren is nagyon-nagyon sulyos lehet, legrosszabb esetben lehetetlenne teheti a normalis eletvitelt megfelelo kezeles hianyaban.

tanato 2015.01.28. 10:02:22

@Mirjam2: Igen súlyos lehet a migrén és tényleg elfedhet egyéb súlyos de már végzetes betegséget is,tumor,vérzés, gyulladás stb. a koponyán belül.Ezért ilyen tünetek esetén részletes vizsgálat indokolt.A migrén bár nagyon súlyos tünetekkel jár,de szerencsére nem végzetes. és általában jól kezelhető,bár megszabadulni nem lehet tőle teljesen.

orsolyab 2015.01.28. 10:06:44

Sziasztok! Offtopic, bár végülis Németország... Tudna valaki megbízható költöztetőcéget ajánlani, akik Németországba is vállalnak költöztetést? Vagy ha esetleg valakinek nagyon negatív tapasztalata volt, azt is szívesen meghallgatom. Köszönöm szépen!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.28. 10:25:12

@soad1221:

Mi köze az orosz demokráciának az ENSZ-hez és Ukrajnához? Szerintem semmi.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.28. 10:25:12

@tanato:

Ez nyilvánvaló.

Jelenleg kezd csak kiépülni az alternatív valutarendszer Oroszország részvételével. Ebben a fő tényező egyébként Kína.

Kína viszont nem érdekelt a nyugat bedőlésében, így maga Kína szerepe lassítja a dollár szerepánek esését. Kína előbb szeretné legyőzni gazdaságilag Kínát (ez még 10 év az optimisták szerint, a de pesszimisták szerint is legfeljebb 20 év), s aztán kialakítani egy új pénzügyi világrendet.

Oroszország érdeke ebben Kínát támogatni, bár Oroszországnak sem érdeke, hogy Kína túl erős legyen.

A mostani helyzetben a nyugat öngyilkosságot követ el: Oroszországot olyan helyzetbe vezérelte, melyben az kénytelen Kínát támogtani, pedig valójában Oroszország közbenső erő lehet e két fél között normál esetben.

Gyakorlatilag ma a nyugat azt teszi, mint 40 éve: akkor az iszlamizmust támogatta, szovjetellenes céllal. Szovjetek már nincsenek, de az iszlamisták maradtak és mára a nyugat ellen fordultak.

tanato 2015.01.28. 10:38:38

@maxval bircaman szerkesztő: Na azért a szovjetek is támogatták az iszlám,főleg a palesztin terrorizmust anno,erősen USA ellenes ccélból.

soad1221 2015.01.28. 10:41:08

@maxval bircaman szerkesztő: :) az orosz demokrácia felfogásról volt szó -> innen jött, hogy ez mennyire tetszik pl az ukránoknak -> nem értetted -> példát linkeltem,hogy a piacra lőtt rakéta jól mutatja -> itt hibáztam, mert félre vitte a témát az ENSZ-re

De ez annyira nem fontos, hagyjuk is.. :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.01.28. 10:43:27

@kék madár: hát ezzel csak egyetérteni tudok minden pontban.

pasztasuta 2015.01.28. 10:43:52

@Philosoraptor: " a hab a tortán az, amikor külföldről szeretik az országot. :) Képmutatásnak hívják ezt a jelenséget."
Szerintem ennek fuss neki meg egyszer... egyetemes ervenyu igazsag kinyilatkoztatasa temaban jelenleg egy ember velemenyet vagyok hajlando meghallgatni, itt lakik tolem nem messze delre.
@puhacica: @Mirjam2: +1

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.28. 11:00:51

@rezsöatya:
Fater, azért remélem megkapod jól megérdemelt jutalmad ezért a kommentért.
:)))))))))
Fejlesszük tovább.
Dobsz egy privit, én feladom a labdát te jól beszólsz nekem este pedig learatod a gyümölcsét.
:)))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.28. 11:26:30

@diggerdriver: meg anita ekberg is, mégse láttunk tőled egy emlékező képet se róla :P

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.28. 11:26:54

@tanato:

Igen, ez tény. Ezt úgy hívták, hogy "haladó nép mozgalmak támogatása".

fhdgy 2015.01.28. 11:26:54

@soad1221: A tévé nélküli élethez: Nekem sem volt könnyű leszoknom. Sokáig hiába mondtam, hogy nem nézek tévét, mivel ott volt, időnként elcsábultam, elgyengültem stb. stb. Akkor változott gyökeresen a helyzet, amikor legyőzendő minden megkisértést, kitiltottam a tévét a lakásból. Sok ismerősöm mondta, hogy persze, nem probléma, hisz interneten is meg lehet nézni a tévé műsorokat.

Nehéz volt elmagyaráznom, hogy mi az ördögért akarnám interneten nézni a tévét, ha pont azért nincs tévét, hogy ne legyen!

Bár az utóbbi időben egy kicsit mérgelődöm, hogy egyre több olyan van, hogy csak videó és semmi írásos szöveg. Nem, nem nézem az internetet tévének!

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.28. 11:30:30

@geegee: együtt hanyatlunk a nyugattal: itt sincs egy szem hó se.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.28. 11:36:03

@Mirjam2:
" annyira tenyleg nem is rossz Mo.on a helyzet vilagviszonylatban"
ezt soha nem is vitattuk.
csak jó lenne, ha történne valami fejlődés, valami felzárkózás, a valóságban, nemcsak a politikai lózungok szintjén

m.cdn.blog.hu/te/tenytar/image/szeg.png
"Orbán Viktor szerint csökken a szegények száma Magyarországon, és a szegényeknek több pénzük van, mint korábban volt. Az európai statisztikák szerint viszont Magyarországon félmillióval nőtt a szegények száma 2008 óta. "
www.168ora.hu/itthon/orban-csokkent-szegenyseg-magyarorszagon-132562.html

csak így példaként...

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.28. 11:43:15

@Dragonlady (now in Thailand): most mondjam, hogy anno a barátnőm 30 évesen 3 hetes fejfájás után halt meg egy szomorú hétfő reggel
(agyi aneurisma)

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.28. 11:43:57

@rezsöatya:
(nem mentség számára: de legalább vonalas és őszinte)

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.28. 11:45:06

@soad1221:
írtál bemutatkozó posztot? nem? akkor nem vagy jófej. még azt se tudjuk, fiú vagy vagy leány...

(:D)

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.28. 11:46:20

@tanato: én viszont azt mondom, az alkalmas pillanat mindig a: most.
főleg igaz ez, ha valaki 25 éves...

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.28. 11:47:41

@orsolyab: szia, fb-on is nézhetsz a külföldes csoportokban, sokan hirdetik ott magukat...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.28. 11:58:45

@Babette .:
Tényleg? Nem tudtam.
Örök hódolója vagyok kvalitásainak.
Nyugodjon békében.

soad1221 2015.01.28. 12:07:04

@fhdgy: nekünk könnyű volt. A helyzet az, hogy nálunk a 24-ből kb 18 órában ment háttérzajként, de elfoglaltuk magunkat, nem nagyon néztük. Aznap kapcsoltuk ki, amikor szombat délután a 6-7 hónapos fiam mereven bámulta az esti akció film bemutatóját.
Ez már 4,5 éve volt, azóta második monitornak használtuk a TV-t, ami már vagy 2 éve tönkrement. :) 2 hónap után vettük észre hogy az állandó háttérzaj és fény inger mennyi feszültséget okozott bennünk, és mennyivel nyugodtabbak vagyunk.
És jól megvagyunk nélküle. Amit észrevettünk, hogy sima beszélgetések közben néha furán néznek ránk, hogy elképzelésünk sincs, hogy kikről beszélnek nekünk, pedig ők hát híresek. Mondjuk ezekbe a beszélgetésekbe régen se nagyon mentünk bele, mert akkor se érdekeltek, de most már a nevük sem ragad meg :)

@Babette .:
jogos, bár nincs még miről írni. Ha kimentünk írni fogok/fogunk, megígérem. :)
Ja és fiú, 3 gyerek apja, boldog házasságban, ilyesmi..(talán a korom miatt férfinak is írhatnám, az értelmi szint miatt nem biztos...)

rezsöatya 2015.01.28. 12:43:01

@diggerdriver: nem kell labda sem, eleg, ha nem vagy alpari... :-P

rezsöatya 2015.01.28. 12:46:28

@Babette .: nem keverendo ossze az oszinteseg a mocskos szajjal. Ez utobbit sosem ertekeltem...
Es rakhat barmennyi ")" vonalat... ettol nem lesz vonalasabb... :-)

2015.01.28. 13:23:32

@soad1221: Huh, ez eleg extrem :D Marmint, hogy egesz nap megy, aztan pedig semennyi sem. Sokszor gondolkodtam rajta, hogy milyen lehetne TV nelkul elni, de en nem tudnam ezt megcsinalni, igaz, hogy nincs is gyerekem ami esetleg meggyozne rola... En nem nezem allandoan, es szeretem a konyveimet, igy el tudnek lenni TV nelkul, de a foci... uristen, ha nem latnank egy meccset sem, akkor a kocsmaban kellene logni allandoan, hogy legalabb parat megnezhessunk, hat az meg milyen mar :D A fiumat nagyon erdekli, es en is szeretem nezni, meg a teli sportokat is, imadom, hogy egyre tobb mukorcsolya nagydijat kozvetitenek, regebben csak a nagyobb bajnoksagokat mutattak. Meg van egy olyan csatornam amin szinhazbol kozvetitenek, meg koncertekrol, en azt is szeretem neha, mivel itt kulfoldon videken lakom es nehezen jutok el ilyen helyekre mostmar, Pesten erre tobb lehetosegem volt persze. Es persze az NHK, a japanok propaganda TV-je, amin felorankent megy valami musor egy kezmuvesrol aki 95 eves es mar 80 eve csinal textilt de szerinte o meg csak kezdo, es meg sose csinalt egy tokeleteset a sajat bevallasa szerint, de kozben olyan szep, hogy elsirom magam... :D

Az viszont nagyon tetszik ahogy @fhdgy: leszoktatta magat, mi is igy szoktunk le a hiradorol, mostmar csak az internetes hiroldalakrol kellene, de nem tudom, hogyan, amiota updatelt a Opera, nem tudok konkret oldalakat blokkolni, a regi verzioban lehetett, es akkor sikerult is egy parrol, de egy kicsit megengedtem magamnak, es azota jobb lenne a tobbit is kiiktatni, mert az eredmeny az lett, hogy mar nem nezek meg annyit, viszont azon, amit megnezek, egyre tobbet nezek meg, az meg hulyeseg.

Na mindegy, szoval en szeretem, hogy van TV-m, gondolom kurvara erdekelt mindenkit, nem is tudom miert ontottem igy ki a lelkem a temarol, elnezest, megyek dolgozni :D

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.28. 13:48:10

@soad1221: hajrá:)

@rezsöatya: érdekes, amikor velem volt alpári, akkor nem zavart. mondjuk másokat sem.
engem ez nem zavar, csak a tények kedvéért mondom. és bele sem akarok kezdeni ilyen témájú hosszas beszélgetésbe, pont ezért.

**mimi** 2015.01.28. 14:47:06

@Babette .:
Orbán Viktor szerint csökken a szegények száma Magyarországon, és a szegényeknek több pénzük van, mint korábban volt."

lehet OV nem ugyanazt az adást nézi amit én?????

soad1221 2015.01.28. 14:53:27

@mojyo: :D ez aranyos...
Azért nem gyertyafény mellett ülünk, van mit nézni TV helyett. Mese, természetfilm, egyebek, a különbség, hogy így akkor megy, amikor valóban nézzük, és az amit mi akarunk.
Pár napig furcsa, aztán megszoktuk, aztán észrevettük, hogy nyugis az élet. A neten meg bármit elérsz, és a legfőbb előny, hogy csak azt amit te akarsz.

SzZoole 2015.01.28. 14:54:35

@**mimi**: Ja,a szegenyek szama csokkent,a kulduseke Meg not....

qkuc 2015.01.28. 15:01:34

@**mimi**: Onnan a szép kis meleg parlamentből jó fizetéssel könnyen osztja az észt a vezír ...

SzZoole 2015.01.28. 15:10:26

@qkuc: Miert Orban nem ugy kapja a havi illetmenyet,mint Gyurcsany es Bajnai?
Ha jol emlekszem Ok a fizetesuket fel sem vettek,hanem felajanlottak vamilyen raszorulo szervezetnek,nem?

**mimi** 2015.01.28. 15:11:14

@Zoole[uk]:
jaaaaaa...így már értem....:) :((((

rezsöatya 2015.01.28. 15:11:59

@Babette .: arra nem emlekszem, de nem kizart. A telon csak az utolso 30 jelenik csak meg. Ha neha visszalapozok is a munka szuneteben, konnyen lehet, hogy atugrottam. Igy nem mindig olvasom az osszes kommentet, mondjuk nem is en vagyok a blogtulaj. De, zavarjon, nagyon nem lenne jo, ha elmenne a blog egy szint ala...!

@diggerdriver: nekem minden (erzek)szervem a rendeltetesenek megfeleloen mukodik...! :-P

orsolyab 2015.01.28. 15:22:52

@Babette .: Szia! Nézni néztem ott is, és tényleg sokan hirdetik magukat, de nagyon örülnék konkrét tapasztalatoknak, mert a hirdetésből sajna nem tudom meg, tényleg megbízható-e az illető. Illetve a legtöbb hirdető dobozokat szállít csak, és nálunk bútor is van, mégha nem is annyira sok.

SzZoole 2015.01.28. 15:23:52

@rezsöatya: Basszus az durva lenne,ha tenyleg igy keresnek az emberek a kenyeruket:(((

SzZoole 2015.01.28. 15:32:00

@orsolyab: En ajanlanam,hogy kintrol bereljetek egy megfelelo jarmuvet,de @Herr Géza:
biztos,hogy tudna neked segiteni pontosabb informacioval,ha jol emlekszem O is igy koltozott otthonrol No-ba.

2015.01.28. 15:32:09

@soad1221: Igen, nalunk a TV is ugy megy, hogy azt nezzuk, amit latni szeretnenk, persze az internet is jo erre, ebben igazatok van :) De a TV, mivel naprakesznek vagyis frissnek kell lennie altalaban, nekem abban is segit, hogy tudjam, hogy egyaltalan mit keressek az interneten, meg egy csomo konyvet is ugy vettem, mert megihletett egy musor amit a TV-ben lattam :D Szoval en szeretem, nalunk igy is nyugis az elet, de mondom, nincsen gyerekunk :D

blackhairlady 2015.01.28. 15:36:32

@mojyo: De enm jo azt tudni, hogy mi tortenik korulottunk? Marmint ezt a hirek olvasasarol laszokas mondatodra ertem.
En epp a napokban gondolkodtam el ezen, amikor valaki megjegyezte (egy idos holgy), hogy o sosem nez es olvas semmilyen hireket, mert nem akarja a negativ dolgokat beengedni az eletebe.
En nem szeretnek igy elni, szeretem tudni mire szamitsak, akar helyi, akar orszagos vagy a nagyvilag hireirol van szo.
ha valaki belep egy orszagos portal oldalara (Origo, index, Yahoo, stb), ez nem is megvalosithato, hisz ott focimekben ott van minden, politika, kultura, celeb dolgok, szinte kikerulhetetlen, hogy nem ertesululjunk legalabb erintolegesen, mi torten tegnap, ma.

blackhairlady 2015.01.28. 15:38:27

@qkuc: Mert o csak azt latja amit papiron eletesznek, gondosan keruli az orszagjarast.

2015.01.28. 15:57:59

@blackhair-lady: Igen, szerintem is jo tajekozottnak lenni, peldaul hallgatok radiot, amiben vannak hirek. :D A hiroldalakban viszont nagyon zavar a bulvaros talalas, es, hogy mindig reszletezik az eroszakot, en elegge gyenge idegzetu vagyok es nem akarom, hogy allandoan hullakrol kozoljenek kepeket es reszletesen elmeseljek a "megertes" neveben, de valojaban a sokkolas kedveert, hogy kit hogyan eroszakoltak es kinoztak meg. :( Engem ezek felzaklatnak, es sajnos ezekkel van tele az internet. Igyekszem ezekre nem kattintani persze, de elobb-utobb megtalalnak ezek a sztorik igy is.

A masik ami miatt szeretnek leszokni a hiroldalakrol, hogy megszallott maniakus vagyok, ha penzugyi buncselekmenyekrol, csalasrol, vagy ilyesmikrol van szo, es elolvasom az osszes piramisjatekot, afacsalast, es egyeb maffia sztorit, tudom, hogy ez egy perverz dolog, masok pont a fent emlitett eroszakos, haborus/sorozatgyilkosos temakat szeretik, engem a penz erdekel :D Ilyen ugybol pedig nagyon sok van, es nagyon sok idot pocsekolok el csak azert, hogy kieligetsek egy semmilyen szakmamhoz, hobbihoz nem kotheto perverz igenyt azzal, hogy elolvassam a kismilliomodik "Ciprus Capital Investments Szentpetervar Zrt." sztorit :D

@FutureFry: :D

qkuc 2015.01.28. 16:03:19

@Zoole[uk]: Őszintén szólva én azt látom, hogy akiből politikus lesz, a sötétebb, mint a mélységesen fekete világűr (persze diszkrét kivételek akadnak, azok a csillagok az űrben, :D). Kinyitja a száját és csak ömlik belőle a bullshit.

Btw. olyan cikket nem találtam, amely arról szól, hogy Viktor felajánlotta volna bárkinek/minek a fizetését, ami egy régebbi cikk szerint az alapilletmény 1,5 millió HUF körül volt.

SzZoole 2015.01.28. 16:07:43

@qkuc: Na latod,de a sokak altal szidott emutnyozev pinokio feri
Meg a libas libsi gordon egy fillert nem vett fel az illetmenyebol...
Akkor most mi van???

qkuc 2015.01.28. 16:15:09

@Zoole[uk]: Nem tudom, most összezavarodtam, :). /Megyek megkeresni a fonalamat./

SzZoole 2015.01.28. 16:16:39

@qkuc: Es mit szeretnel kotni a megtalalt fonalbol;)))

blackhairlady 2015.01.28. 16:24:21

@mojyo: Ertem. Van igazsagod. En is erzekenyebb vagyok, igy tegnap pl. nem kattintottam ra a koncentracios taborok kepeire, de maskepp nem erteseltem volna rola, hogy 70 eve szabadultak fel.
De valovban sok az eroszakos kep, es meg tobb a felrevezo cim, csak hogy meg tobb kattintas legyen, amiert igen merges tudok lenni.

tanato 2015.01.28. 16:37:49

@maxval bircaman szerkesztő: Persze nem baj az ha egy magyar fiatal tanulhat Svájcban sőt,de jó lett volna ez a mi fiatalkorunkban.Akkor csak Moszkva volt ,meg Leningrád meg Varsó és Berlin.Most legalább mehetnek tanulni ide is meg oda is.
A haladó népek támogatása meg sokszor balul sült el és visszanyalt a fagyi,mert a muzulmánok meg sokszor Moszkva ellen is fordultak.Afganisztán később Csecsenföld meg a a terrorista merényletek Oroszországban.

tanato 2015.01.28. 16:40:50

@Babette .: Igy van a 25 év az azonnaLI INDULÁS mellett szól,de nyelvi és egyéb pl. munkahelyi alapok nélkül ez csak kirándulás lehet.

soad1221 2015.01.28. 16:46:27

@mojyo: @blackhair-lady: a hírekről pont tájékozódom. Azt borzasztóan könnyű neten találni. És akkor vannak blogok, meg tematikus oldalak. stb. A hírportálok eleve naprakészebbek, mint a TV-s híradások.
Igen a hírportál oldalán minden az arcodba ömlik, de Te válogatsz, hogy mire kattintasz és olvasol el.
Nekünk nem hiányzik a TV :)

qkuc 2015.01.28. 16:53:54

@Zoole[uk]: Nem tudok kötni, :(.

:D

Herr Géza 2015.01.28. 17:32:18

@orsolyab: Szia! Azok a "dobozokat szállít csak" típusú "cégek" komolytalanok, legtöbbször ilyen telekocsis (oszkar.com) jellegü svarcban dolgozó, amatör fuvarosokról van szó. Pár doboz, ez-az ide-odaküldésére még jó is lehet, de másra nem.
A profi költöztetö cég meg jó drága, én egy komplett teherautó cucc kihozására ilyen 250k fölött induló árakat kaptam...
Ha van rá hajlandóság és nem ijedtek meg a "fogjuk meg és vigyük" akciótól, akkor javaslom erösen a megfelelö méretü, akár B kat. jogsival vezethetö XXL-es furgon otthoni bérlését. Ha hétvégén bérelsz baromi olcsó, még úgy is sokkal olcsóbb lesz, ha a kocsiért (pl. innen indulva) hazamész repülövel-vonattal-stb, kihozod a kocsival a cuccot, visszaviszed az üres kocsit, majd visszajössz "tömegközlekedéssel". Egy hosszú hétvégébe belefér akár, ha meg az oszkar.com-ról az üres menetre bevállalsz utast, vagy pakkot, akkor meg még jobb buli.
Nekem nagyon bevált. Ha érdekelnek részletek, írj priviben... :))

a zajtó kzáródnak 2015.01.28. 17:43:29

@rezsöatya: hát, ha maga a moderátor is személyeskedhet, miért ne engedné meg bizonyos embereknek? aztán amikor szót emel valaki a személyeskedése ellen (személyeskedés nélkül), akkor azt kimoderálja (ahogy tegnap az én hozzászólásom, ami senkit nem sértett, nem volt trágár, nem ezredszerre mondtam el a véleményem valamiről - csak éppen az egyenlők között elsőnek nem volt szimpatikus).

de a lényeg, hogy remek, pontokba szedett gumiszabályokból álló törvénykönyvet alkotott magának, amit fel lehet mutatni, hogy itt kérem demokratikus, korrekt szabályok várják azokat, akik személyeskedés nélkül nyilvánítanak véleményt.

Határátkelő 2015.01.28. 17:47:02

@Philosoraptor: A múltkor egyszer már figyelmeztettelek. Miután most megint személyeskedtél, három napra lekerülsz a listáról.

Határátkelő 2015.01.28. 17:47:51

@rezsöatya: Kár, hogy nem szóltál egyből nekem, nem engedem meg a személyeskedést, levette, három napra a listáról.

Határátkelő 2015.01.28. 17:50:02

@a zajtó kzáródnak: Mindenekelőtt elnézést, ha megbántottalak tegnap. Másrészt azt hiszem, elég világosan elmagyaráztam korábban is, mi a különbség, nem gondoltam volna, hogy annyira nehéz ezt megérteni, ezért reagáltam talán a szokásosnál ingerültebben.

Quercus a favágó 2015.01.28. 17:53:34

@ganjagym:

Ahogy olvasom, ma az ANTSZ ismét visszavonta a működési engedélylét. Egy biztos. Az amit a hatalom, és hűbéresei megengednek Gyulával kapcsolatban, az ékes bizonyítéka annak, Magyarország nem jogállam. És innentől kezdve tőlem Orbán 3 nap alatt Kelet-Európa Svájcát csinálhat Magyarországból, az én szememben köztörvényes bűnözők. Orbán is, meg a hűbéresei is.

Határátkelő 2015.01.28. 17:54:01

@rezsöatya: Ne kezd már te is... hogyan magyarázzam el, hogy nem a kulimelós lett szitokszó, és NEM az itteni kommentjei miatt került ki??!!

orsolyab 2015.01.28. 18:01:14

@Herr Géza: Köszönöm szépen, hogy reagáltál.
Mi is gondolkoztunk ezen, de az a probléma, hogy ketten vagyunk a férjemmel. Szeretnénk bútorokat vinni, amit ugye cipelni is kell majd, ahhoz ketten kevesek vagyunk. És minden cucc mellett viszünk 3 macskát és 1 kutyát is :) Szóval nekem az tűnt legegyszerűbbnek, hogy mi utazunk az állatokkal, a költöztetőcég hozza a cuccainkat, kipakolnak, cipekednek, és akkor nekünk nem kell visszajönnünk. Elég szoros menetrend lesz, kb. péntek még itt, munkahelyen, hétvégén költözés, hétfőn már ott, új munkahelyen :) Szóval ezért is döntenék a kényelmesebb megoldás mellett. Én is 200-250e közötti ajánlatokat kaptam, amit még épp ki is fizetnék, csak jól jöttek volna személyes tapasztalatok, ajánlások, hogy valaki felé billenjen a mérleg.

Határátkelő 2015.01.28. 18:01:54

@diggerdriver: OK, akkor ezt most kiveszem, egyben ez az első figyelmeztetés.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.28. 19:45:54

@Határátkelő:
Na itt álljunk meg egy baráti szóra mert mr belekeveredtem mint hülyegyerek a hózentrágerba.
Tehát egy ilyen cseppet sem személyeskedő és gyalázkodó komment rendben van.

"rezsöatya 2015.01.28. 09:12:45
@diggerdriver: Tudom. Te a szemelyeskedest es a bunkosagot is bevallalod. Bevallalhatod, kivetelezett helyzetben vagy..."

Nem kérdezem, megállapítom.

Az én kommentem ennek halvány fing árnyéka sem volt de az nincs rendben.
Nem kérdezem megállapítom.

Ok, természetesen elfogadom annál is inkább mert most véleményem szerint két ember egymástól kétezer kilométerre elhiccent.
Véletlenül se vond vissza mert ami már megvolt azt kár visszatuszkolni:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Fent idézett komment tulajdonosát se szankcionáld mert engem nem zavar. Csak mostmár ebből kifolyólag tudom hogy a bunkó jelzőt akadálytalanul használhatom.
Természetesen én soha nem használnám fent idézett személyre mert ő általában egy kifinomult művészlélek akinek remek humora van csak most olyan cihés változások álltak be nála amit a népnyelv a bejárati ajtó kulccsal való rögzítéséből levezetett viselkedési zavar ennél rövidebb megfogalmazásával szokott illetni.
Nincs ezzel probléma Isten megbocsátja jámbor szolgájának eltévelyedését és mindannyian reménykedjünk benne hogy hamarosan visszatér a nyájhoz.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2015.01.28. 21:05:46

@rezsöatya: Erre csak annyit tudok mondani, hogy másoknak is meg volt engedve a velem szembeni személyeskedés. (Bocs HÁ, amúgy ez nem ellened irányul, kérlek ne vedd magadra. TUDOM, hogy nem vagy itt 0-24.) Nem fogok példákat sorolni. Nem vagyok beszari, nem hagyom magam, ha megbüntetnek érte, vállalom az árát. Ettől függetlenül engem hidegen hagy az áskálódás meg az intrika (hiszen sok munkahelyemen ugyanez volt), így nem is veszem fel, ha elküldenek az anyámba. De viszont hasonló stílusban fogok visszaválaszolni. Utána meg hidegen hagy teljes mértékben a vérig sértett rinyálása. 2 emberen kívül senkivel sem volt eldurvuló vitám, ha rosszul emlékszem, megkövetem magamat. Ha valakinek problémája van velem, írja ide a pofámba, ne pedig nyomassa a szokásos gerinctelen dolgait, mint azt teszi a nagyságos asszony.

Határátkelő 2015.01.28. 21:06:47

@Philosoraptor: Nem a vitát kell feladni, csak a hangnem legyen tolerálható. Ez a kérésem.

tanato 2015.01.28. 21:16:04

@Babette .: Ha nyelvi és munkahelyi előkészítési alapok nélkül megy akkor csak turista lesz retúrjeggyel.Alapok,alapok főleg idegen nyelvben,anélkül nagy a bukta veszélye és ezt tudja,érzi raptor is.

SzZoole 2015.01.28. 21:19:13

Hijjj azanyakocsogit mi megy itt,en meg dolgozok.....

2015.01.28. 21:21:23

@Határátkelő: Most akkor előadom a hülyét.

Tehát, ha szépen alázok valakit a porba, az tolerálható, ha viszont vulgáris kifejezésekkel illetem az illetőt, az már sértő? Jó. Akkor vissza fogom keresni a nagyságos asszony összes olyan hozzászólását, amiben ráutaló magatartást tanúsít irántam, majd pedig számon fogom rajtad kérni, hogy megengedhető-e, amit csinál. Úgyis lesz 2 nap szabadnapom a héten.

2015.01.28. 21:21:27

@puhacica: Nem tudom, honnan veszik az embereket ezeket a sületlenségeket, én sosem mondtam, hogy kint tejben és vajban fürösztik az embereket, és minden az öledbe hullik, mert te kimentél, és leborulnak előtted. Annyit mondok, hogy az emberek többségének jobb lesz pár év után az élete, mint Mo.-n. Semmiféle kolbászból font kerítésről nincsen szó. Tényleg nem értem, hogy miért képzeli be ezeket mindenki a mondandómba, amikor én magam sosem írom le őket.

SzZoole 2015.01.28. 21:22:03

Ugy látom az jo magyar mentális meg megmaradt az emberekben
Hajra magyarok kaszara kapara fel,védjük meg a becsuletunket rohamraaaaaaaa

Quercus a favágó 2015.01.28. 21:27:50

Elpilledtem vacsora után.Történt valami érdekes azóta?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.28. 21:29:49

@QUERCUS:
Dehogy.
Két ember soron kívüli orgazmusa csak...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2015.01.28. 21:29:54

@Mirjam2: "Ezt azert talan nem kellett volna - nem tul elegans beszolas, foleg egy ferfitol egy nonek."

Az sem túl elegáns, amikor burkoltan szidnak. Nem érdekel, hogy ő nő. Engem ne sértegessen se nő, se férfi, ha nem adok rá okot, mert el fogom küldeni nagyon hamar melegebb éghajlatra.

"Egyebkent van az 'utalom Mo.ot, a vilag legrosszabb helye' es a 'Mo. a hazam, csak ott tudok elni, mindenben a legjobb' allaspont kozott mas is, ennyire nem fekete-feher a vilag. En szemely szerint nem kotodok Mo.hoz erzelmileg, de objektiven nekem is furcsa hogy te ennyire negativ dolgokat irsz rola. Ha szerinted Mo. a legrosszabb hely a vilagon, nezz utana mi tortenik mondjuk a Republic of Congoban peldaul. Ertem hogy te azt szeretned ha a 'fejlett' nyugati orszagokhoz zarkozna fel Mo., de azert objektiven belathatnad hogy annyira tenyleg nem is rossz Mo.on a helyzet vilagviszonylatban."

Természetesen vannak átmenetek, nem mondom, hogy Mo. a világ legjobb helye, de azt se, hogy a legrosszabb. Mert vannak sokkal-sokkal szegényebb országok, nagyobb gondokkal. Leírom a nem túl hízelgő véleményemet Mo.-ról, és valamért megkapom, hogy túl negatív vagyok. Pedig elvonatkoztatok a saját életemtől (hiszen azt csak én formálom), és természetesen szubjektíven ítélem meg a jelenlegi helyzetet. Te nem élsz itt x éve, a hírekből meg nem éled át, azt amit én v. bárki más, akinek már tele van a töke. Persze, hogy nem érted.

Tényleg nem rossz hely, azonban az elgondolkodtató, hogy hol lehetnénk, és ehelyett hova süllyedünk. És hol lesz a vége. Igyekszem fejlődni és kinőni ebből a témából. El kell érnem az az érdektelenségi szintet, ami napjainkban jellemzi a magyar társadalom jelentős részét bármi iránt, ami nem körülötte folyik. És akkor majd én is azt fogom mondani, hogy Mo. nem olyan rossz hely. Persze fagynak meg nyugdíjasok, éheznek gyerekek, de nem olyan "rossz" a helyzet.

Herr Géza 2015.01.28. 21:34:07

@orsolyab: Hát..., ha ennyire kiszámolt a dolog, akkor valószínűleg tényleg nem lesz másik választásotok... Nagyon le kell csekkolnotok tényleg a szóba jöhető céget, mert így aztán végképp nem fér bele, ha teszem azt a jó magyar (óccsó) vállalkozó mondjuk pénteken rövid SMS-ben értesít, hogy bocs, de mégsem ér rá..., de majd jövő héten.... Vagy a másik, akinek nem ért vissza a jó előre fixált méretű kocsija valahonnan, így beállított egy feleakkorával, hogy "majd egy kicsit jobban összepakolunk"... (Ismeretségemben megtörtént esetek.)
Sorry, nem ijesztgetni akarlak, csak én ezek miatt is maradtam a "magad uram" verziónál.
Egyébiránt: mi két macskával cígölünk mindenhova... :)))
És merre N.o.-ba, ha nem titok??

rezsöatya 2015.01.28. 21:55:52

@Philosoraptor:
ha visszanezem a kommenteket, latom, hogy egy jo ideje (tobb hete) sodalisO nem is szolt hozzad.
Massal beszelgetett egy jelensegrol, ami nem tetszett neki az itteni kommentekben. Rolad szo sem volt! Gondolom, beszelgethetnek az emberek az engedelyed nelkul, ugye?

Te meg uzentel neki ordenare modon.

Erre reagaltam, s most is mondom, hogy az alapveto tiszteletet meg kell adni a masik kommentelonek, kulonosen, ha az illeto no.

Irod: "Akkor vissza fogom keresni a nagyságos asszony összes olyan hozzászólását, amiben ráutaló magatartást tanúsít irántam"

Ez a mondat amugy ertelmetlen, de keresd ki! Kivancsiva tettel!

a zajtó kzáródnak 2015.01.28. 22:21:36

@Határátkelő: semmi probléma, nem bántottál meg. csupán azt próbáltam demonstrálni, hogy (imho) gumiszabályok születtek, épp az ellenkezőjét érted el a kódexszel, mint ami a célod volt. nem átlátható, objektív rendszer született, hanem az önkényes mérlegelést szentesítő (hiszen a megfogalmazott szabályok alapján a hozzászólások nagyobb része kifogásolható lenne). megkockáztatom: egyetlen hozzászóló számára sem szolgál iránymutatásként.

a rossz írott szabályoknál az íratlan szabályok jobbak lennének. persze, következetes moderációs gyakorlat híján ilyen sincs. ez sajnos meg is látszik a hozzászólásokon. mindenki kizárólag a saját mércéje szerint nyilatkozik meg, semmiféle sztenderd nem érvényesül az oldalon. kirívó esetben jössz és "odacsapsz", aztán megy minden öntörvényűen tovább.

még egy megjegyzés: rendre panaszkodsz az óvodás reakcióink miatt. nem lehet, hogy te kényszerítesz bennünket ebbe a szerepbe? pl. a rendszeres "feljelentési kötelezettség", "árulkodás" előírásával - mindazoknak, akiknek nem tetszik mások személyeskedése.
értem az okát, hogy neked nincs rá időd, nem tudsz minden hozzászólást mérlegelni. de az óvónéni szerep, amit magadra kényszerítettél szerintem kontraproduktív: burkoltan pozitív megerősítést ad minden ki-nem-moderált hozzászólásnak. hiszen az emberek azt látják: "ó, hiszen x.y. is megengedi ezt magának. akkor én miért fognám magam vissza? ez láthatóan belefér az oldalon megszokott kommunikáció kereteibe, hiszen megjelenhetett.")

újra kellene gondolnod, hogy legyen-e moderáció, s ha igen a válasz, akkor ki végezze. neked láthatóan nincs rá kapacitásod.

(nyugodtan válasz nélkül hagyhatod az észrevételeim - főleg, ha úgy gondolod, már kellőképpen ki lett tárgyalva, illetve végiggondoltad.
nem rossz szándékkal fogalmaztam meg a véleményem, és természetesen ez csupán egy vélemény a sokszáz közül.)

a zajtó kzáródnak 2015.01.28. 22:21:52

@rezsöatya: "az alapveto tiszteletet meg kell adni a masik kommentelonek, kulonosen, ha az illeto no."

a tiszteletet meg kell adni a masik kommentelonek, TEKINTET NÉLKÜL ARRA, hogy az illeto no-e vagy sem.
semmilyen plusz tisztelet nem jár azért, mert valaki cigánynak, amerikainak, magyarnak, nőnek, férfinak vagy hermafroditának született.

2015.01.28. 22:22:04

@rezsöatya: "ha visszanezem a kommenteket, latom, hogy egy jo ideje (tobb hete) sodalisO nem is szolt hozzad.
Massal beszelgetett egy jelensegrol, ami nem tetszett neki az itteni kommentekben. Rolad szo sem volt! Gondolom, beszelgethetnek az emberek az engedelyed nelkul, ugye?"

Nem szól hozzám, csak mindenkivel egyetért, aki nem ért egyet velem, és hozzátesz valami, ártatlannak tűnő megjegyzést, ami természetesen nem tűnik fel senkinek sem, rajtam kívül. Mert ugye a burkolt célozgatás, az nem sértő. Beszélgethetnek az engedélyem nélkül is, csak ne nézzenek hülyének. :)

"Te meg uzentel neki ordenare modon.

Erre reagaltam, s most is mondom, hogy az alapveto tiszteletet meg kell adni a masik kommentelonek, kulonosen, ha az illeto no.

Irod: "Akkor vissza fogom keresni a nagyságos asszony összes olyan hozzászólását, amiben ráutaló magatartást tanúsít irántam"

Ez a mondat amugy ertelmetlen, de keresd ki! Kivancsiva tettel!"

Látom, neked is szelektív a memóriád. Még egyszer, nagyon régen leírtam a nagyságosasszonynak, hogy én hogyan látom Mo.-t jelenleg, és az volt a válasza kb. hogy én vagyok elbaszva, vagy valami ilyesmi. Onnantól kezdve nem érdekel, hogy ő nő. Velem senki sem fog így beszélni, se itt, se az életben, mert egyrészt nem adtam rá okot, másrészt meg nem tolerálom. Az alapvető tisztelet neki már nem fogom megadni, ő eljátszotta azt a lehetőséget, még hónapokkal ezelőtt. Na nem mintha érdekelné őt bármennyire is, csak jó lenne már leszokni erről a kettős mércéről. Ha valaki nő, akkor mindent szabad neki, merthogy ő NŐ. Ez nem így működik. Ha egyenlő a nő és a férfi, akkor kölcsönösen meg kell adni a másiknak a tisztelet. De én nem fogok jópofizni senkivel se csak azért, mert mások szerint ezt illik. Nekem van gerincem, meg nem szeretném saját magamat szembeköpni. És nem felejtek.

a zajtó kzáródnak 2015.01.28. 22:22:20

@diggerdriver: röviden: igazad van.
szerintem "nem menő" (nem cool :) ) semmilyen, a másik SZEMÉLYre vonatkozó megjegyzés. nem tartozik a témához, hogy mit gondolunk egymásról. és amennyiben nem pozitívat gondolunk (vagy a másik nem veszi a lapot és félreérti a poénunkat), akkor máris kész a baj: megsértettünk valakit. feleslegesen.

az is tény, hogy a klubhangulaton ront, ha ezek a kijelentések száműzve vannak. de lefogadom, hogy elég sok olvasó van, aki inkább örülne egy kicsit "savanyúbb", szárazabb, vicctelenebb hangulatnak, mint hogy elszenvedje, tűrnie kelljen itt a megalázást, anyázást.
azt is sejtem, hogy te meg a humortalan hangulat miatt búsulnál. :)

a zajtó kzáródnak 2015.01.28. 22:22:23

@QUERCUS:
"megengednek Gyulával kapcsolatban, az ékes bizonyítéka annak, Magyarország nem jogállam."

érdekes, nekem is ez volt a legfőbb traumám, mielőtt elhagytam az országot. ugyan nem tudom ki az a Gyula, de az ország jogállamiságába vetett hitem rendült meg. s ugyanezt gondolom: ha hirtelen svájci fizetések lennének, akkor is ugyanaz a kiszolgáltatottság maradna. bármikor bármit államosíthatnak, elvehetnek, indoklás, retorika lesz hozzá...
mint ahogy egy csomó területen gyakorlatilag ez az állami szintű, törvénybe foglalt zabrálás folyik, a trafikoktól kezdve, a nyelviskolákon át, lehetne sorolni. mindenben megszerzendő zsákmányt lát a kormány. mint a mesebeli kisgömböc.

Határátkelő 2015.01.28. 22:30:45

@a zajtó kzáródnak: Ha gumiszabályok alatt azt érted, hogy az én döntésemen múlik, mi fér bele és mi nem, akkor (teszem hozzá: sajnos) igazad van.

Nem tudom átgondolni, hogy kell-e moderáció, ennek okát már százszor leírtam, nem írom le még egyszer, csak annyit: ha ez a blog nem saját, személyes történetekre építene, akkor nem lenne moderáció, ám mivel senkinek sincs kedve (érthető módon) kitenni magát annak, hogy az Index-címlapról idetévedő trollok anyázzák, ezért moderáció kell. Ennek enyhébb formája az, hogy létezik egy olyan lista, amin aki rajta van, azt nem kell moderálni. Mivel igény volt rá, közzétettem, mi alapján lehet erről a listáról lekerülni. Ennyi a történet.

És igen, mivel én indítottam a blogot, ezért nekem kell eldönteni, mi fér bele és mi nem. És igen, a kapacitásom véges. És igen, ha az óvodás szerepbe kényszerítés, hogy valaki jelzi, ha más szerinte sértő kommentet tett közzé, ám legyen, bár szerintem ennél azért felnőttebbek vagyunk. Legalábbis szeretném hinni.

a zajtó kzáródnak 2015.01.28. 22:31:32

@FutureFry: vicces. ez a típus itt a blogon is jól megfigyelhető. :)

orsolyab 2015.01.28. 22:31:32

@Herr Géza: Á, nem lettem megijesztve, dehogy :) Ezektől félek én is...
A 3 macskával nem lesz egyszerű, de remélem átvészelik az utazást. Ennyit még nem utaztak soha. Vagyis van egy perzsa, őt hurcoltuk régen sokat, de a másik kettő max 5km-t utazott, állatorvoshoz.
Frankfurtba megyünk :)

Határátkelő 2015.01.28. 22:34:45

@a zajtó kzáródnak: Egyébként még két dolog jutott az eszembe:

1. olyan rendszer nincs, amelyikkel mindenki elégedett lenne

2. könnyű a következetes moderációt számon kérni, de egyetlen egyszer csak egy napra próbálná ki valaki (akár te) azt, amit mindez a gyakorlatban jelent, talán másként látná(d). Félreértés ne legyen, ez nem panasz, hiszen magamnak csináltam, csak jelzem, a sok sértődés, félreértés és jogos-jogtalan felháborodás mellett talán néha egy-egy pillanatra ez is eszébe juthatna itt egy-két embernek.

a zajtó kzáródnak 2015.01.28. 23:09:39

@Philosoraptor:
"Nem szól hozzám, csak mindenkivel egyetért, aki nem ért egyet velem, és hozzátesz valami, ártatlannak tűnő megjegyzést, ami természetesen nem tűnik fel senkinek sem, rajtam kívül."

azért ne hagyd, hogy a paranoia eluralkodjon rajtad! keltsen gyanút, hogy "nem tűnik fel senkinek sem, rajtam kívül". :)
relax. ha nem tudsz tisztelettel szólni hozzá, inkább ignoráld, mindenkinek jobb lesz, hidd el.

kék madár 2015.01.28. 23:09:55

@Határátkelő: szerintem szinte teljesen remenytelen egy anonim rendszerben ennyi hozzaszolast egy embernek akarcsak a tobbsegnek is tetszo modon moderalni.

Azota, hogy figyelmeztetsz, a figyelmeztetesekre erkezo reakciok szinte durvabbak mint az azokra okot ado kommentek. Ez kb. olyan mint a megvadult autosok egy forgalmi dugoban nem (csak) az emberek defektesek, hanem a korulmenyeik, amik a legrosszabbat hozzak ki beloluk.

Ennel a figyelmeztetosdinel egyszerubb lenne az azonnal 3 napos felfuggesztes; mire reagalni tudna az illeto, kicsit lecsillapodna. Igy viszont pont forditott a hatas, csak gerjeszti magat mert serti az igazsagerzetet.

a zajtó kzáródnak 2015.01.28. 23:10:17

@Határátkelő:
szerintem moderáció címszó alatt kétféle dologról beszélünk. az egyik az "indexcímlaptrollok", a másik a "helyiek" megregulázása. az első ellen szerintem eddig kevesen emeltek szót.
a fel-fellángoló viták oka a törzsközönség egymással (és a szerzővel) szembeni viselkedése / véleményalkotási szabadossága, a másik nick mögött lévő ember szinte teljes figyelmen kívül hagyása.

pontosan tisztában vagyok vele, mekkora teher lehet a moderátoré. a jelenlegi fizetésem duplájáért sem vállalnám (pedig nem közfoglalkoztatott vagyok :) ).

lehet, hogy hatékonyabb lenne, ha nem moderálnál (mondjuk azokat kivéve, akik öt hozzászólásnál kevesebbel rendelkeznek - ld. címlaptroll).
ehelyett, aki átlépné a jelenleginél sokkal pontosabban definiált Rubicont, attól megvonnád a hozzászlási jogot egyre növekvő időtartamokra: 1 nap - 3 nap - 1 hét - 2 hét (s minden további esetben 2 hét maradna).
ennek szerintem nagyobb visszatartó ereje lenne, mint a figyelmeztetgetéseknek.

szerintem gumiszabály a bárki érzékenységét sértő kijelentés tilalma. ezt szinte bármely mondatra rá lehet fogni.
az viszont számonkérhető lenne, hogy kizárólag a másik véleményét szabad kommentálni. a személye tabu (soha, semmit nem tesz hozzá egyetlen vitához sem, hogy a vitapartnerem személyéről fogalmazok meg állítást).

Határátkelő 2015.01.28. 23:11:17

@kék madár: Lehet, hogy nem egyértelmű, de a felfüggesztés a listáról való levételt jelenti és nem a teljes kitiltást. Azaz előmoderálva hozzászólhat.

Határátkelő 2015.01.28. 23:14:35

@a zajtó kzáródnak: Gratulálok, feltaláltad a jelenleg is életben lévő rendszert. :)

Pontosan erről van szó: azért figyelmeztetek először, hogy mindenki tudjon magába nézi, ha ezután is folytatja, akkor lekerül először 3 napra, aztán 1 hétre, majd végleg. Ezt követően már csak előmoderálás után szólhat hozzá.

Szerintem ennél nem lehet pontosabban definálni a Rubicont, de ha van ötleted, örömmel veszem.

Herr Géza 2015.01.28. 23:38:29

@orsolyab: Na dann viel Glück für den Neuanfang in Deutschland... És várjuk a tapasztalatokat. :))))

kék madár 2015.01.29. 00:01:36

@Határátkelő: ertem.... es ne irigyellek : )
Szerintem meg ennel is nagyobb szigor mindenkinek elonyere valna

2015.01.29. 06:32:39

@Philosoraptor: Szerintem belathatnad hogy a 'burkolt szidasra' (ami szerinted az) nem a tarsadalmilag elfogadott valasz az intim testreszek stb. emlegetese. A valo eletben is biztosan elofordult vagy elo fog veled fordulni peldaul hogy egy kollegad - szerinted - burkoltan tamad teged, de ha a te reakciod az hogy eleallsz es azt mondod 'nyald ki a seggem' vagy hasonlo, az sajnos ovodas kor felett nem elfogadhato reakcio es pl. kirugnanak a munkahelyedrol, vagy elhagyna a baratnod, ha igy reagalnal. Ez van, ez egy ilyen vilag, maskepp kell megoldani a konfliktusokat. Ez a vege annak a folyamatnak hogy lejottunk a farol es nem verjuk fejbe egymast ha nem tetszik valami (kiveve akik igen, de azok jobb esetben bortonben vegzik, kitiltas a tarsadalombol egy idore, erted).

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.29. 07:18:47

@tanato: tobb ilyen ismerosom van...batrak voltak es nyertek.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.29. 07:23:42

@a zajtó kzáródnak:
"akkor én miért fognám magam vissza"

Mondjuk mert felnott ertelmes ember vagy? Neked mindenhez kulso kontroll kell?
Tessek hasznalni a belsot.

2015.01.29. 07:41:55

@Philosoraptor: 'Tehát, ha szépen alázok valakit a porba, az tolerálható, ha viszont vulgáris kifejezésekkel illetem az illetőt, az már sértő?'

Igen. Ha ezt nem mondta neked senki altalanos iskolas korodban, akkor orulhetnel hogy most kiderult es meg van idod tanulni. Ez van, ilyen az elet, igy mukodik. Ha Angliaba tervezel koltozni, akkor mindenkeppen azt ajanlom hogy probald meg megszokni a gondolatot - az angolok mesterei annak hogy hihetetlenul udvariasan, mosolyogva 'a porba alazzanak', es nem orulnek ha erre valaszul elkezdesz vulgaris kifejezeseket hasznalni. Meg kell tanulni hasonlo stilusban reagalni, 'az o nyelvukon beszelni' ebben az ertelemben is.

kék madár 2015.01.29. 08:42:52

@Mirjam2:
"Tehát, ha szépen alázok valakit a porba, az tolerálható"

szerintem a "toleralhato" az egy eleg relativ es hasznalhatatlan megkozelites. Ugyanugy vagy meg inkabb beteg jellemre vall es kommunikacio eretlensegere utal.

Itt a blogon ugyan ertem mire utalsz. De inkabb ulnek a repulon/vonaton/kocsmaban egy szokimondo es rusztikus figura, mint egy sunyi, szofisztikalt de aljas ember mellett

2015.01.29. 22:37:56

@Mirjam2: Azt gondolsz, amit akarsz. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen vagyok az életben, és azt nekem nem vadidegen emberek fogják megmondani az internetről, ismeretlenül. Volt oka annak, amit írtam, le is írtam a miértet. Több szót nem szeretnék erre vesztegetni.

2015.01.29. 22:49:28

@Mirjam2: A magyarok meg annak a mesterei, hogy a pofámba mosolyognak meg a legjobb barik vagyunk, aztán meg az első adandó alkalommal hátba szúrnak. Szerintem tudni fogom kezelni a helyzetet, elvégre itthon edzésben vagyok.

Badeni_lakos 2015.02.01. 22:56:16

Jaj de kis naiv poszt. :)
"200 zal utazó autók uggyan már Baustelle meg Umbau vagy Stau van végig, Stuttgart előtt meg tábla figyelmeztet az Autópályán, h ugrik az őz! Erdő közepén se kerítés se semmi! Eskü! (na ennyit a 200 kmh ról.)
Szatyorba pakolok én is itthon az InterSpar ba csak úgy szólok h nem zaklat semmilyen bizt.őr...
A mindig is jóléti állam megvan, de kéne a magyar nyelv is meg rokonok barátok+ bulik is velük ugye... (pont a lényeg.) csak hogy ez nem.igy megy.
Óriási érzelmi Áldozat ot kell hozni azért hogy ott megmaradjatok.
Lesz ott még nagyobb is a honvagy. :)

"Magyarországon két diplomás embernek soha nem ..."
innentől ez megint nem igaz.. attól függ hol és mit dolgozol mivel foglalkozol. Sok orvos (háziorv) ismerősöm van, olyanok vannak h 10 millió forintot érő praxisokat adnak ingyen nekik kisebb városok ban / falvakban csak hogy legyen itthon is orvos, és háziorvosok tényleg jól elhelyezkednek itthon. Persze a többi szakorvosi dolgokat nem tudom, de unblock a diplomás munkával 2 fő / háztartás igen is meg lehet élni Magyaro.on is, kirándulásokkal, önképzéssel/ hobbival, nyaralással mindennel.

A kezdeti eltúlzott lelkesedés persze érthető. Direkt így működik az emberi agy hogy elfogadja azt az óriási áldozatot: amit nemcsak belül , hanem az otthon hagyott kapcsolatai elszenvednek, és amit még csak felmérni se tud. (Mert nem lehet)

És azért h magát nyugtassa h jó választást tett (pedig nagy azáldozat) ezért lép fel a + irányú torzítás az érzékelésében.

(ez valszeg a túlélési ösztön ami ezt a szubjektív torzítást kiváltja)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása