oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. április 04. 06:47,  A sóválság megoldása 682 komment

2014. április 04. 06:47 Határátkelő

A sóválság megoldása

Ma folytatom a gasztrosorozatot, péntek lévén hátha valakinek még segíteni is sikerül a hétvégi főzőcskézés előtt. A mai két történetet egy komoly alapprobléma köti össze: hogyan találjunk nem sós túrót (ez elvezet egészen a Túró Rudi kérdéshez, de ezt most nem firtatnám) és margarint, illetve mivel lehet őket pótolni. A felhívás továbbra is él, küldjétek a fényképeket, recepteket arról, ti hogyan és mit készítetek el külföldön, mit kell változtatni a magyar recepteken, vagy mi a kedvenc helyi ételetek!

reggeli_1.jpg

Kezdjük Ancsival, aki Floridában él, és aki szinte mindent el tud készíteni a magyaros ételek közül, igaz, néha némi kompromisszum árán. Külön ajánlom figyelmetekbe a virslis reggelit!

„A családunk Magyarországon maradt tagjai is besegítenek sokszor némi hazai pudingporral, vaníliás cukorral, egyéb aprósággal. Nehezen találtuk meg az „édes” sütéshez használatos vajat (a legtöbb margarin sós!), de amióta rábukkantunk, gyerekjáték a sütés, főzés.

Csináltam már töltött káposztát, igaz éppen német savanyú káposztából, ettünk túrós csuszát, rengetegszer az igazi magyar palacsintát, és még sorolhatnám. Egy egész menüt nem tudtam még lefotózni, talán majd legközelebb.

Fagyi szelet

fagyi szelet.jpg

Ez diós piskóta tésztából, vaníliás krémmel és tojáshabbal a tetején - az amerikai kollégáim nem győzték falni. :)

Isler-linzer kombó

isler.jpg

Mivel még nem érkezett meg otthonról a linzer-kiszaggató forma, egy stampós és egy normál pohárral oldottuk meg a feladatot.

Risotto helyi garnélából

risotto.jpg

Virslis reggeli kompozíció (férjem kreálmánya - lásd a nyitóképen)

Kakaós csiga

kakaós csiga.jpg

Ezt is gyakran sütöm, aztán amikor elfogy a kakaó, és nincs időm boltba menni, akkor csak fahéjat szórok a tésztába.”

A túróválság

Országot és kontinenst váltva Ausztráliába röppenünk, ahonnan Bernadett írt. (Blogot is vezet, amit ide kattintva tudtok elérni!) Ő is a sós ízzel küzdött meg, csak az ő esetében a margarinon kívül a túróval is akadt némi gond.

túrótorta.jpg

„Mi 3 és fél éve élünk Nyugat-Ausztráliában, és örömmel jelentem, hogy a magyar kaják nem hiányoznak, mert mindent meg tudunk itt csinálni, mindenhez meg tudjuk venni az alapanyagot.

Itthon szinte csak magyarosakat főzünk: pörkölt, nokedli, rakott krumpli, zöldborsófőzelék, lángos, fánk, beigli, stb... Valamint nagyon sokat emel az életszínvonalon a kelet-európai hentes.

Az otthoni recepteket egy az egyben tudjuk használni, de azért érdemes picit figyelni a hozzávalókra, első tortasütésem például nem sikerült túl jól sós túróból és vajból.

Először is, a túró eleve más itt, mint otthon, egyesek szerint ez nem is túró. Egyrészt sokkal folyékonyabb, másrészt pedig sós. De nagyon. Kőrözöttnek tökéletesen megfelel, de sütinek annyira nem. A sós ízt megpróbáltam több porcukorral elfedni; hát nem lett jobb.

Másrészt otthon kocka Ramát szoktunk használni sütéshez, hát itt kellett keresni helyette valami mást. Viszont sajnos a margarinok is sósak.

Harmadrészt pedig nem elég, hogy a túró alapban folyékony volt, még ki sem vártuk a szokásos egy napot, hogy a zselatin kicsit összefogja, hanem (mivel vendégek voltak nálunk) már aznap felvágtuk a tortát.

Röviden: a torta sós volt, és még le is folyt a piskótáról.

A férjem ötlete volt, hogy próbáljuk meg sótlan ricottával, margarin helyett pedig sótlan vajat használtam, a biztonság kedvéért szűrőn lecsöpögtettem a ricottát, hogy ne legyen túl puha a krém.

Jelentem, a torta szuperül sikerült (igaz azért túróval lenne az igazi), és a kiwi nagyon megy az ízéhez!”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: gasztronómia Ausztrália Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr25891799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.04.05. 00:20:15

@Zoole[uk]: Huhh! Köszi szépen. Éppen tobzódom bennük ;)

2014.04.05. 00:21:18

@morsels: Hm, akkor talán valamelyikőtöknek abba kellene fejezni... oder? ;)

SzZoole 2014.04.05. 00:31:13

@Pink Petsch: mit kell azon tobzodni,nem vagyok en szatir:)))
Semmi rosszat nem irtam.

Latcho Rom 2014.04.05. 00:33:11

@Határátkelő: Da tavaris ucsityelnyíca, je suis tout a fait d'accord avec vous :)

au revoir, peut etre.

2014.04.05. 00:33:45

@shakti_rom: Csóri feje.. már a Nigellának, valahogy nem sikerülnek a dolgai mostanában ..

2014.04.05. 00:34:19

@Zoole[uk]: Attól én még tobzódhatok ;)

SzZoole 2014.04.05. 00:38:51

@shakti_rom: nem lehetne magyarul,vagy angolul?
Ezt a cigany nyelv jarast nem ertem:))))))
(Tudom francia)

morsels (törölt) 2014.04.05. 00:52:02

@Pink Petsch:
Hat persze.
Majd legkozelebb jelzem neked, amikor beszol es en nem szolok. Jo? :-)

Latcho Rom 2014.04.05. 00:56:06

@Pink Petsch: szép nő volt, jókat is tud főzni..aztán elfordult tőle minden..

2014.04.05. 00:59:00

@morsels: Hm, inkább rakjátok ki, és centizzétek le .. de komolyan :)

2014.04.05. 01:00:16

@shakti_rom: Most se ronda, de a magánéletére nagyon rácseszett ...

2014.04.05. 01:02:10

@Pink Petsch:
En veletlenul fedeztem fel jo 20 eve, hogy az olasz "Acini de pepe" lenyegeben magyar tarhonya (az un. uttorogomboc), csak valamivel kissebb. A pearl pasta merete valamivel nagyobb. A hazi keszitesu tarhonya angolul egg barley vagy egg drops. A torokoktol (tarhana) vagy a perzsaktol (tarkhane) kerult hozzank.

morsels (törölt) 2014.04.05. 01:02:43

@Pink Petsch:
Szerintem neki nagyobb van.
Ez igy megfelel? :-)

Latcho Rom 2014.04.05. 01:07:48

@Pink Petsch: tobzikám :))

Tény és való, kell egy adag exhibicionizmus hogy a szinpadon tudj zenélni, van aki ezzel születik, én félénk kölök voltam, dolgozni kellett ezen, szakmámban is, zenében is.

Nos ezen a képen két kedvenc gitárom van, nem kis pénzbe kerültek, egyszer le fogom fotózni az összes hangszerem, mandolinok, hegedűk, benzsok, még egy oud is van.

Vajon neked megvan az a gitár amit én álitottam be neked, jó depis voltam éppen mert szorított az élet.

Van az úgy

kepfeltoltes.hu/140330/376071672image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2014.04.05. 01:07:52

@Cascabel: Hm, erről az olasz tésztaféléről nem is hallottam. A dajcsoknál nincs itteni változata a tarhonyának. Pedig, de jó lenne ... Így marad a kuszkusz ;)

Latcho Rom 2014.04.05. 01:09:41

@Pink Petsch: ritka nagy asshole volt a faszi..

farkamról le lehet akadni, itt van a szemérmes Cas papi is :))

Mrs. Clayton 2014.04.05. 01:10:05

@Zoole[uk]: mit kellett bevallanom? itt sztem mindenki tudja, h nem vagyok bunkó, csak ezek a képek kicsit kiverték nálam a biztosítékot, a sznobságot sem én találtam ki, hanem egyszer csak estére ti aggattátok rám mert leírtam 2 chef nevét még valamikor reggel, meg életemben voltam pár jó étteremben, és akkor?
most még gyere azzal, h szegény se vagyok, úgyhogy ne szóljak bele
egyébként fetrengtem időközben a röhögéstől:

www.pinterest.com/mathomson/nailed-it/
aki nem érez némi párhuzamot a fenti és a linken szereplő képek között az sótlan

2014.04.05. 01:10:20

@morsels: Nekem bármi, ha abbafejezitek :)

adg 2014.04.05. 01:13:02

@Jess G: Kangának annyi a titka, hogy nagyon rövid ideig kell sütni, mert aztán megkeményedik. Csak félve fejtem ki, de én úgy szoktam, hogy nagyon forró platnin pár perc mindkét oldalán, hogy kicsit kérges legyen, majd sokkal kisebb tűzön még pár perc. Ez elég is egy pár centi vastag szeletnek. Nem olyan száraz, mint elsőre tűnik.
Egyébként kb szarvas szerű hús, talán a szarvas és a marha közt. Van itt egy csávó, aki pörköltnek szereti.
Krokodilt kétszer próbáltuk, nem mi csináltuk, hanem kajáldában, mindkétszer jó rágós hal volt. Az nem jött be, én nem adok érte több pénzt.

Latcho Rom 2014.04.05. 01:13:36

@Pink Petsch: a falon az a Klimt van ahova Max dedikált képe kerül ha a fityesz veszít :)
Klimt out Max in :)

Latcho Rom 2014.04.05. 01:14:47

@Jess G: nem leszek mingyá ne szállj be a mókuskerékbe megint :)

2014.04.05. 01:21:07

@morsels: És ez nyújtson vigaszt.. ;)

Mrs. Clayton 2014.04.05. 01:21:20

@adg [Au, Darwin]: kösz az infót, kb én is így gondoltam, max a tudat dobhat fel egy kangaroo staket, már aki annyira odavan az ötletért, h feltétlen mindent megegyen, ami korábban mozgott
mondjuk nem tudom, ezeket tenyészti valaki mint levágni való állatot?
azt tudom, h irtani szokták őket mert sok kárt okoznak
vagy honnan van a kanga hús?
@shakti_rom: miért? arra mennyi az idő? v elvi okoból? sztájkolsz?

2014.04.05. 01:23:49

@Jess G: Hm, a virslis muffin nincs olyan nagyon elcseszve. (Már eltekintve attól, hogy virsli meg muffin 2in1..;) ).

Latcho Rom 2014.04.05. 01:24:30

@Pink Petsch: szőrős hát!!!!!

jóccak :)

Mrs. Clayton 2014.04.05. 01:30:22

@Pink Petsch: a bajuszos köröm irtó nagy, meg pár gru süti komolyan folynak a könnyeim nem bírom abbahagyni, pedig reggel fel kell kelnem, na m1
meg volt egy sünös protkóval is, leestem az ágyról
nem szégyen ha valaki béna, csak tudjon rajta nevetni
bocs, de én a fenti képeken is nevettem ma

2014.04.05. 01:30:24

@Pink Petsch:
Olasz tesztafajtak:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_pasta
Imadom a tesztakat, szerencsere Kanada tele van olaszokkal, hoztak magukkal az etkezesi szokasaikat. A csoroge fankrol is azt gondoltam, hogy hungaricum, de az olaszok is csinaljak, ugyan olyan, mint a mienk. A birsalma sajtot peldaul Mexikoban is hasonloan keszitik, mint mi, dioval.
@shakti_rom:
Megjottem melobol, vege a hetnek. Kedden +17C lesz, ugy nez ki, megerkezett a tavasz ide is.
Off: ne basztassatok mar egymast a Morsellel, mire jo az? :( En egek miattatok, mint kanadai magyar:)

SzZoole 2014.04.05. 01:30:51

@Jess G: sehol nem irtam,hogy bunko vagy
A snobsagot meg Te emlitetted,hogy a fonokod is annak nez neha amit Te nem bansz tulajdonkeppen
Azt sem irtam,hogy szegeny lennel
A vegen Te magad irtad,hogy tulajdonkeppen megszoktad vedeni a gyengebbeket es nem kritizalni kell oket
Azt peldaul tudtad,hogy ugyan abbol a receptbol otthon teljesen mas eredmeny jon ki a boltbol vasarolt alapanyagokbol,mint profin jol felszerelt cukrasz muhelyben profi jo minosegu alapanyagokbol?
Nem kellene letorni a kedvuket a lelkes amatoroknek.

adg 2014.04.05. 01:34:14

@Jess G: Mi szeretjük. Ha nem is túl sűrűn, de kb havonta egyszer rákerül a tányérra. Úgy tudom, hogy tenyésztik is, meg írtják is. De nem okoz az olyan sok kárt. Meg a kicsi fajtákból több van, azok meg kicsik enni.
Az abók a farkát eszik, egyszer a suliban volt ilyen harmónia day nevő össznépi nagyon píszí mindenkimindenkitszeret buli, oda vitt az egyik abó kiscsaj nagymamája egy komplett farkat. Az pl úgy készül, hogy levágják a gazdájáról és bedobják a tűzbe, úgy ahogy van. Amikor a szőre-bőre leégett, akkor kipiszkálják, a kokszot lekaparják róla, és kész.

Egy pár éve a tevehúst próbálták bevezetni a piacra, mert ők is rettenetesen elszaporodtak, de nem jött be a gondolat az ausztráloknak. Asszem kutyakaja lett belőlük. Nem tudom, hol tart a projekt, de valami 2 millió tevét akartak kiírtani.

A főgonosz viszont a nyúl, esély sincs a kiírtására. Milyen jó, hogy be lett telepítve. :)

Mrs. Clayton 2014.04.05. 01:39:06

@Zoole[uk]: persze, nyilván nem lehet kezdőként sem, meg gyakorlat nélkül sem olyan sütiket összehozni otthon, mint egy profi cukrász
nem akarom ezt hajnalban folytatni, meg már 1000x elmondtam
és meggyőződésem is, h totál ti magyaráztatok belém olyat amit nem én mondtam/gondoltam
ugyanakkor sztem nem szégyen kiröhögni, aki nekiáll totál amatőrként egy baromi bonyesz, precíz cápás, fodros vizes tortát megcsinálni, majd kijön belőle egy baromság, mert naná, h elveszti a fonalat, hiszen nem cukrász, vagy csak irtó béna
egyébként vágod, h ezekre a fotókra egy komplett internet épül, sőt a bénák is a nevetés kedvéért teszik közzé a torzszüleményeiket?

2014.04.05. 01:39:11

Azt hiszem, regebben mar emlitettem, hogy langost a kinaiak is csinaljak, salty stick a neve. Levesbe martogatva eszik. Gyerekkoromban, amikor a nagymamam sutotte a kenyeret a kemenceben, mindig csinalt langost, libazsirral kente meg, nagyon finom volt. Maskulonben finom langos keszitheto fagyasztott kenyer- vagy pizzatesztabol.

Mrs. Clayton 2014.04.05. 01:42:08

@adg [Au, Darwin]: hát komolyan ezen a kengurufarkon kb úgy nevetek mint az eltolt sütiken, a gasztronómia csúcsa lehet a szutyokból kivakart cafat hús :-)
szegény zsebibaba :-(
nyúl az itt is van rengeteg, cukik, a kakájuk már nem annyira

Mrs. Clayton 2014.04.05. 01:44:46

@Cascabel: ja, azt úgy híjják h langalló, meg most lehet hülyeséget mondok, de töki pompos, mert most az a menő magyar fesztivál kaja
még sosem ettem, de nyilván jó, eleve rossz nem lehet, ha kenyér

morsels (törölt) 2014.04.05. 01:46:11

@Jess G:
Marhafarkat ettel mar?
Nekem az a kedvenc levesem :-)

2014.04.05. 01:46:55

@Jess G:
Gondolom, egeszsegesebb is, hiszen nem zsirban - vagy ami meg annal is rosszab olajban - van kisutve.

2014.04.05. 01:54:38

@morsels:
Elso olvasasra nem esett le a "nyeles langos":( De megvilagosodtam, hiszen kenyersuto lapattal tettek be a kemencebe, ami lenyegeben nyeles:) Talalo kifejezes.

SzZoole 2014.04.05. 01:55:11

@Jess G: most oszinten,en is megmosolyogtam,de magamban es meghagyom oket abban a hitben,hogy jo dolgot keszitettek
De mindegy szivedjoga,hogy kit rohogsz ki es ha a Te kritikadat kritizaljak az mar nem olyan nevetseges.
Mit irtal a multkor,milyen autoval jarsz egy ford s max vagy galaxy?
Nem fogod elhinni en egy 4eves S Class-al jarok mar 2 ket eve,amit nem hitelbol vettem,hanem egyosszegben fizettem ki a szalonban,most akkor mindenkit rohogjek ki,hogy egy kisebb autoval jar mint en?

Mrs. Clayton 2014.04.05. 01:57:03

@morsels: osso bucco? önkritikát gyakoroltam és végignéztem a fészen a kajafotóimat, 2-3 gáz, a többi kva jó, meg a kaják is
megosztanám őket, de megbeszéltük, h nem dicsekszünk
hidd el én imádok főzni és tudok is

SzZoole 2014.04.05. 01:58:54

@morsels: en mar ettem szurke marha farktovet es farkat,de en bogracsban porkoltkent:)

Mrs. Clayton 2014.04.05. 02:03:02

@Zoole[uk]: a kocsi kérdést már párszor lefightoltam Charlieval
nekem a merga nem kocsi, az automata váltója nagypapáknak való, a bőr amit beleraknak szerintem egy gány, bár lehet egy S-be találnak valami elfogadhatót
én nagyon szerettem a lexusomat RX400h
anno 14 milliórt vettük újonan, nekem attól drágább kocsi nem kellene még egy meg jobb se,mert csak fölösleges pénzköltés, amit nem preferálok
én a férjemmel összevesztem,mert nem szíveltem h havi 2 millió ment csak a hobbiból fenntartott rallyautóra, autókaban is annyira jó vagyok mint kajában, csak szólok és legalább olyan meggyőződéssel állítok dolgokat mint gasztroban
engem lehet kritizálni, ha jogos meg is szoktamadni a pontot

morsels (törölt) 2014.04.05. 02:03:41

@Jess G:
Az osso bucco inkabb sult marhafarok, elegge hasonlit a porkolthoz.
En levesrol beszeltem, de az alkatresz ugyanazz :-)

Mrs. Clayton 2014.04.05. 02:06:52

@morsels: azt kérdezted ettem-e, én meg mondtam egy másikat, ja ettem, főzök rendszeresen, levesnek annyira nem jön be, de a hús ott van, igazság szt nem vagyok leveses
mondjuk az angol főzelék leveseket pl szeretem

morsels (törölt) 2014.04.05. 02:11:46

@Jess G:
Igaz.
A leves onnan jott, hogy mondtam hogy en szeretem a marhafarok levest.
De az osso bucco is jo. Azt is szeretem, ha jol csinaljak :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.05. 02:13:29

@Pink Petsch: minimum kétféle tarhonya van. A gépi, ami apró, meg a kézzel készített, amit te is el tudsz készíteni otthon

morsels (törölt) 2014.04.05. 02:16:05

@tildy[UK]:
Ez gyakorlatilag az osszes tesztara igaz, nem csak a tarhonyara :-)

SzZoole 2014.04.05. 02:16:50

@Jess G: latod lehet jo dolgokrol is beszelni en tiszteletben tartom,hogy Te a japan autokat szereted otthon en is egy Toyota avensist hasznaltam,eleg megbizhato autok a japan autok.Nem tudom,hogy hany eves az autod,de 7-8 eves koraban nem art majd odafigyelni az aksijara,mert kb.annyi idot birnak ki(autos szakmam van evekig dolgoztam egyszerre tobb autokereskedesnek)de a gastrorol is beszelgethetunk,mert anyam szakacs volt a nejem meg cukrasz.

Mrs. Clayton 2014.04.05. 02:17:02

@morsels: épp egész nap erről beszélek, h én csak jól szeretem csinálni, én elszórakozom coq au winnel is 6 órán keresztül egyesével blansírozok, glasszírozok
karácsonykor 4 óra alatt lett kész a somlói galuskám, aki evett belőle a mai napig sír a gyönyörtől
nem vicc
fotóm nincs róla

SzZoole 2014.04.05. 02:19:05

@morsels: ok,de azt is elmondod,hogy mi az a osso bucco?

Mrs. Clayton 2014.04.05. 02:19:18

@Zoole[uk]: ez hosszú történet és nem is tartozik ide, de nagyon sok mindenem nincs meg ami anno megvolt, hiába lehet nem kellett volna a férjjel a havi 2 millán veszekedni, akkor nem lép le 18 év után egy szó nélkül

morsels (törölt) 2014.04.05. 02:19:24

@Jess G:
Kar, hogy a poszt nem rolad szolt :-)

morsels (törölt) 2014.04.05. 02:22:31

@Zoole[uk]:
Ohh... az osso bucco marhalabszar. olya 5-6 centi vastagsagu es ugy sutik ki. Tobb oran keresztul. Nagyon finom, puha hs lesz, ha jol csinaljak.

Mrs. Clayton 2014.04.05. 02:22:47

@morsels: megjegyzem, az egész téma hülyeség volt, mi az h mivel helyettesítem a túrót,meg a pirosaranyat
számomra a kérdés gasztro szempontból értelmezhetetlen
tekintve h paprika krémet jobbat lehet venni mint a piros arany
a túrót meg egyszer kipróbáltam én is cottage cheessel de értelmezhetetlen lett
azóta megtanultam h lengyelül a túró tvarog, így baj nem lehet

SzZoole 2014.04.05. 02:24:41

@Jess G: igy mar ertem,de nem kell mindenkivel ilyen tuskesnek lenned ez a sok vedekezes paranoida fog tenni,ha mindenkiben a rosszt latod(sajnos tapasztalat)

morsels (törölt) 2014.04.05. 02:29:18

@Jess G:
Tudod, ezen mar gondolkodtam en is, hogy mit mivel lehet helyettesiteni es meddig marad az, amit az ember csinalni akart az elso helyen :-)
Az hiszem, hogy az adaptation a kulcsszo.
A kinai kaja a legjobban adaptalhato. Aztan vannak meg kajak, amiket lehet adaptalni mas kornyezetekbe es ezek lesznek nemzetkozileg ismertek, mint peldaul a pizza.

Ezen kivul vannak technikak, amiket lehet alkalmazni, mint peldaul a fustolest, confitalast, meg ilyesmit, de alapvetoen nem a pirosarany a lenyeg.
Szoval igazad van, vannak dolgok, amik ertelmezhetetlenek. Azokat hivjak fusionnak :-)

SzZoole 2014.04.05. 02:29:29

@morsels: hu a marhalabszar az egyik kedvencem,egy het mulva megyunk haza,anyam ma vett ket kilo szurke marha lab szarat,de en bogracsban fogom megcsinalni csulokel:)

Mrs. Clayton 2014.04.05. 02:31:18

@Zoole[uk]: egyáltalán nem voltam tüskés
komolyan annyira amatőr volt némelyik fotó, meg hát a sütik is
még direkt írtam is h tudom h mindnek örült otthon valaki, és az illető nyilván szeretettel csinálta, de nem fogom fel h vki miért tölt fel netre béna képeket
van egy ismerős pár
szegények olyan csúnyák, h még
és feszt posztolják magukat uszodában, erdőben, ölelkezve amit akarsz
már kínomban kérdeztem a lányomtól, h nem látják, h csúnyák? ne már nekem kelljen szólni nekik, h vizuálisan szennyezőek
persze ennyire tényleg nem vagyok kretén, h közöljem, de téged az ilyen nem idegesít?
mondjuk engem mostanság az is,h feszt le kell szavazni a fideszt, v el kell zavarni a fideszt,

SzZoole 2014.04.05. 02:32:19

@morsels: tudod mi a jo adoptacio?
Csirke labbol halaszlevet kesziteni:)))

Mrs. Clayton 2014.04.05. 02:33:27

@morsels: tudod mi a vágyam? egy hideg és egy meleg füstölő az udvarba
már van egy csomó videóm, h hogyan kell megépíteni
ja imádok ilyeneket szerelni is

morsels (törölt) 2014.04.05. 02:39:11

@Jess G:
Jajj, a fustolo egy egeszen uj univerzum a gasztro vilagban :-)

Mrs. Clayton 2014.04.05. 02:39:15

na fiúk lányok leléptem, mert reggel viszem a sarjat szombati suliba

Mrs. Clayton 2014.04.05. 02:43:29

@morsels: különböző fák aromának, hidegen melegen, halat, húst, sajtot, áááááááá
tényleg mentem
azért egy gömb barbim van, otthon a szomszédom amerikai faszi volt feszt grileztünk

SzZoole 2014.04.05. 02:44:36

@Jess G: de idegesit es zavarnak az ilyen dolgok,de mig otthon beszoltam boldog boldogtalanak,itt mar nem,otthon,ha buzikat lattunk a strandon megvertuk oket,itt meg Brighton az egyik kedvenc helyunk es elviselem oket,bar en homofob vagyok.
Ha jol emlekszem a lanyaink kozel egy idosek (18)pl.a lanyom allandoan a face-n nyomul,selfizek,vagy mi a to..t csinalnak en attol megbirok veszni,ma vacsora kozben azt hittem hogy a telefonjat a falhoz vagom,de mit csinaljak vele tanulasban jo A level sixth form
Ahh,anyway.mentem aludni.
Jo ejt mindenkinek.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.05. 05:05:40

szóval homályos kajafotókat szóvátenni bunkóság, de a sárga gumicsizmás posztolóba október óta napi szinten belemászni még, az nem?
gratula minden toleranciabajnoknak :-/

2014.04.05. 07:23:20

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nem a hozzáértésüket kérdőjelezem meg, hanem azt, hogy felületesen írnak bármiről cikket.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.05. 07:34:06

@diggerdriver:
Nem tudom ezt mibol szurted le, de semmifele eletkedvem nincsen...
Mindenesetre orulok, ha kifele legalabb ez latszik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 09:34:46

@morsels:
Micsodaaaaa???
Az ököruszályleves az egyik legfinomabb étel.
Egy baj van vele, nem tudod előre milyen idős volt a gazdája é meddig kell főzni.
Volt hogy 8órán keresztül főztük na de az aztán a leves.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 09:38:12

@tildy[UK]:
A kéziből viszont van többféle méret.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 09:41:36

@morsels:
Marhanyakból vagy marhalábszárból van a legjobb pörkölt.
Már ha tényleg pörköltnek csinálják és nem paprikásnak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.05. 09:56:05

@diggerdriver:
Orulok, hogy aggodsz, de senki sem mondta, hogy a fogyokura az oka...
(es hozzad hasonloan nem akarok rola beszelni)

SzZoole 2014.04.05. 11:11:03

@diggerdriver: lofejbol halaszle?ezt nem tudtam.
En ugy tudom azt masra hasznaljak fel,mondjuk nem egy jo elmeny egyut ebredni vele:)))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.05. 12:03:54

@morsels: otthoni szarvacska tesztat meg nem lattam. Lehet hogy van, de meg nem lattam. Makaronit sem.

A puskalovedek tarhonyat en pl ki nem allhatom. Ellenben rendszeresen gyartok csipetketarhonyat itthon.

morsels (törölt) 2014.04.05. 12:30:21

@tildy[UK]:
Azt irtad, hogy van gepi, meg kezi tarhonya.
Erre irtam azt, hogy ez az osszes tesztara igaz :-)
Vagy kezzel csinaljak, vagy geppel.

A szarvacska tesztat nem ismerem.

morsels (törölt) 2014.04.05. 12:34:10

@Chang Yai:
Nem, nem az a bunkosag.
A hetkoznapisag lenezese az, ami nem szep. Az emberek tobbsege hetkoznapian el (kinek mi a hetkoznapi, peldaul neked is mas, mint nekem), es erosen ketlem, hogy a tobbseg Heston szinten nyomja az otthoni konyhat.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.05. 12:59:00

@morsels: a gumicsizma is egy igen hétköznapi történet volt....
emlékszem még, hogy egy hajón olvastam 5-6 nap internet off után, amikor visszajött a 3G, és tetszett :-)
pont azért, mert az ilyen hétköznapiságok is határátkelések, vagy pont, hogy már annyira ott van az ember, hogy nincs határ.
engem az is bántott, ahogy szétszedték.
mindegy. :-) elvagyok a saját kis életemmel, mint mindenki.

morsels (törölt) 2014.04.05. 13:15:07

@Chang Yai:
En azt sem kritizaltam. Valahol ertettem is a hozzaallast, dehat az a fajta megkozelites nem igazan HA compatible.

Az emberek kulonbozoek. Vannak, akik mindenre erzekenyek es minden aprosagot fontosnak tartanak, amit ha masok olvasnak, akkor nem ertik, hogy ennek miert van jelentosege. Aztan vannak azok, akik gyakorlatiasak, meg vannak olyanok, akik kihasznaljak ezeket.

En szivesen olvasok minden posztot. Nem azert jarok ide, mert klasszikusokat akarok olvasni, vagy hogy valaki majd megvilagosodast hoz nekem a varazspalcajaval. Emberek tortenete az, ami erdekes. Marpedig ezek a tortenetek kulonbozoek. A tied is erdekes, meg charlie is, meg eddie is.

En igy nezem.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.05. 13:21:40

@morsels: fogalmam sincs, ki kritizálrta, ki nem, nem strigulázok semmit, cska azt tudom, hogy még most is másnaponta valaki beszól a gumicsizma témában.

morsels (törölt) 2014.04.05. 13:30:50

@Chang Yai:
Igen, egyafajta szalloige lett, amivel peldalozni lehet :-)
Teny, hogy en sem olvasnam a blogjat naponta, de ennek leginkab b az az oka, hogy az olyan tipusu tulcsordulo erzelmek nekem mar... tul sok :-)
Es hat igy csapodott le az itteni kozonsegben.

Tudod, ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy gyakorlatilag mindenki szivesen birkazik, marmint hogy masok a tomeg resze, az ideirok mindegyike viszont egyedi; pedig hat mindannyian resze vagyunk valaminek, amit megelunk valahogy.
Marpedig a megeles nem csak fizikai letezes kerdese. Sot, inkabb lelki. De azt is lehet ugy csinalni, mint a fotokat. Homalyosan, ertelmezhetetlenul, vagy egy elkapott pillanat megorokitesekent.
Vegulis ugyanabbol indul ki, csak az egyik irrital, a masik meg elakasztja lelegzetet.

2014.04.05. 13:43:57

@Chang Yai: en voltam az egyik. Gumicsizma, Saman, Sziria. Ezek a blog torteneteben a melypontok. Szamomra. Sziria aranyermes.
Gumicsizma ugyan csak bronz, de sorozat volt belole!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.05. 13:46:24

@morsels: igen, mert nem mindegy melyiket nem kapni a nemeteknel. Ha gepit nem talal, de szereti a kezit, azt meg tudja otthon is csinalni.

Nem ismered a szarvacskat? www.lacsiboltja.hu/termek/1865.Gyermelyi_4_tojasos_szarazteszta_500_g_szarvacska

morsels (törölt) 2014.04.05. 13:51:28

@tildy[UK]:
Ja, hogy ez a szarvacska? Nem tudtam :-)

morsels (törölt) 2014.04.05. 13:53:48

@morsels:
Ja.. es ezt meg lehet csinalni kezzel is?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.05. 20:02:15

@Chang Yai: Mert nem értik, vagy nem akarják sokan érteni, hogy nem az a probléma, hogy amatőrök fotósok amatőr képei vannak a posztban, hanem az, hogy hiányzik egy minimális igényesség mint saját maguk, mint az az olvasók irányába. Mert abból, hogy egy kép nem a nyilvánosság számára készült eredetileg, annak kellene következnie, hogy nem is kerül nyilvánosságra...lehet az ételeket reprodukálni, átgondolni a kompozíciót (csak annyira legalább, hogy mosogatószer és hasonlók ne legyenek már a képen) és uccu neki, bármilyen masinával lehet róla lőni kétszázat.

rezsöatya 2014.04.05. 20:27:31

@morsels: igen, csak kanyarfuro kell hozza! :DDD

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása