oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. december 24. 06:37,  Párizsi forgatag és karácsony a narancsfák alatt 84 komment

2014. december 24. 06:37 Határátkelő

Párizsi forgatag és karácsony a narancsfák alatt

A mai poszt karácsonyi ajándékként egy igen gazdag válogatás lesz, nagyon sok szép képpel, érdekes beszámolókkal. (Tavaly nagy sikert arattak a beküldött karácsonyi fotók és videók, ezeket várom most is mindenkitől a hataratkeloKUKAChotmail.com címre, mutassuk meg, hogyan ünnepelnek a magyarok a világ körül. Jöhetnek képek a karácsonyfátokról, a terített asztalról, bármiről, aminek köze van az ünnephez!)

christmas08.JPG

December 24-e még sok országban valójában a készülődés része, hiszen maga az ünnep 25-én van, így ma jelenik meg az utolsó „készülődős” válogatás. Aki pedig magyar szokás szerint ma este ünnepel, (az is nyilván nyakig van az előkészületekben a mai nap folyamán, pihenésként lehet képeket nézegetni :-) azoknak is kívánok nagyon boldog karácsonyt! Aztán emlékezetes karácsonyokról szóló beszámolókkal folytatjuk az ünnep első és második napján. 

Induljunk el Angliából, hiszen Christine Cheshamből Buckinghamshire-ből küldte a kisvárosi karácsonyi készülődésről a képeket.

„Minden évben megrendezik a városban a szokásos évadnyitó népi összeröffenést, aminek a keretében felkapcsolják a város diszkivilágitását. Van minden, ami kell körhinta, bazár, jelmezes figurák és jó hangulat.

A másik jellegzetes ismétlődő rendezvény pedig a mikulás futás, mikor is a
mikulás jelmezbe bújt futkározós kedvű emberek jótékony célból rendezett futóversenyével szórakoztatják a közönséget és egymást.”

Rita a párizsi, igazán nagyvárosi, karácsonyi forgatagról számol be, ahol a méreteknek megfelelően a kínálat is sokszínű.

Gondoltam én is küldök pár képet az itteni karácsonyról, már amit még így a kezdetek kezdetén lefotóztam. Még fogok menni a karácsonyi tumultustuba, merthogy itt az van. A párizsi emberek java része elmegy itthonról karácsonyozni, valamerre a családdal vannak, vidéken, nagypapa, mama, papa, gyerekek, testvérek stb. legalábbis azok, akiket én ismerek, illetve a család, akiknél aupairként dolgozom, így töltik a karácsonyt.

Szóval, hogy telik itt a karácsony: november másodikán az összes bolt, összes polcáról lekerül halloween, és mindent telenyomnak mikulásokkal, fenyőfákkal, díszekkel, mindenhol ott van, hogy itt bizony karácsony lesz emberek! Úgyhogy bevallom, az otthon megszokott kis karácsonyaimhoz képest, itt eléggé commercial szaga van a dolognak. 3 éve lakom a La Defense mellett, ahol van egy hatalmas bevásárlóközpont, és érdekes módon, minden évben a karácsonyi zenét hallom ki a legjobban az épületből, az összes többi napon, fel sem tűnik már, hogy valami zene szól odabent. Ahogy a Lafayette-ben is. Íme a karácsonyfa idén:

parizs1.JPG

Aztán, Párizs és környéke tele van karácsonyi vásárokkal. Nekem személy szerint nem jön be a turistáktól hemzsegő Champ-Elysees, mivel pontosan a tömeg miatt mindig szemetes, és kicsit ''lelakott'''a sok kis vásári bódékkal tele tömött utca, de egyszer a fények miatt, ha még valaki ekkor nem volt ott érdemes körülnézni. Ráadásul mindig van magyaros kis faház is, ahol kapni mindenféle hazait, úgyhogy ha valakire rájön a honvágy, konyhai szinten bepótolhatja.
Kevésbé tömött talán, az Eiffel toronynál lévő karácsonyi vásár, illetve a La Defense-ban lévő...

parizs2.JPG

Személyes kedvencem a Saint-Germain-nel lévő, ami amennyire kicsi, olyan karácsonyi. Kevesebb turista, pár bódécska van csak, de egy templom oldalában, hétvégenként kórussal, karácsonyi dalokkal, és (talán-bár még erre nem jöttem rá teljesen) középkori ruhákba öltözött emberekkel, sőt még a Mikulásnak is jutott egy átmeneti garázs, ha esetleg nem tudna hol parkolni a szánjával :)

A maradék kép, Puteauxban készült, ahol én is lakom: nekem kicsit túlzás, de sokaknak tetszik. Egyébként a fa díszítés már december elején elindul a franciák otthonában, ahány ház annyi karácsonyi menü, és a Mikulás vagy a fa alá, vagy kiscipőbe rakja az ajándékokat.

parizs7.JPG

És mint megtudtam egy nagyitól, itt is anno a kis Jézus hozta az ajándékokat.”

Ivett az utóbbi hetekben beszámolt már Gibraltárról, most a karácsonyi szokásokba is belepillanthatunk. Számomra különösen beszédes volt a kontraszt, ami az este hangulata és a napközbeni képek között van.

Bár a város karácsonyi fényeit csak november 21.-én kapcsolták fel - ez volt a "fények ünnepe", koncerttel kísérve, a John McIntosh Sqare-en, a parlament előtti téren - van olyan gibraltári ismerősöm, aki türelmetlenségében vagy lelkesedésében már november elején feldíszítette a saját karácsonyfáját. Többen mondták is neki, hogy kár volt lebontani a tavalyit.

A halloweeni dekorációt szinte azonnal, minden átmenet nélkül felváltotta a karácsonyi díszítés. Mára a lakások nagy részében már hetek óta áll a feldíszített fa, általában műfenyő, mi a kevés kivétel egyike vagyunk, szokás szerint várunk vele 24-ig. Élő fenyőt egyetlen díszfaiskolában lehet kapni Gibraltáron, azt is meg kell rendelni már november elején, itt az emberek nem tülekednek a fáért az ünnep előtti hetekben, főleg nem az ünnep előtti napokban.

Itt a gyerekekhez nem jön a Mikulás december 6.-án, hanem ő hozza az ajándékokat 24.-én este. A lányaimat azóta irigylik a gibraltári barátaik, amióta megtudták, hogy hozzánk már december 6-án eljött "Santa", ők 24.-ig várnak rá, Sőt, Szent Este hozzánk az angyalok hozzák a karácsonyfát, az ajándékokat pedig a Jézuska. Persze a lányaimnak is feltűnik a sok feldíszített fa.. de hát „aki nem hisz az angyalokban, maga veszi meg és díszíti fel a fát”.

gibraltar10.jpg

gibraltar11.jpg

Itt december 25. Karácsony napja, december 26. már nem. Ez a nap eredetileg Boxing Day névre hallgatott, ekkor kaptak a dolgozók ajándékot a cégektől, ma hivatalosan Bank Holiday. Bár a Gibraltáron nagy számban megtalálható online gaming “játékcégek” és a hozzájuk kötődő informatikai cégek esetében ez nem munkaszüneti nap: mivel az emberek nagy része otthon tölti ezt a napot és ilyenkor a sportfogadások száma megközelítheti az áprilisi Grand National forgalmát, mely az év legforgalmasabb napja a sportfogadás (főleg a lóverseny) szempontjából.

Hetek óta egymást érik a karácsonyi koncertek, minden iskola énekkara több koncertet is ad a helyi templomokban. Ez pedig nem kevés, tekintettel arra a tényre, hogy itt az összlakossághoz képest rengeteg a gyerek. Olyan mintha évtizedek óta folyamatosan „baby boom” lenne, nem igazán ismerek olyan gyereket, akinek nincs testvére, a három gyerek teljesen általános, de látni a játszótereken, és iskolába menet öt vagy több gyerekes családokat is. Az énekkari koncerteken pedig a klasszikus karácsonyi angol dalok mellett elfér egy-egy spanyolul énekelt dal is, sok spanyolajkú szülő nagy örömére. Az ekkor hallott taps erejéből lehet lemérni, hogy hány spanyol származású ember él itt valójában. Elég sok. A hallgatóság pedig sokkal lelkesebb és hangosabb, mint amihez eddig hozzászoktunk.

Most, amikor írom ezt a cikket, a lakásba behallatszanak a Casemate Square-en felállított színpadról az esti pop-rock koncert próbájának hangjai, és első kézből tudom, hogy a Victoria Stadium sportpályáin pedig a Mikulás osztogatja ajándékait az itt sportoló gyerekeknek nagy piros zsákjából.

Az iskolákban már rég lezajlottak az első trimesztert lezáró tesztek, két hete már valójában nincs tanítás, a gyerekek saját játékokat vihetnek be és karácsonyi témában kreatívkodnak. Okos megoldásnak tűnik, így legalább nem közvetlenül dolgozatírás után esnek bele fáradtan az ünnepekbe és a téli szünetbe.

A gibraltári jótékonysági szervezetek, akik egész évben nagyon aktívak, a Main Streeten gyűjtik az adományokat, van, hogy Mikulásnak öltözve, egy szánnak kinéző kis járművön utazva, közben latin zene szól, brutális hangerővel.

Elég különös látvány, nekünk, hideg, havas karácsonyhoz szokott magyaroknak, hogy a fákon érik a narancs, közöttük pedig világítanak a karácsonyi fények. (Néhány angol turista pedig még mindig mezítláb, strandpapucsban sétál az utcán és fotózza mindezt.) Egy magyar ismerősöm meg is jegyezte, hogy míg mi a narancsfák alatt karácsonyozunk, ők a karácsonyfa alatt eszik a narancsot.

gibraltar13.jpg

gibraltar14.jpg

Az egész város karácsonyi hangulatot áraszt már november óta, persze a szokásos gibraltári túlzásokkal. Még az egyik folyamatban lévő építkezésen használt darut is fényfüzérekkel díszítették, természetesen a pálmák törzsét is és még az italboltok kirakatában is találunk Betlehemet. Mikulásruhát öltöttek az utcazenészek, néhányuk még a kutyáját is beöltöztette.. És szinte minden sarkon látunk egy közel életnagyságú Mikulást valamelyik üzlet bejárata előtt Természetesen karácsonyi az üzletek kínálata is, a boltokban arany-piros kombinációt találni mindenből.

gibraltar12.jpg

gibraltar15.jpg

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy a rénszarvasos-mikulásos-pingvines férfi pulóverekből mennyit adtak el, de egy ott dolgozó magyar lány már megígérte a választ.:-)

Stílusosan magyarországi képekkel zárjuk a karácsonyi készülődés válogatást, Shanarey ugyanis Hévízen járt, ahol fotózott párat nekünk.

„Pàr napra elugrottam Hévízre, mert úszhatnékom támadt, és mivel itt is dúl a karácsony névre hallgató évente előforduló járvány, így gyártottam pár fotót."

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz, ide kattintva pedig a mi ajándékunkat láthatod!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: karácsonyi készülődés Magyarország Anglia Párizs Gibraltár Franciaország Hévíz Chesham

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr237007539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2014.12.24. 06:54:11

Eljen a Nagy Oktoberi Szocialista Forradalom unnepe! Oh wait... nem is!

Bokdog Karacsonyt mindenkinek!

:D

rezsöatya 2014.12.24. 07:07:44

...renszarvasos pulover... ugyan mar!
En ezt kertem a Jezuskatol:

kepfeltoltes.hu/141224/2014-12-06_02.55.03_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2014.12.24. 07:43:41

@rezsöatya: :))) Boldog Karacsonyt!

rezsöatya 2014.12.24. 08:09:24

@Mirjam2: Maj'szolok.

Most még a belyglit...

(ezt csak Babette kedveert irtam igy! :-))) )

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.12.24. 08:10:10

Nagyon boldog, békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.24. 08:53:24

@rezsöatya:

Északi mintás leggingst rendeltem ez alkalomból. Persze nem most, mert nem veszek ajándékot ilyenkor, hanem még novemberben: www1.koketna.com/klinove-1/terranova-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD-13505?colorId=15

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.24. 08:55:31

@rezsöatya: allandon cinkelsz, pedig tok visszafogott vagyok itt.
egy csomoszor meg se szolalok.
nagy dolog ez egy olyan embertol, aki egy boltba azért nem megy be, mert rosszul van kiírva a neve.

adg 2014.12.24. 09:07:57

Jo kepek nagyon. Ilyen toronydarus "karacsonyfa" itt is van. Kb 80 meter magasan ott figyel a karacsonyfa alakban felaggatott fenyfuzer a daru tetejen.
Ezt leszamitva az itteni karacsonyi hangulat inkabb nevetseges. Maganhazak vannak feldiszitve, ott megy az orulet, a kinek hosszabb a fenyfuzere. A varos sajat karacsonyi diszitmenye eleg minimalista, finoman fogalmazva.

Akkor boldog Karacsonyt mindenkinek, nalunk lassan jon az angyalka.

adg 2014.12.24. 09:15:19

@maxval bircaman szerkesztő: Biztos tetszeni fogsz benne nejednek. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.12.24. 09:38:26

Boldog karácsonyt minden olvasó- és kommentelőtársnak! :)

pappito · http://pappito.com 2014.12.24. 09:58:05

na nálunk lezajlott a kari/anzsal/jesszus/fa nem kívánt törlendő

barátainkkal húztunk neveket, ajádékoztunk, gyerekek rohantak, mindenki telezabálta magát. aztán itthon csak családi körben ünnepeltünk

aztán összekevertem a töltöttkápihoz a húst

érezzétek jól magatokat meg egymást

SzZoole 2014.12.24. 10:11:42

Boldog Karacsonyt mindenkinek!

SzZoole 2014.12.24. 10:23:53

@maxval bircaman szerkesztő: Max,elnembirom kepzelni milyen jol mutatna a habtesteden ez a macinaci:)

SzZoole 2014.12.24. 10:29:42

A londoni kepek kozul hianyolok 1-2 kepet,mondjuk a Harrods epuleterol,vagy a Piccadilly-rol,vagy a Shard epuleterol.
Sotetedes utan ezek mind nagyon szepek.
A Shardon kulso lift van es nagyon szeduletes latvany,hogy milyen nagy sebesegel kozlekedik le-fel.

Lovali 2014.12.24. 10:36:32

Boldog Karácsonyt, bárhol is ér Benneteket! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.12.24. 10:44:39

Nagyon Békés Boldog Karàcsonyt kívánok mindenkinek.
Nekem megosztott szenteste lesz.
Első fele anyósoméknàl aztàn jönnek értem a lányomék és otthon folytatjuk.

nyuszigonosz 2014.12.24. 10:47:22

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket mindenkinek!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.12.24. 11:06:39

santatracker.google.com
szerintem aranyos, minden évben mással rukkolnak elő :-)
most valahol Szibériában van a Santa, de állítólag egy óra múlva ideér.....
nálam rántotthusi volt krumplipürével, és még csak mosogatnom se kell. ráadásul lőttem végre aszalt szilvát meg gyömbéres-citromos cukorkákat. jó nekünk :-)
üdv a pálmafák alól.

Muscari 2014.12.24. 11:33:22

Mindenkinek nagyon boldog karacsonyt kivanok, barhol is unnepeljen!

Mi kacsat sutunk szentesete sult krumplival es parolt lilakaposztaval. Azon kivul dios kocka es ketfele bejgli lesz a menu, valamint alkoholmentes koktel.

wuaaa 2014.12.24. 11:47:41

@Jani haverja: Ahogy görgettem lefelé a posztot, pont az jutott az eszembe, hogy Albániáról is szívesen látnék egy-két képet kíváncsiságból, hogy ott milyen.... tényleg! :))

wuaaa 2014.12.24. 11:57:09

@Jani haverja: De jó lesz ! :)) Köszi !

svédnyugger 2014.12.24. 11:58:15

Beigli, töltöttkáposzta már korábban elkészült, ma ötvözöm a svéd karácsonyi sonkát és a magyar krumplisalátát, halat nem szeretem, bár gyerekkoromban egy évben egyszer pont karácsony este az volt a menü, a családunk katolikus tagjaira való tekintettel.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok, bárhol is találjon benneteket.

Határátkelő 2014.12.24. 11:59:24

@wuaaa [nor]: @Jani haverja: Mi az hogy kirakja! Vagy holnap, vagy holnapután. :)

33621 2014.12.24. 12:02:47

Nagyon sok boldog Karácsonyt kívánok minden kommentelő társamnak itt a blogon!
Valakinek egy kis segítség, ha nem tudja milyen SMS-t küldjön!

www.erdon.ro/karacsonyi-sms-otletek-3/2727377

2014.12.24. 12:29:23

Mindenkinek boldog karit, meg sikerekben gazdag új évet már most is!

Amúgy meg gyertek haza, mert egyszerűen nem lehettek boldogok kint, ez tudott. :-D

33621 2014.12.24. 12:46:41

A Karácsony a szeretet ünnepe, és ilyenkor emlékezzünk meg magunkban azokról is akik már nem lehetnek velünk!
Itt egy cikk egy kemény nőről! Illik akár megkönnyezni is a sztorit.

www.origo.hu/karacsony/mashol/20141217-erot-meriteni-egy-tragediabol.html

Határátkelő 2014.12.24. 13:18:59

@Jani haverja: Szóval most már tuti, hogy holnap. :) És én köszi!

Der echte Weihnachtsmann 2014.12.24. 13:19:52

HA. es mindenkinek! Bekes Boldog Karacsonyt kivanok nektek!

Lassan indulok dolgozni

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.12.24. 13:19:58

@33621: :-( ajánlanám a tegnapi kedves pszichológusnőnek, ha igazi egyedülléteket meg félelmetes dolgokat akar analizálgatni szegényke :-(

P.Elliot 2014.12.24. 13:34:00

Boldog karacsonyt mindenkinek!

2014.12.24. 13:34:56

@33621: Kemény sztori. :(

pasztasuta 2014.12.24. 14:44:50

Boldog karácsonyt minden kis határátkelőnek! :)
Olyan bejglit sütöttem, hogy a nagyi is büszke lenne rám, mellé zserbó, diós aprósüti, mézeskalács.
Asszem kicsit elszámoltam magam a bőröndnyi pandoroval meg panettoneval..
Már úgy várom, hogy a szüleim kibontsák az idei ajándékukat, már csak pár óra... :)

33621 2014.12.24. 15:18:17

Aki szeretné látni Magyarországot egy drónról felvéve a levegőből az itt megnézheti!

www.origo.hu/itthon/20141223-ime-az-orszag-elso-dronnal-keszult-filmsorozata.html

33621 2014.12.24. 15:52:41

Karácsonyi kerékpár turkáló! Még hogy szegények a kínaiak?
index.hu/mindekozben/poszt/2014/12/24/kerekpartemeto_egy_kinai_egyetemen/

Muscari 2014.12.24. 16:08:21

@33621: mit illik! Ezt nem lehet konnyek nelkul vegigolvasni...

Muscari 2014.12.24. 16:11:00

Meg egyszer boldog karacsonyt, ha valaki nem latta volna: 9gag.com/gag/aXEe5RD

puhacica 2014.12.24. 16:42:25

irtam tegnap, hogy egyetlen meglepetes lesz ma a nemletezo karacsonyfank alatt. nos, ez a csomag Angliabol erkezett es ilyen csodak voltak benne (a hatterben levo ket targy most nem erdekes, csak az ajandekok is ezen a polcon laknak majd):

kepkezelo.com/images/hst4zheme7uqrc48mk2w.jpg

meg egy csomo mas is, ami nem fert ra erre a polcra. :)
azt hiszem, anelkul, hogy megneveznem az illetot, mindenki ki tudja logikazni, ki lehet az ajandekozo. (ha szeretne, majd felfedi magat. :) ) en csak annyit tudok hozzafuzni itt, hogy jo emberek koze kerultem, akik kozul sokaknak sokat koszonhetek. :)

SzZoole 2014.12.24. 16:49:42

@puhacica: Nem nehez kitalani,ezeket az arokaso kudte:)))

Hamar off, akkor egy kis erdekeseg,en is alairtam a peticiot

www.peticiok.com/signatures/szolidaritas_goodfrienddel

nyuszigonosz 2014.12.24. 17:06:03

Besötétedett, kigyulladtak a fények és ideért - elkezdödött a bajor karácsony. :-)

**mimi** 2014.12.24. 17:13:25

@33621:

hááát..összeszorult torokkal olvastam....

2014.12.24. 17:15:58

@puhacica: Ugye nem digger küldte azt a giccses kacsát? :D

**mimi** 2014.12.24. 17:16:13

@puhacica:
:))))))))))))...sok jó ember :)
annyira lehet örülni minden ilyen kedves gesztusnak!

SzZoole 2014.12.24. 17:21:45

@**mimi**: Tody-t nem sikerult becsomagolni?:)))

puhacica 2014.12.24. 17:26:38

@Zoole[uk]: :D
@Philosoraptor: de igen! :D es tudod mit? eloben egyaltalan nem is giccses!
@**mimi**: igen, nagyon! :) csodaszep karacsonyfatok van!

2014.12.24. 17:28:23

@puhacica: Az egész itteni "közösségben" csak egy őrült van, aki gyűjti ezeket a kacsákat. Túl nehéz azért nem volt ez a feladvány. :)))

adg 2014.12.24. 17:30:26

Ha mar osszeszorult torkok...
Itt mar 25-e van, es ma van a 40. evforduloja Ausztralia eddigi legnagyobb termeszeti katasztrofajanak. 1974-ben ezen a napon latogatta meg Darwint a Cyclone Tracy nevu hurrikan. 66 halottat hagyott maga mogott, es elpusztitotta a varos 90%-t. Aznap nem jott a Mikulas.
Ha valakit erdekel, itt egy kis 3 perces osszeallitas a hirekbol, van benne egy-ket erdekesseg. youtu.be/L1u0ui-wi1Q

Itt meg egy picivel hosszabb, korabeli felvetelekbol osszerakott video. youtu.be/ZD0DRmWQ65Y

Tracynek koszonheto, hogy Ausztraliaban is normalis epitesi eloirasokat vezettek be, elsosorban persze a tropusi teruleteken, ahol cyclonok gyakrabban tortenhetnek. Azota nem okozott egy hurrikan sem kulonosebb karokat, max nehany ocska teto, par fa meg tabla.

adg 2014.12.24. 17:54:04

@33621: Koszonom, erdemes volt elolvasni.

Muscari 2014.12.24. 18:21:02

@puhacica: hát a kacsa miatt igen nehéz kitalálni :-)))

puhacica 2014.12.24. 18:28:37

@Philosoraptor: @Muscari: jol van, kellett valami manko, kulonben sose talaljatok ki! :D

**mimi** 2014.12.24. 18:33:10

@Zoole[uk]:
netuddmegmilyennehézvóóót...:) izgő-mozgó nincs egy perc nyugta se :)

@puhacica: ugye :)

blackhairlady 2014.12.24. 20:11:11

Boldog Karacsonyt minden Hataratkelonek es otthon elonek!:)

SzZoole 2014.12.24. 20:24:41

@blackhair-lady: Te meg hol jartal mostanaban?

blackhairlady 2014.12.24. 20:26:41

@Zoole[uk]: Visszavonultan olvasgattam:)

Muscari 2014.12.24. 21:38:02

@blackhair-lady: Boldog karacsonyt neked es csaladodnak is!

LadyBird89 2014.12.24. 22:48:16

Boldog karácsonyt kívánok én is mindenkinek! Nekem ez az első határátkelt karácsonyom, és hát messze nem tökéletes, de remélem lesz még jobb is :) Tényleg, kinek hogy telt az első külföldön töltött karácsonya?

Muscari 2014.12.24. 22:59:34

@LadyBird89: életemben először volt műfánk, mindig is utáltam, de nem fért volna el egy igazi. Viszont itt volt a család háromnegye, úgyhogy nem volt olyan rossz.

Te egyedül vagy?

LadyBird89 2014.12.24. 23:06:12

@Muscari: Igen, a család többi része Magyarországon karácsonyozik a rokonoknál, én meg dolgozom... de ezt a pár napot ki lehet bírni. Karácsonyfám azért van, aminek nagyon örülök, most is itt üldögélek mellette és nézegetem. Ha ez sem lenne észre sem venném, hogy karácsony van.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.12.25. 00:38:31

Amugy kellemes karacsonyt mindenkinek, kivanom egeszsegben, boldogsagban teljen:D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.12.25. 09:58:40

@rezsöatya: Neked nincs pár jó karácsonyos képed? :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.25. 13:49:13

@33621: Bakker, esküszöm, pont ez jutott eszembe, mikor olvastam...Még ha csak a hulladék vas árában is nézem, ez q nagy pénz eldobálni... :-O Agyatlan kínaiak...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.25. 13:53:20

@puhacica: Digger eláraszt a sok vackaival?Lehet, már ő sem fér tőlük...Vagy szívatásból küldte, hogy annyival nehezebb legyen a kiköltözés?
:-)))))))))))

puhacica 2014.12.25. 14:48:53

@geegee: tudom, hogy csak viccelsz, de ez most annyira nem talált. szerintem nagyon szépek ezek a tárgyak, de még ha nem is tetszenének, a gesztust akkor is nagyon nagyra értékelném. (de hogy én se legyek vakbél komolyságú, ráadásként Digger tud egy jó csomagszállító céget is. :D)

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.25. 14:51:04

@puhacica: ugyanezt akartam pedig kerdezni:-) ennyivel tobbet kell kicuccolnotok:-):-):-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.12.25. 19:21:53

@Muscari: Eletemben eloszor nincs karacsonyfank. Szeretetben viszont nincs hiany :-).

En is boldog unnepeket kivanok mindenkinek!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.12.25. 19:50:38

@Dragonlady (now in Indonesia): Barmennyire is empatikus az ember, a sajat bajat mindig nagyobbnak fogja erezni mint a maset, meg ha 'sulyozva' nincsenek is egy szinten.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.12.25. 20:10:53

@adg [Au, Darwin]: ha már évforduló.... holnap reggel van a nagy szökőár tizedik évfordulója.
még idén is voltak olyan történetek, amikor egymástól elszakadt pici gyerekek és a szüleik egymásra találtak.

puhacica 2014.12.25. 21:07:23

@Babette .: hat en azt mondom, hogy ha a macskat es a motyoit ki tudjuk cuccolni, akkor semmi sem foghat ki rajtunk. :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása