oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 03. 06:44,  Akik feltalálták a bürokráciát és a semmittevést 260 komment

2014. március 03. 06:44 Határátkelő

Akik feltalálták a bürokráciát és a semmittevést

Mihez kezd egy budapesti aszfaltbetyár (nem én találtam ki, mai szerzőnk, NemZsolt határozta meg így önmagát) az Egyesült Arab Emírségekben? Természetesen egy rendezvényszervező cégnél dolgozik logisztikai menedzserként. Aminél csak az a jobb, hogy meg is írta nekünk a tapasztalatait (és még képeket is küldött hozzá).

cím_90.jpg

Bemelegítés

Harmincéves férfiember vagyok Budapestről. Ott születtem, ott nőttem fel. Aszfaltbetyár, gördeszkával.

Most viszont egy homokkupacon ülök és legalább 19 másik homokkupac választja el a lakásomat az irodámtól, mert eljöttem otthonról egy dűnésebb országba.

A válaszokat a kérdésre, hogy mért is jöttem el, szerintem mindenki megtalálja az újságok hasábjain meg az online felületek politikai és napi helyzet rovataiban, vagyis inkább megkímélem a kedves olvasókat.

Bele a lecsóba

Egyesült Arab Emírségek - Ras Al Khaimah, itt élek és dolgozom.

A legészakibb emirátus, Dubaitól 40 perc autóval. Itt nincs olaj, csak cement, kerámia, gyógyszer és teve. Ezek viszont jól mennek, ám mégsem jellemzi az a csillogás és szemfényvesztés, mint a fővárost és kistestvérét egy kicsivel délebbre.

panoráma_4.jpg

Én egy rendezvényszervező cégnél dolgozom, mint logisztikai manager. A főnököm angol, a munkatársaim Libanonból és Amerikából jöttek, mesterségük címere: marketing.

A fizetés jó, az árak alacsonyak, van, ami olcsóbb is, mint otthon, pedig nem sok minden terem itt. Ha még költesz is magadra, a fizetésed legalább felét el tudod rakni egy hónapban, ami kb. egy magyar átlagkereset. Néha még többet is, hiszen ha rendezvény van, ellátmány is van.

magyar sajt.jpg

A körülmények viszont hisztérikusan viccesek és szürreálisak. A lakosság nagy része kb. mint egy elkényeztetett tinédzser borostával és két feleséggel, akik unatkoznak, de a munka büdös.

Mindenre büszkék, amit az elődeik teremtettek, de az aktuális generáció meg nem mozdítaná a kisujját sem. Ők találták fel a bürokráciát és a semmittevést is. Van kivétel is, természetesen, de mint multikulturális ország, az erkölcsi rend és a vallási szokások egyre jobban lazulnak fel.

Több a gyorsétterem, az alkoholt árusító kisbolt és a minimálbéren tartott bejárónő, mint eddig valaha.

press for pork shop.jpg

Az úttest, mint a hierarchia része

A közlekedési szokásokat, lévén soknemzetiségű országról beszélünk, leginkább a káosz jellemzi. Az index elbújt és nem találják, imádnak levillogni és csak azért is 5 km/h-val nálad többel menni. Ha kiégett az egyik fényszórójuk, felkapcsolják a másikra a reflektort és máris meg van oldva még két évre.

A legtöbben az úttestre is úgy tekintenek, mint a hierarchiai rendszerezés eszközére, a szélső sáv a munkásoké, azért gondolkodás nélkül vezetik át az autópálya belső sávját 80 km/h-ás sebességgel.

A legnagyobb veszélyt viszont az indiai vendégmunkások jelentik, akik valószínűleg azért kaptak jogsit, mert a vizsgabiztos is indiai.

Ennek folyománya viszont, hogy a rendőrség hozzászokott ehhez és az egyik leglazább szerv. Itt nem fognak félreállítani, csak mert kiégett az egyik izzód vagy nem kapcsolod fel a lámpád sötétedés után. Ha nem karambolozol, nem lesz sok közöd a rend őreihez.

víz és homok.jpg

A „fehér bölcs ember” és segítői

Mivel dolgozni nem sok helyi származású szeretne, inkább jól megfizetik a „fehér bölcs” embert, akinek indiai asszisztenciát adnak, akik néha annyira sem beszélik az angolt, hogy jobb, ha maga fog neki az ember, mert általában amire az indiaiak következtetnek, az elég messze áll az elképzeléseidtől.

Ők ugyanis mindenképp csinálni fognak valamit, - nem fogják elmutogatni neked, hogy nem értik, hisz kell neki a munka, a fizetés - még ha végig sem gondolják. Ezzel viszont néha sokkal többet ártanak.

Sokszor az az érzésem volt, hogy ott helyben leülök, és inkább megtanulok indiaiul, mert még egy „hátennyirehülyehogylehetszcsezdmeg” rohamot nem tudok kihordani mosolyogva, zárt szájjal.

Mindegy.

A városok is egészen elkepesztőek hisz az Emirátusoknak nincs nagy múltja, így tapasztalata sem a városépítésben. Pénz viszont van, szóval mindenből szép lassan felépítik a világ legnagyobbját, ahova gondolják, a közlekedést meg hozzá szabják.

mobil és zsebóra.jpg

Mint amikor egy kisgyerek kihagyja a tutorial-t a Sim Cityben és rákattint a hard core fokozatra. Két hétig nem látogatod Dubait és mire visszamész, a megszokott négy sáv már másfele kanyarodik. Meg találsz plusz két hotelt.

Ügyintézés, ami szinte nincs is

Az ügyintézés meg, nos, igen, egy kábelcserére is számoljunk két hetet. Volt, hogy otthon maradtam meló helyett, mert arra a napra ígérték magukat a szakemberek a netet beszerelni, este felhívod őket, hogy mi van: „Jaa, nem tudtam menni, majd holnap”. De holnap sem jönnek.

Komolyabb munkákkal is ez van, épp most várok egy beszállító visszaigazolására, hogy mikor érkezik a szállítmány. Nyolc e-mail, négy telefon, minden alkalommal meg lett ígérve, hogy holnap elküldi. Jól gondolod, semmi, viszont elment másfél hét.

Még szerencse hogy eszembe jutott, fel is hívom megint.

Felhívtam, megígérte, meglátjuk.

hajómakett.jpg

Mintha egy rendszerváltás előtti, hierarchikus papírforma-rendszert dugnál bele a kapitalista világ gyors internet hálózatba. Össze tudod dugni, de inkább fizetnél egy éjszakát egy szállodában, csak hogy a wi-fi-t használni tudjad pár órára.

Ha nincs kör alakú pecséted, megáll a világ és felhívják a főnöküket, hogy most mi legyen, mert a papírra tégla alakúval pecsételtünk (és ez, meg az ehhez hasonló életképtelen szituációk nap mint nap megismétlődnek).

Át kell állni egy másik mentalitásra

Mindezeket nem azért írom le, hogy elkedvetlenítsek bárkit is ettől a kellemes kis országtól, de be kell látni, nem az európai, vagyis inkább a magyar mentalitásra épült. Pár hetet, egy hétvégét elturistáskodni el lehet, szép és gyönyörű, hatni fog az összes érzékszervünkre.

Hosszú távon viszont az embernek át kell állnia erre a teljesen eltérő mentalitásra. A felsoroltak ellenére az ország működik, nem halnak meg emberek naponta és víz is folyik a csapból (ne idd meg, mert néha sárgább, mint egy jó sör). Ha az ember talál egy jó munkát, kap mellé egy autót, lakást és egy jó fizetést is, ha pedig magas beosztással kezd, még a pecsételős történetekből is ki tud maradni.

fodrászat.jpg

Dubai és Abu Dhabi, amik tele vannak luxussal és irracionálisan magas árakkal, nem maga az ország, sok más nagyváros létezik még, tele élettel és kultúrával, találni kedves embereket is.

Nálunk a keresztény és muszlim templom egymással szembe épült és senki sem tépi a másikat emiatt. Tevék legelnek az út mentén és bármikor kempingezhetsz egyet a sivatagban, vagy napozhatsz egyet a kiépítetlen tengerparton, ahol akkora kagylókat találsz, mint egy pingpongütő.

Vannak csoportok az interneten, amiket az itt élő külföldiek készítettek és bárkit szívesen látnak, tanácsokat adnak és megosztják egymással a tapasztalatokat; hol érdemes ebédelni, mikor melyik áruházban van leárazás stb. Hetente / havonta még összejövetelek is vannak ahol sok a kedves és néha a túl kedves (amerikai) ember.

üdítő.jpg

Mivel több nációt is megemlítettem írásomban, nem tudom megítélni mások felhangját cikkemmel kapcsolatban, így csak annyit írhatok végére, hogy cinizmussal kevert vicces vaj szárad a fülem mögött és nem kívánok, nem kívántam megsérteni senkit sem.

Oh, még egy nyomós indok hogy átnézz ide: ingyenesen házhoz szállít a KFC, Burger King, McDonalds, Subway, Pizza Hut és a Papa John's.”

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Egyesült Arab Emirátusok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr155839372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 21:21:27

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Teljesen így van.
Két albánt hordok munkába meg haza.
Pont ma beszállt az egyik mellém egy almával.
Kiváncsi voltam mit csinál a csutkával.
Megette az almát és a csutkát betette a táskájába.

Mr Long 2014.03.03. 21:26:31

@NemZsolt: "Menet közben kilyukad alatta és nem hal bele, akkor kicseréli és ott hagyja." Mo-n a kamionosok is ezt csinaljak...

Mr Long 2014.03.03. 21:27:21

@diggerdriver: "Két albánt hordok munkába meg haza." Mia francot csinalsz otthon ket albannal? Segitseg kell mar ebben a korban? :DDDDDDDDDD

Mr Long 2014.03.03. 21:28:53

@Kövérmadár [swe]: "A forint esik szépen, nem tudom hogyan lesz ebből "vagyon" kihozatal" Sokkal egyszerubb lesz miutan eladtad a hazat, a forintot atvaltod sved koronara es a kapott 10 koronat zsebrevagod...

2014.03.03. 21:29:41

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: iszonyat szemetesek es nagy gond a fly tipping.
Country lane mellett lakunk, majdnem minden reggeli kep, higy megall egy automes kidob nemcsakhogy egy-ket dolgot, hanem egy teljes szemeteszsakot (nem osszekotve) az erdobe.
Vagy elmesz az erdobe setalni es az erdo televan szemettel

blackhairlady 2014.03.03. 21:44:19

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: En ezt nem is tudtam, ez szornyu. Azert jo lenne tenni ellene valamit, Ha nem is mindjart a recycle, de legalabb ne dobja a kuka melle a szemetet mint ahogy Digger irta.
Nalunk ingyen van tank meretu recycle kuka is, teljesen ingyen osztottak mindenkinek. Es a kukasok szinte cm2-nyi pontossaggal rakjak a kukakat az ut melle urites utan. Ha 2 napnal tovabb kint marad, akkor jon az elo foku ejnye-bejnye, majd ha megegyszer elofordul, akkor megbuntetnek, mert a szomszedok nem a te kukakdat szeretnek nezegetni naponta:)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 21:47:39

@Mr Long:
A testőreim teeee.
A Specnazt reggelire megeszik.
:)))))))))))))))))

blackhairlady 2014.03.03. 21:47:57

@charlieharper: Sajnos ez az erdos tema Magyarorszagon is jellemzo, ahol en laktam, a to melletti kis erdo is ilyennel volt tele. Epitesi tormelek, rozzant butor, minden amiert a szemettelepen fizetni kellene.

Mr Long 2014.03.03. 21:50:49

@blackhair-lady: Na itt megy a recycle... Epp most eg a papir raktar... A tuzoltok varjak, hogy vegezzenmagaval a tuz. Egesz nap omlott a fust az eg fele.

2014.03.03. 21:52:54

Breaking news
Most melegszik a mouton bhunam az afghanbol

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.03. 21:57:33

@blackhair-lady: Mondom, ez itt allamilag kontrollalt es intezmenyesitett szemeteles. Konkretan nincsenek kukak es szemetesek a kisvarosokban, csak a szigoruan vett belvarosban...
Arrol nem beszelve hogy a vilag egyik legfejlettebb gazdasaga, de a szemet ujrahasznositasa eroteljesen gyerekcipoben jar...

Mr Long 2014.03.03. 21:58:56

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "Arrol nem beszelve hogy a vilag egyik legfejlettebb gazdasaga" Ezt hinta elott ne hangoztasd :D

2014.03.03. 22:06:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: szerintem azert, mert a council-nak akkor foglalkoztatnia kell utca takaritokat. Foglalkozas generalas

2014.03.03. 22:09:43

@mommmmo:
Ugy hogy Ras Al Kajman alapjan velemenyt alakitani mondjuk Dubairol, az olyan, mintha a Mikszath regenyekbol tajekozodnank a mai magyar viszonyokrol. Ezt sem artott volna megemliteni.

"...találni kedves embereket is."

Ezek persze nem a Ras Al Kajmani elfekvoben leledzenek, ezert igy a posztolonak nem tuntek fel.

Ras al Khaimah és nem a Kajmán szigetek :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.03. 22:12:52

@Kövérmadár [swe]: csak szólnék hogy a csodás világod ugyanúgy az egész rendszer része, tehát ha borul a dolog, az elér az ígéret északi földjeire is. érdemes figyelni az eseményeket. a piacokat. a híreket. a jövőnkről van szó...

csárli is megmondaná ugyanezt csak nem akar senkit lehangolni..minden ép elme tudja mi folyik és hogy közeleg a paradigmaváltás...

Latcho Rom 2014.03.03. 22:12:52

@NemZsolt: Hogy "tul" kedves egy amerikai, hogy érted? kamusi a nagy hávárju..vagy más dologban?

MagyarJoe 2014.03.03. 22:12:52

@charlieharper: @diggerdriver: @blackhair-lady: az indiait foleg otthon szoktuk enni a sok szosz miatt... az itteni rantott hussal az a gond hogy nem potyoljak meg a hust... kfc-s vodrot is veszunk neha de sokszor nyers a bunda alatt.... en szeretek visszajarni ugyanarra a helyre

A vilageges ugy tunik be van arazva egy megegyezesre... az amerikai indexek nem igazan indultak meg lefele... sajnos :(

Latcho Rom 2014.03.03. 22:12:52

@montroyal ( CAN qc): oh man, mothebugging c@cksucking, 10 perc a buszig, fuleim nem erzem..:/

@Nemzsolt: irod az amerikaiak "tul" baratsagosak, ezt hogy érted?

2014.03.03. 22:15:30

@házelőtthinta: "Készülök lelkileg a gazdasági összeomlásra. "
Mit kell ezen lelkileg keszulni? Sirni fogsz?
Vasarolj be, legyen sajat ellatasu napelemes hazad es sajat ivovized es kajad.
Ertekben meg a klasszikusoknak jellemzoen felmegy az erteke valsagkor. Arany, platina, termofold.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 22:16:35

@Mr Long:
Természetesen csak volt, mert Hinta bejelentése óta visszacsúszott Burkina Faso 1843-as szintjére.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 22:19:08

@charlieharper:
Ezt én is hallottam már.
Na akkor valakik rosszul végzik a dolgukat.
Mi lenne ha a takarítókból felállítanának egy Közterület Felügyeletet akik büntetnének a szemetelésért?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 22:22:03

@MagyarJoe:
Még nem találkoztam nyers rántott hússal.
Igaz csak egy KFC-be járunk ami itt van 100méterre.

2014.03.03. 22:22:35

Ma a Gapromnal Investor Day-t tartottak Londonban. A kutyat nem erdekelte az ukran helyzet az esemenyen

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 22:25:49

@charlieharper:
Amennyiben Sámán indiai akkor igen.
Jaa tényleg Charli én is indiai kaját eszek mert a KFC-ben csak azok vannak.

montroyal ( CAN qc) 2014.03.03. 22:26:33

@diggerdriver: KFC regebben olvastam egy tanulmanyt az vezet a legegeszsegtelen gyorskajak kozott (gras trasgras stb)es milyen jo amikor a melegfiokba van par oraja .. regen en is szerettem de mar semmilyen gyorsetterembe nem enged a nejem ... foz otthon . ...

2014.03.03. 22:27:17

Úgy értem vannak olyan amerikai, ausztrál vagy angol emberkék akik nagyon jól érzik magukat itt, sokat mosolyognak és kedvesek is veled, de sajnos amint nem csillog valami eléggé, panaszt tesznek, elgáncsolnak ha kell. Nem szeretnék általánosítani, meg tényleg nem szörnyű a helyzet, de megesznek ha kell. Nem veled beszélik meg, hanem bárki mással a hátad mögött.
Néha úgy érezem hogy idejöttek melózni mert otthon nem tudtak meglenni, itt megkapják a nagy fizetést, nagy kocsit, nagy házat és máris elhiszik hogy ők kakáltak mindent. Én egy szerény és élet igenlő családban nőttem fel, ahol a másik tisztelete és véleménye fontos része a boldog életnek. Élni és életben hagyni.
De itt sokszor érzem egyedül magam a sok 'nagy hal' között.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 22:31:14

@montroyal ( CAN qc):
Igen, ez igaz lehet.
Aki ismer engem az igazolhatja hogy annál a kajánál egészségtelenebb már csak én vagyok.
Csontsoványan lézengek mint az őszi légy már csak hálni jár belém a lélek.
Minden nap ajándék és ha úgy kelek fel reggel hogy nem fáj semmi akkor meghaltam.
:))))))))))))))))))))))))))))

montroyal ( CAN qc) 2014.03.03. 22:32:08

@Kövérmadár [swe]: Az USA a maga 10 évével Afganisztánban sehol sincs a humanitárius szolgálatok tekintetében.
de behoztak a demokraciat es irakba is .. es amin rohogok mindig a mediaban : hogy a kislanyok is tudjanak iskolaba menni ... az a tobb mint 1 millio aldozat ... ja azt nem szamoljuk ...dommage collatéral

SzZoole 2014.03.03. 22:32:24

@diggerdriver: Digge,szerinted csereljem le az autom egy Peugeot 308-ra?
Szegyenlek az enyemel jarni,mert csak a 7.helyet kapta:))))

montroyal ( CAN qc) 2014.03.03. 22:33:25

@diggerdriver: azert irigyellek a KFC ert ..nalunk tilos ...

2014.03.03. 22:33:42

Persze boldog vagyok, feltaláltam magam és néha talán szeretek panaszkodni de lássuk be ez is a kapitalista világ része.
Ha nem segítesz magadon elsüllyedsz hamar. Ami viszont rengeteget segít, hogy hamar felnőj és vastag gerincet növessz ha érzékeny vagy a mindennapi szociálpolitikára.

SzZoole 2014.03.03. 22:36:25

@Kövérmadár [swe]: madar,meg ne vedd a mergat a Peugeot hat helyet ra vert:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 22:36:36

@Zoole[uk]:
Mér' olyan szart vettél?
Nem tudtad hogy olasz vagy francia kocsit kell venni mert ők nyerték legtöbbször az év autója versenyt?
Jóó hát volt már olyan hogy valamelyikből eladtak teljes 4ezer darabot de az nem számít.
Ők nyertek ők a legjobbak.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

montroyal ( CAN qc) 2014.03.03. 22:37:19

@diggerdriver: es mi lesz a madarakkal az ut szelen ... ehen haljanak ...?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 22:38:35

@NemZsolt:
Namenjapicsába.
Te is kaptál szociálpolitikát?
Kitől a Jenőtől?
A Polgár Jenőtől?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.03.03. 22:39:24

én a Bogártól

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 22:41:32

@montroyal ( CAN qc):
Itt???
Strucc méretű galambok röpdösnek.
Múltkor leszarta egy az autómat és berogytak a rugók.
:))))))))))))))))))))))))))

montroyal ( CAN qc) 2014.03.03. 22:41:48

@shakti_rom: fuleim nem erzem..:/

a nejem szokta mondani ; -nem érzem a labaimat ... erre azt mondom neki;- akkor leveszem a cipom és erezd az enyemet...DDD

2014.03.03. 22:44:10

Long megvette mar a Range Rovert?

SzZoole 2014.03.03. 22:45:19

@diggerdriver: holnap megyek es lecserelem egy shitroenre:)))

SzZoole 2014.03.03. 22:46:46

@charlieharper: Te mire csereled le az ML-t?

montroyal ( CAN qc) 2014.03.03. 22:46:49

@diggerdriver: megennek az almacsutkat ha kidobnatok az ablakon es meg nagyobbak lennenek ..

regebben fiatalkoromba en is rendszereto voltam es ha valaki eldobott valamit raszoltam hogy elhagyott valamit vegye fel ... foleg a strandon az eldobott égo csikkekre voltam erzekeny..

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 22:48:55

@charlieharper:
Nem tudom de a Range egy jó választás.
Kibővülnek társadalmi kapcsolatai az alkatrészkereskedők a szerelők az autóbontók személyzetével.
Micsoda életreszóló barátságok szövődnek...
Aranykoszorús vevő lesz az Ebay-en.
:)))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 22:50:19

@Zoole[uk]:
A kormánykerék közepére ragaszd oda a telefonszámom.
Hazahúzlak. :))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 22:51:34

@Zoole[uk]:
Azt mondta tetszik neki a Fiat Punto
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.03. 22:52:15

@NemZsolt:
Nem azért a két fillérért, de az oroszokra ugyan ki vagy mi reagált valaha is jól?
Olyanok, mint az impotencia: meg lehet tanulni együtt élni velük, de azért jobb nélkülük :)

A francia az év járműve lehet maximum... a franciák nem gyártanak autót :)

@Mr Long:
Azt mondod? Akkor még várok egy kicsit :D

SzZoole 2014.03.03. 22:53:48

@charlieharper: egyebkent a Long nem Rang-t akar venni,hanem MX5-ot,kepzeld el,hogy reggelente fel veszi a Dont es egyut jarnak dolgozni,milyen jol mutat ketto kozel 2meteres ember egy MX5-ben:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.03. 22:59:06

@Zoole[uk]:
Tudod miért a Mercedes terjedt el a világban kormányzati autóként?
Valamikor régen Adenauer kancellárnak felajánlottak két autót hogy válasszon közülük.
Egy Mercedest és egy BMW-t.
Először a BMW-be ült bele de olyan alacsony volt hogy leverte a cilindert a fejéről.
A Merci nem , mert jóval magasabb volt.
Azt a típust azóta is Adenauer Mercedesnek nevezik.

SzZoole 2014.03.03. 22:59:25

@diggerdriver: ragaszam a kormanykerek kozepere,minek?
Az en automban,ha meg nyomok egy gombot es azt mondom hangosan,hogy Digge mar hiv is teged sajat magatol:)))

2014.03.03. 22:59:50

@Zoole[uk]: Tesla S???? Csak vicc. Ah, julius vegetol nem lesz autom.
@diggerdriver: elobb jarnek loval dolgozni, mint egy Fiattal.

SzZoole 2014.03.03. 23:03:43

@charlieharper: tesla S???
Es me lessz a gyerkocokel?Ki hiszi oket suliba?
Ha nem lessz autod,en tudok egy jo autot ,jo soforel:)))

SzZoole 2014.03.03. 23:05:50

@diggerdriver: azt ketlem:)))
Bar a shitroen vitte el a 3.vagy a 4.helyet?
Meg az is jobb az enyemtol:(((

SzZoole 2014.03.03. 23:07:56

@diggerdriver: "Tudod miért a Mercedes terjedt el a világban kormányzati autóként?"
Kormanyzat=szervezet bunozes???:)))))

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.03.03. 23:10:09

@charlieharper: Milyen termékeket javasolsz esetleg felhalmozásra? Én úgy gondolom az alkohol, cigi jó cserealap lehet majd a későbbiekben.Mit gondolsz?

Azért lelkileg készülök fel, mert nincs tőkém felkészülni materálisan is.

Latcho Rom 2014.03.03. 23:10:34

@NemZsolt: ertem. S mond csak..jartal eszak amerikaban is, vagy csak ott merted le ezt tul kedvesseget?
Amerikaban nem dolgoztam soha, voltam egy par hetet tovabbkepzesen, meg bejartam az orszagot, ugyhogy hasonlo munkatapasztalataim nincsenek mint neked.

"idejöttek melózni mert otthon nem tudtak meglenni, itt megkapják a nagy fizetést, nagy kocsit, nagy házat és máris elhiszik hogy ők kakáltak mindent."

Nem minden kulfoldi ezert megy oda? Itt egy pici savanya a szolot erzek, javits ki ha nem igy van...

Vagy ugy hogy angolszasz vendegmunkasok eleve jobb kategoriaban vannak, s tobbet tudnak megszerezni?

Latcho Rom 2014.03.03. 23:10:34

@montroyal ( CAN qc):miota abban a fat free? hehe.. olajban sutnek nem olyan rossz az, kethavonta egyszer.
Indiai KFC-ket keruljuk, nem is haragudj meg erte karel :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.03. 23:14:56

@NemZsolt:
Meg a tomeny kensav :)

@Zoole[uk]:
Ettol felek en is.
Lattam a listat, matchboxok is indultak :) hogyan is tudna lenyomni egy bor+fa belsos S-kaross egy fullmuanyag Peugeot-t?

@házelőtthinta:
Tartok tole, hogy a "minden normalis ember" a Sziriuszrol jott...
Te keszulj nyugodtan a vilagegesre, en is keszulok a kovetkezo nyaralasra es majd az ido eldonti, hogymelyikunk volt a "normalis".

2014.03.03. 23:16:11

@Zoole[uk]: mqjd megoldjuk. A nagyobbik nem olyan pici mar. A kicsit meg majd fogja az anyukaja kezet es besetal (mar ha felveszik oda, ahova szeretnenk).
@házelőtthinta: hat a klasszikus termekek egy igazi valsag alatt, ha tenyleg bekovetkezik elso korben a kaja es az amit irtal. Es persze az olaj/futoanyag. Olyan tipusu valsag, ami nem is reg Argentinaban volt, ott az autopalyarol teritttek el a marhaszallito teherautot es az autopalyan oltek meg az allatokat a husert. Erre a tipusura gondolsz?

SzZoole 2014.03.03. 23:21:18

@Kövérmadár [swe]: tiszta rohej volt ez az ev autoja valasztas:))

SzZoole 2014.03.03. 23:22:24

@charlieharper: akkor mar biztos,hogy nyaron valtasz?

Muscari 2014.03.03. 23:24:34

@charlieharper: ezt igy konkretan mondta is e gy szemetelo illeto. Hogy o azzal, hogy eldobja a szemetet, munkahelyet teremt. Ugyan ez a helyzet a gyorsettermekben is : ezzel a jelszoval hagyjak ott a talcat meg a szemetet az asztalokon. Ezt meg nem tudtam a harom ev alatt megszokni sajnos :-(

SzZoole 2014.03.03. 23:31:14

@Muscari: en sem birom,ha valaki szemetel,olyankor szoktam szolni neki,hogy valamit elhagyott,tobbnyire felveszik es ki dobjak a megfelelo helyre,de olyan is van aki csak meg huza a vallat es tovabb megy.

martin_f 2014.03.04. 00:15:19

Csak gratulalni tudok !
Jo kis poszt lett !
Nagyon jo a stilusa.

En itt elek majdnem 20 eve es azt kell hogy modnjam teljesen helytalloak az informaciok. Nagyon eltalt, jo kritika. Minden meglatas pontos.

Mondjuk RAK-ban nem szivesen laknek, bar olcso az biztos, de halalra unnam magam. Viszont az emberek sokkal "emberibbek" mint a nagyobb varosokban.

Ez itt tenyleg egy teljesen mas vilag. De az osszes hibaival egyutt szerintem fenyevekkel elhetobb mint a jo oreg magyar valosag.

Latcho Rom 2014.03.04. 00:15:19

@maxval a gondolkodó birca: Prof Cohen ugyanazt mondja a CNN-n mint te. Ammampour(?)meg az ellenkezojet. Pedig zsido a ferje...

valamit karel is nyekegett az ukran szelsojobbrol, nem teljesen vilagos hogy mit akart mondani...

adg 2014.03.04. 01:19:53

@Muscari: "Hogy o azzal, hogy eldobja a szemetet, munkahelyet teremt. Ugyan ez a helyzet a gyorsettermekben is : ezzel a jelszoval hagyjak ott a talcat meg a szemetet az asztalokon"
Itt siman hazatoljak a bevasarlokocsit. Tele van a varos szethagyott bevasarlokocsikkal. Nem kell bele erme, es van vallakozo, aki hetente vegigjarja a varost egy utanfutos teherautoval, es osszeszedi a kocsika, majd leadja a megfelelo boltba.

Vagy a boltban a probalt ruhat a tobbi ala bevagjak, mondvan, igy nem lesz osszekeverve, es mind a helyere kerul. Sok boltban a probafulke mellett van egy nagy kuka, oda kell belerakni, hogy megse a foldre keruljon.

blackhairlady 2014.03.04. 01:25:44

@diggerdriver: Az a baj a transz-zsirokkal, hogy az ember nem erez semmit, tok jol elvan, szinte nem beteg egesz evben, kozben meg az ereket elmeszesiti, es hirtel jon a baj, sziv, keringesi problemak, stb.
Miota a ferjemnek specialis dietara van szuksege, azota nezem az osszetevoket, es bizony nagyon sok (nagyon finom:)) elemiszer tartalmaz nagy mennyisegu transz-zsirt.

blackhairlady 2014.03.04. 01:30:48

@charlieharper: Charli, milyet veszel NYban? Vagy ott taxizni, metrozni fogsz?

blackhairlady 2014.03.04. 01:36:49

@adg [AU]: Errol eszembe jutott, hogy tavaly nyilt itt egy Aldi, ahol a bevasarlo kocsiba negyed dollarost kellett dugni. Honapokig kint altt egy ember, csak erre a posztra vettek fel, hogy elmondja, megmutassa az embereknek hogyan is mukodik ez, ugyanis egyik boltban sem szokas ez.

adg 2014.03.04. 01:48:33

@blackhair-lady: Hat igen, nem egyszeru ilyen furmanyos dolgokat megtanulni. :) Folyton ez az ujitas...

montroyal ( CAN qc) 2014.03.04. 04:33:41

@shakti_rom: és most mennyibe kerul a forintos langos ?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.04. 05:18:23

@Kövérmadár [swe]: Jó, igaz, itt is vannak érdekes dolgok... :D
De azért ennyire talán mégse, mint itt a posztban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.04. 05:25:26

@NemZsolt: Asztabetyár... :-o Kösz a választ. :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.04. 05:28:34

@Kövérmadár [swe]: lehet kapni ilyen karra rakható okostelefon-tartót.Úgy néz ki, mint a vérnyomásmérőnek a szorítómandzsettája...Képről kényelmesnek tűnik, de nem tudom, hogy nem rázódik-e le...
Bár lehet, hogy nem erre gondolsz

Mr Long 2014.03.04. 07:25:19

@charlieharper: Nem erek ra ide irogatni, mert vezetnem kell :DDDD
Valojaban nem :(

Mr Long 2014.03.04. 07:32:18

@Zoole[uk]: Mind a ketto kellene, de az egyik kicsi (ez nem a range), A masik meg kicsit draga (nem az mx-5).
Dont meg nem viszem munkaba reggelente, mert messze lakik/dolgozik.

tanato 2014.03.04. 07:55:28

@martin_20 éve ott élsz?Akkor te már jobban beszélsz arabul mint magyarul, a magyart már csak arab akcentussal beszéled.Mint anno az arab társaim az egyetemen.

SzZoole 2014.03.04. 08:36:30

@Mr Long: ha egyik sem opcio,akkor maradt a csillagos:)))
Van egy angol baratom vett egy 1 even aluli Nissan Juke-ot,4 honapig hasznalta majd vissza vitte a kereskedohoz es becserelte egy hat eves C Class-ra.Elotte is mergaja volt es soha tobbet nem kell neki mas,pedig szuletett angol.
Tudom hogy nem egyut jartok dolgozni a Donal,csak arra utaltam,hogy milyen jol mutatnatok egyut egy MX5-ben:)))

2014.03.04. 09:28:07

@blackhair-lady: 'Itt ahol en lakom Houstonban meg szinte a patika tisztasag. Sehol egy eldobott papir, pet palack, semmi. Az is igaz, hogy gyalogos forgalom sincs egyaltalan, nincs aki szemeteljen.'

Le vagytok maradva, Kozel-Keleten sokkal fejlettebbek. Itt sincs gyalogos forgalom, de rajottek hogy az autobol ki lehet dobalni dolgokat utkozben! :)

Mr Long 2014.03.04. 10:00:50

@Zoole[uk]: A C Class belso tere magasabb, mint a CL belsoje?
Sima Cben meg nem ultem, de a CL alacsony, alig volt 2 centi a fejem folott az anyosulesen (pedig nem hordok cilindert).

2014.03.04. 10:28:31

@abaya-oman: 'Ott tényleg divat a 2 (több) feleség? Muzulmán országként itt is lehet a férfiaknak több felesége de azert viszonylag ritka a tobbnejuseg.'

Nem tudom RAK-ban mi a helyzet, de Szaudiban nagyon gyakori a 2 feleseg (egyszerre). Kettonel tobb egyidejuleg nem annyira gyakori. Igy is osszejon atlagosan tiz-husz gyerek csaladonkent (2 vagy tobb kulonbozo anyatol). Erdekes hogy Oman mennyire kulonbozo sok szempontbol, pedig tenyleg a szomszedban vagyunk.

SzZoole 2014.03.04. 12:17:35

@Mr Long: en elferek kenyelmesen,bar en csak 180cm vagyok.
Az uleseket lehet allitani le es fel is,szerintem be kell menni egy kereskedesbe es ki kell probalni,ha megis kicsi a hely akkor ajanlom az E Class 220 CDI hat het eveseket lehet venni £8000-tol 50-60 ezer miles-el,abban biztos hogy elfersz,ha egyebb tanacsra van szukseged kerdez nyugodtan.

SzZoole 2014.03.04. 14:57:06

@Mr Long: kivancsisagbol meg neztem a top gear C Class tesztjet,Jeremy Clarkson 1,96 magas es vigan elfert benne,boven maradt hely a feje es a teto kozt,szerintem nem kellene agodnod,hogy elfersz e benne:)))

tick 2014.03.04. 15:07:08

Hehe, azért 100 x az emírsegek, mint 1x szaúdi arábia.... a cikkben említett "nehézségek" ott nagyságrenddel többek

blackhairlady 2014.03.04. 15:28:46

@charlieharper: En se probalnek vezetni NYban, nem beszelve a parkolasrol, ami szerintem katasztrofa lehet.
Irigyellek, en is ugy koltoznek oda:(

blackhairlady 2014.03.04. 15:39:48

@Mirjam2: Erre nem gondoltam, csak miota a UK-ben elok emlitettek az elozo kommentekben. Ezek szerint itt jolneveltek az emberek:)

abaya-oman 2014.03.05. 20:40:19

@Mirjam2: Aha, itt is megvan ez a tipusu fejlettseg, kiurult a palack, ki vele az ablakon.

Latcho Rom 2014.03.27. 17:55:15

@NemZsolt: Elhiszem. Fiatalon kerultel oda, vagy keson erettsigeztel?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása