oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

  • Taxomükke (UK): @mummimster: En is ezt akartam irni... fingjuk nincs, mi az de azert jol lehuzzak, mert biztosan s... (2019.09.15. 21:38) Nyolc év Londonban
  • gabors: @puhacica: "@Arthamyr: @gabors: ez olyan dolog, hogy van, akinek jo es megeri, van, akinek meg nem... (2019.09.15. 20:27) Nyolc év Londonban
  • puhacica: @Arthamyr: @gabors: ez olyan dolog, hogy van, akinek jo es megeri, van, akinek meg nem. nekem se ... (2019.09.15. 19:55) Nyolc év Londonban
  • gabors: amugy a teljes muanyag szivoszal tilalom sem fog foldhozvagni ... mert par eve (legalabb 5) anyos ... (2019.09.15. 19:26) Nyolc év Londonban
  • gabors: @FutureFry: "Kicsit off: A jeges víz tovább marad ihatóan hideg ami jól jön," nekem semmi bajom a... (2019.09.15. 19:19) Nyolc év Londonban
  • Utolsó 20

Kívül tágasabb!

Gazdagisztán

2014. február 11. 06:48,  A járdán parkolni kötelező 297 komment

2014. február 11. 06:48 Határátkelő

A járdán parkolni kötelező

Mai szerzőnk, Fikusz Kukisz nem aprózza el, hiszen ez a negyedik posztja, és immáron a harmadik országból írja. Ezúttal Ciprus az úti cél, ahol sok egyéb mellett az is kiderült számára, hogy Magyarország szép és olcsó. Meg még sok egyéb más is...

cím_87.jpg

„Előzőleg már írtam három posztot, két különböző országból ide (az afganisztáni posztot ide kattintva olvashatjátok el), a Határátkelőre, így ez lesz most a negyedik poszt, és a harmadik ország, amiről írok, bár valójában az országokból is 4 van, a mostanit is beleértve, ahol az elmúlt 6 évben dolgoztam / dolgozom.

Páran talán emlékeztek, hogy fontolgattam az Emirátusokból való eljövetelt (a másik Emirátusokról szóló írás itt olvasható), családi okokból kifolyólag. Nos, 3 év után végre tett is követte a szót, és amikor lejárt a 3 éves vízumom, felmondtam a munkahelyemen. Igaz, először még beadtam a vízumhosszabbítási kérelmet, de azt is inkább csak a biztonság kedvéért, hátha mégis másképp alakulnak a dolgok.

A családom nélkül nem

Szóval tavaly novemberben adtam be a felmondásom, és elkezdtem letölteni a 30 nap felmondási időt. Ez alatt az otthoniakkal próbáltuk megtervezni a hogyan továbbot, de nem volt semmi kézzelfogható tervünk.

Egyet tudtam biztosra, mégpedig azt, hogy nem akarok több időt a családom nélkül tölteni. A fiam már elmúlt 2 éves, és alig ismer. Úgy voltam vele, hogy bárhová elmegyek, bármit megcsinálok, de azzal a feltétellel, hogy vihessem a családomat is.

A felmondási idő alatt nekiálltam munkát keresgélni, otthon is, és külföldön, szakmá(i)mon belül, és azon kívül egyaránt. Az otthoni kilátások nem voltak valami fényesek, csak úgy, mint azelőtt, mielőtt elindultam külföldre.

Be kellett látnom ismét, hogy nincs rám igény. Elküldtem pár jelentkezést ide-oda, és a végén Ciprusról jeleztek vissza, hogy interjúznának velem. Ez összejött, és kaptam egy állás ajánlatot, januári kezdéssel.

Decemberben hazautaztam, de mivel az ünnepekre való tekintettel semmi fontos dolgot nem tudtam elintézni kértem még 2 hét haladékot, amit megkaptam, így sikerült 1 hónapot otthon, a családommal tölteni.

A hobbim lett a munkám

Január közepén aztán elindultam, és 2 nap múlva már dolgoztam az új munkámban. A munka maga elég érdekes, főleg azért mert rengeteg újat tanulok, arról, ami egyébként is érdekelt már egy ideje.

Hogy pontosabban fogalmazzak, olyan munkát sikerült találnom, ami nem a szakmám ugyan, de foglalkoztam a témával az elmúlt 3 évben, mondhatni hobbi szinten, és most megkaptam a lehetőséget, hogy ezt, mint szakmát kitanuljam, miközben még fizetnek is érte. Ez a része vonzó, és érdekes, még ha sokat is kell dolgozni. Napi 10-12 óra az irodában, több tucat kollégával, a világ minden tájáról.

Mondjuk ez a része túl nagy újdonsággal nem szolgált, mert az előző munkahelyemen is volt vagy 1200 alkalmazott, legalább 40 országból, és a 12-15 órás munkanapok sem voltak ritkák. Igaz, ott sokat kellett utazni, és nem egy helyen volt az ember mindig.

Na, de a pozitívumok kb. itt ki is merülnek. Mármint nem a napi 12 óra munkában, hanem a lehetőségben, hogy tanulhatok valami újat, ami érdekel is.

utca_3.jpg

A városról már közel sincs annyi mesélni való, legalábbis az eddigi tapasztalatom az nem pozitív egyáltalán. Már elindulás előtt igyekeztem információt szerezni az internetről, így nem ért annyira váratlanul a dolog, sőt 4 éve Görögországban is dolgoztam, így a helyi mentalitás is ismerős, de valahogy mégis más testközelből megtapasztalni azt, amiről az ember előtte csak olvas, vagy van némi, halovány, idealizált emlékképe.

Az élővilág

Azt már az indulás előtti információszerzés közben megtudtam, hogy az itt igen gyakori, és minden háztartásban előforduló csótányok komoly gondot okoznak a frissen idetelepült idegeneknek (a helyiek már megszokták), ezért fel is vérteztem magam profi csótányirtó szerrel még otthon.

Hamar kiderült, hogy erre szükségem is van, mert a szinte új lakásban, amit kibéreltem, igen sok apró, és nem túl gusztusos lakótárs fogadott. Nekiálltam szépen, módszeresen kiirtani őket, az otthonról hozott csodaszerrel, így egy hét alatt eltűnni látszanak, ami remélem fenn is marad egy darabig.

A műveletet tervezem rendszeresen megismételni, mert amint hallottam, a nyár közeledtével őrületes mértékben elszaporodnak ezek a fránya kis szörnyek mindenhol. Szerencsére a ház, amiben lakom, nem túl nagy, csak 4 lakás van, valamint üzletek a földszinten, így remélem, hogy a szomszédban sem terem túl sok belőlük, és nem fognak mind átlátogatni hozzánk. Lehet, hogy érdemes lenne másodállásban felcsapnom rovarirtónak. :)

Szomszédok, és egyéb állatfajták

Az emeletünkön csak két lakás van, így egy szomszédom van csak. Pontosabban egy család, akik első ránézésre nem tűnnek extrémnek. Egy idősebb férfi, egy középkorú nő, valamint tinédzser lányuk. A konszolidált külső viszont néha csalóka, és a ház tőlük zeng minden nap.

Amíg egyedül vagyok nem zavar, de ha itt lesz a család is, lehet, hogy le kell halkítanom őket egy kicsit majd. Bár valószínű, hogy ez teljesen normális, és a helyi „kultúra" része, és nekem kéne alkalmazkodnom. Majd kipróbálom egyszer.

Közlekedés

Kezdjük ott a történetet, hogy Limassolban a tömegközlekedés egy szinte nem létező fogalom. Egyszer sikerült elcsípnem egy buszt, így eljutottam vele a város szélén lévő bevásárlóközpontba, de a buszon szerzett útikalauz szerint 15 percenként induló buszra vártam kb. fél órát.

Pontosabban sétáltam 15 percet a főúttal párhuzamosan, anélkül, hogy egyetlen árva busz is jött volna rajta, utána beálltam a buszmegállóba, és vártam még 15 percet, mire jött a busz. Igaz, erre is felhívták előtte a figyelmem, hogy ajánlatos egy autót beszerezni már az elején, mert máshogy nem jut el az ember sehová.

És itt kezdődik a második probléma. A görögös közlekedési morálról már van némi tapasztalatom, sőt, az arabról is, így elvileg nem kéne, hogy meglepődjek, de aztán mégis megteszem újra, és újra, minden nap.

Nem elég, hogy a rossz oldalon közlekednek, így mindig a másik irányból jön az autó, mint várom, de itt nem divat megállni a zebra előtt, sőt, sokan még a piros lámpa előtt is csak lassítanak, aztán szépen becsorognak a kereszteződésbe, és átslisszolnak, ha van annyi rés a keresztirányú forgalomban. Ezt a helyi járatos buszsofőr is simán megcsinálta.

Érdekesség az is, hogy nem minden lámpás kereszteződésben van lámpa a gyalogosoknak, így sokszor hazárdjátékkal felérő mutatvány átmenni a túloldalra. Szóval van kereszteződés lámpa nélkül, van, ahol az autósoknak van lámpa, a gyalogosoknak nincs, és szerencsére van néhány olyan is, hol van lámpa minkét közlekedő félnek.

Hol a gyalogos lámpa.jpgHol a gyalogosok lámpája?

Ami viszont a legjobban kiveri nálam a biztosítékot, az a notórius járdán parkolás. Ezt a mutatványt űzi idős, fiatal, férfi és nő egyaránt. És nem csak a fél autóval állnak fel, vagy a fél járdát foglalják el, hanem legtöbbször teljes szélességében, úgy, hogy nem csak a nálunk megszokott 2 méter nincs meg, hanem jószerével egy kismacska sem lenne képes elmenni a fal és a járdán parkoló autók között.

Van, amikor egész kocsisor parkol a járdán, szépen libasorban, mintha csak az lenne a parkoló. Bele sem merek gondolni, hogy egy babakocsit toló szülő kényszerül ezért az úttesten tolni a gyermekét, csak, mert a helyi parasztoknak (elnézést a parasztoktól a hasonlat miatt) derogál pár méterrel arrébb megállni a kocsival, és sétálni egy kicsit.

Parkoljunk a járdán 1.jpg

Parkoljunk a járdán 2.jpgParkoljunk a járdán! Lehetőleg mindkét oldalon!

Igaz, gyalogosból sincs túl sok, mert, részben kivagyiságból, részben a tömegközlekedés hiánya miatt, szinte mindenki autóval jár, és a gyalogos egy másodrendű állatfaj.

Egyelőre, és valószínűleg még egy jó darabig, én is ebbe a másodrangú, „puhatestű" kategóriába tartozom, mert egyszerűen képtelen vagyok megszokni a fordított közlekedést, és a hozzá párosuló közlekedési morált, így nem fogok autót vezetni egyhamar.

Bürokrácia

A közlekedéssel legalább egyenrangú probléma a helyiek munkához való hozzáállása, és ezzel párhuzamosan a hivatali ügyintézés. A jó Isten mentsen meg bárkit attól, hogy itt kelljen hivatali ügyet intéznie. 9-10 előtt még nem dolgoznak, 12 után már nem dogoznak, és közben sem szakadnak meg.

A Velük való találkozás elkerülhetetlen, ugyanis a közműveket át kell íratni a bérlő nevére, lakásbérléskor, egy nem kis összegű letét elhelyezése mellett. Nekem szerencsém volt annyiból, hogy csak a villanyt kellett, a víz maradt a tulaj nevén.

A helyi elektromos művekhez az ingatlanügynök társaságában mentem, tekintve, hogy semmi helyismeretem nem volt. 11 óra után tudtam elszabadulni a munkahelyről, és fél 12 körül kerültem sorra. Miután befizettem a 100 eurót az átíratásra, közölték velem, hogy rendben van, de más csak holnap kapcsolják be az áramot a lakásban, mert már délután van, én pedig későn jöttem.

Amikor finoman szóltam, hogy még bőven 12 előtt vagyunk, így nem beszélhetünk délutánról, akkor elmagyarázták, hogy igen, de nemsokára elmennek a kollégák ebédelni, aztán majd valamikor 2-3 körül visszajönnek, utána pedig már nem mennek ki címre. Ez annyira megtetszett, hogy azonnal megkérdeztem, hogy nincs-e felvétel a cégnél, de sajnos nemleges választ kaptam.

Az internet-mizéria

A következő élmény az internet beköttetése az adott lakásban, mivel, a közművekhez hasonlóan, ezek nem járnak a lakáshoz, hanem neked kell elintézni magadnak.

Böngészésem eredményeként 3 szolgáltató jöhetett volna szóba, akik vezetékes internetet, valamint kábeltévét szolgáltatnak. Ebből egy hamar kiesett, mert kiderült, hogy abban az épületben, ahol én béreltem lakást, nem nyújtanak szolgáltatást. Sajnáltam, mert az ő díjcsomagjaik viszonylag megfizethetőek voltak.

A második cég egyhónapos határidővel vállalta volna bekötést, így azt is dobtam, így maradt a nemzeti kábeltévé és internet szolgáltató, akik viszont horror áron szolgáltatnak. Valószínűleg színarany kábelen jöhet a tv és az internet, mert az áraik a legjobb jóindulattal sem nevezhetőek mérsékeltnek.

A bekötési díj lett volna kb. 170 euró + a díjcsomag havidíja, ami a választott csomag függvényében változó, de kb. 45 és 85 euró között mozog. Ezek természetesen olyan sebességű internetre érvényesek, ami nálunk talán Mátyás király idejében lehetett, így a legszerényebb számításaim szerint is ötszörös-tízseres áron van az internet, az otthonihoz képest. Rá kellett jönnöm, hogy el vagyunk ezekkel a dolgokkal kényeztetve Magyarországon.

Végső megoldásként a helyi mobilszolgáltatóhoz is benéztem, és megérdeklődtem, hogy milyen lehetőségek vannak. Bár van vezetékes internetük is, természetesen az én épületemben az nem elérhető, viszont kínáltak egy új mobil internet csomagot, mindössze havi 30 euróért 50 GB adatforgalomig, amivel a helyi viszonyok között gyorsan és kényelmesen lehet internetezni.

Persze, ehhez meg kell venni magát a dobozt, potom 130 euróért, így ezen nem spóroltam sokat a vezetékes internet bekötéséhez képest, de legalább mobil, és nem kell egy hónapot várni... Hittem én.

Mint kiderült, nem tudok ilyet venni, mert nem tudok prezentálni egy postai úton befizetett közüzemi számlát. Hiába volt nálam bérleti szerződés (kvázi lakcímigazolás, amit még a bankban is elfogadnak), a közművek átírásáról szóló szerződés, és kp-ben befizetett csekk, valamint fél tucat arcképes igazolvány, nem tudtam megvenni a csomagot.

Hiába mondtam, hogy a legelső számlám csak 2 hónap múlva jön, és csak akkor lesz befizetett postai csekkem, ez az apró tény nem hatotta meg őket annyira, hogy ne ragaszkodtak volna a dologhoz.

Elmentem tehát ugyanennek a cégnek egy másik üzletébe, ahol még rosszabb volt a helyzet, ugyanis tartózkodási engedély nélkül (amit a hosszú távon itt dolgozóknak kell kérni, ún. „yellow slip") semmit nem voltak hajlandóak adni. Érdekes, mert ennek a papírnak a hiánya nem merült fel az első helyen, sőt, máshol sem.

Nem adtam fel a dolgot, és elmentem egy harmadik üzletbe is, ahol hajlandóak voltak adni nekem egy ilyen internet csomagot, a meglévő dokumentumaimra is. A bibi ott kezdődött, amikor kiderült, hogy a cucc nem működik.

Három óra próbálkozás, és a telefonos ügyfélszolgálat többszöri hívása után (ahol persze nem tudtak érdemben segíteni) elmentem a másodjára meglátogatott üzletben, ahol még további 2 órán át próbáltuk életre kelteni a dobozt, de nem jött össze.

Valami isteni csoda folytán másnap mégis nekiállt a cucc működni, így azóta van internetem, ami a civilizációval való kapcsolattartás elengedhetetlen kelléke, valamint részben munkaeszköz is.

Árak - lakhatás

Ezt a részt röviden is meg tudnám fogalmazni: drága minden! Azért azoknak, akik ennél kicsit részletesebben kíváncsiak a témára, írok egy rövidebb listát.

Albérletet lehet találni 350 eurótól a csillagos égig. Az első kategória természetesen az egy szobás, bútorozatlan, nem túl jó környéken és / vagy épületben levő lakásokra értendő. A viszonylag normálisabb lakások 450 euró körül kezdődnek.

Aki nem évekre tervez, annak érdemes inkább bútorozott lakást kibérelni, mert mind a bútorok, mind pedig a háztartási gépek igen drágák. Igaz, van egy adok-veszek weboldal (bazaraki), ahol lehet vadászni olcsó használt cuccokat, de a minőség nem garantált.

Én egy bútorozott 70 nm-es, 2 szobás lakást bérelek 450 euró + rezsi áron, amiben minimális bútorzat van. Ezzel kapcsolatban is meggyűlt a tulajjal a bajom, mert amikor megnéztem a lakást, a bútorok fele nem volt ott, és mondták, hogy ha kiveszem, akkor hozzák.

Naivan belementem a dologba, a tulaj meg úgy gondolta, hogy a bútorozott lakás fogalma kimerül abban, ha a nálunk lomtalanítás idején kidobott bútoroknál rosszabb állapotú törött székeket, félig leszakadt ágyat, valamint nem működő mosógépet tesz be, és majd szedi be a bérleti díjat.

Ezen apró nézetkülönbség feloldása még mindig folyamatban van, a székek ki lettek cserélve, a mosógép pedig megjavítva, így már csak az ágy dolgában kell megegyeznünk, ami szerencsére nem annyira sürgős, mert csak akkorra fog kelleni, amikorra a családom is kiérkezik (a másik ágy szerencsére működik, bár az sem volt itt, amikor beköltöztem).

Azért arra kíváncsi leszek, hogy ha lakbérfizetéskor annyival kevesebbet adok, amennyibe egy használt franciaágy kerül, akkor is ennyire nyugodt, és ráérős lesz-e a tulaj.

A bútorok, háztartási gépek szintén drágák újonnan, így aki bútorozatlan lakást szeretne kivenni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, vagy böngészni a használtcikk oldalakon.

Kiadó lakás, és üzlethelyiség amúgy van bőven, mert a válság idején sokan hagyták el az országot.

Bevásárlás

A közeli hipermarketbe járok vásárolni, így az ottani árakat ismerem. Sok teszkós termék van náluk, amit viszont elvből nem veszek, így az afeletti, mérsékelt árú dolgokat szoktam vásárolni.

Van sok kisbolt is, amik későig tartanak nyitva, és tartós élelmiszerek, meg tartós egyebek kaphatóak, valamivel drágábban, mint a nagyáruházakban. Van Carrefour is, de oda, autó hiányában, még nem jutottam el.

Szóval, nálunk a hiperben az árak:

Kenyér 1-2.7 €
Péksütemény : 1-2 €
Joghurt, 3 db-os: 2,7-3 €
Kefír: 1,5-2 €
Tej, 1,5 liter: 1,9-2.1 €
Vasaló, kávéfőző, kenyérpirító, szendvicssütő: 25-30 €-tól (egy kis összehasonlítás: otthon a párom vett egy kis kávéfőzőt 1300 Ft-ért, itt ugyanaz kb. 20-25 €)
Ásványvíz, 6X1.5 liter: 2 €
Müzli, cornflakes: 2-4 €
Pick téliszalámi (!), 70 gramm: 3 €
Dobozos gyümölcslé, 1 liter: 1-2,5 €
Dobozos sör: 2-3 €
Sertéshús, csont nélkül: 5 €

Egyéb árak:

Buszjegy: 1,5 €
Gyros, kebab, egyéb ilyesmi, pitában: 4,5-6 €
Egész grill csirke körettel: 9,9 €
Pizza: 7-12 €
Friss gyümölcslé: 3-5 €
Mosógép, új: kb. 300 €
Ágy matrac, franciaágyra, új: a legolcsóbb helyen 200 €. Átlagos ár: 300 €-tól.
Komplett franciaágy (keret+matrac): a legolcsóbb helyen: 400 €. Átlag ár: 700 €-tól a csillagos égig.

Hogyan tovább?

Mint írtam, a váltás oka az volt, hogy a családom velem lehessen. Ez még nem történt meg, mert ők még mindig otthon vannak, de ha minden a tervek szerint halad, akkor 1 hónap múlva (március első felében) már itt lesznek velem.

Eredetileg a terv az volt, hogy hosszú tárva rendezkedünk be, olyan országban, ahol mindketten tudunk dolgozni, a fiunk pedig az otthoniaknál jobb körülmények között, több lehetőséggel a kezében nőjön fel.

A dolgok jelen állása alapján ez nem az az ország lesz, de azért megpróbáljuk, hogy meddig fog menni. Erre őszig van időnk. Addig ki kell találnunk, hogy itt tudunk-e maradni hosszabb távon, vagy hazamenjünk, vagy esetleg egy másik országban próbáljunk meg boldogulni.

Ha esetleg mégis a hazamenetel mellett döntünk, akkor sem leszek csalódott. Az elmúlt évek tapasztalataival, valamint a félretett anyagiakkal gazdagabban tervezhetjük a jövőt, ami mindenképpen több mint amivel elindultunk."

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Ciprus

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr15808219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

33621 2014.02.11. 06:50:25

Figyelem Szolgálati Közlemény!
Na szóval……
Na szóval eljött egy nap egy ember életében,ami csak egyszer szokott megtörténni vele.
Ez a nap pedig nem más mint az 50-edik születésnapja valakinek itt a blogon ,akit általában sokan kedvelünk mi kommentezők és szívesen hallgatjuk a véleményét és eszmefuttatásait.
Ezennel sok boldog születésnapot kívánok! Valamint még sok egészségben és boldogságban eltöltött évet.
Óvatosan az ünnepléssel! Nehogy kiessél a gépből Öcsi
Ui: Nekem meg 8-án volt.

NIKI LAURA 2014.02.11. 07:25:01

A csodalkozas:)...igen,egy szigeten MINDEN draga,tudod csak hajo meg repcsi.
A gorog mentalitas van mindenhol,kiveve persze a torok reszen,az meg rosszabb..
Az igazi hepaj a misszio.
Kizarolag hatszeles,rokon katonak kerulnek "beke orzo"katonanak oda.
Persze nem kell harcolni,egesz heten bulizas,napozas,tengerpart,es ezert tobb ezer dollar fizetes.
A legjobb uzlet: angol filleres autokat vinni kontenerben,3x aron lehet eladni.
Korabban a Malev 224-225 jarata ment hetente,most -azt hiszem- a Wizz megy legolcsobban.
Amugy a ciprusi gorog ruhelli a gorog gorogot:)
A ciprui gorog ruhelli a torok ciprusit.
A torok ciprusi ruhelli a goog gorogot es a ciprusi gorogot.
Ez egy "ruhelli"sziget.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.11. 07:27:12

Hmmm...
Mihez képest drága Ciprus?
Itt fel van sorolva pár szám, amivel semmit sem lehet kezdeni, a bevételi oldal hiányában.
:(

VHB 2014.02.11. 08:22:21

@33621: Boldog szülinapot!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.11. 08:27:14

Na és mi a munka?

Egyébként a viszonyok bolgárok, csak drágábban.

**mimi** 2014.02.11. 08:28:40

@33621:
Isten éltessen mindkettőtöket! :)

Ha szabad kérdezni.....neked hányadik volt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.11. 08:29:46

@33621:
Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat és visszamenőleg kívánok neked is boldog szülinapot te 3 nappal vénebb fasz.:)))))))))))))))

**mimi** 2014.02.11. 08:30:48

A poszt érdekes, hasznos, sok infoval.
Én nem kaptam kedvet Ciprushoz...

nigara 2014.02.11. 08:37:08

"foglalkoztam a témával az elmúlt 3 évben, mondhatni hobbi szinten, és most megkaptam a lehetőséget, hogy ezt, mint szakmát kitanuljam, miközben még fizetnek is érte."

Rohadtul irigykedem... de tényleg.
Mindezt egy olyan országban, ahol borzasztó magas a munkanélküliség, és egészen biztosan inkább vesznek fel egy helyit, mint valakit külföldről.

Mi a munka????

nyuszigonosz 2014.02.11. 08:38:45

@diggerdriver: Digger, boldog szülinapot!
@33621: Boldog szülinapot!

( öregek :-))))))))

33621 2014.02.11. 08:40:11

@**mimi**: Szintén 50!
Meg velem egy napon Szulák Andreának is az 50. Valamint a földimnek is tegnap volt az 50. Lásd a linken.
www.haon.hu/humorunnep-szuletesnapra/2477511

nigara 2014.02.11. 08:44:49

Amúgy valaki tudja, hogy eddig miket dolgozott a posztoló?

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.02.11. 08:45:41

"Én egy bútorozott 70 nm-es, 2 szobás lakást bérelek 450 euró + rezsi áron"

Ez mitől drága? A duplája, meg a triplája az igen az drága! De ez tök olcsó szerintem és jó nagy is.

Szülinaposoknak sok boldogat!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.11. 08:48:11

@ChristineK: A magyar minimálbérhez képest drága. Lehet, így értette.
Ha nekem ennyi lenne, örömtáncot lejtenék...

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2014.02.11. 08:57:39

@tilmir (ch): Lehet. De nekem az már eszembe se jut hogy a magyar bérekhez mérjek bármit is. :)
Az előző lakásunk kb. 50 négyzetméter volt, bútor nélkül, 750 font + rezsi és ez még jó ár volt itt a környéken.....

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.11. 09:00:59

@ChristineK: Nem is szabad(na). Ezért nem értem, ha bedobnak egy-egy számot, semmit sem jelent önmagában. :(

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.11. 09:14:42

"Ezúttal Ciprus az úti cél, ahol sok egyéb mellett az is kiderült számára, hogy Magyarország szép és olcsó."

istenem, ciprus mellett szinte bármi olcsónak tűnik....

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.11. 09:18:13

Baratok es ismerosok mindig cukkolnak meg kerdezgetik hogy ha mar egyszer kulfoldre mentem akkor miert kell nekem mindig valahol az Eszaki-tenger vonzaskorzeteben elnem. Ugyan miert nem elek valahol delen, ahol mindig sut a nap es meleg van.

Megprobaltam mar tobbszor elmagyarazni az otthoniaknak hogy tobbek kozott azert mert vegkepp nem tudok azonosulni a mediterran hozzaallassal, de valahogy soha nem akarja senki megerteni. Legkozelebb majd csak megmutatom nekik ezt a posztot. :D

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.02.11. 09:23:30

@tilmir (ch): Nyugodj meg, Svájcban a legjobb az ár-bevétel arány, legmagasabb gdp ppp egész európában(de talán a világon is), úgyhogy el se kell olvasgatni a posztokat úgyis az a tündérkert. Viszont nem válaszoltál nekem arra hogy felvennétek e? Mi lenne a feladat?

wuaaa 2014.02.11. 09:23:32

...miután elolvastam a posztot, csak arra tudok gondolni, hogy nagyon rossz irányba mehet Európa, ha már ilyen civilizálatlan koszfészekben is € a hivatalos pénznem...

01234567 2014.02.11. 09:25:36

Ahhoz képest, hogy a 4. írása, ez elég gyenge és idegesítő olvasmány szempontból. Mentségemre legyen mondva, nem emlékszem az előzőeket olvastam volna. Pozitívum Ciprusról sok mindent megtudunk, alapos tájékoztató...de a sok "sírás" lerontja nagyon.

Mr Long 2014.02.11. 09:26:04

@33621: @diggerdriver: Boldaogat nektek, meg azoknak mostanaban unnepeltek!
Szoval van senior szakosztaly a giggerek kozt? :)

@Don Kartasch: Nalam meg hulyen neznek, amikor kozlom nem szeretem, ha olyan meleg van, hogy a polo is tul sok ruha az ev nagy reszeben :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.11. 09:26:37

hát... legalább a "fiunk" szót helyesen írta....

mit dolgozol?
asszony mit fog dolgozni?
miért nem veszel autót?
tudod te, hogy Magyarországon hogyan lehet mobilt/mobilinternetet venni? (csak érdekességképpen megemlítem, hogy témobilnál a társkártyámmal, és jogilag teljesen szabályos meghatalmazással nem kaptam internetes kódot, amivel meg tudnám nézni a számlákat)
egy ágynak hogyan kell "működnie"?

Mr Long 2014.02.11. 09:28:00

@Babette_: Halkan es ruganyosan :D

01234567 2014.02.11. 09:30:31

@wuaaa: Inkább azon kéne elgondolkozni, nálunk miért nincs. És itt mindjárt csak a hitelesek és az élelmiszer behozatalon az euró-forint ingadozásokon húzható haszon jut az eszembe. Ha tovább gondolnám volna még.

Mr Long 2014.02.11. 09:33:13

Az autos reszig bizrtam, kb az "Angliaban csak 12 pakival lehet lakast berelni" stilus...
Azt mar csak halkan jegyzem meg, hogy a kocsik ott a "jo" oldalon kozlekednek :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.11. 09:34:10

Haha, jó poénos írás, már a poszt-toló neve is egy loller... :D
Vajon ismeri e Fortissima Fingust?

Valahogy én se fogok rohanni áttelepülni Ciprusra.Jó lesz itt ez az élhetetlen rideg robotvilág... :-))))))))
Egy valamit azért sajnálok, az pedig a hosszú rövidgatyás időszak.Csak az a baj, hogy a nyár az ilyen helyeken pokol, 50 fok, 100% pára...Na az nagyon nem hiányzik.

01234567 2014.02.11. 09:34:55

@Babette_: Az összehasonlítást Mo.-val meg már el sem kezdtem, mert fenn a magas labda :) Mert ez a Limassol erősen hajaz Budapestre sok tekintetben: parkolás, közlekedési morál és egyebek szempontjából, és a többiben meg afelé tendál.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.11. 09:36:12

@Mr Long: Termeszetesen az eghajlat is kozrejatszik nalam is meg meg millio egy dolog, pl. a tajkep (szerelmes vagyok a hatalmas hegyekbe es folyokba, de a homokos sik tengerpartot unalmasnak talalom), stb.-stb.

De a mediterran mentalitas is egy sarkalatos pont. Tekintve hogy en pl. barmilyen faradt is vagyok egyszeruen keptelen vagyok nappal elaludni, igy a sziesztanak semmi elonyet nem latom. Csak bosszantana hogy ebedszunetben nem lehet elintezni semmit. Kell a francnak! :)

Mr Long 2014.02.11. 09:38:27

@Don Kartasch: En kepes vagyok barmkor aludni, a hegyek, folyok szepek, sokat turaznek olyan reszen (jut eszembe hamarosan mennem kellene a lake districtbe), de nekunk valoban a homerseklettel lenne problemank. Egesz egyszeruen nem szeretjuk a meleget. Tengerparttal meg meg lehet olni nyaralason :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.11. 09:38:37

@01234567: csak a leírás alapján, mert amúgy egyáltalán nem.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.11. 09:40:43

@geegee: Bár lassan Magyarország is simán mediterrán jelegű lesz, ha decemberben, meg február közepén 16 fokok vannak, lesznek...:-o Holnapután repülünk haza 1 7-re, asszem csomagolok rövidgatyát.Simán!

01234567 2014.02.11. 09:44:04

Arab országba mentem dolgozni, há ne tudjátok meg, szörnyű!!!!
Mindenhol homok, 40 fok meleg télen, sokan burnuszban, leplekben járnak, nem ismerik ezek a farmert meg a polot, primitívek, mindenfelé tevék szabadon azoktól én rettegek, skorpiók is vannak itt állítólag, nőzni sem lehet, nagy részük amúgy is lepedőbe tekerve rohangál, rájuk nézni se lehet..blőáá, bruááá, brrrr...
Csak egy kérdésem volna: Miért nem jött akkor Mo.-ra, ha ennyire nyomja a látens honvágy, és várja egy család kis gyermekkel. Ja, mert itt nincs munka?

Evain 2014.02.11. 09:51:30

Ki szokott szinopszist írni? Erre lehetne jót. :)

Egyébiránt az érintetteknek még sok boldogat! :)

01234567 2014.02.11. 09:53:09

@Babette_: Életemben nem jártam Cipruson,de azt tudom, Budapesten is simán ráparkolnak a járdára hogy ne férj el, a zebrán itt sem életbiztosítás átkocogni, sőt, azért itt is átrobognak a "halvány piroson", hangos szomszéd itt is akad, amióta nincs Bpestről kitiltás, bizonyos elemeknek lakhatási tilalom ( :D ) egyre több, csótány is, amióta a rovarirtás-patkányirtás nem kötelező, bürokráciánk méltán híres, a tömegközlekedés romlik, WC-re is még autóval megyünk, a szolgáltatások nagy részében itt is az igénybe vevő az alárendelt fél, az államiaknál mindenképp, az internet itt is drága az európai viszonylathoz (európán európát értek) , a rádiótelefon szolgáltatás szabályos lehúzás, a bankok doszt...Viszont nincs eurónk, nem vagyunk háború miatt évtizedek óta kettéosztva, csak a politika miatt... :)

Taxomükke (UK) 2014.02.11. 09:53:27

Jó reggelt.
Nem jött meg a kedvem a Ciprusra költözéshez.
Mindig elcsodálkozom, hogy ezekben az államokban egyrészt miből élnek meg az emberek, másrészt pedig hogyan működik egyáltalán az ország.

Taxomükke (UK) 2014.02.11. 09:56:03

@NIKI LAURA: És mekkora a konkurencia az autókereskedés terén?

Mr Long 2014.02.11. 09:58:05

@NIKI LAURA: "A legjobb uzlet: angol filleres autokat vinni kontenerben,3x aron lehet eladni." Mo-ra is kezdtek vinni az angol kocsikat ugy emlekszem. Azzal mi a helyzet most?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.11. 10:02:05

@01234567: Például.Te meg tudsz élni jövedelem nélkül?Vagy legyen cél a bűnözés?

01234567 2014.02.11. 10:03:24

@Taxomükke: E kettőn én itt Magyarországon élve is elcsodálkozom. Magyarországgal kapcsolatban. :)

01234567 2014.02.11. 10:05:43

@geegee: Ezt nem értem? Én ott arra reflektáltam, itt még munkája sem lenne, ott van. Ebből kifolyólag ez van most neki, sírhatna ezért egy kicsit kevesebbet.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.02.11. 10:05:43

@házelőtthinta: Szakadj már le erről a témáról! Azt írtam, hogy nincs összehasonlítási alap, így nehéz eldönteni, hogy mi a drága.

Más: ez nem munkaközvetítő oldal. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.11. 10:07:21

@Mr Long: Szerintem azokat csak bontani viszik.egy olyan népsűrűségű területen, mint Mo, illetve Közép-Európa, nincs sok teteje a jobbkormányos autóknak.
Én ide a svédekhez simán vennék viszont, nekem lazán megérné ha harmadáron vannak a gépek.Itt kevés a forgalom a fővárost leszámítva.Bár a javíthatóság elég nagy kérdőjel lenne...

Mr Long 2014.02.11. 10:09:16

@geegee: Olvastam par cikket rla, hogy igaz nem nagy tetelben, de viszik oket, mert megeri. Es itt most a kb £500-os kategoriara gondolok.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.11. 10:10:05

@01234567: Én az utolsó mondatodra reflektálván írtam, amit.Az pont elég nagy indok, ha nincs munka, (pontosabban nincs bevétel, a munka a francnak se hiányzik...) illetve csak máshol talál.Hiába a család, meg a honvágy.Én is inkább a családot vittem volna ki a helyében.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.11. 10:12:57

Télleg a Wauxhall az most német autó, vagy angol?Collos fejű, angol menetes csavarokkal szerelik, vagy se?Kintiek?

Mr Long 2014.02.11. 10:16:12

@geegee: en.wikipedia.org/wiki/Vauxhall_Motors
Lehet, hogy rendesen/forditva (a nemkivant resz torlendo) kell belecsavarni a csavart :)

Hari Seldon 2 2014.02.11. 10:35:36

Sziasztok.
Szerintem attól függ, hogy a lakás drága-e, hogy milyen az ottani átlag bérszínvonal.
Itt Lotaringiában 800-ért bérelünk egy 110-es lakást.
Nem tudom ott mennyi lehet.

Hari Seldon 2 2014.02.11. 10:39:02

OFF:
Írtam egy beszámolót a hataratkelo@hotmail.com címre.
Jó helyre írtam, illetve megkaptad?
ON

adg 2014.02.11. 10:46:22

Milyen egy 1300 forintos kavefozo?
Ez az orszag mintha nam a sracnak lenne kitalalva, nem eleg laza hozza. :)

Hari Seldon 2 2014.02.11. 10:47:58

Cipruson nem voltam, de Görögországban sokat nyaraltam. Nyaralásra nagyon jó, de valószínűleg ha ott kellene élnem egy hónap alatt befordulnék.
Mondjuk a helyi telefon-internet vonalon itt nálunk is sok gond volt.

Mr Long 2014.02.11. 10:51:18

@adg [AU]: Nem tudom arra milyen fajta kavefozo divik, de ezek magyar arak:
www.argep.hu/trend/KOTY/Kotyogos-kavefoezoe.html

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.02.11. 10:51:18

Hehe, nem véletlen rakták össze a mediterrán országok nevéből a PIGS mozaikszót okos közgazdászok :) Cyprus is odatartozik lazán.
en.wikipedia.org/wiki/PIGS_(economics)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.02.11. 11:19:54

@tilmir (ch): Kösz a segítséget! Annyit igazán elárulhatnál hogy mik a munkások feladatai. Nem nagy dolog szerintem.

Határátkelő 2014.02.11. 11:21:26

@Hari Seldon 2: Igen, megkaptam, köszi szépen! Jelentkezem mielőtt megjelenik.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.11. 11:30:54

@33621: @diggerdriver: Boldog szülinapot :)

http://www.dassüsseleben.com/2013/10/globus-torte-fur-travelbookde.html

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.11. 11:31:54

@adg [AU]: "Milyen egy 1300 forintos kavefozo?"

Gondolom kotyogos, alias moka coffee maker. Azok mennek gombokert. Meg a kategoriaban csucsminosegunek szamito Bialettit is utanad vagjak par ezer HUF-ert.

Hari Seldon 2 2014.02.11. 11:39:34

Franciaországban is hasonló a munkaidő:
fél 9-től 12-ig és délután 3-tól 6-ig.
Körülbelül...
Igaz mi ezt szeretjük, mert ebédkor mindenki együtt ebédelhet.
Hátránya: ahogy ott is, itt is nehezen lehet mindent elintézni.

Zoole rebooted 2014.02.11. 11:42:04

@tilmir (ch): miert nem veszed fel szegenyt,jo lenne tanacsadonak a munkasaidnak elmagyarazna,hogy mit,hogy kellene csinalni,meg hogy o Magyarorszagon,hogy latta es hogy hallota,biztos jo munka ero(manager)lenne belole es jobban felviragozna a vallalkozasod:)))(csak vicc volt)

Zoole rebooted 2014.02.11. 11:50:25

@Mr Long: Te colos,nem valtunk profilt?Mar elegem van a sok mosogatasbol,at terhetnenk az autos biznyicre,hatha az jobban fizet,mit szolnal egy kozos LTD-hez?:)))))

Mr Long 2014.02.11. 11:51:49

@Zoole[uk]: ...hogy mit,hogy kellene csinalni OKOSBAN. :)

Zoole rebooted 2014.02.11. 11:53:49

@Mr Long: es lenne az OKOSBAN terved?

Hari Seldon 2 2014.02.11. 11:54:25

@Hari Seldon 2:
Bocs, inkább az angol oktatásról szóló poszthoz kellett volna beraknom és nem a mai témába.

Mr Long 2014.02.11. 11:55:03

@Zoole[uk]: Es visszuk Mo-ra a jobb kormanyos kocsikat? Aztan aruljuk, mint a nyugati almot? :D
Azt kellene csialni, hogy kikoltozest fontolgato embereknek autot eladni meg Mo-n, hisz itt kint egybol nem hasznalhatjak jogszeruen a magyar kocsit. Azzal egyszerubb is kikoltozni, mint easyjettel es egybol lesz verda a munkakereseshez.

Mr Long 2014.02.11. 11:56:44

@Zoole[uk]: Ezt a hintapalinta manageri kinevezesere irtam, a biznicet utana vazoltam

adg 2014.02.11. 11:58:36

@Don Kartasch: utoljara nagymamamnal lattam ilyet. Ritkan jarok kavefozoszakuzletben, ugy latszik. Sejtettem, hogy ez lehet. Van meg az a masik erdekesseg is, mikor egy poharba ontod a forrovizet meg a kavet, majd egy szurovel lenyomod a zaccot, a levet meg le tudod onteni.

Mindegy, 10-15 ezerert van mar olyan, amibol kave jon, habbal a tetejen.

Mr Long 2014.02.11. 12:00:55

@adg [AU]: Az a frech press. Itt angliaban nepszeru, kb az amerikai vizes kavet lehet vele csinalni (utalom az izet). Ellenben a svajciaknal hasznaltam egy nagyon aranyos nesspresso gepet, ilyen kis parnacskat kellett a lyukaba bedobni (nem a kapszulas valtozat) es finom kavet csinalt. Volt mindenfele izben.

adg 2014.02.11. 12:08:36

@Mr Long: Na olyan parnasat mar ittam, az nagyon jo, csak kicsit draga bele a tolteny. Viszont gyors es finom. Koszi a szakkifejezesket :)

Latcho Rom 2014.02.11. 12:13:47

@Mr Long: hova dugtad el a kotont az iphonomra??
:)

Mr Long 2014.02.11. 12:14:09

@adg [AU]: Kaveban kerdezz nyugodtan, abban otthon vagyok. :)

Mr Long 2014.02.11. 12:15:14

@shakti_rom: Elhasznaltam, bar bele kellett toldanom egy kicsit celluxbol, mert rovid volt :D

macamuca [IHUN] 2014.02.11. 12:15:45

@Zoole[uk]:
eztán autókat mostok?
(magas laszti fennforgása...)
:))))

Zoole rebooted 2014.02.11. 12:17:30

@macamuca [IHUN]: az is megeshet...ki tudja mit hoz a jovo:)))

Latcho Rom 2014.02.11. 12:18:47

@Zoole[uk]: adj egy csoroget a kavemhoz, porogsz itt mint a kisbiro matolcson :)

Hari Seldon 2 2014.02.11. 12:30:39

Szerintem sokkal tisztább ügy kivenni bútorozatlan lakást. (természetesen a konyha azért legyen felszerelt, és ne akkor kelljen megvenni még a mosogatót is...)
Egyrészt: olyan bútort veszek amit én szeretnék és olyan ütemben amiben nekem jól esik,
másrészt olcsóbb a lakás,
Harmadrészt nincsenek a cikkben említett kellemetlen meglepetések a bútorokkal.

Zoole rebooted 2014.02.11. 12:38:06

@shakti_rom: a csoroge elfogyott,de egy jo kaveval meg tudlak kinalni:)))

Mr Long 2014.02.11. 12:39:56

@Zoole[uk]: "de egy jo kaveval meg tudlak kinalni" mega repteren varod, hogy Madar jelentkezzen a kaveert? :))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.11. 12:40:16

@adg [AU]: Jaaa, a french press kavefozok is bagoert mennek, de ketlem hogy az nagyon elterjedt lenne a mediterran tersegben. Nem az o izlesukre van kitalalva.

@Mr Long: "Az a frech press. Itt angliaban nepszeru, kb az amerikai vizes kavet lehet vele csinalni (utalom az izet)."

Lehet vele "jot" fozni csak sok vele a melo es nem is annyira olcso mint az ember elso blikkre gondolna. Jo kavet kell hozza venni (ami persze dragabb) es viszonylag sokat kell bele teni (ami persze dragabb). Meg melos mert mindig mericskelni kell ha akarod hozni ugyanazt minoseget minden egyes alkalommal. Most a "jo kavet" azt persze filteres kavekhoz merten ertettem jonak. Evidens hogy egy filteresnek sosem lesz olyan eros ize mint a nagy nyomasos/gozolos gepeknek.
De akkor mar inkabb a norveg csopogtetos. Az egesz korrekt darabot produkal. Filteresek kozul talan a legjobbat. Persze az sem egy eszpresszo. :)

Mindenesetre en azert a kapszulas Nespresso-ra eskuszom. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.11. 12:41:13

@NIKI LAURA:
Bezzeg az eperfoldon, igaz?
Ott a napi harc a roman vendegmunkasoknak, hogy meglegyen a napi betevo (kerdes ki teszi be es kinek - szuletett mar neger gyereke Amerikaban a feher foldesurnak, jobb lesz odafigyelni ;) ).

Lajcsimisen szerencsere senki sem ruhell senkit! 8)

Zoole rebooted 2014.02.11. 12:44:20

@Mr Long: persze,meg intezunk nekik mindent,NI,lakas,munka,stb
Utanna meg szaladhatok a penzem utan,egy nagy budos lof@szt.
Ki jartam mar ezt az iskolat,tobb magyarnal van kint kb.£ 6000-om es en szegyelem visszakerni,egy egesz posztot irhatnek az ilyen segitos dolgokrol:((((

Mr Long 2014.02.11. 12:47:30

@Zoole[uk]: Nem, csak kocsit vinnenk nekik eladasra.

Zoole rebooted 2014.02.11. 12:48:45

@Mr Long: persz,latod valakinek fel ajanlom a segitseget es meg sem el vele,pedig ulhetet volna az almai kocsijaban:))))

Zoole rebooted 2014.02.11. 12:50:08

@Mr Long: nem ismered a mondast; nyujtod a kisujjad es.....

Mr Long 2014.02.11. 12:50:47

@Zoole[uk]: szoval a svedben mosogato magyarok is f@szok? :DDDDDDDDD

Zoole rebooted 2014.02.11. 12:52:38

@Mr Long: azt nem a madar-ra irtam az egy rendes gyerek:)))

Bebbi 2014.02.11. 12:57:23

@Babette_: Tudod, most nagyon jo, hogy az interneten miatt nem vagyunk fizikailag kozel egymashoz. Iszonyatosan felidegesitettel ezzel a kommenttel! Ha Neked az en posztombol az az egy jott le, hogy a fiunk szot rosszul irtam le, akkor az egy borzaszto nagy kritika magaddal szemben. Rohadt idegesito tud lenni a stilusod!

Zoole rebooted 2014.02.11. 12:59:12

@Mr Long: latom otthon vagy kave temaban,hol tudok jo minosegu kavebabot venni,eddig csak Brighton mellet tanaltam egy jo kis ceget,de ok csak nagytetelben fogadnak rendelest,maganszemelyektol nem.

Mr Long 2014.02.11. 13:01:16

@Zoole[uk]: Ebben nem vagyok otthon :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.11. 13:54:18

@Zoole[uk]:
Ha idoben szolsz, haza is vezettem volna ;)
Mikor irtal, mar a vonaton ultunk So-ban... :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.11. 14:00:26

@Bebbi:
Ne idegesitsd magad miatta...

@tanato:
Mi az, hogy "Y generacio"?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.11. 14:03:25

@Zoole[uk]:
Mindenkeppen!
A nyari ut is ki van mar talalva: New York (4-5 nap) es Washington D.C. (2-3 nap) lesz a menu, egy egynapos Niagaraval.
Ha londoni atszallas lesz, majd a Heathrow T3-on szervezunk egy mini-HA-talalkozot ;)

Zoole rebooted 2014.02.11. 14:07:25

@Kövérmadár [swe]: vegyel szamitasba 2 nap angliat es a vendegem vagy,megmutatok par dolgot a kornyeken:)))

Mr Long 2014.02.11. 14:10:20

Hatijet... Egy olyan iskola tanulmanyat veggyuk figyelembe, ami a vilagranglista elso ketszazaban sincs benne :)

Mr Long 2014.02.11. 14:20:42

@tanato: @Kövérmadár [swe]: A cikkben leirja, az 1981 es 1998 kozt szuletettek.

33621 2014.02.11. 14:28:44

@nezzazegfele: Köszönöm a jókívánságot! Az én tortám egy női meztelen torzó volt a két bimbóba beleszúrva az 50-es, a köldökébe pedig a tűzijáték. Az egész szülinap olyan Hollywoodi volt mint a filmekben. Vásárlásból mentünk haza és ahogyan benyitok a lakásba akkor villany fel, és ott van vagy 20 ember és engem ünnepel. Digger ugye irigykedsz:-)) Vasárnap reggel nem sok kedvem volt felkelni menni dolgozni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.11. 14:38:08

@tanato: @Mr Long:
Koszonom!
En a de generaciohoz tartozom...

@Zoole[uk]:
Szerintem megoldhato, de nem csak tolem fugg (Norinak erdekesebb a szabadsag kerdese).

Hari Seldon 2 2014.02.11. 14:41:34

@Kövérmadár [swe]:

Ez a tudományos neve annak a szövegnek, hogy:
"bezzeg az én időmben..."
Meg: "ezek a mai fiatalok..."

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.02.11. 14:58:09

@33621: :D Megnyitom a levelet, a közepét olvasom, meztelen nő, stb. No, mondom Diggernek jó napja volt. Aztán látom, hogy te is neki kívánsz jókat :D
(Lehet, hogy ezután egy tusfürdő reklámról is @diggerdriver: fog már csak eszembe jutni... :D )

33621 2014.02.11. 15:10:34

@nezzazegfele: Mindig az elejétől kell olvasni! A torta meg a meglepetés nekem volt, reggel meg én köszöntöttem Diggert.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.11. 15:27:43

@Bebbi:
Nem érted a humorát.
:)))))))))))))))))))

Mr Long 2014.02.11. 15:33:00

@33621: Digger testerol volt mintazva a torta? Baratsagos lehetett :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.11. 15:34:03

@Bebbi: hol írtam, hogy rosszul írtad le?

Mr Long 2014.02.11. 15:34:51

@VHB: Hardcore toljatok, ha kilos kiszerelest vesztek :D Nem ismerem. Mostanaban costasat veszunk, kellemes az ize es az illata is.

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.11. 15:37:14

@Evain:
1. afganisztán és emirátusok után ciprussal próbálkozom
2. ez se tetszik, itt se dolgoznak a déli verőben
3. végül sikerült internetet szereznem, hogy ezt megírjam nektek.

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.11. 15:38:41

@Mr Long: teli vannak a használtautósok jobbkormányos kocsikkal, és csak a menőbben árulják már átszerelve.

Mr Long 2014.02.11. 15:44:52

@VHB: Kemeny vagy :DDDD

@Babette_: Az para azert. A vegen ebben is szakit az orszag europaval es atall a bal oldali kozlekedesre :D

Mr Long 2014.02.11. 16:02:07

@Babette_: Raneztem par hirdetesre, hat vannak jok :D
Alapban 850e a kocsi, "Vagy 650.000 Ft külföldi papírokkal. Megkímélt, kiváló állapotban! Igény esetén tükörkamerával, hogy az előzés se okozzon gondot." Egy 318i BMW a portek, da nem kell tukorkamera, mert barmmikor eloznek vele.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.11. 16:02:59

@Hari Seldon 2:
Ertem :)
Lattam azt is, hogy utanunk jon a Z generacio. Ez vajon zombi akar lenni? Illetve mi jon majd utana? Ott vegeter a legtobb abc... :)

33621 2014.02.11. 16:14:51

@Mr Long: Isten ments! Vagyis nem tudom hogy neki milyen a teste, mert még személyesen nem találkoztunk. De ha olyan mint a tortámé volt akkor ő egy MILF!

VHB 2014.02.11. 16:16:25

@Kövérmadár [swe]: Illetve mi jon majd utana? Ott vegeter a legtobb abc... :)

A Nibiru. A maják sem véletlenül hagyták abba a számolgatást csak tévedtek pár évet :)

Wikiből:
"A Nibiru az összeesküvés-elmélet-hívők körében népszerű, feltételezésük szerint a Nibirunak 2012-ben kereszteznie kellett volna volna a Föld pályáját, és össze kellett volna ütköznie vele, bolygónk pusztulását okozva ezzel. Az UFO-hívők szerint a Nibiru egy törpecsillag, amely körül egy kisebb méretű bolygó kering, amelyen idegen humanoid lények élnek. Más feltételezések szerint a Nibiru egy mesterséges égitest, amin magas fejlettségű és nagy termetű, emberszerű lények élnek, akik a Nibiru Föld közeli periódusaiban rendszeresen meglátogatják az emberiséget, és jeleket, nyomokat hagynak Földünkön."

**mimi** 2014.02.11. 16:35:07

@macamuca [IHUN]:

hmmmmm...az nekem is menne:)))

@Don Kartasch:

"Mindenesetre en azert a kapszulas Nespresso-ra eskuszom. :)"
azaz...:)))))

nananan 2014.02.11. 16:43:12

@diggerdriver: @33621:

Vigyétek el a betegkártyátokat egy régészhez, múmiák. Olyan öregek vagytok, hogy a szar is bottal óvakodik elő belőletek.

Boldog szülinapot!!!!!!!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.11. 16:43:22

@Mr Long: "Az para azert. A vegen ebben is szakit az orszag europaval es atall a bal oldali kozlekedesre :D "

Egyik lengyel kollegaval beszelgettunk es panaszkodott hogy bezzeg Lengyelorszagban nem kaphat forgalmit jobbkormanyos auto. Es hogy ez mekkora igazsagtalansag es miert van igy.

Nem mondtam neki hangosan de rogton gondoltam hogy ha forgalmit kaphatnanak a jobb kormanyos autok Lengyelorszagban, akkor - tekintve hogy hany lengyel el most UK-ben - rogton be lehetne zarni az osszes lengyel autoszalont es elkezdeni felfesteni az forgalmi jeleket az utak masik oldalra. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.02.11. 16:52:29

@Kövérmadár [swe]: ti nyáron mentek Washingtonba???
Szegények... elmormolok majd értetek egy imát.

@33621: @diggerdriver: Isten éltessen titeket! *kocc*

blackhairlady 2014.02.11. 17:01:14

@Réka ‎: Inkabb nyaron mint most, szerintem hidegebb van es nagyobb ho mint Svedorszagban :(

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.02.11. 17:06:12

@blackhair-lady: jelenleg pont annyi hó van Washingtonban, mint Stockholmban (= semennyi) és pont ugyanannyi fok is :)
Nyáron 40 fok és olyan páratartalom, hogy fehér ember kizárólag klimatizált helyiségekben bír tartózkodni. Még októberben is 25-30 fokok voltak. Ha jól tudom, Madár sem kedveli a kánikulát.

UK2011 2014.02.11. 17:14:27

Udv Mindenkinek !
Itt van nehany IT-s szaki.... kerdesem van hozzajuk.
Felhivott egy ficko, nev, tel.szam felirva, s allitotta, hogy a Windowstol
.Vezetekesen hivott, s mar 3 eve nem itt lako holgyet kereste. Allitotta, hogy a net hozzaferesemet Nigeriabol hackelik (pedig elmondtam, az illeto nem lakik itt). Jeleztem, hogy nem hasznalok PC-t (nincs vonalas netem), csak egy tabletet.
Ovva intett a netes banki muveletektol. A kerdesemre, hogy mit szeretne eladni azt valaszolta semmit, de ha problemam adodik a jovoben, akkor nem hibaztathatom a windowst.
A kerdes : talalkoztatok-e mar ilyesmivel ? Mennyi az eselye annak, hogy mezei simes ( Tree) netezesbe/adatokba belepiszkaljanak ?
Koszonom elore is a valaszokat.

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2014.02.11. 17:15:04

@01234567: Én rendszeresen járok Budapesten, nemrég voltam Görögországban (Athénban), ég és föld. Budapest Bécshez vagy Zürichhez képest barbár keleti város, de Athénhoz képest a civilizáció felsőfoka. És Athén se annyira rossz a harmadik világhoz képest.

Szóval persze lehet kritizálni Budapestet, de mindennek vannak fokozatai, és Ciprus valószínűleg rosszabb Magyarországnál.

fvipera 2014.02.11. 17:15:08

objektív a post, tehát jó.

Muscari 2014.02.11. 17:46:03

@33621: @diggerdriver: fiuk, Isten eltessen benneteket!

2014.02.11. 17:49:16

@33621: @diggerdriver: Boldog szuletesnapot, ne alljatok meg 50-nel - bis Hunderzwanzig! (Shakti, forditsd mar le ezt a goj kommenteloknek :)))

morsels (törölt) 2014.02.11. 17:52:38

@UK2011:
A Windowstol nem (sot, a Microsofttol sem) fog hivni teged senki :-)
Egy egy regi scheme, azt hittem, hogy mar nem csinaljak.
Csak kivancsisagbol. Mi a telefonszam? :-)

2014.02.11. 17:53:28

Jo poszt a mai, en egyszer voltam Cipruson nyaralni, oszinten szolva nem vagyom vissza... De szimpatikus a posztolo hozzaallasa, remelem nemsokara talalnak egy orszagot ahol hosszabb tavon le tudnak telepedni csaladostol.

nyuszigonosz 2014.02.11. 18:06:16

@UK2011: Szerintem ez valami egész más, minthogy a Windows hívjon valakit. Ez valami becsapás dolog.

nyuszigonosz 2014.02.11. 18:11:45

A poszt. Hát, érdekes. Meg a képek: olyan lepukkant betonozottnak néz ki minden. :-)
A járdán parkolás: nos, az mindenhol van. Csak mondjuk itt azért szoktak ilyenért büntetni is.
Az internet a dobozzal. Hát: itt is csak kiküldik postán a dobozt és csináld magad van, élö szakember ilyenre nem jön. :-)))

morsels (törölt) 2014.02.11. 18:14:11

@nyuszigonosz/D/:
Az hat. Eleg regi scam.
Gondolom meglepodtek, mikor megtudtak, hogy nincs PC, merthat ahhoz akarnak hozzaferni.
De azt hittem, hogy ez mar lejart, meg azt hiszem az FBI is lekapcsolt par ilyen csoportot.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.11. 18:18:49

@VHB:
Ez igeretesen hangzik :)

@nezzazegfele:
Ez is logikus kovetkeztetes :)

@Réka ‎:
Jogos, de ha megint nyaron kell kivenni 4 hetet, akkor sok lehetoseg nincs, mert jovo telire is van mar terv :)

TilosazA (UK) 2014.02.11. 18:36:27

@morsels: Mi a célja ennek a csalás dolognak? Hogy belépj a gépedbe? Vagy adj meg jelszavakat telefonban?

morsels (törölt) 2014.02.11. 18:45:06

@TilosazA (En/Mum):
Hat, ket dolgot szoktak csinalni.
Az elso az, hogy felteszned valami malware programot identity theft-hez, a masik meg az, hogy aki elhiszi nekik, hogy ok tenyleg meg akarjak javitani a gepet es a 'Windows'-tol telefonalnak, azok odaadjak a credit kartya szamukat es fizetnek a 'szolgaltatasert'.
Altalaban 1 eves 'supportot' kapnak, olyan 150-300 dollar kozotti osszegert. Legalabbis igy mukodott regebben ez a fajta scam.

Globetrotter2014 2014.02.11. 18:47:48

@geegee: A Vauxhallok rendszerint angol gyártású Opelek, Ill egyéb GM modellek, mint Holden, Lotus (spec abból isinkább az Opel speedster angolosítása).

Gondolom a balra tarts/jobbkormányos közlekedés miatt..

sírjatok 2014.02.11. 18:47:48

@morsels: meséld má el mi a lényege, mert most már kíváncsi lettem.

UK2011 2014.02.11. 18:47:48

@morsels: ja ja, hulyeseget irtam, mivel microsoftot mondott... :)
Igen, itt a szam : 07937412820
Probaltam keresgelni ra a neten, de porno oldalakat is latva ezzel a szammal, s az adott nevvel ugy dontottem felhagyok vele.
Irnal valamit errol a schemerol ?
Koszi hogy foglalkozol vele

UK2011 2014.02.11. 18:47:48

@nyuszigonosz/D/: en is igy gondolom... volt regebben egy hasonlo dologrol szo a tv-ben. Watchdog, vagy Fake Britain, mar nem emlekszem, s hasonlo telo hivas, majd visszahivas, etc...
Ezert is kerdezek hozzaertoket a lehetseges manipulaciokrol.
Szerencsere egeszsegesen gyanakvo vagyok.
Koszonom mindenesetre...

Alaister Grand 2014.02.11. 18:47:48

Szerintem csak direkt K-Eu-ba viszik a kevésbé jó minőséget, mert UK-ban a Tesco minősége decens, némely áruk esetében egyenesen kiváló. Szóval lehet, hogy érdemes megnézni, mit visznek Ciprusra...

UK2011 2014.02.11. 18:47:48

@morsels: csak most olvastam amit nyuszinak irtal... ezek szerint, ha lenne pc, a telefon utan tudnanak kotoraszni a pc-n a karomra ?

átlátó 2014.02.11. 18:48:01

Erre a helyre egyaltalan nem fogok elmenni soha...ki nem allhatom a kiszamithatatlansagot egy keresztezödesben. Putrisok ezek.

morsels (törölt) 2014.02.11. 18:50:39

@TilosazA (En/Mum):
Ja egyebkent ugy vettek ra a gyanutlanokat, hogy mondtak neki, hogy nezze meg az EventViewer-t, ami ugye a Windows rendszer log (ezert nem tudtak mit kezdeni a tablettel).
Ott persze mindenki fog latni figyelmeztetest, esetleg hibajelentest is es akkor mondjak azt, hogy toltsenek le egy software-t, amin keresztul remote loginnal be tudnak lepni a gepbe.
Ott tesznek vesznek, par artalmatlan dolgot telepitenek a latvany kedveert, aztan vagy mar a remote login software tartalmaz virust, vagy azt is telepitik. Szoval kesobb is be tudnak lepni.
Aztan kozlik, hogy minden rendben van, ha az 1 eves subscription 200 dollar, amit most fizessen ki. Esetleg meg jol raijesztenek kulonbozo dumakkal, miszerint a gepe le fog torolni minden adatot, meg hasonlo.

Evekkel ezelott engem is felhivtak, kozoltek hogy milyen Microsoft departmenttol (nagyon rossz angol akcentussal, tobbnyire Indiabol operaltak ezek), meg hogy lattak, hogy a gepemmel valami baj van, most azonnal uljek le ele stb.
En meg mondtam neki, hogy 'you must be kidding' es letettem a telefont :-)

morsels (törölt) 2014.02.11. 18:53:00

@UK2011:
Dehogyis.
Csak rad akartak ijeszteni es gondolom a telefonhoz, meg tablethez meg nincs kidolgozva, hogy hogyan erjek el a hatast.

Szoval nem tudnanak turkalni semmiben. Kiveve akkor, ha valaki beengedne oket a PC-re. De akkor sem tudnanak a telefonban turkalni, vagy legalabbis nem ugy, ahogy te kerdezed.

morsels (törölt) 2014.02.11. 18:58:35

@UK2011:
Valoszinuleg fake szam, ezert kerdeztem :-)
Itt egy leiras errol:
www.scambusters.org/callerid.html

smile750 2014.02.11. 19:18:02

@01234567: Kedves sok számos posztoló, és mindenki más is, aki hozzászólt.
Köszi, hogy elolvastátok (már ha igen), akár tetszett, akár nem.
Csak most álltam neki elolvasni a kommenteket, így most próbálok válaszolgatni.

Szokás szerint, a poszt nem felelt meg mindenki igényének, ami ezen az oldalon egyáltalán nem meglepő. Egy kisebb fajta csoda kéne ahhoz, hogy ez megtörténjen. Ennél fogva a cél nem is ez volt.
HA-nak tetszett, kitette, és ez bőven elég. Köszi neki! :)

A "sírós rész" nem tudom hol volt, de ha olvastad volna az előző posztjaimat, azok is hasonló stílusban íródtak, és meg is említettem többször bennük, hogy nem panaszkodásként, de általában azokra a dolgokra igyekszem rávilágítani, amit a 2 hétre érkező turista nem feltétlenül lát. Ha azt írnám, hogy finom a martini, és lehet úszni a tengerben, akkor azért kapnám meg a magamét, hogy semmi újat nem írtam.
Ha nagyon sírhatnékom lenne akkor már nem lennék itt, de egyelőre erről nincs szó. Egyszerűen csak rájöttem, hogy ez nem az az ország, ahol éveket el tudnék tölteni a családommal.

Ami a számokat illeti. Az régebbi posztokban azért álltak neki páran hőbörögni, mert nem írtam árakat, így most megtettem azok kedvéért, akik ilyen jellegű információra vágynak. Most ez sem jó, mert nem írok hozzá béreket. Legközelebb mellékelek egy Európára kivetített ár-bér-klima-népsűrűség összehasonlító táblázatot, hogy megkönnyítsem a dolgot. Remélem megfelel. :)

Na, folytatom a kommentek olvasást, és igyekszem válaszolni is pár kérdésre.

Chamroe 2014.02.11. 19:26:19

@33621:
@diggerdriver:

Boldog szülinapot kívánok nektek! :)

Ma nekem is szuper napom van, lett szép új állásom :)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.02.11. 19:35:01

@smile750: jé, tényleg te vagy a posztíró, a Bebbi meg el akarta orozni tőled ezt a posztot fönn egy műfelháborodással:D

morsels (törölt) 2014.02.11. 19:36:56

Barclays to cut up to 12,000 jobs
www.bbc.co.uk/news/business-26131799

"In 2013, the bank paid out £859m in dividends compared to a staff bonus pool of £2.38bn. The question must be asked - for whom is this institution being run?"

Chamroe 2014.02.11. 19:40:16

@nyuszigonosz/D/: A Trigonál irodai meló az Audi területén.
Hétfőn kezdtem az állás vadászatot, ma reggel mehettem is interjúra :D
Végre valamiben nekem is szerencsém van..

nyuszigonosz 2014.02.11. 19:56:41

@Chamroe: Akkor sok sikert!

Ingolstadtban?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.11. 19:57:04

@UK2011: Szerintem ez ordas nagy kamu (bár mi még tanultunk oroszt, ott volt olyan is, hogy csemu... :D) Bár, ha nem akart eladni semmit akkor meg fura...

nyuszigonosz 2014.02.11. 20:00:29

@UK2011: Nincs mit köszönnöd. :-)
Meg nem vagyok hozzáértö sem.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.11. 20:01:09

@morsels: Nahát, ezekről nem is tudtam.És van olyan, aki bedől nekik? :D@ZF2: Aham, így tudtam én is.De a sok csavar bennük az metrikus, vagy colos? :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.02.11. 20:01:34

@morsels: En anno egy Blackberry telot hirdettem magyarul egy magyar adok-veszek honlapon (hardverapro.hu) amikor Nigeriabol irt egy no angolul hogy a fia Europaban tanul es neki szeretne feltetlenul megvenni a kinalt telefonomat (ami magyar T-Mobile fuggo volt, hat persze) es adjam mar meg gyorsan a bankszamla adataimat mert mar utalna is a penzt.

Csak annyit irtam vissza neki sok-sok smiley-val hogy "Come on, you can do better than this! :D"

Valahogy nem jelentkezett tobbet. :D

smile750 2014.02.11. 20:01:37

@adg [AU]: Ezt telibe találtad. Nem vagyok elég laza hozzá, lehet ez a baj. Ezért is írtam, hogy lehet, hogy nekem kéne megszokni az itteni kultúrát, de az annyira távol áll tőlem, hogy nem jósolok neki sok esélyt.

Pár egyéb kérdésre válasz:
Asszony nem fog dolgozni egyelőre, hanem otthon lesz a gyerekkel. Vagyis remélem, hogy nem otthon ülnek egész nap, hanem majd mennek fürdeni, meg állatkertbe, meg mit tudom én hova, amíg dolgozom. :) Aztán majd meglátjuk, hogy itt maradunk-e hosszabb távon, és megy-e a gyerek oviba itt. Akkor majd az asszony is keres magának valami munkát.

Autót nem veszek, mert egyelőre még nagyon szokatlan nekem a fordított közlekedés, a helyi "közlekedéskultúrával" keverve, így kell még hozzá egy kis idő amíg megszokom. Akkor inkább bicikli(k).

@01234567: Arab országban teljesen őszintén megmondom, hogy a pénzért dolgoztam, és a szakmai tapasztalatért, és nem azért mert szerettem ott lenni. Északi típus vagyok, és az 55 fokban haldoklom, ami nem az ország hibája, de nem élveztem egy csöppet sem. Cserébe viszont félretettem annyit, amennyi otthon egy fél élet alatt sem tudtam volna.
Látom nagyon irritálnak az írásaim. Javaslom, hogy inkább ne olvasd, nehogy megártson.

Chamroe 2014.02.11. 20:03:27

@nyuszigonosz/D/: Köszönöm! :)

Egyenlőre Győrben (a férjem Audis), de a terveink között van, hogy némi tapasztalat szerzés után lépünk.
Most mindketten németezünk életre-halálra :))

nyuszigonosz 2014.02.11. 20:09:35

@Chamroe: Ne halálra. :-)) Életre elég lesz. :-)

borzimorzi 2014.02.11. 20:19:08

@morsels: Pedig ezeket olllyan élvezet kííínozniiii! Miért nem beszéltetted még egy kicsinyég? :-)))

Üdv:
b

smile750 2014.02.11. 20:20:32

@Babette_: Nofene. Akkor már nem csak identity theft megy itt, hanem poszt-theft is. :)
Igaz, az utóbbi hónapokban nem jártam erre, így lehet, hogy volt egyértelmű, hogy ezt a "sírást" is én kreáltam.

Egyébként a régi HA-n a Fikusz Kukisz volt a reg-em is. Ez, a mostani reg egy kicsit bonyolult, mert amikor először bejelentkeztem ide megadtam az megszokott email címem, amivel beengedett, és ezt a nevet dobta ki, viszont a személyes oldalon egy másik email cím szerepel, amire nem nagyon emlékszem, hogy hozzám tartozna. Na mindegy, azóta használom. Biztos ez is egy identity theft. :) Tény, hogy néha beregisztrálok egy-két helyre, aztán egy évig nem járok arra, és elfelejtem a felhasználónevet, jelszót, stb....

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.11. 20:22:09

talán egy-másfél éve volt egy ciprusos cikk, ahol meg nagyon-nagyon bejött az illetőnek, nem tudom most előáasni (tetű net), ezért nem is emlékszem a részletekre, de a hangulata megmaradt.

L von Richthoven 2014.02.11. 20:25:30

Néhány megjegyzés a helyszínről, ha érdekelne valakit....
Ciprus most nem az a hely ahová érdemes lenne elindulni, meglepő, hogy a posztoló nemcsakhogy (gyakornoki) állást talált, de ezért még fizetést is kap....
Sajnálatos ezt mondani, de ez a nép az amelyiknek sikerült a görög - török-örmény-arab-zsidó kultúrákból minden negatív tulajdonságot magábaolvasztania....
A becsület és megbízhatóság két olyan szó amit nem lehet lefordítani ciprusi görögre, nem is értik miről beszélsz. Az átverés, a beosztottak legpofátlanabb kiszipolyozása a nemzeti sport, mielőtt fizetnél te vagy a 'very good frent', utána pedig csak akkor ismer meg, ha van még remény újabb zsákmányra...
Szerintük a világ legjobb üzletembere a ciprusi, dehát van még erre a pozicióra jelentkező épp elég....
A válság még nem érte el a mélypontot, ugyhogy hamarosan nevetséges áron kaphattok itt jobbkormányos Mercedest vagy Porschét, megéri majd reexportálni Angliába....
Való igaz, hogy kezd a sziget nyugat európához hasonlítva drágulni, abból kiindulva, hogy csökken a fogyasztás, emmiat az árakat kell emelni az azonos profithoz. Bár az utobbi időben annyi bolt ment tönkre, hogy a végkiárusítások remek lehetőségeket kínálnak!
A kétezer eurós bruttó átlagfizetés csakis az Állami Kecskenyilvántartó Hivatalból származhat, mert a jól fizetett bankszektori állások megszűntek, igy nem tudják az átlagot felnyomni....
Ízelítőül
bolti eladó 400- 600 euro/hó/ 200 óra
tucatkönyvelő 800- 1200/ hó
görög- orosz- angol fordító 1000-1200/hó
szoftverfejlesztő ajánlatok 1200- 1400/hó
az elmult hetek topajánlata egy leading project manageri állás egy szálloda felújítására 1700 euro, nem hetente, havonta!
Szóval Ciprus csak a (nagy ) nyugdíjasoknak vagy mazochistáknak.....

holl gold 2014.02.11. 20:31:53

@Don Kartasch:
En anno egy Blackberry telot hirdettem magyarul........

En is hirdettem egy elektronikus kutyut (nem M.O-on) es csodak csodaja nekem is irtak (ra egy evre) hasonlot es nigeriabol...Nem voltam rest vegigjatszani (konkret adatok nelkul) a jatekot, vegul az illetö mar ideges/merges/követelözö volt mert mindenfelet kitalaltam es halogattam az uzletet (mondtam pl. az adott utcaban a google szerint nincs is bank, rossz a megadott szamlaszama, nem ismerik a banki ugyintezot abban a bankban, irtam par sort is aminek egy reszet google forditotta vegyesen nemetre, par mondatot franciara es par mondatot portugalra ugyanabban a levelben, stb), szerintem ezek a tetvek mar a vegen kapartak magukat (a biztato kezdeten felbuzdulva mar magukenak tudtak az arut) azutan hirtelen abbahagytak a levelezest de eltartott a jatek par hetig...
Ugyanezt eljatszottak maskor egy örökseggel is csak ott elöre kellett volna atutalni a költsegekre, no ott is jatszadoztunk egy darabig (meg kamu kartyaszamot/kodot is kaptak tölem) es roppant idegesek voltak mikor nem tudtak levenni a zsozsot, ez is megert egy sorozat levelezest...

smile750 2014.02.11. 20:37:36

@L von Richthoven: Van benne igazság. :)
Akkor szerencsésnek mondhatom magam, mert viszonylag még a fizetésem sem rossz.
Sőt, hogy tovább folytassam a sírást, a legemlékezetesebb dolog tegnap reggel, munkába menet történt, egy nappal azután, hogy elküldtem a posztot, így oda nem került be.

Ballagunk a kollégámmal dolgozni, a mindössze 20 perc sétára levő munkahelyünkre, amikor egyszer csak valaki elkezd mögöttünk dudálni, mint az őrült. Mivel a járdán mentünk, egy 2X2 sávos út mellett nem gondoltuk, hogy ez nekünk szól, így mentünk tovább. A második őrült dudálás után hátranéztem, és egy kisteherautó hajtott fel mögöttünk a járdára, a sofőr meg nyomta a dudát mint a hülyegyerek, hogy menjünk félre. Más választásunk nem lévén félrehúzódtunk, ő pedig felhajtott a járdára, ahol ment még vagy 50 métert, és szépen leparkolt a közepén. Akkor értünk mellé, amikor épp kiszállt, és még ő csodálkozott, amikor rászóltam, hogy ez a gyalogos járda és nem biztos, hogy neki kéne felháborodnia, amiért mi sétálunk rajta.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.11. 20:40:20

@Mr Long:
Akkor legalább volt mint enni azon a tortán bibas.
:)))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.11. 20:42:21

@Kövérmadár [swe]:
Madár, tudtad hogy svédek csak 67ben tértek át a jobboldali közlekedésre?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.11. 20:43:32

@33621:
Adoniszban kiegyezhetünk.
:)))))))))))))))))))))))))

Zoole rebooted 2014.02.11. 20:46:30

@L von Richthoven: tudsz egy autos oldalt linkelni,ahol lehet autokat nezegetni?
Koszi.

UK2011 2014.02.11. 20:58:14

@morsels: koszonom a segitseget, foleg a linket. Erdekes volt olvasni. Amilyen kis hulye becsuletes voltam/vagyok/leszek, mindig elcsodalkozom a rosszabbik oldal talalekonysagan.

Mindenkitol elnezest az offolasert, de talan masok is tudjak hasznositani ezeket az infokat.

Tovabbi szep estet !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.02.11. 20:58:19

"És nem csak a fél autóval állnak fel, vagy a fél járdát foglalják el, hanem legtöbbször teljes szélességében, úgy, hogy nem csak a nálunk megszokott 2 méter nincs meg, hanem jószerével egy kismacska sem lenne képes elmenni a fal és a járdán parkoló autók között."

Ember, te éltél valaha Budapesten? Nem hiszem, különben nem írtál volna le olyat, hogy a "nálunk megszokott 2 méter". :D

Mr Long 2014.02.11. 20:59:48

@Zoole[uk]: Veszel hajon hozott konzerv porschet? :DDDDD

morsels (törölt) 2014.02.11. 21:05:59

@borzimorzi:
Nem ertem ra.
Mondjuk vagy egy evvel kesobb kaptam megint egy hivast, akkor csak meglepodtem es csak azt kerdeztem, hogy 'you guys are still doing this scam?"
Akkor o tette le :-).

morsels (törölt) 2014.02.11. 21:10:43

@geegee:
Hat persze. Eleg sokan, kulonben nem csinaltak volna. De ugy latszik ujra kezdtek.
A legtobb ember nem ert annyira a szamitogephez, hogy rogton atlasson a trukkon. Hatarozott fellepes, iranyitani akar egy olyan vallalat neveben, akiben elvileg megbizol es kulonbozo trukkokkel elhiteti veled, hogy o jot akar.
Szoval az alap szerintem nagyon jol ki van dolgozva, raadasul az eros indiai akcentus sem feltuno, hisz mindenki tudja, hogy sok cegnek van ott call centerje. Valoszinuleg ezert van az, hogy angol nyelvu orszagokba mentek ezek a hivasok leggyakrabban.

Szoval igen, konnyen el tudom kepzelni, hogy sok ember (plane idosebbek) elhiszik. Raadasul valami adatbazishoz is hozzafertek, merthat tudjak, hogy mi a neve annak, aki majd felveszi a telefont.

Zoole rebooted 2014.02.11. 21:13:56

@Mr Long: dehogy,csak kivancsi vagyok az arakra,nem hiszem,hogy uzletelnek veluk,ahogy L von Richthoven irta "igazi"uzletemberek,meg egyebkent ettol jobb nem kene,mint ami most van:))))

morsels (törölt) 2014.02.11. 21:14:02

@UK2011:
Semmi baj, inkabb kerdezz haromszor, mint egyszer atverjenek.
De alapvetoen ez mindenre vonatkozik.
Peldaul van olyan scam, amikor egy e-mailt kapsz, amiben a bankod akar valami infot, be is tesznek egy linket, amire ha raklikkelsz, akkor az ugy nez ki, mintha tenyleg a sajat bankod (vagy mas szolgaltato) lenne.

Az alap hozzaallas az ilyesmihez mindig az, hogy a bankod (meg a tobbi szolgaltato) sosem ker semmilyen informaciot e-mailben. Maximum olyasmit tesznek, hogy latogass el egy linkre, amihez viszont be kell loggolnod. De ha felhivod oket es rakerdezel, nem fognak megsertodni.

Better safe than sorry.

smile750 2014.02.11. 21:16:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egy keveset igen. És létezik törvényi előírás arra, hogy 2 m-t kell hagyni a gyalogosoknak. Naponta láttam közterületeseket büntetni is a parkolási szabályok be nem tartása miatt. Sőt, már azért is büntetnek, ha az út szélén a menetiránnyal szemben áll az autó, és nem menetirányt. Igaz, érdekes módon olyankor viszont mindig a közteres az ellenség, és nem a tilosban, vagy szabálytalanul parkoló. Itt, Limassolban viszont nem létezik közteres, és nem láttam még, hogy bárkit is megbüntettek volna ilyesmiért.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.11. 21:16:58

@diggerdriver:
Nem tudtam, de köszönöm az információt!

És te tudtad, hogy St. Thomas-on az út bal oldalán vezetnek, de a kormány is a bal oldalon van?
A taxis szerint azért, mert az út bal oldalával a britek előtt tisztelegnek, az autó bal oldalán lévő kormánnyal pedig a jelenlegi amerikai "uralom" előtt...

Érdekes...

morsels (törölt) 2014.02.11. 21:22:44

@borzimorzi:
Ja, meg akkor meg nem tudtam, hogy ez egy scam, csak egyszeruen hihetetlen volt a tortenet, amit eloadott (hogy egy Microsoft departmen hiv engem, mert jelzest kaptak, hogy virusos a gepem), aztan jott az Eventlog, meg hogy toltsek le egy programot, amivel megoldjak a problemamat.
Akkor mondtam neki, hogy 'you must be kidding' :-)

Es nem voltam a gepnel, egyszeruen oda akart ultetni. Tenyleg ramenosek, elhiszem, hogy at tudnak verni gyanutlan embereket. Elsore (mint emlitettem, nem hallottam errol a scamrol elotte) engem is meglepett, szoval el tudom kepzelni, hogy sokakat ra tudtak beszelni. Kidolgozott formatum volt, kb. olyan, mint amikor tech supportot hivsz es le vannak irva nekik a lepesek, amit adott esetben vegig kell csinalniuk.

wuaaa 2014.02.11. 21:27:32

@diggerdriver:
"....svédek csak 67ben tértek át a jobboldali közlekedésre?.."

..és erről már 55-ben népszavazást tartottak és akkor a nép 83%-a ellene is volt a változásnak. Aztán 7 évvel később mégis.. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.11. 21:27:41

Na szóval...

kepkezelo.com/images/kp2qkq1a6jhpbeqz4s69.jpg

Először is szeretném megköszönni mindenkinek a születésnapi jókívánságokat. A három nappal idősebb vén trotty nevében is.
:)))))))))))))))))))

A posztról.
Teljesen jó.
Mi a probléma? Az hogy nincs pozítív üzenete?
Végre valaki leírta hogy ugyan jó munkája van de minden egyéb szar.
Na aki ezen fanyalog az pontosan az akinek semmi se jó.
Egy őszinte poszt. Van eleje van vége van tartalma. Minden lényeges dolog le van írva benne.
Hol itt a hiba?
Figyelj ide barátom.
Ne hallgass másra csak rám. Egy fél évszázad heroikus küzdelme van mögöttem.
Jól írsz ne hátrálj meg. Tudom miről beszélek. Még ennyi Guinness után is.
Várjuk a következőt.

33621 2014.02.11. 21:31:45

@QUERCUS: Szerintem már belőled csak bányásszák! :-))))

puhacica · https://cat-bounce.com/ 2014.02.11. 21:33:16

azt tudja valaki, hogy miert a szigeteken jellemzo inkabb a "forditott" kozlekedes?

33621 2014.02.11. 21:33:59

@puhacica: Nem rosz ge nem is jó!

33621 2014.02.11. 21:36:34

@Chamroe: Köszönöm és sok sikert az új állásodban!

smile750 2014.02.11. 21:38:02

@puhacica: Igen. Azért mert ez volt az eredeti közlekedés, és a kontinensen változtatták meg. A szigeteken, úgy mint Nagy-Britannia és Ciprus, nem voltak rákényszerülve, mert nem olyan nagy a határokon átívelő forgalom, így megtartották a baloldali közlekedést.

smile750 2014.02.11. 21:39:28

@diggerdriver: Ó, köszönöm.
Vedd úgy, hogy a születésnapodra sírtam össze ezt a posztot. ;)

Mr Long 2014.02.11. 21:40:08

@33621: Az elobbi link (diddi ajandeka) neked is szol!

morsels (törölt) 2014.02.11. 21:40:42

@puhacica:
Az igazsag az, hogy sokaig Europaban is baloldali kozlekedes volt, aztan azt hiszem a franciak miatt egyre tobben atvettek a jobboldalit. Magyarorszagon is csak 1941-ben vezettek be a jobboldali kozlekedest.

Namost a szigeteknel ez nyilvanvaloan nem volt olyan fontos, mint a kontinensen. Egyszeruen azert, mert nem voltak utak, ahol a hataron hirtelen at kellett menni az egyik oldalrol a masikra :-).

2014.02.11. 21:44:07

Koszonet a posztert. Europabol szamomra csak Szlovenia, Spanyolorszag illetve Gibraltar tunik elhetonek a Mediterran vilagbol. Meg Spanyolorszag is az eletvitelemnek hatareset.

Zoole rebooted 2014.02.11. 21:47:34

@charlieharper (NY, US of A): mit csinalsz Te New Yorkban,ingatlant nezel?

L von Richthoven 2014.02.11. 21:49:18

@Zoole[uk]:
Ez az ország nem teljesen digitális még, hirdetéseket nézegetni felesleges, mert a fentiek alapján el tudod kepzelni, hogy mindegyik legalábbis a főnyereménnyel egyenlő árat kér a kecskeszaros, lelakott teknöjéért.... A leghatásosabb vásárlási stratégia az, hogy az utcán lerakott és rajta egy cédulával hirdetett autó tulajdonosát felhivod, ha tiz percet mond akkor egy ora múlva oda is ér... Megnézed, kerülsz vele egyet, ha gondolod, hogy megfelel akkor mondjuk ha kér ötezret, akkor azt mondod, hogy adok érte 2800 készpénzt, amit az orra alá is dugsz, hogy érezze a szagát...
Tízből kilenc belmegy, mert már ugyis adósságai vannak, az autót már hetek óta nem tudta megtankolni stb. stb. Kicserélitek a papírokat, te elmégy az autóval kitakarittatni a dzsuvát, Ő pedig betér az első fogadóirodába vagy internetkaszinóba ahol gondolván, hogy megduplázza, de inkább elveri az összes pénzt.... Ez itt így megy!

UK2011 2014.02.11. 21:49:18

@morsels: ilyen emailt mar kaptam par eve... azonnal el is takaritottam. Aztan mar nyertem az amcsi lotton is ! Ott annyira kilogott a lolab, hogy valoban hangosan nevettem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.02.11. 21:49:18

@smile750: "És létezik törvényi előírás arra, hogy 2 m-t kell hagyni a gyalogosoknak. Naponta láttam közterületeseket büntetni is a parkolási szabályok be nem tartása miatt."

Sajnos a törvényi előírás egy dolog, a valóság egy másik. Nem mondom, hogy Budapesten mindenhol megsértik ezt a előírást, de ahol nem elég széles a járda, ott rutinszerűen. Nincs annyi közterületes, hogy minden szabálysértőt megbüntethessenek.

Kb. 25 évet éltem Budapesten, de lehet, hogy te és én teljesen eltérő helyeken jártunk. :)

L von Richthoven 2014.02.11. 21:49:18

@smile750:
Törvényi előírás? Ne röhögtess!!!!!
Abban az országban ahol a Legfelsőbb Bíróság ítéletét egy minisztérium nem akarja betartani, és ez a természetes, ott ne várj arra, hogy parkolási problémákkal foglalkoznak majd.
Egyetlen veszély van csak, ha tudják rólad, hogy külföldi vagy, akkor jobb vigyázni, mert természetesen léteznek törvények, de az évek során ugy látom ezek csak a külfödiekre vonatkoznak....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.11. 21:55:08

@Mr Long:
Köszi. Jó lenne kettőnknek.
Mármint a csajnak meg nekem.
:))))))))))))))))

Zoole rebooted 2014.02.11. 22:11:16

@L von Richthoven: koszi,kozben mar neztem a autotrader cyprus oldalat,es csak egy olyat talaltam,mint amilyen nekem van,de az is dragabban van mit itt es a rendszama is angol volt ha jo lattam,nem latok benne uzletet,de azert koszi.
Erdekes mentalitasu emberek elnek ott,Te hogy birod oket?

Zoole rebooted 2014.02.11. 22:13:22

@diggerdriver: ugyan Digge,Te korodnal fogva,mar nem biztos hogy birnal vele:)))))

2014.02.11. 22:16:51

Ha esetleg valakit erdekel, ez kinaiul az IT: 信息科技

33621 2014.02.11. 22:19:40

Egy kis ország imázs, vagy inkább Budapest imázs! Tudom hogy nem a leg újabb de szerintem nem rossz.
budapest.postr.hu/oruletesen-lelkes-video-budapestrol

Mr Long 2014.02.11. 22:21:39

@charlieharper (NY, US of A): Az IT nem ket betu? Ez kicsit hosszabb...

morsels (törölt) 2014.02.11. 22:22:15

@charlieharper (NY, US of A):
Tenyleg, eleg nehez elkepzelni, hogy acronymokat lehet irni kinai jelekkel.
Nade amit ide tettel, azt hogyan kell olvasni? Balrol jobbra, jobbrol balra, vagy fenntrol lefele?

na4 2014.02.11. 22:23:24

Ciprus = görög moslék. Nem csoda, hogy itt tartanak. Ebbe rendesen belehúztál.

2014.02.11. 22:26:37

@Mr Long: @morsels: jogos. En sem hittem el, ugyhogy letettem tobb kinai ele is, de kindenki ugyanazt mondta. Csak az elejere emlekszem hogy mondom; szin (osszeszoritott szajjal), a masik szotagra nem. Az egesz kimondva 2 szotagnak hangzik.
Meg sem mertem kerdezni, hogy irom le, hogy egy Big Macet, krumplival

01234567 2014.02.11. 22:26:52

@smile750: Az arabbal zrikolódtam, csak ezt az egy írásod olvastam, nekem furcsa volt hogy olyan dolgokon kiakadsz amik egy ilyen kultúrájú(mediterrán-balkáni-déli)országban szerintem hétköznapiak. Nem értettem akkor miért nem Skandináviában, Svájcban, Ausztriában próbálkozol. Azt meg aztán végképp nem értettem mitől kulturáltabb, élhetőbb sokkal Mo. Ciprustól neked. Vagy rég jártál itthon, vagy jobban körbe kéne nézned, mert már itt sem jobb.

puhacica · https://cat-bounce.com/ 2014.02.11. 22:30:52

@smile750: @morsels: hat ez soha eszembe se jutott volna! :) koszonom!

morsels (törölt) 2014.02.11. 22:31:31

@charlieharper (NY, US of A):
Hat mivel a kinai irasjelek szimbolumok, igy azt hiszem nekik az acronym, vagy abbreviation ertelmetlen.
Az angolszaszok (foleg amerikaiak) meg imadnak mindent roviditeni :-)

Zoole rebooted 2014.02.11. 22:39:29

@Mr Long: "az IT ket betu nem?"
Nem.A kinaiak jol irjak negy betu: AJ TI:)))))

2014.02.11. 22:39:37

@morsels: na itt van 信息科技

信 - trust, believe; letter
息 - rest, put stop to, end, cease
科 - section, department, science (na gondolom ez itt az information)
技 - skill, ability, talent, ingenuity (ez olyan toltelek szonak nez ki)
处 - place, locale; department (ez magatol ertedodik, ez a jel ok)
Az elso ket jelet akar el is lehetne hagyni, de igazabol megsem!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.11. 22:42:53

@charlieharper (NY, US of A): a kínai írásjelek szótagok. ez négy szótag. nyilván az information technology fordítása, nem az, hogy ájtí. hű milyen érdekes meg fura, hogy más nyelveken másképpen mondanak dolgokat.
kicsit röhejes.

2014.02.11. 22:44:44

@Chang Yai: biztosan furcsa lesz, de teljesen tisztaban vagyok vele.

morsels (törölt) 2014.02.11. 22:50:16

@charlieharper (NY, US of A):
Szerintem meg nem.
Gondolj bele a te ceged IT departmentjebe.
You have to trust them, believe in them and they put everything to rest, stop everythind, end everything (intruders)... that's their job.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.11. 22:51:07

@Zoole[uk]:
Igazad van, én már félig impotens vagyok.
Húzni még tudom de tolni már nem.
:)))))))))))))))))))))))))

2014.02.11. 22:53:35

@morsels: mar valaszolni sem merek, megint fogok kapni valami condescending kommentet

33621 2014.02.11. 22:55:24

@diggerdriver: Vagyis a puhaságod sem a régi már:-)
Mit mond a nagyképű impotens?
Az enyém már verhetetlen!

morsels (törölt) 2014.02.11. 22:57:02

@charlieharper (NY, US of A):
Najo, en sem mertem irni azt, hogy mennyire lehet megbizni az IT-ban... ben.
Meghat kinek mit jelent.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.11. 22:58:22

@33621:
Itt most mit kéne nézni?
Látok egy vasútépítést.
Az előtérben egy összeszerelt sínpár amit majd a helyére tesznek.
Vagy a Nyugati Téri felüljárót kéne belelátnom?
:))))))))))))))))))))

smile750 2014.02.11. 23:00:33

@01234567: Nem akadok ki, csak összevetem a különbségeket. :)
Személy szerint szívesen mennék skandináv országba, ezen kívül pedig Hollandia, vagy Németország állna hozzám közelebb, mint mondjuk Ciprus, de itt kaptam munkát, így itt vagyok. Remélem egyszer majd leszek abban a helyzetben, hogy mind az országot, mind a munkát én választhatom meg, teljesen szabad elhatározásból, hogy hol, és mit akarok csinálni. Addig pedig maradnak a kompromisszumok. Jó országban, jó melót végezni nem kunszt. Szar országban jó melót, vagy jó országban szar melót végezni már nagyobb kihívás, mert ott elviseled az egyiket a másikért cserébe. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.11. 23:02:11

@charlieharper (NY, US of A): gondolom, ezért sem értem ezt a cinikus vonalat itt. de biztos, mert hajnal van már megint.
egyébként kínaiul is működik az, hogy a sandwich az nem feltétlen homokos boszorkány, csak mert a szótagjai együtt véletlen pont úgy hangzanak. (kínai szendvics - sanmingzhi, szétszedve csak úgy három fény gyógymód lenne). még az is lehet, hogy a fenti jelek közül a két első együtt teljesen mást jelent, mint külön-külön (ahogy a szar+vas is más, mint a szarvas). nem néztem utána. ahhoz még most is lassú a net :-(

2014.02.11. 23:11:21

@smile750: Afghanisztan, Dubai, Ciprus. Azert latszik a javulo tendencia. Elobb utobb kikotsz egy olyan orszagban, ahol szeretsz is dolgozni!

morsels (törölt) 2014.02.11. 23:12:02

@Chang Yai:
Mondjuk ahhoz kepest, hogy gyerekekkel foglalkozol, eleg gyorsan felkapod a vizet. Vagy pont azert?

Ilyenkor szoktak megkerdezni (es vicc, szolok elore), hogy iszol te eleget?

morsels (törölt) 2014.02.11. 23:13:26

@charlieharper (NY, US of A):
Azert latszik, hogy ki figyel a tendenciara :-)

Latcho Rom 2014.02.11. 23:14:54

@Zoole[uk]:kicsit kesve de gyuhet a kv, szetfagytam..-21 korul

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.02.11. 23:18:03

@morsels: biztosan igazad van. és ilyenkor szoktam megfogadni, hogy nem kommentelek többet.
meg se akarom megpróbálni elmagyarázni, mi a bajom.
tendenciák, na itt is vannak. hogy mi a kis aranyos hátbaveregetem vicceske, meg milyen országokkal és témákkal lehet szalonrasszistázni. még pont itt is.
hagyjuk.
holnap alszom és kussolni fogok és megpróbálok szépen elhúzni a fenébe, mert tényleg egyre több minden csak irritál.

Zoole rebooted 2014.02.11. 23:22:54

@shakti_rom: ha az esti gepet elered,reggelre ide ersz,en friss forro kaveval foglak varni:)))
-21,az nem semmi,itt +6 volt ma,de az eso majdnem vizszintesen esett,akkora szel volt

morsels (törölt) 2014.02.11. 23:25:09

@Chang Yai:
Volt egy kanadai munkatarsam, akivel hulyultunk.
Egyszer magyarazok neki valamit, aztan ramnez es az en akcentusomat utanozva azt mondja nekem:
"I don't understand a word what you are saying".
Szotagolva, lassan.
Persze tudtam, hogy ertett mindent.
En meg felmutattam a kozepso ujjamat es kerdeztem tole, hogy:
"Do you understand this?"
Mire elkezdett rohogni es mondta, hogy:
"I understand perfectly"

De nemreg volt egy kinai kollegam, aki fotokat mutatott, mert a csaladjaval Kinaba latogatott es mutatja nekem, hogy ez az iskola, ahova jart.
En meg kerdezem tole, hogy honnan lehet tudni, hogy ez iskola? Mire mondja, hogy hat oda van irva a falra.
Mondom neki, hogy ahhh.... azt hittem graffiti.
Es nem sertodott meg, eszebe sem jutott, hogy rasszista lennek, meg hat en sem azert mondtam, mert az lennek.
De te valami miatt mindenbe belelatod.

morsels (törölt) 2014.02.11. 23:27:53

Most tenyleg eltunt egy hozzaszolasom?

2014.02.11. 23:30:36

@morsels: most ujra atolvastam, amit irtam. Biztosan szuksegem van egy Diversity trainingre, merthogy ebven nem latok semmi rasszistat. Persze lehet, ja azt mindom sotetedik az egbolt, mar nem kek, az is rasszista.
Majd megkerdezem itt a HR vezetot

morsels (törölt) 2014.02.11. 23:34:07

@charlieharper (NY, US of A):
Nos, volt itt jopar hozzaszolas, amit lehet rasszistanak minositeni, ha epp arra erzekeny, de a tiedbe eleg nehez lenne szerintem is belemagyarazni.
Persze en nem vagyok HR-es.
Meg most a magyar, vagy a burmai HR-est kerdezed meg?

Latcho Rom 2014.02.11. 23:36:29

@Zoole[uk]: csak a nyari angliat ismerem egy kicsit, ernyot nem kellett nyitni..
a joisten igazsagos, ladde..mindenutt ad az embereknek egy kis szart, mert attol leszunk jobbak..NOT :)

tudom te nem londoni vagy, de van a varosban magyar templom, templomok?

2014.02.11. 23:41:46

@morsels: szerintem itt nincs magyar HRes.

33621 2014.02.11. 23:45:35

@diggerdriver: Lehet hogy a Nyugati téri felüljáró szerű problémáról van szó. Ha egyenesbe húznák a két sínpárt akkor lenne esetleg benne egy irány hiba, ami valószínűleg nem jó és nem megengedett, főleg egy nagy sebességű pályán.

Zoole rebooted 2014.02.11. 23:46:03

@shakti_rom: van egy- ketto,ha jol tudom,de ezek csak kozosegek inkabb nem tudom,hogy van e templomuk,miert kerdezed?

Latcho Rom 2014.02.11. 23:48:01

@Zoole[uk]: erdekel. Istenrol jutott eszembe...

Zoole rebooted 2014.02.11. 23:51:45

@shakti_rom: meg neztem a keresoben,fel hoz egy par talalatot,nezd meg magyar templomok londonban

Zoole rebooted 2014.02.11. 23:57:01

@shakti_rom: meg neztem a keresoben,fel hoz egy par talalatot,nezd meg magyar templomok londonban

Latcho Rom 2014.02.12. 00:00:24

@Zoole[uk]: elobb pizzatime van itt :)

Zoole rebooted 2014.02.12. 00:03:24

@shakti_rom: miert nem eszel rendes fot kajat?en holnap zuza porkoltot fozok nokedlival:)))

Latcho Rom 2014.02.12. 00:32:58

@Zoole[uk]: probalunk csak ketnaponta fozni, de jon valamelyik fiunk s felzabaljak..:)

Meg sok ilyen van, nezz korul, hatha segit:

youtu.be/naODk9VmVjQ

cougarcat 2014.02.12. 00:33:39

@Mr Long: Pontosan ez történt velem is. :)

@01234567: Igy van.

@Kövérmadár [swe]: Milyen volt az út? :)

cougarcat 2014.02.12. 00:40:52

@shakti_rom: Igen, ez nagyon szép volt... Nemsokára kezdődik itt a napi összefoglaló....

Latcho Rom 2014.02.12. 00:47:32

@cougarcat: tv5 megy epp, Obamane franciaul :)

oh well :)

Latcho Rom 2014.02.12. 01:34:31

@cougarcat: Nem vagyok downhilles, meg -10 korul kimegyek a folyohoz kis cross countryra, de nem ertem, kerdezd meg az embert hogy az istenbe lehet 5 szalto utan hattal foldet fogni, nem eltaknyolni...wow.
Nem vagyok nagy hive ezeknek a mogul, slalom, extrem sportoknak az olimpian, de ez egy csuda!

Cas? olvasol legalabb?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.12. 02:58:04

@holl gold: Üdv.Nem tudod kirakni valahová a netre ezt a párbeszédet?Nagyon elolvasnám... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.02.12. 03:04:45

@morsels: Aham.Igen, közben én is arra gondoltam, hogy az angol lehet csak az erősségük, ezért nem futottam bele se Magyarországon, se idekint.De majd kiokítom az öregeket otthon, sose lehet tudni.

blackhairlady 2014.02.12. 03:16:49

@puhacica: Magyarorszagon is "forditott " kozlekedes volt a haboruig.

blackhairlady 2014.02.12. 03:31:49

@Chang Yai: En kedvellek teged, tenyleg, de mi volt abbana szalonrasszista, hogy Charly megmutatta hogyan irjak kinaiul az IT-t? Nekem pl. ez egy erdekesseg volt. Es tenyleg nem bantani akarlak:)

smile750 2014.02.12. 05:58:00

@charlieharper (NY, US of A): Ja, majd Albánia, vagy valami hasonló. :)
Amúgy volt Görgország is, még az UAE előtt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.12. 06:16:52

@cougarcat:
Melyik resze? :)
A szigetek fantasztikusak, sokkal jobban tetszettek, mint az elozo ut soran pl. Honduras. Kivetel talan a barbadosi kikoto, ami egy ipari kikoto volt a maga minden csufsagaval (de az oriasteknosok karpotoltak). Az emberek mindenhol aranyosak voltak :)

A repules viszont hosszu volt. 20 oran at jottunk haza, igaz 2* szalltunk at, de igy is sok.

cougarcat 2014.02.12. 06:40:47

@Kövérmadár [swe]: Szóval klassz volt. :) A hazafelé repülőutat én is mindig rühellem, főleg Európából ide. A tiétek is jó hosszú út volt, na de ez jár a nyaralással!

@shakti_rom: A freestyle-osoknak tornász háttere van, valszeg már kisgyerek koruk óta dobták a szaltókat, később megtanultak sielni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.02.12. 06:56:22

@cougarcat:
Igy igaz.
Idefele jobb volt, ejszaka repultunk. Visszaallni viszont meg nem sikerult. Tegnap 2 orat, ma mar 4-et sikerult aludni...

cougarcat 2014.02.12. 06:58:34

@Kövérmadár [swe]: Hát az nem jó. :( Ilyenkor Melatonint szedek be, egy órával lefekvés előtt, az segit átállitani. Plusz napközben mozgás friss levegőn.

Mr Long 2014.02.12. 07:39:25

@Kövérmadár [swe]: 人力資源部 Ez egy hosszabb valtozata, mert le lehet irni csak 4 jelle is, de az hulyeseg :DDDDDDDDDD

Mr Long 2014.02.12. 07:40:16

@diggerdriver: Az a taliga kepes a helyere emelni a vaganyt am!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.02.12. 08:07:27

@Mr Long:
Én pontosan tudom.
Az a sín csak oda van készítve ami majd beemelésre kerül.
Csak úgy néz ki mintha két irányból építenék és nem találkozott volna.

borzimorzi 2014.02.12. 17:38:42

@morsels: Abszolút őrület, tuti, hogy baromi pénz van benne, azért is nem hagyják abba. Még az a szerencsém, hogy ilyen ismeretekkel jól eleresztett emberkék vannak körülöttem, különben bedőlhetnék én is. Bár, a tekintetben vissza tudtam volna kérdezni, hogy mikor is vettem a gépet ill. mikor telepítettem rá a bármilyen programjukat/oprendszerüket, és ha nem tudja, akkor tuti, hogy nem onnét hív. Biztos, hogy nagyon sok a gyanútlan ember és hatalmas biznisz. India önmagában is elég nagy, és marha nehéz kideríteni, melyik az illetékes bíróság, ahová a keresetet címezheted. De lehetnek bárhol a Földön, a büdös életben senki se fogja őket beperelni, azt se tudni, hol vannak fizikailag és ott melyik állam joghatósága érvényes.

Üdv:
b

holl gold 2014.02.12. 18:40:06

@geegee:
Nem tudod kirakni valahová a netre ezt a párbeszédet?

Sajnos kidobtam a levelezest (lehet hogy nem kellett volna)...de erdekes jatek volt (olyat is irtam hogy elvittem a postara a cuccot feladni de a posta nem vette fel mert "hibas volt" a megadott iranyitoszam/postfack nr./bankcim/kertem ottani bankpecsetes igazolast az itteni vamkezeles reszere/kitalaltam mindenfele baromsagot...Az "egyre idegesebb" valaszlevel mindig 1-2 oran belul jött....(regen volt valami progi ami megmutatta egy lancon vegigkiserve a level elkuldesenek a helyet, letezik ilyen ma is???)...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.